zondag 17 november 2019, week 46


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
16/11 13u45  Christelijke vakbond ACV: "Twee op de drie werknemers worden na langdurige ziekte ontslagen" Twee op de drie werknemers die langdurige ziek zijn geweest en een terugkeer-traject hebben gevolgd om weer aan het werk te gaan, worden toch ontslagen door hun werkgever. Dat schrijft De Standaard op basis van een studie van de christelijke vakbond ACV. Volgens de vakbond komt dat omdat de begeleiding van langdurig zieken niet goed werkt.
16/11 10u30  Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zet schaar in budget voor opleiding en coaching van bedrijven De Vlaamse regering gaat volgend jaar 23 miljoen euro besparen op de subsidies die kleine en middelgrote ondernemingen konden krijgen voor opleidingen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Voor middelgrote ondernemingen wordt het maximumbedrag voor die opleidingen gehalveerd. 'Het is logisch dat bedrijven zelf extra investeren in opleidingen', zegt de minister, die benadrukt dat er niet wordt bespaard op innovatie.
16/11 09u30  23 miljoen bespaard: Vlaams minister van Economie Crevits zet schaar in budget voor opleiding en coaching van bedrijven De Vlaamse regering gaat volgend jaar 23 miljoen euro besparen op de subsidies die kleine en middelgrote ondernemingen konden krijgen voor opleidingen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Voor middelgrote ondernemingen wordt het maximumbedrag voor die opleidingen gehalveerd. 'Het is logisch dat bedrijven zelf extra investeren in opleidingen', zegt de minister, die benadrukt dat er niet wordt bespaard op innovatie.
15/11 21u15  Vliegen van Londen naar Sydney: Qantas-vlucht vestigt nieuw afstandsrecord Een Boeing 787 Dreamliner van de Australische maatschappij Qantas is na een vlucht van 19 uur en 19 minuten geland op de luchthaven van Sydney. Het toestal was opgestegen in de Britse hoofdstad Londen en had 46 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Het ging om een ultralange testvlucht: het vliegtuig was niet volgeladen om de afstand van 17.800 kilometer zonder tussenstop te kunnen overbruggen.
15/11 13u30  Populariteit van SUV?s doet CO2-uitstoot en brandstofverbruik spectaculair stijgen SUV?s zijn wereldwijd verantwoordelijk voor een spectaculaire stijging van de CO2-uitstoot. Dat blijkt uit de jaarlijkse energievooruitzichten van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). 'In de afgelopen tien jaar vormden SUV's na de elektriciteitssector de belangrijkste oorzaak van de stijging van broeikasgassen', zegt IEA-directeur Fatih Birol aan de Nederlandse omroep NOS. En als de populariteit van deze zware vierwielers blijft toenemen, zal de vraag naar olie de komende decennia verder toenemen, ondanks de klimaatinspanningen.
15/11 07u45  Stop de subsidies voor auto's op aardgas Lees meer >
14/11 23u30  Europese Investeringsbank stopt investeringen in fossiele brandstof en wil "klimaatbank van Europa" worden De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf eind 2021 met investeringen in projecten die te maken hebben met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Dat liet het bestuur van de EIB weten bij de presentatie van een nieuwe strategie rond energie-investeringen.
14/11 22u15  Qatar Airways stopt met vrachtvluchten van amper 38 kilometer tussen Maastricht en Luik Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik, twee steden die amper 38 kilometer van elkaar verwijderd liggen. Dat heeft de bevoegde Waalse minister Jean-Luc Crucke (MR) aangekondigd na een onderhoud met vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways.
14/11 12u15  Akkoord tussen directie en vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant: staking eindigt morgen De directie en de vakbonden bij De Lijn in Vlaams-Brabant zijn het eens geworden over de aanpak van het sociaal conflict daar. De staking, die zich vandaag al voor de tiende dag op rij liet voelen, wordt morgen stopgezet.
10/11 17u45  Na Fortnite, nu de League of Legends-finale in Parijs: hoe gamen "big business" is geworden Vandaag is in Parijs de WK-finale van League of Legends gespeeld, een computergame dat de jongste 10 jaar in sneltempo de wereld veroverd heeft. Wereldwijd hebben vele miljoenen mensen die finale gevolgd, want het spel is big business geworden, en de toppers worden begeleid als profatleten: 'De deelnemers aan de finale zijn professionals, en hebben hun eigen coach, dokter, kok enz.'
10/11 13u45  Samsung wordt 50: dit wist u misschien nog niet over de Zuid-Koreaanse producent van tanks en smartphones De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung Electronics bestaat deze maand 50 jaar. Het bedrijf werd opgericht door Lee Byung-Chull, een zakenman die eerder voedingsproducten verkocht. De laatste jaren groeide Samsung uit tot een gigantisch bedrijf dat nagenoeg alles produceert, van smartphones tot olietankers.
Laatste update: zaterdag 16 november 2019, 13u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Samsung wordt 50: dit wist u misschien nog niet over de Zuid-Koreaanse producent van tanks en smartphones10/11 13u45 - VRT NWS: Economie: De Zuid-Koreaanse technologiereus Samsung Electronics bestaat deze maand 50 jaar. Het bedrijf werd opgericht door Lee Byung-Chull, een zakenman die eerder voedingsproducten verkocht. De laatste jaren groeide Samsung uit tot een gigantisch bedrijf dat nagenoeg alles produceert, van smartphones tot olietankers.
0x Na Fortnite, nu de League of Legends-finale in Parijs: hoe gamen "big business" is geworden10/11 17u45 - VRT NWS: Economie: Vandaag is in Parijs de WK-finale van League of Legends gespeeld, een computergame dat de jongste 10 jaar in sneltempo de wereld veroverd heeft. Wereldwijd hebben vele miljoenen mensen die finale gevolgd, want het spel is big business geworden, en de toppers worden begeleid als profatleten: 'De deelnemers aan de finale zijn professionals, en hebben hun eigen coach, dokter, kok enz.'
0x Akkoord tussen directie en vakbonden bij De Lijn Vlaams-Brabant: staking eindigt morgen14/11 12u15 - VRT NWS: Economie: De directie en de vakbonden bij De Lijn in Vlaams-Brabant zijn het eens geworden over de aanpak van het sociaal conflict daar. De staking, die zich vandaag al voor de tiende dag op rij liet voelen, wordt morgen stopgezet.
0x Qatar Airways stopt met vrachtvluchten van amper 38 kilometer tussen Maastricht en Luik14/11 22u15 - VRT NWS: Economie: Er komt een einde aan de vrachtvluchten tussen Maastricht en Luik, twee steden die amper 38 kilometer van elkaar verwijderd liggen. Dat heeft de bevoegde Waalse minister Jean-Luc Crucke (MR) aangekondigd na een onderhoud met vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappij Qatar Airways.
0x Europese Investeringsbank stopt investeringen in fossiele brandstof en wil "klimaatbank van Europa" worden14/11 23u30 - VRT NWS: Economie: De Europese Investeringsbank (EIB) stopt vanaf eind 2021 met investeringen in projecten die te maken hebben met fossiele brandstoffen, zoals olie en gas. Dat liet het bestuur van de EIB weten bij de presentatie van een nieuwe strategie rond energie-investeringen.
0x Stop de subsidies voor auto's op aardgas15/11 07u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Populariteit van SUV?s doet CO2-uitstoot en brandstofverbruik spectaculair stijgen15/11 13u30 - VRT NWS: Economie: SUV?s zijn wereldwijd verantwoordelijk voor een spectaculaire stijging van de CO2-uitstoot. Dat blijkt uit de jaarlijkse energievooruitzichten van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). 'In de afgelopen tien jaar vormden SUV's na de elektriciteitssector de belangrijkste oorzaak van de stijging van broeikasgassen', zegt IEA-directeur Fatih Birol aan de Nederlandse omroep NOS. En als de populariteit van deze zware vierwielers blijft toenemen, zal de vraag naar olie de komende decennia verder toenemen, ondanks de klimaatinspanningen.
0x Vliegen van Londen naar Sydney: Qantas-vlucht vestigt nieuw afstandsrecord15/11 21u15 - VRT NWS: Economie: Een Boeing 787 Dreamliner van de Australische maatschappij Qantas is na een vlucht van 19 uur en 19 minuten geland op de luchthaven van Sydney. Het toestal was opgestegen in de Britse hoofdstad Londen en had 46 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Het ging om een ultralange testvlucht: het vliegtuig was niet volgeladen om de afstand van 17.800 kilometer zonder tussenstop te kunnen overbruggen.
0x 23 miljoen bespaard: Vlaams minister van Economie Crevits zet schaar in budget voor opleiding en coaching van bedrijven16/11 09u30 - VRT NWS: Economie: De Vlaamse regering gaat volgend jaar 23 miljoen euro besparen op de subsidies die kleine en middelgrote ondernemingen konden krijgen voor opleidingen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Voor middelgrote ondernemingen wordt het maximumbedrag voor die opleidingen gehalveerd. 'Het is logisch dat bedrijven zelf extra investeren in opleidingen', zegt de minister, die benadrukt dat er niet wordt bespaard op innovatie.
0x Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zet schaar in budget voor opleiding en coaching van bedrijven16/11 10u30 - VRT NWS: Economie: De Vlaamse regering gaat volgend jaar 23 miljoen euro besparen op de subsidies die kleine en middelgrote ondernemingen konden krijgen voor opleidingen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). Voor middelgrote ondernemingen wordt het maximumbedrag voor die opleidingen gehalveerd. 'Het is logisch dat bedrijven zelf extra investeren in opleidingen', zegt de minister, die benadrukt dat er niet wordt bespaard op innovatie.

Statistieken

Artikels:
28835
Gelezen:
21016
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven