vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Autozine

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u15
 

Autozine

Verbergen Tonen
22/10 18u15  Renault bouwt Suite No 4 Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Renault 4 werkte het merk samen met ontwerper Mathieu Lehanneur om de auto opnieuw uit te vinden. De vrucht van die samenwerking is SUITE N?4, een conceptcar die zich inspireertop de geest van een mobiele hotelsuite.
22/10 17u15  Autotest: Ford Mustang MACH-E GT De Ford Mustang is de Amerikaanse droom op wielen. De Mustang biedt de extravagante vormgeving en zware motoren van een volbloed sportwagen, maar dan tegen een veel lagere prijs. Toch breekt Ford na vele generaties met die traditie. Het renpaard van de toekomst heeft elektrische aandrijving en ziet er bovendien heel anders uit. Kan ook de 'Ford Mustang MACH-E' de harten van verstokte autoliefhebbers sneller doen slaan?
22/10 16u15  Autotest: Ford Mustang MACH-E De Ford Mustang is de Amerikaanse droom op wielen. De Mustang biedt de extravagante vormgeving en zware motoren van een volbloed sportwagen, maar dan tegen een veel lagere prijs. Toch breekt Ford na vele generaties met die traditie. Het renpaard van de toekomst heeft elektrische aandrijving en ziet er bovendien heel anders uit. Kan ook de 'Ford Mustang MACH-E' de harten van verstokte autoliefhebbers sneller doen slaan?
21/10 00u15  Autotest: Kia EV6 Alle elektrische auto's zijn snel, stil, soepel en uitstootvrij. En allemaal hebben ze een laag zwaartepunt, wat voor een stabiel weggedrag zorgt. Daarom hebben alle elektrische auto's ook grofweg hetzelfde karakter. Dat is weliswaar superieur aan een auto met verbrandingsmotor, maar zorgt voor weinig variatie. Precies daar wil Kia nu verandering in brengen met de EV6. Is dat gelukt?
21/10 00u15  Opel maakt prijzen Astra 2021 bekend De nieuwe Opel Astra beleefde nog maar enkele weken geleden zijn wereldpremiire en nu al is de nieuwste generatie van de middelgrote bestseller te bestellen. Met zijn pure vormgeving en innovatieve toptechnologie is de nieuwe Astra het begin van een nieuw tijdperk voor Opel. Elke uitvoering van de nieuwe Astra, leverbaar voor prijzen vanaf 26.699 euro voor de Astra 5-deurs 1.2 Turbo Start/Stop 110 pk, 34.899 euro voor de plug-in hybride 1.6 Turbo Hybrid 180 pk Business Edition en 32.649 euro voor de 1.5 CDTi Start/Stop 130 pk Business Edition, is voorzien van talrijke assistentiesystemen.
19/10 19u15  Citroen verlaagt prijs C5 Aircross PHEV Citroen verlaagt de prijs van de plug-in hybride C5 Aircross SUV HYBRID 225 e-EAT8. Rijden kan vanaf 39.890 euro in de Business-variant. Hierdoor is de step up van de versie metPureTech 130 EAT8-benzinemotor naar een plug-in hybride kleiner dan voorheen.
19/10 12u15  App vergroot bereik elektrische Volvo's Berijders van een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge kunnen binnenkort de actieradius van hun auto optimaliseren dankzij de nieuwe in-car Range Assistant-app. De speciale app is als betaversie inbegrepen bij de meest recente over-the-air software-update voor het infotainmentsysteem met Android Automotive OS-software.
19/10 11u15  Autotest: Opel Combo-e De elektrische auto komt er aan! Dat geldt niet alleen voor personenauto's, maar zeker ook voor bedrijfswagens. Immers, daarbij wordt nog meer gekozen met het verstand dan met het gevoel. En omdat de energiekosten van een elektrische auto heel laag liggen, slaat de balans al snel uit naar zakelijk elektrisch rijden. We moeten dus van liters naar Watts. Om dat de demonstreren staat een bijzondere opdracht op het programma: breng per Opel Combo 200 liter water naar een aquarium zonder CO2 uit te stoten.
19/10 00u15  Autotest: Volkswagen Polo De Volkswagen Polo is als een goede huisvriend. Hij is vertrouwd, staat altijd paraat en voelt bijna als een lid van het gezin. De Polo was daarom lange tijd de best verkochte auto van Nederland. Dat wil zeggen: tot de elektrische auto kwam. Om het succes voort te kunnen zetten heeft Volkswagen de Polo vernieuwd. Daarbij is gezocht naar een balans tussen conventionele mechaniek en moderne elektronica. Is dat gelukt?
19/10 00u15  Lexus breidt garantie uit tot 10 jaar Lexus breidt de garantie uit tot 10 jaar. Na het verlopen van de reguliere garantie (3 jaar of 100.000 km of 5 jaar of 200.000 km, afhankelijk van leeftijd en herkomst van de Lexus in kwestie) geeft de Lexus dealer na onderhoud volgens de fabrieksvoorschriften een jaar of 15.000 kilometer garantie oplopend tot een maximum van in totaal 10 jaar of 200.000 kilometer. Ook na het aflopen van de fabrieksgarantie kunnen Lexus rijders hier dus gebruik van maken. Eerder bood Lexus al een garantieverlenging op de hybride componenten van de Lexus Hybrid modellen die oploopt tot 15 jaar.
18/10 00u15  Hyundai bouwt 2 brandstofcelfabrieken Hyundai breidt zijn activiteiten op het gebied van waterstofmobiliteit uit. Dochterbedrijf Hyundai Mobis bouwt twee nieuwe brandstofcelfabrieken in Zuid-Korea die de ontwikkeling van een waterstofmaatschappij verder moeten versnellen. Met de bouw van de twee fabrieken is een investering van 1,1 miljard dollar gemoeid.
18/10 00u15  Recyclingbijdrage daalt in 2022 De recyclingbijdrage voor personenautos en lichte bedrijfswagens per 1 januari 2022 bedraagt 25 euro. Dat maken RAI Vereniging en ARN bekend. De huidige recyclingbijdrage bedraagt 30 euro. De daling van 5 euro is mogelijk dankzij de invoering van de algemeen verbindend verklaring (avv). Sinds 1 mei van dit jaar geldt de recyclingbijdrage voor alle personen- en lichte bedrijfswagens die een Nederlands kenteken krijgen. De recyclingbijdrage geldt daarmee ook voor de jaarlijks meer dan 200.000 uit het buitenland ge?mporteerde auto's en lichte bedrijfswagens, waardoor de bijdrage per voertuig omlaag kan.
18/10 00u15  Mercedes-Benz introduceert Manufaktur Met het nieuwe label MANUFAKTUR speelt Mercedes-Benz in op de groeiende wens van klanten naar meer individualiteit en wordt het bestaande productaanbod aangevuld met extra exclusiviteit en luxe: geselecteerde materialen die hoofdzakelijk met de hand worden verwerkt, exclusieve lakken en hoogwaardige sierdelen in het interieur bieden een breed scala aan opties voor een individuele uitstraling. Een vergelijkbaar programma is al enkele jaren beschikbaar voor de G-Klasse: G manufaktur voorziet in een eigen selectie van materialen en kleuren die speciaal zijn afgestemd op dit model.
18/10 00u15  Kia EV6 gearriveerd in Nederland Nederland is een elektrische auto rijker. Vanaf dit weekend staan de eerste exemplaren bij de Kia-dealer. Het grote bereik, de 800V laadcapaciteit, de technologie en zijn interieurruimte kenmerken deze elektrische crossover-SUV. Het is de eerste Kia die is gebaseerd op het E-GMP platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische autos.
18/10 00u15  MG introduceert Marvel R Electric MG presenteert de Marvel R Electric. Het betreft het nieuwe vlaggenschip van het merk. De MG Marvel R Electric arriveert eind oktober 2021 bij de Nederlandse MG Brand Stores van Van Mossel MG. Er zijn twee uitvoeringen: de Luxury met 2WD en de Performance met AWD, met een fiscale waarde vanaf respectievelijk 44.490 en 48.990 euro.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
18/10 00u15  Opel Rekord bestaat 50 jaarDe Opel Rekord D viert in januari 2022 zijn 50e verjaardag. Bij zijn introductie stond hij voor een zware taak, want zijn succesvolle voorganger was meer dan 1,2 miljoen keer verkocht. Ddat was destijds een achtste van alle autos die Opel in zeventig jaar tijd had geproduceerd. Het was, zoals het persbericht van Opel destijds meldde, het bewijs dat de markt niet zonder een auto als de Rekord kon. De belangrijke rol van de Rekord C moest de Rekord D, zijn opvolger, dus overnemen.
17/10 18u15  Ford onthult nieuwe Tourneo ConnectFord onthult de nieuwe Tourneo Connect. Het nieuwe model is leverbaar in twee lengtevarianten. Het interieur biedt ruimte voor maximaal zeven inzittenden. Nieuw voor de Tourneo Connect zijn vierwielaandrijving en een voor de benzineversie nieuwe automatische transmissie. Dankzij deze opties is in het uitgebreide aanbod van benzine- en dieselmotoren nog meer variatie mogelijk dan voorheen.
17/10 13u15  Skoda wordt verantwoordelijk voor MQB-A0Skoda wordt verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het bestaande MQB-A0 Global Platform van de Volkswagen Groep. Dit platform gaat door de Volkswagen Groep-merken Skoda en Volkswagen gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuwe instapmodellen voor regios met een hoog groeipotentieel, waaronder India, Rusland, Afrika, Zuidoost-Azi? en Latijns-Amerika. Na het speciaal aangepaste MQB-A0-IN autoplatform voor de Indiase markt wordt Skoda nu voor het eerst verantwoordelijk voor een platform dat wereldwijd gebruikt gaat worden.
17/10 13u15  Land Rover Discovery als MetropolitanDe Land Rover Discovery is tijdelijk verkrijgbaar in een speciale editie. De Metropolitan Edition is de nieuwe topversie van de Land Rover Discovery en voorzien van diverse aanpassingen voor zowel het exterieur als de standaarduitrusting. Deze uitvoering is leverbaar met keuze uit twee aandrijflijnen met 48V MHEV-technologie: de P360 Ingeniumbenzinemotor en de D300 Ingenium dieselmotor.
15/10 18u15  Vooruitblik: Ford FocusDe Ford Focus is een middelgrote auto met een gemiddeld prijskaartje. Het aanbod van dit soort auto's is enorm en de enige manier om te overleven is daarom om voortdurend scherp te blijven. Het kon dus niet missen: al 3 jaar na de introductie van de vierde generatie van de Focus is het nu tijd voor een facelift. Terwijl een handgebouwd exemplaar in een fotostudio in Duitsland werd vastgelegd voor de nieuwe folder, keek Autozine over de schouders mee voor een eerste indruk.
15/10 18u15  Aiways U5 krijgt trekhaakAiways heeft een trekhaak ge?ntroduceerd voor de U5 SUV. De trekhaak kan, zodra hij is gemonteerd, op slot. En voor extra gemak kan hij worden losgekoppeld als hij niet in gebruik is. De elektrisch aangedreven U5 SUV heeft een trekvermogen van 1.500 kg (750 kg ongeremd).
15/10 00u15  Volvo start productie C40 RechargeDe productie van de nieuwe Volvo C40 Recharge is van start gegaan in de fabriek in het Belgische Gent. De C40 Recharge is het tweede volledig elektrische model van Volvo Cars en de nieuwste van een reeks elektrische modellen die de komende jaren op de markt komt. De fabriek in Gent is een van de grootste van Volvo Cars en speelt een belangrijke rol in de transitie naar volledige elektrificatie. Volvo hanteert een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategie?n in de auto-industrie en wil in 2030 alleen nog volledig elektrische autos verkopen. Ook wil het in 2040 een klimaatneutraal bedrijf zijn.
15/10 00u15  Audi introduceert R8 V10 performance RWDAudi introduceert de R8 V10 performance RWD. Deze achterwielaangedreven versie, die leverbaar wordt als Coup? en Spyder, koppelt de kracht van een 419 kW / 570pk sterke V10 middenmotor aan louter achterwielaandrijving. De RWD-versie wordt vanaf begin volgend jaar leverbaar, naast de bestaande Audi R8 V10 Performance Quattro.
15/10 00u15  Mazda kondigt CX-60 en CX-80 aanMazda kondigt twee nieuwe modellen aan: de CX-60 en CX-80. Bij deze modellen wordt maximaal gebruikgemaakt van de Building Block ontwikkeling- en productiestrategie van het merk. Met Skyactiv-technologie, gecombineerde planning en flexibele productie, zal Mazda zijn SUV-gamma uitbreiden met behulp van de nieuwste technologie?n.
15/10 00u15  Kia Niro is Zakenauto van het Jaar 2022De Kia Niro is gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2022. De vakjury is unaniem over de bestverkochte auto van Nederland: Niemand kan om de Niro heen. De Niro is een belangrijke pijler onder het succes van Kia en mede dankzij de volledig elektrische e-Niro is Kia inmiddels het grootste merk van Nederland.
15/10 00u15  Renault Twingo als E-Tech electric UrbanRenault presenteert een nieuwe, gelimiteerde uitvoering van de Twingo E-Tech electric: de Urban Night. Deze versie onderscheidt zich met zijn bijzondere uitstraling en vervangt de Serie Limitee Vibes in de line-up. De levering van deze opvallende limited edition start rond het einde van dit jaar. De prijzen volgenin de aanloop naar de marktintroductie.
15/10 00u15  BMW introduceert 2e 2-Serie Active TourBMW introduceert de tweede generatie van de 2-Serie Active Tourer. De nieuwe generatie ziet er dynamischer uit en heeft een krachtige uitstraling dankzij de heldere BMW designtaal. Het ingrijpend vernieuwde interieur combineert een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden met moderne geometrie en een BMW Curved Display zoals in de BMW iX. Bovendien is de nieuwe BMW 2-Serie Active Tourer actueel op gebied van aandrijving, bestuurdersassistentie, bediening en connectiviteit.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x Opel maakt prijzen Astra 2021 bekend21/10 00u15 - Autozine: De nieuwe Opel Astra beleefde nog maar enkele weken geleden zijn wereldpremiire en nu al is de nieuwste generatie van de middelgrote bestseller te bestellen. Met zijn pure vormgeving en innovatieve toptechnologie is de nieuwe Astra het begin van een nieuw tijdperk voor Opel. Elke uitvoering van de nieuwe Astra, leverbaar voor prijzen vanaf 26.699 euro voor de Astra 5-deurs 1.2 Turbo Start/Stop 110 pk, 34.899 euro voor de plug-in hybride 1.6 Turbo Hybrid 180 pk Business Edition en 32.649 euro voor de 1.5 CDTi Start/Stop 130 pk Business Edition, is voorzien van talrijke assistentiesystemen.
3x Autotest: Kia EV621/10 00u15 - Autozine: Alle elektrische auto's zijn snel, stil, soepel en uitstootvrij. En allemaal hebben ze een laag zwaartepunt, wat voor een stabiel weggedrag zorgt. Daarom hebben alle elektrische auto's ook grofweg hetzelfde karakter. Dat is weliswaar superieur aan een auto met verbrandingsmotor, maar zorgt voor weinig variatie. Precies daar wil Kia nu verandering in brengen met de EV6. Is dat gelukt?
3x Autotest: Ford Mustang MACH-E GT22/10 17u15 - Autozine: De Ford Mustang is de Amerikaanse droom op wielen. De Mustang biedt de extravagante vormgeving en zware motoren van een volbloed sportwagen, maar dan tegen een veel lagere prijs. Toch breekt Ford na vele generaties met die traditie. Het renpaard van de toekomst heeft elektrische aandrijving en ziet er bovendien heel anders uit. Kan ook de 'Ford Mustang MACH-E' de harten van verstokte autoliefhebbers sneller doen slaan?
2x Mercedes-Benz introduceert Manufaktur18/10 00u15 - Autozine: Met het nieuwe label MANUFAKTUR speelt Mercedes-Benz in op de groeiende wens van klanten naar meer individualiteit en wordt het bestaande productaanbod aangevuld met extra exclusiviteit en luxe: geselecteerde materialen die hoofdzakelijk met de hand worden verwerkt, exclusieve lakken en hoogwaardige sierdelen in het interieur bieden een breed scala aan opties voor een individuele uitstraling. Een vergelijkbaar programma is al enkele jaren beschikbaar voor de G-Klasse: G manufaktur voorziet in een eigen selectie van materialen en kleuren die speciaal zijn afgestemd op dit model.
2x Autotest: Ford Mustang MACH-E22/10 16u15 - Autozine: De Ford Mustang is de Amerikaanse droom op wielen. De Mustang biedt de extravagante vormgeving en zware motoren van een volbloed sportwagen, maar dan tegen een veel lagere prijs. Toch breekt Ford na vele generaties met die traditie. Het renpaard van de toekomst heeft elektrische aandrijving en ziet er bovendien heel anders uit. Kan ook de 'Ford Mustang MACH-E' de harten van verstokte autoliefhebbers sneller doen slaan?
2x Renault bouwt Suite No 422/10 18u15 - Autozine: Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Renault 4 werkte het merk samen met ontwerper Mathieu Lehanneur om de auto opnieuw uit te vinden. De vrucht van die samenwerking is SUITE N?4, een conceptcar die zich inspireertop de geest van een mobiele hotelsuite.
1x Skoda wordt verantwoordelijk voor MQB-A017/10 13u15 - Autozine: Skoda wordt verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het bestaande MQB-A0 Global Platform van de Volkswagen Groep. Dit platform gaat door de Volkswagen Groep-merken Skoda en Volkswagen gebruikt worden voor de ontwikkeling van nieuwe instapmodellen voor regios met een hoog groeipotentieel, waaronder India, Rusland, Afrika, Zuidoost-Azi? en Latijns-Amerika. Na het speciaal aangepaste MQB-A0-IN autoplatform voor de Indiase markt wordt Skoda nu voor het eerst verantwoordelijk voor een platform dat wereldwijd gebruikt gaat worden.
1x Ford onthult nieuwe Tourneo Connect17/10 18u15 - Autozine: Ford onthult de nieuwe Tourneo Connect. Het nieuwe model is leverbaar in twee lengtevarianten. Het interieur biedt ruimte voor maximaal zeven inzittenden. Nieuw voor de Tourneo Connect zijn vierwielaandrijving en een voor de benzineversie nieuwe automatische transmissie. Dankzij deze opties is in het uitgebreide aanbod van benzine- en dieselmotoren nog meer variatie mogelijk dan voorheen.
1x Opel Rekord bestaat 50 jaar18/10 00u15 - Autozine: De Opel Rekord D viert in januari 2022 zijn 50e verjaardag. Bij zijn introductie stond hij voor een zware taak, want zijn succesvolle voorganger was meer dan 1,2 miljoen keer verkocht. Ddat was destijds een achtste van alle autos die Opel in zeventig jaar tijd had geproduceerd. Het was, zoals het persbericht van Opel destijds meldde, het bewijs dat de markt niet zonder een auto als de Rekord kon. De belangrijke rol van de Rekord C moest de Rekord D, zijn opvolger, dus overnemen.
1x MG introduceert Marvel R Electric18/10 00u15 - Autozine: MG presenteert de Marvel R Electric. Het betreft het nieuwe vlaggenschip van het merk. De MG Marvel R Electric arriveert eind oktober 2021 bij de Nederlandse MG Brand Stores van Van Mossel MG. Er zijn twee uitvoeringen: de Luxury met 2WD en de Performance met AWD, met een fiscale waarde vanaf respectievelijk 44.490 en 48.990 euro.

Statistieken

Artikels:
36341
Gelezen:
28728
Aantal lezers nu:
60


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven