maandag 14 oktober 2019, week 42


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
14/10 20u30  Tunesië kiest conservatieve academicus als president Tunesië heeft voor de tweede keer in zijn geschiedenis een president gekozen tijdens vrije, democratische verkiezingen. Het ambt zal worden bekleed door Kaïs Saïed, een politiek buitenbeentje en conservatief academicus.
14/10 20u15  Kefah Allush wint Sonja Barend Award voor beste interview Kefah Allush heeft de Sonja Barend Award gewonnen voor het beste interview. Hij heeft de prijs gewonnen voor zijn interview met oud-commandant Peter van Uhm in het programma De Kist. Dit werd maandag bekendgemaakt in de uitzending van De Wereld Draait Door.
14/10 20u15  Poolse regeringspartij PiS verliest meerderheid in senaat De conservatieve regeringspartij Recht en Vaardigheid (PiS) heeft niet langer de meerderheid in de Poolse senaat, blijkt maandag na de definitieve uitslag van de verkiezingen.
14/10 19u15  Kramer houdt botkneuzing in rechterknie over aan fietsongeluk in Inzell Sven Kramer heeft zaterdag bij zijn fietsongeluk een botkneuzing in zijn rechterknie opgelopen, zo meldt zijn ploeg Jumbo-Visma maandag. Het is nog onduidelijk hoelang hij uit de roulatie is.
14/10 19u00  Groot protest op vliegveld Barcelona tegen arrestatiebevel Puigdemont Duizenden mensen zijn maandag bij het vliegveld van Barcelona bijeengekomen om tegen het internationale aanhoudingsbevel voor de gevluchte Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont te protesteren. De politie heeft charges uitgevoerd.
14/10 18u45  Massaal protest op luchthaven Barcelona tegen arrestatiebevel ex-premier Duizenden mensen zijn maandag bij het vliegveld van Barcelona bijeengekomen om tegen het internationale aanhoudingsbevel voor de gevluchte Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont te protesteren. De politie heeft charges uitgevoerd.
14/10 18u00  EU veroordeelt offensief in Syrië en beperkt wapenexport naar Turkije De Europese Unie heeft maandag de Turkse inval in Syrië veroordeeld. Ook hebben alle 28 lidstaten toegezegd de wapenlevering aan Turkije in te perken. Het gaat hierbij om de wapens die het Turkse leger kan gebruiken in Syrië.
14/10 18u00  Pathé maakt miniserie over brand in Notre-Dame Pathé gaat in samenwerking met Vendôme Group en Moonriver TV een miniserie maken over de brand in de Notre-Dame op 19 april. De serie zal internationaal te zien zijn, meldt Variety.
14/10 17u30  Boeren dringen Gronings provinciehuis binnen Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.
14/10 17u15  Dit zijn de hoofdrolspelers rond de Turkse inval in Noord-Syrië Een noodgedwongen bondgenootschap tussen de Koerden en de Syrische regering van president Bashar Al Assad is de laatste ontwikkeling rond het offensief van het Turkse leger in Noord-Syrië. Een overzicht van de belangrijkste spelers in het ingewikkelde conflict.11 
14/10 17u00  Boeren forceren deur provinciehuis Groningen tijdens stikstofprotest Boze boeren hebben maandag met een trekker de deur van het provinciehuis in Groningen geforceerd. De agrariërs eisten dat de provincie in navolging van Gelderland, Overijssel en Drenthe de stikstofmaatregelen zou terugdraaien, maar de provincie Groningen gaat daar vooralsnog niet in mee.12 
14/10 15u45  Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.
14/10 15u30  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt terwijl honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.
14/10 15u00  Provincies trekken stikstofregels in, sfeer grimmig bij Gronings boerenprotest De provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt toen honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.
14/10 14u45  Gelderland en Drenthe trekken stikstofregels in, sfeer grimmig in Groningen De provincies Gelderland en Drenthe hebben in navolging van de provincie Friesland maandag besloten de vorige week genomen stikstofmaatregelen weer terug te draaien. Het besluit werd bekendgemaakt toen honderden boeren opnieuw bij verschillende provinciehuizen in het land tegen het beleid demonstreerden.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
14/10 20u30  Slechts 1 procent van bloembollen komt uit De oplichting met bloembollen op de toeristische bloemenmarkt in Amsterdam is veel erger dan gedacht. Slechts één procent van de aangekochte bollen kwam tot bloei, blijkt uit onderzoek.
14/10 20u30  Vladimir Poetin heeft al zijn doelen bereikt In de herfst van 2015 zinspeelde president Obama erop dat de toen juist begonnen militaire interventie van Moskou om het bewind van de bondgenoot en Syrische leider Bashar al-Assad te steunen, zou uitlopen op een catastrofe. Een soort Russisch Vietnam. Maar militair en geopolitiek heeft Vladimir Poetin nu bijna al zijn geopolitieke doelen bereikt. Behalve dat Assad zijn macht wist te herstellen, kon het Kremlin zijn militaire bases in Syrië veiligstellen.
14/10 20u00  Agent krijgt keiharde karatetrap Opnieuw heftige beelden van de protesten in Hongkong. Daar proberen demonstranten het geweer van een agent te pakken te krijgen.10 
14/10 20u00  Zuckerberg en libra-munt vallen van voetstuk Libra moest dé alternatieve digitale betalingswijze voor miljarden consumenten worden. Visa, Mastercard en PayPal haakten maandag echter af bij het Facebook-initiatief na forse druk van toezichthouders en de politiek. „De technologie achter digitale munten ontwikkelt evengoed door, libra is maar het begin.”10 
14/10 20u00  ‘Koningspaar met neus op de feiten gedrukt’ Niet alleen maar luxe voor Willem-Alexander en Máxima in India. Tijdens hun staatsbezoek gaan ze langs bij Barapullah Drain en zien ze de waterproblematiek van het land.10 
14/10 19u45  ‘Koningspaar met de neus op de feiten gedrukt’ Niet alleen maar luxe voor Willem-Alexander en Máxima in India. Tijdens hun staatsbezoek gaan ze langs bij Barapullah Drain en zien ze de waterproblematiek van het land.
14/10 19u45  Ongewenst parkeren bij commissies Tijdens Rutte-III is het instellen van commissies als parkeerplaatsen voor politieke problemen stevig in populariteit toegenomen. Je hebt ze grofweg in twee soorten. Zo was er de staatscommissie parlementair stelsel, die beschouwde of ons parlementaire stelsel nog beantwoordt aan de eisen van deze tijd. Toen het af was, legde minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) het expres boven op een stapel boeken in haar werkkamer op het departement, om de suggestie te wekken dat het echt niet in de onderste la terecht zou komen.
14/10 19u45  Van Gerwen is record van hoogste gemiddelde kwijt Michael van Gerwen is een bijzonder record kwijtgeraakt.
14/10 19u30  Minister zoekt nog eens naar info zaak-Wilders Justitieminister Ferd Grapperhaus gaat op zijn departement nog eens zoeken naar informatie over de rechtszaak tegen Geert Wilders die mogelijk over het hoofd is gezien. De Tweede Kamer wil precies weten of het ministerie het Openbaar Ministerie niet heeft aangezet om de PVV-leider te vervolgen.
14/10 19u30  FERGIE klaargestoomd voor zestigste verjaardag Ze wordt morgen ZESTIG en haar vríenden van de pers - wie had het na alle kritiek van vroeger kunnen denken - hebben alleen maar lovende woorden over voor de huidige looks van SARAH FERGUSON. Trouwen met ANDREW, daar wil zij even niet over praten, maar wel onthult zij haar schoonheidsgeheimen…
14/10 19u00  Catalonië komt weer in opstand Duizenden mensen in Barcelona en heel Catalonië zijn spontaan de straat opgegaan. Zij protesteren tegen de zware straffen die zijn uitgedeeld door het Spaanse Hooggerechtshof aan de Catalaanse leiders die in 2017 verantwoordelijk waren voor de mislukte afscheidingspoging.10 
14/10 19u00  ‘Ontsnapte IS’ers hebben wapens weer opgepakt’ Chaos en onduidelijkheid over ontsnapte IS’ers in Noord-Syrië. Hoe groot is de kans dat ze straks weer in Nederland op de stoep staan? Verslaggever Silvan Schoonhoven over de opties van de ontsnapte strijders.10 
14/10 19u00  ’Klungelige Nederlandsheid’ wereldwijd dankzij Netflix ’Klungelige Nederlandsheid’ gaat wereldwijd. De serie Toon, ooit ingestoken als YouTube-project, is eind deze week te zien op streaminggigant Netflix. Hoofdrolspeler/mede-bedenker Joep Vermolen: „Uit zelfbescherming ga ik maar niet uitzoeken hoeveel mensen het zouden kunnen zien.”10 
14/10 19u00  Veertien politieagenten vermoord in Mexico Veertien politieagenten zijn vermoord in de westelijke staat Michoacán in Mexico, zei de federale regering maandag. Het is een van de ernstigste aanslagen op veiligheidstroepen sinds president Andrés Manuel López Obrador afgelopen december aantrad.10 
14/10 19u00  Botkneuzing Kramer, duur herstel onzeker Het letsel bij schaatser Sven Kramer lijkt mee te vallen na de aanrijding op zijn fiets met een auto, zaterdagochtend in het Duitse Inzell. Onderzoek in een ziekenhuis in Ede wees uit dat er sprake is van een botkneuzing in zijn rechterknie. Dat maakte zijn ploeg Jumbo-Visma maandagavond bekend.10 
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
14/10 17u45  Leger Assad rukt op, coalitie oneens over terughalen IS?ers Lees meer >
14/10 17u45  Provincies bezwijken onder boerenprotest Lees meer >
14/10 17u45  Will Smith neemt het op tegen? Will Smith Het onverwachte koppel Ang Lee en Will Smith heeft ? met baanbrekende techniek ? Gemini Man gemaakt. ?Kan een jonge Will Smith nu een film maken met een jonge Marlon Brando?? Voor de miljoenen Will Smith-fans overal ter wereld is Gemini Man om meerdere redenen een genot. De film van regisseur Ang Lee is op … Continued The post Will Smith neemt het op tegen? Will Smith appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/10 14u16  ?Nederlanders moeten niet meer met vakantie gaan naar Turkije? De VVD is terughoudend met het invoeren van economische sancties tegen Turkije. In het tv-programma Buitenhof zei VVD-Kamerlid Sven Koopmans zondag dat hij de Corendon-vakanties van Nederlanders naar Turkije niet op het spel wil zetten. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma zei in hetzelfde programma dat hij juist meer daadkracht wil zien van minister van Buitenlandse Zaken Stef … Continued The post ‘Nederlanders moeten niet meer met vakantie gaan naar Turkije’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.13 
14/10 13u15  Modelprofs Gini en Bauke zorgen voor schitterend weekend In zijn derde sportcolumn blikt Hugo Camps terug op de sobere maar broodnodige overwinning van Oranje in Wit-Rusland, waarbij eigenlijk alleen Georginio Wijnaldum schitterde. Meer reden tot euforie gaf de bescheiden modelprof Bauke Mollema, al jaren een van de beste Nederlandse renners. De golf van euforie die in september over het Nederlands elftal viel na … Continued The post Modelprofs Gini en Bauke zorgen voor schitterend weekend appeared first on Elsevierweekblad.nl.11 
12/10 18u45  Jaag houders aflossingsvrije hypotheek niet op kosten! Lees meer >
12/10 14u30  Bijleveld: ?Er is veel te lang, te hard bezuinigd op Defensie? Onderstaande tekst sprak minister Ank Bijleveld (CDA) van Defensie zaterdag uit op het Grote Defensiedebat van Elsevier Weekblad over de toekomst van de krijgsmacht. Het debat werd gehouden in het Louwman Museum in Den Haag. ‘Send in the Marines.‘ Ik hoor deze uitspraak regelmatig. Bij de onmacht na de ramp met de MH17. Onlangs nog … Continued The post Bijleveld: ‘Er is veel te lang, te hard bezuinigd op Defensie’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/10 20u15  Turkije dreigt met vluchtelingenstroom, EU wacht af Lees meer >
11/10 14u00  ?Ons land spoelt zichzelf door het afvoerputje? Het is tijd om de lesstof van het Nederlandse onderwijs aan te passen om leerlingen beter voor te bereiden op hun toekomst. Dat vindt de adviescommissie Curriculum.nu die donderdag haar voorstel aan minister voor Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) presenteerde. Had de commissie het volkslied daarin mee moeten nemen?, vroegen we u. In de rubriek Reacties … Continued The post ‘Ons land spoelt zichzelf door het afvoerputje’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/10 14u00  ?Cursus Rode Kruis werkt normaliseren drank- en drugsgebruik in de hand? Steeds meer Nederlanders gebruiken drank en drugs en dat levert problemen op. Het Rode Kruis lanceert daarom een speciale EHBO-cursus voor de omgang met personen onder invloed. Zo hoopt de hulporganisatie tegemoet te komen aan de vraag: wat te doen met degenen die ongewenste effecten van drugs ervaren? In samenwerking met het expertisecentrum Eerste Hulp … Continued The post ‘Cursus Rode Kruis werkt normaliseren drank- en drugsgebruik in de hand’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/10 17u45  Haagse bespiegelingen door Bert van den Braak Lees meer >
10/10 17u45  Nederlands geestesmerk door Johan Huizinga In hedendaagse spelling en met een inleiding van Gerry van der List. In Nederlands geestesmerk schetst Johan Huizinga, Nederlands beroemdste historicus, in nog geen 50 bladzijden de karaktertrekken van Nederlanders en hun land. Over de term geestesmerk zegt Huizinga in zijn voorwoord: ?Het woord drukt de overtuiging uit dat het op de geest aankomt, en … Continued The post Nederlands geestesmerk door Johan Huizinga appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/10 17u45  Boerenopstand zet door: nieuwe protesten op komst Bij het Gelderse Winterswijk hebben boeren donderdag drie uur lang geprotesteerd tegen het stikstofbeleid en de modellen van het RIVM, waar ook in de Tweede Kamer aan wordt getwijfeld. De wegblokkade in de Achterhoek is voorlopig niet het laatste protest. Donderdag 16 oktober willen de boeren opnieuw massaal protesteren. Vier ontwikkelingen in het hoogoplopende conflict … Continued The post Boerenopstand zet door: nieuwe protesten op komst appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/10 14u16  ?Maak het Wilhelmus verplichte lesstof op school? Het is tijd om de lesstof in het Nederlandse onderwijs aan te passen om leerlingen beter voor te bereiden op hun toekomst. Dat vindt de adviescommissie Curriculum.nu. Donderdagmiddag biedt de commissie minister voor Onderwijs Arie Slob (ChristenUnie) haar voorstel aan. De adviescommissie bestaat uit 125 leraren en 18 schoolleiders. In 2018 werd hun gevraagd plannen … Continued The post ‘Maak het Wilhelmus verplichte lesstof op school’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/10 09u45  ?Discriminatie is al wettelijk geregeld, dus dit idee is complete nonsens? Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark (VVD) wil werkgevers en uitzendbureaus die geen anti-discriminatieplan hebben 4.500 euro boete geven en ter afschrikking aan de schandpaal nagelen. Onze lezers die reageerden op de Stelling vinden dat een slecht plan. Lees een selectie van de reacties terug. In de rubriek Reacties op de stelling … Continued The post ‘Discriminatie is al wettelijk geregeld, dus dit idee is complete nonsens’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 17u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
14/10 19u45  Nederlandse Koerden protesteren deze week tegen Turkse inval Syrië Koerdische organisaties in Nederland gaan deze week dagelijks in verschillende steden protesteren tegen de Turkse inval in Syrië. De aftrap was vandaag in Arnhem bij het concertgebouw Musis Sacrum, later deze week zijn Den Haag, Rotterdam en Amsterdam aan de beurt.
14/10 17u30  Leraar door leerlingen opgewacht en mishandeld in Brabant De politie heeft twee meisjes van 16 en twee jongens van 15 aangehouden in verband met de mishandeling van een leraar op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom. Ze zouden de leraar vorige week na de pauze hebben opgewacht en bij de keel hebben gegrepen.
14/10 17u00  Half jaar cel en boete voor man die kat Sprotje in oven stopte De man die de kat Sprotje vorig jaar schopte en in een hete oven stopte, moet een half jaar de cel in. Ook krijgt hij een boete van 4000 euro en mag hij de rest van zijn leven geen dieren meer houden.12 
14/10 15u15  Provincies trekken nieuwe stikstofregels in na protesten van boeren Drenthe en Overijssel hebben vandaag bekendgemaakt de nieuwe stikstofregels in te trekken. Vorige week hadden de twaalf provincies gezamenlijk regels gemaakt over de uitstoot van stikstof. Met die regels zouden eindelijk nieuwe vergunningen kunnen worden verleend voor bijvoorbeeld bouw- en infrastructuurprojecten.
14/10 14u00  Provincie Drenthe trekt stikstofregels in na protesten van boeren Na Friesland trekt ook de provincie Drenthe de omstreden stikstofregels in. De provincie wil eerst overleggen met boerenorganisatie LTO, en beslist daarna hoe de regels er concreet uit moeten komen te zien.
14/10 11u45  Brexitgesprekken leverden niets op, hoe nu verder? Een weekend dooronderhandelen heeft niet geleid tot het doorbreken van de brexit-impasse. Aan het begin van het weekend was men nog hoopvol, zondag stak twijfel weer de kop op. Vandaag spreken de EU en de Britten verder, terwijl ook geluisterd wordt naar de Queen’s speech.
13/10 22u00  'Geen Nederlandse IS-strijders ontsnapt uit kamp Syrië' Voor zover bekend zaten er geen Nederlandse IS-strijders in het Syrische kamp Ain Issa, waaruit bijna 800 IS-aanhangers ontsnapten. Dat zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken.
13/10 21u00  Stemmen mag ze niet, maar wat vindt Queen Elizabeth van brexit? Alle Britse ogen zijn maandag gericht op Queen Elizabeth: voorafgaand aan de opening van het parlementaire jaar spreekt zij de troonrede uit. Met nog maar twee weken te gaan tot de brexitdeadline, overheerst één vraag: wat vindt de Queen er zelf van? Correspondent Anne Saenen vertelt.
13/10 19u45  Koning vliegt zichzelf en koningin Máxima naar India Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in India aangekomen voor een vijfdaags staatsbezoek. De koning was tijdens de vlucht zelf de co-piloot van het regeringstoestel.
13/10 18u15  Rode Kruis opent gironummer voor vluchtelingen uit Noordoost-Syrië Het Rode Kruis heeft een girorekening geopend voor mensen die op de vlucht zijn uit het noordoosten van Syrië. De hulporganisatie maakt zich grote zorgen over de 300.000 mensen die in het gebied wonen, nu Turkije daar een inval heeft gedaan.
13/10 00u00  Poolse vrouw (22) die werd ontvoerd op recreatiepark is gevonden De 22-jarige Poolse vrouw die vannacht uit een huisje op een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer werd ontvoerd, is teruggevonden. De vrouw is in goede gezondheid aangetroffen in Duitsland.
12/10 23u45  Poolse vrouw (22) die werd ontvoerd op recreatiepark gevonden De 22-jarige Poolse vrouw die vannacht uit een huisje op een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer werd ontvoerd, is teruggevonden. De vrouw is in goede gezondheid aangetroffen in Duitsland.
12/10 23u15  Michael van Gerwen pakt vijfde World Grand Prix-titel Michael van Gerwen heeft zijn titel op de World Grand Prix geprolongeerd. De beste darter ter wereld versloeg in de finale de Engelsman Dave Chisnall, de nummer 11 van de wereld, met 5-2.
12/10 23u00  Van Gerwen pakt vijfde World Grand Prix-titel Michael van Gerwen heeft zijn titel op de World Grand Prix geprolongeerd. De beste darter ter wereld versloeg in de finale de Engelsman Dave Chisnall, de nummer 11 van de wereld, met 5-2.
12/10 21u00  Ontsnapte tbs'er Ronald van Z. verstopte zich met tent en fiets in Franse bossen Ronald van Z., de tbs'er die vorige week vrijdag ontsnapte tijdens zijn begeleid verlof in Nijmegen, verstopte zich dagenlang in een bos in Parijs. Dat schrijven Franse media. Hij zou een fiets en een tentje bij zich hebben gehad.
Laatste update: vandaag om 19u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
14/10 20u30  Willem-Alexander kritisch over toenemend hindoe-nationalisme in India Tijdens zijn staatsbezoek aan India heeft koning Willem-Alexander indirecte kritiek geuit op de hindoe-nationalistische regering in het land. De koning wenste India in een toespraak tijdens het staatsbanket een toekomst 'waarin plaats is voor alle Indiërs, ongeacht hun geloof, afkomst of sociale positie'. In India worden minderheidsgroepen als moslims onderdrukt door radicale hindoe-nationalisten. Het hindoe-nationalisme neemt toe in het land, en volgens critici speelt de regering van premier Modi daarin een grote rol door er niet actief genoeg tegen op te treden. Ook kent het land met het kastenstelsel een sterke hiërarchische klassenindeling. Hoewel dat stelsel wettelijk verboden is, komt discriminatie op basis van kaste in de praktijk nog veel voor. Mensenrechten De koning leek daar in zijn speech op te zinspelen. 'Als 1,3 miljard mensen op voet van gelijkheid kunnen meedoen en hun talenten in vrijheid kunnen ontplooien, dan is India onverslaanbaar', zei hij. Willem-Alexander citeerde de Indiase onafhankelijkheidsstrijder Mahatma Gandhi: 'Geen cultuur kan leven als die probeert exclusief te zijn.' En hij voegde daaraan toe: 'Het omgekeerde is ook waar: een inclusieve samenleving is een levenskrachtige samenleving.' Subtiel In 2015 ging de koning in China ook bij het staatsbanket in op de mensenrechtensituatie in dat land. 'Dat ging ongeveer op dezelfde manier als nu', zegt Kysia Hekster, verslaggever Koninklijk Huis van de NOS. 'Subtiel, maar voor de goede verstaander wel duidelijk.' Omdat de koning namens de regering spreekt, is het altijd balanceren. 'Aan de ene kant wil je het gastland niet voor het hoofd stoten en niet met de beschuldigende vinger wijzen', zegt Hekster. 'Aan de andere kant moet de regering helder maken dat er zorgen bestaan over het toenemende hindoe-nationalisme. Dat heeft de koning nu in zijn tafelrede gedaan.'
14/10 20u30  Catalanen protesteren op vliegveld Barcelona, veel vluchten geschrapt Op de internationale luchthaven van Barcelona demonstreren duizenden Catalanen, waardoor ruim 100 vluchten zijn geschrapt. De betogers zijn woedend over een uitspraak van het Spaanse hooggerechtshof, dat vandaag negen separatistische leiders veroordeelde tot celstraffen tussen de negen en dertien jaar. Op video's van Spaanse media is te zien dat politie de gemaskerde demonstranten te lijf gaat met gummiknuppels. Er zijn arrestaties verricht, maar hoeveel is nog onduidelijk. Ook zijn zo'n tien mensen lichtgewond geraakt. Tsunami Democràtic Het protest wordt georganiseerd door de nieuwe Catalaanse separatistische beweging Tsunami Democràtic, dat via de berichtendienst Telegram oproept om de straten op te gaan. De organisatie heeft veelvuldig verwezen naar de protesten in Hongkong, waar demonstranten het vliegveld twee dagen platlegden. De protestgroep kondigde ook aan met 1200 voertuigen naar het vliegveld van Madrid te rijden. Daar zijn vooralsnog geen problemen, meldt de krant El Periódico. In oktober 2017 stemden ruim twee miljoen Catalanen in een door het Constitutioneel Hof verboden referendum over zelfstandigheid. Beelden van de stemming en het gewelddadige optreden van de politie gingen de wereld over. Het Catalaanse parlement verklaarde de noordoostelijke Spaanse deelstaat onafhankelijk, maar het zou nooit zover komen. De Spaanse regering nam het bestuur van Catalonië over en vervolgde de politici die verantwoordelijk waren voor het referendum.
14/10 20u15  Te weinig aandacht voor misbruikte jongens: 'Ik dacht dat dit alleen meisjes overkomt' Jongens die seksueel worden misbruikt moeten beter worden geholpen. Dat zeggen organisaties die zich inzetten voor mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt, tegen het NOS Jeugdjournaal. Zowel de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, als het landelijke Coördinatiecentrum Comensha, WatchNL en hulporganisaties als Fier, Centrum Seksueel Geweld vinden dat er te weinig aandacht is voor mannelijke slachtoffers. Aangiftebereidheid ''Uit de cijfers blijkt dat jongens ontzettend weinig in beeld zijn. Toch krijgen we wel degelijk signalen dat het voorkomt. En dus moet er meer aandacht komen, zodat ook mannelijke slachtoffers vaker aangifte durven te doen', zegt een woordvoerder van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Volgens het Centrum Seksueel Geweld (CSG) houden jongens ook vaak hun mond omdat de schaamte onder mannelijke slachtoffers groter is dan bij vrouwen. 'Dan denken ze dat mensen hen zien als zwak of een slappeling', vertelt Iva Bicanic van het CSG. Het NOS Jeugdjournaal sprak met Mark (niet zijn echte naam). Hij werd op zijn vijftiende misbruikt door een 52-jarige man. Inmiddels zit hij in de eerste speciale jongensopvang van Nederland. Hij vertelt (onherkenbaar) zijn verhaal: In iedere basisschoolklas zit volgens Bicanic een jongen die net zoals Mark met een vorm van seksueel misbruik te maken krijgt. 'Toch worden jongens minder snel gewaarschuwd voor deze gevaren.' Ze vult aan: 'Op een of andere manier hebben we het idee dat jongens dit niet mee kunnen maken. Omdat we denken dat jongens stoer en sterk zijn. Dat ze van zich af kunnen slaan.' Maar volgens Bicanic is het net zo lastig voor jongens om op te staan tegen misbruik. Jongensopvang Om jongens beter te helpen is er in het noorden van het land een soort blijf-van-mijn-lijf-huis speciaal voor minderjarige jongens die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een huis in een wijk waar ze met z'n zevenen op adem kunnen komen en worden behandeld. Het is voor het eerst in Nederland dat er voor deze doelgroep zo'n plek is. Nog dit jaar zal een tweede huis voor jongens de deuren openen ergens in het westen van het land.
14/10 19u45  Politiek waarschuwt boeren: geweld doet sympathie voor jullie geen goed Actievoerende boeren moeten oppassen dat ze de sympathie van de bevolking en de politiek niet verspelen. Dat zeggen verschillende politici in reactie op de gewelddadige actie in Groningen. Boze boeren reden daar met een tractor de deur van het Provinciehuis kapot. Minister Schouten van Landbouw heeft 'alle begrip' voor de zorgen van de boeren over het stikstofbeleid. Ze hebben het recht te demonstreren, maar dan moeten zij zich wel aan de wet houden, vindt de minister. 'Ik heb gezien dat het op veel plekken goed is gegaan, maar helaas is het in Groningen niet goed gegaan. Dat is niet acceptabel.' Schouten ziet dat er bij veel boeren nog een hoop onduidelijkheid is wat de stikstofregels voor hen betekenen. 'Dat trek ik mij aan, dat moet beter.' Samen met de provincies wil Schouten de boeren snel duidelijkheid geven. Een aantal provincies heeft de maatregelen onder druk van de acties ingetrokken. 'Maar dat betekent niet dat het helemaal voorbij is. We zullen toch invulling moeten geven aan de uitspraak van de Raad van State, waarschuwt Schouten. Geen vrijbrief Fractievoorzitter Dijkhoff van de VVD vindt het goed dat boeren zich laten horen. 'Maar dat is geen vrijbrief om agenten te belagen of deuren in te rammen. Dat is sowieso fout en zal de steun voor je zaak ook geen goed doen', zegt hij. Ook het CDA is geschrokken van de bestorming van het Groningse provinciehuis. 'Het protest van twee weken geleden in Den Haag wekte veel sympathie op, maar je kunt die sympathie ook zo weer kwijtraken', laat een woordvoerder weten. GroenLinks-leider Klaver vindt de actie van de boeren onacceptabel: Ook voor Rob Jetten, fractievoorzitter van D66, gaat de actie van vanmiddag veel te ver. Hij roep de twaalf provincies op zo snel mogelijk op één lijn te komen over de stikstofregels. 'Daarmee komt er duidelijkheid voor de boeren, en kan er ook weer gebouwd worden.'
14/10 19u45  Dit is waarom boeren boos zijn op de provincies De protestacties van boeren richten zich niet meer alleen op het kabinet en de Tweede Kamer, maar ook op de provincies. Die spelen een eigen rol in de stikstofcrisis. Hoe zit dat? Op 4 oktober maakte minister Schouten (ChristenUnie, Landbouw) bekend hoe ze er op korte termijn voor wil zorgen dat er minder stikstof terechtkomt in Natura 2000-gebieden. Centraal onderdeel van haar maatregelen was een reductie van de stikstofuitstoot in de landbouw. Doel was om weer bouwvergunningen te kunnen verlenen. Daar komen de provincies in beeld: zij gaan over die vergunningen. De twaalf provincies stelden daarom op 8 oktober hun regels op voor het verlenen van vergunningen met toepassing van het zogenoemde salderen. De salderingsregels bepalen dat er per saldo geen stikstof bij mag komen. In een gebied moeten dus bronnen van uitstoot verdwijnen, om een nieuw project dat leidt tot een toename van de stikstofuitstoot mogelijk te maken. Realiteit vs. vergunning Voor het bepalen van de stikstofruimte die boeren kunnen verkopen als ze stoppen, ging Schouten in haar Kamerbrief van 4 oktober uit van de stalcapaciteit. Als een boer een stalcapaciteit heeft van 100 koeien (met bijbehorende uitstoot) en nu maar 90 koeien houdt, kan de boer toch stikstofruimte voor 100 koeien verkopen. De provincies gaan in hun afspraken van 8 oktober een stap verder: zij gaan uit van het feitelijke aantal koeien, in dit geval dus 90. De boer verliest in de regels van de provincie dus een deel van de stikstofruimte - en daarmee geld. De stikstofuitstoot moet bij 'extern salderen', dat wil zeggen als een bedrijf wordt verkocht, omlaag. Ook van Schouten. Een nieuwe partij kan volgens de minister 70 procent van de oude stikstofruimte overnemen. Provincies berekenen die dus minder gunstig dan in het voorstel van Schouten. Ook komen dier- en fosfaatrechten te vervallen. Dat laatste maakt voor een bouwbedrijf misschien niet uit. Maar voor boeren wel. Want boerderij A kan dan wel 70 procent van de stikstofrechten van boerderij B kopen, maar dan worden tegelijkertijd de dierrechten van boerderij B ingenomen. Dierrechten zijn nodig om varkens, kippen of koeien te mogen houden. Door het innemen van dierrechten bij de verkoop van stikstofrechten kunnen er dus minder dieren in het land worden gehouden. En als een boer op zijn erf een extra stal wil plaatsen, mag dat alleen als hij in de nieuwe situatie niet meer uitstoot dan daarvoor ('interne saldering'). Ook niet als er volgens de vergunning nog stikstofruimte 'over' is. Echte reductie De strengere regels zijn volgens de provincies nodig om ze juridisch houdbaar te maken, en daadwerkelijk een uitstootreductie te realiseren. De Raad van State oordeelde eerder dat de stikstofaanpak juridisch niet deugde. Boeren voelen zich nu benadeeld. Vrijdag gingen boze agrariërs al verhaal halen bij het provinciehuis in Leeuwarden. De provincie Friesland besloot enkele uren later de beleidsregels voor salderen in te trekken; inmiddels hebben ook Drenthe, Gelderland en Overijssel dat gedaan. De keerzijde daarvan is dat er in deze provincies voorlopig geen vergunningen afgegeven kunnen worden. En de vraag is hoe de overige provinciebesturen omgaan met de druk van de boeren.
14/10 19u15  Van Texel tot Buitenkaag: groot onderhoud aan infrastructuur Noord-Holland Twaalf bruggen, vijf sluizen, drie tunnels, wegen en het gemaal van IJmuiden: een flink aantal infrastructuurprojecten in Noord-Holland krijgt de komende jaren een opknapbeurt. Een miljardenproject, zegt minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Het is de grootste klus ooit voor Rijkswaterstaat in Noord-Holland. Van Texel tot aan Buitenkaag op de grens met Zuid-Holland wordt de komende jaren gewerkt. Toekomstbestendig Veel bruggen, tunnels, viaducten en sluizen stammen uit de jaren 50 en 60. Er kwam in de loop der jaren steeds meer verkeer bij en vrachtwagens zijn een stuk zwaarder geworden. Om alle infrastructuur toekomstbestendig te maken is er daarom werk aan de winkel. De meeste projecten liggen in de omgeving van Amsterdam. Het gaat bijvoorbeeld om de Zeeburgertunnel, de Wijkertunnel en de Schipholtunnel. Maar ook wordt allerlei asfalt vervangen rondom de hoofdstad en wordt de Prins Willem-Alexandersluis onder handen genomen. Hinder Volgens Van Nieuwenhuizen wordt er zo veel mogelijk afgestemd met gemeenten en provincies, om overlast te beperken. 'Maar je kunt dit natuurlijk niet doen zonder hinder voor de mensen', benadrukt de minister. 'Maar het is echt nodig, want de veiligheid mag niet in het geding komen. En als je naar die waterwerken kijkt: we willen ook met elkaar droge voeten houden. Mensen vergeten weleens dat je op Schiphol meters onder de zeespiegel bent. En dat blijft niet vanzelf droog.' Naar verwachting is de onderhoudsbeurt van de Noord-Hollandse infrastructuur in 2030 klaar, schrijft NH Nieuws. Een overzicht van alle projecten is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.
14/10 19u00  Catalanen protesteren op vliegveld Barcelona, vluchten geschrapt Op de internationale luchthaven van Barcelona demonstreren duizenden Catalanen, waardoor ongeveer twintig vluchten zijn geschrapt. De betogers zijn woedend over een uitspraak van het Spaanse hooggerechtshof, dat vandaag negen separatistische leiders veroordeelde tot celstraffen tussen de negen en dertien jaar. Op video's van Spaanse media is te zien dat politie de gemaskerde demonstranten te lijf gaat met gummiknuppels. Er zijn arrestaties verricht, maar hoeveel is nog onduidelijk. Het protest wordt georganiseerd door de nieuwe Catalaanse separatistische beweging Tsunami Democràtic, dat via de berichtendienst Telegram oproept om de straten op te gaan. In oktober 2017 stemden ruim twee miljoen Catalanen in een door het Constitutioneel Hof verboden referendum over zelfstandigheid. Beelden van de stemming en het gewelddadige optreden van de politie gingen de wereld over. Het Catalaanse parlement verklaarde de noordoostelijke Spaanse deelstaat onafhankelijk, maar het zou nooit zover komen. De Spaanse regering nam het bestuur van Catalonië over en vervolgde de politici die verantwoordelijk waren voor het referendum.
14/10 18u30  EU spant zaak aan om friet-ruzie met Colombia Het moet afgelopen zijn met de importheffingen van Colombia op bevroren aardappelproducten uit onder meer Nederland, vindt EU-handelscommissaris Malmström. Zij klaagt de Colombiaanse autoriteiten aan bij de wereldhandelsorganisatie WTO. Ook frietfabrikanten uit België en Duitsland worden geraakt door de protectionistische maatregelen. De WTO moet nu beslissen of de maatregelen tegen Europese friet juridisch houdbaar zijn. 'Ongerechtvaardigd' Het friet-conflict speelt sinds november vorig jaar, toen Colombia importheffingen van 8 procent invoerde op diepvries-aardappelproducten. Dat deed het land omdat de Europese friet onder de marktprijs verkocht zou worden. Het argument was dat hierdoor lokale aardappelproducten uit de markt worden gedrukt. Volgens Malmström hebben ruim dertig onderhandelingspogingen met de Colombiaanse autoriteiten tot niks geleid. Ze noemt de heffingen volledig ongerechtvaardigd. Domino Nederland is de grootste aardappelproducent en -exporteur van de EU. De Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI), waarbij bedrijven als Aviko, McCain en FarmFrites zijn aangesloten, trekt al langer aan de bel over de Colombiaanse maatregel. De organisatie zegt dat van dumping geen sprake is, maar dat de export zo goedkoop kan door een efficiënte verwerking van aardappelen. 'Het is triest dat het moet gebeuren, maar we zijn heel blij dat de EU besluit haar tanden te laten zien in het dossier', reageert algemeen secretaris Hylke Brunt. De Colombiaanse markt is een relatief kleine afnemer van Europese diepvriesfrieten. 'Maar het was een domino-effect waar wij voor vreesden. Enkele landen, zoals Zuid-Afrika en Brazilië, weren onze producten namelijk al.' Volgens de branche-organisatie erkent de EU met de aanklacht bij de WTO die vrees. 'Wij horen van mensen uit de exportmarkt dat andere Zuid-Amerikaanse landen met het idee spelen om onze producten te weren. Wij hopen dat dit signaal van de EU landen de-motiveert.'
14/10 18u30  Waarom de boeren boos zijn op de provincies De protestacties van boeren richten zich niet meer alleen op het kabinet en de Tweede Kamer, maar ook op de provincies. Die spelen een eigen rol in de stikstofcrisis. Hoe zit dat? Een korte uitleg. Op 4 oktober maakte minister Schouten (ChristenUnie, Landbouw) bekend hoe ze er op korte termijn voor wil zorgen dat er minder stikstof terechtkomt in Natura 2000-gebieden. Centraal onderdeel van haar maatregelen was een reductie van de stikstofuitstoot in de landbouw. Doel was om weer bouwvergunningen te kunnen verlenen. Daar komen de provincies in beeld: zij gaan over die vergunningen. De twaalf provincies stelden daarom op 8 oktober hun regels op voor het verlenen van vergunningen met toepassing van het zogenoemde salderen. De salderingsregels bepalen dat er per saldo geen stikstof bij mag komen. In een gebied moeten dus bronnen van uitstoot verdwijnen, om een nieuw project dat leidt tot een toename van de stikstofuitstoot mogelijk te maken. Realiteit vs. vergunning Voor het bepalen van de stikstofruimte die boeren kunnen verkopen als ze stoppen, ging Schouten in haar Kamerbrief van 4 oktober uit van de stalcapaciteit. Als een boer een stalcapaciteit heeft van 100 koeien (met bijbehorende uitstoot) en nu maar 90 koeien houdt, kan de boer toch stikstofruimte voor 100 koeien verkopen. De provincies gaan in hun afspraken van 8 oktober een stap verder: zij gaan uit van het feitelijke aantal koeien, in dit geval dus 90. De boer verliest in de regels van de provincie dus een deel van de stikstofruimte - en daarmee geld. De stikstofuitstoot moet bij 'extern salderen', dat wil zeggen als een bedrijf wordt verkocht, omlaag. Ook van Schouten. Een nieuwe partij kan volgens de minister 70 procent van de oude stikstofruimte overnemen. Provincies berekenen die dus minder gunstig dan in het voorstel van Schouten. Ook komen dier- en fosfaatrechten te vervallen. Dat laatste maakt voor een bouwbedrijf misschien niet uit. Maar voor boeren wel. Want boerderij A kan dan wel 70 procent van de stikstofrechten van boerderij B kopen, maar dan worden tegelijkertijd de dierrechten van boerderij B ingenomen. Dierrechten zijn nodig om varkens, kippen of koeien te mogen houden. Door het innemen van dierrechten bij de verkoop van stikstofrechten kunnen er dus minder dieren in het land worden gehouden. En als een boer op zijn erf een extra stal wil plaatsen, mag dat alleen als hij in de nieuwe situatie niet meer uitstoot dan daarvoor ('interne saldering'). Ook niet als er volgens de vergunning nog stikstofruimte 'over' is. Echte reductie De strengere regels zijn volgens de provincies nodig om ze juridisch houdbaar te maken, en daadwerkelijk een uitstootreductie te realiseren. De Raad van State oordeelde eerder dat de stikstofaanpak juridisch niet deugde. Boeren voelen zich nu benadeeld. Vrijdag gingen boze agrariërs al verhaal halen bij het provinciehuis in Leeuwarden. De provincie Friesland besloot enkele uren later de beleidsregels voor salderen in te trekken; inmiddels hebben ook Drenthe, Gelderland en Overijssel dat gedaan. De keerzijde daarvan is dat er in deze provincies voorlopig geen vergunningen afgegeven kunnen worden. En de vraag is hoe de overige provinciebesturen omgaan met de druk van de boeren.
14/10 18u00  PiS-regering verliest meerderheid in Poolse senaat De conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft bij de parlementsverkiezingen van gisteren de meerderheid in de Poolse senaat verloren. Voorheen had de partij in beide kamers van het parlement een meerderheid. Nu is dat alleen nog in de Sejm, de Poolse Tweede Kamer. De oppositiepartijen hadden met name ingezet op het behalen van een meerderheid in de senaat, omdat de kans op winst in de Sejm bij voorbaat klein werd geacht. In de meeste kiesdistricten stelden zij steeds één gezamenlijke kandidaat tegenover de kandidaat van PiS. Die strategie heeft vruchten afgeworpen. Het Burgerplatform, de Boerencoalitie (PSL) en de Linkse Coalitie halen samen 48 van de 100 zetels. Daarnaast steunen drie van de vier onafhankelijke senatoren de oppositiepartijen, waardoor er een meerderheid voor de oppositie ontstaat. Weinig invloed De macht van de senaat is relatief beperkt. Senatoren kunnen wetsvoorstellen van de PiS namelijk niet tegenhouden, maar alleen vertragen door ze terug te sturen naar de Sejm. Nu er geen meerderheid meer is, kan de regering niet meer binnen enkele dagen veranderingen doorvoeren. Gisteravond werd al bekend dat de PiS opnieuw een absolute meerderheid heeft behaald in de Sejm. Met name buiten de grote steden behaalde de partij van Jaroslaw Kaczynski een grote winst. De partij haalde in totaal ruim 44 procent van de stemmen. De centrum-rechtse Burgercoalitie volgt als tweede, met zo'n 27 procent.
14/10 18u00  Gemeenten mogen vanaf 2021 betalingsachterstanden inzien van schuldenaren Gemeenten mogen vanaf 2021 in de bestanden van woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars kijken om te zien of iemand betalingsachterstanden opbouwt. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken wil zo de schuldhulpverlening verbeteren. De gemeenten moeten op deze manier eerder kunnen signaleren dat iemand in de problemen dreigt te komen en een berg schulden opbouwt die nog moeilijk is af te lossen. Vaak zoeken mensen te laat hulp, zegt Van Ark. Volgens de staatssecretaris zullen schuldhulpverleners niet lukraak informatie opvragen, maar wordt per burger een plan van aanpak gemaakt. De schuldenaren hoeven vooraf geen toestemming te geven, maar dat is volgens Van Ark niet in strijd met de privacywet. Schuldhulpverleners De maatregel is een van de veertig actiepunten die Van Ark heeft aangekondigd om problematische schulden van gezinnen te voorkomen en op te lossen. Ze moeten de reguliere schuldhulpverleners van gemeenten helpen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Tweede Kamer. NOS op 3 onderzocht hoe jongeren met een kleine schuld steeds meer in de problemen kunnen raken. Lees hier het artikel of bekijk hier de special:
14/10 17u45  PvdA trekt steun aan CETA-verdrag in, geen meerderheid meer De PvdA is niet langer voor het vrijhandelsverdrag CETA tussen de EU en Canada. Volgens partijleider Asscher zijn zaken als eerlijke arbeid, milieu en dierenwelzijn onvoldoende geregeld in de verdragstekst die nu voorligt. Nu de PvdA zijn steun intrekt, is er geen meerderheid meer voor CETA in de Eerste Kamer. Nederland heeft het verdrag in 2016 ondertekend, maar beide Kamers van het Nederlandse parlement moeten het nog ratificeren. Pas als alle EU-landen en Canada dat hebben gedaan, treedt het verdrag in werking. Wel worden delen van CETA al toegepast sinds 2017. De PvdA had eerder al vragen bij het verdrag, maar stond er wel positief tegenover. Kamerlid Ploumen, destijds minister voor Buitenlandse Handel, heeft CETA altijd verdedigd. Maar nu schrijft Kamerlid Van den Hul dat het huidige verdrag niet aan de voorwaarden voldoet die de PvdA had gesteld. 'Het kabinet moet terug naar de onderhandelingstafel.' Daarmee wordt het verzet tegen het vrijhandelsverdrag steeds groter. In de Tweede Kamer is er mogelijk nog wel een meerderheid, maar in de Eerste Kamer niet meer. Forum voor Democratie, GroenLinks, PVV, SP, Partij voor de Dieren, 50Plus en SGP hebben al aangegeven dat ze tegen zijn. Daarmee zijn in ieder geval 39 van de 75 senatoren tegen. Handel eenvoudiger Doel van het CETA-verdrag is de handel tussen de EU en Canada eenvoudiger en goedkoper maken. Invoertarieven verdwijnen bijna helemaal en aan beide kanten gaan dezelfde regels voor producten en diensten gelden. Tegenstanders zijn bang dat er dan producten en voedselmiddelen op de Europese markt komen die gevaarlijk zijn. Zo zit er in Canadees vlees over het algemeen meer groeihormoon dan in Europa. Ook Nederlandse boeren hebben de Tweede Kamer opgeroepen tegen het CETA-verdrag te stemmen. Wat houdt het CETA-verdrag eigenlijk in?
14/10 17u30  Boerenprotest woensdag niet voor gebouw RIVM vanwege veiligheid Het aangekondigde boerenprotest van overmorgen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wordt verplaatst naar een sportpark aan de rand van De Bilt. Volgens de gemeente is dat nodig vanwege de veiligheid en gebeurt dat 'in goed overleg' met de actievoerders. 'Het is een heel krappe bedoening bij het RIVM', zegt een woordvoerder van de gemeente. Bovendien moet het instituut permanent goed bereikbaar zijn. Er liggen bijvoorbeeld vaccins en geneesmiddelen opgeslagen die snel nodig kunnen zijn en er staan voertuigen van de milieuongevallendienst die snel moeten kunnen uitrukken om gevaarlijke stoffen te meten bij branden. Begrip De boeren hebben begrip voor de verplaatsing. 'We zijn er niet op uit om herrie te schoppen', zegt Micha Bouwer van Farmers Defence Force (FDF). Op de website van de actiegroep staat een oproep om naar het RIVM-gebouw te komen, maar dat wordt aangepast. De meeste boeren zijn inmiddels via WhatsApp-groepen al op de hoogte gesteld van de nieuwe locatie. De boeren willen protesteren bij het RIVM omdat ze de stikstofberekeningen van het instituut wantrouwen. Brouwer verwacht dat zeker duizend boeren zullen meedoen aan de actie. Net als bij eerdere protesten verzamelen zij zich per regio om dan gezamenlijk met trekkers, auto's en bussen naar De Bilt te rijden. Verkeersmaatregelen Om de demonstratie in goede banen te leiden, neemt de gemeente verkeersmaatregelen. Actievoerders worden met tekstkarren naar het demonstratieterrein gestuurd. Ook worden verkeersregelaars en agenten ingezet. De gemeente waarschuwt inwoners dat De Bilt in de ochtend slecht bereikbaar zal zijn, schrijft RTV Utrecht. De boeren verwachten rond het middaguur te vertrekken, ze rijden dan door naar Den Haag voor een protest voor het Tweede Kamergebouw.
14/10 16u30  Paniek bij gamers: Fortnite verdwijnt in zwart gat en is onspeelbaar Het razend populaire videospel Fortnite is offline. Gamers zien sinds gisteravond een leeg scherm met een zwart gat in het midden en horen achtergrondgeluiden, maar kunnen het spel niet starten. Verwacht wordt dat gamemaker Epic binnenkort een nieuw hoofdstuk lanceert. Fortnite is een van de populairste games ter wereld. Het wordt gespeeld door zo'n 250 miljoen mensen, vooral jonge gamers. Het spel draait om een eiland waar honderd spelers elkaar moeten uitschakelen. Toen gisteravond het tiende seizoen van de game ten einde liep, werd de wereld van Fortnite tijdens het evenement 'The End' geraakt door een meteoor. Daarna verdween alles in een zwart gat. Sindsdien is de game onspeelbaar. Paniek Dat veroorzaakt bij veel jonge gamers grote paniek, zo is op sociale media te zien. Zij hebben geen idee wanneer het zal terugkeren, of zijn bang dat de game 'voorgoed' is verdwenen. Een stuk waarschijnlijker is dat het zwarte gat een stunt is ter promotie van een nieuw deel van Fortnite: seizoen elf, of hoofdstuk twee. Officieel is er nog niets bekendgemaakt.
14/10 16u15  Amerikaanse leger verplaatst zich met groot materieel door Nederland Zo'n 3500 militairen, 85 Abrams-tanks en 80 Blackhawk-, Apache- en Chinookhelikopters trekken vanaf vandaag dwars door Nederland heen. Allemaal behoren ze toe aan twee grote Amerikaanse legereenheden, die komen oefenen in Europa. Vanmiddag kwamen de legervoertuigen aan in Zeeland: De militairen en het materieel worden over de weg, per trein en via binnenvaartschepen vervoerd en ze hebben Duitsland als eindbestemming. Daar gaan ze de komende negen maanden oefenen. Het transport hoort bij de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Europa, die volgens defensie het afgelopen jaar is vergroot vanwege de toenemende geopolitieke spanningen met Rusland. Op basis van afspraken binnen de NAVO ondersteunt defensie het transport met tientallen militairen. Beveiliging Het Nederlandse leger beveiligt onder meer de plekken in de havens van Rotterdam en Vlissingen waar de Amerikanen aankomen. Ook levert defensie brandstof en vervoert het een deel van het Amerikaanse materieel met militaire vrachtwagens. Marechaussees begeleiden de militaire colonnes over de Nederlandse wegen. Ook maken de Amerikanen gebruik van defensielocaties als onderkomen en kantoor. Het is een grote logistieke operatie, vertelt majoor Tom Kievit. 'In de recente geschiedenis hebben we dit alleen nog gezien in de Golfoorlog. Toen ging het om Amerikaanse eenheden uit Duitsland die naar de Golf gingen en via Vlissingen werden vervoerd naar buiten Europa', zegt Kievit. De gevolgen voor bijvoorbeeld het verkeer op de weg en het spoornet zijn groot, daarom is er afgestemd wanneer het materieel verplaatst wordt. '85 Abrams-tanks krijg je niet ongemerkt door het land. Ook de helikopters zullen tot vragen leiden.' Tegelijk met deze actie verplaatst een andere Amerikaanse eenheid met 1700 militairen en 80 Blackhawk-, Apache- en Chinook-helikopters zich in tegengestelde beweging vanuit Duitsland, via de Rotterdamse haven, terug naar de VS. Zij gaan naar hun thuisbasis in Fort Stewart in de staat Georgia. De eenheden die via Nederland naar Duitsland reizen komen uit Fort Hood in Texas. De verplaatsing duurt tot begin november. De grote colonnes worden volgens Kievit vooral 's nachts vervoerd om de consequenties voor het verkeer te beperken.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’ Bij het boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen.”
14/10 20u30  Liselotte en Isalinde maken film over hun overleden zusje: ‘Papa droeg je over de drempel, dood’ In de armen van haar vader werd Hannemeike thuisgebracht. Overleden, na een ongelukkige val, vlak voor haar 7de verjaardag. In hun film Zusje Lief volgen haar zussen Liselotte en Isalinde Glerum de sporen die haar korte leventje hebben achtergelaten.
14/10 20u30  Tsunami van volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden vandaag tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 20u15  Deze auto is letterlijk oogverblindend en werd daarom van de weg gehaald De politie in het Duitse Düsseldorf heeft gisteren een glimmende goudkleurige auto van de weg gehaald. Volgens de agenten is de wagen te felgekleurd om deel te nemen aan het verkeer. Het is niet voor het eerst dat dit soort letterlijk oogverblindende bolides in beslag wordt genomen.
14/10 20u00  St. Pauli zet Sahin uit selectie om steun aan Turkse inval in Syrië St. Pauli heeft per direct Cenk Sahin (24) uit de selectie gezet. Reden is een Instagram-post van de Turkse middenvelder. Daarin sprak Sahin zijn steun uit voor de Turkse inval in Noord-Syrië.
14/10 20u00  Kefah Allush wint Sonja Barend Award Kefah Allush (49) heeft voor zijn interview met Peter van Uhm de Sonja Barend Award gewonnen: een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.
14/10 19u45  Tsunami van de volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden gisteren tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 19u45  Naast Merckx ook De Vlaeminck in het ziekenhuis opgenomen Twee Belgische wielergrootheden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om de generatiegenoten Eddy Merckx (74) en Roger de Vlaeminck (72).
14/10 19u30  Nederlands straatvoetbalicoon werd vroeger gepest: ‘Ik zag een manwijf in de spiegel’ De koningin van het straatvoetbal, de Amsterdamse Roxanne Hehakaija, is vroeger gepest omdat zij als jong meisje aan de sport deed. Dat bekent de internationaal geroemde voetbalster in de serie Fit met Arie op deze site. Hehakaija werd door leeftijdsgenoten uitgelachen en uitgemaakt voor ‘manwijf’. ,,Dat is het beeld waar ik tot op de dag van vandaag nog weleens last van heb.”
14/10 19u30  Proces Gascoigne vanwege aanranding: ‘Ik wilde vertrouwen dikke vrouw opkrikken’ Paul Gascoigne (52) heeft vandaag op de eerste procesdag ontkend dat hij een vrouw in de trein heeft aangerand. ‘Gazza’, die in het verleden in het nieuws kwam vanwege alcoholproblemen, zou een vrouw ‘krachtig’ op de mond hebben gezoend.
14/10 19u30  Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’ Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
14/10 19u15  Ex-K3 Karen Damen wordt soapster Voormalig K3-zangeres Karen Damen maakt binnenkort haar opwachting in de Vlaamse soap Familie. Ze krijgt een vaste rol als verpleegster Vanessa, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.
14/10 19u15  Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.
14/10 19u15  ‘Onvoorspelbare Máxima pakt uit met perfecte jurk voor het staatsbanket’ Koningin Máxima had vandaag geen betere jurk kunnen uitkiezen dan de roze japon van haar favoriete ontwerper Jan Taminiau. De koningin schitterde vanmiddag tijdens het staatsbanket in India, tot groot genoegen van modejournalist Josine Droogendijk. ,,De jurk is ingetogen qua kleur, maar toch heel rijk van stof. Daardoor blijft het geheel mooi in balans.”
14/10 19u15  Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
14/10 20u30  Lange gevangenisstraffen voor Catalaanse separatisten wegens opruiing Negen prominente Catalaanse separatisten zijn in Madrid veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen. Voormalig vicepresident Oriol Junqueras kreeg met dertien jaar cel de zwaarste straf. Acht anderen gaan negen tot twaalf jaar achter de tralies. Duizenden Catalanen zijn uit protest de straat opgegaan.
14/10 20u30  Advies verkenner: PvdA en CDA in plaats van Groep De Mos in Haags stadsbestuur CDA en PvdA moeten Hart voor Den Haag/Groep in de Mos vervangen in het stadsbestuur van Den Haag. Verkenner Tom de Bruijn adviseert een coalitie van VVD, D66, GroenLinks, CDA en PvdA.
14/10 19u45  Het rekkelijke pensioenkamp verenigt zich: ‘We rekenen onszelf de put in’ Goedemiddag, Een zekere hang naar dualisme kan de coalitiepartijen niet worden ontzegd. Ze verschillen nu weer openlijk van mening over de bestemming van de Syriëgangers en over het stikstofbeleid. Intussen zit minister Koolmees in het pensioendebat klem tussen twee vuren.
14/10 15u15  Altijd celstraf voor geweld tegen hulpverleners Wie hulpverleners belaagt, krijgt straks gegarandeerd celstraf. Volgens De Telegraaf kan geweld tegen agenten, ambulancebroeders en brandweermannen niet meer worden afgedaan met een taakstraf of boete.11 
14/10 15u15  Ultraconservatieve Poolse regeringspartij wint parlementsverkiezingen In Polen heeft de regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) de parlementsverkiezingen gewonnen. Bijna 44 procent van de kiezers stemde op PiS. Premier Mateusz Morawiecki noemt het de grootste verkiezingsoverwinning sinds de val van het communisme in 1990.10 
14/10 14u45  Gedeputeerde Friesland: ‘We nemen een time-out, maar dat betekent niet dat boeren baas zijn’ Maandag trekken honderden boeren naar verschillende provinciehuizen in het land, uit onvrede over de nieuwe stikstofregels. Vrijdag gebeurde dat al in Leeuwarden. Gedeputeerde Johannes Kramer kwam hen tegemoet.
14/10 14u00  De ziekenomroep houdt dapper vol: ‘We hopen dat u er net zo van heeft genoten als wij’ Ooit waren ze de ideale leerschool voor latere radio-iconen als Edwin Evers en Gijs Staverman. Maar de tijd van de traditionele ziekenhuisomroepen is voorbij. In Hoogeveen blijven de vrijwilligers gedreven, ook nu er zelden nog verzoeknummertjes komen.
14/10 13u15  De ziekenomroep draait alleen nog op liefde: ‘Als het ophoudt, dan is het mooi geweest’ Ooit waren ze de ideale leerschool voor latere radio-iconen als Edwin Evers en Gijs Staverman. Maar de tijd van de traditionele ziekenhuisomroepen is voorbij. In Hoogeveen blijven de vrijwilligers gedreven, ook nu er zelden nog verzoeknummertjes komen.
14/10 13u00  Hunter Biden, de uitverkorene die niet uitverkoren had moeten zijn De activiteiten van Joe Bidens zoon Hunter in Oekraïne vormen de bron van verdachtmakingen die hebben geleid tot het impeachment-onderzoek tegen Trump. Wie is Hunter Biden?
14/10 13u00  De ziekenomroep drijft nog op liefde van de makers: ‘Als het een keer ophoudt, dan is het mooi geweest’ Ooit waren ze de ideale leerschool voor latere radio-iconen als Edwin Evers en Gijs Staverman. Maar de tijd van de traditionele ziekenhuisomroepen is voorbij. In Hoogeveen blijven de vrijwilligers gedreven, ook nu er zelden nog verzoeknummertjes komen.
14/10 12u45  Assad zet tegenaanval in, waarschijnlijk in samenwerking met de Koerden Troepen van de Syrische president Bashar al-Assad zijn begonnen op te rukken naar het noorden van Syrië om het hoofd te bieden aan de Turkse militaire inval. Turkije wil de Koerdische YPG-militie uit het grensgebied verjagen, maar het lijkt erop dat de Koerden en het bewind van Assad nu hebben besloten samen de Turken tegen te houden.
14/10 11u15  Vanwaar toch die nauwe banden tussen Washington en Oekraïne? Er bestaan opmerkelijke lijntjes tussen oligarchen in Oekraïne en machthebbers in Washington. Ze lijken elkaar nodig te hebben, maar waarom? De banden zijn niet zonder risico, merkt nu ook Donald Trump. Ze kunnen hem zelfs het presidentschap kosten.12 
14/10 11u00  Ultraconservatieve regeringspartij koerst af op absolute meerderheid In Polen koerst de regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) af op een duidelijke verkiezingsoverwinning. Afgaande op de exitpoll van zondagavond stemde een kleine 44 procent van de kiezers op PiS. Normaal gesproken zal die winst zich vertalen in een absolute meerderheid in het parlement, al was dat na het sluiten van de stembus om negen uur nog niet helemaal zeker.
14/10 10u15  ‘Mijn leven is over’, dacht prins Constantijn toen hij hoorde dat zijn moeder koningin zou worden Op 11 oktober werd de jongste zoon van prinses Beatrix en prins Claus 50. Voor die gelegenheid gaf de prins, die meestal in de luwte blijft, een persoonlijk interview aan RTL Nieuws.
14/10 09u00  Ziekenhuisomroepen hebben hun langste tijd gehad. Maar hier geven ze de moed niet op Ooit waren ze de ideale leerschool voor latere radio-iconen als Edwin Evers en Gijs Staverman. Maar de tijd van de traditionele ziekenhuisomroepen is voorbij. In Hoogeveen blijven de vrijwilligers gedreven, ook nu er zelden nog verzoeknummertjes komen.11 
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
14/10 20u30  CETA-verdrag verliest meerderheid Eerste Kamer na wegvallen steun PvdA Het vrijhandelsverdrag tussen Canada en de EU was al grotendeels in werking getreden, maar nog niet geratificeerd.
14/10 20u30  Facebookmunt libra verder in de verdrukking De kritiek op Facebooks libra wordt steeds luider. De kans dat de digitale munt er echt gaat komen, verkleint met de dag.
14/10 20u30  Een geluk dat je in Nederland werkt - behalve als immigrant De Nederlandse beroepsbevolking draait als een van de beste van Europa mee in de moderne economie. Maar Nederland laat ook steken vallen, blijkt uit een studie.
14/10 20u00  Kefah Allush wint Sonja Barend Award voor interview met Peter van Uhm Volgens de jury van de Sonja Barend Award wist Kefah Allush „op integere manier exact de juiste toon te vinden” in zijn gesprek met Peter van Uhm.
14/10 19u45  Dertien agenten gedood in Mexico De agenten zouden in een hinderlaag zijn gelokt waarna ze werden gedood. Volgens regionale media heeft een kartel de verantwoordelijkheid opgeëist.
14/10 18u45  Systemen razen door, de kunst zit ze op de hielen Als een ezel tussen twee hooischelven vroeg ik me vorige week af op welk kop ik zou klikken. Koos ik voor de krantenkop van het Algemeen Dagblad?
14/10 18u30  ‘Ik zit natuurlijk al de hele dag in het leven van de mensen’ Linda de Mol is veel meer dan een geliefd presentatrice. Ze ontwikkelt zelf programma’s, series, bladen en sites. Dat crossmediale zal ze bij Talpa verder uitbouwen.
14/10 18u30  De VAR ontnam Fontijn de wereldtitel Boksster Nouchka Fontijn versloeg Lauren Price op het WK in Rusland. Toch ging ze weer met zilver naar huis.
14/10 18u15  Verdriet en rouw aan beide zijden van de Turks-Syrische grens Het Turkse offensief tegen de Koerdische YPG in het noordoosten van Syrië heeft de afgelopen dagen geleid tot doden en gewonden aan beide zijden van de grens. Terwijl nabestaanden rouwen, gaan de gevechten door.
14/10 17u45  Verdachte moord strafrechtadvocaat Derk Wiersum langer vast De man werd op 1 oktober opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Wiersum, de advocaat die kroongetuige Nabil B. bijstond.
14/10 17u30  Tennisster ‘Coco’ Gauff (15) is haar leeftijd vooruit Amerikaans supertalent (15) wint eerste WTA-toernooi. Hoe wordt ze beschermd tegen overbelasting? „Dit meisje is heel speciaal.”
14/10 17u30  De universiteit is niet gevrijwaard van racisme Het wordt tijd dat de universiteit Leiden erkent welke ongelijkheid er wordt gefaciliteerd, schrijven Sanne-Louise de Bruin en Bram Ieven.
14/10 17u30  ‘Als een Drent in opstand komt, moet het wel goed mis zijn’ De woede van de boeren richt zich nu op de eigen provincie. In Drenthe kwamen duizend boeren naar het provinciehuis in Assen. „1 oktober was leuk, maar nu zijn we witheet.”
14/10 17u15  Armoede bestrijd je met wetenschappelijk bewijs De Nobelprijs voor Economie is toegekend aan drie mensen die met hun veldwerk de strijd tegen de mondiale armoede een flinke impuls hebben gegeven.
14/10 17u00  EU naar WTO vanwege Colombiaanse invoerheffingen op diepvriespatat Colombia stelde vorig jaar invoerheffingen in op diepvriespatat uit Nederland, België en Duitsland. Volgens de EU zijn deze „volledig ongerechtvaardigd.”11 
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
14/10 20u45  De Koerden zien wel kansen in de terugkeer van Assad “Het regime is veel beter dan de Turken. De milities die met de Turken meekomen, dat zijn terroristen zoals IS”, zegt Keradeem Abdullah, op straat in Derik (Arabische naam: Al-Malikiyah), een plaats in Noordoost-Syrië, dichtbij de grens met Turkije. “Als de Turken hun gang hadden kunnen gaan, dan was er hier een genocide geweest”, voegt hij er nog aan toe. In de verte zijn de Turkse bergen zichtbaar in de felle zon.
14/10 20u30  Europa legt Turkije een half wapenembargo op Europese landen exporteren geen wapens meer die Turkije in Syrië kan gebruiken. Belangrijke projecten zoals de bouw van onderzeeboten zijn daarmee uitgezonderd van de boycot.
14/10 20u00  Een keihard en bitter vonnis voor de Catalaanse separatisten Het hooggerechtshof in Madrid heeft hoge celstraffen uitgedeeld aan twaalf kopstukken van de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd. Opnieuw barstte het protest los.10 
14/10 17u45  Boze boeren bestormen provinciehuis Groningen Boze boeren zijn in Groningen het provinciehuis binnengedrongen. Ze hebben de deur van het provinciehuis met een tractor eruit geduwd en zijn het gebouw binnengegaan. In het provinciegebouw is gevochten.
14/10 16u30  ‘Met de nieuwe regels los je het stikstofprobleem niet op’ Het terugdringen en helpen van veeteeltbedrijven bij kwetsbare natuurgebieden om de stikstof terug te dringen, is niet genoeg. Vooral in de meest belaste provincies – Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg – zijn veel meer maatregelen nodig.
14/10 16u15  Pensioenkortingen zijn grotendeels onnodig, zeggen experts. Gaat dit iets veranderen? Pensioenkortingen zijn grotendeels onnodig, stellen veertig experts in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Gaan zij hiermee het verschil maken?
14/10 16u00  Haagse wethouders hoeven niet mee te werken aan integriteitsscreening Waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag wil wethouders screenen op integriteit. Door een leemte in de wet mag dat alleen op vrijwillige basis. Daardoor kan Remkes weinig aanvangen op dit gebied.
14/10 15u15  Verzet tegen pensioenkortingen krijgt hulp van veertig experts, maar of het indruk maakt? Pensioenkortingen zijn grotendeels onnodig, stellen veertig experts in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Gaan zij hiermee het verschil maken?10 
14/10 15u15  Samenwonen met 1100 planten: 'Ze zijn mijn Netflix' De Amerikaanse Summer Rayne Oakes woont samen met 1100 planten in haar studio in Brooklyn, New York. Hoe steniger je omgeving, hoe drukker je leven, hoe meer Oakes pleit voor planten. Stukken minder veeleisend dan een kind of een hond en toch een bron van zingeving en vreugde.10 
14/10 14u30  Remkes wil wethouders screenen op integriteit, maar kan ze dat slechts netjes vragen Waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag wil wethouders screenen op integriteit. Door een leemte in de wet mag dat alleen op vrijwillige basis. Daardoor kan Remkes weinig aanvangen op dit gebied.13 
14/10 14u00  Waarom leef ik niet écht duurzaam? We weten dat het slecht gaat, toch pakken we het vliegtuig, bakken we een biefstuk en tanken die oude Volvo nog maar een keer vol. In deze aflevering van Wijsneuzen: waarom is het zo moeilijk om als mensheid iets te doen tegen klimaatverandering?10 
14/10 13u45  Jawed S. krijgt hoogst mogelijke straf voor aanslag Amsterdam CS Jawed S., die vorig jaar twee Amerikaanse toeristen neerstak in het Centraal Station in Amsterdam, moet 26 jaar en 8 maanden de cel in.11 
14/10 12u45  Hoe het verkeer veiliger wordt? 'Het ontzag voor de politie moet terug' Door elektronische controles en papieren boetes die per post worden bezorgd, heeft de automobilist geen ontzag meer voor de verkeersregels. De Nederlandse wegen worden er onveiliger door. De oplossing? Verkeerspolitie waarvoor iedereen een beetje bang is.
14/10 12u45  Hoe 'tof' ook, niemand komt iets kopen in de speelgoedshop Speelgoedwinkels kunnen maar met moeite opboksen tegen webshops en de Action. Het Amsterdamse Knutsel Frutsel spreekt de buurt aan op de gevolgen van hun keuzes.10 
14/10 12u00  Schotland doet er alles aan om juist ín de EU te blijven Terwijl het Verenigd Koninkrijk uit alle macht de EU probeert te verlaten, probeert Schotland juist ín de Europese Unie te blijven. Dat betekent dat het moet losbreken van Engeland. De leidende partij van het land wil er volgend jaar een referendum over houden.11 
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
14/10 20u15  Nog steeds geen oplossing voor levensgevaarlijk kruispunt Al jaren gebeuren er zware ongelukken op de Burgemeester Roëllstraat.
14/10 20u00  Parel gevonden in oester op bierfestival Noord Op een bierfestival van bedrijventerrein Noord Oogst is afgelopen zaterdag een parel in een oester gevonden. Naar schatting wordt in slechts 1 op de 15.000 oesters een parel gevonden wordt.
14/10 19u45  Johnson blijft premier als brexitplan sneuvelt De Britse premier houdt vast aan de huidige brexitdeadline van 31 oktober.
14/10 19u45  Presentator Kefah Allush wint Sonja Barend Award Presentator Kefah Allush heeft dit jaar de Sonja Barend Award gewonnen, de vakprijs voor het beste televisie-interview van het jaar.
14/10 19u45  Holland Heineken House gaat na 25 jaar op de schop Het Holland Heineken House ondergaat voor de komende Olympische Spelen in Tokio grote veranderingen. NOC*NSF neemt de exploitatie over van bierbrouwer Heineken.
14/10 18u30  160.000 mensen op de vlucht in Noord-Syrië Volg de laatste ontwikkelingen in Syrië in ons liveblog.
14/10 17u45  Ajax gaat met trein naar Lille voor uitduel Champions League De club wil het goede voorbeeld geven door niet te vliegen.
14/10 17u30  Verdachte liquidatie advocaat Wiersum langer vast De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum blijft vastzitten.
14/10 17u00  Voordeur provinciehuis Groningen eruit gereden door boeren In het gebouw is gevochten. De Mobiele Eenheid is inmiddels aanwezig.11 
14/10 16u45  Vrachtwagen rijdt woning binnen op Roetersstraat In het centrum is maandagmiddag een verhuiswagen in een woonhuis binnengereden. Het incident gebeurde aan de Roetersstraat in Oost. De bestuurder van het voertuig is hierbij gewond geraakt.12 
14/10 16u30  EU veroordeelt militaire operatie Turkije en schort wapenlevering op Volg de laatste ontwikkelingen in Syrië in ons liveblog.
14/10 15u00  Meerdere provincies laten nieuw stikstofbeleid alweer los Nog geen week na het maken van nieuwe afspraken over de uitstoot van stikstof zijn de eerste provincies alweer afgehaakt.
14/10 14u45  Er gebeurt heus niets. Denk aan Turkije en de Koerden “Ik begrijp, generaal Holman, dat u België wilt veroveren. Onze buur en tevens een Navo-land.”
14/10 14u30  Aantal doden tyfoon Hagibis in Japan stijgt naar 56 Reddingswerkers in Japan hebben maandag nog tientallen lichamen gevonden van mensen die om het leven zijn gekomen door tyfoon Hagibis. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 56, meldt de Japanse omroep NHK. Nog zeker vijftien mensen worden vermist en honderden mensen zijn gewond geraakt.10 
14/10 14u30  Tientallen Koerden op Museumplein voor protest Volg de laatste ontwikkelingen in Syrië in ons liveblog.12 
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’ Bij het boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen.”
14/10 20u30  Tsunami van volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden vandaag tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 20u15  Het Hankse bos: van groene buffer naar ecologische ontmoetingsplek HANK - Twee jaar lang is er door vrijwilligers van Plukroute Hank gewerkt aan het Hankse bos. De groenstrook tussen het dorp en snelweg A27 is veranderd in een ecologische speel- en pluktuin. Zaterdag wordt het bos geopend.
14/10 20u15  Deze auto is letterlijk oogverblindend en werd daarom van de weg gehaald De politie in het Duitse Düsseldorf heeft gisteren een glimmende goudkleurige auto van de weg gehaald. Volgens de agenten is de wagen te felgekleurd om deel te nemen aan het verkeer. Het is niet voor het eerst dat dit soort letterlijk oogverblindende bolides in beslag wordt genomen.
14/10 20u15  SP Roosendaal blijft schoolzwemmen onder de aandacht brengen ROOSENDAAL - Natuurlijk hebben de ouders een grote verantwoordelijkheid als het gaat om zwemlessen voor hun kinderen. Maar in een waterrijk land als Nederland heeft ook de overheid een verantwoordelijkheid. Dat schrijft Adriënne Maas-Cleeren (SP) in een tweede brief over schoolzwemmen aan wethouder René van Ginderen (CDA).
14/10 20u15  Open dagen West-Brabantse modelspoorverenigingen: ‘veel meer dan met treintjes rijden’ ETTEN-LEUR - ,,Iedereen denkt dat wij alleen maar een beetje met treintjes spelen, maar dat klopt helemaal niet!” Hans Honcoop vertelt lachend wat modelspoorvereniging Baroniespoor nog meer doet en wat er volgend weekend tijdens de Open Dagen West-Brabantse Modelspoorverenigingen allemaal te zien is.
14/10 20u00  St. Pauli zet Sahin uit selectie om steun aan Turkse inval in Syrië St. Pauli heeft per direct Cenk Sahin (24) uit de selectie gezet. Reden is een Instagram-post van de Turkse middenvelder. Daarin sprak Sahin zijn steun uit voor de Turkse inval in Noord-Syrië.10 
14/10 20u00  Kefah Allush wint Sonja Barend Award Kefah Allush (49) heeft voor zijn interview met Peter van Uhm de Sonja Barend Award gewonnen: een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.10 
14/10 19u45  Tsunami van de volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden gisteren tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 19u45  Naast Merckx ook De Vlaeminck in het ziekenhuis opgenomen Twee Belgische wielergrootheden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om de generatiegenoten Eddy Merckx (74) en Roger de Vlaeminck (72).
14/10 19u45  Katjeskelder gaat aan de slag met overlast rond park: ‘Zerotolerance, we zijn zeer streng‘ OOSTERHOUT - De Katjeskelder gaat de overlast rond het park aanpakken. Met name rondhangende Oost-Europese arbeidsmigranten, die tijdelijk op het park verblijven, zorgen voor troep buiten het terrein. Zoals graffiti op bomen, drugsgebruik en weggegooide blikken bier.
14/10 19u45  Politie veiliger door bodycam: ‘Als boze burgers dat rode lichtje zien, dimmen ze wel’ ROOSENDAAL - Politiemensen met bodycams ervaren minder agressie en geweld van burgers tegen wie ze moeten optreden. Ze voelen zich daarmee veiliger, blijkt nu uit wetenschappelijk onderzoek.
14/10 19u30  Nederlands straatvoetbalicoon werd vroeger gepest: ‘Ik zag een manwijf in de spiegel’ De koningin van het straatvoetbal, de Amsterdamse Roxanne Hehakaija, is vroeger gepest omdat zij als jong meisje aan de sport deed. Dat bekent de internationaal geroemde voetbalster in de serie Fit met Arie op deze site. Hehakaija werd door leeftijdsgenoten uitgelachen en uitgemaakt voor ‘manwijf’. ,,Dat is het beeld waar ik tot op de dag van vandaag nog weleens last van heb.”
14/10 19u30  Proces Gascoigne vanwege aanranding: ‘Ik wilde vertrouwen dikke vrouw opkrikken’ Paul Gascoigne (52) heeft vandaag op de eerste procesdag ontkend dat hij een vrouw in de trein heeft aangerand. ‘Gazza’, die in het verleden in het nieuws kwam vanwege alcoholproblemen, zou een vrouw ‘krachtig’ op de mond hebben gezoend.
14/10 19u30  Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’ Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’ Bij het boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen.”
14/10 20u45  Motorrijder ernstig gewond door botsing met auto in Weurt, weg tot laat in avond dicht WEURT - Een motorrijder is maandag rond 17.50 uur ernstig gewond geraakt door een ongeval met een auto in Weurt. De twee kwamen met elkaar in botsing op de Van Heemstraweg.
14/10 20u30  Liselotte en Isalinde maken film over hun overleden zusje: ‘Papa droeg je over de drempel, dood’ In de armen van haar vader werd Hannemeike thuisgebracht. Overleden, na een ongelukkige val, vlak voor haar 7de verjaardag. In hun film Zusje Lief volgen haar zussen Liselotte en Isalinde Glerum de sporen die haar korte leventje hebben achtergelaten.
14/10 20u30  Tsunami van volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden vandaag tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 20u00  Kefah Allush wint Sonja Barend Award Kefah Allush (49) heeft voor zijn interview met Peter van Uhm de Sonja Barend Award gewonnen: een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.10 
14/10 19u45  Tsunami van de volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden gisteren tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 19u45  Naast Merckx ook De Vlaeminck in het ziekenhuis opgenomen Twee Belgische wielergrootheden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om de generatiegenoten Eddy Merckx (74) en Roger de Vlaeminck (72).
14/10 19u30  Van zwakke knieën tot pyrrusoverwinning: veel kritiek op plotselinge draai gedeputeerde Drenth Voor hun gevoel boekten de Gelderse boeren maandag een belangrijke zege bij het provinciehuis. Maar linksom of rechtsom moeten ze inleveren, zeggen politici. Bovendien klinkt er veel kritiek op de plotselinge draai van gedeputeerde Peter Drenth.
14/10 19u30  Nederlands straatvoetbalicoon werd vroeger gepest: ‘Ik zag een manwijf in de spiegel’ De koningin van het straatvoetbal, de Amsterdamse Roxanne Hehakaija, is vroeger gepest omdat zij als jong meisje aan de sport deed. Dat bekent de internationaal geroemde voetbalster in de serie Fit met Arie op deze site. Hehakaija werd door leeftijdsgenoten uitgelachen en uitgemaakt voor ‘manwijf’. ,,Dat is het beeld waar ik tot op de dag van vandaag nog weleens last van heb.”
14/10 19u30  Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’ Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
14/10 19u30  Arnhems café Bloopers wil gesprek over geweigerde rolstoelklant ARNHEM - Het Arnhemse café Bloopers wil in gesprek met de klant die zich via social media beklaagde over het uit de zaak verwijderen van een bezoeker in een rolstoel.
14/10 19u15  Ex-K3 Karen Damen wordt soapster Voormalig K3-zangeres Karen Damen maakt binnenkort haar opwachting in de Vlaamse soap Familie. Ze krijgt een vaste rol als verpleegster Vanessa, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.
14/10 19u15  Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.
14/10 19u15  ‘Onvoorspelbare Máxima pakt uit met perfecte jurk voor het staatsbanket’ Koningin Máxima had vandaag geen betere jurk kunnen uitkiezen dan de roze japon van haar favoriete ontwerper Jan Taminiau. De koningin schitterde vanmiddag tijdens het staatsbanket in India, tot groot genoegen van modejournalist Josine Droogendijk. ,,De jurk is ingetogen qua kleur, maar toch heel rijk van stof. Daardoor blijft het geheel mooi in balans.”
14/10 19u15  Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
14/10 20u15  Onrust in Catalonië na celstraffen voor separatisten Spaanse hooggerechtshof veroordeelt twaalf Catalaanse nationalisten tot celstraffen van negen tot dertien jaar. Separatisten bezetten deel luchthaven Barcelona.
14/10 18u30  Twijfel slaat toe over Trumps 'deal' met Peking De Amerikaanse president Donald Trump kwam superlatieven tekort voor het principe-akkoord dat zijn onderhandelaars vrijdag in Washington met de Chinezen hadden gesloten. Een paar dagen later slaat de twijfel toe. Komt de deal er wel?
14/10 18u30  Slowakije voert tekort op aan vooravond verkiezingen Regeringspartijen Slowakije nemen voorbeeld aan Polen en voeren sociale uitgaven op
14/10 18u30  Nieuwe topman voor Transavia Marcel de Nooijer gaat van de vrachtdivisie van AirFrance-KLM naar budgetmaatschappij Transavia
14/10 18u15  Rekenrente weer in brandpunt pensioendebat door brief 'prominenten' De rekenrente staat officieel nergens op de agenda, maar de dreigende kortingen maken het onderwerp bij iedere pensioendiscussie onvermijdelijk.
14/10 16u45  Vier provincies zwichten voor boze boeren Verspreid over acht provincies hebben duizenden boeren met tractoren maandag rond het middaguur gedemonstreerd voor provinciehuizen.
14/10 16u15  Tóch onafhankelijk onderzoek naar verzwegen zakelijke belangen van NBA-directeur Directeur Harm Mannak raakte in opspraak toen uitkwam dat hij een zakenrelatie onderhield met Enron-fraudeur Andy Fastow.
14/10 15u30  EU verdeeld over gemeenschappelijk wapenembargo tegen Turkije Frankrijk en Duitsland slagen er niet in Italië en Hongarije te verenigen in EU-standpunt.
14/10 15u00  NS delft onderspit in strijd om reclamezuilen op stations Reclamebedrijf JCDecaux beweert dat NS een groot meerjarig contract openbaar had moeten aanbesteden en kreeg daarin gelijk van het hof.
14/10 15u00  Boze boeren voor acht provinciehuizen Verspreid over acht provincies hebben duizenden boeren met tractoren maandag rond het middaguur gedemonstreerd voor provinciehuizen.
14/10 15u00  AEX lager, Heineken grootste stijger ArcelorMittal grootste daler op lager Damrak
14/10 14u45  Britse troonrede: vertrek uit EU op 31 oktober prioriteit Britse regering geeft inkijkje in prioriteiten na de brexit, maar de achter al het ceremonieeel vertoon schuilt de vraag of een regering zonder meerderheid die wel waar kan maken.
14/10 14u15  Woede in Catalonië om jarenlange celstraffen separatisten Spaanse hooggerechtshof veroordeeld twaalf Catalaanse nationalisten tot celstraffen van negen tot dertien jaar.
14/10 12u45  De wereldeconomie toont twee gezichten Analisten staan voor een raadsel. Terwijl de industrie steeds verder in een recessie wegzakt, is de consument vol optimisme. Hoe kan dat? En hoelang kan dat zo voortgaan?
14/10 12u45  Overgewicht zorgt voor miljarden aan schade Komende dertig jaar is de Nederlander jaarlijks $350 per persoon kwijt aan de gevolgen van overgewicht.
Laatste update: vandaag om 20u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
14/10 20u30  Harley trekt stekker uit productie e-motoren MILWAUKEE (ANP/BLOOMBERG) - Harley-Davidson heeft de productie van zijn eerste model elektrische motor tot nader order stilgelegd. De motorenmaker heeft recent een probleem met de LiveWire ontdekt. Het bericht Harley trekt stekker uit productie e-motoren verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 20u00  Kefah Allush wint Sonja Barend Award AMSTERDAM (ANP) - Kefah Allush heeft maandag de Sonja Barend Award gewonnen. Hij kreeg de vakprijs voor het beste tv-interview voor zijn gesprek met met oud-commandant der strijdkrachten Peter van Uhm in het EO-programma De Kist. Allush kon de prijs wegens opnamen in het buitenland niet zelf in ontvangst nemen. Namens hem kreeg Peter van Uhm de prijs uit handen van de naamgeefster van de prijs, Sonja Barend in de uitzending van DWDD. Het bericht Kefah Allush wint Sonja Barend Award verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 20u00  ‘Klein clubje boeren ging over de grens’ GRONINGEN (ANP) - Het Groningse provinciebestuur veroordeelt de bestorming van het provinciehuis van maandagmiddag. 'Met geweld of dreigen met geweld kun je je zin niet krijgen', zei René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, tijdens een persconferentie op het Provinciehuis. Het bericht ‘Klein clubje boeren ging over de grens’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u45  ‘BAM past zzp-contracten aan’ WOERDEN (ANP) - Bouwbedrijf BAM heeft toegezegd de contracten die het zzp’ers voorlegt onder de loep te nemen. Dat meldt vakbond Zelfstandigen Bouw, die kritiek had geuit op enkele contractbepalingen. Het bericht ‘BAM past zzp-contracten aan’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u30  Minister zoekt nog eens naar info zaak-Wilders DEN HAAG (ANP) - Justitieminister Ferd Grapperhaus gaat op zijn departement nog eens zoeken naar informatie over de rechtszaak tegen Geert Wilders die mogelijk over het hoofd is gezien. De Tweede Kamer wil precies weten of het ministerie het Openbaar Ministerie niet heeft aangezet om de PVV-leider te vervolgen. Het bericht Minister zoekt nog eens naar info zaak-Wilders verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u30  Werkgevers balen van intrekken stikstofregels DEN HAAG (ANP) - VNO-NCW en MKB-Nederland betreuren het dat een aantal provincies de nieuwe beleidsregels voor stikstof na een week alweer hebben ingetrokken. De werkgeversorganisaties roepen de provincies op samen met het bedrijfsleven een oplossing te vinden voor wat zij een 'nieuwe impasse' noemen. Het bericht Werkgevers balen van intrekken stikstofregels verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u15  Knieletsel Kramer lijkt mee te vallen HEERENVEEN (ANP) - Het letsel bij schaatser Sven Kramer lijkt mee te vallen na de aanrijding op zijn fiets met een auto, zaterdagochtend in het Duitse Inzell. Onderzoek in een ziekenhuis in Ede wees uit dat er sprake is van een botkneuzing in zijn rechterknie. Dat maakte zijn ploeg Jumbo-Visma maandagavond bekend. Het bericht Knieletsel Kramer lijkt mee te vallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u15  Weinig over van scheepswrakken in Javazee DEN HAAG (ANP) - Er is zeer weinig over van de drie Nederlandse oorlogsschepen die tijdens de Slag om de Javazee in 1942 tot zinken werden gebracht. Ook van twee onderzeeboten (O16 en KXVII) die in 1941 bij Maleisië zijn vergaan is weinig over, meldt het kabinet. De schepen zijn illegaal geborgen om het ijzer te verkopen. Het bericht Weinig over van scheepswrakken in Javazee verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u00  Deel boeren in Groningen verlaat binnenstad GRONINGEN (ANP) - Een deel van de protesterende boeren in Groningen is vertrokken uit de binnenstad. Daarmee geven ze gehoor aan de oproep van LTO Noord om rustig naar huis te gaan. Het bericht Deel boeren in Groningen verlaat binnenstad verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u00  Slagter vervolgt loopbaan bij Vital Concepts PARIJS (ANP) - Tom-Jelte Slagter vervolgt zijn loopbaan bij de Franse wielerploeg Vital Concept-B&B Hotels. De 30-jarige Groninger, die voor een jaar heeft getekend, reed de afgelopen jaren voor Dimension Data. Hij wordt bij zijn nieuwe procontinentale ploeg teamgenoot van Steven Lammertink. Het bericht Slagter vervolgt loopbaan bij Vital Concepts verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u00  Wereldwijde vraag naar staal trekt aan BRUSSEL (ANP) - De wereldwijde vraag naar staal neemt naar verwachting volgend jaar meer toe dan gedacht. Brancheorganisatie World Steel Association verwacht dat de vraag over heel 2019 groeit met 3,9 procent tot 1,775 miljard ton. In 2020 wordt gerekend op een beperktere groei van de vraag met 1,7 procent tot 1,805 miljard ton. Het bericht Wereldwijde vraag naar staal trekt aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 19u00  Openbare hoorzitting zaak-Sun op 15 november LAUSANNE (ANP) - De behandeling van de dopingzaak van de omstreden Chinese zwemmer Sun Yang bij het internationaal sporttribunaal CAS vindt op 15 november plaats. De openbare hoorzitting stond aanvankelijk voor september op de agenda. Door persoonlijke omstandigheden bij een van de betrokken partijen moest het CAS de datum verschuiven. Het bericht Openbare hoorzitting zaak-Sun op 15 november verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 18u45  Week van protest tegen Turkse inval Syrië ARNHEM (ANP) - Koerdische organisaties gaan deze week dagelijks in verschillende steden protesteren tegen de Turkse inval in Syrië. De aftrap was maandag aan het eind van de middag in Arnhem bij het concertgebouw Musis Sacrum. Hier hadden zich honderd mensen verzameld, zei een woordvoerster van de Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan (Demned). Het bericht Week van protest tegen Turkse inval Syrië verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 18u30  Woede in Kamer om geweld bij boerenprotest DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden hebben geen goed woord over voor demonstrerende boeren die in Groningen met geweld het provinciehuis zijn binnengedrongen. 'Dit gaat veel en veel te ver', vindt fractieleider Rob Jetten van D66. 'Ik snap dat boeren willen demonstreren, maar intimidatie en geweld zijn ontoelaatbaar.' Het bericht Woede in Kamer om geweld bij boerenprotest verscheen eerst op Nieuws.nl.
14/10 18u30  ‘Dutch Giant’ opnieuw in buitenlandse film LONDEN (ANP) - De Nederlandse acteur Olivier Richters heeft opnieuw een rol te pakken in een grote buitenlandse film. Hij deelt het doek met Benedict Cumberbatch in de biografiefilm Louis Wain, over de excentrieke negentiende-eeuwse Britse schilder. Richters speelt in de film een bokser. Het bericht ‘Dutch Giant’ opnieuw in buitenlandse film verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 20u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’ Bij het boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen.”
14/10 20u30  Tsunami van volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden vandaag tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 20u15  Deze auto is letterlijk oogverblindend en werd daarom van de weg gehaald De politie in het Duitse Düsseldorf heeft gisteren een glimmende goudkleurige auto van de weg gehaald. Volgens de agenten is de wagen te felgekleurd om deel te nemen aan het verkeer. Het is niet voor het eerst dat dit soort letterlijk oogverblindende bolides in beslag wordt genomen.
14/10 20u00  St. Pauli zet Sahin uit selectie om steun aan Turkse inval in Syrië St. Pauli heeft per direct Cenk Sahin (24) uit de selectie gezet. Reden is een Instagram-post van de Turkse middenvelder. Daarin sprak Sahin zijn steun uit voor de Turkse inval in Noord-Syrië.
14/10 20u00  Kefah Allush wint Sonja Barend Award Kefah Allush (49) heeft voor zijn interview met Peter van Uhm de Sonja Barend Award gewonnen: een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview.
14/10 19u45  Tsunami van de volkswoede na hoge celstraffen voor onafhankelijkheidsstrijders Catalonië Zware straffen voor negen politieke leiders en activisten uit Catalonië leidden gisteren tot massale demonstraties. Die werden verwacht na het uitspreken van celstraffen van negen tot dertien jaar door het Spaanse Hooggerechtshof. Het internationale vliegveld was het eerste grote doelwit.
14/10 19u45  Naast Merckx ook De Vlaeminck in het ziekenhuis opgenomen Twee Belgische wielergrootheden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om de generatiegenoten Eddy Merckx (74) en Roger de Vlaeminck (72).
14/10 19u30  Nederlands straatvoetbalicoon werd vroeger gepest: ‘Ik zag een manwijf in de spiegel’ De koningin van het straatvoetbal, de Amsterdamse Roxanne Hehakaija, is vroeger gepest omdat zij als jong meisje aan de sport deed. Dat bekent de internationaal geroemde voetbalster in de serie Fit met Arie op deze site. Hehakaija werd door leeftijdsgenoten uitgelachen en uitgemaakt voor ‘manwijf’. ,,Dat is het beeld waar ik tot op de dag van vandaag nog weleens last van heb.”
14/10 19u30  Proces Gascoigne vanwege aanranding: ‘Ik wilde vertrouwen dikke vrouw opkrikken’ Paul Gascoigne (52) heeft vandaag op de eerste procesdag ontkend dat hij een vrouw in de trein heeft aangerand. ‘Gazza’, die in het verleden in het nieuws kwam vanwege alcoholproblemen, zou een vrouw ‘krachtig’ op de mond hebben gezoend.
14/10 19u30  Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’ Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
14/10 19u15  Ex-K3 Karen Damen wordt soapster Voormalig K3-zangeres Karen Damen maakt binnenkort haar opwachting in de Vlaamse soap Familie. Ze krijgt een vaste rol als verpleegster Vanessa, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.
14/10 19u15  Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.
14/10 19u15  ‘Onvoorspelbare Máxima pakt uit met perfecte jurk voor het staatsbanket’ Koningin Máxima had vandaag geen betere jurk kunnen uitkiezen dan de roze japon van haar favoriete ontwerper Jan Taminiau. De koningin schitterde vanmiddag tijdens het staatsbanket in India, tot groot genoegen van modejournalist Josine Droogendijk. ,,De jurk is ingetogen qua kleur, maar toch heel rijk van stof. Daardoor blijft het geheel mooi in balans.”
14/10 19u15  Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.
14/10 19u15  Risicowedstrijd Frankrijk-Turkije ontaardt in een politieke strijd Hoe één voetbalwedstrijd kan ontaarden in een politieke strijd. Frankrijk-Turkije: diplomatiek en sportief geruzie.
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
14/10 20u45  ‘Syrisch leger valt stad Manbij binnen’ Syrische regeringstroepen zijn maandag de belangrijke Noord-Syrische stad Manbij binnengetrokken, zei staatsnieuwsagentschap SANA. Damascus had eerder troepen naar het noorden van het land gestuurd om het al dagenlang durende Turkse offensief te stoppen.
14/10 20u30  Harley trekt stekker uit productie e-motoren Harley-Davidson heeft de productie van zijn eerste model elektrische motor tot nader order stilgelegd. De motorenmaker heeft recent een probleem met de LiveWire ontdekt.
14/10 20u00  ‘Mogelijk nog geen brexitdeal op EU-top’ Op de Europese top van donderdag en vrijdag ligt mogelijk nog geen brexitregeling voor discussie klaar. Dat heeft de Ierse minister van Buitenlandse Zaken Simon Coveney gezegd tegen Ierse media. De gesprekken over een deal zouden tot in de komende week kunnen duren, vreest Coveney.
14/10 20u00  Betogers blokkeren ook vliegveld Madrid Betogers zijn met mogelijk meer dan duizend auto’s naar het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez gereden om het verkeer te hinderen. Het gaat volgens Spaanse media om een protest van de Catalaanse separatistische actiegroep Tsunami Democrático (Democratische Tsunami).
14/10 19u45  ‘Klein clubje boeren ging over de grens’ Het Groningse provinciebestuur veroordeelt de bestorming van het provinciehuis van maandagmiddag. „Met geweld of dreigen met geweld kun je je zin niet krijgen”, zei René Paas, commissaris van de Koning in Groningen, tijdens een persconferentie op het Provinciehuis.
14/10 19u30  ‘BAM past zzp-contracten aan’ Bouwbedrijf BAM heeft toegezegd de contracten die het zzp’ers voorlegt onder de loep te nemen. Dat meldt vakbond Zelfstandigen Bouw, die kritiek had geuit op enkele contractbepalingen.
14/10 19u30  „Waarom lezen we nooit: Hamas gijzelt 2 miljoen Palestijnen?” Ze zou een Jodenvriend, een zionist of lid van de Mossad zijn. Verwijten die historica en Israël- en Palestinadeskundige Els van Diggele na de verschijning van ”De misleidingsindustrie” naar haar hoofd kreeg. In het boek signaleert en verklaart ze de „jarenlange partijdige berichtgeving” van de Nederlandse media over Israël en de Palestijnen.
14/10 19u30  Minister zoekt nog eens naar info zaak-Wilders Justitieminister Ferd Grapperhaus gaat op zijn departement nog eens zoeken naar informatie over de rechtszaak tegen Geert Wilders die mogelijk over het hoofd is gezien. De Tweede Kamer wil precies weten of het ministerie het Openbaar Ministerie niet heeft aangezet om de PVV-leider te vervolgen.
14/10 19u15  Werkgevers balen van intrekken stikstofregels VNO-NCW en MKB-Nederland betreuren het dat een aantal provincies de nieuwe beleidsregels voor stikstof na een week alweer hebben ingetrokken. De werkgeversorganisaties roepen de provincies op samen met het bedrijfsleven een oplossing te vinden voor wat zij een „nieuwe impasse” noemen.
14/10 19u15  Kaïs Saïed wint presidentsverkiezing Tunesië De partijloze conservatieve politieke outsider Kaïs Saïed heeft de Tunesische presidentsverkiezingen gewonnen met 72,7 procent van de stemmen. Dat heeft de kiescommissie maandag gezegd in een verklaring voor de televisie. In de eerste exitpolls van zondagavond ging hij al ruim aan de leiding.
14/10 18u45  Weinig over van scheepswrakken in Javazee Er is zeer weinig over van de drie Nederlandse oorlogsschepen die tijdens de Slag om de Javazee in 1942 tot zinken werden gebracht. Ook van twee onderzeeboten (O16 en KXVII) die in 1941 bij Maleisië zijn vergaan is weinig over, meldt het kabinet. De schepen zijn illegaal geborgen om het ijzer te verkopen.
14/10 18u45  Deel boeren in Groningen verlaat binnenstad Een deel van de protesterende boeren in Groningen is vertrokken uit de binnenstad. Daarmee geven ze gehoor aan de oproep van LTO Noord om rustig naar huis te gaan.
14/10 18u45  Johnson blijft ook als regeringsplan sneuvelt De Britse premier Johnson treedt volgens zijn woordvoerder niet af als komende week het Lagerhuis zijn regeringsplan wegstemt. De verklaring over de plannen van de regering-Johnson is maandag in het parlement voorgelezen door koningin Elizabeth II. De troonrede werd door de oppositie weggehoond, omdat de op 24 juli aangetreden Conservatieve regering van Johnson door de brexitperikelen geen meerderheid meer heeft en geen enkele stemming lijkt te kunnen winnen.
14/10 18u45  Wereldwijde vraag naar staal trekt aan De wereldwijde vraag naar staal neemt naar verwachting volgend jaar meer toe dan gedacht. Brancheorganisatie World Steel Association verwacht dat de vraag over heel 2019 groeit met 3,9 procent tot 1,775 miljard ton. In 2020 wordt gerekend op een beperktere groei van de vraag met 1,7 procent tot 1,805 miljard ton.
14/10 18u31  Week van protest tegen Turkse inval Syrië Koerdische organisaties gaan deze week dagelijks in verschillende steden protesteren tegen de Turkse inval in Syrië. De aftrap was maandag aan het eind van de middag in Arnhem bij het concertgebouw Musis Sacrum. Hier hadden zich honderd mensen verzameld, zei een woordvoerster van de Raad van Gemeenschappen uit Koerdistan (Demned).
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
14/10 18u15  Boze boeren rammen deur Provinciehuis eruit, ME ingezet boer aangehouden Maandagmiddag is het boerenprotest in Groningen uit de hand gelopen nadat boze boeren de deur van het Provinciehuis hadden opengebroken. Dit meldt de politie maandagmiddag.
14/10 17u45  Boze boeren rammen deur Provinciehuis Groningen eruit, ME ingezet Maandagmiddag is het boerenprotest in Groningen uit de hand gelopen nadat boze boeren de deur van het Provinciehuis hadden opengebroken. Dit meldt de politie maandagmiddag.
14/10 17u30  Boeren rammen deur Provinciehuis Groningen eruit, ME ingezet Maandagmiddag is het boerenprotest in Groningen uit de hand gelopen nadat boze boeren de deur van het Provinciehuis hadden opengebroken. Dit meldt de politie maandagmiddag.
14/10 17u30  Koningspaar opent afvalwaterzuiveringspilot in New Delhi Koning Willem Alexander en Koningin Màxima hebben vandaag de kraan geopend van een nieuwe proefinstallatie om vervuild afvalwater in Indiase drains te zuiveren. De drains in de megastad New Delhi fungeren als open riolen, wat zorgt voor gezondheidsproblemen, stank en vervuiling van de rivier waar zij op lozen.
14/10 17u30  Oude dame belazerd door 'mantelzorger': 70.000 euro zoek Als wildvreemde wist een 53-jarige Haagse zich op te dringen als mantelzorger bij een vrouw van begin 90. Ze deed elke week klusjes. Maar na een paar jaar was er 70.000 euro verdwenen.
14/10 17u15  Dode vrouw (40) in woning aangetroffen, politie houdt verdachte (39) aan De politie kreeg afgelopen zondagmiddag een melding binnen dat er een vrouw was overleden in een woning aan de Narcislaan in het Noord-Hollandse Winkel. Dit meldt de politie maandag.
14/10 16u45  Man reed met vermoordde moeder in auto naar Chinees In de strafzaak tegen een 61-jarige man, die volgens het Openbaar Ministerie (OM) verantwoordelijk is voor de dood van zijn 79-jarige moeder, zijn enkele bizarre details aan het licht gekomen. Zo wordt de man er van verdacht dat hij met zijn moeder, die hij even daarvoor had gewurgd, naar de Chinees is gereden om twee loempia's te halen.
14/10 16u30  KMar houdt 9 militairen aan in drugsonderzoek De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft maandagochtend negen militairen aangehouden. Dit meldt de KMar maandag.
14/10 16u15  Man rijdt met in auto verborgen 71.000 euro rond Afgelopen zaterdag hield de politie in Zeist een 20-jarige inwoner uit Amersfoort aan op verdenking van witwassen. 'In een verborgen ruimte in zijn auto trof de politie 71.000 euro aan', zo meldt de politie maandag.
14/10 15u00  OM eist celstraf voor 2,5 jaar lang thuishouden van dode moeder Maandag heeft het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van zes maanden geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk, tegen een 66-jarige man uit Limburgse Oirsbeek. 'Daarnaast wil de advocaat-generaal (AG), de officier van justitie in hoger beroep, reclasseringstoezicht voor de verdachte', zo meldt het OM maandag.
14/10 14u45  Bijna 27 jaar cel en 3 miljoen schadevergoeding voor aanslag Amsterdam CS Maandag heeft de rechtbank Amsterdam de 20-jarige Afghaanse man die op 31 augustus 2018 op Amsterdam Centraal Station twee Amerikaanse toeristen neerstak, veroordeeld voor zijn terroristische daad tot een celstraf van 26 jaar en 8 maanden. 'Ook moet hij zijn slachtoffers bijna drie miljoen euro schadevergoeding betalen', zo meldt de rechtbank maandag.
14/10 13u15  'Meer ongevallen, veiligheid Nederlandse wegen behoorlijk verslechterd' De veiligheid op Nederlandse wegen is in de afgelopen jaren behoorlijk verslechterd. Er gebeuren veel meer ongelukken waarbij ook meer doden vallen.
14/10 13u00  Aanrijding politieauto en personenauto Op de Viaductweg in Maastricht heeft maandagochtend een aanrijding tussen een politieauto en een personenauto plaatsgevonden.
14/10 12u45  Man aangehouden na incident trouwstoet Een verkeersongeluk op de Lange Kruisweg tussen twee personenauto’s, waarvan één van de voertuigen deel uitmaakte van een trouwstoet, mondde zondagavond 13 oktober uit in een verkeersconflict.
14/10 12u30  Boeren trekken massaal naar provinciehuizen, veel overlast op wegen Boze boeren zijn maandagochtend door heel Nederland op weg gegaan naar provinciehuizen om te protesteren.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
14/10 20u45  Familie wil kersthit Bing Crosby op nummer 1 Kerst zelf mag dan nog even duren, de marketingmachines zijn alweer op volle gang. Ook in de muziekindustrie. De familie van Bing Crosby wil namelijk zijn hit White Christmas op nummer 1 in de hitlijsten hebben.
14/10 20u15  #116 Ik zit met een probleem: Tommy en zijn jongeheer Als Maud iets met Rochella aan het drinken is en haar verhaal over de slechte seks met Tommy wil spuien, gaat het helemaal mis: Rochella blijkt weer met Levi om te gaan en ze wordt woest als Maud daar boos op reageert. Het blijkt dat Rochella vindt dat Maud zich druk maakt om niks (slechte seks is toch niet niks?!) terwijl zij met een bolle buik loopt, geen geld en geen huis heeft. Ze vindt het fijn als Levi haar zou helpen zegt ze, maar Maud verdenkt haar er van dat ze weer drugs dealt. Als ze Zoë, de zus van Rochella wil contacten komen haar berichten niet aan. En als ze na een rondje hardlopen haar veters voor haar deur aan het strikken is, staat er plots iemand voor haar neus die ze totaal niet verwacht had...
14/10 19u45  Jeugdserie van VPRO maakt kans op Emmy Jeugdserie De regels van Floor is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De VPRO-reeks maakt kans op het beeldje voor beste serie, zo onthulde de organisatie maandag. De uitreiking vindt op 31 maart plaats in Cannes.
14/10 19u45  Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn 80.000 kaarten vlogen de afgelopen tijd voor de David Bowie-musical Lazarus over de digitale toonbank. Dat is een enorme berg voor een betrekkelijk nieuwe titel die niet eerder in Nederland te zien was. Maar waarvoor kochten al die duizenden een ticket eigenlijk?
14/10 19u15  Te weinig plek voor fietsen in de trein Er zijn te weinig plekken voor fietsen om de groei van het aantal ov-reizigers met een fiets bij te houden. De NS wordt opgeroepen om snel maatregelen te nemen.
14/10 18u45  Het is feest: station Amsterdam Centraal bestaat 130 jaar Het is dinsdag precies 130 jaar geleden dat station Amsterdam Centraal haar deuren opende. Een blik op het ontwerp van het bijzondere gebouw.
14/10 18u15  Aantal provincies komt boeren tegemoet Een aantal provincies heeft het stikstofbeleid nog voor de invoering ervan weer losgelaten onder druk van demonstrerende boeren maandag. In Drenthe en Overijssel ging het provinciebestuur in op de eisen van de demonstrerende boeren.
14/10 17u45  Verdachte van moord op advocaat Wiersum langer vast De man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum blijft vastzitten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft maandag zijn voorarrest met negentig dagen verlengd, meldde een woordvoerder.
14/10 17u30  Boeren dringen provinciehuis Groningen binnen, ME paraat Boze boeren zijn in Groningen het provinciehuis binnengedrongen. Ze hebben de deur van het provinciehuis met een tractor eruit geduwd en zijn het gebouw binnengegaan. In het provinciegebouw is gevochten.
14/10 17u00  ‘De vraag is niet of IS zich herpakt, maar hoe’ Nadat Turkije het noordoosten van Syrië binnenviel, hebben bijna 800 IS-aanhangers kunnen ontsnappen. Is de kans dat IS zich herpakt vergroot?
14/10 16u45  Conservatieve partij wint verkiezingen Polen In Polen heeft de conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) de parlementsverkiezingen gewonnen. De partij kreeg bijna 44 procent van de stemmen, zo bleek toen bijna alle stemmen geteld waren.11 
14/10 14u45  Britse koningin: Brexit op 31 oktober is prioriteit De Britse koningin Elizabeth II heeft maandag haar troonrede gehouden. De 93-jarige vorstin deed de ambities van de regering voor de komende periode uit de doeken.
14/10 14u45  Verdubbeling stijging aankopen met smartphone Shoppen doen we in Nederland steeds vaker via onze smartphone, blijkt uit onderzoek. We kiezen voor gemak, durven het meer dan enkele jaren geleden en ook ouderen hebben 'de smaak' van de mobiel te pakken. 
14/10 14u15  EU-landen stoppen met leveren wapens aan Turkije De 28 EU-landen leveren voorlopig geen wapens meer aan Turkije die in Syrië kunnen worden ingezet. Daarover hebben de ministers van Buitenlandse Zaken een akkoord bereikt, melden diplomaten. De 28 lidstaten spreken bovendien hun veroordeling uit over de Turkse militaire operatie Noord-Syrië.
14/10 13u45  Aanslagpleger Amsterdam CS krijgt bijna 27 jaar cel Jawed S., die vorig jaar twee Amerikaanse toeristen neerstak in het Centraal Station in Amsterdam, moet 26 jaar en 8 maanden de cel in.
Laatste update: vandaag om 20u45
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

23x ‘Rusland bombardeerde vier ziekenhuizen Syrië’14/10 01u45 - Gelderlander: Russische gevechtsvliegtuigen hebben eerder dit jaar binnen twaalf uur vier ziekenhuizen in door rebellen bezet gebied in Syrië gebombardeerd. Dat schrijft The New York Times op basis van een uitgebreide reconstructie op basis van onder meer opnamen van de Russische luchtmacht en getuigenverklaringen.
22x Regeringspartij PiS op winst bij Poolse parlementsverkiezingen14/10 02u30 - Gelderlander: De conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) is de grote winnaar van de Poolse parlementsverkiezingen. Dat blijkt uit de eerste exitpolls. De partij van premier Mateusz Morawiecki lijkt 43,6 procent van de stemmen te krijgen. Partijleider Jaroslaw Kaczynski heeft de overwinning inmiddels opgeëist.
22x Regeringspartij PiS op winst bij Poolse parlementsverkiezingen14/10 02u30 - BN/DeStem: De conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) is de grote winnaar van de Poolse parlementsverkiezingen. Dat blijkt uit de eerste exitpolls. De partij van premier Mateusz Morawiecki lijkt 43,6 procent van de stemmen te krijgen. Partijleider Jaroslaw Kaczynski heeft de overwinning inmiddels opgeëist.
22x ‘Rusland bombardeerde vier ziekenhuizen Syrië’14/10 01u45 - BN/DeStem: Russische gevechtsvliegtuigen hebben eerder dit jaar binnen twaalf uur vier ziekenhuizen in door rebellen bezet gebied in Syrië gebombardeerd. Dat schrijft The New York Times op basis van een uitgebreide reconstructie op basis van onder meer opnamen van de Russische luchtmacht en getuigenverklaringen.
22x ‘Rusland bombardeerde vier ziekenhuizen Syrië’14/10 01u45 - De Stentor: Russische gevechtsvliegtuigen hebben eerder dit jaar binnen twaalf uur vier ziekenhuizen in door rebellen bezet gebied in Syrië gebombardeerd. Dat schrijft The New York Times op basis van een uitgebreide reconstructie op basis van onder meer opnamen van de Russische luchtmacht en getuigenverklaringen.
22x ‘Rusland bombardeerde vier ziekenhuizen Syrië’14/10 01u45 - AD.nl: Russische gevechtsvliegtuigen hebben eerder dit jaar binnen twaalf uur vier ziekenhuizen in door rebellen bezet gebied in Syrië gebombardeerd. Dat schrijft The New York Times op basis van een uitgebreide reconstructie op basis van onder meer opnamen van de Russische luchtmacht en getuigenverklaringen.
21x Regeringspartij PiS op winst bij Poolse parlementsverkiezingen14/10 02u30 - De Stentor: De conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) is de grote winnaar van de Poolse parlementsverkiezingen. Dat blijkt uit de eerste exitpolls. De partij van premier Mateusz Morawiecki lijkt 43,6 procent van de stemmen te krijgen. Partijleider Jaroslaw Kaczynski heeft de overwinning inmiddels opgeëist.
21x Regeringspartij PiS op winst bij Poolse parlementsverkiezingen14/10 02u30 - AD.nl: De conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) is de grote winnaar van de Poolse parlementsverkiezingen. Dat blijkt uit de eerste exitpolls. De partij van premier Mateusz Morawiecki lijkt 43,6 procent van de stemmen te krijgen. Partijleider Jaroslaw Kaczynski heeft de overwinning inmiddels opgeëist.
21x ‘Rusland bombardeerde vier ziekenhuizen in Syrië’14/10 01u30 - Gelderlander: Russische gevechtsvliegtuigen hebben eerder dit jaar binnen twaalf uur vier ziekenhuizen in door rebellen bezet gebied in Syrië gebombardeerd. Dat schrijft The New York Times op basis van een uitgebreide reconstructie op basis van onder meer opnamen van de Russische luchtmacht en getuigenverklaringen.
21x Gemeenten hebben weinig zicht op mensenhandel14/10 01u15 - Trouw: Gemeenten moeten meer doen tegen mensenhandel, blijkt uit nieuw onderzoek. Slechts één op zes slachtoffers is bij instanties bekend.

Statistieken

Artikels:
30505
Gelezen:
34692
Aantal lezers nu:
84


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven