vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/10 17u15  Russisch leger oefent bij Afghaanse grens: wat betekent dat? Het is in jaren niet zo druk geweest aan de Tadzjieks-Afghaanse grens. Onder leiding van Rusland zijn onder meer Tadzjikistan en Oezbekistan, oud-bondgenoten van de Sovjet-Unie, bezig met een grootscheepse militaire oefening in het gebied. Wat zegt dit over de relatie tussen deze landen en het nieuwe Talibanregime in Afghanistan? Vier vragen en antwoorden.  1.Over … Continued The post Russisch leger oefent bij Afghaanse grens: wat betekent dat? appeared first on EWmagazine.nl.
22/10 15u15  Niemand is gebaat bij een nucleair conflict In de wapenwedloop met de Verenigde Staten komt China langzaam dichterbij. Door nieuwe technologie dreigen conventionele militaire conflicten uit te monden in een nucleaire strijd. Dat moet koste wat kost worden voorkomen, schrijven strategisch onderzoekers Lotje Boswinkel en Paul van Hooft voor EW Podium. Lotje Boswinkel (1993) studeerde International Security aan Sciences Po in Parijs … Continued The post Niemand is gebaat bij een nucleair conflict appeared first on EWmagazine.nl.
22/10 14u15  Bernard Haitink (1929-2021): de dirigent die muziek werd Nederlands grootste dirigent bleef zijn leven lang een muzikale zoeker. ‘Niets staat vast, alles is voort­durend in beweging. Dat vind ik juist het boeiende.’ Dirigent Bernard Haitink besloot om niet in het harnas te sterven. Op zijn negentigste nam hij afscheid van het podium. En in Nederland deed hij dat met het ensemble waar hij … Continued The post Bernard Haitink (1929-2021): de dirigent die muziek werd appeared first on EWmagazine.nl.
22/10 13u15  Biden benadrukt: Amerikanen verdedigen Taiwan bij Chinese aanval Bij een Chinese aanval op Taiwan zullen de Verenigde Staten het eiland in de Oost-Chinese Zee verdedigen. Dat zei de Amerikaanse president Joe Biden in de nacht van 21 op 22 oktober in een gesprek met Amerikaanse kiezers op nieuwszender CNN. Biden wil voorkomen dat China denkt dat het Taiwan kan aanvallen en dat Amerika … Continued The post Biden benadrukt: Amerikanen verdedigen Taiwan bij Chinese aanval appeared first on EWmagazine.nl.
21/10 17u15  Omstreden gezichtsherkenning is voorlopig niet verboden Privacytoezichthouders waarschuwen voor het gebruik van gezichtsherkenning in de openbare ruimte. Het Europees Parlement stemde daarom voor een totaalverbod. Het Nederlandse kabinet is voorstander van strengere regels, maar wil de techniek voorlopig niet verbieden. 1.Wat zegt het kabinet? Het demissionaire kabinet-Rutte III staat niet achter een volledig verbod op het gebruik van gezichtsherkenning in de … Continued The post Omstreden gezichtsherkenning is voorlopig niet verboden appeared first on EWmagazine.nl.
21/10 16u15  Akkermansindex: deze namen worden ‘genoemd’ voor het nieuwe kabinet Met het nieuwe kabinet in zicht circuleren steeds meer namen voor een ministerspost of staatssecretarisschap. Niet in de laatste plaats omdat zij zichzelf openlijk kandidaat stellen. EW houdt bij wiens naam valt voor het kabinet-Rutte IV. 21 oktober 2021 – Jacques van den Broek – minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Randstad-topman Jacques van den … Continued The post Akkermansindex: deze namen worden ‘genoemd’ voor het nieuwe kabinet appeared first on EWmagazine.nl.
21/10 12u15  Ruzie met Polen en Soros-tweet overschaduwen EU-top De achtste Europese top van regeringsleiders van 2021, vandaag en morgen in Brussel, zal hoe dan ook deels in de schaduw staan van het Europese gekrakeel over de Poolse rechtsstaat. Een vooruitblik. De crème de la crème van de Europese Unie komt donderdagmiddag 21 en vrijdag 22 oktober voor de achtste keer bijeen dit jaar, … Continued The post Ruzie met Polen en Soros-tweet overschaduwen EU-top appeared first on EWmagazine.nl.
21/10 11u15  Kabinetsformatie van de nieuwe woorden: dit is het jargon aan het Binnenhof Gedurende een kabinetsformatie vliegen politieke termen over tafel die niet dagelijks zijn te horen. Dit keer duiken er ook nieuwe woorden op, signaleert Carla Joosten. Dat heeft te maken met de wens van een nieuwe bestuurscultuur en het daaraan gekoppelde plan om in de eindfase anders te werk te gaan dan gebruikelijk in kabinetsformaties. Het … Continued The post Kabinetsformatie van de nieuwe woorden: dit is het jargon aan het Binnenhof appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 16u15  Cancel culture komt van binnenuit bij Netflix Wat mag je als cabaretier nog zeggen? En hoeveel moed heb je als mediabedrijf nodig om je tegen cancel culture te verweren? Vier vragen over Dave Chappelles nieuwste cabaretshow en de groeiende onrust binnen Netflix. 1. Wat is er aan de hand? In de Verenigde Staten wordt al meer dan een week gediscussieerd over Dave Chappelles nieuwste … Continued The post Cancel culture komt van binnenuit bij Netflix appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 15u15  Expositie Elsevier-tekenaar Cees Bantzinger (1914-1985) Galerie Hooffzaak in Amsterdam exposeert de laatste twee maanden van het jaar werk van Cees Bantzinger, die jarenlang voor Elsevier heeft getekend. De kunstenaar Rob Scholte, liefhebber van het werk van Bantzinger, zal de expositie zondagmiddag 31 oktober openen. Cees Bantzinger (1914-1985) was tekenaar met hart en ziel. Altijd creatief, altijd nieuwsgierig. Hij was vooral … Continued The post Expositie Elsevier-tekenaar Cees Bantzinger (1914-1985) appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 15u15  Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters De grootste uitstoters van CO2 in Nederland hebben ambitieuze plannen om hun uitstoot nog voor het einde van dit decennium drastisch te reduceren. Dat blijkt uit onderzoek van EW. Die uitstoot zou zelfs kunnen halveren en daarmee ver vooruit lopen op de nationale CO2-plannen van het kabinet. De grootste uitstoters van Nederland zitten in het … Continued The post Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 14u15  De permanente ideologische verwarring bij D66 De zwierige haren van Van Mierlo hebben plaatsgemaakt voor de hoofddoek, schrijft Constanteyn Roelofs. Is dat nou de beloofde vooruitgang? Vorige week donderdag was ik op het verjaardagsfeestje van D66. Er werd een symposium georganiseerd over de toekomst van de partij. Als reactionair en zure ex van die club hoopte ik natuurlijk dat het een … Continued The post De permanente ideologische verwarring bij D66 appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 13u15  Overvolle azc Ter Apel is een voorbeeld van het verstopte asielsysteem Het asielzoekerscentrum Ter Apel is al dagen overvol. De opvang biedt zo’n 750 asielzoekers onderdak, terwijl er plaats is voor 275. De gemeente Westerwolde eiste een oplossing, maar die is nog niet gevonden. Het is een voorbeeld van een asielsysteem dat in het hele land verstopt aan het raken is. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers … Continued The post Overvolle azc Ter Apel is een voorbeeld van het verstopte asielsysteem appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 12u15  Ook het cultuurchristendom verdient kritiek De kritiek van EW-columnist Zihni Özdil op de progressieve ‘christenfobie’ is terecht. Maar tegelijkertijd moeten de ‘cultuurchristenen’ zich niet blindstaren op de rol van het christendom in de Nederlandse geschiedenis, of zich wentelen in slachtofferschap, aldus historicus Kaj Brens in een artikel voor EW Podium. Kaj Brens (1991) studeerde Geschiedenis en Religiewetenschappen aan de Universiteit … Continued The post Ook het cultuurchristendom verdient kritiek appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 10u15  ‘EU moet stoppen met financieren van Jodenhaat’ Het Europees Parlement stemt woensdag 20 oktober over een amendement om in de EU-begroting van 2022 een bedrag van 20 miljoen euro te bevriezen dat – met een omweg via de Verenigde Naties – is bestemd voor de Palestijnen. Dit omdat Palestijnse schoolboeken onder meer geweld tegen Joden en Israël blijven verheerlijken. Nog altijd bevatten … Continued The post ‘EU moet stoppen met financieren van Jodenhaat’ appeared first on EWmagazine.nl.
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 17u15  Poolse premier op de EU-grill in StraatsburgDe juridische strijd tussen Polen en de Europese Unie kreeg vandaag, dinsdag 19 oktober, een nieuw hoofdstuk bijgeschreven, toen de Poolse premier Mateusz Morawiecki Straatsburg aandeed, het hol van de pro-Europese leeuw. Enige moed, neiging tot sadomasochisme, of gewoon de overtuiging van het eigen gelijk kan Mateusz Morawiecki niet worden ontzegd. De 53-jarige Poolse premier, … Continued The post Poolse premier op de EU-grill in Straatsburg appeared first on EWmagazine.nl.
19/10 17u15  In hoog tempo koerst Duitsland af op stoplichtcoalitieDe seinen staan in Duitsland op groen voor de aanvang van de formele formatie. De Duitse liberalen hebben in navolging van de Groenen en sociaal-democraten hun akkoord gegeven om de onderhandelingen te beginnen. Wat zijn de obstakels voor de vorming van een nieuwe regering? 1. Hoe verloopt de formatie? Na informele gesprekken gaat in Duitsland … Continued The post In hoog tempo koerst Duitsland af op stoplichtcoalitie appeared first on EWmagazine.nl.
19/10 17u15  Schrijfster Sally Rooney boycot Israël, maar dat dient geen enkel nutDe Ierse bestsellerauteur Sally Rooney wil niet dat haar boek in het Hebreeuws wordt vertaald. Jos Hummelen, beleidsmedewerker bij het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) legt bloot waarom zo’n boycot geen enkel nut heeft. De internationale boycot tegen Israël maakt van één land de grootste boeman ter wereld. Met een paar goedkope buzzwords als … Continued The post Schrijfster Sally Rooney boycot Israël, maar dat dient geen enkel nut appeared first on EWmagazine.nl.
19/10 12u15  Julian Swinkels (27): ‘Laat je koppie niet hangen als het even tegenzit’Wie inspireert je? ‘Mijn opa, hij leerde me het belang van teruggeven aan de maatschappij. Hij was altijd erg actief als vrijwilliger en kende ­alles en iedereen in Helmond. Daarvoor heeft hij een lintje gekregen.’ Julian Swinkels (27) werkt als projectmanager bij de TU Delft aan duurzame innovaties. Is daarnaast mede-oprichter van CarbonCancel, een start-up … Continued The post Julian Swinkels (27): ‘Laat je koppie niet hangen als het even tegenzit’ appeared first on EWmagazine.nl.
19/10 12u15  Lale Gül: bedreigers verdienen zwaardere straffenDoodsbedreigingen zijn aan de orde van de dag, of ze nu afkomstig zijn van islamisten, extreem-rechts of complotdenkers in coronatijd. Sociale media werken als een katalysator van radicalisering. De overheid moet bedreigers vaker vervolgen en zwaarder bestraffen, aldus de bedreigde schrijfster Lale Gül in een artikel op EW Podium. Onlangs zat ik klaar in de … Continued The post Lale Gül: bedreigers verdienen zwaardere straffen appeared first on EWmagazine.nl.
18/10 16u15  Bouw een rechtszaal in de EBI om overlast te verminderenDat de burgemeester van Vught bezwaar maakt tegen de dagelijkse transporten van zware criminelen door zijn gemeente, is begrijpelijk. Die leveren een risico op vanwege mogelijke pogingen tot ontsnapping. Bouw een rechtszaal in de Extra Beveiligde Inrichting, suggereert Gerlof Leistra. Bijna elke dag trekt een konvooi van gepantserde wagens door de gemeente Vught om zware … Continued The post Bouw een rechtszaal in de EBI om overlast te verminderen appeared first on EWmagazine.nl.
18/10 16u15  Terreurmoord op Amess herdacht, terwijl Britten vrezen voor geweldsgolfDe moord op de Britse politicus David Amess is maandag 18 oktober herdacht in het Britse parlement. Afgelopen vrijdag werd Amess doodgestoken tijdens een politieke bijeenkomst. De waarschijnlijke dader Ali Harbi Ali had volgens de politie een terroristisch motief. Veiligheidsdiensten waarschuwen voor een terrorismegolf. 1. Hoe reageert het Verenigd Koninkrijk op de moord? De moord … Continued The post Terreurmoord op Amess herdacht, terwijl Britten vrezen voor geweldsgolf appeared first on EWmagazine.nl.
18/10 15u15  Nergens in Europa stijgt aantal coronabesmettingen zo hard, ziekenhuis Zwolle volVrijwel nergens in Europa stijgt het aantal coronabesmettingen zo hard als in Nederland. Uit cijfers blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen week op gemiddeld 3.431 positieve tests per dag staat. Dat is 46 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. De toename in het aantal besmettingen is even snel als in het … Continued The post Nergens in Europa stijgt aantal coronabesmettingen zo hard, ziekenhuis Zwolle vol appeared first on EWmagazine.nl.
18/10 13u15  Ziekenhuis Zwolle vol coronapatiënten, nergens in Europa stijgt aantal besmettingen zo hardVrijwel nergens in Europa stijgt het aantal coronabesmettingen zo hard als in Nederland. Uit cijfers blijkt dat het aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen week op gemiddeld 3.431 positieve tests per dag staat. Dat is 46 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. De toename in het aantal besmettingen is even snel als in het … Continued The post Ziekenhuis Zwolle vol coronapatiënten, nergens in Europa stijgt aantal besmettingen zo hard appeared first on EWmagazine.nl.
18/10 11u15  Hogere energieprijzen jagen de inflatie op. Een dilemma voor de Europese Centrale BankHoe werken de hogere energieprijzen door in de economie? Waar de rekening ook wordt neergelegd, rijker worden we er niet op. Dat plaatst de Europese Centrale Bank voor nieuwe dilemma’s, schrijft Marijn Jongsma. Bedrijven zijn niet scheutig met informatie over hun contracten (concurrentiegevoelig!) en dus ontbreekt het aan cijfers, constateren de economen van ABN AMRO … Continued The post Hogere energieprijzen jagen de inflatie op. Een dilemma voor de Europese Centrale Bank appeared first on EWmagazine.nl.
16/10 12u15  Journalist en schrijver Wim Zaal overledenAfgelopen maandag, 11 oktober, is de schrijver en oud-redacteur van Elsevier Wim Zaal op 86-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Muiden. Zaterdagmorgen was de uitvaart en crematie op de Nieuwe Ooster in zijn geboorteplaats Amsterdam. Hieronder staan bij die gelegenheid gehouden toespraken. Zaal was vanaf 1960 36 jaar lang verbonden aan Elsevier als literair redacteur. … Continued The post Journalist en schrijver Wim Zaal overleden appeared first on EWmagazine.nl.
16/10 10u15  Is Texas klaar voor gouverneur Matthew McConaughey?Na Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger kan Matthew McConaughey de nieuwste filmster worden die overstapt naar de politiek. McConaughey lijkt zich klaar te maken om een gooi te doen naar het gouverneurschap van Texas en heeft grote kans om te winnen, schrijft Victor Pak. Victor Pak (1995) is redacteur bij EW. Wekelijks op zaterdag blogt hij … Continued The post Is Texas klaar voor gouverneur Matthew McConaughey? appeared first on EWmagazine.nl.
16/10 09u15  Studenten die ‘cancel culture’ willen, hebben groot gelijkAls je van hoger onderwijs een ‘marktproduct’ maakt, gaan studenten zich gedragen als klanten, schrijft Zihni Özdil, en de klant is koning. Studenten die het ontslag eisen van docenten. Bijvoorbeeld als een jurist tijdens een hoorcollege een racistisch woord citeert dat vroeger werd gebruikt, ik benadruk: citeert. Zihni Özdil (1981) is historicus. Hij schrijft elke zaterdag … Continued The post Studenten die ‘cancel culture’ willen, hebben groot gelijk appeared first on EWmagazine.nl.
15/10 17u15  Taiwan wil CO2-uitstoot naar nul en daarvoor samenwerken met NederlandTaiwan wil een gidsrol vervullen bij de klimaattransitie, schrijft de Taiwanese minister voor Milieubescherming Chang Tzi-Chin in een ingezonden opiniestuk. Maar om de taak waarvoor we staan het hoofd te bieden, is internationale samenwerking nodig. Terwijl de COVID-19-pandemie de wereld in zijn greep houdt, bereikt de concentratie van kooldioxide in de lucht recordhoogten. Het in … Continued The post Taiwan wil CO2-uitstoot naar nul en daarvoor samenwerken met Nederland appeared first on EWmagazine.nl.
15/10 17u15  Onrust in de CIA: informanten sterven of lopen overOver de hele wereld kregen CIA-posten vorige week hetzelfde alarmerende bericht binnen: regel je zaken beter, want we verliezen te veel van onze buitenlandse informanten. De waarschuwing kwam rechtstreeks van het Amerikaanse hoofdkwartier en is uitzonderlijk, want juist dit soort informatie is topgeheim. Vier vragen en antwoorden over de chaos bij de CIA. 1. Wat … Continued The post Onrust in de CIA: informanten sterven of lopen over appeared first on EWmagazine.nl.
15/10 14u15  Betere zorg mogelijk voor Caribische NederlandersIn het Caribische deel van Nederland is grote behoefte aan specialistische gezondheidszorg. Daarom worden veel patiënten uitgezonden naar Colombia of Nederland. Maar deze dure en omslachtige ingrepen zijn niet nodig, betoogt internist-nefroloog Zaheeb Choudry op EW Podium. Mijn vader was een ondernemer, een selfmade man. Hij is opgegroeid in een arm gezin en heeft zichzelf … Continued The post Betere zorg mogelijk voor Caribische Nederlanders appeared first on EWmagazine.nl.
15/10 12u15  Waarom nieuwe kabinet ook een minister van Bestuurlijke Herinrichting moet krijgenDe bestuurlijke oorlog tussen de commissaris van de Koning van Gelderland en de (ontslagen) burgemeester van Scherpenzeel laat zien dat het hommeles is in het ‘Huis van Thorbecke’. Rutte IV moet niet alleen een minister van Ruimtelijke Herinrichting krijgen, maar ook een van Bestuurlijke Herinrichting. Uit vrees voor het maaiveld vragen volksvertegenwoordigers zelden iets voor … Continued The post Waarom nieuwe kabinet ook een minister van Bestuurlijke Herinrichting moet krijgen appeared first on EWmagazine.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Bernard Haitink (1929-2021): de dirigent die muziek werd22/10 14u15 - Elsevier.nl: Nederlands grootste dirigent bleef zijn leven lang een muzikale zoeker. ‘Niets staat vast, alles is voort­durend in beweging. Dat vind ik juist het boeiende.’ Dirigent Bernard Haitink besloot om niet in het harnas te sterven. Op zijn negentigste nam hij afscheid van het podium. En in Nederland deed hij dat met het ensemble waar hij … Continued The post Bernard Haitink (1929-2021): de dirigent die muziek werd appeared first on EWmagazine.nl.
4x Cancel culture komt van binnenuit bij Netflix20/10 16u15 - Elsevier.nl: Wat mag je als cabaretier nog zeggen? En hoeveel moed heb je als mediabedrijf nodig om je tegen cancel culture te verweren? Vier vragen over Dave Chappelles nieuwste cabaretshow en de groeiende onrust binnen Netflix. 1. Wat is er aan de hand? In de Verenigde Staten wordt al meer dan een week gediscussieerd over Dave Chappelles nieuwste … Continued The post Cancel culture komt van binnenuit bij Netflix appeared first on EWmagazine.nl.
4x Russisch leger oefent bij Afghaanse grens: wat betekent dat?22/10 17u15 - Elsevier.nl: Het is in jaren niet zo druk geweest aan de Tadzjieks-Afghaanse grens. Onder leiding van Rusland zijn onder meer Tadzjikistan en Oezbekistan, oud-bondgenoten van de Sovjet-Unie, bezig met een grootscheepse militaire oefening in het gebied. Wat zegt dit over de relatie tussen deze landen en het nieuwe Talibanregime in Afghanistan? Vier vragen en antwoorden.  1.Over … Continued The post Russisch leger oefent bij Afghaanse grens: wat betekent dat? appeared first on EWmagazine.nl.
3x Poolse premier op de EU-grill in Straatsburg19/10 17u15 - Elsevier.nl: De juridische strijd tussen Polen en de Europese Unie kreeg vandaag, dinsdag 19 oktober, een nieuw hoofdstuk bijgeschreven, toen de Poolse premier Mateusz Morawiecki Straatsburg aandeed, het hol van de pro-Europese leeuw. Enige moed, neiging tot sadomasochisme, of gewoon de overtuiging van het eigen gelijk kan Mateusz Morawiecki niet worden ontzegd. De 53-jarige Poolse premier, … Continued The post Poolse premier op de EU-grill in Straatsburg appeared first on EWmagazine.nl.
3x Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters20/10 15u15 - Elsevier.nl: De grootste uitstoters van CO2 in Nederland hebben ambitieuze plannen om hun uitstoot nog voor het einde van dit decennium drastisch te reduceren. Dat blijkt uit onderzoek van EW. Die uitstoot zou zelfs kunnen halveren en daarmee ver vooruit lopen op de nationale CO2-plannen van het kabinet. De grootste uitstoters van Nederland zitten in het … Continued The post Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters appeared first on EWmagazine.nl.
3x Expositie Elsevier-tekenaar Cees Bantzinger (1914-1985)20/10 15u15 - Elsevier.nl: Galerie Hooffzaak in Amsterdam exposeert de laatste twee maanden van het jaar werk van Cees Bantzinger, die jarenlang voor Elsevier heeft getekend. De kunstenaar Rob Scholte, liefhebber van het werk van Bantzinger, zal de expositie zondagmiddag 31 oktober openen. Cees Bantzinger (1914-1985) was tekenaar met hart en ziel. Altijd creatief, altijd nieuwsgierig. Hij was vooral … Continued The post Expositie Elsevier-tekenaar Cees Bantzinger (1914-1985) appeared first on EWmagazine.nl.
3x Kabinetsformatie van de nieuwe woorden: dit is het jargon aan het Binnenhof21/10 11u15 - Elsevier.nl: Gedurende een kabinetsformatie vliegen politieke termen over tafel die niet dagelijks zijn te horen. Dit keer duiken er ook nieuwe woorden op, signaleert Carla Joosten. Dat heeft te maken met de wens van een nieuwe bestuurscultuur en het daaraan gekoppelde plan om in de eindfase anders te werk te gaan dan gebruikelijk in kabinetsformaties. Het … Continued The post Kabinetsformatie van de nieuwe woorden: dit is het jargon aan het Binnenhof appeared first on EWmagazine.nl.
3x Ruzie met Polen en Soros-tweet overschaduwen EU-top21/10 12u15 - Elsevier.nl: De achtste Europese top van regeringsleiders van 2021, vandaag en morgen in Brussel, zal hoe dan ook deels in de schaduw staan van het Europese gekrakeel over de Poolse rechtsstaat. Een vooruitblik. De crème de la crème van de Europese Unie komt donderdagmiddag 21 en vrijdag 22 oktober voor de achtste keer bijeen dit jaar, … Continued The post Ruzie met Polen en Soros-tweet overschaduwen EU-top appeared first on EWmagazine.nl.
3x Akkermansindex: deze namen worden ‘genoemd’ voor het nieuwe kabinet21/10 16u15 - Elsevier.nl: Met het nieuwe kabinet in zicht circuleren steeds meer namen voor een ministerspost of staatssecretarisschap. Niet in de laatste plaats omdat zij zichzelf openlijk kandidaat stellen. EW houdt bij wiens naam valt voor het kabinet-Rutte IV. 21 oktober 2021 – Jacques van den Broek – minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Randstad-topman Jacques van den … Continued The post Akkermansindex: deze namen worden ‘genoemd’ voor het nieuwe kabinet appeared first on EWmagazine.nl.
3x Omstreden gezichtsherkenning is voorlopig niet verboden21/10 17u15 - Elsevier.nl: Privacytoezichthouders waarschuwen voor het gebruik van gezichtsherkenning in de openbare ruimte. Het Europees Parlement stemde daarom voor een totaalverbod. Het Nederlandse kabinet is voorstander van strengere regels, maar wil de techniek voorlopig niet verbieden. 1.Wat zegt het kabinet? Het demissionaire kabinet-Rutte III staat niet achter een volledig verbod op het gebruik van gezichtsherkenning in de … Continued The post Omstreden gezichtsherkenning is voorlopig niet verboden appeared first on EWmagazine.nl.

Statistieken

Artikels:
36151
Gelezen:
27798
Aantal lezers nu:
54


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven