zaterdag 18 januari 2020, week 03


U bent nu hier: Meer nieuws van Webwereld

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 

Webwereld

Verbergen Tonen
17/01 15u15  Windows 10-upgrade nog steeds gratis Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
17/01 10u45  Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingen Cooler Master heeft het uiterlijk van z’n koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta.
17/01 10u45  Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst? Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
16/01 14u30  Zo installeer je Chrome OS op je (oude) computer Google timmert al jaren hard aan de weg met Chrome OS en brengt samen met verschillende computerfabrikanten Chrome-apparaten uit met dat besturingssysteem. Maar je hoeft niet per se een dedicated apparaat aan te schaffen, je kan het systeem ook zelf op je (oude) computer zetten en wij laten je zien hoe.
16/01 12u15  Bespaar inkt en papier met deze tools Je bespaart tijd, het milieu en je portemonnee met deze programma’s die het printproces ondersteunen. Sommige van deze tools maken er zelfs een wedstrijdje van en laten je gedetailleerde resultaten van je besparingen zien.
16/01 11u45  Google stopt met Chrome-apps Google heeft aangegeven te stoppen met losse Chrome-apps. Het bedrijf is begonnen met het afbouwen van de ondersteuning van de apps en richt zich alleen nog op extensies.
16/01 09u15  Grote Windows 10-gat gebruikt om NSA te Rickrollen Een kwetsbaarheid in Windows 10 zorgt ervoor dat gebruikers er niet meer op kunnen vertrouwen dat ze een legitiem domein bezoeken en dat gevaarlijke software van betrouwbare certificaten kan worden voorzien. Een onderzoeker heeft al aangetoond dat dit niet moeilijk is.
15/01 12u00  Zo repareer je het grote gevaarlijke Windows 10-gat Een gevaarlijk Windows 10-gat moet met spoed worden gepatcht. Dat gaat niet altijd even vlot als je de automatische update afwacht en in dit artikel laten we zien hoe je de installatie van deze specifieke patch afdwingt.
15/01 11u45  Vanaf vandaag kan je aan de slag met Microsoft’s nieuwe browser Windows 7 is niet het enige dat Microsoft deze week met pensioen stuurt, ook webbrowser, Edge, moet het veld ruimen. Vanaf vandaag kan elke Windows 10-gebruiker aan de slag met de nieuwe, op Chromium gebaseerde Edge.
15/01 10u15  Canonical lokt Windows 7-gebruikers naar Ubuntu Windows 7 wordt niet langer ondersteund en verschillende organisaties doen hun best om gebruikers te laten switchen van Microsoft’s besturingssysteem naar iets anders. Canonical, de organisatie achter Ubuntu, doet ook mee.
15/01 10u15  Groot gevaarlijk gat in Windows 10 Een groot gat in Windows 10 zorgt ervoor dat malware wel heel gemakkelijk kan binnenkomen op je pc. Het is dan ook belangrijk je pc zo snel mogelijk bij te werken.
14/01 11u30  Zo voorkom je fouten in je harde schijf of SSD in Windows Problemen met de harde schijf of SSD in je Windows-pc zijn vaak te wijten aan beschadigde bestanden. Windows heeft tools ingebouwd om dit soort problemen te verhelpen. We laten je zien hoe.
14/01 10u45  De laatste dag van Windows 7 is aangebroken Dit is de allerlaatste dag dat Windows 7 ondersteund wordt. Het is hoog tijd om te upgraden naar Windows 10 of te switchen naar een ander besturingssysteem.
13/01 15u15  5 vragen om te zien of Chrome OS iets voor jou is Nu Windows 7 aan z'n einde komt is het tijd om te kijken naar een ander besturingssysteem. We hebben al gekeken naar het upgraden naar Windows 10, Linux en zelfs eventjes macOS, maar er is nog niks gezegd over Google's besturingssysteem Chrome OS. Chromebooks zijn niet zoals normale laptops en daarom ook niet voor iedereen geschikt. Ze bieden voor- en nadelen, maar hoe bepaal je of de goedkopere apparaten iets voor jou zijn? Wij vertellen het je.
13/01 12u15  Zo leeft je SSD of HDD het langst in Linux Zware belasting of hoge temperaturen verkorten de levensduur van het opslagmedium van je pc. Maar dat hoeft niet. In dit artikel kijken we naar hoe je je schijf gezond houdt onder Linux.
Laatste update: vrijdag 17 januari 2020, 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

2x Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?17/01 10u45 - Webwereld: Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
2x Windows 10-upgrade nog steeds gratis17/01 15u15 - Webwereld: Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
1x Zo voorkom je fouten in je harde schijf of SSD in Windows14/01 11u30 - Webwereld: Problemen met de harde schijf of SSD in je Windows-pc zijn vaak te wijten aan beschadigde bestanden. Windows heeft tools ingebouwd om dit soort problemen te verhelpen. We laten je zien hoe.
1x Canonical lokt Windows 7-gebruikers naar Ubuntu15/01 10u15 - Webwereld: Windows 7 wordt niet langer ondersteund en verschillende organisaties doen hun best om gebruikers te laten switchen van Microsoft’s besturingssysteem naar iets anders. Canonical, de organisatie achter Ubuntu, doet ook mee.
1x Grote Windows 10-gat gebruikt om NSA te Rickrollen16/01 09u15 - Webwereld: Een kwetsbaarheid in Windows 10 zorgt ervoor dat gebruikers er niet meer op kunnen vertrouwen dat ze een legitiem domein bezoeken en dat gevaarlijke software van betrouwbare certificaten kan worden voorzien. Een onderzoeker heeft al aangetoond dat dit niet moeilijk is.
1x Zo installeer je Chrome OS op je (oude) computer16/01 14u30 - Webwereld: Google timmert al jaren hard aan de weg met Chrome OS en brengt samen met verschillende computerfabrikanten Chrome-apparaten uit met dat besturingssysteem. Maar je hoeft niet per se een dedicated apparaat aan te schaffen, je kan het systeem ook zelf op je (oude) computer zetten en wij laten je zien hoe.
0x Nog één nachtje slapen voor Windows 713/01 12u00 - Webwereld: De een na laatste dag waarop je Windows 7 kan gebruiken is ingegaan. De ondersteuning stopt morgen dus mocht je nog niet nagedacht hebben over wat je nu gaat doen met je computer, dan is het nu hoog tijd het alsnog te doen.
0x Zo leeft je SSD of HDD het langst in Linux13/01 12u15 - Webwereld: Zware belasting of hoge temperaturen verkorten de levensduur van het opslagmedium van je pc. Maar dat hoeft niet. In dit artikel kijken we naar hoe je je schijf gezond houdt onder Linux.
0x 5 vragen om te zien of Chrome OS iets voor jou is13/01 15u15 - Webwereld: Nu Windows 7 aan z'n einde komt is het tijd om te kijken naar een ander besturingssysteem. We hebben al gekeken naar het upgraden naar Windows 10, Linux en zelfs eventjes macOS, maar er is nog niks gezegd over Google's besturingssysteem Chrome OS. Chromebooks zijn niet zoals normale laptops en daarom ook niet voor iedereen geschikt. Ze bieden voor- en nadelen, maar hoe bepaal je of de goedkopere apparaten iets voor jou zijn? Wij vertellen het je.
0x De laatste dag van Windows 7 is aangebroken14/01 10u45 - Webwereld: Dit is de allerlaatste dag dat Windows 7 ondersteund wordt. Het is hoog tijd om te upgraden naar Windows 10 of te switchen naar een ander besturingssysteem.

Statistieken

Artikels:
29398
Gelezen:
25913
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven