vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van GezondheidsNet

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u45
 

GezondheidsNet

Verbergen Tonen
22/10 00u15  Advies Gezondheidsraad: ook griepprik voor zwangeren Bied zwangere vrouwen voortaan ook de griepprik aan, adviseert de Gezondheidsraad maandag aan het kabinet. Op die manier zijn pasgeboren baby's beschermd tegen ernstige complicaties die kunnen optreden bij griep.
21/10 00u15  Fors meer donorregistraties dan vorig jaar Driekwart van de Nederlanders ouder dan 18 jaar heeft een keuze doorgegeven in het Donorregister. Dat zijn er fors meer dan vorig jaar, waarschijnlijk door de invoering van de nieuwe donorwet. 4,8 miljoen Nederlanders gaven expliciet toestemming voor orgaandonatie na overlijden, meldt RTL Nieuws.
21/10 00u15  Nederlanders gooien zelfzorggeneesmiddelen vaak verkeerd weg Nederlanders gooien zelfzorggeneesmiddelen vaak verkeerd weg. Hoe jonger de gebruiker, hoe groter de kans dat het verkeerd wordt weggegooid. Dit blijkt uit onderzoek van GSK.
19/10 10u15  Patiënten met chronische darmontstekingen lopen geen groter risico op een ernstig beloop van COVID-19 Patiënten met chronische darmontstekingen lopen geen groter risico op een ernstiger beloop van de ziekte wanneer ze het coronavirus oplopen. Dat stelt maag-, darm- en leverarts dr. Lennard Gilissen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
19/10 00u15  Waarom vrouwen het sneller koud hebben dan mannen Ben je een vrouw en heb je het altijd sneller koud dan de meeste mannen in je omgeving? Israëlische wetenschappers denken nu ontdekt te hebben waarom dat zo is. Volgens de onderzoekers komt het door de evolutie.
19/10 00u15  Geen extra miskramen na coronavaccinatie Amerikaanse onderzoekers analyseerden gegevens van in totaal 105.446 zwangerschappen. Ze schrijven over de resultaten in Jama Network.
18/10 11u15  Zwangeren vaker op ic door deltavariant Artsen waarschuwden er in augustus al voor dat zwangere vrouwen ernstiger ziek worden door corona. Uit cijfers van de afgelopen maanden blijkt het nu ook. Dat meldt dagblad Trouw maandag, dat landeljke cijfers heeft ingezien.
17/10 00u15  Nieuw apparaat vermindert RLS-klachten Een nieuw apparaatje - de Relegs genoemd - reduceert klachten door het Restless legs syndrome bij 70 procent van de patiënten. Het apparaat is ontwikkeld door Casper van Waveren Hogervorst, een arts die zelf last heeft van rusteloze benen.
17/10 00u15  Plan coronamedicijn van bloedplasma mislukt Duizenden ex-coronapatiënten hebben vorig jaar bloed gedoneerd aan Sanquin voor de productie van een mogelijk levensreddend medicijn tegen Covid-19. Kwetsbare mensen, zoals ouderen en longpatiënten, zouden hier vooral baat bij hebben. Helaas is dat plan mislukt, zegt hoogleraar infectieziekten en microbiologie Hans Zaaijer tegen De Telegraaf.
16/10 00u15  Duizenden meldingen van menstruatiestoornissen na coronavaccin Bijwerkingencentrum Lareb heeft duizenden meldingen gekregen van menstruatiestoornissen na toediening van het coronavaccin. Volgens Lareb is het nog niet duidelijk of er inderdaad een verband is met het vaccin. De meldingen worden momenteel onderzocht.
16/10 00u15  Gezonde voeding vermindert kans op dementie Door gezond te eten kun je de kans op dementie verkleinen, blijkt uit een nieuwe studie van de Universiteit Maastricht. Volgens het onderzoek kan dementie al jaren van tevoren opgespoord worden op hersenscans van mensen met een ongezonde leefstijl, meldt RTL Nieuws.
15/10 00u15  Een op de vijf Nederlanders vermijdt huisarts door schaamte 3,3 miljoen Nederlanders stellen uit schaamte voor een gezondheidsklacht weleens een huisartsenbezoek uit. Voor ruim een derde van hen (37 procent) duurt dit uitstel een half jaar of langer. Daarnaast zorgde de coronacrisis ervoor dat minder mensen (16 procent) naar de huisarts gingen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van gezondheids- en hygiënebedrijf Essity.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
Geen oude hoofdpunten gevonden.


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

6x Advies Gezondheidsraad: ook griepprik voor zwangeren22/10 00u15 - GezondheidsNet: Bied zwangere vrouwen voortaan ook de griepprik aan, adviseert de Gezondheidsraad maandag aan het kabinet. Op die manier zijn pasgeboren baby's beschermd tegen ernstige complicaties die kunnen optreden bij griep.
2x Waarom vrouwen het sneller koud hebben dan mannen19/10 00u15 - GezondheidsNet: Ben je een vrouw en heb je het altijd sneller koud dan de meeste mannen in je omgeving? Israëlische wetenschappers denken nu ontdekt te hebben waarom dat zo is. Volgens de onderzoekers komt het door de evolutie.
1x Een op de vijf Nederlanders vermijdt huisarts door schaamte15/10 00u15 - GezondheidsNet: 3,3 miljoen Nederlanders stellen uit schaamte voor een gezondheidsklacht weleens een huisartsenbezoek uit. Voor ruim een derde van hen (37 procent) duurt dit uitstel een half jaar of langer. Daarnaast zorgde de coronacrisis ervoor dat minder mensen (16 procent) naar de huisarts gingen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van gezondheids- en hygiënebedrijf Essity.
1x Gezonde voeding vermindert kans op dementie16/10 00u15 - GezondheidsNet: Door gezond te eten kun je de kans op dementie verkleinen, blijkt uit een nieuwe studie van de Universiteit Maastricht. Volgens het onderzoek kan dementie al jaren van tevoren opgespoord worden op hersenscans van mensen met een ongezonde leefstijl, meldt RTL Nieuws.
1x Duizenden meldingen van menstruatiestoornissen na coronavaccin16/10 00u15 - GezondheidsNet: Bijwerkingencentrum Lareb heeft duizenden meldingen gekregen van menstruatiestoornissen na toediening van het coronavaccin. Volgens Lareb is het nog niet duidelijk of er inderdaad een verband is met het vaccin. De meldingen worden momenteel onderzocht.
1x Plan coronamedicijn van bloedplasma mislukt17/10 00u15 - GezondheidsNet: Duizenden ex-coronapatiënten hebben vorig jaar bloed gedoneerd aan Sanquin voor de productie van een mogelijk levensreddend medicijn tegen Covid-19. Kwetsbare mensen, zoals ouderen en longpatiënten, zouden hier vooral baat bij hebben. Helaas is dat plan mislukt, zegt hoogleraar infectieziekten en microbiologie Hans Zaaijer tegen De Telegraaf.
1x Nieuw apparaat vermindert RLS-klachten17/10 00u15 - GezondheidsNet: Een nieuw apparaatje - de Relegs genoemd - reduceert klachten door het Restless legs syndrome bij 70 procent van de patiënten. Het apparaat is ontwikkeld door Casper van Waveren Hogervorst, een arts die zelf last heeft van rusteloze benen.
1x Zwangeren vaker op ic door deltavariant18/10 11u15 - GezondheidsNet: Artsen waarschuwden er in augustus al voor dat zwangere vrouwen ernstiger ziek worden door corona. Uit cijfers van de afgelopen maanden blijkt het nu ook. Dat meldt dagblad Trouw maandag, dat landeljke cijfers heeft ingezien.
1x Geen extra miskramen na coronavaccinatie19/10 00u15 - GezondheidsNet: Amerikaanse onderzoekers analyseerden gegevens van in totaal 105.446 zwangerschappen. Ze schrijven over de resultaten in Jama Network.
1x Patiënten met chronische darmontstekingen lopen geen groter risico op een ernstig beloop van COVID-1919/10 10u15 - GezondheidsNet: Patiënten met chronische darmontstekingen lopen geen groter risico op een ernstiger beloop van de ziekte wanneer ze het coronavirus oplopen. Dat stelt maag-, darm- en leverarts dr. Lennard Gilissen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Statistieken

Artikels:
35985
Gelezen:
26227
Aantal lezers nu:
57


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven