vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u15
 

VRT NWS

Verbergen Tonen
15/12 01u00  Steekpartijen Maastricht: "Dader en slachtoffers komen uit Syrië" In Maastricht zijn twee mensen bij twee steekpartijen om het leven gekomen. Buurtbewoners vertellen dat de twee uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. 
15/12 00u45  Steekpartijen Maastricht - "Dader en slachtoffers komen uit Syrië" In Maastricht zijn twee mensen bij twee steekpartijen om het leven gekomen. Buurtbewoners vertellen dat de twee uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. 
15/12 00u15  Wat betekent de brexit voor Noord-Ierland, het einde van een fragiele vrede? De grens tussen Ierland en Noord-Ierland is een belangrijke kwestie in de brexitonderhandelingen. Een harde grens, een zachte grens of geen grens, wat wordt het? En hoe denken de inwoners van Noord-Ierland zelf over de kwestie? 'Terzake'-reporter Lauwke Vandendriessche bezocht de stad Londonderry/Derry. De naam van de stad alleen al ligt gevoelig en weerspiegelt de oude verdeeldheid tussen katholieken en protestanten. En de grens tussen voor en tegen brexit volgt dezelfde religieuze scheidingslijn.11 
14/12 23u30  Wie gaat door naar de laatste finaleweek van "De slimste mens ter wereld"? In de laatste aflevering van 'De slimste mens ter wereld' van deze week hebben Joke Emmers en Filip Peeters het gezelschap gekregen van Bill Barberis. Wie gaat door naar de laatste finaleweek en maakt zo wat meer kans op de felbegeerde titel? Ontdek het hier.
14/12 23u30  Wim Opbrouck: "Verliezen fantastische acteur en een warme mens"  Er wordt verslagen gereageerd op de dood van Marc Van Eeghem. Wim Opbrouck vindt de reacties op het overleden die hij leest terecht. 'Marc Van Eeghem was een fantastische acteur en een warme mens', reageert Opbrouck. De regisseur van 'Het eiland' en 'De Ronde' Jan Eelen heeft de polyvalentie van de overleden acteur Marc Van Eeghem geroemd. 'Je kon hem voor alle soorten rollen gebruiken', zegt Eelen. Het Toneelhuis in Antwerpen roemt 'de lieve vriend die moedig heeft gestreden tegen kanker'.
14/12 23u15  Twee doden en verschillende gewonden bij steekincidenten in Maastricht De politie van Nederlands Limburg heeft bevestigd dat er bij twee steekincidenten in Maastricht twee doden zijn gevallen. Er is ook sprake van verschillende gewonden. De politie kan nog niet zeggen hoeveel mensen betrokken waren bij de incidenten.
14/12 22u30  Guga Baul en Chris Van Espen wagen zich aan gastrol in "Sois belge et tais-toi" Stemmenimitiator Guga Baul en acteur Chris Van Espen treden op in de Franstalige sketchshow 'Sois belge et tais-toi'. Die satirische show over Belgische politici aan beide zijden van de taalgrens bestaat al 20 jaar. In maart zijn er twee voorstellingen in Vlaanderen, een in Gent en een in Antwerpen. 
14/12 22u30  Jan Decleir leest de keuze van zijn goede vriend Marc Van Eeghem voor in "Winteruur" In het Canvas-programma 'Winteruur' leest acteur Jan Decleir vanavond een fragment voor uit de roman 'Het verdriet van België' van Hugo Claus. Maar eigenlijk heeft niet hij, maar zijn goede vriend en collega Marc Van Eeghem dat fragment gekozen. In de video hierboven legt Decleir uit hoe dat in zijn werk is gegaan.   Om 23.12u kunt u op Canvas 'Winteruur' volledig bekijken.
14/12 22u15  Oost-Congo: veiligheidsbarometer registreert meer dan 500 doden sinds juni Lees meer >
14/12 22u00  Jan Eelen: "We verliezen een heel grote en goede acteur" De regisseur van 'Het eiland' en 'De Ronde' Jan Eelen heeft de polyvalentie van de overleden acteur Marc Van Eeghem geroemd. 'Je kon hem voor alle soorten rollen gebruiken', zegt Eelen. Het Toneelhuis in Antwerpen roemt 'de lieve vriend die moedig heeft gestreden tegen kanker'.
14/12 21u30  Nieuw oudejaarsconcept aan Heizel in Brussel De overgang van oud naar nieuw wordt dit jaar in Brussel gevierd op de Heizel. Het traditionele vuurwerk zal dubbel zo lang duren en vindt plaats aan het Atomium.
14/12 21u30  Gelijk internet voor iedereen wordt afgeschaft in de VS In de VS worden de regels rond netneutraliteit, gelijk internet voor iedereen, fors afgebouwd. Internetproviders krijgen daardoor de mogelijkheid om bepaalde websites of internetdiensten te bevoordelen, andere te benadelen. 
14/12 20u45  Op zoek naar dakloze mama's Ruim 3.300 mensen hadden vorige winter in Brussel geen dak boven het hoofd, dit jaar zijn het er zeker zoveel. Kind en Gezin gaat op zoek naar de mama's met jonge kinderen om hen te kunnen bijstaan. 
14/12 20u45  Gezocht: creatieve ideeën van burgers om daklozen aan woning te helpen De overheid talmt met een algemeen beleid om daklozen aan een huis te helpen, terwijl hun aantal zienderogen toeneemt. Dat zeggen hulporganisaties in Brussel die om hulp smeken. Ze vragen nu burgers om creatieve ideeën aan te dragen en concreet uit te werken. Doel: goedkope huurwoningen vinden/creëren.
14/12 20u45  Bende laat minderjarigen 1.500 dure fietsen stelen in ruil voor drugs In de buurt van Gent heeft een Afrikaanse bende de voorbije vier jaar,  minderjarigen ingezet om minstens 1.500 dure fietsen te stelen. Dat melden de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen en de Gentse lokale politie. De kinderen zouden in ruil voor de fietsdiefstallen geld of drugs gekregen hebben.
Laatste update: vandaag om 1u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/12 17u00  Haven van Gent fuseert met Zeelandhaven en heet voortaan North Sea PortHet is nu officieel: de havens van Gent en het Nederlandse Zeeland smelten samen.  Vrijdagmiddag is de handtekening gezet onder de fusieovereenkomst waaraan vier maanden is gewerkt. 'North Sea Port' is een gebied van 60 kilometer lang van Vlissingen en Terneuzen in Nederland tot Gent in België en komt meteen in de top 10 van grootste Europese zeehavens terecht. Tegen 2022 moet het aantal jobs van bijna 97.000 nu stijgen tot 100.000.   
08/12 17u00  Nu ook in het echt én eetbaar: BomaworstVanaf zondag te koop in uw frituur om de hoek: dé Bomaworst. De frituursnacks van F. C. De Kampioenen worden geïntroduceerd door de VRT.
08/12 16u45  Antwerpse politie verspreidt beelden van man die agent aanvielDe politie in Antwerpen heeft voor het eerst een filmpje verspreid van een jonge man die een politie-inspecteur aanviel in juni. De vermoedelijk 20-jarige man gooide een vol drankblikje tegen het hoofd van de agent en vluchtte daarna weg. 
08/12 16u30  Europa en Japan zetten puntjes op de i van verstrekkend handelsverdragDe Europese Unie en Japan hebben hun onderhandelingen over een verstrekkend vrijhandelsverdrag afgerond. Dat hebben Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Japanse premier Shinzo Abe vrijdag aangekondigd in een persverklaring.
08/12 16u30  11 mensen veroordeeld voor invoer cocaïne via Antwerpse havenDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 11 mensen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. De spilfiguur van de bende kreeg 8 jaar cel en een boete van 48.000 euro.
08/12 16u30  Brexit van referendum tot exit: een tijdslijnAnderhalf jaar na het referendum is er oneindig veel inkt over de exit van de Britten gevloeid. Wij selecteerden voor u de hoogtepunten uit het brexit-theater. Klik op de iconen om uw geheugen op te frissen.
08/12 16u30  Europees Parlement "tevreden" met vooruitgang brexit-onderhandelingenHet Europees Parlement is tevreden met de vooruitgang in de brexit-onderhandelingen. De fractievoorzitters van het Europees Parlement hebben hierover een gezamenlijk standpunt naar buiten gebracht. 
08/12 16u30  Er is al een vervangster voor de omstreden neuzenverkoper in GentNele Damman is de vervanger van de omstreden neuzenverkoper Carl Demeestere in het cuberdonkraam aan de Gentse Groentenmarkt. Demeestere kwam in opspraak na racistische uitspraken. De stad Gent gaf hem een verkoopverbod. De neuzenoorlog, een ruzie tussen twee rivaliserende verkopers, sleept al 6 jaar aan, maar lijkt nu dus definitief voorbij.
08/12 16u30  Veertien VN-blauwhelmen gedood in Oost-CongoIn de Congolese provincie Noord-Kivu zijn gisteravond VN-soldaten aangevallen door vermoedelijk Oegandese rebellen. Veertien soldaten uit Tanzania zijn daarbij omgekomen. Het zou gaan om de dodelijkste aanval op de vredesmissie in Congo.
08/12 16u00  Dodelijke slachtoffers bij protest in Palestijnse gebiedenDuizenden Palestijnen protesteren in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook tegen de beslissing van de VS om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Meer dan 200 Palestijnen raakten gewond bij de protesten, twee slachtoffers zijn intussen overleden.
08/12 16u00  Courtois over Eurostadion: "Dit land moet zichzelf in vraag stellen"Brussels schepen voor Sport Alain Courtois (MR) heeft een videoboodschap gemaakt waarin hij duidelijk kwaad reageert op de heisa rond het Eurostadion. 'Dit land moet zichzelf in vraag stellen', zegt hij. 'Ik zet mij al meer dan dertig jaar in voor het Belgisch voetbal, wat hebben de mensen die kritiek geven al gedaan?'
08/12 15u30  Dodelijk slachtoffer bij protest in Palestijnse gebiedenDuizenden Palestijnen protesteren in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook tegen de beslissing van de VS om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Meer dan 50 Palestijnen raakten gewond bij de protesten, en 16 werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging.
08/12 15u30  Courtois: "Dit land moet zichzelf in vraag stellen"Brussels schepen voor Sport Alain Courtois (MR) heeft een videoboodschap gemaakt waarin hij duidelijk kwaad reageert op de heisa rond het Eurostadion. 'Dit land moet zichzelf in vraag stellen', zegt hij. 'Ik zet mij al meer dan dertig jaar in voor het Belgisch voetbal, wat hebben de mensen die kritiek geven al gedaan?'
08/12 15u15  30 miljoen voor Belgisch-Chinese samenwerking in de paardensportDe Belgische paardensport is top, en dat is ook China niet ontgaan. De Chinese multimiljonair Wang Wen Tao wil de komende drie jaar 30 miljoen investeren in een Belgisch-Chinese samenwerking. Hij hoopt met onze knowhow een bijdrage te kunnen leveren aan de paardensport in China.
08/12 15u00  Elke woning in Vlaanderen krijgt een digitaal paspoort: de "woningpas"Elke woning in Vlaanderen zal volgend jaar een 'woningpas' krijgen, dat moet een digitale map zijn met daarin alle bouwvergunningen, energiecertificaten en andere documenten. Daarnaast zal ook elke woning een energielabel krijgen van A tot F, net zoals elektrische toestellen.
08/12 15u00  10,8 miljoen euro voor restauratie van de Vooruit in GentDe Vlaamse regering trekt respectievelijk 10,8 miljoen en ruim 840.000 euro uit voor de restauratie van de Vooruit in Gent en van de Sint-Walburgakerk in Oudenaarde.
08/12 14u15  Billen van Christusbeeld geven vergeten brieven uit 1777 prijsIn Madrid hebben historici 2 brieven uit 1777 ontdekt bij de restauratie van een houten Christusbeeld. De documenten staken in een verborgen holle ruimte in de achterkant van het beeld.
08/12 14u15  Schulz’ bochtenwerk: alles naar normaal in DuitslandOp kerstavond zal het exact drie maanden geleden zijn dat de Duitsers naar de stembus trokken. Maar een nieuwe regering zal er nog lang niet onder de kerstboom van onze oosterburen liggen. Toch is gisteren in de Berlijnse messehallen een belangrijke hindernis uit de weg geruimd: de SPD zegt niet langer nee tegen Merkel. En zo kan Martin Schulz de man worden die straks Merkel aan een recordkanselierschap helpt en het Duitse “keine Experimente” in ere herstelt.
08/12 14u00  Ophokplicht voor alle pluimvee in heel NederlandIn Nederland is een landelijke ophokplicht voor pluimvee ingesteld nadat op een eendenbedrijf in Biddinghuizen in Flevoland vermoedelijk de extreem besmettelijke (hoogpathogene) variant van vogelgriep is vastgesteld. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. De ongeveer 16.000 vleeseenden worden er vrijdag nog geruimd.
08/12 14u00  "Lookalike" van Angelina Jolie: "Maar ik wil helemaal niet op haar lijken"Nog geen 20, maar de afgelopen week ging deze tiener danig over de tongen op het internet. Sahar Tabar uit Teheran, Iran, had immers op haar Instagramaccount een aantal foto’s gepubliceerd waardoor ze wel erg op een versie van Angelina Jolie geleek. Alleen was het een erg slechte versie van de Amerikaanse actrice. De chirurgische ingrepen bleken hun effect dus gemist te hebben, een verhaal dat nieuwsmedia wereldwijd graag oppikten. Maar het blijkt nu allemaal maar een grap te zijn, zo vertelde Tabar in een interview met nieuwswebsite Sputnik News. 
08/12 14u00  Wat is een intifada en zit er een nieuwe aan te komen?'Intifada', het staat voor 'opstand' of 'afschudding' en het is een belangrijke term in het conflict tussen Israël en Palestina. Maar wat houdt het in en wat gebeurde er in de eerste twee intifada's? We leggen het even uit in bovenstaande video.
08/12 14u00  Tientallen gewonden bij protest in Palestijnse gebiedenDuizenden Palestijnen protesteren in Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook tegen de beslissing van de VS om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Meer dan 50 Palestijnen raakten gewond bij de protesten, en 16 werden naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging.
08/12 14u00  Verslaafd aan de smartphone: "Offline bestaat niet meer"Nog maar 10 jaar geleden lanceerde Apple zijn eerste smartphone, intussen kunnen we ons een leven zonder al lang niet meer voorstellen. Belgen checken gemiddeld 34 keer per dag hun smartphone, en we gebruiken het de hele dag door, voor alles. We zetten enkele opvallende vaststellingen uit een internationaal onderzoek van het consultancybureau Deloitte op een rijtje.
08/12 13u30  Nieuw postuum album van Jimi Hendrix komt uit op 9 maart 2018Een nieuw postuum album van Jimi Hendrix, de rocklegende die in 1970 overleed, zal uitkomen op 9 maart 2018. Het album zal bestaan uit tien nummers die een paar maanden voor zijn dood zijn opgenomen, zeggen de erfgenamen van Hendrix.
08/12 13u30  Drie mannen veroordeeld tot 20 jaar cel voor roofmoord op motorhandelaar in ZottegemDe correctionele rechtbank in Oudenaarde heeft drie verdachten van de roofmoord op Geert De Lie zes jaar geleden, veroordeeld tot elk 20 jaar cel. Een vierde verdachte is vrijgesproken.
08/12 13u30  Drie mannen aangehouden na grote drugsactie rond LeuvenDe onderzoeksrechter heeft 3 mannen aangehouden voor de invoer en het verkopen van drugs rond Leuven. Een vierde vrouw is vrijgelaten onder voorwaarden.
08/12 13u30  Theater énkel voor 18 plus, kinderen toegelatenTheatercollectief BOG speelt morgen voor het eerst de theatervoorstelling 'KID', in hetpaleis in Antwerpen. Het is een voorstelling die tegelijk én exclusief voor kinderen en volwassenen gespeeld wordt. Oplossing: een hoge wand die dwars op de speelvloer staat.
08/12 13u15  Markante plekken: kijk binnen in het VRT/RTBF-zendstation  in WaverIn de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het VRT/RTBF-zendstation in Waver.
08/12 13u00  Amerikaanse vicepresident Pence "niet welkom in Palestina"Volgens een hoge Palestijnse functionaris is de Amerikaanse vicepresident Mike Pence niet welkom in de Palestijnse gebieden tijdens zijn geplande bezoek later deze maand. De Amerikaanse regering waarschuwt om de gesprekken niet te laten ontsporen.
08/12 13u00  Nieuwe milieuvergunning voor Sportpaleis en Lotto ArenaVlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft een nieuwe milieuvergunning toegekend aan het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena. Een half jaar geleden had de Raad van State een besluit rond die milieuvergunning vernietigd. Er was daarbij vooral een probleem met de parkeerdruk op de buurt.
08/12 13u00  Alfons over  Music for life-interview: "Overweldigend, maar cruciaal voor verwerking"Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo moest niet lang nadenken over haar meest memorabele Music for Life-fragment: de passage van broers Max en Alfons kort na de zelfmoord van hun broer Emile heeft haar diep geraakt. Een jaar later blikt Alfons Van Besien terug op hun emotionele interview. 'Op weg van De Schorre naar huis merkten we dat ons verhaal óveral werd gedeeld. We waren compleet overweldigd.'
08/12 13u00  Een doorbraak, maar (nog) geen deal rond de Noord-Ierse grensDe Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een doorbraak bereikt in de brexit-onderhandelingen. Een van de knelpunten was de grens tussen Noord-Ierland en Ierland. Er mag dan wel een doorbraak zijn, een echte oplossing voor de Ierse kwestie is er nog niet. 
08/12 12u00  Herbekijk:  de integrale pers­conferentie van Juncker en May over de doorbraak in de brexit­onderhandelingenEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Theresa May hebben een doorbraak in de  brexitonderhandelingen. Herbekijk hier hun persconferentie. 
08/12 12u00  Markante plekken: het VRT/RTBF-zendstation  in WaverIn de reeks “Markante plekken” gaat onze fotograaf Alexander Dumarey elke week op zoek naar een opvallende plaats met een verhaal. Soms bekend, soms vergeten. Soms druk, soms verlaten. Soms nieuw, soms eeuwen oud.  Maar allemaal hebben ze een boeiende geschiedenis. Vandaag: het VRT/RTBF-zendstation in Waver.
08/12 12u00  Houdt Brussel een financiële kater over aan het missen van de EK-matchen?Houdt ons land en dan vooral Brussel een financiële kater over aan de beslissing van de UEFA om enkele EK-matchen niet in Brussel te laten plaatsvinden? Volgens sporteconoom Trudo De Jonghe zal dat allemaal nogal meevallen. Hij ziet overigens het nut van het Eurostadion niet in. Ex-premier Yves Leterme (nu werkzaam bij de UEFA) hoopt dat het stadion er toch nog komt.
08/12 11u45  Wat is het effect in Spanje van die betoging van Catalanen in Brussel?Wat is de impact van de - volgens Vlaamse media- opmerkelijke betoging gisteren van Catalanen en sympathisanten in Brussel? Maakt dit evenement veel indruk in Spanje? Een graadmeter is: wat zegt de pers en wat zegt de regering? Correspondent Sven Tuytens zoekt het uit.
08/12 11u45  Weekendje kerstshoppen voor de boeg? Hou je winterjas maar in de aanslagVeel steden en gemeenten trekken vanaf dit weekend volop de kaart van warme winterse evenementen. Al hoef je dat 'warm' niet letterlijk te nemen. Het koelt flink af, bovendien bestaat de kans op buien van sneeuw of smeltende sneeuw. Al moet je daarvoor vooral in het zuiden van het land zijn.
08/12 11u45  Proximus: Telecom op de beursWoensdag 6 december betaalde Proximus haar aandeelhouders het jaarlijks Sinterklaasdividend uit. Onder die aandeelhouders ook de Belgische staat, die graag rekent op de dividenden van de telecomspeler. Wat heeft Proximus nog te bieden? Michaël Van Droogenbroeck bespreekt het met Erik Joly, hoofdeconoom bij ABN Amro. 
08/12 11u45  Ombudsman: “Meer klachten over Proximus, soms slepen die tot een jaar aan”Volgens de ombudsman van de telecomsector slaagt Proximus er steeds minder in om klachten op een klantvriendelijke manier op te lossen. Ombudsman Luc Tuerlinckx reageert daarmee op de grote hoeveelheid klachten die De Inspecteur van Radio 2 dit najaar heeft binnengekregen. Die klachten gaan onder meer over moeilijkheden bij het opzeggen van contracten.
08/12 11u45  Kernkabinet buigt zich voort over uitvoering ZomerakkoordHet kernkabinet buigt zich vanmorgen voort over de hervorming van de vennootschapsbelasting, het onbelast bijverdienen en de taks op de effectenrekeningen. De topministers van de federale regering zaten gisteren nog tot de late uurtjes samen om een compromis over eventuele bijsturingen te zoeken, maar raakten er dus niet uit.
08/12 11u00  Start 2018 met een voorsprong, kom luisteren naar onze experten op "Het vooruitzicht"Op zaterdag 13 januari strijkt onze nieuwsdienst neer in Leuven voor de 3e editie van 'Het vooruitzicht.' Experten van VRT NWS loodsen u die dag door de grootste nieuwsuitdagingen van 2018. De opbrengst van Het Vooruitzicht 2018 gaat integraal naar de goede doelen van 'De Warmste Week.'
08/12 11u00  Schotse premier: "Britse regering kan nooit meer zeggen dat onafhankelijkheid Schotland zal leiden tot harde grens"Nicola Sturgeon - de premier van Schotland - reageert tevreden op de doorbraak in de brexit-onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Tegelijk ziet ze opportuniteiten voor een eventuele Schotse onafhankelijkheid.
08/12 10u45  Agenten geschorst na klacht over aanzet tot ongewenst seksuele handelingenTwee agenten van de politiezone Assenede-Evergem zijn geschorst, omdat ze een vrouwelijke collega aangezet zouden hebben tot ongewenste seksuele handelingen in het commissariaat van Evergem. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De feiten kwamen op 11 oktober aan het licht na een anonieme klacht bij de korpschef en de twee burgemeesters.
08/12 10u45  Eric Goens na de zaak-De Pauw: "Assisen is afgeschaft maar blijkbaar vervangen door de media"Eric Goens, tv-maker van onder andere 'Die huis' en 'Bargoens', is boos op hoe verschillende kranten en tijdschriften te werk gaan sinds de VRT de samenwerking met Bart De Pauw stopzette. 'Het heeft niks meer met journalistiek te maken, het zijn nazipraktijken', zegt hij in de gratis krant Deze Week.
08/12 10u45  President Tusk waarschuwt na brexit-doorbraak: "De moeilijkste uitdaging ligt nog voor ons"Europees president Donald Tusk is tevreden dat er een doorbraak is in de brexit-onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Tegelijk uit hij ook een duidelijke waarschuwing: 'De moeilijkste uitdaging ligt nog voor ons.'
08/12 10u45  Volg live de persconferentie van Michel Barnier over de verdere details van het brexitakkoordMichel Barnier is hoofdonderhandelaar namens de Europese Commissie in de brexitonderhandelingen. Volg hier live zijn persconferentie over het bereikte akkoord.  
08/12 09u45  "Ik moet nu toegeven dat dat geen al te beste plaats voor yoga was"Het mag allemaal wel wat meer zijn op sociale media. Dat dacht ook Chisa Tolbertson, toen ze in mei de vrije natuur in Colorado, VS, opzocht om daar volledig zen te geraken door een paar yoga-oefeningen te doen. Op een boomstam dan nog boven een kolkende rivier. Maar dat liep niet zoals gepland.
08/12 09u45  Hoe makkelijk leid je TripAdvisor om de tuin?De website TripAdvisor blijkt verrassend gemakkelijk te manipuleren, zo heeft een journalist van Vice tot zijn eigen verbazing aangetoond. Hij startte een 'exclusief restaurant' op in zijn schuur in Londen en belandde binnen de kortste keren bovenaan de lijst van beste restaurants in de Britse hoofdstad.
08/12 09u45  Arsenal staat op 8 december 2018 in de Lotto ArenaArsenal staat op zaterdag 8 decembert 2018 in de Lotto Arena in Antwerpen. De band belooft 'een niet te missen show vol hits én nieuwe nummers'. 
08/12 09u45  N-VA verzet zich tegen energiepact met kernuitstapNormaal moeten de vier energieministers van ons land tegen het einde van dit jaar een energiepact sluiten over de toekomst van ons energiebeleid. Maar N-VA wil geen pact waarin staat dat alle kerncentrales dicht moeten tegen 2025. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.
08/12 09u30  Europese Commissie: "Voldoende vooruitgang geboekt in brexit-onderhandelingen"Volgens de Europese Commissie is er voldoende vooruitgang geboekt in de brexit-onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. De Commissie meldt dat er nu kan begonnen worden aan de tweede fase van de onderhandelingen over de uitstap van het VK uit de EU.
08/12 09u00  SP.A pleit voor 110.000 extra plaatsen in kinderopvang en kleinere kleuterklassenVolgens SP.A moeten er 110.000 plaatsen bij komen in de kinderopvang, en moeten de kleuterklassen kleiner gemaakt worden. Een goede start van jongs af aan is cruciaal, vindt de SP.A. Daarom pleit ze voor een ambitieus investeringsplan voor de kinderopvang en het kleuteronderwijs. 
08/12 09u00  Gespannen situatie in Jeruzalem: "Alle ogen gericht op het middaggebed op de Tempelberg"Komt het straks na het middaggebed op de Tempelberg tot rellen in Jeruzalem of niet? Dat is vandaag de grote vraag. 'Sinds de verklaringen van Trump is het onrustig in de hele regio. Maar alle ogen zijn op vandaag gericht, op het middaggebed van de moslims op de Tempelberg. Als er een opruiende preek gegeven wordt in de Al-Aqsamoskee zal dat méér dan waarschijnlijk uitmonden in onrust', vertelt correspondent Ankie Rechess vanuit Israël.
08/12 09u00  Doorbraak in brexit-onderhandelingen: "Voldoende vooruitgang om naar tweede fase te gaan"Er is een belangrijke doorbraak geboekt in de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de brexit. Dat blijkt na een ultieme ontmoeting tussen Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Britse premier Theresa May. Juncker meldt dat er nu kan begonnen worden aan de tweede fase van de onderhandelingen over de uitstap van het VK uit de EU.
08/12 08u30  Europese Commissie: "Voldoende vooruitgang geboekt in brexit-onderhandelingen om naar tweede fase te gaan"Volgens de Europese Commissie is er voldoende vooruitgang geboekt in de brexit-onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker meldt dat er nu kan begonnen worden aan de tweede fase van de onderhandelingen over de uitstap van het VK uit de EU.
08/12 08u15  Doorbraak in brexitonderhandelingen? "May en Juncker ontmoeten elkaar wellicht deze morgen"Er lijkt een doorbraak in de maak in de huidige fase van de brexitonderhandelingen. De Europese Commissie liet alvast weten dat haar voorzitter Juncker om 7 uur in Brussel een ontmoeting heeft met de Britse premier May. Daarna zou een persconferentie volgen.
08/12 08u00  Eerste trailer "Jurassic World: Fallen kingdom" vrijgegeven, bekijk hem hierVandaag wordt wereldwijd de trailer gelanceerd van 'Jurassic World: Fallen kingdom', de vijfde film in de 'Jurassic Park'-reeks.
08/12 08u00  Amerikaans Congres wendt voorlopig shutdown afDe regering van de Verenigde Staten heeft een gedeeltelijke stilstand van de overheid, een zogenaamde 'shutdown', uit geldgebrek afgewend. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben een wettekst goedgekeurd die ervoor zorgt dat de federale begroting tot 22 december voldoende geld heeft. Ondertussen moet gezocht worden naar een langetermijnoplossing. 
08/12 08u00  Doorbraak in brexitonderhandelingen? May en Juncker zitten samenEr lijkt een doorbraak in de maak in de huidige fase van de brexitonderhandelingen. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zit sinds 7 uur samen met de Britse premier Theresa May. Daarna volgt een persconferentie volgen. De kabinetschef heeft alvast een foto van witte rook op Twitter gezet.
08/12 07u45  Seizoen 2 van "The crown" waagt zich aan de huwelijksperikelen van de Queen en prins PhilipVanaf vandaag kunnen Netflix-abonnees tien nieuwe afleveringen van de prestigieuze reeks 'The crown' na elkaar bingewatchen. Met onder meer de barsten in het huwelijk van Prins Philip en de Queen, de wilde huwelijksjaren van haar zus prinses Margaret, en de ontmoeting met de jonge Amerikaanse president John Kennedy en zijn opwindende first lady Jackie Kennedy.
08/12 07u45  Reders luiden alarmbel: "Zonder Saeftinghedok verpietert de Antwerpse haven"Zonder het Saeftinghedok kan de Antwerpse haven niet langer in de 'Champions League van Europese havens' spelen. Dat zegt de Antwerpse Scheepvaartvereniging ASV, de belangenvereniging van de rederijen die de Antwerpse haven aandoen in een open brief in De Tijd en Gazet van Antwerpen.
08/12 07u45  Honderden huizen opgeslokt door natuurbranden in CaliforniëIn Californië krijgen de hulpdiensten de natuurbranden maar moeilijk onder controle. Ten noordwesten van Los Angeles, in Ventura County, zijn nu al 439 huizen en gebouwen vernield door het vuur.  Het vuur wordt aangewakkerd door de sterke wind, met rukwinden tot 130 kilometer per uur.
08/12 07u45  Doorbraak in brexitonderhandelingen? "May en Juncker zitten samen"Er lijkt een doorbraak in de maak in de huidige fase van de brexitonderhandelingen. Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker zit sinds 7 uur samen met de Britse premier Theresa May. Daarna zou een persconferentie volgen.
08/12 07u00  Beste ministers, denk vandaag hieraan: 9 regels voor "fiscale rechtvaardigheid"Onze regering zit vandaag opnieuw bijeen om de spanningen rond het 'Zomerakkoord' weg te masseren. Eén van de knelpunten is de eis van CD&V voor 'fiscale rechtvaardigheid'. Fiscaal expert Michel Maus geeft onze ministers 9 regels om hierin te lukken.
08/12 07u00  Doorbraak in brexitonderhandelingen? "May en Juncker ontmoeten elkaar om 7 uur"Er lijkt een doorbraak in de maak in de huidige fase van de brexitonderhandelingen. De Europese Commissie liet alvast weten dat haar voorzitter Juncker om 7 uur in Brussel een ontmoeting heeft met de Britse premier May. Daarna zou een persconferentie volgen.
08/12 00u30  Man met Palestijnse vlag slaat ruiten van joods restaurant in Amsterdam aan diggelenIn Amsterdam heeft een 29-jarige asielzoeker met een Palestijnse vlag de ruiten aan diggelen geslagen van een joods restaurant. Het duurde even voor hij door de politie overmeesterd werd. De eigenaar van het restaurant denkt dat de actie te maken heeft met het besluit van de Amerikaanse president Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. 
08/12 00u30  Ook op het Sint-Pietersplein in Rome staat de kerstboom al te fonkelenSinds vanavond staan op het Sint-Pietersplein in Rome de kerststal en de kerstboom te fonkelen. Dit jaar komt de boom uit Polen en de voorbije dagen werd hij kleurrijk versierd met ledlampjes, kerstballen en sterren, gemaakt door kankerpatiëntjes uit verschillende Italiaanse ziekenhuizen. 
08/12 00u30  Thomas Vanderveken voelt zich "een beetje euforisch" na het spelen van het pianoconcerto van Grieg in GentIn de Bijloke in Gent heeft televisiepresentator Thomas Vanderveken het volledige pianoconcerto van Edvard Grieg gespeeld, het slotstuk van zijn programma 'Thomas speelt het hard'. Het was een bijna foutloze vertolking van een van de moeilijkste pianoconcerto's uit de klassieke muziek. 
08/12 00u15  MyCareer.be en Zonnekaart winnen e-Gov AwardHet loopbaanplatform MyCareer.be en de Zonnekaart hebben een e-Gov Award gewonnen. Dat zijn de prijzen voor beloftevolle, digitale projecten van overheidsdiensten.
08/12 00u15  Poolse minister van Financiën wordt nieuwe premierDe Poolse minister van Financiën en vicepremier Mateusz Morawiecki lost partijgenote Beata Szydlo af als premier. Dat heeft een woordvoerster van de regerende Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) gezegd. De zet geldt als een 'voorbereiding' op een resem verkiezingsslagen de komende jaren, zo luidt het. 
08/12 00u15  Maak kennis met Aminata, het nieuwe gezicht van "F.C. De Kampioenen"In de nieuwe 'Kampioenen'-film duikt een nieuw gezicht op: Aminata Demba, een actrice uit Antwerpen met Malinese roots. In 'Van Gils & gasten' heeft ze zich voorgesteld.
08/12 00u15  Bart Somers in "De slimste mens": "Mijn kinderen hebben totaal geen vertrouwen in mij"Burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open VLD) is aangetreden in de laatste aflevering voor de finaleweken van 'De slimste mens ter wereld' op Vier. Hij nam het op tegen Joke Emmers en Sammy Mahdi.
08/12 00u15  Thomas Vanderveken voelt zich "een beetje euforisch" na het spelen van pianoconcerto van Grieg in GentIn de Bijloke in Gent heeft televisiepresentator Thomas Vanderveken het volledig pianoconcerto van Edvard Grieg gespeeld, het slotstuk van zijn programma 'Thomas speelt het hard'. Het was een bijna foutloze vertolking van een van de moeilijkste pianoconcerto's uit de klassieke muziek. 
08/12 00u00  De afspraakHerbekijk hier 'De afspraak' van woensdag 6 december.
1 2 3


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Wat betekent de brexit voor Noord-Ierland, het einde van een fragiele vrede?15/12 00u15 - VRT NWS: De grens tussen Ierland en Noord-Ierland is een belangrijke kwestie in de brexitonderhandelingen. Een harde grens, een zachte grens of geen grens, wat wordt het? En hoe denken de inwoners van Noord-Ierland zelf over de kwestie? 'Terzake'-reporter Lauwke Vandendriessche bezocht de stad Londonderry/Derry. De naam van de stad alleen al ligt gevoelig en weerspiegelt de oude verdeeldheid tussen katholieken en protestanten. En de grens tussen voor en tegen brexit volgt dezelfde religieuze scheidingslijn.
7x Steekpartijen Maastricht - "Dader en slachtoffers komen uit Syrië"15/12 00u45 - VRT NWS: In Maastricht zijn twee mensen bij twee steekpartijen om het leven gekomen. Buurtbewoners vertellen dat de twee uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. 
6x Steekpartijen Maastricht: "Dader en slachtoffers komen uit Syrië"15/12 01u00 - VRT NWS: In Maastricht zijn twee mensen bij twee steekpartijen om het leven gekomen. Buurtbewoners vertellen dat de twee uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. 
5x Wim Opbrouck: "Verliezen fantastische acteur en een warme mens" 14/12 23u30 - VRT NWS: Er wordt verslagen gereageerd op de dood van Marc Van Eeghem. Wim Opbrouck vindt de reacties op het overleden die hij leest terecht. 'Marc Van Eeghem was een fantastische acteur en een warme mens', reageert Opbrouck. De regisseur van 'Het eiland' en 'De Ronde' Jan Eelen heeft de polyvalentie van de overleden acteur Marc Van Eeghem geroemd. 'Je kon hem voor alle soorten rollen gebruiken', zegt Eelen. Het Toneelhuis in Antwerpen roemt 'de lieve vriend die moedig heeft gestreden tegen kanker'.
4x Wie gaat door naar de laatste finaleweek van "De slimste mens ter wereld"?14/12 23u30 - VRT NWS: In de laatste aflevering van 'De slimste mens ter wereld' van deze week hebben Joke Emmers en Filip Peeters het gezelschap gekregen van Bill Barberis. Wie gaat door naar de laatste finaleweek en maakt zo wat meer kans op de felbegeerde titel? Ontdek het hier.
3x Gelijk internet voor iedereen wordt afgeschaft in de VS14/12 21u30 - VRT NWS: In de VS worden de regels rond netneutraliteit, gelijk internet voor iedereen, fors afgebouwd. Internetproviders krijgen daardoor de mogelijkheid om bepaalde websites of internetdiensten te bevoordelen, andere te benadelen. 
2x Twee doden en verschillende gewonden bij steekincidenten in Maastricht14/12 23u15 - VRT NWS: De politie van Nederlands Limburg heeft bevestigd dat er bij twee steekincidenten in Maastricht twee doden zijn gevallen. Er is ook sprake van verschillende gewonden. De politie kan nog niet zeggen hoeveel mensen betrokken waren bij de incidenten.
2x Guga Baul en Chris Van Espen wagen zich aan gastrol in "Sois belge et tais-toi"14/12 22u30 - VRT NWS: Stemmenimitiator Guga Baul en acteur Chris Van Espen treden op in de Franstalige sketchshow 'Sois belge et tais-toi'. Die satirische show over Belgische politici aan beide zijden van de taalgrens bestaat al 20 jaar. In maart zijn er twee voorstellingen in Vlaanderen, een in Gent en een in Antwerpen. 
2x Jan Decleir leest de keuze van zijn goede vriend Marc Van Eeghem voor in "Winteruur"14/12 22u30 - VRT NWS: In het Canvas-programma 'Winteruur' leest acteur Jan Decleir vanavond een fragment voor uit de roman 'Het verdriet van België' van Hugo Claus. Maar eigenlijk heeft niet hij, maar zijn goede vriend en collega Marc Van Eeghem dat fragment gekozen. In de video hierboven legt Decleir uit hoe dat in zijn werk is gegaan.   Om 23.12u kunt u op Canvas 'Winteruur' volledig bekijken.
2x Oost-Congo: veiligheidsbarometer registreert meer dan 500 doden sinds juni14/12 22u15 - VRT NWS: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
35704
Gelezen:
2865
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven