zaterdag 23 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
23/10 16u15  Met pensioen op je 30ste, kan dat echt? “Het gaat enkel mis als je niet weet wat gedaan eens je stopt met werken” Sebastien Aguilar is 36 jaar oud en is al drie jaar met pensioen. Hij is een aanhanger van de FIRE-beweging: mensen die hard sparen en alles beleggen om vroeger te kunnen stoppen met werken. Intussen zijn er al 20.000 Belgen die die levensstijl interessant vinden. “Als het fout loopt, is het meestal niet financieel, maar sociaal. Mensen die eigenlijk met zichzelf geen blijf weten eens ze met pensioen zijn.”
23/10 16u15  Eli Iserbyt rijdt solo naar zege in Ruddervoorde en pakt ook gedeelde leidersplaats in Superprestige Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de Superprestige-cross in Ruddervoorde gewonnen. De West-Vlaming kon profiteren van een valpartij van zijn medevluchter Quinten Hermans halverwege de wedstrijd en reed solo naar de overwinning. Hij wordt ook samen met Hermans en Toon Aerts gedeeld leider in de Superprestige.
23/10 16u15  Studioshows van ‘K2 zoekt K3’ in Nederland pas weken later uitgezonden: “Vervelende spoilers” Op VTM kan je vanavond kijken naar de allereerste studioshow van ‘K2 zoekt K3’. In Nederland staat het programma enkele weken achter. Daar kwam gisteren pas de vierde auditie-aflevering op de buis. Die grote vertraging wordt bij onze noorderburen niet goed onthaald, zo blijkt uit verontwaardigde reacties op sociale media.
23/10 16u15  Turnhoutse Patriot krijgt een manteltje Manneken Pis krijgt geregeld een nieuw pakje. Nu heeft ook de Turnhoutse Patriot zijn kledingstuk. Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Slag van Turnhout trekt hij voor het eerst een mantel aan.
23/10 16u15  “De seks is zoveel beter als een vrouw haar lichaam al wat jaren kent”: relatie-experte Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk Een jongere vrouw zegt hem niets. Liever iemand van zijn eigen leeftijd, maar wél jong van geest. Waarom heeft hij het moeilijk om zo iemand te vinden? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Zoveel vrouwen hebben zoveel meer gezorgd en getobd, zijn uitgegeven en uitgedragen.”
23/10 16u15  De ene pinot is de andere niet: Alain Bloeykens kiest er vier uit verschillende regio’s Wie pinot noir zegt, denkt meteen aan Bourgogne. En dan vooral de Côte de Nuits. Terecht. Al honderden jaren vormt hij de basis voor grote rode wijnen die wereldwijd gegeerd zijn. Vandaag wordt de aanplant geschat op iets meer dan 100.000 ha. Niet alleen in Bourgogne maar ook in Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland tot zelfs Moldavië. Kortom wereldwijd. Vergelijken heeft weinig zin want weinig druiven kunnen zo verschillend uit de hoek komen als die pinot noir. Daarom deze week: vier keer pinot uit vier verschillende regio’s.
23/10 16u15  Essense bibliotheek heropent in nieuw jasje met meer boeken, meer leden, meer ruimte én digitale sprong vooruit Het was vandaag feest in de hoofdbibliotheek in de Stationsstraat. De bib maakte een digitale sprong vooruit en het ledenaantal steeg met vijftig procent. De inwoners ontdekten verder een extra grote leesruimte en 10.000 nieuwe boeken.
23/10 16u15  Mondmasker weer overal verplicht in UAntwerpen vanaf maandag, Antwerpse hogescholen wachten nog af De Universiteit Antwerpen voert vanaf maandag opnieuw een algemene mondmaskerplicht in op de campussen. De hogescholen wachten voorlopig nog af, maar zijn wel extra waakzaam. “Als de cijfers bij ons de verkeerde kant uit gaan, zullen we niet aarzelen om opnieuw mondmaskers te verplichten”, zegt Marliese Peeters van de Karel de Grote Hogeschool.
23/10 15u15  UAntwerpen voert vanaf maandag opnieuw algemene mondmaskerplicht in De Universiteit Antwerpen voert vanaf maandag opnieuw een algemene mondmaskerplicht in op de campussen. De hogescholen wachten voorlopig nog af, maar zijn wel extra waakzaam. “Als de cijfers bij ons de verkeerde kan uitgaan zullen we niet aarzelen om opnieuw mondmaskers te verplichten”, zegt Marliese Peeters van de Karel de Grote hogeschool.
23/10 15u15  Vin Diesel loopt dochter (22) van overleden Paul Walker naar het altaar Meadow Walker (22), dochter van de overleden acteur Paul Walker, is in het huwelijksbootje gestapt. Tijdens de trouwceremonie begeleidde Walkers beste vriend en ‘Fast & furious’-ster Vin Diesel (54) haar naar het altaar.12 
23/10 15u15  Al 20 jaar in opleiding tot perfecte koningin: hoe is prinses Elisabeth écht? En wat zijn haar ‘stiekeme’ hobby’s? ’s Lands meest gemediatiseerde jongedame is “echt een vrouwtje” geworden: prinses Elisabeth viert maandag haar 20ste verjaardag. Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter zocht uit wie achter de façade van de perfectie schuilt, en sprak daarvoor met intimi en getuigen. Dit is het portret van Lisa. Een meisje dat is opgegroeid in een kasteel met hofhouding, maar als tiener ook anoniem soep ging uitscheppen bij daklozen. Nooit de populairste van de klas, altijd op haar hoede en de klok rond vergezeld van bodyguards. De hoop van de monarchie, die al als kleuter te horen kreeg dat ze beleefd moest lachen en handjes geven, omdat ze dat “de rest van haar leven zou moeten doen”.
23/10 15u15  “Was dat hier vroeger geen fabriek?” Daags nadat minister-president Jan Jambon het gerenoveerde gebouw heeft geopend, krijgt iedereen de kans om de typistenzaal van Brepols te ontdekken. Die kans laten velen niet liggen.
23/10 15u15  Betsema demonstreert in Ruddervoorde en neemt leiding over in Superprestige Na drie WB-manches in de Verenigde Staten keerde het veldritcircus terug naar België voor de tweede manche van de Superprestige in het West-Vlaamse Ruddervoorde. Bij de vrouwen ging de zege naar een imponerende Denise Betsema (Pauwels Sauzen - Bingoal). De eilandbewoonster is meteen ook de nieuwe leider in de tussenstand om de Superprestige. Sanne Cant eindigde op een hoopgevende vierde plaats.
23/10 14u15  Vin Diesel loopt dochter van overleden Paul Walker naar het altaar Meadow Walker (22), dochter van de overleden acteur Paul Walker, is in het huwelijksbootje gestapt. Tijdens de trouwceremonie begeleidde Walkers beste vriend en ‘Fast & furious’-ster Vin Diesel (54) haar naar het altaar.10 
23/10 14u15  Inwoners strenggelovige Nederlandse gemeente laten zich stiekem vaccineren: “Ze weten zeker dat het van de duivel komt” Een huisarts in Staphorst, een uiterst strenggelovige gemeente in Nederland, zegt dat hij bij patiënten thuis langsgaat om hen stiekem een coronaprik te geven. Volgens hem is in de Bijbelvaste gemeenschap het taboe op vaccineren nog altijd erg groot. “Ze weten zeker dat het door de duivel is uitgevonden.”
Laatste update: vandaag om 16u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 14u15  Na regen komt zonneschijn: volgende week temperaturen tot 15 gradenNa regen komt zonneschijn. Zo zien de voorspellingen voor de volgende week er toch uit. Er wordt zacht weer met temperaturen rond 15 graden voorspeld en vaak ook zon. Maar het kan misschien wel snel opnieuw keren.
23/10 14u15  Buurt verzet zich tegen plannen stadskanker Pelikaanstraat: “De wijk betaalt, maar krijgt niets terug”De ontwikkeling van het stuk braakliggende grond in de Pelikaanstraat baart de buurt zorgen. Zeker de gevreesde woon- en kantoortorens van 100 meter hoog, lokt veel protest uit. Deze week liep de termijn om bezwaarschriften in te dienen tegen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan af. “De wijk betaalt, maar krijgt niets terug”, zegt Magda Faelens van het buurtplatform Buren voor buren.
23/10 14u15  BUURTREPORTAGE. De Pelikaanstraat, een straat op sterven na doodDe Pelikaanstraat is een doorgangsstraat geworden. Er is vrijwel niets meer dat voorbijgangers verleidt om even halt te houden, met als gevolg dat de vele winkels en cafés in alle stilte zijn vertrokken. Café De Klok houdt als een van de weinige cafés nog stand. “Maar iedereen die aan die stadskanker komt, draait terug en denkt ‘hier is ’t gedaan”, zegt cafébazin Chantal Geerts.
23/10 14u15  Junior Planckaert herstelt nog steeds van crossongeval: “Nog nooit in het ziekenhuis gelegen, nu was het alles erop en eraan”Knie gebroken, scheenbeen volledig doormidden. Het was schrikken toen Junior Planckaert (29) in april zwaar ten val kwam met zijn motor. In de eerste minuten van het nieuwe seizoen van Chateau Planckaert zien we hoe hij thuis in de Ardennen herstelt. “Mijn vrienden geloofden het eerst niet toen ik zei dat ik niet kon rechtstaan.”
23/10 13u15  Vooruit wil kloof tussen politiek en burger dichten met The Big ShiftVooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft zaterdag in Mechelen het startschot gegeven van het participatieproject The Big Shift waarmee de partij de kloof tussen politiek en burger wil dichtrijden. Doel is dat leden en niet-leden input geven voor de krachtlijnen van het partijprogramma en een dam op te werpen tegen extreemrechts.
23/10 13u15  Stijn Desmet vijfde op 1.500 meter, zus Hanne wint B-finale op WB shorttrack in PekingDe Belgische shorttrackers hebben zich zaterdag in Peking met de besten van de wereld gemeten. Stijn Desmet eindigde als vijfde op de 1.500 meter tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Zijn zus Hanne won op die afstand de B-finale.
23/10 13u15  Echte kogels en problemen op de set: hoe kon schietincident Alec Baldwin gebeuren? Dit weten we nuEr is nog veel onduidelijkheid over hoe acteur Alec Baldwin tijdens de opnames van zijn nieuwe film Rust een crewlid kon doodschieten. De acteur dacht dat hij een rekwisiet in handen kreeg, maar uit een eerste onderzoek blijkt dat er toch kogels in het wapen zaten. Dit weten we al over het dodelijke incident.
23/10 13u15  Jonge weduwe schrijft boek over rouwen: “Mijn oudste zei dat papa één geluk had”Goedele Sannen (39) was op vriendinnenweekend in de Ardennen toen haar vader ’s ochtends vroeg plots voor de deur stond. Siegfried was dood. Haar man, de vader van haar twee zoontjes, was zomaar verongelukt. Ze heeft nu een boek geschreven over de pijn die toen begon en die na twee jaar nog evenveel zeer doet. “Ik ben bang van de dood. Maar nog meer van het leven.”11 
23/10 13u15  Wat blijft er nog over van de technologische erfenis van Lernout & Hauspie? Eén stem en wat restjesDat we op een dag allemaal zouden spreken met onze computer, auto, telefoon, … Dat was twintig jaar geleden de droom van Lernout & Hauspie. Vandaag doen we dat ook écht, maar hoe groot is het aandeel van L&H daar nog in? Wat blijft over van hun technologische erfenis?
23/10 13u15  Na de stormschade: Antwerp krijgt groen licht voor wedstrijd tegen Club BruggeNa de stormschade op de Bosuil - woensdagnacht waaide een deel van het dak van Tribune 1 eraf - heeft Antwerp van de bevoegde controle-instantie positief advies gekregen voor de match van zondagnamiddag tegen Club Brugge.
23/10 12u15  Burgemeester De Wever opent nieuw indoorpark van Plopsa in Antwerpen-CentraalHet indoorpark Plopsa Station Antwerp heeft zaterdag zijn deuren geopend in het Centraal Station van Antwerpen. Kinderen kunnen er niet alleen vijftien attracties van hun favoriete Studio 100-figuren ontdekken, ook de bekendste striphelden van het voormalige Comics Station hebben er hun plekje behouden.
23/10 12u15  Geen uitzwaaiwedstrijd voor nationale korfbalploeg als gevolg van stijgende coronacijfersVanwege de stijgende coronacijfers kan de uitzwaaiwedstrijd van de Belgian Diamonds, de Belgische nationale korfbalploeg, van zaterdagmiddag tegen Floriant niet doorgaan, zo maakte de Koninklijke Belgische Korfbalbond zaterdag bekend.
23/10 12u15  Waarom prinses Elisabeth hét voorbeeld is voor andere koningshuizenElisabeth is de oudste van een nieuwe generatie toekomstige koning(inn)en in Europa. Ze geldt in het buitenland als prototype, zeker voor Leonor (15) van Spanje en Amalia (17) van Nederland, en in mindere mate voor Ingrid Alexandra (17) van Noorwegen en Christian (16) van Denemarken.10 
23/10 12u15  Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven”Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.
23/10 12u15  De gevelbekleding, de tuin, zelfs het poolhouse maakten Bethje en Jasper zelf: “Versterkte onze band met het huis”Licht, heel veel licht. Dat wilden Bethje Vanhoudt (38) en Jasper Uyttebroek (38) in hun nieuwbouwwoning. En niet te vergeten: materialen die iets ruws en puurs uitstralen. Het resultaat werd een karaktervol huis waar beton en zwart hout elkaar vinden. En waar grote en kleine ramen je op licht, heel veel licht trakteren.
23/10 12u15  Hoe voorkom je dat je jeans ‘afgeeft’? 5 tips tegen kleurentransfersDonkerblauwe denim kan lelijk afgeven op meubels, autostoelen, tassen en kleding, weet huishoudexperte Zamarra Kok.
23/10 12u15  Heel Vlaanderen wilde haar helpen én werd boos op haar, ze verloor dochter én man: dit is het verhaal van Olga, moeder van Sandra Massart“Ik kan soms niet geloven dat wat ons overkomen is, écht gebeurd is”, zegt Olga Batiounina (51). Toen dokters ontdekten dat haar dochtertje Sandra Massart een zeldzame ziekte had, moest ze samen met haar man de strijd aangaan tegen de farma-industrie. Over die strijd is nu een film gemaakt, die volgende week in de zalen komt. Ze verloor haar dochter, én intussen ook haar echtgenoot. “Ik heb meer afgezien dan één mens in zijn leven zou moeten meemaken.”
23/10 12u15  Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore komt in 2022 naar Lotto Arena met klimaatlezingNa uitverkochte evenementen met prof. dr. Yuval Harari en relatietherapeute Esther Perel pakken Canvas en Business AM, opnieuw groot uit met een live lezing en Q&A met de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore. Op donderdag 17 maart 2022 belicht Gore in de Lotto Arena de grootste uitdaging van onze tijd: De toekomst van onze planeet.
23/10 12u15  Auto belandt in water in Gent, drie mannen en één vrouw om het leven gekomen: “Een luide doffe knal en dan niks meer”In Gent belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag door een nog onbekende oorzaak een auto in het water aan de Huidevetterskaai. Het gaat om een wagen met Franse nummerplaat. De vier inzittenden, drie mannen en één vrouw, kwamen om het leven.
23/10 11u15  Belgische handbalmannen hebben nieuwe coach: Fransman begint aan derde ambtstermijn bij Red WolvesDe Fransman Yérime Sylla keert terug als bondscoach van de Red Wolves, de Belgische nationale mannenhandbalploeg, als opvolger van zijn vrijdag opgestapte landgenoot Arnaud Calbry, zo maakte de Koninklijke Belgische Handbalfederatie KBHB zaterdag bekend.
23/10 11u15  ROYALS. Erfenis prins Harry in het gedrang? En koninklijke regel in Nederland doorbrokenDe erfenis van prins Harry ziet er straks mogelijk anders uit, want papa prins Charles zou zo zijn twijfels hebben over wat hij wil doorgeven aan zijn jongste zoon. Wie er dan wel beter bij vaart? Dat en veel meer weetjes lees je in het wekelijkse overzicht van het reilen en zeilen in koninklijke kringen.11 
23/10 11u15  Een tuin met drie niveaus, of zijn het er toch vier? Zo creëer je meerwaarde met hoogteverschillenNiet iedereen heeft een tuin zo vlak als een biljartlaken. In Oudenaarde is dat zelfs uitzonderlijk. Toch hoeft dat geen nadeel te zijn. Bekijk deze tuin met drie, of zijn het vier, niveaus.
23/10 11u15  Wat als de volgende waterbom boven Vlaanderen barst? Een scenario van honderdduizend slachtoffers en twee miljard euro schadeTot 2 miljard euro schade en honderdduizend slachtoffers. Dat is de mogelijke tol als de neerslag die deze zomer Luik deed onderlopen, boven Vlaanderen valt, melden de Vlaamse ministers Lydia Peeters en Zuhal Demir zaterdag na berichtgeving in De Standaard. Ze stellen nu een expertenpanel samen.
23/10 11u15  Golfer Thomas Pieters rukt op naar negentiende plaats in MallorcaMet een tweede opeenvolgende ronde van 68 slagen is Thomas Pieters van de 43ste naar de negentiende plaats geklommen in de Mallorca Open (European Tour/1 miljoen euro), die doorgaat op de plaatselijke golfbaan in het Spaanse Santa Ponsa, Mallorca.
23/10 11u15  DISCUSSIE. Moet de mondmaskerplicht terug worden uitgebreid?De besmettingscijfers gaan de afgelopen weken weer gevoelig de hoogte in. Een jaar geleden hadden we met deze cijfers in lockdown gezeten. Dat heeft Steven Van Gucht donderdagmiddag gezegd in VTM Nieuws. De viroloog benadrukt dat het dankzij de vaccinatiecampagne nu niet zo ver zal komen, maar raadt mensen wel aan om het mondmasker opnieuw meer te dragen, om de al zwaar geteisterde zorg niet nog meer te belasten. Vind jij dat de mondmaskerplicht terug moet worden uitgebreid?
23/10 11u15  Brooklyn Nets openen hun rekening, nieuwe nederlaag voor LA LakersBrooklyn Nets heeft vrijdag zijn eerste zege van het nieuwe seizoen geboekt in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA. Na een eerdere nederlaag tegen regerend kampioen Milwaukee Bucks gingen ze met 109-114 winnen in het Wells Fargo Center op bezoek bij Philadelphia 76ers.
23/10 10u15  Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout Van Aert, die zelf ook in beroep gaatDe juridische strijd tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en diens voormalige ploegmanager Nick Nuyens gaat onverminderd voort. Zowel Van Aert als Nuyens gaan in hoger cassatieberoep tegen de beslissing van het Arbeidshof van 9 juni jongstleden.17 
23/10 10u15  Wagen belandt in het water in Gent: drie mannen en één vrouw om het leven gekomenIn Gent zijn vier inzittenden van een wagen om het leven gekomen nadat het voertuig door een nog onbekende oorzaak in het water belandde aan de Huidevetterskaai. De slachtoffers zijn drie mannen en één vrouw. Dat melden de lokale politie en het Oost-Vlaamse parket.
23/10 09u15  Met Red Lion Alexander Hendrickx door Antwerpen: “Veel mooie herinneringen aan de Bosuil”Bij de verkiezing van Sportman van het Jaar zullen de ogen waarschijnlijk op Wout van Aert gericht staan, terwijl ze vooral de richting van Alexander Hendrickx (28) zouden moeten uitkijken. De Schildenaar won wél een gouden medaille in Tokio én werd met dank aan zijn onhoudbare strafcorners topschutter op het olympische hockeytornooi. Of Alexander ook topscorer wordt in De Slimste Mens waaraan hij weldra deelneemt, is nog even afwachten.
23/10 09u15  Jim Theys kweekt 125 pepersoorten: “Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor pikante smaken”In confituur op de boterham, in een kruidenmix of zelfs als tussendoortje recht van de plant. Er gaat geen dag voorbij zonder dat Jim Theys (43) uit Oud-Turnhout aan de pepers zit. In zijn tuin kweekt hij tientallen soorten, online enthousiasmeert hij anderen om ook peperliefhebber te worden.11 
23/10 09u15  Allergisch voor hond of kat? Neem een visTranende neus en ogen, problemen met ademen alleen omdat er een hond, kat of konijn in huis zit. Heel vervelend voor een dierenvriend want contact vermijden is de beste remedie. Maar wat als de rest van het gezin toch zo graag een hond of kat in huis wil en je er zelf ook niet echt afkerig tegenover staat? “Er bestaat geen volledig allergievrije hond of kat”, zegt dierendokter Rob Lückerath.
23/10 09u15  Minder varkens, koeien en kippen in Vlaanderen: zo willen experts klimaat reddenZo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens en 142.000 koeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.14 
23/10 08u15  Eerdere problemen met wapen op filmset: “Medewerkers stapten op enkele uren voor schietincident Alec Baldwin”Een zestal uur voor Alec Baldwin op de filmset in New Mexico het schot loste dat cameraregisseur Halyna Hutchins (42) het leven kostte, was een half dozijn medewerkers opgestapt uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten werken, zo schrijft de L.A. Times. Zij werden vervangen door mensen die niet bij de vakbond waren aangesloten. Het wapen had ook eerder al schoten gelost zonder dat het de bedoeling was. Volgens de bronnen werd het op de set van ‘Rust’ niet zo nauw genomen met de standaard veiligheidsprotocollen voor wapens in de filmindustrie.14 
23/10 08u15  Wagen belandt in het water in Gent: vier inzittenden om het leven gekomenIn Gent zijn vier inzittenden van een wagen om het leven gekomen nadat het voertuig door een nog onbekende oorzaak in het water belandde aan de Huidevetterskaai. Dat bevestigt de Gentse lokale politie aan Belga.11 
23/10 08u15  OVERZICHT. Gemiddeld weer meer dan 4.000 besmettingen en 100 ziekenhuisopnames per dagDe voorbije zeven dagen zijn er dagelijks gemiddeld meer dan honderd covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zaterdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met bijna zeventig procent tegenover de week ervoor.11 
23/10 08u15  Auto knalt tegen verkeerslichtDe lokale politie Neteland stelde vrijdagavond een verkeersongeval vast op het kruispunt van de Olympiadelaan met Poederleeseweg in Herentals. Een automobilist verloor er de controle over het stuur van zijn voertuig en knalde vervolgens op een verkeerslicht. Voor zover bekend was er geen tweede partij in betrokken. De bestuurder zou kort na de feiten de plaats van het ongeval hebben verlaten. Het onderzoek loopt. (mph)12 
23/10 08u15  Tiener in elkaar geslagen omdat hij vriendin die werd lastiggevallen wil beschermenEen 16-jarige jongen heeft donderdag na schooltijd in Denderleeuw verschillende klappen gekregen. Hij wou het opnemen voor zijn vriendin, die door een groep jongeren werd lastiggevallen.23 
23/10 08u15  Geld van Weyts blijkt “vergiftigd geschenk”: schooldirecteurs niet te spreken over onderwijsbeleidHet schooljaar is zes weken bezig, en nú hebben de scholen geld gekregen van Ben Weyts (N-VA) om extra mensen aan te werven. In plaats van te juichen, zijn schooldirecteurs misnoegd. Zij moeten plots hun lessenroosters omgooien, áls ze al leerkrachten vinden. “Die manier van werken is hallucinant”, zegt ook Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (CD&V).10 
23/10 07u15  Pukkelpop levert bewijs voor subsidiedossierPukkelpop heeft de kabinetten van minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de nodige documenten bezorgd die als bewijsmateriaal moeten dienen voor de coronasteun waar het festival recht op heeft.11 
23/10 07u15  Stierf Jürgen Conings toch later pas? Onderzoek werpt nieuw licht op de zaakNa vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij kan geleefd hebben tot de uiterste datum van 9 juni, zo zou blijken uit het larvenonderzoek waarvan de precieze resultaten nu bekend zijn. “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken om toch tot een zo exact mogelijk tijdstip te komen”, klinkt het bij het federaal parket.12 
23/10 06u15  Seksuologe Chloé De Bie: “Voor eens en voor altijd: door penetratie komen vrouwen niet klaar”“Je zegt wel tegen je vriendinnen: Ik heb iemand leren kennen en de seks was goed, maar je gaat niet bellen om te zeggen: Amai, ik heb daarnet nog eens goed gemasturbeerd, dat was plezant.” Voilà. Als het aan seksuologe Chloé De Bie ligt, moet masturbatie uit het verdomhoekje. Daarom dompelt ze ons vanaf volgende week acht weken lang onder in de wereld van het masturberen. Maar wie is zij? En mijn God, wat is er nog veel werk aan de winkel. “We leren wel dat hier de vagina is en daar het plasgaatje en dat er baby’s uit kunnen komen en dat je maandelijks bloedt. Maar dat je er genot kan hebben, dat wordt verzwegen.”16 
23/10 05u15  Minder varkens, koeien en kippen om het klimaat te reddenZo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens en 142.000 koeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.11 
23/10 05u15  STANDPUNT. Prikjes, pasjes en politieke spelletjesZo veel mogelijk prikjes zetten en minimaal de coronapas gebruiken, dat is het antwoord van de Vlaamse regering op de rood kleurende coronacijfers. Daar zijn vraagtekens bij te plaatsen.11 
23/10 05u15  COLUMN. De winnaars van de War on DrugsGeloof politici, journalisten of academici niet die beweren dat de War on Drugs niet gewonnen kan worden. Die oorlog is namelijk al gewonnen, en de naam van de enige échte winnaar onthullen wij hier in alle exclusiviteit: de witteboordcrimineel.11 
23/10 05u15  Wij gaan mee de lucht in om de uitstoot van schepen te controleren: “Onbegrijpelijk dat andere landen dit niet doen”Een lage-emissiezone, daar kunnen we in Antwerpen sinds 2017 over meespreken. Maar het was niet de eerste dergelijke zone van het land. Al sinds 2010 mag de scheepvaart op de Schelde en de Noordzee een stuk minder uitstoten. Ons land blijkt in Europa een pionier op het controleren daarvan. “Overtredingen worden begaan uit winstbejag, zeker weten. Dat hebben we in de lockdown duidelijk gemerkt”, vertelt bio-ingenieur Ward Van Roy terwijl hij ons meeneemt op een controlevlucht.12 
23/10 05u15  Wie vult de leegte die de Boekenbeurs nalaat? Vier evenementen strijden om de lezer in Antwerpen, Kortrijk en GentKrijgt het boek met het verdwijnen van de Boekenbeurs nog een plek op de beursvloer? Het zag er lange tijd naar uit van niet, maar kijk: in november staan er niet één, maar twee boekenbeurzen op stapel. In het Allerheiligenweekend organiseert een handvol uitgevers in Kortrijk Boektopia. Vanaf Allerheiligen en de rest van de herfstvakantie zet Easyfairs in Antwerpen LEES! op. Daarnaast zijn er nog twee kleinere boekenfestivals. Wordt de lezer daarmee extra verwend?13 
23/10 05u15  Na twee superhits acht Metejoor de tijd rijp voor een eerste plaat: “Ik voel me nu echt zanger, de onzekerheid is verdwenen”Het zijn hoogdagen voor Joris van Rossem (29), alias Metejoor. De man uit Turnhout sluit het jaar waarin zowat alles lukte af met zijn langverwachte debuutplaat. “Ik voel me nu echt zanger. De onzekerheid van vroeger is verdwenen.”12 
23/10 05u15  Wordt de Antwerpse psychologe Kato (25) het nieuwe K3’tje? “De kans dat ik win, schat ik nog altijd klein in”Ze woont op Zurenborg en werkt in het Middelheimziekenhuis als klinisch psychologe. Maar misschien staat Kato Vanlouwe (25) voor een carrièreswitch. Ze is één van de twaalf finalisten van K2 zoekt K3 die vanaf zaterdag in de studioshows te zien zijn. “Ik heb een plan B om op terug te vallen.”10 
23/10 05u15  Tim Merlier, vriend van Cameron Vandenbroucke, stal ook de harten van mamy en papy: “Frank zou Tim fantastisch hebben gevonden”Met klamme handjes reed Tim Merlier (28) zo’n drie jaar geleden naar Ploegsteert om kennis te maken met ­Jean-Jacques en Chantal, de papy en mamy van zijn vriendin Cameron Vandenbroucke. Hij werd meteen in de armen gesloten. Twintig jaar na zoon Frank zitten ze weer met een toprenner in de familie. “Zo’n lieve jongen, hij heeft meteen alle harten gestolen.”12 
23/10 05u15  Francis Vrancken (Beerschot): “We zullen tot de laatste dag strijden om in 1A te blijvenBeerschot staat na een historisch zwakke competitiestart moederziel alleen laatste, met twee punten uit elf wedstrijden. Het bestuur krijgt de wind van voren. Niet alleen omdat de resultaten ondermaats zijn, ook omdat er schijnbaar niemand de verant-woordelijkheid wilde opnemen. Tot nu dan. Voorzitter Francis Vrancken reageert op de sportieve malaise en hoopt dat de ploeg zich alsnog kan handhaven in 1A. “Ik ben nog steeds een heel fiere voorzitter.”11 
23/10 05u15  Debuterende Dwomoh (17) bonkt steeds luider op de deur van PriskeAangename kennismaking, Pierre Dwomoh. Het 17-jarige toptalent maakte zijn debuut op Fenerbahçe en oogst lof van Priske.10 
23/10 05u15  De (donkere) Brugse jaren van Antwerpcoach Brian Priske: geviseerd, uitgefloten en weggejaagdGeschokt. Dat was Brian Priske (nu 44) toen hij sommige ploegmaats voor training nog snel een vettige croissant naar binnen werkten. We schrijven 2006-2008, twee woelige jaren bij Club Brugge, toen een Deense rechtsachter net niet kraakte onder pesterijen van medemaats en supporters. Zondag staat de coach van Antwerp voor het eerst weer oog in oog met blauw-zwart, nooit helemaal ‘zijn’ club. Een terugblik op de Brugse jaren van Brian Priske.12 
23/10 05u15  Groen licht voor Antwerp - Club Brugge moet vandaag volgenNa de stormschade op de Bosuil - woensdagnacht waaide een deel van het dak van Tribune 1 eraf - is het nog wachten tot de bevoegde instanties groen licht geven voor de match van zondagnamiddag tussen Antwerp en Club Brugge. De beslissing valt vandaag.12 
23/10 05u15  Positieve teamspirit sleurde Sheldon Bateau door moeilijkste periode uit zijn carrièreTerug van nooit helemaal weggeweest bij KV Mechelen: Sheldon Bateau. De 30-jarige centrale verdediger speelde vorig seizoen in de heenronde geen minuut. Nu staat de Trinidadiaan al acht matchen onafgebroken in de basis en gaat hij vanavond mee op zoek naar een historische 15 op 15. “Ik hoop dat ik nu toch wat krediet heb opgebouwd.”
23/10 05u15  Ondanks historisch slechte start kunnen ze toch nog lachen op het Kiel: “We zijn wel wat gewoon”Zondag op het veld van Anderlecht zal het 200 dagen geleden zijn dat Beerschot nog eens kon winnen in de competitie. Bij de club die de slechtste seizoensstart ooit in onze Belgische klasse evenaarde, kan er nog steeds gelachen worden met de eigen miserie. “Wij zijn wel wat gewoon.”
23/10 05u15  Yvan Yagan (Lierse K.) houdt druk weg en predikt realisme na 1 op 6Na de tegenvallende 1 op 6 tegen Moeskroen en Virton gaat Lierse K. toch met enige druk zijn thuismatch tegen het sterke Deinze tegemoet. Verse oogst lijkt nodig om niet af te zakken naar de tweede helft van de tabel. Van Yvan Yagan glijdt het allemaal wat af. “Ik wil niet te veel in mijn hoofd steken en vooral plezier beleven. Dan ben ik op mijn best.”
23/10 05u15  Edisson Jordanov is onvermoeibare draver op rechterflank bij WesterloHij heeft de Bulgaars-Duitse nationaliteit en werkte ooit samen met Jurgen Klopp en Dino Toppmöller. Bij Union kreeg de 28-jarige rechterflankspeler geen nieuw contract en Westerlo was er als de kippen bij om hem in te lijven. Op korte tijd werd Eddy één van de publiekslievelingen in het Kuipje. We stellen hem aan u voor aan de hand van enkele trefwoorden.
23/10 05u15  Antwerpenaren verdeeld over veiligheidsbeleid en War on Drugs van burgemeester De Wever: “Ik blijf bij de federale regering op tafel kloppen”8 op de 10 Antwerpenaren woont graag in de stad. De Antwerpenaar is chauvinistisch, maar bovenal ook kritisch. Dat blijkt nog maar eens uit de peiling van Gazet van Antwerpen. Ondanks de war on drugs die burgemeester Bart De Wever (N-VA) al jaren voert, is de Antwerpenaar niet onder de indruk. Vandaag belichten we de war on drugs, want volgens 56,9% zijn de drugsproblemen in de stad de afgelopen jaren niet afgenomen.
23/10 05u15  Primeur in het onderwijslandschap: KdG en CKSA lanceren noodpakket om lerarentekort op te lossenKarel de Grote Hogeschool (KdG) start na de herfstvakantie met een SOS-noodpakket voor zij-instromers. Zij-instromers zijn mensen uit de privésector die willen lesgeven maar daar vaak niet het juiste diploma voor hebben. KdG werkt voor het noodpakket samen met het Centraal Katholiek Schoolcomité van Antwerpen (CKSA).
23/10 05u15  Antwerpse liberalen over Schiltz-discussie: “De Wever speelt gewoon politiek spel”Het is wachten op het koffiemoment met burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Open Vld-kopman Willem-Frederik Schiltz om een antwoord te krijgen over de toekomst van Schiltz en de liberalen in het Antwerpse schepencollege. Bij Open Vld vertrouwen ze er op dat de afspraken over de schepenwissels worden gerespecteerd. “Het is belangrijker dat we twee schepenen hebben en wie dat dan zal zijn, is minder belangrijk”, klinkt het.
23/10 05u15  De Keyserlei, de Antwerpse boulevard die zichzelf heruitvindt: tien jaar na de heraanleg maken wij de balans opTien jaar geleden ketenden groene actievoerders zich dagenlang vast aan de 96 lindebomen die moesten sneuvelen voor de heraanleg van de De Keyserlei. Die storm ging liggen en we zijn ondertussen gewend aan het nieuwe straatbeeld. Hoe gezond ligt de lei – ooit de favoriete flaneerboulevard van Antwerpen – er tien jaar later bij? De balans blijkt verrassend genoeg heel positief. “Je kunt hier goed je boterham verdienen.”
23/10 05u15  50 jaar Suzukimethode in Turnhout: Jeanne Janssens leerde onze kinderen ‘Kortjakje’ spelenUit het open raam van de Kunstencampus klinkt vioolmuziek. ‘Altijd is Kortjakje ziek, midden in de week maar ’s zondags niet’, zing ik in gedachten mee. Het is het eerste lied uit het handboek van Suzuki, dat juffrouw Jeanne Janssens dertig jaar lang aan honderden kleine kinderen aanleerde. Het is vijftig jaar geleden dat ze de Suzukimethode in de Turnhoutse muziekschool introduceerde.
23/10 05u15  COLUMN. Vrolijke beestenboelSchoensnavel, wij zijn je leden geweest, herken je ons nog? Verbaasd kijk ik tijdens mijn verjaardagsfeest op naar twee uit de kluiten gewassen kerels, zeker drie koppen groter dan ik. “Uhm... Je gaat me toch even moeten helpen hoor. Wie zijn jullie nu weer?” En met het noemen van hun namen, worden jeugdige branie en schattig glimlachje van lang vervlogen tijden stilletjes één. De niet meer zo kleine patatjes delen enkele warme herinneringen met me. Samen met de goedlachse jongedame die me vlak erna gelijkaardigs komt vertellen toch wel een van de betere cadeaus die ik voor mijn verjaardag mocht ontvangen.
23/10 05u15  Vader en zoon brengen met Schoppeke zelfgebrouwen bier op de marktIn een aantal Mechelse horecazaken kan je vanaf nu ook een Schoppeke bestellen. Het is het zelfgebrouwde bier van Frank Schaepherders en zijn zoon Jellert. Momenteel zijn er al twee verschillende varianten op de markt. “Maar eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby”, zeggen ze.
23/10 04u15  VDAB wil verpleegkundigen uit Togo halen: “Duidelijk dat we op een jaar tijd er geen 10.000 kunnen klaarstomen”Bedrijven en scholen zwaaien met vacatures, maar krijgen die amper ingevuld. En dat terwijl er nog 192.000 werklozen zijn in Vlaanderen. VDAB-topman Wim Adriaens (42) schakelt nu een versnelling hoger: mensen met een leefloon worden klaargestoomd voor de arbeidsmarkt, er zullen verpleegkundigen worden gezocht in het West-Afrikaanse land Togo en specialisten gaan een goed woordje doen voor langdurig werklozen bij werkgevers.
23/10 03u15  Ga gratis naar de film met FemmaFemma Mixinthals brengt vrouwen van verschillende culturen samen om toffe activiteiten te doen in en rond Herentals.12 
23/10 03u15  Deelsteps in stad zijn succes, maar oppositie heeft toch vragen: “Graag meer controle op parkeergedrag en snelheid”Ruim vier maanden na hun eerste ritjes zijn de Bird-deelsteps een vertrouwd beeld geworden in de stad. Intussen duiken ze ook steeds meer op in de deelgemeenten Sinaai, Belsele en Nieuwkerken.11 
23/10 00u15  Files aan kruispunt Tereken met SmisstraatVanwege wegenwerken zijn recent verkeerslichten geplaatst op de kruispunten van Tereken, Dendermondse Steenweg en Smisstraat in Sint-Niklaas. Om het verkeer in goede banen te leiden, zijn tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd. Dat levert files op en tijdelijk soms meer gevaar voor weggebruikers.16 
23/10 00u15  “Medewerkers filmset stapten op enkele uren voor schietincident Alec Baldwin”Een zestal uur voor Alec Baldwin op de filmset in New Mexico het schot loste dat cameraregisseur Halyna Hutchins (42) het leven kostte, was een half dozijn medewerkers opgestapt uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten werken, zo schrijft de L.A. Times. Zij werden vervangen door mensen die niet bij de vakbond waren aangesloten.13 
23/10 00u15  Belgen in het buitenland: Arsenal en Sambi Lokonga winnen van Aston Villa, invaller Praet viert met TorinoArsenal heeft vrijdagavond de opener van de negende speeldag in de Premier League naar zijn hand gezet. De Gunners, met Rode Duivel Albert Sambi Lokonga 73 minuten tussen de lijnen, versloegen Aston Villa met 3-1.15 
23/10 00u15  EuroMillions Volley League: Menen wint seizoensopener bij GentMenen heeft vrijdag de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de EuroMillions Volley League gewonnen. De West-Vlamingen haalden het bij Gent met 1-3 (18-25, 25-27, 25-19 en 18-25).13 
23/10 00u15  European Open: twintigjarige Brooksby is laatste halvefinalist in AntwerpenDe vier halvefinalisten voor de European Open van 2021 zijn bekend. In de laatste kwartfinale versloeg Jenson Brooksby (ATP 70) vrijdag de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina (ATP 44) met 7-5 en 6-0 na 1 uur en 43 minuten spelen. De 20-jarige Amerikaan moet het zaterdag opnemen tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14), het tweede reekshoofd, voor een plaats in de finale. In de andere halve finale staat het Italiaanse topreekshoofd Jannik Sinner (ATP 13) tegenover de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris (ATP 32).12 
22/10 23u15  Nog altijd geen overwinning voor Moeskroen, dat gelijkspeelt tegen RWDMMoeskroen heeft vrijdagavond op de 9e speeldag van de 1B Pro League 1-1 gelijkgespeeld in eigen huis tegen RWDM. Moeskroen kon nog niet winnen dit seizoen en staat laatste met drie punten, zes punten achter RWDM dat voorlaatste is.12 
22/10 23u15  Vrouw zonder papieren hervat hongerstaking in BegijnhofkerkEen van de bezetters van de Begijnhofkerk in het centrum van Brussel is woensdag opnieuw aan een hongerstaking begonnen. Een interne nota van de Dienst Vreemdelingenzaken doet de vrouw vermoeden dat haar regularisatieaanvraag zal worden afgewezen, zegt de organisatie Unie voor de Regularisatie van Sans-Papiers.
22/10 23u15  Telenet Giants Antwerp stelt ook in BNXT-League orde op zakenOvertuigende en collectieve overwinning van Telenet Giants Antwerp in Luik (75-100). Dat maakt dat de Sinjoren na Europees succes nu ook in de BNXT League en met 4 op 6 weer back on track zijn.11 
22/10 23u15  Man (24) aangehouden voor betrokkenheid bij aanslag op Ariana Grande-concert in Manchester in 2017De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester in 2017. Volgens de politie is de man opgepakt op de luchthaven van Manchester, kort na zijn terugkomst in het Verenigd Koninkrijk.
22/10 23u15  Ex-topvoetballer Patrice Evra werd seksueel misbruikt als tiener: “Ik zoek geen medelijden, maar ik heb het nu pas verteld aan mama”Patrice Evra, de voormalige speler van Juventus en Manchester United, heeft vrijdag gezegd dat hij als tiener seksueel werd misbruikt. In een interview met The Times, ter gelegenheid van de publicatie van zijn autobiografie, vertelde Patrice Evra (40) dat hij werd misbruikt toen hij 13 was.13 
22/10 23u15  Pokémonrage is helemaal terug: "De vraag naar kaarten is enorm hoog"En dan een bericht voor de ouders onder ons. Gooi geen Pokémonkaarten weg want die kunnen heel veel waard zijn. De speelkaarten zijn tegenwoordig niet alleen fijn om kinderen bezig te houden, het zijn nu echte investeringsmiddelen. Bijna zoals Bitcoins, want sommigen leveren duizenden euro op. En dat maakt dat ze razend populair zijn. De rage lijkt zelfs een beetje uit de hand te lopen, want bij onze noorderburen bijvoorbeeld was een speelgoedwinkel zelfs het doelwit van een ramkraak.
22/10 22u15  Bloederige slagers en louche criminelen kleuren Halloween in BobbejaanlandHalloween belooft voor het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) weer een voltreffer van formaat te worden. Nu zaterdag is het grote publiek welkom om eens goed te griezelen met niet minder dan vijf spookhuizen en vijf scarezones. Wij hielden onze adem even in om de twee gloednieuwe spookhuizen, CORP en Butcher, te gaan verkennen.
22/10 22u15  Nieuw gemeentehuis nu ook officieel geopend, dit weekend kan ook u genieten van uitgebreide rondleidingHet nieuwe gemeentehuis van Beveren is officieel geopend. Hoewel het gebouw al enkele maanden in gebruik is, wordt het administratieve hart van de gemeente nu ook open gesteld voor de inwoners.10 
22/10 22u15  Verkrachtingsdrugs in drankje doen komt vaker voor dan we denken: kan je het herkennen of er iets tegen doen?Seksueel geweld na een verkrachtingsdrug in iemands drankje te gieten in een café: de voorbije dagen hebben we geleerd dat het vaker voorkomt dan je zou denken. “Zoals bij alle vormen van seksueel geweld hebben we geen zicht op het échte cijfer, want velen doen geen aangifte”, klinkt het bij experts. Zij roepen op om op tijd aangifte te doen en leggen uit hoe het werkt.
22/10 22u15  Wie is Geert Duyck? De nieuwe investeringspartner van Wouter Vandenhaute bij Anderlecht en ‘machtigste Vlaming in de Londense financiële wereld’De naam van Geert Duyck had bij het grote publiek al veel bekender in de oren kunnen klinken. De Kortrijkzaan wordt al jaren “een van de machtigste Belgen in de Londense City” genoemd, het financiële wereldcentrum. Maar zelf blijft hij liever discreet. Nu zorgt hij samen met voorzitter Wouter Vandenhaute voor 24 miljoen euro ‘vers geld’ bij RSC Anderlecht. Wie zich in het Lotto Park in de debatten mengt, treedt hoe dan ook een beetje op de voorgrond.
22/10 22u15  Olifant doodt stroper in Zuid-Afrikaans natuurparkEen olifant heeft een stroper doodgetrapt in het beroemde Kruger National Park in Zuid-Afrika. Het verminkte lichaam werd ontdekt tijdens een patrouille tegen stroperij.
22/10 22u15  Tweede zilveren WK-medaille voor Lotte Kopecky na sterke finale in het omniumLotte Kopecky (25) is op het WK baanwielrennen in Roubaix als tweede geëindigd in het omnium. Na een zwakke start (22ste) in de scratch werd ze derde in de temporace en vierde in de afvalling. Als zevende ging ze het slotnummer, de ploegkoers, in en dankzij twee bonusronden pakte ze nog de zilveren medaille.
22/10 22u15  European Open: Schwartzman verslaat Nakashima en staat in vierde halve finaleDiego Schwartzman (ATP 14) heeft de halve finales bereikt van de European Open tennis. De Argentijn, het tweede reekshoofd, won vrijdag na 1 uur en 33 minuten tennis met 6-4 en 6-2 van de Amerikaanse qualifier Brandon Nakashima (ATP 79).
22/10 22u15  WB zwemmen: Croenen net naast podium op 200m vlinderslag, Lecluyse wordt zevende op 50m vlinderslagFanny Lecluyse heeft vrijdag op de tweede dag van de derde Wereldbekermanche zwemmen in het klein bad (25 meter) in het Qatarese Doha de zevende plaats behaald in de finale van de 50 meter vlinderslag.
22/10 22u15  Vlaamse ‘dierenpsychiater’ opent deuren voor honden en katten met ernstige gedragsproblemen: “De baasjes hier zijn radeloos”Een jong hondje dat maar blijft blaffen en bijten, een kat die extreem bang reageert op bezoek: zij kunnen vanaf nu terecht bij de ‘dierenpsychiater’ in het Oost-Vlaamse Merelbeke. Al is dat niet goedkoop: een consultatie kost 300 euro voor anderhalf uur.
22/10 22u15  Players Championship 27 darts: Kim Huybrechts is met kwartfinale de beste BelgNa een halve finale in het Players Championship 24 darts heeft Kim Huybrechts vrijdag met een kwartfinale in het Players Championship 27 (PDC/89.000 euro) opnieuw een sterke prestatie neergezet.
22/10 21u15  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: “In 2024 willen we de grootste familie zijn”175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. “De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie”, klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
22/10 21u15  ‘Vortex’ van Gaspar Noé wint Grand Prix voor Beste Film op filmfestival van Gent: “Een waarachtig kunstwerk”‘Vortex’, het drama van de Frans-Argentijnse regisseur Gaspar Noé, is vrijdagavond op het 48ste Film Fest Gent door de Internationale Jury bekroond met de Grand Prix voor Beste Film.
22/10 20u15  PORTRET. Alec Baldwin: een acteur met een groot ego en een kort lontjeHet kan verkeren, ook voor een bekend Hollywoodacteur als Alec Baldwin. En hij had nu net zijn carrière opnieuw op de rails. De 63-jarige vader van zeven kinderen staat bekend om zijn ergerlijke sterallures en zijn kort lontje. Nochtans is Baldwin sinds zijn huwelijk met Hilaria Thomas en zijn Trump-imitaties in het satirische programma Saturday Night Live erg geliefd in Amerika.
22/10 20u15  Grootse plannen van olympisch bronzen Bashir Abdi: aanval op Europees marathonrecordZijn seizoen is na zijn olympisch brons al méér dan geslaagd. En toch is de honger van Bashir Abdi (32) nog niet gestild. In Rotterdam gaat de Gentenaar voor niets minder dan de geschiedenisboeken, want hij valt er het Europees marathonrecord (2u04’19”) aan. Het lijkt een bijna onmogelijke opdracht, maar dat gold ook voor zijn olympische medaille. Wie niet waagt, niet wint.
22/10 20u15  UGent voert mondmaskerplicht opnieuw inDe UGent voert vanaf volgende week maandag opnieuw een mondmaskerplicht in op al haar campussen. Dat blijkt uit een interne mail die de universitaire leiding vrijdagavond heeft uitgestuurd.
22/10 20u15  Wat een afscheid! Kenny De Ketele pakt WK-zilver in puntenrit en gaat zondag voor goudKenny De Ketele (36) is vrijdag op het WK baanwielrennen in het Franse Roubaix tweede geworden in de puntenkoers. Enkel de oppermachtige Franse topfavoriet Benjamin Thomas bleef hem voor. Zilver dus. Het is meteen zijn zevende WK-medaille en dat in zijn voorlaatste wedstrijd op het internationale toneel. Zondag gaat hij met Robbe Ghys voor goud in de ploegkoers.
22/10 20u15  Urban Walk: wandelen door Mechelse gebouwenDe Urban Trail kenden ze al in Mechelen. Maar zondag trekt voor het eerst de Urban Walk door de Dijlestad. Een wandeling van 8 kilometer, die onder meer door een aantal bekende gebouwen gaat. En zo kunnen voor het eerst ook mensen die niet houden van lopen, de stad op een andere manier ontdekken. De Urban Walk zou vorig al doorgaan, maar corona stak daar een stokje voor.
22/10 20u15  ZNA stuurt vaccinweigeraars nu al wandelen: mag dat?Antwerpse ziekenhuizen weigeren sollicitanten die zich niet willen laten vaccineren. ‘We raden het alle ziekenhuizen aan’, zegt de zorgsector. ‘Wie dit aanvecht, maakt een goede kans’, zeggen specialisten arbeidsrecht.
22/10 20u15  Zorginstelling schrapt alle kinderopvang voor herfstvakantieZorginstelling Heder op de Luchtbal heeft alle kinderopvang voor de herfstvakantie geschrapt. De instelling kampt al een tijdje met een groot personeelstekort. Er werden wel nieuwe mensen aangeworven, maar enkele van hen zijn ziek gevallen.
22/10 20u15  Na Sporthal en Sportoase krijgt Lostraat sport- en gezondheidscentrum: “Vier kinesisten paraat”Vlakbij De Sporthal en De Sportoase in Heist-op-den-Berg opent op zaterdag 30 oktober sport- en gezondheidscentrum BeBalanced. Vier sportkinesisten staan er klaar om mensen verantwoord te laten bewegen in een aangename omgeving. Tegelijk ondersteunen ze er ook professionals die hun prestaties willen verbeteren. “Je kunt bij ons terecht voor kinesitherapie, groepslessen, personal training en zelfs ruitertraining. Een persoonlijke aanpak dragen we hoog in het vaandel”, melden de collega‘s.
22/10 20u15  Bekend kippenrestaurant opent nieuwe vestiging in AntwerpenGoed nieuws voor liefhebbers van gebraden kippen. Want het bekende kippenrestaurant Poule & Poulette opent een nieuwe zaak. Op de Godefriduskaai, in de schaduw van het MAS, kan u vanaf februari volgend jaar genieten van de lekkerste gebraden kippen. En mensen kunnen het hele jaar door op terras zitten. Het is al de zevende vestiging van Poule & Poulette.
22/10 20u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. “Een club is geen dader van hooliganisme, maar een slachtoffer”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elke vrijdag online de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen.
22/10 20u15  Het Steen leeft weer: “Een prachtige entree voor ’t Stad”“De oude poort naar de stad staat opnieuw open”, zei schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) toen hij vrijdagvoormiddag symbolisch een lintje doorknipte om het Steen voor heropend te verklaren. Na drie jaar renoveren en restaureren krijgen toeristen, dagjesmensen en inwoners een snelcursus Antwerpen in het oudste gebouw van ’t Stad.
22/10 20u15  Studenten Thomas More krijgen waterstofautoOp Campus de Nayer van de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver is vandaag een waterstofauto overhandigd. De auto, een Hyundai iX 35, is bedoeld voor diagnose car en educam Vlaanderen, projecten die samen de leerlingen in het secundair en hoger onderwijs willen helpen op technologisch gebied. De automarkt speelt steeds meer in op duurzame brandstoffen en met deze auto kunnen studenten de nieuwe techniek snel leren. Op Thomas More zullen leerlingen voor hun bachelorproef aan de auto werken.
22/10 20u15  Wouter Vandenhaute vindt 42 miljoen euro vers kapitaal en wil club hervormen: ook voorzitter investeert nu in AnderlechtAlweer een nieuwe herstructurering bij Anderlecht, en deze lijkt definitief. Huidig voorzitter Wouter Vandenhaute stapt nu ook financieel in de club en verwerft samen met Geert Duyck ruim 25 procent van de aandelen. Marc Coucke blijft meerderheidsaandeelhouder.
22/10 20u15  Ex-schepen sjoemelde met coronasteun om naar seksfeestjes te kunnen gaan: “Mooi dossier”Ooit was hij schepen in Heusden-Zolder, maar het is als boekhouder dat Selahattin Özer vrijdag voor de Brusselse rechter moest verschijnen. Niet alleen wist hij op frauduleuze manier meer dan 300.000 euro aan Vlaamse coronasubsidies te bemachtigen, hij nam ook de fiscus voor meer dan anderhalf miljoen euro bij de neus. Geld waarmee hij geregeld in het buitenland aan seksfeestjes deelnam.
22/10 20u15  Spoed Jessa kreunt onder toevloed patiënten, vrijwilligers moeten dienst uit de nood helpenDe spoeddienst van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kent een zeer grote toestroom van patiënten. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 is er een stijging van 20 procent van het aantal patiënten. De spoed schakelt vanaf maandag 8 vrijwilligers in die de verpleegkundigen kunnen helpen met niet-zorggerelateerde taken. “Hoog tijd voor een boostervaccin bij zorgpersoneel en artsen”, klinkt het.
22/10 20u15  Luca Brecel plaatst zich vlot voor de eindfase van de German Masters snookerMet een 5-1 overwinning tegen de Chinees Wu Yize heeft Luca Brecel zijn ticket beet voor de hoofdtabel van de German Masters snooker (473.000 euro), die van 26 tot en met 30 januari plaatsvindt in de Duitse hoofdstad Berlijn.
22/10 19u15  Na twee jaar zijn de klimaatspijbelaars terug: “In het weekend betogen? We bereiken veel meer als we de regels breken”“Save our planet”. De klimaatspijbelaars zijn er weer. Na anderhalf jaar trokken ze vrijdag opnieuw door de straten. Met veel kartonnen bordjes, slogans en hun heldin Anuna De Wever op kop. Alsof er helemaal geen coronapauze is geweest. “Nog maar het begin van de nieuwe mobilisatie.”
22/10 19u15  Drietal foltert vriend die met de politie praat: “Met een list haalden ze hem van zijn werk, bijna als een scenario”Poging tot doodslag, afpersing en gevangenhouding: het parket tilt zwaar aan de feiten waarvoor drie mannen uit Arendonk en Laakdal zich moeten verantwoorden. Ze zouden met de auto op drie minderjarige asielzoekers hebben ingereden, om vervolgens hun vriend, die aan de politie verklaringen had afgelegd, te knevelen en met de dood te bedreigen. De politie vond bij de hoofdverdachte heel wat nazi-attributen. Hij riskeert vier jaar cel.
22/10 19u15  Probeert Vlaamse regering met derde prik de coronapas tegen te houden? “Ze zouden wel eens bedrogen kunnen uitkomen”De Vlaamse regering blijft zich verzetten tegen het verder inzetten van de coronapas. Ze schuift zelfs een alternatieve piste naar voren om de komende golven het hoofd te bieden: een derde prik voor iedereen. Bij de federale regering zien ze er vooral een politiek manoeuvre in. “Met een derde prik garandeer je geen coronaveilige omgeving.”
22/10 19u15  Topreekshoofden Aryna Sabalenka en Garbine Muguruza gaan eruit in kwartfinales WTA-toernooi MoskouOp het WTA-toernooi van Moskou (hardcourt/565.530 dollar) is vrijdag topreekshoofd Aryna Sabalenka (WTA 2) er niet in geslaagd de halve finales te bereiken. De Wit-Russische verloor in twee sets (6-3 en 6-4) van de Russische Ekaterina Alexandrova (ATP 37).
22/10 19u15  Lloyd Harris plaatst zich voor halve finale European Open, net als topreekshoofd Jannik SinnerLLoyd Harris (ATP 32) heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de European Open, een ATP 250-toernooi in Antwerpen (hardcourt/508.600 euro). Hij versloeg vrijdag in de Lotto Arena de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 39) met 6-2 en 7-5 na 1u24 spelen.
22/10 19u15  Drama bij kinderopvang: bestuurder blies net meer dan toegelaten limiet, maar alles wijst op tragisch ongevalHet parket stelde donderdagavond een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van de aanrijding in Brecht waarbij een peuter van 1 jaar omkwam, te onderzoeken. De bestuurder bleek licht geïntoxiceerd, maar alles wijst op een tragisch ongeval. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken, zoals de standaardprocedure dat voorschrijft.
22/10 19u15  Scholen kunnen extra middelen ook inzetten om ondersteunend personeel te betalenScholen kunnen de extra middelen die via de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) krijgen ook inzetten om ondersteunend personeel te betalen. Het gaat dan om mensen zonder lerarendiploma, maar die wel kunnen ingezet worden om de leerkrachten te ontlasten. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts vrijdag.
22/10 19u15  Alec Baldwin spreekt na fataal ongeluk op filmset: “Mijn hart is gebroken”Alec Baldwin heeft in een persbericht voor het eerst gereageerd op het fatale ongeluk dat donderdag het leven kostte aan een crewlid. “Mijn hart is gebroken voor haar man, haar zoon, en iedereen die haar kende en liefhad”, aldus de acteur.
22/10 19u15  Aangevallen Manchester City-fan wordt niet meer beademd, maar heeft hersenschade opgelopen: “De volgende dagen zullen duidelijk maken hoe ernstig de gevolgen zijn”De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon, die op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.
22/10 19u15  Topman Vlaamse Milieumaatschappij: “Normen worden overschreden voor heel wat meer stoffen dan PFOS”“Er valt qua waterbeheer de beschouwing te maken dat de milieukwaliteitsnormen op heel veel plaatsen worden overschreden in Vlaanderen, voor pesticiden, voor PAK’s, voor metalen, voor polygechloreerde difenylethers,...” Dat zei de topman van de Vlaamse Milieumaatschappij vrijdag in de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling. “Er worden nu heel veel resources ingezet op PFAS (de verzamelnaam van de ‘forever chemicals’, red.), maar eigenlijk is er een analoge aanpak nodig voor al die andere categorieën van stoffen.”
22/10 19u15  Antwerpse Grootouders voor het Klimaat stappen richting klimaatconferentieOver een week gaat in Glasgow de Klimaatconferentie COP26 van start. Een delegatie van de Grootouders voor het Klimaat, met een sterke Antwerpse inbreng, zal aanwezig zijn na stevige wandeltocht.
22/10 18u15  “Normen worden overschreden voor heel wat meer stoffen dan PFOS”“Er valt qua waterbeheer de beschouwing te maken dat de milieukwaliteitsnormen op heel veel plaatsen worden overschreden in Vlaanderen, voor pesticiden, voor PAK’s, voor metalen, voor polygechloreerde difenylethers,...” Dat zei de topman van de Vlaamse Milieumaatschappij vrijdag in de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling. “Er worden nu heel veel resources ingezet op PFAS (de verzamelnaam van de ‘forever chemicals’, red.), maar eigenlijk is er een analoge aanpak nodig voor al die andere categorieën van stoffen.”
22/10 18u15  Vaccinatiecentrum Voorkempen blijft open tot einde van het jaarHet Vaccinatiecentrum Voorkempen in Oostmalle blijft open tot het einde van het jaar.
22/10 18u15  Klusbib en Klimaan helpen je om energiefactuur te drukkenDe Klusbib en Klimaan werken samen om Mechelaars te helpen die hun energiefactuur willen drukken. Daartoe nemen ze enkele initiatieven.
22/10 18u15  “Er leeft heel wat angst achter die mondmaskers”Sara Rombouts (46) uit Zoersel zit in een nabehandelingstraject met immuuntherapie na kanker. Hierdoor maakt haar lichaam geen antistoffen aan tegen het coronavirus, ookal is ze gevaccineerd. Daarom blijft ze haar mondmasker dragen. En roept ze op tot solidariteit en voorzichtigheid. “De wereld van Covid-19 is niet zwart-wit. Het is niet de gevaccineerden en de niet-gevaccineerden. Niet de believers en de non-believers.”
22/10 18u15  Anuna De Wever onder vuur na uitspraak tijdens klimaatmars: “Dit is toxische onzin die breed veroordeeld mag worden”“Het heeft geen zin om op school te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is.” Die uitspraak deed activiste Anuna De Wever donderdag tijdens een klimaatmars in Gent. Maar veel mensen vinden de apocalyptische ondertoon van De Wever een stap te ver.
22/10 18u15  Tom Waes over dodelijk ongeval op filmset: “Ik zal nooit op iemand richten”“Er zijn duizenden voorschriften voor het gebruik van vuurwapens op de set. Het is onbegrijpelijk dat dit is kunnen gebeuren”, zegt ‘Undercover’-acteur Tom Waes na het dodelijke schietongeval op de set van ‘Rust’.
22/10 18u15  Coronavaccin Pfizer 90 procent effectief bij kinderen van 5 tot 11 jaarHet vaccin tegen COVID-19 van Pfizer/BioNTech is 90,7 procent effectief in het voorkomen van symptomatische vormen van de ziekte bij kinderen van 5 tot 11 jaar. Dat heeft het geneesmiddelenbedrijf gemeld in een document dat het indiende bij de aanvraag tot goedkeuring in die leeftijdsgroep in de Verenigde Staten.
22/10 18u15  Lloyd Harris gaat in twee sets voorbij Marton Fucsovics en plaatst zich voor halve finale European OpenLLoyd Harris (ATP 32) heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de European Open, een ATP 250-toernooi in Antwerpen (hardcourt/508.600 euro). Hij versloeg vrijdag in de Lotto Arena de Hongaar Marton Fucsovics (ATP 39) met 6-2 en 7-5 na 1u24 spelen.
22/10 18u15  Het mysterie Arthur Van Den Bossche: “De foto’s spreken me aan, maar zeggen te weinig”Bruno Wouters (67) probeert een raadsel te ontrafelen. Hij kwam elf jaar geleden in bezit van honderden oude familiefoto’s, maar weet amper iets over de mensen die er op staan. Dankzij opschriften op sommige foto’s en via Facebook vond hij al een paar aanwijzingen. Zo is Arthur Van Den Bossche de spilfiguur en had zijn familie hoogstwaarschijnlijk iets met de binnenvaart te maken. “De foto’s spreken me echt aan, maar zeggen helaas te weinig.”
22/10 18u15  PVDA kritisch over plannen voor Ragheno: “Betaalbaar wonen is geen ambitie”Oppositiepartij PVDA uit kritiek op het masterplan voor de ontwikkeling van de toekomstige stadswijk Ragheno in Mechelen. “Ze mag dan wel honderd voetbalvelden groot worden, het aandeel voor mensen met een bescheiden inkomen zal niet veel meer dan een minivoetbalveldje zijn”, zegt gemeenteraadslid Dirk Tuypens.
22/10 18u15  Voorlopig nog geen riolering en nieuw wegdek voor tweede deel HavikstraatAcht woningen in de Havikstraat in Berlaar worden dit jaar nu toch níét op het rioleringsnet aangesloten. “De teleurstelling is groot”, reageert Steven Dumortier. “We hopen dit alsnog uiterlijk in 2024 te realiseren zegt”, burgemeester Walter Horemans (CD&V).
22/10 18u15  Feestzaal boven brasserie maanden dicht na brand: “Gelukkig merkte kelner het vuur tijdig op”Een brand heeft donderdagavond de feestzaal boven brasserie De Gulden Cop verwoest. “Gelukkig merkte een kelner het vuur op, of heel het gebouw was misschien verloren geweest”, zegt zaakvoerster Stephanie Rombaut. Eerder dit jaar zette een gesprongen leiding ook al de bijkeuken in de zaak onder water.
22/10 18u15  Pep Guardiola steunt in coma geslagen Belgische Manchester City-fan met t-shirt: “Dit is moeilijk te begrijpen”Manchester City-trainer Pep Guardiola verscheen vrijdag met een opvallend shirt op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Brighton. Daarmee wilde de trainer van Kevin De Bruyne de in mekaar geslagen Guido De Pauw een hart onder de riem steken.
22/10 18u15  Leiding Chiro Accent brengt bezoek aan leerlingen gemeentelijke basisschool GeboOok in Bonheiden ging de Dag van de Jeugdbeweging niet onopgemerkt voorbij. De leiding van Chiro Accent bracht een bezoekje aan de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Gebo. “Een jeugdbeweging is erg belangrijk voor je latere sociale contacten”, zegt leidinggevende Robbe Stok.
22/10 17u15  Jeugdbewegingen sturen kinderen met pannenkoeken het weekend inIn plaats van een ontbijt zoals in de buurgemeenten zorgde de Lintse jeugdraad samen met de plaatselijke jeugdverenigingen voor een vieruurtje tijdens de Dag van de Jeugdbeweging. Na school kwamen de kinderen vanuit de omliggende straten naar het pleintje naast het Lindenhof in het park. Enkele leden van Chiro Lint en Scouts Lint deelden er pannenkoeken, met slagroom, snoep of popcorn als extra toppings, uit.
22/10 17u15  Bayern-coach Nagelsmann voelt zich steeds beter na coronabesmetting: “Ik ben weer relatief energiek”Julian Nagelsmann voelt zich met de dag beter. De trainer van Bayern München raakte onlangs besmet met het coronavirus en zit in afzondering thuis. Hij vertrouwt komend weekend in de thuiswedstrijd tegen Hoffenheim volledig op zijn assistenten.
22/10 17u15  Pieter Vanspeybrouck stopt als renner en wordt ploegleider bij ntermarché-Wanty Gobert: “Ga nu mijn vrienden moeten sturen”Pieter Vanspeybrouck zet zondag in de Ronde van Drenthe (1.1) een punt achter zijn veertienjarige profcarrière. Dat maakte zijn ploeg, Intermarché-Wanty Gobert, vrijdag bekend. De 34-jarige Vanspeybrouck, de voorbije jaren de wegkapitein van de ploeg, wordt ploegleider bij het Waalse WorldTour-team.
22/10 17u15  Doodgeschoten Halyna Hutchins was een “rijzende ster” in Hollywood: van legerbasis op de poolcirkel naar ‘La La Land’Cameraregisseur Halyna Hutchins (42) kwam om het leven in een woestijn in New Mexico, maar ze groeide op in een legerbasis op de poolcirkel. De Oekraïense was een “rijzende ster”, in de wereld van de cinematografie. Collega’s noemen haar een “groot talent” en een “ongelooflijke artiest”. “Maar vooral ook een fantastische moeder.”
22/10 17u15  Ook veggie hotdogs voor Dag van de JeugdbewegingDe gemeente Brasschaat zorgde zoals ieder jaar voor een attentie ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging. Deze keer konden de jongeren die een uniform droegen na de schooluren afzakken naar het gemeentepark. Daar lagen hotdogs klaar, er werd ook aan de veggie-versie gedacht. De voorbije jaren werden de jongeren ook al getrakteerd op pannenkoeken. “We hebben ook voor aangepaste dj-muziek gezorgd. Ondanks de regenvlagen was de sfeer opperbest. Dit moeten we blijven doen”, stelde schepen voor Jeugd Adinda Van Gerven (N-VA).
22/10 17u15  Charleroi krijgt 3.000 euro boete voor pyrogebruik tegen KV MechelenHet Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 3.000 euro opgelegd aan Sporting Charleroi, omdat fans van de Carolo’s eind september tegen KV Mechelen pyrotechnisch materiaal gebruikten.
22/10 17u15  Belgische supportersfederatie veroordeelt geweld in en rond voetbalstadions: “Dit schikt elke voetballiefhebber”Belgian Supporters, de overkoepelende vereniging van supportersfederaties, veroordeelt alle geweld die de voorbije weken in een rond de Belgische voetbalstadions plaatsvonden. “Het toenemend aantal incidenten rondom voetbal schokt elke voetballiefhebber”, laat voorzitter Eddy Janssis vrijdag na overleg met de Pro League, de Belgische voetbalbond en minister Annelies Verlinden (CD&V) optekenen.
22/10 17u15  Vlaamse regering wil derde prik voor brede bevolking, uitbreiding van Covid Safe Ticket komt er nietDe Vlaamse regering wil de brede bevolking de kans geven een derde dosis, de zogeheten ‘boosterprik’ van het coronavaccin te krijgen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag laten weten. De Vlaamse regering vraagt de Hoge Gezondheidsraad om snel duidelijkheid te geven over de boosterprik, en hoopt dat de Interministeriële Conferentie volksgezondheid de knoop daarover ook snel kan doorhakken. Een uitbreiding van het Covid Safe Ticket of de coronapas komt er in Vlaanderen niet.
22/10 17u15  ‘De Fakkel live’ keert terug met muzikale wandeling door BorgerhoutDe Fakkel, het corona-initiatief van muziekcentrum Trix waarbij Belgische artiesten elkaars nummers coverden, keert terug onder de vorm van een muzikale wandeling doorheen Borgerhout. Op het programma staan onder meer Tsar B en Aili.
22/10 17u15  Verdwenen schilderij en medaillons terug in Hof ter LindenDe familie Roest d’Alkemade heeft een schilderij en twee medaillons teruggegeven aan de eigenaren van kasteel Hof ter Linden in Edegem. Ze werd hiervoor veroordeeld door de rechtbank.
22/10 17u15  Leerlingen van De Leerexpert nemen nieuwbouw in gebruikSchepen voor Onderwijs van de stad Antwerpen Jinnih Beels (Vooruit) opende de nieuwbouw van De Leerexpert Dullingen in Brasschaat. Deze school voor kinderen met een lichamelijke beperking behoort tot het stedelijk Onderwijs.
22/10 17u15  Balense Jeugdraad viert Dag van de Jeugdbeweging met Bicky BurgersOok in Balen wordt de Dag van de Jeugdbeweging stevig gevierd. Zo konden leden van de Balense jeugdbewegingen na school genieten van een Bicky Burger.
22/10 17u15  Vicky Versavel van Familie naar Schoten: “Iedereen krijgt zijn zeg over dorpscentrum”De gemeente is heel wat van plan met de Paalstraat, de Markt en de rest van het dorpscentrum. Specialisten hebben al een en ander uitgetekend, maar niks is definitief. “We geven alle inwoners en handelaars twee maanden uitgebreid de gelegenheid de voorlopige ideeën te beoordelen en eigen voorstellen te doen”, zegt Vicky Versavel, de hiervoor speciaal aangeworven projectmedewerker centrumvernieuwing.
22/10 17u15  300 klimaatbetogers in Antwerpen: “Onze toekomst staat op het spel. We hebben gelijk dat we op straat komen”De grote aftrap van de spijbelvrijdagen voor het klimaat vond plaats in Gent en in Louvain-la-Neuve, maar ook in Antwerpen kwamen vrijdagmiddag zo’n driehonderd jongeren op straat. Al wandelend van het Operaplein naar de Groenplaats riepen ze de politiek tot de orde. “Het enige antwoord dat we krijgen, is dat we niet mogen staken. Hoe durven ze.”
22/10 17u15  Vrouw maand langer in cel voor moord op buurvrouw van broer: “Ze heeft veel spijt”“Ze beseft niet goed hoe het zover is kunnen komen.” Dat zegt de advocaat van Athena M. (30) over de moord die de Ieperse pleegde op Caroline Kint (65), de buurvrouw van haar broer. De raadkamer verlengde vrijdag haar aanhouding.
22/10 17u15  Basisschool De Wingerd sluit door corona-uitbraakVrije basisschool De Wingerd in Poederlee (Lille) is tot na de herfstvakantie gesloten door een grote corona-uitbraak. Tientallen leerlingen en enkele leraren hebben posititief getest.
22/10 17u15  Schapen grazen groendienst ter hulp in LamotleiAl op heel wat plaatsen zetten gemeenten tegenwoordig schapen in om een ‘pootje’ - of beter gezegd ‘mondje’ - toe te steken in het groenbeheer. Boom volgt dat voorbeeld voor het onderhoud van de omgeving van de bufferbekkens in de Lamotelei.
22/10 17u15  Straf: olympisch kampioene Nafi Thiam behoort níet tot genomineerden voor Atlete van het JaarDe Internationale Atletiekfederatie World Athletics heeft vrijdag een shortlist gepubliceerd met daarop tien atletes die genomineerd zijn voor de titel van Atlete van het Jaar. Olympisch kampioene zevenkamp, Nafi Thiam, de winnares van de prijs in 2017, haalde de shortlist niet. Donderdag maakte World Athletics al de genomineerden bij de mannen bekend.
22/10 17u15  Meer dan tweehonderd agenten uit binnen- en buitenland verkennen Antwerpen op de fietsHet Orida-fietsteam van de politiezone Antwerpen heeft vrijdag een internationaal congres georganiseerd over de huidige en de toekomstige rol van fietsteams in het politielandschap. Onder de noemer ‘The Future of Policing on Two Wheels’ bespraken 250 deelnemers uit binnen- en buitenland nieuwe technieken, toepassingen en materialen voor fietsteams. Het congres werd afgesloten met een begeleide fietstocht door de stad.
22/10 17u15  Topman Comité I: “Mocht Jürgen Conings Mustapha hebben geheten, dan zouden de zaken anders gelopen zijn”Binnen verschillende lagen van de staat bestaat de wil om bepaalde extremistische bewegingen, met name extreemrechts, te bevoordelen. Dat zegt voorzitter Serge Lipszyc van het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten – het Comité I – in een interview met het magazine Wilfried. Hij noemt niemand bij naam, maar de manier waarop het dossier rond Jürgen Conings is verlopen, doet bij hem de vraag rijzen of het voor sommige mensen niet goed uitkwam dat de militair niet werd gevonden.
22/10 17u15  Een shotje tequila wordt nog beter met dit ingrediëntGember in een cocktail is altijd een goed idee, zeker in combinatie met tequila en limoen. Ingrediënten die voor elkaar gemaakt zijn, en dat proef je in deze pittige Ginger Billie die dienstdoet als aperitief, maar net zo goed als afsluiter van de avond.Productie BURP
22/10 17u15  Europese leiders geven afscheidnemende Merkel staande ovatieDe Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben op de laatste dag van hun top in Brussel afscheidnemend Duits bondskanselier Angela Merkel in de bloemetjes gezet en met een staande ovatie bedacht. “Als Parijs zonder de Eiffeltoren”, stond voorzitter Michel stil bij haar afscheid van het Europese toneel. Ook premier Alexander de Croo had lovende woorden voor Merkel. “Zij is iemand die zestien jaar haar stempel op Europa heeft gedrukt en de 27 lidstaten heeft geholpen om goede beslissingen te maken.”
22/10 17u15  91% Antwerpse stadsmedewerkers gevaccineerdVan de 7.600 medewerkers bij de stad Antwerpen is 91% volledig gevaccineerd en 1% gedeeltelijk. Het Vlaams gemiddelde bij de beroepsactieve bevolking ligt op 89,8%.
22/10 17u15  Socioculturele organisatie Kif Kif opent antiracistische bibliotheekKif Kif is een interculturele beweging die strijdt voor gelijkheid en tegen racisme. De organisatie bestaat ondertussen twintig jaar en opent op 30 oktober in de Statiestraat in Berchem een antiracistische bibliotheek. Daar kunnen bezoekers een ruim aanbod aan boeken over (anti)racisme en discriminatie raadplegen.
22/10 16u15  Herfstwandeling van De Kadodders vertrekt voor het eerst aan veiling BelOrtaWandelclub De Kadodders organiseert volgende week, op zondag 31 oktober, haar jaarlijkse herfstwandeling. De wandeling start voor het eerst aan de veiling en kreeg daarom de toepasselijke naam BelOrta-wandeling. “We willen iedereen de groene kant van Sint-Katelijne-Waver tonen”, zegt voorzitter Jan De Coninck.
22/10 16u15  Vrouw raakt lichtgewond bij botsingOp de Molderdijk in Mol reden vrijdag om 11u twee auto’s op elkaar.
22/10 16u15  Minister Vandenbroucke wil apothekers vaccin laten toedienen: “Kaakslag voor artsen”De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich met klem tegen het voorstel van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om apothekers de toelating te geven om in hun apotheek het coronavaccin toe te dienen. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.
22/10 16u15  Geen treinen tussen Melsele en Zwijndrecht tijdens vakantie (maar nog niet duidelijk hoe vervangbussen moeten rijden)Infrabel voert vanaf dit weekend tot en met zondag 7 november werken uit aan het spoor in Antwerpen, Sint-Niklaas, Beveren en Zwijndrecht. Daardoor rijden er tijdens die weekends en in de herfstvakantie geen treinen tussen Melsele en Zwijndrecht. De vervangbussen die worden ingezet, riskeren vanaf 30 oktober in Zwijndrecht vast te zitten in de file. De N70 wordt er dan afgesloten voor werken en het autoverkeer wordt omgeleid.
22/10 16u15  De vierde coronagolf is gearriveerd: wanneer komt de piek?Ons land telt iedere dag gemiddeld ruim 3.600 nieuwe besmettingen. Experten zijn het er dan ook over eens: de vierde coronagolf is gearriveerd. Maar hoe zal die toeslaan? Wat met de druk op de ziekenhuizen? We vroegen het aan biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).
22/10 16u15  Lilse jongeren krijgen badge voor uniformDe jeugdraad van Lille deed vrijdag een extra inspanning tijdens de Dag van de Jeugdbeweging.
22/10 16u15  European Leagues kant zich opnieuw tegen FIFA-plannen voor tweejaarlijks WKEuropean Leagues, de belangenvereniging van tal van nationale voetbalcompetities in Europa, verwerpt de plannen van de Wereldvoetbalbond FIFA om in de toekomst het WK voetbal tweejaarlijks te organiseren.
22/10 16u15  Lukaku minstens twee wedstrijden aan de kant, Chelsea-coach Tuchel: “Mentale druk op spelers wordt onderschat”Het is geen makkelijke periode voor Romelu Lukaku bij Chelsea. De Rode Duivel kon al zeven wedstrijden niet scoren voor zijn club en viel woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö uit met een enkelblessure. De ernst van die blessure lijkt volgens coach Thomas Tuchel wel mee te vallen. “Hij zal zeker de volgende twee wedstrijden missen”, zei de Duitser.
22/10 16u15  Persoonlijke vriend van Nina Simone op planken van ElckerlijcNa meer dan anderhalf jaar wordt er eindelijk weer theater voor een publiek gebracht bij Hofpoortteater Elckerlijc. Het seizoen start met het verhaal van zangeres Nina Simone, live gebracht door onder meer haar intieme vriend Roger Nupie.
22/10 16u15  Wereldimperium voor glastuinbouw behoudt vaste stek in LoenhoutBogaerts Greenhouse Logistics biedt wereldwijd exclusieve machines aan voor de professionele glasgroenteteelt. Met de oprichting van Bogaerts Noord-Amerika het afgelopen jaar neemt oprichter Joris Bogaerts meer dan één vierde van de wereldproductie voor zijn rekening. Vooraleer ze de wereld rond te sturen, worden de machines aan een grondig onderzoek onderworpen in Loenhout, in de serre bij zijn ouders.
22/10 16u15  Mannen die al vervolgd werden voor poging doodslag, knevelden later vriend die verklaringen aflegde: “Met een list haalden ze hem van zijn werk, bijna als een scenario”Poging doodslag, afpersing en gevangenhouding: het parket tilt zwaar aan de feiten waarvoor drie mannen uit Arendonk en Laakdal zich moeten verantwoorden. Ze zouden met de auto op drie minderjarige asielzoekers hebben in gereden, om vervolgens hun vriend, die aan de politie verklaringen had afgelegd, te knevelen en met de dood te bedreigen. De politie vond bij de hoofdverdachte heel wat nazi-attributen. Hij riskeert vier jaar cel.
22/10 16u15  Medimundi verkent industriële markt met FFP2-mondmaskersBegin dit jaar rolden bij Medimundi, in de gebouwen van Cartamundi, de eerste Belgische FFP2-mondmaskers van de band. Nu de vraag in de medische sector gedaald is, bestudeert het bedrijf nieuwe mogelijkheden.
22/10 16u15  Breek de Stilte quizt om mensen met autisme te helpenDe vzw Breek de Stilte, die steun biedt aan mensen met autisme, organiseert een quiz. Zo wil ze nog meer kinderen met autisme helpen.
22/10 16u15  Eindelijk antwoord op vaccinatiegraad van ziekenhuispatiënten: “We zien duidelijk verschil”Wie niet gevaccineerd is, heeft momenteel tot tien keer meer kans om met corona in het ziekenhuis te belanden dan volledig gevaccineerden. Dat blijkt uit de gedetailleerde cijfers over de bezette bedden. “Het toont duidelijk aan dat de vaccins werken”, zegt coronacommissaris Pedro Facon. “Maar we zullen nog altijd ook een aantal gevaccineerden in het ziekenhuis zien.”
22/10 16u15  Zo werd Dag van de jeugdbeweging gevierd in AntwerpenZo’n negen jeugdbewegingen, goed voor 285.000 jongeren over heel Vlaanderen, vieren op 22 oktober Dag van de jeugdbeweging. Voor deze editie werden over heel Vlaanderen meer dan 150 activiteiten ingepland. Ook in verschillende gemeentes in Antwerpen werden er evenementen georganiseerd. Hieronder een overzicht van al onze reporters.
22/10 16u15  Leerlingen Vito doen picknick en pleinspelen op Dag van de JeugdbewegingDe Dag van de Jeugdbeweging ging in Vito Hoogstraten niet onopgemerkt voorbij.
22/10 16u15  Ex-wielerprofs halen herinneringen op in VeerleNaar jaarlijkse gewoonte verzamelen oud-renners zondag in de Maekelhoeve in Veerle. De ex-profs vieren een jubileum, want dit is de tiende editie van hun reünie.
22/10 16u15  Fakkeltheater wil coronapas invoeren: “Veel mensen zijn bang om te komen”Het Fakkeltheater wil opnieuw een Covid Safe ticket kunnen invoeren. Sinds 1 oktober moeten theaters, met zalen van minder dan 500 personen, geen Covid Safe Ticket meer gebruiken. Bij het Fakkeltheater merken ze sindsdien een grote terugval in het aantal bezoekers. Mensen zijn bang om besmet te geraken en blijven daarom weg.
22/10 16u15  Gastrobar Gaston brengt de hele wereld naar Lebonsite: “Ongedwongen gezelligheid staat hier centraal”De Lebonsite in het hartje van Turnhout is vanaf zaterdag 23 oktober met Gastrobar Gaston een horecazaak rijker. Gaston is het kersverse broertje van de horecazaken Flor in Beerse en De Louis in Turnhout. “We serveren gerechten uit de hele wereld in een gezellige sfeer”, zeggen vennoten Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande.
22/10 16u15  Fernand Huts droomt van nieuwe kunststunt in AntwerpenFernand Huts, de grote baas van Katoen Natie, wil nog maar eens uitpakken met een ‘kunststunt’. Hij wil het huis van schilder Jacob Jordaens in Antwerpen reconstrueren. Herbouwen zoals het er ooit ontmanteld werd in de 19de eeuw. Hoe dat er dan uit zal zien, is momenteel al te bewonderen in het Frans Hals Museum in het Nederlandse Haarlem. Schilder Jacob Jordaens wordt naast Rubens en Van Dyck vaak bestempeld als een van de boegbeelden van de Antwerpse barokke schilderkunst.
22/10 16u15  ‘50 Shades of Grey’-acteur Jamie Dornan loopt rond in GentGoed nieuws voor de fans van Jamie Dornan. De 39-jarige ster uit de 50 Shades of Grey-films is namelijk in Gent. Dat liet zijn echtgenote zelf weten op haar Instagram-account. En het koppel is duidelijk onder de indruk van het feeërieke Gent ...
22/10 16u15  Afrit Mechelen-Noord deels afgesloten voor werken op N16De afrit 9 van de E19 in Mechelen-Noord is in de nacht van zondag 24 oktober op maandag 25 oktober deels afgesloten. Dat is nodig voor de plaatsing van een nieuwe seinbrug om de gewijzigde verkeerssituatie aan Malinas te verduidelijken.
22/10 16u15  René uit Deurne krijgt maandenlang telefoon van bol.com-klanten: “Soms zes keer per dag”De gsm van René Janssens uit Deurne stond de afgelopen maanden geen moment stil. Om een onbekende reden stond het gsm-nummer van René online, als je zocht naar het hoofdkantoor van webwinkel bol.com. En dus kreeg René, 87 jaar oud, elke dag mensen aan de lijn die hun beklag deden over hun pakjes. Sinds donderdag is het probleem opgelost, tot grote opluchting van René.
22/10 15u15  Expo Norbertijnen doet laatste Kempense halte aanDe rondtrekkende expo van 900 jaar Norbertijnen in de Merode is neergestreken in de kerk van Westmeerbeek. De expo vertelt meer over de gebouwen en de architectuur maar ook de invloed van de Norbertijnen op onze streek. Nog t.e.m. 31 oktober kunnen mensen de tentoonstelling dagelijks bezoeken. Hulshout is meteen de laatste Kempense halte van de expo. De allerlaatste stop van 5 t.e.m. 11 november is in de kerk van Wolfsdonk (Langdorp) in Vlaams-Brabant. Daarna is de tentoonstelling afgelopen.
22/10 15u15  Afrit Mechelen-Noord deels afgesloten voor werken op N16 aan MalinasDe afrit 9 van de E19 in Mechelen-Noord is in de nacht van zondag 24 oktober op maandag 25 oktober deels afgesloten. Dat is nodig voor de plaatsing van een nieuwe seinbrug om de gewijzigde verkeerssituatie aan Malinas te verduidelijken.
22/10 15u15  ANALYSE GOOTS. “Priske hield zijn belofte, maar de terugmatch wordt nóg belangrijker”“Een verdiend punt.” Dat was ook de conclusie van Patrick Goots, huisanalist van Gazet van Antwerpen, na het 2-2-gelijkspel tussen Fenerbahçe en Antwerp FC. Een noodzakelijk punt ook, want in zijn vorige analyse zei de gewezen spits nog dat het stamnummer 1 van België minstens vier op zes moest pakken tegen de Turkse ploeg. Dan blijft Antwerp aanspraak maken op de derde plaats in poule D. “Want daarvoor is deze kern toch samengesteld: Antwerp moet het goed doen in de Belgische competitie én Europees overwinteren. Daarom is de terugmatch tegen Fenerbahçe in de Bosuil nóg belangrijker.” Bekijk de volledige analyse in bovenstaande video.
22/10 15u15  René uit Deurne krijgt maandenlang telefoon van bol.com-klanten “6 keer per dag!”Het gsm-toestel van René Janssens uit Deurne stond de afgelopen maanden geen moment stil. Om onbekende redenen stond het gsm-nummer van René online te lezen, als je zocht naar het hoofdkantoor van webwinkel bol.com. En dus kreeg René, 87 jaar oud, elke dag mensen aan de lijn die hun beklag deden over pakjes die niet aankwamen. Sinds gisteren is het probleem opgelost, tot grote opluchting van René.
22/10 15u15  Handen in de lucht en zingen maar voor Dag van de JeugdbewegingHotdogs, soep en karaoke op een podium. Nee, rustig was het niet vrijdag op het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas, toen honderden jongeren voor de Dag van de Jeugdbeweging er tijdens de middagpauze kwamen picknicken. En dat was dan nog maar één activiteit: ‘s ochtend waren de jeugdbewegingsleden er ook al eens gepasseerd, voor gratis chocomelk en boterkoeken, en na de schooluren waren er allerlei optredens en activiteiten tot diep in de nacht.
22/10 15u15  Swedish House Mafia kondigt nieuwe wereldtournee aan met tussenstop in AntwerpenSwedish House Mafia is terug. Hun nieuwe studioalbum “Paradise Again” zal begin volgend jaar verschijnen en ze kondigden ook een nieuwe wereldtournee aan. Het trio zal op zaterdag 29 oktober 2022 een tussenstop maken in het Sportpaleis in Antwerpen.
22/10 15u15  Vlaamse regering wil derde prik voor brede bevolkingDe Vlaamse regering wil de brede bevolking de kans geven een derde prik of boosterprik van het coronavaccin te krijgen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag laten weten.
22/10 15u15  Op zoek naar inspiratie? Deze orginele Halloweenoutfits helpen je alvast op wegHet einde van oktober nadert en dat wil zeggen: tijd om je griezeligste outfit aan te trekken. Voor wie nog op zoek is naar inspiratie en creatief aan de slag wil, hebben we alvast enkele angstaanjagende outfits op een rijtje gezet.
22/10 15u15  Torrente kondigt veranderingen aan bij Beerschot: “Andere jongens zullen hun kans krijgen”Het fel geplaagde Beerschot wil zich dit weekend niet ingraven op het veld van Anderlecht. Coach Javier Torrente zal voor een andere veldbezetting en ook een aantal nieuwe jongens kiezen.
22/10 15u15  Opnieuw gemeenteraad met publiekVanaf maandag gaat de gemeenteraad opnieuw fysiek door in de raadzaal van het gemeentehuis. Door verbouwingen is de ingang aan de voorzijde van het gemeentehuis niet toegankelijk. De houten deur aan de rechterkant fungeert tijdelijk als ingang. Ook bezoekers zijn opnieuw toegelaten. De gemeente raadt bezoekers wel aan een mondmasker te dragen en afstand te bewaren. Een CO2-meter zal waken over de luchtkwaliteit. De gemeenteraad start om 19u met aansluitend de OCMW-raad.
22/10 15u15  Fietser gewond na botsing met autoAan het Doornpark in Beveren zijn donderdagnamiddag een fietser en de bestuurder van een auto op elkaar gereden. De fietser moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden gebracht.
22/10 15u15  Bart Jacobs krijgt gemeentelijke cultuurprijsTijdens een orgelconcert zondag in de centrumkerk van Bornem krijgt Bart Jacobs de cultuurprijs 2021 van Bornem
22/10 15u15  Drie sluikstorters geïdentificeerd dankzij achtergelaten afvalDe Antwerpse politie heeft woensdag 43 sluikstorten opgeruimd in de brede omgeving van de Bredabaan. Drie sluikstorters konden geïdentificeerd worden aan de hand van hun afval en krijgen een proces-verbaal.
22/10 15u15  Van den Keybus en Kuavita respectievelijk 16e en 20e in historische allroundfinale WK toestelturnenLuka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) zijn vrijdag respectievelijk op de zestiende en twintigste plaats geëindigd in de allroundfinale van het WK toestelturnen in het Japanse Kitakyushu.
22/10 15u15  Bestelwagen brandt uit na klapband in KontichAan de Expresweg in Kontich is vrijdagmiddag een bestelwagen uitgebrand na een klapband. Niemand raakte gewond.
22/10 15u15  Hollywood ontdaan door dodelijk ongeval op filmset Alec Baldwin: “Dat zoiets vandaag de dag kan gebeuren”In Hollywood is geschokt gereageerd op het dramatische ongeluk op de set van de film Rust. Acteur Alec Baldwin loste een schot met een vuurwapen dat als rekwisiet diende. Daarbij werd de zogeheten director of photography - de 42-jarige Halyna Hutchins - dodelijk getroffen. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk.
22/10 15u15  Onbekenden proberen in te breken in twee auto’sOnbekenden hebben tijdens de nacht van donderdag op vrijdag geprobeerd om in te breken in twee geparkeerde auto’s in de Zavelgelaagstraat in Kallo. Telkens werd een ruit ingeslagen.
22/10 15u15  Van helikoptercrash tot aanrijding met trein: Hollywood al vaker opgeschrikt door dodelijke incidentenEén dode en een zwaargewonde: de balans van het dodelijke incident op filmset van ‘Rust’, waarbij acteur Alec Baldwin per ongeluk een wapen afvuurde dat als rekwisiet moest dienen, is zwaar. Het is niet de eerste keer dat een Hollywoodproductie het leven eist van acteurs of crewleden. Vier jaar geleden nog stierf een stuntman op de set van Resident Evil: The Final Chapter, toen hij verpletterd werd door een zware auto. Een overzicht.
22/10 15u15  89-jarige fietser ernstig gewond na valEen 89-jarige man is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt na een val met zijn fiets. Het ongeval gebeurde toen hij de straat overstak in de Gentstraat in Tielrode. Er waren geen andere personen betrokken bij de val. Enkele getuigen snelden meteen ter hulp. De man werd met een zware hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht.
22/10 15u15  Man stuur mail naar ex ondanks contactverbod: 8 maanden celDe strafrechter heeft Kevin V. uit Mechelen veroordeeld tot acht maanden cel en een boete van 800 euro omdat hij een mail vol beledigingen had gestuurd naar zijn ex-partner. Bovendien deed hij dat op een moment dat de rechter hem al een contactverbod had opgelegd.
22/10 14u15  Coldplay verkoopt met de ‘speed of sound’ drie keer Koning Boudewijnstadion uitVan een stunt gesproken: Coldplay heeft vrijdag in een oogwenk drie keer het Koning Boudewijnstadion uitverkocht. Wie alsnog kans wil maken op een kaartje, moet richting de wachtlijst.
22/10 14u15  Heel de wereld wil het tuinhuis dat Caspar voor zijn moeder bouwde: “Alles is twee keer fout gegaan voor het goed ging”Hij had zijn diploma fysica op zak en stond op het punt om te gaan werken, maar eerst wilde Caspar Schols “even” een tuinhuis voor zijn moeder bouwen. Hij deed er een jaar over, maar ondertussen wil iederéén dat tuinhuis, en heeft hij daar tien mensen voor in dienst. “Niemand die me kan vertellen waar we over vijf jaar staan. Maar ik weet wel dat dit een enorm avontuur is dat nog niet is afgelopen.”
22/10 14u15  MALT geeft verlaten industriële sites aan Mechels station nieuwe toekomstMALT, dat is de naam van het project dat de verlaten en verwaarloosde sites van Inofer en Trap in de Mechelse stationsbuurt een nieuwe toekomst geeft. Na de eerste sloopwerken afgelopen zomer start in het najaar van 2022 de bouw van de eerste fase. In het nieuwe stadsdistrict verrijzen meer dan zestig nieuwe woongelegenheden, ruim 20.000 vierkante meter kantoren en plek voor horeca.
22/10 14u15  KV Mechelen speelt zaterdag voor derde plaats: “Mooi, maar het moet beter dan tegen Beerschot”KV Mechelen blijft maar winnen, en kan zaterdag tegen Zulte Waregem (18u30) zijn vijfde opeenvolgende overwinning boeken. “Het is mooi om vast te stellen dat we morgen voor de derde plaats spelen, maar met de winning streak an sich ben ik niet bezig”, aldus coach Wouter Vrancken.
22/10 14u15  Man stuur mail naar ex, ondanks contactverbod: 8 maanden celDe strafrechter heeft Kevin V. uit Mechelen veroordeeld tot acht maanden cel en een boete van 800 euro omdat hij een mail vol beledigingen had gestuurd naar zijn ex-partner. Bovendien deed hij dat hij op een moment dat de rechter hem al een contactverbod had opgelegd.
22/10 14u15  Verslagenheid in Sint-Job is groot na tragisch ongeval bij kinderopvang: “Dit wil niemand meemaken”Een dag na het dodelijke ongeval bij kinderopvang Klim-Op waarbij een peuter van 1 jaar donderdagavond het leven liet, is de verslagenheid groot. Sint-Job is in shock en leeft mee met zowel de ouders, de kinderopvang als de bestuurder.
22/10 14u15  Twee coronadoden in AZ Nikolaas, cijfers gaan ook hier verkeerde kant uitOok in AZ Nikolaas gaan de coronacijfers de verkeerde kant uit. Er vielen deze week twee overlijdens te betreuren als gevolg van het Covid-19-virus.
22/10 14u15  Mechelaar mishandelt en misbruikt vrouw jarenlang: 4 jaar effectieve celstrafEen man uit Mechelen is veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf wegens zwaar intrafamiliaal geweld. De kerel had zijn vrouw jarenlang geslagen en ook seksueel misbruikt. “Gruwelijke, vunzige en degoutante feiten”, zei advocaat Rudi Janssens namens het slachtoffer.
22/10 14u15  Dag van de Jeugdbeweging enorm succesRuim vierhonderd kinderen en jongeren die bij een jeugdvereniging zijn aangesloten, daagden dit jaar op voor een lekker ontbijt dat door de jeugdraad werd gepresenteerd.
22/10 14u15  Veel rook bij korte brand tennisclubBij Mol Tennis Club heeft het door een kortsluiting aan een toestel heel even gebrand.
22/10 14u15  Gemeente moet tand bijsteken voor meer sociale woningenDe gemeente hinkt achterop op het vlak van de realisatie van sociale woningen en moet van de Vlaamse overheid een tandje bijsteken. Er staan enkele projecten in de steigers, die schepen Steven Van Staeyen (CD&V) tijdens de gemeenteraad kort toelichtte.
22/10 14u15  Ontbijtzak ophalen op GemeenteplaatsIn Hemiksem konden de leden van de jeugdbewegingen vrijdagochtend op de Gemeenteplaats een ontbijtzak ophalen. Het initiatief kwam van Open Vld.
22/10 14u15  Spelletjes spelen als warming-up voor de chiroIn de basisschool De Spiegel in Leest kwamen vrijdag heel wat kinderen in hun uniform van de jeugdbeweging naar school.
22/10 14u15  Winnaars van marktactie krijgen fietsIn het kader van de Week van de Markt werd een spaaractie georganiseerd in Beveren. Klanten konden een spaarkaart vullen door bij verschillende kramen een aankoop te doen, terwijl hen een hapje en een drankje werden aangeboden. De winnaars van de actie zijn Jean Six, Gertjan Van Dam, Ellen Depaemelaere en Inge Slosse. Zij kregen een fiets uit de handen van marktleider Dries Weekers, schepen Filip Kegels (N-VA) en de vertegenwoordigers van de marktkramers. De grote winnaar wordt later bekendgemaakt door de provincie.
22/10 14u15  Vlaamse filmlui over drama met Alec Baldwin: “Eén keer heb ik zelf stunt verkeerd zien gaan. Nu durf ik zelfs niet meer te kijken”Een rekwisiet gebruiken en er toch iemand mee doodschieten, zoals Alec Baldwin: het idee doet acteurs, regisseurs en stuntcoördinatoren huiveren. “Ineens wordt wat je speelt bloedecht. Ik mag er niet aan denken”, zegt acteur Filip Peeters. Maar hoe kan zoiets gebeuren? “Simpel, dat kan eigenlijk niét”, zegt stuntcoördinator Olivier Bisback.
22/10 14u15  Ontbijten aan het gemeentehuisNaar goede gewoonte kon de jeugd van Schelle ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging vrijdag aan het gemeentehuis smullen van een gratis ontbijt. Daarvoor zorgden de jeugdraad en dienst vrije tijd met de steun van Chiro Schelle.
22/10 14u15  Celstraf met uitstel voor dakloze die inbraak pleegtDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Alexandre D. (31) veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei met uitstel, voor een inbraak en het bezit van drugs.
22/10 13u15  5 miljoen euro voor betere arbeidsvoorwaarden in de zorgDe Vlaamse regering trekt 5 miljoen euro uit voor betere arbeidsvoorwaarden in de Vlaamse revalidatievoorzieningen, de psychiatrische verzorgingstehuizen, de initiatieven voor beschut wonen en de palliatieve zorg. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het gaat om een maatregel in uitvoering van het sociaal akkoord VIA 6.
22/10 13u15  COLUMN. Jeroen Olyslaegers over het nieuwe Steen: “De handen af”Philippe Viérin van noAarchitecten kreeg de microfoon van Radio 2 onder zijn neus om te reageren op de commotie die zijn stenen kubus aan het Steen had veroorzaakt. Toen ik hoorde dat hij enorm geschrokken was van de woede op het werk van zijn architectenbureau, kreeg ik wat spijt. Eind april was mijn bak open gevallen toen ik het voor het eerst zag en ik ben daar nogal luid over geweest.
22/10 13u15  Celstraf met uitstel voor dakloze die inbrakDe Mechelse correctionele rechtbank heeft Alexandre D. (31) veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 8.000 euro, allebei met uitstel, voor een inbraak en het bezit van drugs.
22/10 13u15  ‘De Hinnen’ trappen feestjaar af met vertraging: “Elke maand activiteit voor 150ste verjaardag”Koninklijke Fanfare Onafhankelijkheid Wiekevorst is dit jaar 150 jaar geworden. In principe had het feestjaar eind 2020 al moeten beginnen, maar daar stak corona een (dirigeer)stokje voor. De aftrap werd uiteindelijk donderdag gegeven met een academische zitting in café De Compagnon, de vaste uitvalsbasis van de fanfare. Nog tot oktober 2022 plant de vereniging maandelijks activiteiten.
22/10 13u15  Storm beschadigt volière van ‘free flight-papegaaien’ Bart Jenard: “Gelukkig zaten de vogels binnen”De storm die tijdens de nacht van woensdag op donderdag over onze regio trok, heeft ook lelijk huisgehouden bij Bart Jenard in Putte. De volière waar de man zijn bekende papegaaien in houdt, werd losgerukt en raakte zwaar beschadigd. “Gelukkig zaten de vogels binnen”, zegt hij.
22/10 13u15  Gefrustreerde cultuurliefhebbers en slappe verkoop: daar weet schouwburg raad meeEentje kopen, eentje gratis: met die strategie hoopt CC Sint-Niklaas de ticketverkoop voor voorstellingen in de stadsschouwburg aan te zwengelen.
22/10 13u15  Coronacommissaris Pedro Facon: “Vooral niet-gevaccineerden bij besmettingen en ziekenhuisopnames door Covid-19”Het zijn vooral niet-gevaccineerde personen die besmet raken met het coronavirus en die recentelijk opgenomen werden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon vrijdag gezegd op de wekelijkse persbriefing van Sciensano, waar hij een RAG-rapport presenteerde.
22/10 13u15  Obstakels in weekendzone Beerseheide verdwijnen weerDe proefopstelling in de weekendzone Beerseheide in Gierle (Lille) verdwijnt. De obstakels waren geplaatst om sluipverkeer te vermijden, maar volgens de gemeente waren er geen positieve effecten merkbaar.
22/10 13u15  Beelden tonen zichtbaar aangeslagen Alec Baldwin na drama op filmset: crewlid doodgeschotenAlec Baldwin (68) heeft tijdens de opnames van de nieuwe westernfilm ‘Rust’ per ongeluk een crewlid doodgeschoten. Dat gebeurde toen de bekende Hollywoodacteur een vuurwapen dat als rekwisiet diende, afvuurde. Ook de regisseur raakte zwaargewond, zo bevestigt de lokale politie. De opnames van de film werden stilgelegd.
22/10 13u15  Huisvuil vanaf 2022 iedere twee weken opgehaaldVanaf 2022 zal het huisvuil in Lint door IGEAN het hele jaar door tweewekelijks worden opgehaald. De Lintenaren krijgen wel één ondergrondse container waar ze steeds terecht kunnen.
22/10 13u15  Ward Belmans (Groen) keert terug in gemeenteraad na ontslag Jordi De VlamEerst hield hij nog een vurig pleidooi voor de opmaak en uitrol van een gemeentelijke onthardingsstrategie. Nadien kondigde Groen-gemeenteraadslid Jordi De Vlam (28) onverwacht zijn ontslag aan. Door een verhuis kan hij niet langer zetelen. Pullenaar Ward Belmans (71) keert hierdoor volgende maand na bijna een kwarteeuw terug in de gemeenteraad van Zandhoven.
22/10 13u15  Druk op Kempense ziekenhuizen stijgt: “Bang voor volgende weken”Met een gemiddelde van 154 nieuwe besmettingen per dag overstijgt de coronasituatie in de Kempen momenteel ruim die van de derde golf. Ook in de vier Kempense ziekenhuizen neemt de druk nu toe.
22/10 12u15  Vrijwilligers ‘Plantjesweekend Kom op tegen Kanker’ zelf in de bloemetjes gezetLokaal bestuur Laakdal zette de vrijwilligers van het ‘Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker’ zelf eens in de bloemetjes voor hun inzet de voorbije 25 jaar.
22/10 12u15  WK voetbal gijzelt personeel in de Formule 1: 23 GP’s op 35 weken zorgen voor moordende werkdrukSinds kort is de F1-kalender voor 2022 bekend. Tussen 20 maart en 20 november zullen op 35 weken 23 grote prijzen moeten worden afgewerkt. Niet iedereen is daar onverdeeld gelukkig mee, ook al omdat blijkt dat centen – alweer – de belangrijkste drijfveer zijn voor zo’n druk schema.
22/10 12u15  Nieuwe R18 wordt moderne randweg met ventwegen, rotondes en fietssluizenDe ring rond Retie wordt volgend jaar opgewaardeerd tot een moderne dorpsring: een vlotte randweg met een centrale doorgangsweg voor het doorgaand auto- en vrachtverkeer en aan weerszijden een ventweg voor het lokale verkeer en de fietsers. De verkeerslichten verdwijnen en maken plaats voor rotondes.
22/10 12u15  Biden zegt dat VS Taiwan zullen verdedigen bij Chinese aanval, China maant Amerikaanse president aan tot “voorzichtigheid”China heeft de Amerikaanse president Joe Biden opgeroepen om met “voorzichtigheid te handelen en te spreken” over Taiwan. Het eiland is een “onafscheidelijk deel” van het Chinese grondgebied, zo beklemtoont het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.
22/10 12u15  VIDEO. Zo ziet het vernieuwde Steen er aan de binnenkant uitHet Steen opende vrijdag de deuren als toeristisch onthaalcentrum van de stad. Iedereen kan vanaf nu zelf een kijkje gaan nemen in het gerestaureerde en vernieuwde Steen. Het was schepen Koen Kennis (N-VA) die vrijdagmorgen het lintje doorknipte. “Eindelijk is de poort van de stad opnieuw geopend. Het is een symbolisch moment, we komen uit een moeilijke periode. We geven zo Het Steen terug aan de Sinjoren. Het wordt een plek om mensen uit hele wereld te ontvangen.” Kijk in bovenstaande video mee binnen in het vernieuwde Steen.
22/10 12u15  Oud Conynsbergh toont de arbeid achter een glas wijnVerschillende Vlaamse producenten tonen dit weekeinde hoe hun producten tot stand. In de Antwerpse zuidrand is het aan Wijndomein Oud Conynsbergh uit Boechout om tijdens Open Producenten Dag aan te geven hoe zijn wijn wordt gemaakt.
22/10 12u15  Spierverslapper gevonden bij profrenners, Bahrain-Victorious reageert: “Dit schaadt onze reputatie”Bij haarmonsters van een aantal profwielrenners heeft het National Centre for Biotechnology Information sporen van Tizanidine gevonden, een middel dat gebruikt wordt als medicijn voor mensen die lijden aan MS. In het verslag op zijn website verwijst het NCBI naar “een wielerronde van drie weken in Frankrijk”. Tijdens de recentste Tour de France viel de politie nog binnen bij Bahrain-Victorious.
22/10 12u15  Sponsor voor 5 euro boom van Dwergenbos en steun meteen ook goed doelWie een boom wil planten maar zelf geen (grote) tuin heeft, kan een boom voor het Zoersels Dwergenbos kopen voor 5 euro. Die boom zal dan tijdens de plantdagen op 18 en 19 november in de grond worden gestopt om er hopelijk nog honderd jaar te kunnen groeien.
22/10 12u15  DISCUSSIE. Het Steen 2.0 is officieel geopend, maar wat vind jij van het eindresultaat?Na een jarenlange renovatie is Het Steen, een van de belangrijkste historische gebouwen van Antwerpen, weer open. De toeristen worden vanaf nu in het bezoekerscentrum in Het Steen ontvangen. Daar kunnen ze kennismaken met de blikvangers van de stad. De renovatie – en dan met name de nieuwbouw die aan de burcht werd toegevoegd – lokte al heel wat misnoegde reacties uit. Nu het zo goed als af is: wat vind jij van het eindresultaat?
22/10 12u15  Jongeren palmen Lierse Grote Markt inIn Lier verzamelden honderden jongeren op de Grote Markt ter gelegenheid van de Dag van de Jeugdbeweging.
22/10 12u15  Geruchten bevestigd: Rumors verslaat corona en viert éénjarig bestaan in stijlVan een moeilijke start gesproken. Twee dagen nadat Patsy Heyvaert en Annick Storms de eerste klanten hadden ontvangen, moesten ze de deuren van hun hip fashion- en decoratiezaakje Rumors alweer sluiten als gevolg van de tweede lockdown. “Maar we gaven nooit op en zijn trots dat we dit weekend onze eerste verjaardag kunnen vieren in een sfeer van optimisme en met veel toekomstplannen”, vertelt Patsy.
22/10 12u15  Begin november aanpassing van de teststrategie: voorschrift huisarts niet langer nodigTegen begin november komt er een verregaande aanpassing van de teststrategie. Wie zich ziek voelt, moet vanaf dan niet langer langs de huisdokter passeren voor een voorschrift om in een testcentrum getest worden. De eerder deze week aangekondigde tool zal daarin een centrale rol spelen, zegt Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing.
22/10 12u15  Ontbijt voor jeugdverenigingen groot succesVoor de vijftiende keer organiseerde het lokaal bestuur een ontbijt voor de jeugdverenigingen in jeugdhuis Kroenkel. Jeugdconsulent unther Melis was zeer tevreden met de opkomst. “Het kwam iets trager op gang, maar vanaf 8 uur was het vollen bak. In totaal kwamen er meer dan 300 jongeren opdagen, dat is echt een succes.” De leden van Chiro Pako waren zeer blij met het ontbijt. “Dit is een topinitiatief en ook nog eens lekker. We zitten hier al meer dan een uur, zo gezellig is het.Of we nog op tijd in school gaan zijn? We zullen ons best doen (gelach).”
22/10 12u15  “Geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij”: Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiëntenEen Antwerpse huisarts weigert vanaf januari 2022 nog patiënten te zien die niet volledig gevaccineerd zijn. Dat laat hij in niet mis te verstane woorden weten via een briefje aan zijn voordeur. De Orde der Artsen is geen voorstander van zo’n algemene weigering. “Maar ik begrijp zijn noodkreet”, zegt prof. dr. Michel Deneyer, woordvoerder van de Orde.
22/10 12u15  Kan je verse gist door droge gist vervangen? En wat met rijzen en zout? Drie bakvragen beantwoordGist in een recept, dat klinkt vaak wat intimiderend. Maar dat hoeft het niet te zijn, met deze tips.
22/10 12u15  Paris Hilton: “Ik werd gewurgd, in mijn gezicht geslagen en bekeken door mannelijk personeel in de douche”Paris Hilton (40) voerde woensdag mee campagne voor de goedkeuring van een wetsvoorstel dat misbruik in jeugdinstellingen beter moet bestrijden. In een persconferentie vertelde de Amerikaanse meer over het misbruik en geweld die zij meemaakte op privéscholen. Ze maakte dit vorig jaar al bekend in haar documentaire ‘This is Paris’. Daarin vertelde ze dat ze al twintig jaar een typetje speelt door het jeugdtrauma dat ze opliep in kostscholen.
22/10 12u15  Verslagenheid in Sint-Job is groot na tragisch ongeval bij kinderopvangEen dag na het dodelijke ongeval bij Kinderopvang Klim-Op waarbij een peuter van 1 jaar donderdagavond het leven liet, is de verslagenheid groot. Sint-Job is in shock en leeft mee met zowel de ouders, de kinderopvang als de bestuurder.
22/10 12u15  Bestuur behoudt dienstverlening op afspraakHet lokaal bestuur van Kasterlee blijft de dienstverlening op afspraak voornamelijk behouden. Steeds meer diensten en producten worden digitaal aangeboden.
22/10 12u15  300 jongeren leven zich uit op springkastelen tijdens Dag van de JeugdbewegingZo’n driehonderd leden van verschillende jeugdbewegingen verzamelden vrijdagochtend achter het gemeentehuis in Sint-Katelijne-Waver voor de Dag van de Jeugdbeweging.
22/10 12u15  Nick Havermans (Hoogstraten) klaar voor topper: “We kunnen het iedereen moeilijk maken, ook Aalst”Hoewel met Eendracht Aalst zondag de op papier lastigste verplaatsing tot nu toe wacht voor Hoogstraten, hoopt Nick ­Havermans buitenshuis toch ongeslagen te blijven met de Rooikens. “Als we ons niveau halen, kunnen we het iedereen moeilijk maken, ook Aalst”, aldus de 31-jarige middenvelder.
22/10 12u15  Wommelgemnaar Alfdan De Decker (25) houdt profwielrennen voor bekeken: “Plezier was helemaal weg”Einde van de profcarrière voor Alfdan De Decker. De 25-jarige Wommelgemnaar heeft voor zichzelf uitgemaakt dat 2021 zijn laatste jaar als prof was. Volgend jaar gaat hij als eliterenner zonder contract aan de slag bij wielerclub Steeds Vooraan Kontich.
22/10 12u15  Dag van de jeugdbeweging: jongeren komen samen voor ontbijt aan TheaterpleinZo’n negen jeugdbewegingen, goed voor 285.000 jongeren over heel Vlaanderen, vieren op 22 oktober Dag van de jeugdbeweging. Ook in Antwerpen werd het Theaterplein in Antwerpen gevuld met jongeren die jeugdbewegingshemden, T-shirts en sjaaltjes droegen.
22/10 12u15  Spaanse trainer Jose Rivas Duran sinds dinsdag in Boom: “Hier valt iets moois neer te zetten”De nieuwe T1 van Rupel Boom is eindelijk gearriveerd. Jose Rivas Duran is sinds dinsdag in het land en krijgt de lastige opdracht om de Steenbakkers weer op het juiste spoor te zetten na een gemiste start met vier op achttien.
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

23x Tiener in elkaar geslagen omdat hij vriendin die werd lastiggevallen wil beschermen23/10 08u15 - Gazet van Antwerpen: Een 16-jarige jongen heeft donderdag na schooltijd in Denderleeuw verschillende klappen gekregen. Hij wou het opnemen voor zijn vriendin, die door een groep jongeren werd lastiggevallen.
17x Nick Nuyens wil 1,1 miljoen euro van Wout Van Aert, die zelf ook in beroep gaat23/10 10u15 - Gazet van Antwerpen: De juridische strijd tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en diens voormalige ploegmanager Nick Nuyens gaat onverminderd voort. Zowel Van Aert als Nuyens gaan in hoger cassatieberoep tegen de beslissing van het Arbeidshof van 9 juni jongstleden.
16x Seksuologe Chloé De Bie: “Voor eens en voor altijd: door penetratie komen vrouwen niet klaar”23/10 06u15 - Gazet van Antwerpen: “Je zegt wel tegen je vriendinnen: Ik heb iemand leren kennen en de seks was goed, maar je gaat niet bellen om te zeggen: Amai, ik heb daarnet nog eens goed gemasturbeerd, dat was plezant.” Voilà. Als het aan seksuologe Chloé De Bie ligt, moet masturbatie uit het verdomhoekje. Daarom dompelt ze ons vanaf volgende week acht weken lang onder in de wereld van het masturberen. Maar wie is zij? En mijn God, wat is er nog veel werk aan de winkel. “We leren wel dat hier de vagina is en daar het plasgaatje en dat er baby’s uit kunnen komen en dat je maandelijks bloedt. Maar dat je er genot kan hebben, dat wordt verzwegen.”
16x Files aan kruispunt Tereken met Smisstraat23/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Vanwege wegenwerken zijn recent verkeerslichten geplaatst op de kruispunten van Tereken, Dendermondse Steenweg en Smisstraat in Sint-Niklaas. Om het verkeer in goede banen te leiden, zijn tijdelijke verkeerslichten geïnstalleerd. Dat levert files op en tijdelijk soms meer gevaar voor weggebruikers.
15x Belgen in het buitenland: Arsenal en Sambi Lokonga winnen van Aston Villa, invaller Praet viert met Torino23/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Arsenal heeft vrijdagavond de opener van de negende speeldag in de Premier League naar zijn hand gezet. De Gunners, met Rode Duivel Albert Sambi Lokonga 73 minuten tussen de lijnen, versloegen Aston Villa met 3-1.
14x Minder varkens, koeien en kippen in Vlaanderen: zo willen experts klimaat redden23/10 09u15 - Gazet van Antwerpen: Zo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens en 142.000 koeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.
14x Eerdere problemen met wapen op filmset: “Medewerkers stapten op enkele uren voor schietincident Alec Baldwin”23/10 08u15 - Gazet van Antwerpen: Een zestal uur voor Alec Baldwin op de filmset in New Mexico het schot loste dat cameraregisseur Halyna Hutchins (42) het leven kostte, was een half dozijn medewerkers opgestapt uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten werken, zo schrijft de L.A. Times. Zij werden vervangen door mensen die niet bij de vakbond waren aangesloten. Het wapen had ook eerder al schoten gelost zonder dat het de bedoeling was. Volgens de bronnen werd het op de set van ‘Rust’ niet zo nauw genomen met de standaard veiligheidsprotocollen voor wapens in de filmindustrie.
13x Wie vult de leegte die de Boekenbeurs nalaat? Vier evenementen strijden om de lezer in Antwerpen, Kortrijk en Gent23/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Krijgt het boek met het verdwijnen van de Boekenbeurs nog een plek op de beursvloer? Het zag er lange tijd naar uit van niet, maar kijk: in november staan er niet één, maar twee boekenbeurzen op stapel. In het Allerheiligenweekend organiseert een handvol uitgevers in Kortrijk Boektopia. Vanaf Allerheiligen en de rest van de herfstvakantie zet Easyfairs in Antwerpen LEES! op. Daarnaast zijn er nog twee kleinere boekenfestivals. Wordt de lezer daarmee extra verwend?
13x “Medewerkers filmset stapten op enkele uren voor schietincident Alec Baldwin”23/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Een zestal uur voor Alec Baldwin op de filmset in New Mexico het schot loste dat cameraregisseur Halyna Hutchins (42) het leven kostte, was een half dozijn medewerkers opgestapt uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten werken, zo schrijft de L.A. Times. Zij werden vervangen door mensen die niet bij de vakbond waren aangesloten.
13x EuroMillions Volley League: Menen wint seizoensopener bij Gent23/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Menen heeft vrijdag de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de EuroMillions Volley League gewonnen. De West-Vlamingen haalden het bij Gent met 1-3 (18-25, 25-27, 25-19 en 18-25).

Statistieken

Artikels:
33632
Gelezen:
15902
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven