zaterdag 25 februari 2017, week 08


Downloaden voor Windows Phone

Downloaden voor Windows 8

U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 19u15
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
25/02 15u45  TCL presenteert BlackBerry KEYone-smartphone met fysiek toetsenbord Fabrikant TCL heeft voorafgaand aan telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona zijn smartphone BlackBerry KEYone gepresenteerd. Het toestel heeft een fysiek toetsenbord en beschikt over dezelfde camera als de Google Pixel-telefoons.
25/02 15u00  'Garantie iPhones vervalt niet langer volledig na vervanging scherm bij derden' Apple iPhones waarvan het scherm door een derde partij is vervangen, zullen niet langer alle garantie verliezen. Klanten zullen alleen garantieproblemen krijgen als het probleem waarvoor ze de telefoon retourneren ook te maken heeft met dat scherm.
25/02 14u15  Zenimax wil Oculus laten verbieden zijn gestolen vr-software verder te gebruiken Zenimax wil dat Oculus verboden wordt om de Rift-code verder te gebruiken. Dit omdat de 500 miljoen dollar die moederbedrijf Facebook mogelijk moet betalen aan Zenimax 'niet hoog genoeg is om verdere exploitatie van de technologie door Oculus te voorkomen.'
25/02 13u45  Telecomindustrie publiceert nieuw concept van 5g-standaard Een cel moet volgens de nieuwste conceptversie van de 5g-standaard een downloadsnelheid van minimaal 20Gbps kunnen bereiken onder gunstige omstandigheden. Ook moeten zendmasten een miljoen verbonden apparaten per vierkante kilometer ondersteunen.
25/02 12u15  UHS-III-spec voor sd-kaarten belooft overdrachten van tot 624MB per seconde De SD Association heeft de specificatie van het nieuwe USH-III-standaard vrijgegeven. Sd-kaarten die hieronder vallen, zullen overdrachtssnelheden van 624MB per seconde kunnen halen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van wat UHS-II nu kan.
25/02 11u00  Crowdfundingcampagne Pillars of Eternity II haalt 4,2 miljoen euro op De crowdfundingcampagne van Pillars of Eternity II: Deadfire heeft 4,4 miljoen dollar opgehaald, wat omgerekend 4,2 miljoen euro is. Dat is 400 procent van het minimumbedrag dat ontwikkelaar Obsidian Entertainment nodig vindt om de ontwikkeling te starten.
25/02 10u00  Google zet groepscommunicatiedienst Spaces stop in april Google zet zijn groepscommunicatiedienst Spaces stop op 17 april van dit jaar. Hoewel het bedrijf niet echt een reden geeft voor de beslissing, stelt het wel dat het 'alles wat we geleerd hebben zullen meenemen naar onze andere producten en diensten.'
24/02 23u15  NASA start hogesnelheidstests met X-plane in windtunnel Ruimtevaartorganisatie NASA en vliegtuigbouwer Lockheed Martin zijn begonnen met hogesnelheidstesten van een X-plane in een windtunnel. Volgens NASA is hiermee de introductie van passagiersvliegtuigen die met supersonische snelheden vliegen weer een stap dichterbij.
24/02 22u30  Nintendo begint rechtszaak tegen op Mario Kart gebaseerde go-kart tours in Tokio Nintendo heeft een rechtszaak aangespannen tegen de go-kart tours van Maricar. Met deze tours, waarin deelnemers zich uitdossen als een figuur uit Mario Kart en rijden in karts die lijken op de voertuigen uit de game, wordt volgens Nintendo haar intellectueel eigendom geschonden.
24/02 20u45  NASA is in een windtunnel begonnen met hogesnelheidstests van een X-plane Ruimtevaartorganisatie NASA en vliegtuigbouwer Lockheed Martin zijn begonnen met hogesnelheidstesten van een X-plane in een windtunnel. Volgens NASA is hiermee de introductie van passagiersvliegtuigen die met supersonische snelheden vliegen weer een stap dichterbij.
24/02 19u45  Hoge Raad: Hof had bij 'vergeetrecht' belang info voor publiek moeten meewegen De Hoge Raad heeft een arrest van het Hof Amsterdam vernietigd, omdat het Hof bij de vraag van de klager om informatie over de klager te verwijderen uit de zoekresultaten van Google, heeft verzuimd vast te stellen of het publiek een belang had om informatie over de klager te kunnen vinden.
24/02 18u15  Valve introduceert Steam Audio Valve heeft de Steam Audio SDK aangekondigd. Hiermee kunnen ontwikkelaars zorgen voor geluidsweergave in hun software die zich aanpast aan virtuele objecten. De audiotechnologie kan onder andere voor vr-toepassingen ingezet worden.
24/02 18u15  Huawei kondigt balvormige 360-gradencamera voor smartphones aan Huawei heeft aangekondigd de Honor VR Camera te gaan uitbrengen. De bolvormige 360-gradencamera is specifiek bedoeld voor smartphones. De camera kan via een clip bovenop een smartphone worden bevestigd.
24/02 17u30  FC Barcelona-speler Piqué zegt aan een groot e-sportsproject te werken Gerard Piqué, een verdediger bij voetbalclub FC Barcelona, heeft tijdens een interview bij een ochtendshow op de populaire Catalaanse radiozender Rac1 aangekondigd te werken aan een groot e-sportsproject.
24/02 17u30  Ziggo heeft landelijke storing - update 3 Klanten van Ziggo in meerdere regio's in Nederland klagen over slechte verbindingen bij vast internet. Niet bekend is wat de oorzaak is van de storing, waar ook niet iedere klant last van lijkt te hebben. Ziggo zegt de problemen opgelost te hebben.
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Tweakers.net >ZDNet

Verbergen Tonen
25/02 10u30  MWC 2017: wie vult de leemte van de Samsung Galaxy S8? Een ding is alvast zeker over Mobile World Congress: deze editie zal anders zijn dan de voorgaande. Nu Samsung niet met een groot kanon uitpakt, kunnen andere fabrikanten hun kans grijpen. The post MWC 2017: wie vult de leemte van de Samsung Galaxy S8? appeared first on ZDNet.be.
24/02 15u30  Nintendo Switch hands-on: heilige graal of goed geprobeerd? Nintendo vaart tegen de stroming in, zoals ze altijd lijken te doen. De Switch is alvast een geval apart. Legt Nintendo een bom onder de spellenwereld, of onder zichzelf? The post Nintendo Switch hands-on: heilige graal of goed geprobeerd? appeared first on ZDNet.be.
24/02 14u45  De 15 belangrijkste cyberdreigingen in het Europese security-landschap Security-organisatie ENISA brengt een top vijftien uit van de meest voorkomende cyberdreigingen in 2016. De vijf eerste trends lijken ook dit jaar stevig door te zetten. The post De 15 belangrijkste cyberdreigingen in het Europese security-landschap appeared first on ZDNet.be.
24/02 13u45  Dit is hoe snel Blackberry aftakelde sinds 2009 Blackberry was sinds 2009 bezig aan een teloorgang, en lijkt na acht jaar uiteindelijk de bodem te hebben bereikt. Het bedrijf houdt 0 procent marktaandeel over. The post Dit is hoe snel Blackberry aftakelde sinds 2009 appeared first on ZDNet.be.
24/02 11u45  Kijk zelf hoe een slim algoritme jouw tekenschetsen omzet in horror-katten Een met machine learning slim gemaakt algoritme is in staat om jouw lelijke schetsen van katten om te toveren in zelfgemaakte foto’s. Het systeem werkt ook voor gevels van huizen waar de resultaten spookachtig zijn. The post Kijk zelf hoe een slim algoritme jouw tekenschetsen omzet in horror-katten appeared first on ZDNet.be.
24/02 10u30  Mail-app Windows 10 krijgt nieuwe inbox-indeling Microsoft voert veranderingen uit aan de Windows 10 Mail- en Agenda-app: de inbox krijgt een prioriteiten-tabblad en geplande gebeurtenissen ontvangen een kleurtje. The post Mail-app Windows 10 krijgt nieuwe inbox-indeling appeared first on ZDNet.be.
24/02 10u15  Sony onthult ‘s werelds snelste SD-kaart De nieuwe Sony SF-G UHS-II SD-kaart heeft een schrijfcapaciteit die het de snelste van de klas maakt. The post Sony onthult ‘s werelds snelste SD-kaart appeared first on ZDNet.be.
24/02 10u15  Wat we wel en niet weten over de aarde-achtige planeten in het Trappist-stelsel Gisterenavond onthulden astronomen de ontdekking van zeven aarde-achtige planeten in een baan rond eenzelfde ster. De kans dat één of meerdere planeten bewoonbaar zijn, is reëel. The post Wat we wel en niet weten over de aarde-achtige planeten in het Trappist-stelsel appeared first on ZDNet.be.
24/02 10u15  Spionagetechniek gebruikt lichtje harde schijf om data te ontvreemden Onderzoekers uit Israël hebben innovatieve manier ontwikkeld om gegevens van een computer te ontvreemden. Zelfs computers die achter een air gap staan, zijn niet veilig voor de spionagetechniek. The post Spionagetechniek gebruikt lichtje harde schijf om data te ontvreemden appeared first on ZDNet.be.
24/02 09u45  CloudFlare-lek maakt datingsite-berichten en wachtwoorden openbaar Volledige berichten op chat- en datingsites, wachtwoorden en andere data: CloudFlare, dat de beveiliging van miljoenen websites behartigt, heeft gedurende een periode belangrijke gegevens gelekt. The post CloudFlare-lek maakt datingsite-berichten en wachtwoorden openbaar appeared first on ZDNet.be.
24/02 09u30  CloudFlare-lek gooit persoonlijke gegevens op straat Volledige berichten op chat- en datingsites, wachtwoorden en andere data: CloudFlare, dat de beveiliging van miljoenen websites behartigt, heeft gedurende een periode belangrijke gegevens gelekt. The post CloudFlare-lek gooit persoonlijke gegevens op straat appeared first on ZDNet.be.
23/02 16u15  AMD introduceert eerste Ryzen-chips aan messcherpe prijzen Vanaf vandaag kan je AMD’s Ryzen 7-chips bestellen, begin maart zijn ze echt beschikbaar. Het ziet er naar uit dat de cpu’s Intel hevig zullen beconcurreren, niet in het minst omwille van de erg scherpe vraagprijs. The post AMD introduceert eerste Ryzen-chips aan messcherpe prijzen appeared first on ZDNet.be.
23/02 15u45  9 onmisbare ski-gadgets voor je volgende trip De krokusvakantie komt eraan, en niet lang daarna is er het paasverlof. Hoog tijd om eens na te gaan wat je zeker moet meenemen op je volgende skitrip. The post 9 onmisbare ski-gadgets voor je volgende trip appeared first on ZDNet.be.
23/02 15u30  Waarom je best niet te lang wacht met de aankoop van een laptop Overweeg je een nieuwe laptop te kopen? Hak de knoop de snel door: computer zullen binnenkort overal merkbaar duurder worden. The post Waarom je best niet te lang wacht met de aankoop van een laptop appeared first on ZDNet.be.
23/02 13u15  Wat we wel en niet weten over de aarde-achtige planeten in het Trappiststelsel Gisterenavond onthulden astronomen de ontdekking van zeven aarde-achtige planeten in een baan rond eenzelfde ster. De kans dat één of meerdere planeten bewoonbaar zijn, is reëel. The post Wat we wel en niet weten over de aarde-achtige planeten in het Trappiststelsel appeared first on ZDNet.be.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van ZDNet >

Hardware.info

Verbergen Tonen
25/02 17u15  Ook low-profile GTX 1050 en GTX 1050 Ti bij Zotac In navolging van onder meer MSI en Gigabyte komt nu ook Zotac met een low-profile variant op de GeForce GTX 1050 en de GTX 1050 Ti kaarten, waarmee ook relatief lage systemen van behoorlijke grafische prestaties kunnen worden voorzien. Ze dragen respectievelijk de naam GeForce GTX 1050 LP (modelnummer ZT-P15000E-10L) en GeForce GTX 1050 Ti LP (modenummer ZT-P10510E-10L). Beide kaarten zijn voorzien van een aluminium koelblok waarop twee 40 mm ventilatoren te vinden zijn, waarmee de kaarten qua...
25/02 14u45  ASUS brengt Designo Curve MX34VQ op de markt Tijdens Computex 2016 onthulde ASUS de nieuwe Designo Curve MX34VQ monitor. Vorige maand werd het apparaat officieel gelanceerd maar concrete informatie over prijs en beschikbaarheid bleef tot op heden uit. Nu brengt ASUS hem dan ook daadwerkelijk op de markt, waarmee we ook niet langer naar de adviesprijs hoeven gissen. Zo zal de monitor voor 799 USD over de toonbank gaan. Voor dit bedrag krijg je een gebogen ultra-wide monitor met een schermdiagonaal van 34 inch en een resolutie van 3440 bij...
25/02 11u30  Persrenders Samsung Galaxy J7 verchijnen online Vorige maand verscheen de 2017-versie van de Samsung Galaxy J7 reeds in de benchmarkdatabase van Geekbench. Inmiddels zijn ook de vermeende persrenders van het desbetreffende toestel online verschenen. De afbeeldingen werden online gezet door Evan Blass, bekend van het doorgaans trouwbare Twitterkanaal @evleaks, die tevens bevestigd dat SM-J727 de codenaam van het toestel is. Naar verluidt beschikt de Samsung Galaxy J7 (2017) over een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en...
24/02 22u15  ASRock stelt negen AM4-moederborden voor De laatste tijd hebben we behoorlijk wat AM4-moederborden voorbij zien komen, maar over de borden van ASRock hadden we tot nu toe eigenlijk maar weinig gehoord. Dat heeft het bedrijf inmiddels rechtgezet met de aankondiging van negen modellen: vier met de high-end X370-chipset en vijf met de mid-range B350. De meeste zijn momenteel overigens al verkrijgbaar, al zijn de prijzen wel wat hoog. De A320M-borden van ASRock zullen pas later aan de wereld worden getoond. Model EAN Productcode...
24/02 21u45  Dell gaat plastic uit oceanen gebruiken voor verpakkingen Naast efficiëntie staat milieuvriendelijkheid ook steeds hoger op de prioriteitenlijst van bedrijven. Samen met het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen, kunnen fabrikanten ook werken aan de hernieuwbaarheid van hun producten. Zo heeft Dell nu aangekondigd om op grote schaal gerecycled plastic uit de oceaan te gaan gebruiken voor verpakkingen. Dell heeft tijdens de World Ocean Summit in Bali, Indonesië bekend gemaakt dat het plastic in vaarwegen en op stranden gaat verzamelen om te gaan...
24/02 20u15  Apple is onderzoek gestart naar brandende iPhone 7 Plus Exploderende en brandbare producten zijn de nachtmerrie van elke fabrikant, zo heeft onder andere Samsung met de Note 7 ondervonden. Nu er op sociale media een video en foto's circuleren van een rokende iPhone 7 Plus, is Apple een onderzoek gestart naar de mogelijke oorzaak. De video toont de Rose Gold iPhone 7 in een rokende staat, waarbij een deel van de behuizing al is gesmolten. Volgens de eigenaresse werkte het toestel vanaf het begin af aan niet correct en wilde bijvoorbeeld niet aangaan....
24/02 19u30  Linkshandige Spire Archer 9 ergonomische muis komt eind volgende maand Spire heeft laten weten eind maart zijn Archer 9 ergonomische muis beschikbaar te stellen voor linkshandigen, zowel in een bedrade als draadloze variant. Het idee bij dit knaagdier is dat je hem op een natuurlijkere manier vast kan houden, waarbij de ellepijp en het spaakbeen in je voorarm niet gekruist hoeven te worden. De optische sensor is met de DPI-knop in te stellen in op 800, 1600 of 2400 dpi - waarbij de onderliggende led respectievelijk groen, blauw of rood kleurt. Verder zijn gewichtj...
24/02 17u30  M.2 gaming-SSD met enorme heatsink bij Team Group Het is geen geheim meer dat M.2-SSD's de neiging hebben om behoorlijk warm te worden, vooral als ze ook nog eens recht onder de videokaart gemonteerd worden. De laatste tijd hebben we dan ook al verschillende modellen voorbij zien komen met een heatspreader om warmte af te voeren. Team Group heeft met zijn Cardea ook gekozen voor extra koeling, maar dan in de vorm van een relatief gezien gigantisch koelblok. Dit aluminium geheel is overigens rood gekleurd, en de combinatie met de zwarte ondergr...
24/02 16u30  ASUS presenteert 14" Zenbook en ASUSPro-laptop Op een persevenement gisteren heeft ASUS onder andere aangekondigd dat de ZenFone-toestellen naar de Benelux komen. Het bedrijf stelde echter ook een aantal laptops tentoon, waaronder de Zenbook 3 Deluxe die we ook op de CES al voorbij zagen komen. Daarnaast werd een ASUSPro-model getoond. ASUSPro B9940 Deze nieuwe verschijning wordt aangedreven door een Intel Core i5 7200U-processor en is afgedekt met een 14-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 Pixels. Verder is voorzien in 8 GB werk...
24/02 14u15  Western Digital geeft statement over C2000-defecten, onderneemt geen actie Het probleem met de Intel Atom C2000-processors dat enkele weken geleden aan het licht kwam, is inmiddels door de meeste NAS-fabrikanten erkent. Western Digital had als één van de weinige nog geen reactie gegeven, maar heeft nu via een e-mail laten weten geen speciale acties te ondernemen. Concurrent Cisco heeft 125 miljoen dollar apart gezet om deze defecten te voorkomen of op te lossen, en Synology geeft zijn producten met een C2000 één jaar extra garantie. Netgear heeft tot slot al laten wet...
24/02 12u15  Specificatielijst bevestigt 6,2-inch scherm S8+ De Galaxy S8 zit eraan te komen en zal worden bijgestaan door de S8+. Van beide toestellen was al veel beken, zelfs het uiterlijk lijkt geen geheim meer te zijn. Een uitgelekte specificatielijst bevestigt een 6,2-inch scherm voor de S8+. Volgens de geruchten die tot nu toe zijn verschenenen, wil Samsung de S8 een 5,8-inch scherm geven. De S8+ zou hier met 6,2-inch net wat boven zitten. Aangezien de smartphones ook de beschikking krijgen over gebogen randen, komt er geen Edge-versie. Waarschijnl...
24/02 10u30  EK-waterkoelblok voor Maximus IX Hero koelt CPU en VRM's De fabrikant EK heeft een nieuw waterblok gereed voor de Maximus IX Hero van ASUS. Het gaat hier om een monoblock, wat betekent dat men hiermee niet alleen de processor koel houdt, maar ook de stroomvoorziening rond de socket. Het monoblock gaat als EK-FB ASUS M9H door het leven en is het eerste product van dit type voor ASUS  Z270-moederborden (LGA 1151). De EK-FB ASUS M9H is in samenwerking met ASUS ontwikkeld. De fabrikanten hebben de flow direct boven de onderdelen zo hoog mogelijk willen m...
24/02 08u30  LG teaset G6 in nieuwe video's Dat LG volgende week de G6 gaat tonen is al langere tijd geen geheim meer. Ook het complete uiterlijk is inmiddels uitgelekt, waarmee de grootste verrassingen al bekend zijn. Toch zet LG zijn teasercampagne voort en laat via nieuwe video's een aantal eigenschappen van de G6 zien. De nieuwe teasers nemen de kijker mee naar een zwembad en een keuken. Met het zwembad laat LG er geen gras over groeien dat de G6 in bepaalde mate waterdicht is. De keukenvideo toont een keukenblad met veel bloem, wa...
23/02 22u30  Nintendo Switch krijgt vooralsnog geen Virtual Console-emulator De eerste officiële Switch-consoles zullen volgende week bij de eersten op de deurmat vallen. De inmiddels bekende Virtual Console zal bij deze spelcomputer echter nog niet vanaf de lancering beschikbaar zijn. In een persbericht heeft men namelijk laten weten dat informatie daarover pas later vrij wordt gegeven. Virtual Console is een emulator waarmee oude games gedownload en gespeeld kunnen worden op de Wii, Wii U en 3DS. Overigens zijn niet alle klassiekers beschikbaar; wel worden ten minste...
23/02 20u45  Cooler Master heeft all-in-one waterkoelers gereed voor Ryzen Het AM4-platform, onder andere bedoeld voor AMD's nieuwe Ryzen-processors, gebruikt een andere bevestiging dan we tot nu toe gewend zijn. Een hoop koelers zijn dan ook niet standaard compatibel, al hebben veel fabrikanten inmiddels al wel (vaak gratis) mounting kits beschikbaar gesteld. Twee modellen die wel direct op een AM4-moederbord bevestigd kunnen worden, zijn de MasterLiquid 120 en MasterLiquid 240. Deze all-in-one waterkoelers hebben een low-profile pomp en plastic FEP-slangen met daaro...
Laatste update: vandaag om 17u15
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
25/02 11u15  Gelekte details Samsung Galaxy S8 onthullen irisscanner en 5,8-inch AMOLED display De kans dat Samsung tijdens het Mobile World Congress (dat aanstaande maandag begint) de nieuwe Galaxy S8 en S8+ presenteert, is heel erg klein. Een launch in april tijdens een speciaal evenement waar ook al de nodige geruchten over rondzingen, ligt veel meer voor de hand. Voordat die aankondiging er echter is, zijn er al een […]10 
25/02 10u15  Gerucht: 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro pas in mei op de markt Geruchten over nieuwe iPads zijn er genoeg. Er zouden snel vier nieuwe modellen gepresenteerd worden, maar nu is er een bericht waar uit blijkt dat een 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro pas in mei op de markt komt. Daarmee zou de release van in elk geval die twee modellen uitgesteld zijn. Het nieuws is afkomstig […]
25/02 09u15  Apple-leverancier TSMC komt begin 2019 met eerste 5nm-chips Vandaag heeft TSMC-topman Mark Liu bekendgemaakt dat hij verwacht dat zijn bedrijf in de eerste helft van 2019 kan beginnen met de productie van 5 nanometer chips. Daarnaast heeft het bedrijf flink wat onderzoekers aan het werk gezet, om te werken aan de ontwikkeling van 3 nanometer chips. “We hebben 6.000 medewerkers gezet op de […]
24/02 19u00  Clouddienstverlener Divider overgenomen door KPN KPN heeft de Nederlandse clouddienstverlener Divider overgenomen. Dat heeft de leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten vandaag bekendgemaakt. De overname past binnen de strategie van KPN om te groeien in ICT-dienstverlening en versterkt de positie van KPN op de zakelijke retailmarkt. Divider levert aan retail en zakelijke dienstverleners met tussen 200 en 1000 medewerkers, bij voorkeur met meerdere vestigingen en/of […]
24/02 17u30  Arris neemt Ruckus Wireless inclusief switching portfolio over van Broadcom Bij Ruckus Wireless hebben ze een tamelijk turbulent jaar achter de rug. Begin 2016 werd deze fabrikant van onder andere access points (onder de eigen naam en Xclaim) en switches overgenomen door Brocade. Dat bedrijf werd later datzelfde jaar echter ook overgenomen, door Broadcom. Toen deze overname werd beklonken was echter al wel duidelijk dat […]
24/02 15u00  Mobiele gevaren bedreigen naïeve ondernemers Het is een feit dat mensen vaak heel bang worden voor zaken waar ze statistisch gezien nauwelijks bang voor hoeven te zijn (denk aan terroristische aanslagen of neerstortende vliegtuigen), of voor bedreigingen die eigenlijk helemaal niet gevaarlijk zijn (zoals muizen en spinnen). Tegelijkertijd blijkt het tegenovergestelde ook op te gaan: reële risico’s worden vaak ernstig […]
24/02 14u30  Gartner & IDC: SaaS & IaaS gaan zorgen voor groei in cloud Onderzoeksbureaus IDC en Gartner denken dat de SaaS en IaaS de komende jaren voor de meeste groei gaan zorgen in de cloud. Tegelijk verwachten de twee bedrijven wel dat de komende jaren de groei af zal zwakken en dat de markt steeds meer zal bewegen naar cloud only-toepassingen. IDC focust zich bij zijn onderzoek vooral […]
24/02 14u30  Google-dochter Waymo klaagt Uber aan voor stelen technologie zelfrijdende auto’s Veel grote bedrijven werken op dit moment aan technologie die het mogelijk moet maken voor auto’s om autonoom te rijden. Google is er al heel lang mee bezig, tegenwoordig onder de naam Waymo. Maar ook Uber, het bedrijf dat naam maakte met zijn taxidienst. Alphabet (Google) heeft nu besloten Uber aan te klagen en stelt dat […]
24/02 12u45  Qualcomm introduceert Snapdragon 835 Virtual Reality Development Kit De Snapdragon 835 wordt in 2017 het rekenhart van veel high-end smartphones, maar fabrikant Qualcomm begint zich ook steeds meer toe te leggen op aanvullende inkomstenbronnen. Zo ook virtual reality, waarvoor het bedrijf nu een development kit heeft uitgebracht. Daar komt meteen een VR-headset bij, waarvoor Qualcomm in samenwerking met Leap Motion nieuwe technologie ontwikkelt. De kit […]
24/02 12u45  Cloudflare lekte maandenlang gebruikersdata via HTTPS-sessies Een beveiligingsonderzoeker van Google’s Project Zero, Tavis Ormandy, was degene die als eerste aan de bel trok bij Cloudflare toen hij zag dat de Edge-servers van het bedrijf gevoelige gegevens aan het lekken waren. Niet alle HTTP-verzoeken leverde gevoelige informatie op, maar wel een flink percentage. Het probleem bleek te zitten in de manier waarop […]
24/02 12u15  Desktopgebruik zakelijke markt daalt tot onder 50% Begin 2017 is het aantal zakelijke desktopgebruikers op de Nederlandse markt terug gelopen tot minder dan de helft van het totaal (47%). Steeds meer gebruikers maken gebruik van andere hardware, als laptops (29%), thin clients (18%) of tablets (6%). Anno 2010 was het aandeel desktops nog 71,7%, waar laptops (18%) en thin clients (10,3%) ver […]
24/02 11u30  Hoe de Cloud in een rap tempo slimmer wordt Zo ongeveer iedere tien jaar, gebeurt er iets dat zo revolutionair is dat het het dagelijks leven verandert. Dat gebeurde eens met de komst van het internet, en daarna met de smartphone. Nu is er weer een nieuw tijdperk aangebroken: de komst van machines die kunnen denken. Op dit moment is artificial intelligence niet meer […]
23/02 23u00  Asus gaat smartphones verkopen in Nederland Asus heeft besloten telefoontjes te gaan verkopen in Nederland, de Taiwanese fabrikant gaat daarmee tegen de stroom in, waar veel fabrikanten hun smartphone-activiteiten afbouwen besluit Asus juist de markt op te gaan. Asus trapt af in Nederland met zijn ZenFone 3-toestellen. Vanmiddag presenteerde Asus tijdens een persevenement in Amsterdam zijn smartphones. Het bedrijf heeft laten […]
23/02 20u30  Samsung Exynos 9 is sneller en zuiniger Met de introductie van de nieuwe Exynos 9 Series 8895 zet Samsung een grote stap voorwaarts richting betere prestaties en voegt zelfs gigabit LTE/4G ondersteuning toe. De nieuwe Exynos 9 System-on-a-Chip (SoC) zou zo’n 27% sneller moeten zijn dan zijn voorganger en daar 40% minder energie voor nodig hebben. Het is tevens de eerste chip […]
23/02 19u45  Dropbox introduceert Securitybot De nieuwe open source Securitybot van Dropbox maakt het mogelijk om potentiele security-incidenten vanuit werknemers te bevestigen en te verzamelen. Over het algemeen geldt dat hoe eerder security gerelateerde incidenten gedetecteerd worden, des te sneller ze zijn op te lossen. Om dit proces extra vaart te geven, ontvangen IT-afdelingen meestal een melding wanneer er een […]
Laatste update: vandaag om 11u15
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
24/02 16u00  Racende konijnen in Rabbids Crazy Rush Ubisoft lanceert een nieuw spelletje voor Android en iOS-apparaten, Rabbids Crazy Rush. Daarin rennen en springen de gekke konijnen door de levels met als uiteindelijke doel om de maan te bereiken.
24/02 14u00  Apple onderzoekt zaak rond exploderende iPhone 7 Nadat online een filmpje opdook van een exploderende iPhone 7, is Apple een onderzoek gestart naar het voorval. Een vergelijking met de Galaxy Note 7 is snel gemaakt, maar lijkt niet gegrond.
24/02 12u15  Inlogproblemen bij Google geen reden tot paniek Er doen zich momenteel inlogproblemen bij Google voor. Gebruikers melden bijvoorbeeld dat ze zomaar uitgelogd zijn. Google onderzoekt de zaak, maar er is geen reden tot paniek.
24/02 12u00  Google: Zelfrijdende taxi's Uber gebouwd op gestolen techniek Google spant een rechtszaak aan tegen de geplaagde taxidienst Uber. Deze zou zijn zelfrijdende taxi's tot stand hebben gebracht met de techniek van Google, die daar eerder gestolen zou zijn.
24/02 10u30  Android Messages wordt nieuwe standaard sms-app Menig Android-fabrikant voorziet zijn nieuwe telefoons in de toekomst van een nieuwe standaard sms-app, 'Android Messages'. Deze vervangt daarmee de bekende Berichten-app.
24/02 09u45  Asus lanceert ZenFone 3 in Nederland Asus brengt zijn smartphones voor het eerst ook in Nederland uit, en start met de verkoop van de Zenfone 3, Zenfone 3 Max en de Zenfone Go. De telefoons zijn al een poosje elders in de wereld te koop.
23/02 14u15  Volta-V is computer van hout Een computerbehuizing die volledig opgetrokken is uit hardhout, dat is de Volta-V. En dat ziet er niet alleen uniek uit.
23/02 10u15  EW1190 van Ewent laadt smartphones draadloos op Draadloos opladen is voor telkens meer smartphones en wearables weggelegd, maar meestal worden ze standaard niet verpakt met een bijbehorende draadloze oplader.
23/02 03u15  Aarde-achtige planeten zorgen voor een Google doodle De ontdekking van maar liefst zeven Aarde-achtige planeten was voor Google reden tot een feestje. En dus werden we in het holst van de nacht getrakteerd op een verse doodle.
22/02 16u15  'Derde grote update Windows 10 uit in november' Microsoft is van plan om rond november een derde grote update voor Windows 10 uit te brengen. Deze volgt de Creator's Update op, die naar verwachting eind maart of begin april lanceert.
22/02 15u15  Kaspersky: Vorig jaar meer phishing-aanvallen Phishing blijft bij cybercriminelen in trek. Sterker nog, in 2016 werden er door antivirusfirma Kaspersky meer phishing-aanvallen gemeten dan het jaar daarvoor.
22/02 14u15  Pioneer brengt eerste UHD-bluray-diskdrive uit Pioneer doet zijn naam eer aan door de eerste Ultra HD Bluray-diskdrive op de markt te brengen.
22/02 13u30  Microsoft brengt Skype Lite uit in India Microsoft brengt in India een speciale versie van Skype uit, die minder bandbreedte moet verbruiken. 'Skype Lite' is geoptimaliseerd voor gebruik op 2G-netwerken en gericht op opkomende markten.
22/02 13u30  Bol.com lanceert abonnementsdienst voor ebooks Bol.com lanceert samen met ereader-fabrikant Kobo een eigen abonnementsdienst voor ebooks, het zogeheten Kobo Plus ebook-abonnement. Klanten kunnen daarmee onbeperkt ebooks lezen voor een vast bedrag per maand.
22/02 10u15  Lifebook U937/P lichtste van het moment De Lifebook U937/P van Fujitsu mag zich met recht de lichtste laptop van het moment noemen. Deze notebook weegt slechts 799 gram en is maar 15,5 millimeter dik.
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 16u00
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
24/02 15u15  8 minuscule laptops door de jaren heen Soms is een kleine laptop fijner dan een tablet.
24/02 12u30  Waarom AMD de Zen chip hernoemde naar Ryzen Een simpele reden en een prachtige oplossing.
24/02 12u00  6 redenen waarom een IoT-ramp onvermijdelijk is We gaan een nationale crisis met open ogen tegemoet.
24/02 12u00  De arbeidsmarkt van de toekomst Ben jij er klaar voor?
24/02 10u15  Iedereen kan je telefoonnummer achterhalen via Facebook Dankzij een standaard-instelling.
24/02 09u00  Hoe maak jij een omslagpunt met informatiebeveiliging? Je kunt gebruikers niet dwingen IT-veilig te zijn, je moet ze iets laten zien.
23/02 14u45  7 veel voorkomende Wifi-kwetsbaarheden Het niet gebruiken van goede encryptie en sterke wachtwoorden is slechts het begin.
23/02 13u45  3 nieuwe technologieën die internet fors versnellen Een kijkje naar wat we de komende paar jaar zien bij netwerkspecialisten en providers.
23/02 12u15  Ik ging op Android app-dieet en werd een beter mens Doe met mij mee!
23/02 10u15  Microsoft Cortana-speakers Harman Kardon draaien op Linux Hoe ironisch.
23/02 09u45  Datawetenschapper analyseert Radiohead op somberheid En: wat is het vrolijkste nummer van de Radiohead eigenlijk?
23/02 08u45  Na afpersing ontdekken criminelen chantage Ransomware neemt af; doxware staat te popelen achter de coulissen.
23/02 08u45  Noodpatch Microsoft laat zeroday-gat zitten Maar Flash in IE en Edge wordt wel gepatcht.
22/02 15u00  12 tips om je trage WiFi-verbinding te versnellen Haal het maximale uit je accesspoint.
22/02 12u30  6 leuke en nuttige podcasts voor IT'ers DARPA, TED en enterprise netwerkexperts die je kunnen entertainen en je tegelijkertijd wat leren.
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 15u15
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
25/02 00u00  PCM-weekoverzicht: Je eigen cloudserver met Nextcloud Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
24/02 15u45  PCM-weekoverzicht: Excel-tips voor de expert Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
24/02 10u30  ESXi-server: virtualisatie op oude pc Wanneer je nog een oude pc hebt staan, kun je er in een paar stappen een ESXi-server van maken. Daarop kun je gelijktijdig meerdere besturingssystemen gebruiken met behulp van virtualisatie. Behalve leuk is dat ook heel handig, bijvoorbeeld om vanaf de tablet dingen op je pc te doen.
24/02 00u00  Van wie zijn je apparaten? De strijd op het 'recht om te repareren' loopt hoog op Je telefoon mag dan wel een paar honderd euro hebben gekost, maar is het apparaat ook echt van jou? Een groeiend aantal bedrijven heeft er moeite mee dat gebruikers hun eigen apparaten repareren, en dat doet de discussie oplaaien of een koop ook echt eigenaarschap betekent. Een kijkje naar het 'recht om te repareren'.
23/02 00u00  DD-WRT - Opensource-besturingssysteem voor je router DD-WRT is een alternatief opensource-besturingssysteem voor routers. Steeds meer apparaten bieden er ondersteuning voor. Wat kun je er precies mee, en waarom zou je er voor kiezen?
23/02 00u00  Document Foundation waarschuwt voor kosten terugkeer München naar Windows Het stadsbestuur van München heeft aangegeven dat het van Linux en LibreOffice wil terugkeren naar Windows en Microsoft Office. In een reactie daarop heeft The Document Foundation, de stichting achter LibreOffice, een persbericht gepubliceerd waarin het op de nadelen van die terugkeer ingaat.
22/02 00u00  5 succesvolle Nederlandse Kickstarter-projecten Ook Nederlandse startups hebben de afgelopen jaren veel baat gehad bij het concept crowdfunding. PCM blikt de komende tijd terug op enkele succesvolle Kickstarter-projecten uit de polder. Met dit keer JackSavior, Awesomenauts, Mine Kafon Drone, Homey en WakaWaka Base10.
21/02 10u30  5 succesvolle Nederlandse Kickstarter-projecten: deel 2 Crowdfunding heeft zoveel Nederlandse projecten tot stand gebracht, dat we ze niet allemaal kwijt konden in één artikel. Daarom nogmaals vijf bijzondere succesverhalen, waaronder SnappCar, De Correspondent en Beam.
20/02 13u15  Linux 4.10 ondersteunt virtuele gpu's Linus Torvalds heeft zondag de nieuwe versie van de Linux-kernel uitgebracht. Linux 4.10 ondersteunt virtuele gpu's voor kvm en heeft heel wat nieuwe en verbeterde drivers.
18/02 00u00  Dit zijn de nieuwe afluistermogelijkheden van de AIVD onder de Wet Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten De nieuwe Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten is door de Tweede Kamer geloodst, ondanks felle protesten van experts, hoogleraren en actiegroepen. Als de WIV ook door de Eerste Kamer komt, betekent dat dat de Nederlandse inlichtingendiensten verregaande bevoegdheden krijgen om grote sleepnetten uit te voeren.
18/02 00u00  PCM-weekoverzicht: Zo luistert de AIVD je straks (nog meer) af Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
18/02 00u00  Vodafone Smart Platinum 7 ontmaskerd als Alcatel Idol 4S ‘Designed by Vodafone’ staat achterop de Vodafone Platinum 7, maar in hoeverre is dat waar? PCM legde dit toestel onder de loep en ontdekte dat we hier eigenlijk te maken hebben met een Idol 4S van Alcatel.
18/02 00u00  Hoe de Raspberry Pi beter bier brouwen mogelijk maakt Zelf bier brouwen met behulp van een Raspberry Pi en Arduino, dat is BrewPi in een notendop. Overigens een Nederlandse uitvinding. PCM sprak de bedenker, Elco Jacobs. Hij vertelt zijn bijzondere verhaal.
Laatste update: vandaag om 0u00

Smartbiz.be

Verbergen Tonen
24/02 12u45  App verandert boze tweets in potentiële klanten Start-up SocialRank introduceert een functie waarmee bedrijven ontevreden tweets kunnen opsporen, om een goede indruk te maken op potentiële klanten. The post App verandert boze tweets in potentiële klanten appeared first on Smart Business.
24/02 12u30  App helpt om boze tweets te veranderen in potentiële klanten Start-up SocialRank introduceert een functie waarmee bedrijven ontevreden gebruikers kunnen opsporen, waardoor ze een kans krijgen een goede indruk te maken op wat een potentiële klant kan zijn. The post App helpt om boze tweets te veranderen in potentiële klanten appeared first on Smart Business.
24/02 12u00  CloudFlare-lek maakt datingsite-berichten en wachtwoorden openbaar Volledige berichten op chat- en datingsites, wachtwoorden en andere data: CloudFlare, dat de beveiliging van miljoenen websites behartigt, heeft gedurende een periode belangrijke gegevens gelekt. The post CloudFlare-lek maakt datingsite-berichten en wachtwoorden openbaar appeared first on Smart Business.
24/02 11u30  [Blog] Heel de dag Facebooken… wie wil dat niet? Neemt Facebook na ons privéleven ook ons professionele leven over? Mark Zuckerberg zal het ongetwijfeld maar al te graag willen, al was het maar omdat het grootste zakelijke netwerk ter wereld, LinkedIn, sinds een tijdje in handen is van Microsoft. The post [Blog] Heel de dag Facebooken… wie wil dat niet? appeared first on Smart Business.
24/02 10u30  Dit zijn de 15 belangrijkste cyberdreigingen in het Europese security-landschap Security-organisatie ENISA brengt een top vijftien uit van de meest voorkomende cyberdreigingen in 2016. De vijf eerste trends lijken ook dit jaar stevig door te zetten. The post Dit zijn de 15 belangrijkste cyberdreigingen in het Europese security-landschap appeared first on Smart Business.
23/02 12u45  Facebooks chatbots krijgen demotie na slechte beurt Minder dan een jaar nadat het chatbots naar voren schoof als de voorhoede van een nabije AI-revolutie, ziet Facebook zich genoodzaakt de lat een pak lager te leggen. The post Facebooks chatbots krijgen demotie na slechte beurt appeared first on Smart Business.
23/02 12u45  Mail-app Windows 10 krijgt nieuwe inbox-indeling Microsoft voert veranderingen uit aan de Windows 10 Mail- en Agenda-app: de inbox krijgt een prioriteiten-tabblad en geplande gebeurtenissen ontvangen een kleurtje. The post Mail-app Windows 10 krijgt nieuwe inbox-indeling appeared first on Smart Business.
23/02 11u15  Privacybeleid in Windows 10 baart Europa zorgen De Europese waakhond voor databescherming is bezorgd over de manier waarop Microsoft met de privacy van Windows 10-gebruikers omgaat, zelfs na aanpassingen. The post Privacybeleid in Windows 10 baart Europa zorgen appeared first on Smart Business.
23/02 11u15  Servitization: disruptie in de IT-wereld zelf [Blog] Technologie zorgt op dit moment voor disruptie in bijna elke sector. Traditionele retailers slagen er met wisselend succes in om in te spelen op de geslaagde prestaties van e-tailers. De hotelbranche is opgeschud door Airbnb en hetzelfde gebeurde in de taxiwereld door Uber. The post Servitization: disruptie in de IT-wereld zelf appeared first on Smart Business.
23/02 09u15  Gratis trainingkit voor Belgische kmo’s moet werknemers sensibiliseren rond cybersecurity Twee Belgische cybersecurity-organisaties brengen een gratis trainingkit uit om kmo’s te wapenen tegen cybercriminaliteit. The post Gratis trainingkit voor Belgische kmo’s moet werknemers sensibiliseren rond cybersecurity appeared first on Smart Business.
23/02 08u45  Evolutie in bedrijfstelefonie: de toekomst is aan IP [Whitepaper] Deze whitepaper verkent in detail welke richting IP-bedrijfstelefonie de volgende jaren uitgaat, van de overwegingen die je moet maken tot de beschikbare oplossingen. The post Evolutie in bedrijfstelefonie: de toekomst is aan IP appeared first on Smart Business.
23/02 08u30  Nooit meer tekenen op papier: Adobe onthult app voor digitale handtekeningen Het papierloze kantoor komt almaar dichterbij: Adobe stelt Adobe Sign voor, een app voor die gebruikers toelaat om documenten te ondertekenen met een digitale handtekening. The post Nooit meer tekenen op papier: Adobe onthult app voor digitale handtekeningen appeared first on Smart Business.
22/02 16u15  Q&A: Wat is marketing automation? Op maat gemaakte marketingmails voor elke mogelijke bezoeker? Dat kan met marketing automation. Ontdek in deze inleiding wat marketing automation is en wat je ermee kan bereiken. The post Q&A: Wat is marketing automation? appeared first on Smart Business.
22/02 11u30  Ransomware voor Android sterk in opmars De hoeveelheid ransomware voor Android is op een jaar tijd met meer dan 50 procent gestegen. Hoe kan je je beschermen tegen de malware en wat zijn de technieken die cybercriminelen gebruiken? The post Ransomware voor Android sterk in opmars appeared first on Smart Business.
22/02 10u30  Dit is hoe snel Blackberry aftakelde sinds 2009 Blackberry was sinds 2009 bezig aan een teloorgang, en lijkt na acht jaar uiteindelijk de bodem te hebben bereikt. Het bedrijf houdt 0 procent marktaandeel over. The post Dit is hoe snel Blackberry aftakelde sinds 2009 appeared first on Smart Business.
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 12u45
Lees meer van Smartbiz.be >

DataNews

Verbergen Tonen
24/02 21u15  Filesharing komt nog genoeg voor om er rechtszaken tegen te voeren Neen, het aanbod van Netflix en Spotify doet het illegaal downloaden niet van de aardbodem verdwijnen. Gebeurtenissen van de voorbije weken tonen dat rechthebbenden er nog steeds alles aan doen om filesharing aan banden te leggen. Die rechthebbenden proberen zowel de standaard procedures als nieuwe methodes: Google onder druk zetten, de ISP's een rechtszaak aandoen of toch maar weer proberen The Pirate Bay onderuit te halen.
24/02 15u30  Artificiële intelligentie, made in Belgium Kunstmatige intelligentie situeren we doorgaans bij reuzen als Amazon, IBM, Google of Microsoft. Nu beweert een jong Limburgs bedrijf bijna even ver te staan, maar met een pak minder complexiteit.
24/02 12u30  Peter Thiel's spionagesoftware Palantir krijgt voet aan de grond Europa 'Amerika's meest geheimzinnige start-up' Palantir Technologies heeft de voorbije jaren zijn inkomsten in Europa verdrievoudigd. Het bedrijf zou van plan zijn hier nog verder uit te breiden.
24/02 12u30  Factuur niet betaald? Toch nog even beperkt mobiel internet Klanten die hun gsm-factuur niet betalen, zullen binnenkort toch nog minstens tien dagen beperkt mobiel kunnen internetten.
24/02 12u15  Hoe tevreden zijn Belgische bedrijven over hun service provider? Gemiddeld geven Belgische en Luxemburgse bedrijven een score van 74 procent aan de uitbestedingspartner die hun IT-diensten uitvoert. Het grootste verschil zit vaak bij de kennis die de klant zelf heeft over de materie.
24/02 11u15  Amazon vecht voor Alexa's zwijgrecht In een moordzaak in de Amerikaanse staat Arkansas vecht Amazon een rechterlijk bevel aan waarbij het 48 uren aan opgenomen audio van een Amazon Echo zou moeten vrijgeven. De Echo was eigendom van het slachtoffer en zou mogelijk licht op de zaak kunnen werpen.
24/02 10u30  Asus gaat smartphones verkopen in België Asus gaat voor het eerst smartphones in de Benelux verkopen. Het bedrijf lanceert een viertal toestellen tussen de 149 en 433 euro en eentje dubbelt zelfs als battery pack.
24/02 10u15  Proximus boekt 8 procent meer winst Een licht hogere omzet op de thuismarkten en lagere kosten hebben de winst van Proximus gestuwd. Er kwamen 17.000 tv- en 14.000 internetabonnees bij. De mobiele inkomsten gingen achteruit. De jaarwinst per aandeel steeg met 8,4 procent.
24/02 10u15  Google-zusterbedrijf: "Uber heeft belangrijke technologie gestolen" Waymo, een zusteronderneming van Google die werkt aan de zelfrijdende auto, heeft donderdag een rechtszaak aangespannen tegen taxidienst Uber over diefstal van bedrijfsgegevens.
24/02 09u15  Meer klanten voor Proximus Proximus heeft het voorbije jaar zijn klantenbestand in België opnieuw zien groeien en zijn marktaandeel verder zien stijgen, 'ondanks de hevige concurrentie op de telecommarkt', zo blijkt uit de jaarresultaten van het bedrijf.
23/02 11u45  Dropbox introduceert Security Bot Dropbox introduceert Securitybot, een open source-project om mogelijke security-incidenten vanuit werknemers te bevestigen en te verzamelen.
23/02 11u30  Dell recycleert verpakkingsplastic uit de oceaan Dell gaat plastic uit de zee hergebruiken om nieuwe pc's te verpakken. Ook nadien wil het voorkomen dat het afval opnieuw in de natuur terechtkomt.
23/02 11u15  Sony kondigt snelste SD-kaart ooit aan Dit jaar brengt Sony met de SF-G-serie de, naar eigen zeggen, snelste SD-kaartjes ooit uit.
23/02 11u00  Fitnessbandjes uit, smartwatches weer in Zowel Fitbit als Garmin hebben hun kwartaalcijfers voor de kerstperiode bekendgemaakt. Hoewel beide producenten in de markt van 'wearables' bevinden, lijkt de een zijn strategie betere resultaten op te leveren dan de ander.
23/02 10u15  En dan sta je in het huis van je dromen: shoppen we binnenkort allemaal met virtual reality? Virtual reality (VR) is helemaal in en daar spelen bedrijven op Batibouw gretig op in. Bezoekers kunnen op verschillende standen een virtual reality bril op zetten. 'VR is nu wat de eerste iPhone jaren geleden was', zegt Dietrich De Blander, CEO van Nanopixel.
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 21u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
24/02 15u30  Belg Dany de Budt leidt Basware Nederland Basware heeft Dany de Budt aangesteld als de nieuwe country manager voor Nederland. Op dit moment is De Budt (53) ook country manager in België. In zijn nieuwe functie zal hij beide landen aansturen.
24/02 14u45  Also ziet omzet en winst stijgen in 2016 Ict-distributeur Also heeft in 2016 een omzet bereikt van 83,2 miljoen euro. Dit is een groei van 32,3 procent ten opzichte van 2015. De nettowinst is met 2,5 procent gegroeid naar 83,2 miljoen euro. De supply...
24/02 12u45  Microsoft doet inval bij werkplekpartner Wipa Microsoft heeft een inval gedaan bij het Nederlandse bedrijf Wipa, een zakenpartner die werkpleklicenties verkoopt. De Amerikaanse ict-gigant beschuldigt het bedrijf uit Amsterdam van misbruik van licenties en heeft beslag laten leggen op alle bezittingen van...
24/02 11u45  KPN neemt ICT-dienstverlener Divider over Telecombedrijf KPN heeft Divider overgenomen, een Nederlandse clouddienstverlener gespecialiseerd in het leveren van werkplekken, VoIP-telefonie, (wireless) lan-netwerken en (internet) vpn-verbindingen aan bedrijven met veel vestigingen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.
24/02 11u00  Bluebee zet IBM in voor snellere diagnoses Het Nederlands biotechbedrijf Bluebee kiest voor cloudoplossingen van IBM om genetische data van patiënten op te slaan, te verwerken en analyseren. Dit moet bijdragen aan een nauwkeuriger genetisch profiel van mensen.
24/02 11u00  CWI en Google hacken encryptiestandaard SHA-1 Onderzoekers van het Nederlandse onderzoekscentrum CWI en beveiligingsexperts van Google hebben samen de SHA-1 veiligheidsstandaard gehackt. Deze industriële standaard wordt gebruikt voor digitale handtekeningen, die creditcard-transacties, online bankieren en de distributie van software beveiligen. Browsers moeten...
24/02 10u00  IJsselland Ziekenhuis kiest voor Aruba en Zetacom Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel beschikt over een nieuwe netwerkomgeving. Deze is ingericht door HPE-onderdeel Aruba en systeemintegrator Zetacom. De door Zetacom geïmplementeerde Aruba Mobile First-architectuur is een gecombineerd bedraad en draadloos netwerk,...
24/02 10u00  Oud-telecomtoezichthouder Jens Arnbak overleden Professor Jens Arnbak is op 20 februari 2017 op 73-jarige leeftijd overleden na een lang ziekbed. Hij was van augustus 1997 tot september 2005 de eerste voorzitter van de Opta (Onafhankelijke Post- en Telecommunicatie Autoriteit).
23/02 23u00  ICT Amsterdamse studenten plat door storing De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kampen voor de tweede keer deze week met een grote ict-storing. Daardoor zijn onder meer medewerkerspagina’s, Blackboard en A-Z-lijsten niet beschikbaar. Het gaat waarschijnlijk om...
23/02 12u45  Privacywet dwingt tot aanpassen onderwijs-ICT Aanbieders van digitale leermiddelen zijn met onderwijsorganisaties in gesprek over het aanpassen van systemen. Dat is het gevolg van een wetsvoorstel voor de verbetering van privacy van scholieren. Nu slaan leveranciers van digitale leermiddelen vaak persoonsgegevens...
23/02 12u45  HPE en Red Hat sluiten NFV-samenwerking Hewlett Packard Enterprise en Red Hat gaan samenwerken op het gebied van network function virtualization (nfv). De samenwerking is in lijn met HPE’s multicloud en multi-stack strategie om klanten meer keuzemogelijkheden te bieden. Red Hat biedt...
23/02 11u45  Dell EMC verpakt laptops in gerecycled oceaanplastic Hardwareleverancier Dell EMC gaat vanaf 30 april 2017 op grote schaal laptops verpakken in gerecycled plastic uit de oceaan. De Amerikaanse onderneming verzamelt plastic in vaarwegen en op stranden en gebruikt dit vervolgens voor de verpakkingslijn...
23/02 11u15  Cloudproviders maken EU-standaard dataprotectie Verschillende Europese clouddienstverleners zijn een standaard overeengekomen voor de databescherming van klanten. Het gaat om het keurmerk Data Protection Code of Conduct. Dat wordt toegekend aan bedrijven die klanten de mogelijkheid bieden om hun data volledig...
23/02 10u45  Reggeborgh steekt miljoenen in Be Informed Softwarebedrijf Be Informed heeft van de Nederlandse investeringsmaatschappij Reggeborgh een miljoeneninvestering ontvangen. Het softwarebedrijf uit Apeldoorn wil met de financiële injectie versnelde groei realiseren. Reggeborgh is met deze investering toegetreden als aandeelhouder in Be Informed. Hoe...
23/02 10u30  Meltwater koopt AI spin-off Universiteit Oxford Het Noorse Meltwater, specialist op het gebied van media-intelligentie, neemt ai-bedrijf Wrapidity over. Wrapidity gebruikt innovatieve technologie die dataextractie van het web automatiseert. Het bedrijf is ontstaan op de Universiteit van Oxford. Een overnamebedrag is niet...
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 15u30
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
25/02 00u00  Je data kan en zal tegen je gebruikt worden Het is oorlog online en we trappen op datalandmijnen.
25/02 00u00  Windows vuurt bètatest af op zakelijke gebruikers Ook bedrijven kunnen op de eerste rang met een Insider-programma.
24/02 12u15  6 redenen waarom een IoT-ramp onvermijdelijk is We gaan een nationale crisis met open ogen tegemoet.
24/02 12u15  De arbeidsmarkt van de toekomst Ben jij er klaar voor?
24/02 09u15  Hoe maak jij een omslagpunt met informatiebeveiliging? Je kunt gebruikers niet dwingen IT-veilig te zijn, je moet ze iets laten zien.
24/02 00u00  De voor- en nadelen van dit nieuwe bottijdperk Meer dan de helft van het internetverkeer is een bot - wat betekent dat voor ons?
24/02 00u00  Zo dwing je een Flash-update in Chrome af Je vers bijgewerkte browser kan een oude Flash-versie bevatten.
23/02 14u00  3 nieuwe technologieën die internet fors versnellen Een kijkje naar wat we de komende paar jaar zien bij netwerkspecialisten en providers.
23/02 09u00  Na afpersing ontdekken criminelen chantage Ransomware neemt af; doxware staat te popelen achter de coulissen.
23/02 00u00  10 IT-eigenschappen die je als IT'er moet ontwikkelen De sector verandert en de eisen aan IT'ers veranderen mee.
23/02 00u00  Nutsbedrijf-malware dreigt met chloor in drinkwater Onderzoekers simuleren praktische aanval op waterleidingsbedrijf.
22/02 12u15  9 enge hacks die jouw kant op komen Voorheen theoretische IoT-hacks worden dagelijkse praktijk.
22/02 11u45  9 enge hacks die je kant op komen Voorheen theoretische IoT-hacks worden dagelijkse praktijk.
22/02 09u45  Ware privacy online is volstrekt onmogelijk Aan de hand van je gedrag kun je altijd worden gevolgd.
22/02 00u00  Doen we zelf wel genoeg aan IoT-security? Het hele IT-beveiligingsmodel van vandaag de dag moet op z'n kop.
Laatste update: vandaag om 0u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
25/02 18u45  Dineren op 5 meter diepte in Brussel Het onderwaterrestaurant The Pearl houdt het midden tussen een maanlandingssonde en een ruimtehelm, en als je het heel graag wilt zien een parel. Wel een flinke parel dan, want de bol is 2 meter breed. Zo kunnen binnenin vier personen dineren. Om restaurant The Pearl in Brussel te bereiken, dien je te kunnen duiken. Met suba-gear daal je af naar de vijf meter diepe bodem van het zwembad. Via de onderkant van de bol kom je in de met lucht gevulde ruimte en kunnen je je duikflessen af... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/02 18u45  Radartoren als Rotterdams nieuwe achitectuurparel Rotterdam heeft een nieuwe eye-catcher. Vanaf het strand en vanaf zee wordt de binnenkomst van de stad straks gemarkeerd door een toren van 70 meter hoog. Dat is de nieuwe radartoren van Maasvlakte 2. De radartoren heeft een lichte zandlopervorm en een ellipsvormige kop. De vervormingen van de torenwand dragen bij aan de stijfheid en stabiliteit van de toren. "De stevige voet, parallel aan de dijk, verschaft stabiliteit en minimale impact op het dijklichaam", aldus de architect Syb... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/02 18u45  Fitgirl: sensoren meten je snowboardskills Hannelore test slimme bindings voor snowboards, de Xon Snow-1. Met zeven verschillende sensoren, zoals een flexsensor aan de zijkant en sensoren in de zool zelf, meet hij of je goed op je board staat. Ook zit er een app bij met een video-modus en gps, zodat je ziet hoe en waar je hebt geboard. Elke week test Hannelore in Bright TV een sportgadget. Kijk hier meer Fitgirl-items. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hannelore Struijs Fitgirl Kleine weergaveBreaking... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/02 18u30  Mercedes in de lucht: dit vliegtuig is voor de jetset Mercedes-Benz komt met een vliegtuig voor jetsetters. Afgezien van langwerpige opstelling en raampjes op de reguliere plekken, is er alles aan gedaan om het interieur van de Mercedes-Benz Style Aircraft niet op een vliegtuig te laten lijken. Waar je compartimenten van elkaar afgesloten met deuren of gordijnen verwacht, is de traditionele layout van de cabine vervangen door een lounge-stijl ruimte met organische lijnen in aardetinten. En natuurlijk de high-end materialen, vakmanschap... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/02 18u30  Worden de verkiezingen gewonnen op social media? Kijk hier meer Bright TV terug. Volg ook ons kanaal. Bram van Dijk Bright TV Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Worden de verkiezingen gewonnen op social media?Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 550260 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
25/02 18u30  Sneak peak van bibliotheek Koolhaas in Qatar De bouw van de Nationale Bibliotheek in Qatar is slechts één van de prestigieuze projecten dat het Rotterdamse architectenbureau OMA van Rem Koolhaas in de golfstaat bouwt. Het bureau zelf onthult weinig over de strakke betonnen architectuur. Op de website is het project niet te vinden. De Facebook-pagina van de bibliotheek zelf laat wel een rendering van het ontwerp zien.  Op Instagram zijn foto’s van het gebouw verschenen nog voordat het af is. Tof dat we zo een sneakpeak krijgen... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 22u30  Fitgirl: slimme bindings voor snowboards Hannelore test slimme bindings voor snowboards, de Xon Snow-1. Met zeven verschillende sensoren, zoals een flexsensor aan de zijkant en sensoren in de zool zelf, meet hij of je goed op je board staat. Ook zit er een app bij met een video-modus en gps, zodat je ziet hoe en waar je hebt geboard. Elke week test Hannelore in Bright TV een sportgadget. Kijk hier meer Fitgirl-items. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal. Hannelore Struijs Fitgirl Kleine weergaveBreaking... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 21u15  Tech Update: Google klaagt Uber aan In deze Bright Tech Update van 24 februari 2017: Waymo, het Google-bedrijf dat werkt aan zelfrijdende auto's, beschuldigt Uber van diefstal, het schenden van patenten en oneerlijke concurrentie. Apple fixt een vervelende bug die ervoor zorgde dat iPhone 6(S)-toestellen regelmatig uitvielen. Dat is nu 'grotendeels' opgelost. Asus heeft zijn eerste nieuwe smartphone in Nederland op de markt gebracht. Onze eerste indruk over deze ZenFone 3. Bright doet verslag van... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 19u15  Dit verwachten we van telefoonbeurs MWC 2017 Het is traditiegetrouw nooit echt meer een groot geheim waar de verschillende telefoonmakers mee komen, al zijn zeker niet alle details al bekend. Geruchten zijn er volop, wij zetten ze per merk op een rijtje. Samsung De afgelopen jaren was MWC het podium voor de belangrijkste Samsung-telefoon van het jaar: de nieuwe Galaxy S. Dit jaar helaas niet: door de geannuleerde Note 7 neemt Samsung iets meer tijd voor de Galaxy S8, die onder meer het gat moet gaan opvullen dat de Note 7 heeft... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 19u15  Video: Geniale drone-hond-mascotte van Japans dorp De drone-hond heet Yukimaru Skywalker en hij vliegt kalm door het Japanse landschap. Stel vooral niet te veel vragen maar bekijk deze video gewoon een keer of twee. Kijk meer Video's van de Dag Floris Poort Video van de Dag Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Video: Geniale drone-hond-mascotte van Japans dorpNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 0 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 19u00  Vooruitblik: dit verwachten we van MWC 2017 Het is traditiegetrouw nooit echt meer een groot geheim waar de verschillende telefoonmakers mee komen, al zijn zeker niet alle details al bekend. Geruchten zijn er volop, wij zetten ze per merk op een rijtje. Samsung De afgelopen jaren was MWC het podium voor de belangrijkste Samsung-telefoon van het jaar: de nieuwe Galaxy S. Dit jaar helaas niet: door de geannuleerde Note 7 neemt Samsung iets meer tijd voor de Galaxy S8, die onder meer het gat moet gaan opvullen dat de Note 7 heeft... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 18u15  Video: Japans dorp krijgt drone-hond-mascotte De hond heet Yukimaru Skywalker en kalm maar snel wandelt hij door het Japanse landschap. Stel vooral niet teveel vragen maar bekijk deze video gewoon een keer of twee. Kijk meer Video's van de Dag Floris Poort Video van de Dag Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Video: Japans dorp krijgt drone-hond-mascotteNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 0 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 16u45  Kabinet wil zelfrijdende auto zonder bestuurder toestaan Beeld: Getty Binnenkort mogen auto's zonder bestuurder erin de openbare weg op. Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu​ over het toestaan van zelfrijdende auto's zonder bestuurders. De 'Experimenteerwet zelfrijdende auto' zorgt volgens Schultz ervoor dat fabrikanten meer mogelijkheden krijgen om te testen met zelfrijdende voertuigen. Er zijn nog geen experimenten gedaan in... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 15u45  Duurtest Hyundai Ioniq Electric: hoe ver gaat ie? Voordat we op de details ingaan, eerst nog even een herhaling van het huiswerk. Volgens de NEDC-testcyclus is het bereik van de Ioniq Electric 280 kilometer. Je gemiddelde verbruik zou dan precies 10 kWh gemiddeld zijn. Dat is een volstrekt ongeloofwaardig getal. Daar moet je Hyundai niet de schuld voor geven. Maar de verplichte test. De NEDC is een gestandaardiseerde cyclus waarbij de auto's het grootste gedeelte van de test de 50 km/u niet overschrijden. De test vindt plaats in een... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
24/02 13u15  Flop 5: mislukte Google-producten Google-ontwikkelaar Nick Fox onthulde dat er een webversie van Google’s vorig jaar gepresenteerde chat-app Allo komt. Het eerste wat we dachten: ‘o ja, Allo bestaat ook nog’. Google laat nogal eens een proefballonnetje op, en dat is niet altijd een even groot succes. Daarom: onze Flop 5 mislukte Google-ideeën. 5. Berichten-apps Allo is verre van de eerste berichten-app van Google die niet lijkt aan te slaan. Als één van de grootste internetbedrijven ter wereld lijkt... Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
25/02 00u00  Met AirSelfie-smartphonehoesje heb je altijd een cameradrone bij je (video) Voor wie een selfiestick nog niet voldoende is voor het maken van de betere selfies, is er binnenkort iets nieuws: de AirSelfie. Dit is een smartphonehoesje waar, behalve je smartphone, ook een uitnee...
25/02 00u00  Zie wat een zelfrijdende Tesla 'ziet' (video) Zoals waarschijnlijk iedereen inmiddels wel weet, kunnen de elektrische auto's van Tesla volledig op de automatische piloot rijden, waarbij de bestuurder helemaal niets meer hoeft te doen, maar hoe we...
24/02 00u00  Garmin komt met fitnessbandje voor kinderen (video) Garmin heeft een fitnessbandje voor kinderen aangekondigd, de vivofit jr. Net als 'gewone' fitnessbandjes kan deze het aantal stappen bijhouden, evenals hoe lang je slaapt en hoe lang je actief bent. ...
23/02 00u00  Xiaomi kondigt 'randloze' smartphone Mi Mix aan (video) Het Chinese Xiaomi heeft dinsdag wereldwijd de aandacht op zich gevestigd met de aankondiging van de Mi Mix, een futuristische smartphone met een bijna volledig 'randloos' design. Zowel aan de bovenka...
23/02 00u00  Japanners creëren niet van echt te onderscheiden CGI-tienermeisje (video) In Japan werd vorig jaar een verbazingwekkend realistisch 'virtueel' kind onthuld, genaamd Saya. Het schoolmeisje, een creatie van het Japanse echtpaar Teruyuki en Yuka Ishikawa, is sinds kort ook te ...
23/02 00u00  Chronos verandert elk horloge in een smartwatch Voor mensen die nog erg gehecht zijn aan hun 'gewone' horloge maar toch ook wel functies van een smartwatch zouden willen, is er nu een nieuwe oplossing: de Chronos. Dit apparaatje ter grootte van een...
23/02 00u00  BMW werkt aan elektrische Mini en X3 SUV BMW werkt aan een elektrische versie van de Mini en er komt ook een elektrische uitvoering van de X3 SUV. Dat heeft de Duitse autofabrikant bevestigd tegenover financieel persbureau Bloomberg. De elek...
20/02 00u00  HBO ontwikkelt virtual-realityversie van tv-serie Westworld HBO heeft een virtual-realityversie gemaakt van het park uit de populaire tv-serie Westworld. Het gaat om een game met een geheel eigen verhaal, maar net als in de serie kun je je als bezoeker van het...
20/02 00u00  Panoworks maakt virtual reality zonder bril mogelijk In Japan is de Panoworks aangekondigd, een nieuw apparaat waarmee je virtual reality kunt ervaren zonder dat je daar een headset voor hoeft op te zetten. Het systeem bestaat uit een groot panoramisch ...
19/02 00u00  Nieuwe Blade Runner-film ook in virtual reality (video) Volgend jaar oktober komt het langverwachte vervolg uit van de cultfilm Blade Runner uit 1982. De titel wordt Blade Runner 2049, zo is vandaag bekendgemaakt. Net als in het origineel speelt Harrison F...
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
25/02 18u45  BlackBerry start door, met qwerty-toetsenbord Dit is hem dan, zojuist gelanceerd aan de vooravond van het World Mobile Congress, de BlackBerry KeyOne. Deze Android-smartphone beschikt als vanouds over een qwerty-toetsenbord.
25/02 10u15  CMO Symbaloo: ‘Gepersonaliseerd leren is ons doel’ Symbaloo zet favoriete linkjes van gebruikers om in een persoonlijke startpagina. Ooit bedoeld als openingsscherm voor browsers, nu vooral voor in de klas. Met een nieuw platform kunnen docenten zelfs online content tot een eigen lesprogramma bundelen, aldus CMO Sander Vessies.
25/02 06u15  Infographic: Leuke weetjes over mobiele telefoons Maandag barst de mobieltjesbeurs Mobile World Congress in Barcelona weer in alle hevigheid los. Toeval of niet, MyTrendyPhone verzamelde een groot aantal Leuke Weetjes Over Mobiele Telefoons in deze infographic. Om er een te noemen: Er zijn vijf keer zoveel mobiele telefoons op de planeet dan computers en de afstand wordt almaar groter.10 
25/02 06u15  Tele2 ziet snelle groei bellen via 4G Tele2 claimt al 340.000 actieve gebruikers van zijn voice over LTE service (VoLTE), oftewel bellen via 4G. Gezamenlijk zorgen zij voor meer dan 1,5 miljoen VoLTE gesprekken per dag.10 
24/02 15u15  YouPorn sluit zich aan bij hackersplatform HackerOne YouPorn is de jongste klant van het oorspronkelijk Nederlandse hackersplatform HackerOne. Het bedrijf looft tot 25.000 dollar uit aan hackers die ernstige beveiligingslekken boven tafel kunnen krijgen.
24/02 14u15  AFM wil online aanbieders van flitskrediet aanpakken De Autoriteit Financiële Markten (AFM) bereidt een reclameverbod voor schadelijke financiële producten voor. Hierdoor krijgt de AFM de mogelijkheid om op te treden tegen (buitenlandse) online aanbieders van flitskrediet.
24/02 14u00  Google Messenger wordt Android Messages Google gaat Google Messenger voortaan Android Messages noemen. Diverse fabrikanten gaan de software bovendien als de standaard RCS (Rich Communication Services) app op hun mobiele telefoons zetten.
24/02 13u45  Belapp Viber lanceert Instant Shopping Belapp Viber lanceert Instant Shopping, waarmee (Amerikaanse) gebruikers zonder de app te verlaten bestellingen kunnen doen bij Macy's en Rakuten.com.
24/02 13u15  Boete voor illegaal aanbieden online kansspel Het bedrijf Trustfulgames.com uit Malta heeft een boete van 170.000 euro van de Kansspelautoriteit gekregen voor het illegaal aanbieden van een online kansspel op de Nederlandse markt.
24/02 13u15  Kabelaar Ziggo kampt met landelijke storing (update) Kabelaar Ziggo kampt met een omvangrijke landelijke storing, waardoor in veel gevallen geen internetverkeer mogelijk is.
24/02 12u15  Laatste week voor inzendingen Dutch Interactive Awards Op 1 juni worden voor de achtste keer de prijzen uitgereikt voor Nederlands beste interactieve werk tijdens de Dutch Interactive Awards (#dia17). Het is nog een week mogelijk om je cases in te zenden voor nominatie.
24/02 12u00  Kabelaar Ziggo kampt met landelijke storing Kabelaar Ziggo kampt met een omvangrijke landelijke storing, waardoor in veel gevallen geen internetverkeer mogelijk is.
24/02 11u30  Analyticsprogramma Facebook biedt inzicht in ruim 1 miljoen apps, sites en bots Facebook levert via zijn analyticsprogramma inmiddels gegevens over ruim 1 miljoen apps, websites en bots, een kwart meer dan in september 2016.
24/02 11u00  Rocket Internet verkoopt weer Aziatische activiteiten Rocket Internet verkoopt grote belangen van zijn Zalora, de Aziatische zusjes van Zalando, in de Filipijnen en Indonesië.
24/02 10u45  Grootaandeelhouder stapt uit Rocket Internet De Zweedse investeerder Kinnevik verkoopt de helft van zijn aandelen in Rocket Internet aan institutionele beleggers en pakt daarmee behoorlijk koersverlies. De liefde tussen de twee financiers lijkt voorbij.
Laatste update: vandaag om 18u45
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
24/02 21u45  Uber ontkent stelen technologie zelfrijdende auto van Alphabet Uber ontkent dat het technologie voor zelfrijdende auto's van Google-zusterbedrijf Waymo heeft gestolen. Moederbedrijf Alphabet klaagde Uber donderdag aan.
24/02 13u45  Ziggo-klanten urenlang getroffen door internetstoring In het hele land hebben Ziggo-klanten donderdagochtend last gehad van een internetstoring. Niet alle mensen met een Ziggo-verbinding werden getroffen.
24/02 12u15  Ziggo-klanten kampen met internetstoring In het hele land kampen Ziggo-klanten met een internetstoring. Niet alle mensen met een Ziggo-verbinding zijn getroffen.
24/02 11u30  Groot lek bij Cloudflare maakte privédata per ongeluk openbaar Een groot datalek bij het bedrijf Cloudflare, dat diensten biedt aan veel populaire websites, heeft ervoor gezorgd dat privégegevens per ongeluk openbaar konden worden.
24/02 07u45  Servertak Hewlett Packard ziet omzet kelderen HP Enterprise, de zakelijke kant van de computerfabrikant, zag zijn omzet in het afgelopen kwartaal met 10 procent kelderen.
24/02 03u15  Alphabet klaagt Uber aan om stelen technologie zelfrijdende auto Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft donderdag een rechtszaak ingediend tegen Uber. De beschuldiging luidt dat Uber technologie van Alphabet-dochter Waymo heeft gestolen.
23/02 18u30  Facebook test reclameonderbrekingen in verschillende soorten video’s Facebook test reclameonderbrekingen in de verschillende soorten videocontent met een klein groepje partners op het sociale netwerk.
23/02 15u30  Nederlander voert grote aanval uit op veelgebruikte digitale beveiliging Een Nederlandse onderzoeker heeft samen met het beveiligingsteam van Google een veelgebruikt digitaal beveiligingsprotocol aangevallen.
23/02 13u15  Google maakt slimme software tegen haatreacties op nieuwssites Google brengt slimme software uit die nieuwssites kunnen gebruiken om beledigende reacties te filteren.
23/02 13u15  Oplichters proberen 'downloadboete' te innen met nepbrief Oplichters sturen nepbrieven uit naam van filmdistributeur Dutch FilmWorks (DFW), waarin wordt gevraagd om een schadevergoeding wegens het illegaal downloaden van een film.
23/02 09u45  Verdachte achter grote Duitse internetstoring gearresteerd De Britse politie heeft een verdachte gearresteerd voor een cyberaanval, die ertoe leidde dat 900.000 klanten van de Duitse provider Deutsche Telekom geen toegang hadden tot internet.
23/02 09u15  'Derde van Europese spionagetechnologie geëxporteerd naar onvrije landen' Surveillancetechnologie geëxporteerd door Europese bedrijven, ging in een derde van de gevallen naar landen die als 'onvrij' worden gezien. Het exporteren van de software zou zijn goedgekeurd door Europese lidstaten.
23/02 07u00  Uber toont melding over seksuele intimidatie bij opzeggen account Taxi-app Uber laat gebruikers die hun account willen opzeggen in sommige gevalleen een bericht zien waarin het bedrijf ingaat op recente berichten over seksuele intimidatie door medewerkers.
22/02 17u00  Geen melding aan slachtoffers van vrijlating daders door softwarefout Door een softwarefout is de vrijlating van een behoorlijk aantal daders van zware misdrijven niet gemeld aan burgemeesters en slachtoffers. Dat heeft staatssecretaris Klaas Dijkhoff woensdag bekendgemaakt.
22/02 15u00  Apple opent grote nieuwe campus in april Apple zal zijn nieuwe, grote campuslocatie in april voor personeel openen. De locatie gaat Apple Park heten.
Laatste update: vrijdag 24 februari 2017, 21u45
Lees meer van Nu.nl >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

10x Gelekte details Samsung Galaxy S8 onthullen irisscanner en 5,8-inch AMOLED display25/02 11u15 - Techzine: De kans dat Samsung tijdens het Mobile World Congress (dat aanstaande maandag begint) de nieuwe Galaxy S8 en S8+ presenteert, is heel erg klein. Een launch in april tijdens een speciaal evenement waar ook al de nodige geruchten over rondzingen, ligt veel meer voor de hand. Voordat die aankondiging er echter is, zijn er al een […]
10x Infographic: Leuke weetjes over mobiele telefoons25/02 06u15 - Emerce: Maandag barst de mobieltjesbeurs Mobile World Congress in Barcelona weer in alle hevigheid los. Toeval of niet, MyTrendyPhone verzamelde een groot aantal Leuke Weetjes Over Mobiele Telefoons in deze infographic. Om er een te noemen: Er zijn vijf keer zoveel mobiele telefoons op de planeet dan computers en de afstand wordt almaar groter.
10x Tele2 ziet snelle groei bellen via 4G25/02 06u15 - Emerce: Tele2 claimt al 340.000 actieve gebruikers van zijn voice over LTE service (VoLTE), oftewel bellen via 4G. Gezamenlijk zorgen zij voor meer dan 1,5 miljoen VoLTE gesprekken per dag.
9x Apple-leverancier TSMC komt begin 2019 met eerste 5nm-chips25/02 09u15 - Techzine: Vandaag heeft TSMC-topman Mark Liu bekendgemaakt dat hij verwacht dat zijn bedrijf in de eerste helft van 2019 kan beginnen met de productie van 5 nanometer chips. Daarnaast heeft het bedrijf flink wat onderzoekers aan het werk gezet, om te werken aan de ontwikkeling van 3 nanometer chips. “We hebben 6.000 medewerkers gezet op de […]
8x MWC 2017: wie vult de leemte van de Samsung Galaxy S8?25/02 10u30 - ZDNet: Een ding is alvast zeker over Mobile World Congress: deze editie zal anders zijn dan de voorgaande. Nu Samsung niet met een groot kanon uitpakt, kunnen andere fabrikanten hun kans grijpen. The post MWC 2017: wie vult de leemte van de Samsung Galaxy S8? appeared first on ZDNet.be.
8x Gerucht: 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro pas in mei op de markt25/02 10u15 - Techzine: Geruchten over nieuwe iPads zijn er genoeg. Er zouden snel vier nieuwe modellen gepresenteerd worden, maar nu is er een bericht waar uit blijkt dat een 10,5-inch en 12,9-inch iPad Pro pas in mei op de markt komt. Daarmee zou de release van in elk geval die twee modellen uitgesteld zijn. Het nieuws is afkomstig […]
8x Met AirSelfie-smartphonehoesje heb je altijd een cameradrone bij je (video)25/02 00u00 - GadgetZone: Voor wie een selfiestick nog niet voldoende is voor het maken van de betere selfies, is er binnenkort iets nieuws: de AirSelfie. Dit is een smartphonehoesje waar, behalve je smartphone, ook een uitnee...
8x PCM-weekoverzicht: Je eigen cloudserver met Nextcloud25/02 00u00 - PCMweb: Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
7x Zenimax wil Oculus laten verbieden zijn gestolen vr-software verder te gebruiken25/02 14u15 - Tweakers.net: Zenimax wil dat Oculus verboden wordt om de Rift-code verder te gebruiken. Dit omdat de 500 miljoen dollar die moederbedrijf Facebook mogelijk moet betalen aan Zenimax 'niet hoog genoeg is om verdere exploitatie van de technologie door Oculus te voorkomen.'
7x Crowdfundingcampagne Pillars of Eternity II haalt 4,2 miljoen euro op25/02 11u00 - Tweakers.net: De crowdfundingcampagne van Pillars of Eternity II: Deadfire heeft 4,4 miljoen dollar opgehaald, wat omgerekend 4,2 miljoen euro is. Dat is 400 procent van het minimumbedrag dat ontwikkelaar Obsidian Entertainment nodig vindt om de ontwikkeling te starten.

Statistieken

Artikels:
35927
Gelezen:
27612
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven