woensdag 19 september 2018, week 38


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 11u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Twee van terrorisme verdachte mannen keken ook naar Erasmusbrug De twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto's en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. 
19/09 11u15  PVV-leider Wilders trapt Algemene Politieke Beschouwingen af Traditioneel volgen na Prinsjesdag de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Op de eerste dag is woord aan de Kamer.
19/09 11u00  Onderzoeksraad onderzoekt instorten parkeergarage Wormerveer De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u45  Twee mannen verdacht van terrorisme keken ook naar Erasmusbrug De twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto's en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. 
19/09 10u45  Algemene Politieke Beschouwingen van start Traditioneel volgen na Prinsjesdag de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer. Op de eerste dag is woord aan de Kamer.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u30  Mannen verdacht van terrorisme keken ook naar Erasmusbrug De twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto's en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. 
19/09 10u00  'Vijf miljoen kinderen in Jemen met hongerdood bedreigd' Meer dan vijf miljoen kinderen in Jemen worden met de hongerdood bedreigd, waarschuwt hulporganisatie Save the Children. Recente luchtaanvallen hebben een belangrijke aanvoerroute van het land lamgelegd, waardoor voedsel- en brandstoftekorten nog meer oplopen.
19/09 09u45  Vijf miljoen kinderen in Jemen met hongersnood bedreigd Meer dan vijf miljoen kinderen in Jemen worden met de hongerdood bedreigd, waarschuwt hulporganisatie Save the Children. Recente luchtaanvallen hebben een belangrijke aanvoerroute van het land lamgelegd, waardoor voedsel- en brandstoftekorten nog meer oplopen.
19/09 09u15  Vrijwilligers VS redden zwangere vrouw en gezin van overstroming Een aantal vrijwilligers heeft zondag meerdere families gered van overstromingen in North Carolina. Deze beelden werden later gedeeld. Zeker 23 mensen zijn als gevolg van de orkaan omgekomen. 
19/09 08u15  Vrijwilligers VS redden families van overstromingen na orkaan Een aantal vrijwilligers heeft zondag meerdere families gered van overstromingen in North Carolina. Deze beelden werden later gedeeld. Zeker 23 mensen zijn als gevolg van de orkaan omgekomen. 
19/09 08u15  Restaurant en woning in Poortugaal verwoest door felle brand Een restaurant en een naastgelegen woning in de Zuid-Hollandse plaats Poortugaal zijn woensdagmorgen door een felle brand verwoest. De brandweer beschouwt het pand als verloren.
19/09 08u00  Vermeend slachtoffer van kandidaat Hooggerechtshof VS wil FBI-onderzoek Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. 
19/09 07u30  Wie wint het Gouden Penseel voor best geïllustreerde kinderboek? In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
19/09 07u30  Politieke Beschouwingen in teken van dividend en senaat Nu de plannen van het kabinet voor volgend jaar officieel bekend zijn gemaakt met Prinsjesdag, grijpt de oppositie de Algemene Politieke Beschouwingen die woensdag van start gaan aan om een voorschot te nemen op de aanstaande Eerste Kamerverkiezingen. Wat kunnen we verwachten tijdens dit politiek hoogtepunt van het jaar?
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Fietser overlijdt na aanrijding in Maassluis Door een aanrijding op de Industrieweg in Maassluis is woensdag een fietser om het leven gekomen.
19/09 11u15  Buma kritisch over VVD-plan probleemwijk Het plan van de VVD om misdrijven gepleegd in probleemwijken harder te bestraffen stuit op kritiek van coalitiegenoot CDA.
19/09 11u15  Brandweer bevrijdt kind (4) uit ondergrondse container Een 4-jarig jongetje heeft dinsdagavond de gemoederen in het Brabantse Zevenbergen beziggehouden. Het kind was in een ondergrondse container gekropen.
19/09 11u00  Lage straf asielverkrachter: 'Dit is bezopen' FvD-Kamerlid Theo Hiddema reageert verbijsterd op de veroordeling van een Afghaanse asielzoeker. Hij krijgt een lagere straf zodat hij niet het land kan uitgezet worden.
19/09 11u00  ’Onthoofde hond’ in Brunssum blijkt konijn De ’hond’ die gisteren onthoofd werd aangetroffen in het Emmapark in Brunssum blijkt een konijn te zijn. Dat zegt de politie tegen 1Limburg.
19/09 11u00  OM laat misbruikslachtoffers in de kou staan Het Openbaar Ministerie laat een slachtoffer van kindermisbruik in de kou staan door de vervolging van de verdachte in stukken te knippen.
19/09 10u45  ’Telefoons gaan schutter IJsselstein onthullen’ In het hoger beroep tegen de twee mannen (24 en 25) die samen veroordeeld zijn voor de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein, gaan nieuwe gegevens van gekraakte telefoons licht werpen op wie van de twee eigenlijk de schutter is geweest. Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Arnhem, waar het Openbaar Ministerie (OM) die gegevens wel aankondigde, maar nog niet vrijgaf voor bespreking in een openbare rechtszaal. Dat zou namelijk een ander onderzoek in gevaar brengen.
19/09 10u45  Stadsbestuur pakt Amsterdammer in portemonnee Het linkse stadsbestuur van Amsterdam gaat de Amsterdammers en bedrijven extra belasten. Voor huizenbezitters gaat de onroerendezaakbelasting komend jaar met twee procent omhoog. Ook volgt er een harde stijging van 17,7% voor de afvalstoffenheffing.
19/09 10u45  Terreurverdachten keken ook naar Erasmusbrug De twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto’s en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. Een van de twee verdachten maakte een film van de brug, de andere zingt daarin liederen en spreekt over het martelaarschap.
19/09 10u30  Politie bewaakt pand na fatale steekpartij Eindhoven Agenten houden momenteel de wacht bij een pand na een fatale steekpartij. Daarbij kwam dinsdagavond een 38-jarige Eindhovenaar om het leven.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.
19/09 10u30  Kamer mag schieten op plannen kabinet De Tweede Kamer mag vandaag schieten op de plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd. De oppositiepartijen richten hun peilen opnieuw op het plan om de dividendtaks af te schaffen.
19/09 10u00  Boetes op A28 voor filmen na ongeval Weggebruikers besloten hun mobieltje te grijpen en maakten beelden van de vrachtwagen die meerdere betonplaten verloor. De politie greep in en deelde dinsdag twaalf boetes uit aan de automobilisten die filmden en foto’s maakten na een ongeval op de A28 bij Lichtmis.
19/09 09u45  Onstuimig herfstweer op komst Wie naar een lekkere jas verlangt, mag die vrijdag dan echt uit de kast halen: het herfstweer komt er aan. Vrijdag steekt er een stevige westenwind op en op de Wadden kan het stormachtig gaan waaien. Volgens sommige berekeningen komt het zelfs tot een ware storm. Dat meldt Weeronline.
19/09 09u45  Groot plasalarm op treinstations: ’Het is vaak billenknijpen’ Alle treinen en stations in Nederland moeten worden uitgerust met een toilet. Dat geldt ook voor sprinters in de regio en kleine haltes.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u00  ?Verdubbeling straf in probleemwijken is discriminerend?? Lees meer >
19/09 09u45  Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam Barbara Baarsma wordt de nieuwe directeur van Rabobank Amsterdam, een van de grootste lokale Rabobanken. Baarsma is nu nog directeur kennisontwikkeling van de bank en een van veelgevraagde mediagast. Baarsma bevestigt de benoeming na vragen van Elsevier Weekblad. ‘Ik ga met mijn poten in de modder staan, in het hart van de Rabobank,’ zegt ze. … Continued The post Barbara Baarsma nieuwe baas Rabobank Amsterdam appeared first on Elsevierweekblad.nl.
18/09 19u00  ?Afghaanse asielzoeker verspilt met deze daad al zijn rechten ?? Lees meer >
18/09 10u15  ?Zwaar misdrijf? Dan verblijfsvergunning inleveren?? Lees meer >
18/09 10u15  Behandel schandaalkerken als criminele organisaties Justitie moet veel harder optreden tegen seksueel misbruik in de kerk, vindt Geerten Waling. Want religieuze tolerantie is mooi, maar gerechtigheid en compassie voor slachtoffers zijn veel belangrijker. Wat hebben religies toch met seks? Met de regelmaat van de klok lezen we berichten over kindermisbruik in de katholieke kerk, boeddhistische lama?s die hun handen niet … Continued The post Behandel schandaalkerken als criminele organisaties appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 20u00  Amsterdamse SP-wethouder begripvol over kraak We Are Here, oppositie verontwaardigd Een nieuwe kraakactie van We Are Here, ditmaal pal naast het huis van de Amsterdamse wethouder van Wonen, zet begripvolle SP en GroenLinks lijnrecht tegenover verontwaardigde VVD, CDA en Forum voor Democratie. En ander nieuws van maandag 17 september: GroenLinkser wil Juncker opvolgen als voorzitter Europese Commissie, Merkel zou hebben besloten tot gevoelig ontslag inlichtingenchef … Continued The post Amsterdamse SP-wethouder begripvol over kraak We Are Here, oppositie verontwaardigd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 20u00  ?Van al die mooie praatjes koop ik geen brood? Lees meer >
17/09 14u15  Elsevier Weekblad zoekt een Digital Publisher Elsevier Weekblad zoekt per onmiddellijk een Digital Publisher. Solliciteer nu! Elsevier Weekblad breidt digitaal uit. Sinds kort maken we podcasts, animaties, video’s voor social media en werken we volgens een nieuwe digitale publicatiestrategie. Daarom zijn we op zoek naar versterking in de vorm van een Digital Publisher. Lees hieronder meer over de functie en solliciteer … Continued The post Elsevier Weekblad zoekt een Digital Publisher appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 14u15  ?Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van?? Prinsjesdag staat voor de deur en dus wordt morgen de Rijksbegroting van het komende politieke jaar bekend. Al is een aantal cijfers al gelekt: zo gaat de koopkracht gemiddeld 1,5 procent omhoog. Dat is een mooi cijfer, maar het kabinet kwam eerder met mooie voorspellingen waar weinig van terechtkwam. Zo voorspelde het Centraal Plan Bureau … Continued The post ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
17/09 14u15  Zo hield Ollongren rapport over sleepwet achter Lees meer >
15/09 09u45  Rutte wil ?recht doen aan journalistieke productie? en houdt zich op de vlakte Lees meer >
15/09 09u45  ?Ik zoek altijd naar het shock-effect? Lees meer >
14/09 17u45  Nasleep Chemnitz dreigt Duitse regering in crisis te storten Na het hoogoplopende conflict tussen bondskanselier Angela Merkel en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer over asielbeleid, dient de volgende crisis zich alweer aan in Berlijn. Er is veel onenigheid over de lezing van de recente demonstraties in de Oost-Duitse stad Chemnitz, die losbarstten nadat een 35-jarige man werd doodgestoken. Opnieuw speelt Seehofer een hoofdrol. … Continued The post Nasleep Chemnitz dreigt Duitse regering in crisis te storten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/09 17u45  Onno Aerden: ?Waarom ik de VVD weer een optimistische talentenjacht gun? Gewezen VVD-kandidaat-Tweede Kamerlid Onno Aerden beziet met treurnis de staat waarin zijn oude partij is geraakt. Pleidooi voor een renaissance van de talentenjacht die de VVD rond 2010 onweerstaanbaar maakte. Het was in het voorjaar van 2008 dat ik, tijdens een of andere bijeenkomst op het hoofdkantoor van Shell in Den Haag, in gesprek raakte … Continued The post Onno Aerden: ‘Waarom ik de VVD weer een optimistische talentenjacht gun’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
14/09 17u45  Kamer gaat ING ter verantwoording roepen over witwasaffaire De Tweede Kamer neemt geen genoegen met excuses van topman Ralph Hamers van ING en het vertrek van financieel directeur Koos Timmermans over het witwasschandaal bij de bank en wil een hoorzitting. Ander nieuws van vrijdag 14 september: op de valreep is er een akkoord over de nieuwe politie-cao, spoedoverleg over de varkenpest en onthullingen … Continued The post Kamer gaat ING ter verantwoording roepen over witwasaffaire appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Onthoofde hond blijkt konijn De onthoofde hond die gisterochtend in het Limburgse Brunssum werd gevonden, blijkt een konijn. Dat vertelt een politiewoordvoerster.
19/09 11u00  Maak je op voor de herfststorm: 'Misschien zelfs windkracht 9' Geniet nog maar even van het mooie weer buiten, want het is zo weer voorbij. Nicolien Kroon van Buienradar heeft slecht nieuws: "Vrijdag wordt het een stuk minder met regen en wind, maar zondag lijkt er zelfs een herfststorm aan te komen."
18/09 17u30  Ongerustheid op sociale media over zwetende koning: Was-ie ziek? De koning had het zichtbaar warm tijdens het uitspreken van de troonrede en maakte flink wat foutjes. Dat is mensen op sociale media niet ontgaan. "Zou Alex ziek zijn?", schrijft een twitteraar. Wij deden navraag en kwamen er achter wat er aan de hand was.
18/09 17u00  Experts willen APK-keuring voor zonnepanelen: 'Het is hoog tijd' Er moet een wettelijke APK-keuring voor zonnepaneelinstallaties om de brandveiligheid van dat soort systemen beter te garanderen. Daarvoor pleiten brand- en elektrotechnische experts nu blijkt dat het aantal zonnepaneelbranden in 2018 sterk is toegenomen.
18/09 16u30  Steeds meer branden door zonnepanelen: experts slaan alarm Brand- en elektrotechniekexperts maken zich grote zorgen over de sterke toename van het aantal branden met zonnepanelen. Ze slaan alarm over de slechte kwaliteit van de installatie van de panelen.
18/09 16u00  Peuter in autostoeltje verdronken door orkaan Florence Kaiden Lee-Welch, een jongetje van 1 jaar oud, is in de Verenigde Staten omgekomen door orkaan Florence. Kaiden zat nog in zijn autostoeltje toen hij door het water van een overstroomde rivier werd meegesleurd.
18/09 15u45  Volledige tekst van de troonrede 2018 Koning Willem-Alexander heeft in de Ridderzaal de troonrede uitgesproken. Lees hier wat hij zei.
18/09 15u00  Rechter: fatale klap op Wallen was noodweer De rechtbank in Amsterdam heeft zeven verdachten veroordeeld voor hun rol in een fataal gevecht op de Amsterdamse Wallen, twee jaar geleden. Als gevolg daarvan kwam Robert Gerritsen (32) uit Voorthuizen om het leven.
18/09 14u00  Volledige tekst van de troonrede: veel 'meer', 'extra' en 'erbij' voor Nederland Koning Willem-Alexander heeft in de Ridderzaal de troonrede uitgesproken. Lees hier wat hij zei.
18/09 13u00  Gratis tattoos gezet bij familieleden? Dan 50.000 euro bijstand terugbetalen Voor 20 amateurtatoeages, gezet over een periode van 3,5 jaar, moet een stel uit Enschede 50.000 euro aan bijstandsgeld terugbetalen. Volgens de wet hadden ze hun hobby namelijk moeten melden bij de gemeente. Bijstandsadvocaten zijn het niet eens met de strenge meldplicht. "Moet ik het ook melden als ik een sjaal voor mijn buurmeisje brei?"
18/09 12u15  Deel parkeergarage in Wormerveer ingestort In Wormerveer is een deel van een parkeergarage ingestort. Of daarbij slachtoffers zijn gevallen, is nog niet bekend.
18/09 07u30  'Russisch militair vliegtuig neergehaald voor Syrische kust' In Syrië is een Russisch militair vliegtuig van de radar verdwenen tijdens een raketaanval op de Syrische kuststad Latakia. Aan boord van de IL-20 zaten veertien militairen.
17/09 19u00  Petra: 'Meer banen voor 50-plussers' Wat zou jij graag willen dat er in de troonrede staat? Frits Wester en Floor Bremer vragen het aan meerdere mensen.
17/09 18u45  Petra in de koets bij Frits en Floor: 'Meer banen voor 50-plussers' Wat zou jij graag willen dat er in de troonrede staat? Frits Wester en Floor Bremer vragen het aan meerdere mensen.
17/09 18u15  Panden rondom afgebrande kerk nog niet allemaal veilig Een woning en een kantoorruimte zijn nog altijd niet toegankelijk na de brand die zaterdag woedde in de St. Urbanuskerk in Amstelveen. Er wordt volgens burgemeester Bas Eenhoorn hard gewerkt aan de veiligheid rondom het door brand verwoeste Rijksmonument.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u00  Wilders: Kuzu is het vergif van deze samenleving PVV-leider Wilders is de Algemene Beschouwingen heeft hard uitgehaald naar Denk. Volgens Wilders moet Denk-leider Kuzu 'oprotten'. Bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer ging Wilders in op recente uitspraken van Kuzu. Die zei onlangs dat autochtone Nederlanders die het niet bevalt dat verschillende mensen met verschillende achtergronden met elkaar samenleven maar moeten oprotten. Volgens Wilders hoort Kuzu door die uitspraken niet thuis in Nederland. 'U bent het vergif van deze samenleving en van deze democratie. Uw land is Turkije.' Kuzu zei in een reactie dat Wilders zich opstelt als de hoeder van de vrijheid terwijl hij tegelijkertijd politieke partijen wil verbieden. Wilders heeft weinig goede woorden over voor de plannen van het kabinet. Hij vindt dat het kabinet verkeerde keuzes maakt en te weinig doet voor de Nederlander die het nu zo moeilijk heeft'. Volgens hem verdienen Nederlandse gezinnen meer dan 'de paar kruimels die het kabinet ze nu geeft.' De verwachting is dat ook vandaag weer veel aandacht uitgaat naar de afschaffing van de dividendbelasting. Het plan van het kabinet ligt een groot deel van de oppositie als een steen op de maag. Verschillende partijen komen met een tegenbegroting. De linkse oppositiepartijen doen dat onder de kop 'mensen boven multinationals'. GroenLinks, SP en PvdA willen onder meer dat er meer geld wordt uitgetrokken voor meer loon en een lagere werkdruk voor mensen in de zorg, leraren en politieagenten. De verhoging van de btw op de dagelijkse boodschappen gaat niet door en de AOW-leeftijd wordt bevroren op 66. In de tegenbegroting van 50Plus wordt de AOW-leeftijd verlaagd naar 65. Het debat duurt vandaag de hele dag. Anders dan gebruikelijk antwoordt de premier vrijdag, Morgen is hij bij een Europese top in Oostenrijk.
19/09 10u45  Onthoofde hond blijkt konijn te zijn De 'hond' die gisteren onthoofd werd gevonden in Brunssum blijkt bij nader onderzoek een uit de kluiten gewassen konijn te zijn, zegt de politie tegen 1Limburg. Een wandelaar deed de lugubere vondst gisteren in een park. In eerste instantie liet de gemeente weten dat het om een toegetakeld hondje ging. Toen er vanmorgen nog eens beter naar werd gekeken, bleek het om een konijn te gaan. 'Waarschijnlijk is het dier aangevallen door een wolf of een marter. Niets wijst erop dat het dier mishandeld is', zegt de politie. De man die het dier vond, is opgelucht. 'Ze hebben er verstand van dus we moeten aannemen dat het zo is.'
19/09 10u30  OM: terrorismeverdachten Rotterdam wilden op korte termijn aanslag plegen De twee mannen die in juni in Rotterdam zijn opgepakt na een tip van inlichtingendienst AIVD, waren van plan om op korte termijn een aanslag te plegen en daarbij veel slachtoffers te maken. Dat is de stellige overtuiging van het Openbaar Ministerie. Vandaag was de eerste zitting van het proces tegen de twee mannen. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, ging het om een pro forma-zitting; de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Volgens officier van justitie Vreugdenhil is wel al duidelijk dat de twee mannen een aanslag aan het voorbereiden waren. Een van de twee gaf volgens de AIVD herhaaldelijk aan dat hij op korte termijn een aanslag wilde plegen in Frankrijk. Bomvesten 'Hij zou mensen kennen die beschikken over kalasjnikovs en die bomvesten zouden kunnen vervaardigen. Hij geeft aan over de nodige financiële middelen te beschikken voor de uitvoering van zijn actie', zei de officier van justitie. Ook in een chat op Facebook, die de FBI heeft onderschept, spreekt een van de verdachten in detail over het verkrijgen van wapens en explosieven en over anderen die een rol zouden gaan spelen bij de aanslag, zoals een vrouw die een bomgordel zou gaan dragen. In de chat, waarvan delen in de telefoons van de verdachten zijn teruggevonden, wordt ook de mogelijkheid van een aanslag op Nederlandse veiligheidsdiensten besproken. En daarbij wordt een foto van een politiebureau in Rotterdam-Zuid meegestuurd. Erasmusbrug De twee blijken op meer plaatsen in Rotterdam foto's te hebben gemaakt. Ook hebben ze een filmpje gemaakt bij de Erasmusbrug. Een van de twee is daarop te horen. Hij zingt een lied, een 'nashid', waarvan de tekst verwijst naar het martelaarschap. Uit onderzoek van de telefoons blijkt bovendien dat de twee op zoek waren naar afscheidsvideo's van aanslagplegers en zochten naar handleidingen voor het maken van explosieven. Dat alles was volgens het OM reden voor grote zorg. 'Dit brengt mij tot de conclusie dat deze verdachten vast van plan waren op korte termijn een aanslag te plegen en daarbij veel slachtoffers te maken', aldus de officier. Over de identiteit van de twee mannen bestaat nog onduidelijkheid. Ze hebben valse namen opgegeven en maken gebruik van veel aliassen. Zelf zeggen ze dat ze uit Libië komen en minderjarig zijn. Ook zouden ze analfabeet zijn. Straatroof Maar volgens het OM komen de twee waarschijnlijk uit Marokko en zijn ze zeker meerderjarig. Een van hen heeft jaren in Duitsland gewoond en heeft daar ook in de gevangenis gezeten. Hij zou ook betrokken zijn bij een straatroof in Rotterdam op 14 mei. De twee mannen, die volgens het OM 22 en 28 jaar oud zijn, blijven nog zeker drie maanden vastzitten.
19/09 10u15  Veel klachten over verdwijnende apps op smart-tv's De Consumentenbond heeft het afgelopen jaar bijna driehonderd klachten gekregen over smart-tv's van slechts enkele jaren oud, met apps die niet meer worden ondersteund. De meeste klachten betreffen de app van de NPO. De Consumentenbond stelde in maart van dit jaar een speciaal meldpunt in voor klachten over apps van smart-tv's. Veel klachten gaan over relatief jonge toestellen van 3 tot 5 jaar oud. Bijna de helft van het aantal melders heeft klachten over de app van de NPO, waarmee programma's kunnen worden teruggekeken. Sinds juni vorig jaar werkt deze app niet meer bij tv's van voor 2014. Ook kwamen er veel klachten binnen over de YouTube-app. De meeste klachten gaan over tv's van Samsung, omdat dit bedrijf het grootste marktaandeel voor smart-tv's heeft. Ook werd er geklaagd over toestellen van Philips en Sony. Bewust Volgens Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, kopen veel mensen bewust een smart-tv voor de apps en betalen ze daar ook voor. 'Het kan toch niet zo zijn dat dan na 3 jaar het smart-tv-gedeelte niet meer goed werkt.' De Consumentenbond wil daarom dat de fabrikanten maatregelen nemen om de apps en software actueel te houden op tv's tot minstens zes jaar oud.
19/09 10u15  Ombudsman wil toilet in elke trein en op elk station Alle treinen en alle stations in Nederland moeten een toilet krijgen, zegt de ombudsman voor beter openbaar vervoer Annemarie den Toom. Vooral ouderen en zieken komen door het ontbreken ervan in grote problemen. 'We krijgen regelmatig klachten over het ontbreken van wc's op het spoor', zegt Den Toom in De Telegraaf. 'Dat kan anno 2018 natuurlijk niet meer.' In de kwartaalreportage maart-juni 2018 van OV Loket, de organisatie waarbij Den Toom klachten over het ov verzamelt en behandelt, staat bijvoorbeeld een klacht over het nieuwe station in Elst waar mensen soms een uur op een trein moeten wachten en waar geen toilet is. Ook kwamen reizigers in de problemen toen er op een zondag in april geen treinen reden tussen Boxtel en Den Bosch. Het enige toilet op het station in Boxtel is in de fietsenstalling, maar die is op zondag gesloten. Aandoening De grootste problemen ervaren ouderen en mensen met bijvoorbeeld een aandoening aan de blaas of darmen. Dat kan zelfs tot gevolg hebben dat deze mensen de trein mijden, schrijft de ombudsman. Ook Freek Bos van reizigersorganisatie Rover kent die verhalen. 'Wie de auto pakt vindt elke 20 kilometer wel een tankstation of restaurant waar je kunt poepen en plassen. Zo hoort het', zegt hij in de krant. Sprinters De NS is druk bezig met het oplossen van de toiletproblemen op het spoor. Alle nieuwe treinen hebben standaard een toilet aan boord en de 130 oude sprinters moeten in 2021 allemaal een wc hebben. Ook op de stations is een wc volgens de ombudsman een basisvoorziening. 'Het is goed dat concessieverleners, vervoerders en beheerders van stations zich hiervan bewust zijn en hiervoor maatregelen nemen', schrijft ze in de rapportage.
19/09 10u00  Fel verzet tegen besluit om edelherten Flevoland af te schieten Tegen het besluit van de provincie Flevoland om het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen terug te dringen door dieren te doden is grote weerstand. Gisteren is besloten dat Staatsbosbeheer edelherten in het gebied gaan afschieten en dat een groep konikpaarden naar elders wordt overgebracht. Het totaal aantal grote grazers in het natuurgebied komt daarmee op maximaal 1100. De Partij voor de Dieren gaat vandaag in de Provinciale Staten proberen het besluit tegen te houden. Fractievoorzitter Leonie Vestering: 'De dieronvriendelijke weg is gekozen en dat neem ik het college zeer kwalijk. We zullen ons fel verzetten tegen dit wrede plan om deze gezonde dieren af te schieten. We zijn ervan overtuigd dat het besluit geen stand zal houden voor de rechter. Dus daar hopen we in dit geval op en we zullen ons ook politiek hiertegen verzetten'. 'Kogel is goedkoper' Yvonne Bierman van Stichting Welzijn Grote Grazers is woest. Ze vecht al negen jaar tegen het afschieten van dieren in de Oostvaardersplassen. Tegen Omroep Flevoland zegt ze: 'Dan is dit het eindresultaat. Ga eens na, in welk natuurgebied waar ook ter wereld worden kadavers afgevoerd naar de verbrandingsoven? Dat geeft wel aan dat dit geen natuurgebied is. Maar het is natuurlijk zo dat een kogel veel goedkoper is dan het herplaatsen van de dieren.' De provincie vroeg eerder advies van deskundigen. Die zeggen dat de paarden kunnen worden gevangen en overgebracht naar andere gebieden, maar dat dat voor edelherten te veel stress oplevert. Daarom is besloten dat Staatsbosbeheer edelherten gaat afschieten. Daarmee wordt na de bronsttijd begonnen, dus op zijn vroegst eind volgende maand.
19/09 09u30  Filmmaker Marceline Loridan-Ivens (90) overleden De Franse filmmaker en schrijver Marceline Loridan-Ivens is overleden. Ze is 90 jaar geworden. Loridan-Ivens was de weduwe van de Nederlandse filmmaker Joris Ivens. Ze overleed gisteren in Parijs. In de Tweede Wereldoorlog werd ze samen met haar vader gedeporteerd naar vernietigingskamp Auschwitz. Ze was toen 15 jaar. Haar vader overleefde het kamp niet. Loridan-Ivens verfilmde haar ervaringen in 2003 in het autobiografische La Petite Prairie au Bouleaux. Marceline Loridan trouwde in 1963 met de Nederlandse cineast Joris Ivens. Samen maakten ze verscheidene films, zoals Comment Yukong déplaça les Montagnes (Hoe Yukong de Bergen Verzette) over de laatste dagen van de Culturele Revolutie in China. Die film is met een speeltijd van ruim dertien uur een van de langste films die ooit gemaakt zijn. Levensles De Franse president Macron heeft op Twitter gereageerd op het overlijden van Marceline Loridan-Ivens. 'Komend uit de hel van de kampen heeft Marceline Loridan-Ivens het geheim van een intens, vrolijk leven beschreven. We zijn verplicht haar getuigenis en levensles niet te vergeten', schrijft Macron.
19/09 09u30  Ombudsvrouw wil toilet in elke trein en op elk station Alle treinen en alle stations in Nederland moeten een toilet krijgen, zegt de ombudsvrouw voor beter openbaar vervoer Annemarie den Toom. Vooral ouderen en zieken komen door het ontbreken ervan in grote problemen. 'We krijgen regelmatig klachten over het ontbreken van wc's op het spoor', zegt Den Toom in De Telegraaf. 'Dat kan anno 2018 natuurlijk niet meer.' In de kwartaalreportage maart-juni 2018 van OV Loket, de organisatie waarbij Den Toom klachten over het ov verzamelt en behandelt, staat bijvoorbeeld een klacht over het nieuwe station in Elst waar mensen soms een uur op een trein moeten wachten en waar geen toilet is. Ook kwamen reizigers in de problemen toen er op een zondag in april geen treinen reden tussen Boxtel en Den Bosch. Het enige toilet op het station in Boxtel is in de fietsenstalling, maar die is op zondag gesloten. Aandoening De grootste problemen ervaren ouderen en mensen met bijvoorbeeld een aandoening aan de blaas of darmen. Dat kan zelfs tot gevolg hebben dat deze mensen de trein mijden, schrijft de ombudsvrouw. Ook Freek Bos van reizigersorganisatie Rover kent die verhalen. 'Wie de auto pakt vindt elke 20 kilometer wel een tankstation of restaurant waar je kunt poepen en plassen. Zo hoort het', zegt hij in de krant. Sprinters De NS is druk bezig met het oplossen van de toiletproblemen op het spoor. Alle nieuwe treinen hebben standaard een toilet aan boord en de 130 oude sprinters moeten in 2021 allemaal een wc hebben. Ook op de stations is een wc volgens de ombudsvrouw een basisvoorziening. 'Het is goed dat concessieverleners, vervoerders en beheerders van stations zich hiervan bewust zijn en hiervoor maatregelen nemen', schrijft ze in de rapportage.
19/09 08u15  Steeds meer kraanvogels broeden in Nederland Er zijn steeds meer broedende kraanvogels in Nederland. Dit jaar was er volgens de Vogelbescherming een recordaantal van 32 paren, tien meer dan vorig jaar en vier keer zoveel als in 2014. In Drenthe en Friesland broeden de meeste kraanvogels, maar ze zijn dit jaar voor het eerst ook gezien in Noord-Brabant en Limburg. Twaalf van de 32 broedpaartjes kregen ook echt kuikens. De Vogelbescherming heeft twintig kuikens geteld en daarvan vlogen er slechts zeven uit. Dat komt doordat er vanwege de droogte te weinig voedsel was. Ook konden roofdieren nu makkelijker bij de nest- en slaapplaatsen komen. 'Het is een teleurstellend eindresultaat', zegt de Vogelbescherming.
19/09 08u15  Glennis Grace blij met finaleoptreden: voor mij is het al geslaagd 'Het is een lange weg geweest, maar het was het waard', zegt zangeres Glennis Grace tegen de NOS na haar optreden in America's Got Talent. Ze is blij met de reactie van de jury en het publiek. 'Het ging heel goed. Voor mij is het al geslaagd. Of ik nou win of niet.' In de finale zong Grace afgelopen nacht het nummer Run van Snow Patrol. Ze kreeg een staande ovatie van het publiek en de jury was lovend. 'O mijn god, dat was sensationeel', was de reactie van jurylid Simon Cowell. Ook Grace is tevreden over haar optreden. Ze vertelt dat ze op het podium even emotioneel dreigde te worden toen ze haar zoon in de zaal zag zitten, maar zich daarna herpakte. 'Dit is wat ik wil', zegt ze over haar finaleshow. 'De jury en het publiek hier zijn enorm goed voor me geweest.' 'Echt iets overwonnen' De uitslag wordt komende nacht bekendgemaakt in een aparte liveshow. De Nederlandse zangeres zegt de winst voor haar niet het belangrijkste is. 'Ik voel me sterk, ik heb echt iets overwonnen met mijn deelname aan deze talentenjacht. Als het hier stopt, ga ik lekker verder waar ik mee bezig was. 'Maar ik denk niet dat het hier stopt', besluit ze. 'AGT is zo'n groot podium. Ik kan niet meer naar beneden.'
19/09 08u00  Glennis Grace blij met finaleoptreden: 'Voor mij is het al geslaagd' 'Het is een lange weg geweest, maar het was het waard', zegt zangeres Glennis Grace tegen de NOS na haar optreden in America's Got Talent. Ze is blij met de reactie van de jury en het publiek. 'Het ging heel goed. Voor mij is het al geslaagd. Of ik nou win of niet.' In de finale zong Grace afgelopen nacht het nummer Run van Snow Patrol. Ze kreeg een staande ovatie van het publiek en de jury was lovend. 'O mijn god, dat was sensationeel', was de reactie van jurylid Simon Cowell. Ook Grace is tevreden over haar optreden. Ze vertelt dat ze op het podium even emotioneel dreigde te worden toen ze haar zoon in de zaal zag zitten, maar zich daarna herpakte. 'Dit is wat ik wil', zegt ze over haar finaleshow. 'De jury en het publiek hier zijn enorm goed voor me geweest.' 'Echt iets overwonnen' De uitslag wordt komende nacht bekendgemaakt in een aparte liveshow. De Nederlandse zangeres zegt de winst voor haar niet het belangrijkste is. 'Ik voel me sterk, ik heb echt iets overwonnen met mijn deelname aan deze talentenjacht. Als het hier stopt, ga ik lekker verder waar ik mee bezig was. 'Maar ik denk niet dat het hier stopt', besluit ze. 'AGT is zo'n groot podium. Ik kan niet meer naar beneden.'
19/09 07u15  Wekdienst 19/9: Algemene Beschouwingen en Grace hoort uitslag Goedemorgen! Den Haag staat vandaag in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen, het debat over het kabinetsbeleid. En komende nacht horen we of het optreden van Glennis Grace in de finale van America's Got Talent genoeg was voor de winst. Het wordt een vrij zonnige dag vandaag, alleen in de kustgebieden kan er wat bewolking voorkomen. Het wordt 21 tot 27 graden. Donderdag is het ook nog warm en vrij zonnig. Vanaf vrijdag wordt het wisselvallig en een stuk minder warm. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? Den Haag staat in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. De fractieleiders in de Tweede Kamer discussiëren met premier Rutte over de Miljoenennota en de rijksbegroting. Het zal met name over de dividendbelasting gaan, verwacht verslaggever Ron Fresen. Regeringsleiders van de EU hebben een informele top in Salzburg. Rode draad van de top is de migratiekwestie. Premier Rutte schuift pas op woensdagavond of donderdagochtend aan, in verband met de Algemene Beschouwingen. Vanavond speelt Ajax zijn eerste Champions League-groepswedstrijd. De Amsterdammers spelen in de Johan Cruijff Arena tegen AEK Athene. Zangeres Glennis Grace hoort komende nacht of ze de winnaar is van America's Got Talent. Ze heeft afgelopen nacht al gezongen, maar moet dus nog even wachten op de uitslag. Wat heb je gemist? Afgelopen nacht had Grace dus al haar finaleoptreden. Live voor het Amerikaanse publiek zong ze het nummer Run van Snow Patrol. Bekijk het optreden hier: 'O mijn god, dat was sensationeel', reageerde jurylid Simon Cowell na afloop. 'Ik vond vanavond zo leuk, ik kan niet geloven dat we hiervoor betaald worden.' Jurylid Mel B. sloot zich daar bij aan: 'Jij kunt zingen! Je hebt een fantastisch stemgeluid met een verbazingwekkende vibrato.' De Spice Girl plaatste wel een kritische noot bij de liedjeskeuze van Grace. 'Maar hoe dan ook, je bent geweldig, je ziet er fantastisch uit en ik hou van je.' Ander nieuws uit de nacht: Beveiligers krijgen een kortere werkweek en gunstigere roosters. Dat staat in de nieuwe cao die vakbond FNV en de werkgevers in de particuliere beveiliging zijn overeengekomen. We doen steeds vaker boodschappen via internet. Vorig jaar deed 29 procent van de Nederlanders online boodschappen, meldt het CBS. Daarmee zijn we sinds dit jaar koploper in Europa. Vier mannen die als kind herhaaldelijk zijn misbruikt door een godsdienstleraar hebben een schikking getroffen met het bisdom Brooklyn. De slachtoffers krijgen samen 27,5 miljoen dollar, bijna 7 miljoen per persoon. Het dodental als gevolg van de tropische storm Florence aan de oostkust van de VS is gestegen tot 35. De meeste slachtoffers, 27, vielen in de staat North Carolina. En dan nog even dit: Een van de mannen die mogelijk onterecht zijn veroordeeld voor de 'Arnhemse villamoord' in 1998, heeft zijn verhaal verteld aan de NOS. Nevzat Altay zat acht jaar in de gevangenis, voor een moord waar hij niets mee te maken zegt te hebben. Altay, een tengere vijftiger, vertelt onder meer hoe hij in 1999 werd gearresteerd. 'Ik was op het station. Overal kwam politie vandaan. Ik kreeg gelijk een masker op en wég. Waarheen wist ik niet. Ik dacht: wat gebeurt mij? Waarom?' In de gevangenis heeft Altay het zwaar. 'Niemand gelooft je. De hele wereld is tegen je. Zo voelt dat. Als je zegt dat je onschuldig bent, beginnen ze te lachen. Of ze zeggen: 'Rot op, oma-moordenaar.' Terwijl je er niets mee te maken hebt. Wat doe je dan? Je kan niets doen.' Fijne dag!
19/09 07u00  'Noord- en Zuid-Korea zetten belangrijke stap op weg naar vrede' Zuid- en Noord-Korea hebben een 'grote stap' in de richting van vrede gezet. Dat zei de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op een persconferentie met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in Pyongyang. Volgens Moon zijn de twee het eens geworden over 'een manier om denuclearisatie te bereiken'. De twee leiders hebben op de tweede dag van hun driedaagse ontmoeting in de Noord-Koreaanse hoofdstad een verklaring ondertekend. Gezamenlijke spoorlijn Moon zei dat Noord-Korea heeft beloofd om een belangrijke testlocatie voor raketten te sluiten. Daarbij worden ook buitenlandse inspecteurs toegelaten. 'Dat zou voor het eerst zijn. Journalisten hebben al wel testlocaties bezocht, maar dat zijn geen specialisten als het gaat om denuclearisatie', zegt correspondent Marieke de Vries. De twee spraken onder meer ook over een comité voor een gezamenlijke spoorlijn, meer familieherenigingen en samenwerking op het gebied van gezondheidszorg. Kim Jong-un heeft gezegd dat hij wel wil ontwapenen, maar dat Zuid-Korea en de VS dat dan ook moeten doen. Noord- en Zuid-Korea hebben nu afgesproken dat er een bufferzone in de Gele Zee wordt ingesteld waarin geen militaire oefeningen meer worden gehouden. Zomerspelen Verder zijn de twee leiders overeengekomen dat Kim binnenkort op bezoek komt in Zuid-Korea en dat de landen samen een gooi gaan doen naar de organisatie van de Olympische Zomerspelen van 2032. Het is de derde keer dat de twee elkaar in levenden lijve spreken. De vorige twee ontmoetingen waren in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea.
19/09 05u30  Dodental Florence stijgt, overstromingen nog niet voorbij Het dodental als gevolg van de tropische storm Florence aan de oostkust van de VS is gestegen tot 35. De meeste slachtoffers, 27, vielen in de staat North Carolina. Ook South Carolina werd zwaar getroffen. In het gebied is het inmiddels gestopt met regenen, maar toch kunnen veel evacués niet terug naar huis vanwege overstromingen. Een groot deel van de wegen is nog onbegaanbaar. Meer dan een miljoen inwoners uit de kustgebieden hadden een evacuatiebevel gekregen, al heeft niet iedereen daar gehoor aan gegeven 30 biljoen liter De komende dagen worden nieuwe overstromingen verwacht, omdat het waterpeil in sommige rivieren nog stijgt. Volgens de Amerikaanse weerdienst is er de afgelopen dagen 30 biljoen liter regen gevallen in North Carolina. Zo'n 350.000 huishoudens zitten nog zonder stroom, dat waren er 1 miljoen. De schade als gevolg van Florence wordt geschat op zo'n 20 miljard dollar. President Trump bezoekt het gebied later vandaag. Hij gaat naar North en South Carolina.
19/09 05u15  Algemene Politieke Beschouwingen in het teken van dividendbelasting Den Haag staat vandaag en vrijdag in het teken van de Algemene Politieke Beschouwingen. De fractieleiders in de Tweede Kamer discussiëren met premier Rutte over de hoofdlijnen van het kabinetsbeleid. Bij het debat zijn alle ministers, staatssecretarissen en Tweede Kamerleden aanwezig. 'De vennootschapsbelasting wordt lager en de dividendbelasting wordt afgeschaft', zei de koning gisteren in de troonrede. Volgens politiek verslaggever Ron Fresen zal het debat met name over dit meest omstreden plan van kabinet Rutte-III gaan vandaag. Geen uitgestoken handen 'Als dat verhaal van de koning over 'met elkaar kunnen we het land sterker maken' ook slaat op de oppositie, heb ik slecht nieuws voor het kabinet. Daar zie je geen uitgestoken handen nog, die zullen toch echt van het kabinet moeten komen', zegt Fresen. 'Want de oppositie blijft een groot punt maken van de dividendbelasting en qua koopkracht vinden ze het ook allemaal magertjes. Ze vinden ook dat er te weinig hersteld wordt van wat er in de crisisjaren is ingeleverd.' Volgens minister Hoekstra van Financiën is het afschaffen van de dividendbelasting juist een verdedigbaar verhaal. 'Het is een gepaste maatregel die er moet voor zorgen dat we er op de lange termijn veel banen overhouden in Nederland en dat Nederland aantrekkelijk blijft voor bedrijven. Door de brexit kijken veel bedrijven waar ze het beste hun hoofdkantoor kunnen gaan plaatsen, sommigen twijfelen om naar Nederland te komen', zei de minister gisteren. Maar volgens Fresen heeft Rutte te maken met het beeld bij de mensen dat de oppositie er graag inwrijft, namelijk dat hij eigenlijk de premier is van de grote bedrijven als Shell en Unilever. Stug volhouden Hij verwacht niet dat het kabinet de maatregel zal intrekken en dat de oppositiepartijen daar een heel groot punt van zullen maken in het debat. 'Het debat wordt natuurlijk ook weer een test in stug volhouden voor die regeringspartijen die die dividend-maatregel ook niks vinden', aldus Fresen. 'Rutte zal tegen dat beeld moeten gaan strijden.' De kans bestaat dat de SGP het kabinetsplan voor afschaffing van de dividendbelasting niet gaat steunen. Ook de andere plannen van het kabinet zullen vandaag aan de orde komen, zoals het klimaat, de zorg en het onderwijs. Het kabinet wil dat de welvaart bij iedereen terecht gaat komen, maar dat er ook buffers worden ingebouwd voor minder goede tijden. 'De signatuur van dit kabinet is liberaal, maar ook christelijk', zegt Fresen. 'Het debat gaat ook over hoe we met elkaar omgaan'. De Algemene Politieke Beschouwingen zijn vanaf 10.30 uur rechtstreeks te volgen op NPO1.
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Wifi aan boord: veel reizigers willen daar best voor betalen Luchtvaartmaatschappijen kunnen een nieuwe inkomstenbron aanboren: gebruik van wifi aan boord van een toestel. Passagiers willen er best voor betalen, blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse.
19/09 11u15  Wesley Sonck: Ajax kan dit seizoen de stuntploeg worden De voormalig Ajacied Wesley Sonck ziet elk jaar dat één ploeg weet te verrassen in de groepsfase van de Champions League en gelooft dat Ajax dit jaar die stuntploeg kan zijn. ,,Tadic, Huntelaar, Neres, Ziyech, Dolberg: dat is veel aanvallend talent. Als Ajax niet te open en naïef voetbalt en er het kopje bijhoudt, kunnen zij voor de verrassing zorgen.'
19/09 11u15  Deze aardbeienlimonades smaken naar... iets anders Uit één fles limonadesiroop haal je dertig glazen. Lekker voor de portemonnee. Maar hoe zit het met de smaak? Ons panel proeft zeven aardbeiranja’s uit de supermarkt.
19/09 11u15  LIVE | 'Rutte III blijkt Terreur I te zijn, stelletje zwakkelingen' De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 11u00  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum Londen Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
19/09 11u00  Rosberg: Geen Formule 1 voor mijn kinderen Voor voormalig wereldkampioen Nico Rosberg zou het als een 'nachtmerrie' voelen als een van zijn kinderen een carrière zou ambiëren in de Formule 1.
19/09 11u00  Playstation Classic komt terug, maar dan een stukje kleiner Na Nintendo gaat nu ook Sony op de nostalgische tour. Er komt een miniatuurversie van de oorspronkelijke Playstation. Of dat net zo'n succes wordt, is nog maar de vraag. ,,Ik denk dat de nostalgie van de Nintendo wat groter is.''
19/09 11u00  KLEM krijgt derde seizoen De dramaserie KLEM krijgt een derde seizoen. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt. De opnames voor de derde reeks staan in 2019 gepland. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt uitgezonden.
19/09 11u00  LIVE | 'Rutte verkoopt leugens en fictie, puur wanbeleid' De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 11u00  Jaap van Zweden: Ik hou toch het meest van Amsterdam Meesterdirigent Jaap van Zweden wordt morgen officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft zijn hart voor Amsterdam kloppen.
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgrohe Maximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duik Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u15  LIVE | Rutte III op pijnbank vlijmscherpe oppositie De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u15  Eerste waterstoftrein krijgt de sporen in Duitsland De eerste waterstoftrein ter wereld rijdt vanaf heden officieel mee als onderdeel van het Duitse treinnetwerk. De trein kan 300 passagiers vervoeren over een traject van 100 kilometer in de deelstaat Nedersaksen.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
19/09 10u45  Onno Blom wint Nederlandse Biografieprijs 2018 met biografie van Jan Wolkers Onno Blom heeft met zijn biografie Het litteken van de dood, de biografie van schrijver, beeldhouwer en schilder Jan Wolkers, de Nederlandse Biografieprijs 2018 gewonnen.
19/09 09u00  ‘Als ik over mijn populariteit nadenk, doe ik mijn werk niet’ Premier Mark Rutte ontvangt op Prinsjesdag traditiegetrouw de schrijvende pers voor een groepsgesprek in het Torentje. Tien lastige vragen over zijn derde kabinet.
19/09 08u15  Rutte III zoekt toenadering, maar oppositie blijft terughoudend Het derde kabinet-Rutte zal op steun van de oppositie zijn aangewezen bij het doorvoeren van belangrijke hervorming en. Dat zal lastig worden: de pijn van de dividend-belasting wil maar niet wijken, analyseert Raoul du Pré.
18/09 23u15  Omstreden baas van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst wordt vervangen Na zijn omstreden uitspraken over ‘nepvideo’s’ uit Chemnitz die toch echt bleken, moet Hans-Georg Maassen het veld ruimen als chef van de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst. Hij wordt staatssecretaris op het ministerie van Binnenlandse Zaken van Horst Seehofer. Deze opvallende wisseltruc is bedoeld om een ontluikende Duitse kabinetscrisis af te wenden.
18/09 23u00  Rusland roept Nederlandse ambassadeur in Moskou op het matje Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassadeur in Moskou, Renée Jones-Bos, op het matje geroepen. Aanleiding is de recente berichtgeving over twee Russische spionnen die dit voorjaar in Nederland werden ontmaskerd voordat ze een ‘cyberaanval’ konden plegen in Zwitserland.
18/09 22u00  De dividendbelasting afschaffen kost 1,9 miljard. Wat kun je óók met dat geld doen? Lees meer >
18/09 21u45  Incident Wormerveer roept vraag op: zijn parkeergarages wel veilig? In Wormerveer is dinsdag de vloer van een parkeergarage deels ingestort. Onder het puin zijn geen slachtoffers aangetroffen. Het incident, het zoveelste in een reeks, roept de vraag op of Nederlandse garages veilig zijn.
18/09 21u30  Verkrachter krijgt lagere straf zodat hij verblijfsvergunning niet verliest Een man die is veroordeeld wegens verkrachting heeft een lagere straf gekregen om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning zou verliezen. De 38-jarige Afghaanse asielzoeker verkrachtte in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 jaar in het magazijn van een winkel.
18/09 21u00  De belangrijkste kabinetsplannen op een rij: iedereen gaat erop vooruit Iedereen gaat erop vooruit. Dat is de boodschap van de Miljoenennota die de regering dinsdag heeft gepresenteerd. ‘Mensen moeten concreet merken dat het goed gaat. Thuis, op het werk en in de wijk’, zei koning Willem-Alexander in zijn Troonrede. Dit zijn de belangrijkste kabinetsplannen op een rij.
18/09 21u00  Extra miljoenen voor de wetenschap ‘volslagen onvoldoende’ De extra door het kabinet op Prinsjesdag toegezegde investering van 248 miljoen euro in wetenschappelijk onderzoek is volslagen onvoldoende, stellen experts en belanghebbenden.
18/09 21u00  Premier Pakistan organiseert veiling van auto’s voorganger, maar bijna niemand biedt Het leek zo’n goed idee: als nieuwe premier doe je het wagenpark van je voorganger in de uitverkoop, omdat je zelf niet zoveel voertuigen nodig zegt te hebben. De Pakistaanse premier Imran Khan dacht met dit evenement geheid te gaan scoren. Alleen deed er in de tuin van de residentie van de premier bijna niemand een bod op de auto’s die ter veiling werden aangeboden.
18/09 20u30  Rutte III reikt oppositie nadrukkelijk de hand Onder een onzeker politiek gesternte begint het derde kabinet-Rutte aan z’n tweede jaar. Het reikte dinsdag in de Troonrede de oppositie nadrukkelijk de hand, maar die liet nauwelijks ruimte voor toenadering zolang de afschaffing van de dividendbelasting niet van tafel verdwijnt. Daarmee is de toon gezet voor de Algemene Politieke Beschouwingen die woensdagochtend beginnen.
18/09 20u15  Advocaat Jos B.: OM heeft ‘geen zaak’, slechts ‘zwak bewijs’ Het Openbaar Ministerie heeft ‘geen zaak’ tegen Jos B., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Nicky Verstappen. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof tegen RTL Nieuws.
18/09 20u00  Rutte III wil dividendbelasting afschaffen, maar oppositie houdt deur naar samenwerking dicht Onder een onzeker politiek gesternte begint het derde kabinet-Rutte aan z’n tweede jaar. Het reikte dinsdag in de Troonrede de oppositie nadrukkelijk de hand, maar die liet nauwelijks ruimte voor toenadering zolang de afschaffing van de dividendbelasting niet van tafel verdwijnt. Daarmee is de toon gezet voor de Algemene Politieke Beschouwingen die woensdagochtend beginnen.
18/09 19u45  Uitgang migratiedoolhof blijft onvindbaar (terwijl er vrijwel geen migrant meer aankomt) Het migratiedebat wordt vergiftigd door Brusselse asielquota. Een Europees grensagentschap van tienduizend man maakt daardoor weinig kans bij de regeringsleiders.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Kampoverlevende wilde waarschuwen De weduwe van Joris Ivens sprak in de banlieue over de holocaust maar vond er steeds minder gehoor. „We hebben niets geleerd.”
19/09 11u15  Glennis Grace maakt er een prachtig slotstuk van bij America’s Got Talent Glennis Grace had zichtbaar plezier in de finale van America’s Got Talent. Ze is zonder twijfel de beste zangeres, maar dat is niet het enige wat telt.
19/09 11u00  Volg hier het debat over de kabinetsplannen Deze woensdag komen vanaf 10.30 uur de dertien voorzitters van de verschillende fracties uit het parlement aan het woord.
19/09 10u45  Save the Children: nog eens 1 miljoen Jemenitische kinderen in levensgevaar Als de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië zijn luchtaanvallen op havenstad Hodeida doorzet, lopen in totaal ruim 5 miljoen Jemenitische kinderen het risico de hongerdood te sterven.
19/09 10u30  Save the Children: ruim 5 miljoen Jemenitische kinderen in levensgevaar Als de coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië zijn luchtaanvallen op havenstad Hodeida doorzet, lopen nog eens één miljoen Jemenitische kinderen het risico de hongerdood te sterven.
19/09 10u30  Kamer bespreekt kabinetsplannen in Algemene Beschouwingen Deze woensdag komen vanaf 10.30 uur de dertien voorzitters van de verschillende fracties uit het parlement aan het woord.
19/09 10u00  Topman Danske Bank weg om witwasschandaal Danske Bank concludeert in een onderzoek dat het serieuze fouten heeft gemaakt met een Estse tak waar jarenlang Russisch geld kon worden witgewassen. Topman Thomas Borgen legt zijn functie neer.
19/09 10u00  In 2065 bestaan de Wadden misschien wel niet meer De opwarming van de aarde gaat zo hard dat de huidige scenario’s voor het waterpeil in 2100 de prullenbak in kunnen. Veel is nog onzeker.
19/09 09u45  Nederlanders doen meest online boodschappen Bijna een derde van de Nederlandse bevolking doet online boodschappen. Als het om alle e-bestellingen gaat staat Nederland Europees op vijf.
19/09 09u15  Debat over de plannen van een eenzaam kabinet De Haagse Stemming Vandaag is, van ’s ochtends tot ’s avonds, de eerste debatdag van de Algemene Politieke Beschouwingen.
19/09 09u15  Een ode aan doventolken van de NOS De expressiviteit van de tolk maakt Prinsjesdag veel opwindender en relativeert het gedoe tegelijkertijd.
19/09 08u45  Filmmaakster Marceline Loridan-Ivens (90) overleden De weduwe van de Nederlandse filmmaker Joris Ivens was onder meer bekend door het werk La Petite Prairie aux bouleaux, gebaseerd op haar ervaringen in Auschwitz.
19/09 08u00  Miljoenenschikking in misbruikzaak bisdom van Brooklyn Het gaat om een van de hoogste bedragen die ooit is toegezegd aan een slachtoffer van misbruik in de Katholieke Kerk in de Verenigde Staten.
19/09 07u30  Verdere stappen in vredesproces tussen Noord- en Zuid-Korea De twee landen willen verder werken aan denuclearisering, een spoornetwerk en gezamenlijk de Zomerspelen van 2032 organiseren.
19/09 06u15  Goedkope garnalen door warm weer De prijzen van garnalen zijn zo laag dat vissers sinds dinsdag minder lang op zee mogen blijven. Zo moet het aanbod beperkt worden.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Een koopkrachtplaatje is iets anders dan het echte leven Het kabinet schat in dat de koopkracht gemiddeld met 1,5 procent stijgt. Wat betekent dat nou eigenlijk in de praktijk?
19/09 11u00  Harari doet hetzelfde als de donkere machten die hij beschrijft Je zit erop te wachten, maar pas halverwege het artikel valt het woord voor het eerst: algoritme. In The Guardian van afgelopen vrijdag liet internationaal bestsellerauteur Yuval Noah Harari ('Sapiens', 'Homo Deus') zijn licht schijnen over het filosofische vraagstuk van de vrije wil.
19/09 11u00  Bert en Ernie zijn homo, maar wat maakt dat uit? Het werd al langer geopperd. Vijf jaar geleden wijdde het Amerikaanse weekblad The New Yorker er nog een cover aan. Het was een vredig plaatje: Bert en Ernie dicht tegen elkaar aan gekropen voor televisie.
19/09 10u30  Kleine schok op het Binnenhof: debat op vrijdag Deze week wordt een Haagse traditie doorbroken. Bij hoge uitzondering vergadert de Tweede Kamer op vrijdag.
19/09 10u15  Media laten zich graag voor het karretje van de macht spannen De enige nog een beetje serieuze kritiek op het beleid van het kabinet die afgelopen dagen te beluisteren viel, kwam van het Centraal Planbureau. Het gaat om een wedstrijdje welles-nietes tussen het planbureau en de minister van financiën over de vraag of dit kabinet de economie te veel aanjaagt met extra overheidsuitgaven. Volgens het planbureau ware het veel wijzer een potje op te bouwen voor magerder jaren.
19/09 09u45  Hoop voor kalende mannen: de geur van sandelhout Geen shampoo, zalf of pijnlijke transplantaties, maar een geur zou genoeg zijn om een gezonde haargroei terug te brengen. De geur van sandelhout, om precies te zijn.
19/09 09u00  Bert en Ernie zijn homo: maar wat maakt dat uit? Het werd al langer geopperd. Vijf jaar geleden wijdde het Amerikaanse weekblad The New Yorker er nog een cover aan. Het was een vredig plaatje: Bert en Ernie dicht tegen elkaar aan gekropen voor televisie.
19/09 08u00  De portemonnee wordt gevuld, maar investeert het kabinet wel genoeg in de samenleving? Dit is het moment om opnieuw richting te kiezen. Zo liet minister-president Mark Rutte koning Willem-Alexander de Troonrede beginnen. De overheidsfinanciën zijn weer min of meer op orde.
19/09 07u45  De portemonnee is gevuld, maar investeert het kabinet wel genoeg in de samenleving? Dit is het moment om opnieuw richting te kiezen. Zo liet minister-president Mark Rutte koning Willem-Alexander de Troonrede beginnen. De overheidsfinanciën zijn weer min of meer op orde.
19/09 07u15  Is er iemand die de woorden bewaakt, of laten we die domweg ontsnappen? In de schatkist ligt ons goud, en het is goed om te weten dat daarover wordt gewaakt en dat de bewakers eens per jaar een grote vergadering bijeen roepen om te vertellen hoe het gaat.
19/09 04u30  Premier Rutte: ‘Onze samenleving heeft behoefte aan rituelen. Ik ook’ Basiswaarden Een sterk land nog beter maken, zei de koning in de Troonrede. Maar hoe doen we dat als we niet mét elkaar, maar naast elkaar leven? Premier Mark Rutte over de hechte samenleving en de noodzaak tot samenwerking in de politiek.15 
19/09 04u30  Vrouw die Kavanaugh van aanranding beschuldigt wil FBI-onderzoek voordat ze getuigt De vrouw die zegt te zijn aangerand door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.14 
18/09 23u30  Voor theologe Christa Anbeek bracht haar eerste kleinkind het leven terug De dood beheerste leven en werk van theologe Christa Anbeek. Totdat ze een burn-out kreeg en niets meer kon. En een kleinzoon. Spelen met hem, dat kon ze wél.
18/09 23u15  Hoezo is er geen verhaal? Er zijn wel vijf verhaallijnen! Jeugdtheater 'Het verhaal van het Verhaal' Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel ★★★★★
18/09 22u45  PSV moet buigen voor de individuele klasse van Messi Lange tijd leek PSV een bemoedigend resultaat neer te kunnen zetten tegen Barcelona. Maar dan is er altijd toch weer Messi, die met drie doelpunten het verschil maakte.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Rijksmuseum toont 'uiterst zeldzame' tekening Vermeyen Om het 135-jarige jubileum van Vereniging Rembrandt te vieren, toont het Rijksmuseum een selectie hoogtepunten uit de Nederlandse tekenkunst. Volgens het Rijksmuseum laten de werken de tekenkunst 'in al haar facetten zien: van naaktstudies tot landschapskunst'. De tekeningen zijn verspreid over vijf zalen. In elke zaal staat één werk centraal.Zo is een zaal ingericht rond een van de vroegst bewaar
19/09 11u15  Wilders haalt uit naar Kuzu Denk: 'Rot zelf lekker op' Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen debatteert de Tweede Kamer over de tijdens Prinsjesdag 2018 gepresenteerde plannen van het kabinet. Volg het vandaag hier.
19/09 11u15  Deze 8 escaperooms wil je niet missen Je vrijwillig laten opsluiten om al puzzelend zo snel mogelijk weer te ontsnappen: escaperooms. De stad telt er inmiddels tientallen, in allerlei soorten en maten. Waar moet je heen voor een goeie ervaring? SherlockedSherlocked, gevestigd in de Beurs van Berlage en een van de eerste escaperoom-bedrijven in Amsterdam, heeft twee opties: The Architect, een 'klassieke' escaperoom waarbij je het myste
19/09 10u45  Onderzoeksraad bekijkt instorten garage Wormerveer De Onderzoeksraad voor Veiligheid overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in Wormerveer voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad daadwerkelijk een onderzoek start.De tweede verdieping van de parkeergarage stortte dinsdag in en belandde op de eerste etage. Daardoor ontstond flinke sc
19/09 10u45  Plannen gemeente nu te checken via site en app Amsterdammers kunnen controleren of het gemeentebestuur zich aan de beloftes houdt. Het college zet zijn agenda online. Wie wil weten wanneer het nieuwe college eindelijk met een aanpak van De Wallen komt; het plan van burgemeester Femke Halsema komt eind dit jaar uit, de uitvoering begint in het eerste kwartaal van 2019.Dit valt op te maken uit de agenda die het college online gaat zetten: welke
19/09 10u45  Een 8 voor Denzel Dumfries, die Dembélé uitschakelde Sportjournalist Henk Spaan recenseert dagelijks spelers, coaches en andere personen uit de voetbalwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl. Anderhalf jaar geleden speelde Dumfries nog bij Sparta. Nu moest hij tegen Ousmane Dembélé. Hij schakelde hem uit. Hij werd niet opgewonden, zoals tot voor kort bij Sparta en Heerenveen, maar speelde zakelijk en schakelde ­gewoon, z
19/09 10u45  Verkeersdrukte verwacht bij Ajax-AEK Athene Woensdagavond begint de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene al om 18.55 uur, precies tijdens het spitsuur. Vertrek dus op tijd, wil je niks missen. Begonnen voorheen Champions League-wedstrijden nog om 20.45 uur, dit jaar zijn er twee tijdstippen. Namelijk 18.55 uur en 21.00 uur.Dat eerste tijdstip kan voor nogal wat hindernissen in het verkeer zorgen aangezien mensen vertrekken van hun we
19/09 10u45  'Amsterdam heeft niet minder, maar meer coffeeshops nodig' In een lezersbrief aan Het Parool pleit Joachim Helms voor meer coffeeshops: 'Veel van de problemen waar Wallenbewoners nu over klagen, zijn veroorzaakt door het ondoordachte sluitingsbeleid.' Heel goed, de discussie die wordt aangezwengeld in uw serie De stad waar alles kan. Amsterdam heeft inderdaad te maken met het luxeprobleem dat het bij zo veel mensen in het buitenland geliefd is. Maar voor
19/09 10u00  PSV verloor, maar John de Mol won Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Uefa Champions League. Naar verluidt had John de Mol er relatief een koopje aan. De uitzendrechten van de Champions League interesseerden de concurrenten van Talpa te weinig om vol mee te bieden. Begrijpelijk, want de kans op een seizoen zonder ­Nederlandse inbreng was groot.Maar, zoals Lips' moeder alti
19/09 09u45  TomTom verder omlaag op Damrak Op het Damrak werd TomTom woensdagochtend opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. TomTom kelderde bijna 10 procent in de MidKap. Het navigatiebedrijf zag dinsdag bijna een kwart aan beurswaarde verdampen door berichten dat een belangrijke klant van TomTom met Google in zee gaat. De stemming op de aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag verder positief. De AEX-index op Beursplein 5 notee
19/09 09u45  Gewonde na steekpartij in woning De Baarsjes In De Baarsjes is dinsdagavond melding gedaan van een steekpartij in een woning waarbij een persoon gewond is geraakt. Een deel van de Van Kinsbergenstraat en een deel van de Van Speijkstraat werd afgezet dinsdagavond. Na de steekpartij is een verdachte in de omgeving aangehouden. OnderzoekOf de steekpartij in een woning in de Van Speijkstraat of Van Kinsebergenstraat heeft plaatsgevonden, kan de
19/09 09u45  Waarom sommige mensen bang waren voor de koelkast Culinair historica Charlotte Kleyn probeert de geschiedenis van eten boventafel te krijgen. 'Een koelkast is vooral in de zomerse dagen een niet ­genoeg te waarderen bezit,' stond in het Nieuwsblad van het Noorden in 1953. Dat kun je wel zeggen. Hoe ­anders zouden de afgelopen hete maanden zijn ­geweest zonder koeling. En dan te bedenken dat nog geen 10 procent van de Nederlandse huishoudens in 19
19/09 09u45  Balletgrootheid Sergei Polunin komt naar Carré Balletgrootheid Sergei Polunin komt naar Amsterdam. 17 en 18 oktober staat hij in Carré. Polunin zal Sacré dansen, een choreografie van de Japanse Yuka Oishi op Stravinsky's Le sacre du printemps. Het is dezelfde dans die hij opvoerde op de afgelopen editie van Lowlands, een legendarische show waarvoor meer dan duizend festivalgangers midden in de nacht in de rij stonden. Polunin werd op het nippe
19/09 09u30  Gewonde na steekpartij De Baarsjes In de Van Speijkstraat is dinsdagavond melding gedaan van een steekpartij waarbij een persoon gewond is geraakt. Een deel van de Van Kinsbergenstraat en een deel van de Van Speijkstraat werd afgezet.In diezelfde Van Speijkstraat is in augustus een auto beschadigd geraakt door één of meerdere kogels. Getuigen zagen die avond dat het jongens op een scooter waren die schoten. Vanaf een balkon was te
19/09 09u30  De geschiedenis van de koelkast Culinair historica Charlotte Kleyn probeert de geschiedenis van eten boventafel te krijgen. 'Een koelkast is vooral in de zomerse dagen een niet ­genoeg te waarderen bezit,' stond in het Nieuwsblad van het Noorden in 1953. Dat kun je wel zeggen. Hoe ­anders zouden de afgelopen hete maanden zijn ­geweest zonder koeling. En dan te bedenken dat nog geen 10 procent van de Nederlandse huishoudens in 19
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Wifi aan boord: veel reizigers willen daar best voor betalen Luchtvaartmaatschappijen kunnen een nieuwe inkomstenbron aanboren: gebruik van wifi aan boord van een toestel. Passagiers willen er best voor betalen, blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse.
19/09 11u15  Wilders haalt uit naar Denk: Vergif van deze samenleving PVV-leider Geert Wilders is op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar de partij Denk en fractieleider Tunahan Kuzu.
19/09 11u15  Wesley Sonck: Ajax kan dit seizoen de stuntploeg worden De voormalig Ajacied Wesley Sonck ziet elk jaar dat één ploeg weet te verrassen in de groepsfase van de Champions League en gelooft dat Ajax dit jaar die stuntploeg kan zijn. ,,Tadic, Huntelaar, Neres, Ziyech, Dolberg: dat is veel aanvallend talent. Als Ajax niet te open en naïef voetbalt en er het kopje bijhoudt, kunnen zij voor de verrassing zorgen.'
19/09 11u15  Man (54) uit Sluiskil overleden na eenzijdig ongeval SLUISKIL - De automobilist die gisteren gewond raakte bij een eenzijdig ongeval op de Rondweg (N252) bij Sluiskil is overleden. Dat meldt de politie.
19/09 11u15  Het is elke dag anders op de school van azc Prinsenbosch Asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze bestaat 25 jaar. Hier leven 450 tot 1200 mensen hun onzekere leven, hier worden kinderen geboren en gaan mensen dood. Een week in het 'dorp' Prinsenbosch. Een verhaal in drie delen. Kinderen in de opvang.
19/09 11u15  Paradijsvogel op 'blind wall' bij Mols Parking in Breda BREDA - Op de Mols Parking in Breda is een nieuwe Blind Walls Gallery-schildering verschenen van de Bredase illustrator Hedof. De schildering is onderdeel van het Greenpeace-project Wings of Paradise, waarbij aandacht wordt gevraagd voor de aantasting van het regenwoud.
19/09 11u15  LIVE | 'Rutte III blijkt Terreur I te zijn, stelletje zwakkelingen' De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 11u00  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum Londen Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
19/09 11u00  Rosberg: Geen Formule 1 voor mijn kinderen Voor voormalig wereldkampioen Nico Rosberg zou het als een 'nachtmerrie' voelen als een van zijn kinderen een carrière zou ambiëren in de Formule 1.
19/09 11u00  Playstation Classic komt terug, maar dan een stukje kleiner Na Nintendo gaat nu ook Sony op de nostalgische tour. Er komt een miniatuurversie van de oorspronkelijke Playstation. Of dat net zo'n succes wordt, is nog maar de vraag. ,,Ik denk dat de nostalgie van de Nintendo wat groter is.''
19/09 11u00  KLEM krijgt derde seizoen De dramaserie KLEM krijgt een derde seizoen. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt. De opnames voor de derde reeks staan in 2019 gepland. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt uitgezonden.
19/09 11u00  LIVE | 'Rutte verkoopt leugens en fictie, puur wanbeleid' De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgrohe Maximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duik Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u45  Evert van Huygevoort springt tot ver buiten Breda voor NAC: 'Ik heb nog nooit zo onzuiver gezongen' ETTEN-LEUR - Zijn 'Ik spring voor NAC' wordt iedere wedstrijd van NAC gedraaid. Sinds de release, vlak voor de play-offs die naar promotie leidden, zit de carrière van zanger Evert van Huygevoort in de lift. Tot ver buiten de stadsgrenzen. ,,Op websites als PuurNL en RadioNL sta ik tussen André Hazes en René Froger. Dan doe je het lekker.'
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Wifi aan boord: veel reizigers willen daar best voor betalen Luchtvaartmaatschappijen kunnen een nieuwe inkomstenbron aanboren: gebruik van wifi aan boord van een toestel. Passagiers willen er best voor betalen, blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank Credit Suisse.
19/09 11u15  Wilders haalt uit naar Denk: Vergif van deze samenleving PVV-leider Geert Wilders is op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar de partij Denk en fractieleider Tunahan Kuzu.
19/09 11u15  Afrikaanse varkenspest zet natuurbeheerders en varkenssector op scherp WAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 11u00  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum Londen Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
19/09 11u00  Rosberg: Geen Formule 1 voor mijn kinderen Voor voormalig wereldkampioen Nico Rosberg zou het als een 'nachtmerrie' voelen als een van zijn kinderen een carrière zou ambiëren in de Formule 1.
19/09 11u00  KLEM krijgt derde seizoen De dramaserie KLEM krijgt een derde seizoen. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt. De opnames voor de derde reeks staan in 2019 gepland. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt uitgezonden.
19/09 11u00  Jaap van Zweden: Ik hou toch het meest van Amsterdam Meesterdirigent Jaap van Zweden wordt morgen officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft zijn hart voor Amsterdam kloppen.
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgrohe Maximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duik Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u45  Trompet Bij de dood van Anneke Grönloh denk ik aan de dagen waarmee zij onlosmakelijk verbonden was, in mijn geval de eerste helft van de jaren zestig. Met haar repertoire had ik weinig, maar ik vond haar sympathiek.
19/09 10u45  Man (30) uit Wijchen met alcohol op veroorzaakte zwaar ongeval in Nederasselt NEDERASSELT - Voor het ernstige ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de John S Thompsonbrug tussen Grave en Nederasselt, is een 30-jarige man uit Wijchen aangehouden. Onder invloed van alcohol klapte hij op de motorrijder, die daarbij ernstig gewond raakte. Dat heeft de politie bekend gemaakt.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u15  Afrikaanse varkenspest in België zet Nederlandse natuurbeheerders en varkenssector op scherp WAGENINGEN - Met de uitbraak van Afrikaanse varkenspest in buurland België staan Nederlandse natuurbeheerders en varkenshouders op scherp. Want voor deze agressieve variant van de varkenspest bestaat nog geen vaccin. ,,Als de Afrikaanse varkenspest uitbreekt op de Veluwe, dan gaat de boel meteen op slot.’’
19/09 10u15  LIVE | Rutte III op pijnbank vlijmscherpe oppositie De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u15  Sekteleider die kinderen zou hebben gemarteld en misbruikt na 20 jaar vrijuit Er lagen 170 aanklachten, variërend van valsheid in geschrifte tot seksueel misbruik, marteling en opsluiting van kinderen. En toch sprak het hof van beroep van de rechtbank in Brussel de voormalig Belgisch sekteleider Robert Spatz (73) dinsdag vrij, na liefst twintig jaar onderzoek.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
19/09 11u00  Nederland kampioen online boodschappen doen Nederland is het Verenigd Koninkrijk voorbijgestreefd in het kopen van levensmiddelen via internet.
19/09 11u00  Chinese premier belooft gelijke behandeling buitenlandse investeerders Li Keqiang heeft een pakket bedrijfsvriendelijke maatregelen klaarliggen om het vertrouwen van investeerders op peil te houden. Hij is niet van plan de munt te verzwakken om de export te stimuleren.
19/09 09u30  Pharming daalt met 30% op Amsterdamse beurs Na hogere koersen in Azië en winsten op Wall Street, lijken Europese aandelenbeleggers woensdagochtend licht optimistisch.
19/09 09u15  Trump tevreden over uitkomst topontmoeting Korea's De twee landen bereikten woensdag overeenstemming over denuclearisatie. Daarnaast willen ze in 2032 samen de Olympische Spelen organiseren.
19/09 08u45  Amerikaanse toezichthouder eist aanvullend onderzoek van Pharming Tegenslag voor biotechbedrijf om belangrijkste geneesmiddel in meer gevallen te mogen toe te passen.
19/09 08u45  'Unilever in de race voor Glaxo's voedingsmiddelen' Zowel Nestlé, Unilever als Coca-Cola kijken verlekkerd naar Horlicks, het melkmoutdrankje van medicijnmaker GlaxoSmithKline, aldus diverse media.
19/09 07u45  Beleggers Beursplein 5 kijken naar Pharming Na hogere koersen in Azië en winsten op Wall Street, lijken Europese beleggers woensdagochtend licht optimistisch.
19/09 07u15  Prima looneis Column Mathijs Bouman | Ik wil de FNV feliciteren met hun hoge looneis en ze aanmoedigen geen concessies te doen
19/09 07u15  Sterke groei, niet zonder gevaren De Nederlandse economie groeit harder dan in andere landen. Gevaren zijn er ook, en komen vooral van buiten.
19/09 07u15  Midden- en kleinbedrijf blijft ontevreden over belastingvoorstellen Rutte III Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland noemt verzachtingen van maatregelen uit regeerakkoord 'een babystapje'
19/09 06u00  ING gaat grootzakelijke rekeningen van concurrerende banken bundelen Bank maakt met forse kapitaalronde in start-up werk van strategie als financiële warenhuis.
19/09 06u00  Wereldmerken maken draai om eigengereide millennials te paaien Groot is uit, klein is in. Jonge consumenten willen authentieke, unieke, ambachtelijke producten. Dat brengt wereldmerken in een lastig parket.
19/09 06u00  'We hebben in deze acht weken een complete MBA-opleiding gevolgd' Victor Knaap bouwde met Wesley ter Haar een digitaal productiebedrijf met 800 mensen over de hele wereld. Deze zomer kwam de even ambitieuze als omstreden reclamepaus Sir Martin Sorrell (73) aan boord als senior partner.
18/09 22u00  Wall Street koerst hoger ondanks handelsspanningen Gevolgen handelstarieven voor China lijken me te vallen: technologiebedrijven in de plus.
18/09 21u00  Van gesjoemel bij Buma/Stemra blijkt niets te kloppen Topman Van Limpt stapt op. Nieuw onderzoek stelt vast dat eerdere rapportages van NautaDutilh en BDO minder brisant waren dan gedacht
Laatste update: vandaag om 11u00
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
19/09 10u45  ‘Brussel staakt onderzoek naar McDonald’s’ BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald's. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘Brussel staakt onderzoek naar McDonald’s’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage WORMERVEER (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd. Het bericht Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u15  Terreurverdachten keken ook naar Erasmusbrug ROTTERDAM (ANP) - De twee mannen die mogelijk een terroristische aanslag wilden plegen op een Rotterdams politiebureau, hebben ook foto's en filmpjes van de Erasmusbrug gemaakt. Een van de twee verdachten maakt een film van de brug, de andere zingt liederen en spreekt over het martelaarschap. Het bericht Terreurverdachten keken ook naar Erasmusbrug verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u15  ChristenUnie wil omroepbestel op de schop DEN HAAG (ANP) - Hilversum moet snel op de schop, als het aan de ChristenUnie ligt. Alles is voor de kleinste regeringspartij bespreekbaar. Dat kan ook betekenen dat er een paar omroepen sneuvelen of dat zij het met een net minder moeten doen, of minder moeten leunen op reclame-inkomsten. Het bericht ChristenUnie wil omroepbestel op de schop verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 10u15  TomTom en Pharming duikelen op Damrak AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Ook Pharming ging in de uitverkoop na een teleurstellende update over zijn medicijn Ruconest. Het bericht TomTom en Pharming duikelen op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u45  Nieuwe cao voor werknemers zuivelindustrie DEN HAAG (ANP) - De ongeveer 10.000 werknemers in de zuivelindustrie krijgen 5 procent meer salaris. De werkgevers uit de sector en de vakbonden hebben daarover een principe-akkoord bereikt. Ook krijgen werknemers jaarlijks budget om zelf te besteden aan bijvoorbeeld opleiding en verlof. Het bericht Nieuwe cao voor werknemers zuivelindustrie verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u45  Amsterdam investeert maar ook lasten omhoog AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdamse stadsbestuur wil de komende jaren flink investeren in onderwijs, reiniging, handhaving, duurzaamheid en stadsontwikkeling. Tegelijkertijd krijgt de hoofdstad ook een flinke financiële tegenvaller te verwerken, want er komen de komende jaren tientallen miljoenen euro's minder binnen van het Rijk. Het bericht Amsterdam investeert maar ook lasten omhoog verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u45  TomTom verder omlaag op Damrak AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen hoger. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op de Aziatische beurzen en de hogere slotstanden op Wall Street. Op het Damrak werd TomTom opnieuw afgestraft na de koersdreun een dag eerder. Het bericht TomTom verder omlaag op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u15  Topman Danske Bank weg na ophef over fraude KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Topman Thomas Borgen vertrekt bij Danske Bank. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de grote fraudezaak bij de instelling onder zijn bewind. Het bericht Topman Danske Bank weg na ophef over fraude verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 09u15  Bertens naar tweede ronde in Seoul SEOUL (ANP) - Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt op het tennistoernooi van Seoul. De nummer twee van de plaatsingslijst versloeg de Thaise Luksika Kumkhum. Ze hield het na een moeizame eerste set kort in de tweede: 7-6 (7) 6-2. Het bericht Bertens naar tweede ronde in Seoul verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  PSV en troonrede trekken veel kijkers AMSTERDAM (ANP) - De eerste wedstrijd van PSV in de Champions League tegen Barcelona is met bijna 1,5 miljoen Nederlandse tv-kijkers de best bekeken tv-uitzending van de dinsdagavond. Volgens Stichting KijkOnderzoek stemden 1.493.000 kijkers af op Veronica om PSV met 4-0 te zien verliezen van de Spaanse topclub. Het bericht PSV en troonrede trekken veel kijkers verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelen DEN HAAG (ANP) - Wie zich misdraagt in een probleemwijk moet dubbel zo hard worden bestraft. Dat vindt de VVD, die zo wijken wil opschonen waar de integratie is ,,mislukt''. Het bericht VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  Japanse beurs zet stijging voort TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street en schoven de zorgen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China aan de kant. Ook handhaafde de Japanse centrale bank het zeer ruime monetaire beleid en de verwachting dat de Japanse economie gematigd zal blijven groeien. Het bericht Japanse beurs zet stijging voort verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  Meer broedende kraanvogels in Nederland DEN HAAG (ANP) - In Nederland is dit jaar een recordaantal broedpaartjes van kraanvogels geteld. Volgens de Vogelbescherming waren er 32 broedpaartjes, tien meer dan in 2017. In 2014 werden er acht geteld. Het bericht Meer broedende kraanvogels in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.
19/09 08u45  Handelsreuzen tuigen blockchainplatform op AMSTERDAM (ANP) - Vijftien grote internationale bedrijven, waaronder Shell, ING, ABN AMRO en Rabobank, werken samen aan een op blockchain gebaseerd handelsplatform. Voor de ontwikkeling hebben ze samen een nieuwe onderneming opgetuigd, Komgo, die voor het jaar voorbij is online moet gaan. Het bericht Handelsreuzen tuigen blockchainplatform op verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Wilders haalt uit naar Denk: Vergif van deze samenleving PVV-leider Geert Wilders is op de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een harde uithaal naar de partij Denk en fractieleider Tunahan Kuzu.
19/09 11u15  Wesley Sonck: Ajax kan dit seizoen de stuntploeg worden De voormalig Ajacied Wesley Sonck ziet elk jaar dat één ploeg weet te verrassen in de groepsfase van de Champions League en gelooft dat Ajax dit jaar die stuntploeg kan zijn. ,,Tadic, Huntelaar, Neres, Ziyech, Dolberg: dat is veel aanvallend talent. Als Ajax niet te open en naïef voetbalt en er het kopje bijhoudt, kunnen zij voor de verrassing zorgen.'
19/09 11u15  LIVE | 'Rutte III blijkt Terreur I te zijn, stelletje zwakkelingen' De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 11u00  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum Londen Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
19/09 11u00  Rosberg: Geen Formule 1 voor mijn kinderen Voor voormalig wereldkampioen Nico Rosberg zou het als een 'nachtmerrie' voelen als een van zijn kinderen een carrière zou ambiëren in de Formule 1.
19/09 11u00  Playstation Classic komt terug, maar dan een stukje kleiner Na Nintendo gaat nu ook Sony op de nostalgische tour. Er komt een miniatuurversie van de oorspronkelijke Playstation. Of dat net zo'n succes wordt, is nog maar de vraag. ,,Ik denk dat de nostalgie van de Nintendo wat groter is.''
19/09 11u00  KLEM krijgt derde seizoen De dramaserie KLEM krijgt een derde seizoen. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt. De opnames voor de derde reeks staan in 2019 gepland. Het is nog niet bekend wanneer deze wordt uitgezonden.
19/09 11u00  LIVE | 'Rutte verkoopt leugens en fictie, puur wanbeleid' De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 11u00  Jaap van Zweden: Ik hou toch het meest van Amsterdam Meesterdirigent Jaap van Zweden wordt morgen officieel benoemd tot de 26ste chef-dirigent van het New York Philharmonic-orkest. Ondanks alles blijft zijn hart voor Amsterdam kloppen.
19/09 10u45  Schachmann naar Bora-hansgrohe Maximilian Schachmann rijdt komend jaar voor Bora-hansgrohe. De 24-jarige renner maakt de overstap van Quick-Step, het team waarbij hij dit jaar doorbrak. De Duitser pakte ritzeges in de Ronde van Catalonië, de Giro en de Ronde van Duitsland, waar hij Tom Dumoulin van dagwinst afhield.
19/09 10u45  Trijntje showt rank lijfje en Martin Garrix maakt mislukte duik Korte updates van de sterren op sociale media - wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer.
19/09 10u15  LIVE | Rutte III op pijnbank vlijmscherpe oppositie De oppositie heeft de messen geslepen: vandaag mag zij de kabinetsplannen voor volgend jaar uitgebreid fileren tijdens dag 1 van de Algemene Politieke Beschouwingen. Het belooft een extra zware dag te worden voor premier Rutte, want zijn grootste hoofdpijndossier blijft hem maar achtervolgen: de afschaffing van de dividendbelasting. Volg alle ontwikkelingen hieronder in ons liveblog.
19/09 10u15  Indra (10) neemt snelheidsduivels op de korrel In Steenwijk wordt vandaag de laserscanner door basisscholieren ter hand genomen. Indra van 10 controleert hiermee de auto's die voor haar school langs rijden.
19/09 10u15  Eerste waterstoftrein krijgt de sporen in Duitsland De eerste waterstoftrein ter wereld rijdt vanaf heden officieel mee als onderdeel van het Duitse treinnetwerk. De trein kan 300 passagiers vervoeren over een traject van 100 kilometer in de deelstaat Nedersaksen.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Ds. H. Liefting​ (PKN) 25 jaar predikant Ds. H. Liefting, emeritus predikant in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), staat woensdag 25 jaar in het ambt.
19/09 11u15  Meer toezicht in Belgische treinen Om agressie in treinen in België tegen te gaan wordt het toezicht opgevoerd. Sinds begin deze week reizen meer veiligheidsmedewerkers mee, met name in treinen op late uren. Spoorbedrijf NMBS heeft ook versterking gevraagd van de federale spoorwegpolitie.
19/09 11u15  Wilders botst hard met DENK PVV-leider Geert Wilders heeft, aan het begin van het debat over de plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd, hard uitgehaald naar DENK. Die partij moet zelf maar „oprotten” als zij vindt dat mensen die zich storen aan de multiculturele samenleving niet in Nederland thuishoren, zoals DENK-leider Kuzu onlangs zei. Wilders reageerde eerder ook al in soortgelijke bewoordingen, maar in de Tweede Kamer klinken zulke woorden zelden.
19/09 11u15  Reformatorische organisaties bezorgd en blij over kabinetsplannen Waardering en teleurstelling. Dat klinkt door in de reacties van diverse maatschappelijke organisaties op de Miljoenennota.
19/09 11u15  Bisdom VS treft schikking na misbruik tijdens catechisatie Het bisdom Brooklyn in de Verenigde Staten heeft een schikking getroffen met vier mannen die als kind herhaaldelijk zijn misbruikt door een 67-jarige catechisatie- en godsdienstleraar.
19/09 11u00  Generale Synode NRC in Grand Rapids geopend met bidstond In Grand Rapids in de Verenigde Staten is dinsdagavond een bidstond gehouden voor de generale synode van de Netherlands Reformed Congregations (NRC), de Noord-Amerikaanse zusterkerk van de Gereformeerde Gemeenten.
19/09 10u45  „Telefoons gaan schutter IJsselstein onthullen” In het hoger beroep tegen de twee mannen (24 en 25) die samen veroordeeld zijn voor de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein, gaan nieuwe gegevens van gekraakte telefoons licht werpen op wie van de twee eigenlijk de schutter is geweest. Dat bleek woensdag bij het gerechtshof in Arnhem, waar het Openbaar Ministerie (OM) die gegevens wel aankondigde, maar nog niet vrijgaf voor bespreking in een openbare rechtszaal. Dat zou namelijk een ander onderzoek in gevaar brengen.
19/09 10u45  Eerste begroting kabinet-Rutte III Op 26 oktober vorig jaar werd het kabinet-Rutte III beëdigd. Eén collega raakten de ministers onderweg kwijt: Zijlstra van Buitenlandse Zaken. Een overzicht van de beleidsmaatregelen voor 2019, gerangschikt per departement.
19/09 10u45  Vrouwelijke bisschop trekt mannelijke God in twijfel De eerste vrouwelijke bisschop van de Anglicaanse Kerk in Engeland vindt dat de kerk God niet alleen als mannelijk moet zien en benoemen.
19/09 10u45  ’Brussel staakt onderzoek naar McDonald’s’ De Europese Commissie staakt haar onderzoek naar mogelijke belastingontduiking door McDonald’s. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
19/09 10u30  Uitlevering aan Britten kan doorgaan Het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU betekent niet dat de andere lidstaten verdachten nu niet meer hoeven uit te leveren. Een door de Britten uitgevaardigd Europees aanhoudingsbevel moet gewoon worden uitgevoerd.
19/09 10u30  Rutte: Afscheidsbrief van Dijkhoff privékwestie De brief van VVD-fractievoorzitter Dijkhoff aan aartsbisschop Eijk waarin de liberaal afscheid neemt van de Rooms-Katholieke Kerk is „een privékwestie.”
19/09 10u30  Schikking na misbruik tijdens catechisatie Het bisdom Brooklyn in de Verenigde Staten heeft een schikking getroffen met vier mannen die als kind herhaaldelijk zijn misbruikt door een 67-jarige catechisatie- en godsdienstleraar.
19/09 10u30  Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn woensdag in de Noord-Hollandse plaats voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.
19/09 10u15  Auto rijdt in op mensen moslimcentrum Londen Vijf mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Ombudsman OV: 'Er moet een toilet zijn in elke trein en op elk station' Ombudsman voor het openbaar vervoer Annemarie den Toom vindt dat alle treinen en stations in Nederland een toilet moeten hebben. Dus ook de sprinters in de regio en kleinere haltes.
19/09 10u30  Dijkhoff wil misdaden in probleemwijken twee keer zo zwaar bestraffen VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt dat personen die in een probleemwijk de wet overtreden twee keer zo lang de cel in moeten.
19/09 09u00  Staande ovatie voor Glennis Grace voor vlekkeloos optreden in finale AGT Glennis Grace heeft in de finale van talentenshow America's Got Talent een foutloos optreden neergezet.
19/09 08u15  Nederland in Europese top 5 online winkelen In de Europese Unie kocht 57 procent van de mensen goederen of diensten online in 2017. In Nederland winkelde dat jaar 79 procent van de mensen van 16 tot 75 jaar online.
18/09 22u30  Brand- en elektrotechniekexperts slaan alarm om toename dakbranden door zonnepanelen Brand- en elektrotechniekexperts slaan alarm om een sterke toename van het aantal dakbranden door zonnenpanelen. Het gaat daarbij vooral over de slechte kwaliteit van de installatie van de panelen, zo meldt RTL Nieuws.
18/09 22u30  Hond zonder kop en poten in park in Brunssum aangetroffen Een wandelaar heeft in de Limburgse stad Brunssum een lugubere vondst gedaan. In een park lag een onthoofde hond, waarvan ook de voorpoten ontbraken.
18/09 22u15  Gedumpte bestelbus uitgebrand in bosgebied Nuenen In het bosgebied aan de Cortenbachsendijk in Nuenen heeft de brandweer dinsdagavond een autobrand geblust.
18/09 21u15  Man met steekwond in tuin in Eindhoven aangetroffen In Eindhoven is dinsdagavond een gewonde man in een tuin aangetroffen.
18/09 20u30  Brand- en elektrotechniekexperts slaan alarm om toename dakbranden door zonnenpanelen Brand- en elektrotechniekexperts slaan alarm om een sterke toename van het aantal dakbranden door zonnenpanelen. Het gaat daarbij vooral over de slachte kwaliteit van de installatie van de panelen, zo meldt RTL Nieuws.
18/09 20u15  Deel paarden Oostvaardersplassen gaat verhuizen, veel edelherten worden afgeschoten Provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer opdracht gegeven om het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen terug te brengen naar 1100 dieren. Op 11 juli 2018 was hiertoe al besloten door Provinciale Staten (PS).
18/09 19u45  Officier van justitie eist 20 jaar tegen verdachte prostitutiemoorden Twee vrouwen die in de jaren 90 allebei deels ontkleed dood gevonden werden in het centrum van Rotterdam. Beiden vrouwen leidden een zwervend bestaan, één van de twee werkte als prostituée.
18/09 16u45  Belastingplan 2019: huishoudens krijgen meer te besteden Het belastingstelsel verandert. We vergroenen, de belasting op consumptie gaat omhoog en belangrijk: het kabinet maakt werk lonender. De belastingtarieven gaan omlaag en de heffingskortingen (de belastingkortingen) omhoog. Door de maatregelen die het kabinet neemt gaat 96% van de mensen er volgend jaar in koopkracht op vooruit.
18/09 16u30  Miljoenennota 2019: Investeren en voorbereiden op de toekomst van Nederland De Nederlandse economie groeit in 2019 met 2,6% en het begrotingsoverschot loopt op naar 1% van het bruto binnenlands product (bbp). De overheidsschuld daalt volgend jaar met € 6 miljard en komt uit op 49,6% van het bbp. De werkloosheid daalt tot 3,5% in 2019 en komt daarmee op het laagste niveau sinds 2001. Dit staat in de Miljoenennota 2019, die minister Hoekstra vandaag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.
18/09 16u00  71 miljard euro beschikbaar voor de zorg Komend jaar is er door het kabinet 71 miljard euro beschikbaar gesteld voor de zorg. Dat is 5 miljard meer dan dit jaar. De netto zorguitgaven groeien daarmee met 7 procent. Vanwege demografische ontwikkelingen wordt er meer zorg geleverd en er komen meer banen bij in de zorg. Ook zijn er nieuwe behandelingen, medische hulpmiddelen en medicijnen beschikbaar. Bovendien stijgen de lonen en ook de prijzen in de zorgsector. Als de hogere lonen en prijzen niet meegerekend zouden worden, gaat het om een groei van 3,5 procent.
18/09 15u15  Vijf verdachten aangehouden in onderzoek naar fietsdiefstal Politiemensen hebben de afgelopen dagen in Etten-Leur in totaal vijf verdachten aangehouden van fietsdiefstal en/of heling van fietsen. De politie was een onderzoek gestart toen bleek dat het aantal fietsdiefstallen in Etten-Leur steeg.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
19/09 11u15  Vrouw treft dertig giftige spinnen aan in nieuw huis Mocht je op huizenjacht zijn, controleer dan de hoekjes, kelders, zolders en kieren goed. Nicole Photianos uit de Amerikaanse staat Georgia kwam tot de angstaanjagende ontdekking dat het in haar pas gekochte woning krioelde van de vioolspinnen. Tot haar grote ontsteltenis bleek ze haar pas gekochte huis te delen met minstens dertig achtpotige huisgenoten. 
19/09 11u15  Schiphol onderzoekt Hyperloop-verbinding Frankfurt Reizen van Amsterdam naar Frankfurt. Dat kan per auto, trein, vliegtuig, bus en met hyperloop? Dat is in ieder geval een optie die Schiphol beschikbaar hoopt te stellen in de toekomst. De luchthaven is samen met Hardt Hyperloop een onderzoek begonnen naar de haalbaarheid hiervan.
19/09 10u45  Groep otters jaagt op fladderende vlinder Otters die op een vlinder jagen. Als je er - zonder het filmpje te zien - een voorstelling in je hoofd van moet maken, dan levert dat misschien iets bloederigs op. Maar deze beelden van jagende otters zijn vooral heel lief te noemen.
19/09 10u15  De 5 mooiste Roemeense kastelen In Azië zoek je naar de mooiste tempels en pagodes en in Europa: kerken en kastelen. Wij treinen een maand lang door Oostelijk Europa, op zoek naar de mooiste kastelen. Nu is iedereen wel bekend met Neuschwanstein en andere Duitse kastelen, maar wisten jullie dat Roemenië ook een aantal pareltjes heeft? Graag zetten we de mooiste kastelen voor je op een rijtje: reis met ons mee naar Transsylvanië, want wij beginnen ons avontuur in het magische stadje Brașov.
19/09 08u15  Worden de twee Korea's weer één? De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea Moon Jae-in konden het goed met elkaar vinden de afgelopen drie dagen. Ze kwamen samen voor een top in Pyongyang.
19/09 07u45  Komt het er eindelijk van? Wc's in alle treinen Als het aan de ombudsman voor het openbaar vervoer ligt, is het dan nu eindelijk zo ver: wc's in alle treinen en op alle perrons. Ook voor sprinters in de regio en de kleine haltes.
19/09 07u15  Staande ovatie voor Glennis Grace in finale AGT In de finale van America's Got Talent heeft Glennis Grace opnieuw hoge ogen gegooid. Ze zong het nummer 'Run' van Snow Patrol en kreeg daarmee zowel van het publiek als de jury een staande ovatie.
19/09 07u00  19 september - Metro's nieuwsminuut Elke ochtend selecteert de redactie van Metro in de vroege uurtjes speciaal voor jou hét nieuws dat je vannacht gemist hebt, dat speelt of waar we het vandaag over gaan hebben. Zodat je niet met je mond vol tanden bij het koffiezetapparaat staat.
19/09 06u15  Hoe cool is Jan Smit? Het roer gaat om op het nieuwe album van Jan Smit. De zanger vroeg twaalf gerespecteerde collega’s liedjes voor hem te schrijven. Zo horen we hem zelfs rappen op een van de tracks. „Het was fantastisch voor een keer”, zegt hij met een grote grijns.
18/09 23u00  Lees de Metro van woensdag 19 september nu al online Reis je met de trein naar je werk of school, maar ben je altijd te laat om een Metro te bemachtigen? Maak je geen zorgen, de Metro van morgen lees je nu alvast online.
18/09 23u00  Sesamstraat: Bert en Ernie zijn geen stel Volgens Sesame Workshop, het bedrijf achter Sesamstraat, zijn Bert en Ernie nooit een stel geweest. Dat stelt Sesame Workshop in een verklaring op Twitter.
18/09 22u15  NRA-filmpje Zondag met Lubach kans op web-'Oscar’ Voor het tweede jaar op rij is een filmpje van het programma Zondag met Lubach genomineerd voor een Lovie Award. Lubach's filmpje over de Amerikaanse wapenlobbyclub NRA maakt kans op een Lovie Award in de categorie komedie. De Lovie Awards worden gezien als de 'Oscars van het Europese web'.
18/09 21u00  'Bewijs van justitie tegen Jos Brech is zwak' Volgens de advocaat van Jos Brech heeft justitie 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen de man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Dat heeft advocaat Gerald Roethof dinsdagavond tegen RTL Nieuws gezegd. 
18/09 20u30  Roxeanne Hazes reageert: 'Ik laat me niet remmen' De foto van Roxeanne Hazes, waarop zij in bad te zien is met haar pasgeboren zoontje, deed veel stof opwaaien. Maar de zangeres laat zich niet remmen. „Het idee dat er mensen zijn die elke centimeter blote huid van een trotse moeder nog kunnen seksualiseren, daar schrik ik van.’’
18/09 19u45  Coca-Cola overweegt cannabisdrankje te lanceren Coca-Cola voert gesprekken met het Canadese Aurora om samen drankjes te ontwikkelen gebaseerd op cannabis. Het psychoactieve effect zou er niet in verwerkt worden.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

17x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got Talent19/09 03u30 - BN/DeStem: Superstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
17x Beschuldiger wil dat FBI kandidaat Hooggerechtshof Kavanaugh onderzoekt19/09 03u30 - Nu.nl: Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. 
16x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordend19/09 04u30 - Gelderlander: Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
16x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoek19/09 03u45 - BN/DeStem: De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
16x Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoek19/09 03u45 - De Stentor: De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got Talent19/09 03u30 - Gelderlander: Superstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got Talent19/09 03u30 - De Stentor: Superstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
16x Glennis Grace zorgt voor kippenvel in finale America's Got Talent19/09 03u30 - AD.nl: Superstrot Glennis Grace (40) heeft vannacht - Nederlandse tijd - foutloos haar finalenummer bij America's Got Talent gezongen. De zangeres bracht het nummer Run van de band Snow Patrol en kreeg in het Dolby Theatre in Hollywood lovende reacties op haar performance. Jurylid Simon Cowell noemde haar vertolking 'sensationeel'. Of Amerika haar de winst gunt, is nog afwachten.
15x Glennis Grace zingt vlekkeloos, maar de concurrentie in de finale is moordend19/09 04u30 - BN/DeStem: Glennis Grace zette een vlekkeloos optreden neer in de finale van America’s Got Talent, maar het is de vraag of dat genoeg is om vannacht te winnen. De concurrentie is moordend.
15x Premier Rutte: ‘Onze samenleving heeft behoefte aan rituelen. Ik ook’19/09 04u30 - Trouw: Basiswaarden Een sterk land nog beter maken, zei de koning in de Troonrede. Maar hoe doen we dat als we niet mét elkaar, maar naast elkaar leven? Premier Mark Rutte over de hechte samenleving en de noodzaak tot samenwerking in de politiek.

Statistieken

Artikels:
33837
Gelezen:
19162
Aantal lezers nu:
72


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven