woensdag 12 december 2018, week 50


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
11/12 23u15  Vlaamse, Waalse en Brusselse klimaatministers willen klimaatambities opkrikken Lees meer >
11/12 22u15  Vlaamse, Waalse en Brusselse klimaatministers willen Europese klimaatdoelstellingen opkrikken Lees meer >
11/12 21u15  Waalse minister van Energie wil Europese klimaatdoelstellingen opkrikken, minister Schauvliege wacht af Lees meer >
11/12 18u45  "Je mag ervan uitgaan dat Michel II alleen maar dient om de boel draaiende te houden tot de verkiezingen" Lees meer >
11/12 16u30  Waarom de vechtscheiding van oranje-blauw en N-VA nu moet stoppen Oranjeblauw en N-VA lijken elkaar weinig te gunnen bij het afwikkelen van hun scheiding. Volgens professor arbeidseconomie Stijn Baert is dit onverstandig. Net zoals gescheiden ouders het welzijn van hun kinderen snel vooropstellen, moeten de gewezen partners van de Zweedse coalitie nog een aantal maanden alles op alles zetten om onze arbeidsmarkt op orde te krijgen en zo het welzijn van de Belgen veilig te stellen.
11/12 15u15  Premier Michel praat met verschillende fracties, morgen debat in de Kamer Lees meer >
11/12 15u15  SP.A dreigt met motie van wantrouwen: ?Belangrijk dat de regering verantwoording aflegt? Oppositiepartij SP.A dreigt met een motie van wantrouwen tegen de minderheidsregering Michel II. Als een meerderheid in het parlement die motie steunt, dan valt de nieuwe regering en komen er vervroegde verkiezingen in januari. SP.A vraagt meer sociale accenten van de nieuwe regering. Fractieleider Meryame Kitir vraagt tegen volgende week dinsdag duidelijkheid van de premier.
11/12 12u45  Vlaams Belang dient klacht in bij Raad van State tegen beslissing van regering over migratiepact Vlaams Belang vraagt aan de Raad van State, zeg maar de rechtbank van de regering, dat de beslissing van de regering om het migratiepact goed te keuren, ongedaan wordt gemaakt. Volgens Vlaams Belang werd de procedure voor die beslissing niet correct gevolgd.
11/12 11u30  Socialistische vakbond ABVV geeft regering nul op tien en verwacht niet veel beterschap De socialistische vakbond ABVV ziet niet veel heil in de afgeslankte regering van premier Charles Michel. Algemeen secretaris Miranda Ulens geeft de regering voor de afgelopen vier jaar nul op tien en verwacht niet veel beterschap. 'We zien dat het dezelfde regering is, maar met een andere strik om', zei ze in 'De ochtend' op Radio 1.
11/12 11u30  Premier Michel praat met verschillende fracties uit het parlement Lees meer >
11/12 10u15  Volgens juridische dienst van het parlement is het "grondwettelijke gewoonte" dat regering vertrouwen vraagt Lees meer >
10/12 23u15  Herlees de liveblog - Bart De Wever over politieke crisis: "Men heeft met mijn voeten gespeeld" De eerste werkweek van de regering-Michel II is stevig van start gegaan. Terwijl Charles Michel in Marrakech een emotionele speech gaf over internationale samenwerking, laten de gevolgen van de nieuwe politieke situatie zich stilaan voelen. Zo vragen verschillende oppositiepartijen om een vertrouwensstemming in het parlement. N-VA-voorzitter Bart De Wever hield in 'Terzake' de deur open voor samenwerking met de regering, maar waarschuwde tegelijk voor een 'zachte staatsgreep'. Herlees hier het relaas van de dag.
10/12 21u15  De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep" N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview in 'Terzake'. De Wever laat in het midden of hij voor of tegen de nieuwe regering zou stemmen, maar benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil.
10/12 21u15  Peeters: "Andere accenten, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord" Is de herschikte regering-Michel een nieuwe regering of niet en moet die regering een vertrouwensstemming vragen in het parlement of niet? Vicepremier Kris Peeters (CD&V) zegt in 'Terzake' dat het niet om een compleet nieuwe regering zal gaan. Er zullen wat andere accenten zijn, maar binnen het kader van het bestaande regeerakkoord.
10/12 20u15  Bart De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep" N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview dat straks te zien is in 'Terzake'. De Wever benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil.
Laatste update: dinsdag 11 december 2018, 23u15
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

25x LIVE. Schietpartij Straatsburg: “Vier doden en verschillende gewonden, gewonde dader op de vlucht”12/12 00u30 - Het Laatste Nieuws: Bij een schietpartij in het centrum van Straatsburg zijn volgens politiebronnen vier doden en tien gewonden gevallen. De ordediensten vragen aan de...
25x Advocaat vraagt vandaag om vrijlating Jos Brech12/12 00u15 - Het Laatste Nieuws: De Nederlandse advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal vandaag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting...
25x Schoten in Straatsburg: politie gaat uit van terreur, mogelijk tweede betrokkene, Europarlementslid schuilt in restaurant12/12 00u15 - Het Belang van Limburg: Nabij de kerstmarkt in het centrum van de Franse stad Straatsburg zijn dinsdagavond schoten gelost. Daarbij zouden zeker vier doden zijn gevallen. Minstens elf anderen raakten gewond. De dader is nog op de vlucht, maar zou in het nauw zijn gedreven. Het zou gaan om een man van 29 jaar. Volgens het persagentschap DPA gaat de politie uit van een terreurdaad. Mogelijk is er een tweede verdachte. Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) uit Sint-Truiden was in Straatsburg en zit opgesloten in restaurant Görtlerhoft.
25x Het VN-migratiepact uitgelegd in 130 seconden12/12 00u00 - VRT NWS: 23 voorstellen op 34 bladzijden, dat is het Mondiaal Pact voor Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie. Het pact veroorzaakt onder meer in ons land een politieke storm. Maar wat staat er nu precies in de tekst? En wat is de bedoeling ervan? Stijn Vercruysse vat het voor u samen.
24x Wat we nu weten over de vermoedelijke dader in Straatsburg: “Geradicaliseerd, strafblad en gewelddadig verleden”12/12 03u45 - Het Laatste Nieuws: De schutter die gisterenavond in het centrum van Straatsburg het vuur opende en meerdere mensen doodschoot, is een 29-jarige man, die door de media...
24x Dodental schietpartij in Straatsburg loopt op: vier doden, negen gewonden12/12 00u15 - De Standaard: Bij een schietpartij aan de kerstmarkt in Straatsburg vielen minstens vier doden en negen gewonden. Dat melden verschillende Franse media op basis van politiebronnen. De dader is nog steeds op de vlucht, maar werd al geïdentificeerd. Hij zou bekendstaan bij de politie voor radicalisering.
22x Stormy Daniels moet Trump bijna 300.000 dollar betalen12/12 03u45 - De Morgen: De Amerikaanse porno-actrice Stormy Daniels moet aan de Amerikaanse president Donald Trump meer dan 293.000 dollar betalen. Dat heeft een rechter in Californië vandaag geoordeeld. De uitspraak komt er in de nasleep van een proces wegens laster dat de vrouw had verloren. 
21x Trump blijft Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman steunen12/12 03u45 - Het Laatste Nieuws: De Amerikaanse president Donald Trump staat nog steeds achter de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. Dat zegt hij in een interview met...
21x Psychopaat (22) gijzelde, vernederde en verkrachtte meisjes12/12 03u45 - Het Nieuwsblad: Gevaarlijk, gewelddadig op het sadistische af, meedogenloos, psychopathisch: het zijn maar enkele termen waarmee een Brusselse rechter gisteren de persoonlijkheid van de amper 22-jarige Jessy W. schetste. Jessy werd tot tien jaar cel veroordeeld, met vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank, voor het gijzelen en verkrachten van twee meisjes.
21x Laura Tesoro heeft nieuw lief12/12 03u45 - Het Nieuwsblad: Laura Tesoro (22) is weer verliefd. Zeven maanden na haar breuk met Giovanni Kemper (27) vormt de jonge zangeres en VTM-presentatrice een koppel met Jordan, een jongen uit Antwerpen. Tesoro deelt sinds afgelopen zomer foto’s en filmpjes van haar uitstapjes met Jordan op sociale media. Zo gingen ze al ­samen naar Boedapest. Nu bevestigt ze via haar management dat hij haar nieuwe vriendje is.

Statistieken

Artikels:
32560
Gelezen:
9314
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2018 Naar boven