woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
12/12 00u00  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 8 december.
11/12 17u15  Notarisaktes voortaan online beschikbaar Lees meer >
11/12 12u45  Onzekere ondernemers vrezen forse groeivertraging: ?Belangrijk dat de regering standhoudt? Door een harde brexit en de regeringscrisis dreigt de groei van de Belgische economie bijna stil te vallen. Dat vreest het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). ?Bij een harde brexit zou de groei snel kunnen terugvallen tot minder dan 1 procent?, waarschuwt VBO-topman Pieter Timmermans. ?Als er nog problemen bijkomen zelfs tot minder dan 0,5 procent.? Daarom is het volgens Timmermans belangrijk dat de Belgische regering standhoudt en alle belangrijke dossiers afwerkt die nog op de plank liggen.
11/12 10u15  Voedselagentschap moet na brexit op zoek naar 60 extra dierenartsen Wanneer de brexit een feit is, moet het federale voedselagentschap (FAVV) op zoek naar 60 extra dierenartsen. Dat schrijft De Tijd en is ons bevestigd. Maar er zijn ook andere kapers op de kust.
10/12 20u15  Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in Polen Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
08/12 21u15  ACOD wint de sociale verkiezingen bij het spoor De socialistische spoorbond ACOD heeft de sociale verkiezingen bij de spoorwegen gewonnen. Van de 523 mandaten haalde de ACOD er 302 binnen. De christelijke bond ACV-Transcom komt uit op 188 mandaten en de kleinere bonden op 33.
08/12 11u45  Welkin and Meraki, "het vijfsterrenhotel voor werkende mensen" 'Coworking spaces' schieten als paddenstoelen uit de grond. Alsmaar meer vastgoedmakelaars storten zich op deze markt, zo ook het luxueuze Welkin and Meraki dat deze week haar deuren opende. 'De markt' ging langs op de opening.
07/12 10u45  Een reclameplafond voor VRT-radio leidt tot een plafond op alle radio-investeringen Eergisteren organiseerde de Commissie Media van het Vlaams Parlement - tussen Sinterklaasbezoeken en Marrakechdebatten door - een hoorzitting over de economische meerwaarde van de VRT en de leefbaarheid van de audiovisuele industrie. Eminente sprekers beklommen het spreekgestoelte. Helaas was de stem van de adverteerder afwezig. Merken zijn nochtans de grootste financierder van het complexe medialandschap. Vooral toen het debat over het VRT-?excedent? en over radio ging was het spijtig dat de opinie van de merkenbouwers afwezig was.
06/12 21u45  Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaar De Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.
06/12 14u45  Sociale onrust nog niet van de baan bij Bpost: "Voorstellen directie zijn onvoldoende" Voor de socialistische vakbond zijn de voorstellen van de Bpost-directie voorlopig onvoldoende om de sociale rust bij het bedrijf te doen terugkeren. De andere bonden zijn wel nog aan het overleggen. Nieuwe acties komen er voorlopig niet.
06/12 11u30  Elke euro voor de VRT levert 2,5 euro op voor de economie De VRT levert een belangrijke economische return. Dat blijkt uit een studie van de VUB en de KU Leuven, in opdracht van de openbare omroep. 'De VRT heeft niet alleen een maatschappelijke, maar ook een economische meerwaarde.'
05/12 07u15  In kaart: zoveel kost een kamer in de ziekenhuizen in uw buurt Lees meer >
05/12 06u15  Zo wil de CM ziekenhuisopnames betaalbaar houden: "Verbied alle ereloonsupplementen" De extra sommen geld die artsen mogen vragen in ziekenhuizen als u in een eenpersoonskamer ligt, de zogenaamde 'ereloonsupplementen', beginnen echt de pan uit te swingen. Dat concludeert de christelijke mutualiteit CM in haar nieuwste Ziekenhuisbarometer. En dat moet stoppen, klinkt het nog. De CM roept op alle ereloonsupplementen gewoon te verbieden en ziekenhuizen voortaan anders te financieren.
Laatste update: vandaag om 0u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

5x De markt12/12 00u00 - VRT NWS: Economie: Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 8 december.
1x Zo wil de CM ziekenhuisopnames betaalbaar houden: "Verbied alle ereloonsupplementen"05/12 06u15 - VRT NWS: Economie: De extra sommen geld die artsen mogen vragen in ziekenhuizen als u in een eenpersoonskamer ligt, de zogenaamde 'ereloonsupplementen', beginnen echt de pan uit te swingen. Dat concludeert de christelijke mutualiteit CM in haar nieuwste Ziekenhuisbarometer. En dat moet stoppen, klinkt het nog. De CM roept op alle ereloonsupplementen gewoon te verbieden en ziekenhuizen voortaan anders te financieren.
1x ACOD wint de sociale verkiezingen bij het spoor08/12 21u15 - VRT NWS: Economie: De socialistische spoorbond ACOD heeft de sociale verkiezingen bij de spoorwegen gewonnen. Van de 523 mandaten haalde de ACOD er 302 binnen. De christelijke bond ACV-Transcom komt uit op 188 mandaten en de kleinere bonden op 33.
1x Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in Polen10/12 20u15 - VRT NWS: Economie: Op de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen.
0x In kaart: zoveel kost een kamer in de ziekenhuizen in uw buurt05/12 07u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Elke euro voor de VRT levert 2,5 euro op voor de economie06/12 11u30 - VRT NWS: Economie: De VRT levert een belangrijke economische return. Dat blijkt uit een studie van de VUB en de KU Leuven, in opdracht van de openbare omroep. 'De VRT heeft niet alleen een maatschappelijke, maar ook een economische meerwaarde.'
0x Sociale onrust nog niet van de baan bij Bpost: "Voorstellen directie zijn onvoldoende"06/12 14u45 - VRT NWS: Economie: Voor de socialistische vakbond zijn de voorstellen van de Bpost-directie voorlopig onvoldoende om de sociale rust bij het bedrijf te doen terugkeren. De andere bonden zijn wel nog aan het overleggen. Nieuwe acties komen er voorlopig niet.
0x Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaar06/12 21u45 - VRT NWS: Economie: De Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.
0x Een reclameplafond voor VRT-radio leidt tot een plafond op alle radio-investeringen07/12 10u45 - VRT NWS: Economie: Eergisteren organiseerde de Commissie Media van het Vlaams Parlement - tussen Sinterklaasbezoeken en Marrakechdebatten door - een hoorzitting over de economische meerwaarde van de VRT en de leefbaarheid van de audiovisuele industrie. Eminente sprekers beklommen het spreekgestoelte. Helaas was de stem van de adverteerder afwezig. Merken zijn nochtans de grootste financierder van het complexe medialandschap. Vooral toen het debat over het VRT-?excedent? en over radio ging was het spijtig dat de opinie van de merkenbouwers afwezig was.
0x Welkin and Meraki, "het vijfsterrenhotel voor werkende mensen"08/12 11u45 - VRT NWS: Economie: 'Coworking spaces' schieten als paddenstoelen uit de grond. Alsmaar meer vastgoedmakelaars storten zich op deze markt, zo ook het luxueuze Welkin and Meraki dat deze week haar deuren opende. 'De markt' ging langs op de opening.

Statistieken

Artikels:
32527
Gelezen:
8946
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven