vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Elsevier.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u00
 

Elsevier.nl

Verbergen Tonen
22/10 00u15  Rusland bereid meer gas te leveren, kabinet overweegt verlaging energietaks Rusland heeft woensdag 13 oktober 2021 aangegeven dat het klaarstaat om gas te leveren aan Europa. Hij wil dan wel opnieuw onderhandelen. Het kabinet worstelt onderwijl met de energiebelasting: moet die omlaag of niet? De gasprijs staat torenhoog. Dat komt door de oplopende vraag na de coronacrisis, het eveneens door corona uitgesteld onderhoud aan installaties, … Continued The post Rusland bereid meer gas te leveren, kabinet overweegt verlaging energietaks appeared first on EWmagazine.nl.
21/10 00u15  ‘Een goede leider moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden’ Turbulente tijden, zoals de coronacrisis, vragen om uitzonderlijke leiders. Wat is goed leiderschap? EW ging te rade bij twee ervaren leiders: luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif en algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands. Wat hebben zij geleerd als leiders in tijden van crisis – en wat kunnen anderen van hen leren? In tijden van crisis, … Continued The post ‘Een goede leider moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden’ appeared first on EWmagazine.nl.
21/10 00u15  ‘VVD, CDA en D66 gaan tientallen miljarden lenen voor klimaat en stikstofcrisis’ Het nieuwe kabinet gaat mogelijk tientallen miljarden lenen om grote problemen aan te pakken zoals de klimaatcrisis, de stikstofcrisis en het achterstallig onderhoud van infrastructuur. Dat blijkt uit formatiestukken in handen van de NOS. Volgens de ChristenUnie staat het plan helemaal nog niet vast. Volgens CU-voorman Gert-Jan Segers gaat het om een opzetje van de … Continued The post ‘VVD, CDA en D66 gaan tientallen miljarden lenen voor klimaat en stikstofcrisis’ appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 15u15  Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters De grootste uitstoters van CO2 in Nederland hebben ambitieuze plannen om hun uitstoot nog voor het einde van dit decennium drastisch te reduceren. Dat blijkt uit onderzoek van EW. Die uitstoot zou zelfs kunnen halveren en daarmee ver vooruit lopen op de nationale CO2-plannen van het kabinet. De grootste uitstoters van Nederland zitten in het … Continued The post Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters appeared first on EWmagazine.nl.
20/10 10u15  Blijft energie deze winter nog wel betaalbaar? De energieprijzen gaan door het dak, de energierekening dreigt volgend jaar zelfs honderden euro’s duurder uit te vallen. EU-ministers komen maandag 4 oktober voor een spoedoverleg bijeen, Den Haag overweegt zelfs heropening van de Groningse gaskraan. Alleen de OPEC is tevreden, die hoopt de prijzen te kunnen stabiliseren. 1. Hoe hoog gaat de energieprijs worden? … Continued The post Blijft energie deze winter nog wel betaalbaar? appeared first on EWmagazine.nl.
19/10 00u15  Eurozone zoekt uitweg uit het schuldenmoeras. Meer marktwerking vraagt schuldverlichting In principe worden de Europese begrotingsregels, officieel in de ijskast sinds de coronacrisis, in 2023 weer van kracht. Maar het simpelweg aansnoeren van het oude ‘korset’ is een gepasseerd station, schrijft Marijn Jongsma. In Brussel wordt al volop gediscussieerd over hoe een nieuw stabiliteits- en groeipact eruit zou moeten zien. De oorspronkelijk opzet was een … Continued The post Eurozone zoekt uitweg uit het schuldenmoeras. Meer marktwerking vraagt schuldverlichting appeared first on EWmagazine.nl.
18/10 11u15  Hogere energieprijzen jagen de inflatie op. Een dilemma voor de Europese Centrale Bank Hoe werken de hogere energieprijzen door in de economie? Waar de rekening ook wordt neergelegd, rijker worden we er niet op. Dat plaatst de Europese Centrale Bank voor nieuwe dilemma’s, schrijft Marijn Jongsma. Bedrijven zijn niet scheutig met informatie over hun contracten (concurrentiegevoelig!) en dus ontbreekt het aan cijfers, constateren de economen van ABN AMRO … Continued The post Hogere energieprijzen jagen de inflatie op. Een dilemma voor de Europese Centrale Bank appeared first on EWmagazine.nl.
17/10 00u15  Crisis Evergrande: hoeveel last krijgt het Westen hiervan? De door schulden geplaagde Chinese vastgoedreus Evergrande zegt dat het voor het eerst sinds het in de problemen kwam een aantal uitstaande schulden heeft terugbetaald. Wat zegt dat en gaan we in het Westen ook last krijgen van de crisis bij dit bedrijf? 1. Wat is de actuele stand bij Evergrande? Evergrande is naar eigen … Continued The post Crisis Evergrande: hoeveel last krijgt het Westen hiervan? appeared first on EWmagazine.nl.
17/10 00u15  Hoge Raad krijgt advies over huurkorting door de lockdown Vooruitlopend op de uitspraak in een zaak tussen bierproducent Heineken en een verhuurder van horecapanden, krijgt de Hoge Raad advies over de manier waarop hij de huurkorting tijdens een pandemie moet vaststellen. De uitspraak – van groot belang voor huurders en verhuurders van bedrijfspanden – volgt later. Wat staat er in dit advies aan de … Continued The post Hoge Raad krijgt advies over huurkorting door de lockdown appeared first on EWmagazine.nl.
16/10 00u15  Online gokken vanaf 1 oktober legaal: wat zijn de regels? Het online aanbieden van kansspelen was jaren illegaal. Veel spelers hadden daarvan geen idee. In Nederland bestaat een grote onlinemarkt met buitenlandse en schimmige sites waar grof geld wordt ingezet op sportwedstrijden en waar je bijvoorbeeld kunt pokeren of roulette spelen. Door een nieuwe wet mogen vanaf 1 oktober 2021 gokbedrijven met een vergunning legaal … Continued The post Online gokken vanaf 1 oktober legaal: wat zijn de regels? appeared first on EWmagazine.nl.
15/10 00u15  Nieuwe raad voor economische samenwerking moet EU en VS verbinden tegen China De Europese Unie en Verenigde Staten gaan in een nieuwe commissie de handelsbetrekkingen aantrekken. In de Amerikaanse stad Pittsburgh komen vandaag Amerikaanse kabinetsleden en Eurocommissarissen bijeen. De top moet de trans-Atlantische relatie herstellen na de hoogopgelopen spanningen over AUKUS, maar gaat dat ook lukken? 1. Waarom is herstel van de trans-Atlantische relatie nodig? Twee weken … Continued The post Nieuwe raad voor economische samenwerking moet EU en VS verbinden tegen China appeared first on EWmagazine.nl.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

6x Rusland bereid meer gas te leveren, kabinet overweegt verlaging energietaks22/10 00u15 - Elsevier.nl: Rusland heeft woensdag 13 oktober 2021 aangegeven dat het klaarstaat om gas te leveren aan Europa. Hij wil dan wel opnieuw onderhandelen. Het kabinet worstelt onderwijl met de energiebelasting: moet die omlaag of niet? De gasprijs staat torenhoog. Dat komt door de oplopende vraag na de coronacrisis, het eveneens door corona uitgesteld onderhoud aan installaties, … Continued The post Rusland bereid meer gas te leveren, kabinet overweegt verlaging energietaks appeared first on EWmagazine.nl.
3x Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters20/10 15u15 - Elsevier.nl: De grootste uitstoters van CO2 in Nederland hebben ambitieuze plannen om hun uitstoot nog voor het einde van dit decennium drastisch te reduceren. Dat blijkt uit onderzoek van EW. Die uitstoot zou zelfs kunnen halveren en daarmee ver vooruit lopen op de nationale CO2-plannen van het kabinet. De grootste uitstoters van Nederland zitten in het … Continued The post Dit zijn de ambitieuze klimaatplannen van Top 20 CO2-uitstoters appeared first on EWmagazine.nl.
3x ‘VVD, CDA en D66 gaan tientallen miljarden lenen voor klimaat en stikstofcrisis’21/10 00u15 - Elsevier.nl: Het nieuwe kabinet gaat mogelijk tientallen miljarden lenen om grote problemen aan te pakken zoals de klimaatcrisis, de stikstofcrisis en het achterstallig onderhoud van infrastructuur. Dat blijkt uit formatiestukken in handen van de NOS. Volgens de ChristenUnie staat het plan helemaal nog niet vast. Volgens CU-voorman Gert-Jan Segers gaat het om een opzetje van de … Continued The post ‘VVD, CDA en D66 gaan tientallen miljarden lenen voor klimaat en stikstofcrisis’ appeared first on EWmagazine.nl.
3x ‘Een goede leider moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden’21/10 00u15 - Elsevier.nl: Turbulente tijden, zoals de coronacrisis, vragen om uitzonderlijke leiders. Wat is goed leiderschap? EW ging te rade bij twee ervaren leiders: luitenant-generaal b.d. Mart de Kruif en algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands. Wat hebben zij geleerd als leiders in tijden van crisis – en wat kunnen anderen van hen leren? In tijden van crisis, … Continued The post ‘Een goede leider moet zichzelf steeds opnieuw uitvinden’ appeared first on EWmagazine.nl.
1x Nieuwe raad voor economische samenwerking moet EU en VS verbinden tegen China15/10 00u15 - Elsevier.nl: De Europese Unie en Verenigde Staten gaan in een nieuwe commissie de handelsbetrekkingen aantrekken. In de Amerikaanse stad Pittsburgh komen vandaag Amerikaanse kabinetsleden en Eurocommissarissen bijeen. De top moet de trans-Atlantische relatie herstellen na de hoogopgelopen spanningen over AUKUS, maar gaat dat ook lukken? 1. Waarom is herstel van de trans-Atlantische relatie nodig? Twee weken … Continued The post Nieuwe raad voor economische samenwerking moet EU en VS verbinden tegen China appeared first on EWmagazine.nl.
1x Online gokken vanaf 1 oktober legaal: wat zijn de regels?16/10 00u15 - Elsevier.nl: Het online aanbieden van kansspelen was jaren illegaal. Veel spelers hadden daarvan geen idee. In Nederland bestaat een grote onlinemarkt met buitenlandse en schimmige sites waar grof geld wordt ingezet op sportwedstrijden en waar je bijvoorbeeld kunt pokeren of roulette spelen. Door een nieuwe wet mogen vanaf 1 oktober 2021 gokbedrijven met een vergunning legaal … Continued The post Online gokken vanaf 1 oktober legaal: wat zijn de regels? appeared first on EWmagazine.nl.
1x Hoge Raad krijgt advies over huurkorting door de lockdown17/10 00u15 - Elsevier.nl: Vooruitlopend op de uitspraak in een zaak tussen bierproducent Heineken en een verhuurder van horecapanden, krijgt de Hoge Raad advies over de manier waarop hij de huurkorting tijdens een pandemie moet vaststellen. De uitspraak – van groot belang voor huurders en verhuurders van bedrijfspanden – volgt later. Wat staat er in dit advies aan de … Continued The post Hoge Raad krijgt advies over huurkorting door de lockdown appeared first on EWmagazine.nl.
1x Crisis Evergrande: hoeveel last krijgt het Westen hiervan?17/10 00u15 - Elsevier.nl: De door schulden geplaagde Chinese vastgoedreus Evergrande zegt dat het voor het eerst sinds het in de problemen kwam een aantal uitstaande schulden heeft terugbetaald. Wat zegt dat en gaan we in het Westen ook last krijgen van de crisis bij dit bedrijf? 1. Wat is de actuele stand bij Evergrande? Evergrande is naar eigen … Continued The post Crisis Evergrande: hoeveel last krijgt het Westen hiervan? appeared first on EWmagazine.nl.
1x Hogere energieprijzen jagen de inflatie op. Een dilemma voor de Europese Centrale Bank18/10 11u15 - Elsevier.nl: Hoe werken de hogere energieprijzen door in de economie? Waar de rekening ook wordt neergelegd, rijker worden we er niet op. Dat plaatst de Europese Centrale Bank voor nieuwe dilemma’s, schrijft Marijn Jongsma. Bedrijven zijn niet scheutig met informatie over hun contracten (concurrentiegevoelig!) en dus ontbreekt het aan cijfers, constateren de economen van ABN AMRO … Continued The post Hogere energieprijzen jagen de inflatie op. Een dilemma voor de Europese Centrale Bank appeared first on EWmagazine.nl.
1x Eurozone zoekt uitweg uit het schuldenmoeras. Meer marktwerking vraagt schuldverlichting19/10 00u15 - Elsevier.nl: In principe worden de Europese begrotingsregels, officieel in de ijskast sinds de coronacrisis, in 2023 weer van kracht. Maar het simpelweg aansnoeren van het oude ‘korset’ is een gepasseerd station, schrijft Marijn Jongsma. In Brussel wordt al volop gediscussieerd over hoe een nieuw stabiliteits- en groeipact eruit zou moeten zien. De oorspronkelijk opzet was een … Continued The post Eurozone zoekt uitweg uit het schuldenmoeras. Meer marktwerking vraagt schuldverlichting appeared first on EWmagazine.nl.

Statistieken

Artikels:
36151
Gelezen:
27798
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven