woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

DataNews

Verbergen Tonen
08/04 12u15  Rombit neemt opleidingsexpert over Het Antwerpse technologiebedrijf Rombit doet een opmerkelijke overname: met Drivity haalt het een bedrijf in huis dat op basis van sensordata opleidingen geeft rond veilig intern transport.
08/04 11u15  Facebook experimenteert met app voor koppels Facebook komt met een nieuwe messaging-app voor koppels. Of beter: start met een experiment. Voorlopig lijkt een grote uitrol niet aan de orde.
08/04 11u15  Facebook Gaming lanceert toernooifunctie Gebruikers van Facebook Gaming, de videogamestreamingdienst van Facebook, kunnen nu wedstrijden met hun vrienden organiseren.
08/04 10u15  Sony toont DualSense controller voor PlayStation 5 Sony heeft het ontwerp van haar nieuwe controller klaar. De DualSense bouwt verder op het design van de DualShock, met een paar vernieuwingen.
08/04 09u15  Orange niet eens met tariefvoorstel voor toegang tot de kabel De verschillende Belgische telecomregulatoren hebben een ontwerpbesluit over de tarieven voor toegang tot de kabel ingediend bij de Europese Commissie, zo meldt Orange. Het telecombedrijf betreurt het voorstel, dat 'leidt tot een aanzienlijke overcompensatie van de werkelijke kosten van de kabelnetten'.
08/04 09u15  Tesla zet werknemers thuis zonder wedde Tesla legt haar fabrieken in de VS zo goed als stil. Wie nog werkt doet dat met een lager loon. Wie niet van op afstand of in de fabriek kan werken zit binnenkort thuis zonder loon.
08/04 09u15  Netflix komt met pincode en uitgebreid ouderlijk toezicht Ouders kunnen nu leeftijdsfilters voor hun kinderen instellen op Netflix. Het streamingplatform heeft zijn opties voor ouderlijk toezicht uitgebreid, en laat nu ook toe om een profiel met een pincode te beveiligen.
08/04 09u15  Waalse taskforce moet telewerk boosten na crisis Terwijl heel wat werknemers vandaag gedwongen aan telewerk doen, wil Waals minister van Mobiliteit Philippe Henry (Ecolo) er een duurzame manier van werken van maken. In de krant L'Echo kondigt hij vandaag een Waalse taskforce aan die het telewerk moet boosten in de administratie en in de private sector.
08/04 03u15  Twitter-topman doneert 1 miljard dollar voor strijd tegen coronavirus Jack Dorsey, stichter en topman van het sociaalnetwerkbedrijf Twitter, gaat 1 miljard dollar (zo'n 925 miljoen euro) schenken in de strijd tegen de coronapandemie, zo kondigde hij dinsdag aan.
08/04 00u15  Orange en Telenet niet onder de indruk van 'light 5G' Proximus is haar concurrenten te snel af door nu al een 5G-netwerk te lanceren. Maar de concurrentie is niet onder de indruk van 'light 5G'.
08/04 00u15  Apps tegen corona: wanneer wordt uw gsm een elektronische enkelband? Tal van apps gaan de coronacrisis te lijf met data. Is onze privacy om zeep? David Stevens, voorzitter van de Gegevensbeschermingsautoriteit, vindt van niet.
08/04 00u15  Showpad ontslaat 52 medewerkers door coronacrisis Het Gentse techbedrijf Showpad ontslaat wereldwijd 52 collega's, van wie 14 in België. 'De economische krimp die volgt uit de covid-19-crisis heeft een zware impact op onze groeiperspectieven voor de komende kwartalen.'
08/04 00u15  'De investeringen van Proximus verzachten het leed van de coronacrisis' Proximus investeert meer en verlaagt daarvoor onder meer zijn dividend. De telecomoperator stelt niet alleen zijn eigen toekomst veilig. Het geeft de Belgische economie straks een broodnodig duwtje in de rug, zegt Trends-redacteur Stijn Fockedey.
08/04 00u15  Proximus opent glasvezelnetwerk volledig voor andere spelers Proximus wil haar glasvezelnetwerk versneld uitrollen, tegelijk wil het haar netwerk volledig openstellen voor anderen en kijkt het naar zakelijke toepassingen voor 5G.
08/04 00u15  Wat doet een pandemie met de techsector? Hoe zou het nog zijn met de IT-industrie? Na enkele weken van internationale lockdowns nemen we eens een stand van zaken op.
Laatste update: vandaag om 12u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/04 00u15  Hoe kan Proximus nu al 5G lanceren?Proximus lanceert 5G op 30 locaties. Het gaat technisch gezien om echte 5G, maar in praktijk blijft het vooral beperkt tot een lichte snelheidsverhoging.
08/04 00u15  Deze 5G-smartphones zijn in België (bijna) beschikbaarHet wonder is geschied: vanaf woensdag kunnen we in België eindelijk pijlsnel mobiel internetten via 5G, via het netwerk van Proximus. Daar is uiteraard wel een geschikte smartphone voor nodig. We inventariseerden welke toestellen in België intussen (of zeer binnenkort) te koop zijn.
08/04 00u15  Office 365 wordt vervangen door 'Microsoft 365'Microsoft stopt volgende maand met zijn Office 365 producten. Het systeem wordt vervangen door wat het bedrijf zelf een 'abonnement voor het leven' noemt.
08/04 00u15  Belgian Growth Fund stopt 15 miljoen euro in Gilde Healthcare VBelgian Growth Fund investeert 15 miljoen euro in Gilde Healthcare V. Dit in Nederland gevestigd investeringsfonds concentreert zich voornamelijk op snelgroeiende bedrijven die een betere zorg tegen lagere kosten mogelijk maken.
08/04 00u15  Begeleidingscentrum Open Thuis in Hasselt slachtoffer van ransomware-aanvalOpen Thuis vzw in Hasselt, een begeleidingscentrum voor volwassenen met een beperking, is het voorbije weekend het slachtoffer geworden van een aanval met gijzelsoftware. Cybercriminelen hadden de volledige server versleuteld en vroegen om losgeld. Dat is uiteindelijk niet betaald: Open Thuis slaagde er samen met experts in om een back-up terug te plaatsen.
08/04 00u15  Proximus lanceert 5G in 30-tal gemeentes en versnelt investering in glasvezelProximus start woensdag als eerste operator in België met 5G, met een initieel bereik in meer dan 30 gemeenten. Daarnaast drijft het telecombedrijf de investeringen rond glasvezel verder op.
07/04 21u15  Microsoft koopt corp.com om criminelen te slim af te zijnMicrosoft heeft corp.com gekocht. Het bedrijf wil zo voorkomen dat criminelen data van honderdduizenden bedrijfscomputers in handen krijgt, die door een foutje in Windows verbinding maken met het domein.
07/04 18u15  Foursquare gaat samen met FactualFoursquare en Factual gaan voortaan samen door het leven. Beiden leggen zich toe op locatiedata en willen zo sterker staan tegen de grote spelers in advertentietechnologie.
07/04 15u15  Mobiele streamingdienst Quibi gelanceerdDe wereld is een streamingplatform rijker. Quibi werkt alleen op mobiele toestellen, en het werd vannacht in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gelanceerd.
07/04 12u48  Microsoft start Belgische registratie voor Project xCloud-previewBelgische gameliefhebbers kunnen zich vanaf vandaag registreren voor de preview van Project xCloud, dat is de Xbox-streamingdienst van Microsoft die de concurrentie moet aangaan met Google Stadia. Voorlopig is de preview uitsluitend toegankelijk voor bezitters van een Android-toestel.
07/04 12u15  Amerikaanse chipmakers verzetten zich tegen strengere exportregels voor ChinaVerschillende sectorverenigingen van chipmakers manen de Amerikaanse regering Trump aan om de regels voor export naar China niet te verstrengen.
07/04 12u15  Populaire WhatsApp-berichten mag je nu maar één keer meer doorsturenWhatsApp beperkt het doorsturen van berichten. Je zal populaire berichten nu maar naar één persoon kunnen doorsturen. Voordien mocht een bericht nog naar vijf anderen worden geforward.
07/04 11u15  25 Gigabit Ethernet Consortium verandert achterhaalde naamHet 25 Gigabit Ethernet Consortium gaat voortaan door het leven als Ethernet Technology Consortium. De organisatie vond haar oude naam te beperkend nu de ethernetsnelheden veel hoger liggen.
07/04 11u15  Deel internetverkeer korte tijd omgeleid via RuslandEen deel van het internetverkeer is vorige week een uur lang omgeleid via Rostelekom. Dat is de Russische staatsprovider en censor. Het is niet duidelijk of het om een bewuste hijack gaat, of een configuratiefout.
07/04 11u15  Webapp van start-up laat zien of webshop Belgisch isDe start-up askOLI heeft een webapp ontwikkeld waarmee je in een oogopslag ziet of een webshop Belgisch is. Het bedrijf reageert daarmee op de recente oproep van tientallen retail-CEO's om dezer dagen vooral lokaal online te kopen.
07/04 10u15  Samsung voorspelt winstgroei door chips voor datacenters en cloudDatacenters en clouddiensten draaien dezer dagen op volle toeren. Mede daardoor verwacht elektronicagigant Samsung, ondanks de coronacrisis, een hogere winst in het eerste kwartaal van dit jaar.
07/04 10u15  EU vraagt gezamenlijke coronatracking-app met privacyDe Europese overkoepelende privacywaakhond, De European Data Protection Supervisor, heeft een oproep gelanceerd voor een Europese mobiele app die het coronavirus kan tracken.
07/04 10u15  VUB richt taskforce 'e-inclusie' op in strijd tegen digitale uitsluitingDe Vrije Universiteit Brussel (VUB) wil de digitale uitsluiting die tijdens de coronacrisis zichtbaar wordt uitsluiten en gaat daarvoor 10.000 computers 'refurbishen' en verdelen aan kwetsbare mensen die nu geïsoleerd dreigen te raken. Het initiatief past binnen de oprichting van de nieuwe taskforce 'e-inclusie'.
07/04 00u15  Investeerders steken miljard dollar in AirbnbAirbnb heeft in de investeringsmaatschappijen Silver Lake en Sixth Street Partners twee nieuwe, grote geldschieters gevonden. Zij zullen samen 1 miljard dollar in het woningverhuurplatform steken.
07/04 00u15  Waze voor winkels: Shop Safe toont in welke supermarkt het minste volk isNaar de supermarkt gaan is geen pretje dezer dagen, en als het dan toch moet, dan staan we liefst zo snel mogelijk weer buiten. Om de stress van het winkelen te verminderen, lanceerde het Belgische bedrijf Accurat de app Shop Safe.
07/04 00u15  De Nationale AI-cursus krijgt binnenkort een Vlaamse versieDe Nederlandse Nationale AI-cursus is binnenkort ook beschikbaar in een versie voor Vlaamse gebruikers. Deze is volledig aangepast voor het Vlaamse publiek: professoren verbonden aan Vlaamse universiteiten geven duiding en er wordt gebruik gemaakt van lokale voorbeelden.
07/04 00u15  Storage specialist SoftIron krijgt injectie van 34 miljoen dollarSoftIron, specialist in storage datacenter toepassingen, krijgt 34 miljoen dollar kapitaalinjectie aan Series B-aandelenfinanciering van zijn bestaande investeerders.
07/04 00u15  Microsoft stopt kleine investeringen in technologie voor gezichtsherkenningMicrosoft stopt met de investering in een start-up die door Israël wordt gebruikt om gezichtsherkenning aan grensposten te doen. Maar het bedrijf stopt ook met kleine investeringen in de niche omdat het te weinig controle heeft over wat een bedrijf doet.
07/04 00u15  IBGraf-groep neemt twee integratoren overDe IBGraf-groep kondigt de overname aan van twee integratoren. Het gaat om het Belgische bedrijf Plug and Go Info en het luxemburgse Account IT. Door de acquisitie stelt de groep nu in totaal 45 mensen tewerk en vergroot het zijn geconsolideerde omzet tot 5,5 miljoen euro.
07/04 00u15  Satellietbedrijf OneWeb is faillietOneWeb, dat een satellietnetwerk bouwde voor wereldwijd internet, doet de boeken dicht. Het bedrijf kon geen nieuwe investeerders vinden.
07/04 00u15  Slack wil samenwerken met Microsoft TeamsGebruikers van beide samenwerkingsdiensten zouden met elkaar moeten kunnen bellen. Dat heeft de CEO van Slack gezegd.
07/04 00u15  Amerikaanse chipmakers willen operationeel blijven tijdens coronacrisisDe Semiconductor Industry Association (SIA) roept de Amerikaanse overheid op grote fabrikanten van halfgeleiders als essentiële bedrijven te classificeren. Dit geeft de bedrijven de mogelijkheid ondanks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen toch open te blijven.
07/04 00u15  Thuiswerken doet ons niet massaal klikken op phishingmailsHet totaal percentage werknemers dat klikt op een phishingmail gaat niet de lucht in omdat we thuiswerken. Maar de verschillen tussen sommige werknemers veranderen wel.
07/04 00u15  Thuiswerk houdt Belgische ICT-sector overeindBijna drie weken na de eerste maatregelen tegen het coronavirus in ons land is de omzet van de technologiebedrijven gehalveerd in vergelijking met maart vorig jaar. De digitale en telecomsector behoudt wel 66,1 procent van de omzet: met dank aan thuiswerk.
06/04 17u15  Paul Cormier nieuwe CEO Red HatPaul Cormier gaat voortaan Red Hat leiden. Hij volgt Jim Whitehurst op die naar moederbedrijf IBM verhuist.
06/04 13u15  Apple koopt specialist in spraaktechnologie VoysisApple koopt voor een onbekend bedrag het Ierse AI-spraakbedrijf Voysis. De technologie van Voysis wordt ingezet om Apples eigen spraakassistent Siri te verbeteren.
06/04 12u15  Skype maakt meevergaderen mogelijk zonder accountIn deze coronatijden is Zoom in geen tijd uitgegroeid tot een mateloos populaire tool voor videovergaderingen, al brengt dat onverwachte succes ook flink wat problemen met zich mee. Bij concurrent Skype voelen ze de hete adem van Zoom in de nek, en daarom heeft moederbedrijf Microsoft besloten om de dienst makkelijker in het gebruik te maken.
06/04 12u15  Belgische start-ups en scale-ups willen staatsgarantiesEen 500-tal Vlaamse, Brusselse en Waalse start-ups en scale-ups roepen onze federale en regionale overheden op om hen te ondersteunen met een staatsgarantie om dreigende liquiditeitsproblemen op te vangen.
06/04 11u45  Brandstichting bij verschillende 5G-masten in EngelandIn Engeland zijn de afgelopen dagen verschillende zendmasten afgebrand. Er is een vermoeden dat het gaat om brandstichting van mensen die geloven dat 5G het covid-19 virus veroorzaakt.
06/04 11u45  Al meer dan 7.000 laptops toegezegd voor kwetsbare leerlingenDe vzw DigitalForYouth heeft al meer dan 7.000 gebruikte laptops toegezegd voor leerlingen die thuis geen computer hebben. Dat meldt het kabinet van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts.
06/04 11u45  Hackers kunnen mogelijk miljoenen autosleutels kopiërenWetenschappers van de COSIC-onderzoeksgroep aan de KU Leuven en van de universiteit van Birmingham hebben ontdekt dat de contactloze autosleutel van heel wat automodellen van Toyota, Kia en Hyundai gemakkelijk gekloond kan worden.
06/04 11u45  Guy Verstraeten gaat SPIE ICT leidenGuy Verstraeten is het nieuwe hoofd van SPIE ICS, de ICT-afdeling van SPIE Belgium. Hij volgt Bruno Borremans op.
06/04 11u45  Sharp en NEC Display stappen in joint-venture voor 8K- en 5G-productenHet Japanse technologieconcern Sharp neemt 66 procent van de aandelen van NEC Display Solutions over, een dochter van NEC Corporation. Er ontstaat zo een joint-venture die zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van beeldschermen met 8K-resolutie en displays met 5G-technologie.
06/04 11u45  De Backer: '80 procent blijft in eigen gemeente'De overgrote meerderheid van de Belgen verplaatst zich momenteel niet buiten zijn eigen gemeente. Dat weet de overheid op basis van data van telecomoperatoren.
06/04 11u45  Starter van de week: Whale helpt kennis delenKennis is macht, maar kennis kan ook een uitdaging zijn. Wie weet wat, en waar is die informatie te vinden? De Oost-Vlaamse start-up Whale schept overzicht in een handig online platform, en zorgt ervoor dat de juiste informatie net dan verschijnt wanneer je ze nodig hebt.
06/04 11u45  Miljoeneninvestering moet miDiagnostics sneller naar de markt brengenimec spin-off miDiagnostics haalt veertien miljoen euro op. Daarmee wil het de ontwikkeling van haar nanofuïde processor on a chip versnellen.
06/04 11u45  Microsoft koopt maker van virtuele netwerkenMicrosoft heeft Affirmed Networks overgenomen. Het bedrijf focust op software voor mobiele providers en moet Microsoft mee klaarstomen voor 5G.
06/04 11u45  'De wereld staat in brand. Willen we na corona wakker worden mét of zonder privacy?''Deze lockdown zal niet eeuwig kunnen duren, de cijfers zullen niet op magische wijze beterschap vertonen. En daar loert technologie om de hoek', schrijft Matthias Dobbelaere-Welvaert die in een brief aan onze politici een oproep doet om onze privacy niet weg te gooien nu de wereld in brand lijkt te staan.
06/04 11u45  Knack in zee met Facebook voor Belgische factcheckingFacebook gaat binnenkort ook in België fake news identificeren en ontmaskeren. Het werkt daarvoor samen met Knack en DPA.
06/04 11u45  Huawei brengt vol goede moed Google-loze P40-serie uitOndanks het handelsconflict met Amerika blijft Huawei onvermoeid smartphones uitbrengen, inmiddels zonder Google-diensten. Zonet onthulde de Chinese techreus zijn nieuwste vlaggenschip, de P40, in drie verschillende smaken. Hardwarematig van een uitzonderlijk hoog niveau, maar de software blijft voorlopig een achilleshiel.
06/04 11u45  Radiostraling beschermt museumstukken tegen insectenDuitse onderzoekers zetten radiogolven in om ongedierte weg te krijgen uit culturele voorwerpen. De techniek zorgt er voor dat er minder nood is aan chemische producten.
06/04 11u45  Dell laat gebruiker de laptop bedienen via iPhoneDell heeft een iPhone-versie uitgebracht van zijn Mobile Connect-app. Die stelt gebruikers van een Dell-computer in staat om bestanden uit te wisselen met de telefoon en om notificaties op het bureaublad te ontvangen. Een Android-versie van de app bestond al langer.
06/04 11u45  Volgende release browser Chrome geschrapt door coronavirusGoogle schrapt de volgende release van de open source browser Chromium, M82, in verband met het coronavirus.
06/04 11u45  Sparkcentral weer volledig in Belgische handenGroup MC, LRM en het management van Sparkcentral kopen de Amerikaanse aandeelhouders uit. Daarmee is Sparkcentral, in een kleinere vorm, weer volledig Belgisch.
06/04 11u45  Nieuwe malware viseert vooral kinderspelletjes in Google PlayOnderzoekers hebben een nieuwe vorm van malware ontdekt die zich kan verspreiden via de Google Play Store. Als 'gastheer' van het digitale gespuis blijken vooral spelletjes voor kinderen in trek, die er op het eerste gezicht volstrekt veilig en onschuldig uitzien.
06/04 11u45  Telewerken: 'Bewijzen dat je effectief aan het werk bent, is overbodig'Wie kan, is momenteel thuis aan het werk. Voorlopig dus geen lunchvergaderingen, seminaries of geklets aan de koffieautomaat. Wel geslack, gemail, gefacetime, getelefoneer, gezoom, gewhatsapp, gemessenger en nog veel meer. Hoe houd je al telewerkend je hoofd boven water in het kluwen aan communicatiekanalen?
06/04 11u45  We willen niet dat het bezweren van deze crisis de deur opent naar een surveillance-samenleving zoals in ChinaHet coronavirus heeft overheden er de afgelopen dagen toe aangezet om massaal gebruik te maken van 'big data', afkomstig van onze smartphones, sociale mediaplatformen of van bewakingscamera's. Op die manier hopen zij om de verspreiding van het virus in kaart te brengen. Maar wat met onze privacy? De parlementsleden Kathleen Van Brempt, Kris Verduyckt en Katia Segers (allen sp.a) schreven er de vol...
06/04 11u45  Operators vragen via melding op telefoon om 'in uw kot te blijven'Telecomoperators in verschillende landen tonen boodschappen als 'Blijf thuis' op de smartphone zodra de gebruiker van een WiFi-signaal overschakelt naar het mobiele netwerk. Lees: wanneer hij 'zijn kot' verlaat.
06/04 11u45  Toyota en NTT werken samen aan smart city platformToyota en de Japanse telecomoperator NTT gaan in elkaar investeren om samen een dataplatform te ontwikkelen.
06/04 11u45  Corona-apps moeten langs de overheid passerenIn België zijn er al tientallen initiatieven voor apps en technologische oplossingen die helpen het coronavirus te bezweren. De overheid, in het bijzonder de federale taskforce Data Against Corona moet een dubbele rol spelen als supporter en waakhond. Apple ziet streng toe of de apps de zegen van de overheid hebben.
06/04 11u45  Samsung maakt Galaxy S20-snufjes ook beschikbaar op de S10 en Note10Goed nieuws voor de bezitters van een Samsung Galaxy S10 of Note10: via een software-update die de Zuid-Koreaanse techgigant eerdaags uitrolt krijgen deze toestellen enkele features die tot nu toe uitsluitend op de gloednieuwe Galaxy S20 zaten.
06/04 11u45  Vlaanderen maakt 200.000 euro vrij voor DigitalForYouth-projectDe oproep van DigitalForYouth om laptops te doneren voor leerlingen, valt niet in dovemansoren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts maakt 200.000 euro vrij voor het project.
06/04 11u45  Nederland wil voor alle vitale infrastructuur dezelfde veiligheidseisenNa de beveiligingsproblemen rond Citrix wil de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie dat alle vitale infrastructuur dezelfde veiligheidseisen krijgt.
06/04 11u45  Haven van Zeebrugge klaar met eerste deel van 5G-netwerkNokia en Citymesh zijn klaar met de eerste fase van het private 5G-netwerk in de haven van Zeebrugge. Deel twee volgt later dit jaar.
06/04 11u45  Huawei rolt eigen muziekdienst uit in BelgiëNu de Chinese techreus Huawei door een Amerikaans handelsverbod geen Google-diensten op zijn smartphones mag zetten, werkt het bedrijf volop aan alternatieven. Een ervan is Huawei Muziek, een potentiële concurrent voor Spotify en YouTube Music die sinds deze week ook in België beschikbaar is.
06/04 11u45  Spraaktechnologie: drie cases die er een goed woordje over doen'Spraaktechnologie kan sciencefiction-beloften eindelijk waarmaken', kopte De Standaard exact twintig jaar geleden. Hoewel de doorbraak langer op zich liet wachten, zijn voice-applicaties vandaag helemaal ingebed in uiteenlopende sectoren. We belichten enkele gebruikersverhalen uit de marketingwereld, het verzekeringswezen en de zorgsector.
06/04 11u45  Stad Antwerpen en Google gaan samen 100.000 oude boeken digitaliserenDe stad Antwerpen en Google hebben afgesproken om de komende jaren meer dan 100.000 oude boeken te digitaliseren én vrij toegankelijk te maken.
06/04 11u45  Elisabeth De Dobbeleer gaat partnerorganisatie van Cisco leidenCisco benoemt Elisabeth De Dobbeleer tot Partner Lead EMEAR, daarmee wordt ze de hoogste Belgische bij Cisco.
06/04 11u45  Nieuwe baas voor Orange Cyberdefense BelgiumFilip Verstockt wordt nieuwe general manager van bij Orange Cyberdefense Belgium.
06/04 11u45  Gezocht: laptops voor leerlingen zonder thuiscomputerDigital4Youth - een samenwerking tussen DNS Belgium en Close the Gap - start met een project om gebruikte maar nog geschikte laptops in te zamelen bij bedrijven. Die moeten er voor zorgen dat meer leerlingen digitaal huiswerk kunnen maken.
06/04 11u45  Belgisch VPN-verbruik bijna verdriedubbeldIn België ligt het gebruik van een zakelijke VPN momenteel bijna drie keer hoger dan voor 11 maart. Door het thuiswerk lijken velen ook langer te werken.
06/04 11u45  Vijf kandidaten voor voorlopige 5G-licentieVolgens het BIPT zijn er vijf kandidaten voor een voorlopige 5G-licentie. Naast Proximus, Telenet en Orange zijn ook Cegeka en Entropia kandidaat.
06/04 11u45  Apple breidt App Store uit naar twintig extra landenApple zal zijn App Store in de loop van dit jaar uitbreiden naar een twintigtal extra landen. De digitale winkel zal dan beschikbaar zijn in 175 landen of regio's. Verder start de fabrikant met 'universal purchase': eenmalig aan te schaffen apps die geschikt zijn voor alle Apple-platformen.
06/04 11u45  Microsoft waarschuwt voor lek in alle Windows-versiesEr is een ongepatchte kwetsbaarheid ontdekt die zowat alle versies van Windows treft. Microsoft waarschuwt dat gebruikers zo kunnen aangevallen worden.
06/04 11u45  Intel en AMD verwachten geen leveringsproblemen door coronavirusZowel Intel als AMD laten weten dat ze momenteel zo goed als geen leveringsproblemen verwachten door de uitbraak van Covid-19.
06/04 11u44  Start-up TechWolf haalt 1 miljoen euro opDe Gentse start-up TechWolf heeft net een kapitaalronde van 1 miljoen euro afgerond. Het bedrijf ontwikkelt software die via AI-technologie in kaart brengt welke competenties er in een onderneming ontbreken om future-proof te worden.
06/04 11u15  NSO: Facebook probeerde onze spyware te kopen om gebruikers te bespionerenNSO Group, dat door Facebook wordt aangeklaagd om betrokkenheid bij aanvallen via Whatsapp, zegt dat Facebook zelf de spyware van het bedrijf wou inzetten in haar eigen apps.
06/04 10u15  Hoe gaan we werken in het post-coronatijdperk?Lees meer >
06/04 10u15  75.000 dollar voor een bug die iPhone camera kan overnemenApple heeft een onderzoeker een 'bug bounty' betaald van 75.000 dollar (omgerekend zo'n 69.000 euro). De onderzoeker rapporteerde een reeks kwetsbaarheden, waarmee hij van op afstand de camera en microfoon van een iPhone kon overnemen.
06/04 10u15  Hoe technologie een cruciale rol speelt in tijden van coronaChina zet massaal in op technologie om covid-19 onder controle te krijgen. Maar zijn wij bereid straks even ver te gaan?
06/04 09u15  Belgische startups en scale-ups willen staatsgarantiesEen 300-tal Vlaamse, Brusselse en Waalse startups en scale-ups roepen onze federale en regionale overheden op om hen te ondersteunen met een staatsgarantie om dreigende liquiditeitsproblemen op te vangen.
06/04 09u15  Apple koopt spraak AI specialist VoysisApple koopt voor een onbekend bedrag de Ierse spraak AI specialist Voysis. De technologie van Voysis wordt ongezet om spraakassistent Siri te verbeteren.
03/04 16u15  Zwakke plek in website Walibi Nederland gaf hacker controle over websiteEen kwetsbaarheid in de Nederlandse website van Walibi kon hackers toegang geven tot de site en de gegevens van app-gebruikers. Het probleem is intussen opgelost.
03/04 12u15  Heeft een app nut om besmettingen te traceren?Verschillende Belgische wetenschappers en experts hebben de afgelopen maand de voor- en nadelen van een contact tracing app afgewogen, vooral met het zicht op een volgende pandemie. In een paper roepen ze op om de voor- en nadelen te bekijken. Een app kan helpen, maar is niet altijd zaligmakend.
03/04 12u15  Mogelijke cyberaanval door Iraanse hackers op WereldgezondheidsorganisatieIraanse staatshackers hebben geprobeerd een cyberaanval uit te voeren op de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Ze probeerden binnen te dringen in de privéaccounts van medewerkers, meldt persbureau Reuters op basis van vier bronnen rond de VN-organisatie.
03/04 11u15  Zoom gaat zich even concentreren op beveiligingVideobel-app Zoom heeft aangekondigd dat het een tijdlang geen nieuwe functies zal uitrollen, zodat het zich op de beveiliging kan concentreren.
03/04 11u15  Ook middelgrote bedrijven lusten wel pap van AIArtificiële intelligentie is niet louter voor de grote bedrijven weggelegd: ook middelgrote organisaties hebben concrete plannen en projecten. Dat blijkt uit een onderzoek van Cheops.
03/04 11u15  Intel brengt 5GHz chip naar laptopsEen dik half jaar nadat Intel haar 5GHZ chips voor desktops op de markt brengt, breekt het bedrijf ook voor laptops door de 5Ghz-barrière.
03/04 11u15  Slack rolt ondersteuning uit voor Zoom en Microsoft TeamsSlack heeft plugins uitgebracht voor integratie met die twee andere samenwerkingsplatformen: Microsoft Teams and Zoom.
03/04 10u15  'Er zal in de toekomst meer aan telewerk worden gedaan'Arbeidseconomen van de UGent hebben onderzoek gedaan naar de impact van de huidige coronacrisis op onze loopbaan en carrière. Daarbij was ook aandacht voor het aspect van telewerken.
03/04 09u15  Mogelijke cyberaanval Iran op WereldgezondheidsorganisatieIraanse staatshackers hebben geprobeerd een cyberaanval uit te voeren op de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Ze probeerden binnen te dringen in de privéaccounts van medewerkers, meldt persbureau Reuters op basis van vier bronnen rond de VN-organisatie.
03/04 07u15  Starter van de week: digitaal incassobureau UnpaidOnbetaalde rekeningen kunnen een bedrijf zwaar in de problemen brengen. Erachteraan gaan kost echter ook moeite, en de procedures zijn omslachtig. De Gentse start-up Unpaid klaart deze klus voor jou en zet daarvoor alle moderne tools in, als een digitaal incassobureau.
03/04 05u15  Tesla levert te midden van pandemie meer auto's afDe fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink meer voertuigen geproduceerd en afgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend in een kwartaalbericht over de productie, zonder daarbij in te gaan op de gevolgen van het nieuwe coronavirus.
02/04 17u15  Twitter verwijdert duizenden Egyptische en Saudische nepaccountsTwitter heeft donderdag vele duizenden nepaccounts geblokkeerd. Ze werden gebruikt om propaganda te verspreiden namens de autoriteiten in onder meer Saudi-Arabië, Egypte en Indonesië. Tussen de accounts zat ook een Servische beïnvloedingscampagne.
02/04 13u15  Collibra is nu al 2,3 miljard dollar waardHet Belgische Collibra slaagt in een nieuwe krachttoer. Het is 2,3 miljard dollar waard nadat het nog eens 112,5 miljoen dollar extra geld heeft opgehaald. Het softwarebedrijf kan met een volle bankrekening de coronacrisis aanpakken. 'Dit is een belangrijk signaal naar onze medewerkers, klanten en partners', zegt de 35-jarige CEO Felix Van de Maele.
02/04 13u15  Honderden interne servicedesks zijn publiek toegankelijkVerschillende bedrijven, ook Belgische, gebruiken een interne ticketingdienst die bij slechte configuratie toegankelijk is voor externen. Dat maakt het makkelijk om malafide verzoeken te doen, of mailadressen van werknemers te achterhalen.
02/04 13u15  Apple-gebruikers kunnen nu in-app-aankopen doen bij Amazon PrimeBezitters van een iPhone, iPad of Apple TV-settopbox kunnen voortaan films en series van Amazon Prime aanschaffen via een in-app-aankoop. Voorheen ging dit uitsluitend via de website van Amazon. De aanpassing geldt voorlopig wel alleen voor gebruikers in Duitsland, het VK en de VS, zo meldt de BBC.
02/04 12u15  Ontslagen pionier zelfrijdende wagens wil dat Uber zijn boetes betaaltAnthony Levandowski, die is veroordeeld voor diefstal van bedrijfsgeheimen toen hij van de afdeling zelfrijdende wagens van Waymo naar Uber overstapte, vraagt zijn voormalige werkgever nu om zijn boete te betalen.
02/04 12u15  Privacy of gezondheid: daar zijn de corona tracking-appsIn steeds meer landen worden apps gebouwd en uitgerold die de epidemie proberen tegen te gaan door het doen en laten van burgers in kaart te brengen. Ook Europa werkt aan zo'n app, maar privacy is hier een heikel punt.
02/04 11u15  Smappee introduceert uitleesmodule voor digitale energiemeter van FluviusHet Harelbeekse bedrijf Smappee heeft zijn PS/S1-module voorgesteld, waarmee consumenten in Vlaanderen hun slimme meter van Fluvius kunnen uitlezen. Zo krijgen ze via de bijbehorende app zicht op hun real-time en historisch energieverbruik, zowel voor gas als elektriciteit.
02/04 11u15  'Google werkt aan TikTok-rivaal Shots'Google zou werken aan een concurrent voor TikTok. Die komt als functie in de YouTube-app.
02/04 11u15  VS wil technologie-export naar China verstrengenEr liggen plannen op tafel om te voorkomen of beperken dat China Amerikaanse technologie mag aankopen. De vrees is dat het land ze voor militaire doeleinden zal inzetten.
02/04 10u15  Russisch verkoopverbod op elektronica zonder Russische software uitgesteldRusland stelt een verkoopverbod op elektronische apparaten zonder vooraf geïnstalleerde Russische software uit. De wetgeving moest in juli 2020 van kracht worden, maar die deadline is nu doorgeschoven naar 1 januari 2021.
02/04 08u15  Techbedrijf InvestSuite haalt vers kapitaal op: 'De digitale race versnelt'InvestSuite haalt 2,1 miljoen euro vers kapitaal op om de sprong te maken van start-up naar een groeibedrijf. Het bedrijf helpt banken en pensioenfondsen te automatiseren.
01/04 18u15  Overname KPN Consulting door Cegeka afgerondCegeka is na iets meer dan drie maanden klaar met de overname van KPN Consulting. Daarmee wordt het even groot in Nederland als in België.
01/04 12u15  Palo Alto Networks koopt CloudgenixSecurity- en netwerkbedrijf Palo Alto Networks heeft Cloudgenix gekocht voor 420 miljoen dollar. De start-up levert SD-WAN diensten.
01/04 12u15  Agoria en Sirris willen steunmaatregelen voor startupsTechnologiefederatie Agoria en -centrum Sirris pleiten voor extra ondersteuning voor Vlaamse startups die getroffen zijn door de coronacrisis. Anders dreigen heel wat startups noodgedwongen te moeten stoppen.
01/04 12u15  Huawei komt deze zomer met een slimme brilDe Chinese techreus Huawei legt de laatste hand aan zijn X Gentle Monster Eyewear, een lange naam voor de slimme bril van het bedrijf. En nee, dat is voor alle duidelijkheid geen 1 aprilgrap.
01/04 12u15  Gentse Radahr herlanceert hr-platform en haalt geld op voor groeiRadahr lanceert zijn vernieuwde rekruteringsplatform, dat de wirwar van platformen en tools van uitzendkantoren, selectiebureaus en jobboards overzichtelijk wil maken. Het verwerft ook 1,2 miljoen euro nieuwe middelen om het team uit te breiden en in te zetten op groei en internationalisering.
01/04 11u15  Amerikaanse ban weegt op resultaten HuaweiGezien de omstandigheden gaat het vrij goed met Huawei. De Amerikaanse handelsban hakt in op de resultaten, maar de Chinese thuismarkt blijft boomen voor het bedrijf.
01/04 11u15  Zoom-videogesprekken lekken nog meer data dan gedachtZoom, de videoconferencing-app die de voorbije lockdownweken ongekende hoogtes bereikte, stapelt de securityproblemen op. Het zou mailadressen en wachtwoorden van gebruikers lekken, en liegen over zijn versleuteling.
01/04 11u15  Hotelketen Marriott biecht nieuwe datadiefstal opMarriott International laat weten dat de gegevens van ongeveer 5,2 miljoen hotelgasten gestolen zijn. Het gaat al om het tweede grootschalige dataprobleem bij Marriott op nog geen twee jaar tijd.
01/04 11u15  Fitbit introduceert fitnesstracker met ingebakken gpsFitbit heeft de Charge 4 voorgesteld, de eerste activiteitentracker van het bedrijf met een geïntegreerde gps. Hierdoor hoeven sportievelingen niet langer hun smartphone mee te zeulen, om in de buitenlucht hun activiteiten te registreren.
01/04 10u15  Australische deelstaat verplicht beveiligingsapparatuur voor quarantaine-overtredersWestern Australia heeft in een reeks maatregelen om covid-19 te bestrijden ook de mogelijkheid gezet om burgers verplicht bewakingstechnologie te laten plaatsen om hen te monitoren.
01/04 10u15  Apple koopt weer-app Dark Sky, Android-versie verdwijntDe weer-app Dark Sky is overgekocht door techgigant Apple. Dat meldt het bedrijf zelf. Voor gebruikers van de app op iOS verandert er niets, maar de Android-versie van de app wordt in juli afgesloten.
01/04 09u15  Xerox ziet af van overname HPXerox ziet af om HP over te nemen vanwege de coronacrisis. Eerder had het al aangekondigd de overnameplannen on hold te zetten.
01/04 09u15  Populaire app Houseparty ontkent hacks en looft beloning uitDe videochatapp Houseparty, die de laatste weken erg populair is nu veel mensen binnen moeten blijven, ontkent dat hackers gebruik kunnen maken van het programma. Het bedrijf achter de app ziet er een lastercampagne in.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Orange en Telenet niet onder de indruk van 'light 5G'08/04 00u15 - DataNews: Proximus is haar concurrenten te snel af door nu al een 5G-netwerk te lanceren. Maar de concurrentie is niet onder de indruk van 'light 5G'.
3x Proximus lanceert 5G in 30-tal gemeentes en versnelt investering in glasvezel08/04 00u15 - DataNews: Proximus start woensdag als eerste operator in België met 5G, met een initieel bereik in meer dan 30 gemeenten. Daarnaast drijft het telecombedrijf de investeringen rond glasvezel verder op.
3x Apps tegen corona: wanneer wordt uw gsm een elektronische enkelband?08/04 00u15 - DataNews: Tal van apps gaan de coronacrisis te lijf met data. Is onze privacy om zeep? David Stevens, voorzitter van de Gegevensbeschermingsautoriteit, vindt van niet.
2x Begeleidingscentrum Open Thuis in Hasselt slachtoffer van ransomware-aanval08/04 00u15 - DataNews: Open Thuis vzw in Hasselt, een begeleidingscentrum voor volwassenen met een beperking, is het voorbije weekend het slachtoffer geworden van een aanval met gijzelsoftware. Cybercriminelen hadden de volledige server versleuteld en vroegen om losgeld. Dat is uiteindelijk niet betaald: Open Thuis slaagde er samen met experts in om een back-up terug te plaatsen.
2x Belgian Growth Fund stopt 15 miljoen euro in Gilde Healthcare V08/04 00u15 - DataNews: Belgian Growth Fund investeert 15 miljoen euro in Gilde Healthcare V. Dit in Nederland gevestigd investeringsfonds concentreert zich voornamelijk op snelgroeiende bedrijven die een betere zorg tegen lagere kosten mogelijk maken.
2x Office 365 wordt vervangen door 'Microsoft 365'08/04 00u15 - DataNews: Microsoft stopt volgende maand met zijn Office 365 producten. Het systeem wordt vervangen door wat het bedrijf zelf een 'abonnement voor het leven' noemt.
2x Deze 5G-smartphones zijn in België (bijna) beschikbaar08/04 00u15 - DataNews: Het wonder is geschied: vanaf woensdag kunnen we in België eindelijk pijlsnel mobiel internetten via 5G, via het netwerk van Proximus. Daar is uiteraard wel een geschikte smartphone voor nodig. We inventariseerden welke toestellen in België intussen (of zeer binnenkort) te koop zijn.
2x Hoe kan Proximus nu al 5G lanceren?08/04 00u15 - DataNews: Proximus lanceert 5G op 30 locaties. Het gaat technisch gezien om echte 5G, maar in praktijk blijft het vooral beperkt tot een lichte snelheidsverhoging.
2x Wat doet een pandemie met de techsector?08/04 00u15 - DataNews: Hoe zou het nog zijn met de IT-industrie? Na enkele weken van internationale lockdowns nemen we eens een stand van zaken op.
2x Proximus opent glasvezelnetwerk volledig voor andere spelers08/04 00u15 - DataNews: Proximus wil haar glasvezelnetwerk versneld uitrollen, tegelijk wil het haar netwerk volledig openstellen voor anderen en kijkt het naar zakelijke toepassingen voor 5G.

Statistieken

Artikels:
21745
Gelezen:
10656
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven