zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u00
 
12x Mijnwerkers vast na explosie in Colombiaanse steenkoolmijnIn Colombia zitten sinds zaterdagmiddag minimaal 10 mijnwerkers vast na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en media. (05/04 02u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Meer dan 300.000 besmettingen en 8.000 doden in VS, 1.905 overlijdens in New York City alleenIn de Verenigde Staten zijn nu al meer dan 300.000 coronabesmettingen geregistreerd en meer dan 8.000 overlijdens. Dat blijkt uit de gegevens van... (04/04 22u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Universiteit Luik ontwikkelt geautomatiseerde test: binnen een halve dag betrouwbare resultatenDe Universiteit van Luik (ULiège) heeft een geautomatiseerde test ontwikkeld voor de detectie van het nieuwe coronavirus. Door de test kunnen... (04/04 22u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Franse journalist blundert tijdens live-uitzending van Chinese herdenkingsdienst voor coronaslachtoffers en noemt hen PokémonsDe Franse nieuwszender BFMTV is diep door het stof gegaan na een foute opmerking van journalist Emmanuel Lechypre. Tijdens een live-uitzending van... (04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Pv voor 25-jarige DiestenaarDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing. (04/04 23u15 - Het Belang van Limburg)
9x Twee mannen geraken binnen in gesloten caféDe politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat. (04/04 23u15 - Het Belang van Limburg)
9x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin. (04/04 23u15 - Het Belang van Limburg)
9x Limburgse ziekenhuizen zitten bijna aan maximumcapaciteit intensieve zorgenDe twee grootste ziekenhuizen in Limburg hebben bijna hun maximumcapaciteit op intensieve zorgen bereikt. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt liggen... (04/04 20u15 - Het Laatste Nieuws)
8x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (04/04 23u15 - De Standaard)
8x Misvieringen online in de tijd van PasenNaar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor. (04/04 23u15 - Het Belang van Limburg)


8x Colruyt sluit onlinewinkel Collishop enkele dagen wegens massale aankopenColruyt sluit zijn onlineshop Collishop enkele dagen omdat de drukte te groot was geworden. Het personeel zal wel nog voorrang geven aan de... (04/04 20u15 - Het Laatste Nieuws)
7x LIVE. Europese Commissie: “Marshallplan nodig” - Geen nieuwe besmettingen voormalig epicentrum Hubei• De afgelopen 24 uur zijn er 140 nieuwe corona-overlijdens gerapporteerd in ons land. Het aantal bijkomende ziekenhuisopnames bedraagt 503. Dat... (05/04 03u15 - Het Laatste Nieuws)
7x ‘België is klaar om 10.000 testen per dag te doen’De testcapaciteit in ons land kan opgedreven worden tot 10.000 tests per dag. Dat meldt minister Philippe De Backer (Open VLD), die de taskforce testing leidt. Ook de regionale spreiding van 20.000 testkits voor woonzorgcentra is afgesproken. (04/04 23u15 - De Standaard)
7x Nog geen doorbraak in zoekactie naar vermiste tachtiger uit GrazenRuim honderd vrijwilligers hebben zaterdag de hele buurt uitgekamd in de omgeving van de plaats van de verdwijning van de 84-jarige Maurice Strouven uit Grazen-Geetbets. De zoekactie onder begeleiding van de lokale politie werd uitzonderlijk toegestaan ondanks de opgelegde maatregels rond het Coronavirus. (04/04 22u15 - Het Belang van Limburg)
7x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vindenIn de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld. (04/04 21u15 - Het Belang van Limburg)
7x Brandweer blust brandje in bijgebouwDe brandweer van Zone Rand post Schilde rukte zaterdagavond uit naar de Missionarislei in Schilde. Daar was brand in een bijgebouw ontstaan door een probleem met de open haard. (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Drie personen opgepakt nabij Antwerpen na overval op Amsterdamse lachgaskoerierDe politie heeft vrijdagnacht een wagen klemgereden in de buurt van Antwerpen en de drie inzittenden opgepakt. Het trio wordt ervan verdacht een gewapende overval gepleegd te hebben op een lachgaskoerier in Amsterdam eerder die nacht. (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Vlaamse gebarentolk crisiscentrum: “Die cijfers elke dag zien, blijft moeilijk”U hebt ze ongetwijfeld al opgemerkt tijdens de dagelijkse persconferenties van het nationaal crisiscentrum. De tolken Vlaamse gebarentaal. Ze... (04/04 20u15 - Het Laatste Nieuws)
7x Testcapaciteit in ons land gestegen tot 10.000 per dagDe testcapaciteit voor het coronavirus is gestegen tot 10.000 per dag. Dat meldt het kabinet van minister Philippe De Backer. Er zullen dus meer... (04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws)
7x Politie valt woning binnen na melding van huiselijk geweldDe Antwerpse politie is zaterdagmiddag binnengevallen in een woning in de Van Roiestraat in Merksem. Daar had een vrouw de politie gebeld omdat ze vastgehouden en mishandeld werd door haar man. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen)
7x Leider Afghaanse tak van IS opgepaktAfghaanse veiligheidsdiensten hebben Aslam Faruki, de leider van de lokale tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS), gearresteerd. Dat meldt... (04/04 18u15 - Het Laatste Nieuws)
7x Mathieu Van der Poel en ploegmaats rijden zondag ‘Ronde van Zwift’Mathieu van der Poel rijdt zondag, op de dag waarop hij oorspronkelijk zou hebben deelgenomen aan de Ronde van Vlaanderen, samen met zijn ploegmaats van Alpecin-Fenix de ‘Ronde van Zwift’, een virtuele rit van 27 kilometer op het gelijknamige virtuele trainingsprogramma. Het parcours is de WK-omloop van 2015 in het Amerikaanse Richmond. Die bestaat onder meer uit zes kasseiklimmetjes. (04/04 18u15 - Gazet van Antwerpen)
6x 11 doden door explosie in Colombiaanse steenkoolmijnIn Colombia zijn zaterdagmiddag minimaal 11 mijnwerkers omgekomen na een explosie in een steenkoolmijn. Dat melden lokale autoriteiten en media. (05/04 04u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Het Belang van Limburg)
6x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Politie vindt 100 kogels bij huiszoeking, verdachte gearresteerdDe politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft vrijdagnacht honderd 9mm kogels gevonden bij een huiszoeking. Een verdachte werd gearresteerd en kreeg een coronaboete. (04/04 23u15 - Het Belang van Limburg)
6x Waarom mag je wel rouwen met 15, maar slechts trouwen met 5?Vrijdagavond kregen de coronamaatregelen een update. In het Staatsblad verscheen het ministerieel besluit dat de aangescherpte maatregelen over de verspreiding van het coronavirus bevat. Opvallend: op een begrafenis mogen 15 mensen aanwezig zijn, op een huwelijk maar vijf. (04/04 22u15 - De Standaard)
6x Ziekteverzekering betaalt coronatest terug, behalve voor wie zelf aandringtDe ziekteverzekering zal niet alleen de noodzakelijke testen terugbetalen die een besmetting met het coronavirus kunnen bevestigen, maar ook testen die immuniteit tegen het virus aantonen. Dat bevestigt administrateur-generaal van het Riziv, Jo De Cock. De voorwaarden liggen echter nog niet vast. (04/04 22u15 - De Standaard)
6x Vandalen duwen grafstenen om op kerkhof in DilsenOnbekenden hebben enkele zerken omgeduwd op de begraafplaats achter de kerk aan de Europalaan in Dilsen. De vandalenstreken werden opgemerkt door bezoekers aan het kerkhof. (04/04 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x John Degenkolb (Lotto-Soudal) hoopt absoluut dat Tour doorgaat: “Ik zou zelfs vijf weken Tour willen”John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. “Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig”, liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren. (04/04 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x Givers van Scouts Schoravé verrassen Bilzenaren met bloemenAfgelopen zondag zijn we met de Givers van Scouts Schoravé Schoonbeek bloemen voor de deuren van buurtbewoners gaan zetten in Schoonbeek en Beverst. Dit deden we uit solidariteit voor de mensen die eenzaam zijn in deze moeilijke tijd. (04/04 22u15 - Het Belang van Limburg)
6x DISCUSSIE. Nood aan psychologische hulp is groot… hoe kan die opgevangen worden?De nabijheid van een zieke of overledene, de vrees om zelf ziek te worden, het isolement, de uitzichtloosheid van deze gezondheidscrisis… Veel mensen raken verstrikt in negatieve gevoelens. Hoe kan volgens jou de grote nood aan psychologische hulp worden opgevangen? (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Hoopgevend nieuws uit Italië: aantal mensen op intensieve zorgen daalt voor het eerstHoopgevend nieuws uit Italië. Daar is voor het eerst sinds de uitbraak van de corona-epidemie een daling waargenomen van het aantal mensen dat op... (04/04 20u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Zo was het vandaag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompelingHet was vandaag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Verpleegster zoekt magazines voor coronapatiëntenVerpleegster Nadia De Wilder uit Kapellen doet volgende opmerkelijke oproep via Facebook: gooi uw oude tijdschriften en magazines niet weg, maar sta ze af aan een ziekenhuis. Coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen mogen namelijk geen persoonlijke spullen meenemen en omdat de shops in de ziekenhuizen gesloten zijn slaat de verveling vaak snel toe. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen)
6x Belgische reisblogger al weken vast op Dominicaanse Republiek: “Geen enkele vlucht tot mei”Sam Van den Haute zit al weken vast op de Dominicaanse Republiek. Hij werd als reisblogger uitgenodigd door de toeristische dienst van het land.... (04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Regering haalde al 5.000 Belgen terug naar ons landBuitenlandse Zaken heeft er al voor gezorgd dat zowat 5.000 Belgen uit het buitenland terug konden keren naar België. Dat zei minister van... (04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Dagelijkse dodentol blijft stijgen in Verenigd Koninkrijk, ook vijfjarige jongen gestorvenIn het Verenigd Koninkrijk zijn de voorbije 24 uren 708 mensen overleden aan de gevolgen van besmetting met het nieuwe coronavirus. Dat hebben de... (04/04 17u15 - Het Laatste Nieuws)
6x Buschauffeur die kwade video maakte over hoestende passagier sterft aan coronavirusJason Hargrove, een vijftigjarige buschauffeur uit Detroit, is overleden aan de gevolgen van covid-19. Enkele weken terug ging een video van Hargrove nog het internet rond. In die video maakte hij zich kwaad over een vrouw die op zijn bus herhaaldelijk hoestte zonder enige moeite te doen om haar mond te bedekken. Vier dagen na het opnemen van de video werd Hargrove ziek. Het is onduidelijk waar en wanneer hij besmet raakte met het nieuwe coronavirus. (04/04 15u15 - De Standaard)
5x Willem Verlooy: wereldster in patisserieland‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf. (05/04 04u15 - Gazet van Antwerpen)
5x De wereld zonder onsLees meer > (05/04 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
5x Fokke & SukkeLees meer > (05/04 00u15 - NRC.nl: Wetenschap)
5x Coronavirus: Belgische testcapaciteit flink uitgebreid, meer dan 300.000 besmettingen in VSVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (04/04 23u15 - Knack)
5x Zo was het zaterdag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompelingHet was zaterdag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk. (04/04 23u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vindenIn de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld. (04/04 22u15 - Gazet van Antwerpen)
5x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - 'België klaar voor 10.000 tests'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (04/04 21u15 - De Standaard)
5x Grote politiecontrole, weinig inbreuken tegen coronamaatregelenDe politie hield op weg naar de kust een grote actie om tweedeverblijvers weg te houden. Maar de grote meerderheid hield zich aan de coronamaatregelen. Ook in de Vlaamse Ardennen bleef de gevreesde toestroom van wielertoeristen uit. (04/04 21u15 - De Standaard)
5x Drie branden op één namiddag in Maaseik en KinrooiDe brandweer van Maaseik kende een drukke zaterdagnamiddag. Ze rukten uit voor drie branden in Maaseik en Kinrooi. (04/04 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Twee bewoners uit volwassenen opvang Sint-Gerardus hebben coronaZaterdag hebben twee bewoners van een entiteit van 5 mensen in de volwassenen opvang van Sint-Gerardus in Diepenbeek positief getest op Covid-19. “Ze leven al, sinds we woensdag de eerste tekenen kregen, in isolatie op hun kamer”, zegt algemeen directeur Veronik Truyens. (04/04 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Recyclagepark Kuringen heropent dinsdag en Sint-Lambrechts-Herk een week laterDe Hasseltse recyclageparken, die beheerd worden door de stad, openen opnieuw de deuren. Dinsdag 7 april gaat het park in de Crutzenstraat in Kuringen terug open. Dat van Sint-Lamrechts-Herk volgt op woensdag 15 april. (04/04 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Limburgse ziekenhuizen zitten bijna aan maximumcapaciteit intensieve zorgenDe twee grootste ziekenhuizen in Limburg hebben bijna hun maximumcapaciteit op intensieve zorgen bereikt. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt liggen zaterdag 40 coronapatiënten op intensieve zorgen, waar er 41 bedden ter beschikking zijn. In het Ziekenhuis Oost-Limburg zijn 36 op 41 intensieve bedden bezet. Het Genkse ziekenhuis ziet wel voor het eerst in lang het totale aantal patiënten dalen van 130 naar 126. (04/04 21u15 - Het Belang van Limburg)
5x Coronadagboek van fotograaf Nick Hannes: zaterdag, paasvakantieEen vreemde rust is neergedaald over het land. Een onzichtbare vijand ligt op de loer. De oproep tot sociale distantie houdt de mensen binnen. De ratrace stokt. Ook mijn professionele activiteiten staan on hold. Geen grootse plannen de komende weken, ik fotografeer nu thuis. Het huis, de tuin, het gezinsleven, kleine dingen. We nemen het zekere voor het onzekere en leggen onszelf huisarrest op. De verplichte onthaasting voelt niet onaangenaam aan. Maar we weten niet wat er op ons afkomt. Via Facebook verneem ik een eerste geval van besmetting in onze brede vrienden- en kennissenkring. Gezond blijven. Dat is de opdracht voor de komende weken. Vanuit zijn woonplaats in Ranst houdt fotograaf Nick Hannes een visueel dagboek bij. Elke dag post hij een stay-at-homefoto op standaard.be. (04/04 20u15 - De Standaard)
5x “Mensen met andere klachten dan corona moeten naar de spoed blijven komen”Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen benadrukt dat ook wie klachten niet gerelateerd aan het coronavirus heeft naar de dienst spoedgevallen mag komen. Heel wat mensen hebben schrik om in het ziekenhuis besmet te raken of willen de druk op de verpleging niet verhogen en blijven daarom thuis met hun symptomen zitten. Niet nodig, luidt het bij het UZA, op de dienst spoedgevallen wordt iedereen strikt gescheiden. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Verongelukte Kobe Bryant wordt opgenomen in NBA Hall of FameBasketballegende Kobe Bryant wordt opgenomen in de NBA Hall of Fame. Het icoon van de LA Lakers kwam op 26 januari samen met zijn dochter Gianna om het leven een helikopter. Bryant krijgt in de Hall of Fame het gezelschap van Tim Duncan en Kevin Garnett, samen goed voor 11 NBA-titels. Het trio zal vereeuwigd worden in het basketbalmuseum in Springfield. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen)
5x Alweer café gesloten in Lier: klant vluchtte toiletten inFrank Boogaerts, de burgemeester van Lier, heeft zaterdag café Centrum op de Veemarkt bestuurlijk gesloten. Ondanks de coronamaatregelen en de verplichte sluiting die daarmee gepaard gaat, was de horecazaak toch geopend. Drie klanten en de zaakvoerder kregen een proces-verbaal. (04/04 18u15 - Gazet van Antwerpen)
5x LIVE. “Stabilisering is goed nieuws, maar druk op ziekenhuizen blijft hoog” - 5-jarig slachtoffer in VK, waar dagelijkse dodentol blijft stijgen• De afgelopen 24 uur zijn er 140 nieuwe corona-overlijdens gerapporteerd in ons land. Het aantal bijkomende ziekenhuisopnames bedraagt 503. Dat... (04/04 17u15 - Het Laatste Nieuws)
5x Poetshulp in huis? Dit zijn de regelsDe dienstenchequebedrijven moeten zorgen voor extra veiligheidsmateriaal voor werknemers. Maar ook wie dienstencheques gebruikt, moet zich houden aan duidelijke regels. (04/04 14u15 - De Standaard)
4x De wereld zonder onsLees meer > (05/04 00u15 - NRC Handelsblad)
4x Fokke & SukkeLees meer > (05/04 00u15 - NRC Handelsblad)
4x Is dit ht moment om een huis te kopen voor de verhuur?Huurders staan in de rij, huizenprijzen stijgen en een spaar-rekening levert niets op. Een mooi moment om een huis te kopen voor de verhuur. Waarop moet de belegger letten? 1. Leuker dan een aandeel, maar ook meer risico?s Waarom particulieren steeds vaker verhuurder worden? ?Klanten vinden het een leuke, herkenbare belegging,? antwoordt Marcel Kuijer (45). … Continued The post Is dit ht moment om een huis te kopen voor de verhuur? appeared first on Elsevierweekblad.nl. (05/04 00u15 - Elsevier.nl)
4x Brandweer blust brandje in bijgebouwDe brandweer van Zone Rand post Schilde rukte zaterdagavond uit naar de Missionarislei in Schilde. Daar was brand in een bijgebouw ontstaan door een probleem met de open haard. (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
4x Drie personen opgepakt nabij Antwerpen na overval op Amsterdamse lachgaskoerierDe politie heeft vrijdagnacht een wagen klemgereden in de buurt van Antwerpen en de drie inzittenden opgepakt. Het trio wordt ervan verdacht een gewapende overval gepleegd te hebben op een lachgaskoerier in Amsterdam eerder die nacht. (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
4x New York meldt recordaantal dodenEn verder: het RIVM meldt 164 nieuwe doden als gevolg van het coronavirus. Natuurgebieden en stranden in Nederland lijken rustig na de oproep om thuis te blijven. (04/04 20u15 - NRC.nl: Wetenschap)
4x Politie klaagt ‘Colruyt-toerisme’ uit Wallonië aanDe politie van Geraardsbergen is het beu dat de Waalse buren uit Lessen (Henegouwen) met z’n allen hun boodschappen doen over de taalgrens in de lokale Colruyt. “Op drukke momenten staan hier soms wachtrijen van anderhalf uur”, zegt Jurgen De Landsheer van de politiezone Geraardsbergen/Lierde. “We willen dat mensen shoppen in hun eigen buurt, maar blijkbaar heeft nog niet iedereen dat begrepen. De overheid zou hier ook duidelijker over moeten communiceren.” (04/04 20u15 - Het Belang van Limburg)
4x Alarmerende cijfers na tests in woonzorgcentraEnkele Antwerpse Woonzorgcentra zijn op eigen initiatief hun bewoners en zorgpersoneel beginnen testen op Covid-19 omdat testen van de overheid uitblijven en dat levert opmerkelijke resultaten op. In woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever bijvoorbeeld testte minstens 25 procent van de bewoners en 21 procent van het personeel woensdag positief op corona. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen)
4x LIVEBLOG. De Backer: 'Klaar om 10.000 tests per dag te doen'Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (04/04 19u15 - De Standaard)
4x LIVEBLOG. Wereldwijd meer dan 60.000 doden - vijfjarige overleden in VKVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (04/04 18u15 - De Standaard)
4x Kan Hitler ons iets leren? 'Het antisemitisme bij de West-Europese linkerzijde wordt onderschat'We weten nog veel te weinig over Adolf Hitler, zegt de Duitse historicus Thomas Weber. En daardoor minimaliseren we soms de hedendaagse Jodenhaat. 'Zeker het antisemitisme bij de West-Europese linkerzijde wordt onderschat.' (04/04 17u15 - Knack)
4x Coronavirus brengt koffieoogst in Brazilië in gevaarDe koffieoogst in Brazilië, die in mei van start gaat, dreigt veel minder op te leveren dan gewoonlijk door de maatregelen om de uitbraak van het... (04/04 16u15 - Het Laatste Nieuws)
4x Spanje verlengt noodtoestand met twee wekenDe Spaanse premier Sanchez gaat het parlement vragen om de noodtoestand in het land met twee weken te verlengen, tot 26 april. Dat melden Spaanse media. (04/04 16u15 - De Standaard)
4x LIVEBLOG. Superkern legaliseert GAS-boetes van 250 euro - Spanje verlengt noodtoestandVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (04/04 16u15 - De Standaard)
4x Thaise man met corona spuwt treinreiziger in het gezicht en overlijdt zelf kort daarnaEen zeer beangstigende gebeurtenis in Thailand: op een treinstation in Bangkok heeft een oudere man een treinreiziger in het gezicht gespuwd.... (04/04 15u15 - Het Laatste Nieuws)
4x Oud-VBO voorzitter Philippe Bodson overleden aan coronavirusZakenman en voormalig voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Philippe Bodson is op 73-jarige leeftijd overleden aan corona. (04/04 15u15 - De Standaard)
4x 75 jaar geleden: discussie barst los over economische collaboratie, moet die hard of mild aangepakt worden?Na de bevrijding barst in ons land een felle discussie los over de aanpak van bedrijven die met Duitse bezetter hebben samengewerkt, moet men ze hard aanpakken of niet. Voor topmagistraat Walter-Jean Ganshof van der Meersch is de strenge vervolging van de economische collaboratie een prioriteit. Machtige financieel-economische groepen gaan hiertegen in het verzet, en ze kunnen rekenen op de steun van politici, die vooral een snel economisch herstel wilden. (02/04 00u15 - VRT NWS)
4x Trump wil in geen geval opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en MeganDonald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
3x Top en flop: Het goede en slechte nieuws van deze weekVrijdagmiddag, vier uur. In een normale week zouden we schrijven: 'Computer uit, kantoordeur dicht, autoportier open. Bijna naar huis'. Maar de meeste van jullie zijn al thuis. Op Autowereld.com blikken we terug op een week waarin Lego een geweldige bouwdoos uitbracht en de autoverkopen een flinke knauw kregen. Goed weekend, iedereen. En doe voorzichtig. (05/04 00u15 - Autowereld)
3x Burgemeester Oostzaan ontstemd over veel bezoekers recreatiegebiedBurgemeester Rob Meerhof van de Noord-Hollandse gemeente Oostzaan is ontstemd dat ondanks de oproep om thuis te blijven veel mensen zaterdag het recreatiegebied het Twiske hebben bezocht. Vanaf zaterdagnacht tot in ieder geval maandag 6 april 20.00 uur blijven daarom parkeerplaatsen gesloten en slagbomen naar beneden. (05/04 00u15 - Reformatisch Dagblad)
3x Zondag in Hadiemicha 2.0 op MENT TVLeen Demaré en Filip Osselaer komen hun link toelichten. (05/04 00u15 - Showbizzsite)
3x Oudste man ter wereld moet verjaardagsfeest afblazen door coronacrisisDe oudste man ter wereld kan zondag zijn 112de verjaardag niet vieren door de coronacrisis. ‘Alles is afgeblazen. Er komen geen bezoekers en er is geen feest’, zegt de Brit Bob Weighton zaterdag. (05/04 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
3x Columniste gaat viraal met opiniestuk: ‘Het nieuwe lief van mijn ex is Lady Gaga’Voor de Amerikaanse Lindsay Crouse was het nieuwe lief van Lady Gaga niet zomaar iemand, het was haar eigen ex-vriend. Haar column voor The New York Times over die ontdekking gaat de wereld rond. (05/04 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
3x Is de winnaar van het Eurovisiesongfestival nu al bekend?De IJslandse inzending voor het Eurovisiesongfestival is nu al topfavoriet. In de videoclip van het liedje ‘Think about things’ voert band Daði og Gagnamagnið op een knullige manier een kampavondachtige act op. (05/04 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
3x Taylor Swift wordt (eventjes) Tyler SwiftWerknemers uitschelden, sigaren aftikken in andermans handtas, tegen een metromuur urineren en trouwen met veel jongere vrouwen: allemaal vormen van gedrag waarmee mannen veel gemakkelijker wegkomen dan vrouwen. Dat zeggen niet wij, maar Taylor Swift. (05/04 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
3x Slechteriken hebben nooit een iPhoneRian Johnson, de regisseur van enkele afleveringen van 'Breaking bad', van een aflevering uit de Star Wars-saga en van de nieuwe, bejubelde komische detectivefilm 'Knives out' met Daniel Craig, heeft een belangrijk beroepsgeheim prijsgegeven in het vakblad 'Vanity Fair'. (05/04 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
3x Prins laat titels vallen: 'Noem me maar gewoon Harry'VIDEO - De Britse prins Harry heeft een toespraak gehouden op een congres in Edinburgh voor de Schotse toerisme-industrie. Voor de prins op het podium kwam, liet hij een speciale boodschap voorlezen door de host van het congres. (05/04 00u15 - De Standaard: Beroemd en Bizar)
3x Tienduizenden mensen in quarantaine door één Indische goeroe die ‘superverspreider’ blijktTienduizenden mensen zitten in India in quarantaine door toedoen van één goeroe. Baldev Singh (70) reisde door de deelstaat Punjab voordat hij... (05/04 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bizar)
3x Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekastOp Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ... (05/04 00u15 - GadgetZone)
3x PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte. (05/04 00u15 - PCMweb)
3x Zo was het zaterdag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompelingHet was zaterdag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk. (04/04 23u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
3x New York meldt recordaantal dodenEn verder: het RIVM meldt 164 nieuwe doden als gevolg van het coronavirus. Natuurgebieden en stranden in Nederland lijken rustig na de oproep om thuis te blijven. (04/04 20u15 - NRC Handelsblad)
3x "Ingekort F1-seizoen vergroot titelkansen van Max Verstappen"Nico Rosberg denkt dat de titelkansen van Max Verstappen groter worden indien er beslist wordt om een ingekort seizoen af te werken. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen)
3x ‘Superkern’ zet licht op groen voor GAS-boetes en belastinguitstelOp de vergadering van de zogenaamde superkern zijn negen kb’s met maatregelen om de coronacrisis te bestrijden goedgekeurd. Het ging onder meer over uitstel van betaling van belastingen en sociale bijdragen en GAS-boetes van 250 euro. (04/04 17u15 - De Standaard)
3x Slaaptekort bij jongeren kan leiden tot mentale problemenKinderen die het minste slapen, hebben later in hun leven de grootste kans op mentale problemen, zoals ADHD, angststoornissen en depressie. (04/04 17u15 - Knack)
3x ‘Superkern’ zet licht op groen voor belastinguitstel, GAS-boetes zullen 250 euro bedragenHet kernkabinet heeft vandaag vergaderd met de tien partijen die instemden met de volmachten om het coronavirus te bestrijden. Zij gaan na of de... (04/04 16u15 - Het Laatste Nieuws)
3x Beestenboel: aantal egels in Vlaanderen in tien jaar tijd bijna gehalveerdEgels lijken alomtegenwoordig, maar hun aantal is dramatisch aan het dalen. (04/04 11u15 - Knack)
3x Bijna 1.500 doden in VS op dag tijd, Amerikanen geadviseerd mondmasker te dragenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (04/04 06u15 - Knack)
3x Kroniek van de week over mondmaskers en geloofwaardigheidDe voorbije week ging het over de mondmaskers in de strijd tegen het coronavirus, maar vooral over het verlies aan geloofwaardigheid van experts, politici en de Europese Unie. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug. (04/04 05u15 - Knack)
3x Simone de Beauvoir deed zichzelf oneer aan: 'Jean-Paul Sartre was niet de minnaar van haar dromen'Al te vaak wordt filosofe en feministe Simone de Beauvoir afgeschilderd als discipel en zelfs slachtoffer van Jean-Paul Sartre. 'Dat doet haar oneer aan', zegt biografe Kate Kirkpatrick. 'Hij was misschien haar intellectuele liefde, maar emotioneel en seksueel had ze hem niet nodig.' (04/04 05u15 - Knack)
3x Braziliaanse president Bolsonaro geeft economie voorrang op mensenlevens: 'Uiterst berekende strategie'De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is de enige voorname leider ter wereld die het coronavirus blijft bagatelliseren, hoewel het aantal doden in zijn land snel toeneemt. 'De grootste gok van zijn presidentschap.' (04/04 04u15 - Knack)
3x Aquafin laat afvalwater testen op sporen van coronaHet bedrijf Aquafin heeft donderdagavond verschillende stalen afvalwater uit Vlaanderen opgestuurd naar een gespecialiseerd Nederlands labo om ze te laten testen op sporen van het coronavirus. 'We gaan er van uit dat ook de Vlaamse stalen positief zullen testen', zegt Aquafin aan Knack. (03/04 18u15 - Knack)
3x 'Met z'n allen kunnen we honderdduizenden mondmaskers maken'Omdat er een schreeuwend tekort blijft aan mondmaskers, roept ondernemer Dominique Lampe uit Roeselare zijn collega's en concurrenten op om samen aan de slag te gaan. 'Als dat lukt, kunnen we honderdduizenden mondmaskers maken.' (03/04 17u15 - Knack)
3x Biografe prins Harry: “Ik herken hem niet meer”Biografe Angela Levin nam geen blad voor de mond in het meest recente nummer van The Tatler. De koninklijke biografe vertelde dat Harry en Meghan, sinds eind maart ontheven van hun koninklijke opdrachten, zich gedragen als verwende tieners. (02/04 10u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
3x 75 jaar geleden: de loge "Libert Chrie", een licht in de duisternis en gruwel van Nacht und NebelEnkele Belgische vrijmetselaars richtten in het Duitse concentratiekamp van Esterwegen, niet ver van de grens met Nederland, een loge op, een uniek gebeuren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar twee van de leden overleefden de oorlog. (02/04 00u15 - VRT NWS)
3x Senator Kamala Harris steunt haar vroegere rivaal Joe Biden voor de presidentsnominatieIn de Verenigde Staten schaart voormalig presidentskandidate Kamala Harris zich nu achter gewezen vicepresident Joe Biden. Dat kan een belangrijke opsteker zijn voor Biden. De bekende zwarte dominee Jesse Jackson steunt dan weer Bernie Sanders. (02/04 00u15 - VRT NWS)
3x ‘Ik schrijf over iets wat ons allen één of meerdere keren overkomt’Voor haar bundel ‘Lijfrente’ ontving dichter Vrouwkje Tuinman maandagavond de grootste Nederlandse prijs voor poëzie. De bundel gaat over de plotse dood van een geliefde en de rouw die dan volgt. (31/03 03u15 - NRC Handelsblad)
3x Vriend van Isaura (30), die stierf aan corona: “Al dagen zit ik te piekeren over hoe we dat virus in godsnaam in huis hebben gehaald”Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.” (30/03 07u15 - Het Nieuwsblad)
3x Eerste ruzie bij Nick en Christophe, Sonny reageert verkeerd en ongemakkelijk koffiekransje: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opOnze ‘Blind getrouwd’-watcher schoof nerveus heen en weer in zijn zetel toen Nick en Christophe, intussen toch ieders favoriet koppel, er voor het eerst niet in slaagden een naderende ruzie op te lossen met een grapje en een lach. Verder koestert hij alsmaar minder hoop voor Lothar en Tatiana, aangezien die laatste voor zichzelf al heeft uitgemaakt dat de gehoopte gevoelens niet meer gaan komen. (30/03 06u15 - Het Nieuwsblad)
3x Mag dit of mag dit nu niet? Het crisiscentrum oordeelt of volgende tien situaties kunnen in tijden van coronavirus“Wees vooral niet creatief in het niet-respecteren van de regels. Wees creatief in de manieren waarop je in contact kan blijven met familie en vrienden.” Die waarschuwing geeft het Crisiscentrum nu de overheid heeft aangekondigd strenger te zullen optreden tegen wie de sociale afstand niet respecteert. Jullie trokken naar buiten, onze fotografen legden hun lens te loer, Yves Stevens van het Crisiscentrum oordeelt. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
3x In Limburg: Toenemende vraag naar werkkrachten in de landbouwsectorIn de voedings- en landbouwsector is er een toenemende vraag naar werkkrachten. Op vraag van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits werd een oproep gelanceerd naar werkgevers in essentiële sectoren om hun vacatures te melden bij VDAB. De oproep kent ... (29/03 21u15 - Limburgnieuws.be)
3x Riemst: Corona: Inwoner uit Luik krijgt 250 euro boeteOp 25 maart werd een inwoner uit Luik in overtreding bevonden met betrekking tot de Corona-maatregelen, namelijk het uitvoeren van een niet-essenti�le verplaatsing. Hij reed doelloos rond in Kanne (Riemst). Hij kreeg een voorstel tot o... (29/03 21u15 - Limburgnieuws.be)
2x Willem Verlooy: wereldster in patisserieland‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf. (05/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
2x Trump: “VS bereid heffingen op olie-import in te voeren”De Amerikaanse president Donald Trump is bereid importheffingen op ruwe olie of andere maatregelen in te voeren indien dat nodig is om de... (05/04 02u15 - Het Laatste Nieuws: Economie)
2x VS en Canada dreigen met importtarieven op Russische en Saudische olieDe VS en Canada bekijken of ze de import van goedkope Russische en Saudische olie in Noord-Amerika aan banden kunnen... The post VS en Canada dreigen met importtarieven op Russische en Saudische olie appeared first on Business AM. (05/04 01u15 - Express.be)
2x Coronatoespraak Koningin Elizabeth uitgelektDe toespraak die de Britse koningin Elizabeth zondag op televisie geeft over het coronavirus, is zaterdagavond deels op straat komen te liggen.... (05/04 01u15 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
2x VS bekijken importtarieven op Russische en Saudische olieDe VS en Canada bekijken of ze de import van goedkope Russische en Saudische olie in Noord-Amerika aan banden kunnen... The post VS bekijken importtarieven op Russische en Saudische olie appeared first on Business AM. (05/04 00u15 - Express.be)
2x Square Enix benadrukt dat digitale versie Final Fantasy VII Remake niet eerder uitkomtHoewel sommige dolgelukkige fans nu al Final Fantasy VII Remake kunnen spelen, zal de digitale release niet vervroegd worden. Verder in deze Nachtwacht: Legends of Runeterra heeft een releasedatum, Saints Row: The Third Remastered duikt op en DLC-productie Rocksmith stopgezet. Goedemorgen! (05/04 00u15 - Power Unlimited)
2x 📷 Smakelijk nieuws om de dag af te sluiten: Dineren met Anouk Hoogendijk gaat zo ...Het Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen. (05/04 00u15 - Voetbalkrant)
2x Review: Batman: Arkham Origins - BlackgateLees meer > (05/04 00u15 - InsideGamer)
2x Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla GamesJazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld.... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruitOppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveildEen prototype van de 'Nintendo PlayStation', waarvan er naar verluidt maar één bestaat, wordt binnenkort geveild. Verwacht wordt dat de legendarische console een megabedrag gaat opbrenge... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Top-10 apps en games van 2019 en afgelopen 10 jaarSmartphonegebruikers hebben in 2019 wereldwijd maar liefst 120 miljard apps gedownload in de App Store van Apple en Google Play. Dat zijn er, met nog een klein deel van het jaar te gaan, al 5 procent ... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Samsung Galaxy Fold komt naar NederlandDe Samsung Galaxy Fold is vanaf 10 januari in Nederland verkrijgbaar, zo maakte Samsung vandaag bekend. De opvouwbare smartphone had eigenlijk maanden geleden al op de markt moeten komen, maar werd op... (05/04 00u15 - GadgetZone)
2x Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boetenHet voornemen om de spaartaks radicaal om te gooien, is broddelwerk. Op het moment dat toenmalig staatssecretaris Menno Snel het plan vorig jaar september wereldkundig maakte, had het ministerie nog geen idee hoe dit zou uitpakken voor grote groepen belastingbetalers. Daarnaast brengt de hervorming ‘hoge uitvoeringslasten’ met zich mee en is het voor de fiscus … Continued The post Reconstructie: Blunderend kabinet laat beleggers boeten appeared first on Elsevierweekblad.nl. (05/04 00u15 - Elsevier.nl)
2x EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis?Niet alleen artsen en verpleegkundigen, maar ook schoonmakers, vuilnisophalers, bus- en vrachtwagenchauffeurs proberen de samenleving draaiende te houden tijdens de coronacrisis. Uit berichten op Facebook, LinkedIn en Twitter klinkt verontwaardiging over te lage salarissen voor deze cruciale beroepen. Wat verdienen de helden van de crisis? Afgestudeerden van de opleiding geneeskunde ontvangen tien jaar na het … Continued The post EW-onderzoek: Wat verdienen de helden van de coronacrisis? appeared first on Elsevierweekblad.nl. (05/04 00u15 - Elsevier.nl)
2x Premie zorgverzekering stijgt in 2020De zorgverzekeraars hebben allemaal hun zorgpremie bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Voor de zorgverzekering in 2020 gaat de premie bij het grootste deel wat omhoog. (05/04 00u15 - Blik op Nieuws)
2x BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl. (05/04 00u15 - Blik op Nieuws)
2x Officieel: Renault Twingo ZE (2020)Met de Twingo ZE heeft Renault een nieuwe elektrische stadswagen! Met de Zoe speelt Renault al enkele jaren een significatie rol binnen het zuiver elektrische segment van betaalbare (stads)wagens, nu voegen ze daar een compactere EV telg aan toe. De Twingo ZE gaat verder op de reguliere Twingo maar leent de zuiver elektrische aandrijflijn van de […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Preview: Audi e-tron S en e-tron Sportback S (2020)Net zoals bij het reguliere modellengamma komt Audi met een krachtigere S versie van haar e-tron modellen! Het zuiver elektrische e-tron gamma (de e-step even buiten beschouwing gelaten) van Audi wordt volledig in Brussel gebouwd met keuze tussen twee koetswerkvormen (SUV en Sportback) en twee motoren (50 quattro met 336 km rijbereik en 55 quattro […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Preview: Hyundai i20 N (2021)Krijgen we van de nieuwe Hyundai i20 eindelijk een écht hete i20 N versie? Met de i30 N verbaasde Hyundai vriend en vijand met een sportieve vormgeving, potente krachtbron, dynamisch weggedrag en tegelijk het nodige comfort en bruikbaarheid. Perfect zoals je een hot hatch wilt hebben dus. Na de i30 N kwam de i30 Fastback […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Belgische prijs Mercedes GLA (2020): vanaf 37.994 euroDe nieuwe Mercedes GLA crossover is vanaf nu te bestellen! Met de lancering van de tweede generatie GLA telt het compact premium gamma van Mercedes intussen acht modellen wat de veeleisende consument behoorlijk wat (te veel?) keuze geeft. Of je nu kiest voor de A-Klasse, A-Klasse Berline, B-Klasse, CLA Coupé, CLA Shooting Brake, GLA of […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Officieel: CUPRA Formentor crossover (2020)Na de Formentor Concept volgt nu het CUPRA Formentor productiemodel op het Autosalon van Genève! Met de Ateca en Leon heeft CUPRA intussen twee modellen in haar catalogus staan die rechtstreeks van Seat overkomen en vervolgens met een sportieve saus overgoten worden. Met de Formentor heeft CUPRA haar eerste échte “eigen” model vast dat gelukkig […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Officieel: Volvo S90 Berline en V90 Break facelift (2020)Hier zien we de verfijnde Volvo V90. Blijkbaar gaat het zodanig goed met de S90 Berline, V90 Break en V90 Cross Country dat Volvo slechts héél beperkt haar topmodellen moet opfrissen. Zo bespeuren we (via het persbericht) nieuwe achterlichten met volledige LED verlichting, sequentiële richtingaanwijzers, nieuwe mistlichten en een nieuw “onderste deel” van de voorbumper! […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Officieel: CUPRA Leon (2020)Met een blitse/sportieve Leon heeft de CUPRA eindelijk een tweede model in het gamma naast de Ateca SUV. Na Seat lanceert CUPRA nu haar eigen (sportievere) visie op de Leon en pakt direct uit met twee koetswerkvarianten (hatchback en praktische ST (SportsTourer)) én twee aandrijflijnen (benzine of plug-in hybride). Aan de buitenzijde zijn (mat)grijs en […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Officieel: Bugatti Chiron Sport Edition Noire Sportive (2020)De 250ste Bugatti Chiron is behoorlijk zwart. Feest in Molsheim! Daar is namelijk de 250ste Bugatti Chiron geproduceerd waarmee ze over de helft zijn, inderdaad er worden maar 500 exemplaren gebouwd van de Veyron opvolger. Die moest het na enkele jaren doen met een eindeloze reeks aan special editions om de verkoop op peil te […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Teaser: Volkswagen Golf GTI (2020)Hallo nieuwe Golf GTI! Eerst stuurde Volkswagen een eerste beeld van de nieuwe Golf GTD de wereld in, nu volgt een soortgelijke voorbumper van de nieuwe Golf GTI. Beide zullen wereldkundig gemaakt worden op het Autosalon van Genève, tegen het najaar moeten de potente Golf’s dan bij de lokale verdeler staan. Verdere details blijven momenteel […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Autosalon van Genève 2020: overzicht en premièresWelke nieuwigheden zien we op GIMS (Geneva International Motor Show) oftewel het Autosalon van Genève 2020? Behalve het stevige succes van onze nationaal Autofeest op de Heizel hebben internationale autobeurzen het steeds moeilijker en moeilijker. Maar gezien de centrale ligging en onafhankelijk kader is het Autosalon van Genève steevast een klepper van formaat en dat […] (05/04 00u15 - GroenLicht)
2x Ssd kopen: Waar moet je op letten?Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten? (05/04 00u15 - PCMweb)
2x De beste atx-behuizingen vergelekenDe juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen? (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februariOp netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet! (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone?Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen? (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Welke Linux-versie past het beste bij jou?Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Harde schijf controleren met All-in One System Rescue ToolkitDe harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken)Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbotAls robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemenDe processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Waarom we nog niet overal glasvezel hebbenWaarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Systeemanalyse met All-in One System Rescue ToolkitComputerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes?Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Nas-schijf vervangen? Hier moet je op lettenEen nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten. (05/04 00u15 - PCMweb)
2x Trump over coronavirus: komende twee weken het zwaarstDe Amerikaanse president Donald Trump gaat ervan uit dat de komende twee weken het zwaarst worden wat betreft het coronavirus in de Verenigde Staten. Hij verwacht „helaas veel doden”. De VS zijn het zwaarst getroffen door het virus. Meer dan 300.000 Amerikanen raakten besmet, zeker 8000 duizend stierven aan de gevolgen. (04/04 23u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Kobe Bryant postuum opgenomen in Hall of Fame van NBADe verongelukte basketballegende Kobe Bryant is met onder anderen Tim Duncan en Kevin Garrett uitgekozen voor de lichting oud-spelers die in augustus worden geëerd. (04/04 23u15 - NRC Handelsblad)
2x Zo was het zaterdag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompelingHet was zaterdag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk. (04/04 23u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Laatste coronanieuws: 630 doden in New York binnen een dagMeer huurwoningen beschikbaar door stilvallen toeristische verhuur. ILO denkt dat 25 miljoen mensen hun baan kunnen verliezen door de coronacrisis. (04/04 23u15 - fd.nl)
2x WHO: zorgen om toename huiselijk geweld tijdens coronacrisisDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich zorgen over de toename van huiselijk geweld tijdens de coronacrisis. Dat maakte WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus zaterdag bekend op Twitter. „Helaas zijn er meldingen van een toename van huiselijk geweld sinds het begin van de Covid-19-uitbraak. Er is nooit een excuus voor geweld.” Verdere details gaf hij niet. (04/04 22u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Vliegtuig kapot, repatrianten vanuit Suriname gestrandRond de 200 mensen die vrijdag vanuit Suriname naar Nederland teruggebracht zouden worden, zijn gestrand. Het door de overheid ingehuurde vliegtuig van TUI bleek een mankement te hebben. Alle passagiers zijn in twee hotels in Paramaribo ondergebracht. Dat heeft Jerry Slijngaard, voorzitter van het Covid-19 managementteam, zaterdag bevestigd aan het ANP. (04/04 22u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Eerste besmetting met corona op TerschellingHet coronavirus is voor het eerst vastgesteld bij een bewoner van Terschelling. Dat heeft waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van het waddeneiland zaterdag bekendgemaakt. (04/04 22u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Nederlanders branden kaarsjes voor corona-slachtoffersIn heel Nederland werd om 21.00 uur een kaarsje aangestoken voor mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Veel mensen delen hun foto op Twitter. (04/04 22u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Groep autocrossers op de bon vanwege samenscholingEen groep van zo’n dertig man heeft bij het station in Lage Zwaluwe een bekeuring gekregen vanwege samenscholing. Vanwege het coronavirus is het niet toegestaan om op dit moment met een grote groep bij elkaar te zijn. (04/04 22u15 - Reformatisch Dagblad)
2x Anderlecht heeft nieuw makelaarsprobleem en dat is verbonden met Wouter VandenhauteAnderlecht gaat nog een moeilijke periode tegemoet. Vooral door de schulden die ze nog hebben, is er weinig financiële speelruimte. Daarbovenop komt dat er nog weinig makelaars geneigd zijn met hen te werken. (04/04 22u15 - Voetbalkrant)
2x Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze weekTerwijl het coronavirus zich deze week nog verder verspreidde, vonden in Mali parlementsverkiezingen plaats en werd in Beekse Bergen een chimpansee geboren. (04/04 22u15 - NRC Handelsblad)
2x '62.500 bedrijven vragen noodhulp aan bij ministerie'En verder: het RIVM meldt 164 nieuwe doden als gevolg van het coronavirus. Natuurgebieden en stranden in Nederland lijken rustig na de oproep om thuis te blijven. (04/04 22u15 - NRC Handelsblad)
2x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vindenIn de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld. (04/04 22u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
2x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vindenIn de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld. (04/04 22u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Geen hoop meer om twee leden Kennedy-familie levend terug te vindenIn de Verenigde Staten is de zoektocht naar de twee vermiste leden van de Kennedy-familie opgegeven. Ze zijn vermoedelijk dood, zo hebben hun nabestaanden zaterdag meegedeeld. (04/04 22u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
2x Intel Core i7-1185G7 duikt op: GPU Tiger Lake-U is iets sneller dan Ryzen 7 4800UWe hebben de afgelopen tijd een hoop ontdekt over de aanstaande Tiger Lake-chips, waaronder dat bepaalde modellen erg goed presteren voor hun opgegeven tdp, en dat de geïntegreerde gpu ook sneller zou zijn dan de snelste igpu van de Ryzen 4000-laptop-gpu's. Nu is de eerste Tiger Lake-chip met een officiële naam opgedoken in een benchmark. Het benchmarkresultaat laat zien dat het gaat om een Core i7 1185G7. Dat betekent dat Intel 'Core 11000' als naamgeving gaat gebruiken voor Tiger Lake en an... (04/04 22u15 - Hardware.info)
2x Antwerp laat zijn meest kwetsbare supporters niet in de kou staan (VIDEO)Antwerp pakte uit met een bijzonder hartverwarmende actie. The Great Old liet een zorgpakket bezorgen aan iedere abonnee van 75 jaar en ouder. (04/04 21u15 - Sport.be)
2x DISCUSSIE. Nood aan psychologische hulp is groot… hoe kan die opgevangen worden?De nabijheid van een zieke of overledene, de vrees om zelf ziek te worden, het isolement, de uitzichtloosheid van deze gezondheidscrisis… Veel mensen raken verstrikt in negatieve gevoelens. Hoe kan volgens jou de grote nood aan psychologische hulp worden opgevangen? (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Brandweer blust brandje in bijgebouwDe brandweer van Zone Rand post Schilde rukte zaterdagavond uit naar de Missionarislei in Schilde. Daar was brand in een bijgebouw ontstaan door een probleem met de open haard. (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Drie personen opgepakt nabij Antwerpen na overval op Amsterdamse lachgaskoerierDe politie heeft vrijdagnacht een wagen klemgereden in de buurt van Antwerpen en de drie inzittenden opgepakt. Het trio wordt ervan verdacht een gewapende overval gepleegd te hebben op een lachgaskoerier in Amsterdam eerder die nacht. (04/04 21u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Zo was het vandaag in de Antwerpse parken: deze keer geen overrompelingHet was vandaag de eerste dag van de paasvakantie en het mooie weer nodigde meer dan ooit uit om buiten te komen. Het beloofde dan ook een eerste echte test te worden voor de Antwerpenaren. Kon iedereen zich aan de opgelegde maatregelen houden? Geen overrompeling alvast in het Middelheim- of Nachtegalenpark, al blijken de regels niet voor iedereen even duidelijk. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x “Mensen met andere klachten dan corona moeten naar de spoed blijven komen”Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen benadrukt dat ook wie klachten niet gerelateerd aan het coronavirus heeft naar de dienst spoedgevallen mag komen. Heel wat mensen hebben schrik om in het ziekenhuis besmet te raken of willen de druk op de verpleging niet verhogen en blijven daarom thuis met hun symptomen zitten. Niet nodig, luidt het bij het UZA, op de dienst spoedgevallen wordt iedereen strikt gescheiden. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Verpleegster zoekt magazines voor coronapatiëntenVerpleegster Nadia De Wilder uit Kapellen doet volgende opmerkelijke oproep via Facebook: gooi uw oude tijdschriften en magazines niet weg, maar sta ze af aan een ziekenhuis. Coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen mogen namelijk geen persoonlijke spullen meenemen en omdat de shops in de ziekenhuizen gesloten zijn slaat de verveling vaak snel toe. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Alarmerende cijfers na tests in woonzorgcentraEnkele Antwerpse Woonzorgcentra zijn op eigen initiatief hun bewoners en zorgpersoneel beginnen testen op Covid-19 omdat testen van de overheid uitblijven en dat levert opmerkelijke resultaten op. In woonzorgcentrum ’t Zand op Linkeroever bijvoorbeeld testte minstens 25 procent van de bewoners en 21 procent van het personeel woensdag positief op corona. (04/04 20u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x AIWAYS U5 straks online te bestellenAIWAYS, een in Shanghai gevestigde aanbieder van oplossingen voor persoonlijke mobiliteit, gaat vanaf eind april 202 online bestellingen aannemen van Europese consumenten voor zijn volledig elektrische SUV U5. Middels een aanbetaling is de U5 verkrijgbaar op basis van een direct-to-consumer-distributiemodel, en dus niet via winkels of traditionele autodealers. AIWAYS maakt in april bekend op welke Europese markten de U5 in de voorverkoop gaat en hoe hoog de aanbetaling bedraagt. (04/04 20u15 - Autozine)
2x "Ingekort F1-seizoen vergroot titelkansen van Max Verstappen"Nico Rosberg denkt dat de titelkansen van Max Verstappen groter worden indien er beslist wordt om een ingekort seizoen af te werken. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Verongelukte Kobe Bryant wordt opgenomen in NBA Hall of FameBasketballegende Kobe Bryant wordt opgenomen in de NBA Hall of Fame. Het icoon van de LA Lakers kwam op 26 januari samen met zijn dochter Gianna om het leven een helikopter. Bryant krijgt in de Hall of Fame het gezelschap van Tim Duncan en Kevin Garnett, samen goed voor 11 NBA-titels. Het trio zal vereeuwigd worden in het basketbalmuseum in Springfield. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Lichaam gevonden in Albertkanaal in SchotenIn het Albertkanaal in Schoten werd zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. Duikers van de brandweer kwamen ter plaatse aan de Metropoolstraat om het lichaam te bergen. De wetsdokter en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Politie valt woning binnen na melding van huiselijk geweldDe Antwerpse politie is zaterdagmiddag binnengevallen in een woning in de Van Roiestraat in Merksem. Daar had een vrouw de politie gebeld omdat ze vastgehouden en mishandeld werd door haar man. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Lichaam gevonden in Albertkanaal in SchotenIn het Albertkanaal in Schoten werd zaterdagmiddag een lichaam aangetroffen. Duikers van de brandweer kwamen ter plaatse aan de Metropoolstraat om het lichaam te bergen. De wetsdokter en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse. (04/04 19u15 - Gazet van Antwerpen)
2x De Havilland stelt nieuwe single voorRudolf Hecke zit achter De Havilland. (04/04 15u15 - Showbizzsite)
2x Crisiscommunicatie in coronatijden: 'Liegen mag je absoluut niet doen'Mogen we nu mondmaskers dragen of niet? Communiceert de overheid wel eerlijk genoeg over de coronacrisis? Professor crisiscommunicatie Hugo Marynissen:'Er is niemand, zelfs niet Steven Van Gucht of Marc Van Ranst, die een finaal antwoord kan bieden op hoe dit gaat evolueren.' (04/04 13u15 - Knack)
2x Coronavirus: afgelopen 24 uur 140 sterfgevallenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (04/04 12u15 - Knack)
2x Gears 5 brengt Batista terugHet is Wrestlemania weekend, het grootste jaarlijkse worstelevenement dat door het coronavirus helaas zonder publiek zal worden uitgevochten. Een gebeurtenis die ook in de game-industrie niet onopgemerkt voorbij gaat. (04/04 11u15 - Gamed)
2x Bettiol hard voor Evenepoel: 'Dat hij eerst iets groots wint'Morgen werd normaal de 104de editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. In Het Nieuwsblad doet Alberto Bettiol nog eens zijn verhaal van zijn mooiste zege tot nu toe én komt hij nog eens terug op het relletje met Remco Evenepoel. (04/04 10u15 - Sport.be)
2x Amerikanen geadviseerd mondmasker te dragenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. (04/04 01u15 - Knack)
2x Geen Tomorrowland dit jaar? Burgemeesters Boom en Rumst geven negatief adviesAls het van de Boomse en Rumstse burgemeesters afhangt, gaat het dancefestival Tomorrowland in De Schorre dit jaar niet door. Via een brief bezorgen ze een negatief advies aan de Nationale Veiligheidsraad en ze brengen ook de organisatoren daarover op de hoogte. Een definitieve beslissing is er voorlopig nog niet, al beseffen ze bij Tomorrowland ook dat de festivalzomer aan een zijden draadje hangt. (04/04 00u15 - Het Belang van Limburg)
2x Deschacht doet er nog een jaar bijZulte Waregem heeft vrijdag bekendgemaakt het aflopende contract van Olivier Deschacht met één seizoen te verlengen. (03/04 23u15 - Sport.be)
2x Corona-bier niet langer in Mexico gebrouwen, maar wel in BelgiëHet Corona-bier van brouwerij InBev wordt niet meer in thuisland Mexico gebrouwen, maar wel in de Belgische vestiging in Jupille bij Luik. Dat... (03/04 23u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Oproep aan Noord-Limburgse bedrijven voor beschermingsmateriaalDe Welzijnsregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de acht Noord-Limburgse gemeenten, heeft een inventaris opgemaakt van de nodige beschermingsmaterialen in de strijd tegen corona. Er wordt nu een oproep gedaan aan de industrie in de regio. (03/04 23u15 - Het Belang van Limburg)
2x Defensie vervoert Limburgse covid-19-patiënten naar andere provinciesDe voorbije vier dagen zijn in totaal twintig coronapatiënten vanuit Limburgse ziekenhuizen naar een andere provincie gevoerd, om te voorkomen dat het te druk wordt op sommige afdelingen intensieve zorg. Dat deelt de FOD Volksgezondheid mee. (03/04 22u15 - De Standaard)
2x Zweedse premier: “We zullen de doden bij de duizenden tellen”Zweden moet zich volgens premier Stefan Löfven voorbereiden op duizenden doden aan de ziekte Covid-19. "We zullen de doden bij de duizenden tellen.... (03/04 21u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Burgemeesters Boom en Rumst willen Tomorrowland niet laten doorgaanAls het van de burgemeesters van Boom en Rumst afhangt, vindt er deze zomer geen editie van het dancefestival Tomorrowland plaats. 'Het is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de problemen tegen dan nog niet opgelost gaan zijn.' (03/04 21u15 - Knack)
2x Politie gefrustreerd omdat eenduidige coronaregels uitblijvenMet je lief rondlopen, pingpongen of voetballen: mag het of niet? De interpretatie verschilt van politiezone tot politiezone. Een duidelijke handleiding, nochtans al lang beloofd, is nog maar eens uitgesteld. Met een stralend weekend voor de deur is dat zeer frustrerend, klinkt het in politiekringen. ‘En de mensen zijn al zo inventief om de regels te omzeilen.’ (03/04 20u15 - De Standaard)
2x Soulzanger Bill Withers overledenZanger en componist Bill Withers overleed maandag op 81-jarige leeftijd. De Amerikaan werd populair met onder meer Ain't No Sunshine. (03/04 20u15 - Knack)
2x 25-jarige vrouw vermoedelijk met geweld om het leven gebracht, 36-jarige Zonhovenaar opgepaktIn een huis in de Schelstraat in Zonhoven is vrijdagmorgen rond 10.15 uur een 25-jarige vrouw dood aangetroffen. Vermoedelijk is de vrouw met geweld om het leven gebracht. Een 36-jarige man uit Zonhoven is als mogelijke verdachte gearresteerd. (03/04 19u15 - Het Belang van Limburg)
2x Sligro verzet aandeelhoudersvergadering naar juniVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro houdt zijn aandeelhoudersvergadering op 9 juni. De jaarlijkse vergadering stond eigenlijk op 18 maart gepland, maar een week voordien besloot de onderneming dat die niet door kon gaan vanwege de coronacrisis. (03/04 19u15 - Belegger.nl)
2x De Uitlaat: AutoWeek Podcast aflevering 6Een nieuwe podcast is live! Corona, Audi RS 6 en autoverhuurperikelen. Luister hieronder. (03/04 17u15 - Autoweek)
2x Vrouwen en mannen mogen niet meer samen naar de winkel in PanamaDe regering van Panama heeft de quarantainemaatregelen tegen het coronavirus verscherpt: mannen en vrouwen mogen enkel nog om beurt op bepaalde dagen hun woning verlaten. Vanaf woensdag #226;#128... Lees verder... (03/04 14u15 - WaarMaarRaar.nl)
2x Parkings Zeebrugge overvol: 100.000 nieuwe auto’s geraken niet tot bij klantDoor de coronamaatregelen ligt het uitleveren van nieuwe auto’s grotendeels stil. Niet alleen in België, maar in grote delen van de wereld. Tegelijk zijn heel wat nieuwe auto’s nog steeds onderweg naar de distributiecentra. Ze waren immers al gebouwd voor het gros van de fabrieken de deuren sloot en zaten op vrachtwagens, treinen en boten. Soms zijn ze weken onderweg. Wanneer ze aan...Lees meer (03/04 09u15 - Auto55)
2x Modesector eist dringend duidelijkheid over uitstel solden tot augustusDe Belgische modesector wil dat federaal minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) dringend een beslissing neemt over het uitstellen van de... (02/04 15u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Meer dan 50.000 mensen besmet met coronavirus in IranIn de afgelopen 24 uur werden 3.111 nieuwe coronabesmettingen in Iran geregistreerd, wat het totale aantal bevestigde besmettingen op 50.468... (02/04 15u15 - Het Laatste Nieuws)
2x CD&V-voorzitter Joachim Coens: "Als situatie in Hongarije niet verandert, moet Fidesz uit de EVP"In een brief die door een tiental partijen die deel uitmaken van de Europese Volkspartij (EVP) ondertekend is, drukt ook CD&V zijn steun uit voor... (02/04 15u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Basketster Ann Wauters besmet met coronavirus: 'Virus heeft me flink te pakken'Ann Wauters heeft vorige week positief getest op covid-19. Dat maakt ze op sociale media bekend. (02/04 15u15 - De Standaard)
2x ‘Tweedeverblijvers’ melden bij politie? 'Kliklijnen gaan te ver'Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten vindt net zoals CD&V dat kliklijnen om corona-overtredingen te melden te ver gaan, ook al is daar volgens de politie geen sprake van. (02/04 15u15 - De Standaard)
2x Amerikaanse viroloog en regeringsadviseur Fauci krijgt doodsbedreigingenDe Amerikaanse viroloog Anthony Fauci ontvangt doodsbedreigingen en zal daarom beveiliging krijgen, berichtten Amerikaanse media. Als... (02/04 14u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Oproep: bent u een werknemer die vreest voor zijn job na deze coronacrisis?Heel wat mensen vrezen hun job te verliezen door deze coronacrisis. De toeristische sector heeft het moeilijk, maar ook in de transportsector, in... (02/04 14u15 - Het Laatste Nieuws)
2x Wanneer monarchen de bevolking moed inspreken en in quarantaine verblijven: ‘Daar dient een koning voor’Voor de Europese monarchen lijkt de coronacrisis een beetje op oorlogstijd. In meerdere landen spreken ze de bevolking toe. En ze moeten het goede voorbeeld geven. (02/04 14u15 - De Standaard)
2x Comité P start onderzoek naar overlijden van 12-jarig meisjeHet Vast Comité van Toezicht op de politiediensten start een onderzoek naar de noodoproep van de ouders van het 12-jarig meisje dat bezweek aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt Belga. De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) had woensdag om een onderzoek gevraagd. (02/04 13u15 - De Standaard)
2x LIVEBLOG. 950 doden in één dag in Spanje, in totaal 10.000 dodenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (02/04 13u15 - De Standaard)
2x Relativerende stemmen over coronaTerwijl Nederland verder op slot gaat, klinken relativerende geluiden over de langetermijneffecten van de corona-epidemie. Verscheidene deskundigen kijken inmiddels met iets meer optimisme naar de cijfers. De laatste dagen duiken in internationale media geluiden op van mensen die proberen deze pandemie in een breder perspectief te plaatsen en voorzichtig de vraag opwerpen hoeveel we bereid … Continued The post Relativerende stemmen over corona appeared first on Elsevierweekblad.nl. (02/04 00u15 - Elsevier.nl)
2x 26 februari tot 3 maart 1945: Amerikanen stoten door naar de RijnIn deze reeks geven we elke week een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden rukken op naar de Rijn aan het hele westelijke front tussen Luxemburg en het zuiden van Nederland. In Den Haag vallen meer dan 500 doden bij een geallieerd bombardement. En op de Filipijnen hebben de Amerikanen Manilla en Corregidor nu helemaal in handen. (02/04 00u15 - VRT NWS)
2x Clichs ontkracht: nieuw samengestelde gezinnen hebben niet mr problemen dan klassieke: "Gaat soms zelfs beter"Nieuw samengestelde gezinnen doen het over het algemeen even goed als klassieke gezinnen. Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Departement Welzijn. Het onderzoek peilde onder meer naar taakverdelingen thuis en de sfeer binnen het gezin. De nieuw samengestelde gezinnen gaven op die vlakken niet meer problemen aan dan klassieke gezinnen. Soms hebben ze wel iets meer bezorgdheden, zoals bij de opvoeding van de kinderen. (02/04 00u15 - VRT NWS)
2x Stijn en Sarah zijn nieuw samengesteld gezin: "Mijn stiefkind vroeg toen ik zwanger was: ga je jouw kind liever zien?"Nieuw samengestelde gezinnen: ze hebben hun bezorgdheden, maar vaak wrkt het wel. Dat blijkt uit nieuw Vlaams onderzoek. Zo ook bij Stijn en Sarah. Tussen hen werd het snel serieus. Stijn had al twee dochters, maar het werd meteen duidelijk dat Sarah ook kinderen wilde. Ze spraken al op de eerste dates over hoe ze dat hele gezin dan gingen regelen: als gezin en als juridisch koppel. Stijn en Sarah vertellen hoe ze hun leven als nieuw samengesteld gezin ervaren, experts geven het kader. (02/04 00u15 - VRT NWS)
2x Exit Elizabeth Warren als presidentskandidate, Bjrn Soenens: "Kiest ze nu voor Bernie Sanders of voor Joe Biden?"Twee dagen na 'Super Tuesday' stopt ook Elizabeth Warren haar kandidatuur voor het presidentschap in de Verenigde Staten. Dat melden Amerikaanse media waaronder CNN en The New York Times, en Warren heeft nu ook zelf gecommuniceerd. Warren deed het in de voorbije voorverkiezingen erg slecht. 'De grote vraag is nu of ze zich vierkant achter Bernie Sanders zal scharen of toch voor Joe Biden kiest', analyseert Amerikacorrespondent Bjrn Soenens. (02/04 00u15 - VRT NWS)
2x Podcast: Wat na de verrijzenis van Joe Biden op Super Tuesday?Het was een Super Tuesday voor de geschiedenisboeken afgelopen dinsdag. De opzienbarende terugkeer van Joe Biden bij de Democraten. De reality check voor Bernie Sanders. En het einde van de race voor miljardair Michael Bloomberg en voormalig koploper Elizabeth Warren. Hoe is dit gebeurd? En hoe gaat het verder vanaf hier? Thomas De Graeve bespreekt het met Amerikacorrespondent Bjrn Soenens in deze extra aflevering van Bjrn in the USA. (02/04 00u15 - VRT NWS)
2x 3.000 euro voor bedrijven die omzet zagen kelderenOm de oplopende economische schade in te dijken, zal de Vlaamse regering bijkomende compensaties uitdelen. Zo hebben bedrijven met fors inkomstenverlies voortaan ook recht op een premie en wordt er 200 miljoen gepompt in een bijkomend noodfonds. Al zal niet elke cent schade worden terugbetaald, waarschuwt Jambon. (01/04 17u15 - De Standaard)
2x Jambon: 'Ravage van coronacrisis zal enorm zijn'Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) waarschuwt dat de coronacrisis enorme schade aanricht. 'De Vlaamse regering wil gigantisch inspanningen doen, maar we kunnen nooit alle verliezen compenseren.' (01/04 13u15 - De Standaard)
2x LIVEBLOG. Taskforce moet eenduidige handhaving coronamaatregelen verzekerenVolg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. (01/04 13u15 - De Standaard)
2x Auteur van ‘Berenjacht’-kinderboek op intensieve door covid-19Michael Rosen, de 73-jarige auteur van We gaan op berenjacht, ligt met covid-19 in het ziekenhuis. Zijn toestand is ‘nog steeds slecht, maar aan het verbeteren’ volgens zijn vrouw. We gaan op berenjacht inspireerde ook in Vlaanderen gezinnen om beren voor het raam te zetten. (01/04 12u15 - De Standaard)
2x Collega’s en vrienden reageren op overlijden van ‘meesterfixer’ André Meganck: “Als hij iemand belde voor een interview, luisterde die”“Die keer toen een sneeuwstorm in de Ronde van Italië onze commentaarcabine wegblies, met elektriciteit en al. Die keer hebben we toch nog rechtstreeks verslag kunnen uitbrengen. Dankzij één man: André Meganck. De superfixer had het weer eens gefixt. We gaan hem zo missen.” VRT-sportjournalist Renaat Schotte en met hem heel het wielerpeloton rouwen om de dood van André Meganck (72), de man die de hotels, de verplaatsingen, de interviews ... zowat alles regelde voor de wielerjournalisten van de VRT. (30/03 22u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
2x Wereld verliest race naar beademingstoestellen‘Wereldwijd dreigt een tekort aan beademingstoestellen, vooral in de VS’, waarschuwen producenten. Daarom probeert iedereen zelf toestellen te bouwen: van F1-teams en GM tot ingenieurs en universiteiten. Maar is dat veilig? (30/03 15u15 - De Standaard)
2x Van Crombrugge op weg naar BundesligaRSC Anderlecht betaalde 2,2 miljoen euro om Hendrik Van Crombrugge weg te plukken bij KAS Eupen. De 26-jarige doelman kende een uitstekend debuutseizoen in het Lotto Park. Hij hield zijn ploeg recht en pakte punten voor paars-wit. Die goede prestaties leveren Duitse interesse op. Zo weet Het Nieuwsblad dat Schalke 04, 1.FC Köln en Hertha Berlijn de doelman van RSC Anderlecht op de radar hebben staan. De marktwaarde van Van Crombrugge is sinds zijn aankomst gestegen van 2,5 naar 7 miljoen euro. RSCA wil de doelman graag houden en denkt er aan om hem een verbeterd contract aan te bieden. Hij ligt nog tot medio 2023 onder contract in het Lotto Park maar is er nog niet een van de […] The post Van Crombrugge op weg naar Bundesliga appeared first on Voetbalbelgie.be. (30/03 11u15 - Voetbal België)
2x Defour over corona: “Word er neerslachtig van”Hoe het nu verder moet met de Jupiler Pro League, is nog koffiedik kijken. De K11 en B8 houden er liever mee op. RSC Anderlecht, Antwerp FC, Sporting Charleroi, Standard, KRC Genk en AA Gent zijn wel nog bereid om te hervatten. Antwerp-middenvelder Steven Defour heeft er stilletjes aan genoeg van. De coronacrisis heeft een invloed op het humeur van Steven Defour. “Ik word er inderdaad soms wel wat neerslachtig van. Ik mis de groepstrainingen, de bal. Ik heb nog nooit zo lang zonder bal getraind. En een wc-rolletje is toch niet hetzelfde”, lacht Defour in Het Laatste Nieuws. “Maar liever nu door de zure appel bijten en de regels volgen dan ziek worden. No risk. Al is het natuurlijk […] The post Defour over corona: “Word er neerslachtig van” appeared first on Voetbalbelgie.be. (30/03 11u15 - Voetbal België)
2x Karel Baert volgt Karel Van Eetvelt op als CEO van FebelfinKarel Baert worden de nieuwe CEO van Febelfin. Hij volgt Karel Van Eetvelt op vanaf 15 april. Baert is 60 jaar en heeft een diploma in de rechten. (30/03 09u15 - Het Nieuwsblad)
2x “Alsof Billie Eilish rond je stapt”: zo werkt de ‘nieuwe’ 8D-muziek die het internet verovertAlsof Billie Eilish zélf al zingend rond je oren stapt. Een YouTube-filmpje met dat speciale geluidseffect werd de voorbije dagen massaal via sociale media gedeeld. Nu ja – speciaal? “Wat je daar hoort, is maar een fractie van wat mogelijk is.” (30/03 09u15 - Het Nieuwsblad)
2x MOL POLL. Wie is volgens jou de saboteur na de vierde aflevering van ‘De mol’?De mollenvangers zijn het noorden kwijt. Al voor de derde Mol Poll op rij zien ze hun hoofdverdachte naar huis gaan met een rood scherm. Laure is het niet, maar hoe zit het nu eigenlijk? Richt je blik maar op iemand anders. Maar wie van de overblijvende deelnemers is de mol? Wie is jouw hoofdverdachte na aflevering 4? Laat hier jouw stem achter. (30/03 08u15 - Het Nieuwsblad)
2x Vriend van jongste coronadode Isaura (30) probeerde haar nog te reanimeren: “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen”Veruit de jongste coronadode uit ons land is ze, de Genkse verpleegster Isaura Castermans (30). Nooit een medisch kwaaltje, nooit een dag ziek. Niemand die weet waar ze het virus, dat zeer uitzonderlijk haar hartspier deed ontsteken, opdeed. Haar vriend Sauro Cimino (35), dokter in opleiding, probeerde haar nog te animeren, maar in het ziekenhuis overleed ze. “Omdat ik zelf besmet ben, moet ik haar begrafenis via Skype volgen.” (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
2x Club Brugge doorbreekt als eerste Belgische club ooit een magische grens: kern is meer dan 150 miljoen euro waardAl weken geen voetbal en toch worden de spelers duurder. De gezaghebbende website transfermarkt voert vandaag een geplande update door van de marktwaarde van alle voetballers in de Jupiler Pro League. Daarbij springt één iets in het oog: Club Brugge maakt een sprong van bijna 20 miljoen euro en heeft als eerste Belgische ploeg ooit een kern die meer dan 150 miljoen euro waard is. “Dat weerspiegelt de verhoudingen in onze competitie”, zegt coördinator Bart Tamsyn.Jürgen Geril en Sven Claes (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
2x Vlaming (57) woont in coronavrij Spaans dorpje: “Na de boodschappen springt mijn vrouw in de douche”Ruim vier jaar woont geboren en getogen Mechelaar Jo Swinnen (57) ondertussen in het zwaar geteisterde Spanje. In zijn dorpje La Matanza (Alicante), waar amper duizend zielen wonen, is er voorlopig gelukkig nog niemand besmet met corona. “En als het wel zover is, weten wij het meteen. De apotheek, dat is onze gazet”, zegt hij. (30/03 03u15 - Het Nieuwsblad)
2x Scouts leveren voedselpakketten Welzijnsschakel aan huis: “We helpen onze omgeving graag”De voedselbedeling van de Hobokense Welzijnsschakel kan tijdens de coronacrisis niet doorgaan in Kasteel Broydenborg. De hulpbehoevende gezinnen krijgen toch wat ze nodig hebben dankzij Scouting Hoboken en Scouts Zaoeja, die leveringen aan huis doen. (29/03 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
1x Willem Verlooy: wereldster in patisserieland‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf. (05/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
1x Willem Verlooy: wereldster in patisserieland‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf. (05/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
1x Willem Verlooy: wereldster in patisserieland‘Made with passion by Willem Verlooy’ staat er op de kartonnen dozen waarin de patissier uit Oevel, die ook een zaak in Antwerpen heeft, zijn lekkernijen verpakt. Passie, dat is nodig als je zoals Willem uren spendeert aan het maken van chocoladen kunstwerken en ‘haute patisserie’. Voor de paasdagen werkt hij aan een pronkstuk: een chocoladen uil, volledig met de hand vervaardigd, met een buikje vol pralines. “Zoiets vraagt een beetje knutselwerk”, zegt hij zelf. (05/04 04u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
1x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
1x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
1x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
1x Gluren bij BV’s: De familie Verhulst speelt een spelletje en de dubbele kin van Peter Van de VeireSpelletjes spelen, met de baby gaan wandelen en het missen van vrienden: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (05/04 03u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
1x Het is zover: eerste amateurclubs tekenen verzet aan tegen degradatie na coronastopOp 27 maart werd beslist om het seizoen te staken in alle amateurreeksen. De stand van 12 maart 2020 geldt zo als eindstand. (05/04 02u15 - Voetbalkrant)
1x PSV in wintertop naar Qatar voor trainingskampLees meer > (05/04 00u15 - V-bal)
1x Koeman en V.d Weerden blijven well werkzaam bij FenerbahceWaar Phillip Cocu zondagavond na een nieuwe zeperd van Fenerbahce op straat werd gezet, mochten assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden voorlopig blijven zitten bij de Turkse grootmacht. (05/04 00u15 - V-bal)
1x VIDEO: Ajax verslaat Feyenoord in KlassiekerNog een keer de Klassieker beleven, hierbij alle hoogtepunten uit het duel. (05/04 00u15 - V-bal)
1x Onana in beeld bij Engels Tottenham HotspurDe interesse op Ajax doelman Andre Onana begint langzamerhand toe te nemen, nu wil het Engelse Tottenham zich versterken met de Ajacied. (05/04 00u15 - V-bal)
1x Gebrek aan waardering reden vertrek Ronaldo bij Real MadridAfgelopen zomer zette Ronaldo de transferwereld op zijn kop, de Portugees verliet het Spaanse Real Madrid. (05/04 00u15 - V-bal)
1x Van Bommel wil KNVB beker maar wat graag winnen met PSVMark van Bommel heeft hoge doelstellingen dit seizoen bij PSV, waar hij niet alleen voor de landstitel gaat. (05/04 00u15 - V-bal)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

12x Mijnwerkers vast na explosie in Colombiaanse steenkoolmijn05/04 02u15 - Het Laatste Nieuws: In Colombia zitten sinds zaterdagmiddag minimaal 10 mijnwerkers vast na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en media.
11x Meer dan 300.000 besmettingen en 8.000 doden in VS, 1.905 overlijdens in New York City alleen04/04 22u15 - Het Laatste Nieuws: In de Verenigde Staten zijn nu al meer dan 300.000 coronabesmettingen geregistreerd en meer dan 8.000 overlijdens. Dat blijkt uit de gegevens van...
10x Universiteit Luik ontwikkelt geautomatiseerde test: binnen een halve dag betrouwbare resultaten04/04 22u15 - Het Laatste Nieuws: De Universiteit van Luik (ULiège) heeft een geautomatiseerde test ontwikkeld voor de detectie van het nieuwe coronavirus. Door de test kunnen...
10x Franse journalist blundert tijdens live-uitzending van Chinese herdenkingsdienst voor coronaslachtoffers en noemt hen Pokémons04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws: De Franse nieuwszender BFMTV is diep door het stof gegaan na een foute opmerking van journalist Emmanuel Lechypre. Tijdens een live-uitzending van...
9x Pv voor 25-jarige Diestenaar04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft zaterdagochtend een pv gegeven aan een Diestenaar van 25 jaar voor een niet-essentiële verplaatsing.
9x Twee mannen geraken binnen in gesloten café04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: De politie van de zone Demerdal DSZ (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen betrapt in een café aan de Leuvensestraat.
9x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskeeën vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.
9x Limburgse ziekenhuizen zitten bijna aan maximumcapaciteit intensieve zorgen04/04 20u15 - Het Laatste Nieuws: De twee grootste ziekenhuizen in Limburg hebben bijna hun maximumcapaciteit op intensieve zorgen bereikt. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt liggen...
8x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden'04/04 23u15 - De Standaard: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
8x Misvieringen online in de tijd van Pasen04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Naar aanleiding van de feestdag van Pasen vinden in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad een aantal speciale misvieringen plaats. Dat gebeurt met gesloten deuren, maar de missen zijn wel op het internet te volgen. In de vieringen gaat kapelaan Wim Simons voor.

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven