vrijdag 26 april 2019, week 17


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 12u00
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
26/04 11u45  Aantal dagelijkse gebruikers Huawei- en Honor-smartphones bedraagt 470 miljoen EMUI, de skin die Huawei over het Android-besturingssysteem aanbrengt, wordt volgens het Chinese bedrijf dagelijks door minstens 470 miljoen mensen actief gebruikt. Dat betekent dat er ongeveer 470 miljoen gebruikers van Huawei- en Honor-smartphones zijn.
26/04 11u15  Nederlandse overheid bouwt salderingsregeling zonnestroom vanaf 2023 tot 2031 af Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat maakt bekend dat de Nederlandse salderingsregeling voor zonnepanelen tot 2023 ongewijzigd blijft maar dat deze daarna wordt afgebouwd.
26/04 10u30  KPN kiest Huawei voor bouw 5g-antennenetwerk maar niet voor 'core-netwerk' KPN heeft een voorlopige overeenkomst getekend met Huawei voor de bouw van het mobiele radio- en antennenetwerk voor 5g. Het Chinese bedrijf gaat niet het mobiele 'core-netwerk' bouwen, dit gaat een westerse leverancier doen.
26/04 10u30  Orange Belgium laat nieuwe virtuele operator Neibo toe op zijn 4g-netwerk Klanten van Neibo, een nieuwe virtuele operator op de Belgische markt, kunnen de komende jaren gebruikmaken van het 4g-netwerk van Orange. Dat zijn de twee bedrijven overeengekomen. Neibo verwacht in september van dit jaar met zijn dienstverlening te kunnen beginnen.
26/04 10u30  Ransomwareaanvallen op bedrijven stegen vijfhonderd procent sinds vorig jaar Het aantal gedetecteerde ransomwareaanvallen op bedrijven is sinds vorig jaar met meer dan vijfhonderd procent gestegen. Criminelen richten zich steeds minder op individuele slachtoffers en steeds meer op bedrijven, blijkt uit de kwartaalrapportage van Malwarebytes.
26/04 10u00  Intel stopte met 5g-modems voor smartphones door schikking Apple en Qualcomm Intel is gestopt met de ontwikkeling van 5g-modems voor smartphones vanwege de schikking van Apple en Qualcomm, zo zegt de directeur van het bedrijf. De aankondigingen van het stoppen van Intel en de schikking kwamen op dezelfde dag.
26/04 09u45  Starbreeze verkoopt rechten nieuwe strategiegame terug aan oud-Civ-ontwikkelaar Starbreeze verkoopt de uitgaverechten van 10 Crowns terug aan Mohawk Games. Die studio is opgezet door Soren Johnson, hij speelde een grote rol bij de ontwikkeling van Civilization III en IV. Starbreeze heeft het geld nodig voor zijn reorganisatie.
26/04 08u45  Voormalig medewerker Microsoft zet sdk Windows Media Center op GitHub Een ex-medewerker van Microsoft heeft de sdk van de Windows Media Center-software via GitHub vrijgegeven. Ontwikkelaars kunnen niet veel met de sdk. De medewerker wilde vooral een stukje geschiedenis bewaren.
26/04 08u15  Renders tonen midrange-smartphone Huawei met groot scherm en pop-upcamera Er zijn renders verschenen van wat de Huawei P Smart Z zou worden, een midrange-smartphone met groot scherm en een pop-upcamera. Het is voor het eerst dat de Chinese fabrikant een pop-upcamera gebruikt in een van zijn smartphones.
26/04 07u30  Intel stopt met 5g-modems voor smartphones door schikking Apple en Qualcomm Intel is gestopt met de ontwikkeling van 5g-modems voor smartphones vanwege de schikking van Apple en Qualcomm, zo zegt de directeur van het bedrijf. De aankondigingen van het stoppen van Intel en de schikking kwamen op dezelfde dag.
26/04 07u00  iFixit haalt teardown Galaxy Fold offline na verzoek Samsung aan leverancier Reparatiesite iFixit heeft zijn teardown van de Galaxy Fold offline gehaald na een verzoek van Samsung aan de leverancier van het apparaat. De site vond diverse kwetsbaarheden in het ontwerp van de vouwbare smartphone.
25/04 22u15  Samsung lijkt met 2TB-versie van 970 Pro te komen Er zijn aanwijzingen dat Samsung een 2TB-versie van de 970 Pro-ssd gaat uitbrengen. De maximale opslaghoeveelheid van die serie was tot nu toe 1TB, terwijl de 960 Pro-serie wel een 2TB-versie had.
25/04 21u15  Google maakt Google Earth Timelapse geschikt voor mobiel Google heeft Google Earth Timelapse een update gegeven. De slideshow van satellietbeelden is uitgebreid met twee jaren en Google heeft de dienst geoptimaliseerd voor tablets en smartphones.
25/04 20u00  Persona 5 Scramble komt uit voor PlayStation 4 en Nintendo Switch Atlus en Koei Tecmo’s Omega Force hebben Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers aangekondigd, een spin-off van de Persona-series. Veel details zijn er nog niet over het komende spel.
25/04 19u15  Corsair maakt Ironclaw RGB Wireless- en Glaive RGB Pro-muizen beschikbaar Corsair heeft twee nieuwe muizen voor gamers op de markt gebracht. De Ironclaw RGB Wireless is zoals de naam al aangeeft een draadloze variant van de Ironclaw RGB. De Glaive RGB Pro heeft onder andere verwisselbare duimgrips.
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
26/04 11u30  Samsung wil met investering van 103 miljard euro in chipproductie concurrenten Intel en TSMC voorbij Kort na de aankondiging dat Samsung de ontwikkeling van zijn 5nm-productieprocedé heeft afgerond, heeft het nog meer goed nieuws. Het heeft namelijk laten weten dat er tot 2030 zo'n 133 biljoen Zuid-Koreaanse Won (extra) wordt geïnvesteerd in zijn System LSI en Foundry bedrijfstakken. Samsung heeft plannen om hiermee de komende elf jaar 15.000 banen te creëren in productie en research and development (R&D). Momenteel is het al marktleider voor geheugenproductie, maar met deze nieuwe investe...
26/04 11u00  TCL start volgende maand met TV verkoop in Nederland TCL zal vanaf volgende maand televisies gaan leveren in Nederland. Dat maakte Frédéric Langin, sales en marketing director van TCL Europe, zojuist bekent tijdens de IFA Global Press conference. TCL was eigenlijk van plan om de Nederlandse markt vorig jaar al te betreden, maar uiteindelijk is dat dus uitgesteld naar 2019. TCL zegt haar televisies vanaf mei in Nederland te gaan leveren. De line-up van de Chinese televisiefabrikant bestaat uit LCD televisies, waarvan de topmodellen voorzien zijn v...
26/04 09u30  50th Anniversary Edition van AMD Ryzen 7 2700X op de foto gezet Vorige week doken berichten op over een speciale uitvoering van de Ryzen 7 2700X voor AMD's vijftigjarig bestaan. Dat jubileum valt op 1 mei, de dag waarop deze processor vermoedelijk uitgebracht wordt. Ook de specificaties zijn afgelopen weekend al opgedoken, al werden we daar weinig wijzer van. De specificaties van de 50th-Anniversary-editie (met productcode YD270XBGAFA50) zijn op papier namelijk identiek aan die van de standaard Ryzen 7 2700X. Een tweetal gelekte persafbeeldingen laten nu zi...
26/04 08u30  LG stopt met fabricage van smartphones in thuisland Zuid-Korea De mobiele tak van LG doet het al jaren niet bepaald goed: er worden zelfs al zeven opeenvolgende kwartalen rode cijfers genoteerd en het heeft wereldwijd een marktaandeel van minder dan 3 procent. In een poging het tij te keren zal de productie van de smartphones verhuisd worden. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant bekendgemaakt een dag nadat er geruchten over opdoken. Momenteel worden vooral de high-end toestellen (zo'n 10 tot 20 procent van de totale productie) in het thuisland gemaakt. LG...
26/04 08u00  ASRock en Biostar laten eerste glimp zien van X570-moederborden voor Ryzen 3000 Begin vorige week werd via een gelekte teaser van Gigabyte al bevestigd dat AMD een cpu-gerelateerde aankondiging gaat doen bij de opening van Computex, de beurs die op 27 mei van start gaat. Inmiddels hebben echter ook ASRock en Biostar een tipje van de sluier gelicht; eerstgenoemde via een korte Facebook-video, maar de Taiwanese collega's van Biostar hebben zelfs een foto van een moederbord gepubliceerd. Vermoedelijk gaat het om een X570-moederbord uit de high-end Racing-serie van Biostar, wa...
26/04 07u30  AMD voegt ondersteuning voor Navi toe aan LLVM-compiler In eens serie commits op GitHub heeft AMD ondersteuning voor een nieuwe generatie gpu's toegevoegd aan de LLVM-compiler. De gfx1010 gpu is de afgelopen twee dagen het onderwerp van tot nu toe zes commits geweest, die verschillende delen van de code aanpassen om de compiler klaar te maken voor de nieuwe gpu's. Het gaat natuurlijk om Navi, wat AMD op Computex lijkt aan te gaan kondigen. Navi gaat op TSMC's 7nm process geproduceerd worden, krijgt ondersteuning voor pcie 4.0 en zal waarschijnlijk i...
26/04 07u00  Prijsdalingen grote, hoge resolutie tv's ingezet om vervangingsvraag te stimuleren De verkoopcijfers van televisies hebben de afgelopen jaren een kleine dip doorgemaakt, waar fabrikanten uiteraard iets aan proberen te doen. Veel nieuwe smart features, nog hogere resoluties en HDR hebben het tij enigszins gekeerd, maar nu lijken fabrikanten weer meer op prijs te willen gaan concurreren.  Digitimes meldt dat de in 2019 tussen de 2030 en 240 miljoen televisies wereldwijd verkocht moeten gaan worden, respectievelijk tussen de 3,1% en 7,6% meer dan de 223 miljoen van 2018. Dit moe...
25/04 19u45  OnePlus en T-Mobile Nederland gaan samenwerkingsverband aan OnePlus heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat het bedrijf een samenwerking aangaat met T-Mobile Nederland. T-Mobile is, voor Nederland althans, de eerste operator waarmee de smartphonefabrikant in zee gaat. Volgens Carl Pei, co-founder OnePlus, is het partnerschap een 'grote stap in het nog toegankelijker maken van OnePlus-producten voor de Nederlandse markt.' Tot nu toe waren de OnePlus-smartphones (officieel) uitsluitend verkrijgbaar via de OnePlus-webshop of Belsimpel. Het samenw...
25/04 17u15  JPR onderzoeksbureau voorspelt dat 20 miljoen pc-gamers tegen 2022 zullen overstappen naar consoles Volgens het Jon Peddie Research onderzoeksbureau wordt gamen op computers steeds minder populair. Het bedrijf maakt zelfs een gedurfde uitspraak en voorspelt dat er tussen 2018 en 2022 niet minder dan twintig miljoen pc-gamers zullen overgestapt zijn naar een console.  JPR geeft hiervoor een aantal mogelijke oorzaken. Ten eerste is er een neerwaartse trend van de pc-markt, omdat de Wet van Moore niet langer geldt en innovatie trager verloopt dan voordien. CEO Jon Peddie zelf benadrukt wel dat e...
25/04 16u30  AMD's Ryzen 3000 APU's bevatten naar verluidt gesoldeerde heatspreader en overklokken beter Hoewel chipgigant AMD voorlopig nog geen specifieke producten heeft bekendgemaakt in de Ryzen 3000-reeks, duiken er al een ruime tijd geruchten op en een Chinese gebruiker op het Chiphell forum claimt zelfs twee apu's in handen te hebben. De gebruiker heeft een aantal exemplaren van de Ryzen 3 3200G en de Ryzen 5 3400G, de vermoedelijke opvolgers van respectievelijk de 2200G en de 2400G, uitvoerig getest. Een aantal dagen geleden berichtten we al over dit lek, maar nu zijn er ook meer details op...
25/04 13u45  Devolo komt met waterbestendige WiFi Outdoor-adapter voor verbinding in de tuin Het is geen geheim dat de muren van een huis een Wi-Fi signaal verzwakken, waardoor een draadloze verbinding net buitenshuis niet altijd even stabiel en snel is. Om dit euvel te verhelpen komt netwerkfabrikant devolo met de WiFi Outdoor-adapter die werkt via het elektriciteitsnet en een punt buitenshuis van een draadloze verbinding voorziet. De Outdoor-adapter moet verbonden worden met een Homeplug AV dlan-adapter die op zijn beurt aan de router hangt. Vervolgens kan de Outdoor-adapter een stopc...
25/04 11u30  MicroLED televisies komen er misschien sneller dan verwacht dankzij doorbraak in productiemethode Een consumentenproduct met microledtechnologie is wellicht nog veraf, maar het lijkt erop dat producten met de nieuwe beeldtechnologie er sneller zouden zijn dan verwacht. The Picosun Group, een bedrijf dat microled-panelen ontwikkelt, meldt namelijk een doorbrak op het vlak van de productie. In tegenstelling tot oled zou microled geen last hebben van image retention, en de technologie zou bovendien ook nog eens een lager energieverbruik, betere kleurverzadiging en een hogere maximale helderhei...
25/04 09u45  Apple komt mogelijk met twee nieuwe AirPods varianten in 2019 Sinds de lancering van de originele Apple Airpods in 2016 doen er al geruchten de ronde over mogelijke opvolgers. Een aantal weken geleden presenteerde Apple dan ook een nieuwe variant van de draadloze oortjes met een optionele draadloze oplaadcase, verbeterde H1-chip alsook de 'He Siri'-functionaliteit, maar het lijkt er op dat deze nieuwe versie slechts het begin was. Analist Ming-Chi Kuo die zich specialiseert in Apple nieuws en het vaker bij het rechte eind heeft, voorspelt dat Apple ergens...
25/04 08u30  Europese adviesprijzen OnePlus 7 Pro gelekt De geruchtenmolen over de nieuwste OnePlus-smartphones draait overuren en er is al het nodige bekend, dan wel gelekt. Zo weten we dat de nieuwe toestellen op 14 mei worden gelanceerd en dat ze beschikken over een 5G-modem. De 7 Pro krijgt een nieuw scherm met, naar verluidt, een ververssnelheid van 90 beelden per seconde. De smartphones hebben waarschijnlijk een Snapdragon 855 system-on-a-chip en een 4000mAh-accu onder de motorkap. Op Twitter zijn inmiddels de vermoedelijke adviesprijzen voor d...
25/04 08u15  Dit zijn de beste aanbiedingen van de Bol.com Elektronica Deals Bol.com heeft deze week haar Elektronica Deals, naar eigen zeggen 'superscherpe deals op elektronica'. Maar hoe scherp zijn die deal nu écht? Data uit de Hardware.Info Prijsvergelijker geeft het antwoord. Om eerlijk te zijn: het gros van de aanbiedingen van Bol.com Elektronica Deals lijkt scherper dan het is. Veel producten zijn ofwel bij andere online shops tegen gelijkaardige prijzen of nog goedkoper verkrijgbaar (vergelijken loont!) en andere producten zijn welliswaar in de aanbieding, maar...
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
26/04 11u45  Vier redenen voor slimme netwerkoplossingen in de retailbranche Lees meer >
26/04 11u45  KPN kiest bij aanleg 5G-netwerk voor multivendor-beleid KPN kiest voor een multivendor-beleid als het gaat om het updaten van zijn mobiele netwerk met het oog op de komst van 5G. Wel wordt nu extra aandacht besteed aan de impact op de security en het toekomstige beleid van Nederlandse overheid hierover. Dat laat echter niet onverlet dat ook Huawei een plaats krijgt in […]
26/04 11u45  ?Mitel en Avaya in gesprek over overname van 2 miljard dollar? Lees meer >
26/04 10u45  Paessler voert met nieuwe PRTG-release veel verbeteringen door Paessler heeft onlangs met de release van versie 19.2.49 van zijn monitoringsoplossing PRTG een aantal verbeterde functionaliteiten doorgevoerd. Zo wordt de bestaande PRTG Enterprise Console vrijwel definitief vervangen door PRTG Desktop. Met de nu uitgebrachte release wil de netwerkmonitoringsspecialist zijn PTRG-oplossing uitbreiden, verbeteren en hier en daar ontdekte problemen oplossen. De belangrijkste nieuwe functionaliteit die […]
26/04 09u30  XProtect op Mac gaat Windows-malware herkennen Apple laat zijn XProtect-antimalwaresoftware voortaan ook virussen in .exe-bestanden ontdekken. Dat is nodig om Macs van een nieuw type aanval te beschermen. Apple breidt zijn rudimentaire XProtect-antivirussoftware uit met detectiecapaciteiten voor virussen in Windows-bestanden. De beveiligingssoftware kan voortaan bedreigingen in .exe-bestanden herkennen. Uitvoerbare bestanden met die extensie zijn in de regel niet compatibel met mac […]
26/04 09u30  Databricks maakt Delta Lake open source beschikbaar Lees meer >
25/04 19u45  ?Amazon Alexa-team kan zien waar gebruikers wonen? Een team bij Amazon dat luistert naar opgenomen spraakcommando’s van Amazon Alexa-gebruikers, zou in sommige gevallen kunnen achterhalen waar een gebruiker woont. Dat stellen vijf werknemers die bekend zijn met het programma tegenover Bloomberg. Het team heeft als belangrijkste doel om de verbale verzoeken aan Alexa om te zetten in tekst, en die tekst en […]
25/04 18u30  Slack slaat de brug tussen e-mail en chat Lees meer >
25/04 17u15  Microsoft wil met quantum computing bijdragen aan een betere wereld Lees meer >
25/04 17u15  SAP ziet cloud-omzet met 45 procent stijgen in eerste kwartaal Lees meer >
25/04 16u00  Podcast G DATA: is Artificial Intelligence (AI) de oplossing om cybercrime te voorkomen? G DATA, de innovatieve pionier op het gebied van IT-beveiliging, kondigt vandaag een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ?My Precious Data!? Dit keer gaat Security Evangelist Eddy Willems dieper in op de laatste ontwikkelingen rondom AI en cybersecurity. Gedurende de aflevering krijgen luisteraars te horen waarom securitybedrijven AI toepassen. Is AI de oplossing […]
25/04 16u00  Docker en Arm gaan strategische samenwerking aan Docker en Arm zijn een strategisch partnerschap aangegaan. De samenwerking moet een naadloze ontwikkeling op arm-architectuur en een vlotte levering van applicaties in de cloud, edge en Internet of Things faciliteren. Bovendien moet het de eenvoud en draagbaarheid van Docker?s containerplatform combineren met de scope en schaal van Arm in verschillende rekenomgevingen, aldus ZDnet. Docker […]
25/04 14u45  Siemens updatet Simcenter Amesim om simulatieprocessen te versnellen Lees meer >
25/04 14u45  Eerste Raspberry Pi-competitie in Nederland succesvol afgerond Tijdens de vorige week gehouden finale in de Johan Cruijff Arena van de eerste Nederlandse Raspberry Pi-competitie hebben vier scholierenteams een geldprijs in de wacht weten te slepen. De competitie werd georganiseerd door de IT-specialisten van PA Consulting en House of Digital. De initiatiefnemers willen met de Raspberry Pi Competition, naar Brits voorbeeld, scholieren uit […]
25/04 13u30  Facebook verwacht privacyboete van maximaal 5 miljard dollar Lees meer >
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
25/04 11u15  Oogjes open*, snaveltjes toe: Fabeltjeskrant terug (op Netflix) Bij Computer Idee zijn we altijd wel te porren voor een stukje jeugdsentiment. Van het nieuws dat we vanaf nu weer naar De Fabeltjeskrant kunnen kijken maakt ons hart een sprongetje: hatsekidee!
25/04 10u15  Gerucht: AirPods 3 nog in 2019 Hoewel de tweede generatie AirPods – door Apple gewoon ‘De nieuwe AirPods’ genoemd – pas net een maand verkrijgbaar is, draait de geruchtenmachine alweer op volle toeren. Verschillende bronnen melden dat de AirPods 3 nog dit jaar zullen verschijnen.
24/04 11u00  MS Paint in Windows 10 mag toch blijven Heugelijk nieuws voor fervente MS Paint-gebruikers, het programma blijft toch een wezenlijk onderdeel van Windows 10. Toen in 2017 bekend werd dat Microsoft de tekensoftware zou schrappen, werd er massaal gerouwd.
24/04 10u30  Antivirus-problemen voor Windows 7 nog niet opgelost Meteen na het verschijnen van de april-updates meldden gebruikers van Windows 7 dat hun pc’s vastliepen en crashten. Aanvankelijk leek het probleem op te treden bij computers waarop antivirussoftware van Avira was geïnstalleerd, maar in de dagen erna bleek ook bepaalde software van Sophos, Avast , McAfee en ArcaBit te clashen met de april-update. Inmiddels zijn we twee weken verder, maar het probleem is nog lang niet opgelost …
24/04 10u15  Vouwbare Galaxy Fold uitgesteld wegens defecte schermen De langverwachte Samsung Galaxy Fold zou bijna te koop zijn, maar de lancering van de vouwbare smartphone wordt nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verschillende recensenten die al eerder met het toestel aan de slag mochten, brachten gebreken van het scherm aan het licht.
23/04 11u00  OV-chipkaart misbruikt door phishers Heb je een OV-Chipkaart en heb je toestemming gegeven om het saldo automatisch op te waarderen? Pas dan op, want er doet sinds een paar dagen een vervelende phishing-mail de ronde.
23/04 10u15  Zotac Mek Mini: Compacte gaming-pc Gaming-pc's zijn vaak grote bakbeesten. Interne onderdelen nemen nogal wat ruimte in beslag, met de videokaart als doorgaans de grootste boosdoener. De Zotac Mek Mini is echter de helft kleiner dan een traditionele pc.
19/04 14u49  Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.
19/04 11u45  BlackBerry Messenger stopt na 14 jaar trouwe dienst BlackBerry Messenger is vanaf 31 mei niet meer te gebruiken, zo maakt platformhouder Emtek vandaag bekend. Daarmee komt er een einde aan een chatdienst die inmiddels alweer 14 jaar bestaat en in het verleden erg populair bleek.
19/04 10u00  Facebook blundert opnieuw met privacy en wachtwoorden Facebook is lek. Het ene schandaal is nog niet afgesloten of de volgende blunder komt alweer naar buiten. Zo hebben er veel meer Instagram-wachtwoorden op de tocht gestaan dan eerder gedacht, en blijkt Facebook anderhalf miljoen adresboeken van nieuwe gebruikers heimelijk te hebben opgeslagen.
Laatste update: donderdag 25 april 2019, 11u15

Webwereld

Verbergen Tonen
26/04 12u00  Wat er veranderd is aan usb en wifi in je volgende laptop Minder verwarrende naamgeving levert even verwarring op.
26/04 10u45  12 open source-tools die Docker beter maken Test-tools, UI-omgevingen, en meer leuk spul voor je containeruitrol.
26/04 10u45  Verloren Apple Watch spoelt aan op strand en werkt nog Man verloor horloge zes maanden eerder tijdens het surfen.
26/04 00u00  Wat je kunt verwachten van Apple's nieuwe iPhone-chip Een blik vooruit op wat we weten over de nieuwe SoC A13 voor de iPhone.
25/04 14u00  Review: Beveiligde SSD met ontgrendeling via Bluetooth We voelen de SecureDrive BT aan de tand.
25/04 12u15  DNS-aanvallen groeiend probleem door nieuwe malware Talos vreest dat succes DNSpionage gevolgen heeft voor DNS-verkeer.
25/04 11u45  Apple Pencil is ook handig voor mensen die niet tekenen In tegenstelling tot wat de marketing lijkt aan te geven is de Pencil voor iedereen goed.
25/04 09u15  Windows 10-update stokt op gekoppelde externe opslag Klein issue heeft de potentie voor grote, nare gevolgen.
25/04 07u45  Galaxy S10+ vs Nokia 9, iPhone XS en Pixel 3, welke smartphone heeft de beste camera? Wij hebben ze allemaal uitvoerig getest.
25/04 00u00  Review Foscam FI9912P: een zeer degelijke beveiligingscamera Voor een mooie prijs.
25/04 00u00  HP zet AI en machine learning in tegen malware Geen gigantische lokale databases vol signatures meer.
25/04 00u00  Waarom zijn IoT-platformen zo verwarrend? Iedereen heeft het er over, maar ze zijn het niet altijd over eens wat ze precies bedoelen.
24/04 15u00  11 Chrome-extensies die je productiever maken in Gmail Haal meer uit Gmail met deze add-ons.
24/04 14u15  Hands-on met B&W Formation draadloze speakers Het gloednieuwe draadloze mesh systeem streamt audio met een 24-bit resolutie en sampling rates tot 96kHz.
24/04 12u00  Alles over Intels gloednieuwe Core-chips Uitgebreide reeks chipsets aangekondigd, naast eerder onthulde 9900K.
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
26/04 00u00  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
26/04 00u00  Hoe zit het met auteursrecht op gifjes? Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
26/04 00u00  Herstel-usb maken met All-in One System Rescue Toolkit Een opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit.
25/04 00u00  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
25/04 00u00  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
25/04 00u00  Online gokken in Nederland: mag dat? Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.
25/04 00u00  Augmented reality aan tafel met FoodStory-app Iedereen kan nu al op internet een restaurant uitzoeken, vaak al vooraf de menukaart bekijken en een maaltijd kiezen. FoodStory is een app die met behulp van augmented reality het eten in restaurants thuis alvast op tafel laat zien, zodat je alvast kunt zien wat je krijgt. We spraken een van de makers, Idriss Iziyi.
24/04 00u00  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
24/04 00u00  Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
24/04 00u00  De beste gaming-headsets vergeleken Een hoog draagcomfort is een must om urenlange sessies te garanderen. Bovendien speelt de geluidskwaliteit met eventuele surroundeffecten natuurlijk ook een belangrijke rol. In dit artikel hebben we enkele van de beste gaming-headsets met elkaar vergeleken.
23/04 00u00  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
23/04 00u00  Waarom we nog niet overal glasvezel hebben Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.
23/04 00u00  Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.
22/04 00u00  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
26/04 11u15  De e-fietsstart-up Cowboy plaatst demarrage naar het buitenland Na eerder 10 miljoen euro te hebben opgehaald om de verkoop in het buitenland aan te zwengelen, kondigt Cowboy aan dat het zijn slimme elektrische fiets gaat commercialiseren in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Hoe trek je naar drie markten tegelijk?
26/04 11u15  Facebook drie keer aangeklaagd voor gebrekkige privacyaanpak Facebook krijgt zowel in Ierland, de VS als Canada de wind van voren. Vanuit de drie landen start een privacyonderzoek, een juridisch onderzoek en een rechtszaak over drie verschillende privacyschandalen.
26/04 11u00  Kaprijke is eerste lokale bestuur op 'my e-box' De gemeente Kaprijke is het eerste lokale bestuur dat gebruik maakt van 'my e-box', de digitale brievenbus voor de burger.
26/04 10u15  Phishingmail probeert AXA-klanten te misleiden met nieuwe bankkaarten Een nieuwe phishingmail zogezegd namens AXA waarschuwt klanten dat ze een nieuwe bankkaart moeten aanvragen of er volgen kosten. AXA bevestigt dat het bericht vals is.
26/04 10u15  Mieke De Ketelaere gaat bij imec aan de slag Mieke De Ketelaere ruilt SAS in voor een nieuwe uitdaging bij imec. Vanaf 16 mei wordt ze er Program Director Artificial Intelligence.
26/04 10u00  Mieke De Ketelaere bij imec aan de slag Mieke De Ketelaere ruilt SAS in voor een nieuwe uitdaging bij imec. Vanaf 16 mei wordt ze er Program Director Artificial Intelligence.
26/04 09u45  Verzwakking game-tak speelt Sony parten De Japanse elektronica- en entertainmentreus Sony verwacht dit jaar lagere resultaten in de boeken te zetten. Onder andere de game-divisie zal minder presteren. De verkoop van de spelcomputer Playstation 4 vlakt naar verwachting verder af en er is nog geen opvolger voor dit voormalige succesnummer.
26/04 09u45  KPN wil 'westerse' partij voor kernnetwerk 5G Telecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze opdracht.
26/04 05u45  Musk en Amerikaanse beurswaakhond willen opnieuw meer tijd Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vrijdag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter uitstel tot 30 april.
26/04 03u30  Webgigant Amazon verdubbelt winst De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.16 
25/04 23u30  'Uber wil 8 tot 10 miljard ophalen op beurs' Uber Technologies wil zijn aandelen bij zijn aanstaande beursgang voor tussen de 44 dollar en 50 dollar per stuk aan de man brengen. Daarmee zou het bedrijf 8 tot 10 miljard dollar ophalen bij zijn beursdebuut, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
25/04 16u45  Snelle groei van digitale start-ups en scale-ups in Antwerpen Antwerpen telde in 2018 dubbel zoveel digitale groeibedrijven als in 2012. Dat blijkt uit een studie van de Antwerp Managment School (AMS) en onderzoeksinstelling Sirris.
25/04 15u15  Uber lanceert deelfietsen in Brussel Vanaf vandaag zijn in Brussel de knalrode elektrische deelfietsen van JUMP, onderdeel van Uber, te huren. De fietsen passen binnen Uber's plannen om een totaalplatform voor mobiliteit te worden.
25/04 13u45  Hoe de smartphone de wagen gaat vervangen Komt er een einde aan de persoonlijke wagen? Van Helsinki tot Antwerpen tot San Francisco zijn innovators bezig met het idee dat mobiliteit een dienst wordt die allerlei transportvormen -van auto tot fiets, van bus tot vliegende taxi- combineert in een app.
25/04 12u45  Nieuwe Telenet-decoder heeft Netflix en spraakbesturing Telenet lanceert een nieuwe tv-decoder. Die zet opnames in de cloud, maakt spraakbesturing mogelijk en integreert Netflix en YouTube.
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
26/04 11u45  Exoskelet van TU Delft soepeler in de heupen De vierde generatie van het exoskelet, een robotisch harnas ontwikkeld door TU Delft, krijgt een soepeler heupgewricht. Daardoor kan de loophulp voor mensen met een dwarslaesie ook stappen opzij zetten. Bovendien moet het mogelijk worden het...
26/04 11u30  'Zorgwekkend' weinig aandacht voor cybersecurity op scholen Ongeveer de helft van de jongeren in België (47 procent) en Nederland (51 procent) geven aan op school niets te leren over cybersecurity. Dat blijkt uit een enquête van het Sans Institute. In andere onderzochte landen...
26/04 10u15  NTT Global Data Centers krijgt kapitaalinjectie NTT Global Data Centers (NTT GDC), een dochteronderneming van NTT die zich bezighoudt met de bouw en beheer van datacenters voor de NTT-groep, krijgt tien miljoen euro bijkomend kapitaal. Het geld komt van andere NTT-dochterbedrijven.
25/04 17u15  Investeringen in startups flink gedaald De wereldwijde durfinvesteringen in startups zijn in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk gedaald vergeleken met het laatste kwartaal van 2018. Dat stelt KPMG vast op basis van eigen studie. Het onderzoeksbureau wijt de...
25/04 16u30  Meldpunt Kindermisbruik kan niks met Britse hulp Het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM), de organisatie achter het Nederlandse Meldpunt Kinderporno, kan geen gebruikmaken van digitale opsporingsmiddelen die de Britse zusterorganisatie Internet Watch Foundation (IWF) aanbiedt. De inzet van die zogenoemde crawler om illegale afbeeldingen...
25/04 14u30  Nieuwe topman voor cloudspecialist Rackspace Cloudspecialist Rackspace heeft Kevin Jones aangesteld als nieuwe ceo van het bedrijf. Jones, die hiervoor ceo was van MV Transportation, zal onmiddellijk starten in zijn nieuwe rol en daarmee voormalig topman Joe Eazor vervangen. Die was...
25/04 12u30  Arcus IT neemt Tepucom over Ict-dienstverlener Arcus IT Group neemt branchegenoot Tepucom uit het Brabantse Klundert over. Via de overname voegt het bedrijf, dat over vier kantoren in Nederland beschikt, activiteiten op het gebied van cloud en ict-infrastructuur en de bijbehorende...
25/04 12u15  PvdA werkt aan wetsvoorstel digibelasting techreuzen Omdat een Europese Digital Service Taks niet van de grond komt neemt een aantal EU-lidstaten zelf het voortouw om in hun eigen land een digibelasting voor techreuzen in te voeren. In Nederland werkt de PvdA nu...
25/04 12u15  ‘Apotheker haalt labdata het best via LSP' Nederlandse apothekers hebben gegevens uit het laboratorium nodig om de juiste medicatie aan patiënten te kunnen verstrekken. Het scenario waarbij een apotheker via het Landelijk Schakelpunt (LSP) gegevens zelf ophaalt uit het xds-systeem van het laboratorium...
25/04 11u15  Facebook rekent op megaboete voor privacylek Facebook houdt rekening met een boete van drie tot vijf miljard dollar voor de schending van de privacy van gebruikers. In het eerste kwartaal van 2019 reserveert het bedrijf alvast drie miljard dollar voor een mogelijk...
25/04 11u00  Belux wederom aanjager groei Ordina; groei NL minimaal Ict-dienstverlener Ordina ziet in het eerste kwartaal van 2019 zijn omzet stijgen met 3,6 procent naar 94,6 miljoen. Opvallend is de grote groei (12,1 procent) in België/Luxemburg naar een omzet van 29,2 miljoen. In Nederland stijgt...
25/04 11u00  T-Systems opent twee kantoren in Engeland Ondanks de aanhoudende onzekerheid over de Brexit heeft T-Systems een nieuw kantoor geopend in Londen. De it-dochter van Deutsche Telekom zal in mei ook in Milton Keynes nog een bijkomende vestiging openen.
25/04 11u00  Hogeschool Utrecht start master in datawetenschap De Hogeschool Utrecht (HU) start per september 2019 met een masteropleiding tot data scientist. Deelnemers worden opgeleid in big data, datawetenschap, business analytics, data mining en machine learning. De opleiding is mede ontwikkeld door Berenschot en...
25/04 09u30  Hogeschool Utrecht start master in data science De Hogeschool Utrecht (HU) start per september 2019 met een masteropleiding tot data scientist. Deelnemers worden opgeleid in onder meer big data, data science, business analytics, data mining en machine learning. De opleiding is mede ontwikkeld...
25/04 09u30  Veiligheidsregio Haaglanden kiest plansysteem Intus Softwareleverancier Intus uit Zeist levert het nieuwe personeelsplanningssysteem aan Veiligheidsregio Haaglanden. Deze organisatie gaat het systeem, genaamd InPlanning, gebruiken voor het plannen van de operationele dienst (brandweer), de staf en de ondersteunende diensten.
Laatste update: vandaag om 11u45
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
26/04 10u45  12 open source-tools die Docker beter maken Test-tools, UI-omgevingen, en meer leuk spul voor je containeruitrol.
26/04 00u00  Misvatting over SSL maakt internetgebruikers kwetsbaar Het https-protocol beschermt niet tegen het downloaden van besmette content.
26/04 00u00  3 simpele stappen om je WiFi-netwerk te beveiligen Loop je wifi-instellingen na en verhoog de beveiliging.
26/04 00u00  Low-code in transitiefase: van de rand naar de core Software wordt steeds belangrijker binnen organisaties, dus zorg dat je voorbereid bent.
25/04 12u15  DNS-aanvallen groeiend probleem door nieuwe malware Talos vreest dat succes DNSpionage gevolgen heeft voor DNS-verkeer.
25/04 00u00  Blockchain helpt je bij licentiebeheer De volledige potentie van blockchain is nog niet helder, maar je kunt al wel beginnen
25/04 00u00  Wat is webproject Solid van Tim Berners-Lee? Oproep: ga zelf aan de slag met ondersteuning op jouw server.
25/04 00u00  Low-code wordt overal relevant OutSystems mede-oprichter Rui Pereira: 'zonder ambitie zijn alle plannen die je maakt uiteindelijk onzinnig.'
25/04 00u00  Gesponsorde programmeertalen: probleem of positief? En het issue met ecosysteem lock-in.
24/04 10u30  AI vereist vaak veel meer capaciteit dan beschikbaar is Over rijen bij de kassa en naar de weg turende zelfrijdende auto's.
24/04 10u30  'Organisaties moeten functioneren als opensource communities' Open innovatie heeft de toekomst volgens Dick Lans, Regional Manager Benelux bij Red Hat.
24/04 00u00  Wat is WireGuard? Een blik op het relatief nieuwe, lichte VPN-protocol.
24/04 00u00  Waarom Zero Trust zo'n hype is 'Het model is goed, maar ik word zo moe van de term.'
23/04 14u30  Wie is er gek genoeg om Facebooks spraakassistent te willen? Een microfoon van Facebook thuis of op kantoor? Slecht plan.
23/04 00u00  Dit is de killer-app voor zakelijke slimme speakers Hoe deze markt zich ontwikkelt en hoe deze toepassing bedrijven helpt.
Laatste update: vandaag om 10u45
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
26/04 12u00  Subsidies voor zonnepanelen verlengd tot en met 2022 Wie een zonnepaneel op zijn dak heeft of dat wil, kan langer profiteren dan gepland van subsidies van de overheid. Stroom die met zonnepanelen wordt opgewekt en wordt teruggegeven aan het stroomnet mag dit tot en met 2022 blijven aftrekken van het eigen energieverbruik. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
26/04 10u45  Apple Watch spoelt na half jaar aan op strand en werkt nog Surfer Robert Bainter had de hoop al opgegeven dat hij zijn op zee verloren Apple Watch ooit nog zou terugkrijgen, maar na een half jaar werd het horloge toch gevonden. De gadget bleek nog te werken. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
26/04 10u45  Reparatiesite verwijdert analyse Samsung Galaxy Fold Op verzoek van Samsung heeft iFixit, dat bekend staat om het uit elkaar halen van nieuwe gadgets, besloten een analyse van de Galaxy Fold te verwijderen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
26/04 10u30  iFixit verwijdert analyse Samsung Galaxy Fold Op verzoek van Samsung heeft iFixit, dat bekend staat om het uit elkaar halen van nieuwe gadgets, besloten een analyse van de Galaxy Fold te verwijderen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
26/04 09u15  KPN in zee met omstreden Huawei voor aanleg 5G-netwerk Telecomprovider KPN gaat in zee met het Chinese bedrijf Huawei voor de aanleg van het 5G-netwerk. Het bedrijf, dat door de VS wordt verdacht van spionage in opdracht van de Chinese geheime dienst, gaat het basisnetwerk aanleggen. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
26/04 08u45  Aandeel Uber 'tussen 44 en 50 dollar bij beursgang', bedrijf 90 miljard waard Techbedrijf Uber wordt bij de aanstaande beursgang gewaardeerd op 90 miljard dollar (80 miljard euro). Het bedrijf is van plan aandelen voor een prijs van tussen de 44 en 50 dollar te verkopen (respectievelijk 39 en 44 euro) aan beleggers. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
26/04 08u45  Webgigant Amazon verdubbelt winst De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Dat was meer dan vooraf door analisten was verwacht. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 22u15  'Twitter weert racisten niet uit angst ook politici te raken' Twitter zou zijn algoritmes niet kunnen inzetten om wit nationalisme aan te pakken, uit angst om Republikeinse politici te weren. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 21u45  CIA opent Instagram-account met mysterieuze foto Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft een eigen Instagram-account geopend, met een mysterieuze foto. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 21u00  'Apple gebruikt steeds meer eigen servers voor iCloud' Apple gebruikte tot nu toe servers van onder meer Amazon voor iCloud, maar zou steeds meer overstappen op eigen servers. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 20u30  Getest: Oppo-telefoons met 'haaienvin' als camera Het Chinese merk Oppo lanceert twee nieuwe smartphones met uitschuivende selfiecamera's, die lijken op een haaienvin. Bright probeerde de Oppo Reno en de Reno 10x Zoom al even. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 20u15  Getest: deze nieuwe telefoons hebben 'haaienvin' als camera De nieuwe smartphones van het Chinese merk Oppo hebben uitschuivende selfiecamera's, in de vorm van een haaienvin. Bright probeerde de Oppo Reno en de Oppo Reno 10x Zoom al even. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 19u30  Chromecast-storing bij NLZiet en NPO Start opgelost Een softwareupdate die Google heeft uitgebracht voor de Chromecast zorgde voor een storing bij het streamen via de apps van NLZiet en NPO Start. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 18u45  Twitteraars worden gek: noem één ding dat je op deze foto ziet Een ogenschijnlijk normale foto gaat viral op Twitter. Op het plaatje staan allerlei voorwerpen, maar niemand lijkt te zien wat die objecten zijn. En dat zorgt voor veel frustratie. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/04 18u15  Nieuw: luister naar het technieuws Blijf op de hoogte van het belangrijkste technieuws met de dagelijkse Bright Update via WhatsApp en Google Assistent en de wekelijkse Bright Podcast. Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 12u00
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
26/04 00u00  Kia presenteert elektrische conceptcar op Autosalon Genève Kia heeft aangekondigd op de Autosalon van Genève een volledig elektrisch aangedreven conceptcar te zullen presenteren. De auto is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt....
26/04 00u00  Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video) Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een gr...
25/04 00u00  Xiaomi Mi 9 met 48 megapixel camera en Snapdragon 855 aangekondigd Xiaomi heeft de Mi 9 aangekondigd, het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonefabrikant. Het toestel is onder meer voorzien van een 48 megapixel camera en de snelle Snapdragon 855-chipset. Er ko...
25/04 00u00  Nieuwe Parijs-map voor Overwatch is live (video) Spelers van de populaire game Overwatch hebben sinds vandaag een nieuwe map tot hun beschikking: Parijs. Dat heeft ontwikkelaar Blizzard bekendgemaakt. De Assault-map is live op de pc, PlayStation 4 e...
24/04 00u00  Archos kondigt smartphone 'Diamond' aan Archos heeft een aantal nieuwe smartphones aangekondigd, waaronder de Archos Diamond. Het nieuwe toestel is voorzien van een 6,39 inch FHD+ AMOLED-scherm dat vrijwel de volledige voorkant beslaat. Het...
24/04 00u00  Panasonic introduceert compactcamera Lumix TZ95 (video) Panasonic heeft de Lumix TZ95 geïntroduceerd, een compacte camera met 30x optische zoom en een 1/2.3 inch 20,3 megapixel sensor. Het toestel kan 4K video opnemen met 30 fps en is voorzien van een...
23/04 00u00  Website toont griezelig echt lijkende niet bestaande mensen Dat met kunstmatige intelligentie veel mogelijk is en - met het oog op 'fake news' - ook steeds gevaarlijker wordt, toont de website ThisPersonDoesNotExist.com maar weer eens aan. Op deze site worden ...
23/04 00u00  UMIDIGI lanceert S3 Pro (video) De in januari door UMIDIGI aangekondigde S3 Pro is sinds kort verkrijgbaar via crowdfundingsite Indiegogo. Het toestel heeft ondanks de lage prijs van 269 dollar veelbelovende specificaties. Zo is de ...
22/04 00u00  Peugeot introduceert nieuwe 208 met elektrische aandrijving Peugeot toont aankomende maand tijdens de Autosalon van Genève de nieuwe 208. Deze heeft direct vanaf de introductie drie verschillende aandrijfopties: naast benzine en diesel ook elektrisch. ...
22/04 00u00  Sony kondigt nieuwe Xperia-smartphones aan Sony heeft maandag drie nieuwe smartphones aangekondigd, de Xperia 1, Xperia 10 (en 10 Plus) en de Xperia L3. De Xperia 1 is het nieuwe topmodel van Sony, met onder meer 's werelds eerste 4K OLED-sche...
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
26/04 11u30  Twee overnames door moeder MediaMonks S4 Capital, de houdstermaatschappij boven MediaMonks, doet twee overnames om zijn expertise uit te breiden.
26/04 10u00  Amazon versterkt samenwerking met Casino Groep Amazon en de Franse Casino Groep gaan hun samenwerking versterken. Zo komen er Amazon kluisjes in duizend supermarkten door heel Frankrijk.
26/04 10u00  Shopify brengt POS-kaartlezer uit Webwinkelplatform Shopify brengt eigen hardware op de markt waarmee fysieke winkels betalingen kunnen aannemen met debet- en creditcard.
26/04 08u45  Veertig procent mediaconsumptie via digitale kanalen Bijna veertig procent van de tijd die Nederlanders aan media besteden vindt plaats via digitale kanalen. Vooral de kijktijd is stevig aan verandering onderhevig, maar over de volle breedte digitaliseert alle genoten mediatijd wel.
26/04 08u15  Beauty-assortiment Zalando ook in België Zalando lanceert zijn beauty-assortiment nu ook in België nadat deze al eerder beschikbaar was in Denemarken, Frankrijk, Italië en Zweden. […]
26/04 08u00  KPN levert in door stevige concurrentie KPN heeft flink moeten inleveren in het eerste kwartaal. De omzet kwam 2,9 procent lager uit op 1,3 miljard euro. De winst ging 10 procent achteruit en eindigde op 89 miljoen. KPN schrijft de mindere resultaten toe aan de stevige concurrentie.
26/04 07u15  Volgende OnePlus duurder Of heel veel Nederlanders en Vlamingen zitten te springen om de volgende smartphone van het Chinese OnePlus is de vraag, maar er is weer een nieuw toestel onderweg die 14 mei wordt aangekondigd.
26/04 06u45  Nominaties Dutch Interactive Awards 2019 bekend De nominaties van de tiende jaarlijkse Dutch Interactive Awards zijn zojuist bekendgemaakt. Deze selectie staat voor het beste online werk van bureaus in Nederland op variabelen als concept, design en resultaat.
26/04 06u30  Europees mytaxi wordt FREE NOW De Europese Uber-variant mytaxi, een product uit de stal van Daimler, voert komende zomer een naamsverandering door. Als onderdeel van de internationale strategische samenwerking met BMW gaat mytaxi FREE NOW heten.
25/04 23u00  Amazon geen pure webwinkel meer Amazon.com is geen webwinkel meer in de pure zin van het woord. Minder dan de helft van de omzet is nu afkomstig uit het inkopen en van verkopen van producten. Dat zal alleen maar minder worden.
25/04 15u00  Virgin Media stopt Amazon Prime Video in kabelpakket Kabelbedrijf Virgin Media is de eerste Europese dochter van Liberty Global die de app Amazon Prime Video in zijn kabelaanbod opneemt.
25/04 14u15  IAB publiceert ruwe versie van TCF v2.0 Een jaar na de vernieuwing van de privacywet door de AVG publiceert het IAB de ruwe versie van het nieuwe Transparency & Consent Framework (TCF).
25/04 13u00  Waymo gaat eigen autonome auto’s maken in Detroit Google-dochter Waymo gaat zijn eigen autonome auto's maken in de ultieme autostad Detroit. Partner wordt American Axle & Manufacturing.
25/04 12u45  Thuiswinkel.org wil met producenten andere afspraken over e-commerceverpakkingen Belangenorganisatie Thuiswinkel.org gaat samen met haar leden onderzoeken in hoeverre het mogelijk is om de e-commerceverpakking zoveel mogelijk achterwege te […]
25/04 12u00  Fraunhofer helpt fotonica-startups opschalen Het Fraunhofer Project Center, aanwezig op de campus van de Universiteit Twente, opent een speciale incubator voor bedrijven die actief […]
Laatste update: vandaag om 11u30
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
26/04 10u00  KPN werkt toch met Huawei samen bij aanleg van 5G-netwerk Telecomprovider KPN gaat toch een samenwerking met het omstreden Chinese bedrijf Huawei aan voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Voor de 'kritieke kern' wordt wel een 'westers' bedrijf gekozen, meldt KPN.
26/04 09u30  KPN werkt toch samen met Huawei bij aanleg 5G-netwerk Telecomprovider KPN gaat toch een samenwerking aan met het omstreden Chinese bedrijf Huawei voor de aanleg van zijn 5G-netwerk. Voor de 'kritieke kern' wordt wel een 'westers' bedrijf gekozen, meldt KPN.
26/04 09u15  VS start onderzoek naar e-mailverzameling door Facebook De procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York is een onderzoek gestart naar Facebook, dat ongevraagd de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers verzamelde, meldt The New York Times.
26/04 08u15  VS start onderzoek naar e-mailverzameling Facebook De procureur-generaal van de Amerikaanse staat New York is een onderzoek gestart naar Facebook, dat ongevraagd de e-mailcontacten van 1,5 miljoen gebruikers verzamelde, meldt The New York Times.
26/04 06u15  Hoeveel zijn je oude gadgets en games waard op de vrijmarkt? Het voorjaar is een ideaal moment om je huis op te ruimen. Gooi niet alles direct in de vuilnisbak, want op de vrijmarkt tijdens Koningsdag kunnen oude gadgets en games nog best iets opleveren.
25/04 21u45  Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde dataopslag De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 21u30  Ierse toezichthouder onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 16u45  Ierse privacywaakhond onderzoekt Facebook om onversleutelde wachtwoorden De Ierse Data Protection Commission (IDPC) is een onderzoek gestart naar Facebook, vanwege het onversleuteld opslaan van honderden miljoenen gebruikerswachtwoorden.
25/04 11u15  Toezichthouder AIVD: Ministers gaven onterecht akkoord voor 'sleepnet' Ministers Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Ank Bijleveld (Defensie) hebben in 2018 gezamenlijk meer dan een keer onterecht hun akkoord gegeven voor het gebruik van de zogenoemde 'sleepnetmethode' door de AIVD en MIVD om internetverkeer af te tappen. Dat meldt de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) donderdag in zijn eerste jaarverslag.
25/04 09u15  Facebook verwacht tot 5 miljard dollar boete vanwege privacyschandaal Facebook verwacht dat de Amerikaanse marktwaakhond Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf een boete van maximaal 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) oplegt. Dat blijkt woensdag uit de presentatie van Facebooks kwartaalcijfers.
25/04 08u15  Microsoft ziet kwartaalomzet stijgen naar ruim 30 miljard dollar Microsoft heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 30,5 miljard dollar (27,4 miljard euro) geboekt. Dat is 14 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf openbaar heeft gemaakt.
25/04 07u15  Microsoft wil af van verplicht wijzigen Windows-wachtwoord na zestig dagen Microsoft wil af van de verloopdatum van zestig dagen op wachtwoorden voor Windows bij bedrijven. Dat meldt het bedrijf in een blogpost. De eis stelt dat zakelijke gebruikers elke zestig dagen hun wachtwoord moeten veranderen.
24/04 23u15  Facebook verwacht 5 miljard dollar boete vanwege privacyschandaal Facebook verwacht dat de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) het bedrijf een boete van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) oplegt, blijkt woensdag uit de presentatie van de kwartaalcijfers.
24/04 23u00  Facebook verwacht 5 miljard dollar boete na privacy-schandaal Uit de presentatie van de kwartaalcijfers blijkt dat Facebook een boete van 5 miljard dollar (4,5 miljard euro) verwacht van de Federal Trade Commission (FTC) in de Verenigde Staten.
24/04 21u30  'Amazon-medewerkers hadden ook toegang tot locatie Alexa-gebruikers' Het team dat naar opnames van Alexa-gebruikers moet luisteren, blijkt ook toegang te hebben tot de locatie van deze personen, meldt persbureau Bloomberg woensdag op basis van gesprekken met medewerkers van Amazon.
Laatste update: vandaag om 10u00
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Webgigant Amazon verdubbelt winst26/04 03u30 - DataNews: De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft zijn winst in het eerste kwartaal ruimschoots verdubbeld. Het resultaat pakte bovendien een stuk hoger uit dan kenners in doorsnee hadden voorzien.
9x Verzwakking game-tak speelt Sony parten26/04 09u45 - DataNews: De Japanse elektronica- en entertainmentreus Sony verwacht dit jaar lagere resultaten in de boeken te zetten. Onder andere de game-divisie zal minder presteren. De verkoop van de spelcomputer Playstation 4 vlakt naar verwachting verder af en er is nog geen opvolger voor dit voormalige succesnummer.
9x Musk en Amerikaanse beurswaakhond willen opnieuw meer tijd26/04 05u45 - DataNews: Tesla-topman Elon Musk en de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC hebben opnieuw meer tijd nodig om een geschil uit te praten. Vrijdag zou er een oplossing voor de ruzie over het gebruik van Twitter door Musk moeten zijn, maar de betrokken partijen vragen nu aan de rechter uitstel tot 30 april.
8x Ransomwareaanvallen op bedrijven stegen vijfhonderd procent sinds vorig jaar26/04 10u30 - Tweakers.net: Het aantal gedetecteerde ransomwareaanvallen op bedrijven is sinds vorig jaar met meer dan vijfhonderd procent gestegen. Criminelen richten zich steeds minder op individuele slachtoffers en steeds meer op bedrijven, blijkt uit de kwartaalrapportage van Malwarebytes.
8x KPN wil 'westerse' partij voor kernnetwerk 5G26/04 09u45 - DataNews: Telecombedrijf KPN kiest bij het opzetten van een kernnetwerk voor 5G voor een 'westers' bedrijf, zo maakt het concern bekend. Daarmee wordt het Chinese Huawei, dat internationaal onder vuur ligt, uitgesloten van deze opdracht.
8x Veertig procent mediaconsumptie via digitale kanalen26/04 08u45 - Emerce: Bijna veertig procent van de tijd die Nederlanders aan media besteden vindt plaats via digitale kanalen. Vooral de kijktijd is stevig aan verandering onderhevig, maar over de volle breedte digitaliseert alle genoten mediatijd wel.
8x iFixit haalt teardown Galaxy Fold offline na verzoek Samsung aan leverancier26/04 07u00 - Tweakers.net: Reparatiesite iFixit heeft zijn teardown van de Galaxy Fold offline gehaald na een verzoek van Samsung aan de leverancier van het apparaat. De site vond diverse kwetsbaarheden in het ontwerp van de vouwbare smartphone.
8x Europees mytaxi wordt FREE NOW26/04 06u30 - Emerce: De Europese Uber-variant mytaxi, een product uit de stal van Daimler, voert komende zomer een naamsverandering door. Als onderdeel van de internationale strategische samenwerking met BMW gaat mytaxi FREE NOW heten.
8x Wat je kunt verwachten van Apple's nieuwe iPhone-chip26/04 00u00 - Webwereld: Een blik vooruit op wat we weten over de nieuwe SoC A13 voor de iPhone.
8x Welke Linux-versie past het beste bij jou?26/04 00u00 - PCMweb: Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.

Statistieken

Artikels:
29948
Gelezen:
15187
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven