vrijdag 15 december 2017, week 50


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u30
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
14/12 19u00  Europese top lanceert Europese defensie, maar ruziet over migratie Op de decembertop zetten de Europese regeringsleiders een belangrijke symbolische stap naar een Europese defensie. 25 landen willen op dat vlak meer gaan samenwerken in EU-verband. Over een uniform asiel- en migratiebeleid staan Oost- en West-Europese regeringsleiders echter tegenover elkaar.  
14/12 17u00  Gatz: "Volstrekt onduidelijk wie bij VRT beslist over erediensten" Het is volstrekt onduidelijk wie bij de VRT beslist over de uitzending van de erediensten. Dat heeft mediaminister Sven Gatz (Open VLD) gezegd in het Vlaams Parlement na een vraag van Wilfried Vandaele (N-VA). 'Is het de voorzitter? Is het de gedelegeerd bestuurder? Is het de raad van bestuur? Is het het directiecomité? Ik weet het niet, hoor.'
14/12 16u45  Mark van den Wijngaert: "Opmerkelijk dat regering niet volledige dotatie van Laurent afneemt" De financiële 'straf' die prins Laurent krijgt na zijn bezoek aan de Chinese ambassade is uitzonderlijk. Nooit eerder werd de dotatie van iemand van het koningshuis deels ingetrokken. 'Een teken van wanhoop van de regering', zegt historicus Mark van den Wijngaert, die het opmerkelijk vindt dat de regering niet de volledige dotatie afneemt. 'Want als Laurent dit niet begrijpt, dan zal hij het nooit begrijpen.'
14/12 15u00  Michel: "Kernuitstap in 2025 blijft overeind" De oppositie heeft in de Kamer premier Michel onder vuur genomen voor het uitstel van het energiepact. Michel herhaalde dat hij bij de belofte voor een kernuitstap in 2025 blijft. Hij wil daarvoor vier doelstellingen met elkaar in evenwicht brengen.
14/12 13u15  Prins Laurent verliest volgend jaar 15 procent van zijn dotatie De kogel is door de kerk: prins Laurent verliest volgend jaar 15 procent van zijn dotatie. De regering straft Laurent omdat hij zonder toestemming in legeruniform aanwezig was op een receptie van de Chinese ambassade. De straf voor Laurent is éénmalig en komt neer op een financieel verlies voor de prins van 45.000 euro.
14/12 12u45  Regering gaat dotatie Laurent met 15 procent verlagen De kogel is door de kerk: prins Laurent verliest volgend jaar 15 procent van zijn dotatie. De regering straft Laurent omdat hij zonder toestemming in legeruniform aanwezig was op een receptie van de Chinese ambassade.
14/12 12u00  Dit jaar neemt kernkabinet geen beslissing meer over energiepact De federale regering zal voorlopig nog geen beslissing nemen over het energiepact. Premier Charles Michel (MR) vraagt de Energieministers om nog wat extra rekenwerk te doen, zodat er zekerheid is over de bevoorrading en de energieprijs.
14/12 10u30  Brusselse en Waalse regering keuren energiepact goed De ministerraad van de Brusselse regering en die van de Waalse regering hebben het energiepact goedgekeurd. De vier energieministers in ons land hebben samen een energiepact afgesloten, alle regeringen moeten dat nu goedkeuren. In Brussel en Wallonië is dat dus nu gebeurd, het is nog maar de vraag of dit ook zal lukken op Vlaams en federaal niveau.
14/12 10u15  Jambon: "Voordelen loonlastenverlaging niet verliezen door dure energie" Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) sluit zich aan bij de rest van zijn partij en gelooft niet dat een kernuitstap in 2025 mogelijk is, hoewel hij een kleine opening laat. 'Ik moet bijkomende cijfers zien', zegt hij. 'De voordelen die we aan onze bedrijven hebben gegeven door de loonlast te doen dalen, moeten we nu niet opnieuw verliezen door de energieprijzen te laten stijgen'
14/12 08u00  Open VLD en Groen gaan in Mechelen opnieuw samen naar de kiezer Open VLD en Groen zullen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Mechelen met een 'gezamenlijk project' naar de kiezer trekken. Beide partijen hebben daar groen licht voor gegeven. Er is ook plaats voor onafhankelijken op de lijst. De naam van hun lijst en een programma worden straks bekend gemaakt.
14/12 07u45  België stuurt als eerste een vrouwelijke ambassadeur naar Saudi-Arabië België stuurt als eerste land ooit een vrouw als ambassadeur naar Saudi-Arabië. Dat schrijft de krant De Tijd en . Ook Iran krijgt een vrouw als Belgische ambassadeur. Beide landen zijn problematisch als het op vrouwenrechten aankomt. 
14/12 07u45  Jinnih Beels: "War on drugs heeft gefaald" 'De 'war on drugs' heeft gefaald', dat concludeert ex-politieambtenaar en Antwerps politica Jinnih Beels (Samen) in 'De ochtend' op Radio 1. In een reportage van 'Pano' was te zien hoe in Antwerpen jonge kinderen worden ingezet door drugshandelaars. 'Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in een aanpak die niet werkt', zegt Beels.
14/12 07u30  België als eerste een vrouwelijke ambassadeur naar Saudi-Arabië België stuurt als eerste land ooit een vrouw als ambassadeur naar Saudi-Arabië. Dat schrijft de krant De Tijd en . Ook Iran krijgt een vrouw als Belgische ambassadeur. Beide landen zijn problematisch als het op vrouwenrechten aankomt. 
13/12 22u30  Klacht van partij Modrikamen tegen Apache en Bart Staes De eurosceptische partij Parti Populaire (PP) van advocaat Mischaël Modrikamen eist 25.000 euro schadevergoeding van twee journalisten van nieuwssite Apache en van Europees Parlementslid Bart Staes (Groen). De PP noemt de berichtgeving van Apache over misbruik van Europees geld lasterlijk.
13/12 21u15  Bart Maddens: "Wat De Croo zegt over herfederaliseren, is een schuldbekentenis" Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) pleit voor een herfederalisering in ons land om efficiënter te kunnen besturen. Professor politieke wetenschappen Bart Maddens vindt ook dat de staatsstructuur te complex is. 'Maar dat is het gevolg van de verschillende staatshervormingen en vier van de zes zijn mee goedgekeurd door de partij van De Croo.'
Laatste update: donderdag 14 december 2017, 19u00
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

22x „Dader en slachtoffers komen uit Syrië”15/12 00u15 - Reformatisch Dagblad: Buurtbewoners vertellen dat de twee mensen die donderdagavond werden doodgestoken in Maastricht uit Syrië komen. Het zou gaan om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. Hij zou een familielid zijn van de slachtoffers. Twee mensen zouden zijn opgepakt, maar de politie wilde dat niet bevestigen.
21x Eredivisie op Rapport: Van Ginkel lichtpuntje bij tegenvallend PSV15/12 00u30 - Voetbal International: Alle cijfers die de VI-verslaggevers uitdeelden aan de spelers in de Eredivisie zijn in dit overzicht te vinden. In speelronde 16 werd Lex Immers uitgeroepen tot de grote uitblinker.
21x Twee doden en meerdere gewonden bij steekpartijen in Maastricht: “Dader en slachtoffers komen uit Syrië”15/12 00u30 - Het Belang van Limburg: Bij steekpartijen in Maastricht zijn donderdagavond twee personen om het leven gekomen. Volgens buurtbewoners komen de slachtoffers uit Syrië en is de dader een Syrisch familielid. De politie wil dat echter nog niet bevestigen.
21x Bende liet minderjarigen 1.500 dure fietsen stelen in Gent15/12 00u30 - Het Nieuwsblad: Een bende van Afrikaanse Gentenaars liet minderjarigen tussen 13 en 17 jaar dure fietsen stelen om ze te verschepen naar Ghana. De diefjes kregen in ruil geld of drugs.
21x Ook zonder fossiele brandstof wil Eric Wiebes het leven leuk houden15/12 00u15 - NRC.nl: Wetenschap: Nederland staat een technische en maatschappelijke omwenteling te wachten. Maar de grootste prioriteit van minister Wiebes is nu Groningen.
21x Libor-fraude laat Rabobank maar niet los15/12 00u15 - NRC.nl: Wetenschap: Rabobank is donderdag voor de rechter gesleept door de stichting Elco, die schadevergoeding eist voor gedupeerden van jarenlange manipulatie van rentetarieven.
21x Speler van de Week: Immers, het gevierde kind van de club15/12 00u15 - Voetbal International: Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze week was Lex Immers de uitblinker van midweekse speelronde in de Eredivisie.
21x 'Ik had vooraf voor deze achterstand getekend'15/12 00u15 - Telegraaf: Sport: Trainer Marcel Keizer is niet ontevreden over de achterstand van vijf punten van Ajax op PSV.
21x Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker”15/12 00u15 - De Standaard: Wetenschap: ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).
20x Titelverdediger Michael van Gerwen zet meteen de toon op WK darts: “Altijd lekker”15/12 00u30 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: ‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft donderdag in Londen vlot de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts bereikt. De titelverdediger was in een Nederlands onderonsje met 3-1 te sterk voor zijn landgenoot Christian Kist (PDC-35).

Statistieken

Artikels:
35705
Gelezen:
3607
Aantal lezers nu:
22


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven