maandag 23 oktober 2017, week 43


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 
65x Sven Nys doet opmerkelijke bekentenis"Ik heb ooit met opzet mijn voet uit mijn pedaal laten schieten, om te zien of ik de cross nog kon winnen vanuit de allerlaatste positie", dat... (23/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
57x Louis Tobback haalt zwaar uit naar Weyts: "Leuven voelt zich bestolen"Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) en schepen Carl Devlies (CD&V) hebben tijdens een persontmoeting zwaar uitgehaald naar Ben Weyts. De... (23/10 15u30 - Het Laatste Nieuws)
57x Vanaf 2018 mogelijk om tot 500 euro per maand onbelast bij te verdienenVanaf 1 januari 2018 kunnen werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden tot 500 euro onbelast per maand bijverdienen. Het gaat zowel om occasionele dienstverlening aan particulieren als om verenigingswerk, bijvoorbeeld als sportcoach. Het kernkabinet heeft zondag deze maatregel uit het Zomerakkoord goedgekeurd, zo meldt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD). (23/10 03u30 - Knack)
50x Zwitser (17) valt mensen met bijl aan: "Geen aanwijzingen dat het om terreurdaad gaat"Een zeventienjarige heeft zondagavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS. (23/10 02u00 - De Morgen)
50x Brief Titanic-slachtoffer (met watervlekken) geveild voor recordbedragEen brief geschreven aan boord van de Titanic is voor 126.000 pond (140.000 euro) verkocht op een Britse veiling. Opvarende Alexander Holverson schreef het bericht aan zijn moeder de dag voordat het schip op een ijsberg voer. Het werd in een notitieboekje aangetroffen toen zijn lichaam werd geborgen. Hoewel er grote watervlekken op het schrijven zitten, valt de tekst nog goed te lezen. Ook is het rode logo van de White Star Line duidelijk te herkennen op het postpapier. Holverson spreekt de hoop uit dat het schip op woensdagochtend in New York arriveert, omdat het weer meezit. Ook beschrijft hij het weelderige interieur van het schip en de excellente muziek en voeding aan boord. 'John Jacob Astor reist ook mee', schrijft hij over een van de beroemdste slachtoffers van de ramp. 'Hoewel hij miljoenen bezit ziet hij er heel normaal uit. Ze zitten op het dek met ons.' Zeldzaam Verzamelaars hebben veel geld over voor brieven die aan boord van de Titanic zijn geschreven. Vaak gaat het daarbij om berichten die verstuurd werden bij een tussenstop in het Franse Cherbourg of het Ierse Queentown. Een brief als deze, die de ramp overleefde, is nog zeldzamer. 'Al zou het een bijna leeg vel papier zijn geweest, dan nog zou het gewild zijn geweest', redeneert de veilingmeester. 'Maar door de inhoud van de brief is hij van een nog hogere orde. Omdat hij een eersteklaspassagier was, beschrijft Holverson dingen die passagiers in andere klassen niet konden zien.' Twee jaar geleden werd er 119.000 pond betaald voor een brief die overlevende Esther Hart had geschreven op 14 april 1912, de dag van de ramp. Dat zou de laatste brief zijn geweest die geschreven was voor de aanvaring. In totaal kwamen meer dan 1500 mensen om bij de ramp. Holversons vrouw, die met hem een wereldreis maakte, overleefde het wel. Ze stierf in 1918. Haar familie bewaarde de brief al die jaren. (22/10 11u00 - NOS.nl)
47x Superintelligente studente die vriend neerstak mogelijk terug naar Oxford: "Ze kan de Nobelprijs winnen"Oxford-studente Lavinia Woodward stak haar vriend in zijn been met een broodmes. Toch werd haar een zware celstraf bespaard. Ze mag nu zelfs... (23/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
47x Salah Abdeslam vliegt elke dag heen en weer voor procesOp 18 december begint in Brussel het proces waarop Salah Abdeslam terechtstaat voor geweld tegen agenten. De terreurverdachte zal wellicht elke dag... (23/10 05u15 - Het Laatste Nieuws)
46x Paul Magnette wil Elio Di Rupo opvolgen als PS-voorzitterPaul Magnette gaat zich kandidaat stellen om Elio Di Rupo op te volgen als voorzitter van de PS. Dat zegt de burgemeester van Charleroi en gewezen Waalse minister-president aan de Franstalige media. Hij benadrukt wel dat dat niet zal gebeuren voor midden 2019. (23/10 00u15 - VRT NWS)
44x Ja-kamp eist overwinning op in gehackt referendum voor een autonomer Noord-ItaliëDe presidenten van Venetië en Lombardije zeggen dat het ja-kamp een verpletterende overwinning heeft behaald in het referendum over meer autonomie... (23/10 01u30 - Het Laatste Nieuws)
44x Het Journaal LHerbekijk hier Het Journaal L van zondag 22 oktober. (23/10 00u15 - VRT NWS)


42x Marktaandeel katholiek onderwijs blijft afnemenHet marktaandeel van het ­katholiek onderwijs kalft jaar na jaar af. In 2008 zat 66 procent van de leerlingen in een katholieke school. Negen jaar... (23/10 04u45 - Het Laatste Nieuws)
39x 170.000 Nederlanders kunnen reanimeren, mijlpaal bereiktIn Nederland staan ongeveer 170.000 mensen geregistreerd als burgerhulpverlener, 40.000 meer dan vorig jaar zomer. Daarmee is Nederland volgens de Hartstichting het eerste land in de wereld dat een landelijk netwerk van burgerhulpverleners heeft die na een oproep kunnen reanimeren. De kans op het overleven van een hartstilstand is het grootst als iemand binnen zes minuten wordt gereanimeerd en er een AED wordt gebruikt. Dat is nu nog niet overal het geval. De vrijwilligers staan geregistreerd bij twee oproepsystemen die op de meldkamer van 112 zijn aangesloten. Als daar een melding komt van een hartstilstand, krijgen vrijwilligers in de buurt een sms'je. Zij kunnen dan vast beginnen met de reanimatie tot er professionele hulp komt. Het netwerk kan volgens de Hartstichting 2500 levens per jaar redden. Spreiding In Overijssel hebben mensen volgens de Hartstichting de meeste kans op een reanimatie binnen 6 minuten. Daar is 1,6 procent van de inwoners aangemeld bij het oproepsysteem. Zuid-Holland heeft met 0,1 procent van de bevolking het laagste percentage hulpverleners. Van de grote steden heeft Den Haag de hoogste dekking en Amsterdam het laagste percentage vrijwilligers. Ook wil de Hartstichting de circa 100.000 AED's in Nederland in kaart brengen en er voor zorgen dat er minstens 30.000 24 uur per dag beschikbaar zijn. Met een AED kan een stroomstoot worden toegediend aan het hart, waardoor in veel gevallen het hartritme wordt hersteld. Van veel van die apparaten is niet bekend waar ze hangen. De Hartstichting roept eigenaren van een AED op om hun apparaat te registreren bij een oproepsysteem. Vorige week kwam het Rode Kruis met een filmpje om mensen te leren reanimeren, met daarin een hoofdrol voor de cast van de Nederlandse hitserie Penoza. (23/10 08u00 - NOS.nl)
39x Dertien doden bij driedubbele zelfmoordaanslag in NigeriaDrie vrouwelijke kamikazes hebben zich gisterenavond tot ontploffing gebracht in Maiduguri, hoofdstad van de staat Borno in Nigeria. Hun aanslag... (23/10 02u15 - Het Laatste Nieuws)
38x Video - Dolberg en Huntelaar schitteren in De KuipAjax heeft in de Klassieker goede zaken gedaan. De Amsterdammers wonnen in De Kuip geflatteerd met 1-4 van Feyenoord. Bekijk hier alle doelpunten. (23/10 00u15 - Telegraaf: Sport)
38x De Strangers neemt afscheid van het podium in de RomaDe Strangers, de 4-koppige groep die in het Antwerpse dialect zingt, bestaat 65 jaar. Nederlandstalige artiesten brachten vandaag tijdens twee uitverkochte concerten in de Roma hulde aan De Strangers, die nu afscheid neemt van het podium. (23/10 00u15 - VRT NWS)
38x Max Verstappen verliest podiumplek door tijdstraf :“Die steward is een mongool”Na een fenomenale inhaalrace snelde Max Verstappen in de GP van Amerika van de zeventiende naar de derde plek. Maar op het podium zou de Nederlander nooit verschijnen, want bij zijn ultiem inhaalmanoeuvre waarbij hij Kimi Raikkonen in de laatste ronde nog voorbijging, sneed de Red Bull-piloot te veel de bocht af. De wedstrijdjury bestrafte het manoeuvre met een tijdstraf van vijf seconden en daardoor viel Verstappen van plek drie naar vier. “Die steward is een mongool”, fulmineerde die na afloop. (23/10 00u15 - Gazet van Antwerpen)
37x Alle collega's van De Reus ondervraagd bij politie Aalst én elite-eenheid Groep DianeTientallen ex-collega's van Christiaan B., de inmiddels overleden 'Reus' van de Bende van Nijvel, worden ondervraagd - zowel bij de elite-eenheid... (23/10 05u45 - Het Laatste Nieuws)
37x In Nederland veroordeelde maar ontsnapte vrouwenhandelaar runt callcenters in TurkijeDe in Nederland veroordeelde vrouwenhandelaar Saban B. runt vanuit Turkije een netwerk van callcenters dat energiecontracten verkoopt aan Duitse... (23/10 03u30 - Het Laatste Nieuws)
37x Zwitser (17) valt mensen met bijl aan: "Geen aanwijzingen dat het om terreurdaad gaat"Een zeventienjarige heeft zondagavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht... (23/10 02u00 - Het Laatste Nieuws)
37x Politie pakt 28 Congolese oppositieleden op aan vooravond van bezoek oppositieleider TshisekediZeker 28 Congolese oppositieleden zijn gisteren opgepakt in Lubumbashi. Dat zegt de politie, een dag voor het bezoek van oppositieleider Félix... (23/10 01u15 - Het Laatste Nieuws)
37x Video - 'Dramatisch niveau Feyenoord - Ajax'De Klassieker was dit keer niet van hoogstaand niveau. Chef voetbal Valentijn Driessen kijkt terug op Feyenoord - Ajax. (23/10 00u30 - Telegraaf: Sport)
36x Is er dan toch een link tussen Bende van Nijvel en de rijkswacht?Om over een doorbraak te spreken, is het te vroeg. Maar zo concreet is een spoor naar de doders van de Bende van Nijvel nog nooit geweest. (23/10 06u15 - De Standaard)
36x Tiener (17) valt mensen met bijl aan: "Geen aanwijzingen dat het om terreurdaad gaat"Een zeventienjarige jongen heeft gisterenavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht... (23/10 05u00 - Het Laatste Nieuws)
36x Dag van de Kringwinkel: wij kochten een volledige inboedel voor duizend euroDe inzameling van goederen in de Kringwinkels groeide de afgelopen vijf jaar met 20%. Het doel? Zeven kilogram hergebruik per persoon tegen 2022. Om dat te halen, moet het aanbod aan tweedehandsspullen wel groot en gevarieerd zijn. Uw krant nam de proef op de som en ging een volledige inboedel voor een appartement kopen in een Kringwinkel, met een budget van zo’n 1.000 euro. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
35x Vlaamse Lissa (23) is fitste ter wereldDe fitste vrouw ter wereld woont in Sint-Niklaas. Lissa Van Brande (23) won afgelopen weekend in het Nederlandse Leiden het WK aerobics, nadat ze... (23/10 06u15 - Het Laatste Nieuws)
35x Wekelijks vindt terminale patiënt met wens om te sterven geen euthanasieartsEuthanasie mag in ons land dan wel legaal zijn, een arts vinden die de levensbeëindiging wil uitvoeren, is nog een andere zaak. Gemiddeld één keer... (23/10 05u00 - Het Laatste Nieuws)
35x Dochter Carrie Fisher eert moeder met tattooCarrie Fishers dochter Billie Lourd heeft een tatoeage laten zetten ter ere van haar moeder, die dit weekend 61 jaar zou zijn geworden. (23/10 04u15 - Het Laatste Nieuws)
35x D-day voor Ferrera: nog op bank tegen Lokeren?Uitgerekend in de match waarin verliezen geen optie was, leed KV Mechelen zijn zwaarste nederlaag van het seizoen. Na de 4-1 in Eupen twijfelt het bestuur aan de positie van Yannick Ferrera – het geduld bij sommigen is op. Krijgt de coach nog een kans tegen Lokeren of zet men de samenwerking stop? (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
35x Opnieuw 1,1 miljoen uitgedeeldDe burgerbegroting is rond. Burgers zaten zondag een hele dag rond de tafel om te beslissen welke projecten, ook gekozen door de burgers, volgend jaar in uitvoering gaan. Vorig jaar waren er 60 projecten, dit jaar 72. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
35x Politie schiet op vluchtende inbrekersDe politie Noorderkempen heeft zondagochtend enkele inbrekers op heterdaad betrapt bij Coöperatie Hoogstraten in de Loenhoutseweg. Dat meldt RTV. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
35x Huurders Venhoef wachten 4 jaar op stoepBij een aantal recent gebouwde huurwoningen in Venhoef in Minderhout (Hoogstraten) is nog steeds geen stoep aangelegd. Voor minder mobiele bewoners is dat een probleem. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
35x Verkopers vuurwerk verhuizenDe gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de ambachtelijke zone Baarle Oost vastgesteld. Daar worden de vuurwerkwinkels geherlokaliseerd. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
35x Antwerpen wil fietsers tegelijk groen gevenHet Antwerpse stadsbestuur onderzoekt of het mogelijk is om venstertijden voor zwaar verkeer in te voeren in delen van de stad. Ook het zogenaamde systeem van ‘vierkant groen’ dat kruispunten veiliger kan maken, ligt op tafel. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
35x Dag van de Kringwinkel: wij kochten een volledige inboedel voor duizend euroDe inzameling van goederen in de Kringwinkels groeide de afgelopen vijf jaar met 20%. Het doel? Zeven kilogram hergebruik per persoon tegen 2022. Om dat te halen, moet het aanbod aan tweedehandsspullen wel groot en gevarieerd zijn. Uw krant nam de proef op de som en ging een volledige inboedel voor een appartement kopen in een Kringwinkel, met een budget van zo’n 1.000 euro. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
35x D-day voor Ferrera: nog op bank tegen Lokeren?Uitgerekend in de match waarin verliezen geen optie was, leed KV Mechelen zijn zwaarste nederlaag van het seizoen. Na de 4-1 in Eupen twijfelt het bestuur aan de positie van Yannick Ferrera – het geduld bij sommigen is op. Krijgt de coach nog een kans tegen Lokeren of zet men de samenwerking stop? (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
35x Opnieuw 1,1 miljoen uitgedeeldDe burgerbegroting is rond. Burgers zaten zondag een hele dag rond de tafel om te beslissen welke projecten, ook gekozen door de burgers, volgend jaar in uitvoering gaan. Vorig jaar waren er 60 projecten, dit jaar 72. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
35x Argentijnse Belgen bezoeken eigen expoZe werden wekenlang geïnterviewd en deelden foto's van hun familieleden, maar zondag pas zagen Sergio Naessens en Jorgelina Hazebrouck het eindresultaat van de expo in het Red Star Line museum, waarin zij en hun migratieverhaal de hoofdrol spelen. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
35x Buurtbewoners sceptisch over toekomst van PeperbusDe parochiekerk Sint-Jan, beter bekend als de Peperbus in Borgerhout, krijgt in de toekomst een nieuwe invulling. Buurtbewoners kwamen zaterdag samen om na te denken over de mogelijkheden, maar met een kostenplaatje van 2,9 miljoen euro voor de renovatie alleen al, wordt getwijfeld aan de haalbaarheid. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
35x Politie schiet op vluchtende inbrekersDe politie Noorderkempen heeft zondagochtend enkele inbrekers op heterdaad betrapt bij Coöperatie Hoogstraten in de Loenhoutseweg. Dat meldt RTV. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
34x Protest tegen metrostation Toots ThielemansHet voorstel van Brussels mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A) om de naam van premetrohalte Anneessens te veranderen naar Toots Thielemans, stuit op protest. Ecolo-gemeenteraadslid Zoubida Jellab noemt de beslissing ‘arbitrair’ en ‘unilateraal’. (23/10 09u45 - De Standaard)
34x Christiaan B. eindelijk geloofwaardige piste, nu op zoek naar leiders Bende van Nijvel“Met Christiaan B. hebben wij voor het eerst een geloofwaardige piste om de Bende van Nijvel te ontmaskeren”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer. “Wij moeten nu onderzoeken of collega’s bij de rijkswacht of Groep Diane de man bij de Bende gevolgd zijn. Wij moeten ook weten wie het bevel gegeven heeft om de feiten te plegen.” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
34x Antwerpen wil fietsers tegelijk groen gevenHet Antwerpse stadsbestuur onderzoekt of het mogelijk is om venstertijden voor zwaar verkeer in te voeren in delen van de stad. Ook het zogenaamde systeem van ‘vierkant groen’ dat kruispunten veiliger kan maken, ligt op tafel. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
34x Bart Hollanders heeft eerste hoofdrol in film beetNa zijn succesrol als Randy Paret in de Vier-serie Callboys heeft Bart Hollanders zijn eerste hoofdrol in een film beet. IBIZA wordt geregisseerd door Dries Vos (Biker Boys, Allemaal Familie) en is geschreven door Jonas Van Geel en Jef Hoogmartens. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
34x Argentijnse Belgen bezoeken eigen expoZe werden wekenlang geïnterviewd en deelden foto's van hun familieleden, maar zondag pas zagen Sergio Naessens en Jorgelina Hazebrouck het eindresultaat van de expo in het Red Star Line museum, waarin zij en hun migratieverhaal de hoofdrol spelen. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
34x Uw smartphone leidt u naar miljoenenschatDroomt u ervan om een echte kerkschat te ontdekken? Een nieuwe app op uw smartphone leidt u naar een kleine dorpskerk in Retie, waar achter het altaar een eeuwenoud retabel hangt dat volgens kunstkenners meer dan 4 miljoen euro waard is. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
34x Max Verstappen verliest podiumplek door tijdstraf :“Die steward is een mongool”Na een fenomenale inhaalrace snelde Max Verstappen in de GP van Amerika van de zeventiende naar de derde plek. Maar op het podium zou de Nederlander nooit verschijnen, want bij zijn ultiem inhaalmanoeuvre waarbij hij Kimi Raikkonen in de laatste ronde nog voorbijging, sneed de Red Bull-piloot te veel de bocht af. De wedstrijdjury bestrafte het manoeuvre met een tijdstraf van vijf seconden en daardoor viel Verstappen van plek drie naar vier. “Die steward is een mongool”, fulmineerde die na afloop. (23/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
33x Christiaan B. eindelijk geloofwaardige piste, nu op zoek naar leiders Bende van Nijvel“Met Christiaan B. hebben wij voor het eerst een geloofwaardige piste om de Bende van Nijvel te ontmaskeren”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer. “Wij moeten nu onderzoeken of collega’s bij de rijkswacht of Groep Diane de man bij de Bende gevolgd zijn. Wij moeten ook weten wie het bevel gegeven heeft om de feiten te plegen.” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
33x Christiaan B. eindelijk geloofwaardige piste, nu op zoek naar leiders Bende van Nijvel“Met Christiaan B. hebben wij voor het eerst een geloofwaardige piste om de Bende van Nijvel te ontmaskeren”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer. “Wij moeten nu onderzoeken of collega’s bij de rijkswacht of Groep Diane de man bij de Bende gevolgd zijn. Wij moeten ook weten wie het bevel gegeven heeft om de feiten te plegen.” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
33x Christiaan B. eindelijk geloofwaardige piste, nu op zoek naar leiders Bende van Nijvel“Met Christiaan B. hebben wij voor het eerst een geloofwaardige piste om de Bende van Nijvel te ontmaskeren”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer. “Wij moeten nu onderzoeken of collega’s bij de rijkswacht of Groep Diane de man bij de Bende gevolgd zijn. Wij moeten ook weten wie het bevel gegeven heeft om de feiten te plegen.” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
33x 'Het ging mij niet eens om dat podium, dit was gewoon heel slecht voor de sport'Max Verstappen (20) ging zondag bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten binnen vijf minuten van podiumklant naar schlemiel. Opnieuw werd een race van hem overschaduwd door beslissingen van de wedstrijdleiding. En daar is hij nu wel keer klaar mee: 'Het ging mij niet eens om dat podium, maar dit was gewoon heel slecht voor de sport. Mensen snappen er niets meer van.' Het was een wonderlijk tafer (23/10 04u00 - Volkskrant: Sport)
33x “Geen kopstoot, maar hand in gezicht”Net voor de pauze van de match Poederlee-Bouwel (tussenstand 1-1) incasseerde thuisspeler Jeffrey Heylen een rode kaart. Heylen ging door het lint en pakte de scheidsrechter hardhandig aan. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
33x Bart Hollanders heeft eerste hoofdrol in film beetNa zijn succesrol als Randy Paret in de Vier-serie Callboys heeft Bart Hollanders zijn eerste hoofdrol in een film beet. IBIZA wordt geregisseerd door Dries Vos (Biker Boys, Allemaal Familie) en is geschreven door Jonas Van Geel en Jef Hoogmartens. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
33x Huurders Venhoef wachten 4 jaar op stoepBij een aantal recent gebouwde huurwoningen in Venhoef in Minderhout (Hoogstraten) is nog steeds geen stoep aangelegd. Voor minder mobiele bewoners is dat een probleem. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
33x WK rolstoeldansen start met oogstrelende openingsparadeSchoonheid, sierlijkheid en sportiviteit: die drie s’en vormden de ingrediënten van het wereldkampioenschap rolstoeldansen dat tijdens het afgelopen weekend in het provinciaal vormingscentrum in Malle plaatsvond. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
33x 'Geen effect van bodycams'Lees meer > (23/10 01u45 - De Morgen)
33x Club heeft kwade klant aan AntwerpMet 30 op 33 heeft Club Brugge zijn beste competitiestart sinds 2002-2003 beet. Niet verwonderlijk in de wetenschap dat Club gisteren nog maar eens voor rust op voorsprong kwam. Voor de achtste keer al in elf competitiematchen. (23/10 01u45 - De Morgen)
33x In beeld: Honden bevechten wilde everzwijnen in IndonesiëIn Indonesië willen dierenrechtenactivisten komaf maken met gevechten tussen honden en gevangengenomen wilde everzwijnen. Dorpelingen willen die traditie en verdienste beschermen. (23/10 00u00 - Knack)
33x Voetballers slaan grensrechter tegen de vlakteEen grensrechter van Achilles 1894 uit Assen is gisteren tegen de vlakte geslagen door spelers van vv Tiendeveen. Dat meldt RTV Drenthe. De KNVB zegt in een reactie erg geschrokken te zijn. Zaterdagmiddag speelden de twee amateurclubs tegen elkaar. De wedstrijd werd gestaakt toen spelers van vv Tiendeveen de grensrechter aanvielen. Achilles 1894 stond op dat moment met 1-3 voor. Meerdere verwondingen De spelers van vv Tiendeveen konden blijkbaar niet zo goed tegen hun verlies. Ze sloegen de grensrechter tegen de vlakte en schopten hem tegen zijn hoofd. De man heeft meerdere verwondingen opgelopen en moest 's avonds naar de huisartsenpost. Onder andere zijn achterhoofd is gewond geraakt. Hij gaat aangifte doen bij de politie. Lees ook: Triest! Groep jongens mishandelt gehandicapt meisje De KNVB reageert erg geschokt op het incident. „Het is verschrikkelijk dat dit gebeurt en het is niet toelaatbaar”, vertelt een woordvoerder tegen RTV Drenthe. De voetbalbond heeft met alle partijen gesproken. Over een week komt een strafvoorstel dat wordt voorgelegd aan de betreffende spelers. Volgende week komt ook het jaarverslag uit van de KNVB. Daaruit zou blijken dat er juist minder gewelddadige incidenten zijn geweest ten opzicht van vorig jaar.  Lees ook: Man (35) mishandelt beveiliger NS op station Tilburg Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar   (22/10 14u30 - Metro)
32x Slachtoffer getuigt: "Ik heb één van de daders nadien gezien op rijkswachtbureau""In een gang van de rijkswachtkazerne in Aalst kwam ik een persoon tegen met hetzelfde uiterlijk als één van de moordenaars die voor mij heeft... (23/10 20u15 - Het Laatste Nieuws)
32x In Nederland veroordeelde maar ontsnapte vrouwenhandelaar runt callcenters in TurkijeDe in Nederland veroordeelde vrouwenhandelaar Saban B. runt vanuit Turkije een netwerk van callcenters dat energiecontracten verkoopt aan Duitse klanten. Het Duitse weekblad Der Spiegel kwam B. op het spoor na maandenlang onderzoek. (23/10 03u30 - De Morgen)
32x Dankfeest voor zuster Marie-LouiseZuster Marie-Louise Frans diende begin dit jaar haar ontslag in als pastoraal werkster. Omdat sommige inwoners van mening zijn dat de zuster onheus werd behandeld, organiseerden ze voor haar een verrassingsfeest. Zo’n 150 mensen wachtten haar op. De zuster genoot met volle teugen. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
32x Verkopers vuurwerk verhuizenDe gemeenteraad heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de ambachtelijke zone Baarle Oost vastgesteld. Daar worden de vuurwerkwinkels geherlokaliseerd. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
32x Airbnb vult nu ook dorpjesAirbnb heeft iets nieuws: verlaten dorpen in Italië en Japan klaarstomen voor de Airbnb-toerist. Voor de dorpsbewoners kan dat het begin zijn van een opleving waarop niet meer was gerekend. (23/10 01u45 - De Morgen)
32x Regering stuurt effectentaks bijNa lang onderhandelen heeft de federale regering een nieuw akkoord over de effectentaks: niet-beursgenoteerde aandelen worden voortaan ook belast. Het is afwachten of de tweede versie de juridisch toets wel doorstaat. Anders zit CD&V en bijgevolg de hele coalitie straks weer met een probleem. (23/10 01u45 - De Morgen)
32x Politiemensen zijn gedrild om de rangen te sluiten. Ook in VlaanderenDouglas De Coninck is journalist bij De Morgen. (23/10 01u45 - De Morgen)
32x Japanners stemmen voor harde aanpak Noord-KoreaDe Japanse premier Shinzo Abe heeft gisteren met overmacht de parlementsverkiezingen gewonnen. De overwinning van Abes Liberaal Democratische Partij (LDP) betekent steun voor een streng Noord-Korea-beleid en maakt de weg vrij voor de eerste grondwetswijziging in Japan sinds 1947. (23/10 01u45 - De Morgen)
32x 17 jaar lang ongemoeid gelatenC.B., de man die op zijn sterfbed bekende de Reus van de Bende van Nijvel te zijn, werd al eind 1998 verklikt door zijn jeugdvriend Marc Van Damme. Die had hem 'direct herkend' op de in oktober 1998 verspreide robotfoto nummer 19. C.B. werd bijna 17 jaar lang met rust gelaten. (23/10 01u45 - De Morgen)
32x Porsche lanceert 911 Carrera TPorsche voegt een nieuwe variant aan het 911-gamma toe. We maken kennis met de 911 Carrera T. (23/10 01u00 - Autoweek)
31x Brussels hof veroordeelt Beobank en AllianzDe Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft verzekeringsmaatschappij Allianz en Beobank veroordeeld voor zware tekort­komingen in hun... (23/10 06u30 - Het Laatste Nieuws)
31x Vreeg Daag steunt nieuwbouw KSA Reppel met cheque van 1.500 euroDe Sezoens Classic Reppel van WTC Vreeg Daag werd op alle vlakken een succes. (23/10 04u15 - Het Belang van Limburg)
31x 'Het ging mij niet eens om dat podium, dit was gewoon heel slecht voor de sport'Max Verstappen (20) ging zondag bij de Grote Prijs van de Verenigde Staten binnen vijf minuten van podiumklant naar schlemiel. Opnieuw werd een race van hem overschaduwd door beslissingen van de wedstrijdleiding. En daar is hij nu wel keer klaar mee: 'Het ging mij niet eens om dat podium, maar dit was gewoon heel slecht voor de sport. Mensen snappen er niets meer van.' Het was een wonderlijk tafer (23/10 04u00 - de Volkskrant)
31x Buurtbewoners sceptisch over toekomst van PeperbusDe parochiekerk Sint-Jan, beter bekend als de Peperbus in Borgerhout, krijgt in de toekomst een nieuwe invulling. Buurtbewoners kwamen zaterdag samen om na te denken over de mogelijkheden, maar met een kostenplaatje van 2,9 miljoen euro voor de renovatie alleen al, wordt getwijfeld aan de haalbaarheid. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x WK rolstoeldansen start met oogstrelende openingsparadeSchoonheid, sierlijkheid en sportiviteit: die drie s’en vormden de ingrediënten van het wereldkampioenschap rolstoeldansen dat tijdens het afgelopen weekend in het provinciaal vormingscentrum in Malle plaatsvond. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x Stokbrood houdt auto’s op afstandLeden van Groen Laakdal fietsten zaterdag met een voorraadje stokbroden een uurtje op en neer in de Veldstraat in Vorst-Laakdal om te wijzen op de verkeers(on)veiligheid. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
31x Zelfs blessure remt Van der Poel niet afLees meer > (23/10 01u45 - De Morgen)
31x Wat is Sentiance?Lees meer > (23/10 01u45 - De Morgen)
31x Balkunstenaars met controllersHaast iedereen heeft al eens een videogame gespeeld, maar op een luie zondagnamiddag toekijken hoe andere gamers elkaar bestrijden? Op de Gentse gamebeurs FACTS is het fenomeen 'eSports' al lang geen absurditeit meer. (23/10 01u45 - De Morgen)
31x Wellens wint koninginnenrit in ChinaLees meer > (23/10 01u45 - De Morgen)
30x Familie Seynaeve investeert in 3D-printing: 'We mogen de trein niet missen'De familie Seynaeve investeert via het Aalterse ZiggZagg in een kenniscentrum voor 3D-printing. Behalve de technologie is ook de weerstand tegen verandering een uitdaging, ondervindt ze. (23/10 15u45 - Trends.be)
30x Miss België-finaliste verloor in een jaar tijd 20 kilo: "Tot mijn zestiende nooit één compliment gekregen""Tot mijn zestiende kreeg ik nooit een compliment van een man. Toen heb ik mijn leven drastisch omgegooid." Ze moet zowat de meest opmerkelijke... (23/10 08u45 - Het Laatste Nieuws)
30x Wanneer Macron in verlegenheid wordt gebracht door zijn hondHilariteit in het Elysée. Tijdens een politiek onderhoud tussen president Emmanuel Macron en enkele staatssecretarissen,  heeft Nemo - de hond van de president - zijn poot tegen een open haard opgehoffen om een plasje te doen. (23/10 07u30 - VRT NWS)
30x OPINIE. Wanbeleid van NMBS kent sinds jaar en dag twee belangrijke slachtoffers: de reiziger en Limburg“De helft van het personeel heeft zelfs geen mailadres. Uurroosters worden nog opgemaakt met papier en potlood”, riep NMBS-baas Sophie Dutordoir terwijl ze de handen in de lucht wierp. Daar moesten de leden van het parlement, waar zij haar vlijmscherpe analyse van de problemen bij de NMBS kwam presenteren, toch wel even bij slikken. Of hadden de politici al een droge mond van toen Dutordoir zei dat de politieke bemoeienissen met hoe ze haar boîte moest runnen, moesten stoppen? (23/10 06u15 - Het Belang van Limburg)
30x Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden”Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
30x Drie vrouwen blazen zichzelf op: dertien mensen gedood in NigeriaDrie vrouwelijke kamikazes hebben zich zondagavond tot ontploffing gebracht in Maiduguri, hoofdstad van de staat Borno in Nigeria. Hun aanslag eiste dertien doden en zestien gewonden. Dat zeggen de veiligheidsdiensten. (23/10 04u15 - Het Nieuwsblad)
30x Ex-renners leven mee met Suske VerhaegenDe vereniging Ex-renners verzamelde gisteren voor hun zevende jaarlijkse reünie. Zonder bezieler Suske Verhaegen, al was diens warme persoonlijkheid toch goed voelbaar. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
30x Miljarden schade door groeiende filesDe groeiende files kosten de maatschappij tot 3,7 miljard euro per jaar. Ondanks extra asfalt de komende jaren, zullen de files alleen maar langer worden en de kosten verder toenemen. (23/10 03u15 - Gelderlander)
30x “Achterstenhoek was breekpunt”Michel Leys uit Gierle (Lille) blijft met een wrang gevoel zitten nadat hij vorige week plots was opgestapt als CD&V-schepen en als gemeenteraadslid in Lille. “Ik neem ontslag omdat ik nu eenmaal mijn principes heb”, zegt de ondernemer. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
30x Ex-renners leven mee met Suske VerhaegenDe vereniging Ex-renners verzamelde gisteren voor hun zevende jaarlijkse reünie. Zonder bezieler Suske Verhaegen, al was diens warme persoonlijkheid toch goed voelbaar. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
30x Dertien doden bij driedubbele zelfmoordaanslag in NigeriaDrie vrouwelijke kamikazes hebben zich gisterenavond tot ontploffing gebracht in Maiduguri, hoofdstad van de staat Borno in Nigeria. Hun aanslag eiste dertien doden en zestien gewonden. Dat zeggen de veiligheidsdiensten. (23/10 02u30 - De Morgen)
30x dagversModern rederijker Stijn De Paepe becommentarieert dagelijks het nieuws in versvorm. (23/10 01u45 - De Morgen)
29x Vrouw (21) om het leven gebracht in Geel: verdachte loopt nog vrij rondIn een appartement in het centrum van Geel is zondag een 21-jarige vrouw om het leven gebracht. Dat bevestigt het parket in Turnhout. (23/10 15u30 - Het Laatste Nieuws)
29x Hooligans steken wagentje van verlamde schoenmaker in brand bij rellen na Club-AntwerpTriest dieptepunt bij de rellen na de wedstrijd Club Brugge-Antwerp gisterenavond, waren de vernielingen die de hooligans aanbrachten langs de... (23/10 13u45 - Het Laatste Nieuws)
29x Klassieker levert alleen Onana en Neres af voor Elftal van de WeekDe Klassieker, op gepaste afstand dé wedstrijd van het jaar in de eredivisie, leverde bij lange na niet het verwachte niveau op. Het is dan ook niet gek dat het Elftal van de Week van het AD gedomineerd wordt door spelers die niet in de wedstrijd Feyenoord - Ajax meespeelden. De enige twee mannen op het veld in De Kuip die het sterrenensemble wel haalden, zijn André Onana en David Neres. (23/10 10u30 - BN/DeStem)
29x Jambon: "Bende van Nijvel met huidig politiewerk linken is te kort door de bocht"De Bende van Nijvel mag niet worden gekoppeld aan de hedendaagse politie. Dat stelt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). "Ik begrijp... (23/10 10u15 - Het Laatste Nieuws)
29x President Macron in verlegenheid door plassende hondEen gênant momentje voor de Franse president Macron. Terwijl een bijeenkomst met een aantal politici wordt gefilmd door de tv-zender TF1, plast zijn hond voor het oog van de camera in het kantoor van het Élysée. De 2-jarige Nemo, een kruising met een labrador, tilt achter in beeld zijn poot op tegen de schouw van een open haard en leegt ongegeneerd zijn blaas. Macron en de drie andere politici barsten in lachen uit als ze zien wat er gebeurt. 'Ik vroeg me al af wat dat geluid was', zegt één van hen. 'Gebeurt dat vaker?', vraagt een ander. 'Nee', zegt de president lachend. 'U heeft bij mijn hond een totaal ongewoon gedrag opgeroepen.' Macron probeert daarna het gesprek te vervolgen alsof er niets is gebeurd. Nemo werd afgelopen zomer geadopteerd door de familie Macron en is sindsdien regelmatig op foto's te zien geweest. Zo werd Nemo gefotografeerd in de presidentiële tuinen en toen hij samen met zijn baasje de Nigeriaanse president Mahamadou Issoufou verwelkomde. (23/10 05u30 - NOS.nl)
29x Christiaan B. eindelijk geloofwaardige piste, nu op zoek naar leiders Bende van Nijvel“Met Christiaan B. hebben wij voor het eerst een geloofwaardige piste om de Bende van Nijvel te ontmaskeren”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer. “Wij moeten nu onderzoeken of collega’s bij de rijkswacht of Groep Diane de man bij de Bende gevolgd zijn. Wij moeten ook weten wie het bevel gegeven heeft om de feiten te plegen.” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
29x Christiaan B. eindelijk geloofwaardige piste, nu op zoek naar leiders Bende van Nijvel“Met Christiaan B. hebben wij voor het eerst een geloofwaardige piste om de Bende van Nijvel te ontmaskeren”, zegt procureur-generaal Christian De Valkeneer. “Wij moeten nu onderzoeken of collega’s bij de rijkswacht of Groep Diane de man bij de Bende gevolgd zijn. Wij moeten ook weten wie het bevel gegeven heeft om de feiten te plegen.” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen)
29x “Karakter blijft hetzelfde”Op de site van de Rijksnormaalschool komen ongeveer 140 wooneenheden met één tot vier slaapkamers. De werken beginnen in mei 2018 en duren tot in 2023. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
29x Miljarden schade door groeiende filesDe groeiende files kosten de maatschappij tot 3,7 miljard euro per jaar. Ondanks extra asfalt de komende jaren, zullen de files alleen maar langer worden en de kosten verder toenemen. (23/10 03u15 - BN/DeStem)
29x “Geen kopstoot, maar hand in gezicht”Net voor de pauze van de match Poederlee-Bouwel (tussenstand 1-1) incasseerde thuisspeler Jeffrey Heylen een rode kaart. Heylen ging door het lint en pakte de scheidsrechter hardhandig aan. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
29x Dag van de Kringwinkel: wij kochten een volledige inboedel voor duizend euroDe inzameling van goederen in de Kringwinkels groeide de afgelopen vijf jaar met 20%. Het doel? Zeven kilogram hergebruik per persoon tegen 2022. Om dat te halen, moet het aanbod aan tweedehandsspullen wel groot en gevarieerd zijn. Uw krant nam de proef op de som en ging een volledige inboedel voor een appartement kopen in een Kringwinkel, met een budget van zo’n 1.000 euro. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
29x Puzzelen op de beste combinatie voor de massastart'Je moet een hoge sprintsnelheid hebben, goed in een groep kunnen rijden en het spelletje snappen.' Zo schetst Irene Schouten de ideale marathonschaatser. Schouten stond zaterdagavond aan de start van de traditionele seizoensopening van het marathonschaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De verregende schaatsbaan vormt bij het invallen van de avond een even troosteloos als romantisch decor. St (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
29x Meerderheid Noord-Italië voor meer autonomieInwoners van de Noord-Italiaanse regio’s Veneto en Lombardije hebben zondag in grote meerderheid voor meer autonomie gestemd. De eerste resultaten van het referendum laten zien dat ruim 90 procent voor meer bevoegdheden voor de regio’s heeft gestemd. (23/10 01u15 - Reformatisch Dagblad)
28x N-VA: Grote Gentse Moskee ‘niet op maat van wijk en stad’In maart volgend jaar begint in het Rabot in Gent de bouw van de grootste moskee van Vlaanderen. Volgens de Gentse vleugel van N-VA is die evenwel ‘niet op maat van wijk en stad’. Ercan Tok, drijvende kracht achter de moskee, is niet gediend met deze en andere kritische opmerkingen. (23/10 17u30 - De Standaard)
28x Onbekende aanvaller steekt kritische Russische journaliste neerIn het centrum van Moskou is een onbekende de redactie van radiostation 'Echo Moskvy' ('Echo van Moskou') binnengedrongen, waar hij de... (23/10 15u45 - Het Laatste Nieuws)
28x Chris dacht dat hij verkoudheid had, nu zijn zijn benen en hand geamputeerdEen simpele verkoudheid, dacht Chris Garlick in eerste instantie. Nog geen 24 uur later lag de vader van drie kinderen echter al voor zijn leven te... (23/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
28x "Het gerecht kent de namen van nog zeker twee leden van de Bende van Nijvel"Volgens advocaat Jef Vermassen kent het gerecht ook nog de namen van zeker twee andere leden van de Bende van Nijvel, naast de naam van de 'Reus',... (23/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Tiener (17) valt mensen met bijl aan: "Geen aanwijzingen dat het om terreurdaad gaat"Een zeventienjarige jongen heeft gisterenavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS. Diverse Zwitserse media melden dat de dader afkomstig zou zijn uit Letland. (23/10 05u00 - De Morgen)
28x Man (66) ’s morgens dood aangetroffen in grachtIn een gracht in de Daalstraat in Berlaar, vlak bij het kruispunt met de Alpenroosstraat, is zaterdagochtend het lichaam van een 66-jarige man aangetroffen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar alle hulp voor de man kwam te laat. Hij was wellicht al even overleden. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
28x Justin Timberlake terug in Super Bowl halftime showJustin Timberlake is 14 jaar na 'nipple gate' eindelijk weer uitgenodigd om op te treden tijdens de prestigieuze Super Bowl halftime show. Dat meldt de NFL. De superster veroorzaakte tijdens zijn laatste optreden in 2004 een enorme ophef door een stukje van de tepel van Janet Jackson te onthullen. (23/10 03u15 - Gelderlander)
28x Justin Timberlake terug in Super Bowl halftime showJustin Timberlake is 14 jaar na 'nipple gate' eindelijk weer uitgenodigd om op te treden tijdens de prestigieuze Super Bowl halftime show. Dat meldt de NFL. De superster veroorzaakte tijdens zijn laatste optreden in 2004 een enorme ophef door een stukje van de tepel van Janet Jackson te onthullen. (23/10 03u15 - BN/DeStem)
28x Formule 1 op zijn Texaans: country, kermis en etenWie zegt dat Amerikanen niet te porren zijn voor Formule 1? Texanen tijgen maar al te graag naar het circuit in Austin... als Justin Timberlake en Stevie Wonder er maar optreden en er ook genoeg foodtrucks en kermisattracties zijn. 'We do this the American way.' Terwijl de eerste 'Texas-sized' kalkoenpoten zaterdagochtend op de grill worden gelegd bij Primetime Grill, maakt verderop het personeel (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
28x Zwemmer Marrit Steenbergen krijgt een jaar om te resettenOverspannen verwachtingen en schouderblessures dwongen het zwemtalent tot een stap terug. Coach Wouda neemt de tijd om haar fysiek en mentaal naar de top te tillen. Het grootste Nederlandse zwemtalent, Marrit Steenbergen (17), werd de voorbije jaren van vele adviezen voorzien. Haar zakelijk begeleider, Dille Rikkert van House of Sports, had haar in de zomer van Rio 2016 al van het Regionaal Traini (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
28x Puzzelen op de beste combinatie voor de massastart'Je moet een hoge sprintsnelheid hebben, goed in een groep kunnen rijden en het spelletje snappen.' Zo schetst Irene Schouten de ideale marathonschaatser. Schouten stond zaterdagavond aan de start van de traditionele seizoensopening van het marathonschaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De verregende schaatsbaan vormt bij het invallen van de avond een even troosteloos als romantisch decor. St (23/10 02u15 - de Volkskrant)
28x Verstappen woedend op 'mongool van een steward' na cruciale tijdstrafMax Verstappen vindt het onbegrijpelijk dat hij een tijdstraf heeft gekregen voor een inhaalactie in de slotronde van de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlander liep daardoor zondag een podiumplaats mis en eindigde als vierde. (23/10 01u45 - Nu.nl: Sport)
28x Wie scoort een hattrick tegen John de Wolf of Sjaak Polak?Voor Lionel Messi en Cristiano Ronaldo lijkt het appeltje-eitje, maar de gemiddelde voetballer zal er wellicht zijn hele leven vergeefs op wachten: het maken van een hattrick. (23/10 01u15 - Telegraaf: Sport)
28x Tentoonstelling Ars VivendiArs Vivendi of ‘De kunst van het leven’, zo noemt de Kempense schilderes Nit Van Dijck haar tentoonstelling. Je kan haar schilderijen komen bewonderen van 28 oktober tot 18 november op het gemeentehuis van Westerlo. (23/10 01u00 - Gazet van Antwerpen)
28x Tillerson wil dat Iraanse milities vertrekken uit IrakDe Iraanse milities die zich momenteel in Irak bevinden, moeten het land verlaten nu de strijd tegen de terroristische organisatie IS (Islamitische... (23/10 00u00 - Het Laatste Nieuws)
28x Villa PoliticaHerbekijk hier 'Villa politica' van zaterdag 21 oktober. (23/10 00u00 - VRT NWS)
27x Bron: "Ook nummer 1 van lijst is gekend""De nummer één van de lijst van de Bende van Nijvel is gekend bij het gerecht en hij loopt nog vrij rond." Dat zegt een bron dichtbij het onderzoek... (23/10 20u00 - Het Laatste Nieuws)
27x Stomdronken op de fiets? Da's dan 1.260 euro.... Onmiddellijk te betalenIn Gent heeft de politie tijdens een controle een fietser die te veel gedronken had, een onmiddellijke boete van 1.260 euro doen betalen.... (23/10 19u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Haalt Monsanto woensdag de slag om glyfosaat thuis?De 28 lidstaten van de Europese Unie buigen zich woensdag over het voorstel van de Europese Commissie om de toelating voor glyfosaat met tien jaar... (23/10 16u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Patentzaak Apple en Samsung krijgt interessant staartjeDe patentstrijd tussen Apple en Samsung woedt al jaren. Vandaag is er weer een nieuwe ronde begonnen. Vorig jaar kreeg Apple in een zaak rond inbreuk op drie patenten gelijk: Samsung zou hiervoor een schadevergoeding moeten betalen. Nu heeft een rechter besloten dat ook over de manier waarop de schadevergoeding berekend wordt, een zaak gevoerd […] (23/10 13u45 - Techzine)
27x Magnette weigert de Prins Charles van de PS te wordenPaul Magnette werkt aan zijn draagvlak in de PS.Met een studiedag over de PS en de macht, met een oproep tot lef en met een duidelijke kandidatuur. (23/10 09u45 - De Standaard)
27x Gemengde gevoelens De Ligt na Feyenoord - AjaxMatthijs de Ligt (18) keek met gemengde gevoelens terug op zijn eerste basisplaats in een Klassieker. „Het allerbelangrijkste is dat we hebben gewonnen”, zei de verdediger die op twee momenten na een uitstekende wedstrijd speelde tegen Feyenoord (1-4), maar kritisch was over zijn eigen optreden. (23/10 06u15 - Telegraaf: Sport)
27x Accountantskosten voor de zorg met 12 procent gestegenDe accountantskosten voor de zorg zijn het afgelopen jaar gemiddeld 12 procent gestegen. De zorgorganisaties waren er in totaal 87 miljoen euro aan kwijt, zo’n 127.000 euro gemiddeld per instelling. (23/10 05u00 - Nu.nl Economie)
27x Zeker dertien doden bij zelfmoordaanslag NigeriaBij een zelfmoordaanslag in de Nigeriaanse stad Maiduguri zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Vijf mensen zijn gewond geraakt, en ook de aanvaller kwam om, liet de politie weten aan persbureau Reuters. De aanval vond plaats in een deel van de stad waar zich een vluchtelingenkamp bevindt. De vluchtelingen proberen te ontkomen aan het geweld van de islamistische terreurgroep Boko Haram. De opstand van Boko Haram heeft in de afgelopen negen jaar aan 20.000 mensen het leven gekost. Ruim twee miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. De Verenigde Naties waarschuwden vrijdag nog voor de veelvoorkomende zelfmoordaanslagen op vluchtelingen in het land. De verantwoordelijkheid voor de aanslag in Maiduguri is nog niet opgeëist. (23/10 04u45 - NOS.nl)
27x Justin Timberlake 14 jaar na 'nipple gate' terug in Super BowlJustin Timberlake is 14 jaar na 'nipple gate' eindelijk weer uitgenodigd om op te treden tijdens de prestigieuze Super Bowl halftime show. Dat meldt de NFL. De superster veroorzaakte tijdens zijn laatste optreden in 2004 een enorme ophef door een stukje van de tepel van Janet Jackson te onthullen. (23/10 04u30 - Gelderlander)
27x Justin Timberlake 14 jaar na 'nipple gate' terug in Super BowlJustin Timberlake is 14 jaar na 'nipple gate' eindelijk weer uitgenodigd om op te treden tijdens de prestigieuze Super Bowl halftime show. Dat meldt de NFL. De superster veroorzaakte tijdens zijn laatste optreden in 2004 een enorme ophef door een stukje van de tepel van Janet Jackson te onthullen. (23/10 04u30 - BN/DeStem)
27x Justin Timberlake 14 jaar na 'nipple gate' terug in Super BowlJustin Timberlake is 14 jaar na 'nipple gate' eindelijk weer uitgenodigd om op te treden tijdens de prestigieuze Super Bowl halftime show. Dat meldt de NFL. De superster veroorzaakte tijdens zijn laatste optreden in 2004 een enorme ophef door een stukje van de tepel van Janet Jackson te onthullen. (23/10 04u30 - De Stentor)
27x Justin Timberlake 14 jaar na 'nipple gate' terug in Super BowlJustin Timberlake is 14 jaar na 'nipple gate' eindelijk weer uitgenodigd om op te treden tijdens de prestigieuze Super Bowl halftime show. Dat meldt de NFL. De superster veroorzaakte tijdens zijn laatste optreden in 2004 een enorme ophef door een stukje van de tepel van Janet Jackson te onthullen. (23/10 04u30 - AD.nl)
27x Cultuurblog - Justin Timberlake 14 jaar na 'nipple gate' terug in Super BowlEen overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier. (23/10 04u30 - de Volkskrant)
27x Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden”Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden”Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
27x Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden”Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
27x Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden”Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen)
27x “Achterstenhoek was breekpunt”Michel Leys uit Gierle (Lille) blijft met een wrang gevoel zitten nadat hij vorige week plots was opgestapt als CD&V-schepen en als gemeenteraadslid in Lille. “Ik neem ontslag omdat ik nu eenmaal mijn principes heb”, zegt de ondernemer. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x Joseph (68) sinds vrijdag spoorloosSinds vrijdag ontbreekt elk spoor van de 68-jarige Joseph Van Uffelen uit het Antwerpse. De man liet zijn auto en persoonlijke spullen achter in de buurt van de woning van zijn stiefdochter. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
27x Stokbrood houdt auto’s op afstandLeden van Groen Laakdal fietsten zaterdag met een voorraadje stokbroden een uurtje op en neer in de Veldstraat in Vorst-Laakdal om te wijzen op de verkeers(on)veiligheid. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
27x Uw smartphone leidt u naar miljoenenschatDroomt u ervan om een echte kerkschat te ontdekken? Een nieuwe app op uw smartphone leidt u naar een kleine dorpskerk in Retie, waar achter het altaar een eeuwenoud retabel hangt dat volgens kunstkenners meer dan 4 miljoen euro waard is. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
27x Antwerpen wil fietsers tegelijk groen gevenHet Antwerpse stadsbestuur onderzoekt of het mogelijk is om venstertijden voor zwaar verkeer in te voeren in delen van de stad. Ook het zogenaamde systeem van ‘vierkant groen’ dat kruispunten veiliger kan maken, ligt op tafel. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
27x 'Huntelaar moet bij Keizer langs'In In Voetballer van het Jaar: de beoordelingen bij Feyenoord - Ajax, jacht op PSV geopend, Mitchell van der Gaag bespreekt de punten van 'zijn' Excelsior, Nathan Rutjes in actie bij Roda JC en de gouden tip van Simon Tahamata. (23/10 01u15 - Telegraaf: Sport)
26x Dutordoir: ‘Er komt geen wifi op de trein’De NMBS zal geen wifi aanbieden in haar treinen. Dat heeft de nieuwe ceo van het spoorbedrijf, Sophie Dutordoir, gezegd. ‘Het is te duur en de telecomoperatoren hebben mij bevestigd dat het hele spoornet tegen eind 2018 volledig gedekt zal zijn door 2G, 3G en 4G.’ (23/10 17u30 - De Standaard)
26x Opmerkelijke bekentenis Sven Nys: "Ik fakete ooit pech om te zien of ik kon winnen vanuit laatste positie""Ik heb ooit met opzet mijn voet uit mijn pedaal laten schieten, om te zien of ik de cross nog kon winnen vanuit de allerlaatste positie", dat... (23/10 12u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Zwaargewonde bij frontale crash tussen auto en vrachtwagenOp de Beernemsteenweg in Wingene is een even voor 9.30 uur een auto frontaal gebotst met een Nederlandse vrachtwagen. De persoon die de auto... (23/10 10u45 - Het Laatste Nieuws)
26x "Het Catalaanse volk zal de maatregelen uit Madrid niet pikken""De Europese Unie verliest haar geloofwaardigheid als ze toestaat dat de Spaanse regering in Madrid het bestuur van Catalonië overneemt. Alleen het... (23/10 10u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Klassieker levert alleen Onana en Neres af voor Elftal van de WeekDe Klassieker, op gepaste afstand dé wedstrijd van het jaar in de eredivisie, leverde bij lange na niet het verwachte niveau op. Het is dan ook niet gek dat het Elftal van de Week van het AD gedomineerd wordt door spelers die niet in de wedstrijd Feyenoord - Ajax meespeelden. De enige twee mannen op het veld in De Kuip die het sterrenensemble wel haalden, zijn André Onana en David Neres. (23/10 10u30 - Gelderlander)
26x Alzheimer Nederland: In 2040 zijn 70.000 Gelderlanders dementNIJMEGEN- Als er niets gebeurt, stijgt het aantal patiënten met dementie in Gelderland tot bijna 70.000 in 2040. Dat zijn er ruim twee keer zoveel als nu, zo rekent Alzheimer Nederland voor. De organisatie is een campagne gestart om meer geld voor onderzoek in te zamelen. (23/10 06u30 - Gelderlander)
26x Koninklijke Munt van België slaat geen munten meerDe Koninklijke Munt van België slaat vandaag haar laatste muntstukken. De overheid wil besparen en zoekt een overnemer in de private sector. Tot... (23/10 05u30 - Het Laatste Nieuws: Economie)
26x 'Files blijven toenemen en dat kost maatschappij miljarden per jaar'De drukte op de snelwegen zal de komende jaren verder toenemen en dat kost de samenleving miljarden euro's per jaar. Dat blijkt uit een rapport van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) dat vandaag wordt gepresenteerd en het AD schrijft erover. De verwachting van de onderzoekers is dat dit jaar en volgend jaar het verkeer op de weg met 1,7 procent toeneemt. De jaren daarna vlakt de groei af naar 1,2 procent. Volgens de krant kost al dat fileleed de maatschappij tot 3,7 miljard euro per jaar. Die kosten zitten hem in het feit dat vrachtwagens en forenzen langer in de auto zitten, moeten omrijden om files te vermijden of eerder vertrekken om ze juist te omzeilen. Zelfrijdende auto's Het instituut, dat onderdeel is van het ministerie van Infrastructuur, heeft berekend dat de extra reistijd op de weg tot en met 2022 met 28 procent kan toenemen in vergelijking met het afgelopen jaar. De organisatie verwacht dat investeringen in extra asfalt een slechts beetje verlichting kunnen bieden. De komst van zelfrijdende auto's zou pas echt een positieve verandering brengen. De conclusies zijn niet verrassend. Verschillende rapporten wezen al op toenemende drukte, mede door de (verwachte) economische groei. Zo werd een half jaar geleden in de Nationale Markt en Capaciteitsanalyse gewaarschuwd dat de wegen rond steden de komende decennia zullen dichtslibben. (23/10 05u00 - NOS.nl)
26x Marktaandeel katholiek onderwijs blijft afnemenHet marktaandeel van het ­katholiek onderwijs kalft jaar na jaar af. In 2008 zat 66 procent van de leerlingen in een katholieke school. Negen jaar later is dat 2 procent minder. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. (23/10 04u45 - De Morgen)
26x Zes op de tien verkeersdoden op de snelweg droegen hun gordel nietZestig procent van de dodelijke slachtoffers bij een verkeersongeval op de snelweg droeg geen autogordel. Dat blijkt uit een studie van Vias Institute. Dat onderzocht de pv's van 158 dodelijke ongevallen op de autosnelwegen. Snelheid speelde een rol in bijna vier op de tien onderzochte ongevallen. (23/10 04u30 - Knack)
26x Jef Vermassen niet te spreken over onderzoek naar Bende van Nijvel: “Het is tijd voor antwoorden”Jef Vermassen stelt zich grote vragen bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. En daarom vraagt hij openheid van justitie. Speurders en gerecht mogen zich volgens hem niet langer verstoppen achter het geheim van het onderzoek. Ze moeten uitleggen waarom de daders nog altijd niet gevonden zijn. “Waar en waarom liep het onderzoek mis?” (23/10 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
26x Joseph (68) sinds vrijdag spoorloosSinds vrijdag ontbreekt elk spoor van de 68-jarige Joseph Van Uffelen uit het Antwerpse. De man liet zijn auto en persoonlijke spullen achter in de buurt van de woning van zijn stiefdochter. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
26x Buurtbewoners sceptisch over toekomst van PeperbusDe parochiekerk Sint-Jan, beter bekend als de Peperbus in Borgerhout, krijgt in de toekomst een nieuwe invulling. Buurtbewoners kwamen zaterdag samen om na te denken over de mogelijkheden, maar met een kostenplaatje van 2,9 miljoen euro voor de renovatie alleen al, wordt getwijfeld aan de haalbaarheid. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
26x De splinternieuwe 911 T is de lichtste nieuwe 911Eigenlijk is dit de 911 zoals een 911 hoort te zijn. Gelukkig zijn er nog altijd automobiele verrassingen. In dit geval is het deze gele Porsche die je op de afbeeldingen ziet. Toen de geruchten rondgingen van een 911 R hoopte ondergetekende dat het een kale 911 Carrera zou zijn. Een back-to-basics 911. Gewoon een […] (23/10 02u15 - Autoblog.nl)
26x Tiener valt mensen aan met bijl in Zwitsers dorpEen 17-jarige jongen heeft zondagavond in een dorpje in het noordoosten van Zwitserland meerdere mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS. (23/10 02u00 - Gelderlander)
26x Tiener valt mensen aan met bijl in Zwitsers dorpEen 17-jarige jongen heeft zondagavond in een dorpje in het noordoosten van Zwitserland meerdere mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS. (23/10 02u00 - BN/DeStem)
26x Tiener valt mensen aan met bijl in Zwitsers dorpEen 17-jarige jongen heeft zondagavond in een dorpje in het noordoosten van Zwitserland meerdere mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS. (23/10 02u00 - De Stentor)
26x Nintendo Switch en 3DS line-up voor de komende maandenMaak je geen zorgen: ook na de release van Super Mario Odyssey is er genoeg te spelen op de Nintendo Switch en 3DS. Maar tot die tijd hoopt de Wachtster je te vermaken met nieuwsfeiten over The Evil Within 2, Gran Turismo Sport, Forza Motorsport 7 en Dragon Ball FighterZ. (23/10 01u15 - Power Unlimited)
26x Iedereen heeft overal wiskunde nodigWiskundige Holly Krieger kan wiskunde ook heel goed aan het grote publiek uitleggen: „Kunst is ook mooier met een gids erbij.” (23/10 01u15 - NRC.nl: Wetenschap)
26x Tentoonstelling Ars VivendiArs Vivendi of ‘De kunst van het leven’, zo noemt de Kempense schilderes Nit Van Dijck haar tentoonstelling. Je kan haar schilderijen komen bewonderen van 28 oktober tot 18 november op het gemeentehuis van Westerlo. (23/10 01u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
26x „Tesla gaat fabriek bouwen in China”Maker van elektrische auto’s Tesla lijkt definitief auto’s in China te gaan maken. Volgens The Wall Street Journal is het Amerikaanse bedrijf dicht bij een overeenkomst om een fabriek te bouwen in de zogenoemde vrije handelszone van Shanghai. (23/10 00u45 - Reformatisch Dagblad)
26x Verstappen: “Een idiote steward heeft de race vermoord”“Het is gewoon één idiote steward die daar een beslissing tegen mij neemt,” zei Verstappen in een reactie op zijn bestraffing. “Hij was het ook die vorig jaar in Mexico aan de basis lag van mijn bestraffing. Nu krijg ik een tijdstraf van vijf seconden en een strafpunt.... Surf naar www.F1journaal.be voor het volledige artikel (23/10 00u30 - F1journaal)
26x Reportage: Waarom luistert iedereen wanneer Chris Bangle iets zegt over designOp het autosalon van Frankfurt liet hij weer van zich horen. Hij verweet de huidige generatie designers een manifest gebrek aan nieuwe ideeën en teveel stilstand. Wat controverse. Hij kan het niet laten. Wie is Chris Bangle eigenlijk en heeft hij recht van spreken?Chris Bangle is een designer die niet geruisloos passeert. Indien een merk wat ingedommeld is, stuur je er een controver...Lees meer (23/10 00u00 - Auto55)
26x Procureurs-generaal briefen Geens over stand van onderzoek naar Bende van NijvelDoor de ontwikkelingen in het dossier had minister van Justitie Geens een spoedoverleg van de procureurs-generaal belegd. De procureurs-generaal van Luik en Bergen hebben de minister gebrieft over de stand van zaken van het onderzoek naar de Bende van Nijvel. (22/10 23u30 - De Standaard)
25x Doctoraatsthesis Stephen Hawking gratis online: website Universiteit Cambridge crashtHet is 1966. Een 24-jarige wetenschapper heeft een doctoraatsthesis geschreven. De rest is geschiedenis. Al voegt de wereldberoemde professor... (23/10 17u30 - Het Laatste Nieuws)
25x Levensgevaarlijk gewonde matador gaat opnieuw ring in om stier af te maken en moet dan met spoed onder het mesEen Mexicaanse stierenvechter heeft zijn eigen leven geriskeerd om wraak te nemen op de stier die hij bekampte en die hem levensgevaarlijk had... (23/10 16u45 - Het Laatste Nieuws)
25x Politie doet inval vlak bij huis waar 'De Reus' woondeDe lokale politie van Aalst houdt momenteel een inval in een woning in de Moorselbaan in Aalst. Dat huis ligt op amper 20 meter van de woning waar... (23/10 15u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Trivago start dochterbedrijf richting onafhankelijke hotelsHotelzoekmachine trivago heeft een apart dochterbedrijf opgericht, trivago Hotel Relations, om onafhankelijke hoteliers beter te kunnen helpen met hun direct en online marketing. (23/10 06u30 - Emerce)
25x Team bepaaltde buitenspelerMooi aan Feyenoord - Ajax vond ik ook dat ze allebei met buitenspelers voetbalden. Niet helemaal op de klassieke manier, met een stijf linkse dribbelaar op links en een rechtsbenige op rechts, maar wel zo dat de buitenkanten bezet waren. (23/10 06u15 - Telegraaf: Sport)
25x Accountantskosten voor de zorg stijgen met 12 procentDe accountantskosten voor de zorg zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De zorgorganisaties waren in totaal 87 miljoen euro kwijt, een stijging van gemiddeld 12 procent. De kosten per instelling bedroegen 127.000 euro. (23/10 05u30 - Gelderlander)
25x Accountantskosten voor de zorg stijgen met 12 procentDe accountantskosten voor de zorg zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De zorgorganisaties waren in totaal 87 miljoen euro kwijt, een stijging van gemiddeld 12 procent. De kosten per instelling bedroegen 127.000 euro. (23/10 05u30 - BN/DeStem)
25x Accountantskosten voor de zorg stijgen met 12 procentDe accountantskosten voor de zorg zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De zorgorganisaties waren in totaal 87 miljoen euro kwijt, een stijging van gemiddeld 12 procent. De kosten per instelling bedroegen 127.000 euro. (23/10 05u30 - AD.nl)
25x Sport vandaag: WTA Finals en valt Lieke Martens wéér in de prijzen?Vrijwel elke dag staat de sportwereld bol van de evenementen en wordt het lastig om nog bij te houden wat écht interessant is. Daarom zetten wij dagelijks op een rijtje welke evenementen speciale aandacht verdienen. (23/10 05u00 - AD: Sport)
25x Culturele broekpoepersLees meer > (23/10 04u45 - NRC Handelsblad)
25x Bart Hollanders heeft eerste hoofdrol in film beetNa zijn succesrol als Randy Paret in de Vier-serie Callboys heeft Bart Hollanders zijn eerste hoofdrol in een film beet. IBIZA wordt geregisseerd door Dries Vos (Biker Boys, Allemaal Familie) en is geschreven door Jonas Van Geel en Jef Hoogmartens. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
25x Räikkönen: "Ik moest ineens naar het podium"Kimi Räikkönen liet de feestvreugde op het podium van het Circuit of the Americas aan zich voorbijgaan. De Ferrari-coureur… (23/10 02u15 - GPUpdate.net)
25x Het ballonnetje dat Feyenoord heetTwee keer per jaar wordt het 'klassiekervirus' weer even actief bij Wilfried de Jong. 'Een combinatie van zenuwen, honger, angst, verliefdheid, jeuk en maagzuur. ' (23/10 02u00 - NRC Handelsblad)
25x Bekijk hier de samenvatting van de inhaalrace van VerstappenMax Verstappen begon op de zestiende plek tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar na een aantal weergaloze inhaalacties eindigde de Nederlander op de derde plek. Voor heel even dan, want zijn laatste actie werd door de wedstrijdleiding bestraft met een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Verstappen uiteindelijk vierde werd. (23/10 01u15 - Gelderlander)
25x Meerderheid van stemmers in Lombardije en Veneto voor meer autonomieVolgens de eerste resultaten hebben de inwoners van de Noord-Italiaanse regio's Lombardije en Veneto voor meer autonomie van de centrale overheid gestemd. (23/10 01u15 - Nu.nl)
25x Bekijk hier de samenvatting van de inhaalrace van VerstappenMax Verstappen begon op de zestiende plek tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar na een aantal weergaloze inhaalacties eindigde de Nederlander op de derde plek. Voor heel even dan, want zijn laatste actie werd door de wedstrijdleiding bestraft met een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Verstappen uiteindelijk vierde werd. (23/10 01u15 - De Stentor)
25x Alle goals uit de 9e speelronde in EredivisieIn de negende speelronde van de Eredivisie vielen in totaal 25 doelpunten. Bekijk hier alle goals nog eens rustig terug. (23/10 00u30 - Telegraaf: Sport)
25x Een Klassieker die thuishoort op veld 5 op zondagochtendAan tafel bij Studio Voetbal geen superlatieven over normaliter het mooiste dat het Nederlandse clubvoetbal te bieden heeft, de Klassieker Feyenoord-Ajax. Integendeel. 'Erbarmelijk, treurig, vreselijk, stuitend', zegt Kees Jansma over de topper in De Kuip. 'De tweede helft was leuk, maar ik heb zitten snakken naar intelligente passjes.' 'Dit was niet normaal', stelt oud-prof Pierre van Hooijdonk. 'Als de eerste 45 minuten op veld 5 van een amateurclub op zondagochtend waren gespeeld, geloven we het ook.' Ex-Ajacied Kiki Musampa zoekt de oorzaak voor de matige vertoning in de spanning. 'Het was voor beide teams moeilijk om naar de juiste kleur te spelen. Veel spelers konden de spanning niet aan, denk ik. Tegen andere teams gaat het wel goed, maar de belangen waren hier groot. Dat zag je.' NOS-commentator Arno Vermeulen volgt de verklaring van Musampa. 'Bij Feyenoord speelden verschillende spelers hun eerste Klassieker en Ajax speelde met een achttien- en negentienjarige in het centrum van de verdediging.' 'Verschrikkelijk slechte aannames' 'Maar die aannames dan?', vraagt Jansma zich af. 'Lullig om te zeggen, maar die waren verschrikkelijk slecht.' Musampa: 'Op dit niveau mag je geen moeite hebben met aannemen. Weer die spanning.' 'Ajax zette wel goed druk op Feyenoord', aldus Musampa. 'Daardoor ging Feyenoord fouten maken.' Van Hooijdonk: 'Er moest een blunder aan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Daarvan hebben we er genoeg gezien.' Vermeulen waarschuwt Ajax: 'Het grootste gevaar is nu dat Ajax gaat denken dat ze goed gespeeld hebben. Dat was niet het geval. Ajax speelde helemaal niet goed.' Van Hooijdonk zag in de Braziliaan David Neres, die drie assists gaf, en doelman André Onana lichtpunten bij Ajax. 'Neres was belangrijk en Onana stond er als hij er moest staan.' Onverwacht lichtpunt uit Eindhoven Voor Jansma kwam het lichtpunt van het weekend uit Eindhoven. Jorrit Hendrix stelde daar met een fraaie assist met links Hirving Lozano in staat te scoren. 'Opeens was daar die Hendrix met een geweldige pass met links', aldus Jansma. 'Van een speler van wie ik het eigenlijk niet verwachtte. Van Hooijdonk: 'Als een exotische speler zoiets doet, is iedereen wekenlang lyrisch.' Vermeulen plaatst toch nog een kanttekening bij dit schaarse hoogtepunt: 'Zeker een mooie pass. De keeper had moeten uitkomen...' (23/10 00u30 - NOS: Sport)
25x Columniste Nanninga lijsttrekker Forum voor Democratie in AmsterdamColumniste Annabel Nanninga wordt lijsttrekker voor het Forum voor Democratie bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Ze heeft dat bekendgemaakt in haar column op The Post Online. Vanwege haar nieuwe politieke ambitie is het meteen haar laatste bijdrage aan de site. Nanninga werd benaderd door partijleider Thierry Baudet en kon niet weigeren, schrijft ze. 'Het moment is daar. Politiek aanpakken wat ik als opiniemaker zo vaak aan de kaak stelde.' Ze wil dat naar eigen zeggen doen met 'idealen, democratische waarden en een scheutje Amsterdamse branie'. Baudet is blij met de lijsttrekker. 'Ik ben al jaren fan van Annabel Nanninga', zegt hij tegen The Post Online. 'Ze heeft een zeer scherp oog voor wat er misgaat in Nederland en hoe het beter kan en moet.' Oud-VVD'er Op plaats twee van de FvD-lijst in Amsterdam staat publicist Yernaz Ramautarsing, op plek drie oud-VVD-Kamerlid Anton van Schijndel. Amsterdam is de enige gemeente waar het Forum voor Democratie op 21 maart meedoet met de verkiezingen. Wel ondersteunt de partij de campagne van Leefbaar Rotterdam in Rotterdam. (22/10 07u30 - NOS.nl)
24x Stier doorboort matador driemaal, toch wil hij absoluut direct weer de ring inEen Mexicaanse stierenvechter heeft zijn eigen leven geriskeerd om wraak te nemen op de stier die hij bekampte en die hem levensgevaarlijk had... (23/10 17u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Jean Pierre Van Rossem: "Ons landje is een maffiastaat waar niemand nog te vertrouwen valt""Het wordt dringend tijd dat er een onderzoek komt naar het onderzoek." Een van de meest flamboyante figuren van de jaren tachtig en negentig, Jean... (23/10 16u30 - Het Laatste Nieuws)
24x Kan 'de leeuwin van Berchem' Johan Museeuw verslaan?Bo komt elke dag met de fiets naar het werk, zelf op een druilerige maandagochtend. Haar baas wil haar daarvoor in de bloemetjes zetten. Maar Jens... (23/10 15u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Just Beer: Zeg niet zomaar bier tegen bierEen pintje na het voetbal. In een flesje of in een glas. Daar stopt voor velen de bierbeleving. Dat bier veel meer is dan het occasionele pintje na... (23/10 13u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Man (77) kon kleine oorlog starten met zijn collectie wapens: 4.500 euro boeteEen zeventiger uit Roeselare had meer dan tweehonderd wapens en zes mijnen verzameld als hobbycollectie. Toen de wapens ontdekt werden, kwam zelfs... (23/10 11u45 - Het Laatste Nieuws)
24x Rode achterlichten voor Aston Martin Rapide SAston Martin heeft stilzwijgend een kleine, maar voor sommigen belangrijke wijziging doorgevoerd aan de Rapide S: de auto krijgt rode achterlichtunits! (23/10 11u30 - Autoweek)
24x "Haar geschreeuw was huiveringwekkend": vader redt tienerdochter van 4,5 meter grote witte haaiIn Australië is een 15-jarig meisje als bij wonder aan de dood ontsnapt toen haar vader haar net op tijd uit het water en uit de kaken van een 4,5... (23/10 09u00 - Het Laatste Nieuws)
24x Burgers in Noord-Italië stemmen voor meer autonomieBij de referenda over meer autonomie in twee Noord-Italiaanse regio's komen de twee betrokken regeringen als winnaars uit de bus. In de economisch sterke regio's Veneto en Lombardije stemde zondag een grote meerderheid voor meer autonomie, zo blijkt uit de resultaten. (23/10 06u15 - Knack)
24x Accountantskosten voor de zorg stijgen met 12 procentDe accountantskosten voor de zorg zijn het afgelopen jaar flink gestegen. De zorgorganisaties waren in totaal 87 miljoen euro kwijt, een stijging van gemiddeld 12 procent. De kosten per instelling bedroegen 127.000 euro. (23/10 05u30 - De Stentor)
24x 5x cliché spiri-spreuken (die toch waar zijn)Je kent ze wel: van die spreuken die je overal tegenkomt. Loop maar een rondje door de Action of werp een blik op het kaartje aan een theezakje. Maar dat je ermee dood wordt gegooid, zegt misschien wel genoeg. Er zit namelijk een kern van waarheid in. “Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift” Als je in de regen op de trein staat te wachten en er is ook nog eens vertraging, dan voelt ‘today’ natuurlijk niet als een ‘gift’. Toch heeft in het nu leven wel degelijk effect. Het voorkomt dat je op de automatische piloot leeft en zorgt ervoor dat je meer oog hebt voor de kleine dingen om je heen. Misschien valt het je ineens op hoe mooi de lucht is of kom je erachter dat er een bekende naast je op het perron staat. Dan was die regenachtige dag achteraf gezien niet doorsnee, maar misschien zelfs een cadeau. “Het is zoals het is” Het lijkt zo simpel; accepteren dat het echt is zoals het is. Ergens klinkt het ook treurig, alsof je geen andere keus hebt. Maar wist je dat je jezelf er in de meeste gevallen een groot plezier mee doet? De realiteit aanvaarden geeft rust. Dat je het accepteert, wil natuurlijk niet zeggen dat je er niks mee hoeft te doen. Dus neem het zoals het is en zet het eventueel om in iets positiefs. “Laat het los” Nog een bekende spreuk. Op het moment dat iemand deze zin tegen je zegt, heb je eigenlijk behoefte aan het tegenovergestelde: het helemaal niet loslaten, maar er juist over praten en denken. Het helpt je alleen soms niet verder. Zit je in een vicieuze cirkel, dan komt deze spreuk als geroepen. Door er even afstand van te nemen, creeer je ruimte in je hoofd. De ruimte om er op een andere manier naar te kijken of het een plek te geven. “Silence isn’t empty, it’s full of answers” Tegenwoordig is het bijna nooit meer echt stil. Er is overal geluid en als het stil is, zoeken we steeds nieuwe prikkels op door op onze telefoon te kijken of naar muziek te luisteren. Hierdoor leid je jezelf af en vermijd je de stilte. Juist door de stilte op te zoeken, door bijvoorbeeld te mediteren of even niks te doen, ga je de confrontatie met jezelf aan. Als je goed luistert, hoor je dan wat er echt in je omgaat. Misschien krijg je zelfs antwoorden op belangrijke vragen. “Let the past make you better, not bitter” Iedereen denkt wel eens: ‘Had ik dat maar anders gedaan.’ Deze spirituele spreuk leert je dat je uit alles een wijze les kunt halen, ook uit de verkeerde keuzes die je hebt gemaakt. Zo is het verleden geen zware rugzak die je met je mee moet zeulen, maar een tas vol inzichten voor de toekomst. (23/10 05u15 - Metro)
24x Oud-ministers als topmensen: is dat nou zo erg?Verkeersminister Melanie Schultz moet zich daags voor haar vertrek uit de politiek mogelijk nog in de Kamer verantwoorden over haar toekomst. GroenLinks wil weten of de geruchten kloppen dat zij straks aan de slag gaat als nieuwe topman van Schiphol. Maar zou dat erg zijn? (23/10 05u15 - AD.nl)
24x In beeld: Activisten willen einde aan gevechten tussen honden en everzwijnen in IndonesiëIn Indonesië willen dierenrechtenactivisten komaf maken met gevechten tussen honden en gevangengenomen wilde everzwijnen. Dorpelingen willen die traditie en verdienste beschermen. (23/10 05u00 - Knack)
24x Wekelijks vindt terminale patiënt met wens om te sterven geen euthanasieartsEuthanasie mag in ons land dan wel legaal zijn, een arts vinden die de levensbeëindiging wil uitvoeren, is nog een andere zaak. Gemiddeld één keer per week belt een terminale patiënt met een stervenswens naar de LEIF-artsen - een netwerk van 500 dokters in Vlaanderen en Brussel die een opleiding gevolgd hebben over beslissingen bij het levenseinde - omdat haar behandelende arts of specialist weigert te helpen. Dat schrijft deze krant vandaag. (23/10 05u00 - De Morgen)
24x Dankfeest voor zuster Marie-LouiseZuster Marie-Louise Frans diende begin dit jaar haar ontslag in als pastoraal werkster. Omdat sommige inwoners van mening zijn dat de zuster onheus werd behandeld, organiseerden ze voor haar een verrassingsfeest. Zo’n 150 mensen wachtten haar op. De zuster genoot met volle teugen. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
24x D-day voor Ferrera: nog op bank tegen Lokeren?Uitgerekend in de match waarin verliezen geen optie was, leed KV Mechelen zijn zwaarste nederlaag van het seizoen. Na de 4-1 in Eupen twijfelt het bestuur aan de positie van Yannick Ferrera – het geduld bij sommigen is op. Krijgt de coach nog een kans tegen Lokeren of zet men de samenwerking stop? (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
24x 17-jarige verwondt verschillende mensen met bijl in ZwitserlandEen zeventienjarige heeft zondagavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. (23/10 02u45 - Het Nieuwsblad)
24x Lieke Martens: 'Ik wil als voetballer nog beter worden'Ze is er zelf niet bij, Lieke Martens, op het gala waar de Fifa-prijzen worden uitgedeeld. Toch wordt ze in Londen misschien verkozen tot de beste van allemaal. De privéjet met Lionel Messi staat weer voor haar klaar vandaag. Maar Lieke Martens vliegt niet mee naar de verkiezing in Londen, waar ze mogelijk de Fifa-award ontvangt voor beste speelster van de wereld. Ze moet voetballen tegen Noorwege (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
24x Zou de man de beelden terugkijken, nu hij tijd heeft door zijn stadionverbod voor het leven?Het toppunt van verloedering op het voetbalveld betrof een scène uit Goodison Park, waar donderdag tijdens een opstootje bij Everton - Lyon een vader naar een Franse speler sloeg. Het mepte alleen lastig, omdat hij zijn zoontje op de arm droeg. Zou de man de beelden terugkijken, nu hij tijd heeft door zijn stadionverbod voor het leven? Zo van: kijk, Jimmy, of hoe de peuter ook moge heten, dat zijn (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
24x De goalgetter van voetbalclub ZwartemeerDe topclubs van toen trokken aan hem, maar hij bleef liever thuis in Klazienaveen. Vorige maand overleed Tonny Roosken, spits in ruste. Hij werd 82 jaar oud. De naam Zwartemeer lijkt misschien een vage voetnoot in de geschiedenis van het betaald voetbal. Maar vijftig jaar geleden was het de enige betaaldvoetbalclub in Drenthe waar tijdens een wedstrijd tegen Alkmaar '54 meer dan tienduizend mensen (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
24x Brenet werkt zich op van tweede keus tot talismanJoshua Brenet heeft eindelijk het gevoel eerste keus te zijn bij PSV. Met de verdediger won PSV zondag van Heracles en kwam een oud clubrecord een stap dichterbij. De talisman wordt hij bij PSV genoemd, verdediger Joshua Brenet. Wat blijkt? Als hij op het veld staat, blijft PSV ongeslagen, nu al 48 keer op rij. Nog één wedstrijd te gaan en Brenet heeft het clubrecord van Berry van Aerle geëvenaard (23/10 02u15 - Volkskrant: Sport)
24x Stembusgang in Kenia wordt met de dag onzekerderIn Kenia bestaat ernstige twijfel over de geloofwaardigheid en zelfs haalbaarheid van de presidentsverkiezingen van donderdag. Ze zijn nodig omdat de uitslag van de verkiezingen in augustus ongeldig werd verklaard. Maar Kenia's kiescommissie verkeert in chaos en de politieke oppositie zegt dat zij de nieuwe stembusgang boycot. (23/10 01u45 - De Morgen)
24x WK handbal op de tocht voor geblesseerde GrootNycke Groot heeft bij haar club Györi een fikse bovenbeenblessure opgelopen. De sterspeelster van de Nederlandse handbalvrouwen staat volgens haar Hongaarse werkgever ongeveer vijf weken buitenspel. Groot raakte afgelopen week geblesseerd tijdens een training met Györi. Een MRI-scan bracht vervolgens een kwetsuur in haar rechterdijbeen aan het licht. In hoeverre de blessure Groots deelname aan het WK handbal in Duitsland in gevaar brengt, is nog niet bekend. Het toernooi lijkt voor haar haalbaar, aangezien op zaterdag 2 december het eerste groepsduel op het programma staat. Dan is Zuid-Korea de tegenstander. (23/10 01u45 - NOS: Sport)
24x Cavani redt punt voor PSG, rood NeymarParis Saint-Germain is ontsnapt aan de eerste nederlaag in de Franse competitie. De ploeg van trainer Unai Emery kwam bij Olympique Marseille in de extra tijd alsnog op gelijke hoogte: 2-2. Edinson Cavani scoorde in de 93ste minuut uit een vrije trap. Ploeggenoot Neymar stond toen al niet meer op het veld. De Braziliaan moest na twee gele kaarten binnen drie minuten het veld verlaten. Nadat Florian Thauvin in de 78ste minuut Marseille op 2-1 had gebracht, leek de thuisploeg op de overwinning af te stevenen. Cavani besliste echter anders. Eerder in het duel kwamen Luiz Gustavo (1-0) en Neymar (1-1) tot scoren. Monaco loopt in AS Monaco liep twee punten op de koploper uit Parijs in. De regerend Frans kampioen won zaterdag met 2-0 van SM Caen. Voor Monaco, waar Terence Kongolo de hele wedstrijd op de bank bleef, troffen Keita Baldé Diao en Radamel Falcao doel. De nummer twee heeft nu vier punten minder dan Paris SG. Memphis Depay scoorde drie keer voor Olympique Lyon in de uitwedstrijd tegen Troyes (0-5) en Nice verloor thuis van RC Strasbourg Alsace (1-2). Wesley Sneijder viel na rust in bij Nice. (23/10 01u30 - NOS: Sport)
24x Oud-coureurs spreken schande van jurybeslissingDe beslissing om Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden te geven en de Nederlander daarmee van het podium te stoten, valt niet in goede aarde bij oud-coureurs. ,,Een schandalige beslissing.' (23/10 01u15 - Gelderlander)
24x Bekijk hier de samenvatting van de inhaalrace van VerstappenMax Verstappen begon op de zestiende plek tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar na een aantal weergaloze inhaalacties eindigde de Nederlander op de derde plek. Voor heel even dan, want zijn laatste actie werd door de wedstrijdleiding bestraft met een tijdstraf van vijf seconden, waardoor Verstappen uiteindelijk vierde werd. (23/10 01u15 - BN/DeStem)
24x Oud-coureurs spreken schande van jurybeslissingDe beslissing om Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden te geven en de Nederlander daarmee van het podium te stoten, valt niet in goede aarde bij oud-coureurs. ,,Een schandalige beslissing.' (23/10 01u15 - BN/DeStem)
24x Oud-coureurs spreken schande van jurybeslissingDe beslissing om Max Verstappen een tijdstraf van vijf seconden te geven en de Nederlander daarmee van het podium te stoten, valt niet in goede aarde bij oud-coureurs. ,,Een schandalige beslissing.' (23/10 01u15 - De Stentor)
24x Politie pakt 28 Congolese oppositieleden op aan vooravond van bezoek oppositieleider TshisekediZeker 28 Congolese oppositieleden zijn gisteren opgepakt in Lubumbashi. Dat zegt de politie, een dag voor het bezoek van oppositieleider Félix Tshisekedi aan de stad. Volgens zijn partij gaat het om 48 arrestaties. (23/10 01u15 - De Morgen)
24x Sensationale ontknoping in MLS helpt Hoesen en San Jose naar play-offsLees meer > (23/10 01u10 - FOK!sport)
24x Uitslag en stand F1Met de zege van Lewis Hamilton verzekerde Mercedes zich in de Grand Prix van de Verenigde Staten van de vierde wereldtitel bij de teams in vier jaar tijd. (23/10 01u00 - Telegraaf: Sport)
24x Tentoonstelling Ars VivendiArs Vivendi of ‘De kunst van het leven’, zo noemt de Kempense schilderes Nit Van Dijck haar tentoonstelling. Je kan haar schilderijen komen bewonderen van 28 oktober tot 18 november op het gemeentehuis van Westerlo. (23/10 01u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
24x Tentoonstelling Ars VivendiArs Vivendi of ‘De kunst van het leven’, zo noemt de Kempense schilderes Nit Van Dijck haar tentoonstelling. Je kan haar schilderijen komen bewonderen van 28 oktober tot 18 november op het gemeentehuis van Westerlo. (23/10 01u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
24x Wanneer het niet lukt voor Ronaldo en Benzema op de bank zit, trekt Asensio Real over de streepNa Barcelona gisteren tegen Malaga heeft ook Real Madrid zijn thuismatch vlot gewonnen. Tegen laagvlieger Eibar werd het 3-0, zodat het verschil tussen beide rivalen opnieuw vijf punten bedraagt. Valencia, dat zaterdag zwaar uithaalde tegen Sevilla, volgt als nummer twee op vier punten van Barça. (23/10 00u30 - De Morgen)
24x Video - Lozano helpt PSV op weg met prachtgoalHirving Lozano is goud waard voor PSV. De Mexicaanse spits opende de score tegen Heracles Almelo. Daarna klaarde Marco van Ginkel met twee doelpunten de klus. Bekijk hier alle goals. (23/10 00u15 - Telegraaf: Sport)
24x Verstappen woedend na tijdstraf die hem podium kost: "Deze steward is een mongool"Max Verstappen en zijn vader Jos reageerden woedend op de beslissing van de wedstrijdjury in de Grote Prijs van de Verenigde Staten. De Nederlander... (23/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
23x Spijtoptanten kunnen strafvermindering krijgen: zo zit het in elkaarNaar aanleiding van de doorbraak in de zaak rond de Bende van Nijvel herhaalt justitieminister Koen Geens (CD&V) dat hij aan een wettelijke... (23/10 17u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Wie zijn die onverlaten die hun gordel niet omdoen?Ongeveer een derde van de bestuurders en passagiers die betrokken waren in een dodelijk ongeval droeg geen gordel. Toch is de gordel al jaren verplicht. Wie zijn die onverlaten? In ’t kort: een Waalse man met een bestelwagen in de bebouwde kom. (23/10 13u30 - De Standaard)
23x Ook Bahebeck lang uit de running bij FC UtrechtFC Utrecht-spits Jean-Christophe Bahebeck is naar verwachting langdurig uit de running. De eerste onderzoeken wijzen op een zware enkelblessure. FC Utrecht heeft nog geen mededelingen gedaan over de aard van het letsel, maar gisteren werd al gedacht aan een achillespeeskwetsuur (scheuring). Er wordt vandaag nader onderzoek verricht.  (23/10 12u30 - Gelderlander)
23x Gigi Hadid houdt zich aan dit dieet in aanloop naar de Victoria's Secret-showEind november is het weer zover, dan vindt in Shanghai de nieuwste Victoria's Secret-modeshow plaats. Heel wat bekende modellen zoals Gigi en Bella Hadid trekken dan weer hun vleugels en lingeriesetjes aan, maar voor het zover is doen ze er alles aan om perfect in vorm te geraken. Zo houden ze zich ook aan een strikt dieet waarbij ze vreemd genoeg toch fastfood mogen blijven eten. (23/10 10u30 - Het Belang van Limburg)
23x Bestuurder rijdt met auto tot in woonkamer: “Een wonder dat er niemand gewond raakte”Een auto boorde zich zaterdagavond door de gevel van een woning in Kerkbrugge en kwam in de woonkamer tot stilstand. De ravage was enorm maar als bij wonder liepen noch de bestuurder noch de bewoners van het huis, die op het moment van het ongeval in huis waren, verwondingen op. (23/10 10u30 - Het Nieuwsblad)
23x Brits weekend: McLaren P1 MSO in vlammen en gecrashte Pagani Zonda PS 760Dat het een pijnlijk weekend was in het Verenigd Koninkrijk voor liefhebbers van exotische automobielen. Want zowel een unieke McLaren P1 die door de MSO-divisie onder handen was genomen als de unieke Pagani Zonda PS 760 zijn klaar voor de schroot. (23/10 09u45 - Autofans.be)
23x Straat zonder elektriciteit na botsing van dronken bestuurder in RiemstZondag in de vroege ochtend heeft een dronken bestuurder een straat in Riemst een tijdje zonder elektriciteit gezet. Hij botste tegen een verlichtingspaal die dwars over de weg kwam te liggen en de hele buurt in de kou zette. (23/10 09u45 - Het Belang van Limburg)
23x Koppels onthullen waar ze echt aan denken en wat ze niet leuk vinden tijdens seksEen recente studie om meer te weten te komen over moderne relaties, heeft aangetoond wat de grootste fouten zijn die partners maken tijdens de seks. Het onderzoek werd uitgevoerd bij 5.000 volwassenen en leverde enkele verrassende resultaten op. (23/10 09u00 - Het Belang van Limburg)
23x Historisch momentje: de laatste Belgische munten worden vandaag geslagen bij de Koninklijke MuntVandaag worden bij de Koninklijke Munt de allerlaatste Belgische muntstukken geslagen. Het is een lading koperen muntjes van 5 cent. De overheid wil besparen en zoekt een privébedrijf dat voortaan de Belgische munten gaat maken. (23/10 08u30 - VRT NWS)
23x Wanneer we echt geloven in de meerwaarde van cultuur, dan zullen we zelf uit de startblokken moeten schietenLimburg is geen cultuurwoestijn. Er zijn tal van fantastische projecten en verrassende initiatieven. In vergelijking met ons inwonersaantal, heeft onze provincie de meeste cultuurcentra en die behoren tot de drukst bezochte in Vlaanderen. Dat is goed nieuws, want cultuur nuanceert en laat je nadenken. Het voegt de 50 tinten grijs toe of net heel veel kleur. Net zoals fijn werk, lekker eten en drinken, tijd voor vrienden en familie en een leuke straat om in te wonen, is cultuur nodig om gelukkig te zijn. (23/10 06u15 - Het Belang van Limburg)
23x Billie Lourd eert overleden moeder met tattoeageCarrie Fishers dochter Billie Lourd heeft een tatoeage laten zetten ter ere van haar moeder, die dit weekend 61 jaar zou zijn geworden. (23/10 03u30 - Nu.nl: Achterklap)
23x Opnieuw 1,1 miljoen uitgedeeldDe burgerbegroting is rond. Burgers zaten zondag een hele dag rond de tafel om te beslissen welke projecten, ook gekozen door de burgers, volgend jaar in uitvoering gaan. Vorig jaar waren er 60 projecten, dit jaar 72. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
23x Argentijnse Belgen bezoeken eigen expoZe werden wekenlang geïnterviewd en deelden foto's van hun familieleden, maar zondag pas zagen Sergio Naessens en Jorgelina Hazebrouck het eindresultaat van de expo in het Red Star Line museum, waarin zij en hun migratieverhaal de hoofdrol spelen. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
23x “Achterstenhoek was breekpunt”Michel Leys uit Gierle (Lille) blijft met een wrang gevoel zitten nadat hij vorige week plots was opgestapt als CD&V-schepen en als gemeenteraadslid in Lille. “Ik neem ontslag omdat ik nu eenmaal mijn principes heb”, zegt de ondernemer. (23/10 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
23x Lieke Martens: 'Ik wil als voetballer nog beter worden'Ze is er zelf niet bij, Lieke Martens, op het gala waar de Fifa-prijzen worden uitgedeeld. Toch wordt ze in Londen misschien verkozen tot de beste van allemaal. De privéjet met Lionel Messi staat weer voor haar klaar vandaag. Maar Lieke Martens vliegt niet mee naar de verkiezing in Londen, waar ze mogelijk de Fifa-award ontvangt voor beste speelster van de wereld. Ze moet voetballen tegen Noorwege (23/10 02u15 - de Volkskrant)
23x De hele wereld weet Bolidt te vinden voor de perfect naadloze kunststof vloerBolidt legt zijn kunststof vloeren overal: op cruiseschepen en onderzeeboten, in parkeergarages en sporthallen. Vanuit Hendrik-Ido-Ambacht bestrijken de applicateurs de hele wereld. Vanaf het achttiende en hoogste dek van cruiseschip World Dream in de Eemshaven is een groot deel van Groningen te overzien. Borkum lijkt niet eens zo ver weg. Maar veertien dekken lager hebben Chairi Moute en zijn plo (23/10 02u15 - de Volkskrant)
23x 'AI evolueert veel sneller dan de mens'De futuristische verhalen over artificiële intelligentie vliegen ons om de oren, maar slimme systemen bevinden zich nu al in ons midden, vaak zonder dat we het beseffen. Hoog tijd dat de mens zich daar bewust van wordt, al geloven ze bij de Antwerpse start-up Sentiance dat ook de omgeving zich bewust zal worden van de mens. (23/10 01u45 - De Morgen)
23x Alles is kapot in Syrië en er komt geen wederopbouwCarolien Roelants is Midden-Oostenexpert en scheidt op deze plaats elke week de feiten van de hypes. (23/10 01u30 - NRC Handelsblad)
23x Parijs wil wereldhoofdstad van de fiets wordenDe nieuwe fietspaden waarmee Parijs het fietsgebruik wil stimuleren, à la Nederland, zijn vaak gevaarlijk. Als je ze al kunt vinden. (23/10 01u30 - NRC Handelsblad)
23x 'Meerderheid van stemmers in Lombardije en Veneto voor meer autonomie'Volgens de voorlopige resultaten hebben de inwoners van de Noord-Italiaanse regio's Lombardije en Veneto voor meer autonomie van de centrale overheid gestemd. (23/10 01u00 - Nu.nl)
23x Tentoonstelling Ars VivendiArs Vivendi of ‘De kunst van het leven’, zo noemt de Kempense schilderes Nit Van Dijck haar tentoonstelling. Je kan haar schilderijen komen bewonderen van 28 oktober tot 18 november op het gemeentehuis van Westerlo. (23/10 01u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
23x Grote meerderheid voor meer autonomie Noord-Italiaanse regio'sIn de Noord-Italiaanse regio's Lombardije en Veneto heeft een grote meerderheid in een referendum gestemd voor meer autonomie. Beide regiopresidenten hebben de overwinning geclaimd. Volgens eerste uitslagen heeft meer dan 90 procent gestemd voor het inperken van de macht van Rome. Het referendum in Veneto zou alleen geldig zijn als meer dan 50 procent van de stemmers kwam opdagen. Dat lijkt te zijn gelukt. In Lombardije was geen minimum-opkomst afgesproken. De regiopresident had eerder gezegd dat hij tevreden zou zijn met een opkomst van 30 procent, en ook die lijkt te zijn gehaald. Niet bindend De uitkomst is niet bindend, maar door de uitslag hebben regiobestuurders een betere uitgangspositie bij de onderhandelingen met Rome over vergroting van de regionale macht op het gebied van veiligheid, migratie, onderwijs en milieu. Ook willen de initiatiefnemers van het referendum bereiken dat er meer belastinggeld gaat naar de twee rijke regio's, die samen goed zijn voor zo'n 30 procent van het bnp van Italië. In Lombardije ligt onder meer de miljoenenstad Milaan en toeristenstrekpleister Comomeer. Onder meer de steden Verona, Vicenza en Venetië liggen in de regio Veneto. In beide regio's is de anti-immigratiepartij Lega Nord aan de macht. (23/10 01u00 - NOS.nl)
23x 'Hardhitter' Van Dam op weg naar AmerikaAnne van Dam heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de Qualifying School voor de LPGA (Amerikaanse Tour). De 22-jarige Arnhemse golfster eindigde met een score van -8 als vijfde tijdens de tweede kwalificatieronde.  (23/10 00u30 - Telegraaf: Sport)
23x Max Verstappen verliest podiumplek door tijdstraf :“Die steward is een mongool”Na een fenomenale inhaalrace snelde Max Verstappen in de GP van Amerika van de zeventiende naar de derde plek. Maar op het podium zou de Nederlander nooit verschijnen, want bij zijn ultiem inhaalmanoeuvre waarbij hij Kimi Raikkonen in de laatste ronde nog voorbijging, sneed de Red Bull-piloot te veel de bocht af. De wedstrijdjury bestrafte het manoeuvre met een tijdstraf van vijf seconden en daardoor viel Verstappen van plek drie naar vier. “Die steward is een mongool”, fulmineerde die na afloop. (23/10 00u15 - De Standaard - Sport)
23x Daghoroscoop Vissen 23 Oktober 2017Probeer vandaag eens extra goed te luisteren naar anderen en verander niet te snel van onderwerp. Dat zou je vandaag wel eens een bijzonder interessant gesprek kunnen opleveren. (23/10 00u15 - Metro)
23x Daghoroscoop Waterman 23 Oktober 2017Jij kunt vandaag iets fantastisch beleven. Maar dan moet je wel op pad en niet thuis blijven zitten. Dus kom op, ga op avontuur. (23/10 00u15 - Metro)
23x Daghoroscoop Steenbok 23 Oktober 2017Jij wilt of moet iemand om een gunst vragen. Dat is weliswaar niet jouw sterkste kant, maar vandaag kan het zeker lukken. (23/10 00u15 - Metro)
23x Daghoroscoop Boogschutter 23 Oktober 2017Verleg je grenzen. Breng die moed op. Je zult er verbaasd over zijn wat jij allemaal kan en wat er allemaal mogelijk is, als je echt je grenzen verlegt. (23/10 00u15 - Metro)
23x Daghoroscoop Schorpioen 23 Oktober 2017Jij hebt bepaalde maniertjes die echt fantastisch zijn. Daar moet je wel succes mee hebben. Heb je ze al wel voldoende uitgeprobeerd? (23/10 00u15 - Metro)
23x Daghoroscoop Weegschaal 23 Oktober 2017Zakelijk kun jij opeens veel vooruitgang boeken. Zaken die lange tijd niet van de grond wilden komen, vlotten nu juist geweldig goed. Wellicht een goede tijd om van je hobby je beroep te maken. (23/10 00u15 - Metro)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

65x Sven Nys doet opmerkelijke bekentenis23/10 09u15 - Het Laatste Nieuws: "Ik heb ooit met opzet mijn voet uit mijn pedaal laten schieten, om te zien of ik de cross nog kon winnen vanuit de allerlaatste positie", dat...
57x Louis Tobback haalt zwaar uit naar Weyts: "Leuven voelt zich bestolen"23/10 15u30 - Het Laatste Nieuws: Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) en schepen Carl Devlies (CD&V) hebben tijdens een persontmoeting zwaar uitgehaald naar Ben Weyts. De...
57x Vanaf 2018 mogelijk om tot 500 euro per maand onbelast bij te verdienen23/10 03u30 - Knack: Vanaf 1 januari 2018 kunnen werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden tot 500 euro onbelast per maand bijverdienen. Het gaat zowel om occasionele dienstverlening aan particulieren als om verenigingswerk, bijvoorbeeld als sportcoach. Het kernkabinet heeft zondag deze maatregel uit het Zomerakkoord goedgekeurd, zo meldt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD).
50x Zwitser (17) valt mensen met bijl aan: "Geen aanwijzingen dat het om terreurdaad gaat"23/10 02u00 - De Morgen: Een zeventienjarige heeft zondagavond in het oosten van Zwitserland verschillende mensen met een bijl aangevallen en verwond. Dat bericht nieuwsagentschap ATS.
50x Brief Titanic-slachtoffer (met watervlekken) geveild voor recordbedrag22/10 11u00 - NOS.nl: Een brief geschreven aan boord van de Titanic is voor 126.000 pond (140.000 euro) verkocht op een Britse veiling. Opvarende Alexander Holverson schreef het bericht aan zijn moeder de dag voordat het schip op een ijsberg voer. Het werd in een notitieboekje aangetroffen toen zijn lichaam werd geborgen. Hoewel er grote watervlekken op het schrijven zitten, valt de tekst nog goed te lezen. Ook is het rode logo van de White Star Line duidelijk te herkennen op het postpapier. Holverson spreekt de hoop uit dat het schip op woensdagochtend in New York arriveert, omdat het weer meezit. Ook beschrijft hij het weelderige interieur van het schip en de excellente muziek en voeding aan boord. 'John Jacob Astor reist ook mee', schrijft hij over een van de beroemdste slachtoffers van de ramp. 'Hoewel hij miljoenen bezit ziet hij er heel normaal uit. Ze zitten op het dek met ons.' Zeldzaam Verzamelaars hebben veel geld over voor brieven die aan boord van de Titanic zijn geschreven. Vaak gaat het daarbij om berichten die verstuurd werden bij een tussenstop in het Franse Cherbourg of het Ierse Queentown. Een brief als deze, die de ramp overleefde, is nog zeldzamer. 'Al zou het een bijna leeg vel papier zijn geweest, dan nog zou het gewild zijn geweest', redeneert de veilingmeester. 'Maar door de inhoud van de brief is hij van een nog hogere orde. Omdat hij een eersteklaspassagier was, beschrijft Holverson dingen die passagiers in andere klassen niet konden zien.' Twee jaar geleden werd er 119.000 pond betaald voor een brief die overlevende Esther Hart had geschreven op 14 april 1912, de dag van de ramp. Dat zou de laatste brief zijn geweest die geschreven was voor de aanvaring. In totaal kwamen meer dan 1500 mensen om bij de ramp. Holversons vrouw, die met hem een wereldreis maakte, overleefde het wel. Ze stierf in 1918. Haar familie bewaarde de brief al die jaren.
47x Superintelligente studente die vriend neerstak mogelijk terug naar Oxford: "Ze kan de Nobelprijs winnen"23/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: Oxford-studente Lavinia Woodward stak haar vriend in zijn been met een broodmes. Toch werd haar een zware celstraf bespaard. Ze mag nu zelfs...
47x Salah Abdeslam vliegt elke dag heen en weer voor proces23/10 05u15 - Het Laatste Nieuws: Op 18 december begint in Brussel het proces waarop Salah Abdeslam terechtstaat voor geweld tegen agenten. De terreurverdachte zal wellicht elke dag...
46x Paul Magnette wil Elio Di Rupo opvolgen als PS-voorzitter23/10 00u15 - VRT NWS: Paul Magnette gaat zich kandidaat stellen om Elio Di Rupo op te volgen als voorzitter van de PS. Dat zegt de burgemeester van Charleroi en gewezen Waalse minister-president aan de Franstalige media. Hij benadrukt wel dat dat niet zal gebeuren voor midden 2019.
44x Ja-kamp eist overwinning op in gehackt referendum voor een autonomer Noord-Italië23/10 01u30 - Het Laatste Nieuws: De presidenten van Venetië en Lombardije zeggen dat het ja-kamp een verpletterende overwinning heeft behaald in het referendum over meer autonomie...
44x Het Journaal L23/10 00u15 - VRT NWS: Herbekijk hier Het Journaal L van zondag 22 oktober.

Statistieken

Artikels:
42445
Gelezen:
66231
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven