vrijdag 23 maart 2018, week 12


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u45
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
23/03 05u15  Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
22/03 20u45  Rob Heirbaut: "Europa zal geen invoerrechten heffen op Amerikaanse jeans of pindakaas" De Amerikaanse president Donald Trump heeft Europa geen invoerheffing voor aluminium en staal opgelegd. 'Trump viseert enkel China en de geplande tegenmaatregelen van Europa zullen niet ingevoerd worden. Europa plande invoerrechten voor onder meer Amerikaanse jeans en Amerikaanse pindakaas', aldus Heirbaut.
22/03 20u45  "Ook Europese bedrijven en consumenten kunnen getroffen worden als Trump China aanpakt" De Amerikaanse president Donald Trump gaat voor 60 miljard dollar economische maatregelen nemen tegen China. Europa blijft voorlopig buiten schot van Amerikaanse heffingen. 'Maar als Trump China aanpakt, zullen ook Europese bedrijven en consumenten getroffen worden', zegt KBC-hoofdeconoom Jan Van Hove.
22/03 19u30  Nieuw systeem kinderbijslag: soms tot tienduizenden euro's verschil Lees meer >
22/03 11u30  We zijn minder tevreden over onze collega's dan 10 jaar geleden, maar we worden wel vaker op hen verliefd Lees meer >
22/03 11u30  Diesel voor het eerst duurder dan benzine De maximumprijs voor diesel ligt morgen voor de eerste keer boven die van benzine.
21/03 21u00  Amerikaanse centrale bank verhoogt rente met kwart procentpunt Lees meer >
21/03 17u45  Wat zit bij welke groep? Het Vlaamse medialandschap in kaart Het grootste deel van de Vlaamse tv-zenders, radiozenders, kranten en magazines is in handen van enkele grote spelers. Wat zit nu juist waar, rekening houdend met de nieuwe ontwikkeling dat Telenet de Vijver Media volledig in handen krijgt? Let wel: het gaat om een vereenvoudigd overzicht van de media: regionale zenders, lokale kranten, kleinere magazines en digitale spelers zijn niet inbegrepen.
21/03 16u45  Boodschappen-app Apporto maakt "winkelkardelen" mogelijk Warenhuisketen Colruyt lanceert Apporto, een app waarmee mensen voor elkaar boodschappen kunnen doen. Gebruikers zullen elkaar ook kunnen quoteren.
21/03 12u15  Hoe gezond is de Belgische restaurantsector? Lees meer >
21/03 12u15  Europese Commissie zet licht op groen voor miljardenovername van Monsanto door Bayer Lees meer >
21/03 04u00  Techfondsen onder druk op Wall Street Diverse techbedrijven hebben flink onder druk gestaan op de beurzen in New York. Het aandeel Facebook ging weer behoorlijk omlaag in de nasleep van het privacyschandaal. Ook Twitter en Snap moesten het ontgelden. De belangrijkste beursgraadmeters eindigden wel in de plus.
20/03 21u00  Google investeert ruim 240 miljoen euro in de strijd tegen "fake news" De bekende zoekrobot wil journalisten helpen om betrouwbare nieuwsberichten te maken. Tegelijk wil hij meezoeken naar een leefbare toekomst voor sector. Veel mediabedrijven hebben het sinds komst van het internet, en dus ook van Google, moeilijk om overeind te blijven.
20/03 20u00  Sven Gatz: "Netflix moet een bepaald bedrag investeren in lokale fictiereeksen" Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft een bezoek gebracht aan de hoofdkwartieren van Facebook en Netflix in Silicon Valley in de VS. 'Netflix moet een bepaald bedrag investeren in lokale fictiereeksen in Vlaanderen. Het bedrijf is dat ook bereid te doen als Netflix zelf mag beslissen over welke producties het zal gaan', aldus Gatz.
20/03 18u00  Ryanair wil luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda kopen Lees meer >
Laatste update: vandaag om 5u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
20/03 18u00  Cambridge Analytica: Britse parlement roept Mark Zuckerberg op om te komen getuigenEen Britse parlementscommissie wil dat Facebook-baas Mark Zuckerberg voor het parlement verschijnt om uitleg te geven over het dataschandaal rond Cambridge Analytica. Intussen blijft het aandeel van Facebook achteruitgaan. En er zijn ook berichten dat de Amerikaanse toezichthouder FTC een onderzoek is gestart naar het schandaal.
20/03 17u00  Groen: "FAVV-controles bij Veviba daalden na vaststelling van etikettenfraude in Kosovo"Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) is na de vaststellingen van etikettenfraude door vleesbedrijf Veviba in Kosovo net minder vaak gaan controleren bij het bedrijf. Dat zegt Groen, na lectuur van het rapport over vleesfraude dat is opgesteld door het Voedselagentschap. De partij meldt ook dat er kort na het incident in Kosovo een tweede waarschuwing is binnengelopen over het bedrijf. Toch werd er niet ingegrepen.
20/03 17u00  Ryanair wil luchtvaartmaatschappij van Niki Lauda overnemenLees meer >
20/03 17u00  1.300 havenjobs in Oostendse voorhaven tegen eind 2018Enkele jaren geleden mikte Oostende op 1.000 jobs in de voorhaven. Vandaag stelt de kuststad die prognose bij tot 1.300 jobs tegen eind 2018. Dat heeft burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a) gezegd. Eind 2017 waren er 1.191 werkkrachten actief in de voorhaven.
20/03 15u45  Houdt een supermarkt ook zelf de voedselveiligheid in het oog?Lees meer >
20/03 15u45  Belgisch vastgoed ruim drie keer meer waard dan hele economieHet Belgisch vastgoed in handen van particulieren is zo'n 1.412 miljard euro waard. Dat berekende het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR). Het bedrag is goed voor maar liefst 334 procent van het bruto binnenlands product (bbp, het totaal aan geproduceerde goederen en diensten in ons land). Het bedrag ligt ook een pak hoger dan het netto financieel vermogen van particulieren, dat op 1.066 miljard euro wordt geraamd.
20/03 13u45  Zo zorgt u ervoor dat buitenstaanders uw Facebook-gegevens niet kunnen gebruikenOpmerkelijk detail in het verhaal van het grote Facebook-lek: gebruikers hadden eigenlijk zelf perfect kunnen voorkomen dat er zo veel data kon worden gebruikt. Hoe? We leggen het stap voor stap uit.
20/03 12u30  Snel en moeiteloos overstappen naar een andere bank? Toch nog niet zo eenvoudig als zou moetenLees meer >
20/03 12u30  Het grootste datalek van Facebook voor u uitgelegd: dit moet u weten om weer mee te zijnDe gegevens van 50 miljoen gebruikers van Facebook werden stiekem doorgespeeld aan een databedrijfje en gebruikt om Amerikaans president Trump de verkiezingen te helpen winnen. Dat is de korte samenvatting van een onthulling van The New York Times en The Observer dit weekend. Niet meer helemaal mee hoe dat verhaal precies in elkaar zit? Misschien kan dit artikel helpen.
20/03 12u30  Baggeraar Deme wil in 2019 kostbare mineralen opsporen op de oceaanbodemDe Belgische baggergroep wil volgend jaar de zeebodem verkennen op zoek naar waardevolle mineralen. ?Gevaarlijk? vinden de wetenschappers, ?onaanvaardbaar? zeggen de milieuorganisaties.
20/03 11u15  Snel en probleemloos overstappen naar een andere bank? Toch nog niet zo eenvoudig als zou moetenLees meer >
19/03 21u30  Nuon bouwt subsidievrij windmolenpark in NoordzeeNuon gaat het eerste windmolenpark in de Noordzee aanleggen waar geen subsidie aan te pas komt. Er hadden zich meerdere gegadigden gemeld om het nieuwe windpark voor de kust bij Noordwijk, in het midden van Nederland, uit eigen zak te betalen. Nuon versloeg onder meer Statoil uit Noorwegen.
19/03 20u15  Vlot naar Antwerpen Linkeroever? 1 op de 3 havenwerknemers is sneller met fietsFietsen en carpoolen zijn ideaal om op korte termijn de mobiliteitsproblemen rond Antwerpen Linkeroever aan te pakken. Dat blijkt uit een studie van werkgeversorganisatie Voka over het verplaatsingsgedrag van havenwerknemers.
19/03 19u00  Facebook-aandeel krijgt klappen na schandaal rond datamisbruikFacebook krijgt klappen op de beurs. Het aandeel zakt met meer dan 7 procent nadat is uitgelekt dat een politieke adverteerder de persoonlijke gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers verzamelde zonder hun goedkeuring.
19/03 19u00  Vlot naar Antwerpen Linkeroever? 1 op 3 havenwerknemers is sneller met fietsFietsen en carpoolen zijn ideaal om op korte termijn de mobiliteitsproblemen rond Antwerpen Linkeroever aan te pakken. Dat blijkt uit een studie van werkgeversorganisatie Voka over het verplaatsingsgedrag van havenwerknemers.
19/03 13u15  "Over 10 dagen heeft Veviba geen geld meer om zijn personeel te betalen"Lees meer >
19/03 09u45  Recordomzet voor ThalysLees meer >
19/03 08u30  "Schaf de discriminatie in terugbetaling af bij kinesitherapeuten"Axxon, de beroepsvereniging van kinesitherapeuten, vraagt zijn leden zich niet langer te houden aan de tariefafspraken met het Riziv. Dat staat in een opiniestuk in De Standaard. De beroepsvereniging ijvert al jaren voor hogere vergoedingen voor het werk van kinesitherapeuten.
19/03 00u00  De marktHerbekijk hier 'De markt' van zaterdag 17 maart.
18/03 16u45  Jambon: "Beursgang Belfius moet er komen"Regeringspartij N-VA blijft vasthouden aan een gedeeltelijke privatisering van Belfius. De regering moet het licht op groen zetten, maar CD&V koppelt dat aan een oplossing voor Arco. Maar die Arco-oplossing is er nog niet en de tijd voor de beursgang van Belfius dringt. N-VA wil daar hoe dan ook mee doorgaan.
17/03 10u00  Uw bank rekent u steeds meer geld aan: tot 500 euro per jaarDe prijzen die u moet betalen voor een zichtrekening, een kredietkaart of een buitenlandse overschrijving zijn in twintig jaar tijd met 80 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie die De Tijd heeft opgevraagd. De verschillen tussen banken onderling is groot, maar door de ingewikkelde prijsstructuur is het niet makkelijk om banken met elkaar te vergelijken.
16/03 11u15  Niemand wil overlast Brussels Airport onderzoekenEr is nog steeds geen geschikt onderzoeksbureau gevonden om de overlast te onderzoeken die Brussels Airport veroorzaakt. Een rechter heeft de regering verplicht om de overlast in kaart te brengen, maar twee pogingen om een onderzoeksbureau te vinden zijn mislukt.
16/03 06u45  Sssst... je mag slapen tijdens je werkVelen moeten hard werken en al die uren alert blijven. Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia, vraagt zich op de internationale dag van de slaap af 'waar de ondernemer is die investeert in slaapruimtes voor een powernap'.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

6x Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar23/03 05u15 - VRT NWS: Economie: De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
0x Sssst... je mag slapen tijdens je werk16/03 06u45 - VRT NWS: Economie: Velen moeten hard werken en al die uren alert blijven. Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia, vraagt zich op de internationale dag van de slaap af 'waar de ondernemer is die investeert in slaapruimtes voor een powernap'.
0x Niemand wil overlast Brussels Airport onderzoeken16/03 11u15 - VRT NWS: Economie: Er is nog steeds geen geschikt onderzoeksbureau gevonden om de overlast te onderzoeken die Brussels Airport veroorzaakt. Een rechter heeft de regering verplicht om de overlast in kaart te brengen, maar twee pogingen om een onderzoeksbureau te vinden zijn mislukt.
0x Uw bank rekent u steeds meer geld aan: tot 500 euro per jaar17/03 10u00 - VRT NWS: Economie: De prijzen die u moet betalen voor een zichtrekening, een kredietkaart of een buitenlandse overschrijving zijn in twintig jaar tijd met 80 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie die De Tijd heeft opgevraagd. De verschillen tussen banken onderling is groot, maar door de ingewikkelde prijsstructuur is het niet makkelijk om banken met elkaar te vergelijken.
0x Jambon: "Beursgang Belfius moet er komen"18/03 16u45 - VRT NWS: Economie: Regeringspartij N-VA blijft vasthouden aan een gedeeltelijke privatisering van Belfius. De regering moet het licht op groen zetten, maar CD&V koppelt dat aan een oplossing voor Arco. Maar die Arco-oplossing is er nog niet en de tijd voor de beursgang van Belfius dringt. N-VA wil daar hoe dan ook mee doorgaan.
0x De markt19/03 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 17 maart.
0x "Schaf de discriminatie in terugbetaling af bij kinesitherapeuten"19/03 08u30 - VRT NWS: Economie: Axxon, de beroepsvereniging van kinesitherapeuten, vraagt zijn leden zich niet langer te houden aan de tariefafspraken met het Riziv. Dat staat in een opiniestuk in De Standaard. De beroepsvereniging ijvert al jaren voor hogere vergoedingen voor het werk van kinesitherapeuten.
0x Recordomzet voor Thalys19/03 09u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x "Over 10 dagen heeft Veviba geen geld meer om zijn personeel te betalen"19/03 13u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Vlot naar Antwerpen Linkeroever? 1 op 3 havenwerknemers is sneller met fiets19/03 19u00 - VRT NWS: Economie: Fietsen en carpoolen zijn ideaal om op korte termijn de mobiliteitsproblemen rond Antwerpen Linkeroever aan te pakken. Dat blijkt uit een studie van werkgeversorganisatie Voka over het verplaatsingsgedrag van havenwerknemers.

Statistieken

Artikels:
33674
Gelezen:
8008
Aantal lezers nu:
20


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven