zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u15
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
18/01 12u45  Minstens 1.500 euro pensioen: wie krijgt dat vandaag al? En hoe willen partijen dat betalen? Een pensioen van minstens 1.500 euro per maand voor iedereen die lang genoeg werkt: dat idee heeft sinds de verkiezingen haast mythische politieke proporties aangenomen. Welke partijen hebben dat in hun programma staan? Hoe willen ze dat betalen? En zijn er veel mensen die nu al recht hebben op zo'n pensioen? We zochten het voor u uit.11 
17/01 20u15  Dreamland laat laagsteprijsgarantie los: "We willen economisch en ecologisch duurzaam zijn" Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van internationale onlinespelers die niet dezelfde service bieden, bleek niet altijd meer houdbaar.
17/01 16u45  Productie Picanol zal vanaf maandag geleidelijk aan opnieuw opstarten De Ieperse producent van weefmachines Picanol gaat vanaf maandagmorgen opnieuw 'voorzichtig' beginnen produceren. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. De productie lag deze week volledig plat na een cyberaanval. Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer de productie van Picanol weer volop zal kunnen draaien.
17/01 12u15  Er is meer in een mensenleven dan koopkracht: een onthaaste economie voor een beter leven Wat is de gewenste economie voor de toekomst? Volgens Dirk Holemans van denktank Oikos zal die sterk moeten verschillen van de huidige om een ecologische catastrofe af te wenden. Maar hij ziet ook opportuniteiten voor een beter leven. 'Veel mensen voelen zich aangetrokken tot een onthaast leven.'
17/01 09u45  "Na jaar begon onze papegaai Coco te blaffen, maar praten deed hij niet": hoe zit het eigenlijk met garantie op dieren? 30 jaar geleden kocht Hilde een papegaai, Coco. Het was liefde op het eerste gezicht, en daar zaten de mooie groene veren van Coco zeker voor iets tussen. De verkoper beloofde dat Coco na een jaar zeker zou praten en noteerde dat zelfs op een briefje, als een soort garantiebewijs. Maar Coco sprak niet na een jaar en Hilde kreeg van de verkoper te horen dat ze Coco te weinig aandacht had gegeven. Het zelfgeschreven garantiebewijs lachte hij weg. Maar hoe zit dat eigenlijk met de garantie als u een dier aankoopt? 'De inspecteur' op Radio 2 zocht het uit.
17/01 08u30  "Na een jaar begon onze papegaai Coco te blaffen, maar praten deed hij niet": hoe zit het eigenlijk met garantie op dieren? 30 jaar geleden kocht Hilde een papegaai, Coco. Het was liefde op het eerste gezicht, en daar zaten de mooie groene veren van Coco zeker voor iets tussen. De verkoper beloofde dat Coco na een jaar zeker zou praten en noteerde dat zelfs op een briefje, als een soort garantiebewijs. Maar Coco sprak niet na een jaar en Hilde kreeg van de verkoper te horen dat ze Coco te weinig aandacht had gegeven. Het zelfgeschreven garantiebewijs lachte hij weg. Maar hoe zit dat eigenlijk met de garantie als u een dier aankoopt? 'De inspecteur' op Radio 2 zocht het uit.
17/01 06u15  Van verdeeld naar gedeeld leiderschap bij Anderlecht: welke rollen kunnen verschillende leidersfiguren opnemen? Professor Leiderschap Jesse Segers schrijft een brief aan de kersverse CEO van voetbalclub Anderlecht. Hoe kan Karel Van Eetvelt bekomen dat de verschillende leidersfiguren binnen de club elkaar versterken en niet in de weg lopen?
16/01 21u30  Een van de grootste diamanten ooit wordt in ons land geslepen, maar hoe gaat dat? "Fouten kan je je niet permitteren" De Sewelo, de op een na grootste diamant ter wereld die vorig jaar werd opgehaald uit een mijn in Botswana, is onderweg naar Antwerpen om verwerkt te worden in Louis Vuitton-juwelen. 'De expertise om een dergelijk grote steen te bewerken is vooral in Antwerpen te vinden', zegt Paul Van der Steen van het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant in 'De wereld vandaag'.
16/01 16u00  Kamer in het rusthuis? "Dat is dan (gemiddeld) 59 euro per dag a.u.b." Bekijk hier hoeveel het in uw gemeente kost Wie in een woonzorgcentrum verblijft, betaalde daar vorig jaar gemiddeld 59,05 euro per dag voor, omgerekend bijna 1.800 euro per maand. 'Maar dat is een gemiddelde', nuanceert Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. '6 op de 10 woonzorgcentra zijn goedkoper dan dat gemiddelde. Dat betekent dat er een kleine groep van woonzorgcentra is die beduidend duurder is en de gemiddelde dagprijs omhoog drijft.' Hoeveel de gemiddelde dagprijs in uw gemeente is, kan u nagaan in de onderstaande kaart.
16/01 14u00  Niet zozeer ouderen, maar vooral jongeren moeten meer aan het werk Lees meer >
15/01 13u30  Cyberaanval bij Picanol: menselijke fout? Of misschien infiltratie? Hoe hackers erin geslaagd zijn om bij Picanol binnen te geraken, is nog koffiedik kijken. Door een aanval met gijzelingssoftware ligt de productie bij het West-Vlaamse weefmachinebedrijf al drie dagen stil. Twee experten cyberveiligheid leggen uit hoe dit is kunnen gebeuren.
14/01 17u30  Een topman uit de zakenwereld, een mediatycoon en een wielermanager: wat kunnen zij voor voetbalclub Anderlecht doen? Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaute en Patrick Lefevere worden door Anderlecht aangetrokken om de voetbalclub uit het moeras te trekken, respectievelijk als CEO, extern adviseur en onafhankelijk bestuurder. Wat kunnen de topman van Febelfin, de Vlaamse mediatycoon en de succesvolste wielermanager van het land betekenen voor de vergane glorie van paars-wit?
14/01 16u30  Productie van Picanol ligt nog de hele week plat na cyberaanval Lees meer >
14/01 14u00  Ontwart Europa eindelijk het kluwen van de universele oplader? Lees meer >
13/01 18u30  Cyberaanval legt Belgische weefgetouwenproducent Picanol plat: ook morgen geen productie Lees meer >
Laatste update: vandaag om 12u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
13/01 17u15  Vlaamse regering heeft al 65 procent ingediende schadedossiers voor droogte 2018 afgehandeldDe Vlaamse regering heeft al 99,2 miljoen euro aan schadevergoedingen uitgekeerd aan 7.527 landbouwers in verband met de droogte van 2018. Dat deelt het kabinet van minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) mee. Intussen zijn ruim 6 op de 10 van de 12.007 ingediende dossiers behandeld. Sinds 1 januari van dit jaar is het Vlaamse rampenfonds grotendeels afgeschaft en moeten boeren zichzelf tegen natuurrampen verzekeren.
13/01 13u45  Cyberaanval legt Belgische weefgetouwenproducent Picanol gedeeltelijk platLees meer >
13/01 11u45  Opnieuw actie van de poetshulpen voor meer loonZo'n 200 poetshulpen, die met dienstencheques worden betaald, voeren vandaag opnieuw actie in Brussel, voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. De actie gaat deze keer uit van de socialistische vakbond ABVV. Vorige week nog staakten de poetshulpen op initiatief van de christelijke vakbond.
12/01 16u30  Hoe krijgen we mensen met een migratieachtergrond of een handicap meer aan het werk?De werkloosheidscijfers in Vlaanderen zijn sterk gedaald. Werkzoekenden vinden steeds gemakkelijker de weg naar werk. De vele open vacatures door de vergrijzing en de grote vervangingsvraag wijzen op een steeds grotere krapte op de arbeidsmarkt. Voor kansengroepen zou dit mogelijkheden moeten bieden, maar het tegendeel wordt helaas opnieuw aangetoond. De cijfers tonen aan dat het voor onder meer personen met een migratieachtergrond en personen met een arbeidshandicap moeilijk blijft om aan een job te geraken.
11/01 13u45  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 11 januari.
11/01 10u30  Elektrische auto is de allerproperste, maar kijk uit: "De ene stroom is de andere niet"Een elektrische auto op batterijen is absoluut de properste voor het milieu en voor het klimaat, dat is de conclusie van onze reeks tests in de twee artikels die u al kon raadplegen. Maar het blijft oppassen, want heel belangrijk is hoe de elektriciteit geproduceerd werd. Is dat door windturbines of door zonnepanelen dan is een batterij-auto niet te kloppen. Ook een elektrische auto, die rijdt op de Europese elektriciteitsmix, is nog altijd beter dan auto's op benzine, diesel of aardgas. Maar in landen zoals Polen, waar de stroom nog afkomstig is van centrales die met steenkool gestookt worden, daar zouden elektrische auto's beter gewoon verboden worden.
11/01 07u00  Elektrische wagen op batterijen is beste voor het klimaat, veel vragen bij aardgasGisteren zochten we de beste auto voor de luchtkwaliteit. Maar wat is nu de beste koop voor het klimaat? Een elektrische op batterijen of waterstof? Eentje op aardgas (CNG), die als de groenste fossiele brandstof wordt beschouwd? Of toch maar een diesel of een benzine? Onze zoektocht leidde tot een duidelijke winnaar en een verrassende verliezer.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

11x Minstens 1.500 euro pensioen: wie krijgt dat vandaag al? En hoe willen partijen dat betalen?18/01 12u45 - VRT NWS: Economie: Een pensioen van minstens 1.500 euro per maand voor iedereen die lang genoeg werkt: dat idee heeft sinds de verkiezingen haast mythische politieke proporties aangenomen. Welke partijen hebben dat in hun programma staan? Hoe willen ze dat betalen? En zijn er veel mensen die nu al recht hebben op zo'n pensioen? We zochten het voor u uit.
1x Kamer in het rusthuis? "Dat is dan (gemiddeld) 59 euro per dag a.u.b." Bekijk hier hoeveel het in uw gemeente kost16/01 16u00 - VRT NWS: Economie: Wie in een woonzorgcentrum verblijft, betaalde daar vorig jaar gemiddeld 59,05 euro per dag voor, omgerekend bijna 1.800 euro per maand. 'Maar dat is een gemiddelde', nuanceert Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. '6 op de 10 woonzorgcentra zijn goedkoper dan dat gemiddelde. Dat betekent dat er een kleine groep van woonzorgcentra is die beduidend duurder is en de gemiddelde dagprijs omhoog drijft.' Hoeveel de gemiddelde dagprijs in uw gemeente is, kan u nagaan in de onderstaande kaart.
1x Dreamland laat laagsteprijsgarantie los: "We willen economisch en ecologisch duurzaam zijn"17/01 20u15 - VRT NWS: Economie: Dreamland, de speelgoedketen van de Colruyt Group, heeft de voorbije maanden zijn laagsteprijsgarantie laten varen. De prijzen volgen van internationale onlinespelers die niet dezelfde service bieden, bleek niet altijd meer houdbaar.
0x Elektrische wagen op batterijen is beste voor het klimaat, veel vragen bij aardgas11/01 07u00 - VRT NWS: Economie: Gisteren zochten we de beste auto voor de luchtkwaliteit. Maar wat is nu de beste koop voor het klimaat? Een elektrische op batterijen of waterstof? Eentje op aardgas (CNG), die als de groenste fossiele brandstof wordt beschouwd? Of toch maar een diesel of een benzine? Onze zoektocht leidde tot een duidelijke winnaar en een verrassende verliezer.
0x Elektrische auto is de allerproperste, maar kijk uit: "De ene stroom is de andere niet"11/01 10u30 - VRT NWS: Economie: Een elektrische auto op batterijen is absoluut de properste voor het milieu en voor het klimaat, dat is de conclusie van onze reeks tests in de twee artikels die u al kon raadplegen. Maar het blijft oppassen, want heel belangrijk is hoe de elektriciteit geproduceerd werd. Is dat door windturbines of door zonnepanelen dan is een batterij-auto niet te kloppen. Ook een elektrische auto, die rijdt op de Europese elektriciteitsmix, is nog altijd beter dan auto's op benzine, diesel of aardgas. Maar in landen zoals Polen, waar de stroom nog afkomstig is van centrales die met steenkool gestookt worden, daar zouden elektrische auto's beter gewoon verboden worden.
0x De markt11/01 13u45 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 11 januari.
0x Hoe krijgen we mensen met een migratieachtergrond of een handicap meer aan het werk?12/01 16u30 - VRT NWS: Economie: De werkloosheidscijfers in Vlaanderen zijn sterk gedaald. Werkzoekenden vinden steeds gemakkelijker de weg naar werk. De vele open vacatures door de vergrijzing en de grote vervangingsvraag wijzen op een steeds grotere krapte op de arbeidsmarkt. Voor kansengroepen zou dit mogelijkheden moeten bieden, maar het tegendeel wordt helaas opnieuw aangetoond. De cijfers tonen aan dat het voor onder meer personen met een migratieachtergrond en personen met een arbeidshandicap moeilijk blijft om aan een job te geraken.
0x Opnieuw actie van de poetshulpen voor meer loon13/01 11u45 - VRT NWS: Economie: Zo'n 200 poetshulpen, die met dienstencheques worden betaald, voeren vandaag opnieuw actie in Brussel, voor meer loon en betere arbeidsvoorwaarden. De actie gaat deze keer uit van de socialistische vakbond ABVV. Vorige week nog staakten de poetshulpen op initiatief van de christelijke vakbond.
0x Cyberaanval legt Belgische weefgetouwenproducent Picanol gedeeltelijk plat13/01 13u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Vlaamse regering heeft al 65 procent ingediende schadedossiers voor droogte 2018 afgehandeld13/01 17u15 - VRT NWS: Economie: De Vlaamse regering heeft al 99,2 miljoen euro aan schadevergoedingen uitgekeerd aan 7.527 landbouwers in verband met de droogte van 2018. Dat deelt het kabinet van minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) mee. Intussen zijn ruim 6 op de 10 van de 12.007 ingediende dossiers behandeld. Sinds 1 januari van dit jaar is het Vlaamse rampenfonds grotendeels afgeschaft en moeten boeren zichzelf tegen natuurrampen verzekeren.

Statistieken

Artikels:
29588
Gelezen:
28359
Aantal lezers nu:
38


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven