woensdag 23 augustus 2017, week 34


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 2u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/08 00u00  Gevluchte hoofdaanklager Venezuela naar Brazilië De voormalig procureur-generaal van Venezuela Luisa Ortega is doorgereisd naar Brazilië. Dat heeft de Colombiaanse immigratiedienst dinsdag bekendgemaakt. Ortega is een vooraanstaande tegenstander van president Nicolas Maduro.31 
23/08 00u00  Achtergrond: Hoe reëel is de dreiging van een kernoorlog met Noord-Korea? Met dreigementen over en weer, nucleaire ontwikkelingen aan Noord-Koreaanse zijde en leiders die geen gezichtsverlies lijken te willen lijden, is de situatie in de regio hooggespannen. Hoe reëel is de dreiging van een kernoorlog? Een analyse. 40 
22/08 23u15  Dit wordt het nieuws: Mogelijk duidelijkheid over lot Zweedse journalist Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 augustus 2017.
22/08 22u45  'Één verdachte van terroristische aanslag Barcelona vrijgelaten' De Spaanse onderzoeksrechter heeft dinsdagavond besloten Mohamed Alla, één van de vier verdachten van de terroristische aanslagen in Barcelona en Cambrils, voorlopig op vrije voeten te stellen. 
22/08 22u30  Dit wordt het nieuws: Mogelijk duidelijkheid over lot vermiste Zweedse journalist Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 augustus 2017.
22/08 22u00  Mogelijk meer kinderen misbruikt door medewerker kinderopvang in De Bilt De 27-jarige pedagogisch medewerker Bart C. uit Utrecht - die wordt verdacht van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt - heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt.
22/08 20u15  Asscher verwacht oplossing conflict lerarensalarissen Vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher verwacht dat het conflict in het demissionaire kabinet over de lerarensalarissen in het basisonderwijs kan worden opgelost.
22/08 20u00  Mogelijk meer kinderen misbruikt door medewerker kinderopvang De Bilt De 27-jarige pedagogisch medewerker Bart C. uit Utrecht die het Openbaar Ministerie verdenkt van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt.
22/08 20u00  Asscher heeft hoop op goede uitkomst begroting Vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher verwacht dat het conflict over de lerarensalarissen in het basisonderwijs kan worden opgelost.
22/08 19u45  VS en China ruziën om sancties Noord-Korea De Verenigde Staten eisen geld van bedrijven in Singapore en China, omdat zij de sancties die tegen Noord-Korea zijn ingesteld - wegens het nucleaire programma van dat land - aan hun laars zouden hebben gelapt. China reageert gepikeerd.
22/08 19u30  'Terroristen Barcelona wilden aanslag plegen op Sagrada Familia' De terroristen die aanslagen pleegden in Barcelona en Cambrils wilden eigenlijk met explosieven een aanslag plegen op de beroemde basiliek Sagrada Familia. Ook hadden ze andere monumenten op het oog.  
22/08 19u30  VS eist geld van Chinese bedrijven om schenden sancties Noord-Korea De Verenigde Staten eisen geld van bedrijven in Singapore en China. Zij zouden de sancties die tegen Noord-Korea zijn ingesteld wegens het nucleaire programma van dat land aan hun laars hebben gelapt.
22/08 19u15  'Terroristen Barcelona wilden aanslag op basiliek Sagrada Familia plegen' De terroristen die aanslagen pleegden in Barcelona en Cambrils wilden eigenlijk met explosieven een aanslag plegen op de beroemde basiliek Sagrada Familia. Ook hadden ze andere monumenten op het oog.  
22/08 19u00  Video: Mexicaanse vulkaan Popocatépetl spuwt enorme aswolken uit De bekende Mexicaanse vulkaan Popocatépetl spuwt enorme aswolken honderden meters de lucht in. 
22/08 18u30  Kabinet wil voor eerste keer Nederlanderschap jihadist intrekken Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) wil het Nederlanderschap van zeker één jihadist intrekken die naar het strijdgebied in het buitenland was vertrokken.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Nu.nl >De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/08 00u45  Woningbrand in IJzendijke In een woning aan de Nieuwstraat in het Zeeuwse IJzendijke heeft dinsdag tegen middernacht een uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte uit met vier blusvoertuigen en had de brand snel onder controle.26 
23/08 00u15  Schuur Kapelle uitgebrand Een schuur vol hooi is dinsdagavond in vlammen opgegaan bij een leegstaande boerderij in het Zeeuwse Kapelle. Rond 22.15 uur brak de brand in de schuur aan de Hoekseweg uit.35 
22/08 23u45  Schuur Kapelle in vlammen op Een schuur vol hooi is dinsdagavond in vlammen opgegaan bij een leegstaande boerderij in het Zeeuwse Kapelle. Rond 22.15 uur brak de brand in de schuur aan de Hoekseweg uit.10 
22/08 23u15  Politie lost schot in Blerick De politie heeft in Blerick bij Venlo een man aangehouden die op straat zijn ex-vrouw en enkele omstanders had bedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot en is pepperspray gebruikt.
22/08 23u15  Botsing in Harderwijk Bij een botsing tussen een scooter en een wielrenner in Harderwijk is dinsdagavond een gewonde gevallen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
22/08 22u30  Mishandeling tram Zoetermeer De politie heeft bewakingsbeelden verspreid van een ernstige mishandeling in de tram in Zoetermeer. Donderdagavond 25 mei werd een 20-jarige vrouw die instapte in een tram geschopt, geslagen en gekrabd door twee vrouwen. Twee andere vrouwen zijn ook betrokken bij de mishandeling.
22/08 22u00  ’Noodfonds boeren nodig’ Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.
22/08 22u00  Huiskamer vol tassen hennep Agenten hebben in een huiskamer in de Schiedamse wijk Nieuwland ruim 260 kilo hennep gevonden. De woonkamer stond vol grote boodschappentassen die waren gevuld met hennep, aldus de politie, die naar het huis ging na een tip.
22/08 22u00  Auto schept fietser in A'dam Op de Pieter Calandlaan in Amsterdam heeft een auto dinsdagavond een fietser geschept. Het slachtoffer zou er slecht aan toe zijn. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
22/08 21u45  Zware crash Kootwijkerbroek Bij een botsing in het Gelderse Kootwijkerbroek zijn dinsdagavond meerdere gewonden gevallen. Volgens omstanders zouden vier mensen ernstig gewond zijn geraakt.
22/08 20u00  Meer aangiftes ontucht De 27-jarige pedagogisch medewerker die het Openbaar Ministerie verdenkt van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt.
22/08 19u30  Prostituee (16) gevonden De politie heeft tijdens een controle in Eindhoven een 16-jarige prostituee aangetroffen. Het was vermoedelijk de eerste werkdag van het meisje, dat uit Hongarije komt.
22/08 19u15  Overval in Valkenswaard Tankstation Esso De Grote Meer aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard is dinsdag aan het begin van de avond overvallen. De twee overvallers zouden met de geldlade zijn gevlucht.
22/08 19u00  Prostitue (16) gevonden De politie heeft tijdens een controle in Eindhoven een 16-jarige prostituee aangetroffen. Het was vermoedelijk de eerste werkdag van het meisje, dat uit Hongarije komt.
22/08 19u00  Man rijdt 109 km/u te hard Soms zijn snelheidscontroles écht nodig. Agenten uit Almere hadden maandagavond flink beet toen ze, binnen mum van tijd, twee bestuurders snapten die respectievelijk 71 en 109 kilometer per uur te hard reden.
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/08 23u30  Stuurde Noord-Korea chemische wapens naar Assad? In de afgelopen zes maanden zijn twee vrachtladingen met chemische wapens uit Noord-Korea onderschept. De lading was op weg naar Syrië. Het gebeurde luttele maanden na de dodelijke gifgasaanval in het Syrische Khan Sheikhoun in april, waarbij 90 burgers om het leven kwamen. Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden. … Continued The post Stuurde Noord-Korea chemische wapens naar Assad? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 23u30  Blok trekt Nederlanderschap jihadist in, en ‘heeft nog veel dossiers liggen’ Minister Stef Blok (VVD) van Veiligheid en Justitie wil het Nederlanderschap van zeker één veroordeelde jihadist intrekken. Het is de eerste keer dat het gebeurt, maar Blok waarschuwt dat er nog ‘een heel aantal dossiers’ op zijn bureau ligt waarbij hij hetzelfde wil doen. De maatregel kan alleen worden toegepast bij jihadisten die behalve de … Continued The post Blok trekt Nederlanderschap jihadist in, en ‘heeft nog veel dossiers liggen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 23u30  Asscher goedgemutst over kans op lerarendeal Vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher verwacht dat het conflict over de lerarensalarissen kan worden opgelost. ‘Ik heb goede hoop dat we eruit komen,’ zegt hij dinsdag. Zijn uitspraak volgt na het eerste overleg van het kabinet over de begroting van volgend jaar. ‘Maar het zal nog wat meer tijd vergen,’ denkt Asscher. Bijna crisis De … Continued The post Asscher goedgemutst over kans op lerarendeal appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 19u30  Oud-staatssecretaris Linschoten: ‘Ik kan niets meer betalen’ Oud-staatssecretaris van Sociale Zaken Robin Linschoten heeft een schikkingsvoorstel van het Openbaar Ministerie afgewezen. Hij wordt van belastingfraude verdacht, een aanklacht die hij zelf stellig ontkent. ‘Mijn enige fout is dat ik mijn boekhouder onvoldoende heb gecontroleerd. Alsof ik opzettelijk btw ga achterhouden,’ zegt Linschoten in een reactie op de aantijgingen in het Financieele Dagblad. … Continued The post Oud-staatssecretaris Linschoten: ‘Ik kan niets meer betalen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 19u30  Terroristen hadden een groter plan voor aanslag Barcelona De gearresteerde leden van de terreurcel die verantwoordelijk is voor de aanslagen in Barcelona en Cambrils zijn dinsdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Een van de verdachten onthult dat ze eigenlijk een heel ander plan hadden voor de aanslag. Ze wilden een ‘grote aanslag plegen met bommen’, blijkt dinsdag uit de verklaring van terreurverdachte Mohamed Houli … Continued The post Terroristen hadden een groter plan voor aanslag Barcelona appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 19u30  Politie woedend na lek over aanrijding Centraal Station De identiteit van de man die in juni inreed op passanten bij het Centraal Station in Amsterdam is bekend geworden. Uit bestanden van de politie is gelekt naar de website GeenStijl. De politie is een onderzoek begonnen naar het lek. De 45-jarige man die in juni toeristen aanreed bij het Centraal Station bleef zoals gebruikelijk … Continued The post Politie woedend na lek over aanrijding Centraal Station appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 19u30  Collega’s kregen naar onderbuikgevoel van terreurimam Es Satty Er druppelen steeds meer details binnen over ‘terreurimam’ Abdelbaki Es Satty (46), de man die een spil vormde in het netwerk achter de aanslag in Barcelona afgelopen week. De imam uit het Catalaanse stadje Ripoll was eerder drie maanden werkzaam als imam in een moskee in het Belgische dorp Diegem, maar collega’s zagen hem liever … Continued The post Collega’s kregen naar onderbuikgevoel van terreurimam Es Satty appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 19u30  Dader steekpartij Finland ontkent terroristisch motief De Marokkaanse asielzoeker die vrijdag voorbijgangers aanviel met een mes, ontkent dat hij een terroristisch motief heeft. De man stak op een plein in de stad Turku in op passanten. Hij doodde twee mensen. Acht anderen raakten gewond. De achttienjarige Marokkaan ligt momenteel nog in het ziekenhuis. De politie schoot hem na de steekpartij in … Continued The post Dader steekpartij Finland ontkent terroristisch motief appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 19u30  Vrouw Duitse minister Gabriel dupe van ruzie met Erdogan De vrouw van de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel wordt beledigd en bedreigd sinds de spanningen tussen Turkije en Duitsland hoog zijn opgelopen. Dat zegt minister Gabriel. Hij houdt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hiervoor verantwoordelijk. Het is het gedrag van de Turkse president ‘die mensen ertoe aanzet om mijn vrouw van streek te maken … Continued The post Vrouw Duitse minister Gabriel dupe van ruzie met Erdogan appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 15u15  Gabriels vrouw Anke de dupe van ruzie met Erdogan Een nieuwe wending in het hoogoplopende conflict tussen Duitsland en Turkije. Volgens de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel wordt zijn vrouw sinds de rel beledigd en bedreigd. Hij houdt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verantwoordelijk. Het is het gedrag van de Turkse president ‘die mensen ertoe aanzet om mijn vrouw van streek te maken en … Continued The post Gabriels vrouw Anke de dupe van ruzie met Erdogan appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 15u15  Piet Emmer: ‘Discussie over standbeelden is zinloos zonder context’ Vorige week werd in NRC Handelsblad de vraag opgeworpen of de standbeelden van Michiel de Ruyter of Jan Pieterszoon Coen niet moeten worden weggehaald. Heeft het zin om standbeelden te verwijderen? Emeritus hoogleraar slavernijgeschiedenis Piet Emmer (Universiteit Leiden): ‘Het veiligste is om helemaal geen standbeelden op te richten, dat voorkomt achteraf hoogoplopende discussies.’ ‘Je kunt … Continued The post Piet Emmer: ‘Discussie over standbeelden is zinloos zonder context’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 15u15  Radicale islam op Balkan: ‘Saudi-Arabië koopt vrouwen om’ De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz ziet de invloed van Turkije en Saudi-Arabië op de westelijke Balkan zienderogen toenemen. Volgens hem worden vrouwen betaald om zich volledig gesluierd op straat te begeven. ‘In Sarajevo en Pristina krijgen vrouwen geld om, volledig gesluierd, het straatbeeld te veranderen,’ zegt Kurz in de Duitse krant Handelsblatt met … Continued The post Radicale islam op Balkan: ‘Saudi-Arabië koopt vrouwen om’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 11u30  ‘Saudi-Arabië koopt vrouwen Balkan om’ De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz ziet de invloed van Turkije en Saudi-Arabië op de westelijke Balkan zienderogen toenemen. Volgens hem worden vrouwen betaald om zich volledig gesluierd op straat te begeven. ‘In Sarajevo en Pristina (steden in Bosnië-Herzegovina, red.) krijgen vrouwen geld om, volledig gesluierd, het straatbeeld te veranderen,’ zegt Kurz in … Continued The post ‘Saudi-Arabië koopt vrouwen Balkan om’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 11u30  Mogen we niet meer trots zijn op onze geschiedenis? De beeldenstorm is terug. In Amerika trekken woedende menigten standbeelden omver van historische figuren die ergens onderweg uit de gratie zijn geraakt. Nederlandse activisten volgen de Amerikanen doorgaans braaf in zulke ophef. Afgelopen oktober, al ver voor de rellen in Charlottesville, werd een standbeeld van Johan Pieterszoon Coen besmeurd. Vorige week riepen de Correspondent en … Continued The post Mogen we niet meer trots zijn op onze geschiedenis? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/08 11u30  Oud-staatssecretaris Linschoten verdacht van belastingfraude Robin Linschoten, oud-staatssecretaris van Sociale Zaken, wordt verdacht van belastingontduiking. De oud-politicus van VVD-huize zou opzettelijk onjuiste of onvolledige gegevens op zijn belastingaangifte hebben ingevuld. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Linschoten zou tussen 2010 en 2012 zijn omzetbelastingen verkeerd hebben ingevuld, en daarmee voor zo’n 100.000 euro aan belastingfraude hebben gepleegd. Het Openbaar Ministerie heeft … Continued The post Oud-staatssecretaris Linschoten verdacht van belastingfraude appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 23u30
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/08 21u45  Kantoorpuppy Señor helpt personeel met bewegen 'We hebben het ontzettend druk, maar door die hond moet je toch naar buiten.' Op het kantoor van WindowCube Kozijnen in Giessen hebben ze de oplossing om genoeg te bewegen tijdens het werk. Puppy Señor moet vijf keer per dag worden uitgelaten, en dus moeten ze wel even opstaan.
22/08 20u15  Gewassen weggooien door roet? 'Nee, ik zit al veel te lang op mijn appels te wachten' 'Ik kan nu eindelijk mijn Chinese nashi-peren eten!' Omwonenden van de Esso-raffinaderij in Botlek wordt aangeraden om geen gewassen uit de buurt te eten. Gisteren brak er een grote brand uit en nu liggen er overal roetdeeltjes. Maar niet iedereen trekt zich daar wat van aan...
22/08 18u45  Toeteren, schelden en afsnijden: 'Speed pedelecs op de weg zijn gevaarlijk' Boze vrachtwagenchaufferus en toeterende auto's scheuren hem elke dag voorbij. Jules fietst elke dag 10 kilometer naar zijn werk op zijn speed pedelec, een soort e-bike. Hij zou dolgraag gewoon op het fietspad rijden, maar sinds 1 juli mag dat niet meer. En met 35 kilometer per uur zit hij op de rijbaan andere weggebruikers nogal in de weg.
22/08 18u45  4 feiten over de oorlog in Afghanistan President Trump heeft besloten om meer troepen naar Afghanistan te sturen. Het is inmiddels de langstlopende oorlog uit de Amerikaanse geschiedenis. Door de oorlog zijn al meer dan 100.000 doden gevallen.
22/08 18u15  Kantoorbaan? Antoin laat zien hoe je toch genoeg beweegt Minder stilzitten, meer bewegen. Zo luidt het advies van de Gezondheidsraad. Minstens 150 minuten per week moeten we bewegen. Dat je ook op je werk al kunt bewegen, laat presentator Antoin Peeters zien.
22/08 15u45  Premier Rutte reageert op noodkreet Premier Mark Rutte reageert op noodkreet verpleegster.
22/08 14u45  Drie broers gered uit puinhopen Ischia Op het Italiaanse eiland Ischia zijn drie broers gered uit de puinhopen van het huis waar ze woonden. De hulpdiensten hadden al de hele dag contact met de broers maar het lukte pas net om ze uit de puinhopen te bevrijden.
22/08 14u00  Hotel vol puin na aardbeving Ischia Een gast van dit hotel op Ischia filmde de ravage na de aardbeving. Gisteravond werd Ischia opgeschrikt door een aardbeving van 4,0 op de schaal van Richter. Twee mensen kwamen om het leven.
22/08 13u15  Speciale chip tegen diefstal in e-bike Een chip waarmee je je e-bike altijd kan opsporen, Sparta heeft het ontwikkeld. Het Amsterdamse bedrijf VanMoof gaat zelfs nog verder: zij halen je gejatte e-bike op en brengen hem weer terug naar de eigenaar.
22/08 08u15  Mensen uit puin gehaald na aardbeving Ischia Een grote ravage na een aardbeving op het Italiaanse vakantie-eiland Ischia. Bij een aardbeving zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. 25 mensen zijn gewond geraakt.
21/08 20u45  Het hoogtepunt: zon volledig verduisterd Op deze beelden is te zien hoe delen van Amerika eventjes in donkerte gehuld worden. De maan schuift helemaal voor de zon voor een zeldzame, totale zonsverduistering.
21/08 20u15  Honderden kijken toe hoe de Big Ben voorlopig voor het laatst klinkt Tot 2021 moeten Londenaren het zonder het vertrouwde geluid van de Big Ben doen. De toren en het klokwerk zijn aan een grote onderhoudsbeurt toe. Honderden inwoners en toeristen luisterden naar de laatste klanken van de beroemde toren.
21/08 17u45  Totale zonsverduistering: zo werkt het Amerika is in de ban van een zeldzame, totale zonsverduistering. Vanavond schuift de maan helemaal voor de zon, waardoor ze even in het donker zitten.
21/08 16u15  Speciale airbag moet heupbreuken voorkomen Jaarlijks belanden 118.000 ouderen op de spoedeisende hulp, omdat ze gevallen zijn. Veel 65+-ers breken bij zo'n val hun heup. Om dat te voorkomen brengt een ontwikkelaar een heupairbag op de markt.
21/08 13u45  Dagenlang heet: zo ontstaat een hittegolf De komende decennia zullen we er vaker mee te maken krijgen: hittegolven. Wanneer spreek je van een hittegolf? Jennifer Faber van Buienradar legt uit.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 21u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
23/08 01u45  Twee arrestaties in Marokko vanwege link met aanslagen Spanje In Marokko zijn twee mannen opgepakt in verband met de aanslagen in Spanje. Dat meldt de staatstelevisiezender 2M. Beide verdachten werden zondag al opgepakt en zouden de aanslagplegers kennen. Een verdachte is een 28-jarige man uit Nador, vlak bij de Spaanse enclave Melilla. Hij heeft 12 jaar in Barcelona gewoond en wordt verdacht van banden met Islamitische Staat. Hij zou de aanslagen van donderdag hebben toegejuicht op Facebook. De man zou zelf een aanslag op de Spaanse ambassade in Rabat hebben voorbereid. Over dat plan zijn geen details bekendgemaakt. De tweede verdachte is opgepakt in Oujda, niet ver van de grens met Algerije. Hij is een inwoner van de Spaanse plaats Ripoll, waar een aantal van de leden van de terreurcel ook vandaan komt. Het is niet bekendgemaakt waar hij van wordt verdacht.
23/08 00u30  Executie Missouri vlak voor uur U opgeschort vanwege twijfel over dna De gouverneur van de Amerikaans staat Missouri heeft de executie van Marcellus Williams op het laatste moment tegengehouden. De advocaat van Williams was met nieuw dna-bewijs gekomen. Williams (48) is veroordeeld voor de moord op een vrouw tijdens een inbraak in 1998. Hij zou haar hebben neergestoken. Maar volgens de verdediging is er dna van een onbekend persoon aangetroffen op het mes. Dat was voor gouverneur Eric Greitens genoeg om een nieuw onderzoek te gelasten. 'De doodstraf is de ultieme, permanente straf', zei hij in een verklaring. 'Om die te voltrekken moet Missouri vertrouwen hebben in het antwoord op de schuldvraag.' Nul kans Greitens heeft een commissie ingesteld van vijf gepensioneerde rechters die onderzoek moet gaan doen. Het Openbaar Ministerie zegt dat er een overweldigende hoeveelheid bewijs tegen Williams is en dat er 'een kans van nul' is dat hij wordt vrijgesproken. Mocht Williams wel worden vrijgesproken, komt hij niet vrij. Hij is namelijk ook veroordeeld voor een overval, inbraken en overtredingen van de wapenwet.29 
22/08 23u45  Duitsland verzet zich tegen Turkse invloed op verkiezingen In het kielzog van de spanningen tussen Duitsland en Turkije rond de Duitse verkiezingen heeft Facebook om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan tienduizenden nepaccounts verwijderd. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, schreef bovendien vandaag in een opinie-artikel dat hij ervoor wil zorgen dat Duitsers van Turkse afkomst niet alleen Turkse media volgen. Er zijn grote zorgen in Duitsland over Turkse invloed op de verkiezingen. De Turkse president Erdogan deed een oproep aan Turkse Duitsers om niet op de huidig bondskanselier Angela Merkel te stemmen. Ook de SPD of Die Grünen zou geen goede keuzen zijn volgens Erdogan. Die oproep leidde tot veel verontwaardiging in Duitsland. Gabriel sprak vandaag nog zijn steun uit aan Turken die democratisch zijn en niet achter Erdogan staan. 'Ik geloof dat velen in Turkije rekenen op Europese en Duitse steun voor de Turkse democratie.' Huiskamers In weekblad Der Spiegel schreef Gabriel zijn opinie-artikel, waarin hij aankondigde dat er beter opgelet gaat worden wat er in moskeeën en Turkse gemeenschappen verkondigd wordt. 'We moeten ervoor oppassen dat de islamitische gemeenschap hier niet onder de invloed van president Erdogan komt.' Dat wil Gabriel doen door ervoor te zorgen dat Turkse Duitsers niet alleen Turkse media volgen, maar open blijven staan voor Europese media. 'De Turkse televisiestations sturen helaas ook onjuiste beelden over de situatie in Turkije naar de huiskamers van Turken hier in Duitsland.'
22/08 23u15  Na vier waarschuwingen van overlast: hond inleveren Als het aan het stadsbestuur van Zwijndrecht ligt, mag de politie in de toekomst blaffende honden bij hun eigenaar weghalen. Althans, na vier waarschuwingen vanwege flinke overlast. De burgemeester en wethouders hebben een plan naar de gemeenteraad gestuurd waarin staat dat de eigenaar van de hond zijn huisdier dan moet inleveren. Bewoners van een wijk in Zwijndrecht klagen al langere tijd over geblaf van enkele honden. Hoewel er door preventieteams en de politie met de eigenaren gepraat is, doen ze niets om de dieren stil te krijgen. Op dit moment heeft de politie nog geen middel in handen om ertegen op te kunnen treden. Anti-blafband Hondenbezitters in Zwijndrecht zijn verdeeld over het plan. De mensen die RTV Rijnmond sprak, vinden bijna allemaal dat continu geblaf niet door de beugel kan. Maar de meesten pleiten voor een minder rigoureuze oplossing. Een verplichte cursus van het baasje of een anti-blafband voor de hond worden als oplossingen aangedragen. Binnenkort wordt het voorstel in de gemeenteraad van Zwijndrecht behandeld. Het CDA en de VVD hebben al aangegeven wel iets voor het plan te voelen.
22/08 23u15  Camouflagepakken en kasjmiergeiten: deel geld Afghanistan werd verspild De Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan wordt opnieuw verlengd, maakte president Trump afgelopen nacht bekend. Dat betekent niet alleen dat opnieuw duizenden extra soldaten worden gestuurd, maar ook dat de geldkraan blijft openstaan. Sinds de inval in Afghanistan in 2001 besteedden de Verenigde Staten al 714 miljard dollar (607 miljard euro) aan het land. 110 miljard dollar was voor wederopbouw, de rest zijn militaire uitgaven en directe steun. Verreweg het meeste geld kwam goed terecht, maar er was ook de nodige verspilling. Gezien de miljardenbudgetten ging het dan al snel om aanzienlijke bedragen. Een overzicht van de opmerkelijkste flops van het Amerikaanse leger, opgetekend door de speciale inspecteur John Sopko. Hij houdt sinds 2008 toezicht op de Amerikaanse uitgaven in het land. Invoerheffingen Vorige week maakte de speciale inspecteur bekend dat een 160 miljoen dollar kostend systeem om invoerheffingen te innen in Afghanistan totaal is geflopt. In plaats van de beoogde 75 procent van de inkomsten die via het systeem moesten binnenkomen, is maar 1 procent binnengehaald. Het elektronische systeem moest de grootschalige corruptie met invoerheffingen in Afghanistan aanpakken. Nu nog wordt de helft van de opgehaalde toltarieven verduisterd. Uniformen In juni bracht de inspecteur naar buiten dat mogelijk 28 miljoen dollar te veel is betaald voor Afghaanse uniformen. De 93 miljoen dollar kostende uniformen hebben een speciaal bos-camouflage patroon, maar Afghanistan heeft amper bos. Geiten Zeker 6 miljoen euro werd gestoken in de wederopbouw van de kasjmier-industrie. De VS wilde, door zeldzame Italiaanse geiten te laten paren met Afghaanse rassen, de Afghaanse positie op de internationale markt vergroten. Er werd een boerderij met een lab gebouwd waar de kwaliteit van de wol werd gecheckt. Maar veel geiten werden ziek en gingen dood en de organisatie achter het project stopte uit frustratie, zei inspecteur Sopko. Commando centrum 64.000 vierkante meter moest het commandocentrum voor mariniers in de zuidelijke provincie Helmand worden. Prijskaartje: 36 miljoen dollar. De leidinggevende generaal ter plekke vond het commandocentrum overbodig, er zouden genoeg faciliteiten zijn. Een generaal, die nog een stapje boven hem stond, vond het vervelend om een project te stoppen waarvoor al betaald was, dus de bouw ging toch door. Maar Obama wilde geen troepen meer naar Afghanistan sturen en de mariniers trokken zelfs al weg uit de regio voordat de bouw van het centrum was afgerond. Nu staat het enorme commandocentrum leeg. Scholen Ook corruptie heeft ervoor gezorgd dat projecten faalden. De VS stak 1 miljard in het bouwen van scholen en het regelen van onderwijs voor Afghaanse kinderen, maar dat geld kwam grotendeels terecht bij corrupte ambtenaren. De scholen staan er inmiddels leeg en vervallen bij, blijkt uit een rapport van Buzzfeed. Een onderzoeksjournalist dook in die zaak en kwam erachter dat 1100 scholen waar in 2001 werd lesgegeven, gesloten waren in 2015. Terwijl leraren van die 'scholen' nog steeds salaris ontvingen. Vliegtuigen In 2008 werd er 486 miljoen dollar gestoken in twintig Italiaanse vrachtvliegtuigen. De vliegtuigen zouden nodig zijn om troepen en benodigdheden binnen Afghanistan te verplaatsen. Maar de vliegtuigen werden alleen gevlogen door testpiloten, omdat Afghaanse piloten er niet in durfden te vliegen. Ze werden ook wel 'death traps' genoemd. Het programma werd in 2013 stopgezet.
22/08 22u30  Eén terreurverdachte Spanje wordt vrijgelaten Een van de Spaanse terreurverdachten komt onder voorwaarden vrij. De rechter heeft geoordeeld dat hij niet langer vastgehouden kan worden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag in Barcelona. Twee anderen worden overgebracht van een politiecel naar de gevangenis. Zij worden verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie, moord en bezit van explosieven. Van de vierde verdachte wordt het voorarrest met drie dagen verlengd. De verdachte die vrijkomt is Mohammed Aalla. Hij zegt dat zijn auto, een Audi A3 die bij de aanslag in Cambrils werd gebruikt, was gestolen. Welke voorwaarden er aan zijn vrijlating zijn verbonden, is niet duidelijk. Sagrada Familia Tijdens de voorgeleiding van de verdachten werd duidelijk dat de terroristen een grotere aanslag hadden beraamd. Dat zou een van de verdachten hebben verklaard bij zijn voorgeleiding in de rechtbank. Volgens enkele Spaanse media zou een van de oorspronkelijke doelwitten de beroemde Sagrada Familia zijn, maar het is niet duidelijk of Mohamed Houli Chemlal, de verdachte die als eerste werd voorgeleid, dat ook daadwerkelijk heeft verklaard. De zitting was achter gesloten deuren en Spaanse media baseren zich op anonieme bronnen uit de rechtbank. Chemlal is naar de gevangenis overgebracht. Explosie Dat de aanslag groter had moeten zijn, werd al wel vermoed. Een dag voor de aanslag op de Ramblas ontplofte een huis in Alcanar. Waarschijnlijk ging er iets mis bij het maken van explosieven. Daar kwamen twee leden van de terreurcel bij om het leven. Chemlal was ook aanwezig in het huis in Alcanar en werd zwaargewond onder het puin vandaan gehaald. In het huis in Alcanar zouden documenten van Islamitische Staat zijn gevonden, meldt persbureau Reuters. Ook werd er een vliegticket naar Brussel op naam van de imam gevonden. De terreurcel bestond in totaal uit twaalf leden. Vier zijn gearresteerd, twee kwamen om bij de explosie in Alcanar, vijf werden gedood bij een tweede aanslag in Cambrils en het twaalfde lid werd gisteren doodgeschoten. Een van omgekomen leden van de terreurcel was een imam. Chemlal zei volgens Spaanse media dat de imam van plan was zichzelf op te blazen. Ontkenning Drie verdachten zeiden tijdens de zitting geen deel uit te maken van de terreurcel, melden bronnen aan persbureau AP. Driss Oukabir, die zichzelf aangaf bij de autoriteiten, zei in eerste instantie dat zijn paspoort was gestolen door zijn broertje, een van de gedode terroristen. Vandaag zei hij dat hij zelf het busje huurde. Maar, voegde hij eraan toe, hij dacht dat het busje zou worden gebruikt voor een verhuizing. Ook hij is naar de gevangenis overgebracht. Sahal el-Kharib was opgepakt omdat hij vliegtickets zou hebben gekocht voor leden van de terreurcel. El-Kharib verklaarde in de rechtbank dat hij dat alleen deed om winst te maken. Zijn voorarrest werd verlengd met drie dagen.
22/08 22u15  14-jarige macarena-danser opgepakt in Saudi-Arabië Een 14-jarige jongen is in Saudi-Arabië opgepakt omdat hij de macarena danste op straat. Volgens de politie verstoorde hij het verkeer en deed hij de publieke moraal geweld aan. In een video die massaal verspreid werd op internet, is te zien hoe de tiener zijn dansje doet midden op een vierbaansweg in de stad Jeddah. Onder het filmpje is het nummer La Macarena van Los Del Rio gezet, een hit uit de jaren 90. Diverse media schrijven dat het filmpje al een jaar oud is, maar onlangs weer opdook op sociale media. De video werd vervolgens razendsnel verspreid. De Saudische politie heeft de beelden geanalyseerd en de jongen opgespoord en aangehouden. Op Twitter reageren mensen ontzet op het nieuws over zijn arrestatie. Of de jongen ook wordt vervolgd, is niet bekend. Eerder deze maand werd in Saudi-Arabië een zanger opgepakt omdat hij tijdens een optreden de dab deed. De dansbeweging is verboden in het streng religieuze land, omdat die drugsgebruik zou aanmoedigen. Nadat een video van het optreden was verspreid op sociale media, werd de zanger gearresteerd. Hij werd korte tijd later weer vrijgelaten.
22/08 22u00  VS ziet 'mogelijke dialoog' met Noord-Korea De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Tillerson heeft gezegd dat er mogelijk een opening ophanden is in de verhoudingen met Noord-Korea. Het land heeft geen raketproeven meer gedaan of op een andere manier geprovoceerd sinds een resolutie van de VN-Veiligheidsraad over nieuwe sancties unaniem werd aangenomen. Tillerson spreekt van 'een mogelijke dialoog' tussen Washington en Pyongyang. 'We hopen dat dit het signaal is waarop we wachtten, dat ze nu bereid zijn om de spanning te verminderen, te stoppen met provoceren. En misschien dat er dan in de nabije toekomst een opening is voor dialoog.' Witwassen De regering-Trump heeft vandaag sancties opgelegd aan zestien voornamelijk Chinese en Russische bedrijven en personen voor het helpen van Noord-Korea bij het uitvoeren en het financieren van het nucleaire programma. De Verenigde Staten noemen het onacceptabel dat bedrijven het mogelijk maken dat Noord-Korea inkomsten krijgt om het nucleaire en wapenprogramma te financieren. Dat leidt tot destabilisering van de regio, zegt Washington. Twee van de bedrijven, uit China en Singapore, zijn aangeklaagd. Zij moeten 11 miljoen dollar afdragen; geld dat ze zouden hebben witgewassen voor Noord-Korea. China begon vorige week met het uitvoeren van de sancties. Het importeert geen ijzererts, lood, steenkool en vis meer uit Noord-Korea. Dat kan Noord-Korea grote economische schade toebrengen.
22/08 21u30  We moeten meer bewegen, maar hoe dan? We moeten meer bewegen en onze spieren en botten trainen, zegt de Gezondheidsraad. De raad kwam vandaag met nieuwe richtlijnen, maar wat houdt dat in de praktijk nou in? Volwassenen zouden volgens de nieuwe richtlijnen wekelijks 2,5 uur matig tot zwaar intensief moeten sporten. Ook zouden ze minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten moeten doen. 2,5 uur bewegen per week lijkt voor sommigen misschien veel, maar met iets meer dan 20 minuten per dag ben je er al. Fietsen naar het werk of wandelen in de lunchpauze zetten zoden aan de dijk. Stap een halte eerder uit als je het openbaar vervoer gebruikt en loop dat stuk naar huis. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap. Als je daarbij ook stevig sport, zoals hardlopen, wielrennen, aerobics of een intensieve groepssport, voldoe je al snel aan de richtlijnen voor het bewegen. De trap nemen valt bijvoorbeeld ook onder botversterkende activiteiten. Bij deze activiteiten wordt je lichaam met het eigen gewicht belast. Ook springen, wandelen of dansen zijn vergelijkbare activiteiten. En door krachttraining ben je bezig met spierversterkende activiteiten. Doe een aantal oefeningen met gewichten (die kan je zelf maken met gevulde waterflessen of pakken rijst) en train verschillende spiergroepen. Of ga naar een sportschool en gebruik de apparaten. Het Kenniscentrum Sport heeft een serie filmpjes gemaakt waarin wordt uitgelegd welke oefeningen je thuis kunt doen om botten en spieren te versterken. Niet alleen volwassenen moeten meer bewegen, ook kinderen en ouderen. Bij een basisschool in Zoetermeer gaan kinderen elke dag in de pauze een stuk rennen in een park in de buurt. 'Ik voel me fitter en gezonder', vertelt een van de kinderen tegen het NOS Jeugdjournaal. 'Nu kan ik me concentreren', vertelt een ander. Kinderen moeten elke dag een uur aan matig of zwaar intensieve beweging doen. Ook moeten ze drie keer per week bot- en spierversterkende activiteiten doen. Een derde van de 65-plussers in Nederland voldoet aan de beweegrichtlijnen. In Epe proberen ze meer ouders aan het bewegen te krijgen: daar heeft de GGD samen met de Wageningen University een speciaal programma opgezet voor ouderen die nog zelfstandig thuiswonen. Josien Ter Beek van de GGD: 'Als je thuiswoont is het belangrijk dat je de dagelijkse dingen als traplopen en de boodschappen nog gewoon kan blijven doen. Bij ouder worden neemt de spierkracht af, maar je kunt dat proces ook omkeren.' Niet meer 'even zitten' Een 76-jarige man die meedoet aan het project voelt zich stukken beter. Hij doet twee keer per week aan krachttraining. 'Op het begin was het een beetje moeilijk, maar het gaat iedere dag beter. Als ik met de hond gelopen had, dacht ik daarna: 'even zitten'. Maar nu kan ik meer dingen doen.' Een 71-jarige vrouw herkent dat gevoel. Ook zij doet twee keer per week aan krachttraining in de sportschool. 'Ik voel me fitter en kan makkelijker de trap op. En ik heb iets minder pijn aan mijn rug.'
22/08 21u30  Formatiedag 160: twee postduiven vliegen samen een stukje op Terwijl de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie over een nieuw kabinet in volle gang zijn, is er ook overleg tussen die partijen en het zittende demissionaire kabinet. Op Prinsjesdag moet de begroting voor volgend jaar worden gepresenteerd. Daarom praten informateur Zalm en minister Dijsselbloem regelmatig met elkaar. 'Ja er is afstemming tussen ons. Zalm en Dijsselbloem zijn als twee postduiven die een stukje opvliegen', zei de minister na afloop van een overleg over de begroting. Hij verwacht dat de begroting volgende week klaar is en dan naar de Raad van State kan. 'Er zijn nog wel wat knelpuntjes, maar het is niet een enorme waslijst', zei hij. Minister Asscher denkt dat het conflict over de lerarensalarissen ook kan worden opgelost. 'Ik heb goede hoop dat we eruit komen, maar het zal nog wat meer tijd vergen.' Na afloop van het formatiegesprek in het Johan de Witthuis lieten de onderhandelaars er maar weinig over los. 'We laten dat dossier even voor de coalitie die demissionair is', zei D66-leider Pechtold. Tentje in de tuin Morgen zijn de onderhandelaars nog in Den Haag, maar donderdag en vrijdag vertrekken ze voor overleg naar landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. 'Het is goed voor iedereen om even twee dagen door te werken op een andere plek', zei CDA-leider Buma. Volgens hem zijn er weinig slaapplekken op het werkterrein van de inspecteur-generaal der Krijgsmacht. 'We moeten dus even kijken wie waar gaat slapen. Of het een tentje in de tuin wordt, weet ik niet', aldus de CDA'er. Volgens VVD-leider Rutte is het een luxe kazerne, maar zijn de kosten beperkt omdat het om een locatie van de Rijksoverheid gaat. 'Het is geen eindsprint, vrees ik.'
22/08 21u30  Rusland mag Trump wel, maar van toenadering komt weinig terecht 'In het Westen is de houding tegenover Trump alleen maar overdreven negatief', zegt de Russische cartoonist Vitali Podvitski. 'Hij wordt afgeschilderd als een idioot.' Onterecht, vindt hij. 'Trump is excentriek, maar niet gek.' Bij veel Russen heeft de Amerikaanse president nog steeds een goede reputatie. Politiek analisten in Rusland benaderen hem op dezelfde manier als bij zijn aantreden. 'Over het algemeen zijn ze welwillend', vertelt correspondent David Jan Godfroid in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Zo ook de bekende analist Sergej Markov, die bekendstaat als pro-Kremlin. Hij zegt dat Trump op zich een goede president is, maar dat hij wordt tegengewerkt door het politieke establishment in de Verenigde Staten. Dat is iets wat meer Russische deskundigen denken, vertelt Godfroid. Ze zijn ervan overtuigd dat er in de VS een zogeheten deep state actief is, die voorkomt dat Trump zijn agenda kan uitvoeren. Daardoor zou er ook nog weinig zijn terechtgekomen van meer toenadering tussen Rusland en de VS, zeggen deze analisten. Want ondanks de aankondiging dat beide landen binnenkort gevoelige kwesties zouden gaan bespreken, is er volgens Godfroid nog weinig veranderd. 'Trump en Poetin hebben elkaar één keer in levende lijve gezien. Tot oplossingen voor de problemen tussen de twee landen is het nog niet gekomen', zegt hij. 'En dat zijn er nogal wat: Syrië, Oekraïne, Noord-Korea. Het staat er eigenlijk nog net zo beroerd voor als een half jaar geleden.' Maar volgens cartoonist Podvitski valt dat Trump niet aan te rekenen. Hij krijgt simpelweg de kans niet door het verzet vanuit eigen land, de Europese Unie en de NAVO. De Amerikaanse president zou meer de ruimte moeten krijgen, vindt hij. 'Het is beter om te maken te hebben met een excentrieke man dan met een gekke opoe.'
22/08 21u15  Niet alle Russen snappen waarom het Westen zo negatief is over Trump 'In het Westen is de houding tegenover Trump alleen maar overdreven negatief', zegt de Russische cartoonist Vitali Podvitski. 'Hij wordt afgeschilderd als een idioot.' Onterecht, vindt hij. 'Trump is excentriek, maar niet gek.' Bij veel Russen heeft de Amerikaanse president nog steeds een goede reputatie. Politiek analisten in Rusland benaderen hem op dezelfde manier als bij zijn aantreden. 'Over het algemeen zijn ze welwillend', vertelt correspondent David Jan Godfroid in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Zo ook de bekende analist Sergej Markov, die bekendstaat als pro-Kremlin. Hij zegt dat Trump op zich een goede president is, maar dat hij wordt tegengewerkt door het politieke establishment in de Verenigde Staten. Dat is iets wat meer Russische deskundigen denken, vertelt Godfroid. Ze zijn ervan overtuigd dat er in de VS een zogeheten deep state actief is, die voorkomt dat Trump zijn agenda kan uitvoeren. Daardoor zou er ook nog weinig zijn terechtgekomen van meer toenadering tussen Rusland en de VS, zeggen deze analisten. Want ondanks de aankondiging dat beide landen binnenkort gevoelige kwesties zouden gaan bespreken, is er volgens Godfroid nog weinig veranderd. 'Trump en Poetin hebben elkaar één keer in levende lijve gezien. Tot oplossingen voor de problemen tussen de twee landen is het nog niet gekomen', zegt hij. 'En dat zijn er nogal wat: Syrië, Oekraïne, Noord-Korea. Het staat er eigenlijk nog net zo beroerd voor als een half jaar geleden.' Maar volgens cartoonist Podvitski valt dat Trump niet aan te rekenen. Hij krijgt simpelweg de kans niet door het verzet vanuit eigen land, de Europese Unie en de NAVO. De Amerikaanse president zou meer de ruimte moeten krijgen, vindt hij. 'Het is beter om te maken te hebben met een excentrieke man dan met een gekke opoe.'
22/08 21u00  Honderden dode vissen in Wijchense Ven In het Wijchense Ven (Gld.) drijven honderden dode vissen. Omdat de dieren stinken en het geen prettig gezicht is, ruimt het waterschap de karkassen op. Er zijn watermonsters genomen om te onderzoeken wat de oorzaak is van de massale vissterfte, maar er is al een vermoeden. 'Door de droogte staat het water laag', zegt Freek Jochems van het waterschap tegen Omroep Gelderland. 'Weinig water warmt snel op en dat zorgt voor algengroei en zuurstoftekort. Onder die omstandigheden gaan de vissen dood.' Het Wijchense Ven heeft geen verbinding met een rivier en is daarom voor zijn waterpeil afhankelijk van regenval. Er is dus weinig te beginnen tegen de vissterfte, zegt Jochems. 'Het enige dat helpt is zuurstof aan het water toevoegen, daarvoor moet eigenaar Staatsbosbeheer toestemming geven.' Bijna ieder jaar Volgens Jochems is het geen unieke situatie. In de zomer is het een stuk droger dan in de rest van het jaar. Ondanks de flinke regenbuien van de laatste weken is het waterpeil op veel plekken laag. 'We hebben bijna ieder jaar wel ergens last van vissterfte in dit soort vennen. Het is de eerste keer dat het in het Wijchense Ven is.' Het waterschap denkt tot laat in de avond bezig te zijn met het opruimen van de dode vissen. Morgen moeten ze waarschijnlijk weer opnieuw beginnen omdat er onder deze omstandigheden nog meer vissen zullen sterven.
22/08 20u15  Meer aangiften tegen medewerker kinderopvang De Bilt Er zijn meer aangiften binnengekomen tegen de medewerker van de buitenschoolse opvang in De Bilt die vorige week werd aangehouden op beschuldiging van ontucht met twee meisjes, meldt het OM. De ouders van de overige kinderen werden vorige week geïnformeerd over de zaak en naar aanleiding daarvan hebben meer ouders aangifte gedaan. Hun kinderen zijn mogelijk eerder misbruikt. Om hoeveel kinderen het gaat, is niet bekendgemaakt, wel dat het in alle gevallen meisjes betreft en dat het misbruik heeft plaatsgevonden op dezelfde locatie. De zedenpolitie onderzoekt de nieuwe aangiften.
22/08 19u45  Kabinet pakt jihadist Nederlandse nationaliteit af Voor het eerst wil minister Blok gebruikmaken van de mogelijkheid om het Nederlanderschap af te pakken van een veroordeelde jihadist. Deze mogelijkheid bestond al in de wet, maar er was nog niet eerder gebruik van gemaakt. Het kan alleen als de jihadist ook een andere nationaliteit heeft, omdat die anders stateloos wordt. Het is niet bekend welke tweede nationaliteit de veroordeelde jihadist heeft. Zonder Nederlandse nationaliteit kan een jihadist niet legaal terugkeren naar Nederland. 'Dat recht en andere rechten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, verspil je', zegt Blok. Hij benadrukt wel dat er een heel goede onderbouwing moet zijn om de nationaliteit van een terrorist af te pakken. Geen veroordeling In maart werd de bevoegdheid van de minister uitgebreid. Het Nederlands staatsburgerschap kan nu ook worden ingetrokken als er geen veroordeling is, maar de persoon wel een bedreiging is voor de veiligheid. In het geval waar Blok nu een besluit over heeft genomen is dus wel sprake van een veroordeling. In antwoorden op vragen van de PVV schrijft minister Blok dat hij nog geen niet-veroordeelde jihadisten het Nederlanderschap heeft afgepakt, maar dat er wel een aantal dossiers in voorbereiding is. Het Nederlanderschap intrekken is een zwaardere maatregel dan alleen het paspoort afpakken. Reispapieren werden al vaker geblokkeerd of in beslag genomen. Dat kan ook worden gedaan bij mensen die geen andere nationaliteit dan de Nederlandse hebben.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
23/08 01u45  R. Kelly weer beschuldigd van seks met minderjarige Een vrouw zegt dat ze op 15-jarige leeftijd geregeld seks heeft gehad met zanger R. Kelly. Het is niet de eerste keer dat deze beschuldiging wordt geuit: de 50-jarige zanger zou meerdere vrouwen gevangen houden in huizen in Atlanta en Chicago. De vrouw die nu naar buiten is getreden, zegt één van die vrouwen te zijn geweest.
23/08 01u00  Ophef over Ruslandreis van Zweeds koningspaar In Zweden is ophef ontstaan over een reis die koning Carl Gustaf en koningin Silvia deze zomer maakten naar Rusland. Ze waren in Moskou aanwezig bij de verjaardag van de vrouw van een bekende Zweedse ondernemer. 21 
23/08 00u00  Executie op laatste moment afgelast dankzij nieuw DNA-bewijs De gouverneur van Missouri Eric Greitens heeft op het laatste moment een executie tegengehouden nadat de advocaten van de veroordeelde verdachte nieuw bewijs hadden aangedragen. De 48-jarige Marcellus Williams zou vandaag ter dood worden gebracht wegens de moord op een vrouw tijdens een inbraak in haar huis in augustus 1998. Dankzij verbeterde DNA-technologie is gebleken dat hij de dader niet is.20 
22/08 23u30  Spaanse rechter laat een verdachte van aanslagen vrij De Spaanse onderzoeksrechter heeft vanavond besloten Mohamed Alla, een van de vier verdachten van de terreurdaden in Barcelona en Cambrils, voorlopig op vrije voeten te stellen. Dat heeft de rechtbank verklaard. De andere drie blijven vastzitten. Van een van hen is het voorarrest met 72 uur verlengd. Daarna neemt de rechter opnieuw een besluit.
22/08 23u00  Het avontuur is begonnen: supporters FC Utrecht op weg naar Rusland Na nog een paar laatste dikke knuffels voor vrouwen, vriendinnen en kinderen stappen Mitchell Timman (27), zijn broer Nigel (26), Tanim Hermie (30) en Wesley Spronk (26) voor stadion Galgenwaard in de auto.
22/08 22u45  De Boer boekt in League Cup eerste zege met Crystal Palace Frank de Boer heeft zijn eerste overwinning met Crystal Palace behaald. De ploeg van de Nederlandse trainer won in de tweede ronde van League Cup met 2-1 van Ipswich Town, dat uitkomt in het Championship.
22/08 22u45  Goal van Elia volstaat niet voor kwalificatie Eljero Elia zal dit seizoen niet in de Champions League te bewonderen zijn. Hij speelde met zijn club Basaksehir gelijk tegen Sevilla, nadat het de heenwedstrijd al verloren had met 2-1. 
22/08 22u45  'Spaanse rechter laat een verdachte van aanslagen vrij' De Spaanse onderzoeksrechter heeft vanavond besloten Mohamed Alla, een van de vier verdachten van de terreurdaden in Barcelona en Cambrils, voorlopig op vrije voeten te stellen. Twee arrestanten gaan de gevangenis in en de ander blijft in voorlopige hechtenis. Dat meldde de Spaanse krant La Vanguardia.
22/08 22u30  Walker biedt City-fans excuses aan Kyle Walker heeft zijn excuses aangeboden aan de fans en zijn teamgenoten van Manchester City. De speler maakte zondag zijn debuut voor eigen publiek. Dit liep echter uit op een teleurstelling voor de nieuwe aanwinst. 
22/08 22u30  Amerika in spanning om mega-jackpot van 700 miljoen De spanning stijgt nu er morgen in de Amerikaanse Powerball-loterij een jackpot van maar liefst 700 miljoen dollar te winnen is. Dat is de op een na hoogste jackpot in de loterij ooit. In het begin van 2016 stond er zelfs een jackpot van 1,6 miljard op het spel.
22/08 22u15  Overtuigende start volleybalsters in WK-kwalificatie De Nederlandse volleybalsters zijn overtuigend begonnen aan het WK-kwalificatietoernooi. In Rotterdam won Oranje de eerste wedstrijd met 3-0 van Griekenland. De setstanden waren 25-13 25-13 25-18.
22/08 22u15  Hockeysters vernederen Tsjechië met 10-0 De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich nauwelijks hoeven in te spannen om groepswinst bij het Europees kampioenschap veilig te stellen. Tsjechië had in het Wagener Stadion in Amstelveen niets in te brengen tegen het team van bondscoach Alyson Annan. Het werd liefst 10-0.
22/08 22u15  Britse Alex mag kat niet adopteren omdat hij homo is 'Ik zit te huilen in de bus', twitterde de Britse Alex Andreou vanavond. De in Londen wonende acteur en schrijver was onderweg om een hulpbehoevende kat te adopteren. Halverwege de tocht kreeg hij echter een telefoontje dat hij weer mocht omdraaien. De reden: hij is homo. 
22/08 22u15  Van Gaal voor even terug bij AZ Louis van Gaal was de afgelopen dagen voor even terug bij AZ. De oud-coach van de Alkmaarse club beoordeelde gehuld in kleding van AZ de jeugdopleiding samen met onder anderen een inspanningsfysioloog en de coördinator technische zaken van de KNVB.
22/08 22u15  Hoedt neemt afscheid van Lazio met emotioneel Instagram-bericht Het hing al even in de lucht, maar de transfer van Wesley Hoedt naar Southampton is nu ook officieel. De club heeft het nieuws via de officiële kanalen bekendgemaakt. De Engelsen zouden 18,5 miljoen euro betalen voor Hoedt.
Laatste update: vandaag om 1u45
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
23/08 02u30  Angolese president Dos Santos treedt af, maar zijn zakenimperium moet intact blijven Onder president Dos Santos is in Angola geld op 'epische schaal' verdwenen naar een elite die een jetsetbestaan leidt met een socialistische façade. Vandaag treedt Dos Santos af via een georkestreerde machtwisseling - het zakenimperium van zijn familie moet intact blijven. Range Rovers, Jeeps en BMW's rijden over straten als de Avenida Ho Chi Minh en de Rua Salvador Allende. Het stratenplan van Lu
23/08 02u30  'Ik heb inmiddels wel 320 trucs om de aandacht vast te houden' Tv-presentator Ivo Niehe debuteert met Drs. Down als toneelschrijver. Hij baseerde het stuk op het waargebeurde verhaal van een man met het downsyndroom én een universitaire graad. 'Wat moet hij hier, die loser?', zingt een groep jongeren op het schoolplein. 'Heeft hij wel de hersens van een mens?' De geadresseerde van deze harde woorden is Lucas, een jongen van middelbareschoolleeftijd met het sy
23/08 02u15  Is inflatie niet met een paardemiddel op te wekken? Het bewerkstelligen van inflatie lijkt een makkie. De Venezolaanse president Maduro lukt het ondanks de chaos in zijn land. De inflatie is daar 475 procent per jaar. De leiders in het gewelddadige en straatarme Zuid-Soedan slagen er ook prima in. En op de derde plek van landen met de hoogste inflatie prijkt Desi Bouterses Suriname, waar de geldontwaarding nu 70 procent bedraagt. Vanaf vandaag brek
23/08 02u15  Tv-makers mogen het pure kwaad ook best een keer links laten liggen Soms confronteren tv-makers je met nare werelden. Die van nazi's, of van Joodse racisten. Maar hoe relevant zijn die? Er schuilt iets ongemakkelijks in het opzoeken van radicale opvattingen als tv-maker. Het is gemakzucht deels: je hoeft niet lang na te denken om een spannend, choquerend onderwerp te vinden. Laten we nazi's interviewen! Van Paul Jambers tot Louis Theroux - je kunt het smaakvol vin
23/08 02u15  Het konijnenhol van Alice in Wonderland Door een soort open tunnel rijdt de trein Liverpool binnen. Het kopstation, Liverpool Lime Street, is belangrijker dan Central Station. Er staat een standbeeld van Benjamin Disraeli, de aartsvijand van de belangrijkste premier die de havenstad heeft voortgebracht, William Gladstone. Liverpudlians, ook wel Scousers genoemd, winkelen in Liverpool One. Dit winkelparadijs is gebouwd door de hertog van
23/08 02u15  Rechters treden strenger op bij echtscheidingen: een kind is niet deelbaar Naar schatting in 5 procent van de 35 duizend echtscheidingen per jaar zien vaders - en tegenwoordig steeds meer moeders - hun kinderen niet meer door problemen met de naleving van de omgangsregeling. Volgens hoogleraar familie- en jeugdrecht Paul Vlaardingerbroek van de Universiteit Tilburg verliezen ongeveer tweeduizend ouders per jaar het contact met hun kinderen. 'Je ziet wel een kentering, da
23/08 02u15  De leerling vloert de meester: alleen de score (0-5) was verrassend Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, zo vierde België de 5-0-zege op Nederland. Begrijpelijk. De Belgische hockeybond investeert al sinds 2005 serieus in de sport. Daar kan Nederland veel van leren. Alleen de score (0-5) was verrassend, met die vernederende cijfers hadden de hockeyers nog nooit verloren op een EK. Toch kan de afstraffing door België moeilijk een incident worden genoemd.
23/08 02u15  Uitdaging voor linkse politiek: verlies niet de grieven van de witte arbeidersklasse uit het oog Afgelopen vrijdag moest Steve Bannon, de campagnestrateeg die Donald Trump aan de verkiezingsoverwinning hielp, het veld ruimen. In een niets verhullend interview met het linkse blad The American Prospect ondermijnde Bannon niet alleen Trumps beleid ten aanzien van Noord-Korea, ook spuide Bannon er zijn economisch-nationalistische - lees anti-China - retoriek. Volgens Bannon zijn de witte national
23/08 02u15  De Volkskrant tv-selectie voor woensdag 23 augustus Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma's en films op televisie. Dit moet u vandaag zien. Dokter Deen NPO 1, 19.00 uur Dokter Deen (Monique van de Ven), rots in de branding van de Vlielandse eilandbewonders, ontdekt opnieuw dat haar beroep als huisarts ook minder leuke kanten heeft. Ze moet Heleen schokkend nieuws vertellen. NOS Sport: EK Hockey NPO 3, 19.30 uur Het Nederlan
23/08 02u15  Heleen Verburg worstelt met God voor nieuw stuk Zeeland Nazomerfestival Nee, ze heeft geen gesprekken gevoerd met gelovige Middelburgers. Ook niet met ongelovigen. In weerwil van de trend om nieuwe drama's te schrijven op basis van interviews met de lokale bevolking, werkte Heleen Verburg (53) voor Een nieuwe god in de afzondering van haar recreatiewoning aan de dijk in Doesburg. De titel zoemde vorige zomer al door haar hoofd, tijdens het tuinieren, lang voordat ze d
23/08 02u15  Trump weet zich geen raad met beschuldigingen antisemitisme De Amerikaanse president noemt zichzelf met zijn gebruikelijke pathos 'de minst antisemitische persoon ooit'. Veel van zijn critici denken daar anders over. Het is blijkbaar een lastig onderwerp voor hem. Zijn dochter Ivanka is getrouwd met een orthodoxe Jood, zijn kleinkinderen zijn Joods, maar toch wordt president Trump voortdurend achtervolgd door beschuldigingen dat hij met antisemieten heult.
23/08 02u15  In drie maanden van probleempaard tot klasseruin Een sporter moet niet te veel van zijn paard houden. Paarden zijn handel. Dus toen Arlando in april werd verkocht, koos Van Silfhout voor Four Seasons. Nu staat de dressuurcombinatie op de EK. Dressuurruiter Diederik van Silfhout sliep ooit boven zijn tophengst Arlando. Zo hoorde hij elke beweging van zijn paard. Als hij het ook maar even niet vertrouwde, stond Van Silfhout beneden om poolshoogte
23/08 02u15  Leg uw pubers uit dat schaamhaar ook esthetisch kan zijn Deze week: er is niets mis met schaamhaar. 'Je schrijft nooit meer over mij in de Seksrabbijn', zei de vriendin van de Seksrabbijn. 'Inspireer ik je niet meer?' Het klonk treurig. Om de Seksrabbijn te blijven inspireren stuurt ze hem geregeld artikelen die te maken hebben met zijn vakgebied. Zo stuurde ze hem deze week een artikel in The New York Times over vrouwen en schaamhaar. Uit dat artikel b
23/08 02u15  Biomassa als organische brandstof is in elke vorm grotere vervuiler dan andere vormen fossiele energie De ingezonden brieven van woensdag 23 augustus. Wim Turkenburg stelt dat Jan Terlouw een te optimistische visie heeft op het bereiken van hernieuwbare energiedoelen (O&D, 17 augustus). Want 'Nederland beschikt niet over bergen en heeft daarom nauwelijks waterkracht. Ook hebben we weinig grond voor het telen van energiegewassen. Grootschalige winning van energie uit biomassa lijkt daarom niet mogel
23/08 02u15  Volleybalsters weten het zeker: we gaan naar het WK Met een comfortabele 3-0-zege (25-13, 25-13, 25-18) op Griekenland namen de Nederlandse volleybalsters dinsdag de eerste horde op weg naar plaatsing voor het WK in 2018 in Japan. De zege moest vooral worden gezien als een opwarmer naar de wedstrijd tegen België van woensdagavond. Wint Nederland die ontmoeting dan is het team zo goed als zeker geplaatst voor het mondiale eindtoernooi. De euforie wa
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
22/08 23u00  Verdwijning Kim Wall lijkt op een Scandinavische thriller De Zweedse journaliste Kim Wall maakte verhalen van Oeganda tot China. Na een tochtje in de privé-onderzeeër van een Deense uitvinder kwam ze niet meer boven water.
22/08 22u45  Moordde de uitvinder op zijn eigen onderzeeër? De Zweedse journaliste Kim Wall maakte verhalen van Oeganda tot China. Na een tochtje in de privé-onderzeeër van een Deense uitvinder kwam ze niet meer boven water.
22/08 22u15  Ook marechaussee en SVB kregen gegevens ov-reizen Opsporingsambtenaren van diverse instanties kregen van het bedrijf achter de ov-chipkaart reisgegevens van burgers. Mocht dit wel?
22/08 22u00  Regisseur van verboden voorstelling vast om fraude Kirill Serebrennikov maakte theater vol mannelijk naakt. Nu is hij opgepakt.
22/08 22u00  Grote zege hockeyvrouwen op Tsjechië (10-0) Oranje walste in het laatste groepsduel op het EK over Tsjechië heen. Plaatsing voor de halve finales was al zeker.
22/08 22u00  Spaanse rechter laat terreurverdachte ‘Barcelona’ vrij Om wie het precies gaat, is nog onduidelijk.
22/08 21u45  Hockeyvrouwen boeken grote zege op Tsjechië (10-0) Oranje walste in het laatste groepsduel op het EK over Tsjechië heen. Plaatsing voor de halve finales was al zeker.
22/08 20u00  Waarom maakt Google gratis reclame voor een koekjesmerk? Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google heet Android Oreo. En daar heeft het koekjesmerk geen cent voor hoeven te betalen, zeggen beide bedrijven.
22/08 19u30  'Oorspronkelijk doelwit was Sagrada Familia' Een van de verdachten van de aanslagen in Spanje, heeft voor de onderzoeksrechter bekend dat zijn terreurcel een aanslag “van groter formaat” voorbereid had.
22/08 19u15  Oorspronkelijk doelwit was Sagrada Familia Tijdens een hoorzitting bleek dinsdag dat de terreurcel een grotere aanslag had voorbereid.
22/08 18u30  Google, dol op zoetigheden, maakt gratis reclame voor koekjesmerk. Waarom? Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google heet Android Oreo. En daar heeft het koekjesmerk geen cent voor hoeven te betalen, zeggen beide bedrijven.
22/08 18u30  Flitsscheiding per telefoon of brief is van de baan in India Drie keer zeggen ‘ik verstoot u’ was voor Indiase moslimmannen genoeg om hun vrouw aan de kant te zetten. Toen dat Shayara (36) overkwam, ging ze naar de rechter. Dinsdag kreeg ze gelijk.
22/08 18u15  Acupunctuur, maar dan voor je huisdier In China is acupunctuur big business. Voor mensen, maar óók voor huisdieren. Het voluit geheten ‘Shanghai Traditional Chinese Medicine Neurology and Acupuncture Animal Health Centre’ behandelt vijfhonderd honden en katten per jaar.
22/08 18u00  Trump ontbindt klimaatcommissie die hem niet bevalt De Amerikaanse regering heeft niet langer behoefte aan advies over hoe het land zich moet aanpassen aan klimaatverandering, schrijft Paul Luttikhuis.
22/08 17u45  Politie onderzoekt lek naar Geenstijl De politie van Amsterdam onderzoekt hoe persoonsgegevens van een verdachte naar het weblog uit konden lekken.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 23u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
23/08 02u15  Graniet uit foute steengroeven op Nederlandse markt Nederlandse bedrijven verkopen graniet uit Indiase mijnen waar kinderarbeid en schuldslavernij voorkomt.
23/08 02u15  ‘Aan graniet zie je de herkomst niet’ De granietimporteurs die in verband zijn gebracht met kinderarbeid en schuldslavernij reageren op het onderzoek van de Landelijke India Werkgroep. ‘De meeste bedrijven doen niks.’
22/08 23u30  Bij 'The Fever' creëert het publiek zelf een memorabele theaterervaring Elke week nieuwe voorstellingen, besproken door onze recensenten
22/08 23u00  Het is afgelopen met wederopbouw in Afghanistan, het doel is nu: terroristen doden President Trump herziet zijn standpunt over Afghanistan radicaal. Het is een overwinning van generaals met ervaring ter plekke. De VS blijven er militair aanwezig.
22/08 22u00  Nieuwe aangiftes tegen ontuchtverdachte De Bilt De 27-jarige pedagogisch medewerker die wordt verdacht van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt, heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt. 
22/08 21u45  Duits vakmanschap staat hoog aangeschreven, maar vind maar eens vakmensen Wie wordt de nieuwe bondskanselier? Weer Angela Merkel (CDU/CSU) of toch Martin Schulz (SPD)? In de aanloop naar de verkiezingen van 24 september reist Erik van Zwam langs de vroegere grens van de Bondsrepubliek Duitsland en de DDR, op zoek naar de kracht en zwakte van de Duitse economie. Deel 5: De exportindustrie in Gotha.
22/08 21u00  Minister Blok wil Nederlanderschap jihadist intrekken Minister Stef Blok van veiligheid en justitie wil het Nederlanderschap van zeker één veroordeelde jihadist intrekken. 
22/08 20u15  Dit zijn de kanshebbers voor het beste theologische boek Het boek ‘Kerkinterieurs in Nederland’ is een van de kanshebbers voor de jaarlijkse prijs voor het beste theologische boek. Die prijs wordt op 23 september uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie. Dan wordt ook bekend wie de nieuwe Theoloog des Vaderlands wordt.
22/08 19u45  Koeienmilities in India nemen het recht in eigen hand Zwaar geweld in naam van koeienbescherming is afgelopen jaren in India fors toegenomen. ‘Mensen die rundvlees eten, spelen met onze emoties. Zij moeten de doodstraf krijgen.’
22/08 19u30  Scholiere wil vwo-diploma afdwingen via de rechter Een gezakte vwo-leerling vecht morgen haar eindexamenuitslag aan bij de rechter. Ze wil een hoger cijfer voor haar eindexamen Frans, omdat ze daarvoor 0,05 punt te weinig haalde. Als de rechter haar gelijk geeft, behaalt de scholiere wel haar vwo-diploma en kan ze gaan studeren.
22/08 19u30  Deense politie laat dna-onderzoek doen op 'opzettelijk verminkt' lijk De Deense politie voert dna-onderzoek uit op de romp van een vrouw die gisteravond werd aangetroffen op het eiland Amager. Vastgesteld is al dat het hoofd en de ledematen bewust van het lijk zijn gescheiden. Mogelijk zijn de menselijke resten van Kim Wall, een Zweedse journaliste die is vermist nadat zij een tocht maakte op een particuliere duikboot.
22/08 19u00  Een apart hoekje voor moslims op de begraafplaats Deze zomer brengt Trouw plekken in beeld die veel betekenen in de geloofsovertuiging of levensbeschouwing van mensen. Deel 7: Het islamitische perceel op de begraafplaats.
22/08 18u30  Politie doet onderzoek naar lekken naar GeenStijl De politie in Amsterdam speurt naar een mol in de organisatie. Vandaag lekte informatie uit de politieregisters naar de website GeenStijl. 
22/08 17u00  Krijgen we oorlog? ‘Ik hoop het niet, maar denk van wel’ Hij oogt niet als een onruststoker. Maar Coen Verbraak, die kalme vragensteller met licht hypnotiserende blik, weet van oprakelen. Zijn ‘Kijken in de ziel’ draait dit seizoen om de gevoelswereld van de militair. 
22/08 17u00  De koningin van de millimeter is terug Marlies Heuer is drie jaar niet op de theatervloer te zien geweest. Een levensbedreigende ziekte dreigde haar te vellen. Nu is ze terug, met de toneelversie van een literair juweel: ‘Uit de tijd vallen’ van David Grossman.
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
22/08 23u15  Verdachte terrorist voorlopig op vrije voeten Een bestelwagen is donderdagavond 17 augustus ingereden op een mensenmenigte op de Ramblas, het drukke toeristencentrum in Barcelona. Dertien mensen kwamen om. Donderdagnacht werd nog een aanslag met een auto op voetgangers gepleegd, in de plaats Cambrils. Daardoor overleed een veertiende persoon.
22/08 22u45  Italiaanse Instagramberoemdheid draait in Amsterdam De eerste nieuwtjes en aankondigingen over het Amsterdam Dance Event, dat dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 22 oktober, stromen al binnen. Hier verzamelen we ze. Tips? Mail nieuwsdienst@parool.nl.
22/08 22u45  Hockeysters spelen 10 - 0 tegen Tsjechië bij EK Amsterdam De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich dinsdag in de wedstrijd tegen Tsjechië nauwelijks hoeven in te spannen om groepswinst bij het Europees kampioenschap veilig te stellen. Het werd liefst 10-0. sjechië had in het Wagener Stadion in Amstelveen niets in te brengen tegen het team van bondscoach Alyson Annan. Nederland had eerder Spanje met 3-1 verslagen, gevolgd door een overwinning van 1-0 op B
22/08 22u00  Hockeysters spelen 10 - 0 Tsjechië bij EK Amsterdam De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich dinsdag in de wedstrijd tegen Tsjechië nauwelijks hoeven in te spannen om groepswinst bij het Europees kampioenschap veilig te stellen. Het werd liefst 10-0. sjechië had in het Wagener Stadion in Amstelveen niets in te brengen tegen het team van bondscoach Alyson Annan. Nederland had eerder Spanje met 3-1 verslagen, gevolgd door een overwinning van 1-0 op B
22/08 21u45  Student draait drol op de stoep van Jan Smit In de rubriek Buis selecteren we de leukste, ontroerendste en grappigste fragmenten. Dit keer: Volendam, dat is poep op de stoep. De groentijd is weer begonnen. En dat heeft Jan Smit met een smerige actie moeten bekopen: een feut draaide dinsdagochtend een drol op zijn stoep.Een opmerkzame buurtbewoner wist de jongen te filmen, die met zijn broek ternauwernood opgehesen en een prop toiletpapier no
22/08 20u30  Blauwalgen aangetroffen in Sloterplas In de Sloterplas zijn blauwalgen aangetroffen. Wat betekent dat zwemmen daar voorlopig niet kan. Zwemmen wordt daardoor, helaas ook op de zeer zomerse woensdag, afgeraden. Door het aanraken of binnenkrijgen van de algen bestaat een grote kans op een geïrriteerde huid of ogen. Ook kunnen de bacteriën hoofdpijn en maag- en darmklachten veroorzaken. Op zwemwater.nl wordt gemeld wanneer het water in d
22/08 20u30  Carré-show Lil' Kleine in half uur uitverkocht Lil' Kleine heeft Koninklijk Theater Carré in no time uit weten te verkopen. Binnen een halfuur waren alle kaarten weg. De rapper trapt op 6 oktober zijn tournee af in het Amsterdamse theater.Ook voor de andere concerten van de Alleen-tournee is veel belangstelling. Om 20.00 uur ging de algemene kaartverkoop van start. De grootste fans van Lil' Kleine, die zich vooraf registreerden, konden vanaf 1
22/08 20u15  Carré-show Lil' Kleine in halfuur uitverkocht Lil' Kleine heeft Koninklijk Theater Carré in no time uit weten te verkopen. Binnen een halfuur waren alle kaarten weg. De rapper trapt op 6 oktober zijn tournee af in het Amsterdamse theater.Ook voor de andere concerten van de Alleen-tournee is veel belangstelling. Om 20.00 uur ging de algemene kaartverkoop van start. De grootste fans van Lil' Kleine, die zich vooraf registreerden, konden vanaf 1
22/08 20u15  'Omfietsen via het Vondelpark is een schijnoplossing' Lezers reageren op het nieuws dat Milieudefensie de overheid voor de rechter sleept om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om de luchtkwaliteit aan de eisen te laten voldoen. 'Omfietsen is een schijnoplossing.' In Het Parool van maandag zegt wethouder Abdeluheb Choho (Duurzaamheid) dat Amsterdam al jaren binnen de wettelijke normen voor fijnstof blijft. Deze wetteli
22/08 19u30  Bewoners Kostverlorenvaart last van diesellucht Bewoners rondom de Kostverlorenvaart in Amsterdam hebben al twee dagen last van een heftige diesellucht. Op het water ligt een laagje olie en de dierenambulance is al meerdere keren uitgerukt. De overlast begon maandag, maar het is nog onduidelijk waar het lek vandaan komt. 'Zo erg hebben we het hier nog nooit gehad,' zegt een bewoner in een interview met At5.   Waternet is meerdere keren ingescha
22/08 19u30  De School geeft 62 uur durend feest op ADE De eerste nieuwtjes en aankondigingen over het Amsterdam Dance Event, dat dit jaar plaatsvindt van 18 tot en met 22 oktober, stromen al binnen. Hier verzamelen we ze. Tips? Mail nieuwsdienst@parool.nl.
22/08 19u00  'Terreurcel Barcelona beraamde aanslag op Sagrada Familia' Een bestelwagen is donderdagavond 17 augustus ingereden op een mensenmenigte op de Ramblas, het drukke toeristencentrum in Barcelona. Dertien mensen kwamen om. Donderdagnacht werd nog een aanslag met een auto op voetgangers gepleegd, in de plaats Cambrils. Daardoor overleed een veertiende persoon.
22/08 18u30  Begin je woensdag met een feest om 6.30 uur Je kúnt je om half 7 's ochtends nog een keer omdraaien in bed. Maar om echt energiek aan je dag te beginnen, kun je die ook starten met een paar uurtjes op de dansvloer. Dat is het idee van Daybreaker, dat deze maand ook in Amsterdam wordt georganiseerd. Op 23 augustus kan vanaf 6.30 uur twee uur lang gedanst worden in Club Nyx. De echte diehards kunnen al een uurtje eerder terecht voor yoga. In
22/08 18u30  Politie onderzoekt lek over CS-aanrijding naar GeenStijl De Amsterdamse politie onderzoekt hoe informatie uit het dossier van de verdachte van de aanrijding in juni bij Amsterdam Centraal Station in handen van GeenStijl terecht is gekomen. Op GeenStijl verscheen dinsdagmiddag een foto van een computerbeeldscherm met daarop de persoonsgegevens van de man die in juni meerdere mensen verwondde met zijn auto. Volgens de auteur is de bestuurder een Amsterdam
22/08 18u00  Louter winnaars in AEX-index De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Daarbij slaagden alle 25 fondsen erin om de sessie hoger te eindigen.  Ook elders in Europa was het sentiment positief, waarmee iets van herstel werd getoond na recente verliezen. Richtinggevend nieuws was nauwelijks voorhanden.De AEX-index op Beursplein 5 sloot uiteindelijk met een winst van 1 procent hoger op 521,87 punten. De M
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 23u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen

Gelderlander

Verbergen Tonen

fd.nl

Verbergen Tonen
22/08 22u45  Moederbedrijf Rimmel achterblijver op hoger Wall Street Boeing, Apple en Cisco voeren optimistische beurzen aan.
22/08 21u30  'Wissel aan de top bij oliegigant Chevron' Oliemaatschappij Chevron gaat topman John Watson vervangen.
22/08 21u15  Directeur Blokker stapt per direct op Rob Heesen legt per direct zijn functie neer, wordt opgevolgd door Casper Meijer.
22/08 20u45  Akkoord over koopkracht en leraren niet rond, wel nabij Het demissionaire kabinet heeft nog geen overeenstemming over een verhoging van de lerarenlonen in het basisonderwijs, maar vicepremier Lodewijk zegt 'goede hoop te hebben dat we eruit komen'. Minister van Financiën drukte zich nog stelliger uit: 'We komen hieruit'.
22/08 20u45  Topfunctie voor Nederlander Bram Schot bij Audi Audi haalt bezem door de directie
22/08 18u00  Positieve dag op Europese beurzen De stroom aan kwartaalcijfers is even opgedroogd op de Amsterdamse beurs.
22/08 17u45  Macron trekt ten strijde tegen de Poolse loodgieter De Franse president Macron opent vanaf morgen een offensief tegen de regels voor goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa. In het hol van de leeuw.
22/08 17u15  Omstreden overname van Monsanto in gevarenzone Europese Commissie start diepgaand onderzoek naar poging van Bayer om Amerikaans biotechnologiebedrijf in handen te krijgen.
22/08 16u45  Van de ACM hebben Google en Facebook voorlopig weinig te duchten Onderzoek Nederlandse kartelwaakhond naar online videodiensten leert dat Google en Facebook stevige marktposities hebben. Toch zijn er aanwijzingen dat de markten 'zeer dynamisch, innovatief en competitief' blijven.
22/08 16u45  Royal HaskoningDHV kan weer orders bijschrijven Markt trekt over volle breedte aan bij ingenieurs- en adviesbureau.
22/08 16u30  Markt trekt over volle breedte aan bij Royal HaskoningDHV Ingenieurs- en adviesbureau rekent op verdere groei nu markt over volle breedte aantrekt. Orderboek is met een vijfde toegenomen.
22/08 15u30  Directeur Blokker stapt op Rob Heesen, de algemeen directeur van Blokker Nederland, legt per direct zijn functie neer.
22/08 15u00  Robin Linschoten: ‘Ik heb niks meer’ Het OM verdenkt de oud-VVD-politicus van belastingfraude. Hij heeft een schikkingsvoorstel afgewezen en gaat het gevecht aan in de rechtszaal
22/08 14u45  VEB schikt met Deloitte over Innoconcepts Accountant betaalt gedupeerde beleggers € 6,5 mln.
22/08 14u45  Ford geeft Britse autobezitters inruilpremie voor vieze auto's Amerikaanse autoproducent volgt voorbeeld van andere fabrikanten.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 22u45
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/08 00u30  Uitslaande brand in woning IJzendijke IJZENDIJKE (ANP) - In een woning aan de Nieuwstraat in het Zeeuwse IJzendijke heeft dinsdag tegen middernacht een uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte uit met vier blusvoertuigen en had de brand snel onder controle. Een bewoner had rook ingeademd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Het bericht Uitslaande brand in woning IJzendijke verscheen eerst op Nieuws.nl.30 
22/08 23u45  Politie lost waarschuwingsschot in Blerick BLERICK (ANP) - De politie heeft in Blerick bij Venlo een man aangehouden die op straat zijn ex-vrouw en enkele omstanders had bedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot en is pepperspray gebruikt. Het bericht Politie lost waarschuwingsschot in Blerick verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
22/08 22u45  Dressuurruiters tweede na openingsdag EK GOTEBORG (ANP) - De Nederlandse dressuurruiters zijn goed begonnen aan het Europees kampioenschap in Göteborg. Patrick van der Meer en Diederik van Silfhout kwamen als eersten in actie. Ze reden allebei een degelijk proef. De Nederlandse equipe staat met een totaal van 143,642 procent nu voorlopig tweede achter Duitsland (149,572). Denemarken is derde (143,586). Madeleine Witte-Vrees en Edward Gal komen woensdag in actie. Het bericht Dressuurruiters tweede na openingsdag EK verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 22u30  Stevige winsten op Wall Street NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten de handel uitgegaan. Doordat geopolitieke spanningen wat naar de achtergrond verdwenen, gingen beleggers op zoek naar 'koopjes' na de stevige koersdalingen van de afgelopen periode. Met name techbedrijven gingen over een breed front vooruit. Positieve geluiden over aanstaande belastinghervormingen droegen bij aan het optimisme. Het bericht Stevige winsten op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 22u15  ‘Noodfonds voor kippenboeren dringend nodig’ BARNEVELD (ANP) - Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer. Het bericht ‘Noodfonds voor kippenboeren dringend nodig’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 21u45  Overtuigende start van volleybalsters ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse volleybalsters zijn dinsdag overtuigend begonnen aan het WK-kwalificatietoernooi. In Rotterdam won Oranje de eerste wedstrijd met 3-0 van Griekenland. De setstanden waren 25-13 25-13 25-18. Het bericht Overtuigende start van volleybalsters verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 21u45  Hockeysters in dubbele cijfers tegen Tsjechië AMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich dinsdag nauwelijks hoeven in te spannen om groepswinst bij het Europees kampioenschap veilig te stellen. Tsjechië had in het Wagener Stadion in Amstelveen niets in te brengen tegen het team van bondscoach Alyson Annan. Het werd liefst 10-0. Het bericht Hockeysters in dubbele cijfers tegen Tsjechië verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 21u00  ‘Topman oliereus Chevron gaat weg’ SAN RAMON (ANP/BLOOMBERG) - Topman John Watson van de Amerikaanse oliereus Chevron staat op het punt te vertrekken. Volgens de Wall Street Journal zal hij volgende maand zijn afscheid officieel aankondigen. Michael Wirth, de huidige vice-bestuursvoorzitter van Chevron, lijkt de belangrijkste kandidaat om Watson op te volgen. Het bericht ‘Topman oliereus Chevron gaat weg’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 20u45  Minister Eritrea bleef weg na verzoek Koenders DEN HAAG (ANP) - De Eritrese minister Osman Saleh van Buitenlandse Zaken wilde medio vorige maand naar het Eritrea Holland Festival in Rijswijk komen, maar schrapte zijn bezoek nadat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hem had gevraagd weg te blijven. Dat schrijft minister Bert Koenders dinsdag aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SP. Het bericht Minister Eritrea bleef weg na verzoek Koenders verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 20u30  Raymond Kreder breekt pols in Zottegem ZOTTEGEM (ANP) - Wielrenner Raymond Kreder heeft dinsdag bij een val in de GP Stad Zottegem zijn pols gebroken. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij was in het eerste uur van de Belgische wedstrijd betrokken bij een zware valpartij. Bij een onderzoek in het ziekenhuis werd een breuk in de linkerpols vastgesteld. Het bericht Raymond Kreder breekt pols in Zottegem verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 20u00  Meer aangiftes in ontuchtzaak De Bilt UTRECHT (ANP) - De 27-jarige pedagogisch medewerker die het Openbaar Ministerie verdenkt van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt. Het Openbaar Ministerie liet dinsdag weten dat sinds de informatiebijeenkomst van vorige week, meerdere ouders aangiftes en meldingen hebben gedaan. Het bericht Meer aangiftes in ontuchtzaak De Bilt verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 20u00  ‘Nederlander krijgt topfunctie bij Audi’ AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Audi is van plan om de Nederlander Bram Schot aan te stellen als de nieuwe verkoop- en marketingdirecteur van het bedrijf. Volgens de doorgaans goed ingevoerde website Automobilwoche is hij de beoogde opvolger van Dietmar Voggenreiter bij de Volkswagendochter. Schot werkt sinds 2011 voor Volkswagen. Het bericht ‘Nederlander krijgt topfunctie bij Audi’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 19u45  Asscher: goede hoop dat we eruit komen DEN HAAG (ANP) - Vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher verwacht dat het conflict over de lerarensalarissen kan worden opgelost. ,,Ik heb goede hoop dat we eruit komen', zei hij dinsdag na het eerste overleg van het kabinet over de begroting van volgend jaar. ,,Maar het zal nog wat meer tijd vergen.' Het bericht Asscher: goede hoop dat we eruit komen verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 19u45  Claim VS om schenden sancties Noord-Korea WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten eisen een smak geld van bedrijven in Singapore en China. Zij zouden de sancties die tegen Noord-Korea zijn ingesteld wegens het nucleaire programma van dat land aan hun laars hebben gelapt. In totaal gaat het om circa de 10 miljoen dollars. Het bericht Claim VS om schenden sancties Noord-Korea verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/08 19u45  Nieuwe rechtszaak Bill Cosby uitgesteld NORRISTOWN (ANP/RTR) - De nieuwe rechtszaak tegen de Amerikaanse comedian Bill Cosby wegens seksueel misbruik in 2004 van een vrouw in zijn huis in Philadelphia, wordt uitgesteld van november naar maart volgend jaar, besloot de rechter dinsdag. Het bericht Nieuwe rechtszaak Bill Cosby uitgesteld verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/08 02u30  VS voorziet mogelijk dialoog met Noord-Korea De Verenigde Staten zijn iets positiever over een mogelijke diplomatieke oplossing voor het conflict met Noord-Korea. Dat blijkt uit de woorden van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
23/08 00u30  Uitslaande brand in woning IJzendijke In een woning aan de Nieuwstraat in het Zeeuwse IJzendijke heeft dinsdag tegen middernacht een uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte uit met vier blusvoertuigen en had de brand snel onder controle. Een bewoner had rook ingeademd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.38 
22/08 23u45  Executie afgelast dankzij nieuw DNA-bewijs De gouverneur van Missouri Eric Greitens heeft op het laatste moment een executie tegengehouden nadat de advocaten van de veroordeelde verdachte nieuw bewijs hadden aangedragen. De 48-jarige Marcellus Williams zou dinsdag ter dood worden gebracht wegens de moord op een vrouw tijdens een inbraak in haar huis in augustus 1998. Dankzij verbeterde DNA-technologie is gebleken dat hij de dader niet is.13 
22/08 23u15  Politie lost waarschuwingsschot in Blerick De politie heeft in Blerick bij Venlo een man aangehouden die op straat zijn ex-vrouw en enkele omstanders had bedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot en is pepperspray gebruikt.
22/08 23u00  Een verdachte terrorist vrijgelaten De Spaanse onderzoeksrechter heeft dinsdagavond besloten Mohamed Alla, een van de vier verdachten van de terreurdaden in Barcelona en Cambrils, voorlopig op vrije voeten te stellen. Dat heeft de rechtbank verklaard. De andere drie blijven vastzitten. Van een van hen is het voorarrest met 72 uur verlengd. Daarna neemt de rechter opnieuw een besluit.
22/08 22u30  Stevige winsten op Wall Street De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met flinke winsten de handel uitgegaan. Doordat geopolitieke spanningen wat naar de achtergrond verdwenen, gingen beleggers op zoek naar ‘koopjes’ na de stevige koersdalingen van de afgelopen periode. Met name techbedrijven gingen over een breed front vooruit. Positieve geluiden over aanstaande belastinghervormingen droegen bij aan het optimisme.
22/08 22u30  „Een verdachte terrorist vrijgelaten” De Spaanse onderzoeksrechter heeft dinsdagavond besloten Mohamed Alla, een van de vier verdachten van de terreurdaden in Barcelona en Cambrils, voorlopig op vrije voeten te stellen. Twee arrestanten gaan de gevangenis in en de ander blijft in voorlopige hechtenis. Dat meldde de Spaanse krant La Vanguardia.
22/08 22u00  „Noodfonds voor kippenboeren dringend nodig” Het is dringend noodzakelijk dat er een noodfonds komt voor de door de eiercrisis getroffen pluimveehouders. Dat schrijven acht Gelderse en Utrechtse gemeenten en de provincie Gelderland in een brief aan de Tweede Kamer.
22/08 22u00  Gewonden bij ongeval Kootwijkerbroek Bij een frontale botsing in Kootwijkerbroek zijn dinsdagavond naar verluidt vier mensen gewond geraakt. Dat meldt Omroep Gelderland.
22/08 22u00  Huiskamer vol boodschappentassen hennep Agenten hebben in een huiskamer in de Schiedamse wijk Nieuwland ruim 260 kilo hennep gevonden. De woonkamer stond vol grote boodschappentassen die waren gevuld met hennep, aldus de politie, die naar het huis ging na een tip.
22/08 21u00  „Topman oliereus Chevron gaat weg” Topman John Watson van de Amerikaanse oliereus Chevron staat op het punt te vertrekken. Volgens de Wall Street Journal zal hij volgende maand zijn afscheid officieel aankondigen. Michael Wirth, de huidige vice-bestuursvoorzitter van Chevron, lijkt de belangrijkste kandidaat om Watson op te volgen.
22/08 20u45  Hoofdaanklager Venezuela naar Brazilië De voormalig procureur-generaal van Venezuela Luisa Ortega is doorgereisd naar Brazilië. Dat heeft de Colombiaanse immigratiedienst dinsdag bekendgemaakt. Ortega, een verklaard tegenstander van de Venezolaanse president Nicolás Maduro, vluchtte vrijdag in gezelschap van haar man via Aruba naar Colombia. De uit haar ambt gezette hoofdaanklager verklaarde dat haar leven niet langer zeker was in Venezuela.
22/08 20u45  Meer aangiftes in ontuchtzaak De Bilt De 27-jarige pedagogisch medewerker die het Openbaar Ministerie verdenkt van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt heeft mogelijk meer jonge kinderen misbruikt. Het OM liet dinsdag weten dat sinds de informatiebijeenkomst van vorige week, meerdere ouders aangiftes en meldingen hebben gedaan.
22/08 20u45  Minister Eritrea bleef weg na verzoek Koenders De Eritrese minister Osman Saleh van Buitenlandse Zaken wilde medio vorige maand naar het Eritrea Holland Festival in Rijswijk komen, maar schrapte zijn bezoek nadat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hem had gevraagd weg te blijven. Dat schrijft minister Bert Koenders dinsdag aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SP.
22/08 20u30  Berlijn: Strikte controle Turkse verenigingen De Duitse regering wil Turkse verenigingen en moskeeën strikter gaan controleren. „We moeten zien te voorkomen dat de moslimgemeenschappen in Duitsland onder de invloed van president Erdogan geraken”, stelden de SPD-ministers Sigmar Gabriel (Buitenlandse Zaken) en Heiko Maas (Justitie) dinsdag op de website van het weekblad Der Spiegel.
Laatste update: vandaag om 2u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/08 23u00  Politie heeft handen vol aan agressieve man Maandagmiddag heeft de politie de handen vol gehad aan de aanhouding van een 36-jarige Nijmegenaar die met z’n kind vanuit de woning van zijn vriendin was vertrokken in overspannen toestand. Dit meldt de politie dinsdag.
22/08 21u45  Vrouw springt van 1 hoog bij woningbrand Spijkenisse Maandagavond zijn er twee gewonden gevallen bij een woningbrand aan de Wolwever in Spijkenisse. Naast de brandweer, zijn er twee ambulances en het MMT ter plaatse gekomen.
22/08 21u45  Aangereden meisje (9) Lauwersoog ook overleden De aanrijding bij Lauwersoog heeft een tweede leven geëist. Het negenjarige meisje is ook aan haar verwondingen overleden.
22/08 21u00  Nieuwe aangiften misbruik medewerker buitenschoolse opvang De Bilt Er zijn naar aanleiding van de bekendmaking van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door een medewerker van een buitenschoolse opvang in De Bilt heeft een aantal meldingen en aangiften bijgekomen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdagavond laten weten.
22/08 18u15  Politie haalt 16-jarige prostituee in Eindhoven van de straat Maandagmiddag heeft de politie in Eindhoven een 16-jarig meisje, dat op dat moment aan het werk was als prostituee, van de straat gehaald. Het gaat om een Hongaars meisje', meldt de politie dinsdag.
22/08 18u00  Slachtoffer woningbrand Doetinchem geïdentificeerd De politie heeft de identificatie van de persoon die omgekomen is bij de woningbrand zaterdagavond aan de Papaverstraat in Doetinchem is afgerond.
22/08 17u45  Fietser (87) overleden na aanrijding Woudenberg Een fietser is afgelopen zaterdagochtend op de Zeisterweg aangereden door een auto. 'De fietser kwam bij het ongeval te overlijden', zo meldt de politie dinsdag.
22/08 17u15  Directeur Blokker B.V. per direct teruggetreden Rob Heesen, algemeen directeur van Blokker B.V. (Blokker Nederland), zal per direct terugtreden als algemeen directeur. Zijn functie wordt overgenomen door Casper Meijer, CEO van Blokker Holding. Meijer zal de rol van algemeen directeur Blokker B.V. naast zijn rol als CEO van het moederconcern vervullen. Dit heeft Blokker Holding dinsdag bekendgemaakt.
22/08 16u15  eerste 3 miljoen kilo strooizout hartje zomer aan RWS geleverd Het eerste schip, met in totaal 3 miljoen kilo strooizout, is dinsdag aangekomen bij de strategische zoutloods van Rijkswaterstaat in Raamsdonksveer. Dit heeft Rijkswaterstaat dinsdag laten weten.
22/08 15u30  Lijk aangetroffen in water bij rechtbank 'De Bunker' Dinsdagochtend troffen agenten omstreeks 08.00 uur het stoffelijk overschot van een onbekende man in het water van de Osdorper Ban bij de rechtbank 'De Bunker' aan. Dit meldt de politie dinsdag.
22/08 15u15  Lijk aangetroffen in water Osdorper Ban Dinsdagochtend troffen agenten omstreeks 08.00 uur het stoffelijk overschot van een onbekende man in het water van de Osdorper Ban aan. Dit meldt de politie dinsdag.
22/08 15u00  Politie stuurt sms-bom in onderzoek gewelddadige dood bejaarde vrouw Dinsdag verstuurt de recherche van de politie in Den Haag in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 85-jarige vrouw in haar woning aan de Louis Davidsstraat een zogenaamde SMS-bom. Dit meldt de politie dinsdag.
22/08 14u30  Jogster (19) omgekomen bij noodlottig ongeval met Belgische trein Maandagavond is in het Limburgse Eijsden een 19-jarige vrouw die aan joggen was op de Sint Jozefstraat door een passerende trein aangereden. de vrouw kwam door het noodlottige ongeval te overlijden', zo meldt de politie dinsdag.
22/08 14u15  Rechter heft sluiting Club Vie per direct op De Rotterdamse uitgaansgelegenheid Club Vie mag per direct weer open. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.
22/08 14u00  Politie houdt personeel Sligro aan na overlijden winkeldief De politie in Gouda heeft dinsdag op het politiebureau in Gouda twee betrokken personeelsleden van groothandel Sligro aangehouden en gehoord nadat een winkeldief enkele dagen nadat hij werd aangehouden door het personeel is komen te overlijden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.
Laatste update: dinsdag 22 augustus 2017, 23u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
23/08 00u15  Daghoroscoop Vissen 23 Augustus 2017 Jij voelt gewoon dat er iets spannends gaat gebeuren. Je bent enorm opgewonden en dat enthousiasme straal jij uit. Aangezien de mensen in jouw omgeving daar op reageren, lijkt dit haast een 'self-fulfilling prophecy'.39 
23/08 00u15  Daghoroscoop Waterman 23 Augustus 2017 Jij had gehoopt op een lekker rustig dagje. Helaas daar komt vandaag echt niets van terecht. Als het te gek wordt zul je echt een vakantie moeten plannen.32 
23/08 00u15  Daghoroscoop Steenbok 23 Augustus 2017 Laat je toch niet gelijk van de wijs brengen als het even niet zo gaat als jij had verwacht. Je weet toch wat je wilt en je weet ook hoe je daar komt. Doorzetten op de ingeslagen weg, dat is de kunst.39 
23/08 00u15  Daghoroscoop Boogschutter 23 Augustus 2017 Als een vriend om hulp 'roept', zorg dan dat jij hem of haar hoort. Juist de vrienden die zelf niet letterlijk om hulp vragen, staan vaak het eerste voor jou klaar.32 
23/08 00u15  Daghoroscoop Schorpioen 23 Augustus 2017 Jij bent maatschappelijk gericht. Misschien op lokaal niveau, misschien op globaal niveau. Je bent ook vandaag weer uitermate charmant en daardoor zien mensen jou graag.38 
23/08 00u15  Daghoroscoop Weegschaal 23 Augustus 2017 Er gaan nu eenmaal dingen veranderen of jij het leuk vindt of niet. Verzet je niet maar probeer je flexibel op te stellen. Zo kun je die moeilijke situatie op een positieve manier gebruiken.38 
23/08 00u15  Daghoroscoop Maagd 23 Augustus 2017 Jouw gevoelens worden geraakt. Daardoor ben je uit je evenwicht en kun je ook anderen gemakkelijk kwetsen. Neem 'even' de tijd om weer emotionele rust te vinden. Blijf in de toekomst kijken.38 
23/08 00u15  Daghoroscoop Leeuw 23 Augustus 2017 Als je het gevoel krijgt dat je het werk weer onder controle hebt, kun jij je eindelijk eens gaan ontspannen. Sporten of vakantie, je partner of een andere hobby, je hebt er weer tijd en energie voor.31 
23/08 00u15  Daghoroscoop Kreeft 23 Augustus 2017 Ga vandaag nu eindelijk eens doen wat je al zo lang wilde doen. Het rustige moment waarop jij al zo lang wacht zal toch nooit komen. Wacht niet langer, ga vandaag over tot actie.31 
23/08 00u15  Daghoroscoop Tweeling 23 Augustus 2017 Als jij iets groots wilt bereiken, dan zul je ook groot moeten denken. Ga er serieus mee aan de slag. Zoiets kost veel voorbereidingstijd, dus neem die ook. Jij hebt er absoluut de capaciteiten voor.38 
23/08 00u15  Daghoroscoop Stier 23 Augustus 2017 Het is van het grootste belang dat jij open en eerlijk bent tegen degene die je helpen je plannen tot uitvoer te brengen. Alleen dan kan een goed en blijvend resultaat worden geboekt.38 
23/08 00u15  Daghoroscoop Ram 23 Augustus 2017 Jij gedraagt je een beetje naïef in je relatie. Je partner voelt dit haarfijn aan en hij of zij zal zich daar aan ergeren. Dit kan leiden tot een ruzie waarbij de problemen tenminste boven water komen, of je partner maakt er misbruik van.31 
22/08 23u15  Nog meer meldingen in ontuchtzaak opvang De Bilt De medewerker van buitenschoolse opvang Partou in de De Bilt zou mogelijk met meer kinderen ontucht hebben gepleegd. Na de informatiebijeenkomst die vorige week plaatsvond, hebben meer ouders zich gemeld.  Het zou volgens het Openbaar Ministerie gaan om minder dan vijf nieuwe aangiftes. Deze worden nu aan een onderzoek onderworpen. Een woordvoerder laat weten aan ANP dat deze nieuwe aangiften betrekking hebben op ‘feiten die gepleegd zijn met meisjes op dezelfde locatie als het aanvankelijke feit’.  Voorarrest De medewerker in kwestie, de 27-jarige Bart C., zit in voorarrest. Hij heeft bekend ontucht gepleegd te hebben met twee kinderen die naar Partou gaan. Donderdag 31 augustus wordt beslist of C. langer in voorarrest moet blijven. C., die zo’n zes jaar werkte bij Partou, was naar verluidt een populaire medewerker. Het nieuws dat een medewerker van de opvang ontucht had gepleegd met kinderen, werd vorige week tijdens een informatiebijeenkomst aan de ouders gebracht.  Lees ook: Medewerker kinderopvang De Bilt pleegde ontucht Twee kinderen uit hetzelfde gezin hadden tegen hun ouders gezegd dat ze seksuele handelingen moesten uitvoeren met C. Uit eerste aanwijzingen leek het er in beginsel niet op dat er meerdere kinderen het slachtoffer zijn geweest van C.  Lees ook: Ontuchtconciërge school in West blijft vastzitten Voor de ouders is er bij de GGD een speciaal telefoonnummer geopend. Op de opvang zelf zijn er speciale pedagogische medewerkers ingezet. 
22/08 22u00  'Zet beeld Missy Elliott op plek omstreden monument' Dat is ook een manier om de monumenten uit de Geconfedereerde Staten in de VS te vervangen: komen met ludieke alternatieven. In Portsmouth, Virginia willen ze een standbeeld van Missy Elliott neerzetten.   Elliott, die eigenlijk Melissa Arnette Elliott heet, komt uit Portsmouth. Een inwoner van het stadje is een petitie gestart om er een standbeeld van de rapper neer te zetten. Reden? Hij vindt haar ‘een ware Portsmouth heldin’.  Standbeeld „Wij geloven dat het tijd is om het Confederate Monument in Olde Towne Portsmouth Virginia te vervangen door een nieuw standbeeld van een ware Portsmouth held. Wie kan beter de cultuur en ziel van deze stad in een nieuw monument verbeelden dan de Grammy award winnende rapper, danseres en producer Missy Elliott”, betoogt Nathan Coflin. In de begeleidende tekst bij de petitie verwijst Coflin slim naar teksten van Elliott: „Getting this statue put up will be a lot of work and you may ask yourself is it worth it? I say yes and ask you to join me in letting us work it. Together we can put white supremacy down, flip it and reverse it.” Lees ook: Vice duikt in ziel van extreemrechts Charlottesville De petitie is inmiddels door 28.258 van de benodigde 35.000 mensen getekend.  Lees ook: Dit gebeurde er afgelopen weekend in Charlottesville  
22/08 20u45  Er komt een derde seizoen van Stranger Things Er komt nóg een seizoen van Stranger Things. Het tweede seizoen van de Netflix Original serie moet nog beginnen, maar wat de makers betreft komt er nog een derde reeks afleveringen.   Ross en Matt Duffer, beter bekend als The Duffer Brothers, vertelden dit in een interview met Vulture. Het is in ieder geval zeker dat er een derde seizoen komt, maar de broers gaan nog verder dan dat. „We denken nu aan vier seizoenen in totaal, en daarna is het klaar.'  Vrijdag 27 oktober In het weekend van Halloween, om precies te zijn vrijdag 27 oktober, is seizoen 2 op Netflix te zien. Ross Duffer noemt het echter liever ‘een tweede deel van een film’, omdat volgens hem vervolgen op films altijd net wat spectaculairder zijn.   Fans van Stranger Things, en dat zijn er veel, kijken al tijden uit naar deel 2. Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat het eerste seizoen van de sciencefictionserie op Netflix werd gezet, om precies te zijn op 15 juli 2016.  Stranger Things speelt zich af in het stadje Hawkins, waar de mysterieuze vermissing van de 12-jarige Will Byers het gesprek van de dag is. Zijn vriendjes Lucas, Mike en Dustin gaan op onderzoek uit en komen tijdens hun zoektocht het vreemde meisje Eleven tegen. Ondertussen proberen ook Wills moeder en zijn broer samen met rechercheur Hopper de waarheid over Will te ontrafelen. Deze blijkt angstaanjagender en gevaarlijker dan in eerste instantie gedacht.  Lees ook: Musthave: Stranger Things lampjes voor Halloween De serie won al een aantal prijzen en werd genomineerd voor twee Golden Globes. Ook tijdens de aankomende Emmy Awards maken verschillende cast- en crewleden kans op een prijs. Lees ook: Dappere Stranger Things-acteur open over aandoening  
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Metro >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

40x Achtergrond: Hoe reëel is de dreiging van een kernoorlog met Noord-Korea?23/08 00u00 - Nu.nl: Met dreigementen over en weer, nucleaire ontwikkelingen aan Noord-Koreaanse zijde en leiders die geen gezichtsverlies lijken te willen lijden, is de situatie in de regio hooggespannen. Hoe reëel is de dreiging van een kernoorlog? Een analyse. 
39x Daghoroscoop Vissen 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Jij voelt gewoon dat er iets spannends gaat gebeuren. Je bent enorm opgewonden en dat enthousiasme straal jij uit. Aangezien de mensen in jouw omgeving daar op reageren, lijkt dit haast een 'self-fulfilling prophecy'.
39x Daghoroscoop Steenbok 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Laat je toch niet gelijk van de wijs brengen als het even niet zo gaat als jij had verwacht. Je weet toch wat je wilt en je weet ook hoe je daar komt. Doorzetten op de ingeslagen weg, dat is de kunst.
38x Uitslaande brand in woning IJzendijke23/08 00u30 - Reformatisch Dagblad: In een woning aan de Nieuwstraat in het Zeeuwse IJzendijke heeft dinsdag tegen middernacht een uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte uit met vier blusvoertuigen en had de brand snel onder controle. Een bewoner had rook ingeademd, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
38x Daghoroscoop Schorpioen 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Jij bent maatschappelijk gericht. Misschien op lokaal niveau, misschien op globaal niveau. Je bent ook vandaag weer uitermate charmant en daardoor zien mensen jou graag.
38x Daghoroscoop Weegschaal 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Er gaan nu eenmaal dingen veranderen of jij het leuk vindt of niet. Verzet je niet maar probeer je flexibel op te stellen. Zo kun je die moeilijke situatie op een positieve manier gebruiken.
38x Daghoroscoop Maagd 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Jouw gevoelens worden geraakt. Daardoor ben je uit je evenwicht en kun je ook anderen gemakkelijk kwetsen. Neem 'even' de tijd om weer emotionele rust te vinden. Blijf in de toekomst kijken.
38x Daghoroscoop Tweeling 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Als jij iets groots wilt bereiken, dan zul je ook groot moeten denken. Ga er serieus mee aan de slag. Zoiets kost veel voorbereidingstijd, dus neem die ook. Jij hebt er absoluut de capaciteiten voor.
38x Daghoroscoop Stier 23 Augustus 201723/08 00u15 - Metro: Het is van het grootste belang dat jij open en eerlijk bent tegen degene die je helpen je plannen tot uitvoer te brengen. Alleen dan kan een goed en blijvend resultaat worden geboekt.
35x Schuur Kapelle uitgebrand23/08 00u15 - De Telegraaf: Een schuur vol hooi is dinsdagavond in vlammen opgegaan bij een leegstaande boerderij in het Zeeuwse Kapelle. Rond 22.15 uur brak de brand in de schuur aan de Hoekseweg uit.

Statistieken

Artikels:
31253
Gelezen:
5327
Aantal lezers nu:
29


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven