vrijdag 28 januari 2022, week 04


U bent nu hier: PC & Internet | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u45
 

Tweakers.net

Verbergen Tonen
27/01 22u15  Ubisoft trekt op 28 april stekker uit battleroyalegame Hyper Scape Ubisoft heeft aangekondigd te stoppen met de ontwikkeling van zijn battleroyalegame Hyper Scape. Het bedrijf trekt op 28 april 2022 definitief de stekker uit de game. Hyper Scape werd in 2020 geïntroduceerd en moest een antwoord bieden op games als PUBG en Fortnite.
27/01 22u15  Bèta van iOS 15.4 bevat functie om Face ID te gebruiken met mondkapje De eerste ontwikkelaarsbèta van iOS 15.4 bevat een optie waardoor Face ID ook te gebruiken is met een mondkapje. Uit screenshots blijkt dat gebruikers met een mondkapje wel geen zonnebril mogen dragen als ze de gezichtsherkenning succesvol willen gebruiken.
27/01 21u15  Bèta van iOS 15.4 bevat functie om Face ID te gebruiken met mondmasker De eerste ontwikkelaarsbèta van iOS 15.4 bevat een optie waardoor Face ID ook te gebruiken is met een mondmasker. Uit screenshots blijkt dat gebruikers met een mondmasker wel geen zonnebril mogen dragen als ze de gezichtsherkenning succesvol willen gebruiken.
27/01 21u15  Microsoft past voorwaarden Xbox Live en Game Pass aan door Britse waakhond Microsoft voert wijzigingen door aan Xbox Live- en Game Pass-abonnementen na klachten van de Britse marktautoriteit CMA. Abonnees zullen beter geïnformeerd worden over automatische hernieuwing en prijsverhogingen en kunnen in sommige gevallen een terugbetaling vragen.
27/01 20u15  Indiase regering wil ontwikkeling van lokaal mobiel besturingssysteem stimuleren De Indiase regering denkt na over een beleid dat de ontwikkeling van een eigen mobiel besturingssysteem moet stimuleren. Volgens de Indiase minister van IT heeft de markt baat bij een derde speler als alternatief voor Android en iOS en denkt het na over eigen Indische variant.
27/01 18u15  Student hackt laptop Friese docent waarna gegevens van 1150 studenten uitlekken De persoonlijke gegevens van 1150 leerlingen, hun ouders en het personeel van een Friese school zijn vorige week gelekt op het internet. Een leerling had een laptop van een docent geleend en vervolgens gehackt. Daarna werden de gegevens onder studenten verspreid via Discord.
27/01 18u15  EU keurt overname Kustomer door Meta onder voorwaarden goed De Europese Commissie heeft toestemming gegeven voor de door Meta beoogde overname van softwarebedrijf Kustomer. Daar koppelt de EU wel enkele voorwaarden aan vast. Zo wordt er een beheerder aangesteld, die moet toezien dat de concurrentie niet wordt belemmerd.
27/01 18u15  Europese Commissie wil dat WhatsApp beter communiceert over privacybeleid De Europese Commissie heeft samen met consumentenorganisaties een brief gestuurd naar WhatsApp, met daarin de vraag om het privacybeleid uit 2021 toe te lichten aan consumenten en zekerheid te bieden dat het overeenstemt met de Europese wetgeving voor consumentenrechten.
27/01 17u15  Meta hernoemt Oculus officieel naar Meta Quest Facebook-moederbedrijf Meta heeft de bedrijfsnaam Oculus officieel veranderd naar Meta Quest. Dat meldt het bedrijf op Twitter. Het was al langer bekend dat de merknaam Oculus uitgefaseerd zou worden.
27/01 17u15  TP Vision introduceert Philips 807-oled-tv met feller OLED EX-paneel TP Vision heeft de Philips OLED807 geïntroduceerd, de opvolger van het 806-model dat het bedrijf vorig jaar op de markt bracht. De 807 zal beschikken over een OLED EX-paneel van LG Display dat een hogere helderheid mogelijk moet bieden. TP Vision komt ook met de goedkopere 707.
27/01 16u15  Apple publiceert tips om AirTag-misbruik te detecteren in nieuwe supportpagina Apple heeft een nieuwe supportpagina gepubliceerd met richtlijnen om stalking via AirTags te weren en de toegang van derden tot info op iOS-toestellen te beheren. Het bedrijf beschrijft wat kunnen doen als ze een onbekende AirTag aantreffen.
27/01 16u15  ACM gaat dit jaar besluiten nemen over toegang tot vaste netwerken providers De Autoriteit Consument en Markt gaat dit jaar besluiten over toegang tot vaste netwerken voor providers zonder eigen netwerk. Dat laat de toezichthouder weten. Ook gaat het online dienstverleners aanspreken op 'oneerlijke voorwaarden'.
27/01 16u15  Wetenschappers weten met 192 lasers belangrijke stap voor kernfusie te bereiken In de Amerikaanse National Ignition Facility zijn onderzoekers erin geslaagd voor het eerst een 'brandend plasma' te genereren. Dat is een belangrijke stap richting een fusiereactie die energie kan leveren. Het plasma werd gedurende korte tijd in stand gehouden met energie van de fusiereactie zelf.
27/01 15u15  Valve geeft Half-Life 2 vernieuwde interface, mogelijk wegens komst Steam Deck Valve heeft Half-Life 2 voorzien van een nieuwe user-interface, die onder andere geschikter is voor controllers en schermen met hoge resoluties. Mogelijk doet het bedrijf dat vanwege de aanstaande release van de Steam Deck, waarvan de verkoop volgende maand begint.
27/01 14u15  Team Group toont PCIe 5.0-ssd met leessnelheden tot 13GB/s en capaciteit tot 4TB Team Group heeft zijn eerste PCIe 5.0-ssd aangekondigd. Deze komt volgens de fabrikant dit jaar beschikbaar T-Force Cardea-serie, met capaciteiten tot 4TB. Team Group verwacht de massaproductie van de ssd's later dit jaar te beginnen.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 22u15
Lees meer van Tweakers.net >


Hardware.info

Verbergen Tonen
27/01 17u15  Asus brengt eerste Wi-Fi 6E-router op de markt voor ruim 600 euro Ruim een jaar na de aankondiging in januari 2021 brengt Asus nu naar eigen zeggen 's werelds eerste wifi 6E-router op de markt. De RoG Rapture GT-AXE11000 beschikt over drie 4x4-banden op 2,4; 5 en 6GHz met een totale draadloze doorvoersnelheid van 11.000 megabit per seconde. Verder zijn er vijf gigabit Ethernet-poorten, waarvan één voor de internetconnectie en eenmaal 2,5GbE. Het verkeer over deze snelle verbinding krijgt voorrang om de gamingprestaties te optimaliseren. Dit kan ook ingestel...
27/01 17u15  XMG maakt prijzen Neo 15 met Oasis-waterkoeler bekend XMG heeft de tijdens CES 2022 gedane aankondigingen opgevolgd met een nieuw persbericht, waarin de prijzen en pre-orderdata van de nieuwe gaming-laptop met vloeistofkoeling bekend worden gemaakt. Ook is er een roadmap gedeeld met de aankomende producten van het Duitse merk in de eerste helft van dit jaar. De XMG Neo 15 (E22) is vanaf 27 januari te pre-orderen en volledig te configureren bij Bestware, voor een minimale prijs van 2.000 euro inclusief 19% btw, uitgezonderd verzending. Hiervoor...
27/01 17u15  Sponsored: 9 februari Lunchwebinar: Logitech: lesgeven en presenteren. Doe mee en win mooie prijzen Presenteren gebeurt steeds vaker digitaal. Of het nu is om een product te tonen, een ontwerp te presenteren of mensen wat te leren. Vorig jaar zijn we samen met Logitech een paar keer de diepte ingegaan tijdens een lunchwebinar waarin we jullie vragen over verschillende onderwerpen hebben beantwoord. Op 9 februari vindt een nieuw lunchwebinar plaats. Dit keer leggen we de focus op ruimtes die in de praktijk worden gebruikt voor het geven van online presentaties of lessen. Opgeven voor het web...
27/01 16u15  Rambus kondigt PCIe 6.0-controller voor SoC's en ASIC's aan Terwijl de eerste series pcie 5.0-ssd's onthuld worden en de pcie 6.0-specificatie net officieel is vastgesteld kondigt de Amerikaanse fabrikant Rambus de directe beschikbaarheid van zijn PCI Express 6.0 Controller aan. Deze biedt ondersteuning voor snelheden tot 64 gigatransfers per seconde en is te integreren in system-on-a-chips, asic's en fpga's. Er is een Integrity and Data Encryption-module die de pcie-verbindingen moet monitoren en beschermen tegen fysieke aanvallen. Chief operating of...
27/01 16u15  Bloomberg: Apple komt met functie om iPhones te gebruiken als pin-terminal Het moet binnenkort mogelijk zijn iPhones te gebruiken als pin-terminal voor kleine bedrijven, zonder dat een extern apparaat aangeschaft of gehuurd dient te worden, aldus Bloomberg. De functie zou in de komende maanden uitgerold worden door middel van een software-update, wellicht de definitieve versie van iOS 15.4 die in het voorjaar uitkomt. Er zou sinds 2020 aan deze functionaliteit gewerkt worden, na de overname  van de Canadese startup Mobeewave die een technologie ontwierp om telefoon...
27/01 16u15  Ontsnapte robotstofzuigers gaan op avontuur en worden sensatie op sociale media Robotstofzuigers zullen doorgaans hun hele bestaan doorbrengen in een enkel gebouw en lijken daarom iedere kans te willen grijpen om ervandoor te gaan. Dat gebeurde recent in Engeland en Oostenrijk; de robotslaven van respectievelijk het Travelodge-hotel in Orchard Park en delicatessenwinkel Wieselburg in de gelijknamige stad zagen de kans schoon om de spreekwoordelijke benen te nemen. Beide stofzuigers zijn ondertussen weer terecht. Terug naar karpetten ontdoen van stof en zand, jullie! De r...
27/01 16u15  Sponsored: 9 februari Lunchwebinar:Logitech: lesgeven en presenteren. Doe mee en win mooie prijzen Presenteren gebeurt steeds vaker digitaal. Of het nu is om een product te tonen, een ontwerp te presenteren of mensen wat te leren. Vorig jaar zijn we samen met Logitech een paar keer de diepte ingegaan tijdens een lunchwebinar waarin we jullie vragen over verschillende onderwerpen hebben beantwoord. Op 9 februari vindt een nieuw lunchwebinar plaats. Dit keer leggen we de focus op ruimtes die in de praktijk worden gebruikt voor het geven van online presentaties of lessen. Opgeven voor het web...
27/01 15u15  XMG deelt prijzen Neo 15 met Oasis-koeler en roadmap voor 2022 XMG heeft de tijdens CES 2022 gedane aankondigingen opgevolgd met een nieuw persbericht, waarin de prijzen en pre-orderdata van de nieuwe gaming-laptop met vloeistofkoeling bekend worden gemaakt. Ook is er een roadmap gedeeld met de aankomende producten van het Duitse merk in de eerste helft van dit jaar. De XMG Neo 15 (E22) is vanaf 27 januari te pre-orderen en volledig te configureren bij Bestware, voor een minimale prijs van 2.000 euro inclusief 19% btw, uitgezonderd verzending. Hiervoor...
27/01 14u15  Sponsored: Dit zijn de meest gestelde vragen over DDR5: dalen van prijzen, pmic, overklokken en meer DDR5 heeft zijn opwachting gemaakt in desktops. De prestaties ervan zijn beter dan die van DDR4, maar het is ook veel duurder. Onlangs vroegen we wat jullie over dit nieuwe geheugen willen weten. De experts van Corsair geven hieronder antwoord. Wanneer gaan de hoge prijzen dalen en wat kun je met een pmic doen? 1. Waarom is de cas-latency van een DDR5-module zo hoog? Een van de meest opvallende zaken aan de nieuwe DDR5-modules is de hoge cas-latency. Wordt deze nog hoger als de snelheid word...
27/01 14u15  Huawei P50 Pro van €1200 heeft mindere specs dan Samsung Galaxy S21 Ultra van een jaar oud Huawei kondigt op 26 januari de premium Huawei P50 Pro aan met een Europese adviesprijs van 1200 euro, wat grofweg overeenkomt met de releaseprijs van de Galaxy S21 Ultra. De twee vlaggenschepen van Huawei en Samsung komen wat betreft specificaties grofweg overeen, ondanks het feit dat de S21-serie al een jaar oud is en Samsung naar verwachting over enkele weken al met de S22-reeks komt voor dezelfde prijs. De Huawei P50 Pro komt in Europa uit met een Snapdragon 888 4G, dezelfde soc die de Ga...
27/01 14u15  Vanaf het derde kwartaal van 2022 zijn er ook PCIe 5.0-SSD's van T-Force T-Force, het gaming-submerk van Teamgroup heeft zijn eerste pcie 5.0-ssd onthuld in de Cardea-serie. Er kunnen sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 13.000 en 12.000 megabyte per seconde behaald worden. De maximale capaciteit is 4 terabyte en er is ondersteuning voor de nvme 2.0-specificatie. De massaproductie moet in het derde kwartaal van 2022 opgestart worden. Naast de ssd moeten ook verschillende opties op het gebied van koeling beschikbaar zijn. Volgens MSI zou met e...
27/01 13u15  Vanaf Q3 2022 zijn er ook PCIe 5.0-SSD's van T-Force T-Force, het gaming-submerk van Teamgroup heeft zijn eerste pcie 5.0-ssd onthuld in de Cardea-serie. Er kunnen sequentiële lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 13.000 en 12.000 megabyte per seconde behaald worden. De maximale capaciteit is 4 terabyte en er is ondersteuning voor de nvme 2.0-specificatie. De massaproductie moet in het derde kwartaal van 2022 opgestart worden. Naast de ssd moeten ook verschillende opties op het gebied van koeling beschikbaar zijn. Volgens MSI zou met e...
27/01 12u15  Europese Raad stemt in: USB-C als enige lader voor alle elektronische apparaten Alle landen van de Europese Unie, vertegenwoordig door de Europese Raad, stemmen in met het mandaat om één universeel laadstandaard te gebruiken voor alle elektronische apparaten. Alle fabrikanten moeten volgens de Raad het usb-c-standaard adopteren. Dat geldt niet alleen voor smartphones en tablets, maar ook voor digitale camera's, koptelefoons, speakers en gameconsoles. De betreffende beslissing betekent dat Europese landen in principe instemmen met het wetsvoorstel van de Europese Commissi...
27/01 11u15  Resultaten Intel onder druk ondanks recordjaar, vooruitzicht negatief Met de laatste kwartaalcijfers sluit Intel 2021 als recordjaar af, aangezien het bedrijf nog nooit zo'n hoge omzet behaalde als in het afgelopen jaar. De omzet steeg vergeleken met 2020 met grofweg een procent naar ruim 70 miljard euro terwijl de winst met zo'n 5 procent daalde. Vooral het afgelopen kwartaal was in dat opzicht erg teleurstellend; de omzet steeg enkele procenten terwijl de winst met 21 procent kelderde. Als we nog verder inzoomen en bijvoorbeeld naar de Client Computing Group...
27/01 07u15  Half-Life 2 lijkt na 18 jaar met controller te spelen, Steam Deck de aanleiding? Valve lijkt de pc-versie van Half-Life 2 momenteel te voorzien van controllerondersteuning, zo merkt een Twitteraar op. Door '-gamepadui' in de launch options in te vullen zou de game volledig met een controller te spelen zijn. De functie is daarentegen nog niet via de game zelf te vinden, dus mogelijk wordt er nog aan de ondersteuning gewerkt. Half-Life 2 was in principe al grotendeels met een controller te spelen, maar officiële ondersteuning kreeg de game in de afgelopen 18 nooit. Hierdoor...
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 17u15
Lees meer van Hardware.info >

Techzine

Verbergen Tonen
27/01 19u15  Meta overname van Kustomer krijgt groen licht van Europese Commissie Meta, het moederbedrijf van Facebook, mag Kustomer overnemen. Dat besliste de Europese Commissie naar aanleiding van een onderzoek naar de gevolgen van de overname. Eind 2020 maakte Meta (toentertijd Facebook) de overname van Kustomer bekend. Meta hoopte de organisatie voor 1 miljard dollar (828 miljoen euro) over te nemen. De marktautoriteiten van meerdere Europese lidstaten, […]
27/01 19u15  ‘Malwareaanvallen via Excel XLL-bestanden stegen met 600 procent’ Cyberaanvallen op basis van Microsoft Excel add-in-bestanden (.XLL) zijn in een jaar tijd met bijna 600 procent gestegen. In een nieuw rapport maken securityonderzoekers van HP Wolf Security bekend hoe het bestandstype wordt misbruikt. Excel add-in-bestanden (.XLL) maken het mogelijk om DLL-bestanden in Excel sheets te openen. Cybercriminelen misbruiken de functie om malware via Excel […]
27/01 17u15  Lenovo lanceert TruScale High Performance Computing as a Service Lenovo introduceert TruScale High Performance Computing as a Service (HPCaaS). De leverancier biedt hiermee high-performance computing power op abonnementsbasis. Met de introductie van TruScale HPCaaS waagt Lenovo zich aan een nieuwe markt. De organisatie belooft een vaste prijs voor high-performance computing power. Lenovo beheert de HPC clusters die in de computing power voorzien. Een drastisch […]
27/01 16u15  ‘iPhones binnenkort als pinapparaat te gebruiken’ Apple werkt aan een update waardoor iPhones als pinapparaat te gebruiken zijn. Dat stelt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het is reeds mogelijk om een iPhone als pinapparaat te gebruiken door een draadloos pinapparaat via Bluetooth te verbinden. De iPhone levert de software; de payment terminal voorziet in de hardware. Volgens bronnen van Bloomberg […]
27/01 14u15  NTT en ServiceNow gaan samenwerken voor private 5G-diensten NTT en ServiceNow gaan samenwerken om bedrijven sneller te kunnen laten profiteren van private 5G-netwerken. Hiervoor ontwikkelen ze een gezamenlijk workflow- en automatiseringsplatform op basis van AI. NTT en ServiceNow gaan een op AI gebaseerd platform maken, dat private NTT 5G-technologie combineert met workflowbeheer- en automatiseringsdiensten van ServiceNow. Het moet het voor bedrijven mogelijk maken […]
27/01 13u15  Fiber Crew realiseert eerste Nederlandse 10 Gbps-glasvezelnetwerk Fiber Crew heeft onlangs het eerste Nederlandse dekkende 10 Gbps-glasvezelnetwerk in de gemeente Hilversum gerealiseerd. Dit netwerk biedt klanten hogere internetsnelheden via glasvezel dan tot voor kort beschikbaar waren. De leverancier van glasvezelnetwerken heeft het eerste Nederlandse supersnelle 10 Gbps-glasvezelnetwerk gerealiseerd. Hiermee is een nieuwe stap gezet in de uitrol van Gigabit-glasvezelnetwerken. Het bedrijf wil […]
27/01 12u15  ‘Overheid liet videobelplatform bouwen, nooit in gebruik genomen’ De Nederlandse overheid heeft aan het begin van de pandemie de opdracht gegeven voor de bouw van een eigen videovergaderplatform dat uiteindelijk nooit in gebruik is genomen. De bouw van dit platform werd onderhands geregeld door een stichting die het verantwoordelijke ministerie van Binnenlandse Zaken in de arm had genomen, zo schrijft de Volkskrant. Aan […]
27/01 11u15  SAP koopt fintechbedrijf Taulia SAP neemt een meerderheidsbelang in het Amerikaanse fintechbedrijf Taulia. Het platform van dit bedrijf helpt leveranciers in de bedrijfsketen vroege betalingen te krijgen voor de levering van hun goederen en diensten. Met het meerderheidsbelang moeten beide bedrijven meer toegang tot kapitaal krijgen en moet ook de cash-flow van beide bedrijven verbeteren. Daarnaast wil SAP met […]
27/01 10u15  WeTransfer ziet af van beursgang WeTransfer ziet af van een beursgang in Amsterdam. De file-transfer service zou eigenlijk vrijdag een notering krijgen. WeTransfer ziet van de beursgang af vanwege de huidige marktomstandigheden. Hiermee lijkt het bedrijf aan te geven dat het waarschijnlijk minder geld ophaalt met de beursgang dan gepland. Het bedrijf geeft in zijn verklaring niet aan of het […]
26/01 22u15  Log4j-kwetsbaarheid in VMware Horizon wordt nog steeds misbruikt Hackgroep Prophet Spider maakt actief misbruik van een Log4j-kwetsbaarheid in ongepatchte VMware Horizon servers. Dat concluderen securityonderzoekers van BlackBerry in een nieuw onderzoek. VMware publiceerde in december 2021 een patch om een Log4j-kwetsbaarheid in VMware Horizon op te lossen. Een maand later waarschuwde een securityteam van de Britse overheid dat hackers actief misbruik maakten van […]
26/01 19u15  Android-apps vanaf februari op Windows 11 Microsoft maakt de eerstvolgende update van Windows 11 bekend. Android-apps, taskbar updates en een nieuw ontwerp van Notepad en Media Player worden ergens in februari beschikbaar. Panos Panay, Chief Product Officer van Windows, deelt het nieuws in een blogpost. De taskbar wordt uitgebreid met een mute- en unmute-functie. Daarnaast voegt Microsoft een widget aan de […]
26/01 17u15  Europa introduceert verklaring om digitale rechten vast te stellen De Europese Commissie heeft een verklaring aangekondigd om digitale mensenrechten te beschermen. Met de ‘Declaration on European Digital Rights and Principles’ hoopt de Commissie elke toekomstige online activiteit eerlijker en veiliger te maken. De Europese Commissie (EC) schreef de ‘Declaration on European Digital Rights and Principles’ om een richtlijn te geven aan beleidsmakers in Europese […]
26/01 16u15  WordPress 5.9 beschikbaar: themes aanpasbaar met no-code interface WordPress 5.9 introduceert de Site Editor, een no-code vervanging van Customizer. Addison Stavlo, een van de devs, beschreef het ontwikkelingsproces als “red flag” en “gevaarlijk gehaast”. De uitdagingen zijn inmiddels overkomen, want WordPress 5.9 is beschikbaar. Allereest maakt WordPress 5.9 het mogelijk om alle onderdelen van block theme websites met een visueel interface te bewerken. […]
26/01 15u15  Git 2.35 biedt meer inzicht en flexibiliteit Git is van nieuwe functionaliteit voorzien. Versie 2.35 richt zich op meer inzicht en flexibiliteit voor de dagelijkse werkzaamheden. Versie 2.35 komt met verbeteringen voor git log. Het onderdeel is aangepast om geselecteerde command-line door te geven via een speciale placeholder. Het moet een beter alternatief zijn voor de gebruikelijke werkwijze waarbij log- en omschrijfcommando’s […]
26/01 14u15  Kritieke kwetsbaarheid in alle Linux distributies gevonden Securityonderzoekers hebben kwetsbaarheden in Linux PolicyKit (ook wel Polkit genoemd) gevonden. Hiermee kunnen hackers complete toegang tot getroffen machines krijgen en kwaadaardige code uploaden. De kwetsbaarheid is inmiddels gepatcht. Volgens onderzoekers van Qualys maakt deze PwnKit-exploit gebruik van een twaalf jaar oude kwetsbaarheid in de system tool Polkit in Linux. De tool beheert de privileges […]
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 19u15
Lees meer van Techzine >

Computeridee.nl

Verbergen Tonen
27/01 14u15  Sony WH-XB910N-koptelefoon houdt de beat er in Luister je graag naar muziekgenres met strakke beats, dan is deze WH-XB910N-hoofdtelefoon van Sony wellicht iets voor je.
27/01 11u15  Windows 11-update staat in het teken van Android-apps Komende maand verschijnt er een grote update voor Windows 11, die in het teken staat van Android-apps. Daarnaast kun je je scherm delen en gesprekken muten via de taakbalk.
27/01 10u15  FRITZ!Box 4060 heeft ondersteuning voor wifi 6 Telkens meer apparaten kunnen wifi 6 ontvangen, maar daarvoor heb je ook een zender nodig die dit signaal uitstuurt. Zoals de FRITZ!Box 4060 van het Duitse AVM.
26/01 12u15  Nieuw: de Computer Idee Podcast! Sinds deze week heeft de redactie zich gewaagd aan een eerste podcast. De bedoeling is om wekelijks een nieuwe aflevering te maken die je in heldere bewooringen op de hoogte brengt van de nieuwste ontwikkelingen en de mogelijkheden van de digitale samenleving.
26/01 10u15  Chromebooks krijgen toegang tot adaptief opladen Adaptief opladen is een slimme accufunctie waarmee het opladen in fasen gebeurt. Zo hopen fabrikanten dat de batterij er minder snel op achteruitgaat.
26/01 10u15  Google stopt met FLoC, introduceert alternatief In 2019 introduceerde Google FLoC: een initiatief dat viel onder het Privacy Sandbox-voorstel. Maar die plannen laat de zoekmachinegigant nu varen.
26/01 00u15  Zavos Gaming Mouse haal je voor twee tientjes in huis Voor de budgetgezinde gamers onder ons verkoopt Speedlink nu deze Zavos Gaming Mouse. Daar betaal je namelijk slechts twee tientjes voor.
25/01 14u15  OnePlus Buds Z2 bieden betaalbare ruisonderdrukking Wie draadloze oordopjes met ruisonderdrukking zoekt en daarvoor niet de hoofdprijs wil betalen, zit gebakken met de OnePlus Buds Z2.
25/01 10u15  Polka Signa S4: Soundbar dit keer met surround sound Audiospecialist Polk heeft een nieuwe soundbar in het assortiment, de Signa S4. De eerste soundbar van dit merk met Dolby Atmos aan boord.
25/01 00u15  ‘Nvidia roept productie RTX 3090 Ti een halt toe’ Naar verluidt heeft Nvidia de productie van het volgende vlaggenschip van het bedrijf, de GeForce RTX 3090 Ti, een halt toegeroepen. De productie staat even op pauze.
24/01 10u15  ‘Apple brengt dit jaar breedste scala aan producten uit’ Het lijkt erop dat Apple in 2022 een breed scala aan producten uitbrengt. Die producten moeten allemaal in de herfst aangekondigd worden, aldus geruchtenmakers.
24/01 10u15  WhatsApp werkt aan verificatietool voor web- en desktopversies De populaire berichtendienst WhatsApp werkt aan een nieuwe tool voor tweestapsverificatie voor de webclient en de desktopapp. Maar dat is niet alles.
22/01 00u15  0-day-fout RemotePotato0 op Windows ontvangt onofficiële patches De meest gebruikte versies van Windows hebben allemaal last van een 0-day genaamd RemotePotato0. Je kunt daar nu een onofficiële fix voor downloaden.
21/01 10u15  Safari-update fixt bug die data lekt Apple stoomt een update voor de Safari-browser klaar die een stuitend probleem oplost. De browser lekt namelijk persoonlijke gegevens van zijn gebruikers.
21/01 00u15  Snelste wifi via powerline dankzij devolo Magic 2 WiFi 6 Devolo zet de laatste tijd stevig in op zijn goedverkochte powerline-adapters en met de devolo Magic 2 WiFi 6 bestaat er nu een setje dat met de nieuwste draadloze standaard overweg kan.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 14u15
Lees meer van Computeridee.nl >

Webwereld

Verbergen Tonen
25/01 00u15  Samsung Galaxy Z Flip, S20(+) en S20 Ultra Hands-on Samsung nodigde ons uit op de drie allernieuwste smartphones van dichtbij te bekijken. Daar maakten wij dankbaar gebruik van en wij delen onze bevindingen met je.
25/01 00u15  Hands-on: Synology Virtual Machine Manager Dat je NAS tegenwoordig voor veel meer dan alleen het opslaan van bestanden kan worden gebruikt is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je er virtuele machines mee kan beheren? Wij leggen je uit hoe.
25/01 00u15  Wat je moet weten over FIDO-sleutels Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.
25/01 00u15  Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID Tegenwoordig moet je voor zo’n beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar krijgt met je iPhone of iPad.
25/01 00u15  Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.
25/01 00u15  Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend geïnstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.
25/01 00u15  Windows 10-upgrade nog steeds gratis Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
25/01 00u15  Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst? Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
25/01 00u15  Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingen Cooler Master heeft het uiterlijk van z’n koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta.
25/01 00u15  Zo installeer je Chrome OS op je (oude) computer Google timmert al jaren hard aan de weg met Chrome OS en brengt samen met verschillende computerfabrikanten Chrome-apparaten uit met dat besturingssysteem. Maar je hoeft niet per se een dedicated apparaat aan te schaffen, je kan het systeem ook zelf op je (oude) computer zetten en wij laten je zien hoe.
Laatste update: dinsdag 25 januari 2022, 0u15

PCMweb

Verbergen Tonen
22/01 00u15  Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
22/01 00u15  PCM-weekoverzicht: De beste cloudopslagdienst voor jou Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
22/01 00u15  Een goed internetsignaal overal in huis Een goede internetverbinding is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Van communicatieve en informatieve tot entertainmentdoeleinden, een stabiele wifiverbinding maakt het mogelijk. Hoe zorg je dat je verbinding tot in alle hoeken en gaten reikt en wanneer is het een goed idee om een wifi-extender te kopen? Dit artikel geeft een overzicht.
22/01 00u15  Raspberry Pi 3 Model B+ review De Raspberry Pi 3 Model B+ is het nieuwste model van het inmiddels wereldberoemde minicomputertje. We haalden onze kabels en monitoren weer uit de kast en downloadden de meest recente versie van Raspbian voor deze Raspberry Pi 3 Model B+ review.
22/01 00u15  Hoe je dementie kunt bevechten met technologie Ondanks decennia aan onderzoek is dementie nog steeds niet te genezen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te doen is om de persoon veilig te houden. Je kunt de persoon of zijn of haar spullen voorzien van een GPS-tracker, maar er is veel meer mogelijk. Deze technologie bestaat om dementerenden en hun zorgverleners te helpen.
22/01 00u15  Eigen arcadekast bouwen met Raspberry Pi Ik zal vroeger als kind wat uren doorgebracht hebben op een tweedehands Commodore 64 en later m’n vaders desktop. Speciaal voor mijn dochters van 7 en 3 probeer ik met een zelfgebouwde arcademachine hen een zelfde soort ervaring te bieden. Een eigen arcadekast bouwen doe je zo.
21/01 00u15  Ssd kopen: Waar moet je op letten? Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
21/01 00u15  De beste atx-behuizingen vergeleken De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
21/01 00u15  Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
21/01 00u15  PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
21/01 00u15  Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
21/01 00u15  Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
21/01 00u15  Welke Linux-versie past het beste bij jou? Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
21/01 00u15  Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
21/01 00u15  Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
Laatste update: zaterdag 22 januari 2022, 0u15
Lees meer van PCMweb >

DataNews

Verbergen Tonen
28/01 00u15  KU Leuven start platform om wetenschapsdata toegankelijker te maken De KU Leuven is een nieuw platform gestart waarmee onderzoeksgegevens op veilige wijze makkelijker toegankelijk kunnen worden gemaakt voor collega-onderzoekers wereldwijd. Dat heeft de Leuvense universiteit donderdag bekendgemaakt.
28/01 00u15  Securitybedrijven McAfee en FireEye heten nu Trellix Beveiligers McAfee en FireEye gaan samen.
28/01 00u15  Start-up platform Start It @KBC lanceert Waalse versie De accelerator Start it @KBC komt met een Waalse poot. De organisatie zet een co-workingruimte op in Luik.
28/01 00u15  Samsung en Intel heersen in florerende chipmarkt Chipverkopers deden het afgelopen jaar bijzonder goed. Een groeiende economie en chiptekort zorgde er voor dat halfgeleiderfabrikanten samen voor het eerst meer dan een half miljard dollar omzet draaien.
28/01 00u15  Omikron geeft corona-gerelateerde phishing een boost Cybercriminelen spelen slim in op de zorgen rond de omikronvariant en de sterk toegenomen vraag naar coronatests. Onderzoekers van beveiliger Baracuda concluderen dat het aantal phishing-campagnes rond coronatestkits sinds oktober 2021 met 521 procent is gestegen.
28/01 00u15  Kan 5G ook Belgische luchtvaart verstoren? In de VS waarschuwt de luchtvaartsector dat bepaalde 5G-frequenties de instrumenten van vliegtuigen kunnen storen. In België en de rest van Europa is de situatie beter uitgewerkt.
28/01 00u15  WeTransfer maakt volgende week beursgang in Amsterdam Techbedrijf WeTransfer maakt volgende week vrijdag zijn beursdebuut in Amsterdam. De onderneming die gespecialiseerd is in het digitaal versturen van bestanden, mikt daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro.
28/01 00u15  15 miljoen dollar gestolen bij hack Crypto.com Bij een hack van zo'n 400 accounts op Crypto.com is meer dan 15 miljoen dollar gestolen. Dat geeft de CEO van het cryptoplatform toe in een interview.
28/01 00u15  Internationale Rode Kruis getroffen door grootschalige cyberaanval Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is het slachtoffer geworden van een massale cyberaanval. Hackers hebben beslag weten te leggen op gegevens van meer dan 515.000 'extreem kwetsbare mensen', van wie sommigen op de vlucht waren voor conflicten, meldt het ICRC op zijn website.
28/01 00u15  Google stopt met gratis G Suite Vroege gebruikers van Google's G Suite konden tot nog toe nog gratis hun eigen domeinnaam hanteren. Daar komt echter een einde aan, zegt de techgigant nu, met grote gevolgen voor vroege klanten.
28/01 00u15  Instagram gaat experimenteren met betalende abonnees Instagram gaat influencers de mogelijkheid geven om betalende abonnementen aan te bieden aan hun fans. Dat heeft Instagram-baas Adam Mosseri woensdag aangekondigd.
27/01 16u15  MediaMarkt biedt excuses aan voor racistische naam op computers Elektronicaketen MediaMarkt heeft gamingcomputers verkocht met een programma waarin de apparaatnaam een racistische term bevat. Het bedrijf was daar zelf niet van op de hoogte, spreekt over een 'onacceptabel voorval' en biedt klanten aan om de software opnieuw te installeren.
27/01 15u15  Android-apps vanaf volgende maand op Windows 11 Windows 11 krijgt volgende maand een eerste grote update. Daarbij worden nieuwe functies toegevoegd en is het voor het eerst mogelijk om Android-apps op Windows te draaien.
27/01 13u15  Topman Intel verwacht tot in 2023 chiptekorten Het wereldwijde chiptekort zal nog niet meteen voorbij zijn. Volgens topman Pat Gelsinger van Intel, 's werelds grootste chipconcern, kunnen er tot in 2023 nog tekorten zijn, al zou de toestand gaandeweg wel moeten verbeteren. Dat heeft Gelsinger donderdag gezegd bij de voorstelling van de jaarresultaten van het bedrijf.
27/01 12u15  Ook SAP wil naar de Metaverse Metaverse, de virtuele omgeving waar onder meer Facebook en Microsoft op inzetten, wekt ook interesse van puur zakelijke giganten. SAP zegt binnenkort haar plannen bekend te maken.
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van DataNews >

Computable

Verbergen Tonen
27/01 15u15  Top Employers Institute zet TCS in zonnetje Het certificeringsbureau Top Employers Institute heeft Tata Consultancy Services (TCS) voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland. Ook staat het Indiase it-concern bovenaan de lijst van beste werkgevers in Europa en...
27/01 13u15  Rapid Circle koopt cloudmigratie-adviseur Weolcan Microsoft-clouddienstverlener Rapid Circle doet opnieuw een overname, en wel branchegenoot Weolcan. Dit eveneens Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in ondersteunen van klanten die willen overstappen op cloudtechnologie. Daarmee vormt het een aanvulling op het clouddienstenportfolio van Rapid...
27/01 13u15  VolkerWessels Telecom bouwt en beheert netwerk ODF Open Dutch Fiber (ODF) en VolkerWessels Telecom gaan samen ruim vijfhonderdduizend huishoudens in Nederland verglazen. De telecomdienstverlener ontwerpt en bouwt daarbij niet alleen de glasvezelnetwerken in opdracht van ODF, maar neemt ook het beheer van de...
27/01 12u15  WeTransfer blaast beursgang af WeTransfer gaat morgen toch niet naar de beurs. De Nederlandse bestanden-verstuurdienst vindt het beursklimaat te grillig. Door de aanhoudende onrust in de aandelenhandel met dalende techkoersen durft het moederbedrijf WeRock een beursgang toch niet aan.
27/01 12u15  Data-analyse moet wereldproblemen aanpakken In Amsterdam is het Analytics for a Better World Institute (ABW) opgericht. Het instituut gaat wereldwijde problemen als klimaatverandering, honger, armoede, ontbossing en het uitsterven van flora en fauna helpen aanpakken met behulp van data en...
27/01 12u15  Fiscus: vijf jaar nodig voor moderniseren it De Belastingdienst dringt er bij de Tweede Kamer op aan zo min mogelijk wensen neer te leggen waardoor verouderde fiscale systemen een aanpassing behoeven. Het neemt zeker vijf á zes jaar in beslag eer deze systemen...
27/01 12u15  EC zet streep onder megaboete voor Intel De Europese Commissie heeft in een twaalf jaar lang slepend juridische gevecht met Intel bakzeil gehaald. Het Gerecht van de Europese Unie in Luxemburg vindt dat de Commissie tekort is geschoten in haar onderzoek naar vermeende...
26/01 17u15  EC zet streep door megaboete voor Intel De Europese Commissie heeft in een twaalf jaar lang slepend juridische gevecht met Intel bakzeil gehaald. Het Gerecht van de Europese Unie in Luxemburg vindt dat de Commissie tekort is geschoten in haar onderzoek naar vermeende...
26/01 15u15  RoboRana richt rpa-proces in bij provincie Utrecht De Belgische start-up RoboRana heeft met adviseur BMC voor de provincie Utrecht een 'robotic process automation' (rpa)-proces ingericht op de financiële afdeling. De provincie wil nu de inzet van robot-software verder uitbreiden. Bekeken wordt welke administratieve...
26/01 14u15  Software-omzet IFS groeit in 2021 met 22 procent IFS, de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software, zag vorig jaar zijn software-omzet met 22 procent groeien tot 4,9 miljard Zweedse kroon (ongeveer 470 miljoen euro), goed voor zo'n 73 procent van de totale omzet....
26/01 13u15  Eindelijk vrije modemkeuze voor eindgebruikers Nederlandse eindgebruikers zijn vanaf vrijdag 28 januari niet langer gebonden aan het modemaanbod van hun provider. Het VTKE, een alliantie van Europese fabrikanten van telecomapparatuur, is blij met deze vrije modemkeuze.
26/01 13u15  Goede vierde kwartaal voor Ericsson Ericsson zag haar netto-winst over het afgelopen jaar licht toenemen tot 2,3 miljard euro. De omzet bleef constant op ongeveer 23 miljard euro. De inkomsten over het vierde kwartaal stegen met 2 procent tot ongeveer 7,1...
26/01 11u15  Cloud stuwt Microsoft-resultaten omhoog De grote vraag naar clouddiensten doen de resultaten van Microsoft meer dan goed. Over het kwartaal dat eind december eindigde, steeg de omzet naar 51,7 miljard dollar, twintig procent meer dan in dezelfde periode een jaar...
26/01 10u15  Gevolg cyberaanval op Rode Kruis blijft ongewis Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) tast nog altijd in het duister over de gevolgen van de cyberaanval op haar servers. De hackers kraakten daarbij een hulpprogramma voor het vinden van vermiste familieleden.
25/01 19u15  Data Sharing Coalition scoort 50ste deelnemer De Data Sharing Coalition heeft haar vijftigste deelnemer aan zich weten te binden. Te weten, Linksight, een spin-off van TNO dat software biedt voor privacybestendige decentrale data-analyses. In minder dan twee jaar tijd zit dit open...
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 15u15
Lees meer van Computable >

ComputerWorld

Verbergen Tonen
28/01 00u15  Windows 11: A guide to the updates A Windows launch isn’t the end a process — it’s really just the beginning. As with Windows 10, Microsoft continually works on improving Windows 11 by fixing bugs, releasing security patches, and occasionally adding new features.In this story we summarize what you need to know about each update released to the public for Windows 11. For each build, we’ve included the date of its release and a link to Microsoft’s announcement about it. The most recent updates appear first.Note: If you’re still using Windows 10, see “Windows 10: A guide to the updates.” And if you’re looking for information about Insider Program previews for upcoming feature releases of Windows 11, see “Windows 11 Insider Previews: What’s in the latest build?”To read this article in full, please click here
28/01 00u15  Windows 10: A guide to the updates The launch of a major Windows 10 update isn’t the end of a process — it’s really just the beginning. As soon as one of Microsoft’s feature updates (such as Windows 10 version 21H2) is released, the company quickly gets to work on improving it by fixing bugs, releasing security patches, and occasionally adding new features.In this story we summarize what you need to know about each update released to the public for the most recent versions of Windows 10 — versions 21H2, 21H1, 20H2, and 2004. (Microsoft releases updates for those four versions together.) For each build, we’ve included the date of its initial release and a link to Microsoft’s announcement about it. The most recent updates appear first.To read this article in full, please click here
28/01 00u15  Meta's Workplace touts upcoming WhatsApp integration for frontline workers Workplace by Meta has announced plans to roll out an integration with WhatsApp this year to better support frontline workers whose technology needs often take a back seat at many companies.When the pandemic hit in 2020, many companies found it hard to reach their frontline workforce because they did not have traditional lines of communication within their wider organization. According to Deskless Not Voiceless: The 2021 Frontline Barometer — which examined the views of 7,000 frontline workers and 1,350 C-suite executives in seven countries — only 55% of frontline workers surveyed felt connected to the company headquarters. And 75% of the respondents said they don’t completely trust their organizations to be transparent about company news and updates.To read this article in full, please click here
27/01 21u15  Podcast: Intel’s $20 billion investment into Ohio chipmaking facility, plus chip shortage updates Intel recently announced plans to invest $20 billion into a massive new semiconductor fabrication plant in Ohio. This announcement comes as Secretary of Commerce Gina Raimondo said the U.S. urgently needs to increase domestic chip manufacturing capacity. A recent Commerce Department survey revealed that the ongoing chip shortage was in dire straits late last year, with some manufacturers reporting they had less than five days’ supply of chips. While the new Intel plant, predicted to open in 2025, won’t alleviate the ongoing chip shortage, current supply chain issues highlight the need for increased investment in semiconductor manufacturing. Mario Morales, group vice president of IDC's enabling technologies, semiconductor, storage, and DataSphere research, joins Juliet to discuss the significance of Intel’s plan and provide an update on the chip shortage.To read this article in full, please click here
27/01 19u15  Windows 11 and Android: Rethinking the PC-phone connection Disclosure: Most of the companies mentioned are clients of the author.Microsoft just posted an update on Windows 11 that includes several interesting new features. Since we are still early in the Windows 11 life cycle, Microsoft remains focused on adding capabilities rather than pushing them off until Windows 12. (This is the “free gift” period of the operating system’s evolution, and it is often fun, sometimes frustrating, and almost always entertaining.)The part I’m focused on is the integration of Android apps and why it might make various cell phone integration efforts from Dell, Intel, and even Microsoft redundant. Let’s explore.To read this article in full, please click here
27/01 19u15  Jamf CEO weighs in on Apple deployments and enterprise security “Apple will become the number one device ecosystem in the enterprise by the end of this decade,” Jamf CEO Dean Hager told me while introducing an in-depth enterprise security trends report that enterprises should look at.Apple continues to see incredible growth The nature of enterprise IT is rapidly becoming multiplatform. Jamf recently shared some details concerning the rapid growth in Apple device deployments it is seeing in business. For example, it now has 60,000 active customers, up from 36,000 two years before that – and believes new services such as Apple Business Essentials will help maintain this growth.To read this article in full, please click here
27/01 16u15  Test your outrage over Google's new Topics advertising system Google sure has taken an awful lot of heat over its advertising practices lately.But why, exactly? Today, I'd like to explore that. I've concocted a four-question quiz that'll gauge your rage and help determine whether it's aimed at the right source or perhaps misplaced. But first, we need to catch up on what exactly is happening right now and how we reached this point.The whole recent Google advertising debacle started with the crumbling state of the digital cookie, y'see — the pressure for Google to move away from its age-old practice of using tiny (and rather tasty-sounding) tidbits of data provided by websites to see what sort of stuff you're interested in and then show you ads that match those subjects.To read this article in full, please click here
27/01 16u15  It’s time to talk about time Supervisors could supervise by direct, real time interaction. You could have meetings with everyone going into the same room. Spontaneous brainstorming, collaboration, and team-building could take place in the hallway at anyone’s desk or in front of the water cooler.Before networked PCs, working together meant being together at the same time.The upside of same place, same time office work was the ability to have ad hoc, intuitive, and effortless engagement with coworkers. The downside was the constant interruptions.In a hierarchical organizational structure, meetings—especially status update meetings—were a huge time-saver for the Big Boss and a time-waster for everyone else.To read this article in full, please click here
27/01 00u15  About that 'alarming' chip shortage — don't count on new fab plants to help quickly The global semiconductor shortage made worse by the coronavirus pandemic and supply chain issues shows no signs of improving as industries worldwide have had to halt production while waiting for processors.A report from the US Department of Commerce released this week revealed an “alarming” shortage of computer chips at a time when the median demand for them was as much as 17% higher in 2021 than 2019.“This is a major supply and demand mismatch,” the report stated.Commerce Secretary Gina Raimondo said the lack of chip inventory leaves auto manufacturers and other chip users with “no room for error.”To read this article in full, please click here
27/01 00u15  Cisco Webex rolls out 'Connection Experiences' to boost employee well-being Cisco Webex today unveiled several updates designed to enhance the employee well-being, including Connection Experiences, the latest addition to Webex’s Collaboration Insights tool.Collaboration Insights offer detailed, personal insights into meeting-based activities, giving employees more control over their work and personal well-being by enabling more meaningful connections. The insights fall into four groups: Meetings, Work-life Balance, Focus Time, and the newly announced Connections.To read this article in full, please click here
26/01 22u15  BrandPost: How Wi-Fi 6 Impacts Your Business Network It’s no secret that growing businesses depend on the speed and quality of their network.From communication to collaboration, employees have come to expect a reliable Wi-Fi connection that powers the tools they rely on most to get the job done. This includes video conferencing, digitally enhanced customer experiences, remote work and more, often competing for bandwidth on a single network.As a result, the demand for scale and speed spurred the latest standard in connectivity: Wi-Fi 6, which supports more devices and faster connections to enable productivity wherever work happens. This is achieved by: More efficient use of channels, packing data into smaller resource units, and airtime, which allows simultaneous rather than individual rapid-fire connectionsTo read this article in full, please click here
26/01 22u15  Dropbox, Microsoft OneDrive send out warnings to macOS users Two of the world’s most widely used online storage services, Dropbox, and Microsoft OneDrive, are warning Mac users of a looming problem in a coming macoS Monterey update.You’ll need to download files to use them for a while They warn that some users may have problems when attempting to open files stored in either service using another Mac application. They urge customers to update their apps once macOS 12.3 is installed.To read this article in full, please click here
26/01 15u15  The ambitious Android tablet option Google tossed away To say that Android tablets have been a letdown might be the understatement of the century.When you step back and think about it, the fact that Android tablets are such an underemphasized afterthought is almost shocking. Android is the world's most popular operating system, after all — by a pretty hefty margin. It's easy to forget sometimes, but more humans carry Android-powered smartphones than any other type of device in the universe.And yet, for all of those advantages, Google has year after year failed to turn Android tablets into a compelling, sought-after type of technology that's more than a mere blip on the mobile-tech radar. It's reached the point where I flat-out tell folks to stay away from Android tablets and consider convertible Chromebooks instead — 'cause unlike the typical Android tablet, any Chromebook you buy will actually get updates. It'll be supported with the latest privacy, security, and performance standards for years after its purchase. And it'll provide a truly great all-around experience.To read this article in full, please click here
26/01 15u15  How to choose the right project collaboration software Even before we’d heard the words coronavirus or COVID-19, collaboration apps were on the rise in the enterprise. Now, because of the phenomenal increase in remote work triggered by the pandemic, more and more organizations are implementing project collaboration tools to enable employees to collaborate effectively on project tasks from anywhere.Project collaboration tools include features that make it easier for team members, project leaders, and others involved in a project to communicate, both in real time and asynchronously. Team members and leaders can use project collaboration apps, also called team task management software or collaborative work management tools, to plan, coordinate, and monitor their projects. The software keeps users informed about updates and helps them complete their work on schedule.To read this article in full, please click here
26/01 00u15  India eyes home-grown OS to compete with Android, iOS The Indian government is hoping to spur the nation's private sector to create a national mobile operating system that can compete with Google’s Android and Apple’s iOS.Rajeev Chandrasekhar, the Minister of State for Electronics and Information Technology (MeitY), said this week his agency plans to encourage the tech industry and academic institutions to collaborate on a home-grown Indian mobile OS, according to a report in The Economic Times of India.To read this article in full, please click here
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van ComputerWorld >

Bright.nl

Verbergen Tonen
28/01 00u15  VS op weg naar eerste zwarte vrouw als opperrechter De Verenigde Staten krijgt de eerste zwarte vrouw als opperrechter, als het aan de Amerikaanse president Joe Biden ligt. Hij wil voor eind februari met een kandidaat komen. Biden zei dat bij de officiële aankondiging van rechter Stephen Breyer te stoppen bij het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington.
28/01 00u15  Recordomzet voor Apple: grootste groei bij Macs en diensten Apple heeft het afgelopen kwartaal een recordomzet behaald. De omzet steeg met 11 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.
27/01 23u15  Club Brugge kan niet dichterbij koploper Union komen Club Brugge is er niet in geslaagd in de Belgische competitie dichterbij Union te komen. De titelverdediger en nummer 2 van de ranglijst kwam op eigen veld tegen de verrassende koploper niet verder dan 0-0. Union houdt daardoor een voorsprong van negen punten.
27/01 23u15  Atlético haalt Deens international Wass weg bij Valencia Voetballer Daniel Wass verruilt Valencia voor Atlético Madrid. De club uit de Spaanse hoofdstad heeft laten weten de Deens international te hebben vastgelegd.
27/01 22u15  Afghanen door honger tot wanhoop gedreven: 'Waar blijven de hulpacties?' Miljoenen Afghanen hebben te maken met enorme armoede en hongersnood. Sinds de taliban afgelopen augustus de macht overnamen, is het land in een humanitaire crisis beland. Mensen zijn zo wanhopig dat ze het meest kostbare verkopen wat ze hebben: hun nieren en kinderen.
27/01 22u15  In Afghanistan is de nood zo hoog, dat mensen hun nieren en kinderen verkopen Lees meer >
27/01 22u15  Yesilgöz heeft 'goed gesprek' met Wilders na omstreden tweet over haar afkomst PVV-leider Geert Wilders en justitieminister Dilan Yesilgöz blijken gisteren te hebben gesproken over een tweet van Wilders waarin hij de Turkse afkomst van Yesilgöz hekelt. 'Een VVD'er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen', schreef de PVV-leider op 30 december vorig jaar.
27/01 22u15  Radioprogramma Mattie en Marieke winnaar van Gouden RadioRing Het radioprogramma 'Mattie en Marieke' heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2022 gewonnen. De uitreiking van de 16e editie van de 'Gouden RadioRing' was live te volgen op het YouTube kanaal van AVROTROS.
27/01 22u15  Regels gemengde estafette WK veldrijden nog veranderd om corona Wielrenunie UCI heeft een dag voor de estafettewedstrijd voor gemengde teams bij de WK veldrijden de regels veranderd. Volgens de unie hebben veel renners te maken met een coronabesmetting of quarantaine. Daarom is besloten per team niet zes renners mee te laten doen aan het onderdeel, maar vier.
27/01 22u15  Annemieke Schollaardt wint Zilveren RadioSter Vrouw Annemieke Schollaardt (42) heeft de Zilveren RadioSter Vrouw gewonnen. De NPO Radio 2-dj won donderdagavond van NPO Radio 2-collega Emmely de Wilt en Eva Koreman (NPO 3FM).
27/01 22u15  Zilveren RadioSter Man gaat naar Qmusic-dj Bram Krikke Bram Krikke (27) is de winnaar van de Zilveren RadioSter Man. De Qmusic-dj versloeg daarmee zijn collega Mattie Valk en Gerard Ekdom, die een programma maakt op Radio 10.
27/01 21u15  Voetballer Gosens verruilt Atalanta voor Inter Voetbalclub Inter heeft Robin Gosens vastgelegd. De Italiaanse kampioen neemt de Duitse international over van Atalanta, in eerste instantie op huurbasis. Beide clubs hebben daarover een akkoord bereikt.
27/01 21u15  Medewerkers azc overgoten met hete olie, bewoner aangehouden Een bewoner van een asielzoekerscentrum in Zuid-Limburg wordt ervan verdacht twee medewerkers te hebben overgoten met hete olie. De medewerkers, twee vrouwen, zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar een brandwondencentrum. De bewoner is aangehouden.
27/01 21u15  Aanvaller Romeny van NEC naar FC Emmen Eredivisionist NEC laat aanvaller Ole Romeny naar de Keuken Kampioen Divisie vertrekken. FC Emmen maakte de komst van de 21-jarige Nijmegenaar bekend, die dit seizoen op het hoogste niveau tien keer in actie kwam. Ook melden de Drenten het aantrekken van spits Mart Lieder (31) van het Deense Odense BK. Lieder speelde in Nederland eerder voor onder meer RKC Waalwijk en Vitesse.
27/01 21u15  Engelsen schrappen vrijwel alle coronaregels: 'Het leven moet doorgaan' Lees meer >
Laatste update: vandaag om 0u15
Lees meer van Bright.nl >

GadgetZone

Verbergen Tonen
22/01 00u15  Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video) Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wl mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...
21/01 00u15  Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...
21/01 00u15  Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video) GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....
21/01 00u15  Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...
21/01 00u15  Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...
21/01 00u15  Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video) Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...
21/01 00u15  Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020 Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v...
21/01 00u15  Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild Een prototype van de 'Nintendo PlayStation', waarvan er naar verluidt maar n bestaat, wordt binnenkort geveild. Verwacht wordt dat de legendarische console een megabedrag gaat opbrenge...
21/01 00u15  Top-10 apps en games van 2019 en afgelopen 10 jaar Smartphonegebruikers hebben in 2019 wereldwijd maar liefst 120 miljard apps gedownload in de App Store van Apple en Google Play. Dat zijn er, met nog een klein deel van het jaar te gaan, al 5 procent ...
21/01 00u15  Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland De Samsung Galaxy Fold is vanaf 10 januari in Nederland verkrijgbaar, zo maakte Samsung vandaag bekend. De opvouwbare smartphone had eigenlijk maanden geleden al op de markt moeten komen, maar werd op...
Laatste update: zaterdag 22 januari 2022, 0u15

Emerce

Verbergen Tonen
27/01 23u15  Apple realiseert recordomzet in vierde kwartaal Apple realiseerde het afgelopen kwartaal opnieuw een recordomzet van 123,9 miljard dollar. De winst kwam uit op 34.6 miljard.
27/01 19u15  Oculus heet voortaan Meta Quest Facebook dochter Oculus heet voortaan Meta Quest. Dat meldt het bedrijf op Twitter.
27/01 16u15  Gemeente Amsterdam bevriest vestiging ‘darkstores’ voor flitsbezorging De gemeenteraad van Amsterdam heeft ingestemd met het voorstel van het College van B en W om per direct de vestiging van nieuwe ‘darkstores’ voor flitsbezorging te bevriezen. Darkstores zijn verkooppunten die zich uitsluitend richten op online winkelen.
27/01 15u15  TP Vision (Philips) vernieuwt Performance Series slimme televisies Philips TV vernieuwt zijn Performance Series slimme televisies met de introductie van 8807 Ambilight tv en de multifunctionele Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar.
27/01 14u15  TP Vision boekt voor vijfde jaar op rij groei Philips Sound en het premium Ambilight tv-segment hebben voor goede omzetten van TP Vision gezorgd. Dat vertelden Kostas Vouzas (CEO Europa & Amerika) en CMO Martijn Smelt zojuist tijdens het jaarlijkse online persevenement vanuit Amsterdam. Exacte cijfers houdt het bedrijf voor zich.
27/01 14u15  TikTok opent reclametak voor Nederland TikTok presenteert zich op de Nederlandse markt met zijn reclametak. Adverteerders en bureaus kunnen in de lokale taal campagnes optuigen en met het verkoopteam spreken.
27/01 13u15  Microsoft werkt aan universele mailapp Microsoft wil zijn mail en kalender app in Windows binnenkort vervangen door een nieuwe variant die de naam Outlook krijgt. Tegelijk zal er ook een identieke versie komen voor macOS.
27/01 13u15  Apple maakt iPhones tot mobiele kassa’s Kleine en ambulante bedrijven kunnen binnenkort betalingen van klanten ontvangen via hun iPhone zonder extra andere hardware.
27/01 12u15  Spotify haalt Neil Young uit catalogus, steunt coronacriticus 'Hij eruit of ik eruit'. Zo heeft het ongeveer geklonken tussen zanger Neil Young en Spotify. De streamingdienst kiest voor Joe Rogan, een veelbeluisterde podcaster die kritiek oogst om het verspreiden van misinformatie over corona.
27/01 11u15  Supermarkten maken afspraken over verantwoorde online verkoop van zelfzorggeneesmiddelen Leden van het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) hebben afspraken over de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen.
27/01 10u15  ‘Einde voor stablecoin Diem’ De beoogde stablecoin Diem van Meta lijkt er niet meer te komen. De Diem Association overweegt verkoop van bezittingen als een manier om kapitaal terug te geven aan de investeerders.
27/01 10u15  WeTransfer ziet af van beursgang WeTransfer ziet af van zijn geplande beursgang aanstaande vrijdag. Het bedrijf acht de marktomstandigheden te ongunstig voor een notering aan de Amsterdamse beurs.
27/01 10u15  Open Dutch Fiber en VolkerWessels Telecom voorzien samen ruim 500.000 huishoudens van glasvezel Open Dutch Fiber (ODF) en VolkerWessels Telecom hebben een overeenkomst gesloten voor de verglazing van ruim 500.000 huishoudens in Nederland.
27/01 09u15  Veel advertenties voor illegale casino’s bij Google De Kansspelautoriteit gaat mogelijk actie ondernemen tegen advertenties voor illegale online casino’s bij Google. Google verbiedt officieel advertenties voor online casino’s zonder Nederlandse vergunning, maar volgens Casinonieuws wordt daar nauwelijks op gecontroleerd.
27/01 08u15  Vaker online afspraak met arts In de eerste helft van 2021 maakte 43 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder online een afspraak met een huisarts of medisch specialist; een jaar eerder was dat nog 31 procent. Tachtig procent was in de eerste helft van vorig jaar online actief met zaken die te maken hebben met de gezondheid of de gezondheidszorg. Dit blijkt uit het onderzoek ‘ICT-gebruik van huishoudens en personen’ van het CBS.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van Emerce >

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/01 00u15  'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen' Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn data uit onder meer iCloud, Google Drive en andere clouddiensten te halen, schrijft de Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen die bekend zijn met de verkooppitch van het bedrijf.
22/01 00u15  YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip De muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog.
22/01 00u15  Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of gebruikers de pagina in de privémodus bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.
22/01 00u15  Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.
22/01 00u15  Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost De storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen.
22/01 00u15  'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie' De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf-app niet door de gebruiker is geopend.
22/01 00u15  Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchers Een voormalige programmeur van Microsoft is aangeklaagd voor het plegen van fraude door voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) aan vouchers voor de online winkels van zijn ex-werkgever te stelen. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
22/01 00u15  'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen' Een lek in de bluetoothtechnologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de universiteit van Boston, schrijft ZDNet.
22/01 00u15  Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraude Een voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM).
22/01 00u15  Video | Gerichte reclame: Luistert Facebook je af? Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
22/01 00u15  Netflix ziet veel kleinere groei in abonnees dan verwacht Netflix zag het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal een stuk minder hard groeien dan verwacht. In totaal heeft de videodienst nu wereldwijd 151,6 miljoen gebruikers. Dat maakt Netflix woensdag bekend in de kwartaalcijfers (pdf).
22/01 00u15  'Torrentsite week lang onterecht niet bereikbaar voor Ziggo-klanten' Ziggo heeft een week lang torrentwebsite EZTV voor zijn klanten geblokkeerd, nadat de website op een lijst van Stichting BREIN terechtkwam van IP-adressen die gefilterd moeten worden. Dat schrijft Tweakers woensdag.
22/01 00u15  Utrecht lekte foto's van kentekens via tablet in parkeergarage De gemeente Utrecht heeft foto's van auto's, inzittenden en kentekens gelekt via een tablet in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein. De afbeeldingen waren voor iedereen met fysieke toegang tot de slecht beveiligde tablet in te zien, meldt RTV Utrecht.
22/01 00u15  Bulgarije arresteert verdachte van grote hack bij belastingdienst De politie van Bulgarije heeft een twintigjarige verdachte gearresteerd voor de hack op de nationale belastingdienst waarbij persoonlijke en financiële informatie van miljoenen Bulgaren werd gelekt.
22/01 00u15  'Kabinet wil duizenden 5G-antennes op bushokjes en lantaarnpalen' Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes voor 5G-internet op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten te plaatsen. Dat staat in een wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meldt het AD.
Laatste update: zaterdag 22 januari 2022, 0u15
Lees meer van Nu.nl >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x KU Leuven start platform om wetenschapsdata toegankelijker te maken28/01 00u15 - DataNews: De KU Leuven is een nieuw platform gestart waarmee onderzoeksgegevens op veilige wijze makkelijker toegankelijk kunnen worden gemaakt voor collega-onderzoekers wereldwijd. Dat heeft de Leuvense universiteit donderdag bekendgemaakt.
2x Securitybedrijven McAfee en FireEye heten nu Trellix28/01 00u15 - DataNews: Beveiligers McAfee en FireEye gaan samen.
2x Start-up platform Start It @KBC lanceert Waalse versie28/01 00u15 - DataNews: De accelerator Start it @KBC komt met een Waalse poot. De organisatie zet een co-workingruimte op in Luik.
2x Samsung en Intel heersen in florerende chipmarkt28/01 00u15 - DataNews: Chipverkopers deden het afgelopen jaar bijzonder goed. Een groeiende economie en chiptekort zorgde er voor dat halfgeleiderfabrikanten samen voor het eerst meer dan een half miljard dollar omzet draaien.
2x Omikron geeft corona-gerelateerde phishing een boost28/01 00u15 - DataNews: Cybercriminelen spelen slim in op de zorgen rond de omikronvariant en de sterk toegenomen vraag naar coronatests. Onderzoekers van beveiliger Baracuda concluderen dat het aantal phishing-campagnes rond coronatestkits sinds oktober 2021 met 521 procent is gestegen.
2x Kan 5G ook Belgische luchtvaart verstoren?28/01 00u15 - DataNews: In de VS waarschuwt de luchtvaartsector dat bepaalde 5G-frequenties de instrumenten van vliegtuigen kunnen storen. In België en de rest van Europa is de situatie beter uitgewerkt.
2x WeTransfer maakt volgende week beursgang in Amsterdam28/01 00u15 - DataNews: Techbedrijf WeTransfer maakt volgende week vrijdag zijn beursdebuut in Amsterdam. De onderneming die gespecialiseerd is in het digitaal versturen van bestanden, mikt daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro.
2x 15 miljoen dollar gestolen bij hack Crypto.com28/01 00u15 - DataNews: Bij een hack van zo'n 400 accounts op Crypto.com is meer dan 15 miljoen dollar gestolen. Dat geeft de CEO van het cryptoplatform toe in een interview.
2x Internationale Rode Kruis getroffen door grootschalige cyberaanval28/01 00u15 - DataNews: Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) is het slachtoffer geworden van een massale cyberaanval. Hackers hebben beslag weten te leggen op gegevens van meer dan 515.000 'extreem kwetsbare mensen', van wie sommigen op de vlucht waren voor conflicten, meldt het ICRC op zijn website.
2x Google stopt met gratis G Suite28/01 00u15 - DataNews: Vroege gebruikers van Google's G Suite konden tot nog toe nog gratis hun eigen domeinnaam hanteren. Daar komt echter een einde aan, zegt de techgigant nu, met grote gevolgen voor vroege klanten.

Statistieken

Artikels:
32489
Gelezen:
277
Aantal lezers nu:
37


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2022 Naar boven