zondag 17 november 2019, week 46


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 
46x Sinn Fein: binnen 5 jaar referendum over herenigd IerlandEr moet binnen de komende vijf jaar een referendum worden gehouden over de eenheid van Ierland. Dat heeft de leidster van de Ierse... (17/11 02u00 - Het Laatste Nieuws)
43x Dertiende editie van 'Dag van de Ambachten'Over heel het land zetten vandaag/zondag ambachtsmannen en -vrouwen gratis de deuren van hun atelier open. Op 472 adressen - waarvan 232 in... (17/11 05u45 - Het Laatste Nieuws)
41x Nederlandse drugsbaron dood gevonden in Braziliaanse celDe Nederlandse drugsverdachte Dennis V. is in Brazilië dood gevonden in zijn cel. Volgens lokale media heeft hij zelfmoord gepleegd. (17/11 01u45 - Het Laatste Nieuws)
40x Agressieve hersentumor misbruikt onze biologische klok om te kunnen groeienEen glioblastoom in de hersenen maakt misbruik van de biologische klok in ons lichaam om sterk te kunnen groeien. (17/11 05u30 - Knack)
40x Bekijk: het verhaal van de Berlijnse Muur, van bouw tot sloopVandaag is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur gevallen is. Op 9 november 1989 gingen onverwachts de grensposten tussen Oost- en West-Berlijn open, onder druk van de Oost-Duitse bevolking. Daarmee kwam ook een einde aan de hermetisch gesloten grens tussen twee systemen, dwars door een stad, dwars door een land en dwars door een continent. Waarom is die Muur gebouwd? En hoe verliep de avond van 9 november 1989? Bekijk hierboven -of onder de uitlegvideo. (17/11 00u00 - VRT NWS)
39x Kevin Huypens (30) zat onschuldig in cel voor moord op zijn vader, nu krijgt echte dader proces: “Ik doe niet meer mee aan die poppenkast”Kevin Huypens was net 18 jaar geworden, toen zijn vader Steve op 30 november 2007 in ware maffiastijl werd geliquideerd in zijn autohandel in Schilde. Politie en gerecht staken hem acht maanden in de cel als dader, tot bleek dat de Duitser Fred Wittig de killer van dienst was. Het assisenproces tegen Wittig gaat in februari van start, maar Kevin Huypens is niet van plan om het proces bij te wonen. “Echte antwoorden zal ik toch niet krijgen.” (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
37x Duizenden technofans op dancefestival van Charlotte de Witte in SportpaleisDuizenden technofans zijn naar het Sportpaleis in Antwerpen gereisd om onder anderen de Belgische top-dj Charlotte de Witte aan het werk te zien. De 27-jarige dj heeft een probramma op BBC-radio en reist de wereld rond met haar muziek. (17/11 00u30 - VRT NWS)
36x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toiletOpdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (17/11 03u15 - Het Belang van Limburg)
36x Joyce De Troch openhartig over botox en ongewenste intimiteiten: “Mijn dochters krijgen boksles om opdringerige mannen een toek op hun bakkes te geven”Wie daar op het podium staat: Joyce De Troch (45), zowaar. Ooit tv-gezicht, zangeres bij Opium en fotomodel. En bovenal babe uit ­P-Magazine en Playboy. Achttien jaar geleden stapte ze uit de media. Nu is de blon­dine terug van nooit echt weg­geweest, als actrice in het theaterstuk ’t Groot lot. “Ik behoor tot de generatie van Véronique De Kock en Phaedra Hoste. Wat er ook met ons gebeurt, positief of negatief, ze zullen over ons blijven spreken en schrijven.” Daarom dit interview. Over kinderen op de catwalk, botox en ongewenste intimiteiten. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
34x Rode Duivels groepswinnaar na klinkende zege in RuslandDe Rode Duivels hebben zaterdagavond in het Krestovskistadion van Sint-Petersburg op de negende en tevens voorlaatste speeldag in groep I van de EK-kwalificaties een klinkende 1-4 zege geboekt tegen Rusland, de nummer twee in de groep. (17/11 02u15 - Knack)


32x Jaarlijkse medische keuring Trump: "Alles geweldig!"President Donald Trump ondergaat weer zijn jaarlijkse medische keuring. Dat gebeurt deze keer een paar maanden eerder dan normaal, omdat hij er... (17/11 08u15 - Het Laatste Nieuws)
31x Twingo wordt op snelweg aangereden door zware pick-up: 22-jarige man komt omEen 22-jarige man is zondagochtend vroeg omgekomen bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Nieuwpoort. De jonge Fransman werd met zijn Renault Twingo aangereden door een zware pick-up. Hij vloog tegen een verkeersbord en was op slag dood. De Dodge Ram die de Twingo aanreed, kwam een eindje verder tot stilstand in een wei. (17/11 09u45 - De Standaard)
31x Ayatollah Ali Khamenei steunt beslissing Iraanse regering om benzineprijzen te verhogenDe hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, steunt de beslissing van de regering om de benzineprijzen in het Aziatische land te... (17/11 08u00 - Het Laatste Nieuws)
30x Laatste overlevende van ramp met zeppelin Hindenburg overleden: “Maandenlang blind door zware brandwonden”Werner Gustav Doehner is overleden. De 90-jarige was de laatste nog levende passagier van de zeppelin Hindenburg die op 6 mei 1937 net voor de... (17/11 10u30 - Het Laatste Nieuws)
30x Merkel bij herdenking in Berlijn: "Geen muur is zo hoog dat hij niet kan worden neergehaald"Lees meer > (17/11 00u00 - VRT NWS)
29x 75 jaar geleden: D-day op Zeeuwse eiland Walcheren, eindstrijd van Slag om de Schelde is ingezetOp 1 november 1944 landen geallieerde troepen op het Zeeuwse eiland Walcheren. Daarmee is de eindstrijd van de zwaar bevochten Slag om de Schelde ingezet. Eind november zal een eerste schip terug de haven van Antwerpen kunnen binnenvaren. Maar de geallieerde aanpak op Walcheren blijft zeer omstreden. (17/11 00u00 - VRT NWS)
29x De val van de Muur is de belangrijkste gebeurtenis in de internationale politiek sinds 1945, veel meer dan 9/11De betekenis van de val van de Muur, de implosie van de USSR en dus het einde van de Koude Oorlog kan niet overschat worden. Het is sinds 1945 veruit de belangrijkste gebeurtenis in de internationale politiek, veel meer dan bijvoorbeeld 9/11. De allesoverheersende Koude Oorlog kwam op 9 november 1989 aan zijn einde, stelt professor Tom Sauer in zijn historische terugblik. (17/11 00u00 - VRT NWS)
28x Pegida-voorman en 10 andere demonstranten weer op vrije voeten na arrestatie tijdens intrede Sinterklaas in NederlandDe elf demonstranten die gisteren in Apeldoorn waren opgepakt bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Nederland, zijn weer op vrije voeten. (17/11 09u30 - Het Laatste Nieuws)
28x Vergaderen zonder vervelen? Dat doe je zoEen werkdag vol eindeloze vergaderingen, waardoor je bijna geen tijd over hebt voor je eigenlijke werk. Het is een probleem dat vele Vlamingen kennen. Time management expert Tim Christiaens legt uit hoe we efficiënter en productiever kunnen vergaderen. (17/11 07u15 - De Standaard)
28x Autocoureur Stoffel Vandoorne schakelt terug: 'Ik heb het winnen gemist'Stoffel Vandoorne lijkt zijn tegenvallende passage in de formule 1 te boven gekomen. De West-Vlaming snijdt met Mercedes een nieuw hoofdstuk aan in de formule E: een elektrisch kampioenschap met futuristische bolides die klinken als een tandartsboor. (17/11 05u15 - Knack)
28x ROYALS. Pippa met kindje in therapie en in Monaco herdenken ze prinses GraceVoor het eerst in de geschiedenis ging een Spaanse koning op staatsbezoek in Cuba. Actrice Helen Mirren beleefde een ongemakkelijk momentje op theevisite bij Queen Elizabeth en in Monaco herdachten ze deze week prinses Grace, die negentig jaar geleden werd geboren, maar in 1982 in een auto-ongeluk om het leven kwam. Ster van de week was echter de Zweedse kroonprinses Victoria. (17/11 03u15 - Het Belang van Limburg)
28x Kimberley en zoontje Liano zoeken al twee weken naar hun hond: “We denken dat Luna ontvoerd is”Sinds 31 oktober is geen spoor meer van Luna, een Golden Retriever. Baasje Kimberley Verniers en zoontje Liano zijn er het hart van in. “Wie kan ons helpen onze hond terug te vinden?” (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
28x Bolivia: negen doden na ingrijpen politie bij protestmars cocaboerenIn Bolivia is het aantal doden na schermutselingen tussen aanhangers van de afgetreden president Evo Morales en de ordediensten verder opgelopen... (17/11 00u30 - Het Laatste Nieuws)
27x Louisiana kiest voor Democratische gouverneur, klap voor TrumpDe conservatieve Democraat John Bel Edwards is verkozen voor een tweede termijn als gouverneur in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana. Dat is een klap voor president Trump, die driemaal campagne had gevoerd voor de Republikeinse tegenkandidaat. (17/11 08u30 - De Standaard)
27x "De opnames van "Batman returns" waren ronduit plezant, al ging een aap toch iets te ver"Hij was de moegetergde zoon die zijn luidruchtige moeder wilde vermoorden in 'Throw momma from the train', hij deed een poging tot striptease op Phoebes verjaardag in 'Friends', hij was grofgebekt als een baas met een peperkoeken hartje in 'Taxi' en hij was meedogenloos toen hij zijn ontvoerde vrouw niet meer terug wilde in 'Ruthless people'. En zo zijn er nog meer rollen die de acteur met de kleine gestalte, Danny DeVito, wereldberoemd maakten. Om nog te zwijgen van zijn misschien meest in het oog springende rol ooit, die van The Penguin in 'Batman returns', het kassucces van regisseur Tim Burton uit 1992. Vrijwel onherkenbaar door make-up maakte DeVito de misvormde en verbitterde Oswald Cobblepot, alias The Penguin, onvergetelijk. DeVito wordt vandaag 75. (17/11 08u30 - VRT NWS)
27x Had de Queen een buitenechtelijke affaire? Feit en Fictie in seizoen 3 van ?The crown?Lees meer > (17/11 07u15 - VRT NWS)
27x Adviseur Witte Huis wilde inhoud Oekraïne-gesprek Trump afschermenEen raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump heeft na het controversiële telefoontje van Trump met de Oekraïense president Volodymyr... (17/11 07u00 - Het Laatste Nieuws)
27x Plannen voor cohousing met 25 gezinnen krijgen vormNa een zoektocht van vele jaren heeft de Herentalse cohousinggroep eindelijk uitzicht op een eigen stuk grond. Het doel is om er 25 gezinnen een eigen stekje te geven, onder wie ook mensen met een beperking. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
27x Bolivia: negen doden bij protestmars cocaboeren, ordediensten krijgen carte blanche van regeringIn Bolivia is het aantal doden na schermutselingen tussen aanhangers van de afgetreden president Evo Morales en de ordediensten verder opgelopen... (17/11 02u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Prima driestrijd in eerste MotoE-race ValenciaEric Granado heeft op het circuit van Valencia de eerste van twee MotoE-races van het weekeinde gewonnen. Voor Granado was het zijn eerste zege in de elektrische klasse, waar zaterdag de vijfde en voorlaatste race van het eerste seizoen in werd... (17/11 00u30 - FOK!)
27x Het weerBekijk het weerbericht van zaterdag 16 november om 19.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld. (17/11 00u00 - VRT NWS)
26x Venetië zet zich schrap voor de volgende golfNa de hevige overstromingen van afgelopen week, staat Venetië vandaag opnieuw een uitzonderlijk hoog waterpeil te wachten. (17/11 10u15 - Het Laatste Nieuws)
26x VIDEO. Dochter (17) verschuilt zich terwijl dieven juwelierszaak plunderenZaterdagavond zijn twee inbrekers juwelierszaak Juwelen Peeters in Neeroeteren binnengedrongen. Ze vernielden de hele winkel en namen juwelen mee. “Maar het ergste is dat onze dochter alleen thuis was en zich moest verstoppen”, klinkt het. (17/11 10u00 - Het Belang van Limburg)
26x Een week goed nieuws: 114.253 lampjes sieren kersthuis van Ria en Freddy en andere verhalen die je blij makenSoms lijkt het alsof we bedolven worden onder slecht nieuws. Je zou bijna vergeten dat er ook veel, heel veel moois gebeurt. Speciaal daarom... (17/11 09u45 - Het Laatste Nieuws)
26x Omstreden veiling nazi-spullen in MünchenIn München worden woensdag ruim 840 artikelen uit de nazitijd geveild. Er zitten spullen bij die aan de kopstukken hebben behoord, zoals een hoge... (17/11 09u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Vlaams minister Crevits investeert 100.000 euro in biologische landbouwVlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) trekt extra geld uit voor de biologische landbouw. Ze pompt ruim 100.000 euro in de zogenaamde... (17/11 05u30 - Het Laatste Nieuws)
26x Het visitekaartje van de moordenaar dat nu nog te vaak wordt genegeerdVerwurging zonder dodelijke afloop blijft vandaag nog te makkelijk onder de radar. En dat is gevaarlijk, waarschuwt een Amerikaanse experte die in ons land een opleiding kwam geven aan politie en hulpdiensten. “Als een vrouw zo’n situatie meldt, zouden juist alle alarmbellen moeten afgaan.” (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
26x VIDEO: 3 koppels op zakdoek van elkaar in Gent, op naar spannende ontknoping?In de Zesdaagse van Gent maken nog 5 koppels aanspraak op de eindzege. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan nog altijd aan de leiding, maar hun voorsprong op De Buyst/Van der Sande en Keisse/Cavendish is niet groot. (17/11 01u00 - Sporza)
26x Het Journaal 7Herbekijk hier 'Het Journaal 7' van zaterdag 16 november. (17/11 00u00 - VRT NWS)
25x Zo kon niemand ontkomen aan de politieacties vannachtDe politie LRH en de Wegpolitie hebben zaterdagavond en -nacht de handen in elkaar geslagen tijdens een gezamenlijke controleactie. “Door de nabijheid versterkten we elkaar, bij incidenten konden we bijspringen”, zegt commissaris Gerry Peeters. Van de 1.908 gecontroleerde bestuurders hadden er 14 te diep in het glaasje gekeken. (17/11 11u45 - Het Belang van Limburg)
25x Premadasa geeft nederlaag toe: ‘Terminator’ Rajapaksa nieuwe president van Sri LankaIn Sri Lanka heeft Sajith Premadasa, de belangrijkste tegenkandidaat van Gotabaya Rajapaksa, zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen van... (17/11 09u00 - Het Laatste Nieuws)
25x ‘Dit keer eindigde de lunch in een hotelkamer en ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin’Het ondefinieerbare gevoel dat onrust heet, maakt dat zelfs heel succesvolle mensen beginnen te twijfelen aan zichzelf. Zo ook Felix (46) die, om te ontsnappen aan de sleur, zijn heil zocht bij een andere vrouw. (17/11 08u30 - De Morgen)
25x Prins Andrew wilde reputatieherstel met BBC-interview, maar graaft de kuil nog dieperIn een tenenkrommend interview op de BBC heeft prins Andrew zaterdagavond gezegd zich niet te kunnen herinneren seks te hebben gehad met Jeffrey Epstein’s ‘seksslaaf’ Virginia Roberts. Tevens beweerde de tweede zoon van koningin Elizabeth geen spijt te hebben van zijn contact met de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent omdat hij als handelsvertegenwoordiger baat had bij de contacten die Epstein had. (17/11 08u00 - De Morgen)
25x Huis verdwijnt van immosite nadat surfers iets verdachts in keuken opmerken128.000 pond of net geen 150.000 euro: voor dat bedrag werd onlangs een woning aangeboden op de Britse immosite Zillow. Het zoekertje kreeg in geen tijd 29.000 bezichtigingen en de eigenaar werd gebombardeerd met vragen. Alleen bleek het in de meerderheid van die mailtjes vooral over één detail in de keuken te gaan. (17/11 07u45 - Het Belang van Limburg)
25x ‘Hoogslapers’ hebben geen hoogtevrees: ‘Hier blijf ik wonen tot ik sterf’Ze kijken uit over stad of zee, hopen elke ochtend dat de lift nog werkt en staren liever door het raam dan naar hun televisie. O ja, en ze willen nooit meer terug naar het gelijkvloers. Drie hoogbouwbewoners vertellen. (17/11 07u30 - De Morgen)
25x Aanhangwagen brandt uit op E17, koelbloedige chauffeur kan erger voorkomenEen aanhangwagen is zaterdagavond zwaar beschadigd geraakt op de E17 richting Gent, ter hoogte van Sint-Niklaas. Een rem van de aanhangwagen was vastgelopen, waardoor er brand ontstond. (17/11 07u30 - Het Nieuwsblad)
25x Royals op zondag: over voorlezen met een leesbril en een tot de verbeelding sprekend keizerlijk bedLees meer > (17/11 07u15 - VRT NWS)
25x Bart Peeters bijna 60: “Ik probeer nog steeds de Ronde van Frankrijk te winnen op een trottinette”Aanvankelijk zou Bart Peeters een paar concerten in de Lotto Arena spelen om de aandacht af te leiden van zijn zestigste verjaardag op 30 november. Intussen staat de teller op negen concerten, en duikt hij ook nog op als presentator én muzikale gast tijdens de Proms in het naburige Sportpaleis. Tegelijk verscheen er net een knap fotoboek met al zijn songteksten, en komt eind deze maand een nieuwe live-cd uit met het zangkoor van Hans Primusz. “Ik doe alleen nog wat ik graag doe.” (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
25x ANALYSE. Laat het EK maar komen: deze Belgen kunnen er iets neerzettenLaat dat EK maar komen. Rusland zou een test worden, maar de Belgen imponeerden: 1-4. Zeker Eden en Thorgan Hazard speelden de Russen compleet zoek. Zo rijven de Rode Duivels de groepswinst binnen, pakken ze dinsdag normaal 30 op 30 in deze kwalificaties en zijn ze beschermd tijdens de EK-loting. Wat een (familie)feestje. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
25x ONZE PUNTEN. Allemaal uitblinkers bij de Rode Duivels, maar eentje stak er toch bovenuitDe Rode Duivels klopten de Russen met 1-4. Een elftal met veel uitblinkers dus, maar één man was toch nog een tikkeltje beter dan de rest: Eden Hazard. Of wat had u gedacht? (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x De vijf boeken die het leven van acteur Jan Schepens hebben veranderdJan Schepens is als acteur bekend uit verschillende televisieseries, maar heeft vooral een bijzonder groot hart voor musicals. Samen met zijn vrouw Katja Retsin organiseert Schepens musicalstages en hij speelt ook mee in de spektakelmusical '40-45' van Studio 100. Welke boeken hebben zijn leven veranderd? (17/11 09u45 - VRT NWS)
24x Asbest aangetroffen na brand in toekomstig asielcentrum in BilzenOnderzoek heeft aangetoond dat er in asbest gevonden is in de dakleien van de Ark van Noe, het nog te openen asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen) dat zondagavond uitbrandde. Dat vernam de stad zaterdagnamiddag, zo maakte het stadsbestuur zaterdagavond bekend. (17/11 09u00 - Gazet van Antwerpen)
24x Journaliste Judi Rever: ‘In Rwanda vond een tweede genocide plaats’Paul Kagame de redder van Rwanda? Niet alleen zou de Tutsi-president de genocide op Tutsi’s van 1994 mee hebben opgezweept, zijn troepen zouden ook honderdduizenden Hutu’s bewust hebben uitgeroeid. Dat stelt journaliste Judi Rever in het ophefmakende De waarheid over Rwanda. (17/11 07u30 - De Morgen)
24x COLUMN. Investeren in cultuur is niets minder dan een teken van beschavingEen week nadat Vlaams minister-president Jan Jambon bekend maakte welke kaalslag de culturele sector te wachten staat, is de storm nog niet gaan liggen. Dat Jambon – niet gehinderd door veel affiniteit met de materie – er vervolgens dagenlang het zwijgen toe deed, hielp de zaak evenmin vooruit. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
24x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toiletOpdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x ROYALS. Pippa met kindje in therapie en in Monaco herdenken ze prinses GraceVoor het eerst in de geschiedenis ging een Spaanse koning op staatsbezoek in Cuba. Actrice Helen Mirren beleefde een ongemakkelijk momentje op theevisite bij Queen Elizabeth en in Monaco herdachten ze deze week prinses Grace, die negentig jaar geleden werd geboren, maar in 1982 in een auto-ongeluk om het leven kwam. Ster van de week was echter de Zweedse kroonprinses Victoria. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x Zeldzaam natuurfenomeen: enorme ijsschijf leidt tot betoverende beelden op rivierEen man in de Amerikaanse staat Maine kon donderdag zijn ogen nauwelijks geloven. Tijdens een rit merkte hij op Mattawamkeag River een enorme ijsschijf op die in wijzerzin draaide. Een zeldzaam fenomeen die hij al snel vastlegde op camera. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
24x Kenny De Ketele en Robbe Ghys trekken als leiders de vijfde nacht van de Zesdaagse van Gent inKenny De Ketele en Robbe Ghys trekken zaterdag als leiders de vijfde nacht van de 79e Zesdaagse van Gent in. Met 225 punten hebben ze wel maar een minieme voorsprong van twee puntjes op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Iljo Keisse volgt met de Brit Mark Cavendish op zestien punten. Alleen die drie koppels staan nog in dezelfde ronde. De Duisters Theo Reinhardt en Roger Kluge hebben een ronde goed te maken, de rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (16/11 23u45 - Het Belang van Limburg)
23x Zeldzame ijsschijf ontstaat op Amerikaanse rivierEen man heeft een bijzondere ijsschijf gefilmd in de Amerikaanse staat Maine. Zo'n ijsschijf ontstaat door temperatuurverschillen in het water van een rivier. Dit exemplaar, dat u in de video hierboven ziet, heeft een diameter van liefst 24 meter. (17/11 11u45 - De Standaard)
23x Sajith Premadasa geeft zijn nederlaag toeIn Sri Lanka heeft Sajith Premadasa, de belangrijkste tegenkandidaat van Gotabaya Rajapaksa, zondag zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen van zaterdag toegegeven. De 70-jarige Rajapaksa van de Singalees-boeddhistische partij Sri Lanka Podujana Peramuna (SLPP) had eerder de overwinning opgeëist. (17/11 09u30 - De Standaard)
23x Mucovereniging danst voor meer onderzoek naar dodelijke ziekteNaar aanleiding van de Europese Mucoweek, van 17 tot 24 november, lanceert de Belgische Mucovereniging naar jaarlijkse gewoonte een nationale campagne om aandacht te vragen voor de ziekte mucoviscidose. Dit jaar ligt de aandacht op de vraag naar wetenschappelijk onderzoek. (17/11 09u15 - De Standaard)
23x Duizenden technofans op dancefestival van Belgische top-dj Charlotte de Witte in SportpaleisDuizenden technofans zijn naar het Sportpaleis in Antwerpen gereisd om onder anderen de Belgische top-dj Charlotte de Witte aan het werk te zien. De 27-jarige dj heeft een probramma op BBC-radio en reist de wereld rond met haar muziek. (17/11 08u30 - VRT NWS)
23x Dit was Finance Avenue 201907:55 Meer dan 3.000 bezoekers zakten zaterdag af naar Tour & Taxi in Brussel voor de geldbeurs Finance Avenue. Ze kregen er tips over aandelen, fondsen, vastgoed en successieplanning. Een greep uit het aan... (17/11 08u00 - De Tijd)
23x Anke Buckinx over de brief van haar dode broer die ze pas in 2020 mag openenAnke Buckinx babbelt op de radio én in columns. Ze is smoor op dochter Lou en zoontje Max en verslaafd aan frietjes én de slappe lach. Ze verzamelt verkeersboetes, maar dat is per ongeluk. (17/11 08u00 - Het Belang van Limburg)
23x 200.000 Tsjechen op straat tegen premier Babiš: ‘We willen niet in de periferie van Europa belanden’In Praag zijn ruim 200.000 Tsjechen de straat opgegaan om te demonstreren tegen premier Andrej Babiš. Die verwijten ze onder andere machtsmisbruik en belangenverstrengeling. Maar de demonstranten houden het beschaafd: het is een kwestie van de lange adem. (17/11 08u00 - De Morgen)
23x “Masoud kwam uit Iran. Hij was een vader, en maakte prachtige houtsnijwerken”Eén tragisch beeld toonde afgelopen zomer hoe groot de wanhoop is die onder transmigranten leeft: de foto van een dode man, verdronken nadat hij met een paar zwemvliezen het kanaal probeerde over te zwemmen. Britse journalisten hebben deze Masoud Nicknam (47) nu voor het eerst een gezicht kunnen geven. “Hij was Iraniër, vader van een dochtertje en enkele zonen, en hij maakte prachtige houtsnijwerken.” (17/11 07u30 - Het Nieuwsblad)
23x Aanhangwagen brandt uit op E17, koelbloedige chauffeur kan erger voorkomenEen aanhangwagen is zaterdagavond zwaar beschadigd geraakt op de E17 richting Gent, ter hoogte van Sint-Niklaas. Een rem van de aanhangwagen was vastgelopen, waardoor er brand ontstond. (17/11 07u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Amerikaans-Koreaanse militaire oefeningen uitgesteld vanwege vredesproces Korea’sDe Verenigde Staten en Zuid-Korea schorten hun gezamenlijke militaire oefeningen van deze maand op. Dat doen ze om de vredesonderhandelingen met... (17/11 06u30 - Het Laatste Nieuws)
23x Servais Verherstraeten: “Ik heb een taai vel, dat is ook nodig met alle bagger op sociale media”Servais Verherstraeten, christendemocratisch boegbeeld uit Mol, zou volgens waarnemers binnenkort minister kunnen worden, met riant kantoor, eigen personeel en een hele administratie tot zijn beschikking. Ofwel blijft hij oppositielid, met bijbehorend één van de honderdvijftig zitjes in het parlement en een krap kantoortje in de catacomben van de Wetstraat. Zeg nu nog dat een regeringsvorming niet spannend is. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Spelen met Bengaals vuur: steeds meer pyrotechnisch materiaal in Belgische voetbalstadionsEr gaat geen speeldag voorbij of ergens in onze vaderlandse voetbaltribunes brandt wel Bengaals vuur. Ambiance, vindt de een. Een moordwapen, reageert de ander. Verboden bij wet, benadrukken politie en clubs. Feit is: de lichtgevende fakkels duiken steeds vaker op in onze stadions. Niet eens zo verrassend als webshops ze voor een prik opsturen. Even wegmoffelen in boxershort of beha en klaar is, euh, sfeer. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
23x BUURTREPORTAGE: Op bezoek in het asielcentrum in DeurneDe brandstichting in het toekomstige asielcentrum in Bilzen is een treurige primeur voor ons land. Maar het is lang niet de enige plaats waar buurtbewoners terughoudend of zelfs met afschuw reageren op de komst van zo’n centrum. Ook in Deurne, waar op 20 juni een tijdelijk opvangcentrum opende, zorgde het nieuws aanvankelijk voor wrevel. Intussen is het centrum vijf maanden open. “Klachten uit de buurt kunnen we op één hand tellen. Je ziet dat vaak: op voorhand hebben mensen schrik, maar eens het centrum opent en buurtbewoners de praktijk zien, dan verandert hun houding”, zegt directrice Britt De Herdt. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Pintxos gooit regeltjes van klassiek restaurant overboord: volle tafel zonder keuzestressSoms stijgt de stress tijdens het lezen van een menukaart. Want iets kiezen wil ook zeggen dat je alle andere dingen niét kiest. Van keuzestress is bij Pintxos in de Mechelse Nauwstraat geen sprake want daar laat je de tafel gewoon volzetten met kleine gerechtjes. Maar smaken de pintxos ook? (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
23x Wéér MotoGP-pole Quartararo, Lorenzo stopt ermeeFabio Quartararo heeft alweer zijn zesde poleposition van het jaar te pakken in de MotoGP. De nog altijd maar 20-jarige Franse rookie was de snelste tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Valencia. (17/11 00u00 - FOK!sport)
22x Vrolijke, foute vrienden: waarom de Europese partijen Orban en co. laten begaanNaar aanloop van de Europese parlementsverkiezingen namen heel wat politieke families maatregelen om weerspannige politici voor hun gedrag te bestraffen. Een half jaar later blijft er van de morele zelfopschoning nog maar weinig over. (17/11 12u15 - Knack)
22x "Operatie hoeft niet altijd": ook medicatie kan hartproblemen oplossen, stelt Amerikaans onderzoekLees meer > (17/11 12u00 - VRT NWS)
22x Britse prins Andrew ontkent aanranding in "tenenkrommend" interview: "Ik deed het juiste om de verkeerde reden"Het BBC-interview van de Britse prins Andrew dat gisteravond uitgezonden werd, doet stof opwaaien in de Britse pers en op sociale media. De prins geeft meer uitleg over zijn banden met de Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein, beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen, en over beschuldigingen van misbruik door een van Epsteins slachtoffers. Prins Andrew ontkent dat, op een volgens velen tenenkrullende manier. (17/11 12u00 - VRT NWS)
22x Het visitekaartje van de moordenaar dat nu nog te vaak wordt genegeerdVerwurging zonder dodelijke afloop blijft vandaag nog te makkelijk onder de radar. En dat is gevaarlijk, waarschuwt een Amerikaanse experte die in ons land een opleiding kwam geven aan politie en hulpdiensten. “Als een vrouw zo’n situatie meldt, zouden juist alle alarmbellen moeten afgaan.” (17/11 11u30 - Het Belang van Limburg)
22x Brandweer moet bewoners uit brandend pand redden in BlankenbergeEen zware brand in de Vissersstraat in Blankenberge heeft zaterdagavond veel schade veroorzaakt. Een appartementsgebouw raakte onbewoonbaar door het vuur. Twee bewoners moesten gered worden. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht. (17/11 09u45 - Het Nieuwsblad)
22x “Dodelijk saai” en “mateloos” fascinerend in één keer: onze recensent fileert het derde seizoen van ‘The crown’‘Dodelijk saai’ en ‘mateloos fascinerend’ in één en dezelfde zin? Het derde seizoen van The crown heeft het ons gelapt. De Netflix-reeks rond het Britse koningshuis duikt de jaren zestig en zeventig in met een resem nieuwe acteurs, maar het instituut waarvan Elizabeth tot op vandaag het fossiele boegbeeld blijft, is geen zier veranderd. (17/11 09u45 - Het Nieuwsblad)
22x Adviseur Witte Huis wilde inhoud Oekraïne-gesprek Trump afschermenEen raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump heeft na het controversiële telefoontje van Trump met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky geadviseerd om de toegang tot de letterlijke inhoud van het gesprek te beperken. Dat heeft hij gezegd in een getuigenis aan het Congres, die zaterdag werd vrijgegeven. (17/11 08u00 - De Morgen)
22x Waarom u ook het derde seizoen van ‘The Crown’ móét zien ★★★★☆In de eerste aflevering wordt de overgang opzichtig gladgestreken. Daar, links, het scherp omlijnde profiel van de jonge Claire Foy, die in de eerste twee seizoenen van The Crown de rol van koningin Elizabeth II vertolkte. En rechts de wat vagere contouren van Olivia Colman, de Oscarwinnende actrice die de rol van haar overneemt. (17/11 07u45 - De Morgen)
22x De vijf boeken die het leven van Jan Schepens hebben veranderdJan Schepens is als acteur bekend uit verschillende televisieseries, maar heeft vooral een bijzonder groot hart voor musicals. Samen met zijn vrouw Katja Retsin organiseert Schepens musicalstages en hij speelt ook mee in de spektakelmusical '40-45' van Studio 100. Welke boeken hebben zijn leven veranderd? (17/11 07u15 - VRT NWS)
22x Amerika en Korea schorten militaire oefening op vanwege vredesproces met Noord-KoreaDe Verenigde Staten en Zuid-Korea schorten hun gezamenlijke militaire oefeningen van deze maand op. Dat doen ze om de vredesonderhandelingen met... (17/11 06u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Rajapaksa eist overwinning presidentsverkiezingen Sri Lanka opIn Sri Lanka heeft de 70-jarige Gotabaya Rajapaksa van de Singalees-boeddhistische partij Sri Lanka Podujana Peramuna (SLPP) de overwinning van de... (17/11 06u30 - Het Laatste Nieuws)
22x De Rooden Hoed, ’t Klokske en De Roma: laatste reclameschilder van ’t Stad siert bekende Antwerpse gevelsIn de Paleisstraat op het Antwerpse Zuid bevindt zich Studio Marcel, zowat de enige overgebleven artisanale reclameschilder in ’t Stad. Het familiebedrijf is al bijna negentig jaar actief voor onder meer de horeca, bedrijven, kerken en de overheid. Al waren hun belangrijkste klanten – tot ze uit het straatbeeld verdwenen – de Antwerpse cinema’s. (17/11 04u30 - Gazet van Antwerpen)
22x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toiletOpdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (17/11 03u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Onze chef cultuur en media Benjamin Praet keek naar ‘De battle’ op Vier: “Ongetwijfeld heel leuk als je erbij was in de studio. Helaas waren wij er niet bij”Vier-programma ‘De battle’ is ongetwijfeld een hele plezante, groteske show als je erbij was in de studio. Helaas waren wij er niet bij. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x “Ik ging als tiener nooit uit. Ik zat alleen Kiekeboes te lezen en tv te gapen”Eenzaamheid zit overal. Niet enkel bij bejaarden maar ook bij een jongen van achttien, bij een mama van dertig of een zakenman van vijftig. Xavier Taveirne (38) portretteert op Canvas vier generaties eenzame mensen. “Vroeger was er minder druk. Je trouwde met wie nog overschoot van het dorp.” (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Spanning troef in Zesdaagse van Gent: Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande als leiders naar slotdag, vier duo's in één rondeJasper de Buyst en Tosh Van der Sande trekken als leiders naar slotdag van de 79e Zesdaagse van Gent. Ze namen de leiding over van het duo Ghys/De Ketele. Maar de zege ligt niet voor het grijpen. vier duo's staan in dezelfde ronde. De rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (17/11 01u45 - Het Belang van Limburg)
22x Prima driestrijd in eerste MotoE-race ValenciaEric Granado heeft op het circuit van Valencia de eerste van twee MotoE-races van het weekeinde gewonnen. Voor Granado was het zijn eerste zege in de elektrische klasse, waar zaterdag de vijfde en voorlaatste race van het eerste seizoen in werd verreden. (17/11 00u30 - FOK!sport)
22x Eerste competitienederlaag voor Ladies Volley LimburgCharleroi lijkt het zwarte beest van Ladies Volley Limburg te worden. Na de bekernederlaag begin oktober smeerden de kranige Walinnen LVL zaterdag ook de eerste competitienederlaag aan. Het werd 3-2. (16/11 23u45 - Het Belang van Limburg)
21x De Block: ‘Ik kan burgemeesters pas verwittigen over komst asielcentrum, nadat contract getekend is’In De Zevende Dag verdedigde minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) haar werkwijze bij de opening van nieuwe asielcentra. Die was onder vuur komen te liggen na de brand in Bilzen. (17/11 12u30 - De Standaard)
21x Waarom ruik je de geur van je eigen huis niet?Als je bij andere mensen thuiskomt, ruik je bij binnenkomst meestal een bepaalde geur. Denk maar eens aan het huis van je oma, of dat van iemand die katten heeft. Hoe kan het dat wanneer we ons eigen huis binnenstappen, we niet een specifieke geur ruiken? (17/11 11u45 - De Morgen)
21x Agent krijgt pijl in het been bij nieuwe rellen in HongkongOok vandaag is het onrustig in de Chinese stadstaat Hongkong. Bij rellen nabij de Polytechnische Universiteit, die bezet wordt door de... (17/11 10u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Europese Mucoweek richt schijnwerpers op levensbedreigende erfelijke ziekteVandaag begint de Europese Mucoweek. Dat is een initiatief dat aandacht vraagt voor een levensbedreigende erfelijke aandoening: muco(viscidose) of taaislijmziekte. De Belgische Mucovereniging zamelt deze week geld in voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. (17/11 09u45 - VRT NWS)
21x Waarom kunst essentieel is voor democratie en mensenrechtenLees meer > (17/11 09u45 - VRT NWS)
21x Twingo wordt op snelweg aangereden door zware pick-up: 22-jarige man komt omEen 22-jarige man is zondagochtend vroeg omgekomen bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Nieuwpoort. De jonge Fransman werd met zijn Renault Twingo aangereden door een zware pick-up. Hij vloog tegen een verkeersbord en was op slag dood. De Dodge Ram die de Twingo aanreed, kwam een eindje verder tot stilstand in een wei. (17/11 09u30 - Het Nieuwsblad)
21x Prins Andrew ontkent seks met slachtoffer van Epstein: “Ik was in een Pizza Express”“Ik herinner me niet dat ik deze dame ooit ontmoet heb.” De Britse prins Andrew ontkent in een interview met BBC in alle toonaarden dat hij seks heeft gehad met een 17-jarig meisje in het huis van pedo-miljardair Jeffrey Epstein. Het bevreemde interview lokt vernietigende reacties uit bij de Britse pers en bij de kijkers. (17/11 09u30 - Het Nieuwsblad)
21x “Droog tot na zonsondergang, maandag kan er overvloedig veel regen vallen”Vanochtend vriest het overal in Limburg, met mooie witte landschappen tot gevolg. Ook de rest van de dag blijft het nog steeds fris voor de tijd van het jaar, met maxima rond 6 a 7 graden Celsius. (17/11 09u15 - Het Belang van Limburg)
21x Premadasa geeft nederlaag toe: Rajapaksa nieuwe president van Sri LankaIn Sri Lanka heeft Sajith Premadasa, de belangrijkste tegenkandidaat van Gotabaya Rajapaksa, zijn nederlaag bij de presidentsverkiezingen van... (17/11 08u46 - Het Laatste Nieuws)
21x Ayatollah Khamenei steunt verhoging benzineprijzen IranDe hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, steunt de beslissing van de regering om de benzineprijzen in het Aziatische land te verhogen. Er waren protesten uitgebroken nadat de regering de benzineprijzen verhoogde. Minstens een manifestant is omgekomen. (17/11 08u45 - De Standaard)
21x ‘Pablo Escobar overschatte zijn populariteit grandioos’: zij waren de jagers op de beruchte drugsbaronSteve Murphy en Javier Peña werden door de Netflix-serie Narcos wereldberoemd als de jagers op Pablo Escobar. In hun autobiografie Manhunters rekenen de oud-DEA-agenten af met de mythische status van de drugsbaron. ‘Hij overschatte zijn populariteit grandioos. De mensen waren doodsbang voor hem.’ (17/11 08u30 - De Morgen)
21x Exact 30 jaar geleden: Fluweel brak prikkeldraad in Tsjecho-SlovakijeIn navolging van andere staten in het Oostblok kwamen 30 jaar geleden 15.000 studenten op straat in in Tsjecho-Slovakije. Het was het begin van de 'Fluwelen Revolutie' die het communistische regime in Praag omver zou gooien, maar nadien ook het land zou splitsen. (17/11 07u15 - VRT NWS)
21x Volgt Michael Bloomberg (77) Trump op als president van de VS, of is hij te laat?Gooit Michael Bloomberg (77) straks de Democratische voorverkiezingen voor de presidentsrace van 2020 overhoop door zijn late intrede? De kans is groot, al is succes allesbehalve verzekerd: beschuldigingen van seksisme blijven hem achtervolgen. (17/11 07u15 - De Morgen)
21x Workaholic Fatma Taspinar: “Ik ben nooit een grote bleiter geweest”Wat als je van de ene dag op de andere als dader door het leven moet? Fatma Taspinar (36) praat in een tweede seizoen van Mij Overkomt Het Niet opnieuw met vijf mensen die ongewild een dodelijk drama op hun geweten hebben. “Het zijn telkens emotionele gesprekken, maar ik neem dat leed niet mee naar huis. Ik ben nooit een grote bleiter geweest.” (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Ann geeft middelbare scholieren les in geluk: “Leren leren is een vak, maar hoe zit het met leren leven?”In de secundaire school Heilig Hart van Maria Berlaar volgen sinds dit schooljaar twee lesgroepen het keuzeseminarie Geluk. Leren leven en de beste en vooral gelukkigste versie van jezelf worden, dat is de bedoeling. “Het is perfect mogelijk om een hoog niveau na te streven en ondertussen ook aandacht te hebben voor het welzijn van de leerlingen”, zegt geluksleerkracht Ann Tuymans. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Buitenlands pers kijkt met grote ogen naar sterke Rode Duivels: “Sprankelend voetbal, één van de favorieten voor het EK”De Rode Duivels moesten een klein kwartier warmdraaien tegen Rusland, maar dan bliezen ze Rusland helemaal weg. De 30 op 30 lonkt, de Rode Duivels werpen zich steeds meer op als een titelfavoriet voor het EK. Dat zagen ze ook in het buitenland. “Een aanzienlijke krachtmeting.” (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x REACTIES. Rode Duivels willen dinsdag feestje bouwen in slotmatch, maar toch treurt bondscoach Roberto Martinez een beetjeNa de vlotte 1-4 op bezoek bij Rusland was het uiteraard feest bij de Rode Duivels, die nu ook zeker zijn van groepswinst. En dat feest willen ze ook dinsdag in eigen land hebben tijdens de slotmatch tegen Cyprus, als we kapitein Eden Hazard mogen geloven. Ook bondscoach Roberto Martinez was blij, al treurde de Spanjaard een beetje over de afwezigheid van een Belgisch EK-stadion. “We moeten deze fantastische generatie vieren.” (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x De planten van Nelson hebben 84.000 volgersToen Nelson De Coninck (21) zich steeds meer ging bezighouden met de planten in huis, besloot hij zijn dierbaar groen een eigen Instagramaccount te geven. Stiekem, want vrienden en familie zouden het toch niet begrijpen. Vandaag heeft ‘Nelplant’ meer dan tachtigduizend volgers. Vaste waarden zijn een familie advocadoplanten, design plantenbakken en een flinke dosis zelfspot. (17/11 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Spanning troef in Zesdaagse van Gent: Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande als leiders naar slotdag, vier duo's in één rondeJasper de Buyst en Tosh Van der Sande trekken als leiders naar slotdag van de 79e Zesdaagse van Gent. Ze namen de leiding over van het duo Ghys/De Ketele. Maar de zege ligt niet voor het grijpen. vier duo's staan in dezelfde ronde. De rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (17/11 01u45 - Gazet van Antwerpen)
21x Curlingmannen openen EK met winst op EngelandDe Nederlandse curlingmannen hebben bij het Europees kampioenschap in Helsingborg hun eerste overwinning behaald. Het team van skip Jaap van Dorp won zaterdagavond met 8-5 van Engeland. Eerder op zaterdag ging Nederland in het openingsduel met 9-4 onderuit tegen Zwitserland. Nederland staat nu gedeeld derde. (17/11 01u00 - BN/DeStem)
21x Thiem-Tsitsipas is de verrassende finale van de ATP FinalsStefanos Tsitsipas en Dominic Thiem zullen morgen onder elkaar uitvechten wie de ATP Finals, de voormalige Masters, op zijn palmares mag bijschrijven. Tsitsipas schakelde recordhouder Roger Federer uit, Thiem elimineerde titelverdediger Sacha Zverev. (17/11 00u00 - Sporza)
21x VIDEO: "Boe(c)ken toe"? Supporters eisen ontslag De Boeck na nieuw verliesDe ambities van Lokeren hebben bij de start van de 2e periode meteen een knauw gekregen. Lokeren werd thuis ontmanteld door Lommel. De supporters lieten meermaals hun ongenoegen over het beleid en de coach merken. (17/11 00u00 - Sporza)
21x Obama pleit voor gematigde koers binnen de Democratische PartijVolgens de voormalige Amerikaanse president Barack Obama moet de Democratische Partij opletten voor een te linkse koers. Dat zou de kiezers immers... (16/11 23u30 - Het Laatste Nieuws)
20x Code geel: KMI waarschuwt voor veel neerslag, en zelfs gladheid door sneeuwHet KMI waarschuwt voor zware regenval in delen van land. Onder meer in Limburg wordt code geel afgekondigd: daar kan tot 25 liter regen per vierkante meter vallen. (17/11 13u30 - Het Belang van Limburg)
20x Man plast tegen combi en wordt beloond met nachtje celEen avondje stappen is voor een Nederlandse man geëindigd in de cel. Hij besloot een plas te maken tegen de voorkant van een politiewagen. Jammer voor hem konden agenten alles volgen via de bewakingscamera’s en werd de wildplasser in de boeien geslagen. (17/11 12u45 - Het Belang van Limburg)
20x De Wever reageert op gearresteerde jongeren die winkels wilden plunderen: ‘Ouders dragen ook verantwoordelijkheid’Antwerps Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft gereageerd op de jonge amokmakers die vrijdag en zaterdag het winkelcentrum van zijn stad wilden terroriseren. Vrijdag werden zeventien jongeren preventief gearresteerd, zaterdag was er extra waakzaamheid bij de politie, maar bleef het rustig. “De jongeren die opgepakt werden, zullen nauwgezet opgevolgd worden.” (17/11 12u45 - De Morgen)
20x Saoedisch staatsoliebedrijf wordt meer waard dan Apple09:27 Het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco heeft zondag laten weten dat het voor 1,5 procent naar de beurs gaat, tegen een emissiekoers van ruim 7 euro per aandeel. De totale waarde van de oliegigant kom... (17/11 12u30 - De Tijd)
20x Onrust Hongkong: agent krijgt pijl in het been bij nieuwe rellenOok zondag is het onrustig in de Chinese stadstaat Hongkong. Bij de rellen nabij de Polytechnische Universiteit, die bezet wordt door de tegenstanders van de regering en Peking, kreeg een agent een pijl in het been. (17/11 12u00 - Knack)
20x Gele hesjes: meer dan 250 mensen opgepakt in heel FrankrijkBij het protest van de 'gilets jaunes' zijn zaterdag in heel Frankrijk 254 mensen opgepakt, zo meldde minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner aan de Franse media. In Parijs ging het om 173 arrestaties. (17/11 12u00 - Knack)
20x Paul Kagame de redder van Rwanda? Volgens journaliste Judi Rever pleegde hij een ‘tweede genocide’Paul Kagame de redder van Rwanda? Niet alleen zou de Tutsi-president de genocide op Tutsi’s van 1994 mee hebben opgezweept, zijn troepen zouden ook honderdduizenden Hutu’s bewust hebben uitgeroeid. Dat stelt journaliste Judi Rever in het ophefmakende De waarheid over Rwanda. (17/11 09u30 - De Morgen)
20x Asbest aangetroffen na brand in toekomstig asielcentrum in BilzenOnderzoek heeft aangetoond dat er in asbest gevonden is in de dakleien van de Ark van Noe, het nog te openen asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen) dat zondagavond uitbrandde. Dat vernam de stad zaterdagnamiddag, zo maakte het stadsbestuur zaterdagavond bekend. (17/11 07u30 - Het Nieuwsblad)
20x Prins Andrew graaft kuil voor zichzelf nog dieper tijdens bizar BBC-interviewIn een tenenkrommend interview op de BBC heeft prins Andrew zaterdagavond gezegd zich niet te kunnen herinneren seks te hebben gehad met Jeffrey Epstein’s ‘seksslaaf’ Virginia Roberts. Tevens beweerde de tweede zoon van koningin Elizabeth geen spijt te hebben van zijn contact met de Amerikaanse investeerder en zedendelinquent omdat hij als handelsvertegenwoordiger baat had bij de contacten die Epstein had. (17/11 07u15 - De Morgen)
20x ‘Ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin, maar kennelijk niet schuldig genoeg’Het ondefinieerbare gevoel dat onrust heet, maakt dat zelfs heel succesvolle mensen beginnen te twijfelen aan zichzelf. Zo ook Felix (46) die, om te ontsnappen aan de sleur, zijn heil zocht bij een andere vrouw. (17/11 07u15 - De Morgen)
20x Uitgeweken Antwerpenaar Bryan Van Den Bogaert (KVC Westerlo): “Man met vier longen? Gewoon in vorm”Hij is een rasechte Antwerpenaar. Maar de liefde bracht Bryan Van Den Bogaert (27) naar het West-Vlaamse Kuurne. “Ik begin zelfs al het West-Vlaamse accent over te nemen”, grapt de linkerflankverdediger van Westerlo. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Buren van Bink wachten op bouwvergunning: alle leeftijden vertegenwoordigd in 14 woongelegenhedenVeertien gezinnen gaan deel uitmaken van Buren van Bink. Het cohousingsproject komt in de Emiel Fleerackersstraat in het noorden van de stad. Ze hopen er over twee jaar te kunnen wonen. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Tatjana (18) doet gooi naar kroontje Miss Exclusive: “Dolgelukkig dat ook ik met mijn 1,5 meter eindelijk een kans krijg”Tatjana Veraert (18) is een stralende minimiss. En dat bedoelen we niet oneerbiedig: de jonge vrouw uit Schoten is slechts anderhalve meter groot. “Maar net daarom is het zo fantastisch dat ik van Miss Exclusive toch de kans krijg om mijn droom waar te maken”, aldus de finaliste, die eerder bij tal van andere missverkiezingen en modellenbureaus uit de boot viel. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Spanning troef in Zesdaagse van Gent: Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande als leiders naar slotdag, vier duo's in één rondeJasper de Buyst en Tosh Van der Sande trekken als leiders naar slotdag van de 79e Zesdaagse van Gent. Ze namen de leiding over van het duo Ghys/De Ketele. Maar de zege ligt niet voor het grijpen. vier duo's staan in dezelfde ronde. De rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (17/11 01u45 - De Standaard - Sport)
20x Cillessen: Weer ging die penalty er niet in, dat mag toch wel gezegd wordenJasper Cillessen wilde het graag even benadrukken na het gelijkspel van Oranje bij Noord-Ierland (0-0). ,,En weer ging die strafschop er niet in”, doelde hij op de misser van elf meter van Steven Davis. ,,Dat mag toch ook wel gezegd worden.” (17/11 00u15 - BN/DeStem)
20x VIDEO: Ajax verslaat Feyenoord in KlassiekerNog een keer de Klassieker beleven, hierbij alle hoogtepunten uit het duel. (17/11 00u00 - V-bal)
20x Gebrek aan waardering reden vertrek Ronaldo bij Real MadridAfgelopen zomer zette Ronaldo de transferwereld op zijn kop, de Portugees verliet het Spaanse Real Madrid. (17/11 00u00 - V-bal)
20x Real Madrid wil Conte snel aanstellen als opvolger LopeteguiNa de verloren Clasico lijkt trainer Julen Lopetegui het hoofd te moeten buigen, de trainer van Real Madrid moet vrezen voor ontslag al vroeg in het seizoen. (17/11 00u00 - V-bal)
20x St. Juste moet drie duels brommen na rode kaart in KlassiekerFeyenoord verdediger St. Juste kreeg zondag in het duel met Ajax al vroeg de rode kaart nadat de VAR ingreep, daags na het treffen komt de KNVB met het schikkingsvoorstel. (17/11 00u00 - V-bal)
20x Dit is het complete programma van de tweede ronde KNVB bekerDeze week staat de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi op de rol, waar hieronder je het complete speelschema ziet. (17/11 00u00 - V-bal)
20x Voetbalwereld in schok na helikopter crash eigenaar Leicester CityVichai Srivaddhanaprabha overleedt zondagavond na het neerstorten van zijn helikopter op de parkeerplaats van het stadion van Leicester City. (17/11 00u00 - V-bal)
20x VIDEO: FC Barcelona rolt Real Madrid op in Clasico met 5-1!El Clasico was voor FC Barcelona een prooi, waar het gehakt maakte van het Ronaldoloze Real Madrid en met 5-1 won. (17/11 00u00 - V-bal)
20x VIDEO: Invaller Mbappe redt PSG van eerste puntverliesWaar de Fransman te laat was voor de wedstrijdbespreking, kostte hem dat zijn basisplek. Maar met een invalbeurt maakte hij het toch weer allemaal waar voor PSG. (17/11 00u00 - V-bal)
20x VIDEO: LIVE: De Ketele/Ghys en Van der Sande/De Buyst op zakdoek van elkaarIn de Zesdaagse van Gent maken nog 5 koppels aanspraak op de eindzege. Kenny De Ketele en Robbe Ghys staan nog altijd aan de leiding, maar hun voorsprong op De Buyst/Van der Sande en Keisse/Cavendish is niet groot. (17/11 00u00 - Sporza)
20x Van Gerwen walst over Lewis heen en bereikt halve finales Grand SlamMichael van Gerwen heeft zich zaterdag overtuigend voor de halve finales van de Grand Slam of Darts geplaatst. De nummer één van de wereld was veel te sterk voor Adrian Lewis en treft nu titelverdediger Gerwyn Price. (17/11 00u00 - Nu.nl: Sport)
20x Kenny De Ketele en Robbe Ghys trekken als leiders de vijfde nacht van de Zesdaagse van Gent inKenny De Ketele en Robbe Ghys trekken zaterdag als leiders de vijfde nacht van de 79e Zesdaagse van Gent in. Met 225 punten hebben ze wel maar een minieme voorsprong van twee puntjes op Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Iljo Keisse volgt met de Brit Mark Cavendish op zestien punten. Alleen die drie koppels staan nog in dezelfde ronde. De Duisters Theo Reinhardt en Roger Kluge hebben een ronde goed te maken, de rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (16/11 23u45 - Gazet van Antwerpen)
19x 17 rijbewijzen afgenomen in 5 uur tijd bij SLim-controlesDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zaterdagnacht tijdens een SLim-actie maar liefst 17 rijbewijzen moeten inhouden of intrekken op vijf uur tijd. Vijf bestuurders legden een positieve speekseltest af, twaalf hadden te diep in het glaasje gekeken. (17/11 13u45 - Het Belang van Limburg)
19x De Block na brand in asielcentrum Bilzen: “Als we hieraan toegeven, is het capituleren. Het centrum gaat open”Het opvangcentrum voor asielzoekers in Bilzen, waar vorige week brand is gesticht, zal op termijn gewoon opengaan. "Als we hieraan toegeven, is dat... (17/11 13u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Toonzaal garage ingestort in Lokeren: schade loopt in de tienduizenden euroHet dak van de showroom van een autogarage in Lokeren is zondagochtend ingestort, vermoedelijk door het gewicht van water dat op het dak bleef staan. Drie auto’s raakten beschadigd, een daarvan is onherstelbaar. De schade loopt in de tienduizenden euro. (17/11 12u45 - Het Nieuwsblad)
19x Meer dan 250 gele hesjes opgepakt in heel FrankrijkBij het protest van de 'gilets jaunes' zijn zaterdag in heel Frankrijk 254 mensen opgepakt, zo meldde minister van Binnenlandse Zaken Christophe... (17/11 12u30 - Het Laatste Nieuws)
19x Venetië zet zich schrap: hoogste alarmfase voor nieuwe overstroming, schade bedraagt nu al ruim 1 miljard euroVenetië recht de rug voor een derde zware overstroming in één week. Voor zondag is opnieuw de hoogste alarmfase uitgeroepen: rond de middag zou het water stijgen tot een peil van 1,6 meter hoog en zullen grote delen van de historische lagunestad opnieuw onder water staan. Burgemeester Luigi Brugnaro heeft laten weten dat de schade intussen al zeker 1 miljard euro bedraagt. (17/11 12u30 - De Standaard)
19x Tatjana (18) doet gooi naar kroontje Miss Exclusive: “Dolgelukkig dat ook ik met mijn 1,5 meter een kans krijg”Tatjana Veraert (18) is een stralende minimiss. En dat bedoelen we niet oneerbiedig: de jonge vrouw uit Schoten is slechts anderhalve meter groot. “Maar net daarom is het zo fantastisch dat ik van Miss Exclusive toch de kans krijg om mijn droom waar te maken”, aldus de finaliste, die eerder bij tal van andere missverkiezingen en modellenbureaus uit de boot viel. (17/11 12u00 - Gazet van Antwerpen)
19x Sinn Fein wil binnen de vijf jaar referendum over eenheid van IerlandDe leidster van de Ierse links-nationalistische partij Sinn Fein, Mary Lou McDonald, wil binnen de komende vijf jaar een referendum houden over de eenheid van Ierland. (17/11 11u30 - De Standaard)
19x ‘Pablo Escobar overschatte zijn populariteit grandioos’: zij jaagden op de beruchte drugsbaronSteve Murphy en Javier Peña werden door de Netflix-serie Narcos wereldberoemd als de jagers op Pablo Escobar. In hun autobiografie Manhunters rekenen de oud-DEA-agenten af met de mythische status van de drugsbaron. ‘Hij overschatte zijn populariteit grandioos. De mensen waren doodsbang voor hem.’ (17/11 11u30 - De Morgen)
19x Jaarlijks doktersonderzoek van Donald Trump ‘erg goed’ verlopenDe Amerikaanse president Donald Trump ging zaterdagnamiddag langs in het militaire ziekenhuis Walter Reed voor zijn jaarlijkse medisch onderzoek. ‘Alles gaat goed’, laat hij weten via Twitter. (17/11 11u15 - De Standaard)
19x 'Koloniseren om te beschaven': Luc Renders schrijft over de Congo-literatuur in VlaanderenDe kolonisatie van Congo was een project van economische exploitatie en politieke onderdrukking. Maar in de tijd van Belgisch-Congo werd dat anders gezien, ook in Vlaanderen. Zelfs bij intellectuelen en schrijvers waren amper dissidente stemmen te horen, zo toont Luc Renders aan in Koloniseren om te beschaven. (17/11 11u15 - Knack)
19x Ouders verongelukte Charlotte (18) bezoeken Italiaans dorpje waar ballon landde: “Drie dagen vol emoties, maar we gaan terug”De ouders van de verongelukte studente Charlotte Gysel hebben het Italiaanse bergdorpje Pian Delle Betulle bezocht. Op die plaats, ‘het ultieme paradijs’, landde een van de witte ballonnen van Charlotte. “Het was heel emotioneel”, zeggen haar ouders. (17/11 11u15 - Gazet van Antwerpen)
19x De 10 verhalen die u afgelopen week niet mocht missenDe 10 verhalen die u deze week niet mocht missen, speciaal voor u geselecteerd door onze hoofdredactie. (17/11 10u30 - De Morgen)
19x Louisiana kiest voor Democratische gouverneur, klap voor TrumpDe conservatieve Democraat John Bel Edwards is verkozen voor een tweede termijn als gouverneur in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana. Dat is een klap voor president Trump, die driemaal campagne had gevoerd voor de Republikeinse tegenkandidaat. (17/11 09u45 - Het Nieuwsblad)
19x Lokeren-fans eisen ontslag van coach Glen De Boeck: “Ik voel mij totaal niet aangesproken”Sporting Lokeren is er niet in geslaagd de tweede periode te openen met een overwinning. In eigen huis verloor het met het kleinste verschil (0-1) van Lommel SK. De wedstrijd werd even stilgelegd door protestacties van de fans. (17/11 09u30 - Het Nieuwsblad)
19x De Rooden Hoed, ’t Klokske en De Roma: laatste reclameschilder siert bekende Antwerpse gevelsIn de Paleisstraat op het Antwerpse Zuid bevindt zich Studio Marcel, zowat de enige overgebleven artisanale reclameschilder in ’t Stad. Het familiebedrijf is al bijna negentig jaar actief voor onder meer de horeca, bedrijven, kerken en de overheid. Al waren hun belangrijkste klanten – tot ze uit het straatbeeld verdwenen – de Antwerpse cinema’s. (17/11 09u00 - Gazet van Antwerpen)
19x Rajapaksa eist verkiezingsoverwinning op in Sri LankaIn Sri Lanka heeft de 70-jarige Gotabaya Rajapaksa van de Singalees-boeddhistische partij Sri Lanka Podujana Peramuna (SLPP) zondag de overwinning van de presidentsverkiezingen van zaterdag opgeëist. (17/11 08u45 - De Standaard)
19x Klap voor Trump: Louisiana kiest voor Democratische gouverneurDe conservatieve Democraat John Bel Edwards is verkozen voor een tweede termijn als gouverneur in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana. Dat is een klap voor president Trump, die driemaal campagne had gevoerd voor de Republikeinse tegenkandidaat. (17/11 08u45 - Het Belang van Limburg)
19x Exact 30 jaar geleden: Fluweel brak prikkeldraad in TsjechoslovakijeLees meer > (17/11 08u30 - VRT NWS)
19x Gevangenen tot tranen toe bewogen tijdens verrassingsoptreden van Kanye WestDe Amerikaanse rapper Kanye West bracht vrijdag een verrassingsconcert in de gevangenis van Houston. In Harris County Jail mocht hij zowel de mannen- als vrouwenafdeling plezieren met een optreden. En dat werd duidelijk gesmaakt: sommigen van de honderden gevangenen konden zelfs hun tranen niet bedwingen. (17/11 07u45 - Het Nieuwsblad)
19x ROYALS. Pippa met kindje in therapie en in Monaco herdenken ze prinses GraceVoor het eerst in de geschiedenis ging een Spaanse koning op staatsbezoek in Cuba. Actrice Helen Mirren beleefde een ongemakkelijk momentje op theevisite bij Queen Elizabeth en in Monaco herdachten ze deze week prinses Grace, die negentig jaar geleden werd geboren, maar in 1982 in een auto-ongeluk om het leven kwam. Ster van de week was echter de Zweedse kroonprinses Victoria. (17/11 03u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Curlingmannen openen EK met winst op EngelandDe Nederlandse curlingmannen hebben bij het Europees kampioenschap in Helsingborg hun eerste overwinning behaald. Het team van skip Jaap van Dorp won zaterdagavond met 8-5 van Engeland. Eerder op zaterdag ging Nederland in het openingsduel met 9-4 onderuit tegen Zwitserland. Nederland staat nu gedeeld derde. (17/11 01u15 - De Stentor)
19x Nederland, Duitsland en vicewereldkampioen Kroatië mogen naar EKNederland en Duitsland hebben zich in groep C allebei gekwalificeerd voor het EK. De Duitsers wonnen in eigen huis makkelijk van Wit-Rusland (4-0), voor Nederland was een brilscore bij Noord-Ierland voldoende voor de kwalificatie. Ook vicewereldkampioen Kroatië is zeker van haar EK-ticket. In de groep van de Rode Duivels zorgde San Marino voor een bijzonder moment door voor het eerst in meer dan twee jaar te scoren. (16/11 23u30 - Het Belang van Limburg)
18x Romelu Lukaku bevestigt voor het eerst bestaan van Romeo: “Papa houdt van je mijn zoon”“Romeo. Ton papa t’aime, mon fils.” Die woorden sprak Romelu Lukaku zaterdagavond in de camera nadat hij de 0-4 had gescoord tegen Rusland. Het is voor het eerst dat de spits van de Rode Duivels, die zijn privéleven zeer goed afschermt, over het bestaan van zijn zoontje spreekt. (17/11 13u45 - Het Nieuwsblad)
18x Maggie De Block verdedigt haar werkwijze bij opening asielcentrum BilzenIn De Zevende Dag verdedigde minister voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) haar werkwijze bij de opening van nieuwe asielcentra. Die was onder vuur komen te liggen na de brand in Bilzen. (17/11 12u45 - Het Belang van Limburg)
18x Juryleden getuigen over hun dag des oordeels: “De foto van het vermoorde meisje staat nog steeds op mijn netvlies gebrand”Twaalf mensen worden opgeroepen voor een moordzaak. Er wacht hen de moeilijke taak om te beslissen over de schuld of onschuld van een schooldirectrice die wordt verdacht van twee moorden. Dat is de plot van de tv-reeks De twaalf op Eén. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor het lot van de beschuldigde, ook het leven van de juryleden neemt een nieuwe wending. In realiteit is het nét zo. Wij spraken met twaalf ex-juryleden uit twaalf verschillende zaken. Over hun verpletterende verantwoordelijkheid, -intimiderende advocaten en de gruwelijke beelden die op hun netvlies gebrand staan. (17/11 12u45 - Het Nieuwsblad)
18x Vincent Van Quickenborne: “De N-VA is de grootste partij en moet mee besturen. Het stoort mij dat die partij nu het slachtoffer uithangt”Open VLD’er Vincent Van Quickenborne, de burgemeester van Kortrijk, is kritisch voor de prestaties van regering-Michel. “Het budgettair traject van de regering-Di Rupo was ernstiger dan dat van de regering-Michel”, zegt hij in een interview met De Zondag. Tegelijk pleit hij voor een regering met N-VA en zonder Groen. (17/11 12u45 - Het Nieuwsblad)
18x Hetzelfde liedje sinds 1916: hoe de ?Easter Rising? het lot van Ierland in een heel nieuwe richting duwdeDe Ierse nationalisten van Sinn Fein willen binnen de 5 jaar een referendum over de hereniging van Noord-Ierland (deel van het Verenigd Koninkrijk) en de republiek Ierland. Wanneer zijn die 2 opgesplitst en waarom gebeurde dat? Daarvoor moeten we terug naar de 'Easter Rising' van 24 april 1916. Bij de 100e verjaardag van die Paasopstand deed VRT NWS dit verhaal uit de doeken. Hieronder kunt u het opnieuw lezen. (17/11 12u00 - VRT NWS)
18x Fans lopen warm voor Frozen 2: “Mijn droom? Een job als prinses in Disneyland”De hype rond de prinsessenfilm Frozen breekt weer helemaal los met de première van het langverwachte vervolg. Limburgse meisjes van twee tot dertig jaar tellen in hun eigen Frozen-kasteel af naar woensdag. (17/11 11u30 - Het Belang van Limburg)
18x Acteur Johan Heldenbergh: 'Ik vrees dat ik vrij zelfdestructief ben'Johan Heldenbergh is acteur en regisseur. Hij speelt mee in de fictiereeks De twaalf op Eén. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 39 minuten en 55 seconden nodig. (17/11 11u15 - Knack)
18x 17 supporters Rode Duivels botsen op een ‘njet’ van de Russische douaneZeventien supporters van de Rode Duivels moesten de klinkende overwinning van de Rode Duivels tegen Rusland in de luchthaven van Sint-Petersburg bekijken. Door administratieve problemen mochten ze het land niet in. (17/11 11u15 - Het Belang van Limburg)
18x Raadgever Trump adviseerde beperkte toegang tot inhoud Oekraïne-gesprekEen raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump heeft na het controversiële telefoontje van Trump met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky geadviseerd om de toegang tot de letterlijke inhoud van het gesprek te beperken. Dat heeft hij gezegd in een getuigenis aan het Congres, die zaterdag werd vrijgegeven. (17/11 10u45 - Knack)
18x Eerste verjaardag 'gilets jaunes' ontaardt in geweldDe eerste verjaardag van het protest van de gelehesjesbeweging is zaterdag in Frankrijk ontsierd door geweld. Vooral aan de Place d'Italie in Parijs was het onrustig. De ordediensten zetten er traangas en het waterkanon in. (17/11 10u45 - Knack)
18x Britse politica in verlegenheid gebracht door Belgisch reclamefilmpjeZe is nog maar een paar dagen lid van de Liberaal-Democraten, maar toch is de Britse Claire Malcomson nu al in opspraak gekomen. Niet omwille van een politiek statement, maar omdat aan het licht gekomen is dat ze de hoofdrol vertolkt in een pikante reclamespot. Een spot van Belgische makelij. (17/11 10u30 - Het Belang van Limburg)
18x Zeldzaam natuurfenomeen: enorme ijsschijf leidt tot betoverende beelden op rivierEen man in de Amerikaanse staat Maine kon donderdag zijn ogen nauwelijks geloven. Tijdens een rit merkte hij op Mattawamkeag River een enorme ijsschijf op die in wijzerzin draaide. Een zeldzaam fenomeen die hij al snel vastlegde op camera. (17/11 10u30 - Het Belang van Limburg)
18x Maakt ‘gelukshormoon’ dopamine ons echt verslaafd aan onze smartphone?Al jaren lees je overal: wie een berichtmelding ontvangt op de telefoon, krijgt prompt een shot genot in het brein, in de vorm van het hormoon... (17/11 10u00 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
18x Van de dood geredde Albanese weesbeertjes aangekomen in NatuurhulpcentrumDe twee kleine bruine beren zijn zondagmorgen veilig aangekomen in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. De jonge dieren maken het goed na een lange reis die donderdag in Roemenië begon. (17/11 10u00 - Het Belang van Limburg)
18x “Nachtelijke vrieskou zorgt voor koude start van de dag”Tijdens de nacht naar zondag heeft het overal in Limburg licht gevroren. De wind viel helemaal weg, waardoor er vooral in landelijke gebieden mist of grondmist kon gevormd worden. Het is daar dan ook extra opletten voor rijmplekken. (17/11 08u30 - Het Belang van Limburg)
18x Van kankerpatiënt tot financierder van baanbrekend vaccinZe overwon zelf borstkanker en is mee verantwoordelijk voor de terugbetaling van borstreconstructies. Nu zamelt Yamina Krossa (45) geld in voor baanbrekend kankeronderzoek. “Het geeft me het gevoel dat mijn miserie niet voor niets is geweest.” (17/11 07u15 - Het Belang van Limburg)
18x Limburgse peren op weg om China te veroverenDe conferencepeer is aan een opmars in China bezig. Dit weekend vertrok een economische missie, geleid door prinses Astrid, om de Chinese interesse in onze Limburgse peren verder aan te zwengelen. (17/11 07u15 - Het Belang van Limburg)
18x Roel en Anne-Lore wonen in een chocoladefabriekHet gebeurt niet zo vaak in Limburg dat industrieel erfgoed omgebouwd wordt tot een woonproject. De Chocoladefabriek in Nerem is een knap voorbeeld van hoe het kan. Roel en Anne-Lore vielen voor de charmes van het voormalig fabriekspand, de nabijheid van natuurgebied De Kevie en het echte gemeenschapsleven in het gebouw. (17/11 07u15 - Het Belang van Limburg)
18x DEA-agenten over ’s werelds beruchtste drugsbaron: ‘Escobar had een ego zo groot als Colombia’Steve Murphy en Javier Peña werden door de Netflix-serie Narcos wereldberoemd als de jagers op Pablo Escobar. In hun autobiografie Manhunters rekenen de oud-DEA-agenten af met de mythische status van de drugsbaron. ‘Hij overschatte zijn populariteit grandioos. De mensen waren doodsbang voor hem.’ (17/11 07u15 - De Morgen)
18x Wetenschappers ontrafelen hét geheim van de pophitWaarom blijven Red Red Wine van UB40 of Ob-La-Di, Ob-La-Da van The Beatles zo’n onverwoestbare klassiekers? Omdat ze de juiste combinatie van (on)zekerheid en verrassing bij de luisteraar opwekken, leert wetenschappelijk onderzoek. (17/11 05u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toiletOpdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (17/11 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
18x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toiletOpdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (17/11 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
18x Cillessen houdt na gelijkspel tegen Noord-Ierland dubbel gevoel overJasper Cillessen houdt een dubbel gevoel over na het gelijkspel tegen Noord-Ierland. Oranje plaatst zich na zes jaar voor het EK, maar toch was de 0-0 in Belfast niet het resultaat waar op gehoopt was. (17/11 02u00 - Nu.nl: Sport)
18x Vader vermoordt eigen gezin in San DiegoEen vader heeft zaterdag in het Amerikaanse San Diego zijn vrouw en drie zonen vermoord. Een vierde zoon is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Het jongste slachtoffer was drie jaar. (17/11 01u45 - BN/DeStem)
18x Spanning troef in Zesdaagse van Gent: Jasper de Buyst en Tosh Van der Sande als leiders naar slotdag, vier duo's in één rondeJasper de Buyst en Tosh Van der Sande trekken als leiders naar slotdag van de 79e Zesdaagse van Gent. Ze namen de leiding over van het duo Ghys/De Ketele. Maar de zege ligt niet voor het grijpen. vier duo's staan in dezelfde ronde. De rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (17/11 01u45 - Gazet van Antwerpen: Sport)
18x Vader vermoordt eigen gezin in San DiegoEen vader heeft zaterdag in het Amerikaanse San Diego zijn vrouw en drie zonen vermoord. Een vierde zoon is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Het jongste slachtoffer was drie jaar. (17/11 01u45 - De Stentor)
18x Asbest aangetroffen in dakleien van asielcentrum BilzenOnderzoek heeft aangetoond dat er in beperkte mate asbest aanwezig was in de dakleien van de Ark van Noe, het toekomstige asielcentrum in Bilzen dat deels in vlammen is opgegaan. (16/11 22u15 - De Standaard)
17x Storm, sneeuw, regen: onweer treft groot deel van ItaliëEen groot deel van Italië heeft af te rekenen met onweer. Er is sprake van stormweer, sneeuwval en aanhoudende regenval. In Venetië is er opnieuw... (17/11 14u15 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
17x Onze huisanalist Gert Verheyen over de klasse van de Rode Duivels: “Thorgan biedt ook verdedigend een meerwaarde”Onze huisanalist Gert Verheyen zag de Rode Duivels een statement maken met de hoofdletter S, zag grote klasse in de manier waarop gescoord werd én heeft bijzondere vermeldingen voor Boyata en Thorgan Hazard. (17/11 12u45 - Het Nieuwsblad)
17x Familie tijdens jacht opgeschrikt door mysterieuze kreten in bosGino Meekis en zijn gezin staan sinds vorige maand voor een raadsel. De man ging samen met zijn vrouw en kleinzoon jagen op korhoen in de Canadese provincie Ontario, toen ze in een bos minutenlang mysterieuze kreten hoorden. “Ik probeerde te achterhalen wat het was, maar het lukte me niet”, reageerde hij. (17/11 12u45 - Het Nieuwsblad)
17x Verkeer aan Gents kruispunt stilgelegd ter nagedachtenis van verkeersslachtoffersIn Gent is om 11 uur het verkeer 310 seconden stilgelegd ter hoogte van het kruispunt van de Sint-Bernadettestraat met de Hogeweg. Een seconde voor... (17/11 12u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Olivia Colman triomfeert opnieuw met majestueus acteerwerk in ‘The Crown’Olivia Colman triomfeert opnieuw in de rol van koningin. Voor haar vertolking van Queen Anne in The Favourite won ze begin dit jaar een Oscar, vanaf 17 november zien we haar als ijzig droeve koningin Elizabeth in successerie The Crown. (17/11 12u15 - De Morgen)
17x Zware pick-up ramt auto tegen verkeersbord: 22-jarige man komt omEen 22-jarige man is zondagochtend vroeg omgekomen bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Nieuwpoort. De jonge Fransman werd met zijn Renault Twingo aangereden door een zware pick-up. Hij vloog tegen een verkeersbord en was op slag dood. De Dodge Ram die de Twingo aanreed, kwam een eindje verder tot stilstand in een wei. (17/11 12u15 - Het Nieuwsblad)
17x Fans lopen warm voor Frozen 2De hype rond de prinsessenfilm Frozen breekt weer helemaal los met de première van het langverwachte vervolg. Limburgse meisjes van twee tot dertig jaar tellen in hun eigen Frozen-kasteel af naar woensdag. (17/11 11u15 - Het Belang van Limburg)
17x GETEST. Welke supermarkt heeft de beste pickles-chips?Hoofdbarman Stef Michiels van Bar Burbure in Antwerpen proeft voor ons negen chips met picklessmaak. Hij gaat op zoek naar lekker krokante chips waarin je duidelijk het pittige karakter van echte pickles kan proeven. (17/11 11u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Alexander Zverev ondergaat na het seizoen oogoperatieAlexander Zverev (ATP 7) zal na zijn tournee door Zuid-Amerika een oogoperatie ondergaan. Dat heeft de Duitser zaterdag bevestigd, na zijn exit op de ATP Finals in Londen. (17/11 11u15 - Gazet van Antwerpen)
17x De tragedie van de kroon is de triomf van de majestueuze Olivia ColmanOlivia Colman triomfeert opnieuw in de rol van koningin. Voor haar vertolking van Queen Anne in The Favourite won ze begin dit jaar een Oscar, vanaf 17 november zien we haar als ijzig droeve koningin Elizabeth in successerie The Crown. (17/11 11u15 - De Morgen)
17x ‘Ja, ik veracht homo’s. Ja, ik ben racistisch’: de 10 verhalen van de week die we u aanbevelenDe 10 verhalen die u deze week niet mocht missen, speciaal voor u geselecteerd door onze hoofdredactie. (17/11 11u15 - De Morgen)
17x Vincent Van Quickenborne: 'N-VA is de grootste partij en moet dus mee besturen. Ik vind dat evident'Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) hoopt nog altijd op een paars-gele coalitie op federaal niveau, en wil met zijn partij opschuiven naar rechts. Dat zegt hij in een gesprek met De Zondag. (17/11 11u00 - Knack)
17x Week van de Afvalophaler: uitkijken voor stroom diarreeMessen, stukken glas tot uitwerpselen toe... elke afvalophaler van Bionerga heeft zich al wel verwond of is besmeurd geraakt door de bordeaux vuilzakken. “Meisjes halen nogal eens hun neus op als ze de vrachtwagen passeren. Maar dat is wel jullie huisvuil hè.” (17/11 11u00 - Het Belang van Limburg)
17x Nieuw protest in Iran nu ook ayatollah extra accijnzen steuntDe hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, steunt de beslissing van de regering om de benzineprijzen in het Aziatische land te verhogen. Die zorgt al sinds vrijdag voor hevige protesten. (17/11 10u45 - Knack)
17x Exportbarometer: waar liggen Belgische bedrijfsleiders van wakker?De Belgische bedrijven maken zich opvallend weinig zorgen over de handelsspanningen, de brexit of de aanslepende regeringsvorming. Ze vragen wel dat de overheden hen ondersteunen in hun inspanningen om de klimaatverandering aan te pakken. (17/11 10u45 - Knack)
17x Waarom hogere brandstofprijzen nu ook in olierijk Iran tot protesten leidenLees meer > (17/11 10u45 - VRT NWS)
17x Kader Abdolah over dementie: ‘Je geheugen verliezen is pijnlijk, maar ook heerlijk’De dementie van zijn moeder wekte bij Kader Abdolah (64) een groot verlangen op om zijn eigen geheugen kwijt te raken. ‘Ik moest losraken van de oorlog. Los van de ayatollahs. Los van de moordenaars van mijn broer. Los van de emigratie.’ In zijn nieuwe roman Farao van de Vliet stopte hij die ambivalentie in de figuur van een Nederlandse egyptoloog met alzheimer. (17/11 10u30 - De Morgen)
17x Whisky & spiritsfestivalVandaag, zondag 17 november, van 11 tot 18 uur organiseert de Breese Whisky Club haar derde whisky & spiritsfestival in het stadhuis. (17/11 10u00 - Het Belang van Limburg)
17x Lokeren-fans eisen ontslag van coach Glen De Boeck: “Ik voel mij totaal niet aangesproken”Door de 0-1-zege van Lommel wankelt de positie van Lokeren-coach Glen De Boeck nog wat meer. Fans eisen zijn ontslag. (17/11 09u45 - Het Belang van Limburg)
17x Vanaf maandag treden proefopstellingen in Kuringen in werkingVanaf maandag zijn alle proefopstellingen in Kuringen-centrum van kracht. Die blijven zeker staan tot eind januari en moeten vooral de schoolomgevingen en de passage in het centrum veiliger maken. (17/11 08u15 - Het Belang van Limburg)
17x Vlaams minister Crevits investeert 100.000 euro in biologische landbouwVlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) trekt extra geld uit voor de biologische landbouw. Ze pompt ruim 100.000 euro in de zogenaamde bionetwerken, zo schrijft De Zondag. (17/11 07u30 - Het Belang van Limburg)
17x Stekkeren op 2 wielen in 2020Een weekje na de beurs van Milaan, was er eigenlijk ook elektrisch motornieuws? Elektrische motorfietsen.. Het blijft vooralsnog een niche terwijl bij de vierwielers van elektrisch niet meer wordt opgekeken. Toch wil ik jullie meenemen door een hoop elektrisch tweewielernieuws dat we na de EICMA in Milaan hebben verzameld. De modellen verschillen van vooruitstrevend met […] (17/11 07u15 - Autoblog.nl)
17x Cadeautip van Gwyneth Paltrow: een BDSM-setGoop, de succesvolle wellness-website van actrice en ondernemer Gwyneth Paltrow, geeft dit jaar pikant cadeauadvies. In een lijstje voor ‘bizarre... (17/11 04u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
17x Dertig boetes uitgedeeld aan deelnemers Rotterdamse trouwstoetDe politie van Rotterdam heeft zaterdag voor meer dan 3.000 euro aan boetes uitgedeeld aan dertig deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam vanwege hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag, meldt de politie op Facebook. (17/11 02u45 - Nu.nl)
17x Prins Andrew ontkent seks met tiener: 'Ik kan niet zweten'De Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener, mede 'omdat ik door een medische aandoening niet kan zweten'. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth en broer van prins Charles in een uur durend televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein dat door de BBC zaterdagavond werd uitgezonden. (17/11 02u00 - Nu.nl)
17x Vader vermoordt eigen gezin in San DiegoEen vader heeft zaterdag in het Amerikaanse San Diego zijn vrouw en drie zonen vermoord. Een vierde zoon is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Het jongste slachtoffer was drie jaar. (17/11 01u45 - Gelderlander)
17x Vader vermoordt gezin in San DiegoBij een schietpartij in San Diego zijn vijf mensen uit één gezin om het leven gekomen. Onder hen drie kinderen. (17/11 01u16 - De Telegraaf)
17x Vijf gezinsleden dood aangetroffen in woning in San DiegoIn de Californische stad San Diego zijn vijf leden van een gezin door schoten om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen tussen drie en negen jaar, aldus de krant San Diego Tribune. (17/11 01u16 - Gelderlander)
17x Curlingmannen openen EK met winst op EngelandDe Nederlandse curlingmannen hebben bij het Europees kampioenschap in Helsingborg hun eerste overwinning behaald. Het team van skip Jaap van Dorp won zaterdagavond met 8-5 van Engeland. Eerder op zaterdag ging Nederland in het openingsduel met 9-4 onderuit tegen Zwitserland. Nederland staat nu gedeeld derde. (17/11 01u15 - AD: Sport)
17x Zwart gat katapulteert eenzame ster uit MelkwegTwee sterren die om elkaar draaiden, werden miljoenen jaren geleden geleden van elkaar gescheiden door het zwarte gat in het centrum van de Melkweg, waarna dit gat een van deze sterren ons sterrenstelsel uit katapulteerde. Astronomen uit Australië, Chili, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben dit beschreven in het wetenschappelijk tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. (17/11 00u45 - Nu.nl Wetenschap)
17x Veelbesproken Berghuis hoopt Koeman overtuigd te hebbenDe vleugelspits was allerminst omstreden, kreeg het vertrouwen van Koeman en hoopt dat hij dat tegen Noord-Ierland heeft terugbetaald. (17/11 00u15 - Voetbal International)
17x Van Bommel wil KNVB beker maar wat graag winnen met PSVMark van Bommel heeft hoge doelstellingen dit seizoen bij PSV, waar hij niet alleen voor de landstitel gaat. (17/11 00u00 - V-bal)
17x Fenerbahçe ontslaat Cocu na nieuwe nederlaagPhillip Cocu is ontslagen als trainer van het Turkse Fenerbahçe na een nieuwe verliespartij zondagmiddag tegen Ankaragücü. De trainer hield het niet al te lang uit in Turkije. (17/11 00u00 - V-bal)
17x Oostenrijk gaat begin december in de trommel bij de EK-lotingLees meer > (17/11 00u00 - Sporza)
17x Johnson krijgt onverwachte tegenstander bij verkiezingenOp 12 december trekken de Britten naar de stembus. Voor het kiesdistrict Gillingham en Rainham in Engeland zetelt er jaren een lid van de Conservatieve partij in het Lagerhuis. Die krijgt nu een erg bijzondere tegenstander, dat ziet u in de video hierboven. (16/11 15u15 - De Standaard)
16x Auto rijdt rood licht omver op Hasseltse Grote RingOp de Prins-Bisschopsingel in Hasselt is zondagmiddag een ongeval gebeurd. Een auto kwam om een nog onbekende reden tegen een rood licht terecht. (17/11 14u00 - Het Belang van Limburg)
16x Politie betrapt kleine stadsauto met 9 passagiersDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft zaterdagnacht een kleine stadsauto gevonden waarin maar liefst negen passagiers zaten. Zeven van hen waren minderjarig. (17/11 14u00 - Het Belang van Limburg)
16x Regisseur en producent Matroesjka’s: “Laat ons tegenvoorstel doen aan Jambon”“We hebben de uitnodiging van de minister-president gekregen om met een tegenvoorstel te komen, laat ons dat dan doen.” Dat zei producent en... (17/11 13u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Maggie De Block over brandstichting in Bilzen: 'Als we hieraan toegeven, is het capituleren'Het opvangcentrum voor asielzoekers in Bilzen, waar vorige week brand is gesticht, zal op termijn gewoon opengaan. 'Als we hieraan toegeven, is dat capituleren', zei minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) zondag in 'De Zevende Dag' (Eén). Door de brand zal het wel nog een tijdje duren voor het centrum effectief kan opengaan. (17/11 13u30 - Knack)
16x Xandee vindt opnieuw liefde na moeilijke jarenZangeres Xandee, Sandy Boets voor de vrienden, heeft een nieuwe vriend. Dat laat ze weten via Facebook. Goed nieuws na de waarschijnlijk moeilijkste jaren uit haar leven. (17/11 13u30 - Het Belang van Limburg)
16x Francken pleit voor strengere regels in debacle rond ‘nieuwe asielcrisis’, irritatie troef bij De Block: “Hij tovert met cijfers”Theo Francken, gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie (N-VA), toont zich bijzonder kritisch voor het huidige asielbeleid in ons land. Een... (17/11 13u16 - Het Laatste Nieuws)
16x De Wever over Antwerpse jongeren die winkels wilden plunderen: ‘Ouders dragen ook verantwoordelijkheid’Antwerps Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft gereageerd op de jonge amokmakers die vrijdag en zaterdag het winkelcentrum van zijn stad wilden terroriseren. Vrijdag werden zeventien jongeren preventief gearresteerd, zaterdag was er extra waakzaamheid bij de politie, maar bleef het rustig. “De jongeren die opgepakt werden, zullen nauwgezet opgevolgd worden.” (17/11 13u00 - De Morgen)
16x ANALYSE. Cirque Diabolique, gaat dat zien!Zaterdagnacht werd er op de hagelwitte persbus, die van de Zenit Arena richting Hotel Indigo in hartje Sint-Petersburg bolde, druk gediscussieerd over de tegenstanders van de Rode Duivels op het EK: “Rusland zeker. Denemarken. Finland of Slovakije. Maar spelen de prestaties van Nederland en Duitsland ook nog een rol? En hoe zit dat nu precies met Oekraïne?” (17/11 12u45 - Het Belang van Limburg)
16x Plas tegen politiewagen eindigt in de cel. “Dit zijn dure grapjes”Een avondje stappen is voor een Nederlandse man geëindigd in de cel. Hij besloot een plas te maken tegen de voorkant van een politiewagen. Jammer voor hem konden agenten alles volgen via de bewakingscamera’s en werd de wildplasser in de boeien geslagen. (17/11 12u45 - Het Nieuwsblad)
16x Flink pak sneeuw op komst op ArdennentoppenHet gaat vannacht sneeuwen in de Ardennen. Boven 500 meter wordt een laag sneeuw van 10 centimeter of meer verwacht. (17/11 11u00 - De Morgen)
16x Opvallende stijging van het aantal vrouwen en jongeren in de daklozenopvangHet aantal dakloze vrouwen in Vlaanderen is de voorbije jaren sterk gestegen. Dat schrijft de krant De Zondag op basis van de Centra Algemeen Welzijnswerk. Die organiseren onder meer de winteropvang voor daklozen. In de provincie Oost-Vlaanderen is het aandeel van de vrouwen de afgelopen jaren verdubbeld, zegt CAW-directeur Alain Slock. (17/11 10u45 - VRT NWS)
16x Ondanks hevig protest steunt Khamenei beslissing om benzineprijzen in Iran te verhogenOndanks hevige protesten van de bevolking steunt de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, de beslissing van de regering om de benzineprijzen land te verhogen. Bij protesten in de stazd Yazd, in het centrum van het land, werden 40 personen opgepakt, melden de Iraanse persagentschappen zondag. (17/11 10u30 - Het Belang van Limburg)
16x Venetië zet zich schrap voor de volgende golfNa de hevige overstromingen van afgelopen week, staat Venetië vandaag opnieuw een uitzonderlijk hoog waterpeil te wachten. (17/11 10u15 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
16x Spanning troef in Zesdaagse van Gent: vier duo’s in één ronde, Ghys en De Ketele op één puntje van leidersJasper de Buyst en Tosh Van der Sande trekken als leiders naar de slotdag van de 79e Zesdaagse van Gent. Ze namen de leiding over van het duo Ghys/De Ketele. Maar de zege ligt niet voor het grijpen. vier duo’s staan in dezelfde ronde. De rest van het deelnemersveld is uitgeteld voor de eindwinst. (17/11 09u45 - Het Belang van Limburg)
16x Nog één speeldag te gaan in EK-voorronde: wat staat er nog allemaal op het spel?Van zondag 17 november tot dinsdag 19 november worden de laatste wedstrijden van de EK-voorronde gespeeld. Dat betekent dat verschillende landen al zeker zijn van hun plaats in het eindtoernooi, terwijl een aantal andere naties nog steeds strijden voor een rechtstreeks ticket. En hoe zit het met de play-offs voor de laatste vier EK-tickets? Een overzicht. (17/11 09u30 - Het Belang van Limburg)
16x “Droog tot na zonsondergang, maandag kan er overvloedig regen vallen”Vanochtend vriest het overal in Limburg, met mooie witte landschappen tot gevolg. Ook de rest van de dag blijft het nog steeds fris voor de tijd van het jaar, met maxima rond 6 a 7 graden Celsius. (17/11 09u30 - Het Belang van Limburg)
16x Deze Chinese hunk is een rechtszaak in wordingYou f*cked with the wrong marine autoconcern. Voor ons avontuur van vandaag, nemen we een kijkje in een land waar interpretatie van zaken soms ietwat anders ligt. Waar een gemiddelde stad even groot is als heel Nederland en waar ondanks een veel lagere bevolkingsdichtheid dan Nederland toch meer dan een miljard mensen wonen. China, het […] (17/11 09u15 - Autoblog.nl)
16x ‘Idioot’ wifi-idee leidt aandacht af van BrexitLabour probeert zich in de Britse verkiezingscampagne te vechten met een apart voorstel: alle Britten moeten tegen 2030 gratis snel internet hebben. (17/11 08u30 - Het Belang van Limburg)
16x Adviseur Trump wilde inhoud telefoontje met president Oekraïne afschermenEen raadgever van de Amerikaanse president Donald Trump heeft na het controversiële telefoontje van Trump met de Oekraïense president Volodimir Zelenski geadviseerd om de toegang tot de letterlijke inhoud van het gesprek te beperken. Dat heeft hij gezegd in een getuigenis aan het Congres, die zaterdag werd vrijgegeven. (17/11 07u30 - Het Belang van Limburg)
16x Bestellen bij de Sint: de slimste snufjes voor uw kindSinterklaas staat weer bijna voor de deur en er wordt dus weer hard uitgekeken naar welke leuke dingen de goedheilig man uit zijn pakjesboot zal toveren. Misschien zit er ook wel wat digitaal speelgoed tussen, want ook bij de kleinsten kan een aangepast gadget voor een grote glimlach zorgen. Wij grabbelden voor u al wat mooie multimediaspullen bij elkaar. (17/11 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toiletOpdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (17/11 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Prins Andrew ontkent seks met tiener: 'Ik kan niet zweten'De Britse prins Andrew ontkent dat hij twintig jaar geleden seks heeft gehad met een tiener, mede 'omdat ik door een medische aandoening niet kan zweten'. Dat zei de tweede zoon van koningin Elizabeth en broer van prins Charles in een uur durend televisie-interview over zijn banden met Jeffrey Epstein dat door de BBC zaterdagavond werd uitgezonden. (17/11 02u00 - Nu.nl: Achterklap)
16x Vijf gezinsleden dood aangetroffen in woning in San DiegoIn de Californische stad San Diego zijn vijf leden van een gezin door schoten om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen tussen drie en negen jaar, aldus de krant San Diego Tribune. (17/11 01u16 - BN/DeStem)
16x Vijf gezinsleden dood aangetroffen in woning in San DiegoIn de Californische stad San Diego zijn vijf leden van een gezin door schoten om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen tussen drie en negen jaar, aldus de krant San Diego Tribune. (17/11 01u15 - De Stentor)
16x Vijf gezinsleden dood aangetroffen in woning in San DiegoIn de Californische stad San Diego zijn vijf leden van een gezin door schoten om het leven gekomen. Onder de slachtoffers zijn drie kinderen tussen drie en negen jaar, aldus de krant San Diego Tribune. (17/11 01u15 - AD.nl)
16x Curlingmannen openen EK met winst op EngelandDe Nederlandse curlingmannen hebben bij het Europees kampioenschap in Helsingborg hun eerste overwinning behaald. Het team van skip Jaap van Dorp won zaterdagavond met 8-5 van Engeland. Eerder op zaterdag ging Nederland in het openingsduel met 9-4 onderuit tegen Zwitserland. Nederland staat nu gedeeld derde. (17/11 01u15 - AD.nl)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

46x Sinn Fein: binnen 5 jaar referendum over herenigd Ierland17/11 02u00 - Het Laatste Nieuws: Er moet binnen de komende vijf jaar een referendum worden gehouden over de eenheid van Ierland. Dat heeft de leidster van de Ierse...
43x Dertiende editie van 'Dag van de Ambachten'17/11 05u45 - Het Laatste Nieuws: Over heel het land zetten vandaag/zondag ambachtsmannen en -vrouwen gratis de deuren van hun atelier open. Op 472 adressen - waarvan 232 in...
41x Nederlandse drugsbaron dood gevonden in Braziliaanse cel17/11 01u45 - Het Laatste Nieuws: De Nederlandse drugsverdachte Dennis V. is in Brazilië dood gevonden in zijn cel. Volgens lokale media heeft hij zelfmoord gepleegd.
40x Agressieve hersentumor misbruikt onze biologische klok om te kunnen groeien17/11 05u30 - Knack: Een glioblastoom in de hersenen maakt misbruik van de biologische klok in ons lichaam om sterk te kunnen groeien.
40x Bekijk: het verhaal van de Berlijnse Muur, van bouw tot sloop17/11 00u00 - VRT NWS: Vandaag is het 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur gevallen is. Op 9 november 1989 gingen onverwachts de grensposten tussen Oost- en West-Berlijn open, onder druk van de Oost-Duitse bevolking. Daarmee kwam ook een einde aan de hermetisch gesloten grens tussen twee systemen, dwars door een stad, dwars door een land en dwars door een continent. Waarom is die Muur gebouwd? En hoe verliep de avond van 9 november 1989? Bekijk hierboven -of onder de uitlegvideo.
39x Kevin Huypens (30) zat onschuldig in cel voor moord op zijn vader, nu krijgt echte dader proces: “Ik doe niet meer mee aan die poppenkast”17/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Kevin Huypens was net 18 jaar geworden, toen zijn vader Steve op 30 november 2007 in ware maffiastijl werd geliquideerd in zijn autohandel in Schilde. Politie en gerecht staken hem acht maanden in de cel als dader, tot bleek dat de Duitser Fred Wittig de killer van dienst was. Het assisenproces tegen Wittig gaat in februari van start, maar Kevin Huypens is niet van plan om het proces bij te wonen. “Echte antwoorden zal ik toch niet krijgen.”
37x Duizenden technofans op dancefestival van Charlotte de Witte in Sportpaleis17/11 00u30 - VRT NWS: Duizenden technofans zijn naar het Sportpaleis in Antwerpen gereisd om onder anderen de Belgische top-dj Charlotte de Witte aan het werk te zien. De 27-jarige dj heeft een probramma op BBC-radio en reist de wereld rond met haar muziek.
36x Gluren bij BV’s: Natalia deelt emotionele boodschap, Eva Daeleman foto van op het toilet17/11 03u15 - Het Belang van Limburg: Opdringerige fans in de Belgische showbizz, lesjes om van te leren en emotionele berichtjes: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
36x Joyce De Troch openhartig over botox en ongewenste intimiteiten: “Mijn dochters krijgen boksles om opdringerige mannen een toek op hun bakkes te geven”17/11 03u15 - Het Nieuwsblad: Wie daar op het podium staat: Joyce De Troch (45), zowaar. Ooit tv-gezicht, zangeres bij Opium en fotomodel. En bovenal babe uit ­P-Magazine en Playboy. Achttien jaar geleden stapte ze uit de media. Nu is de blon­dine terug van nooit echt weg­geweest, als actrice in het theaterstuk ’t Groot lot. “Ik behoor tot de generatie van Véronique De Kock en Phaedra Hoste. Wat er ook met ons gebeurt, positief of negatief, ze zullen over ons blijven spreken en schrijven.” Daarom dit interview. Over kinderen op de catwalk, botox en ongewenste intimiteiten.
34x Rode Duivels groepswinnaar na klinkende zege in Rusland17/11 02u15 - Knack: De Rode Duivels hebben zaterdagavond in het Krestovskistadion van Sint-Petersburg op de negende en tevens voorlaatste speeldag in groep I van de EK-kwalificaties een klinkende 1-4 zege geboekt tegen Rusland, de nummer twee in de groep.

Statistieken

Artikels:
28587
Gelezen:
18666
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven