woensdag 24 mei 2017, week 21


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 13u30
 
65x 1,3 miljoen Belgen kunnen volgende week niet meer bellen met hun gsmMeer dan 1,3 miljoen Belgen zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn afgebroken is, omdat ze ondanks alle verwittigingen hun (24/05 06u30 - Het Laatste Nieuws)
46x Jaguar richt ravage aan in Gents zakenkantoorEen man is gisteravond om 20.15 uur met een Jaguar een beleggingskantoor binnengereden aan het bekende Gentse knooppunt de Sterre. Volgens een (24/05 01u30 - Het Laatste Nieuws)
42x Jambon: "Onze veiligheidscultuur is veranderd"Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en (24/05 00u30 - Het Laatste Nieuws)
39x Uitbater van 34 rusthuizen zit in financiële ademnoodLees meer > (24/05 01u10 - De Tijd)
38x Zanger Morrissey haalt uit naar Britse politici en Queen na aanslag in ManchesterDe uit Manchester afkomstige zanger Morrissey heeft in een vlammend commentaar op Facebook uitgehaald naar de Britse politici in de nasleep van (24/05 07u45 - Het Laatste Nieuws)
34x Stadsbestuur en De Lijn verdedigen voorbereiding op gevreesde 'knip' in Antwerpse LeienDe stad Antwerpen en haar mobiliteitsorganisaties doen al het mogelijke met de beschikbare middelen om de hinder van de lopende en geplande grote (24/05 01u15 - Het Laatste Nieuws)
33x Slapen Donald en Melania wel samen in Brussel?De Amerikaanse president Donald Trump landt vandaag rond 16 uur op de luchthaven van Zaventem voor een tweedaags bezoek aan ons land, in het (24/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
31x Is dit de man die de aanslag in Manchester pleegde?De man die een zelfmoordaanslag pleegde in de Engelse stad Manchester, is vermoedelijk de 22-jarige Salman Abedi. De politie liet gisteren weten (24/05 06u00 - Het Laatste Nieuws)
31x Jambon: "Onze veiligheidscultuur is veranderd"Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij gisterenavond in het het VRT-programma Van Gils en Gasten. 'Mensen verwachten dit', zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond. (24/05 00u30 - De Morgen)
31x May verhoogt dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk naar 'kritiek'Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen (24/05 00u00 - Het Laatste Nieuws)29x Republikeinse haviken ontevreden over Trumps verhoogde defensiebudget: "Al dood voor aankomst in het Congres"De vandaag voorgestelde verhoging van de Amerikaanse defensie-uitgaven in de ontwerpbegroting van 2018 met enkele tientallen miljarden, is (24/05 02u15 - Het Laatste Nieuws)
29x Meerderheid met te weinig, oppositie stapt op uit protestDe meerderheid in Mechelen was dinsdagavond met onvoldoende raadsleden aanwezig om de vergadering rechtsgeldig beslissingen te laten nemen. Uiteindelijk stapte de oppositie uit protest op. (24/05 01u00 - Gazet van Antwerpen)
29x Vier de Dag van het park in HydeparkBuurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee! (24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen)
28x Maak kennis met 'Les Smokeuses', de enige vrouwelijke sigarenclub in ons land: "Mannen vinden het sexy"'Les Smokeuses' noemen ze zichzelf. Het zou de naam kunnen zijn van een Franse meisjesgroep uit de sixties, maar het gaat om veertien vrouwen van (24/05 05u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Waarom worden IS-aanslagen steeds heftiger?IS heeft gisteren de aanslag in Manchester opgeëist. Het houdt maar niet op en deze keer zijn kinderen het slachtoffer. Wat wil Islamitische (24/05 08u45 - Het Laatste Nieuws)
27x Melania Trump ontwijkt ook in Rome de hand van DonaldDe first lady van de Verenigde Staten heeft opnieuw voor heel wat commotie op Twitter gezorgd vlak nadat ze met Donald Trump in Rome was geland. (24/05 07u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Wat weten Amerikanen over ons? "België is een mooie stad, toch?" - Björn SoenensOoit, lang geleden, in de verkiezingscampagne, noemde Donald Trump Brussel nog een 'hellhole', een hellegat. Hoe kijken Amerikanen eigenlijk naar België? Onze correspondent in de VS, Björn Soenens, legde zijn oor te luisteren. (24/05 06u30 - deredactie.be)
26x Stadsbestuur en De Lijn verdedigen voorbereiding op gevreesde 'knip' in Antwerpse LeienDe stad Antwerpen en haar mobiliteitsorganisaties doen al het mogelijke met de beschikbare middelen om de hinder van de lopende en geplande grote wegwerkzaamheden in Antwerpen tot een minimum te beperken. Dat was gisterenavond de boodschap tijdens een urenlange gemeenteraadscommissie over het Antwerpse mobiliteitsdossier. (24/05 01u15 - De Morgen)
25x Fortuin ingezameld voor dakloze die stervende vrouw in zijn armen hieldHij stond te bedelen op de stoep voor de foyer van de Manchester Arena toen de zelfmoordterrorist zijn springtuig liet ontploffen. De dakloze (24/05 10u00 - Het Laatste Nieuws)
25x Jambon: ‘Veiligheidscultuur is veranderd’Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur ontstaan en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij dinsdag in het VRT-programma Van Gils en Gasten. ‘Mensen verwachten dit’, zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond. (24/05 01u30 - De Standaard)
24x Boorde Homans nieuwssite Apache een krediet door de neus? 'Dit ruikt sterk naar een politiek manoeuvre'De nieuwswebsite Apache stond op het punt 150.000 euro risicokapitaal op te halen bij Trividend, het Vlaams Participatiefonds voor de Sociale Economie. Tot het kabinet van Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) op een weinig orthodoxe manier zijn veto stelde. (24/05 05u15 - Knack)
24x Vlaamse getuigt: "Haar eerste concertje is een nachtmerrie geworden"Als verrassing voor haar negende verjaardag nam ze haar dochter Amber naar het concert van haar grote idool Ariana Grande in Manchester, maar nu (24/05 03u15 - Het Laatste Nieuws)
24x CD&V wil dat vermogens taxshift-bis financierenLees meer > (24/05 01u10 - De Tijd)
23x Onwaarschijnlijk hoe 23-jarige man uit Diksmuide deze crash heeft overleefdEen 23-jarige man uit Diksmuide had afgelopen nacht ongelofelijk veel geluk bij een zwaar verkeersongeval in de Lettenburgstraat in Oostkerke. (24/05 11u45 - Het Laatste Nieuws)
23x Verkeersveiligheid: waarom het aantal fietsongevallen blijft piekenEen te lange reeks zware fietsongevallen leverde vorige week nog maar eens de illustratie bij de hallucinante statistiek: fietsen is in dit land nog altijd 23 keer gevaarlijker dan autorijden. 'Als je de veiligheid van fietsers echt wilt verhogen, mogen de belangen van de automobilist niet meer op de eerste plaats komen.' (24/05 05u15 - Knack)
23x Vijf doden en tientallen arrestaties nadat politie Bahrein ingrijpt bij sit-inIn Bahrein zijn gisteren vijf demonstranten omgekomen en tientallen arrestaties verricht, toen de politie een sit-in ten voordele van een (24/05 03u00 - Het Laatste Nieuws)
23x Dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt opgetrokkenPremier May heeft aangekondigd dat het dreigingsniveau naar 'kritiek', het hoogst mogelijke niveau, wordt opgetrokken. (24/05 00u00 - deredactie.be)
22x IN KAART: Trump komt naar Brussel en dus ligt het verkeer lam: hier staat u vandaag en morgen stilPresident Trump verblijft slechts een kleine 28 uur in onze hoofdstad. De kans dat u hem in levende lijve ontmoet, is dus bijzonder klein. Z'n (24/05 07u30 - Het Laatste Nieuws)
22x Agenten krijgen enkel snoep tijdens bezoek TrumpEen wafel, een Leo, een Twix en frisdrank. Dat is het enige wat de 4.500 agenten volgens politievakbond NSPV te eten krijgen tijdens het ­bezoek van Donald Trump aan ons land. (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Leegstaand restaurant in Kortrijk brandt uit nadat ernaast geparkeerde bestelwagen in brand vliegtLangs de Brugsesteenweg in Kortrijk heeft een brandende bestelwagen er rond 17u voor gezorgd dat ook een leegstaand restaurant in de vlammen is (24/05 01u45 - Het Laatste Nieuws)
22x Dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk opgetrokken: Leger wordt ingezetBij een aanslag aan de Manchester Arena zijn maandagavond minstens 22 doden en 59 gewonden gevallen. De ontploffing vond plaats na een concert van popzangeres Ariana Grande. 'Het was het werk van één man die zelf omkwam toen zijn geïmproviseerde bom afging', aldus de politiewoordvoerder. De Britse autoriteiten hebben de veronderstelde dader geïdentificeerd als de 22-jarige Salman Abedi. IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk werd dinsdagavond ook verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. (24/05 00u00 - Het Belang van Limburg)
22x Dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk opgetrokken: Leger wordt ingezetBij een aanslag aan de Manchester Arena zijn maandagavond minstens 22 doden en 59 gewonden gevallen. De ontploffing vond plaats na een concert van popzangeres Ariana Grande. 'Het was het werk van één man die zelf omkwam toen zijn geïmproviseerde bom afging', aldus de politiewoordvoerder. De Britse autoriteiten hebben de veronderstelde dader geïdentificeerd als de 22-jarige Salman Abedi. IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk werd dinsdagavond ook verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. (24/05 00u00 - Gazet van Antwerpen)
21x Het kwik blijft maar stijgenNa een dag met nog wat wolken, worden de opklaringen vanaf morgen alleen maar breder. De temperatuur stijgt elke dag enkele graden en vanaf (24/05 06u45 - Het Laatste Nieuws)
21x Test-Aankoop klaagt “smerige truken” van zonnecrèmes aanOnze zonnecrèmes doen niet altijd wat ze beloven op hun verpakking: dat klaagt consumentenorganisatie Test-Aankoop aan in een nieuwe studie. Van zeventien geteste crèmes bleken er drie hun factor 30 niet te halen, negen allergenen te bevatten en een paar niet zo nauwkeurig dermatologisch getest te zijn als de verpakking stelde. De organisatie pleit voor strengere controles. (24/05 06u30 - Het Belang van Limburg)
21x Tv-toestel ontploft: twee vrouwen kritiekIn Oostende heeft het dinsdagavond hevig gebrand in de Adolf Buylstraat, een winkelstraat in het centrum. Daarbij raakten twee vrouwen van 89 en 65 jaar levensgevaarlijk gewond. (24/05 06u30 - Het Nieuwsblad)
21x Dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk opgetrokken tot hoogst mogelijke niveauPremier May heeft aangekondigd dat het dreigingsniveau naar 'kritiek', het hoogst mogelijke niveau, wordt opgetrokken. (24/05 05u15 - deredactie.be)
21x Trump vroeg inlichtingendiensten te zeggen dat er geen bewijs is voor Russische inmengingTrump vroeg in maart de directeur van de NSA en de minister die de nationale inlichtingendiensten overziet om te zeggen dat er geen bewijs was dat zijn campagne had samengewerkt met de Russen, nadat toenmalig FBI-directeur James Comey gezegd had dat er een FBI-onderzoek gaande was. Dat meldt de Washington Post. (24/05 04u00 - Knack)
21x Is de bitcoin-gekte een ordinaire Ponzifraude?Afgelopen zaterdag was op de Amerikaanse televisie de film Wizzard of Lies (Tovenaar van de Leugens) te zien. Robert De Niro speelde daarin de rol van Bernie Madoff, de grootste oplichter in de wereldgeschiedenis. Madoff wist dertig jaar lang beleggers voor 65 miljard dollar te flessen met een Ponzifraude waarbij hij deelnemers aan zijn fonds een rendement uitkeerde met de inleg van nieuwe deelnem (24/05 02u15 - Volkskrant Economie)
21x Dreigingsniveau Verenigd Koninkrijk opgetrokken naar ‘kritiek’Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt opgetrokken van ‘ernstig’ naar ‘kritiek’. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen kunnen plaatsvinden, zei de Britse premier Theresa May dinsdagavond. (23/05 23u45 - De Standaard)
20x "Oeps, het privé e-mailadres van Melania Trump is uitgelekt." En daarop stuurt Aalsterse hacker haar hilarische mailDe ethische hacker uit Aalst heeft weer toegeslagen en deze keer was de Amerikaanse first lady Melania Trump kop van jut. Nadat Inti De (24/05 12u15 - Het Laatste Nieuws)
20x NAVO-baas Stoltenberg: 'België zal defensie-inspanningen moeten verdubbelen'Dat zegt Jens Stoltenberg, secretaris-generaal van de NAVO, in een exclusief interview met Knack. Dat betekent een meeruitgave van 4 miljard euro per jaar voor ons land. (24/05 05u15 - Knack)
20x NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg: 'Ook Trump vindt dat de NAVO ambitieuzer moet zijn''Er kan geen sprake van zijn dat de Europese Unie met een eigen Europees leger de verdediging op zich neemt van landen die deel uitmaken van de NAVO.' Dat zegt Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, aan de vooravond van het bezoek van Donald Trump aan Brussel. En hij herhaalt dat België zijn defensie-inspanningen de komende jaren zal moeten verdubbelen. (24/05 05u15 - Knack)
20x Helmut Lotti moet optredens afzeggen wegens stemproblemenHelmut Lotti (47) moet drie concerten in Duitsland afzeggen wegens stemproblemen. “Ik heb gisteren (maandag, nvdr.) in het ziekenhuis mijn stembanden laten nakijken”, vertelt de zanger. “Het goede nieuws is dat ze niet beschadigd zijn. Mijn strottenhoofd is gewoon ontstoken, en dat wordt behandeld met antibiotica. Het slechte nieuws is dat er zo veel slijm is ­op­gehoopt, dat ik de volgende drie dagen niet kan zingen.” (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Wat staat er op het programma van Trump in Brussel?De Amerikaanse president Donald Trump, zijn echtgenote Melania en hun gevolg landen woensdagmiddag in Brussel voor een kort bezoek aan ons land naar aanleiding van de NAVO-top. Een overzicht van hun agenda. (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Het Groot Dictee houdt na 26 jaar op te bestaanOmroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep. 'Het Groot Dictee is jarenlang een instituut geweest, maar het heeft helaas zijn beste tijd gehad', zegt Willemijn Francissen, integraal eindredacteur kennis bij de NTR (24/05 03u00 - Het Parool)
20x Vijf doden en tientallen arrestaties nadat politie Bahrein ingrijpt bij sit-inIn Bahrein zijn gisteren vijf demonstranten omgekomen en tientallen arrestaties verricht, toen de politie een sit-in ten voordele van een oppositielid bestormde. Er werden ook 286 mensen gearresteerd. (24/05 03u00 - De Morgen)
20x Succescoach Leicester komt graag terugClaudio Ranieri wil volgend seizoen graag weer aan de slag als coach bij een Europese club. Hij staat ook open voor een terugkeer in de Premier League. De 65-jarige Italiaanse trainer leidde Leicester City in het seizoen 2015/'16 verrassend naar de Engelse landstitel, maar toen de resultaten dit seizoen tegenvielen moest hij in februari weg bij de club. (24/05 00u15 - Telegraaf: Sport)
19x Moordenaar Braziliaanse prostituee legt volledige bekentenissen afDe Braziliaanse prostituee Ludmilla Cruz Thayrink (37), wier lijk op 8 mei gevonden werd nabij Doornik, is vermoord door haar Belgische vriend. (24/05 08u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Véronique De Kock: “Ik liet een röntgenfoto maken om de roddels over mijn borsten te stoppen”Na de opname van ‘Gert Late Night’ dook James Cooke nog even het bed in met ex-Miss België Véronique De Kock (40). Op de vraag of ze ooit geconfronteerd is geweest met de vooroordelen van een ‘Miss België’, moet ze positief antwoorden. (24/05 06u00 - Het Nieuwsblad)
19x Nederlandse bedrijven geven 7,7 miljard euro uit aan R&DHet Nederlandse bedrijfsleven heeft, in elk geval in 2015, bijna 7,7 miljard euro gespendeerd aan R&D, iets meer dan het jaar ervoor. De tien bedrijven met de grootste uitgaven namen samen ruim een kwart van dat bedrag voor hun rekening. Dat meldt het CBS woensdag. (24/05 05u15 - Emerce)
19x 'Het Groot Dictee' stopt ermee na 26 edities van zweten op de juiste spellingDe Nederlandse omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was en waar ook elk jaar Bekende Vlamingen aan meededen, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep. (24/05 03u45 - De Morgen)
19x "Stínken? Mannen vinden het sexy"'Les Smokeuses' noemen ze zichzelf. Het zou de naam kunnen zijn van een Franse meisjesgroep uit de sixties, maar het gaat om veertien vrouwen van (24/05 03u30 - Het Laatste Nieuws)
19x 'Tekort van 1 miljard op begroting nieuw kabinet'Door tegenvallers is het overschot op de begroting van het kabinet volledig verdampt. Er zou nu zelfs sprake zijn van een tekort van 1 miljard euro, zo bevestigen bronnen in Den Haag aan de NOS. (24/05 02u45 - Trouw)
19x Geen bom kan de ontroering van het concertbezoek tegenhoudenDe aanslag in Manchester is gericht tegen de warmte, het mededogen, de ontroering en de extase. Ik werd een uur geleden wakker met 22 doden in mijn bed, terwijl ik met een hoofd vol documentaire over het Deense restaurant Noma in slaap was gevallen. Daar lag ik. En daar lagen zij, de ouders, radeloos op de grond voor een wezenloze hal in Manchester. Ik heb de ogen gesloten en wachtte op wat er doo (24/05 02u30 - de Volkskrant)
19x Nederlands bedrijfsleven besteedt 7,7 miljard euro aan R&DNederlandse bedrijven hebben in 2015 bijna 7,7 miljard euro uitgegeven aan Research & Development (R&D). (24/05 02u15 - Nu.nl Economie)
19x Elektriciteit nodig in de bush? Zonnelader biedt uitkomstWel een smartphone, geen elektriciteit. Een zonnelader lijkt de uitkomst voor als je op een camping zit zonder stopcontact. Helaas is het vermogen van zo'n draagbaar zonnepaneel vaak gering. Een camping in het zuiden van Frankrijk en niet een locatie die de meeste reizigers zouden aanduiden als de rimboe. Tot de smartphone begint te piepen om stroom en de vakantieganger tot zijn schrik ontdekt dat (24/05 02u15 - Volkskrant Economie)
19x D66 gaat niet in op verzoek van Rutte om nog eens te pratenD66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuwe Nederlandse regering te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. 'Het zou niet zinvol zijn', klonk het. (24/05 02u15 - Knack)
19x Verhoogde defensie-uitgaven onvoldoende voor haviken binnen Republikeinse partijDe dinsdag voorgestelde verhoging van de Amerikaanse defensie-uitgaven in de ontwerpbegroting van 2018 met enkele tientallen miljarden, is onvoldoende om de haviken binnen de Republikeinse partij tevreden te stellen. Senator John McCain noemde de hele ontwerpbegroting 'al dood voor aankomst in het Congres'. (24/05 02u15 - Knack)
19x De luchtige 007, met dank aan twee wenkbrauwenHij speelde in succesvolle reeksen als The Persuaders!en was actief als Unicef-ambassadeur, maar de Britse acteur Roger Moore zal voor altijd 'de luchtige' James Bond blijven. De langst dienende 007 overleed op 89-jarige leeftijd in Zwitserland. (24/05 02u15 - De Morgen)
19x Deze oud-Giro kampioen dartelt door zijn wijngaard in TrentinoGod in Frankrijk zou zijn linkerarm geven in ruil voor het leven van voormalig Giro-winnaar Francesco Moser (65) op zijn wijngaard in Trentino. Moena - Ortisei, 137 kilometer 'Godskolere', schreeuwt de man die na Eddy Merckx en Rick Van Looy de meeste wielerwedstrijden ooit won. 'Zag je dat? Een slang.' Francesco Moser (65) is net begonnen aan een verhaal over zijn werelduurrecord in 1984 als hij (24/05 02u15 - Volkskrant: Sport)
19x Ajax-keeper Onana: 'Het gaat alleen om winnen, al wordt het 10-9'André Onana (21) heeft één tip voor Ajax voor de finale van de Europa League tegen Manchester United: 'Kalm blijven en proberen Ajax te zijn.' Zijn ogen glimmen van plezier, als André Onana vertelt wat hij het mooist vindt aan keepen. 'Het duel: één tegen één.' André Onana uit Kameroen is vrolijk. Hij heeft een diepe, zachte stem en hij behoort tot de verrassingen van het seizoen, met de verdedige (24/05 02u15 - Volkskrant: Sport)
19x Jordi Cruijff ziet dat de romantiek terug is bij AjaxVanavond, exact veertien maanden na het overlijden van Johan Cruijff, speelt Ajax weer een Europese finale. Zoon Jordi ziet overeenkomsten tussen de opvattingen van zijn vader en trainer Peter Bosz. 'Gedurfd, aanvallend, met spelers uit de eigen jeugd.' De symboliek is tastbaar nu Ajax exact 14 maanden na het overlijden van zijn beroemde nummer 14 de finale van de Europa League speelt tegen Manche (24/05 02u15 - Volkskrant: Sport)
19x Ajax stoft het aloude totaalvoetbal af: iedereen valt aan, iedereen verdedigtAjax sprankelt op de Europese velden met, bijna letterlijk, jongensachtig voetbal dat refereert aan onbekommerde tijden. Voetbal met durf, ongeacht wie de opponent is. Met hardheid ook. Brutaliteit. Vol onverwachte wendingen. In moeilijke tijden voor het Nederlandse voetbal, waarin congressen zijn volgepraat over andere speelwijzen en mentale herbewapening, geeft Ajax een simpel antwoord: een demo (24/05 02u15 - Volkskrant: Sport)
19x Meerderheid met te weinig, oppositie stapt op uit protestDe meerderheid in Mechelen was dinsdagavond met onvoldoende raadsleden aanwezig om de vergadering rechtsgeldig beslissingen te laten nemen. Uiteindelijk stapte de oppositie uit protest op. (24/05 01u00 - Gazet van Antwerpen: Sport)
19x Plasschaert moet enkel wereldkampioene voorlaten op dag 1 in MedemblikDe kruim van het zeilen is deze week in Medemblik (Ned) voor de derde grote afspraak van 2017 na Miami en Hyères. Evi Van Acker liet ziek verstek gaan. (24/05 00u45 - Sporza)
19x De ideale infrastructuur voor DevOpsMet Composable Infrastructure stem je ontwikkeling en beheer naadloos op elkaar af. (24/05 00u15 - ComputerWorld)
19x "Moeder Ariana Grande loodste kinderen backstage"De moeder van Ariana Grande heeft gisteravond na de aanslag bij het concert van haar dochter in Manchester een groep tieners in veiligheid (23/05 23u45 - Het Laatste Nieuws)
19x Jambon: "Veiligheidscultuur is veranderd"Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij dinsdag in het het VRT-programma Van Gils en Gasten. 'Mensen verwachten dit', zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond. (23/05 23u45 - Knack)
19x Wereldprimeur in ‘Topdokters’: Vlaamse chirurg vindt robot uit om klonter uit netvlies te verwijderenOogchirurg Peter Stalmans stal dinsdag de show in het programma ‘Topdokters’ door voor het eerst een gloednieuwe, grensverleggende ingreep uit te voeren. De man die in het UZ Leuven wekelijks gemiddeld twintig mensen opereert aan het netvlies, heeft samen met de KU Leuven een revolutionaire robot ontwikkeld. (23/05 23u45 - Het Belang van Limburg)
19x Dader groeide op in ManchesterDe 22-jarige Salman Abedi pleegde de aanslag in Manchester. De politie onderzoekt of hij alleen handelde of deel uitmaakte van een wijder netwerk. (23/05 22u30 - De Standaard)
18x 1,3 miljoen Belgen kunnen straks niet meer bellenMeer dan 1,3 miljoen Belgen zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn afgebroken is: zij hebben een prepaidkaart, en hebben die ondanks alle verwittigingen niet geregistreerd. Volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (CD&V) stelt voor om de termijn te verlengen, want een deel van die anonieme simkaarten zit in alarmen. (24/05 06u30 - Gazet van Antwerpen)
18x 1,3 miljoen Belgen kunnen vanaf volgende week niet meer bellenMeer dan 1,3 miljoen Belgen zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn afgebroken is: zij hebben een prepaidkaart, en hebben die ondanks alle verwittigingen niet geregistreerd. Volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (CD&V) stelt alvast voor de termijn te verlengen: een deel van die anonieme simkaarten blijkt in alarmen te zitten. (24/05 06u30 - Het Nieuwsblad)
18x Velo-gebruik stijgt met 20% in paar dagen tijdDe uitbreiding van de deelfietsen Velo en het mooie weer zorgen voor problemen bij de bevoorrading van de stations. “In enkele dagen tijd zagen we het gebruik met 20% toenemen”, zegt Dimitri Rondeaux van Velo. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x Doorbraak voor nieuw fietspad naar abdij PostelEr is na vele jaren schot in de zaak voor de aanleg van een nieuw fietspad in Mol-Postel. Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts heeft de onteigeningsplannen goedgekeurd. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
18x CLUBNIEUWS. Anderlecht wil Sels als vervanger van Boeckx, Gent dacht ook aan KumsAnderlecht moet het meer dan drie maanden doen zonder eerste doelman Frank Boeckx, die onder het mes ging om een hernia kwijt te raken. Paars-wit gaat op zoek naar een vervanger, en heeft interesse in Matz Sels, de ex-doelman van AA Gent. De Buffalo’s balen, want zij hadden graag Sven Kums teruggehaald. De middenvelder is op weg naar Anderlecht. Uw dagelijkse portie clubnieuws! (24/05 04u15 - Het Nieuwsblad)
18x Juist United verkocht ziel aan de duivelAD-columnist Sjoerd Mossou noemt Manchester United sinds het afscheid van Alex Ferguson 'een elftal waar geen lijn of spelvreugde in valt te ontdekken'. (24/05 03u45 - AD: Sport)
18x Groot Dictee der Nederlandse Taal stopt per direct na 26 jaarOmroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep. (24/05 03u15 - Nu.nl)
18x Test-Aankoop waarschuwt voor “smerige truken” van zonnecrèmesOnze zonnecrèmes doen niet altijd wat ze beloven op hun hoes: dat klaagt consumentenorganisatie Test-Aankoop aan in een nieuwe studie. Van 17 geteste crèmes bleken er drie niet hun ‘factor 30’ te halen, 9 allergenen te bevatten en een paar niet zo nauwkeurig ‘dermatologisch getest’ te zijn als de verpakking stelde. De organisatie pleit voor strengere controles. (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Het Groot Dictee houdt na 26 jaar op te bestaanOmroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep. (24/05 02u45 - Trouw)
18x 'Tekort van 1 miljard op begroting nieuw kabinet'Door tegenvallers is het overschot op de begroting van het kabinet volledig verdampt. Er zou nu zelfs sprake zijn van een tekort van 1 miljard euro, zo bevestigen bronnen in Den Haag aan de NOS. Woensdag wordt de voorjaarsnota besproken in de ministerraad. Naar verwachting wordt dan meer bekend over de tegenvallers. Vooral in de zorg en het onderwijs liep het financieel minder voorspoedig dan bere (24/05 02u45 - Het Parool)
18x Het Groot Dictee houdt na 26 jaar op te bestaanOmroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep. (24/05 02u45 - AD.nl)
18x 'Tekort van 1 miljard op begroting nieuw kabinet'Door tegenvallers is het overschot op de begroting van het kabinet volledig verdampt. Er zou nu zelfs sprake zijn van een tekort van 1 miljard euro, zo bevestigen bronnen in Den Haag aan de NOS. (24/05 02u45 - AD.nl)
18x Het Groot Dictee houdt er na 26 jaar abrupt mee opNa 26 jaar komt een einde aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het televisieprogramma stopt per direct, omdat de kijkcijfers te laag zijn en het volgens omroep NTR 'over zijn hoogtepunt heen' is. 'Het Groot Dictee is jarenlang een instituut geweest, maar het heeft helaas zijn beste tijd gehad', zegt Willemijn Francissen, integraal eindredacteur kennis bij de NTR. 'Er gebeurt veel met taal, b (24/05 02u45 - de Volkskrant)
18x Tekort van 1 miljard voor nieuw kabinetDoor tegenvallers is het overschot op de begroting van het kabinet volledig verdampt. Er zou nu zelfs sprake zijn van een tekort van 1 miljard euro, bevestigen bronnen in Den Haag aan de NOS. Vandaag wordt de voorjaarsnota besproken in de ministerraad. Naar verwachting wordt dan meer bekend over de tegenvallers. Vooral in de zorg en het onderwijs liep het financieel minder voorspoedig dan berekend, en ook op andere gebieden waren er tegenvallers. Dit is een flinke domper voor het nog te vormen kabinet. Eerder ging men ervan uit dat het nieuwe kabinet zo'n 3,5 miljard extra te besteden zou hebben. (24/05 02u45 - NOS.nl)
18x Natuur in de stad is in de modeEen jaar lang lopen door Nederland, aflevering 2: door de stad lopen is geen straf, langs volkstuin en groenstrook. Ik wil wel zo snel mogelijk de stad uit, maar de stad uitlopen is in Amsterdam helemaal niet vervelend. Vanaf het Vondelpark ben je zo in het Rembrandtpark en daarna in het Gerbrandypark of het Sloterpark. En zelfs op de stukjes stad tussen die parken kom je langs driften en dreven e (24/05 02u30 - de Volkskrant)
18x Een halalbezorgservice met vooral Nederlandse klantenDrie Turks-Nederlandse ondernemers begonnen deze maand een halalbezorgservice nabij Amersfoort en voor iedereen die van eten houdt. De deur van een nieuwbouwwoning in de Amersfoortse wijk Hooglanderveen gaat aarzelend open. Twee grote blauwe kinderogen schieten van de futuristische bakfietsen naar de bezorger en weer terug. Even later zwaait de voordeur open en staan er vier kinderen op de drempel (24/05 02u15 - Volkskrant Economie)
18x Toets overnames op maatschappelijke effectenWanneer een vijandige overname leidt tot milieuschade, verlies van banen of prijsverhogingen, draait de gemeenschap daarvoor op, niet de aandeelhouders. Een maatschappelijke toets door bijvoorbeeld de Ondernemingskamer is dan ook noodzakelijk. De 'barbaren' staan aan de poorten: onze kroonjuwelen, waaronder de mondiale duurzaamheidskoplopers Unilever en AkzoNobel, dreigen door buitenlandse multina (24/05 02u15 - Volkskrant Economie)
18x Republikeinse haviken ontevreden over Trumps verhoogde defensiebudget: "Al dood voor aankomst in het Congres"De vandaag voorgestelde verhoging van de Amerikaanse defensie-uitgaven in de ontwerpbegroting van 2018 met enkele tientallen miljarden, is onvoldoende om de haviken binnen de Republikeinse partij tevreden te stellen. Senator John McCain noemde de hele ontwerpbegroting 'al dood voor aankomst in het Congres'. (24/05 02u15 - De Morgen)
18x Te oud voor de luchtBij zijn eerste roman De jagers, waarvoor James Salter putte uit zijn ervaringen als gevechtsvlieger, stond hij er meteen, oordeelt Tommy Wieringa. (24/05 02u15 - De Morgen)
18x Zal Johnny Depp ooit weer goede films gaan maken?Zelden sloeg het imago van een acteur zo snel om als dat van Johnny Depp. De ooit zo sympathieke, excentrieke vrijbuiter stapelt flop op flop en vecht zijn geldzorgen uit voor de rechter. Waar ging het mis? En dan drijven de gedachten onvermijdelijk af. Het gebeurt al aan het begin van Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, het vijfde deel in Disneys razend populaire kanonnen- en pirate (24/05 02u15 - de Volkskrant)
18x Met je startup de VS veroveren? Ga met Bright mee naar de CESBright biedt samen met StartupDelta een unieke kans aan Nederlandse startups om zichzelf internationaal in de spotlights te zetten op de Consumer Electronics Show, van 9 tot 12 januari 2018. Op de CES in Las Vegas presenteren alle grote techbedrijven en meer dan 600 veelbelovende innovatieve startup hun nieuwste producten. De CES is daarmee het mekka van de techwereld en trekt elk jaar duizenden media en investeerders. Dé plek dus waar je als startup internationaal kunt... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan (24/05 01u00 - Bright.nl)
18x Daghoroscoop Waterman 24 Mei 2017Als je behoefte hebt aan wat afwisseling, spreek dan vandaag iets leuks af voor het weekend. Dat wordt gegarandeerd een succes. (24/05 00u15 - Metro)
18x May verhoogt dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk naar 'kritiek'Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen kunnen plaatsvinden, zei de Britse premier Theresa May deze avond. (24/05 00u00 - De Morgen)
18x Zulte Waregem: "Dury staat ook in seizoen 2017-2018 voor onze dug-out"Zulte Waregem drukt de geruchtenmolen rond zijn coach Francky Dury de kop in: het stuurde vanavond de wereld in dat Dury Essevee trouw blijft. (23/05 23u45 - deredactie.be)
18x Is Koning Albert II gelinkt aan dossier Kazachgate? Telefoontaps suggereren van welTelefoontaps door het Franse gerecht suggereren dat de voormalige koning Albert II betrokken was in een dossier dat in de onderzoekscommissie Kazachgate aan bod is gekomen, namelijk de poging om zakenman George Forrest een adellijke titel te verlenen. Dat schrijft de krant Le Monde dinsdag. (23/05 23u45 - Het Belang van Limburg)
18x Veronique De Cock in bed met James Cooke: “Mensen blijven vooroordelen hebben”Veronique De Cock is deze week een van de gasten op de boot van Gert Verhulst in Gert Late Night. Sidekick James Cooke probeert ’s avonds laat in bed een tikkeltje meer te weten te komen van de gewezen Miss België. (23/05 23u45 - Het Belang van Limburg)
18x ACV-voorzitter Leemans klaagt de groeiende ongelijkheid aanIn de aanloop naar Rerum Novarum heeft Leemans hard uitgehaald naar het liberale beleid en de rechtse partijen met hun steeds rechtser en populistischer opbod. (23/05 22u45 - deredactie.be)
17x Trump gaat op reis en neemt mee: 30 vrachtvliegtuigen, 55 voertuigen en één BeastAls Amerikaanse presidenten gaan reizen wordt niet op een vrachtvliegtuig of een limousine meer of minder gekeken: enkele opvallende cijfers en weetjes over het Trumpbezoek op een rij. (24/05 11u30 - deredactie.be)
17x Ereste testnotities Renault CapturVIDEO- De Renault Captur is al jarenlang het grote succesnummer voor Renault. Met een minimale facelift moet de auto die positie de komende jaren vasthouden. Testredacteur Dries van den Elzen stapt in en bekijkt wat er precies verbeterd is. (24/05 08u30 - Autovisie)
17x Zanger Morrissey haalt uit naar Britse politici en QueenDe uit Manchester afkomstige zanger Morrissey heeft in een vlammend commentaar op Facebook uitgehaald naar de Britse politici in de nasleep van (24/05 07u30 - Het Laatste Nieuws)
17x Transparantie. Werkt dat op kantoor?Geheimen dienen soms ook een doel. En als mensen toch totale transparantie willen, kun je altijd nog vragen of ze zich dan even willen uitkleden. (24/05 05u30 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Gratis concert Guide de Schepper en Guy RendersGuido de Schepper en Guy Renders brengen zondag 28 mei om 11u een dubbelconcert bij KAS in de Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Hoogzwangere Kelly (31) radeloos: vriend Mostafa (28) moet plots terugkeren naar IrakAl meer dan zeven maanden kijken Kelly Prince (31) en Mostafa Atta (28) uit naar de geboorte van hun zoon. Maar de vader dreigt de bevalling niet mee te maken. Hij moet van Vreemdelingenzaken terugkeren naar Irak. “Alleen bevallen zie ik absoluut niet zitten”, zegt Kelly. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Grote wegenwerken op E17 tijdens verlengde weekendsHet Agentschap Wegen en Verkeer (AVW) laat vanaf woensdag 24 mei grootscheepse asfaltwerken uitvoeren op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. De aannemer werkt in het Hemelvaart- en Pinksterweekend de klok rond om de hinder te beperken. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Nieuwe vleugel van 30 miljoen euro voor AZ MonicaAZ Monica in Deurne start in 2018 met de bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel. Die komt op de plaats waar nu nog de Braemblokken in de Jos van Geellaan staan. Die worden na het bouwverlof afgebroken. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Max Folies: Parenclub minder dan jaar na overname faillietMinder dan een jaar nadat drie Nederlanders de bekende parenclub Max Folies in Lichtaart (Kasterlee) overnamen, is de zaak failliet. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Kempense barbecuechefs winnen titel met gegrilde aspergesHet Kempense barbecueteam BBQ+ heeft zich in Hasselt voor de vierde keer in vijf jaar gekroond tot Belgisch kampioen barbecueën. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Koen Verweij heeft relatie met collega-schaatssterSchaatser Koen Verweij (26) heeft een relatie. De sporter is sinds kort samen met de 18-jarige collega-schaatsster Jutta Leerdam. (24/05 02u45 - Nu.nl: Achterklap)
17x Boom Wageningen Universiteit twittert over gezondheid en weerEen populier van ruim dertig jaar oud twittert vanaf deze week over het weer en zijn gezondheid. De boom staat op de campus van Wageningen Universiteit. (24/05 02u30 - Nu.nl Wetenschap)
17x Opnieuw flink meer vergunningen voor nieuwbouwIn het eerste kwartaal van 2017 nam ook de totale omzet in de bouwsector weer toe. (24/05 02u15 - NRC.nl: Wetenschap)
17x Café De Ster in Westmeerbeek schittert als vanoudsCafé De Ster in het centrum van Westmeerbeek opent vanaf morgen opnieuw de deuren als pop-upcafé. De initiatiefnemers willen met drie dagen dolle pret de sfeer van de grote dagen weer oproepen. (24/05 02u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Tielemans legt medische testen af in MonacoLees meer > (24/05 02u15 - De Morgen)
17x Heroïsche poging Van der Weijden blijkt onvoldoendeNa 18 uur zwemmen was duidelijk dat Maarten van der Weijden het wereld-record 24 uur zwemmen niet zou verbeteren. Hij zwom stug door. Drie keer Het Kanaal overzwemmen, maar dan in een indoor 25-meterbad in Amsterdam, 24 uur lang. Ja, een beetje sportverslaafd zou je Maarten van der Weijden wel kunnen noemen. 'Ik heb', zei de olympisch kampioen open water van 2008 tegen de NOS, 'de rare eigenschap (24/05 02u15 - Volkskrant: Sport)
17x Belastingschuld brengt Memphis Depay in het nauwDe Britse belastingdienst HMRC heeft Memphis Depay voor het gerecht gesleept om een onbetaalde schuld van ongeveer 20 duizend euro te innen. De international (24) verzuimde invoerrechten te betalen voor een auto, toen hij PSV in de zomer van 2015 verruilde voor Manchester United.  (24/05 01u15 - AD: Sport)
17x Meerderheid met te weinig, oppositie stapt op uit protestDe meerderheid in Mechelen was dinsdagavond met onvoldoende raadsleden aanwezig om de vergadering rechtsgeldig beslissingen te laten nemen. Uiteindelijk stapte de oppositie uit protest op. (24/05 01u00 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
17x Eerste hogesnelheidstrein Amsterdam-Londen rijdt eind dit jaarOp Amsterdam Centraal komt speciale terminal voor Eurostarverbinding (24/05 00u45 - fd.nl)
17x Ali B: ’Geen een artiest op de vuist gegaan'Ali B laat in een korte verklaring weten dat er volgens hem geen enkele artiest betrokken is geweest bij een gevecht tijdens de FunX Music Awards in Amsterdam. (24/05 00u30 - De Telegraaf: Privé)
17x Rutte en Buma willen praten met D66 en ChristenUnie over mislukt overlegVVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Sybrand Buma willen woensdag om tafel met de leiders van D66 en de ChristenUnie om het mislukte overleg tussen die laatste twee partijen te bespreken. (24/05 00u30 - Nu.nl)
17x Ranieri wil weer aan de slag in EuropaClaudio Ranieri wil volgend seizoen graag weer aan de slag als coach bij een Europese club. Hij staat ook open voor een terugkeer in de Premier League.  (24/05 00u30 - AD: Sport)
17x Rutte, Buma willen ophelderingVVD-leider Mark Rutte en CDA-voorman Sybrand Buma willen woensdag om tafel met de leiders van D66 en de ChristenUnie om het mislukte overleg tussen die laatste twee partijen te bespreken. Dat liet Rutte dinsdagavond laat weten. (24/05 00u15 - De Telegraaf)
17x Vier de Dag van het park in HydeparkBuurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee! (24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
17x Spirituele opvolger voor El ShaddaiWe wisten al dat er een grote aankondiging van het team achter El Shaddai (2011) zat aan te komen en nu is aangekondigd dat aan een spirituele opvolger wordt gewerkt. De nieuwe game heet The Lost Child ... (24/05 00u15 - 4Gamers)
17x Van der Poel combineert Ronde van België met WB mountainbike: "Keuze van mijn hart"Mathieu van der Poel amuseerde zich de laatste tijd op zijn mountainbike. Zo was hij 8e in de WB-opener. Hij kondigde nu aan dat hij donderdag de Baloise Belgium Tour verlaat voor de 2e WB-race. (24/05 00u15 - Sporza)
17x Daghoroscoop Vissen 24 Mei 2017Je voelt je niet gelukkig, maar je hebt ook geen zin de oorzaak van je ontevredenheid op te sporen. Dat kun je natuurlijk niet eeuwig voor je uitschuiven. Je zult daarmee aan de slag moeten. (24/05 00u15 - Metro)
17x Daghoroscoop Steenbok 24 Mei 2017Je wilt de top bereiken, de beste zijn. Daar heb jij alles voor over. Pas op dat je op de weg naar boven geen vrienden kwijtraakt die je later nog hard nodig hebt. (24/05 00u15 - Metro)
17x Daghoroscoop Boogschutter 24 Mei 2017Jij kunt tijdens het vertellen van je verhaal snel in de overtreffende trap komen. Overdrijf het niet, jij en je verhaal zijn zo al interessant genoeg. (24/05 00u15 - Metro)
17x Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke?Een video bewijst het tegenovergestelde... The post Slechts 2 landen verkopen geen Coca-Cola. Weet jij welke? appeared first on Express [NL]. (24/05 00u00 - Express.be)
17x Minister Jambon: “Veiligheidscultuur is veranderd, mensen verwachten strenge controles”Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij dinsdag in het VRT-programma Van Gils en Gasten. “Mensen verwachten dit”, zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond. (23/05 23u45 - Het Belang van Limburg)
17x Dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt opgetrokken: "Mogelijk bestaat er een groter terreurnetwerk"Bij een aanslag aan de Manchester Arena zijn maandagavond minstens 22 doden en 59 gewonden gevallen. De ontploffing vond plaats na een concert van popzangeres Ariana Grande. 'Het was het werk van één man die zelf omkwam toen zijn geïmproviseerde bom afging', aldus de politiewoordvoerder. De Britse autoriteiten hebben de veronderstelde dader geïdentificeerd als de 22-jarige Salman Abedi. IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk werd dinsdagavond ook verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. (23/05 23u45 - Het Belang van Limburg)
17x Minister Jambon: “Veiligheidscultuur is veranderd, mensen verwachten strenge controles”Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij dinsdag in het VRT-programma Van Gils en Gasten. “Mensen verwachten dit”, zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond. (23/05 23u45 - Gazet van Antwerpen)
17x Veronique De Cock in bed met James Cooke: “Mensen blijven vooroordelen hebben”Veronique De Cock is deze week een van de gasten op de boot van Gert Verhulst in Gert Late Night. Sidekick James Cooke probeert ’s avonds laat in bed een tikkeltje meer te weten te komen van de gewezen Miss België. (23/05 23u45 - Gazet van Antwerpen)
17x Dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt opgetrokken: "Mogelijk bestaat er een groter terreurnetwerk"Bij een aanslag aan de Manchester Arena zijn maandagavond minstens 22 doden en 59 gewonden gevallen. De ontploffing vond plaats na een concert van popzangeres Ariana Grande. 'Het was het werk van één man die zelf omkwam toen zijn geïmproviseerde bom afging', aldus de politiewoordvoerder. De Britse autoriteiten hebben de veronderstelde dader geïdentificeerd als de 22-jarige Salman Abedi. IS heeft de aanslag intussen ook opgeëist. Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk werd dinsdagavond ook verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. (23/05 23u45 - Gazet van Antwerpen)
17x Dit weten we over dader aanslag Manchester'De vermoedelijke dader is de 22-jarige Salman Abedi. Hij is de tweede jongste van vier kinderen, zijn ouders zijn Libische vluchtelingen die het (23/05 23u00 - Het Laatste Nieuws)
17x 'Man met het hoedje' was in Manchester. Is er een band met aanslagen in Brussel en Parijs?De Franse krant Le Parisien heeft vandaag gespeculeerd omtrent een mogelijke band tussen de aanslag van maandag in Manchester en die van Parijs (23/05 23u00 - Het Laatste Nieuws)
17x Britse zag zelfmoordenaar Manchester Arena binnen gaanEmma Johnson was ooggetuige van de terreuraanval aan de Manchester Arena. Ze stond buiten te wachten om haar zoon (17) en dochter (15) op te pikken. 'Ik stond een vijftal meter van de explosie', zei ze deze ochtend aan BBC 5. 'Ik zag overal doden lichamen en een romp...' (23/05 21u00 - De Standaard)
16x Eerste foto's na aanslag: Ariana Grande valt vriend huilend in de armenEen zwaar aangeslagen Ariana Grande is gisteren aangekomen in haar thuisstad Boca Raton, Florida. Ze was duidelijk opgelucht om haar vriend Mac (24/05 12u45 - Het Laatste Nieuws)
16x Geen boete voor motard die geflitst werd met 204 km/u: “Het was voor de goede zaak”Geflitst worden op de autosnelweg met 204 km/u op de teller: het zou u normaal gezien bijna 800 euro en een rijverbod kosten. Dat was niet het geval voor een Luikse motorrijder die zich maandag voor de rechter moest verantwoorden. De man haalde de snelheid vorige zomer op de E42 in Flémalle, maar de rechter legde de man geen straf op omdat die volgens hem een goede reden had voor de overtreding. Dat bericht La Meuse. (24/05 10u45 - Het Belang van Limburg)
16x Aardverschuiving blokkeert adembenemende kustlijn Big SurWie de zogenaamde Pacific Coast Highway (PCH) al eens aandeed, wéét dat er daar adembenemende uitzichten op de route te socren vallen. Dat is (24/05 10u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Britse kranten: "De meisjes die nooit meer naar huis gaan"De tragedie in Manchester domineert uiteraard de voorpagina's van de Britse kranten. De meeste kranten zetten de foto's van de slachtoffers vooraan, en dan in het bijzonder het 8-jarige meisje Saffie. (24/05 08u45 - deredactie.be)
16x Bekende parenclub minder dan jaar na overname faillietMinder dan een jaar nadat drie Nederlanders de bekende parenclub Max Folies in Lichtaart (Kasterlee) overnamen, is de zaak failliet. (24/05 08u45 - Het Nieuwsblad)
16x Dit zijn de gevolgen van Trumps komst voor auto, tram, bus én vliegtuigDe komst van de Amerikaanse president Donald Trump naar ons land dreigt het verkeer in de hoofdstad woensdag en vooral donderdag volledig in de knoop te leggen. (24/05 07u30 - De Standaard)
16x 1,3 miljoen Belgen kunnen straks niet meer bellenMeer dan 1,3 miljoen Belgen zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn afgebroken is: zij hebben een prepaidkaart, en hebben die ondanks alle verwittigingen niet geregistreerd. Volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (CD&V) stelt voor om de termijn te verlengen, want een deel van die anonieme simkaarten zit in alarmen. (24/05 07u15 - Het Belang van Limburg)
16x Luikse bakkersknecht brein achter ‘hackerscollectief’Het proces tegen Downsec Belgium zorgt voor een anticlimax van formaat. De ‘woordvoerder’ van het hackerscollectief blijkt eigenlijk het enige lid te zijn geweest (24/05 06u15 - De Standaard)
16x Gratis concert Guide de Schepper en Guy RendersGuido de Schepper en Guy Renders brengen zondag 28 mei om 11u een dubbelconcert bij KAS in de Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Beleidsplan bepaalt toekomst kerken: ook Battel sluitDe gemeenteraad heeft dinsdag het kerkenbeleidsplan voor Mechelen goedgekeurd. Het opvallendst is de beslissing om de kerk van Battel omstreeks 2020 te sluiten voor de eredienst, maar dat zien ze daar liever niet gebeuren. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
16x Gratis concert Guide de Schepper en Guy RendersGuido de Schepper en Guy Renders brengen zondag 28 mei om 11u een dubbelconcert bij KAS in de Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen)
16x Beleidsplan bepaalt toekomst kerken: ook Battel sluitDe gemeenteraad heeft dinsdag het kerkenbeleidsplan voor Mechelen goedgekeurd. Het opvallendst is de beslissing om de kerk van Battel omstreeks 2020 te sluiten voor de eredienst, maar dat zien ze daar liever niet gebeuren. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen)
16x Pastorie verkocht voor 970.000 euroDe pastorie in de Lessiusstraat 10 is openbaar verkocht. Op de tweede zitdag in gemeenschapsentrum Jan vander Noot werd maandag 970.000 euro geboden. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
16x Dit worden de concurrenten van Tielemans op het middenveld van MonacoOf Youri Tielemans meteen een certitude wordt bij Monaco? Dat hangt mede af van de spelers met wie hij in concurrentie treedt. Al kunnen drie van deze zes middenvelders zomaar nog vertrekken. (24/05 04u15 - Het Nieuwsblad)
16x 'Het Groot Dictee' stopt ermee na 26 edities van zweten op de juiste spellingDe Nederlandse omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was en waar (24/05 03u45 - Het Laatste Nieuws: Wetenschap)
16x Tom Cruise bevestigt Top Gun 2Tom Cruise heeft gezegd dat er een vervolg komt op de klassieke film 'Top Gun'. De 54-jarige acteur bevestigde de geruchten over Top Gun 2 (24/05 03u45 - Het Laatste Nieuws: Showbizz)
16x Tom Cruise bevestigt geruchten over nieuwe Top Gun-filmTom Cruise heeft gezegd dat er inderdaad een vervolg komt op de klassieke film Top Gun. De 54-jarige acteur bevestigde de geruchten over Top Gun 2 tijdens een interview dinsdag op de Australische televisie. (24/05 03u30 - AD.nl)
16x Waarom worden IS-aanslagen steeds heftiger?IS heeft de aanslag in Manchester opgeëist. Het houdt maar niet op en deze keer zijn kinderen het slachtoffer. Wat wil Islamitische Staat ook alweer en waarom heeft het voor deze weg gekozen? (24/05 03u15 - AD.nl)
16x Rode Duivel betrokken in vechtpartij op straat: “Lafheid heeft een gezicht, in dit geval ook een naam”Rode Duivel Jason Denayer raakte zondagochtend betrokken in een vechtpartij voor een discotheek in Brussel. Na een nachtje stappen in discotheek Le Merano, waar heel wat voetballers uitgaan, was hij klaar om naar zijn auto te gaan toen hij geroep achter zich hoorde. Denayer keerde meteen op zijn stappen terug en zag een man boven op zijn beste vriend zitten. De verdediger kwam tussenbeide en deelde een schop uit. De feiten werden gefilmd en verspreid via sociale media. (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Pediaters: “Geef kinderen onder 12 maanden geen fruitsap”De Amerikaanse vereniging voor pediaters raadt ouders voortaan aan om kinderen jonger dan twaalf maanden geen fruitsap te geven. Voorheen was het advies om alleen in de eerste zes maanden fruitsap te bannen. (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x CDA stemt vóór Oekraïneverdrag: de finale van curieus schimmenspelHet ging dinsdagavond in de Eerste Kamer nog lang door over plofkippen en foie gras in Oekraïne, over de diepere betekenis van inlegvelletjes cq bindende juridische verklaringen, over vijandbeelden en vriendschapsillusies, maar vanaf twee uur 's middags stond de uitkomst van het debat al goeddeels vast: het CDA in de Eerste Kamer zal vóór stemmen. Vóór het associatieverdrag tussen de Europese Unie (24/05 02u30 - de Volkskrant)
16x Senaat VS wil bedrijven ontslagen veiligheidsadviseur Flynn dagvaardenDe onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat wil twee bedrijven van oud-veiligheidsadviseur Michael Flynn dagvaarden. (24/05 02u15 - Nu.nl)
16x Opnieuw flink meer vergunningen voor nieuwbouwIn het eerste kwartaal van 2017 nam ook de totale omzet in de bouwsector weer toe. (24/05 02u15 - NRC Handelsblad)
16x Van verzetsstrijder tot onderwijsvernieuwerIn de oorlog wist Dora Polenaar een kamp te ontvluchten. Als verzetsstrijder was ze expert in het vervalsen van persoonsbewijzen en voedselbonnen. 'Haar leven was een filmscript van gedurfde ontsnappingen, valse identiteiten en vele avonturen', schreef een Nieuw-Zeelandse krant over Dora ('Doortje') Polenaar. Op 31 maart overleed de geboren Nederlandse op 102-jarige leeftijd in een verzorgingshuis (24/05 02u15 - de Volkskrant)
16x Dagelijks twitteren bomen wereldwijd over hun sapstromenEen populier uit Wageningen zit vanaf woensdag op Twitter. Het is de eerste Nederlandse boom die tweets gaat versturen. Elders zijn al eerder twitterende bomen opgedoken. Zo staat in het Aelmoeseneie bos in België een dikke beuk met 81 volgers. 'My sap has started flowing!', twittert hij als de zon opkomt om aan het eind van de middag door te geven welke maximale stroomsnelheid zijn boomsappen heb (24/05 02u15 - de Volkskrant)
16x Samuel is een barstensvolle ordner, soms grappig beschreven, soms droevigZijn leven is te vatten in vele ordners, hoe Samuel wordt beschreven liegt er niet om.Samuel is een barstensvolle ordner, binnen twee jaar gevuld. Wij, de rest van het gezin, zijn pakweg een halve ordner papierwerk in een jaar, met zijn vieren. Samuel is ongeveer evenveel bureaucratie, in zijn eentje. Bernique werkte afgelopen weekeinde de papieren bij. Dan is de grote tafel bedekt met een indrukw (24/05 02u15 - de Volkskrant)
16x Musicalsterren hoeven niet per se nachtegaaltjes te zijnIn filmmusicals gaat sterrenstatus vaak boven zangtalent. Met als resultaat een zingende Pierce Brosnan deel 2. Oef. Arme Pierce Brosnan. Wat had hij zich manmoedig maar hopeloos door de liedjes heengeworsteld in Abba-musical Mamma Mia! (2008). Hoe intens - of gepijnigd - heeft hij SOS geprobeerd te zingen en When All is Said and Done. Het resultaat? De voormalige 007 werd mikpunt van spot en zijn (24/05 02u15 - de Volkskrant)
16x Is de bitcoin-gekte een ordinaire Ponzifraude?Afgelopen zaterdag was op de Amerikaanse televisie de film Wizzard of Lies (Tovenaar van de Leugens) te zien. Robert De Niro speelde daarin de rol van Bernie Madoff, de grootste oplichter in de wereldgeschiedenis. Madoff wist dertig jaar lang beleggers voor 65 miljard dollar te flessen met een Ponzifraude waarbij hij deelnemers aan zijn fonds een rendement uitkeerde met de inleg van nieuwe deelnem (24/05 02u15 - de Volkskrant)
16x Hesselaars helpen U7 van Westerlo aan kampioenstitelDe spelertjes van de U7 van Westerlo hebben de kampioenstitel behaald. Na nieuwjaar wonnen ze alle wedstrijden. Enkele Hesselaars leverden een belangrijke bijdrage tot het succes. (24/05 01u45 - Gazet van Antwerpen)
16x Brand verwoest woning in HengeloEen moeder en haar vier kinderen moeten de nacht elders doorbrengen, want door een brand is hun appartement in een flatgebouw aan de Peter Rubensstraat in Hengelo volledig uitgebrand. (24/05 01u15 - De Telegraaf)
16x D66 wil niet meer om tafel met VVD, CDA en ChristenUnieD66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. (24/05 01u15 - Nu.nl)
16x D66 wil niet praten met partijenD66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. ,,Het zou niet zinvol zijn'', zo luidt het. (24/05 01u00 - De Telegraaf)
16x Meerderheid met te weinig, oppositie stapt op uit protestDe meerderheid in Mechelen was dinsdagavond met onvoldoende raadsleden aanwezig om de vergadering rechtsgeldig beslissingen te laten nemen. Uiteindelijk stapte de oppositie uit protest op. (24/05 01u00 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Meerderheid met te weinig, oppositie stapt op uit protestDe meerderheid in Mechelen was dinsdagavond met onvoldoende raadsleden aanwezig om de vergadering rechtsgeldig beslissingen te laten nemen. Uiteindelijk stapte de oppositie uit protest op. (24/05 01u00 - Gazet van Antwerpen: Economie)
16x D66 wil niet praten met VVD, CDA en CUDEN HAAG (ANP) - D66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. ,,Het zou niet zinvol zijn'', zo luidt het. Het bericht D66 wil niet praten met VVD, CDA en CU verscheen eerst op Nieuws.nl. (24/05 01u00 - Nieuws.nl)
16x NL'er drinkt problematisch veelUit een groot internationaal onderzoek naar riskant alcoholgebruik blijkt dat de Nederlandse deelnemers in de Europese top drie staan. Alleen de Ieren en Denen scoren hoger. (24/05 00u30 - De Telegraaf)
16x Ranieri wil weer aan de slag in EuropaClaudio Ranieri wil volgend seizoen graag weer aan de slag als coach bij een Europese club. Hij staat ook open voor een terugkeer in de Premier League.  (24/05 00u30 - AD.nl)
16x Ariana Grande terug in VSMANCHESTER (ANP) - Het Amerikaanse popidool Ariana Grande is dinsdag teruggekeerd in de Verenigde Staten, een dag nadat bij een bomaanslag bij haar concert 22 mensen op het leven kwamen. Het bericht Ariana Grande terug in VS verscheen eerst op Nieuws.nl. (24/05 00u30 - Nieuws.nl)
16x Fashion victims: 6 auto’s in een iets te frivool jasjeDe opvallende Bentley Continental 24 die vanaf juli leverbaar wordt, had zomaar een creatie van een hip modehuis kunnen zijn. Want ook deze 6 auto’s werden de afgelopen jaren uitgedost in een iets te frivool jasje: #1 SmartForJeremy Jeremy Scott is een Amerikaanse mode-ontwerper die het flamboyante niet schuwt. Zo is hij verantwoordelijk voor de extreme garderobes van onder meer Lady Gaga, Katy Perry and Kanye West. Een aantal jaar geleden mocht hij z’n handtekening zetten op een eigen Smart. Deze SmartForJeremy werd waar je al voor vreesde: een over-the-top pronkstuk van jewelste. #2 Cadillac Seville by Gucci De flirt van mode- met automerken gaat zeker terug tot de jaren zeventig, bewijst de Cadillac Seville by Gucci. Lang voordat het Italiaanse modehuis de Fiat 500 ver-gucci-seerde, plakte het haar logo’s al op de Cadillac Seville uit 1978. De smaakmakers? Gouden emblemen op de wielen, voorspatborden en c-stijl. In het interieur werden eveneens de nodige Gucci-stoffen gebruikt. #3 Bugatti Veyron Fbg par Hermès Het is gelukkig bij een beperkte oplage van 4 stuks gebleven, maar modemerk Hermès mocht zich uitleven op de iconische Bugatti Veyron. Onze favoriet van het kwartet? Natuurlijk die met (bruin)rood afstekende motorkap en dito oogverblindend (bruin)rood interieur. ... Het bericht Fashion victims: 6 auto’s in een iets te frivool jasje verscheen eerst op Carros. (24/05 00u15 - Carros)
16x Daghoroscoop Schorpioen 24 Mei 2017Je staat voor een belangrijke beslissing. Neem dit niet te licht op. Weeg alle voor- en nadelen goed af, want deze beslissing bepaalt je nabije toekomst. (24/05 00u15 - Metro)
16x Daghoroscoop Weegschaal 24 Mei 2017Jij wordt begraven onder het werk. Wacht niet, maar onderneem direct actie voor het te laat is. Hoe vroeger je aan de bel trekt, hoe beter anderen daarop kunnen reageren. (24/05 00u15 - Metro)
16x Daghoroscoop Maagd 24 Mei 2017Foutje gemaakt? Dan heb je net de duurste cursus ooit gehad, mits je er iets van geleerd hebt natuurlijk. Wees niet verbaasd als je baas je nu nooit meer kwijt wil. Dit zul jij nooit meer zo doen, toch? (24/05 00u15 - Metro)
16x Daghoroscoop Kreeft 24 Mei 2017Je bent bijzonder vrolijk en dat heeft zijn invloed op de mensen om je heen. Vooral je partner zal hier zijn/haar voordeel mee doen. Je geeft je partner het gevoel geliefd en gewild te zijn. (24/05 00u15 - Metro)
16x Vier de Dag van het park in HydeparkBuurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee! (24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
16x Vier de Dag van het park in HydeparkBuurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee! (24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur)
16x Vier de Dag van het park in HydeparkBuurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee! (24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: Economie)
16x Scoop: Seats nieuwe SUV op heterdaad betrapt!Seat vult zijn rangen binnenkort aan met de Arona, een kleine SUV. Die wordt op de Ibiza gebaseerd en komt dus onder de Ateca te staan. En hij wordt in de tussentijd al duchtig getest! (24/05 00u00 - Vroom.be)
16x Wereldprimeur in ‘Topdokters’: Vlaamse chirurg vindt robot uit om klonter uit netvlies te verwijderenOogchirurg Peter Stalmans stal dinsdag de show in het programma ‘Topdokters’ door voor het eerst een gloednieuwe, grensverleggende ingreep uit te voeren. De man die in het UZ Leuven wekelijks gemiddeld twintig mensen opereert aan het netvlies, heeft samen met de KU Leuven een revolutionaire robot ontwikkeld. (23/05 23u45 - Gazet van Antwerpen)
16x Is Koning Albert II gelinkt aan dossier Kazachgate? Telefoontaps suggereren van welTelefoontaps door het Franse gerecht suggereren dat de voormalige koning Albert II betrokken was in een dossier dat in de onderzoekscommissie Kazachgate aan bod is gekomen, namelijk de poging om zakenman George Forrest een adellijke titel te verlenen. Dat schrijft de krant Le Monde dinsdag. (23/05 23u45 - Gazet van Antwerpen)
16x "Moeder Ariana Grande loodste kinderen backstage"De moeder van Ariana Grande heeft gisteravond na de aanslag bij het concert van haar dochter in Manchester een groep tieners in veiligheid gebracht door ze mee backstage te nemen. Dat zeggen ooggetuigen tegen TMZ. (23/05 23u45 - De Morgen)
16x Deeltjesversneller CERN draait weer op volle toerenNa een aanloopfase van meedere weken die zelf een einde had gemaakt aan een maandenlange pauze om op te waarderen, draait de gigantische (23/05 22u30 - Het Laatste Nieuws)
16x Ex-CIA-topman: ‘Rusland mengde zich in VS-verkiezingen’Rusland heeft zich 'brutaal gemengd' in de verkiezingen van vorig jaar in de VS. Dat heeft het vroegere hoofd van de CIA, John Brennan, dinsdag in het Huis van Afgevaardigden gezegd. (23/05 21u45 - De Standaard)
16x Joachim Pohlmann en Theodore Dalrymple: 'Ik begrijp waarom moslims onze cultuur soms weerzinwekkend vinden'Conservatieve denkers: ze blijven een curiosum in Vlaanderen. Knack bracht Joachim Pohlmann, woordvoerder en strateeg van de N-VA, samen met de Britse psychiater en publicist Theodore Dalrymple, de mascotte van zijn partij. 'Ik begrijp waarom moslims onze cultuur soms weerzinwekkend vinden.' (23/05 21u45 - Knack)
16x ACV haalt uit naar liberaal en rechtsIn de aanloop naar Rerum Novarum, het feest van de christelijke werknemersbeweging, heeft ACV-voorzitter Marc Leemans dinsdag hard uitgehaald naar het liberale beleid en de rechtse partijen en hun 'steeds rechtser, steeds populistischer' opbod. (23/05 20u45 - De Standaard)
15x Vrees voor chemische terreuraanslag neemt toeSalman Abedi, de 22-jarige Brit van Libische afkomst, was volgens een kennis nog maar enkele dagen terug uit Libië toen hij zijn zelfmoordaanslag (24/05 12u00 - Het Laatste Nieuws)
15x Dit wordt het eerste Aziatische land waar homokoppels mogen trouwenHet constitutionele hof in Taiwan heeft vandaag bepaald dat homokoppels mogen trouwen. Taiwan is daarmee het eerste Aziatische land dat zo'n (24/05 11u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Politie zoekt man die 14-jarig meisje op klaarlichte dag aanranddeEen 14-jarig meisje is op klaarlichte dag aangerand in de Veststraat in Balen. Het meisje stopte met haar fiets voor iemand die deed alsof hij de (24/05 11u00 - Het Laatste Nieuws)
15x Samenscholingsverbod aan Brussels hotel waar Turkse president Erdogan verblijftDe burgemeesters van Brussel, Elsene en Sint-Gillis hebben vanochtend een besluit goedgekeurd dat een samenscholingsverbod instelt in een zone (24/05 10u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Pools koppel kwam om bij aanslag in Manchester, dochters overleven drama welOnder de 22 doden van de aanslag maandagavond in Manchester zijn twee Polen. De Poolse minister van Buitenlandse Zaken heeft dat vandaag (24/05 09u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Morrissey aan Theresa May: "De jongeren van Manchester zijn al gebroken"De Britse muzikant Morrissey, die afkomstig is van Manchester, heeft een trieste verjaardag beleefd. Op zijn Facebookpagina moeten onder andere de Queen en Theresa May het ontgelden. (24/05 08u45 - deredactie.be)
15x Rode Duivel betrokken in vechtpartij op straat: “Natuurlijk heb ik spijt”Rode Duivel Jason Denayer raakte zondagochtend betrokken in een vechtpartij voor een discotheek in Brussel. Na een nachtje stappen in discotheek Le Merano, waar heel wat voetballers uitgaan, was hij klaar om naar zijn auto te gaan toen hij geroep achter zich hoorde. Denayer keerde meteen op zijn stappen terug en zag een man boven op zijn beste vriend zitten. De verdediger kwam tussenbeide en deelde een schop uit. De feiten werden gefilmd en verspreid via sociale media. (24/05 07u45 - Het Belang van Limburg)
15x Nederlandse omroep trekt stekker uit Groot Dictee der Nederlandse TaalDe Nederlandse omroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma dat al 26 jaar te zien was, stopt per direct. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep. (24/05 07u15 - Het Belang van Limburg)
15x Duterte vraagt Rusland om wapendealTijdens zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin dinsdag heeft de Filipijnse president Rodrigo Duterte om een wapenovereenkomst gevraagd, om Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Zijn bezoek aan Rusland heeft hij ingekort door de onrust in zijn land. (24/05 06u45 - De Standaard)
15x Bezoek aan een nieuw stukje KoninkrijkDe Marker Wadden, vijf nieuwe eilandjes, moeten bijdragen aan een schoon Markermeer. De koning komt kijken bij de aanleg. (24/05 05u30 - NRC.nl: Wetenschap)
15x Beleidsplan bepaalt toekomst kerken: ook Battel sluitDe gemeenteraad heeft dinsdag het kerkenbeleidsplan voor Mechelen goedgekeurd. Het opvallendst is de beslissing om de kerk van Battel omstreeks 2020 te sluiten voor de eredienst, maar dat zien ze daar liever niet gebeuren. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Gratis concert Guide de Schepper en Guy RendersGuido de Schepper en Guy Renders brengen zondag 28 mei om 11u een dubbelconcert bij KAS in de Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Gratis concert Guide de Schepper en Guy RendersGuido de Schepper en Guy Renders brengen zondag 28 mei om 11u een dubbelconcert bij KAS in de Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Beleidsplan bepaalt toekomst kerken: ook Battel sluitDe gemeenteraad heeft dinsdag het kerkenbeleidsplan voor Mechelen goedgekeurd. Het opvallendst is de beslissing om de kerk van Battel omstreeks 2020 te sluiten voor de eredienst, maar dat zien ze daar liever niet gebeuren. (24/05 05u30 - Gazet van Antwerpen: Economie)
15x Jeugdig Ajax wacht ongekende mentale beproevingNa twaalf dagen opwinding en euforie maken de Ajax-spelers zich op voor de wedstrijd van hun leven. Een finale echter waar sinds maandagavond opeens een soort grauwsluier overheen ligt. Een ongekende mentale beproeving wacht voor de jonge Amsterdamse ploeg. ,,Als mijn spelers geen zenuwen hadden, zou ik ze naar de dokter sturen.'' (24/05 05u30 - AD: Sport)
15x Vrouw (30) riskeert leven om kat te redden: “Moest die kat daar dan verhongeren?”Een 30-jarige dierenvriend kroop drie verdiepingen hoog op een ladder om een kat uit een appartement in Boechout te redden die de huurders er vier dagen eerder hadden achtergelaten. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x CEO van bewakingsbedrijf Sportpaleis: “Onze agenten zijn vrij beperkt in wat ze mogen doen”Een aanslag zoals in Manchester kan helaas ook bij ons gebeuren, zegt Eddy Faus, CEO van bewakingsbedrijf Scorpions Security, dat gespecialiseerd is in het beveiligen van grote concerten in het Sportpaleis. “De mogelijkheden van bewakingsagenten om in te grijpen, zijn beperkt.” (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Grote wegenwerken op E17 tijdens verlengde weekendsHet Agentschap Wegen en Verkeer (AVW) laat vanaf woensdag 24 mei grootscheepse asfaltwerken uitvoeren op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. De aannemer werkt in het Hemelvaart- en Pinksterweekend de klok rond om de hinder te beperken. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Doorbraak voor nieuw fietspad naar abdij PostelEr is na vele jaren schot in de zaak voor de aanleg van een nieuw fietspad in Mol-Postel. Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts heeft de onteigeningsplannen goedgekeurd. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Hoogzwangere Kelly (31) radeloos: vriend Mostafa (28) moet plots terugkeren naar IrakAl meer dan zeven maanden kijken Kelly Prince (31) en Mostafa Atta (28) uit naar de geboorte van hun zoon. Maar de vader dreigt de bevalling niet mee te maken. Hij moet van Vreemdelingenzaken terugkeren naar Irak. “Alleen bevallen zie ik absoluut niet zitten”, zegt Kelly. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Grote wegenwerken op E17 tijdens verlengde weekendsHet Agentschap Wegen en Verkeer (AVW) laat vanaf woensdag 24 mei grootscheepse asfaltwerken uitvoeren op de E17 tussen Lokeren en Waasmunster. De aannemer werkt in het Hemelvaart- en Pinksterweekend de klok rond om de hinder te beperken. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Velo-gebruik stijgt met 20% in paar dagen tijdDe uitbreiding van de deelfietsen Velo en het mooie weer zorgen voor problemen bij de bevoorrading van de stations. “In enkele dagen tijd zagen we het gebruik met 20% toenemen”, zegt Dimitri Rondeaux van Velo. (24/05 05u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Grote waterschade in historisch stadhuis HoogstratenEen groot waterlek heeft deze nacht voor enorm veel schade gezorgd in het oude gemeentehuis van Hoogstraten. De oorzaak van de ravage is een (24/05 04u30 - Het Laatste Nieuws)
15x Henry Onyekuru droomt van Engeland: “Ik zou zeker slagen in de Premier League”Henry Onyekuru is één van de meest gewilde spelers uit onze eerste klasse. “Wel twintig clubs zijn in hem geïnteresseerd”, weet Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Onyekuru heeft die twintig al teruggebracht tot vier. Hij twijfelt tussen twee Engelse clubs, waaronder Arsenal, en Anderlecht en Club Brugge. Op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar vertelde hij over zijn toekomstplannen. “Of ik acht miljoen waard ben? Ik heb toch al mooie dingen laten zien, niet?” Gert Gysen (24/05 04u15 - Het Nieuwsblad)
15x Projectmanager coördineert lage-emissiezoneTegen de zomer van 2018 willen Mechelen en Willebroek een lage-emissiezone invoeren. De stad Mechelen heeft een projectmanager aangetrokken om ze te coördineren. (24/05 03u30 - Gazet van Antwerpen)
15x NTR stopt met Groot DicteeOmroep NTR stopt met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De omroep zegt in de Volkskrant dat het televisieprogramma over zijn hoogtepunt heen is. Het programma wordt ieder jaar in december uitgezonden, maar zal dit jaar dus niet meer te zien zijn. Na 26 jaar is het dictee archaïsch geworden, zegt de verantwoordelijk eindredacteur Willemijn Francissen van de NTR in de krant. De kijkcijfers zijn hard gedaald afgelopen twee jaar: van 722.000 naar 368.000. De NTR heeft volgens haar gekeken naar een moderne variant. Het programma zou korter en speelser worden, met stemkastjes en een stand-upcomedian. Uiteindelijk was dat volgens de redactie niet vernieuwend genoeg. Presentator Philip Freriks die het evenement in 1990 naar Nederland haalde, reageert teleurgesteld in de krant. Volgens hem had het programma een bepaalde statuur en had daar op zijn minst een waardig afscheid bij gepast. (24/05 03u15 - NOS.nl)
15x Ontvoerder van ‘Anthony’ke’ krijgt docu-soapHet opmerkelijke leven van ex-top­gangster Danny Vanhamel (61), de ­ontvoerder van Anthony De Clerck 25 jaar geleden, wordt vanaf ­vandaag verfilmd. Peter Boeckx, de ­maker van The Sky Is The Limit, kon hem over­tuigen om mee te werken aan zijn ­nieuwe documentaire. “Ik neem geen blad voor de mond”, zegt Vanhamel. (24/05 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Boom twittert over gezondheid en weerEen populier van ruim dertig jaar oud twittert vanaf deze week over het weer en zijn gezondheid. De boom staat op de campus van Wageningen Universiteit. Wetenschappers gebruiken de gegevens die de boom opslaat om meer te weten te komen over de relatie tussen klimaatverandering en bomengroei, aldus een woordvoerder van de universiteit woensdag. (24/05 02u15 - Reformatisch Dagblad)
15x Onderzoeksuitgaven bedrijven iets gestegenHet Nederlandse bedrijfsleven heeft in 2015 bijna 7,7 miljard euro uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D). Dat is een lichte stijging in vergelijking met het voorgaande jaar, aldus de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (24/05 02u15 - Reformatisch Dagblad)
15x Café De Ster in Westmeerbeek schittert als vanoudsCafé De Ster in het centrum van Westmeerbeek opent vanaf morgen opnieuw de deuren als pop-upcafé. De initiatiefnemers willen met drie dagen dolle pret de sfeer van de grote dagen weer oproepen. (24/05 02u15 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap)
15x Café De Ster in Westmeerbeek schittert als vanoudsCafé De Ster in het centrum van Westmeerbeek opent vanaf morgen opnieuw de deuren als pop-upcafé. De initiatiefnemers willen met drie dagen dolle pret de sfeer van de grote dagen weer oproepen. (24/05 02u15 - Gazet van Antwerpen: Sport)
15x Café De Ster in Westmeerbeek schittert als vanoudsCafé De Ster in het centrum van Westmeerbeek opent vanaf morgen opnieuw de deuren als pop-upcafé. De initiatiefnemers willen met drie dagen dolle pret de sfeer van de grote dagen weer oproepen. (24/05 02u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x In een notendopLees meer > (24/05 02u15 - De Morgen)
15x 'Ik heb nooit van die huisje-boompje-beestje-gedachten gehad'Wat betekent het om nu vrouw te zijn? In een reeks interviews stelt de Volkskrant die kwestie aan de orde. Kitty Saal, verpleegkundige en voormalig levenspartner van Harry Mulisch: 'Ik was de kleine boom die de grote boom overeind hield.' Meer dan twintig jaar was Kitty Saal (59) de levenspartner van Harry Mulisch. De positie van 'vrouw van' beviel haar prima, vertelt ze in zijn werkkamer, maar zo (24/05 02u15 - de Volkskrant)
15x Ajax-keeper Onana: 'Het gaat alleen om winnen, al wordt het 10-9'André Onana (21) heeft één tip voor Ajax voor de finale van de Europa League tegen Manchester United: 'Kalm blijven en proberen Ajax te zijn.' Zijn ogen glimmen van plezier, als André Onana vertelt wat hij het mooist vindt aan keepen. 'Het duel: één tegen één.' André Onana uit Kameroen is vrolijk. Hij heeft een diepe, zachte stem en hij behoort tot de verrassingen van het seizoen, met de verdedige (24/05 02u15 - de Volkskrant)
15x Wie verschillen benadrukt, ontkent gemeenschappelijke menselijkheidDeborah Feldman groeide op bij de Satmar-chassieden in Brooklyn, een ultraorthodoxe joodse sekte. Over haar leven daar en haar beslissing, vooral ook voor haar zoon, om de Satmar en haar familie te verlaten, schreef ze het indrukwekkende boek Unorthodox. Tegenwoordig woont ze in Berlijn. Aan Haroon Ali vertelde ze, geciteerd verleden week woensdag in de Volkskrant (+): 'Berlijn is een stad voor me (24/05 02u15 - de Volkskrant)
15x Chris Van Doorslaer nieuwe voorzitter MikoLees meer > (24/05 02u10 - De Tijd)
15x Senaat wil bedrijven Flynn dagvaardenDe onderzoekscommissie van de Amerikaanse Senaat wil twee bedrijven van oud-veiligheidsadviseur Michael Flynn dagvaarden. Eerder werd Flynn zelf gedagvaard met het verzoek om relevante documenten over te dragen rondom het onderzoek naar Russische bemoeienis bij de Amerikaanse verkiezingen. Flynn weigerde dat en deed een beroep op het Vijfde Amendement van de Grondwet, dat voorschrijft dat niemand tegen zichzelf hoeft te getuigen. (24/05 01u15 - Reformatisch Dagblad)
15x Brand verwoest woning in HengeloEen moeder en haar vier kinderen moeten de nacht elders doorbrengen, want door een brand is hun appartement in een flatgebouw aan de Peter Rubensstraat in Hengelo volledig uitgebrand. (24/05 01u15 - Reformatisch Dagblad)
15x Noodtoestand op Filipijnse eiland MindanaoDe Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft de Russische president Vladimir Poetin om moderne wapens gevraagd in de strijd tegen Islamitische Staat (IS). Duterte was op bezoek in Moskou, maar brak dit bezoek af vanwege onrust in zijn land. (24/05 01u15 - Reformatisch Dagblad)
15x Pechtold ziet niets in 'zinloos' gesprek met Rutte en Buma over coalitie met CUD66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. ,,Het zou niet zinvol zijn'', zo luidt het. (24/05 01u15 - Trouw)
15x Brand verwoest woning in HengeloHENGELO (ANP) - Een moeder en haar vier kinderen moeten de nacht elders doorbrengen, want door een brand is hun appartement in een flatgebouw aan de Peter Rubensstraat in Hengelo volledig uitgebrand. Het bericht Brand verwoest woning in Hengelo verscheen eerst op Nieuws.nl. (24/05 01u15 - Nieuws.nl)
15x D66 wil niet praten met VVD, CDA en CUD66 gaat niet in op de uitnodiging om toch nog een keer te praten met VVD, CDA en ChristenUnie over de mogelijkheden een nieuw kabinet te vormen. Dat heeft de partij in de nacht van dinsdag op woensdag laten weten. „Het zou niet zinvol zijn”, zo luidt het. (24/05 01u00 - Reformatisch Dagblad)
15x D66 weigert gesprek over mislukt overleg met CUVVD-leider Mark Rutte en Sybrand Buma van het CDA willen praten met D66 en ChristenUnie. Ze willen het mislukte overleg tussen die partijen bespreken. D66 heeft al meteen laten weten daar geen behoefte aan te hebben. Volgens Rutte is er nog veel onduidelijk over het gesprek dat D66 en ChristenUnie hadden. Hij wil daarom om de tafel gaan zitten om de ontstane situatie bespreken. 'Vier partijen zouden mogelijk gaan praten over een formatie. Twee van de vier partijen hebben bij de informateur gezeten', zegt Rutte. 'Er is nu ruis, dus ik vind het logisch om met elkaar te gaan praten.' D66 zegt in een reactie dat het niet ingaat op de uitnodiging. De partij zegt dat een gesprek met de drie andere partijen niet zinvol is en houdt zich bij de gezamenlijke verklaring van Segers en Pechtold na hun mislukte overleg. Volgens politiek verslaggever Ron Fresen is de formatie in 24 uur 'volledig ontspoord'. D66-leider Pechtold en ChristenUnie-leider Segers spraken onder leiding van informateur Schippers uren met elkaar over mogelijke formatiegesprekken. Uiteindelijk besloten de twee niet verder te onderhandelen. Ze gaven geen details over waarom ze er niet uit zijn gekomen. Informateur Schippers zei na het mislukken van het gesprek dat er onvoldoende politieke wil was bij de partijen. (24/05 01u00 - NOS.nl)
15x Valve werft team achter Kerbal Space Program aanVia een podcast is aan het licht gekomen dat Valve ongeveer een half jaar geleden het team achter Kerbal Space Program heeft aangeworven om bij Valve aan de slag te gaan. Valve heeft het nieuws bevestigd, ... (24/05 00u15 - 4Gamers)
15x Focus Home Interactive stelt E3 line-up voorFocus Home Interactive heeft onthuld waarmee het dit jaar naar E3 trekt. De volgende games zullen van de partij zijn: (24/05 00u15 - 4Gamers)
15x Disgaea 5 Complete mogelijk op weg naar pcLater deze week verschijnt Disgaea 5 Complete voor de Nintendo Switch en het ziet ernaar uit dat de game ook naar pc komt. Er is namelijk een ESRB-rating uitgedeeld aan een pc-versie van Disgaea ... (24/05 00u15 - 4Gamers)
15x The Elder Scrolls Online: Morrowind begint om 11:00ZeniMax Online Studios heeft aangekondigd dat de servers van The Elder Scrolls Online: Morrowind live gaan op 6 juni om 11:00. De servers gaan wereldwijd gelijktijdig live, zodat iedereen er op hetzelfde ... (24/05 00u15 - 4Gamers)
15x Daghoroscoop Leeuw 24 Mei 2017Jij bent bijzonder teder en zacht voor je geliefde. Jij bezorgt je partner een leuke verrassing door een onverwachts avondje uit te organiseren. Dat valt in goede aarde. (24/05 00u15 - Metro)
15x Daghoroscoop Tweeling 24 Mei 2017Laat je niet ontmoedigen als de dingen niet zo goed gaan als je had verwacht of had gehoopt. Houd je doel voor ogen maar toets wel regelmatig of dat inderdaad nog steeds is wat je werkelijk wilt. (24/05 00u15 - Metro)
15x Daghoroscoop Stier 24 Mei 2017Je mag best boos worden, maar sluit je niet meteen af voor anderen. Zeg wat je voelt. Daarmee geef je mensen de kans jou te begrijpen en rekening met je te houden. Je verwacht dat toch ook van anderen? (24/05 00u15 - Metro)
15x Daghoroscoop Ram 24 Mei 2017Jouw enthousiasme lijkt geen grenzen te kennen. Misschien is het toch verstandig je enthousiasme iets gedoseerder te uiten. Niet iedereen kan zo snel aan de nieuwe ideeën en plannen wennen als jij. (24/05 00u15 - Metro)
15x Vier de Dag van het park in HydeparkBuurtpark Hydepark in de Hydeparkstraat wordt op zondag 28 mei omgetoverd tot speelparadijs en relaxtuin. Natuurlijk spelen voor kinderen, rust en ontspanning staan er centraal. Neem dus zeker je familie en picknickmand mee! (24/05 00u15 - Gazet van Antwerpen: In de rand)
15x Rutte en Buma willen praten met D66 en CUDEN HAAG (ANP) - VVD-leider Mark Rutte CDA-voorman Sybrand Buma willen woensdag om tafel met de leiders van D66 en de ChristenUnie om het mislukte overleg tussen die laatste twee partijen te bespreken. Dat liet Rutte dinsdagavond laat weten. Het bericht Rutte en Buma willen praten met D66 en CU verscheen eerst op Nieuws.nl. (24/05 00u15 - Nieuws.nl)
15x Gesprekken aan Binnenhof zitten muurvastDEN HAAG (ANP) - De formatie van een nieuw kabinet lijkt na dinsdagavond verder weg dan ooit. Nadat eerder al een kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks was afgevallen, is nu ook de optie waarin de ChristenUnie de plek van GroenLinks inneemt afgeserveerd. D66-leider Alexander Pechtold en CU-voorman Gert-Jan Segers lieten na ruim drie uur verkennend overleg samen weten er geen heil in te zien. Het bericht Gesprekken aan Binnenhof zitten muurvast verscheen eerst op Nieuws.nl. (24/05 00u15 - Nieuws.nl)
15x Bouwfout oorzaak instorten ziekenhuisplafondVENLO (ANP) - Het instorten van een deel van een plafond van een afdeling van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo was te wijten aan een constructiefout. Het ziekenhuis liet dinsdag weten dat bij het aanbrengen van plafondplaten bevestigingsmaterialen waren gebruikt die te licht waren voor de last die ze moesten dragen. Het bericht Bouwfout oorzaak instorten ziekenhuisplafond verscheen eerst op Nieuws.nl. (24/05 00u15 - Nieuws.nl)
15x Supercombo te koop: klassieke race-Porsche + materiaalbusEr zijn handiger oldtimers of klassiekers dan die waarmee je niet de openbare weg op mag. Maar een klassieke racer geeft je dan weer wel meer sensatie. Een klassieker racer, ooit geprepareerd voor de Group 5 races, belooft zelfs met een pluim op het gaspedaal meer dan een paar druppels adrenaline. En om het plaatje helemaal compleet te maken, kan je er ook een bijpassende VW bus bij...Lees meer (24/05 00u00 - Auto55)
15x [VIDEO] - Nic Balthazar laat The Donald in zich losNic Balthazar is een fervent tegenstander van het beleid van de Amerikaanse president Trump. De regisseur kruipt zelfs in de huid van The Donald. Oordeel zelf of die imitatie geslaagd is. (23/05 21u30 - deredactie.be)
14x Waarom deze Facebookchallenge van levensbelang isOm zelfdoding onder jongeren bespreekbaar te maken, is woensdagvoormiddag de aftrap gegeven van de 'Bloem Bucket Challenge'. Naar analogie met de (24/05 11u30 - Het Laatste Nieuws)
14x Overname Heineken van Coors onwaarschijnlijkEen overname van de grote Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors door Heineken ligt niet voor de hand, ondanks een verbetering van de strategische positie ten opzichte van de grote concurrent AB Inbev. Dat concluderen analisten van Bernstein woensdag. (24/05 11u30 - De Financiële Telegraaf)
14x Doet u mee aan de ‘Bloem Bucket Challenge’?Woensdagvoormiddag de aftrap gegeven van de ‘Bloem Bucket Challenge’. Het doel? Zelfdoding onder jongeren bespreekbaar te maken. (24/05 11u30 - De Standaard)Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

65x 1,3 miljoen Belgen kunnen volgende week niet meer bellen met hun gsm24/05 06u30 - Het Laatste Nieuws: Meer dan 1,3 miljoen Belgen zullen volgende week plots merken dat hun gsm-lijn afgebroken is, omdat ze ondanks alle verwittigingen hun
46x Jaguar richt ravage aan in Gents zakenkantoor24/05 01u30 - Het Laatste Nieuws: Een man is gisteravond om 20.15 uur met een Jaguar een beleggingskantoor binnengereden aan het bekende Gentse knooppunt de Sterre. Volgens een
42x Jambon: "Onze veiligheidscultuur is veranderd"24/05 00u30 - Het Laatste Nieuws: Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en
39x Uitbater van 34 rusthuizen zit in financiële ademnood24/05 01u10 - De Tijd: Lees meer >
38x Zanger Morrissey haalt uit naar Britse politici en Queen na aanslag in Manchester24/05 07u45 - Het Laatste Nieuws: De uit Manchester afkomstige zanger Morrissey heeft in een vlammend commentaar op Facebook uitgehaald naar de Britse politici in de nasleep van
34x Stadsbestuur en De Lijn verdedigen voorbereiding op gevreesde 'knip' in Antwerpse Leien24/05 01u15 - Het Laatste Nieuws: De stad Antwerpen en haar mobiliteitsorganisaties doen al het mogelijke met de beschikbare middelen om de hinder van de lopende en geplande grote
33x Slapen Donald en Melania wel samen in Brussel?24/05 07u15 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump landt vandaag rond 16 uur op de luchthaven van Zaventem voor een tweedaags bezoek aan ons land, in het
31x Is dit de man die de aanslag in Manchester pleegde?24/05 06u00 - Het Laatste Nieuws: De man die een zelfmoordaanslag pleegde in de Engelse stad Manchester, is vermoedelijk de 22-jarige Salman Abedi. De politie liet gisteren weten
31x Jambon: "Onze veiligheidscultuur is veranderd"24/05 00u30 - De Morgen: Volgens minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon (N-VA) is er na verschillende aanslagen een veranderde veiligheidscultuur en zijn mensen niet tegen verregaandere controles. Dat zei hij gisterenavond in het het VRT-programma Van Gils en Gasten. 'Mensen verwachten dit', zei hij, na de aanslag in Manchester maandagavond.
31x May verhoogt dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk naar 'kritiek'24/05 00u00 - Het Laatste Nieuws: Het dreigingsniveau in het Verenigd Koninkrijk wordt verhoogd van 'ernstig' naar 'kritiek'. Dat betekent dat er mogelijk nog meer aanslagen

Statistieken

Artikels:
36331
Gelezen:
29215
Aantal lezers nu:
77


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven