vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u45
 
41x President Brazilië niet te spreken over groot aantal penisamputaties in zijn landDe rechts-conservatieve Braziliaanse president Jair Bolsonaro is verbolgen over het aantal penisamputaties door gebrekkige hygiëne in zijn land.... (26/04 04u00 - Het Laatste Nieuws)
35x Toen Luc een foto van zijn moeder zag bij schoonfamilie, werd duidelijk dat hij zijn vriendin al véél langer kendeLuc Verschuren en Christel Peeters zijn al bijna 30 jaar getrouwd. Het begin van hun relatie leek er één als vele anderen, maar bij het eerste bezoek aan zijn schoonouders deed Luc een bizarre ontdekking. “We waren allemaal verbijsterd.”Hun moeders lagen 50 jaar geleden op dezelfde kamer in de Mechelse kraamkliniek, hun vaders trokken samen naar het gemeentehuis om de geboorteakte te ondertekenen. Toch duurde het nog achttien jaar voor de nietsvermoedende Christel Peeters en Luc Verschuren elkaar écht leerden kennen. Vandaag zijn ze nog steeds een onafscheidelijk duo. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
31x CD&V, Open Vld en N-VA verdedigen op kopstukkendebat verhoging pensioenleeftijdCD&V, Open Vld en N-VA hebben op het kopstukkendebat in Gent de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 verdedigd, die de federale regering heeft... (26/04 03u15 - Het Laatste Nieuws)
30x Verhoging van Vlaamse zorgpremie is “onvermijdelijk"De kans is groot dat de Vlaamse zorgpremie de komende legislatuur omhoog gaat. De Vlaamse zorgkoepel Zorgnet-Icuro, die veel woonzorgcentra en... (26/04 06u30 - Het Laatste Nieuws)
29x Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt”"Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten... (26/04 00u00 - Het Laatste Nieuws)
27x “Aanleg van tramlijn Hasselt-Maastricht is onuitvoerbaar”“De aanleg van tramlijn Hasselt-Maastricht is onuitvoerbaar geworden.” Dat heeft Wouter Raskin namens N-VA gezegd in ons verkiezingsdebat over mobiliteit. CD&V’er Lode Ceyssens ziet Limburg hiermee 15 jaar terug in de tijd flitsen, want zolang wachten we al op de Spartacustram. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
27x Kopstukkendebat in beeld: over "de schuld van de sossen", "de vlexit" en de pensioenleeftijdLees meer > (26/04 00u15 - VRT NWS)
26x “Ik dacht dat het een grap was”Lees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
25x Draagvlak voor één politiezone en kilometerheffing is groot bij Brusselse kopstukkenHet draagvlak voor een eengemaakte Brusselse politiezone en de invoering van een slimme kilometerheffing is vrij groot bij de Brusselse politici,... (26/04 04u45 - Het Laatste Nieuws)
25x De architect die buiten de lijnen kleurdeArmand Moers viel niet in een hokje te steken. Niet als architect en zeker niet als mens. Hij voer op intuïtie: als hij bouwde, moest de wichelroede aangeven dat het goed zat. Hij bezielde veel mensen rond zich, bereisde alle werelddelen en laafde zich aan de vriendschap, de wijn en de eeuwige verliefdheid. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)


21x Vliegtuigje crasht in Duitsland door jogger op de startbaan, die niets doorheeft door zijn oortjesEen jogger die plots de startbaan van een vliegveld over rende, heeft een ongeval veroorzaakt in Duitsland. Een zweefvliegtuig moest door de loper... (26/04 10u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Kort lontje in het verkeer, deze bestuurders getuigen: “Ik word een monster achter het stuur”Het korte lontje van de Belg achter het stuur is nog korter geworden het voorbije jaar. Dat blijkt uit een enquête over verkeersagressie van... (26/04 08u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Daders van moord op Daniel (9) ontmaskerd: Alles wijst op openstaande schuld bij mensensmokkelaarDe verantwoordelijken voor de gruwelmoord op de kleine Daniel (9) zitten achter tralies. Speurders konden de Palestijnse gijzelnemers die 100.000 euro eisten van de familie via telefonieonderzoek ontmaskeren. Helaas kon de Libanees-Palestijnse jongen zelf niet gered worden. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
21x Hogere Vlaamse zorgpremie komt dichterbij Lees meer > (26/04 01u51 - De Tijd)
21x Kim Jong-un beschuldigt VS van slechte wil tijdens mislukte top in HanoiDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vindt dat de Verenigde Staten "van slechte wil" waren tijdens zijn mislukte top in Hanoi met de Amerikaanse... (26/04 01u00 - Het Laatste Nieuws)
21x Harvard-professor Yasha Mounk: "Onze vrijheid is in gevaar"Lees meer > (26/04 00u00 - VRT NWS)
20x Zo kan je onzichtbaar worden voor bewakingscamera'sSlimme camera’s die dieren, mensen of auto’s kunnen herkennen, zijn simpel te misleiden. Dat hebben onderzoekers van de KULEUVEN ontdekt. Ze hadden... (26/04 10u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Politieachtervolging eindigt met spectaculaire crash in L.ADe politie van Los Angeles achtervolgde gisteren een man die te snel had gereden. De bestuurder wou ontkomen, maar veroorzaakte daarbij schade aan... (26/04 07u00 - Het Laatste Nieuws)
20x BescheidenLees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
20x Lynn Van Royen maakt vrouwen baas op filmfestival van OostendeHet wordt een drukke zomer voor Lynn Van Royen. Ze draait niet alleen het tweede seizoen van ‘De luizenmoeder’ en ze speelt ook in het theaterstuk ‘Henry Darger’, bovendien bereidt ze zich voor op haar rol als ‘Master’ van het 13de Filmfestival van Oostende. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
20x Peter Van de Veire schaduwt Eliot op het SongfestivalPeter Van de Veire wordt ook dit jaar dé Songfestival-man van de openbare omroep. De radio- en tv-presentator levert zowel voor Eén als voor MNM exclusief nieuws vanuit Tel Aviv. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Watertekort? In dit dorp worden miljoenen liters drinkwater in kanaal gepomptMiljoenen liters drinkwater die dagelijks zomaar in het kanaal worden gepompt. Het is het geval in Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen. Het gaat om pompwater in het mijnverzakkingsgebied dat in de Zuid-Willemsvaart terechtkomt. Een vreemde situatie, aangezien er momenteel een acuut watertekort dreigt door de droogte en er gewerkt wordt aan een afschakelplan voor het drinkwater. (26/04 09u15 - De Standaard)
19x 375 euro taks op 1,25 miljoen: kan dat?Het vermogenskadaster zoals Groen dat voorstelt, doet heel wat mensen huiveren. Vincent Van Quickenborne bijvoorbeeld, West-Vlaams lijsttrekker voor Open Vld. Hij tweet: “Superrijk volgens Groen: een bakker met een huis van 350.000 euro, een bakkerij van 350.000 euro, een bvba ter waarde van 200.000 euro en een pensioenverzekering om na 65 jaar 2.000 euro netto pensioen per maand te hebben. Welkom in de wereld van de hardwerkende doeners.” (26/04 08u00 - Gazet van Antwerpen)
19x Jinnih Beels emotioneel over zoon: “Ik heb gefaald als moeder”SP.A’er Jinnih Beels is donderdagavond gekraakt tijdens de bedgeheimen van Gert Late Night. Wanneer het gaat over haar zoontje ze duidelijk: “Ik heb gefaald als moeder. Het is alsof ik gekozen heb voor mijn job in plaats van voor mijn kind.” Maar ook de ziekte van haar man valt haar nog altijd zwaar. “Hij is een andere man geworden. Vroeger beschermde hij mij terwijl het nu omgekeerd is”, klinkt het emotioneel. (26/04 06u30 - Het Nieuwsblad)
19x Bestuurders beleven schrik van hun leven wanneer plots ongewenste gast uit motorkap kruiptHet was serieus schrikken voor Khun Kitsana en zijn vrouw. Toen ze met hun wagen door het Thaise Chonburi reden, zagen ze voor hun neus hoe een grote python van onder de motorkap kwam gekropen. Een erg nerveuze bedoening die gelukkig zonder ongelukken afliep: “Het was hopen op het beste.” (26/04 05u15 - Het Belang van Limburg)
19x Natuur belangrijker dan drinkwater in Nederlands AfschakelplanDen HaagVlaanderen werkt aan een Afschakelplan voor water om te bepalen wie voorrang krijgt bij extreme droogte. In Nederland bestaat zo’n lijst al. Kunnen wij die ­gewoon ‘kopiëren en plakken’? (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Schlagerfestival lokt Christoff naar Hasselt met taartLees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
19x Vijf tast grenzen af met nietsverhullende datingshow: “De hele avond guilty pleasures”Close-ups van mannen en vrouwen die elkanders geslachtsdelen keuren. Om 21.35 uur op tv. Het is zeldzaam op een Vlaamse zender. Toch ziet Vijf geen graten in de bizarre datingshow Naked attraction. Begrijpelijk, want met 200.000 kijkers scoort het bovenmaats voor een aangekochte productie. “En we waarschuwen ouders met een 16+-label.” (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
19x Kim Jong-un beschuldigt VS van slechte wil tijdens mislukte top in HanoiDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vindt dat de Verenigde Staten 'van slechte wil' waren tijdens zijn mislukte top in Hanoi met de Amerikaanse president Donald Trump. Die ontmoeting vond plaats in februari. (26/04 00u45 - Knack)
19x Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingenZeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep. (26/04 00u15 - VRT NWS)
18x Assistenten Kim Jong-un in paniek wanneer trein één meter te ver tot stilstand komtDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was deze week in het Russische Vladivostok voor een top met president Poetin. Maar zijn aankomst woensdagmiddag liep niet helemaal volgens plan: de Noord-Koreaanse gepantserde trein stopte niet exact voor de rode loper, waardoor de wachtende assistenten even niet wisten wat doen. (26/04 09u45 - De Standaard)
18x Trump wil wapenwedloop indammen met nieuw pactDe Amerikaanse president Trump heeft zijn regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden om gesprekken te starten met China en Rusland om de... (26/04 04u30 - Het Laatste Nieuws)
18x Nederlandse vakantiegangers worden teruggehaald uit Sri LankaDe reisorganisaties in Nederland gaan vrijdag al ‘hun’ Nederlandse vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka. Dat heeft het coördinerende Calamiteitenfonds besloten, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag een aangescherpt reisadvies had uitgevaardigd. (26/04 04u30 - De Standaard)
18x Studenten Los Angeles in quarantaine vanwege mazelenDe uitbraak van mazelen in de Verenigde Staten heeft ertoe geleid dat meer dan tweehonderd studenten en stafleden van twee universiteiten in Los Angeles in quarantaine worden geplaatst. Het gaat om studenten en personeelsleden van de Universiteit van Californië (UCLA) en de California State University. (26/04 04u00 - De Stentor)
18x Verkoop van tabak aan jongeren onder 18 jaar wordt verbodenBrusselMogelijk al vanaf augustus wordt het in ons land verboden om sigaretten, roltabak of e­-sigaretten met nicotine te verkopen aan minderjarigen. Het federale parlement keurde daarover gisteren verrassend een wetsvoorstel van N-VA goed. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
18x Politieman steekt stiefdochter in veel te heet bad “om haar discipline bij te brengen”Een politieman hangt een straf van 8 jaar boven het hoofd omdat hij de dochter van zijn vriendin een bad gaf in veel te heet water. Het meisje hield er tweedegraads brandwonden over 60 procent van haar lichaam aan over. “Pure foltering”, briest meester Sven Mary, advocaat van de vader en opa. “Hij deed het bewust om haar te leren wat discipline is.” (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
18x Chirurg veroordeeld voor dood patiënte: “Wel degelijk een fout gebeurd”De hoofdchirurg van het Genkse ziekenhuis Wellness Kliniek is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en 1.375 euro boete voor zijn rol in het overlijden van een Canadese patiënte. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
18x Waarom cijferhygiëne zo laat komt – maar zo belangrijk is – voor de Belgische politiekEen maatregel hier, wat procenten daar, een paar miljard ginder. Politici goochelen vaak en graag met cijfers. Maar wat is de impact van hun plannen? (26/04 03u15 - De Standaard)
18x Tien kinderen gewond na schoten met luchtgeweer op speelplaats van Amerikaanse schoolIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer.... (26/04 01u15 - Het Laatste Nieuws)
18x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
18x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - BN/DeStem)
17x Benzineprijs morgen op hoogste peil in jarenBenzine tanken zal morgen duurder worden. Een liter benzine 95 E10 kost dan maximaal 1,565 euro aan de pomp, een stijging van 3 cent. Dat meldt de... (26/04 10u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Spilfiguur Zahran Hashim omgekomen bij Sri Lankaanse aanslagen, politie waarschuwt voor nieuwe aanvallenDe Sri-Lankaanse extremist Zahran Hashim, een van de spilfiguren van de aanslagen in Sri Lanka, is bij die aanslagen om het leven gekomen. Dat zei... (26/04 10u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Vijf tast grenzen af met nietsverhullende datingshow: “De hele avond guilty pleasures”Close-ups van mannen en vrouwen die elkanders geslachtsdelen keuren. Om 21.35 uur op tv. Het is zeldzaam op een Vlaamse zender. Toch ziet Vijf geen graten in de bizarre datingshow Naked attraction. Begrijpelijk, want met 200.000 kijkers scoort het bovenmaats voor een aangekochte productie. “En we waarschuwen ouders met een 16+-label.” (26/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
17x Bestuurders beleven schrik van hun leven wanneer plots ongewenste gast uit motorkap kruiptHet was serieus schrikken voor Khun Kitsana en zijn vrouw. Toen ze met hun wagen door het Thaise Chonburi reden, zagen ze voor hun neus hoe een grote python van onder de motorkap kwam gekropen. Een erg nerveuze bedoening die gelukkig zonder ongelukken afliep: “Het was hopen op het beste.” (26/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Studenten Los Angeles in quarantaine vanwege mazelenDe uitbraak van mazelen in de Verenigde Staten heeft ertoe geleid dat meer dan tweehonderd studenten en stafleden van twee universiteiten in Los... (26/04 04u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Studenten Los Angeles in quarantaine vanwege mazelenDe uitbraak van mazelen in de Verenigde Staten heeft ertoe geleid dat meer dan tweehonderd studenten en stafleden van twee universiteiten in Los Angeles in quarantaine worden geplaatst. Het gaat om studenten en personeelsleden van de Universiteit van Californië (UCLA) en de California State University. (26/04 04u00 - BN/DeStem)
17x 100.113Lees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Daniel (9) vermoord door afpersersRANST De onderzoeksrechter heeft vijf Palestijnse mannen (19, 20, 21, 24 en 39 jaar) aangehouden na de moord op de 9-jarige Libanees-Palestijnse jongen Daniel in het asielcentrum van Broechem (Ranst). De gijzelnemers eisten 100.000 euro van de familie van het slachtoffer. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Kruisbestuiving tussen rap en opera op B-ClassicOperazangers die optreden met een rapper, én nog tal van andere concerten waarvan je opkijkt. Tijdens B-Classic wordt klassieke muziek op een originele manier opengebroken. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Tweede kindje op komst voor Ruth BeeckmansLees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Francesca Vanthielen voortaan op Kanaal ZLees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
17x Carcela en Mpoku mogen weg bij StandardStandard maakt zich deze zomer op voor een facelift. Selim Amallah (Moeskroen) moet Razvan Marin doen vergeten, en wellicht moeten er ook vervangers gezocht worden voor Paul-José Mpoku (27) en ­Mehdi Carcela (29). (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
17x Geen gênante situaties tijdens het babybezoek: wanneer ga je best, hoeveel geef je uit aan een cadeau en welke zin mag je zéker niet zeggen?Als Meghan Markle straks bevalt, is er geen twijfel mogelijk: tenzij je Harry, Kate of William heet, moet je niet dromen van een bezoekje en een cadeau kopen hoeft ook al niet, de royals verkiezen een donatie aan een goed doel. Voor niet-koninklijke baby’s zijn de regels minder duidelijk: moet je in het ziekenhuis op bezoek of wacht je? Wat koop je en hoeveel geef je uit aan een cadeau? Drie experts en twee mama’s geven raad. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
17x Peter Van de Veire schaduwt Eliot op het SongfestivalPeter Van de Veire wordt ook dit jaar dé Songfestival-man van de openbare omroep. De radio- en tv-presentator levert zowel voor Eén als voor MNM exclusief nieuws vanuit Tel Aviv. Dat doet hij onder meer door een week lang te ontbijten met Eliot, de Waalse jongeman die in Israël onze kleuren verdedigt. Van zijn ontbijtsessies brengt Van de Veire elke ochtend verslag uit bij Julie Van den Steen op MNM. Zijn reportage achter de schermen van ’s werelds grootste liedjeskermis zal ook online en via de sociale media te volgen zijn. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
17x CD&V, Open VLD en N-VA verdedigen op kopstukkendebat verhoging pensioenleeftijdDe kwestie zorgde voor enkele woordenwisselingen. Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil van de verlaging van de pensioenleeftijd naar 65 dan weer geen breekpunt maken bij de volgende onderhandelingen. Enkele socialistische kopstukken hadden dat eerder wel al gedaan. (26/04 03u30 - Knack)
17x Bart De Wever over impact sociale media: “Ik zie geen democratie in gevaar”Tijdens een voorzittersdebat over democratie heeft Bart De Wever (N-VA) de sociale media omschreven als "de langste toog ter wereld". Wouter Beke... (26/04 02u15 - Het Laatste Nieuws)
17x ?Ik wou niet dat men mij buiten moest dragen' Lees meer > (26/04 01u51 - De Tijd)
17x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinaleDamil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.” (26/04 00u30 - Gelderlander)
17x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - De Stentor)
17x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - De Stentor)
17x “Mijn betovergrootvader was scheepsbouwer, mijn kinderen hebben geen interesse”Het thema van de Erfgoeddag is ‘Hoe maakt u het?’. Voor ambachtelijke vakmannen en -vrouwen is het de uitgelezen kans om te laten zien hoe u messen slijpt, boten restaureert of instrumenten bouwt. Kennis die vaak maar enkelingen bezitten en die verloren dreigt te gaan. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Man die schaar in hart 17-jarige stak tijdens ruzie in asielcentrum schuldig aan doodslagDe jury van het hof van assisen van Namen heeft donderdagavond na vier uur deliberatie Alpha Diallo schuldig bevonden aan de doodslag op Amer... (26/04 09u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Illegale tankplaats met duizenden liters rode diesel ontdekt: “Plots stonden hier lange rijen vrachtwagens”De douane heeft een tankplaats met duizenden liters illegale rode diesel opgedoekt. Het goedje werd ontdekt na een tip van omwonenden. De lokale recherche viel woensdagavond binnen en liet de zaak over aan de douane, die alles in beslag nam. (26/04 07u30 - Het Nieuwsblad)
16x Gerecht onderzoekt of bank Degroof Petercam inbreuken pleegde op antiwitwasregelsHet onderzoek naar mogelijke inbreuken door Bank Degroof Petercam op de antiwitwasregels voor banken krijgt een gerechtelijk staartje. Ook het... (26/04 06u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Nog exact een maand tot de verkiezingen: dit staat in jouw provincie op het spel voor de KamerOver exact een maand trekken we naar de stembus, de partijen hebben nog net iets meer dan vier weken om u te overtuigen. Federaal kiezen we op... (26/04 06u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Ruim 300 Amerikaanse studenten in quarantaine na mogelijke blootstelling aan mazelenIn Los Angeles worden meer dan 300 studenten en stafleden in twee universiteiten minstens een dag lang in quarantaine gehouden omdat ze mogelijk... (26/04 05u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Terroristen strenger bestraftDe Kamer scherpte gisteren op de valreep het strafrecht verder aan. ‘De huidige strafmaat was echt onvoldoende.’ (26/04 05u15 - De Standaard)
16x 33 jaar na de kernramp van Tsjernobyl: Hoe kwam de kerncentrale tot stand?In Nacht in Tsjernobyl tekent Adam Higginbotham het definitieve verhaal op van de grootste kernramp ooit. Knack biedt u een passage uit het boek aan, over het ontstaan van de kerncentrale die op 26 april 1986 ten onder ging in een zwaar ongeval dat duizenden mensen het leven kostte. (26/04 05u15 - Knack)
16x Nick Bril opent na The Jane nieuw restaurant August in Groen Kwartier: “Gasten vragen me of er hier twee Nicks rondlopen”Met de moderne brasserie August in het Groen Kwartier heeft Antwerpen er een klasserestaurant bij, en superviserend chef Nick Bril zijn tweede. August ligt op een steenworp van The Jane, zodat Nick Bril zijn gasten verrast door op twee plaatsen tegelijk te verschijnen. (26/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Microsoft rondt kaap van duizend miljard dollarLees meer > (26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken)
16x Twee Amerikaanse universiteiten in quarantaine door uitbraak mazelenOp twee universiteiten in de Amerikaanse stad Los Angeles is een quarantaine ingesteld nadat er een uitbrak van mazelen werd geconstateerd. (26/04 03u45 - Nu.nl)
16x Webgigant Amazon verdubbelt winstDe Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien. (26/04 03u30 - DataNews)
16x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - AD.nl)
16x Daan (Dead Man Ray): "We zijn eigenlijk op ons best als alles fout gaat"Lees meer > (26/04 00u15 - VRT NWS)
16x Waarom we makkelijk een miljard euro ophalen voor een kerk: "Geven voor religieus erfgoed heeft heel oude traditie"Terwijl in onder meer Jemen kinderen sterven van de honger en hulporganisaties daar moeilijk centen voor bijeengesprokkeld krijgen, is in Frankrijk op een paar dagen tijd meer dan een miljard euro ingezameld voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. Hoe komt dat? En is dat dan geen discussie waard? 'Geven voor religieus erfgoed heeft een heel oude traditie', zegt Ilja De Coster, expert fondsenwerving, in 'De ochtend'. (26/04 00u00 - VRT NWS)
15x CD&V zet de aanval in op N-VA: “Onsamenhangende en vage plannen”In een opiniestuk in De Morgen zegt CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters vanmorgen dat de sociaal-economische voorstellen van N-VA... (26/04 10u45 - Het Laatste Nieuws)
15x Deze week in de politierechtbank: dronken spookrijder botst op E40 na 11 km lange rit in verkeerde richtingEen dronken Fransman die elf kilometer lang al spookrijdend op de E40 reed en in Gistel frontaal op een tegenligger botste. Een Torhoutse die met... (26/04 10u30 - Het Laatste Nieuws)
15x 300.000 zonnepanelen Kristalpark in juli operationeelLommelOp het Kristal Solar Park in Lommel worden de laatste van in totaal 300.000 zonnepanelen geplaatst die in juli operationeel zijn. Bovendien komen er ook nieuwe windturbines. (26/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
15x Sebastian Kurz volgens schrijver Robert Menasse: 'Een krokodil is geen alternatief voor een draak'Is de coalitie van kanselier Sebastian Kurz' conservatieve ÖVP met de radicaal-rechtse FPÖ de vrucht van een faustiaans pact? Schrijver en essayist Robert Menasse denkt er het zijne van. (26/04 05u15 - Knack)
15x Draagvlak voor één politiezone en kilometerheffing is groot bij Brusselse kopstukkenHet draagvlak voor een eengemaakte Brusselse politiezone en de invoering van een slimme kilometerheffing is vrij groot bij de Brusselse politici. Dat blijkt uit het kopstukkendebat dat donderdagavond werd georganiseerd door ondernemersorganisaties Unizo en UCM. (26/04 05u00 - Knack)
15x Trump wil wapenwedloop indammen met nieuw pactDe Amerikaanse president Trump heeft zijn regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden om gesprekken te starten met China en Rusland om de wapenwedloop te beteugelen. Dat zegt een hoge ambtenaar tegen The Washington Post. (26/04 04u30 - De Stentor)
15x Studenten Los Angeles in quarantaine vanwege mazelenDe uitbraak van mazelen in de Verenigde Staten heeft ertoe geleid dat meer dan tweehonderd studenten en stafleden van twee universiteiten in Los Angeles in quarantaine worden geplaatst. Het gaat om studenten en personeelsleden van de Universiteit van Californië (UCLA) en de California State University. (26/04 04u00 - Gelderlander)
15x Studenten Los Angeles in quarantaine vanwege mazelenDe uitbraak van mazelen in de Verenigde Staten heeft ertoe geleid dat meer dan tweehonderd studenten en stafleden van twee universiteiten in Los Angeles in quarantaine worden geplaatst. Het gaat om studenten en personeelsleden van de Universiteit van Californië (UCLA) en de California State University. (26/04 04u00 - AD.nl)
15x Kim: Alleen als VS zich soepel opstelt komt er vredeDe vredespogingen op het Koreaanse schiereiland zitten in een impasse en alleen de Verenigde Staten kunnen daar wat aan doen. Dat zei de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens het staatspersbureau KCNA in de marge van de top met de Russische president Poetin. Kim verwees naar de mislukte top met de Amerikaanse president Trump in Vietnam in februari. Volgens de Noord-Koreaanse leider stelden de Amerikanen zich daar star op. Eerder deze maand zei Kim wel open te staan voor een derde top met Trump, als de Amerikanen een einde maken aan de opgelegde sancties. Een Amerikaanse diplomaat zegt in reactie op Kims woorden dat de pogingen van Noord-Korea om aansluiting te vinden bij Rusland bewijzen dat de sancties tegen het Noord-Koreaanse regime werken. Tegenbezoek Poetin De Russische president Poetin en Kim Jong-un spraken elkaar gisteren voor het eerst een op een, in de Russische stad Vladivostok. Beide leiders noemden hun ontmoeting vruchtbaar. Kim nodigde Poetin uit voor een tegenbezoek in Pyongyang, en daar is de Russische president volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau op ingegaan. (26/04 04u00 - NOS.nl)
15x ‘Dallas’-icoon Ken Kercheval overledenLees meer > (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x VTM voluit in verkiezingsmodusMet een debat tussen Maggie De Block en Theo Francken geeft VTM exact een maand voor die cruciale 26ste mei het startschot van de verkiezingscampagne. Op VTM belooft die groter dan ooit te worden. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
15x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - BN/DeStem)
15x Moddergevecht tussen looplegendesOlympisch kampioenen Mo Farah en Haile Gebrselassie hebben een conflict over vermeende diefstal en de betaling van een hotelrekening. (26/04 00u30 - NRC Handelsblad)
15x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - AD: Sport)
15x Meer uitgaven naar eerste levensbehoeftenDEN HAAG (ANP) - Nederlanders zijn de afgelopen jaren meer geld kwijt aan de eerste levensbehoeften, zoals eten, kleding en huisvesting. Door relatief sterk gestegen huren gaat vooral aan die laatste categorie een groter deel van alle uitgaven op, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Meer uitgaven naar eerste levensbehoeften verscheen eerst op Nieuws.nl. (26/04 00u30 - Nieuws.nl)
15x Steeds groter aandeel van consumptie gaat naar huisvesting en voedselEen steeds groter deel van de uitgaven van Nederlanders gaat naar primaire levensbehoeften, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. (26/04 00u15 - Nu.nl Economie)
15x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Koen Geens: 'Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt''Er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten draagvlak creëren. Als ik echter op Justitie gewacht had op draagvlak bij de magistraten, dan had ik niets gedaan'. Dat heeft Justitieminister Koen Geens (CD&V) donderdagavond gezegd tijdens een verkiezingsdebat in Leuven georganiseerd door de jongerenafdelingen van alle Leuvense partijen. (26/04 00u00 - Knack)
14x Verschillende doden en gewonden bij zware kettingbotsing in VSIn de Amerikaanse staat Colorado zijn gisteren meerdere doden en gewonden gevallen bij een kettingbotsing op de snelweg. Ter hoogte van de stad... (26/04 08u30 - Het Laatste Nieuws)
14x Isolatiespecialist Recticel verwerpt unaniem het bod van Ierse KingspanDe raad van bestuur van Recticel verwerpt "na zorgvuldige overweging" unaniem het overnamebod - een "onaantrekkelijk voorstel” - dat het Ierse... (26/04 08u30 - Het Laatste Nieuws)
14x Belg (63) bestolen nadat hij in Thaise homobuurt man mee naar zijn kamer neemtEen 63-jarige Belg is in Pattaya bestolen door een jongere Thaise man. Die had hij tijdens een avondje stappen leren kennen de bekendste homobuurt... (26/04 08u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Radicale leider en spilfiguur Zahran Hashim omgekomen bij Sri Lankaanse aanslagenDe Sri-Lankaanse extremist Zahran Hashim, een van de spilfiguren van de aanslagen in Sri Lanka, is bij die aanslagen om het leven gekomen. Dat zei... (26/04 08u00 - Het Laatste Nieuws)
14x Daders van moord op Daniel (9) ontmaskerd: werd de jongen gedood wegens schulden bij mensensmokkelaars?De verantwoordelijken voor de gruwelmoord op de kleine Daniel (9) zitten achter tralies. Speurders konden de Palestijnse gijzelnemers die 100.000 euro eisten van de familie via telefonieonderzoek ontmaskeren. Helaas kon de Libanees-Palestijnse jongen zelf niet gered worden. (26/04 08u00 - Het Nieuwsblad)
14x Date met Viktor Verhulst geveild aan gigantisch bedrag, maar dan loopt het uit de handIn Gert Late Night werd heel wat geld geboden voor een date met Viktor Verhulst. De 66-jarige Liliane was de gelukkige: zij mocht een bord spaghetti verorberen met de jongeman. Maar dat etentje liep niet van een leien dakje. (26/04 08u00 - Het Nieuwsblad)
14x Hasselt gaat met vangnet plastic verzamelen in DemerDe stad Hasselt heeft toestemming gevraagd aan de Vlaamse Milieumaatschappij om een ‘drijfvuilvanger’ te plaatsen op de Demer. “Daarmee willen we in mei gedurende één maand vooral het plastic uit de Demer plukken”, zegt schepen van reinheid en afvalbeleid Laurence Libert (Open Vld). (26/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
14x Facelift bij Standard: Carcela en Mpoku mogen wegStandard maakt zich op voor een heuse facelift. Selim Amallah (Moeskroen) moet Razvan Marin straks doen vergeten, maar wellicht moeten er ook vervangers gezocht worden voor Paul-José Mpoku (27) en Mehdi Carcela (29). (26/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
14x Elon Musk en Amerikaanse beurswaakhond kibbelen nog wat langer over TwitterberichtenTesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vandaag zou er een... (26/04 07u00 - Het Laatste Nieuws)
14x Willy (83) mobiliseert medebewoners De Bosschaertstraat voor Lentepoets“Met één buurvrouw, een Congolese dame, converseer ik uitsluitend door de brievenbus. Maar dat stoort me absoluut niet, zolang de boodschap maar overkomt.” Kielenaar Willy Seppion (83) heeft er een erezaak van gemaakt om de mensen uit zijn stukje van de De Bosschaertstraat, tussen de Berendrechtstraat en de Landbouwstraat, dichter bij elkaar te brengen. Alle middelen zijn daarvoor goed, zoals de Lentepoets van aanstaande zaterdag. (26/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x COLUMN. Allemaal samenHet regent alsof er ergens een hedendaagse versie van de Ark van Noah te water moet gelaten worden. Mijn vrouw en ik zijn op vakantie. (26/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Trump wil wapenwedloop indammen met nieuw pactDe Amerikaanse president Trump heeft zijn regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden om gesprekken te starten met China en Rusland om de wapenwedloop te beteugelen. Dat zegt een hoge ambtenaar tegen The Washington Post. (26/04 04u30 - BN/DeStem)
14x Nintendo boert goed met Super Smash BrosLees meer > (26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken)
14x Jongeman (21) niet gestraft voor verspreiden kinderporno, omdat hij zelf slachtoffer was van notoir pedofielEen 21-jarige man uit Eeklo is donderdagochtend schuldig bevonden aan het bezitten en het verspreiden van kinderporno, maar kreeg geen straf opgelegd. De rechtbank hield rekening met het feit dat de jongeman zelf slachtoffer was geworden van een notoir pedofiel en onder invloed van de man handelde. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
14x Toptalent uit club gezet “door gedrag van vader”: “Zoiets doe je een jongen van 14 toch niet aan?”De 14-jarige Jonas speelde dit seizoen als kapitein nog kampioen, maar voetbalclub KV Oostende vraagt hem nu om een nieuwe club te zoeken. “Door het gedrag van zijn vader”, zegt de club. “Een vader raken via zijn zoon, dat doe je toch niet?”, zegt papa Sam, zelf ex-directeur bij KV Oostende. Bij de voetbalbond bemiddelen ze elk jaar over dergelijke dossiers. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
14x Webgigant Amazon verdubbelt winstDe Amerikaanse webwinkel- en internetgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners hadden voorzien. (26/04 03u30 - Gelderlander)
14x Ambassades royaal gespekt voor feestjes op KoningsdagBedrijven sponsoren massaal koningsdagborrels van Nederlandse ambassades in het buitenland. De tien grootste ambassades incasseerden daarvoor vorig jaar, naast bier en lekkernijen, 161.000 euro. Dat is een stijging van ruim 40 procent in drie jaar tijd. (26/04 03u15 - BN/DeStem)
14x Bart De Wever: 'Ik zie geen democratie in gevaar'Tijdens een voorzittersdebat over democratie heeft Bart De Wever (N-VA) de sociale media omschreven als 'de langste toog ter wereld'. Wouter Beke (CD&V) waarschuwde voor het gevaar van fake news dat zo verspreid wordt, onder meer in een N-VA-campagne over het migratiepact. (26/04 02u00 - Knack)
14x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
14x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
14x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
14x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Honderden Nederlandse toeristen in Sri Lanka worden teruggevlogenHonderden Nederlandse toeristen die momenteel nog op vakantie zijn in Sri Lanka worden terug naar huis gehaald. Dat heeft het Calamiteitenfonds bekend gemaakt. (26/04 01u15 - AD.nl)
14x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered. De boot was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u45 - AD.nl)
14x Eredivisie naar climax na simpele zege PSVPSV wint eenvoudig bij Willem II en kan zich opmaken voor het slot van de titelstrijd met Ajax: nog twee speelronden te gaan. (26/04 00u30 - NRC.nl: Wetenschap)
14x Malen over contractverlenging bij PSV: ‘Komt wel goed’Man van de wedstrijd in het duel tussen Willem II en PSV (0-3) was zonder twijfel Donyell Malen. De spits scoorde op fraaie wijze en is al een tijd in gesprek met PSV over een nieuw en langjarig contract. (26/04 00u30 - Gelderlander)
14x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - Gelderlander)
14x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinaleDamil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.” (26/04 00u30 - BN/DeStem)
14x Dankerlui: Ik persoonlijk dacht niet aan de bekerfinaleDamil Dankerlui begon de thuiswedstrijd van Willem II tegen PSV (0-3) als linksback en eindigde het duel als rechtsbuiten. ,,Ik heb vaker op meerdere posities gespeeld in één wedstrijd. Bijvoorbeeld ook in de halve finale van de beker tegen AZ.” (26/04 00u30 - De Stentor)
14x Commissaris mediawaakhond geschorst wegens ‘vertrouwensbreuk’ na publicatie romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - AD.nl)
14x Vermogen zonne-energie met 50 procent gegroeid in 2018Het opgestelde vermogen aan zonnepanelen is vorig jaar met maar liefst 50 procent gegroeid in Nederland. Eind 2018 stond er 4.400 megawatt aan zonnepanelen opgesteld, tegen 2.900 megawatt eind 2017, blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (26/04 00u15 - Nu.nl Economie)
14x Video: PSV combineert er lustig op los in TilburgBekijk hier alle doelpunten van Willem II - PSV uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
14x LIVE (20u30). Kan Antwerp op eigen veld winnen tegen Standard?• Play-off 1 • Zesde speeldag • Bosuil • Aftrap: 20u30 (26/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
13x Gasverbod en autostekkerbeleid in Nederland leiden tot klimaatrevolte bij de kiezersHet klimaat is naast migratie een tweede bron voor politieke turbulentie in Nederland. Brandende vraag: wordt Nederland zo toch nog gidsland? (26/04 10u30 - Knack)
13x Kopstukken CD&V, Open VLD en N-VA blijven achter hogere pensioenleeftijd staanCD&V, Open VLD en N-VA hebben op het kopstukkendebat in Gent de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 verdedigd, die de federale regering heeft vooropgesteld. De kwestie zorgde voor enkele woordenwisselingen. Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil van de verlaging van de pensioenleeftijd naar 65 dan weer geen breekpunt maken bij de volgende onderhandelingen. Enkele socialistische kopstukken hadden dat eerder wel al gedaan. (26/04 09u00 - De Standaard)
13x NBA. San Antonio dwingt beslissend duel af tegen DenverEr komt een zevende en beslissende wedstrijd tussen San Antonio en Denver in de eerste ronde van de play-offs in de NBA. De Spurs haalden het donderdagavond voor eigen publiek met 120-103 en zetten de tussenstand daarmee op 3-3. (26/04 08u45 - Het Belang van Limburg)
13x N-VA wil een nieuw hoofdstuk schrijven waarin ze alles overhoop willen gooienKris Peeters (CD&V) is vice-eersteminister en minister van werk (26/04 08u45 - De Morgen)
13x Agent in Florida krijgt 25 jaar cel voor doodschieten van zwarte manLees meer > (26/04 08u30 - VRT NWS)
13x Honderden studenten en medewerkers van Amerikaanse universiteiten in quarantaine door mazelenuitbraakLees meer > (26/04 08u30 - VRT NWS)
13x Politieke voorstellen berekenen, kan dat wel? Econoom Geert Noels: "Dit zorgt voor gefrustreerde en technische debatten"Lees meer > (26/04 08u30 - VRT NWS)
13x Hoe de Koreaanse band BTS de wereld verovertMet bijna vijf miljard streams op Spotify en tachtig miljoen YouTube-views binnen de vierentwintig uur voor hun nieuwste nummer ‘Boy With Luv’, zijn de zeven leden van het Koreaanse BTS onlangs door Time Magazine gekroond tot meest invloedrijke mensen ter wereld. Stellen dat ze de wereld stilaan veroveren, is een understatement. Maar wie zijn deze jonge, gepolijste Zuid-Koreaanse idolen en hoe hebben ze het überhaupt zover geschopt? (26/04 07u45 - Het Belang van Limburg)
13x Jinnih Beels emotioneel over zoon: “Ik heb gefaald als moeder”Antwerps sp.a-schepen Jinnih Beels is donderdagavond gekraakt tijdens de bedgeheimen van Gert Late Night. Wanneer het gaat over haar zoontje ze duidelijk: “Ik heb gefaald als moeder. Het is alsof ik gekozen heb voor mijn job in plaats van voor mijn kind.” Maar ook de ziekte van haar man valt haar nog altijd zwaar. “Hij is een andere man geworden. Vroeger beschermde hij mij terwijl het nu omgekeerd is”, klinkt het emotioneel. (26/04 07u45 - Gazet van Antwerpen)
13x Musk blijft stuntrijden met Tesla (en verlies maken)Wat in februari door topman Elon Musk nog werd aangekondigd als ‘een klein verlies’, bleek woensdagavond laat te zijn opgezwollen tot een van de slechtste kwartalen uit de recente geschiedenis van Tesla. De druk op Musk wordt stilaan onhoudbaar. (26/04 07u45 - De Morgen)
13x Het debat: “Aanleg van tramlijn Hasselt-Maastricht is onuitvoerbaar”“De aanleg van tramlijn Hasselt-Maastricht is onuitvoerbaar geworden.” Dat heeft Wouter Raskin namens N-VA gezegd in ons verkiezingsdebat over mobiliteit. CD&V’er Lode Ceyssens ziet Limburg hiermee 15 jaar terug in de tijd flitsen, want zolang wachten we al op de Spartacustram. (26/04 07u30 - Het Belang van Limburg)
13x Wietplantage ontdekt bij brand in bedrijfspandOp de Elzenlaan in Westmalle is een bedrijfspand afgelopen nacht volledig uitgebrand. In het gebouw ontdekte de brandweer een wietplantage. (26/04 06u45 - Gazet van Antwerpen)
13x ?Komt het weer goed met Umicore?' Lees meer > (26/04 05u53 - De Tijd)
13x Ruim 300 Amerikaanse studenten in quarantaine na mogelijke blootstelling aan mazelenIn Los Angeles worden meer dan 300 studenten en stafleden in twee universiteiten minstens een dag in quarantaine gehouden, omdat ze mogelijk werden blootgesteld aan de mazelen. Het gaat om voorzorgsmaatregelen. (26/04 05u45 - De Standaard)
13x Grootschalige Dag van de Dans wil drempel verlagen: “We tonen dat dit ook een feest kan zijn”U vindt hedendaagse dans abstract en onbegrijpelijk? Of danst u fluitend door het leven? In beide gevallen lonkt de Dag van de Dans. De vierde editie van dat nationaal evenement laat zaterdag een breed publiek proeven van workshops, open repetities, dansfilms, voorstellingen en feestjes. In Herentals, Turnhout en Geel trekt een Dansketting door de straten. (26/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Webgigant Amazon verdubbelt winstDe Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien. (26/04 04u45 - VRT NWS: Economie)
13x Trump wil wapenwedloop indammen met nieuw pactDe Amerikaanse president Trump heeft zijn regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden om gesprekken te starten met China en Rusland om de wapenwedloop te beteugelen. Dat zegt een hoge ambtenaar tegen The Washington Post. (26/04 04u30 - Gelderlander)
13x Trump wil wapenwedloop indammen met nieuw pactDe Amerikaanse president Trump heeft zijn regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden om gesprekken te starten met China en Rusland om de wapenwedloop te beteugelen. Dat zegt een hoge ambtenaar tegen The Washington Post. (26/04 04u30 - AD.nl)
13x Bocholt kan finale al ruikenBocholt en Visé stonden voor de vijfde keer dit seizoen tegenover mekaar en voor de vijfde keer trokken de Limburgers aan het langste eind. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
13x Bekentenis van voorzitter brengt Waasland-Beveren in slechte papieren: Huyck wou wel helpen, maar “niet voor geld”Wat werd er besproken in de keukenzaak van de vrouw van Dirk Huyck? Dankzij het onderzoek van de KBVB weten we nu dat de W.-Beveren-voorzitter van spelersmakelaar Dejan Veljkovic een voorstel kreeg om de wedstrijd tegen KV Mechelen te beïnvloeden: 100.000 euro voor de club en een bedrag voor zichzelf. Dat aanbod niet melden kan aanleiding geven tot degradatie. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
13x Jongens die veel gamen zijn niet asocialer, voor meisjes ligt dat net iets andersVideogames zouden dan toch niet zo’n groot effect hebben op kinderen als eerst gedacht. Al die tijd alleen voor een scherm maakt kinderen niet asocialer. Onderzoekers keken zes jaar lang naar de gametijd en de sociale vaardigheden van 873 Noorse kinderen, maar konden geen verband vinden tussen de twee. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
13x Belg blijft verknocht aan stukje vlees, maar herkomst steeds belangrijkerBijna alle Belgische gezinnen zetten vlees op het menu, al deden ze dat in 2018 wel net iets minder dan voorheen. De gemiddelde Belg kocht 17,2 kilo vers vlees in plaats van 17,5 kilo in 2017, vijf jaar geleden was dat nog 19,9 kilo. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Ook de herkomst van een vleesproduct blijkt steeds belangrijker. (26/04 03u45 - Het Nieuwsblad)
13x ‘Afschakelplan’ voor water: wat als we doen zoals Nederland?Wie of wat krijgt bij extreme droogte voorrang om nog water te gebruiken? Dat is de vraag nu blijkt dat Vlaanderen tegen de zomer van 2020 een zogenaamd ‘afschakelplan’ met de prioriteiten klaar wil hebben. In Nederland bestaat zo’n lijst al. Kunnen wij die gewoon ‘kopiëren en plakken’? (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Kroniek van een mislukte poging tot omkoping: “Die Walen kunnen het wél regelen, en gij… Krapuul!”Voor de voetbalbond is het bewijs geleverd: KV Mechelen probeerde actief de wedstrijd tegen Waasland-Beveren te ­beïnvloeden. In een 158 bladzijden tellend rapport wijst de KBVB drie ‘architecten’ van matchfixing aan: spelersmakelaar Dejan Veljkovic, financieel directeur Thierry Steemans en hoofd­aandeelhouder Olivier ­Somers. Niet de allerbeste architecten overigens, want de poging om KV in eerste te houden, draaide op een sisser uit. (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Bema Graphics drukt nu bij Antilope De BieBema Graphics uit Wommelgem, onder leiding van Bart Beyers, verhuist nog deze zomer naar de vorig jaar volledig vernieuwde en uitgebreide productiesite van Antilope De Bie in Duffel. (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Tien kinderen gewond na schoten met luchtgeweer in Amerikaanse basisschoolIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 02u15 - Het Nieuwsblad)
13x Poetin gaat tegenbezoek brengen aan Kim Jong-un in Noord-KoreaDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een tegenbezoek aan zijn land. Poetin zou dat aanbod onmiddellijk hebben aanvaard, zo zegt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA. (26/04 01u45 - Gelderlander)
13x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - BN/DeStem)
13x Nintendo Switch bijna 35 miljoen keer verkochtGoedemorgen! Ook zo in de mood voor financiële resultaten? Dan heeft Nintendo iets leuks voor je. Verder in de Nachtwacht vandaag: interessante uitspraken van Epic Games over exclusives, een trailer voor Rage 2 en een release datum voor Super Mario Maker 2! Let’s go. (26/04 01u30 - Power Unlimited)
13x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x ’t Antwoord in de Otterstraat is vernieuwd met hulp van vele giften en inzet van tientallen vrijwilligersNa een grondige renovatie die grotendeels door vrijwilligers en met giften is uitgevoerd, gooit ’t Antwoord de deuren opnieuw open. Al doet de vereniging in de Turnhoutse Otterstraat dat eigenlijk elke dag al, voor een groeiend aantal mensen in armoede. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
13x Verloederde huisjes maken plaats voor leefappartementenIn het centrum van Zoerle-Parwijs wordt binnenkort een nieuw woonproject opgestart. “Project Patersbos zal aan twaalf gezinnen een thuis bieden in deze deelgemeente van Westerlo”, zegt ontwikkelaar Pieter Engelen. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
13x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - BN/DeStem)
13x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - De Stentor)
13x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - AD.nl)
13x Minister Slob schorst lid Commissariaat voor de Media na ophef over romanMinister Arie Slob (Media) heeft een lid van het Commissariaat voor de Media voorlopig geschorst, nu er een onderzoek naar hem is ingesteld. Eric Eljon kwam in opspraak doordat hij heeft meegewerkt aan een roman over de Nederlandse televisiewereld. De andere twee commissarissen hebben afstand genomen van dat boek. Sindsdien zouden de spanningen zijn opgelopen. (26/04 00u30 - Trouw)
13x Van Bommel zit in zijn maag met 17 dagen rust: ‘Dit gebeurt nergens anders’Voor PSV breekt na de 0-3-zege op Willem II een periode aan van lang wachten. Pas op 12 mei moeten de Eindhovenaren weer aan de bak, voor een uitwedstrijd tegen AZ. Allemaal het gevolg van het verschuiven van de voorlaatste speelronde, omdat Ajax anders in de knel zou komen met de dubbele confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. (26/04 00u15 - Gelderlander)
13x RIVM waarschuwt voor zonlicht paasweekendDit paasweekend wordt het mooi weer. 'Geniet maar verbrand niet', waarschuwt daarom Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De niet aan de zon gewende huid kan nu snel verbranden en dit kan huidkanker veroorzaken, meldt het instituut. (26/04 00u00 - GezondheidsNet)
13x ‘Temptation Island’-geruzie bijna dynamischer dan programma zelfDe storm rond ‘Temptation Island’ wil maar niet gaan liggen. Deze keer ligt presentatrice Annelien Coorevits onder vuur. ‘Het enige wat je kon doen, was stoken tijdens de show.’ (26/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
13x ’Ferrari maakt een grove fout’Gerhard Berger is van mening dat Ferrari het seizoen met de verkeerde insteek is begonnen. De 59-jarige Oostenrijker, die in de vorige eeuw vijf seizoenen uitkwam voor de Italiaanse renstal, vindt dat de teamleiding een blunder heeft gemaakt door Sebastian Vettel op voorhand al de status van eerste rijder te geven. (26/04 00u00 - Autosport)
13x Verstappen: ’Hopelijk is het niet te laat’Max Verstappen heeft in de eerste drie races van het seizoen beter gepresteerd in vergelijking met vorig jaar, hoewel de achterstand op Mercedes en Ferrari er nog altijd is. De komende races kunnen al cruciaal worden. (26/04 00u00 - Autosport)
13x Mercedes-baas bevestigt uitlatingen VerstappenMercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij samen met Jos en Max Verstappen smakelijk gelachen heeft om het gerucht dat hij geregeld aan de lijn hing om de Nederlandse coureur naar zijn team te lokken. (26/04 00u00 - Autovisie)
13x ING lost eeuwigdurende obligatielening afLees meer > (26/04 00u00 - Beurs.nl)
13x RIVM: Uitstoot schadelijke PAK's sinds 1990 met twee derde afgenomenDe uitstoot van schadelijke PAK's, stoffen die vrijkomen als er organisch materiaal wordt verbrand, is de afgelopen dertig jaar met twee derde afgenomen. Dat meldt het RIVM woensdag. (26/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
13x Vergeet de panenka, dit is de “Bautheac”Panenka-strafschoppen, je ziet ze tegenwoordig zo vaak dat ze eigenlijk niet meer zo bijzonder meer zijn. De variant van de Franse buitenspeler Éric Bauthéac hebben we echter nog nooit gezien. In de Australische match tussen Brisbane Roar en Adelaide United scoorde Bauthéac vanop de stip met een soort mislukte panenka. “Het was de bedoeling”, zei de Fransman achteraf. Maar of dat wel klopt... (26/04 00u00 - Het Belang van Limburg)
12x Invasie platwormen op komst: via potgrond uit Nieuw-Zeeland, Australië of Azië komen ze in uw tuin of op uw balkonIn het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn platwormen een ware plaag. Ook op het Europese vasteland zijn deze exoten echter aan een opmars bezig. (26/04 10u45 - De Morgen)
12x GBL en Zweedse miljardair lanceren bod op Bobbejaanland Lees meer > (26/04 10u01 - De Tijd)
12x NBA. San Antonio dwingt beslissend duel af tegen DenverEr komt een zevende en beslissende wedstrijd tussen San Antonio en Denver in de eerste ronde van de play-offs in de NBA. De Spurs haalden het donderdagavond voor eigen publiek met 120-103 en zetten de tussenstand daarmee op 3-3. (26/04 08u45 - Gazet van Antwerpen)
12x Hogere Vlaamse zorgpremie komt dichterbijDe kans is groot dat de Vlaamse zorgpremie de komende legislatuur omhoog gaat. De Vlaamse zorgkoepel Zorgnet-Icuro, die veel woonzorgcentra en andere zorginstellingen vertegenwoordigt, is vragende partij. En ook de politiek geeft schoorvoetend toe dat zo’n verhoging “wellicht onvermijdelijk” wordt. Dat schrijft De Tijd. (26/04 08u00 - Het Nieuwsblad)
12x Prins William steekt slachtoffers Christchurch hart onder de riem met emotionele toespraakDe Britse prins William heeft de moslimgemeenschap in Christchurch een hart onder de riem gestoken met een emotionele toespraak. Tijdens zijn... (26/04 07u30 - Het Laatste Nieuws)
12x Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) sluit politieke carrière af: “Nee, ik heb geen eigen zuil”BrusselVlaams minister van Welzijn Vandeurzen (CD&V) sluit op 26 mei zijn politieke carrière af. Hij blikt terug in een boek. (26/04 07u30 - Het Belang van Limburg)
12x Paraplu dit weekend nuttiger dan parasolIn tegenstelling tot met Pasen krijgen we dit keer geen zonnig weekend. We zullen eerder moeten schuilen voor de regen dan voor de zon. (26/04 07u15 - De Standaard)
12x In de politiek kan je dus ook met degelijk en rustig werk uitgroeien tot een stemmenkanonJo Vandeurzen (CD&V) heeft 30 jaar politiek van zich afgeschreven in een boek. Het is nu uitkijken wie hem opvolgt als Vlaams minister van Welzijn. (26/04 07u00 - Het Belang van Limburg)
12x ?Kan u me gerust stellen dat het goed komt met Umicore?' Lees meer > (26/04 06u54 - De Tijd)
12x Ook gerecht neemt Degroof Petercam in het vizier Lees meer > (26/04 06u54 - De Tijd)
12x CD&V valt N-VA frontaal aanEen maand voor de verkiezingen probeert de noodlijdende CD&V de bakens te verzetten. In een opiniestuk serveert Kris Peeters de sociaal-economische voorstellen van de N-VA af. Hij noemt die ‘onsamenhangend’ en ‘vaag’. Ook Hilde Crevits loopt zich warm. (26/04 06u45 - De Morgen)
12x Deze jongeren zijn allesbehalve metaalmoeStaalhandel Het Metaal blaast dit jaar honderd kaarsjes uit. In plaats van een groot feest te geven, schreef het bedrijf drie technische scholen uit het Waasland aan om zich van hun creatiefste kant te laten zien met metaal. (26/04 06u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Mogi Bayat gaat in de tegenaanvalMogi Bayat – spilfiguur in de zaak Propere Handen – pikt het niet dat clubs als Anderlecht zijn openstaande facturen niet betalen. Dat geld claimt hij via het gerecht en om zijn zaak kracht bij te zetten verzamelt Bayat nu attesten dat hij zijn transfers altijd correct afhandelde. Onder anderen Michel Louwagie (Gent) en Bruno Venanzi (Standard) tekenden zo’n getuigenis. (26/04 06u15 - Het Nieuwsblad)
12x Sopraan Ellen Vanherck zingt ‘Con spirito’Ellen Vanherck (25) zingt op zondag 28 april nummers van klassieke en hedendaagse componisten. In de Sint-Willibrorduskerk van Kasterlee wordt de sopraan begeleid door haar moeder Els Janssen. (26/04 05u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Trump wil nieuw verdrag met Rusland en China om wapenwedloop te beteugelenDe Amerikaanse president Trump heeft zijn regering gevraagd te kijken naar mogelijkheden om gesprekken te starten met China en Rusland om de wapenwedloop te beteugelen. Dat zegt een hoge ambtenaar tegen The Washington Post. (26/04 04u45 - Trouw)
12x Nederlandse vakantiegangers worden teruggehaald uit Sri LankaDe reisorganisaties in Nederland gaan vrijdag al ‘hun’ Nederlandse vakantiegangers terughalen uit Sri Lanka. Dat heeft het coördinerende Calamiteitenfonds besloten, nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag een aangescherpt reisadvies had uitgevaardigd. (26/04 04u30 - De Standaard: Wetenschap)
12x Boete van 3 miljardmaar daar voelt Facebook niets vanLees meer > (26/04 03u52 - Nieuwsblad: Geldzaken)
12x Theo Hiddema legt het uitLees meer > (26/04 03u45 - NRC.nl: Wetenschap)
12x Limburgse paardensector is een miljoenenbusinessOUDSBERGENDe Vlaamse paardenhouderij is met bijna 230.000 paarden goed voor een jaarlijkse omzet van 830 miljoen euro. Limburg is met ruim 37.000 paarden, 52 maneges en 21 voortplantingscentra een van de hotspots van de Vlaamse paardensector. (26/04 03u45 - Het Belang van Limburg)
12x Webgigant Amazon verdubbelt winstDe Amerikaanse webwinkel- en internetgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners hadden voorzien. (26/04 03u30 - AD.nl)
12x Twee kandidaten dienen zich aan om kerk van Battel te kopenEr zijn al twee kandidaten om de ­­Sint-Jozefkerk in de Mechelse wijk Battel te kopen. Nog dit jaar komt er publiek een aankondiging om na te gaan of er nog meer gegadigden zijn. Het actiecomité ‘Red de kerk van Battel’ ijvert ervoor om ze open te houden voor het gemeenschapsleven. (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Van Damme speelt op Heizel 100ste officiële wedstrijd voor KV MechelenJoachim Van Damme. Voor een deel van de buitenwereld zal hij altijd de voetballende beenhouwer - of omgekeerd - blijven maar bij KV Mechelen weten ze wel beter. Bij Gazet van Antwerpen trouwens ook. Van Damme werd in deze krant niet voor niets verkozen tot ‘Speler van het Seizoen’ bij KV Mechelen . In zijn 100ste officiële wedstrijd kan Van Damme woensdag geschiedenis schrijven. “De dubbel pakken zou pure waanzin zijn.” (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Heemkring bergt spullen op in nieuwe schuurHet bestuur van heemkundekring Marcblas is volop bezig met het inrichten van een heemdepot. Die staat naast Villa ter Borcht in het Carons Hofke. Alle voorwerpen worden geïnventariseerd en opgelijst in een digitaal zoeksysteem. (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Twee kandidaten dienen zich aan om kerk van Battel te kopenEr zijn al twee kandidaten om de ­­Sint-Jozefkerk in de Mechelse wijk Battel te kopen. Nog dit jaar komt er publiek een aankondiging om na te gaan of er nog meer gegadigden zijn. Het actiecomité ‘Red de kerk van Battel’ ijvert ervoor om ze open te houden voor het gemeenschapsleven. (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x VTM pakt uit met ochtendjournaal tijdens verkiezingsweek: “Uniek voor Vlaamse medialandschap”Over een maand zijn het weer verkiezingen en daarvoor zet niet alleen VRT de grote middelen in. VTM pakt zelfs uit met een heus ochtendjournaal in de verkiezingsweek. Al zal dat alleen online te zien zijn. (26/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Poetin gaat in op uitnodiging van Kim Jong-un voor bezoek aan Noord-KoreaDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft de Russische president Vladimir Poetin uitgenodigd voor een bezoek aan zijn land, en Poetin zou dat aanbod onmiddellijk hebben aanvaard. Dat zegt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA. (26/04 02u00 - De Standaard)
12x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - Gelderlander)
12x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtbuksIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtbuks. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u45 - AD.nl)
12x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x DCA neemt 18 werknemers van failliete Frans Willems overToen bouwbedrijf Frans Willems uit Weelde (Ravels) in januari failliet ging en vijftig werknemers ontslagen werden, kregen achttien van hen meteen een nieuwe job aangeboden. Zij werken nu voor DCA in Beerse, en dat juichen ze zelf alleen maar toe. “We zijn erop vooruitgegaan.” (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Leer Duits, Chinees, Spaans en Italiaans in de muziekschoolHet Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier Zuidrand (Itaka) bestaat vijf jaar en dat wordt op woensdag 1 mei gevierd. De opvolger van het Edegems Taalatelier (ETA) heeft zijn draai ondertussen gevonden en denkt aan uitbreiden. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Tom Boonen geeft Fiets! duw in de rugNiet burgemeester Ivo Wynants (N-VA), maar levende wielerlegende Tom Boonen komt vanavond de fietsenzaak Fiets! herlanceren. Hij zorgde zelf mee voor de restyling van de zaak. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Dancehappening Replay viert tiende verjaardag met een stevige best of-editieVoor zijn tiende editie heeft het Herentals Replay Festival een dijk van een affiche uitgedokterd met toppers die er de voorbije jaren al (meermaals) bij waren. Ook de belangstelling voor het Afterwork Festival vanavond groeit alleen maar. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x “Timmermans noemde de Heilig Hartkerk een onvoltooide symfonie”Visit Lier en de gidsenvereniging Argus tekenden een nieuwe geleide wandeling uit. ‘Buiten de stadspoorten’ vertelt het verhaal over de groei van de stad. Deelnemers bezoeken onder meer de Heilig Hartkerk, die voor toeristen normaal gesloten blijft. (26/04 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x Tien kinderen op schoolplein in VS beschoten met luchtgeweerIn de Amerikaanse staat Georgia zijn tien leerlingen van een basisschool in DeKalb County gewond geraakt bij een incident met een luchtgeweer. Niemand is er ernstig aan toe, maar negen slachtoffers werden wel overgebracht naar het ziekenhuis. Dat melden de lokale autoriteiten. (26/04 01u15 - De Stentor)
12x Boot zinkt voor kust Venezuela, zeker 25 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 25 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn negen mensen gered, zo melden de autoriteiten. Het kleine vaartuig was onderweg naar Trinidad. (26/04 01u00 - Gelderlander)
12x Boot zinkt voor kust Venezuela, 21 vermistenDe kustwacht van Trinidad en Tobago is op zoek naar zeker 21 vermisten, nadat donderdag op ruwe zee een boot met Venezolanen was omgeslagen. Tot dusver zijn vier mensen gered. De boot was onderweg naar Trinidad. (26/04 00u45 - BN/DeStem)
12x Chiro-oprichter Do Heylen overledenIn zijn woning in Westerlo is op paasmaandag Do Heylen in familiekring ingeslapen. De man werd 86 jaar oud. (26/04 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Naamswijziging Kringloop 't Klappeijke naar Creatief Klappeij brengt veranderingOOSTERHOUT - Aan de slag met zpagetti garen, dot painting, gutsen met zachte houtsoorten; Alexandra Veltman, ambulant- en groepsleidster van Prospects@Work barst van de ideeën om de omschakeling van Kringloop 't Klappeijke naar het nieuwe concept Creatief Klappeij vorm te geven. (26/04 00u15 - BN/DeStem)
12x Van Bommel zit in zijn maag met 17 dagen rust: ‘Dit gebeurt nergens anders’Voor PSV breekt na de 0-3-zege op Willem II een periode aan van lang wachten. Pas op 12 mei moeten de Eindhovenaren weer aan de bak, voor een uitwedstrijd tegen AZ. Allemaal het gevolg van het verschuiven van de voorlaatste speelronde, omdat Ajax anders in de knel zou komen met de dubbele confrontatie tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. (26/04 00u15 - BN/DeStem)
12x Sport Kort: Real Madrid bloedeloos gelijkIn de rubriek Sport Kort hebben we aandacht voor de overige sportgebeurtenissen. Dagelijks brengen we hier in een korte samenvatting de andere hoogtepunten. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x Speelronde 32: Alle goals op een rijBekijk hier alle doelpunten uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x Kunststukje Ziyech helpt Ajax op gangBekijk hier alle doelpunten van Ajax - Vitesse uit de 32e speelronde van de Eredivisie. (26/04 00u15 - Telegraaf: Sport)
12x Kyren Wilson en Carter stellen als laatsten ticket veilig voor 1/8e finalesIn het legendarische Crucible Theatre in Sheffield wordt de komende twee weken gestreden om de wereldtitel in het snooker. Volg hier al het nieuws over het WK op de voet. (26/04 00u15 - Sporza)
12x Inspiratieloos Real laat (zonder Courtois) ook punten liggen tegen GetafeReal Madrid mag de 2e plaats stilaan uit zijn hoofd zetten. Op het veld van revelatie Getafe geraakten de manschappen van Zinedine Zidane niet verder dan 0-0. Thibaut Courtois bekeek de wedstrijd vanaf de bank. (26/04 00u15 - Sporza)
12x Zeven partijkopstukken houden "kibbeldebat" in aanloop naar de verkiezingenZeven Vlaamse partijen, zeven partijkopstukken: Bart De Wever (N-VA), Peter Mertens (PVDA), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (SP.A), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bart Tommelein (Open VLD) hebben in de Gentse Vooruit gedebatteerd. Moderatoren waren de professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca. Het werd een vreemd debat, waar alles wat door elkaar liep. (26/04 00u15 - VRT NWS: Politiek)
12x Disney lanceert nieuwe trailer van ‘The Lion King’Disney’s nieuwe verfilming van ‘The Lion King’, vanaf 17 juli 2019 in de belgische bioscoopzalen te zien. Disney bracht vandaag … Het bericht Disney lanceert nieuwe trailer van ‘The Lion King’ verscheen eerst op Mediawatchers.be. (26/04 00u00 - Mediawatchers)
12x De film ‘DE FABELTJESKRANT’ in premièreVandaag vond in Kinepolis Antwerpen de officiële première van de allereerste bioscoopfilm van ‘De Fabeltjeskrant’ plaats in aanwezigheid van Meneer … Het bericht De film ‘DE FABELTJESKRANT’ in première verscheen eerst op Mediawatchers.be. (26/04 00u00 - Mediawatchers)
12x Kritiek op autospiegelselfie Famke LouiseFamke Louise is ’living on the edge’. De zangeres en vlogster fotografeerde zichzelf donderdag terwijl ze al bellend over de linkerbaan van de snelweg raasde. De bijzondere selfie leidde tot onbegrip bij haar volgers. (26/04 00u00 - De Telegraaf: Privé)
12x Akkerbouwer Gerard is op zoek naar een goedlachse vrouwLees meer > (26/04 00u00 - TV-Visie)
12x Pc-versie Assassin's Creed: Unity tijdelijks gratis beschikbaarUbisoft biedt de pc-versie van Assassin's Creed Unity tijdelijk gratis aan. tot en met 25 april is de game gratis te downloaden via Uplay. Nadien blijft de game permanent beschikbaar in je bibliotheek. Met de actie brengt Ubisoft een eerbetoon aan de afgebrande Notre-Dame in Parijs.Naar eigen zeggen wil Ubisoft 'solidariteit betuigen met de inwoners van Parijs en iedereen ter wereld die getroffen is door de brand in de Notre-Dame'. Die kathedraal is ook in Assassin's Creed Unity te bewonderen. Ubisoft belooft eveneens 500.000 euro te doneren voor de heropbouw van de Notre-Dame.Assassin's Creed Unity lanceerde in 2014 en speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. Onze Assassin's Creed Unity review lees je op de site.Lees meer... (26/04 00u00 - Eurogamer)
12x Gewonde bij botsing met twee auto's in HoevenHOEVEN - Een auto en een busje zijn donderdagavond op elkaar gebotst op de kruising Oude Antwerpsepostbaan en de Sint Bernardusstraat in Hoeven. Een persoon is daarbij gewond geraakt. (26/04 00u00 - BN/DeStem)
12x Rus betrapt met gedrogeerde orang-oetan in bagageOp de luchthaven van het Indonesische eiland Bali is een jonge orang-oetan gered van illegale export. In de bagage van een Russische toerist troffen douaniers de tweejarige aap verdoofd aan in een mand, bericht de krant The Jakarta Post. (26/04 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
12x Van het gas af met een elektrische ketel: ‘Stekker erin en klaar’Nederland moet straks verder zonder gas. Maar wat doe je in een flatgebouw waar je met een warmtepomp geen kant op kunt? Mar Aalders denkt de oplossing te hebben. ‘Stekker erin en klaar.’ (26/04 00u00 - Volkskrant Economie)
12x Castagne plaatst zich met Atalanta voor bekerfinale tegen andere BelgenAtalanta heeft donderdagavond de terugwedstrijd van de halve finale van de Italiaanse beker met 2-1 gewonnen van Fiorentina. De heenwedstrijd eindigde op 3-3. (26/04 00u00 - Voetbalkrant)
12x Mercedes-baas bevestigt uitlatingen VerstappenMercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij samen met Jos en Max Verstappen smakelijk gelachen heeft om het gerucht dat hij geregeld aan de lijn hing om de Nederlandse coureur naar zijn team te lokken. (26/04 00u00 - Autosport)
12x ’Ferrari maakt een grove fout’Gerhard Berger is van mening dat Ferrari het seizoen met de verkeerde insteek is begonnen. De 59-jarige Oostenrijker, die in de vorige eeuw vijf seizoenen uitkwam voor de Italiaanse renstal, vindt dat de teamleiding een blunder heeft gemaakt door Sebastian Vettel op voorhand al de status van eerste rijder te geven. (26/04 00u00 - Autovisie)
12x FOK! sportfoto-onderschrift week 17Lees meer > (26/04 00u00 - FOK!)
12x D66 wil onderzoek naar 'homogenezings'-behandelingen in AmsterdamLees meer > (26/04 00u00 - FOK!)
12x Starbucks boekt beter dan verwachte nettowinstLees meer > (26/04 00u00 - Beurs.nl)
12x Dit is het resterende programma van titelkandidaten Ajax en PSVLees meer > (26/04 00u00 - VoetbalZone)
12x Een van de grootste vleesetende zoogdieren ontdekt in KeniaIn Kenia is een van de grootste vleesetende zoogdieren die ooit op aarde rondliepen ontdekt. De Simbakubwa kutokaafrika was een kruising tussen een leeuw en tijger, woog zo'n 1.500 kilo en was in staat dieren ter grootte van een olifant of nijlpaard te doden. (26/04 00u00 - Nu.nl Wetenschap)
12x Vrouw van belaagde Nissan-baas zelf onder vuur Lees meer > (25/04 23u45 - De Tijd)
12x Winstmachine Amazon draait op volle toeren Lees meer > (25/04 23u45 - De Tijd)
11x Bouwvakker scoort met Trump-imitatie: "Wat overkomt er mij nu toch allemaal?"Lees meer > (26/04 10u45 - VRT NWS)
11x Politie zoekt nog 140 Sri Lankanen met banden met ISIS, moslims durven uit vrees de straat niet opDe politie in Sri Lanka is nog op zoek naar 140 mensen die ervan verdacht worden banden te hebben met terreurgroep Islamitische Staat (ISIS). Dat heeft president Maithripala Sirisena bekendgemaakt. De spanningen in het land lopen na de aanslagen van afgelopen zondag hoog op. Meerdere moslims durven de straat niet meer op en zijn al gevlucht uit hun huizen. (26/04 10u30 - Het Nieuwsblad)
11x De Wever vraagt advies OCAD voor komst spreker op Medina ExpoVlaams Belang ‘eist’ van burgemeester Bart De Wever (N-VA) dat hij het optreden van de islamistische preker Saoed Khadje verbiedt, nu zaterdag op de moslimbeurs Medina Expo. Dat doet De Wever niet, maar hij vraagt wel bijkomend advies aan OCAD. (26/04 09u45 - Gazet van Antwerpen)
11x Willy Seppion (83) mobiliseert medebewoners De Bosschaertstraat voor Lentepoets“Met één buurvrouw, een Congolese dame, converseer ik uitsluitend door de brievenbus. Maar dat stoort me absoluut niet, zolang de boodschap maar overkomt.” Kielenaar Willy Seppion (83) heeft er een erezaak van gemaakt om de mensen uit zijn stukje van de De Bosschaertstraat, tussen de Berendrechtstraat en de Landbouwstraat, dichter bij elkaar te brengen. Alle middelen zijn daarvoor goed, zoals de Lentepoets van aanstaande zaterdag. (26/04 09u45 - Gazet van Antwerpen)
11x Passagiers Brussels Airport getroffen door staking bij luchtvaartmaatschappij SASHet Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt vandaag honderden vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en... (26/04 09u30 - Het Laatste Nieuws)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

41x President Brazilië niet te spreken over groot aantal penisamputaties in zijn land26/04 04u00 - Het Laatste Nieuws: De rechts-conservatieve Braziliaanse president Jair Bolsonaro is verbolgen over het aantal penisamputaties door gebrekkige hygiëne in zijn land....
35x Toen Luc een foto van zijn moeder zag bij schoonfamilie, werd duidelijk dat hij zijn vriendin al véél langer kende26/04 03u45 - Het Nieuwsblad: Luc Verschuren en Christel Peeters zijn al bijna 30 jaar getrouwd. Het begin van hun relatie leek er één als vele anderen, maar bij het eerste bezoek aan zijn schoonouders deed Luc een bizarre ontdekking. “We waren allemaal verbijsterd.”Hun moeders lagen 50 jaar geleden op dezelfde kamer in de Mechelse kraamkliniek, hun vaders trokken samen naar het gemeentehuis om de geboorteakte te ondertekenen. Toch duurde het nog achttien jaar voor de nietsvermoedende Christel Peeters en Luc Verschuren elkaar écht leerden kennen. Vandaag zijn ze nog steeds een onafscheidelijk duo.
31x CD&V, Open Vld en N-VA verdedigen op kopstukkendebat verhoging pensioenleeftijd26/04 03u15 - Het Laatste Nieuws: CD&V, Open Vld en N-VA hebben op het kopstukkendebat in Gent de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 verdedigd, die de federale regering heeft...
30x Verhoging van Vlaamse zorgpremie is “onvermijdelijk"26/04 06u30 - Het Laatste Nieuws: De kans is groot dat de Vlaamse zorgpremie de komende legislatuur omhoog gaat. De Vlaamse zorgkoepel Zorgnet-Icuro, die veel woonzorgcentra en...
29x Koen Geens: “Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden er ooit komt”26/04 00u00 - Het Laatste Nieuws: "Het staat in de sterren geschreven dat rekeningrijden voor personenwagens er ooit komt, maar er zijn voorwaarden aan verbonden en we moeten...
27x “Aanleg van tramlijn Hasselt-Maastricht is onuitvoerbaar”26/04 03u45 - Het Belang van Limburg: “De aanleg van tramlijn Hasselt-Maastricht is onuitvoerbaar geworden.” Dat heeft Wouter Raskin namens N-VA gezegd in ons verkiezingsdebat over mobiliteit. CD&V’er Lode Ceyssens ziet Limburg hiermee 15 jaar terug in de tijd flitsen, want zolang wachten we al op de Spartacustram.
27x Kopstukkendebat in beeld: over "de schuld van de sossen", "de vlexit" en de pensioenleeftijd26/04 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
26x “Ik dacht dat het een grap was”26/04 03u45 - Het Belang van Limburg: Lees meer >
25x Draagvlak voor één politiezone en kilometerheffing is groot bij Brusselse kopstukken26/04 04u45 - Het Laatste Nieuws: Het draagvlak voor een eengemaakte Brusselse politiezone en de invoering van een slimme kilometerheffing is vrij groot bij de Brusselse politici,...
25x De architect die buiten de lijnen kleurde26/04 03u45 - Het Belang van Limburg: Armand Moers viel niet in een hokje te steken. Niet als architect en zeker niet als mens. Hij voer op intuïtie: als hij bouwde, moest de wichelroede aangeven dat het goed zat. Hij bezielde veel mensen rond zich, bereisde alle werelddelen en laafde zich aan de vriendschap, de wijn en de eeuwige verliefdheid.

Statistieken

Artikels:
29767
Gelezen:
14491
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven