woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
08/04 18u15  AEX maakt verliezen goed, Europa overwegend lager AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een kleine plus de dag uitgegaan na het grootste deel van de dag in de min te hebben gestaan. Elders in Europa waren overwegend nog wel verliezen te zien, al waren die minder groot dan eerder op de dag. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 16u15  Europese beurzen nog altijd in het rood AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag halverwege de middag nog altijd wat lager, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 16u15  VolkerWessels mag woontoren ontwikkelen in Almere AMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels-dochter Loostad Vastgoedontwikkeling heeft de aanbesteding gewonnen om in Almere Poort een woontoren te ontwikkelen. Daar komen 90 appartementen.
08/04 16u15  Wall Street opent met plussen NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken wat terughoudend te zijn, door berichten dat het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten sterk is gestegen, na eerder optimisme over een afvlakking van de pandemie. Verder blijft de prijzenoorlog in de oliesector het sentiment mede bepalen.
08/04 16u15  Tijdelijk ontslag voor 300 medewerkers Britse BAM-dochter BUNNIK (ANP) - Opnieuw stuurt een Britse dochteronderneming van bouwbedrijf BAM werknemers tijdelijk naar huis door de coronacrisis. Driehonderd van de circa 3000 medewerkers Britse werkmaatschappij BAM Nutall zijn tijdelijk buiten dienst. Hun lonen worden in april voor een groot deel doorbetaald.
08/04 16u15  KPN: beperkte impact coronacrisis in eerste kwartaal DEN HAAG (AFN) - Telecomconcern KPN verwacht een beperkte impact van de coronacrisis op zijn financiële prestaties in het eerste kwartaal. Het is volgens het bedrijf nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen voor de rest van het jaar zullen zijn.
08/04 15u15  'Kleine uitslagen bij opening op Wall Street' NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met kleine uitslagen openen. Beleggers op Wall Street zijn terughoudend door het nieuws dat het aantal doden door het coronavirus in de Verenigde Staten sterk is gestegen, na eerder optimisme over een afvlakking van de pandemie.
08/04 14u15  Brussel verhoogt staalheffingen voor Taiwan, China en Indonesië BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft de invoerheffingen voor staal uit Taiwan, Indonesië en China verhoogd. Met die maatregelen wil Brussel voorkomen dat goedkoop staal uit die landen op de Europese markt wordt gedumpt.
08/04 14u15  Staat wil tot 5,5 miljard ophalen met leningen DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag 2,5 miljard tot 5,5 miljard euro ophalen met de uitgifte van twee kortlopende leningen en de heropening van een langlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
08/04 13u15  VW weet nog niet of het recorddividend van 3,3 miljard uitkeert WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Volkswagen weet nog niet of het overgaat tot uitbetaling van 3,3 miljard euro aan dividend. Door de coronacrisis neigt het Duitse bedrijf ernaar om een deel van de centen te behouden om eventuele tegenvallers mee op te kunnen vangen.
08/04 13u15  'Forse verkoopdaling Mercedes-moeder Daimler door corona' STUTTGART (AFN) - De wereldwijde verkoop van het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, is in het eerste kwartaal met 15 procent gedaald onder druk van de coronacrisis, meldde een bron aan persbureau Bloomberg. Door de virusuitbraak bleven kopers weg uit de showrooms.
08/04 13u15  OESO: grote impact coronacrisis op grote economieën PARIJS (AFN/RTR) - De coronacrisis heeft een zeer sterke negatieve impact op grote economieën in de wereld. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van een soort conjunctuurbarometer. Volgens de organisatie laten de indicatoren voor productie, consumptie en vertrouwen in maart de sterkste dalingen ooit zien in de meeste grote economieën, zoals de eurozone en de Verenigde Staten.
08/04 13u15  Staat wil tot 3,5 miljard ophalen met leningen DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil dinsdag 1,5 miljard tot 3,5 miljard euro ophalen met de uitgifte van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
08/04 12u15  Beurzen doen stap terug na sterke opleving AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stap terug, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 12u15  'B&S minder winstgevend op lagere omzet door corona' AMSTERDAM (AFN) - Groothandel en distributeur BS Group zal dit jaar minder omzet draaien en lagere winstmarges realiseren als gevolg van de coronacrisis. Marktkenners van ING rekenen voor dat de autonome omzet in 2020 met 17 procent zal dalen op jaarbasis. Als gevolg van de mindere marge zakt het bedrijfsresultaat waarschijnlijk met 40 procent terug.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/04 12u15  Boeing voert twee software-updates door voor 737 MAXSEATTLE (AFN/RTR) - Vliegtuigfabrikant Boeing moet nog eens twee software-updates uitvoeren voor zijn geplaagde toestel 737 MAX. Dat type toestel staat al sinds maart 2019 aan de grond nadat er in korte tijd twee dodelijke crashes mee waren gebeurd.
08/04 12u15  'Duitse economie kan zware recessie doorstaan'BERLIJN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse economie zal dit jaar in een diepe recessie belanden door de coronacrisis, maar is goed uitgerust om die te weerstaan en volgend jaar weer sterk te groeien. Dat meldden vijf vooraanstaande Duitse economische onderzoeksinstituten.
08/04 11u15  Pakketbezorgers dreigen PostNL met rechtszaak om coronadrukteEDE (AFN) - Pakketbezorgers dreigen PostNL voor de rechter te slepen wegens de grote werkdruk die is ontstaan door maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Het bedrijf betaalt volgens de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) zelfstandige opdrachtnemers niet voldoende voor alle extra werkzaamheden.
08/04 11u15  Hongaarse verzekeraar verkoopt activiteiten aan AegonBOEDAPEST (AFN/BLOOMBERG) - Verzekeraar Cig Pannonia is van plan de Hongaarse divisies van zijn schadeverzekeringsonderdeel Emabit aan Aegon Hongarije te verkopen. Dat heeft de Hongaarse onderneming bekendgemaakt zonder het verstrekken van financiële details.
08/04 11u15  ING verhoogt advies Aperam naar buyAMSTERDAM (AFN) - ING verhoogt zijn beleggingsadvies voor roestvrijstaalfabrikant Aperam van hold naar buy. De bank stelt dat Aperam te maken heeft met uitdagende marktomstandigheden door de coronacrisis, maar een sterke balans heeft met gedisciplineerd management en een bewezen staat van dienst bij kosten- en cashcontrole in uitdagende tijden.
08/04 11u15  'Langetermijnbeeld groene obligaties ziet er goed uit'AMSTERDAM (AFN) - De coronacrisis biedt kansen voor de markt voor groene bedrijfsobligaties, stelt Nationale Nederlanden Investment Partners (NN IP). Hoewel beleggers behalve traditionele momenteel ook groene obligaties van de hand doen, ziet het beeld voor groene obligaties er toch beter uit.
08/04 10u15  'Geen verrassing dat Heineken verwachtingen intrekt'AMSTERDAM (AFN) - Het is geen verrassing dat Heineken zijn verwachtingen voor dit jaar intrekt vanwege de coronacrisis. Dat meldde KBC Securities.
08/04 10u15  Lening 6 miljard euro voor Air france-KLM 'realistisch'PARIJS (AFN/RTR) - Een lening van 6 miljard euro om luchtvaartmaatschappij Air France-KLM door de coronacrisis de loodsen is 'realistisch'. Dat zei de Franse staatssecretaris van transport Jean-Baptiste Djebbari op de Franse nieuwszender LCI.
08/04 10u15  Franse economie stevent af op sterkste krimp in vredestijdPARIJS (AFN/RTR) - De Franse economie is in het eerste kwartaal naar schatting met 6 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Met die raming komt de centrale bank van Frankrijk. Het zou de sterkste economische krimp in Frankrijk zijn sinds de Tweede Wereldoorlog.
08/04 10u15  'Geruststellende update van Ahold Delhaize'AMSTERDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize heeft geruststellende berichten afgegeven over de prestaties in het eerste kwartaal. Daarbij herhaalde de onderneming de doelstellingen en werden het dividend en het aandeleninkoopprogramma bevestigd, zo constateren kenners van KBC Securities.
08/04 10u15  Morgan Stanley verlaagt advies UnileverAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Morgan Stanley verlaagt het beleggingsadvies voor levensmiddelenconcern Unilever van overweight naar underweight. Volgens de Amerikaanse zakenbank is Unilever tot dusver een outperformer, maar kan de vergelijkbare verkoop dit jaar vlak of negatief uitvallen.
08/04 09u15  AEX lager na uitblijven steunakkoord eurolandenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen deden een stap terug na de recente sterke opleving. Na de hoop op een mogelijke afvlakking van het coronavirus verschoof de aandacht van beleggers weer naar de negatieve economische impact van de pandemie. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket.
08/04 09u15  BAM mag nieuwe haven aanleggen op FalklandeilandenBUNNIK (AFN) - BAM Nuttall, een dochter van bouwconcern BAM, heeft een nieuwe opdracht binnengehaald op de Falklandeilanden. De onderneming mag daar aan de slag met het ontwerp en de bouw van een nieuwe haven in Stanley Harbor.
08/04 09u15  Vakbeursdivisie informatiebedrijf RELX geraakt door coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - De divisie die vakbeurzen organiseert van informatie- en dataleverancier RELX wordt flink geraakt door de coronacrisis. Dat maakte RELX bekend in een handelsbericht over het eerste kwartaal. Vanwege de grote onzekerheid rond die activiteiten is het volgens de onderneming niet mogelijk om voor dit jaar met een prognose voor de resultaten te komen.
08/04 09u15  Heineken trekt vooruitzichten in na daling bierverkoopAMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken denkt in het eerste kwartaal 4 procent minder bier en andere drank te hebben verkocht als gevolg van de coronapandemie. De situatie zal in het tweede kwartaal alleen maar verslechteren, waarschuwt het Nederlandse drankconcern. Heineken trekt daarom alle eerder gemelde prognoses voor het boekjaar 2020 in.
08/04 09u15  Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euroBRUSSEL (AFN) - De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die dinsdagmiddag om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt donderdag voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.
08/04 09u15  'Damrak doet stap terug na recente opleving'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting lager beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken een stap terug te doen na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Na de recente optimistische signalen over een mogelijke afvlakking van het coronavirus lijkt de aandacht van beleggers weer te verschuiven naar de negatieve economische impact van de pandemie.
08/04 09u15  Tesla snijdt in salarissen wegens coronavirusSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Tesla betaalt personeel vanaf aanstaande maandag minder loon uit. De maker van elektrische voertuigen wil zo geld besparen, nu een aantal fabrieken zijn gesloten of op verminderde kracht draaien. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een intern memo.
08/04 09u15  'Iran ziet veel onduidelijkheid over OPEC-vergadering'TEHERAN (AFN) - Iran vindt dat er teveel onduidelijkheid is over wat er op de agenda staat voor de komende vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland. De Iraanse olieminister Bijan Zanganeh vindt daarom dat er nog geen vergadering moet zijn, aldus een brief aan de OPEC die is ingezien door persbureau Reuters.
08/04 09u15  Nikkei stijgt ondanks noodtoestand in JapanTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met winst gesloten. De Japanse premier Shinzo Abe maakte een einde aan de onzekerheid onder beleggers door de langverwachte noodtoestand uit te roepen in Tokio en zes andere delen van het land na een toename van het aantal besmettingsgevallen van het coronavirus. De noodtoestand geldt voor een maand.
08/04 09u15  Coronacrisis extra klap voor door witwaskwestie geplaagd SwedbankSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis jaagt het door een witwasschandaal geplaagde Swedbank flink in de kosten. Het Zweedse financiële concern komt later pas met zijn eerstekwartaalcijfers naar buiten, maar houdt nu al rekening met 1,5 miljard kroon (137 miljoen euro) aan extra uitgaven. Ook moet er vanwege de coronacrisis veel geld naar de stroppenpot.
08/04 08u15  Top URW levert deel salaris in tijdens coronacrisisPARIJS (AFN) - De top en het hogere management van winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield (URW) zullen vanwege de coronacrisis salaris inleveren. Topman Christophe Cuvillier, financieel directeur Jaap Tonckens en alle leden van het senior management team nemen genoegen met een kwart minder aan bezoldiging voor de periode waarin de flink beperkende coronamaatregelen van kracht zijn.
08/04 08u15  Fitch zet kredietbeoordeling ArcelorMittal op junk om coronaLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietstatus van staalconcern ArcelorMittal verlaagd naar junk vanwege de moeilijke marktomstandigheden in de staalindustrie door de coronacrisis. Dat betekent dat er volgens Fitch aanzienlijke risico's zijn verbonden aan de mate waarin het aan de beurs in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen.
08/04 08u15  Pharming vraagt aandeelhouders niet naar vergadering te komenLEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft besloten om zijn aandeelhoudersvergadering op 20 mei door te laten gaan. Maar vanwege de coronacrisis dringt de onderneming er bij aandeelhouders sterk op aan niet persoonlijk aanwezig te zijn, maar hun stem uit te brengen door middel van een schriftelijke volmacht die beschikbaar is op de website.
07/04 23u15  Ook Levi Strauss trekt jaarprognose inSAN FRANCISCO (AFN) - Jeansmaker Levi Strauss schrapt zijn eerdere verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De impact van het virus op de resultaten van de maker van spijkerbroeken en andere mode is nog ongewis. Daarom waagt het bedrijf zich niet aan voorspellingen. In het lopende tweede kwartaal zal de impact 'significant' zijn, zo werd al wel gewaarschuwd.
07/04 23u15  Eerdere winsten op Wall Street volledig verdamptNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen de handel uitgegaan, na eerder duidelijk op winst te hebben gestaan. Met name de prijsval van olie drukte het sentiment. Nog altijd hangt de vraag boven de markt of grote olieproducenten Rusland en Saudi-Arabië hun geschil over productiebeperkingen de wereld uit kunnen helpen. De landen startten eerder een prijzenoorlog, die de waarde van olie torpedeerde. Op dinsdag kreeg pessimisme onder beleggers over het al dan niet komen tot een deal de overhand.
07/04 22u15  Uitgever Brill stelt jaarcijfers bijLEIDEN (AFN) - De uitgever van wetenschappelijke literatuur Brill heeft zijn eerder gepubliceerde jaarcijfers over 2019 bijgesteld. De onderneming zegt dat de omzet vorig jaar met 37,1 miljoen euro zo'n 200.000 euro lager uitviel dan eerder gemeld. Het bedrijfsresultaat werd met 100.000 euro verlaagd tot 5,2 miljoen euro. De nettowinst viel juist een ton hoger uit.
07/04 22u15  Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisisEINDHOVEN (AFN) - De Eindhovens chipmaker NXP Semiconductors kampt met negatieve effecten van het rondwarende nieuwe coronavirus. Topman Richard Clemmer spreekt in een update over een minder dan verwachte vraag naar chips bij eindklanten. Daardoor zal het resultaat in het eerste kwartaal fors lager uitvallen dan eerder gedacht.
07/04 21u15  AND wil fiat aandeelhouders voor nieuwe financieel directeurCAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - Kaartenmaker AND International Publishers wil Ivo Vleeschouwers benoemen als de nieuwe financieel van de onderneming. Vleeschouwers trad op 1 april in dienst van de onderneming. Aandeelhouders stemmen 19 mei over zijn benoeming. Vleeschouwers was eerder op interim-basis financieel manager bij Protiviti en werkte ook als financieel eindverantwoordelijk bij C-Map.
07/04 20u15  Wall Street zet opmars voortNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst. Daarmee werd voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment. Door de omvangrijke steunmaatregelen lijken beleggers ook bereid om meer risico's te nemen.
07/04 20u15  Lufthansa krimpt vloot in vanwege coronacrisisFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa neemt afscheid van tientallen van zijn vliegtuigen in een poging de kosten omlaag de krijgen nu de coronacrisis de sector in problemen brengt. Het concern neemt onder meer versneld afscheid van een zestal Airbus A380 superjumbo's die al in de etalage stonden. Verder worden nog eens 12 zogeheten widebody-vliegtuigen uit de vloot genomen. Verder neemt Lufthansa afscheid van elf 'kleinere' A320-jets.
07/04 19u15  Ahold Delhaize voorziet flink hogere kwartaalomzet dankzij coronaZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize voorziet dankzij het massale gehamster door de coronapandemie een flinke omzetstijging in zijn cijfers over het eerste kwartaal. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en Bol.com wist zijn verkopen de afgelopen tijd stevig op te krikken.
07/04 19u15  Holland Colours ook niet immuun voor coronacrisisAPELDOORN (AFN) - Pigmentproducent Holland Colours is niet immuun voor de coronacrisis. Het bedrijf zegt in een verklaring mindere prestaties te verwachten bij zijn bouw- en constructiedivisie. Ook bij Coatings wordt een daling verwacht.
07/04 18u15  Britse dochter BAM zet meer dan 400 medewerkers op straatBUNNIK (AFN) - BAM Construct UK zet vanwege de coronacrisis meer dan 400 medewerkers op straat. Het bestuur en het hogere management van de Britse dochter van bouwconcern BAM heeft daarnaast besloten om voorlopig genoegen te nemen met minder salaris.
07/04 18u15  Wereldhave zet een streep door slotdividend 2019AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Wereldhave keert zijn slotdividend over 2019 niet uit. Ook interim-dividend over 2020 wordt niet uitgekeerd. Het bedrijf houdt de hand op de knip met het oog op de impact en de onzekerheid van de coronacrisis.
07/04 18u15  Vastgoedfondsen doen het goed op groen DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven steun aan de handel. Met name vastgoedfondsen deden het goed na berichten dat in sommige Europese landen het einde van de lockdown in zicht is.
07/04 16u15  Vacatures in VS afgenomen door coronacrisisWASHINGTON (AFN) - Het aantal vacatures in het Amerikaanse bedrijfsleven is vorige maand afgenomen als gevolg van de coronacrisis. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Door de crisis zijn veel bedrijven gesloten en is er minder vraag naar nieuw personeel.
07/04 16u15  Moederbedrijf WeWork sleept SoftBank voor rechterNEW YORK (AFN/RTR) - We Company, het moederbedrijf van verhuurder van kantoorruimte WeWork, sleept zijn grootste aandeelhouder SoftBank Group voor de rechter. De Japanse investeerder zag vorige week af van zijn geplande investering van 3 miljard dollar in extra aandelen van WeWork. Daarmee heeft SoftBank een bestaand contract geschonden, vindt We Company.
07/04 16u15  AEX-index op winstAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdagmiddag op winst, waarbij de graadmeter ook weer voorbij de 500 punten ging. Ook elders in Europa kleurden graadmeters groen. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de financiële markten ondersteunen. Vooral vastgoedfondsen bleken in trek.
07/04 16u15  Ook Wall Street maakt sprongetjeNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen, waarmee wordt voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment onder beleggers op Wall Street. Ook oplopende olieprijzen deden het sentiment goed.
07/04 15u15  'Wall Street gaat opnieuw flink omhoog'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag waarschijnlijk flink hoger openen, waarmee zou worden voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment onder beleggers op Wall Street. Verder veerden de olieprijzen op.
07/04 15u15  Chipmaker NXP verliest omzet vanwege coronavirusEINDHOVEN (AFN) - De Nederlandse chipproducent NXP Semiconductors heeft vorig kwartaal vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus minder omzet in de boeken gezet. Dat meldde het in New York genoteerde beursfonds op basis van voorlopige cijfers. NXP zag de vraag naar zijn chips terugzakken met name toen het longvirus toesloeg in Europa en de Verenigde Staten.
07/04 15u15  'OPEC en Rusland bespreken productieverlaging van 3 maanden'MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland zijn in gesprek over een productieverlaging voor een periode van drie maanden die vanaf mei in moet gaan. Dat meldde het Russische persbureau Tass op basis van ingewijden bij de OPEC.
07/04 14u02  'Angst over impact corona op OCI verminderd'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De angst voor de impact van de coronacrisis op kunstmestproducent OCI is verminderd door de bekendmaking dat het bedrijf nog niet te maken had met werkverstoringen. Dat meldde Bank Degroof Petercam.
07/04 14u02  Exxon Mobil schrapt miljarden aan investeringen na olieprijscrashIRVING (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse oliebedrijf Exxon Mobil heeft miljarden aan investeringen geschrapt na de historische crash van de olieprijs. Daarmee komt een einde aan de grootscheepse uitgaven van afgelopen jaren. De investeringen dalen met een derde naar 23 miljard dollar, het niveau van vier jaar terug.
07/04 12u48  Vertrouwen kleine ondernemers VS gekelderd door crisisWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van kleine ondernemers in de Verenigde Staten is vorige maand zeer sterk gedaald door de coronacrisis. Dat meldde brancheorganisatie National Federation of Independent Business (NFIB).
07/04 12u15  Beurzen verder omhoog, AEX terug boven 500 puntenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder omhoog, na de sterke opmars een dag eerder. Op het Damrak keerde de AEX-index voor het eerst sinds 10 maart tussentijds terug boven de 500 puntengrens. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de financiële markten ondersteunen.
07/04 12u15  Beleggers rekenen op herstel na afvlakking coronavirus in EuropaAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beleggers rekenen er op dat na historische beursdalingen in maart weer herstel voor de boeg ligt. De beurs in Frankfurt maakte dinsdag na twee dagen van stevige winsten een groot deel van zijn verliezen dit jaar goed. De Italiaanse beurs kreeg dankzij de stevige opmars van afgelopen dagen er sinds 12 maart weer een vijfde bij. De Amsterdamse beurs tikte voor het eerst sinds de invoering van de 'intelligente' lockdown in Nederland de 500 punten aan.
07/04 11u15  Ctac gaat samenwerking aan met BynderDEN BOSCH (AFN) - Automatiseerder Ctac gaat samenwerken met Bynder. De software van dat bedrijf om digitale bestanden mee te beheren, wordt daardoor beschikbaar voor klanten van Ctac.
07/04 11u15  Winkelverkopen Italië in de lift voor lockdown tegen virusROME (AFN) - De winkelverkopen in Italië gingen in februari omhoog, kort voordat het hele land in lockdown ging vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau. Italianen gingen boodschappen hamsteren in aanloop naar de quarantainemaatregelen.
07/04 11u15  'Extra uitgaven en inkomsten Ahold door coronavirus'AMSTERDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold heeft wereldwijd 170 miljoen euro uitgegeven aan maatregelen tegen het coronavirus. Daar staat wel een omzetgroei tegenover vanwege hamsterende consumenten en bovendien hoefde er veel minder aan reclame te worden uitgegeven, schrijven analisten van ING. Daardoor is de winstgevendheid mogelijk zelfs nog wat hoger.
07/04 10u15  'Focus Kendrion op controleren kosten'AMSTERDAM (AFN) - Kendrion is volop bezig met het controleren van de kosten en het managen van de kasstroom, middenin de coronacrisis die het bedrijf stevig raakt. Dat constateren kenners van ING. De producent van elektromagnetische componenten heeft alle grote bekende bedrijven uit de autosector als klant, zoals BMW, Daimler, Volkswagen, PSA en Volvo, en die worden hard geraakt door het virus.
07/04 10u15  'Bestuur IMCD toont optimisme'AMSTERDAM (AFN) - IMCD zegt in het eerste kwartaal nog geen materiële impact te hebben gezien van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Maar het is moeilijk om de impact de komende maanden in te schatten, aldus de distributeur van chemicaliën in een verklaring. Wel blijft de onderneming open voor klanten. Kenners van ING zien daarin een 'optimistische onderliggende toon' van het bestuur.
07/04 10u15  'Luchthavens onder zware druk door coronacrisis'LONDEN (AFN) - De Europese luchthavensector staat stevig onder druk door de uitbraak van het coronavirus. Kenners van kredietbeoordelaar Moody's hebben hun prognose voor de branche voor de komende twaalf tot achttien maanden verlaagd van stabiel naar negatief. Ze ondersteunen hun afwaardering door de forse daling van de passagiersvolumes en bijbehorende krimp van de omzet.
07/04 10u15  'Grote autofabrikanten financieel bestand tegen druk crisis'LONDEN (AFN) - Grote autofabrikanten zijn financieel bestand tegen de druk van de coronacrisis. Vooral Europese en Aziatische autobouwers hebben voldoende financiële middelen, aldus kredietbeoordelaar Moody's.
07/04 09u15  AEX voor het eerst sinds 10 maart boven 500 puntenAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index is dinsdag opnieuw met winst begonnen en opende boven de 500 puntengrens. De hoofdindex stond op 10 maart voor het laatst tussentijds boven 500 punten. Het laatste slot boven de 500 puntengrens was op 6 maart. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de sterke opmars een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de markten ondersteunen. De AEX op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel 2,9 procent hoger op 503,97 punten.
07/04 09u15  Air France-baas: Air France-KLM heeft snel staatssteun nodigPARIJS (AFN/RTR) - Air France-KLM heeft 6 miljard euro in kas, maar heeft vanwege de coronacrisis snel staatssteun van de Franse en Nederlandse regeringen nodig om de vloot in de lucht te kunnen houden. Dat heeft Air France-baas Anne Rigail tegen de Franse krant Le Figaro gezegd.
07/04 09u15  'AEX verder omhoog na sterke opmars'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent dinsdag waarschijnlijk opnieuw met winst. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting hoger beginnen. Beleggers lijken wel wat gas terug te nemen na de sterke opmars een dag eerder, die werd veroorzaakt door de optimistische signalen over een mogelijke afvlakking van het coronavirus.
07/04 08u15  Nikkei sluit opnieuw hoger na noodsteunTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger geëindigd, na de sterke opleving een dag eerder. Beleggers keken uit naar de details van het steunpakket van de Japanse overheid, dat een omvang heeft van ongeveer een vijfde van de jaarlijkse productie van de Japanse economie. Ook zal de Japanse premier Shinzo Abe mogelijk dinsdag al de noodtoestand uitroepen in Tokio en andere delen van het land vanwege het coronavirus.
07/04 08u15  Prijzen voor consument minder hard gestegenDEN HAAG (AFN) - De prijzen die consumenten voor producten en diensten betalen, zijn in maart minder hard gestegen dan in de voorgaande maand. Benzine en brandstoffen waren door de gekelderde olieprijzen goedkoper. Dat drukte sterk op de toename van de consumentenprijzen als geheel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
07/04 08u15  Productie Duitse industrie licht gestegen in februariWIESBADEN (AFN) - De productie van de Duitse industrie is in februari met 0,3 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.
07/04 08u15  Kendrion trekt dividendvoorstel inZEIST (AFN) - De producent van elektromagnetische componenten Kendrion trekt zijn dividendvoorstel in als voorzorgsmaatregel tegen de coronacrisis. Volgens het bedrijf is er een negatieve impact op de omzet en orderontvangst in Europa en de Verenigde Staten door het tijdelijk stilleggen van veel autofabrieken.
07/04 08u15  TomTom stelt aandeelhoudersvergadering uitAMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom stelt zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering uit vanwege de coronacrisis. De bijeenkomst zou volgende week worden gehouden, maar dat acht het bedrijf niet verstandig gezien het Nederlandse verbod op bijeenkomsten van meer dan drie mensen.
07/04 08u15  Alfen haalt nieuwe opdracht Vattenfall binnenAMSTERDAM (AFN) - De maker van laadpalen en energieopslagsystemen Alfen heeft opnieuw een opdracht van de Zweedse energiereus Vattenfall in de wacht gesleept. Alfen levert een accusysteem voor de opslag van elektriciteit in de Zweedse stad Uppsala, dat wordt gekoppeld aan het elektriciteitsnet van Vattenfall.
07/04 08u15  IMCD komt eerder met handelsbericht, stelt jaarvergadering uitROTTERDAM (AFN) - IMCD praat beleggers al op maandag 20 april bij over de gang van zaken in het eerste kwartaal. Oorspronkelijk zou de Rotterdamse distributeur van chemicaliën pas op 7 mei een tussentijds handelsbericht uitbrengen, maar dat is wegens de coronacrisis vervroegd.
07/04 08u15  Pershing Square gaat eigen aandelen inkopenNEW YORK (AFN) - Pershing Square gaat voor 100 miljoen dollar eigen aandelen inkopen. Het investeringsvehikel van miljardair Bill Ackman, dat een notering heeft in Amsterdam, gaat dat doen zodra een eerdere aandeleninkoop met dezelfde waarde is afgerond. Begin deze week was dat voor 93,9 procent gelukt.
07/04 08u15  Samenwerking Wolters Kluwer en Vizor SoftwareAMSTERDAM (AFN) - Dochteronderdeel Finance, Risk Reporting van informatieleverancier Wolters Kluwer gaat een samenwerking aan met Vizor Software voor de Singaporese markt. De partijen werken samen op het gebied van regelgeving rond financiële verslaggeving.
07/04 08u15  Aperam haalt financieel directeur bij ThyssenLUXEMBURG (AFN) - Aperam heeft een nieuwe financieel directeur gevonden in de persoon van Sudhakar Sivaji. Hij volgt Sandeep Jalan op die in februari zijn vertrek aankondigde om bij SES, een bedrijf dat zich richt op draadloze connectiviteit en videostreaming aan de slag te gaan.
06/04 23u15  Investeerders steken miljard dollar in AirbnbSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Airbnb heeft in Silver Lake en Sixth Street Partners twee grote nieuwe investeerders gevonden. Zijn zullen samen 1 miljard dollar in het woningverhuurplatform steken.
06/04 23u15  Wall Street toont krachtig herstelNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten geëindigd, na de verliezen van vrijdag. Beleggers trokken zich op aan nieuwe cijfers die wijzen op een soort afvlakking in de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten.
06/04 21u15  'IMF komt vanwege coronacrisis met kortlopende dollarleningen'WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat in verband met de coronacrisis mogelijk kortlopende dollarleningen verstrekken. Die zijn bedoeld voor landen die een tekort hebben aan dollars, maar die niet genoeg schatkistpapier bezitten om deel te nemen aan een speciaal voor dit probleem bedoeld programma van de Amerikaanse Federal Reserve. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
06/04 20u15  'Aegon kijkt naar Chinese markt voor vermogensbeheer'AMSTERDAM (AFN) - Ook de vermogensbeheertak van Aegon kijkt of uitbreiding in China mogelijk is. Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Volgens de zakenkrant storten meerdere grote vermogensbeheerders zich op de Chinese markt nu deze onlangs open is gesteld voor buitenlandse spelers.
06/04 20u15  Flinke koerswinsten op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York flink in de plus. Beleggers trokken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren.
06/04 18u15  Beleggers putten moed uit afvlakkende coronacijfersAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met stevige winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed.
06/04 16u15  Hoofdindex Amsterdam gaat flink vooruitAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag stevig in het groen. Ook de andere Europese beurzen zaten behoorlijk in de lift. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed.
06/04 16u15  Wall Street begint met stevige winstenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met stevige winsten begonnen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk.
06/04 15u15  Luchtvaart was in 2019 weer iets veiligerMONTREAL (AFN) - De wereldwijde luchtvaartindustrie kende in 2019 een iets veiliger jaar, met minder fatale ongelukken en minder dodelijke slachtoffers dan in 2018. Dat maakte brancheorganisatie IATA bekend.
06/04 15u15  Kunstmestproducent OCI gaat ongedeerd door coronacrisisAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kunstmestproducent OCI gaat tot nu toe ongedeerd door de coronacrisis. Het beursgenoteerde fonds had nog niet te maken met werkverstoringen. Daarnaast blijft de vraag dankzij de toegenomen interesse naar levensmiddelen op peil. Al met al denkt OCI nog steeds zijn opbrengsten dit jaar met dubbele cijfers op te kunnen voeren.
06/04 15u15  'Wall Street staat voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken de nieuwe handelsweek met winst aan te vangen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus dat zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk.
06/04 14u15  Nets-deal Mastercard stuit op bezwaren BrusselBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie gaat de overname van de Deense betalingsdienstverlener Nets door het Amerikaanse creditcardbedrijf Mastercard nader onderzoeken. Volgens Brussel, dat verzoeken kreeg uit verschillende Europese landen voor een review, zouden er mogelijk mededingsbezwaren kleven aan de deal.
06/04 14u15  BAM tuigt binnen twee weken Brits noodhospitaal opBUNNIK (AFN) - BAM Construction, een Britse dochter van bouwer BAM, verwacht binnen twee weken een Brits noodhospitaal in een zalencentrum te hebben gerealiseerd. De 500 beschikbare bedden voor coronapatiënten verrijzen in een vergadercentrum in het Noorden van Engeland.
06/04 13u15  VolkerWessels verkoopt Haagse woontorensAMERSFOORT (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels heeft samen met partners Reggeborgh Vastgoed en Delta Development twee woontorens in het Haagse Spuikwartier verkocht. De torens worden niet alleen deels ontwikkeld door VolkerWessels, maar ook door VolkerWessels-dochter Boele Van Eesteren gebouwd.
06/04 12u15  Staat haalt 1,3 miljard op met nieuwe leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 1,3 miljard euro opgehaald met de uitgifte van een kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
06/04 12u15  'Euronext profiteert sterk van marktvolatiliteit'AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft in maart sterk geprofiteerd van de volatiliteit op de financiële markten. Daarmee worden de al positieve resultaten in februari 'ruimschoots' overtroffen, vinden kenners van KBC Securities.
06/04 12u15  'Rusland wil invloed in 5G-uitrol miljoenensteden'MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - De Russische overheid overweegt een belang te nemen in de joint venture van mobiele telecomaanbieders die zich bezighoudt met de uitrol van 5G in het land. Dat meldde de Russische krant Vedemosti op basis van documenten van het Russische ministerie van Communicatie.
06/04 11u48  Opluchting op beurzen over afvlakking coronavirusAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag in het groen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed. Verder ging de aandacht uit naar de ontwikkelingen op de oliemarkt, na het uitstel van de videovergadering van het oliekartel OPEC en bondgenoten.
06/04 11u43  'Dividendoproep verzekeraars geeft slecht signaal'AMSTERDAM (AFN) - De oproep aan verzekeraars om voorlopig geen dividend uit te keren van brancheorganisatie EIOPA en De Nederlandsche Bank (DNB) zorgt voor een verkeerd signaal. Dat menen analisten van ING die de oproep zeer voorzichtig noemen. Door nu te zeggen dat verzekeraars geen dividend mogen uitkeren geven ze bovendien aan dat de normale Solvency II-buffers niet voldoende zijn als er een grote schok is.
06/04 11u15  Bedrijvigheid Duitse en Britse bouw hard onderuitLONDEN (ANP) - De bedrijvigheid in de bouw in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk heeft afgelopen maand stevig te lijden gehad onder de coronapandemie. Dat meldt marktonderzoeker Markit dat zijn inkoopmanagersindex voor de bouw van de twee landen bekendmaakte. Door de maatregelen om het coronavirus in te dammen wordt er veel minder gebouwd.
06/04 11u15  Moody's voorziet krimp Nederlandse economiePARIJS (AFN) - Moody's verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 2,6 procent krimpt door de negatieve impact van de coronacrisis. Eerder ging de kredietbeoordelaar nog uit van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) met 1,1 procent. Dat zou het zwakste jaar zijn voor de Nederlandse economie sinds 2009.
06/04 11u15  'Fugro moet vooral op zoek naar financiering'AMSTERDAM (AFN) - Fugro moet zich de komende tijd vooral richten op het vinden van financiering. Dat stellen analisten bij KBC Securities nadat de bodemonderzoeker vanwege de coronacrisis een streep zette door zijn prognose over 2020.
06/04 11u15  Luchtvaartreuzen kunnen het nog uitzingen tot eind meiAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De zeven grootste Europese luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France-KLM, kunnen het door de problemen rond het nieuwe coronavirus financieel nog tot eind mei uitzingen op de wijze zoals het nu gaat. Daarna raken de financiële middelen 'gevaarlijk uitgeput', waarschuwen kenners van Bernstein.
06/04 10u15  Norwegian Air vervoerde fors minder reizigers in maartOSLO (AFN/RTR) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air vervoerde in maart 60 procent minder passagiers in vergelijking met vorig jaar. Door het rondwarende nieuwe coronavirus zag de luchtvaartmaatschappij zich genoodzaakt geleidelijk aan steeds meer van zijn toestellen aan de grond te houden.
06/04 09u15  ASMI past beloning topbestuurders aanAMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan de chipindustrie ASMI wil zijn beloningsbeleid voor bestuurders aanpassen. Door de sterke groei in de voorbij jaren wil het bedrijf zich met zijn beloningsbeleid gaan meten met grotere spelers in de sector.
06/04 09u15  Beurzen hoopvol over afvlakking pandemieAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een stevige winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen flink hoger aan de verkorte handelsweek. De hoop op een afvlakking van het coronavirus zorgde voor optimisme bij beleggers. Daarnaast was de blik gericht op de ontwikkelingen op de oliemarkt, na het uitstel van de videovergadering van het oliekartel OPEC en bondgenoten.
06/04 09u15  Ook Volksbank stelt winstuitkering uit vanwege coronacrisisDEN HAAG (AFN) - Ook Volksbank gaat zijn winstuitkering tot in ieder geval oktober uitstellen vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis. Daarmee geeft de bank, net als ING, ABN AMRO en Rabobank gehoor aan de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) om gedurende de pandemie geen dividendbetalingen te doen.
06/04 09u15  Duitse fabrieksorders omlaag in februarilt;pgt;WIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in februari stevig gedaald. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau namen de orders in de tweede maand van dit jaar met 1,4 procent op maandbasis af. De daling was minder sterk dan verwacht, want economen hadden in doorsnee op een daling met 2,5 procent gerekend.lt;/pgt;lt;pgt;In januari gingen de orders voor Duitse fabrieken nog fors omhoog. Voor die maand werd een toename met 5,5 procent genoteerd. Op jaarbasis stegen de Duitse fabrieksorders in februari met 1,5 procent, na een afname met een herziene 0,8 procent een maand eerder.lt;/pgt;lt;pgt;De cijfers laten volgens economen van ING zien dat de internationale gevolgen van het nieuwe coronavirus in februari nog meevielen. Toen was vooral China nog in de greep van het virus. De daling was wel grotendeels te wijten aan een dalende buitenlandse vraag. De economen verwachten in de cijfers over maart de gevolgen van de Europese virusuitbraak te zien.lt;/pgt;
06/04 09u15  'Damrak begint fors hoger aan verkorte beursweek'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal maandag naar verwachting fors hoger beginnen aan de verkorte handelsweek. Ook de andere Europese beurzen lijken met flinke winsten te openen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus zorgt voor optimisme bij beleggers. Daarnaast is de blik gericht op de ontwikkelingen op de oliemarkt, na het uitstel van de videovergadering van het oliekartel OPEC en bondgenoten. Veel beurzen, waaronder die in Amsterdam, houden op Goede Vrijdag hun deuren gesloten.
06/04 08u15  Nikkei klimt door hoop afvlakking virusTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe beursweek. Beleggers trokken zich op aan de woorden van de Amerikaanse president Donald Trump die de hoop uitsprak dat het coronavirus een 'afvlakking' laat zien in sommige brandhaarden in de Verenigde Staten. De aandacht ging verder uit naar de olieprijzen, die een beperkte daling lieten zien ondanks het uitstel van de videovergadering van oliekartel OPEC over mogelijke productieverlagingen.
06/04 08u15  Online broker DEGIRO verwelkomt meer klantenAMSTERDAM (AFN) - Online broker DEGIRO heeft in het eerste kwartaal fors meer nieuwe beleggers aan zich gebonden. De onderneming die op het punt staat overgenomen door het Duitse Flatex, had vooral in maart met een groeispurt te maken.
06/04 08u15  VEON benoemt nieuwe financieel directeurAMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON heeft in Serkan Okandan een nieuwe financieel directeur gevonden. Hij volgt vanaf 1 mei Murat Kirkgoz op die de functie sinds vorig jaar juli op interimbasis vervulde.
06/04 08u15  Alumexx wil branchegenoot overnemenETTEN-LEUR (AFN) - Ladderspecialist Alumexx staat op het punt om een niet nader genoemde branchegenoot over te nemen. De beursgenoteerde onderneming heeft daarvoor naar eigen zeggen een intentieverklaring getekend. Het enige wat Alumexx over de over te nemen partij zegt is dat het gaat om een Nederlandse leverancier van alle soorten klimmaterialen voor onder meer de bouw en industrie, die vooral online zijn spullen slijt.
06/04 08u15  Fugro gooit prognose 2020 in de prullenbak door coronavirusLEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft vanwege de economische gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus zijn prognose voor 2020 ingetrokken. Daarnaast voegen de gecrashte olieprijzen toe aan de onzekerheid. Bij de publicatie van eerstekwartaalresultaten op 30 april wordt meer informatie gegeven, belooft het beursgenoteerde fonds.
06/04 08u15  NN keert voorlopig geen dividend uitAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group keert voorlopig geen dividend uit en schort zij aandeleninkoopprogramma op. De verzekeraar volgt daarmee de aanbevelingen van De Nederlandsche Bank en de Europese toezichthouder EIOPA, die vinden dat verzekeraars geld in kas moeten houden om de coronacrisis het hoofd te bieden.
06/04 07u15  Ook ASR schort dividend op na oproep DNBDEN HAAG (AFN) - ASR Nederland geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt tijdelijk zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar zondag bekend. DNB wil dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.
05/04 17u15  Aandacht belegger gaat uit naar steunaanvragen VS en OPECAMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen wordt al geruime tijd gedomineerd door het nieuwe coronavirus, waarvan de klappen op het bedrijfsleven steeds harder lijken te worden. Voor beleggers is het de komende week daarom zaak te zoeken naar gegevens die een beeld geven van de economische schade door Covid-19. Daarbij zal opnieuw veel aandacht uitgaan naar de wekelijkse cijfers over steunaanvragen in de Verenigde Staten.
04/04 14u15  'Amazon zoekt naar coronatesten om personeel werkend te houden'SEATTLE (AFN/RTR) - De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is hard op zoek naar coronatesten om zijn personeel aan het werk te kunnen houden. Volgens een intern document voert de onderneming daarover gesprekken met twee Amerikaanse testmakers.
04/04 12u15  Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VSNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.
04/04 11u15  'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'DUBAI (AFN) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.
04/04 07u15  Tesla levert te midden van pandemie meer auto's afSAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - De fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink meer voertuigen geproduceerd en afgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend in een kwartaalbericht over de productie, zonder daarbij in te gaan op de gevolgen van het nieuwe coronavirus.
04/04 07u15  Unibail haalt 1,4 miljard op met obligatiesPARIJS (AFN) - Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft met twee uitgiftes van obligaties 1,4 miljard euro opgehaald. Volgens het winkelvastgoedfonds werd de uitgifte ruimschoots overschreven.
03/04 23u15  Wall Street houdt verliezen beperktNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager gesloten, maar maakten in de laatste uren wel wat terrein goed. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
03/04 22u15  'Amazon stelt eigen koopjesfeest Prime Day uit'SEATTLE (AFN) - Webwinkel Amazon stelt zijn koopjesfeest Prime Day uit van juli tot zeker augustus vanwege de coronapandemie. Dat schrijft persbureau Reuters dat notulen van vergaderingen bij Amazon inzag. De webwinkel en techgigant wilde het uitstel niet bevestigen.
03/04 21u15  SBM Offshore rondt aandeleninkoop afAMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft zijn aandeleninkoopprogramma afgerond. In totaal kocht de oliedienstverlener voor bijna 150 miljoen euro 12.094.623 aandelen op voor een gemiddelde prijs van 12,40 per stuk.
03/04 21u15  Aegon schrapt dividend na oproep De Nederlandsche BankDEN HAAG (AFN) - Aegon geeft gehoor aan een oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapt zijn dividend. Dat maakte de verzekeraar bekend. DNB wilde dat verzekeraars, net als banken, voorlopig afzien van dividendbetalingen en de inkoop van eigen aandelen. Dat geld kunnen ze beter gebruiken om hun financiële buffers aan te vullen omdat nog niet duidelijk is hoe groot de gevolgen van de coronacrisis zullen worden.
03/04 20u15  Flinke minnen op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag fors lager. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
03/04 19u15  Beleggersonrust zorgt voor verdubbeling transacties EuronextAMSTERDAM (AFN) - De onrust op de beurzen van vorige maand is terug te zien in de nieuwste handelscijfers van Euronext, dat onder andere aandelenbeurzen in Amsterdam, Parijs en Brussel exploiteert. Ten opzichte van februari is het totale aantal transacties bijna verdubbeld.
03/04 19u15  Sligro verzet aandeelhoudersvergadering naar juniVEGHEL (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro houdt zijn aandeelhoudersvergadering op 9 juni. De jaarlijkse vergadering stond eigenlijk op 18 maart gepland, maar een week voordien besloot de onderneming dat die niet door kon gaan vanwege de coronacrisis.
03/04 19u15  Beleggersclub treft schikking met VolkerWesselsAMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een schikking getroffen met het bouwbedrijf VolkerWessels. De beleggersvereniging sleepte de onderneming vorig jaar voor de rechter, omdat zij meende dat de bouwer de markt te laat had geïnformeerd over het overnamebod van grootaandeelhouder Reggeborgh.
03/04 18u15  Stevige minnen op beurzen, verzekeraars vooropAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn vrijdag duidelijk lager geëindigd. Verzekeraars gingen op het Damrak hard omlaag na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. Beleggers verwekten verder het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Ook bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.
03/04 17u15  Bedrijvigheid dienstensector VS minder hard gegroeidNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector is in maart veel minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat komt naar voren uit een cijfer van onderzoeksinstituut ISM.
03/04 17u15  'Adidas wil ruim 1 miljard euro krediet via overheid'HERZOGENAURACH (AFN) - Sportkledingfabrikant Adidas is van plan bij de Duitse overheid aan te kloppen voor gesubsidieerde leningen van minstens 1 miljard euro. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
03/04 16u15  Verzekeraars leiden neergang op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De verzekeraars stonden vrijdagmiddag nog altijd stevig in de min op het Damrak. na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. De Europese beurzen deden een stap terug. Beleggers verwekten het Amerikaanse banenrapport dat meer banenverlies en hogere werkloosheid weergaf dan verwacht. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag.
03/04 16u15  Wall Street opent met kleine plussenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten aan de dag begonnen. Beleggers verwerken meerdere grote nieuwsberichten. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd. Ondertussen passeerden de Verenigde Staten Italië als het land met het hoogste aantal coronadoden in een etmaal.
03/04 16u15  'GrandVison laat huur Pearle en Eye Wish verstek gaan'AMSTERDAM (AFN) - Optiekconcern GrandVision betaalt vanwege de coronapandemie voor april niet de huur voor de 600 Nederlandse winkels van Pearle en Eye Wish. Dat meldt nieuwswebsite Vastgoedmarkt.nl, die de hand heeft weten te leggen op een interne brief van GrandVision.
03/04 16u15  Deliveroo betaalt restaurants dagelijks vanwege coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - De Britse maaltijdbezorger Deliveroo betaalt vanwege de coronacrisis zijn restaurants in Nederland dagelijks in plaats van van iedere twee weken, zoals gebruikelijk. Met die maatregel, die vrijdag inging, wil de onderneming extra ondersteuning bieden aan eetgelegenheden die het financieel moeilijk hebben sinds de verplichte sluiting op 15 maart.
03/04 15u15  'Wall Street opent lager na sterkste banenkrimp in jaren'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting met verliezen aan de handel beginnen. De Amerikaanse werkgelegenheid liet vanwege de coronacrisis de grootste krimp in jaren zien. Daarnaast blijft de aandacht uitgaan naar de oliemarkt, waar over een einde van de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië wordt gespeculeerd.
03/04 15u15  Streep door 737 MAX-order betekent nieuwe klap voor BoeingCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - De geplaagde Amerikaanse vliegtuigmaker Boeing heeft een nieuwe dreun moeten incasseren. Leasemaatschappij Avolon annuleerde namelijk een eerdere bestelling van 75 vliegtuigen van het gewraakte type 737 MAX.
03/04 15u15  Amerikaanse arbeidsmarkt krijgt harde klappen door coronacrisisWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in maart door de coronacrisis flink gekrompen. Dat komt naar voren uit het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid. Daarmee wordt opnieuw duidelijk dat de grootste economie ter wereld hard wordt geraakt door de virusuitbraak.
03/04 12u15  Beleggingsinstelling hebben antiwitwasbeleid beter op ordeAMSTERDAM (AFN) - Brokers, vermogensbeheerders en andere beleggingsinstellingen hebben hun beleid om witwaspraktijken en andere malafide gedragingen te voorkomen beter in de vingers. Dat komt naar voren uit een steekproef van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
03/04 12u15  'Frankrijk en Nederland staan garant voor leningen aan AF-KLM'AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro's aan noodleningen waar de Nederlandse en Franse overheid garant voor staan om daarmee de coronacrisis te doorstaan. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.
03/04 12u15  Aegon, ASR en NN hard onderuit in AEXAMSTERDAM (AFN) - De verzekeraars gingen vrijdag hard onderuit op het Damrak na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. De Europese beurzen deden een stap terug. Beleggers waren vooral in afwachting van het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. Daarnaast bleef de aandacht uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag
03/04 12u15  OPEC komt bijeen via video over mogelijke productieverlagingWENEN (AFN/BLOOMBERG) - Olieproducerende landen van het OPEC-kartel komen maandag via een videoverbinding bijeen om over een mogelijke productieverlaging te praten. Dat zei een vertegenwoordiger van het kartel. Andere grote olieproducenten zoals Rusland en de Verenigde Staten nemen mogelijk eveneens deel aan de bijeenkomst. Daarvoor is nog geen bevestiging.
03/04 12u15  Winkelverkopen eurozone trokken aan in februariLUXEMBURG (AFN) - De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in februari met 0,9 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand toen nog sprake was van een stijging met een herziene 0,7 procent. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat.
03/04 11u15  KFC gaat versneld in zee met Uber Eats vanwege coronavirusAMSTERDAM (AFN) - Fastfoodketen KFC gaat samenwerken met bezorgplatform Uber Eats en breidt daarmee zijn bezorgdienst flink uit. Volgen het bedrijf had de stap normaal wat langer op zich laten wachten, maar is vanwege de coronapandemie besloten om de samenwerking met Uber Eats versneld in gang te zetten.
03/04 11u15  'Shell probeert dividend in tact te houden'AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell probeert waar het kan om de kosten omlaag te krijgen, ook met het oog op mogelijke dividendbetalingen. Dat schrijven kenners van ING in een notitie.
03/04 11u15  Ruimte voor discussie over dividend verzekeraarsAMSTERDAM (AFN) - De oproep van de Europese toezichthouder EIOPA en de Nederlandsche Bank (DNB) aan verzekeraars om voorlopig geen dividend uit te keren en aandeleninkoopprogramma's op te schorten om de coronacrisis het hoofd te bieden, geeft ruimte voor discussie. Dat concluderen marktkenners van ING, die het bericht in zijn geheel als negatief bestempelden.
03/04 11u15  Zware krimp in Italiaanse dienstensectorLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Italiaanse dienstensector is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.
03/04 10u15  AF-KLM neemt juiste maatregelen in crisistijdAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM neemt de juiste maatregelen om zijn kaspositie te beschermen en de onderneming draaiende te houden tijdens de huidige coronacrisis. Dat schijven kenners van ING in een notitie.
03/04 10u15  H&M verwacht verlies vanwege sluitingen winkels door virusSTOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse kledingketen Hennes Mauritz (HM) verwacht in het lopende kwartaal een verlies in de boeken te zetten als gevolg van de winkelsluitingen vanwege het nieuwe coronavirus. Zo'n driekwart van alle HM-vestigingen, inclusief die in Nederland, zijn momenteel gesloten vanwege de pandemie.
03/04 10u15  Verzekeraars onder druk op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - De verzekeraars stonden vrijdag onder druk op de Amsterdamse beurs na de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) om voorlopig geen dividend uit te keren. De Europese beurzen deden eveneens een stap terug. De aandacht bleef uitgaan naar de olieprijzen, na de historische opleving op donderdag. Daarnaast zijn alle ogen gericht op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
03/04 10u15  Prijsdaling olie zadelt Ryanair op met miljoenenlastDUBLIN (AFN) - De Ierse prijsvechter Ryanair kampt in het recent afgesloten boekjaar met een kostenpost van 300 miljoen euro als gevolg van eerder gemaakte afspraken over vliegtuigbrandstof. Door de coronacrisis en de prijzenoorlog tussen Rusland en Saudi-Arabië is de olieprijs recent hard gezakt. Maar Ryanair had voor die tijd al zogeheten hedging-afspraken gemaakt over de levering van kerosine.
03/04 09u15  Bouwproductie staat voor krimp van 15 procentAMSTERDAM (AFN) - Voor de bouwsector dreigt de derde crisis in twaalf jaar tijd. Volgens een berekening van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) zal de bouwproductie mede als gevolg van de coronacrisis met 15 procent dalen, waarbij 40.000 banen verloren gaan. Het effect op de werkgelegenheid dit jaar zal 15.000 banen zijn. Vooral flexwerkers en uitzendkrachten moeten vrezen voor hun baan.
03/04 09u15  Philips krijgt duwtje in de rug door ingrijpen TrumpAMSTERDAM (AFN) - Dat de Amerikaanse president Donald Trump bedrijven bij wet verplicht om makers van beademingsapparatuur met voorrang te beleveren, geeft Philips een duwtje in de rug. Dat meldde het zorgtechnologieconcern in een reactie. Philips wijst erop dat door de wet bijvoorbeeld ook productiefaciliteiten van toeleveranciers in gebieden in de VS die in lockdown zijn open mogen blijven.
03/04 09u15  'Goed moment om aandelen AkzoNobel te kopen'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het is momenteel een goed moment om aandelen van AkzoNobel te kopen, stellen analisten bij Berenberg. Het prijsniveau is 'gunstig' en het verfconcern is een van de voornaamste marktspelers in een vertrouwde sector, zo klinkt het.
03/04 09u15  Van Lanschot Kempen stelt uitkering dividend uitAMSTERDAM (AFN) - Van Lanschot Kempen stelt de uitkering van het dividend over 2019 uit tot in ieder geval na 1 oktober in verband met de coronacrisis. De vermogensbeheerder doet dat vanwege de recente aanbeveling hiertoe van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).
03/04 09u15  'Beurshandel in teken banencijfer en olie'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint vrijdag waarschijnlijk met verlies. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting lager openen. De aandacht blijft uitgaan naar de olieprijzen, die donderdag een historische opvering lieten zien. Daarnaast zijn alle ogen gericht op het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven.
03/04 08u15  Nikkei sluit verliesweek vlak afTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag vrijwel vlak geëindigd. Beleggers bleven voorzichtig nadat de olieprijzen weer wat terugliepen na de recordstijging een dag eerder. De olieprijzen schoten donderdag omhoog door de hoop op productieverlagingen door Rusland en Saudi-Arabië. Daarnaast werd uitgekeken naar het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de verschijnt. De werkgelegenheid in de grootste economie ter wereld wordt hard geraakt door de coronapandemie.
03/04 08u15  Ook S&P tornt niet aan rating Verenigde Staten ondanks pandemieNEW YORK (AFN/RTR) - Ook ratingbureau SP tornt niet aan het kredietoordeel van de Verenigde Staten, ondanks de verwachte verslechtering in economische omstandigheden vanwege de coronapandemie. Bij SP blijft de rating op AA+. Vorige week besloot kredietbeoordelaar Fitch al om vast te houden aan zijn oordeel voor 's werelds grootste economie, dat staat op AAA.
03/04 08u15  Mexico stopt tijdelijk met brouwen Corona-bierMEXICO CITY (AFN/RTR) - De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo stopt tijdelijk met het brouwen van Corona-bier en andere merken die doorgaans naar 180 landen wereldwijd worden geëxporteerd. Dit omdat het brouwen van bier door de overheid in Mexico als niet-essentieel wordt gezien bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus.
03/04 08u15  Chinese centrale bank huiverig om depositorente te verlagenPEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese nationale bank (PBOC) is huiverig om de depositorente te verlagen. Dat valt op te maken uit een commentaar van vice-president Liu Guoqiang van de centrale bank. Hij zei dat de PBOC meer tijd nodig heeft om alle voor en nadelen van een renteverlaging te evalueren. De financiële markten rekenden eerder juist op een lagere depositorente.
03/04 08u15  Facebook wil dit jaar 10.000 nieuwe krachten aannemenMENLO PARK (AFN) - Techreus Facebook verwacht dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen en dan voornamelijk voor zijn product- en ontwikkelteams. Dat zei operationeel directeur Sheryl Sandberg tegen CNBC.
03/04 08u15  Aperam maakt aandeelhoudersvergadering volledig digitaalLUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft besloten om zijn aandeelhoudersvergadering op 5 mei door te laten gaan, maar dan zonder fysieke aanwezigheid van de aandeelhouders. In verband met het nieuwe coronavirus zijn er maatregelen genomen zodat de aandeelhouders digitaal en bij volmacht kunnen stemmen.
03/04 00u15  Italiaanse UniCredit schrapt duizenden banenMILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit gaat de komende jaren 5200 banen schrappen in zijn thuisland. Het gaat om banenreducties die de financieel dienstverlener al langer wil doorvoeren om efficiënter te worden. Andere grote banken kondigden juist aan af te zien van het schrappen van banen wegens de wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus.
02/04 23u15  Wall Street eindigt hoger na olie-tweet TrumpNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met forse winsten de handel uitgegaan. Die plussen waren voornamelijk te danken aan hoop op hogere olieprijzen. Donald Trump kwam met het Twitter-bericht dat Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een prijzenoorlog, bereid zouden zijn de olieproductie met miljoen vaten terug te brengen.
02/04 21u15  DNB roept verzekeraars op af te zien van dividendbetalingenAMSTERDAM (AFN) - De Nederlandsche Bank (DNB) roept verzekeraars op om aandeelhouders voorlopig niet te belonen met dividendbetalingen of de inkoop van eigen aandelen. Volgens de toezichthouder is het nog niet duidelijk hoe lang de coronacrisis voortduurt. Daardoor is het ook nog onzeker in hoeverre de financiële buffers van verzekeraars worden geraakt, dus doen ze er beter aan het geld in kas te houden..
02/04 20u15  Wall Street kleurt groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de sessie op winst, geholpen door de sterk oplopende olieprijzen. President Donald Trump kwam met het bericht dat Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een prijzenoorlog, bereid zouden zijn de olieproductie met miljoen vaten terug te brengen.
02/04 19u15  Nedap trekt prognose voor 2020 in vanwege coronacrisisGROENLO (AFN) - Technologiebedrijf Nedap heeft zijn omzetprognose voor het lopende jaar ingetrokken vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich mee brengt. Dat meldde het bedrijf bij de publicatie van zijn eerstekwartaalcijfers. Vanwege de moeilijke marktomstandigheden keert het beursgenoteerde fonds overigens geen dividend over 2019 meer uit.
02/04 18u15  Shell straalt op Damrak na olie-tweet TrumpAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Met name de oplopende olieprijzen deden het sentiment goed. In Amsterdam was zwaargewicht Shell de grote winnaar. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zouden Rusland en Saudi-Arabië, die verwikkeld zijn in een olieprijzenoorlog, bereid zijn om de productie met miljoenen vaten terug te brengen.
02/04 17u15  Trump: Saudi's en Russen willen snijden in olieproductieWASHINGTON (AFN) - Rusland en Saudi-Arabië willen hun olieproductie met circa 10 miljoen vaten terugdringen. Dat stelt althans de Amerikaanse president Donald Trump in een bericht op Twitter. Hij baseert zich op een gesprek met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
02/04 17u15  Just Eat Takeaway roept aandeelhouders 14 mei bijeenAMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway houdt zijn algemene aandeelhoudersvergadering voornamelijk via de digitale weg. De bijeenkomst, op 14 mei in Amsterdam, wordt naar verwachting door slechts een handvol bestuurders en commissarissen fysiek bijgewoond om aan overheidsvoorschriften tegen het nieuwe coronavirus te voldoen.
02/04 17u15  Fabrieksorders VS stabiel in februariWASHINGTON (AFN) - De fabrieksorders in de Verenigde Staten zijn in februari niet gestegen, maar ook niet gedaald opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.
02/04 16u15  AEX duikt in het rood na Amerikaans werkloosheidscijferAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs dook donderdagmiddag in het rood, waarmee de hoofdgraadmeter zijn winsten van eerder op de dag verspeelde. Het nieuws dat het aantal nieuwe uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten tot een nieuwe recordhoogte is gestegen, joeg beleggers in Europa schrik aan.
02/04 16u15  Kleine plussen op Wall Street na uitkeringscijfersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag kleine winsten geopend. Waar gedurende de voorbeurshandel nog afgemeten plussen waren te zien, slonken die voor een groot deel door een alarmerend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt. De coronacrisis stuwde het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten naar een recordhoogte, zo maakte nieuwe cijfers van het ministerie van Handel duidelijk.
02/04 15u15  'Wall Street hoger ondanks record uitkeringsaanvragen'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting hoger openen, waarmee iets zou worden goedgemaakt van de zware koersdalingen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten die opnieuw spectaculair zijn gestegen door de coronacrisis.
02/04 15u15  Uitkeringsaanvragen VS opnieuw naar recordWASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week opnieuw gestegen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Ruim 6,6 miljoen Amerikanen wenden zich tot de overheid voor een uitkering, tegen iets meer dan 3,3 miljoen een week eerder. De groei komt door een ontslaggolf als gevolg van de coronapandemie in de VS.
02/04 15u15  Vattenfall dingt niet mee naar windpark Hollandse Kust NoordAMSTERDAM (AFN) - Energiebedrijf Vattenfall doet niet mee met de aanbesteding voor het Nederlandse windpark op zee Hollandse Kust Noord die donderdag is geopend. Volgens de energiereus is deze keuze gemaakt vanwege de onzekere economische omstandigheden door de coronacrisis, bevestigde een woordvoerder na een bericht van het Financieele Dagblad.
02/04 14u15  Ontslagen in bedrijfsleven VS explosief gestegen door crisisNEW YORK (AFN) - Amerikaanse werkgevers hebben in maart het ontslag aangekondigd van meer dan 222.000 werknemers, vooral door de coronacrisis. Dat is een stijging van liefst 292 procent ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte detacheerder Challenger, Gray Christmas bekend.
02/04 14u15  Personeel Delhaize akkoord over coronacompensatieBRUSSEL (AFN/BELGA) - Personeel van de Belgische supermarkten van Delhaize, onderdeel van Ahold Delhaize, hebben een akkoord bereikt met de werkgever over een compensatieregeling voor het werken tijdens de coronacrisis. Werknemers krijgen een premie van circa 500 euro en wie dat wil, kan een mondmasker dragen.
02/04 13u15  Niet-uitvoerend directeur Fred Phaswana weg bij ProsusAMSTERDAM (AFN) - Niet-uitvoerend directeur Fred Phaswana is per begin deze maand vertrokken bij techinvesteerder Prosus. Phaswana was sinds de afsplitsing van Prosus van moederbedrijf Naspers de belangrijkste niet-uitvoerend directeur bij de techinvesteerder.
02/04 13u15  Frankrijk wil niet morrelen aan structuur Air France-KLMPARIJS (AFN/RTR) - De Franse overheid is niet van plan te morrelen aan de huidige structuur van Air France-KLM. Dat heeft de Franse minister van Financiën Bruno le Maire gezegd. De Franse staat werkt aan een noodplan om de maatschappij door de coronacrisis te loodsen.
02/04 13u15  Russische energieminister: geen productieverhoging olieMOSKOU (AFN/RTR) - Rusland is niet van plan zijn olieproductie te verhogen aangezien er een groot overaanbod op de oliemarkt is. Dat zei de Russische energieminister Alexander Novak. Woensdag liet een overheidsfunctionaris al aan persbureau Bloomberg weten dat Rusland geen plannen heeft voor een productieverhoging.
02/04 12u15  ABN AMRO en Shell stuwen AEXAMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese aandelenbeurzen gingen donderdag licht vooruit, na de forse verliezen een dag eerder. Vooral de oliebedrijven waren in trek door een stijging van de olieprijzen. Ook de banken werden opgepikt na het recente slechte nieuws over het schrappen van het dividend. Beleggers waren verder in afwachting van de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 12u15  Nouryon koopt metaalchemie-onderdeel van SasolAMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Nouryon krijgt het metaalchemie-onderdeel van de Zuid-Afrikaanse branchegenoot Sasol in handen. De twee bedrijven hebben daarvoor een koopovereenkomst gesloten en willen de overname in het lopende kwartaal afronden.
02/04 12u15  Ruim een kwart Britse bedrijven schrapt personeel om crisisLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Meer dan een kwart van de bedrijven in Groot-Brittannië is bezig het personeelsbestand te verkleinen vanwege de coronacrisis. Dat maakte het Britse nationale statistiekbureau bekend.
02/04 12u15  Producentenprijzen eurozone gedaald in februariLUXEMBURG (AFN) - De producentenprijzen in de eurozone zijn in februari met 0,6 procent gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend.
02/04 12u15  'Retail Estates kan een stootje hebben'AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Retail Estates heeft genoeg vet op de botten om de coronacrisis zeker een jaar uit te zingen. Dat is de inschatting van analisten van KBC Securities.
02/04 12u15  'Duitse economie kan 15 procent krimpen in tweede kwartaal'FRANKFURT (AFN/RTR) - De Duitse economie gaat in het tweede kwartaal waarschijnlijk met 10 tot 15 procent krimpen door de coronacrisis. Dat meldde de Duitse staatsontwikkelingsbank KfW.
02/04 12u15  'Omzet telecombedrijven daalt door crisis'MADRID (AFN) - De omzet van Europese telecombedrijven zal dit jaar dalen als gevolg van de coronacrisis. Dat denkt kredietbureau Moody's dat erop wijst dat de hoeveelheid data die gebruikt wordt en telefoontjes die gepleegd worden weliswaar stijgen nu veel mensen thuis werken, maar dat contracten doorgaans uitgaan van een vast bedrag. Het extra gebruik levert dus geen of weinig extra inkomsten op.
02/04 11u15  DNB zorgt voor gelijk speelveld met Vivat-dealAMSTERDAM (AFN) - Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft met zijn strenge eisen wat betreft de overname van Vivat er in ieder geval voor gezorgd dat op de Nederlandse verzekeringsmarkt sprake is van een gelijk speelveld. Dat concluderen kenners van ING. Volgens de bankanalisten is nog maar de vraag in hoeverre private investeerders vanwege de 'stringente voorwaarden' zich op de Nederlandse markt zullen roeren.
02/04 11u15  KPN roept aandeelhouders op vergadering thuis te volgenROTTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN heeft zijn aandeelhouders vanwege de coronacrisis opgeroepen niet naar de aandeelhoudersvergadering te komen, maar die online te volgen. Het bedrijf vindt dat fysieke aanwezigheid bij de vergadering, die op 15 april wordt gehouden, een gezondheidsrisico is en net te rijmen met de richtlijnen vanuit de overheid om zoveel mogelijk thuis te blijven.
02/04 11u15  'Aalberts heeft sterke staat van dienst in crisistijd'AMSTERDAM (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts heeft een sterke staat van dienst als het gaat om maatregelen om moeilijke periodes het hoofd te bieden. Volgens ING heeft het bedrijf dat bij crisismomenten in het verleden bewezen.
02/04 10u15  Crisis kost honderdduizenden Spanjaarden hun baanMADRID (AFN/RTR) - De coronacrisis heeft tot dusver al bijna 900.000 Spanjaarden hun baan gekost. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Arbeid. Het gaat voor het grootste deel om mensen die een tijdelijke of flexibele betrekking hadden.
02/04 10u15  B&S kan bogen op divisie Health & BeautyAMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf en distributeur BS Group kan ondanks de problemen door de coronacrisis leunen op veerkrachtige prestaties van de divisie Health Beauty. Dat schrijven kenners van ING in een reactie op de corona-update van de onderneming. Daarbij schrapte BS de dividenduitkering.
02/04 10u15  'Besluit Boskalis is te begrijpen'AMSTERDAM (AFN) - Boskalis neemt een begrijpelijk besluit door het dividend te schrappen en de aandeleninkoop op te schorten. Dat meldden KBC Securities en ING in een reactie.
02/04 10u15  'Omzet Flow Traders stijgt aanzienlijk'AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders kan in het eerste kwartaal een omzet halen die vergelijkbaar is met die van heel 2019. Dat schrijven analisten van KBC Securities die vanwege de aanhoudende marktvolatiliteit nog eens goed naar het aandeel keken. KBC houdt vast aan het koopadvies, maar verhoogde wel het koersdoel naar 33 euro, een stijging van 4 euro.
02/04 10u15  Kartelzaak FTC over samenwerkingsdeal Altria en JuulWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een rechtszaak aangespannen tegen tabaksfabrikant Altria en de maker van e-sigaretten Juul. Volgens de FTC overtreden de twee bedrijven met hun samenwerkingsdeal de mededingingsregels door concurrenten te benadelen.
02/04 10u15  Shell wint 7 procent op afwachtende beursAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien, na de forse verliesbeurt een dag eerder. Vooral de oliebedrijven waren in trek door een opvering van de olieprijzen. Beleggers kijken verder uit naar de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 09u15  Schiphol geeft voor 750 miljoen euro aan groene obligaties uitAMSTERDAM (AFN) - Schiphol heeft voor 750 miljoen euro aan groene obligaties uitgegeven. Het geld dat daarmee is opgehaald is onder meer bedoeld voor het verder verduurzamen van de luchthaven. Verder geeft de uitgifte de luchthaven wat financiële lucht in de huidige coronacrisis.
02/04 09u15  Fitch ziet toenemend risico bij Nederlandse bankenPARIJS (AFN) - Kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt dat de coronacrisis nadelige gevolgen kan hebben voor de kredietwaardigheid van Nederlandse banken. Vooral over ING, Rabobank en NIBC is de firma somberder, aangezien die banken veel kredieten hebben uitstaan in sectoren die sterk conjunctuurgevoelig zijn.
02/04 09u15  AEX opent met voorzichtige winstAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met een voorzichtige winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine plussen, na de forse verliesbeurt een dag eerder. Beleggers kijken onder meer uit naar de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 09u15  Lucas Bols komt met 0.0 ginAMSTERDAM (AFN) - Drankenproducent Lucas Bols gaat mee in de trend van alcoholarm en - vrij drinken dat steeds meer het beeld in de drankenindustrie bepaalt. De onderneming lanceert daarom in Nederland en de Verenigde Staten een alcoholvrije gin, Damrak Virgin 0.0.
02/04 09u15  Saxo: 2020 wordt verloren economisch jaar door coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Vanwege de schadelijke gevolgen van de coronacrisis wordt 2020 waarschijnlijk een 'verloren economisch jaar'. Dat stelt hoofdeconoom Steen Jakobsen van Saxo Bank, het Deense moederbedrijf van de Nederlandse online broker BinckBank.
02/04 09u15  Hydratec publiceert jaarrekening later om virusmaatregelenAMERSFOORT (AFN) - Hydratec Industries publiceert zijn jaarrekening later vanwege het coronavirus. De industriële houdstermaatschappij zegt de uitwerking en impact van de overheidsregelingen vanwege de virusuitbraak nog aan het verwerken te zijn. Ook stelt Hydratec voor de voor eind mei geplande aandeelhoudersvergadering uit te stellen.
02/04 09u15  SoftBank zet streep door inkoop WeWork-aandelenTOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse investeerder SoftBank Group heeft besloten toch niet 3 miljard dollar uit te geven aan de inkoop van extra aandelen van verhuurder van kantoorruimte WeWork. Het bedrijf zette onder meer het mes in de deal met voormalig WeWork-baas Adam Neumann, maar ook met andere aandeelhouders, ondanks juridische stappen waarmee werd gedreigd.
02/04 09u15  'China vult reserves aan met goedkope olie'PEKING (AFN) - China is van plan olie te gaan kopen om de staatsreserve aan te vullen nu de prijzen laag zijn. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Die stap kan de prijs van olie wat stutten, want China is de grootste olie-importeur ter wereld.
02/04 09u15  'Afwachtend begin voor Amsterdamse beurshandel'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal donderdag naar verwachting vrijwel vlak openen. Ook de andere Europese beurzen lijken afwachtend te beginnen, na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers kijken onder meer uit naar de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die vorige week het hoogste aantal ooit lieten zien.
02/04 09u15  Boskalis schrapt dividend en schort aandeleninkoop opPAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis schrapt het dividendvoorstel voor 2019 en schort zijn aandeleninkoop op vanwege de coronacrisis. Daarnaast zijn maatregelen genomen om de kosten te verlagen.
02/04 09u15  FNG vindt nieuwe financieel directeur bij DPGMECHELEN (AFN) - Kledingwinkelconcern FNG heeft Nathasja van Bael benoemd als nieuwe financieel directeur. De 47-jarige komt over van mediabedrijf DPG België, waar zij dezelfde rol vervulde. Daarvoor werkte ze onder meer in de zorg en de technologiesector als financieel directeur.
02/04 09u15  Ook B&S Group trekt dividendbetalingen inAMSTERDAM (AFN) - Distributeur en groothandelsbedrijf BS Group heeft zijn voorstel voor dividendbetalingen ingetrokken. Dit vanwege de problemen rondom het nieuwe coronavirus. BS wil zijn financiële positie verder versterken om problemen het hoofd te bieden. Andere bedrijven deden eerder al soortgelijke ingrepen.
02/04 08u15  Nikkei zet verliesreeks voortTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw met verlies gesloten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. Beleggers bleven voorzichtig na de flinke koersdalingen een dag eerder en de fors lagere slotstanden op Wall Street. De vrees voor een lockdown in Japan vanwege de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de komende weken hield de markt in Tokio in de greep. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.
02/04 08u15  Aalberts snijdt extra in kosten om coronacrisisUTRECHT (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts gaat dieper in de kosten snijden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Zo gaat het salaris van het hoogste management voor een periode van drie maanden met 20 procent omlaag, per 1 april. Verder worden alle niet-noodzakelijke uitgaven verminderd. Ook zal het bedrijf gebruikmaken van steunprogramma's van overheden om deze naar verwachting tijdelijke verstoring door het virus te beheersen.
02/04 08u15  Vouchers na geannuleerde vlucht alleen met instemming klantBRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappijen mogen alleen vouchers geven ter compensatie van geannuleerde vluchten als de klant daarmee akkoord gaat. Als passagiers geen waardebon willen, moeten zij gewoon hun geld terugkrijgen. Dat heeft Europees Commissaris Adina Valean (Transport) laten weten.
02/04 08u15  Poolse en Russische regels spelen Atrium partenJERSEY (AFN) - Vastgoedfonds Atrium kampt met strengere regels in Polen en Rusland om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen, waardoor winkels hun deuren gesloten moeten houden. In Polen is Atrium verplicht om huren te verlagen, terwijl in Rusland de winkelsluitingen lander zullen duren.
02/04 08u15  Intertrust schrapt slotdividend om coronacrisisAMSTERDAM (AFN) - Financieel dienstverlener Intertrust schrapt zijn slotdividend voor 2019 vanwege de coronacrisis. Het bedrijf wil daarmee financiële flexibiliteit behouden in deze onzekere tijden.
02/04 08u15  Overname verzekeraar Vivat afgerondAMSTERDAM (AFN) - De overname van verzekeraar Vivat door branchegenoten NN Group en Athora. is afgerond. Vivat is onder meer het moederbedrijf van Reaal, Zwitserleven en Actiam. De Nederlandsche Bank (DNB) gaf onlangs toestemming voor de deal.
01/04 23u15  Fusie Opgen en Curetis afgerondAMSTERDAM (AFN) - De fusiedeal tussen biotechnoloog Curetis en het Amerikaanse OpGen is rond. Aandeelhouders gaven goedkeuring aan de transactie, waarna een handtekening onder de deal is gezet.
01/04 23u15  Beter Bed stelt benoeming twee nieuwe commissarissen voorUDEN (AFN) - Beddenfabrikant Beter Bed wil Barbara van Hussen en Maaike Schipperheijn benoemen in de raad van commissarissen. Beiden zouden voor een periode voor vier jaar benoemd moeten worden, aldus de onderneming.
01/04 23u15  Wall Street kleurt donkerrood door coronavreesNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige verliezen de handel uitgegaan. Het nieuwe coronavirus blijft de stemming op de markten domineren, zeker nu is besloten dat maatregelen om Amerikanen te beschermen weken langer duren. Beleggers verwerkten verder een enigszins meevallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP.
01/04 22u15  Vliegbelasting mogelijk later ingevoerd wegens coronavirusDEN HAAG (AFN) - De belasting op vliegtickets gaat misschien later in dan de geplande datum van 21 januari 2021. Dat laat staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingdienst) weten. De Tweede Kamer stemde woensdag in met de vliegtaks.
01/04 22u15  Trump in overleg met oliebazen over oliecrisisWASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump spreekt vrijdag met verschillende topbestuurders van olieconcerns. Het overleg in het Witte Huis zal vooral gaan over de prijzenoorlog in de oliesector, zo bevestigde de Amerikaanse brancheorganisatie API. Trump zoekt naar manieren om de oliesector, die hard wordt geraakt door de recente prijsval van olie te ondersteunen. Namen van bedrijven werden niet genoemd.
01/04 21u15  'Trump spreekt af met bazen grote olieconcerns'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag naar verluidt een ontmoeting gepland met de grote bazen van olieconcerns als Chevron, ExxonMobil, Continental Resources en Occidental Petroleum. Dat meldt nieuwsorganisatie Dow Jones op basis van bronnen. Tijdens het overleg, dat op het Witte Huis plaats moet vinden, zal het dan vermoedelijk gaan over hoe om te gaan met de huidige oliecrisis.
01/04 20u15  Luchtvrachtvervoer verder onder drukGENÈVE (AFN) - De luchtvrachtsector heeft in februari wederom te maken gehad met een dalende vraag. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA werd de negatieve impact van het nieuwe coronavirus op de vraag en de capaciteit steeds meer duidelijk.
01/04 20u15  Verliezen Wall Street lopen opNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie in de min. Daarbij liepen de verliezen gedurende de dag wat op. Het nieuwe coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.
01/04 19u15  Meer dan 175 winkeliers schorten huur op bij Retail EstatesTERNAT (AFN) - De coronacrisis raakt ook winkelvastgoedbedrijf Retail Estates. Momenteel zijn veel winkels in de panden van de beursgenoteerde onderneming gesloten. In België hebben 176 huurders al schriftelijk te kennen gegeven dat ze de betaling van de op 1 april verschuldigde huur opschorten.
01/04 19u15  DSM rondt overname Deens Glycom afHEERLEN (AFN) - DSM heeft de overname van het Deense Glycom afgerond. Het speciaalchemiebedrijf maakte in februari bekend 765 miljoen euro neer te willen tellen voor de Denen. Glycom ontwikkelt bepaalde stoffen die ook in borstvoeding voorkomen. DSM wil met die producten nieuwe voedingstoffen voor jonge baby's ontwikkelen.
01/04 19u15  Ease2pay voelt sterk gedaalde autogebruik door coronavirusROTTERDAM (AFN) - Ease2pay heeft ook last van de coronacrisis, omdat het autogebruik in Nederland sterk is afgenomen. Hierdoor ziet de beursgenoteerde onderneming sinds half maart een blijvende daling in het aantal auto-gerelateerde betaaltransacties.
01/04 18u15  Stevige minnen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met stevige verliezen gesloten. De coronapandemie maakt beleggers nog altijd voorzichtig. Daarnaast werd gereageerd op het Amerikaanse banenrapport van loonstrookverwerker ADP, dat toch enigszins meeviel. Het rapport geldt doorgaans als een voorbode voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 18u15  KLM-baas: coronacrisis bemoeilijkt verduurzaming luchtvaartAMSTERDAM (AFN) - De coronacrisis maakt de verduurzamingsslag waar de luchtvaartsector voor staat niet makkelijk. KLM-baas benadrukte in een toelichting op de huidige crisis dat voor verdere verduurzaming geld nodig is. Dat staat volgens hem momenteel op 'gespannen voet' met de uitdagingen waar KLM en de sector mee te maken hebben.
01/04 17u15  KLM gaat niet door met tijdelijk personeelAMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij KLM neemt afscheid van personeel met een tijdelijk contract. Dat bevestigde KLM-baas Pieter Elbers na een bericht van cabinevakbond VNC. De bond heeft KLM er naar eigen zeggen niet van weten te overtuigen om personeel aan boord te houden.
01/04 17u15  Overname KPN Consulting door Cegeka definitiefDEN HAAG (AFN) - Het Belgische softwarebedrijf Cegeka heeft de overname van KPN Consulting afgerond, zo meldt de onderneming. De Autoriteit Consument Markt (ACM) zag eerder al geen bezwaren voor die overname.
01/04 16u15  Krimp voor industrie VS door coronacrisisNEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten is in maart gekrompen door de gevolgen van de coronacrisis. Dat komt naar voren uit een cijfer van marktonderzoeker ISM.
01/04 16u15  Bouwuitgaven VS gedaaldWASHINGTON (AFN) - De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in februari met 1,3 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die de Amerikaanse overheid naar buiten bracht.
01/04 16u15  AEX doet flinke stap terugAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag duidelijk op verlies. Ook elders in Europa was het sentiment negatief. De coronapandemie maakt beleggers nog altijd voorzichtig. Verder reageerden beleggers op het Amerikaanse banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport geldt doorgaans als een voorbode voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 16u15  Wall Street opent fors lagerNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige minnen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De vrees voor het nieuwe coronavirus blijft de markten domineren. Beleggers verwerkten ook het een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht. Het rapport van ADP loopt vooruit op het banencijfer van de Amerikaanse overheid op vrijdag.
01/04 16u15  Amerikaanse super Kroger denkt te profiteren van coronagekteCINCINNATI (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse supermarktketen Kroger voert zijn financiële verwachtingen voor het eerste kwartaal op. De branchegenoot van Ahold Delhaize denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie.
01/04 15u15  Unilever verwerft GSK-onderdeel in IndiaROTTERDAM (AFN) - Levens- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever heeft zijn miljardendeal in India zo goed als afgerond. Het Brits-Nederlandse bedrijf heeft de divisie Consumer Healthcare overgenomen van GlaxoSmithKline (GSK). De activiteiten zijn samengevoegd met Hindustan Unilever (HUL).
01/04 15u15  'Wees waakzaam op witwassen tijdens coronacrisis'AMSTERDAM (AFN) - Toezichthouders in de financiële wereld roepen ondernemingen op tijdens de coronacrisis de procedures tegen witwassen en terrorismefinanciering scherp in acht te blijven houden. Ervaring uit het verleden zou aantonen dat criminelen in tijden van crisis hun activiteiten op deze terreinen regelmatig opvoeren en ook nieuwe technieken ontwikkelen om toe te slaan.
01/04 15u15  'Flinke lagere opening beurshandel Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken woensdag flink lager te gaan openen, op de eerste handelsdag van het tweede kwartaal. Beleggers blijven voorzichtig vanwege de coronapandemie. Daarnaast verwerkt Wall Street een banenrapport van loonstrookverwerker ADP waaruit bleek dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven door de coronacrisis is gekrompen, al was die krimp wel veel minder sterk dan verwacht.
01/04 15u15  Werkgelegenheid bedrijfsleven VS gekrompen door crisisNEW YORK (AFN) - De werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven is in maart gekrompen door de coronacrisis omdat veel bedrijven de deuren hebben gesloten. Volgens loonstrookverwerker ADP kwam de krimp uit op 27.000 banen. Economen hadden in doorsnee rekening gehouden met een veel sterkere afname met 150.000 banen.
01/04 14u15  Verkoop Roemeense kantoren NEPI twijfelachtigAMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De verkoop van een portefeuille met kantoren in Roemenië door een dochteronderneming van vastgoedfonds NEPI Rockcastle is onzeker geworden. De koper heeft niet aan alle voorwaarden voldaan om de deal voor de beoogde deadline van eind maart af te ronden, meldt het bedrijf met noteringen in Johannesburg en Amsterdam.
01/04 14u15  Tata Steel schroeft productiecapaciteit terugMUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase staalconcern Tata Steel schroeft zijn productiecapaciteit terug vanwege de gedaalde vraag naar staal door de coronacrisis, onder meer vanuit de auto-industrie. Daarmee volgt Tata het voorbeeld van ArcelorMittal dat eveneens de productie vermindert.
01/04 14u15  Hamstergedrag in supermarkten neemt verder afDIEMEN (AFN) - Consumenten hamsteren steeds minder. Dat meldt marktonderzoeker Nielsen die de omzetten van de afgelopen weken naast elkaar legden. Vorige week verkochten de supermarkten voor 838 miljoen euro aan artikelen. Dat was ruim 10 procent minder dan een week eerder.
01/04 13u15  Staat wil tot 2 miljard ophalen met leningDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil met de uitgifte van een kortlopende lening tot 2 miljard euro ophalen. De veiling vindt plaats op 6 april, maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
01/04 13u15  Staat haalt 2,4 miljard op heropening leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 2,4 miljard euro opgehaald met de heropening van drie kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
01/04 12u15  'Rusland gaat olieproductie niet verhogen'MOSKOU (AFN) - Rusland is niet van plan de olieproductie te verhogen gezien het grote aanbod op de wereldwijde oliemarkt. Dat meldde een functionaris van de Russische regering aan persbureau Bloomberg. Rusland is in een prijzenoorlog op de oliemarkt verwikkeld met Saudi-Arabië.
01/04 12u15  Beurzen flink lager door coronapandemieAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen woensdag flink omlaag. Beleggers bleven ook aan het begin van het tweede kwartaal voorzichtig vanwege de coronapandemie. Daarnaast werd uitgekeken naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport kan een voorbode zijn voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 12u15  Olieconcern BP snijdt ook in uitgaven om coronacrisisLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse olie- en gasconcern BP gaat zijn kapitaalinvesteringen dit jaar verlagen om zo het hoofd te bieden aan de scherp gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. De bestedingen zullen een kwart lager uitvallen dan eerder gedacht. Daarmee volgt BP het voorbeeld van veel andere grote oliebedrijven waaronder Shell door het mes te zetten in de uitgaven.
01/04 12u15  Werkloosheid eurozone daalde in februariLUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in februari licht afgenomen en uitgekomen op 7,3 procent. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Daarmee is de werkloosheid op het laagste niveau uitgekomen sinds maart 2008. In januari was nog 7,4 procent van de Europese beroepsbevolking werkloos.
01/04 12u15  Moody's negatiever over grote Europese oliebedrijvenLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever gestemd over de grote Europese olie- en gasbedrijven Shell, Total, BP en Equinor vanwege de malaise in de oliesector door de sterk gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. Moody's zet het vooruitblik voor die ondernemingen op negatief, wat betekent dat er een verlaging van de kredietstatus kan komen.
01/04 11u15  Moody's negatiever over Total, BP en EquinorLONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever gestemd over de grote olie- en gasbedrijven Total, BP en Equinor vanwege de malaise in de oliesector door de sterk gedaalde olieprijzen en de coronacrisis. Moody's zet het vooruitblik voor die ondernemingen op negatief, wat betekent dat er een verlaging van de kredietstatus kan komen.
01/04 11u15  Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet commissaris Unilever NederlandROTTERDAM (AFN) - Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is benoemd tot commissaris bij de Nederlandse tak van consumentengoederenmaker Unilever. Verbeet is de opvolger van Kitty van der Heijden.
01/04 11u15  Zware krimp industrie Italië door coronacrisisLONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in maart zeer sterk gekrompen door de uitbraak van het coronavirus en de quarantainemaatregelen van de overheid om de ziekte in te dammen. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van zijn inkoopmanagersindex.
01/04 10u15  Winst Value8 licht omhoog in 2019BUSSUM (AFN) - Investeerder Value8 heeft in 2019 een licht hogere nettowinst behaald. Value8 waarschuwt wel dat de coronacrisis de resultaten van de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd kan raken.
01/04 09u15  AEX begint tweede kwartaal met fors verliesAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met een fors verlies begonnen aan het tweede kwartaal. Ook de andere Europese beurzen openden flink in het rood na de verliesbeurt op Wall Street een dag eerder. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport kan een voorbode zijn voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 09u15  Ondanks corona nog lichte groei Nederlandse industrieZOETERMEER (AFN) - De Nederlandse industrie vertoonde in maart, ondanks de beperkingen die werden ingesteld wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus, nog een lichte groei. Daarmee is Nederland een positieve uitzondering in Europa. Maar het aantal nieuwe orders, met name voor de export, nam al wel flink af.
01/04 09u15  Ook Triodos Bank betaalt geen dividendZEIST (AFN) - Triodos Bank heeft besloten dit jaar geen dividend uit te keren. Daarmee voldoet de bank, net als grootbanken als ING, ABN AMRO en Rabobank, aan de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB).
01/04 09u15  Adyen komt 21 april met extra handelsberichtAMSTERDAM (AFN) - Betalingsverwerker Adyen komt op 21 april voor opening van de beurs met een tussentijds handelsbericht waarin wordt ingegaan op de gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Normaal gesproken zou het bedrijf pas eind augustus met resultaten naar buiten treden.
01/04 09u15  'Damrak begint lager aan tweede kwartaal'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk lager aan het tweede kwartaal. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met verliezen openen. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar het banenrapport van loonstrookverwerker ADP. Dat rapport kan een voorbode zijn voor het officiële banencijfer, dat de Amerikaanse overheid vrijdag publiceert.
01/04 09u15  Nikkei onderuit na negatief Tankan-rapportTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag fors lager begonnen aan de eerste maand van het nieuwe Japanse fiscale boekjaar, dat loopt tot eind maart 2021. Een negatief Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit blijkt dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gedaald tot het laagste niveau in zeven jaar, drukte het beurssentiment. De andere Aziatische beursgraadmeters lieten eveneens overwegend verliezen zien.
01/04 09u15  Duitse winkels verkochten meer door hamsterwoedeWIESBADEN (AFN/RTR) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in februari opnieuw toegenomen, na ook al een plus in de voorgaande maand. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau namen de detailhandelsverkopen met 1,2 procent toe op maandbasis. Die veel sterker dan verwachte stijging werd grotendeels veroorzaakt door het hamsteren van zaken als houdbaar voedsel en toiletpapier met het oog op een mogelijke lockdown.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Overname verzekeraar Vivat afgerond02/04 08u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De overname van verzekeraar Vivat door branchegenoten NN Group en Athora. is afgerond. Vivat is onder meer het moederbedrijf van Reaal, Zwitserleven en Actiam. De Nederlandsche Bank (DNB) gaf onlangs toestemming voor de deal.
2x 'Wall Street hoger ondanks record uitkeringsaanvragen'02/04 15u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan donderdag naar verwachting hoger openen, waarmee iets zou worden goedgemaakt van de zware koersdalingen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street gaat vooral uit naar nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten die opnieuw spectaculair zijn gestegen door de coronacrisis.
2x Opluchting op beurzen over afvlakking coronavirus06/04 11u48 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandag in het groen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed. Verder ging de aandacht uit naar de ontwikkelingen op de oliemarkt, na het uitstel van de videovergadering van het oliekartel OPEC en bondgenoten.
2x Moederbedrijf WeWork sleept SoftBank voor rechter07/04 16u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN/RTR) - We Company, het moederbedrijf van verhuurder van kantoorruimte WeWork, sleept zijn grootste aandeelhouder SoftBank Group voor de rechter. De Japanse investeerder zag vorige week af van zijn geplande investering van 3 miljard dollar in extra aandelen van WeWork. Daarmee heeft SoftBank een bestaand contract geschonden, vindt We Company.
2x Coronacrisis extra klap voor door witwaskwestie geplaagd Swedbank08/04 09u15 - Belegger.nl: STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De coronacrisis jaagt het door een witwasschandaal geplaagde Swedbank flink in de kosten. Het Zweedse financiële concern komt later pas met zijn eerstekwartaalcijfers naar buiten, maar houdt nu al rekening met 1,5 miljard kroon (137 miljoen euro) aan extra uitgaven. Ook moet er vanwege de coronacrisis veel geld naar de stroppenpot.
2x Nikkei stijgt ondanks noodtoestand in Japan08/04 09u15 - Belegger.nl: TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met winst gesloten. De Japanse premier Shinzo Abe maakte een einde aan de onzekerheid onder beleggers door de langverwachte noodtoestand uit te roepen in Tokio en zes andere delen van het land na een toename van het aantal besmettingsgevallen van het coronavirus. De noodtoestand geldt voor een maand.
2x 'Iran ziet veel onduidelijkheid over OPEC-vergadering'08/04 09u15 - Belegger.nl: TEHERAN (AFN) - Iran vindt dat er teveel onduidelijkheid is over wat er op de agenda staat voor de komende vergadering van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland. De Iraanse olieminister Bijan Zanganeh vindt daarom dat er nog geen vergadering moet zijn, aldus een brief aan de OPEC die is ingezien door persbureau Reuters.
2x Tesla snijdt in salarissen wegens coronavirus08/04 09u15 - Belegger.nl: SAN FRANCISCO (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Tesla betaalt personeel vanaf aanstaande maandag minder loon uit. De maker van elektrische voertuigen wil zo geld besparen, nu een aantal fabrieken zijn gesloten of op verminderde kracht draaien. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een intern memo.
2x 'Damrak doet stap terug na recente opleving'08/04 09u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal woensdag naar verwachting lager beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken een stap terug te doen na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Na de recente optimistische signalen over een mogelijke afvlakking van het coronavirus lijkt de aandacht van beleggers weer te verschuiven naar de negatieve economische impact van de pandemie.
2x Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro08/04 09u15 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN) - De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die dinsdagmiddag om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt donderdag voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno.

Statistieken

Artikels:
21745
Gelezen:
10656
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven