woensdag 18 juli 2018, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
18/07 08u45  Opnieuw uitstel voor statiegeld: "Dossier is nog niet rijp" Er komt voorlopig geen statiegeld op plastic verpakkingen. Het dossier staat in elk geval niet de agenda van de Vlaamse superministerraad vrijdag, de laatste voor de ministers op zomervakantie vertrekken. Volgens CD&V-viceminister-president Hilde Crevits is het dossier nog niet klaar om een beslissing in te nemen.
18/07 06u15  Binnenkort verplicht betalingen afronden tot op 5 eurocent? Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen. Dat zegt woordvoerster Miet Deckers als reactie op de oproep van Unizo om het afronden tot op 5 eurocent te verplichten, zodat muntstukken van 1 en 2 eurocent niet meer gebruikt moeten worden.
18/07 04u00  Peeters werkt aan wetsontwerp om cash betalingen verplicht af te ronden tot 5 eurocent Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen. Dat zegt woordvoerster Miet Deckers als reactie op de oproep van Unizo om het afronden tot op 5 eurocent te verplichten, zodat muntstukken van 1 en 2 eurocent niet meer gebruikt moeten worden.15 
17/07 21u30  Bourgeois bezoekt als eerste regeringsleider zijn Catalaanse ambtsgenoot Torra Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft als eerste buitenlandse regeringsleider een bezoek gebracht aan de nieuwe Catalaanse minister-president Quim Torra. Hij overlegde met Torra over de samenwerking tussen beide regio's. Hij toonde zich verheugd over de beginnende dialoog tussen Barcelona en Madrid, maar hij sprak in Barcelona ook zijn bezorgdheid uit over het lot van de Catalaanse gevangenen.
17/07 14u30  Karl-Heinz Lambertz: "De communautaire koelkast is geen oplossing voor de eeuwigheid" Lees meer >
17/07 09u00  Tommelein wil plastic afval aanpakken met streefcijfers voor producenten: "Gedaan met plastic bekers of bestek" Lees meer >
15/07 15u45  Philip Vandenbosch bestrijdt leegstand in Tervuren: "Geef subsidies aan starters die leegstaand pand willen betrekken" Lees meer >
13/07 20u15  Vlaamse regering keurt nieuw jeugddelinquentierecht definitief goed De Vlaamse regering heeft definitief het licht op groen gezet voor het nieuwe jeugddelinquentierecht. Dat gaat in vanaf 2019. Rode draad in de plannen is dat jongeren meer zullen aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid en dat ze tegelijk meer kansen krijgen om hun schade te herstellen. In de gemeenschapsinstellingen zullen jonge delictplegers gescheiden worden opgevangen van jongeren in een problematische opvoedingssituatie.
13/07 16u30  70 miljoen extra voor Vlaams doelgroepenbeleid De Vlaamse regering wil de arbeidskansen voor jongeren, 55-plussers en personen met een arbeidshandicap verder verhogen. De regering maakt daarvoor op voorstel van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) 70 miljoen euro vrij.
13/07 15u15  Vlaamse Regering komt met nieuwe eindtermen voor de eerste graad De Vlaamse Regering heeft nieuwe eindtermen voor de eerste graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. De eindtermen bepalen wat leerlingen minimaal moeten kennen en kunnen. De huidige eindtermen waren 20 jaar oud, en niet meer aangepast aan bepaalde evoluties in de maatschappij. Ze moesten ook duidelijker en coherenter worden.
13/07 14u15  Europese Commissie: Juncker wankelde door rugpijn en kan gewoon verder werken Lees meer >
13/07 13u00  Demir: "Boerkini is symbool van ongelijkheid tussen man en vrouw" Volgens staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) is de boerkini een symbool van de ongelijkheid tussen man en vrouw en moeten vrouwenrechten primeren op religieuze rechten. Dat zegt Demir in een reactie op de uitspraak van een Gentse rechter, die heeft beslist dat Gentse zwembaden de boerkini niet mogen verbieden.
13/07 11u46  Een harde of een zachte brexit: wat is eigenlijk het verschil? 'Heartbreaking (hartverscheurend)?' Dat verstond de Amerikaanse president Donald Trump gisteren aanvankelijk toen een journalist hem een vraag stelde over 'hard brexit'. Een harde brexit tegenover een zachte brexit, het zijn termen die de voorbije dagen opnieuw prominent in het nieuws komen. Maar wat houden ze eigenlijk in?
12/07 20u46  Vandeput: "Trump was uit op een stevig engagement en hij heeft bevestiging gekregen" Volgens minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) hebben de NAVO-landen op de afgelopen top hun engagement om meer te investeren in defensie herhaald, maar zijn er geen bijkomende beloftes gedaan. Dat laatste liet de Amerikaanse president Donald Trump wel uitschijnen.
12/07 18u45  Wie vervangt Marianne Thyssen als Europees boegbeeld van CD&V? In 2014 was Marianne Thyssen de CD&V-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen. De partij moet nu op zoek naar een vrouw of man die haar kan vervangen als Europees boegbeeld. Wie zal CD&V kiezen? Rob Heirbaut analyseert de opties.
Laatste update: vandaag om 8u45


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

15x Peeters werkt aan wetsontwerp om cash betalingen verplicht af te ronden tot 5 eurocent18/07 04u00 - VRT NWS: Politiek: Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen. Dat zegt woordvoerster Miet Deckers als reactie op de oproep van Unizo om het afronden tot op 5 eurocent te verplichten, zodat muntstukken van 1 en 2 eurocent niet meer gebruikt moeten worden.
6x Binnenkort verplicht betalingen afronden tot op 5 eurocent?18/07 06u15 - VRT NWS: Politiek: Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) werkt aan een wetsvoorstel voor een 'verplichte afronding voor het cash betaalde gedeelte van de totaalsom' bij aankopen. Dat zegt woordvoerster Miet Deckers als reactie op de oproep van Unizo om het afronden tot op 5 eurocent te verplichten, zodat muntstukken van 1 en 2 eurocent niet meer gebruikt moeten worden.
6x Opnieuw uitstel voor statiegeld: "Dossier is nog niet rijp"18/07 08u45 - VRT NWS: Politiek: Er komt voorlopig geen statiegeld op plastic verpakkingen. Het dossier staat in elk geval niet de agenda van de Vlaamse superministerraad vrijdag, de laatste voor de ministers op zomervakantie vertrekken. Volgens CD&V-viceminister-president Hilde Crevits is het dossier nog niet klaar om een beslissing in te nemen.
0x "Mag ik nog een Vlaming zijn? En wil ik dat nog wel zijn?"11/07 09u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Bourgeois wil investeringspact en arbeidsdeal koppelen11/07 10u46 - VRT NWS: Politiek: Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) pleit ervoor een koppeling te maken tussen de arbeidsdeal en het investeringspact waar premier Charles Michel (MR) zijn schouders onder wil zetten. Hij wil daarbij dan wel 'engagementen van iedereen' zien, verklaarde de Vlaamse regeringsleider in 'De ochtend' op Radio 1.
0x VOLG LIVE Villa Politica: Viering Vlaamse Feestdag in het Brusselse stadhuis.11/07 11u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x VOLG LIVE Villa Politica: Viering Vlaamse Feestdag in het Brusselse stadhuis11/07 12u32 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Jan Peumans (N-VA) pleit op 11 juli voor eigen Vlaamse grondwet11/07 13u46 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
0x Parket seponeert klacht Theo Francken (N-VA) tegen Ecolo J voor nazi-afbeelding11/07 15u30 - VRT NWS: Politiek: Het parket van Brussel heeft de klacht geseponeerd die staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) had ingediend tegen de jongerenafdeling van Ecolo omdat die hem als een nazisoldaat had afgebeeld. Dat meldt Francken op Twitter.
0x "Anti-fraudeagentschap verwijt Karel Pinxten 500.000 euro aan misbruik van middelen"11/07 19u46 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31999
Gelezen:
23125
Aantal lezers nu:
42


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven