woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 
30x Amerikaanse chirurg en vriendin voerden vrouwen dronken om hen te kunnen verkrachten: "Ze gebruikten hun charmes om vrouwen te lokken"Een chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht tenminste twee vrouwen te hebben verkracht. De... (19/09 03u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Hartverscheurende foto van rouwend jongetje bij lichaam vader zorgt voor recordopbrengst: "Hopelijk heeft hij nu kans op een betere toekomst"Een foto van een huilend jongetje dat het hoofd van zijn overleden vader streelt, terwijl hij met z'n andere hand zijn verdriet probeert te... (19/09 05u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Vrouw die kandidaat-opperrechter beschuldigt van poging tot aanranding wil dat FBI zaak onderzoektDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder... (19/09 03u45 - Het Laatste Nieuws)
20x Zeven maanden na onopgeloste moord op onderzoeksjournalist: EU-parlementsleden ongerust over toestand Slovaakse rechtsstaatBijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de... (19/09 02u00 - Het Laatste Nieuws)
20x Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
19x “Kleuters met een hoofddoek, zo’n evolutie trek je niet zomaar recht”GenkStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) reageert erg verontwaardigd over foto’s van kleuters met een hoofddoek die de Milli Görüs-afdeling van Genk op haar Facebook heeft staan. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) laat de vzw’s doorlichten door Staatsveiligheid. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
18x Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningenVlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000... (19/09 05u45 - Het Laatste Nieuws)
18x Nieuw plan voor opsluiten mensen zonder papierenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra.... (19/09 05u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Nederlandstaligen krijgen voorrang in scholen rond Brussel Lees meer > (19/09 01u23 - De Tijd)
17x Hartverscheurende foto van rouwend jongetje bij lichaam vader zorgt voor recordopbrengst: "We kunnen zijn vader niet terugbrengen, maar hopelijk heeft hij nu kans op een betere toekomst"Een foto van een huilend jongetje dat het hoofd van zijn overleden vader streelt, terwijl hij met z'n andere hand zijn verdriet probeert te... (19/09 05u00 - Het Laatste Nieuws)


17x Polen wil twee miljard dollar betalen voor Amerikaanse basisPolen is bereid om meer dan twee miljard dollar te betalen voor een Amerikaanse militaire basis op zijn grondgebied. President Donald Trump zegt dat hij het aanbod ‘zeer serieus’ zal bestuderen. (19/09 04u45 - De Standaard)
17x Vrouw die kandidaat-opperrechter beschuldigt van poging tot aanranding wil dat FBI zaak onderzoektDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de Senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 03u45 - De Morgen)
17x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten. (19/09 03u30 - BN/DeStem)
17x Beschuldiger wil dat FBI kandidaat Hooggerechtshof Kavanaugh onderzoektChristine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen.  (19/09 03u30 - Nu.nl)
17x Frieten en karaoke om kennismaking met de hogeschool af te rondenOp de campus Vorselaar van Thomas More trakteerde de directie gisteravond met frieten voor studenten en docenten. Een leuke einde van de tweede dag van het nieuwe academiejaar. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Vlaams Belang brengt Sinterklaas in stelling tegen moslimsVlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol. Die stelt zich vragen bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Polen wil 'Fort Trump' binnenhalenDe Amerikaanse president Donald Trump zegt dat zijn land overweegt permanent militairen te legeren in Polen. Hij deed die uitspraak tijdens een... (18/09 23u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend. (19/09 04u30 - Gelderlander)
16x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 03u45 - BN/DeStem)
16x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 03u45 - De Stentor)
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten. (19/09 03u30 - Gelderlander)
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten. (19/09 03u30 - De Stentor)
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got TalentSuperstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten. (19/09 03u30 - AD.nl)
16x “De postbodes kunnen het werk onmogelijk nog rond krijgen”Door een spontane staking van bpost in het distributiecentrum van Sint-Katelijne-Waver, kregen niet alleen de inwoners van die gemeente, maar ook die van Putte en Bonheiden, gisteren geen post of krant toegestuurd. Eerder deze week waren er in Mechelen al problemen met de postbedeling. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Arco-impasse blokkeert geld van de staat Lees meer > (19/09 01u23 - De Tijd)
16x Francken komt met nieuw plan voor opsluiting migranten Lees meer > (19/09 01u23 - De Tijd)
15x Noord-Korea gaat kerncentrale sluiten en inspecteurs toelatenDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongyon te sluiten en ook internationale inspecteurs in... (19/09 06u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Tom Dechaene, directeur Nationale Bank: 'Er zullen nog banken failliet gaan'Niemand heeft beter zicht op de gezondheid van onze financiële instellingen dan Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank en bevoegd voor het toezicht op de banken. Tien jaar na de bankencrisis neemt Dechaene, exclusief voor Knack, geen blad voor de mond: 'Ik ben echt gechoqueerd dat zo weinig Belgische bankbestuurders geïnteresseerd zijn in het grote gevaar dat hun banken lopen.' (19/09 04u45 - Knack)
15x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend. (19/09 04u30 - BN/DeStem)
15x Van Aert-Nuyens leek een droomcombinatie, maar toen liep het he-le-maal mis: een reconstructieZe leken een droomcombinatie. De wereldkampioen veldrijden en een gewezen Ronde van Vlaanderen-winnaar. Allebei even ambitieus. Maar toen liep het mis. He-le-maal mis. Hoe Van Aert een hekel kreeg aan Nick Nuyens:een reconstructie. (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 03u45 - Gelderlander)
15x Mechelse Vereniging voor Archeologie draagt volledige collectie over aan stadEen rijke collectie vondsten uit opgravingen van de Mechelse Vereniging voor Archeologie is gisteren officieel overgedragen aan de stad. Het gaat om duizenden objecten, waarvan er sommige zelfs teruggaan tot de Romeinen. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x KdG daagt eerstejaars uit: organiseer een event in vier dagen“We moeten nú naar de boot van Gert Verhulst vertrekken, we willen graag in Gert Late Night te zien zijn”, zegt Ine De Volder haastig. Ze is een van de 160 eerstejaars event- en projectmanagement van de KdG-Hogeschool die tegen donderdagavond in Meatpack een groot event moeten zien te organiseren. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Met zelfgebouwd vlot op Kleine NeteZo’n zeventig studenten, die aan een lerarenopleiding secundair onderwijs beginnen op de campus Vorselaar van Thomas More, verzamelden gisteren in het Spaans Hof in Herentals. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Telbureaus verhuizen naar bergIn Heist-op-den-Berg zijn 34.034 kiezers geregistreerd, van wie 57 niet-Belgen die zich hebben ingeschreven. De 45 stembureaus worden ingericht op acht kieslocaties, verspreid over de basisscholen. “Dertig telbureaus tellen in de namiddag de stemmen in het Sint-Lambertusinstituut. Zo kan het hoofdbureau aan de overzijde van de straat, in het gemeentehuis op het Kerkplein, georganiseerd worden. Vroeger werden de lokalen van het Heilig Hartcollege gebruikt, maar in de nieuwbouw zou ons dat een fiks huurgeld aan de private beheerder kosten”, duidt schepen Eric Verbist (CD&V). (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Ledenaantal Groen gaat maal drieBij Groen, dat nu geen zetel in de gemeenteraad heeft, denken ze dat er een groene zondag zit aan te komen op 14 oktober. “Met nieuwe drijvende krachten en de steun van de anciens staan we er goed voor. De laatste zes maanden is ons ledenaantal verdriedubbeld tot zeventig. Vorige keer hebben we op honderd stemmen na een zetel gemist. We gaan nu voor twee zetels”, vertelt voorzitter en lijsttrekker Bart Van Asten uit Booischot. Sarah Wouters uit Heist-Goor staat op de tweede plaats en Joachim Van der ­Auwera uit Booischot op de derde plaats. Voormalig gemeenteraadslid Marlies Lejust uit Schriek is duwt. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x ’t Veussels Tonjel valt in de prijzenOpen Doek, de overkoepelende organisatie voor amateurtoneel, heeft dit weekend de Gouden Handjes uitgereikt. ’t Veussels Tonjel werd drie keer uitgeroepen tot laureaat. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Geen natte voeten meer dankzij knuppelpadenWandelaars kunnen voortaan de Laakvallei in Beerse comfortabel doorkruisen. Kempens Landschap legde wandelpaden aan tussen de Tanseleerstraat en de Sint-Corneliusstraat. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Alle aanvragen binnen handbereikOrganisatoren van activiteiten in Mol, Balen, Dessel en Kasterlee heb-ben het binnenkort gemakkelijker om de juiste aanvragen in te dienen dankzij de Evenementenkluis. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Nationale Bank legt beurshuis Weghsteen aan de ketting Lees meer > (19/09 01u23 - De Tijd)
15x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
15x Aanplanting van stadsbossen ook in de Kempen te vaak dode letter“De aanleg van Vlaamse stadsbossen gaat te traag. Ook in de Kempen gebeurt er amper wat.” Dat zegt Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen. Die trekt door Vlaanderen om het probleem aan te kaarten. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Leko over Europese debutant Vlietinck: “Voor mij was hij geen verrassing”Ivan Leko had zijn stem teruggevonden maar begrijpelijkerwijze niet zijn humeur op de persconferentie na de verloren Champions League-opener tegen Dortmund (0-1). (19/09 00u15 - Het Nieuwsblad)
15x Het weerHerbekijk het weerbericht van dinsdag 18 september om 20 uur. De weersverwachting in tekst en beeld (19/09 00u00 - VRT NWS)
14x Voorrang voor Nederlandstalige kinderen in rand rond BrusselKinderen met minstens een Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering... (19/09 05u30 - Het Laatste Nieuws)
14x Francken moet details geven in parlementTheo Francken wordt vandaag in het parlement verwacht met meer details over de 32 sans-papiers met een strafblad die hij heeft laten gaan. Zeven van hen zaten celstraffen uit van meerdere maanden en zelfs jaren. (19/09 05u15 - De Standaard)
14x Kurt Van Eeghem na de kankerdiagnose: 'Ik wil een troostbrenger zijn'Kort na de dood van zijn broer Marc kreeg radio- en televisiecoryfee Kurt Van Eeghem te horen dat de kanker ook hem te pakken had gekregen. Een gesprek over de angst, het gevecht en de genezing. (19/09 05u00 - Knack)
14x Directeur Nationale Bank bezorgd om toekomst Belgische banken'Ondanks alle verbeteringen en het verscherpte toezicht op nationaal en Europees niveau zullen er ook in de toekomst nog banken failliet gaan', zegt Tom Dechaene, directeur bij de Nationale Bank, deze week in Knack. (19/09 04u45 - Knack)
14x Premier Rutte: ‘Onze samenleving heeft behoefte aan rituelen. Ik ook’Basiswaarden Een sterk land nog beter maken, zei de koning in de Troonrede. Maar hoe doen we dat als we niet mét elkaar, maar naast elkaar leven? Premier Mark Rutte over de hechte samenleving en de noodzaak tot samenwerking in de politiek. (19/09 04u30 - Trouw)
14x De rechter die zo ‘traag’ was dat hij zijn ontslag kreeg: “Een vriendelijke man, maar hij kon zijn werk gewoon niet goed”Een rechter die wordt ontslagen vanwege ‘inefficiëntie’. Het is een hoogst uitzonderlijk verdict. Collega’s en advocaten van de omstreden Oudenaardse magistraat Peter Van de Meulebroucke omschrijven de man als “aimabel” en “minzaam”. “Maar helaas ook érg onbekwaam als rechter. Die man talmde abnormaal lang in zijn dossiers. Het leek alsof hij geen knopen dúrfde door te hakken.” (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
14x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 03u45 - AD.nl)
14x Step en ArjunLees meer > (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x Bollie & BillieLees meer > (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x Ook ‘De Dingen Des Levens’ terug op tvLees meer > (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x Peter Vanvelthoven maakt na 25 jaar zijn comebackOpvallende verschijning in derde provinciale A afgelopen weekend: Peter Vanvelthoven (55), die - na vijfentwintig jaar! - zijn comeback maakte bij Croonen Lommel. De burgemeester van Lommel was tegen Helchteren 2020 meteen goed voor zes punten. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x Hechtermans (50) blijft scorenIvan Hechtermans (foto) blaast nog dit jaar 51 kaarsjes uit. Het weerhield de Tongenaar er niet van om vrijdag te scoren voor zijn club Onbetong UKM Tongeren tegen Zutendaal in tweede nationale B. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x En nu?Lees meer > (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
14x Thomas More-hogeschool start academiejaar met feestje in Base CampRuim achthonderd studenten van de Thomas More-hogeschool in Geel hebben op de campus gekampeerd. In het Base Camp konden de eerstejaars hun academiejaar al feestelijk inzetten. “Het is een heel toffe manier om al met je medestudenten kennis te maken”, vertellen eerstejaars Rinus, Silke, Maarten, Biaggiy en Clara. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x VVD: criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren. (19/09 03u15 - Gelderlander)
14x VVD: criminaliteit in probleemwijken dubbel zo hard bestraffenCriminaliteit in probleemwijken moet dubbel zo hard worden bestraft. Ook moeten ouders in die wijken worden verplicht hun kinderen naar de opvang te sturen, zodat zij de Nederlandse taal en cultuur leren. (19/09 03u15 - BN/DeStem)
14x In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht. (19/09 01u45 - Gelderlander)
14x Sp.a en N-VA clashen over veiligheid in GentBij het Gentse kopstukkendebat van De Morgen en VTM Nieuws hebben lijsttrekker Rudy Coddens (sp.a) en Anneleen Van Bossuyt (N-VA) dinsdagavond geclasht over veiligheid. 'Burgemeester Termont nodigt transmigranten uit en speelt in de kaart van mensensmokkelaars', vindt Van Bossuyt. 'We hebben van u en uw partij geen lessen te krijgen', antwoordt Coddens. 'Uw staatssecretaris heeft net 32 criminelen zonder verblijfsvergunning vrijgelaten.' (19/09 01u30 - VRT NWS: Politiek)
14x Vlaams Belang brengt Sinterklaas in stelling tegen moslimsVlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol. Die stelt zich vragen bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
14x Vlaams Belang brengt Sinterklaas in stelling tegen moslimsVlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol. Die stelt zich vragen bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goedDe gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
14x Gemeente gaat strijd aan met kinderarmoedeDe gemeente Sint-Katelijne-Waver neemt een vaste, voltijdse medewerker in dienst in de strijd tegen kinderarmoede. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
14x Bakker blust ’s nachts zelf brand aan machineBij Patisserie Alma op de Antwerpsesteenweg brak maandagnacht brand uit aan de motoren van een van de machines. “Er ontstond een steekvlam en de vlammen ging over op de isolatie”, vertelt de moeder van de bakker, die toen aan het werk was. “Mijn zoon heeft snel gereageerd en de brand eigenhandig geblust. Hij is wel lichtgewond geraakt.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
14x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
14x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goedDe gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Ex-partner moet het ontgelden op haar werkJoeri D.R. (43) uit Turnhout moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belaging en vrijheidsberoving. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
14x SPELERSBEOORDELINGEN. Vanaken blinkt ook in Champions League uit, niemand viel echt uit de toonOndanks een meer dan verdienstelijke wedstrijd, kreeg Club Brugge in het slot van zijn Champions League-openingsmatch tegen Dortmund een ijskoude douche (0-1). Dit vonden wij van de individuele prestaties van de Bruggelingen. (19/09 00u30 - Het Nieuwsblad)
14x Red Dragons worden tweede in hun groep op WK volleyDe Belgische volleybalmannen sluiten groep A in de eerste ronde van het WK af op de tweede plaats. Door het 3-1 verlies van Slovenië dinsdagavond tegen Italië houden de Red Dragons de Slovenen achter zich. (19/09 00u15 - Het Belang van Limburg)
13x 10 jaar na de bankencrisis: wanneer worden de verantwoordelijken gestraft?Tien jaar na het uitbreken van de bankencrisis blijkt dat de hoofdverantwoordelijken niet werden gestraft en dat de Belgische banken nog altijd aanzienlijke risico's lopen. (19/09 05u00 - Knack)
13x Enquête Gezinsbond: Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnenDe nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders. (19/09 04u45 - Knack)
13x Vrouw die Kavanaugh van aanranding beschuldigt wil FBI-onderzoek voordat ze getuigtDe vrouw die zegt te zijn aangerand door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 04u30 - Trouw)
13x Glennis Grace zingt jury en publiek omver in finale AGTGlennis Grace heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in America’s Got Talent jury en publiek omver geblazen met haar vertolking van het nummer Run van Leona Lewis.  (19/09 04u30 - Nu.nl)
13x 170 klachten over marteling, gijzeling, misbruik en fraude. En toch gaat Belgische goeroe vrijuitNa ruim 20 jaar valt het doek over het proces tegen Brusselaar Robert Spatz (73), de goeroe van de sekte OKC. De rechtbank veroordeelde hem aanvankelijk voor fraude en de gijzeling van tientallen kinderen, die sekteleden verplicht moesten afstaan. Maar gisteren ging hij toch vrijuit. De kinderen van toen, nu dertigers, blijven teleurgesteld achter. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
13x Gault&Millau geeft topscore aan Likoké van Piet HuysentruytDe Franse restaurantgids Gault&Millau beloont Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt, met 17 op 20 én vier koksmutsen. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
13x Speurhonden en duikteam opgeroepen… voor slapende kleuterDe grote middelen werden opgetrommeld, toen Grace (3), een van de kleutertjes van basisschool De Bij in Liedekerke, gisterochtend spoorloos bleek na de speeltijd. De politie liet meteen speurhonden aanrukken. Omdat er op het schooldomein een vijver ligt, werd ook duikersteam met reddingsboot ­opgetrommeld. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
13x Uitstervend rasLees meer > (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
13x Sien Eggers op de dansvloerLees meer > (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
13x Liefde is… je beste paard afgeven aan je vrouwOp de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon gaat vandaag de jumping van start. Er wordt op dit vierjaarlijks WK van de paardensport veel verwacht van het Belgisch team. Karel Cox zal er ook zijn. De 35-jarige ruiter uit Hechtel-Eksel, die drie jaar geleden nog Belgisch kampioen werd, kwam nochtans niet in aanmerking voor Team Belgium, maar zijn echtgenote - Marit Haarr Skollerud - werd wél geselecteerd door de Noorse federatie. Daarvoor gaf Cox zijn beste paard, Dublin van Overis Z, aan haar. Liefde is… je beste paard met mekaar delen. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
13x “Een geweldige ervaring”Eén van de zwaarste WK’s ooit. Zo werd het wereldkampioenschap mountainbike (marathon) in het Italiaanse Auronzo Di Cadore vooraf beschreven. “En dat geloof ik best”, reageert Lummenaar Arne Tureluren, die in de race over 104km in de Dolomieten in totaal 4.200 hoogtemeters moest overbruggen en uiteindelijk als 77ste finishte. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
13x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd. (19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd. (19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen)
13x Infomarkt over vernieuwing dorpskernIn de Sint-Clemenskerk in Minderhout (Hoogstraten) organiseren intercommunale IOK en Rurant deze namiddag een informatiemoment over een studie die gedaan is over de dorpskern. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Zesdejaars volgen stoomcursus verkeersveiligheid in MeerhoutIn en rond Sporthal Den Aks in Meerhout hebben achthonderd kinderen van het zesde leerjaar uit Geel, Laakdal en Meerhout deelgenomen aan de Verkeersdag. Onder meer de dode hoek bij vrachtwagens, het dragen van een fluohesje en het respecteren van een gesloten overweg kwamen daarbij aan bod. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht. (19/09 01u45 - BN/DeStem)
13x EU-parlementsleden bekritiseren corruptie en gebrekkige rechtsstaat in SlowakijeBijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slowakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slowaakse rechtsstaat. (19/09 01u45 - Knack)
13x In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodie: "Alleen als mijn zoon iets verkeerd heeft gedaan, gebruik ik zijn naam"In het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam,... (19/09 01u30 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
13x Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Aanplanting van stadsbossen ook in de Kempen te vaak dode letter“De aanleg van Vlaamse stadsbossen gaat te traag. Ook in de Kempen gebeurt er amper wat.” Dat zegt Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen. Die trekt door Vlaanderen om het probleem aan te kaarten. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
13x Aanplanting van stadsbossen ook in de Kempen te vaak dode letter“De aanleg van Vlaamse stadsbossen gaat te traag. Ook in de Kempen gebeurt er amper wat.” Dat zegt Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen. Die trekt door Vlaanderen om het probleem aan te kaarten. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Bakker blust ’s nachts zelf brand aan machineBij Patisserie Alma op de Antwerpsesteenweg brak maandagnacht brand uit aan de motoren van een van de machines. “Er ontstond een steekvlam en de vlammen ging over op de isolatie”, vertelt de moeder van de bakker, die toen aan het werk was. “Mijn zoon heeft snel gereageerd en de brand eigenhandig geblust. Hij is wel lichtgewond geraakt.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Ex-partner moet het ontgelden op haar werkJoeri D.R. (43) uit Turnhout moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belaging en vrijheidsberoving. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
13x Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Ex-partner moet het ontgelden op haar werkJoeri D.R. (43) uit Turnhout moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belaging en vrijheidsberoving. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
13x Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
13x Wijnmaker Berghoven haalt topoogst binnen: “De druiven zijn nog nooit zo groot en zoet geweest”Bij wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg oogsten ze de mooiste druiven die ze er ooit hebben gezien. Mede dankzij de recente erkenning van de witte wijn als Vlaamse landwijn geraken steeds meer mensen overtuigd van de kwaliteit. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Bakker blust ’s nachts zelf brand aan machineBij Patisserie Alma op de Antwerpsesteenweg brak maandagnacht brand uit aan de motoren van een van de machines. “Er ontstond een steekvlam en de vlammen ging over op de isolatie”, vertelt de moeder van de bakker, die toen aan het werk was. “Mijn zoon heeft snel gereageerd en de brand eigenhandig geblust. Hij is wel lichtgewond geraakt.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
13x Invaller Mertens raapt met Napoli een puntje in heksenketelNapoli is met een scoreloos gelijkspel aan deze jaargang van de Champions League begonnen. Dries Mertens werd op het uur het veld ingestuurd, maar scoorde niet. (19/09 00u15 - Sporza)
13x Het Journaal LaatHerbekijk hier Het Journaal Laat van dinsdag 18 september. (19/09 00u15 - VRT NWS)
13x Meer jongvolwassenen doen een beroep op jeugdhulpHet aantal 18-jarigen dat intensieve jeugdhulp krijgt, is in twee jaar tijd met een derde gestegen. Ook de pleegzorg blijft groeien. (19/09 00u00 - De Standaard)
13x "Een podcast maakt een verplaatsing altijd boeiender": de favoriete podcasts van Philip HeymansPodcasts, tot voor kort leek het iets voor een select clubje ingewijden, maar intussen is het audioformat bijzonder populair. Het aanbod is dan ook enorm, en vooral: het biedt voor elk wat wils. Deze week laten we enkele VRT-medewerkers aan het woord over hun favoriete podcasts. Vandaag: VRT NWS-journalist Philip Heymans, zelf maker van de podcastreeks Iemand. (19/09 00u00 - VRT NWS)
12x Zuid-Koreaanse president: ‘Noord-Korea bereid nucleaire infrastructuur onder toezicht te ontmantelen’De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft beloofd om zijn belangrijkste kerncentrale in Yongbyon te sluiten en ook internationale inspecteurs in het land toe te laten. Dat zei de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in woensdag. (19/09 06u00 - De Standaard)
12x Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningenVlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. 'Ik heb geen glazen bol.' (19/09 05u45 - De Morgen)
12x Voorrang voor Nederlandstalige kinderen in rand rond BrusselKinderen met minstens een Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Dat schrijft De Tijd vandaag. Op dit moment geldt die voorrangsregel enkel in Brussel. (19/09 05u30 - De Morgen)
12x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend. (19/09 04u30 - De Stentor)
12x Van Aert-Nuyens leek een droomcombinatie, maar toen liep het he-le-maal mis: een reconstructieZe leken een droomcombinatie. De wereldkampioen veldrijden en een gewezen Ronde van Vlaanderen-winnaar. Allebei even ambitieus. Maar toen liep het mis. He-le-maal mis. Hoe Van Aert een hekel kreeg aan Nick Nuyens:een reconstructie. (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Huisarts die bij één patiënt 200 consultaties aanrekent of een radioloog die nutteloze scans uitvoert: 101 zorgverleners op zwarte lijst RizivDe inspectiediensten van het Riziv houden al drie jaar een lijst bij met namen van fraudeurs. Dat bleek gisteren op een persconferentie. De ziekteverzekering controleert bij hen stelselmatig hun inkomsten, ook in de jaren nadat ze betrapt zijn op fraude. Dat gebeurde tot nu toe al bij minstens 101 artsen, verpleegkundigen en paramedici. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
12x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd. (19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Neerpelt is ‘gezondste verkeersgemeente’ van LimburgHASSELTVoeren heeft de beste lucht van Vlaanderen, als het gaat over de uitstoot van wagens tenminste. Dat blijkt uit de Gezondheidsindicator Mobiliteit van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het Agentschap zocht per gemeente uit welke invloed het wegverkeer heeft op de luchtkwaliteit en de geluidshinder en deed onderzoek naar het pendelgedrag en de verkeersveiligheid. Nog opmerkelijk: nergens in Vlaanderen pendelen inwoners zo vaak met de auto als in Kortessem. De titel van ‘gezondste verkeersgemeente van Limburg’ gaat naar Neerpelt. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x Shockfacturen van 1.000 euro voor drinkwater verbodenBrusselDe Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verbiedt drinkwatermaatschappijen om nog langer shockfacturen van 1.000 euro of meer te sturen naar klanten die hun meterstand niet of te laat doorgeven. Dat verbod komt er op vraag van Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a). “Dit is een goede zaak, want als grootste drinkwaterleverancier van Vlaanderen stuurt De Watergroep alleen al jaarlijks zo’n 50.000 van deze facturen naar nalatige klanten”, zegt Beenders. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x Caroline Raskin start na negen jaar weer op PKBijna negen jaar was ze uit roulatie, maar nu is Caroline Raskin terug van weggeweest. De 46-jarige Hasseltse boekte afgelopen zomer drie overwinningen en start zo als nummer drie in de selectiestand van M1 aan het Limburgs LRV-kampioenschap, dat volgend weekend op Woutershof Kuringen afgewerkt wordt. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x “Waarom zou ik verhuizen?”Vorig jaar waren ze nog met zijn drieën in de Serie A. Na afloop van het WK blijft van de Belgische selectie alleen nog Pieter Verhees (28) in Italië, om er zijn zevende opeenvolgende seizoen te beginnen in één van de meest hoogstaande competities van de wereld. “En reken maar dat zoiets niet evident is”, glundert de gezworen Overpeltenaar. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
12x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd. (19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Zeven maanden na onopgeloste moord op onderzoeksjournalist: EU-parlementsleden ongerust over toestand Slovaakse rechtsstaatBijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de Slovaakse rechtsstaat.  (19/09 02u15 - De Morgen)
12x In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht. (19/09 01u45 - De Stentor)
12x Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goedDe gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Gemeente gaat strijd aan met kinderarmoedeDe gemeente Sint-Katelijne-Waver neemt een vaste, voltijdse medewerker in dienst in de strijd tegen kinderarmoede. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Ex-partner moet het ontgelden op haar werkJoeri D.R. (43) uit Turnhout moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belaging en vrijheidsberoving. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
12x Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Gemeente gaat strijd aan met kinderarmoedeDe gemeente Sint-Katelijne-Waver neemt een vaste, voltijdse medewerker in dienst in de strijd tegen kinderarmoede. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
12x Aanplanting van stadsbossen ook in de Kempen te vaak dode letter“De aanleg van Vlaamse stadsbossen gaat te traag. Ook in de Kempen gebeurt er amper wat.” Dat zegt Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen. Die trekt door Vlaanderen om het probleem aan te kaarten. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
12x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
12x Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 4De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Aanplanting van stadsbossen ook in de Kempen te vaak dode letter“De aanleg van Vlaamse stadsbossen gaat te traag. Ook in de Kempen gebeurt er amper wat.” Dat zegt Elisabeth Meuleman, Vlaams parlementslid voor Groen. Die trekt door Vlaanderen om het probleem aan te kaarten. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Ex-partner moet het ontgelden op haar werkJoeri D.R. (43) uit Turnhout moest zich dinsdag voor de rechter verantwoorden voor slagen en verwondingen, belaging en vrijheidsberoving. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
12x Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
12x Gemeente gaat strijd aan met kinderarmoedeDe gemeente Sint-Katelijne-Waver neemt een vaste, voltijdse medewerker in dienst in de strijd tegen kinderarmoede. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Special Olympics Belgium komen naar het WaaslandBegin juni volgend jaar komen de Special Olympics Belgium (SOB) naar Sint-Niklaas en Beveren. SOB is de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. (19/09 01u00 - Gazet van Antwerpen)
12x Leko kan nederlaag moeilijk aanvaarden: "Teleurstelling in kleedkamer was groot"Club Brugge blijft met lege handen achter na de eerste speeldag van de groepsfase van de Champions League. In het Jan Breydelstadion slikte... (19/09 00u30 - Het Laatste Nieuws: Sport)
12x Atlético buigt tegen Monaco achterstand omAtlético Madrid heeft aan de eerste groepswedstrijd in de Champions League drie punten overgehouden. De Spaanse club kwam dinsdag in de uitwedstrijd tegen AS Monaco op achterstand, maar won uiteindelijk wel: 1-2. (19/09 00u30 - De Stentor)
12x Ontgoocheling bij Club: "Zo'n k*tgoal is heel zuur"Club Brugge blijft na een verdienstelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund met lege handen achter. Hoe waren de reacties in het Brugse kamp? (19/09 00u15 - Sporza)
12x Red Dragons worden tweede in hun groep op WK volleyDe Belgische volleybalmannen sluiten groep A in de eerste ronde van het WK af op de tweede plaats. Door het 3-1 verlies van Slovenië dinsdagavond tegen Italië houden de Red Dragons de Slovenen achter zich. (19/09 00u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Ashley Benson bevestigt relatie met Cara DelevingneLees meer > (19/09 00u06 - Nieuwsblad.be: Life - Glam en Gossip)
12x Anthem krijgt gratis verhalende DLCLees meer > (19/09 00u06 - Gamed)
12x Het Journaal 7Herbekijk hier Het Journaal 7 van dinsdag 18 september. (19/09 00u00 - VRT NWS)
12x Getuige van 'poging tot aanranding' door kandidaat-opperrechter Kavanaugh wil niet getuigenEen vermeende getuige in de misbruikrel rond de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, voelt er niets voor in het openbaar een... (18/09 23u45 - Het Laatste Nieuws)
11x Elektriciteit is 100 euro duurder dan vorig jaar gewordenDe groothandelsprijs voor elektriciteit is al een tijd in stijgende lijn, en is ook doorgesijpeld in de stroomfactuur die de gezinnen in de bus krijgen. Elektriciteit is vandaag zowat 90 euro à 100 euro duurder dan een jaar geleden. (19/09 06u30 - Het Nieuwsblad)
11x Gert en James bleven 24 uur wakker: BV’s uit bed gebeld en door bed gezaktGert Verhulst en James Cooke kregen voor ‘Gert Late Night’ de opdracht om 24 uur lang wakker te blijven. Hun nachtelijke escapades waren live te volgen op Vier en via YouTube. (19/09 06u30 - Het Nieuwsblad)
11x Gezinsbond: "Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen"De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld... (19/09 06u00 - Het Laatste Nieuws)
11x De weg kwijt in digitaal doolhofProblemen met de belastingaangifte, zorgafspraken niet kunnen regelen en bankzaken die een puinhoop worden. Mensen die de weg niet goed kennen in de online wereld, kunnen flink in de problemen komen. Want de toegang tot betalingsverkeer, zorg en overheidscommunicatie is bijna vanzelfsprekend digitaal. Terwijl anderen met een paar klikken hun zaken regelen, lopen digibeten onherroepelijk vast in een digitaal labyrint. Ruim een kwart van de Nederlandse computergebruikers worstelt ermee. (19/09 05u45 - De Telegraaf)
11x Alain Clark: ’In Eva vond ik de ware’ALAIN CLARK verhuisde naar Los Angeles om zijn geluk in Amerika te beproeven, maar de soulzanger is nu toch weer terug op het oude nest en herenigd met zijn zoontje NILO én grote liefde EVA. „Die twee zijn dikke vrienden!” (19/09 05u45 - De Telegraaf: Privé)
11x Blink-182-drummer Travis Barker dient aanklachten in na ongelukTravis Barker is ontzet dat hij door het ongeluk dat hij heeft gehad niet meer in staat is om te drummen, op tournee te gaan en een normaal leven te leiden. Daarom klaagt de Blink-182-drummer de mensen aan die daarvoor in zijn ogen verantwoordelijk zijn.  (19/09 05u15 - Nu.nl: Achterklap)
11x "Geld staat zit vast door Arco"Het uitstel en mogelijk afstel van een oplossing voor de Arco-coöperanten heeft ook gevolgen voor de staat. Zonder oplossing blijft ruim 90 miljoen euro uit de vereffening van Arco, waarop de federale overheid recht heeft, geblokkeerd zitten bij Arco. Dat schrijft De Tijd vandaag. (19/09 05u15 - De Morgen)
11x Nieuw plan voor opsluiten mensen zonder papierenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra. Dat legt hij voor aan de premier, die het voortouw neemt in de strijd tegen illegale migratie. Dat schrijft De Tijd vandaag. (19/09 05u15 - De Morgen)
11x Francken presenteert nieuw plan voor opsluiting mensen zonder papierenStaatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra. (19/09 04u30 - Knack)
11x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordendGlennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend. (19/09 04u30 - AD.nl)
11x Maarten De Veuster (N-VA) lijkt zegezeker in Schoten: of wordt Van Grieken de kaper op de kust?Maarten De Veuster (N-VA) geeft het toe. Sommige partijgenoten hebben de voorbije jaren gedroomd van een absolute meerderheid. Met 37,7% was N-VA in 2012 dan ook heer en meester. Maar tijdens het voorbije jaar betraden enkele acteurs onverwacht het politieke podium, waardoor zelfs de meest optimistische N-VA’er die prognose niet meer durft te maken. Die pretbedervers zijn nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en De Veusters schoonvader Harrie Hendrickx (CD&V). (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Hoe één zinnetje bij zijn voorstelling als een schaduw over Vanderhaeghe is blijven hangenHet Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. “Die verliep positief. We gaan morgen gewoon aan het werk”, aldus Vanderhaeghe achteraf. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied, viel er heel wat te bespreken. AA Gent nam geen drastische maatregelen voor de topper tegen Club Brugge, maar je voelt dat het verstandshuwelijk tussen Vanderhaeghe en AA Gent na nog geen jaar tegen zijn houdbaarheidsdatum aan loopt. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
11x Wilders begint debat over miljoenennotaDEN HAAG (ANP) - Geert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd. Het bericht Wilders begint debat over miljoenennota verscheen eerst op Nieuws.nl. (19/09 03u45 - Nieuws.nl)
11x Chef van Duitse staatsveiligheid weggepromoveerdberlijnHans-Georg Maassen (foto), de chef van de Duitse staatsveiligheid, moet opstappen en wordt staatssecretaris in het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. (19/09 03u30 - Het Belang van Limburg)
11x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd. (19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Haalt Yves Vanderhaeghe zijn eerste verjaardag bij AA Gent?Het Gentse bestuur zat gisteravond samen met trainer Yves Vanderhaeghe tijdens de wekelijkse overlegvergadering. Na de thuisnederlaag tegen STVV en het crisisberaad van het kernbestuur op maandag in aanwezigheid van ex-coach Trond Sollied viel er heel wat te bespreken. Na nog geen jaar aan het roer bij de Buffalo’s is het trainerschap van Vanderhaeghe in Gent een aflopend verhaal. Een kroniek, nu al in de verleden tijd. (19/09 03u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Wilders begint debat over miljoenennotaGeert Wilders, de leider van de grootste oppositiepartij PVV, bijt woensdag het spits af bij het grote debat over de kersverse miljoenennota en de plannen van het kabinet Rutte III voor 2019. Het pakket was op Prinsjesdag gepresenteerd. (19/09 03u15 - Reformatisch Dagblad)
11x Bierfiets krijgt tegenwindIn Nederland ligt de bierfiets onder vuur. Amsterdam weert de t(r)apvehikels vanaf 1 november uit de binnenstad, de Nederlandse Spoorwegen willen de bierfietsen zelfs helemaal verbieden vanwege een dodelijk ongeval aan een spoorweg. Het Belgisch verkeersinstituut Vias ziet geen graten in de trapvoertuigen. (19/09 03u15 - Het Belang van Limburg)
11x ’t Veussels Tonjel valt in de prijzenOpen Doek, de overkoepelende organisatie voor amateurtoneel, heeft dit weekend de Gouden Handjes uitgereikt. ’t Veussels Tonjel werd drie keer uitgeroepen tot laureaat. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Infomarkt over vernieuwing dorpskernIn de Sint-Clemenskerk in Minderhout (Hoogstraten) organiseren intercommunale IOK en Rurant deze namiddag een informatiemoment over een studie die gedaan is over de dorpskern. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Alle aanvragen binnen handbereikOrganisatoren van activiteiten in Mol, Balen, Dessel en Kasterlee heb-ben het binnenkort gemakkelijker om de juiste aanvragen in te dienen dankzij de Evenementenkluis. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Kortere werkweek voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. (19/09 02u00 - Reformatisch Dagblad)
11x In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieIn het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht. (19/09 01u45 - AD.nl)
11x Wijnmaker Berghoven haalt topoogst binnen: “De druiven zijn nog nooit zo groot en zoet geweest”Bij wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg oogsten ze de mooiste druiven die ze er ooit hebben gezien. Mede dankzij de recente erkenning van de witte wijn als Vlaamse landwijn geraken steeds meer mensen overtuigd van de kwaliteit. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Oude boeren leren kinderen hooienZo’n zeventig kinderen uit de lagere scholen hebben deze week de LIA-tuin in Sombeke (Waasmunster) klaargestoomd voor de grote opening tijdens de Dag van de Trage Weg op zaterdag 20 oktober. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Rupelbrug dicht tot 28 oktober, fietsen mag weer vanaf morgenIn principe moest de vijfde fase van de renovatiewerken aan de Baanbrug, de Rupelbrug tussen Klein-Willebroek en Boom, op 26 september beginnen, maar daarover heeft de Vlaamse Waterweg, afdeling Zeeschelde-Zeekanaal, goed en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat fietsers en voetgangers morgenavond vanaf 20u al de Rupelbrug in beide richtingen weer kunnen gebruiken. Een hele opluchting, aangezien ze nu telkens de meer tijdrovende oplossing van de overzet moeten gebruiken. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Bakker blust ’s nachts zelf brand aan machineBij Patisserie Alma op de Antwerpsesteenweg brak maandagnacht brand uit aan de motoren van een van de machines. “Er ontstond een steekvlam en de vlammen ging over op de isolatie”, vertelt de moeder van de bakker, die toen aan het werk was. “Mijn zoon heeft snel gereageerd en de brand eigenhandig geblust. Hij is wel lichtgewond geraakt.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
11x Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
11x Vlaams Belang brengt Sinterklaas in stelling tegen moslimsVlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol. Die stelt zich vragen bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goedDe gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Route2School brengt gevaarlijke punten schoolroute in kaartEen zestal Borgerhoutse scholen start op 24 september met Route2School. Dat is een project van het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt. Route2School is een mobiele applicatie waarop ouders, leerlingen, leerkrachten en directies precies kunnen aangeven via welke straten het veilig naar school wandelen of fietsen is en waar zich op de route obstakels of risicovolle verkeerssituaties bevinden. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
11x Vlaams Belang brengt Sinterklaas in stelling tegen moslimsVlaams Belang heeft een stripboekje uitgebracht met Sinterklaas in de hoofdrol. Die stelt zich vragen bij de islam in Sint-Niklaas. De strip werd getekend door Marc Huys, lijstduwer van de partij in Sint-Niklaas. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
11x Wijnmaker Berghoven haalt topoogst binnen: “De druiven zijn nog nooit zo groot en zoet geweest”Bij wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg oogsten ze de mooiste druiven die ze er ooit hebben gezien. Mede dankzij de recente erkenning van de witte wijn als Vlaamse landwijn geraken steeds meer mensen overtuigd van de kwaliteit. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
11x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
11x Turnhoutenaar wil korte afstanden met fiets afleggenZes op de tien Turnhoutenaren is bereid om de fiets te nemen voor korte afstanden. De bereidheid is er groter dan in andere Vlaamse steden. “Dat betekent niet dat ze het ook doen”, zegt Wout Baert, directeur van Fietsberaad Vlaanderen. “We denken dat elke inspanning om meer mensen op de fiets te krijgen, zal lonen.” (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Gemeenteraad keurt aanleg parking gemeentehuis goedDe gemeenteraad in Berlaar heeft gisteren het tracé voor de wegen en de aanleg van het openbaar domein op de site van het nieuwe gemeentehuis goedgekeurd. Enkele buren hadden in een open brief nochtans de verdaging van dit agendapunt gevraagd. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Grote omweg voor fietsers door gesloten bruggetjeDe houten brug over de Kleine Nete in Nijlen is deze week niet toegankelijk door schilderwerken. Veel schoolkinderen moesten zo onaangekondigd een omweg maken, zo klaagt N-VA aan. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
11x Geen politieke campagne tijdens dorpsdagProject2990 van ondernemende handelaars en de LEA-raad (de adviesraad lokale economie) roepen op om komende zondag tijdens de dorpsdag niet aan politiek te doen. De dorpsdag lokte vorig jaar zo’n 15.000 bezoekers. De Bredabaan zal verkeersvrij zijn van het kruispunt met de Biest tot het kruispunt met de Slijkstraat. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Dodental orkaan Florence stijgt, overstromingen nog niet voorbijHet dodental als gevolg van de orkaan Florence aan de oostkust van de VS is gestegen tot 35. De meeste slachtoffers, 27, vielen in de staat North Carolina. Ook South Carolina werd zwaar getroffen. In het gebied is het inmiddels gestopt met regenen, maar toch kunnen veel evacués niet terug naar huis vanwege overstromingen. Een groot deel van de wegen is nog onbegaanbaar. Meer dan een miljoen inwoners uit de kustgebieden hadden een evacuatiebevel gekregen, al heeft niet iedereen daar gehoor aan gegeven 30 biljoen liter De komende dagen worden nieuwe overstromingen verwacht, omdat het waterpeil in sommige rivieren nog stijgt. Volgens de Amerikaanse weerdienst is er de afgelopen dagen 30 biljoen liter regen gevallen in North Carolina. Zo'n 350.000 huishoudens zitten nog zonder stroom, dat waren er 1 miljoen. De schade als gevolg van de orkaan wordt geschat op zo'n 20 miljard dollar. President Trump bezoekt het gebied later vandaag. Hij gaat naar North en South Carolina. (19/09 01u15 - NOS.nl)
11x LIVE: Bekijk hoe Gert en James 24 uur wakker blijvenGert Verhulst en James Cooke hebben voor ‘Gert Late Night’ de opdracht gekregen om 24 uur lang wakker te blijven. Volg hier hun nachtelijke escapades live. (19/09 01u00 - Het Nieuwsblad)
11x Vrienden heeft Rutte niet meer bij de dividendbelastingHet wetsvoorstel is ingediend: het kabinet wil, ondanks de felle tegenstand, de belasting op dividend afschaffen. Premier Rutte vindt dat hij het beter moet gaan uitleggen. (19/09 00u45 - NRC Handelsblad)
11x Atlético buigt tegen Monaco achterstand omAtlético Madrid heeft aan de eerste groepswedstrijd in de Champions League drie punten overgehouden. De Spaanse club kwam dinsdag in de uitwedstrijd tegen AS Monaco op achterstand, maar won uiteindelijk wel: 1-2. (19/09 00u30 - BN/DeStem)
11x Salah gooit bidon weg na winnende goal FirminoIn groep C van de Champions League won Liverpool de eerste thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain op de valreep. Invaller Roberto Firmino schoot Liverpool in de extra tijd alsnog naar de winst. En daar was niet iedereen op Anfield blij mee. (19/09 00u30 - BN/DeStem)
11x 'Aanpak ondermijning in Amsterdam complex'De aanpak van ondermijnende criminaliteit in Amsterdam is heel complex. ,,We moeten met elkaar zand in die machine gooien, maar wel zodanig dat het niet tot meer geweld leidt', zei Jan Pronker, hoofd operatie bij de Amsterdamse politie tijdens een bijeenkomst met de gemeenteraad over ondermijning, een vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. (19/09 00u15 - De Telegraaf)
11x Liverpool klopt PSG in spektakelstukIn groep C van de Champions League heeft Liverpool de eerste thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain op de valreep gewonnen. De Engelse ploeg verspeelde eerst nog een voorsprong van 2-0. De enerverende topper tussen de finalist van vorig seizoen en de Franse kampioen eindigde op Anfield niettemin in 3-2. (19/09 00u15 - BN/DeStem)
11x LIVE (18u55). Hoffenheim trekt naar Oekraïne voor duel met Shakhtar• Aftrap 18u55 • Stadion Metalist • Eerste speeldag groepsfase Champions League • Ref: Jakob Kehlet (Denemarken) (19/09 00u15 - Het Laatste Nieuws: Sport)
11x Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GSLees meer > (19/09 00u06 - Autowereld)
11x Campagne tegen meningokokken van startZo’n 130.000 jongeren krijgen een uitnodiging om de meningokokkenvaccinatie te halen. Dit is naar aanleiding van het stijgende aantal ziektegevallen van de laatste jaren. (19/09 00u00 - GezondheidsNet)
11x Volleyballers in Milaan tegen Italië, Finland en RuslandDe Nederlandse volleyballers zetten het WK voort in Italië. Oranje eindigde na een ijzersterke groepsfase in het Bulgaarse Ruse als tweede in de poule, achter olympisch kampioen Brazilië. Daardoor komen de manschappen van bondscoach Gido Vermeulen komend weekeinde in Milaan in actie. Nederland moet het in de tweede WK-ronde opnemen tegen Italië, Rusland en Finland. (19/09 00u00 - BN/DeStem)
11x De afspraakHerbekijk hier 'De afspraak' van dinsdag 18 september. (19/09 00u00 - VRT NWS)
11x TerzakeHerbekijk hier 'Terzake' van dinsdag 18 september. (19/09 00u00 - VRT NWS)
11x Getuige van 'poging tot aanranding' door kandidaat-opperrechter Kavanaugh wil niet getuigenEen vermeende getuige in de misbruikrel rond de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, voelt er niets voor in het openbaar een verklaring af te leggen. Deze Mark Judge schreef aan het Senaatscommissie voor juridische zaken zich 'niets te kunnen herinneren' van het voorval. (19/09 00u00 - De Morgen)
10x Noord-Korea belooft ontmanteling nucleaire infrastructuur, toelating internationale inspecteursDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft woensdag beloofd om zijn de belangrijke testsite Tongchang-ri, voor nucleaire raketten, te ontmantelen onder toezicht van internationale inspecteurs. (19/09 06u00 - Knack)
10x Gezinsbond: "Verkeersveiligheid topprioriteit voor Vlaamse gezinnen"De nieuwe lokale besturen moeten prioritair werk maken van een betere verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een bevraging van de Gezinsbond, ingevuld door bijna 10.000 ouders en grootouders. De gezinnen formuleerden zelf meer dan 3.700 voorstellen voor meer gezinsvriendelijke steden en gemeenten, waarvan 1.700 rond mobiliteit en verkeersveiligheid. (19/09 06u00 - De Morgen)
10x Noord- en Zuid-Korea zetten stap richting vredeNoord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland. (19/09 05u45 - Reformatisch Dagblad)
10x Voor wie koopt Eric Roberts hier juwelen?Ooit stond ERIC ROBERTS – net als zijn jongere zus, wereldster JULIA ROBERTS – aan de top, totdat Hollywood hem liet vallen. Nu is de 62-jarige acteur keihard bezig om zijn comeback te maken. (19/09 05u30 - De Telegraaf: Privé)
10x Engie zoekt 1.000 technici: kandidaten mogen een sms sturenHet energiebedrijf Engie heeft in België duizend nieuwe vacatures uitgeschreven voor technici, waaronder 350 in de provincie Antwerpen en nog eens 50 voor de kerncentrale in Doel. “De economie trekt aan en wij hebben nu eenmaal veel projecten”, zegt het bedrijf. Kandidaten mogen een sms sturen en krijgen meteen een sollicitatiegesprek. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x Staking haven: acties opgeschort, maar voor hoelang?De loodsen in de Antwerpse haven hebben hun stakingsactie dinsdagavond na bijna 24 uur beëindigd, omdat Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) heeft beloofd om voortaan wekelijks naar hun kritiek op haar hervormingsplannen te luisteren. Maar de kans dat er over enkele weken opnieuw wordt gestaakt, blijft groot. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x 150 kilo cocaïne in dubbele bodem van container in Ecuadoraanse havenIn de haven van de Ecuadoraanse stad Guayaquil hebben de autoriteiten zondag een lading cocaïne ontdekt die naar Antwerpen verscheept zou worden. De drugs zaten verborgen in de dubbele bodem van een container geladen met bananen. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Engie zoekt 1.000 technici: kandidaten mogen een sms sturenHet energiebedrijf Engie heeft in België duizend nieuwe vacatures uitgeschreven voor technici, waaronder 350 in de provincie Antwerpen en nog eens 50 voor de kerncentrale in Doel. “De economie trekt aan en wij hebben nu eenmaal veel projecten”, zegt het bedrijf. Kandidaten mogen een sms sturen en krijgen meteen een sollicitatiegesprek. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Van 666 naar 30 ziektedagen met volledig loon, dat steektEr zijn verschillende redenen voor de boosheid van de Vlaamse statutaire, dus vastbenoemde ambtenaren. Juist dat statuut komt op iets lossere schroeven te staan. En de Vlaamse regering wil ook aan hun voordelige ziekteregeling een einde maken. Van 666 dagen ziek zijn met behoud van loon, zou het naar dertig dagen gaan, waarna ze zouden terugvallen op 65% van hun loon, zoals in de privésector. Met ­weliswaar drie belangrijke ­uitzonderingen. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x IN BEELD. Is deze super-de-luxe penthouse de meest inspirerende logeerplek van Antwerpen?Hoog in de London Tower opende deze week wellicht de meest inspirerende logeerplek van Antwerpen. SkyNooz, een super-de-luxe penthouse op de 21e verdieping, biedt meer dan alleen een verbluffend zicht op de stad. Al komt dat wel met een prijskaartje: 595 euro per persoon, per nacht. Het team van Nooz leidde ons rond. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Nieuwe strafklacht in tegen broodfokker uit Boechout, zaakvoerder reageert ziedendDierenrechtenorganisatie GAIA heeft opnieuw een strafklacht ingediend tegen Puppy House uit Boechout, dat intussen Happy Doggy heet. Een jaar geleden werden de zaakvoerders veroordeeld voor de invoer van te jonge pups. Er zijn nu nieuwe klachten. (19/09 05u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Transfer Ronaldo kost Juventus 340 miljoen euro. Hoe worden die terugverdiend?Juventus betaalt in totaal 340 miljoen euro voor de overstap van Cristiano Ronaldo. Dat bedrag terugverdienen wordt geen sinecure voor de Italianen. (19/09 05u00 - Express.be)
10x Polen wil twee miljard dollar betalen voor Amerikaanse basisPolen is bereid om meer dan twee miljard dollar te betalen voor een Amerikaanse militaire basis op zijn grondgebied. President Donald Trump zegt dat hij het aanbod ‘zeer serieus’ zal bestuderen. (19/09 04u45 - De Standaard: Wetenschap)
10x Van Aert-Nuyens leek een droomcombinatie, maar toen liep het he-le-maal mis: een reconstructieZe leken een droomcombinatie. De wereldkampioen veldrijden en een gewezen Ronde van Vlaanderen-winnaar. Allebei even ambitieus. Maar toen liep het mis. He-le-maal mis. Hoe Van Aert een hekel kreeg aan Nick Nuyens:een reconstructie. (19/09 04u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
10x FNV trapt actie om dividendbelasting afVakbond FNV trapt woensdag zijn handtekeningenactie tegen het afschaffen van de dividendbelasting af. Een groep van ruim twintig FNV’ers gaat vanaf 11.30 uur dan handtekeningen verzamelen op Het Plein in Den Haag. (19/09 04u15 - Reformatisch Dagblad)
10x Maarten De Veuster (N-VA) lijkt zegezeker in Schoten: of wordt Van Grieken de kaper op de kust?Maarten De Veuster (N-VA) geeft het toe. Sommige partijgenoten hebben de voorbije jaren gedroomd van een absolute meerderheid. Met 37,7% was N-VA in 2012 dan ook heer en meester. Maar tijdens het voorbije jaar betraden enkele acteurs onverwacht het politieke podium, waardoor zelfs de meest optimistische N-VA’er die prognose niet meer durft te maken. Die pretbedervers zijn nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en De Veusters schoonvader Harrie Hendrickx (CD&V). (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Maarten De Veuster (N-VA) lijkt zegezeker in Schoten: of wordt Van Grieken de kaper op de kust?Maarten De Veuster (N-VA) geeft het toe. Sommige partijgenoten hebben de voorbije jaren gedroomd van een absolute meerderheid. Met 37,7% was N-VA in 2012 dan ook heer en meester. Maar tijdens het voorbije jaar betraden enkele acteurs onverwacht het politieke podium, waardoor zelfs de meest optimistische N-VA’er die prognose niet meer durft te maken. Die pretbedervers zijn nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en De Veusters schoonvader Harrie Hendrickx (CD&V). (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
10x Maarten De Veuster (N-VA) lijkt zegezeker in Schoten: of wordt Van Grieken de kaper op de kust?Maarten De Veuster (N-VA) geeft het toe. Sommige partijgenoten hebben de voorbije jaren gedroomd van een absolute meerderheid. Met 37,7% was N-VA in 2012 dan ook heer en meester. Maar tijdens het voorbije jaar betraden enkele acteurs onverwacht het politieke podium, waardoor zelfs de meest optimistische N-VA’er die prognose niet meer durft te maken. Die pretbedervers zijn nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en De Veusters schoonvader Harrie Hendrickx (CD&V). (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
10x Maarten De Veuster (N-VA) lijkt zegezeker in Schoten: of wordt Van Grieken de kaper op de kust?Maarten De Veuster (N-VA) geeft het toe. Sommige partijgenoten hebben de voorbije jaren gedroomd van een absolute meerderheid. Met 37,7% was N-VA in 2012 dan ook heer en meester. Maar tijdens het voorbije jaar betraden enkele acteurs onverwacht het politieke podium, waardoor zelfs de meest optimistische N-VA’er die prognose niet meer durft te maken. Die pretbedervers zijn nationaal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en De Veusters schoonvader Harrie Hendrickx (CD&V). (19/09 04u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Drie jaar na het uitstootschandaal spuwen 6 op de 10 diesels nog altijd te veel vuiligheid in de luchtDrie jaar na het uitstootschandaal spuwen zes op de tien dieselwagens op onze wegen nog altijd te veel vuiligheid in de lucht. Zelfs veel van de nieuwste wagens, die vlotjes de strengere Europese testen doorstaan, blijken eens op de weg te veel uit te stoten. “Onaanvaardbaar”, zegt Groen-partijvoorzitter Meyrem Almaci. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
10x Koen Crucke vervangt ontslagen Margriet Hermans na ruzie met Jacky LafonKoen Crucke zal Margriet Hermans vervangen in de komende HD en D-show van Jacky Lafon. Oorspronkelijk zou Lafon de humorvoorstelling met Jef De Smedt en Margriet Hermans spelen, maar toen die laatste zich negatief uitliet over de Blankenbergse zomershow van Lafon, werd ze de laan uitgestuurd. Crucke zal nu haar plaats innemen. Helemaal onlogisch is dat niet want Crucke was afgelopen zomer voor het eerst te zien in Lafons zomerrevue Cruise Nostalgie. (19/09 04u15 - Het Nieuwsblad)
10x Met dit prachtige nummer moet Glennis winnen!Met een eigen versie van Run van Snow Patrol zingt Glennis Grace de sterren van de hemel in de finale van America’s Got Talent. (19/09 03u30 - De Telegraaf)
10x Vrouw wil dat FBI zaak Kavanaugh onderzoektDe vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh. (19/09 03u15 - Reformatisch Dagblad)
10x Gert wuift vrienden van ‘de minigolf’ uitGert Pauwels, de uitbater van minigolf Aan de Molen in Kasterlee, heeft zondagavond de vele vrienden van zijn taverne uitgewuifd. Het afscheidsfeestje duurde tot... maandagochtend 7u! (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
10x KdG daagt eerstejaars uit: organiseer een event in vier dagen“We moeten nú naar de boot van Gert Verhulst vertrekken, we willen graag in Gert Late Night te zien zijn”, zegt Ine De Volder haastig. Ze is een van de 160 eerstejaars event- en projectmanagement van de KdG-Hogeschool die tegen donderdagavond in Meatpack een groot event moeten zien te organiseren. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Met zelfgebouwd vlot op Kleine NeteZo’n zeventig studenten, die aan een lerarenopleiding secundair onderwijs beginnen op de campus Vorselaar van Thomas More, verzamelden gisteren in het Spaans Hof in Herentals. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Telbureaus verhuizen naar bergIn Heist-op-den-Berg zijn 34.034 kiezers geregistreerd, van wie 57 niet-Belgen die zich hebben ingeschreven. De 45 stembureaus worden ingericht op acht kieslocaties, verspreid over de basisscholen. “Dertig telbureaus tellen in de namiddag de stemmen in het Sint-Lambertusinstituut. Zo kan het hoofdbureau aan de overzijde van de straat, in het gemeentehuis op het Kerkplein, georganiseerd worden. Vroeger werden de lokalen van het Heilig Hartcollege gebruikt, maar in de nieuwbouw zou ons dat een fiks huurgeld aan de private beheerder kosten”, duidt schepen Eric Verbist (CD&V). (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Frieten en karaoke om kennismaking met de hogeschool af te rondenOp de campus Vorselaar van Thomas More trakteerde de directie gisteravond met frieten voor studenten en docenten. Een leuke einde van de tweede dag van het nieuwe academiejaar. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Ledenaantal Groen gaat maal drieBij Groen, dat nu geen zetel in de gemeenteraad heeft, denken ze dat er een groene zondag zit aan te komen op 14 oktober. “Met nieuwe drijvende krachten en de steun van de anciens staan we er goed voor. De laatste zes maanden is ons ledenaantal verdriedubbeld tot zeventig. Vorige keer hebben we op honderd stemmen na een zetel gemist. We gaan nu voor twee zetels”, vertelt voorzitter en lijsttrekker Bart Van Asten uit Booischot. Sarah Wouters uit Heist-Goor staat op de tweede plaats en Joachim Van der ­Auwera uit Booischot op de derde plaats. Voormalig gemeenteraadslid Marlies Lejust uit Schriek is duwt. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x Zesdejaars volgen stoomcursus verkeersveiligheid in MeerhoutIn en rond Sporthal Den Aks in Meerhout hebben achthonderd kinderen van het zesde leerjaar uit Geel, Laakdal en Meerhout deelgenomen aan de Verkeersdag. Onder meer de dode hoek bij vrachtwagens, het dragen van een fluohesje en het respecteren van een gesloten overweg kwamen daarbij aan bod. (19/09 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
10x Nieuwe cao voor beveiligers: kortere werkweek en meer regelmaatBeveiligers krijgen een kortere werkweek en gunstigere roosters. Dat staat in de nieuwe cao die vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn overeengekomen. De gemiddelde werktijd gaat van 38 naar 36 uur per week. Daarnaast komt er meer tijd tussen verschillende diensten en meer regelmaat in de roosters. De lonen stijgen eind dit jaar met 1,5 procent en volgend jaar met 1,75 procent. Vanaf 2020 is de verhoging jaarlijks 2,5 procent. 'Het resultaat is hard bevochten door de beveiligers, maar hun vechtlust wordt nu beloond', zegt Tanja Schrijver van FNV Beveiliging. Flexwerkers Er is ook afgesproken dat zeker 80 procent van de beveiligers een contract heeft voor onbepaalde tijd. 'Door het aantal flexwerkers beperkt te houden, wordt de continuïteit beter gewaarborgd', zegt Schrijver hierover. De nieuwe cao geldt de komende vijf jaar voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. (19/09 02u30 - NOS.nl)
10x Kortere werkweek en minder werkdruk voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. (19/09 02u15 - De Stentor)
10x Kortere werkweek en minder werkdruk voor beveiligersBeveiligers krijgen een kortere werkweek en de roosters worden aangepast. Vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn daarover akkoord in een nieuwe cao die vijf jaar geldt voor 30.000 beveiligers die onder meer werken voor Securitas, Trigion en G4S Nederland. (19/09 02u15 - AD.nl)
10x ‘Koopkracht’ is hier een hyperboolHet woord armoede komt in de Troonrede welgeteld één keer voor. Toch is het aantal mensen in langdurige armoede, ondanks de aantrekkende economie, verder toegenomen. (19/09 01u45 - NRC Handelsblad)
10x Wijnmaker Berghoven haalt topoogst binnen: “De druiven zijn nog nooit zo groot en zoet geweest”Bij wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg oogsten ze de mooiste druiven die ze er ooit hebben gezien. Mede dankzij de recente erkenning van de witte wijn als Vlaamse landwijn geraken steeds meer mensen overtuigd van de kwaliteit. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
10x Wijnmaker Berghoven haalt topoogst binnen: “De druiven zijn nog nooit zo groot en zoet geweest”Bij wijngaard Berghoven in Heist-op-den-Berg oogsten ze de mooiste druiven die ze er ooit hebben gezien. Mede dankzij de recente erkenning van de witte wijn als Vlaamse landwijn geraken steeds meer mensen overtuigd van de kwaliteit. (19/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

30x Amerikaanse chirurg en vriendin voerden vrouwen dronken om hen te kunnen verkrachten: "Ze gebruikten hun charmes om vrouwen te lokken"19/09 03u30 - Het Laatste Nieuws: Een chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht tenminste twee vrouwen te hebben verkracht. De...
22x Hartverscheurende foto van rouwend jongetje bij lichaam vader zorgt voor recordopbrengst: "Hopelijk heeft hij nu kans op een betere toekomst"19/09 05u15 - Het Laatste Nieuws: Een foto van een huilend jongetje dat het hoofd van zijn overleden vader streelt, terwijl hij met z'n andere hand zijn verdriet probeert te...
21x Vrouw die kandidaat-opperrechter beschuldigt van poging tot aanranding wil dat FBI zaak onderzoekt19/09 03u45 - Het Laatste Nieuws: De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder...
20x Zeven maanden na onopgeloste moord op onderzoeksjournalist: EU-parlementsleden ongerust over toestand Slovaakse rechtsstaat19/09 02u00 - Het Laatste Nieuws: Bijna zeven maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije heeft een EU-delegatie zich ongerust getoond over de toestand van de...
20x Team achter Bocadero strijkt volgende zomer neer in Fort 419/09 01u15 - Gazet van Antwerpen: De zomer is nog niet (helemaal) voorbij, maar in Mortsel hebben ze al mooie vooruitzichten voor die van 2019. Met Bonega bvba werd een nieuwe concessiehouder aangesteld voor de zomerbar in Fort 4. Het drietal hierachter zet al jaren mee zijn schouders onder de populaire strandbar Bocadero in Antwerpen.
19x “Kleuters met een hoofddoek, zo’n evolutie trek je niet zomaar recht”19/09 03u30 - Het Belang van Limburg: GenkStaatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) reageert erg verontwaardigd over foto’s van kleuters met een hoofddoek die de Milli Görüs-afdeling van Genk op haar Facebook heeft staan. Minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) laat de vzw’s doorlichten door Staatsveiligheid.
18x Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen19/09 05u45 - Het Laatste Nieuws: Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000...
18x Nieuw plan voor opsluiten mensen zonder papieren19/09 05u15 - Het Laatste Nieuws: Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lanceert een nieuw systeem om mensen zonder papieren op te sluiten in gesloten centra....
18x Nederlandstaligen krijgen voorrang in scholen rond Brussel 19/09 01u23 - De Tijd: Lees meer >
17x Hartverscheurende foto van rouwend jongetje bij lichaam vader zorgt voor recordopbrengst: "We kunnen zijn vader niet terugbrengen, maar hopelijk heeft hij nu kans op een betere toekomst"19/09 05u00 - Het Laatste Nieuws: Een foto van een huilend jongetje dat het hoofd van zijn overleden vader streelt, terwijl hij met z'n andere hand zijn verdriet probeert te...

Statistieken

Artikels:
32502
Gelezen:
8895
Aantal lezers nu:
43


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven