zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u15
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
12/07 00u15  Woonalliantie wil miljarden van overheid om te kunnen doorbouwen Zeventien organisaties die actief zijn op de huizenmarkt bieden donderdag een plan aan aan de Tweede Kamer. Daarin pleiten ze voor de bouw van zeker 90.000 huizen per jaar tot 203o. Dit om te voorkomen dat een vergelijkbare situatie ontstaat als tijdens de kredietcrisis. Bij de groep, die zich Woningbouwalliantie noemt, zijn onder meer de … Continued The post Woonalliantie wil miljarden van overheid om te kunnen doorbouwen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/07 00u15  Coronacrisis kan China nog machtiger maken Door de coronacrisis lijkt een schuldverlichting voor arme landen onvermijdelijk. China kan hiermee zijn greep op Azië en Afrika versterken, schrijft Marijn Jongsma. Marijn Jongsma Marijn Jongsma (1969) is economisch redacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks op donderdag over financieel- en macro-economische onderwerpen. Het land kampt intern met enorm gestegen schulden van huishoudens en bedrijven, maar … Continued The post Coronacrisis kan China nog machtiger maken appeared first on Elsevierweekblad.nl.
11/07 00u15  Koolmees werkt verder aan hervorming arbeidsmarkt Nu er een steunpakket ligt voor ondernemers om ze de crisis door te helpen, gaat minister Wouter Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid versneld verder met waar hij al mee bezig was voor de crisis: het hervormen van de arbeidsmarkt. Want juist de crisis heeft ‘extra duidelijk gemaakt dat een groot deel van de … Continued The post Koolmees werkt verder aan hervorming arbeidsmarkt appeared first on Elsevierweekblad.nl.
10/07 00u15  Onderzoek: Zoveel verdienen de CEO’s van AEX-bedrijven Het salaris van de topbestuurders van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland is vorig jaar licht gedaald. Dat blijkt uit een inventarisatie van Elsevier Weekblad. Het gemiddelde salaris van de topmannen en -vrouwen (CEO’s) van de AEX-bedrijven bedroeg vorig jaar 4,3 miljoen euro. Dat is een daling van 5 procent ten opzichte van een jaar … Continued The post Onderzoek: Zoveel verdienen de CEO’s van AEX-bedrijven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
09/07 00u15  Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
08/07 00u15  Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? Zaterdag 4 juli stemt het ledenparlement van de FNV over de vraag of de vakbond zich achter het pensioenakkoord moet scharen, dat het kabinet, de werkgevers en de vakbonden halverwege juni (in principe) hebben bereikt. Met het pensioenakkoord wordt onder meer de modernisering van het werknemerspensioen geregeld, en een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd. … Continued The post Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
07/07 00u15  D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro D66 wil alle toeslagen afschaffen in ruil voor korting op de inkomstenbelasting. Dat schrijft D66-Kamerlid Steven van Weyenberg maandag 29 juni in een voorstel aan de Tweede Kamer. De kosten van het plan bedragen 40 miljard euro. D66 wil dus van het toeslagenstelsel af, maar voorkomen dat midden- en lagere inkomens in een armoedegat terechtkomen. … Continued The post D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro appeared first on Elsevierweekblad.nl.
06/07 12u15  AOW-leeftijd omlaag door corona? Zou best kunnen De werknemer draait steeds minder uren per week, maar moet tot op steeds hogere leeftijd doorwerken. Langer leven betekent helaas niet automatisch langer leven in goede gezondheid. Zeker wanneer je ‘goede gezondheid’ definieert als een leven zonder beperkingen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. Bij … Continued The post AOW-leeftijd omlaag door corona? Zou best kunnen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/07 00u15  Unilever vertrekt: ‘Dividendbelasting speelde niet mee’ Het Brits-Nederlandse Unilever fuseert tot één Brits bedrijf. Hoe Nederlands is Unilever eigenlijk nog? En welke rol speelde de dividendbelasting in het besluit? Elsevier Weekblad sprak Unilever-topman Alan Jope. Wat heeft Unilever precies besloten? Lees ook het onderzoek van Elsevier Weekblad: Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Unilever wordt een geheel Brits bedrijf. … Continued The post Unilever vertrekt: ‘Dividendbelasting speelde niet mee’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/07 00u15  Corona drijft vooralsnog alleen gevoelsinflatie op Wat betekent de coronacrisis voor het inflatiecijfer? Diverse krachten werken elkaar tegen. Maar de gevoelsinflatie zou wel eens kunnen oplopen, schrijft Marijn Jongsma. Marijn Jongsma Marijn Jongsma (1969) is economisch redacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks op donderdag over financieel- en macro-economische onderwerpen Op het eerste gezicht lijkt het gemiddelde prijspeil in Nederland zich vrij gematigd … Continued The post Corona drijft vooralsnog alleen gevoelsinflatie op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
05/07 00u15  Hongkong duurste stad van de wereld Amsterdam duur? In Hongkong lachen ze erom. Voor het derde jaar op rij is de Zuid-Chinese stad uitgeroepen tot de duurste stad van de wereld. Amsterdam staat op nummer 64, blijkt uit het Cost of Living-onderzoek van het adviesbureau Mercer. Twee jaar geleden stond Amsterdam nog in de top-50 van duurste steden, maar sinds vorig … Continued The post Hongkong duurste stad van de wereld appeared first on Elsevierweekblad.nl.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Woonalliantie wil miljarden van overheid om te kunnen doorbouwen12/07 00u15 - Elsevier.nl: Zeventien organisaties die actief zijn op de huizenmarkt bieden donderdag een plan aan aan de Tweede Kamer. Daarin pleiten ze voor de bouw van zeker 90.000 huizen per jaar tot 203o. Dit om te voorkomen dat een vergelijkbare situatie ontstaat als tijdens de kredietcrisis. Bij de groep, die zich Woningbouwalliantie noemt, zijn onder meer de … Continued The post Woonalliantie wil miljarden van overheid om te kunnen doorbouwen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Hongkong duurste stad van de wereld05/07 00u15 - Elsevier.nl: Amsterdam duur? In Hongkong lachen ze erom. Voor het derde jaar op rij is de Zuid-Chinese stad uitgeroepen tot de duurste stad van de wereld. Amsterdam staat op nummer 64, blijkt uit het Cost of Living-onderzoek van het adviesbureau Mercer. Twee jaar geleden stond Amsterdam nog in de top-50 van duurste steden, maar sinds vorig … Continued The post Hongkong duurste stad van de wereld appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Corona drijft vooralsnog alleen gevoelsinflatie op05/07 00u15 - Elsevier.nl: Wat betekent de coronacrisis voor het inflatiecijfer? Diverse krachten werken elkaar tegen. Maar de gevoelsinflatie zou wel eens kunnen oplopen, schrijft Marijn Jongsma. Marijn Jongsma Marijn Jongsma (1969) is economisch redacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks op donderdag over financieel- en macro-economische onderwerpen Op het eerste gezicht lijkt het gemiddelde prijspeil in Nederland zich vrij gematigd … Continued The post Corona drijft vooralsnog alleen gevoelsinflatie op appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Unilever vertrekt: ‘Dividendbelasting speelde niet mee’05/07 00u15 - Elsevier.nl: Het Brits-Nederlandse Unilever fuseert tot één Brits bedrijf. Hoe Nederlands is Unilever eigenlijk nog? En welke rol speelde de dividendbelasting in het besluit? Elsevier Weekblad sprak Unilever-topman Alan Jope. Wat heeft Unilever precies besloten? Lees ook het onderzoek van Elsevier Weekblad: Dit zijn de 500 grootste bedrijven van Nederland Unilever wordt een geheel Brits bedrijf. … Continued The post Unilever vertrekt: ‘Dividendbelasting speelde niet mee’ appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x AOW-leeftijd omlaag door corona? Zou best kunnen06/07 12u15 - Elsevier.nl: De werknemer draait steeds minder uren per week, maar moet tot op steeds hogere leeftijd doorwerken. Langer leven betekent helaas niet automatisch langer leven in goede gezondheid. Zeker wanneer je ‘goede gezondheid’ definieert als een leven zonder beperkingen bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Dat blijkt uit cijfers van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut. Bij … Continued The post AOW-leeftijd omlaag door corona? Zou best kunnen appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro07/07 00u15 - Elsevier.nl: D66 wil alle toeslagen afschaffen in ruil voor korting op de inkomstenbelasting. Dat schrijft D66-Kamerlid Steven van Weyenberg maandag 29 juni in een voorstel aan de Tweede Kamer. De kosten van het plan bedragen 40 miljard euro. D66 wil dus van het toeslagenstelsel af, maar voorkomen dat midden- en lagere inkomens in een armoedegat terechtkomen. … Continued The post D66 wil af van toeslagen. Kosten: 40 miljard euro appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden?08/07 00u15 - Elsevier.nl: Zaterdag 4 juli stemt het ledenparlement van de FNV over de vraag of de vakbond zich achter het pensioenakkoord moet scharen, dat het kabinet, de werkgevers en de vakbonden halverwege juni (in principe) hebben bereikt. Met het pensioenakkoord wordt onder meer de modernisering van het werknemerspensioen geregeld, en een minder snelle stijging van de AOW-leeftijd. … Continued The post Heeft de vakbond voldoende oog voor jonge werkenden? appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G09/07 00u15 - Elsevier.nl: Deze week is de frequentieveiling voor 5G-netwerken begonnen. Al voordat de veiling begon, was er gedoe over. Want, mag het goedkope maar omstreden Chinese Huawei nu wel of niet meedoen? Vier vragen en antwoorden over de veiling van het 5G-netwerk. Wat is 5G? Lees ook: 5G is geen revolutie, maar een evolutie 5G staat voor … Continued The post Vier vragen over de frequentieveiling voor 5G appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Onderzoek: Zoveel verdienen de CEO’s van AEX-bedrijven10/07 00u15 - Elsevier.nl: Het salaris van de topbestuurders van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland is vorig jaar licht gedaald. Dat blijkt uit een inventarisatie van Elsevier Weekblad. Het gemiddelde salaris van de topmannen en -vrouwen (CEO’s) van de AEX-bedrijven bedroeg vorig jaar 4,3 miljoen euro. Dat is een daling van 5 procent ten opzichte van een jaar … Continued The post Onderzoek: Zoveel verdienen de CEO’s van AEX-bedrijven appeared first on Elsevierweekblad.nl.
0x Koolmees werkt verder aan hervorming arbeidsmarkt11/07 00u15 - Elsevier.nl: Nu er een steunpakket ligt voor ondernemers om ze de crisis door te helpen, gaat minister Wouter Koolmees (D66) van Sociale Zaken en Werkgelegenheid versneld verder met waar hij al mee bezig was voor de crisis: het hervormen van de arbeidsmarkt. Want juist de crisis heeft ‘extra duidelijk gemaakt dat een groot deel van de … Continued The post Koolmees werkt verder aan hervorming arbeidsmarkt appeared first on Elsevierweekblad.nl.

Statistieken

Artikels:
27813
Gelezen:
9423
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven