donderdag 19 oktober 2017, week 42


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 7u00
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
19/10 04u30  Stemming wijzigingen aan asielwet gaat niet door De stemming die de Kamer vandaag moest houden over ingrijpende wijzigingen aan de asielwet gaat niet door.  36 
18/10 21u30  Stéphane Moreau blijft voorlopig aan bij Nethys Stéphane Moreau blijft voorlopig aan de slag als gedelegeerd bestuurder bij Nethys, de operationele poot van de door schandalen geplaagde Luikse intercommunale Publifin. Hij krijgt wel een nagenoeg nieuwe raad van bestuur onder zich, en zijn aanwezigheid bij vergaderingen is ook niet meer gewenst. Dat schrijven Le Soir en RTBf Info.
18/10 20u45  Roetfilterfraude in Brussel wordt onmogelijk Strengere roettest in Brusselse keuringsstations moet een einde maken aan het illegaal verwijderen van roetfilters.
18/10 19u45  Bart Verhulst: "Zowel meerderheid als oppositie onder de indruk van uiteenzetting Dutordoir" In de Kamercommissie Infrastructuur heeft NMBS-baas  Sophie Dutordoir haar visie over de spoorwegen uit de doeken gedaan.  Onze reporter  Bart Verhulst zag een 'zeer kritische, strijdvaardige en ambitieuze' Dutordoir aan het werk tijdens een betoog van meer dan twee uur.
18/10 19u30  CD&V en N-VA willen extra inspanningen voor klimaat Regeringspartijen CD&V en N-VA hebben in het Vlaams parlement gepleit voor extra inspanningen voor het klimaat. 'Er zijn dringend extra ingrijpende maatregelen nodig, zoals een slimme kilometerheffing voor personenwagens, strengere normen voor nieuwbouw en het uitfaseren van verwarming op stookolie en op termijn ook op gas', zei Wilfried Vandaele van N-VA.
18/10 18u00  Nieuwe NMBS-baas Dutordoir maakt brandhout van beleid: "Ik ben van mijn stoel gevallen" Sophie Dutordoir is in de Kamer verschenen om haar toekomstvisie voor de NMBS uit de doeken te doen. Eind vorig jaar is de manager door de federale regering aangesteld als CEO van de NMBS. 'Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik de cijfers over de arbeidsongevallen onder ogen kreeg', aldus Dutordoir. Ze wil dat de NMBS het in de toekomst even goed doet als een privébedrijf.
18/10 17u00  Nieuwe NMBS-baas Sophie Dutordoir maakt brandhout van beleid Sophie Dutordoir is in de Kamer verschenen om haar toekomstvisie voor de NMBS uit de doeken te doen. Eind vorig jaar is de manager door de federale regering aangesteld als CEO van de NMBS. 'Ik ben van mijn stoel gevallen toen ik de cijfers over de arbeidsongevallen onder ogen kreeg', aldus Dutordoir. Ze wil dat de NMBS het in de toekomst even goed doet als een privébedrijf.
18/10 17u00  Charles Michel wordt geen lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen Premier Charles Michel zal bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar geen lijsttrekker zijn in Waver. Dat heeft hij in een mededeling laten weten.
18/10 16u30  De Croo ‘zwaar teleurgesteld’ over 25 Waalse vergunningen voor wapenuitvoer naar Saudi-Arabië Federaal vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is ‘zwaar teleurgesteld’ over de beslissing van de Waalse regering om 25 vergunningen voor wapenuitvoer naar Saudi-Arabië goed te keuren. Dat zegt hij aan De Standaard. Consternatie ook bij de Groenen, omdat een eerdere resolutie over wapenleveringen aan Saudi-Arabië ook de steun kreeg van de MR, de partij van de Waalse minister-president Borsus.
18/10 15u30  Tusk wil Europese Unie hervormen in dertien bedrijven In de aanloop naar de top van staatshoofden en regeringsleiders heeft Europees president Donald Tusk een wegenkaart voor de hervorming van de Europese Unie uit de doeken gedaan. De Pool plant tot juni 2019 dertien bijeenkomsten van de chefs om de hete hangijzers in de Europese politiek aan te pakken en het Europese project een toekomst te bieden na de brexit.
18/10 15u30  De Croo ‘zwaar teleurgesteld’ over 25 Waalse wapenvergunningen naar Saudi-Arabië Federaal vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is ‘zwaar teleurgesteld’ over de beslissing van de Waalse regering om 25 wapenvergunningen naar Saudi-Arabië goed te keuren. Dat zegt hij aan De Standaard. Consternatie ook bij de Groenen, omdat een eerdere resolutie over wapenleveringen aan Saudi-Arabië ook de steun kreeg van de MR, de partij van de Waalse minister-president Borsus.
18/10 15u00  De Croo ‘zwaar teleurgesteld’ over 25 Waalse wapenvergunningen naar Saoedi-Arabië Federaal vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is ‘zwaar teleurgesteld’ over de beslissing van de Waalse regering om 25 wapenvergunningen naar Saudi-Arabië goed te keuren. Dat zegt hij aan De Standaard. Consternatie ook bij de Groenen, omdat een eerdere resolutie over wapenleveringen aan Saoedi-Arabië ook de steun kreeg van de MR, de partij van de Waalse minister-president Borsus.
18/10 13u00  Moeder van Bart De Wever neemt voor het eerst politiek mandaat op Irene Torfs stapt in de politiek. Ze is 78 en moeder van Bart De Wever. Ze volgt een districtsraadslid in Deurne op.
18/10 12u15  Loonbriefje Kamervoorzitter krimpt met een derde Het Bestuurscomité van de Kamer, bestaande uit de drie ondervoorzitters en twee bureauleden van de Kamer, heeft woensdag beslist om het salaris van de Kamervoorzitter te verminderen. De Kamervoorzitter verdient vanaf deze maand hetzelfde als de premier plus één euro.
18/10 10u00  "Binnen 20 jaar komen de Chinezen naar hier om te zien hoe de mensen vroeger leefden" Vlaams Parlementslid Bruno Tobback (SP.A) gaf in De Ochtend op Radio 1 felle kritiek op het klimaatbeleid van de Vlaamse Regering. Daarover wordt vanmiddag in het Vlaams Parlement gedebatteerd.
Laatste update: vandaag om 4u30
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

65x Parlementaire commissie stemt tegen proces voor president Temer19/10 03u30 - Het Laatste Nieuws: In Brazilië heeft een parlementaire commissie de nieuwe beschuldigingen tegen president Michel Temer wegens belemmering van de rechtsgang met 39...
64x Inge zit 27 jaar in een rolstoel na ongeval, pas nu kent rechter schadevergoeding toe19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Inge (29) uit Gent, die onlangs te zien was in het VTM-programma Over Winnaars, zit al sinds haar twee jaar in een rolstoel, nadat ze haar rug had gebroken bij een dramatisch ongeval. Pas gisteren – 27 jaar later – heeft de rechtbank haar een schadevergoeding toegewezen. “Eindelijk”, zegt haar moeder Hilde, die niet begrijpt waarom het zo lang duurde. “Je zou voor minder doodziek worden.” marc klifman, alain trappeniers
62x Antwerpse uitvinding: deze rugzak laadt je gsm op met zonlicht19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Economie: Elaha Rafi (27) heeft met haar bedrijfje Numi een rugzak gemaakt die smartphones, laptops en andere elektronische apparaten oplaadt met het zonlicht. Ze verzamelde 63.000 euro via crowdfunding.
61x Antwerpse uitvinding: deze rugzak laadt je gsm op met zonlicht19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Elaha Rafi (27) heeft met haar bedrijfje Numi een rugzak gemaakt die smartphones, laptops en andere elektronische apparaten oplaadt met het zonlicht. Ze verzamelde 63.000 euro via crowdfunding.
61x Daarom wordt China een nog veel belangrijker grootmacht dan de Verenigde Staten19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: Voor wie er nog aan twijfelde, heeft president Xi Jinping in een speech van 3,5 uur duidelijk gemaakt dat China de belangrijkste grootmacht ter wereld wordt. Xi maakt daarbij handig gebruik van het toenemende isolement waarin de VS door het beleid van president Trump verzeild raken. peter mijlemans
60x Antwerpse uitvinding: deze rugzak laadt je gsm op met zonlicht19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Sport: Elaha Rafi (27) heeft met haar bedrijfje Numi een rugzak gemaakt die smartphones, laptops en andere elektronische apparaten oplaadt met het zonlicht. Ze verzamelde 63.000 euro via crowdfunding.
60x Inge zit 27 jaar in een rolstoel na ongeval, pas nu kent rechter schadevergoeding toe19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Inge (29) uit Gent, die onlangs te zien was in het VTM-programma Over Winnaars, zit al sinds haar twee jaar in een rolstoel, nadat ze haar rug had gebroken bij een dramatisch ongeval. Pas gisteren – 27 jaar later – heeft de rechtbank haar een schadevergoeding toegewezen. “Eindelijk”, zegt haar moeder Hilde, die niet begrijpt waarom het zo lang duurde. “Je zou voor minder doodziek worden.” marc klifman, alain trappeniers
60x Daarom wordt China een nog veel belangrijker grootmacht dan de Verenigde Staten19/10 03u30 - Gazet van Antwerpen: In de rand: Voor wie er nog aan twijfelde, heeft president Xi Jinping in een speech van 3,5 uur duidelijk gemaakt dat China de belangrijkste grootmacht ter wereld wordt. Xi maakt daarbij handig gebruik van het toenemende isolement waarin de VS door het beleid van president Trump verzeild raken. peter mijlemans
59x Antwerpse uitvinding: deze rugzak laadt je gsm op met zonlicht19/10 04u00 - Gazet van Antwerpen: Wetenschap: Elaha Rafi (27) heeft met haar bedrijfje Numi een rugzak gemaakt die smartphones, laptops en andere elektronische apparaten oplaadt met het zonlicht. Ze verzamelde 63.000 euro via crowdfunding.
59x Tweedehandsbeurs Gezinsbond19/10 03u45 - Gazet van Antwerpen: Sport: De Gezinsbond organiseert een verkoop van tweedehandsspullen op zondag 22 oktober.

Statistieken

Artikels:
37180
Gelezen:
22448
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2017 Naar boven