vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/06 05u00  'ProRail en OM gaan starten met flitspaal bij spoorwegovergangen' Spoorwegbeheerder ProRail en het Openbaar Ministerie gaan starten met een proef voor cameratoezicht bij spoorwegovergangen. 'We gaan flitsen op overwegen', zegt ProRail-topman Pier Eringa. 
23/06 03u45  Branden in natuurgebieden vanwege droogte en onweer Aan de noordkant van het waddeneiland Terschelling is in de nacht van donderdag op vrijdag brand geweest in een natuurgebied. In een ander natuurgebied in de Deurnese Mariapeel in Noord-Brabant woedt een grote bosbrand. 37 
23/06 01u00  Nederland staat in contact met ontvoerders Bolt Nederland staat in contact met de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender vasthoudt. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft dat donderdagavond gezegd tijdens het staatsbezoek aan Italië.28 
22/06 23u45  VS roept op tot staken geweld tegen waarnemers in Oekraïne De Verenigde Staten maken zich ''grote zorgen'' om het geweld dat in Oost-Oekraïne wordt gebruikt tegen OVSE-waarnemers. Zij zijn bedreigd en zelfs beschoten door separatisten, zei een woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.11 
22/06 22u45  EU-burgers mogen van Britse premier May blijven EU-burgers die vijf jaar of langer in het Verenigd Koninkrijk wonen, krijgen een verblijfsstatus na het Britse vertrek uit de EU. Premier Theresa May wil deze ruim 3 miljoen mensen 'prioriteit en zekerheid' geven tijdens de Brexit-onderhandelingen.
22/06 20u15  Enige tijd brand in natuurgebied De Groote Peel In Nationaal Park De Groote Peel heeft donderdagavond enige tijd een natuurbrand gewoed. De brandweer heeft direct veel mensen en materieel naar het beschermde natuurgebied gestuurd.
22/06 20u00  EU verlengt sancties tegen Rusland De economische sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft lopen, worden met zes maanden verlengd. Dat heeft EU-president Donald Tusk donderdag gezegd op de top van regeringsleiders in Brussel. 
22/06 19u45  Brand in natuurgebied De Groote Peel In Nationaal Park De Groote Peel is donderdagavond een natuurbrand uitgebroken. De brandweer heeft direct veel mensen en materieel naar het beschermde natuurgebied gestuurd.
22/06 19u15  Trump ontkent gesprekken met Comey te hebben opgenomen De Amerikaanse president Donald Trump beschikt niet over geluidsopnames van zijn gesprekken met toenmalig FBI-directeur James Comey. Dat zegt Trump donderdag op Twitter.
22/06 18u30  Minder treinen rondom Schiphol door blikseminslag Rondom Schiphol rijden donderdagavond minder treinen door een blikseminslag. Dat meldt de NS. 
22/06 18u30  Veel rook bij zeer grote brand in Sassenheim Er woedt momenteel een grote brand in Sassenheim. Bij een woonboerderij slaan de vlammen uit de rietenkap, meldt de brandweer. Er komt veel rook vrij.
22/06 18u15  'Nederlander in Zuid-Afrika opgepakt wegens drugshandel' Een 23-jarige Nederlander is woensdag vanwege drugshandel opgepakt in Zuid-Afrika. De Nederlander wordt in verband gebracht met een van de grootste drugsvangsten in het land.
22/06 17u45  Colombiaanse regering vindt ELN 'ongeloofwaardig' door ontvoering Bolt De ontvoering van Derk Bolt en Eugenio Follender is zeer ongelukkig, vooral omdat het om twee journalisten gaat uit een land dat helpt bij het vredesproces met de rebellenbeweging ELN. 
22/06 17u30  Man die inreed op politiebus Parijs meerdere keren verhoord in Turkije De automobilist die maandag in Parijs inreed op een politiebus, bracht vorig jaar meerdere keren een bezoek aan Turkije. 
22/06 16u45  Voorarrest verdachte in onderzoek naar dood Savannah verlengd Het voorarrest van de 16-jarige verdachte in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Savannah is verlengd met .. dagen. Daarnaast blijft de verdachte voorlopig in beperkingen. 
Laatste update: vandaag om 5u00
Lees meer van Nu.nl >De Telegraaf

Verbergen Tonen
23/06 00u30  Dode bij ongeluk Rumpt Bij een ongeluk op de N327 in het Gelderse Rumpt is donderdagavond een dode gevallen. Een auto botste frontaal tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plekke.36 
23/06 00u15  Rutte heeft vragen voor May Het aanbod van premier May om EU-burgers die vijf jaar of langer in het VK verblijven na de Brexit een verblijfstatus te geven, heeft nog veel open eindjes. Premier Rutte „heeft nog wel duizend vragen”, zei hij na afloop van dag één van Europese top in Brussel.42 
23/06 00u15  Zoektocht vermiste kanoërs Op het Markermeer hebben hulpdiensten donderdagavond gezocht naar twee kanovaarders die sinds werd vermist. Rond 23.45 uur werden ze gevonden.42 
23/06 00u00  Koningspaar oog voor handel Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagavond de derde dag van hun staatsbezoek aan Italië afgesloten in het voormalige Koninklijk Paleis in Milaan. Daar woonde het koningspaar een diner bij dat door demissionair minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) werd aangeboden aan de meegereisde handelsmissie en de tegenhangers van die bedrijven en instellingen in Italië. Tom Dumoulin, de winnaar van de Ronde van Italië, maakte ook zijn opwachting.37 
22/06 23u45  Voorlopig uitstel huisdierenlijst Bosbuffels, bizons en stinkdieren worden nog niet verboden als huisdier. De nieuwe zwarte lijst vol exotische dieren, die op 1 juli van kracht zou zijn, looft minimaal een half jaar vertraging op.14 
22/06 23u30  Ontruiming hotel na brand Hotel Preston Palace in Almelo is donderdagavond ontruimd na een brand op een kamer. Het is nog niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.10 
22/06 23u00  Dode bij botsing Wijlre Een aanrijding met een auto is donderdagavond een motorrijder fataal geworden in het Zuid-Limburgse Wijlre. Hulpverleners kwamen onder meer met een traumahelikopter ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. De motorrijder overleed ter plaatse.
22/06 23u00  Lijst met huisdieren uitgesteld De nieuwe lijst met toegestane huisdieren wordt uitgesteld. Dat meldt het AD. Dit betekent dat de oude lijst voorlopig blijft gelden.
22/06 22u45  Denk wil in raad Amsterdam Denk gaat in elk geval in Amsterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar worden gehouden. De partij liet dat donderdagavond weten. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar boekte de beweging, die veel nadruk legt op de positie van mensen met een migratieachtergrond, succes in de hoofdstad.
22/06 22u30  Machines zakken weg in zand Een graafmachine en een bulldozer zijn donderdagmiddag weggezakt op het drijfzand langs de dijk van Delfzijl. Medewerkers probeerden de machines nog los te krijgen, maar deze zakten steeds verder weg.
22/06 22u15  Pijnpunten formatie na weekend Pijnpunten die VVD, CDA, D66 en CU tegenkomen op weg naar een nieuw kabinet zullen pas volgende week ter tafel komen. Kilometerbeprijzing komt misschien weer in zicht en over migratie en medisch-ethische kwesties moeten ook nog knopen worden doorgehakt.
22/06 21u45  Gewonde bij schietpartij A'dam UPDATE 21.35 uur - Bij een schietpartij aan de Merlijnstraat in Amsterdam is donderdagavond een man gewond geraakt aan zijn been. Twee daders zijn op de vlucht geslagen.
22/06 21u30  Brandgevaar Powerbank Een zogeheten Powerbank van het merk New Look blijkt vlam te kunnen vatten. De fabrikant van de stroomopslagapparaten, die gebruikt worden om telefoons of tablets onderweg op te laden, heeft bezitters donderdag opgeroepen onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan.
22/06 21u30  Koning langer bij paus dan Trump Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun staatsbezoek aan het Vaticaan paus Franciscus ontmoet en langer met hem gepraat dan was gepland. Het koningspaar kreeg zelfs meer tijd dan de Amerikaanse president Donald Trump.
22/06 21u15  Koningspaar langer bij paus dan Trump Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben tijdens hun staatsbezoek aan het Vaticaan paus Franciscus ontmoet en langer met hem gepraat dan was gepland. Het koningspaar kreeg zelfs meer tijd dan de Amerikaanse president Donald Trump.
Laatste update: vandaag om 0u30
Lees meer van De Telegraaf >

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
23/06 01u15  Trump: ‘Ik heb geen tapes van gesprekken met Comey’ De Amerikaanse president Donald Trump beschikt niet over geluidsopnames van gesprekken die hij voerde met de voormalige FBI-directeur James Comey. Eerder suggereerde Trump wel dat er tapes waren gemaakt van die gesprekken. ‘Ik heb dergelijke opnames niet gemaakt, en heb ze ook niet,’ twitterde Trump. …whether there are “tapes” or recordings of my conversations with … Continued The post Trump: ‘Ik heb geen tapes van gesprekken met Comey’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.41 
23/06 01u15  Rutte ‘haat Brexit van alle kanten’ Premier Mark Rutte laat zich in felle woorden uit over de aanstaande Brexit. ‘Ik haat de Brexit van alle kanten. Ik ben anglofiel,’ aldus Rutte. ‘U bent een van onze geliefdste partners. Maar de Brexit is een besluit van het Britse volk en ik kan niets inbrengen tegen democratie,’ zegt Rutte donderdag tijdens een top … Continued The post Rutte ‘haat Brexit van alle kanten’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.40 
22/06 21u00  Vader van Brussel-terrorist: ‘Mijn zoon had niks met IS’ De vader van Oussama Zariouh, de terrorist die dinsdag een aanslag wilde plegen op het centraal station in Brussel, gelooft niet dat zijn zoon tot zoiets in staat zou zijn. Volgens de vader klopt het niet dat hij sympathieën had voor terreurbeweging Islamitische Staat (IS). ‘Oussama had geen oog voor IS en was zeker geen … Continued The post Vader van Brussel-terrorist: ‘Mijn zoon had niks met IS’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 21u00  Brengt dit D66-wetsvoorstel formatie in gevaar? De initiatiefwet ‘voltooid leven’ van D66 is een van de gevoeligste punten aan de formatietafel. Zowel CDA als mogelijke nieuwe formatiepartner ChristenUnie zijn tegen de wet. Toch gaat D66-Kamerlid Pia Dijkstra door met de wet. Vrijdag gaan VVD, CDA en D66 voor het eerst met de ChristenUnie van Gert-Jan Segers aan tafel. De partijen bespreken … Continued The post Brengt dit D66-wetsvoorstel formatie in gevaar? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 21u00  Theresa May koeltjes ontvangen bij EU-top Bij een top van Europese regeringsleiders op donderdag drukt de Britse premier Theresa May andere kopstukken op het hart dat zij alles doet om EU-burgers in Groot-Brittannië te beschermen, ook na de Brexit. Die belofte kan rekenen op een vinnig antwoord. Uit verklaringen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron … Continued The post Theresa May koeltjes ontvangen bij EU-top appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 21u00  Krol (50Plus): ‘Maak leeftijdsdiscriminatie strafbaar’ Als het aan Kamerlid Henk Krol (50Plus) ligt, wordt discriminatie op basis van leeftijd strafbaar. Dat zei Krol naar aanleiding van cijfers over de arbeidsmarkt. CBS publiceerde vandaag een rapport waaruit blijkt dat werkloze 45plussers nog steeds moeilijk aan een baan komen. Meer dan de helft van de hoogopgeleiden die ouder dan 45 zijn, heeft … Continued The post Krol (50Plus): ‘Maak leeftijdsdiscriminatie strafbaar’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 21u00  Nog 600 flats met zelfde brandbare gevelplaten als Grenfelltoren In honderden flats zijn gevelplaten geïnstalleerd die lijken op de panelen die de dramatische brand in de Grenfelltoren bij Kensington verhevigden. Bij de brand vielen 79 doden. De Britse overheid onderzoekt 600 flats met vergelijkbare gevelplaten. Dat meldt een woordvoerder van de Britse premier Theresa May aan de BBC. Overal in Engeland hebben gemeenten de opdracht … Continued The post Nog 600 flats met zelfde brandbare gevelplaten als Grenfelltoren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 17u15  ‘IS erkent eigen nederlaag met opblazen historische moskee’ De eeuwenoude al-Nuri-moskee in het centrum van Mosul, die woensdagavond door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) werd opgeblazen, is zo goed als verwoest. Volgens de Iraakse regering geeft IS met het opblazen van de moskee zijn eigen nederlaag toe. ‘Het verwoesten van de historische moskee is een officiële verklaring van hun nederlaag,’ zegt de Iraakse premier … Continued The post ‘IS erkent eigen nederlaag met opblazen historische moskee’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 17u15  EU-hof stelt vakbond in gelijk bij flitsfaillissement Als een bedrijf een doorstart maakt na een ‘flitsfaillissement’ moet het dezelfde rechten geven aan werknemers als bij een standaard overname. Dat bepaalde het Europese Hof van Justitie vandaag, naar aanleiding van een zaak die FNV heeft aangespannen. Werknemers van bedrijven die financiële problemen hebben, mogen na een doorstart niet zomaar op straat worden gezet. … Continued The post EU-hof stelt vakbond in gelijk bij flitsfaillissement appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 17u15  Laagopgeleiden werken langer, is dat eerlijk? Laagopgeleiden werken bijna een jaar langer door dan hoogopgeleiden, zou blijken uit nieuw onderzoek. Vakcentrale FNV vindt dat oneerlijk en eist actie van de politiek. De leeftijd waarop mensen kunnen stoppen met werken was een belangrijk thema bij de verkiezingen in maart. 50Plus wil dat de verhoging van de AOW-leeftijd wordt teruggedraaid en weer naar … Continued The post Laagopgeleiden werken langer, is dat eerlijk? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 16u15  Schandaal: politievrijwilliger ingepalmd door advocaten De 63-jarige politievrijwilliger Carla T. speelde jaren gevoelige informatie door aan een advocatenkantoor. Zo hadden de advocaten een enorme voorsprong op de concurrentie. Woensdag hoorden twee advocaten – Patricia B. (60) en Jan A. (42) – de officier van justitie 200 uur onvoorwaardelijke taakstraf tegen hen eisen. De Telegraaf meldt dat de advocaten worden verdacht … Continued The post Schandaal: politievrijwilliger ingepalmd door advocaten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 16u15  Zo ‘succesvol’ zijn de Syriërs die naar Nederland kwamen Het aantal Syrische asielzoekers is verdubbeld, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag. Vooralsnog zorgen de Syriërs dus allerminst voor de trendbreuk die al die BN’ers Nederland twee jaar geleden voorspiegelden. Is dat een verrassing? Nee, schrijft Syp Wynia.  Weet u nog? Syrische en andere asielzoekers die een kleine twee jaar geleden massaler dan … Continued The post Zo ‘succesvol’ zijn de Syriërs die naar Nederland kwamen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 13u00  Noord-Korea na dood Otto Warmbier: ‘Trump is een psychopaat’ Noord-Korea noemt de Amerikaanse president Donald Trump een ‘psychopaat’, die met zijn kritiek op het regime van Kim Jong-un de aandacht probeert af te leiden van de eigen binnenlandse problemen. Trump haalde eerder fel uit naar aanleiding van de dood van de Amerikaanse student Otto Warmbier (22).  De nieuwste Noord-Koreaanse opmerkingen zijn te lezen een … Continued The post Noord-Korea na dood Otto Warmbier: ‘Trump is een psychopaat’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 13u00  Airbnb verzet zich tegen plan Amsterdam: meldplicht werkt averechts Airbnb verzet zich tegen de meldplicht voor Airbnb-verhuurders die is ingevoerd door de gemeente Amsterdam. De meldplicht werkt averechts, en raakt juist verantwoordelijke huurders het meest, zegt het bedrijf. Dat blijkt uit documenten waarin Elsevier Weekblad inzage heeft gekregen. Het gaat onder meer om een brief aan de gemeente Amsterdam, als reactie op de voorgestelde … Continued The post Airbnb verzet zich tegen plan Amsterdam: meldplicht werkt averechts appeared first on Elsevierweekblad.nl.
22/06 13u00  Haatklimaat Amerika is als tijdperk-Fortuyn Er volgde enige bezinning nadat James Hodgkinson op 15 juni Republikeins Congreslid Steve Scalise uit Louisiana neerschoot op een sportveld bij Washington. Het Amerikaanse haatklimaat bereikte een culminatiepunt dat in veel lijkt op de situatie in Nederland direct voor de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002. Politiek Den Haag en vele media demoniseerden … Continued The post Haatklimaat Amerika is als tijdperk-Fortuyn appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 1u15
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/06 22u45  Seedorf, Van Hooijdonk en Davids voetballen met de koning Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden ook tijd voor sport tijdens hun staatsbezoek aan Italië. Ze woonden een voetbalclinic bij voor jeugdspelers uit de regio. De KNVB werkt daarvoor samen met de Italiaanse bond en oud-topspelers.
22/06 22u15  Dave trotseert kogels om meisje te redden in Mosul: 'Ik moet huilen van deze foto' Samen met zijn vrouw en kinderen reist de Amerikaan Dave Eubank naar Irak om hulp te verlenen. In het oorlogsgebied ziet hij een meisje zitten naast tientallen lijken. Hij twijfelt niet en rent op haar af, terwijl sluipschutters van IS op scherp staan.
22/06 21u45  Dave trotseert kogelregen om meisje te redden in Mosul: 'Ik moet huilen van deze foto' Samen met zijn vrouw en kinderen reist de Amerikaan Dave Eubank naar Irak om hulp te verlenen. In het oorlogsgebied ziet hij een meisje zitten naast tientallen lijken. Hij twijfelt niet en rent op haar af, terwijl sluipschutters van IS op scherp staan.
22/06 21u15  Zij hadden mazzel: een sportdag in de tropische hitte Deze leerlingen hoefden vandaag in ieder geval niet in een heet klaslokaal te zweten. Ze mochten naar buiten, het water in, voor een sportdag. Dat kwam goed uit, want het werd in Limburg wel 35 graden!
22/06 19u45  Rutte op zoek naar nieuwe beste vriend in Europa Nederland en Groot-Brittannië konden het in de Europese Unie goed met elkaar vinden. Net als Nederland was Groot-Brittannië voor vrijhandel en minder Europese regels. Maar onze beste vriend stapt uit de EU. En de nieuwe Franse president Macron wil samen met Duitsland de EU hervormen. Dus moet premier Mark Rutte op zoek naar nieuwe vrienden.
22/06 18u45  Prachtige beelden: onweer barst los boven Nederland Van temperaturen rond de dertig graden ineens naar noodweer: het onweer is losgebarsten boven grote delen van Nederland. En dat levert prachtige beelden op.
22/06 17u15  Gedonder en gebliksem: zo weet je hoe ver onweer bij jou vandaan is De lucht ziet er dreigend uit, de wind waait steeds harder en dan is daar ineens een flits. Het onweert. Maar hoe weet je hoe ver het onweer bij jou vandaan is? Weerman Dennis Wilt van Buienradar legt uit hoe je dit kunt uitrekenen en wat je moet doen als het onweer gevaarlijk dichtbij komt.
22/06 17u15  Formule 1: Wat je moet weten over de Grand Prix van Azerbeidzjan Kan Max Verstappen dit weekend in Azerbeidzjan de kater van de vorige race wegspoelen? Twee weken geleden in Canada lag hij tweede, maar ging zijn auto stuk. Zondag krijgt hij een nieuwe kans.
22/06 17u15  Zo werd de al-Nuri-moskee in Mosul opgeblazen Het was de laatste belangrijke plek die IS in de Iraakse stad Mosul in handen had. Gisteren werd de moskee opgeblazen, waarschijnlijk door IS zelf. Het was een symbolisch belangrijke plek: hier werd in 2014 het kalifaat uitgeroepen.
22/06 14u15  Fietsster redt hondje na doldwaze achtervolging door Mexico-stad Als er een hondje het drukke verkeer van Mexico-stad inschiet, twijfelt Ana Calaverita geen moment. Ze zet op haar fiets de achtervolging in en rust niet voor het beestje gered is. Daar zijn nog heel wat halsbrekende toeren voor nodig.
22/06 12u45  Op deze drie manieren zet Trump de Oval Office op zijn kop - #TrumpUpdate 21 Nee, we hebben het niet over de goudkleurige nieuwe gordijnen. Waarover dan wel? Nou, Trumps opendeurbeleid bijvoorbeeld. Geen enkele president is zo aanspreekbaar voor zijn medewerkers als Donald Trump.
22/06 09u45  Waterpret verboden in oververhit België In Vlaanderen geldt vanaf vandaag een verbod op onnodig gebruik van drinkwater. Door de hitte dreigt er een tekort.
22/06 00u15  Video: Laatste beelden van Derk Bolt en zijn cameraman Enkele dagen voor hun ontvoering afgelopen zaterdag namen Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender een item op in Santander Park in de Colombiaans stad Cucuta. Het zijn de laatste beelden van de twee voordat ze verdwenen.
21/06 22u45  Deze Sicilianen zijn migranten zat: '4000 vluchtelingen op 5200 inwoners' Dat ons koningspaar vandaag Sicilië bezocht, is geen toeval. Het is een signaal dat Nederland de vluchtelingenproblematiek op het eiland serieus neemt. Inwoners verliezen langzaam het begrip voor de vele migranten. Het kleine dorpje Mineo krijgt dagelijks bezoek van duizenden vluchtelingen.
21/06 22u15  Sicilianen zijn migranten zat: '4000 vluchtelingen op 5200 inwoners' Dat ons koningspaar vandaag Sicilië bezocht, is geen toeval. Het is een signaal dat Nederland de vluchtelingenproblematiek op het eiland serieus neemt. Inwoners verliezen langzaam het begrip voor de vele migranten. Het kleine dorpje Mineo krijgt dagelijks bezoek van duizenden vluchtelingen.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 22u45
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
23/06 04u45  Camera's bij spoorwegovergangen tegen illegaal oversteken Er komt een proef met cameratoezicht bij spoorwegovergangen, meldt het AD. ProRail en het Openbaar Ministerie starten daarmee, omdat gevreesd wordt dat mensen vaker rood licht negeren nu er meer treinen gaan rijden. Na de zomer rijdt er elke 10 minuten een intercity tussen Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven. En dan zijn de slagbomen dus vaker dicht. 'Wat wordt het gedrag van de weggebruiker als er zo veel treinen zijn?', zegt ProRail-baas Pier Eringa tegen de krant. 'Ik houd mijn hart vast.' Kentekens Daarom wil ProRail cameratoezicht bij spoorwegovergangen. Medewerkers van ProRail gaan videobeelden bekijken om op basis van kentekens boetes uit te delen. ProRail gaat bekijken of de beelden ook bruikbaar zijn om weggebruikers zonder kenteken een boete te geven. Automobilisten krijgen een bekeuring van 230 euro bij het negeren van rood licht of gesloten spoorbomen, bromfietsers 160 euro en fietsers 90 euro. ProRail hoopt dat de proef deze zomer van start kan gaan. Verschillende gemeentes hebben interesse, zegt het spoorbedrijf.16 
23/06 04u45  Bredase afdeling van Denk keert zich tegen landelijke top De Bredase afdeling van Denk heeft zich teruggetrokken voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. De afdeling vindt dat de partijtop in Den Haag ondemocratisch is en weinig transparant. Dat meldt de Volkskrant, die een brief van Denk Breda aan partijvoorzitter Selçuk Öztürk in handen heeft. Volgens de ontevreden leden trekt Öztürk te veel verantwoordelijkheden naar zich toe. Denk Breda is de eerste lokale afdeling van de partij en werd opgericht in juni vorig jaar. In de brief schrijft de afdeling dat ze onder deze omstandigheden niet voor de partij in de gemeenteraad wil plaatsnemen. Onbeschoft Na de Tweede Kamerverkiezingen zou de partijtop de communicatielijnen met de achterban vrijwel helemaal hebben verbroken en ontbreekt er een inhoudelijke discussie over de koers van de partij. De afdeling Breda noemt in de brief aan Öztürk het gedrag van de top 'onprofessioneel, ondankbaar en vooral heel erg onbeschoft'. Volgens de Volkskrant is er ook buiten Breda onvrede over het gebrek aan communicatie met lokale vrijwilligers. Verder is er boosheid over het uitblijven van een algemene ledenvergadering. Scherp De partijtop van Denk schrijft in een reactie dat kritiek vanuit de achterban 'alleen maar goed is en ons scherp houdt'. De top zegt dat de partij mogelijk in Breda toch nog mee kan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar hoe is niet duidelijk.17 
23/06 04u00  Brandweer bestrijdt natuurbranden Oost-Brabant en Terschelling In het Brabantse natuurgebied Mariapeel en op Terschelling zijn vannacht natuurbranden uitgebroken. De brand in de Mariapeel is het grootst. Het vuur had rond 02.30 uur een omvang van 250 bij 50 meter en verspreidt zich verder. Inmiddels is er sprake van zeker twee brandhaarden. Met een groot aantal blusvoertuigen en tankwagens probeert de brandweer de brand onder controle te krijgen. Moeilijk toegankelijk De bestrijding van het vuur is lastig omdat het gebied moeilijk toegankelijk is en het niet eenvoudig is om bluswater naar de brandhaard te krijgen. Over de oorzaak is niets bekend. Gisteravond woedde al een kleinere brand in de nabijgelegen Grote Peel, die snel onder controle was. Daar was de oorzaak vermoedelijk een blikseminslag. In het gebied geldt code rood, met een extra grote kans op natuurbranden. De regen die gisteravond viel heeft daar niets aan veranderd. 'Dat was een druppel op de gloeiende plaat', aldus een woordvoerder van de brandweer. Op Terschelling brak rond 23.00 uur een duinbrand uit op de noordkant van het eiland. Er was een brandgeur geroken, maar de brandweer had enige tijd nodig om de plek van het vuur te vinden. Er stond een gebied van 50 bij 50 meter in brand. Ook op die plek was de aanvoer van bluswater moeilijk. Met giertanks werd water aangevoerd. Vliegtuig De brandweer kreeg onder meer hulp van reddingsmaatschappij KNRM om de brandhaard te bereiken. Ook werd een vliegtuig van de kustwacht ingezet om de situatie in kaart te brengen en de hitte in het gebied te meten. Rond 03.00 uur was de brand onder controle. Volgens een woordvoerder van de brandweer wordt het duingebied de komende uren goed in de gaten gehouden. 'Met een beetje wind kan het vuur weer oplaaien en kan er nog meer natuur in brand komen te staan. Dat willen we voorkomen.'27 
23/06 02u30  Bill Cosby gaat lezingen geven over seksueel misbruik Bill Cosby gaat lezingen geven aan jongeren over de risico's van misdragingen. De 79-jarige Amerikaanse komiek staat terecht voor seksueel misbruik. De 44-jarige Andrea Constand heeft hem aangeklaagd omdat hij haar zou hebben gedrogeerd en misbruikt. Cosby wil jonge mensen waarschuwen voor het rechtssysteem en de risico's van seksuele beschuldigingen. 'Het systeem is aan het veranderen', zei een woordvoerder in een interview met tv-station WBRC. 'Alles kan tegenwoordig worden gezien als seksueel misbruik.' Een andere woordvoerder voegde daaraan toe: 'Zulke dingen kunnen alle jonge mensen overkomen. Ze moeten weten wat ze te wachten staat als ze gaan feesten en dan bepaalde dingen doen die ze niet zouden moeten doen.' Cosby zou honderden telefoontjes van kerken en burgerorganisaties hebben gekregen met het verzoek om te spreken over het rechtssysteem. Een organisatie die zich inzet tegen seksueel geweld heeft gereageerd op de geplande lezingen. 'Het zou nuttiger zijn als meneer Cosby tegen mensen zegt dat ze sowieso niemand seksueel mogen misbruiken.' Nietig Cosby (79) heeft altijd gezegd dat het contact in 2004 met Constand met wederzijdse instemming heeft plaatsgevonden. De zaak tegen de komiek werd vorige week nietig verklaard, omdat de jury niet tot een unaniem oordeel kon komen. Het OM is van plan de zaak opnieuw aanhangig te maken. Tientallen andere vrouwen hebben soortgelijke beschuldigingen aan het adres van Cosby geuit. Veel van die zaken zijn verjaard, maar een aantal vrouwen heeft een civiele zaak tegen Cosby aangespannen.23 
23/06 02u15  Bekentenis neef uit 'Making a Murderer' opnieuw ongeldig verklaard Brendan Dassey, de neef van de hoofdverdachte uit de documentaire-serie Making a Murderer moet volgens een hoger beroep-rechter in de Amerikaanse staat Wisconsin worden vrijgelaten. De bekentenis van Dassey is op een onrechtmatige manier tot stand gekomen. Een lagere rechter had ook al geoordeeld dat de toen 16-jarige Dassey gedwongen werd een bekentenis af te leggen over zijn aandeel in de moord op de fotografe Theresa Halbach in 2005. Maar omdat de staat Wisconsin in hoger beroep ging, kwam Dassey niet vrij. Vraagtekens De Netflix-serie Making a Murderer uit 2015 gaat over de vervolging van Dassey en zijn oom Steven Avery, de hoofdverdachte in een moordzaak. Ze zouden samen de fotografe Halbach hebben vermoord. Maar in de documentaire worden grote vraagtekens gezet bij de bewijsvoering in de zaak. Of Dassey door de uitspraak in hoger beroep nu vrijkomt, is nog onduidelijk. De staat Wisconsin kan nog naar het Amerikaanse Hooggerechtshof stappen. Zijn advocaten zeggen er alles aan te doen om hem vrij te krijgen en 'hem na 4.132 dagen in de cel terug bij zijn moeder thuis te krijgen'.29 
23/06 01u00  Moment en plek van vrijlating Bolt en Follender blijven onduidelijk Er is nog geen duidelijkheid over vrijlating van de Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender. De gouverneur van het Colombiaanse departement Norte de Santander, waar de twee door guerrillabeweging ELN zijn ontvoerd, zei gisteren aan het einde van de middag dat de vrijlating een kwestie van uren was. Na deze uitspraken van de gouverneur zijn er geen nieuwe officiële mededelingen gedaan. Maar NOS-correspondent Marc Bessems heeft wel geruchten gehoord dat Bolt en Follender mogelijk pas later vandaag vrijkomen. Ook over de gezondheidstoestand van de twee ontvoerde Nederlanders is nog geen duidelijkheid. 'We moeten nu nog afgaan op de ELN die zegt dat ze in goede gezondheid zijn', zegt Bessems. 'Maar als de guerrillabeweging de twee overdraagt, zullen ze waarschijnlijk snel door een dokter worden onderzocht.' Legerhelikopter Vermoedelijk worden Bolt en Follender diep in het oerwoud door de ELN overgedragen en met een legerhelikopter naar een stad gebracht. De twee werden zaterdag ontvoerd toen ze in het noorden van Colombia opnamen maakten voor het programma Spoorloos. Al snel werd ervan uitgegaan dat de ELN erachter zat. Dat werd in de loop van de week bevestigd.28 
22/06 23u30  Amerikaan verdacht van spionage voor China Een voormalige Amerikaanse diplomaat wordt verdacht van het verkopen van topgeheime overheidsdocumenten aan China. Hij kan daarvoor de doodstraf krijgen. De zaak kwam aan het rollen toen de 60-jarige Kevin Mallory eerder dit jaar terugkeerde uit Sjanghai. De douane op de luchthaven van Chicago ontdekte dat hij 16.500 dollar in contanten bij zich had. Hij kon daar geen verklaring voor geven. Een maand later gaf hij in een ondervraging door de FBI toe dat hij twee leden van een Chinese denktank had ontmoet, die bij nader inzien spionnen bleken te zijn. Zij hadden hem een 'speciaal communicatie-apparaat' gegeven dat hij kon gebruiken om informatie over te brengen. Niet gewist De man zegt dat hij de Chinezen alleen twee door hem zelf geschreven documenten over de Amerikaanse buitenlandse politiek had gegeven. Die waren niet geheim. Onderzoek van het apparaat leverde op dat er berichten en geheime documenten op stonden, waarvan Mallory dacht dat hij ze had gewist. In een zo'n bericht schreef hij: 'Jouw doel is informatie verkrijgen, mijn doel is betaald worden'. Mallory is een oud-militair die tussen 1987 en 1990 voor het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werkte. In de jaren daarna werkte hij voor verscheidene bedrijven en overheidsinstellingen. Hij had toestemming om zeer geheime informatie in te zien.10 
22/06 23u30  Na de paus heeft het koninklijk paar tijd voor potje voetbal Koning Willem-Alexander en koningin Màxima waren in de ochtend voor een staatsbezoek in Vaticaanstad waar ze paus Franciscus ontmoetten. Daarna ging het paar naar Milaan voor een voetbalclinic van KNVB Worldcoach. Oud-internationals als Clarence Seedorf, Pierre van Hooijdonk en Edgar Davis gaven de workshop aan kinderen, midden op het Domplein. Het koningspaar is sinds dinsdag op staatsbezoek in Italië. Eerder bezochten ze Palermo op Sicilië. Morgen komen ze weer naar Nederland.11 
22/06 23u15  Niet alleen ontmoeting met de paus, ook voetbal voor koningspaar in Rome Koning Willem-Alexander en koningin Màxima waren vandaag op bezoek in Rome. Ze ontmoetten niet alleen de paus, maar woonden ook een voetbalclinic van KNVB Worldcoach bij. Oud-internationals als Clarence Seedorf, Pierre van Hooijdonk en Edgar Davis gaven de workshop aan kinderen, midden op het Domplein. De clinic kreeg veel media-aandacht. Op beelden is te zien dat de koning en koningin een aantal handjes schudden en vervolgens met een oranje voetbal op de foto gaan. Het koningspaar is sinds dinsdag op staatsbezoek in Italië. Eerder bezochten ze Palermo op Sicilië. Morgen komen ze weer naar Nederland.
22/06 23u15  Niet iedereen mag na brexit in VK blijven De Britse premier Theresa May heeft vanavond op de Europese top in Brussel haar eerste voorstel op tafel gelegd in de brexit-onderhandelingen. Ze stelt voor dat alleen mensen die langer dan 5 jaar in Groot-Brittannië wonen na de brexit gegarandeerd in het land mogen blijven. Iedereen die na maart 2014 in het Verenigd Koninkrijk is gaan wonen, raakt de status kwijt. Zij moeten na de brexit opnieuw een aanvraag doen en lopen kans niet opnieuw een verblijfsvergunning te krijgen. Minder genereus Britse media melden dat May dit voorstel zojuist tijdens het diner op de top heeft gepresenteerd. De premier kondigt al een aantal weken aan dat ze met een 'eerlijk' voorstel zou komen voor Europeanen in het Verenigd Koninkrijk. Ze biedt de blijvers na de brexit dezelfde gezondheidszorg, pensioenen, toeslagen en onderwijs aan als gewone Britten. Toen deze plannen eerder al duidelijk werden werd er door Brusselse diplomaten terughoudend gereageerd. De EU eist bij de onderhandelingen dat alle EU-burgers na de brexit dezelfde status moeten houden als ze nu hebben.
22/06 23u00  EU handhaaft sancties tegen Rusland De Europese Unie heeft de strafmaatregelen tegen Rusland met nog eens een half jaar verlengd, tot januari 2018. Dat is besloten op de Eurotop in Brussel. EU-president Tusk zegt op twitter dat Rusland zich nog altijd niet houdt aan het Akkoord van Minsk, de bestandsovereenkomst voor Oekraïne. De EU-staten willen de Russische president Poetin dwingen de pro-Russische seperatisten in het oosten van Oekraïne in het gareel te krijgen. Moskou vindt de strafmaatregelen onrechtvaardig en boycot onder meer landbouwproducten uit Europa. Lavrov Ook de Verenigde Staten hebben sancties tegen Rusland afgekondigd vanwege de situatie in Oekraïne. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov heeft daarover zijn ongenoegen uitgesproken tegenover de Amerikaanse minister Tillerson. Volgens Lavrov brengen de sancties de Amerikaans-Russische betrekkingen in gevaar.
22/06 22u15  Schutter die vermeend seksnetwerk Clinton wilde opdoeken de cel in De man die eind vorig jaar het vuur opende in een pizzatent in de Amerikaanse hoofdstad Washington omdat hij geloofde dat een nepnieuwsbericht waar was, is veroordeeld tot vier jaar cel. De 28-jarige schutter had gezegd dat hij naar pizzeria Comet Ping Pong in Washington was gereisd toen hij had gelezen dat presidentskandidaat Hillary Clinton een netwerk van minderjarige seksslaven runde vanuit het restaurant. De complottheorie werd op internet gedoopt tot 'pizzagate' en het nepnieuws ging snel rond. De hoax kreeg veel aandacht in de presidentscampagne. Extreem-rechtse sites probeerden er Clinton mee in diskrediet te brengen; het restaurant werd meerdere keren werd bedreigd. Redden De schutter besloot dat hij de kinderen moest 'redden' en reisde zo'n 600 kilometer vanuit North Carolina naar Washington. Hij liep zwaarbewapend de volle pizzeria binnen, bedreigde een medewerker en schoot op een gesloten kastdeur. Niemand raakte gewond, maar volgens de rechter heeft hij veel psychische schade veroorzaakt. De dader verklaarde na de schietpartij dat hij op zoek was naar tunnels onder het pand, waar het misbruik zou plaatsvinden. Begin deze maand bood hij in een handgeschreven brief zijn excuses aan. 'Ik kwam naar Washington om mensen te helpen. Het was nooit mijn bedoeling om mensen bang te maken, maar nu besef ik hoe dwaas en roekeloos ik was.'
22/06 22u15  Jongen van 13 verdrinkt in Waal, derde dode in vijf dagen In de Waal bij Tiel is het lichaam gevonden van een 13-jarige jongen die daar eerder op de dag was verdwenen. Het is al de derde keer deze week dat er in de rivier een dode zwemmer wordt aangetroffen. De jongen uit Tiel raakte vanmiddag vermist toen hij met een groep vrienden aan het zwemmen was. De brandweer begon een zoekactie met duikers en een helikopter, maar kon de jongen niet vinden. Vanavond werd zijn lichaam aangetroffen met behulp van sonarapparatuur. 'Zwemmen in rivieren en kanalen is gevaarlijker dan mensen denken, door de scheepvaart, maar ook door wisselende temperaturen in het water', waarschuwt een politiewoordvoerder bij Omroep Gelderland. Wamel Gisteravond werd in de Waal ook al een lichaam gevonden bij Wamel. Het slachtoffer was een man uit Elst was een dag daarvoor tijdens het zwemmen voor de ogen van zijn gezin door het stromende water meegesleurd. Zondag verdween een zwemmer bij het dorp Oosterhout, in de gemeente Overbetuwe. Later werd vermoedelijk zijn lichaam teruggevonden in de Waal bij Rossum.
22/06 22u00  'Wij zagen die internetoplichters zo veel geld binnenharken' Nederlander Ruben Stolk weet maar al te goed hoe Indiase internetoplichters te werk gaan. Hij zat met zijn start-up een paar weken op dezelfde verdieping. 'Er zat wel een wandje tussen, maar we konden goed horen wat ze deden.' In Nieuws & Co op NPO Radio 1 deed de 35-jarige zijn verhaal. Hij contacteerde de NOS nadat hij las dat 800 mensen dit jaar slachtoffer zijn geworden van de zogenoemde Microsoft-scam. Zo werd gedupeerde Agnes voor ruim 3000 euro opgelicht. Ruben werkte op een kantoor in de Indiase miljoenenstad Pune. Hij is medeoprichter van een softwarebedrijf gespecialiseerd in, ironisch genoeg, veiligheid op de werkvloer. Tegenover hem in het gebouw zat een ander bedrijf, wat al snel een frauduleus callcenter bleek te zijn. De Nederlander hoorde niet alleen hoe de oplichters te werk gingen, hij zag het ook. Samen met zijn collega's. Op een whiteboard bij de buren stonden de targets - bedragen die medewerkers moesten behalen. 'We zagen dan 's ochtends dat ze de nacht ervoor weer zo veel geld hadden binnengeharkt, best wel bizar.' Het team bestond volgens de Nederlander uit twintig à dertig jonge mannen en vrouwen. 'Het was gewoon een professioneel bedrijf en stond geregistreerd.' Nieuwe medewerkers kwamen netjes op sollicitatiegesprek. Zodra ze werden aangenomen, kregen ze eerst een training om verstaanbaar Engels te spreken. Ruben denkt dat de medewerkers niet gelijk wisten waar ze aan begonnen. 'In het begin deed het bedrijf zich voor als callcenter, maar uiteindelijk werd hun taak steeds schimmiger.' Door de dunne muren was te horen hoe slachtoffers te grazen werden genomen. De medewerkers deden zich voor als John of Mike van Microsoft en belden mensen op in Europa en de Verenigde Staten. Ze kregen te horen dat er iets mis was met hun computer. 'Mensen werden bang gemaakt en verteld: als je nu naar deze website gaat en iets downloadt is het opgelost.' In werkelijkheid kregen de oplichters toegang tot creditcardgegevens. Volgens de Nederlander werd zo per dag een paar duizend euro verdiend. Enorme bedragen als je bedenkt dat het een callcentermedewerker in India gemiddeld zo'n 250 euro per maand verdient. 'De winstmarge moet gigantisch zijn geweest', zegt Ruben. Heb je er aan gedacht ze aan te geven? 'Daar heb ik wel over nagedacht en ook aan mijn collega's voorgelegd', bekent de 35-jarige. Maar hij had zijn handen naar eigen zeggen ook vol aan zijn bedrijf. Ruben was toen net verhuisd naar India samen met zijn vrouw en twee kinderen. 'En ik dacht: als ik me hier nu mee ga bemoeien, dan kom ik misschien in de problemen.' Het frauderende callcenter was volgens Ruben al na twee of drie weken verdwenen. Het verhuisde naar een andere plek in India. 'Geen idee of ze nog hetzelfde werk doen, maar waarschijnlijk wel want het was erg lucratief.'
22/06 21u45  Opnieuw dode zwemmer in de Waal In de Waal bij Tiel is het lichaam gevonden van een jongen die daar eerder op de dag was verdwenen. Het is al de derde keer deze week dat er in de rivier een dode zwemmer wordt aangetroffen. De jongen raakte vanmiddag vermist toen hij met een groep vrienden aan het zwemmen was. De brandweer begon een zoekactie met duikers en een helikopter, maar kon de jongen niet vinden. Vanavond werd zijn lichaam aangetroffen met behulp van sonarapparatuur. 'Zwemmen in rivieren en kanalen is gevaarlijker dan mensen denken, door de scheepvaart, maar ook door wisselende temperaturen in het water', waarschuwt een politiewoordvoerder bij Omroep Gelderland. Wamel Gisteravond werd in de Waal ook al een lichaam gevonden bij Wamel. Het slachtoffer was een man uit Elst was een dag daarvoor tijdens het zwemmen voor de ogen van zijn gezin door het stromende water meegesleurd. Zondag verdween een zwemmer bij het dorp Oosterhout, in de gemeente Overbetuwe. Later werd vermoedelijk zijn lichaam teruggevonden in de Waal bij Rossum.
Laatste update: vandaag om 4u45
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
23/06 05u15  Mel B. weigert 'exorbitante' alimentatie aan ex te betalen Zangeres Mel B. weigert de volgens haar 'exorbitante' alimentatie-eisen van haar ex Stephen Belafonte in te willigen. Hij had bij de rechtbank in Los Angeles gevraagd om onder meer 4300 dollar (3850 euro) per maand voor eten en 750 dollar (675 euro) voor mobiele telefonie.
23/06 04u45  Brand in natuurgebieden Deurne en Terschelling Aan de noordkant van het waddeneiland Terschelling is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken in een natuurgebied.  Ook in Deurne staat een natuurgebied in brand. Hoge temperaturen en droogte leiden tot extra brandgevaar.17 
23/06 04u15  Johnny Depp: Ik ben geen acteur, ik ben leugenaar Het gaat niet zo lekker met Johnny Depp. De vrijwel failliete acteur, die door zijn ex Amber Heard werd verlaten nadat zij hem beschuldigde van huiselijk geweld, liet op festival Glastonbury weten dat hij leugenaar van beroep is. Ook vroeg zij zich hardop af wanneer een acteur voor het laatst een president had omgebracht.28 
23/06 04u00  Sport vandaag: Haase in Halle, bokser Korving op EK en GP van Azerbeidzjan Vrijwel elke dag staat de sportwereld bol van de evenementen en wordt het lastig om nog bij te houden wat écht interessant is. Daarom zetten wij dagelijks op een rijtje welke evenementen speciale aandacht verdienen.32 
23/06 03u15  SP-top geeft zichzelf extra salaris cadeau Het dagelijks bestuur van de Socialistische Partij vangt sinds vorig jaar april maximaal 400 euro méér loon per maand. Dat komt doordat de SP-top zichzelf in een splinternieuwe topschaal heeft geplaatst, om het wegvallen van andere inkomsten te compenseren.
23/06 03u15  ProRail gaat flitsen op spoorwegovergangen Spoorwegbeheerder ProRail en het Openbaar Ministerie gaan starten met een proef voor cameratoezicht bij spoorwegovergangen. Nu er steeds vaker treinen rijden, is de kans groter dat mensen rood licht en spoorbomen zullen negeren.
23/06 02u15  'Pizzagate'-schutter veroordeeld tot 4 jaar cel Een man die in december vorig jaar vanwege nepnieuws het vuur opende in een pizzarestaurant in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C., is donderdag tot vier jaar cel veroordeeld.26 
23/06 01u45  'Vermiste' kanovaarders Markermeer gevonden na grote zoekactie Op het Markermeer zijn hulpdiensten donderdagavond onder met met helikopters op zoek geweest naar twee kanovaarders. Ze waren eerder op de dag gezien bij de Zuidersluis bij Almere en daarna niet meer.39 
23/06 01u30  Frank de Boer kan eindelijk aan de slag in Engeland Frank de Boer (47) staat voor een nieuwe klus, het trainerschap van Crystal Palace. De club uit Londen bood hem gisteren de baan aan. De ex-coach van Ajax en Internazionale ziet werken in de prestigieuze Premier League wel zitten en verwacht snel een akkoord.41 
23/06 00u30  Nederland ziet kans op Medicijnagentschap groeien De kansen van Nederland om het nu nog in Groot-Brittannië gevestigde Europese Medicijn Agentschap binnen te halen, zijn iets gegroeid. In Brussel slaagde premier Mark Rutte er afgelopen avond in het besluit over de nieuwe vestigingsplaats deels weg te halen bij de grote lidstaten.38 
23/06 00u30  De Boer kan eindelijk aan de slag in Engeland Frank de Boer (47) staat voor een nieuwe klus, het trainerschap van Crystal Palace. De club uit Londen bood hem gisteren de baan aan. De ex-coach van Ajax en Internazionale ziet werken in de prestigieuze Premier League wel zitten en verwacht snel een akkoord.38 
22/06 23u45  Gasten Preston Palace in Almelo geëvacueerd na brand Tientallen gasten van hotel Preston Palace in Almelo zijn vanavond geëvacueerd vanwege een brand. Het vuur ontstond rond 22.00 uur, waarschijnlijk in een van de hotelkamers.11 
22/06 23u15  Van der Zijde gaat weer bobben voor Nederland Bobsleeër Bror van der Zijde komt met ingang van het nieuwe seizoen weer uit voor Nederland. Hij is beschikbaar voor het team van piloot Ivo de Bruin. De twee richten zich op de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea. Van der Zijde kwam de afgelopen periode uit voor Zwitserland. 
22/06 23u00  Dit lees je in AD Magazine Dit weekend in het AD Magazine, dat zaterdag verschijnt bij de krant, onder andere de volgende onderwerpen:
22/06 22u45  Denk gaat voor vijf zetels in Amsterdam Denk gaat in elk geval in Amsterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar worden gehouden. De partij liet dat vanavond weten. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar boekte de beweging, die veel nadruk legt op de positie van mensen met een migratieachtergrond, succes in de hoofdstad.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
23/06 04u15  Vier jaar cel voor Amerikaan die pizzeria binnenviel wegens nepnieuws De 28-jarige man die vorig jaar december gewapend een pizzarestaurant in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. binnenviel, is veroordeeld tot vier jaar cel. Edgar Welch kwam tot zijn daad nadat hij op meerdere websites had gelezen dat restaurant Comet Ping Pong de spil vormde in een pedofielennetwerk. Hij besloot op onderzoek uit te gaan, niet door hebben dat het om 'fake news' ging. Meerdere w26 
23/06 02u15  Stop met verwarde eenlingen als terrorisme aan te duiden 'Is dat dan een christenterrorist?' luidde de kop boven het artikel van Patrick van IJzendoorn, maandag in de Volkskrant. Nee, ook dat zou mal zijn. Uit een artikel in The New York Times van Ceylan Yeginsu blijkt dat Darren Osborne, de man die met een bestelbusje op moslims inreed, verward is en problemen heeft met zijn vrouw, met mensen en met drank. Een vriend zei dat Osborne zich beklaagd had o30 
23/06 02u15  Tracks van de week (25): George Ezra, Phoenix, London Grammar De drie liedjes die u deze week volgens Julien Althuisius moet hebben gehoord (volkskrant.nl/tracksvandeweek) Het wonderkind van het hitje Budapest (2014) komt ein-de-lijk met wat nieuws. Don't Matter Now is een tikkeltje voorspelbaar, maar aanstekelijk en zomers op z'n Ezra's. Frankrijks finest electrobandje Phoenix komt met een nieuw album. Titelnummer Ti Amo, klinkt als bijna alles van Phoenix;28 
23/06 02u15  Van Haren wint slag om rode schoenzolen bij Europees Hof van Justitie Van Haren heeft de slag om de rode schoenzolen gewonnen. De winkelketen werd in 2013 voor de rechter gesleept door schoenenontwerper Christian Louboutin, die meende het alleenrecht te hebben op de productie en verkoop van damesschoenen met rode zolen. Maar dat is niet zo. Tot die conclusie komt een belangrijke adviseur van het Europese Hof van Justitie. De Franse ontwerper heeft de karakteristieke28 
23/06 02u15  Afdeling Breda van Denk keert zich tegen partijtop Denk Breda doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De afdeling van de partij hekelt het ondemocratische en weinig transparante handelen van de partijtop. Na de Tweede Kamerverkiezingen zijn de communicatielijnen met de achterban nagenoeg verbroken. Een inhoudelijke discussie over de koers van de partij ontbreekt. In een brief aan partijvoorzitter Selçuk Öztürk, die in het bezi29 
23/06 02u15  Hij richtte de eerste lokale Denk-afdeling op, maar keert zich nu van de partij. Dit is waarom In de partij Denk is een coup aan de gang waarbij oprichters Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu zich niets meer aantrekken van andere leden. Dit stelt prominent lid Ali Tsouli. Hij gaat in de aanval. De Denk-partijtop verweert zich. Vol overtuiging sloot hij zich in 2015 aan bij Denk. Kort daarna richtte hij in Breda de eerste lokale afdeling van de partij op. Hij vocht als een leeuw voor die 3 zetels29 
23/06 02u15  Zijn importdocenten oplossing lerarentekort? Vooral Vlaamse, maar ook Duitse docenten duiken op voor Nederlandse klassen in het grensgebied. De scholen kunnen hen goed gebruiken en zelf bevallen de lossere Nederlandse kinderen hun wel. Michelle Adriaense spreekt haar mavo 2-klas met een Vlaams accent vermanend toe. 'Wat voor nen nannekes-nest is het hier. Dat wil ik nie meer hebben.' De tafels van het tekenlokaal op het Zeldenrust-Steelantco29 
23/06 02u15  Sterontwerper Hella Jongerius is op een missie tegen kleurvervlakking Er is veel meer uit kleur te halen dan we nu doen, betoogt sterontwerper Hella Jongerius. In Londen geeft ze zelf het goede voorbeeld. 'Al die kleuren. De helft minder zou al een enorme verbetering zijn', verzucht Hella Jongerius (54), een van Nederlands beroemdste en toonaangevendste vormgevers. Het lijkt een bizarre uitspraak voor een productontwerper die zich al meer dan tien jaar buigt over de28 
23/06 02u15  Belgische stripmuren: van middel tegen verloedering tot cultureel erfgoed Ooit begonnen om verloedering tegen te gaan, zijn de Belgische 'stripmuren' nu cultureel erfgoed. Vandaag wordt in Antwerpen de muur van Joost Swarte onthuld. Café-restaurant Le Plattesteen aan de Brusselse Kolenmarkt bestaat twee keer. Op de hoek ligt driedimensionaal de gezellige uitspanning zelf, pal ernaast keert hij tweedimensionaal terug op een metershoge muurschildering. Tekenaar Frank Pé h29 
23/06 02u15  Vergeten vrouwen in tbs zijn vaak gevaarlijker dan mannen Op veel noemenswaardige terreinen is minder onderzoek naar vrouwen gedaan dan naar mannen, omdat mannen lang de standaard waren. Hartinfarcten bij vrouwen zijn zo bijvoorbeeld vaak te laat ontdekt. De symptomen bij mannen en vrouwen bleken nogal te verschillen. Forensisch psycholoog Vivienne de Vogel, hoofd van de afdeling Onderzoek van De Forensische Zorgspecialisten in Utrecht, heeft nu als eers30 
23/06 02u15  De perfecte voorstellingencocktail op de Parade per type bezoeker Vandaag gaat De Parade van start, in Rotterdam. 54 dagen lang zijn in 4 steden ruim 70 voorstellingen te zien. Zin in lichtvoetig vermaak, begaan met de mensheid of op zoek naar liefdes lotgenoten? Herken uzelf in een van de paradeprofielen en de perfecte voorstellingencocktail ontrolt zich vanzelf. Laten we eerlijk wezen. Niemand gaat naar de Parade alléén voor het theater. Die Wijnbar, cocktailb29 
23/06 02u15  71-plussers in dienst, wat betekent dat? Elke sector moet er grondig over nadenken wat het betekent dat straks 71-plussers op de loonlijst staan. De invoering van de Algemene Ouderdomswet in 1957 werd destijds gezien als de kroon op het stelsel van sociale zekerheid. De AOW behoedde Nederlanders die geen pensioen hadden kunnen opbouwen of die geen vermogen konden opsouperen voor een 'oude dag' in armoede. Weinig sociale ingrepen hebben z28 
23/06 02u15  Wees geduldig, Verstappen. Red Bull is zo slecht niet Max Verstappen is ongelukkig. Zijn Red Bull is traag en onbetrouwbaar. Tijd om te verkassen, roepen de fans. Niet doen, menen insiders. Hij wordt elke race een betere Formule 1-coureur. Max Verstappen (19) was twee weken geleden in Canada kraakhelder over het verloop van zijn derde seizoen in de Formule 1: 'Alles is ruk'. In Montreal viel hij voor de derde keer in zeven races uit. In een seizoen w30 
23/06 02u15  Deze thuisbatterij moet ons energieoverschot opvangen Nog nooit werd in Nederland per dag zoveel zonne-energie opgewekt. Dat heeft ook nadelen: waar laat je het teveel aan zonnestroom? In kleine centrales aan huis, bijvoorbeeld. In de kern van het schilderachtige dorp Sloten, gemeente Amsterdam, staat sinds kort een energiecentrale. Een kleine, zonder rookpluim, verspreid over vijftig privéwoningen. Eénvijftigste van de centrale hangt in de meterkast29 
23/06 02u15  Het weer: het blijft warm in het binnenland, na het weekend wisselvalliger De afgelopen dagen was het tropisch warm in Nederland. In de zuidelijke provincies kwam het tot een hittegolf. Afgelopen nacht is de echt hete lucht uit ons land verdreven. Maar koud wordt het vrijdag niet, want de temperatuur loopt in het binnenland 'gewoon' weer op naar 26 of 27 graden. Aan de noordkust blijft het kwik steken op 22 graden. Het lijkt droog te blijven, maar er waait wel een stevig29 
Laatste update: vandaag om 4u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
22/06 23u00  Deze week verdronken al drie mensen in de Waal Donderdag verdronk opnieuw iemand. Rijkswaterstaat waarschuwt dat het zwemmen in grote rivieren levensgevaarlijk is.
22/06 23u00  ‘Trumpcare’ opnieuw gelanceerd De Republikeinen in de Senaat gaan stemmen over een nieuwe zorgwet. En dat moet snel.
22/06 22u15  Verdachte Pizzagate krijgt vier jaar cel De man opende in december vorig jaar het vuur in een pizzeria in Washington omdat hij dacht dat het onderdeel was van een pedofiliecomplot.
22/06 21u45  Vluchten uit Mosul terwijl Irak tegen IS vecht Terwijl Iraakse militairen het laatste deel van de stad willen heroveren op IS, vluchten inwoners voor hun leven.
22/06 21u30  Said Kasmi lijsttrekker D66 in Rotterdam In drie stemrondes liet hij drie kandidaten achter zich, onder wie de huidige fractievoorzitter.
22/06 21u15  De badmeester liep niet eens rondjes Drie badmeesters zijn bestraft voor dood door schuld. Twee leerkrachten werden vrijgesproken.
22/06 21u15  Ouderen willen ook wel eens pizza eten Huurcontracten met uitgebreide servicepaketten zouden handig zijn voor ouderen. Maar wat als het eten niet te vreten is?
22/06 20u45  Een slanke vogel legt een puntig ei Er bestaan vele theorieën over de vormverschillen van vogeleieren. Nu is er antwoord: het ligt aan het moederlichaam. Hoe minder stroomlijn, hoe ronder het ei.
22/06 20u00  Staatssecretaris Van Dam stelt lijst toegestane zoogdieren uit Enkele honderden houders van hobbydieren dreigden te worden gedupeerd door een verbod op het houden van 153 exotische dieren.
22/06 20u00  ‘Uitleg over mijn ontslag gaven ze niet’ Na 29 jaar werd ze in een flitsfaillissement ontslagen. Astrid Schenk vocht dat aan en kreeg gelijk. Ondertussen woont ze noodgedwongen in een tuinhuisje.
22/06 20u00  Het is gedaan met het flitsfaillissement in Nederland Eindelijk duidelijkheid over faillissementen waarbij direct een doorstart volgt. Werknemers mogen niet van hun rechten „worden beroofd”, vindt het Europese Hof.
22/06 19u30  EU-landen gaan nauwer samenwerken op defensie Op de EU-top in Brussel stemden de 28 leiders van de Europese landen unaniem in met structurele coöperatie tussen de soevereine strijdkrachten.
22/06 19u00  Nederland staat niet machteloos in Europa Onze invloed in Brussel is onverminderd groot, schrijft Hanco Jürgens. Maar door erover te zwijgen vergroot Den Haag de afstand tot de burger.
22/06 17u45  D66 gaat ondanks formatie door met ‘voltooid leven’-wet Initiatiefwet van D66-Kamerlid Pia Dijkstra is zeer omstreden bij twee nieuwe onderhandelpartners van de partij, de ChristenUnie en het CDA.
22/06 17u45  ELN: programmamakers Bolt en Follender maken het goed Het leek erop dat ELN met een verklaring zou komen over de ontvoerde Nederlanders, maar dat bleek niet zo te zijn.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 23u00
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
23/06 04u30  Bescherm journalist net als brandweerman Vervolging van iemand die journalisten bedreigt, moet extra aandacht krijgen, adviseert Alex Brenninkmeijer.25 
23/06 02u15  Lonen kunnen veel sterker stijgen CBS-cijfers tonen dat er in 2015 minder geld naar lonen ging dan gemiddeld over de voorgaande twintig jaar.27 
22/06 22u30  Amsterdam gaat een nieuwe wijk bouwen in de haven 'Haven-Stad’ biedt plek aan de snel groeiende bevolking van Amsterdam. De havenindustrie moet er deels voor wijken.
22/06 22u00  Waarom hang je een Rothko naast Jeroen Bosch? Carel Blotkamp gaf de zalen van Museum Boijmans Van Beuningen een make-over. Met 'botsingen' tussen oude en moderne kunst wil hij de bezoekers fris houden, zodat ze aandachtiger gaan kijken.
22/06 22u00  Twee hallucinante tv-momenten Zag ik daar Rutte nou in de sneeuw? Met de huidige temperaturen kun je natuurlijk zomaar gaan hallucineren, maar dit zag ik heel helder. 
22/06 21u45  Hallucinante tv-momenten Zag ik daar Rutte nou in de sneeuw? Met de huidige temperaturen kun je natuurlijk zomaar gaan hallucineren, maar dit zag ik heel helder. 
22/06 21u30  Rel rond Kohls begrafenis Zeker, er komt een boottocht over de Rijn en een dodenmis in de Dom van Speyer. En ja, in Straatsburg zal op 1 juli een 'Europese' rouwplechtigheid plaatsvinden voor oud-bondskanselier Helmut Kohl. Maar een officiële staatsbegrafenis in Berlijn komt er níet.
22/06 21u15  'Historische stap' voor Europese defensie Regeringsleiders besluiten tot meer samenwerking, maar concrete besluiten vallen pas over drie maanden. 
22/06 20u45  ADO Den Haag is overgeleverd aan de Chinezen De gemeente Den Haag wil geen verantwoordelijkheid meer dragen voor het financiële beleid bij voetbalclub ADO Den Haag. Het prioriteitsaandeel dat de gemeente bezat wordt teruggegeven, zo schrijft de gemeente in een brief aan de raad. Daarmee komt de macht vrijwel volledig bij de Chinese eigenaar Wang te liggen.
22/06 20u30  Hongkongs grootste god is terug in China Twintig jaar geleden, op 1 juli 1997, keerde de Britse kolonie Hongkong terug in de Chinese moederschoot. Ook Hongkongs grootste god, Wong Tai Sin, vond zijn weg terug naar ‘atheïstisch’ China. Deel 1 van een serie.
22/06 20u30  Nieuw seizoen 'Sense8' voelt aan als hetzelfde Het tweede, laatste seizoen van de science-fictionserie 'Sense8' is een kopie van deel 1: de beelden zijn spetterend, de plot blijft vlak.
22/06 20u30  Welk probleem lost de provincie Noord-Brabant eigenlijk op? Onder de kop 'De boer moet voorbij zijn eigen erf kijken' maakt Trouw in haar commentaar van 19 juni harde verwijten aan het adres van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZTLO). Voorzitter Hans Huijbers van de ZLTO reageert.
22/06 20u15  Unesco: Te veel kinderen en jongeren gaan niet naar school Ruim 260 miljoen kinderen en jongeren in de wereld gaan niet naar school. Dit heeft grote gevolgen voor de wereldwijde armoedebestrijding.
22/06 20u15  Historische ontmoeting tussen koningspaar en paus leek de gewoonste zaak De officiële ontvangst door paus Franciscus in Vaticaanstad van koning Willem-Alexander mag dan niet meer de woede opwekken van het protestantse volksdeel, het blijft wel een historisch moment. 
22/06 18u45  Twee tegenpolen, in een film met mooie kleine wendingen Sage femme Regie: Martin Provost Met: Catherine Frot, Catherine Deneuve, Olivier Gourmet ★★★★☆
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
22/06 23u00  Politiebusje in brand gestoken na schietpartij Bos en Lommer In Bos en Lommer is donderdagavond een busje van de politie in brand gestoken. Dat gebeurde na een schietpartij waarbij een man in zijn been was geschoten.Het was een busje van de hondengeleider. 'Gelukkig zat er niemand in de bus, ook geen hond,' aldus een woordvoerder van de politie.Omdat de politie om de hoek bezig was met het onderzoek naar de schietpartij, konden agenten zelf de brand snel bl
22/06 22u30  Denk doet mee aan Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen Denk neemt deel aan de Amsterdamse raadsverkiezingen. De partij van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk maakte woensdagavond bekend te mikken op vijf zetels in de gemeenteraad. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen scoorde de partij goed in Amsterdam: 28.000 stemmen kreeg de partij in de stad, waarvan 13.500 in Nieuw-West: een op de vijf inwoners van dat stadsdeel stemde op Denk. Er waren al langer geruch
22/06 21u45  Man gewond bij schietpartij Bos en Lommer Bij een schietpartij in de Merlijnstraat in Bos en Lommer (West) is donderdagavond een man in zijn been geraakt. De politie is op zoek naar twee mannen, die na de schietpartij zijn gevlucht. Er zouden bij het incident meerdere schoten zijn gelost.De politie is op zoek naar twee mannen, die na de schietpartij op een donkerkleurige scooter zijn gevlucht. Ze droegen beiden donkere kleding. De politie
22/06 21u30  De Avondetappe dit jaar in het licht De Avondetappe verandert opnieuw van format. Dione de Graaff presenteert het programma, terwijl Herman van der Zandt kort op de koers zit en renners van de dag interviewt voor het hotel. Sinds het jaar dat Mart Smeets voor het laatst optrad als ceremoniemeester van het avondprogramma, is de NOS aan het zoeken naar de juiste samenstelling. In 2015 was er een jaartje geen Avondetappe, maar al vrij s
22/06 21u30  Voetbalclub Wartburgia heeft hoogste percentage vrouwelijke leden De Amsterdamse voetbalclub Wartburgia uit Oost heeft het hoogste percentage vrouwelijke leden van Nederland. Dat blijkt uit een rapport van de KNVB.54,07 procent van de leden is vrouw. Dat is voor Amsterdammers geen grote verrassing, want Wartburgia heeft altijd een levendige vrouwenafdeling gehad. Begin jaren tachtig begon de voetbalclub met een team voor vrouwen, dat het meteen goed deed.'Omdat
22/06 20u45  'Taxihandhaving moet efficiënter' De VVD wil dat het stadsbestuur onderzoekt hoe efficiënter kan worden gehandhaafd in de taxibranche. Er moet worden gekeken naar de mogelijkheid om te handhaven door het scannen van kentekens. Vandaag dient VVD-raadslid Cees Eenhoorn een motie in om dit bereiken. Eenhoorn, die zelf ook zijn taxipapieren heeft, zegt de huidige taxicontroles veel te omslachtig te vinden. Nu is het zo dat taxichauffe
22/06 19u45  Fons Vitae Lyceum volgend schooljaar op andere locatie Door de brand op het dak van het Fons Vitae Lyceum kunnen de lessen dit jaar onmogelijk hervat worden. Het herstel van het gebouw gaat zeker een schooljaar duren. Tot zijn grote spijt schrijft rector David Asser daarom op de site van de school dat er voor volgend schooljaar een tijdelijke vervangende locatie moet worden gevonden. Asser inventariseerde donderdag de schade aan het gebouw, die 'enorm
22/06 19u15  Wordt de oude Zilvermeeuw-metro een monument? De oude Amsterdamse metrostellen, de Zilvermeeuwen, zijn alweer enige tijd niet meer in gebruik. De gemeente heeft een eerste stap gezet om de oude metro's toegankelijk voor het publiek te maken. Mooi van lelijkheid, een tikje knullig, heel-erg-van-de-vorige-eeuw. Zo omschreef Het Parool de oude metrostellen, toen in 2015 de Zilvermeeuw met pensioen ging. De nieuwe tijd haalde de koekblikken met b
22/06 18u45  Kleine rondvaartreders stappen opnieuw naar de rechter Kleine rondvaartreders stappen opnieuw naar de rechter om het vaarbeleid van de gemeente aan te vechten. Dit keer is de vergunningenstop voor nieuwe uitgiftes, die wethouder Udo Kock (water) deze week afgekondigde, het twistpunt. Eerder deze maand stuurde de Raad van State Kock terug naar de tekentafel. Het nieuwe vergunningenstelsel voor grote boten vanaf 14 meter, en het vrijgeven van de markt v
22/06 18u45  Keepster Ajax zeven duels geschorst na klap Keeper Eli Sarasola van de Ajaxvrouwen is door de tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB voor zeven duels geschorst. De Spaanse werd schuldig bevonden aan het slaan van tegenstandster Lucie Akkerman in de bekerfinale tegen PSV. Op 2 juni won de Amsterdamse club die wedstrijd met 2-0.De scheidsrechter nam het incident niet waar, de camera's langs de lijn wel. Op basis van de beelden én de verkla
22/06 18u30  Corbion na overnamegerucht uitblinker Damrak De Amsterdamse aandelenbeurs verloor donderdag opnieuw terrein. Corbion was donderdag de grote uitblinker op de beurs in Amsterdam. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zou een overnamebod hebben ontvangen van investeringsmaatschappijen en een industrieel chemiebedrijf. Beleggers zetten het aandeel daarop meer dan een tiende hoger.Bij de middelgrote fondsen aan het Damrak eindigde C
22/06 18u30  Dakloze gezinnen krijgen tijdelijke woningen in Noord De eerste dakloze gezinnen hebben sinds afgelopen week een tijdelijke woning in de Noordkaap, een nieuwbouwcomplex in Noord. Uiteindelijk worden hier 45 gezinnen gehuisvest. De woningen hebben ook als doel om de druk te verlichten op de hotels waar de dakloze gezinnen nu worden ondergebracht. Volgens wethouder Van der Burg van Zorg en Welzijn zijn de nieuwe woonplekken beter: 'In Amsterdam hebben
22/06 17u45  Reizigers hebben last van onweer in en rond Amsterdam Reizigers in en rond Amsterdam hebben last van onweer en regen. Door blikseminslag zijn de trams 1 en 17 donderdag ingekort tot het Surinameplein.  Dat meldt het GVB.Ook tram 26 ondervindt hinder van het weer. Door een stroomstoring bij de IJburglaan rijdt de tram niet. Er worden pendelbussen ingezet. Luchthaven Schiphol laat weten dat door het onweer vluchten kunnen worden geannuleerd. Reizigers
22/06 17u30  Muziek en films op het zomerse dak van Nemo Vanaf het dak van Nemo heb je een geweldig uitzicht over de binnenstad. Vanaf 24 juni kun je er 's avonds ook terecht voor muziek en films en wat eten. Tot en met 31 augustus is het dak van wetenschapsmuseum Nemo 's avonds gratis toegankelijk tot 21.00 uur. Picknickspullen meenemen hoeft niet, want het restaurant, toegankelijk vanaf het dakterras, is voor de gelegenheid ook tot 21.00 geopend.De bu
22/06 17u30  Comic Con komt terug naar Amsterdam Fans van fantastische films, anime, comics, cosplay, sci-fi en fantasy kunnen begin september weer los tijdens Comic Con. Net als vorig jaar komen acteurs naar Nederland voor meet & greets en wordt er een roemruchte cosplaywedstrijd gehouden. Comic Con staat voor comic convention, ofwel stripbeurs, maar de strip is er inmiddels een beetje een ondergeschoven kindje. Vorig jaar kwamen ruim 30.000 be
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 23u00
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen

Gelderlander

Verbergen Tonen

fd.nl

Verbergen Tonen
22/06 23u15  May: EU-burgers kunnen blijven na brexit Britse premier doet bod in brexitonderhandelingen
22/06 23u15  Buffett redt Canadese hypotheekverstrekker Home Capital Group schikte onlangs nog voor $29,5 mln met Canadese waakhond.
22/06 23u00  Britten worden 'e-burger' van Estland om zaken te kunnen blijven doen in de EU Baltische staat is aantrekkelijk vanwege de mogelijkheid van digitaal burgerschap, de zogeheten e-residency. Maar een paspoort hoort daar niet bij.
22/06 22u45  Amerikaanse beleggers reageren positief op Republikeins zorgplan Gezondheidszorgaandelen in de plus, graadmeters bewegen nauwelijks
22/06 22u15  Goede oogst en zwakke real drukken prijzen agrarische grondstoffen Prijzen van cacao, koffie en suiker bewegen al het hele jaar neerwaarts.
22/06 22u15  Stoelendans bij Spotify in aanloop naar beursgang Personele wisselingen volgen kort op het inhuren van zakenbanken Morgan Stanley, Goldman Sachs en Allen & Co voor begeleiding muziekdienst.
22/06 21u15  Leiders spelen in op politieke onzekerheid in Londen Premier: we moeten nu eerst weten wat premier May zelf wil
22/06 20u45  Ziekenhuizen presteren steeds beter ondanks hoge medicijnprijzen De Nederlandse ziekenhuizen staan er financieel steeds beter voor. Slechts vijf ziekenhuizen hebben vorig jaar rode cijfers geschreven, blijkt uit een analyse van inkooporganisatie Intrakoop.
22/06 20u45  Advies: laat ook private partijen onteigening van grond uitvoeren Bouwprojecten kunnen volgens de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur worden versneld als projectontwikkelaars grondeigenaren namens de overheid mogen onteigenen.
22/06 19u45  Flitsfaillissement onzeker na uitspraak Hof FNV beschouwt ‘historische’ uitspraak in zaak massaontslag van werknemers bij kinderopvangbedrijf Estro in 2014 als steun in de strijd tegen misbruik prepack.
22/06 18u15  Kempen en Robeco nemen researchkosten voor eigen rekening Uitgaven doorrekenen aan klanten is onpraktisch, en ligt gevoelig door populariteit van passief beleggen.
22/06 16u15  Adyen vraagt in stilte bankvergunning aan Steeds meer financiële nieuwkomers kiezen voor traditioneel toezicht.
22/06 16u00  ThyssenKrupp streeft naar revolutie in hoogbouw met lift zonder kabels Duits concern probeert 'wilde dingen' bij streven minder afhankelijk te worden van staalproductie.
22/06 15u30  Rutte hoopt op interne markt met Britten Premier: we moeten nu eerst weten wat premier May zelf wil
22/06 15u15  Intesa Sanpaolo wil noodlijdende banken deels overnemen Italiaanse grootbank wil alleen de goede delen hebben, en dat voor een symbolisch bedrag.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 23u15
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
23/06 05u15  Honderd dagen wachten op een kabinet DEN HAAG (ANP) - Het is vrijdag honderd dagen geleden dat Nederland een nieuwe Tweede Kamer koos, maar een nieuw kabinet is er nog altijd niet. Dankzij de verzoening tussen D66 en ChristenUnie gloort op de honderdste formatiedag wel wat hoop. Het bericht Honderd dagen wachten op een kabinet verscheen eerst op Nieuws.nl.
23/06 04u30  Debuut CU met motorblok en informateur DEN HAAG (ANP) - VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan vrijdagmiddag voor het eerst samen langs bij informateur Herman Tjeenk Willink om te praten over de vorming van een nieuw kabinet. Vooral tussen D66 en ChristenUnie zijn nog wel wat meningsverschillen te overbruggen, maar die hete hangijzers snijden ze vrijdag nog niet aan. Het kwartet bespreekt vooral praktische zaken als de volgorde van de onderhandelingen en wie die gaat leiden. Het bericht Debuut CU met motorblok en informateur verscheen eerst op Nieuws.nl.25 
23/06 03u45  Brand in Deurnese Mariapeel door droogte LIESSEL (ANP) - In de Deurnese Mariapeel in Brabant staat een natuurgebied in brand. De brand heeft een omvang van tweehonderdvijftig bij twintig meter en breidt nog uit, aldus de brandweer die met veel wagens ter plaatse is. Het bericht Brand in Deurnese Mariapeel door droogte verscheen eerst op Nieuws.nl.39 
23/06 03u30  NS-medewerkers staken in Arnhem ARNHEM (ANP) - Het treinverkeer rond Arnhem kan vrijdagochtend ontregeld raken door een staking van NS-medewerkers. Vakbond FNV Spoor heeft zijn leden opgeroepen het werk neer te leggen tussen 05.00 en 10.00 uur. Hoeveel medewerkers aan de actie meedoen is nog onduidelijk, maar reizigers moeten er rekening mee houden dat vanuit Arnhem minder of geen treinen rijden. Het bericht NS-medewerkers staken in Arnhem verscheen eerst op Nieuws.nl.38 
23/06 02u15  Brand in natuurgebied Terschelling WEST-TERSCHELLING (ANP) - Aan de noordkant van het waddeneiland Terschelling staat een natuurgebied in brand. De brand brak donderdagavond uit. Volgens de brandweer is het gebied zeer moeilijk bereikbaar. Het bericht Brand in natuurgebied Terschelling verscheen eerst op Nieuws.nl.28 
23/06 01u45  Vierhonderd hotelgasten geëvacueerd na brand ALMELO (ANP) - Een hotel in Almelo is donderdagavond korte tijd ontruimd nadat in het uitgaansgedeelte brand was uitgebroken. Vierhonderd gasten van Preston Palace werden door bedrijfshulpverleners naar buiten geleid en verzamelden zich op het plein voor het gebouw. Eén hotelgast raakte gewond en is met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis, de andere gast kreeg het advies langs de huisartsenpost te gaan. Het bericht Vierhonderd hotelgasten geëvacueerd na brand verscheen eerst op Nieuws.nl.36 
23/06 01u15  ‘Vermiste’ kanoërs kamperen op eiland LELYSTAD (ANP) - Op het Markermeer zijn hulpdiensten donderdagavond op zoek geweest naar twee kanovaarders. Ze waren eerder op de dag gezien bij de Zuidersluis bij Almere en daarna niet meer. Het bericht ‘Vermiste’ kanoërs kamperen op eiland verscheen eerst op Nieuws.nl.35 
23/06 01u15  Man (70) omgekomen bij ongeluk Rumpt RUMPT (ANP) - Bij een ongeluk op de N327 in Rumpt in Gelderland is donderdagavond rond 22.30 uur een 70-jarige automobilist uit Tiel omgekomen. De man botste frontaal met zijn auto op de provinciale weg tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plekke, aldus de politie. Het bericht Man (70) omgekomen bij ongeluk Rumpt verscheen eerst op Nieuws.nl.35 
23/06 01u15  Nederland heeft contact met ontvoerders Bolt MILAAN (ANP) - Nederland staat in contact met de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender vasthoudt. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft dat donderdagavond gezegd in de marge van het staatsbezoek aan Italië. Het bericht Nederland heeft contact met ontvoerders Bolt verscheen eerst op Nieuws.nl.34 
23/06 01u15  Koningspaar heeft in Milaan oog voor handel MILAAN (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagavond de derde dag van hun staatsbezoek aan Italië afgesloten in het voormalige Koninklijk Paleis in Milaan. Daar woonde het koningspaar een diner bij dat door demissionair minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) werd aangeboden aan de meegereisde handelsmissie en de tegenhangers van die bedrijven en instellingen in Italië. Tom Dumoulin, de winnaar van de Ronde van Italië, maakte ook zijn opwachting. Het bericht Koningspaar heeft in Milaan oog voor handel verscheen eerst op Nieuws.nl.31 
23/06 01u15  Evacuatie om kortstondige brand hotel Almelo ALMELO (ANP) - Een hotel in Almelo is donderdagavond korte tijd ontruimd nadat in een van de kamers brand was uitgebroken. Enkele tientallen gasten van Preston Palace verzamelden zich op het plein voor het gebouw. Twee gasten hadden ademhalingsproblemen door inademing van rook. Een van hen is opgenomen in het ziekenhuis, de ander ging naar de huisartsenpost. Het bericht Evacuatie om kortstondige brand hotel Almelo verscheen eerst op Nieuws.nl.28 
22/06 23u30  Betalingsbedrijf Adyen krijgt bankvergunning AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse betalingsverkeerbedrijf Adyen heeft een bankvergunning verkregen bij De Nederlandsche Bank (DNB). Dat bleek donderdag uit een publicatie in het vergunningenregister van de toezichthouder. In een interview aan Het Financiële Dagblad verklaart mede-oprichter en topman Pieter van der Does dat de bankvergunning Adyen vooral helpt om het betaalproces van klanten soepeler te laten verlopen. Met die licentie op zak kan het bedrijf bepaalde betalingen sneller verrichten. ,,Tot op heden waren we afhankelijk van de snelheid van de bank. Dat was een ongecontroleerd proces met regelmatig vertragingen. Nu is het account van de klanten ook direct hun iban, we houden het hele betaalproces in eigen hand'', aldus Van der Does aan de krant. Adyen is een van Nederlands bekendste zogeheten fintechbedrijven. De onderneming profiteert van de toenemende vraag van grote internetbedrijven naar goede betalingsverwerkers. Onder meer Uber, Netflix, Booking.com en LinkedIn maken gebruik van de diensten van Adyen. Het bericht Betalingsbedrijf Adyen krijgt bankvergunning verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
22/06 23u30  Bobsleeër Van der Zijde start voor Nederland AMSTERDAM (ANP) - Bobsleeër Bror van der Zijde komt met ingang van het nieuwe seizoen weer uit voor Nederland. Hij is beschikbaar voor het team van piloot Ivo de Bruin. De twee richten zich op de Winterspelen van 2018 in Zuid-Korea. Van der Zijde kwam de afgelopen periode uit voor Zwitserland. Hij maakte deel uit van het team van Rico Peter. Het bericht Bobsleeër Van der Zijde start voor Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.10 
22/06 23u15  Wall Street vlak de handel uit NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn donderdag rond de slotstanden van een dag eerder gesloten. Vooral biotech- en gezondheidsgerelateerde bedrijven waren in trek, nadat de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat een plan presenteerden om het gezondheidsstelsel in de VS drastisch te hervormen. Het bericht Wall Street vlak de handel uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
22/06 22u30  DENK wil in gemeenteraad Amsterdam AMSTERDAM (ANP) - DENK gaat in elk geval in Amsterdam meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die volgend jaar worden gehouden. De partij liet dat donderdagavond weten. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar boekte de beweging, die veel nadruk legt op de positie van mensen met een migratieachtergrond, succes in de hoofdstad. Het bericht DENK wil in gemeenteraad Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
23/06 05u15  Honderd dagen wachten op een kabinet Het is vrijdag honderd dagen geleden dat Nederland een nieuwe Tweede Kamer koos, maar een nieuw kabinet is er nog altijd niet. Dankzij de verzoening tussen D66 en ChristenUnie gloort op de honderdste formatiedag wel wat hoop.
23/06 04u30  „Bezoek jihadistische sites strafbaar maken” Na de mislukte aanslag op het station Brussel-Centraal, pleit federaal procureur Frédéric van Leeuw ervoor om het bezoeken van jihadistische sites strafbaar te maken.21 
23/06 04u15  Debuut CU met motorblok en informateur VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gaan vrijdagmiddag voor het eerst samen langs bij informateur Herman Tjeenk Willink om te praten over de vorming van een nieuw kabinet. Vooral tussen D66 en ChristenUnie zijn nog wel wat meningsverschillen te overbruggen, maar die hete hangijzers snijden ze vrijdag nog niet aan. Het kwartet bespreekt vooral praktische zaken als de volgorde van de onderhandelingen en wie die gaat leiden.27 
23/06 03u30  NS-medewerkers staken in Arnhem Het treinverkeer rond Arnhem kan vrijdagochtend ontregeld raken door een staking van NS-medewerkers. Vakbond FNV Spoor heeft zijn leden opgeroepen het werk neer te leggen tussen 05.00 en 10.00 uur. Hoeveel medewerkers aan de actie meedoen is nog onduidelijk, maar reizigers moeten er rekening mee houden dat vanuit Arnhem minder of geen treinen rijden.38 
23/06 03u00  Brand in Deurnese Mariapeel door droogte In de Deurnese Mariapeel in Brabant staat een natuurgebied in brand. De brand heeft een omvang van tweehonderdvijftig bij twintig meter en breidt nog uit, aldus de brandweer die met veel wagens ter plaatse is.10 
23/06 02u15  Brand in natuurgebied Terschelling Aan de noordkant van het waddeneiland Terschelling staat een natuurgebied in brand. De brand brak donderdagavond uit. Volgens de brandweer is het gebied zeer moeilijk bereikbaar.26 
23/06 02u00  Prof. Maarten Wisse: Staat der rechtheid fundamenteel voor theologie Is de evolutietheorie verenigbaar met het christelijk geloof? Ja, betoogt prof. dr. G. van den Brink in zijn jongste boek, ”En de aarde bracht voort”. Tijdens de presentatie ervan, donderdagmiddag aan de Vrije Universiteit Amsterdam, werden er nogal wat kanttekeningen geplaatst bij zijn stellingname.29 
23/06 01u30  Vierhonderd hotelgasten geëvacueerd na brand Een hotel in Almelo is donderdagavond korte tijd ontruimd nadat in het uitgaansgedeelte brand was uitgebroken. Vierhonderd gasten van Preston Palace werden door bedrijfshulpverleners naar buiten geleid en verzamelden zich op het plein voor het gebouw. Eén hotelgast raakte gewond en is met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis, de andere gast kreeg het advies langs de huisartsenpost te gaan.40 
23/06 01u30  Amerikaanse diplomaat verdacht van spionage Een 60-jarige voormalige Amerikaanse man die voor de overheid heeft gewerkt, wordt verdacht van het verkopen van geheime overheidsdocumenten aan China. Hij moet donderdag voor de rechter komen. Als Kevin Patrick Mallory veroordeeld wordt voor spionage kan hij een levenslange gevangenisstraf krijgen, stelt het Amerikaanse ministerie van Justitie.36 
23/06 01u15  Man (70) omgekomen bij ongeluk Rumpt Bij een ongeluk op de N327 in Rumpt in Gelderland is donderdagavond rond 22.30 uur een 70-jarige automobilist uit Tiel omgekomen. De man botste frontaal met zijn auto op de provinciale weg tegen een boom. Het slachtoffer overleed ter plekke, aldus de politie.40 
23/06 00u30  Nederland heeft contact met ontvoerders Bolt Nederland staat in contact met de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender vasthoudt. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft dat donderdagavond gezegd in de marge van het staatsbezoek aan Italië.35 
23/06 00u15  Akkoord regels verhuizing EU-agentschappen Het Nederlandse bod om het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) vanuit Londen naar Amsterdam te verhuizen, zal worden beoordeeld door de Europese Commissie. De EU-leiders hebben donderdag afgesproken dat alle biedingen van de lidstaten die het EMA of de Europese Bankautoriteit (EBA) willen overnemen na het Britse vertrek uit de EU door Brussel worden getoetst aan criteria.41 
23/06 00u15  ‘Vermiste’ kanoërs kamperen op eiland Op het Markermeer zijn hulpdiensten donderdagavond op zoek geweest naar twee kanovaarders. Ze waren eerder op de dag gezien bij de Zuidersluis bij Almere en daarna niet meer.42 
22/06 23u45  „Noord-Korea voert nieuwe rakettest uit” Noord-Korea heeft opnieuw een raketmotor getest. De test maakte mogelijk onderdeel uit van het programma om een intercontinentale ballistische raket te ontwikkelen, zei een Amerikaanse functionaris donderdag tegen Reuters.17 
22/06 23u30  Evacuatie om kortstondige brand hotel Almelo Een hotel in Almelo is donderdagavond ontruimd nadat in een van de kamers brand was uitgebroken. Enkele tientallen gasten van Preston Palace verzamelden zich op het plein voor het gebouw. Er zijn geen berichten over gewonden.10 
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
22/06 22u45  Brandweer in Schiedam zorgt voor verkoeling De brandweer Schiedam heeft woensdag en donderdag vele kinderen in Schiedam geholpen de verkoeling te zoeken op deze warme dagen.
22/06 22u45  Politie neemt splinternieuwe wagens in beslag met een waarde van enkele tonnen In de zoektocht naar een in Duitsland gestolen touringcar stuitte de politie woensdagochtend in drunen op een flink aantal, vermoedelijk gestolen, voertuigen. Stuk voor stuk ging het om splinternieuwe wagens. In totaal nam de politie voor tonnen aan auto’s in beslag.
22/06 22u15  Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra ebola-gevallen voorkomen Het veilig begraven van ebola-slachtoffers in Westelijk Afrika tijdens de ebola-uitbraak heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 10.000 Ebola-gevallen zijn voorkomen tussen 2013 en 2016.
22/06 22u15  Lichaam 13-jarige jongen vermoedelijk gevonden na lange zoektocht in de Waal Een 13-jarige jongen is donderdagmiddag zoekgeraakt in de Waal.
22/06 21u45  Stierslang regelmatig aangetroffen in Nederlands duingebied In de afgelopen maand zijn diverse wandelaars in de duinen bij Wassenaar opgeschrikt door de Noord-Amerikaanse stierslang.
22/06 21u00  Pittige onweersbuien hebben gevolgen voor treinverkeer, woonboerderijen en bomen In de namiddag en vroeg in de avond heeft het op verschillende plaatsen flink geonweerd.
22/06 20u45  Pittige onweersbuien hebben gevolgen voor treinverkeer en woonboerderij In de namiddag en vroeg in de avond heeft het op verschillende plaatsen flink geonweerd.
22/06 20u00  Dode en zwaargewonde bij steekpartij in Leeuwarden De politie heeft donderdagmiddag 22 juni een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van moord danwel doodslag.
22/06 19u45  Zoektocht in de Waal naar 13-jarige jongen Een 13-jarige jongen is donderdagmiddag zoekgeraakt in de Waal.
22/06 19u15  Belangrijke veiligheidswaarschuwing NEW LOOK powerbank SCHENKER LOGISTICS heeft geconstateerd dat de NEW LOOK powerbank oververhit kan raken en hierdoor brand kan ontstaan.
22/06 19u15  Taakstraffen van 60 uur voor zwemleraren na verdrinking meisje (9) Drie zwemleraren die in 2015 toezicht hielden in het zwembad in Rhenen toen het 9-jarige meisje Salam verdronk, zijn donderdag veroordeeld voor dood door schuld. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt de zwemleraren tot taakstraffen van 60 uur. 'De twee schoolleerkrachten zijn vrijgesproken', zo meldt de rechtbank Midden-Nederland donderdagmiddag.
22/06 18u45  'Vliegende' auto crasht op auto Sommige aanrijding zijn op een aanrijdingformulier voor de verzekeraar niet uit te leggen.
22/06 18u00  Onderzoekt dood patiënt door Rijksrecherche De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de dood van een man die in een zorginstelling in de stad Groningen verbleef.
22/06 18u00  Internationale samenwerking leidt tot grote drugsvangst Twee aanhoudingen, tientallen kilo’s verdovende middelen, grondstoffen voor synthetische drugs en een vuurwapen zijn de opbrengst van een recherche-actie op woensdagavond in een pand aan de Vlierdensedijk in Helmond. Nauwe samenwerking met Europol en de Poolse politie leidde tot dit onderzoek.
22/06 18u00  Vrouw omgekomen bij steekpartij in Leeuwarden De politie heeft donderdagmiddag 22 juni een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van moord danwel doodslag.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 22u45
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
23/06 00u15  Daghoroscoop Vissen 23 Juni 2017 Je zult moeten beslissen. Met je getwijfel manoeuvreer je je langzaam maar zeker in een onmogelijke situatie. Zorg voor duidelijkheid, vooral voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Waterman 23 Juni 2017 Zeg wat jij wilt. Als je iets wilt of je wilt iets juist niet, laat de ander dat dan weten. Mensen kunnen geen gedachten lezen en de reactie die je krijgt valt best mee.45 
23/06 00u15  Daghoroscoop Steenbok 23 Juni 2017 Jij kunt beter niet al te veel verwachten vandaag. Het is geen pechdag vandaag, maar zeker ook niet je geluksdag. Voorkom teleurstelling door realistisch te blijven.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Boogschutter 23 Juni 2017 Houd jouw doelstellingen nog even voor je. Het is niet de juiste tijd om daarover te beginnen, je omgeving staat er niet voor open. Stel belangrijke beslissingen nog heel even uit.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Schorpioen 23 Juni 2017 De waarheid kan hard en kwetsend zijn, maar halve waarheden zijn op den duur nog vele malen kwetsender. Vergeet dat nooit.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Weegschaal 23 Juni 2017 Jij hoeft niet bang te zijn dat je je vandaag verveelt. Sterker nog, het zal een drukte van belang worden. Je zult echt voor een rustpuntje moeten zorgen, anders kan men je vanavond bij elkaar vegen.45 
23/06 00u15  Daghoroscoop Maagd 23 Juni 2017 Vandaag ontmoet je een vrolijk en opgewekt iemand. Daar moet jij je voordeel meedoen. Ga mee in deze uitgelaten stemming, laat je eens gaan. De ontspanning die je ervaart zal voldoening schenken.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Leeuw 23 Juni 2017 Je bent in topvorm vandaag en dat straal je uit. Je kunt met iedereen opschieten en mensen komen naar je toe om jouw advies in te winnen. Zelfs een ruzie moet door jou worden gesust.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Kreeft 23 Juni 2017 Probeer een beslissing uit te stellen. Laat je niet tot een overhaaste beslissing dwingen. Neem de tijd om alle feiten en consequenties op een rijtje te zetten en in alle rust een beslissing te nemen.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Tweeling 23 Juni 2017 Jij hebt behoefte aan duidelijkheid. Probeer die te krijgen, breng de ander tot een eenduidige uitspraak. Pas dan kun je deze zaak weer achter je laten.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Stier 23 Juni 2017 Jij wilt iemand bedanken, maar weet niet wat je zult geven. Toon jouw diepste zelf aan deze persoon, toon jezelf, geef jezelf. Dat is het mooiste geschenk.44 
23/06 00u15  Daghoroscoop Ram 23 Juni 2017 Er staat jou een minder leuke verrassing te wachten. Je zult moeten proberen het hoofd koel te houden. Moeilijk is dat wel, maar ook absoluut noodzakelijk. Anders kunnen er nog veel meer onaangename verrassingen opduiken.44 
22/06 21u15  Van vlinder tot pinguïn: 5 verrassend slimme robots Denk jij bij robots nog steeds aan Robin uit Bassie en Adriaan of een andere houterige machine die slechts geschikt is om eenzelfde klusje te klaren en er niet zo goed uitziet? Dan moet je echt even de creaties van Festo bekijken. Het bedrijf maakt robots die de eigenschappen en gewoontes van dieren hebben en er ook nog eens op lijken. AquaPenguin Deze bionische pinguïns zijn ontworpen om onder water volledig onafhankelijk te kunnen functioneren. Ze kunnen zich oriënteren, door het water navigeren en bepaalde gedragspatronen ontwikkelen in groepen. En ze kunnen ook iets wat echte pinguïns niet kunnen: achteruit zwemmen. BionicANTs Een andere creatie van Festio is de BionicANT. Deze robot beweegt net als het intelligente insect. Maar de mier is op zijn best in een groep en ook dat is toegepast in de onderliggende technologie van de BionicANT. De robots werken samen door stricte regels te volgen. BionicKangaroo Kangoeroes bewegen op een unieke manier. Zo ook de BionicKangaroo, die in staat is om zijn energielevel op te krikken door te springen, de energie op te slaan en deze vervolgens te gebruiken voor zijn volgende sprong. De BionicKangaroo wordt bestuurd met een speciale armband: via een bluetooth-verbinding worden de signalen naar zijn digitale bovenkamer gestuurd. SmartBird Een lichte en tegelijkertijd krachtige robot is de SmartBird. Hij is uiteraard zo aerodynamisch mogelijk gebouwd. Met de SmartBird is Festo erin geslaagd om de vlucht van vogels te ontcijferen. Hij is geïnspireerd op de meeuw en kan zelfstandig vliegen en opstijgen. Zijn vleugels kunnen niet alleen op en neer bewegen, maar ook draaien bij verschillende hoeken. eMotionButterflies Een van de nieuwste hoogvliegers van Festo is de eMotionButtergly. Deze kleine robots lijken qua uiterlijk en gedrag op echte vlinders. Ze combineren een ultralichte constructie met gecoördineerd vlieggedrag. De eMotionButterflies kunnen hun vleugels afzonderlijk van elkaar bewegen dankzij de ingebouwde elektronica. 
22/06 17u30  Geschoold horecapersoneel kiest voor andere branche Nu de terrassen structureel bomvol zitten met dit stralende weer, valt het probleem extra op: een tekort aan geschoold horecapersoneel. In veel kroegen en restaurants staan vacatures open voor bediening en koks.  Donderdagochtend werd bekend dat het bedrijfsleven zit te springen om mensen met een mbo-opleiding. Het aantal openstaande vacatures in de horeca groeit. „Nu de economie weer aantrekt, gaat het goed met de horeca. Er komen steeds meer koffiebars en restaurants bij”, zegt Bernadet Naber, woordvoerder van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. “Tegelijkertijd zijn er te weinig mensen voor de hoeveelheid functies die vrijkomen.” Aantrekkelijk profiel Het grote tekort aan horecapersoneel wijt Naber aan het feit dat mensen met een horecaopleiding ook voor andere branches een aantrekkelijk profiel hebben. “Mensen met een horecaopleiding zijn vaak ondernemend en gastvrij. Dat maakt deze mensen ook aantrekkelijk voor andere branches.” Denk aan de retail of restaurants in vakantieparken of zorginstellingen. „Geschoold horecapersoneel begint vaak met werken in een restaurant of café, maar een deel gaat na een aantal jaar verder kijken. De onregelmatige werktijden en het harde werken zijn soms niet handig te combineren met het privéleven. Je ziet daarom dat wanneer mensen kinderen krijgen, ze op zoek gaan naar een baan met meer regelmaat, zodat ze niet meer ‘s avonds of ‘s nachts hoeven te werken.”   Nulurencontract Horecatrendwatcher Wouter Verkerk geeft de vele parttimebanen in de branche de schuld. Veel cafés en restaurants werken met een grote pool van werknemers met een nulurencontract, Zij kunnen opgeroepen worden wanneer het druk is. „Steeds minder jonge mensen zitten hier op te wachten”, zegt Verkerk. Daarbij is er weinig tijd om de invalkrachten voldoende in te werken. „Als je drie meiden van zestien zonder ervaring in de bediening hebt staan, loop je met dit mooie weer soms duizenden euro’s mis als café. Je kan vragen: wat wil je drinken? En vervolgens twee bier noteren, maar je kan ook zeggen: heb je zin in corona of witbier? En wil je daar misschien wat nacho’s bij? Dan heb je uiteindelijk een rekening van 14 euro in plaats van 4.” Verkerk begrijpt dat cafés of strandpaviljoens minder mensen nodig hebben tijdens regenachtige weken. „Je zou die tijd kunnen gebruiken om werknemers op te leiden. De bediening bepaalt namelijk voor 30 procent de beleving van een gast. Het is dus meer dan alleen even iemand inhuren om het gat te dichten.”  
22/06 17u15  Ohhhh!? Josje van K3 gaat weer zingen Metro hangt de Vuile Was buiten! Elke dag selecteren wij sleaze & dirt uit showbizzland. Gaat Josje rocken? We schreven al vaker over haar: Josje shockeert met neuspiercing, Josje zet pikante foto op Instagram, Josje is klaar met K3. Al waren we stiekem een beetje trots met ‘onze Jos’ in de Belgische meidengroep, toen de oudjes ermee ophielden werden er weinig tranen gelaten. Maar hé, Josje Huisman gaat weer zingen! Dit najaar al. Voor wie nu huilend ter aarde stort: ooit heeft de blonde dame aan Metro verteld eigenlijk van rockmuziek te houden, dus er is hoop. Hier een tussenweg, een versie van Sorry (Justin Bieber).   Floortje kneuterig in de buurt Niks Floortje Dessing Aan Het Einde Van De Wereld. Niks verdwaalde eskimo’s opzoeken die al vijftien jaar geen andere mensen hebben gezien. Niks puffend in een heel ver oerwoud. Floortje is het liefst kneuterig dicht bij huis. Een camping in Drenthe heeft ze al, maar nu wil ze ook nog een bed & breakfast in ons eigen kikkerlandje. Het werd nog schokkender in een gesprek met Radio 10: ,,Met wat beestjes erbij zodat ik elke dag bij het ontbijt wat eitjes van m’n eigen kippen kan serveren. Wat geitjes, paarden. Heerlijk.” Een schrale troost: binnenkort stapt Floor toch weer, met een Televizier-Ring om haar vinger, in het vliegtuig. Naar iets heel ver weg. Floortje denkt het gevonden te hebben: het einde van de wereld. / VARA Jagen maar: Harry Styles vrijgezel Het is over en uit tussen Harry Styles en zijn geliefde foodblogger Tess Ward. Aldus een ingewijde dan hè, je hebt het niet van ons. De voormalige zanger van hitmachine One Direction heeft zijn liefie al een paar weken niet gezien, aldus die ingewijde tegen dagblad The Sun. Tess zou ook nog eens en nog steeds verliefd zijn op haar ex, dus dat wordt voor Harry een kansloze missie. Voor fans die altijd hopeloos verliefd waren op de Brit, betekent de breuk wel een nieuwe kans.  Lees ook: Vuile was: ‘Anouk is een blonde del’ Harry Styles is op zoek. / Justin Tallis | AFP Lees ook: Download de Metro-app!  
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Metro >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

45x Daghoroscoop Waterman 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Zeg wat jij wilt. Als je iets wilt of je wilt iets juist niet, laat de ander dat dan weten. Mensen kunnen geen gedachten lezen en de reactie die je krijgt valt best mee.
45x Daghoroscoop Weegschaal 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Jij hoeft niet bang te zijn dat je je vandaag verveelt. Sterker nog, het zal een drukte van belang worden. Je zult echt voor een rustpuntje moeten zorgen, anders kan men je vanavond bij elkaar vegen.
44x Daghoroscoop Vissen 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Je zult moeten beslissen. Met je getwijfel manoeuvreer je je langzaam maar zeker in een onmogelijke situatie. Zorg voor duidelijkheid, vooral voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen.
44x Daghoroscoop Steenbok 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Jij kunt beter niet al te veel verwachten vandaag. Het is geen pechdag vandaag, maar zeker ook niet je geluksdag. Voorkom teleurstelling door realistisch te blijven.
44x Daghoroscoop Boogschutter 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Houd jouw doelstellingen nog even voor je. Het is niet de juiste tijd om daarover te beginnen, je omgeving staat er niet voor open. Stel belangrijke beslissingen nog heel even uit.
44x Daghoroscoop Schorpioen 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: De waarheid kan hard en kwetsend zijn, maar halve waarheden zijn op den duur nog vele malen kwetsender. Vergeet dat nooit.
44x Daghoroscoop Maagd 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Vandaag ontmoet je een vrolijk en opgewekt iemand. Daar moet jij je voordeel meedoen. Ga mee in deze uitgelaten stemming, laat je eens gaan. De ontspanning die je ervaart zal voldoening schenken.
44x Daghoroscoop Leeuw 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Je bent in topvorm vandaag en dat straal je uit. Je kunt met iedereen opschieten en mensen komen naar je toe om jouw advies in te winnen. Zelfs een ruzie moet door jou worden gesust.
44x Daghoroscoop Kreeft 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Probeer een beslissing uit te stellen. Laat je niet tot een overhaaste beslissing dwingen. Neem de tijd om alle feiten en consequenties op een rijtje te zetten en in alle rust een beslissing te nemen.
44x Daghoroscoop Tweeling 23 Juni 201723/06 00u15 - Metro: Jij hebt behoefte aan duidelijkheid. Probeer die te krijgen, breng de ander tot een eenduidige uitspraak. Pas dan kun je deze zaak weer achter je laten.

Statistieken

Artikels:
32161
Gelezen:
17217
Aantal lezers nu:
32


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven