dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/07 16u15  Spoorstaking op 27 juli gaat door, treinverkeer zal zwaar verstoord zijn De NMBS waarschuwt dat de voor volgende zaterdag aangekondigde staking van de treinbegeleiders het treinverkeer flinkt dreigt te bemoeilijken. Die staking is aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De NMBS werkt aan een minimale dienstregeling.
23/07 11u15  Koopt u effectief wel waar u voor betaalt? Gewichtsaanduiding op voeding zal beter worden gecontroleerd Lees meer >
23/07 10u00  Koopt u effectief wel waar u voor betaalt? Gewichtsaanduiding op voeding zal beter gecontroleerd worden Lees meer >
23/07 10u00  Huizen in een jaar tijd gemiddeld 10.000 euro duurder: hoeveel kost een huis nu in uw streek? In een jaar tijd zijn de Belgische huizen gemiddeld 3,7 procent, zowat 10.000 euro, duurder geworden. Dat blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Een gemiddeld woonhuis in ons land kost vandaag 260.145 euro, maar in Vlaanderen mag u daar vaak nog een flinke som bijtellen. We hebben de prijzen voor u in kaart gezet.
22/07 15u00  De overheid leende nog nooit zo goedkoop dankzij negatieve rente: "Totaal absurde situatie" De overheid heeft vandaag voor de eerste keer geld opgehaald waarop ze geen rente moet betalen. Integendeel, wie vandaag geld leent aan de overheid, krijgt na 10 jaar minder geld terug. Dat komt door de negatieve rente.
22/07 14u00  Staatsleningen waren nog nooit zo goedkoop: "Totaal absurde situatie" De overheid heeft vandaag voor de eerste keer geld opgehaald waarop ze geen rente moet betalen. Integendeel, wie vandaag geld leent aan de overheid, krijgt na 10 jaar minder geld terug. Dat komt door de negatieve rente.
21/07 11u15  Volvo roept wereldwijd ruim half miljoen diesels terug, 40.000 in ons land De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld 507.000 auto's terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor. Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid. In ons land gaat het om 40.000 wagens.
20/07 23u45  Volvo roept wereldwijd ruim half miljoen diesels terug De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld 507.000 auto's terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor. Dat is ook al een paar keer gebeurd, zei een woordvoerder van Volvo op de Zweedse tv-zender SVT, maar tot ongelukken of letsel heeft dit niet geleid.
20/07 09u45  Meer dan 200.000 ritten geschrapt bij De Lijn, 5 keer zoveel als 5 jaar geleden Van 37.353 naar 200.015 geschrapte ritten op 5 jaar tijd, dat zijn de zorgwekkende cijfers die De Lijn moet voorleggen. Dat schrijft De Tijd. De vervoersmaatschappij kampt almaar vaker met een tekort aan chauffeurs.
19/07 20u00  Sociaal tarief voor elektriciteit wordt bevroren tot begin volgend jaar Het sociaal tarief voor elektriciteit wordt verlengd tot 31 januari. De ontslagnemende ministerraad heeft daarvoor een besluit van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) goedgekeurd. Intussen wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor sociale tarieven dat beter bestand is tegen plotse prijsschommelingen.
19/07 10u45  AB InBev verkoopt Australische tak voor 10 miljard euro: aandeel gaat de hoogte in Lees meer >
19/07 05u45  Student zkt. geld - Lore gaat gratis werken in India en Oeganda: "Ik zal mezelf een paar keer tegenkomen" Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 5: de vrijwilliger.
18/07 19u30  Centrum voor Cybersecurity waarschuwt voor FaceApp, is die populaire verouderings-app wel onschuldig? Het Centrum voor Cybersecurity Belgium waarschuwt voor de gevaren van apps zoals FaceApp. Die laatste toont hoe u er over pakweg 30 jaar kunt uitzien en is weer immens populair op sociale media. De app bestaat al twee jaar, maar doordat vele beroemdheden dit weekend ?foto?s? begonnen te delen waarop ze er verrimpeld en grijs uitzien, kreeg FaceApp weer een boost.
18/07 18u30  U kunt straks ook met ecocheques steps, eenwielers en hoverboards kopen Vanaf 1 september kunnen werknemers zich ook nieuwe milieuvriendelijke vervoersmiddelen aanschaffen met ecocheques. Dat heeft de Nationale Arbeidsraad beslist. Het gaat meer specifiek over steps, eenwielers en hoverboards die je meer en meer ziet in het straatbeeld.
18/07 14u15  Einde van een tijdperk: laatste V40 loopt van de band bij Volvo Cars Gent Lees meer >
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 14u15  Universiteit Gent wil samen met bedrijven zonnepanelen op de Noordzee leggenEen groep bedrijven wil samen met de universiteit van Gent zonnepalen op zee leggen. Dat is nog nooit gebeurd op een ruwe zee zoals de Noordzee. Het gaat om een experiment de panelen zouden er over een jaar moeten liggen.
18/07 14u15  Waarom het nieuwe abonnement van Orange de telecomprijzen in ons land kan doen dalenOrange heeft vanmorgen zijn langverwachte abonnement gelanceerd voor wie geen tv of vaste telefonie wil. De combinatie van vast internet met een mobiel abonnement kan de prijzen voor vast internet en digitale tv doen dalen.
18/07 09u30  Spoorbond dreigt met staking op 27 juli: "Ook treinbegeleiders moeten vakantie kunnen nemen"De onafhankelijke spoorbond OVS heeft een stakingsaanzegging ingediend voor volgende week zaterdag 27 juli. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die manier klaagt de vakbond het aanhoudende tekort aan treinbegeleiders aan bij de NMBS.
18/07 08u30  Spoorbond dreigt met staking op 27 juli: "Personeelstekort houdt aan"De onafhankelijke spoorbond OVS heeft een stakingsaanzegging ingediend voor volgende week zaterdag 27 juli. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die manier klaagt de vakbond het aanhoudende tekort aan treinbegeleiders aan bij de NMBS.
17/07 19u00  Gentse Feesten starten beetje in mineur voor stichters: stad laat tocht met woonwagen Walter De Buck niet toeVoor Trefpunt vzw, de stichters van de moderne Gentse Feesten, begint het festival in mineur want de stad verbiedt een ludieke actie met de woonwagen van 'founding father' Walter De Buck en de koetspaarden die vanaf volgend jaar het centrum niet meer in mogen. Trefpunt vzw wilde in de binnenstad een korte optocht houden om de Feesten zo al officieus te openen. 'Dit was ons plan A, maar we hebben nog een plan B, C en D', klinkt het bij de organisatoren. Intussen zijn heel wat Gentse horecazaken nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten.
17/07 17u45  Gentse Feesten starten een beetje in mineur: stad laat tocht van stichters niet toeVoor Trefpunt vzw, de stichters van de moderne Gentse Feesten, begint het festival in mineur want de stad verbiedt een ludieke actie met de woonwagen van 'founding father' Walter De Buck en de koetspaarden die vanaf volgend jaar het centrum niet meer in mogen. Trefpunt vzw wilde in de binnenstad een korte optocht houden om de Feesten zo al officieus te openen. 'Dit was ons plan A, maar we hebben nog een plan B, C en D', klinkt het bij de organisatoren. Intussen zijn heel wat Gentse horecazaken zijn nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten.
17/07 14u30  Horeca zoekt dringend personeel voor de Gentse FeestenHeel wat Gentse horecazaken zijn nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten. Er is vooral een grote vraag naar jobstudenten en flexi-jobbers. Horeca Oost-Vlaanderen doet aan de vooravond van de feesten, een ultieme oproep aan werkwilligen om zich te melden. De Gentse Feesten starten vrijdag. Het festival lokt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.
17/07 06u15  6 op de 10 werkgevers zijn bereid om mobiliteitsbudget in te voerenZes op tien werkgevers zijn bereid om het mobiliteitsbudget aan te bieden aan hun werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstenleverancier Acerta.
17/07 06u15  Student zkt. geld - Sarah vecht tegen armoede: "Denk niet dat ik zal rondkomen met wat ik deze zomer verdien"Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 3: Sarah, voor wie het om meer draait dan enkel geld.
16/07 08u00  Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In les keek ik meer naar bitcoin-markt dan naar powerpoints"Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.
16/07 06u45  Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In de les keek ik meer naar de bitcoin-markt dan naar de powerpoints"Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Huizen in een jaar tijd gemiddeld 10.000 euro duurder: hoeveel kost een huis nu in uw streek?23/07 10u00 - VRT NWS: Economie: In een jaar tijd zijn de Belgische huizen gemiddeld 3,7 procent, zowat 10.000 euro, duurder geworden. Dat blijkt uit de nieuwste Notarisbarometer. Een gemiddeld woonhuis in ons land kost vandaag 260.145 euro, maar in Vlaanderen mag u daar vaak nog een flinke som bijtellen. We hebben de prijzen voor u in kaart gezet.
6x Koopt u effectief wel waar u voor betaalt? Gewichtsaanduiding op voeding zal beter gecontroleerd worden23/07 10u00 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
5x Koopt u effectief wel waar u voor betaalt? Gewichtsaanduiding op voeding zal beter worden gecontroleerd23/07 11u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
3x Spoorstaking op 27 juli gaat door, treinverkeer zal zwaar verstoord zijn23/07 16u15 - VRT NWS: Economie: De NMBS waarschuwt dat de voor volgende zaterdag aangekondigde staking van de treinbegeleiders het treinverkeer flinkt dreigt te bemoeilijken. Die staking is aangekondigd door de onafhankelijke spoorbond OVS. De NMBS werkt aan een minimale dienstregeling.
0x Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In de les keek ik meer naar de bitcoin-markt dan naar de powerpoints"16/07 06u45 - VRT NWS: Economie: Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.
0x Student zkt. geld - Tess gaf studies op voor bitcoins: "In les keek ik meer naar bitcoin-markt dan naar powerpoints"16/07 08u00 - VRT NWS: Economie: Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 2: de bitcoin-belegger.
0x Student zkt. geld - Sarah vecht tegen armoede: "Denk niet dat ik zal rondkomen met wat ik deze zomer verdien"17/07 06u15 - VRT NWS: Economie: Drie kwart van de Vlaamse studenten verdient deze zomer zakgeld met een vakantiejob. Studenten van de Arteveldehogeschool zochten voor VRT NWS vijf verhalen van jongeren die op een andere manier het gevecht met centen aangaan. Vandaag aflevering 3: Sarah, voor wie het om meer draait dan enkel geld.
0x 6 op de 10 werkgevers zijn bereid om mobiliteitsbudget in te voeren17/07 06u15 - VRT NWS: Economie: Zes op tien werkgevers zijn bereid om het mobiliteitsbudget aan te bieden aan hun werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstenleverancier Acerta.
0x Horeca zoekt dringend personeel voor de Gentse Feesten17/07 14u30 - VRT NWS: Economie: Heel wat Gentse horecazaken zijn nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten. Er is vooral een grote vraag naar jobstudenten en flexi-jobbers. Horeca Oost-Vlaanderen doet aan de vooravond van de feesten, een ultieme oproep aan werkwilligen om zich te melden. De Gentse Feesten starten vrijdag. Het festival lokt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.
0x Gentse Feesten starten een beetje in mineur: stad laat tocht van stichters niet toe17/07 17u45 - VRT NWS: Economie: Voor Trefpunt vzw, de stichters van de moderne Gentse Feesten, begint het festival in mineur want de stad verbiedt een ludieke actie met de woonwagen van 'founding father' Walter De Buck en de koetspaarden die vanaf volgend jaar het centrum niet meer in mogen. Trefpunt vzw wilde in de binnenstad een korte optocht houden om de Feesten zo al officieus te openen. 'Dit was ons plan A, maar we hebben nog een plan B, C en D', klinkt het bij de organisatoren. Intussen zijn heel wat Gentse horecazaken zijn nog op zoek naar extra werkkrachten tijdens de Gentse Feesten.

Statistieken

Artikels:
30823
Gelezen:
29650
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven