zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u15
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
12/07 00u15  Tientallen dwarslaesies na gebruik van lachgas Tenminste 64 jongeren zijn de afgelopen twee jaar met een gedeeltelijke dwarslaesie in het ziekenhuis behandeld vanwege het gebruik van lachgas. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN). Dat meldt RTL Nieuws donderdag.
12/07 00u15  Erasmus MC onderzoekt effect van coronavirus op hart en longen Het Erasmus MC onderzoekt welke effecten het coronavirus op hart en longen heeft. Bij mensen die hersteld zijn van het virus, is vaak restschade te zien en blijven de longen aangetast.
12/07 00u15  Zorgpersoneel krijgt coronabonus van 1000 euro Zorgmedewerkers krijgen dit najaar een eenmalige belastingvrije bonus van 1000 euro vanwege hun inspanningen tijdens de coronacrisis. 'Met deze bonus laten we vanuit de Tweede Kamer en het kabinet onze waardering zien', aldus minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport.
11/07 00u15  NVWA waarschuwt voor SARM’s De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.
11/07 00u15  Eerste coronamedicijn remdesivir goedgekeurd Remdesivir is als eerste medicijn tegen COVID-19 onder voorwaarden goedgekeurd door de Europese medicijnautoriteiten. Hierdoor mag deze virusremmer, zodra de Europese Commissie dit advies overneemt, binnen de EU voorgeschreven worden aan coronapatiënten die er ernstig aan toe zijn. Dit maakt het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) vandaag bekend.
10/07 11u15  Waar lopen Nederlanders corona op? Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
10/07 00u15  RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.
08/07 00u15  Let op met trainen: 'Overbelasting ligt op de loer' Vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer hun deuren openen. Krachtsporters doen er alleen wel verstandig aan hun trainingen voorzichtig te hervatten om blessures te voorkomen. Daarvoor waarschuwt Willem-Paul Wiertz, specialist topsport van het Kenniscentrum Sport & Bewegen in Ede in de Telegraaf.
07/07 11u15  WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
07/07 00u15  Kant-en-klare satésaus bevat te veel suiker en zout De meeste kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die zeventien verschillende producten vergeleek. Tien van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker, vier bevatten te veel zout.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Zorgpersoneel krijgt coronabonus van 1000 euro12/07 00u15 - GezondheidsNet: Zorgmedewerkers krijgen dit najaar een eenmalige belastingvrije bonus van 1000 euro vanwege hun inspanningen tijdens de coronacrisis. 'Met deze bonus laten we vanuit de Tweede Kamer en het kabinet onze waardering zien', aldus minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Sport.
2x Erasmus MC onderzoekt effect van coronavirus op hart en longen12/07 00u15 - GezondheidsNet: Het Erasmus MC onderzoekt welke effecten het coronavirus op hart en longen heeft. Bij mensen die hersteld zijn van het virus, is vaak restschade te zien en blijven de longen aangetast.
2x Tientallen dwarslaesies na gebruik van lachgas12/07 00u15 - GezondheidsNet: Tenminste 64 jongeren zijn de afgelopen twee jaar met een gedeeltelijke dwarslaesie in het ziekenhuis behandeld vanwege het gebruik van lachgas. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN). Dat meldt RTL Nieuws donderdag.
0x Kant-en-klare satésaus bevat te veel suiker en zout07/07 00u15 - GezondheidsNet: De meeste kant-en-klare satésauzen bevatten veel suiker. Dat constateert de Consumentenbond die zeventien verschillende producten vergeleek. Tien van de sauzen krijgen een onvoldoende voor suiker, vier bevatten te veel zout.
0x WHO onderzoekt rol aerosolen bij verspreiding coronavirus07/07 11u15 - GezondheidsNet: De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid dat het coronavirus wordt verspreid via aerosolen, oftewel hele kleine druppeltjes in de lucht. Dit na een oproep van 239 wetenschappers in een open brief dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de verspreiding van het coronavirus via die kleine luchtdeeltjes in de lucht.
0x Let op met trainen: 'Overbelasting ligt op de loer'08/07 00u15 - GezondheidsNet: Vanaf 1 juli mogen de sportscholen weer hun deuren openen. Krachtsporters doen er alleen wel verstandig aan hun trainingen voorzichtig te hervatten om blessures te voorkomen. Daarvoor waarschuwt Willem-Paul Wiertz, specialist topsport van het Kenniscentrum Sport & Bewegen in Ede in de Telegraaf.
0x RIVM volgt ontwikkeling Chinees varkensvirus10/07 00u15 - GezondheidsNet: Het RIVM houdt het relatief nieuwe varkensvirus dat ontdekt is door Chinese wetenschappers nauwlettend in de gaten. Op dit moment ziet het instituut echter nog geen reden om in Nederland maatregelen te nemen, meldt RTL Nieuws.
0x Waar lopen Nederlanders corona op?10/07 11u15 - GezondheidsNet: Nederlanders raken vooral besmet met het coronavirus op plekken waar men nauw contact heeft met elkaar, zoals thuis, op het werk of in het verpleeghuis. Dat blijkt uit cijfers van het contactonderzoek van het RIVM, schrijft de Volkskrant vrijdag.
0x Eerste coronamedicijn remdesivir goedgekeurd11/07 00u15 - GezondheidsNet: Remdesivir is als eerste medicijn tegen COVID-19 onder voorwaarden goedgekeurd door de Europese medicijnautoriteiten. Hierdoor mag deze virusremmer, zodra de Europese Commissie dit advies overneemt, binnen de EU voorgeschreven worden aan coronapatiënten die er ernstig aan toe zijn. Dit maakt het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen) vandaag bekend.
0x NVWA waarschuwt voor SARM’s11/07 00u15 - GezondheidsNet: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor de aanwezigheid van SARM’s op de Nederlandse markt. Deze middelen zijn verboden, maar desondanks te koop via internet. Ze zijn populair in het fitness- en bodybuildingcircuit.

Statistieken

Artikels:
27673
Gelezen:
9038
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven