dinsdag 11 december 2018, week 50


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
11/12 01u00  'Russische spion Maria Boetina sluit deal met Amerikaanse Openbaar Ministerie' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
11/12 00u30  Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan bij jongens Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten.
11/12 00u00  Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in Lagerhuis Parlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming.12 
10/12 21u45  Opgepakte Huawei-topvrouw pleit voor huisarrest, China boos op Canada De advocaten van Meng Wanzhou, de financieel directeur van telefoonbedrijf Huawei die vorige week in Canada werd gearresteerd, hebben gevraagd of ze onder 'huisarrest' geplaatst kan worden.
10/12 20u45  Portugal lost laatste deel IMF-lening af Portugal heeft maandag de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fond (IMF) volledig afgelost.
10/12 20u30  Macron vraagt Franse regering om verhoging van minimumloon De Franse president Emmanuel Macron heeft de regering gevraagd om een verhoging van het minimumloon vanaf 2019. Het gaat om een stijging van 100 euro per maand.
10/12 19u30  Politie tegen bewapenen van alle buitengewoon opsporingsambtenaren De politie stelt meer en beter te willen samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), maar ziet er niets in om ze allemaal te bewapenen. Hiermee wordt gereageerd op de wens van boa's om standaard een wapen te dragen.
10/12 19u00  Koraal dat verbleking overleeft beter bestand tegen klimaatverandering Wetenschappers hebben ontdekt dat het koraal van de Great Barrier Reef niet alleen zichzelf kan herstellen van verbleking, maar daarna ook beter bestand is tegen klimaatverandering.
10/12 17u45  Kennismaking met mocro-maffia door geweldsexplosie Maandag is het hoger beroep begonnen in de zaak die draait om de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, waarbij twee mannen omkwamen en agenten onder vuur werden genomen. Het was de kennismaking met de mocro-maffia.
10/12 17u15  Britse premier May stelt cruciale Brexit-stemming voorlopig uit De stemming over de Brexit-deal zal morgen toch niet plaatsvinden. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
10/12 17u00  Britse premier May stelt belangrijke Brexit-stemming voorlopig uit De stemming over de Brexitdeal zal morgen niet plaatsvinden, zoals eerder het plan was. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
10/12 16u45  Britse premier May stelt Brexitstemming voorlopig uit De stemming over de Brexitdeal zal morgen niet plaatsvinden, zoals eerder het plan was. Het kabinet van Theresa May stelt de stemming voorlopig uit. Een nieuwe datum is nog niet bekend.
10/12 16u30  Getuige Staatsliedenbuurt: 'Benaderd om vals te verklaren over Benaouf A.' Een man die samen met Benaouf A. heeft vastgezeten in de gevangenis zegt te zijn benaderd om vals te verklaren in de zaak die draait om de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt en de aanslag op Benaouf A. in 2012. Hij zou hier 200.000 euro voor krijgen.
10/12 16u30  30 maanden cel geëist tegen lekkende ex-rechercheur Zoetermeer Tegen ex-rechercheur Rick V. (36) uit Zoetermeer is maandag in de rechtbank in Den Haag een gevangenisstraf van 30 maanden geëist. Ook mag hij als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt tien jaar lang geen publieke functie hebben.
10/12 16u15  Regering Jemen wil geen neutrale zone in havenstad Hodeidah De regering van Jemen is tegen een neutrale zone in de havenstad Hodeidah, waar de meeste commerciële goederen en noodhulp arriveren. De Houthi-rebellen hadden de zone voorgesteld tijdens het vredesoverleg in Zweden.
Laatste update: vandaag om 1u00
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
11/12 00u45  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau van hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
10/12 23u30  Ravage in flat door zwaar vuurwerk In een flat aan de Mozartlaan in Maassluis is een blok met brievenbussen weggeblazen door zwaar vuurwerk. Door de explosie werden brievenbussen de hal in gelanceerd.
10/12 22u15  ’Moord in cel bekend’ De man die 22 jaar cel kreeg voor de moord op Tommie van der Burg in Eindhoven zou in een cellenblok in het Paleis van Justitie hebben toegegeven dat hij het slachtoffer doodschoot. Dat zegt een veroordeelde crimineel die met schutter Patrick V. zou hebben gepraat. Hij is nu kroongetuige.
10/12 21u15  Vijf mensen in ziekenhuis na CO-vergiftiging Twee volwassenen en drie kinderen hebben maandagavond in Maastricht een koolmonoxidevergiftiging opgelopen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, zei een woordvoerster van de brandweer.
10/12 20u30  Zó zag Nederland er precies één jaar geleden uit Precies één jaar geleden, op 10 december 2017, was Nederland bedekt met een pak sneeuw. Dit jaar kan het nog even duren voordat er sneeuw valt. Het aankomende weekend valt gedurende een korte periode mogelijk natte sneeuw, laat Weerplaza weten.
10/12 20u00  Derksen genoot van stunt Kramer: ’Hart luchten kan het best op live tv’ Sommige tv-sterren nemen de uitdrukking dat afscheid nemen ’een beetje doodgaan is’ wel héél letterlijk. Afgelopen weekeinde sloot sportcommentator Frank Kramer zich aan in een lange rij van mensen die met veel bombarie afscheid namen.
10/12 19u45  Politie: geen wapens voor boa’s De politie wil meer en beter samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), maar „het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps.” Dat staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie ’Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar’.
10/12 19u45  ’Had ik maar een helm op gehad!’ Michele Bronsteijn (51) gleed vorig jaar uit met haar snorfiets en kwam met haar hoofd op de stoeprand terecht. Daarna verloor ze het bewustzijn; in het ziekenhuis bleek haar oor er nagenoeg af, het jukbeen gebroken en werd een zware hersenschudding geconstateerd. „Had ik maar een helm op gehad! De oproep tot een helmplicht op de snorfiets is een goed idee.”
10/12 19u30  Curaçao nu ook te zien op Google Street View Curaçao staat sinds maandag ook op Google Street View, zodat nu ook te navigeren is naar locaties als de Pontjesbrug en Kleine Knip.
10/12 19u00  Afschieten herten wil nog niet echt lukken Omgeven door strenge veiligheidsmaatregelen is vandaag begonnen met het afschieten van edelherten in natuurgebied de Oostvaardersplassen tussen Almere en Lelystad. Maar massaal protest bleef uit. Een paar actievoerders stonden er gelaten bij. „Er is toch niets meer tegen te doen”, zien ze in. Staatsbosbeheer is vooral blij dat de eerste dag er op zit. Twee hindes en een jong dier, dat was de vangst na een hele dag jagen op edelherten.
10/12 19u00  ’Bekentenis moord in bajes’ De man die 22 jaar cel kreeg voor de moord op Tommie van der Burg in Eindhoven, zou in de bajes hebben toegegeven dat hij de man doodschoot. Dat zegt een veroordeeld crimineel die met deze Patrick V. in de gevangenis zou hebben gepraat. Hij is nu kroongetuige.
10/12 18u45  Blok onderzoekt politieke steun interventies Wanneer kan Nederland een militaire interventie in een land politiek steunen? Die vraag laat het kabinet onderzoeken. Op dit moment kan Nederland zo’n aanval alleen steunen als er een volkenrechtelijk mandaat is, dat wil zeggen dat de VN-Veiligheidsraad het heeft goedgekeurd of dat het gaat om zelfverdediging.
10/12 18u15  Roger de gespierde kangoeroe overleden De populaire gespierde kangoeroe Roger is op 12-jarige leeftijd overleden. Hij werd beroemd in 2015 toen een foto van hem viral ging waarop hij een metalen emmer plette.
10/12 18u15  OM: Kroongetuige mag deel misdaadwinst houden De kroongetuige in de strafzaak tegen de vermoedelijke moordenaar van Tommie van der Burg heeft van het Openbaar Ministerie (OM) een strafkorting van drie jaar cel toegezegd gekregen, van zes naar drie jaar. Ook hoeft hij maar de helft van zijn door justitie vastgestelde misdaadwinsten aan de staat te betalen: 39.000 in plaats van 78.000 euro. Dat zette het OM maandag uiteen tijdens een zitting tegen verdachte Patrick V. (46).
10/12 18u00  ’Poging omkoping in liquidatiezaak’ Een vroegere Kroatische medegedetineerde van crimineel Benaouf A. zegt in de gevangenis grote geldbedragen aangeboden te hebben gekregen om valse verklaringen over hem af te leggen. Dit bleek maandag in het hoger beroep van de zaak rond de dubbele moord in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, eind 2012.
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
10/12 19u00  ?Politie helemaal niet gebaat bij diverser korps? De politie registreert de etniciteit van haar personeel, terwijl dat officieel verboden is. Volgens ‘portefeuillehouder diversiteit’ Lute Nieuwerth doet de politie dat om te kijken of er genoeg agenten met een niet-westerse migratieachtergrond werken, en of de diversiteit waar nodig kan worden vergroot. ‘We beperken ons tot abstracte, niet-herleidbare persoonskenmerken,’ zegt Nieuwerth in gesprek met … Continued The post ‘Politie helemaal niet gebaat bij diverser korps’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 19u00  Wordt de Brexit op het laatste moment dan toch teruggedraaid? Lees meer >
10/12 14u30  Spanning stijgt in slotfase klimaatonderhandelingen Over nog geen twee weken moeten de ‘klimaattafels’ een voorlopig klimaatakkoord presenteren. Maar het is de vraag of dat gaat lukken: de coalitie is verdeeld over hoe ver de plannen moeten gaan, terwijl de linkse oppositie er het liefst een flinke schep bovenop zou doen. En dan is er ook nog de vraag wie er … Continued The post Spanning stijgt in slotfase klimaatonderhandelingen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/12 12u15  ?Voorwaarts? van Macron is vooral voorwaarts naar Brussel Lees meer >
09/12 17u45  Klimaattafels en burqa?s leiden tot gele hesjes Lees meer >
08/12 17u45  Ga weg met je toeristische lijstjes Lees meer >
08/12 13u15  Geachte Sven Kramer ? mooi gezegd en goed onderbouwd! Lees meer >
07/12 23u00  Jolande Withuis in 47ste Huizinga-lezing: ?Identiteitspolitiek is gevaar voor goede biografie? Mensen zijn veel te interessant om te reduceren tot representanten van een sociale categorie. Een goede biograaf onderzoekt juist de spanning tussen het worden gerekend tot een groep en het zichzelf daar al dan niet toe rekenen. Bestel het boek LEVE HET LEVEN Jolande Withuis hield op 7 december in Leiden de Huizinga-lezing 2018 over … Continued The post Jolande Withuis in 47ste Huizinga-lezing: ?Identiteitspolitiek is gevaar voor goede biografie? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/12 23u00  De bloeiende biografie Lees meer >
07/12 23u00  Geel hesje past volgens Rutte iedereen Lees meer >
07/12 18u30  ?Rutte moet gaan praten met gele hesjes?? Lees meer >
07/12 18u30  Zijn nationalisme en ?europeanisme? wel tegenpolen? Lees meer >
07/12 14u00  Griekse stroop en Chinese plannen Lees meer >
07/12 14u00  Dit moet u weten over nieuwe rel Oostvaardersplassen Lees meer >
07/12 14u00  Immigratiepact Marrakesh muilkorft de journalistiek Het omstreden pact van Marrakesh vormt een ernstige inbreuk op de westerse persvrijheid, constateert Afshin Ellian. Nieuwsmedia krijgen tussen de zinnen door een nieuwe ideologische taak toebedeeld: het propageren van massa-immigratie als positief en gewenst fenomeen. Het Marrakesh-pact emotioneert sommigen. Ook de bedachtzamen onder ons verliezen soms hun geduld met de voorstanders van het pact. … Continued The post Immigratiepact Marrakesh muilkorft de journalistiek appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 19u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
11/12 01u00  Britse premier May naar Rutte voor werkontbijt over brexit De Britse premier Theresa May komt langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.
10/12 23u15  Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarin agenten kind afpakken in Amerika De Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.
10/12 22u00  Politie onderzoekt 'verontrustende video' waarbij agenten kind afpakken in Amerika De Amerikaanse politie gaat een video onderzoeken waarop te zien is hoe meerdere agenten een kind afpakken van een vrouw. De video zorgt voor veel ophef in het land, vooral omdat de agenten met veel geweld te werk gaan.
10/12 21u30  Macron belooft verhoging minimumloon na protesten gele hesjes De Franse president Emmanuel Macron komt de 'gele hesjes' na hun massaprotesten tegemoet. Hij gaat het minimumloon volgend jaar met 100 euro per maand verhogen.
10/12 21u00  Britse premier May morgenochtend naar Rutte voor werkontbijt over brexit De Britse premier Theresa May komt morgenochtend langs bij premier Rutte om te praten over de brexit. May en Rutte hebben een werkontbijt gepland op het Catshuis.
10/12 20u00  Politie wil niet dat boa's wapens krijgen Als het aan de politie ligt, krijgen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), geen wapen. De politie wil meer en beter samenwerken met Boa's maar 'het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'.
10/12 18u15  Moeder wil hond uit ijskoude vijver redden, maar verdrinkt zelf Een tragisch ongeluk in het Amerikaanse Michigan. Tracy Cashman (38) was haar hond aan het uitlaten toen die in de problemen kwam. Ze probeerde het beestje uit een ijskoude vijver te redden, maar verdronk daar zelf bij.
10/12 17u15  Twee doden door ongeval op viaduct Breda Door een aanrijding op een viaduct over de A16 bij Breda zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.
10/12 16u45  Gezocht: fotograaf die betaald mee op wereldreis wil Een rijke Engelse familie heeft een wel heel bijzondere vacature geplaatst. De gezinsleden zoeken een fotograaf die mee wil op wereldreis om 'gedenkwaardige' familiefoto's te maken. Inkomen: omgerekend ruim 88.000 euro per jaar.
10/12 16u30  'Chinese rechter verbiedt verkoop sommige iPhones' Een rechter in China heeft de import en verkoop van bijna alle modellen van de iPhones van Apple verboden wegens patentschending. Apple is het niet eens met het verbod en zegt dat het gaat om patenten die niet van toepassing zijn op iPhones die draaien op het nieuwste besturingssysteem.
10/12 16u30  Belgische leerlingen dreigden met aanslag op klas met nieuwkomers Vijf leerlingen van een middelbare school in Brugge hebben gedreigd met een aanslag op een andere klas van de school. In die klas zitten anderstalige nieuwkomers. De bedreigingen uitten ze in een besloten Facebookgroep, waarin ze foto's deelden waarop ze zelf met wapens te zien waren.
10/12 16u30  Gezocht: iemand die betaald mee op wereldreis wil Een rijke Engelse familie heeft een wel heel bijzondere vacature geplaatst. De gezinsleden zoeken een fotograaf die mee wil op wereldreis om 'gedenkwaardige' familiefoto's te maken. Inkomen: omgerekend 93.000 euro per jaar.
10/12 16u00  Waterpeil stijgt spectaculair, havenbedrijven hopen op kwakkelwinter Goed nieuws voor scheepvaart, want het waterpeil is spectaculair gestegen. Van een historisch lage 6,5 meter in oktober, ging het waterpeil in december binnen enkele dagen omhoog naar 8,6 meter boven NAP. Toch is dat niet per se reden tot feest, de geleden schade valt voor sommigen niet meer in te halen.
10/12 15u30  OM eist 20 jaar cel en tbs in hoger beroep chaletmoord 'Een huiveringwekkende dood', zo noemde de rechter de zogenoemde chaletmoord eerder, waarbij zakenman Ton Kuijf om het leven kwam. Janet S. kreeg er twee jaar geleden twintig jaar celstraf voor opgelegd. Vandaag, in een hoger beroep, eiste het Openbaar Ministerie twintig jaar cel én tbs met dwangverpleging.
10/12 15u15  Commentator Frank Kramer over opvallend afscheid: 'Het was deels irritatie' Voetbalcommentator Frank Kramer had het gisteren tijdens de laatste wedstrijd die hij moest verslaan over van alles, behalve over de wedstrijd zelf. "Het kwam deels voort uit ondeugendheid en speelsheid, deels uit irritatie", zegt hij. "Ik wilde er met een knaller uitgaan. Nou, dat is gelukt."
Laatste update: vandaag om 1u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
11/12 01u30  Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens Meisjes presteren vaker beter dan hun schooladvies dan jongens. De tendens geldt op alle middelbareschoolniveaus: van vmbo tot en met vwo, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar zat 16 procent van de meisjes in de derde klas van de middelbare school op een hoger schoolniveau dan het advies dat ze op de basisschool hadden gekregen. Bij jongens was dat 10 procent. Omgekeerd is het ook zo dat jongens vaker dan meisjes op een lager niveau terechtkomen. 14 procent van de jongens in de derde klas zat vorig jaar op een lager schooltype dan de basisschool drie jaar eerder had geadviseerd, tegen 9 procent van de meisjes. Het CBS keek alleen naar leerlingen die in de drie tussenliggende jaren niet zijn blijven zitten. Motivatie Een verklaring voor het feit dat meisjes vaker dan jongens uitstijgen boven hun basisschooladvies, geeft het CBS niet. Onderzoekers wijzen er wel op dat meisjes over het algemeen makkelijker omgaan met de overgang naar de middelbare school. Bekend is dat meisjes op die leeftijd verder in hun neuropsychologische ontwikkeling zijn dan jongens. Ze hebben daardoor meer motivatie en besteden meer tijd aan huiswerk.
10/12 22u45  Curaçao nu ook te zien op Google Street View Inwoners van Curaçao kunnen vanaf nu makkelijker navigeren door hun straten: het eiland staat sinds vandaag namelijk op Google Street View. Google maakte in samenwerking met het Curaçao Toeristen Bureau 360 graden-beelden van het eiland. Ook zijn met Street View Trekker - een rugzak waar een camera uit steekt - tientallen panoramabeelden gemaakt van bezienswaardigheden op het eiland. Onder meer de Koningin Emmabrug, beter bekend als de Pontjesbrug, de Handelskade en het strand Kleine Knip zijn vanaf nu via de dienst te bekijken. Ook hebben honderden Curaçaose bedrijven informatie toegevoegd waardoor het voor hun klanten via Google Maps makkelijker wordt om de bedrijven, inclusief openingstijden, reviews en foto's, online te vinden. Premier Rhuggenaath van Curaçao zei bij het lokale radiostation Dolfijn FM, dat eind 2016 een petitie was gestart om het eiland op Google Street View te krijgen, blij te zijn met het nieuws. 'Door al onze straten te laten zien, kan iedereen een goed gevoel krijgen bij de saamhorigheid en diversiteit die ons eiland zo uniek maken.'
10/12 22u30  May heeft morgen 'brexit-ontbijt' met Rutte De Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De verhoudingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks de brexit-plannen erg goed. Binnen de EU trekken de beide landen vaak gezamenlijk op. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt. Minister Blok zei vanmiddag dat over de kwestie van de Ierse grens al veel is gezegd, maar dat hij best nog een keer naar May wil luisteren:
10/12 22u15  Koolmonoxidevergiftiging Maastricht: gezin met kinderen naar ziekenhuis Een gezin uit Maastricht is onwel geworden door een koolmonoxidevergiftiging in hun woning. De twee volwassenen en drie kinderen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging is nog niet bekend. De brandweer meldt dat de gezinsleden nog in het ziekenhuis zijn. Hun toestand is stabiel. De koolmonoxidevergiftiging was in de straat In de Eyckeroed, in het zuidoosten van Maastricht. Nadat de woning was geventileerd, is de politie begonnen aan het onderzoek naar de oorzaak.
10/12 21u45  Schuilkelder en fundering uit de tijd van Napoleon blootgelegd in Delfzijl Bij graafwerkzaamheden in Delfzijl is het fundament van een kazerne uit de tijd van Napoleon tevoorschijn gekomen. Daaronder zaten drie waterputten, die in de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt als schuilkelder. Eén daarvan blijkt nog intact te zijn. De restanten werden afgelopen vrijdag ontdekt. Nadat al het water uit de kelder gepompt was, kon er vandaag een kijkje in genomen worden. 'Het is mooier dan ik had verwacht', zegt archeoloog Marlies van Kruining tegen RTV Noord. 'Het is een heel mooi rond gewelf met Friese geeltjes.' Van kazerne naar schuilkelder De Fransen bouwden de kazerne in de tijd van Napoleon om de vesting Delfzijl te beschermen tegen een mogelijke invasie van Engelse troepen. Na het vertrek van de Fransen, werd het gebouw een tijdelijk onderkomen voor onder meer een synagoge en een zeevaartschool. 'In de Tweede Wereldoorlog haalden mensen met emmers al het water eruit, omdat hier geschoten werd', zegt Hans Beukema die over de geschiedenis van Delfzijl schreef. 'Toen is men met elkaar in de bunkers gaan zitten.' De kazerne overleefde de oorlog niet. In 1945 raakte het gebouw zwaar beschadigd bij bombardementen. Lang bleef het in verwaarloosde toestand staan tot er in de jaren vijftig en zestig een zand- en grindhandel op het terrein kwam. 'Best wel uniek' 'Iedereen was in het ongewisse over wat er met die kelders was gebeurd', zegt Beukema. 'En nou zien we ze weer boven de grond komen.' Een verrassende vondst, zegt archeologe Van Kruining. 'We hadden niet verwacht dat er nog zoveel van over zou zijn. Dat er een kelder nog helemaal intact is, is best wel uniek.' Op termijn verdwijnt het bouwwerk opnieuw onder de grond. De kelder wordt opgevuld met zand zodat er verder gegaan kan worden met de herinrichting van het plein. Voordat het zover is wordt eerst alles uitgebreid gedocumenteerd en gefotografeerd.
10/12 21u30  May ontbijt morgenochtend met Rutte De Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De verhoudingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn ondanks de brexit-plannen erg goed. Binnen de EU trekken de beide landen vaak gezamenlijk op. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt. Minister Blok zei vanmiddag dat over de kwestie van de Ierse grens al veel is gezegd, maar dat hij best nog een keer naar May wil luisteren:
10/12 21u15  Italiaanse minister: misschien geeft Nederland ook nog tulpen aan migranten? De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Matteo Salvini (Lega Nord) zegt dat migranten in zijn land nog wel degelijk goed worden opgevangen. Hij heeft Nederland uitgenodigd om te komen kijken. Salvini reageert op het Nederlandse besluit om asielzoekers met minderjarige kinderen voorlopig niet terug te sturen naar Italië, als ze via dat land de EU zijn binnengekomen en daar hun asielprocedure moeten afwachten. In Italië is een nieuwe asielwet aangenomen, waardoor opvang onzeker is geworden. Op een persconferentie zei Salvini: 'Laat de Nederlanders hier maar komen. We vangen migranten goed op, geven ze taalcursussen. Misschien dat ze in Nederland ook tulpen meegeven ofzo. Maar ik word niet wanhopig als ze de migranten niet meer sturen hoor, haha.' Bezuinigingen op de opvang Italië laat alleen nog migranten met een verblijfsvergunning en onbegeleide minderjarigen toe tot opvangcentra. Op de opvang van andere migranten wordt bezuinigd. Ze mogen nog maximaal zes maanden in de asielcentra blijven. Dat betekent waarschijnlijk dat duizenden migranten op straat belanden. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat nu na wat er gebeurt met migranten die Nederland naar Italië wil terugsturen. Het gaat hierbij om mensen die onder de zogenoemde 'Dublin-claim' vallen. Dat is een Europese afspraak die bepaalt dat migranten asiel moeten aanvragen in het land waar ze de EU zijn binnengekomen.
10/12 21u15  Macron spreekt Fransen toe: minder belastingen, minimumloon 100 euro omhoog President Macron heeft in een tv-toespraak een aantal toezeggingen gedaan aan de 'gele hesjes'. Zo moeten de minimumlonen vanaf volgend jaar met 100 euro per maand omhoog; op overuren moet geen belasting meer worden geheven; en een geplande belasting voor gepensioneerden gaat niet door. Ook roept hij werkgevers op werknemers een eindejaarbonus te geven. Macron noemt het geweld bij de protesten van de afgelopen tijd 'een bedreiging voor de vrijheid'. Tegelijkertijd wil hij de 'boosheid niet wegzetten als onacceptabel gedrag alleen'. Vele duizenden Fransen protesteren al sinds 17 november in gele hesjes. Daarbij is ook geweld gebruikt. De demonstranten ageerden in eerste instantie tegen hoge brandstofprijzen en andere hoge kosten, maar al snel stond het protest in het teken van armoede in het algemeen. Vandaag sprak Macron met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties. Daarbij waren waren geen gele-hesjesdemonstranten aanwezig. 'Boosheid terecht' 'De boosheid is terecht', zei Macron vanavond in een toespraak van ruim tien minuten. 'Het treft mensen die lang reizen naar werk, en gescheiden vrouwen met kinderen die niet kunnen rondkomen. Het land bevindt zich in een economische en sociale noodtoestand.' Marcon kwam de gele hesjes lang niet op alle punten tegemoet. Zo houdt hij vast aan de omstreden afschaffing van de vermogensbelasting. Volgens Macron is dat nodig om de zeer rijke Fransen, die het land volgens hem verlieten vanwege de belasting, te laten investeren in de economie. Angel eruit? De vraag is of Macrons maatregelen de angel eruit halen, zegt correspondent Frank Renout. 'Dat minimumloon was een belangrijk punt, maar over veel andere zaken zei Macron nog te willen praten. Ik vraag me af hoe de gele hesjes daarop gaan reageren.' Voor vandaag was de laatste tv-toespraak van Macron op 27 november. Daarin zei hij dat hij zijn beleid niet laat bepalen door onruststokers. Later kondigde hij toch maatregelen aan. Zo werd de verhoging op de brandstofbelasting uitgesteld. Ook werd aangekondigd dat de prijzen van elektriciteit en gas voorlopig niet worden verhoogd. Eerder zei Macron toe Fransen wat meer geld te geven voor het inleveren van een vuile auto.
10/12 21u00  May praat morgenochtend al met Rutte De Britse premier Theresa May komt morgenochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten. May kondigde vanmiddag al aan dat ze van haar EU-collega's extra toezeggingen wil bij de brexit-deal. Ze begint haar ronde morgenochtend op het Catshuis. De Britse regering besloot vandaag de Lagerhuis-stemming over de deal, waarover twee jaar is onderhandeld, voor onbepaalde tijd uit te stellen. May was tot de conclusie gekomen dat de huidige overeenkomst onvoldoende steun zou krijgen in het parlement. Vooral de status van Noord-Ierland en grens met Ierland is een heikel punt. Door opnieuw met haar Europese collega's te gaan praten hoopt May toezeggingen los te krijgen op dat punt. Ze denkt dat ze daarmee de deal wel door het Lagerhuis kan krijgen. Verschillende Europese leiders hebben al gezegd dat er weinig meer te onderhandelen valt.
10/12 20u45  Stemming Lagerhuis over brexit-akkoord uitgesteld, wat nu? Nu de Britse premier May de stemming in het Lagerhuis die voor morgenavond gepland stond voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld, is het de vraag hoe het verder gaat met het scheidingsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. May maakte het nieuws over het uitstel bekend in het Lagerhuis, waar het besluit met hoongelach werd ontvangen. 'Ze werd aan alle kanten aangevallen', zegt correspondent Suse van Kleef bij Nieuws en Co op NPO Radio 1. 'Een aantal Labour-politici en andere kleinere oppositiepartijen riepen op tot een motie van wantrouwen. Een parlementslid van het Schotse SNP wil een tweede referendum.' De premier probeerde de parlementariërs opnieuw ervan te overtuigen dat het akkoord met de EU 'de best onderhandelbare deal is' en dat het afwijzen ervan de kansen op een scheiding zonder akkoord vergroot. Volgens Van Kleef maakte May eerder gebruik van die tactiek. 'Ze zegt eigenlijk: als je niet voor mijn deal stemt, dan komt er helemaal geen brexit-akkoord.' May werd in het Lagerhuis een paar keer geconfronteerd met hoongelach: May wil nu opnieuw met Europese leiders om de tafel om het te hebben over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. In het huidige brexit-akkoord is een zogenoemde backstop afgesproken: een verzekeringspolis die inhoudt dat de Britten deel blijven uitmaken van de douane-unie van de EU, zolang er geen technische oplossingen zijn gevonden die de grens tussen Ierland en Noord-Ierland 'zacht' kunnen houden. In het Verenigd Koninkrijk is veel weerstand tegen deze noodoplossing, die ervoor zorgt dat de grens tussen de landen open kan blijven. Volgens een deel van Mays eigen Conservatieve Partij blijft het VK zo aan de EU vastgeketend, omdat het zich moet houden aan de standaarden en tarieven die de EU met andere landen heeft afgesproken. Ook mogen er door het VK geen handelsakkoorden met andere landen worden gesloten. Mays Noord-Ierse gedoogpartner DUP weigerde voor het akkoord te stemmen, omdat er bij de backstop andere regels zullen gelden voor Noord-Ierland dan voor de rest van het VK. De stemming in het Lagerhuis over het brexit-akkoord dreigde May dan ook te verliezen. 'Dat was heel duidelijk, zei ze zelf ook. Dus stelt ze de stemming uit', zegt Van Kleef. 'Ze zei dat ze de afgelopen drie dagen goed had geluisterd naar het debat over de brexit-deal in het Lagerhuis. Daarin werden veel zorgen geuit over de backstop. Dus gaat May weer terug naar de EU-leiders om te bespreken wat de opties zijn.' Donderdag is er een EU-top waar May bij wil zijn om de backstop te bespreken. De EU lijkt echter niet van plan het akkoord dat met May gesloten is, te herzien. 'De vraag is of May aanpassingen aan de backstop erdoorheen krijgt in Brussel. Ik denk het niet', zegt Van Kleef. 'Ze zal zich tevreden moeten stellen met wat cosmetische ingrepen. Misschien wat details, niet de grote lijnen.' Maar wat dan? 'Het is juridisch vastgelegd dat het VK de EU verlaat op 29 maart, ook zonder overeenkomst. Maar dat is een nachtmerrie voor veel Britse politici en EU-lidstaten. Er is nu voor geen enkele brexit-variant een meerderheid in het parlement. Het is vandaag alleen maar moeilijker en chaotischer geworden.' Afzetting, nieuwe verkiezingen, nieuw referendum? Mocht de EU inderdaad niet of nauwelijks willen tornen aan het onderhandelde akkoord en de backstop, zal May met lege handen terugkeren naar het Britse parlement. Als het Lagerhuis vervolgens tegen de deal stemt, zijn er een aantal mogelijkheden, waarvan de gevolgen ongewis zijn. 'May kan worden afgezet door haar eigen partij, of er kan een motie van wantrouwen komen van Labour. Dan behoren zelfs nieuwe algemene verkiezingen of een tweede brexit-referendum tot de mogelijkheden.' Toch bestaat de mogelijkheid dat het Lagerhuis alsnog instemt met de deal, zegt Van Kleef. 'Een dreigende no deal-brexit en het Britse pond dat in waarde daalt: ook veel brexiteers zouden uiteindelijk een akkoord kunnen verkiezen boven helemaal geen akkoord. Daarnaast heerst onder hen de vrees dat eventuele nieuwe verkiezingen of een tweede referendum een brexit terugdraaien. En dat zou voor hen nog erger zijn dan deze deal.'
10/12 20u45  Macron noemt boosheid gele hesjes terecht en kondigt maatregelen aan President Macron heeft in een tv-toespraak een aantal toezeggingen gedaan aan de 'gele hesjes'. Zo moeten de minimumlonen vanaf volgend jaar met 100 euro per maand omhoog; op overuren moet geen belasting meer worden geheven; en hij roept werkgevers op werknemers een eindejaarbonus te geven. Ook een geplande belasting voor gepensioneerden gaat niet door. Macron noemt het geweld bij de protesten van de afgelopen tijd 'een bedreiging voor de vrijheid'. Tegelijkertijd wil hij de 'boosheid niet wegzetten als onacceptabel gedrag alleen'. Vele duizenden Fransen protesteren al sinds 17 november in gele hesjes. Daarbij is ook geweld gebruikt. De demonstranten ageerden in eerste instantie tegen hoge brandstofprijzen en andere hoge kosten, maar al snel stond het protest in het teken van armoede in het algemeen. Vandaag sprak Macron met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties. Daarbij waren waren geen gele-hesjesdemonstranten aanwezig. 'Boosheid terecht' 'De boosheid is terecht', zei Macron vanavond in een toespraak van ruim tien minuten. 'Het treft mensen die lang reizen naar werk, en gescheiden vrouwen met kinderen die niet kunnen rondkomen. Het land bevindt zich in een economische en sociale noodtoestand.' De vraag is of Macrons maatregelen de angel eruit halen, zegt correspondent Frank Renout. 'Dat minimumloon was een belangrijk punt. Maar over veel andere zaken zei Macron nog te willen praten. Ik vraag me af hoe de gele hesjes daarop gaan reageren.' Voor vandaag was de laatste tv-toespraak van Macron op 27 november. Daarin zei hij dat hij zijn beleid niet laat bepalen door onruststokers. Later kondigde hij toch maatregelen aan. Zo werd de verhoging op de brandstofbelasting uitgesteld. Ook werd aangekondigd dat de prijzen van elektriciteit en gas voorlopig niet worden verhoogd. Eerder zei Macron toe Fransen wat meer geld te geven voor het inleveren van een vuile auto.
10/12 20u15  EU-president Tusk: geen nieuwe onderhandelingen brexit-akkoord De lidstaten van de Europese Unie gaan niet opnieuw onderhandelen over het brexit-akkoord. Dat schrijft EU-president Donald Tusk op Twitter. Hij reageert op het besluit van de Britse premier May om de Lagerhuis-stemming over het akkoord uit te stellen. Op de al geplande EU-top van donderdag maakt Tusk wel ruimte in de agenda om de nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Hij wil praten over mogelijkheden om kritische leden van het Lagerhuis achter het akkoord te scharen. Maar er komen dus geen nieuwe onderhandelingen, benadrukt Tusk, ook niet over de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. De uitspraak van Tusk betekent dat er geen letter verandert aan het akkoord dat de Britse regering en de EU vorige maand sloten. Wel kan mogelijk in de begeleidende politieke verklaring een passage worden toegevoegd om bepaalde punten uit het akkoord te verduidelijken. Garanties May zei vandaag in het Lagerhuis dat ze nog altijd achter het akkoord staat. Wel wil ze met EU-leiders bespreken of er meer 'aanvullende zekerheden' kunnen worden gegeven dat de Britten niet eindeloos in de douane-unie vastzitten. Veel Conservatieve voorstanders van een brexit zijn daar bang voor als er geen oplossing kan worden gevonden voor de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Na de brexit wordt dit een buitengrens van de EU, maar fysieke controles zouden daar niet moeten komen. Correspondent Suse van Kleef verwacht dat Tusk met zijn opstelling te weinig ruimte biedt om voldoende Lagerhuis-leden over te halen om het akkoord toch te steunen.
10/12 19u45  Europese Joden ervaren meer antisemitisme, blijkt uit rapport Joden in Europa hebben het gevoel dat haat en intolerantie tegenover hen is toegenomen. Het in Wenen gevestigde Europees Bureau voor de grondrechten (FRA), een EU-instelling, concludeert dat na onderzoek in twaalf landen, waaronder Nederland. Bijna negen op de tien Joden hebben het gevoel dat antisemitisme de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Ongeveer evenveel ondervraagden vinden dat de situatie online problematisch is geworden. Bijna driekwart maakt zich ook zorgen over groeiende intolerantie tegenover moslims. Voor het FRA-onderzoek hebben ruim 16.000 joden van 16 jaar of ouder een enquête ingevuld. In Nederland waren dat er 1202. De andere deelnemers waren afkomstig uit Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Spanje, Polen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In deze landen woont volgens de onderzoek zo'n 96 procent van alle Joden in de EU. Helft vreest slachtoffer te worden Ruim een kwart van de ondervraagden is het afgelopen jaar fysiek of verbaal lastiggevallen. 47 procent vreest daar het komende half jaar slachtoffer van te worden. Vier op de vijf doen geen aangifte van ernstige incidenten; ze denken dat het niets zal veranderen. Vorige week werd uit een landelijk rapport duidelijk dat in Nederland het aantal geregistreerde incidenten met een antisemitisch karakter is gedaald. Het gaat bijvoorbeeld om spreekkoren in een voetbalstadion. Wel is er vaker geweld gebruikt of zijn er bedreigingen geuit tegen Joodse mensen of instellingen. De cijfers hebben betrekking op 2017. Uit het FRA-rapport blijkt dat een derde van de ondervraagden Joodse evenementen of religieuze locaties mijdt uit angst voor antisemitisch geweld. 38 procent van de Europese joden overweegt te emigreren, omdat ze zich niet veilig voelen in het land waar ze wonen. 'Zorgwekkend' Het Centraal Joods Overleg noemt de cijfers zorgwekkend. In een verklaring zegt de organisatie het 'opmerkelijk' te vinden dat een groot deel van de respondenten de oplossingen en maatregelen van regeringen als niet effectief ervaart.
10/12 19u30  Kruising in Utrecht aangepast na dodelijk ongeluk met camper De gemeente Utrecht past de kruising aan waar afgelopen oktober een camper en een tram op elkaar botsten. De bestuurder van de camper kwam daarbij om het leven. Verkeer op de Weg der Verenigde Naties mag niet afslaan of keren via de trambaan, maar toch gebeurt dat geregeld. Om het afslagverbod duidelijker te maken, gaat de gemeente knipperlichten plaatsen op de al bestaande verkeersborden. Het afslaan wordt daarnaast moeilijker gemaakt door de overgang over de trambaan kleiner te maken. Ook komen er extra borden die de route naar de Jaarbeurs aangeven, zodat mensen de juiste afslag nemen. Onveilig en onoverzichtelijk Op 20 oktober botsten een camper en een tram op de kruising van de Weg der Verenigde Naties en de Overste Den Oudenlaan. De 41-jarige Belgische bestuurder van de camper overleefde dat niet. Zijn vriendin brak een been, hun kind raakte lichtgewond. Het gezin was onderweg naar de Jaarbeurs. Omwonenden en weggebruikers klagen al langer dat de kruising onveilig en onoverzichtelijk is. De gemeente plaatste eerder dit jaar borden die aangeven dat automobilisten niet mogen afslaan vanwege de tram, maar toch gebeurt dat nog altijd. Omwonenden zeggen vrijwel dagelijks (bijna-)ongelukken te zien. Het dodelijke ongeluk met de camper was voor de provincie en gemeente aanleiding om te onderzoeken hoe de kruising veiliger kan. De vandaag aangekondigde maatregelen zijn daar de uitkomst van. RTV Utrecht meldt dat het gaat om tijdelijke maatregelen omdat er bouwplannen zijn in het gebied. Er wordt daarom later gekeken naar permanente maatregelen.
10/12 19u15  Politiemol die info doorspeelde aan vismaatje hoort 2,5 jaar tegen zich eisen Het Openbaar Ministerie eist 2,5 jaar cel tegen een oud-rechercheur die gevoelige politie-informatie doorverkocht aan zijn vismaatje. De 36-jarige Rick V. uit Zoetermeer zou twee jaar lang op bestelling de namen van 28 criminelen hebben nagetrokken in het politiesysteem. V. kreeg op bonnetjes en berichten via WhatsApp en Facebook door welke namen hij moest controleren. Hij moest nagaan of die bijvoorbeeld voorkwamen in politie-onderzoeken. Per bonnetje werd een bedrag gerekend van enkele honderden euro's. Het vismaatje van V., de 32-jarige Melvin van der K., bazuinde volgens het OM rond dat hij 'een platte pet' kende, waarmee hij de corrupte politieagent bedoelde. Van der K. en een 47-jarige softdrugshandelaar uit Zoetermeer, die geregeld van de malafide dienst gebruikmaakte, stonden ook terecht. Tegen hen werd respectievelijk 2 jaar en 16 maanden cel geëist. Onder de afnemers waren ook een verdachte van eerwraak, een leider van een motorbende en een advocaat van een motorbende, tegen wie een onderzoek loopt. Harddrugs De zaak kwam aan het licht toen Van der K. opdook in een onderzoek naar harddrugs, waarbij politiemol V. zelf betrokken was als rechercheur. In een afgeluisterd telefoongesprek werd Van der K. genoemd als informatiemakelaar. V. maakte hiervan zelf melding bij de afdeling Integriteit van de Haagse politie, die daarop een onderzoek begon. De rechercheur staat volgens het OM binnen het korps bekend als enthousiaste en hardwerkende rechercheur. V. heeft bekend dat hij de informatie opvroeg en doorspeelde, maar ontkent dat hij daarvoor geld heeft gekregen.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
11/12 01u45  Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty Brard Michel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven.
11/12 01u15  'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
11/12 01u00  Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoeden Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 00u30  Twee scholieren onwel bij gedrang in rij voor café; feest afgelast Een scholierengala in Breda is door de burgemeester vroegtijdig afgelast nadat twee mensen onwel werden in het gedrang en geduw in de rij voor de ingang van het café. Een ambulance werd opgeroepen om de leerlingen te onderzoeken.
11/12 00u00  Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.11 
10/12 23u45  Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag Berizzo Athletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano.
10/12 23u15  Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penalty De voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2.
10/12 23u15  Als er een schandaal is, bellen bedrijven deze man Als bedrijven diep in de problemen zitten, bellen ze José Hernandez. Hij kijkt inmiddels nergens meer van op. ,,Als ik lees dat een financieel directeur gehuldigd wordt als CFO van het jaar, dan let ik extra op. Een deel van die supersterren kom ik in de toekomst waarschijnlijk tegen in mijn werk.”
10/12 23u00  Nasrdin Dchar reageert op ophef over kerstboom: Staat los van religie Nasrdin Dchar heeft vandaag gereageerd op alle ophef die is ontstaan nadat hij een foto deelde waarop hij zijn versierde kerstboom showde. De acteur, die moslim is, kreeg kritiek omdat het vieren van kerst uit religieus oogpunt in de islam niet is toegestaan.
10/12 23u00  Honkballer Loek van Mil buiten bewustzijn in natuur gevonden De Australische politie onderzoekt omstandigheden rond de ziekenhuisopname van honkballer Loek van Mil. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits ligt in kritieke toestand in het hospitaal van Canberra. Hij is inmiddels bij bewustzijn.
10/12 22u45  Geen CL voor Ramselaar: ‘Ben zeker niet gelukkig op dit moment’ Terwijl zijn ploeggenoten zich in Italië voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale verloor Bart Ramselaar vanavond met Jong PSV van Cambuur. Hij baalt van de situatie waarin hij momenteel verkeert. ,,Ik ben zeker niet gelukkig op dit moment”, zegt hij.
10/12 22u15  Vuurwerkbom ontploft in brievenbus van gezin: ‘Het voelt erg onveilig voor ons’ De schrik zit er goed in bij de Groningse Elisa, haar man en hun twee kinderen (2 en 5 jaar oud). Ze sliepen net toen er een enorme knal klonk: er bleek een vuurwerkbom door hun brievenbus te zijn gegooid. ,,Het voelt nu erg onveilig voor ons.”
10/12 22u00  Barça ziet af van competitieduel in Miami FC Barcelona ziet alsnog af van het plan om de competitiewedstrijd tegen Girona in januari in de Verenigde Staten te spelen. Dat werd vanavond duidelijk tijdens een bestuursvergadering van de Spaanse club.
10/12 22u00  Zoektocht naar ander woord voor vrouwelijk geslacht: ‘te weinig trots’ Het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag is een zoektocht gestart naar een geschikt, nieuw woord voor het vrouwelijk geslacht. Reden van de zoektocht? Volgens het team zijn de huidige benamingen vaak niet gangbaar en dragen ze geen trots uit.
10/12 22u00  Cambuur vlak voor tijd langs tien man Jong PSV Cambuur heeft een zwaar bevochten zege bij Jong PSV geboekt. De Leeuwarders kwamen pas in de 84ste minuut voorbij de thuisclub: 1-2.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
11/12 01u30  'Van spionage verdachte Russin Boetina sluit deal met Amerikaanse aanklagers' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de openbare aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
10/12 22u15  Hoe je voorkomt dat het ‘gespuis’ afval in zee dumpt? Vraag dat maar aan Rotterdam Bijna eenderde van alle afval in de Europese zeeën is afkomstig van de scheepvaart. De EU wil strenger optreden tegen het dumpen, maar hoe? Terwijl milieuclubs en havenbedrijven daarover fel van mening verschillen, zijn ze in Rotterdam al ver met de afvalverwerking.
10/12 22u00  Ook in Eindhovense moordzaak sluit OM deal met kroongetuige: ‘Het lijkt wel een epidemie’ Het Openbaar Ministerie heeft maandag bij het gerechtshof in Den Bosch een kroongetuige opgevoerd in de strafzaak tegen de 46-jarige Patrick V., die vorig jaar werd veroordeeld tot 22 jaar cel voor de liquidatie van de Eindhovense xtc-handelaar Tommie van der B. in 2014. Het is de derde deal met een kroongetuige binnen een jaar waarmee het OM op de proppen komt.
10/12 22u00  Eigen bijdrage omlaag: gemeenten vrezen sterke toename hulpaanvragen Gemeenten zetten zich schrap voor een hausse aan aanvragen voor huishoudelijke hulp, trapliften, dagbesteding of begeleiding. Ze verwachten de toeloop omdat het kabinet met ingang van 1 januari de eigen bijdrage voor dit soort ‘maatschappelijke ondersteuning’ heeft verlaagd tot maximaal 17,50 euro per vier weken.
10/12 21u45  Is May nog premier als het Lagerhuis stemt over het Brexit-akkoord? Uitgelachen door Kamerleden, uitgefoeterd door de Kamervoorzitter en uitgeregeerd volgens haar critici. Tijdens een turbulent Lagerhuisopstreden heeft Theresa May de stemming over haar Brexit-akkoord maandagmiddag voor onbepaalde tijd uitgesteld om zichzelf voor een vernederend verlies te behoeden.
10/12 21u45  Hoek van Holland vreest verkeersinfarct bij harde Brexit Het is de nachtmerrie van Ton van Anraad. Dat het vanaf 29 maart een puinhoop wordt in Hoek van Holland. Dat de vrachtwagens zich vanaf de dag van de Brexit vastrijden in de twee slagaders die naar het dorp leiden. Dat de rotondes vast komen te staan en de vloot misschien de haarvaten induikt, waardoor de boel ook daar verstopt. Dat er, kortom, een verkeersinfarct zal ontstaan dat zijn weerga niet kent.
10/12 21u15  VK-correspondent Patrick van IJzendoorn: ‘Je voelt je vaak een figurant in een groot filmdrama hier’ Patrick van IJzendoorn doet al vijftien jaar vanuit Londen verslag van onze Britse buren. Sinds de bevolking voor de Brexit stemde, lijkt het wel een ander land, vindt hij. ‘De Britten zijn een stuk bozer geworden.’
10/12 21u00  May stelt stemming over Brexit uit - Tusk: geen nieuwe onderhandelingen De Britse premier May heeft besloten de stemming over het Brexit-akkoord voorlopig uit te stellen, om te voorkomen dat het zou worden weggestemd.
10/12 21u00  Hoek van Holland vreest verkeersinfarct bij harde Brexit: ‘Niemand weet hoe we dan die duizenden vrachtwagens hier gaan verwerken’ Het is de nachtmerrie van Ton van Anraad. Dat het vanaf 29 maart een puinhoop wordt in Hoek van Holland. Dat de vrachtwagens zich vanaf de dag van de Brexit vastrijden in de twee slagaders die naar het dorp leiden. Dat de rotondes vast komen te staan en de vloot misschien de haarvaten induikt, waardoor de boel ook daar verstopt. Dat er, kortom, een verkeersinfarct zal ontstaan dat zijn weerga niet kent.
10/12 20u45  In Katowice zijn de Amerikanen met twee delegaties: de spelbrekers en de aanjagers Op de klimaatconferentie van Parijs in 2015 waren de VS een van de drijvende krachten. Op de vervolgtop in het Poolse Katowice, waar ‘Parijs’ handen en voeten moet krijgen, is het een land met twee gezichten. Een kleine officiële delegatie treedt op als spelbreker, terwijl een grote groep staten, steden en bedrijven laat zien dat de VS nog steeds meedoen.
10/12 20u45  Utrecht schopt tegen heilig huisje: nieuwe woontoren wordt hoger dan de Dom Utrecht krijgt er een ‘verticaal dorp’ van 1.128 woningen bij, met drie torens van 140, 100 en 80 meter hoogte. Het komt te liggen aan de A2 in Leidsche Rijn, vlak bij het langwerpige rode winkelcentrum The Wall. Daarmee gaat de stad nu eindelijk hoger bouwen dan de Dom (112 meter).
10/12 20u45  De rekening weggooien is het nieuwe rood staan Steeds minder Nederlanders lenen geld of staan rood bij de bank. In plaats daarvan blijft de rekening voor energie, zorgverzekering of huur vaker onbetaald. Bij 5 tot 7 procent van de huishoudens leidt dat inmiddels tot ernstige problemen: daar wordt de energie afgesloten of laten schuldeisers beslag leggen op het loon.
10/12 18u15  Hoe nu verder? Dat ziet u hier in 1 minuut Lees meer >
10/12 17u30  Londen bepaalt vandaag de stemming op het Binnenhof Goedemiddag,
10/12 17u15  In Japan verdwijnt het uitzicht op zee achter een tsunamimuur Lees meer >
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
11/12 00u15  Meisjes stijgen vaker boven schooladvies uit dan jongens – die structuur missen Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek deze dinsdag. Er werd gekeken naar leerlingen die niet bleven zitten.
10/12 23u30  Hoeveel ruimte krijgt May? Na haar uitstel van de cruciale Brexit-stemming, kondigde May een bezoek aan Rutte aan.
10/12 23u00  Zin ‘Doe-bloem-op-die-bakplaat!” schreeuwde mijn neefje (10) tegen de televisie, gevolgd door „Serranoham kan ECHT niet meer!” We keken Heel Holland Bakt.
10/12 23u00  ‘Mijn enige zorg bent u’, zegt Macron tegen de Fransen De Franse president Macron wil met een reeks koopkrachtmaatregelen de crisis in zijn land bezweren.
10/12 22u00  Een fit hert doodschieten valt niet mee Massale afschot. Zo heet doden van 1.830 herten. De boswachters raakten er maandag drie.
10/12 20u15  In Utrecht is de Dom-hoogte niet langer heilig Net als andere grote steden heeft nu ook Utrecht plannen aangekondigd voor woontorens – zelfs hoger dan de Dom.
10/12 19u45  Portugal lost laatste lening bij IMF af Het IMF verstrekte in 2011 26 miljard euro aan Portugal. Het land moet nog wel andere leningen aan de Europese Unie aflossen.
10/12 19u45  Oud-Nissan-topman wacht proces af in onverwarmde isoleercel Voormalig Nissan-baas Carlos Ghosn kan een maximale celstraf van tien jaar krijgen. Zijn arrestatie heeft veel achterdocht opgeroepen.
10/12 19u30  Ook Utrecht bouwt straks de hoogte in Net als andere grote steden heeft nu ook Utrecht plannen aangekondigd voor woontorens – zelfs hoger dan de Dom.
10/12 19u30  Beau van Erven Dorens verkozen tot Omroepman 2018 Mediavakblad Broadcast Magazine prijst Van Erven Dorens vooral omdat hij zichzelf „opnieuw heeft uitgevonden”.
10/12 19u00  Diplomaten gedragen zich in Marrakesh als soldaten aan het front tegen nepnieuws In Marrakesh overheerst de woede over de valse informatie die over het migratiepact is verspreid.
10/12 18u30  Bij roofkunst staat belang slachtoffer altijd voorop De kritiek op het Nederlands roofkunstbeleid is suggestief en berust niet op feiten, schrijft Alfred Hammerstein.
10/12 18u30  Hippiemythe rond Facebook brokkelt in rap tempo af Facebook veinst nog altijd ‘goede bedoelingen’. Marleen Stikker en Gijs Boerwinkel ontrafelen vier mythes over de inforeus.
10/12 18u15  Joden voelen zich steeds onveiliger in Europa In een uitgebreid Europa-breed onderzoek zeggen negen op de tien Joden dat ze vaker met antisemitisme te maken krijgen, ook online.
10/12 18u00  Beau van Erven Dorens Omroepman 2018 Mediavakblad Broadcast Magazine prijst Van Erven Dorens vooral omdat hij zichzelf „opnieuw heeft uitgevonden”. „Verguisd en vergeten, maar in 2018 weer helemaal opgestaan.”
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
11/12 00u15  Meisje overtreft schooladvies van juf of meester vaker dan jongen Meisjes belanden op de middelbare school vaker dan jongens op een hoger niveau dan juf of meester dacht in groep 8.
10/12 23u15  Macron trekt de beurs voor de gele hesjes Emmanuel Macron heeft maandagavond Fransen met lage inkomens meer koopkracht beloofd. Of dat de gele hesjes van de straat houdt, valt nog te bezien.
10/12 22u45  De EU wil best praten, maar het akkoord zit potdicht Ze is welkom in Brussel, maar veel meer dan een kopje koffie zit er voor de Britse premier Theresa May waarschijnlijk niet in.
10/12 22u30  May brengt brexit terug naar Brussel Een aanpassing van het akkoord mag het niet heten, maar de Britse premier wil wel toezeggingen van Europa.
10/12 21u45  Nederlands mensenrechtenplan krijgt steun in Brussel De EU heeft wel oren naar het plan van minister Stef Blok om mensenrechtenschenders sancties op te leggen.
10/12 21u00  Kinderombudsman vindt nacht cel niet oké voor 16-jarige De politie had het 16-jarige meisje dat afgelopen weekend een nacht in een Utrechtse cel moest doorbrengen niet mogen opsluiten, stelt de Kinderombudsman Margrite Kalverboer.
10/12 20u45  VNO-NCW: Behoud belastingvoordeel voor Amerikaanse bedrijven De regering moet op zoek naar nieuwe manieren om Amerikaanse multinationals naar Nederland te lokken. Daarvoor pleit werkgeversorganisatie VNO-NCW in een reactie op wetgeving die belastingontwijking tegen moet gaan.
10/12 20u45  Voetbaldroom van Afghaanse vrouwen wordt MeToo-nachtmerrie Afghaanse voetbalbobo’s worden beschuldigd van seksueel misbruik van speelsters. En dat terwijl vrouwensport een belangrijk onderdeel is van een nieuw, moderner Afghanistan.
10/12 20u45  Nik Bärtsch laat met zijn zen-funk de luisteraar dieper in de muziek opgaan JAZZ Ronin Nik Bärtsch ★★★★☆
10/12 20u45  Sterke performer schept in ‘Onze Henry’ aangename verwarring CABARET Onze Henry Henry van Loon ★★★★☆
10/12 20u30  Zonder klimaatactie dreigt een diepe geldcrisis, waarschuwt de financiële sector IJsberen, eilanden en poolkappen worden bedreigd. En voeg de hele wereldeconomie maar aan dat rijtje toe, zeiden 450 pensioenfondsen en verzekeraars vandaag samen in Polen.
10/12 20u15  Zonder klimaatactie dreigt een diepe financiële crisis, waarschuwen kapitaalbeheerders IJsberen, eilanden en poolkappen worden bedreigd. En voeg de hele wereldeconomie maar aan dat rijtje toe, zeiden 450 pensioenfondsen en verzekeraars vandaag samen in Polen.
10/12 19u30  Egypte past wet tegen nepnieuws selectief toe De Egyptische regering nam onlangs een wet aan die het verspreiden van nepnieuws moet stoppen. Tot nu toe lijkt de wet vooral te worden toegepast op bloggers en journalisten die zich kritisch uitlaten over de overheid.
10/12 19u15  'Armoede en honger zijn veel pregnanter dan het klimaat' Wat doen mensen (niet) om het milieu te redden? In deze dagelijkse rubriek tijdens de klimaattop in Polen spreken we verschillende mensen over dit onderwerp en geven we tips over wat jij simpel zelf kunt doen.
10/12 19u00  Verloren knuffelbeer Boris door NS herenigd met jonge eigenaar Met zijn zachte, beige vacht zit Boris Beer wat nonchalant op een informatiebord van station Tilburg. Zijn kin rust op de borst, en dat komt niet alleen omdat hij als knuffel geen ruggegraat heeft. Boris is ook verdrietig, want hij is zijn mensenvriend kwijt. “Die mist hij heel erg”, schrijven de Nederlandse Spoorwegen op Twitter en Instagram.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
11/12 00u00  Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raad Ben jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti13 
10/12 23u00  Turpin opnieuw scheidsrechter bij Ajax De groepswedstrijd tussen Ajax en Bayern München in de Champions League staat woensdag onder leiding van Clément Turpin. De Fransman krijgt ondersteuning van grensrechters Nicolas Danos en Cyril Gringore. Bertrand Jouannaud is aangesteld als vierde official.Turpin leidde eerder dit seizoen al een Europees duel van Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Dat was op 21 augustus in de play-off tegen Dinamo K
10/12 21u45  De VAR en de overtreding van De Ligt In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Deze keer: de Amsterdamse ijshockeyer Daniel Sprong scoort bij zijn debuut voor de Anaheim Ducks in de NHL. 'Jochem. Dennis hier. Ik bevestig de gele kaart voor De Ligt.' Dennis is in dit verband Dennis Higler, de scheidsrechter die zaterdag als VAR was aangewezen bij het duel PEC Zwolle - Ajax. Jochem is Jochem K
10/12 21u15  Beau van Erven Dorens is Omroepman van het Jaar Beau van Erven Dorens is in Hilversum uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Dat werd zojuist bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De RTL-presentator zette daarmee een kroon op 2018, het jaar waarin hij ook de Gouden Televizier Ring won voor Beau Five Days Inside.Van Erven Dorens (47) is momenteel op RTL 4 te zien in Het Rotterdam Project waarin hij dakloze mensen helpt
10/12 21u00  Terreurverdachte Jawed S. komt dinsdag voor de rechter De 19-jarige terreurverdachte Jawed S., die eind augustus twee mensen zou hebben neergestoken op het Centraal Station in Amsterdam, komt dinsdag voor de rechter. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee keer poging tot moord met een terroristisch oogmerk. De zitting vindt plaats op dinsdag in Amsterdam. Uit zijn eerste verklaringen bleek dat S., die een Duitse verblijfsvergunning heeft,
10/12 20u45  Politie: geen wapens voor boa's De politie wil meer en beter samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's), maar 'het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'. Dat staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar'.Boa's willen uit veiligheidsoogpunt standaard een wapen dragen, zoals bijvoorbeeld een wapenstok of pepper
10/12 20u15  Amsterdamse verdachte Decembermoorden donderdag weer voor rechter De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet komende donderdag weer voor de rechter verschijnen op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden. De eerste zitting bij de kantonrechter was maandag van korte duur. De eerste zitting was maandag met twee verdachten. Direct na het voordragen van de zaak door de rechter, stelde zij de zaak uit naar donderdag 13 december. Dat gebeurde nadat
10/12 20u15  Ganzen Weespertrekvaart nog jaren van hun plek De veertien ganzen van de kop van de Weespertrekvaart hebben de komende drie jaar een nieuwe vaste plek. Hun vaste omgeving verandert in een bouwput. De ganzen bij de Weespertrekvaart waren niet bij iedereen geliefd. De een fietste er met een grote boog omheen en de ander versnelde het beenritme om ze te ontwijken. De veertien ganzen bij de kop van de Weespertrekvaart konden agressief reageren wan
10/12 18u30  Bijna 60.000 bezoekers voor Masters of LXRY Luxebeurs Masters of LXRY, de vroegere Miljonair Fair, is de afgelopen dagen door ruim 57.000 mensen bezocht. Er werd voor ongeveer 250 miljoen euro transacties gedaan, variërend van de aankoop van horloges, juwelen en boten tot vastgoeddeals, meldt organisator Yves Gijrath. Masters of LXRY wil de komende jaren uitgroeien tot de grootste beurs ter wereld op het gebied van luxe producten. Dit keer
10/12 18u30  Amsterdam wil experimenteren met aquathermie De gemeente Amsterdam wil graag experimenteren met aquathermie om aan klimaatdoelstellingen te voldoen. Dat laat wethouder Sharon Dijksma (water en luchtkwaliteit) weten in een brief aan minister Eric Wiebes. Dijksma ziet in aquathermie een goed alternatief voor aardgas. De gemeente heeft de doelstelling geformuleerd in 2040 volledig aardgasvrij te zijn en aquathermie zou daar een belangrijke rol
10/12 18u15  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed.De AEX-
10/12 17u45  Politie onderzoekt verband schietpartij en handgranaat Zandvoort De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen een maandagmiddag gevonden handgranaat in de Doctor C.A. Gerkestraat in Zandvoort en een eerder schietincident in dezelfde straat.  De politie laat maandagmiddag weten dat er onderzoek is gedaan naar de handgranaat, en concludeert nu dat deze 'geen gevaar opleverde voor de omgeving'.Op 26 november werd midden in de nacht een woning in dezelfde
10/12 17u30  Kudde koeien trekt 's avonds over de Bloemgracht Zodra de schemer valt op de Bloemgracht lijkt het alsof je in de polder bent beland. Achter de ramen van vijf panden trekt een lange stoet koeien voorbij. In gestaag tempo sjokken ze voorbij, van raam naar raam. De meeste koeien zwartwitgevlekt, een enkeling roodbruin. De projectie maakt dat binnen buiten wordt, en buiten binnen.Kunstenaar Jaap de Ruig (61) maakte zijn kunstwerk om de koeien terug
10/12 17u15  Kudde koeien trekt over de Bloemgracht Zodra de schemer valt op de Bloemgracht lijkt het alsof je in de polder bent beland. Achter de ramen van vijf panden trekt een lange stoet koeien voorbij. In gestaag tempo sjokken ze voorbij, van raam naar raam. De meeste koeien zwartwitgevlekt, een enkeling roodbruin. De projectie maakt dat binnen buiten wordt, en buiten binnen.Kunstenaar Jaap de Ruig (61) maakte zijn kunstwerk om de koeien terug
10/12 16u30  'Anouar B. bood twee ton voor valse verklaring' De Bosnische crimineel Goran K. (28) zegt dat hem in de gevangenis twee ton is geboden om een valse verklaring af te leggen waardoor Anouar B. (28) 'vrij zou komen' in het hoger beroep over de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. Goran K. kreeg 9 jaar cel voor de moord op een 37-jarige Litouwer in Brabant in 2014.Hij zat enige tijd samen met de voor betrokkenheid bij e
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
11/12 01u45  Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty Brard Michel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven.
11/12 01u15  'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
11/12 01u00  Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoeden Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 00u30  Scholierengala in De Graanbeurs Breda vroegtijdig afgelast door burgemeester: door chaotische drukte twee mensen onwel in de rij BREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur. Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast.
11/12 00u00  Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.12 
11/12 00u00  Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda: feest afgelast door burgemeester BREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast.13 
10/12 23u45  Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag Berizzo Athletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano.10 
10/12 23u45  Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda BREDA - Twee mensen zijn maandagavond onwel geworden bij gedrang in een drukke rij van een feest in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken.
10/12 23u15  Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor café in Breda BREDA - Twee mensen zijn maandagavond onwel geworden bij gedrang in een drukke rij van een feest in een café aan de Reigerstraat in Breda. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken.
10/12 23u15  Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penalty De voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2.
10/12 23u00  Nasrdin Dchar reageert op ophef over kerstboom: Staat los van religie Nasrdin Dchar heeft vandaag gereageerd op alle ophef die is ontstaan nadat hij een foto deelde waarop hij zijn versierde kerstboom showde. De acteur, die moslim is, kreeg kritiek omdat het vieren van kerst uit religieus oogpunt in de islam niet is toegestaan.
10/12 23u00  Gesta en Wintermans gaan met elkaar door Anjo Wintermans blijft nog tenminste één seizoen bij RKVV Gesta. Dat bevestigde de vierdeklasser maandagavond. Wintermans streek afgelopen zomer neer in Galder.
10/12 23u00  Honkballer Loek van Mil buiten bewustzijn in natuur gevonden De Australische politie onderzoekt omstandigheden rond de ziekenhuisopname van honkballer Loek van Mil. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits ligt in kritieke toestand in het hospitaal van Canberra. Hij is inmiddels bij bewustzijn.
10/12 22u45  Geen CL voor Ramselaar: ‘Ben zeker niet gelukkig op dit moment’ Terwijl zijn ploeggenoten zich in Italië voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale verloor Bart Ramselaar vanavond met Jong PSV van Cambuur. Hij baalt van de situatie waarin hij momenteel verkeert. ,,Ik ben zeker niet gelukkig op dit moment”, zegt hij.
10/12 22u45  Ajax - Bayern München onder leiding van Turpin De groepswedstrijd tussen Ajax en Bayern München in de Champions League staat woensdag onder leiding van Clément Turpin. De Fransman krijgt ondersteuning van grensrechters Nicolas Danos en Cyril Gringore. Bertrand Jouannaud is aangesteld als vierde official.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
11/12 01u45  Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty Brard Michel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven.
11/12 01u15  'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
11/12 01u00  Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoeden Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 00u00  Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.12 
10/12 23u00  Nasrdin Dchar reageert op ophef over kerstboom: Staat los van religie Nasrdin Dchar heeft vandaag gereageerd op alle ophef die is ontstaan nadat hij een foto deelde waarop hij zijn versierde kerstboom showde. De acteur, die moslim is, kreeg kritiek omdat het vieren van kerst uit religieus oogpunt in de islam niet is toegestaan.
10/12 22u45  Geen CL voor Ramselaar: ‘Ben zeker niet gelukkig op dit moment’ Terwijl zijn ploeggenoten zich in Italië voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale verloor Bart Ramselaar vanavond met Jong PSV van Cambuur. Hij baalt van de situatie waarin hij momenteel verkeert. ,,Ik ben zeker niet gelukkig op dit moment”, zegt hij.
10/12 22u45  Ajax - Bayern München onder leiding van Turpin De groepswedstrijd tussen Ajax en Bayern München in de Champions League staat woensdag onder leiding van Clément Turpin. De Fransman krijgt ondersteuning van grensrechters Nicolas Danos en Cyril Gringore. Bertrand Jouannaud is aangesteld als vierde official.
10/12 22u45  Man ontsnapt uit Mercedes nadat deze vlam vatte ANGERLO - Een Mercedes is maandagavond volledig uitgebrand. Het slachtoffer uit Angerlo had de auto pas twee maanden in bezit en kon op tijd uit de auto komen voordat het vlam vatte. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De bestuurder is niet gewond geraakt.
10/12 22u15  Vuurwerkbom ontploft in brievenbus van gezin: ‘Het voelt erg onveilig voor ons’ De schrik zit er goed in bij de Groningse Elisa, haar man en hun twee kinderen (2 en 5 jaar oud). Ze sliepen net toen er een enorme knal klonk: er bleek een vuurwerkbom door hun brievenbus te zijn gegooid. ,,Het voelt nu erg onveilig voor ons.”
10/12 22u00  Zoektocht naar ander woord voor vrouwelijk geslacht: ‘te weinig trots’ Het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag is een zoektocht gestart naar een geschikt, nieuw woord voor het vrouwelijk geslacht. Reden van de zoektocht? Volgens het team zijn de huidige benamingen vaak niet gangbaar en dragen ze geen trots uit.
10/12 22u00  Cambuur vlak voor tijd langs tien man Jong PSV Cambuur heeft een zwaar bevochten zege bij Jong PSV geboekt. De Leeuwarders kwamen pas in de 84ste minuut voorbij de thuisclub: 1-2.
10/12 22u00  Macron kan gele hesjes niet overtuigen: ‘hij voert een toneelstukje op’ De Franse president Macron is niet van plan zijn hervormingsbeleid radicaal om te gooien, vanwege de protesten van de gele hesjes. Hij begrijpt hun boosheid en wil concessies doen maar de essentie van zijn politiek blijft onveranderd.
10/12 21u45  Jan en Neeltje delen al 70 jaar alles samen EDE - Jan Zoet en Neeltje Kennis uit Ede waren zaterdag liefst 70 jaar getrouwd. Maandagmiddag deden ze het feest nog eens dunnetjes over voor burgemeester René Verhulst, die hoogstpersoonlijk zijn felicitaties kwam overbrengen aan het het platina paar.
10/12 21u45  Blamage Jong Achilles'29: 20-0 (!) nederlaag in Almelo Jong Achilles'29 draaide sowieso al niet heel lekker in groep A van de beloftencompetitie, maar de wedstrijd tegen koploper Jong Heracles Almelo vormde vanavond een ultiem dieptepunt. Het werd liefst 20-0 (!) voor de beloften uit Almelo.
10/12 21u30  Disneyland Paris deelt eerste beelden Marvel-land Disneyland Paris heeft op Twitter een eerste conceptbeeld vrijgegeven van Marvel-land, het nieuwe themagebied dat in het Walt Disney Studios Park zal worden gebouwd.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
11/12 00u00  Elektrisch vervoer jaagt banengroei aan Tussen 2008 en 2016 is de werkgelegenheid in de sector vertienvoudigd tot 3700 voltijdse banen.
10/12 22u45  Portugal betaalt IMF-lening volledig terug Vervroegd aflossen lening bespaart Portugal €1,16 mrd.
10/12 21u30  ABN Amro stuk minder optimistisch over Nederlandse economie Economie groeit volgend jaar met 2%.
10/12 21u30  Beweeglijke dag op beurzen VS Wall Street ging vlak van start, maar toen begonnen de koersen snel te dalen.
10/12 21u15  De IPO-race van San Francisco's finest Uber, Airbnb, Stripe, Lyft en Slack willen allemaal naar de beurs. En ze hebben haast.
10/12 21u15  ABN Amro stuk minder optimistisch over economie Nederland Economie groeit volgend jaar met 2%.
10/12 21u00  Tjeenk Willink: 'We zijn de publieke zaak structureel aan het uithollen' Herman Tjeenk Willink, voormalig vicepresident van de Raad van State, heeft scherpe kritiek op de 'betonrot' in de democratische rechtsorde en de positie van leraren, dokters en rechters.
10/12 21u00  In Bordeaux is de Apple Store in 45 seconden van zijn inhoud ontdaan Vernielende en plunderende Gele Hesjes veroorzaken grote economische schade in Frankrijk.
10/12 21u00  'Mensen met betaalproblemen krijgen te weinig hulp' Veel mensen met financiële problemen denken dat ze hun problemen zelf kunnen oplossen of weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp.
10/12 20u45  Gele hesjes kosten de Franse economie 0,1 % groei Economische gevolgen van blokkades en vernielingen blijken niet gering.
10/12 20u00  Deens schoonmaakbedrijf ISS trekt zich terug uit 13 landen Het Deense schoonmaakbedrijf trekt zich terug uit markten waar het relatief weinig verdient. ISS neemt uiteindelijk afscheid van 100.000 werknemers.
10/12 18u45  AEX duikt naar laagste punt in bijna twee jaar De verliezen op de Europese beurzen waren te overzien, totdat op Wall Street plotseling de koersen begonnen te dalen.
10/12 18u00  Thailand neemt aanloop naar nieuwe verkiezingen met juntaleider als favoriet Thailand maakt zich op voor verkiezingen in februari. Het lijkt erop dat de huidige premier Prayuth, ruim vier jaar aan de macht na een legercoup, zijn tegenstanders op een achterstand heeft weten te zetten.
10/12 18u00  Schoonmaakconcern ISS wil af van schoonmaak in dertien landen Het Deense schoonmaakbedrijf wil weg uit enkele opkomende markten, waar het bedrijf relatief weinig verdient.
10/12 17u45  Beurzen VS vallen ver terug na kabbelende start Wall Street ging vlak van start, maar toen begonnen de koersen snel te dalen.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
11/12 01u15  Aantal banen in energie fors toegenomen DEN HAAG (ANP) - Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Aantal banen in energie fors toegenomen verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand DEN HAAG (ANP) - Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren. Doordat schepen minder vracht konden vervoeren, hadden schippers een goede onderhandelingspositie om betere tarieven te vragen. Het bericht Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand verscheen eerst op Nieuws.nl.
11/12 01u15  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets DEN HAAG (ANP) - Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het bericht Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u45  Banken bij verliezers op groen Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk. Het bericht Banken bij verliezers op groen Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u00  De Bakker meldt zich af voor NK in Alphen ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Thiemo de Bakker heeft zich afgemeld voor de NK tennis in Alphen aan den Rijn. De nummer 3 van Nederland ondervindt hinder van een knieblessure. De Bakker haalde in 2014 de finale van de NK, waarin hij verloor van Robin Haase. Het bericht De Bakker meldt zich af voor NK in Alphen verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 22u00  Venus Williams na elf jaar weg bij coach NEW YORK (ANP) - Venus Williams beëindigt de samenwerking met David Witt. De 45-jarige Amerikaan was elf jaar lang de coach van de voormalige nummer één van de wereld. Het bericht Venus Williams na elf jaar weg bij coach verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 21u00  Britse premier dinsdag voor overleg naar Rutte DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ontvangt dinsdag 11 december zijn Britse collega Theresa May. Er staat een werkontbijt in het Catshuis op het programma, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. May had al aangekondigd met EU-lidstaten te willen overleggen over haar brexit-perikelen. Het bericht Britse premier dinsdag voor overleg naar Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u45  China verwijt Canada schenden van afspraken PEKING (ANP/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend. Het bericht China verwijt Canada schenden van afspraken verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u30  Automakers VS eisen barrière voor Japanners WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse automarkt moet niet verder opengesteld worden voor voertuigen van Japanse makelij. Een Amerikaanse brancheorganisatie, die onder meer Ford, General Motors en Fiat Chrysler vertegenwoordigt, dringt er bij de regering-Trump op aan de regelingen niet te verruimen totdat Tokio laat zien dat het zich ook inzet voor een open markt. Het bericht Automakers VS eisen barrière voor Japanners verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 20u30  College Tour: nog geen deal NTR en Twan Huys HILVERSUM (ANP) - De NTR en Twan Huys hebben nog geen akkoord bereikt over de toekomst van het format College Tour. Dat meldt de NTR maandagavond in een reactie op zijn eigen berichtgeving eerder op de dag. Beide partijen zijn eigenaar van het format. Het bericht College Tour: nog geen deal NTR en Twan Huys verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 19u30  Portugal lost IMF-lening af LISSABON (ANP/RTR) - Portugal heeft de uitstaande leningen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) afgelost. Het land maakte maandag de laatste tranche van 4,7 miljard euro over. Het land leunde sinds 2011 op de financiële steun van Europa en het IMF. Die voorzagen Portugal voor in totaal 78 miljard euro aan noodkredieten. Het bericht Portugal lost IMF-lening af verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 19u15  Politie: geen wapens voor boa’s DEN HAAG (ANP) - De politie wil meer en beter samenwerken met buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s), maar ,,het geweldsmonopolie, dat blijft wat de politie betreft voorbehouden aan het korps'. Dat staat in de maandag naar de Tweede Kamer gestuurde notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar’. Het bericht Politie: geen wapens voor boa’s verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 18u45  Zaak preses Nissan ontaardt in vechtscheiding RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De breuk tussen automaker Nissan en voormalig voorzitter Carlos Ghosn ontaardt in een heuse vechtscheiding. Beide kampen menen recht te hebben op 'privébezittingen' van de eerder gewipte preses. In eerste instantie gaat het om de boedel van een appartement van Ghosn aan het strand van Rio de Janeiro, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Het bericht Zaak preses Nissan ontaardt in vechtscheiding verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 18u30  Blok onderzoekt politieke steun interventies DEN HAAG (ANP) - Wanneer kan Nederland een militaire interventie in een land politiek steunen? Die vraag laat het kabinet onderzoeken. Op dit moment kan Nederland zo'n aanval alleen steunen als er een volkenrechtelijk mandaat is, dat wil zeggen dat de VN-Veiligheidsraad het heeft goedgekeurd of dat het gaat om zelfverdediging. Het bericht Blok onderzoekt politieke steun interventies verscheen eerst op Nieuws.nl.
10/12 18u00  AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn maandag stevig in het rood gesloten. Vooral tegen het einde van de sessie namen de graadmeters een duikvlucht. In Amsterdam zakte de AEX-index onder de 500-puntengrens. Dit gebeurde nadat de Britse premier Theresa May een stemming in het parlement over het brexit-akkoord uitstelde. Daarnaast deed de aanhoudende spanning tussen de VS en China het sentiment geen goed. Het bericht AEX-index duikt weer onder de 500-puntengrens verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
11/12 01u45  Van Egmond en Scheulderman schrijven boek over Patty Brard Michel van Egmond (52) en zijn partner Antoinnette Scheulderman (43) zijn bezig met een boek over Patty Brard. De auteurs gaan het boek samen schrijven.
11/12 01u15  'Russische spionne sluit deal met Amerikaanse aanklagers' De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren.
11/12 01u00  Meisjes zijn vaak slimmer dan schooladvies doet vermoeden Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 00u00  Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.10 
10/12 23u45  Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag Berizzo Athletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano.
10/12 23u15  Everton sleept gelijkspel uit het vuur ondanks eigen goal en gemiste penalty De voetballiefhebbers zagen vanavond in Goodison Park vanaf de 63ste minuut een eigen goal, een doelpunt én een gemiste penalty. De fans van de thuisclub leken teleurgesteld naar huis te moeten, maar het was Lucas Digne die Everton in de 96ste minuut naast Watford bracht: 2-2.
10/12 23u00  Nasrdin Dchar reageert op ophef over kerstboom: Staat los van religie Nasrdin Dchar heeft vandaag gereageerd op alle ophef die is ontstaan nadat hij een foto deelde waarop hij zijn versierde kerstboom showde. De acteur, die moslim is, kreeg kritiek omdat het vieren van kerst uit religieus oogpunt in de islam niet is toegestaan.
10/12 23u00  Honkballer Loek van Mil buiten bewustzijn in natuur gevonden De Australische politie onderzoekt omstandigheden rond de ziekenhuisopname van honkballer Loek van Mil. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits ligt in kritieke toestand in het hospitaal van Canberra. Hij is inmiddels bij bewustzijn.
10/12 22u45  Geen CL voor Ramselaar: ‘Ben zeker niet gelukkig op dit moment’ Terwijl zijn ploeggenoten zich in Italië voorbereiden op de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale verloor Bart Ramselaar vanavond met Jong PSV van Cambuur. Hij baalt van de situatie waarin hij momenteel verkeert. ,,Ik ben zeker niet gelukkig op dit moment”, zegt hij.
10/12 22u45  Ajax - Bayern München onder leiding van Turpin De groepswedstrijd tussen Ajax en Bayern München in de Champions League staat woensdag onder leiding van Clément Turpin. De Fransman krijgt ondersteuning van grensrechters Nicolas Danos en Cyril Gringore. Bertrand Jouannaud is aangesteld als vierde official.
10/12 22u15  Vuurwerkbom ontploft in brievenbus van gezin: ‘Het voelt erg onveilig voor ons’ De schrik zit er goed in bij de Groningse Elisa, haar man en hun twee kinderen (2 en 5 jaar oud). Ze sliepen net toen er een enorme knal klonk: er bleek een vuurwerkbom door hun brievenbus te zijn gegooid. ,,Het voelt nu erg onveilig voor ons.”
10/12 22u15  Gemist? Woede en verdriet na sluiten polikliniek Emmeloord, forse straf geëist voor chaletmoord Ermelo Ben je niet toegekomen om het regionale nieuws uit Oost-Nederland te volgen? Geen zorgen! Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag voor je op een rijtje gezet.
10/12 22u00  Barça ziet af van competitieduel in Miami FC Barcelona ziet alsnog af van het plan om de competitiewedstrijd tegen Girona in januari in de Verenigde Staten te spelen. Dat werd vanavond duidelijk tijdens een bestuursvergadering van de Spaanse club.
10/12 22u00  Zoektocht naar ander woord voor vrouwelijk geslacht: ‘te weinig trots’ Het NPO Radio 2-programma De Wild in de Middag is een zoektocht gestart naar een geschikt, nieuw woord voor het vrouwelijk geslacht. Reden van de zoektocht? Volgens het team zijn de huidige benamingen vaak niet gangbaar en dragen ze geen trots uit.
10/12 22u00  Cambuur vlak voor tijd langs tien man Jong PSV Cambuur heeft een zwaar bevochten zege bij Jong PSV geboekt. De Leeuwarders kwamen pas in de 84ste minuut voorbij de thuisclub: 1-2.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
11/12 01u30  NASA vindt resten van water op asteroïde De OSIRIS-REx van NASA heeft sporen van water gevonden op de asteroïde Bennu. Het water zit binnenin de ruimterots. Het ruimtevoertuig vliegt al een tijd rond de asteroïde om verkenningen uit te voeren.
11/12 01u15  Rechter: nog geen beslissing over borg Meng De Canadese rechter in Vancouver heeft maandagavond (lokale tijd) nog geen beslissing genomen over de borg van Huawei-directeur Meng Wanzhou. De dochter van de oprichter van het bedrijf zit sinds vrijdag vast op verdenking van het schenden van Amerikaanse sancties tegen Iran. De zaak gaat dinsdag verder.
11/12 01u00  „Russin sluit deal met OM over spionage” De in de Verenigde Staten van spionage verdachte Russin Maria Boetina heeft een deal gesloten met de aanklager. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ABC News op basis van rechtbankpapieren. De 30-jarige Boetina bekent dat ze deelnam aan een samenzwering en heeft toegezegd samen te werken met het Openbaar Ministerie in de VS.
11/12 00u30  Meisjes op hoger onderwijsniveau dan eindtoets Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten. Dat niveauverschil deed zich al voor tijdens het maken van de eindtoets op de basisschool, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.
11/12 00u15  „Ondernemers negatiever over aanwas personeel” Nederlandse werkgevers verwachten door de bank genomen een toename van het personeel in de komende maanden, maar de vooruitzichten zijn minder positief dan voorheen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van uitzender Manpower.
11/12 00u15  Hogere omzet binnenvaart door lage waterstand Binnenvaartschippers hebben het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. Daarbij werden ze een handje geholpen door de lage waterstand in de grote rivieren. Doordat schepen minder vracht konden vervoeren, hadden schippers een goede onderhandelingspositie om betere tarieven te vragen.
11/12 00u15  Aantal banen in energie fors toegenomen Het aantal banen in de energiesector is in de afgelopen tien jaar flink toegenomen. Er kwamen 30.000 banen bij zodat er vorig jaar 148.000 voltijdsbanen waren in de bedrijfstak, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
10/12 23u00  Toezeggingen Macron kosten zeker 8 miljard De toezeggingen die de Franse president Emmanuel Macron maandag heeft gedaan om de ‘gele hesjes’ tevreden te stellen en de rust in het land te herstellen, gaan tussen de 8 en 10 miljard euro kosten. Dat heeft Olivier Dussopt, de staatssecretaris voor onder meer begrotingszaken, maandagavond becijferd bij BFM TV. „We zijn druk bezig met de fijnafstemming en met bekijken hoe we het gaan financieren.”
10/12 22u45  Corbyn krijgt spoeddebat over besluit May Jeremy Corbyn heeft een spoeddebat gevraagd over het besluit van premier Theresa May de stemming in het parlement over haar brexitdeal uit te stellen. Een aantal Conservatieven steunde de wens van de Labourleider. De leden van het Britse Lagerhuis komen dinsdag bijeen. Ze krijgen drie uur de tijd. Dat heeft voorzitter John Bercow toegezegd.
10/12 22u30  Banken bij verliezers op groen Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winsten gesloten. Aanhoudende handelsspanningen tussen de VS en China blijven het sentiment bepalen, evenals de dalende olieprijzen en de onzekerheid over de brexit-deal. Dat laatste zette vooral de financiële fondsen in New York onder druk.
10/12 22u00  Koning: Kaapverdianen willen we niet meer missen Koning Willem-Alexander heeft maandagavond in het Koninklijk Paleis in Amsterdam warme woorden gesproken over Kaapverdië bij het staatsbanket dat hij aanbood aan president Jorge Carlos Fonseca en zijn vrouw Ligia.
10/12 21u45  Koops-Scheele (CU) nieuwe burgemeester Heerde Jacqueline Koops-Scheele (ChristenUnie) is maandag door de gemeenteraad van Heerde unaniem voorgedragen als opvolger van interim-burgemeester Fred de Graaf (VVD). Dat meldt De Stentor.
10/12 21u30  VVD’er Verkerk waarnemer in Beekdaelen De Limburgse gouverneur Theo Bovens heeft VVD’er Bas Verkerk benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe Zuid-Limburgse herindelingsgemeente Beekdaelen. Dat maakte Bovens maandagavond bekend.
10/12 21u30  Huawei-directeur pleit voor huisarrest Canada Financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei kan veilig onder ‘huisarrest’ worden geplaatst in Canada. Dat bepleitten de advocaten tijdens een zitting waarbij de rechter bepaalt of ze al dan niet op borgtocht vrij mag komen. Het Chinese concern zou zelfs de kosten voor beveiliging en de benodigde technologie willen betalen.
10/12 21u15  Macron belooft verhoging minimumloon President Emmanuele Macron is de boze Fransen na hun massademonstraties tegemoetgekomen. In een tv-toespraak zei hij dat de minimumlonen met ingang van januari met 100 euro per maand omhooggaan. Gepensioneerden die minder dan 2000 euro per maand ontvangen, gaan er niet op achteruit. Verhoging van de premie voor sociale zekerheid is voor 2019 van de baan. Bovendien beloofde hij de werkenden dat hun overuren niet langer zullen worden belast. Een belastingverhoging voor de rijken komt er echter ook niet.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
10/12 23u00  Gezin met drie kinderen loopt CO-vergiftiging op in Maastricht In een woning in Maastricht heeft een gezin met drie kinderen maandagavond een CO-vergiftiging opgelopen. 'De vader, moeder en drie kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht', zo laat de brandweer maandagavond weten.
10/12 22u30  Gezinnen trekken steeds meer naar omliggende gemeentes Steeds meer gezinnen kiezen er voor om hun kinderen buiten de stad te laten opgroeien. Vooral uit Amsterdam vertrokken in 2015 veel mensen om in één van de gemeentes te gaan wonen er om heen. Wel vaak blijft men in de buurt van de stad wonen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Het gaat hier vaak om jonge gezinnen met kleine kinderen die zich in de stad geen grotere woning kunnen veroorloven. Door buiten de stad te gaan wonen, krijgen ze meer oppervlak en vaak ook een tuin, iets wat men erg belangrijk vindt voor opgroeiende kinderen. In 2015 verhuisde 10 procent van het totaal aantal jonge gezinnen die in de stad wonen naar een randgemeente.
10/12 22u15  BOA's worden niet bewapend De Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's) worden niet bewapend. Dit blijkt uit de notitie 'Boa en politie, niet naast elkaar maar met elkaar’, die de korpsleiding van de politie maandag heeft gepresenteerd.
10/12 22u00  Britse premier Theresa May morgen bij Rutte op werkontbijt De Britse premier Theresa May komt dinsdagochtend naar Den Haag voor een werkontbijt met premier Rutte. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten.
10/12 21u30  Domtoren Utrecht ingehaald door verticaal dorp van 140 meter hoog De Domtoren, die nu met zijn 112 meter nog het hoogste punt markeert in de skyline van Utrecht, wordt voorbijgestreefd door de bouw van een 140 meter hoog 'verticaal dorp', zoals de gemeente Utrecht het noemt.
10/12 20u30  Politie houdt man met getrokken wapens aan na wilde achtervolging Zondag hebben agenten na een korte achtervolging door Tilburg een 19-jarige man uit Moergestel opgepakt. 'Hij reed in een vermoedelijk gestolen auto', zo laat de politie maandag weten.
10/12 18u15  Nieuwe test voorspelt risico op erfelijke vorm darmkanker Mensen waarbij er aanwijzingen zijn dat zij mogelijk het Lynch-syndroom hebben kunnen met een nieuw ontwikkelde test meer duidelijkheid krijgen om betrouwbaar het risico op een erfelijke vorm van darmkanker te voorspellen. Onderzoekers van het LUMC en de University of Utah (VS) ontwikkelden de nieuwe test. De resultaten van het onderzoek staan in het wetenschappelijke tijdschrift Genetics in Medicine.
10/12 18u15  Drie personen aangehouden na geweldsincident in woning Doetinchem Afgelopen zondagavond zijn in Doetinchem bij een geweldsincident rond 22.20 uur in een woning aan de Haverdreef drie personen aangehouden. 'Twee van hen raakten bij het incident gewond', zo laat de politie maandag weten.
10/12 17u30  Auto in Pijnacker te water, bestuurder (42) omgekomen Maandagochtend is een 42-jarige man uit Pijnacker in zijn woonplaats om het leven gekomen nadat hij met zijn auto door een nog onbekende oorzaak te water raakte langs de Katwijkerlaan. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.
10/12 17u00  Gestart met afschieten edelherten Oostvaardersplassen Maandag is Staatsbosbeheer gestart met het afschieten van het overschot aan edelherten in de Oostvaardersplassen. Dit heeft Staatsbosbeheer maandag bekendgemaakt.
10/12 16u45  Vlissinger (59) valt met fiets in Kanaal en overlijdt Een 59-jarige Vlissinger is zondag met zijn fiets door nog onbekende oorzaak te water geraakt in het Kanaal door Walcheren ter hoogte van het Draaibrugpad in Vlissingen. 'De man kwam hierbij om het leven, zo laat de politie maandag weten.
10/12 16u30  FNV: Acties volgens na afwijzen eisen werknemers door PostNL PostNL is niet tegemoet gekomen aan de eisen van zijn werknemers en de FNV. 'Een ultimatum liep maandagochtend om 12.00 af. FNV-leden bereiden acties voor. Later deze week, kort voor de start, maakt FNV bekend waar en wanneer de acties plaatsvinden', zo heeft FNV maandag laten weten.
10/12 15u45  Twee doden en zwaargewonde bij ernstig verkeersongeval Breda Bij een ernstig verkeersongeval in Breda zijn maandagmiddag twee doden gevallen en is een persoon zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie maandagmiddag.
10/12 15u30  Handgranaat in straat beschoten woning Zandvoort Maandagmiddag is in Zandvoort op straat een handgranaat gevonden. De handgranaat is gevonden op de Doctor C.A. Gerkestraat.
10/12 14u45  Gestolen auto klemgereden na achtervolging uit Duitsland Afgelopen nacht achtervolgde de Duitse politie de bestuurder van een gestolen auto die vanuit Duitsland over de A1 richting Nederland reed. 'De Nederlandse politie kon de auto uiteindelijk in Apeldoorn tot stilstand brengen. De bestuurder - een 20-jarige man uit Apeldoorn - is aangehouden', zo meldt de politie maandag.
Laatste update: maandag 10 december 2018, 23u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
10/12 20u15  #72 Ze hebben seks in mijn bed! Het contact met Jelle verloopt heel goed en hij heeft haar zelfs uitgenodigd voor een gala. Ze heeft er veel zin in. Toch is ze een klein beetje in de war, ze zag Sam van de week zoenen met een ander meisje en dat doet haar toch nog wat. Als ze s’avonds laat nog een gala outfit bij elkaar aan het zoeken is gaat ineens de bel. Als ze de deur opent, schrikt ze zich rot. Haar studievriendin Rochella staat voor haar neus. De tranen staan in haar ogen en ze heeft een bloedlip. ,,Maud, mag ik alsjeblieft even binnenkomen?” Normaal gesproken ziet Rochella er altijd tiptop uit, maar zoals ik haar nu aan tref heb ik haar nog nooit gezien. Haar ogen zijn rood doorlopen, de mascara zit op haar wangen in plaats van haar wimpers, haar haar zit in een uitgezakte staart en haar volle lippen zitten onder het bloed. ,,Rochella! Wat is er aan de hand?” schreeuw ik, terwijl ik haar een knuffel geef. ,,Het is misgegaan Maud, het ging zo snel.” Ik snap er helemaal niks van. Wat is er mis gegaan? Zou ze ruzie hebben gehad met Levi? Of heeft het iets te maken met die klote drugshandel? Ik neem Rochella mee naar de keuken. Ik geef haar een glas water en gris een zak bevroren doperwten uit de koelkast, waar ik een theedoek om heen wikkel zo dat Rochelle de zwelling op haar lip wat kan tegen gaan. ,,Ik vroeg gewoon om geld. En toen haalde hij ineens uit!”, zegt mijn studie vriendin die dus blijkbaar ook XTC verkoopt. ,,Lieverd, luister even rustig worden, hier drink wat water.” Ik ruik dat Rochella alcohol heeft gedronken. Ze klokt het glas water in een teug achterover en begint dan te vertellen. Ze legt uit dat er altijd wat klanten zijn die ‘op de bon’ kopen. ,,Het zijn goede kennissen van Levi en zij betalen altijd einde van de maand. Normaal haalt Levi het geld altijd bij ze op, maar Levi is ziek en nouja ik dacht ik kan dat ook wel.” ,,WTF,”, mompel ik. Wat is die Levi toch een eikel. Ik snap niet dat hij zoiets door Rochella laat doen. Deze jongen is zeker ziek, of hij nou koorts heeft of niet. Hij is ziek in zijn hoofd. Ik voel een steek in mijn maag en kan me niet voorstellen dat ik seks met hem heb gehad. Ik geloof niets van zijn praatjes. Dit is het begin van het einde, wie weet wat voor gekke dingen hij Rochella nog meer laat doen? Maargoed dat komt later wel. Ik laat eerst Rochella haar verhaal doen, ze lijkt iets minder overstuur dan eerst. ,,Nouja een van die gasten moest nog 150 euro betalen. Maar hij had dat niet. Dus ik zei hem dat hij maar iets moest fixen en nouja toen schold hij mij uit voor klotewijf en ik kreeg een mep,” snikt Rochella. ,,Nu heb ik en het geld niet en ik heb een bloedlip! Wat moet ik nou? Levi zal wel woest zijn.” Ik leg haar uit dat Levi zich kapot moet schamen, als hij zijn geld wil moet hij voortaan zelf maar zijn vuile zaakjes oplossen. ,,We moeten aangifte doen, Roch. Ik ga wel mee,” zeg ik, die klootzak die je heeft geslagen mag niet zo blijven rondlopen. Rochella begin te lachen en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom. ,,Maud, wat denk je nou? Ze zien me aankomen. Ja, ik verkoop drugs en toen ik mijn geld niet kreeg, ben ik in elkaar geslagen. Denk nou toch na!” Rochella durft niet terug te gaan naar Levi en vraagt of ze bij mij mag slapen. Dat is natuurlijk prima, maar ik leg haar uit dat ze wel echt met Levi moet gaan praten. Dit mag niet nog een keer gebeuren. Rochella valt daarna al snel in slaap en de volgende ochtend moet ik vroeg weg. Ik ben opvallend vrolijk en dat heeft er alles mee te maken dat ik Jelle vanavond weer ga zien. Ik heb vannacht over hem gedroomd en ik hoop dat er nu eindelijk eens iets gaat gebeuren. Ik heb eerst college en aan de eind van de middag heb ik een afspraak bij de kapper. Dan ga ik snel naar huis om mij om te kleden voor het gala met Jelle. Oh en tussendoor heb ik ook nog met Jessie afgesproken. Ik mag haar zilveren hakken lenen, die passen perfect bij mijn donkerblauwe galajurk. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, want ik ben een halfuur te vroeg voor mijn kappersafspraak! Ik ga vast zitten met een gemberthee en kijk wat rond op Instagram op zoek naar last-minute inspiratie voor mijn kapsel. Totdat ik ineens een melding krijg. ,,Sam heeft een verhaal toegevoegd.” Ik had dit nog aanstaan uit de tijd dat Sam en ik een relatie hadden. Sam? Sam plaatst nooit iets op insta, laat staan op zijn stories. Ik herken die krullenbol gelijk. Hetzelfde meisje waar ik Sam van de week mee zag zoenen staat lachend met twee schaatsen in haar hand bij de schaatsbaan op het Museumplein. Typisch dit. Ik app het gelijk door aan Jessie. Ook laat ik Rochella weten dat ik over een uurtje thuis ben. We hebben bijna tentamens en Rochella had gevraagd of ze de rest van de dag in mijn huis mocht studeren. Ze zijn bij haar thuis aan het verbouwen en in de UB kan ze zich nooit goed concentreren. Als ik thuis kom heb ik nog precies drie kwartier om mij om te kleden en op te maken. Het valt me op dat het aanrecht nog vol staat met vuile vaat. Zo te zien heeft Rochella uitgebreid geluncht en ontbeten. Als ik richting mijn kamer loop hoor ik wat vage geluiden. Het lijkt er op dat Rochelle er nog is en zo te horen is ze niet alleen. Zodra ik dichterbij kom hoor ik luid gekreun en er liggen kledingstukken op de grond. Als ik mijn deur opendoe schrik ik mij rot. Ik zie de naakte lichamen van Levi en Rochella en ze hebben seks. In mijn bed!
10/12 19u30  ‘Je hoeft niet meteen een klimaatheld te zijn’ Over klimaatveranderingen wordt te veel gecommuniceerd vanuit problemen en technische oplossingen en te weinig vanuit waarden en geluk. Dat zegt auteur en tekenaar Anabelle Meijer van het boek Eerste hulp bij klimaatverandering. „We moeten stoppen met zeggen wat we wel en niet móéten doen.”
10/12 19u00  Vijf vragen over de Gilets Jaunes Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: de Gele Hesjes zijn in steeds meer landen te zien. Behalve in Frankrijk, zijn ze ook in Brussel, verschillende plekken in Nederland en in Irak gespot. Ze staan symbool voor ontevredenheid, maar wat is nu hun doel? Vijf vragen over de 'Gilets Jaunes.'
10/12 18u15  Hoe ziet een trainingsdag van een darter eruit? Het WK Darts gaat komende vrijdag van start en Ron Meulenkamp is een van de deelnemers. De 30-jarige darter neemt ons mee naar zijn favoriete café om te laten zien hoe een trainingsdag eruitziet.
10/12 18u00  Een op de vijf huishoudens komt moeilijk rond Ongeveer anderhalf miljoen huishoudens in Nederland, zo'n 21 procent van het totaal, heeft zoveel moeite met het betalen van de vaste lasten dat zij een betalingsachterstand hebben. Dit blijkt uit cijfers van het Nibud dat onderzoek deed naar het bestedingspatroon van meer dan 2500 huishoudens. 
10/12 17u45  'Vraag eens of een dakloze een kop koffie lust' Edo Paardekooper Overman uit Bloemendaal weet uit eigen ervaring hoe het leven kan lopen en dat je zomaar dakloos kunt raken. Inmiddels heeft hij zelf weer een dak boven zijn hoofd, maar hij blijft zich - al jarenlang - inzetten voor dak- en thuislozen. „Wet- en regelgeving zit elkaar te vaak in de weg, daklozen worden daar de dupe van.”
10/12 14u45  VN-migratiepact goedgekeurd ondanks verdeeldheid Het VN-migratiepact is goedgekeurd. Waar de afgelopen weken nog verhitte discussies tussen de landen plaatsvonden is er nu een besluit genomen. Tijdens een internationale conferentie in Marrakesh maakte Nasser Bourita, voorzitter van de conferentie, het besluit bekend.
10/12 13u45  Win nu een Oral-B tandenborstel van de GiveAway Show Meld je nu al aan voor de Metro GiveAway Show en je maakt kans op een Oral-B Teen tandenborstel! Ontwikkeld voor tieners vanaf 13 jaar. Voorzien van speciaal opzetborsteltje voor beugeldragers en je kunt ‘m connecten met de Oral-B app.
10/12 13u30  Challenge: vermijd Last Christmas van Wham! Luisteren naar kersthits, iets wat we vandaag de dag relatief schaamteloos doen. Zelfs in november. Van All I Want For Christmas Is You en Do They Know It’s Christmas tot Have Yourself A Merry Little Christmas. We kunnen er geen genoeg van krijgen.
10/12 12u30  Laatste woorden Khashoggi bekendgemaakt „Ik kan niet meer ademen', dat zijn de laatste woorden van Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Een bron laat dat aan CNN weten. 
10/12 11u45  Laatste woorden Khashoggi bekend gemaakt „Ik kan niet meer ademen', dat zijn de laatste woorden van Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Een bron laat dat aan CNN weten. 
10/12 11u30  Staatsbosbeheer begonnen met afschieten herten Staatsbosbeheer is gestart met het „verminderen' van het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen. In totaal worden meer dan 1800 dieren afgeschoten. Uiteindelijk blijven er 490 herten over. 
10/12 10u15  Anne en Leila lullen over sex, en hoe! Anne en Leila zijn de sterren van Lullen over Sex, de nieuwste videoserie van Metro. Van alles komt voorbij en #durftevragen bij de seksuologen in spe. ,,Wij vinden niets te gek, eerder te gek, want seksualiteit is gewoon hartstikke mooi.”
10/12 09u30  Uitpakken én imponeren op de luxebeurs in de RAI Een huishoudbeurs voor de rijken, zo wordt luxebeurs Masters of LXRY ook wel genoemd. Ieder jaar trekt het evenement in de RAI in Amsterdam meer bezoekers. Er wordt geparadeerd, verbaasd en met miljoenen gesmeten.
10/12 09u00  Maandagavond grote toespraak Macron aan Fransen Maandagavond zal de Franse president Macron het volk toespreken, in een poging de crisis van met de Gilets Jaunes tot een einde te brengen. Het zal een van de belangrijkste toespraken uit zijn carrière worden, schrijft Le Parisien. Nationale eenheid Opvallend is dat Macron in zijn toespraak niet alleen de demonstranten aanspreekt, maar álle Fransen. Hij zal een poging doen de woede te kalmeren en een uitweg uit de crisis te vinden. Hij moet de nationale eenheid hervinden en dat zal niet makkelijk worden. Voormalig premier Alain Juppé adviseert Macron om vooral „concreet te reageren op bepaalde legitieme verwachtingen'. „De president moet een autoritaire toespraak houden, maar ook begrip en empathie tonen.' Juppé is van mening dat de protesten zo snel mogelijk moeten stoppen. Onvrede De afgelopen weken houden de Gele Hesjes Frankrijk in hun greep. In eerste instantie gingen meer dan honderdduizend Fransen de straat op uit onvrede voor de benzineprijsverhogingen. Deze zijn inmiddels van de baan, maar het land blijft boos. Sommigen eisen het vertrek van de Franse president. Zaterdag was het opnieuw raak met zo'n 1700 arrestaties, waarvan alleen al duizend in Parijs. In Nederland waren ook Gele Hesjes-protesten, die waren echter veel minder groot dan in Frankrijk. Bekijk ook: In beeld; roerige Gele Hesjes-dag in Frankrijk Bekijk ook: Hartverwarmend: de NS herenigt kinderen met knuffels
Laatste update: maandag 10 december 2018, 20u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

13x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda: feest afgelast door burgemeester11/12 00u00 - BN/DeStem: BREDA - Het scholierengala in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda was maar van korte duur Twee mensen zijn in de drukke rij onwel geworden bij gedrang en geduw. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken. Het feest is door de burgemeester bijna drie uur voor het einde afgelast.
13x Paniek voor het kerstdiner? Vraag Gilles van der Loo om raad11/12 00u00 - Het Parool: Ben jij zo dapper om dit jaar het kerstdiner voor de hele familie of vriendengroep te verzorgen, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Culinair schrijver en Proefwerk-recensent Gilles van der Loo geeft raad. Hoe zorg je ervoor dat de kalkoen niet uitdroogt? Hoe voorkom je dat een merengue verbrandt? Hoeveel wijn moet je in huis halen voor een diner met 8 personen? Sla jij begin december al op ti
12x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim11/12 00u00 - Gelderlander: Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
12x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim11/12 00u00 - BN/DeStem: Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
12x Parlementslid pakt uit protest ceremoniële scepter in Lagerhuis11/12 00u00 - Nu.nl: Parlementslid Lloyd Russell-Moyle pakte maandag de ceremoniële scepter in het Britse Lagerhuis. Het parlementslid deed dat uit protest tegen het uitstellen van de Brexit-stemming.
11x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim11/12 00u00 - AD.nl: Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
10x Walking Dead-bedenker Darabont naar rechter met megaclaim11/12 00u00 - De Stentor: Frank Darabont, de medebedenker van hitserie The Walking Dead, sleept zender AMC voor de rechter. Hij eist een schadevergoeding van 280 miljoen dollar omdat hij niet het bedrag zou krijgen waar hij als medebedenker recht op heeft.
10x Bilbao wint in blessuretijd eerste duel sinds ontslag Berizzo10/12 23u45 - BN/DeStem: Athletic Bilbao heeft de eerste competitiewedstrijd sinds het ontslag van trainer Eduardo Berizzo gewonnen. De thuiswedstrijd tegen Girona eindigde maandag in 1-0. Artiz Aduriz benutte in de 92ste minuut een strafschop voor het team dat nu onder leiding staat van Gaizka Garitano.
9x Twee mensen bij gedrang in drukke rij onwel geworden voor De Graanbeurs in Breda10/12 23u45 - BN/DeStem: BREDA - Twee mensen zijn maandagavond onwel geworden bij gedrang in een drukke rij van een feest in De Graanbeurs aan de Reigerstraat in Breda. Een ambulance is gekomen om hen te onderzoeken.
8x Niveau meisjes bij schooladvies vaak lager ingeschat dan bij jongens11/12 00u30 - Nu.nl: Meisjes zijn op school slimmer dan jongens. In het schooljaar 2017/18 zaten meisjes uit de derde klas van het voortgezet onderwijs vaker op een hoger niveau dan hun schooladvies dan hun mannelijke klasgenoten.

Statistieken

Artikels:
31791
Gelezen:
2440
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven