dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
22/07 22u15  Alexander De Croo (Open VLD): "Logisch dat we met Gwendolyn Rutten aan hetzelfde zeel trekken" Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is niet erg ingenomen met de kritiek van enkele partijkopstukken op de koers van Open VLD onder partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Hij roept zijn partijgenoten op om de discussie intern te houden in plaats van in de pers.
22/07 21u00  De Croo over formatie en begrotingstekort: "Elke maand die we verliezen, komt er 150 miljoen bij" Lees meer >
22/07 17u30  Begroting ontspoort verder: regering moet op zoek naar 4 miljard Lees meer >
22/07 16u15  Anoniem gemor dwingt MR om steun uit te spreken voor Charles Michel De Franstalige liberalen van de MR spreken hun vertrouwen uit in partijvoorzitter Charles Michel en benadrukken dat er binnen de partij 'eenheid en sereniteit heerst'. Enkele MR-kopstukken eisten vanmorgen anoniem in de krant Le Soir dat Michel al in september zou aftreden als partijvoorzitter, om een interne oorlog te vermijden.
22/07 12u00  Een ruk naar rechts zal Open VLD in diepe verdeeldheid storten Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne wil dat zijn partij een rechtsere koers gaat varen en pleit daarom voor een nieuwe voorzitter. David Van Turnhout vindt de timing van die kritiek bijzonder ongelukkig op het moment dat huidig voorzitter Gwendolyn Rutten voor de partij de federale en Vlaamse onderhandelingen voert. In deze opinie doet hij uit de doeken welke koers de partij wel moet gaan varen.
22/07 06u00  Gebrek aan vertrouwen in politiek joeg kiezers weg van bestuurspartijen, ideologie dreef ze naar Vlaams Belang Bij de verkiezingen van 26 mei verloren de traditionele bestuurspartijen fors, ten voordele van radicale partijen. Uit onderzoek bleek al dat nooit eerder zoveel mensen van partij zijn veranderd in vergelijking met een voorgaande stembusgang. Nu hebben wetenschappers van de universiteiten VUB, ULB en KUL ook onderzoek gedaan naar de achterliggende factoren.
22/07 00u15  PS-voorzitter Elio Di Rupo sluit gesprekken met N-VA niet meer uit: ?Als men ons uitnodigt, zullen we erop ingaan? PS-voorzitter Elio Di Rupo toont zich bereid om met de N-VA rond de tafel te gaan zitten voor de federale regeringsvorming. Als de informateurs hem uitnodigt, zal Di Rupo aanschuiven aan de onderhandelingstafel, zei de voorzitter van de Franstalige socialisten op de Belgische feestdag.
21/07 17u00  Vincent Van Quickenborne hekelt "te linkse" koers van Open VLD Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne vindt dat zijn partij de voorbije jaren te veel naar links is opgeschoven. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Hij vindt dat het tijd is voor een nieuwe partijvoorzitter en overweegt om zich kandidaat te stellen bij de voorzittersverkiezingen.
20/07 11u00  Karel De Gucht wil dat de regering al kandidaten voor EU-Commissie voorstelt: "Wie te lang wacht, komt er bekaaid vanaf" Open VLD-coryfee en voormalig eurocommissaris Karel De Gucht vindt ons land niet mag wachten om onze kandidaten voor de Europese Commissie naar voren te schuiven. Doen we dat wel, dan krijgen we een ondankbare portefeuille, 'zoals bij Marianne Thyssen gebeurd is'. Door die tijdsdruk, zo zegt hij, is dat geen zaak voor de toekomstige formateur, maar wel een voor de regering in lopende zaken.
19/07 20u00  Sociaal tarief voor elektriciteit wordt bevroren tot begin volgend jaar Het sociaal tarief voor elektriciteit wordt verlengd tot 31 januari. De ontslagnemende ministerraad heeft daarvoor een besluit van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) goedgekeurd. Intussen wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor sociale tarieven dat beter bestand is tegen plotse prijsschommelingen.
19/07 13u15  Lydia Peeters (Open VLD): "Sven Gatz volgt zijn hart en kiest voor Brussel" De nieuwe liberale viceminister-president Lydia Peeters noemt het logisch dat haar partijgenoot Sven Gatz bijna al zijn bevoegdheden in de Vlaamse regering aan haar heeft overgedragen. Dat zei ze aan het begin van de eerste ministerraad onder leiding van minister-president Liesbeth Homans (N-VA). Als afzwaaiend minister van Cultuur heeft Gatz zijn collega's wel nog vakantielectuur cadeau gedaan. Daarnaast heeft de Vlaamse regering meer geld uitgetrokken voor het kleuteronderwijs.
19/07 10u45  Hoe Gwendolyn Rutten alle hoeken van de kamer dreigt te zien bij de regeringsonderhandelingen Lees meer >
19/07 08u15  Tobback (SP.A): "De Wever moet al klimaatbetoger worden en communistisch manifest tekenen voor we met N-VA besturen" De SP.A is niet van plan om in een Vlaamse regering te stappen met twee rechtsere partijen. Dat zegt Vlaams Parlementslid voor SP.A Bruno Tobback in 'De ochtend' op Radio 1: 'Mijn lat ligt op Bart De Wever die klimaatbetoger wordt, de Internationale zingt op het podium van het Vlaams Parlement en het Communistisch Manifest ondertekent. Voor minder moeten we niet met de N-VA in een regering stappen', zegt hij ten persoonlijken titel.
18/07 20u00  Van gratis openbaar vervoer tot statiegeld op blikjes: 10 verborgen plannen die het leven in Brussel moeten veranderen Lees meer >
18/07 20u00  Didier Reynders (MR) bevestigt noch ontkent aanwezigheid kernwapens in Kleine Brogel Lees meer >
Laatste update: maandag 22 juli 2019, 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/07 17u45  Liberale "soloslim" in Brussel legt kloof binnen Open VLD bloot: "We zitten bijna met socialisten in onze partij"De manier waarop de Brusselse regeringsonderhandelingen zijn aangepakt, ligt een aantal mensen binnen Open VLD zwaar op de maag. Dat Gwendolyn Rutten de Brusselse soloslim niet kon smaken, was al bekend. Maar ook bij enkele andere liberalen heerst wrevel. 'De linkse samenstelling in Brussel ligt moeilijk voor onze kiezers.'
18/07 17u45  Kamer keurt voorlopige begroting voor 3 maanden goedDe plenaire Kamer heeft de voorlopige twaalfden goedgekeurd, de noodbegroting voor de federale overheid. Door de val van de regering eind vorig jaar keurde het parlement geen echte begroting voor dit jaar goed. Om te voorkomen dat de overheid geen lonen en uitkeringen meer zou kunnen uitbetalen of geen facturen meer zou kunnen vereffenen, wordt er een noodbegroting met zogenaamde voorlopige twaalfden goedgekeurd. Dat houdt in dat de overheid elke maand maar een twaalfde van het budget van 2018 mag uitgeven.
18/07 16u30  Liberale "soloslim" in Brussel legt kloof bloot binnen Open VLD: "Bijna socialistisch deel binnen onze partij"De manier waarop de Brusselse regeringsonderhandelingen zijn aangepakt, ligt een aantal mensen binnen Open VLD zwaar op de maag. Dat Gwendolyn Rutten de Brusselse soloslim niet kon smaken, was al bekend. Maar ook bij enkele andere liberalen heerst wrevel. 'De linkse samenstelling in Brussel ligt moeilijk voor onze kiezers.'
18/07 11u45  Oud-minister Sabine Laruelle (MR) verkozen als SenaatsvoorzitterOud-minister Sabine Laruelle (MR) is verkozen tot nieuwe Senaatsvoorzitster. Ze haalde met 26 stemmen een nipte meerderheid. Haar tegenkandidate Christie Morreale (PS) kreeg slechts 21 stemmen.
18/07 09u30  Kersverse Brusselse minister Sven Gatz: "Het is duidelijk dat er spanning is binnen Open VLD"'Het is duidelijk dat er spanning is binnen Open VLD.' Dat geeft Sven Gatz, politicus voor Open VLD en kersvers minister in de nieuwe Brusselse regering toe in 'De ochtend' op Radio 1. Dat er een haar in de boter zat binnen de partij was gisteren al duidelijk geworden.
18/07 08u30  De onopvallende minister-president, de brouwer en de vrouw achter paars-groen: dit is de nieuwe Brusselse regeringDe knopen zijn doorgehakt en de nieuwe leden van de Brusselse regering zijn bekend. Van de onopvallende minister-president tot de 'brouwer' en de vrouw achter paars-groen: VRT NWS stelt alle leden, van oudgedienden tot nieuwkomers, aan u voor.
18/07 06u15  Haar in boter bij Open VLD na Brusselse regeringsvorming: "Rutten in snelheid gepakt door haar onderhandelaars"Terwijl Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten gisteren alles in het werk stelde om de MR te betrekken bij de Brusselse regeringsvorming, hebben de Brusselse onderhandelaars van Open VLD de onderhandelingen versneld. 'Er is toch iets merkwaardig gebeurd dat enige wrevel veroorzaakt. Open VLD gaat geen partijbureau organiseren om de kandidatuur van Sven Gatz in Brussel te ondersteunen en Gwendolyn Rutten zal vanavond niet aanwezig zijn op het congres van de Brusselse Open VLD', zegt Ivan De Vadder in 'De wereld vandaag'.
18/07 06u15  Groen licht voor Brussels regeerakkoord, al duurde het bij Open VLD wel lang: "Gemor over te weinig liberale accenten"Lees meer >
18/07 03u00  Samenstelling nieuwe Brusselse regering is bekendDe nieuwe Brusselse regering is bekend. Even was er nog een probleem bij Ecolo. Want de kandidatuur van Isabelle Pauthier werd vannacht immers weggestemd, waardoor de Franstalige groenen hals over kop een andere kandidaat moesten zoeken, die wel op een meerderheid van de Algemene Vergadering kan rekenen.
17/07 23u45  Licht op groen voor Brusselse regeerakkoord: "Even gemor bij Open VLD over te weinig liberale accenten"Lees meer >
17/07 21u15  Haar in de boter bij Open VLD na Brusselse regeringsvorming: "Gwendolyn Rutten is in snelheid gepakt door haar onderhandelaars"Terwijl Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten gisteren alles in het werk stelde om de MR te betrekken bij de Brusselse regeringsvorming, hebben de Brusselse onderhandelaars van Open VLD de onderhandelingen versneld. 'Er is toch iets merkwaardig gebeurd dat enige wrevel veroorzaakt. Open VLD gaat geen partijbureau organiseren om de kandidatuur van Sven Gatz in Brussel te ondersteunen en Gwendolyn Rutten zal vanavond niet aanwezig zijn op het congres van de Brusselse Open VLD', zegt Ivan De Vadder in 'De wereld vandaag'.
17/07 20u15  Zone 30 in het hele gewest: hoe gaat Brussel dat in de praktijk waarmaken?Het is een van de meest opvallende besluiten in het Brusselse regeerakkoord: de invoering van de zone 30 in alle 19 Brusselse gemeenten. Het klinkt mooi, maar is het ook realistisch?
17/07 20u15  Oppositie is niet mals voor Brussels regeringsakkoord: "Back to the future"Lees meer >
17/07 20u15  Haar in de boter bij Open VLD na Brusselse regeringsvorming: "Doe het op eigen kracht, zegt partijleiding aan lokale afdeling"Terwijl Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten gisteren alles in het werk stelde om de MR te betrekken bij de Brusselse regeringsvorming, hebben de Brusselse onderhandelaars van Open VLD de onderhandelingen versneld. 'Er is toch iets merkwaardig gebeurd dat enige wrevel veroorzaakt. Open VLD gaat geen partijbureau organiseren om de kandidatuur van Sven Gatz in Brussel te ondersteunen en Gwendolyn Rutten zal vanavond niet aanwezig zijn op het congres van de Brusselse Open VLD', zegt Ivan De Vadder in 'De wereld vandaag'.
17/07 19u00  Wat staat in het Brussels regeerakkoord? Herbekijk hier de persconferentie van de onderhandelaarsLees meer >
17/07 16u45  De volgende premier wordt een Vlaming: ik zet mijn geld in op Wouter Beke of Alexander De CrooEr rijpt een consensus in de Wetstraat dat de volgende federale regering geleid moet worden door een Vlaming. 'Na twee Franstalige premiers is het tijd', zo valt te horen. Afhankelijk van hoe de coalitie dan ineensteekt, kan men een lijstje favorieten maken. Grootste kanshebbers? Wouter Beke (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD). Outsiders? Gwendolyn Rutten (Open VLD) en Koen Geens (CD&V). Of, wie weet, toch nog Jan Jambon (N-VA).
17/07 15u30  LIVE: Wat staat in het Brussels regeerakkoord? De onderhandelaars stellen het voorLees meer >
17/07 06u15  Volg LIVE: "De ochtend" op Radio 1Volg hier 'De ochtend' op Radio 1 tussen 6 en 9 uur.
16/07 20u30  Europees Parlement zet licht nipt op groen: Ursula von der Leyen wordt eerste vrouwelijke voorzitter Europese CommissieUrsula von der Leyen wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De Duitse politica kreeg in Straatsburg een nipte meerderheid van de Europarlementsleden achter zich. Het is de eerste keer dat een vrouw aan het hoofd komt te staan van de ?regering? van de Europese Unie.
16/07 20u30  Wie is Ursula von der Leyen, de eerste vrouwelijke voorzitter van de Europese Commissie?Een vrouw aan het hoofd van de Europese Commissie, dat is een primeur. De Duitse Ursula von der Leyen (CDU) is de nieuwe Europese Commissievoorzitter. Een portret.
16/07 19u15  N-VA-gemeenteraadslid botst met partijgenoot Michael Freilich over hoofddoekHet Antwerpse gemeenteraadslid Sevilay Altintas (N-VA) heeft haar ongenoegen geuit over een uitspraak van haar partijgenoot Michael Freilich in 'Le Soir'. Het kersverse Kamerlid had daar het keppeltje een teken van geloofsovertuiging genoemd, terwijl de hoofddoek volgens hem symbool staat voor de onderdrukking van de vrouw.
16/07 19u15  Liberalen zetten druk op Brusselse regeringsvorming, Open VLD gooit voorzitter Rutten in de strijdLees meer >
16/07 18u00  Omstreden Europese topambtenaar Selmayr kondigt ontslag aanMartin Selmayr, de hoogste ambtenaar bij de Europese Commissie, neemt over een week ontslag. Dat heeft de Duitser, van wie de schimmige benoeming vorig jaar heel omstreden was, via een woordvoerder laten weten.
16/07 15u45  Regeringsvorming kan pas vaart krijgen als Rutten, Beke en co komaf maken met twisten over hun positie en in hun partijInterne twisten over het leiderschap van de politieke partijen zorgen er volgens onderzoeker Lorenzo Terriere voor dat de regeringsvormingen extra vertraging oplopen. Deze opinie maakt het spanningsveld rond dat leiderschap binnen elke partij zichtbaar: 'intern orde op zake stellen is nu dringend aan de orde zodat vervolgens de sterkst mogelijke bewindsploegen op het veld worden gezet'.
16/07 14u30  Regeringsvorming kan pas op kruissnelheid komen als Rutten, Beke en co komaf maken met twisten over hun positie en in hun partijInterne twisten over het leiderschap van de politieke partijen zorgen er volgens onderzoeker Lorenzo Terriere voor dat de regeringsvormingen extra vertraging oplopen. Deze opinie maakt het spanningsveld rond dat leiderschap binnen elke partij zichtbaar: 'intern orde op zake stellen is nu dringend aan de orde zodat vervolgens de sterkst mogelijke bewindsploegen op het veld worden gezet'.
16/07 11u30  Vlaams Belang-hoofdkwartier in Brussel beklad met rode verfOp het Madouplein in Brussel is vannacht de inkomhal van een appartementsgebouw besmeurd met rode verf. In het gebouw is ook het hoofdkwartier van Vlaams Belang gevestigd. Volgens voorzitter Tom Van Grieken was het vandalisme tegen zijn partij gericht. Vlaams Belang dient een klacht in bij de politie. In een Twitterbericht verspreidt Van Grieken foto's van het vandalisme.
16/07 11u30  Von der Leyen probeert EU-Parlement te overtuigen met klimaatwet, minimumloon en spreiding van vluchtelingenUrsula von der Leyen, de kandidaat om de nieuwe voorzitter te worden van de Europese Commissie, heeft in een speech uitgelegd wat ze wil doen als ze de commissie mag voorzitten. Von der Leyen wil dat er onderhandeld wordt om in heel Europa een minimumloon in te voeren. Er moet een nieuw plan komen dat de spreiding van vluchtelingen en migranten organiseert. Een klimaatwet moet vastleggen dat Europa tegen 2050 niet meer CO2 mag uitstoten dan opslaan of verwerken. En 'als daar een goede reden voor is', is Von der Leyen bereid om de brexit uit te stellen voorbij 31 oktober.
16/07 10u15  LIVE: Debat over Ursula von der Leyen, de mogelijke nieuwe CommissievoorzitterIn het Europees parlement in Straatsburg is een debat aan de gang over Ursula von der Leyen, de mogelijk toekomstige Europees Commissievoorzitter. Vanavond stemmen de parlementsleden over haar kandidatuur. Maar het kan nog spannend worden. Volg de debatten hier live.
16/07 09u15  Bourgeois (N-VA) over ontslag Van Dijck: "Dit heeft pijn gedaan, maar zal geen weerslag hebben voor de toekomst"'Dit heeft pijn gedaan, maar het zal geen weerslag hebben voor de toekomst.' Dat zegt Europees Parlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) over het ontslag van zijn partijgenoot Kris Van Dijck als Vlaams Parlementsvoorzitter op 11 juli. 'In plaats van een hoogdag was het een dag in mineur.'
16/07 09u15  LIVE: Speech van de waarheid voor Ursula von der Leyen, kan ze het Europees parlement overtuigen?Ursula von der Leyen houdt momenteel een speecht in het Europees parlement in Straatsburg. Vanavond stemt het parlement over haar als mogelijk toekomstig Europees Commissievoorzitter. Maar het kan nog spannend worden. Volg de speech hier live.
16/07 08u00  374 stemmen nodig, maar nog lang niet zeker: haalt Ursula von der Leyen het als nieuwe Europese Commissievoorzitter?Het is vandaag de dag van de waarheid voor Ursula von der Leyen. Tegen 18 uur vanavond moet ze zeker 374, maar eigenlijk liefst zowat 400, leden van het Europees parlement overtuigd hebben dat ze geschikt is om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden. De Duitse minister van Defensie is uitgesproken pro-Europees en zou de eerste vrouwelijke Commissievoorzitter ooit worden. Maar zal het haar ook lukken?
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

0x 374 stemmen nodig, maar nog lang niet zeker: haalt Ursula von der Leyen het als nieuwe Europese Commissievoorzitter?16/07 08u00 - VRT NWS: Politiek: Het is vandaag de dag van de waarheid voor Ursula von der Leyen. Tegen 18 uur vanavond moet ze zeker 374, maar eigenlijk liefst zowat 400, leden van het Europees parlement overtuigd hebben dat ze geschikt is om de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie te worden. De Duitse minister van Defensie is uitgesproken pro-Europees en zou de eerste vrouwelijke Commissievoorzitter ooit worden. Maar zal het haar ook lukken?
0x LIVE: Speech van de waarheid voor Ursula von der Leyen, kan ze het Europees parlement overtuigen?16/07 09u15 - VRT NWS: Politiek: Ursula von der Leyen houdt momenteel een speecht in het Europees parlement in Straatsburg. Vanavond stemt het parlement over haar als mogelijk toekomstig Europees Commissievoorzitter. Maar het kan nog spannend worden. Volg de speech hier live.
0x Bourgeois (N-VA) over ontslag Van Dijck: "Dit heeft pijn gedaan, maar zal geen weerslag hebben voor de toekomst"16/07 09u15 - VRT NWS: Politiek: 'Dit heeft pijn gedaan, maar het zal geen weerslag hebben voor de toekomst.' Dat zegt Europees Parlementslid en voormalig Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) over het ontslag van zijn partijgenoot Kris Van Dijck als Vlaams Parlementsvoorzitter op 11 juli. 'In plaats van een hoogdag was het een dag in mineur.'
0x LIVE: Debat over Ursula von der Leyen, de mogelijke nieuwe Commissievoorzitter16/07 10u15 - VRT NWS: Politiek: In het Europees parlement in Straatsburg is een debat aan de gang over Ursula von der Leyen, de mogelijk toekomstige Europees Commissievoorzitter. Vanavond stemmen de parlementsleden over haar kandidatuur. Maar het kan nog spannend worden. Volg de debatten hier live.
0x Von der Leyen probeert EU-Parlement te overtuigen met klimaatwet, minimumloon en spreiding van vluchtelingen16/07 11u30 - VRT NWS: Politiek: Ursula von der Leyen, de kandidaat om de nieuwe voorzitter te worden van de Europese Commissie, heeft in een speech uitgelegd wat ze wil doen als ze de commissie mag voorzitten. Von der Leyen wil dat er onderhandeld wordt om in heel Europa een minimumloon in te voeren. Er moet een nieuw plan komen dat de spreiding van vluchtelingen en migranten organiseert. Een klimaatwet moet vastleggen dat Europa tegen 2050 niet meer CO2 mag uitstoten dan opslaan of verwerken. En 'als daar een goede reden voor is', is Von der Leyen bereid om de brexit uit te stellen voorbij 31 oktober.
0x Vlaams Belang-hoofdkwartier in Brussel beklad met rode verf16/07 11u30 - VRT NWS: Politiek: Op het Madouplein in Brussel is vannacht de inkomhal van een appartementsgebouw besmeurd met rode verf. In het gebouw is ook het hoofdkwartier van Vlaams Belang gevestigd. Volgens voorzitter Tom Van Grieken was het vandalisme tegen zijn partij gericht. Vlaams Belang dient een klacht in bij de politie. In een Twitterbericht verspreidt Van Grieken foto's van het vandalisme.
0x Regeringsvorming kan pas op kruissnelheid komen als Rutten, Beke en co komaf maken met twisten over hun positie en in hun partij16/07 14u30 - VRT NWS: Politiek: Interne twisten over het leiderschap van de politieke partijen zorgen er volgens onderzoeker Lorenzo Terriere voor dat de regeringsvormingen extra vertraging oplopen. Deze opinie maakt het spanningsveld rond dat leiderschap binnen elke partij zichtbaar: 'intern orde op zake stellen is nu dringend aan de orde zodat vervolgens de sterkst mogelijke bewindsploegen op het veld worden gezet'.
0x Regeringsvorming kan pas vaart krijgen als Rutten, Beke en co komaf maken met twisten over hun positie en in hun partij16/07 15u45 - VRT NWS: Politiek: Interne twisten over het leiderschap van de politieke partijen zorgen er volgens onderzoeker Lorenzo Terriere voor dat de regeringsvormingen extra vertraging oplopen. Deze opinie maakt het spanningsveld rond dat leiderschap binnen elke partij zichtbaar: 'intern orde op zake stellen is nu dringend aan de orde zodat vervolgens de sterkst mogelijke bewindsploegen op het veld worden gezet'.
0x Omstreden Europese topambtenaar Selmayr kondigt ontslag aan16/07 18u00 - VRT NWS: Politiek: Martin Selmayr, de hoogste ambtenaar bij de Europese Commissie, neemt over een week ontslag. Dat heeft de Duitser, van wie de schimmige benoeming vorig jaar heel omstreden was, via een woordvoerder laten weten.
0x Liberalen zetten druk op Brusselse regeringsvorming, Open VLD gooit voorzitter Rutten in de strijd16/07 19u15 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31219
Gelezen:
33040
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven