zaterdag 21 april 2018, week 16


U bent nu hier: Nederland | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
21/04 00u45  Noord-Korea staakt rakettesten en kernproeven Noord-Korea staakt zijn nucleaire programma. Kernproeven en rakettesten worden voorlopig opgeschort, meldt het regime in Pyongyang. 16 
21/04 00u15  Brand in recreatiegebied bij Assen trekt veel ramptoeristen In een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen maken mensen in zo'n geval dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. 18 
20/04 23u15  Profiel Avicii: Zweedse hitmachine die 'deed waarvoor hij geboren was' De Zweedse dj Avicii, geboren op 8 september 1989 als Tim Bergling, overleed vrijdag onverwachts op 28-jarige leeftijd. De artiest, die zeven jaar geleden doorbrak met het nummer Levels, scoorde talloze hits.
20/04 23u15  Begrafenis Barbara Bush, Queen Elizabeth wordt 92 Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 april 2018.
20/04 23u15  Leerlingen VS verlaten massaal klaslokalen uit protest tegen wapens Duizenden studenten van meer dan 2.600 scholen liepen vrijdag de klas uit in de Verenigde Staten. Om 10:00 plaatselijke tijd verlieten leerlingen in het hele land de leslokalen. Met de actie willen de studenten strengere wapenwetten eisen.
20/04 23u00  Duizenden scholieren VS protesteren opnieuw tegen wapengeweld Duizenden studenten en scholieren in de Verenigde Staten hebben vrijdag opnieuw geprotesteerd tegen vuurwapengeweld. De betoging draait om het strenger maken van de vuurwapenwetten in het land. 
20/04 23u00  Leerlingen verlaten massaal klaslokalen in VS uit protest tegen wapens Duizenden studenten van meer dan 2.600 scholen liepen vrijdag de klas uit in de Verenigde Staten. Om 10:00 plaatselijke tijd verlieten leerlingen in het hele land de leslokalen. Met de actie willen de studenten strengere wapenwetten eisen.
20/04 22u30  Democraten VS naar rechter vanwege rol inlichtingendienst bij verkiezingen De Amerikaanse Democratische Partij sleept de Russische militaire inlichtingendienst, klokkenluiderssite WikiLeaks en de Trump-campagne voor de rechter, omdat ze zouden hebben samengezworen met belangrijke campagnemedewerkers van Donald Trump. Ze zouden ervoor hebben gezorgd dat hij de verkiezingen ging winnen.
20/04 21u30  Bekijk alle reacties op het overlijden van dj Avicii De Zweedse dj Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden. In de muziekwereld wordt er geschokt gereageerd op zijn overleden. Lees de reacties in ons liveblog. 
20/04 21u30  Krantenbijlagen De Persgroep aangepast vanwege papiergebrek Kranten van De Persgroep hebben noodmaatregelen moeten nemen omdat de uitgever met een tekort aan papier kampt. 
20/04 21u00  DNA van verdachten op wapens waarmee man in flat Breda werd doodgeschoten Het Openbaar Ministerie heeft het DNA van de twee moordverdachten aangetroffen op de wapens waarmee de 25-jarige Soufian Z. begin januari werd omgebracht in een flat in Breda. Het slachtoffer werd in zijn slaap doodgeschoten.
20/04 21u00  Naoufal F. in hoger beroep tegen veroordeling voor moordpoging Peter R. Naoufal F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen. De rechtbank in Amsterdam legde donderdag achttien jaar cel op aan de Amsterdamse crimineel. 
20/04 20u15  Reacties op overlijden dj Avicii De Zweedse dj Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden. In de muziekwereld wordt er geschokt gereageerd op zijn overleden. Lees de reacties in ons liveblog. 
20/04 20u00  Leerlingen door heel VS verlaten vrijdag school uit protest Duizenden studenten van meer dan 2.600 scholen liepen vrijdag de klas uit in de Verenigde Staten. Om 10:00 plaatselijke tijd verlieten leerlingen in het hele land de leslokalen. Met de actie willen de studenten strengere wapenwetten eisen.
20/04 19u45  Zweedse dj Avicii (28) overleden De Zweedse dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dit is vrijdag bekendgemaakt door zijn manager.
Laatste update: vandaag om 0u45
Lees meer van Nu.nl >


De Telegraaf

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
21/04 00u00  Bestuurt oud-premier Frankrijk straks Barcelona? Lees meer >15 
20/04 19u15  Kurz: Erdogan mag hier geen campagne voeren De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft deze week nieuwe verkiezingen uitgeschreven. De Turken gaan naar de stembus voor een nieuw parlement en voor presidentsverkiezingen. Oostenrijk en Duitsland zijn duidelijk: Turkse politici zijn niet welkom tijdens de verkiezingscampagne. Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Tijdens het referendum over een nieuwe Turkse constitutie vorig jaar, … Continued The post Kurz: Erdogan mag hier geen campagne voeren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 18u00  Sfeer proeven op succesvolle nerdconventie Nerd zijn, dat is iets om trots te zijn. Althans, wel voor de bezoekers van een van de vele Comic Cons in Amerika. De festivals over stripboeken, science-fiction films en actiehelden worden alsmaar populairder in de Verenigde Staten. Het concept is simpel: het zijn grootschalige beurzen, waar kraampjes allerlei merchandise verkopen en waar zoveel mogelijk … Continued The post Sfeer proeven op succesvolle nerdconventie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 18u00  Onvrede over koers D66: pleidooi voor ander asielbeleid De achterban van D66 twijfelt hardop aan de koers van de partij. Partijprominent Jan Terlouw hekelt de afschaffing van het referendum, terwijl de kiezers zich steeds vaker afvragen wat er in het kabinet is terug te zien van D66-standpunten. Tegelijkertijd is de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van de partij, kritisch over … Continued The post Onvrede over koers D66: pleidooi voor ander asielbeleid appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 18u00  Seksueel geweld verdeelt India De achtjarige Asifa Bano uit Kasjmir liet op een ochtend begin januari de paarden van haar familie grazen in en kwam niet meer thuis. Een week later werd haar lichaam in een bos gevonden, haar paarse jurkje besmeurd met bloed. De groepsverkrachting en moord op het moslimmeisje heeft de tegenstelling tussen hindoes en moslims in … Continued The post Seksueel geweld verdeelt India appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 14u30  Coalitie Rutte III zwaar verdeeld over EU-fonds voor ?democratische waarden? De coalitiepartijen zijn verdeeld over een EU-fonds dat ‘democratische waarden’ moet gaan promoten. Het Europees Parlement stemde in grote meerderheid in met het plan, waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid. Prima, zeggen CDA en D66, terwijl VVD en ChristenUnie niets zien in het optuigen van een ‘waardeninstrument’. Dat lijkt vooral bedoeld om ngo’s in Hongarije … Continued The post Coalitie Rutte III zwaar verdeeld over EU-fonds voor ‘democratische waarden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 14u30  Biologische markt zorgt voor grote successen Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Biologische markt zorgt voor grote successen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 10u45  Wessanen: van lelijk eendje naar high quality fonds? Van lelijk eendje naar high quality fonds? Een flinke prestatie. Wessanen, uit 1765 en daarmee een van de oudste bedrijven van Nederland, kreeg het voor elkaar. Het bedrijf kwakkelde lang, maar heeft zich de laatste jaren toegelegd op de productie en verkoop van louter biologisch en duurzaam voedsel. Dat is een kleine markt, maar wel … Continued The post Wessanen: van lelijk eendje naar high quality fonds? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
20/04 09u30  Coalitiepartijen verdeeld over fonds voor ?democratische waarden? De coalitiepartijen zijn verdeeld over een EU-fonds dat ‘democratische waarden’ moet gaan promoten. Het Europees Parlement stemde in grote meerderheid in met het plan, waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid. Prima, zeggen CDA en D66, terwijl VVD en ChristenUnie niets zien in het optuigen van een ‘waardeninstrument’. Dat lijkt vooral bedoeld om ngo’s in Hongarije … Continued The post Coalitiepartijen verdeeld over fonds voor ‘democratische waarden’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 20u15  Nerdconventies zijn big business in Amerika Nerd zijn, dat is iets om trots te zijn. Althans, wel voor de bezoekers van een van de vele Comic Cons in Amerika. De festivals over stripboeken, science-fiction films en actiehelden worden alsmaar populairder in de Verenigde Staten. Het concept is simpel: het zijn grootschalige beurzen, waar kraampjes allerlei merchandise verkopen en waar zoveel mogelijk … Continued The post Nerdconventies zijn big business in Amerika appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 20u15  Staking spoorwegen: Macron wil de volgende privileges schrappen Lees meer >
19/04 15u45  Absurde belastingzaken: vestzak broekzak In discussies over het nut van belastingen komt altijd de vraag langs of er niet gewoon sprake is van ‘geld rondpompen’. Het geld dat een overheidsinstantie uitkeert, vordert de fiscus weer deels in. Deze vreemde samenloop van regels kan zelfs betekenen dat duizenden mensen tussen wal en schip vallen. Meld u hier gratis aan voor … Continued The post Absurde belastingzaken: vestzak broekzak appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 15u45  Koning van de politieke correctheid: de capriolen van Trudeau Canada mag dan slechts een bescheiden rol spelen op het wereldtoneel, premier Justin Trudeau is een van de meest besproken politiek leiders van dit moment. Woensdag was hij te gast bij de Londense burgemeester Sadiq Khan, die Trudeau prees als een ‘leidend feminist’. De Canadese premier oogst met zijn uitgesproken progressieve opvattingen zowel bewondering als … Continued The post Koning van de politieke correctheid: de capriolen van Trudeau appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 12u30  ?Haal IS-kinderen terug?: de haken en ogen aan de oproep van Kinderombudsman De regering moet kinderen van Nederlandse jihadisten hier actief heen halen, vindt Kinderombudsman Margrite Kalverboer: ?Niets doen is onacceptabel en in strijd met het Kinderrechtenverdrag.’ Haar pleidooi staat haaks op eerdere uitspraken van minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (CDA). Nu terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) wordt weggevaagd in het Midden-Oosten willen veel Europese jihadisten terugkeren. Een … Continued The post ‘Haal IS-kinderen terug’: de haken en ogen aan de oproep van Kinderombudsman appeared first on Elsevierweekblad.nl.
19/04 11u15  D66 en ChristenUnie slaan handen ineen voor vrede Gaza Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van Elsevier.nl >

RTL.nl

Verbergen Tonen
21/04 00u00  Verbijstering om dood Avicii Dj Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De Zweedse muzikant kampte al een tijd met depressies en andere gezondheidsklachten. Hij laat een waslijst aan wereldhits na. Een overzicht.13 
20/04 21u00  Kinderen bewegen steeds moeilijker: een bal vangen is al lastig Een bal vangen balanceren of voetballen. De kinderen van tien jaar geleden konden dat veel beter dan de kinderen van nu. Volgens de onderwijsinspectie zijn kinderen steeds slechter in bewegen. We nemen de proef op de som bij basischool de Brug in Nieuwerbrug.
20/04 19u30  Zij zongen de afgelopen jaren de sterren van de hemel in The Voice Kids Vanavond is de finale van The Voice Kids. Dit jaar nemen Yosina, Stella, Eefje en Kaylee het tegen elkaar op. De winnaar gaat naar huis met een studiebeurs van 25.000 euro. Dit waren zijn de winnaars van de afgelopen jaar.
20/04 17u30  RTL Nieuws 'gaat ondergronds' in Noord-Korea RTL Nieuws-correspondent Sjoerd den Daas was in Noord-Korea. Hij maakte beelden die je normaal nooit ziet uit het gesloten communistische land. Zoals in de metro van hoofdstad Pyongyang.
20/04 15u00  Syrische vluchtelingen keren terug: kinderen zien voor het eerst hun vaderland Terug naar een land, waar je zelf nog nooit bent geweest. Het overkomt honderden Syrische kinderen die al jaren als vluchteling in buurland Libanon wonen. Nu gaan ze voor het eerst terug naar huis.
20/04 15u00  App laat blinden weer 'zien': 'Ik ben nu zelfstandiger' Door verschillende apps gaat de wereld voor mensen met een visuele beperking weer een stukje verder open. De apps helpen bij het scannen van producten of mensen en vertellen vervolgens wie of wat het is. Henk Abma is een van de gebruikers.
20/04 13u00  Willem-Alexander opent Koningsspelen: 'Veel plezier!' Dansen, basketballen en touwklimmen: kinderen op ruim 6000 basisscholen vermaken zich prima. Koning Willem-Alexander heeft de zesde editie van de Koningsspelen geopend in het Gelderse Twello. Het thema dit jaar is 'BinnensteBuiten'. Kinderen moeten hiermee gestimuleerd worden om lekker buiten te spelen.
20/04 12u30  Mary is Minnie Mouse - de New Yorkers van Erik Mouthaan Elmo, Elza, Minnie Mouse: op Times Square maken levensgrote poppen uit Sesamstraat en Disneyfilms de toeristen aan het lachen. Maar de werkelijkheid is minder vrolijk. Mary moet keihard werken om haar familie te ondersteunen.
20/04 12u00  Alleen bevallen, zonder hulp: 'Free Birthing' populair in Londen Vrouwen die hun baby helemaal alleen op de wereld zetten, zonder dat er een verloskundige of arts bij is. 'Free birthing' wordt het genoemd. In Londen lijkt het populair bij vrouwen.
20/04 10u30  Zonder hulp in je eentje bevallen: 'Free Birthing' is nieuwe trend Vrouwen die hun baby helemaal alleen op de wereld zetten, zonder dat er een verloskundige of arts bij is. 'Free birthing' wordt het genoemd. In Londen lijkt het populair bij vrouwen.
20/04 08u00  Zwaargewonden op jacht in Friesland na gasexplosie Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar het Friese Terherne. Een man en een vrouw raakten zwaargewond na een gasexplosie op een plezierjacht. Volgens de brandweer zijn gasflessen aan boord van de boot ontploft.
20/04 00u30  Matthew (10) moest gedwongen acteren in IS-propaganda Matthew (10) zit in een gevangenkamp in Noord-Syrië, samen met zijn moeder, broertjes en zusjes. De vader van de jongen vocht voor terreurgroep IS en dwong hem te figureren in propagandamateriaal. Het gezin zit vast, net als duizenden anderen vrouwen en kinderen. Westerse landen weigeren hun burgers terug te halen.
19/04 23u30  RTL Sport Update: Nadal door in Monaco GESPONSORD: Ajax wint van VVV-Venlo, FC Groningen gehandhaafd, Borstbeeld voor Van Seumeren, Donar klaar in Europa en Nadal door in Monaco
19/04 22u00  Danielle moest verplicht een ander medicijn: 'Ik ben alleen maar vaker ziek' Een miljoen Nederlanders krijgt elk jaar zonder medische reden een ander medicijnmerk voorgeschreven. Soms is er een tekort aan het medicijn, soms wordt er traag geleverd, maar vaak is een ander medicijn goedkoper. Zo'n overstap levert vaak problemen op. Danielle Bouwmeester vocht vier jaar om haar oude medicijnen terug te krijgen.
19/04 21u30  12-jarige Niels legt lootboxes uit: 'Het is wel verslavend, ja' 'Je zit echt te hopen op iets goeds. Als het iets slechts is, denk je: oh, nog een pakketje dan.' De Nederlandse Kansspelautoriteit onderzocht tien games, en vond er vier die de wet overtreden. Ze verkopen 'lootboxes', een soort virtuele schatkistjes, en lijken daarmee te veel op gokspellen. Uitgevers krijgen acht weken om aanpassingen te maken, anders volgen er maatregelen.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van RTL.nl >

NOS.nl

Verbergen Tonen
21/04 05u30  Honderden vliegtuigen geïnspecteerd na horrorvlucht VS De Amerikaanse en Europese luchtvaartautoriteiten hebben onderzoek bevolen naar de straalmotoren van het type dat dinsdag bij een vlucht in de Verenigde Staten uit elkaar vloog. De FAA en de EASA geven luchtvaartmaatschappijen twintig dagen de tijd om de turbinebladen van de betreffende motoren te inspecteren, anders moeten de vliegtuigen aan de grond blijven. Het gaat om motoren van het type CFM56-7B. Alleen al in de VS gaat het om 352 exemplaren. Wereldwijd zijn het er volgens de luchtvaartautoriteiten bijna 700. KLM en Transavia hebben ook Boeings met dit type straalmotor. Aanleiding voor de grootschalige inspectie is het incident op een lijnvlucht van Southwest Airlines. Bij de Boeing 737 brak op 10.000 meter hoogte een turbineblad af. Rondvliegende metaaldelen vernielden een vliegtuigraampje, waardoor in de cabine de druk wegviel en een vrouw gedeeltelijk naar buiten werd gezogen. Zij overleed later in het ziekenhuis.
21/04 05u15  Doden bij anti-regeringsdemonstraties Nicaragua In Nicaragua zijn vijf doden en tientallen gewonden gevallen bij demonstraties tegen de regering. Boze Nicaraguanen gaan al dagen de straat op om te protesteren tegen een versobering van de sociale zekerheid. De protesten lopen geregeld uit de hand. De doden vielen donderdag en gisteren, allemaal in en rond de hoofdstad Managua. Een van de slachtoffers is een politieman. Hij werd doodgeschoten in een menigte. Bij de protesten wordt over en weer geschoten. Ook steken betogers barricades in brand en bekogelen ze de politie met stenen. Agenten gebruiken op hun beurt traangas. Pensioenen De demonstraties richten zich tegen een nieuwe wet van de regering-Ortega, die de sociale premies verhoogt maar de pensioenuitkeringen kort. Woensdag gingen voor het eerst honderden gepensioneerden de straat op; die kregen later steun van studenten en werknemers uit het hele land. De autoritaire Ortega laat de politie hard optreden en heeft vijf tv-zenders uit de lucht gehaald. Zijn vrouw, vice-president Rosario Murillo, heeft de demonstranten vergeleken met 'vampieren die bloed willen om hun politieke agenda te voeden'.
21/04 03u45  'Bestuurders politievakbond vervolgd voor fraude' Zeker twee bestuurders van politievakbond ANPV worden verdacht van gesjoemel met subsidies en declaraties. Ze worden daarvoor strafrechtelijk vervolgd, meldt het AD op basis van bronnen bij het onderzoek. Het zou gaan om tienduizenden euro's. Een van de verdachten is volgens het AD de bondsvoorzitter, Geert P. Hij zou worden verdacht van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie bevestigt in de krant dat vervolging wordt ingesteld. Ook binnen de politie wordt de zaak onderzocht. De bestuursleden zouden subsidiegeld hebben opgestreken en hebben geknoeid met declaraties, door bijvoorbeeld torenhoge kilometervergoedingen te rekenen. Op die manier zouden ze hun salaris hebben verhoogd. P. wilde in het AD niet reageren op de zaak. Hij is sinds december met ziekteverlof. Deze week werd een tijdelijke vervanger voor hem aangesteld. Het is niet duidelijk wie de andere verdachte is.15 
21/04 02u15  Vrachtwagen verliest 20 ton vis bij ongeluk In Duitsland is bij een verkeersongeluk 20 ton vis terechtgekomen op een weiland. Een vrachtwagen raakte gisterochtend van een provinciale weg af en kantelde. Daarop vloog de vangst alle kanten op. Op foto's is te zien dat een greppel langs de weg over tientallen meters gevuld was met vis en ook op het weiland lag een 'zee' van dode vissen. Hoewel het ongeluk leidde tot de nodige stank, ging de politie op sociale media luchtig om met de zaak. 'Er zijn nog geen visliefhebbers gesignaleerd', zei een woordvoerder. 'Is ook wel ver voor de zeevogels.' Het ongeluk gebeurde in de buurt van Anklam in het noordoosten van Duitsland. De vis was op weg naar Denemarken. De chauffeur van de truck bleef ongedeerd. Waarom hij van de weg afraakte, is niet bekend. Het opruimen van de lading heeft de hele dag geduurd.10 
21/04 01u30  Noord-Korea staakt kernproeven, Trump spreekt van 'goed nieuws voor de wereld' Noord-Korea stopt met zijn nucleaire programma. Er komen geen nieuwe kernproeven en rakettesten, zegt het staatspersbureau. Ook sluit het regime van Kim Jong-un de nucleaire testlocatie Punggye-Ri in het noorden van het land. De testprogramma's worden per direct stilgelegd. Volgens het staatspersbureau worden de kernwapens die Noord-Korea al heeft niet gebruikt zolang het land zelf niet met kernwapens wordt bedreigd. Ook wordt alle opgedane kennis 'in geen geval' gedeeld met andere landen. Het verrassende besluit is volgens het staatspersbureau genomen bij een vergadering van de Noord-Koreaanse Arbeiderspartij. Kim zou meer willen doen om de zwakke economie van zijn land te versterken. Noord-Korea heeft nu veel last van internationale sancties vanwege het nucleaire programma. Topontmoetingen Het stopzetten van het raket- en kernwapenprogramma komt een week voor een ontmoeting van Kim Jong-un met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. De twee staatshoofden zien elkaar op 27 april in het grensdorp Panmunjom. In mei of juni komt er mogelijk een ontmoeting van Kim met de Amerikaanse president Trump. Die spreekt in een eerste reactie van goed nieuws voor de wereld: Trump en Kim hadden vorig jaar nog een hoogoplopend conflict. Trump dreigde Noord-Korea met totale vernietiging als het zijn nucleaire programma niet zou stoppen. Trump zei ook dat 'rocket man' Kim bezig was met een zelfmoordmissie. De laatste tijd was er weer wat toenadering. Deze week werd bekend dat de beoogde Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo naar Pyongyang was gereisd voor een gesprek met Kim. Dinsdag zei Trump dat er 'positieve ontwikkelingen' waren en dat de VS en Noord-Korea wederzijds respect hebben.13 
21/04 00u45  Noord-Korea stopt met rakettesten en kernproeven Noord-Korea stopt met rakettesten en kernproeven. Het regime van Kim Jong-un sluit ook de nucleaire testlocatie Punggye-Ri, zegt het staatspersbureau. In een bericht van het staatspersbureau staat dat de testprogramma's per direct worden stilgelegd. Het sluiten van de nucleaire testlocatie gebeurt 'om transparantie te garanderen'. Het stopzetten van het raket- en kernprogramma komt een week voor een ontmoeting van Kim Jong-un met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. De twee staatshoofden zien elkaar op 27 april in het grensdorp Panmunjom. In mei of juni komt er mogelijk een ontmoeting van Kim met de Amerikaanse president Trump.14 
21/04 00u30  'Noord-Korea stopt met rakettesten en kernproeven' Noord-Korea stopt voorlopig met rakettesten en kernproeven. Het regime van Kim Jong-un is ook voornemens om de nucleaire testlocatie Punggye Ri te sluiten, melden Zuid-Koreaanse en Amerikaanse persbureaus. Later meer15 
20/04 23u15  Grapperhaus slaat alarm over cyberdreiging Nederland heeft steeds meer te kampen met cyberdreiging vanuit het buitenland en er is al belangrijke informatie gestolen, waarschuwt minister Grapperhaus. Hij komt met een pakket maatregelen, waarin 'digitale dijkbewaking' wordt uitgewerkt. Grapperhaus' ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving daarover van De Telegraaf. Volgens de minister is er een directe dreiging voor de nationale veiligheid. Ook zegt hij dat Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven 'structureel doelwit' zijn van digitale aanvallen door andere landen. De aanvallers willen Nederland niet alleen bespioneren, maar ook saboteren, zegt Grapperhaus. In de plannen die het kabinet naar de Tweede Kamer heeft gestuurd staat dat 'onze weerbaarheid achterblijft ten opzichte van de ontwikkeling van de dreiging'. Afschrikwekkend voor hackers worden 'Zo zijn bijvoorbeeld multinationals en onderzoeksinstellingen in de energie-, hightech-, en chemische sector het slachtoffer geworden van digitale spionage. Bij deze digitale inbraken zijn terabytes aan vertrouwelijke gegevens gestolen die een substantiële economische waarde vertegenwoordigen', staat in het kabinetsstuk. Het kabinet trekt jaarlijks 95 miljoen euro extra uit voor de cyberveiligheid. Dat moet ertoe leiden dat Nederland op cybergebied afschrikwekkend wordt. Het is de bedoeling dat aanvallers zich bedenken omdat ze weten dat er vergelding kan volgen. Certificaten In het plan worden bedrijven in gevoelige sectoren, zoals water- en energiebedrijven, verplicht om hun beveiliging tegen hackers aan hoge normen te laten voldoen. De overheid gaat vervolgens controleren of die beveiliging deugt. Ook komen er extra campagnes om burgers en bedrijven beter in te lichten over cyberdreiging. En er komen certificaten voor computerprogramma's en elektronische apparaten. Daarmee kan de koper zien of een product makkelijk te hacken is.
20/04 23u00  Oud-topsporters VS pleiten voor legalisering wiet Waarom zou je het gebruik van wiet in de topsport niet legaliseren als toch al bijna iedereen blowt? Dat vragen verscheidene topsporters in de Verenigde Staten zich af. Professionele NFL- en NBA-spelers treden vandaag naar buiten: zij pleiten voor legalisering van wietgebruik voor en zelfs tijdens wedstrijden. 'Tijdens mijn beste wedstrijden had ik geblowd', vertelt Matt Barnes, die het NBA-kampioenschap afgelopen jaar met de Golden State Warriors won. Ook voormalig Dallas Cowboy Shaun Smith, die negen seizoenen aan het NFL-kampioenschap meedeed, rookte joints voor de wedstrijd. 'Twee voor elk potje.' De Amerikaanse website Bleacher Report sprak de afgelopen twee maanden met twaalf oud-topsporters. Van hen gaven zeven toe dat ze wiet hadden gerookt tijdens hun carrières: sommigen om pijn te verminderen, anderen voor ontspanning. Bo Scaife, die zes seizoenen in de NFL speelde, denkt dat zeker 80 procent van alle footballspelers wiet rookt. Ook Martellus Bennett, een voormalig NFL-speler, schat dat ongeveer 89 procent rookt. 'Er zijn tijden waarop je lichaam zo veel pijn doet, maar dat je niet de hele tijd pillen daarvoor wil innemen. Dat maakt je lever kapot. Die pillen worden gemaakt door mensen. God heeft wiet gemaakt.' Positief testen voor drugs De basketballers van de NBA en de Americanfootballspelers van de NFL moeten elk seizoen minstens een drugstest doen. Haal je de drugstest als NFL-speler niet, dan moet je meedoen aan een interventieprogramma. Tijdens dat programma kan de sporter op elk moment getest worden op drugs. Ook moet hij een boete betalen. NBA-spelers krijgen zes keer per seizoen een drugstest. Een positieve test betekent verplicht meedoen aan het marihuanaprogramma, een tweede positieve test betekent een boete van 25.000 dollar en bij een derde positieve test word je vijf wedstrijden geschorst. Elke positieve test daarna zijn weer vijf extra geschorste wedstrijden. De NBA vindt de discussie rondom de legalisering van belang. 'Het is een belangrijk onderwerp voor onze spelers en we zullen informatie hierover en de effecten op onze atleten blijven onderzoeken.' Ook de NFL staat open voor de discussie. De organisatie wil samenwerken met de NBA om te onderzoeken of wiet als pijnmedicatie kan worden gebruikt.
20/04 22u45  Brand in Rotterdamse haven, bedrijven fakkelen gas af Door een brand in een elektriciteitsstation zit een deel van de Rotterdamse haven zonder stroom. Bij meerdere bedrijven in het Botlekgebied wordt daarom gas afgefakkeld, schrijft RTV Rijnmond. Omdat er bedrijven zijn waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt is de brandweer uit voorzorg naar het gebied gegaan. Bij affakkelen worden op een veilige manier overtollige gassen verbrand. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het vuur in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam als een soort grote nachtkaars te zien.
20/04 22u30  Minister Grapperhaus slaat alarm over cyberdreiging Nederland heeft steeds meer te kampen met cyberdreiging vanuit het buitenland en er is al belangrijke informatie gestolen, waarschuwt minister Grapperhaus. Hij komt met een pakket maatregelen, waarin 'digitale dijkbewaking' wordt uitgewerkt. Grapperhaus' ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigt berichtgeving daarover van De Telegraaf. Volgens de minister is er een directe dreiging voor de nationale veiligheid. Ook zegt hij dat Nederlandse overheidsinstellingen en bedrijven 'structureel doelwit' zijn van digitale aanvallen door andere landen. De aanvallers willen Nederland niet alleen bespioneren, maar ook saboteren, zegt Grapperhaus. In een stuk van het kabinet staat dat 'onze weerbaarheid achterblijft ten opzichte van de ontwikkeling van de dreiging'. Afschrikwekkend voor hackers worden 'Zo zijn bijvoorbeeld multinationals en onderzoeksinstellingen in de energie-, hightech-, en chemische sector het slachtoffer geworden van digitale spionage. Bij deze digitale inbraken zijn terabytes aan vertrouwelijke gegevens gestolen die een substantiële economische waarde vertegenwoordigen', staat in het kabinetsstuk. Het kabinet trekt jaarlijks 95 miljoen euro extra uit voor de cyberveiligheid. Dat moet ertoe leiden dat Nederland op cybergebied afschrikwekkend wordt. Het is de bedoeling dat aanvallers zich bedenken omdat ze weten dat er vergelding kan volgen. Certificaten In het plan worden bedrijven in gevoelige sectoren, zoals water- en energiebedrijven, verplicht om hun beveiliging tegen hackers aan hoge normen te laten voldoen. De overheid gaat vervolgens controleren of die beveiliging deugt. Ook komen er extra campagnes om burgers en bedrijven beter in te lichten over cyberdreiging. En er komen certificaten voor computerprogramma's en elektronische apparaten. Daarmee kan de koper zien of een product makkelijk te hacken is.
20/04 22u00  Hete hangijzers in gesprekken Blok en Marokkaanse leiders Het was een spannende dag voor minister Blok vandaag. Tijdens zijn bezoek aan Marokko moest een aantal hete hangijzers worden besproken met de Marokkaanse premier en de ministers van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken en Justitie. Zo zitten er honderden Riffijnen uit Noord-Marokko vast, onder wie familieleden van Nederlandse Marokkanen. Zij zouden onderdeel zijn van de protestbeweging 'Hirak', die actief is in het Rif-gebied. Volgens bronnen zouden deze gevangenen ook gemarteld worden. Volgens journalistiek platform Republiek Allochtonië durft de helft van de Marokkaanse Nederlandse Hirak-aanhangers deze zomer niet naar Marokko. De activisten zijn bang om opgepakt te worden, mede naar aanleiding van berichten dat de Marokkaanse autoriteiten eerder dit jaar arrestatiebevelen hadden uitgevaardigd tegen een aantal Marokkaanse Nederlanders. Blok heeft deze zorgen naar eigen zeggen vandaag overgebracht. 'Daarop zei zowel de premier als de minister van Justitie, dat ze als ze niet gezocht worden vanwege ernstige criminaliteit met een gerust hart hierheen kunnen komen.' Ook de reis de andere kant op, van Marokko naar Nederland, werd besproken. De minister wil de samenwerking met Marokko op het gebied van immigratie verbeteren. Zeker 1100 Marokkanen kwamen afgelopen jaar via Spanje aan in Europa, dus het immigratievraagstuk is belangrijk. 'Ik heb de slechte economische situatie in de Rif aangestipt, wat een reden is van deze immigratie. Marokkaanse jongeren die een asielzoekersstatus aanvragen in Nederland krijgen deze vaak niet. Wij willen ze dan terugsturen, maar Marokko werkt moeizaam mee aan deze terugkeer.' Blok heeft de Marokkaanse autoriteiten gevraagd om de bureaucratische procedures hierachter te vergemakkelijken. 'Deze jongens zorgen vaak voor overlast. Zo neemt de criminaliteit bijvoorbeeld toe in Groningen en dat komt vaak door de afgewezen Marokkaanse asielzoekers die daar in asielzoekerscentra zitten.' Belang van mensenrechten Ook benadrukte de minister het belang van het respecteren van mensenrechten. 'Ik vind het belangrijk dat mensen hun mening mogen uiten en mogen demonstreren. En als er al sprake is van een rechtszaak, dat er dan een eerlijk proces plaatsvindt.' Vorige week wilden de Nederlandse oud-minister Ploumen en EU-parlementariër Kati Piri naar de Rif om daar de situatie te bekijken. Hun bezoek werd niet goedgekeurd door de lokale autoriteiten. Later ontkende Marokko het tweetal te hebben tegengehouden. Blok wil zich niet met die situatie bemoeien, gaf hij vandaag aan. 'Ik ga niet tussen twee mensen zitten die het niet eens zijn over wat er precies is gezegd, maar ik vind het van groot belang dat alle mensen vrij rond kunnen reizen.' Verder sprak Blok vooral over de economie en de strijd tegen terrorisme waarin Marokko en Nederland volgens hem goed samenwerken. Ook daden Er waren vandaag niet alleen woorden, maar ook daden. Om het gevecht tegen jeugdwerkloosheid te steunen opende Blok de 'Orange Corner' in Rabat: een platform dat zelfstandig ondernemen voor lokale jongeren bevordert. Ook de economische uitwisseling tussen Nederland en Marokko wil Blok bevorderen. Dat hoopt hij te doen door een ereconsul, een soort ambassadeur, te vestigen in Tanger.
20/04 21u30  Rechter: Berlusconi's bewind onderhandelde in jaren 90 met maffia Silvio Berlusconi heeft een forse klap te verduren gekregen van een rechtbank in Palermo. Volgens de rechtbank is bewezen dat de Italiaanse staat in de jaren 90 onderhandelingen heeft gevoerd met de maffia om een golf aan bomaanslagen te stoppen. In 1994 werd Berlusconi voor het eerst premier van Italië. In de zaak werden vandaag onder anderen drie oud-politiehoofden en twee maffiabazen veroordeeld. Maar veel belangrijker is dat Marcello Dell'Utri ook schuldig is bevonden. Hij is een oud-senator en medeoprichter van de partij van Berlusconi, Forza Italia. Volgens de officier van justitie is daarmee bewezen dat Dell'Utri het doorgeefluik was voor de maffia om verzoeken over te dragen aan de regering van Berlusconi. Einde aan politieke loopbaan? De geur van maffia hangt al langer rond Berlusconi, vooral doordat zijn rechterhand Dell'Utri al een celstraf voor banden met de maffia uitzit. Berlusconi heeft betrokkenheid met de maffia altijd ontkend. Ook nu is hij woedend en dreigt hij de officier van justitie aan te klagen voor laster. Deze uitspraak kan grote gevolgen hebben voor de kabinetsformatie die nu gaande is in Italië. De anti-establishment-Vijfsterrenbeweging weigerde tot nu toe met een coalitie van centrumrechtse partijen in zee te gaan omdat Forza Italia van Berlusconi daar onderdeel van uitmaakt. Berlusconi staat volgens de politici van de Vijfsterrenbeweging voor de corrupte politiek die zij willen opruimen. De antimigratiepartij Lega wilde juist alleen een regering vormen met Berlusconi. Maar na deze uitspraak eist de Vijfsterrenbeweging dat Berlusconi niet meer aan een regering deelneemt. Als Lega daar nu toch mee akkoord gaat, lijkt er iets te gebeuren dat al vaak ten onrechte is voorspeld: een definitief einde aan de politieke loopbaan van Silvio Berlusconi.
20/04 21u15  Amerikaanse bank Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar Wells Fargo, de op twee na grootste bank van de Verenigde Staten, treft een schikking met de Amerikaanse overheid ter waarde van 1 miljard dollar. De bank smeerde honderdduizenden klanten onnodige autoverzekeringen aan en heeft aan nog eens duizenden klanten te hoge kosten berekend om de rente op hun hypotheek vast te zetten. Sommige klanten kwamen daardoor flink in de problemen. Zo raakten duizenden mensen hun auto kwijt, omdat ze de dure autoverzekering niet konden betalen. Om een rechtszaak te voorkomen heeft Wells Fargo afspraken gemaakt met twee Amerikaanse overheidsinstanties: een financiële waakhond en een consumentenorganisatie. Aan beide instanties betaalt de bank 500 miljoen dollar. Of dat geld uiteindelijk terechtkomt bij gedupeerde klanten is niet duidelijk. De meeste klanten hebben de onterecht betaalde bedragen wel al teruggekregen van de bank. Bonussen Wells Fargo kwam al eerder in opspraak vanwege het openen van bankrekeningen en het aanvragen van creditcards voor klanten die daarvan zelf niets wisten. Zo kwamen werknemers van de bank aan hoge bonussen. Er zouden momenteel ook onderzoeken lopen naar misstanden bij de afdeling valutahandel en de vermogensbeheertak van Wells Fargo.
20/04 21u15  Dj's geschokt door overlijden van hun inspirator Avicii 'Verschrikkelijk nieuws', 'ik heb er geen woorden voor' en 'ik kan het niet geloven'. Zijn collega's reageren geschokt op het overlijden van de Zweedse dj en producer Avicii. Nicky Romero, die samen met Avicii het nummer I could be the one opnam, bedankt hem op sociale media voor alles wat hij van hem heeft geleerd. 'Ik kan niet geloven wat ik net heb gehoord. Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe ik me nu voel. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten die we samen hebben doorgebracht. De wereld zal je missen. Ik hoop dat je je rust vindt.' Hij plaatste enkele foto's waarop hij samen met Tim Bergling staat, zoals Avicii heet, op zijn Instagramaccount. Avicii werd vanmiddag op 28-jarige leeftijd dood gevonden in Oman. De doodsoorzaak is nog niet bekend. Hij worstelde jarenlang met de druk die het toeren en feesten met zich meebrachten, maar juist de laatste jaren was hij rustiger aan gaan doen en trad hij bijvoorbeeld niet meer op. 'Wat er gebeurd is, blijft nog gissen. We weten wel dat hij het er moeilijk mee had, de wereld van het uitgaan en dance en dat hij aan de drank was geraakt', vertelt Veronica-dj Giel Beelen op NPO Radio 1. 'Maar voor zover wij wisten, was hij ervan af en had hij juist besloten om niet meer te doen wat hem zo ongelukkig maakte.' De Schotse dj Calvin Harris noemde hem een prachtige persoonlijkheid, die gepassioneerd en extreem getalenteerd was. Ook de Nederlandse dj Martin Garrix heeft een fotoserie geplaatst op zijn Instagram-pagina waarop de twee samen feestend te zien zijn. Hij zegt dat hij niet kan beschrijven hoe bedroefd hij is. 'Bedankt voor de inspiratie die je hebt gegeven aan mij en aan miljoenen anderen.' Ook Afrojack staat op zijn Instagram uitgebreid stil bij de dood van Tim Bergling, die hij een fantastische man, geweldige vriend en geweldige inspirator noemt. 'Uit respect, laat dit niet het zoveelste stipje zijn op je tijdlijn. Probeer je te bedenken wat zijn muziek voor je betekende.' Afrojack noemt hem een van de aardigste mensen die hij ooit heeft ontmoet. 'Hij verdient meer dan alleen drie letters en een emoji.' Beelen, die groot fan is van Avicii, noemt het nieuws over diens overlijden ongelooflijk. 'Hij heeft een brug geslagen tussen dance en pop. Hij is heel belangrijk geweest voor de transformatie ervan, en had altijd een heel vette productie. Hij was echt een van de grootsten van de afgelopen jaren, zonder twijfel.' 'Hij was een icoon van onze generatie', zei collega-dj Domien Verschuuren op NPO 3FM. 'Hij was iemand die de dancemuziek heeft gevormd tot wat hij nu is.' Voor de 3FM-jock was het optreden op Pinkpop drie jaar geleden al een teken aan de wand. 'Ik had mijn dag zo ingepland dat ik hem kon zien, maar wat ik daar zag was een zielloze show.' 800 optredens Een half jaar later trok het management de stekker eruit en maakte bekend dat hij zou stoppen met toeren. Avicii deed in 2015 meer dan 800 optredens, soms wel drie per dag. 'Laatst was er een documentaire gemaakt, waarin je zag hoe getroebleerd hij eigenlijk was toen, en hoe slecht hij tegen de druk kon. Het lijkt natuurlijk te gek, optreden van Las Vegas tot Landgraaf, maar de prijs die je daarvoor betaalt, is een enorme.' Verschuuren ziet hem eerder als muzikant dan als dj. 'Als je ziet wat hij geproduceerd heeft, dan zie je echt een muzikant in hart en nieren. Iemand die ging voor goede liedjes, voor beats en superhits.' Vorig jaar werd de documentaire True Stories gemaakt over het leven van de Zweedse dj, waaraan Verschuuren refereerde.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van NOS.nl >

AD.nl

Verbergen Tonen
21/04 04u30  Moeder laat haar vier kinderen achter tijdens 11-daagse vakantie Een Amerikaanse vrouw heeft haar vier kinderen achtergelaten terwijl ze op vakantie ging naar Europa, melden Amerikaanse media. Erin Lee Macke ging 11 dagen langs bij familieleden in Duitsland terwijl een tweeling van 12 en twee andere kinderen van 6 en 7 alleen thuis bleven.10 
21/04 03u15  'Politiebond sjoemelt met subsidies' Tenminste twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties. Oud-voorzitter Geert P. geldt als één van de verdachten.
21/04 02u15  Backstreet Boys vieren dat ze een kwart eeuw bestaan De Backstreet Boys vieren vrijdag hun zilveren jubileum. Op social media staat de boyband stil bij zijn 25-jarig bestaan. ,,Op 20 april 1993 werden we de Backstreet Boys', twitterde de band bij een foto uit die tijd.10 
21/04 01u15  'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests' Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.17 
21/04 00u00  Trappers voor derde keer op rij kampioen na zwaarbevochten zege Voor de derde keer op rij mag Tilburg Trappers zich tot kampioen kronen van de Oberliga. In de beslissende wedstrijd in en tegen Deggendorf werd na overtime met 2-3 gewonnen.10 
20/04 23u30  Cillessen verdedigt doel Barça in bekerfinale Jasper Cillessen mag het zaterdag bij Barcelona laten zien in de Spaanse bekerfinale tegen Sevilla in Madrid. De oud-Ajacied houdt het vertrouwen van coach Ernesto Valverde, die de Nederlandse international dit seizoen in alle bekerwedstrijden een kans gaf. In de competitie heeft de Duitse keeper Marc-André Ter Stegen dit seizoen bij Barça echter nog geen minuut gemist.
20/04 23u30  24-jarige Massop van Excelsior naar Waasland-Beveren De Nederlandse vleugelverdediger Milan Massop verruilt deze zomer Excelsior voor het Belgische Waasland-Beveren. De 24-jarige linksback ondertekent een contract voor drie jaar bij zijn nieuwe club.
20/04 23u15  Depay weer trefzeker voor winnend Lyon Memphis Depay blijft trefzeker voor Olympique Lyon. De aanvaller, die de laatste tijd in vrijwel elke wedstrijd van zijn Franse club van waarde is, opende in de uitwedstrijd tegen Dijon (2-5) al in de vierde minuut de score. Het was zijn vijftiende competitietreffer.
20/04 23u15  'Onmogelijk voor millennials om een baan te vinden? Bullshit!' Jong en werkloos omdat het onmogelijk is een baan te vinden? 'Bullshit', meent de Britse headhunter Josh Harrison. ,,Dan doe je niet genoeg je best”, zegt hij in een veelbekeken tirade op LinkedIn.
20/04 23u00  Yosina Rumajauw (11) winnares van zevende seizoen The Voice Kids De 11-jarige Yosina Rumajauw - met roots in de Indonesische provincie West-Papoea - heeft vanavond het zevende seizoen van de RTL4-talentenjacht The Voice Kids gewonnen. Het nachtegaaltje kreeg van de tv-kijkers thuis de meeste stemmen. Yosina kreeg niet alleen de hoogste eer maar ook een studiebeurs van 25.000 euro. Ook mag ze een single opnemen.
20/04 23u00  Seedorf en Deportivo schieten weinig op met punt Clarence Seedorf heeft als trainer van Deportivo La Coruña één punt gepakt in de wedstrijd tegen Leganés. Tegen de nummer veertien wist Deportivo niet te scoren, waardoor de brilstand na negentig minuten op het scorebord stond.
20/04 22u45  Bazoer en Verhaegh hard onderuit met Wolfsburg VfL Wolfsburg heeft kansloos verloren bij Borussia Mönchengladbach. In het Borussia-Park won de thuisclub met 3-0. De degradatiezorgen voor de formatie van coach Bruno Labbadia blijven daardoor groot.
20/04 22u45  Cocu: Basis voor titel in Augsburg gelegd PSV vierde deze week op grootse wijze het kampioenschap. Een succes dat eerst ver weg leek na de desastreuze start van het seizoen met een Europees debacle tegen NK Osijek.
20/04 22u30  Groot alarm Botlek door brand: meerdere havenbedrijven stilgelegd In het Botlekgebied is groot alarm geslagen. Een brand in een transformatorhuis veroorzaakte stroomuitval. Hierdoor zijn meerdere chemiebedrijven in de Rotterdamse haven stilgelegd.
20/04 22u15  Espanyol stuurt coach Sanchez Flores weg Espanyol heeft coach Quique Sanchez Flores ontslagen. Hij is iets minder dan twee jaar in dienst geweest bij de club uit de hoogste Spaanse competitie. Technisch directeur Jordi Lardin moet eveneens vertrekken.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van AD.nl >

de Volkskrant

Verbergen Tonen
21/04 03u15  'Noord-Korea stopt met nucleaire tests en het afvuren van raketten' Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bekendgemaakt, meldt het Noord-Koreaanse staatsmedia KCNA. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat de nucleaire bewapening is afgerond. Ook wordt de nucleaire testinstallatie in het noorden van het land stopgezet,
21/04 02u15  Een oud-medewerker vertelt over de ellende achter de façade van Facebook Voor de buitenwereld moet geheim blijven hoe Facebook werkt. Intussen worden onervaren krachten overspoeld met gruwelijke teksten en beelden. Teamhoofd Sebastian stuurt begin februari - een maand voordat Facebook wereldwijd onder vuur komt te liggen omdat de gegevens van 87 miljoen Facebookgebruikers geroofd zijn - een mail naar 1.100 medewerkers van het Horizon-team in Berlijn. Er wordt een bezoe10 
21/04 02u15  Nederland blinkt uit in haatberichten op Facebook Nederlandse gebruikers van Facebook hebben een bedenkelijke reputatie. Hun stroom berichten met haat, racisme en het toewensen van ziekten als kanker is opvallend groot. In Zuid-Europese landen ligt dat aantal bijvoorbeeld veel lager. Dit blijkt uit het verhaal van een Nederlandse moderator die vorig jaar bij Facebook werkte en wiens relaas ondersteund wordt door gelekte e-mails, interne documente
21/04 02u15  Logeren bij Willem-Alexander zit er niet in, maar dit komt aardig in de buurt Logeren bij Willem-Alexander zit er niet in, maar een overnachting in het nieuwe Hotel Indigo The Hague - Palace Noordeinde komt aardig in de buurt. Letterlijk, want het ligt schuin tegenover het werkpaleis van de koning. Het gebouw in neorenaissancestijl werd in 1883 neergezet als bijkantoor van De Nederlandsche Bank. Geld speelde destijds geen rol bij ontwerp en uitvoering. Het zit vol met glas-10 
21/04 02u15  In gesprek met voormalig ECB-president Trichet: het financiële systeem is nu kwetsbaarder voor een crisis dan in 2008 Voormalig ECB-president Jean-Claude Trichet waarschuwt voor het nog altijd 'fragiele' financiële systeem. 'Er is toezicht gekomen, de kapitaalbuffers zijn versterkt, maar we zijn er nog niet.' Van een pensioen wil hij zelf niets weten. 'Gaat het bij jullie al naar bijna 68 jaar? Mooie leeftijd. Zo ver zijn we in Frankrijk nog niet. Maar met het stijgen van de levensverwachting zou het wel moeten',10 
21/04 02u15  De boysclub binnenskamers: in het progressieve Vice heersen 'haantjesgedrag en machismo' Deze week werd Vice-hoofdredacteur Casper Sikkema ontslagen na een #MeToo-claim. In het mediabedrijf, dat zich naar buiten toe juist als progressief profileert, heersen haantjesgedrag en machismo, volgens (oud)werknemers. Hij heeft het gevoel dat we er als maatschappij 'enorm klaar mee zijn, met mannen die misbruik maken van hun macht of misbruik maken van een situatie'. Het is vrijdagavond begin10 
21/04 02u15  De mensen van mijn flatje Volkskrant-journalist Thomas Erdbrink woont in Teheran. Hij bericht op deze plek meestal over het dagelijks leven in zijn land. Waar je ook woont, als je vaak een glimlach op je gezicht hebt, maak je snel vrienden. Het werkt voor mij in ieder geval, in de flat waar ik al meer dan veertien jaar woon. Buitenlandse kennissen die me komen bezoeken, dromen er vaak van dat ik in Iran in een Perzisch lus11 
21/04 02u15  Oud-topman Trichet (ECB) benadrukt de fragiele staat van het huidige financiële systeem 'Het financiële systeem in de wereld is nu kwetsbaarder dan voor de crisis van 2008.' Dat zegt Jean-Claude Trichet in een interview met de Volkskrant. De Fransman was in 2008 president van de Europese Centrale Bank (ECB) en bemoeide zich toen direct met de redding van Fortis door de Belgische en Nederlandse regering. Trichets grootste zorg is dat de wereldwijde schuldenlast - publiek en privaat -10 
21/04 01u30  Zonvakantie op Lesbos kan nog steeds. Sterker nog, je helpt er vluchtelingen mee Toeristen blijven weg van Lesbos vanwege de vluchtelingencrisis. Marnix Geus ging er toch naartoe en zag dat meer toerisme juist ontzettend kan helpen. Dat is goed nieuws, want het blijft een prachtig eiland. 'Je kunt het niet maken op Lesbos aan de rand van het zwembad vrolijk te lurken aan het rietje van je cocktail terwijl een paar kilometer verderop vluchtelingen in overvolle kampen in beroerd13 
21/04 00u45  De boze witte man wil zijn mannelijkheid terug Feministen en hun handlangers bedreigen het welzijn van jonge mannen, vindt de razend populaire Canadese psycholoog Jordan Peterson. Deze week verscheen de vertaling van zijn bestseller. De Volkskrant sprak met voor- en tegenstanders van Petersons ideeën. Jesper Jansen leunt voorover aan het keukentafeltje in zijn studentenkamer in Arnhem. 'Weten jullie wanneer vrouwen actief kiesrecht kregen?' De12 
21/04 00u15  In het Zuiderpark oefenen kinderen voor het fietsexamen Haagse kinderen oefenen met fietsen. Ook als ze nog niet goed, of zelfs helemaal niet kunnen fietsen. 'Probeer het maar rustig.' 'Zijn er nog vragen?' Instructeur Yasmina (19) van Fietsexamen Nederland kijkt de leerlingen van groep 7 van de Haagse Paul Krugerschool vriendelijk aan. De klas heeft geduldig geluisterd naar haar uitleg over het parcours van de beheersproef met een slalom, bochten naar14 
21/04 00u15  'In het debat is weinig oog voor de vrijheid van anderen' Onzin dat armoedebestrijding en respect voor mensenrechten niet samengaan, zegt Amnesty-directeur Eduard Nazarski. Volgens hem verzaken politici als Rutte hun plicht. 'In wat voor wereld leven we straks, als onderdrukking niet voortdurend aan de orde wordt gesteld?' Het is een les uit de biografie van Max van der Stoel, de oud-minister van Buitenlandse Zaken die zo veel betekend heeft voor de mens14 
21/04 00u15  Caruana is torenhoog favoriet in St. Louis, hét nieuwe schaakparadijs van Amerika Bij gebrek aan commerciële belangstelling is het schaken in de Verenigde Staten altijd afhankelijk geweest van privé-sponsoren. Meestal waren dat oprechte liefhebbers, die op de achtergrond bleven en tevreden waren als op hun kosten de grootmeesters hun kunst etaleerden. Maar er waren ook weldoeners die meer verlangden en soms merkwaardige eisen aan hun beschermelingen stelden.Ruim honderd jaar ge17 
21/04 00u00  Laten we meer respect tonen voor vluchtelingen, in plaats van zinloze raketaanvallen uit te voeren Het grote nieuws omtrent Syrië was natuurlijk de raketaanval van Amerika, Groot-Brittannië en Frankrijk, die zoveel mooie ­omschrijvingen heeft gekregen: Een bescheiden aanval met bescheiden gevolg, proportioneel maar met een beperkt effect, een speldenprik, een symbolische aanval, een veilige en beperkte aanval. Bewust beperkt om geen tegenaanval van Rusland uit te ­lokken. Voor zover we weten, v10 
21/04 00u00  Het moderne schaakparadijs ligt in St. Louis Bij gebrek aan commerciële belangstelling is het schaken in de Verenigde Staten altijd afhankelijk geweest van privé-sponsoren. Meestal waren dat oprechte liefhebbers, die op de achtergrond bleven en tevreden waren als op hun kosten de grootmeesters hun kunst etaleerden. Maar er waren ook weldoeners die meer verlangden en soms merkwaardige eisen aan hun beschermelingen stelden.Ruim honderd jaar ge11 
Laatste update: vandaag om 3u15
Lees meer van de Volkskrant >

NRC Handelsblad

Verbergen Tonen
21/04 03u30  De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week De fotoredactie van NRC selecteert elke week de mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).14 
21/04 03u15  Marcellus Caesar Nu Arsène Wenger eindelijk stopt bij Arsenal hoop ik zo dat de Londense club Marcel Keizer als trainer benoemt en dat hij The Gunners volgend seizoen keihard kampioen maakt.12 
21/04 03u15  Een bus vol schaars geklede meisjes voor de Heineken-staf Heineken wordt in Afrika geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van werknemers, ook van Europese expats. Huidig topman Van Boxmeer had in Congo een relatie met een promotiemeisje.12 
21/04 03u15  Een VVD-routinier vertelt over de binnenkant van bestuurlijk Nederland Deze week: bekentenissen uit bestuurskamers door een VVD-routinier. Ofwel: te lage ministerssalarissen, laffe bestuurders, de nieuwe VVD, fondsenwerven voor Rutte (en Femkes grote kansen op Amsterdam).14 
21/04 02u45  ‘Ook na 18de jeugdzorg nodig’ Deskundigen vinden dat minister De Jonge leeftijdsgrens voor kinderen in jeugdzorg moet verhogen.
21/04 02u45  Sporen gifgas zijn lang terug te vinden Inspecteurs van de OPCW mogen de vermoedelijke gifgasaanval op het Syrische Douma nog steeds niet onderzoeken. Maar sporen blijven maanden bewaard in de lichamen van slachtoffers.
21/04 02u45  Voetbal, bier en chips De beursweek belicht de belangrijkste ontwikkelingen op de financiële markten van de afgelopen week.
21/04 01u30  Noord-Korea kondigt aan te stoppen met rakettesten In aanloop naar de ontmoeting met Donald Trump heeft Kim Jong-un laten weten dat Noord-Korea geen nucleaire proeven en rakettesten meer doet. 'Grote vooruitgang', reageert Trump.13 
21/04 01u00  Noord-Korea zegt te stoppen met rakettesten In aanloop naar de ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump heeft Kim Jong-un laten weten te stoppen met nucleaire testen en rakettesten.14 
20/04 23u00  Verslavingszorg waarschuwt voor toegankelijkheid medicijnen Volgens de autoriteit staken farmaceutische bedrijven vaak de productie van dergelijke medicatie omdat het te weinig oplevert.
20/04 23u00  Amerikaanse megabank Wells Fargo schikt voor 1 miljard dollar Het is de hoogste boete ooit voor de bank, die onder meer honderdduizenden klanten autoverzekeringen verkocht die ze niet nodig hadden.
20/04 23u00  Miljoenen luisterden naar zijn euforische melodieën De Zweedse dj Avicii brak in 2011 door met de megahit Levels. Hij worstelde met de keerzijde van zijn roem en met een alcoholverslaving. Vrijdag werd hij dood gevonden op een hotelkamer.
20/04 23u00  Muziekproducent en dj Avicii (28) dood gevonden Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, is dood gevonden in Muscat, Oman, meldt zijn manager.
20/04 22u30  Rutte krijgt die dividendbelasting maar niet van tafel geveegd Alle ontkenningen ten spijt blijken er wel degelijk formatiestukken te zijn over de dividendbelasting. De oppositie ruikt een kans.
20/04 22u00  4 doden en 156 gewonden bij protesten Gaza Het is de vierde ‘Grote Mars van de Terugkeer’, een reeks protestmarsen tegen het zeventigste bestaansjaar van Israël.
Laatste update: vandaag om 3u30
Lees meer van NRC Handelsblad >

Trouw

Verbergen Tonen
21/04 02u15  Bij de 100-jarige SGP is heel veel én opvallend weinig veranderd De SGP, de oudste partij van Nederland, bestaat honderd jaar. Premier Rutte komt de partij vandaag feliciteren op het jubileumcongres. In een eeuw groeide de ‘wereldmijdende’ SGP uit tot een partij die ertoe doet op het Binnenhof. Veel is er veranderd, aan de standpunten. Maar niet aan de beginselen.10 
21/04 02u15  SGP-denktank gaat tegen bestuur in en wil meer vrouwen op kieslijst Eén op de vijf personen op de SGP-kieslijst moet vrouw zijn. Dat stelt de denktank van honderdjarige partij.10 
21/04 01u15  Noord-Korea kondigt einde kernproeven en rakettests aan Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.15 
20/04 23u00  De dood van Avicii schokt Nederlandse dj’s De Zweedse dj en producer Avicii (28) is gisteren dood gevonden in Muscat (Oman). Tim Bergling, zoals hij in het echt heette, trad al sinds 2016 niet meer op, omdat ‘het gedoe er omheen’ hem te veel stress gaf. Hij werkte wel door als producer.
20/04 22u00  Dominees gaan elke 12 jaar rouleren, maar de PKN gaat het wel evalueren De synode ging gisteren akkoord met de ‘twaalfjaarsregeling’. Over twee jaar valt het definitieve besluit.
20/04 21u45  Memo’s over de dividendbelasting raken de achilleshiel van het kabinet Volgens premier Rutte moeten memo’s over de controversiële afschaffing van de dividendbelasting vertrouwelijk blijven. Dat geeft de oppositie nieuwe munitie om te peuren in het meningsverschil binnen de coalitie.
20/04 21u30  Roemenië tart EU-buitenlandchef en verhuist zijn ambassade naar Jeruzalem In een opmerkelijk besluit kondigt Roemenië aan om net als de VS de ambassade te willen verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem. Het is het gevolg van de groeiende invloed van Israël in Midden- en Oost-Europa.
20/04 21u15  De Nederlandse visserij worstelt met Europa en gaat een onzekere toekomst tegemoet De vloot kijkt angstig naar ontwikkelingen rond de pulsvisserij, windmolenparken en Brexit.
20/04 20u45  Zweedse dj Avicii plotsklaps overleden De Zweedse dj Avicii (28) is plotseling overleden. Hij werd vrijdagmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman, meldt zijn Amerikaanse vertegenwoordiger.
20/04 20u15  FBI-memo's: Trump vroeg naar mogelijkheid om journalisten te arresteren De Amerikaanse president Donald Trump heeft na zijn aantreden bij de toenmalige FBI-directeur James Comey navraag gedaan naar de mogelijkheid om journalisten te arresteren.
20/04 20u00  OM eist straf tegen de kapitein die met zijn tanker tegen een boorplatform botste Kapitein Remiguisz J. (55) en zijn eerste stuurman Pawel P. (35), die op de Noordzee met hun tanker voor 20 miljoen euro schade aanrichtten, moeten als het aan het Openbaar Ministerie ligt een boete betalen van 4100 euro. Ook zouden de twee Poolse zeelieden zes maanden hun functie niet meer mogen uitoefenen.
20/04 19u30  De verrassende Afrikaanse fotografie van de Biënnale van Bamako strijkt neer in Berg en Dal In Mali trok de prestigieuze fotobiënnale van Bamako afgelopen winter weinig bezoekers. Nu is de tentoonstelling voor het eerst buiten Afrika te zien, in Nederland. En dat is een grote eer.
20/04 19u00  Chinese chatbots vervangen al 9000 werknemers in callcentra Kunstmatige intelligentie is de basis van veel robots die menselijke taken overnemen. Het Chinese bedrijf Xiao-i is erin gespecialiseerd.
20/04 19u00  CD's op vrijdag: de doorstart van Johan en een verplicht nummer van Waylon Vijf sterren en nog eens vijf sterren, de muziekredactie had er zin in deze week. De terugkeer van Johan mag gevierd, en de cantates van Bejun Mehta zijn minstens zo hemels. Verder luisterden we naar de humorvolle liefde voor Haydn van pianist Paul Lewis, brengt Waylon onderweg naar het Songfestival een onvervalste countryrockplaat uit, en brengt het Spaanse kwintet Aurora flamenco zoals je die zelden hoort.
20/04 18u45  Slimme boeren weten: in een goed weiland lopen grutto’s Met een kunstwerk in een weiland wil het platform Slimme Vogels laten zien dat boeren wel degelijk begaan zijn met weidevogels. ‘De boeren geven vogels een thuis.’
Laatste update: vandaag om 2u15
Lees meer van Trouw >

Het Parool

Verbergen Tonen
20/04 23u15  Eerste testrit Noord-Zuidlijn goed verlopen De eerste test met reizigers op de Amsterdamse Noord-Zuidlijn is vrijdagavond goed verlopen. Vrijdagavond richtte de test zich op de vraag of reizigers goed de weg kunnen vinden in de Noord-Zuidlijn. Daarbij bleek onder meer dat nog niet overal de juiste bordjes hangen. 'Dat was bekend en daar wordt hard aan gewerkt,'' aldus de woordvoerder. Ook is gekeken of de interne organisatie klaar is voor d
20/04 23u15  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Dat zegt minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in een interview met De Telegraaf. 'Je moet ervoor zorgen dat digitale infrastructuur in Nederland, alle systemen waarmee bedrijven en particulieren werken, goed veilig zijn.'Bedrijven in de genoemde sectore
20/04 22u15  Jong Ajax houdt stand, maar nog geen kampioen Jong Ajax is nog één overwinning verwijderd van de titel in de Jupiler League. De Amsterdamse ploeg won tijdens de 37e speelronde met 2-1 bij FC Volendam. Daarmee consolideerde het team van coach Michael Reiziger de koppositie. Concurrent Fortuna Sittard versloeg FC Utrecht in de Galgenwaard met 1-0. De Limburgse club heeft één punt minder dan Jong Ajax, met nog één speelronde te gaan.Nummer drie
20/04 21u45  Krantenbijlagen aangepast wegens papiergebrek Kranten van De Persgroep hebben noodmaatregelen moeten nemen omdat de uitgever met een tekort aan papier kampt. Lezers van de Volkskrant krijgen vanaf dit weekeinde een iets kleinere - en glanzende - Sir Edmund-bijlage bij hun krant dan ze gewend zijn, zo kondigt de krant aan. Hoofdredacteur Philippe Remarque noemt de reden 'even prozaïsch als bizar''.Ook het weekendmagazine van het AD en de regio
20/04 21u15  Extra agenten in zakkenrollersteam op Koningsdag De nachtmerrie op Koningsdag: na het feestje erachter komen dat je mobiel is gerold. De politie plaatst extra agenten in het zakkenrollersteam om dit op Koningsdag te voorkomen. Deze agenten zijn speciaal opgeleid om zakkenrollers op te sporen. Het team maakt gebruik van geprepareerde telefoons waarmee achterhaald kan worden waar de mobiel zich bevindt.Op deze manier kon de politie vorig jaar mete
20/04 21u15  Duikers zoeken maandag verder naar sporen Sabrina Oosterbeek Duikers zoeken maandag verder bij de Waterkant in Diemen naar sporen die kunnen leiden naar het lichaam van Sabrina Oosterbeek. De planning is waarschijnlijk uitgelopen, waardoor de zoektocht na het weekend wordt hervat, zegt een woordvoerder van de politie. 'Het zoeken naar bruikbare sporen gaat centimeter voor centimer en neemt veel tijd in beslag.'Donderdag en vrijdag zochten zes duikers van de
20/04 20u15  Cameratoezicht voor 'onveilige' Wildemanbuurt Woninginbraken, potentiële vluchtroutes door de buurt en een forse inbraaktoename. Het zijn enkele redenen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen voor cameratoezicht in de Wildemanbuurt in Nieuw-West. Van Aartsen stelt in een brief aan de gemeenteraad dat de leefbaarheid en veiligheid in de wijk onder grote druk staan. Het afgelopen jaar vonden ernstige misdrijven in de buurt plaats. Zo we
20/04 20u15  Zweedse dj Avicii (28) overleden De Zweedse dj Avicii (28) is plotseling overleden. Hij werd vrijdagmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman, meldt zijn Amerikaanse vertegenwoordigster. 'De familie is er kapot van en we vragen iedereen om hun privacy te respecteren in deze moeilijke tijd.''De Zweedse artiest, echte naam Tim Bergling, gaf al sinds 2016 geen optredens meer vanwege gezondheidsproblemen.Avicii is onder m
20/04 19u00  Air France-KLM en chipsector omlaag op Damrak Air France-KLM hoorde vrijdag bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. Beleggers schrokken omdat topman Jean-Marc Janaillac dreigt af te treden als een stemming onder het personeel van Air France niet goed uitpakt. Daarnaast waren chipgerelateerde bedrijven duidelijk uit de gratie op het Damrak.De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent lager op 550,38 punten. Bij de hoofdfondsen noteerd
20/04 18u45  Naoufal F. tekent hoger beroep aan Naoufal 'Noffel' F. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens de poging tot moord op Peter R. in 2015 in Diemen. Dat heeft zijn raadsvrouw Inez Weski vrijdag desgevraagd bevestigd. De advocate is zeer ontstemd over het feit dat de rechtbank in Amsterdam haar in het donderdag uitgesproken vonnis een sneer geeft.'Een vonnis met ongegronde en lasterlijke termen over het pleidooi,' zegt Wesk
20/04 18u00  Ajax kan toch nog iets winnen in Dubai Ajax kan na het grotendeels mislukte seizoen toch in mei nog een prijsje pakken in Dubai. De Amsterdamse selectie vertrekt op 9 mei naar Dubai. Op vrijdag 11 mei speelt de huidige nummer twee van de eredivisie in het Hazaa Bin Zayed stadion een wedstrijd tegen Al-Ahly, de kampioen van Egypte.De winnaar van dat duel ontvangt de Champions Golden Cup. Een dag later keert Ajax huiswaarts.Al-Ahly heeft
20/04 17u45  Judith Herzberg ontvangt Prijs der Nederlandse Letteren Dichter, proza- en toneelschrijver Judith Herzberg heeft de Prijs der Nederlandse Letteren gekregen. Met de prijs ontving ze ook een geldbedrag van 40.000 euro. Herzberg is een bekende Nederlandse dichter, die in 1963 debuteerde met de dichtbundel Zeepost. Vanaf de jaren zeventig schrijft ze ook voor toneel.De jury kende Herzberg de prijs toe omdat haar poëzie complex is juist door 'hartverscheure
20/04 16u00  De highlights van Expeditie Oosterdok Op zaterdag 21 april is er een open dag op het Oosterdok met activiteiten en workshops. Het gehele programma is gratis. Dit zijn de highlights. 1. Museum 't Kromhout (Hoogte Kadijk 147)Demonstraties KromhoutmotorenVrijwilligers van het museum vertellen over de industriële revolutie en het ontstaan van de Kromhoutmotoren en de werf. De hele dag kan er worden aangemeerd met een eigen boot of om een
20/04 15u45  Willemsbrug bij het Westerpark liep korte tijd vast De Willemsbrug bij het Westerpark liep rond 15.00 uur korte tijd vast. De politie zette de straat af tot het probleem was verholpen. De Willemsbrug is een van de bruggen die op afstand wordt bediend. Volgens de gemeente is er sprake van een technische storing waardoor de brug is vast gelopen.Er is een monteur onderweg naar de brug, maar het is volgens een woordvoerder nog onduidelijk wanneer de br
20/04 15u30  OM eist zes jaar voor dodelijke steekpartij metro Het OM eist zes jaar celstraf en tbs tegen Philip O. (27), de man die in juli vorig jaar in metro 53 uit het niets Amsterdammer Joost (38) zou hebben doodgestoken. Het was het zoveelste geweldsincident in het leven van psychiatrisch patiënt O. Een overdaad aan bewijs wijst O. aan als de man die op 27 juli vorig jaar in metrolijn 53 vanuit het niets een mes trok en instak op een willekeurig gekozen
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 23u15
Lees meer van Het Parool >

BN/DeStem

Verbergen Tonen
21/04 04u30  Moeder laat haar vier kinderen achter tijdens 11-daagse vakantie Een Amerikaanse vrouw heeft haar vier kinderen achtergelaten terwijl ze op vakantie ging naar Europa, melden Amerikaanse media. Erin Lee Macke ging 11 dagen langs bij familieleden in Duitsland terwijl een tweeling van 12 en twee andere kinderen van 6 en 7 alleen thuis bleven.10 
21/04 03u15  'Politiebond sjoemelt met subsidies' Tenminste twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties. Oud-voorzitter Geert P. geldt als één van de verdachten.16 
21/04 02u15  Backstreet Boys vieren dat ze een kwart eeuw bestaan De Backstreet Boys vieren vrijdag hun zilveren jubileum. Op social media staat de boyband stil bij zijn 25-jarig bestaan. ,,Op 20 april 1993 werden we de Backstreet Boys', twitterde de band bij een foto uit die tijd.10 
21/04 01u15  'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests' Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.15 
21/04 01u00  Frietpan vat vlam in Raamsdonksveer: keuken verwoest, bewoonster gewond RAAMSDONKSVEER - Bij een korte maar felle brand in de Jeroen Boschstraat in Raamsdonksveer is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt.16 
21/04 00u15  Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben' De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.18 
21/04 00u00  Trappers voor derde keer op rij kampioen na zwaarbevochten zege Voor de derde keer op rij mag Tilburg Trappers zich tot kampioen kronen van de Oberliga. In de beslissende wedstrijd in en tegen Deggendorf werd na overtime met 2-3 gewonnen.14 
20/04 23u45  Stampvol Kaffee in Rijsbergen voor pubquiz RIJSBERGEN - Het zat vrijdagavond stampvol in het Kaffee in Rijsbergen. Op het programma stond de twaalfde editie van de quiz: ‘Rijsbergen, mijn dorpje’. De avond begint met het zingen van het Rijsbergs volkslied en het hijsen van de lokale vlag. Vijftig vragen, vij rondes , vijftig deelnemers.
20/04 23u45  Deportivo van Seedorf voor vierde keer op rij ongeslagen Depeortivo La Coruña heeft voor de vierde wedstrijd op rij niet verloren. De ploeg van trainer Clarence Seedorf speelde op bezoek bij Leganés met 0-0 gelijk. Bekijk hier de samenvatting.
20/04 23u30  Cillessen verdedigt doel Barça in bekerfinale Jasper Cillessen mag het zaterdag bij Barcelona laten zien in de Spaanse bekerfinale tegen Sevilla in Madrid. De oud-Ajacied houdt het vertrouwen van coach Ernesto Valverde, die de Nederlandse international dit seizoen in alle bekerwedstrijden een kans gaf. In de competitie heeft de Duitse keeper Marc-André Ter Stegen dit seizoen bij Barça echter nog geen minuut gemist.
20/04 23u30  24-jarige Massop van Excelsior naar Waasland-Beveren De Nederlandse vleugelverdediger Milan Massop verruilt deze zomer Excelsior voor het Belgische Waasland-Beveren. De 24-jarige linksback ondertekent een contract voor drie jaar bij zijn nieuwe club.
20/04 23u15  Depay weer trefzeker voor winnend Lyon Memphis Depay blijft trefzeker voor Olympique Lyon. De aanvaller, die de laatste tijd in vrijwel elke wedstrijd van zijn Franse club van waarde is, opende in de uitwedstrijd tegen Dijon (2-5) al in de vierde minuut de score. Het was zijn vijftiende competitietreffer.
20/04 23u00  Yosina Rumajauw (11) winnares van zevende seizoen The Voice Kids De 11-jarige Yosina Rumajauw - met roots in de Indonesische provincie West-Papoea - heeft vanavond het zevende seizoen van de RTL4-talentenjacht The Voice Kids gewonnen. Het nachtegaaltje kreeg van de tv-kijkers thuis de meeste stemmen. Yosina kreeg niet alleen de hoogste eer maar ook een studiebeurs van 25.000 euro. Ook mag ze een single opnemen.
20/04 23u00  Seedorf en Deportivo schieten weinig op met punt Clarence Seedorf heeft als trainer van Deportivo La Coruña één punt gepakt in de wedstrijd tegen Leganés. Tegen de nummer veertien wist Deportivo niet te scoren, waardoor de brilstand na negentig minuten op het scorebord stond.
20/04 22u45  Bazoer en Verhaegh hard onderuit met Wolfsburg VfL Wolfsburg heeft kansloos verloren bij Borussia Mönchengladbach. In het Borussia-Park won de thuisclub met 3-0. De degradatiezorgen voor de formatie van coach Bruno Labbadia blijven daardoor groot.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van BN/DeStem >

Gelderlander

Verbergen Tonen
21/04 04u30  Moeder laat haar vier kinderen achter tijdens 11-daagse vakantie Een Amerikaanse vrouw heeft haar vier kinderen achtergelaten terwijl ze op vakantie ging naar Europa, melden Amerikaanse media. Erin Lee Macke ging 11 dagen langs bij familieleden in Duitsland terwijl een tweeling van 12 en twee andere kinderen van 6 en 7 alleen thuis bleven.10 
21/04 03u15  'Politiebond sjoemelt met subsidies' Tenminste twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties. Oud-voorzitter Geert P. geldt als één van de verdachten.14 
21/04 02u15  Backstreet Boys vieren dat ze een kwart eeuw bestaan De Backstreet Boys vieren vrijdag hun zilveren jubileum. Op social media staat de boyband stil bij zijn 25-jarig bestaan. ,,Op 20 april 1993 werden we de Backstreet Boys', twitterde de band bij een foto uit die tijd.10 
21/04 01u15  'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests' Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.15 
21/04 00u15  Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben' De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.18 
20/04 23u30  Lijnders houdt hoop op directe promotie NEC NIJMEGEN - Trainer Pepijn Lijnders gelooft nog altijd in directe promotie van NEC naar de eredivisie. Zijn ploeg moet in de laatste speelronde van de eerste divisie Fortuna Sittard inhalen. De Limburgers hebben twee punten meer en een beter doelsaldo (+39 ten opzichte van +36).
20/04 23u00  Yosina Rumajauw (11) winnares van zevende seizoen The Voice Kids De 11-jarige Yosina Rumajauw - met roots in de Indonesische provincie West-Papoea - heeft vanavond het zevende seizoen van de RTL4-talentenjacht The Voice Kids gewonnen. Het nachtegaaltje kreeg van de tv-kijkers thuis de meeste stemmen. Yosina kreeg niet alleen de hoogste eer maar ook een studiebeurs van 25.000 euro. Ook mag ze een single opnemen.
20/04 22u45  Cocu: Basis voor titel in Augsburg gelegd PSV vierde deze week op grootse wijze het kampioenschap. Een succes dat eerst ver weg leek na de desastreuze start van het seizoen met een Europees debacle tegen NK Osijek.
20/04 22u30  Was Gennep door voorwerp in auto Wellenaar werkelijk in gevaar? GENNEP - Een 24-jarige sportinstructeur in opleiding uit Well had kennelijk iets zeer alarmerends in zijn auto liggen. Want op het moment dat de politie donderdagavond wist waar die auto stond en dat de man zich bij sportschool Fitland in Gennep bevond - waar hij stage loopt -, werden alle registers opengetrokken.
20/04 22u15  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen.
20/04 22u15  De Graafschap stelt 'derde' plek veilig met zege op Telstar DOETINCHEM - De Graafschap begint de play-offs op donderdag 10 mei met een uitwedstrijd bij Telstar. De return is drie dagen later op De Vijverberg. De Doetinchemse eerstedivisionist stelde de derde plek op de ranglijst (de beloftenteams niet meegerekend) - en daarmee 'thuisvoordeel' in de tweede ronde van de nacompetitie - vrijdagavond veilig met een minimale overwinning op de club uit Velsen-Zuid (1-0).
20/04 22u00  NEC kan in slotronde nog titel pakken NIJMEGEN - De eerste divisie wacht een zinderde ontknoping. Op de laatste speelronde kunnen nog drie teams de titel pakken. Zelfs nummer drie NEC kan volgende week zaterdag bij FC Dordrecht de schaal grijpen.
20/04 22u00  Fortuna kan de eredivisie ruiken, Jong Ajax blijft koploper Officieel is het nog niet, de promotie naar de eredivisie. Maar tegen Jong FC Utrecht zette Fortuna Sittard opnieuw een grote stap (0-1). Wint de Limburgse club volgende week zaterdag van de PSV-beloften, dan keren de geel/groenen na zestien jaar van vrijwel louter rampspoed terug op het hoogste niveau.
20/04 21u45  Deze foto’s moet je gezien hebben De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
20/04 21u45  LIVE: El Jebli schiet De Graafschap op 1-0 voorsprong DOETINCHEM - Hoewel De Graafschap al verzekerd is van de play-offs voor promotie naar de eredivisie, zijn de Achterhoekers niet van plan het vanavond rustig aan te doen tegen Telstar (aanvang 20.00 uur). Voor eigen publiek op De Vijverberg wil De Graafschap alles geven, zei trainer Henk de Jong eerder al. Bovendien kan de club nog een periodetitel pakken in de eerste divisie.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van Gelderlander >

fd.nl

Verbergen Tonen
21/04 01u30  Air France-KLM-topman zet eigen positie op het spel Jean-Marc Janaillac, probeert nog één keer om de staking bij zijn bedrijf te beëindigen. Accepteren de vakbonden zijn bod niet, dan stapt hij op.12 
20/04 22u15  Techaandelen sturen beurs verder omlaag Aandelenindices op Wall Street staan licht lager in de openingsfase van de handel.
20/04 20u45  Techaandelen sturen Wall Street verder naar beneden Aandelenindices op Wall Street staan licht lager in de openingsfase van de handel.
20/04 19u15  Huizenprijzen bijna even hoog als in 2008 Prijzen van koopwoningen liggen nog 1% onder het record van voor de crisis.
20/04 18u45  'Huizenmarkt minder risicovol dan tien jaar geleden' Minister Hoekstra van Financiën en president Knot van DNB menen dat huizenbezitter nu wel tegen een stootje kan.
20/04 18u30  'Bedrijven moeten het calimerogevoel bij hun ceo wegnemen' Het is onzin dat 'goed betalen' gelijk staat aan 'meer betalen dan de markt', stelt beloningsspecialist Xavier Baeten. ‘Een grotere verantwoordelijkheid betekent niet noodzakelijk meer verantwoordelijkheid en meer complexiteit.'
20/04 18u15  'Bedrijven moeten het calimerogevoel bij hun ceo wegnemen’ Het is onzin dat 'goed betalen' gelijk staat aan 'meer betalen dan de markt', stelt beloningsspecialist Xavier Baeten. ‘Een grotere verantwoordelijkheid betekent niet noodzakelijk meer verantwoordelijkheid en meer complexiteit.'
20/04 18u15  Obligatiebeleggers twijfelen aan Amerikaans groeiverhaal De klim van de Amerikaanse tienjaarsrente lijkt de gezondheid van de economie te reflecteren, maar de nog sterkere stijging van de kortetermijnrentes trekt dat verhaal in twijfel.
20/04 17u45  Kabinet bezuinigt €284 mln op expatsubsidie Belastingvrijstelling kost dit jaar nog bijna €1 mrd
20/04 17u45  General Electric wint in New York Aandelenindices op Wall Street staan licht lager in de openingsfase van de handel.
20/04 16u30  Tuchtrechter kritisch over rol voormalig topaccountant Frijlink in 'Anbo-zaak' Accountant Martine Frijlink, in het verleden werkzaam bij KPMG en EY, moest zich vrijdag voor de tuchtrechter verdedigen tegen een tuchtklacht van ouderenvereniging Anbo.
20/04 16u00  Rutte: ik kan niet alles weten van wat er omgaat in een formatie Tijdens de formatie van het kabinet-Rutte III zijn wel degelijk ambtelijke notities voor de onderhandelaars opgesteld over de politiek omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Het ministerie van Financiën weigert de stukken vrij te geven.
20/04 15u45  Rutte: ik weet niet alles van wat er omgaat in de formatie Tijdens de formatie van het kabinet-Rutte III zijn wel degelijk ambtelijke notities voor de onderhandelaars opgesteld over de politiek omstreden afschaffing van de dividendbelasting. Het ministerie van Financiën weigert de stukken vrij te geven.
20/04 13u45  FrieslandCampina botst met melkveehouders over strafkorting Zuivelcoöperatie wil quotum invoeren om productie van melk in 2019 aan banden te leggen.
20/04 13u15  Lage appeloogst is goed voor omzet coöperatie Fruitmasters Overschot slinkt, waardoor hogere prijzen gevraagd kunnen worden.
Laatste update: vandaag om 1u30
Lees meer van fd.nl >

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
21/04 05u15  Nederlander mag nu ook bijen gaan tellen AMSTERDAM (ANP) - Na de tuinvogeltelling, de spinnentelling en de vlindertelling kan de Nederlander nu ook bijen gaan tellen. Zaterdag en zondag vindt de eerste Nationale Bijentelling plaats. Het bericht Nederlander mag nu ook bijen gaan tellen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 04u00  Grote brand Wateringen onder controle WATERINGEN (ANP) - In Wateringen heeft een grote uitslaande brand gewoed in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Wateringveldseweg. De brandweer, die met veel materieel uit de omgeving was uitgerukt, heeft de brand inmiddels onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de brandweer. Het bericht Grote brand Wateringen onder controle verscheen eerst op Nieuws.nl.11 
21/04 02u30  Stroomstoring in Botlekgebied verholpen ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een transformatorhuisje is bij een aantal bedrijven in het Rotterdamse Botlekgebied de stroom uitgevallen. Die bedrijven moesten hun processen noodgedwongen stilleggen en moesten daarom ze affakkelen. De stroomstoring is inmiddels verholpen en de bedrijven kunnen weer herstarten, meldt de veiligheidsregio. Het bericht Stroomstoring in Botlekgebied verholpen verscheen eerst op Nieuws.nl.
21/04 01u30  Grote brand bij afvalverwerker Wateringen WATERINGEN (ANP) - In Wateringen woedt een grote uitslaande brand in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Wateringveldseweg. De brandweer is met veel materieel uit de omgeving uitgerukt om de brand te blussen. Het bericht Grote brand bij afvalverwerker Wateringen verscheen eerst op Nieuws.nl.12 
20/04 23u15  Eerste testrit Noord-Zuidlijn goed verlopen AMSTERDAM (ANP) - De eerste test met reizigers op de Amsterdamse Noord-Zuidlijn is vrijdagavond goed verlopen. ,,Mensen waren heel enthousiast en positief’’, meldt een woordvoerder van vervoersbedrijf GVB. Het bericht Eerste testrit Noord-Zuidlijn goed verlopen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 23u00  Mapfre verslaat Team AkzoNobel in Brazilië ITAJAI (ANP) - Team AkzoNobel heeft na een spannende strijd met Mapfre genoegen moeten nemen met de tweede plaats tijdens de havenrace in het Braziliaanse Itajai. Het zeilteam van schipper Simeon Tienpont kwam vaster op de derde plaats in het algemeen klassement van het schaduwprogramma in de Volvo Ocean Race. Het Spaanse team van Mapfre, dat in Itajai voor de derde keer zegevierde in een zogenoemde inportrace, verstevigde de leidende positie. Het bericht Mapfre verslaat Team AkzoNobel in Brazilië verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 22u45  Apple flink onderuit op Wall Street NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend in gegaan. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers op Wall Street verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell. Het bericht Apple flink onderuit op Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 22u30  Stroomstoring door brand in Botlekgebied ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een transformatorhuisje is bij een aantal bedrijven in het Rotterdamse Botlekgebied de stroom uitgevallen. Bij die bedrijven wordt daarom afgefakkeld. De brandweer gaat uit voorzorg naar het gebied toe, aangezien bij de bedrijven wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen. Het bericht Stroomstoring door brand in Botlekgebied verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 22u15  Trumbic lid van verdienste van zwembond AMERSFOORT (ANP) - Ivo Trumbic is benoemd tot lid van verdienste van de Nederlandse zwembond KNZB. De Kroaat kreeg de onderscheiding van bondsvoorzitter Marius van Zeijts. Het bericht Trumbic lid van verdienste van zwembond verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 22u15  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Dat zegt minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in een interview met De Telegraaf. ,,Je moet ervoor zorgen dat digitale infrastructuur in Nederland, alle systemen waarmee bedrijven en particulieren werken, goed veilig zijn.'' Het bericht Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 22u00  ‘Besluit steunbeleid ECB kan nog even duren’ FRANKFURT (ANP) - Beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) wachten mogelijk nog tot juli voor ze besluiten hoe het nu verder moet met hun omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘Besluit steunbeleid ECB kan nog even duren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 22u00  Ook Nishikori en Zverev naar laatste vier MONTE CARLO (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finales op het graveltoernooi van Monte Carlo. De als derde geplaatste Duitser rekende Richard Gasquet in drie sets in: 4-6 6-2 7-5. Voor de 21-jarige Zverev was het zijn vierde opeenvolgende zege op de tien jaar oudere Fransman in evenzoveel onderlinge partijen. Het bericht Ook Nishikori en Zverev naar laatste vier verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 21u45  Krantenbijlagen aangepast wegens papiergebrek AMSTERDAM (ANP) - Kranten van De Persgroep hebben noodmaatregelen moeten nemen omdat de uitgever met een tekort aan papier kampt. Lezers van de Volkskrant krijgen vanaf dit weekeinde een iets kleinere - en glanzende - Sir Edmund-bijlage bij hun krant dan ze gewend zijn, zo kondigt de krant aan. Hoofdredacteur Philippe Remarque noemt de reden ,,even prozaïsch als bizar''. Het bericht Krantenbijlagen aangepast wegens papiergebrek verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 21u15  Veel rook bij brand supermarkt Rolde ROLDE (ANP) - In een supermarkt in Rolde (Drenthe) heeft korte tijd een brand gewoed. De brandweer kon al snel het sein brand meester geven, maar is nog wel bezig met nablussen. Het pand is aanzienlijk beschadigd. Het bericht Veel rook bij brand supermarkt Rolde verscheen eerst op Nieuws.nl.
20/04 21u15  Moederbedrijf Makro komt met winstalarm DÜSSELDORF (ANP) - Het Duitse groothandelsconcern Metro heeft een winst- en omzetalarm afgegeven vanwege slechte resultaten in Rusland. Het moederbedrijf van onder meer Makro zegt dat het daar momenteel zo slecht gaat met zijn zaken dat eerder gestelde financiële doelstellingen in het huidige boekjaar niet meer haalbaar zijn. Het bericht Moederbedrijf Makro komt met winstalarm verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 5u15
Lees meer van Nieuws.nl >

De Stentor

Verbergen Tonen
21/04 04u30  Moeder laat haar vier kinderen achter tijdens 11-daagse vakantie Een Amerikaanse vrouw heeft haar vier kinderen achtergelaten terwijl ze op vakantie ging naar Europa, melden Amerikaanse media. Erin Lee Macke ging 11 dagen langs bij familieleden in Duitsland terwijl een tweeling van 12 en twee andere kinderen van 6 en 7 alleen thuis bleven.10 
21/04 03u15  'Politiebond sjoemelt met subsidies' Tenminste twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties. Oud-voorzitter Geert P. geldt als één van de verdachten.
21/04 02u15  Backstreet Boys vieren dat ze een kwart eeuw bestaan De Backstreet Boys vieren vrijdag hun zilveren jubileum. Op social media staat de boyband stil bij zijn 25-jarig bestaan. ,,Op 20 april 1993 werden we de Backstreet Boys', twitterde de band bij een foto uit die tijd.10 
21/04 01u15  'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests' Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.17 
21/04 00u15  Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben' De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.18 
21/04 00u00  Trappers voor derde keer op rij kampioen na zwaarbevochten zege Voor de derde keer op rij mag Tilburg Trappers zich tot kampioen kronen van de Oberliga. In de beslissende wedstrijd in en tegen Deggendorf werd na overtime met 2-3 gewonnen.13 
20/04 23u45  Deportivo van Seedorf voor vierde keer op rij ongeslagen Depeortivo La Coruña heeft voor de vierde wedstrijd op rij niet verloren. De ploeg van trainer Clarence Seedorf speelde op bezoek bij Leganés met 0-0 gelijk. Bekijk hier de samenvatting.
20/04 23u30  Cillessen verdedigt doel Barça in bekerfinale Jasper Cillessen mag het zaterdag bij Barcelona laten zien in de Spaanse bekerfinale tegen Sevilla in Madrid. De oud-Ajacied houdt het vertrouwen van coach Ernesto Valverde, die de Nederlandse international dit seizoen in alle bekerwedstrijden een kans gaf. In de competitie heeft de Duitse keeper Marc-André Ter Stegen dit seizoen bij Barça echter nog geen minuut gemist.
20/04 23u30  24-jarige Massop van Excelsior naar Waasland-Beveren De Nederlandse vleugelverdediger Milan Massop verruilt deze zomer Excelsior voor het Belgische Waasland-Beveren. De 24-jarige linksback ondertekent een contract voor drie jaar bij zijn nieuwe club.
20/04 23u15  Depay weer trefzeker voor winnend Lyon Memphis Depay blijft trefzeker voor Olympique Lyon. De aanvaller, die de laatste tijd in vrijwel elke wedstrijd van zijn Franse club van waarde is, opende in de uitwedstrijd tegen Dijon (2-5) al in de vierde minuut de score. Het was zijn vijftiende competitietreffer.
20/04 23u00  Seedorf en Deportivo schieten weinig op met punt Clarence Seedorf heeft als trainer van Deportivo La Coruña één punt gepakt in de wedstrijd tegen Leganés. Tegen de nummer veertien wist Deportivo niet te scoren, waardoor de brilstand na negentig minuten op het scorebord stond.
20/04 23u00  Yosina uit Olst wint The Voice Kids ,,Heel erg blij' was het enige dat Yosina Roemajauw uit Olst kon uitbrengen toen ze hoorde dat ze The Voice Kids had gewonnen.
20/04 22u45  Bazoer en Verhaegh hard onderuit met Wolfsburg VfL Wolfsburg heeft kansloos verloren bij Borussia Mönchengladbach. In het Borussia-Park won de thuisclub met 3-0. De degradatiezorgen voor de formatie van coach Bruno Labbadia blijven daardoor groot.
20/04 22u45  Cocu: Basis voor titel in Augsburg gelegd PSV vierde deze week op grootse wijze het kampioenschap. Een succes dat eerst ver weg leek na de desastreuze start van het seizoen met een Europees debacle tegen NK Osijek.
20/04 22u15  Espanyol stuurt coach Sanchez Flores weg Espanyol heeft coach Quique Sanchez Flores ontslagen. Hij is iets minder dan twee jaar in dienst geweest bij de club uit de hoogste Spaanse competitie. Technisch directeur Jordi Lardin moet eveneens vertrekken.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van De Stentor >

Reformatisch Dagblad

Verbergen Tonen
21/04 05u30  Bloemencorso Bollenstreek viert het voorjaar Cultuur. Dat is het thema van het Bloemencorso van de Bollenstreek dat zaterdag plaats heeft. Twintig praalwagens, dertig met bloemen versierde auto’s en muziekkorpsen trekken van Noordwijk naar Haarlem in wat genoemd wordt ‘de mooiste file van Nederland’.
21/04 04u45  Nederlander mag nu ook bijen gaan tellen Na de tuinvogeltelling, de spinnentelling en de vlindertelling kan de Nederlander nu ook bijen gaan tellen. Zaterdag en zondag vindt de eerste Nationale Bijentelling plaats.
21/04 03u45  Grote brand Wateringen onder controle In Wateringen heeft een grote uitslaande brand gewoed in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Wateringveldseweg. De brandweer, die met veel materieel uit de omgeving was uitgerukt, heeft de brand inmiddels onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de brandweer.13 
21/04 01u45  Noord-Korea stopt atoom- en rakettesten Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.14 
21/04 01u30  Grote brand bij afvalverwerker Wateringen In Wateringen woedt een grote uitslaande brand in een loods van een afvalverwerkingsbedrijf aan de Wateringveldseweg. De brandweer is met veel materieel uit de omgeving uitgerukt om de brand te blussen.12 
21/04 00u30  „Noord-Korea stopt atoom- en rakettesten” Noord-Korea stopt met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt.13 
20/04 23u45  „Ga niet het brandende bos in” In een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen maken mensen in zo’n geval dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. „Doe dit niet”, waarschuwt de politie. „Voorkom onnodige hulpverlening.”
20/04 22u45  Eerste testrit Noord-Zuidlijn goed verlopen De eerste test met reizigers op de Amsterdamse Noord-Zuidlijn is vrijdagavond goed verlopen. „Mensen waren heel enthousiast en positief”, meldt een woordvoerder van vervoersbedrijf GVB.
20/04 22u45  Nieuw protest tegen vuurwapengeweld VS Duizenden scholieren en studenten in de Verenigde Staten zijn vrijdag opnieuw de straat op gegaan om te betogen tegen vuurwapengeweld en de eenvoud waarmee vuurwapens kunnen worden aangeschaft.
20/04 22u30  Apple flink onderuit op Wall Street De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekend in gegaan. Vooral het aandeel Apple leverde flink in, na sombere analistenrapporten over de techreus. Beleggers op Wall Street verwerkten verder de kwartaalcijfers van grote bedrijven als General Electric (GE) en Honeywell.
20/04 22u15  Vermont wil toeristen aan het werk zetten De noordoostelijke Amerikaanse staat Vermont is blij met de circa 13 miljoen toeristen per jaar die onder meer van de natuur komen genieten. Maar de autoriteiten willen ze deze zomer ook laten zien dat er gewerkt moet worden en dat daar meer mensen voor nodig zijn.
20/04 22u15  Twitter weert reclame van Kaspersky Lab Twitter bant reclame van cyberbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab voortaan van zijn platform. In een uitleg van dit besluit verwijst Twitter onder meer naar claims van de Amerikaanse overheid dat Kaspersky banden zou hebben met Russische inlichtingen- en overheidsdiensten.
20/04 22u15  Stroomstoring door brand in Botlekgebied Door een brand in een transformatorhuisje is bij een aantal bedrijven in het Rotterdamse Botlekgebied de stroom uitgevallen. Bij die bedrijven wordt daarom afgefakkeld. De brandweer gaat uit voorzorg naar het gebied toe, aangezien bij de bedrijven wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen.
20/04 22u00  Kabinet komt met plannen tegen cyberaanvallen Bedrijven in belangrijke sectoren zoals energie, water en telecom moeten aan de hoogste standaard in cyberveiligheid gaan voldoen. Dat zegt minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in een interview met De Telegraaf. „Je moet ervoor zorgen dat digitale infrastructuur in Nederland, alle systemen waarmee bedrijven en particulieren werken, goed veilig zijn.”
20/04 22u00  ECB blijft mogelijk nog tot juli geld in economie pompen Beleidsmakers bij de Europese Centrale Bank (ECB) wachten mogelijk nog tot juli voor ze besluiten hoe het nu verder moet met hun omvangrijke opkoopprogramma van schuldpapier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Laatste update: vandaag om 5u30
Lees meer van Reformatisch Dagblad >

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
20/04 21u30  Zweedse dj Avicii overleden De Zweedse dj Tim Bergling, beter bekend als, Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. De omstandigheden van zijn dood zijn nog onduidelijk.
20/04 21u15  Blok voor meer en betere samenwerking met Marokko Minister Blok (Buitenlandse Zaken) besprak vandaag in Rabat hoe Nederland en Marokko meer en beter kunnen samenwerken. ‘Marokko is een buurland van de EU en een belangrijke partner voor Nederland op veel gebieden zoals terreurbestrijding en migratie. We hebben elkaar nodig. Daarom vond ik het belangrijk snel naar Rabat af te reizen’, aldus Blok.
20/04 21u15  Auto brand af op N2 bij Veldhoven-Zuid Op de N2 naar Batadorp bij Veldhoven-Zuid heeft vrijdagmiddag korte tijd een auto in brand gestaan.
20/04 19u00  Opnieuw celstraffen geëist in zaak Goudse drugsfamilie Tegen een hoofdverdachte van een Goudse drugsfamilie eiste het Openbaar Ministerie vandaag 5 jaar cel. Een medeverdachte hoorde 12 maanden cel tegen zich eisen. De zaken stonden deze week meerdere dagen op zitting en draaien onder andere om een familie uit Gouda die zich dagelijks bezig hield met de verspreiding van cocaïne in Gouda, Alphen aan den Rijn, Boskoop en omstreken.
20/04 18u15  Man gewond bij schietpartij Alkmaar Vrijdag is aan het begin van de middag in Alkmaar een man neergeschoten en gewond geraakt. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.
20/04 18u15  Muziek maakt patiënt minder angstig tijdens operatie Patiënten die rondom een operatie naar muziek luisteren, ervaren minder angst of pijn dan patiënten die niet naar muziek luisteren rondom de operatie. Zo meldt het Erasmus MC vrijdag.
20/04 18u00  Ierse afperser dankzij gouden tip door vrachtwagenchauffeur herkend In de uitzending van Bureau Hengeveld van 4 april werd aandacht besteed aan een vermoedelijk Ierse man, die een Hilversummer voor 1500 euro afperste. Een internationaal vrachtwagenchauffeur zag de uitzending en herkende de verdachte met 100% zekerheid.
20/04 17u45  Onderzoekers AMC ontwikkelen nieuwe aanpak aderverkalking Onderzoekers van het AMC hebben bij muizen met succes een bijzondere methode toegepast om aderverkalking aan te pakken. 'Hiervoor gebruikten ze vetdeeltjes die van nature in het bloed zitten. In de vetdeeltjes stopten ze medicijnen die ontstekingen te lijf gaan in de vaatwand – het begin van hart- en vaatziekten', zo meldt het AMC vrijdag.
20/04 17u30  Onderzoek Well naar mogelijk explosief nog in volle gang De politie is nog steeds volop bezig met het onderzoek naar het aantreffen van een mogelijk explosief in een auto in Well. Dit meldt de politie vrijdag.
20/04 17u15  Zes jaar celstraf en TBS geëist voor dodelijke steekpartij Amsterdamse metro Vrijdag heeft de officier van justitie in voor de rechtbank in Amsterdam zes jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 27-jarige man uit Amsterdam die ervan verdacht wordt op 27 juli 2017 tijdens het spitsuur volkomen onverwacht een 38-jarige passagier in de metro te hebben doodgestoken. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.
20/04 17u00  Kabinet stemt in met maatregelen voor inperking boetes OV-studentenkaart Vrijdag heeft de ministerraad ingestemd met wetgeving die het aantal boetes voor studenten flink moet inperken. Dit meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vrijdag.
20/04 16u15  Vier vuurwapens en munitie ontdekt bij inwoner Voorschoten Afgelopen dinsdag heeft de politie bij een 33-jarige inwoner van Voorschoten vier vuurwapens, drie patroonhouders, munitie en een zaklamp met een taser aangetroffen. 'Het gaat om twee semiautomatische pistolen, een alarmpistool en een gaspistool', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.
20/04 16u15  Kabinet schrapt fusietoets voor primair en voortgezet onderwijs Het wordt voor scholen gemakkelijker om te gaan fuseren. Het kabinet heeft besloten de fusietoets voor basis- en middelbare scholen af te schaffen. Wel moeten de betrokken medezeggenschapsraden instemmen met de voorgenomen fusie en moet er een rapport worden opgesteld waarin de keuze voor de fusie wordt onderbouwd.
20/04 15u45  Kinderen onwel door hitte op Koningsspelen Duiven In het Gelderse Duiven zijn de Koningsspelen gestopt nadat ongeveer 20 kinderen bevangen waren door de warmte. Dit meldt de brandweer van de regio Gelderland-Midden vrijdagmiddag.
20/04 14u15  Brandweer blust brandende spoorbielzen in Boxtel De brandweer in Boxtel rukte vrijdagochtend rond 07.00 uur uit voor een buitenbrand nabij Tongeren. Op de spoorbaan stonden verschillende bielzen in brand, vermoedelijk veroorzaakt door een remmende trein.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 21u30
Lees meer van Blik op Nieuws >

Metro

Verbergen Tonen
20/04 23u15  Nieuw protest tegen vuurwapengeweld in de VS Duizenden scholieren en studenten zijn vrijdag in de Verenigde Staten opnieuw de straat op gegaan om te protesteren tegen vuurwapengeweld. Ze willen dat het moeilijker wordt om vuurwapens te kunnen aanschaffen. 
20/04 22u30  Meer honger als je moe bent? Heel normaal! Heb jij ook altijd meer honger als je moe bent? Je bent niet de enige! Het is nu wetenschappelijk bewezen dat te weinig slaap je eetlust beïnvloed; het is dus heel logisch dat je tijdens een vermoeide periode de snacks niet kan laten liggen. 
20/04 21u15  Twitter kan reacties op overlijden Avicii niet aan Omstreeks half acht vrijdagavond werd het nieuws bekend gemaakt dat wereldster Avicii onverwachts is overleden. De dood van de 28-jarige Zweedse Tim Bergling maakt wereldwijd zoveel los, dat Twitter de berichten niet meer kon bijhouden en mensen ee tijdje geen nieuwe tweets konden plaatsen. In de foutmelding die verscheen bij het plaatsen van tweets stond dat het sociale medium 'over zijn capaciteit' heen zit.
20/04 20u15  Cel en tbs geëist voor doodsteek vorig jaar in metro Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een 27-jarige man die vorig jaar een willekeurige passagier in de Amsterdamse metro doodstak, een celstraf krijgt van zes jaar en tbs met dwangverpleging. Amsterdammer Philip O. stak het slachtoffer volkomen onverwacht neer. Dat gebeurde tijdens het spitsuur in een overvol metrostel. 
20/04 20u00  Dj en producer Avicii (28) overleden De Zweedse dj, producer en remixer Avicii - Tim Bergling - is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere media op basis van een verklaring van zijn manager.
20/04 18u15  Met deze banen word je sneller naar rechts geswipet Piloot, model, verpleegkundige. De stereotiepe ‘sexy’ beroepen laten zich raden, maar met welke baantjes heb je nu echt succes op datingapps?
20/04 17u30  Bier uit een blikje is beter dan bier uit een flesje Bier drinken uit blik heeft op zijn zachts gezegd niet een al te best imago. We denken bij een blik bier vaak aan dikke mannen, hangjongeren of een dakloze die met een halve literblik van het huismerk van de dichtstbijzijnde supermark over straat slenteren. Mannen zien het als goedkoop of zelfs ordinair, sommigen zijn er zelfs heilig van overtuigd dat het zo ook smaakt. Toch is volgens Business Insider Nederland het drinken van bier uit blik beter dan uit een fles, de redenen daarvoor zijn: 
20/04 17u15  Recept: Geplette chocoladecake Geplette chocoladecake
20/04 17u00  65 uur feest in Groothandels Gebouw Dit jaar programmeert Motel Mozaïque tijdens het festival 65 uur lang non-stop in het Groot Handelsgebouw (GHG). Van garagefeesten tot concert bij zonsopgang. Op het enorme dakterras met 360-gradenuitzicht over Rotterdam kan de hele dag ontbeten worden. De aanleiding voor het 65 uur durende programma is het 65-jarig jubileum van het GHG.
20/04 16u15  Romantische Zutphenaar zoekt leuke vrouw via poster Romantischer dan dit ga je het niet krijgen: een man uit Zutphen heeft posters door de stad opgehangen om misschien wel de liefde van zijn leven terug te vinden. Ze ontmoetten elkaar op zaterdag 14 april en hij had gewild dat hij nog nader kennis met haar had kunnen maken, schrijft hij op de poster.
20/04 15u30  Mannen met een bierbuikje hebben meer seks Mannen die het bier omwille van hun – seksueel aantrekkelijke - lichaam laten staan, hoeven dat niet langer meer te doen: uit onderzoek van Chapman University is gebleken dat juíst de heren met een bierbuikje meer seks zouden hebben.
20/04 15u00  #39 Wat is je nummer Jarige Jet? Nadat Jelle en Maud ruzie hebben gekregen, komt Jelle opeens niet opdagen op werk. Hij blijkt zich dagenlang te verstoppen in het strandhuisje van zijn opa en oma en is omringd door lege bierblikjes én een pakje coke. Sam wil na een radiostilte weer praten, maar heeft allesbehalve goed nieuws. Hij kan Maud niet meer vertrouwen en maakt het uit, net een paar uur voor Maud haar twintigste levensjaar in gaat.. 
20/04 14u00  69-jarige man bedolven onder vallend bankstel Een bizar ongeval in het Belgische Antwerpen: daar is een 69-jarige man, terwijl hij onderweg was naar de bakker, bedolven onder een bankstel. Twee verhuizers lieten de tweezit vallen. Hij is vijf dagen later overleden aan zijn verwondingen. 
20/04 13u45  Muziek luisteren tijdens operatie helpt tegen angst Je had het misschien al verwacht, maar nu is er ook nog eens keihard bewijs voor: muziek vermindert angst en zelfs pijn tijdens operaties. Zelfs als een patiënt volledig onder narcose is, kan muziek nog verlichting geven, blijkt uit nieuw onderzoek van het Erasmus MC.
20/04 13u15  Arsène Wenger stopt als trainer van Arsenal Arsène Wenger stopt na dit seizoen als trainer van Arsenal. Maar liefst 22 jaar stond de 68-jarige Fransman aan het hoofd van het eerste team van de Londense voetbalclub.
Laatste update: vrijdag 20 april 2018, 23u15
Lees meer van Metro >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

18x Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben'21/04 00u15 - Gelderlander: De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.
18x Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben'21/04 00u15 - BN/DeStem: De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.
18x Brand in recreatiegebied bij Assen trekt veel ramptoeristen21/04 00u15 - Nu.nl: In een recreatiegebied bij Assen is vrijdagavond brand uitgebroken. Over het algemeen maken mensen in zo'n geval dat ze zichzelf in veiligheid brengen, maar de Drentse politie krijgt meldingen over mensen die juist de bossen ingaan om naar de brand te kijken. 
18x Zweedse prins Carl Philip: 'een eer om Avicii gekend te hebben'21/04 00u15 - De Stentor: De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia hebben geschokt gereageerd op de dood van Avicii. De Zweedse dj, die vrijdag op 28-jarige leeftijd overleed, draaide in 2015 op hun huwelijksfeest. ,,Wij hadden de eer hem te mogen kennen', lieten Carl Philip en Sofia weten aan Zweedse media.
17x 'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests'21/04 01u15 - De Stentor: Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.
17x 'Noord-Korea stopt met kernproeven en rakettests'21/04 01u15 - AD.nl: Noord-Korea stopt per direct met zijn nucleaire testen en rakettesten. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un volgens Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt. Volgens Kim hoeft het land niet langer kernproeven of testen met ballistische raketten uit te voeren, omdat het land de nucleaire bewapening heeft afgerond.
17x Caruana is torenhoog favoriet in St. Louis, hét nieuwe schaakparadijs van Amerika21/04 00u15 - de Volkskrant: Bij gebrek aan commerciële belangstelling is het schaken in de Verenigde Staten altijd afhankelijk geweest van privé-sponsoren. Meestal waren dat oprechte liefhebbers, die op de achtergrond bleven en tevreden waren als op hun kosten de grootmeesters hun kunst etaleerden. Maar er waren ook weldoeners die meer verlangden en soms merkwaardige eisen aan hun beschermelingen stelden.Ruim honderd jaar ge
16x 'Politiebond sjoemelt met subsidies'21/04 03u15 - BN/DeStem: Tenminste twee bestuurders van politievakbond ANPV worden strafrechtelijk vervolgd vanwege gesjoemel met politiegelden, belangenverstrengeling en onjuiste declaraties. Oud-voorzitter Geert P. geldt als één van de verdachten.
16x Frietpan vat vlam in Raamsdonksveer: keuken verwoest, bewoonster gewond21/04 01u00 - BN/DeStem: RAAMSDONKSVEER - Bij een korte maar felle brand in de Jeroen Boschstraat in Raamsdonksveer is vrijdagavond een vrouw gewond geraakt.
16x Noord-Korea staakt rakettesten en kernproeven21/04 00u45 - Nu.nl: Noord-Korea staakt zijn nucleaire programma. Kernproeven en rakettesten worden voorlopig opgeschort, meldt het regime in Pyongyang. 

Statistieken

Artikels:
31909
Gelezen:
5933
Aantal lezers nu:
23


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven