dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 
12x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdealJeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te... (11/12 00u00 - Het Laatste Nieuws)
10x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes zijn verdeeldDe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'. (11/12 00u15 - Knack)
10x Michel: "Ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel samenwerken om immobilisme te voorkomen"De regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen. (10/12 23u45 - Het Belang van Limburg)
9x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda: feest afgelast door burgemeesterBREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast. (11/12 00u00 - BN/DeStem)
9x Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raadBen jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti (11/12 00u00 - Het Parool)
9x Verkozenen sp.a Antwerpen dreigen op te stappen Lees meer > (10/12 23u46 - De Tijd)
8x Alex Agnew: "Ik zie veel bands die niet weten wanneer ze moeten stoppen"Lees meer > (11/12 00u15 - VRT NWS)
8x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - Gelderlander)
8x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - BN/DeStem)
8x Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in LagerhuisParlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming. (11/12 00u00 - Nu.nl)


8x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - De Stentor)
8x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaimFrank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft. (11/12 00u00 - AD.nl)
8x Persona Q2: New Cinema Labyrinth onthuld[url=https://www.gamersnet.nl/games/persona_q2/]Persona Q2[/url] is eindelijk offici�el uit de doeken gedaan en blijkt bekend te gaan staan als Persona Q2: New Cinema Labyrinth. De eerste beelden van de dungeon crawler werden getoond door middel van onderstaande [url=https://www.gamersnet.nl/nieuws/... (11/12 00u00 - GamersNET.nl)
7x Rector Universiteit Antwerpen wil regels rond studentendopen aanpassen: "Charter gaat niet ver genoeg"Lees meer > (11/12 00u15 - VRT NWS)
7x Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag BerizzoAthletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano. (10/12 23u45 - BN/DeStem)
7x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in BredaBREDA - Twee mensen zijn maandagavond onwel geworden bij gedrang in een drukke rij van een feest in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. (10/12 23u45 - BN/DeStem)
7x Honkballer Loek van Mil buiten bewustzijn in natuur gevondenDe Australische politie onderzoekt omstandigheden rond de ziekenhuisopname van honkballer Loek van Mil. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits ligt in kritieke toestand in het hospitaal van Canberra. Hij is inmiddels bij bewustzijn. (10/12 23u45 - AD: Sport)
7x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan VlaanderenHeb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken. (10/12 23u15 - Het Belang van Limburg)
7x Deel Antwerpse SP.A verzet zich tegen N-VAAls de Antwerpse SP.A in een coalitie stapt met de N-VA zónder stevige toezeggingen, dreigen enkele socialisten als onafhankelijke te gaan zetelen. (10/12 22u00 - De Standaard)
6x MRI verbetert opsporing van prostaatkankerDoor de inzet van de MRI hoeft een groot deel van de mannen geen weefselprik (ook wel prostaatprik). Dit blijkt uit onderzoeksresultaten van de 4M-studie, die zijn verschenen in het medische tijdschrift European Urology. (11/12 00u00 - GezondheidsNet)
6x Hyundai op z’n Amerikaans: pick-up én grote SUVHyundai boerde lang goed in de VS. Tot vorig jaar. De benzineprijzen daalden en haar efficiënte modellen werden opeens minder aantrekkelijk voor de Amerikaan. Nu slaan de Zuid-Koreanen terug met twee typisch Amerikaanse modellen.De afgelopen jaren groeide Hyundai als kool in de Verenigde Staten. De benzineprijs was voor Amerikaanse begrippen ongekend hoog en veel autobezitters ruilden hun brandstofslurpende SUV’s en pick-up trucks in voor een relatief zuinig Zuid-Koreaans model. Vijf jaar op rij scoorde Hyundai goed in de VS, maar vorig jaar keerde het tij; de benzineprijs daalde en de Amerikaan haastte zich weer naar z’n vertrouwde mastodont. Hyundai Palisade Hyundai Santa Cruz Concept Nu lijkt Hyundai een tegenoffensief te zijn begonnen door de aanstaande introductie van twee typisch Amerikaanse modellen. Het eerste model is een heuse pick-up truck op basis van de Hyundai Santa Cruz Concept uit 2015. Concerngenoot Kia gaat in het vaarwater mee en komt ook binnenkort met een pick-up truck die dezelfde technische basis heeft. Hyundai Santa Cruz Concept Palisade  Vervolgens introduceert Hyundai een uit de kluiten gewassen SUV in de VS. Deze Palisade is een luxe achtzitter voorzien van een 3,8-liter V6 met meer dan 290 pk aan vermogen. In de standaardvoering is de Palisade ... Het bericht Hyundai op z’n Amerikaans: pick-up én grote SUV verscheen eerst op Carros. (11/12 00u00 - Carros)
6x Force India toch niet verder als Racing PointForce India start in 2019 niet als Racing Point. De renstal geeft aan dat de nieuwe benaming slechts tijdelijk is. (11/12 00u00 - Autosport)
6x Verstappen niet in de prijzenHet is Max Verstappen niet gelukt om een prestigieuze Auosport Award in de wacht te slepen. Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton kaapte er een voor de ogen van de Nederlander weg. (11/12 00u00 - Autosport)
6x Canadese coureur Latifi reserve bij WilliamsDe Canadese autocoureur Nicholas Latifi is in 2019 test- en reserverijder bij het Formule 1-team Williams. (11/12 00u00 - Autovisie)
6x Verstappen niet in de prijzenHet is Max Verstappen niet gelukt om een prestigieuze Auosport Award in de wacht te slepen. Wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton kaapte er een voor de ogen van de Nederlander weg. (11/12 00u00 - Autovisie)
6x Autoverkoop november: WLTP-kater blijft durenAfgelopen maand werden in ons land 33.819 nieuwe auto’s ingeschreven. Dat aantal ligt 14,7% lager dan tijdens dezelfde maand in 2017. De oorzaak? De aanhoudende chaos na de invoering van de WLTP-homologatienorm. Die duwt de markt al sinds september, toen de norm van kracht werd, gevoelig lager. In oktober was de verkoop ook 15% ingekrompen en in september viel de markt zelfs met 33%...Lees meer (11/12 00u00 - Auto55)
6x Elektrisch vervoer jaagt banengroei aanTussen 2008 en 2016 is de werkgelegenheid in de sector vertienvoudigd tot 3700 voltijdse banen. (11/12 00u00 - fd.nl)
6x Pochettino gaat in op Kane-geruchten: ?Coutinho werd ook weggehaald?Lees meer > (10/12 23u46 - VoetbalZone)
6x Bilbao wint eerste duel sinds ontslag BerizzoAthletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. (10/12 23u45 - Telegraaf: Sport)
6x Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag BerizzoAthletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano. (10/12 23u45 - AD.nl)
6x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor café in BredaBREDA - Twee mensen zijn maandagavond onwel geworden bij gedrang in een drukke rij van een feest in een café aan de Reigerstraat in Breda. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. (10/12 23u15 - BN/DeStem)
6x Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penaltyDe voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2. (10/12 23u15 - BN/DeStem)
6x Macron trekt de beurs voor de gele hesjesEmmanuel Macron heeft maandagavond Fransen met lage inkomens meer koopkracht beloofd. Of dat de gele hesjes van de straat houdt, valt nog te bezien. (10/12 23u15 - Trouw)
6x Herlees de liveblog - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld"De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen. Zo vragen verschillende oppositiepartijen om een vertrouwensstemming in het parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever hield in 'Terzake' de deur open voor samenwerking met de regering, maar waarschuwde tegelijk voor een 'zachte staatsgreep'. Herlees hier het relaas van de dag. (10/12 23u15 - VRT NWS: Politiek)
6x VUB-rector schrijft open brief aan Aung San Suu Kyi: "U was ooit een baken van hoop voor democratie"Lees meer > (10/12 23u15 - VRT NWS)
6x Herlees de liveblog - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld"De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen. Zo vragen verschillende oppositiepartijen om een vertrouwensstemming in het parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever hield in 'Terzake' de deur open voor samenwerking met de regering, maar waarschuwde tegelijk voor een 'zachte staatsgreep'. Herlees hier het relaas van de dag. (10/12 23u15 - VRT NWS)
5x Porsche Macan (2019): rijtest en videoEen prima excuus om een weg van mijn bucketlist te strepen: Porsche had me namelijk uitgenodigd om de nieuwe Macan te rijden op Mallorca. Daar ben ik al een aantal keer geweest om introducties van nieuwe auto’s mee te maken, maar het is me nog nooit gelukt om de weg naar Cap de Formentor te […] (11/12 00u15 - Autoblog.nl)
5x Volop kansen in IndexMet nog drie weken te gaan in 2018 zijn de kaarten wat betreft de topposities in de Telesport Index geschud, maar er kan natuurlijk nog wel een aantal plakken bijkomen. (11/12 00u15 - Telegraaf: Sport)
5x VIDEO: "Als Oulare zijn niveau kan behouden, is dat een enorme troef"De prestaties van twee Standard-spelers verdienden een woordje uitleg, vonden de analisten van Extra Time. Obbi Oulare en Zinho Vanheusden speelden sterk tegen STVV. (11/12 00u15 - Sporza)
5x LIVE (21u). Kan Tottenham winnen op bezoek bij FC Barcelona? Spurs stijden met Inter om plaats in volgende ronde• Laatste speeldag • Tottenham in strijd met Inter op tweede plaats • Barça al zeker van groepswinst • Camp Nou, aftrap 21u (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x LIVE (21u). Kan Monaco Champions League toch met opgeheven hoofd verlaten? Of beslist Dortmund daar anders over?• Aftrap: 21u • Stade Louis II • Ref: Craig Pawson (Eng) • Laatste speeldag (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x LIVE (21u). Hoe komt Club Brugge voor de dag in galamatch tegen Atlético Madrid?Club Brugge sluit vanavond (21u) de groepsfase van de Champions League af met een thuisduel tegen Atlético Madrid. De Bruggelingen, al zeker van... (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x LIVE (21u). Houdt Inter de punten thuis tegen PSV?• Laatste speeldag • Inter nog niet zeker van volgende ronde • PSV al zeker uitgeschakeld • Giuseppe Meazza-stadion (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x LIVE (18u55). Kan Lokomotiv Moskou iets rapen op het veld van Schalke?• Aftrap 18u55 • Zesde speeldag Champions League groep D • Veltins Arena • Schalke al zeker van tweede plek, Lokomotiv doet nog mee voor derde plaats (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x LIVE (21u). Laten ook Meunier en PSG zich verrassen in heksenketel van Rode Ster?• Aftrap 21u • Rode Sterstadion • Zesde speeldag Champions League groep C • PSG is bij winst altijd zeker van plek in knock-outfase (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x LIVE (18u55). Verzekert Galatasaray zich tegen groepswinnaar Porto van plek in Europa League?• Aftrap 18u55 • Zesde speeldag Champions League groep D • Türk Telekom Stadium • Galatasary strijdt nog volop om plek drie, Porto al zeker van... (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
5x Tijdens uw studententijd een paar jaar in de horeca gewerkt? Let op: uw kleine pensioen gaat verhuizenVolgend jaar begint een grote schoonmaakactie in de pensioensector. Kleine pensioenen die elders zijn opgebouwd, verhuizen naar het fonds waaraan u op dit moment deelneemt. Handig? (11/12 00u00 - Volkskrant Economie)
5x Canadese coureur Latifi reserve bij WilliamsDe Canadese autocoureur Nicholas Latifi is in 2019 test- en reserverijder bij het Formule 1-team Williams. (11/12 00u00 - Autosport)
5x Catsburg in WTCR met kampioensauto HyundaiNick Catsburg gaat volgend seizoen uitkomen in de FIA World Touring Car Cup en maakt deel uit van de succesvolle Hyundai-brigade. (11/12 00u00 - Autosport)
5x Bottas kritisch op zichzelfValtteri Bottas zag zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen Formule 1 worden. Zelf had de Fin een veel minder jaar bij Mercedes, en dat weet hij zelf ook. „Dit is het slechtste seizoen tot nu toe.” (11/12 00u00 - Autosport)
5x Force India toch niet verder als Racing PointForce India start in 2019 niet als Racing Point. De renstal geeft aan dat de nieuwe benaming slechts tijdelijk is. (11/12 00u00 - Autovisie)
5x Resident Evil 2-zombies in PUBG Mobile (video)In PUBG Mobile kun je binnenkort mogelijk tegen zombies vechten, en dan wel zombies uit Resident Evil 2. De ontwikkelaar van de populaire game werkt daarvoor samen met Capcom, dat Resident Evil 2 uitb... (11/12 00u00 - GadgetZone)
5x Google: Beschermen jonge kijkers prioriteit YouTubeGoogle zegt vandaag de dag al veel te doen om ervoor te zorgen dat jonge kijkers niet per ongeluk aanstootgevende YouTube-video's onder ogen krijgen. Dit nadat CDA-kamerlid Harry van der Molen eerder pleitte voor het introduceren van de Kijkwijzer op het online videoplatform. (11/12 00u00 - Computeridee.nl)
5x Dit zijn de winnaars van de Tech Awards 2018De Tech Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Computer!Totaal, PCM, Zoom.nl, Computer Idee, BesteProduct.nl, MacWorld.nl, Power Unlimited, Insidegamer.nl en Gamer.nl. Van de duizenden nieuwe producten die afgelopen jaar zijn geïntroduceerd en getest zijn er 139 bekroond met een Tech Award. (11/12 00u00 - Computeridee.nl)
5x Test: Renault Kadjar 1.3 TCe 140Er zijn facelifts die zich beperken tot enkele esthetische details. Zaken waar designers niet af kunnen blijven zoals velgen, bumpers en koplampen. Renault ging een beetje verder. Niet louter door het interieur van een nieuwe aankleding te voorzien (dat is een traditioneel item), maar ook het entertainmentsysteem te moderniseren.Comfort en bedieningsgemakDe Kadjar krijgt een goede b...Lees meer (11/12 00u00 - Auto55)
5x Nürburgring krijgt nieuw asfaltGooi de ronderecords maar de deur uit. Binnenkort verandert alles weer want de Nordschleife van de Nürburgring krijgt nieuw asfalt.OntwikkelingstracéHeel wat automerken houden van de Nürburgring. Ze zijn zich erg bewust van het feit dat hun aanwezigheid op en rond de legendarische omloop hun geloofwaardigheid onder petrolheads een boost geeft. Het circuit in de Duitse Eiffel trekt m...Lees meer (11/12 00u00 - Auto55)
5x Prachtige vrije trap Digne bezorgt Everton in 96ste minuut een puntEverton heeft op de valreep een punt gepakt in het thuisduel met Watford. In de 96ste minuut maakte Lucas Digne er met een prachtige vrije trap 2-2 van. Watford, dat de competitie was begonnen met vier zeges, maar eind oktober voor het laatst gewonnen had in de Premier League, kwam met 1-0 achter. Voormalig Ajax-doelwit Richarlison kon van dichtbij scoren. Na een eigen doelpunt van Séamus Coleman zette Abdoulaye Doucouré Watford op 2-1. Sigurdsson mist penalty, Digne redt Everton Gylfi Sigurdsson, die vorig jaar door toenmalig coach Ronald Koeman voor zijn vijftig miljoen euro werd gehaald, had Everton kort daarna weer op gelijke hoogte kunnen zetten, maar hij miste een penalty. Watford dacht de buit al binnen te hebben en in punten op gelijke hoogte te komen met Everton. Maar diep in blessuretijd joeg Digne de bal van een meter of zestien in de kruising. Doelman Maarten Stekelenburg zag het allemaal vanaf de reservebank gebeuren. Everton is de nummer zeven in Engeland, Watford staat twaalfde. (11/12 00u00 - NOS: Sport)
5x Cryptominers: overlast of serieus IT-probleem?Een vooruitblik op de evolutie van malware in 2019. (11/12 00u00 - ComputerWorld)
5x Bruma kaart vertrekwens aan: "Er speelt zeker aantal dingen"Voor Jeffrey Bruma is duidelijk geworden dat een vertrek bij VfL Wolfsburg het beste voor hem is. De 27-jarige verdediger zit bij zijn huidige club op een doodspoor en wil elders weer aan spelen toekomen. Voor de geboren Rotterdammer bestaat ook interesse. (11/12 00u00 - FC update)
5x Ramselaar niet gelukkig bij PSV: ?Pijnlijk dat ik niet in Milaan ben? Lees meer > (10/12 23u46 - VoetbalZone)
5x Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag BerizzoAthletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano. (10/12 23u45 - De Stentor)
5x Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag BerizzoAthletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano. (10/12 23u45 - AD: Sport)
5x Vlaamse Televisie Sterren voor Lynn Van Royen en Peter Van den BeginNiet langer live op tv, maar wel tijdens een gastcollege aan de Universiteit Gent zijn de Vlaamse Televisie Sterren uitgedeeld. Dit zijn de winnende acteurs, presentatoren en programma's: (10/12 23u15 - VRT NWS)
5x “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-topZowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel. (10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Groentje in de NBA is nu al een ster met onstopbare ‘signature move’: “Luka Doncic wordt de beste Europeaan ooit”Er zijn zo van die mensen die geboren zijn voor een bepaalde sport. Zo iemand is Luka Doncic, die de NBA in een sneltempo aan het veroveren is. (10/12 23u00 - Het Nieuwsblad)
5x CEO Ignace Van Doorselaere: ?Vrees voor paniekkramp van politiek naar links' Lees meer > (10/12 22u39 - De Tijd)
5x De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep"N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview in 'Terzake'. De Wever laat in het midden of hij voor of tegen de nieuwe regering zou stemmen, maar benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil. (10/12 21u15 - VRT NWS)
4x Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoetsMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. (11/12 00u30 - Reformatisch Dagblad)
4x Twee scholieren onwel bij gedrang in rij voor café; feest afgelastEen scholierengala in Breda is door de burgemeester vroegtijdig afgelast nadat twee mensen onwel werden in het gedrang en geduw in de rij voor de ingang van het café. Een ambulance werd opgeroepen om de leerlingen te onderzoeken. (11/12 00u30 - AD.nl)
4x „Ondernemers negatiever over aanwas personeel”Nederlandse werkgevers verwachten door de bank genomen een toename van het personeel in de komende maanden, maar de vooruitzichten zijn minder positief dan voorheen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van uitzender Manpower. (11/12 00u15 - Reformatisch Dagblad)
4x Hogere omzet binnenvaart door lage waterstandBinnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren. Doordat schepen minder vracht konden vervoeren, hadden schippers een goede onderhandelingspositie om betere tarieven te vragen. (11/12 00u15 - Reformatisch Dagblad)
4x Meisje overtreft schooladvies van juf of meester vaker dan jongenMeisjes belanden op de middelbare school vaker dan jongens op een hoger niveau dan juf of meester dacht in groep 8. (11/12 00u15 - Trouw)
4x Italiaanse wielerbelofte Manfredi in coma na verkeersongevalLees meer > (11/12 00u15 - Sporza)
4x VIDEO: Bekijk Extra Time van 10 decemberFrank Raes praat na met gasten Wesley Sonck, Filip Joos, Jan Mulder en Peter Vandenbempt over de 18e speeldag in de Jupiler Pro League. (11/12 00u15 - Sporza)
4x Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens – die structuur missenDat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek deze dinsdag. Er werd gekeken naar leerlingen die niet bleven zitten. (11/12 00u15 - NRC Handelsblad)
4x LIVE (21u). Klaart Liverpool tegen Mertens en Napoli de klus in cruciale topaffiche?• Aftrap 21u • Zesde speeldag Champions League groep C • Anfield • Liverpool moet met 1-0 winnen of met twee goals verschil als Napoli scoort (11/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
4x Mama Kate Middleton lost detail over prins George en prinses Charlotte in allereerste interviewLees meer > (11/12 00u02 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
4x Natalia toont haar nieuwe vriend: ?Mijn grootste geschenk?Lees meer > (11/12 00u02 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
4x Verlovingsring valt in rooster bij aanzoekDe politie van New York was de voorbije dagen naarstig op zoek naar een man die zijn huwelijksaanzoek zag uitdraaien op een nachtmerrie. Nadat hij vrijdag zijn vriendin ten huwelijk vroeg op Times Square, liet zijn vriendin het juweel per ongeluk door een rooster in de stoep vallen. De politie kon de ring bemachtigen en trachtte via sociale media de eigenaars terug te vinden. Met succes. (11/12 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
4x Jeanne Schollaert, helft van bekende tweeling, overledenLeuven verliest een monument. Jeanne Schollaert, de helft van de bekende tweeling uit het VTM-programma ‘Het Hart van Vlaanderen’, is overleden. Ze werd 95 jaar. (11/12 00u00 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
4x Catsburg in WTCR met kampioensauto HyundaiNick Catsburg gaat volgend seizoen uitkomen in de FIA World Touring Car Cup en maakt deel uit van de succesvolle Hyundai-brigade. (11/12 00u00 - Autovisie)
4x Bottas kritisch op zichzelfValtteri Bottas zag zijn teamgenoot Lewis Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen Formule 1 worden. Zelf had de Fin een veel minder jaar bij Mercedes, en dat weet hij zelf ook. „Dit is het slechtste seizoen tot nu toe.” (11/12 00u00 - Autovisie)
4x Bezoekers niet welkom in AntwerpenAntwerpen zal parkeren in de binnenstad, die alles binnen de Leien omvat, in de toekomst verbieden. Tenminste, voor bezoekers. Alleen inwoners met een parkeervergunning zullen nog mogen parkeren. Uiteraard zal wie zich niet aan die beperking houdt, getrakteerd worden op een boete. De plannen van de gemeenteraad, in casu aangevoerd door schepen van Mobiliteit Koen Kennis, werden afge...Lees meer (11/12 00u00 - Auto55)
4x Groteske game-ervaringen op de smartphone, kan het?Even een potje Wordfeud of Candy Crush spelen in de trein, dat is zo gedaan op de mobiele telefoon. Je kunt er ook voor kiezen om op je smartphone een simpelere versie van The Sims te spelen of een voetbalmanager-achtig spel. Het zijn leuke tussendoorspellen, maar er zijn ook consolegames die zeer succesvol zijn overgezet op de smartphone. (11/12 00u00 - PCMweb)
4x Geweldige vrije trap van Lucas Digne levert Everton punt op in minuut 96Lees meer > (10/12 23u46 - VoetbalZone)
4x Vermaelen sluit terugkeer niet uit: ?Het is niet onmogelijk?Lees meer > (10/12 23u46 - VoetbalZone)
4x Geitenboer Frank weer vrijgezelNa acht jaar is de relatie tussen Boer zoekt Vrouw-deelnemers Frank en Anita voorbij. Het stel leerde elkaar in 2010 tijdens het programma kennen en raakten smoorverliefd, helaas is naar eigen zeggen nu ’de koek’ op tussen de twee. (10/12 23u45 - De Telegraaf: Privé)
4x "Dan moet dit een bel doen luiden bij bestuur Club Brugge"Geen puntenwinst voor Club Brugge op bezoek bij rode lantaarn Waasland-Beveren. Een bedroevende prestatie. Op de thuismatch tegen Standard en de Europese duels na loopt het bepaald niet vlot bij Club. De spelers lijken zich niet honderd procent op te kunnen laden voor de kleinere matchen. (10/12 23u45 - Voetbal België)
4x Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarin agenten kind afpakken in AmerikaDe Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan. (10/12 23u15 - RTL.nl)
4x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan VlaanderenHeb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken. (10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen)
4x Nasrdin Dchar reageert op ophef over kerstboom: Staat los van religieNasrdin Dchar heeft vandaag gereageerd op alle ophef die is ontstaan nadat hij een foto deelde waarop hij zijn versierde kerstboom showde. De acteur, die moslim is, kreeg kritiek omdat het vieren van kerst uit religieus oogpunt in de islam niet is toegestaan. (10/12 23u00 - BN/DeStem)
4x Hond Loesje voor de tweede keer in tien dagen tijd gestolen: "Wij zijn er kapot van"Voor de tweede keer in amper 10 dagen tijd hebben dieven de beagle Loesje gestolen bij Kelly Cornelis uit Houthalen-Helchteren. Eind november werd de hond teruggevonden in Maasmechelen, dertig kilometer verderop. “We zijn er kapot van. Hopelijk vinden we haar snel terug.” (10/12 22u30 - Het Belang van Limburg)
4x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen. (10/12 22u00 - Het Belang van Limburg)
4x Mama doet wanhopige oproep: “Als we dit bedje terugvinden, kunnen we ons zoontje toch iets geven van zijn opa”Op Facebook heeft een jonge mama een bijzondere oproep gedeeld. De vrouw is op zoek naar het kinderbedje dat haar vader destijds zelf schilderde. De man is vorig jaar plots overleden, drie dagen na de geboorte van haar tweede zoontje. Het bedje zou een tastbaar aandenken zijn aan de opa die hij nooit heeft gekend. (10/12 22u00 - Het Nieuwsblad)
4x Vanuit de oppositie kan N-VA haar zin nog harder doordrijvenAls de status van de oranje-blauwe coalitie is uitgeklaard, kan het minderheidskabinet nog steeds niet op zijn beide oren slapen. Vanuit de... (10/12 21u30 - Het Laatste Nieuws)
4x Agentschap Natuur en Bos schiet everzwijnen in Natuurhulpcentrum neer: “Ongelooflijk”Medewerkers van het Agentschap Natuur en Bos hebben maandagvoormiddag de everzwijnen die onlangs gevangen werden in Lommel neergeschoten. Dat gebeurde op de terreinen van het Natuurhulpcentrum. Het zou gaan om een veiligheidsmaatregel. Nochtans had het Natuurhulpcentrum een opvangplaats voor de dieren gevonden. Natuur en Bos benadrukt dat het doden van de everzwijnen een “weloverwogen, maar de enige verantwoorde” beslissing was. (10/12 21u30 - Het Nieuwsblad)
4x Modemerken slaan handen in elkaar en doen klimaatbelofte in PolenOp de VN-klimaatconferentie in Katowice in Polen engageren meer dan 40 grote modemerken zich om hun CO2- uitstoot sterk te verminderen. De textielindustrie stoot meer broeikasgassen uit dan scheep- en luchtvaart samen. (10/12 20u15 - VRT NWS)
3x “Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019"De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt vandaag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten. (11/12 00u45 - De Morgen)
3x Club-Atlético verhuist door 'De Slimste Mens Ter Wereld'Schrik niet als u morgen even moet zoeken naar Club Brugge-Atlético Madrid op tv. De zesde en laatste groepswedstrijd van Club Brugge in de Champions League zal niet op Q2 of Vier, maar op Zes uitgezonden worden. (11/12 00u45 - Het Nieuwsblad)
3x Seat Tarraco: de prijzen van de Spaanse SUVDe Seat Tarraco is enorm, hij is ruim, hij is Spaans maar van Duitsen bloed en verrassend betaalbaar. Met het bekendmaken van de prijzen van de Seat Tarraco kunnen we deze conclusie nu al trekken. (11/12 00u30 - Autowereld)
3x Nieuwe gameplay van Beyond Good and Evil 2 en John Romero komt met Doom-modJe kon al eerder op Pu.nl lezen dat er een Doom-aankondiging aan zat te komen, maar ook gameplay van Beyond Good and Evil 2. Laat je Wacht dat nou allebei voor je hebben. Lets-a go! (11/12 00u30 - Power Unlimited)
3x Scholierengala in De Graanbeurs Breda vroegtijdig afgelast door burgemeester: door chaotische drukte twee mensen onwel in de rijBREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur. Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast. (11/12 00u30 - BN/DeStem)
3x Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan bij jongensMeisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. (11/12 00u30 - Nu.nl)
3x AZ: Slot volgt Van den Brom na dit seizoen opArne Slot is vanaf komend seizoen hoofdtrainer van AZ. De huidige assistent volgt John van den Brom op, van wie zondag bekend werd dat hij na dit seizoen vertrekt. Slot is sinds de zomer van 2017 assistent-trainer in Alkmaar. Daarvoor werkte hij in dezelfde rol en als interim bij SC Cambuur. Als voetballer was de 40-jarige Slot actief bij PEC Zwolle, NAC Breda en Sparta Rotterdam. De duur van het contract van Slot is nog niet bekend. Daar wordt, net als naar de verdere invulling van de nieuwe staf, in de loop van de tweede seizoenshelft naar gekeken. Van den Brom maakt het huidige seizoen af bij AZ. Daarna verlaat hij de club na een lange periode. 'Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ', aldus Van den Brom. 'Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten.' Onder leiding van Van den Brom werd drie keer Europees voetbal gehaald, twee keer de bekerfinale, braken veel talenten door en ontving AZ veel lof voor het aantrekkelijke voetbal. Dit seizoen gaat het minder goed met AZ. De ploeg van Van den Brom werd in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld en kende in de eredivisie een zwakke reeks met een overwinning in acht duels. Vrijdagavond won AZ van Fortuna Sittard. Momenteel staat de club zesde in de eredivisie. (11/12 00u30 - NOS: Sport)
3x Aantal banen in energie fors toegenomenHet aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (11/12 00u15 - Reformatisch Dagblad)
3x Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens – die structuur missenDat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek deze dinsdag. Er werd gekeken naar leerlingen die niet bleven zitten. (11/12 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x Tesla warmt op voor Europese oversteek Model 3. Maar wordt het een succes?Vanaf februari 2019 is de Tesla Model 3 ook te zien op de Nederlandse wegen. Als opwarmertje maakte Tesla een videootje waarin Europese fans getrakteerd worden op een proefrit in die Model 3. De hamvraag is: wordt de Model 3 een succes in ons land? Wereldwijd is de Tesla Model 3 zo’n 450.000 keer besteld, maar hoeveel exemplaren daarvan naar Nederland komen, is niet bekend. Vanaf februari zullen we snel merken of de goedkoopste Tesla tot zover bij ons aanslaat. Z’n grotere broers – de Tesla S en X – werden in de eerste elf maanden van dit kalenderjaar voorlopig ruim 4.000 om 2.300 keer verkocht. Vooral in september ging het hard, toen kwamen er 1.645 Tesla’s bij op de vaderlandse wegen. Meest bijtellingsvriendelijk Wie de Tesla Model 3 zakelijk rijdt, heeft net pech. Door z’n komst in februari 2019 kan er niet meer geprofiteerd worden van 4 procent bijtelling over de gehele catalogusprijs. Over het deel boven de de 50.000 euro wordt namelijk 22 procent bijtelling gerekend. Inmiddels is bekend dat de versies die binnenkort naar Nederland komen 58.800 euro om 69.700 euro kosten, dus de ‘bijtellingsschade’ valt te overzien. Later volgen dan de goedkopere versies. De debuutversies luisteren ... Het bericht Tesla warmt op voor Europese oversteek Model 3. Maar wordt het een succes? verscheen eerst op Carros. (11/12 00u15 - Carros)
3x Villarreal presenteert opvolger van ontslagen trainer CallejaVillarreal heeft de opvolger van de maandag ontslagen Javier Calleja gepresenteerd. De 46-jarige Luis Garcia Plaza keert terug op het oude nest. Hij had eerder het tweede elftal van de Spaanse club onder zijn hoede. Ook was Garcia Plaza trainer van onder meer Levante en Getafe. (11/12 00u15 - FC update)
3x Naomi Campbell laat haar ware aard zienLees meer > (11/12 00u02 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
3x Ravage in flat door zwaar vuurwerkIn een flat aan de Mozartlaan in Maassluis is een blok met brievenbussen weggeblazen door zwaar vuurwerk. Door de explosie werden brievenbussen de hal in gelanceerd. (10/12 23u30 - De Telegraaf)
3x Barça lijkt einde te maken aan Amerikaanse La Liga-soapBarcelona heeft de toezegging om mee te werken aan een competitieduel met Girona in Miami teruggetrokken. (10/12 23u30 - Voetbal International)
3x "VAR heeft beoordeling te veel afgewogen op niet vol raken Doan"Volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zat videoref Siemen Mulder mis met zijn advies om de rode kaart voor VVV'er Jerold Promes terug te draaien. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf in eerste instantie rood voor de overtreding op Ritsu Doan, maar volgde zijn collega en toonde uiteindelijk de gele kaart. (10/12 23u30 - FC update)
3x Hoeveel ruimte krijgt May?Na haar uitstel van de cruciale Brexit-stemming, kondigde May een bezoek aan Rutte aan. (10/12 23u15 - NRC.nl: Wetenschap)
3x “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-topZowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel. (10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Barcelona wil voorlopig niet in Miami spelenBarcelona heeft zijn kar deels gekeerd in zijn standpunt over een Spaanse competitiematch spelen in Miami. 'Zolang er geen akkoord is tussen alle partijen, kan dit project niet doorgaan.' (10/12 23u15 - Sporza)
3x FT buitenland. Nainggolan in Inter-selectie voor PSV, coach Spalletti spuit mist - Kabasele begaat opnieuw strafschopfout, Watford geeft zege uit handenWatford heeft vandaag op de zestiende speeldag van de Premier League de drie punten vergooid op het veld van Everton. De wedstrijd in Goodison Park... (10/12 23u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
3x VIDEO. Studenten stellen Belgisch record Jägerbomb niet scherper, maar beelden zijn geweldigDe Leuvense studentenvereniging Diana heeft leuke beelden online gezet van haar poging om het Belgische record Jägerbomb scherper te stellen. Dat... (10/12 23u15 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
3x Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penaltyDe voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2. (10/12 23u15 - De Stentor)
3x Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penaltyDe voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2. (10/12 23u15 - AD: Sport)
3x Als er een schandaal is, bellen bedrijven deze manAls bedrijven diep in de problemen zitten, bellen ze José Hernandez. Hij kijkt inmiddels nergens meer van op. ,,Als ik lees dat een financieel directeur gehuldigd wordt als CFO van het jaar, dan let ik extra op. Een deel van die supersterren kom ik in de toekomst waarschijnlijk tegen in mijn werk.” (10/12 23u15 - AD.nl)
3x Venus Williams breekt na elf jaar met coachVenus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld. (10/12 23u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
3x Nasrdin Dchar reageert op ophef over kerstboom: Staat los van religieNasrdin Dchar heeft vandaag gereageerd op alle ophef die is ontstaan nadat hij een foto deelde waarop hij zijn versierde kerstboom showde. De acteur, die moslim is, kreeg kritiek omdat het vieren van kerst uit religieus oogpunt in de islam niet is toegestaan. (10/12 23u00 - Gelderlander)
3x Gesta en Wintermans gaan met elkaar doorAnjo Wintermans blijft nog tenminste één seizoen bij RKVV Gesta. Dat bevestigde de vierdeklasser maandagavond. Wintermans streek afgelopen zomer neer in Galder. (10/12 23u00 - BN/DeStem)
3x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan VlaanderenHeb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken. (10/12 23u00 - Het Nieuwsblad)
3x Amerikaanse sancties tegen Noord-Koreaanse functionarissen wegens schending mensenrechtenDe VS vaardigen sancties uit tegen drie hoge functionarissen uit Noord-Korea als reactie op 'ernstige en aanhoudende schendingen van mensenrechten'. Dat heeft Washington maandag laten weten. (10/12 22u30 - Knack)
3x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel. (10/12 22u30 - Het Belang van Limburg)
3x Is May nog premier als het Lagerhuis stemt over het brexitakkoord?Uitgelachen door Kamerleden, uitgefoeterd door de Kamervoorzitter en uitgeregeerd volgens haar critici. Tijdens een turbulent Lagerhuisoptreden heeft Theresa May de stemming over haar brexitakkoord maandagmiddag voor onbepaalde tijd uitgesteld om zichzelf voor een vernederend verlies te behoeden.  (10/12 22u30 - De Morgen)
3x Rusland en Venezuela starten gezamenlijke militaire oefeningenDe Russische en Venezolaanse luchtmacht gaan gezamenlijke militaire oefeningen uitvoeren om de verdediging van het Zuid-Amerikaanse land te... (10/12 22u15 - Het Laatste Nieuws)
3x VS pakken Noord-Koreaanse functionarissen aan met strenge sancties wegens schending mensenrechtenDe VS vaardigen sancties uit tegen drie hoge functionarissen uit Noord-Korea als reactie op "ernstige en aanhoudende schendingen van... (10/12 22u15 - Het Laatste Nieuws)
3x May zoekt bijkomende garanties over Ierse backstopDe Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling. (10/12 22u15 - De Standaard)
3x Bevoegdheden schepenen Oudsbergen toegekendDe samenstelling van het schepencollege voor de komende zes jaar was reeds bekend. Burgemeester en schepenen hebben in de voorbije dagen intern de bevoegdheidsverdeling afgesproken. Na een beleidsperiode van 3 jaar geeft Benny Spreeuwers de fakkel door aan An Knoops, met 25 jaar de jongst verkozene in Oudsbergen. (10/12 22u15 - Het Belang van Limburg)
3x Bloemen voor Manu en Adil na dodelijke crash op RuggeveldlaanVrienden en collega’s hebben de voorbije dagen massaal bloemen, kaarsjes en boodschappen achtergelaten op de plaats van de dodelijke crash vrijdagnacht in de Ruggeveldlaan in Deurne. Daarbij kwamen Manu Ravigot en Adil, een vriend van hem, om het leven. (10/12 22u15 - Gazet van Antwerpen)
3x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen. (10/12 22u00 - Gazet van Antwerpen)
3x Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: “Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken"De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen. (10/12 22u00 - Het Nieuwsblad)
3x Michel: 'Ik ga doen wat ik beloofd heb: het parlement raadplegen'Charles Michel, nu premier van een minderheidsregering, vertegenwoordigt ons land vandaag op de VN-top in Marrakech. Hoe verloopt het verder? Wat roert er in de Wetstraat? Volg het hier. (10/12 21u45 - De Standaard)
3x Macron doet knieval voor 'gele hesjes' en trekt minimumloon op Lees meer > (10/12 21u34 - De Tijd)
3x Waarom KRC Genk op drie fronten voluit moet blijven gaanHet is 10 december en met 31 wedstrijden op de teller heeft KRC Genk er in 2018 nog altijd vijf(!) te gaan. Er lijkt geen einde te komen aan de helse rollercoasterrit. Racing heeft er ook alle baat bij om voluit te gaan op drie fronten. Niet alleen uit sportieve ambitie, donderdag valt er tegen Sarpsborg ook meer dan twee miljoen euro te verdienen. (10/12 21u30 - Het Belang van Limburg)
3x showbizz: Ketnetters kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete woordIn navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar (een initiatief van Van Dale) gaat Ketnet voor de achtste keer op zoek naar het Kinderwoord van het Jaar. Sinds 2012 werkt Ketnet daarvoor samen met Van Dale. De shortlist is zone... (10/12 21u30 - Limburgnieuws.be)
3x Sint-Truiden: Nieuw voetbalterrein in VelmOp zaterdag 8 december werd het nieuwe voetbalveld in Velm ingehuldigd. Het terrein staat ter beschikking van thuisclub Velm VV en andere Truiense voetbalverenigingen. Velm is sinds kort uitgerust met een nieuw voetbalveld. De werken gin... (10/12 21u30 - Limburgnieuws.be)
3x Franse president Macron belooft stijging minimumloon na zware protesten van ‘gele hesjes’De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de ‘gele hesjes’. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen. (10/12 21u30 - Het Nieuwsblad)
3x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euroDe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'. Macron liet ook weten een 'sociale en economische noodtoestand' te zullen afkondigen. (10/12 21u15 - Knack)
3x TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van maandag 10 december. (10/12 21u15 - VRT NWS)
3x LIVEBLOG - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld"De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, beginnen de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich in eigen land te laten voelen. Maggie De Block heeft al de eerste beslissingen over asiel en migratie genomen, en verschillende partijen vragen een vertrouwensstemming in het parlement. Hoe de N-VA dan zou stemmen, wil voorzitter Bart De Wever nog niet zeggen. Maar hij waarschuwt wel voor een 'zachte staatsgreep'. Volg de laatste updates in onze liveblog. (10/12 21u15 - VRT NWS)
3x Ben Segers maakt kinderdroom waar met ‘De Collega’s 2.0’: “Bart De Pauw verdiende die publieke vernedering niet"Dat Ben Segers (44) acteur is geworden, is mede dankzij ‘De Collega’s’, de tv-reeks die eind jaren zeventig van start ging op het toenmalige BRT1. Niet verwonderlijk dat hij nu een rol speelt in ‘De Collega’s 2.0’, de cinematografische reboot van Jan Verheyen. “We hebben geprobeerd de geest van de oude reeks te behouden”, zegt Ben. (10/12 21u15 - Het Belang van Limburg)
3x De Wever sluit vertrouwen in Michel II niet uit, maar wil stemming in parlementN-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat de N-VA de afgeslankte regering Michel II het vertrouwen zou geven. 'Dat hangt af van de inhoud van de regeerverklaring en of men die vooraf met ons heeft afgetoetst', verklaarde hij maandag in een interview met Terzake. 'Een minderheidsregering kan, maar dan moet er wel aan het parlement gevraagd worden of dit kan', zei hij aan VTM NIEUWS. (10/12 20u15 - Knack)
3x Kinderen met examens? Zo ga je er als ouder het best mee omLees meer > (10/12 20u15 - VRT NWS)
3x Britse pond krijgt stevige tik nu Verenigd Koninkrijk steeds harder op weg lijkt naar een "no deal"Lees meer > (10/12 20u15 - VRT NWS)
3x Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM NieuwsTijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). (10/12 20u15 - Het Nieuwsblad)
3x Klimaatconferentie Katowice: stem van olie-industrie klinkt steeds luiderDeze week gaat de laatste, cruciale week in van de VN-klimaatconferentie (COP24). Maar de huidige stand van zaken voorspelt weinig goeds. De kolen- en aardgaslobby hebben de deelnemende landen alvast in een woordenstrijd gestort. (10/12 17u15 - Knack)
3x Merkel looft pact als 'mijlpaal' in aanpakken van migratievraagstukDe Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het maandag in het Marokkaanse Marrakesh aangenomen VN-migratiepact omschreven als een 'mijlpaal' in het ontwikkelen van een internationale aanpak voor migratie. Merkel was samen met de Belgische premier Charles Michel een van de weinige Europese regeringsleiders in Marrakesh. (10/12 15u00 - Knack)
2x Manpower: Belgische werkgevers optimistisch voor begin 2019De wervingsintenties van de Belgische werkgevers zijn voor het eerste kwartaal van volgend jaar positief in de drie gewesten. Dat blijkt dinsdag uit de Manpower barometer voor de tewerkstellingsvooruitzichten. (11/12 00u45 - Knack)
2x Ramselaar terneergeslagen: ’Dit is pijnlijk’Bart Ramselaar was dolgraag met PSV meegereisd voor het Champions League-treffen met Internazionale, maar in plaats daarvan ging hij maandagavond met Jong PSV onderuit op De Herdgang. (10/12 23u30 - Telegraaf: Sport)
2x Hoeveel ruimte krijgt May?Na haar uitstel van de cruciale Brexit-stemming, kondigde May een bezoek aan Rutte aan. (10/12 23u30 - NRC Handelsblad)
2x Ramselaar: "In situatie moet gauw verandering komen"Bart Ramselaar (22) voelt zich ongelukkig bij PSV. Terwijl de selectie zich voorbereidt op het Champions League-duel met Internazionale, speelde de middenvelder maandag in een troosteloze ambiance met Jong PSV tegen SC Cambuur (2-2). 'Het is een vervelende situatie, hier moet gauw verandering in komen', is Ramselaar duidelijk. (10/12 23u30 - FC update)
2x Spektakel tussen Everton en Watford levert geen winnaar opEverton en Watford hebben maandagavond voor spektakel gezorgd. Het duel tussen de beide suptoppers in de Premier League ontaarde na een uur spelen in een mooi voetbalgevecht, dat uiteindelijk onbeslist eindigde: 2-2. (10/12 23u30 - FC update)
2x Peter Vandenbempt ziet Zinho Vanheusden (Standard) één ding doen dat geen enkele andere verdediger in België doetSTVV-Standard (1-1) was voor de neutrale kijker misschien wel de aantrekkelijkste match van de 18de speeldag en daarom stonden de analisten van Extra Time iets langer stil bij de klepper op Stayen. Analist Peter Vandenbempt zag vooral de speciale rol van Zinho Vanheusden. (10/12 23u15 - Voetbalkrant)
2x Fraaie vrije trap Digne redt Everton in duel der oude bekendenEen buitenspelgoal, gemiste strafschop, fraaie vrije trap en vele oude bekenden die elkaar weer zagen. (10/12 23u15 - Voetbal International)
2x Heracles-beloften winnen met 20-0, meekijken met VAR-moment De LigtRare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hier. (10/12 23u15 - Voetbal International)
2x “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-topZowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel. (10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x “Aartsmoeilijke gesprekken” in Antwerpen volgens sp.a-topZowel Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws als onderhande­laarster Yasmine Kherbache heeft maandag op de moeilijke coalitiegesprekken gewezen. De discussie over het Marrakesh-akkoord en de socialemediacampagne van N-VA maakten het er blijkbaar niet eenvoudiger op aan de onderhandelingstafel. (10/12 23u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penaltyDe voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2. (10/12 23u15 - AD.nl)
2x Tess Wester: expressief ankerpunt van handbalvrouwenTess Wester (25) is de ervaren keeper van de Nederlandse vrouwen. In het EK-duel van zondag tegen Roemenië hield ze 42 procent van de schoten tegen. Dinsdag is Noorwegen aan de beurt. (10/12 23u15 - Volkskrant: Sport)
2x Jonge Italiaanse wielrenner ligt na ongeval in comaLees meer > (10/12 23u11 - Sport.be)
2x Toezeggingen Macron kosten zeker 8 miljardDe toezeggingen die de Franse president Emmanuel Macron maandag heeft gedaan om de ‘gele hesjes’ tevreden te stellen en de rust in het land te herstellen, gaan tussen de 8 en 10 miljard euro kosten. Dat heeft Olivier Dussopt, de staatssecretaris voor onder meer begrotingszaken, maandagavond becijferd bij BFM TV. „We zijn druk bezig met de fijnafstemming en met bekijken hoe we het gaan financieren.” (10/12 23u00 - Reformatisch Dagblad)
2x Zin‘Doe-bloem-op-die-bakplaat!” schreeuwde mijn neefje (10) tegen de televisie, gevolgd door „Serranoham kan ECHT niet meer!” We keken Heel Holland Bakt. (10/12 23u00 - NRC.nl: Wetenschap)
2x ‘Mijn enige zorg bent u’, zegt Macron tegen de FransenDe Franse president Macron wil met een reeks koopkrachtmaatregelen de crisis in zijn land bezweren. (10/12 23u00 - NRC.nl: Wetenschap)
2x ‘Slimste Mens’-kandidaten onthullen hun all-time crush aan VlaanderenHeb je ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gemist? Met deze samenvatting ben je weer helemaal mee. VRT-presentatrice Annelies Van Herck mocht de aftrap geven in de eerste aflevering van de finaleweken. (10/12 23u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
2x Venus Williams breekt na elf jaar met coachVenus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld. (10/12 23u00 - Het Belang van Limburg)
2x Man slaat zwangere vriendin dood en kruipt vervolgens weer in bed: “Ik had echt niet door dat haar situatie zo ernstig was”Een dertiger uit Zeebrugge riskeert tien jaar cel omdat hij zijn zwangere vriendin met vuistslagen tekeerging. Hoewel ze blauwe plekken vertoonde en het appartement vol bloedspatten hing, wachtte hij vervolgens nog zes uur om alarm te slaan. (10/12 23u00 - Het Nieuwsblad)
2x KOERS KORT. Sagan rijdt Amstel en Luik-Bastenaken-Luik - Degrendele maakt comeback in Londen - Jonge Italiaanse wielrenner ligt na ongeval in comaDe 18-jarige Italiaanse wielerbelofte Samuele Manfredi is bij een verkeersongeval zwaargewond geraakt. Dat heeft zijn nieuwe ploeg Groupama-FDJ... (10/12 22u45 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Venus Williams breekt na elf jaar met coachVenus Williams (WTA 38) zet de samenwerking met trainer David Witt stop. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld. (10/12 22u45 - Gazet van Antwerpen)
2x Banken bij verliezers op groen Wall StreetNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk. Het bericht Banken bij verliezers op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl. (10/12 22u45 - Nieuws.nl)
2x Veiligheidsdiensten op scherp voor assisenproces rond aanslag op Joods MuseumVoor het assisenproces rond de aanslag op het Joods Museum, dat op 10 januari van start gaat, zullen strenge veiligheidsmaatregelen genomen worden.... (10/12 22u30 - Het Laatste Nieuws)
2x Banken bij verliezers op groen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk. (10/12 22u30 - IEX.NL)
2x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel. (10/12 22u30 - Gazet van Antwerpen)
2x Meisje met autisme geweigerd op ijspiste Aalst: "Ik heb zin om naar daar te gaan en die vent eens vast te pakken"De uitbaters van de ijspiste in Aalst hebben een autistisch meisje de toegang geweigerd. De 11-jarige Maité heeft een zware vorm van autisme en kan daardoor geen schaatsen dragen. De ouders van het meisje zijn heel kwaad en overwegen verdere stappen. (10/12 22u30 - Het Nieuwsblad)
2x Universiteit Antwerpen bekroond voor digitalisering van schrijver BeckettEen project om alle werken van de Ierse auteur Samuel Beckett te digitaliseren is in de prijzen gevallen in de Verenigde Staten. (10/12 22u15 - VRT NWS)
2x Peeters: "Andere accenten, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord"Is de herschikte regering-Michel een nieuwe regering of niet en moet die regering een vertrouwensstemming vragen in het parlement of niet? Vicepremier Kris Peeters (CD&V) zegt in 'Terzake' dat het niet om een compleet nieuwe regering zal gaan. Er zullen wat andere accenten zijn, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord. (10/12 22u15 - VRT NWS)
2x De ultieme vernedering: beloften van Nederlandse Achilles’29 krijgen 20 (!) goals om de orenDat het bij het Nederlandse Jong Achilles’29 dit seizoen vierkant draait in de beloftencompetitie, is nog een understatement. De wedstrijd tegen... (10/12 22u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Marc Wilmots is (alweer) lyrisch over Axel Witsel en onthult ziekte vlak voor EK 2016: “Een jaar mee gesukkeld”Marc Wilmots heeft nog eens van zich laten horen. In een “open gesprek” met Eleven Sports had de ex-bondscoach het onder andere over Axel Witsel. (10/12 22u15 - Het Nieuwsblad)
2x Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordtTheo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten. (10/12 22u00 - Het Belang van Limburg)
2x Theo Francken neemt week verlof voor hij opnieuw burgemeester van Lubbeek wordtTheo Francken zal zijn ambt als burgemeester van Lubbeek pas volgende week of de week nadien opnieuw opnemen. Dat heeft waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), die de burgemeestersjerp van Francken eind 2014 overnam na diens aantreden als staatssecretaris voor Asiel en Migratie, maandagavond aan Belga laten weten. (10/12 22u00 - Gazet van Antwerpen)
2x Hoek van Holland vreest verkeersinfarct bij harde BrexitHet is de nachtmerrie van Ton van Anraad. Dat het vanaf 29 maart een puinhoop wordt in Hoek van Holland. Dat de vrachtwagens zich vanaf de dag van de Brexit vastrijden in de twee slagaders die naar het dorp leiden. Dat de rotondes vast komen te staan en de vloot misschien de haarvaten induikt, waardoor de boel ook daar verstopt. Dat er, kortom, een verkeersinfarct zal ontstaan dat zijn weerga niet kent. (10/12 21u45 - de Volkskrant)
2x Ierse sterrenchef: “Avocado’s zijn als legbatterijkippen”Een Ierse sterrenchef is een campagne gestart tegen de verkoop en consumptie van avocado’s. Want avocado’s zijn “vergelijkbaar met legbatterijkippen”, zegt JP McMahon aan The Independent. (10/12 21u30 - De Morgen)
2x Nederige Emmanuel Macron komt "gele hesjes" tegemoet: minimumloon 100 euro omhoogLees meer > (10/12 21u15 - VRT NWS)
2x De match van twee miljoen: waarom KRC Genk op drie fronten voluit moet blijven gaanHet is 10 december en met 31 wedstrijden op de teller heeft KRC Genk er in 2018 nog altijd vijf(!) te gaan. Er lijkt geen einde te komen aan de helse rollercoasterrit. Racing heeft er ook alle baat bij om voluit te gaan op drie fronten. Niet alleen uit sportieve ambitie, donderdag valt er tegen Sarpsborg ook meer dan twee miljoen euro te verdienen. (10/12 21u15 - Het Belang van Limburg)
2x Hond Loesje al voor de tweede keer gestolen: "Wij zijn er kapot van"Voor de tweede keer in amper tien maanden tijd hebben dieven de beagle Loesje gestolen bij Kelly Cornelis uit Houthalen-Helchteren. In februari werd de hond teruggevonden in Maasmechelen, dertig kilometer verderop. “We zijn er kapot van. Hopelijk vinden we haar snel terug.” (10/12 21u15 - Het Belang van Limburg)
2x Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euroDe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen. (10/12 21u15 - Het Belang van Limburg)
2x Beringenaar fotografeert mooiste landschappen ter wereld: “Wie droomt hier nu niet van?”Tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland ontdekte Beringenaar Michiel Pieters zijn talent voor landschapsfotografie. Vier jaar later heeft hij 120.000 volgers op Instagram en droomt hij ervan om voltijds de wereld rond te reizen. (10/12 21u15 - Het Belang van Limburg)
2x Nissan gestolen en inbraak bij PTSInbrekers sloegen zondag tussen 16 en 20.40 uur toe op de Bloemenlaan in Maasmechelen. Naast enkele spullen stalen de daders ook de Nissan die bij het huis geparkeerd stond. Dieven konden hun slag slaan bij de scholencampus PTS op het Europaplein. Daar stelden ze zondag vast dat onbekenden tablets en geld uit het gebouw konden stelen. Dat moet tussen zaterdag 16.30 en zondag 10 uur gebeurd zijn. (10/12 21u15 - Het Belang van Limburg)
2x Franse president Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euroDe Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de “gele hesjes”. Macron liet ook weten een “sociale en economische noodtoestand” te zullen afkondigen. (10/12 21u15 - Gazet van Antwerpen)
2x Tabula Rasa grote winnaar Vlaamse Televisiesterren in mineurNog niet zo heel lang geleden was de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren een van dé societyfeestjes van het jaar. Maar de sterren hebben veel van hun glans verloren. Anno 2018 is er geen feestje en al helemaal geen tv-show meer. De winnaars werden maandagavond bekendgemaakt tijdens een gastcollege aan de UGent.  (10/12 21u15 - De Morgen)
2x business: Wie is de knapste jonge ondernemer van Limburg?Wint een zorginnovator, een IT-platformbouwer, een ecologische koeltechnieker of een innovatieve woningbouwer de Award Limburgse Jonge ondernemer? JCI Limburg heeft de 4 genomineerden voor de Award Limburgse Jonge Ondernemer 2019 bekend gemaakt tijde... (10/12 21u15 - Limburgnieuws.be)
2x Spanje verheugd over vertrek van N-VA uit Belgische regering: “Geluk bij een ongeluk”Spaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft maandag het vertrek van de N-VA uit de Belgische federale regering “goed nieuws” genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier van Catalonië. Zo raakte de Vlaamse vertegenwoordiger in Spanje zijn diplomatieke status kwijt naar aanleiding van uitspraken van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, die erg kritisch is over het opsluiten van Catalaanse politici die naar onafhankelijkheid streven. (10/12 21u15 - Het Nieuwsblad)
2x FT België. Geschorste Poulain niet inzetbaar tegen KV Kortrijk, zomeraankoop Luan Peres mag al vertrekken - “Partizan wil Obradovic”Club Brugge aanvaardt de speeldag schorsing die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vorderde tegen Benoît Poulain. Dat... (10/12 21u00 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Spanje verheugd over vertrek N-VA uit federale regeringSpaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft het vertrek van N-VA uit de Belgische federale regering 'goed nieuws' genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier rond Catalonië.  (10/12 21u00 - De Morgen)
2x Macron doet toegevingen aan ‘gele hesjes’: minimumlonen gaan omhoogFrans president Emmanuel Macron heeft in een toespraak op tv gehoor gegeven aan het aanhoudende protest van de ‘gele hesjes’ in zijn land. Zonder gêne stak hij meteen van wal door het geweld streng te veroordelen. Toch komt hij zijn volk tegemoet met enkele beloftes. (10/12 21u00 - De Morgen)
2x May stelt stemming over Brexit uit - Tusk: geen nieuwe onderhandelingenDe Britse premier May heeft besloten de stemming over het Brexit-akkoord voorlopig uit te stellen, om te voorkomen dat het zou worden weggestemd. (10/12 21u00 - de Volkskrant)
2x Hoek van Holland vreest verkeersinfarct bij harde Brexit: ‘Niemand weet hoe we dan die duizenden vrachtwagens hier gaan verwerken’Het is de nachtmerrie van Ton van Anraad. Dat het vanaf 29 maart een puinhoop wordt in Hoek van Holland. Dat de vrachtwagens zich vanaf de dag van de Brexit vastrijden in de twee slagaders die naar het dorp leiden. Dat de rotondes vast komen te staan en de vloot misschien de haarvaten induikt, waardoor de boel ook daar verstopt. Dat er, kortom, een verkeersinfarct zal ontstaan dat zijn weerga niet kent. (10/12 21u00 - de Volkskrant)
2x Geen ontslag voor Macron maar wel drastische hervorming: “Het is tijd dat de rust terugkeert”Frans president Emmanuel Macron gaf zonet in zijn toespraak gehoor aan het aanhoudende protest van de ‘gele hesjes’ in zijn land. Zonder gêne stak... (10/12 20u45 - Het Laatste Nieuws)
2x Macron belooft verhoging minimumloon na protest gele hesjesDe Franse president Emmanuel Macron heeft in een televisietoespraak maatregelen beloofd na weken van gewelddadige protesten. (10/12 20u45 - De Standaard)
2x Spanje verheugd over vertrek van N-VA uit de Belgische federale regeringSpaans minister van Buitenlandse zaken Josep Borrell heeft maandag het vertrek van de N-VA uit de Belgische federale regering 'goed nieuws' genoemd. Zoals bekend heeft Madrid het erg moeilijk met de houding van N-VA in het dossier van Catalonië. (10/12 20u45 - Knack)
2x Een blik op de groepsfoto: Michel I is helft van ministers kwijtgespeeldNa vier jaar is de groepsfoto van de regering Michel aan een grondige update toe. Als er van Michel II een nieuw portret zou worden gemaakt, dan zullen daar maar 9 van de 17 leden van de oorspronkelijke regering op te zien zijn. (10/12 20u45 - Het Nieuwsblad)
2x Albert Heijn roept chocopasta terugWinkelketen Albert Heijn roept potten met ‘AH Chocopasta melk’ terug. Er is per ongeluk hazelnootpasta in verwerkt, zo laat de keten weten. (10/12 20u30 - Het Laatste Nieuws)
2x Zonder klimaatactie dreigt een diepe geldcrisis, waarschuwt de financiële sectorIJsberen, eilanden en poolkappen worden bedreigd. En voeg de hele wereldeconomie maar aan dat rijtje toe, zeiden 450 pensioenfondsen en verzekeraars vandaag samen in Polen. (10/12 20u30 - Trouw)
2x Macron vraagt Franse regering om verhoging van minimumloonDe Franse president Emmanuel Macron heeft de regering gevraagd om een verhoging van het minimumloon vanaf 2019. Het gaat om een stijging van 100 euro per maand. (10/12 20u30 - Nu.nl)
2x Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM NieuwsTijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). (10/12 20u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x Felle aanvaring tussen Stef Wauters en Theo Francken, live tijdens VTM NieuwsTijdens het VTM Nieuws kwam het tot een bitse confrontatie tussen anker Stef Wauters en gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). (10/12 20u30 - Gazet van Antwerpen)
2x WK hockey: Bondscoach Delmee naar kwartfinale met verrassende FransenLees meer > (10/12 20u17 - FOK!)
2x Sagan aan de start van Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-LuikLees meer > (10/12 20u17 - FOK!)
2x Nieuwe trailer Godzilla: King of the MonstersLees meer > (10/12 20u17 - FOK!)
2x Van Bommel wil Champions League met opgeheven hoofd verlatenLees meer > (10/12 20u17 - FOK!)
2x "Aanwezigheid van premier Michel in Marrakesh was super belangrijk”: ngo’s die meewerkten aan pact zijn tevredenDe Belgische ngo's die mee betrokken waren bij het overleg over het VN-migratiepact, vinden het "super belangrijk" dat premier Charles Michel... (10/12 20u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Ganzen Weespertrekvaart nog jaren van hun plekDe veertien ganzen van de kop van de Weespertrekvaart hebben de komende drie jaar een nieuwe vaste plek. Hun vaste omgeving verandert in een bouwput. De ganzen bij de Weespertrekvaart waren niet bij iedereen geliefd. De een fietste er met een grote boog omheen en de ander versnelde het beenritme om ze te ontwijken. De veertien ganzen bij de kop van de Weespertrekvaart konden agressief reageren wan (10/12 20u15 - Het Parool)
2x Gözübüyük heeft spijt van terugdraaien rode kaart VVV'er PromesScheidsrechter Serdar Gözübüyük heeft er spijt van dat hij zondag terugkwam op zijn beslissing om verdediger Jerold Promes van VVV-Venlo een rode kaart te geven voor een harde overtreding op FC Groningen-sterspeler Ritsu Doan. (10/12 20u15 - Nu.nl: Sport)
2x Bart De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep"N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview dat straks te zien is in 'Terzake'. De Wever benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil. (10/12 20u15 - VRT NWS: Politiek)
2x Portugal betaalt noodleningen vervroegd terug aan het Internationaal Muntfonds en bespaart zo renteDe Portugese overheid heeft voor 26 miljard euro noodleningen vervroeg terugbetaald aan het IMF. In mei 2011 had het toen noodlijdende euroland in totaal voor 78 miljoen euro hulp gekregen van de Europese Unie en van het IMF. Sindsdien is er een opvallende wederopstanding bezig. (10/12 20u15 - VRT NWS)
2x De Wever sluit vertrouwen in Michel II niet uit, maar eist vertrouwensstemmingN-VA-voorzitter Bart De Wever sluit niet uit dat de N-VA de afgeslankte regering Michel II het vertrouwen zou geven. 'Dat hangt af van de inhoud van de regeerverklaring en of men die vooraf met ons heeft afgetoetst', verklaarde hij maandag in een interview met Terzake. 'Een minderheidsregering kan, maar dan moet er wel aan het parlement gevraagd worden of dit kan', zei hij aan VTM NIEUWS. (10/12 20u00 - Knack)
2x Motie van vertrouwen of wantrouwen: wie, wat, wanneer?Verschillende partijen vragen dat premier Charles Michel in de Kamer een regeerverklaring komt voorlezen en het vertrouwen vraagt van het parlement in zijn minderheidsregering. Ze vinden immers dat de regering, na het vertrek van N-VA, een nieuwe bewindsploeg is, met nieuwe ministers en een nieuw programma dat gefocust is op veiligheid, koopkracht en klimaat. (10/12 20u00 - Knack)
2x Ministers nemen nieuwe bevoegdheden over van hun N-VA-collega'sNa de herschikking van de federale regering als gevolg van het vertrek van de N-VA vonden maandagnamiddag een aantal machtsoverdrachten plaats, al dan niet in aanwezigheid van de pers. (10/12 19u30 - Knack)
2x ‘Poging omkoping in liquidatiezaak’SCHIPHOL (ANP) - Een vroegere Kroatische medegedetineerde van crimineel Benaouf A. zegt in de gevangenis grote geldbedragen aangeboden te hebben gekregen om valse verklaringen over hem af te leggen. Dit bleek maandag in het hoger beroep van de zaak rond de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, eind 2012. Het bericht ‘Poging omkoping in liquidatiezaak’ verscheen eerst op Nieuws.nl. (10/12 17u45 - Nieuws.nl)
2x IN BEELD. Matteo Simoni en vriendin Loredana vieren de liefde op vakantieEr hangt romantiek in de Kaapverdische lucht. Dat is het minste wat je kan zeggen bij het zien van deze beelden. Matteo Simoni (31) geniet op dit... (10/12 17u30 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
2x Negen op de 10 joden vindt dat antisemitisme afgelopen 5 jaar is toegenomenNegen op de tien joden die werden ondervraagd voor een groot Europees onderzoek, zijn van mening dat het antisemitisme de afgelopen vijf jaar is gegroeid. Dat zegt het Europees Bureau voor de grondrechten maandag. (10/12 17u15 - Knack)
2x Oppositie vraagt vertrouwensstemming in het parlement: “Er is geen regering meer”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover. (10/12 17u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x LIVE. Theresa May zoekt bijkomende garanties over Ierse backstopDe Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling. (10/12 17u00 - De Standaard)
2x Oppositie vraagt vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultatiesN-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is. (10/12 17u00 - Knack)
2x Britse premier Theresa May: “Stemming over Brexit wordt uitgesteld”De Britse premier Theresa May heeft in het Lagerhuis bevestigd dat de cruciale stemming over het Brexit-akkoord wordt uitgesteld. Ze gaat bijkomende garanties zoeken voor de Ierse backstop-regeling. (10/12 17u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Stefaan Degand deelt wel heel gênant én pijnlijk saunaverhaal‘De Slimste Mens’ nadert stilaan zijn einde, en je kan altijd rekenen op Stefaan Degand om de finaleweken af te trappen met een mop van formaat. Alleen was deze mop wel degelijk echt gebeurd. “Ik hoorde de mensen achter mij nog roepen: Nee Stefaan, niet doen, niet doen!” (10/12 17u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Stefaan Degand deelt wel heel gênant én pijnlijk saunaverhaal‘De Slimste Mens’ nadert stilaan zijn einde, en je kan altijd rekenen op Stefaan Degand om de finaleweken af te trappen met een mop van formaat. Alleen was deze mop wel degelijk echt gebeurd. “Ik hoorde de mensen achter mij nog roepen: Nee Stefaan, niet doen, niet doen!” (10/12 17u00 - Gazet van Antwerpen)
2x GoPro haalt deel productie weg uit ChinaSAN MATEO (ANP) - Maker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd. Het bericht GoPro haalt deel productie weg uit China verscheen eerst op Nieuws.nl. (10/12 17u00 - Nieuws.nl)
2x GoPro haalt deel productie weg uit ChinaMaker van actiecamera's GoPro verhuist een deel van zijn productie van China naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf heeft geen trek in de ophanden zijnde extra heffingen op producten die voor de thuismarkt zijn bestemd. (10/12 16u45 - De Financiële Telegraaf)
2x John van den Brom, ex-coach Anderlecht, stopt na dit seizoen bij AZJohn van de Brom stopt na dit seizoen als coach van de Nederlandse club AZ. Van den Brom, die ooit nog actief was bij Anderlecht, was sinds 2014 trainer bij de club uit Alkmaar. (10/12 16u45 - Sporza)
2x Microsoft Edge krijgt ondersteuning voor Chrome-extensiesMicrosoft Edge krijgt in de toekomst ondersteuning voor Google Chrome-extensies. Dat zegt een van de ontwikkelaars van de browser. (10/12 16u45 - Nu.nl)
2x De Warmste Week en andere goede doelen: slim doneren doe je zoGeeft ú iets voor een goed doel tijdens De Warmste Week van Studio Brussel? Allemaal heel sympathiek, vindt natuurkundige en moraalfilosoof Stijn Bruers, maar de vraag is: haalt het iets uit? 'Wie écht het verschil wil maken, zoekt rationeel naar de grootste impact.' (10/12 16u45 - Knack)
2x Expo: Belgische Magnumfotografe Martine Franck gaf zwakkeren in de samenleving waardigheidDe vernieuwde Fondation Cartier-Bresson in Parijs opent haar deuren met een mooie retrospectieve van de Belgische Magnumfotografe Martine Franck. Maak kennis met een oeuvre vol passie, poëzie en sociale betrokkenheid. (10/12 16u45 - Knack)
2x N-VA en sp.a vragen vertrouwensstemming in het parlement: “Er is geen regering meer”N-VA vraagt aan wat zij de “nieuwe regering” noemen om een regeringsverklaring op te stellen en om een vertrouwensstemming in het parlement. “We willen weten in welk politiek spel we zitten voor we het parlementaire werk verderzetten”, aldus Peter De Roover. (10/12 16u45 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Golden State Warriors verkozen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar - Toronto Raptors verliezen weerHet gerenommeerde Amerikaanse sporttijdschrift Sports Illustrated heeft NBA-kampioen Golden State Warriors uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van... (10/12 16u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x Oppositie vraag vertrouwensstemming in parlement, premier start dinsdag met consultatiesN-VA, SP.A en Groen willen dat premier Charles Michel (MR), na het ontslag van N-VA, voor zijn minderheidsregering het vertrouwen vraagt aan de Kamer. CD&V-voorzitter Wouter Beke argumenteert dat de oranje-blauwe coalitie geen nieuwe regering is. (10/12 16u15 - Knack)
2x Strand vol ‘popcorn’ valt in de smaak bij toeristenGeen fan van zand tussen je tenen op vakantie? Dan is een vakantie naar het stadje Corralejo, gelegen op het Canarische eiland Fuerteventura, een optie. Daar ligt een strand vol witte vlokken die op popcorn lijken. Vandaar de bijnaam van de baai: Popcorn Bay’. (10/12 16u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x De Jong verblikt of verbloost niet bij alle aandachtAjax kijkt na de zege op PEC Zwolle uit naar woensdag, als Bayern in de Champions League op bezoek komt. Met blessurezorgen, vooral over doelman Onana. Maar óók met de geruststelling dat alle transferperikelen Frenkie de Jong niet lijken te beïnvloeden. (10/12 16u15 - AD: Sport)
2x 'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten. (10/12 15u45 - IEX.NL)
2x 'Chinese rechter verbiedt verkoop iPhones'PEKING (AFN/BLOOMBERG) - Een rechter in China heeft de import en verkoop van bepaalde types iPhones van Apple verboden, meldt de Amerikaanse chipmaker Qualcomm. De twee concerns zijn al geruime tijd verwikkeld in een ruzie over patenten. Qualcomm spande daarom onlangs een rechtszaak tegen Apple in China aan wegens inbreuk op patentrechten. (10/12 15u45 - Belegger.nl)
2x Officieel: Nissan GT-R50 by Italdesign (2018)Wat ooit begon als een héérlijke designoefening resulteert nu in een straatlegale Nissan GT-R50 by Italdesign met 720 pk! Voor de 50ste verjaardag van de Nissan GT-R én van Italdesign (een Italiaans designhuis) zag de GT50 by Italdesign Concept het levenslicht. Een moderne/futuristische uitvoering op basis van de GT-R Nismo met een nog krachtiger motorblok […] (10/12 14u45 - GroenLicht)
2x JD.com zet winkellab op met IntelJD.com, de belangrijkste rivaal van Alibaba, zet een lab op samen met chipfabrikant Intel. De nadruk komt te liggen op […] (10/12 14u30 - Emerce)
2x Vermaelen staat met Barcelona voor duel met oude rivaal: “Transfer naar Engeland is mogelijk”Thomas Vermaelen komt ook in zijn vierde seizoen bij FC Barcelona maar met mondjesmaat aan spelen toe. Maar dat deert de 33-jarige Rode Duivel niet, die in Catalonië kan spelen “aan de zijde van de beste spelers ter wereld”. Vermaelen en Barcelona ontvangen dinsdag op de slotspeeldag van de groepsfase van de Champions League het Engelse Tottenham. De Spurs zijn de grote rivaal van Vermaelen’s voormalige club Arsenal. (10/12 13u45 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x Hyundai heeft ook Chinese facelift voor Tucson klaar (2018)Dachten we de facelift van de Hyundai Tucson al achter de kiezen te hebben (RIJTEST), dan blijkt nu dat Hyundai voor China een andere facelift in de pijplijn had zitten. Die krijgt een stuk meer plamuurwerk aan zijn carrosserie waardoor hij een stuk hipper voor de dag komt. (10/12 12u30 - Autofans.be)
2x Schoonmaakreus ISS schrapt 100.000 banenSchoonmaakbedrijf ISS is van plan wereldwijd 100.000 banen te schrappen - of bijna één baan op vijf - nadat het zich uit dertien landen terugtrekt. Dat heeft het grootste schoonmaakbedrijf ter wereld bekendgemaakt. (10/12 12u30 - Trends.be)
2x Zwakkere groei economie OESO-gebiedPARIJS (AFN) - De economische groei in het gebied van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) laat afzwakking zien, ook in de eurozone. Dat schrijft de OESO in een rapport. (10/12 12u15 - Belegger.nl)
2x LIVE. Vanthourenhout en Aerts maken de dienst uit in eerste wedstrijdhelft van OverijseLees meer > (09/12 15u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
2x LIVE. Koning aanvaardt ontslag N-VA-ministers, De Block neemt Asiel en Migratie overDe Zweedse coalitie heeft zijn tanden stukgebeten op het VN-migratiepact. In een verklaring stelde premier Charles Michel gisterenavond dat N-VA... (09/12 13u30 - Het Laatste Nieuws)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Corbyn krijgt spoeddebat over uitstel stemming brexitdeal11/12 00u00 - Het Laatste Nieuws: Jeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te...
10x Macron belooft stijging van minimumloon met 100 euro; gele hesjes zijn verdeeld11/12 00u15 - Knack: De Franse president Emmanuel Macron heeft beloofd dat het minimumloon met 100 euro per maand wordt opgetrokken. De maatregel zal de werkgevers niets kosten, zo zei hij maandagavond in een dertien minuten durende televisietoespraak over de eisen van de 'gele hesjes'.
10x Michel: "Ofwel vervroegde verkiezingen, ofwel samenwerken om immobilisme te voorkomen"10/12 23u45 - Het Belang van Limburg: De regering is gevallen, leve de regering. Michel I werd dit weekend Michel II, sans N-VA. Volg hier live alle ontwikkelingen.
9x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda: feest afgelast door burgemeester11/12 00u00 - BN/DeStem: BREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast.
9x Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raad11/12 00u00 - Het Parool: Ben jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti
9x Verkozenen sp.a Antwerpen dreigen op te stappen 10/12 23u46 - De Tijd: Lees meer >
8x Alex Agnew: "Ik zie veel bands die niet weten wanneer ze moeten stoppen"11/12 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
8x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim11/12 00u00 - Gelderlander: Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
8x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim11/12 00u00 - BN/DeStem: Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
8x Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in Lagerhuis11/12 00u00 - Nu.nl: Parlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming.

Statistieken

Artikels:
31750
Gelezen:
1147
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven