woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Economie | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

IEX.NL

Verbergen Tonen
08/04 18u15  AEX maakt verliezen goed, Europa overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een kleine plus de dag uitgegaan na het grootste deel van de dag in de min te hebben gestaan. Elders in Europa waren overwegend nog wel verliezen te zien, al waren die minder groot dan eerder op de dag. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 16u15  Europese beurzen nog altijd in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag halverwege de middag nog altijd wat lager, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 16u15  VolkerWessels mag woontoren ontwikkelen in Almere AMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels-dochter Loostad Vastgoedontwikkeling heeft de aanbesteding gewonnen om in Almere Poort een woontoren te ontwikkelen. Daar komen 90 appartementen.
08/04 16u15  Wall Street opent met plussen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken wat terughoudend te zijn, door berichten dat het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten sterk is gestegen, na eerder optimisme over een afvlakking van de pandemie. Verder blijft de prijzenoorlog in de oliesector het sentiment mede bepalen.
08/04 16u15  Tijdelijk ontslag voor 300 medewerkers Britse BAM-dochter BUNNIK (ANP) - Opnieuw stuurt een Britse dochteronderneming van bouwbedrijf BAM werknemers tijdelijk naar huis door de coronacrisis. Driehonderd van de circa 3000 medewerkers Britse werkmaatschappij BAM Nutall zijn tijdelijk buiten dienst. Hun lonen worden in april voor een groot deel doorbetaald.
08/04 16u15  KPN: beperkte impact coronacrisis in eerste kwartaal DEN HAAG (AFN) - Telecomconcern KPN verwacht een beperkte impact van de coronacrisis op zijn financiële prestaties in het eerste kwartaal. Het is volgens het bedrijf nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen voor de rest van het jaar zullen zijn.
08/04 15u15  'Kleine uitslagen bij opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met kleine uitslagen openen. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door het nieuws dat het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten sterk is gestegen, na eerder optimisme over een afvlakking van de pandemie.
08/04 14u15  Brussel verhoogt staalheffingen voor Taiwan, China en Indonesië BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft de invoerheffingen voor staal uit Taiwan, Indonesië en China verhoogd. Met die maatregelen wil Brussel voorkomen dat goedkoop staal uit die landen op de Europese markt wordt gedumpt.
08/04 14u15  Staat wil tot 5,5 miljard ophalen met leningen DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag 2,5 miljard tot 5,5 miljard euro ophalen met de uitgifte van twee kortlopende leningen en de heropening van een langlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
08/04 13u15  VW weet nog niet of het recorddividend van 3,3 miljard uitkeert WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Volkswagen weet nog niet of het overgaat tot uitbetaling van 3,3 miljard euro aan dividend. Door de coronacrisis neigt het Duitse bedrijf ernaar om een deel van de centen te behouden om eventuele tegenvallers mee op te kunnen vangen.
08/04 13u15  'Forse verkoopdaling Mercedes-moeder Daimler door corona' STUTTGART (AFN) - De wereldwijde verkoop van het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, is in het eerste kwartaal met 15 procent gedaald onder druk van de coronacrisis, meldde een bron aan persbureau Bloomberg. Door de virusuitbraak bleven kopers weg uit de showrooms.
08/04 13u15  OESO: grote impact coronacrisis op grote economieën PARIJS (AFN/RTR) - De coronacrisis heeft een zeer sterke negatieve impact op grote economieën in de wereld. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van een soort conjunctuurbarometer. Volgens de organisatie laten de indicatoren voor productie, consumptie en vertrouwen in maart de sterkste dalingen ooit zien in de meeste grote economieën, zoals de eurozone en de Verenigde Staten.
08/04 13u15  Staat wil tot 3,5 miljard ophalen met leningen DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag 1,5 miljard tot 3,5 miljard euro ophalen met de uitgifte van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
08/04 12u15  Beurzen doen stap terug na sterke opleving AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stap terug, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 12u15  'B&S minder winstgevend op lagere omzet door corona' AMSTERDAM (AFN) - Groothandel en distributeur BS Group zal dit jaar minder omzet draaien en lagere winstmarges realiseren als gevolg van de coronacrisis. Marktkenners van ING rekenen voor dat de autonome omzet in 2020 met 17 procent zal dalen op jaarbasis. Als gevolg van de mindere marge zakt het bedrijfsresultaat waarschijnlijk met 40 procent terug.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van IEX.NL >


Trends.be

Verbergen Tonen
08/04 18u15  'Belgische economie krimpt met 8 procent' Volgens een analyse van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau neemt het reëel bruto binnenlands product (bbp) in België dit jaar mogelijk af met 8 procent als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om een voorlopige prognose, afhankelijk van de duur van de maatregelen die de regering neemt om het coronavirus te bestrijden.
08/04 18u15  Ook de meubelsector wil solden in juli behouden De discussie over het al dan niet uitstellen van de zomersolden houdt aan. Nu pleiten ook de meubelwinkels voor het behoud van de soldenperiode in de maand juli.
08/04 17u15  Coronavirus: 'Belgische economie krimpt met 8 procent'; aantal mensen in ziekenhuizen daalt Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 16u15  'Belgische economie krimpt dit jaar mogelijk met 8 procent' Volgens een analyse van de Nationale Bank en het Federaal Planbureau neemt het reëel bruto binnenlands product (bbp) in België dit jaar mogelijk af met 8 procent als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om een voorlopige prognose, afhankelijk van de duur van de maatregelen die de regering neemt om het coronavirus te bestrijden.
08/04 12u15  Helft van Belgische bedrijven is niet kredietwaardig Bijna één op de zeven Belgische bedrijven kampt met een negatief eigen vermogen. Met hun solvabiliteit is het nog slechter gesteld. En dat was dan nog voordat de coronacrisis onze economie een mokerslag toediende. Dat blijkt uit een exclusief onderzoek van Trends en de financiële-informatieverschaffer Trends Business Information.
08/04 12u15  Coronavirus: Dodental loopt op tot 2.240, aantal mensen in ziekenhuizen daalt Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 11u15  Meer bedrijven proberen facturen door te verkopen Factoring kan een oplossing bieden voor kmo's met cash- en liquiditeitsproblemen. 'Het aantal aanvragen om facturen te verkopen is in twee weken met meer dan een kwart gestegen', zegt David Van der Looven van het onlineplatform Edebex.
08/04 11u15  Wettelijk samenwonen of trouwen: de verschillen worden kleiner, maar blijven belangrijk Trouwen of - al dan niet wettelijk - samenwonen? Veel koppels staan er niet bij stil dat die keuze ook in 2020 nog stevige financiële gevolgen kan hebben.
08/04 10u15  Coronavirus: Belgische werkloosheid piekt, meer dan 2000 overlijdens in VS Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 05u15  Coronavirus: Trump noemt WHO 'China-centrisch' - 2000 Amerikaanse doden in 24 uur Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 01u15  Coronavirus: Trump noemt WHO 'China-centrisch' en dreigt Amerikaanse bijdrage in te houden Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
07/04 22u15  Herstructurering bij Brussels Airlines zal 'geïntensiveerd' worden Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verwacht ook na de coronacrisis een significante afname van het luchtverkeer. De raad van bestuur van het moederbedrijf van Brussels Airlines heeft dinsdag daarom beslist om uitgebreide maatregelen te nemen om de capaciteit van de vluchtoperaties op lange termijn te verlagen. De herstructurering bij Brussels Airlines zal 'geïntensiveerd' worden, net als bij A...
07/04 22u15  Coronavirus: grootste stijging aantal doden in New York - Curve in Italië blijft afzwakken Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
07/04 21u15  Coronavirus: België ontwikkelt een drieledige teststrategie De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vraagt om meer te testen op covid-19. Nadat ons land op dat terrein noodgedwongen was achtergebleven, wordt het aantal testen nu opgedreven.
07/04 21u15  Bedrijven en overheid slaan de handen in elkaar: het gevecht om de mondmaskers Het staat buiten kijf dat er fouten zijn gebeurd bij de bestellingen van mondmaskers voor het verzorgend personeel. De taskforce onder leiding van minister Philippe De Backer (Open Vld) werkt dag en nacht om de opgelopen achterstand in te halen. Daarbij kunnen ze alle hulp van bedrijven gebruiken.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Trends.be >

Belegger.nl

Verbergen Tonen
08/04 18u15  AEX maakt verliezen goed, Europa overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een kleine plus de dag uitgegaan na het grootste deel van de dag in de min te hebben gestaan. Elders in Europa waren overwegend nog wel verliezen te zien, al waren die minder groot dan eerder op de dag. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 16u15  Europese beurzen nog altijd in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag halverwege de middag nog altijd wat lager, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 16u15  VolkerWessels mag woontoren ontwikkelen in Almere AMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels-dochter Loostad Vastgoedontwikkeling heeft de aanbesteding gewonnen om in Almere Poort een woontoren te ontwikkelen. Daar komen 90 appartementen.
08/04 16u15  Wall Street opent met plussen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken wat terughoudend te zijn, door berichten dat het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten sterk is gestegen, na eerder optimisme over een afvlakking van de pandemie. Verder blijft de prijzenoorlog in de oliesector het sentiment mede bepalen.
08/04 16u15  Tijdelijk ontslag voor 300 medewerkers Britse BAM-dochter BUNNIK (ANP) - Opnieuw stuurt een Britse dochteronderneming van bouwbedrijf BAM werknemers tijdelijk naar huis door de coronacrisis. Driehonderd van de circa 3000 medewerkers Britse werkmaatschappij BAM Nutall zijn tijdelijk buiten dienst. Hun lonen worden in april voor een groot deel doorbetaald.
08/04 16u15  KPN: beperkte impact coronacrisis in eerste kwartaal DEN HAAG (AFN) - Telecomconcern KPN verwacht een beperkte impact van de coronacrisis op zijn financiële prestaties in het eerste kwartaal. Het is volgens het bedrijf nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen voor de rest van het jaar zullen zijn.
08/04 15u15  'Kleine uitslagen bij opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met kleine uitslagen openen. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door het nieuws dat het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten sterk is gestegen, na eerder optimisme over een afvlakking van de pandemie.
08/04 14u15  Brussel verhoogt staalheffingen voor Taiwan, China en Indonesië BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft de invoerheffingen voor staal uit Taiwan, Indonesië en China verhoogd. Met die maatregelen wil Brussel voorkomen dat goedkoop staal uit die landen op de Europese markt wordt gedumpt.
08/04 14u15  Staat wil tot 5,5 miljard ophalen met leningen DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag 2,5 miljard tot 5,5 miljard euro ophalen met de uitgifte van twee kortlopende leningen en de heropening van een langlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
08/04 13u15  VW weet nog niet of het recorddividend van 3,3 miljard uitkeert WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Volkswagen weet nog niet of het overgaat tot uitbetaling van 3,3 miljard euro aan dividend. Door de coronacrisis neigt het Duitse bedrijf ernaar om een deel van de centen te behouden om eventuele tegenvallers mee op te kunnen vangen.
08/04 13u15  'Forse verkoopdaling Mercedes-moeder Daimler door corona' STUTTGART (AFN) - De wereldwijde verkoop van het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, is in het eerste kwartaal met 15 procent gedaald onder druk van de coronacrisis, meldde een bron aan persbureau Bloomberg. Door de virusuitbraak bleven kopers weg uit de showrooms.
08/04 13u15  OESO: grote impact coronacrisis op grote economieën PARIJS (AFN/RTR) - De coronacrisis heeft een zeer sterke negatieve impact op grote economieën in de wereld. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van een soort conjunctuurbarometer. Volgens de organisatie laten de indicatoren voor productie, consumptie en vertrouwen in maart de sterkste dalingen ooit zien in de meeste grote economieën, zoals de eurozone en de Verenigde Staten.
08/04 13u15  Staat wil tot 3,5 miljard ophalen met leningen DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag 1,5 miljard tot 3,5 miljard euro ophalen met de uitgifte van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
08/04 12u15  Beurzen doen stap terug na sterke opleving AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stap terug, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 12u15  'B&S minder winstgevend op lagere omzet door corona' AMSTERDAM (AFN) - Groothandel en distributeur BS Group zal dit jaar minder omzet draaien en lagere winstmarges realiseren als gevolg van de coronacrisis. Marktkenners van ING rekenen voor dat de autonome omzet in 2020 met 17 procent zal dalen op jaarbasis. Als gevolg van de mindere marge zakt het bedrijfsresultaat waarschijnlijk met 40 procent terug.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Belegger.nl >

VRT NWS: Economie

Verbergen Tonen
08/04 18u15  Frietproductie valt stil en boeren raken aardappelen niet kwijt, sector vraagt overheidssteun Lees meer >
08/04 18u15  Nationale Bank voorspelt: "Coronacrisis snijdt diep in Belgische economie, maar economie kan ook snel heropleven" Lees meer >
08/04 14u15  Nationale Bank voorspelt: "Coronacrisis snijdt diep in Belgische economie, maar ze kan ook snel heropleven" Lees meer >
08/04 09u15  Frietproductie valt stil en boeren raken aardappelen niet kwijt Lees meer >
08/04 08u15  Antwerpen - Waasland: 7 op de 10 bedrijven kunnen facturen nog betalen Lees meer >
08/04 08u15  Voelt u de coronacrisis ook in uw portemonnee? Alle financiële steun waarop u kan rekenen op een rij Lees meer >
08/04 06u15  Op welke financiële steun kan u rekenen in coronatijden? Alles helder op een rij Lees meer >
07/04 19u15  Lufthansa "intensiveert herstructurering Brussels Airlines" en doekt dochter Germanwings op Lees meer >
07/04 18u15  Lufthansa "intensifieert herstructurering Brussels Airlines" en doekt dochter Germanwings op Lees meer >
07/04 17u15  Er komt dan toch geen nieuw winkelcomplex in de Roeselaarse wijk Schiervelde Lees meer >
07/04 16u15  "Wat als gezondheid botst met geld?": filosoof heeft vragen bij experts die België uit greep van corona moeten gidsen Lees meer >
06/04 15u15  Gentse zeepproducent voorziet Europa van reinigingsproducten tijdens coronacrisis: “We moeten extra personeel inzetten” Lees meer >
06/04 12u15  Overheid steunt dienstencheque-bedrijven, maar klanten én poetshulpen staan niet te springen Lees meer >
06/04 11u48  Dienstenchequebedrijven krijgen financiële steun om aan het werk te gaan, maar klanten én werknemers staan niet te springen Lees meer >
06/04 11u48  Buschauffeur Conny is blij dat ze weer kan werken: "Het was maar saai thuis. Ik verveelde me." Lees meer >
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van VRT NWS: Economie >

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
07/04 22u15  Is lockdown een luxe van de digitale samenleving? De snaveldokter is misschien het bekendste symbool van de zwarte dood, de variant van de pest die in de Middeleeuwen eenderde van de Europese bevolking het leven kostte.
07/04 21u15  Hoe langer de crisis, hoe meer de huizenprijzen zullen dalen De huizenprijzen gaan dalen als gevolg van de coronacrisis. Onzekerheid over werk en geld en mogelijk een stijging van de hypotheekrente zal de vraag naar koopwoningen doen inzakken, voorspelt ABN Amro in haar woningmarktmonitor.
07/04 17u15  Mkb-ondernemers hard geraakt, maar ze houden vertrouwen in een goede afloop Het midden- en kleinbedrijf (mkb) heeft een harde klap gekregen door de coronacrisis, maar de meerderheid van de ondernemers houdt vertrouwen in een goede afloop. Dat blijkt uit onderzoek van MKB Servicedesk en onderzoeksbureau Motivaction.
07/04 09u15  De klant blijft weg en nu draait ook kredietverzekeraar winkels de rug toe Verzekeraars zijn niet meer happig op het verzekeren van kredieten van winkelbedrijven. Zonder verzekering krijgen die geen krediet, en zonder krediet is er geen inkoop. En dan loopt alles vast. Nieuwe hoofdpijn bovenop de toch al enorme problemen.
07/04 00u15  UWV krijgt in één dag bijna 34 duizend aanvragen voor looncompensatie Ondernemers die door de coronacrisis hun omzet zagen verdampen, hebben zich massaal gemeld bij het UWV voor looncompensatie. Het digitale noodloket hiervoor ging maandagochtend open, en aan het einde de middag waren er al bijna 34 duizend aanvragen binnen.
06/04 22u15  Steunmiljarden doen vrezen voor hyperinflatie op lange termijn, maar op de korte is er vooral vrees voor deflatie Voor Pasen kunnen overal langs de weg vijf bossen tulpen worden gekocht voor 5 euro of soms nog minder. Benzine kost bij sommige pompstations nog maar 1,35 euro per liter. Films worden gratis aangeboden, net als online sporten.
06/04 22u15  Moet Nederland zelf antibiotica en ibuprofen gaan maken? Philips-topman Frans van Houten vroeg zich vorige week af of het concern direct een fabriek voor beademingsapparatuur in elk land moet gaan bouwen. Nu is die productie geconcentreerd in de VS, waar Trump dreigt beslag te laten leggen op de apparaten on der het motto America First.
06/04 18u15  Ondernemen tussen hoop en vrees: ‘Ik werd gebeld door een ambtenaar. Op zondag!’ De eerste noodloketten voor gedupeerde ondernemers zijn geopend. De Volkskrant volgt drie ondernemers die een beroep doen op de steun van het kabinet.
06/04 13u15  Coronacrisis treft ook Japanse wagyu: de malse, peperdure biefstukjes hopen zich op Het is een luxeprobleem, maar Japan zit er flink mee in zijn maag: een overschot aan het peperdure wagyu-vlees. Door het coronavirus eten veel Japanners niet meer buiten de deur en blijven de toeristen weg, met als gevolg dat de peperdure stukken rundvlees in de koeling liggen.
06/04 11u45  Hoe het UWV in alerijl een noodloket uit de grond stampte: ‘Geen zorgen, er gaat vast íets mis’ Ondernemers kunnen vanaf maandag terecht bij het digitale noodloket van het UWV. Of de uitkeringsinstantie die megaklus wel kan behappen? ‘Als er één club is die het aankan, dan zijn wij het.’
06/04 11u45  De coronacrisis is waarschijnlijk ook een obesitascrisis Vorige week stelde Bert Wagendorp in deze krant de vraag: ’Wat als de coronacrisis ook een obesitascrisis blijkt?’ Die vraag is terecht, sterker nog, deze crisis ís waarschijnlijk ook een obesitascrisis. Maar de immer sympathieke Bert, met het hart op de juiste plaats, trok de (moreel en analytisch) verkeerde conclusies: ‘Roken, drinken, schransen, be my guest. Althans, tot een van mijn geliefden dringend een ic-bed nodig heeft en die allemaal zijn bezet door zwaarlijvige coronapatiënten. Dat zal zeker ten koste gaan van mijn liberale opvattingen en solidariteit.’
06/04 11u45  Noodlijdend KLM mag tijdelijke krachten de laan uitsturen KLM mag van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) duizenden werknemers met een tijdelijk dienstverband ontslaan. Dit ondanks het beroep dat de luchtvaartmaatschappij doet op de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid.
06/04 11u45  Het kan dus wél: hoe corona een digitale revolutie ontketent Het wilde maar niet opschieten met de digitalisering in zorg, onderwijs en het werken vanuit huis. Tot de coronacrisis dwong tot grote stappen. Wat levert dat op? En wat houden we er straks aan over?
06/04 11u45  Wopke Hoekstra was deze week de gebeten hond, maar hij heeft juist gelijk Wopke Hoekstra was deze week de gebeten hond. De minister van Financiën had zijn Europese collega’s tegen zich in het harnas gejaagd, door zuinig te reageren op hun plannen om een begrotingsoplossing te vinden voor de economische gevolgen van de c-crisis. Dit oogstte een storm van kritiek, óók van Nederlandse economen.
06/04 11u45  Huizenmarkt krijgt serieuze tik tijdens lockdown Krijgt de coronacrisis inmiddels een stevige greep op de huizenmarkt? Het lijkt er wel op, al vinden makelaars het nog meevallen. Sinds half maart zijn er ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 12 procent minder woningen verkocht en zijn er 9 procent minder te koop gezet.
Laatste update: dinsdag 7 april 2020, 22u15
Lees meer van Volkskrant Economie >

Gazet van Antwerpen: Economie

Verbergen Tonen
08/04 18u15  OVERZICHT. Deze woonzorgcentra in provincie Antwerpen en Waasland krijgen eerste coronatests Er worden ruim 11.000 coronatests verdeeld in de Vlaamse woonzorgcentra. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft een lijst vrijgegeven met de 85 woonzorgcentra waar eerst getest zal worden.
08/04 18u15  KV Mechelen, Beerschot, Antwerp, Waasland-Beveren en Westerlo hebben licentie binnen De licentiecommissie heeft woensdag welke clubs een licentie krijgen voor volgend jaar. Alle clubs werden in de loop van dag telefonisch op de hoogte gebracht. KV Mechelen, Beerschot, Antwerp, Westerlo en Waasland-Beveren kregen woensdagnamiddag groen licht voor het seizoen 2020-2021. Standard krijgt verrassend genoeg (nog) geen licentie.
08/04 18u15  Zoerselse trekruiter roept ruiters op om zaterdag als protest allemaal te paard naar supermarkt te gaan Het nationaal crisiscentrum publiceerde maandag in zijn nieuwe coronarichtlijnen een verbod op buitenritten te paard of het dier de benen te laten strekken in het kader van dierenwelzijn of voor recreatie. De Zoerselse ruiter Dirk Huysmans ging als protest woensdag zijn boodschappen in de supermarkt doen te paard. Zijn stunt gaat viraal op Facebook.
08/04 18u15  Drukte aan recyclageparken is beduidend minder: “Mensen beseffen goed dat ze beter even wachten” IOK Afvalbeheer is tevreden dat de meeste Kempenaars hebben ingezien dat ze beter even wachten om naar het heropende recyclagepark te stormen. Herentals past intussen een systeem op afspraak toe.
08/04 18u15  Restauratie beschermt zeven kilometer historisch waardevol stadsarchief Het stadsarchief van Mechelen is een van de grootste en rijkste van het land, met documenten die teruggaan tot het einde van de twaalfde eeuw. Om de historisch waardevolle collectie archiefstukken nog beter te beschermen voor de toekomst investeert de stad in een restauratie van het dak, de zolders en de ramen.
08/04 18u15  Topclub Standard grijpt verrassend naast prof- én amateurlicentie, KV Oostende en Moeskroen dreigen naar amateurs te moeten Belgische topclub Standard heeft woensdag verrassend geen licentie voor prof- of amateurvoetbal gekregen van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. Als het van de licentiecommissie afhangt, beginnen de Rouches volgend seizoen in tweede amateurklasse met een puntenhandicap. Standard kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Met KV Oostende en Moeskroen zijn er nog twee clubs uit 1A die geen proflicentie krijgen.
08/04 18u15  Bernie Sanders gooit handdoek in de ring, Joe Biden neemt het op tegen Donald Trump Bernie Sanders (78) heeft woensdag bekendgemaakt dat hij zich niet langer kandidaat stelt om het als democraat op te nemen tegen Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat schrijft het Amerikaanse CNN. Doordat Sanders ermee stopt, effent hij het pad voor Joe Biden, die het in november zal opnemen tegen de huidige president.
08/04 18u15  Vertrekt Laszlo Bölöni bij Antwerp? “Ik reken erop dat ik niet verderga” Komt er na drie seizoenen een einde aan het Laszlo Bölöni-tijdperk bij Antwerp? Het zou goed kunnen, want de 67-jarige Roemeen zegt zelf dat hij de club na dit seizoen wellicht verlaat.
08/04 18u15  Mensen stellen doktersbezoek wel degelijk uit, bevestigt bevraging UAntwerpen Een grote groep mensen met andere gezondheidsproblemen dan corona zoekt geen medische hulp vanwege het coronavirus. Dat blijkt uit de vierde golf van de grote coronastudie van de UAntwerpen. Die mensen willen dokters niet overbelasten of vrezen tijdens de consultatie besmet te geraken met het coronavirus.
08/04 18u15  Verkeer moet over versmalde rijstroken op Westelijke Ring De Vlaamse wegbeheerder begint komende dinsdag met het vernieuwen van een deel van het wegdek van de Westelijke Ring in Geel. De werken zorgen voor tijdelijke hinder omdat het verkeer maar over één weghelft kan.
08/04 18u15  Moeskroen grijpt naast proflicentie 1A-club Moeskroen heeft woensdag geen licentie voor het profvoetbal gekregen van de licentiecommissie. De club verdwijnt zo naar het amateurvoetbal, waardoor Waasland-Beveren (indien zij wel een licentie krijgen) zeker niet hoeft te degraderen uit de hoogste afdeling. Moeskroen kan wel nog in beroep bij het BAS.
08/04 18u15  Zevendonk is weer wat verkeersveiliger Tussen de rotonde van de Kapelweg en de Steenweg op Diest in Turnhout ligt sinds deze week een fiets- en voetpad.
08/04 17u15  Fiets! geeft tweewielers van personeel woonzorgcentra een onderhoudsbeurt: “Mooie opsteker in deze bange dagen” In de fietsenwinkels kunnen we vandaag voor dringende herstellingen alleen nog maar op afspraak terecht. Daar moeten de personeelsleden van drie woonzorgcentra in Mechelen zich geen zorgen over maken. Hun tweewielers krijgen de komende dagen van fietsenwinkel Fiets! een gratis herstel- en onderhoudsbeurt. “Dat raakt ons heel erg”, zegt personeelslid Marina D’Haese van woonzorgcentrum De Lisdodde.
08/04 17u15  Op reportage in legendarische cafés: lees hier onze beste caféverhalen De coronacrisis houdt ons allemaal in haar greep. Lezen kan je afleiden. Onze journalisten gingen de afgelopen maanden en jaren geregeld op reportage in legendarische cafés in de provincie Antwerpen. Hieronder bundelen wij onze beste caféverhalen nog eens voor jou. Van een cafébazin die al zestig jaar pintjes tapt tot hét studentencafé van Antwerpen dat wordt afgebroken. Lees het eerste artikel in deze lijst gratis.
08/04 17u15  Gemeente vraagt ondernemers om schatting van geleden schade op te maken Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver vraagt aan ondernemers en verenigingen om een schatting door te geven van de schade die ze lijden door de coronacrisis. Op basis van die gegevens werkt de gemeente een verdeelsleutel uit om de budgetten uit het coronafonds te verdelen.
Laatste update: vandaag om 18u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen: Economie >

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
08/04 14u15  Belgische economie krimpt mogelijk met 8 procent door coronaschok, begrotingstekort van 7,5 procent Het reel bruto binnenlands product (bbp) in Belgi, een goeie graadmeter voor de economie, zou in 2020 met 8 procent kunnen krimpen als gevolg van...
08/04 14u15  Volkswagen weet nog niet of het recorddividend van 3,3 miljard uitkeert De Duitse autobouwer Volkswagen weet nog niet of hij overgaat tot uitbetaling van 3,3 miljard euro aan dividend. Door de coronacrisis neigt het...
08/04 12u15  Eric Wittouck (73) dikt vermogen nog aan en is enige Belgische miljardair in lijst Forbes, Jeff Bezos blijft rijkste ter wereld De 73-jarige Belgische investeerder Eric Wittouck stijgt van 191 naar 168 in de jaarlijkse miljardairslijst van Forbes. Zijn vermogen wordt nu op...
08/04 11u15  Telewerk krijgt in Wallonië ook na coronacrisis stevige boost: “Bewezen dat het systeem werkt” Heel wat werknemers doen vandaag gedwongen aan telewerk, maar Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry (Ecolo) wil er een duurzame manier van...
08/04 09u15  Geen Europees akkoord over steunpakket van 540 miljard euro: ministers uit elkaar na hele nacht onderhandelen De ministers van Financin van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie...
08/04 09u15  Arbeiders presteren kwart minder uren in coronacrisis, bij bedienden is er een daling van 11 procent De afgelopen maand maart hebben arbeiders een kwart minder uren gepresteerd in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bij bedienden werd een...
08/04 08u15  Crisis stuwt goud naar recordhoogte: edelmetaal flirt met grens van 50.000 euro Wie gisterochtend een goudstaaf van n kilogram wou aankopen bij The House in Brussel, moest daar - inclusief marge voor de verkoper - meer dan...
08/04 08u15  Kan muziek helpen om je beter te concentreren op thuiswerk? Een voordeel van thuiswerken is - eventuele huisgenoten buiten beschouwing gelaten - dat je volledig zelf bepaalt wat er op de achtergrond...
08/04 07u15  Goud flirt met grens van 50.000 euro Wie gisterochtend een goudstaaf van n kilogram wou aankopen bij The House in Brussel, moest daar - inclusief marge voor de verkoper - meer dan...
08/04 05u15  Een op de tien tijdelijk werklozen krijgt ‘aanvulling werkloosheid’ van werkgever Een op de tien tijdelijke werklozen krijgt bovenop zijn uitkering tijdelijke werkloosheid een stukje loon bijgepast door de werkgever. Voor meer...
07/04 23u15  Ook Levi Strauss trekt jaarprognose in Jeansmaker Levi Strauss schrapt zijn eerdere verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De impact van het virus op de resultaten...
07/04 21u15  Hamstereffect coronacrisis legt Ahold Delhaize geen windeieren: 15 procent meer omzet Ahold Delhaize, het moederbedrijf van onder meer Delhaize, Albert Heijn en Bol.com, heeft zijn omzet flink de hoogte in zien gaan de voorbije...
07/04 21u15  Gat van 100 miljoen bij luchtverkeersleider skeyes door coronavirus Door het stilgelegde vliegverkeer grijpt skeyes naast 100 miljoen euro aan inkomsten van luchtvaartmaatschappijen. Dat schrijft De Tijd op haar...
07/04 20u15  Planbureau verwacht dit jaar maar 0,4 procent inflatie Het Federaal Planbureau gaat uit van een gemiddelde inflatie dit jaar van amper 0,4 procent. Dat blijkt vandaag uit een update van de verwachtingen.
07/04 18u15  Herstructurering bij Brussels Airlines wordt “geïntensiveerd” Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verwacht ook na de coronacrisis een significante afname van het luchtverkeer. De raad van bestuur van het...
Laatste update: vandaag om 14u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws: Economie >

Nu.nl Economie

Verbergen Tonen

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
08/04 13u15  Economenblog: Gigakrimp voor Duitse economie en vacatures De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 8 april: Zo zien verdwaasde politici eruit Door: Jeroen van Wensen Salvini ongeveer: ‘Koop staatsobligaties “Italian … Continued The post Economenblog: Gigakrimp voor Duitse economie en vacatures appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/04 15u15  Klanten blijven weg, de rekeningen niet De coronacrisis raakt winkeliers midscheeps. Klanten blijven weg, de rekeningen niet. Over grote problemen in de winkelstraat. Een deel van de winkelstraat staat op omvallen door de ­coronacrisis. Kledingwinkels, juweliers, sportzaken zijn voorbeelden van winkels die hun omzet zien verdampen. De consument blijft weg. Uit angst voor besmetting, of om dure aankopen uit te stellen … Continued The post Klanten blijven weg, de rekeningen niet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/04 11u15  Economenblog: Huizenprijzen onder druk, banken coulant De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 7 april: Huizenprijzen onder druk Door: Marijn Jongsma De coronacrisis zet een streep door de hausse … Continued The post Economenblog: Huizenprijzen onder druk, banken coulant appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  In memoriam Arnold Heertje: ‘Ik blink uit als lastpost’ Tientallen jaren sprak econoom Arnold Heertje zich uit over alles eigenlijk. Hij paarde grote kennis aan evenveel geldingsdrang, maar had ook zelfspot. ‘Bijna alles wat ik schrijf, wordt niet opgemerkt.’ Zaterdag 4 april overleed Heertje op 86-jarige leeftijd. Nollie van Wijk, zo heette de Jood Arnold Heertje toen hij als kind van 8 moest onderduiken … Continued The post In memoriam Arnold Heertje: ‘Ik blink uit als lastpost’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  Huurder en verhuurder ‘delen’ pijn coronacrisis De stille winkelstraten raken ook de verhuurders van vastgoed. Naarmate de crisis langer duurt, worden de onderhandelingen tussen pandjesbaas en winkelier grimmiger, schrijft Marijn Jongsma. Op 24 maart kwamen huurders en verhuurders nog met een gezamenlijke oproep aan hun achterban om elkaar niet te bestoken met juridische brieven, maar ‘in dialoog tot oplossing te komen’ … Continued The post Huurder en verhuurder ‘delen’ pijn coronacrisis appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  Economenblog: Miljarden naar Air France-KLM De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. 6 april: Aandacht voor zelfstandigen Door: Jeroen van Wensen Wie de winkel gesloten moet houden, kan … Continued The post Economenblog: Miljarden naar Air France-KLM appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  Eurobonds: gaat Nederland betalen voor Italiaans financieel wanbeleid? Het door de coronacrisis zwaar getroffen Italië ligt ook financieel op apegapen. Moeten rijke landen als Nederland over de brug komen voor een land dat de afgelopen jaren zijn staatskas niet op orde bracht? Om de crisis te verlichten, besloten de ministers van Financiën vorige week maandag al om alle begrotingsregels los te laten. Dat … Continued The post Eurobonds: gaat Nederland betalen voor Italiaans financieel wanbeleid? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  Corona: koopjestijd én crisis voor private equity De coronacrisis maakt bedrijven minder waard. Voor investeerders met geld op de plank een unieke kans om toe te slaan na jaren van stijgende prijzen, schrijft Marijn Jongsma. Wie voor de uitverkoop zijn kruit verschoot, heeft juist een probleem. Private equity is de gangbare term voor beleggen buiten de beurs om. Met geleend geld plus … Continued The post Corona: koopjestijd én crisis voor private equity appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  CPB: economische krimp in 2020 niet te voorkomen Economische krimp is dit jaar niet te voorkomen. Dat concludeert het Centraal Planbureau op basis van de laatste berekeningen van de gevolgen van het coronavirus voor de Nederlandse economie. In het somberste scenario kan de economie tot wel 7,7 procent krimpen. Dat de economie dit jaar gaat krimpen, staat volgens de rekenmeesters van het CPB … Continued The post CPB: economische krimp in 2020 niet te voorkomen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u48  Economenblog 20 tot 31 maart De coronacrisis heeft een grote invloed op de economie, wereldwijd en dus ook in Nederland. Wat betekent de pandemie voor ondernemers, beleggers, huizen(ver)kopers en uw spaargeld? De economieredactie van Elsevier Weekblad houdt u in dit blog op de hoogte. Dit blog wordt niet meer geüpdatet. Zie voor de meest recente ontwikkelingen het actuele Economenblog vanaf … Continued The post Economenblog 20 tot 31 maart appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u43  Straks geen vast werk meer: rapport Borstlap in acht punten De arbeidsmarkt moet flink op de schop. Dat is de belangrijkste conclusie uit het rapport van de commissie-Borstlap. Donderdag presenteerde de commissie onder leiding van oud-topambtenaar Hans Borstlap haar langverwachte advies over de toekomst van ons werk. De acht belangrijkste punten op een rij. 1. Flexibilisering veel te ver doorgeschoten De vergaande flexibilisering van de … Continued The post Straks geen vast werk meer: rapport Borstlap in acht punten appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u43  Brusselse klimaatboete voor Den Haag? Weinig kans Nederland is binnen de Europese Unie (EU) hekkensluiter op het gebied van duurzame energie. Toch lijkt het weinig realistisch dat dit met hoge boetes zal worden bestraft. Dit instrument heeft Brussel al lang geleden zelf om zeep geholpen, schrijft Marijn Jongsma. Elke lidstaat van de EU heeft een eigen duurzaamheidsdoelstelling toegewezen gekregen die dit jaar … Continued The post Brusselse klimaatboete voor Den Haag? Weinig kans appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u43  Afscheid huishoudelijke apparaten: Philips maakt haast met transformatie tot ?zorgdokter? Philips neemt afscheid van stofzuigers, koffiezetapparaten en strijkijzers. De huishoudelijke apparaten gaan in de verkoop, zo kondigde topman Frans van Houten aan bij de presentatie van de jaarcijfers. Daarmee legt Philips zich vrijwel geheel toe op medische technologie. Eerder gingen de verlichting en de televisies al de deur uit. In december publiceerde Elsevier Weekblad een … Continued The post Afscheid huishoudelijke apparaten: Philips maakt haast met transformatie tot ‘zorgdokter’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u43  Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden Een beetje politicus wil ?snoeien in het woud van regels?. Zijn of haar opvolger ook. Intussen zien ondernemers bitter weinig verbetering, schrijft Marijn Jongsma. Hogeschool Saxion heeft in opdracht van de Tweede Kamer een onderzoek onder mkb-ondernemers uitgevoerd. De opdracht: hoe ervaren zij regeldruk? Het aantal deelnemers (39) is te beperkt om conclusies voor heel … Continued The post Lagere regeldruk: veel beloftes, weinig daden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u43  Hoe de starter nog een hypotheek kan krijgen De starter heeft het niet makkelijk op de huizenmarkt. Toch zijn er dit jaar op hypotheekgebied lichtpuntjes. In een aantal gevallen kan de starter meer lenen dan voorheen. Elsevier Weekblad zet het op een rij in 10 lessen. 1. Kosten koper bijlenen? Ongewenst, toch mag het Sinds 2018 mogen geldverstrekkers nog maar maximaal 100 procent … Continued The post Hoe de starter nog een hypotheek kan krijgen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 13u15
Lees meer van Elsevier.nl >

Express.be

Verbergen Tonen
06/04 11u15  185 mensen overleden, meer dan 20.000 bevestigde besmettingen De afgelopen 24 uur zijn 185 mensen overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal op 1.632 overledenen, blijkt uit... The post 185 mensen overleden, meer dan 20.000 bevestigde besmettingen appeared first on Business AM.
06/04 11u15  Brussels Airlines vliegt niet meer tot 15 mei De vliegtuigmaatschappij verlengt de tijdelijke opschorting van haar vluchten, door ‘de lage tot onbestaande vraag naar vliegreizen’. Dat maakt Brussels... The post Brussels Airlines vliegt niet meer tot 15 mei appeared first on Business AM.
06/04 11u15  YouTube gaat strijd aan tegen complottheorieën over 5G en coronavirus Tijdens de coronacrisis passeren heel wat theorieën over het ontstaan ervan de revue. Zo duiken er enkele op die een... The post YouTube gaat strijd aan tegen complottheorieën over 5G en coronavirus appeared first on Business AM.
06/04 11u15  Europese beurzen starten Goede Week met winst Het feit dat de coronapandemie in verschillende Europese landen aan het afvlakken is, stemt beleggers maandagmorgen optimistisch. Eerder op de... The post Europese beurzen starten Goede Week met winst appeared first on Business AM.
06/04 11u15  Vragen over werking superkern Wilmès II: ‘Op deze manier gaan we toch wat in de problemen komen’ Vier uur vergaderen, met ellenlange tussenkomsten: de uitzonderlijke methode van ‘superkernen’ tussen de partijvoorzitters, premier Sophie Wilmès (MR) en haar... The post Vragen over werking superkern Wilmès II: ‘Op deze manier gaan we toch wat in de problemen komen’ appeared first on Business AM.
06/04 10u15  Vragen over werking superkern Wilmès II: “Op deze manier gaan we toch wat in de problemen komen” Vier uur vergaderen, met ellenlange tussenkomsten: de uitzonderlijke methode van ‘superkernen’ tussen de partijvoorzitters, premier Sophie Wilmès (MR) en haar... The post Vragen over werking superkern Wilmès II: “Op deze manier gaan we toch wat in de problemen komen” appeared first on Business AM.
06/04 10u15  Hoogbejaarde coronapatiënt start rechtszaak over bed op intensieve zorg In Luik ondervindt het MontLégia-ziekenhuis druk van verschillende families, zodat hoogbejaarde patiënten een bed krijgen op intensieve zorg. Eén familie... The post Hoogbejaarde coronapatiënt start rechtszaak over bed op intensieve zorg appeared first on Business AM.
06/04 10u15  Minister De Crem: ‘Zomerfestivals worden waarschijnlijk geannuleerd’ De grote zomerfestivals – waaronder Tomorrowland en Rock Werchter – worden wellicht geannuleerd. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter... The post Minister De Crem: ‘Zomerfestivals worden waarschijnlijk geannuleerd’ appeared first on Business AM.
06/04 09u15  De Wever snoeihard over drama met mondmaskers: ‘We zijn als land helemaal door het ijs gezakt’ In een interview in ‘De ochtend’ op Radio 1 toonde N-VA-voorzitter Bart De Wever zich bezorgd over de aanvoer van... The post De Wever snoeihard over drama met mondmaskers: ‘We zijn als land helemaal door het ijs gezakt’ appeared first on Business AM.
06/04 09u15  Apple maakt gezichtsbeschermers voor ziekenhuispersoneel De technologiereus Apple gaat offline. Het bedrijf gaat gezichtsbeschermende maskers maken voor mensen die dagelijks in contact komen met coronapatiënten.... The post Apple maakt gezichtsbeschermers voor ziekenhuispersoneel appeared first on Business AM.
06/04 09u15  Recticel heeft eindelijk koper voor divisie autobekleding Recticel kan zijn afdeling auto-interieurs gedeeltelijk verkopen. De Belgische schuimrubberfabrikant kondigt een deal met Duitsers om een joint venture op... The post Recticel heeft eindelijk koper voor divisie autobekleding appeared first on Business AM.
06/04 08u15  Noodlijdende Hema vraagt gedeeltelijke kwijtschelding van schulden De eigenaar van Hema, Marcel Boekhoorn, wil vers geld in het bedrijf pompen, op voorwaarde dat de schuldeisers een deel... The post Noodlijdende Hema vraagt gedeeltelijke kwijtschelding van schulden appeared first on Business AM.
06/04 08u15  Boeing verlengt productiestop in Amerikaanse fabrieken Vliegtuigbouwer Boeing verlengt de productiestop in zijn fabrieken ‘tot nader order’. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf zondag bekend. De oorzaak... The post Boeing verlengt productiestop in Amerikaanse fabrieken appeared first on Business AM.
06/04 04u15  Spanje voert universeel basisinkomen in Spanje voert in de loop van de huidige legislatuur het universeel basisinkomen in. Dat heeft minister van Economische Zaken Nadia... The post Spanje voert universeel basisinkomen in appeared first on Business AM.
06/04 01u15  Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis opgenomen De Britse premier Boris Johnson (55), die eerder positief heeft getest op het coronavirus, is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen... The post Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis opgenomen appeared first on Business AM.
Laatste update: maandag 6 april 2020, 11u15
Lees meer van Express.be >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Amerikaanse overheid vreest dat steunpakket van 2.000 miljard dollar niet volstaat: nieuwe coronamaatregelen in aantocht07/04 14u02 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het Witte Huis en het Amerikaanse Congres buigen zich over de nood aan extra steunmaatregelen om de economische gevolgen van de corona-epidemie te...
5x Lange wachtrijen aan recyclageparken, maar niet in Antwerpen07/04 14u02 - Gazet van Antwerpen: Economie: De recyclageparken zijn terug open, behalve die van de stad Antwerpen. Daar vreesden ze dat er te veel samenscholingen en te lange wachtrijen zouden komen. De stad voorziet wel een extra ophaaldienst voor groen, steenpuin en brandbaar grofvuil.
5x Deze boze paashaas heeft de pest aan corona07/04 14u02 - Gazet van Antwerpen: Economie: Het moeten niet altijd schattige pluizige langoren met mandjes zijn. De gepensioneerde Martin Cassiers uit De Maey in Zoersel liet zich dit jaar eens gaan toen hij zijn paasdecoratie voor zijn voortuin maakte. Met boomschijven timmerde Martin een gevaarlijk uitziende paashaas met opschrift ‘Fuck Corona, inclusief zware nekketting, metalen wenkbrauwen, rondellen als ogen en een oorring. Volgens zoon Jan stoppen er toch al geregeld fietsers om van deze boef een foto te nemen. Waarschijnlijk is dit het type paashaas dat met eieren smijt in plaats van ze gezellig in de tuin te verstoppen.
5x Vrachtwagen knalt tegen spoorwegbrug in Bornem: slachtoffer zwaargewond, treinverkeer onderbroken07/04 14u02 - Gazet van Antwerpen: Economie: In Bornem is dinsdagochtend een vrachtwagen tegen een spoorwegbrug gereden. Door de klap werd de chauffeur uit het voertuig geslingerd. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer, een man van 64 jaar uit Bornem, is zwaargewond geraakt. Door het ongeval is het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Puurs-Sint-Amands onderbroken. De NMBS legt vervangbussen in.
4x 'Angst over impact corona op OCI verminderd'07/04 14u02 - IEX.NL: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De angst voor de impact van de coronacrisis op kunstmestproducent OCI is verminderd door de bekendmaking dat het bedrijf nog niet te maken had met werkverstoringen. Dat meldde Bank Degroof Petercam.
4x Exxon Mobil schrapt miljarden aan investeringen na olieprijscrash07/04 14u02 - IEX.NL: IRVING (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse oliebedrijf Exxon Mobil heeft miljarden aan investeringen geschrapt na de historische crash van de olieprijs. Daarmee komt een einde aan de grootscheepse uitgaven van afgelopen jaren. De investeringen dalen met een derde naar 23 miljard dollar, het niveau van vier jaar terug.
4x Giorgio Armani wil deze crisis aangrijpen om de modewereld compleet te veranderen07/04 14u02 - Gazet van Antwerpen: Economie: De coronacrisis noopt heel wat mensen ertoe aan om eens stil te staan bij het leven en de zaken waar we mee bezig zijn. Dat is ook wat ontwerper Giorgio Armani deed. Hij ziet de pandemie als een “unieke kans om recht te zetten wat scheef is” in de mode-industrie.
3x Antwerpen - Waasland: 7 op de 10 bedrijven kunnen facturen nog betalen08/04 08u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
3x Voelt u de coronacrisis ook in uw portemonnee? Alle financiële steun waarop u kan rekenen op een rij08/04 08u15 - VRT NWS: Economie: Lees meer >
3x Een op de tien tijdelijk werklozen krijgt ‘aanvulling werkloosheid’ van werkgever08/04 05u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Een op de tien tijdelijke werklozen krijgt bovenop zijn uitkering tijdelijke werkloosheid een stukje loon bijgepast door de werkgever. Voor meer...

Statistieken

Artikels:
21745
Gelezen:
10656
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven