donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/10 22u15  Antwerpse luchthaven krijgt er een tweede verbinding met Londen bij Vanaf juni volgend jaar begint de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe met vluchten tussen de luchthaven van Antwerpen en de luchthaven van Southend, iets ten oosten van Londen. De route zal vier keer per week worden gevlogen door franchisepartner Stobart Air. Antwerpen heeft al een luchtverbinding met Londen City.
18/10 22u15  Bedrijven dienstencheques gaan zelf "mystery calls" doen De aanbieders van dienstencheques gaan zelf 'mystery calls' organiseren om te kijken hoe de reacties zijn op discriminerende vragen van klanten. De bedoeling is om het eigen personeel weerbaar te maken tegen klanten die er bijvoorbeeld om vragen dat een poetshulp geen bepaalde afkomst mag hebben.
18/10 11u30  Goedkoop vliegen na het Ryanair-debacle? Dat doe je zo Wie graag goedkoop vliegt, begint zijn zoektocht beter niet bij een lagekostenmaatschappij. Een betere start, is één van de vele betrouwbare én gebruiksvriendelijke vergelijkingswebsites die alle mogelijke opties overlopen. Met de herfstvakantie en de kerstperiode in het vooruitzicht, vertelt VRT NWS hoe je dat aanpakt .
18/10 11u00  Winkelcentra lokken opnieuw wat meer bezoekers Voor het eerst in twee jaar lokken de Belgische shoppingcenters meer bezoekers. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie. De zestien belangrijkste winkelcentra van ons land lokten 2,3 procent meer bezoekers dan een jaar geleden. De groei komt er na kwartalen van dalende cijfers. Vooral de concurrentie van de onlinehandel kost de winkelcentra klanten.
18/10 08u30  Klanten krijgen waarborg voor watermeter terug, maar ze zullen er niet rijk van worden Het drinkwaterbedrijf De Watergroep betaalt klanten een oude waarborg voor hun watermeter terug. Het gaat om minder dan 5 euro.
18/10 07u30  Vastgoedbedrijf WDP is onderneming van het jaar De Wolvertemse verhuurder van magazijnen en loodsen WDP (Warehouses De Pauw) is uitgeroepen tot onderneming van het jaar. Het beursgenoteerde bedrijf is marktleider in de Benelux. Het feit dat het bedrijf daarnaast nog een sterk familiekarakter heeft, speelde een belangrijke rol bij het besluit van de jury.   
18/10 07u00  Test-Aankoop wil verkoop smartwatches voor kinderen aan banden leggen Consumentenorganisatie Test-Aankoop wil een verbod van bepaalde soorten smartwatches voor kinderen. Volgens onderzoek van een Noorse collega-organisatie zijn deze te makkelijk te kraken. Ook werkt de SOS-knop niet goed. Het gaat om horloges die werken met de apps Gator of Se Tracker, die ouders op hun smartphone moeten waarschuwen waar hun kinderen zijn.
17/10 17u00  Coca Cola wil 63 banen schrappen in België Frisdrankproducent Coca Cola wil 63 banen schrappen in alle zeven Belgische vestigingen. Het concern probeert naakte ontslagen zoveel mogelijk te vermijden en gaat daarover in overleg met de vakbonden. De banen zullen verdwijnen in zowel de distributie als de productie en ook op de financiële afdeling in het Belgische hoofdkantoor in Anderlecht.
17/10 13u15  Opnieuw meer vrachtvluchten naar Brussels Airport Ondanks de onzekerheid over de boetes voor het overschrijden van de geluidsnormen, krijgt Brucargo er toch weer enkele vrachtvluchten bij. Twee maatschappijen verhuizen een deel van hun activiteiten uit Schiphol naar Brussels Airport, omdat in Nederland het aantal vliegbewegingen begrensd is tot 500.000 per jaar.
17/10 12u00  Belgische melk wordt steeds schoner: CO2-uitstoot bij productie met een kwart gedaald In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
17/10 11u45  Belgische melk wordt steeds schoner In 15 jaar tijd is de CO2-uitstoot tijdens de productie van rauwe melk met een kwart gedaald.  Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ) bij 8.020 melkveebedrijven.
17/10 09u00  Vakbonden en directie bij AB Inbev bereiken voorakkoord Vorige week hadden de vakbonden een tijd de poorten van de brouwerijen in Leuven, Hoegaarden en Jupille geblokkeerd omdat ze meer loon- en werkzekerheid wilden voor het personeel. De vakbonden dreigden vanmorgen weer actie te voeren, maar dat is nu van de baan.
17/10 07u45  Aantal diamantslijpers laatste 10 jaar gehalveerd De laatste tien jaar is het aantal diamantslijpers in ons land gehalveerd. Dat meldt Radio 2 Antwerpen. Er zijn nu nog 650 diamantslijpers in België. Een groot deel van de sector is verhuisd naar lageloonlanden.
17/10 03u45  Airbus neemt meerderheidsbelang in C Series van Bombardier De Europese vliegtuigbouwer Airbus neemt een meerderheidsbelang in de C Series van de Canadese sectorgenoot Bombardier.  
16/10 16u00  Nederland krijgt goedkopere postzegels Nederlanders hebben voortaan de keuze als ze een brief versturen. Behalve via PostNL kan dat nu ook via uitdager Sandd, die een eigen, goedkopere postzegel uitbrengt.
Laatste update: woensdag 18 oktober 2017, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
16/10 15u00  Wereldvoedseldag voor het eerst in lange tijd geen goednieuwsshowWereldvoedseldag vandaag is voor Broederlijk Delen geen reden tot feesten.  Want vorig jaar, in 2016, is het aantal mensen die honger lijden voor het eerst in lange tijd weer gestegen. In het recent gepubliceerde wereldvoedselrapport 2017 van de Verenigde Naties staat dat het aantal mensen die honger lijden vorig jaar met 38 miljoen is gestegen, tot 815 miljoen.  
16/10 15u00  Wanneer mag een bedrijf een product "ambachtelijk" noemen?De FOD Economie heeft richtlijnen uitgevaardigd voor het gebruik van de terminologie 'artisanaal', 'ambachtelijk' en afgeleiden in productbenamingen. Test-Aankoop reageert tevreden, maar de consumentenorganisatie ziet nog ruimte voor verbetering.
16/10 14u45  Concurrentie op Nederlandse postmarktNederlanders hebben voortaan de keuze als ze een brief versturen. Naast PostNL kan dat nu ook via uitdager Sandd die een eigen goedkopere postzegel uitbrengt.
16/10 13u45  Nederland krijgt goedkopere postzegels, België nog nietNederlanders hebben voortaan de keuze als ze een brief versturen. Naast PostNL kan dat nu ook via uitdager Sandd die een eigen, goedkopere postzegel uitbrengt. In België speelt de concurrentie nog niet op de brievenmarkt.
16/10 12u00  Gemeenten vrezen problemen door stijging aantal leeflonersDe stijging van het aantal personen dat een beroep doetop de bijstand, vooral jongeren met een leefloon, zet steeds meer druk op de gemeenten. Volgens de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) is het daarom hoog tijd voor een “breed debat over onze taken en de financiering daarvan”. De VVSG wil vooral dat er meer personeel bijkomt voor begeleiding van mensen in de bijstand.
16/10 11u45  Veel meer klachten over e-commerceHet aantal klachten over online aankopen is vorig jaar fors gestegen. Dat komt omdat e-commerce alsmaar populairder wordt. Maar ook omdat gedupeerden sneller problemen melden via het meldpunt.
16/10 00u00  De vrije marktHerbekijk hier 'De vrije markt' van zaterdag 14 oktober.
15/10 12u45  400 ontslagen verwacht bij Britse Vauxhall-fabriekLees meer >
14/10 18u30  Autobouwer Tesla zet honderden mensen aan de deurDe Amerikaanse autobouwer Tesla heeft deze week honderden werknemers aan de deur gezet. Volgens de directie het gevolg van de jaarlijkse evaluatie van de werknemers.
14/10 00u45  Belgisch bedrijf stelt reusachtige kraan voor in Gentse havenDe SGC-140 is de grootste mobiele kraan ter wereld voor gebruik aan land. Engineering van eigen bodem. Maar veel zal de reus niet te zien zijn in België. 'De eerste opdracht is een werf van 3 jaar in Kazachstan', zegt Hendrik Sarens, directeur bij de gelijknamige kranenbouwer.
13/10 18u15  Vakbonden AB InBev dreigen met een algemene staking, blokkades voorlopig opgeschortDe acties van de vakbonden bij de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Hoegaarden en Jupille zijn opgeschort. De bonden hadden vanmorgen de poorten van de brouwerijen geblokkeerd. Ze willen dat de onderhandelingen met de directie over een nieuwe cao tegen maandag vooruitgang boeken.   
13/10 16u15  Vakbonden gaan maandag actievoeren tegen flexi-jobsDe vakbonden gaan maandagmorgen bij de kantoren van de FOD Werk in Brussel actievoeren tegen nieuwe regeringsmaatregelen voor de werknemers in de handel. 'Hierdoor zullen hun arbeidsvoorwaarden nog flexibeler en onzekerder worden', zeggen de bonden.  
13/10 16u00  Vakbondsacties bij brouwerijen van AB InBev opgeschortDe acties van de vakbonden bij de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Hoegaarden en Jupille zijn opgeschort. De bonden hadden vanmorgen de poorten van de brouwerijen geblokkeerd. Ze willen dat de onderhandelingen met de directie over een nieuwe cao tegen maandag vooruitgang boeken.   
13/10 13u30  Staking uitgebroken bij brouwerijen van AB InBevEr is een staking uitgebroken bij de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Hoegaarden en Jupille. De vakbonden blokkeren er de poorten van de brouwerijen. De productie gaat intussen voort. De bonden zouden beslist hebben om de gesprekken over een nieuwe cao op te schorten. 
13/10 13u30  Bpost mag de prijzen voor postzegels niet verhogenBpost mag een geplande prijsverhoging voor postzegels, pakjes en aangetekende zendingen niet doorvoeren. Dat heeft een rechter beslist, meldt de regulator van Bpost, het BIPT.
13/10 12u30  Cofinimmo: investeren in papieren bakstenenWie wil investeren in vastgoed moet meteen een zeer hoog bedrag op de tafel kunnen legen. Tenminste, wie zelf investeert in een appartement of een huis om dan te verhuren. Het kan ook aan een lager bedrag, via de beurs: via één van de gereglementeerde vastgoedvenootschappen. Cofinimmo is daar een voorbeeld van, en maakt deel uit van de Bel20. Wat is Cofinimmo, wat zijn de troeven en de risico's? Michaël Van Droogenbroeck bespreekt het met Tom Simonts van KBC.
13/10 10u45  Muyters schiet voorstel ACV af: "We stappen net af van door de overheid gesubsidieerde banen"Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) vindt het een slecht idee om langdurig werklozen een door de overheid gesubsidieerde job aan te bieden, bijvoorbeeld als ondersteundend personeel in de zorg of het onderwijs. Hij reageert daarmee op een voorstel van de christelijke vakbond ACV. We moeten doorgaan op de ingeslagen weg, zegt Muyters, en dat is mensen via de VDAB intensief begeleiden naar een job in de privésector.  
13/10 06u45  ACV wil 25.000 "basisbanen" voor wie al meer dan 2 jaar werkzoekend is1 op 3 werkzoekenden zijn na 2 jaar bemiddeling en begeleiding bij de VDAB nog niet aan het werk. Toch is het doel van zo'n activieringstraject een job vinden. Daarom stelt het ACV voor om die mensen een 'basisbaan' aan te bieden: een contract van onbepaalde duur met een minimumloon van 1.700 euro bruto per maand. Zeg maar een door de overheid gesubsidieerde baan.
12/10 20u30  Voor het eerst meer vrouwen dan mannen in onderzoekafdeling chemiesectorIn de onderzoeksafdelingen in de chemiesector is iets meer dan de helft van de 9.000 mensen die actief zijn in onderzoek en ontwikkeling een vrouw. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Essenscia.
12/10 18u45  Hoe zand in veel meer producten zit dan u denktFediex, het verbond van Belgische ontginnings- en veredelingsbedrijven, viert zijn 75e verjaardag. Dat hun grondstoffen in veel bouwmaterialen zitten, is gekend. Maar de toepassingen gaan verder dan alleen de bouwsector.
12/10 16u30  Bitcoin voor het eerst meer dan 5.000 dollar waardDe virtuele munt bitcoin zet zijn gestage opmars voort. De koers gaat vandaag voor het eerst boven de 5.000 dollar. 
12/10 15u00  Hoe verhinderen dat winst primeert op verzorging?Hoe kunnen situaties zoals getoond in de Pano over commerciële woonzorgcentra vermeden worden? Alvast de koepel van niet-commerciële instellingen heeft een aantal ideeën.
12/10 13u00  EDF Luminus bouwt het grootste windmolenpark van WalloniëDe elektriciteitsproducent en energieleverancier EDF Luminus plant een uitbreiding met 13 turbines aan het reeds bestaande windmolenpark van 13 turbines op het grondgebied van Villers-le-Bouillet, Verlaine en Wanze. De 26 turbines samen vormen het grootste windmolenpark van Wallonië.
12/10 12u30  Wachten tot een overschrijving op uw rekening staat? Vanaf eind 2018 duurt het mogelijk amper enkele secondenVanaf november 2018 kunnen overschrijvingen in België binnen enkele seconden, ook op feestdagen of in het weekend, op de rekening van de begunstigde staan, zelfs als die bij een andere bank zit. Bankenorganisatie Febelfin meldt dat de Belgische banken alvast de ambitie hebben om daarmee tegen eind volgend jaar te beginnen.  België wordt daarmee een van de eersten op het Europese vasteland om zulke flitsbetalingen aan te bieden.
12/10 11u30  Blokker verkoopt Intertoys aan Britse investeerderWinkelketen Blokker verkoopt speelgoedwinkels Intertoys aan de Britse investeerder Alteri. Dat is vandaag bekendgemaakt. Ook alle winkels van Bart Smit, en Toys XL neemt Alteri over. Financiële details zijn niet meegedeeld.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x Blokker verkoopt Intertoys aan Britse investeerder12/10 11u30 - VRT NWS: Economie: Winkelketen Blokker verkoopt speelgoedwinkels Intertoys aan de Britse investeerder Alteri. Dat is vandaag bekendgemaakt. Ook alle winkels van Bart Smit, en Toys XL neemt Alteri over. Financiële details zijn niet meegedeeld.
0x Wachten tot een overschrijving op uw rekening staat? Vanaf eind 2018 duurt het mogelijk amper enkele seconden12/10 12u30 - VRT NWS: Economie: Vanaf november 2018 kunnen overschrijvingen in België binnen enkele seconden, ook op feestdagen of in het weekend, op de rekening van de begunstigde staan, zelfs als die bij een andere bank zit. Bankenorganisatie Febelfin meldt dat de Belgische banken alvast de ambitie hebben om daarmee tegen eind volgend jaar te beginnen.  België wordt daarmee een van de eersten op het Europese vasteland om zulke flitsbetalingen aan te bieden.
0x EDF Luminus bouwt het grootste windmolenpark van Wallonië12/10 13u00 - VRT NWS: Economie: De elektriciteitsproducent en energieleverancier EDF Luminus plant een uitbreiding met 13 turbines aan het reeds bestaande windmolenpark van 13 turbines op het grondgebied van Villers-le-Bouillet, Verlaine en Wanze. De 26 turbines samen vormen het grootste windmolenpark van Wallonië.
0x Hoe verhinderen dat winst primeert op verzorging?12/10 15u00 - VRT NWS: Economie: Hoe kunnen situaties zoals getoond in de Pano over commerciële woonzorgcentra vermeden worden? Alvast de koepel van niet-commerciële instellingen heeft een aantal ideeën.
0x Bitcoin voor het eerst meer dan 5.000 dollar waard12/10 16u30 - VRT NWS: Economie: De virtuele munt bitcoin zet zijn gestage opmars voort. De koers gaat vandaag voor het eerst boven de 5.000 dollar. 
0x Hoe zand in veel meer producten zit dan u denkt12/10 18u45 - VRT NWS: Economie: Fediex, het verbond van Belgische ontginnings- en veredelingsbedrijven, viert zijn 75e verjaardag. Dat hun grondstoffen in veel bouwmaterialen zitten, is gekend. Maar de toepassingen gaan verder dan alleen de bouwsector.
0x Voor het eerst meer vrouwen dan mannen in onderzoekafdeling chemiesector12/10 20u30 - VRT NWS: Economie: In de onderzoeksafdelingen in de chemiesector is iets meer dan de helft van de 9.000 mensen die actief zijn in onderzoek en ontwikkeling een vrouw. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Essenscia.
0x ACV wil 25.000 "basisbanen" voor wie al meer dan 2 jaar werkzoekend is13/10 06u45 - VRT NWS: Economie: 1 op 3 werkzoekenden zijn na 2 jaar bemiddeling en begeleiding bij de VDAB nog niet aan het werk. Toch is het doel van zo'n activieringstraject een job vinden. Daarom stelt het ACV voor om die mensen een 'basisbaan' aan te bieden: een contract van onbepaalde duur met een minimumloon van 1.700 euro bruto per maand. Zeg maar een door de overheid gesubsidieerde baan.
0x Muyters schiet voorstel ACV af: "We stappen net af van door de overheid gesubsidieerde banen"13/10 10u45 - VRT NWS: Economie: Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) vindt het een slecht idee om langdurig werklozen een door de overheid gesubsidieerde job aan te bieden, bijvoorbeeld als ondersteundend personeel in de zorg of het onderwijs. Hij reageert daarmee op een voorstel van de christelijke vakbond ACV. We moeten doorgaan op de ingeslagen weg, zegt Muyters, en dat is mensen via de VDAB intensief begeleiden naar een job in de privésector.  
0x Cofinimmo: investeren in papieren bakstenen13/10 12u30 - VRT NWS: Economie: Wie wil investeren in vastgoed moet meteen een zeer hoog bedrag op de tafel kunnen legen. Tenminste, wie zelf investeert in een appartement of een huis om dan te verhuren. Het kan ook aan een lager bedrag, via de beurs: via één van de gereglementeerde vastgoedvenootschappen. Cofinimmo is daar een voorbeeld van, en maakt deel uit van de Bel20. Wat is Cofinimmo, wat zijn de troeven en de risico's? Michaël Van Droogenbroeck bespreekt het met Tom Simonts van KBC.

Statistieken

Artikels:
37180
Gelezen:
22448
Aantal lezers nu:
35


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven