woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Blik op Nieuws

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u15
 

Blik op Nieuws

Verbergen Tonen
06/04 11u43  Man neergestoken in Vlissingen Zondagavond meldde een getuige dat er een man was neergestoken. De eerste hulp aan de man werd door omstanders verleend, zij belden ook 112.
06/04 11u43  Acht weken cel voor spugen naar agent “In een tijd waarin we voorzichtig moeten zijn en op elkaar moeten letten, is het gedrag van deze verdachte buitengewoon asociaal.” Dat stelde de officier van justitie maandag in de rechtbank in Almelo over een 43-jarige man uit Borne.
06/04 11u15  Verschillen in overstappen tussen jongeren en ouderen lijken kleiner te worden In 2020 geeft 7% van de verzekerden aan te zijn overgestapt van zorgverzekeraar. Jongeren geven net als in voorgaande jaren vaker aan te zijn overgestapt dan ouderen. De verschillen tussen jongeren en ouderen lijken wel kleiner te worden. De hoogte van de premie is de meest genoemde reden om over te stappen. Dit blijkt uit onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel.
06/04 11u15  Chroom-6 ziektelijst uitgebreid voor Defensie en re-integratieproject Tilburg Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft opnieuw de bestaande wetenschappelijke kennis onderzocht over gezondheidseffecten en ziekten die door chroom-6 kunnen worden veroorzaakt. Dit nieuwe onderzoek laat zien dat contact met chroom-6 ook kan leiden tot strottenhoofdkanker. Dit is belangrijk voor oud-werknemers op de zogenoemde POMS Prepositioned Organizational Materiel Storage -locaties van Defensie en de toenmalige deelnemers en trajectbegeleiders aan het re-integratieproject tROM in Tilburg. Het RIVM blijft volgen of er nieuwe wetenschappelijke aanwijzingen zijn dat contact met chroom-6 tot ziekten kan leiden.
06/04 11u15  Fietsster gewond bij aanrijding met motorscooter Een 62-jarige fietsster is zondag 5 april met onbekend hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis nadat zij op de Stadhouderskade was aangereden door een drie-wielige motorscooter. De 34-jarige motorrijder is aangehouden en na verhoor heengezonden.
06/04 11u15  Man (28) verzet zich bij aanhouding in Delfzijl Een 28-jarige man uit Delfzijl is zondagavond aangehouden voor het verlaten van een plaats ongeval, verzet bij aanhouding en belediging.
06/04 10u15  Overheid soepeler als schuldeiser De incassodienst van de overheid, het CJIB, heeft een brief naar alle deurwaarderskantoren gestuurd om minder hard op te treden tegen mensen met schulden. Er is volgens het AD gevraagd om terughoudend te zijn met beslagleggingen.
06/04 09u15  Motorrijder ernstig gewond na eenzijdig ongeval op de Corridor in Veghel Veghel vond zondagnacht rond 0.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een motorrijder ernstig gewond raakte. Het ongeval gebeurde op de Corridor ter hoogte van de Mac. Arthurweg. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend, verkeersspecialisten van de politie zijn ter plaatse een onderzoek gestart.
05/04 23u15  Britse premier Johnson in ziekenhuis opgenomen De Britse premier Johnson in ziekenhuis opgenomen.
05/04 21u15  Gewonde bij schietpartij in Almere In Almere kreeg de politie zondagavond de melding van een schietpartij in de kruidenbuurt.
05/04 19u15  Grapperhaus: 'Meeste mensen hebben zich dit weekend goed gehouden' Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls kijken samen terug op een relatief rustig verlopen weekend. Het eerste beeld vanuit de veiligheidsregio’s in Nederland is dat de hebben aan de oproep om thuis te blijven en alleen naar buiten zijn gegaan voor een frisse neus of als het echt nodig was. Mensen kwamen veelal niet in grote groepen samen en hielden zich aan de 1,5 m afstand.
05/04 19u15  Gewonde bij geweldsincident in Almere In Almere kreeg de politie zondagavond de melding van een schietpartij in de kruidenbuurt.
05/04 19u15  Grote natuurbrand in Alteveer In het Drentse Alteveer is in het Mensigebos een grote natuurbrand uitgebroken. Bij de brand kwam veel rook vrij die in noordwestelijke richting trok.
05/04 19u15  Auto uitgebrand aan De Bierwagen in Sint-Michielsgestel De brandweer werd rond 15.20 uur gealarmeerd voor een autobrand op De Bierwagen in Sint-Michielsgestel. Het voertuig vatte vlam toen de eigenaar deze wilde starten, hoe dit kon gebeuren is niet helemaal duidelijk.
05/04 19u15  Grote natuurbrand in Drentse Alteveer In het Mensingebos bij het Drentse Alteveer is een zeer grote brand uitgebroken in de natuur. Volgens de Veiligheidsregio Drenthe gaat het om een gebied van ongeveer honderd bij honderd meter.
Laatste update: maandag 6 april 2020, 11u43


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/04 18u15  Weer veel irritaties om wielrenners die zich niet laten horenHet was vandaag een mooie dag en er trokken dan nog aardig wat mensen de straat op voor een wandelingetje in hun eigen buurt. Zo ook weer de groepjes wielrenners die duidelijk weer geen boodschap hadden aan de overige weggebruikers.
05/04 17u15  Jongste slachtoffer coronaviruis is een twintigerAan de gevolgen van het coronavirus is in Nederland een twintiger overleden. Dit bevestigd het RIVM aan het AD. De exacte leeftijd wordt niet bekend gemaakt, maar de persoon is tussen de 25 en 29 jaar oud.
05/04 16u15  Corona-update: 1.224 nieuwe besmettingen en 115 overledenEr zijn volgens het RIVM 1.224 nieuwe besmettingen gemeld en zijn er 253 nieuwe personen opgenomen in het ziekenhuis. Als gevolg van de besmetting zijn er 115 mensen overleden.
05/04 16u15  Duitse grenzen met Nederland gaan op slotDe Duitse minister van Binnenlandse Zaken van Duitsland heeft strengere regels ingevoerd voor verkeer vanuit Nederland in de richting van Duitsland. Volgens BNR wordt je bij de grens geweigerd als je niet per se de grens over moet.
05/04 16u15  Overtreding noodverordening in woning LewedorpIn een woning in Lewedorp werd vannacht door agenten de 59-jarige bewoner geverbaliseerd omdat hij de geldende noodverordening ivm het coronavirus overtrad. De man had acht mensen op bezoek en in de ruimte waar zij waren kon niet de wettelijk toegestane veilige anderhalve meter afstand gehouden worden.
05/04 16u15  Onderzoek naar gasluchtDe brandweer werd zondagmiddag gealarmeerd voor een gaslek bij een geparkeerde bestelbus op een parkeerterrein aan de Pierre Janssenstraat in Boxtel.
05/04 13u15  Dode bij steekpartij in EindhovenEen 28-jarige vrouw is zaterdagavond rond 23.00 uur aangehouden in een woning in Eindhoven. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident op de Tellegenstraat waarbij een man om het leven kwam.
05/04 13u15  Coronafeestje beëindigd in kleedkamer sportparkIn de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een coronafeestje beëindigd op Sportpark Veerse Poort in Middelburg. In één van de kleedkamers bevond zich een aantal jongens dat een feestje hield. Alle jongens, elf in totaal, zullen een passende straf krijgen in overleg met het Openbaar Ministerie.
05/04 13u15  Econoom Arnold Heertje overledenOp 86-jarige leeftijd is econoom Arnold Heertje overleden. Dit hebben zijn zoons bevestigd aan het FD.
05/04 12u15  Talpa stopt met opnames Ladies NightHet programma Ladies Night zal aanstaande woensdag voor het laatst te zien zijn op tv. Vanwege de corona worden de opnames gestaakt. Op het tijdslot zullen voorlopig films te zien zijn.
05/04 11u15  Gewonde bij schietpartij in HoogeveenDe politie doet onderzoek naar een schietincident dat zaterdagnacht plaatsvond in Hoogeveen. Een 23-jarige inwoner van Rotterdam raakte daarbij in de Adriaan Baasstraat gewond. In de omgeving werd een 36-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. Deze verdachte is ingesloten.
05/04 11u15  Medische apparatuur en medicijnen voor corona patiënten op weg naar Sint-MaartenVanaf Vliegbasis Eindhoven is vanochtend een C-17 transportvliegtuig vertrokken naar Sint-Maarten met medische apparatuur, beschermingsmiddelen en medicijnen om corona patiënten te behandelen. Het gaat deels om een mobiel ziekenhuis, een zogenaamde Hospitainer, waarmee 6 zelfstandige Intensive Care plekken worden gerealiseerd. Daarnaast wordt apparatuur meegenomen waarmee 6 extra IC-plekken in het ziekenhuis van Sint-Maarten gerealiseerd kunnen worden.
05/04 11u15  Snelle aanhouding na overval in hotelDe politie hield zondag 5 april kort na middernacht twee mannen (28 en 35 jaar) aan die verdacht worden van een gewapende overval in een hotel aan de Pieter de Hoochstraat in Rotterdam.
05/04 11u15  Dode (44) bij steekpartij in OosterwoldeEen man is zaterdagmiddag overleden als gevolg van een steekincident in Oosterwolde. Het slachtoffer werd met verwondingen aangetroffen bij een tankstation aan de Venekoterweg in Oosterwolde. Hoewel ambulancepersoneel zich over de man ontfermde, overleed hij onderweg naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de dader.
05/04 10u15  Man gewond bij steekincident in TilburgEen man is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een steekincident in Tilburg. Twee verdachten zijn aangehouden. Het huis waarin het gebeurd was zat onder het bloed.
05/04 10u15  Pony's gered uit brandende vrachtwagenOp de Rondweg van Coevorden heeft een kleine vrachtwagen met drie pony's in brand gestaan. De brand ontstond rond 01.00 uur door kortsluiting.
05/04 00u15  Premie zorgverzekering stijgt in 2020De zorgverzekeraars hebben allemaal hun zorgpremie bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Voor de zorgverzekering in 2020 gaat de premie bij het grootste deel wat omhoog.
05/04 00u15  BlikopNieuws.nl biedt nu gegarandeerde plaatsing van uw persberichtenOmdat wij steeds meer verzoeken krijgen om persberichten op www.blikopnieuws.nl te plaatsen is het voor iedereen vanaf nu mogelijk om van te voren één of meerdere plaatsingen in te kopen door middel van een zogenaamde strippenkaart waarbij geldt: één strip is één gegarandeerde plaatsing van uw persbericht op www.blikopnieuws.nl.
04/04 21u15  Dodelijk ongeval in RotterdamEen 28-jarige motorrijder bezweek zaterdagmiddag 4 april om 13.35 uur aan de gevolgen van een eenzijdig ongeval dat hem overkwam.
04/04 19u15  Motorrijder omgekomen in LosserIn het Overijsselse Losser is bij een ernstig verkeersongeval een motorrijder om het leven gekomen. Dit maakt de politie bekend.
04/04 18u15  Drie aanhoudingen in België na overval Amsterdamse lachgaskoerierIn de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 april 2020 hebben drie gewapende mannen in het Westelijk Havengebied in Amsterdam een lachgaskoerier overvallen. De drie gingen er daarna vandoor in een voertuig met Belgische kentekenplaten. Niet veel later zagen agenten een soortgelijk voertuig met drie inzittenden nabij de Belgische grens rijden en dit voertuig kon na een achtervolging door Belgische politie-eenheden in de buurt van Antwerpen worden klemgereden. De inzittenden zijn aangehouden. In het voertuig troffen agenten diverse goederen aan welke vermoedelijk zijn gebruikt bij de overval en goederen die waarschijnlijk eigendom zijn van de lachgaskoerier.
04/04 18u15  Help de Horeca groot succes! Het eerste miljoen is binnen voor horecazakenSinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse horecaondernemers tijdens de coronacrisis. De waardebonnen helpen de ondernemers direct aan inkomsten, ook nu ze gesloten zijn of alleen voor afhaal en thuisbezorging operationeel zijn. Zodat iedereen straks weer kan genieten van mooie momenten in hun favoriete restaurant of café. Inmiddels hebben zo'n 6200 zaken zich aangesloten bij Help de Horeca. Horecaondernemers kunnen zich nog steeds aanmelden via www.helpdehoreca.nl.
04/04 18u15  Mishandeling docente online te zienLeerlingen van de middelbare school ISW Hoogeland zijn afgelopen donderdag getuigen geweest van de mishandeling van een docente via een online videoverbinding.
04/04 18u15  Dode bij steekpartij in OosterwoldeEen man is zaterdagmiddag overleden als gevolg van een steekincident in Oosterwolde. Het slachtoffer werd met verwondingen aangetroffen bij een tankstation aan de Venekoterweg in Oosterwolde. Hoewel ambulancepersoneel zich over de man ontfermde, overleed hij onderweg naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de dader.
04/04 17u15  Auto met aanhanger van de wegHulpdiensten in Klazienaveen werden zaterdagmiddag opgeroepen voor een ongeval op de N862-Dordsedijk.
04/04 17u15  Today I love you bij Amsterdam UMCToday I Love You; deze woorden lichten op bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Gisteren plaatsten Amsterdam Light Festival en Light Art Collection een lichtkunstwerk met een boodschap. Een boodschap met verlichtende woorden voor alle mensen die dag en nacht keihard aan het werk zijn om anderen te helpen en voor hen die zelf getroffen zijn door het virus. Deze magische woorden zijn nu meer welkom dan ooit en nodigen voorbijgangers uit om ze elke dag hardop uit te spreken.
04/04 16u15  Gewonde man aangetroffen in OosterwoldeIn het Friese Oosterwolde is zaterdagmiddag een man zwaargewond aangetroffen. De politie onderzoekt de toedracht.
04/04 16u15  Voetgangster overleden na aanrijding met vuilniswagenEen 85-jarige Rotterdamse overleed zaterdag 4 april vrijwel direct aan de verwondingen die zij opliep bij een ongeval met een vuilniswagen.
04/04 14u15  Kleine brand in zorgcentrum CoevordenDe brandweer in Coevorden kreeg zaterdagmorgen de melding van een brand in zorgcentrum Aleida Kramer.
04/04 13u15  Corona-Update: 164 patiënten overleden en 904 nieuwe besmettingenVolgens het RIVM zijn tussen er 336 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 164 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.
04/04 13u15  Man bungelt aan brug in centrum GroningenIn het centrum van Groningen werden zaterdagmiddag voorbijgangers opgeschrikt door een persoon die zichzelf had opgehangen aan de Ebbingebrug met een touw om zijn middel.
04/04 13u15  Grote brand bij jeugdzorginstellingEen grote uitslaande brand heeft voor grote schade gezorgd bij jeugdzorginstelling De La Salle in Boxtel.
04/04 12u15  Hoge activiteit teken verwacht door warme weerOmdat er voor de komende dagen hoge temperaturen worden voorspeld, zal volgens de website Nature Today de tekenactiviteit waarschijnlijk oplopen tot ‘zeer hoog’ in grote delen van Nederland.
04/04 12u15  75 jaar vrijheid op postzegelsHet is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. PostNL geeft ter gelegenheid van dit jubileum het postzegelvel ’75 jaar vrijheid’ uit.
04/04 11u15  Restaurant voor derde keer beschotenEen restaurant aan de Borneosteiger in Amsterdam-Oost is 4 april voor de derde keer beschoten. De politie is een groot onderzoek gestart.
04/04 11u15  Hema vraagt offer van schuldeisersInvesteringsmaatschappij Ramphastos, eigenaar van de Hema, heeft schuldeisers gevraagd om voor het openstaande schuldbedrag met minder genoegen te nemen. Hiervoor zal in ruil vers kapitaal in het bedrijf gestopt worden door de eigenaar van de investeringsmaatschappij Marcel Boekhoorn.
04/04 10u15  Ramkraak op supermarkt in HaarlemDe politie zoekt getuigen van een ramkraak op een supermarkt aan de Engelenburg in Haarlem. Zaterdagochtend rond 06.45 uur ramde een voertuig de ingang van de supermarkt.
04/04 10u15  Motorrijder (24) zwaargewond na ongevalEen 24-jarige Rotterdammer raakte vrijdagavond 3 april omstreeks 20.00 uur zwaargewond bij een verkeersongeval op de kruising met de Putselaan met de Johannes Brandstraat.
04/04 10u15  Twee jongens slachtoffer van steekincidentBij een steekincident in Tilburg zijn de afgelopen nacht twee jongens gewond geraakt. De dader ging er op zijn scooter vandoor.
03/04 22u15  Traumahelikopter brengt coronapatiënt naar GroningenEen traumahelikopter heeft vrijdag aan het begin van de avond een coronapatiënt vanuit het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ) in ’s-Hertogenbosch overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) in Groningen. Rond 18.15 uur landde het gevaarte op het parkeerterrein bij het ziekenhuis waarna de patiënt met een speciale ambulance naar de landingsplaats werd vervoerd. Eén uur later, zo rond 19.15 uur, vertrok de helikopter met patiënt richting Groningen.
03/04 21u15  Coronavirus verspreidt zich ook door met elkaar te pratenVolgens de Amerikaanse viroloog en presidentieel adviseur Anthony Fauci versprijdt het coronavirus zich niet alleen door hoesten en niezen, maar juist via de adem wanneer mensen met elkaar spreken.
03/04 21u15  Aantal rechtszaken wordt uitgebreidVanaf 7 april wordt in alle rechtsgebieden het aantal zaken verder uitgebreid. Deze zijn zoveel mogelijk telefonisch of via videoconference.
03/04 20u15  Recherche onderzoekt beschieting restaurant BorneosteigerDe recherche doet onderzoek naar een tweetal beschietingen van een restaurant aan de Borneosteiger in Amsterdam-Oost. Bij het pand werden zowel op zaterdag 28 maart 2020 als vrijdag 3 april 2020 kogelinslagen aangetroffen.
03/04 20u15  Defensie print ID-kaarthouders voor politieDefensie heeft 500 kaarthouders voor de politie geprint. Die klikt ze aan de wapenstok en kan zo op 1,5 meter afstand identiteitsbewijzen controleren. Deze manier van werken gaat verspreiding van het COVID-19-virus tegen.
03/04 20u15  Motorrijder gewond bij aanrijding in EmmenBij een ongeval in Emmen is vrijdagmiddag een motorrijder gewond geraakt bij een aanrijding.
03/04 19u15  Kabinet: bij geweld tegen politieagenten en hulpverleners geen taakstrafGeweld tegen personen met een publieke taak, zoals politieagenten, brandweerpersoneel en hulpverleners, is onaanvaardbaar. Deze functionarissen handhaven de orde, treden op onder gevaarlijke omstandigheden en verlenen hulp aan mensen in nood. Niet zelden staan zij mensen bij die in acuut levensbedreigende situaties verkeren. Geweld tegen dit soort functionarissen moet dan ook stevig worden aangepakt, daar past geen taakstraf bij. Dat is de kern van een wetsvoorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid waarmee de ministerraad heeft ingestemd.
03/04 19u15  Coronamaatregelen voor bescherming en inzetbaarheid agentenDe coronacrisis grijpt direct in op het dagelijks werk van de politie, de veiligheid van agenten en hun inzetbaarheid. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid neemt daarom maatregelen om agenten meer te beschermen en hun inzetbaarheid zeker te stellen. Zo heeft de ministerraad vrijdag ingestemd met een wetsvoorstel, waardoor van hoestende en spugende verdachten gedwongen wangslijm kan worden afgenomen om te testen op corona. Hierdoor kan worden getest of agenten of andere hulpverleners risico lopen als mensen met opzet spugen of hoesten om te besmetten met het corona-virus (COVID-19)
03/04 18u15  Heeft deze Amerikaanse wetenschapper het medicijn tegen corona?Hij werkt al sinds 25 januari van dit jaar samen met zijn medewerkers aan een mogelijk medicijn tegen het COVID-19-coronavirus. Jacob Glanville, eigenaar van Distributed Bio heeft naar eigen zeggen een medicijn ontwikkeld dat op een soortgelijke manier werkt als het medicijn dat destijds ook effectief bleek tegen SARS.
03/04 18u15  'Bewoners vakantieparken mogen niet op straat komen te staan'Minister van Veldhoven voor Milieu en Wonen roept gemeenten en veiligheidsregio’s op om bewoners van vakantieparken niet op straat te laten belanden tijdens de coronacrisis. Dit meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vrijdagmiddag.
03/04 18u15  Auto rolt in kanaal in KlazienaveenIn Klazienaveen is vrijdagmorgen een auto het van Echtenskanaal NZ ingerold.
03/04 17u15  Spoedwet voor verplichte test 'coronaspuger'Behalve de directe bestrijding van het coronavirus is het ook van groot belang dat de samenleving zoveel als mogelijk normaal blijft functioneren. Bestaande wetgeving biedt al veel ruimte om praktische problemen op te lossen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Waar dat niet het geval is, zijn nieuwe tijdelijke wettelijke voorzieningen of aanpassingen nodig. Dit kan deels met terugwerkende kracht.
03/04 17u15  Universiteit Twente werkt aan beademing coronapatiënten met duikmaskersOnderzoekers van de Universiteit Twente hebben de afgelopen week gewerkt aan het ontwerpen en testen van een nieuw soort beademingsmasker. 'Dit masker, dat het hoofd geheel omsluit en deels is gebaseerd op Italiaans voorbeeld, kan voor zo’n 20 tot 30 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen ingezet worden', zo heeft de universiteit laten weten.
03/04 16u15  Mooi weekendweer maar toch beter om thuis te blijvenAankomend weekend zijn de weersvoorspellingen gunstig en wordt er aangenaam lenteweer verwacht. Toch blijft de dringende oproep van Rutte van kracht: blijf zoveel mogelijk thuis en ga alleen naar buiten voor een boodschap of een klein ommetje en niet om te recreëren.
03/04 15u15  Overleden 1.487 (+148), besmet: 15.723 (+1.026) en in ziekenhuis 6.286 (+502)Vrijdag zijn er bij het RIVM 502 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld en zijn er 1.026 nieuwe besmettingen. 'Er zijn sinds gisteren 148 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden', zo meldt het RIVM vrijdag.
03/04 14u15  Buikpijn, diarree en pijn op de borst kunnen wijzen op coronabesmettingVeel mensen bij wie het coronavirus is vastgesteld, hadden naast koorts en verhoging ook last van buikklachten en diarree. Dat meldt het Tijdschrift voor Geneeskunde.
03/04 12u15  Sterfte neemt toeDe sterfte in de afgelopen weken is hoger uitgevallen dan gemiddeld voor deze periode. In week 12 (16 tot en met 22 maart) overleden 3 575 personen. Dat waren er 443 meer dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020. Voor week 13 (23 tot en met 29 maart) wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 4 300 personen. Deze schatting is gebaseerd op het aantal overlijdensberichten dat het CBS tot nu toe ontvangen heeft voor week 13. Dat melden het CBS en het RIVM op basis van de voorlopige sterftecijfers per week.
03/04 12u15  Radboudumc gebruikt UV-boxen voor desinfecteren medische hulpmiddelenOp de COVID-afdelingen C5 en Eov van het Radboudumc, met positief geteste coronapatiënten, staan vanaf vandaag twee UV-boxen. Deze zijn aangeschaft voor de desinfectie van medische hulpmiddelen, zoals polskastjes en kabels om de patiënten continu te monitoren op vitale functies. Ook patiëntgebonden tablets, smartphones, en VR-brillen, smartphones en stethoscopen van medewerkers kunnen met deze UV-boxen in 25 seconden worden gedesinfecteerd. Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘De boxen zijn een enorme aanwinst in het verlagen van de virusload en kans op overdracht van het coronavirus.’
03/04 12u15  Ontvoerde vrouw geslagen en overgoten met kokend waterVier mannen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar zitten 90 dagen langer vast. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank vandaag beslist op een pro-formazitting. Het OM verdenkt de mannen van betrokkenheid bij de ontvoering en mishandeling van een vrouw en haar twee kinderen op 31 december van verleden jaar. Van een vijfde verdachte (27) heeft de rechtbank de voorlopige hechtenis geschorst.
03/04 12u15  Koning en Koningin bezoeken RIVM in BilthovenKoning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vrijdagochtend 3 april een werkbezoek gebracht aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. Het bezoek vond plaats in het kader van de bestrijding van het coronavirus (COVID-19).
03/04 12u15  Gezochte Bulgaar opgepakt bij paspoortcontrole op SchipholDe Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagmorgen op Schiphol een 45-jarige Bulgaar opgepakt die gezocht werd voor onder andere witwassen en handel in verdovende middelen.
03/04 12u15  Man veroorzaakt aanrijding en rijdt voortuin inEen 72-jarige Vlissinger is donderdagavond aangehouden omdat hij met zijn auto schade had veroorzaakt aan een tuin en een personenauto. Daarna reed hij weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken.
03/04 11u15  Man gewond na incident op recreatiepark in BeekbergenDe politie in het Gelderdse Beekbergen is vrijdagmorgen een onderzoek gestrart naar aanleiding van een incident in een chalet op Recreatiepark De Eikenberg.
03/04 11u15  Nederlanders vrezen vaker voor besmettingIn een paar weken tijd is het aantal Nederlanders dat bang is besmet te raken met het coronavirus flink gestegen. Dit melden verschillende media na onderzoek van I&O Research en de Universiteit Twente blijkt dat vorige maand nog maar 5 procent vreesde voor besmetting, was dit eind maar 20 procent.
03/04 11u15  Scooterrijder omgekomen bij ongeval in AmsterdamBij een aanrijding op de Keizersgracht in Amsterdam op vrijdag 3 april 2020 omstreeks 07.05 uur is een scooterrijder overleden.
03/04 10u15  Bouwsector stevent af op zware crisis door uitbraak coronaVoor de derde keer in twaalf jaar tijd dreigt de Nederlandse bouwsector in een crisis te belanden. Dit concludeert het EIB in de zojuist verschenen notitie.
03/04 10u15  'Vegetarisch broodbeleg meestal gezonder dan vleeswaren'Vegetarische kipfilet, ham, salami, filet americain, smeerworst en gegrild gehakt hebben bijna altijd een gezondere samenstelling dan de vleesvariant. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond die 33 soorten vegetarisch broodbeleg vergeleek met de tegenhangers van vlees.
03/04 10u15  Bijna 3 op de 5 Nederlanders maakte in 2019 gebruik van online platformsVan de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft 58 procent in 2019 wel eens gebruik gemaakt van online platforms om goederen of diensten te bestellen of uit te wisselen. Het vaakst bestelden mensen maaltijden, kochten tweedehands goederen of boekten een accommodatie via zo’n online platform. Dit blijkt uit het onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019. Dit jaarlijkse onderzoek van het CBS is vorig jaar onder 5,6 duizend mensen van 12 jaar of ouder gehouden.
02/04 23u15  Limburgse hulpverleners brengen eerbetoon aan helden in de zorgEr wordt op dit moment veel van onze helden in de zorg gevraagd. Daarom hebben politiemedewerkers uit de hele eenheid Limburg donderdag een eerbetoon aan ze gebracht. 'Dat deden ze samen met partners als brandweer, ambulancedienst, veiligheidsregio, gemeenten en marechaussee', zo meldt de politie donderdag.
02/04 21u15  Veel stress en meer psychische klachten door coronacrisisDe kans op besmetting met het COVID-19 virus en de genomen maatregelen om het virus onder controle te krijgen levert op dit moment voor veel mensen stress op. 'Voor de 1 miljoen Nederlanders die al te maken hadden met psychische klachten, geldt dit nog eens extra', zo meldt de stichting MIND donderdagavond.
02/04 20u15  Ondernemers krijgen van Belastingdienst makkelijker langer uitstelVanwege de coronacrisis konden ondernemers en zzp’ers die in de problemen komen al vragen om uitstel van betaling. 'Deze uitstelaanvraag wordt nu verder versoepeld: het aanvragen voor alle ondernemers wordt eenvoudiger, geldt voor meer belastingen en het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen', zo meldt het ministerie van Financiën donderdagavond.
02/04 19u15  Beter stoppen met roken in corona-tijdRokers lopen in het algemeen meer risico op luchtweginfecties dan niet-rokers. De longen zijn kwetsbaarder en kunnen sneller gaan ontsteken. Voor het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt lijkt dat ook te gelden, zo meldt het Trimbos.
02/04 19u15  Frontale botsing op kruispunt Groeneweg in SchijndelDonderdag vond er eind van de middag rond 17.45 uur op de kruising van de Groeneweg met de Harry Bolsiuslaan en de Dr. Ariënsstraat in Schijndel een verkeersongeval plaats. Twee auto’s botsten frontaal op elkaar nadat één van beide voertuigen wilde afslaan.
02/04 19u15  Werkenden weten nog maar slecht afstand te houden in coronapandemieBij deze een oproep aan alle mensen die wel aan het werk zijn, maar nog steeds niet de 1,5 meter afstand in acht willen of ''kunnen'' nemen.
02/04 18u15  Werkenden weten maar slecht afstand te houdenBij deze een oproep aan alle mensen die wel aan het werk zijn, maar nog steeds niet de 1,5 meter afstand in acht willen of ''kunnen'' nemen.
02/04 18u15  FNV: KLM, het steunpakket is er, dus houd ook tijdelijke medewerkers in dienstFNV is teleurgesteld over het feit dat KLM mensen met een tijdelijk contract wil ontslaan. Voor deze groep wil Nederlands grootste vliegmaatschappij geen gebruik maken van de regeling waar vakbonden en werkgevers zich sinds de start van de coronacrisis hard voor hebben gemaakt.
02/04 17u15  Drugslab aangetroffen in LangweerWoensdagmiddag 1 april is in een boerderij aan de Pontdyk in Langweer een drugslab aangetroffen. Daarbij is een 63-jarige man aangehouden.
02/04 17u15  Twee leden Caloh Wagoh aangehouden na schietincidentNa diverse meldingen dat er op de Asserweg in Rotterdam, woensdagavond rond kwart voor tien, werd geschoten, hielden agenten twee mannen van 42 en 25 jaar oud aan. Beiden bleken lid van Caloh Wagoh.
02/04 16u15  Aangehouden man voor gezinsdrama Etten-Leur vrijdag voor rechter-commissarisDe 33-jarige man, die verdacht wordt van betrokkenheid bij het overlijden van zijn vier gezinsleden in Etten-Leur, wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.
02/04 16u15  Foto eerbetoon vakkenvullers door Albert Heijn gemanipuleerdDoor het manipuleren van een foto is de Albert Heijn behoorlijk in verlegenheid gebracht. Een filiaal in Leiden had op Facebook een foto geplaatst met hierop een eerbetoon aan de vakkenvullers. De zin minimumloon 14 euro was van de geplaatste foto weggepoetst.
02/04 15u15  Corona-update: 1083 nieuwe besmettingen en 166 patiënten overledenVandaag zijn er 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Daarmaast zijn er 1083 nieuwe besmettingen geregistreerd en komt het aantal op 14.697.
02/04 15u15  Veel minder druk in openbaar vervoer in maart 2020In de tweede helft van maart 2020 is het dagelijks aantal instappers (check-ins) in het openbaar vervoer gedaald met bijna 90 procent ten opzichte van een vergelijkbare dag in 2019. Op 31 maart bedroeg het aantal check-ins 560 duizend, tegen 4,75 miljoen op een gemiddelde dinsdag in 2019. In verband met het coronavirus is het alleen nog toegestaan met het openbaar vervoer te reizen als het een noodzakelijke reis betreft, bijvoorbeeld vanwege een cruciaal beroep. Dit blijkt uit de meest recente cijfers over in- en uitchecktransacties met de OV-chipkaart, samengesteld door het CBS en Translink.
02/04 14u15  De Koninklijke Nederlandse Munt verhuist naar HoutenNa ruim 450 jaar gevestigd te zijn geweest in Utrecht, heeft de Koninklijke Nederlandse Munt in maart 2020 haar intrek genomen in een prachtig nieuw gebouw te Houten. Het in Utrecht gevestigde muntgebouw heeft ruim 100 jaar gediend als munthuis, maar is vanwege toename van de orderportefeuille en de toegenomen beveiligingseisen niet meer geschikt om deze functie nóg 100 jaar te vervullen.
02/04 14u15  Radboudumc onderzoekt de gevolgen van thuiswerken'Werk en blijf zoveel mogelijk thuis' luidt het advies, tot minimaal 28 april, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar wat doet dat met de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen? Inspanningsfysioloog Maria Hopman en haar team van het Radboudumc gaan hier onderzoek naar doen. Dit gebeurt als onderdeel van het grote onderzoek Nijmegen Exercise Study (NES). Hierin volgen de onderzoekers de gezondheid van 24.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse of Zevenheuvelenloop.
02/04 14u15  Belastingdienst belt of sms’t nooit voor openstaande rekening: trap er niet in!‘U heeft uw omzetbelasting nog niet betaald. U krijgt daarvoor een boete en we hebben een deurwaarder ingeschakeld. Maar als u het nu overmaakt, hoeven we geen deurwaarder langs te sturen en krijgt u de boete weer teruggestort.’ Een soortgelijk telefoontje ontvingen veel ondernemers – voornamelijk in de agrarische sector – de afgelopen maanden. De politie benadrukt: de Belastingdienst vraagt nooit telefonisch of via een sms om geld over te maken, hang direct op.
02/04 13u15  Radboudumc en Radboud Universiteit gaan samen strijd aan tegen coronaDe Radboud Universiteit en het Radboudumc bundelen op jebentnodig.nl initiatieven waaraan je kunt bijdragen in de strijd tegen corona. 'Het belangrijkste initiatief is het crowdfundplatform voor innovaties en wetenschappelijk onderzoek. De instellingen maken gebruik van de campagneslogan die in september door de universiteit gelanceerd werd en nu des te urgenter is: je bent nodig', zo melden de Radboud Universiteit en het Radboudumc donderdag.
02/04 13u15  CPB: Aflossingen studieschuld liggen op schemaOud-studenten die in 2012 zijn begonnen met aflossen hebben na zeven jaar 36% van hun studieschuld terugbetaald. Dat komt vrijwel overeen met de verwachting van het CPB in 2014. Ook degenen die tussen 2013 en 2018 gingen aflossen, liggen op schema. Of dit zo blijft, hangt af van de ontwikkelingen in de inkomens en de rente. Dit blijkt uit het donderdag gepubliceerde rapport ‘Terugbetalen studieleningen’ van het Centraal Planbureau (CPB).
02/04 12u15  Meer dan 6 miljoen belastingaangiftes binnen voor 1 aprilDe Belastingdienst heeft voor 1 april meer dan 6 miljoen belastingaangiftes ontvangen, ruim 60 procent van het totaal aantal verwachte aangiftes. Dat zijn er vrijwel evenveel als vorig jaar na één maand aangiftecampagne. Aangifte doen kan nog tot 1 mei.
02/04 12u15  Twee explosies vannacht kort na elkaar in TolbertIn de nacht van woensdag op donderdag deed zich in het Groningse Tolbert rond 04.00 uur een luide knal voor en bleek er schade te zijn ontstaan aan de geldautomaat aan de Oldeberterweg. Dit meldt de politie donderdag.
02/04 11u15  Amsterdam UMC onderzoekt behandeling voor ernstig zieke coronapatiëntenAmsterdam UMC is een klinisch vergelijkend onderzoek gestart onder ernstig zieke patiënten met COVID-19 die met een zware longontsteking zijn opgenomen op de intensive care. Dit meldt het Amsterdam UMC donderdag.
02/04 10u15  Vier gedetineerden besmet met coronavirusTot nu toe is bij vier gevangenen het Corona virus vastgesteld. Dit meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag.
02/04 10u15  Bewoner tijdens slaap overvallen en beschotenIn de nacht van woensdag op donderdag is in Roosendaal een bewoner aan de Bredaseweg tijdens zijn slaap door zeker twee mannen overvallen. 'Tijdens het incident werd hij beschoten. Hij raakte niet gewond. De politie is op zoek naar de daders', zo meldt de politie donderdag.
02/04 10u15  55-plussers blijven liefst zo lang mogelijk in eigen woningEen ruime meerderheid van de zelfstandig wonende 55-plussers denkt dat hun woning op dit moment geschikt is om in te blijven wonen bij gezondheids- of ouderdomsklachten. Mocht de woning in de toekomst (toch) niet geschikt blijken, dan willen de meeste 55-plussers de woning liever aanpassen dan verhuizen. Dit blijkt donderdag uit het onderzoek Belevingen 2019 van het CBS.
01/04 20u15  453 duizend Nederlanders hadden in 2019 thuis geen internetVan de inwoners van Nederland van 12 jaar of ouder gaf 3 procent in 2019 aan thuis geen toegang tot internet te hebben. Dat zijn ongeveer 453 duizend mensen. Vijf jaar eerder had nog 7 procent thuis geen internet. 75-plussers hebben het vaakst geen internettoegang thuis. 17 duizend Nederlanders zonder internet thuis hebben kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar. Dat blijkt uit het CBS-onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019 dat onder 5,6 duizend mensen is gehouden.
01/04 20u15  Consumentenbond wil garanties voor luchtvaartvouchersConsumenten die een voucher van hun luchtvaartmaatschappij krijgen, mogen niet met lege handen komen te staan als die maatschappij failliet gaat. Dat schrijft de Consumentenbond in een brief aan de Tweede Kamer. De Consumentenbond wil dat de overheid garant staat.
01/04 20u15  Rijksrecherche: "Voorlopige conclusie in onderzoek naar dood van naakte man"Onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant begon de Rijksrecherche op zondag 12 januari 2020 een onderzoek naar de dood van een 33-jarige man uit Helmond. Het onderzoek zit in de afrondende fase. De nabestaanden en betrokken politiemedewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de voorlopige conclusies van het onderzoek.
01/04 20u15  Minderjarige verdachte steekincident Drachten blijft langer vastzittenDe inmiddels 16-jarige jongen uit Gorredijk die wordt verdacht van het neersteken van de 16-jarige jongen uit Drachten, blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank vandaag tijdens de pro formazitting besloten.
01/04 19u15  Adviesrecht gemeenten helpt mensen met schuldenMensen met problematische schulden krijgen straks hulp die beter is toegespitst op hun situatie. Gemeenten kunnen de rechter adviseren of deze mensen het beste kunnen worden geholpen door een beschermingsbewindvoerder, dan wel dat ze verder worden ondersteund door de gemeentelijke schuldhulpverlening. Dit adviesrecht van gemeenten bij zogenoemd schuldenbewind is geregeld in een wetsvoorstel van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) dat vandaag bij de Tweede Kamer is ingediend, mede namens staatssecretaris Van Ark (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).
01/04 19u15  Inwerkingtreding Omgevingswet vraagt extra tijdDe invoering van de Omgevingswet kost meer tijd dan verwacht. Dat schrijft minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen aan de Eerste en Tweede Kamer. In de brief gaat de minister in op de haalbaarheid van de inwerkingtreding per 1 januari 2021.
01/04 18u15  Verkeersongeval met meerdere auto's in UbbenaOp de Asserstraat bij Ubbena deed zich woensdagmiddag een aanrijding voor tussen twee auto`s een busje en een personenauto.
01/04 18u15  Ex-coronapatiënten gezocht voor onderzoek antistoffenHet Erasmus MC en Sanquin Bloedbank zijn op zoek naar mensen die genezen zijn van een coronavirusinfectie. 'Zij hebben meestal beschermende antistoffen in het bloed die mogelijk kunnen dienen als geneesmiddel voor patiënten met corona die zijn opgenomen in het ziekenhuis', zo meldt het Erasmus MC.
01/04 16u15  'DNA en telecomdata koppelen Rotterdammer (31) aan moord advocaat Wiersum'Het Openbaar Ministerie (OM) meldt woensdag dat DNA-matches en resultaten van telecom-onderzoek een 31-jarige Rotterdammer koppelen aan de moord op advocaat Derk Wiersum op 18 september 2019. De officier van justitie van het OM maakte dit woensdagmiddag tijdens een pro-formazitting in de Amsterdamse rechtbank bekend. Het OM verdenkt de Rotterdammer van medeplegen moord en heling van twee auto’s.
01/04 16u15  Celstraffen voor bedreiging agenten met besmetting coronavirusWoensdag heeft de politierechter een 46-jarige man uit Zutphen en een 32-jarige man uit Biddinghuizen veroordeeld tot celstraf voor onder meer het bedreigen van politieagenten om ze met het coronavirus te besmetten. Dit meldt de rechtbank Gelderland woensdag.
01/04 16u15  Agenten mochten op benen van man met mes schietenDe twee agenten, die op 6 december 2019 bij een woning aan de Eindhovenlaan in Arnhem een man in zijn been schoten, hebben rechtmatig gehandeld. Dit concludeert het Openbaar Ministerie Oost-Nederland na onderzoek door de Rijksrecherche. 'De agenten kunnen zich beroepen op noodweer', zo laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.
01/04 15u15  Aangetroffen lichaam Duivendrecht is vermiste Schot Matthew McCombeDe persoon die woensdagochtend 1 april levenloos is aangetroffen in het water aan de Molenkade in Duivendrecht is de vermiste Schot Matthew McCombe. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
01/04 15u15  Aantal besmettingen naar 13.164 en nu 1.173 patiënten overledenWoensdag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen als overleden gemeld. 'Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd', zo meldt het RIVM woensdagmiddag.
01/04 15u15  Auto rolt in vijver in HoogezandEen auto is dinsdagmiddag in de vijver langs de Veiling in Hoogezand gerold.
01/04 12u15  Landelijk coördinatiecentrum geneesmiddelen voor coronapatiënten op intensive careOm de sterk groeiende vraag aan geneesmiddelen op de intensive care voor de behandeling van coronapatiënten het hoofd te bieden, gaat de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers (NVZA) de coördinatie van de beschikbaarheid van deze geneesmiddelen landelijk organiseren. Dat hebben de NVZA, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medisch Centra (NFU), de Bond van Groothandelaren in het Pharmaceutische Bedrijf (BG Pharma), de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) met elkaar afgesproken in opdracht van het ministerie van VWS.
01/04 12u15  Verdachte mishandeling agent trouwstoet opnieuw aangehoudenDe politie heeft dinsdagavond de 26-jarige Rotterdammer Shahid B. die ervan verdacht wordt vorig jaar zomer een politieagent te hebben mishandeld opnieuw aangehouden. Dit laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.
01/04 12u15  Geen inhoudelijke behandeling zaak Jos B. in meiDe rechtbank Limburg heeft besloten dat de zaak tegen de verdachte Jos B. niet inhoudelijk behandeld zal worden op 6, 7, 8, 11 en 13 mei 2020.
01/04 12u15  Eiwit in bloed zet oogonderzoekers op nieuw spoor bij maculadegeneratieOnderzoekers van het Radboudumc hebben met buitenlandse collega’s een nieuw eiwit gevonden dat een belangrijke rol speelt bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD). De ontdekking opent nieuwe mogelijkheden voor diagnose en behandeling van de ziekte schrijven ze in een publicatie in Nature Communications.
01/04 12u15  'Stijging aantal coronabesmettingen gaat minder hard'Het kabinet heeft de maatregelen in de aanpak van het nieuwe coronavirus verlengd tot en met 28 april. Minister-president Rutte benadrukt, dat we met zijn allen de goede richting in zijn geslagen. Er is een afvlakking van het aantal COVID-19-patiënten in het ziekenhuis. Maar wat betekent dat? Het aantal nieuwe patiënten neemt namelijk nog dagelijks toe.
01/04 12u15  Contactpunt psychosociale ondersteuning zorgprofessionals geopendARQ IVP start vandaag met een speciaal contactpunt voor psychosociale ondersteuning zorgprofessionals ten tijde van de coronacrisis. Het contactpunt zorgprofessionals is 7 dagen in de week te bereiken tussen 08.30 -21.30 uur op telefoonnummer 088- 330 5500.
01/04 11u15  'Hema lijdt fors omzet verliers door coronacrisis'De coronacrisis lijkt niet alleen kleine ondernemingen te bezwijken, ook winkelketen HEMA. De omzet van de winkelketen in kleding en huishoudelijke artikelen heeft te maken met een flinke keldering van de omzet.
01/04 10u15  RIVM start onderzoek naar groepsimmuniteit coronavirusHet RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is een onderzoek gestart om uit te zoeken hoeveel mensen afweerstoffen hebben tegen het nieuwe coronavirus. Hiervoor worden 6.000 mensen uitgenodigd uit het hele land en van alle leeftijdsgroepen. Op meerdere momenten, verspreid over de komende maanden meet het RIVM afweerstoffen in het bloed. Met de resultaten wil het RIVM meer te weten komen over de verspreiding van het virus en de opbouw van groepsimmuniteit bij alle leeftijden.
01/04 10u15  Fred Westerbeke benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-NassauFred Westerbeke is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn werk als hoofdofficier van justitie bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) en in het bijzonder voor zijn buitengewone verdiensten in de zaak naar aanleiding van het neerhalen van vlucht MH17.
01/04 10u15  Invoering NIPT in reguliere screening per 2023 haalbaarHet RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu concludeert in haar uitvoeringstoets dat het haalbaar is om per april 2023 de niet-invasieve prenatale test (NIPT niet-invasieve prenatale test ) in het landelijke screeningsprogramma in te voeren. Voortvarende voorbereiding door de betrokken partijen is een voorwaarde voor de implementatie in april 2023.
01/04 10u15  Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrandDe brandweer werd dinsdagavond rond 23.20 uur gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Mijlstraat in Lennisheuvel.
01/04 10u15  Oproep aan hart- en vaatpatiënten: blijf acute klachten melden.Uit informatie van meerdere ziekenhuizen in Nederland blijkt dat de afgelopen weken het aantal patiënten dat met acute hartklachten en acute beroerteklachten bij de eerste harthulp of eerste hulp komt met 50% is gedaald. De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC), de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), expertisecentrum Harteraad en de Hartstichting vinden dit bijzonder verontrustend. Het is niet goed om thuis te blijven of te lang door te lopen met ernstige hartklachten. Verwaarloosde en onvoldoende behandelde hartklachten kunnen leiden tot blijvende schade aan het hart. Acute behandeling van een beroerte kan blijvende invaliditeit voorkomen.
01/04 10u15  NVM: Een goede woning is belangrijker dan ooitOp 12 maart kondigde het kabinet een periode van ‘sociale onthouding’ aan en sindsdien word Nederland hard geconfronteerd met de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus. “In tegenstelling tot wat anderen beweren, loopt de woningmarkt in de eerste twee weken na de aankondiging van de maatregelen opvallend goed door” stellen NVM-voorzitter Onno Hoes en Lana Gerssen, voorzitter van NVM Vakgroep-Wonen.
01/04 10u15  Aanhouding na overvalDe politie heeft twee minderjarige verdachten aangehouden voor de overval in een supermarkt aan de Bergsestraat in Huijbergen.
01/04 10u15  Vijfde jaar op rij met toename bestelauto’sHet aantal bestelauto’s is voor het vijfde jaar op rij gestegen. Begin 2020 telde Nederland bijna 940 duizend bestelauto’s, het hoogste aantal ooit. Er waren 2,7 procent bestelauto’s meer dan een jaar eerder en 15 procent meer dan in 2015. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over bestelauto’s, waarvoor data over voertuigen, bedrijven en kilometers zijn gecombineerd.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

1x Invoering NIPT in reguliere screening per 2023 haalbaar01/04 10u15 - Blik op Nieuws: Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu concludeert in haar uitvoeringstoets dat het haalbaar is om per april 2023 de niet-invasieve prenatale test (NIPT niet-invasieve prenatale test ) in het landelijke screeningsprogramma in te voeren. Voortvarende voorbereiding door de betrokken partijen is een voorwaarde voor de implementatie in april 2023.
1x 'Hema lijdt fors omzet verliers door coronacrisis'01/04 11u15 - Blik op Nieuws: De coronacrisis lijkt niet alleen kleine ondernemingen te bezwijken, ook winkelketen HEMA. De omzet van de winkelketen in kleding en huishoudelijke artikelen heeft te maken met een flinke keldering van de omzet.
1x Adviesrecht gemeenten helpt mensen met schulden01/04 19u15 - Blik op Nieuws: Mensen met problematische schulden krijgen straks hulp die beter is toegespitst op hun situatie. Gemeenten kunnen de rechter adviseren of deze mensen het beste kunnen worden geholpen door een beschermingsbewindvoerder, dan wel dat ze verder worden ondersteund door de gemeentelijke schuldhulpverlening. Dit adviesrecht van gemeenten bij zogenoemd schuldenbewind is geregeld in een wetsvoorstel van minister Dekker (voor Rechtsbescherming) dat vandaag bij de Tweede Kamer is ingediend, mede namens staatssecretaris Van Ark (van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).
1x Minderjarige verdachte steekincident Drachten blijft langer vastzitten01/04 20u15 - Blik op Nieuws: De inmiddels 16-jarige jongen uit Gorredijk die wordt verdacht van het neersteken van de 16-jarige jongen uit Drachten, blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank vandaag tijdens de pro formazitting besloten.
1x Twee explosies vannacht kort na elkaar in Tolbert02/04 12u15 - Blik op Nieuws: In de nacht van woensdag op donderdag deed zich in het Groningse Tolbert rond 04.00 uur een luide knal voor en bleek er schade te zijn ontstaan aan de geldautomaat aan de Oldeberterweg. Dit meldt de politie donderdag.
1x Radboudumc onderzoekt de gevolgen van thuiswerken02/04 14u15 - Blik op Nieuws: 'Werk en blijf zoveel mogelijk thuis' luidt het advies, tot minimaal 28 april, om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar wat doet dat met de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen? Inspanningsfysioloog Maria Hopman en haar team van het Radboudumc gaan hier onderzoek naar doen. Dit gebeurt als onderdeel van het grote onderzoek Nijmegen Exercise Study (NES). Hierin volgen de onderzoekers de gezondheid van 24.000 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse of Zevenheuvelenloop.
1x Beter stoppen met roken in corona-tijd02/04 19u15 - Blik op Nieuws: Rokers lopen in het algemeen meer risico op luchtweginfecties dan niet-rokers. De longen zijn kwetsbaarder en kunnen sneller gaan ontsteken. Voor het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt lijkt dat ook te gelden, zo meldt het Trimbos.
1x Heeft deze Amerikaanse wetenschapper het medicijn tegen corona?03/04 18u15 - Blik op Nieuws: Hij werkt al sinds 25 januari van dit jaar samen met zijn medewerkers aan een mogelijk medicijn tegen het COVID-19-coronavirus. Jacob Glanville, eigenaar van Distributed Bio heeft naar eigen zeggen een medicijn ontwikkeld dat op een soortgelijke manier werkt als het medicijn dat destijds ook effectief bleek tegen SARS.
1x Dode bij steekpartij in Oosterwolde04/04 18u15 - Blik op Nieuws: Een man is zaterdagmiddag overleden als gevolg van een steekincident in Oosterwolde. Het slachtoffer werd met verwondingen aangetroffen bij een tankstation aan de Venekoterweg in Oosterwolde. Hoewel ambulancepersoneel zich over de man ontfermde, overleed hij onderweg naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de dader.
1x Auto uitgebrand aan De Bierwagen in Sint-Michielsgestel05/04 19u15 - Blik op Nieuws: De brandweer werd rond 15.20 uur gealarmeerd voor een autobrand op De Bierwagen in Sint-Michielsgestel. Het voertuig vatte vlam toen de eigenaar deze wilde starten, hoe dit kon gebeuren is niet helemaal duidelijk.

Statistieken

Artikels:
21480
Gelezen:
9924
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven