dinsdag 23 juli 2019, week 30


U bent nu hier: Politiek | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

VRT NWS: Politiek

Verbergen Tonen
22/07 22u15  Alexander De Croo (Open VLD): "Logisch dat we met Gwendolyn Rutten aan hetzelfde zeel trekken" Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) is niet erg ingenomen met de kritiek van enkele partijkopstukken op de koers van Open VLD onder partijvoorzitter Gwendolyn Rutten. Hij roept zijn partijgenoten op om de discussie intern te houden in plaats van in de pers.
22/07 21u00  De Croo over formatie en begrotingstekort: "Elke maand die we verliezen, komt er 150 miljoen bij" Lees meer >
22/07 17u30  Begroting ontspoort verder: regering moet op zoek naar 4 miljard Lees meer >
22/07 16u15  Anoniem gemor dwingt MR om steun uit te spreken voor Charles Michel De Franstalige liberalen van de MR spreken hun vertrouwen uit in partijvoorzitter Charles Michel en benadrukken dat er binnen de partij 'eenheid en sereniteit heerst'. Enkele MR-kopstukken eisten vanmorgen anoniem in de krant Le Soir dat Michel al in september zou aftreden als partijvoorzitter, om een interne oorlog te vermijden.
22/07 12u00  Een ruk naar rechts zal Open VLD in diepe verdeeldheid storten Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne wil dat zijn partij een rechtsere koers gaat varen en pleit daarom voor een nieuwe voorzitter. David Van Turnhout vindt de timing van die kritiek bijzonder ongelukkig op het moment dat huidig voorzitter Gwendolyn Rutten voor de partij de federale en Vlaamse onderhandelingen voert. In deze opinie doet hij uit de doeken welke koers de partij wel moet gaan varen.
22/07 06u00  Gebrek aan vertrouwen in politiek joeg kiezers weg van bestuurspartijen, ideologie dreef ze naar Vlaams Belang Bij de verkiezingen van 26 mei verloren de traditionele bestuurspartijen fors, ten voordele van radicale partijen. Uit onderzoek bleek al dat nooit eerder zoveel mensen van partij zijn veranderd in vergelijking met een voorgaande stembusgang. Nu hebben wetenschappers van de universiteiten VUB, ULB en KUL ook onderzoek gedaan naar de achterliggende factoren.
22/07 00u15  PS-voorzitter Elio Di Rupo sluit gesprekken met N-VA niet meer uit: ?Als men ons uitnodigt, zullen we erop ingaan? PS-voorzitter Elio Di Rupo toont zich bereid om met de N-VA rond de tafel te gaan zitten voor de federale regeringsvorming. Als de informateurs hem uitnodigt, zal Di Rupo aanschuiven aan de onderhandelingstafel, zei de voorzitter van de Franstalige socialisten op de Belgische feestdag.
21/07 17u00  Vincent Van Quickenborne hekelt "te linkse" koers van Open VLD Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne vindt dat zijn partij de voorbije jaren te veel naar links is opgeschoven. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Hij vindt dat het tijd is voor een nieuwe partijvoorzitter en overweegt om zich kandidaat te stellen bij de voorzittersverkiezingen.
20/07 11u00  Karel De Gucht wil dat de regering al kandidaten voor EU-Commissie voorstelt: "Wie te lang wacht, komt er bekaaid vanaf" Open VLD-coryfee en voormalig eurocommissaris Karel De Gucht vindt ons land niet mag wachten om onze kandidaten voor de Europese Commissie naar voren te schuiven. Doen we dat wel, dan krijgen we een ondankbare portefeuille, 'zoals bij Marianne Thyssen gebeurd is'. Door die tijdsdruk, zo zegt hij, is dat geen zaak voor de toekomstige formateur, maar wel een voor de regering in lopende zaken.
19/07 20u00  Sociaal tarief voor elektriciteit wordt bevroren tot begin volgend jaar Het sociaal tarief voor elektriciteit wordt verlengd tot 31 januari. De ontslagnemende ministerraad heeft daarvoor een besluit van minister van Economie Wouter Beke (CD&V) goedgekeurd. Intussen wordt gewerkt aan een nieuw systeem voor sociale tarieven dat beter bestand is tegen plotse prijsschommelingen.
19/07 13u15  Lydia Peeters (Open VLD): "Sven Gatz volgt zijn hart en kiest voor Brussel" De nieuwe liberale viceminister-president Lydia Peeters noemt het logisch dat haar partijgenoot Sven Gatz bijna al zijn bevoegdheden in de Vlaamse regering aan haar heeft overgedragen. Dat zei ze aan het begin van de eerste ministerraad onder leiding van minister-president Liesbeth Homans (N-VA). Als afzwaaiend minister van Cultuur heeft Gatz zijn collega's wel nog vakantielectuur cadeau gedaan. Daarnaast heeft de Vlaamse regering meer geld uitgetrokken voor het kleuteronderwijs.
19/07 10u45  Hoe Gwendolyn Rutten alle hoeken van de kamer dreigt te zien bij de regeringsonderhandelingen Lees meer >
19/07 08u15  Tobback (SP.A): "De Wever moet al klimaatbetoger worden en communistisch manifest tekenen voor we met N-VA besturen" De SP.A is niet van plan om in een Vlaamse regering te stappen met twee rechtsere partijen. Dat zegt Vlaams Parlementslid voor SP.A Bruno Tobback in 'De ochtend' op Radio 1: 'Mijn lat ligt op Bart De Wever die klimaatbetoger wordt, de Internationale zingt op het podium van het Vlaams Parlement en het Communistisch Manifest ondertekent. Voor minder moeten we niet met de N-VA in een regering stappen', zegt hij ten persoonlijken titel.
18/07 20u00  Van gratis openbaar vervoer tot statiegeld op blikjes: 10 verborgen plannen die het leven in Brussel moeten veranderen Lees meer >
18/07 20u00  Didier Reynders (MR) bevestigt noch ontkent aanwezigheid kernwapens in Kleine Brogel Lees meer >
Laatste update: maandag 22 juli 2019, 22u15
Lees meer van VRT NWS: Politiek >
Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >
Flitsers >

Meest gelezen

68x Geen koningshuis op begrafenis prinses, wél Delphine Boël23/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Delphine Boël (51) heeft de begrafenis van prinses Stéphanie de Windisch-Graetz bijgewoond in Brussel. Die overleed zo’n twee weken geleden, vlak voor haar tachtigste verjaardag. Ze wordt in de pers de vrouw genoemd die koningin der Belgen had kunnen zijn als de Salische wet eerder dan 1991 was afgevoerd.
57x Bootongeluk Nederland: vrouw (59) overleden, meisje (16) nog in het ziekenhuis23/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: Bij een bootongeluk in de Nederlandse stad Dordrecht is maandagmiddag een vrouw overleden, dat meldt de politie. Het gaat om een vrouw van 59 jaar...
56x Duitse spoorduwer handelde uit pure moordlust, kende slachtoffer niet23/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: De 28-jarige man die zaterdag in Duitsland een 34-jarige vrouw voor een trein duwde waarna zij overleed, zou gehandeld hebben “uit pure moordlust...
53x Menselijke resten achter koelinstallatie blijken van vermiste supermarktmedewerker die in 2009 verdween23/07 08u15 - Het Laatste Nieuws: Menselijke resten die eerder dit jaar zijn aangetroffen in een supermarkt in de Amerikaanse staat Iowa zijn formeel geïdentificeerd als een...
50x 'Natuurlijk mag een onafhankelijk Vlaanderen niet bij de EU'23/07 05u15 - Knack: Over de Catalaanse kwestie staan de rechts-radicale nationalisten van Vox en de N-VA lijnrecht tegenover elkaar. En toch is Jorge Buxadé een Europese fractiegenoot van Geert Bourgeois. 'Er is maar één dictatuur: die van het separatisme.'
48x ‘Sommige van mijn vrienden wachten tot hun vrouw drie keer is klaargekomen’23/07 11u00 - De Standaard: In West-Oeganda houden mannen de seksuele traditie ‘kunyaza’ in stand. ‘Plaatselijke hotels zijn daarop voorbereid’, vertelt Michael Bernard, die er woont.
46x Met deze vier tips overleef je de tropische temperaturen23/07 06u45 - Het Belang van Limburg: Het wordt warm, heel warm. Wat doe je best bij zo’n tropische temperaturen? Onze journalist geeft je vier tips mee.
45x “Elektromagnetische aanval” oorzaak stroompanne Venezuela23/07 03u00 - Het Laatste Nieuws: De nieuwe stroompanne in Venezuela is het gevolg van een “elektromagnetische aanval”. Dat zegt althans de regering van president Nicolas Maduro. De...
42x Van Overtveldt: “Niet onze schuld dat begrotingstekort oploopt”23/07 09u45 - Het Laatste Nieuws: Dat het structurele begrotingstekort dit jaar oploopt tot 7 miljard euro, of bijna 4 miljard euro meer dan oorspronkelijk vooropgesteld, is volgens...
41x Hittegolf: hoeveel moet je drinken?23/07 10u00 - Knack: De gemiddelde Belg drinkt te weinig. Maar hoeveel je zou moeten drinken, hangt van veel factoren af. Daarom zetten we een aantal cijfers op een rijtje.

Statistieken

Artikels:
31385
Gelezen:
34655
Aantal lezers nu:
55


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2019 Naar boven