maandag 18 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Meer nieuws van VRT NWS: Politiek

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
17/02 17u00  Premier Michel en Theresa May streven naar gelijklopende aanpak IS-strijders Lees meer >
17/02 15u00  Ouders Mawda: ?Tevreden dat ik bij mijn dochter kan blijven, die hier begraven is? Lees meer >
17/02 15u00  Bart De Wever (N-VA) meent dat excuses voor Congo noodzakelijk zijn en hij kijkt daarvoor naar de koning Een historisch pardon voor de wreedheden in Congo is aan de orde en als dat moet uitgesproken worden, dan moeten we ter hoogte van het staatshoofd, de koning dus, kijken. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd in 'De zevende dag'. Zijn partijgenote Zuhal Demir voegde daar later in de uitzending aan toe dat het 'hoog tijd' is voor excuses. Ze betreurde tegelijk dat ze als toenmalige staatssecretaris voor Gelijke kansen 'niet aanwezig mocht zijn bij de opening van het AfricaMuseum'.
17/02 13u45  Meyrem Almaci: "Heel jammer dat SP.A in de kaart van Francken speelt" De vraag hoe je koopkracht en klimaat met elkaar kan verenigen, verdeelt de politieke meningen. Groen kreeg deze week kritiek van zowel SP.A als voormalig N-VA-staatssecretaris Theo Francken dat hun plannen niet duidelijk genoeg zijn. In 'De zevende dag' ging Groen-voorzitter Meyrem Almaci daartegen in: 'Het probleem is niet ons programma, wel dat het niet wordt uitgevoerd.'
17/02 13u45  ?Tevreden dat ik bij mijn dochter kan blijven, die hier begraven is? Lees meer >
17/02 12u45  Journaliste Hilde Sabbe toch niet op lijst van Dyab Abou Jahjah, ze kiest voor project van Pascal Smet (SP.A) Lees meer >
17/02 11u30  Huisartsenvereniging Domus Medica: "Er zijn betere maatregelen dan de afschaffing van het remgeld" Lees meer >
17/02 11u30  Minister Geens na druk van Trump geneigd "draagvlak te zoeken" voor terughalen en berechten IS-strijders Lees meer >
16/02 19u30  Ook in Nederland vragen over naleving Libische sancties Zijn ook in Nederland de VN-sancties op het fortuin van Khaddafi geschonden? Er zijn aanwijzingen van wel. Dat is aan het licht gekomen in het Nederlandse radioprogramma 'Argos' (VPRO).
16/02 18u15  Vlaams Belang gaat sociaal contract aan met de kiezer Een pensioen van minstens 1.500 euro, beperking van de werkloosheidsuitkering tot 2 jaar, behalve voor 50-plussers, een maximumfactuur voor thuiszorg en rusthuizen, een verdubbeling van het ouderschapsverlof en een tegemoetkoming (halftijds leefloon) voor ouders die thuisblijven voor de opvoeding van de kinderen. Dat zijn enkele elementen van het sociaal contract dat Vlaams Belang met de kiezer wil afsluiten.
16/02 11u30  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Theo Francken, Bert Bultinck en Chams Eddine Zaougui Lees meer >
16/02 10u15  Familie van peuter Mawda krijgt een verblijfsvergunning voor zeker een jaar De ouders en broer van de overleden Iraaks-Koerdische peuter Mawda (2) mogen in ons land blijven. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft het licht op groen gezet voor een humanitaire regularisatie. De verblijfsvergunning is geldig voor een jaar, maar is wel hernieuwbaar.
16/02 10u15  Kris Peeters (CD&V) wil snel federale regering na verkiezingen: "Regeerakkoord met krijtlijnen in plaats van dik boek" Lees meer >
16/02 09u15  Familie van peuter Mawda krijgt verblijfsvergunning voor zeker een jaar De ouders en broer van de overleden Iraaks-Koerdische peuter Mawda (2) mogen in ons land blijven. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft het licht op groen gezet voor een humanitaire regularisatie. De verblijfsvergunning is geldig voor een jaar, maar is wel hernieuwbaar.
15/02 22u00  Theo Francken over energiedebat: "Groen drijft op emotionele golf en zal voor 26 mei geen concrete voorstellen doen" Groen zal voor de verkiezingen van 26 mei geen enkel concreet voorstel over energievoorziening doen omdat de partij op een emotionele golf drijft en het rationele debat wil tegenhouden. Dat zegt ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in 'De afspraak op vrijdag'.
Laatste update: zondag 17 februari 2019, 17u00


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/02 22u00  De afspraak op vrijdagHerbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 15 februari.
15/02 20u45  Bart De Wever (N-VA): "Justitie is zwakste schakel in het Stroomplan tegen drugsmaffia in Antwerpen"De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat justitie tekortschiet bij de uitwerking van het Stroomplan, de batterij aan aangekondigde maatregelen om de georganiseerde drugsmaffia in de Scheldestad aan te pakken. Hij reageerde in 'Terzake' op een reportage over de toenemende invloed van de Albanese georganiseerde misdaad in Antwerpen.
15/02 19u45  5 vragen na "Pano": hoe zit het nu met die Libische intresten?Lees meer >
15/02 13u45  Antwerpse schepencollege schrapt naam van DelwaidedokHet Antwerpse schepencollege heeft beslist om de naam van het Delwaidedok te schrappen. De naamsverandering komt er als antwoord op de controverse rond oorlogsburgemeester Leo Delwaide, die betrokken was bij de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens burgemeester Bart De Wever was de naam 'niet houdbaar'. Een nieuwe naam is er wel nog niet.
15/02 11u45  Kris Peeters (CD&V): "Ministerieel besluit klaar om verhoging sociaal tarief gas en elektriciteit ongedaan te maken"Lees meer >
15/02 11u45  100 dagen voor de verkiezingen: Hoe staan de verschillende partijen ervoor?Lees meer >
14/02 17u30  Oud-minister Steven Vanackere (CD&V) over verdwenen Libisch geld: "Ik ben nooit geconsulteerd"Lees meer >
14/02 17u30  "Verdwenen" Libisch geld: heeft regering iets te verbergen of is het gewoon een rotdossier?Lees meer >
14/02 15u15  LIVE: Villa Politica vanuit het federale parlementVolg hier LIVE het vragenuurtje vanuit het federale parlement. Uw gastvrouw in Villa Politica is zoals steeds Linda De Win.
14/02 11u45  Ondernemer Christian Leysen federaal lijsttrekker voor Open VLD in AntwerpenLees meer >
14/02 11u45  Europa keurt oprichting Europese Arbeidsautoriteit goedLees meer >
14/02 10u30  Academici pleiten voor update Belgische Grondwet: "Bepaalde aspecten verwaarloosd door aandacht voor staatshervormingen"'Welke grondwet na 2019?' Over die vraag hebben juristen en politicologen van verschillende Belgische universiteiten zich de afgelopen weken gebogen. Want onze Grondwet is verouderd, vinden ze. Onder meer het luik van de grondrechten is aan modernisering toe. 'We willen het debat hierover voeden', klinkt het.
14/02 10u30  Europees akkoord over hervorming auteursrechtEr ligt een Europees akkoord over de hervorming van het auteursrecht op tafel, dat het gebruik van (sociale) media moet aanpassen aan het digitale tijdperk. De onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten slaagden er gisteravond in hun onderhandelingen succesvol af te ronden. Het is nu aan het voltallige parlement en de 28 lidstaten om de tekst goed te keuren.
14/02 10u30  Belgische Excess profit rulings niet in strijd met Europese wetgevingLees meer >
14/02 09u15  Dewinter niet vervolgd in Chinese spionagezaakHet Brusselse parket-generaal gaat dan toch geen onderzoek openen naar banden tussen Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en een vzw die verdacht wordt van spionage voor China. Dat heeft de procureur-generaal laten weten in een brief aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) en de advocaat van Dewinter. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.
14/02 08u00  Peter Dedecker (N-VA): "Gewezen minister Vanackere heeft sowieso probleem met verdwenen Libisch geld"Lees meer >
14/02 07u00  Vlaams parlement wil snijden in uittredingsvergoeding van parlementsledenLees meer >
14/02 07u00  Van kernuitstap tot vliegtuigtaks: dit zijn de politieke voorstellen na 6 weken klimaatspijbelenLees meer >
14/02 06u00  Vissen met elektrische stoten verboden in de Noordzee vanaf 1 juli 2021Vanaf 1 juli 2021 komt er in de Europese Unie een verbod op pulsvissen, oftewel het elektrische vissen. De drie Europese instellingen (ministers, parlement en commissie) zijn het daarover eens geraakt. De Nederlandse vissers krijgen nog drie jaar de tijd om over te schakelen op een andere techniek.
14/02 00u00  Dirk Van der Maelen (SP.A) vraagt extra hoorzittingen na "Pano" over "verdwenen Libisch geld"Lees meer >
13/02 22u45  Moeten politici doorduwen na staking of luisteren naar stakers? Demir (N-VA) en Kitir (SP.A) lijnrecht tegenover elkaarHoe moet het verder na de nationale staking van vandaag? Krijgt het sociaal overleg nog een kans en komt er meer ruimte voor een loonsverhoging, zoals de stakers eisen, of moet de regering koers houden? De gedachtewisseling van SP.A-fractieleider Meryame Kitir en Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) in 'De afspraak' daarover had vooral veel weg van een dovemansgesprek.
13/02 22u45  Pulsvissen verboden in de Noordzee vanaf 2022Vanaf 2022 komt er een verbod op het zogenoemde elektrische vissen in de Europese Unie. De drie Europese instellingen (ministers, parlement en commissie) zijn het daarover eens geraakt. De Nederlandse vissers krijgen nog drie jaar de tijd om over te schakelen op een andere techniek.
13/02 21u45  Minister Van den Heuvel vraagt haatcampagnes tegen klimaatjongeren te stoppenVlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel (CD&V) vraagt om de haatcampagnes tegen klimaatjongeren te stoppen. De opvolger van Joke Schauvliege lanceerde die oproep na een eerste ontmoeting met vertegenwoordigers van Youth for Climate.
13/02 20u45  "De gave van verontwaardiging": nieuwe film over Louis TobbackLees meer >
13/02 20u45  Gemeenteraad Middelkerke begint voortaan met vragen van inwonersLees meer >
13/02 17u15  Geert Bourgeois (N-VA) over nationale staking: "Vakbonden bezondigen zich aan leugens en populisme"Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is niet te spreken over de nationale staking die door de vakbonden is georganiseerd. Hij beschuldigt de vakbonden, die het over sociale neergang hebben, ervan de waarheid geweld aan te doen. 'Als je cijfers verdraait en op basis daarvan een staking uitroept, dan bezondig je je aan populisme.'
13/02 13u45  Theo Francken (N-VA) over humanitaire visa: "Tussenpersonen laten screenen door politie voor extra politieke dekking"Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken zijn beleid rond humanitaire visa verdedigd. Dat beleid ligt onder vuur wegens mogelijke malversaties door Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam, een contactpersoon waarmee het kabinet-Francken werkte. Francken stelt voor om contactpersonen voortaan op voorhand te laten screenen door de politie.
13/02 10u15  Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) over staking: "Pijnlijk dat men onze inspanningen niet naar waarde schat"Federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) heeft naar eigen zeggen begrip voor de bezorgdheden van de stakers. 'Maar we moeten rustig met de cijfers in de hand een aantal dingen eens goed zetten', klinkt het. Peeters wijst er onder meer op dat de koopkracht is gestegen. Hij rekent erop dat de sociale partners nog tot een akkoord zullen komen. Een aanpassing van de loonnormwet - zoals de vakbonden willen - zit er niet in.
13/02 10u15  LIVE: Theo Francken (N-VA) getuigt over humanitaire visa in KamercommissieVandaag getuigt voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Hij beantwoordt er vragen van meerderheid en oppositie over de zaak rond de humanitaire visa.
12/02 18u30  N-VA herlanceert idee van gevangenis in buitenland, Bart Verhulst: "N-VA kan moeilijk nog grote verandering claimen"De N-VA speelt met het idee om een gevangenis in het buitenland - pakweg Marokko - te bouwen. Dat bleek op de voorstelling van het luik 'veiligheid' van het N-VA-verkiezingsprogramma. De Vlaams-nationalisten lanceerden eerder al het idee. 'N-VA kan nu moeilijker zomaar de grote verandering nog claimen', zegt VRT-Wetstraatjournalist Bart Verhulst in 'De wereld vandaag' op Radio 1.
12/02 14u30  Vlaamse regering adviseert: leerplicht voor kinderen vanaf 5 jaarLees meer >
12/02 13u30  Vlaamse regering staat gunstig tegenover verlaging leeftijd leerplicht naar 5 jaarLees meer >
12/02 13u30  Premier Michel vindt Congo-rapport ?zeer raar?: ?Zullen zeker onze opmerkingen doorgeven?Lees meer >
12/02 11u00  Fietshelm verplichten voor kinderen tot 14 jaar? Weyts: "Oppassen dat we dan niet veel jongeren wegjagen"Lees meer >
12/02 11u00  Herman Van Rompuy op bezoek in Britse ambassadeurswoning: "Geen plannen om te bemiddelen bij brexit"Lees meer >
12/02 06u30  Minister Homans (N-VA) gaat vier burgemeesters van faciliteitengemeenten niet benoemen, daar spreken ze over "pesterijen"Lees meer >
12/02 00u00  Homans geen kandidaat-burgemeester in AntwerpenVlaams minister Liesbeth Homans zou na de verkiezingen van 26 mei graag opnieuw minister willen worden. Dat heeft ze in 'De afspraak' gezegd. Ze heeft geen ambitie om burgemeester te worden van Antwerpen.
11/02 21u45  Minister Koen Van den Heuvel schept klaarheid: "CD&V blijft voor de kernuitstap"Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Koen Van den Heuvel (CD&V), bevestigt in 'Terzake' dat CD&V achter de kernuitstap blijft staan. Afgelopen weekend was er twijfel gerezen over de positie van de partij nadat minister De Crem een langer openhouden van de kerncentrales niet had uitgesloten.
11/02 19u30  Minister Homans vs. burgemeesters in de rand: wie heeft er gelijk? It's complicatedLees meer >
11/02 15u45  Daar zijn de faciliteitengemeenten weer: wat zijn ze en waarom bestaan ze?Lees meer >
11/02 13u30  Minister Homans (N-VA) gaat 4 burgemeesters van faciliteitengemeenten niet benoemen, daar spreken ze over "pesterijen"Lees meer >
11/02 11u15  Op welke lijsttrekkers kan u stemmen in mei? Ontdek het op onze interactieve kaartOp 26 mei verkiezen we onze vertegenwoordigers in het Vlaams, federaal en Europees parlement. In Brussel stemt men tegelijk voor het Brusselse parlement. De politieke partijen geven stelselmatig de namen vrij van hun lijsttrekkers op de verschillende niveaus. Wilt u weten op welke lijsttrekkers u kan stemmen? Selecteer dan de provincie waarin u woont en ontdek op wie u kan stemmen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Vlaams Belang gaat sociaal contract aan met de kiezer16/02 18u15 - VRT NWS: Politiek: Een pensioen van minstens 1.500 euro, beperking van de werkloosheidsuitkering tot 2 jaar, behalve voor 50-plussers, een maximumfactuur voor thuiszorg en rusthuizen, een verdubbeling van het ouderschapsverlof en een tegemoetkoming (halftijds leefloon) voor ouders die thuisblijven voor de opvoeding van de kinderen. Dat zijn enkele elementen van het sociaal contract dat Vlaams Belang met de kiezer wil afsluiten.
1x Van kernuitstap tot vliegtuigtaks: dit zijn de politieke voorstellen na 6 weken klimaatspijbelen14/02 07u00 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x LIVE: Villa Politica vanuit het federale parlement14/02 15u15 - VRT NWS: Politiek: Volg hier LIVE het vragenuurtje vanuit het federale parlement. Uw gastvrouw in Villa Politica is zoals steeds Linda De Win.
1x 100 dagen voor de verkiezingen: Hoe staan de verschillende partijen ervoor?15/02 11u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x 5 vragen na "Pano": hoe zit het nu met die Libische intresten?15/02 19u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x Bart De Wever (N-VA): "Justitie is zwakste schakel in het Stroomplan tegen drugsmaffia in Antwerpen"15/02 20u45 - VRT NWS: Politiek: De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt dat justitie tekortschiet bij de uitwerking van het Stroomplan, de batterij aan aangekondigde maatregelen om de georganiseerde drugsmaffia in de Scheldestad aan te pakken. Hij reageerde in 'Terzake' op een reportage over de toenemende invloed van de Albanese georganiseerde misdaad in Antwerpen.
1x Familie van peuter Mawda krijgt een verblijfsvergunning voor zeker een jaar16/02 10u15 - VRT NWS: Politiek: De ouders en broer van de overleden Iraaks-Koerdische peuter Mawda (2) mogen in ons land blijven. Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) heeft het licht op groen gezet voor een humanitaire regularisatie. De verblijfsvergunning is geldig voor een jaar, maar is wel hernieuwbaar.
1x Ook in Nederland vragen over naleving Libische sancties16/02 19u30 - VRT NWS: Politiek: Zijn ook in Nederland de VN-sancties op het fortuin van Khaddafi geschonden? Er zijn aanwijzingen van wel. Dat is aan het licht gekomen in het Nederlandse radioprogramma 'Argos' (VPRO).
1x Huisartsenvereniging Domus Medica: "Er zijn betere maatregelen dan de afschaffing van het remgeld"17/02 11u30 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >
1x ?Tevreden dat ik bij mijn dochter kan blijven, die hier begraven is?17/02 13u45 - VRT NWS: Politiek: Lees meer >

Statistieken

Artikels:
31424
Gelezen:
10623
Aantal lezers nu:
19


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven