vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van DataNews

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u45
 

DataNews

Verbergen Tonen
22/10 16u15  Philips en ASML geraakt door cyberaanval bij Nederlandse VDL Chipmachinefabrikant ASML en zorgtechnologiebedrijf Philips worden geraakt door een cyberaanval begin deze maand bij industrieconcern VDL. Dat bevestigen de bedrijven na eerdere berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. ASML en Philips laten weten dat VDL voor hen een 'belangrijke leverancier' is.
22/10 12u15  Regeling 5G-veiling kan goed uitdraaien voor Citymesh De federale regering heeft de regelgeving voor de komst van een vierde telecomspeler zo geschreven dat de toegang iets moeilijker gemaakt wordt voor bedrijven met grote ambities om op alle fronten actief te zijn. Dat kan in het voordeel uitdraaien van het Belgische Citymesh, dat in de eerste plaats op bedrijfsklanten mikt.
22/10 12u15  Amadys levert onderdelen glasvezelnetwerk Proximus Fiberklaar, dat in Vlaanderen het glasvezelnetwerk van Proximus uitrolt, gaat in zee met Amadys voor het leveren van verschillende netwerkcomponenten de komende vijf jaar.
22/10 12u15  Zestigtal namaakwebshops met .be-domeinnaam opgerold dit jaar Sinds begin dit jaar werden 58 frauduleuze webshops met een .be-domeinnaam opgedoekt. Dat zegt de Belgische vereniging van e-commercebedrijven BeCommerce.
22/10 11u15  YouTube doelwit van malware die paswoorden steelt Een gigantische malwarecampagne probeert sinds zeker eind 2019 de kanalen van videomakers op YouTube over te nemen, om op die manier crypto-scams te verspreiden.
22/10 11u15  Corona deed internetfraude oplopen tot 74 miljoen euro In 2020 liep de schade door internetfraude op tot 74.157.032 miljoen euro, maar liefst zeven keer hoger dan in 2019. Dit jaar normaliseren de cijfers opnieuw enigszins.
22/10 08u15  Starter van de week: Trensition snort de relevantste trends voor bedrijven op In een wereld vol verandering kun je niet anders dan meebewegen. Welke trend belangrijk is voor je bedrijf, en hoe je daarop moet inspelen om morgen nog relevant te zijn, dat zoekt de Gentse start-up Trensition voor je uit.
22/10 00u15  EU wil anonieme domeinnaamregistratie bannen De Europese Unie werkt aan een voorstel dat criminelen zou moeten hinderen, maar privacy-activisten merken op dat het ook klokkenluiders stokken in de wielen steekt.
22/10 00u15  Proximus rolt glasvezel uit in tienduizenden woningen en bedrijven in Vlaamse Rand Telecombedrijf Proximus gaat tegen 2023 ruim 60.000 woningen en bedrijven in de Vlaamse Rand voorzien van een aansluiting op het fibernetwerk. Het gaat om gebouwen in Vilvoorde, Grimbergen, Machelen, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Tervuren. Tegen 2028 wil Proximus 83 procent van de gebouwen in die zeven gemeenten uitrusten met een glasvezelaansluiting.
22/10 00u15  Orange opent 5G Lab in Antwerpen Orange heeft in The Beacon in Antwerpen haar eerste Belgische 5G Lab geopend. In het lab worden 5G-toepassingen voor industry 4.0 ontwikkeld en kunnen geïnteresseerden de technologie leren kennen.
22/10 00u15  CIO of the Year: de genomineerden over hun belangrijkste projecten In de aanloop naar CIO of the Year stellen we de drie genomineerden wat uitgebreider aan je voor. Vandaag kom je te weten wat hun belangrijkste realisaties en huidige projecten zijn.
22/10 00u15  90-jarige William 'Captain Kirk' Shatner ging echt de ruimte in William Shatner die als captain Kirk acterend een ster is geweest in de SF-serie 'Star Trek', is woensdag echt de ruimte in geweest, zo was rechtstreeks op de website van Blue Origin te volgen.
22/10 00u15  Overname ARM door Nvidia blijft aanslepen Nvidia beschikt over voldoende groeipotentieel in de kernmarkten en daarbuiten. Een voorwaarde is wel dat de overname van ARM groen licht krijgt.
22/10 00u15  Hoe fake news op Facebook de trucjes van onlineoplichters kopieert Sociale media zoals Facebook en YouTube proberen om misleidende informatie van hun platformen te bannen, bijvoorbeeld over het coronavirus of over vaccinatie. Maar hun filters vallen makkelijk te omzeilen met een trucje dat ook onlineoplichters al langer gebruiken: homogliefen.
21/10 17u15  Maakt een lichaam AI slimmer? Een experiment van de universiteit van Stanford kijkt naar hoe intelligentie en lichamen gelinkt zijn. Bedoeling is om een AI te bouwen voor robots die zelf evolueert.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/10 17u15  Belgische wereldprimeur: eerste VR-sport 'Ballistic' ziet levenslichtOp het tweejaarlijkse Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen, dat donderdag plaatsvond, werd met Ballistic de eerste VR-sport gelanceerd. Het gaat om een wereldprimeur van Vlaamse bodem. Data News sprak met producer Jeroen Dessaux van ontwikkelaar Triangle Factory.
21/10 13u15  Minister De Sutter: 'Weg vrij voor veiling 5G-rechten volgend jaar'De federale ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet voor de koninklijke besluiten die de weg vrijmaken voor de veiling van de 5G-rechten in ons land. Dat meldt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen). Volgens haar zit het dossier nu in de laatste rechte lijn en kan de veiling plaatsvinden in het tweede kwartaal van volgend jaar.
21/10 12u15  Hubside.Store wil begin 2022 nog eens zes winkels openenDe Franse keten Hubside.Store, gespecialiseerd in refurbished multimedia, opende deze week zijn tweede winkel in Brussel, in winkelcentrum City 2. De ambitie is om tegen eind januari nog eens zes vestigingen in ons land te openen.
21/10 11u15  Facebook beboet voor schending gerechtelijk bevelDe Britse mededingingsautoriteit CMA heeft Facebook een boete van 50,5 miljoen pond (ongeveer 60 miljoen euro) opgelegd in het kader van zijn fusie met Giphy, omdat het bedrijf 'opzettelijk' een gerechtelijk bevel heeft overtreden en geweigerd heeft informatie te verstrekken.
21/10 11u15  Strafonderzoek naar failliete providers Dommel en BilliHet parket van Hasselt voert een strafonderzoek naar internetprovider Schedom, het bedrijf achter het in 2019 stopgezette Dommel en Franstalig dochterbedrijf Billi, dat ontdekte De Tijd. Ook de andere bedrijven van Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael zitten in zeer woelig water.
21/10 11u15  Telenet en Ericsson breiden samenwerking rond 5G uitDe telecombedrijven Telenet en Ericsson breiden hun partnership verder uit. Met de verlenging van het bestaande contract zal Ericsson niet alleen instaan voor het ontwerp en de optimalisering van het netwerk van Telenet, maar ook voor het uitrollen van 5G-hardware en de integratie daarvan in de bestaande mobiele infrastructuur.
21/10 10u15  Orange op groeikoers in het derde kwartaalOrange heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht door het analistenkorps. Het bedrijf verwacht de winstprognose voor het hele boekjaar licht te overtreffen.
21/10 00u15  Deliverect, Odoo en Abriso-Jiffy winnen de Private Equity AwardsDe BVA heeft haar jaarlijkse awards uitgereikt. Deliverect, Odoo en Abriso-Jiffy haalden het in hun respectieve categorieën.
21/10 00u15  Tweede ex-werknemer wil getuigen tegen FacebookNa Frances Haugen geeft een tweede ex-medewerker aan dat ze wil getuigen tegen de wanpraktijken bij Facebook. Ook zij geeft aan dat het bedrijf te weinig inspanningen levert.
21/10 00u15  Cloudbeveiliger Wiz haalt kwart miljard dollar opDe Israëlische cloudsecurity-specialist Wiz heeft een kapitaal opgehaald van 250 miljoen dollar of omgerekend ruim 216 miljoen euro. Het bedrijf heeft na het sluiten van deze Series C-financieringsronde nu een waardering van zes miljard dollar (5,19 miljard euro).
21/10 00u15  Gamend opleiden in de lift door coronaAls alternatief voor de klassieke opleiding, zet een spin off van HoWest in op gamebased learning en VR om personeel op te leiden of bekend te maken met procedures.
21/10 00u15  Androids sturen vrijwel altijd data door naar derde partijenOnderzoekers stellen vast dat toestellen van onder meer Samsung, Xiaomi en Huawei zelfs met minimale configuratie data delen met hun fabrikant, maar ook met apps zoals Facebook als die vooraf geïnstalleerd zijn.
21/10 00u15  'Telenet wil zo'n 3.000 zendmasten verkopen'Telecombedrijf Telenet onderzoekt de verkoop van circa 3.000 zendmasten. De operatie zou tot 600 miljoen euro kunnen opbrengen. Dat meldt het agentschap Bloomberg op basis van bronnen nabij het dossier.
21/10 00u15  Webwinkel Coolblue stelt beursgang voorlopig uit door onzekerheid op financiële marktenDe Nederlandse webwinkel Coolblue, die ook in België en Duitsland actief is, stelt de geplande beursgang in Amsterdam tot nader order uit. 'De huidige onzekerheid op de financiële markten zorgt ervoor dat investeerders terughoudend zijn ten opzichte van beursgangen in de e-commerce', klinkt het in een verklaring.
21/10 00u15  Liesbeth Debruyn (Elmos): 'De juiste profielen vinden, is en blijft de grootste uitdaging'Liesbeth Debruyn, general manager van Elmos, werd in 2017 genomineerd voor de ICT Woman of the Year-award. 'Ik ben door heel wat toevalligheden in de ICT-sector gerold, maar eens je op de juiste plaats zit, zie je duidelijk hoe je je bedrijf wil laten groeien.'
21/10 00u15  Apple verlaagt productie iPhone door chiptekortApple is van plan de productie van de nieuwe iPhone 13 te verlagen vanwege de wereldwijde chiptekorten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Apple zou de productie met wel 10 miljoen exemplaren willen verminderen.
20/10 21u15  'PayPal wil Pinterest kopen'Betalingsbedrijf PayPal overweegt uit te breiden naar sociale media met een overname van Pinterest, dat vooral bekendstaat als digitaal prikbord voor afbeeldingen.
20/10 17u15  Geen parlementaire hoorzitting over encryptieEr komt geen parlementaire hoorzitting over het wetsvoorstel dat berichtendiensten verplicht om encryptie te ondermijnen. N-VA parlementslid Michael Freilich had daar om gevraagd, maar de meerderheidspartijen vinden het te voorbarig.
20/10 17u15  Cisco maakt mobiel bellen mogelijk met Webex GoCisco gaat het gebruik van zijn Webex-communicatieplatform op mobiele apparaten vereenvoudigen. Daarvoor lanceert het bedrijf in de eerste helft van 2022 de nieuwe dienst Webex Go, waarmee klanten zakelijk kunnen bellen vanaf een persoonlijk device zonder dat ze een extra app nodig hebben.
20/10 15u15  Global Ethics Day: voor wanneer de schone programmeurs?Vandaag vieren we - voor de achtste keer al - Global Ethics Day. Nu de digitalisering in de meest uiteenlopende maatschappelijke domeinen en sectoren hoog op de agenda staat, moeten we misschien ook eens stilstaan bij de (on)ethische aspecten daarvan, vindt Dewi Van De Vyver, CEO van Flow Pilots.
20/10 14u15  E-sports kende doorbraak tijdens de pandemieTijdens de coronapandemie heeft e-sports, het competitief gamen, een doorbraak gekend in België: 57 procent van het Belgische publiek keek in 2020 of 2021 voor het eerst naar e-sports. Dat blijkt uit studie van consultancybedrijf Deloitte.
20/10 14u15  Review: Mu3 - de eerste draadloze oortjes van luidsprekermerk KEFWanneer een gerenommeerd luidsprekermerk voor het eerst draadloze oortjes ontwerpt, dan spits je maar beter de oren. Voldoet de KEF Mu3 aan de verwachtingen?
20/10 12u15  Train zelf AI om Amazonewoud te reddenOm ontbossing snel te detecteren komt data-analysebedrijf SAS met een AI tool. Het vraagt aan het grote publiek om te helpen het algoritme te trainen.
20/10 11u15  Barco loopt 15 miljoen euro omzet mis door onderdelenschaarsteHet Kortrijkse technologiebedrijf Barco kampt met vertragingen in leveringen door een tekort aan componenten. De impact liep in het derde kwartaal op tot 15 miljoen euro aan misgelopen omzet.
20/10 11u15  Steeds meer cyberaanvallen vastgesteld: 'Hackers laten zich gaan op Belgische computers'In België is in het derde kwartaal van dit jaar 18,4 procent van de gebruikers slachtoffer geworden van een cyberaanval. Volgens beveiligingsbedrijf Kaspersky scoort ons land daarmee 'redelijk hoog'. Nepal krijgt wereldwijd de meeste aanvallen te verduren, met 36,1 procent slachtoffers onder de bevolking.
20/10 11u15  Leuvens beveiligingsbedrijf Sweepatic haalt 2,8 miljoen euro opDe Belgische scale-up wil met de nieuwe investeringen de groei binnen Europa financieren.
20/10 11u15  Netflix doet het beter dan verwacht door blockbusters als Squid GameIn het derde kwartaal steeg het aantal Netflix-abonnementen wereldwijd met 4,4 miljoen tot net geen 214 miljoen, meldt het Amerikaanse bedrijf dinsdag nabeurs. Netflix overtrof zo zijn eigen verwachtingen van 3,5 miljoen nieuwe klanten.
20/10 10u15  Facebook experimenteert met digitale portemonneeFacebook begint aan een proef met zijn digitale portemonnee Novi, waarmee mensen direct en zonder extra kosten geld moeten kunnen versturen en ontvangen. De test zal plaatsvinden op kleine schaal in de Verenigde Staten en Guatemala.
20/10 10u15  'Mark Zuckerberg wil naamsverandering voor Facebook Inc.'Facebook Inc., het moederbedrijf van de sociale netwerken Facebook, Instagram en WhatsApp, krijgt binnenkort een andere naam. Dat bericht de Amerikaanse technologieblog The Verge.
20/10 10u15  Activision Blizzard ontslaat meer dan 20 medewerkers vanwege seksuele intimidatieDe Amerikaanse uitgever van videogames Activision Blizzard heeft meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek, meldden dinsdag verschillende media waaronder The Financial Times. Minstens twintig andere Activision-medewerkers zijn om dezelfde redenen disciplinaire maatregelen opgelegd.
20/10 10u15  E-sports kende doorbraak tijdens de COVID-19-pandemieTijdens de coronapandemie heeft e-sports, het competitief gamen, een doorbraak gekend in België: 57 procent van het Belgische publiek keek in 2020 of 2021 voor het eerst naar e-sports. Dat blijkt uit studie van consultancybedrijf Deloitte.
20/10 10u15  Netflix doet het beter dan verwacht door blockbusters als "Squid Game"In het derde kwartaal steeg het aantal Netflix-abonnementen wereldwijd met 4,4 miljoen tot net geen 214 miljoen, meldt het Amerikaanse bedrijf dinsdag nabeurs. Netflix overtrof zo zijn eigen verwachtingen van 3,5 miljoen nieuwe klanten.
20/10 10u15  Telenet haalt volgend jaar webruimte van 60.000 klanten offlineTelenet stopt met gratis webruimte bij zijn internetabonnementen. Klanten die nog een eigen website hebben bij de provider, zullen die op 1 juni 2022 zien verdwijnen. Het gaat om zowat 60.000 webruimtes, die volgens Telenet vaak al lange tijd niet meer actief zijn.
20/10 10u15  Google Cloud draait binnenkort in elk datacenterOp Google Cloud Next kondigt Google aan dat haar cloudoplossingen binnenkort quasi overal kunnen draaien. Een overzicht van de voornaamste aankondigingen.
20/10 10u15  Brother printers werken mogelijk niet op Windows 11Wie een printer van Brother via usb op een toestel met Windows 11 aansluit, kan op problemen botsen.
20/10 10u15  Facebook introduceert Live Audio Rooms in BelgiëNa de eerdere introductie van Live Audio Rooms in de Verenigde Staten, afgelopen juni, maakt Facebook de functie deze week ook in België en andere landen beschikbaar. In een Live Audio Room kunnen Facebook-gebruikers zich mengen in gesprekken met publieke figuren of experts, of uitgenodigd worden om zelf een gesprek te leiden.
20/10 10u15  Oproep: nomineer kandidates voor Young ICT Lady en ICT Woman of the YearBent u of kent u een door ICT en technologie gepassioneerde vrouw of jongedame die uitblinkt in leiderschap en die vastberaden is om verder werk te maken van meer diversiteit in de ICT-sector? Nomineer haar dan als ICT Woman of Young ICT Lady of the Year 2022.
20/10 10u15  Econocom verkoopt open source dochterbedrijfAlter Way, een dochterbedrijf van Econocom, is voortaan in handen van de eveneens Franse Smile Group.
20/10 10u15  Musk treitert 'copycat' Bezos op Twitter met emoji van zilveren medailleTerwijl de kloof tussen de rijkste twee mannen ter wereld weer iets groter is geworden, kan Tesla- en SpaceX-oprichter Elons Musk het niet laten om een steek te geven aan Amazon- en Blue Origin-oprichter Jeff Bezos. Op Twitter antwoordde Musk op een bericht van Bezos met een zilveren medaille.
20/10 10u15  Toezichtsraad Facebook spreekt met klokkenluider Frances HaugenDe raad van toezicht van Facebook, de Oversight Board, spreekt binnenkort met de oud-medewerkster die het socialmediabedrijf beschuldigt van onethisch handelen. Klokkenluider Frances Haugen zei onder meer dat Facebook winst belangrijker vindt dan het maatschappelijk belang. Ook zei ze dat het bedrijf achter Facebook, Instagram en WhatsApp zo gesloten is dat zelfs de eigen Oversight Board niet goed...
20/10 10u15  b-inside neemt opnieuw sectorgenoot overHet Waregemse b-inside gaat samen met G&T Services, eveneens uit Waregem. Het gaat om de derde overname in een paar jaar tijd voor het bedrijf.
20/10 10u15  Belfius probeert Proximus-diensten te verkopen aan 2,6 miljoen klantenBelfius gaat al zijn 2,6 miljoen bankrekeninghouders een nieuw aanbod voorschotelen met een optioneel telecomaanbod van Proximus. Tegen eind volgend jaar zouden alle klanten overgezet moeten zijn naar de nieuwe Beats-formules, volgens de bank zonder prijsverhoging.
20/10 10u15  CIO of the Year: de genomineerden over de impact van covid-19 op hun organisatieIn de aanloop naar CIO of the Year stellen we de drie genomineerden wat uitgebreider aan u voor. Vandaag komt u te weten wat de impact van covid-19 op hun organisatie was en of en hoe IT een positieve bijdrage leverde.
20/10 10u15  Musk wil Duitse Tesla-fabriek dit jaar opstartenHoewel er nog geen goedkeuring is van de overheid, wil Elon Musk dat zijn Gigafactory nabij Berlijn tegen eind dit jaar de eerste Tesla's produceert.
19/10 18u15  Miljoenenboete hangt Google boven het hoofd in RuslandRusland zal proberen Google een miljoenenboete op te leggen omdat het Amerikaanse bedrijf 'herhaaldelijk heeft nagelaten illegaal geachte inhoud te verwijderen'. Dat meldt persbureau Reuters.
19/10 17u15  Mu3: de eerste draadloze oortjes van luidsprekermerk KEFWanneer een gerenommeerd luidsprekermerk voor het eerst draadloze oortjes ontwerpt, dan spits je maar beter de oren. Voldoet de KEF Mu3 aan de verwachtingen?
19/10 12u15  Alibaba maakt indruk met eigen 5-nanometer serverchipDe Chinese techgigant Alibaba Group Holding heeft op haar jaarlijkse Cloud Summit een nieuwe ultrakleine, maar toch superkrachtige chip voorgesteld.
19/10 12u15  'Microsoft tikte Gates eerder al op de vingers over contacten met werkneemsters'Microsoft-oprichter Bill Gates moest zich terugtrekken uit het bestuur van het bedrijf na een affaire met een medewerkster. Maar volgens de Wall Street Journal was het niet de eerste keer dat Gates binnen het bedrijf avances maakte.
19/10 11u15  Parijse rechter legt Booking boete op van 1,2 miljoen euroHet Nederlandse bedrijf Booking.com is door de rechtbank in Parijs maandag veroordeeld tot een boete van 1,234 miljoen euro wegens het niet-respecteren van sommige bepalingen van de toeristische regelgeving van de stad Parijs.
19/10 11u15  Xiaomi wil vanaf 2024 eigen elektrische wagens uitbrengenDe Chinese smartphonemaker Xiaomi mikt op de eerste helft van 2024 om eigen auto's in massaproductie te nemen.
19/10 11u15  Britse scholen gebruiken gezichtsherkenning voor maaltijdenEen scholengroep in Schotland gebruikt gezichtsherkenning om kinderen te laten betalen voor hun schoolmaaltijd. Volgens de scholen versnelt de verregaande biometrische identificatie het betalingsproces.
19/10 11u15  Apple komt met nieuwe oortjes, computers en goedkopere muziekApple heeft een nieuwe versie van zijn draadloze koptelefoon AirPods geïntroduceerd. De nieuwste versie van de witte oordopjes werd tijdens een online evenement aangekondigd. Daar stelde Apple ook nieuwe laptops met eigen chips voor en kwam het met een goedkoper abonnement op streamingdienst Apple Music.
19/10 00u15  Europa bekijkt antitrustzaak over Teams in OfficeDe Europese Unie doet momenteel een bevraging bij concurrenten van Microsoft Teams. Een teken dat er mogelijk een mededingingsrechtszaak aankomt.
19/10 00u15  Onderzoek Auth0: 'Inlogmogelijkheden in België voldoen niet aan verwachting van consument'Het identiteitsplatform voor appbouwers Auth0 heeft een onderzoek uitgevoerd naar de manier waarop we met zijn allen inloggen bij websites en online diensten. Daaruit blijkt dat veel organisaties hun doel voorbijschieten als het erom gaat gebruikers de inlogervaring te bieden die ze willen.
19/10 00u15  Facebook wil Instagram minder schadelijk maken voor tienersNa de onthullingen over de schadelijkheid van Instagram belooft Facebook dat het jongeren naar andere content zal leiden als ze te lang naar dezelfde dingen kijken. De vraag is of Facebook daarmee de jongeren, of vooral zichzelf wil beschermen.
19/10 00u15  Netflix gaat merchandising via Walmart verkopenNetflix zal merchandising van verschillende populaire tv-reeksen verkopen via de Amerikaanse supermarktreus Walmart. Het gaat om de grootste deal die de streamingdienst ooit sloot met een Amerikaanse retailer.
19/10 00u15  Ruimtevlucht William 'Captain Kirk' Shatner met een dag uitgesteldStar Trek-legende William Shatner zou dinsdag op 90-jarige leeftijd de ruimte ingaan, maar zijn vlucht is met een dag uitgesteld.
19/10 00u15  Gaan apps met een mening de wereld redden?'In welk opzicht zorg jij eigenlijk voor vooruitgang met je bedrijf?', vroeg een vriendin me onlangs bij een etentje. Best een logische vraag want onze bedrijfsmissie is vooruitgang versnellen door mensen te verbinden. 'Conversation Starter is neutraal', antwoorde ik haar.
19/10 00u15  Mieke De Ketelaere (imec): 'Ik ben altijd al een ingenieur met een hoek af geweest'Tijdens de coronacrisis bouwde Mieke De Ketelaere haar topfunctie bij het onderzoekscentrum imec wat af. Ze is nu onder meer medecurator van een technologiefestival, start-upcoach, docente en lid van Digital Minds Belgium. Maar ze heeft nog altijd dezelfde missie: bruggen bouwen tussen onderzoekers en ingenieurs enerzijds en de samenleving anderzijds, met een focus op artificiële intelligentie.
18/10 17u15  Sony's nieuwe nekspeaker combineert werk met Dolby Atmos-funDe SRS-NB10 nekband-speaker die Sony aan het begin van de zomer introduceerde, was met z'n geïntegreerde microfoon vooral bedoeld voor (meer bewegingsvrijheid tijdens) virtuele meetings. Grote broer SRS-NS7 voegt daar letterlijk een paar dimensies aan toe: Dolby Atmos-geluid voor een wel zéér ruimtebesparende bioscoopervaring.
18/10 15u15  Amazon tekent beroep aan tegen Luxemburgse privacyboeteE-commercegigant Amazon gaat in beroep tegen een boete van 746 miljoen euro die het bedrijf eerder opgelegd kreeg door de Luxemburgse privacytoezichthouder CNPD. Het bedrijf overtrad volgens de toezichthouder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
18/10 12u15  Patch moet AMD-prestatieproblemen op Windows 11 verhelpenMicrosoft heeft een patch klaar om de bugs op te lossen die maken dat sommige toepassingen op AMD Ryzen chips tot vijftien procent trager werken.
18/10 12u15  Siemens wil af van zware aandrijfsystemenSiemens wil haar afdeling voor Large Drive Applications verkopen. Sinds de komst van de nieuwe CEO ligt de focus meer op automatisering en software.
18/10 11u15  Elektronische afvalberg weegt dit jaar meer dan de Chinese MuurWereldwijd gooien we steeds meer elektronisch afval weg. Een internationale groep experten becijferde dat de afvalberg van afgedankte apparaten dit jaar meer dan 57 miljoen ton zal wegen. Zelfs de Chinese Muur weegt minder, en dat is het zwaarste door de mens gemaakte object ter wereld.
18/10 11u15  NFT's niet welkom op SteamGameplatform Steam laat geen blockchaingames toe. Concurrent Epic is er snel bij om te zeggen dat zij het wel doen.
18/10 11u15  REvil-ransomwarebende stopt na zelf te zijn gehacktDe verspreiders van de REvil-ransomware stoppen (opnieuw) met hun operaties nu blijkt dat hun betaalportaal, server en site zelf zijn gehackt.
18/10 11u15  Facebook zoekt 10.000 mensen om in EU 'metaverse' uit te bouwenDat heeft topmanager van Facebook Nick Clegg aangekondigd in een blogpost. 'Deze investering is een teken van vertrouwen in de sterke Europese techindustrie en het potentieel van Europese techtalenten', schreef de voormalige Britse vicepremier.
18/10 10u15  Canon aangeklaagd omdat all-in-ones niet scannen als inkt op isDe Amerikaanse tak van techfabrikant Canon wordt voor de rechter gedaagd omdat de printers van het bedrijf zouden weigeren nog scans te maken of faxen te sturen wanneer de inkt op is.
18/10 09u15  Facebook zoekt 10.000 mensen om in EU metaverse uit te bouwenDat heeft topmanager van Facebook Nick Clegg aangekondigd in een blogpost. 'Deze investering is een teken van vertrouwen in de sterke Europese techindustrie en het potentieel van Europese techtalenten', schreef de voormalige Britse vicepremier.
18/10 09u15  Facebook beperkt toegang tot interne discussiekanalen om lekken te voorkomenNu een klokkenluidster met interne documenten naar buiten komt, beperkt Facebook de toegang tot sommige interne discussiegroepen voor haar eigen werknemers.
18/10 09u15  Introduceert Apple vanavond nieuwe MacBooks Pro met krachtigere M1X-chip?Vaststaat dat Apple vanavond, om 19 uur onze tijd, een digitaal event houdt waar nieuwe hardware zal worden voorgesteld. Hoewel de techreus niet veel meer informatie lost dan een teaserfilmpje met het woord Unleashed, lijkt het erop dat er nieuwe MacBooks Pro in aantocht zijn met de langverwachte M1X-chip.
18/10 05u15  Elke Belg krijgt digitale portefeuille in 2023In de digitale portefeuille worden onder andere de identiteitskaart en het rijbewijs opgeslagen, zodat je je ook kan legitimeren via je smartphone. Dat zegt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) maandag in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen, La Libre Belgique en La Dernière Heure.
18/10 01u15  Facebook creëert 10.000 banen in EU om 'metaverse' uit te bouwenDat heeft topmanager van Facebook Nick Clegg aangekondigd in een blogpost. 'Deze investering is een teken van vertrouwen in de sterke Europese techindustrie en het potentieel van Europese techtalenten', schreef de voormalige Britse vicepremier.
17/10 00u15  Apple in beroep tegen uitspraak over App Store in strijd tegen Epic GamesIn het slepende juridische conflict tussen Apple en Epic Games gaat de fabrikant van de iPhone in beroep tegen een recente uitspraak van een rechter die oordeelde dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om.
17/10 00u15  Google gaat toch geen bankrekeningen aanbieden via Google PayHet Amerikaanse bedrijf denkt dat het bij nader inzien toch beter is om zich te richten op het leveren van digitale ondersteuning voor banken en andere financiële dienstverleners, in plaats van zelf ook deze diensten te gaan aanbieden.
17/10 00u15  Belgische dataspecialist Collibra 5 miljard waard na nieuwe investeringDatabeheerder Collibra zou bij een nieuwe investeringsronde 250 miljoen dollar ophalen. Het van oorsprong Belgische bedrijf zou daarmee een waardering hebben van een slordige vijf miljard dollar.
17/10 00u15  Jack Hamande (DG Digitale Transformatie): 'Er is ruimte om te moderniseren en grondig te digitaliseren'Na acht jaar ruilt Jack Hamande het BIPT in voor de FOD BOSA, waar hij voortaan de Directoraat-Generaal Digitale Transformatie leidt. Data News sprak met de nieuwe topman over de voornaamste uitdagingen.
17/10 00u15  Aldi test in Nederland kassaloze winkelSupermarktketen Aldi Nord, de groep waartoe ook de winkels in ons land behoren, test vanaf begin volgend jaar een kassaloze winkel in Utrecht. Dat meldt de woordvoerder van Aldi België, Dieter Snoeck. Als de test goed verloopt, komt het concept mogelijk ook naar ons land.
16/10 12u15  TikTok moet veiliger zijn voor kinderen, vinden staatssecretarissen De Bleeker en MichelStaatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel, willen kinderen beter beschermen op TikTok. Ze verzoeken daartoe dat de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit haar eerdere positie, om zich aan te sluiten bij een onderzoek bij de Ierse Gegevensbeschermingsautoriteit, herbekijkt.
16/10 00u15  Noodkreet VBO aan regering-De Croo: 'Haal barrières voor e-commerce weg'Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, doet in Trends Talk op Kanaal Z een ultieme oproep aan de regeringspartijen om de barrières voor e-commerce op te heffen. De regels voor flexibele en nachtarbeid zijn in ons land strenger dan in de buurlanden, waardoor grote onlineretailers zich steevast net over de grens vestigen, in Nederland of in Duitsland. 'Dat heeft ons land al tienduize...
16/10 00u15  Orange lanceert digitale portefeuille in BelgiëMet Orange Money lanceert de telecomoperator een betaaldienst om vlot geld over te schrijven naar het buitenland. De app is vooral in Afrikaanse landen al een tijdje populair.
16/10 00u15  Nieuwe technologie haalt in oogwenk dure metalen uit oude gsm'sWetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkeld die waardevolle metalen in enkele seconden doet 'verdampen' uit elektronisch afval. Het proces gebruikt tachtig keer minder energie dan conventionele recyclage.
16/10 00u15  Minister Verlinden (CD&V): Federale politie gebruikte toch ClearView AI-software voor gezichtsherkenningOndanks expliciete ontkenning van de Federale Politie blijkt dat de ordedienst toch gezichtsherkenningstool Clearview AI heeft gebruikt. De minister herhaalt dat het gebruik ervan illegaal is.
16/10 00u15  Agoria lanceert Techlancers-netwerk voor technologische freelancersAgoria is van start gegaan met Techlancers, een nieuwe dienstverlening voor freelancers in de technologiesector. Wie zich aansluit bij het netwerk, zal via de website gebruik kunnen maken van de innovatiekennis en het brede bedrijvennetwerk van de technologiefederatie.
16/10 00u15  Google: geen advertenties meer bij nepnieuws over het klimaatGoogle zal geen advertenties meer plaatsen bij websites waar desinformatie over het klimaat getoond wordt. Dat nieuwe beleid geldt zowel voor de zoekmachine als voor videoplatform YouTube, meldt het bedrijf.
16/10 00u15  Citrix krijgt onverwachts nieuwe CEOEr is een wissel aan de macht bij Citrix. Huidig topman David J. Henshall verlaat het bedrijf en wordt ad interim vervangen door Bob Calderoni.
16/10 00u15  Starter van de week: SupportSquare brengt werknemers sneller tot hun volle potentieelDé opleiding om nieuwe medewerkers snel en efficiënt te maken. Dat is wat SupportSquare wil realiseren. En daarvoor zet de Gentse start-up zowel augmented als virtual reality in.
16/10 00u15  Facebook past thuiswerkbeleid aan na grote panne (update)Facebook heeft alle werknemers opgeroepen terug te keren naar het kantoor, in contrast met de eerdere beslissing om de optie tot thuiswerk permanent in te voeren. De beslissing komt enkele dagen na de grote panne bij het socialemediabedrijf.
16/10 00u15  Chiptekort blijft Volvo plagen: 'Bevoorradingsstrategie bijsturen'De Gentse fabriek van Volvo zal dit jaar waarschijnlijk nog productieonderbrekingen ondervinden door het wereldwijde tekort aan semiconductoren. Dat zegt Geert Bruyneel, die de wereldwijde productie van de Zweeds-chinese autobouwer leidt. Volvo bekijkt intussen zijn bevoorradingsstrategie om minder afhankelijk te zijn van buitenlandse productieproblemen.
15/10 17u15  5 miljoen euro om Vlaamse overheid cyberveiliger te makenMet een investering van vijf miljoen euro moet de Vlaamse overheid zichzelf beter beschermen tegen digitale dreigingen en aanvallen. Het gaat om de technologie, maar ook om een cultuur van veiligheid en crisismanagement.
15/10 14u15  CIO of the Year: hoe de genomineerden hun IT-afdeling aansturenIn de aanloop naar CIO of the Year stellen we de drie genomineerden wat uitgebreider aan je voor. Vandaag kom je te weten hoe ze met hun IT-afdeling voor toegevoegde waarde proberen te zorgen en wat hen typeert als leider.
15/10 12u15  Apple introduceert nieuwe tools om op de basisschool te leren programmerenIn het kader van de EU-programmeerweek, die duurt tot en met 24 oktober, heeft Apple een set nieuwe programmeerhulpmiddelen voor jongere kinderen uitgebracht.
15/10 12u15  Amerikaanse 5G nauwelijks sneller dan Belgische 4GIn de VS pakken operatoren graag uit met spectaculaire beweringen over hun 5G-netwerk. Maar in praktijk gaat het om snelheden die nauwelijks hoger komen dan wat je vandaag in België haalt op 'oude' 4G.
15/10 11u15  Citrix komt met concurrent voor Windows 365Citrix heeft een eigen Desktop-as-a-Service (DaaS) aangekondigd. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Google Cloud.
15/10 11u15  'Lek' in CovidScanBE-app blijkt storm in glas waterHet beveiligingslek in de app om coronacertificaten te scannen is volgens Digitaal Vlaanderen helemaal geen beveiligingsfout. Het gaat om een publieke lijst die geen identificeerbare gegevens bevat.
15/10 10u15  Virgin Galactic stelt ruimtereizen uit tot eind volgend jaarRuimtevaartbedrijf Virgin Galactic van miljardair Richard Branson zal pas in het vierde kwartaal van 2022 weer commerciële reizen aanbieden. Het bedrijf maakte donderdag bekend dat een geplande testvlucht wordt uitgesteld.
15/10 10u15  VUB en ULB bieden postgraduaat 'Women in IT' aanDe VUB en de ULB slaan de handen in elkaar om vanaf het volgende academiejaar een opleiding 'Women in IT' te lanceren.
15/10 10u15  Grootste chipfabrikant ter wereld verwacht ook in 2022 nog capaciteitstekortenHet Taiwanese bedrijf TSMC, de grootste fabrikant van computerchips ter wereld, verwacht ook volgend jaar nog een capaciteitstekort in de sector. De vraag naar halfgeleiders blijft ongezien hoog, klinkt het in de marge van de kwartaalresultaten.
15/10 10u15  LinkedIn stopt met Chinese versie na aangescherpte regelgevingLinkedIn houdt dit jaar op met zijn aangepaste versie in China. Het socialmediaplatform zegt dat het te moeilijk is om aan alle regels te voldoen in de Volksrepubliek, waar een strenge internetcensuur geldt.
15/10 09u15  Facebook beperkt toegang tot interne discussiekanalen om lekken te beperkenNu een klokkenluidster met interne documenten naar buiten komt, beperkt Facebook de toegang tot sommige interne discussiegroepen voor haar eigen werknemers.
15/10 08u15  Starter van de week: Taglayer past websites aan per bezoekerEen secretaresse zoekt andere jobs dan een verkoper. Een koppel dat een vrijstaand huis in het groen zoekt, heeft weinig aan een site vol stadspaleizen. Met een handig webplatform stelt de Antwerpse start-up Taglayer marketeers in staat hun website beter aan te passen aan wat de klant zoekt.
15/10 00u15  Apple wil via CarPlay ook de airco en stoelen in de auto aansturenTechreus Apple wil flink wat nieuwe mogelijkheden toevoegen aan CarPlay, de interface voor het on-board infotainmentsysteem die door miljoenen automobilisten gebruikt wordt om muziek te beluisteren, te telefoneren en navigeren.
15/10 00u15  Een succesvol diversiteitsbeleid kan niet zonder een dynamische IT-omgevingHEMA verkoopt genderneutrale kleding, Zalando pakt discriminatie op de werkvloer aan en McDonald's streeft naar vijftig procent vrouwen in de top in 2030. Als bedrijven succesvol willen zijn in de huidige veranderende wereld moeten ze een gezonde bedrijfscultuur hebben, en inclusie en diversiteit (I&D) is hier onderdeel van. 'Toch zien we vaak dat bedrijven hun I&D-beleid niet doortrekken naar IT'...
15/10 00u15  Capricorn en Aconterra willen samen de digitalisering van de vastgoedmarkt omhoog stuwenHet Capricorn Digital Growth-fonds gaat een strategisch partnerschap aan met Aconterra Fund om samen te zoeken naar nieuwe groeiparels in de proptech, technologie voor de vastgoedwereld.
15/10 00u15  Ziekenhuisgroep ZNA zet virtuele robot in voor administratieve takenDe Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA maakt gebruik van robotsoftware om administratieve processen te automatiseren. Dankzij Thibe wordt de werklast voor ondersteunend personeel met tientallen uren per week verlicht, zo meldt de groep.
15/10 00u15  Windows 11 werkt trager op AMD-chipsIn sommige omstandigheden kunnen apps en games op Windows 11 tien tot vijftien procent trager draaien met een CPU van AMD. Beide bedrijven komen deze maand nog met een oplossing.
15/10 00u15  Netflix verhoogt abonnementsprijzen in België: Premium voortaan twee euro duurderStreamingdienst Netflix verhoogt vandaag de prijzen van zijn drie abonnementsformules in België en Nederland. Kijkers met een Premium-abonnement gaan dat het hardst voelen: zij betalen per maand voortaan twee euro meer.
15/10 00u15  Klokkenluider Haugen: er volgen meer onthullingen over FacebookDe advocaat van Frances Haugen, de klokkenluider die Facebook de afgelopen dagen onder vuur nam, zegt dat haar recente verwijten 'slechts het begin' zijn van meer onthullingen over het sociale platform. De voormalige medewerkster heeft 'veel elementen nog niet gemeld', vertelde advocaat John Tye woensdag tijdens een online evenement van de Amerikaanse krant The Washington Post.
15/10 00u15  Gevoelige data streamingplatform Twitch liggen op straat (update)Twitch, een populair videoplatform voor gamers, is slachtoffer geworden van een datalek. Het dochterbedrijf van Amazon bevestigt dat er een hack is geweest. De verantwoordelijke voor de cyberaanval heeft onder andere de broncode voor het platform online gezet.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

7x Hoe fake news op Facebook de trucjes van onlineoplichters kopieert22/10 00u15 - DataNews: Sociale media zoals Facebook en YouTube proberen om misleidende informatie van hun platformen te bannen, bijvoorbeeld over het coronavirus of over vaccinatie. Maar hun filters vallen makkelijk te omzeilen met een trucje dat ook onlineoplichters al langer gebruiken: homogliefen.
6x YouTube doelwit van malware die paswoorden steelt22/10 11u15 - DataNews: Een gigantische malwarecampagne probeert sinds zeker eind 2019 de kanalen van videomakers op YouTube over te nemen, om op die manier crypto-scams te verspreiden.
5x CIO of the Year: de genomineerden over hun belangrijkste projecten22/10 00u15 - DataNews: In de aanloop naar CIO of the Year stellen we de drie genomineerden wat uitgebreider aan je voor. Vandaag kom je te weten wat hun belangrijkste realisaties en huidige projecten zijn.
5x Orange opent 5G Lab in Antwerpen22/10 00u15 - DataNews: Orange heeft in The Beacon in Antwerpen haar eerste Belgische 5G Lab geopend. In het lab worden 5G-toepassingen voor industry 4.0 ontwikkeld en kunnen geïnteresseerden de technologie leren kennen.
5x Philips en ASML geraakt door cyberaanval bij Nederlandse VDL22/10 16u15 - DataNews: Chipmachinefabrikant ASML en zorgtechnologiebedrijf Philips worden geraakt door een cyberaanval begin deze maand bij industrieconcern VDL. Dat bevestigen de bedrijven na eerdere berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. ASML en Philips laten weten dat VDL voor hen een 'belangrijke leverancier' is.
4x Belgische wereldprimeur: eerste VR-sport 'Ballistic' ziet levenslicht21/10 17u15 - DataNews: Op het tweejaarlijkse Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen, dat donderdag plaatsvond, werd met Ballistic de eerste VR-sport gelanceerd. Het gaat om een wereldprimeur van Vlaamse bodem. Data News sprak met producer Jeroen Dessaux van ontwikkelaar Triangle Factory.
4x 90-jarige William 'Captain Kirk' Shatner ging echt de ruimte in22/10 00u15 - DataNews: William Shatner die als captain Kirk acterend een ster is geweest in de SF-serie 'Star Trek', is woensdag echt de ruimte in geweest, zo was rechtstreeks op de website van Blue Origin te volgen.
4x Proximus rolt glasvezel uit in tienduizenden woningen en bedrijven in Vlaamse Rand22/10 00u15 - DataNews: Telecombedrijf Proximus gaat tegen 2023 ruim 60.000 woningen en bedrijven in de Vlaamse Rand voorzien van een aansluiting op het fibernetwerk. Het gaat om gebouwen in Vilvoorde, Grimbergen, Machelen, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Tervuren. Tegen 2028 wil Proximus 83 procent van de gebouwen in die zeven gemeenten uitrusten met een glasvezelaansluiting.
4x Starter van de week: Trensition snort de relevantste trends voor bedrijven op22/10 08u15 - DataNews: In een wereld vol verandering kun je niet anders dan meebewegen. Welke trend belangrijk is voor je bedrijf, en hoe je daarop moet inspelen om morgen nog relevant te zijn, dat zoekt de Gentse start-up Trensition voor je uit.
4x Zestigtal namaakwebshops met .be-domeinnaam opgerold dit jaar22/10 12u15 - DataNews: Sinds begin dit jaar werden 58 frauduleuze webshops met een .be-domeinnaam opgedoekt. Dat zegt de Belgische vereniging van e-commercebedrijven BeCommerce.

Statistieken

Artikels:
36151
Gelezen:
27798
Aantal lezers nu:
48


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven