vrijdag 23 juni 2017, week 25


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 5u15
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
22/06 21u15  Valve-handleidingen tonen details van Knuckles-vr-controllers Valve heeft twee handleidingen gepubliceerd, die bedoeld zijn al begeleiding voor de devkits van de zogenaamde Knuckles-controller. Deze stelt gebruikers bijvoorbeeld in staat om virtuele objecten vast te pakken.
22/06 20u45  'WhatsApp maakt delen van alle bestandstypes mogelijk' WhatsApp is bezig met het updaten van zijn dienst, waardoor de beperkingen wegvallen die gebruikers maar een bepaald aantal bestandstypes laten delen. De functie zou langzaam beschikbaar worden gemaakt voor alle gebruikers.
22/06 20u45  'CIA gebruikte Brutal Kangaroo-tool om afgescheiden netwerken binnen te dringen' WikiLeaks heeft opnieuw CIA-documenten uit zijn Vault 7-reeks gepubliceerd. Deze keer gaat het om het zogenaamde Brutal Kangaroo-project, waarmee het mogelijk is om air gapped netwerken binnen te dringen door gebruik te maken van usb-drives.
22/06 20u15  'CIA gebruikte Brutal Kangaroo-tools om afgescheiden netwerken binnen te dringen WikiLeaks heeft opnieuw CIA-documenten uit zijn Vault 7-reeks gepubliceerd. Deze keer gaat het om het zogenaamde Brutal Kangaroo-project, waarmee het mogelijk is om air gapped netwerken binnen te dringen door gebruik te maken van usb-drives.
22/06 19u15  Duitse rechter verklaart in 2015 ingevoerde bewaarplicht strijdig met EU-recht Het Duitse Oberverwaltungsgericht van de deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft bepaald dat providers niet de verkeersgegevens van hun klanten hoeven op te slaan. Deze regeling was in 2015 ingevoerd, maar is volgens de rechter in strijd met Europees recht.
22/06 18u45  Google: verouderde wetgeving hindert opvragen van data in strafonderzoeken Googles vicepresident Kent Walker heeft in een toespraak een voorstel gedaan voor een verandering in de manier waarop landen gegevens bij elkaar kunnen opvragen in strafrechtonderzoeken. De huidige wetten zijn volgens Google achterhaald.
22/06 17u45  Dijkhoff: aansprakelijkheidsregels gelden ook voor softwaremakers Demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft in een brief gereageerd op vragen over de aansprakelijkheid van softwareontwikkelaars. Hij zegt dat zij op verschillende manieren aansprakelijk zijn voor schade die als gevolg van hun product ontstaat.
22/06 17u30  Dijkhoff: softwaremakers zijn op diverse manieren aansprakelijk voor product Demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft in een brief gereageerd op vragen over de aansprakelijkheid van softwareontwikkelaars. Hij zegt dat zij op verschillende manieren aansprakelijk zijn voor schade die als gevolg van hun product ontstaat.
22/06 17u30  OpenVPN repareert door Nederlander gevonden kwetsbaarheden De ontwikkelaars van OpenVPN hebben verschillende kwetsbaarheden in hun vpn-software verholpen. Deze zijn ontdekt door beveiligingsonderzoeker Guido Vranken, nadat er al audits van de software hadden plaatsgevonden.
22/06 17u15  OpenVPN dicht door Nederlander gevonden kwetsbaarheden De ontwikkelaars van OpenVPN hebben verschillende kwetsbaarheden in hun vpn-software verholpen. Deze zijn ontdekt door beveiligingsonderzoeker Guido Vranken, nadat er al audits van de software hadden plaatsgevonden.
22/06 15u00  Pillars of Eternity: Complete Edition komt naar PS4 en Xbox One Uitgever Paradox brengt op 29 augustus Pillars of Eternity: Complete Edition uit. De editie bevat de game en beide delen van dlc The White March. De game komt voor het eerst uit op consoles: de PlayStation 4 en de Xbox One.
22/06 14u45  Scarlet introduceert mobiel abonnement zonder belminuten met 5GB data De Belgische virtuele provider Scarlet introduceert zijn eerste abonnement zonder belminuten en sms'jes. Het abonnement HiFive biedt wel 5GB data via het 4g-netwerk van Proximus voor vijftien euro per maand.
22/06 14u30  'Alibaba en andere bedrijven investeren negen miljard euro in Chinese provider' De Chinese webwinkel Alibaba, in de Benelux bekend van zijn consumentenversie AliExpress, zou samen met andere bedrijven omgerekend meer dan negen miljard euro in China Unicom investeren. Die provider is wat grootte betreft de middelste van drie staatsproviders in China.
22/06 14u00  Samsung begint productie eerste Exynos-chip voor internet-of-things Samsung is begonnen met de massaproductie van zijn eerste Exynos-processor voor internet-of-thingsapparaten. De chip heeft een ARM Cortex R4-processor en Samsung maakt hem op zijn oudere 28nm-hkmg-procedé.
22/06 14u00  Gigabyte introduceert e-atx-moederbord voor AMD Epyc-processors Gigabyte heeft een e-atx-moederbord voor AMD's nieuwe Epyc-serverprocessors gepresenteerd. Het MZ30-AR0-bord is bedoeld voor servers of workstations en biedt plaats aan één Epyc-processor en zestien ddr4-dimms.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 21u15
Lees meer van Tweakers.net >ZDNet

Verbergen Tonen
22/06 17u15  AMD gaat Intel te lijf met comeback in serverland Epyc: dat is de naam van AMD’s antwoord op de Intel Xeon-processors. De Epyc-chips hebben dezelfde architectuur als AMD’s Ryzen-chips en zijn bedoeld om de lucratieve datacentermarkt te paaien. The post AMD gaat Intel te lijf met comeback in serverland appeared first on ZDNet.be.
22/06 17u15  Lenovo toont laptop van de toekomst De ThinkPad-lijn bestaat 25 jaar, tijd voor Lenovo om in de toekomst te kijken met een bijzondere conceptuitvoering van een laptop. The post Lenovo toont laptop van de toekomst appeared first on ZDNet.be.
22/06 17u15  ‘Hallo, Google’: Hoe bereid je je SEO voor op stemgebaseerd zoeken? Googlen met je stem: het wordt steeds vaker een manier om je snel te bedienen van het internet. Handig voor de consument, maar wat betekent stemgebaseerd zoeken voor SEO? The post ‘Hallo, Google’: Hoe bereid je je SEO voor op stemgebaseerd zoeken? appeared first on ZDNet.be.
22/06 17u15  Netflix lanceert interactieve afleveringen De kijker krijgt het verhaal in handen terwijl hij personages de gewenste richting uitstuurt. Een aflevering kan daardoor variëren in lengte én in afloop. The post Netflix lanceert interactieve afleveringen appeared first on ZDNet.be.
22/06 12u00  Scarlet lanceert abonnement ‘met niets erin’ voor 15 euro per maand Scarlet lanceert een nieuw abonnement zonder inbegrepen belminuten of sms'en, maar wel met 5 gigabyte mobiele data. The post Scarlet lanceert abonnement ‘met niets erin’ voor 15 euro per maand appeared first on ZDNet.be.
22/06 12u00  Vind hier het ultieme naslagwerk voor de ICT-professional Smart Business introduceert het ICT-jaarboek 2017-2018. Het naslagwerk, opgebouwd aan de hand van onderzoek bij meer dan 1.000 zakelijke ICT-gebruikers, zit boordevol waardevolle informatie voor iedere professional. The post Vind hier het ultieme naslagwerk voor de ICT-professional appeared first on ZDNet.be.
21/06 16u30  Lezerstest: Netgear WAC510 access point ZDNet liet enkele lezers aan de slag gaan met het Netgear WAC510 access point. Lees hier hun oordeel. The post Lezerstest: Netgear WAC510 access point appeared first on ZDNet.be.
21/06 16u30  Gratis Microsoft-app laat je teksten dicteren in Word Geen nood meer aan typen, als je je teksten kan dicteren, volgens Microsoft. Een gratis add-on moet ervoor zorgen dat je je toetsenbord voortaan links laat liggen. The post Gratis Microsoft-app laat je teksten dicteren in Word appeared first on ZDNet.be.
21/06 15u15  Microsoft geeft toe: Windows schakelt soms antivirus uit Windows 10 zette geïnstalleerde antivirussoftware op non-actief ten voordele van Windows Defender, zo erkent Microsoft. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met Kaspersky rond misbruik van zijn marktpositie. The post Microsoft geeft toe: Windows schakelt soms antivirus uit appeared first on ZDNet.be.
21/06 15u15  Lenovo-CEO: “Motorola-overname nog niet rendabel” In een interview met de Lenovo CEO Yang Yuanqing krijgen we opvallende details te horen over de overname van Motorola en de giftige Chinese markt. The post Lenovo-CEO: “Motorola-overname nog niet rendabel” appeared first on ZDNet.be.
21/06 12u45  Firefox Focus: privacyvriendelijke browser voor Android Wie advertenties beu is op zijn mobiele toestel kan vanaf nu overschakelen op Firefox Focus. Wij gingen er kort mee aan de slag. The post Firefox Focus: privacyvriendelijke browser voor Android appeared first on ZDNet.be.
21/06 12u45  OnePlus 5 gelanceerd: eindelijk een betere camera OnePlus heeft zijn nieuwe vlaggenschip aan de wereld voorgesteld. Dit moet je weten over de OnePlus 5. The post OnePlus 5 gelanceerd: eindelijk een betere camera appeared first on ZDNet.be.
21/06 12u45  Digitale onveiligheid houdt Belgen wakker Zowat iedere Belg stelt dat hij zich ongerust maakt om zijn veiligheid, maar de meest verbreide angsten concentreren zich op onzichtbare misdaden. Dat is de conclusie van een rapport van Unisys. The post Digitale onveiligheid houdt Belgen wakker appeared first on ZDNet.be.
21/06 12u45  Zo krijg je de ‘New Releases Radio’ van Google ook op jouw smartphone Google rolde in alle stilte een gepersonaliseerd radiostation met een dagelijkse dosis nieuwe muziek uit, exclusief voor Galaxy S8-eigenaars. Via een omweg kan iedereen er mee aan de slag. The post Zo krijg je de ‘New Releases Radio’ van Google ook op jouw smartphone appeared first on ZDNet.be.
21/06 12u45  Europa wil eenduidige droneregels tegen 2019 De Europese Commissie heeft de lijnen uitgezet voor een uniforme dronewetgeving die in alle EU-lidstaten moet gelden. The post Europa wil eenduidige droneregels tegen 2019 appeared first on ZDNet.be.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 17u15
Lees meer van ZDNet >

Hardware.info

Verbergen Tonen
22/06 21u45  Jaarlijkse Steam Summer Sale weer van start Ieder jaar rond deze tijd wordt de zogenaamde Steam Summer Sale gehouden, en 2017 is daar natuurlijk geen uitzondering op. Valve heeft de sluizen met kortingen wederom opengezet, met als gevolg dat de meeste games die je terugvindt in de virtuele winkel afgeprijsd zijn. Onder de best verkochte games met korting vinden we momenteel overigens onder andere Arma 3 Apex Edition voor 20,39 euro (-66%), This War of Mine voor 3,79 euro (-80%) en Rocket League voor 11,99 euro (-40%). Ook Grand Theft Aut...
22/06 21u30  LG Display trekt sluier van flexibel en transparant 77-inch OLED-scherm LG Display zit niet stil als het op OLED aankomt; het bedrijf heeft vandaag als eerste ter wereld een flexibel, semi-transparant scherm laten zien met een diagonaal van 77 inch. Overigens is dit niet de eerste keer dat het dergelijke OLED-apparatuur laat zien: in 2014 was er bijvoorbeeld al een 18-inch transparant scherm, en vorig jaar werden ook al 55-inch transparante modellen getoond. Het nieuwe 77-inch paneel telt de gebruikelijke 3840x2160 pixels en moet volgens LG zo'n 40 procent van het...
22/06 21u00  LG trekt sluier van flexibel en transparant 77-inch OLED-scherm LG zit niet stil als het op OLED aankomt; het bedrijf heeft vandaag als eerste ter wereld een flexibel, semi-transparant scherm laten zien met een diagonaal van 77 inch. Overigens is dit niet de eerste keer dat het dergelijke OLED-apparatuur laat zien: in 2014 was er bijvoorbeeld al een 18-inch transparant scherm, en vorig jaar werden ook al 55-inch transparante modellen getoond. Het nieuwe 77-inch paneel telt de gebruikelijke 3840x2160 pixels en moet volgens LG zo'n 40 procent van het licht do...
22/06 20u15  X2 rust matzwarte CPU-koelers uit met rgb-verlichting X2, een zusterbedrijf van Spire, heeft een tweetal nieuwe processorkoelers op de markt gebracht. Ze zijn geschikt voor alle gangbare sockets, inclusief AM4 en socket 2066, en vallen op doordat het koelblok volledig matzwart is. De twee uitvoeringen van de Eclipse Advanced verschillen in aantal direct-touch heatpipes: de 991B4 heeft vier 6mm-heatpipes, de 992B6 telt er zes. Bij de koelers wordt een tweetal sleeve-bearing 120mm-fans met rgb-verlichting meegeleverd, die middels PWM worden aangestu...
22/06 20u00  X2 rust matzwarte CPU-koelers met rgb-verlichting X2, een zusterbedrijf van Spire, heeft een tweetal nieuwe processorkoelers op de markt gebracht. Ze zijn geschikt voor alle gangbare sockets, inclusief AM4 en socket 2066, en vallen op doordat het koelblok volledig matzwart is. De twee uitvoeringen van de Eclipse Advanced verschillen in aantal direct-touch heatpipes: de 991B4 heeft vier 6mm-heatpipes, de 992B6 telt er zes. Bij de koelers wordt een tweetal sleeve-bearing 120mm-fans met rgb-verlichting meegeleverd, die middels PWM worden aangestu...
22/06 18u45  Linksys Velop krijgt webinterface na update In onze review van de Linksys Velop was één van de kritiekpunten het ontbreken van een webinterface. De 'whole home WiFi' systemen zijn bedoeld voor minder ervaren gebruikers en het volledige set-upproces verloopt dan ook via een smartphone-app voor Android en iOS. Linksys heeft nu alsnog een webinterface toegevoegd aan de apparaten. De firmware-update wordt 's nachts automatisch geïnstalleerd op de Velop, maar handmatig bijwerken is ook mogelijk. Na de update wordt toegang via een browser geac...
22/06 17u45  Qualcomm werkt aan Snapdragon 450 Het lijkt er op dat Qualcomm aan een update bezig is voor zijn Snapdragon 400 reeks. Deze reeks is voornamelijk bedoeld voor de lagere middenklasse. De opvolger in deze reeks zou de Snapdragon 450 worden. Intern krijgt deze de naam SDM450, wat ook een interessante verandering lijkt aan te duiden: voorheen maakte Qualcomm intern altijd gebruik van de MSMxxxx naamgeving. Uit commits die Qualcomm-medewerkers gemaakt hebben op hun zogenaamde Nameless-ROM repository, zou je kunnen afleiden dat de 45...
22/06 15u15  AMD geeft specificaties Radeon Instinct-GPU's vrij AMD heeft de specificaties van zijn Radeon Instinct-videokaarten vrijgegeven. De Instinct-serie is bedoeld voor gebruik in datacenters en supercomputers en wordt tegenover de Tesla-serie van Nvidia gepositioneerd. Het topmodel van de reeks, de Instinct MI25, is gebaseerd op een Vega 10-GPU. De Instinct-kaarten worden genoemd naar de rekenkracht die ze bieden. De MI25 biedt 24,6 TFlops (half-precision) dankzij 4096 streamprocessors op ongeveer 1500 MHz, wat zo'n 100 MHz lager is dan bij de Radeo...
22/06 15u00  Interview: ASUS positief over ontwikkelingen AMD Begin dit jaar werd de CES gehouden in Las Vegas. Tijdens deze belangrijk techbeurs hadden we de mogelijkheid om met Jackie Hsu van ASUS te spreken, de baas van de componentendivisie van dit bekende techmerk en dus onder andere verantwoordelijk voor ROG oftewel de  Republic of Gamers. Op de Computex hadden we ook even de mogelijkheid om bij te praten met hem. Het is net na de grote ROG-persconferentie van ASUS. Het gebouw staat letterlijk nog te trillen op de beats van de introducties die zoj...
22/06 13u45  Microsoft voegt GPU-gebruik en OneDrive-placeholders toe aan Windows 10 In een nieuwe Windows 10-build heeft Microsoft een pagina over de videokaart toegevoegd aan Taakbeheer. In dat venster kon je reeds je processor, geheugen, harddisks en internetverbinding monitoren, maar informatie over de grafische processor ontbraken vooralsnog. Daarnaast heeft de softwaremaker eindelijk een opvolger voor de OneDrive 'placeholders' geïntroduceerd. De nieuwe Taakbeheer-pagina toont een grafiek van het actuele gebruik van alle onderdelen van een GPU, bijvoorbeeld de 3D-chip zel...
22/06 13u30  Beveiligingslek in updateprotocol Samsung Magician -update Samsungs nieuwste versie van Magician, versie 5.1, dicht een zeer belangrijk beveiligingslek in zijn updateprotocol. Magician is de software die het levert voor het onderhouden, testen en updaten van zijn SSD's. Het bedrijf probeerde een soortgelijk lek al eens te dichten in versie 5.0, maar had dit niet goed aangepakt waardoor miljoenen gebruikers nog steeds vatbaar zijn. Vorig jaar waren er ook al problemen met de software, toen Samsung een firmware-update weigerde zonder datacollectie. Vóór...
22/06 12u45  Raijintek geeft Juno X CPU-koeler klassiek low-profile ontwerp Jaren geleden waren ze behoorlijk populair, de ronde top-flow CPU-koelers van onder andere Zalman. Raijintek doet een duit in dat nostalgische zakje met zijn Juno X, een model met een vergelijkbaar ontwerp. Een belangrijk verschil is overigens wel het gebruikte materiaal, want deze nieuweling heeft aluminium koelvinnen die samengeperst zijn om aan de onderkant een baseplate te creëren. Om de geleiding van warmte wat op weg te helpen heeft de fabrikant wel twee koperen heatpipes met nikkelen afw...
22/06 11u30  Betaalbare Ben Nevis Advanced CPU-koeler met grote ventilator bij Alpenföhn Het assortiment van Alpenföhn heeft een nieuw model mogen verwelkomen, namelijk de Ben Nevis Advanced. Hij wordt iets boven de oorspronkelijke Ben Nevis gepositioneerd, die onder andere één heatpipe minder heeft. Wat meteen opvalt is de relatief grote PWM-ventilator, die 130 millimeter meet en tot 1500 omwentelingen per minuut maakt. Daarbij wordt er volgens de fabrikant zo'n 95,4 m3/h lucht verplaatst bij een maximum geluidsdruk van 25,8 dB(A). In combinatie met de vier direct-touch heatpipes...
22/06 09u45  Tri-band Nighthawk X6S-router van Netgear komt eind deze maand Netgear is van plan eind deze maand de Nighthawk X6S op de markt te brengen, een model met codenaam R8000P dat een gecombineerde theoretische snelheid tot 4000 Mbit/s heeft. Dat gebeurt overigens door middel van drie netwerken: één op 2,4 GHz en twee op de 5,0GHz-band. Door middel van de zes externe antennes hebben alle drie de banden een configuratie van 3x3, en Smart Connect geeft de verschillende netwerken dezelfde naam zodat apparaten automatisch de beste frequentie kiezen. De router zelf w...
22/06 08u15  Raijintek geeft Juni X CPU-koeler klassiek low-profile ontwerp Jaren geleden waren ze behoorlijk populair, de ronde top-flow CPU-koelers van onder andere Zalman. Raijintek doet een duit in dat nostalgische zakje met zijn Juno X, een model met een vergelijkbaar ontwerp. Een belangrijk verschil is overigens wel het gebruikte materiaal, want deze nieuweling heeft aluminium koelvinnen die samengeperst zijn om aan de onderkant een baseplate te creëren. Om de geleiding van warmte wat op weg te helpen heeft de fabrikant wel twee koperen heatpipes met nikkelen afw...
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 21u45
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
22/06 17u15  ESA werkt mee aan realisering 5G-satellieten De European Space Agency (ESA) heeft een samenwerking aangekondigd met zestien Europese ruimtebedrijven, om de ontwikkeling van via satellieten werkend 5G-internet een boost te geven. Het initiatief heet Satellite for 5G en is tijdens de Paris Air and Space Show gelanceerd. De partners willen de komende paar jaar satellieten lanceren en daarmee 5G-proeven uitvoeren. De […]
22/06 15u45  Cisco presenteert zelflerend en zelfontwikkeld netwerk Cisco heeft een nieuw netwerk geïntroduceerd dat werkt met behulp van machine learning. De bedoeling is dat het zakelijke netwerk actief anticipeert op acties en bedreigingen zelf weet te stoppen. Doordat het kan leren, is het mogelijk voor het netwerk om zichzelf verder te ontwikkelen. Volgens Cisco gaat het om een ‘netwerk van de toekomst’, […]
22/06 14u45  G DATA presteert erg goed in AV-test G DATA Mobile Internet Security werd getest door AV-Test, en daarbij bleek dat het honderd procent van alle dreigingen voor Android wist te detecteren. Het behaalde ook op de andere gebieden in de test een bijzonder goed resultaat en scoorde 13 van de maximaal 13 punten. AV-Test probeerde in realistische testscenario’s verschillende beveiligingsapps uit om […]
22/06 14u15  Verdubbeling aantal DDoS-aanvallen op IoT-apparaten Het gebrek aan beveiligingsmaatregelen voor Internet of Things-apparaten zorgt voor groei van het aantal DoS en DDoS-aanvallen. In 2016 nam dat toe van 3 naar 6 procent. Voor ondernemingen met IoT-apparaten is het vooral gevaarlijk omdat het invloed kan hebben op bedrijfsprocessen. Dat blijkt uit het Dimension Data’s Executive Guide to the NTT Security 2017 […]
22/06 13u45  Gastblog Solvinity: Apps – en het belang van ‘Security by Design’ Soms, als ik weer eens een nieuwe app gebruik en voor de zoveelste keer wat persoonsgegevens invul, vind ik het aardig om te kijken op welke manier zo’n app ermee omgaat. Hoe worden mijn gegevens verstuurd? Hoe zit het met access control, zijn er indicatoren dat er wellicht gegevens te zien zijn die niet direct […]
22/06 12u45  LG Display onthult een 77-inch oprolbaar en transparant scherm LG Display heeft met behulp van investeringen van de Zuid-Koreaanse overheid een oprolbaar en transparant UHD-scherm ontwikkeld. Het is voor het eerst dat een dergelijk scherm geproduceerd is en heeft groot potentieel. Het gaat volgens ZDNet om een 77-inch display dat voor 40 procent transparant is. Bijzonder is dat het scherm opgerold kan worden tot […]
22/06 12u15  Meer investeringen in Nederlandse digitale weerbaarheid nodig Er moeten sneller verbeteringen behaald worden als het aankomt op de digitale weerbaarheid van Nederland. Er worden zichtbaar stappen genomen door de overheid, het bedrijfsleven en de burgers om de digitale weerbaarheid te vergroten, maar de ontwikkelingen moeten sneller om de groei van de dreigingen bij te kunnen benen. Dat blijkt uit het Cybersecuritybeeld Nederland […]
22/06 08u30  Kaspersky Lab Embedded Systems Security beschermt geld- en betaalautomaten Financiële organisaties zijn steeds vaker het slachtoffer van malware en andere criminele praktijken. Zelfs betaalautomaten worden hierdoor getroffen. Kaspersky Lab heeft hier nu naar eigen zeggen een oplossing voor, genaamd Embedded Systems Security. Cybercriminelen worden met de dag gehaaider. In 2016 kwamen onder andere de GCMAN-, Metel- en Carbanak 2.0-aanvallen in opkomst. Dit jaar werd de dreiging nog groter en kwamen […]
22/06 06u30  Linksys voegt webinterface toe aan Velop mesh-systeem Eerder dit jaar publiceerden we een uitgebreide review van het Velop-systeem van Linksys. Met dit systeem was Linksys de eerste met een volwaardig mesh-systeem met drie radio’s in onze contreien. Met een set van twee of meer modules moet dit zorgen voor een volledig dekkend en snel wifi-netwerk in huis. Vanaf vandaag is er een […]
21/06 18u15  ‘GDPR kan leiden tot gemakzucht’ Vanaf 25 mei volgend jaar moeten alle bedrijven die actief zijn in de Europese Unie voldoen aan de GDPR (General Data Protection Regulation) of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Het doel van de nieuwe wetgeving is het beter beschermen van de data en dus privacy van de burgers. Tijdens een bezoek aan F-Secure in Helsinki kregen […]
21/06 17u45  Telecomsector investeert miljarden in digitale infrastructuur De Nederlandse telecomsector steekt miljarden in de digitale infrastructuur. De bedoeling is om de netwerksnelheden te verhogen en het bereik te verbeteren. Afgelopen jaar werd er 2,2 miljard euro in geïnvesteerd blijkt uit cijfers die vandaag zijn gepubliceerd. Er vinden volgens het jaarlijkse Staat van Telecom van brancheorganisatie Nederland ICT, namens de gezamenlijke telecombedrijven, elk […]
21/06 16u45  Infotheek Group neemt webshop Centralpoint.nl over De markt voor IT-webshops is de afgelopen jaren kleiner geworden, veel spelers konden het hoofd niet boven water houden, maar dat betekent ook dat andere populaire webshops daarvan geprofiteerd hebben. Daaronder vallen in elk geval de Infotheek Group en Centralpoint.nl. Door het succes van deze bedrijven worden ze uiteindelijk ook interessant voor een overname, de […]
21/06 16u45  Toshiba wil dat Japans overheidsconsortium chipafdeling overneemt Het bestuur van Toshiba is eruit: een consortium dat bestaat uit Japanse overheidsfondsen en Bain Capital mag de chipafdeling overnemen. De deal zou volgende week al afgerond moeten worden en er is 18 miljard dollar mee gemoeid. Daarmee zou Toshiba voorlopig uit de problemen zijn. Dit melden woordvoerders van Toshiba tegenover persbureau Reuters. Belangrijk in […]
21/06 16u15  Python groeit in populariteit onder ontwikkelaars Het in de jaren 90 ontwikkelde Python blijkt een steeds populairdere programmeertaal te worden. Met name professionele ontwikkelaars maken er steeds meer gebruik van. Of het nou gaat om het bouwen van applicaties voor een Raspberry Pi, het configureren van servers of het grootschalig uitrollen van applicaties. Python, een programmeertaal die in 1991 werd ontwikkeld […]
21/06 16u15  Hostingbedrijf betaalt bijna een miljoen euro losgeld na ransomware-infectie Het Zuid-Koreaanse hostingsbedrijf Nayana heeft onlangs een geldbedrag van bijna één miljoen euro betaald nadat ze geïnfecteerd waren met ransomware. Daarmee is het bedrijf tegen alle adviezen van beveiligingsbedrijven in toch overgegaan tot het betalen van het losgeld. Volgens het bedrijf is de decryptie onderweg en kan het bedrijf de servers die geïnfecteerd waren terugkrijgen. Een paar weken […]
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 17u15
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
22/06 14u15  Snellere specificaties voor HP Spectre x2 Techbedrijven hebben er een handje van om nieuwe apparaten dezelfde naam te geven als eerdere modellen. Dat geldt ook voor de vernieuwde Spectre x2 van HP, die dezelfde naam draagt als een hybride tablet uit 2015.
22/06 11u45  Aantal meldingen telefonische oplichting flink gestegen In de eerste helft van 2017 zijn al achthonderd mensen opgelicht door zogenaamde Microsoft-bellers. Vorig jaar waren in totaal 1.100 Nederlanders de dupe van deze vorm van oplichting.
22/06 10u15  LG X Venture is extra stevige smartphone LG lanceert een smartphone die wel tegen een stootje kan. De LG X Venture is gericht op buitengebruik, blijft onder andere werken onder extreem koude en warme temperaturen en is zowel waterdicht als stofbestendig.
21/06 16u45  WhatsApp blijft langer werken op verouderde smartphones Deze maand zou de ondersteuning van WhatsApp stoppen voor BlackBerry OS, BlackBerry 10 en voor Windows Phone 8.0, maar die deadline is nu verschoven naar het einde van het jaar.
21/06 11u45  Safe Lock: KPN introduceert slim fietsslot Doordat het aantal verkeersongevallen door smartphone-gebruik toeneemt, werken verschillende bedrijven aan een oplossing voor dit groeiende probleem. Binnen dit kader lanceert KPN later dit jaar een slim fietsslot.
21/06 11u00  Nokia stort zich op gezondheidsgadgets Nokia is helemaal terug van weggeweest. Na de lancering van nieuwe smartphones introduceert het bedrijf nu ook gezondheidsgadgets, mogelijk gemaakt door een overname van Withings.
21/06 10u15  Bepaal zelf het verhaal in interactieve Netflix-series Netflix heeft zijn eerste interactieve film online gezet. In De Gelezen Kat: Gevangen in een Verhaal bepalen kijkers zelf hoe het verhaal afloopt.
20/06 18u45  OnePlus kondigt OnePlus 5 aan De Chinese smartphonebouwer OnePlus heeft officieel een nieuwe smartphone aangekondigd. De OnePlus 5 biedt, zoals we van het bedrijf gewend zijn, topspecificaties voor een schappelijke prijs. Morgen kun je de OnePlus 5 zelf al bewonderen in Amsterdam.
20/06 14u15  Sharkoon lanceert bureaustoel voor gamers Over het belang van een goede bureaustoel is al veel gezegd en geschreven. Voor gamers gelden de voordelen des te meer, zij verslijten immers heel wat extra uurtjes achter de pc.
20/06 11u30  Toughbook 33: Extra stevig met 4K-scherm Schrik niet van dit gevaarte, het is de nieuwe Toughbook 33 van Panasonic. Die zit extra stevig ingepakt voor gebruik in bijvoorbeeld de bouw of bij andere beroepsgroepen waar een ongeluk in een klein hoekje zit.
20/06 09u45  Binnenkort gesponsorde muziek in Spotify Spotify is bezig met een test om gesponsorde nummers in afspeellijsten te plaatsen. De muziekstreamingdienst hoopt zo op een extra bron van inkomsten - wel zo fijn, want het bedrijf draait nog altijd verlies.
19/06 15u00  Atari komt met nieuwe spelcomputer De hoogtijdagen van Atari liggen alweer een tijdje achter ons, maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in. Het bedrijf werkt namelijk voor het eerst in ruim 20 jaar weer aan een nieuwe spelcomputer.
19/06 11u15  Zweden opent museum voor geflopte gadgets Dagelijks worden er nieuwe apparaten geïntroduceerd die allemaal beloven te innoveren. Maar ze slaan lang niet allemaal aan en floppen dikwijls. Dergelijke gadgets vinden een nieuw onderkomen in het Museum of Failures, in Zweden.
19/06 10u15  Facebook en YouTube brengen aanpak terrorisme in kaart Facebook en YouTube maken inzichtelijk welke maatregelen de diensten zoal nemen om terroristen van de platformen te weren. Menselijk ingrijpen, maar ook kunstmatige intelligentie helpen daarbij.
19/06 10u00  Filmstudio's slaan handen ineen tegen internetpiraten Grote filmmaatschappijen als Sony Pictures Entertainment en Paramount Pictures slaan de handen ineen om een nieuw front te vormen tegen internetpiraten, de Alliance for Creativity and Entertainment (ACE).
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 14u15
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
22/06 15u15  6 mooie Android-features die je mist op iOS 11 Het besturingssysteem van Google troeft dat van Apple op sommige gebieden toch nog af.
22/06 14u15  Zo zit het met de nieuwe Windows Server-updates Windows Server gaat de updatesnelheid van Windows 10 achterna.
22/06 12u45  Hoe Red Bull Racing IoT gebruikt om te winnen Verzamelde IoT-sensor-data tijdens de race wordt gebruikt voor toekomstige ontwerpen.
22/06 11u30  5 manieren waarop de GDPR impact heeft Je zult je hier echt in de nieuwe Europese wetgeving moeten verdiepen.
22/06 11u15  'Illegaal downloaden veroorzaakt flatbranden' Copyrightlobby gaat over lijken en maakt Kodi Box-gebruikers bang met melding over brandgevaar.
22/06 10u45  De nieuwe netwerktrend: Intent-based networking Cisco lanceert producten die zich richten op relatief nieuwe netwerkbeveiliging.
22/06 10u30  De mens zal winnen van AI in een derde wereldoorlog Alibaba-baas denkt dat wij de oorlog tegen robots zullen winnen.
21/06 15u15  De 10 grootste beveiligingslekken van de 21e eeuw Er is een hoop informatie op straat beland.
21/06 12u00  5 dingen die je moet weten over Unix-gat Stack Clash Wat is de geheugenaanval precies en wat kun je ertegen doen?
21/06 10u45  Hoe geekier je bent, hoe ouder je vader is Vaders die langer wachten met het stichten van een gezin hebben een grotere kans op het krijgen van nerdy zonen.
21/06 09u30  Intel killt Raspberry Pi-killers En focust zich op Minnowboard 3.
20/06 15u15  10 geweldige screen-sharing-apps Videochat, instant messaging, het delen van je scherm en real time samenwerken met collega's.
20/06 14u15  Huawei ligt op de loer om pc-markt te veroveren Waarom de verwachte nieuwkomer een grotere bedreiging is dan zo lijkt.
20/06 12u30  Zo los je macOS-installatieproblemen op Ook last van onder andere de 'This copy of the install OS X application cannot be verified'-foutmelding? Zo kom je er vanaf.
20/06 09u30  Linux-malware verdubbeld binnen een jaar IoT-apparaten vallen en masse aan en worden zelf aangevallen.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 15u15
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
23/06 00u00  KLM AHEAD: Vliegtuig van de toekomst? Vliegtuigen hebben een ontwerp dat al meer dan een eeuw hetzelfde is. Maar een nieuwe conceptstudie van onder andere de TU Delft en KLM laat zien dat dat niet zo hoeft te blijven. Dit is de KLM AHEAD.36 
23/06 00u00  Kosten voor roaming binnen de EU eindelijk afgeschaft Vanaf half juni betaal je niet meer apart voor bellen en internetten, het zogenaamde roaming, in de Europese Unie. Dit gaat gewoon uit je Nederlandse bundel. Wat zijn de beperkingen, hoe zorg je dat het verbruik over de grens beperkt blijft en wat zijn de beste alternatieven voor mobiel internet? Met deze tips kun je zorgeloos internetten vanaf je vakantieadres.34 
22/06 13u15  12 apps bekroond met Apple Design Award Deze maand werden de Apple Design Awards uitgereikt, een prijs waarmee Apple haar waardering uit voor apps met een buitengewoon design en een innovatieve interface. Dit jaar werden vijf games en zeven handige apps bekroond met deze felbegeerde awards. We hebben onze zes favorieten voor je op een rijtje gezet.
22/06 09u15  7 onmisbare modules voor Raspberry Pi en Arduino Dat je de Raspberry Pi als veredelde mini-pc of nas kunt inzetten, heb je vaker gelezen. Interessanter is om eens naar diepgaandere mogelijkheden van deze singleboardcomputer te kijken. Dit zijn 7 onmisbare modules voor Raspberry Pi - en ook voor Arduino.
22/06 00u00  Multi-process Firefox sneller en stabieler in versie 54 Mozilla rolt een nieuwe versie van Firefox uit waarbij de verschillende browser-onderdelen in meer aparte processen worden geladen. Vanaf versie 54 is de browser daardoor sneller en stabieler dan voorheen.
22/06 00u00  Te koop: nepnieuws om verkiezingen mee te winnen De term 'nepnieuws' wordt inmiddels te pas en te onpas gebruikt, en de beladenheid van het woord is daarom al flink in waarde gedaald. Toch is 'fake news' nog steeds een probleem waar criminelen én staten graag op inspelen, en wordt het een lucratief verdienmodel voor kwaadwillenden. Dat blijkt althans uit een rapport waarin staat dat het op internet mogelijk is met nepnieuws een verkiezing te beïnvloeden.
22/06 00u00  Oordeel Europees Hof wijst naar The Pirate Bay blokkade Een jarenlange juridische strijd tussen Stichting Brein en de providers Ziggo en Xs4all lijkt te eindigen in het voordeel van de auteursrechtenstichting. Door een uitspraak van het Europees Hof is Pirate Bay blokkade in zicht.
22/06 00u00  Gadgets voor de tuin: 5 slimme oplossingen Nadat je een hele winter binnen aan je computer gekluisterd bent geweest, wordt het met het mooie weer tijd om eens naar buiten te gaan. Een mooi moment om een slimme tuin op te zetten met de hulp van gadgets voor de tuin.
21/06 12u15  Intel stopt verkoop ontwikkelbordjes Galileo, Joule en Edison Intel haalt de bezem door zijn aanbod van internet-of-things-apparatuur door de verkoop van de ontwikkelbordjes Galileo, Joule en Edison stop te zetten. Een reden daarvoor is niet gegeven.
21/06 10u15  Hoe kan een accu verslijten of exploderen? De accu van je laptop of mobiel kun je vandaag de dag vaak niet eens meer zelf verwisselen. Maar die dure dingen slijten wel. En in extreme omstandigheden kunnen ze ook exploderen. Hoe werkt zo'n accu precies en waar kan het misgaan?
21/06 00u00  Hoe smartphones zelfrijdende auto's op weg helpen Als gebruiker kun je maar beter niet je auto en je smartphone met elkaar combineren – daardoor ontstaan vooral gevaarlijke situaties op de weg. De ontwikkeling richting de zelfrijdende auto's wordt echter voor een groot deel mogelijk gemaakt door technologie uit de wereld van computers en mobiele telefonie. Hoe zit dat precies?
21/06 00u00  Muziek streamen met de Raspberry Pi Om muziek in hoge kwaliteit via onze hifi-installatie af te spelen, is het niet noodzakelijk om terug te vallen op de cd-speler. In deze workshop laten we je zien hoe je een Raspberry Pi kunt uitbreiden met een HiFiBerry Digi en het opensourcepakket Volumio. Met deze betaalbare set kun je audio in de hoogste kwaliteit afspelen op je geluidsinstallatie. Zo kun je muziek streamen met de Raspberry Pi.
20/06 10u15  Voordelen van gaming-hardware voor de niet-gamer Van desktops tot laptops, van monitoren tot muizen: het aanbod van apparatuur met het predicaat ‘gaming’ is momenteel groter dan ooit. Maar je hoeft geen gamer te zijn om dergelijke gaming-hardware te kiezen, het is namelijk ook interessant voor de niet-gamers.
20/06 00u00  Onderzoekers vinden ransomware voor Mac Over het algemeen zijn met name Windows-gebruikers doelwit van ransomware-aanvallen. Toch moeten ook Mac-gebruikers op hun hoede blijven, nu gijzelsoftware voor Apples platform is opgedoken: MacRansom.
20/06 00u00  Ikea Trådfri - Zweden hebben het licht gezien Met de Ikea Trådfri-serie betreedt de Zweedse meubelboer uit het niets ook de markt van de slimme verlichting. Qua prijs zijn deze Zweedse peertjes een stuk toegankelijker dan bijvoorbeeld Philips Hue-verlichting. Daarmee maakt Ikea slimme verlichting toegankelijk voor de massa, maar moeten fabrikanten als Philips zich nu zorgen maken?
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van PCMweb >

Smartbiz.be

Verbergen Tonen
22/06 17u15  AMD gaat Intel te lijf met comeback in serverland Epyc: dat is de naam van AMD’s antwoord op de Intel Xeon-processors. De Epyc-chips hebben dezelfde architectuur als AMD’s Ryzen-chips en zijn bedoeld om de lucratieve datacentermarkt te paaien. The post AMD gaat Intel te lijf met comeback in serverland appeared first on Smart Business.
22/06 17u15  Indaver gaat mobiel, met CTAC [Partnerinfo] Indaver gaat in zee met CTAC voor het beheer van zijn duizenden afvalcontainers. Dankzij een mobiel systeem met bijhorende applicaties kan de afvalbeheerder zijn containers te allen tijde traceren. The post Indaver gaat mobiel, met CTAC appeared first on Smart Business.
22/06 17u15  Cisco’s slimme bedrijfsnetwerk configureert zichzelf Cisco lanceert een geautomatiseerd bedrijfsnetwerk dat in staat is zichzelf op een veilige manier te configureren, zodat je als beheerder alleen moet aangeven wie waar toegang toe moet krijgen. The post Cisco’s slimme bedrijfsnetwerk configureert zichzelf appeared first on Smart Business.
22/06 17u15  Honda-fabriek valt stil na aanval van WannaCry-ransomware Nadat de WannaCry-ransomware het netwerk van een Honda-fabriek trof, moest die de productie voor een hele dag stilleggen. The post Honda-fabriek valt stil na aanval van WannaCry-ransomware appeared first on Smart Business.
22/06 12u00  Samsung springt op IoT met eigen processors Samsung introduceert zijn eerste eigen professors speciaal ontwikkeld voor het internet der dingen. De Exynos i T200-chip zit tsjokvol ondersteuning voor veelgebruikte standaarden. The post Samsung springt op IoT met eigen processors appeared first on Smart Business.
22/06 12u00  Vind hier het ultieme naslagwerk voor de ICT-professional Smart Business introduceert het ICT-jaarboek 2017-2018. Het naslagwerk, opgebouwd aan de hand van onderzoek bij meer dan 1.000 zakelijke ICT-gebruikers, zit boordevol waardevolle informatie voor iedere professional. The post Vind hier het ultieme naslagwerk voor de ICT-professional appeared first on Smart Business.
21/06 15u15  Lenovo presenteert piepkleine workstation met Quadro-graphics De Lenovo ThinkStation P320 Tiny is de kleinste ISV-gecertificeerde workstation op de markt met Nvidia Quadro Graphics aan een scherpe instapprijs. The post Lenovo presenteert piepkleine workstation met Quadro-graphics appeared first on Smart Business.
21/06 15u15  Microsoft geeft toe: Windows schakelt soms antivirus uit Windows 10 zette geïnstalleerde antivirussoftware op non-actief ten voordele van Windows Defender, zo erkent Microsoft. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met Kaspersky rond misbruik van zijn marktpositie. The post Microsoft geeft toe: Windows schakelt soms antivirus uit appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Lenovo valt datacentermarkt aan met agressief vernieuwde line-up Lenovo heeft twee troeven op tafel gelegd op het Tech World Transform : ThinkAgile voor software-defined solutions en 26 nieuwe ThinkSystem-devices als dedicated hardwareplatform. The post Lenovo valt datacentermarkt aan met agressief vernieuwde line-up appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Gratis Microsoft-app laat je teksten dicteren in Word Geen nood meer aan typen, als je je teksten kan dicteren, volgens Microsoft. Een gratis add-on moet ervoor zorgen dat je je toetsenbord voortaan links laat liggen. The post Gratis Microsoft-app laat je teksten dicteren in Word appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Lenovo brengt PCaaS naar Nederland, België moet nog wachten Met PCaaS wil Lenovo bedrijven sneller laten genieten van nieuwe toptoestellen en tegelijk kosten besparen. Lenovo neemt verantwoordelijkheid voor de hele levenscyclus van al zijn toestellen op de werkvloer. The post Lenovo brengt PCaaS naar Nederland, België moet nog wachten appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Lenovo wil de nummer één supercomputerleverancier worden Lenovo heeft met MareNostrum 4 in Barcelona de ‘mooiste’ supercomputer op zijn naam. Die staat op plaats 13 in de TOP500-lijst. HPC is een belangrijke focus waarin ze de sterkste groeier zijn sinds 2014. The post Lenovo wil de nummer één supercomputerleverancier worden appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Belgen liggen vooral wakker van identiteitsdiefstal Zowat iedere Belg stelt dat hij zich ongerust maakt om zijn veiligheid, maar de meest verbreide angsten concentreren zich op onzichtbare misdaden. Dat is de conclusie van een rapport van Unisys. The post Belgen liggen vooral wakker van identiteitsdiefstal appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Back-up als een pro: download het gratis e-book Niet morgen, niet vandaag, maar gisteren moest je een back-up maken van je belangrijkste gegevens. Download nu ons gratis e-book en raak nooit meer kostbare bestanden kwijt. The post Back-up als een pro: download het gratis e-book appeared first on Smart Business.
21/06 12u45  Combell slokt Nederlands hostingbedrijf Webscale op Hostingbedrijf Combell is opnieuw op overnamepad en neemt ditmaal zijn Nederlandse sectorgenoot Webscale over. The post Combell slokt Nederlands hostingbedrijf Webscale op appeared first on Smart Business.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 17u15
Lees meer van Smartbiz.be >

DataNews

Verbergen Tonen
22/06 17u45  Belgische app voor bouwwerven haalt 5 miljoen op AproPLAN haalt 5 miljoen euro op in een serie A-financieringsronde. Met het verse geld wil AproPLAN de marketing- en salesinspanningen opvoeren en tegelijk werken aan de gebruiksvriendelijkheid van de app.
22/06 17u15  Bedrijf dat chips maakte voor Apple staat nu te koop Imagination, het bedrijf dat de grafische chips maakt voor iPhones en iPads, werd onlangs gedumpt door Apple. Nu zet de Britse chipfabrikant zichzelf te koop.
22/06 16u00  NetApp wordt 25 en vindt zichzelf nog eens opnieuw uit Storagespecialist NetApp viert na een woelige periode zijn 25ste verjaardag met een nieuwe hyperconverged server en een doorgedreven cloudstrategie.
22/06 12u15  Philips investeert in hersenscanapparatuur Philips breidt het productaanbod van medische apparatuur en software uit met technologie waarmee elektrische hersenactiviteit kan worden gemeten en beoordeeld. Daarvoor neemt het elektronicaconcern het Amerikaanse bedrijf Electric Geodesics Inc (EGI) over.
22/06 12u00  Veiliger rijden dankzij nieuwe apps Gsm'en tijdens het rijden, is geen goed idee. Maar wat als je niet aan de lokroep van de notificaties kan weerstaan? Deze nieuwe apps verplichten je om veiliger te rijden.
22/06 12u00  Hoe profiteert u van de digitalisering van de banken? Banken en verzekeraars hebben de afgelopen jaren grote veranderingen ondergaan. De financiële crisis, de technologische evoluties en de lage intrestvoeten dwongen hen tot nieuwe businessmodellen en digitale transformaties. Hoe plukt u daar de vruchten van?
22/06 11u15  Econocom digitaliseert 29 operatiekamers Ziekenhuisgroep Chirec (Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell) doet een beroep op Econocom om 29 van zijn nieuwe operatiekamers te digitaliseren in het in aanbouw zijnde ziekenhuis Delta (Oudergem). Dat moet in december de deuren openen.
22/06 09u45  Adobe koopt virtual reality technologie Softwarefabrikant Adobe neemt alle SkyBox-technologie over van Mettle, een wereldwijde ontwikkelaar van 360-graden en virtual reality software. Adobe gaat de technologie integreren in toekomstige versies van de eigen videobewerkingsproducten.
22/06 09u30  Getronics 4 jaar langer aan de bak bij Belgische Privacycommissie Ict-dienstenleverancier Getronics heeft zijn contract met de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, beter bekend als de Privacycommissie, verlengd met 4 jaar. De overeenkomst heeft een waarde van 1,1 miljoen euro.
22/06 09u00  Olympische Spelen live in virtual reality Chipmaker Intel gaat samenwerken met het Internationaal Olympisch Comité. Intel wil onder meer drones, live virtual reality en 360-gradencamera's gebruiken om de sporten in beeld te brengen.
21/06 16u15  Leuvense studenten stellen nieuwe zonnewagen voor Het Belgische Solar Team heeft vandaag de zonneracewagen voorgesteld waarmee ze zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australië. Intussen is het Nederlandse Solar Team, de grote concurrent, op weg naar een wereldrecord.
21/06 12u45  Populariteit van Instagram Stories doet aandeel van Snapchat kelderen Het aandeel van Snap, het bedrijf achter Snapchat, staat terug op 17.3 dollar - nog amper even veel als de introductiekoers. De koersval kwam er nadat rivaal Facebook aankondigde dat haar Stories-functie vijftig miljoen nieuwe gebruikers telt.
21/06 11u15  Japans-Amerikaans consortium wint strijd om chipafdeling Toshiba Toshiba heeft het consortium van investeerder Bain Capital en enkele Japanse partijen uitgekozen als de favoriete kandidaat om zijn chipdivisie over te nemen. De investeerders brengen een boel geld mee en dat kan het noodlijdende Japanse technologieconcern goed gebruiken.
21/06 10u45  Cisco bouwt "de Tesla onder de netwerken" Cisco heeft een nieuwe netwerkarchitectuur voorgesteld die fundamenteel verschilt van de huidige aanpak. Het einddoel: een geautomatiseerd, zelflerend netwerk.
21/06 09u45  Onlinebetalingsbedrijf Stripe komt naar België Het snelgroeiende Amerikaanse bedrijf Stripe, een specialist in onlinebetalingen voor internetbedrijven, lanceert zijn diensten in de Benelux.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 17u45
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
22/06 13u00  Experts buigen zich over blockchain in Amstelveen Een keur aan internationale experts bespreken op de Amstelveense Blockchain Innovation Conference de mogelijkheden van deze oprukkende technologie. Ook is er aandacht voor de praktische kant van blockchaininnovaties. Het evenement is te volgen via een livestream.
22/06 12u45  Cyberraad deelt zorg over IoT in Nederland De Cyber Security Raad (CSR) is bezorgd over het cybersecurityniveau in Nederland. Met het uitspreken van deze zorg onderschrijft zij de bevindingen van het ‘Cybersecuritybeeld Nederland 2017 (CSBN 2017)', het onderzoeksrapport dat is opgesteld door het...
22/06 12u30  Cyberraad onderschrijft zorg over IoT in Nederland De Cyber Security Raad (CSR) is bezorgd over het cybersecurityniveau in Nederland. Met het uitspreken van deze zorg onderschrijft zij de bevindingen van het ‘Cybersecuritybeeld Nederland 2017 (CSBN 2017)', het onderzoeksrapport dat is opgesteld door het...
22/06 12u15  Computable nomineert tien werving- en selectiebureaus Ict-vakblad Computable heeft tien werving- en selectiebureaus in ict genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om Business Talent Network (BTN) en True Legends, Hays, JobTalk, Michael Page Information Technology, New Monday, QSXL, Spilberg Development,...
22/06 12u00  Royal IHC besteedt IT-hulp uit aan Fujitsu Royal IHC en Fujitsu hebben een vijfjarig contract getekend voor de uitbesteding van de servicedesk en werkplekondersteuning van de ruim zevenentwintighonderd medewerkers van het maritiem concern uit Kinderdijk. Het Japanse technologiebedrijf draagt vanaf 1 juli zorg...
22/06 11u00  Adobe koopt VR-plugin van Mettle De Amerikaanse softwareleverancier Adobe koopt de 360-graden- en virtual reality-plugins van de Skybox-toolset van Mettle, een grafische studio uit Canada. Chris Bobotis, medeoprichter van Mettle, treedt in dienst bij Adobe als directeur video. Mettle blijft zelfstandig...
21/06 17u45  Fujitsu voegt biometrie toe aan cloudplatform De Japanse ict-leverancier Fujitsu breidt haar portfolio voor biometrische veiligheid uit met authenticatiemethodes van het Amerikaanse ImageWare Systems. Deze producten zijn beschikbaar als een service en worden aangeboden in de Cloud Service K5, het cloudplatform van...
21/06 17u00  Robert van Geffen nieuwe DDMA-voorzitter Robert van Geffen, global head of b2b customer obsession & digital marketing bij Philips, is benoemd tot voorzitter van DDMA, de brancheorganisatie voor data en marketing. Hij volgt Maarten Stramrood en Lucy van der Helm op....
21/06 13u45  RightBrains zoekt vrouwelijk talent RightBrains zoekt het vrouwelijke digitale talent van het jaar. Vrouwelijke studenten en young professionals worden in een blog en vlog-wedstrijd uitgedaagd om te vertellen over hun ervaringen in het digitale werkveld. Daarmee maken zij kans op...
21/06 12u45  Cisco introduceert zelflerend netwerk Cisco introduceert een zelflerend netwerk dat beoogde doelen herkent en deze optimaliseert. Het intuïtieve netwerk is uitgerust met machinaal leren en analysemogelijkheden. Hierdoor anticipeert en stopt het naar eigen zeggen op cyberaanvallen. Om tot dit netwerk...
21/06 12u15  Computable nomineert tien softwareleveranciers Ict-vakblad Computable heeft tien softwareleveranciers genomineerd voor de Computable Awards 2017. Het gaat om Adobe, Afas Software, Citrix, Commvault, CSC, HPE, Sana Commerce, SAP, Thinkwise en Wolters Kluwer Tax & Accounting. De winnaar maken we bekend...
21/06 11u15  Aantal IoT-aansluitingen groeit boven verwachting Het aantal internet of things (IoT)-aansluitingen in 2016 is toegenomen met 9,3 procent. Dat is meer dan de voorspelde trend van 7,7 procent. Tegen 2020 is het aantal IoT-aansluitingen verdrievoudigd. Dan bestaat veertig procent van de...
21/06 11u00  Scribe opent datacenter in Frankfurt Scribe, een Amerikaanse leverancier van data-integratieoplossingen, opent een datacenter in het Duitse Frankfurt, bedoeld voor haar activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Het regionale datacenter moet Europese klanten helpen voldoen aan lokale wetgeving, zoals...
21/06 10u30  Technolution opent kantoren in Scandinavië Technologie-integrator Technolution uit Gouda versterkt haar activiteiten in Scandinavië via de opening van regiokantoren in Kopenhagen (Denemarken) en Stockholm (Zweden). In die regio is het betrokken bij projecten op het gebied van slimme steden en intelligente...
21/06 10u15  Deelnemers kraken Blurry Box niet in Wibu-game Honderden deelnemers hebben deelgenomen aan de internationale hackerswedstrijd die Wibu-Systems uitschreef. De uitdaging lag in het kraken van een spel, beveiligd met de Blurry Box-encryptietool van Wibu. Geen enkele deelnemer slaagde daarin, laat het Duitse ict-beveiligingsbedrijf...
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 13u00
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
23/06 00u00  6 manieren waarop AI de mens redt van zichzelf Over doelen die onze menselijke breinen niet kunnen bereiken.38 
23/06 00u00  IDG Security Day: hoe veilig zijn wij? Wereldwijde bijeenkomsten, onder meer in Nederland.29 
23/06 00u00  De uitdagingen die de GDPR met zich meebrengt Consequenties van de nieuwe Europese wetgeving30 
23/06 00u00  Wat is de Unix Millennium Bug? We tellen weer eens af naar verdoemenis. Spannend!23 
22/06 14u30  Zo zit het met de nieuwe Windows Server-updates Windows Server gaat de updatesnelheid van Windows 10 achterna.
22/06 11u30  5 manieren waarop de GDPR impact heeft Je zult je hier echt in de nieuwe Europese wetgeving moeten verdiepen.
22/06 11u00  De nieuwe netwerktrend: Intent-based networking Cisco lanceert producten die zich richten op relatief nieuwe netwerkbeveiliging.
22/06 00u00  Hoe en waarom de commandline is teruggekeerd Grafische interfaces zijn voor kleine schaal, CLI's voor cloudgrootte.
22/06 00u00  Wil je privacy? Gebruik dan de Chinese Windows 10! Weg met telemetrie en ruime dataverzameling - het kan dus wel.
21/06 12u15  5 dingen die je moet weten over Unix-gat Stack Clash Wat is de geheugenaanval precies en wat kun je ertegen doen?
21/06 11u45  Legacy in IT-infrastructuur staat digitalisatie in de weg Nederlandse IT-directeuren worstelen met cloud en Shadow-IT.
21/06 00u00  Wat was het doel van WannaCrypt eigenlijk? Geldelijk gewin, vandalisme, afleidingsmanoeuvre, of iets anders?
21/06 00u00  Waarom Microsoft even niet praat over VR Windows 10-maker zet vol in op VR - maar nog niet met de nieuwe Xbox.
21/06 00u00  Blockchain verandert ERP in een collaboration platform 'Hier zijn we agressief enthousiast over'
20/06 14u30  Huawei ligt op de loer om pc-markt te veroveren Waarom de verwachte nieuwkomer een grotere bedreiging is dan zo lijkt.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
22/06 20u30  Sega-klassiekers nu gratis op Android en iOS De Sega Forever-games voor Android en iOS zijn sinds vanmiddag gratis te downloaden en bevatten advertenties. Het uitzetten van de reclame kost eenmalig 2,29 euro. In eerste instantie zijn er vijf games: de originele Sonic the Hedgehog, Comix Zone, Altered Beast, Kid Chameleon en Phantasy Star II. Sega Forever heeft verrassend veel opties die de oude games vers houden. Zo kan je bluetooth-controllers gebruiken, worden saves in de cloud opgeslagen voor spelen op verschillende... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 19u00  Review OnePlus 5: duurder, maar nauwelijks beter OnePlus heeft in zijn bijna vierjarige bestaan een heel specifieke doelgroep gecreëerd. De startup verkoopt krachtige hardware voor lage prijzen, en valt daarmee in de smaak bij mensen die kennis hebben van zaken. Maar de OnePlus 5 is in de afgelopen vier jaar bijna twee keer zo duur geworden als de eerste telefoon van het Chinese bedrijf. Dus OnePlus moet mensen niet alleen meer overtuigen met zijn prijs-kwaliteitverhouding, maar ook met wat de telefoon te bieden heeft. Daarom pakt de... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 19u00  Nederlander ontdekt beveiligingslekken in vpn-software In zijn vrije tijd speurt Vranken door regels code om te kijken of hij fouten kan ontdekken. Misschien zit er ergens wel een gaatje waarmee de software kan worden gehackt? Als hij een fout vindt, dan meldt hij dat. Het basisprincipe van opensourcesoftware is hierop gebaseerd. Opensource betekent dat iedereen de programmeercode kan bekijken. Heel veel belangrijke internettechnologieën, zoals OpenSSH, OpenSSL en OpenVPN, zijn opensource, en veel vrijwilligers helpen om die software zo... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 16u30  OnePlus 5: duurder, maar nauwelijks beter OnePlus heeft in zijn bijna vierjarige bestaan een heel specifieke doelgroep gecreëerd. De startup verkoopt krachtige hardware voor lage prijzen, en valt daarmee in de smaak bij mensen die kennis hebben van zaken. Maar de OnePlus 5 is in de afgelopen vier jaar bijna twee keer zo duur geworden als de eerste telefoon van het Chinese bedrijf. Dus OnePlus moet mensen niet alleen meer overtuigen met zijn prijs-kwaliteitverhouding, maar ook met wat de telefoon te bieden heeft. Daarom pakt de... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 16u15  Eerste indruk OnePlus 5: snel en strak, maar de camera valt tegen OnePlus heeft in zijn bijna vierjarige bestaan een heel specifieke doelgroep gecreëerd. De startup verkoopt krachtige hardware voor lage prijzen, en valt daarmee in de smaak bij mensen die kennis hebben van zaken. Maar de OnePlus 5 is in de afgelopen vier jaar bijna twee keer zo duur geworden als de eerste telefoon van het Chinese bedrijf. Dus OnePlus moet mensen niet alleen meer overtuigen met zijn prijs-kwaliteitverhouding, maar ook met wat de telefoon te bieden heeft. Daarom pakt de... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 15u00  LG presenteert oprolbaar scherm van 77 inch Vooralsnog is LG niet van plan om dergelijke schermen commercieel in productie te nemen. Volgens het bedrijf zou het scherm onder meer kunnen worden gebruikt op een smart desk, voor een augmentedreality-aquarium en als bewegwijzering. Omdat het scherm transparant is, is het ook mogelijk om het in gebogen toestand te gebruiken voor het weergeven van personen in 3D. LG heeft het nieuwe oprolbare 4K Ultra HD-scherm geproduceerd met een subsidie van de Zuid-Koreaanse overheid. Bij de onthulling... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 14u00  De nieuwste generatie 3D-printers staat in Eindhoven Shapeways timmert al tien jaar aan de weg als 3D-printplatform. Via de site kan je bijvoorbeeld je ontwerpen laten printen op professionele 3d-printers die onbereikbaar zijn voor een individuele designer. En nu kunnen die klanten dus ook printen op de nieuwe HP Multi Jet Fusion 3D-printer. Het is een printer die anders en sneller werkt dan de meeste andere industriële printers. De grootste belofte is dat de printer over een paar jaar zelfs kleuren, materialen en structuren door elkaar kan... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 13u45  Zo wil Facebook diefstal van je profielfoto's tegengaan De test beperkt zich vooralsnog tot India, zo meldt Engadget. Bij gebruikers in dat land die de ‘profile picture guard’-optie hebben ingeschakeld, is het niet meer mogelijk om een screenshot te maken van de foto op een Android-device. Daarnaast maakt Facebook het onmogelijk om een beveiligde foto te downloaden of te delen via een Facebook-bericht. Personen met wie je niet bevriend bent, kunnen zichzelf of anderen bovendien niet taggen in een beschermde foto. Blauwe rand rond... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 13u00  Drone kan no-flyzone in dankzij Russische mods Coptersafe verkoopt hardware en software voor verscheidene DJI-drones. De modificaties maken het mogelijk om de veiligheidsmaatregelen die DJI heeft ingebouwd te omzeilen, meldt Motherboard. Het gaat daarbij om het binnendringen van no-fly zones in de buurt van vliegvelden en dergelijke. De mods stellen bezitters van een DJI-drone onder meer in staat om boven een landingsbaan te vliegen. Ook de snelheids- en hoogtebeperkingen die DJI inbouwt, kunnen dankzij de producten van Coptersafe worden... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 13u00  Jaguar zoekt gamers Sollicitanten moeten een auto bouwen en codes kraken. Wie dat goed doet, maakt meer kans om op gesprek te komen. Het is volgens Jaguar een goede manier om het kaf van het koren te scheiden. Maar ook een manier om een doelgroep aan te spreken die normaal lastig te bereiken is. Daarvoor werkt Jaguar samen met de band Gorrilaz. Codes kraken In de game, die gedownload kan worden uit de appstores, moet een elektrische auto in elkaar worden gezet. Het idee daarachter is dat potentiële kandidaten... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 11u15  Snap Map laat Snapchatters locatie delen Snap Map is gebaseerd op de technologie van Zenly, een Parijse startup die is gespecialiseerd in het maken van sociale kaarten. Snapchat heeft Zenly eind mei overgenomen voor een bedrag tussen de 250 en 350 miljoen dollar, meldt TechCrunch. Je kunt Snap Map openen door met twee vingers naar elkaar toe te bewegen op het camerascherm. Vervolgens krijg je een kaart met daarop je vrienden en snaps van onbekenden die je mogelijk interessant vindt, bijvoorbeeld van het Glastonbury Festival. Door op... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 10u30  Dit is de nieuwe zonneauto van Solar Team Eindhoven Beeld: Bart van Overbeeke De Stella Vie is de derde zonnewagen van het Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven. De 380 kilo wegende auto, met een batterij van 50 kilo, heeft een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur en kan op een zomerdag in Nederland op een lading duizend kilometer rijden. In oktober doen de Eindhovense studenten met de nieuwe auto weer mee aan de Bridgestone World Solar Challenge (WSC) in de Cruiser-klasse. De voorgaande twee... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 09u45  Apple wil minder betalen aan muzieklabels Apple wil een lager percentage van de streamingomzet afstaan aan de muzieklabels, verklaren ingevoerde bronnen tegenover het financiële persbureau Bloomberg. Daarmee zouden de licentiedeals van Apple meer gaan lijken op die van Spotify. Spotify maakte eerder dit jaar nieuwe afspraken waarbij de streamingdienst een lagere royalty’s afdraagt aan de muzieklabels. In ruil daarvoor hebben de labels de mogelijkheid gekregen om de toegang tot nieuwe hitalbums te beperken tot de betalende... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 09u30  ABN Amro test betalen via ring en horloge Contactloos betalen is in rap tempo gemeengoed geworden. Via de NFC-chip in het bankpasje kan zonder pincode in te voeren tot 25 euro worden afgerekend. Maar deze NFC-chip kan ook in allerlei andere voorwerpen verwerkt worden. ABN Amro test nu onder andere Kerv, een ring die begin dit jaar gelanceerd werd. In de ring zit dus een NFC-chip, waarmee in theorie ook in te checken is in het openbaar vervoer en de voordeur open te maken is bij een slim slot. De bank heeft nu een aantal... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/06 09u30  Na jaren weer update voor Google Glass Dankzij de firmware-update ondersteunt Google Glass nu ook Bluetooth, zodat het nu mogelijk is om toetsenborden, muizen en andere Bluetooth-apparaten aan de slimme bril te koppelen. Ook biedt de update de gebruikelijke bugfixes. Daarnaast heeft Google ook een nieuwe versie uitgebracht van de ‘MyGlass’-app voor Android. Zo is het nu onder meer mogelijk om notificaties tussen je telefoon en je Google Glass te synchroniseren. Al moet je dan natuurlijk wel een Google Glass hebben... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 20u30
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
20/06 00u00  HBO ontwikkelt virtual-realityversie van tv-serie Westworld HBO heeft een virtual-realityversie gemaakt van het park uit de populaire tv-serie Westworld. Het gaat om een game met een geheel eigen verhaal, maar net als in de serie kun je je als bezoeker van het...
18/06 00u00  Samsung Frame TV lijkt bijna écht op een schilderij Een tv die eruit moet zien als schilderij aan je muur is niet iets nieuws, maar de nieuwe 'Frame TV' van Samsung is misschien wel de beste uitvoering tot nu toe. Samsung werkte hiervoor samen met de Z...
18/06 00u00  Maze Blade moet meest betaalbare 'designsmartphone' worden Maze heeft wat nieuwe informatie naar buiten gebracht over de Maze Blade, een toestel dat 'de meest betaalbare smartphone met een onderscheidend design' moet worden. De ontegenzeggelijk strak vormgege...
18/06 00u00  Christiano Ronaldo promoot nieuwe smartphones Nubia Het Chinese ZTE heeft onder de vlag van zijn luxemerk Nubia twee nieuwe smartphones gelanceerd, de Nubia M2 en M2 Lite. De toestellen worden gepromoot door niemand minder dan stervoetballer Christiano...
17/06 00u00  Bluboo komt met 'randloze' smartphone S1 Na navolging van enkele grote smartphonefabrikanten komen ook steeds meer onbekende Chinese merken met smartphones die bijna geen randen meer hebben om het scherm. Een daarvan is Bluboo, dat naar verw...
17/06 00u00  Peperdure sportauto's te koop via 45 meter hoge 'automaat' Een verkoopautomaat voor peperdure Ferraris en Lamborghinis? Het klinkt als een grap, maar het bestaat echt. In Singapore kunnen rijkaards sinds kort een nieuwe sportbolide uit een 45 meter hoge toren...
17/06 00u00  Met AirSelfie-smartphonehoesje heb je altijd een cameradrone bij je (video) Voor wie een selfiestick nog niet voldoende is voor het maken van de betere selfies, is er binnenkort iets nieuws: de AirSelfie. Dit is een smartphonehoesje waar, behalve je smartphone, ook een uitnee...
17/06 00u00  Zie wat een zelfrijdende Tesla 'ziet' (video) Zoals waarschijnlijk iedereen inmiddels wel weet, kunnen de elektrische auto's van Tesla volledig op de automatische piloot rijden, waarbij de bestuurder helemaal niets meer hoeft te doen, maar hoe we...
16/06 00u00  'Nieuwe tablet ASUS krijgt 12-core processor' ASUS komt mogelijk met een nieuwe tablet die voorzien is van een 12-core processor. De tablet dook op in de benchmarkingresultaten van GFXBench. De zogeheten dodeca-core processor is gemaakt door Medi...
16/06 00u00  Smartphone Xiaomi Mi MIX 2 bijna zonder rand om het scherm (video) De Xiaomi Mi MIX, een van de eerste smartphones die vrijwel geen rand meer om het scherm heeft, krijgt later dit jaar alweer een opvolger: de Mi MIX 2. Dat heeft ceo Lei Jun van Xiaomi bevestigd. Ook ...
Laatste update: dinsdag 20 juni 2017, 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
22/06 16u15  Patrick Alders commercieel directeur van Medialane MediaLane Holding heeft zijn groepsdirectie versterkt met Patrick Alders. Die wordt als commercieel directeur (CCO) verantwoordelijk zijn voor de commerciële ontwikkeling bij de vijf bedrijfsonderdelen van MediaLane Holding; MediaLane, OnLane, LiveLane, Mr & Mrs Lane en &C Media.
22/06 16u15  ‘Amerikanen boeken meer reizen via smartphone’ Mobile zal in de VS dit jaar goed zijn voor 40 procent van de online geboekte reizen, oftewel 76 miljard dollar. Dit is een toename van 16,7 procent vergeleken met vorig jaar, heeft eMarketer becijferd.
22/06 15u15  Google dankt zijn smartphones wel erg snel af Gebruikers van Googles smartphones Nexus en Pixel kunnen niet erg lang genieten van hun toestel. De Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X krijgen na september geen grote updates meer. Mogelijk wordt Android 8 nog net meegenomen.
22/06 14u15  Nederland bij Cannes Lions, de foto’s Een grote groep Nederlanders uit de creatieve, marketing- en bureauwereld is deze week in Cannes voor het jaarlijkse Lions-festival. De Embassy of Dutch Creativity geeft een sfeerimpressie in beeld.
22/06 13u15  PostNL in meubelbezorging PostNL neemt JP Haarlem Delivery over, een full service dienstverlener op het gebied van bezorging en montage van meubels. Daarmee stapt de pakketvervoerder in de hoogwaardige dienstverlening in het bezorgen en monteren van meubels bij consumenten thuis.
22/06 13u15  Telefoon spoedig Nederlands dominante nieuwsdrager Televisie is niet meer Nederlands dominante kanaal voor het verspreiden van nieuws. Binnenkort neemt de telefoon het over van de laptop en desktop als primaire drager.
22/06 12u15  ABN test contactloos betalen met wearables ABN AMRO test met een selecte groep gebruikers onder andere een speciale zogenoemde Kerv ring of horloge met NFC-techniek (Near Field Communication), waarmee betaald kan worden bij bijna 40 miljoen contactloze betaalautomaten wereldwijd.
22/06 12u15  Iskander Smit wordt gasthoogleraar TU Delft Connected Everyday Lab Iskander Smit, momenteel Strategy en Innovation director bij info.nl, zal als Design United gasthoogleraar tot het TU Delft Connected Everyday Lab toetreden. Daar zal hij zich richten op een nieuw thema, 'Ontwerp de toekomst voor slimme steden'.
22/06 12u15  Amazon lanceert uitprobeerdoos Amazon wil het Prime-leden nog iets makkelijker maken. Via Prime Wardrobe, nu nog in bèta, kun je zeven dagen lang kleding en schoenen uitproberen. Wat je niet wilt. kan retour worden gestuurd.
22/06 11u30  Thuisbezorgd.nl gaat bezorgmarkt vergroenen Thuisbezorgd.nl gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in Nederland groen te bezorgen, zo meldt het bedrijf. Het gaat daarmee om tientallen miljoenen bezorgingen per jaar.
22/06 11u15  Kassaloze winkel Amazon nog altijd niet open, directeur vertrekt De Amazon Go winkel in Seattle die Amazon eind vorig jaar met veel tamtam heeft aangekondigd is nog altijd niet opengegaan. Een van de initiatiefnemers heeft het bedrijf inmiddels verlaten.
22/06 10u00  Tencent steekt miljarden in e-sports De Chinese internetgigant Tencent wil maar liefst 13 miljard euro investeren in de e-sportsmarkt in China. Dat wil zeggen competities en toernooien.
22/06 09u15  Nog lang niet alle retailers klaar voor digitale storm In China en India lijken retailers goed voorbereid op de digitale storm. Frankrijk, Japan, Italië en Spanje hebben daarentegen grote moeite om aan te haken. Dat blijkt uit de Retail Risk Map van Euler Hermes, de researchafdeling van de kredietverzekeraar die naar twaalf grote landen keek.
22/06 08u15  Gamingmarkt naar 128 miljard dollar in 2020 Aan de fenomenale groei van de gamingmarkt komt voorlopig geen einde, constateert het Nederlandse bureau Newzoo. De omzet gaat van 108,9 miljard dollar dit jaar naar 128,5 miljard in 2020.
22/06 08u00  Nieuwe online makelaar in opslagruimte Onder de naam Stockspots wordt dit najaar een marktplaats in het leven geroepen voor het het samenbrengen van vraag en aanbod van warehousecapaciteit en de bijbehorende diensten. Een overzichtelijk managementsysteem in de cloud biedt grip op voorraad, zendingen en warehousecapaciteit.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 16u15
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/06 23u00  Twitter sluit zich aan bij demonstratie voor netneutraliteit Twitter sluit zich aan bij het protest van diverse internetbedrijven tegen de wijzigingen in netneutraliteit. Ook Medium en Soundcloud zeggen mee te doen.
22/06 22u15  'Uber laat advocatenbureau omgang met verkrachtingszaak India onderzoeken' Uber heeft een advocatenbureau ingehuurd om te onderzoeken hoe het bedrijf de medische gegevens van een vrouw in India in handen kreeg. De vrouw werd in 2014 verkracht door een Uber-chauffeur.
22/06 22u00  'Tesla werkt aan eigen muziekstreamingdienst' Tesla is met platenlabels aan het praten over het ontwikkelen van een eigen muziekstreamingdienst.
22/06 19u30  'Hackers pasten gegevens kiezers aan bij Amerikaanse verkiezingen' Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 stalen hackers duizenden gegevens over kiezers, waaronder delen van hun burgerservicenummers. Ook zijn de criminelen er zeker één keer in geslaagd om informatie over kiezers aan te passen.
22/06 19u30  'Werknemers Uber vragen om terugkeer Kalanick in petitie' Werknemers van Uber sturen een petitie rond waarin ze het bestuur vragen om de terugkeer van voormalig directeur Travis Kalanick.
22/06 19u30  Facebook geeft beheerders van groepen meer opties met grootschalige update Facebook geeft beheerders van groepen meer mogelijkheden in een grootschalige update.
22/06 19u15  Facebook beheerders van groepen meer opties met grootschalige update Facebook geeft beheerders van groepen meer mogelijkheden in een grootschalige update.
22/06 18u30  'Hackers pasten gegevens kiezers aan bij Amerikaanse presidentsverkiezingen' Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 stalen hackers duizenden gegevens over kiezers, waaronder delen van hun burgerservicenummers. Ook zijn de criminelen er zeker één keer in geslaagd om informatie over kiezers aan te passen.
22/06 17u45  Britse chipfabrikant zet zichzelf in de verkoop na ruzie met Apple Imagination Technologies, een chipfabrikant en voormalig leverancier van Apple, gaat het gehele bedrijf verkopen.
22/06 17u15  Google wil soepelere regels voor opvragen data in misdaadonderzoeken Google wil dat het voor landen eenvoudiger wordt om data op te vragen bij Amerikaanse bedrijven in onderzoeken naar serieuze misdaden.
22/06 15u45  Facebook test functie die diefstal profielfoto's tegengaat Facebook test in India een functie die het moeilijker moet maken om profielfoto's van anderen zomaar over te kopiëren.
22/06 12u15  'Uber wist begin 2016 al dat medewerker gestolen Google-documenten had' Uber wist al in maart 2016 dat Anthony Levandowski, de baas van een startup die Uber wilde overnemen, in het bezit was van gestolen Google-documenten.
22/06 07u30  'Apple wil platenlabels minder royalty's betalen voor Apple Music' Apple wil het royaltypercentage dat het bedrijf aan platenlabels betaalt via zijn muziekdienst Apple Music verlagen.
22/06 07u15  Aantal meldingen van oplichting door 'Microsoft-bellers' flink gestegen In de eerste helft van dit jaar werden al achthonderd mensen de dupe van oplichting via de zogenoemde Microsoft-scam. In heel 2016 waren het er 1.100, zo zegt de politie donderdag.
21/06 18u00  'Russische hackers troffen 21 Amerikaanse staten tijdens verkiezingen' Russische hackers hebben tijdens de presidentsverkiezingen in november 21 van de 50 Amerikaanse staten getroffen.
Laatste update: donderdag 22 juni 2017, 23u00
Lees meer van Nu.nl >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

38x 6 manieren waarop AI de mens redt van zichzelf23/06 00u00 - ComputerWorld: Over doelen die onze menselijke breinen niet kunnen bereiken.
36x KLM AHEAD: Vliegtuig van de toekomst?23/06 00u00 - PCMweb: Vliegtuigen hebben een ontwerp dat al meer dan een eeuw hetzelfde is. Maar een nieuwe conceptstudie van onder andere de TU Delft en KLM laat zien dat dat niet zo hoeft te blijven. Dit is de KLM AHEAD.
34x Kosten voor roaming binnen de EU eindelijk afgeschaft23/06 00u00 - PCMweb: Vanaf half juni betaal je niet meer apart voor bellen en internetten, het zogenaamde roaming, in de Europese Unie. Dit gaat gewoon uit je Nederlandse bundel. Wat zijn de beperkingen, hoe zorg je dat het verbruik over de grens beperkt blijft en wat zijn de beste alternatieven voor mobiel internet? Met deze tips kun je zorgeloos internetten vanaf je vakantieadres.
30x De uitdagingen die de GDPR met zich meebrengt23/06 00u00 - ComputerWorld: Consequenties van de nieuwe Europese wetgeving
29x IDG Security Day: hoe veilig zijn wij?23/06 00u00 - ComputerWorld: Wereldwijde bijeenkomsten, onder meer in Nederland.
23x Wat is de Unix Millennium Bug?23/06 00u00 - ComputerWorld: We tellen weer eens af naar verdoemenis. Spannend!
3x Jaarlijkse Steam Summer Sale weer van start22/06 21u45 - Hardware.info: Ieder jaar rond deze tijd wordt de zogenaamde Steam Summer Sale gehouden, en 2017 is daar natuurlijk geen uitzondering op. Valve heeft de sluizen met kortingen wederom opengezet, met als gevolg dat de meeste games die je terugvindt in de virtuele winkel afgeprijsd zijn. Onder de best verkochte games met korting vinden we momenteel overigens onder andere Arma 3 Apex Edition voor 20,39 euro (-66%), This War of Mine voor 3,79 euro (-80%) en Rocket League voor 11,99 euro (-40%). Ook Grand Theft Aut...
3x Valve-handleidingen tonen details van Knuckles-vr-controllers22/06 21u15 - Tweakers.net: Valve heeft twee handleidingen gepubliceerd, die bedoeld zijn al begeleiding voor de devkits van de zogenaamde Knuckles-controller. Deze stelt gebruikers bijvoorbeeld in staat om virtuele objecten vast te pakken.
3x X2 rust matzwarte CPU-koelers met rgb-verlichting22/06 20u00 - Hardware.info: X2, een zusterbedrijf van Spire, heeft een tweetal nieuwe processorkoelers op de markt gebracht. Ze zijn geschikt voor alle gangbare sockets, inclusief AM4 en socket 2066, en vallen op doordat het koelblok volledig matzwart is. De twee uitvoeringen van de Eclipse Advanced verschillen in aantal direct-touch heatpipes: de 991B4 heeft vier 6mm-heatpipes, de 992B6 telt er zes. Bij de koelers wordt een tweetal sleeve-bearing 120mm-fans met rgb-verlichting meegeleverd, die middels PWM worden aangestu...
3x 6 mooie Android-features die je mist op iOS 1122/06 15u15 - Webwereld: Het besturingssysteem van Google troeft dat van Apple op sommige gebieden toch nog af.

Statistieken

Artikels:
32161
Gelezen:
17217
Aantal lezers nu:
33


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven