zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Belegger.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u30
 

Belegger.nl

Verbergen Tonen
12/07 17u15  Beleggers beginnen weer aan cijferseizoen AMSTERDAM (AFN) - Beleggers krijgen het in de nieuwe beursweek druk vanwege de start van het zogenoemde cijferseizoen. In deze periode publiceren veel grote bedrijven hun halfjaarresultaten. Ook gaat de aandacht uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), een EU-top in Brussel over het Europese herstelfonds en het alsmaar oplopende aantal coronabesmettingen in de wereld.
12/07 14u15  'Saudi-Arabië wil olieproductie weer gaan opvoeren' RIYAD (AFN) - Een groep olielanden, waaronder Saudi-Arabië, probeert oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland over te halen om de olieproductie vanaf augustus weer te verhogen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
12/07 14u15  NN Group gaat NN Bank weer betrekken bij berekening DEN HAAG (AFN) - NN Group zal NN Bank vanaf eind dit jaar weer betrekken bij de berekening van de Solvency II-kapitaalratio, met impact op die graadmeter tot gevolg. Dat heeft het verzekeringsconcern laten weten naar aanleiding van nieuwe vereisten van De Nederlandsche Bank (DNB).
11/07 00u15  'Facebook weegt verbod politieke advertenties rond verkiezingen' PALO ALTO (ANP) - Facebook overweegt in de dagen voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen politieke advertenties van het socialmediaplatform te weren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Zij benadrukken dat de beslissing nog niet definitief is.
10/07 23u15  Groen Wall Street schuift viruszorgen opzij NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten de handel uitgegaan. Zorgen over de opleving van het coronavirus in de Verenigde Staten werden terzijde geschoven. Daarbij speelden bemoedigende onderzoeksresultaten van een medicijn tegen het longvirus mogelijk een rol.
10/07 22u15  Achmea vangt ook bij Hoge Raad bot in slepende belastingzaak ZEIST (ANP) - Achmea heeft ongelijk gekregen van de Hoge Raad in een geschil met de Belastingdienst. De verzekeraar verkocht tien jaar geleden een belang in zijn Poolse branchegenoot PZU, en de fiscus vond dat van de opbrengst 1,2 miljard euro belastbaar was. Achmea was het daar niet mee eens en begon een juridische procedure.
10/07 22u15  Aandelenbeurzen New York op winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag tussentijds op winst. Hoopvolle gegevens over de werking van een coronamedicijn stuwde het sentiment, terwijl de Verenigde Staten kampen met snel oplopende besmettingsaantallen.
10/07 20u15  Aandeleneurzen New York op winst NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag tussentijds op winst. Hoopvolle gegevens over de werking van een coronamedicijn stuwde het sentiment, terwijl de Verenigde Staten kampen met snel oplopende besmettingsaantallen.
10/07 19u15  Carnival wil weer gaan cruisen vanuit Duitsland en Italië MIAMI (AFN/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappij Carnival is van plan weer te gaan varen vanuit havens in Duitsland en Italië. Vanaf volgende maand moeten weer Duitse cruises gaan beginnen en daarna hoopt Carnival vanuit Italië te gaan cruisen, zei topman Arnold Donald van het Amerikaanse bedrijf tegen investeerders. Door de coronacrisis is de cruisesector buitengewoon hard geraakt omdat de schepen voor anker moesten liggen.
10/07 19u15  Trump: tweede handelsdeal met China nu onwaarschijnlijk WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump noemt het onwaarschijnlijk dat de gedeeltelijke handelsdeal met China een vervolg krijgt. De spanningen tussen de Verenigde Staten en het Aziatische land zijn daarvoor te gespannen, vertelde hij journalisten aan boord van zijn regeringsvliegtuig.
10/07 19u15  Fed-bestuurder: dragen mondkapjes belangrijk voor economie DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Het dragen van mondkapjes en andere beschermende maatregelen tegen het coronavirus is van groot belang voor het herstel van de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt van de coronacrisis. Dat zei bestuurder Robert Kaplan van de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Het aantal besmettingen met het virus in de VS loopt de laatste tijd zeer sterk op.
10/07 18u15  Industriecijfers geven Europese beurzen zetje omhoog AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met winst de handel uitgegaan. Verrassend positieve cijfers over de industrie in Italië en Frankrijk gaven hoop op economisch herstel van de coronacrisis in Europa. Tegelijkertijd houden beleggers de wereldwijde toename van het aantal coronabesmettingen in de gaten en spelen op de achtergrond discussies over het EU-herstelfonds.
10/07 18u15  'Unilever wil bepaalde onderdelen theedivisie behouden' AMSTERDAM (AFN) - Unilever overweegt om bepaalde onderdelen van zijn theedivisie te behouden in plaats van te verkopen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Begin dit jaar maakte Unilever bekend zijn thee-activiteiten, met onder meer het merk Lipton, tegen het licht te houden. Daarbij liggen alle opties op tafel, waaronder dus een verkoop.
10/07 17u15  Gilead: hoopvolle testresultaten met coronamiddel remdesivir NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Biotechnoloog Gilead Sciences heeft hoopvolle testresultaten behaald met zijn coronamedicijn remdesivir. Volgens het bedrijf blijkt uit klinische testen dat het sterfterisico van coronapatiënten met 62 procent is afgenomen na behandeling met remdesivir in vergelijking met standaardzorg.
10/07 16u15  AEX op winst na industriecijfers Italië en Frankrijk AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag op winst, na minnen eerder op de dag. Ook elders in Europa waren groene koersenborden te zien. Cijfers uit Italië en Frankrijk wezen erop dat de industrie in die landen weer de weg omhoog heeft gevonden. Tegelijkertijd noopt de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd tot voorzichtigheid op de handelsvloeren.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/07 16u15  Gemengd beeld bij opening Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag gemengd geopend. Een recordtoename van het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Verenigde Staten zorgt voor voorzichtigheid op de handelsvloeren. Onder andere over het economisch herstel van de crisis neemt de onzekerheid toe.
10/07 16u15  Resultaten chemiegigant BASF flink omlaag in tweede kwartaalLUDWIGSHAFEN (AFN) - De resultaten van het Duitse chemieconcern BASF zijn in het tweede kwartaal flink gedaald, vanwege een lagere vraag naar zijn producten vanuit de auto-industrie door de coronacrisis. Dat meldde BASF op basis van voorlopige cijfers. Ook had het bedrijf last van de gedaalde olie- en gasprijzen.
10/07 16u15  Miljoenenclaim voor BAM na instorting parkeergarage EindhovenAMSTERDAM (AFN) - BAM heeft een claim van ongeveer 10 miljoen euro gekregen voor de gevolgen van het instorten van de parkeergarage in Eindhoven in 2017. Dat bevestigt een woordvoerder van BAM na berichtgeving in vakblad Cobouw.
10/07 15u15  Rotterdamse bedrijven betalen 1,1 miljoen voor ontsnapte gaswolkROTTERDAM (AFN) - Opslagbedrijf Vopak en raffinaderij KHC betalen het Openbaar Ministerie samen ruim 1,1 miljoen om strafvervolging wegens een ontsnapte gaswolk te voorkomen. De twee Rotterdamse bedrijven hebben een transactievoorstel van het OM geaccepteerd.
10/07 15u15  'Wall Street op koers voor licht lagere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting licht lager openen. De stemming bij beleggers op Wall Street is nog steeds voorzichtig nu er een recordtoename van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten is gemeten. Daardoor wordt de onzekerheid over het economisch herstel van de coronacrisis verder vergroot.
10/07 15u15  Amerikaanse producentenprijzen onverwacht gedaaldWASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,2 procent gedaald opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd.
10/07 15u15  GroenLinks dringt aan op fikse verhuisboete voor UnileverDEN HAAG (AFN) - GroenLinks wil dat Unilever nog een fikse verhuisboete moet betalen omdat het was- en levensmiddelenconcern ervoor heeft gekozen om op papier een louter Brits bedrijf te worden. Door die stap loopt de Nederlandse staat veel dividendbelasting mis en in het Verenigd Koninkrijk hoeft Unilever straks helemaal geen dividendbelasting te betalen.
10/07 12u15  Industrie Italië veert stevig opROME (AFN) - De productie van de industrie in Italië is in mei stevig toegenomen ten opzichte van april. Op maandbasis was sprake van een stijging van de productie met dik 42 procent, meldde statistiekbureau Istat. Er werd in doorsnee gerekend op een toename van 24 procent.
10/07 12u15  Voorzichtige plussen op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten vrijdag kleine plussen zien na de recente verliesbeurten. Beleggers bleven echter voorzichtig door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel.
10/07 12u15  'Opleving coronabesmettingen kan herstel oliemarkt ondermijnen'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De opleving van coronabesmettingen op verschillende plekken in de wereld kan het herstel op de oliemarkt ondermijnen. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport. Volgens het IEA werpt het oplaaiende coronavirus een 'schaduw' over dat herstel bijvoorbeeld door het risico op de nieuwe lockdownmaatregelen.
10/07 12u15  Carlsberg merkt voorzichtig herstel biervraag in West-EuropaKOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - De Deense bierbrouwer Carlsberg zag in juni de eerste tekens van herstel bij zijn bierverkopen in West-Europa. Dit dankzij versoepelingen van de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus en goed weer in juni. In China spreekt het concern zelfs van een 'sterk' herstel. Toch verliep het merendeel van de afgelopen drie maanden dramatisch met kelderende biervolumes in veel belangrijke afzetmarkten.
10/07 10u15  Productie Franse industrie veert op na versoepelingenPARIJS (AFN) - De productie van de Franse industrie steeg in mei sterk nadat de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus versoepeld werden en veel fabrieken weer hun deuren openden. Volgens het Franse statistiekbureau nam de industriële productie die maand toe met bijna 20 procent vergeleken met april. Dat was meer dan waar economen in doorsnee op rekenden. Ook de Duitse en Spaanse industrie lieten in mei herstel zien, bleek eerder al.
10/07 10u15  'Europees luchtverkeer op 15 tot 20 procent van normaal niveau'AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het herstel van het Europese luchtvaartverkeer gebeurt zeer geleidelijk, waarbij niemand weet hoe de situatie er over een paar maanden of over een paar jaar uit zal zien. Dat zei de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari in een interview met de Franse zender CNews. Hij repte over een huidig niveau van de activiteiten van 15 tot 20 procent ten opzichte van normaal.
10/07 10u15  AEX doet opnieuw stapje terugAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed vrijdag opnieuw een stapje terug. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten kleine verliezen zien. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.
10/07 09u15  AEX opent met klein verliesAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag met een klein verlies geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen licht lager aan de laatste handelsdag van de week. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel bleven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.
10/07 09u15  'Tencent wil Chinees gamebedrijf overnemen'SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG) - Internetreus Tencent wil het Chinese gamebedrijf Leyou Technologies inlijven. Het concern voert volgens ingewijden daarover gesprekken en komt mogelijk later op vrijdag met een aankondiging.
10/07 09u15  Chipmaker TSMC profiteert van datapiekHSINCHU (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese halfgeleiderfabrikant TSMC lijkt volop te profiteren van de extra vraag naar data door de coronacrisis. Mensen werken en verblijven meer thuis, wat ervoor zorgt dat er meer data wordt verbruikt. TSMC verdient onder meer geld met de levering van chips aan datacenters.
10/07 09u15  'Afwachtend begin voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal vrijdag naar verwachting iets lager openen. De andere Europese beurzen lijken eveneens afwachtend te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de bezorgdheid over het economische herstel blijven zorgen voor terughoudendheid bij beleggers.
10/07 08u15  Nikkei sluit week met verliesTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies gesloten. Beleggers bleven terughoudend door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de zorgen over het economische herstel. Vooral in de Verenigde Staten, de grootste economie ter wereld, neemt het aantal dagelijkse coronagevallen sterk toe. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten eveneens verliezen zien.
10/07 08u15  ING sluit kwart Nederlandse bankfilialenAMSTERDAM (AFN) - ING gaat een kwart van de kantoren in Nederland sluiten, zo'n 42 kantoren. Daar zouden evenzoveel servicepunten voor in de plaats moeten komen. Donderdagavond is het kantoorpersoneel op de hoogte gebracht van het besluit. Er zou geen sprake zijn van gedwongen ontslagen.
10/07 08u15  Sterkste daling industriële productie in ruim elf jaarDEN HAAG (AFN) - De industrie in Nederland heeft flink te lijden onder de coronacrisis. In mei produceerde de sector dagelijks gemiddeld 12,5 procent minder dan een jaar eerder, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat betekent de sterkste daling in meer dan elf jaar tijd. In april was nog sprake van een daling van de industriële productie van 11 procent, waar dat in maart nog 1,9 procent was.
09/07 23u15  Wall Street sluit overwegend met rode cijfersNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend in het rood gesloten. Het sentiment op Wall Street werd gedrukt door oplaaiende zorgen over het economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis, nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Daarnaast waren er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.
09/07 21u15  VEON herfinanciert lening met VTB BankAMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde telecomconcern VEON heeft een bestaande lening van zijn dochterbedrijf VEON Holdings van 30 miljard roebel, omgerekend 380 miljoen euro, geherfinancierd met de Russische VTB Bank. Daardoor wordt de looptijd verlengd en dalen de kosten van de lening.
09/07 20u15  Formeel bezwaar vakbonden over voorwaarden staatssteun KLMAMSTERDAM (AFN) - Vakbonden bij KLM, waaronder cabinebond VNC, hebben in een gezamenlijke brief bij de Europese Commissie formeel bezwaar gemaakt tegen de eisen die de Nederlandse staat als voorwaarden voor steun aan KLM stelt. Het steunpakket van 3,4 miljard euro voor de luchtvaartmaatschappij ligt momenteel ter goedkeuring in Brussel.
09/07 20u15  Eurogroep kiest Ierse minister Donohoe als voorzitterBRUSSEL (AFN) - De Ierse minister Paschal Donohoe wordt de nieuwe voorzitter van de Eurogroep, het informele overlegorgaan van de ministers van Financiën van de negentien eurolanden. De 45-jarige minister versloeg bij de anonieme stemming zijn twee rivalen, de Spaanse Nadia Calviño en de Luxemburger Pierre Gramegna. Hij volgt de Portugees Mario Centeno per 13 juli op voor een verlengbare termijn van 2,5 jaar. 'Ik weet zeker dat ik de Eurogroep in goede handen achterlaat', zei Centeno. Donohoe is de eerste Ierse Eurogroepvoorzitter.
09/07 20u15  Overwegend verliezen op beurzen Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden overwegend donderdag in het rood. Het sentiment op Wall Street werd gedrukt door oplaaiende zorgen over het economisch herstel in de Verenigde Staten van de coronacrisis, nu het aantal coronabesmettingen blijft stijgen. Daarnaast waren er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.
09/07 19u15  'Boeing 777x waarschijnlijk niet in 2021 geleverd'SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - De 777x van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing komt waarschijnlijk niet op de markt in 2021. Dat meldt Emirates, dat meer dan honderd van de vliegtuigen heeft besteld. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai overweegt om een deel van bestelling om te zetten naar de kleinere 787 Dreamliner.
09/07 19u15  Ook onderzoek naar witwassen bij betalingsbedrijf WirecardMÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse autoriteiten zijn onderzoek aan het doen naar mogelijke witwasserij door bestuurders van de Duitse betalingsverwerker Wirecard. De verdenking van witwassen komt bovenop de onderzoeken naar boekhoudfraude, vervalsing en marktmanipulatie bij Wirecard.
09/07 18u15  Harley-Davidson schrapt banen, vervangt financieel directeurMILWAUKEE (AFN/BLOOMBERG) - Motormaker Harley-Davidson gaat 700 banen schrappen. Ook wil het Amerikaanse bedrijf zijn financieel directeur vervangen. De ingrepen moeten het in de problemen geraakt concern helpen om weer de weg omhoog te vinden. Volgens vacaturewebsite LinkedIn werken bij het concern momenteel ruim 8000 mensen.
09/07 18u15  Beurs Amsterdam sluit in het roodAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten, na een groot deel van de dag op winst te hebben gestaan. De zorgen over het economisch herstel van de coronacrisis laaiden weer op, nu het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten sterk blijft oplopen. Verder kwamen er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.
09/07 18u15  'VS willen contractverbod voor bedrijven met banden met Huawei'WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse regering komt deze week met een plan voor regelgeving die de Amerikaanse overheid verbiedt om goederen of diensten af te nemen van bedrijven die producten gebruiken van Huawei en vier andere Chinese firma’s. Dat zegt een bron in Washington tegen persbureau Reuters.
09/07 18u15  'Grootste Amerikaanse bank qua personeel overweegt massaontslag'WASHINGTON (AFN) - Bij de grootste werkgever onder Amerikaanse banken, Wells Fargo, dreigen duizenden arbeidsplaatsen te verdwijnen. De financiële instelling, waar 263.000 mensen werken, overweegt om de eerste medewerkers al dit jaar te ontslaan, aldus ingewijden aan persbureau Bloomberg. De grootste hypotheekverstrekker in de Verenigde Staten staat onder grote druk om zijn kosten omlaag te brengen, waardoor een grootschalige personeelsingreep noodzakelijk is.
09/07 17u15  'TikTok overweegt nieuwe bedrijfsstructuur vanwege kritiek'LOS ANGELES (AFN/RTR) - De onder jongeren populaire videoapp TikTok denkt aan een wijziging van de bedrijfsstructuur om zijn critici te paaien. Dat meldt persbureau Dow Jones op basis van ingewijden. In meerdere landen klinken de verwijten steeds luider dat de app te nauwe banden heeft met de Chinese overheid via zijn Chinese moederbedrijf ByteDance. Zo zou TikTok persoonlijke gegevens van zijn gebruikers met de Chinese regering kunnen delen. De nieuwe Chinese veiligheidswet voor Hongkong waarmee Peking zijn grip op de stadstaat heeft verstevigd, gooide de afgelopen tijd alleen maar meer olie op het vuur.
09/07 17u15  'Overname HEMA door Ahold strategisch weinig zinvol’AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van HEMA door Ahold Delhaize is strategisch gezien weinig zinvol, vinden analisten van ABN AMRO. De overname zou voor het voedingsgedeelte misschien nuttig kunnen zijn, maar voor de verdere zakelijke samenstelling van HEMA zou het weinig uitmaken, schrijven de analisten.
09/07 17u15  Groothandelsvoorraden VS gedaald in meiWASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 1,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit definitieve cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd.
09/07 17u15  Aandeelhouders Lucas Bols akkoord met nieuwe financieel directeurAMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van dranken- en likeurmaker Lucas Bols hebben tijdens de algemene vergadering ingestemd met de benoeming van Frank Cocx als de nieuwe financieel directeur en bestuurslid. Zijn aanstelling gaat per direct in en duurt vier jaar.
09/07 16u15  Winst voor beurs AmsterdamAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam liet donderdagmiddag een plus zien, terwijl elders in Europa een gemengd beeld zichtbaar was. Technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse technologiegraadmeter Nasdaq. De aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten zorgde wel voor enige terughoudendheid.
09/07 16u15  Handel in aandeel Aedifica wordt snel hervat na kapitaaluitgifteAMSTERDAM (AFN) - De handel in het aandeel van zorgvastgoedbedrijf Aedifica wordt spoedig weer hervat. Tijdelijk kon er niet gehandeld worden omdat het bedrijf bezig was met een kapitaaluitgifte. Aedifica kreeg zojuist een bericht van zijn bankiers dat 413.816 aandelen succesvol geplaatst zijn bij institutionele beleggers.
09/07 16u15  Wall Street opent overwegend in het roodNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend lager geopend. Beleggers op Wall Street verwerken nieuwe cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd loopt het aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus hard op in het land.
09/07 15u15  'Voorzichtig begin Wall Street na WW-cijfers'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen donderdag naar verwachting maar beperkt in beweging komen na de openingsbel. Beleggers nemen een afwachtende houding aan, waarbij ze oog hebben voor de wekelijkse cijfers over nieuwe uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd loopt het aantal dagelijkse besmettingen met het nieuwe coronavirus hard op in het land.
09/07 15u15  Ruim 1,3 miljoen Amerikanen vragen WW-uitkering aanWASHINGTON (AFN) - Nog eens ruim 1,3 miljoen Amerikanen hebben zich afgelopen week gemeld voor een WW-uitkering. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid op basis van nieuwe cijfers. Daarmee komt voor de zestiende week op rij het aantal aanvragen uit boven de miljoen.
09/07 15u15  Philips gaat samenwerken met BioIntelliSenseAMSTERDAM (AFN) - Zorg- en technologieconcern Philips gaat samenwerken met branchegenoot BioIntelliSense. Het Nederlandse concern wil voor zijn zorg op afstand gebruik maken van een toepassing van BioIntelliSense.
09/07 15u15  'Koffiemarkt is JDE Peet's guntige gezind'AMSTERDAM (AFN) - Koffiebedrijf JDE Peet's, dat onlangs naar de beurs in Amsterdam kwam, zal de komende tijd profiteren van de situatie op de markt voor koffie en thee, waarbij consumenten steeds meer inzetten op smaken en meer luxe. Daarmee is het koopadvies dat ING op JDE plakt gerechtvaardigd, aldus de bank.
09/07 15u15  Drogisterijreus Walgreens Boots schrapt 4000 banenNEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse drogisterijconcern Walgreens Boots Alliance gaat 4000 banen schrappen, nadat het bedrijf in het derde kwartaal een verlies van 1,7 miljard dollar heeft geleden. De ingreep treft vooral werknemers van Boots, een drogisterij- en apotheekketen die met name in het Verenigd Koninkrijk actief is. Nederland telt ook zo'n zestig apotheken van Boots. Of de reorganisatie gevolgen heeft voor die vestigingen, is niet meteen duidelijk.
09/07 13u15  Vakbonden België willen snel antwoord van leiding FNGBRUSSEL (AFN/BELGA) - Vakbonden in België willen snel duidelijkheid van de top van modegroep FNG over de ravage bij het bedrijf. Ze willen onder meer afspraken over het verminderen van werkdruk voor personeel bij het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam.
09/07 13u15  Schuldeisers Suriname akkoord met betalingsuitstelPARAMARIBO (AFN/BLOOMBERG) - Suriname heeft van schuldeisers toestemming gekregen voor uitstel van betalingen op een lening van 125 miljoen Amerikaanse dollar. Het Zuid-Amerikaanse land kon eind vorige maand niet aan een aflossingsverplichting voldoen, dus vroeg het de obligatiehouders om een aanpassing van de voorwaarden voor de schuldpapieren.
09/07 12u15  Gemengd beeld op Europese beurzenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien na de recente verliesbeurten. Vooral de technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse technologiegraadmeter Nasdaq. De aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten zorgde daarbij voor terughoudendheid.
09/07 11u15  Google aan de slag met fabrieksgegevens RenaultPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Google heeft een grote opdracht binnengehaald bij autofabrikant Renault. De zoekmachinegigant gaat in de cloud gegevens bijhouden die afkomstig zijn van de fabrieken, robots en distributieketens van het Franse concern. Met behulp van die data kan Renault productieprocessen verbeteren of nog verder automatiseren, zo is de verwachting.
09/07 11u15  'Tesla heeft zelfrijdende auto bijna af'SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla verwacht nog dit jaar met een auto te komen die volledig autonoom kan rijden. Volgens Tesla-baas is de ontwikkeling van de technologie bijna af. Dat zei hij in een videoboodschap op de World AI Conference in Shanghai.
09/07 11u15  'Koffiemarkt is JDE Peet's gunstig gezind'AMSTERDAM (AFN) - Koffiebedrijf JDE Peet's, dat onlangs naar de beurs in Amsterdam kwam, zal de komende tijd profiteren van de situatie op de markt voor koffie en thee, waarbij consumenten steeds meer inzetten op smaken en meer luxe. Daarmee is het koopadvies dat ING op JDE plakt gerechtvaardigd, aldus de bank.
09/07 10u15  AEX toont voorzichtig herstelAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam toonde donderdag wat herstel na de recente verliesbeurten. De andere Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq een nieuw slotrecord bereikte. Verder ging de aandacht uit naar de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.
09/07 10u15  Handel in aandeel Aedifica tijdelijk geschorstAMSTERDAM (AFN) - De handel in het aandeel van zorgvastgoedbedrijf Aedifica is tijdelijk geschorst. Dit vanwege de plaatsing van aandelen.
09/07 09u15  Miljardenlening voor motorenmaker Rolls-RoyceLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse maker van onder meer vliegtuigmotoren Rolls-Royce heeft zich verzekerd van een krediet van 2,5 miljard pond (bijna 2,8 miljard euro) om het bedrijf door de crisis te loodsen. Doordat vliegtuigen wereldwijd aan de grond worden gehouden en nieuwe bestellingen van jets worden geannuleerd, kampt het bedrijf met dalende opbrengsten.
09/07 09u15  Aedifica investeert miljoenen in Belgische zorgcampusBRUSSEL (AFN) - Zorgvastgoedbedrijf Aedifica heeft een nieuwe zorgcampus in België overgenomen. Daarmee is een investering gemoeid van circa 39 miljoen euro. In verband met de deal werden ook 435.596 nieuwe aandelen uitgegeven.
09/07 09u15  Duitse export krabbelt op na coronadipWIESBADEN (AFN) - De Duitse export is in mei met bijna een tiende aangetrokken vergeleken met de voorgaande maand. Daarmee krabbelde de uitvoer van de grootste economie van Europa op, nadat deze in maart en april flink was ingezakt als gevolg van de coronacrisis.
09/07 09u15  'Positief begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint donderdag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters naar verwachting wat herstel tonen na de recente verliesbeurten. Beleggers trekken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq een nieuw slotrecord bereikte.
09/07 08u15  Nikkei toont herstel na verliesbeurtenTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs toonde donderdag wat herstel na twee verliesbeurten op rij. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. Vooral de technologiebedrijven waren in trek na een nieuw slotrecord van de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. Ook de andere beursgraadmeters in de Aziatische regio gingen vooruit.
09/07 08u15  Rabobank gaat aan de slag als assurantiemakelaarUTRECHT (AFN) - Rabobank gaat aan de slag als assurantiemakelaar onder de naam Rabo Assurantie Makelaardij. Zo breidt de bank met ingang van oktober zijn dienstverlening op verzekeringsgebied uit voor zakelijke klanten.
09/07 08u15  'Ahold Delhaize overweegt bod op HEMA'AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize overweegt om zich te mengen in de strijd om HEMA. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van ingewijden. Het moederbedrijf van Albert Heijn heeft volgens bronnen van de krant zakenbank Lazard in de arm genomen om een overname te onderzoeken.
08/07 23u15  Wall Street kleurt groenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers zijn voorzichtig vanwege het almaar oplopend aantal coronabesmettingen. Dit kan mogelijk het economisch herstel van de crisis ondermijnen.
08/07 22u15  Airbus sleepte in juni geen nieuwe orders binnenPARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het is de Europese vliegtuigmaker Airbus afgelopen maand niet gelukt om nieuwe orders binnen te slepen. Juni was daarmee de derde maand dit jaar dat het bedrijf geen deal wist te sluiten, zo bleek uit een update van het bedrijf.
08/07 21u15  'Google staakt cloudproject China en andere 'gevoelige' markten'SAN FRANCISCO (AFN) - De Amerikaanse techreus Google heeft plannen om een nieuwe clouddienst in China aan te bieden stopgezet. Ook in andere 'politiek gevoelige' landen staakt Google het initiatief. Dit komt door geopolitiek spanningen in combinatie met de coronapandemie, zo meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
08/07 20u15  'Wirecard op radar Justitie VS'NEW YORK (AFN) - Het Duitse fintechbedrijf Wirecard wordt door Justitie in de Verenigde Staten strafrechtelijk onderzocht. Het bedrijf zou een cruciale rol hebben gespeeld in frauduleuze bankpraktijken bij een onlinemarktplaats voor marihuana. Met de kwestie zou een bedrag van 100 miljoen dollar zijn gemoeid, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
08/07 20u15  Wall Street laat gemengd beeld zienNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de dag licht hoger. Beleggers zijn wat voorzichtig vanwege het almaar oplopend aantal coronabesmettingen. Dit kan mogelijk het economisch herstel van de crisis ondermijnen. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar jeansmaker Levi Strauss dat de boeken opende.
08/07 20u15  Baas Commerzbank eind 2020 weg, zoektocht opvolger uitgebreidFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Topman Martin Zielke van Commerzbank vertrekt uiterlijk aan het einde van het jaar bij de Duitse bank. Dat is hij met de raad van toezicht van de financiële instelling overeengekomen. Voor een opvolger zou nu ook buiten de eigen gelederen worden gezocht. Tot die is gevonden blijft Zielke aan.
08/07 18u15  36.000 banen op de tocht bij United AirlinesCHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines dreigen in de Verenigde Staten 36.000 banen te verdwijnen als na september de Amerikaanse overheid stopt met loonsubsidies. Dat komt neer op 45 procent van het personeelsbestand.
08/07 18u15  ING sterkste daler in AEX, Kiadis blinkt uit op DamrakAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies de handel uitgegaan. Daarbij bungelde ING onderaan in de index. Bij de kleinere fondsen op het Damrak viel de koerssprong van Kiadis Pharma op. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief. Zorgen over het economische herstel door de aanhoudende sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten hielden de markten in hun greep.
08/07 16u15  ING sterkste daler in rode AEX-indexAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag in het rood, waarbij ING onderaan de index bungelde. Bij de kleinere fondsen viel de koerssprong van Kiadis Pharma op. Elders in Europa was het sentiment negatief. Zorgen over het economische herstel door de aanhoudende sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten hielden de markten in hun greep.
08/07 16u15  Wall Street licht hoger bij openingNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen na de stevige minnen van een dag eerder. Beleggers zijn wat voorzichtig vanwege het almaar oplopend aantal coronabesmettingen. Dit kan mogelijk het economisch herstel van de crisis ondermijnen. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar jeansmaker Levi Strauss dat de boeken opende.
08/07 16u15  Gerechtshof wil uitleg van voormalig ING-baas Ralph HamersDEN HAAG (AFN) - Voormalig ING-topman Ralph Hamers heeft een oproep gekregen om bij het gerechtshof in Den Haag tekst en uitleg te geven over het tekortgeschoten antiwitwasbeleid bij de bank. Het hof heeft daartoe besloten in een tussenvonnis in een zogeheten artikel 12-procedure die gedupeerden voeren om vervolging van Hamers en de bank af te dwingen. Ook ING is gevraagd om zijn verhaal te doen.
08/07 16u15  Philips mag klinische commandocentra bouwen in VSAMSTERDAM (AFN) - Philips gaat klinische commandocentra bouwen voor het grootste ziekenhuisnetwerk in de Verenigde Staten. Daarmee moeten artsen met speciale technologie op afstand een grote groep patiënten in de gaten kunnen houden op de intensive care. Het gaat om een tienjarig contract ter waarde van 100 miljoen dollar.
08/07 15u15  'Kleine uitslagen op Wall Street'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan woensdag naar verwachting met kleine koersuitslagen openen, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street zijn wat voorzichtig nu het aantal besmettingen met het coronavirus in de Verenigde Staten is gestegen naar meer dan 3 miljoen. Die aanhoudende stijging van besmettingen kan mogelijk het economisch herstel van de coronacrisis ondermijnen.
08/07 15u15  Brussel akkoord met overname NIBC door BlackstoneDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De Europese Commissie heeft de overname van zakenbank NIBC door investeerder Blackstone goedgekeurd. Dat heeft NIBC bevestigd. Nu is het nog wachten op de beoordelingen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).
08/07 13u15  'Betalingsbedrijf Ant wil naar beurs Hongkong'HONGKONG (AFN) - Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, wil naar de beurs in Hongkong. Volgens bronnen tegen persbureau Reuters wordt daarbij gemikt op een waardering van meer dan 200 miljard dollar.
08/07 13u15  Gerecht EU verlaagt kartelboete Infineon met 6 miljoenLUXEMBURG (AFN) - Het gerecht van de Europese Unie verlaagt de geldboete die in 2014 aan het Duitse Infineon was opgelegd voor ongeoorloofde kartelafspraken met onder meer Philips met bijna 6 miljoen euro tot 76,8 miljoen euro. Het gerecht, onderdeel van het Europees Hof van Justitie, oordeelt dat Infineon minder ongeoorloofde kartelcontacten had dan destijds werd onderzocht en bewezen.
08/07 13u15  Staat wil tot 4 miljard ophalen met leningenDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag met de heropening van twee leningen 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen. Dat heeft het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekendgemaakt.
08/07 12u15  Daimler gaat nog verder in kosten snijden door crisisSTUTTGART (AFN) - Het Duitse autoconcern Daimler gaat nog verder in de kosten snijden vanwege de coronacrisis. Dat verklaarde topman Ola Källenius van het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die virtueel wordt gehouden. Het is de eerste algemene vergadering onder leiding van de Zweedse Källenius sinds hij in mei vorig jaar het roer overnam van Dieter Zetsche.
08/07 12u15  Moederbedrijf Steps en Miss Etam krijgt drie maanden beschermingMECHELEN (AFN) - Het in financiële moeilijkheden geraakte modeconcern FNG, bekend van ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, is door een gerechtelijke beslissing drie maanden beschermd tegen zijn schuldeisers. De Ondernemingsrechtbank in het Belgische Mechelen heeft hiervoor een speciale procedure geopend.
08/07 12u15  Beurzen opnieuw omlaag door coronazorgenAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden woensdag opnieuw een stap terug. De bezorgdheid over het economische herstel door de aanhoudende sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten hield de markten in de greep. Op het Damrak was het aandeel van biotechnoloog Kiadis Pharma in trek dankzij een grote deal met het Franse Sanofi.
08/07 11u15  EU-onderzoek naar overname GrandVision duurt langerBRUSSEL (AFN) - Het onderzoek van de Europese Commissie naar de overname van optiekconcern GrandVision door brillen- en lenzenfabrikant EssilorLuxottica duurt een week langer dan gepland. De deadline voor de afronding van het onderzoek wordt verschoven van 13 augustus naar 20 augustus.
08/07 11u15  Webwinkel Boohoo laat misstanden toeleveranciers onderzoekenLONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse webwinkel Boohoo Group laat onafhankelijk onderzoek doen naar misstanden bij toeleveranciers voor kleding van het bedrijf. Daarbij zou mogelijk sprake zijn van buitengewoon slechte arbeidsomstandigheden en uitbuiting van werknemers.
08/07 10u15  KBC verhoogt advies Kiadis PharmaAMSTERDAM (AFN) - KBC Securities verhoogt het beleggingsadvies voor biotechnoloog Kiadis Pharma van sell naar hold en handhaaft het koersdoel van 2 euro. Eerder op de dag maakte Kiadis bekend een licentiedeal te hebben gesloten met het Franse Sanofi, waarbij de biotechnoloog vooraf een betaling van 17,5 miljoen euro ontvangt. Volgens Kiadis kan de deal in potentie meer dan 875 miljoen euro opleveren.
08/07 10u15  Kiadis Pharma uitblinker op DamrakAMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnoloog Kiadis Pharma was woensdag een uitblinker op het Damrak na een grote deal met het Franse Sanofi. De meeste Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over het economische herstel weer oplaaiden door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.
08/07 09u15  Bonus voor personeel Deutsche Post DHL na meevallend kwartaalBONN (AFN/RTR) - Deutsche Post DHL heeft in het afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd dankzij een sterk gestegen vraag naar pakketbezorging. De Duitse logistiek- en postreus wil zijn 500.000 werknemers laten meedelen in de winst, en geeft hen een bonus van 300 euro.
08/07 09u15  'Openingsverlies voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal woensdag naar verwachting met verlies openen. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te beginnen. Beleggers verwerken de lagere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over het economische herstel weer oplaaiden door de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten.
08/07 09u15  Nikkei eindigt opnieuw met verliesTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag opnieuw met verlies geëindigd. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over het economische herstel weer oplaaiden door de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.
08/07 08u15  Ruim tweehonderd laadpalen per dag erbij in 2021DEN HAAG (AFN) - Het Rijk en de regio leggen samen 30 miljoen euro op tafel voor laadpalen voor elektrische auto's, vrachtauto's en zelfs binnenvaart. Volgend jaar moeten er elke dag 213 nieuwe oplaadpunten bijkomen, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).
08/07 08u15  Leidse biotechnoloog VarmX haalt 32 miljoen euro opLEIDEN (AFN) - De Leidse biotechnoloog VarmX heeft 32 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Het bedrijf ontwikkelt een medicijn dat ernstige bloedingen moet voorkomen bij patiënten die bloedverdunners gebruiken. Het geld wordt gebruikt voor verder klinisch onderzoek naar het geneesmiddel bij patiënten.
08/07 08u15  Jeansmaker Levi Strauss schrapt honderden banenSAN FRANCISCO (AFN/RTR) - De Amerikaanse jeansmaker Levi Strauss schrapt circa zevenhonderd banen. Dat komt neer op ongeveer 15 procent van het personeelsbestand. Met de ingreep wil de onderneming kosten besparen om de weg omhoog terug te vinden na de coronacrisis.
08/07 08u15  Kiadis sluit licentiedeal met Sanofi en ontvangt ruim 17 miljoenAMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma heeft een licentiedeal gesloten met het farmacieconcern Franse Sanofi, waarbij de biotechnoloog vooraf een betaling van 17,5 miljoen euro ontvangt. Volgens Kiadis kan de deal in potentie meer dan 875 miljoen euro opleveren.
08/07 07u15  'Wetswijziging moet accountant dwingen beursfonds te controleren'AMSTERDAM (AFN) - Minister van Financiën Wopke Hoekstra bereidt een wetswijziging voor die accountants moet dwingen om de jaarrekeningen van bedrijven met een beursnotering te controleren. Accountants mogen hen nu weigeren als klant, en dat dreigt een aantal kleine beursfondsen in financiële problemen te brengen, meldt het Financieele Dagblad.
07/07 23u15  Wall Street eindigt met verliezenNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street waren op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Ook uit andere landen kwamen sombere economische berichten. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.
07/07 22u15  Verzekeraar De Goudse koopt LeidscheGOUDA (AFN) - Verzekeraar De Goudse neemt de Leidsche Verzekering Maatschappij over van Reinsurance Group of America (RGA). Daarmee komt Leidsche weer in Nederlandse handen. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.
07/07 21u15  Google sluit meerjarige samenwerking met Deutsche BankFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Google gaat Deutsche Bank helpen met het verbeteren van de IT-systemen en het gebruik van clouddiensten. Daarover hebben het Amerikaanse technologieconcern en de grootste bank van Duitsland een meerjarige strategische samenwerking gesloten. Dit levert in de toekomst mogelijk ook nieuwe op Google-technologie werkende financiële producten en diensten op.
07/07 21u15  Shell overweegt verkoop Amerikaanse raffinaderijDEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell overweegt zijn raffinaderij in Convent, Louisiana van de hand te doen. Het olie- en gasconcern peilt op dit moment de interesse in de markt hiervoor.
07/07 20u15  Gemengd beeld op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden dinsdag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers waren op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.
07/07 19u15  Aedifica investeert in uitbreiding in FinlandBRUSSEL (AFN) - Zorgvastgoedbedrijf Aedifica heeft tien nieuwe woonzorgcentra voor ouderen, kinderdagverblijven en gespecialiseerde residentiële zorgcentra toegevoegd aan zijn ontwikkelingspijplijn in Finland. Hiermee is een totale investering gemoeid van circa 51 miljoen euro.
07/07 18u15  Somber economisch nieuws drukt op stemming beleggersAMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag onder druk van somber economisch nieuws met beperkte verliezen gesloten. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming bij beleggers. Wel waren op het Damrak de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.
07/07 17u15  Deutsche Bank bestraft voor falend toezicht op financiën EpsteinFRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank moet een boete van 150 miljoen dollar betalen in de Verenigde Staten vanwege falend toezicht op onder meer de omstreden financiële zaken van zedendelinquent Jeffrey Epstein. Volgens financiële autoriteiten van de staat New York verzocht de Duitse bank Epstein op eigen initiatief om klant te worden nadat die al veroordeeld was wegens kindermisbruik in Florida. Daarnaast gebruikte de Amerikaanse miljardair zijn rekening bij Deutsche Bank om schikkingen te betalen, geld te over te maken naar vrouwen in Oost-Europa, en 800.000 dollar te pinnen voor 'reizen, tips en andere uitgaven'.
07/07 16u15  Hoofdindex Amsterdam in de minAMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond dinsdagmiddag op verlies. Ook de andere Europese aandelenbeurzen gingen omlaag. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming bij beleggers. Wel waren op het Damrak de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.
07/07 16u15  Lagere opening op Wall StreetNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers zijn op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.
07/07 15u15  Wall Street lijkt lager te gaan openenNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een lagere opening. Beleggers zijn op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.
07/07 14u15  Lufthansa grijpt vanwege crisis in in managementlaagFRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa, die net als sectorgenoten gebukt gaat onder de coronacrisis, kondigt een nieuwe pakket ingrepen aan om de kosten te drukken. Het bedrijf zegt onder meer duizend banen op kantoor te schrappen. Verder zal het aantal managementposities binnen de onderneming met 20 procent worden teruggebracht.
07/07 14u15  Deel van megaschikking Bayer om Roundup op losse schroevenLEVERKUSEN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Bayer is mogelijk nog lang niet verlost van juridische procedures rond het omstreden middel Roundup. Het chemiebedrijf sloot onlangs een megaschikking met Amerikanen die beweren kanker te hebben gekregen door de onkruidverdelger, maar volgens een rechter in Californië kunnen bepaalde onderdelen van die overeenkomst niet door de beugel.
07/07 12u15  Beurzen lager door economische zorgenAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in het rood. Beleggers namen gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Een tegenvallend Duits industriecijfer en de prognose van Brussel voor een dieper dan verwachte recessie in Europa drukten de stemming. Op het Damrak waren de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.
07/07 11u15  Weer minder vraag naar uitzendkrachtenAMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is wederom sterk gedaald. Uitzendkrachten draaiden in de periode tussen 18 mei tot en met 14 juni (periode 6) in totaal 22 procent minder uren dan een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven daalde met 17 procent, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.
07/07 10u15  Big-databedrijf Palantir bevestigt beursplannenPALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse big-databedrijf Palantir Technologies wil naar de beurs. Dat bevestigde de onderneming, die onder meer samenwerkt met inlichtingendiensten in de strijd tegen terrorisme, na eerdere nieuwsberichten over een beursgang.
07/07 10u15  'Alsnog dividenduitkering bij NN in de maak'AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group zal bij de komende cijferupdate mogelijk alsnog de uitbetaling van interim-dividend aankondigen. Die voorspelling doen kenners van KBC Securities. Ze wijzen onder meer op de sterke kaspositie van de onderneming en de sterke kapitaalbuffers die een dergelijke stap kunnen rechtvaardigen.
07/07 09u15  Verzekeraars in trek op lager DamrakAMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden licht in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder en hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. Op het Damrak waren de verzekeraars in trek na positief nieuws van De Nederlandsche Bank (DNB) over de sector.
07/07 09u15  Renewi voelt minder pijn van coronacrisis dan verwachtAMSTERDAM (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft iets minder last van de coronacrisis dan waar het bedrijf eerder rekening mee had gehouden. Het bedrijf stelt in een kwartaalupdate dat de virusperikelen een impact hebben op het resultaat van 12 miljoen euro, waar rekening gehouden werd met 20 miljoen euro.
07/07 09u15  Herstel Duitse industriële productie minder dan verwachtWIESBADEN (AFN) - De Duitse industriële productie is in mei met 7,8 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. In april was er nog sprake van een ongekende krimp van de industriële productie, als gevolg van coronamaatregelen die tot fabriekssluitingen leidden.
07/07 09u15  'Licht lager begin voor Amsterdamse beurs'AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag wat lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk in het rood openen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de sterke koerswinsten een dag eerder en houden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten.
07/07 09u15  Nikkei licht lager in gemengde regioTOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars een dag eerder. Een recorddaling van de bestedingen van Japanse huishoudens in mei zorgde voor terughoudendheid bij beleggers. De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien na de rally een dag eerder.
07/07 08u15  TikTok weg uit HongKong vanwege omstreden veiligheidswetAMSTERDAM (AFN/RTR) - De onder jongeren populaire app TikTok is binnenkort niet meer beschikbaar in Hongkong. Het bedrijf achter app voor korte muziekvideo's vertrekt vanwege de nieuwe veiligheidswet waarmee China zijn grip op de stadstaat heeft verstevigd.
07/07 08u15  Samsung profiteert van toename internetverkeerSEOUL (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Techreus Samsung lijkt zich te herstellen van de eerdere inzinking vanwege de coronacrisis. Het concern verraste in een voorlopige cijferpublicatie met een beter dan verwachten winst in het tweede kwartaal geholpen door een toename van het internetverkeer en de stijgende vraag naar chips en gadgets.
07/07 08u15  Prijzen voor consument in juni harder gestegenDEN HAAG (ANP) - Consumenten betaalden in juni 1,6 procent meer voor goederen en diensten dan een jaar eerder. Daarmee stegen de prijzen harder dan in mei. Vooral hogere prijzen voor kleding en tabak en een minder drastische daling voor brandstoffen duwden de inflatie omhoog.
06/07 23u15  Wall Street begint nieuwe beursweek met stevige winstNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten, geholpen door de sterke koerswinsten op de Chinese beurzen. Het optimisme daar werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de Chinese economie. Beleggers op Wall Street keerden terug van een lang weekend. Vanwege Onafhankelijkheidsdag bleven de Amerikaanse beurzen vrijdag dicht.
06/07 20u15  'Herstel Franse economie verloopt sterker dan gedacht'PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Franse economie herstelt sneller van de coronacrisis dan eerder gedacht. Dat maakte de Franse centrale bank bekend. Mogelijk kan de economische schade over het tweede kwartaal in het derde kwartaal geheel worden goedgemaakt, denkt de Banque de France.
06/07 20u15  Duidelijke winsten voor beurzen New YorkNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag duidelijk in het groen, geholpen door de sterke koerswinsten op de Chinese beurzen. Het optimisme daar werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de Chinese economie. Beleggers op Wall Street keerden terug van een lang weekend. Vanwege Onafhankelijkheidsdag bleven de Amerikaanse beurzen vrijdag dicht.
06/07 19u15  DNB: verzekeraars mogen weer dividend gaan uitkerenAMSTERDAM (AFN) - Verzekeraars mogen van De Nederlandsche Bank (DNB) weer dividend gaan uitkeren en eigen aandelen in gaan kopen omdat de impact van de coronacrisis op verzekeraars tot dusver beperkt is. Volgens DNB worden dividendvoorstellen van verzekeraars onder zijn toezicht weer op normale wijze beoordeeld. Begin april riep DNB verzekeraars nog op om de uitbetaling van dividend en de inkoop van eigen aandelen tijdelijk op te schorten tot er meer duidelijkheid was rondom de impact van de crisis.
06/07 19u15  AFM legt Aegon boete van half miljoen opAMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft in mei een bestuurlijke boete van 500.000 euro opgelegd aan verzekeraar Aegon. Volgens de toezichthouder zijn er fouten gemaakt bij de ontwikkeling van een financieel product, het Uitkerend Beleggingspensioen (UBP). Daardoor kon dat product terechtkomen bij consumenten voor wie het niet geschikt is.
06/07 18u15  Flinke plussen voor beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met stevige koerswinsten gesloten. Een sterke rally op de Chinese beurzen gaf steun aan het sentiment onder beleggers in Europa. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd wakkerde daarbij de hoop aan op meer steunmaatregelen van centrale banken.
06/07 18u15  Nieuwe arrestatie in onderzoek fraudeschandaal WirecardMÜNCHEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben maandag een nieuwe arrestatie gedaan in het onderzoek naar de omvangrijke boekhoudfraude bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. Het gaat naar verluidt om Oliver Bellenhaus die leiding geeft aan Wirecard-dochteronderdeel Cardsystems Middle East met het hoofdkantoor in Dubai.
06/07 17u15  Dienstensector VS toont groei in juniNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector, met bijvoorbeeld luchtvaart, horeca en detailhandel, is in juni gegroeid, na de krimp eerder door de coronacrisis. Dat komt naar voren uit een cijfer van onderzoeksinstituut ISM. Het cijfer viel beter uit dan verwacht.
06/07 16u15  Flinke winsten op beurzen EuropaAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag duidelijk in het groen. Een sterke rally op de Chinese beurzen zorgde voor optimisme bij beleggers over het herstel van de Chinese economie. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd wakkerde daarbij de hoop aan op meer steunmaatregelen van de centrale banken.
06/07 16u15  Laadpalenmaker Alfen krijgt twee nieuwe commissarissenALMERE (AFN) - Laadpalenmaker Alfen krijgt twee nieuwe leden van de raad van commissarissen. De aandeelhouders gingen maandag akkoord met een termijn van drie jaar voor Eline Oudenbroek en een termijn van vier jaar voor Willem Ackermans.
06/07 16u15  Wall Street opent flink hoger na lang weekendNEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen geopend, geholpen door de sterke koerswinsten op de Chinese beurzen. Het optimisme daar werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de Chinese economie. Beleggers op Wall Street keren terug van een lang weekend. Vanwege Onafhankelijkheidsdag bleven de Amerikaanse beurzen vrijdag dicht.
06/07 16u15  Topman Lloyds Banking Group kondigt vertrek aanLONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Topman António Horta-Osório van Lloyds Banking Group legt eind juni volgend jaar zijn taken neer bij de Britse bank. Hij heeft dan tien jaar aan het roer gestaan bij Lloyds, waarmee de Portugees de langst zittende topman van een grote Britse bank is.
06/07 15u15  Brussel keurt overname Osram door AMS goedBRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft de overname van het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht door de Oostenrijkse sensormaker AMS zonder voorwaarden goedgekeurd. Er blijven volgens Brussel voldoende andere spelers over op de markt. Aandeelhouders van Osram stemden eind vorig jaar al in met de overname. Het bod van AMS bedroeg 41 euro per aandeel.
06/07 15u15  'Wall Street staat voor hogere opening'NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een hogere opening. De markten lijken zich op te trekken aan de rally op de Chinese beurzen. Die werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de op twee na grootste economie ter wereld. Beleggers keren terug van een lang weekend. Vanwege Onafhankelijkheidsdag bleef Wall Street vrijdag dicht.
06/07 15u15  Uber lijft maaltijdbezorger Postmates inNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter taxi-app Uber en maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, lijft het Amerikaanse Postmates in. Voor de branchegenoot op het vlak van maaltijdbezorging telt Uber bijna 2,7 miljard dollar neer. De deal wordt volledig in aandelen afgehandeld.
06/07 12u15  Staat haalt bijna 3,7 miljard opDEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft bijna 3,7 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend.
06/07 12u15  Optimisme op beurzen over economisch herstelAMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag mooie winsten zien. Een sterke rally op de Chinese beurzen zorgde voor optimisme bij beleggers over het herstel van de op twee na grootste economie ter wereld. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd wakkerde daarbij de hoop aan op meer steunmaatregelen van de centrale banken.
06/07 12u15  Kledingshoppers stuwen Europese winkelverkopenLUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in mei flink aangetrokken na de forse afnames in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis. Vooral bij de kledingwinkels en schoenenzaken was volgens Eurostat sprake van herstel.
06/07 12u15  Philips stelt omwisselverhouding dividend vastAMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de omwisselverhouding van zijn dividend over afgelopen jaar vastgesteld. Het zorgtechnologiebedrijf betaalt een nieuw aandeel uit per 49,3 bestaande aandelen. Het brutodividend ligt daarmee gelijk aan 0,85 euro per aandeel.
06/07 10u15  'AF-KLM staat voor aanzienlijke kostenreductie'AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartconcern Air France-KLM staat voor een aanzienlijke vermindering van het aantal werknemers. Volgens ING zal de reductie van het aantal arbeidsplaatsen bij Air France, inclusief HOP, met 17,5 procent tegen 2022 helpen met het verminderen van de kostenbasis.
06/07 10u15  'Nieuwe topman BAM goed nieuws'AMSTERDAM (AFN) - Dat bouwer BAM Ruud Joosten heeft voorgedragen voor de functie van topman is goed nieuws. Dat concluderen kenners van ING. Ze stellen dat Joosten een bewezen staat van dienst heeft als het gaat om organisatorische transformatieprogramma's.
06/07 10u15  'Euronext profiteert van schommelingen op markten'AMSTERDAM (AFN) - Het tweede kwartaal zal beursuitbater Euronext verder hebben geprofiteerd van de sterke schommelingen op de markten. Dat stellen kenners van KBC Securities in een reactie op de maandelijkse volume-update van het beursbedrijf.
06/07 10u15  Damrak boekt stevige winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte maandag een stevige winst. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen flink vooruit. Beleggers trokken zich op aan een sterke rally op de Chinese beurzen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd wakkerde daarbij de hoop aan op meer steunmaatregelen van de centrale banken.
06/07 09u15  AEX opent met stevige winstAMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is maandag met een stevige winst geopend. Ook de andere Europese beursgraadmeters begonnen flink hoger aan de nieuwe handelsweek. Beleggers trokken zich op aan een sterke rally op de Chinese beurzen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd wakkerde daarbij de hoop aan op meer steunmaatregelen van de centrale banken.
06/07 09u15  Bouwer BAM vindt nieuwe topman bij verfreus AkzoNobelBUNNIK (AFN) - BAM wil Ruud Joosten benoemen als topman van het bouwbedrijf. Hij moet de opvolger worden van Rob van Wingerden die eerder dit jaar vertrok. Joosten is nu nog operationeel directeur van verfreus AkzoNobel.
06/07 09u15  Moeder SNS rekent op 'aanzienlijk lagere' winst door crisisAMSTERDAM (AFN) - De Volksbank rekent dit jaar op een aanzienlijk lagere winst als gevolg van de coronacrisis. Het financiële concern achter SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank stelt dat rente-inkomsten lager zullen zijn terwijl ook de operationele kosten wat hoger zullen uitvallen. Verder beloven de macro-economische vooruitzichten niet veel goeds.
06/07 09u15  Duitse fabrieksorders tonen herstelWIESBADEN (AFN) - De fabrieksorders in Duitsland zijn in mei flink toegenomen. Daarmee herstelde deze belangrijke economische graadmeter volgens het Duitse federale statistiekbureau na een forse keldering in de voorgaande periode.
06/07 09u15  'Sterke openingswinst voor Beursplein 5'AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting stevig hoger openen. Ook de andere Europese beurzen lijken met flinke winsten te beginnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers putten moed uit een sterke rally op de Chinese beurzen. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd wakkert daarbij de hoop aan op meer steunmaatregelen van de centrale banken.
06/07 09u15  Nikkei stevig hoger door rally op Chinese beurzenTOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers trokken zich op aan een rally op de Chinese beurzen die werd aangewakkerd door de hoop op een sterk herstel van de op twee na grootste economie ter wereld. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereld zorgde daarbij voor speculatie op verdere steunmaatregelen van de centrale banken.
06/07 08u15  'Frankrijk doet Huawei niet volledig in de ban'PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk zal bij de uitrol van het 5G-netwerk apparatuur van het Chinese Huawei niet volledig in de ban doen. Dat zei het hoofd van het Franse bureau voor cyberveiligheid ANSSI, Guillaume Poupard in de Franse krant Les Echos.
06/07 08u15  'Uber neemt maaltijdbezorger Postmates over'NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Uber Technologies, het bedrijf achter maaltijdbezorgbedrijf Uber Eats, neemt het Amerikaanse Postmates over. Persbureau Bloomberg schrijft op basis van bronnen dat Uber bijna 2,7 miljard dollar betaalt voor de onderneming. De deal wordt mogelijk later op maandag al aangekondigd.
05/07 16u15  'Beleggers blijven ontwikkelingen coronavirus volgen'AMSTERDAM (AFN) - Beleggers blijven deze week vooral de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus volgen. Met name het sterk stijgende aantal nieuwe coronabesmettingen in de Verenigde Staten houdt de gemoederen op de beurzen bezig. Daarnaast buigen de financiële markten zich deze week over verschillende macro-economische cijfers.
05/07 14u15  Berlijn wil verbetering beurswaakhond BaFin na Wirecard-fraudeBERLIJN (AFN) - De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz gaat veranderingen doorvoeren bij beurstoezichthouder BaFin na het omvangrijke boekhoudschandaal bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. BaFin is in ernstige verlegenheid gebracht omdat er volgens critici onvoldoende toezicht was geweest bij Wirecard, waardoor de miljardenfraude kon plaatsvinden.
05/07 13u15  Goldman Sachs ziet sterkere krimp economie VSNEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar sterker krimpen dan eerder gedacht, door het fors oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en het herinvoeren van beperkende maatregelen door sommige Amerikaanse staten om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat liet zakenbank Goldman Sachs weten.
05/07 12u15  'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank'FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x NN Group gaat NN Bank weer betrekken bij berekening12/07 14u15 - Belegger.nl: DEN HAAG (AFN) - NN Group zal NN Bank vanaf eind dit jaar weer betrekken bij de berekening van de Solvency II-kapitaalratio, met impact op die graadmeter tot gevolg. Dat heeft het verzekeringsconcern laten weten naar aanleiding van nieuwe vereisten van De Nederlandsche Bank (DNB).
2x 'Saudi-Arabië wil olieproductie weer gaan opvoeren'12/07 14u15 - Belegger.nl: RIYAD (AFN) - Een groep olielanden, waaronder Saudi-Arabië, probeert oliekartel OPEC en bondgenoot Rusland over te halen om de olieproductie vanaf augustus weer te verhogen. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden.
2x Beleggers beginnen weer aan cijferseizoen12/07 17u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - Beleggers krijgen het in de nieuwe beursweek druk vanwege de start van het zogenoemde cijferseizoen. In deze periode publiceren veel grote bedrijven hun halfjaarresultaten. Ook gaat de aandacht uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), een EU-top in Brussel over het Europese herstelfonds en het alsmaar oplopende aantal coronabesmettingen in de wereld.
1x Brussel keurt overname Osram door AMS goed06/07 15u15 - Belegger.nl: BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft de overname van het Duitse verlichtingsbedrijf Osram Licht door de Oostenrijkse sensormaker AMS zonder voorwaarden goedgekeurd. Er blijven volgens Brussel voldoende andere spelers over op de markt. Aandeelhouders van Osram stemden eind vorig jaar al in met de overname. Het bod van AMS bedroeg 41 euro per aandeel.
1x 'Betalingsbedrijf Ant wil naar beurs Hongkong'08/07 13u15 - Belegger.nl: HONGKONG (AFN) - Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, wil naar de beurs in Hongkong. Volgens bronnen tegen persbureau Reuters wordt daarbij gemikt op een waardering van meer dan 200 miljard dollar.
1x Wall Street licht hoger bij opening08/07 16u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine plussen aan de nieuwe handelsdag begonnen na de stevige minnen van een dag eerder. Beleggers zijn wat voorzichtig vanwege het almaar oplopend aantal coronabesmettingen. Dit kan mogelijk het economisch herstel van de crisis ondermijnen. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar jeansmaker Levi Strauss dat de boeken opende.
1x 'Overname HEMA door Ahold strategisch weinig zinvol’09/07 17u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van HEMA door Ahold Delhaize is strategisch gezien weinig zinvol, vinden analisten van ABN AMRO. De overname zou voor het voedingsgedeelte misschien nuttig kunnen zijn, maar voor de verdere zakelijke samenstelling van HEMA zou het weinig uitmaken, schrijven de analisten.
1x Beurs Amsterdam sluit in het rood09/07 18u15 - Belegger.nl: AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag met verlies gesloten, na een groot deel van de dag op winst te hebben gestaan. De zorgen over het economisch herstel van de coronacrisis laaiden weer op, nu het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten sterk blijft oplopen. Verder kwamen er berichten dat de Amerikaanse regering een verbod wil gaan opleggen voor de Amerikaanse overheid om goederen en diensten af te nemen van bedrijven die gebruik maken van producten van het Chinese technologieconcern Huawei en andere Chinese firma's. Daardoor kunnen de spanningen tussen de VS en China verder oplopen.
0x 'Nederlander topkandidaat voor hoogste functie Commerzbank'05/07 12u15 - Belegger.nl: FRANKFURT (AFN) - De Nederlander Roland Boekhout is topkandidaat om de nieuwe topman te worden van Commerzbank, als opvolger van vertrekkend bestuursvoorzitter Martin Zielke bij de tweede bank van Duitsland. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.
0x Goldman Sachs ziet sterkere krimp economie VS05/07 13u15 - Belegger.nl: NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten zal dit jaar sterker krimpen dan eerder gedacht, door het fors oplaaiende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en het herinvoeren van beperkende maatregelen door sommige Amerikaanse staten om de virusuitbraak tegen te gaan. Dat liet zakenbank Goldman Sachs weten.

Statistieken

Artikels:
27813
Gelezen:
9423
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven