dinsdag 23 januari 2018, week 04


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
23/01 16u45  Samsung introduceert 860 Evo- en 860 Pro-ssd's Samsung heeft na drieënhalf jaar zijn 850 Pro-solid state drives een update gegeven met de 860 Pro. Gelijktijdig heeft het Koreaanse bedrijf zijn drie jaar oude 850 Evo-ssd's geüpdatet met de 860 Evo. De drives hebben een sata-interface en zijn verkrijgbaar als 2,5'- en m2-drive.
23/01 16u45  DJI kondigt compacte Mavic Air-drone voor 4k-opnames aan De Chinese dronefabrikant DJI heeft de Mavic Air aangekondigd. De nieuwe drone wordt door het bedrijf omschreven als een zeer draagbare, opvouwbare drone die de functionaliteiten van de Mavic-serie combineert met een camera die 4k-beelden kan schieten.
23/01 16u00  Verdachten van witwassen met bitcoin verschijnen voor Nederlandse rechter Dinsdag is voor de onderzoeksrechter bij rechtbank Midden-Nederland een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar het witwassen van ongeveer tien miljoen euro aan bitcoins. Er zijn in totaal dertien verdachten die via een darknetmarktplaats zouden hebben gehandeld.
23/01 15u15  Eerste games voor jailbreak van PlayStation 4 zijn uitgekomen Nadat het hackers eind vorig jaar is gelukt om de PlayStation 4 met firmwareversie 4.05 te jailbreaken, zijn inmiddels de eerste PlayStation 2-games verschenen die op deze versie van de PlayStation 4 draaien. Ook verschillende PS4-games zijn naar verluidt werkend te krijgen.
23/01 14u45  Nederlands bedrijf neemt maker van game-drm Denuvo over Het Oostenrijkse bedrijf Denuvo, ontwikkelaar van de gelijknamige kopieerbeveiliging voor games, is overgenomen door het Nederlandse bedrijf Irdeto, leverancier van beveiligde platformen voor media, financiële diensten, internet-of-things en automotive.
23/01 13u00  VS gaat importheffing instellen op zonnepanelen en zonnecellen De Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten om importheffingen in te voeren op zonnepanelen afkomstig uit China. Door de protectionistische maatregel zullen met name Chinese producenten geraakt worden.
23/01 11u45  Amerikaanse staat Montana gaat eigen netneutraliteitsregels instellen De Amerikaanse staat Montana is de eerste Amerikaanse staat die eigen netneutraliteitsregels gaat instellen, nadat de Federal Communications Commission in december vorig jaar de Amerikaanse netneutraliteitsregels afschafte.10 
23/01 11u30  LG Display neemt dit jaar nieuwe productielijn plastic oledpanelen in gebruik LG Display heeft aangegeven in het derde kwartaal van dit jaar te beginnen met het fabriceren van plastic oledpanelen. Deze panelen zijn, in tegenstelling tot de grotere panelen voor oledtelevisies, vooral bedoeld voor smartphones.
23/01 10u45  T-Mobile geeft klanten op zelfde adres tot 12,50 euro korting op Unlimited-abo Provider T-Mobile geeft Nederlandse klanten die hun abonnement registreren op hetzelfde adres, maximaal 12,50 euro korting op het Unlimited-abonnement van 35 euro. De 'Alles onder 1 Dak'-korting vervangt de Samen-korting.
23/01 10u15  Fabrikant voorziet micro-sd-geheugenkaartje van 512GB opslagruimte Integral Memory heeft een micro-sdxc-geheugenkaartje met een opslagcapaciteit van 512GB geïntroduceerd. Het is volgens de fabrikant uit het Verenigd Koninkrijk de eerste micro-sd-kaart van een halve terabyte die zal uitkomen.
23/01 09u45  ING begint met uitfasering tancodes ten gunste van bevestiging in bankapp ING heeft bekendgemaakt dat het in de komende maanden zijn klanten gaat overzetten naar het bevestigen van betaalopdrachten via de mobiele app. Aan het eind van het jaar wil het een alternatief presenteren voor mensen die dan nog tancodes gebruiken.
23/01 09u15  Blizzard werkt aan patch voor lek in updater dat websites code laat uitvoeren Blizzard werkt aan een patch voor een door Google gevonden lek, dat volgens de ontdekker een website in staat stelt code uit te voeren met behulp van de Blizzard Update Agent. Een soortgelijk lek kwam onlangs in de torrentclient Transmission voor.11 
23/01 08u30  Intel vraagt voorlopig patches voor cpu-lekken te stoppen op bepaalde systemen Intel heeft in een nieuwe mededeling fabrikanten, softwaremakers en eindgebruikers aangeraden om de huidige versie van zijn Meltdown- en Spectre-patches niet toe te passen op bepaalde systemen. Het zegt de oorzaak van de herstartproblemen te hebben gevonden.12 
23/01 08u15  Foto's tonen oud prototype Microsoft Xbox Watch Er zijn foto's verschenen van wat de Xbox Watch had moeten worden, een smartwatch van Microsoft met de focus op fitness. Het bedrijf zou het horloge hebben geannuleerd ten gunste van de Microsoft Band, die wel uitkwam.
23/01 08u00  Netflix meldt recordaantal nieuwe abonnees in laatste kwartaal Netflix heeft bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het in het laatste kwartaal van 2017 het hoogste aantal nieuwe abonnees heeft toegevoegd in zijn geschiedenis. De groei zat voornamelijk in het aantal leden buiten de VS.11 
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Tweakers.net >


ZDNet

Verbergen Tonen
23/01 00u00  5 toepassingen van blockchain die niets met bitcoin te maken hebben Nu de bitcoin-zeepbel grotere proporties dan ooit aanneemt, durven we al eens vergeten dat blockchaintechnologie zelf veel meer is dan een hype. We onderzoeken een handvol praktische toepassingen. The post 5 toepassingen van blockchain die niets met bitcoin te maken hebben appeared first on ZDNet.be.10 
23/01 00u00  Amper 0,5 procent Android-toestellen draait op Oreo: beterschap op komst? Android Oreo is op minder dan 1 procent van alle Android-toestellen te vinden. Dat de uitrol traag verloopt is geen verrassing, maar daar kan bij de opvolger verandering in komen. The post Amper 0,5 procent Android-toestellen draait op Oreo: beterschap op komst? appeared first on ZDNet.be.
23/01 00u00  Vlaams project test ‘draagbare robotpakken’ voor magazijniers Een nieuw project van het VIL moet uitwijzen of exoskeletten soelaas kunnen bieden voor de rug- en schouderklachten van logistieke medewerkers. Twaalf bedrijven in België nemen deel aan het onderzoek. The post Vlaams project test ‘draagbare robotpakken’ voor magazijniers appeared first on ZDNet.be.
23/01 00u00  Malware steelt kredietgegevens op CoolBlue en Amazon Securityfirma Fox-IT waarschuwt voor een trojan die zich richt op Nederlandse banken en webshops en ook in België de ronde doet. Het programma probeert je kredietkaartgegevens te stelen. The post Malware steelt kredietgegevens op CoolBlue en Amazon appeared first on ZDNet.be.10 
23/01 00u00  3 tips om je inbox te beheersen en tijd te winnen Op jaarbasis win je al snel twee weken aan tijd wanneer je op een efficiënte manier omgaat met de instroom van je mailbox. We analyseren drie belangrijke tips waar je meteen mee aan de slag kan. The post 3 tips om je inbox te beheersen en tijd te winnen appeared first on ZDNet.be.13 
22/01 12u30  [Partnerinfo] Het verschil tussen AR, MR en VR en de meerwaarde van de Hololens Augmented Reality (AR) of Mixed Reality (MR) is een mengeling van de reële en virtuele wereld. In tegenstelling tot Virtual Reality, waarbij u met een bril ondergedompeld wordt in een virtuele wereld, worden met een AR-bril of –toestel 3D-animaties of ‘hologrammen’ geprojecteerd in de reële wereld. The post [Partnerinfo] Het verschil tussen AR, MR en VR en de meerwaarde van de Hololens appeared first on ZDNet.be.
22/01 00u00  Stellar Data Recovery ziet vraag naar Bitcoin data recovery sterk toenemen [Partnerinfo] Sinds de enorme waardevermeerdering van bitcoins neemt ook de vraag naar data recovery een hoge vlucht. The post Stellar Data Recovery ziet vraag naar Bitcoin data recovery sterk toenemen appeared first on ZDNet.be.
21/01 00u00  “The Next Step” met Teamleader [Partnerinfo] Wat is de volgende stap van jouw onderneming? The post “The Next Step” met Teamleader appeared first on ZDNet.be.
21/01 00u00  Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic? [Partnerinfo] Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic? Michiel Vandendriessche, Managing Partner van Craftworkz schijnt zijn licht. The post Wat betekent ‘machine learning’ en waarom is de combinatie van AI en chatbots magic? appeared first on ZDNet.be.
16/01 00u00  Maak gebruik van mesh-wifi dankzij AVM FRITZ!-technologie [Partnerinfo] Mesh moet hét wifiwoord van afgelopen jaar zijn, maar heb jij er al eentje in huis? Vormt de prijs de grootste drempel? AVM lost dat op door heel wat huidige routers plotsklaps mesh-compatibel te maken. The post Maak gebruik van mesh-wifi dankzij AVM FRITZ!-technologie appeared first on ZDNet.be.
Laatste update: vandaag om 0u00

Hardware.info

Verbergen Tonen
23/01 16u45  DJI lanceert Mavic Air: Vouwbaar, 4k-video, sneller en slimmer voor €849 DJI heeft vandaag op een evenement in New York zijn nieuwste drone gelanceerd. De Mavic Air heeft een nieuw, compact ontwerp, heeft nieuwe slimme vlieg- en opnamefuncties en kan 32 megapixel panorama's nemen. De camera schiet 4K-video en neemt 12 megapixel foto's en kan voor 21 minuten in de lucht blijven op een acculading. De camera is gemonteerd op een 3-assige gimbal en gebruikt een 1/2,3-inch 12 megapixel sensor. De lens heeft een diafragma van f/2.8 en equivalente brandpuntsafstand van 24...
23/01 16u15  Nu live: DJI introduceert Mavic Air Op dit moment kondigt DJI in New York een nieuwe quadcopter aan. De nieuwe drone moet Mavic Air gaan heten en net als de Mavic Pro vouwbaar zijn, maar dan met een lager prijskaartje. Daarmee positioneert de drone zich tussen de de Spark en Mavic Air. Zie ook:  DJI komt 23 januari met nieuwe vouwbare drone {YOUTUBE-a3Z3HAdHFdo}
23/01 15u45  Facebook definieert nieuwe tijdseenheid: de Flick Stel je voor dat je één videoframe precies de juiste tijd wilt weergeven. Met 24 fps zou je dan 1/24 s = 0,04166 seconde een videoframe weergeven, oftewel 41666666.66 nanoseconde. Dat is geen mooi rond getal en zal dus afgerond moeten worden, de nanoseconde is namelijk het kleinste getal wat in C++ gedefinieerd is. Door het afronden ontstaan miniscule fouten, die met heel veel frames op kunnen lopen. De engineers bij Oculus waren dit zat en hebben dus maar een eigen tijdseenheid gedefinieerd: d...
23/01 14u15  Britse Integral Memory komt met MicroSD-kaart van 512 GB Smartphones met 512GB-opslaggeheugen hebben we tot nu toe nog niet gezien, maar Samsung heeft er al wel een 512GB eUFS-chip uitgebracht die dat binnenkort mogelijk maakt. Je kan al wel sommige smartphones uitbreiden met MicroSD-kaartjes, het grootste wat nu verkrijgbaar is komt van Sandisk met 400 GB. Het Britse bedrijf Integral Memory gaat daar nu overheen: het komt met een MicroSD-kaartje van 512 gigabyte. Met het grootste MicroSD-kaartje tot nu toe richt het bedrijf zich voornamelijk op Andr...
23/01 13u00  HWI TV kijkersvragen: Virtual & Augmented Reality Virtual Reality en Augmented Reality zijn technologieën waar de techindustrie al decennia mee bezig is, en waarvan we mondjesmaat producten op de markt zien komen. In 2016 leek met name virtual reality van de grond te komen, maar in 2017 zette die trend niet echt door. VR en AR zijn echter verre van dood en begin deze maand op de CES zagen weer we meerdere innovaties op dit vlak. Aanstaande vrijdag zullen we in Hardware.Info TV daarom de stand van zaken bespreken en dat willen we doen aan de ha...
23/01 13u00  Aerocool toont nieuwe line-up gamestoelen Aerocool laat een nieuwe serie gamestoelen zien. Er is een stoel voor elk budget beschikbaar en komen in verschillende kleuren op de markt. De duurdere modellen hebben extra vulling en een verwijderbare lendensteun. De modellen zijn breder dan standaard, zodat ook de bredere mensen in de stoel passen. De nieuwe neksteun is dikker dan eerst, maar is ook verwijderbaar en optioneel te gebruiken als nekkussen, zoals in een vliegtuig. Ook de budgetmodellen zijn breder, maar missen wel de verstelbare...
23/01 11u30  Verpakkingen AMD Raven Ridge desktop APU's gepubliceerd: Ryzen 3 & 5 Eergisteren publiceerde AMD de volledige specificaties van de nieuwe Raven Ridge APU's voor desktops. Toen werd onder andere bekend dat de processors sneller geheugen ondersteunden: DDR4 tot 2933 MHz. Vandaag komen we weer een nieuw stukje informatie tegen over de Ryzen APU's: De productverpakkingen zijn op AMD's site verschenen. De doosjes van de Ryzen 3 2200G en Ryzen 5 2400G zien er vrij vergelijkbaar uit aan de doosjes van de reguliere Ryzen-processoren. Door een horizontale zilveren strip...
23/01 11u15  Seagate’s 5U84 biedt petabyte-opslag in 5U-behuizing Volgens Seagate blijft de vraag naar opslag groeien en daarom kondigt het bedrijf zijn nieuwe 5U84 high density enclosure aan. Het systeem biedt niet alleen ruimte voor petabyte-opslag, maar ook een nieuw besturingssysteem. De setup zou 600.000 iops kunnen leveren met een latency van 1ms. Een serverrack gevuld met 5U84-apparaten zou tot tien petabyte kunnen verwerken. De 5U84 neemt de ruimte in van vijf rack-units en biedt ruimte aan 84 3.5' sas hdd's of ssd's. Elke unit krijgt zo een maximale...
23/01 09u45  Winnaar Acer Gelea 500 headset geselecteerd Vorige week kon je alles lezen over het uitgebreide modelgamma van Acer. Daarmee kon je ook nog eens een prachtige prijs winnen: een Acer Galea 500 headset van maar liefst 300 euro.   We hebben ontzettend veel goede inzendingen ontvangen en daaruit blijkt dat jullie wel heel graag deze headset met TrueHarmony™ 3D Soundscape technology in bezit zouden willen hebben. Helaas hebben we maar één inzender gelukkig kunnen maken met deze prijs. KF mag volgende maand zich de trotse bezitter noemen van...
23/01 09u30  Nieuwe gamebureaus en -fauteuils bij Thunder X3 Thunder X3, een onderdeel van Aerocool, komt met een nieuwe lijn gamebureaus en gamestoelen. De bureaus hebben een ingebouwd oppervlak voor de muis en een breed ontwerp, wat ideaal is voor gamers die extra ruimte nodig hebben. Aan de voorkant bevindt zich een kleine lade voor opslag. Aan de achterkant is er een uitschuifbaar paneel met pass-through-aansluitingen voor usb, audio en stroom. De bureaus zijn elektrisch in hoogte verstelbaar.  Een minder breed model is beschikbaar voor gamers met we...10 
23/01 08u00  Dell kondigt samenwerking aan om Meta 2 AR-headset te verkopen Dell gaat een augmented reality-headset verkopen die de concurrentie aan moet gaan met Microsoft's HoloLens. De 1.495 dollar kostende ar-headset komt van de startup Meta en zal binnenkort te koop zijn via de website van Dell. Voorheen was de headset alleen te koop via Meta.   Volgens Dell zullen er bundels worden verkocht met daarin de headset en een pc. Zo zal een aantal van zijn zakelijke Precision-serie workstations de Meta 2 ondersteunen. Het bedrijf geeft aan dat de samenwerking het makke...10 
22/01 22u00  'Nokia 10 smartphone krijgt vijf camera's aan de achterzijde' Nokia werkt, volgens recente berichten op het Chinese sociale netwerk Baidu, aan een nieuwe smartphone met maar liefst vijf camera's aan de achterzijde van het toestel. Naar verluidt gaat het hier om de Nokia 10, een toekomstige high-end smartphone van het bedrijf. Mogelijk wordt dit toestel tijdens IFA 2018 onthuld, dat van 31 augustus t/m 5 september in Berlijn plaatsvindt. Een opgedoken conceptafbeelding wijst erop dat de lenzen in een cirkel zijn gepositioneerd, waarbij ook een led-flitser...
22/01 21u15  HDMI Forum: HDMI 2.1-features VRR, QMS en eARC kunnen via firmware toegevoegd worden HDMI 2.1 is anders dat de naam doet vermoeden een van de grootste updates van de HDMI-standaard. Naast de flink hogere effectieve bandbreedte, 42,67 Gb/s tegenover 14,4 Gb/s in HDMI 2.0, zijn er ook een groot aantal nieuwe features toegevoegd. Het HDMI Forum laat nu aan FlatpanelsHD weten dat een aantal van deze features ook via een firmware update aan bestaande apparaten kan worden toegevoegd. Apparaten die nu gebruik maken van HDMI 2.0 zouden VRR, QMS en eARC toegevoegd kunnen krijgen via fir...
22/01 21u00  Ubisoft onthult systeemeisen Far Cry 5 voor de PC Begin december berichtten we over Far Cry 5, één van de grote gametitels die Ubisoft voor 2018 op de planning heeft staan. Deze game zou aanvankelijk eind februari zijn opwachting maken, maar werd met een maand uitgesteld. Dat houdt in dat we op dit moment nog ruim twee maanden van de lancering verwijderd zijn, maar Ubisoft heeft al wel vast de systemeisen voor pc-gamers uit de doeken gedaan. De systeemeisen zijn opgedeeld in vier configuraties. De minimale configuratie omschrijft wat je nodig...
22/01 20u45  'Sony werkt aan een smartphone zonder hoofdtelefoonaansluiting' Recentelijk kiezen steeds meer smartphonefabrikanten ervoor om afscheid te nemen van de 3,5 mm-hoofdtelefoonaansluiting, en hun smartphones alleen nog van een usb-aansluiting te voorzien. Doorgaans is het wel mogelijk om via een adapter alsnog oordopjes of een koptelefoon met een 3,5 mm-jackaansluiting aan te sluiten, maar in dat geval kan het toestel niet tegelijkertijd met een kabel worden opgeladen. Bij de FCC zijn nu documenten opgedoken die erop wijzen dat ook Sony aan een smartphone zonder...
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
23/01 16u45  DJI introduceert de nieuwe Mavic Air Vandaag presenteert DJI de Mavic Air, een draagbare opvouwbare drone met een ingebouwde camera en enkele nieuwe functies.
23/01 14u15  Tiny T1 van Zanco is allerkleinste smartphone Smartphones worden telkens groter, heb je misschien wel gemerkt. Gelukkig zijn er ook nog genoeg compacte modellen om uit te kiezen. De Tiny T1 van Zanco is het andere uiterste.
23/01 11u30  Micro-sd-kaartje van 512 GB grootste opslag tot nu toe Het Britse bedrijf Integral Memory heeft een micro-sd-kaartje ontwikkeld met een opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB. Dat is tot nu toe de grootste capaciteit die voor een micro-sd-kaartje is uitgebracht.
23/01 10u15  Ook Alexa-ondersteuning voor Boom-speakers Op gebied van draadloze speakers is de Boom-serie van Ultimate Ears een populaire keuze. De opvolger daarvan is nu uit onder de naam Ultimate Ears Blast. Nieuw daarin is Alexa-ondersteuning.
22/01 16u00  'Gegevensverzameling Windows 10 straks inzichtelijker' Mogelijk wordt binnenkort inzichtelijker welke gegevens Microsoft precies van je verzamelt in Windows 10. Dat blijkt uit een nieuwe testversie van het besturingssysteem.
22/01 11u00  Futuristische Amazon-supermarkt open voor publiek Als het aan Amazon ligt, zijn wachtrijen in supermarkten binnenkort verleden tijd. Je pakt wat je nodig hebt en vertrekt weer, de kosten worden automatisch verrekend via een app.
22/01 10u30  'Slechts 10 procent Gmail-gebruikers benut tweestapsverificatie' Slechts een klein deel van alle Gmail-gebruikers benut tweestapsverificatie om zijn of haar account beter te beveiligen. Een schamele 10 procent of zelfs minder.
22/01 10u00  40.000 creditcard-gegevens gestolen bij OnePlus Wie tussen november 2017 en januari 2018 een smartphone of accessoire heeft gekocht bij OnePlus en daarbij afrekende met zijn creditcard, moet er rekening mee houden dat die betaalgegevens gestolen zijn.
19/01 14u45  Grootschalige malware-campagne vol spionage-apps ontdekt Security-onderzoekers van Lookout en de Electronic Frontier Foundation waarschuwen voor een grootschalige malware-campagne, die vooral via Android-telefoons toeslaat.
19/01 10u45  Uitrol WhatsApp voor bedrijven van start Met WhatsApp Business wordt het voor bedrijven gemakkelijker om WhatsApp-contact te onderhouden met klanten. De app is nu in bepaalde landen officieel uit.
19/01 10u30  Instagram toont nu wanneer je voor het laatst online was Door een nieuwe functie in Instagram kunnen vrienden zien wanneer je de app voor het laatst hebt geopend. Je kunt die informatie ook van hen zien.
19/01 09u30  Win touchscreen-handschoenen van Moshi Tijdens de frisse wintermaanden verlaten we het huis liever niet zonder lekker warme muts op, sjaal om en handschoenen aan. Ook de smartphone gaat mee, maar die blijkt met handschoenen aan lastig te bedienen.
18/01 10u15  Geheugenkaartjes Sony voor snelle 4K-overdracht Doordat videobeelden telkens vaker in 4K worden geschoten, is er noodzaak aan geheugenkaartjes die de enorme bestanden snel en efficiënt kunnen wegschrijven. Sony schiet te hulp.
17/01 11u30  Microsoft stopt basisondersteuning Windows 8.1 Het einde van Windows 8.1 komt langzaam maar zeker in zicht, nu Microsoft officieel de basisondersteuning voor het besturingssysteem heeft gestopt.
17/01 11u15  Gratis upgraden naar Windows 10 kan nog steeds Hoewel Microsoft meerdere keren heeft aangegeven dat er een einde komt aan de gratis upgrade-periode naar Windows 10, is die optie er nog steeds.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
23/01 15u15  10 handige gratis online collaboration-tools Samenwerken met je collega's is nog nooit zo goedkoop en makkelijk geweest.
23/01 14u30  Deze hackers beoordelen jouw software Hoeveel fouten waren er rond in je omgeving? CITL weet het.
23/01 12u00  Duur werkgeheugen? Dat komt door Google Eerste helft van 2018 blijven DRAM-prijzen hoger dan normaal.
23/01 11u15  "Op dit moment bestaat er nog helemaal geen AI" We begrijpen niet eens wat menselijke intelligentie is.
23/01 09u00  Intel: rol onze patches niet uit Chipmaker waarschuwt voor onverwachte reboots.
23/01 07u45  Bouw je eigen computerkast Een makkie met de modulaire behuizing van iBuypower.
22/01 15u00  5 Google-diensten die maar niet van de grond komen Er blijft de laatste tijd maar weinig plakken.
22/01 11u30  Fragmentatie Android erger dan ooit Fabrikanten blijven langer hangen bij oudere versie.
22/01 10u45  De nieuwe MacBook Air is... De iPhone? Meerwaarde Air is verdwenen - maar de iPhone kan evolueren.
22/01 07u45  Deel je beveiligingscamera-beelden met je buren Vivint's Streety maakt het mogelijk.
19/01 15u15  De 10 leukste Apple Watch-games Ook op dat kleine schermpje kan je jezelf uren vermaken.
19/01 14u00  'Engelse overheid misbruikt Linux-ontwikkelaars' 'Om uiteindelijk een mooie Microsoft-deal te kunnen krijgen.'
19/01 14u00  Noord-Koreaanse raketten en NL Alert in de storm Twee keer werd er deze week wolf geroepen door waarschuwingssystemen
19/01 11u45  Smartphones zijn alleen maar verslavender geworden We besteden meer tijd en geld aan onze digitale vrienden.
19/01 11u00  Microsoft draait HealthVault de nek om Je kan de dienst nog tot eind januari gebruiken.
Laatste update: vandaag om 15u15
Lees meer van Webwereld >

PCMweb

Verbergen Tonen
23/01 16u15  Samsung SSD 860 PRO - Wil de echte PRO opstaan? Samsung brengt vandaag met de Samsung SSD 860 PRO de opvolger van de SSD 850 PRO uit. Een nieuwe controller, met volledige Linux ondersteuning en bovenal nog mooiere papieren wat betreft de betrouwbaarheid. Wij hebben de nieuwe ssd getest.
23/01 00u00  Alles over het verschil tussen ipv4 en ipv6 Het internet is uit lagen opgebouwd. Eén van die lagen is de internetlaag, waar het internetprotocol zijn werk doet om je data van punt A naar punt B te krijgen. Nu maken we grotendeels nog gebruik van internetprotocol versie 4, ooit zal dat alleen versie 6 worden. Wat is precies het verschil tussen ipv4 en ipv6?13 
22/01 10u00  Wat is blockchain: Bitcoin-transacties uitgelegd De hype van virtuele valuta lijkt maar niet over te waaien. De waarde van het bekende Bitcoin blijft toenemen, maar belangrijker nog dan deze nieuwe betaalmogelijkheid is de basis voor dit nieuwe e-geld: een technologie die veel meer in zijn mars heeft. Wat is blockchain en hoe gaat het fraude tegen?
21/01 00u00  PCM-weekoverzicht: Achter de schermen bij Netflix Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
21/01 00u00  Internet op vakantie: Dit zijn je opties Internet op vakantie is tegenwoordig net zo belangrijk als internet thuis. De versoepelde regels voor roaming houden het gebruik ook in het buitenland, binnen de EU, betaalbaar. Of je lift simpelweg mee op een bestaand wifi-netwerk, bijvoorbeeld met een kleine reisrouter. Dit zijn je opties.
20/01 00u00  PCM-weekoverzicht: Blik op de toekomst tijdens CES Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
20/01 00u00  De beste 2bay-nas'en getest Nas'en met ruimte voor twee schijven zijn energiezuinig, klein en stil. Ze bieden wel tot 20 TB bruto opslagcapaciteit. We hebben de afgelopen tijd zes modellen getest, op zoek naar de beste 2bay-nas.
19/01 15u15  PCM-weekoverzicht: De meest veelbelovende tech van 2018 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
19/01 15u00  Grote campagne met spionage-apps treft ook Nederland Security-onderzoekers van Lookout en de Electronic Frontier Foundation hebben een grootschalige malware-campagne ontdekt. Spionage-apps luisterden mee en gegevens werden gestolen in meer dan 21 landen.
19/01 10u15  Verdienen aan bitcoin: de huidige staat van cryptovaluta Krachtige videokaarten zijn niet aan te slepen. Dat heeft minder te maken met de populariteit van gaming dan je denkt. Ze worden gekocht door mensen die cryptovaluta’s willen delven. De vraag is: aanhaken bij de hype of ben je daarvoor te laat? Verdienen aan bitcoin, hoe doe je dat?
19/01 00u00  De vele servertoepassingen van Bitnami Voor zowat alle mogelijke servertoepassingen bestaan kant-en-klare oplossingen bij een of andere aanbieder. Een interessant alternatief is om deze te draaien op een eigen toestel of op een gehoste server. In dit artikel stellen we je enkele toepassingen van Bitnami voor.
19/01 00u00  Onbeperkt mobiel internet onder de loep T-Mobile en Tele2 hebben de markt opengebroken met vrijwel onbegrensde abonnementen, waarmee je in heel Nederland en deels in de EU razendsnel kunt internetten via 4G. Maar wat zijn de beperkingen van onbeperkt mobiel internet en hoe benut je de abonnementen optimaal?
18/01 13u00  Zo koop je het beste beeldscherm Het ene beeldscherm is de andere niet. Natuurlijk, je hebt met wat zoeken al een beeldscherm voor minder dan 150 euro. Maar doe je jezelf daar wel een plezier mee? Je kijkt immers de hele dag naar je scherm. Wat zijn zaken waar je op moet letten als je een scherm koopt?
18/01 09u15  Eigen wifi-scanner bouwen met Raspberry Pi Je telefoon zendt voortdurend informatie uit over het wifi-punt waar het verbinding mee heeft. Maar je telefoon zendt tegelijkertijd ook informatie uit over wifi-punten waar je in het verléden verbinding mee hebt gehad. Die informatie pluk je zo uit de lucht. Een eigen wifi-scanner bouwen doe je als volgt.
18/01 00u00  CES 2018: Virtual reality wordt langzaam volwassen VR-brillen vliegen nog niet bepaald als warme broodjes over de toonbank. De techniek staat dan ook nog in de kinderschoenen. Op de Consumer Electronics Show tonen verschillende fabrikanten hun toekomstvisie voor het medium virtual reality.
Laatste update: vandaag om 16u15
Lees meer van PCMweb >

Smartbiz.be

Verbergen Tonen
23/01 10u30  Frankrijk en Duitsland werken samen regels voor bitcoin uit De twee Europese landen willen de komende G20-bijeenkomst gezamelijk een plan naar voren schuiven om meer grip te krijgen op de bitcoin-markt. The post Frankrijk en Duitsland werken samen regels voor bitcoin uit appeared first on Smart Business.10 
23/01 09u45  Intel: “Stop met installeren van onze Spectre-patches” Door aanhoudende problemen met de patches die het ter beschikking stelde, vraagt Intel aan zijn gebruikers om op te houden met ze te installeren. The post Intel: “Stop met installeren van onze Spectre-patches” appeared first on Smart Business.
22/01 12u15  Nieuwe hardware moet thuiswerk veilig en GDPR-compliant maken AXS Guard introduceert drie nieuwe toestellen die moeten bijdragen aan de veiligheid van thuiswerk of werk vanop afstand. The post Nieuwe hardware moet thuiswerk veilig en GDPR-compliant maken appeared first on Smart Business.
22/01 10u15  Geavanceerde malware maakt misbruik van Microsoft Office De malware steelt onder andere wachtwoorden, cryptomunten en softwarelicenties. Het richt zich op bedrijven actief in telecom, de financiële sector en verzekeringen. The post Geavanceerde malware maakt misbruik van Microsoft Office appeared first on Smart Business.
19/01 12u00  7 apps om teamwerk binnen je bedrijf te optimaliseren Overleggen met je collega’s en het uitvoeren van taken in team wordt een stuk eenvoudiger met de juiste software. We verzamelden zeven uitstekende apps. The post 7 apps om teamwerk binnen je bedrijf te optimaliseren appeared first on Smart Business.
19/01 10u45  Strenger toezicht laat cryptobubbel leeglopen Nagenoeg de hele cryptomarkt kende de afgelopen week een gevoelige daling. De nakende komst van meer regulering en onderzoeken naar mogelijke fraude zitten daar voor een groot deel tussen. The post Strenger toezicht laat cryptobubbel leeglopen appeared first on Smart Business.
19/01 09u30  WhatsApp lanceert chatdienst voor ondernemingen WhatsApp for Business wordt in één van de volgende weken bij ons beschikbaar gesteld in de Play Store. iPhone-gebruikers worden later op hun wenken bediend. The post WhatsApp lanceert chatdienst voor ondernemingen appeared first on Smart Business.
19/01 09u15  Hoe Citrix een uniforme werkomgeving creëert Citrix herziet zijn productstrategie en maakt van zijn afzonderlijke diensten een uniforme werkomgeving. The post Hoe Citrix een uniforme werkomgeving creëert appeared first on Smart Business.
18/01 12u15  Eerste 5G-netwerk van het land gaat live in Hasselt Op Corda Campus is Hasselt is sinds gisteren een 5G-netwerk actief. Twee organisaties zullen het netwerk meteen al benutten. The post Eerste 5G-netwerk van het land gaat live in Hasselt appeared first on Smart Business.
18/01 10u30  Nieuwe Google Security Center evalueert de beveiliging van je data Security Center is beschikbaar voor gebruikers van Google G Suite. De tool verzamelt en analyseert data over de beveiliging van bedrijfsdata. The post Nieuwe Google Security Center evalueert de beveiliging van je data appeared first on Smart Business.
17/01 10u45  Overheidsfonds tot 400 miljoen euro moet techbedrijven in België houden Minister van Financiën Johan Van OvertVeldt werkt aan een nieuw investeringsfonds dat moet voorkomen dat scale-ups naar het buitenland trekken. The post Overheidsfonds tot 400 miljoen euro moet techbedrijven in België houden appeared first on Smart Business.
17/01 09u45  Microsoft voegt bestandsherstel toe aan OneDrive for Business Bestandsherstel in OneDrive maakt het mogelijk om verwijderde, geïnfecteerde of corrupte bestanden te herstellen op het cloudplatform. The post Microsoft voegt bestandsherstel toe aan OneDrive for Business appeared first on Smart Business.
16/01 16u30  Bitdefender GravityZone Business Security getest: je hele netwerk in één portaal Bitdefender combineert een krachtig cloudportaal met de beste bescherming uit de sector. De antivirusoplossing is bovendien best eenvoudig in gebruik, zodra je de soms onoverzichtelijke menustructuur begrijpt. The post Bitdefender GravityZone Business Security getest: je hele netwerk in één portaal appeared first on Smart Business.
16/01 11u45  HP is de grootste in turbulente pc-markt Ten opzichte van vorig jaar is de pc-markt heel lichtjes gegroeid volgens IDC, terwijl Gartner claimt dat ze gekrompen is. Hoe het ook zij: HP is opnieuw de grootste. The post HP is de grootste in turbulente pc-markt appeared first on Smart Business.
16/01 10u15  BlackBerry komt met beveiligingscanner voor slimme auto’s De Canadese software-ontwikkelaar stelt BlackBerry Jarvis aan de wereld voor: beveiligingssoftware die wagens scant op zwakheden. The post BlackBerry komt met beveiligingscanner voor slimme auto’s appeared first on Smart Business.
Laatste update: vandaag om 10u30
Lees meer van Smartbiz.be >

DataNews

Verbergen Tonen
23/01 16u45  Nummer twee van Twitter stapt op Anthony Noto, operationeel directeur van Twitter, wordt de nieuwe CEO van de Amerikaanse financiële dienstverlener SoFi.
23/01 15u15  Facebook gaat nog eens 10.000 mensen aanwerven om haatberichten aan te pakken Sociaalnetwerksite Facebook is van plan het personeel te verdubbelen dat zich bezighoudt met de strijd tegen haat en terroristische propaganda op haar platform. Dat heeft operationeel directeur Sheryl Sandberg dinsdag gezegd in Brussel.
23/01 12u45  Brusselse start-up ontwikkelt 3D-scanner voor het virtueel passen van kleding De Brusselse start-up Treedy's heeft een scanner ontwikkeld die een 3D-avatar van je lichaam kan maken. Het bedrijf hoopt dat zijn technologie een rol zal kunnen spelen in modewinkels en e-commerce.
23/01 11u45  76 procent van Belgische CEO's zijn bang voor AI en technologische veranderingen Belgische CEO's zijn optimistischer over de wereldwijde economische groei, dan hun collega's uit andere landen. Dat weet de accountantadviseur pWc. Onze bedrijfsleiders uiten wel hun bezorgdheid over de snelle technologische groei, en de bijhorende gevolgen voor werknemers.
23/01 11u30  Intel waarschuwt: 'download onze huidige Spectre- en Meltdown-patches niet' Chipfabrikant Intel raadt gebruikers en bedrijfspartners aan om de patches voor de Spectre-en Meltdown-kwetsbaarheden in cpu's niet te downloaden. Het bedrijf geeft toe dat de herstartproblemen die de updates veroorzaken, ernstiger blijken te zijn dan eerst werd gedacht.10 
23/01 10u00  Netflix krijgt er meer gebruikers bij dan verwacht Netflix heeft het voorbije vierde kwartaal een stuk meer nieuwe abonnees mogen verwelkomen dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijf zag haar winst verdrievoudigen.
23/01 09u45  Intel waarschuwt: 'download onze huidige Spectre- en Meltdown-pathes niet' Chipfabrikant Intel raadt gebruikers en bedrijfspartners aan om de patches voor de Spectre-en Meltdown-kwetsbaarheden in cpu's niet te downloaden. Het bedrijf geeft toe dat de herstartproblemen die de updates veroorzaken, ernstiger blijken te zijn dan eerst werd gedacht.
22/01 17u15  Shutdown Amerikaanse overheid belemmert rakettesten SpaceX De Amerikaanse overheidsdiensten liggen momenteel stil, en ruimtevaartorganisatie SpaceX kan daardoor geen test uitvoeren met zijn Falcon heavy-raket. Het bedrijf kan namelijk niet langer rekenen op de nodige ondersteuning van de luchtmacht.
22/01 17u15  Doctoraatsstudent wint bitcoin door DNA te kraken Sander Wuyts, doctoraatsstudent aan de UAntwerpen, heeft een al jaren lopende wedstrijd gewonnen, waarbij een Britse wetenschapper informatie in synthetisch DNA had verstopt. Het levert hem een bitcoin op.
22/01 16u15  3D-geprinte medicatie helpt ruimtevaart en ontwikkelingslanden Wetenschappers van de universiteit van Glasgow hebben in een paper omschreven hoe 3D-pinters zelf medicijnen zouden kunnen produceren. De technologie is een vrij snel en mobiel alternatief voor de productie in fabrieken.
22/01 14u30  Nieuwe malware vervangt bitcoin-adres in klembord met dat van cybercrimineel Een nieuwe vorm van malware zorgt ervoor dat je cryptomunten verkeerdelijk naar de portefeuille van een cybercrimineel stuurt. Dat ontdekten onderzoekers van MalwareHunterTeam.
22/01 14u15  Nvidia vraagt Duitse webshops om gamers voorrang te geven op bitcoindelvers In Duitsland zijn er problemen met de voorraad aan videokaarten, meldt de Duitse website ComputerBase. Nvidia heeft nu in een aanbeveling aan webwinkels gevraagd om gamers voorrang te geven op Bitcoin Gold-delvers.
22/01 12u15  Facebook gaat drie Europese opleidingscentra openen Facebook belooft om tegen 2020 tien miljoen mensen digitale vaardigheden bij te brengen. Daarvoor gaat de techgigant in Europa onder meer drie trainingscentra oprichten.
22/01 11u30  Twitter gaat Amerikanen inlichten over Russische propaganda Twitter gaat een kleine 700.000 gebruikers informeren dat ze tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016 al dan niet bewust tweets van Russische propaganda-accounts hebben geliked.
22/01 10u45  Europa keurt overname NXP goed Het Amerikaanse Qualcomm mag het Nederlandse NXP Semiconductor overnemen. De Europese Commissie aanvaardt de toegevingen van die bedrijf doet.
Laatste update: vandaag om 16u45
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
23/01 12u45  Overheids-cio investeert vooral in cloud en security Cio's in de publieke sector hebben voor de investeringsagenda van 2018 cloudoplossingen, security en data-analyse bovenaan hun prioriteitenlijst staan. Ook business intelligence (bi) en datamanagement scoren hoog. Anders dan in andere sectoren zijn de cio's in...
23/01 12u45  Nieuwe wet loondomein blijkt ict-drama in de dop Drie Tweede Kamerleden van het CDA willen van het kabinet opheldering over het niet opvolgen van een advies van het Bureau ICT-Toetsing (BIT). Deze Rijks-ict-waakhond stelt voor om de invoering van de loonkostenvoordelen uit de nieuwe...
23/01 12u30  Techbedrijven moeten eigen regels stellen, zegt Kroes De overheid is te traag met het uitvaardigen van regulering. Daarom moeten technologiebedrijven hun eigen normen en waarden oplijsten. Dat opmerkelijk pleidooi bracht Neelie Kroes mee naar het World Economic Forum, zo schrijft De Tijd.
23/01 12u00  Dassault Systèmes schudt directie door elkaar Het van oorsprong Franse softwarebedrijf Dassault Systèmes (gespecialiseerd in 3D design en -engineering-programma's) kondigt verschillende nieuwe benoemingen in zijn directie aan. Een van de oprichters trekt zich na 36 jaar terug.
23/01 11u45  Gemeente Den Haag stelt onderzoek in naar HSD Het college van B&W van de gemeente Den Haag laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar The Hague Security Delta, die onder vuur ligt na onderzoek van Follow The Money. De securityclub wordt onder meer beschuldigd van...
23/01 11u15  Vraag naar securityspecialisten fors gestegen In het vierde kwartaal van 2017 is de vraag naar securityspecialisten fors gestegen. Het aantal vacatures groeide met 45 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Er werden bijna 60 procent meer vacatures voor securityspecialisten geplaatst...
23/01 10u30  ISPConnect stelt Potters aan als nieuwe voorzitter Wido Potters, manager support & sales bij BIT, is de nieuwe voorzitter van branchevereniging ISPConnect. Hij volgt Yom Schutte (KPN) op, die de rol zes jaar lang heeft vervuld. Ook in het bestuur van de vereniging...11 
23/01 09u15  Kaspersky waarschuwt voor lek in usb-tokens Er zijn ernstige kwetsbaarheden aangetroffen in het licentiebeheersysteem Hardware Against Software Piracy (HASP). Dat zijn usb-tokens die gebruikt worden om softwarelicenties te activeren binnen bedrijfsnetwerken en industriële controle systemen (ics). Na installatie wordt een poort toegevoegd...
22/01 12u30  12 miljoen voor startups in de zorg Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeren twaalf miljoen euro in startende ondernemingen die innovatieve zorgtechnologie ontwikkelen. Die extra financiering voor startups is aangekondigd bij de start...
22/01 12u30  Vinci Energies breidt Axians uit met SecureLayers SecureLayers uit Breda komt in handen van Vinci Energies. Het bedrijf wil hiermee zijn portfolio aan cybersecurityconsultancy en diensten binnen het eigen ict-merk Axians uitbreiden. De naam SecureLayers verdwijnt en gaat verder onder de naam Axians....
22/01 12u15  Publiek-private blockchain-projecten stapelen zich op Het aantal publiek-private samenwerkingen rondom blockchain groeit flink. Steeds vaker zoeken bedrijven en overheden de samenwerking op om de mogelijkheden van blockchain te verkennen. Volgens de initiatiefnemers gaat Nederland internationaal voorop. Een greep uit de initiatieven:...
22/01 11u45  WatchGuard neemt Percipient Networks over De Amerikaanse securityleverancier WatchGuard Technologies neemt Percipient Networks over. Die Amerikaanse branchegenoot ontwikkelt securityoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. De domain name system (dns)-dienst van Percipient Networks, Strongarm genaamd, wordt via de overname geïntegreerd in het...
22/01 11u30  ‘Cio’s moeten it-architectuur bewaken’ Chief information officers (cio’s) moeten zich concentreren op it-architectuur, governance, cloud computing en DevOps bij het integreren van nieuwe technologieën in producten en diensten. Als bedrijven cio’s enkel verantwoordelijk maken voor het beheer van datacenters, laptops...
22/01 10u45  Whatsapp Business komt ook naar de Benelux Whatsapp zal Whatsapp Business, de chatvariant waarmee bedrijven digitale klantencontacten kunnen onderhouden, ook in de Benelux lanceren. Dat meldt Telecompaper.
22/01 10u45  Eerste landbouwtransactie via blockchain uitgevoerd Een consortium van bedrijven, waaronder ING en ABN Amro, hebben de eerste landbouwtransactie uitgevoerd met blockchaintechnologie. De tijd die aan papierwerk werd gespendeerd, was vijf keer minder dan gewoonlijk, laat het consortium weten.
Laatste update: vandaag om 12u45
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
23/01 16u00  Ook jij kunt Kunstmatige Intelligentie inzetten Zonder diepgaande kennis kun je al profiteren van Artificial Intelligence
23/01 14u30  Deze hackers beoordelen jouw software Hoeveel fouten waren er rond in je omgeving? CITL weet het.
23/01 11u30  "Op dit moment bestaat er nog helemaal geen AI" We begrijpen niet eens wat menselijke intelligentie is.
23/01 00u00  Het post-OS tijdperk breekt aan Virtuele assistenten zorgen voor fundamentele verschuiving voor softwaremakers.12 
23/01 00u00  Opgelet: de post-leugenwereld komt eraan Leugendetectie is er straks voor iedereen en overal. Wat dan?10 
22/01 11u15  De nieuwe MacBook Air is... De iPhone? Meerwaarde Air is verdwenen - maar de iPhone kan evolueren.
22/01 00u00  4 kopzorgen voor IT in 2018 Wormen, blockchains, IoT en meer zaken waar we over moeten nadenken.
22/01 00u00  Waarom Apple oude iPhones opzettelijk vertraagt Ook Apple heeft last van de wet van Gates.
21/01 00u00  Intels chipgat is een virtualisatie-nachtmerrie Net terug van de jaarwisseling? Het jaar in IT begint ellendig.
21/01 00u00  Sluit de deksel van je AWS S3-bucket! Twee recente incidenten van datalekken in de cloud.
20/01 00u00  Over de impact van Meltdown en Spectre Met de patches moeten de kernels de rommel opruimen die door de CPU's wordt veroorzaakt.
20/01 00u00  5 brandende vragen over gevaarlijk chipgat Meltdown Architectuurmisser waardoor kernelgeheugen zichtbaar is treft vooral Intel.
20/01 00u00  Wat zijn de verschillen tussen Windows 7-updates? Uitleg over wat er allemaal is veranderd in het nieuwe patchbeleid.
19/01 14u00  Noord-Koreaanse raketten en NL Alert in de storm Twee keer werd er deze week wolf geroepen door waarschuwingssystemen
19/01 00u00  3 zakelijke use-cases voor blockchain Blockchain heeft impact buiten de financiële sector.
Laatste update: vandaag om 16u00
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
23/01 16u30  'Cryptovaluta veel minder decentraal dan gedacht' Cryptomunten zijn veel minder decentraal dan menigeen denkt. Een beperkt aantal beurzen, miners en programmeurs maken de dienst uit.Maarten Reijnders Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie 'Cryptovaluta veel minder decentraal dan gedacht'Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 677511 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 16u00  Apple lanceert HomePod op 9 februari in eerste landen Apple brengt zijn slimme speaker HomePod op 9 februari in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië op de markt.Tonie van Ringelestijn Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Apple lanceert HomePod op 9 februariNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 708261 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 16u00  Pauline van Dongen ontwerpt oplaadrugzak De Nederlandse ontwerpster Pauline van Dongen heeft een rugzak ontworpen met zonnepaneelkraaltjes.Maarten Reijnders Video van de Dag Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Pauline van Dongen ontwerpt oplaadrugzakNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 571860 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 15u30  Zuid-Korea legt handel cryptomunten via banken aan banden De Zuid-Koreaanse overheid voert strengere regels in om speculatie met cryptomunten in te dammen. RTL Z Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Zuid-Korea legt cryptohandel via banken aan bandenNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 739061 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 14u00  'Silicon Valley vandaag is Detroit van de jaren 70' Beeld: Frans Van Heerden Als techbedrijven als Facebook niet oppassen, is hun eenzelfde lot beschoren als de Amerikaanse auto-industrie.Maarten Reijnders Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie 'Silicon Valley vandaag is Detroit van de jaren 70'Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 741561 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 13u00  Live vanaf 20:30: Bright Insight over tech-trends van 2018 Vanavond om 20:30 presenteren we een livestream over wat dit jaar trending is in tech. Stuur ons alvast je vragen.Erwin van der Zande Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Live vanaf 20:30: Bright Insight over tech-trendsNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 742711 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 12u45  'Geheime dienst NSA herkent stem binnen seconden' De Amerikaanse inlichtingendienst NSA zet stemherkenning in om personen op te sporen of in de gaten te houden.Maarten Reijnders Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie 'Geheime dienst NSA herkent stem binnen seconden'Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 736311 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 11u15  'Rivalen streven Tesla voorbij met autonome auto's' Tesla heeft onterecht het imago dat het voorop loopt met zelfrijdende auto's. Onderzoeker Navigant zet Tesla onderaan zijn ranglijst.Maarten Reijnders Bright Business Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie 'Rivalen streven Tesla voorbij met autonome auto's'Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 745211 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 11u15  Intel blundert en waarschuwt: stop met updaten Intel vraagt om bepaalde updates die een beveiligingslek in zijn chips moet dichten, toch maar even niet te installeren. RTL Z Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Intel blundert en waarschuwt: stop met updatenNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 739561 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 10u00  ING stopt na 30 jaar met TAN-codes Klanten van ING kunnen tot eind dit jaar met TAN-codes betalen, daarna is het afgelopen met de codes om betaalopdrachten te bevestigen. RTL Z Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie ING stopt na 30 jaar met TAN-codesNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 0 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 10u00  Tim Cook laat neefje geen social media gebruiken Tim Cook vindt dat kinderen niet te veel gebruik moeten maken van technologie. Ook scholen moeten terughoudend zijn.Maarten Reijnders Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Tim Cook laat neefje geen social media gebruikenNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 736061 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 09u45  Vanavond: Bright Insight over de tech-trends van 2018 Vanavond om 20:30 presenteren we een livestream over wat dit jaar trending is in tech. Stuur ons alvast je vragen.Erwin van der Zande Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Vanavond: Bright Insight over tech-trends van 2018Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 742711 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 09u45  Nee, ik kom niet naar je hackathon, maar wil er wel naar luisteren De podcast StartupBus laat horen waarom hackathons niet zo zinloos zijn als dat ze voor een buitenstaander lijken.Bram van Dijk Commentaar Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Ik kom niet naar je hackathon, maar luister er wel naarNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 574010 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
23/01 09u45  Onderzoek: Nederlanders overschatten kennis cybersecurity Nederlanders overschatten hun kennis van digitale veiligheid. Ze denken dat ze er veel verstand van hebben, maar vaak is dat helemaal niet zo. RTL Nieuws Nieuws Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie 'Nederlanders overschatten kennis cybersecurity'Niet tonen op sectiepagina Zichtbaar 736611 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
22/01 19u45  Duurtest Alfa Romeo Stelvio: Italiaanse bergstijl Deze maand rijden we met Alfa Romeo's eerste SUV: de Stelvio. Niet eentje met alleen de outdoorlooks, maar ook de full-on vierwielaangedreven 210 pk diesel.Rutger Middendorp Duurtest Kleine weergaveBreaking push notifications Tonen in hoofdsectie Duurtest Alfa Romeo Stelvio: Italiaanse bergstijlNiet tonen op sectiepagina Zichtbaar 445060 Klik op de kop om naar het artikel op Bright.nl te gaan
Laatste update: vandaag om 16u30
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
23/01 00u00  Nokia Sleep meet slaappatronen en doet het licht voor je uit (video) Nokia komt met de Nokia Sleep, een nieuwe gadget waarmee je onder meer kunt bijhouden hoe goed of slecht je geslapen hebt. Daarnaast kan het apparaatje automatisch het licht voor je uit doen zodra je ...10 
23/01 00u00  Smartphonefabrikant OnePlus ziet omzet verdubbelen De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft zijn omzet in 2017 zien verdubbelen ten opzichte van het jaar daarvoor. Wereldwijd steeg de omzet naar 1,4 miljard dollar (1,14 miljard euro). OnePlus is n...13 
23/01 00u00  Dutch Windwheel-project krijgt overheidssubsidie Realisering van het Rotterdamse 'Dutch Windwheel' is een stapje dichterbij gekomen. Het project en de bedrijven die daarbij betrokken zijn krijgen een kleine drie ton aan subsidie van de overheid, zo ...12 
19/01 00u00  Robomart ontwikkelt zelfrijdende 'mobiele supermarkt' Een startup genaamd Robomart heeft een volledig autonome 'supermarkt op wielen' ontwikkeld. Het zelfrijdende voertuig kan boodschappen bij klanten bezorgen zonder dat er een menselijke bezorger aan te...
19/01 00u00  Chinese startup Byton onthult elektrische suv op CES 2018 De Chinese startup Byton onthult op de aankomende Consumer Electronics Show in Las Vegas zijn eerste elektrische suv. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De auto kan volledig autonoom rijden ...
18/01 00u00  Inneembare sensorcapsule ontdekt nieuw immuunsysteem Australische wetenschappers van RMIT University hebben met succes een minuscuul apparaatje getest dat je kunt inslikken en dat diverse metingen in je maag-darmstelsel kan verrichten. De resultaten kun...
18/01 00u00  Nieuwe smartspeaker ThinQ WK9 van LG heeft 8 inch touchscreen LG heeft de ThinQ WK9 gepresenteerd, een compacte 'smartspeaker' met een 8 inch touchscreen, ingebouwde stereoluidsprekers en Google Assistent. Het apparaat is ook voorzien van Chromecast-functionalit...
18/01 00u00  Google kondigt VR180-camera's aan van Lenovo en Yi (video) Google heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas bekendgemaakt dat het bedrijf samen met LG, Lenovo en Yi zogeheten VR180-camera's heeft ontwikkeld. De eerste camera's met de nieuw...
17/01 00u00  Lenovo introduceert 'full-screen' smartphone K320t Lenovo heeft zijn eerste zogeheten 'full-screen' smartphone aangekondigd, de Lenovo K320t. Het toestel beschikt over een 5,7 inch ips-display dat 81,4 procent van de voorkant beslaat en een beeldverho...
16/01 00u00  Nieuwe koelkast Samsung voorzien van voice-assistent en AKG-speakers Samsung heeft een nieuwe Family Hub 'smart' koelkast aangekondigd die onder meer is voorzien van voice-assistent Bixby en ingebouwde luidsprekers van AKG....
Laatste update: vandaag om 0u00

Emerce

Verbergen Tonen
23/01 15u45  Apple HomePod eindelijk verkrijgbaar Apple gaat zijn langverwachte slimme luidspreker HomePod op 9 februari lanceren in de VS, Engeland en Australië. In het voorjaar kan de luidspreker ook worden besteld in Frankrijk en Duitsland. De Benelux moet langer wachten.
23/01 15u00  De Bijenkorf met Valentijnsactie op Happn De Bijenkorf houdt komende weken een reclamecampagne waarbij het gebruikers van datingapp Happn verleidt om op 14 februari naar het warenhuis te komen. Mogelijk keren ze huiswaarts met een date.
23/01 15u00  Zestig nieuwe klanten voor chatbotplatform Watermelon De Nederlandse startup Watermelon heeft naar eigen zeggen zestig nieuwe klanten verwelkomd voor zijn chatbotplatform. Daaronder bekende namen als Randstad Nederland, Timing Uitzendbureau, het UWV en Alphabet Lease.
23/01 14u15  ‘1,3 miljard euro gestolen bij 3 miljoen consumenten in Nederland’ In 2017 werd in totaal 1,3 miljard euro gestolen bij ruim 3 miljoen consumenten in Nederland. Dat stelt het 2017 Norton Cyber Security Insights Report van Symantec dat vandaag is gepubliceerd. Symantec legt overigens niet uit hoe ze aan deze berekeningen zijn gekomen.
23/01 14u15  Onderzoek witwassen bitcoins gestart Bij de rechtbank Midden-Nederland start vandaag een grootschalig onderzoek naar het witwassen van circa tien miljoen euro aan bitcoins in de periode januari 2014 tot september 2015. Zes mannen staan terecht, drie 'bankiers' en drie van hun klanten die de bitcoins, deels verdiend met handel via ondergrondse sites, omwisselden in contant geld.
23/01 14u00  Twintig steden komen in aanmerking voor tweede hoofdkwartier Amazon Amazon heeft twintig steden geselecteerd die in aanmerking komen voor de vestiging van een tweede hoofdkantoor. Het gaat om Toronto, Columbus, Indianapolis, Chicago, Denver, Nashville, Los Angeles, Dallas, Austin, Boston, New York City, Newark, Pittsburgh, Philadelphia, Washington D.C., Raleigh, Atlanta en Miami.
23/01 13u00  RTLZ verlegt aandacht van tv naar online RTLZ gaat voortaan nog maar twee nieuwsblokken per dag uitzenden. Alleen tussen 9.00 en 11.00 uur en 16.00 en 18.00 uur is nog een nieuwsblok te zien. De zender blijft bestaan, vooral met aangekochte buitenlandse series, maar de aandacht wordt verlegd naar online.
23/01 12u00  Tencent wil minderheidsbelang in Carrefour China De Chinese technologiegigant Tencent onderhandelt met het Franse supermarktbedrijf Carrefour over de aankoop van een minderheidsbelang in diens Chinese dochter. Tencent belooft marketing en technologie te leveren die Carrefour zichtbaarder maken en beter laat draaien.11 
23/01 11u15  Apple vestigt zich in Los Angeles Apple gaat een kantoor huren in Culver City dat aanvankelijk door HBO zou worden gebruikt. Het gaat om een pand dat eind 2019 klaar moet zijn.
23/01 10u45  Adoptie iOS 11 valt tegen De adoptie van iOS 11 valt tegen, vergeleken met zijn voorganger iOS 10. Dat blijkt uit cijfers die Apple zelf heeft vrijgegeven.
23/01 10u15  20 jaar oude Startpagina trekt nog maandelijks 5 miljoen bezoekers Het uiterlijk is twintig jaar nauwelijks veranderd, maar Startpagina trekt anno 2018 volgens uitgever Sanoma nog altijd maandelijks 5 miljoen bezoekers, die een veelvoud aan pagina's bekijken.11 
23/01 09u00  ICO Telegram wordt met 1,2 miljard dollar grootste ooit Chatapp Telegram wil met een eigen ICO (Initial Coin Offering) zeker 1,2 miljard dollar ophalen. Het gaat om een van de grootste ICO's uit de geschiedenis. Het Russische bedrijf ziet de ICO echter niet louter als financiering, maar wil een nieuw betaalmiddel in de markt zetten.10 
23/01 09u00  ING schaft TAN-code af ING Bank stopt met de TAN-code bij internetbankieren. Na dertig jaar wordt deze verificatie gefaseerd afgebouwd.11 
23/01 09u00  Bitcoin weer onderuit na nieuws uit Zuid-Korea De Bitcoin is maandag weer onder de 11.000 dollar gezakt en opnieuw is het Zuid-Korea dat beleggers nerveus maakt. Wisselkantoren in dat land kunnen een belastingaanslag van 24,2 procent verwachten, zo werd vandaag bekend.10 
23/01 07u45  Kijkshop verkeerde al weken in nood Kijkshop verkeerde kennelijk al weken in hoge nood. Zo hebben woeste klanten al weken hun bestellingen niet ontvangen. De winkelketen was de afgelopen weken al amper telefonisch bereikbaar voor klanten, en op Facebook wemelt het van de klachten die niet zijn afgehandeld.10 
Laatste update: vandaag om 15u45
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
23/01 09u30  '10 procent opgehaald geld via cryptovaluta gaat verloren door hacks' 10 procent van het geld dat wordt geïnvesteerd via zogeheten Initial Coin Offerings (ICO's) belandt in handen van hackers.
23/01 07u30  'Eén op de vijf Nederlanders in 2017 slachtoffer van cybercrime' Beveiligingsbedrijf Symantec stelt dat er vorig jaar 3,4 miljoen Nederlanders slachtoffer zijn geworden van cybercrime. In totaal raakten ze 1,3 miljard euro kwijt.13 
22/01 22u45  Recordaantal nieuwe abonnees voor Netflix Streamingdienst Netflix kreeg er afgelopen kwartaal 8,3 miljoen nieuwe abonnees bij, een recordaantal voor het bedrijf.
22/01 21u30  Apple Music geeft artiesten inzicht in luistergewoontes gebruikers Streamingdienst Apple Music gaat artiesten meer inzicht geven in de luistergewoontes van gebruikers.
22/01 20u00  'Tien procent opgehaald geld via cryptovaluta gaat verloren door hacks' Tien procent van het geld dat wordt geïnvesteerd via zogeheten Initial Coin Offerings (ICO's) belandt in handen van hackers.
22/01 13u00  ProRail wil dat YouTube sneller treinsurfvideo's verwijdert Vloggers die aan de buitenkant van een trein hangen, dat filmen en die beelden op YouTube zetten; het is ProRail een doorn in het oog en daarom wil de spoorbeheerder dat YouTube zulke filmpjes sneller verwijdert.
22/01 12u45  ProRail wil dat YouTube sneller treinsurf-video's verwijdert Vloggers die aan de buitenkant van een trein hangen, dat filmen en die beelden op YouTube zetten; het is ProRail een doorn in het oog en daarom wil de spoorbeheerder dat YouTube zulke filmpjes sneller verwijdert.
22/01 10u45  Nieuwe Thor-film maand te vroeg online door fout op iTunes Een fout bij het vooruitbestellen op iTunes lijkt te hebben gezorgd dat mensen de film Thor Ragnarok veel te vroeg konden bekijken. Illegale kopieën doken daarna op verschillende sites op.
22/01 09u45  Kim Dotcom klaagt overheid Nieuw-Zeeland voor miljarden dollars aan De Duitse internetondernemer Kim Dotcom heeft de regering van Nieuw-Zeeland aangeklaagd om zijn arrestatie in 2012. Die aanhouding werd het einde van zijn dienst Megaupload.
22/01 08u45  Kabinet stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor zorgstartups Het kabinet gaat 12 miljoen euro beschikbaar stellen voor startups die werken aan innovatieve zorgtechnologie.
22/01 07u45  Kabinet stelt 12 miljoen dollar beschikbaar voor zorgstartups Het kabinet gaat 12 miljoen dollar beschikbaar stellen voor startups die werken aan innovatieve zorgtechnologie.
22/01 07u15  Amazon opent slimme supermarkt zonder kassa's in VS Webwinkelgigant Amazon heeft in de Verenigde Staten een slimme supermarkt zonder kassa's geopend.
21/01 13u45  'Operationeel directeur Twitter in de race voor CEO-functie fintechbedrijf' Anthony Noto, de operationeel directeur van Twitter, zou mogelijk vertrekken naar fintechbedrijf Social Finance (SoFi). Daar algemeen directeur zou hij kunnen worden.
21/01 13u15  'Operationeel directeur Twitter Anthony Noto vertrekt naar fintechbedrijf' Anthony Noto, de operationeel directeur van Twitter, zou mogelijk vertrekken naar fintechbedrijf Social Finance (SoFi). Daar algemeen directeur zou hij kunnen worden.
20/01 15u30  Schade op website verzekeraar Interpolis niet te melden door storing Klanten van verzekeringsmaatschappij Interpolis kunnen schade die ze willen claimen zaterdag niet in alle gevallen online melden. De website kampt met een storing.
Laatste update: vandaag om 9u30
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

14x Dutch Interactive Awards open voor inschrijvingen23/01 06u15 - Emerce: Op 31 mei worden voor de negende keer de prijzen uitgereikt voor Nederlands beste interactieve werk tijdens de Dutch Interactive Awards (#dia18). De deur staat nu open om te nomineren.
13x 'Eén op de vijf Nederlanders in 2017 slachtoffer van cybercrime'23/01 07u30 - Nu.nl: Beveiligingsbedrijf Symantec stelt dat er vorig jaar 3,4 miljoen Nederlanders slachtoffer zijn geworden van cybercrime. In totaal raakten ze 1,3 miljard euro kwijt.
13x Betaaldienst Payconiq van start in Nederland, maar zonder ABN23/01 06u15 - Emerce: Nederland gaat kennismaken met een nieuw betaalplatform: Payconiq. Voortgekomen uit ING Group en als aandeelhouders omarmd door Rabobank, ASN, Regiobank en SNS moeten consumenten in online en fysieke winkels én onderling met een QR-code betalingen gaan verrichten. Misschien wel even snel als contactloos. ABN heeft zich echter alweer teruggetrokken.
13x Smartphonefabrikant OnePlus ziet omzet verdubbelen23/01 00u00 - GadgetZone: De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft zijn omzet in 2017 zien verdubbelen ten opzichte van het jaar daarvoor. Wereldwijd steeg de omzet naar 1,4 miljard dollar (1,14 miljard euro). OnePlus is n...
13x 3 tips om je inbox te beheersen en tijd te winnen23/01 00u00 - ZDNet: Op jaarbasis win je al snel twee weken aan tijd wanneer je op een efficiënte manier omgaat met de instroom van je mailbox. We analyseren drie belangrijke tips waar je meteen mee aan de slag kan. The post 3 tips om je inbox te beheersen en tijd te winnen appeared first on ZDNet.be.
13x Alles over het verschil tussen ipv4 en ipv623/01 00u00 - PCMweb: Het internet is uit lagen opgebouwd. Eén van die lagen is de internetlaag, waar het internetprotocol zijn werk doet om je data van punt A naar punt B te krijgen. Nu maken we grotendeels nog gebruik van internetprotocol versie 4, ooit zal dat alleen versie 6 worden. Wat is precies het verschil tussen ipv4 en ipv6?
12x Intel vraagt voorlopig patches voor cpu-lekken te stoppen op bepaalde systemen23/01 08u30 - Tweakers.net: Intel heeft in een nieuwe mededeling fabrikanten, softwaremakers en eindgebruikers aangeraden om de huidige versie van zijn Meltdown- en Spectre-patches niet toe te passen op bepaalde systemen. Het zegt de oorzaak van de herstartproblemen te hebben gevonden.
12x ING schaft TAN code af23/01 07u30 - Emerce: ING Bank stopt met de TAN-code bij internetbankieren. Na dertig jaar wordt deze verificatie gefaseerd afgebouwd.
12x Dutch Windwheel-project krijgt overheidssubsidie23/01 00u00 - GadgetZone: Realisering van het Rotterdamse 'Dutch Windwheel' is een stapje dichterbij gekomen. Het project en de bedrijven die daarbij betrokken zijn krijgen een kleine drie ton aan subsidie van de overheid, zo ...
12x Het post-OS tijdperk breekt aan23/01 00u00 - ComputerWorld: Virtuele assistenten zorgen voor fundamentele verschuiving voor softwaremakers.

Statistieken

Artikels:
39544
Gelezen:
35677
Aantal lezers nu:
59


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven