zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
04/04 00u15  Johan Verstreken ontdekt zijn groene vingers door lockdown in Spanje Oostendenaar Johan Verstreken zit al 12 dagen vast in zijn huis in een dorp in de buurt van Malaga in Zuid-Spanje. 'Door de lockdown ligt alles stil hier. Gelukkig kan ik me bezighouden in mijn weide met olijfbomen. Ik wist niet dat ik groene vingers heb', vertelde Verstreken aan Radio 2 West-Vlaanderen.
04/04 00u15  Villa Politica† Herbekijk hier 'Villa Politica' van donderdag 26 maart.
04/04 00u15  Jan Jambon: "Redelijkerwijze zullen huidige maatregelen verlengd worden door Nationale Veiligheidsraad" Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat ervan uit dat de huidige coronamaatregelen morgen door de Nationale Veiligheidsraad verlengd zullen worden. 'Ik ga nu geen uitspraak doen over verscherpte maatregelen. Dat wordt morgen bekeken op de Nationale Veiligheidsraad. Redelijkerwijze zullen de maatregelen verlengd worden', zegt Jambon in 'Vandaag' op Eťn.
04/04 00u15  Von der Leyen: "Geen enkele lidstaat kan dit alleen aan. Alleen door anderen te helpen, kunnen we onszelf helpen" Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen roept de Europese lidstaten op om beter samen te werken. De voorbije weken was van Europese eenheid weinig te merken, maar die strategie houdt geen steek, waarschuwde ze. 'Alleen door anderen te helpen, kunnen we onszelf helpen. Geen enkele lidstaat kan dit alleen aan.' De Europese Raad (met daarin alle staatshoofden en regeringsleiders) hield vandaag een videoconferentie. Concrete plannen zijn er nog niet. De Europese minister van FinanciŽn krijgen twee weken de tijd om voorstellen uit te werken van maatregelen die genomen kunnen worden.
04/04 00u15  PLAN B aflevering #22: "Hoe kijkt Vlaanderen naar de nieuwe regering, Wilmes II?? In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen ťn de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig BelgiŽ. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.
04/04 00u15  Coronaregels op het werk: op 3 dagen meer dan 80 inbreuken geteld, 7 bedrijven gesloten Op drie dagen tijd is bij 84 bedrijven een inbreuk op de coronamaatregelen vastgesteld en moesten 7 bedrijven worden gesloten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V). In totaal werden 245 bedrijven gecontroleerd, bij een honderdtal gingen inspecteurs ter plaatse. Bij die laatste groep was bijna 9 op de 10 niet in orde. 'Heel veel bedrijven doen het schitterend, maar de rotte appels moeten uit de mand', zegt Muylle.
01/04 00u15  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 27 maart.
30/03 14u15  Overzicht: deze corona≠maatregelen zijn tot 19 april verlengd in BelgiŽ, Vlaanderen, Brussel en WalloniŽ De Nationale Veilligheidsraad heeft de verstrengde coronamaatregelen van woensdag 18 maart verlengd met twee weken tot en met zondag 19 april. Als het nodig blijkt, zullen de maatregelen nog tot 3 mei verlengd worden. 'Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven.' Er zijn in ons land heel wat maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar ook maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u op weg.
30/03 14u15  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Gwendolyn Rutten, Carl Devos en Stijn Baert Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en politicoloog Carl Devos (UGent) hebben het over de economische maatregelen in het kader van de coronacrisis en de discussie over de volmachten in het federale parlement.
30/03 14u15  De Foyer #26: De medische strijd tegen corona en de financiŽle bazooka van Alexander De Croo Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
Laatste update: zaterdag 4 april 2020, 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x De Foyer #26: De medische strijd tegen corona en de financi√ęle bazooka van Alexander De Croo30/03 14u15 - VRT NWS: Politiek: Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
0x Podcast "De afspraak op vrijdag" met Gwendolyn Rutten, Carl Devos en Stijn Baert30/03 14u15 - VRT NWS: Politiek: Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en politicoloog Carl Devos (UGent) hebben het over de economische maatregelen in het kader van de coronacrisis en de discussie over de volmachten in het federale parlement.
0x Overzicht: deze corona¬≠maatregelen zijn tot 19 april verlengd in Belgi√ę, Vlaanderen, Brussel en Walloni√ę30/03 14u15 - VRT NWS: Politiek: De Nationale Veilligheidsraad heeft de verstrengde coronamaatregelen van woensdag 18 maart verlengd met twee weken tot en met zondag 19 april. Als het nodig blijkt, zullen de maatregelen nog tot 3 mei verlengd worden. 'Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven.' Er zijn in ons land heel wat maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar ook maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u op weg.
0x De afspraak op vrijdag01/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 27 maart.
0x Coronaregels op het werk: op 3 dagen meer dan 80 inbreuken geteld, 7 bedrijven gesloten04/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: Op drie dagen tijd is bij 84 bedrijven een inbreuk op de coronamaatregelen vastgesteld en moesten 7 bedrijven worden gesloten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V). In totaal werden 245 bedrijven gecontroleerd, bij een honderdtal gingen inspecteurs ter plaatse. Bij die laatste groep was bijna 9 op de 10 niet in orde. 'Heel veel bedrijven doen het schitterend, maar de rotte appels moeten uit de mand', zegt Muylle.
0x PLAN B aflevering #22: "Hoe kijkt Vlaanderen naar de nieuwe regering, Wilmes II??04/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen ťn de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig BelgiŽ. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.
0x Von der Leyen: "Geen enkele lidstaat kan dit alleen aan. Alleen door anderen te helpen, kunnen we onszelf helpen"04/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen roept de Europese lidstaten op om beter samen te werken. De voorbije weken was van Europese eenheid weinig te merken, maar die strategie houdt geen steek, waarschuwde ze. 'Alleen door anderen te helpen, kunnen we onszelf helpen. Geen enkele lidstaat kan dit alleen aan.' De Europese Raad (met daarin alle staatshoofden en regeringsleiders) hield vandaag een videoconferentie. Concrete plannen zijn er nog niet. De Europese minister van FinanciŽn krijgen twee weken de tijd om voorstellen uit te werken van maatregelen die genomen kunnen worden.
0x Jan Jambon: "Redelijkerwijze zullen huidige maatregelen verlengd worden door Nationale Veiligheidsraad"04/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat ervan uit dat de huidige coronamaatregelen morgen door de Nationale Veiligheidsraad verlengd zullen worden. 'Ik ga nu geen uitspraak doen over verscherpte maatregelen. Dat wordt morgen bekeken op de Nationale Veiligheidsraad. Redelijkerwijze zullen de maatregelen verlengd worden', zegt Jambon in 'Vandaag' op Eťn.
0x Villa Politica 04/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: Herbekijk hier 'Villa Politica' van donderdag 26 maart.
0x Johan Verstreken ontdekt zijn groene vingers door lockdown in Spanje04/04 00u15 - VRT NWS: Politiek: Oostendenaar Johan Verstreken zit al 12 dagen vast in zijn huis in een dorp in de buurt van Malaga in Zuid-Spanje. 'Door de lockdown ligt alles stil hier. Gelukkig kan ik me bezighouden in mijn weide met olijfbomen. Ik wist niet dat ik groene vingers heb', vertelde Verstreken aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven