vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van fd.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

fd.nl

Verbergen Tonen
22/10 20u15  Vergroot capaciteit opvang asielzoekers permanent Opvangplekken kunnen in tijden van lage instroom van asielzoekers worden ingezet voor arbeidsmigranten of studenten.
22/10 19u15  De 'systeembank' van de cryptowereld kan zomaar omvallen Tether is de dollar onder de cryptomunten en faciliteert een groot deel van de transacties. Maar het bedrijf erachter - officieel wordt het geleid door een Nederlander - opereert roekeloos.
22/10 19u15  Live: AEX blinkt wereldwijd uit, dit jaar al ruim 30% gestegen De AEX is in 2021 een van de best presterende indices ter wereld. De index sloot net onder de 813 punten, nadat de Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande een rentebetaling had gedaan.
22/10 19u15  Aandeel spac van Trump schiet meer dan 200% omhoog Trump maakte deze week bekend zijn nieuwe mediabedrijf middels een spac naar de Nasdaq te brengen. Sindsdien vliegt het aandeel omhoog.
22/10 19u15  Ebusco krijgt notering na 'spannende weken' De Brabantse bussenbouwer had even problemen met de opzichter op het Beursplein. Maar binnen verliep alles vlekkeloos.
22/10 19u15  De inflatie schiet omhoog, maar de ECB doet niets. Waarom niet? Het doel van 2% inflatie is inmiddels ruim gehaald en de ECB zou, aldus Jeroen Dijsselbloem 'moeten verkrappen'. Maar dat is makkelijker dan gezegd dan gedaan, vindt Mathijs Bouwman.
22/10 18u15  De wereld deze week: het beste uit de internationale pers Wekelijks biedt het FD, in samenwerking met 360 Magazine, een overzicht van opmerkelijk economisch nieuws uit de internationale pers.
22/10 18u15  ABNflatie ABN Amro moet miljarden opleveren, maar de hoge inflatie is ongunstig voor de huidige aandeelhouder.
22/10 18u15  De wraak van de oude economie? Na jaren van achterblijvende investeringen neemt de oude economie nu wraak. De prijzen voor grondstoffen rijzen de pan uit, en dat blijft voorlopig zo, zegt Jeffrey Currie, hoofd grondstoffenresearch bij zakenbank Goldman Sachs.
22/10 18u15  De 'gruwelijke' kanten van het beleggingsspel: van confetti tot copycats 'Gamification' van beleggen is toezichthouders een doorn in het oog, omdat het klantbelang niet voorop hoeft te staan. De nieuwste vorm is het volgen, en imiteren van 'sterbeleggers'.
22/10 17u15  Live: Wall Street hoger, tech verliest na Snapchat-waarschuwing De Europese beurzen staan hoger na het nieuws dat het Chinese vastgoedconcern Evergrande alsnog rente betaalt op een deel van zijn obligatieschuld.
22/10 17u15  Hoe groen is het rood-gele Kruidvat? 'De klant kiest vaak goedkoop' Ed van de Weerd, ceo van Kruidvat en Trekpleister: 'Ik voel wel aan dat de wereld niet altijd zit te wachten op alles wat wij aanbieden. Maar uiteindelijk verkoop ik spullen.'
22/10 17u15  Prijsstijgingen in het verschiet Consumenten waren al meer kwijt, onder andere vanwege hogere energieprijzen. Maar ook komende tijd blijven de prijzen van producten oplopen.
22/10 17u15  PostNL wil België veroveren maar staat er ook voor de rechter PostNL en GLS worden beschuldigd van het toestaan van zwartwerk en schijnzelfstandig­heid. Er zijn 52 dossiers van vermeende sociale fraude bij hun onderaannemers.
22/10 17u15  Tegenvallende verkopen geven aandeel Beyond Meat flinke tik Fabrikant van vleesvervangers verliest ruim 10% van zijn waarde na onverwacht zwak kwartaal.
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 17u15  Een drieluik voor de jarigeKunstenaar Elisa Pesapane kreeg het verzoek een portret te schilderen van schrijver Arnon Grunberg. Ze pakte het groter aan, met een drieluik vol verhalen.
22/10 17u15  Wat is de overheid achteraf toch ontzettend benaderbaarEven scrollen door de tijdlijn van demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen.
22/10 16u15  Orkney heeft 'een schat in handen' met waterkrachtOp Orkney staat men op het punt om duurzame energie uit de cyclus van eb en vloed commercieel inzetbaar te maken. Dat zorgt wel voor een nieuw probleem: de Schotse eilandengroep kampt nu met een teveel aan groene stroom.
22/10 16u15  Explosie van geweld rond voetbalstadions baart zorgenDe politie, journalisten en bestuurders waren de afgelopen weken doelwit van explosief geweld rond voetbalstadions. Sinds de opheffing van coronarestricties neemt het vandalisme toe.
22/10 16u15  Universal slaat grote slag met binnenhalen best verkopende band ter wereldDe platenmaatschappij, sinds kort genoteerd aan het Damrak, lokt de Zuid-Koreaanse boyband BTS weg bij concurrent Sony.
22/10 16u15  Picasso bewonderde en schoffeerde GiacomettiPablo Picasso en Alberto Giacometti waren heel verschillend van karakter. Toch werden ze vrienden. Tot Picasso een rotstreek uithaalde.
22/10 16u15  Waarom we niet langer in de val van techniek moeten trappenOns antwoord op de schadelijke bijwerkingen van ons digitaliseringsenthousiasme is keer op keer: méér technologie. Het is hoog tijd voor een nieuw beeld van onszelf en van de natuur, betoogt hoogleraar Markus Gabriel.
22/10 15u15  Peking voert de druk op kritische mediabedrijven opCaixin Media is verwijderd van een lijst van media die voldoen aan de 'correcte politieke richting en waarden'. Het tijdschrift is een van de weinige media die kritische stukken publiceert.
22/10 15u15  Amerikaanse ‘postliberalen’ kijken verlekkerd naar EuropaDe intellectuele kruisbestuiving tussen rechts Europa en rechts Amerika bestaat al jaren, maar de intensiteit ervan lijkt de laatste tijd toe te nemen.
22/10 15u15  De voetbaltrucjes van ‘Team EU’ stuitten op een messcherpe counterDe Europese Commissie dacht goede sier te maken met een commercial voor de Green Deal rond voetbalwedstrijden. Maar de reclamecampagne kwam al snel onder vuur te liggen.
22/10 14u15  BeeldschermbrillenBingewatchen en ander excessief schermgebruik kan leiden tot oogklachten. Minder kijken dan maar, of moeten we allemaal aan de beeldschermbril?
22/10 14u15  Polderen is dodelijk voor succes van hybride werkenWe hebben leiders nodig die durven uitdragen waarom er hybride gewerkt moet worden, en voor welke problemen deze nieuwe vorm van werken precies een oplossing biedt.
22/10 13u15  Op straat in Rotterdam-Zuid heeft Snapchat meer gezag dan het RIVMHet aantal coronabesmettingen stijgt weer. Niet alleen de Biblebelt, ook arme wijken in de steden lopen gevaar vanwege het lage aantal gevaccineerden.
22/10 13u15  Luchtvaartmaatschappijen beginnen aan lange weg van schuldaflossingNu het vliegverkeer aantrekt, werken bestuurders van Europese luchtvaartmaat­schappijen hard aan het aflossen van hun schulden aan overheden. Dat gaat met vallen en opstaan.
22/10 13u15  De nieuwe economie: van circulair tot heiligDe bioregionale economie. De ecofeministische economie. De waardengeoriënteerde, de inheemse en de boeddhistische economie: ze komen allemaal aan bod in een nieuw boek dat wezenlijke vragen stelt.
22/10 12u15  Live: AEX dendert voort na rentebetaling Evergrande, debutant Ebusco stijgtDe beurzen in Azië sloten hoger na het nieuws dat het Chinese vastgoedconcern Evergrande alsnog rente betaalt op een deel van zijn obligatieschuld. De Europese beurzen volgen.
22/10 12u15  Net echt: hyperrealisme van Dirk HardyHyperrealisme en verbeelding lopen door elkaar in de tableaux vivants van de jonge Nederlandse kunstenaar-fotograaf Dirk Hardy.
22/10 12u15  De zegen van thuisbezorgingDe snelle opkomst van thuisbezorging zorgt nu nog voor groeipijnen, maar in de toekomst zal het model duurzamer worden dan het alternatief, voorspelt Carlo van de Weijer.
22/10 12u15  In FabeltjeslandHet probleem is dat er tegenwoordig veel ongehoorde waarheidsdistributeurs zijn. Ze zijn zo oorverdovend aanwezig, dat ze zichzelf niet eens horen, laat staan anderen.
22/10 11u15  Jeroen Dijsselbloem: 'De ECB kan niet anders dan verkrappen'De oud-voorzitter van de Eurogroep vraagt zich af of het monetair beleid niet aan het einde van zijn latijn is. 'De regels zijn aan de kant gezet. Wie zet ze nu weer aan het werk?'
22/10 11u15  Hoe groen is het rood/gele Kruidvat? 'De klant kiest vaak goedkoop'Ed van de Weerd, ceo van Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL: 'Ik voel wel aan dat de wereld niet altijd zit te wachten op alles wat wij aanbieden. Maar uiteindelijk verkoop ik spullen.'
22/10 11u15  Terug naar je geboortedorpWeer gaan wonen in het dorp of de stad waar je bent opgegroeid? Sommigen zullen huiveren bij het idee alleen al. Deze mensen deden het wel en gingen terug naar Kerkrade, Bussum en Oegstgeest. ‘Op de school van mijn dochter werken nog leerkrachten die er in mijn tijd ook lesgaven.’
22/10 10u15  'Voor mij als wetenschapper is religie óók hyperrationeel'Arfan Ikram uit het arme Rotterdam-Zuid schopte het tot hoofd van de afdeling Epidemiologie van het ErasmusMC en hoogleraar aan Harvard. De natuurwetten zijn voor hem een soort engelen.
22/10 10u15  Wereldhave weer wat optimistischer over resultatenVastgoedfonds krikt bandbreedte voor verwacht direct resultaat 2021 weer wat op na derde kwartaalcijfers
22/10 10u15  Biden wil Taiwan verdedigen in geval van Chinese agressieTegelijkertijd zeggen Amerikanen politieke beleid ten opzichte van China en Taiwan niet te wijzigen.
22/10 09u15  Eredirigent Concertgebouworkest Bernard Haitink overledenSchuchtere Amsterdamse jongen werd een wereldster met opvoeringen van symfonieën van onder anderen Mahler en Bruckner.
22/10 09u15  Weinig enthousiasme voor kwartaalcijfers IntelInvesteerders maken zich zorgen dat Intel concurrenten als AMD en Nvidia niet kan bijbenen in chip-ontwerp, en TSMC niet in productie.
22/10 08u15  Live: AEX vervolgt recordreeks; hedgefondsen profiteren van TrumpBeurzen in Azië hoger op nieuws van mogelijke rentebetaling Evergrande. Olieprijs daalt richting $84 per vat.
22/10 08u15  Evergrande vermijdt vooralsnog bankroet met rentebetalingDe Chinese projectontwikkelaar verrichtte vrijdag vlak voor het verlopen van een deadline dit weekend een betaling van $83,5 mln aan obligatiehouders.
22/10 06u15  Iedereen een eigen varken voor reserve-organenHet Rathenau Instituut is een maatschappelijke dialoog gestart over de vraag of we het dier als donor accepteren. De techniek om menselijke organen te laten groeien in een varken of een aap is binnen handbereik. Het zou het tekort aan organen mogelijk kunnen oplossen, maar willen we het ook?
22/10 01u15  Bedrijven geven schot voor de boeg: de prijzen gaan echt omhoogIn de bestuurskamers van de grote concerns zijn ze er allang uit. De hogere prijzen voor transport, computerchips, personeel, grondstoffen en energie belanden volgend jaar op het bord van de consument.
22/10 01u15  Handen schuddenElke keer als wij elkaar de hand schudden geven de virussen elkaar een 'high five'. Waarom doen we het dan?
22/10 00u15  'Mensen moeten denken: wat mis ik als ik mijn onderbroek­abonnement opzeg?'Onderbroekenverkoper On That Ass was FD Gazelle in 2020. Het bedrijf kampte met leveringsproblemen tijdens corona, maar groeit desondanks als kool.
21/10 22u15  Kalmte, focus en dialoog: de EU wil moddergooien met Polen ditmaal voorkomenDe ruzie tussen Polen en Brussel over de eerbiediging van de rechtsstaat is zeer kort van tevoren nog aan de agenda van een EU-top van donderdag en vrijdag toegevoegd. Maar de regeringsleiders willen de vlam niet wéér in de pan laten slaan.
21/10 20u15  Geplaagd WeWork alsnog naar de beurs, koers stijgt 10%Verhuurder van kantoorruimtes beleeft zijn beursdebuut via spac BowX. De koers gaat omhoog maar de waardering pakt een stuk lager uit dan tijdens de eerste poging om naar de beurs te gaan.
21/10 20u15  Eigen woning naar box 3 verdient steunOverhevelen drukt de vraag naar koopwoningen en belast huiseigenaren net zo zwaar als huurders met spaargeld of aandelen. Dat maakt het belastingstelsel rechtvaardiger.
21/10 19u15  Geplaagd WeWork alsnog naar de beurs, koers stijgt 12%Verhuurder van kantoorruimtes beleeft zijn beursdebuut via spac BowX. De koers gaat omhoog maar de waardering pakt een stuk lager uit dan tijdens de eerste poging om naar de beurs te gaan.
21/10 19u15  Live: Plus voor Randstad op hoger gesloten beursKoers Chinees vastgoedbedrijf Evergrande omlaag na afketsen deal. Voormalig president Trump lanceert zijn eigen socialemediabedrijf via de beurs.
21/10 19u15  Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirmaHet parlement riep de Europese Unie op mazen in de wet te dichten die het ontwijken en ontduiken van belasting en witwassen nog steeds mogelijk maken.
21/10 19u15  Tijd dringt voor Nederlandse vaccindonaties aan arme landenVan de dit jaar 27 miljoen beloofde doses voor arme landen zijn pas 665.000 stuks weggegeven. In arme landen heeft 2,8% van de totale bevolking ten minste één prik gehad.
21/10 18u15  Geplaagd WeWork gaat alsnog naar de beurs, koers stijgt 12%Verhuurder van kantoorruimtes beleeft zijn beursdebuut via spac BowX. De koers gaat omhoog maar de waardering pakt een stuk lager uit dan tijdens de eerste poging om naar de beurs te gaan.
21/10 18u15  Wetenschappers in opstand tegen de uitgedijde flexschil van universiteitenActievoerende wetenschappers stellen universiteiten een ultimatum: kom met verbeterplannen of er volgen stakingen.
21/10 18u15  Klopt als een bus?Bussenbouwer Ebusco gebruikt een deel van de verwachte opbrengst van zijn beursgang voor de overname van toeleverancier Pondus. Bartjens buigt zich over de waardering van dat bedrijf.
21/10 18u15  Donald Trump zoekt 'Sociale Waarheid' in een grote zak geldReuring op Wall Street: voormalig president Trump maakt zich op voor een comeback in de wereld van sociale media met een eigen dienst.
21/10 18u15  Overheveling eigen woning naar box 3 biedt goede kansenMits het onderdeel is van een breder plan voor de woningmarkt, schrijft vermogensexpert Tjarko Denekamp.
21/10 17u15  Geplaagd WeWork gaat alsnog naar de beurs, koers stijgt 8%Verhuurder van kantoorruimtes beleeft zijn beursdebuut via spac BowX. De koers gaat omhoog maar de waardering pakt een stuk lager uit dan tijdens de eerste poging om naar de beurs te gaan.
21/10 17u15  Koers Evergrande onderuit bij hervatten van de handelHet geplaagde Chinese vastgoedbedrijf is nog niet uit de penarie. Besprekingen over de verkoop van zijn vastgoedbeheertak zijn op niks uitgelopen en de koers daalde donderdag fors.
21/10 17u15  Iconisch busbedrijf Greyhound valt in handen van FlixBusDoor de aankoop wordt de Duitse vervoerder, die al marktleider is in Europa, ook nummer een in de VS. Voor de coronapandemie vervoerde Greyhound jaarlijks 16 miljoen passagiers.
21/10 17u15  Live: Plus voor Randstad op hogere beursKoers Chinees vastgoedbedrijf Evergrande omlaag na afketsen deal. Voormalig president Trump lanceert zijn eigen socialemediabedrijf via de beurs.
21/10 17u15  'Vertrek Weidmann is het einde van een tijdperk'Duitse media vrezen een teloorgang van strak monetair beleid in hun land, nu president Jens Weidmann van de Bundesbank zijn afscheid heeft aangekondigd.
21/10 17u15  Landen lobbyen om conclusies van belangrijk klimaatrapport af te zwakkenDocumenten in BBC-handen laten zien dat rijke landen met veel broeikasgasuitstoot druk zetten op VN-klimaatwetenschappers om hun aanbevelingen af te zwakken.
21/10 17u15  Pas leennormen aan op woon- én energielasten van eigen woningStop met pleisters plakken op denkbeeldige wonden. Pak woonrecht en duurzaam wooncomfort in samenhang aan, schrijft Jeroen Pels van Triodos Bank.
21/10 17u15  Bagatelliseren huizentekort door DNB helpt zoekers niet vooruitDNB wijst fiscale oorzaken aan voor het woningtekort en miskent daarmee de structurele krapte op de markt. Zo blijven de partijen met de diepste zakken de prijs bepalen, schrijft Ed Groot.
21/10 16u15  Cardano Group slokt vermogensbeheerder Actiam opHet is in korte tijd de tweede grote overname van een Nederlandse vermogensbeheerder. Medio augustus kocht Goldman Sachs de vermogensbeheerder van NN Group.
21/10 16u15  Spreid je kansenWat te doen in tijden van toeleveringsproblemen? Na flink wat wiskunde kwamen economen tot een verrassend eenvoudige strategie: zet op alle opties een beetje in.
21/10 16u15  Turkse lira onderuit na onverwacht grote renteverlagingDe centrale bank verlaagt de beleidsrente met 2 procentpunten, ondanks oplopende inflatie.
21/10 15u15  'Nederlandse grootbanken verantwoordelijk voor grootschalige ontbossing'Rabobank, ING en ABN Amro verdienen fors aan investeringen die tot ontbossing leiden, aldus een zeer kritisch rapport. Volgens Rabobank is er juist 'strenge controle' om dit te voorkomen.
21/10 15u15  Gepensioneerden lopen tot een kwart aan inflatiecorrectie misSinds 2008 zijn de gepensioneerden bij de grootste vijf pensioenfondsen nauwelijks gecompenseerd.
21/10 15u15  We moeten gaan wennen aan anders en minder in de zorgDe zorg is niet onbegrensd. Aan een nieuw kabinet om die boodschap over te brengen en het maatschappelijk debat aan te gaan over waar de grenzen liggen: 'Want de schaarste is een feit.'
21/10 15u15  Gokken op gokkersVaak wordt gezegd dat gokken een belasting op domheid is. Maar het is eerder een belasting op arm zijn.
21/10 14u15  Live: Plus voor Randstad op vlakke beursKoers Chinees vastgoedbedrijf Evergrande omlaag na afketsen deal. Voormalig president Trump lanceert zijn eigen socialemediabedrijf via de beurs.
21/10 14u15  Het hulpje van mevrouw Merkel werd al snel 'Herr Nein'Jens Weidmann, de vertrekkende president van Duitse Bundesbank, heeft nooit iets beloofd wat hij niet kon waarmaken.
21/10 14u15  Spionageschandaal Credit Suisse breidt zich uitDe top van Credit Suisse blijkt veel meer hooggeplaatste medewerkers bespioneerd te hebben dan de twee zaken die eerder bekend zijn gemaakt.
21/10 14u15  Koester je lichaamFD-Persoonlijk columnist Brenda van Osch voelt zich pas vijftig (bijna dan) en niet ál vijftig, zoals haar vriend.
21/10 14u15  'Het zijn net kleine speelfilms'Als de horeca vanwege corona dicht moet ziet Jeroen van den Brink (46) zijn bedrijf verschrompelen. Hij besluit wat te doen met een al langer sluimerend idee: een streamingdienst waarop de beste chef-koks hun kunsten vertonen.
21/10 13u15  Het hulpje van mevrouw Merkel werd al snel Herr NeinJens Weidmann, de vertrekkende president van Duitse Bundesbank, heeft nooit iets beloofd wat hij niet kon waarmaken.
21/10 12u15  Telefoon DNB roodgloeiend na voorstel afschaffen hypotheekrenteaftrekPleidooi van centrale bank om woningeigenaren en huurders fiscaal gelijk te behandelen kan rekenen op steun van veel deskundigen. Zes vragen over het controversiële plan.
21/10 12u15  Vermogensbeheerder Actiam overgenomen door Cardano GroepTweede grote overname van Nederlandse vermogensbeheerder in korte tijd. In augustus kocht Goldman Sachs de vermogensbeheerder van NN Group (Nationale-Nederlanden).
21/10 12u15  Maria over haar zus en actrice Rosa da SilvaDe zus van actrice Rosa da Silva: 'Onze moeder kwijtraken is het ergste wat ons tot nu toe is overkomen'
21/10 12u15  Een leger van liefde tegen de robotsSchrijver/ondernemer Mo Gawdat schetst geen rooskleurig beeld beeld van de toekomst van kunstmatige intelligentie. Maar het is niet te laat om die bij te sturen.
21/10 12u15  Het werkelijke gevaar voor de toekomst van FacebookEen wereldwijde storing en onthullingen door een klokkenluider veroorzaakten ophef rond Facebook. Maar een wijziging in Apple's besturingssysteem gaat het bedrijf echt raken.
21/10 12u15  Zingeving of zalig nietsdoenGeef mensen een sloot vrije tijd en enkel een heilige wijdt zich aan het hogere.
21/10 11u15  Live: Plus voor Randstad op iets hogere beursKoers Chinees vastgoedbedrijf Evergrande omlaag na afketsen deal. Voormalig president Trump lanceert zijn eigen socialemediabedrijf via de beurs.
21/10 11u15  Unilever houdt omzet op peil dankzij hogere prijzenDe verkoper van Dove en Ben & Jerry’s kampt met hogere kosten. Dit zal ook volgend jaar nog aanhouden, volgens ceo Alan Jope.
21/10 11u15  Asielcrisis legt breuk tussen burger en overheid blootHet kabinet verzoekt gemeenten dringend om snel 1500 opvangplekken voor vluchtelingen te realiseren. Het COA zet soms door tegen de wens van gemeenten in: funest voor het vertrouwen in de overheid.
21/10 11u15  Europa-essay voor het FD, schrijf en win!Het FD houdt ook dit najaar weer een schrijfwedstrijd. Geïnteresseerden tot en met 25 jaar kunnen zich uitleven op een essay over het thema 'De euro, hoe verder?'.
21/10 10u15  Trump lanceert eigen medianetwerk via spacTrump Media and Technology Group krijgt een beursnotering via het bedrijf Digital World Acquisition Group.
21/10 10u15  Live: AEX lager van start, Randstad wintKoers Chinees vastgoedbedrijf Evergrande omlaag na afketsen deal. Voormalig president Trump lanceert zijn eigen socialemediabedrijf via de beurs.
21/10 10u15  Just Eat Takeaway belooft 'op lange termijn' winstBeleggers lijken nog niet overtuigd: een kwartier na opening van de Amsterdamse beurs daalt het aandeel met 2,5%.
21/10 10u15  Shortseller stookt vuurtje op bij niet zo stabiele stablecoinHindenburg heeft een nieuw doelwit op het oog: de cryptomunt tether. De shortseller heeft $1 mln uitgeloofd voor degene die kan aantonen dat tether een systeemrisico is.
21/10 10u15  Podcast: Afscheid van de Lage LandenSlotaflevering van de podcast 'Buurland, wat doet u nu?', waarin Daan Ballegeer en Han Dirk Hekking de schijnwerpers zetten op verschillen en gelijkenissen tussen België en Nederland.
21/10 09u15  Londen en Wellington sluiten vrijhandelsakkoordHet Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland zijn het eens geworden over het schrappen van de heffingen in het handelsverkeer tussen de twee landen.
21/10 09u15  'Als studenten wisten we nog niet hoeveel potentie ons bedrijf had'Horlogemerk Woodwatch was driemaal FD Gazelle. De drie oprichters zetten het bedrijf als student op en halen met de verkoop van houten horloges ondertussen een miljoenenomzet.
21/10 09u15  Unilever worstelt nog steeds met hogere kostenDe verkoper van Dove en Ben & Jerry’s kampt met hogere prijzen bij toeleveranciers. Dit zal ook volgend jaar nog aanhouden, volgens ceo Alan Jope.
21/10 09u15  Ook na versoepelingen blijft omzet van Sligro lager dan voor coronaDe omzet van de groothandel uit Veghel bedroeg in het derde kwartaal €556 mln, waar analisten hadden gerekend op €590 mln.
21/10 08u15  Jacques van den Broek stopt als topman van RandstadBuitenstaander en boegbeeld van de lhbti-gemeenschap Sander van 't Noordende, afkomstig van Accenture, wordt zijn opvolger.
21/10 08u15  Reizen buiten Europa wordt een stuk duurderDe reizen naar oranje gebieden buiten Europa komen weer op gang. Door schaarste beginnen de prijzen voor volgend jaar aardig op te lopen. 'Een lastminuteprijsje ga je niet krijgen.'
21/10 08u15  Live: lagere opening beurs verwachtKoers Chinees vastgoedbedrijf Evergrande opnieuw omlaag na afketsen deal, beurzen in Azië koersen lager.
21/10 06u15  Energielabel: Hoe kom je van G naar A?Een energielabel is verplicht als je een woning wilt verkopen of verhuren. Hoe wordt vastgesteld welk label jouw huis krijgt? En kun je makkelijk van het slechte label G naar het groene A gaan?
21/10 06u15  Mo Gawdat, ex-Google: 'Blijft AI ons nog dienen als ze zoveel slimmer is dan wij?'Voormalig Google-topman Mo Gawdat waarschuwt voor kunstmatige intelligentie die de mens overheerst, en legt uit hoe je verdient aan 'goede' AI.
21/10 01u15  Blijf van mijn huis af!Bezit belasten komt hard aan: je hebt iets en dan moet je er een deel van afstaan.
21/10 00u15  Gros gepensioneerden hoeft voorlopig niet te rekenen op inflatiecompensatieKortingen zijn onwaarschijnlijk, maar indexering zit er meestal evenmin in. Nu de inflatie oploopt, ziet het ernaar uit dat de koopkracht van ouderen steeds verder afneemt.
20/10 21u15  Wat kan Brussel doen tegen Warschau?Opties om de Poolse uitdaging aan te pakken vergen tijd en zijn juridisch complex.
20/10 20u15  Pools verzet gebaseerd op onzinWarschau beticht de hoogste Europese rechter van een 'integratieagenda'. Verzet daartegen zou niet uniek zijn. Beide argumenten raken kan noch wal.
20/10 19u15  Jens Weidmann stapt voortijdig op als president van de BundesbankBundesbank-president zou 'om persoonlijke redenen' vertrekken, maar volgens bronnen omdat hij is gepasseerd als opvolger van Draghi. Bij de ECB verliezen de conservatieven hun leider.
20/10 19u15  Live: Prijs bitcoin op hoogste punt ooit, ook AEX sluit op recordhoogteGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 19u15  Dure grondstoffen werpen schaduw over coronaherstel bierbrouwersHeineken, AB InBev en Carlsberg kampen niet alleen met hoge grondstoffen. Ook personeel is schaars, zeecontainers zijn duur en de prijzen van gas en stroom waren in jaren niet zo hoog.
20/10 19u15  Shortseller Hindenburg stookt vuurtje op bij niet zo stabiele stablecoin tetherHindenburg heeft een nieuw doelwit op het oog: de cryptomunt tether. De shortseller heeft $1 mln uitgeloofd voor degene die kan aantonen dat tether een systeemrisico is.
20/10 19u15  Bitcoin bereikt recordhoogteDe bitcoin kreeg afgelopen week flink de wind in de rug nadat de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC de eerste bitcoin-etf goedkeurde.
20/10 18u15  Stijging covidgevallen was verwacht, toch slaan ziekenhuizen alarmDat het aantal covidpatiënten in het najaar zou oplopen was voorzien, ondanks de hoge vaccinatiegraad. Maar zo erg als de herfst van 2020 wordt het niet in de ziekenhuizen. Desondanks is nog onzeker of ze de toestroom aankunnen.
20/10 18u15  Live: Prijs Bitcoin bereikt recordhoogte, AEX sluit opnieuw op recordhoogteGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 18u15  Navalny ontvangt belangrijkste Europese mensenrechtenprijsDe uitreiking van de prijs, die naast een eervolle vermelding ook goed is voor €50.000, vindt plaats op 15 december in Straatsburg. Maar dat Navalny de prijs fysiek in ontvangst neemt, is uitgesloten.
20/10 18u15  Italiaanse wietteelt in opmars: ‘Dit is de echte Green Deal’Via een referendum wordt gepleit voor de legalisering voor persoonlijk gebruik. Wiet is volgens de telers als ‘de nieuwe crypto’, die als het aan hen ligt zo snel mogelijk moet worden gereguleerd.
20/10 18u15  Klap voor cybercriminelen nu website beruchte hackersgroep uit de lucht isEen van de meest beruchte hackersgroepen verdwijnt voor de tweede keer in korte tijd van het internet. Dit keer zou de verdwijning definitief kunnen zijn.
20/10 17u15  Mastercard sluit Maestro-netwerk voor retailers en bankenAchter de schermen werkt Mastercard aan het uitfaseren van de in Nederland meest gebruikte betaalstandaard van het concern. De operatie is tot nu toe grotendeels stilgehouden.
20/10 17u15  Biotechbedrijf Treeway is stap dichter bij medicijn tegen ALSSpaans farmabedrijf Ferrer steekt tientallen miljoenen in een vervolgonderzoek naar Treeways experimentele medicijn tegen de dodelijke spierziekte.
20/10 17u15  Beruchte cybercriminelen achter megahacks opnieuw uit de luchtEen van de meest beruchte hackersgroepen verdwijnt voor de tweede keer in korte tijd van het internet. Dit keer zou de verdwijning definitief kunnen zijn.
20/10 17u15  Aan overheveling van eigen woning naar box 3 kleven forse risico’sHet DNB-plan lijkt voorbij te gaan aan het eigenwoningforfait, schrijft hoogleraar economie Raymond Gradus (VU). Het plan heeft forse herverdeeleffecten en vereist extra compensatie.
20/10 16u15  Zorg volgt 'spannende' fase in coronapandemie met argusogenDe stijging van het aantal coronabesmettingen in het najaar werd verwacht, ondanks de hoge vaccinatiegraad. Toch slaat de zorg alarm.
20/10 16u15  Live: Prijs Bitcoin bereikt recordhoogte, AEX bereikt nieuw intraday-recordGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 16u15  BrexitdividendTerwijl de Londense beurs werkt aan soepelere regels voor scheve stemverhoudingen, werd The Hut Group gedwongen de omgekeerde weg te bewandelen.
20/10 16u15  Beursdebutant Onward Medical belooft oprichters superbeloningInvesteringsmaatschappijen maken op papier een rendement van 433% in vijf jaar tijd. Patiënten met een dwarslaesie kunnen dankzij Onwards technologie mogelijk weer opstaan en lopen.
20/10 16u15  Festivalstad Zagreb: een genot om te bezoekenEen grand hôtel, zwarte humor, een drukke festivalkalender en een neus voor goede wijn maken de hoofdstad van Kroatië een genot om te bezoeken, twee recente aardbevingen en een pandemie ten spijt.
20/10 16u15  Worden files en volle treinen gewoon weer de norm?De files zijn onverwacht snel weer terug, en ook de treinen zitten overvol. Gaan we terug naar precoronatijden, of is dit effect tijdelijk?
20/10 16u15  Bestrijd zwart werk door beloning van wit werkIn Zweden zijn schilderwerk en schoonmaken aftrekbaar voor consumenten. Dit dringt zwartwerken terug, schept nieuwe witte banen en zorgt voor een eerlijker fiscaal systeem, schrijft hoogleraar belastingrecht Sigrid Hemels.
20/10 15u15  De uitdager van Orbán is katholiek, partijloos en een patriotDe conservatieve Péter Marki-Zay gaat het namens de verenigde oppositie in Hongarije opnemen tegen de rechts-populistische premier Orbán.
20/10 15u15  Live: AEX bereikt nieuw intraday-record, Europese beurzen gemengdGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 15u15  De ongelijke buidels in EuropaGrootschalig investeren terwijl de financiële huishouding op orde moet blijven. Dat is voor veel landen een uitdaging. Vooral omdat eerdere crises tot meer ongelijkheid tussen EU-landen hebben geleid.
20/10 15u15  Beleggers enthousiast over beursgang dochter kunstmestfonds OCIVermogensbeheerders zoals het pensioenfonds van de golfstaat en Inclusive Capital van de Amerikaanse belegger Jeff Ubben beloven alvast voor $150 mln aan aandelen in het bedrijf te zullen kopen.
20/10 15u15  Credit Suisse schikt fraudezaak Mozambique voor $475 mlnOmstreden visserijprojecten leidden tussen 2013 en 2016 tot verduistering van ten miste $200 mln. Medewerkers van Credit Suisse maakten dit mede mogelijk, tegen een financiële beloning.
20/10 14u15  LichamelijkheidDoor technologie kunnen we het lichaam op een steeds succesvollere manier ontlasten, beheersen en verbeteren. Maar dat betekent niet automatisch dat we ons bewuster worden van onze lichamelijkheid.
20/10 13u15  Jens Weidmann stapt op als president BundesbankDe president van de Duitse centrale bank kondigt zijn vertrekt aan per 31 december 'vanwege persoonlijke redenen'.
20/10 13u15  Coolblue moet Amazon én gierigheid verslaan om Duitsland te veroverenOok na het afblazen van zijn beursgang wil Coolblue de komende jaren groeien in Duitsland. Maar dat is nog niet zo makkelijk.
20/10 13u15  Live: AEX bereikt nieuw intraday-recordGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 13u15  Modehuis Burberry haalt nieuwe topman weg bij VersaceJonathan Akeroyd krijgt een welkomstbonus van £6 mln.
20/10 13u15  Handelsbanken vertrekt uit Denemarken en FinlandDe bank ziet te weinig mogelijkheden om de marktpositie uit te breiden en zoekt een koper voor de Deense en Finse activiteiten. In Nederland schakelt de bank juist naar een hogere versnelling.
20/10 13u15  Britse kartelautoriteit beboet Facebook voor achterhouden informatieKartelwaakhond CMA slaat het Amerikaanse techbedrijf aan voor €59 mln vanwege het weigeren te delen van informatie rond de overname van beeldbank Giphy.
20/10 12u15  Weidmann stapt op als president BundesbankDe president van de Duitse centrale bank kondigt zijn vertrekt aan per 31 december 'vanwege persoonlijke redenen'.
20/10 12u15  Bonje in familiebedrijven berokkent onherstelbare schadeVerlammende vetes liggen bij familiebedrijven op de loer, omdat privé en zakelijk veelvuldig door elkaar lopen.
20/10 12u15  Live: Bundesbank-president Jens Weidmann stapt op, AEX bereikt nieuw intraday-recordGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 12u15  Missen Nederlandse markt kost gokbedrijf 888 $10 mlnInternetcasino 888 Holdings uit Gibraltar verwacht pas in de tweede helft van volgend jaar in Nederland actief te zijn.
20/10 12u15  Jan Snel gaat ­'Tesla-fabriek' voor prefabwoningen bouwen in DuitslandEind 2023 moeten de eerste fabrieksmatige woningen uit de Duitse megafabriek rollen. De initiatiefnemers hopen de problemen op de (Duitse) woningmarkt te kunnen verminderen.
20/10 12u15  ‘Mensen zijn gewoontedieren, ook als het om duurzaamheid gaat’Hoogleraar sociale psychologie Paul van Lange onderzoekt waarom we het zo moeilijk vinden ons gedrag te veranderen voor het klimaat. ‘Het mag ons niet te veel kosten, economisch én psychologisch.’
20/10 12u15  Propaganda voor het normale levenBijkans iedereen heeft de mouwen opgestroopt in de strijd tegen het virus.
20/10 11u15  Live: AEX bereikt nieuw intraday-record, ASML en AkzoNobel in de minGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 10u15  Live: AEX lager van start, ASML fors in de minGroene beurzen in Azië en de VS en een nieuw record op het Damrak. Bij de aanvang van het kwartaalcijfers seizoen is de stemming onder beleggers ronduit optimistisch.
20/10 10u15  ASML profiteert van chiptekort en digitaliseringHet bedrijf kampt wel met een paar groeistuipen, zoals tekorten aan materialen en componenten. Beleggers reageerden niet onmiddellijk enthousiast over de resultaten.
20/10 10u15  Om Duitsland te veroveren moet Coolblue Amazon én gierigheid verslaanOok na het afblazen van zijn beursgang wil Coolblue de komende jaren groeien in Duitsland. Maar dat is nog niet zo makkelijk.
20/10 10u15  Groei van aantal nieuwe Netflix-abonnees overtreft verwachtingenNetflix heeft in het derde kwartaal van dit jaar 4,4 miljoen nieuwe abonnees bijgeschreven, meer dan de 3,5 miljoen die het bedrijf zelf voorspeld had.
20/10 10u15  Dick Richelle volgt Eelco Hoekstra op als Vopak-topmanHoekstra stapt over naar familieconglomeraat SHV, waar hij lid wordt van de raad van bestuur.
20/10 10u15  'Facebook gaat naam veranderen'Volgens het Amerikaanse vakblad The Verge krijgt het socialemediaplatform een houdstermaatschappij met een nieuwe naam.
20/10 10u15  Kostenstijgingen temperen winst verfmaker AkzoNobelBij Akzo Nobel stijgt de omzet, maar daalt de winst. Dat is vooral te wijten aan duurdere grondstoffen.
20/10 10u15  ING reserveert €180 mln voor compenseren te veel berekende renteEerder meldden Rabobank en ABN Amro dat ze klanten gingen compenseren in een kwestie die door het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening is aangejaagd.
20/10 10u15  Smart krijgt nieuw leven als SUVDe piepkleine auto Smart was bij de introductie eind jaren negentig in veel opzichten revolutionair. Maar het succes bleef uit. Een samenwerking met een Chinese fabrikant én het omvormen tot nota bene een SUV moet de auto alsnog tot een hit maken.
20/10 10u15  Partij van de AfvangHet afvangen en opslaan van CO2, daar is de PvdA groot voorstander van. Maar ook fanatiek op tegen.
19/10 22u15  Grapperhaus stelt meer eisen aan Pels Rijcken als landsadvocaatDe advocatenfirma komt onder striktere controle te staan na het fraudeschandaal, maar blijft voorlopig de vaste advocaat van de overheid.
19/10 21u15  Polen neemt geen gas terug in conflict met EUMateusz Morawiecki nam dinsdag in Straatsburg deel aan een debat in het Europarlement over de rechtsstaat in zijn land. De vonken vlogen er bij tijd en wijlen van af.
19/10 20u15  Ministerie onderzoekt maatregelen tegen bedrijfsspionage bij High Tech CampusDirecte aanleiding voor het onderzoek van het ministerie is de verkoop van de campus aan het Singaporese staatsinvesteringsfonds GIC.
19/10 20u15  Neways kan voorlopig niet van de beurs gehaald wordenGrootaandeelhouder VDL blokkeerde de mogelijkheid om aandeelhouders uit te roken. Daarmee is de overname van Neways door Infestos op een hobbel gestoten.
19/10 20u15  Denk 'outside the box'Het aantal distributiecentra blijft doorgroeien, waardoor de klacht over 'verdozing' van het landschap groeit. Het is tijd voor herbezinning en meer regie in het vestigingsbeleid.
19/10 19u15  Eurocommissaris over begrotingsregels: 'Balans nodig tussen schuldreductie en investeringen'Na anderhalf jaar herstart Brussel de gevoelige discussie over de hervorming van de EU-begrotingsregels. 'Het wordt interessant, maar niet makkelijk', zegt Paolo Gentiloni.
19/10 19u15  Gedoodverfde ceo van likeurenspecialist De Kuyper gaat zijn eigen wegMarc de Kuyper is klaargestoomd om de Schiedamse producent van likeuren te gaan leiden, maar besloot in Amerika zelf een bedrijf op te richten.
19/10 19u15  Stormt Indiase aandelenmarkt straks Londen voorbij?De best presterende serieuze aandelenmarkt ligt niet aan Wall Street, ook niet aan Beursplein 5, maar aan Dalal Street in Mumbai.
19/10 18u15  Live: AEX boekt slotrecord op ruim 802 puntenDe AEX-index is 0,7% hoger geëindigd op 802,5 punten, de hoogste slotstand ooit. De belangrijkste indices van de Amerikaanse aandelenbeurzen staan in het groen.
19/10 18u15  De spanning stijgt: Rabobank en Natixis beleggen minder in aandelenCentrale banken staan op het punt om minder obligaties op te kopen en rentes zijn historisch laag. De vermogensafdeling van Rabobank besluit desondanks meer in de categorie te beleggen.
19/10 18u15  Sterkste groei van besmettingen in LimburgHet aantal coronabesmettingen neemt weer snel toe. In alle provincies is sprake van groei: Limburg scoort met 80% groei het hoogst en Zuid-Holland (35%) het laagst.
19/10 18u15  Waarom Facebook in de ban is van het metaversumDe ongrijpbare toekomstvisie van Mark Zuckerberg draait om de verkoop van virtualrealitybrillen. Die zullen een belangrijke schakel worden tussen mens en computer, aldus de Facebook-topman.
19/10 17u15  Schadeclaim van $200 mln tegen Philips in slaapapneu-affairePhilips' advies om schoonmaakmachines van SoClean niet te gebruiken voor zijn slaapapneu-apparaten vormt aanleiding voor de juridische procedure. SoClean ziet verkoop instorten.
19/10 17u15  Amerika dreigt in Glasgow met lege handen te staanDe Democraten slagen er niet in de gelederen te sluiten over Joe Bidens klimaatplan. Daardoor gaan de VS mogelijk naar de klimaattop als verdeelde vervuiler en niet als duurzame koploper.
19/10 17u15  'Duitsers zijn hypocriet. Hun kolenmijnen houden ze open, terwijl wij ze moeten sluiten'Een oplossing voor de spanningen tussen Brussel en Warschau is nog ver weg. De Poolse regering denkt de strijd te kunnen winnen, mede dankzij steun van de bevolking. Zelfs in het liberale Poznan.
19/10 16u15  KPN-belager loopt binnenDe Zweedse investeerder EQT heeft zijn inleg in glasvezelbedrijf Delta Fiber ruimschoots terugverdiend, en bezit nog steeds de helft van de aandelen.
19/10 16u15  De nieuwe Bol.com-ceo heeft ijzeren discipline en een groot hartDe nieuwe ceo van Bol.com had een harde jeugd op een boerderij in Australië. Laat je nooit weerhouden door het verleden, houdt ze anderen voor.
19/10 16u15  Heathrow mag tarieven verhogen, vliegmaatschappijen boosHeathrow mag van de Britse luchtvaarttoezichthouder zijn passagiersgelden ruim 50% verhogen. De luchthaven wilde nog een stap verder gaan en de tarieven bijna verdubbelen.
19/10 16u15  Waaghalsfonds Lavide in de clinch met oude bekendenTwee oud-bestuurders van Nederlands kleinste beursfonds eisen een upgrade van hun aandelen, dreigend met dwangsommen van maximaal €1 mln.
19/10 16u15  De quiz voor 2022Stel je zo’n quiz voor op Buzzfeed of in de Flair om je persoonlijkheid te bepalen. Zou dat niet handig zijn voor economen en strategen om inzage te krijgen in de wereldeconomie volgend jaar?
19/10 15u15  Vliegtuigbouwers kunnen de nieuwe vraag naar privéjets niet aanNa een decennium waarin de sector worstelde, zijn de vooruitzichten in jaren niet zo goed geweest. Er is grote behoefte aan nieuwe en een historisch laag aanbod aan gebruikte vliegtuigen.
19/10 15u15  Live: AEX op recordjacht, Randstad onderuitDe AEX staat halverwege de middag op een winst van 0,3%. De prijs voor een vat Brent-olie stijgt naar $85.
19/10 15u15  Heathrow mag tarieven verhogen, luchtvaartmaatschappijen boosHeathrow mag van de Britse luchtvaarttoezichthouder zijn passagiersgelden ruim 50% verhogen. De luchthaven wilde nog een stap verder gaan en de tarieven bijna verdubbelen.
19/10 15u15  Duizenden Kamermoties per jaar, voor de bühneDuizenden moties, 'een diarree', dienen Kamerleden jaarlijks in. En daarmee slaan zij steeds vaker elkaar, in plaats van het kabinet om de oren.
19/10 15u15  In 2022 ook bij ABN Amro negatieve rente vanaf ton aan spaargeldOp dit moment betalen klanten van de bank een rente over het spaarsaldo boven €150.000.
19/10 15u15  Grootste gevaar voor EU komt van binnenuitDe kwestie-Polen en problemen rond het Noord-Ierse protocol bedreigen de rechtsorde van de Europese Unie. Brussel moet nu snel handelen, schrijft hoogleraar Catherine de Vries.
19/10 14u15  Live: AEX op recordjacht, olieprijs blijft stijgenDe AEX staat rond het middaguur op een winst van 0,4%. Vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield staat aan kop.
19/10 13u15  Poolse premier krijgt weinig begrip van woedend EuroparlementMateusz Morawiecki nam dinsdag in Straatsburg deel aan een debat in het Europarlement over de rechtsstaat in zijn land. De vonken vlogen er bij tijd en wijlen van af.
19/10 13u15  Live: AEX op winst, weinig handel op aandelenbeurzenDe AEX staat rond het middaguur op een winst van 0,4%. Vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield staat aan kop.
19/10 13u15  Fabrikant Ebusco verdient goudgeld aan elektrische busHet produceren van elektrische bussen is een zeer winstgevende bezigheid, zo blijkt uit de prospectus van Ebusco. Het bedrijf wil vrijdag zijn debuut maken op het Damrak
19/10 13u15  Britse toezichthouder richt vizier op streamingdienstenDe mededingingsautoriteit wil weten of de rol die diensten als Spotify en Apple Music spelen in de markt voor digitale muziek goed uitpakt voor consumenten.
19/10 13u15  Pensioenfonds ABP stapt uit mijnbouwbedrijf GlencorePensioenbelegger ziet onvoldoende verbeteringen bij mijnbouwgigant op gebied van duurzaamheid.
19/10 12u15  De teloorgang van een Italiaans instituut: de kiosk verdwijntVan de geschatte 40.000 kiosken eind jaren 90 is nog maar de helft over. Wijken verliezen een vaste waarde, waar bewoners soms sleutels in bewaring geven.
19/10 12u15  'Flipfloppende' Jitse Groen moet het vertrouwen van beleggers terugwinnenAandeelhouders willen weten wat Just Eat Takeaway ziet in het bezorgen van boodschappen, en hoe de maaltijdbezorger zijn miljardenovername in VS aan de praat krijgt.
19/10 12u15  Poolse premier wil EU-collega's geruststellen én waarschuwenPolen is een loyaal EU-lid, maar een centraal geleide unie is een 'gevaarlijk fenomeen', schrijft Mateusz Morawiecki aan zijn Europese collega's.
19/10 12u15  Podcast: waar ligt de kracht van Noord-Nederland als groeiregio?In de FD Gazellen-podcast bespreekt FD-redacteur Hella Hueck de belangrijkste ontwikkelingen voor ondernemend Nederland. Deze week: de economische kracht van Noord-Nederland.
19/10 12u15  Villa in Groet vlak bij de duinenIedere week bespreekt FD Persoonlijk een woning die op zoek is naar een nieuwe eigenaar. ‘Nieuwe mensen mogen hier hun eigen avonturen beleven.’
19/10 12u15  Uitstervend XR-effectExtinction Rebellion is een protestbeweging van vooral jonge mensen die zich zorgen maken over de toekomst. Zorg dat ze niet ingekapseld raken in het systeem, schrijft Hans Stegeman.
19/10 10u15  Live: AEX bijna op 800-puntengrens, gasprijs licht gedaaldDe AEX staat halverwege de ochtend op een winst van rond de 0,4% en koerst daarmee af op de 800-puntengrens.
19/10 10u15  Delivery Hero verwerft belang van 8% in flitsbezorger GorillasSteun van Delivery Hero is onderdeel van een nieuwe kapitaalronde van $1 mrd, waarmee het Duitse Gorillas Technologies zijn ambitieuze groeiplannen wil financieren.
19/10 10u15  Beleggen is geen loterij zonder nietenAandelen zijn een soort vulkanen, stelt FD-Persoonlijk columnist Erica Verdegaal: je weet nooit echt wat ze gaan doen.
19/10 09u15  Live: Technologieaandelen zetten wereldwijd de beurzen hogerAangespoord door de hogere aandelenkoersen van technologiebedrijven in Azië trekt die sector ook in Amsterdam de koersen omhoog. Na enkele minuten handel staat de AEX-index op 0,4% winst.
19/10 09u15  'Keuringsinstantie Kiwa aast op Belgische branchegenoot Vinçotte'Kiwa, dat in handen is van familiebedrijf SHV, verklaarde eerder dit jaar overnames te willen doen. Het bedrijf heeft al eerder interesse getoond in de Belgische branchegenoot.
19/10 08u15  Live: Technologieaandelen in Azië zetten de beurzen hogerNa een sombere beursdag op maandag lijkt de Europese aandelenmarkt dinsdag iets hoger te openen. Het FTI-contract, de future op de AEX-index, staat even na acht uur 0,3% hoger.
19/10 08u15  Trump naar rechter om 'Capitool-documenten'Voormalige Amerikaanse president wil voorkomen dat parlementaire commissie inzicht krijgt in vertrouwelijke gesprekken rond de bestorming van het Capitool.
19/10 06u15  Alexander Klöpping, een eigenwijze nieuwsjunkBegin dit jaar stapte Alexander Klöpping op als ceo van Blendle, dat hij verkocht aan het Franse Cafeyn. Nu rust hij uit van zes hectische jaren, intussen broedend op nieuwe plannen.
19/10 01u15  Dé vraagWordt het leven nou duurder of niet? We weten namelijk helemaal niet zo goed hoe inflatie werkt.
19/10 00u15  Werkgevers vrezen uittocht van personeelWerkgevers moeten alles uit de kast trekken om personeel te behouden en aan te trekken, maar zien ook nog geen ruimte om salarissen te verhogen.
18/10 23u15  Wall Street eindigt gemengdDe AEX sloot met een verlies van 0,5%. De grootste daler was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield. De Amerikaanse beurzen lieten een wisselvallig beeld zien.
18/10 20u15  Middelgrote industrieën lopen compensatie hoge energieprijzen misMetaalbedrijven, rubberproducenten en bakkers hebben veel last van de hoge gas- en stroomprijzen, maar lopen de tegemoetkoming mis die het kabinet vorige week bekendmaakte.
18/10 20u15  Fabrikant Ebusco verdient goud geld aan elektrische busHet produceren van elektrische bussen is een zeer winstgevende bezigheid, zo blijkt uit de prospectus van Ebusco.
18/10 20u15  Hypotheekverstrekker moet studieschuld kunnen controlerenEen starter die zijn studieschuld verzwijgt steekt zich te diep in de schulden. De politiek moet het mogelijk maken dat banken dat beter en eenvoudig kunnen controleren.
18/10 19u15  Live: AEX sluit in de min, Wall Street gemengdDe AEX sloot met een verlies van 0,4%. De grootste daler was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield. De Amerikaanse beurzen laten een gemengd beeld zien na een opening in de min.
18/10 19u15  Door staking bij Schotse NS-dochter dreigt chaos voor klimaattop in GlasgowPersoneel van ScotRail, een dochterbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen, strijdt voor een hoger salaris en dreigt het werk van 1 tot 13 november neer te leggen.
18/10 19u15  'Heel vervelend, al die rechtszaken die op ons afkomen'Topman Frans van Houten over de winstwaarschuwing van Philips en de problemen met apparaten tegen slaapapneu: 'We laten ons niet uit het veld slaan.'
18/10 19u15  Nederlandse chipsector draait op volle toeren door tekortenNederlandse bedrijven die chips en chipmachines maken, profiteren volop van het wereldwijde chiptekort. En het tekort is voorlopig nog niet voorbij.
18/10 19u15  Ouders toeslagenschandaal schuiven aan bij kabinetsformatieDe formerende partijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie willen van de ouders horen 'wat er beter kan en anders moet' in de relatie tussen de overheid en burger.
18/10 19u15  Tesla is weer helemaal terug en de branie van Musk ookDe aandelenkoers van het bedrijf nadert in rap tempo een nieuw record. Buffett moet maar in Tesla beleggen als hij rijker wil worden, grapte Musk op Twitter.
18/10 19u15  Schimmig FC Sheriff uit splinterstaatje schokt voetbalmiljonairsDe trots van Tiraspol tartte alle voetbalwetten door Shakhtar Donetsk en Real Madrid te verslaan. Nu maakt het zich nu op voor een treffen met Inter Milaan.
18/10 18u15  Bitcoin nadert recordstand weerEen bitcoin kost weer meer dan $60.000, voor het eerst in een halfjaar tijd. Mogelijk wordt er dinsdag een flinke stap gezet in de acceptatie van bitcoin door de financiële wereld.
18/10 18u15  Live: AEX sluit in de min ondanks late opleving, Wall Street wisselendDe AEX sloot met een verlies van 0,4%. De grootste daler was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco. De Amerikaanse beurzen zijn gemengd na een opening in de min.
18/10 18u15  Grote zorgen in de bouw over oplopende kostenBrancheorganisaties voor bouwers en toeleveranciers vrezen voor cashflowproblemen door snelle prijsstijgingen van materialen en energie. Die kosten kunnen niet direct doorberekend worden.
18/10 18u15  Colin Powell: een aarzelende maar gehoorzame oorlogsvoerderHij verzekerde de wereld dat Saddam Hoessein over massavernietigingswapens beschikte en dat definieerde de carrière van de Republikein Powell. Hij overleed maandag op 84-jarige leeftijd.
18/10 17u15  Groen geld voor een zwart probleemHuishoudens subsidiëren groene energie. Maar wind en zon leveren door de hoge stroomprijs nu geld op. Wat te doen met de subsidie? Koop er kolencentrales mee op.
18/10 17u15  'Als dit zo doorgaat, ben ik voor de kerst door mijn voorraad haardhout heen'Nederlander kiest vaker voor open haard of houtkachel om een hoge gasrekening te ontlopen. Handelaren in haardvuurhout hebben meer te doen dan ooit. Niet iedereen is er gelukkig mee.
18/10 17u15  Driekwart van toeristische verhuurders in Amsterdam houdt het voor gezienNa invoering van een registratieplicht per 1 april is het aantal aanbieders gekrompen van 18.715 tot 4128.
18/10 16u15  Minister mag geen grens stellen voor negatieve rente bij spaardersNederlandse en Europese mededingingsregels maken het voor Wopke Hoekstra erg lastig om spaarders te beschermen tegen het rentebeleid van banken.
18/10 16u15  Curator constateert onbehoorlijk bestuur bij Spyker-bedrijvenFaillissementen bij luxe sportautomerk zijn mogelijk veroorzaakt door wanbeleid. Ceo Victor Muller werkt met behulp van een miljoenenobligatie aan een doorstart.
18/10 16u15  Lissabon is een pensionadoparadijs, maar peperduur voor PortugezenVastgoed is zeer gewild in Portugal. Door de komst van rijke migranten, toeristen en expats rijzen de huizenprijzen de pan uit. Portugezen komen er tot hun frustratie nauwelijks tussen.
18/10 15u15  Live: AEX zakt nog verder in de min, hypotheekrente en gasprijs lopen opDe grote chipfondsen in de AEX staan op een verlies. Vastgoedbedrijf Unibail is de grootste verliezer met circa 3% in de loop van de middag.
18/10 15u15  Winstwaarschuwing Philips door problemen met toelevering onderdelenDe omzet in het derde kwartaal daalde met 7,6%. Philips verlaagt de omzetprognose voor dit jaar en meldt ook minder verbetering van de winstgevendheid.
18/10 15u15  Amerikaanse oud-legertopman Powell overledenOud-generaal Powell overleed maandag op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van een coronabesmetting.
18/10 15u15  'ECB overweegt meer schuld aan te kopen van EU-instellingen'Binnen de centrale bank gaan stemmen op om het aandeel van supranationale schuld binnen het opkoopprogramma op te hogen, zeggen bestuursleden tegen de Financial Times
18/10 15u15  Standvastige Speranza koestert de coronapasFel verzet tegen de verplichte coronapas op het werk brengt de Italiaanse minister van gezondheid niet van zijn stuk.
18/10 15u15  Nederland koploper in EU met groei besmettingenHet aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland is in een week tijd met de helft gestegen. Dat is meer dan elders in Europa.
18/10 14u15  Corona en lage transferopbrengsten zetten PSV op €23 mln verliesDe club uit Eindhoven boekt dit jaar operationeel opnieuw verlies. Verkoop van Donyell Mahlen, Denzil Dumfries en andere spelers vielen tegen.
18/10 14u15  We leven in een groot economisch laboratoriumPraktijkwaarnemingen — de empirie — krijgen in de economie meer waarderingen. Zo onderstreept ook de Nobelprijs voor Card, Angrist en de Nederlander Imbens.
18/10 13u15  Zonder rode kaart heeft gele kaart geen zinOm nu gele kaarten uit te delen aan Polen, Hongarije en Slovenië heeft iets inconsequents
18/10 12u15  Live: AEX rond het middaguur op een verlies van 0,5%, hypotheekrente stijgtDe grote chipfondsen in de AEX staan op een verlies deze ochtend. Metaalbedrijf ArcelorMittal en Just Eat Takeaway zijn de grootste stijgers.
18/10 12u15  Productie terughalen uit China is zo gemakkelijk nog nietNederlandse bedrijven willen sinds corona minder afhankelijk zijn van productie uit China, maar zolang lage verkoopprijzen leidend zijn, komt van 'Made in Holland' weinig terecht.
18/10 12u15  Bussenbouwer Ebusco mikt na beursgang op marktwaarde van €1,33 mrdHet bedrijf uit Deurne maakt de bandbreedte bekend waartegen het zijn aandelen wil verkopen: €21,50 tot €24,50
18/10 12u15  Zo belangrijk is hechtingWetenschapper Martine Delfos: ‘Als kinderen geen beschikbare ouders hebben, groeien ze uit tot eenzame mensen.’
18/10 12u15  Vernieuwd toezicht moet relatie tussen Belastingdienst en mkb verbeterenDe fiscus komt met een nieuw horizontaal toezicht, dat vooral in het mkb het vertrouwen en de transparantie kan versterken, schrijft fiscaal expert Leo Stevens.
18/10 11u15  Live: ING grootste stijger op DamrakDe grote chipfondsen in de AEX staan op een verlies deze ochtend. Metaalbedrijf ArcelorMittal en ING Groep zijn de grootste stijgers in de ochtend.
18/10 11u15  Macron neemt stelling tegen politiegeweldDe nieuwste editie van de Europa-nieuwsbrief van het FD gaat over het verse verleden.
18/10 10u15  Facebook zoekt 10.000 Europeanen om een 'metaversum' te bouwenSilicon Valley-kenners zien het metaversum als de volgende stap in de evolutie van technologie en de logische opvolger van het internet.
18/10 10u15  Stilte daalt neer rond formatie, secondanten pakken de hoofdrol'Geen nieuws is goed nieuws', klinkt het rond het Plein in Den Haag, waar VVD, D66, CDA en ChristenUnie onderhandelen over een nieuw kabinet.
18/10 09u15  Groeivertraging China houdt aan in het derde kwartaalEnergieschaarste, een dreigende vastgoedcrisis en het strenge Chinese coronabeleid drukken het onstuimige herstel van eerder dit jaar.
18/10 09u15  Live: Verlies voor aandeel Philips op lager DamrakLagere beurzen in Azië na minder dan verwachte Chinese macrocijfers. De prijs van olie stijgt verder. Bitcoin staat op een indicatieve koers van $62.000.
18/10 09u15  Rockster-influencers stelen de show tussen de kale kruinenVolgens de organisatie waren er nog nooit zoveel jongeren op de Beleggersfair in Amsterdam. De bezoekers konden zich onder meer vergapen aan socialmediasterren.
18/10 09u15  Neways houdt last van verstoorde toeleveringsketensDe omzet komt 4% lager uit, omdat het elektronicabedrijf moeilijk aan onderdelen komt. Ook in het vierde kwartaal blijft dit probleem spelen.
18/10 08u15  Groeivertraging China houdt aan in derde kwartaalEnergieschaarste, een dreigende vastgoedcrisis en het strenge Chinese coronabeleid drukken het onstuimige herstel van eerder dit jaar.
18/10 08u15  Winstwaarschuwing Philips door problemen met slaapapneu-apparatenOok tekorten aan chips en andere onderdelen spelen het technologieconcern parten. De omzet in het derde kwartaal daalde met 7,6%.
18/10 07u15  Live: Philips, JET en ASML zijn blikvangers in drukke cijferweekLagere beurzen in Azië na minder dan verwachte Chinese macrocijfers. De prijs van olie stijgt verder. Bitcoin staat op een indicatieve koers van $62.000.
18/10 06u15  Dit kun je vergroenen aan je huis voor €15.000Je hebt €15.000 apart gezet om je huis te verduurzamen. Wat kun je voor dat bedrag doen? En wat levert het je op? Drie voorbeelden aan de hand van drie twee-onder-een-kaphuizen uit verschillende jaren.
17/10 21u15  Knot over belasten eigen woning: 'Ouderen springen er juist goed uit'Het belasten van de eigen woning heeft 'verrassend kleine effecten' op de koopkracht, zegt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank.
17/10 20u15  Rockster-influencers stelen de show tussen de kale kruinenVolgens de organisatie waren er nog nooit zoveel jongeren op de Beleggersfair in Amsterdam. De bezoekers konden zich onder meer vergapen aan socialmediasterren.
17/10 20u15  Overstromingen in mijngebied vergroten energietekorten in ChinaOverstromingen in China's 'kolenmijnprovincie' Shanxi leidt tot de sluiting van tientallen mijnen. Juist op een moment waarop de overheid de productie liet opvoeren wegens energietekorten.
17/10 20u15  Failliet Conservatrix niet gevolg van tekort middelen bij DNBHet verder vullen van de gereedschapskist van de toezichthouder is niet de oplossing.
17/10 19u15  Ophoging plafond voor CO₂-opslag industrie wekt wrevelDe industrie krijgt meer ruimte om CO₂ onder de grond op te slaan. Dat is hard nodig, zegt de industrie, maar de milieubeweging vreest een vrijbrief om te mogen blijven uitstoten.
17/10 19u15  Stilte daalt neer rond kabinetsformatie, secondanten pakken de hoofdrol'Geen nieuws is goed nieuws', klinkt het rond het Plein in Den Haag, waar VVD, D66, CDA en ChristenUnie onderhandelen over een nieuw kabinet.
17/10 19u15  Moskovieten huiverig voor gezichtsherkenning in de metroIn de Russische hoofdstad Moskou kunnen inwoners de metro nemen en contactloos betalen met hun gezicht. Niet iedereen is daarvan gediend.
17/10 19u15  Arme werkendenWe dachten dat meer werken ons onafhankelijk zou maken. Niets bleek minder waar.
17/10 18u15  Gasunie zet warmteleiding Den Haag door, ondanks afhaken RotterdamGasunie verwacht nog deze maand positief te besluiten over een warmtebuis van €400 mln. De risico's zijn ondertussen veel groter geworden.
17/10 17u15  Rockster-influencers stelen de show te midden van kale kruinenVolgens de organisatie waren er nog nooit zoveel jongeren op de Beleggersfair in Amsterdam. De bezoekers konden zich onder meer vergapen aan socialmediasterren.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Evergrande vermijdt vooralsnog bankroet met rentebetaling22/10 08u15 - fd.nl: De Chinese projectontwikkelaar verrichtte vrijdag vlak voor het verlopen van een deadline dit weekend een betaling van $83,5 mln aan obligatiehouders.
5x Hoe groen is het rood/gele Kruidvat? 'De klant kiest vaak goedkoop'22/10 11u15 - fd.nl: Ed van de Weerd, ceo van Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL: 'Ik voel wel aan dat de wereld niet altijd zit te wachten op alles wat wij aanbieden. Maar uiteindelijk verkoop ik spullen.'
5x Live: AEX dendert voort na rentebetaling Evergrande, debutant Ebusco stijgt22/10 12u15 - fd.nl: De beurzen in Azië sloten hoger na het nieuws dat het Chinese vastgoedconcern Evergrande alsnog rente betaalt op een deel van zijn obligatieschuld. De Europese beurzen volgen.
5x Op straat in Rotterdam-Zuid heeft Snapchat meer gezag dan het RIVM22/10 13u15 - fd.nl: Het aantal coronabesmettingen stijgt weer. Niet alleen de Biblebelt, ook arme wijken in de steden lopen gevaar vanwege het lage aantal gevaccineerden.
5x De voetbaltrucjes van ‘Team EU’ stuitten op een messcherpe counter22/10 15u15 - fd.nl: De Europese Commissie dacht goede sier te maken met een commercial voor de Green Deal rond voetbalwedstrijden. Maar de reclamecampagne kwam al snel onder vuur te liggen.
4x Biden wil Taiwan verdedigen in geval van Chinese agressie22/10 10u15 - fd.nl: Tegelijkertijd zeggen Amerikanen politieke beleid ten opzichte van China en Taiwan niet te wijzigen.
4x 'Voor mij als wetenschapper is religie óók hyperrationeel'22/10 10u15 - fd.nl: Arfan Ikram uit het arme Rotterdam-Zuid schopte het tot hoofd van de afdeling Epidemiologie van het ErasmusMC en hoogleraar aan Harvard. De natuurwetten zijn voor hem een soort engelen.
4x In Fabeltjesland22/10 12u15 - fd.nl: Het probleem is dat er tegenwoordig veel ongehoorde waarheidsdistributeurs zijn. Ze zijn zo oorverdovend aanwezig, dat ze zichzelf niet eens horen, laat staan anderen.
4x De zegen van thuisbezorging22/10 12u15 - fd.nl: De snelle opkomst van thuisbezorging zorgt nu nog voor groeipijnen, maar in de toekomst zal het model duurzamer worden dan het alternatief, voorspelt Carlo van de Weijer.
4x De nieuwe economie: van circulair tot heilig22/10 13u15 - fd.nl: De bioregionale economie. De ecofeministische economie. De waardengeoriënteerde, de inheemse en de boeddhistische economie: ze komen allemaal aan bod in een nieuw boek dat wezenlijke vragen stelt.

Statistieken

Artikels:
35985
Gelezen:
26227
Aantal lezers nu:
62


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven