zondag 5 april 2020, week 14


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 6u45
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
04/04 00u15  Johan Verstreken ontdekt zijn groene vingers door lockdown in Spanje Oostendenaar Johan Verstreken zit al 12 dagen vast in zijn huis in een dorp in de buurt van Malaga in Zuid-Spanje. 'Door de lockdown ligt alles stil hier. Gelukkig kan ik me bezighouden in mijn weide met olijfbomen. Ik wist niet dat ik groene vingers heb', vertelde Verstreken aan Radio 2 West-Vlaanderen.
04/04 00u15  Villa Politica† Herbekijk hier 'Villa Politica' van donderdag 26 maart.
04/04 00u15  Jan Jambon: "Redelijkerwijze zullen huidige maatregelen verlengd worden door Nationale Veiligheidsraad" Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat ervan uit dat de huidige coronamaatregelen morgen door de Nationale Veiligheidsraad verlengd zullen worden. 'Ik ga nu geen uitspraak doen over verscherpte maatregelen. Dat wordt morgen bekeken op de Nationale Veiligheidsraad. Redelijkerwijze zullen de maatregelen verlengd worden', zegt Jambon in 'Vandaag' op Eťn.
04/04 00u15  Von der Leyen: "Geen enkele lidstaat kan dit alleen aan. Alleen door anderen te helpen, kunnen we onszelf helpen" Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen roept de Europese lidstaten op om beter samen te werken. De voorbije weken was van Europese eenheid weinig te merken, maar die strategie houdt geen steek, waarschuwde ze. 'Alleen door anderen te helpen, kunnen we onszelf helpen. Geen enkele lidstaat kan dit alleen aan.' De Europese Raad (met daarin alle staatshoofden en regeringsleiders) hield vandaag een videoconferentie. Concrete plannen zijn er nog niet. De Europese minister van FinanciŽn krijgen twee weken de tijd om voorstellen uit te werken van maatregelen die genomen kunnen worden.
04/04 00u15  PLAN B aflevering #22: "Hoe kijkt Vlaanderen naar de nieuwe regering, Wilmes II?? In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen ťn de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig BelgiŽ. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.
04/04 00u15  Coronaregels op het werk: op 3 dagen meer dan 80 inbreuken geteld, 7 bedrijven gesloten Op drie dagen tijd is bij 84 bedrijven een inbreuk op de coronamaatregelen vastgesteld en moesten 7 bedrijven worden gesloten. Dat blijkt uit cijfers van minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V). In totaal werden 245 bedrijven gecontroleerd, bij een honderdtal gingen inspecteurs ter plaatse. Bij die laatste groep was bijna 9 op de 10 niet in orde. 'Heel veel bedrijven doen het schitterend, maar de rotte appels moeten uit de mand', zegt Muylle.
01/04 00u15  De afspraak op vrijdag Herbekijk hier 'De afspraak op vrijdag' van 27 maart.
30/03 14u15  Overzicht: deze corona≠maatregelen zijn tot 19 april verlengd in BelgiŽ, Vlaanderen, Brussel en WalloniŽ De Nationale Veilligheidsraad heeft de verstrengde coronamaatregelen van woensdag 18 maart verlengd met twee weken tot en met zondag 19 april. Als het nodig blijkt, zullen de maatregelen nog tot 3 mei verlengd worden. 'Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven.' Er zijn in ons land heel wat maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. Maatregelen op federaal niveau, die gelden voor het hele land, maar ook maatregelen op Vlaams, Waals of Brussels niveau. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Wij helpen u op weg.
30/03 14u15  Podcast "De afspraak op vrijdag" met Gwendolyn Rutten, Carl Devos en Stijn Baert Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten, arbeidseconoom Stijn Baert (UGent) en politicoloog Carl Devos (UGent) hebben het over de economische maatregelen in het kader van de coronacrisis en de discussie over de volmachten in het federale parlement.
30/03 14u15  De Foyer #26: De medische strijd tegen corona en de financiŽle bazooka van Alexander De Croo Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur.
Laatste update: zaterdag 4 april 2020, 0u15
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

16x Mijnwerkers vast na explosie in Colombiaanse steenkoolmijn05/04 02u15 - Het Laatste Nieuws: In Colombia zitten sinds zaterdagmiddag minimaal 10 mijnwerkers vast na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en media.
16x Beringse schepen Yalcin betreurt dat het schepencollege geen consensus heeft bereikt rond moskee-oproep "Ezan"04/04 23u15 - Het Belang van Limburg: Schepen van Welzijn, Hilal Yalcin (CD&V) betreurt de beslissing die donderdag werd genomen door het schepencollege van Beringen. Die ging over een verzoek van de lokale moslimgemeenschap om dagelijks een keer op te roepen tot gebed ter eerbetoon van de zorgsector in tijden van corona. 'De moskeebesturen hebben ons een vraag gesteld om binnen het tijdelijke karakter van de coronamaatregelen en het samenscholingsverbod, 1x per dag de ezan te laten omroepen', vertelt schepen Yalcin. 'Het zijn inderdaad moeilijke tijden voor iedereen. Net zoals kerkgangers, kunnen moslims hun moskee niet meer bezoeken. Ook de belangrijkste maand voor de moslims, de Ramadan begint over enkele weken. Die wordt normaliter ook collectief beleefd, naar alle waarschijnlijkheid zal dat ook niet meer kunnen gebeuren. In heel Beringen zien we solidariteitsacties opduiken, en uiteraard doet ook de moslimgemeenschap hier op verschillende manieren aan mee. De klokken luiden om 20u als eerbetoon voor de helden van deze crisis. De moskee√ęn vragen om te kunnen aansluiten om ook hun stem te laten horen voor deze helden en ook een bron van hoop te kunnen zijn voor de moslimgemeenschap in Beringen. Ik betreur dat er zelfs in crisistijden, geen politieke consensus gevonden kon worden in het schepencollege. Mijn partij was bereid het gesprek aan te gaan en ik sta persoonlijk volledig achter het voorstel. In een stad waar bijna de kwart van de inwoners islamitisch is, vind ik dit oprecht een gemiste kans voor Beringen', aldus schepen Yalcin.
13x LIVE. Europese Commissie: ‚ÄúMarshallplan nodig‚ÄĚ - Geen nieuwe besmettingen voormalig epicentrum Hubei05/04 03u15 - Het Laatste Nieuws: • De afgelopen 24 uur zijn er 140 nieuwe corona-overlijdens gerapporteerd in ons land. Het aantal bijkomende ziekenhuisopnames bedraagt 503. Dat...
12x Franse journalist blundert tijdens live-uitzending van Chinese herdenkingsdienst voor coronaslachtoffers en noemt hen Pokémons04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws: De Franse nieuwszender BFMTV is diep door het stof gegaan na een foute opmerking van journalist Emmanuel Lechypre. Tijdens een live-uitzending van...
11x Meer dan 300.000 besmettingen en 8.000 doden in VS, 1.905 overlijdens in New York City alleen04/04 22u15 - Het Laatste Nieuws: In de Verenigde Staten zijn nu al meer dan 300.000 coronabesmettingen geregistreerd en meer dan 8.000 overlijdens. Dat blijkt uit de gegevens van...
11x Colruyt sluit onlinewinkel Collishop enkele dagen wegens massale aankopen04/04 20u15 - Het Laatste Nieuws: Colruyt sluit zijn onlineshop Collishop enkele dagen omdat de drukte te groot was geworden. Het personeel zal wel nog voorrang geven aan de...
11x Testcapaciteit in ons land gestegen tot 10.000 per dag04/04 19u15 - Het Laatste Nieuws: De testcapaciteit voor het coronavirus is gestegen tot 10.000 per dag. Dat meldt het kabinet van minister Philippe De Backer. Er zullen dus meer...
10x LIVEBLOG. Limburgse ziekenhuizen bereiken limiet - Trump: 'Komende week wordt zwaarste, met veel doden'04/04 23u15 - De Standaard: Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.
10x ‚ÄėBelgi√ę is klaar om 10.000 testen per dag te doen‚Äô04/04 23u15 - De Standaard: De testcapaciteit in ons land kan opgedreven worden tot 10.000 tests per dag. Dat meldt minister Philippe De Backer (Open VLD), die de taskforce testing leidt. Ook de regionale spreiding van 20.000 testkits voor woonzorgcentra is afgesproken.
10x Universiteit Luik ontwikkelt geautomatiseerde test: binnen een halve dag betrouwbare resultaten04/04 22u15 - Het Laatste Nieuws: De Universiteit van Luik (ULiège) heeft een geautomatiseerde test ontwikkeld voor de detectie van het nieuwe coronavirus. Door de test kunnen...

Statistieken

Artikels:
15977
Gelezen:
6059
Aantal lezers nu:
1


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven