vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 
77x Jouw Maestro-bankkaart gaat weg: waarom? Wat krijg ik in de plaats? En hoeveel kost mij dat?Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan. (22/10 07u15 - Het Nieuwsblad)
47x Acteur Alec Baldwin lost fataal schot op filmset, cameraregisseur overledenActeur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar. (22/10 05u15 - Het Laatste Nieuws)
42x Nieuwe bankkaart voor wie Maestro heeft, maar dat zal niet voor iedereen soepel gaanDertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan. (22/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
41x FBI bevestigt: gevonden beenderresten zijn van Brian Laundrie, de verdwenen verloofde van Gabby PetitoDe menselijke resten die woensdag aangetroffen zijn in Florida zijn van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigde de FBI, de Amerikaanse federale politie, donderdag. De FBI zegt dat het lichaam van Brian Laundrie (23) geïdentificeerd werd aan de hand van zijn gebit. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt beschouwd als een verdachte voor de moord op Petito. (22/10 01u15 - Het Laatste Nieuws)
40x Britse koningin Elizabeth II (95) heeft nacht doorgebracht in ziekenhuis  Lees meer > (22/10 00u15 - VRT NWS)
40x Haïtiaanse bendeleider dreigt ermee “geweer leeg te schieten” in hoofden van ontvoerde missionarissenDe leider van de Haïtiaanse bende die een groep Amerikaanse en Canadese missionarissen heeft ontvoerd, is bereid om “deze Amerikanen” te doden als er geen losgeld wordt betaald. Dat zei hij vandaag in een video die op YouTube werd geplaatst. (22/10 00u15 - Het Laatste Nieuws)
38x Cash voor gouden tip: klokkenluider krijgt recordbeloning van 200 miljoen dollarEen Amerikaanse beurswaakhond heeft 200 miljoen dollar (circa 172 miljoen euro) toegekend aan een klokkenluider. In de Verenigde Staten is het belonen van tipgevers gewoon, maar nog nooit gaf deze toezichthouder zo veel geld voor het aankaarten van misstanden. (22/10 02u15 - Het Laatste Nieuws)
36x Biden belooft dat Verenigde Staten Taiwan militair verdedigen bij aanval door ChinaDe Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. Peking beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied en voert nu regelmatig militaire vluchten over Taiwans luchtruim uit om druk te zetten. (22/10 08u15 - De Standaard)
36x FBI bevestigt: menselijke resten zijn van Brian Laundrie, vermiste verloofde van vermoorde Gabby PetitoLees meer > (22/10 01u15 - VRT NWS)
36x Regenweer houdt mensen thuisDe dagen met mooi weer worden schaarser. Dat bleek ook op de donderdagse markt in Sint-Niklaas waar donkere wolken en regen de afgelopen tijd al enkele malen de pret kwamen bederven. (22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen)


32x Viktor Orban: 'Sancties tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!'De Hongaarse eerste minister Viktor Orban schaart zich onverkort achter Polen in zijn ruzie met de Europese Unie over de rechtsstaat. Dat maakte hij donderdag duidelijk bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel. 'Of er sancties moeten genomen worden tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!', zei hij. (21/10 16u15 - Knack)
31x Christiana Figueres over top in Glasgow: 'Greta Thunbergs kritiek op blablabla-politici is niet correct'De komende klimaattop in Glasgow wordt als de vergadering van de laatste kans beschouwd. Christiana Figueres, die van 2010 tot 2016 de VN-conferentie leidde, windt er geen doekjes om. 'Als we nu niet snel beslissen, rijden we het ravijn in.' (22/10 05u15 - Knack)
31x business: Group Bruno opent eerste Foodcorner buiten LimburgDe Bruno Foodcorners zijn met 21 vestigingen al jaren een begrip in Limburg. Vandaag zet de Group Bruno een eerste stap buiten Limburg. Bruno Foodcorner opent een vestiging in het NMBS-station van Sint-Niklaas. 'Het is voor ons een hist... (21/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
30x Drie maanden na de overstromingen: wat kunnen we leren van Nederland, onze ervaringsdeskundige buren? Lees meer > (22/10 00u15 - VRT NWS)
29x Biden zegt dat VS Taiwan zouden verdedigen bij aanval door ChinaDe Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. China beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied. (22/10 08u15 - Knack)
29x Genk: Fietspad langs de N75 Hasseltweg (Genk) en Genkersteenweg (Hasselt) geopendHet vernieuwde dubbelrichtingsfietspad langs de N75 Hasseltweg (Genk) en Genkersteenweg (Hasselt) is officieel geopend door burgemeester van Genk Wim Dries, schepenen van Hasselt Laurence Libert en Rik Dehollogne en Vlaams minister Lydia Peeters. ... (20/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
28x EU-leiders schuiven langetermijnmaatregelen tegen hoge energieprijzen voor zich uitDe staatshoofden en regeringsleiders van de 27 lidstaten zijn het nog niet eens over wat de Europese Unie op langere termijn kan doen tegen hoge energieprijzen. Dat bleek donderdag na afloop van de eerste dag van een top in Brussel, waar ze ongeveer vijf uur over de huidige piek van de energieprijzen hebben gepraat. (22/10 07u15 - De Standaard)
28x Brusselse regering vindt geen akkoord over onverdoofd slachtenDe Brusselse regering heeft geen akkoord bereikt over een verbod op onverdoofd slachten. Het debat verhuist naar het parlement. (21/10 17u15 - Knack)
28x Factcheck: dat ons land de meeste leerlingen in het buitengewoon onderwijs heeft, is niet bewezen'Nergens ter wereld zitten zo veel kinderen in het buitengewoon onderwijs als bij ons.' Dat schreef Groen-parlementslid Johan Danen op Twitter. Maar het is niet bewezen. (21/10 17u15 - Knack)
28x Genk: Succesvolle hef en reachtruckopleiding voor werkzoekenden in GenkVorige week organiseerden stad Genk en Qrios een tweede opleidingstraject voor werkzoekende Genkenaren die nood hebben aan intensieve ondersteuning. Met begeleiding en training werden de werkzoekenden klaargestoomd voor de job van hef- en reachtruckc... (21/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
27x Filmcomponist Max Richter: 'Klassieke muziek is institutioneel racistisch en seksistisch'Met zijn verstilde, vlot verteerbare composities bekoort Max Richter miljoenen mensen die zelden naar klassieke muziek luisteren. Aan de vooravond van zijn concert op Film Fest Gent mocht Knack in de ziel van de Brits-Duitse meester kijken. 'Elke dag weer uitgescholden en in elkaar geslagen worden, dat deed pijn.' (22/10 11u15 - Knack)
27x ZNA aanvaardt geen personeel meer dat niet gevaccineerd is, ACV verzet zichDe grootste zorgwerkgever van Vlaanderen, Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), werft enkel nog gevaccineerde mensen aan. De regeling wordt al sinds september toegepast. De christelijke vakbond ACV werd niet gehoord en wil de regel aanvechten bij de directie. (22/10 10u15 - De Standaard)
27x FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde influencer Gabby PetitoDe menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie (23) zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigt de FBI. (22/10 03u15 - De Standaard)
27x Kan Vlaamse regering uitbreiding coronapas nog vermijden?Om de winter 'veilig door te komen' in Vlaanderen, sluit de CD&V de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST) naar de horeca niet uit. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit al langer voor die mogelijkheid. De kwestie komt onvermijdelijk op het bord van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). (21/10 17u15 - Knack)
27x Houthalen-Helchteren: Fietser in levensgevaar na aanrijding op oprit autostradeDinsdagavond omstreeks 21.30 uur werd een fietser door een auto aangereden op een oversteekplaats voor fietsers, op oprit 29 richting Leuven-Brussel-Antwerpen aan de Grote Baan in Houthalen. De 30-jarige man uit Houthalen-Helchteren wer... (20/10 17u15 - Limburgnieuws.be)
27x Beringen: Koolmijnlaan krijgt nieuwe asfaltlaagHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst zaterdag 23 oktober de toplaag asfalt op het volledige kruispunt van de Koolmijnlaan (N72) met de Beverlosesteenweg en de Leysestraat in Beringen. Het kruispunt wordt die dag volledig afgesloten. Ook verk... (20/10 17u15 - Limburgnieuws.be)
26x Tulbanden om gestrande wandelaars te reddenIn de Canadese stad Maple Ridge kwamen vorige week maandag twee wandelaars vast te zitten vlak bij woelig water. Vijf mannen maakten van aan elkaar geknoopte tulbanden een reddingstouw om de twee uit hun benarde situatie te helpen. (22/10 15u15 - De Standaard)
26x Tulbanden als touw om gestrande wandelaars te reddenIn de Canadese stad Maple Ridge kwamen vorige week maandag twee wandelaars vast te zitten vlak bij woelig water. Vijf mannen maakten van aan elkaar geknoopte tulbanden een reddingstouw om de twee uit hun benarde situatie te helpen. (22/10 14u15 - De Standaard)
26x Weekend opnieuw droog, met zon op zondagDe dag start droog en zonnig, maar later wordt het zwaarbewolkt met hier en daar lichte regen of een bui. Het weekend wordt overwegend droog, met vooral zondag wat zon. Dat meldt het KMI. (22/10 07u15 - De Standaard)
26x Alec Baldwin schiet per ongeluk crewlid dood tijdens opnames nieuwe film ‘Rust’Op de set van ‘Rust’, een nieuwe westernfilm van Hollywoodacteur Alec Baldwin (68), is de cameraregisseur om het leven gekomen en de regisseur zwaargewond geraakt toen Baldwin een vuurwapen dat als rekwisiet diende afvuurde. Dat bevestigt de lokale politie. (22/10 06u15 - De Standaard)
26x Coronablog: meer vaccinaties in Brussel, einde federale fase 'nog niet aan de orde'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (21/10 17u15 - Knack)
26x Waarom kennen we dan toch weer een nieuwe 'forse' coronagolf?Terwijl het aantal coronabesmettingen- en overlijdens in de meeste regio's van de wereld grotendeels stabiliseert, gaat ons land, net zoals de rest van Europa, golf nummer 4 in. Waarom houdt het hier maar niet op? (21/10 15u15 - Knack)
26x Bocholt: Vaten met drugsafval gedumptEen wandelaar trof woensdagochtend 4 vaten aan in de Bergerheidestraat. De vaten bevatten mogelijk afval van een drugslabo. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse. De vaten werden verwijderd door de Civiele Bescherming. ... (20/10 17u15 - Limburgnieuws.be)
26x Bree: Bestuurder ambulance gewondOp de Meeuwerkiezel in Bree vond woensdag omstreeks 11.40 uur een aanrijding plaats tussen een bestelwagen en een ambulance voor secundair vervoer. De bestuurder van de ambulance, een 58-jarige man uit Maasmechelen, raakte gekwetst. ... (20/10 17u15 - Limburgnieuws.be)
26x Genk: Verkeersdrukte neemt toe: Verkeerstellingen op Hasseltweg GenkStad Genk en Agentschap Wegen en Verkeer starten vrijdag met verkeerstellingen op de Hasseltweg. Met deze tellingen geeft de stad gehoor aan de buurtbewoners die aangeven dat de gewestweg bijna zijn verzadigingspunt bereikt heeft. De tellingen vinden... (20/10 12u15 - Limburgnieuws.be)
25x Holle Bolle Gijs krijgt taalcursus na schunnige uitspraken‘Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.’ Die woorden ving een bezoeker van het Nederlandse pretpark Efteling op uit de mond van de bekende attractie Holle Bolle Gijs. Maar is dat werkelijk wat de sprekende vuilnisbak zegt? (22/10 11u15 - De Standaard)
25x Coronablog: voor het eerst sinds juni meer dan 1000 covidpatiënten in Belgische ziekenhuizenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (22/10 08u15 - Knack)
25x Amerikaanse president Biden belooft militaire bescherming aan Taiwan bij aanval door ChinaLees meer > (22/10 08u15 - VRT NWS)
25x Coronacijfers kleuren steeds roder: 3.600 bevestigde besmettingen per dag, meer dan 1.000 patiënten in het ziekenhuisLees meer > (22/10 07u15 - VRT NWS)
24x Coronablog | Vlaamse regering wil boosterprik voor brede bevolkingVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (22/10 15u15 - De Standaard)
24x Bekende Zweedse rapper (19) doodgeschoten in StockholmEén van Zwedens meest populaire rappers is om het leven gekomen bij een schietpartij in hoofdstad Stockholm. De 19-jarige artiest Einár, die in het Noord-Europese land meerdere prijzen heeft gewonnen en tientallen miljoenen keer gestreamd werd op muziekplatforms, werd donderdagavond laat beschoten bij een appartementencomplex. Hij zou ter plekke zijn overleden. (22/10 13u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Gasexplosie richt enorme ravage aan in Chinese woonwijkEen restaurant in het noordoosten van China werd donderdag getroffen door een enorme gasexplosie. Vier mensen kwamen daarbij om het leven en meer dan 47 mensen raakten gewond. Heel wat auto’s en gebouwen in de buurt raakten zwaar beschadigd. Bekijk het in de video hierboven. (22/10 12u15 - De Standaard)
24x Bill Clinton: ‘Luister naar je lichaam en zorg goed voor jezelf’Oud-president Bill Clinton mocht zondag een ziekenhuis in Californië verlaten nadat hij er dinsdagavond was opgenomen voor een urineweginfectie. In een videoboodschap laat hij weten dat het goed met hem gaat. Hij geeft nog het advies mee om ‘te luisteren naar je lichaam’. (22/10 12u15 - De Standaard)
24x Dalende bescherming maakt 65-plussers kwetsbaarVoor het eerst presenteerde het Crisiscentrum data van de incidentiegraad voor besmettingen en ziekenhuisopnames onder gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Daaruit blijkt dat 65-plussers kwetsbaar blijven voor covid-19, ook als ze al gevaccineerd zijn. (22/10 12u15 - De Standaard)
24x Coronablog: Frank Vandenbroucke wil apothekers vaccins laten toedienenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (22/10 11u15 - Knack)
24x Waarom wil China "het prachtige eiland" Taiwan opslokken? En willen de Taiwanezen dat zelf wel?Lees meer > (22/10 11u15 - VRT NWS)
24x Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert: 'Coronapas ligt nu niet op Vlaamse tafel, maar is niet uitgesloten'De Vlaamse regering heeft vandaag geen plannen om het Covid Safe Ticket in te zetten in de strijd tegen het coronavirus, zegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. Maar hij sluit ook niet uit dat dat nog verandert. (22/10 10u15 - Knack)
24x Onthaalgebouw Steen geopend, architect reageert op commotie rond ontwerp: "Geschrokken van negatieve reacties"Lees meer > (22/10 01u15 - VRT NWS)
23x Meer dan duizend jongeren verzamelen voor klimaatmars in GentOnder de Gentse stadshal zijn vrijdag rond 12.30 uur zowat 1.300 à 1.400 jongeren samengekomen voor een nieuwe klimaatmars. Dat meldt de politie rond 13 uur. De organisatoren willen met een nieuwe reeks klimaatbetogingen de druk op het beleid opvoeren. (22/10 14u15 - De Standaard)
23x oudsbergen: Gemeentebestuur vraagt om sociale contacten tien dagen te beperkenHet aantal corona-besmettingen in Oudsbergen stijgt razendsnel. 'In het belang van iedereen moeten we deze stijging dringend afremmen', zegt burgemeester Goossens. 'Ik roep op om tot en met 29 oktober het aantal sociale contacten zoveel mogelijk te b... (19/10 23u15 - Limburgnieuws.be)
22x Coronablog: 'Tot 10 keer minder volledig gevaccineerden dan niet-gevaccineerden in ziekenhuis'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (22/10 13u15 - Knack)
22x Stroperij doet olifant snel evolueren: steeds meer vrouwtjes geboren zonder slagtandenIn Mozambique worden opvallend meer olifanten zonder slagtanden geboren. Volgens wetenschappers is dat het gevolg van intense stroperij in de regio. (22/10 12u15 - Knack)
22x De opkomst en ondergang van kanselier Sebastian Kurz: kan hij dit schandaal overleven?Nooit maakte een toppoliticus sneller carrière dan voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz. Nu blijkt hoe die snelheid illegaal en kunstmatig werd opgedreven, is zijn carrière mogelijk alweer voorbij. (22/10 11u15 - Knack)
22x Dit jaar al 58 valse webshops opgerold in België: hoe herken je ze?Lees meer > (22/10 07u15 - VRT NWS)
22x Man (52) die 30 jaar geleden moord pleegde, geëxecuteerd in AlabamaIn de Amerikaanse staat Alabama is gisteren een Afro-Amerikaanse man geëxecuteerd die veroordeeld was voor de moord op een vrouw, 30 jaar geleden. In februari was zijn executie nog op het laatste moment uitgesteld. (22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset, cameraregisseur overledenActeur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, en ligt op intensieve zorgen. (22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Factcheck: Australische zakenman-politicus beschuldigt deelstaatpremier van omkoping door farma-industrie zonder enig bewijsIn een videofragment dat op sociale media wordt gedeeld, beschuldigt de Australische mijnbouwmagnaat en politicus Clive Palmer de deelstaatpremier van New South Wales ervan dat ze zich laat omkopen door de farma-industrie. Daarvoor draagt hij geen enkel bewijs aan, en het is ook niet de reden voor haar recente ontslag. (21/10 15u15 - Knack)
21x Coronablog | Binnenkort haal je ook een prik bij de apotheekVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (22/10 14u15 - De Standaard)
21x Beringen: Dag van de JeugdbewegingVrijdag 22 oktober: Dag van de jeugdbeweging. En dat werd ook in Beringen gevierd. Zo'n 300 jongeren van verschillende jeugdverenigingen kwamen om 7 uur samen in de lokalen van Scouts en Chiro Beringen in de Corbiestraat. Na een stevig ... (22/10 11u15 - Limburgnieuws.be)
21x oudsbergen: Corona: Gemeenteraad terug digitaalDe zitting van de gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn vindt plaats op maandag 25 oktober en start om 20 uur. In normale omstandigheden zou de raad plaatsvinden in zaal den ichter. Omwille van de opstoot van het aantal coronabesmettingen... (22/10 11u15 - Limburgnieuws.be)
21x Vastgoedreus Evergrande doet langverwachte rentebetalingHet Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt. (22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Meer dan duizend covidpatiënten in het ziekenhuisHet aantal dagelijkse hospitalisaties is met de helft gestegen ten opzichte van een week eerder. Er liggen weer meer dan duizend covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vrijdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. (22/10 06u15 - De Standaard)
21x Herbekijk "Pano": Overstroming onderschatLees meer > (22/10 00u15 - VRT NWS)
21x Gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde influencer Gabby PetitoDe menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito. Dat bevestigt de FBI. (22/10 00u15 - Het Nieuwsblad)
21x Merkel predikt verzoening op haar 107de en laatste (?) topKom met een oplossing voor de Commissie sancties moet nemen. Die raad kreeg de Poolse premier van zijn EU-collega’s na het arrest van het grondwettelijk hof. Het viel op een koude steen. (21/10 23u15 - De Standaard)
21x Coronablog | Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA aanvaardt geen personeel meer dat niet gevaccineerd isVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (21/10 22u15 - De Standaard)
20x Pamflet tegen padel: de ratrace die nooit stoptHet is overal, verbreidt zich als een lopend vuurtje, en het moet dringend stoppen. Dit is een pamflet tegen de ongecontroleerde verspreiding van het padel. (22/10 14u15 - Knack)
20x De vierde coronagolf is gearriveerd: hoe hard zal die toeslaan en wanneer komt de piek?Ons land telt iedere dag gemiddeld ruim 3.600 nieuwe besmettingen. Experten zijn het er dan ook over eens: de vierde coronagolf is gearriveerd. Maar hoe zal die toeslaan? Zal die dezelfde proporties aannemen als eerdere pieken? Wat met de druk op de ziekenhuizen? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) geeft een antwoord. (22/10 13u15 - Het Nieuwsblad)
20x Maxime (32) en zijn gezin verlaten halsoverkop hun piepkleine huisje: “Er hangt ons een boete van 5.700 euro boven het hoofd”Alle gesprekken met gemeente en gewest en petities ten spijt hebben Maxime Bonaert (32) en zijn vrouw en kind hun tiny house in Sint-Lambrechts-Woluwe verkocht. Er hing hen een zware boete van 5.700 euro boven het hoofd. “We hadden gehoopt dat iedereen nog zou bijdraaien.” (22/10 13u15 - Het Nieuwsblad)
20x Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: “Niemand hangt voor zijn plezier zo’n boodschap uit”Het is genoeg geweest voor een huisarts uit Antwerpen. “Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn”, luidt de boodschap aan zijn praktijk. Voor de Orde der geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. “Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd”, zegt de man die dit bericht op sociale media deelde. (22/10 10u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Voor het eerst sinds juni meer dan 1.000 covidpatiënten in ziekenhuis, "18 oktober hoogste aantal besmettingen dit jaar"Lees meer > (22/10 09u15 - VRT NWS)
20x OVERZICHT. Weer meer dan duizend coronapatiënten in onze ziekenhuizen, maandag record van meer dan 6.500 nieuwe besmettingenHet aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Maandag werden er meer dan 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. (22/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec BaldwinOp de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende. (22/10 05u15 - De Standaard)
20x Bannon negeert dagvaarding: parlementsleden stemmen voor strafrechtelijke vervolgingHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft de weg vrijgemaakt voor de strafrechtelijke vervolging van de rechts-populistische politicus en zakenman Steve Bannon wegens minachting van het Congres. (22/10 04u15 - De Standaard)
20x Belgen lenen recordbedrag van 50 miljard voor aankoop woning01:00 De aanhoudende stijging van de vastgoedprijzen heeft tot gevolg dat de gezinnen steeds meer moeten lenen om een woning te kopen of te (ver)bouwen. (22/10 01u15 - De Tijd)
20x S&P500 sluit op record22:44 De brede beursindex S&P500 zet voor het eerst sinds begin september een vers slotrecord neer dankzij sterker dan verwachte bedrijfsresulaten. (22/10 00u15 - De Tijd)
20x ‘E-commerce-bedrijven voelen dat ze tegen hun grenzen aan zitten’22:47 Na de coronaboom bij de webwinkels lijkt het alsof de gouden jaren van e-commerce stilaan voorbij zijn. Hoe hard kan de sector nog groeien, zonder zichzelf financieel, ecologisch en sociaal voorbij te... (21/10 23u15 - De Tijd)
20x Onbekende giet bidon ammoniak door keldergat in Kortrijk, gezin moet huis ontvluchten door dampenLees meer > (21/10 22u15 - VRT NWS)
20x Coronablog: Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaartBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (21/10 14u15 - Knack)
20x COP26: landen lobbyen om klimaatrapport te beïnvloeden, blijkt uit gelekte documentenEen groot aantal gelekte documenten toont aan hoe verschillende landen een cruciaal onderzoek naar het bestrijden van de klimaatverandering trachten te beïnvloeden. Dat meldt de Britse nieuwsdienst BBC News, die de gelekte documenten heeft ingekeken, donderdag op haar website. (21/10 13u15 - Knack)
19x 82-jarige vrouw aangevallen en verkracht op Linkeroever, 23-jarige man aangehoudenLees meer > (22/10 14u15 - VRT NWS)
19x Sint-Truiden: Ontbijt voor 1.500 jongeren in het stadsparkOp vrijdag 22 oktober 2021 wordt in gans Vlaanderen en Brussel de Dag van de Jeugdbeweging gevierd. Ook in Sint-Truiden werden liefst 1.500 kinderen en jongeren van verschillende jeugdbewegingen deze ochtend getrakteerd op een lekker ontbijt in het s... (22/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
19x Sint-Truiden: Gratis lichtwandeling Sint Truiden By LightsDe gratis lichtwandeling Sint-Truiden By Lights is terug. Van 23 oktober 2021 tot en met 6 maart 2022 vormt de stad het decor voor verrassend spektakel, artistieke lichtcreaties, unieke werken van lokale kunstenaars en evenementen met licht. Elke vri... (22/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
19x Bocholt: Groene Vlag voor Don Bosco Gerdingen en Biotechnicum Bocholt22 scholen, waarvan twee uit Limburg, behaalden de Groene Vlag van Eco-Schools. De Groene Vlag is een internationaal kwaliteitslabel van de Foundation for Environmental Education (FEE) voor duurzame scholen. Andere Europese milieukwaliteitslabels van... (22/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
19x China maant Joe Biden aan om 'voorzichtig te handelen en spreken' over TaiwanDe Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. China, dat het eiland beschouwt als deel van zijn grondgebied, maant in een reactie Biden aan tot 'voorzichtigheid'. (22/10 11u15 - Knack)
19x Zijn media "hijgerig" in coronatijden? De nieuwsombudsman antwoordtLees meer > (22/10 10u15 - VRT NWS)
19x Paul Lembrechts (65) kan fluiten naar 1.800 euro per dag: het laatste kunstje van de Antwerpse zakenman?Coup de théâtre woensdag op de aandeelhoudersvergadering van FNG. Het loonvoorstel van Paul Lembrechts, de CEO van de noodlijdende groep, werd weggestemd, waarop de topman prompt zijn ontslag indiende. Is dit de laatste akte in het woelige professionele leven van de Antwerpenaar? (22/10 05u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Plots gaan alle corona-alarmen weer af: “We hebben de stolp over de maatschappij nogal bruusk weggenomen”Voor de vierde keer komt er een golf op ons af. Alweer liggen duizend mensen met corona in het ziekenhuis. Alweer stijgt het aantal besmettingen snel. Experts en politici zijn er niet gerust in – coronacommissaris Pedro Facon neemt straks zelfs zélf het woord op de wekelijkse persconferentie van Sciensano. Ging de vaccinatiecampagne ons niet uit deze miserie leiden? “Zonder vaccin zaten we nu in lockdown.” (22/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x De droomreis die een nachtmerrie werd en nu voor altijd een raadsel lijkt te blijven: na Gabby Petito nu ook lichaam van Brian Laundrie gevondenHet was een zoektocht die in de hele wereld werd gevolgd, die naar Gabby Petito, de 22-jarige influencer die verdween tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten. Nadien – toen haar lichaam vermoord was teruggevonden – verschoof de focus naar haar verdwenen verloofde Brian Laundrie (23). Nu ook zijn lichaam gevonden is, dreigt de moord op Gabby Petito er een zonder antwoorden te worden. (22/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuisDe Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben. (22/10 02u15 - De Standaard)
19x 95-jarige Queen moest nacht in ziekenhuis doorbrengenDe Britse koningin Elizabeth heeft de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis doorgebracht, melden bronnen rond Buckingham Palace. Donderdag ging het beter met de 95-jarige koningin en kon ze weer naar huis, waar ze “lichte taken” heeft volbracht. (22/10 01u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Huis van Afgevaardigden beschuldigt ex-topadviseur van Trump van minachting CongresLees meer > (22/10 00u15 - VRT NWS)
19x HERBEKIJK - Hoe kan ik slachtoffers watersnood helpen? En houdt  overheid iets verborgen? Jouw vragen beantwoordLees meer > (22/10 00u15 - VRT NWS)
19x Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuisDe Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. (22/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
19x Genk ondergaat wet van de sterkste op bezoek bij West HamEen verdienstelijk KRC Genk werd in Londen opnieuw keihard op zijn gebreken gewezen. West Ham opende en verdubbelde de score na een standaardsituatie. Het is en blijft het grote pijnpunt van de Limburgers, die uiteindelijk met 3-0 de boot ingingen. (22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Een dans met de Vlaamse identiteit in Dubai22:28 Wat is de gemene deler tussen Jan van Eyck, de Antwerpse Zes en onze wereldvermaarde choreografen? Een voorstelling van Chokri Ben Chikha over de genetische basis van Vlaams artistiek talent gaat op e... (21/10 23u15 - De Tijd)
19x Europese leiders vatten netelige Poolse kwestie aan op top in Brussel, wellicht de laatste met Angela MerkelLees meer > (21/10 22u15 - VRT NWS)
19x Protest tegen seksueel geweld in Elsene: ‘Als ik mijn huis verlaat, wil ik niet dapper maar vrij zijn’Aan het stadhuis van Elsene zijn donderdagavond opnieuw honderden mensen samengekomen om het seksueel misbruik in cafés aan te klagen. ‘Slachtoffers, we geloven je. Verkrachters, we zien je’, werd er geroepen. (21/10 21u15 - De Standaard)
19x Impact kanker op mentaal welzijn: 'Beseffen dat niets nog is zoals voorheen is een harde confrontatie'Wie kanker krijgt, stapt lichamelijk én mentaal in een rollercoaster. 'Laat moeilijke gevoelens toe. Het zijn normale reacties op een abnormale situatie.' (21/10 09u15 - Knack)
19x Genk: Korte confrontatie tussen supporters bij Youth LeagueBij de wedstrijd tussen KRC Genk en 1.FC Keulen in het kader van de Youth League is het vanavond tot een confrontatie gekomen tussen de supportersgroepen. Een onverwacht grote supportersgroep van Keulen zakte af naar Genk. Het ging om ee... (19/10 23u15 - Limburgnieuws.be)
18x Anuna De Wever krijgt wind van voren na uitspraak over spijbelen op klimaatmars: “Dit getuigt van zo een onverantwoordelijkheid”Anuna De Wever kan op flink wat kritiek rekenen na een uitspraak die ze deed op de klimaatmars in Gent. Het boegbeeld van klimaatbeweging Youth For Climate liet zich vanmiddag voor de camera van VTM Nieuws ontvallen dat het “geen zin” heeft “om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”. (22/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Vlaamse regering is van plan om hele bevolking extra boosterprik tegen covid-19 aan te biedenDe Vlaamse regering wil de brede bevolking de kans geven een derde prik of boosterprik van het coronavaccin te krijgen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon aan Belga laten weten. (22/10 15u15 - De Morgen)
18x Voortbestaan noordelijke witte neushoorns rust op schouders van één enkel vrouwtjeEen van de laatste twee noordelijke witte neushoorns op de wereld stopt met de donatie van eicellen, die het voortbestaan van haar soort zouden moeten waarborgen. Volgens wetenschappers is dat na een ‘ethische risicobeoordeling’ de beste beslissing. (22/10 15u15 - De Morgen)
18x Vliegtuig laat lading uitwerpselen vallen op man in tuin: “Alles zat onder, tot tuinparasols toe. Het was bijzonder onaangenaam”Een Britse man heeft een nachtmerrie beleefd toen hij rustig in zijn tuin van het mooie weer zat te genieten en opeens een lading menselijke uitwerpselen uit een vliegtuig over zich heen kreeg. (22/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Cocaïne is overal én vooral daar waar u het niet verwacht. Vier gebruikers aan het woord: “Op den duur nam ik een gram per dag. Ook op de schoolbanken”In Antwerpen is het record in beslag genomen cocaïne verbroken, en het jaar is nog niet om. De teller van het witte poeder staat nu op 100 ton. Volgens strafpleiter Walter Damen moet de focus ook liggen op de gebruiker, de motor van de drugshandel. Bij vier gebruikers leggen we ons oor te luisteren. De jongste was amper 12 toen ze haar eerste lijn snoof, een andere tikt tien gram per weekend aan. “Ik zie veertienjarigen op feestjes, onder invloed van alle soorten drugs.” (22/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Wiam: ‘In ‘De slimste mens’ heb ik niet gepraat over thema’s als woke. Ik ben niet altijd ‘de activiste’’Op de benedenverdieping van het DPG-gebouw lacht Wiam zich, ook al zijn de gespreksonderwerpen niet altijd makkelijk, een interview bij elkaar. Het belangrijkste probleem dat van tafel moet: de uitspraak van haar uit het Arabisch afkomstige roepnaam. (22/10 11u15 - De Morgen)
18x Kan je van sollicitanten in de zorgsector eisen dat ze gevaccineerd zijn? "De vraag is hoe absoluut privacy is"Lees meer > (22/10 10u15 - VRT NWS)
18x “Ik vrees dat we naar nieuwe maatregelen gaan, met heel lage graad van opvolging en een hoge graad van overtreding”En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden. “Ik vrees dat we naar nieuwe maatregelen gaan, met heel lage graad van opvolging en een hoge graad van overtreding” (22/10 09u15 - Het Nieuwsblad)
18x BINNENKIJKEN. Adele heeft ingekaderde kauwgom van Céline Dion omhoog hangen in haar villa in Los AngelesAdele (33) is terug van weggeweest en iedereen zal het geweten hebben. Vorige week vrijdag bracht de Britse zangeres haar nieuwe single ‘Easy On Me’ uit en ondertussen gaf de Grammy-winnares haar fans ook al een rondleiding in haar huis in Los Angeles. Tijdens de tour kregen haar volgers bovendien een glimp te zien van het meest waardevolle item van de zangeres: een ingekaderde kauwgom van Céline Dion. (22/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Een zoveelste leven voor Het Steen in Antwerpen, nu als (controversieel) bezoekerscentrum Lees meer > (22/10 06u15 - VRT NWS)
18x Wie Maestro-bankkaart heeft, zal andere betaalkaart krijgen, maar omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaanDertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan. (22/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Overheid mee in bad bij bedrijven Van Coppenolle02:10 Als opnieuw bedrijven van de ondernemers Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael (beiden ex-Metris) failliet worden verklaard, kan dat ook de belastingbetaler geld kosten. (22/10 02u15 - De Tijd)
18x Valt er iets te vieren bij de liberalen?02:00 Broederlijk zij aan zij vieren de MR en Open VLD vanavond 175 jaar liberale partij in België. Maar parelen hun bubbels straks even fel? Terwijl de ene van Vivaldi een slagveld maakt, wordt het voor de... (22/10 02u15 - De Tijd)
18x Energiewaakhond heeft vragen bij uitbreiding windenergie op zee01:10 De kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten. (22/10 01u15 - De Tijd)
18x Vrijwilligers in getroffen gebied overstromingen trekken aan de alarmbel: "Deze winter gaan er opnieuw doden vallen"Lees meer > (22/10 00u15 - VRT NWS)
18x Nieuwe coronamutatie ook in ons land aanwezig: “Nog ietsje besmettelijker dan de deltavariant”De nieuwste mutatie van het coronavirus, die de naam AY4.2 kreeg, werd ook al in ons land vastgesteld. Voorlopig gaat het wel slechts om een paar tientallen gevallen. “We weten er ook nog niet zo heel veel over, maar op het eerste gezicht lijkt deze mutatie nog ietsje besmettelijker dan de deltavariant”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven). (22/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
18x Polen en Hongarije verstoren afscheidstop van Merkel21:39 Terwijl Angela Merkel op haar Europees afscheidsfeestje Europese eenheid preekt, geven Polen en Hongarije hun eigen interpretatie van democratie en rechtsstaat. Ook de Europese klimaatagenda moet er ... (21/10 22u15 - De Tijd)
18x Italiaanse oud-premier Berlusconi vrijgesproken van omkoping getuigenEen Italiaanse rechtbank heeft de vroegere premier Silvio Berlusconi in een proces in samenhang met zijn bunga bunga-feestjes vrijgesproken, zo hebben de persbureaus Ansa en Adnkronos donderdag gemeld. (21/10 22u15 - De Standaard)
18x CLB’s vechten tegen de bierkaaiDe CLB’s kreunen onder de werkdruk van het vele contact­onderzoek. Nu de coronacurves beginnen te stijgen, kunnen ze de leerlingen niet snel genoeg naar huis sturen. (21/10 21u15 - De Standaard)
18x Doneer je paardenstaart en help mee haaruitval door chemo te voorkomenDoor je paardenstaart te doneren aan Pink Ribbon kun je vrouwen met borstkanker op 2 manieren helpen hun haar te behouden. (21/10 10u15 - Knack)
18x Guido Tack, behoeder van Bos t'Ename in Oudenaarde: 'Onze bossen zijn nog niet verloren'Voor zijn twaalfde stroopte hij lijsters, daarna groeide hij uit tot een pionier van de Belgische natuurbeweging. Een gesprek met Guido Tack over zijn Bos t'Ename, halfwilde koeien en waarom hij inzet op PIMBY. (21/10 10u15 - Knack)
17x Geweld en pyrotechniek bij voetbalevenementen neemt toe: nood aan actieplan en streng optreden van politieLees meer > (22/10 16u15 - VRT NWS)
17x Komt er wel of geen coronapas in Vlaanderen? Druk groeit, maar Vlaamse regering lijkt verdeeldLees meer > (22/10 15u15 - VRT NWS)
17x Griep, verkoudheid of het coronavirus? Dit is het verschil in symptomen44 procent van de patiënten met ‘griepklachten’ testte vorige week positief voor Covid-19. Volgens gezondheidsinstituut Sciensano ‘is er in feite nog geen griep in het land’. Bij griepachtige klachten is de kans dus bestaande dat u in werkelijkheid besmet bent met het coronavirus of gewoon een verkoudheid hebt. Maar hoe herkent u het verschil? (22/10 15u15 - De Morgen)
17x Bree: ZEB opent nieuwe winkel in BreeOp vrijdag 22 oktober neemt kledingwinkel ZEB zijn intrek in een gloednieuw pand in Bree. Het nieuwe winkelpunt langs de Sportlaan wordt de thuisbasis voor meer dan 70 merken waar mannen en vrouwen met een passie voor fashion hun gading zullen vinden... (22/10 14u15 - Limburgnieuws.be)
17x Basisschool sluit tot herfstvakantie nadat meer dan 20 procent van leerlingen positief test: “En wellicht zijn het er nog meer”Basisschool OLVA Sint-Katarina in Assebroek (Brugge) sluit de deuren tot aan de herfstvakantie. De reden: heel wat coronabesmettingen onder de leerlingen. “Meer dan een vijfde heeft positief getest”, zegt directeur Katie Antjon. “We zullen nu online lesgeven.” (22/10 14u15 - Het Nieuwsblad)
17x Griep, verkoudheid of corona? Dit is het verschil in symptomen44 procent van de patiënten met ‘griepklachten’ testte vorige week positief voor Covid-19. Volgens gezondheidsinstituut Sciensano ‘is er in feite nog geen griep in het land’. Bij griepachtige klachten is de kans dus bestaande dat u in werkelijkheid besmet bent met het coronavirus of gewoon een verkoudheid hebt. Maar hoe herkent u het verschil? (22/10 14u15 - De Morgen)
17x BV 24/7. Natalia is 33 weken zwanger en James Cooke is twee jaar gestopt met rokenThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. (22/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
17x De ‘Vlaamse vader’ van de iPadJan Rabaey (66) lag mee aan de basis van de tablets zoals we die vandaag kennen, en doet onderzoek naar hersenimplantaten voor medische toepassingen. ‘De toekomst? Een mail sturen door eraan te denken.’ (22/10 13u15 - De Standaard)
17x Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. “De tijd dringt en wij gaan niet toekijken hoe onze toekomst van ons wordt afgenomen door het gebrek aan ambitie van onze politici.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE. (22/10 13u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Snap wijst Apple aan als schuldige in cijfermisser11:45 De omzet van Snap bleef in het derde kwartaal onder de verwachtingen. Het bedrijf wijst als verklaring naar veranderingen in de advertentietechnologie van Apple. Die leiden tot nervositeit bij bedrijv... (22/10 12u15 - De Tijd)
17x Komt er veel volk naar de klimaatmars in Gent? Anuna De Wever blikt vooruit bij HLN LIVEJongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. “De tijd dringt en wij gaan niet toekijken hoe onze toekomst van ons wordt afgenomen door het gebrek aan ambitie van onze politici.” Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. Boegbeeld Anuna De Wever blikt vooruit bij HLN LIVE. (22/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Hoe beleggen tijdens stagflatie?10:45 Als het stagflatiescenario werkelijkheid wordt, staan de markten woelige tijden te wachten. Hoe bescherm je je portefeuille als de inflatie fors oploopt maar de groei stokt? (22/10 11u15 - De Tijd)
17x Open VLD-voorzitter Lachaert houdt deur op kier voor coronapas: "Moeten absoluut nieuwe sluitingen vermijden"Lees meer > (22/10 11u15 - VRT NWS)
17x Tien om te zien: lichtschakelaars die geen afbreuk doen aan je interieurLichtschakelaars: je kunt niet zonder, ook al zien ze er vaak niet uit en ontsieren ze je interieur zelfs een beetje. Maar wie een beetje zoekt, vindt al snel een ontwerp dat wel een meerwaarde biedt. Je kunt een knappe schakelaar uitspelen als blikvanger of een sober design laten opgaan in de ruimte. Dit zijn tien schakelaars die gezien mogen worden. (22/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
17x KBC sluit miljardendeal over Ierse exit10:07 De Belgische bank-verzekeraar heeft een deal op zak om zijn Ierse activiteiten voor 5 miljard euro te verkopen aan Bank of Ireland. Extra voorzieningen in Ierland zullen de derdekwartaalcijfers van KB... (22/10 10u15 - De Tijd)
17x Na het fatale schietincident met acteur Alec Baldwin: hoe wordt met wapens omgegaan op filmsets?Lees meer > (22/10 10u15 - VRT NWS)
17x Na twee maanden eindelijk verklaring voor “mysterieus” overlijden van drie gezinsleden in Amerikaans natuurgebiedMidden augustus kwamen drie leden van een Amerikaans gezin samen met hun hond om het leven tijdens een wandeling in een natuurgebied in Californië. Pas twee maanden later is er een verklaring voor de overlijdens. (22/10 10u15 - Het Belang van Limburg)
17x Debat op EU-top over omstreden arrest van het Pools Grondwettelijk Hof levert weinig resultaten opLees meer > (22/10 09u15 - VRT NWS)
17x Onbekende giet bus ammoniak door keldergat in Kortrijk, gezin moet huis ontvluchten door dampenLees meer > (22/10 09u15 - VRT NWS)
17x Voor het eerst sinds juni meer dan 1.000 covidpatiënten in het ziekenhuis, 3.600 bevestigde besmettingenLees meer > (22/10 08u15 - VRT NWS)
17x We zijn massaal gevaccineerd, waarom zijn er dan zoveel opnames? “Overlegcomité van volgende week komt te laat”Voor de vierde keer komt er een golf op ons af. Alweer liggen duizend mensen met corona in het ziekenhuis. Alweer stijgt het aantal besmettingen snel. Experts en politici zijn er niet gerust in. “Het Overlegcomité van volgende week komt te laat.” (22/10 08u15 - Het Nieuwsblad)
17x Corona in België | Weer meer dan 1.000 patiënten met covid in ziekenhuizen06:21 Een gids door de dagelijkse Covid-19-statistieken. (22/10 07u15 - De Tijd)
17x Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: “U hebt geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij”Het is genoeg geweest voor mijnheer doktoor. “Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn”, luidt de boodschap aan de deur van een huisartsenpraktijk in Antwerpen. Voor de orde van geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. “Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd”, zegt de man dit bericht op sociale media deelde. (22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood op filmset van westernLees meer > (22/10 06u15 - VRT NWS)
17x EU-leiders hebben ‘sereen, maar duidelijk’ debat over PolenDe Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben donderdag op een top in Brussel gesproken over de stand van de rechtsstaat in Polen en het geruchtmakende arrest van het Grondwettelijk Hof in Polen over de relatie tussen het Europese en nationale recht. ‘Een serene, maar ook een duidelijke discussie’, vatte premier Alexander De Croo na afloop samen. (22/10 04u15 - De Standaard)
17x Verdachte van zware agressie op Belgische Manchester City-fan duikt op in promofilmpje van Club BruggeClub Brugge heeft het zware geweld na de topper tegen Manchester City met klem veroordeeld, maar pijnlijk is wel dat een van de aangehouden verdachten opduikt in een filmpje dat de club dinsdag voor de match op Facebook zette. (22/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Amerikaanse vrouw veroordeeld tot vier jaar cel voor miskraamEen vrouw uit de Amerikaanse staat Oklahoma die een miskraam kreeg, werd daarvoor eerder deze maand schuldig bevonden aan doodslag en veroordeeld tot vier jaar cel. De aanklagers beweren dat de foetus stierf omdat ze drugs gebruikte, maar volgens een burgerrechtenorganisatie die het slachtoffer juridisch bijstaat, is er geen sprake van een misdrijf en is de veroordeling onterecht. (22/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Angela Merkel twijfelt over handdruk met Von der Leyen op haar laatste EU-topDe Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag deelgenomen aan de Europese top in Brussel. Omdat de 107de Europese top van Merkel mogelijk ook haar laatste is, kreeg ze donderdag een staande ovatie van haar collega’s. Maar voor ze in de bloemetjes werd gezet beleefde ze nog even een ongemakkelijk moment met Ursula von der Leyen. Bekijk het hierboven. (22/10 17u15 - De Standaard)
16x IN KAART. Zo snel stijgt het aantal coronabesmettingen in uw gemeente“We staan aan het begin van de vierde golf', kondigde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze week aan in de studio van VTM Nieuws. Maandag werden dan ook een recordaantal van 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd. In de ziekenhuizen liggen sinds gisteren opnieuw meer dan 1.000 patiënten. Bekijk hieronder hoe de coronacijfers evolueren in uw gemeente. (22/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Colruyt levert vanaf nu ook boodschappen aan huisVanaf nu kunnen klanten van de supermarktketen Colruyt hun boodschappen thuis laten leveren. Door middel van de afhaaldienst van de keten, Collect & Go, konden klanten eerder al hun boodschappenlijstje online doorsturen en de boodschappen vervolgens afhalen bij een afhaalpunt. Voor een vergoeding van 7 euro worden de boodschappen vanaf nu ook aan hun voordeur geleverd. (22/10 16u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Vlaamse regering wil derde "boosterprik" voor de hele bevolkingLees meer > (22/10 15u15 - VRT NWS)
16x Dankuwel, AA Gent: vooral Buffalo’s houden België in race om rechtstreeks Champions League-ticketPfioe. Heel even leek onze achterstand op een plaats die recht geeft op een Champions League-ticket op de coëfficiëntenranking zelfs te vergroten na de derde Europese speeldag, maar AA Gent heeft op het nippertje het Belgische hachje gered. Ze haalden de enige Belgische zege, zorgden er zo voor dat concurrent Servië niet kon scoren én geven uitzicht op bonuspunten. De Buffalo’s zijn met drie zeges in de groepsfase van de Conference League ook de club die ons land dit seizoen het meeste punten opgebracht heeft. (22/10 14u15 - Het Nieuwsblad)
16x ‘Hoeveel doden moeten er nu weer vallen voor dit getreuzel stopt?’: lezers over de coronamaatregelenHet aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat weer fors de hoogte in. De vierde coronagolf lijkt nu echt begonnen. Is het tijd voor strengere maatregelen? Lezers van De Morgen reageren verdeeld, al komt de vraag om een nieuwe mondmaskerplicht en een vaccinplicht geregeld terug. Een greep uit de reacties: (22/10 14u15 - De Morgen)
16x Op 18 oktober hoogste aantal besmettingen dit jaar, "Vaccins en basisregels beste beschermingslinies" Lees meer > (22/10 13u15 - VRT NWS)
16x 82-jarige vrouw gewurgd en verkracht op Linkeroever, 23-jarige man aangehoudenLees meer > (22/10 12u15 - VRT NWS)
16x De coronacijfers blijven stijgen. Moeten we ons zorgen maken? Epidemioloog Pierre Van Damme licht toeDe coronacijfers nemen elke dag toe en de experts vrezen voor een vierde golf. Moeten we opnieuw verstrengen? En wat kunnen we zelf doen? Epidemioloog Pierre Van Damme licht het toe in HLN LIVE. (22/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset: cameravrouw overleden, gewonde regisseur mocht ziekenhuis al verlatenActeur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 48-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij lag even op intensieve zorgen, maar heeft het ziekenhuis intussen mogen verlaten, volgens actrice Frances Fisher. “Dit is een heel vreemd incident. De veiligheidsprocedures op een set zijn zo strikt”, zegt de Vlaamse regisseur Hans Herbots. “Wie instond voor de wapens, heeft hier toch een grote verantwoordelijkheid.” U kan de nieuwste ontwikkelingen hier op HLN.be volgen. (22/10 10u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Lachaert (Open Vld): "Covid Safe Ticket ligt vandaag niet op tafel Vlaamse regering"De Vlaamse regering heeft vandaag geen plannen om het Covid Safe Ticket in te zetten in de strijd tegen het coronavirus. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zei vandaag in De Ochtend dat deze coronapas niet op de tafel van de Vlaamse regering ligt. Hij gaf wel aan dat er nagedacht moet worden over alle beschikbare middelen, dus ook de coronapas, om de pandemie te bedwingen. (22/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset: cameraregisseur overleden, regisseur gewondActeur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 48-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Hij ligt op intensieve zorgen, maar is buiten levensgevaar. “Dit is heel vreemd, de veiligheidsprocedures op een set zijn zo strikt”, zegt de Vlaamse regisseur Hans Herbots. “Iemand moet hier toch een grote verantwoordelijkheid dragen.” U kan de nieuwste ontwikkelingen hier op HLN.be volgen. (22/10 09u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Nederlandse topdirigent Haitink (92) overledenLees meer > (22/10 08u15 - VRT NWS)
16x Twee toeristen omgekomen bij schietpartij in Mexico tussen drugsbendesIn Mexico zijn donderdag twee toeristen, een Duitser en een Indiër, gedood bij een schietpartij. Twee Duitsers en een Nederlandse vrouw raakten gewond, melden officieren van justitie. (22/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
16x OVERZICHT. Weer meer dan duizend covidpatiënten in onze ziekenhuizen, maandag record van meer dan 6.500 nieuwe besmettingenHet aantal covidpatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Maandag werden er meer dan 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. (22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Eetfestijnen en fuiven komen nipt op tijd voor veel jeugdbewegingen: "Nog geen drama's, maar de reserves zijn op"Lees meer > (22/10 06u15 - VRT NWS)
16x Ablynx werkt aan opvolger voor miljardenmedicijn van Sanofi01:20 Het werk van de Gentse Ablynx-onderzoekers komt in een stroomversnelling. Drie jaar na de overname door Sanofi wordt stilaan duidelijk waarom de Fransen 3,9 miljard euro betaalden. ‘We hebben ons in h... (22/10 02u15 - De Tijd)
16x Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loperCéline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’. (22/10 01u15 - Gazet van Antwerpen)
16x FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde Gabby PetitoDe menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie (23) zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigt de FBI. (22/10 01u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Frankrijk bevriest energieprijs tot eind 202222:13 Om de hoge energieprijzen te counteren, belooft premier Jean Castex 100 euro voor Fransen met een lager inkomen. (21/10 23u15 - De Tijd)
16x Poolse premier belooft hervorming rechtsstaat na financiële druk EU: ‘Misverstanden en misinterpretaties’Polen zegt bereid te zijn omstreden onderdelen van zijn juridische stelsel aan te passen om de twijfels in de EU over de Poolse rechtsstaat weg te nemen. De Poolse premier Morawiecki liet dat donderdagavond aan zijn EU-collega’s weten. Die spraken hem aan op de ondermijning van de rechtsstaat. (21/10 23u15 - De Morgen)
16x Europese kopstukken buigen zich over aartsmoeilijke dossiers: 'Een toxische cocktail'De Europese kopstukken buigen zich de komende twee dagen in Brussel over een resem lastige kwesties. (21/10 06u15 - Knack)
16x Hasselt: Vechtpartij op de Markt in HasseltMaandagavond rond 22 uur werd de politie Limburg Regio Hoofdstad opgeroepen voor een vechtpartij op de Markt in Hasselt. Drie mannen raakten er betrokken in een gevecht waarbij er een mes gebruikt werd. Alle betrokkenen, twee mannen uit... (19/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
15x Coronablog | Toestroom van patiënten op spoeddienst van Jessa ZiekenhuisVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (22/10 19u15 - De Standaard)
15x Als 74 procent volledig gevaccineerden niet volstaat voor groepsimmuniteit, hoeveel dan wel? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft antwoordVreemd: werd niet altijd gezegd dat we vanaf 70% volledig gevaccineerden groepsimmuniteit zouden bereiken? Wel: vandaag is zelfs al 74% van de Belgische bevolking helemaal ingeënt en toch lijkt dat een vierde coronagolf niet tegen te kunnen houden. Hoe komt dit? En hoeveel procent hebben we dan wel nodig voor groepsimmuniteit? Vaccinoloog Pierre Van Damme geeft het antwoord. (22/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Eindelijk opheldering over ‘mysterieus’ overlijden van gezin in Californisch wandelgebiedEen wandeltocht van 13 kilometer werd een gezin van drie en hun hond fataal. De speurders en hun familie stonden maandenlang voor een raadsel. Na uitgebreid onderzoek is er eindelijk duidelijkheid over de doodsoorzaak: oververhitting en uitdroging. (22/10 17u15 - De Standaard)
15x Uitgelekte mails laten zien hoe vervuilende landen VN-klimaatrapport wilden beïnvloedenUitgelekte mails laten zien hoe regeringen onwelvallige conclusies van een belangrijk klimaatrapport proberen af te zwakken. Het gelobby kan een ambitieuze deal op de klimaattop in Glasgow verhinderen, waarschuwt Greenpeace. (22/10 17u15 - De Morgen)
15x Uitbaters Brussels café reageren op vermeend seksueel geweld door barman: "We hebben nooit iets willen verdoezelen"Lees meer > (22/10 16u15 - VRT NWS)
15x Handelsakkoord Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland: de Britten mogen alles hebben, maar de haka nietKiwi’s, lamsvlees en manukahoning: dat zijn typisch Nieuw-Zeelandse producten die de Britten goedkoper kunnen gaan importeren dankzij een handelsakkoord. Maar van een product moeten ze afblijven: de haka. (22/10 16u15 - De Morgen)
15x Maandag hoogste aantal besmettingen dit jaar, "Vaccins en basisregels beste beschermingslinies" Lees meer > (22/10 15u15 - VRT NWS)
15x IN KAART - Nu besmettingen weer stijgen: hoeveel waren er in jouw gemeente voorbije twee weken? Ontdek het hierLees meer > (22/10 15u15 - VRT NWS)
15x Covid-19 grijpt hard om zich heen in Rusland: ‘Ik kijk mijn ogen uit’In het gering gevaccineerde Rusland grijpt het coronavirus ongekend hard om zich heen, ziet onze correspondent in Moskou Tom Vennink. ‘De enorme onverschilligheid onder de bevolking verbaast mij enorm.’ (22/10 15u15 - De Morgen)
15x Vlaamse regering wil boosterprik voor brede bevolkingNu de coronacijfers weer in de lift zitten, rijst de vraag of twee prikjes alleen nog wel hun werk doen. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik. Daar zou de Vlaamse regering graag verandering in brengen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag aan Belga laten weten. (22/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Alec Baldwin in tranen na fataal schietincidentDe beelden liegen er niet om: Alec Baldwin (63) is een gebroken man nadat hij op een filmset per ongeluk cameraregisseur Halyna Hutchins (42) heeft neergeschoten. Het Amerikaanse tijdschrift People heeft een foto gelost waarop de topacteur met tranen in de ogen aan het bellen is op de parking van het bureau van de sheriff. (22/10 15u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Beursrally gaat crescendo13:07 De Europese beurzen boeken winst, met dank aan de recordjacht op Wall Street. L'Oréal voert na een beresterke update de klim aan. (22/10 13u15 - De Tijd)
15x Wat is Fredriksen van plan met Euronav?12:45 De instap van John Fredriksen in de Belgische tankerrederij blijft vragen oproepen. Is het gewoon een investering? Of heeft de scheepvaartmagnaat grotere plannen? (22/10 13u15 - De Tijd)
15x Beelden tonen zichtbaar aangeslagen Alec Baldwin na drama op filmsetAlec Baldwin (63) heeft tijdens de opnames van de nieuwe westernfilm ‘Rust’ per ongeluk een crewlid doodgeschoten. Dat gebeurde toen de bekende Hollywoodacteur een vuurwapen dat als rekwisiet diende, afvuurde. Ook de regisseur raakte zwaargewond, zo bevestigt de lokale politie. De opnames van de film werden stilgelegd. (22/10 13u15 - Het Nieuwsblad)
15x Jonge rapper doodgeschoten in ZwedenIn Zweden is in de nacht van donderdag op vrijdag een jonge rapper doodgeschoten. Dat melden Zweedse media. (22/10 12u15 - Het Belang van Limburg)
15x Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet en in ziekenhuis opgenomen (alleen niet bij 65-plussers)Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij besmettingen onder 65-plussers. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn. (22/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Tot tien keer meer niet-gevaccineerden in ziekenhuis dan gevaccineerdenNiet-gevaccineerden belanden vandaag tot tien keer vaker in het ziekenhuis met Covid-19 dan mensen die wel gevaccineerd zijn. Vaccins zijn niet perfect, maar de ziekenhuiscijfers tonen hun werking wel heel duidelijk aan. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon op een persbriefing gezegd, waar voor het eerst cijfers over de vaccinatiestatus van gehospitaliseerden werden voorgesteld. (22/10 11u15 - De Morgen)
15x VN wil dat China toegang geeft tot beruchte regio waar Oeigoeren worden vastgehouden, China reageert woedendTientallen westerse landen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de mensenrechtensituatie in de Chinese regio Xinjiang. Peking wordt opgeroepen om internationale waarnemers ongehinderd toegang te geven tot dat noordwestelijke gebied, onder wie de hoge commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties en haar medewerkers. China reageerde woedend op dit verzoek. (22/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Klimaatbonus moet stijging energiefactuur compenseren09:37 Federaal minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo) wil de opbrengst van de Europese CO2-handel gebruiken om de verwachte stijging van de energiefactuur van gezinnen te compenseren met een 'klimaatbo... (22/10 10u15 - De Tijd)
15x Na twee maanden eindelijk verklaring voor “mysterieus” overlijden van koppel en baby in natuurgebiedMidden augustus kwamen drie leden van een Amerikaans gezin samen met hun hond om het leven tijdens een wandeling in een natuurgebied in Californië. Pas twee maanden later is er een verklaring voor de overlijdens. (22/10 10u15 - Het Nieuwsblad)
15x Elk huis verplicht na aankoop renoveren: is dat wel betaalbaar?Verplicht renoveren na de aankoop van een woning, zo luidt het advies van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Maar hoe haalbaar en betaalbaar is dat? Vijf vragen aan professor milieu-economie Johan Albrecht (UGent en Itinera). (22/10 10u15 - De Morgen)
15x Geen wonder dat we moedeloos worden nu corona weer terug is: “Spaanse griep was 8 jaar. Misschien dit ook wel”En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Van nooit echt weggeweest, dat wel. Maar gingen de vaccins dat virusvenijn niet voorgoed verjagen? En als het dan toch hier is om te blijven: zijn we dan niet aan het vechten tegen de bierkaai? Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden. “We waren gewaarschuwd: dit gaat niet meer weg.” (22/10 08u15 - Het Nieuwsblad)
15x “Het leven gaat een pak duurder worden”, en dat ligt aan één multinationalAxe, Lipton, Knorr, Zwan, Dove, Ben & Jerry’s, Zwitsal, … Alle producten van Unilever – en dat zijn er véél – worden in één klap 4,1 procent duurder. Het gaat om de grootste prijsstijging in bijna tien jaar bij het Brits-Nederlandse concern. “Natuurlijk gaan we dit voelen in onze portemonnee. En vermoedelijk zelfs meer dan die 4 procent.” (22/10 08u15 - Het Nieuwsblad)
15x ‘Misschien moeten sommigen zelf besmet geraken voor ze het gevaar inzien’Als we de vaccins willen verplichten, dan is deze vierde golf wellicht een goed moment, zegt motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent). ‘Het moet duidelijk zijn dat het geen middel is om mensen te pesten, maar wel om de veiligheid te garanderen.’ (22/10 08u15 - De Morgen)
15x Energiewaakhond zet vraagtekens bij kostenraming windenergie op zeeDe kosten om de windcapaciteit op zee te verdrievoudigen kunnen hoger oplopen dan gedacht. Daarvoor waarschuwt de energieregulator CREG in een advies aan minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), aldus zakenkrant De Tijd. (22/10 08u15 - De Morgen)
15x Zestigtal namaakwebshops met .be-domeinnaam opgerold dit jaarSinds begin dit jaar werden 58 frauduleuze webshops met een .be-domeinnaam opgedoekt. Dat zegt de Belgische vereniging van e-commercebedrijven BeCommerce vrijdag. Naar aanleiding van de Dag van de Webshop roept ze consumenten op om waakzaam te zijn. (22/10 08u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Klokkenluider Deutsche Bank casht 200 miljoen dollar06:48 De tip van de bankier leidde tot miljardenboetes voor manipulatie van het invloedrijkste rentetarief ter wereld. (22/10 07u15 - De Tijd)
15x Nog tweehonderd Belgen vast in KaboelEr blijven ongeveer tweehonderd Belgen vastzitten in Kaboel, de Afghaanse hoofdstad die in augustus door de taliban veroverd werd. Dat bericht Le Soir vrijdag. (22/10 07u15 - Het Belang van Limburg)
15x Drie jaar na kankerdiagnose is Stijn Coninx terug: “Ik wil geen tijd meer verliezen”Stijn Coninx (64) liep de voorbije jaren tegen wat obstakels aan, maar nu hij met ‘Sinterklaas en Koning Kabberdas’ weer een film in de bioscoop heeft, is hij terug. “Ik heb mijn prioriteiten bijgesteld”, zegt hij. (22/10 06u15 - Het Belang van Limburg)
15x Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec BaldwinOp de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende. (22/10 04u15 - Het Nieuwsblad)
15x Scholen sluiten, ziekenhuizen lopen vol: is het vechten tegen de corona-bierkaai? “Spaanse griep was 8 jaar. Misschien dit ook wel”En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Van nooit echt weggeweest, dat wel. Maar gingen de vaccins dat virusvenijn niet voorgoed verjagen? En als het dan toch hier is om te blijven: zijn we dan niet aan het vechten tegen de bierkaai? Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden. (22/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Plots ligt Vlaamse coronapas toch op tafel: “Eventjes je app tonen, is toch niet zo’n probleem?”CD&V wil dat het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen meer wordt ingezet. “Kleine evenementen, horeca, fitness, het moet allemaal bespreekbaar zijn”, zegt Kamerlid Franky Demon. CD&V zet zich daarmee op de lijn van haar burgemeesters. Zeer tegen zijn zin krijgt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de kwestie dus opnieuw op zijn bord. (22/10 03u15 - Het Nieuwsblad)
15x Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loperCéline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’. (22/10 01u15 - Het Belang van Limburg)
15x Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loperCéline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’. (22/10 01u15 - Het Nieuwsblad)
15x West Ham-manager David Moyes na forse zege: “Genk had ook kansen”West Ham-trainer David Moyes sprak na afloop van een verdiende overwinning voor zijn ploeg. (22/10 00u15 - Het Belang van Limburg)
15x Jongeman die Belgische City-fan Guido in coma sloeg, heeft spijt: “Hij juichte. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten”Twee Club-supporters blijven aangehouden voor het neerslaan van een 63-jarige City-fan, dinsdagavond na de match Brugge-Manchester City. De man die de klap uitdeelde is de 23-jarige Yorben S. uit Wetteren, één van de leiders van de “jonge Brugse hooligans”. “Hij heeft enorm veel spijt. Hij beseft dat hij heel veel zal moeten betalen en dat hij niet meer naar het voetbal mag”, zegt zijn advocaat. (21/10 23u15 - Gazet van Antwerpen)
15x De stad Londen heeft meer standbeelden van dieren dan van vrouwen, toont recente studieDe stad Londen heeft meer standbeelden van dieren in het straatbeeld dan van vrouwen of mensen met een niet-witte huidskleur. Dat bleek donderdag uit een studie van de Britse vereniging ‘Art Uk’. De burgemeester van Londen wil hier verandering in brengen en spendeert dit jaar 1,2 miljoen euro om meer diversiteit te krijgen op vlak van standbeelden. (21/10 23u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Moeten er nieuwe coronamaatregelen komen? En welke? De Morgen wil van u horenHet aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat de jongste weken fors de hoogte in. De vierde coronagolf lijkt nu echt begonnen. Vindt u dat er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn? En waaraan had u dan gedacht? Laat het ons hieronder weten. (21/10 22u15 - De Morgen)
15x VS en Europese landen sluiten deal over digitaks20:35 De VS en vijf Europese landen hebben een oplossing gevonden in hun dispuut over een digitale taks, die vooral Amerikaanse techbedrijven als Facebook, Amazon en Google zou treffen. (21/10 21u15 - De Tijd)
15x BEKIJK - "Geluk, liefde, gezondheid": rozen voor Nicole Josy voor haar 75e verjaardag, op moeilijk moment in haar levenLees meer > (21/10 20u15 - VRT NWS)
15x Dilsen-Stokkem: Lidl opent nieuwe winkel in Dilsen StokkemOp woensdag 20 oktober om 8.30 uur opent Lidl een gloednieuwe winkel in Bloemendaal 1 te Dilsen-Stokkem, ter vervanging van het oude filiaal. Het nieuwe filiaal heeft een totale winkeloppervlakte van 1.330 m² en 116 parkeerplaatsen. Zonnepanelen op h... (19/10 16u15 - Limburgnieuws.be)
15x Media: VRT radiobereik groeit, Radio 2 houdt koppositie stevig vastRadio 1 ziet zijn marktaandeel stijgen naar 8,3 procent, onder meer dankzij een intense sportzomer. Radio 2 houdt zijn koppositie stevig vast met een marktaandeel van 29,1 procent en elke dag 1,2 miljoen luisteraars. Studio Brussel ziet zijn communit... (19/10 12u15 - Limburgnieuws.be)
14x Ageas neemt Bel20 op sleeptouw17:38 De Europese beurzen boekten winst. L'Oréal voerde na een beresterke update de klim aan. (22/10 18u15 - De Tijd)
14x Heetgebakerd, temperamentvol en een nachtmerrie om mee te werken: dit is acteur Alec BaldwinDe Amerikaanse acteur Alec Baldwin (63) beleeft z’n grootste nachtmerrie: donderdag schoot hij per ongeluk een vrouw dood op de set van z’n nieuwe film ‘Rust’. En dat net nu de acteur rust had gevonden na enkele turbulente jaren. Van een openbare vechtscheiding, heetgebakerde ruzies om een parkeerplaats en dat ene, gemene telefoontje naar z’n 11-jarige dochter: een portret van een steracteur met kapsones. (22/10 18u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Topman Comité I wijst naar extreemrechts binnen de staat in nasleep zaak Jürgen Conings: “Had er niemand belang bij dat hij nooit werd teruggevonden?"Binnen verschillende lagen van de staat bestaat de wil om bepaalde extremistische bewegingen, met name extreemrechts, te bevoordelen. Dat zegt voorzitter Serge Lipszyc van het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten - het Comité I - in een interview met het magazine Wilfried. (22/10 17u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Vlaamse regering wil derde "boosterprik" voor de hele bevolking, Beke (CD&V): "Snel advies gevraagd aan Gezondheidsraad"Lees meer > (22/10 16u15 - VRT NWS)
14x Wie geeft het coronavirus door? En is de coronapas nog nuttig? Experten Van Gucht en Vlieghe beantwoorden jouw vragenLees meer > (22/10 16u15 - VRT NWS)
14x Gevaccineerden lopen tien keer minder kans op ziekenhuisopname dan niet-gevaccineerden14:41 Niet-gevaccineerden belanden tot tien keer vaker in de Belgische ziekenhuizen dan inwoners die volledig gevaccineerd zijn. Dat blijkt uit de eerste cijfers over de vaccinatiestatus van coronapatiënten... (22/10 15u15 - De Tijd)
14x Meer dan 1000 jongeren verzamelen voor klimaatmars in GentOnder de Gentse stadshal zijn vrijdagmiddag zowat 1.300 à 1.400 jongeren samengekomen voor een nieuwe klimaatmars. Dat meldt de politie. De organisatoren willen met een nieuwe reeks klimaatbetogingen de druk op het beleid opvoeren. (22/10 15u15 - Knack)
14x ‘Hoeveel doden moeten er nu weer vallen voor dit getreuzel stopt?’: onze lezers over de coronamaatregelenHet aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat weer fors de hoogte in. De vierde coronagolf lijkt nu echt begonnen. Is het tijd voor strengere maatregelen? Lezers van De Morgen reageren verdeeld, al komt de vraag om een nieuwe mondmaskerplicht en een vaccinplicht geregeld terug. Een greep uit de reacties: (22/10 15u15 - De Morgen)
14x Toeleveringsproblemen blijken kinderspel voor Mattel13:47 Speelgoedmaker Mattel heeft minder last van leveringsproblemen van grondstoffen en speelgoed dan het zelf gedacht had. Het Amerikaans bedrijf verwacht sterke feestdagen en trekt zijn omzetprognose op... (22/10 14u15 - De Tijd)
14x Amerikaans cryptobedrijf geeft gratis geld in ruil voor oogscan13:38 Een nieuw Amerikaans cryptobedrijf stunt door wereldwijd gratis virtuele munten uit te delen. Al is er een catch: om dat digitale geld cadeau te krijgen moet je eerst je ogen laten scannen door een fu... (22/10 14u15 - De Tijd)
14x Rivaliserende rapgroepjes bedreigen mekaar in "drillraps'" en plegen ook geweld, parket maakt zich grote zorgenLees meer > (22/10 14u15 - VRT NWS)
14x Onderwijs is de hoogbegaafden vergeten tijdens corona: “Ze zegt soms dat ze naar school gaat om te slapen”Exentra, het centrum dat hoogbegaafde kinderen begeleidt, trekt aan de alarmbel over sterke leerlingen. Tijdens de coronacrisis hebben scholen vooral aandacht gehad voor de zwakkeren, maar daardoor zijn hoogbegaafde kinderen in de kou blijven staan. “We krijgen meer dan ooit te maken met kinderen die totaal gedemotiveerd zijn en zelfs in depressies sukkelen”, zegt professor hoogbegaafdheid Kathleen Venderickx. (22/10 14u15 - Het Nieuwsblad)
14x Na het dodelijke setincident met Alec Baldwin: ‘Dit is een ‘freak accident’. Zoiets kan normaal niet gebeuren’In de VS wordt vaak met wapens geschoten op een filmset, zegt de Vlaamse regisseur Michaël Roskam (bekend van onder meer Rundskop en The Drop). Maar er zijn ook strenge veiligheidsregels om een ongeluk – zoals dat van Alec Baldwin – te voorkomen. (22/10 14u15 - De Morgen)
14x Merkel uitgezwaaid met cadeau van 150 euro en ovationeel applausNa 16 jaar en 107 EU-toppen werd bondskanselier Angela Merkel vanochtend in Brussel uitgezwaaid door haar Europese collega’s. De Duitse kabinetsformatie schiet op zodat de kans reëel is dat Merkels opvolger Olaf Scholz bij de volgende EU-top in december Duitsland zal vertegenwoordigen. (22/10 14u15 - De Morgen)
14x Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden', klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen. (22/10 14u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Terwijl politici kibbelen, wordt druk voor Vlaamse coronapas steeds groter: “Laten we gevaccineerden belonen”Geen coronapas in Vlaanderen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is duidelijk. “Uiteraard zijn wij bezorgd over de stijgende cijfers. Maar gaat er iets veranderen? Nee. “De Vlaamse regering heeft daar drie weken geleden over beslist en dat is nu nog altijd zo”, klinkt het bij de Vlaamse regeringsleider. Maar via zijn coalitiepartner CD&V, een aantal gouverneurs en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) komt de discussie sowieso weer boven water. “Laten we gevaccineerden belonen.” (22/10 13u15 - Het Nieuwsblad)
14x Paris Hilton: “Ik werd gewurgd, in mijn gezicht geslagen en in de douche bekeken door mannelijk personeel”Paris Hilton (40) voerde woensdag mee campagne voor de goedkeuring van een wetsvoorstel dat misbruik in jeugdinstellingen beter moet bestrijden. In een persconferentie vertelde de Amerikaanse meer over het misbruik en geweld die zij meemaakte op privéscholen. Ze maakte dit vorig jaar al bekend in haar documentaire ‘This is Paris’. Daarin vertelde ze dat ze al twintig jaar een typetje speelt door het jeugdtrauma dat ze opliep in kostscholen. (22/10 13u15 - Het Nieuwsblad)
14x Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomenHet blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn. (22/10 13u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Herstel Europese economie vertraagt sterk door aanvoerproblemen12:07 De ondernemingen in de eurozone worstelen met toenemende tekorten aan grondstoffen en onderdelen en verhogen hun prijzen in een recordtempo. (22/10 12u15 - De Tijd)
14x Brussel: twee euro onder de NAV11:31 De ingrediënten van de Brusselse beursdag: een rationeel Orange Belgium en een irrationeel grote korting bij Euronav. (22/10 12u15 - De Tijd)
14x Vandenbroucke (Vooruit) wil dat ook apothekers coronavaccin kunnen zetten: "Wet wijzigen kan snel"Lees meer > (22/10 12u15 - VRT NWS)
14x Strijdersbonden houden fakkeltocht door drie gemeentenVorige zondag hielden de NSB-afdelingen Heers, Gingelom, Sint-Truiden hun jaarlijkse fakkeltocht. Aan dertien monumenten werd er halt gehouden voor een militair eerbetoon. (22/10 12u15 - Het Belang van Limburg)
14x Burgerlijke partijen maken seingever en machinist met de grond gelijk tijdens proces dodelijk treinongeval waarbij Brent (20) stierf: “Abnormaal dat ze procedure niet kenden”“Wat een onnozelaar!” Dat waren de eerste woorden op de interne radio toen Brent Van Eylen (20) en zijn vrienden gegrepen werden door een goederentrein op de spoorwegovergang in Langdorp (Aarschot). Nochtans waren de slagbomen open en stond het licht op groen. De seingever en machinist van die 20ste juni 2019 staan vandaag terecht in de Leuvense politierechtbank. Zij werden serieus op de korrel genomen door de burgerlijke partijen. “Welke machinist blijft nu in zijn locomotief zitten als hij net zo’n aanrijding veroorzaakt heeft?” (22/10 12u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Debat op EU-top over omstreden arrest van het Poolse Grondwettelijk Hof levert weinig resultaten opLees meer > (22/10 11u15 - VRT NWS)
14x ‘Als je genoeg geld hebt, ben je onkwetsbaar’: de Sacklers maakten miljoenen mensen verslaafd aan pijnstillersJournalist Patrick Radden Keefe onderzocht wie verantwoordelijk is voor de verslavende pijnstillers die veel Amerikanen het leven kostten. Tot de uitgave van zijn boek Het pijnstillerimperium stond de familie Sackler bekend als filantropen. Dat is nu voorbij. (22/10 11u15 - De Morgen)
14x Glenn van Get Ready heeft nog steeds last van zijn hartstilstand: “Ik heb moeite met schrijven, lezen, andere talen en dingen onthouden”Feest bij Get Ready! De in de jaren 90 erg populaire boyband bestaat 25 jaar en viert dat met een album: ‘Samen (25 jaar Get Ready!)’. En ze zien het helemaal zitten, al zal het met iéts minder danspasjes zijn dan vroeger. “Onze leeftijd begint ons wat parten te spelen. En dat lange thuiszitten vanwege corona heeft geen deugd ­gedaan”, vertelt Glenn De ­Gendt (47). Dat terwijl zijn bandleden thuiszitten destijds niet zo heel erg vonden. “Ik was in onze glorieperiode de enige van ons vier die graag op tournee ging. Andere culturen, lekker eten,... Maar Koen, Jimmy en Jean-Marie bleven liever thuis.” (22/10 11u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Kwakkelend Evergrande vermijdt wanbetaling op het nippertje09:45 Op een zuchtje van de deadline heeft het Chinese Evergrande een cruciale rentebetaling gedaan. Toch zijn de gevaren voor de noodlijdende vastgoedreus allesbehalve geweken. (22/10 10u15 - De Tijd)
14x ‘Sorry, kleine afleiding’: Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern reageert wel héél cool op aardbevingEr kan al eens wat gebeuren tijdens een live-uitzending. Een aardbeving bijvoorbeeld. Het overkwam de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen in haar land. Maar dat kon haar niet uit haar lood slaan (22/10 10u15 - De Morgen)
14x Vandenbroucke werkt aan wetsvoorstel: “Apothekers zouden ook coronavaccins mogen toedienen”De werkdruk bij de huisartsen is groot. Volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten ze zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. (22/10 10u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Elia blijft wegzakken | Koopadvies stuwt Euronav09:08 De beurzen boeken winst, met dank aan de recordjacht op Wall Street. Euronav geniet van een koopadvies, Renault worstelt met het tekort aan chips. (22/10 09u15 - De Tijd)
14x Milwaukee Bucks lopen tegen zware nederlaag aan, Golden State Warriors winnen derbyRegerend NBA-kampioen Milwaukee Bucks is donderdag tegen een eerste seizoensnederlaag aangelopen in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. (22/10 09u15 - Het Belang van Limburg)
14x ING zet Euronav op kooplijst08:13 De S&P500 sloot donderdag op een nieuwe piek en Evergrande heeft op de valreep een rentebetaling verricht. Dat zet de Aziatische beurzen licht hoger. (22/10 08u15 - De Tijd)
14x Live - Opnieuw meer dan duizend covidpatiënten in ziekenhuizenHet aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (22/10 08u15 - De Morgen)
14x Moeten er nieuwe corona-maatregelen komen? En welke? De Morgen wil van u horenHet aantal besmettingen en ziekenhuisopnames gaat de jongste weken fors de hoogte in. De vierde coronagolf lijkt nu echt begonnen. Vindt u dat er opnieuw strengere maatregelen nodig zijn? En waaraan had u dan gedacht? Laat het ons hieronder weten. (22/10 08u15 - De Morgen)
14x Bannon negeert dagvaarding: parlementsleden stemmen voor strafrechtelijke vervolgingHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft de weg vrijgemaakt voor de strafrechtelijke vervolging van de rechts-populistische politicus en zakenman Steve Bannon wegens minachting van het Congres. (22/10 07u15 - Het Belang van Limburg)
14x ‘Je komt er niet met alleen je dak te isoleren’: hoe realistisch is het om élk huis na aankoop te renoveren?Verplicht renoveren na de aankoop van een woning, zo luidt het advies van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Maar hoe haalbaar en betaalbaar is dat? Vijf vragen aan professor milieu-economie Johan Albrecht (UGent en Itinera). (22/10 07u15 - De Morgen)
14x Weekend overwegend droog, vooral zon verwacht op zondagDe dag start droog en zonnig, maar later wordt het zwaarbewolkt met hier en daar lichte regen of een bui. Het weekend wordt overwegend droog, met vooral zondag wat zon. Dat meldt het KMI. (22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

77x Jouw Maestro-bankkaart gaat weg: waarom? Wat krijg ik in de plaats? En hoeveel kost mij dat?22/10 07u15 - Het Nieuwsblad: Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
47x Acteur Alec Baldwin lost fataal schot op filmset, cameraregisseur overleden22/10 05u15 - Het Laatste Nieuws: Acteur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.
42x Nieuwe bankkaart voor wie Maestro heeft, maar dat zal niet voor iedereen soepel gaan22/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
41x FBI bevestigt: gevonden beenderresten zijn van Brian Laundrie, de verdwenen verloofde van Gabby Petito22/10 01u15 - Het Laatste Nieuws: De menselijke resten die woensdag aangetroffen zijn in Florida zijn van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigde de FBI, de Amerikaanse federale politie, donderdag. De FBI zegt dat het lichaam van Brian Laundrie (23) geïdentificeerd werd aan de hand van zijn gebit. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt beschouwd als een verdachte voor de moord op Petito.
40x Britse koningin Elizabeth II (95) heeft nacht doorgebracht in ziekenhuis  22/10 00u15 - VRT NWS: Lees meer >
40x Haïtiaanse bendeleider dreigt ermee “geweer leeg te schieten” in hoofden van ontvoerde missionarissen22/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: De leider van de Haïtiaanse bende die een groep Amerikaanse en Canadese missionarissen heeft ontvoerd, is bereid om “deze Amerikanen” te doden als er geen losgeld wordt betaald. Dat zei hij vandaag in een video die op YouTube werd geplaatst.
38x Cash voor gouden tip: klokkenluider krijgt recordbeloning van 200 miljoen dollar22/10 02u15 - Het Laatste Nieuws: Een Amerikaanse beurswaakhond heeft 200 miljoen dollar (circa 172 miljoen euro) toegekend aan een klokkenluider. In de Verenigde Staten is het belonen van tipgevers gewoon, maar nog nooit gaf deze toezichthouder zo veel geld voor het aankaarten van misstanden.
36x Biden belooft dat Verenigde Staten Taiwan militair verdedigen bij aanval door China22/10 08u15 - De Standaard: De Amerikaanse president Joe Biden zegt donderdag dat de Verenigde Staten klaar zijn om Taiwan militair te verdedigen bij een aanval door China. Peking beschouwt het eiland als deel van zijn grondgebied en voert nu regelmatig militaire vluchten over Taiwans luchtruim uit om druk te zetten.
36x FBI bevestigt: menselijke resten zijn van Brian Laundrie, vermiste verloofde van vermoorde Gabby Petito22/10 01u15 - VRT NWS: Lees meer >
36x Regenweer houdt mensen thuis22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: De dagen met mooi weer worden schaarser. Dat bleek ook op de donderdagse markt in Sint-Niklaas waar donkere wolken en regen de afgelopen tijd al enkele malen de pret kwamen bederven.

Statistieken

Artikels:
35985
Gelezen:
26227
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven