woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
08/04 16u15  Utrechtse VVD-fracties aan Wiebes: stel besluitvorming rond windmolens en zonneparken uit VVD-fracties in de provincie Utrecht willen uitstel van de besluitvorming over de Regionale Energietransitie. In dat proces is 1 juni een belangrijke, maar door de coronacrisis niet haalbare deadline, schrijven ze in een open brief. Echte participatie van de bevolking is nu niet realistisch doordat openbare bijeenkomsten ‘onmogelijk’  zijn door de coronacrisis. Dat schrijven fractievoorzitters … Continued The post Utrechtse VVD-fracties aan Wiebes: stel besluitvorming rond windmolens en zonneparken uit appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/04 16u15  ‘Het virus is overal, ook onder het ziekenhuispersoneel’ Maarten Sulzer (59) werkt als longarts in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Elsevier Weekblad volgt hem tijdens de coronacrisis. Wat speelt zich af in het ziekenhuis? En wat betekent dat voor het werk van een longarts? Deel 5: een uitputtingsslag. Lees ook deel 1 ‘Dit zie je bij een gewone longontsteking niet’ en deel 2 ‘Patiënten missen contact met familie’ … Continued The post ‘Het virus is overal, ook onder het ziekenhuispersoneel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/04 15u15  Eurogroep ‘mislukt’: een succes voor Nederland De ministers van Financiën van de eurolanden zijn dinsdag na zestien uur overleg er niet in geslaagd een akkoord te sluiten over het opzetten van een geldstroom van Noord- naar Zuid-Europa. Dat is goed nieuws, voorlopig althans. Donderdag praat de eurogroep verder. Het gevaar van transfers is allerminst geweken, schrijft Jelte Wiersma. Een eurogroep of … Continued The post Eurogroep ‘mislukt’: een succes voor Nederland appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/04 15u15  Zo kan Eerste Kamer aan een anderhalvemeter-quorum komen Hoe kan de Eerste Kamer beraadslagen en besluiten nemen en toch de voor ons aller veiligheid noodzakelijke sociale afstand in acht nemen? Dat is een onderwerp waarover men zich het hoofd breekt op dit moment in politiek Den Haag. Toch ligt een oplossing binnen handbereik, schrijft Forum voor Democratie-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Paul Cliteur: het is afhankelijk … Continued The post Zo kan Eerste Kamer aan een anderhalvemeter-quorum komen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/04 15u15  Corona besmet ook stikstof en CO2: geen lekkere mix Terwijl corona de economie op slot heeft gezet, is er ook altijd nog het stikstofprobleem waaraan ‘onzichtbaar hard gewerkt wordt’, maar waarover we van het kabinet maar weinig officieel horen. En de commissie-Remkes is ook nog behoorlijk stil over haar eindconclusies. Thijs Udo is benieuwd. Bij CO2 gaat het kabinet juist ondemocratisch snel. Deze bijdrage … Continued The post Corona besmet ook stikstof en CO2: geen lekkere mix appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/04 10u15  Het virus lijkt in Nederland getemd. Wat nu? Nu 28 april, de einddatum van de ‘intelligente’ lockdown nadert, is de vraag hoe het ­verder moet. Welk scenario ligt het meest voor de hand? Als Nederland volgens premier Mark Rutte (VVD) twee weken geleden ‘voorbij de start was, maar nog niet aan het einde van het begin’, waar staat het dan nu? Met een blik op andere … Continued The post Het virus lijkt in Nederland getemd. Wat nu? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/04 17u15  Premier Johnson op intensive care, maar niet aan beademing Boris Johnson ligt sinds maandagavond op de intensive care van het St. Thomas’ Hospital in Londen. Bij de conservatieve Britse premier werd eind maart het coronavirus vastgesteld. Afgelopen weekeinde verslechterde zijn gezondheid en belandde hij in het ziekenhuis. Vier vragen en antwoorden over het ontstane machtsvacuüm. Hoe maakt Johnson het? Na zijn eerste nacht in … Continued The post Premier Johnson op intensive care, maar niet aan beademing appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/04 16u15  Misdaadjournalist Korterink was nuchtere veelschrijver Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink overleed op maandag 6 april aan de gevolgen van darmkanker. Hij had een veelgelezen website over misdaad, schreef artikelen voor weekblad Panorama en was de auteur van een reeks true crime-boeken. Korterink werd 64 jaar. Hendrik Jan Korterink publiceerde als misdaadjournalist in hoog tempo. Sinds een aantal jaren vulde hij dagelijks … Continued The post Misdaadjournalist Korterink was nuchtere veelschrijver appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/04 12u53  Klanten blijven weg, de rekeningen niet De coronacrisis raakt winkeliers midscheeps. Klanten blijven weg, de rekeningen niet. Over grote problemen in de winkelstraat. Een deel van de winkelstraat staat op omvallen door de ­coronacrisis. Kledingwinkels, juweliers, sportzaken zijn voorbeelden van winkels die hun omzet zien verdampen. De consument blijft weg. Uit angst voor besmetting, of om dure aankopen uit te stellen … Continued The post Klanten blijven weg, de rekeningen niet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/04 11u15  Hoe code zwart eruitziet: ethische keuzes worden dan gemaakt Ondanks een lichte afname van het aantal opnamen van coronapatiënten op de intensive care, is de dreiging van een code zwart nog niet verdwenen. In dat scenario is er te weinig plek voor alle Nederlanders die zorg op de intensive care nodig hebben. Artsen willen sturing vanuit politiek en samenleving voor die situatie. Wanneer gaat … Continued The post Hoe code zwart eruitziet: ethische keuzes worden dan gemaakt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 17u15  Hoe code zwart eruit ziet: ethische keuzes worden dan gemaakt Ondanks een lichte afname van het aantal opnamen van coronapatiënten op de intensive care, is de dreiging van een code zwart nog niet verdwenen. In dat scenario is er te weinig plek voor alle Nederlanders die zorg op de intensive care nodig hebben. Artsen willen sturing vanuit politiek en samenleveing voor die situatie. Wanneer gaat … Continued The post Hoe code zwart eruit ziet: ethische keuzes worden dan gemaakt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 17u15  Medicijnen voor coronapatiënten raken op Door de coronacrisis dreigt een groot tekort aan geneesmiddelen voor op de intensive care. Coronapatiënten die aan de beademing liggen, worden met speciale geneesmiddelen onder zeil gehouden. Maar een aantal van die medicijnen, zoals propofol, zijn nu al bijna niet meer te verkrijgen. Als een coronapatiënt op de intensive care aan de beademing komt te … Continued The post Medicijnen voor coronapatiënten raken op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 12u43  Zuid-Europa woedend op Nederland, China weert Taiwan uit WHO Nederland is de gebeten hond in Zuid-Europa: het kabinet is tegen eurobonds. Na woede uit Portugal en Italië bood minister Hoekstra zijn excuses aan: Nederland had empathischer moeten zijn. Zit daar wat in? Brussel-correspondent Jelte Wiersma bespreekt het in de nieuwste aflevering van de podcast Brusselse Bobo’s en Baantjesjagers. Ook aandacht voor Taiwan, dat het … Continued The post Zuid-Europa woedend op Nederland, China weert Taiwan uit WHO appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  Bekende Nederlander zijn is duidelijk geen cruciale professie Doutzen Kroes is dankbaar voor het coronavirus, maar Linda de Mol klaagt dat ze nu moet stofzuigen. Misschien is het beter dat BN’ers zich even gedeisd houden totdat ze weer de kunsten kunnen vertonen waaraan ze hun roem te danken hebben, schrijft Gerry van der List. Jürgen Klopp zit zich thuis vast op te vreten. … Continued The post Bekende Nederlander zijn is duidelijk geen cruciale professie appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  In memoriam Arnold Heertje: ‘Ik blink uit als lastpost’ Tientallen jaren sprak econoom Arnold Heertje zich uit over alles eigenlijk. Hij paarde grote kennis aan evenveel geldingsdrang, maar had ook zelfspot. ‘Bijna alles wat ik schrijf, wordt niet opgemerkt.’ Zaterdag 4 april overleed Heertje op 86-jarige leeftijd. Nollie van Wijk, zo heette de Jood Arnold Heertje toen hij als kind van 8 moest onderduiken … Continued The post In memoriam Arnold Heertje: ‘Ik blink uit als lastpost’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
06/04 11u49  Samen sterk, maar niet in de chaos van het topvoetbalDe eredivisie ligt al weken stil ligt, maar gestreden wordt er wel degelijk in het voetbal. Spelers, clubs, KNVB en UEFA buitelen in totale chaos over elkaar heen. Inzet van de ruzie is de vraag: moeten we de competitie uitspelen? Een simpel  ‘nee’ is een moeilijk woord in de voetbalindustrie, schrijft Joppe Gloerich. Marc Overmars … Continued The post Samen sterk, maar niet in de chaos van het topvoetbal appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  Eerste Kamer grijpt naar ‘subjectief staatsnoodrecht’Gemeenteraden en Provinciale Staten mogen binnenkort via internet vergaderen. Een spoedwet maakt dat mogelijk. Voor de Eerste en Tweede Kamer is dat uitgesloten. Artikel 67 van de Grondwet eist dat minstens de helft plus één van de aanwezigen fysiek aanwezig is. Of is er nog een sluiproute? De Eerste Kamer, die al weken gesloten is, … Continued The post Eerste Kamer grijpt naar ‘subjectief staatsnoodrecht’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  Met apps op zoek naar het virusMeten is weten, dus proberen onderzoekers en medici op allerlei manieren data te verzamelen over de verspreiding van het coronavirus. Hoe weet je of je COVID-19 hebt? Voor een gewone burger een moeilijk te beantwoorden vraag, want wie lichte klachten heeft en niet werkt in de zorg, komt op dit moment niet in aanmerking voor … Continued The post Met apps op zoek naar het virus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  Geachte Ira Helsloot, Nederland kan nog niet ‘open’Publicist en communicatieadviseur Onno Aerden geeft wekelijks ongevraagd advies aan iemand in het nieuws. Deze week aan Ira Helsloot, hoogleraar besturen van veiligheid aan de Radboud Universiteit: ‘Vertel liever dat we de economie pas opstarten als het monster getemd is.’ Elke crisis schept zijn nieuwe bekendheden. Zo is RIVM-baas Jaap van Dissel een halve huisvriend … Continued The post Geachte Ira Helsloot, Nederland kan nog niet ‘open’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  Rutte bezorgd om kapsel: ‘Groeit uit tot legtegel’Het zonnige weekend baart het kabinet zorgen. De neiging om naar buiten te willen zal groot zijn, maar gezien de heersende corona-epidemie, is dat in strijd met de eerder afgekondigde coronamaatregelen. Premier Mark Rutte (VVD) begon zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad door ‘met de deur in huis te vallen’ en op te sommen welk … Continued The post Rutte bezorgd om kapsel: ‘Groeit uit tot legtegel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  De coronacrisis is allesbehalve apolitiekOok al zou je nog zo graag willen dat de coronacrisis gedepolitiseerd is of wordt, het zal nooit lukken, schrijft Philip van Tijn. Of het nu gaat om Bolsonaro, Trump, Xi Jinping of Rutte, politici proberen een electoraal slaatje te slaan uit hun aanpak van de pandemie. Philip van Tijn Philip van Tijn is bestuurder, … Continued The post De coronacrisis is allesbehalve apolitiek appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  Hoe gaat Nederland om met de coronacrisis?Met een zonnig weekeinde voor de boeg deed premier Mark Rutte (VVD) donderdagavond een nieuwe oproep: blijf zoveel mogelijk thuis. Rutte hoopt dat zo een nieuwe piek aan coronabesmettingen wordt voorkomen. Intussen blijkt uit peilingen en data over waar Nederlanders naartoe gaan dat zij zich aan de regels houden, maar het daar soms zwaar mee … Continued The post Hoe gaat Nederland om met de coronacrisis? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u49  ‘Deze gesprekken zijn het moeilijkste van het vak’Maarten Sulzer (59) werkt als longarts in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Elsevier Weekblad volgt hem tijdens de coronacrisis. Wat speelt zich af in het ziekenhuis? En wat betekent dat voor het werk van een longarts? Deel 4: waardig sterven. Lees ook deel 1 ‘Dit zie je bij een gewone longontsteking niet’ en deel 2 ‘Patiënten missen contact … Continued The post ‘Deze gesprekken zijn het moeilijkste van het vak’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Achttien patiënten besmet, hier wonen zeHet aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus in Nederland is opgelopen tot achttien. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn bijna alle nieuwe personen bij wie het virus is vastgesteld ofwel in Noord-Italië geweest of familie van eerder besmette mensen. Vier vragen en antwoorden. Waar wonen de patiënten? Het RIVM komt dagelijks met … Continued The post Achttien patiënten besmet, hier wonen ze appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Boekenweek 2020: een macaber feestNederlanders kopen steeds minder boeken, de meeste auteurs verdienen nog hooguit een grijpstuiver en onder scholieren holt de leesvaardigheid achteruit. Nooit eerder was er in de Boekenweek zo weinig reden voor feestgedruis, schrijft Roelof Bouwman. Met het traditionele boekenbal begint vrijdag de 85ste editie van de Boekenweek. Het is het jaarlijkse feestje van de boekenbranche … Continued The post Boekenweek 2020: een macaber feest appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Griekse migrantencrisis: buigt Merkel voor druk Erdogan?Gaat de Duitse bondskanselier Angela Merkel door de knien voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan of houdt ze haar rug recht? De situatie aan de Griekse grens wordt met de dag grimmiger. Bij een telefoongesprek tussen de twee leiders maandagavond zou Erdogan hebben gezegd dat de lasten van de vluchtelingencrisis eerlijker moeten worden verdeeld, … Continued The post Griekse migrantencrisis: buigt Merkel voor druk Erdogan? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Wint Sanders of Biden op Super Tuesday?De campagne van Joe Biden doet weer mee om de winst. Na zijn overtuigende winst in South Carolina gaven zijn directe concurrenten op en betuigden Biden hun steun. Komt dit voor hem op tijd om dinsdag te winnen op Super Tuesday en Bernie Sanders van de Democratische nominatie voor het presidentschap af te houden? Waarom … Continued The post Wint Sanders of Biden op Super Tuesday? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Corona: complotdenkers in het Midden-Oosten draaien overurenIn Midden-Oosterse landen is het coronavirus voer voor complotdenkers, schrijft arabist Leo Kwarten. Vooral Amerika en Isral worden er veelvuldig van beschuldigd achter de pandemie te zitten, ook door academici. Geestelijken zien het virus als een straf voor China wegens de onderdrukking van de Oeigoeren. Wist u dat het coronavirus in 2015 opzettelijk werd verspreid … Continued The post Corona: complotdenkers in het Midden-Oosten draaien overuren appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Democraten op weg naar ideologische tweestrijd na winst BidenNa Super Tuesday blijven twee serieuze presidentskandidaten over bij de Democraten: Joe Biden en Bernie Sanders. Het is een voorbode van een ideologische strijd, die voorlopig nog niet beslist is. Super Tuesday, de dag waarop 14 staten tegelijkertijd voorverkiezingen organiseerden, is bovenal de wederopstanding gebleken van oud-vicepresident Joe Biden. Met klinkende overwinningen in Virginia, Massachusetts, … Continued The post Democraten op weg naar ideologische tweestrijd na winst Biden appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Eng, die groene jihadisten zoals Diederik SamsomWil de Green Deal kans van slagen hebben? Dan is het zaak om het geheel niet teveel te verpakken in de grootse eindtijdretoriek van de kleine klasse klimaatalarmisten, zoals Diederik Samsom, schrijft Constanteyn Roelofs. Het is de grote ziekte van deze tijd, op links. Morele en culturele problemen worden opgevat als technische zaken. Abortus is … Continued The post Eng, die groene jihadisten zoals Diederik Samsom appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  JOVD: het Rijksbeleid is te RandstedelijkHet kabinetsbeleid is te veel gericht op de Randstad, schrijven voorzitter Rick Oudshoorn en bestuurslid Wilbert Frieling van VVD-jongerenorganisatie JOVD. Terwijl grote steden door bevolkingsgroei uitpuilen, blijven kleine gemeenten op het platteland juist krimpen. Hoog tijd om de provincie weer aantrekkelijk te maken en de Randstad te ontlasten. De laatste jaren lezen we dat het … Continued The post JOVD: het Rijksbeleid is te Randstedelijk appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Het grenzeloze opportunisme van ErdoganDe EU moet een duidelijke Turkije-strategie ontwikkelen ? op hetzelfde niveau als met andere grote mogendheden, schrijft Bram Boxhoorn. Een beetje meer machiavellisme mag van de Europese Commissie wel worden verwacht. De dood vorige week van ruim dertig Turkse militairen bij een Syrisch bombardement nabij de Syrische stad Idlib heeft Turkije hard met de neus … Continued The post Het grenzeloze opportunisme van Erdogan appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/04 11u44  Man in quarantaine in container in HoofddorpHet aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is gestegen tot 38. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn dinsdag 15 nieuwe gevallen gemeld. Van deze mensen liggen er 4 in ziekenhuizen, 10 mensen zitten thuis in quarantaine. Een patint was op doorreis in Nederland en is naar een opvanglocatie gebracht. Wat weten … Continued The post Man in quarantaine in container in Hoofddorp appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  Relativerende stemmen over coronaTerwijl Nederland verder op slot gaat, klinken relativerende geluiden over de langetermijneffecten van de corona-epidemie. Verscheidene deskundigen kijken inmiddels met iets meer optimisme naar de cijfers. De laatste dagen duiken in internationale media geluiden op van mensen die proberen deze pandemie in een breder perspectief te plaatsen en voorzichtig de vraag opwerpen hoeveel we bereid … Continued The post Relativerende stemmen over corona appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  Coronacrisis levert veel ellende op, maar niet uitsluitendOndanks alle levens die de coronacrisis eist, het verdriet in de ziekenhuizen, faillissementen en kleiner leed zoals de afgelaste sportevenementen, is niet lles ellende, schrijft Philip van Tijn in een extra blog. Turnster Sanne Wevers die binnenshuis verder traint op de balk, musici die Beethoven spelen op hun balkons; het zijn kleine dingen die hem … Continued The post Coronacrisis levert veel ellende op, maar niet uitsluitend appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  ?Dit zie je bij een gewone longontsteking niet?Maarten Sulzer (59) werkt als longarts in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Elsevier Weekblad volgt hem de komende weken tijdens de coronacrisis. Wat speelt zich af in het ziekenhuis? En wat betekent dat voor het werk van een longarts? ‘Het ziekenhuis heeft inmiddels een aparte ingang voor coronapatinten. En een sluis waar de ambulance binnenkomt. … Continued The post ‘Dit zie je bij een gewone longontsteking niet’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  Feiten en cijfers: hoe staat Nederland ervoor in strijd tegen corona?Kamerleden zijn woensdagmorgen bijgepraat door het RIVM en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Hoe staan we er als Nederland voor? Wat zijn de laatste cijfers? Het coronavirus heeft inmiddels 356 levens geist in Nederland. Dat zijn 80 overledenen meer dan een dag eerder bekend was. Het Rijksinstituut … Continued The post Feiten en cijfers: hoe staat Nederland ervoor in strijd tegen corona? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
02/04 00u15  De taal van corona: gebarentaalConstanteyn Roelofs vraagt zich af: wat valt er nog te zeggen over de pandemie? En vooral: hoe? In wat voor bewoordingen? Als woorden tekortschieten, hebben we in elk geval de gebarentaal. Dankzij tolk Irma Sluis kan heel Nederland het leren. Bij het zien van de slagvelden op de intensive cares, de overvolle mortuaria en de … Continued The post De taal van corona: gebarentaal appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/04 00u15  Rutte komt met lockdown, maar wel een ?intelligente?Premier Mark Rutte noemt het ‘een intelligente lockdown’ of ‘een gerichte lockdown’, maar de verschillen met de door Thierry Baudet en Geert Wilders gewenste totale lockdown worden nu kleiner. Op hun persconferentie maandagavond kondigden premier Rutte en de direct bij de coronacrisis betrokken ministers strenge maatregelen aan om de verdere verspreiding van het virus te … Continued The post Rutte komt met lockdown, maar wel een ‘intelligente’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/04 00u15  Wat houden de nieuwe regels nu eigenlijk in?Het kabinet kondigde maandag nieuwe maatregelen af in de strijd tegen het coronavirus. Premier Mark Rutte noemde het een ‘intelligente lockdown’.Maar wat zijn de regels nu eigenlijk precies? Alle evenementen – ongeacht de grootte – zijn tot 1 juni verboden. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften gelden uitzonderingen, later komt hierover meer informatie. Lees ook de … Continued The post Wat houden de nieuwe regels nu eigenlijk in? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/04 00u15  Vier keer positief nieuws in coronatijdDoemverhalen zijn er genoeg over de coronacrisis en dus snakt Nederland zo nu en dan naar een goed bericht. Elsevier Weekblad zet vier hoopvolle nieuwtjes op een rij. Einde lockdown Wuhan in zicht De lockdown in Wuhan wordt op woensdag 8 april opgeheven. Dat betekent dat inwoners van de Chinese miljoenenstad weer mogen reizen, maar … Continued The post Vier keer positief nieuws in coronatijd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
01/04 00u15  Gedetineerden maken mondkapjes tegen coronaGevangenen helpen mee in de strijd tegen corona door mondkapjes te maken. Intussen zijn ze bang dat het virus ook achter de tralies opduikt, zo vertelt een gedetineerde aan Gerlof Leistra. Een paar dagen geleden kreeg ik op een ochtend een telefoontje uit Norgerhaven, een gevangenis in Drenthe. De Antilliaanse pooier Lindomar ?Lino? Plantein (43) … Continued The post Gedetineerden maken mondkapjes tegen corona appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x Het virus lijkt in Nederland getemd. Wat nu?08/04 10u15 - Elsevier.nl: Nu 28 april, de einddatum van de ‘intelligente’ lockdown nadert, is de vraag hoe het ­verder moet. Welk scenario ligt het meest voor de hand? Als Nederland volgens premier Mark Rutte (VVD) twee weken geleden ‘voorbij de start was, maar nog niet aan het einde van het begin’, waar staat het dan nu? Met een blik op andere … Continued The post Het virus lijkt in Nederland getemd. Wat nu? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Zo kan Eerste Kamer aan een anderhalvemeter-quorum komen08/04 15u15 - Elsevier.nl: Hoe kan de Eerste Kamer beraadslagen en besluiten nemen en toch de voor ons aller veiligheid noodzakelijke sociale afstand in acht nemen? Dat is een onderwerp waarover men zich het hoofd breekt op dit moment in politiek Den Haag. Toch ligt een oplossing binnen handbereik, schrijft Forum voor Democratie-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Paul Cliteur: het is afhankelijk … Continued The post Zo kan Eerste Kamer aan een anderhalvemeter-quorum komen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
2x Eurogroep ‘mislukt’: een succes voor Nederland08/04 15u15 - Elsevier.nl: De ministers van Financiën van de eurolanden zijn dinsdag na zestien uur overleg er niet in geslaagd een akkoord te sluiten over het opzetten van een geldstroom van Noord- naar Zuid-Europa. Dat is goed nieuws, voorlopig althans. Donderdag praat de eurogroep verder. Het gevaar van transfers is allerminst geweken, schrijft Jelte Wiersma. Een eurogroep of … Continued The post Eurogroep ‘mislukt’: een succes voor Nederland appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Vier keer positief nieuws in coronatijd01/04 00u15 - Elsevier.nl: Doemverhalen zijn er genoeg over de coronacrisis en dus snakt Nederland zo nu en dan naar een goed bericht. Elsevier Weekblad zet vier hoopvolle nieuwtjes op een rij. Einde lockdown Wuhan in zicht De lockdown in Wuhan wordt op woensdag 8 april opgeheven. Dat betekent dat inwoners van de Chinese miljoenenstad weer mogen reizen, maar … Continued The post Vier keer positief nieuws in coronatijd appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Rutte bezorgd om kapsel: ‘Groeit uit tot legtegel’06/04 11u49 - Elsevier.nl: Het zonnige weekend baart het kabinet zorgen. De neiging om naar buiten te willen zal groot zijn, maar gezien de heersende corona-epidemie, is dat in strijd met de eerder afgekondigde coronamaatregelen. Premier Mark Rutte (VVD) begon zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad door ‘met de deur in huis te vallen’ en op te sommen welk … Continued The post Rutte bezorgd om kapsel: ‘Groeit uit tot legtegel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Met apps op zoek naar het virus06/04 11u49 - Elsevier.nl: Meten is weten, dus proberen onderzoekers en medici op allerlei manieren data te verzamelen over de verspreiding van het coronavirus. Hoe weet je of je COVID-19 hebt? Voor een gewone burger een moeilijk te beantwoorden vraag, want wie lichte klachten heeft en niet werkt in de zorg, komt op dit moment niet in aanmerking voor … Continued The post Met apps op zoek naar het virus appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Klanten blijven weg, de rekeningen niet07/04 12u53 - Elsevier.nl: De coronacrisis raakt winkeliers midscheeps. Klanten blijven weg, de rekeningen niet. Over grote problemen in de winkelstraat. Een deel van de winkelstraat staat op omvallen door de ­coronacrisis. Kledingwinkels, juweliers, sportzaken zijn voorbeelden van winkels die hun omzet zien verdampen. De consument blijft weg. Uit angst voor besmetting, of om dure aankopen uit te stellen … Continued The post Klanten blijven weg, de rekeningen niet appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Premier Johnson op intensive care, maar niet aan beademing07/04 17u15 - Elsevier.nl: Boris Johnson ligt sinds maandagavond op de intensive care van het St. Thomas’ Hospital in Londen. Bij de conservatieve Britse premier werd eind maart het coronavirus vastgesteld. Afgelopen weekeinde verslechterde zijn gezondheid en belandde hij in het ziekenhuis. Vier vragen en antwoorden over het ontstane machtsvacuüm. Hoe maakt Johnson het? Na zijn eerste nacht in … Continued The post Premier Johnson op intensive care, maar niet aan beademing appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x Corona besmet ook stikstof en CO2: geen lekkere mix08/04 15u15 - Elsevier.nl: Terwijl corona de economie op slot heeft gezet, is er ook altijd nog het stikstofprobleem waaraan ‘onzichtbaar hard gewerkt wordt’, maar waarover we van het kabinet maar weinig officieel horen. En de commissie-Remkes is ook nog behoorlijk stil over haar eindconclusies. Thijs Udo is benieuwd. Bij CO2 gaat het kabinet juist ondemocratisch snel. Deze bijdrage … Continued The post Corona besmet ook stikstof en CO2: geen lekkere mix appeared first on Elsevierweekblad.nl.
1x ‘Het virus is overal, ook onder het ziekenhuispersoneel’08/04 16u15 - Elsevier.nl: Maarten Sulzer (59) werkt als longarts in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Elsevier Weekblad volgt hem tijdens de coronacrisis. Wat speelt zich af in het ziekenhuis? En wat betekent dat voor het werk van een longarts? Deel 5: een uitputtingsslag. Lees ook deel 1 ‘Dit zie je bij een gewone longontsteking niet’ en deel 2 ‘Patiënten missen contact met familie’ … Continued The post ‘Het virus is overal, ook onder het ziekenhuispersoneel’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
21480
Gelezen:
9924
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven