maandag 16 september 2019, week 38


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
16/09 12u30  Meryame Kitir geen kandidaat om John Crombez op te volgen als SP.A-voorzitter SP.A-Kamerfractieleider Meryame Kitir is geen kandidaat om Joh Crombez op te volgens als partijvoorzitter. Dat heeft ze aangekondigd via Facebook. Vandaag is de procedure voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter van SP.A opgestart. Kandidaten kunnen zich nog tot 4 oktober aanmelden.
16/09 10u15  Staat plots de deur op een kier voor communautaire gesprekken? "Eerst zien of het niet om schijnmanoeuvres gaat" Lees meer >
16/09 09u00  Paul Magnette bevestigt: "Ik ben kandidaat voor het PS-voorzitterschap" Lees meer >
15/09 18u15  Twee voorzitters voor Ecolo: Jean-Marc Nollet blijft aan, Rajae Maouane vervangt Zakia Khattabi De algemene vergadering van de Franstalige groene partij Ecolo heeft covoorzitter Jean-Marc Nollet en de Brusselse Rajae Maouane met 92 procent van de stemmen verkozen als voorzitters van de partij. De Waal Nollet volgt daarmee zichzelf op. De Brusselse Maouane neemt de fakkel over van Zakia Khattabi.
15/09 17u00  De Foyer #2: over Arco, de "C" in CD&V en het talent van Ivo Van Hove Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van 'De zevende dag'. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
15/09 15u45  Twee voorzitters voor Ecolo: Jean-Marc Nollet blijft aan; Rajae Maouane vervangt Zakia Khattabi De algemene vergadering van de Franstalige groene partij Ecolo heeft covoorzitter Jean-Marc Nollet en de Brusselse Rajae Maouane met 92 procent van de stemmen verkozen als voorzitters van de partij. De Waal Nollet volgt daarmee zichzelf op. De Brusselse Maouane neemt de fakkel over van Zakia Khattabi.
15/09 14u45  Elio Di Rupo stopt als voorzitter van de PS, ten laatste eind oktober voorzittersverkiezingen De kersverse Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS) zal die functie niet combineren met het voorzitterschap van de partij. Dat heeft hij vandaag zelf aangekondigd op de Franstalige zender RTL. De verkiezingen voor een nieuwe voorzitter zullen plaatsvinden ten laatste eind oktober, wellicht op 19 of 20 oktober.
15/09 13u30  Miet Smet (CD&V): "Het is nog iets te vroeg, maar op termijn zou ik de C in CD&V laten vallen" Oud-CD&V-boegbeeld Miet Smet pleit er in 'De zevende dag' voor om de C van christendemocratisch in de naam van de partij op termijn te laten vallen. Al zegt ze erbij dat het daar nu 'nog iets te vroeg' voor is.
15/09 12u15  Vicepremier Koen Geens over malaise bij CD&V: "Ik heb een grote sense of urgency maar ik heb ook geduld" Ontslagnemend vicepremier Koen Geens (CD&V) vindt dat zijn partij de tijd moet nemen om zich te hervormen en daarbij niet aan zelfkastijding moet gaan doen. Dat zei hij in 'De zevende dag'. Ook wat betreft de nieuwe voorzitter pleit hij voor geduld.
14/09 20u45  Parket onderzoekt beschuldiging wegens corruptie tegen Reynders, Reynders ontkent "alle mogelijke beschuldigingen" Het parket van Brussel is een opsporingsonderzoek wegens corruptie en witwaspraktijken gestart naar vicepremier Didier Reynders (MR). Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Het onderzoek zou gestart zijn na verklaringen van een ex-agent van de Staatsveiligheid. Reynders ontkent de aantijgingen tegen hem.
14/09 12u30  Juncker: "Ik praat Duits aan de Belgische kust, want Frans wordt niet meer geaccepteerd" Jean-Claude Juncker is bezig aan zijn laatste maanden als voorzitter van de Europese Commissie. In een interview met De Tijd en L'Echo zegt hij dat hij merkt dat de tolerantie voor Franstaligen aan de Belgische kust afneemt. 'Dus nu praat ik Duits, dat kan blijkbaar wel', zegt hij. 'Ik vind dat schandalig belachelijk.'
14/09 09u15  Parket onderzoekt beschuldiging wegens corruptie tegen Reynders Het parket van Brussel is een opsporingsonderzoek wegens corruptie en witwaspraktijken gestart naar vicepremier Didier Reynders (MR). Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Het onderzoek zou gestart zijn na verklaringen van een ex-agent van de Staatsveiligheid. Reynders ontkent de aantijgingen tegen hem.
13/09 22u00  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 13 september.
13/09 21u00  Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt: "PS en N-VA praten hoffelijk, maar nog geen indicatie dat compromis mogelijk is" Dat Elio Di Rupo (PS) de Waals regering gaat leiden, betekent niet dat de rol van de PS-voorzitter uitgespeeld is bij de onderhandelingen voor een federale regering. 'Di Rupo zal een dominante rol blijven spelen bij de federale onderhandelingen. De PS en de N-VA praten hoffelijk met elkaar, maar op dit moment hebben beide partijen nog geen indicatie dat een compromis tussen de twee mogelijk zou zijn', zegt Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt in 'Terzake'.
13/09 18u45  Na de analyse van de neergang: CD&V zal weg moeten van grijsheid CD&V verloor een kwart van haar kiezers op 26 mei. Twaalf subtoppers, de zogenoemde twaalf apostelen, maakten een analyse van de neergang. Ze klagen over 'een te voorzichtig midden' dat 'niet gecapteerd heeft waarvan de mensen wakker liggen'. De analyse bepleit klare taal gekoppeld aan een verjonging en een grotere inbreng van de vele lokale mandatarissen zoals burgemeesters, schepenen en gemeenteraadsleden. Wat kan de nieuwe CD&V-voorzitter aanvangen met de analyse en welke dilemma's zal hij/zij op zijn/haar weg vinden?
Laatste update: vandaag om 12u30
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

72x Mysterie van exploderende ‘ufo’ boven Vlaanderen leek opgelost, tot KMI er vragen bij stelde16/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Van Deerlijk over Gent tot Oudenaarde, Sint-Niklaas en Reet. Van over heel Vlaanderen kwamen er zaterdagavond meldingen van een “exploderende bol” hoog aan de hemel. Het ufo-meldpunt kreeg in geen tijden nog zoveel berichten binnen van eenzelfde fenomeen. “Een ontplofte weerballon”, menen ze daar. “Maar van wie dan?”, vraagt weerman David Dehenauw zich af. “Wij lieten er geen op.”
59x IN BEELD. Joke Devynck toont voor het eerst haar vriendin, ook andere BV’s laten zich zien bij uitreiking Ensors16/09 07u45 - Het Nieuwsblad: De Ensors worden ook wel eens de Vlaamse Oscars genoemd en dus mocht een rode loper zondag niet ontbreken. Heel wat BV’s passeerden de revue, maar de meeste aandacht ging toch naar Joke Devynck. De 46-jarige actrice toonde in Oostende voor het eerst haar vriendin.
47x Omstreden rechter Kavanaugh opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik16/09 03u45 - Het Laatste Nieuws: President Donald Trump wil niets weten van de eis van diverse Democratische presidentskandidaten om rechter Brett Kavanaugh uit zijn functie te...
46x Belg (57) doodgereden in Italië nadat hij stopte om kinderen te helpen16/09 03u30 - Het Belang van Limburg: VeglieDe Italiaanse politie heeft de man gearresteerd die zaterdag de Antwerpse fietser Filip Marichal (57) doodreed bij het Italiaanse Veglie.
46x “Een vrouw die openstaat voor het leven”: Filosofe na een week vermoord aangetroffen in haar tuin16/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Het gerecht heeft een onderzoek geopend naar de moord op Lutgarde Maes (67), een filosofe uit Brakel. De alleenstaande vrouw was al een week lang vermist. Pas toen er een speurhond werd bijgehaald, werd haar lichaam in haar tuin gevonden.
45x Filip werd doodgereden op fietsvakantie in Italië: “Hij was net even gestopt om kinderen te helpen”16/09 03u15 - Het Nieuwsblad: De Italiaanse politie heeft de bestuurder gearresteerd die zaterdag de Antwerpse Filip Marichal (57) doodreed bij het Italiaanse Veglie. De Belg overleed tijdens een fietstocht op vakantie. “Filip was even achterop geraakt, omdat hij enkele kinderen had geholpen.”
45x Nederlander (66) meegesleurd door overstromingen in Spanje16/09 01u15 - Het Laatste Nieuws: In het zuidoosten van Spanje wordt gezocht naar een vermiste Nederlander. De 66-jarige man verdween volgens Spaanse media na een val in het door...
43x Overleg met kankerpatiënt duurt amper 3,8 minuten16/09 06u15 - Het Laatste Nieuws: Gemiddeld amper 3,8 minuten per patiënt en nauwelijks aandacht voor zijn wensen, levensomstandigheden of draagkracht. Het zogenaamde...
42x Formateur Jan Jambon schakelt versnelling hoger voor Vlaamse regeringsonderhandelingen: “Je kunt eindeloos blijven praten”16/09 03u15 - Het Nieuwsblad: Vlaams formateur en toekomstig Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil de komende week het tempo van de onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering fors opdrijven.
41x Trump dreigt met vergelding na aanval op Saoedi-Arabië16/09 03u30 - Knack: Na de drone-aanval op het hart van de Saoedische olieproductie, waardoor het land zijn output in één klap moest halveren, heeft de Amerikaanse president Donald Trump gedreigd met vergelding. Tegelijk beklemtoonde hij dat hij onder geen enkel beding een ontmoeting met Iraanse leiders gaat houden.

Statistieken

Artikels:
32123
Gelezen:
26843
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven