maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
16/09 10u15  De olieprijzen stijgen: gaat u dat voelen aan de pomp en in uw portemonnee? Lees meer >
16/09 06u30  Vorig jaar 226.524 koelkasten en diepvriezers "vermist": Recupel start nieuwe campagne Vorig jaar kochten de Belgen 686.459 nieuwe koelkasten of ijskasten en dus werden er (ongeveer) evenveel afgedankt. De meeste van die oude toestellen komen bij Recupel terecht, dat verantwoordelijk is voor de recyclage ervan. Maar 30 procent van de afgedankte koel- en ijskasten verdwijnt spoorloos. Recupel start nu een sensibiliseringscampagne.14 
14/09 15u00  Dominique Leroy stapt dan toch vervroegd op als CEO van Proximus Dominique Leroy stapt al op 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zonet bekendgemaakt. Vorige week had Leroy aangekondigd dat ze Proximus op 1 december zou inruilen voor het Nederlandse KPN. Dat had tot veel ongenoegen geleid bij het personeel van Proximus.
14/09 13u45  De markt Herbekijk hier 'De markt' van zaterdag 14 september.
14/09 13u45  Dominique Leroy stapt op 20 september op als CEO van Proximus Dominique Leroy stapt al op 20 september op als CEO van Proximus. Dat heeft het telecombedrijf zonet bekendgemaakt. Vorige week had Leroy aangekondigd dat ze Proximus op 1 december zou inruilen voor het Nederlandse KPN. Dat had tot veel ongenoegen geleid bij het personel van Proximus.
14/09 11u15  Zo leren ze in China Belgische peren eten: met schil en al Sinds de Russische boycot van 2014 worden nieuwe afzetmarkten gezocht voor het Belgische hard fruit. China is een van die nieuwe markten. Maar de Chinese consument moest het product wel nog leren kennen. Zo wist hij niet dat je de Belgische conferencepeer gerust ongeschild kunt opeten.
13/09 19u45  Dominique Leroy kan bij KPN in Nederland 3 miljoen euro verdienen De verloning van Dominique Leroy bij het Nederlandse telecomconcern KPN kan dankzij allerlei bonussen fors oplopen tot boven 3 miljoen euro. Dat blijkt uit een oproep aan de aandeelhouders van KPN voor een buitengewone algemene vergadering.
13/09 12u15  Herstructurering tabaksreus British American Tobacco heeft geen gevolgen voor vestiging Groot-Bijgaarden De 110 werknemers van tabaksgigant British American Tobacco (BAT) in Groot-Bijgaarden kunnen opgelucht adem halen. Zij behouden hun baan. BAT is aan een wereldwijde herstructurering bezig. Eerder dit jaar werd wel beslist dat de BAT-vestiging in Sint-Jans-Molenbeek dichtgaat, 34 mensen verliezen daar hun baan.
13/09 11u15  Online shoppen met kredietkaart binnenkort enkel nog mogelijk met smartphone of kaartlezer Vanaf 14 september is er een nieuwe betaalrichtlijn van kracht. En dat heeft enkele gevolgen voor jou, als consument.
12/09 17u30  ECB haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente: wat betekent dat voor uw spaarboek en lening? De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen. Daardoor zal geld lenen heel goedkoop blijven maar zullen de interesten op het spaarboekje erg laag blijven.
12/09 16u30  Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent: wat betekent dat? De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen. Tegelijkertijd pompt de ECB ook extra geld in de economie.
12/09 15u15  Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven en verlaagt depositorente naar -0,5 procent De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven. Concreet zullen gewone banken extra strafrente betalen als ze geld bij de ECB plaatsen.
12/09 14u15  Europese Centrale Bank haalt zwaar geschut boven De Europese Centrale Bank grijpt opnieuw in om de economie meer zuurstof te geven.
12/09 11u00  Opnieuw spontane stakingsacties bij Proximus Lees meer >
10/09 20u15  Sociaal bemiddelaar moet sociale onrust bij Proximus oplossen De directie van Proximus heeft beslist om in te gaan op de vraag van de vakbonden om een sociaal bemiddelaar aan te stellen. Dat is aan onze redactie bevestigd. Eerder vandaag zijn over het hele land spontane stakingen uitgebroken. Het personeel is de onzekerheid over de geplande reorganisatie beu.
Laatste update: vandaag om 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/09 20u15  Reuzenstopcontact op zee brengt stroom 4 windmolenparken aan landKoning Filip heeft vandaag een bezoek gebracht aan het gloednieuwe stopcontact op zee van hoogspanningsnetbeheerder Elia. De vier laatste offshore windmolenparken voor onze Oostkust zullen aan het stopcontact aansluiten. Vandaar gaat hun stroom over drie grote onderzeese hoogspanningslijnen naar de kust. Dat spaart 40 kilometer stroomkabels uit. Bovendien zijn de lijnen zo krachtig dat er zelfs eentje mag uitvallen. De andere kunnen zo'n verlies probleemloos overnemen.
10/09 15u30  Extra loon of cruciaal werkinstrument: waarom zijn we zo verknocht aan onze bedrijfswagen?Lees meer >
10/09 14u15  "Niet goed zien" is niet hetzelfde als "niet veel kunnen", geef slechtzienden en blinden een kans op de arbeidsmarkt'Een andere kijk op werk': Onder dat motto roept de Brailleliga werkgevers ?en bij uitbreiding iedereen? op om slechtziende en blinde personen betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt. De nieuwe sensibiliseringscampagne werd maandag de wereld ingetrapt en blijkt broodnodig, stelt Benedikte Van Eeghem. Zij werkt al jaren door een gedeeltelijke verlamming met een beperking. 'Gelijkschakeling 'niet goed zien' en 'niet veel kunnen' is van de pot gerukt'.
10/09 14u15  Proximus-werknemers leggen spontaan het werk neerBij Proximus zijn in het hele land spontane stakingen uitgebroken. Onder meer in Brussel, Bergen, Namen en Luik hebben verschillende werknemers het werk neergelegd. Het personeel is de onzekerheid over de geplande reorganisatie beu en heeft de directie gevraagd een sociale bemiddelaar aan te duiden.
10/09 10u45  Restbank Dexia wil weg van de Brusselse beurs, "aandelen zijn waardeloos"Lees meer >
10/09 09u30  Restbank Dexia wil weg van de Brusselse beursLees meer >
10/09 08u30  Securex: "Zes op de tien werknemers stappen op als ze geen bedrijfswagen meer krijgen"Zes op de tien Belgen zouden veranderen van job, als ze geen bedrijfswagen meer aangeboden krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Securex bij 1.500 werknemers. De Belg lijkt dus niet zonder zijn bedrijfswagen te kunnen.
10/09 08u30  Dexia wil van de beursDe restbank Dexia wil zijn notering op de beurs van Brussel schrappen. De aandeelhouders moeten zich op 16 oktober over het voorstel uitspreken. Topman Wouter Devriendt had eerder al gezegd dat Dexia van zijn beursnotering af wilde, omdat die het bedrijf veel geld kost. Er kunnen momenteel bijna 1,95 miljoen euro Dexia-aandelen verhandeld worden op de beurs van Brussel. Zij vertegenwoordigen minder dan 0,5 procent van het kapitaal van de restbank. Alle andere aandelen zitten bij de Belgische en de Franse staat.
10/09 00u00  Volkswagen stelt nieuw logo en elektrische auto ID.3 voor in FrankfurtVolkswagen heeft op de internationale autobeurs IAA in Frankfurt het nieuwe logo van het autoconcern gepresenteerd. Ook werd het elektrische model ID.3 onthuld. Volgens Volkswagen luidt de komst van de volledig nieuw ontworpen ID.3 een nieuw tijdperk in, net zoals de Kever en de Golf dat deden. En daar past ook een nieuwe identiteit bij.
09/09 06u30  Nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp voert eerste vlucht uit: "We gaan het voorzichtig aanpakken"Lees meer >
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Vorig jaar 226.524 koelkasten en diepvriezers "vermist": Recupel start nieuwe campagne16/09 06u30 - VRT NWS: Economie: Vorig jaar kochten de Belgen 686.459 nieuwe koelkasten of ijskasten en dus werden er (ongeveer) evenveel afgedankt. De meeste van die oude toestellen komen bij Recupel terecht, dat verantwoordelijk is voor de recyclage ervan. Maar 30 procent van de afgedankte koel- en ijskasten verdwijnt spoorloos. Recupel start nu een sensibiliseringscampagne.
8x De olieprijzen stijgen: gaat u dat voelen aan de pomp en in uw portemonnee?16/09 10u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp voert eerste vlucht uit: "We gaan het voorzichtig aanpakken"09/09 06u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Volkswagen stelt nieuw logo en elektrische auto ID.3 voor in Frankfurt10/09 00u00 - VRT NWS: Economie: Volkswagen heeft op de internationale autobeurs IAA in Frankfurt het nieuwe logo van het autoconcern gepresenteerd. Ook werd het elektrische model ID.3 onthuld. Volgens Volkswagen luidt de komst van de volledig nieuw ontworpen ID.3 een nieuw tijdperk in, net zoals de Kever en de Golf dat deden. En daar past ook een nieuwe identiteit bij.
0x Dexia wil van de beurs10/09 08u30 - VRT NWS: Economie: De restbank Dexia wil zijn notering op de beurs van Brussel schrappen. De aandeelhouders moeten zich op 16 oktober over het voorstel uitspreken. Topman Wouter Devriendt had eerder al gezegd dat Dexia van zijn beursnotering af wilde, omdat die het bedrijf veel geld kost. Er kunnen momenteel bijna 1,95 miljoen euro Dexia-aandelen verhandeld worden op de beurs van Brussel. Zij vertegenwoordigen minder dan 0,5 procent van het kapitaal van de restbank. Alle andere aandelen zitten bij de Belgische en de Franse staat.
0x Securex: "Zes op de tien werknemers stappen op als ze geen bedrijfswagen meer krijgen"10/09 08u30 - VRT NWS: Economie: Zes op de tien Belgen zouden veranderen van job, als ze geen bedrijfswagen meer aangeboden krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Securex bij 1.500 werknemers. De Belg lijkt dus niet zonder zijn bedrijfswagen te kunnen.
0x Restbank Dexia wil weg van de Brusselse beurs10/09 09u30 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Restbank Dexia wil weg van de Brusselse beurs, "aandelen zijn waardeloos"10/09 10u45 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
0x Proximus-werknemers leggen spontaan het werk neer10/09 14u15 - VRT NWS: Economie: Bij Proximus zijn in het hele land spontane stakingen uitgebroken. Onder meer in Brussel, Bergen, Namen en Luik hebben verschillende werknemers het werk neergelegd. Het personeel is de onzekerheid over de geplande reorganisatie beu en heeft de directie gevraagd een sociale bemiddelaar aan te duiden.
0x "Niet goed zien" is niet hetzelfde als "niet veel kunnen", geef slechtzienden en blinden een kans op de arbeidsmarkt10/09 14u15 - VRT NWS: Economie: 'Een andere kijk op werk': Onder dat motto roept de Brailleliga werkgevers ?en bij uitbreiding iedereen? op om slechtziende en blinde personen betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt. De nieuwe sensibiliseringscampagne werd maandag de wereld ingetrapt en blijkt broodnodig, stelt Benedikte Van Eeghem. Zij werkt al jaren door een gedeeltelijke verlamming met een beperking. 'Gelijkschakeling 'niet goed zien' en 'niet veel kunnen' is van de pot gerukt'.

Statistieken

Artikels:
32123
Gelezen:
26843
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven