zaterdag 23 februari 2019, week 08


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Onrust bij Venezolaanse grens met Colombia, militairen verlaten post Aan de Venezolaanse grens met Colombia zijn zaterdag ongeregeldheden ontstaan, kort voordat humanitaire hulpmiddelen zouden worden doorgegeven over de grens. Zeker vier militairen van het Venezolaanse leger hebben hun grenspost verlaten.
23/02 16u30  Verbij start WK sprint sterk met tweede plek, Nuis negende op 500 meter Kai Verbij is de jacht op zijn tweede wereldtitel sprint zaterdag zeer goed begonnen met de tweede tijd op de eerste 500 meter. Kjeld Nuis werd negende in een vol Thialf, terwijl de afstandszege naar de Japanner Tatsuya Shinhama ging.
23/02 16u00  Drukte op wegen richting skigebieden neemt af De drukte op de wegen richting verschillende wintersportgebieden neemt af. Vooral de wegen naar de Franse Alpen en in Zuid-Duitsland worden weer rustiger. Dat meldt de ANWB.
23/02 15u45  Spanningen lopen op in Venezuela De onrust in Venezuela, met name bij de grens met Colombia, neemt zaterdag toe. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen bij confrontaties met het leger. De chaos in beeld.
23/02 15u45  Voetbalclub Argon stelt trainer op non-actief na racistische uitlatingen Voetbalclub Argon uit Mijdrecht heeft de hoofdtrainer op non-actief gesteld vanwege racistische uitlatingen tijdens de wedstrijd vorig weekend. Dat zegt voorzitter van de club Ton Goedemond tegen RTV Utrecht.
23/02 15u15  Driehonderd auto's gaan in vlammen op bij vliegshow India 300 auto's gingen zaterdag in vlammen op bij een vliegshow in de Indiase stad Bangalore. De brand werd waarschijnlijk veroorzaakt door het droge gras en de harde wind. Niemand raakte gewond.
23/02 15u15  Meer dan 15.000 euro opgehaald voor bestolen bejaard West-Fries echtpaar Een crowdfundactie om geld op te halen voor een bejaard echtpaar uit het West-Friese Winkel heeft in minder dan een dag tijd al meer dan 15.000 euro opgeleverd. Al hun spaargeld was gestolen door onbekende personen.
23/02 15u00  Meer dan 10.000 euro opgehaald voor bestolen bejaard West-Fries echtpaar Een crowdfundactie om geld op te halen voor een bejaard echtpaar uit het West-Friese Winkel heeft in minder dan een dag tijd al bijna 15.000 euro opgeleverd. Al hun spaargeld was weggenomen door onbekende personen.11 
23/02 14u30  Drukte bij Intertoys door problemen met inleveren cadeaukaarten Speelgoedwinkel Intertoys kampt door een DDoS-aanval met problemen bij het accepteren van cadeaukaarten. Als gevolg hiervan is het in sommige filialen erg druk. Zaterdag is de laatste dag dat de kaarten ingeleverd kunnen worden.
23/02 14u00  Onrust bij Venezolaanse grens met Colombia, drie militairen verlaten post Aan de Venezolaanse grens met Colombia zijn zaterdag ongeregeldheden ontstaan, kort voordat humanitaire hulpmiddelen zouden worden doorgegeven over de grens. Drie militairen van het Venezolaanse leger hebben hun grenspost hebben verlaten.
23/02 14u00  Problemen met inleveren cadeaukaarten Intertoys door DDoS-aanval Speelgoedwinkel Intertoys kampt sinds vrijdag met problemen bij het accepteren van cadeaukaarten door een DDoS-aanval. Zaterdag is de laatste dag dat de kaarten ingeleverd kunnen worden.
23/02 13u15  Spaanse politie arresteert man die moeder zou hebben opgegeten Een 26-jarige Spanjaard is in Madrid opgepakt wegens kannibalisme. Volgens de Spaanse krant El País vermoordde de man zijn eigen moeder, hakte hij het lichaam in stukken en at hij haar vervolgens op. Ook voerde hij stukken van het lichaam van zijn moeder aan de hond.
23/02 13u00  Spanjaard die zijn moeder doodde en haar lichaam at aangehouden Een 26-jarige Spanjaard is in Madrid opgepakt wegens kannibalisme. Volgens de Spaanse krant El País vermoordde de man zijn eigen moeder, hakte hij het lichaam in stukken en at haar vervolgens op. Ook voerde hij stukken van het lichaam van zijn moeder aan de hond.
23/02 12u45  Spanjaard aangehouden die zijn moeder doodde en haar lichaam at Een 26-jarige Spanjaard is in Madrid opgepakt wegens kannibalisme. Volgens de Spaanse krant El País vermoordde de man zijn eigen moeder, hakte hij het lichaam in stukken en at haar vervolgens op. Ook voerde hij stukken van het lichaam van zijn moeder aan de hond.
23/02 12u00  Kardinaal: 'Rapporten over kindermisbruik door priesters werden vernietigd' Een hooggeplaatste kardinaal zegt dat rapporten over priesters die beschuldigd werden van kindermisbruik soms nooit opgesteld werden. In andere gevallen zouden de documenten zelfs bewust zijn vernietigd door de top van de kerk.10 
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/02 15u45  Nederland geniet van ’strandweer’ Honderden Nederlanders zijn zaterdag naar het strand afgereisd om te genieten van het zonnige weer.
23/02 15u45  Weinig begrip bij klanten Intertoys: ’Doorwerken!’ Er heerst totale gekte in Intertoys-winkels nu alleen dit weekeinde nog cadeaubonnen kunnen worden ingeleverd. Lange rijen waarbij geschreeuwd en gemopperd wordt. Tot overmaat van ramp werd het failliete bedrijf zaterdagochtend ook nog getroffen door een computerstoring.
23/02 15u00  Voorzitter zet ’racistische’ trainer schoorvoetend op non-actief Update - Zaterdag-eersteklasser Argon uit Mijdrecht heeft uiteindelijk tóch besloten trainer Ron van Niekerk op non-actief te stellen, omdat de club dit weekend dreigde aan te treden tegen Roda’46 met een verre van complete selectie.10 
23/02 14u15  Bloedbad op A16: ’Alles zit onder’ Op de A16 staat een auto zonder duidelijke reden op de vluchtstrook. Het stuur zit helemaal onder het bloed en de bestuurder staat toegetakeld naast z'n voertuig. In de serie De Puinruimers aandacht voor opmerkelijke verhalen van de snelweg.
23/02 14u15  ’Intertoys-medewerkers belaagd en bespuugd’ Intertoys-filialen in het hele land hebben zaterdag te kampen gehad met technische problemen waardoor het aannemen van cadeaukaarten niet mogelijk was. Veel klanten waren teleurgesteld, waarna medewerkers werden belaagd en zelfs bespuugd.
23/02 13u30  Intertoys-winkel sluit deuren om storing cadeaubonnen Intertoys-filialen in het hele land hebben zaterdag te kampen gehad met technische problemen waardoor het aannemen van cadeaukaarten niet mogelijk was. Verschillende filialen meldden problemen. Eén winkel sloot zijn deuren.
23/02 13u15  Politie zoekt eigenaar vastgebonden Stafford Politieagenten hebben vrijdagnacht rond 01.30 uur een hond gevonden die was achtergelaten in het Brabantse Maarheeze. De politie is nu op zoek naar de eigenaar.
23/02 13u00  Politie zoekt eigenaar achtergelaten Stafford Politieagenten hebben vrijdagnacht rond 01.30 uur een hond gevonden die was achtergelaten in het Brabantse Maarheeze. De politie is nu op zoek naar de eigenaar.
23/02 12u30  ’Studenten Amsterdam voelen zich onveilig’ Op meerdere studentencomplexen in Amsterdam voelen studenten zich onveilig, stelt de ASVA Studentenunie zaterdag. De studentenorganisatie start daarom het Meldpunt Onveilig Wonen, waar studenten melding kunnen doen van onveilige situaties op en rond campussen.
23/02 12u30  Selectie voetbalclub loopt leeg ’om racistische uitlatingen trainer’ Zaterdag-eersteklasser Argon uit Mijdrecht treedt dit weekeinde aan tegen Roda’46 met een naar het zich laat aanzien verre van complete selectie. Zeven spelers zouden zijn opgestapt, omdat trainer Ron van Niekerk zich vorige week tijdens het (verloren) duel met WV-HEDW racistisch zou hebben uitgelaten.
23/02 12u15  Fantastische krul in de kruising! Mooi doelpunt gemaakt en is jouw wereldgoal op video vastgelegd? Stuur door naar doelpunt@telegraaf.nl. Wie weet wordt jouw doelpunt wel het doelpunt van de week.
23/02 11u45  Beelden ‘Haagse’ bekladders opgedoken Bij een sportschool in Diemen zijn vrijdag twee bekladders gefilmd. Volgens de sportschool gaat het om fans van de voetbalclub ADO den Haag.
23/02 11u30  Gezellig: dampen op je trouwfoto Opvallende trend: poseren voor je trouwfoto terwijl je staat te dampen, of ‘vapen’. Ja, het gebeurt: stelletjes vieren hun speciale dag steeds vaker met een ‘vape wedding picture’.
23/02 11u15  Auto in tweeën gesplitst na ongeluk In Valthe in de provincie Drenthe is vrijdagnacht een auto in twee stukken gesplitst na een eenzijdig ongeval. De 22-jarige bestuurder is afgevoerd naar het ziekenhuis, de politie onderzoekt het ongeluk.
23/02 11u15  Kloof tussen rode lampen en designpandjes splijt de Wallen Deining op de Wallen. ’Sluit alle peeskamertjes’, roepen linkse partijen. ’Haal raamprostitutie terug naar de stegen’, pareert Ondernemersvereniging Oudezijds Achterburgwal, boos over de ’stigmatisering’ van de wijk. Vanuit het gapend gat tussen de strijdende kampen meldt socioloog Laurens Buijs: het wordt hoog tijd om weer gezamenlijk trots te zijn op ’s lands bekendste rosse buurt. „Politici misbruiken de prostituees.”
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/02 21u45  Energienota: Rutte baalt van de verwarring Lees meer >
22/02 16u45  ?Handjeklap OM en criminelen over strafmaat is goed idee?? Een verdachte die een afspraak maakt met het Openbaar Ministerie over zijn straf: dat wordt binnenkort mogelijk in Nederland als het aan OM-topman Gerrit van der Burg ligt. De Volkskrant bericht over dit plan van het Openbaar Ministerie. Uitgangspunt is dat de verdachte en het Openbaar Ministerie samen tot een concept-uitspraak komen met daarin ook … Continued The post ‘Handjeklap OM en criminelen over strafmaat is goed idee…’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 16u45  Hoe klimaatfanatici ?vliegschaamte? proberen aan te wakkeren Lees meer >
22/02 14u15  ?Handjeklap OM en criminelen over strafmaat is goed idee om procedures te versnellen? Een verdachte die een afspraak maakt met het Openbaar Ministerie over zijn straf: dat wordt binnenkort mogelijk in Nederland als het aan OM-topman Gerrit van der Burg ligt. De Volkskrant bericht over dit plan van het Openbaar Ministerie. Uitgangspunt is dat de verdachte en het Openbaar Ministerie samen tot een concept-uitspraak komen met daarin ook … Continued The post ‘Handjeklap OM en criminelen over strafmaat is goed idee om procedures te versnellen’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 14u15  De Spanjestrijders van toen versus de IS-beulen van nu We hadden de terugkeer van de IS-strijders met Nederlandse nationaliteit kunnen zien aankomen, schrijft Philip van Tijn. Maar we hebben ons er onvoldoende op voorbereid. Van 1936-1939 woedde de Spaanse Burgeroorlog. Generaal Francisco Franco, een ultrarechtse ijzervreter, wilde de democratische regering van de Republiek omverwerpen en een dictatuur vestigen die ‘de orde in Spanje’ zou … Continued The post De Spanjestrijders van toen versus de IS-beulen van nu appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/02 12u00  Scapino Ballet biedt ontsnapping aan dagelijkse hectiek Lees meer >
22/02 09u30  ?Weigeren hand te schudden is een bewuste belediging? Een lid van de islamitische Partij van de Eenheid in Den Haag weigert om mannelijke collega?s de hand te schudden. Het levert ergernis op in Den Haag. Wij vroegen u of je als volksvertegenwoordiger gewoon een hand moet schudden. Hierbij enkele reacties. In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die … Continued The post ‘Weigeren hand te schudden is een bewuste belediging’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/02 22u00  Veiling koninklijke Rubens leidt tot Commissie Pechtold De veiling van een tekening van Rubens uit de collectie van prinses Christina krijgt een staartje. De tekening leverde ruim 6 miljoen euro op bij Sotheby’s in New York. Oud-D66-voorman Alexander Pechtold is gevraagd te onderzoeken of er in de toekomst een stokje voor dergelijke verkopen kan worden gestoken. Wat gaat Alexander Pechtold doen? Minister … Continued The post Veiling koninklijke Rubens leidt tot Commissie Pechtold appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/02 15u15  ?Volksvertegenwoordiger? Dan gewoon een handje geven?? Lees meer >
21/02 15u15  Het PBL, hoe geloofwaardig is dat eigenlijk? Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ligt onder vuur na kritiek vanuit de Tweede Kamer. Die volgt op schimmigheid rond rekenmodellen en een blunder bij het berekenen van de energierekening. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt meldde woensdag dat het rekenmodel voor elektrische auto’s niet controleerbaar is. In antwoorden op Kamervragen over de voorspelling van de verkoop van … Continued The post Het PBL, hoe geloofwaardig is dat eigenlijk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
21/02 13u00  ?Volksvertegenwoordiger? Dan gewoon een handje geven ?? Lees meer >
21/02 10u45  ?Russisch gas boycotten? Dan eerst een ?offer we cannot refuse? VS!? Lees meer >
20/02 20u15  Macron belooft harde maatregelen na week vol antisemitisme De Franse president Emmanuel Macron kondigt harde maatregelen aan na een week van opgelaaid antisemitisme, waartegen duizenden Fransen in de hoofdstad Parijs en andere steden demonstreerden. De afgelopen week is in Duitsland, Engeland en ook in Nederland het debat over Jodenhaat weer opgelaaid. Frankrijk: filosoof uitgescholden, Joodse graven beklad Beelden van een demonstratie van de … Continued The post Macron belooft harde maatregelen na week vol antisemitisme appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 16u45  ?Nederland moet afzien van Russisch gas? De Tweede Kamer debatteert vanavond over de Amerikaanse oproep om Russisch gas te boycotten. In december opperde Pete Hoekstra, ambassadeur in Nederland namens het Witte Huis, dat Nederland om geopolitieke redenen geen gebruik moet maken van de nieuwe gaspijpleiding Nord Stream 2, die momenteel wordt aangelegd. Hoekstra herhaalt zijn pleidooi vandaag in gesprek met het … Continued The post ‘Nederland moet afzien van Russisch gas’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/02 12u00  ?Ik moet de leraar nog zien die over de Armeense genocide gaat vertellen? Lees meer >
Laatste update: vrijdag 22 februari 2019, 21u45
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
23/02 12u15  Nieuwe therapie hielp bij Kevin tegen oorsuizen: 'Tranen sprongen in mijn ogen' Al sinds hij zich kan herinneren, hoort Kevin een harde, constante piep. Pas sinds anderhalf jaar weet hij dat niet iedereen die piep hoort en dat hij lijdt aan tinnitus. Een nieuwe behandeltherapie, gericht op gedragsverandering, heeft effect.
23/02 09u45  Staatssecretaris gaat volledig elektrisch rijden: 'Chauffeur heeft nog wat stress' Een primeur voor het kabinet. Stientje van Veldhoven is overstag gegaan en krijgt als eerste staatssecretaris een volledig elektrische dienstauto. "Ik vind het fantastisch om elektrisch te rijden en mijn chauffeur ook. Al had hij in het begin best een beetje stress",
22/02 21u00  Volkswagen boekte in 2018 recordwinst van 12 miljard euro Volkswagen heeft in 2018 een winst van ruim 12 miljard euro geboekt, dat meldt het autoconcern. Dit is zes procent meer dan het jaar ervoor.
22/02 19u30  Komt er een forse schadeclaim voor Nike? Sportmerk Nike kan mogelijk een flinke schadeclaim verwachten nadat de Amerikaanse college-basketballer Zion Williamson een knieblessure opliep bij een basketbalwedstrijd van Duke University tegen hun aartsrivaal North Carolina. Op het moment dat hij zijn voet neerzette om te draaien, viel zijn linkerschoen uit elkaar.
22/02 18u45  Gert-Jan Segers in actie voor uitgebluste jongeren: 'Ik hoor thuis heftige verhalen' Dat er veel uitgebluste jongeren zijn, moet ook de politiek zich aanrekenen. Dat vindt CU-leider Gert-Jan Segers. Daarom komt hij in actie voor de millennials. "Thuis aan de keukentafel hoor ik de heftigste verhalen van mijn drie dochters. Ik zie voor mijn eigen ogen een overbelaste generatie opgroeien."
22/02 16u45  Premier baalt van blunder energienota, maar gaat niets compenseren Premier Rutte 'baalt' van de verwarring die is ontstaan over geschatte hoogte van de energierekening. Ten onrechte hield het kabinet vol dat die niet zo sterk zou stijgen. "Het is fout gegaan", zegt Rutte. Maar hij wil vooralsnog niets van compensatie weten.
22/02 16u15  Bouwvakkers denken hond van ijs te redden: 'Bleek een wolf' Drie bouwvakkers in Estland waren aan het werk toen ze gisteren opeens een hond hulpeloos in een ijskoude rivier zagen zwemmen. Ze kwamen in actie om de hond te redden, althans, ze dachten dat het een hond was.
22/02 16u00  Bouwvakkers denken hond van ijs te redden: 'Het bleek een wolf te zijn' Drie bouwvakkers in Estland waren aan het werk toen ze gisteren opeens een hond hulpeloos in een ijskoude rivier zagen zwemmen. Ze kwamen in actie om de hond te redden, althans, ze dachten dat het een hond was.
22/02 15u15  Chauffeur verliest zijn complete lading: weg vol met 11 kuub beton Een betontrommel is vanmiddag van een wagen afgebroken. Hierdoor is de lading uit de trommel gestroomd en ligt de Geldropseweg in Eindhoven bezaaid met het goedje. "We hebben nog nooit zoiets meegemaakt."
22/02 13u45  Betonwagen verliest zijn complete lading: weg vol met 11 kuub cement Een cementtrommel is vanmiddag van een betonwagen afgebroken. Hierdoor is de lading uit de trommel gestroomd en ligt de Geldropseweg in Eindhoven bezaaid met cement. "We hebben nog nooit zoiets meegemaakt."
22/02 13u30  ADO-fans houden huis in Amsterdam, Dokwerker beklad In Amsterdam hebben ADO-aanhangers diverse plekken beklad met geel-groene verf, waaronder het standbeeld De Dokwerker. ADO Den Haag speelt zondag tegen Ajax.
22/02 12u45  Vervelende week voor Wiebes: na blunder energierekening nu fout bij KNMI Een vervelende week voor minister Eric Wiebes. Na de verkeerde voorspelling over de stijgende energierekening, moet hij zich vandaag verantwoorden over foute KNMI-metingen van de Groningse aardbevingen. "Heel vervelend", erkent Wiebes. "Dit zorgt mogelijk voor nieuwe onzekerheid onder bewoners."
22/02 12u00  Politie onderzoekt onwelwording Nederlands meisje (6) skilift De Franse politie onderzoekt hoe een Nederlands meisje (6) gisteren buiten bewustzijn is geraakt in een skilift in het Franse Châtel. In eerste instantie ging de politie ervan uit dat het kind bekneld zat tussen de veiligheidsstang en een deel van het frame. Na het bestuderen van beeldmateriaal blijkt dat dit niet is vast te stellen.
22/02 11u00  Te veel druk voor millennials? 'Niet zeuren, maar aan de slag' Ze moeten presteren, ze moeten leuke dingen doen en ze moeten gelukkig zijn. Millennials ervaren veel druk. Maar hebben ze het echt zo zwaar? Of kunnen ze gewoon weinig hebben? “Ze moeten niet zeuren, maar aan de slag”, zegt Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie.
22/02 10u30  20 jaar cel geëist in hoger beroep tegen Mark de J. voor moord Everink Tegen voormalig tenniscoach Mark de J. is voor het doden van zakenman Koen Everink in een hoger beroep twintig jaar cel geëist. Everink werd in maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven.
Laatste update: vandaag om 12u15
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
23/02 16u15  Paul van Vliet in de Dikke Van Dale. Vragen? Geen vragen! Verschillende uitdrukkingen waarmee de Haagse cabaretier Paul van Vliet de Nederlandse taal heeft verrijkt, krijgen een plek in de Dikke Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon gisteravond bekendgemaakt in het radioprogramma Volgspot. Als voorbeeld noemt Den Boon de zinsnede 'te groot voor de poppen, te klein voor de kerels' uit het liedje Meisjes van dertien. 'Deze uitspraak zie je nog geregeld terug in kranten, bijvoorbeeld in rechtbankverslagen van zedenzaken met minderjarigen', stelt Den Boon. In de nieuwe versie van het woordenboek komen ook de uitdrukkingen 'Vragen? Geen vragen!' en 'Leuke dingen voor de mensen' te staan. Ja, ze zijn inderdaad van mij Paul van Vliet reageert ronduit verbaasd, vandaag, als Omroep West hem om een reactie vraagt. Hij is vooral benieuwd welke uitspraken in het woordenboek komen. Nadat hem dat is verteld, zegt hij: 'Hartstikke leuk. Ik had echt geen idee. Totale verrassing.' Het is bijzonder dat Van Dale de uitdrukkingen van Van Vliet meeneemt, want de criteria zijn streng. Zo vermeldt de woordenboekenmaker zelf op de website dat 'een vondst eerst gangbaar Nederlands moet worden. Dat betekent dat je het veel tegenkomt in boeken, kranten, tijdschriften en op internet. Het is in ieder geval nodig dat het woord iets zó aantrekkelijks heeft dat veel mensen het overnemen. Soms gebeurt dat.' One Man Show De 83-jarige Van Vliet, die sinds de jaren vijftig met grote regelmaat op het podium stond, maakte vorige jaar bekend te stoppen met optreden. Toch speelt hij eind mei nog één keer zijn One Man Show, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Arenberg Schouwburg in Antwerpen.
23/02 15u45  Honderden auto's in vlammen op bij Indiase vliegshow Bij een brand op een parkeerplaats in Bangalore zijn honderden auto's in vlammen opgegaan. De auto's waren van bezoekers van de tweejaarlijkse vliegshow Aero India, georganiseerd door het Indiase ministerie van Defensie. De voertuigen stonden geparkeerd op een stuk droog grasland. De vlammen verspreidden zich snel. De autoriteiten vermoeden dat de brand is ontstaan door een weggegooide sigaret. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt.
23/02 15u15  Schermutselingen aan Colombiaans-Venezolaanse grens Op een grensbrug tussen Colombia en Venezuela zijn schermutselingen uitgebroken. Volgens een getuige hebben Venezolaanse militairen traangas gebruikt tegen een groep die de grens met Colombia wilde oversteken. Op last van president Maduro is de grens afgesloten. Hij wil voorkomen dat Amerikaanse hulpgoederen vanuit Colombia naar Venezuela worden gebracht. Drie leden van de Venezolaanse nationale garde zijn volgens ooggetuigen overgelopen naar de Colombiaanse kant van de brug, nadat een deel van de versperringen was vernield. Het Venezolaanse leger stuurde voertuigen om de brug weer te blokkeren. Ook in de grensplaats Uruña was het onrustig en raakten anti-Maduro-betogers slaags met de politie. Enorme voorraad Het incident speelde zich af op de Simón Bolívar-brug, ten zuidoosten van de Colombiaanse grensstad Cúcuta. Ongeveer 7 kilometer noordelijker ligt de grote Tienditasbrug, waar zich een menigte aanhangers van de Venezolaanse oppositieleider Guaidó heeft verzameld aan de Colombiaanse kant met een enorme voorraad vooral Amerikaanse hulpgoederen. Er heersen al dagen spanningen, doordat de oppositie tegen Maduro via de Tienditasbrug met hulpgoederen Venezuela in wil. Maduro wil dat beslist voorkomen. Hij laat wel 300 ton aan hulpgoederen van bondgenoot Rusland toe die met vrachtvliegtuigen het land binnenkomt. Van Amerikaanse hulp via Colombia of andere westerse hulp via Curaçao wil hij niets weten. Hij spreekt ook tegen dat er een humanitaire crisis in Venezuela is. Verrassingsbezoek Gisteren werd bij de grens tussen Colombia en Venezuela een benefietconcert gehouden om geld in te zamelen voor hulp aan Venezuela. Oppositieleider Guaidó bracht - in weerwil van zijn uitreisverbod - een verrassingsbezoek aan 'Venezuela Aid Live', een initiatief van de Britse miljardair Richard Branson.
23/02 15u15  Files op wegen naar wintersportgebieden lossen op Op de routes naar de wintersportgebieden in de Alpen is de verkeersdrukte in de loop van de middag afgenomen. De ANWB meldt dat automobilisten in Zuid-Duitsland op de A8 tussen Karlsruhe, Stuttgart en Ulm bijvoorbeeld nog met zo'n drie kwartier vertraging te kampen hebben waar dat rond het middaguur tegen de twee uur was. De afnemende drukte geldt ook voor de Fernpassroute van Duitsland naar Oostenrijk en voor automobilisten die op weg zijn naar de Franse Alpen. Ook op de Zwitserse wegen werd het vanmiddag minder druk. De verwachting is dat de files tegen de avond zijn opgelost. In Nederland is gisteren in de regio's Midden- en Zuid-Nederland de voorjaarsvakantie begonnen.
23/02 14u45  Trainer in Mijdrecht op non-actief na racistische uitspraken De Mijdrechtse voetbalvereniging Argon heeft hoofdtrainer Ron van Niekerk op non-actief gesteld. Het besluit volgt op een rel eerder deze week rond racistische uitingen van Van Niekerk. Gisteren kondigden de spelers van Argon al aan niet meer verder te willen met deze trainer. RTV Utrecht meldt dat het bestuur van Argon onder leiding van voorzitter Ton Goedemoed het besluit heeft genomen om Van Niekerk op non-actief te stellen. Eerder deze week was de hoofdtrainer al schriftelijk berispt. Maar zijn positie was onhoudbaar geworden door de boycot die de spelers gisteren bekendmaakten. Ook hingen onbekenden vannacht spandoeken op bij het clubhuis, waarin Argon 'verrot' wordt genoemd. De trainer bij de eersteklasser deed zijn racistische uitingen in de wedstrijd afgelopen weekeinde tegen de Amsterdamse club WV-HEDW, meldt het AD. Toen een speler van Argon de bal op een vervelende manier teruggaf aan de keeper van WV-HEDW zou een donkere speler van de Amsterdamse club 'viezerik' hebben gezegd. Waarop Ron van Niekerk antwoordde: 'ga jezelf wassen, zwarte lul'. Ook hoorde een van de spelers van Argon dat de trainer 'Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro' naar een speler riep. De wedstrijd van Argon (thuis) tegen Roda '46, vanmiddag gaat wel door, al is onduidelijk wie er precies op het veld zullen staan. Argon vroeg eerder aan de KNVB om dat duel uit te stellen, maar dat weigerde de voetbalbond. De onafhankelijk aanklager amateurvoetbal is volgens een woordvoerder van de KNVB begonnen met een vooronderzoek. De bond wil niet op de zaken vooruitlopen, maar zegt wel dat racistische uitlatingen 'niet kunnen op een voetbalveld'.
23/02 14u00  Meldpunt voor geweld tegen studenten Amsterdam De Amsterdamse studentenunie ASVA heeft een meldpunt geopend voor onveilige situaties 'op en rond studentencampussen'. Aanleiding is een reeks incidenten in korte tijd, vooral op en rond de Spinozacampus in de Bijlmer. In de buurt van de Spinozacampus is onlangs een 35-jarige vrouw doodgestoken. Verder werden twee studenten van hun fiets getrokken en raakte een andere student gewond door een verdwaalde kogel terwijl ze in haar kamer televisie zat te kijken. 'Laatst is een meisje hier bij het washok gegrepen', vertelde een student onlangs aan AT5. 'Ze werd om 02.00 uur van achteren door een onbekende man bij haar mond gegrepen', vulde een ander aan. Studenten moeten streetwise worden 'Elke student in Amsterdam moet veilig zijn in haar of zijn woning. En wij krijgen steeds meer signalen dat dit momenteel niet het geval is', zegt Alba van Vliet van de ASVA. Volgens haar beperken de problemen zich niet tot de studentenflats in de Bijlmer. Ook uit Amsterdam-Noord komen berichten dat studenten zich onveilig voelen. Maar een overkoepelend beeld ontbreekt. Vandaar het meldpunt. Van Vliet benadrukt dat het meldpunt tot actie zou moeten leiden van studentenhuisvester Duwo, de politie en de gemeente Amsterdam. 'Duwo zet nu wel bewakers in op het Spinozahof, maar we zien toch ook dat alle betrokkenen vooral naar elkaar wijzen als er iets moet gebeuren. Bovendien zegt Duwo dat studenten streetwise moeten worden. Dan neem je de problemen toch niet serieus?' Een kwartier door het donker Het ASVA-meldpunt is niet nieuw. Ook in 2016 werd het opengesteld, toen naar aanleiding van een reeks incidenten aan de Spaklerweg in Amsterdam. In korte tijd kwamen 52 meldingen binnen. Op sommige locaties leidde dat tot cameratoezicht en verbetering van de straatverlichting. Volgens Van Vliet is de aandacht daarna weer weggezakt. 'Het wordt tijd dat de betrokken partijen verantwoordelijkheid nemen en met structurele oplossingen komen: betere beveiliging maar ook een goede ov-voorziening. Zodat je niet een kwartier door het donker hoeft te lopen om thuis te komen.'
23/02 14u00  Grote drukte bij Intertoys, problemen met inleveren cadeaubonnen De cadeaukaarten van Intertoys zouden nog tot en met morgen geldig zijn, maar veel klanten kregen ze vandaag niet ingeleverd. Dat kwam volgens de failliete speelgoedwinkel door een storing in het cadeaubonnensysteem, veroorzaakt door een DDoS-aanval. Volgens het bedrijf is de storing inmiddels opgelost. In veel winkels staan lange wachtrijen met mensen die dachten nog even snel hun tegoedbonnen op te maken. Eenmaal aangekomen bij de kassa kregen klanten te horen dat afrekenen met de cadeaukaart niet mogelijk was. Ook online lukte het veel mensen niet om de bonnen in te leveren. Intertoys werd donderdag failliet verklaard. De winkels en de webshop blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. Als signaal naar de klanten beloofde de speelgoedwinkelketen dat cadeaubonnen nog tot en met morgen ingewisseld konden worden. Het bedrijf is daartoe niet verplicht. Al sinds de aankondiging van het faillissement kampt de speelgoedwinkel met storingen in het cadeaubonnensysteem. Een woordvoerder zei gisteren dat de totale waarde van Intertoys-kaarten die nog in omloop zijn ongeveer 1 miljoen euro is.
23/02 13u45  Meisje dat gewond raakte in skilift aan beterende hand Het Nederlandse meisje dat afgelopen donderdag zwaargewond werd gevonden in een Franse skilift, is aan de beterende hand. Dat zegt een openbaar aanklager van de stad Thonon-les-Bains tegen Franse media. Het meisje van 6 ligt nog wel in zorgelijke toestand in een ziekenhuis in Genève. De aanklager is een onderzoek begonnen naar het ongeluk. De eerste bevindingen wekken de indruk dat het meisje niet met haar hoofd klem is komen te zitten, zoals eerder werd aangenomen, maar onwel is geraakt. Dat blijkt onder meer uit een foto die bij aankomst op de berg automatisch werd gemaakt van de mensen in de lift. Daarop is te zien hoe het meisje met haar nek op de veiligheidsbeugel rust, wat weer tot een zuurstofgebrek naar de hersenen kan hebben geleid. Verhoren De Franse justitie onderzoekt ook hoe het kan dat geen van de volwassenen die ook in de skilift zaten iets hebben gemerkt. Zij zijn verhoord. De politie heeft ook gesproken met de exploitant van de skilift en de skileraar aan wiens zorg het meisje was toevertrouwd. Het ongeluk gebeurde in Châtel, een gemeente in het Frans-Zwitserse skigebied Portes du Soleil.10 
23/02 13u15  Grote drukte bij Intertoys, klanten kunnen cadeaukaart niet inleveren De cadeaukaarten van Intertoys zouden nog tot morgen geldig zijn, maar veel klanten krijgen ze vandaag al niet meer ingeleverd. Dat komt volgens de failliete speelgoedwinkel door een storing in het cadeaubonnensysteem. In veel winkels staan lange wachtrijen met mensen die dachten nog even snel hun tegoedbonnen op te maken. Eenmaal aangekomen bij de kassa krijgen klanten te horen dat afrekenen met de cadeaukaart niet mogelijk is. Ook online lukt het veel mensen niet om de bonnen in te leveren. Intertoys werd donderdag failliet verklaard. De winkels en de webshop blijven voorlopig open op verzoek van de curatoren. Als signaal naar de klanten beloofde de speelgoedwinkelketen dat cadeaubonnen nog tot morgen ingewisseld konden worden. Het bedrijf is daartoe niet verplicht. Al sinds de aankondiging van het faillissement kampt de speelgoedwinkel met storingen in het cadeaubonnensysteem. Een woordvoerder zei gisteren dat de totale waarde van Intertoys-kaarten die nog in omloop zijn ongeveer 1 miljoen euro is.
23/02 12u15  Wegen naar skigebieden in Alpen lopen vol Op de routes naar de Alpen neemt de verkeersdrukte toe doordat veel vakantiegangers met de auto op weg zijn naar de wintersportgebieden. Volgens de ANWB hebben automobilisten in Zuid-Duitsland de meeste vertraging. Op de A8 tussen Karlsruhe, Stuttgart en Ulm doen ze een uur en drie kwartier langer over hun reis. Ook op de Fernpassroute van Duitsland naar Oostenrijk is het druk. Het duurt zeker een uur langer om de skigebieden in Tirol te bereiken. Voorjaarsvakantie Minstens zo veel vertraging hebben wintersporters die op weg zijn naar de Franse Alpen. Op de A43 van Lyon naar Chambéry is het druk. Hetzelfde geldt voorde regio Grenoble en voor de wegen ten zuiden van Genève in Zwitserland. In Nederland is gisteren in de regio's Midden- en Zuid-Nederland de voorjaarsvakantie begonnen. Daarom rijden vandaag veel mensen naar de sneeuw.
23/02 12u00  Amsterdammer (17) breekt wereldrecord ijszwemmen Amsterdammer Sven Elfferich (17) heeft in Oostenrijk het wereldrecord ijszwemmen op de 1000 meter gebroken. In water met een temperatuur van 3,6 graden deed hij bijna 12 minuten (11.55,40) over de afstand, meldt NH Nieuws. IJszwemmen is een sport met een eenvoudige alomvattende regel: het water waarin wordt gezwommen mag niet warmer zijn dan 5 graden Celsius. In het Oostenrijkse Altenwörth was er in een zijarm van de Donau speciaal een zwembad voor gebouwd. Elfferich, die vorig jaar Nederlands kampioen werd, zwom probleemloos het oude record (12.15,87, op naam van de Bulgaar Petar Stoychev) uit de boeken. 'Mensen verklaren me voor gek' Elfferich traint elke week acht keer in het Sloterparkbad in Amsterdam. Op zaterdag zwemt hij in koud water. IJszwemmen is niet makkelijk, vertelde hij eerder aan AT5: 'Mensen verklaren me soms voor gek. Dan geef ik ze gelijk want het is natuurlijk ook een vrij extreme sport.' Bij het ijszwemmen zijn wetsuits verboden. Zwemmers mogen niet meer aantrekken dan een (korte) zwembroek, badmuts en zwembril. Omdat de risico's op onderkoeling groot zijn, staan tijdens de wedstrijden duikers klaar en is een ehbo-team aanwezig om direct te kunnen ingrijpen. 20 graden onder nul De volgende stap voor Sven Elfferich is het WK ijszwemmen dat van 14 tot en met 17 maart in het Russische Moermansk wordt gehouden. De verwachting is dat de watertemperatuur daar rond het vriespunt is. De luchttemperatuur is er ongeveer 20 graden onder nul.
23/02 11u30  Rokende vrouw bedreigt treinconducteur met mes De politie heeft vannacht een 33-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een conducteur in de trein te hebben bedreigd met een mes. Hij had haar aangesproken omdat ze rookte. De vrouw zat rond 01.30 uur vannacht in de trein van Dordrecht naar Roosendaal, meldt Omroep Brabant. De conducteur zag dat ze rookte, liep naar haar toe en vroeg om een vervoersbewijs. In plaats van dat ze dat liet zien, stond de vrouw op. Ze duwde de conducteur en zijn collega aan de kant en liep naar een andere coupé. Toen de NS-mensen daar aankwamen, stond de vrouw met een mes in haar handen. Dat hield ze dreigend voor het gezicht van de conducteur. Het lukte de conducteur en zijn collega om de vrouw te overmeesteren. Op station Roosendaal droegen ze haar over aan de politie. Die bleek haar te kennen vanwege verward gedrag. Ze is aangehouden.
23/02 11u15  Anti-Oscars uitgereikt: meeste Razzies voor Holmes & Watson De Sherlock Holmes-parodie Holmes & Watson is de grote 'winnaar' geworden bij de uitreiking van de Golden Raspberry Awards, beter bekend als de Razzies. Deze prijzen voor de slechtste films van het jaar worden traditiegetrouw verdeeld vlak voor de Oscars. De belangrijkste filmprijzen van Hollywood worden morgen uitgereikt. Holmes & Watson, met het komische succesduo Will Ferrell en John C. Reilly, werd na verschijning in de bioscoop al door de Amerikaanse filmpers de grond in geschreven. De film won de Gouden Framboos voor slechtste film, slechtste regie, slechtste mannelijke bijrol (Reilly) en slechtste namaak. Ook de Amerikaanse president Donald Trump kreeg twee beeldjes. Voor zijn rol in de documentaires Fahrenheit 11/9 en Death of a Nation werd hij uitgeroepen tot slechtste acteur. De organisatie riepen hem en 'zijn zichzelf in stand houdende kleinzieligheid' ook uit tot slechte filmkoppel. Trumps adviseur en woordvoerder Kellyanne Conway kreeg de prijs voor slechtste vrouwelijke bijrol. Voor Melissa McCarthy was het een avond met twee gezichten. Ze kreeg de prijs voor slechtste actrice voor haar rol in de vunzige Muppet-film The Happytime Murders. Maar ze won ook in de categorie voor veelvuldig genomineerde Razzie-sterren die zichzelf met een onverwacht goede rol revancheerden. Dat was voor de film Can You Ever Forgive Me?, waarin ze een aan lager wal geraakte schrijfster speelt die literaire brieven vervalst. Daarmee verdiende ze een Oscarnominatie. Zo werden de prijswinnaars bekendgemaakt:
23/02 11u15  Spanjaard (26) vermoordt zijn moeder en eet haar op, samen met zijn hond In Madrid is een man van 26 opgepakt die wordt verdacht van moord en kannibalisme. Volgens de politie heeft de Spanjaard toegegeven dat hij zijn moeder heeft gedood en haar in kleine stukjes heeft gesneden. Die at hij op en voerde hij aan zijn hond. In de koelkast en het appartement van de man vond de politie plastic bakjes met daarin resten van de moeder. Een van de agenten die het huis doorzochten was zo geschokt, dat hij kokhalzend naar buiten rende voor wat frisse lucht. De Spaanse politie zette een video van de opgepakte man op Twitter: De zaak kwam aan het rollen nadat een vriend van de moeder naar de politie was gestapt. Hij had Maria Soledad Gómez (66) al een maand niet gezien, terwijl ze een vrouw van vaste patronen was. Elke dag kocht ze haar krantje en dronk ze wat in een tapasbar in de buurt. De vriend kon niet geloven dat ze was vertrokken zonder iets te zeggen. De politie belde aan bij het huis van Gómez. Zoon Alberto maakte een nerveuze indruk en omdat hij onduidelijke verklaringen gaf voor de afwezigheid van zijn moeder, deed de politie huiszoeking. Daarbij doken de gevulde tupperwarebakjes op en gaf de zoon het kannibalisme toe. Hotelschool In de buurt en bij de politie was bekend dat de zoon zijn moeder herhaaldelijk had mishandeld. De vrouw had daarvan zeker twaalf keer melding gemaakt bij de politie. Haar man, een meubelmaker, overleed vijftien jaar geleden. De zoon studeerde aan een hotelschool in Madrid en stond bekend als een zwijgzame eenling. Bij het uitlaten van zijn hond droeg hij altijd een integraalhelm. Hij wordt vandaag voorgeleid aan een onderzoeksrechter.
23/02 10u45  Nigeria nu echt naar de stembus, maar voor jongeren weinig te kiezen Nigeria kiest vandaag een nieuwe president. Vorige week werden de verkiezingen nog uitgesteld, enkele uren voordat de stembureaus open zouden gaan. Die kiescommissie kon de kwaliteit van de stembusgang niet garanderen. Vanochtend gingen de stembureaus alsnog open en inmiddels staan er op veel plekken rijen met kiezers. De vrees is wel dat de opkomst lager wordt dan dat hij vorige week zou zijn. 'Mensen moeten terugreizen naar hun kiesdistrict en daar moeten ze geld aan uitgeven', vertelt correspondent Bram Vermeulen. 'Vorige week hoorden ze vijf uur van te voren dat de verkiezingen helemaal niet doorgingen. Veel kiezers hebben hun geld nu dus uitgegeven en kunnen zich de reis een tweede keer gewoonweg niet veroorloven.' Explosies De verkiezingen verlopen tot nu toe relatief rustig. Wel zijn in enkele steden geweerschoten gehoord. In de stad Maiduguri werden ook explosies gehoord, maar volgens de politie was dat vanwege 'veiligheidsredenen' en ging het niet om een aanval. Maiduguri ligt in een grbied waar Boko Haram aanwezig is. De terreurgroep heeft mensen gewaarschuwd om niet te gaan stemmen. Ondanks de 73 namen op de kieslijst, lijken de presidentsverkiezingen vooral een strijd te worden tussen twee kandidaten: zittend president Muhammadu Buhari (76) en oppositieleider en Atiku Abubakar (72). Buhari kwam in 2015 aan de macht. Vermeulen: 'Hij was dé kandidaat die weer discipline zou terugbrengen naar Nigeria. Hij zou een einde maken aan de corruptie, aan de verspilling van al die ambtenaren en regeringsleiders. Dat heeft hij ook echt wel geprobeerd, maar het economische tij zat hem tegen.' Buhari werd uiteindelijk ziek en was lange tijd afwezig. 'Een groot deel van zijn ambtstermijn heeft hij doorgebracht in een ziekenhuis in Londen. Daar hebben veel mensen naar gekeken met de gedachte van 'wat is dit nou weer?'.' Toen Buhari terugkeerde, ontstond zelfs het gerucht dat hij een kloon was en niet de echte president. De keuze voor zijn rivaal Abubakar is volgens Vermeulen voor veel Nigerianen ook lastig. 'Dat is een miljardair die al eens vice-president is geweest. Hij voert nu campagne met de slogan let's make Nigeria work again, maar zijn naam wordt in verband gebracht met allerlei corruptieschandalen, dus ja, wie wil je kiezen?' Dure campagnes Voor veel jonge stemmers is het een onmogelijke keuze. Meer dan de helft van de kiezers is onder de 32. Zij voelen zich volgens Vermeulen niet vertegenwoordigd. 'Er doen wel jongere mensen mee aan de verkiezingen, maar die hebben het geld niet om campagne te voeren.' Dat een verkiezingscampagne in Nigeria een dure grap is, heeft Vermeulen met eigen ogen gezien. 'Buhari kwam campagne voeren in Lagos en daar werd kip uitgedeeld aan iedereen die naar het stadion kwam om naar hem te luisteren. Toen de kip op was, liep het stadion weer leeg.' 'Ook zijn er voorbeelden van kandidaten die bij de gouverneursverkiezingen gewoon geld uit het raam van hun auto gooiden naar de mensen op straat', vertelt Vermeulen. 'Je moet dus hele volle zakken hebben om campagne te voeren in het land met 190 miljoen inwoners en dat hebben de jongeren simpelweg niet.'
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Trainer Argon op non-actief na racistische uitlatingen Voetbalvereniging Argon heeft trainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gezet. Dat meldt het bestuur van de eersteklasser op de website. De trainer raakte in opspraak nadat hij racistische opmerkingen gemaakt zou hebben en de spelersgroep niet meer met hem verder wilde.
23/02 16u30  Aerts de sterkste in Leuven bij absentie Van der Poel De Belgische veldrijder Toon Aerts heeft in Leuven de laatste wedstrijd van de Soudal Classics op zijn naam geschreven. Hij rekende na ruim een uur in een lange sprint af met zijn landgenoot Tom Meeusen.
23/02 16u30  Verbij moet alleen Shinhama voor zich dulden op 500 meter Tatsuya Shinhama was nipt de snelste op de 500 meter tijdens het WK sprint. In een volgepakt Thialf bleef hij Kai Verbij (34.72) maar net voor. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in een tijd van 34.74.
23/02 16u15  Shinhama fractie sneller dan Verbij op 500 meter tijdens WK sprint Tatsuya Shinhama was nipt de snelste op de 500 meter tijdens het WK sprint. In een volgepakt Thialf bleef hij Kai Verbij (34.72) maar net voor. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in een tijd van 34.74.
23/02 16u15  Australische Songfestival-hunk op één in iTunes na Voice-optreden: ‘Onwerkelijk’ De Australische zanger Guy Sebastian (37) kan nauwelijks geloven dat zijn nieuwe single op één staat in de Nederlandse iTunes Top 100, de lijst met de meest gedownloade liedjes. De artiest, vooral bekend vanwege zijn deelname aan het Songfestival in 2015, zong Before I go gisteravond bij The voice of Holland. Hij kan zijn Hollandse fans niet vaak genoeg bedanken. ,,Dit komt door jullie.’’
23/02 16u15  Hoeveel weet jij van Italiaanse wijn? Test je kennis met deze quiz Het lekkere eten en de wijn is voor veel mensen de reden waarom Italië hun favoriete vakantieland is. Misschien ook voor jou. Maar hoeveel weet je eigenlijk van deze godendrank? Test je kennis onderaan dit artikel.
23/02 16u15  Boete dreigt voor avonturier Bear Grylls om koken kikker De Britse survivalexpert Bear Grylls krijgt mogelijk een boete omdat hij twee jaar geleden tijdens opnames van zijn programma in een beschermd Bulgaars natuurgebied een kikker heeft gevangen en gekookt. Dat heeft het ministerie van milieu in Bulgarije gemeld aan verschillende media.
23/02 15u45  Gevoelige nederlaag Tottenham bij Burnley Tottenham Hotspur is na vier overwinningen op rij tegen een onverwachte nederlaag aangelopen in de Premier League. Burnley verraste de Londense club: 2-1. Daarmee blijft de ploeg van coach Mauricio Pochettino op vijf punten van koploper Manchester City, terwijl Liverpool bij winst op Manchester United zelfs een voorsprong van acht punten op de Spurs kan nemen.
23/02 15u45  Lange wachtrijen bij Intertoys door massaal inleveren cadeaubonnen en storing Consumenten verzilveren vandaag massaal cadeaubonnen van Intertoys. Als gevolg van een computerstoring lag het systeem eruit, waardoor sommige klanten in een lange rij terechtkwamen. In sommige winkels zou de storing tot agressie hebben geleid.
23/02 15u30  ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’ Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - verschalkte. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef.'
23/02 15u30  Kodaira wint eerste 500 meter op WK sprint Nao Kodaira heeft de eerste 500 meter op het WK sprint in Heerenveen gewonnen. De Japanse finishte in 37.27. Vanessa Herzog werd op korte achterstand tweede (37.31), de Russische Angelina Golikova eindigde als derde met 37.49.
23/02 15u30  Ria (66) werkt door bij failliete Joost Zorgt maar krijgt geen geld: ‘Eten al drie dagen alleen pannenkoeken’ Ze eten al drie dagen pannenkoeken. De kliko hebben ze maar niet langs de kant van de weg gezet deze week. Omdat-ie anders dan anders slechts halfvol zit. Ze hebben simpelweg weinig te eten, behalve een sneetje brood.
23/02 15u15  TUI-topman: Vliegen te goedkoop? Tja, dat is marktwerking Fritz Joussen (55) is de hoogste baas van TUI, de grootste reisorganisatie ter wereld. Onder zijn bewind transformeerde TUI zich van traditionele reisaanbieder die pakketreizen verkoopt, naar een bedrijf dat vooral zelf hotels, cruiseschepen en vliegtuigen heeft. Zo bood de onderneming tegenwicht aan de sterke opkomst van digitale reisplatforms als Booking.com. ,,We weten steeds beter wat onze klanten willen.’’
23/02 14u45  Betsema boekt 14de seizoenszege in Leuven Veldrijdster Denise Betsema heeft de Soudal GP Leuven gewonnen, een veldrit uit de Soudal Classic-reeks in de Belgische universiteitsstad. De renster van Texel kwam alleen aan, op enige afstand gevolgd door de Belgische Loes Sels.
23/02 14u45  Lil' Kleine gaf 40.000 euro uit in modezaak omdat personeel hem wegkeek Rapper en The Voice-coach Lil' Kleine heeft ooit 40.000 euro uitgegeven in een exclusieve Parijse modezaak omdat hij niet kon verkroppen dat het personeel hem wegkeek en niet serieus nam. Als protest kocht hij extra veel spullen. ,,[Want] daar ga ik heel slecht op’’, zegt hij vandaag in Het Parool.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Leger Venezuela vuurt traangas af op demonstranten om brug weer te blokkeren Op een door de Venezolaanse regering afgesloten brug over de grensrivier de Táchira zijn zaterdag schermutselingen uitgebroken. Troepen van de Venezolaanse Nationale Garde vuurden traangas en rubberkogels af op aanhangers van oppositieleider Juan Guaidó.
23/02 16u00  Follow the Money: baas Postcodeloterij dirigeerde goededoelengeld naar ‘zijn’ Feyenoord De baas van de Postcodeloterij, Boudewijn Poelmann, heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling. Dat bericht het journalistieke onderzoeksplatform Follow the Money zaterdag op zijn site.
23/02 15u30  Syrische vrouwen maken in Nederland keuzes die voorheen ondenkbaar waren Syrische vrouwen emanciperen in Nederland. Ze maken keuzes die voorheen ondenkbaar waren. Ook over hun huwelijk.
23/02 14u45  Zij onthulde de schuilplaats van Mullah Omar: ‘Hij had een gesprekspartner voor het Westen kunnen zijn’ Jarenlang was Talibanleider mullah Omar de grootste vijand van de Amerikanen. Onterecht, zegt journalist Bette Dam, die zijn laatste schuilplaats onthulde. Het Westen maakt de Taliban volgens haar veel te groot.
23/02 11u45  Kelly Craft, een sponsor van Trumps campagne, nieuwe Amerikaanse ambassadeur bij de VN De Amerikaanse ambassadeur in Canada, Kelly Craft, is door president Donald Trump aangewezen als de nieuwe ambassadeur van de VS bij de Verenigde Naties. Trump heeft dit per tweet bekendgemaakt. De benoeming moet nog worden bevestigd door de Senaat. De post was vacant sinds het vertrek eind vorig jaar van Nikki Haley.
23/02 10u00  IJssalonhouder had niet mogen slaan, maar krijgt geen straf: een bijzondere vorm van noodweer Nee, de maandenlang gepeste ijssalonhouder Gilly Emanuels had niet mogen slaan toen dat mandarijntje tegen haar nek vloog. Maar ze krijgt geen straf, is het oordeel van de rechtbank in Utrecht. Die heeft daar een bijzondere term voor: putatief noodweerexces.
23/02 09u15  Eerste ‘testpassagier’ van Virgin Galactic bereikt de ruimte Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf van de Britse miljardair Richard Branson, heeft voor het eerst met een passagier aan boord de ruimte bereikt. Het SpaceShipTwo-ruimteschip VSS Unity bereikte vrijdag een hoogte van 89,9 kilometer en dat is volgens de normen van de Amerikaanse luchtmacht officieel de ruimte.
23/02 04u45  R. Kelly gearresteerd na aanklachten seksueel misbruik Zanger R. Kelly is vrijdagavond gearresteerd toen hij zich meldde op het hoofdbureau van politie in Chicago. Dat heeft de politie van de Amerikaanse stad bekendgemaakt.13 
23/02 04u00  Guaidó tart Maduro en reist naar concert in Colombia De Venezolaanse oppositieleider en interim-president Juan Guaidó heeft vrijdag het verbod van het Hooggerechtshof naast zich neergelegd om het land te verlaten en is afgereisd naar de Colombiaanse kant van de grens. Daar was een concert aan de gang om geld in te zamelen voor de noodlijdende bevolking van Venezuela en humanitaire hulp in het land toe te laten.16 
23/02 03u45  Guaidó daagt Maduro uit en reist naar concert in Colombia De Venezolaanse oppositieleider en interim-president Juan Guaidó heeft vrijdag het verbod van het Hooggerechtshof naast zich neergelegd om het land te verlaten en is afgereisd naar de Colombiaanse kant van de grens. Daar was een concert aan de gang om geld in te zamelen voor de noodlijdende bevolking van Venezuela en humanitaire hulp in het land toe te laten.
23/02 00u00  Deze brug wordt het middelpunt in de strijd om humanitaire hulp In Cúcuta, aan de grens tussen Colombia en Venezuela, vormen burgers een cordon voor voedselkonvooien die zaterdag de oversteek moeten maken. Er is muziek, er wordt gedanst, maar angst voor oorlog is er ook.13 
22/02 23u45  Niet politici, maar planbureaus krijgen de schuld van de hogere energierekening De energierekening valt hoger uit, en dus werd het planbureau dat de cijfers leverde bekritiseerd. Politici en lobbyisten trekken rapporten van planbureaus snel in twijfel. Niet omdat ze onbetrouwbaar zijn, maar omdat ze onwenselijk zijn, analyseert Yvonne Hofs.
22/02 23u30  ‘Ik word opgepakt als ik in China kom. Ze zullen me dwingen voor hen te spioneren’ Na de arrestatie van de Huawei-topvrouw zijn de spanningen tussen China en Canada flink opgelopen. In Vancouver is een grote Chinese gemeenschap, waar de invloed van Beijing op allerlei manieren voelbaar is.
22/02 23u30  Waarom de kritiek op planbureaus propaganda is De energierekening valt hoger uit, en dus werd het planbureau dat de cijfers leverde bekritiseerd. Politici en lobbyisten trekken rapporten van planbureaus snel in twijfel. Niet omdat ze onbetrouwbaar zijn, maar omdat ze onwenselijk zijn, analyseert Yvonne Hofs.
22/02 23u30  Deze generaal is dé uitdager van Israëlische premier Netanyahu Generaal Benny Gantz bindt de politieke strijd aan met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Kodaira en Shinhama winnen eerste 500 meter op WK sprint in Thialf Later op zaterdag verrijden zowel de mannen als de vrouwen de 1.000 meter in Heerenveen.
23/02 15u30  Waar feiten er niet meer toe doen in het politieke debat ontstaat chaos Hoe manifester het probleem, des te lelijker de politieke oplossing soms lijkt. Afgelopen week liet wat dat betreft een beschamend staaltje Haags opportunisme zien.
23/02 15u30  ‘Vuurkorf aan en het gezellig maken’ Met een afgeladen kar loopt Anja Spaan (47), die met haar man een loonspuitbedrijf runt, de schappen af om groots in te slaan voor de winterbarbecue, die zij diezelfde avond nog…
23/02 15u30  Blikje afvalwater Waarom zou je frisdrank kopen bij de drogist? Omdat er ‘Reduce Body Fat’ op staat? Aspire heet het bramen-frambozendrankje.
23/02 14u30  Spanning bij Venezolaans-Colombiaanse grens loopt op De Nationale Garde van Venezuela blokkeert de grensovergang op de plekken waar hulpgoederen klaarstaan. NRC-correspondent Nina Jurna is ter plaatse.
23/02 14u00  Zelfs 'dode' uitreiziger kan gevaarlijk zijn President Trump dreigt de jihadstrijders in Koerdische kampen vrij te laten als Europa hen niet ophaalt. Hoe groot is de dreiging die uitgaat van Nederlandse Syriëgangers?
23/02 13u45  Historica Anne Applebaum: ‘Mensen hebben de online revolutie onderschat’ De Amerikaanse historica en Washington Post-columnist Anne Applebaum is gespecialiseerd in desinformatie en de bestrijding daarvan. „We moeten kijken naar het elimineren van anonimiteit op internet.”10 
23/02 13u15  Ruim veertig arrestaties in Algerije bij protesten tegen president De 81-jarige president Abdelaziz Bouteflika, sinds 1999 aan de macht, stelde zich begin februari opnieuw verkiesbaar voor zijn vijfde termijn.
23/02 11u45  ‘Gedeelde ministeries betalen 560.000 euro voor extra huisvesting’ De ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat delen een gebouw, maar omdat niet alle ambtenaren daar in passen wordt voor tonnen aan externe vergaderruimtes gehuurd.
23/02 11u15  ChristenUnie: vluchten Lelystad Airport via IJsselmeer Kamerlid Eppo Bruins hoopt dat de overlast voor omwonenden door deze alternatieve route minimaal zal zijn. Wel heeft verkeer naar Schiphol hier voorrang.
23/02 11u15  Gedeeld ministerie ruim 560.000 euro kwijt aan huisvesting De ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat delen een gebouw, maar omdat niet alle ambtenaren daar in passen wordt voor tonnen aan externe vergaderruimtes gehuurd.
23/02 10u15  ‘Gedeeld ministerie jaagt het Rijk op de kosten’ De ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat delen een gebouw, maar omdat niet alle ambtenaren daar in passen wordt voor tonnen aan externe vergaderruimtes gehuurd.
23/02 10u15  Flitskapitaal Boetes zijn in Nederland voor iedereen gelijk, maar daarmee nog niet eerlijk, want de rijke en de arme overtreder worden niet proportioneel belast.
23/02 10u15  Weerzien Lees meer >
23/02 10u15  Fokke & Sukke Lees meer >
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Is water oneindig vloeibaar? Daan van Eijk en Jan Beuving vormden samen het (wetenschaps)cabaretduo Jan & Daan. Jan is wiskundige en theatermaker. Daan is natuurkundige aan de University of Wisconsin in Madison, VS. Om de week stellen zij elkaar een vraag.
23/02 16u30  Lekker slapen in de herrie Uitdijende metropolen bieden een groeiend deel van de wereldbevolking onderdak. Hoe houden de mensen het daar leefbaar? Trouw-correspondenten doen wekelijks verslag uit hun eigen megastad.
23/02 16u15  Het nieuwe opvoeden: van curlingouder tot scharrelkind Curlingouder, pluspappa, scharrelkind en bakfietsmoeder. Zomaar een paar voorbeelden van woorden die volgens taalkundige Vivien Waszink typerend zijn voor opvoeden anno nu. Zij maakte voor het Instituut voor de Nederlandse Taal een woordenlijst met uitdrukkingen van het ‘nieuwe opvoeden’.
23/02 16u00  Weinig hoop bij Nigerianen bij tweede poging verkiezingen: ‘Een verlicht dictator, dat zou goed zijn’ Het Afrikaanse land doet een tweede poging om een president en parlement te kiezen. Er is weinig hoop dat het zonder gesjoemel gaat.
23/02 16u00  Occupy Guguta strijdt trommelend tegen de corruptie in Moldavië Moldavië, dat zondag naar de stembus gaat, worstelt met corruptie-schandalen en lethargische kiezers. Occupy Guguta ageert permanent luidkeels op straat.
23/02 15u30  Vaticaankenner Stijn Fens: ‘Als katholiek is het om te janken’ Honderden priesters, bisschoppen en kardinalen zijn op dit moment in Rome om te praten over een aanpak van het misbruikprobleem in de rooms-katholieke kerk. Religie en filosofie-redacteur Stijn Fens doet verslag vanuit Rome. ‘Het misbruikschandaal gaat de kerk nog decennialang achtervolgen.’
23/02 15u30  Sneeuwklokjesmanie: ‘Een bijzonder sneeuwklokje kost wel 100 euro per bol’ Texel is meer dan schapen en strand, in februari en maart ziet het er wit van de sneeuwklokjes. Galantofiel Nieteke Roeper verzorgt dan excursies naar het sneeuwklokjeseiland.10 
23/02 15u15  Is Hill Farmstead echt de beste brouwerij ter wereld? Een vast panel test wekelijks wijn, bier, whisky en non-alcoholica. Vandaag: een zoektocht naar bier van Hill Farmstead.
23/02 15u00  Moeten de IS-bruiden terug kunnen keren? De Nederlandse Amber uit Dordrecht en Hafida uit Delft gaan liever naar een Nederlandse gevangenis dan dat ze in een Koerdisch kamp in Syrië blijven.13 
23/02 15u00  Ze belandde bijna bij toeval in de film ‘Roma’, nu maakt Yalitza Aparicio kans op een Oscar Het is de eerste filmrol van de Mexicaanse Yalitza Aparicio en meteen maakt ze kans op een Oscar: “Ik herken me in de vrouw die ik speel in ‘Roma’. We zijn allebei arm.”11 
23/02 14u45  A Star is Born - maar dan in het echt Het is de eerste filmrol van de Mexicaanse Yalitza Aparicio en meteen maakt ze kans op een Oscar: “Ik herken me in de vrouw die ik speel in ‘Roma’. We zijn allebei arm.”
23/02 14u45  Een miljoen huizen dreigt te verzakken, mede door droge zomer In Nederland kunnen ongeveer een miljoen huizen last krijgen van funderingsproblemen, zoals scheuren en verzakkingen. Dat stelt het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek KCAF. De problemen zijn volgens het KCAF verergerd door de droge zomer van 2018.
23/02 14u30  Den Helder is spotgoedkoop, maar wel opgeknapt De marinestad behoort tot de goedkoopste gemeenten in Nederland. Maar het tij keert voorzichtig. ‘We komen voorzichtig uit de dip’, zegt de makenaar.
23/02 14u00  Klimaatverandering verandert ook de betekenis van het woord klimaat Afgelopen week bezocht het Zweedse klimaaticoon Greta Thunberg Brussel om het Europees Economisch en Sociaal Comité toe te spreken en de Belgisch klimaatspijbelaars een hart onder de riem te steken.
23/02 14u00  Ook al mocht niet alles in #niksteverbergen helemaal waar zijn, het is evengoed schokkend Theater De Verleiders #niksteverbergen ★★★☆☆
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
23/02 16u30  'Meeste cadeaubonnen Intertoys ingeleverd' Consumenten verzilveren zaterdag massaal cadeaubonnen van Intertoys. 'De meeste zijn nu wel ingeleverd, het gaat heel hard,' aldus een woordvoerder van de speelgoedketen die faillissement heeft aangevraagd. Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo'n 1 miljoen euro.Als gevolg van een computerstoring lag het systeem er even uit, waardoo
23/02 16u30  'We hebben alle reden om ons bedonderd te voelen' Eén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: verouderde cijfers. De afgelopen week heerste alom verontwaardiging over de 'verouderde cijfers', die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gebruikt zou hebben bij de doorrekening van de maatregelen uit het Klimaatakkoord. De energierekening van veel huishoudens bleek ruim 300 euro per jaar hoger u
23/02 16u15  'We hebben in Nederland alle reden om ons bedonderd te voelen' Eén kwestie, twee visies: de Amsterdamse blik en een mondiale kijk op de actualiteit. Deze week: verouderde cijfers. De afgelopen week heerste alom verontwaardiging over de 'verouderde cijfers', die het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gebruikt zou hebben bij de doorrekening van de maatregelen uit het Klimaatakkoord. De energierekening van veel huishoudens bleek ruim 300 euro per jaar hoger u
23/02 15u30  Johan van Gogh was uiteindelijk vooral de vader van Theo Hij was de kleinzoon van kunsthandelaar Theo van Gogh, maar vooral de vader van cineast Theo van Gogh. Treurig genoeg kreeg Johan van Gogh, vrijdag op 96-jarige leeftijd overleden, nationale bekendheid na de moord op zijn zoon in 2004. Samen met echtgenote Anneke trad Van Gogh in de jaren na de moord geregeld naar buiten om kritische kanttekeningen te plaatsen bij het onderzoek naar de moord. Het
23/02 14u15  Als Adam en Eva uit het paradijs verdreven Ik heb net De Indië-monologen in de Stadsschouwburg in Amsterdam gespeeld als er een stokoude man op mij afkomt. Stokoud, omdat hij steunt op een prachtig bewerkte wandelstok. Hij draagt een jas van zwart velours, heeft krachtige grijze haren en z'n peau de ­suède schoenen lijken zo uit de doos te komen, maar zouden ook zomaar voor hem gemaakt en ontworpen kunnen zijn.Hij geeft mij een hand en zeg
23/02 13u15  Buurt Nieuwendammerdijk vreest stadsstrand Horecabedrijf Roest uit Oost begint een nieuw stadsstrand in Noord, wat 5 mei ook de plek moet worden voor festival Vrijland. Bewoners rond de Oranjewerf vrezen lawaai en verkeersoverlast. Nadia Duinker en Thijs Timmers zitten middenin de verbouwing van Roest op het Oostenburgereiland, de transformatie van stadsstrand naar eigenzinnig horecabedrijf in een nieuwe woonwijk. Toen projectontwikkelaar
23/02 13u15  Don Ceder (CU): 'Bied sekswerker volwaardig alternatief' In de discussie over de Wallen gaat het te weinig over de perspectieven van sekswerkers na een eventuele sluiting van de ramen, betoogt Don Ceder. De roep om afscheid te nemen van raamprostitutie op de Wallen wordt steeds luider. Bij mij leeft al een tijd een andere belangrijke vraag: wat gebeurt er met alle vrouwen wanneer zij niet meer achter het raam zouden staan?Vorig jaar oktober verscheen in
23/02 12u30  Bezorgservice Persgroep telefonisch niet bereikbaar De bezorgservice van de Persgroep, uitgever van onder meer Het Parool, is telefonisch momenteel niet bereikbaar. Het meldpunt ligt eruit vanwege een technische storing.Het probleem wordt zo spoedig mogelijk weer verholpen. De Persgroep maakt excuses voor het ongemak. 
23/02 12u30  Asva lanceert meldpunt vanwege onveilige situaties op campussen De Asva Studentenunie lanceert zaterdag een meldpunt waarop studenten onveilige situaties in hun buurt of woning kunnen melden. 'Daarmee willen we in kaart brengen waar problemen zijn en daarover in gesprek gaan met Duwo en de gemeente,' zegt Alba van Vliet, voorzitter van de studentenorganisatie.Het Meldpunt Onveilig Wonen werd voor het eerst door Asva geopend in 2016. Toen ontving de organisatie10 
23/02 12u15  Gevonden lichaam Mauritskade is Jesaja Dollart (23) Het stoffelijk overschot dat vrijdagmiddag in het water bij de Mauritskade is gevonden, is van de 23-jarige Jesaja Dollart. De jongen werd sinds 17 januari vermist en was voor het laatst gezien in de Derde Oosterparkstraat in Oost. Het in niet bekend hoe Dollart in het water terecht is gekomen. De politie doet onderzoek naar zijn doodsoorzaak.
23/02 11u15  Waarom liet het beste raadslid van de stad zich zo gaan? Bijna iedereen in de raadszaal voelde een steek van ongemak, toen Partij voor de Dieren-raadslid Johnas van Lammeren zijn collega ­Sylvana Simons (Bij1) toebeet dat zij nederig moest gaan zitten. Hij zei het tijdens een emotioneel debat over de dood van een geesteszieke man door politiekogels, waarin Simons het ­optreden van de politie in twijfel trok. Tegen ieder ander raadslid zou de opmerking a
23/02 10u30  Geldboete voor eters ronselen in de Warmoesstraat Een restaurant in de Warmoesstraat in het centrum moet 2500 euro boete betalen voor het ronselen van klanten op straat. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door de eigenaar naar aanleiding van de boete van de gemeente. Het zogenoemde proppen is verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. De rechtbank vindt dat de gemeente voldoende bewijzen heeft verzameld
23/02 10u15  Vitamine C tekort: ziekten uit de 16de eeuw bestaan nog De meest uitgevoerde operatie bij kinderen in Groot-Brittannië is het trekken van alle ­tanden en kiezen wegens onbehandelbaar tandbederf. Voor veel families in de Engelse samenleving zijn een tandenborstel en tandpasta financieel geen prioriteit en tandheelkundige zorg voor kinderen bestaat nauwelijks. Ik zie in mijn spreek­kamer een flink aantal patiënten met ziektes die veroorzaakt worden door
23/02 09u45  Komen er genderneutrale wc's in het Westerpark? De eerste genderneutrale wc in de openbare ruimte komt mogelijk in het Westerpark. Volgende week spreekt de stadsdeelcommissie in West over een voorstel van D66 om het park deze sanitaire primeur te geven.De komst van een genderneutrale wc in de buitenlucht kan volgens D66 duidelijk maken dat iedereen welkom is in het Westerpark. De toiletten moeten voor zowel mannen als vrouwen makkelijk te gebru10 
23/02 09u30  Mogelijk genderneutrale wc in het Westerpark De eerste genderneutrale wc in de openbare ruimte komt mogelijk in het Westerpark. Volgende week spreekt de stadsdeelcommissie in West over een voorstel van D66 om het park deze sanitaire primeur te geven.De komst van een genderneutrale wc in de buitenlucht kan volgens D66 duidelijk maken dat iedereen welkom is in het Westerpark.Ook kan met de voorziening het wildplassen worden tegengegaan. Amster
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Trainer Argon op non-actief na racistische uitlatingen Voetbalvereniging Argon heeft trainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gezet. Dat meldt het bestuur van de eersteklasser op de website. De trainer raakte in opspraak nadat hij racistische opmerkingen gemaakt zou hebben en de spelersgroep niet meer met hem verder wilde.
23/02 16u30  Aerts de sterkste in Leuven bij absentie Van der Poel De Belgische veldrijder Toon Aerts heeft in Leuven de laatste wedstrijd van de Soudal Classics op zijn naam geschreven. Hij rekende na ruim een uur in een lange sprint af met zijn landgenoot Tom Meeusen.
23/02 16u30  Verbij moet alleen Shinhama voor zich dulden op 500 meter Tatsuya Shinhama was nipt de snelste op de 500 meter tijdens het WK sprint. In een volgepakt Thialf bleef hij Kai Verbij (34.72) maar net voor. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in een tijd van 34.74.
23/02 16u15  Shinhama fractie sneller dan Verbij op 500 meter tijdens WK sprint Tatsuya Shinhama was nipt de snelste op de 500 meter tijdens het WK sprint. In een volgepakt Thialf bleef hij Kai Verbij (34.72) maar net voor. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in een tijd van 34.74.
23/02 16u15  Australische Songfestival-hunk op één in iTunes na Voice-optreden: ‘Onwerkelijk’ De Australische zanger Guy Sebastian (37) kan nauwelijks geloven dat zijn nieuwe single op één staat in de Nederlandse iTunes Top 100, de lijst met de meest gedownloade liedjes. De artiest, vooral bekend vanwege zijn deelname aan het Songfestival in 2015, zong Before I go gisteravond bij The voice of Holland. Hij kan zijn Hollandse fans niet vaak genoeg bedanken. ,,Dit komt door jullie.’’
23/02 16u15  Boete dreigt voor avonturier Bear Grylls om koken kikker De Britse survivalexpert Bear Grylls krijgt mogelijk een boete omdat hij twee jaar geleden tijdens opnames van zijn programma in een beschermd Bulgaars natuurgebied een kikker heeft gevangen en gekookt. Dat heeft het ministerie van milieu in Bulgarije gemeld aan verschillende media.
23/02 15u45  Onderweg naar begraafplaats van vrouw gaat Tilburger (77) onderuit: ‘Ik lag te daar te bloeden als een varken’ TILBURG - Ben je met een bloemetje op weg naar het graf van je overleden vrouw, kom je door een ongelukkige samenloop van omstandigheden terecht in het ziekenhuis. Het overkwam de 77-jarige Ruud Adam, die inmiddels weer helemaal ‘het mannetje’ is.
23/02 15u45  Gevoelige nederlaag Tottenham bij Burnley Tottenham Hotspur is na vier overwinningen op rij tegen een onverwachte nederlaag aangelopen in de Premier League. Burnley verraste de Londense club: 2-1. Daarmee blijft de ploeg van coach Mauricio Pochettino op vijf punten van koploper Manchester City, terwijl Liverpool bij winst op Manchester United zelfs een voorsprong van acht punten op de Spurs kan nemen.
23/02 15u45  Lange wachtrijen bij Intertoys door massaal inleveren cadeaubonnen en storing Consumenten verzilveren vandaag massaal cadeaubonnen van Intertoys. Als gevolg van een computerstoring lag het systeem eruit, waardoor sommige klanten in een lange rij terechtkwamen. In sommige winkels zou de storing tot agressie hebben geleid.
23/02 15u45  ‘Politie krijgt de credits, maar beveiliger houdt de dief aan’ Lezersbrieven BN DeStem van zaterdag 23 februari 2019
23/02 15u30  ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’ Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - verschalkte. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef.'
23/02 15u30  Kodaira wint eerste 500 meter op WK sprint Nao Kodaira heeft de eerste 500 meter op het WK sprint in Heerenveen gewonnen. De Japanse finishte in 37.27. Vanessa Herzog werd op korte achterstand tweede (37.31), de Russische Angelina Golikova eindigde als derde met 37.49.
23/02 15u30  Zo is het om jong te zijn in Etten-Leur: ‘Er is hier voor ons niks te doen’ Mirte van Geel (14) woont haar hele leven al in hetzelfde huis in Etten-Leur.
23/02 15u15  Ernst blessure Promes nog steeds onduidelijk Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is die VVV-Venlo-speler Jerold Promes vrijdag opliep in het duel met Heracles Almelo. De verdediger kwam al na vijf minuten door een botsing met Joey Konings ongelukkig ten val en meteen was duidelijk dat er sprake was van een knieblessure.
23/02 15u00  Niemand mag ziek worden, vinden ze op basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten STANDDAARBUITEN - Juf Angella van groep acht ziet er pips en vermoeid uit. Alsof ze de marathon heeft gelopen, vertrouwt ze haar collega’s tussen de middag toe. Door koorts en een flinke keelontsteking moest Angella haal klas in de steek laten. Zo voelt dat bij leerkrachten. ,,Ik voelde me zó verschrikkelijk schuldig. De kinderen, de collega’s. Als je ziek wordt, zadel je de school met een hoop problemen op.”12 
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Het is dringen om een woning op Woonpark BAT in Zevenaar te bemachtigen ZEVENAAR - De eerste verkoopronde van het nieuw te bouwen Woonpark BAT in Zevenaar trok zaterdag veel bekijks. Het was dringen geblazen in Het Musiater, waar de informatiebijeenkomst werd georganiseerd.
23/02 16u30  Trainer Argon op non-actief na racistische uitlatingen Voetbalvereniging Argon heeft trainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gezet. Dat meldt het bestuur van de eersteklasser op de website. De trainer raakte in opspraak nadat hij racistische opmerkingen gemaakt zou hebben en de spelersgroep niet meer met hem verder wilde.
23/02 16u30  Aerts de sterkste in Leuven bij absentie Van der Poel De Belgische veldrijder Toon Aerts heeft in Leuven de laatste wedstrijd van de Soudal Classics op zijn naam geschreven. Hij rekende na ruim een uur in een lange sprint af met zijn landgenoot Tom Meeusen.
23/02 16u15  Navarone na finale: ‘Dankzij The Voice komen onze stoutste dromen uit’ NIJMEGEN - Uitverkochte concerten, twee keer spelen in het voorprogramma van Anouk in ZiggoDome en de lancering van hun single Perfect design voor een miljoenenpubliek op televisie. Voor Navarone had The Voice of Holland niet beter kunnen uitpakken. ,,Onze stoutste dromen zijn uitgekomen”, zegt gitarist Kees Lewiszong.
23/02 16u15  Australische Songfestival-hunk op één in iTunes na Voice-optreden: ‘Onwerkelijk’ De Australische zanger Guy Sebastian (37) kan nauwelijks geloven dat zijn nieuwe single op één staat in de Nederlandse iTunes Top 100, de lijst met de meest gedownloade liedjes. De artiest, vooral bekend vanwege zijn deelname aan het Songfestival in 2015, zong Before I go gisteravond bij The voice of Holland. Hij kan zijn Hollandse fans niet vaak genoeg bedanken. ,,Dit komt door jullie.’’
23/02 16u15  Boete dreigt voor avonturier Bear Grylls om koken kikker De Britse survivalexpert Bear Grylls krijgt mogelijk een boete omdat hij twee jaar geleden tijdens opnames van zijn programma in een beschermd Bulgaars natuurgebied een kikker heeft gevangen en gekookt. Dat heeft het ministerie van milieu in Bulgarije gemeld aan verschillende media.
23/02 15u45  Bomvol Gelderlander-Prinsentreffen in de Vasim NIJMEGEN - Het jaarlijkse Prinsentreffen van De Gelderlander in de Vasim in Nijmegen is zaterdagochtend door honderden carnavalisten bezocht. Meer dan honderd prinsen, prinsessen, jeugdprinsen en jeugdprinsessen, uit het gehele verspreidingsgebied van deze krant, kwamen met hun gevolg naar de hal voor de traditionele groepsfoto.
23/02 15u45  Lange wachtrijen bij Intertoys door massaal inleveren cadeaubonnen en storing Consumenten verzilveren vandaag massaal cadeaubonnen van Intertoys. Als gevolg van een computerstoring lag het systeem eruit, waardoor sommige klanten in een lange rij terechtkwamen. In sommige winkels zou de storing tot agressie hebben geleid.
23/02 15u30  ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’ Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - verschalkte. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef.'
23/02 15u30  SP: ‘IS-strijder Yago R. is helemaal niet welkom in Arnhem’ ARNHEM - De Arnhemse jihadist Yago R. is wat de plaatselijke SP-fractie helemaal niet welkom in Arnhem. ,,Er moet alles aan worden gedaan om te voorkomen dat hij zich hier gaat vestigen', aldus fractievoorzitter Gerrie Elfrink.
23/02 15u15  A326 richting Nijmegen dicht vanwege lading asbest op de weg WIJCHEN - De A326 is zaterdagmiddag afgesloten in de richting Nijmegen vanwege een lading asbest op de weg. Dat meldt de ANWB rond 15.00 uur. De weg is dicht tussen knooppunt Bankhoef, de aansluiting op de A50, en Beuningen.
23/02 15u15  Ernst blessure Promes nog steeds onduidelijk Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is die VVV-Venlo-speler Jerold Promes vrijdag opliep in het duel met Heracles Almelo. De verdediger kwam al na vijf minuten door een botsing met Joey Konings ongelukkig ten val en meteen was duidelijk dat er sprake was van een knieblessure.
23/02 15u15  TUI-topman: Vliegen te goedkoop? Tja, dat is marktwerking Fritz Joussen (55) is de hoogste baas van TUI, de grootste reisorganisatie ter wereld. Onder zijn bewind transformeerde TUI zich van traditionele reisaanbieder die pakketreizen verkoopt, naar een bedrijf dat vooral zelf hotels, cruiseschepen en vliegtuigen heeft. Zo bood de onderneming tegenwicht aan de sterke opkomst van digitale reisplatforms als Booking.com. ,,We weten steeds beter wat onze klanten willen.’’
23/02 15u00  Woedende reacties om lozen gas door schippers: ‘De vervoerder zou aan moeten tonen of de boot ontgast is, en waar’ Gelderse bestuurders reageren woedend op het nieuws dat rederijen schippers bewust giftige gassen laten lozen in Gelderland. De Gelderlander onthulde dat een grote Duitse rederij een instructie klaar heeft liggen waar in Gelderland het beste ontgast kan worden en dat schippers die weigeren onder druk worden gezet om dit toch te doen.13 
23/02 14u45  Betsema boekt 14de seizoenszege in Leuven Veldrijdster Denise Betsema heeft de Soudal GP Leuven gewonnen, een veldrit uit de Soudal Classic-reeks in de Belgische universiteitsstad. De renster van Texel kwam alleen aan, op enige afstand gevolgd door de Belgische Loes Sels.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
23/02 14u15  Stofzuigerfabrikant Dyson claimt €176 mln bij EU vanwege test met lege stofzak Door een 'misleidende test' hadden traditionele Duitse concurrenten volgens de Engelse fabrikant een competitief voordeel.
23/02 13u45  Brexit: Britse blues, incompetentie en 'Dunkirk forever' Is de brexit het slotakkoord van een politieke blunderparade zonder weerga of een demonstratie van de heroïsche 'geest van Duinkerken'? Een bloemlezing uit een uitdijende brexitbibliotheek.
23/02 10u45  'Ik gun de samenleving meer dialoog en minder debat' Kim Putters staat hoog, heel hoog op lijsten als 'invloedrijke Nederlanders' en 'bestuurlijke elite'. Wat moet je doen om die positie te bemachtigen? Dit is de werkweek van de directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau.
23/02 09u15  ‘De stakingen hebben VDL tien tot vijftien miljoen gekost’ VDL-topman laakt trage tempo van de cao-onderhandelaars. Zijn bedrijven waren maandenlang het mikpunt van veel stakingsacties.
23/02 06u00  Nederland kan blaffen naar China, maar niet bijten De Chinese economische spionage loopt de spuigaten uit. Den Haag spreekt ferme taal, maar doorpakken blijkt nauwelijks mogelijk. 'Schreeuwen wij hier te hard, dan gaat onze kop eraf.'10 
23/02 06u00  'Koning van de memes' ziet hobby uitgroeien tot internethit 9Gag werd in enkele jaren tijd een van 's werelds grootste bedrijfsaccounts.10 
23/02 06u00  Coalitie is meester in wegtrekken van draagvlak onder eigen beleid De politiek staart zich nog altijd blind op koopkrachtplaatjes en ramingen van planbureaus. Dat dit ook verkeerd kan aflopen, bewees deze week het geblunder met de energiekosten. De coalitie ondergraaft door deze miskleun het draagvlak in de samenleving voor haar eigen klimaatbeleid
23/02 06u00  Een politicus die tegelijkertijd schatrijk werd als zakenman Atiku Abubakar is zaterdag de belangrijkste uitdager van zittend president Muhammadu Burai bij de verkiezingen in Nigeria.10 
23/02 06u00  KLM-pagode op de schoorsteenmantel Sommige dingen moet je nooit willen veranderen.10 
23/02 06u00  Heeft Trump een punt? Volgens de Amerikaanse president Donald Trump mogen beleggers hem dankbaar zijn. De vraag is of dat klopt. 'De kater volgt later.'
22/02 22u15  Kraft Heinz verliest kwart waarde, Wall Street slaat weg omhoog in Wall Street sluit laatste handelsdag van de week overtuigend hoger.
22/02 21u00  VDL Groep boekt recordresultaat dankzij economische groei in Europa Industrieel conglomeraat uit Eindhoven ziet orderportefeuille met meer dan 60% stijgen.
22/02 20u45  Invloed Nederlanders in buitenland op Eerste Kamer Brief van minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer over aanpassing stemproces
22/02 20u30  Belgische winkels Intertoys-concern overgenomen door Maxi Toys Bart Smit Speelgoedpaleizen, de Belgische dochteronderneming van Intertoys, overgenomen door een ander voormalig onderdeel van het Blokker-concern.
22/02 20u30  Ceo Tim Sloan van Wells Fargo ligt onder vuur van Democraten Wegwezen, vindt Democraat Elizabeth Warren. Blijf, vindt de raad van bestuur van Wells Fargo. Ook omdat de opvolgers voor voorzitter Tim Sloan niet in de rij staan.
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Verbij start sterk met tweede tijd op 500 m HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij is goed begonnen aan de WK sprint in Heerenveen. De tweevoudig Europees kampioen sprint reed op de eerste 500 meter, niet zijn beste afstand, met 34,72 seconden de tweede tijd. Alleen de Japanner Tatsuya Shinhama was sneller (34,66), ondanks een forse misslag kort na de start. Het bericht Verbij start sterk met tweede tijd op 500 m verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 16u30  SP: verkiezingen worden referendum over Rutte DEN HAAG (ANP) - Oppositiepartij SP wil van de komende Provinciale Statenverkiezingen een referendum maken over het kabinet. De kiezer heeft op 20 maart dan een hele duidelijke keuze: Rutte of rechtvaardigheid, aldus SP-leider Lilian Marijnissen op een partijbijeenkomst. Het bericht SP: verkiezingen worden referendum over Rutte verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 16u15  Trainer Argon op non-actief MIJDRECHT (ANP) - Voetbalvereniging Argon heeft trainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gezet. Dat meldt het bestuur van de eersteklasser op de website. Het bericht Trainer Argon op non-actief verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 16u15  Drukte richting wintersport neemt af DEN HAAG (ANP) - De drukte richting de wintersportgebieden neemt af, vooral richting de Franse Alpen. Ook in Zuid-Duitsland is het rustig geworden. Wel is het nog druk op de Fernpassroute (B179) van Duitsland naar Oostenrijk. De ANWB verwacht dat er rond 17.00 uur niemand meer in de file staat. Het bericht Drukte richting wintersport neemt af verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 16u00  Kodaira wint eerste 500 meter in Thialf HEERENVEEN (ANP) - Nao Kodaira heeft bij de WK sprint in Heerenveen de eerste 500 meter gewonnen. De Japanse schaatsster versloeg haar grote rivale Vanessa Herzog uit Oostenrijk met klein verschil: 37,27 tegen 37,31. Op de derde plek kwam de Russin Angelina Golikova uit (37,49). Herzog was twee weken geleden bij de WK afstanden in Inzell verrassend topfavoriete Kodaira op de 500 meter de baas. Het bericht Kodaira wint eerste 500 meter in Thialf verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 15u00  Veldrijdster Betsema ook in Leuven de beste LEUVEN (ANP) - Veldrijdster Denise Betsema heeft de Soudal GP Leuven gewonnen, een veldrit uit de Soudal Classic-reeks in de Belgische universiteitsstad. De renster van Texel kwam alleen aan, op enige afstand gevolgd door de Belgische Loes Sels. Annemarie Worst, de Europees kampioene uit Nunspeet, finishte als derde. Yara Kastelijn werd vijfde. Het bericht Veldrijdster Betsema ook in Leuven de beste verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 14u15  ‘Meeste cadeaubonnen Intertoys ingeleverd’ AMSTERDAM (ANP) - Consumenten verzilveren zaterdag massaal cadeaubonnen van Intertoys. ,,De meeste zijn nu wel ingeleverd, het gaat heel hard', aldus een woordvoerder van de speelgoedketen die faillissement heeft aangevraagd. Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo'n 1 miljoen euro. Het bericht ‘Meeste cadeaubonnen Intertoys ingeleverd’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 13u15  Skiester Goggia de beste in Crans-Montana CRANS-MONTANA (ANP) - De Italiaanse Sofia Goggia heeft de wereldbekermanche op de afdaling in het Zwitserse Crans-Montana gewonnen. Voor de 26-jarige olympisch kampioene in de discipline was het pas haar eerste wereldbekerzege van het seizoen, haar zesde in totaal. Het bericht Skiester Goggia de beste in Crans-Montana verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 12u30  Dringen op de teamsprint richting Tokio ALKMAAR/PRUSZKOW (ANP) - Voor de sprinters uit de baanselectie was de testdag onlangs op de wielerbaan van Alkmaar bijna net zo belangrijk als de WK die komende week in het Poolse Pruszkow worden gehouden. Er moest gepiekt worden om een plaats af te dwingen op de teamsprint, het onderdeel waarop Nederland al een jaar regeert. Nils van 't Hoenderdaal was de pechvogel die afviel als starter. Roy van den Berg is de gelukkige die woensdag op de openingsdag het team in gang moet trekken. ,,Het was spannend, zo'n bike-off. Maar ik had er alle vertrouwen in'', keek Van den Berg, die vorig jaar ontbrak in de ploeg die in Apeldoorn het WK-goud veroverde, terug. Samen met Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli en Jeffrey Hoogland reist hij zondag af naar Polen met titelprolongatie als doel. Het bericht Dringen op de teamsprint richting Tokio verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 12u15  ‘Studenten Amsterdam voelen zich onveilig’ AMSTERDAM (ANP) - Op meerdere studentencomplexen in Amsterdam voelen studenten zich onveilig, stelt de ASVA Studentenunie zaterdag. De studentenorganisatie start daarom het Meldpunt Onveilig Wonen, waar studenten melding kunnen doen van onveilige situaties op en rond campussen. Het bericht ‘Studenten Amsterdam voelen zich onveilig’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 12u00  CAS spreekt zich eind maart uit over Semenya LAUSANNE (ANP/RTR) - Sporttribunaal CAS doet uiterlijk 26 maart uitspraak over het beroep dat atlete Caster Semenya heeft aangespannen tegen een besluit van de internationale atletiekfederatie IAAF. De Zuid-Afrikaanse Semenya, die van nature een hoge testosteronspiegel heeft, moet van de IAAF medicijnen slikken om de waarden van dat hormoon te verlagen. Zo niet, dan mag ze volgens een nieuwe regel in wedstrijden niet meer uitkomen bij de vrouwen. Het bericht CAS spreekt zich eind maart uit over Semenya verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 11u15  Eerste files richting skigebieden DEN HAAG (ANP) - Op de routes richting skigebieden ontstaan zaterdagochtend de eerste files, laat de ANWB weten. Zo loopt het vast op de Fernpass tussen Duitsland en Oostenrijk en is daar sprake van een vertraging van ruim een uur. Het bericht Eerste files richting skigebieden verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 11u00  Infocentrum wijst ‘oorlogstoeristen’ de weg NIJMEGEN (ANP) - De stroom 'oorlogstoeristen', mensen die de Nederlandse slagvelden uit de Tweede Wereldoorlog willen bezoeken, neemt sinds het begin van deze eeuw snel toe. Zowel het Airborne Museum in Oosterbeek als het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek telt elk jaar meer bezoekers. Om al die binnen- en buitenlanders de weg te wijzen, is zaterdag in Nijmegen vlak bij de Waalbrug het Infocentrum WOII geopend. Arnhem had al zo'n centrum bij de Rijnbrug. Het bericht Infocentrum wijst ‘oorlogstoeristen’ de weg verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 10u30  Lombok krijgt race uit MotoGP MELBOURNE (ANP) - De top van de motorsport keert na meer dan twintig jaar terug in Indonesië. In 2021 zal op het eiland Lombok een wedstrijd uit de MotoGP-reeks worden gehouden. Rechtenhouder Dorna meldde een overeenkomst te hebben gesloten met de door de staat gerunde Indonesia Tourism Development Corporation (ITDC) om Lombok op de kalender op te nemen. In hetzelfde jaar zal op het eiland ook een race om het WK Superbike worden gehouden. Het bericht Lombok krijgt race uit MotoGP verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/02 09u45  Schmidt zesde in wereldbekerfinale op vloer MELBOURNE (ANP) - Turner Casimir Schmidt is bij wereldbekerwedstrijden in Melbourne als zesde geëindigd in de finale op vloer. De Noord-Hollander kwam in de eindstrijd tot een score van 13,833. Het goud in de Australische stad was voor de Filipijn Carlos Edriel Yulo: 14,566. Het bericht Schmidt zesde in wereldbekerfinale op vloer verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
23/02 16u30  Trainer Argon op non-actief na racistische uitlatingen Voetbalvereniging Argon heeft trainer Ron van Niekerk per direct op non-actief gezet. Dat meldt het bestuur van de eersteklasser op de website. De trainer raakte in opspraak nadat hij racistische opmerkingen gemaakt zou hebben en de spelersgroep niet meer met hem verder wilde.
23/02 16u30  Aerts de sterkste in Leuven bij absentie Van der Poel De Belgische veldrijder Toon Aerts heeft in Leuven de laatste wedstrijd van de Soudal Classics op zijn naam geschreven. Hij rekende na ruim een uur in een lange sprint af met zijn landgenoot Tom Meeusen.
23/02 16u30  Verbij moet alleen Shinhama voor zich dulden op 500 meter Tatsuya Shinhama was nipt de snelste op de 500 meter tijdens het WK sprint. In een volgepakt Thialf bleef hij Kai Verbij (34.72) maar net voor. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in een tijd van 34.74.
23/02 16u30  De paus en zijn kerkleiders? Die runnen een ‘criminele organisatie’, vindt Theo Bruyns. Hij deed aangifte Als kind werd hij verkracht door een pater, nu wil Deventenaar Theo Bruyns dat de katholieke kerk wordt veroordeeld tot een criminele organisatie. Hij deed aangifte tegen het instituut en vertelt in dit interview over zijn misbruikzaak. ,,Wir haben es nicht gewußt…? Iedereen wist ervan!’’
23/02 16u15  Shinhama fractie sneller dan Verbij op 500 meter tijdens WK sprint Tatsuya Shinhama was nipt de snelste op de 500 meter tijdens het WK sprint. In een volgepakt Thialf bleef hij Kai Verbij (34.72) maar net voor. De Rus Pavel Koelizjnikov werd derde in een tijd van 34.74.
23/02 16u15  Australische Songfestival-hunk op één in iTunes na Voice-optreden: ‘Onwerkelijk’ De Australische zanger Guy Sebastian (37) kan nauwelijks geloven dat zijn nieuwe single op één staat in de Nederlandse iTunes Top 100, de lijst met de meest gedownloade liedjes. De artiest, vooral bekend vanwege zijn deelname aan het Songfestival in 2015, zong Before I go gisteravond bij The voice of Holland. Hij kan zijn Hollandse fans niet vaak genoeg bedanken. ,,Dit komt door jullie.’’
23/02 16u15  Zwols personeel Intertoys bekogeld door boze klanten, Wezep sluit eerder Chaos troef, vandaag bij veel vestigingen van de failliete speelgoedketen Intertoys in deze regio. Dit weekend kunnen de cadeaukaarten voor het laatst verzilverd worden, maar dat was buiten een flinke storing gerekend. In Zwolle en Wezep werden medewerkers zelfs uitgescholden en bekogeld.
23/02 16u15  Boete dreigt voor avonturier Bear Grylls om koken kikker De Britse survivalexpert Bear Grylls krijgt mogelijk een boete omdat hij twee jaar geleden tijdens opnames van zijn programma in een beschermd Bulgaars natuurgebied een kikker heeft gevangen en gekookt. Dat heeft het ministerie van milieu in Bulgarije gemeld aan verschillende media.
23/02 15u45  Gevoelige nederlaag Tottenham bij Burnley Tottenham Hotspur is na vier overwinningen op rij tegen een onverwachte nederlaag aangelopen in de Premier League. Burnley verraste de Londense club: 2-1. Daarmee blijft de ploeg van coach Mauricio Pochettino op vijf punten van koploper Manchester City, terwijl Liverpool bij winst op Manchester United zelfs een voorsprong van acht punten op de Spurs kan nemen.
23/02 15u45  Lange wachtrijen bij Intertoys door massaal inleveren cadeaubonnen en storing Consumenten verzilveren vandaag massaal cadeaubonnen van Intertoys. Als gevolg van een computerstoring lag het systeem eruit, waardoor sommige klanten in een lange rij terechtkwamen. In sommige winkels zou de storing tot agressie hebben geleid.
23/02 15u30  ‘Al heb ik geen armen en benen meer, ik blijf evengoed mama’ Ze dachten eerst aan griep. Vervolgens vermoedden dokters een ontsteking in het bloed. En dan een infectie van de luchtwegen. Maar het was de vleesetende bacterie die zich - meedogenloos - verschalkte. Kostbare tijd ging verloren, met grote gevolgen. Tara De Bolle uit het Vlaams-Brabantse Liedekerke - amper 33 én moeder - verloor beide onderarmen én benen tot boven de knie. ,,Ik héb donkere gedachten gehad, ja. Maar ik ben blij dat ik nog leef.'
23/02 15u30  Kodaira wint eerste 500 meter op WK sprint Nao Kodaira heeft de eerste 500 meter op het WK sprint in Heerenveen gewonnen. De Japanse finishte in 37.27. Vanessa Herzog werd op korte achterstand tweede (37.31), de Russische Angelina Golikova eindigde als derde met 37.49.
23/02 15u15  Ernst blessure Promes nog steeds onduidelijk Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is die VVV-Venlo-speler Jerold Promes vrijdag opliep in het duel met Heracles Almelo. De verdediger kwam al na vijf minuten door een botsing met Joey Konings ongelukkig ten val en meteen was duidelijk dat er sprake was van een knieblessure.
23/02 15u15  TUI-topman: Vliegen te goedkoop? Tja, dat is marktwerking Fritz Joussen (55) is de hoogste baas van TUI, de grootste reisorganisatie ter wereld. Onder zijn bewind transformeerde TUI zich van traditionele reisaanbieder die pakketreizen verkoopt, naar een bedrijf dat vooral zelf hotels, cruiseschepen en vliegtuigen heeft. Zo bood de onderneming tegenwicht aan de sterke opkomst van digitale reisplatforms als Booking.com. ,,We weten steeds beter wat onze klanten willen.’’
23/02 14u45  Betsema boekt 14de seizoenszege in Leuven Veldrijdster Denise Betsema heeft de Soudal GP Leuven gewonnen, een veldrit uit de Soudal Classic-reeks in de Belgische universiteitsstad. De renster van Texel kwam alleen aan, op enige afstand gevolgd door de Belgische Loes Sels.
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/02 16u15  SP: verkiezingen worden referendum over Rutte Oppositiepartij SP wil van de komende Provinciale Statenverkiezingen een referendum maken over het kabinet. De kiezer heeft op 20 maart dan een hele duidelijke keuze: Rutte of rechtvaardigheid, aldus SP-leider Lilian Marijnissen op een partijbijeenkomst.
23/02 16u15  Museum in Koog wil in het gat springen dat Ark van Noach achterliet In een hoek hangt een bescheiden vitrinekast. Eronder staan bakken met stenen, ammonieten, zee-egels en andere kleine fossielen. En op een aantal tafels liggen stapels boeken. Over fossielen, de zondvloed, schepping en evolutie en nog veel meer.
23/02 15u45  Tientallen doden Chinese mijn na busongeluk In een Chinese mijn zijn zaterdag zeker twintig doden gevallen toen de remmen van een bus het niet meer deden. Volgens persbureau Xinhua zijn bij het ongeluk ook dertig personen gewond geraakt.
23/02 15u30  Drukte richting wintersport neemt af De drukte richting de wintersportgebieden neemt af, vooral richting de Franse Alpen. Ook in Zuid-Duitsland is het rustig geworden. Wel is het nog druk op de Fernpassroute (B179) van Duitsland naar Oostenrijk. De ANWB verwacht dat er rond 17.00 uur niemand meer in de file staat.
23/02 15u30  Verkiezingscampagne van start Posters worden geplakt, verkiezingsprogramma’s gepresenteerd en landelijke politieke kopstukken worden van stal gehaald: het is weer verkiezingstijd.
23/02 15u15  Tien doden door explosie in vuurwerkfabriek In een illegale vuurwerkfabriek in India zijn door een explosie zeker tien doden gevallen. Na de knal kwamen buurtbewoners naar de fabriek om te zoeken naar lichamen onder het puin. Door de ontploffing is er niets meer over van het gebouw in de stad Bhadohi.
23/02 14u30  Cadeaubonnen Intertoys massaal ingeleverd Consumenten verzilveren zaterdag massaal cadeaubonnen van Intertoys. „De meeste zijn nu wel ingeleverd, het gaat heel hard”, aldus een woordvoerder van de speelgoedketen die faillissement heeft aangevraagd. Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo’n 1 miljoen euro.
23/02 14u15  In gesprek met moslimbekeerling en ex-PVV’er Joram van Klaveren Tot veler verrassing bekeerde oud-PVV-Kamerlid Joram van Klaveren (40) zich onlangs tot de islam. In zijn deze maand verschenen boek ”Afvallige” beschrijft de moslimbekeerling zijn religieuze zoektocht. Daarover gaat hij in gesprek met ds. Cees Rentier (55), directeur van Evangelie & Moslims.
23/02 14u00  „Meeste cadeaubonnen Intertoys ingeleverd” Consumenten verzilveren zaterdag massaal cadeaubonnen van Intertoys. „De meeste zijn nu wel ingeleverd, het gaat heel hard”, aldus een woordvoerder van de speelgoedketen die faillissement heeft aangevraagd. Vrijdag liet de keten nog weten dat er nog tienduizenden kaarten in omloop waren met daarop in totaal zo’n 1 miljoen euro.
23/02 14u00  Schermutselingen op brug Venezuela - Colombia Op een door de Venezolaanse regering afgesloten brug over de grensrivier de Táchira zijn schermutselingen uitgebroken. Drie leden van de Venezolaanse nationale garde zijn volgens ooggetuigen overgelopen naar de Colombiaanse kant van de brug, nadat een deel van de versperringen aan de Venezolaanse kant kapot was gemaakt. Het Venezolaanse leger stuurde een soort pantserwagens om de brug weer te blokkeren.
23/02 13u15  'Dossiers over misbruik in kerk vernietigd' Dossiers over priesters van de katholieke kerk die kinderen misbruikten, zijn vernietigd of zelfs nooit opgesteld. Dat zei kardinaal Reinhard Marx tijdens de top in het Vaticaan. Bijna tweehonderd bisschoppen en kardinalen zijn sinds donderdag bijeen en praten over het bestrijden van seksueel misbruik door geestelijken.
23/02 13u00  Dies irae, dies illa Een paar jaar achtereen hebben we er wel over gedaan. Die ‘wij’ is een groep jonge belijdende leden in mijn gemeente. Maandelijks komen we samen in de pastorie en lezen we een hoofdstuk in ”Christen-zijn in het dagelijks leven” van J. C. Ryle. De ondertitel van het boek is: ”Over de praktijk van het geloof”. Woensdagavond deze week bespraken we de inhoud van het slothoofdstuk. ”Eeuwigheid” staat erboven.
23/02 12u45  Ds. R. P. van Rooijen (HHK) 25 jaar predikant Ds. R. P. van Rooijen, predikant van de hersteld hervormde gemeente in het Gelderse Oosterwolde, staat zaterdag 25 jaar in het ambt.
23/02 12u45  Emoji op kenteken in Australische Queensland toegestaan Redactie buitenland
23/02 12u45  Oppositie Soedan ondanks noodtoestand actief Tegenstanders van het bijna dertig jaar oude regime van de Sudanese president Omar Hassan al-Bashir hebben laten weten door te gaan met demonstreren tot al-Bashirs regering weg is. De grootste oppositiepartij, de Umma Party, heeft in een verklaring beklemtoond dat de noodtoestand die al-Bashir vrijdag uitriep, „weer een teken is dat deze regering is mislukt”.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
23/02 16u00  Lange wachtrijen bij kassa Intertoys Het is in de rij aansluiten bij Intertoys voor het verzilveren van cadeaubonnen. Dit leidde zaterdag tot lange wachtrijen bij de kassa.
23/02 16u00  Kop- staartbotsing met twee auto’s in Schijndel Op de Europalaan in Schijndel heeft zaterdagmiddag een zogeheten kop- staartbotsing plaatsgevonden met twee personenauto’s. Door nog onbekende oorzaak botste een personenauto achterop zijn voorganger. De schade aan het voertuig was groot.
23/02 13u45  Man heeft derde bal De politie heeft vrijdag twee mannen aan op verdenking van drugshandel. Het ging om een 61-jarige Zaandammer en een 56-jarige man uit Zaandijk.
23/02 13u45  Scooter botst tegen auto Op de Deltaweg in Vlaardingen is zaterdagmiddag een scooterrijder tegen een afslaande auto gebotst. De scooterrijder raakte hierbij gewond.
23/02 13u45  23 Jaar na de moord op Mike Duif Op zaterdag 23 februari is het exact 23 jaar geleden dat Mike Duif in zijn woning aan de Ariaweg in Amersfoort dood werd aangetroffen. De recherche deed uitgebreid onderzoek in de zaak, maar liep vast in het onderzoek ondanks een uitgeloofde beloning van € 15.000.10 
23/02 11u45  ANWB verwacht topdrukte richting wintersport Wie dit weekend (23-24 feb.) met de auto naar de wintersport vertrekt, moet rekening houden met lange files. Zo wordt in de Franse Alpen zaterdag 23 februari een Zwarte Zaterdag, een dag met extreme verkeersdrukte en vele uren oponthoud. Maar ook op de routes naar de sneeuw in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt veel vertraging verwacht.
23/02 11u30  Een miljoen huizen dreigt te verzakken door droogte In Nederland dreigen één miljoen huizen te verzakken. Dit zegt het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) in ons onderzoek Verzakte huizen. De huizen die nu al verzakt zijn staan in minstens 83 verschillende gemeenten.
23/02 11u15  Dodelijk ongeval met motor vermoedelijk eenzijdig Het ongeval in Nederweert waarbij vrijdagavond een 49-jarige man uit het Belgische Hamont om het leven kwam is vermoedelijk eenzijdig.
23/02 09u45  Arbeidsdeelname terug op niveau 2008 In 2018 was de nettoarbeidsparticipatie bijna 68 procent, vrijwel net zo hoog als het hoogste jaarcijfer vóór het uitbreken van de crisis in 2008. Het verschil in arbeidsparticipatie tussen personen met een Nederlandse achtergrond en niet-westerse migratieachtergrond is tijdens de crisis groter geworden, maar is nu weer bijna gelijk aan tien jaar geleden. Dit meldt het CBS.
23/02 09u45  Skibox met camera’s moeten overtreders vastleggen De politie Midden-Nederland heeft een nieuw middel om appende en bellende automobilisten te betrappen en op camera vast te leggen.
23/02 09u30  Vechtersbazen opgepakt nadat stoeipartij ontspoort Wat op het eerste zicht een stoeipartij tussen twee bekenden leek ontaarde uiteindelijk in een vechtpartij. Agenten hielden in Bergen op Zoom de twee mannen en een derde betrokkenen aan voor het verstoren van de openbare orde.
23/02 09u30  Slachtoffer aanrijding Renswoude overleden De 76-jarige voetgangster die zondag 10 februari rond 19:50 uur werd aangereden op de Dorpsstraat in Renswoude, is zaterdag overleden. De veroorzaker van deze aanrijding is nog steeds onbekend.
22/02 22u00  Bestuurder gewond na rammen benzinepomp Bij een ongeval bij een tankstation op de A58 bij Zegge is vrijdagavond een bestuurder gewond geraakt.
22/02 21u45  Verontruste buurtbewoner waarschuwt hulpdiensten na vermeend gaslek Vrijdagavond werd de brandweer rond 19.30 uur gealarmeerd voor een gaslek aan de Van Helmontstraat in Schijndel. Uit een gele buis welke nabij een boom die boven het maaiveld uit kwam werd een hoeveelheid gas waargenomen.
22/02 20u00  Amsterdam beklad met geel en groene verf Verschillende panden en het monument van De Dokwerker zijn in de nacht van donderdag op vrijdag met groen-gele verf beklad. Het vermoeden bestaat dat ADO-supporters dit hebben gedaan. Zij spelen a.s. zondag tegen AJAX.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
23/02 16u00  Hoe moet je zoenen? - Lullen over sex Anne en Leila vertellen hoe je moet zoenen. Waarom je moet zoenen en waarom zoen je niet meer?
23/02 16u00  LEGO blijkt betere investering dan aandelen Wanneer je aan een investering denkt, zullen de meesten aan aandelen denken. Hier valt het meeste rendement uit te halen toch?
23/02 14u00  Agenten treffen gedumpte Stafford terriër aan Een baasje die kennelijk niet meer voor zijn hond wilde zorgen, heeft zijn viervoeter aan een lantaarnpaal vastgebonden en achtergelaten.
23/02 12u15  Triest: veel haatreacties op nieuwe H&M-campagne Je zou denken dat we anno 2019 al behoorlijk tolerant zijn, maar uit de reacties op een nieuwe H&M-campagne blijkt dat we tóch nog een behoorlijk lange weg hebben te gaan. Het kledingmerk, dat twee zoenende vrouwen op de foto zette, krijgt een stroom aan negatieve reacties binnen.
23/02 11u15  Nederlands model (20) getroffen door hartstilstand Treurig nieuws vanuit het Oostenrijkse Westendorf: daar is topmodel Lotte van der Zee (20) getroffen door een hartstilstand. Het model, dat in 2017 nog de internationale Miss Teenager Universe-wedstrijd won, wordt in een kunstmatige coma gehouden.
23/02 10u30  Let op: 1 miljoen huizen dreigen te verzakken Slecht nieuws voor bijna een miljoen huiseigenaren: zij moeten aan de slag met hun woning, omdat deze dreigt te verzakken. Dit heeft te maken met de droge zomer van vorig jaar, die voor veel funderingsproblemen hebben gezorgd. 
23/02 09u45  R. Kelly geeft zichzelf aan bij de politie De Amerikaanse artiest R. Kelly heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Chicago, zo meldt CNN. Direct nadat hij zich had gemeld bij het politiebureau werd hij in de boeien geslagen. 
23/02 09u00  Dit is de nieuwe (winterse) tactiek van de politie Heb je een bon op de deurmat gekregen en geen enkel idee wanneer je dan geflitst zou moeten zijn? Dan zou je zomaar betrapt kunnen zijn door een skibox of fietsdrager, waar de politie Midden-Nederland sinds kort camera's in verstopt.
22/02 23u30  Dennis van Aarssen wint de finale van The Voice De Dennis van Aarssen mag zichzelf na vrijdagavond de winnaar van het negende seizoen van The Voice of Holland. Van Aarssen zat in het team van Waylon en was in tijdens de finale de andere drie finalisten de baas.
22/02 23u00  Laatste boodschap van overleden roker: "Stop nu!" De 66-jarige Amerikaan Geoffrey Turner kwam vorige week om het leven als gevolg van longkanker. In zijn eigen overlijdensbericht dat werd gepubliceerd in de Albany Times heeft de verstokte roker die decennialang verslaafd was een dringende boodschap voor iedereen die rookt. 
22/02 22u00  Waarom hebben zebra's strepen? Als bescherming! Lange tijd was de opvallende gestreepte vacht van zebra's een groot mysterie voor biologen. Echt subtiel lopen de paardachtigen er niet bij op de Afrikaanse savanne, door hun opvallende kleuren kunnen roofdieren ze zien van grote afstand.
22/02 19u15  Directeur CBR stapt op na curatele ministerie Het rommelt binnen het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), vrijdagmiddag is bekend geworden dat de algemeen directeur Petra Delsing haar ontslag heeft aangeboden. Ze zal zich niet beschikbaar stellen voor een tweede termijn. 
22/02 17u30  Nieuwe videoclips om het weekend mee in te gaan Er zijn nieuwe videoclips uitgekomen van Khalid, Martin Garrix, Kygo, Jason Derulo en DI-RECT! Welke video vind jij het tofst? Stem hieronder op jouw Fresh Video van de week. Donderdag maken we de winnaar hier bekend bij Music City.
22/02 17u30  Uit ijskoud water geredde 'hond' blijkt wolf te zijn Een groep damwerkers uit Estland zag woensdag een dier vechten voor zijn leven in een ijskoude rivier. Ze dachten dat er een hond in het water was gevallen en besloten direct in actie te komen. 
22/02 17u00  Uit ijskoud water geredde hond blijkt wolf te zijn Een groep damwerkers uit Estland zag woensdag een dier vechten voor zijn leven in een ijskoude rivier. Ze dachten dat er een hond in het water was gevallen en besloten direct in actie te komen. 
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

20x R. Kelly gearresteerd voor seksueel misbruik23/02 05u15 - Trouw: De Amerikaanse artiest R. Kelly (52) is vrijdagavond gearresteerd toen hij zich meldde op het hoofdbureau van politie in Chicago. Hij wordt aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik.
20x Venezolaans leger schiet bij grens op eigen bevolking: twee doden23/02 02u30 - Gelderlander: Nabij de grens tussen Venezuela en Brazilië zijn vrijdag twee doden gevallen toen Venezolaanse militairen het vuur openden op de lokale bevolking die probeerde te voorkomen dat regeringstroepen de grens sloten.
20x Een mamadag, ik moet er niet aan denken23/02 02u30 - NRC Handelsblad: Ik wil op een doordeweekse dag niet de grote Dinosaurus-atlas doornemen. Ik wil het Internet uitlezen over glycogeen synthase kinase 3β in het endometrium.
19x Een ‘hele goede morgen’? Liever zegt Buma: we worden bedrogen, mensen23/02 02u45 - NRC Handelsblad: Deze week: een geslaagde spinoorlog van het CDA.Ofwel: hoe Buma het klimaatakkoord steeds verder weet te ondermijnen.
18x Het zijn de extremen die de toon op sociale media bepalen23/02 06u15 - BN/DeStem: Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
18x Horrorkoppel VS schuldig aan mishandeling twaalf kinderen23/02 05u01 - BN/DeStem: David en Louise Turpin, die vorig jaar gearresteerd werden nadat aan het licht kwam dat ze twaalf van hun dertien kinderen jarenlang mishandelden en uithongerden, hebben vrijdag schuldig gepleit aan foltering en misbruik. Het duo gaat voor minstens 25 jaar de cel in.
18x R. Kelly meldt zichzelf op politiebureau Chicago23/02 04u30 - Nu.nl: R. Kelly heeft zichzelf vrijdagavond gemeld bij een politiebureau in Chicago. Dat meldt Variety. De planning is dat hij op zaterdag verhoord zal worden.
18x De lokroep van het cijfer is onweerstaanbaar23/02 02u45 - NRC Handelsblad: Ook deze week bleek weer dat debatten in Den Haag meer om cijfers dan om ideeën draaien. Nederland is hierin uniek.
18x Virgin Galactic bereikt voor het eerst de ruimte mét passagier23/02 02u45 - NOS.nl: De Amerikaanse commerciële ruimtevaartmaatschappij Virgin Galactic heeft voor het eerst met een passagier de ruimte bereikt. Het toestel SpaceShipTwo VSS Unity bereikte gisteravond (Nederlandse tijd) een hoogte van 89,9 kilometer, dat volgens de normen van de Amerikaanse luchtmacht de ruimte is. Aan boord van de VSS Unity zaten twee piloten en Beth Moses, het hoofd van de astronautenopleiding van Virgin. Zij wilde met haar vlucht ervaren hoe het is om mee te vliegen als passagier van het ruimteschip. Een van de piloten was achteraf jaloers op zijn passagier. 'In de luchtvaart is een gezegde dat de piloten de beste stoel hebben. Maar ik ben daar vandaag niet zo zeker van', zei hij. Dit jaar wil de ruimtevaartmaatschappij van de Britse miljardair Richard Branson beginnen met de eerste commerciële vluchten. Daarvoor hebben al meer dan 600 mensen uit 58 landen een aanbetaling gedaan, onder wie zanger Justin Bieber en acteur Leonardo DiCaprio. De tocht is niet voor iedereen een mogelijkheid, want Virgin vraagt er 250.000 dollar voor. Mensen ervaren tijdens de tocht enkele minuten gewichtsloosheid en kunnen de aarde zien. In onderstaande video is te zien hoe de SpaceShipTwo VSS Unity aan een speciaal draagvliegtuig werd gekoppeld: De SpaceShipTwo bereikt niet op eigen kracht de ruimte. In eerste instantie brengt een speciaal vliegtuig het ruimteschip naar een hoogte van zo'n 13 kilometer, waarna het ruimteschip wordt losgelaten. De SpaceShipTwo vliegt vervolgens met een eigen motor naar de ruimte en vliegt daarna zelfstandig terug naar de basis in de Californische Mojavewoestijn. Tijdens de tocht richting de ruimte haalde het ruimteschip een snelheid van ruim 3 Mach, omgerekend meer dan 3500 kilometer per uur. De ontwikkeling van de ruimtevaartuigen van Virgin Galactic verliep niet zonder slag of stoot. Zo kwamen in 2007 drie medewerkers om het leven bij een explosie tijdens een test met een zuurstoftank. In 2014 stortte een toestel neer. Daarbij kwam de piloot om het leven. Na jaren stilstand zit er nu weer volop beweging in de ruimtevaart. Naast Virgin van Richard Branson, spelen ook Amazon-oprichter Jeff Bezos en Tesla-baas Elon Musk een belangrijke rol:
18x Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week23/02 02u30 - NRC Handelsblad: De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.

Statistieken

Artikels:
32310
Gelezen:
26124
Aantal lezers nu:
50


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven