zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
25/02 18u45  Drie gewonden nadat man op mensen inrijdt met auto in Duitsland Drie personen zijn gewond geraakt nadat een man met zijn auto op het publiek was ingereden in de Duitse plaats Heidelberg, zo'n 90 kilometer ten zuiden van Frankfurt.
25/02 18u00  Transportbedrijf wil vrachtwagen aanslag Berlijn terug De Poolse eigenaar van de vrachtwagen waarmee in december in Berlijn de aanslag op de kerstmarkt is gepleegd, wil zijn voertuig terug. Dat heeft hij zaterdag op de Poolse televisie gezegd. De aanhanger staat op een verlaten parkeerplaats bij een politiebureau in Berlijn.
25/02 17u45  Paus wil meer begrip voor ongehuwden van katholieke priesters Paus Franciscus heeft katholieke priesters opgeroepen om begrip te tonen voor niet-gehuwde paren. De paus stelt ongehuwden op dezelfde voet als armen en kinderen.
25/02 17u30  Nederlander in Thailand aangehouden voor fraude Een Nederlander die al bijna tien jaar werd gezocht in verband met een Europese beleggingsfraudezaak is zaterdag op het vliegveld van Bangkok opgepakt.
25/02 16u45  Van Avermaet troeft Sagan wederom af in Omloop Het Nieuwsblad Greg Van Avermaet heeft zaterdag voor het tweede jaar op rij de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. De olympisch kampioen rekende net als vorig jaar in een sprintje van een kleine kopgroep af met wereldkampioen Peter Sagan.
25/02 16u15  Dijsselbloem: Wilders maakt zorgen veiligheid groter dan logisch zou zijn PvdA'er Jeroen Dijsselbloem vindt dat PVV-leider Geert Wilders de zorgen over zijn veiligheid naar aanleiding van het beveiligingslek 'groter dan op basis van de laatste feiten logisch zou zijn'.
25/02 14u00  Enorme drukte op wegen naar wintersportbestemming Het verkeer heeft te maken met veel en lange files in de richting van de Alpen. Al vroeg in de ochtend stond het vast in het zuiden van Duitsland, daarna raakten de wegen steeds voller. Het gaat om het drukste weekend van dit skiseizoen, aldus de Verkeersinformatiedienst (VID).
25/02 13u00  Spoedberaad fractievoorzitters Drenthe over kwestie Tichelaar De fractievoorzitters van Provinciale Staten van Drenthe komen zaterdagmiddag bij elkaar over Jacques Tichelaar, de in opspraak geraakte Commissaris van de Koning.
25/02 12u30  'Spoedberaad fractievoorzitters Drenthe over kwestie Tichelaar’ De fractievoorzitters van Provinciale Staten van Drenthe komen zaterdagmiddag bij elkaar over Jacques Tichelaar, de in opspraak geraakte Commissaris van de Koning.10 
25/02 12u30  'Veiligheidsdienst heeft geen bewijs voor dreiging landen inreisverbod VS'b De binnenlandse Amerikaanse veiligheidsdienst heeft geen bewijs kunnen vinden dat reizigers uit de zeven landen die werden genoemd in het inreisverbod van president Donald Trump een extra gevaar voor de VS vormen.
25/02 12u15  'Spoedberaad fractievoorzitters Drenthe over integriteitskwestie Tichelaar’ De fractievoorzitters van Provinciale Staten van Drenthe komen zaterdagmiddag bij elkaar over Jacques Tichelaar, de in opspraak geraakte Commissaris van de Koning.
25/02 10u15  'Kiezer in provincie voelt zich niet gehoord door Tweede Kamer' Mensen die buiten de Randstad wonen voelen zich niet gehoord door de landelijke politici. Zes op de tien kiezers van buiten de Randstad stellen dat 'mensen zoals zij' geen invloed hebben op de besluitvorming. 
25/02 09u45  Tientallen doden door aanslagen in Syrische stad Homs Enkele bomaanslagen door militanten in de Syrische stad Homs hebben zaterdag aan zeker 42 mensen het leven gekost. Dat meldde het Observatorium voor Mensenrechten.
25/02 09u45  Rijkswaterstaat verwacht in maart verkeershinder op A1 en A9 Het verkeer op de A1 en de A9 krijgt in maart drie weekeinden te maken met wegafsluitingen en dus met hinder en vertraging. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat zaterdag in een advertentie in de kranten. 
25/02 08u15  'Veiligheidsdienst heeft geen bewijs voor dreiging landen inreisverbod VS' De binnenlandse Amerikaanse veiligheidsdienst heeft geen bewijs kunnen vinden dat reizigers uit de zeven landen die werden genoemd in het inreisverbod van president Donald Trump een extra gevaar voor de VS vormen.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Nu.nl >De Telegraaf

Verbergen Tonen
25/02 17u45  'Waak voor uitsluiting' „De veelzijdige samenleving blijft leefbaar als we verdraagzaam met elkaar omgaan, als onrecht vermeden en zo nodig bestreden wordt. Laten we waken voor een klimaat waarin mensen slachtoffer worden van uitsluiting en waarin verdeeldheid ons prachtige land vergiftigt.”
25/02 17u30  Ruim vier keer te veel op De politie heeft in de nacht van vrijdag op zondag in Nijkerk een 34-jarige Pool aangehouden die duidelijk onder invloed reed. Ook veroorzaakte hij veel geluidsoverlast.
25/02 17u15  Nederlander in Thailand gepakt Een Nederlander die al bijna tien jaar werd gezocht in verband met een Europese beleggingsfraudezaak is zaterdag op het vliegveld van Bangkok opgepakt. Volgens lokale media was de arrestatie het resultaat van een gezamenlijke operatie van de Thaise politie en Interpol.
25/02 16u00  "VVD 'Henk Krol-achtig" De nummer drie van de PvdA, Jeroen Dijsselbloem, heeft zaterdag uitgehaald naar de VVD. Dijsselbloem noemde de aankondiging van VVD-lijsttrekker Mark Rutte dat hij 2 miljard euro extra wil investeren in verpleeghuizen, „een beetje een Henk Krol-achtige financiering van een belofte waarbij de ouderen een groot deel van de prijs zelf gaan moeten betalen.”
25/02 15u15  Carnaval feest voor criminelen Het is de komende dagen niet alleen feest voor carnavalsvierders. Ook inbrekers en zakkenrollers kunnen hun lol op. Het Verbond van Verzekeraars en de politie waarschuwen voor criminelen die dit weekend handig gebruik maken van het volksfeest.10 
25/02 14u00  Parkeren gehandicapte: gratis tot 638,90 euro Een gehandicapte moet in de ene gemeente veel meer betalen voor een speciale parkeerplaats en parkeerkaart dan in de andere gemeente. Een inwoner van Oss hoeft er niets voor te betalen, iemand uit Ede is 88,50 euro kwijt en een burger van Almere 110,80 euro. Eindhoven is de duurste gemeente met 638,90 euro, gevolgd door Haarlemmermeer (602,66) en Tilburg (592,37). Het gaat om precies dezelfde voorzieningen.
25/02 12u45  Steekpartij in ggz-kliniek Een medewerker van een ggz-kliniek in Amsterdam is meerdere keren gestoken door een cliënt. Na een controle in het ziekenhuis kon de medewerker weer naar huis.
25/02 12u15  Bezorger vaker beroofd Terwijl in 2016 het totaal aantal overvallen flink is gedaald, werden er meer overvallen gepleegd op buschauffeurs en maaltijdbezorgers. Het aantal berovingen van geldtransporteurs verviervoudigde.
25/02 12u00  Wilders: onzin dat ik veilig ben PVV-leider Geert Wilders is blij dat het kabinet de kwestie rond zijn beveiliging voortvarend oppakt. Maar hij vindt dat ten onrechte het beeld wordt gewekt dat hij veilig is. ,,Het kabinet neemt gelukkig maatregelen die genomen moeten worden. Maar houd op met zeggen dat het allemaal veilig is want dat is grote onzin', aldus Wilders op Twitter.
25/02 11u30  Files op weg naar sneeuw Nederlanders moeten zaterdag op weg naar de skigebieden in de Alpen veel files trotseren. Het verkeer kwam al vroeg in de ochtend vast te staan in het zuiden van Duitsland. De wegen werden daarna steeds voller. Volgens de verkeersdienst VID stond er rond 10.30 uur opgeteld 217 kilometer file op de wegen naar de sneeuw.
25/02 11u15  Minder dikke kinderen A'dam Steeds minder kinderen in Amsterdam zijn te zwaar. In drie jaar tijd is het percentage kinderen met overgewicht en obesitas gedaald van ruim 27.000 naar 24.500 kinderen. Dit blijkt uit de ’Staat van gezond gewicht en leefstijl van Amsterdamse kinderen’ over de periode 2012-2015.
25/02 11u00  Broers centraal in miljoenenfraude De twee broers die in 2015 uit de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) zijn gegooid omdat ze verdacht werden van fraude, stonden centraal in een witwasonderzoek. Via Curaçao werd volgens justitie zeker twee miljoen euro witgewassen. En dat was misdaadgeld.10 
25/02 10u30  Arrestaties na steekpartij In het Groningse Muntendam zijn vrijdag twee mensen aangehouden na een steekpartij. Het zijn een vrouw van 52 uit Muntendam en een 23-jarige man uit Haren. Volgens de politie hadden ze ruzie over de verkoop van een auto en gingen ze elkaar te lijf met onder meer een mes.
25/02 09u45  Commissaris hielp schoonzus Jacques Tichelaar, commissaris van de Koning in Drenthe, heeft er in 2015 voor gezorgd dat een ontwerpopdracht voor een rijksmonument in Assen naar zijn schoonzus ging. De opdracht was aanvankelijk aan een ander gegeven.
25/02 09u45  Aandacht kiezende jongeren Ruim 800.000 jongeren mogen op 15 maart voor het eerst hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Nooit eerder was er zo veel aandacht voor de jongste groep kiezers, die relatief vaak thuisblijft.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
25/02 16u00  Media boos dat Witte Huis ze de deur wijst: ‘Belediging voor democratie’ Een aantal media reageert woedend op het feit dat ze deur werden gewezen bij een informele persconferentie in het Witte Huis. Onder meer BBC, CNN, Buzzfeed en The New York Times mochten niet bij de briefing aanwezig zijn. Het ging om een persconferentie achter gesloten deuren van Sean Spicer, woordvoerder van het Witte Huis, op … Continued The post Media boos dat Witte Huis ze de deur wijst: ‘Belediging voor democratie’ appeared first on Elsevier.nl.
25/02 16u00  Journalistiek moet niet zo klagen over Trump, maar soeverein zijn werk doen Het ergste lijkt gelukkig voorbij, maar wat een aanstellerij van journalisten hebben we de afgelopen weken mogen aanschouwen. Wat hadden ze het moeilijk met de nieuwe Amerikaanse president, schrijft Arendo Joustra. Hij loog en bedroog, was niet aardig voor ze en bediende zich van ‘alternatieve feiten’. Hele pagina’s werden gevuld met zorgelijke beschouwingen en geklaag. … Continued The post Journalistiek moet niet zo klagen over Trump, maar soeverein zijn werk doen appeared first on Elsevier.nl.
25/02 12u45  Praat mee (11): Er moet een Europees leger komen In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart selecteert Elsevier voor abonnees elke dag een stelling uit de Stemwijzer. Laat uw reactie achter onder aan het artikel en discussieer mee. De stelling op zaterdag 25 februari luidt: ‘Er moet een Europees leger komen’. EU-leger beter dan NAVO? Samenwerking tussen Europese legers heeft momenteel vooral … Continued The post Praat mee (11): Er moet een Europees leger komen appeared first on Elsevier.nl.
25/02 12u45  Vuurwapengevaarlijke Elias Adahchour (eindelijk) opgepakt in Etten-Leur Ruim een maand lang was Elias Adahchour voortvluchtig. Vrijdag werd hij eindelijk opgepakt door een Arrestatieteam in Etten-Leur. De crimineel Adahchour (24) zat in voorarrest toen hij op 18 januari voor een behandeling naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam werd vervoerd. Bij het ziekenhuis wist hij een van zijn handen uit de handboeien te bevrijden … Continued The post Vuurwapengevaarlijke Elias Adahchour (eindelijk) opgepakt in Etten-Leur appeared first on Elsevier.nl.
25/02 12u45  Journalistiek moet niet zo klagen over Trump, maar soeverein zijn werk te doen Het ergste lijkt gelukkig voorbij, maar wat een aanstellerij van journalisten hebben we de afgelopen weken mogen aanschouwen. Wat hadden ze het moeilijk met de nieuwe Amerikaanse president, schrijft Arendo Joustra. Hij loog en bedroog, was niet aardig voor ze en bediende zich van ‘alternatieve feiten’. Hele pagina’s werden gevuld met zorgelijke beschouwingen en geklaag. … Continued The post Journalistiek moet niet zo klagen over Trump, maar soeverein zijn werk te doen appeared first on Elsevier.nl.
25/02 12u45  Na ophef rond Faris K. worden Wilders’ beveiligers opnieuw gescreend Na de onthullingen over de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) afgelopen week, gaat de Landelijke Eenheid alle beveiligers van PVV-leider Geert Wilders opnieuw doorlichten. Wat Wilders betreft had dat allang gebeurd moeten zijn. PVV-leider Geert Wilders is weliswaar blij dat het kabinet de kwestie rond zijn beveiliging voortvarend oppakt, maar hij vindt dat ten onrechte … Continued The post Na ophef rond Faris K. worden Wilders’ beveiligers opnieuw gescreend appeared first on Elsevier.nl.
25/02 11u00  Turkse artsen: uitspraak Kuzu ongefundeerd en schadelijk De bewering die DENK-leider Tunahan Kuzu eerder deze week deed, dat artsen bij oudere allochtonen ‘de stekker er eerder uit trekken’ is ongefundeerd en schadelijk voor het vertrouwen. Turks-Nederlandse artsen halen uit naar Kuzu via een ingezonden brief. Drie Turks-Nederlandse artsen schrijven namens de artsencommissie van Tannet, een netwerkorganisatie van Turks-Nederlandse professionals en wetenschappers. Diverse … Continued The post Turkse artsen: uitspraak Kuzu ongefundeerd en schadelijk appeared first on Elsevier.nl.
25/02 00u45  Advocaat Plasman: Faris K. lekte informatie om ‘vrouwen te imponeren’ De opgepakte Marokkaans-Nederlandse politieagent Faris K. heeft informatie over de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders met twee vriendinnen gedeeld. Het zou gaan om twee vrouwen op wie hij indruk wilde maken. Dat zegt zijn advocaat Peter Plasman vrijdagavond in Nieuwsuur. Plasman wil Wilders geruststellen Faris K., eerder werkzaam bij de Dienst Bewaken en Beveiligen werd eerder … Continued The post Advocaat Plasman: Faris K. lekte informatie om ‘vrouwen te imponeren’ appeared first on Elsevier.nl.13 
24/02 21u45  Juncker waarschuwt EU: ‘Gedraag je niet zoals Trump’ Een waarschuwing van Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie. Het Europese continent verliest aan kracht, vergeleken met andere regio’s. De leden van de Europese Unie (EU) moeten zich volgens de EU-chef richten op ‘multilateralisme, in plaats van provincialisme’. Niet meer in G7 ‘We hebben een sterke economie, maar die economie verliest aan kracht. Het … Continued The post Juncker waarschuwt EU: ‘Gedraag je niet zoals Trump’ appeared first on Elsevier.nl.
24/02 21u45  Uit angst voor Erdogan kloppen Turkse diplomaten aan bij Merkel Steeds meer Turkse diplomaten willen politiek asiel in Duitsland. Ze zijn bang in eigen land vervolgd te worden vanwege vermeende betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in juli. Bij de Duitse regering zijn tot dusver 126 asielaanvragen van Turken met een diplomatiek paspoort, meldt het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag als antwoord op vragen van … Continued The post Uit angst voor Erdogan kloppen Turkse diplomaten aan bij Merkel appeared first on Elsevier.nl.
24/02 18u45  Lijsttrekkers staan tegenover elkaar bij eerste landelijke debat Het eerste landelijke lijsttrekkersdebat wordt gehouden op Radio 1. Alle grote partijen zijn aanwezig, met uitzondering van de PVV. De lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op in drie rondes met telkens drie deelnemers. Premier Mark Rutte (VVD), SP-leider Emile Roemer en SGP-voorman Kees van der Staaij trappen af. Daarna mogen CDA-leider Sybrand Buma, D66-leider Alexander Pechtold … Continued The post Lijsttrekkers staan tegenover elkaar bij eerste landelijke debat appeared first on Elsevier.nl.
24/02 18u45  Hongersnood neemt wereldwijd af, maar niet in Venezuela Venezuela vertoont steeds meer kenmerken van een mislukte staat. De economie staat op instorten, er heerst politieke instabiliteit,  misdaadbendes teisteren het land. En: er is hongersnood. De economische crisis in Venezuela is er één met ernstige gevolgen. Volgens het Cato Institute in Washington neemt hongersnood wereldwijd af, maar niet in Venezuela. Ongeveer eenderde van de … Continued The post Hongersnood neemt wereldwijd af, maar niet in Venezuela appeared first on Elsevier.nl.
24/02 18u45  U vraagt (1): hoeveel belasting betalen we werkelijk in Nederland? De redactie van Elsevier beantwoordt wekelijks online vragen van lezers. Het thema van deze week: belastingen. John Mac-Lean vroeg ons via Facebook hoeveel netto geld we na aftrek van alle verschillende belastingen (wegenbelasting, belasting op energie, accijnzen etc.) nu werkelijk overhouden? Met andere woorden: hoeveel houden we van 1 euro bruto netto over? Jean Dohmen … Continued The post U vraagt (1): hoeveel belasting betalen we werkelijk in Nederland? appeared first on Elsevier.nl.
24/02 15u45  Wilders ‘schrikt zich opnieuw kapot’ na onthulling Blok Minister van Justitie Stef Blok (VVD) heeft naar eigen zeggen recent vernomen dat in 2015 al eens twee beveiligers uit het team rond Geert Wilders op non-actief zijn gesteld. Ze maakten zich schuldig aan financiële malversaties. Het ging personen die ‘in de fysieke schil rond Wilders’ actief waren, zegt Blok vrijdag na de ministerraad. ‘Geen sprake … Continued The post Wilders ‘schrikt zich opnieuw kapot’ na onthulling Blok appeared first on Elsevier.nl.
24/02 15u45  Wat koninkje Schulz deed, is in veel Europese landen normaal Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding OLAF verricht vooronderzoek naar de handel en wandel van oud-voorzitter Martin Schulz (SPD) van het Europees Parlement. Schulz is namens de socialisten kandidaat voor het Duitse bondskanselierschap. In de peilingen blijkt hij een geduchte concurrent te zijn voor Angela Merkel. Wat heeft Schulz (61) gedaan? Hij gaf loyalisten promoties en … Continued The post Wat koninkje Schulz deed, is in veel Europese landen normaal appeared first on Elsevier.nl.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
25/02 18u00  Dit gebeurt er in je lichaam als je een voedselallergie hebt Steeds meer mensen zeggen een voedselallergie te hebben. Maar vaak zíjn ze niet allergisch. En dat is een probleem. Want mensen die wél echt allergisch zijn, worden hierdoor soms niet meer serieus genomen.
25/02 14u45  5 tips: Zo kijk je een debat Zondagavond is het eerste grote tv-debat van RTL. Maar hoe kijk je goed naar een debat? 5 tips van Roderik van Grieken, directeur Nederlands Debat Instituut.
24/02 22u45  Video: RTL Sport Update: Eerste punt van het jaar voor ADO Video: RTL Sport Update: Eerste punt van het jaar voor ADO, AZ compenseert supporters na blamage, Ranieri wenst fans het beste, Kittel is Ewan te slim af en Ronaldinho is onder de indruk.
24/02 22u45  Italiaanse dorp letterlijk verscheurd: 'Het doet veel pijn' Het is voor de dorpsbewoners pijnlijk om te zien. Het Italiaanse dorp Ponzano wordt letterlijk verscheurd door een aardverschuiving. Correspondent Eveline Rethmeier doet verslag.
24/02 20u45  Video: RTL Sport Update: Ajax loot oud-ploeggenoot Boilesen Video: RTL Sport Update: Ajax loot oud-ploeggenoot Boilesen, Mourinho eert Ranieri, nieuwe F1-wagens Ferrari en McLaren, op de barricade tegen het asfalt.
24/02 17u15  Carnavalsles op school: 'Het is meer dan een zuipfestijn' Lachen, mensen een spiegel voorhouden, even je zorgen vergeten en samenzijn. Daar draait carnaval om, zeggen Jan Schaekens en Math van Horen. Het lijkt erop dat steeds minder jongeren in Noord-Brabant en Limburg carnaval vieren volgens de oude tradities. Daarom geven Jan en Math carnavalsles op scholen.
24/02 17u15  Zenuwgas VX: een druppel is al dodelijk Kim Jong-Nam, de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, werd op een vliegveld vermoord met het extreem dodelijke zenuwgas VX. Hoe werkt dit chemische wapen?
24/02 17u15  Rutte: 'Het is absoluut geen puinbak bij de beveiligingsdienst' 'Het is echt niet waar dat het een grote puinbak is bij de dienst die de beste beveiliging moet leveren', dat zegt premier Rutte naar aanleiding van de beveilingslek van Wilders.
24/02 14u45  Blok: in 2015 ook twee beveiligers op non-actief gesteld Ook in 2015 zijn er beveiligers van de PVV-leider Wilders op non-actief gesteld, zegt minister Blok van Veiligheid en Justitie. Het gaat om twee agenten die 'financiële malversaties' hadden gepleegd.
24/02 14u45  Nina (22) over seks als diabetespatiënt: 'Ik kán niet altijd opgewonden raken' Nina lijkt in alles op elke andere jonge vrouw van 22. Alleen, Nina is diabetespatiënt en draagt 24 uur per dag een insulinepompje. Ze is er heel blij mee, behalve als ze seks heeft. 'Je moet altijd rekening houden met die pomp.'
24/02 12u45  'Als Mehmet kreeg ik geen baan, als Martin wel' Arbeidsdiscriminatie blijft een groot probleem in Nederland. Dat merkt ook Mehmet. Hij werd pas na honderden brieven uitgenodigd doordat hij een Nederlandse naam gebruikte.
24/02 12u45  Discriminatie op arbeidsmarkt: allochtonen vaker werkloos Uit onderzoeken blijkt dat er volop arbeidsdiscriminatie in Nederland is. Zo worden allochtonen minder snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit zijn de gevolgen.
24/02 11u15  Deze Ferrari jaagt dit seizoen op Max Verstappen Ferrari onthult de nieuwe F1-wagen. Hiermee willen ze Mercedes en Max Verstappen verslaan.
24/02 10u15  Veel overlast door storm: hulpdiensten maken overuren Omgewaaide bomen, gekantelde vrachtwagens. De hulpdiensten hadden gisteravond hun handen vol aan de storm. Ook op Schiphol hadden vliegtuigen last van de harde wind.
24/02 08u15  Basisschool VS organiseert eendenbruiloft Twee eenden op een basisschool in de Amerikaanse staat New Hampshire waren al hun hele leven samen. De leerlingen zorgden ervoor dat de eendjes konden trouwen.
Laatste update: vandaag om 18u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
25/02 19u00  Woensdag debat Provinciale Staten over positie Jacques Tichelaar (PvdA) Woensdag komt er in Provinciale Staten van Drenthe een openbaar debat met commissaris van de koning Jacques Tichelaar. Dat besluit is genomen bij een besloten spoedoverleg van de fractieleiders in Provinciale Staten met Tichelaar (PvdA). Het overleg ging over de vraag of Tichelaar zich heeft bemoeid met de toewijzing van een ontwerpopdracht in Assen aan zijn schoonzus Karin Klinkenberg.  Over de inhoud van het overleg, wil geen van de betrokkenen iets zeggen. De kwestie gaat over de opdracht voor de herinrichting van rijksmonument Huize Tetrode in Assen. Die opdracht werd in 2015 gegund aan Klinkenberg. Het Dagblad van het Noorden en de Volkskrant schreven vanochtend na gezamenlijk onderzoek dat de opdracht aanvankelijk aan iemand anders was gegeven, maar dat Tichelaar ingreep. Als bewijs wordt een e-mail aangevoerd waarin de huisvestingscoördinator van de provincie schrijft dat 'onze CdK' interieuradviseur Karin Klinkenberg heeft gevraagd te adviseren.  Excuusbrief Klinkenberg verdiende ruim 3100 euro met de opdracht. De interieurontwerpster aan wie de opdracht oorspronkelijk was toebedeeld, werd met 3500 euro schadeloos gesteld. Ook kreeg zij van Tichelaar een vervangende opdracht en een brief met excuses. Jacques Tichelaar ontkent dat hij bewust zijn schoonzus naar voren heeft geschoven. Hij zegt dat hem pas later in het traject duidelijk werd dat het om een familielid ging. 'Toen hebben we besloten om de opdracht niet terug te draaien', aldus Tichelaar in een radio-interview met RTV Drenthe. Hij wijst er daarin op dat hij als commissaris geen enkele rol speelt bij opdrachten onder de 50.000 euro. Zo ook in dit geval. 'Daar hebben wij, dus ik, ons nooit mee bemoeid. Dat zal ik vanmiddag de fractievoorzitters ook uitleggen', laat hij RTV Drenthe weten. Vermenging van belangen Tichelaar kwam in 2013 in opspraak toen hij als commissaris van de koning had bemiddeld in een conflict tussen de gemeente Coevorden en zijn zwager Jos Nijland; horeca-ondernemer en echtgenoot van Klinkenberg. Destijds beloofde Tichelaar Provinciale Staten nooit meer voor een familielid te bemiddelen. Volgens de provinciale integriteitsregels moet de commissaris iedere schijn van belangenverstrengeling vermijden. Schijn tegen De fractievoorzitters zeggen het spoedoverleg te willen afwachten, maar zijn op voorhand kritisch. De SP in Drenthe: 'als Tichelaar dit niet goed kan weerleggen, wankelt hij wat mij betreft. Hij heeft al eens een vergelijkbare affaire in Coevorden gehad. Hij heeft wat mij betreft de schijn tegen, maar laten we eerst zijn verhaal maar eens horen'. De PVV reageert vergelijkbaar. 'Hij moet elke schijn van belangenverstrengeling voorkomen, maar we wachten verder met een oordeel'. De ChristenUnie noemt het nieuws bij RTV Drenthe slecht voor het beeld van Drenthe en de politiek. Volgens D66 is het de zoveelste kwestie in Drenthe die de provincie geen goed doet en raakt het geduld een beetje op. Dijsselbloem reageert  PvdA-minister Dijsselbloem zei in Kamerbreed op NPO Radio1 dat de positie van zijn partijgenoot Tichelaar is geschaad als de berichten kloppen. Maar hij benadrukte dat hij niet weet wat er precies aan de hand is. De verdere beoordeling laat Dijsselbloem over aan Provinciale Staten van Drenthe.  
25/02 18u45  Politie Heidelberg schiet man neer na inrijden op voetgangers In Heidelberg is een groep voetgangers aangereden door een automobilist. Er zijn drie gewonden, een van hen zou er slecht aan toe zijn. De man ging er te voet vandoor, naar verluidt had hij een mes bij zich. Agenten hebben hem neergeschoten. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde in de binnenstad, op de Bismarckplatz, vlak voor een bakkerij. De man zou in een huurauto hebben gereden. Volgens de eerste berichten gaat de politie niet uit van een terreurdaad.
25/02 18u30  'Mondriaan' uit kringloopwinkel voor 8000 euro verkocht Een schilderij dat mogelijk van Mondriaan is en werd gevonden in kringloopwinkel De Kringloper in Naarden is voor 8000 verkocht op een veiling.  Eerder deze maand ontdekte medewerker Mohamed het schilderij tussen de ingeleverde spullen en meteen dacht hij een schat gevonden te hebben. Mohamed is zo blij met het uiteindelijke bedrag dat hij er stil van is. 'Ik ben zo blij', kan hij alleen maar roepen. Maar het is nog steeds onduidelijk of het schilderij echt is. Zekerheid over de echtheid krijgen kan jaren duren. Toch brengt de vermoede Mondriaan veel bekijks met zich mee. Ook bij de bezoekers en de bieders zijn er twijfels: de een denk dat hij nep is, de ander ziet het wel voor zich. 'Ik had echt niet verwacht dat er zo veel geld op geboden zou worden', vertelt een bezoeker. 'Ik dacht eerder aan 2000 euro, maar 8000 is wel veel geld. Dan moet je wel zeker van je zaak zijn', vindt hij.  Voor de kringloopwinkel klinkt 8000 euro als muziek in de oren, ze kunnen het geld namelijk goed gebruiken. 'Hoe meer de veiling opbrengt, hoe meer mensen wij aan een baan kunnen helpen', legt bedrijfsleider Francien Keers uit. 'Wij werken namelijk zonder winst. Al het geld wordt gestoken in het betalen van arbeiders. Dus dit is heel fijn.' Het blijft dus voorlopig nog een mysterie of het een echte Mondriaan is of niet. De bieders, die anoniem wilden blijven, hebben dus of een koopje of een kringloopschilderijtje van 8000 euro. 
25/02 18u15  Vluchteling Jean (13) na The Voice Kids: mijn droom komt uit Na The Voice Kids van gisteravond praat iedereen vooral over één deelnemer: de 13-jarige Jean uit Syrië. De jongen vluchtte voor de oorlog en woont pas 1,5 jaar in Nederland. Jean overtuigde de jury met zijn zangkwaliteiten in het nummer Diamonds van Rihanna. 'Mijn droom is uitgekomen.' 'Nu word ik beroemd', vertelt Jean in een interview met Het Jeugdjournaal. Na zijn optreden is hij overspoeld door complimenten en steunbetuigingen. Veel mensen laten via Twitter, Instagram en Facebook weten dat ze fan zijn. De 13-jarige Syriër geniet volop van alle aandacht. Hij heeft een zware periode achter de rug. Jean liet alles achter toen hij met zijn familie vluchtte voor het geweld in zijn thuisland. 'Er kon altijd wat gebeuren. Het was eng om naar school te gaan.' Jean verloor zijn vader in Syrië, maar daar wil hij weinig over kwijt. Wel vertelt hij wat over de tocht naar Europa. 'Het was zwaar. Er waren veel vreemde mensen. Maar gelukkig zijn we veilig in Nederland aangekomen.' De jongen verbleef met zijn zusje en moeder in verschillende opvangcentra. Met hulp van een medewerker van vluchtelingenorganisatie COA schreef hij zich in voor de audities van The Voice Kids. 'In Syrië keek ik al naar dit programma', vertelt Jean. 'Al mijn hele leven droom ik ervan om mee te doen.' Met zijn optreden verbaasde de vluchteling juryleden Ilse DeLange, Ali B en Marco Borsato. Zij draaiden allemaal hun stoel om toen ze Jean hoorden zingen. De Syriër koos Borsato als coach. Onder zijn begeleiding wil hij de talentenjacht winnen. 'Maar als dat niet lukt, is het ook niet erg. Ik houd van zingen. Het is al superleuk dat ik meedoe.'
25/02 18u15  'Zorgelijk zoals Trump de pers de mond snoert' Een deel van de pers is tegen mij, zal ons nooit begrijpen en is de vijand van het Amerikaanse volk. Dat lijkt de boodschap van president Trump, die besloot journalisten van grote nieuwsorganisaties te weigeren op persconferenties. Hoogleraar journalistiek Jeroen Smit noemt de maatregel dramatisch, maar is niet verbaasd. 'Het ligt helemaal in de lijn met wat er in de VS aan de gang is. Het is een aanscherping van het gevecht tussen Trump en de media die tegen hem zouden zijn', zegt Smit. Verslaggevers van onder meer CNN, The New York Times en Politico waren gisteren niet welkom bij een persbriefing van woordvoerder Sean Spicer. Allemaal media die de president de afgelopen maanden hebben beticht van het brengen van nepnieuws over hem en zijn beleid. 'Dit is weer een heel ernstige, nieuwe landmark', zegt Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. 'Dit betekent simpelweg het begin van de afbraak van de rechtsstaat in de VS. Het is niet aan de autoriteiten te bepalen wie er op een persconferentie komt.' Bij CPAC, een politieke conferentie voor conservatieven, deed Donald Trump er later op vrijdagavond nog een schepje bovenop. 'Het zou niet mogen kunnen dat journalisten anonieme bronnen gebruiken, tenzij ze iemands naam bekendmaken', citeerde persbureau AP de president. Die zei verder dat niet alle journalisten 'slecht zijn'. Wel wil hij 'wat doen aan de 'nepnieuwsgroep' die het volk niet vertegenwoordigt. Wat voor actie hij gaat ondernemen, zei Trump niet. 'Je reinste kul', noemt Bruning de oproep om voortaan geen anonieme bronnen meer te gebruiken. 'Natuurlijk moet je er als journalist altijd een onderbouwing voor geven en is één zo'n bron niet genoeg. Maar het is aan de rechter hoever je daarin mag gaan, niet de president.' Hij vind het zorgelijk dat de president 'zo simplistisch denkt over de pers'. 'Het is hetzelfde als zeggen dat journalisten niet meer mogen publiceren. Dat kan alleen in een dictatuur.' Ook Smit hamert op het belang van anonieme bronnen. Het is volgens hem de essentie van onderzoeksjournalistiek. 'Verschrikkelijk hoe de kritische pers de mond wordt gesnoerd. Amerika heeft een president die de waakhondfunctie van journalisten niet wenst te begrijpen.' De hoogleraar denkt te weten waarom de miljardair de media zo heftig aanvalt. Het heeft volgens hem te maken met de verkiezingsstrijd van vorig jaar. 'In Trumps belevenis heeft hij niet alleen Clinton, maar ook de pers verslagen. Want ruim 75 tot 80 procent van de Amerikaanse media hadden hun publiek geadviseerd om op de Democraat te stemmen.' Ook in Nederland mogelijk? Volgens Smit is een directe vergelijking overdreven, maar is er wel een parallel met de politieke situatie in ons land. 'Je ziet dat PVV-leider Wilders ook niet meedoet aan debatten. Via sociale media als Twitter slaat hij de journalistiek over, omdat die hem toch niet zou begrijpen.' Smit snapt waarom Wilders deze strategie hanteert. 'Ik ken weinig - eigenlijk geen een - journalist die PVV stemt, dus ontmoetingen tussen Wilders en journalisten zijn altijd pittig.' De NVJ-bestuurder Bruning noemt het 'ondenkbaar' dat in Nederland journalisten worden weggestuurd bij een persbijeenkomst. 'Er is misschien één partij die zoiets zou kunnen bedenken, maar die zal geen absolute meerderheid in de Kamer halen om zoiets te kunnen uitvoeren.' Door de opkomst van sociale media hebben politieke partijen veel meer controle over hun eigen boodschap voor de kiezer. Met een goedbekeken Facebookvideo bereik je evenveel mensen als het journaal, soms zelfs meer. Een gegeven waar vrijwel alle politieke partijen op inspelen.  Wat is de 'nieuwe rol' van de journalistiek? 'Kunnen journalisten misschien weer eens echt onderzoek gaan doen', schrijft iemand op de Facebookpagina van de NOS. 'Feiten checken en dan met duidelijke uitleg en bewijzen komen als iets niet helemaal klopt wat de politici zeggen, zodat ze weer wat geloofwaardigheid terugkrijgen.' Smit en Bruning zijn van mening dat journalisten zeker nu een grote verantwoordelijkheid hebben. 'We kunnen maar één ding doen: ons werk nog zorgvuldiger en beter uitvoeren en de feiten boven water blijven trekken', zegt hoogleraar Smit. Hij doet een aanbeveling: 'Samen met Facebook en Google ervoor zorgen dat onafhankelijke nieuwsfeiten bij zo veel mogelijk mensen terechtkomen', zegt Smit. De algoritmes van deze internetgiganten bepalen voor een groot deel waar we op het internet mee worden geconfronteerd. Ook NVJ-bestuurder Bruning vindt dat de journalistiek kritischer te werk moet gaan. Dieper spitten bij mogelijk nieuws en zo veel mogelijk bronnen zoeken. 'Het feit dat je als journalist niet met één bron genoegen moet nemen, daar zit de meerwaarde. Door kritische vragen te stellen en duiding te geven.' Het is volgens hem een verkeerde aanname dat mensen in het tijdperk van Twitter steeds minder behoefte hebben aan gedegen verslaggevers en redacteuren. 'In de VS is tijdens de opkomst van Trump de vraag naar kritische media juist flink gestegen.' Aanstellen Sterker nog, betoogde de hoofdredacteur van het blad Elsevier eerder deze week, het wordt in het tijdperk Trump hoog tijd stil te staan bij de 'kleffe relatie' tussen pers en politiek.  In een artikel beargumenteerde Arendo Joustra dat journalisten zich niet zo moeten aanstellen en gewoon hun werk moeten doen, hoe ingewikkeld dat soms ook is. 'Wat verbaast aan de hele opwinding, is dat journalisten er blijkbaar vanuit gaan dat een president, dat politici, de waarheid spreken. Wanneer heeft die veronderstelling zich van de pers meester gemaakt?' 
25/02 17u30  225 werknemers in onzekerheid bij failliete kaarsenmaker De 225 werknemers van de Heerhugowaardse kaarsenmaker Parcan hopen op een snelle oplossing, nu hun werkgever binnen een week tijd in surseance van betaling is geraakt en vervolgens failliet verklaard. Volgens de directie is de curator van het bedrijf op dit moment in gesprek met geïnteresseerde partijen over een overname of een doorstart van het bedrijf. Eind volgende week moet er meer duidelijkheid zijn. Supermarkten Parcan is van oorsprong een familiebedrijf. Het werd in 1975 opgericht in Heiloo. Naast de eigen merken La Lune, Starcandle en Diamond produceert het bedrijf ook kaarsen voor supermarkten, inkooporganisaties en groothandels. Parcan exporteert kaarsen naar vrijwel alle landen ter wereld. Eind 2015 werd een begin gemaakt met een grondige reorganisatie, meldt de website van het bedrijf. Een nieuw managementteam investeerde in een IT-systeem, nieuwe technische installaties, productie- en verpakkingsgereedschap en hooggekwalificeerd personeel. Liquiditeitstekort  '2016 was bedoeld als transitiejaar, met een uitloop naar 2017', aldus Parcan. Maar nu blijkt sprake van een 'liquiditeitstekort'. Volgens ingewijden zouden twee partijen interesse hebben in het bedrijf, meldt NH Nieuws. Omdat snel duidelijkheid wordt verwacht, werkt het personeel door. Ook de leveringen van kaarsen is gegarandeerd, stelt Parcan.  
25/02 17u30  Minister Dijsselbloem waarschuwt Unilever voor 'aasgieren' en 'hyena's' Minister Dijsselbloem heeft Unilever opgeroepen niet in te gaan op agressieve overnamepogingen van 'aasgieren, hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf, zei de minister in het radioprogramma Kamerbreed op NPO 1. Onlangs deed het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz een ongevraagd overnamebod van 134 miljard euro op Unilever. Unilever vindt dat het meer waard is. Volgens het Nederlands-Britse voedingsmiddelenconcern toont het bod aan dat de aandelen ondergewaardeerd zijn. Unilever liet weten dat het op zoek gaat naar manieren om meer waarde te creëren voor zijn aandeelhouders.  'Durf je kortetermijnaandeelhouders te weerstaan. Durf tegen hen te zeggen: ik ga niet dat langetermijnperspectief loslaten en zo nodig bescherm ik mijzelf tegen dit type agressieve overnames', zei Dijsselbloem. Eerder riepen pensioenfondsen Unilever al op niet in zee te gaan met concerns die niet duurzaam opereren. Unilever wees het bod overigens resoluut af.  De minister, nummer drie op de PvdA-lijst, uitte in hetzelfde programma kritiek op de VVD. Hij zei dat die partij ouderen voor een groot deel de rekening laat betalen voor het beloofde extra geld in verpleeghuizen. De VVD wil dat met 'een beetje Henk Krol-achtige financiering' betalen, sprak Dijsselbloem. 
25/02 17u15  Wilders denkt anders over veiligheid dan 'heren van het kabinet' PVV-leider Wilders vindt dat het kabinet ten onrechte de indruk wekt dat hij veilig is. Hij twitterde vanmiddag een foto waarop hij en anderen staan die eerder de woede hebben opgewekt van moslims. Op de foto zijn onder anderen ook de schrijver Salman Rushdie en cartoonist Kurt Westergaard te zien en erbij staat de zin 'Wanted Dead or alive'. Wilders twitterde daarover vanmiddag: 'Veilig? Als je op dit soort lijstjes staat en je moslimbeveiligers corrupt zijn dan denk je daar wel anders over, heren van het kabinet.' Wilders maakte donderdag bekend dat hij voorlopig niet meer de straat op gaat om campagne te voeren. Hij deed dat na de aanhouding van een van de mensen die betrokken waren bij zijn beveiliging. Later waren er nog meer onthullingen. Zo werd gisteren duidelijk dat eerder twee beveiligers op non-actief zijn gesteld vanwege financieel gesjoemel. Minister Blok betreurt dat Wilders geen publieke optredens doet, maar volgens de bewindsman kan de PVV-lijsttrekker veilig zijn werk doen. Vanochtend werd bekend dat beveiligers die direct of indirect betrokken zijn bij de beveiliging van Wilders snel aan een extra check worden onderworpen. Als er bij individuele beveiligers van de Dienst Bewaken en Beveiligen aanleiding voor is, worden zij nog een keer uitvoerig gescreend.
25/02 16u45  'Gezochte Nederlander in beleggersfraudezaak Golden Sun opgepakt' Op het vliegveld van Bangkok is een Nederlander opgepakt die al jaren wordt gezocht, melden media in Thailand. Olav B. heeft met anderen honderden beleggers opgelicht die dachten dat ze via Golden Sun Resorts investeerden in luxe vakantievilla's in Turkije. B. werd herkend en opgepakt op de luchthaven toen hij daar iemand wilde ontmoeten, schrijven Thaise kranten. De man stond op een opsporingslijst van Interpol.  Azuurblauwe zee  Golden Sun Resorts was een investeringsproject van het bedrijf Hooghuys en Versteeghe, dat mede is opgericht door B. Met mooie folders met witte stranden en een azuurblauwe zee en beloftes van mooie rendementen werden beleggers overgehaald om te investeren in een luxe resort in Turkije. Honderden Nederlandse en Europese beleggers hapten toe en maakten in totaal miljoenen euro's over.  De eerste problemen kwamen aan het licht toen een bedrijf uit Bussum een kort geding won omdat er materiaal uit een folder was gebruikt in brochures van Golden Sun Resorts. Enige tijd later kregen beleggers en huisbankier ABN Amro geen contact meer met Hooghuys en Versteeghe en bleken B. en enkele anderen met de noorderzon vertrokken.  In 2008 kende de rechtbank een Amsterdam een vordering toe van ruim tien miljoen euro aan een grote groep opgelichte beleggers, maar het opgehaalde geld is spoorloos. 
25/02 16u15  Dijsselbloem waarschuwt Unilever voor 'aasgieren' en 'hyena's' Minister Dijsselbloem heeft Unilever opgeroepen niet in te gaan op agressieve overnamepogingen van 'aasgieren, hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf, zei de minister in het radioprogramma Kamerbreed op NPO 1. Onlangs deed het Amerikaanse bedrijf Kraft Heinz een ongevraagd overnamebod van 134 miljard euro op Unilever. Unilever vindt dat het meer waard is. Volgens het Nederlands-Britse voedingsmiddelenconcern toont het bod aan dat de aandelen ondergewaardeerd zijn. Unilever liet weten dat het op zoek gaat naar manieren om meer waarde te creëren voor zijn aandeelhouders.  'Durf je kortetermijnaandeelhouders te weerstaan. Durf tegen hen te zeggen: ik ga niet dat langetermijnperspectief loslaten en zo nodig bescherm ik mijzelf tegen dit type agressieve overnames', zei Dijsselbloem. Eerder riepen pensioenfondsen Unilever al op niet in zee te gaan met concerns die niet duurzaam opereren. Unilever wees het bod overigens resoluut af.  De PvdA-minister uitte in hetzelfde programma kritiek op de VVD. Hij zei dat die partij ouderen voor een groot deel de rekening laat betalen voor het beloofde extra geld in verpleeghuizen. De VVD wil dat met 'een beetje Henk Krol-achtige financiering' betalen, sprak Dijsselbloem. 
25/02 16u15  Boer in Aalten nog dagen bezig met opruimen mest-vloed Het gaat nog enkele dagen duren voordat alle mest is opgeruimd die van de week wegstroomde uit een silo in het Gelderse Aalten. De silo waaide donderdagavond laat om als gevolg van de storm. Naar schatting van de boer zat er zo'n drie miljoen liter mest in de silo.  De opruimwerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. De betrokken boer verwacht nog een aantal dagen bezig te zijn. Volgens de eigenaar van de mestsilo heeft het in Aalten in 15 jaar niet zo hard gewaaid. Inmiddels zijn er dijkjes aangelegd en worden sloten, beekjes en de restanten van de gescheurde silo leeggepompt. De mest wordt uitgereden op het land van de eigenaar. Mest uitrijden is sinds vorige week donderdag weer toegestaan in Nederland. De opruimwerkzaamheden worden  in de gaten gehouden door waterschap Rijn en IJssel. Maar de boer is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de sanering. Geen grote vissterfte In eerste instantie sloeg het waterschap Rijn en IJssel alarm omdat met de mest ook grote hoeveelheden ammoniak zouden zijn vrijgekomen. Maar bij metingen heeft het waterschap in de nabijgelegen Schaarsbeek geen abnormale waarden gemeten. Een woordvoerster verwacht dan ook geen grote vissterfte, zegt ze bij Omroep Gelderland. Doordat donderdag veel regen is gevallen, stond er zo veel water in de beek dat de mest sterk werd verdund.
25/02 15u45  Koerdische journaliste gedood bij strijd om Mosul Bij het verslaan van de strijd om de Iraakse stad Mosul is een Koerdische journaliste (30) omgekomen. Dat heeft de lokale nieuwsorganisatie waarvoor ze werkte, Rudaw, laten weten. Een cameraman raakte gewond.  Shifa Gerdi, een ervaren verslaggeefster, werd gedood door een bom in een buitenwijk van Mosul. Iraakse troepen strijden er, met steun van de Verenigde Staten, tegen terreurgroep IS om het westen van de stad; eerder is het oosten al heroverd op de terreurgroep.  Gerdi presenteerde dagelijks een programma over de strijd in Mosul. In een verklaring op de website van Rudaw wordt zij herinnerd als 'een van de moedigste journalisten' van de organisatie.  In oktober kwam een Iraakse tv-journalist om het leven toen hij verslag deed van de strijd in Mosul, ook zijn er verscheidene mensen gewond geraakt.
25/02 15u00  Kees Broere weg uit Afrika: zo veel hartelijke mensen temperden de ellende Beste kijker, De afgelopen ruim tien jaar heb ik, bijna altijd samen met cameraman Sven Torfinn, geprobeerd u iets te laten zien uit Afrika, dat zo diverse continent waar ik sinds 1998 heb gewoond en gewerkt. Beelden van een continent dat op allerlei manieren in beweging is. We gingen op pad om reportages te maken bij het nieuws. Maar welk nieuws precies? Als een oppositiepoliticus populairder lijkt te worden dan de zittende leider, is dat dan nieuws? Wel als het in Duitsland het geval is, niet als het in Togo gebeurt. 'De drempel ligt hoog', zo heet het dan, en 'Afrika is voor veel mensen ver weg'. Dat is begrijpelijk, en niet eens zo erg. Kwestie van proberen de drempel voor u als kijker wat lager te maken en het continent, waar vooral mensen wonen als u en ik, voor kijkers wat dichterbij te brengen. Of dat is gelukt, mag u zelf beoordelen. Ikzelf heb het in elk geval fascinerend gevonden om uit zo veel verschillende landen verslag te mogen doen, niet alleen in woord voor de Volkskrant, maar ook in beeld voor de NOS en voor Nieuwsuur. Van de ongeveer 35 Afrikaanse landen die ik bezocht, stemde de situatie me eigenlijk maar in enkele gevallen echt somber. De ellende die ik soms zag, werd meestal getemperd door de vreugde over de ontmoeting met zo veel hartelijke mensen. Zelfs toen ik in Liberia was, voor reportages over ebola. En: bij televisiereportages wil Hilversum vaak dat je ook laat zien dat jij, de correspondent, echt zelf voor de beelden verantwoordelijk bent. En dus zaten in die verhalen van pakweg twee minuten ook een paar seconden waarin u mij sprekend in beeld zag. Een 'standupper', zoals dat heet. Ik kan me voorstellen dat u niet per se gelukkiger werd als u een seconde of tien naar mij moest kijken. Zelf vond ik het soms jammer van de tijd die daarmee van de 'echte' beelden in de reportage afging. Maar goed, het hoorde er nu eenmaal bij. En weet u: soms was het gewoon ook ontzettend leuk om te doen. Kijkt u zelf nog maar even. Dank voor het kijken in de afgelopen jaren. Kees Broere
25/02 13u45  Verdriet na financieel misbruik: ze had er nachtmerries van Financieel misbruik van ouderen komt jaarlijks tienduizenden keer voor. Ook mevrouw W. werd daarvan het slachtoffer, vertelt een vriendin van haar. Ze vertrouwde te veel op haar huishoudelijke hulp. 'Ze was zo'n goede huishoudelijke hulp, zo lief en zo aardig. Ze deed echt alles voor haar.' De vriendin kreeg argwaan toen de hulp haar vertelde dat ze alle goede doelen van mevrouw W. had stopgezet, omdat ze daar bijna haar hele vermogen aan zou hebben uitgegeven. De hulp bleek ook een en/of-rekening te hebben, een gezamenlijke rekening met mevrouw W., waarvan alleen zij een bankpasje had. Mevrouw W. vroeg zich vaak vaak af waarom zij zelf geen pasje had en ook geen identiteitskaart. De vriendin kwam erachter dat de hulp met mevrouw W. naar de bank was gegaan, waar ze haar had laten tekenen voor een en/of-rekening 'omdat alles dan veel makkelijker wordt'. De bank werkte hier zonder vragen te stellen aan mee. 40.000 euro Omdat mevrouw W. was verhuisd naar een verzorgingshuis, werd haar oude huis verkocht. De hulp en haar man hadden de verkoop geregeld. Er moest dus flink wat geld zijn, maar mevrouw W. kreeg nooit bankafschriften te zien. Ze wist dus niet hoeveel het had opgebracht. De vriendin wist uiteindelijk het bankpasje van de hulp te pakken te krijgen en ging hiermee naar de bank. Daar bleek dat er 40.000 euro van de rekening van mevrouw W. was afgehaald. De hulp en haar man hadden mevrouw W. twee keer een briefje laten overschrijven waarin stond dat ze hun ieder 20.000 euro schonk, omdat ze zoveel voor haar hadden gedaan. Mevrouw W., die na een operatie in de war was, had geen idee wat ze had overgeschreven. 'Pas toen ik eindelijk kon aantonen dat er echt geld van haar rekening verdween, ging alles heel snel', vertelt de vriendin. 'Er kwam diezelfde dag iemand van de rechtbank en 's middags al werd het resterende geld overgemaakt naar de rekening van een bewindvoerder.' Toen mevrouw W. eenmaal door had wat er was gebeurd, deed haar dat veel verdriet. 'Ze had er nachtmerries van en huilde veel. Ze zegt: ik had mijn eigen huis, ik had gespaard. Nu is alles weg en zit ik hier. Dat doet haar heel veel pijn.' Ook de hulp had snel in de gaten dat het resterende geld verdwenen was. Ze belde mevrouw W. met de vraag waarom de rekening was leeggehaald. 'In dat gesprek zei ze meteen: je kunt me niks maken, want je hebt er zelf voor getekend.' De hulp moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De briefjes die mevrouw W. heeft getekend zullen het naar verwachting inderdaad moeilijk maken om haar veroordeeld te krijgen.
25/02 13u30  Spoedoverleg over positie Jacques Tichelaar (PvdA) De fractieleiders in de Provinciale Staten in Drenthe hebben vanmiddag om 17.00 uur spoedoverleg met commissaris van de koning Jacques Tichelaar, (PvdA). Ze willen weten of Tichelaar zich heeft bemoeid met de toewijzing van een ontwerpopdracht in Assen aan zijn schoonzus Karin Klinkenberg.  De opdracht, de herinrichting van rijksmonument Huize Tetrode in Assen, werd in 2015 gegund aan Klinkenberg. Het Dagblad van het Noorden en de Volkskrant schrijven vanochtend na gezamenlijk onderzoek dat de opdracht aanvankelijk aan iemand anders was gegeven, maar dat Tichelaar ingreep. Als bewijs wordt een e-mail aangevoerd waarin de huisvestingscoördinator van de provincie schrijft dat 'onze CdK' interieuradviseur Karin Klinkenberg heeft gevraagd te adviseren.  Excuusbrief Klinkenberg verdiende ruim 3100 euro met de opdracht. De interieurontwerpster aan wie de opdracht oorspronkelijk was toebedeeld, werd met 3500 euro schadeloos gesteld. Ook kreeg zij van Tichelaar een vervangende opdracht en een brief met excuses. Jacques Tichelaar ontkent dat hij bewust zijn schoonzus naar voren heeft geschoven. Hij zegt dat hem pas later in het traject duidelijk werd dat het om een familielid ging. 'Toen hebben we besloten om de opdracht niet terug te draaien', aldus Tichelaar in een radio-interview met RTV Drenthe. Hij wijst er daarin op dat hij als commissaris geen enkele rol speelt bij opdrachten onder de 50.000 euro. Zo ook in dit geval. 'Daar hebben wij, dus ik, ons nooit mee bemoeid. Dat zal ik vanmiddag de fractievoorzitters ook uitleggen', laat hij RTV Drenthe weten. Vermenging van belangen Tichelaar kwam in 2013 in opspraak toen hij als commissaris van de koning had bemiddeld in een conflict tussen de gemeente Coevorden en zijn zwager Jos Nijland; horeca-ondernemer en echtgenoot van Klinkenberg. Destijds beloofde Tichelaar Provinciale Staten nooit meer voor een familielid te bemiddelen. Volgens de provinciale integriteitsregels moet de commissaris iedere schijn van belangenverstrengeling vermijden. Schijn tegen De fractievoorzitters zeggen het spoedoverleg te willen afwachten, maar zijn op voorhand kritisch. De SP in Drenthe: 'als Tichelaar dit niet goed kan weerleggen, wankelt hij wat mij betreft. Hij heeft al eens een vergelijkbare affaire in Coevorden gehad. Hij heeft wat mij betreft de schijn tegen, maar laten we eerst zijn verhaal maar eens horen'. De PVV reageert vergelijkbaar. 'Hij moet elke schijn van belangenverstrengeling voorkomen, maar we wachten verder met een oordeel'. De ChristenUnie noemt het nieuws bij RTV Drenthe slecht voor het beeld van Drenthe en de politiek. Dijsselbloem reageert  PvdA-minister Dijsselbloem zei in Kamerbreed op NPO Radio1 dat de positie van zijn partijgenoot Tichelaar is geschaad als de berichten kloppen. Maar hij benadrukte dat hij niet weet wat er precies aan de hand is. De verdere beoordeling laat Dijsselbloem over aan Provinciale Staten van Drenthe.  
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
25/02 19u00  Man rijdt met auto in op voetgangers in Duitsland Zeker drie mensen zijn vandaag gewond geraakt nadat een man met een auto op mensen is ingereden in de Duitse plaats Heidelberg. De verdachte zou ook een mes bij zich hebben gehad. 
25/02 19u00  Sutton zet verdediger onder de lat na ontslag etende doelman Shaw Het ontslag van Wayne Shaw bij Sutton United heeft de trainer van de club al in de eerste wedstrijd na het incident voor een probleem gesteld. Nadat eerste keeper Ross Worner vanmiddag geblesseerd uitviel in het competitieduel met Torquay United moest noodgedwongen verdediger Simon Downer onder de lat gaan staan.
25/02 18u45  Verjaardag Mugabe kost noodlijdend Zimbabwe 1,9 miljoen euro Ondanks de economische crisis en de armoede in zijn land heeft de Zimbabwaanse president Robert Mugabe vandaag zijn 93e verjaardag uitbundig gevierd. Regeringspartij Zanu-PF trok naar schatting 1,9 miljoen euro uit voor het feestje van Mugabe waar duizenden gasten aanwezig waren.
25/02 18u30  Judoka's buiten de prijzen in Düsseldorf De Nederlandse judoka's hebben vandaag geen prijzen gepakt bij de Grand Prix in Düsseldorf. Sanne van Dijke was nog wel dicht bij een medaille. Zij vocht in de klasse tot 70 kilo om het brons, maar verloor van Saki Niizoe uit Japan.
25/02 18u30  Sevilla tweede na winst in stadsderby Sevilla heeft de tweede plaats in de Spaanse competitie overgenomen van Barcelona. De uitwedstrijd bij stadgenoot Real Betis eindigde in een 1-2-overwinning.
25/02 18u30  'Nederlander Olav B. in Thailand gepakt voor fraude' Een Nederlander die al bijna tien jaar werd gezocht in verband met een grote beleggingsfraudezaak is zaterdag op het vliegveld van Bangkok opgepakt. Volgens Thaise media gaat het om Olav B..
25/02 18u15  Amerikaanse politie weigert Belgisch koppel toegang tot VS Een koppel uit Brussel is bij aankomst in New York de toegang tot de Verenigde Staten geweigerd. Karim, die zowel de Belgische als de Algerijnse nationaliteit heeft, werd urenlang ondervraagd. Volgens de politie waren er genoeg twijfels om hem tegen te houden. Hij is geboeid aan handen en voeten op een vliegtuig naar België gezet.
25/02 18u15  Herinneringen aan een avond thuis Wekelijks schrijft Hugo Borst over zijn moeder, die aan alzheimer lijdt. Bij haar op bezoek komen herinneringen boven aan de televisieavondjes thuis.
25/02 18u15  Chelsea boekt twintigste zege, Van Aanholt matchwinner voor Palace Chelsea is weer een stap dichter bij de Engelse landstitel. De koploper van de Premier League was thuis met 3-1 te sterk voor Swansea City en boekte daarmee al de twintigste overwinning van het seizoen.
25/02 17u30  Directeur Leipzig: Geen sprake van uitsluiting uit Champions League Oliver Mintzlaff, algemeen directeur bij RB Leipzig, maakt zich totaal geen zorgen over eventuele deelname aan de Champions League. Die zou, mocht Leipzig kwalificatie afdwingen, in het geding zijn als ook Red Bull Salzburg zich kwalificeert.
25/02 17u15  Zoon Muhammad Ali uren vastgehouden op vliegveld De zoon van bokslegende Muhammad Ali is begin deze maand urenlang vastgehouden op een Amerikaans vliegveld. Muhammad Ali junior is ervan overtuigd dat het komt door het beleid van president Donald Trump, die een inreisverbod wilde instellen.
25/02 17u15  Herlings in achterhoede bij MXGP-debuut Motorcrosser Jeffrey Herlings is bij zijn debuut in de MXGP achttiende geworden van 21 rijders. De drievoudig wereldkampioen in de MX2-klasse begon sterk aan de eerste manche van de seizoensopening in Qatar en reed een tijd zesde, maar zakte vanaf halverwege de race terug. 
25/02 16u45  Poolse transporteur wil truck aanslag kerstmarkt Berlijn terug De Poolse eigenaar van de vrachtwagen waarmee in december in Berlijn de aanslag op de kerstmarkt is gepleegd, wil zijn voertuig terug. Dat heeft hij vandaag op de Poolse televisie gezegd. Hij verkeert in grote financiele problemen omdat hij de truck al maanden niet kan gebruiken.
25/02 16u45  Greg van Avermaet wint weer de Omloop Greg Van Avermaet heeft de Omloop Het Nieuwsblad opnieuw gewonnen. De Belgische wielrenner van BMC was in de straten van Gent, net als vorig jaar, de rapste. Van Avermaet was de snelste van een kopgroep van drie.
25/02 16u30  Zeker 32 doden door bomaanslagen in Homs Door twee aanvallen op kantoren van de Syrische veiligheidsdiensten in Homs zijn vandaag zeker 32 mensen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers is het hoofd van de gevreesde militaire inlichtingendienst, aldus staatsmedia.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
25/02 18u45  'Amuseur' Elsink verbaasde zich nooit over de linkse kritiek Zijn grote bekendheid kreeg de vrijdag overleden Henk Elsink door zijn radioprogramma Vrij Entree. Ook ging hij het land rond met zijn eigen theatershows. Ondanks de kritiek uit progressieve hoek hebben enkele conferences de tand der tijd doorstaan. In 1988 begint cabaretier Henk Elsink (Enschede 1935) met veel tegenzin aan de voorbereidingen van een nieuw programma, dat hem weer vijf maanden van
25/02 17u15  Poolse transporteur wil truck aanslag Berlijn terug De Poolse eigenaar van de vrachtwagen waarmee in december in Berlijn de aanslag op de kerstmarkt is gepleegd, wil zijn voertuig terug. Dat heeft hij zaterdag op de Poolse televisie gezegd. De aanhanger staat op een verlaten parkeerplaats bij een politiebureau in Berlijn. De truck wordt nog onderzocht op sporen. Ariel Zurawski van het gelijknamige transportbedrijf stelt financiële problemen te hebb
25/02 16u45  VN: Noord-Korea omzeilt sancties met bedrijvennetwerk Noord-Korea omzeilt internationale sancties met een goed georganiseerd netwerk van overzeese bedrijven. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties dat binnenkort verschijnt, meldt persbureau Reuters. De VN hebben Noord-Korea sancties en een streng wapenembargo opgelegd omdat het land doorgaat met de ontwikkeling van een verboden nucleair programma en tests met langeafstandsraketten. Een spec
25/02 14u30  'Trump is wake-upcall voor Europa', stellen Duitse en Nederlandse Defensieministers Terwijl Europa zich na een maand Donald Trump afvraagt hoe de VS tegenover trans-Atlantische vriendschap staan, nemen de Duitse en Nederlandse ministers van Defensie duidelijk stelling. Gezamenlijk pleitten zij voor een Europese krijgsmacht die groter, sterker en flexibeler is zodat Europa beter voor zijn eigen veiligheid kan zorgen. Dit staat in een interview met de Volkskrant op zaterdag. 'De ni
25/02 14u15  Boze Witte Vrouw mengt zich nu ook in de strijd: 'De bom moet barsten' De opkomst van populistisch rechts wordt vooral toegeschreven aan de boze witte man. Maar ook vrouwen zijn ontevreden en laten zich gelden, zowel in de VS als in Nederland en de rest van Europa. De bom moet barsten, zegt Greetje Ploeger, 'zo simpel ligt dat'. Naast haar zit echtgenoot Johan, van wie ze steeds het woord overneemt. De Groningse wordt geïnterviewd door Nieuwsuur en ze wil graag verte
25/02 13u45  NS komt met ruim duizend nieuwe treinen, 'anders loopt Nederland hopeloos vast' Er moet een soort Deltaplan komen voor de Nederlandse infrastructuur. Anders is een infarct op het spoorwegen- en wegennet niet te voorkomen en 'loopt Nederland hopeloos vast'. Dat zegt NS-topman Rogier van Boxtel vandaag in De Telegraaf. Hij zal dinsdag een dergelijk geïntegreerd plan presenteren. Het nieuwe kabinet moet daar vele miljarden voor gaan uittrekken. De NS wil volgens de huidige plann
25/02 13u45  Over de 'moslim-aanval op een kerk': zo leidt desinformatie tot meer desinformatie 'De oudste kerk van Duitsland in Dortmund werd op oudjaarsavond in brand gestoken door een groep woedende moslims. Al dansend bestookten ze de kerk met vuurpijlen, terwijl ze 'Alluh Akbar' riepen en zwaaiden met een vlag van Al Qaida.' In de dagen na oudjaarsnacht verschenen op verschillende websites berichten over deze moslimaanval... die echter nooit plaatsvond. Zo kwam het zover. In de dagen na
25/02 13u30  NS komt met ruim duizend nieuwe treinen om infarct op spoor te voorkomen Er moet een soort Deltaplan komen voor de Nederlandse infrastructuur. Anders is een infarct op het spoorwegen- en wegennet niet te voorkomen en 'loopt Nederland hopeloos vast'. Dat zegt NS-topman Rogier van Boxtel vandaag in De Telegraaf. Hij zal dinsdag een dergelijk geïntegreerd plan presenteren. Het nieuwe kabinet moet daar vele miljarden voor gaan uittrekken. De NS wil volgens de huidige plann
25/02 13u30  Cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink overleden Cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft dit zaterdag bekendgemaakt. Elsink leed sinds 2010 aan de ziekte van Alzheimer. Zijn vrouw heeft hem zes jaar lang verzorgd. Sinds anderhalf jaar woonde hij in een verzorgingshuis in Amersfoort. Hij is daar vrijdagavond overleden.De carrière van Elsink begon al op jonge leeftijd met het maken van rev
25/02 13u15  Arts onder werktijd op de tennisbaan: onderzoek politie bewijst Italiaanse luiheid Het hardnekkige cliché dat Italianen werkschuw zijn wordt glashard bevestigd door de uitkomst van een tweejarig onderzoek van de Italiaanse politie. Daaruit blijkt dat de weg van de minste weerstand rechtstreeks naar het Loreto Mare-ziekenhuis in Napels leidt. Via verborgen camera's en afgeluisterde telefoongesprekken ontdekte de Napolitaanse politie dat de artsen en verpleegkundigen van het zieke
25/02 13u15  Over de 'moslim-aanval op een kerk': zo leidt desinformatie tot desinformatie 'De oudste kerk van Duitsland in Dortmund werd op oudjaarsavond in brand gestoken door een groep woedende moslims. Al dansend bestookten ze de kerk met vuurpijlen, terwijl ze 'Alluh Akbar' riepen en zwaaiden met een vlag van Al Qaida.' In de dagen na oudjaarsnacht verschenen op verschillende websites berichten over deze moslimaanval... die echter nooit plaatsvond. Zo kwam het zover. In de dagen na
25/02 13u15  Aandeelhouder ASR schaart zich achter oproep pensioenfondsen: 'Unilever, blijf duurzaam' Verzekeraar ASR - met een belang van 5,8 procent een van de grootste aandeelhouders van Unilever - schaart zich achter de oproep van twee pensioenfondsen aan het concern niet voor de snelle winst te gaan. ASR liet dat zaterdag weten in een reactie op de ingezonden brief van de pensioenfondsen PMT en PME in de Volkskrant. 'Wij vinden dat Unilever moet vasthouden aan de ingezette duurzame koers. Het
25/02 12u45  Dit is de man achter anti-NOS-blog: 'Maar ik doe geen zaken met Rusland' Wie zit er toch achter het blog Blik op NOS Journaal? De toon is opvallend pro-Russisch en Nederlandse media - de NOS in het bijzonder - moeten het structureel ontgelden. De teneur: 'Anti-Russische hysterie neemt bizarre vormen aan.' De schrijver beschuldigt presentatoren, journalisten en ministers van censuur, vooringenomenheid en leugens. De afgelopen drie jaar heeft Blik op NOS Journaal een tro
25/02 12u30  Is deze man onderdeel van de lange arm van het Kremlin? De 48-jarige Vladimir Kornilov zit op een terras tegenover het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag en vist het citroentje uit z'n spa rood. 'Ik begrijp niet dat jullie dit drinken, met zo'n schijfje erin', grijnst hij. Op tafel heeft hij een stapeltje kranten neergelegd. Enkele Nederlandse en The New York Times. Hij klopt op de Amerikaanse krant, waar hij vandaag prominent in staat. 'Fake news', zegt
25/02 12u30  Russische propaganda door een Nederlandse blogger? Wie zit er toch achter het blog Blik op NOS Journaal? De toon is opvallend pro-Russisch en Nederlandse media - de NOS in het bijzonder - moeten het structureel ontgelden. De teneur: 'Anti-Russische hysterie neemt bizarre vormen aan.' De schrijver beschuldigt presentatoren, journalisten en ministers van censuur, vooringenomenheid en leugens. De afgelopen drie jaar heeft Blik op NOS Journaal een tro
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
25/02 19u00  'Vluchtelingen onterecht neergezet als profiteurs’ De directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF vindt dat Nederland beter moet inzien dat we van vluchtelingen kunnen profiteren.
25/02 18u45  Man rijdt in Heidelberg met auto in op voetgangers De motieven van de man zijn nog onduidelijk, maar de politie gaat niet uit van terrorisme.
25/02 18u30  ‘Aanslagpleegster Kim Jong-nam dacht dat gif babyolie was’ Ze zegt dat haar verteld werd dat ze meedeed aan een grap voor een televisieprogramma.
25/02 17u45  ‘Verdachte moord broer Kim Jong-un dat dat het een grap was’ Ze zegt dat haar verteld werd dat ze een soort babyolie in zijn gezicht zou smeren, en geen dodelijke stof.
25/02 17u45  'Vluchtelingen worden onterecht neergezet als profiteurs’ De directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF vindt dat Nederland beter moet inzien dat we van vluchtelingen kunnen profiteren.
25/02 16u45  Titelverdediger Van Avermaet klopt Sagan in Omloop het Nieuwsblad Na ruim 198 bleek hij sneller dan de wereldkampioen. Lars Boom en Tom Boonen moesten na een valpartij afstappen.
25/02 15u30  Allemaal uit onze duim gezogen Het is onwaarschijnlijk dat nepnieuws de Amerikaanse verkiezingen bepaalde. Waarom blijft die hoax dan rondgaan?
25/02 15u00  Nuchtere Henk Elsink (81) 'kon het applaus wel missen' Elsink leed al langere tijd aan de ziekte van Alzheimer. Hij was bekend van nummers als 'Supporter' en 'Harm met de harp'.
25/02 14u00  Cabaretier Henk Elsink (81) overleden Elsink, die ook schreef en zong, leed al sinds 2010 aan de ziekte van Alzheimer.
25/02 14u00  Topdrukte voor verkeer richting ski-oorden Met name in Zuid-Duitsland en Oostenrijk hebben Nederlandse vakantiegangers te maken krijgen met grote verkeersdrukte.
25/02 13u45  Verf Op hoeveel broeken, jassen en rokken zijn de restjes zwarte verf al meegelift naar buiten, en waarheen precies?
25/02 13u30  De botsende belangen van Google en Uber Uber en Alphabet, Googles moederbedrijf, liggen op ramkoers. Uber zou cruciale data hebben gestolen, en de concurrentiestrijd laait op.
25/02 12u00  ANWB waarschuwt voor files naar ski-oorden Met name in Zuid-Duitsland en Oostenrijk kan het verkeer te maken krijgen met grote verkeersdrukte.
25/02 11u30  Pionier in het wetenschappelijke stotteronderzoek Zijn interesse in stotteren dankte Helbert Damsté aan een jeugdvriendje.
25/02 11u30  Nog één keer keert de verloren geliefde terug Even wordt alles weer heel in de wereldberoemde performance van Marina Abramovic in het MoMa. Je ziet het voor je ogen gebeuren.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
25/02 19u00  ‘We leggen te veel nadruk op religie als bron van geweld’ Het ideaal van gelijke kansen is voor velen niet meer dan een holle, lege belofte. De boosheid die dat meebrengt kan heel giftige vormen aannemen, waarschuwt de Indiase schrijver en essayist Pankaj Mishra in zijn verontrustende boek 'Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden'.
25/02 18u45  Cabaretier Henk Elsink (1935-2017) was ge­spe­ci­a­li­seerd in lullige typetjes De cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is afgelopen vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft dit vandaag bekendgemaakt. Elsinks carrière omspande een periode van veertig jaar.
25/02 18u45  Donald Trump heeft nu zijn eigen mot We moeten maar weer eens de diepte in; de diepte van de systematiek van kleine nachtvlindertjes wel te verstaan. Dit uitstapje in de krochten van de mottensystematiek hebben we - ik verzin dit niet zelf - te danken aan niemand minder dan de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten, oftewel Potus#45, Donald J. Trump. Het zit zo. 
25/02 18u15  Trump heeft nu zijn eigen mot We moeten maar weer eens de diepte in; de diepte van de systematiek van kleine nachtvlindertjes wel te verstaan. Dit uitstapje in de krochten van de mottensystematiek hebben we - ik verzin dit niet zelf - te danken aan niemand minder dan de vijfenveertigste president van de Verenigde Staten, oftewel Potus#45, Donald J. Trump. Het zit zo. 
25/02 17u45  Hoe zwaar is licht? De leukste vragen aan wetenschappers zijn nu gebundeld Zullen we ooit met dieren kunnen praten? Wat komt er na democratie? De leukste vragen aan wetenschappers - en de antwoorden - zijn nu gebundeld. 
25/02 17u15  Kan ik tegen een snipverkouden sportcoach zeggen: ‘Blijf toch thuis met je gesnotter’? Beste Beatrijs,
25/02 16u45  Het verleden dat we delen Het verleden is nooit voorbij. Het kan niet meer worden overgedaan, maar wel steeds met een andere blik bekeken. En zoals er in mensenlevens episodes zijn die je het liefst vergeet, zijn er ook in de levens van landen perioden die je liefst wegmoffelt.
25/02 16u30  In Iran schaakt (bijna) iedereen In het Ghehtarieh-park zitten ze alweer op hun vaste stek: de heren op leeftijd. Ze komen hier al jaren samen in het schaakpaviljoentje. Een simpel bouwwerk is het: van de zijkanten open maar wel voorzien van een dak. 
25/02 16u15  Het beste wat het schaakspel is overkomen: de koningin Lees meer >
25/02 16u00  Wat zegt je intuïtie? Dag Daan,
25/02 16u00  Barcode van modderkruiper en babydraak Dieren kunnen excelleren in verstoppertje spelen, maar DNA-sporen verraden hen toch. Met DNA-barcodes kunnen forensisch biologen al miljoenen organismen onderscheiden. Niet alleen in het veld, maar ook in de keuken.
25/02 15u00  Polder Wilders het kabinet in Populisme teistert Europa en de VS. Is uitsluiting een goed idee? Nee, vindt Jos de Mul. Het sterkste wapen tegen Wilders is: inpolderen.10 
25/02 14u30  Hoe is uw blik op de tweedeling? In het gebouw waar de Trouw-redactie 'woont', het glazen INIT, zijn allerlei bedrijfjes gevestigd. Tijdens lunchtijd lopen die allemaal in 'ons' deel van het gebouw door dezelfde gangen naar het mediacafé.
25/02 14u15  Cabaretier Henk Elsink (81) overleden De cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is afgelopen vrijdag op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft dit vandaag bekendgemaakt. Elsinks carrière omspande een periode van veertig jaar.
25/02 13u45  Zuidland 3 biedt weggetikt AZ duel aan voor het zelfvertrouwen Dat Lyon thuis altijd lastig is, leerde AZ vorige week al. Het Europa League-duel in Alkmaar eindigde in 1-4 voor de Franse miljoenenploeg. 10 
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
25/02 18u30  Jeroen Krabbé: waak voor uitsluiting 'De veelzijdige samenleving blijft leefbaar als we verdraagzaam met elkaar omgaan, als onrecht vermeden en zo nodig bestreden wordt. Laten we waken voor een klimaat waarin mensen slachtoffer worden van uitsluiting en waarin verdeeldheid ons prachtige land vergiftigt.'' Dat zei acteur en beeldend kunstenaar Jeroen Krabbé zaterdag in Amsterdam bij de herdenking van de Februaristaking, de eerste groo
25/02 18u15  'Nederlander Olav B. in Thailand gepakt voor fraude' Een Nederlander die al bijna tien jaar werd gezocht in verband met een grote beleggingsfraudezaak is zaterdag op het vliegveld van Bangkok opgepakt. Volgens Thaise media gaat het om Olav B.. B. is veroordeeld in de beleggingsfraudezaak Golden Sun, waarin hij volgens de rechter een van de leidende rollen heeft gespeeld.Vanuit het Amsterdamse beleggingskantoor Hooghuys en Versteegh bood B. in 2006 m
25/02 17u15  De beste dansmuziek uit 180 landen in Roest Vrijdag (3 maart) staan de 180 nationaliteiten die Amsterdam rijk is stuk voor stuk in de spotlights in Roest. Al is het maar voor een dansnummer van 2 minuten. De avond wordt een muzikale reis over de wereld, dwars door de stad. Voor elke nationaliteit die de stad telt, wordt één lied uit het moederland gedraaid. Van Afghanistan tot en met Zwitserland. Op Facebook kunnen bezoekers suggesties doen
25/02 17u00  Diversiteit op de dansvloer bij Party voor Verdraagzaamheid Vrijdag (3 maart) staan de 180 nationaliteiten die Amsterdam rijk is stuk voor stuk in de spotlights in Roest. Al is het maar voor een dansnummer van 2 minuten. De avond wordt een muzikale reis over de wereld, dwars door de stad. Voor elke nationaliteit die de stad telt, wordt één lied uit het moederland gedraaid. Van Afghanistan tot en met Zwitserland. Op Facebook kunnen bezoekers suggesties doen
25/02 16u45  Party voor verdraagzaamheid wil diversiteit op de dansvloer Vrijdag (3 maart) staan de 180 nationaliteiten die Amsterdam rijk is stuk voor stuk in de spotlights in Roest. Al is het maar voor een dansnummer van 2 minuten. De avond wordt een muzikale reis over de wereld, dwars door de stad. Voor elke nationaliteit die de stad telt, wordt één lied uit het moederland gedraaid. Van Afghanistan tot en met Zwitserland. Op Facebook kunnen bezoekers suggesties doen
25/02 16u45  Alternatief plan voor hoogbouw Sluisbuurt in de maak Architect Sjoerd Soeters is bezig met een alternatief plan voor Sluisbuurt, het deel van Zeeburgereiland waar nu hoogbouw staat gepland. Met zijn plan wil Soeters aantonen dat massale hoogbouw niet nodig is om tot de gewenste 5500 woningen in de nieuwe wijk te komen. Voor Sluisbuurt werd eind vorig jaar een concept-stedenbouwkundig plan gepresenteerd met 28 woontorens, waarvan er vijf tussen de 10
25/02 16u15  Sluisbuurt krijgt alternatief plan voor meer woningen Architect Sjoerd Soeters is bezig met een alternatief plan voor Sluisbuurt, het deel van Zeeburgereiland waar nu hoogbouw staat gepland. Met zijn plan wil Soeters aantonen dat massale hoogbouw niet nodig is om tot de gewenste 5500 woningen in de nieuwe wijk te komen. Voor Sluisbuurt werd eind vorig jaar een concept-stedenbouwkundig plan gepresenteerd met 28 woontorens, waarvan er vijf tussen de 10
25/02 16u15  Choho neemt de burgers nóg niet serieus Amsterdammer Henk van Dijk vindt dat wethouder Abdeluheb Choho er beter aan had gedaan om, voor het nieuwe bestuurlijk stelsel in stemming werd gebracht, uitgebreid met Amsterdammers in gesprek te gaan. Als actief buurtbewoner in stadsdeel West heb ik ­minister Plasterk in 2015 gevraagd een einde te ­maken aan het huidige bestuurlijk stelsel. Niet omdat het fundamenteel fout is, maar omdat de poli
25/02 15u45  Records zwaardslikken op de Dam Tijdens de eerste World Sword Swallowers Day in Ripley's Believe it or not! op de Dam werden meteen twee nieuwe records zwaardslikken gezet en iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Veertien zwaarden met een lengte van 38 centimeter verdwenen in het lichaam van de 36-jarige professionele zwaardslikker Franz Huber uit Duitsland. Om er vervolgens nog eens een draai van 180 graden aan te geven.
25/02 15u15  Shakespearience wekt taal van Shakespeare weer tot leven William Shakespeare stierf in 1616, maar dat betekent niet dat hij outdated is. Aan de hand van zijn spannendste toneelscènes nemen drie acteurs je in Shakespearience mee naar zijn taal en tijd. Verwacht geen doorwrochte toneelteksten die je eigenlijk niet begrijpt, maar leer schelden volgens Shakespeare, zwijmel weg bij zijn mooiste sonnet en huiver bij een nachtelijk complot. De voorstelling wor
25/02 14u30  Parkeerkosten voor gehandicapten: van 0 tot €638 In Amsterdam kost een parkeerkaart voor gehandicapten 524,50 euro. Maar in Oss parkeren gehandicapten gratis. Een gehandicapte moet in de ene gemeente veel meer betalen voor een speciale parkeerplaats en parkeerkaart dan in de andere gemeente. Een inwoner van Oss hoeft er niets voor te betalen, iemand uit Ede is 88,50 euro kwijt en een burger van Almere 110,80 euro. Eindhoven is de duurste gemeent
25/02 14u15  Het lijsttrekkersdebat was geen echt debat Luiken dicht, deur op slot, riemen vast, hond aan de ketting: de lijsttrekkersdebatten zijn vrijdag begonnen!Al na een paar minuten dacht ik: het is 1980, de wereld is nog lief, de angst zit in een koekjestrommel die naast een potje thee staat waar men Douwe Egberts-problemen uit schenkt.Het is allemaal ernstig, maar ik kan me er niet druk om ­maken. Motregen, een drol op de stoep, een losse veter
25/02 13u30  Shakespearience werkt taal van Shakespeare weer tot leven William Shakespeare stierf in 1616, maar dat betekent niet dat hij outdated is. Aan de hand van zijn spannendste toneelscènes nemen drie acteurs je in Shakespearience mee naar zijn taal en tijd. Verwacht geen doorwrochte toneelteksten die je eigenlijk niet begrijpt, maar leer schelden volgens Shakespeare, zwijmel weg bij zijn mooiste sonnet en huiver bij een nachtelijk complot. De voorstelling wor
25/02 13u00  Cabaretier Henk Elsink (81) overleden Cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is op 81-jarige leeftijd overleden. Elsink is in Amsterdam bekend van het voormalige theaterrestaurant de Koopermoolen. De carrière van Elsink begon al op jonge leeftijd met het maken van revues. Nadat hij een prijs had gewonnen in een regionale talentenjacht, mocht hij optreden in het revuecafé van Tom Manders. Hij deed daarna mee aan diverse televisiep
25/02 12u45  Medewerker psychiatrische kliniek in Oost neergestoken Een medewerker van psychiatrische kliniek Inforsa in Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag neergestoken door een cliënt. Dit gebeurde rond 1.45 uur in de instelling aan de Duivendrechtsekade. De medewerker liep meerdere steekwonden op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar mocht hij na behandeling van de wonden weer naar huis. De politie heeft de cliënt aan kunnen houden. De medew
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
21/02 10u00  Fietser komt onder vrachtwagen en overlijdt in Breda BREDA - Bij een ernstig ongeval op de kruising van de Markendaalseweg en het Van Coothplein in Breda is dinsdagochtend een fietser om het leven gekomen.
21/02 09u30  'Make carnaval great again!' Maskers Trump hit onder carnavalsvierders BREDA - Maskers van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump zijn dit jaar dé hit onder carnavalsvierders. Sommige grote verkopers moeten zelfs al nee zeggen tegen klanten. ,,Wie echt origineel denkt te zijn met een masker van Trump, komt bedrogen uit’’, voorspelt bijvoorbeeld Koen Bouwens van de grote internetwinkel Compleet Verkleed.
21/02 09u00  Ongeval op A58 Roosendaal richting Breda zorgt voor flinke file SINT WILLEBRORD - Op de A58 zijn dinsdagmorgen ter hoogte van Sint Willebrord twee personenauto's op elkaar gebotst.
21/02 08u30  Brandoefening in verzorgingshuis in Halsteren: 'Het is wel erg spannend hoor! HALSTEREN - En dan begint opeens de sirene te loeien als een malle. Met zijn allen turen de medewerkers van verzorgingshuis Sint Elisabeth in Halsteren naar de brandinstallatie om de fik te traceren. Daar, op de eerste verdieping, 151! Gelukkig gaat het om een oefening.
21/02 07u45  Kielegatse optocht krijgt centrale commandopost BREDA - Breda krijgt tijdens carnaval een centrale commandopost die bereikbaar is tijdens incidenten. Die post komt bij Parc aan de Grote Markt; deze wordt van zondag tot en met dinsdag voornamelijk bemand door mensen van de Bredase Carnaval Viering. 
21/02 07u30  Weer geen treinen tussen Breda en Tilburg BREDA - Tussen Breda en Tilburg rijden dinsdagochtend geen treinen door een aanrijding met een persoon. Dat meldt de NS op haar website.
21/02 07u15  'Dit is geen burenruzie. Buurman moet zich gewoon aan de regels houden' BREDA - Van een 'burenruzie', zoals beweerd door de advocaat van de buren, is volgens de Bredase familie Van Oers geen sprake: 'Hij moet zich gewoon aan de regels houden en dan is er niks aan de hand.'
21/02 07u15  Geen vergunning voor Holiday on Ice in Breda BREDA - Er is te weinig tijd is om het gebouw te beoordelen. Op dit moment is de evenementenhal nog in aanbouw. 
21/02 07u00  Twijfelachtige eer: Breda op plaats negen in file top-15 BREDA - Het is een twijfelachtige eer. Breda staat op plaats negen in de file top-15 van navigatiesysteemfabrikant TomTom.
21/02 07u00  Strafzaak in cruciale fase: 'Otto heeft getuigen laten beïnvloeden' BERGEN OP ZOOM - De strafzaak tegen Klaas Otto (49) lijkt in een cruciale fase te zijn beland met de aanhouding gisteravond van zijn partner Nancy. De arrestatie en gelijktijdige reeks huiszoekingen in heel Nederland volgden op een nieuwe aangifte van afpersing tegen de No Surrender-oprichter door een goede bekende van de familie.
21/02 06u45  Man geboeid afgevoerd uit woning na brand in woonkamer in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Na een woningbrand op de tweede etage van een seniorencomplex aan de Emmalaan in Etten-Leur in de nacht van maandag op dinsdag is een man gearresteerd. 
21/02 06u45  Etten-Leur: Open gaan Burgemeester kan alleen mét vergunning ETTEN-LEUR - Zonder vergunning kán de gemeente niet toestaan dat de exploitatie van een horecagelegenheid weer wordt opgepakt. Dat laat het college weten na vragen van het raadslid Björn Vaarwerk van ONS Etten-Leur over een mogelijke heropening van het vorig jaar gesloten grand-café De Burgemeester.
21/02 06u15  'Gemeenteraad Roosendaal stuurt bewust op uitkomst nieuw onderzoek mestfabriek' ROOSENDAAL - Initiatiefnemer Lodewijk Burghout van de biomineralenfabriek wil nog deze week een onderhoud met burgemeester en wethouders van Roosendaal om hen 'vanuit juridisch perspectief' te wijzen op de plicht om een vergunning te verstrekken voor de fabriek.
21/02 03u15  Weer meer last van verwarden in West-Brabant ETTEN-LEUR - De politie Zeeland-West-Brabant kreeg in 2016 weer meer meldingen binnen over verwarde mensen. Kwamen in 2015 nog 5.400 meldingen binnen, in 2016 waren dat er 5.993, een toename van 11 procent. Landelijk was er een nóg forsere toename, van 14 procent.
20/02 23u45  Column: Klikspaan Pak gewoon die verkeershufters aan. Doe je werk.
Laatste update: dinsdag 21 februari 2017, 10u00
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen

fd.nl

Verbergen Tonen
25/02 19u00  Buffett haalt uit naar actieve vermogensbeheerders in jaarlijkse brief Buffett: ‘Als iemand met geld iemand met ervaring tegenkomt, dan houdt degene met ervaring er geld aan over en degene met het geld ervaring.’
25/02 17u30  Buffett haalt uit naar vermogensbeheerders in jaarlijkse brief Buffett: ‘Als iemand met geld iemand met ervaring tegenkomt, dan houdt degene met ervaring er geld aan over en degene met het geld ervaring.’
25/02 16u00  Dijsselbloem pleit voor beschermingswal Unilever tegen 'aasgieren' 'Unilever moet het lef hebben zichzelf met een administratiekantoor te beschermen tegen vijandige overnames.'
25/02 11u30  Pensioenfondsen: 'Unilever moet focus op lange termijn houden' Pensioenfondsen Metaal & Techniek en Metalektro willen dat Unilever niet alleen naar de korte termijn kijkt.
25/02 10u15  'ING België ontslaat helft minder medewerkers' Belgische ING ontslaat maximaal 890 werknemers.
25/02 09u30  ‘Trump wakkert het nationalisme in andere landen verder aan’ Oud-Navo-ambassadeur voor Obama Ivo Daalder over de 'chaotische' eerste weken onder de nieuwe Amerikaanse president. 'Donald Trump heeft een zeer consistent en coherent wereldbeeld.'
25/02 06u15  'Als leider word je getest als het slecht weer is' Premier Mark Rutte hield de beloofde € 1000 per werkende Nederlander op zak en creëerde zo een riante uitgangspositie voor Rutte III. De VVD-lijsttrekker over de jaren voor en achter hem. 'Soms is het ook eenzaam.'
25/02 06u15  De Europese angst voor Wilders De Nederlandse verkiezingen kunnen de voorbode zijn van populistische overwinningsgolf bij de verkiezingen in Frankrijk, Duitsland en mogelijk Italië. 'Ik begrijp niet dat er in Nederland geen paniek is'
25/02 06u15  Vleermuizen en buurtcomités houden Duitse deel 'Betóéwe'-route op De plannen liggen er al sinds 1992, en in 2022 hadden goederentreinen uit Rotterdam dan eindelijk over de Betuweroute naar Zuid-Duitsland moet rijden. Maar het traject in Duitsland loopt weer enkele jaren vertraging op, zo kreeg de Tweede Kamer vorige week te horen . FD ging in Duitsland op zoek naar de oorzaken.
25/02 06u15  Investeringsfonds zet zuiveringsspecialist Desotec in etalage AAC Capital kwam in 2011 aan boord als meerderheidsaandeelhouder. Verkoop zou meer dan tien keer de brutobedrijfswinst van €20 mln kunnen opbrengen.
25/02 06u00  'De AEX-index gaat door de 1000 punten' Een mix van positieve signalen geeft de markten een duw in de rug. Het wachten is op nieuwe records. Beleggingsbureau Tostrams heeft er al een in het vizier.
24/02 22u30  Beleggers doen stapje terug Beleggers doen een stapje terug in afwachting van concrete uitwerkingen van de stimuleringsplannen van president Donald Trump.
24/02 21u30  Bestuurders en commissarissen Volkswagen gaan tot 40% minder verdienen Met ingang van dit jaar kan de bestuursvoorzitter niet meer verdienen dan €10 mln.
24/02 20u45  Rutte wil na de verkiezingen het liefst met D66 en CDA in zee Lijsttrekkers kruisen voor het eerst de degens in debat op Radio 1.
24/02 20u45  Fiscus mag leaserijder niet controleren met camerabeelden De wettelijke basis ontbreekt voor inbreuk op persoonlijke levenssfeer van automobilist, stelt de Hoge Raad in een arrest.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
25/02 19u15  Duitse tennissters lopen finale Boedapest mis BOEDAPEST (ANP) - Julia Görges en Carina Witthöft zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eindstrijd van het tennistoernooi in Boedapest. De Duitse vrouwen verloren zaterdag allebei in de halve finale. Het bericht Duitse tennissters lopen finale Boedapest mis verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 18u45  Rugbyer Visser scoort voor winnende Schotten EDINBURGH (ANP) - Rugbyer Tim Visser heeft zaterdag een try gescoord voor Schotland in het zeslandentoernooi. In het eigen Murrayfield was Schotland mede door de score van de Nederlander Wales met 29-13 de baas. Visser mag voor Schotland uitkomen omdat hij al jaren in dat land rugby speelt. Hij komt sinds 2012 uit voor de Schotse nationale ploeg. Het bericht Rugbyer Visser scoort voor winnende Schotten verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 18u45  Razzies voor film over Hillary Clinton LOS ANGELES (ANP) - De films 'Batman v Superman: Dawn of Justice' en 'Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party' hebben zaterdag bij de uitreiking van de Golden Raspberry Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. De prijzen, ook wel Razzies genoemd, gaan naar de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar. Het bericht Razzies voor film over Hillary Clinton verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 18u15  Jeroen Krabbé: waak voor uitsluiting AMSTERDAM (ANP) - ,,De veelzijdige samenleving blijft leefbaar als we verdraagzaam met elkaar omgaan, als onrecht vermeden en zo nodig bestreden wordt. Laten we waken voor een klimaat waarin mensen slachtoffer worden van uitsluiting en waarin verdeeldheid ons prachtige land vergiftigt.'' Het bericht Jeroen Krabbé: waak voor uitsluiting verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 17u30  Bestuurder met ruim vier keer te veel op NIJKERK (ANP) - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zondag in Nijkerk een 34-jarige Pool aangehouden die duidelijk onder invloed reed. Ook veroorzaakte hij veel geluidsoverlast. De blaasproef wees uit dat hij ruim vier keer meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid drank op had. Het bericht Bestuurder met ruim vier keer te veel op verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 17u15  Herlings stelt teleur bij MXGP-debuut LOSAIL (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is zaterdag bij zijn debuut in de MXGP achttiende geworden van 21 rijders. De drievoudig werelkampioen in de MX2-klasse begon sterk aan de eerste manche van de seizoensopening in Qatar en reed een tijd zesde, maar zakte vanaf halverwege de race terug. Glenn Coldenhoff, de andere Nederlander op het hoogste crossniveau, kwam in de eerste manche net voor zijn KTM-teamgenoot Herlings als vijftiende over de streep. Het bericht Herlings stelt teleur bij MXGP-debuut verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 17u15  Nederlander in Thailand gepakt voor fraude BANGKOK (ANP) - Een Nederlander die al bijna tien jaar werd gezocht in verband met een Europese beleggingsfraudezaak is zaterdag op het vliegveld van Bangkok opgepakt. Volgens lokale media was de arrestatie het resultaat van een gezamenlijke operatie van de Thaise politie en Interpol. Het bericht Nederlander in Thailand gepakt voor fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 17u15  Politiek & sport aan de kaak gesteld Het duurt niet lang meer voordat we onze stem mogen uitbrengen. De vraag voor velen Het bericht Politiek & sport aan de kaak gesteld verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 17u15  Netflix verwijdert verschillende films en series Netflix gaat een hoop verschillende films en series verwijderen. Op maandag 27 februari zullen maar Het bericht Netflix verwijdert verschillende films en series verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 17u15  Van Avermaet wint Omloop Het Nieuwsblad weer GENT (ANP) - Greg Van Avermaet heeft zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad opnieuw gewonnen. De Belgische wielrenner van BMC was in de straten van Gent, net als vorig jaar, de rapste. Van Avermaet was de snelste van een kopgroep van drie. Het bericht Van Avermaet wint Omloop Het Nieuwsblad weer verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 15u45  ‘VVD doet aan Henk Krol-achtige financiering’ DEN HAAG (ANP) - De nummer drie van de PvdA, Jeroen Dijsselbloem, heeft zaterdag uitgehaald naar de VVD. Dijsselbloem noemde de aankondiging van VVD-lijsttrekker Mark Rutte dat hij 2 miljard euro extra wil investeren in verpleeghuizen, ,,een beetje een Henk Krol-achtige financiering van een belofte waarbij de ouderen een groot deel van de prijs zelf gaan moeten betalen'. Het bericht ‘VVD doet aan Henk Krol-achtige financiering’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 15u45  Brand sterkste in Omloop Het Nieuwsblad GENT (ANP) - Lucinda Brand heeft zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nederlandse wielrenster van Team Sunweb bleef na 124,2 kilometer in Gent landgenote Chantal Blaak voor. Annemiek van Vleuten zorgde er met de derde plaats voor dat het erepodium geheel uit Nederlandse vrouwen bestond. Het bericht Brand sterkste in Omloop Het Nieuwsblad verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 14u45  Dijsselbloem: Unilever bescherm jezelf DEN HAAG (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën roept Unilever op een beschermingsconstructie op te werpen om zo een overname te voorkomen van ,,de aasgieren, de hyena's die je bedrijf proberen kapot te maken'. Hij zei dat zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. ,,Unilever is voor ons een cruciaal bedrijf.' Het bericht Dijsselbloem: Unilever bescherm jezelf verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 14u45  Dumoulin komt net tekort in Abu Dhabi JEBEL HAFEET (ANP) - Tom Dumoulin is al vroeg in vorm. De Limburgse wielrenner deed zaterdag van zich spreken in de derde etappe van de Ronde van Abu Dhabi, zijn eerste koers van dit jaar. Het bericht Dumoulin komt net tekort in Abu Dhabi verscheen eerst op Nieuws.nl.
25/02 14u00  Parkeren gehandicapte: gratis tot 638,90 euro HILVERSUM (ANP) - Een gehandicapte moet in de ene gemeente veel meer betalen voor een speciale parkeerplaats en parkeerkaart dan in de andere gemeente. Een inwoner van Oss hoeft er niets voor te betalen, iemand uit Ede is 88,50 euro kwijt en een burger van Almere 110,80 euro. Eindhoven is de duurste gemeente met 638,90 euro, gevolgd door Haarlemmermeer (602,66) en Tilburg (592,37). Het gaat om precies dezelfde voorzieningen. Het bericht Parkeren gehandicapte: gratis tot 638,90 euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 19u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
25/02 16u15  Video | Oude wieken molen De Zwaluw draaien laatste ronde HASSELT - De wieken stilzetten, de zeilen van de wieken opbergen en daarna de blokkeringspen bovenin de molen vastzetten. Na een halve eeuw is het genoeg geweest voor de oude wieken van de Hasseltse korenmolen De Zwaluw en dus werd dit ritueel zaterdag voorlopig voor het laatst gedaan door de molenaars.
25/02 15u45  Ondernemers Revelhorst willen met omwonenden om de tafel ZUTPHEN - Als het aan de ondernemers van bedrijvenpark Revelhorst ligt, komt er zo snel mogelijk een gesprek met omwonenden uit nieuwbouwwijk Leesten. Die uitten onlangs hun bezwaren tegen de komst van een ontsluitingsweg tussen het bedrijventerrein en de rotonde op de N314 ter hoogte van het Anne Frankplein.
25/02 15u30  In beeld | Carnavalsoptocht Klarenbeek De optocht voor Carnaval is in volle gang in Klarenbeek. 85 wagens doen er mee. Ook zijn er loopgroepen en doet CV De Neutenkrakers mee in de optocht.
25/02 15u00  Politie Lelystad zoekt getuigen van woningoverval LELYSTAD - De politie in Lelystad is op zoek naar getuigen van een woningoverval aan de Jol 32. Die vond vrijdagmiddag plaats.
25/02 15u00  Oude wieken molen De Zwaluw draaien laatste ronde HASSELT - De wieken stilzetten, de zeilen van de wieken opbergen en daarna de blokkeringspen bovenin de molen vastzetten. Na een halve eeuw is het genoeg geweest voor de oude wieken van de Hasseltse korenmolen De Zwaluw en dus werd dit ritueel zaterdag voorlopig voor het laatst gedaan door de molenaars.
25/02 14u45  Gebied rond De Landerijen verboden terrein voor Meppeler OLDEMARKT/MEPPEL - Het gebied rond dorpsservicecentrum De Landerijen in Oldemarkt is verboden terrein voor een 33-jarige man uit Meppel.
25/02 14u45  'Vijf ton extra voor Emmaschool in Kampen' KAMPEN - D66 en ChristenUnie in Kampen willen dat de gemeente meer geld uittrekt voor de nieuwe Emmaschool. Er is zeker een half miljoen euro extra nodig voor een modern, duurzaam gebouw, zegt Lex Zweers  van ChristenUnie. 
25/02 14u45  Gereformeerde kerken werken samen in Dronten Drie Gereformeerde Kerken in Dronten gaan intensiever samenwerken. Dit hebben de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt - Zuid en de Nederlands Gereformeerde Kerk met elkaar afgesproken.
25/02 13u45  Ondernemers Revelhorst willenmet omwonenden om de tafel ZUTPHEN - Als het aan de ondernemers van bedrijvenpark Revelhorst ligt, komt er zo snel mogelijk een gesprek met omwonenden uit nieuwbouwwijk Leesten. Die uitten onlangs hun bezwaren tegen de komst van een ontsluitingsweg tussen het bedrijventerrein en de rotonde op de N314 ter hoogte van het Anne Frankplein.
25/02 13u45  Overvaller Kruidvat Achterste Wei mogelijk eerder in Stadsdennen HARDERWIJK - Slager Erwin Timmer is er van overtuigd dat de overvaller die het vrijdagavond op zijn overburen van het Kruidvat had voorzien, diezelfde middag ook al in de Harderwijkse wijk Stadsdennen heeft rondgehangen. 'Daar werkt mijn vrouw en die heeft een man met hetzelfde signalement de hele tijd verdacht heen en weer zien lopen.'
25/02 12u45  Zwols carnaval start met voorstellen prinsen vanaf de hoofdwacht ZWOLLE - Het carnavalsfeest is in Zwolle traditioneel gestart met het omhoog hijsen van de paal met het Eileuvernest erop. Voorafgaat zijn voor het eerst vanaf het balkon in het Hoofdwacht aan het Grote Markt de prinsen en prinsessen voorgesteld aan het publiek. 
25/02 12u30  Overval Kruidvat Harderwijk vol in onderzoek HARDERWIJK - Vrijdagavond rond 20.15 uur vond een overval plaats op een drogisterij aan de Achterste Wei. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. De overvaller ging er met een geldbedrag te voet vandoor. De politie kwam direct met meerdere eenheden ter plaatse voor onderzoek. Ook werd een Burgernetactie uitgedaan.
25/02 12u00  Carnavalsdienst in Peperbuskerk met carnavalskoor en blaaskapel ZWOLLE - Carnavalsvierders en andere belangstellenden kunnen zondagmorgen om 11.00 uur terecht in de Zwolse Peperbuskerk. Daar wordt een speciale carnavalsgebedsdienst gehouden. 
25/02 11u15  Meer seksueel geweld gemeld in Zwolle dan verwacht ZWOLLE - Het Centrum Seksueel Geweld in Zwolle heeft in de eerste drie maanden 26 slachtoffers van aanranding en verkrachting geholpen.
25/02 11u00  Man (27) driedubbel in de fout in Apeldoorn APELDOORN - Rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en negeren stopteken. Een beginnende bestuurder van 27 jaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Apeldoorn bekeurd en moet zich voor de rechter verantwoorden. 
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
25/02 19u00  Man rijdt op voetgangers Heidelberg in Drie mensen zijn zaterdagmiddag gewond geraakt nadat een man met zijn auto een voetgangersgebied in het Duitse Heidelberg binnenreed. De politie schoot de man neer.
25/02 19u00  Politie Heidelberg schiet automobilist neer die inreed op voetgangers De politie in Heidelberg heeft een automobilist neergeschoten die even daarvoor was ingereden op een groep voetgangers. Er zouden drie gewonden zijn, van wie een er slecht aan toe is.
25/02 18u00  Verjaardag Mugabe kost Zimbabwe 1,9 miljoen Ondanks de economische crisis en de armoede in zijn land heeft de Zimbabwaanse president Robert Mugabe zaterdag zijn 93e verjaardag uitbundig gevierd. Regeringspartij Zanu-PF trok naar schatting 1,9 miljoen euro uit voor het feestje van Mugabe waar duizenden gasten aanwezig waren.
25/02 18u00  Paus: meer begrip voor niet-gehuwde paren Paus Franciscus heeft katholieke priesters opgeroepen om begrip te tonen voor niet-gehuwde paren.
25/02 17u30  Paus: meer begrip voor ongehuwden Paus Franciscus heeft katholieke priesters opgeroepen om begrip te tonen voor niet-gehuwde paren. De paus stelt ongehuwden op dezelfde voet als armen en kinderen. „De Kerk moet zich bekommeren om hen en ze niet in de steek laten.” Dat zei Franciscus zaterdag in Rome bij de kerkelijke rechtbank.
25/02 17u15  Bestuurder met ruim vier keer te veel op De politie heeft in de nacht van vrijdag op zondag in Nijkerk een 34-jarige Pool aangehouden die duidelijk onder invloed reed. Ook veroorzaakte hij veel geluidsoverlast. De blaasproef wees uit dat hij ruim vier keer meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid drank op had.
25/02 17u15  Italië wijst Tunesiërs met banden Amri uit Italië heeft twee Tunesiërs uitgewezen die contact hadden met Anis Amri, de Tunesische aanslagpleger die in december 2016 twaalf mensen op een kerstmarkt in Berlijn doodde. De Tunesiërs zijn zaterdag uitgezet omdat ze de staatsveiligheid in gevaar zouden brengen, aldus het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
25/02 17u00  Nederlander in Thailand gepakt voor fraude Een Nederlander die al bijna tien jaar werd gezocht in verband met een Europese beleggingsfraudezaak is zaterdag op het vliegveld van Bangkok opgepakt. Volgens lokale media was de arrestatie het resultaat van een gezamenlijke operatie van de Thaise politie en Interpol.
25/02 17u00  Bezinning tijdens veertigdagentijd en lijdensweken Met de eerste lijdenszondag, komende zondag, gaat voor veel kerken de lijdenstijd van start. De tijd voor Pasen wordt ook wel aangeduid als veertigdagentijd, die overigens later begint. Vijf vragen.
25/02 17u00  Zorgen over een te wit politiekorps De sterke arm is te wit, betoogden recent leidinggevenden bij de politie. Rap moeten er meer allochtone agenten komen. Die dienders kunnen echter ook voor problemen zorgen. Eens te meer bleek dat deze week uit de affaire rond een dubieuze Marokkaanse agent die betrokken was bij de beveiliging van PVV-leider Wilders.
25/02 16u45  Transporteur wil truck aanslag Berlijn terug De Poolse eigenaar van de vrachtwagen waarmee in december in Berlijn de aanslag op de kerstmarkt is gepleegd, wil zijn voertuig terug. Dat heeft hij zaterdag op de Poolse televisie gezegd. De aanhanger staat op een verlaten parkeerplaats bij een politiebureau in Berlijn.
25/02 16u45  Koerdische journaliste komt om in Mosul De Koerdische journaliste Shifa Gardi is door een bermbom omgekomen, terwijl ze verslag deed van de strijd om de Iraakse stad Mosul. Dat laat Rudaw, de nieuwsorganisatie waarvoor ze werkte, weten. Haar cameraman, Younis Mustafa, raakte gewond.
25/02 15u45  „VVD doet aan Henk Krol-achtige financiering” De nummer drie van de PvdA, Jeroen Dijsselbloem, heeft zaterdag uitgehaald naar de VVD. Dijsselbloem noemde de aankondiging van VVD-lijsttrekker Mark Rutte dat hij 2 miljard euro extra wil investeren in verpleeghuizen, „een beetje een Henk Krol-achtige financiering van een belofte waarbij de ouderen een groot deel van de prijs zelf gaan moeten betalen”.
25/02 15u30  Amerika voerde vaak een selectief welkomstbeleid Joden op de vlucht voor de nazi’s waren niet welkom in Amerika. Jan de Hartog schreef er een indrukwekkend boek over: ”Schipper naast God”. Voor Chinezen was het tientallen jaren onmogelijk om naar de VS te emigreren. En rooms-katholieke Ieren waren lang bepaald niet welkom. Amerika voerde in het verleden vaak een selectief toelatingsbeleid.
25/02 15u00  De mooiste en opvallendste foto’s van week 8 De webredactie van het Reformatorisch Dagblad selecteert elke week een reeks bijzondere, opvallende en indrukwekkende foto’s uit de honderden foto’s die ze onder ogen kreeg.
Laatste update: vandaag om 19u00
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
25/02 18u30  Politie houdt man in bed aan met handboeien al om De politie hield zaterdagochtend 25 februari in zijn woning in Best een 21-jarige man aan. De verdachte werd eerder die avond geboeid door een agent in verband met een vechtpartij in zijn woonplaats.
25/02 17u45  Politie doet extra onderzoek naar beveiliging Wilders De politie gaat op korte termijn een extra check doen bij medewerkers van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), die direct of indirect betrokken zijn bij de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders.
25/02 17u45  Amsterdamse kinderen minder dik dan jaar geleden De daling van overgewicht en obesitas bij kinderen in Amsterdam zet door. Overgewicht en obesitas dalen gestaag en gezond gedrag wordt steeds normaler. Dit blijkt uit de ‘Staat van gezond gewicht en leefstijl van Amsterdamse kinderen’.
25/02 14u15  Jonge vrouw weet op nippertje te ontkomen aan 'gruweldaden' man Een 20-jarige vrouw, die in Eindhoven verbleef, werd zaterdagochtend 25 februari in diezelfde plaats van haar fiets getrokken en een park in geduwd door een haar onbekende man. De vrouw kon uiteindelijk wegkomen.
25/02 14u15  Commissaris van de koning Jacques Tichelaar: "Ik heb de integriteitscode niet overschreden" "Ik heb de integriteitscode niet overschreden", zo reageerde commissaris van de koning Jacques Tichelaar zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata op de ophef die is ontstaan rond een ontwerpopdracht voor zijn schoonzus.
25/02 14u15  Cabaretier Henk Elsink overleden De cabaretier, zanger en schrijver Henk Elsink is vrijdagavond op 81-jarige leeftijd overleden. Hij leed al geruime tijd aan de ziekte van Alzheimer.
25/02 14u00  Politie houdt man aan na gewapende overval tankstation De politie kreeg zaterdagochtend rond 9.30 uur een melding van een gewapende overval op een tankstation aan de Noorderdwarsvaart in Drachten. Korte tijd later is de verdachte, een 26-jarige man uit Drachten, aangehouden.
25/02 13u45  Dorpsgek of stuntman? Met een brommer door het drukke verkeer is niet voor iedereen weggelegd.
25/02 11u00  Enorme toename aantal achtergebleven voorwerpen in trein Ieder jaar laten reizigers meer spulletjes achter in de trein of het station. Of het nu gaat om een skateboard, ov-chipkaart, mobiele telefoon of een bos sleutels; de collega’s van Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen (CBGV) kijken bijna nergens meer van op.
25/02 11u00  Inbreker gewond na crash tijdens achtervolging De politie heeft een 35-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak aan een bedrijfspand aan de Sluisweg. De man sloeg in een auto op de vlucht en raakte tijdens de achtervolging gewond.
25/02 10u45  Enorme toename aantal achtergebleven voorwerpen Ieder jaar laten reizigers meer spulletjes achter in de trein of het station. Of het nu gaat om een skateboard, ov-chipkaart, mobiele telefoon of een bos sleutels; de collega’s van Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen (CBGV) kijken bijna nergens meer van op.
25/02 10u30  Carnaval: Veertien bestuurders te veel gedronken Het carnaval in Brabant is losgebarsten. Dat is een goede reden voor de politie om alcoholcontroles te gaan houden.
25/02 10u15  Turkse artsen halen fel uit naar DENK-politicus Kuzu om uitspraak De bewering van DENK-politicus Tunahan Kuzu dat artsen bij oudere patiënten met een migratieachtergrond eerder ’de stekker eruit trekken’ is ongefundeerd en schadelijk voor het vertrouwen.
25/02 10u15  Wintersporters dit weekend in de file op weg naar de sneeuw Wie dit weekend met de auto naar de wintersport vertrekt, loopt grote kans om onderweg in een file terecht te komen.
25/02 10u15  Politie doet extra check beveiliging Wilders De politie gaat op korte termijn een extra check doen bij medewerkers van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB), die direct of indirect betrokken zijn bij de beveiliging van PVV-leider Geert Wilders.
Laatste update: vandaag om 18u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
25/02 18u15  Dit zijn de 15 meest innovatieve landen ter wereld Net als vorig jaar is Zuid-Korea het meest innovatieve land ter wereld. Nederland komt ook voor in de top 15 van landen die het op het gebied van innovatie het best doen.  Lees ook: Erasmus en Delf in lijst innovatieve universiteiten Elk jaar brengt Bloomberg middels de Bloomberg Innovation Index naar buiten welke landen in de wereld het hoogst scoren op innovatie. Een aantal factoren komen hierbij kijken, zoals de dichtheid van high tech-bedrijven, het aantal onderzoekers (in spe) op technisch vlak, ontwikkelingsuitgaven en patentactiviteit. Scandinavisch succes De tweede plek wordt bezet door Zweden, de overheid van het land heeft het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in kleinere bedrijven en onderzoek. Ook andere Scandinavische landen scoren hoog. Finland staat op plaats 5, Denemarken op 8 en Noorwegen op 14.  Waar blijft Nederland? Op nummer 15. Ons land is drie plekken omhooggegaan sinds vorig jaar. Buurland België staat twee plekken boven ons op nummer 13 en oosterburen Duitsland staan op nummer 3 in de lijst. In de top 10 vinden we verder Zwitserland, Singapore, Japan, de VS en Israel.  Lees ook: Amsterdam uitgeroepen tot innovatiehoofdstad Europa Het World Economic Forum brengt jaarlijks een rapport uit dat zich focust op het functioneren van de economieën van landen. Op het gebied van innovatie resulteerde dat afgelopen jaar in een zevende plek voor Nederland, waarbij onze onderzoeksinstellingen en de samenwerkingen tussen universiteiten en de private sector geroemd werden.
25/02 18u00  Eigenaar truck Berlijn bijna failliet na aanslag De eigenaar van de vrachtwagen die in december werd gebruikt voor de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn, is bijna failliet. Hij wil zo snel mogelijk zijn vrachtwagen terug, omdat hij grote financiële problemen heeft gekregen omdat hij het voertuig nu al ruim twee maanden niet kan gebruiken. Niet verzekerd Dat heeft de eigenaar, Ariel Zurawski, gezegd tegen de Poolse tv-zender Tvn24. Hij stelt dat de vrachtwagen niet verzekerd was tegen terroristische aanslagen, en dat hij de kosten nu zelf op moet hoesten. Het staal dat met de vrachtwagen zou worden afgeleverd, is afgelopen week daadwerkelijk geleverd. De lading was echter verroest. De afnemers houden de Poolse transporteur verantwoordelijk. Omdat de vrachtwagen ook al twee maanden niet gebruikt kan worden, loopt Zurawski ook flink wat inkomsten mis. Zijn financiële problemen zijn zo hoog opgelopen dat een faillissement zou dreigen. Hij wil nu dat de Duitse regering snel een beslissing neemt wat er met de vrachtwagen gaat gebeuren. Foto: EPA Donaties niet geaccepteerd De vrachtwagen wordt nog onderzocht op sporen. Daarnaast staat de aanhanger op een parkeerplaats bij een politiebureau in Berlijn. Of de Pool zijn vrachtwagen daadwerkelijk snel terug kan krijgen, is niet duidelijk. Een Duits museum heeft ook al gezegd dat het de truck graag tentoon wil stellen. Lees ook: Vrachtwagen aanslag Berlijn mogelijk museumstuk Na het tv-optreden van de Poolse eigenaar, hebben verschillende mensen aangeboden om Zurawski uit de geldproblemen te helpen. Dat heeft hij op Facebook afgewezen - Zurawski stelt dat hij zijn hand niet op wil houden, maar zijn eigen geld wil verdienen. Hij wil ook geen geld van de Duitse overheid. De chauffeur van de truck, Lukasz Urban, was de neef van Zurawski. Hij was het eerste slachtoffer van terrorist Anis Amri. Die reed daarop met de vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. In totaal vielen er 12 doden.
25/02 16u30  Hier moet je op letten bij het eerste tv-debat Het zou wel eens een beslissend moment kunnen worden in de verkiezingscampagne: zondag organiseert RTL het allereerste tv-debat. Hoewel de belangrijkste kandidaten - Mark Rutte en Geert Wilders - niet meedoen, kunnen de andere lijsttrekkers hun kans grijpen. In 2012 stond de PvdA er ook niet erg florissant voor, tot Diederik Samsom indruk maakte in het eerste tv-debat. Plotseling ontstond er een tweestrijd tussen Rutte en Samsom. Dat kan nu weer gebeuren. Hier moet je op letten als je zondag naar het debat gaat kijken. Buma als alternatief voor Rutte CDA-leider Sybrand van Haersma Buma zal zich zondag willen opwerpen als alternatief voor Mark Rutte. Niet alleen in het debat, maar ook in de reclameblokken rond de uitzending. Het CDA heeft een spotje opgenomen met Wilders en Rutte als ruziënde kinderen. Ook de jonge Buma speelt een rol, maar dan als het wijze kind dat de twee uit elkaar houdt. Het spotje zal in de reclameblokken voor, na en tijdens het debat worden uitgezonden.   Volgens campagnestrategen is het debat voor onder meer Buma een goede kans om zich inderdaad als alternatief voor Buma op te werpen. „De kans is levensgroot dat we op 15 maart concluderen dat het RTL-debat inderdaad het moment is geweest waarop een nieuwe premier zich heeft aangediend”, aldus een van hen tegen NRC. Eén nadeel voor Buma: Rutte is er zelf niet bij. Kan hij zich daardoor wel tegen de premier afzetten? Overleeft Klaver? GroenLinks doet het opvallend goed in de peilingen, en lijsttrekker Jesse Klaver kreeg afgelopen week dan ook de nodige aanvallen te verduren. Al zijn directe concurrenten - D66, PvdA, SP - doen zondag mee aan het debat, en zullen hun pijlen ongetwijfeld weer op Klaver richten. Voor Asscher en Roemer zal dat een ingewikkelde klus zijn, want zij zien GroenLinks ook als de meest logische coalitiepartner na de verkiezingen. Lees ook: Er komt tóch een premiersdebat op RTL De debatten zijn nieuw voor de jonge Klaver, die voor het eerst als lijsttrekker de landelijke verkiezingen in gaat. Maar van de GroenLinks-voorman zelf kunnen we ook de nodige aanvallen verwachten. Hij probeerde Asscher vrijdag in het Radio 1-debat te verleiden om te beloven dat de PvdA na de verkiezingen niet opnieuw met de VVD gaat samenwerken. De strijd op 'links' Hoewel Klaver het goed doet in de peilingen, is zijn partij niet gek veel groter dan zijn concurrenten. GroenLinks, D66, PvdA en SP schommelen allemaal net wat onder of boven de 15 zetels. Het is voor deze partijen een uitgewezen mogelijkheid om zich op te werpen als dé keuze voor kiezers die niets hebben met Rutte en Wilders. Wie zondag het momentum weet te krijgen, zou wel eens kunnen uitgroeien tot een realistische kandidaat voor het premierschap - zoals Samsom dat vier jaar geleden ook werd.
25/02 16u30  Kosten parkeren gehandicapten verschillen enorm In Nederland mogen gemeenten zelf bepalen of ze kosten in rekening brengen voor een speciale parkeerplaats en een parkeerplaats voor gehandicapten. De verschillen tussen steden zijn echter enorm. Dit meldt Kassa. Lees ook: Tuinman maakt speeltuin voor gehandicapte jongen Het gaat om een parkeerkaart die gebruikt kan worden in de Europese Unie, plus een aantal landen die erbuiten vallen. Kassa deed onderzoek naar 25 grootste gemeenten van ons land en zette op een rij wat de kosten voor de parkeerplaats per plaats zijn. Grote verschillen De onbetwiste nummer 1 is Eindhoven. In de Brabantse stad betaal je het flinke bedrag van € 638,90 voor een gehandicaptenparkeerkaart. Haarlemmermeer volgt met € 602,66 en op de derde plek staat Tilburg met € 592,37. Nummer vier in dit lijstje is Den Haag (€ 555,65) en Amsterdam sluit de top 5 af met € 524,37. Flinke bedragen, die vooral discutabel worden wanneer je kijkt naar de gemeenten waar gehandicapten nauwelijks iets tot niets hoeven te betalen voor zo’n parkeerkaart. In het Brabantse Oss is het namelijk gratis, in Ede kost het € 88,50 en voor de voorzieningen in Almere ben je € 110,80 kwijt. Lees ook: Betaald parkeren tot vier uur 's nachts in Amsterdam Waarom de verschillen zo groot zijn, is niet bekend. Op de website van de overheid staat het volgende vermeld: „Veel gemeenten brengen kosten (leges) in rekening voor de aanvraag van een gehandicaptenparkeerkaart. Ook kan de gemeente kosten in rekening brengen voor de medische keuring. Gemeenten bepalen zelf de hoogte van deze kosten.” Een gehandicaptenparkeerkaart kan verstrekt worden na een medische keuring, waaruit moet blijken of de persoon in kwestie in aanmerking komt voor de kaart. Dat er hiervoor en voor het proces van het aanvragen van de kaart kosten in rekening gebracht worden, is begrijpelijk. De vraag is alleen waarom die verschillen zo groot zijn.
25/02 15u00  Weer minder kinderen met overgewicht in Amsterdam Door alle voeding- en sporthypes die we op het internet voorbij zien komen, zou je haast denken dat gezond eten en bewegen voor veel Nederlanders de norm is. In ons land zijn echter nog steeds heel veel mensen te zwaar, onder wie een hoop kinderen. Zeker in Amsterdam zijn er veel kinderen te dik, maar gelukkig is dit aantal het afgelopen jaar gelukkig gedaald. Dit meldt Het Parool. Lees ook: Een derde jonge kinderen kampt met overgewicht Toen vier jaar geleden bleek dat 21% van de Amsterdamse kinderen overgewicht had, tegenover een percentage van 13% op landelijk niveau, trokken ze in onze hoofdstad aan de bel. Het project Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht moest eraan bijdragen om het aantal kinderen met overgewicht in een tijdsbestek van  twintig jaar te verminderen. Zo moest de obesitasepidemie in Amsterdam worden aangepakt. Hoe zit het ook alweer? Obesitas is niet hetzelfde als overgewicht, het is een ernstige vorm daarvan. De Nederlandse Obesitas Kliniek beschrijft het als “een chronische ziekte waarbij een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico’s.” Cijfers In 2015 had 12% van de Nederlandse kinderen tussen de 4 en 20 jaar oud overgewicht, hiervan had 3% obesitas. Als we naar volwassenen kijken, heeft meer dan de helft (50.3%) van de Nederlanders in 2015 overgewicht, waarvan 13,7% aan obesitas lijdt.  Het programma Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht focust zich op verschillende pijlers. Natuurlijk het eet- en beweeggedrag van kinderen en de invloed van hun ouders hierop, maar ook de omgeving is belangrijk. Hoe kan de omgeving van het kind bijdragen aan een gezondere leefstijl? Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eten dat verkrijgbaar is in de schoolkantine. Lees ook: Obesitas kan levensduur tien jaar verkorten Wethouder Eric van der Burg ontwikkelde het programma en timmert hard aan de weg om zijn doel te bereiken. Dat lijkt te lukken, want net als vorig jaar is het percentage te dikke kinderen in Amsterdam afgenomen. Waar het landelijk gezien op 12% ligt, ligt het in Amsterdam nu op 18,5%. Een afname van 2,5 procentpunt sinds 2013 dus. In cijfers: hadden drie jaar geleden nog 27.000 kinderen overgewicht, nu zijn dat er 24.500. Amsterdamse kinderen Het eetgedrag van de kinderen die woonachtig zijn in onze hoofdstad lijkt in de afgelopen drie jaar dus gezonder te zijn worden. Toch geldt dit zeker niet voor alle Amsterdamse kinderen. Scholieren van het speciaal onderwijs zijn vaker te zwaar, net als kinderen die een Turkse of Marokkaanse achtergrond hebben.  Daar valt dus nog veel te winnen, maar het gaat de goede kant op. Bovendien lijkt het programma toch ook effect te hebben in de wijken met de laagste sociaal-economische groep. Wethouder Van der Burg is verheugd ook daar een afname van overgewicht te zien, aangezien onderzoek uitwijst dat mensen met een lager inkomen vaker te dik zijn dan mensen met een hoger inkomen.  Lees ook: 'Lightproducten werken averechts tegen overgewicht' Overigens stak een nieuw probleem wel de kop op in Amsterdam: 25% van de pubers zou last hebben van slaapproblemen. Goed slapen is belangrijk voor kinderen en draagt tevens bij aan het behouden van een gezond gewicht. Hierom is de gemeente bezig met een programma ter bevordering van goed slapen.
25/02 14u45  Wat één foto vertelt over Noord-Korea's kernkop Noord-Korea is niet alleen een bijzonder onvoorspelbaar land - het is ook heel gesloten. Wie wil weten wat er in het land omgaat, moet creatief met de weinige brokjes informatie omgaan. Maar wie goed kijkt, kan heel wat afleiden aan de propagandafoto's die wel naar buiten worden gebracht. Zoals de bovenstaande foto. Op het eerste oog is er niet veel meer te zien dan leider Kim Jong-Un. Hij heeft net een bom onthult - Noord-Korea claimt dat het gaat om een nucleaire kernkop. Inmiddels is de foto een jaar oud, en hebben experts vier nieuwe ontdekkingen gedaan, alleen op basis van deze ene foto, schrijft New York Times. Het outfit Dat Kim Jong-Un het middelpunt is van de foto, mag geen verrassing heten. Maar de outfit die hij aan heeft, is wel opvallend. Die kennen we namelijk van zijn grootvader, Kim Il-Sung, die vaak met zo'n jas en muts wordt afgebeeld. Dat zou wel eens iets kunnen zeggen over hoe Kim Jong-Un zijn land leidt. Kim Il-Sung wordt in Noord-Korea aanbeden, en wordt altijd nauw in verband gebracht met de Korea-oorlog. Kim Jong-Un zou wel eens een boodschap willen afgeven: we zijn weer in oorlog. Kim Il-Sung met het bewuste outfit in een propagandamagazine Ook zou het er op kunnen wijzen dat Kim Jong-Un het land op dezelfde manier wil leiden als zijn grootvader. Die zette zichzelf in het middelpunt, en had de absolute macht. Kim Jong-Il, de vader van de huidige leider, probeerde de macht juist in handen te houden door zwaar op het leger te steunen. De hofhouding Ook opvallend: er wordt een bom onthuld, maar niemand heeft een militair uniform aan. Toch staan op de foto twee belangrijke militairen: het hoofd van het nucleaire programma, en degene die de leiding heeft over de raketten. Zij hebben allebei burgerkleding aan. Lees ook: Mysterie: Wie doodde de halfbroer van Kim Jong-un? Ook dat duidt er op dat Kim Jong-Un zichzelf in de spotlights wil zetten. Niet het leger, maar Kim Jong-Un heeft de touwtjes in handen: als hij spreekt, maken de militairen notities. De bom Ook over de bom kan het nodige worden gezegd. Noord-Korea claimt dat het gaat om de eerste Noord-Koreaanse kernkop die klein genoeg is om op een raket te zetten. Experts hebben de foto gebruikt om te schatten hoe groot de kernkop is. De 'discobal' heeft een diameter van ongeveer zestig centimeter. Dat wil zeggen dat de kernkop inderdaad in een lange afstandsraket geplaatst kan worden. Op basis van de grootte kan ook het gewicht worden geschat: een paar honderd kilo. Dat zegt weer iets over hoe vernietigend de kernkop is. Experts schatten de kracht op 20 kiloton; ongeveer even zwaar als 'Fat 'Man' en 'Little Boy', de kernbommen die de Verenigde Staten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan gebruikte. Aan andere foto van Kim Jong-Un op dezelfde dag. Bron: EPA De raket Op de achtergrond zien we een glimp van de raket. Maar ook die geeft belangrijke informatie: de witte tekst betekenen 'steun'. Op dergelijke raketten wordt aangegeven waar de raket op kan rusten. De romp van zo'n raket is namelijk vrij fragiel, en de schragen mogen alleen op de stevigste punten staan: tussen de brandstoftanks. Op basis van de aanwijzingen waar de raket mag rusten, kan dus worden berekend hoe groot de brandstoftanks zijn. Daardoor kan tevens het bereik van de raket worden ingeschat: waarschijnlijk gaat het om duizenden kilometers. Dat zou willen zeggen dat mogelijk praktisch de hele Verenigde Staten en heel Europa in het bereik van de nucleaire koppen van Noord-Korea vallen. De locatie Op de foto is niet te zien waar de kernkop precies wordt onthuld. Noord-Korea zegt daar ook niets over. Maar analisten zijn door duizenden andere propagandafoto's gegaan, op zoek naar plaatjes waarop Kim Jong-Un dezelfde outfit aanheeft. Ze letten ook op zijn gewicht - de Noord-Koreaanse leider gaat nog wel eens op dieet, maar komt dan later weer aan. Op die manier is te zeggen of een foto rond min of meer in dezelfde periode is genomen. De speurneuzen vonden inderdaad een andere foto - hoewel die waarschijnlijk op een eerder moment is genomen. Maar het complex wat daar op staat, komt overeen met de kleine details die op de foto van Kim Jong-Un met de kernkop staat, en andere foto's die die dag zijn genomen. Bijvoorbeeld het halfronde dak. Van de eerder genomen foto is de locatie wel bekend: een fabriek waar raketten worden gemaakt, even buiten de hoofdstad Pyongyang. Op satellietfoto's is te zien dat deze fabriek onlangs is uitgebreid - goede kans dat het inderdaad om dit complex gaat.
25/02 13u30  The Weeknd maakt indruk met hoge noten in Ziggo Dome Met monsterhits als Starboy, The Hills en I Can’t Feel My Face heeft R&B-zanger Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, binnen no time zijn weg naar wereldfaam gevonden. In november pakte de R&B-zanger het record 'meeste Spotify-streams op een dag' af van popster Justin Bieber en sinds het uitkomen van zijn Album ‘Starboy’ is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Lees ook: The Weeknd populairst tijdens Oud en Nieuw Vrijdag 24 februari was The Weeknd, met zijn allereerste wereldtournee Starboy: Legend of the Fall 2017, in Amsterdam. De Ziggodome was uitverkocht en zat bomvol met veelal jonge fans. Net na 21.00 uur is het zover: het lichtstuk middenin de zaal zakt langzaam naar beneden en de zanger stapt vanonder het podium naar boven. Zoals het een echte popster betaamt, breekt de zaal op dat moment in gillen uit. Foto: Bar van der Putten De eerste nummers worden positief ontvangen door het publiek, maar het is pas bij ‘Starboy’ dat de zaal echt losgaat. Toegegeven, de hitsingle is live nog veel sterker dan op de radio. De show mag dan vrij eentonig  zijn - geen flashy lichten, danseressen of vuurwerk - maar of The Weeknd die effecten nodig heeft is maar de vraag. Terwijl nummers als ‘I Can’t Feel My Face’ en 'In the Night' de revue passeren, weet The Weeknd namelijk flink indruk te maken met zijn vocalen. Geen enkele (hoge) noot gaat ernaast. Ondanks dat zijn interactie met het publiek blijft hangen bij de gewoonlijke ‘Hoe is het, Amsterdam?’ en een verwerking van onze hoofdstad in het nummer ‘Die for You’, weet de zanger het publiek te boeien. Want hoewel zijn stem en sensuele nummers wellicht beter op zijn plaats zijn in een intieme zaal of in een club, heeft de zanger in de Ziggodome laten zien en horen dat hij thuishoort op het podium. Foto: Bart van der Putten
25/02 13u00  Duitsland wil verbod op selfies in stemhokjes De 'stemfie', een selfie in het stemhokje, wordt als het aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken ligt verboden in Duitsland. Een selfie in het hokje zou in strijd zijn met het stemgeheim.  Lees ook: Stropers gepakt na maken van selfie tijdens jacht Via een amendement wil het ministerie de kieswet zo snel mogelijk aanpassen. De stem van mensen die een selfie maken in het stemhokje kan ongeldig worden verklaard, schrijft Der Spiegel.  Nederland In andere landen is het maken van selfies in stemhokjes ook al verboden. In Nederland liet de Kiesraad in 2014 weten dat een foto met een stembiljet ‘op gespannen voet staat met stemvrijheid en stemgeheim’. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken koos er echter voor om het advies over de zogenoemde stemfie naast zich neer te leggen.  
25/02 12u30  Syrische jongen ontroert publiek bij The Voice Kids De 13-jarige Syrische vluchteling Jean wist vrijdagavond zowel de jury als het publiek thuis en in de zaal tot tranen toe te roeren met zijn auditie bij The Voice Kids.  Lees ook: Syrisch Twittermeisje Bana richt pijlen op Trump Na zijn overtuigende optreden, waarbij de stoelen van alledrie de juryleden omdraaiden, vertelde Jean dat hij pas zes maanden in Nederland is. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug. Niet alleen verloor hij zijn vader in Syrië, hij zag ook mensen onder zijn ogen sterven tijdens zijn tocht naar Europa.    „Mijn droom is uitgekomen”, aldus een stralende Jean tegen de jury over het feit dat alledrie de stoelen voor hem zijn gedraaid. Daarnaast bedankte hij op het podium het COA voor hun hulp in de opvang. Dat leidde niet alleen tot ontroering van de jury, maar ook op Twitter werd vol lof gesproken over het jonge zangtalent:          
25/02 11u45  Genomineerden Oscars verenigen zich tegen Trump Zes genomineerden voor de Oscar voor beste buitenlandse film hebben zich in een statement gezamenlijk uitgesproken tegen president Donald Trump. De regisseurs spreken in een vrijdag gepubliceerde open brief hun afkeur uit over het ‘huidige klimaat van fanatisme en nationalisme’.  Unanieme afkeur „Namens alle genomineerden willen we unaniem en met klem onze afkeur uitspreken tegen het klimaat van fanatisme en nationalisme dat we vandaag de dag zien in de Verenigde Staten en in vele andere landen, onder delen van de bevolking en het ergst van allemaal, onder leidende politici”, opent het statement van de zes filmmakers.  Lees ook: Vijf dingen die je moet weten van de Oscars dit jaar De schrijvers van de brief - Martin Zandvliet uit Denemarken, Hannes Holm uit Zweden, Asghar Farhadi uit Iran, Maren Ade uit Duitsland en Martin Butler en Bentley Dean uit Australië - vinden dat er veel angst heerst doordat mensen worden onderverdeeld naar ras, religieuze overtuiging en seksuele oriëntatie. „Deze afscheidende muren houden mensen tegen iets simpels, maar fundamenteels, te ervaren, namelijk om te ontdekken dat we helemaal niet zoveel verschillen.” Symbool voor eenheid De regisseurs stellen dat het niet uitmaakt wie van hen zondag naar huis gaat met de Oscar voor beste buitenlandse film. „We weigeren te denken in termen van grenzen. We vinden dat er geen beste land, gender, religie of kleur is”, schrijft het zestal. „We willen dat deze award symbool staat voor eenheid tussen naties en de vrijheid van kunst.” „We dragen deze award op aan alle mensen, artiesten, journalisten en activisten die werken aan meer eenheid en begrip, en die de waarden van vrijheid van meningsuiting en menselijke waardigheid hoog in het vaandel hebben staan - waarden die nu meer beschermd moeten worden dan ooit”, eindigt het statement.
25/02 11u15  Aanslagen Homs: tientallen doden Bomaanslagen in de Syrische stad Homs hebben zaterdag aan zeker 42 mensen het leven gekost, meldt het Observatorium voor Mensenrechten. Drie zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op bij het hoofdkwartier van de militaire veiligheidsdiensten. Lees ook: Amnesty: massa-executies in Syrische gevangenis Bij een van de aanvallen werd het hoofd van de militaire veiligheidsdienst in de stad gedood, samen met 29 collega's. Een andere aanval kostte nog eens twaalf mensen het leven.  Wie de aanval hebben gepleegd is niet duidelijk. Homs in het westen van Syrië staat voor het grootste deel onder controle van het Syrische leger en is herhaaldelijk doelwit van beschietingen door Islamitische Staat.
25/02 10u30  De juiste hoeveelheid alcohol maakt je knapper Feestbeesten en carnavalsvierders opgelet! Zet de wijn en het bier maar vast koud. Volgens onderzoek maakt een alcoholisch drankje of twee je namelijk fysiek aantrekkelijker.  Hoewel bier en wijn niet bepaald bekend staan als schoonheidsdrankjes, werden mensen met een slokje op in een onderzoek van de Universiteit van Bristol in het Verenigd Koninkrijk toch beter beoordeeld op aantrekkelijkheid dan wanneer zij nuchter waren. In het onderzoek werden twintig mannelijke en twintig vrouwelijke studenten drie maal voor dezelfde achtergrond gefotografeerd. Op de eerste foto waren zij hartstikke nuchter, op het tweede kiekje hadden ze een kleine hoeveelheid pure alcohol achter de kiezen en op de laatste foto hadden ze twee keer zoveel alcohol gedronken.  Lees ook: Carnavallen onder de rivieren: tips voor de toerist De onderzoekers lieten de foto's vervolgens beoordelen door een groep mannen en vrouwen die geen druppel alcohol op hadden. Wat bleek: de hoogste cijfers werden toegekend aan de tweede foto waarop de studenten een klein beetje hadden gedronken. Teken van vruchtbaarheid Hoofdonderzoeker Marcus Munafo stelt dat het goed is te verklaren dat je knapper wordt van alcohol. Bier of wijn zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten vlak onder je huid tijdelijk verdwijnen, waardoor de doorbloeding van bijvoorbeeld je wangen beter wordt. Zo kunnen er blosjes ontstaan.  „In het dierenrijk is een goede doorbloeding een teken van vruchtbaarheid”, vertelt Munafo. „Het zou goed kunnen dat mensen rode wangen ook opvatten als een positief seksueel signaal.” Daarnaast ontspannen je gezichtsspieren zich onder invloed van alcoholische versnaperingen. „Je komt daardoor wat losser over.” Ook ben je eerder geneigd om te (glim)lachen.  Het luistert nauw Maar let op: de hoeveelheid alcohol die je drinkt luistert erg nauw. Met te veel drank achter de kiezen, zijn de opfleurende effecten ver te zoeken. De derde foto's, waarop de proefpersonen meer dan de minimale hoeveelheid alcohol hadden genuttigd, werden minder goed beoordeeld.  Ofwel: wie mooi wil zijn, drinkt met mate. „Wanneer je te veel onder invloed bent, ga je waziger uit je ogen kijken en dat is juist minder aantrekkelijk”, legt Munafo uit. „Het geheim is dus: drink minimaal voor een maximaal effect.” Hoeveel dan precies? Welke hoeveelheid alcohol precies aantrekkelijk maakt, verschilt per persoon. In het onderzoek werden de mensen met 0,4 gram alcohol per kilogram lichaamsgewicht het meest aantrekkelijk gevonden. Voor iemand die 75 kilogram weegt staat dit gelijk aan 250 milliliter wijn (twee glazen) en 750 milliliter bier (tweeënhalf glas). Proost!
25/02 09u15  Turks-Nederlandse artsen: uitspraak Kuzu klopt niet Artsen zouden eerder de stekker eruit trekken bij oudere patiënten met een migratieachtergrond, beweerde DENK-politicus Tunahan Kuzu eerder deze week. Drie Turks-Nederlandse artsen stellen dat die uitspraak ongefundeerd is en schadelijk voor het vertrouwen.  Lees ook: Zo gebruikt Denk nep-accounts op social media De drie artsen reageren namens de artsencommissie van Tannet, een netwerkorganisatie van Turks-Nederlandse professionals en wetenschappers, zaterdag op de uitspraak van Kuzu in een ingezonden brief in de Volkskrant. Zij zeggen zich niet te herkennen in wat Kuzu zegt. En zij zijn niet de enige: vrijdag gaf artsenorganisatie KNMG hetzelfde signaal af. ‘Een van de beste in de wereld’ „De Nederlandse gezondheidszorg behoort kwalitatief tot een van de beste in de wereld,” schrijven de chirurg, longarts en tandarts. „Door hardwerkende artsen en medisch specialisten wordt dagelijks met veel persoonlijke aandacht en professionaliteit medische zorg aan iedereen geleverd. Deze zorg wordt geleverd door een beroepsgroep gekenmerkt door diversiteit in afkomst, religie, geslacht en leeftijd.” De artsen stellen verder dat ongefundeerde opmerkingen zoals die van Kuzu schadelijk kunnen zijn voor patiënten. „Juist omdat in het bijzonder artsen dagelijks geconfronteerd worden met het onderwerp levenseinde, zullen die artsen hier om die reden nooit lichtzinnig over denken en doen.” Meldpunt Kuzu stelde in een Q&A dat live gestreamd werd op het Facebookkanaal van zijn partij DENK woensdag dat patiënten eerder uitbehandeld zijn wanneer het oudere migranten zijn die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Hij zegt de zaak verder te gaan onderzoeken.  Minister Edith Schippers van Volksgezondheid noemde de uitspraken van Kuzu kwalijk, omdat hij mensen angst aanjaagt voor de zorg. Wel riep zij mensen op om mogelijke misstanden te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Tot op heden heeft de inspectie nog geen meldingen ontvangen.
25/02 00u15  Daghoroscoop Vissen 25 Februari 2017 Je partner toont vandaag zijn gevoelens aan jou. Daardoor voel jij je vereerd en je zelfvertrouwen wordt versterkt. Als jij je nu ook aan je partner toont, kan niets een gelukkige tijd in de weg staan.15 
25/02 00u15  Daghoroscoop Waterman 25 Februari 2017 Jij hebt misschien wat problemen gehad in de huiselijke sfeer en/of je relatie. Je kunt je echter weer ontspannen, de harmonie keert de komende dagen terug.15 
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Metro >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Verhoevens Elle wint César25/02 01u00 - De Telegraaf: De Franse speelfilm Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven heeft vrijdagavond de César voor beste film gewonnen. Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won de César voor beste actrice.
16x Cultuurblog - Elle van Verhoeven wint César voor beste film25/02 00u45 - de Volkskrant: Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier terug.
15x Meer dan ooit zullen wetenschappers zich moeten roeren25/02 02u15 - de Volkskrant: Sinds het aantreden van president Trump ligt de Amerikaanse wetenschap meer dan ooit onder vuur. Onderzoekers beseffen dat ze de feiten niet langer voor zichzelf kunnen laten spreken. 'What do we do when science and research are under attack? We stand up and fight back!' De aanwezigen op het plein voor de openbare bibliotheek in Boston schreeuwen de leuzen na die de laatste spreker van vanmiddag d
15x Waarom mensen zonder peilingen anders stemmen25/02 02u15 - de Volkskrant: Wereldwijd hanteren bijna de helft van de landen in de dagen of weken voor de verkiezingen een verbod op peilingen. Waarom eigenlijk? En: moet dit ook in Nederland worden ingevoerd? Hoe zouden deze weken verlopen zonder peilingen? Zouden kiezers zich meer richten op de inhoud van partijprogramma's? Zouden kiezers vaker met hun hart stemmen, en minder strategisch? Zou de verkiezingsuitslag van 15 m
15x Aanbieding van uw super: 1 cent korting25/02 02u15 - de Volkskrant: Kunnen Nederlandse koopjesjagers de supermarktfolders voortaan laten liggen? Als het aan start-up Hiiper ligt wel. Met de site en app, die begin deze week op de Huishoudbeurs werd geïntroduceerd, kunnen consumenten voor het boodschappen doen zien in welke supermarkt bepaalde boodschappen het voordeligst zijn. Op dit moment legt de Hiiper-app de boodschappenprijzen van acht verschillende supermarkt
15x Pirmin Blaak: 'ik wil laten zien dat ik de beste ben'25/02 02u15 - de Volkskrant: Te lang was hij reserve bij het Nederlandse hockeyteam, tot eerste doelman Jaap Stockmann bedankte. Nu kan de keeper van Oranje Rood ook de scepsis van vader Job weerleggen. 'Hockeyers zijn geen watjes.' Pirmin Blaak werd al gefeliciteerd met zijn status als eerste keeper van het Nederlandse hockeyteam. 'Vind ik moeilijk, want we hebben pas een trainingsstage gedaan. Ik betreur het afscheid van Ja
15x Ontdek Qatar25/02 02u15 - de Volkskrant: Waar moet je wezen, wat moet je zien? Hier de beste plekken in Qatar volgens Kees Wieringa, Nederlander die er museumdirecteur is. Kees Wieringa heeft een interessante carrière. Eerst was hij componist en pianist, daarna werd hij directeur van museum Kranenburgh in Bergen. Vorig jaar diende zich tot zijn verbazing de mogelijkheid aan museumdirecteur te worden in de oliestaat Qatar. Nu is Wieringa
15x 'De kamer is niet waar mijn hart ligt'25/02 02u15 - de Volkskrant: Haar ouders waren altijd aan het werk en nu doet Lilian Marijnissen hetzelfde. Het 'SP-lid van geboorte' ziet het niet als een offer. 'Ik ben blij dat ik dit mág doen.' De hoogste nieuwkomer op de lijst van de SP staat in de keuken en eet een boterham met hagelmix. Snel, want er is zoveel te doen. Interviews, fotosessies, avonden voorzitten; er is zelfs bijna geen tijd om in goede SP-traditie lang
15x Ik zou aarzelen om op Poetins kweekvlees te stemmen25/02 02u15 - de Volkskrant: De BBC interviewde Geert Wilders. De interviewer vroeg: 'You believe in the politics of identity, don't you?' De heer Wilders antwoordde: 'Who doesn't?' De interviewer vervolgde met: 'Iedereen die gelooft in de liberale democratie.' Politics of identity is een variatie op de Blut und Boden-theorie: afkomst is bepalend, als niet vanwege ras dan wel vanwege cultuur. Variatie mag niet binnen staatsgr
15x Vrouwen opgelet: uw pensioen schiet tekort25/02 02u15 - de Volkskrant: Het pensioenstelsel is niet gul voor vrouwen. Daarvoor heeft Nederland te lang te traditioneel geleefd. De man werkt (en bouwt op) de vrouw doet de kinderen. Een bezigheid die zich niet uitbetaalt. Veel vrouwen bouwen een ontoereikend pensioen op. Dat is het gevolg van de vaak gemaakte keuze om minder te werken als er kinderen komen. De man blijft voltijds werken en de vrouw wordt financieel afhan

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven