zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Emerce

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u00
 

Emerce

Verbergen Tonen
11/07 10u15  Achtergrond: hoe tech het post-coronatijdperk vormgeeft Het werd na de Spaanse griep van honderd jaar geleden eigenlijk niet meer voor mogelijk gehouden: een snel verspreidend virus dat het openbare leven in korte tijd wereldwijd zou platleggen, met miljoenen werklozen en failliete bedrijven als gevolg. Tegelijkertijd is dit een ‘reset’ die heel wat innovaties zal doen versnellen. Een blik op post-corona zorgen, leren, werken, winkelen, ontspannen en reizen.
11/07 08u15  Eerste indruk: iOS en iPadOS 14 Apple heeft afgelopen week de publieke bèta van iOS 14 en iPadOS beschikbaar gesteld voor iedereen die de systeemsoftware wil uitproberen. Beide met heel wat aardigheidjes, maar geen grote stap voorwaarts.
11/07 08u15  Infographic: dit zijn de beperkingen van TikTok Video-app TikTok is wel even wat méér dan filmpjes met leuke dansjes, maar kent ook een groot aantal beperkingen: je moet 13 jaar of ouder zijn, je mag alleen live gaan als je meer dan duizend volgers hebt, je kunt niet meer dan drie accounts aanmaken, niet meer dan 500 likes per dag plaatsen en je video's mogen hooguit 60 seconden duren (foto Unsplash)
11/07 06u15  ‘Conversie videodienst Quibi valt erg tegen’ Videodienst Quibi zou er niet in zijn geslaagd om gebruikers vast te houden die zich hebben ingeschreven voor een proefperiode. Het gros haakte begin juli af.
10/07 16u15  Bol.com brengt regelmaat in publicatie Retailer API Bol.com brengt regelmaat en daarmee voorspelbaarheid in de updates van zijn Retailer API, het technisch bruggetje waarmee grote handelaren hun aanbod naar het platform in bulk doorzetten.
10/07 15u15  Oprichters halen Devoteam van beurs met KKR De oprichters van cloudspecialist Devoteam, de broers Godefroy en Stanislas de Bentzmann, doen een bod op alle uitstaande aandelen van hun bedrijf. Samen met KKR willen ze de regie in handen nemen om versneld internationaal te groeien.
10/07 14u15  Europese e-commercemarkt naar 717 miljard in 2020 Europese consumenten geven dit jaar naar verwachting rond de 717 miljard euro uit bij webwinkels en handelsplatformen.
10/07 13u15  Interxion en VHTO lanceren datacentergame voor jongeren Datacenterleverancier Interxion en VHTO hebben een educatieve game voor jongeren gelanceerd. Het spel is ontwikkeld door vijf informatica-studenten van de TU Delft, en laat zien welke rol datacenters spelen in de digitale economie.
10/07 12u15  bvA: ‘Schaf online reclame Ster niet af’ De belangenvereniging voor adverteerders bvA vindt het niet nodig om online reclame bij de NPO, via exploitant Ster, af te schaffen. Men vreest ook toenemende marktmacht van de Amerikaanse techgiganten.
10/07 11u15  Amazon, Google kampen om industriële cloudklanten Amazon en Google staan recht tegenover elkaar met hun cloudproducten op de miljardenmarkt met industriële klanten.
10/07 11u15  Nieuwe CEO voor Magic Leap Magic Leap heeft Peggy Johnson aangesteld als haar nieuwe CEO. Johnson was tot voor kort executive vicepresident voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft. Ze komt in de plaats van CEO en medeoprichter Rony Abovitz.
10/07 10u15  Groene zoekmachine plant 100 miljoenste boom De 'groene' zoekmachine Ecosia, die al zijn verdiende geld investeert in het planten van bomen, heeft onlangs de 100 miljoenste boom geplant.
10/07 10u15  Ook boekenlandschap merkt invloed corona Corona heeft impact gehad op het boekenlandschap. Er is sprake van een tijdelijke krimp in de afzet via de winkelstraat en een groei in online aankopen, e-bookverkoop en e-bookuitleen in de eerste helft van 2020. Sommige trends zetten zich ook na versoepeling van de coronamaatregelen voort, vermoedt logistiek dienstverlener CB.
10/07 10u15  Ster teleurgesteld in plan afschaffing online reclame NPO (update) Ster kan zich vinden in een stapsgewijze halvering van het wettelijk toegestane aantal reclameminuten in 2027 op de lineaire aanbodkanalen van de NPO, zoals nu door minister Slob is voorgesteld. Een alternatief dat door Ster zelf is aangedragen. Maar de organisatie vindt de afschaffing van online reclame niet verstandig.
10/07 09u15  ShowBird neemt Plugify over Showbird.com, het grootste boekingsplatform voor live entertainment in Nederland, heeft de activiteiten van Plugify.nl overgenomen. De door Eline Leijten opgerichte website overleefde de coronacrisis niet, maar wordt nu dus een merk onder de paraplu van ShowBird Holding.
Laatste update: zaterdag 11 juli 2020, 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/07 09u15  Rabobank: Corona brengt retail versnelde digitaliseringDe trend was al onmiskenbaar: steeds meer retail- en groothandelsbedrijven stappen in e-commerce. Een nieuw sectorrapport van Rabobank laat zien dat dat sneller moet dan eerst werd aangenomen.
10/07 08u15  Coronavirus brengt Europese moderetail grote veranderingenOffline georiënteerde modewinkels in Europa hebben de door COVID-19 verloren omzet niet kunnen compenseren met toegenomen internethandel. De verliezen zijn groter dan de toch indrukwekkende digitale omzetsprongen. De consument en de tijd vragen om meer sociale en duurzame kleding.
10/07 07u15  Pc-markt krabbelt voorzichtig weer opDe pc-markt kreeg een forse klap van de coronacrisis, maar krabbelt voorzichtig weer op. Gartner en IDC melden groeipercentages van 2,8 tot 11,2 procent in het tweede kwartaal.
10/07 07u15  ‘Adverteerders moeten nu nadenken over cookieloze toekomst’Adverteerders moeten gaan nadenken over de redactionele contexten waar ze volgend jaar willen adverteren. 'Nu kunnen ze nog onderzoeken welke context het best rendeert. Straks niet meer', aldus mediakenner Wouter Hulst.
10/07 07u15  Ster teleurgesteld in plan afschaffing online reclame NPOSter kan zich vinden in een stapsgewijze halvering van het wettelijk toegestane aantal reclameminuten in 2027 op de lineaire aanbodkanalen van de NPO, zoals nu door minister Slob is voorgesteld. Een alternatief dat door Ster zelf is aangedragen. Maar de organisatie vindt de afschaffing van online reclame niet verstandig.
09/07 22u15  Sony pompt 250 miljoen dollar in Epic Games (Fortnite)Sony investeert 250 miljoen dollar in Epic Games, het bedrijf achter de game Fortnite. Met dit bedrag komt de totale financiering op 1,83 miljard dollar.
09/07 21u15  Openbaarvervoersbedrijven mogen onder strikte voorwaarden digitaal vervoerplatform oprichtenDe Nederlandse Spoorwegen (NS) en de gemeentelijke vervoersbedrijven in Amsterdam (GVB), Den Haag (HTM) en Rotterdam (RET) mogen een digitaal vervoerplatform oprichten waarop ze partijen toelaten die mobiliteitsdiensten aanbieden aan reizigers. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft echter strikte voorwaarden verbonden aan haar goedkeuring van dit samenwerkingsverband.
09/07 15u15  Resultaten SAP licht verbeterdDe bedrijfsactiviteit van ERP-specialist SAP is in de loop van het tweede kwartaal geleidelijk verbeterd, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde voorlopige cijfers.
09/07 15u15  2C en Clear Channel Nederland nemen 1200 buitenreclamevakken over van Hillenaar OutdoorHillenaar Outdoor heeft een koper gevonden voor zijn 1200 buitenreclamevakken. 2C gaat samen met Clear Channel Nederland de exploitatie van deze vakken voor haar rekening nemen. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.
09/07 14u15  Markt e-learning sterk versnipperdBijna drie op de tien Nederlanders hebben in de afgelopen vijf jaar een online opleiding gevolgd. Dat blijkt uit de E-Learning Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.600 Nederlanders.
09/07 13u15  Vier aanhoudingen na grootschalig onderzoek online oplichtingNa een grootschalig cyberonderzoek naar online oplichting hebben agenten deze week vier Hagenaars aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij 29 oplichtingszaken. Bij huiszoekingen vonden agenten bijna twintigduizend euro aan cash geld.
09/07 13u15  LOEY Awards slaat jaar over, financiert corona-onderzoekDe organisatie van de LOEY Awards doet vanwege het coronavirus een pas op plaats en slaat een editie over. In plaats daarvan besluiten achttien internetondernemers achter de organisatie om een Nederlands corona-onderzoek aan het EramusMC te financieren.
09/07 12u15  Storytel groeit tot 1,3 miljoen abonneesDe app voor luisterboeken Storytel zag het aantal abonnees met 100.000 groeien tot bijna 1,3 miljoen. De bulk daarvan bevindt zich in Scandinavië, maar het bedrijf blijft ondanks de verliezen investeren in expansie daar buiten.
09/07 11u15  PostNL vervangt benzinescooters door elektrische scootersPostNL is gestart met de vervanging van alle duizend benzinescooters door zo’n 600 professionele elektrische driewielscooters. Deze duurzame 3W e-scooters dragen direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de vervoerder.
09/07 11u15  Onderzoek maakt automatisch debuggen van software stuk snellerTukaram Muske, promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven, heeft technieken ontwikkeld die het debuggen van software een stuk simpeler moet maken.
09/07 10u15  Google Plus nu echt ten eindeGoogle Plus bestaat nu echt niet meer. Het sociale netwerk was voor consumenten vorig jaar april al uit de lucht gehaald, nu is ook de zakelijke versie opgeheven.
09/07 09u15  FIFA x Adidas x Google: augmented gamingEen zwart blokje in de zool van een sportschoen trackt de richting, beweging en snelheid waarmee de drager ervan zich beweegt. Dat is de basis van een gamingconcept dat Adidas ontwikkelde met Google ATAP, een onderzoeksafdeling, en gameontwikkelaar Electronic Arts.
09/07 09u15  Creditcardbedrijven starten technische voorbereidingen Click to PayAmerican Express, Discover, Mastercard en Visa starten met de technische voorbereidingen voor wereldwijde uitbreiding van online Click to Pay-betalingen, gebaseerd op de EMV Secure Remote Commerce-industriestandaard.
09/07 09u15  ‘Digitaal onderwijs geen volwaardig substituut voor klassikaal’Een meerderheid van ruim 8000 door ING ondervraagde consumenten ziet de voordelen van online scholing vanwege flexibiliteit en gemak. Toch verkiest bijna driekwart volledig fysiek onderwijs boven volledig online onderwijs. Ook voor hoger-onderwijsinstellingen zelf blijkt digitalisering niet alleen voordelen te hebben.
09/07 08u15  Uber gaat boodschappen bezorgen in Latijns Amerika en CanadaUber, dat deze week nog de overname van maaltijdbezorger Postmates bekend maakte, begint met het bezorgen van alledaagse boodschappen in Latijns Amerika en Canada.
09/07 07u15  Intracto Group koopt One ShoeCreatief digitaal bureau One Shoe uit Utrecht wordt onderdeel van Intracto Group, dat vanuit België aan een Nederlandse groep van elkaar aanvullende bureaus sleutelt.
09/07 07u15  ‘Nieuwe versie Android vanaf 8 september beschikbaar’Google lijkt de definitieve versie van Android 11 op 8 september te willen uitbrengen. Die datum wordt genoemd in een video gericht aan ontwikkelaars die met Googles smarthomeproducten werken.
09/07 06u15  Amsterdam, VU en UvA openen lab voor maatschappelijke AIDe gemeente Amsterdam opent samen met de Vrije Universiteit (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) het zogenoemde Civic AI Lab (CAIL). Het college heeft ingestemd met een subsidie van 400.000 euro voor de komende vier jaar.
08/07 19u15  Plannen NPO gewijzigd: online reclame verdwijnt, maar tv reclame nietDe publieke omroep wordt niet reclamevrij. Wel wordt de reclamezendtijd vanaf 2022 in vijf jaar tijd gehalveerd.
08/07 17u15  Franse chatapp ‘omgekeerde toren van Babel’Een omgekeerde toren van Babel, zegt algemeen directeur Karel Bourgois van Slatch enthousiast. Met de nieuwe Franse instant messaging-applicatie kunnen gebruikers in elke taal communiceren.
08/07 15u15  Franse chatapp ‘omgekeerd toren van Babel’Een omgekeerde toren van Babel, zegt algemeen directeur Karel Bourgois van Slatch enthousiast. Met de nieuwe Franse instant messaging-applicatie kunnen gebruikers in elke taal communiceren.
08/07 14u15  Guido Vermeent nieuwe CEO van Payconiq InternationalGuido Vermeent wordt de nieuwe CEO van Payconiq International, het bedrijf achter de gelijknamige betaalapp. Hij neemt het roer over van Jeroen Verrydt, die optrad als ad-interim CEO. Verrydt zal het management en de Raad van Commissarissen blijven adviseren.
08/07 14u15  Microsoft neemt Finse Movial overMicrosoft heeft naar verluidt het Finse Movial overgenomen, het bedrijf dat Android OS geschikt heeft gemaakt voor de nog te verschijnen Surface Duo smartphone.
08/07 13u15  75.000 Telenet-adressen en wachtwoorden online aangetroffenEen lijst met 75.000 Telenet e-mailadressen en wachtwoorden circuleert op internet, mogelijk een verzameling van verschillende datalekken die vervolgens zijn gefilterd op Belgische gebruikers. Dat meldt Datanews, die de lijst ter inzage kreeg.
08/07 12u15  KPN: Meer dan 8 Gbps down en up in Amersfoortse wijk VathorstKPN heeft afgelopen een dezer dagen een  demonstratie gegeven van de enorm hoge snelheden die zijn glasvezelnetwerk in de toekomst aankan. In de Amersfoortse wijk Vathorst werd in een woonhuis met een glasvezelaansluiting een snelheid van ruim 8 Gbps gehaald met uitschieters naar 8,5 Gbps.
08/07 11u15  ‘Apple werkt aan QR betalingen binnen Apple PayApple werkt aan betalingen met QR codes als onderdeel van Apple Pay, zo blijkt uit code die is aangetroffen in de tweede beta van iOS 14.
08/07 11u15  Dutch Startup Association (DSA) waarschuwt voor kaalslag onder startupsStartups in andere Europese landen blijken aanzienlijk meer beschikking te hebben over COVID-19 gerelateerde overheidssteun dan Nederlandse startups. Dat stelt de Dutch Startup Association (DSA). De organisatie waarschuwt de overheid daarom in een uitgebreid rapport over steunmaatregelen en de gevolgen van het huidige beleid.
08/07 11u15  Vlaamse ‘Kringwinkels’ beginnen webwinkelAlle 37 kringloopwinkels in Vlaanderen zijn de webshop kringshop.be begonnen. In de winkel is een deel van het aanbod uit de winkels te vinden, waarbij de nadruk ligt op huisraad, decoratie en textiel.
08/07 10u15  Belgische restaurants in opstand tegen maaltijdbezorgersDe Belgische minister van Middenstand Ducarme gaat onderzoeken of er sprake is van misbruik door maaltijdbezorgers zoals Deliveroo en Uber Eats. Het verzet tegen commissies tot 30 procent neemt toe. Horeca-ondernemers zijn de actie #Savemyresto gestart.
08/07 10u15  Team.blue lijft Bulgaarse hoster inTeam.blue, het fusiebedrijf van TransIP en Combell, heeft opnieuw een branchegenoot overgenomen. Dit keer gaat het om het Bulgaarse hostingbedrijf SuperHosting.
08/07 09u15  E-commerce Duitsland door corona naar 20 miljard euroOok in Duitsland is de onlinehandel dankzij corona sterk gegroeid. Met name alledaagse goederen zoals boodschappen, medicijnen of drogisterijproducten worden veel vaker online gekocht dan vóór de pandemie. Dit blijkt uit een marktstudie die afgelopen weekend is gepubliceerd door de Duitse tegenhanger van Thuiswinkel.org, het Bundesverbandes E-Commerce und Versandhandel Deutschland (BEVH).
08/07 08u15  Hillenaar Outdoor focust op digitale masten, gaat abrinetwerk verkopenHillenaar Outdoor slaat een nieuwe weg in, naar eigen zeggen als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf wil zich volledig richten op digitale reclamemasten langs snelwegen. Naast de twaalf huidige masten in het portfolio komen er op korte termijn vier bij.
08/07 08u15  Uber concurrent Bolt van start in Amsterdam en HaarlemDe Europese taxidienst Bolt, een app die personenvervoer op aanvraag aanbiedt, start vanaf vandaag zijn diensten in Amsterdam en Haarlem.
08/07 07u15  Fragmenten Harry Potter uit luidsprekers metro AmsterdamReizigers in de Amsterdamse metrostations Wibautstraat, Weesperplein, Waterlooplein, Nieuwmarkt en Centraal Station horen vandaag een fragment uit Harry Potter en de Steen der Wijzen, ingesproken door actrice Jouman Fattal voor luisterboekenplatform Storytel. Het is de eerste keer dat de luidsprekers op de stations voor een dergelijke activatie gebruikt worden.
08/07 07u15  TNW, Web Summit en DMexco dit jaar volledig onlineDrie grote congressen The Next Web, DMexco en Web Summit gaan dit jaar geheel virtueel. De laatste twee waren aanvankelijk nog van plan om fysieke congressen te organiseren.
07/07 16u15  Ook Zoom en Microsoft leveren geen gebruikersdata meer aan Hong KongOok Zoom en Microsoft overhandigen voorlopig geen gebruikersdata meer aan de autoriteiten in Hong Kong vanwege de omstreden veiligheidswet. Bij Microsoft gaat het om gegevens uit de Office 365-werkapp en LinkedIn.
07/07 15u15  Deutsche Bank stapt over op Google CloudDeutsche Bank tekent een intentieverklaring om zijn IT-infrastructuur en digitale diensten te migreren naar de cloud van Google. Het gaat om een meerjarige samenwerking die over een periode van tien jaar een winst kan opleveren van tien miljard euro.
07/07 15u15  30.000 claims tegen Facebook vanwege privacyschendingenTegen het middaguur hadden Consumentenbond en Data Privacy Stichting (DPS) al 30.000 meldingen binnen voor een rechtszaak tegen Facebook. Facebook moet gebruikers in Nederland compenseren voor het schenden van hun privacy.
07/07 14u15  ‘Quad-playmarkt nadert verzadigingspunt’De Nederlandse quad-playmarkt nadert wellicht het verzadigingspunt. In het eerste kwartaal van 2020 daalde het aantal abonnementen voor het eerst, terwijl het triple-play-abonneebestand een tweede opeenvolgend kwartaal van groei liet zien, terwijl meer mensen vaste telefonie uit hun pakket halen. Dat blijkt uit het laatste Dutch Multiplay Market-rapport van Telecompaper.
07/07 13u15  Podcastapp Stitcher weer in andere handenDe op Amerika georiënteerde podcastapp Stitcher komt voor driehonderd miljoen dollar in handen van SiriusXM, een bedrijf dat primair geld verdient met de verkoop in abonnementen op radio via de satelliet.
07/07 13u15  Hof wijst verzoek tot verwijdering van zoekresultaten zorgverlener afHet Gerechtshof Amsterdam heeft een verzoek tot verwijdering van zoekresultaten door een zorgverlener afgewezen. Het recht op vrije meningsuiting en informatievrijheid van Google en van derden weegt zwaarder dan het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens van geïntimeerde, vindt het Hof.
07/07 12u15  Nieuwe techniek halveert omvang videostreamsHet wordt makkelijker om video's in 4K, 8K en 360 graden te bekijken op mobieltjes en gewone tv's. Kijkers hebben niet meer de allerdikste internetverbinding nodig voor videostreams die niet stotteren.
07/07 12u15  Geruchten in België worden sterker: ‘Ahold Delhaize lonkt naar HEMA’Ahold Delhaize, eigenaar van bol.com en AH.nl, lijkt interesse te hebben voor winkelketen HEMA. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Belgische retailsite Gondola dinsdag zonder specifieke bronnen te noemen. De naam van Ahold circuleerde al eerder, maar het bleef een gerucht.
07/07 12u15  App voor wijzigen kinderopvangtoeslagOuders kunnen voortaan via een app de gegevens over hun kinderopvangtoeslag makkelijk bijhouden en bijwerken. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met het verzoek deze aan te passen.
07/07 11u15  Miele vestigt digitale hub in ZuidasElektronicamerk Miele heeft zijn 'digitale hub' geopend op de Zuidas. Het Duitse bedrijf verkoos Amsterdam boven Berlijn, Stockholm en Londen voor het zogeheten Miele X, weet het FD.
07/07 11u15  Xavier Pichon CEO van Orange BelgiumXavier Pichon wordt met ingang van 1 september de nieuwe CEO van Orange Belgium. De 53-jarige Fransman volgt zijn landgenoot Michaël Trabbia op.
07/07 11u15  SAP introduceert klantportaal SAP for MeKlanten van SAP hebben voortaan toegang tot een nieuw klantportaal: SAP for Me. Het portaal biedt klanten een gepersonaliseerd en transparant overzicht van hun gehele SAP-productportfolio.
07/07 10u15  Expedia meldt forse stijging boekingen van vakantiewoningenOnline reisbureau Expedia meldt een enorme stijging van het aantal boekingen van vakantiewoningen. Deze lopen vooral via het verhuurplatform Vrbo, een concurrent van Airbnb. In vergelijking met vorig jaar is het aantal boekingen in mei en juni zelfs 'substantieel' te noemen.
07/07 10u15  ‘Facebook moet gebruikers compenseren voor het schenden van hun privacy’ (update)Facebook moet gebruikers in Nederland compenseren voor het schenden van hun privacy. Dat vinden de Consumentenbond en Data Privacy Stichting (DPS). De partijen hebben Stichting Facebook gedagvaard. 'Gedupeerden' kunnen zich bij de zaak aansluiten.
07/07 09u15  Duitse Bundeskartellamt ziet geen bezwaar tegen overname datingsitesHet Duitse Bundeskartellamt ziet geen bezwaren tegen de overname van Meet Group, gespecialiseerd in datingdiensten, door ProSiebenSat1-dochter Nucom Group.
07/07 08u15  TikTok hoogste nieuwe binnenkomer in BrandZ Top 100 waardevolste merken wereldwijdAmazon is ’s werelds waardevolste merk gebleven en is dit jaar met maar liefst 32 procent (100 miljard dollar) gegroeid naar 415.9 miljard dollar. Amazon is daarmee goed voor een derde van de merkgroei van de Top 100. TikTok is de hoogste groeier.
07/07 08u15  Samsung doorstaat coronacrisis dankzij chipverkopenSamsung heeft de coronacrisis goed doorstaan. Het bedrijf verwacht een 20 procent hogere omzet over het afgelopen kwartaal. De operationele winst eindigt op 6,8 miljard dollar.
07/07 08u15  TikTok staakt diensten in Hong Kong na veiligheidswetTikTok staakt zijn diensten in Hong Kong nu China de stad een nieuwe veiligheidswet heeft opgelegd.
07/07 07u15  ‘Marketeers niet klaar voor volgende digitale stap’Slechts een op de vijf marketingteams hebben alle cruciale digitale expertises in huis. De rest huurt dat in, al wil een aanzienlijk deel die vaardigheden liever insourcing. De grootste drempel: gebrek aan mensen en kennis binnenshuis.
07/07 06u15  ‘Facebook moet gebruikers compenseren voor het schenden van hun privacy’Facebook moet gebruikers in Nederland compenseren voor het schenden van hun privacy. Dat vinden de Consumentenbond en Data Privacy Stichting (DPS). De partijen hebben Stichting Facebook gedagvaard. 'Gedupeerden' kunnen zich bij de zaak aansluiten.
06/07 15u15  Buitenreclame exploitant JCDecaux biedt meer inzicht in bezoekersverkeerBuitenreclame exploitant JCDecaux maakt het per 1 juli mogelijk meer inzicht te krijgen in het verkeer rondom zijn digitale schermen. Daartoe werkt het bedrijf samen met Resono.
06/07 14u15  Ook TP Vision (Philips TV & Sound) komt niet naar IFA 2020TP Vision, het bedrijf achter Philips TV & Sound, is na Samsung het tweede bedrijf dat wegblijft van de elektronicabeurs IFA 2020 in september. Net als Samsung introduceert het merk een nieuwe reeks tv- en audioproducten tijdens een exclusief Online Launch Event via een persoonlijk digitaal platform.
06/07 13u15  Picnic koerst op half miljard jaaromzetDe maandomzet van online supermarkt Picnic is afgelopen halfjaar met ongeveer zestig procent gestegen. Bij het huidige verkoopcijfers van veertig miljoen euro per maand koerst het op een jaaromzet van een half miljard euro.
06/07 13u15  PostNL test elektrische transportfiets in NijmegenIn Nijmegen is vandaag een proef gestart met een nieuw type elektrische fiets voor het emissievrij bezorgen van pakketten in de binnenstad. Na september wordt het project van PostNL en fabrikant Fulpra geevalueerd met het oog op uitbreiding.
06/07 13u15  Rechter: Netflix voldoet aan online contactmogelijkheid klantenNetflix hoeft geen dwangsom te betalen aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat heeft de rechter bepaald.
06/07 13u15  Swapfiets breidt uit naar Londen, Milaan en ParijsSwapfiets breidt nog dit jaar uit naar Londen, Milaan en Parijs. Tegelijkertijd voegt het Nederlandse bedrijf, dat bekend is van het fietsabonnement met de blauwe voorband, nieuwe elektrische vervoersmiddelen toe aan het abonnementsmodel.
06/07 12u15  Lab voor technologie- en talentontwikkeling tussen kennisinstellingen, industrie en overheid op het gebied van AIDe TU/e heeft samen met een aantal industriële partners een nieuw ICAI-lab opgezet, onder academisch toezicht van Ivo Adan en Geert-Jan van Houtum, om de besluitvorming in productie en onderhoud met behulp van kunstmatige intelligentie te verbeteren. Het nieuwe EAISI-lab AI-enabled Manufacturing and Maintenance (AIMM) is het eerste ICAI-Lab in Eindhoven.
06/07 11u15  Ecommerce Europe krijgt nieuwe Secretaris-GeneraalHet bestuur van Ecommerce Europe heeft Luca Cassetti aangesteld als nieuwe Secretaris-Generaal van Ecommerce Europe, de koepelorganisatie voor digital commerce waar Thuiswinkel.org in participeert.
06/07 11u15  Google helpt kleinere nieuwsuitgevers met digitale strategieIn verscheidene Europese landen begint Google aan zogeheten Digital Growth-programma, als onderdeel van zijn Google News Initiative. Het techbedrijf helpt kleinere uitgevers met hun digitale transitie door gratis kennis te delen.
06/07 10u15  Huisartsapp doet intrede via ‘Netflix’-modelVerzekeraar Menzis is met Prisma een driejarig partnerschap aangegaan zodat de huisartsenapp verder ontwikkeld kan worden.
06/07 09u15  Nederlanders verbruikten meer dan 200 miljard MB mobiele dataIn het eerste kwartaal van 2020 steeg het verbruik van mobiele data via 4G voor het eerst boven de 200 miljard MB. Het verbruik van mobiele data via 3G en 4G bedroeg in totaal 214 miljard MB, tegenover 159 miljard MB in het eerste kwartaal 2019, een stijging van 34,5 procent. Dat staat in de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2020, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert.
06/07 09u15  Google verwerkt Chat in Gmail-appDe Gmail-app zal ergens in de komende weken worden uitgebreid met een chatfunctie. Op het vaste web bestaat deze optie al, maar ze ontbreekt op het primaire mobiele kanaal.
06/07 08u15  Politie gaat nieuwe chatbot ontwikkelenDe politie gaat een nieuwe chatbot ontwikkelen als onderdeel van een modern platform, dat zowel informatief is als in staat om meldingen aan te nemen.
06/07 08u15  Bloomberg: overname maaltijdbezorger Postmates door Uber is rondUber gaat maaltijdbezorger overnemen voor 2,65 miljard dollar, zo meldt Bloomberg. Daarmee krijgt Grubhub, net overgenomen door het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway voor 7,3 miljard dollar, er een belangrijke concurrent bij.
06/07 07u15  Investeerder koopt Gereedschapcentrum.nl en FixamiDe Amsterdamse private equity-partij Foreman Capital wil het moederbedrijf van Gereedschapcentrum.nl en diens label voor de internationale markt Fixami overnemen.
06/07 07u15  Streamads valt in Duitse handenOnline videoreclamebedrijf Streamads komt in handen van ShowHeroes uit Duitsland. Het bedrijf wil een goed, cookieloos alternatief voor videoreclame op Facebook en Google kunnen bieden.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

1x Ster teleurgesteld in plan afschaffing online reclame NPO10/07 07u15 - Emerce: Ster kan zich vinden in een stapsgewijze halvering van het wettelijk toegestane aantal reclameminuten in 2027 op de lineaire aanbodkanalen van de NPO, zoals nu door minister Slob is voorgesteld. Een alternatief dat door Ster zelf is aangedragen. Maar de organisatie vindt de afschaffing van online reclame niet verstandig.
1x Rabobank: Corona brengt retail versnelde digitalisering10/07 09u15 - Emerce: De trend was al onmiskenbaar: steeds meer retail- en groothandelsbedrijven stappen in e-commerce. Een nieuw sectorrapport van Rabobank laat zien dat dat sneller moet dan eerst werd aangenomen.
1x Eerste indruk: iOS en iPadOS 1411/07 08u15 - Emerce: Apple heeft afgelopen week de publieke bèta van iOS 14 en iPadOS beschikbaar gesteld voor iedereen die de systeemsoftware wil uitproberen. Beide met heel wat aardigheidjes, maar geen grote stap voorwaarts.
0x Streamads valt in Duitse handen06/07 07u15 - Emerce: Online videoreclamebedrijf Streamads komt in handen van ShowHeroes uit Duitsland. Het bedrijf wil een goed, cookieloos alternatief voor videoreclame op Facebook en Google kunnen bieden.
0x Investeerder koopt Gereedschapcentrum.nl en Fixami06/07 07u15 - Emerce: De Amsterdamse private equity-partij Foreman Capital wil het moederbedrijf van Gereedschapcentrum.nl en diens label voor de internationale markt Fixami overnemen.
0x Bloomberg: overname maaltijdbezorger Postmates door Uber is rond06/07 08u15 - Emerce: Uber gaat maaltijdbezorger overnemen voor 2,65 miljard dollar, zo meldt Bloomberg. Daarmee krijgt Grubhub, net overgenomen door het Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway voor 7,3 miljard dollar, er een belangrijke concurrent bij.
0x Politie gaat nieuwe chatbot ontwikkelen06/07 08u15 - Emerce: De politie gaat een nieuwe chatbot ontwikkelen als onderdeel van een modern platform, dat zowel informatief is als in staat om meldingen aan te nemen.
0x Google verwerkt Chat in Gmail-app06/07 09u15 - Emerce: De Gmail-app zal ergens in de komende weken worden uitgebreid met een chatfunctie. Op het vaste web bestaat deze optie al, maar ze ontbreekt op het primaire mobiele kanaal.
0x Nederlanders verbruikten meer dan 200 miljard MB mobiele data06/07 09u15 - Emerce: In het eerste kwartaal van 2020 steeg het verbruik van mobiele data via 4G voor het eerst boven de 200 miljard MB. Het verbruik van mobiele data via 3G en 4G bedroeg in totaal 214 miljard MB, tegenover 159 miljard MB in het eerste kwartaal 2019, een stijging van 34,5 procent. Dat staat in de Telecommonitor over het eerste kwartaal van 2020, die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert.
0x Huisartsapp doet intrede via ‘Netflix’-model06/07 10u15 - Emerce: Verzekeraar Menzis is met Prisma een driejarig partnerschap aangegaan zodat de huisartsenapp verder ontwikkeld kan worden.

Statistieken

Artikels:
27673
Gelezen:
9038
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven