woensdag 15 juli 2020, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 10u45
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
15/07 10u15  Woning in Mechelen-Zuid vier keer beschoten In Vennekant in Mechelen is dinsdagnacht een woning beschoten. Niemand raakte gewond, maar in de voordeur van het huis zijn wel vier kogelinslagen te zien.
15/07 10u15  Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: gnocchi met chorizo van The Messy Chef Deze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Vandaag is Jelle Beeckman alias The Messy Chef aan de beurt en die schotelt gnocchi met tomaat, venkel, chorizo en armeluisparmezaan voor.
15/07 10u15  Plofkraak bij bpost in Stabroek, grootte buit nog onduidelijk In de Abtsdreef in Stabroek is afgelopen nacht, iets voor 4u, een plofkraak gepleegd. Dat bevestigt het Antwerpse parket.
15/07 10u15  DISCUSSIE. Moeten we ook mondmaskers op kantoor dragen? Wie in de horeca, winkels of zorg werkt, is het ondertussen gewoon: bij werken hoort doorgaans het dragen van een mondmasker. Maar op kantoor is die gewoonte veel minder ingeburgerd. Moet daarin verandering komen?
15/07 10u15  Voor het eerst is cover van Vanity Fair genomen door zwarte fotograaf Sinds Vanity Fair in 1983 nieuw leven werd ingeblazen, schakelde het magazine voor de cover nooit een zwarte fotograaf in. Tot nu, want op de voorpagina van het nieuwe nummer voor de zomermaanden prijkt niemand minder dan actrice Viola Davis door de ogen van Dario Calmese.
15/07 09u15  Nikola Jokic voegt zich bij ploeggenoten van Denver in Orlando na verplichte quarantaine De Servische basketballer Nikola Jokic is klaar voor de herstart van de NBA. Hij heeft zich bij zijn ploeggenoten van Denver Nuggets in Orlando gevoegd.
15/07 09u15  Buitenlandse Zaken vraagt aanpassing kleurcode Luxemburg na diplomatiek relletje Na een diplomatiek relletje met Luxemburg vraagt Buitenlandse Zaken de experts om de code oranje voor het groothertogdom aan te passen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
15/07 09u15  Kamer verwerpt nultolerantie voor alcohol achter het stuur De maximaal toegelaten grens voor alcohol in het verkeer blijft op 0,5 promille. De partijen sp.a en Groen hadden een wetsvoorstel ingediend om dat te verlagen naar 0,2, zoals bij professionele bestuurders. Maar de andere partijen hebben dat weggestemd.
15/07 07u15  Plofkraak bij bpost in Stabroek De Abtsdreef in Stabroek is afgesloten door de politie na een plofkraak in het kantoor van bpost. Ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse voor onderzoek.
15/07 07u15  Grandeur Antwerpse Schuttershofstraat nu echt voorbij? Corona zorgt voor nog meer lege panden in chicste winkelstraat Het is niet nieuw, het verhaal van leegstand en de Schuttershofstraat. De voorbije jaren trok het ene na de andere luxemerk weg uit wat ooit de chicste winkelstraat van Antwerpen was. Ook na corona blijft het licht in veel winkels uit en zijn er nog meer etalages afgeplakt. “Het wordt tijd om te vertrekken of we zijn hier straks nog alleen”, luidt het bezorgd.10 
15/07 06u15  Van slechte timing gesproken: zwembad blijft zeker nog tot september gesloten voor onderhoudswerken Het zwembad in Kieldrecht heeft te kampen met roest. Daardoor moest de gemeente eerst onderzoeken of het wel veilig was om het zwembad te openen. Dat is blijkbaar niet het geval. En daarom blijft het zwembad dicht tot september.
15/07 06u15  Café De Click gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor appartementen Café en feestzaal De Click in het gehucht Velle wordt momenteel afgebroken om plaats te maken voor appartementen. Er komt een nieuwbouw met ruimte voor elf appartementen en een parkeergarage.
15/07 06u15  Al jaren een vaste waarde: De Zevenster serveert drankjes en tapas tussen de fruitgaarden De pop-up zomerbar De Zevenster tussen de fruitgaarden in Sint-Gillis-Waas is sinds begin deze maand overgeschakeld in zomermodus. “Dit jaar hebben we ook een pannenkoekendag op woensdagen en op vrijdagen serveren we spaghetti.”
15/07 06u15  Vierde editie Bierproeverij gaat niet door De jaarlijkse proeverij van speciaal- en streekbieren, voorzien op zaterdag 12 en zondag 13 december in GC De Route, gaat dit jaar niet door. “Tot onze grote spijt hebben we beslist dat de vierde editie van onze Bierproeverij niet kan doorgaan”, zegt Katrijn Speleman van het organisatiecomité. “De huidige coronacrisis laat ons helaas niet toe het evenement in optimale omstandigheden te organiseren. De datum voor volgend jaar is zaterdag en zondag 11-12 december 2021.”
15/07 05u15  Ieder kind een laptop en geen grote rusthuizen meer: experts werken ideeën uit voor beter Vlaanderen Om Vlaanderen zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen na de uppercut van het coronavirus, riep de Vlaamse regering advies in van twee relancecomités: een economisch en een maatschappelijk. Die overhandigden gisteren hun rapporten aan de Vlaamse regering. Rapporten die lezen als een catalogus met meerdere honderden actiepunten in zo goed als alle mogelijke domeinen. “Er moeten dingen veranderen. We mogen niet zomaar terug naar het pre-coronatijdperk”, aldus professor Koen Debackere van de KU Leuven.
Laatste update: vandaag om 10u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/07 10u15  Dior maakt couturecollectie in miniatuurversieHet Franse modehuis Dior stelde zijn couturecollectie voor aan de hand van de sprookjesachtige kortfilm ‘Le Mythe Dior’. Opvallend feit? De collectie werd volledig gemaakt en voorgesteld in een miniatuurversie, op paspoppen van slechts veertig centimeter hoog.
09/07 10u15  Vertelster Evi opent verhalentuin waar je ook mag komen ‘hangen’ en wegdromenVertelster Evi Rosiers opent in haar eigen ‘hof’ in de tuinwijk in Ranst De Verhalentuin waar jong en oud elk tweede weekend van de maand naar verhalen kunnen komen luisteren. Maar je mag ook gewoon wat komen hangen, spelen, babbelen en wegdromen. Een wandeling door deze tuin is op zich ook al meer dan de moeite waard.
09/07 10u15  Amerikaanse MLS is weer van start gegaan met minutenlang racismeprotest, vrees voor coronavirus én tiki-taka goaltjeNa een onderbreking van enkele maanden is de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS) woensdag opnieuw van start gegaan. In Disney World in Florida won Orlando City met 2-1 van Inter Miami, het team van David Beckham.
09/07 10u15  Twaalf jaar cel voor homejackings en overvallen op juweliersDe rechtbank heeft straffen tot twaalf jaar uitgesproken tegen een bende Parijse gangsters die tussen 2013 en 2014 meerdere homejackings en overvallen op juweliers pleegden, onder meer in Schoten en Westerlo. Hoofdverdachten Johan B. en Loic P. kregen twaalf jaar cel.
09/07 10u15  ‘Make-upartieste van de sterren’ raadt betaalbare foundation aanLisa Eldridge, een internationaal gelauwerde make-upartieste, deelde op haar eigen YouTube-kanaal een foundation voor een zachte maar glimmende uitstraling. Het goede nieuws: de foundation is bij ons te koop en je moet er niet al te veel centen voor neertellen.
09/07 10u15  DISCUSSIE. Hoge boetes voor wie reisadvies negeert en systeem met kleurcodes: wat vind jij daarvan?Er komt een verplichte test en gedwongen quarantaine voor wie terugkeert uit een gebied waar een nieuwe uitbraak van het coronavirus is. Daarbij wordt gewerkt met de kleuren van een verkeerslicht, maar die gelden niet langer per land. De overheid kan steden, gemeenten, districten en regio’s elk apart een specifieke kleur geven, op basis van de toestand daar.
09/07 10u15  Van Kampioenen-fan tot scenarist: “Dankzij mij kregen Marc en Bieke een baby”Van grote F.C. De Kampioenen-fan uitgroeien tot scenarist van de reeks met de meeste afleveringen op zijn palmares. Het overkwam Bart Cooreman (45) uit Buggenhout, die tegenwoordig woorden in de monden van Frank, Marianne en andere personages uit het Thuis-universum legt. “Dat elke aflevering van de Kampioenen om een misverstand draait, is ook al een misverstand”, zegt de fiscalist van opleiding.
09/07 09u15  Serviceflats abdij van Hemiksem ontruimd door kamerbrandEen twintigtal 65-plussers is donderdagochtend geëvacueerd uit de serviceflats in de abdij van Hemiksem. Daar was brand ontstaan in een van de kamers. Niemand raakte gewond.
09/07 09u15  Ook Hoge Gezondheidsraad pleit nu: “Maak mondmaskers in winkels verplicht”De Hoge Gezondheidsraad beveelt een verplichting van het dragen van mondmaskers in supermarkten en andere winkels aan. Binnen de GEES (experts die adviseren over de exitstrategie, red.) was er tot nu toe geen consensus over een verplichting.
09/07 08u15  Giant Kenneth ‘Speedy’ Smith ondergaat coronatestGiant Kenneth ‘Speedy’ Smith kwam blijkbaar in Israël met iemand in contact die besmet is met het Covid-19. De 27-jarige Amerikaanse guard die half augustus in Antwerpen wordt verwacht voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, ging meteen in quarantaine en ondergaat een test.
09/07 07u15  Siska Schoeters en Dieter Coppens zoeken gezinnen voor nieuw Eén-programma ‘De wonderjaren’Voor het nieuwe programma De wonderjaren is Eén op zoek naar gezinnen in allerlei maten en vormen. Grote, kleine, nieuw samengestelde, noem maar op. Die krijgen binnenkort Dieter Coppens en Siska Schoeters over de vloer om te kijken hoe verschillende gezinnen hun kinderen opvoeden.
09/07 06u15  Tekeningen duiden aan waar de bubbels mogen zitten en dansen: hier kan je coronaproof van een concert genietenMuziekclub ’t Ey uit Belsele start op zondag 19 juli met de vijfde editie van Teyrrasfolk. Het Folkfestival is dit jaar helemaal coronaproof. Slechts tachtig mensen kunnen naar concerten van onder meer Jan De Smet en Eva De Roovere komen luisteren.
09/07 06u15  Toekomst voor 250 voetballers is verzekerdDe toekomst van de zowat 250 voetballers van FC Herleving Sinaai is verzekerd nu de club en de stad een duidelijke overeenkomst sloten over de huur van de terreinen.
09/07 05u15  Hannelore uit ‘Over winnaars’ runt nu zorgverblijf: “Ik zit zelf in een rolstoel, dat stelt klanten gerust”Ze raakte haar twee benen kwijt bij een val van een perron. Nadien beklom Hannelore Vens (30) uit Niel de Machu Picchu, werd ze topsporter, kroop ze na een infectie weer door het oog van de naald en vond ze in volle lockdown de liefde. Nu helpt ze haar nieuwe vriend een vakantieverblijf uitbaten voor mensen met een beperking. “Ik ben een vechter. Maar urenlang lakens strijken op mijn prothesen is wel heel pijnlijk.”
09/07 05u15  Het mosselseizoen is gestart: staycation doet dromen van een topseizoenMet de start van het mosselseizoen kan de zomer pas echt beginnen. De mosselboeren lonken uitdrukkelijk naar de staycation bij ons. Dat is niet onterecht, want al zijn de eerste mosselen wat kleiner, ze zijn hemels lekker.
09/07 05u15  STANDPUNT. Strenge regels voor een zorgeloze vakantieDe maand juli is een week bezig en er is eindelijk een regeling uitgedokterd om de terugkeer van toeristen uit zonnige en andere oorden te organiseren zonder dat we het virus opnieuw in ons land binnenhalen. Dat is, om het zacht uit te drukken, niets te vroeg. Voor een land dat zo zwaar getroffen werd door het coronavirus omdat het in maart een hoop besmette skiërs uit Noord-Italië terug thuis kreeg, reageert België behoorlijk laat.
09/07 05u15  Eerste kop rolt in beurzensector: organisator van Vakantiesalon failliet verklaardDe expohallen in Vlaanderen staan al maanden leeg en dat begint te wegen. De organisator van het Vakantiesalon is bijvoorbeeld reeds failliet. Nadat eerder al de Boekenbeurs forfait had gegeven voor een editie dit najaar, lijkt ook de Eroticabeurs in december twijfelachtig in Antwerp Expo. “De druk wordt nu wel bijzonder groot”, zegt de CEO van Easyfairs, uitbater van onder meer Antwerp Expo, Nekkerhal Mechelen, Flanders Expo en Namur Expo. “We hebben nog steeds geen perspectief.” De sector is dinsdag naar de Raad van State getrokken en dagvaardde vorige week de overheid.
09/07 05u15  “Revolutionair” voorstel goedgekeurd: binnenkort móéten diamantairs zichtrekening bij de bank kunnen krijgenDe Kamercommissie Economie heeft gisteren een voorstel goedgekeurd waardoor diamantairs recht hebben op een zichtrekening, ook als die door banken wordt geweigerd.
09/07 05u15  Van fan tot scenarist: “Dankzij mij kregen Marc en Bieke een baby”Van grote F.C. De Kampioenen-fan uitgroeien tot scenarist van de reeks met de meeste afleveringen op zijn palmares. Het overkwam Bart Cooreman (45) uit Buggenhout, die tegenwoordig woorden in de monden van Frank, Marianne en andere personages uit het Thuis-universum legt. “Dat elke aflevering van de Kampioenen om een misverstand draait, is ook al een misverstand”, zegt de fiscalist van opleiding.
09/07 05u15  Kim Clijsters vervolgt comeback na lange coronabreak: “Ik snak weer naar competitie”De comeback van de comeback… Na vier competitieloze maanden kan Kim Clijsters (37) maandag eindelijk nog eens proeven van het echte werk. In het Amerikaanse West Virginia neemt ze deel aan het World Team Tennis, een competitie voor gemengde teams die tot 2 augustus loopt. “Ik ben nieuwsgierig hoe alle speelsters deze pauze hebben doorstaan, mezelf inbegrepen.”
09/07 05u15  Drastisch voorstel voor veldrijden: geen startgeldenDat de coronacrisis ook voor de veldrijders niet zonder gevolgen zou blijven, stond al enige tijd vast. Maar het voorstel dat de organisatoren aan de wielerbond bezorgden, gaat heel ver. Renners en teams reageren afwachtend.
09/07 05u15  COMMENTAAR. Hier moeten koppen rollenWat een afgang. Het BAS heeft de Pro League nu te kijk gezet. Vilein van het Belgische Arbitragehof voor de Sport maar onze profclubs hebben het toch vooral aan zichzelf te wijten. Wie houdt de eer aan zichzelf en neemt ontslag? Voorzitter Peter Croonen en/of CEO Pierre François?
09/07 05u15  Belgisch voetbal staat weer op zijn kop door het BAS: wat nu?Het BAS zet een en ander op zijn kop. Vóór 23 juli kan er geen uitsluitsel zijn over hoe volgend seizoen de competitie wordt aangepakt. Met 16, 17, 18 of zelfs 20? Want een algemene vergadering van de Pro League moet 14 dagen op voorhand worden aangekondigd en we zijn vandaag 9 juli. De kans dat de competitie op 7 augustus kan starten, is klein. De kalender die gisteren werd gepresenteerd, kan zo goed als zeker meteen weer de prullenmand in.
09/07 05u15  Lokerenman Killian Overmeire onderhoudt conditie bij… Club BruggeNieuw gezicht op de Brugse trainingen vanaf komende maandag. Niemand minder dan Lokers boegbeeld Killian Overmeire (34) gaat bij de Brugse beloften zijn conditie onderhouden. De middenvelder is het individueel trainen beu en zal bij blauw-zwart meetrainen tot hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden.
09/07 05u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Met déjà vu-gevoel richting DuitslandNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
09/07 05u15  COLUMN. Trots op de PrideDe Antwerp Pride is terug. Daar kon zelfs het coronavirus geen stokje voor steken. Al is het wel in een andere vorm. Geen parade en dus ook geen kleurrijke praalwagens deze zomer, maar aan evenementen geen gebrek. Ook aan regenboogkleuren zal het ongetwijfeld niet ontbreken. Met wat geluk hoeven we zelfs de kleur- en pluimrijke outfits niet te missen. De organisatie roept iedereen op om zijn Pride-outfit toch uit de kast te halen en in vol ornaat naar de supermarkt of het werk te gaan. Want er is geen georganiseerde parade nodig om te tonen dat je op elke dag, op elk moment mag zijn wie je bent. En dat vat de essentie goed samen.
09/07 05u15  Hugo Luijten schrijft spin-off van ‘Undercover’: “Alle slechteriken zijn Nederlanders”Binnenkort komt er een spin-off in romanformaat van Undercover, de populaire serie met onder meer Tom Waes. De thriller Alles of niks verschijnt in september, wanneer ook het tweede seizoen van de detectiveserie wordt gelanceerd, wordt geschreven door Hugo Luijten (50) en speelt zich in Antwerpen af.
09/07 05u15  Delicia opent in Provinciestraat: “Ik mix Belgisch met Marokkaans”Sinds kort vormt Delicia de nieuwe trekpleister in de Provinciestraat. Zaakvoerster Fadoua Tijani kende een beroepsleven in boekhouding, maar wilde haar passie voor banketbakken niet langer verbergen.
09/07 05u15  COLUMN. Kjell Isaksson, mijn eerste heldTot mijn schaamte heb ik De Container Cup gemist en dus laat ik me nu gewillig onderdompelen in de poel der heruitzendingen. Leuke insteek om topsporters zich te laten meten in verschillende sportdisciplines, dat zeker, maar toen ik een aflevering zag, moest ik wel onverwijld denken aan een van mijn favoriete programma’s in mijn jeugdjaren. Wie herinnert zich Superstars nog? Periode: eind jaren zeventig op de BRT, met commentaar van Daniel Mortier. Wat keer ik graag terug naar de geur- en smaakstoffen van die tijd (want in je jonge jaren was het altijd goed weer). De vedetten van toen: Ruud Krol (Nederlands voetballer), Guy Drut (Frans hordeloper), Gareth Edwards (Brits rugbyspeler), Ivo Van Damme (atleet), Paul Van Himst (voetballer) en … Kjell Isaksson (Zweeds polsstokspringer).
09/07 05u15  Reeks maatregelen moet kinderarmoedecijfer doen dalenDe kinderarmoede is de laatste tien jaar ook in Heist-op-den-Berg gestegen. Een reeks maatregelen moet die evolutie deels counteren.
09/07 05u15  Muziekschool Kortjakje vervangt buitenlands muziekkamp door alternatieve zomerstageOmdat hun muziekkamp in Frankrijk in het water is gevallen door de coronacrisis, organiseert de muziekeducatieve organisatie Kortjakje uit Booischot (Heist-op-den-Berg) deze week een alternatieve zomerstage voor haar leerlingen. Woensdag kwamen de kinderen van het eerste niveau langs. Vandaag, donderdag, komen ze nog eens terug. De rest van de week krijgt de muziekschool de meer ervaren leerlingen over de vloer.
09/07 05u15  Vertaler-tolk begint eethuis in pastorieSarah Ducheyne (29) heeft een opleiding als vertaler-tolk maar koken heeft haar altijd gefascineerd. Op 17 juli opent ze op de hoek van de Schildesteenweg en de Venusstraat haar eigen zaak. Quiché is de naam.
09/07 05u15  COLUMN. Volgend jaar dan maarOp een grijze, natte zomerdag slaat het eens zo hard in je gezicht: deze zomer is er niks te doen door het vermaledijde c-woord. Ik ben geen klaagtype en het glas is bij mij altijd halfvol, maar ik durf er niet aan denken dat het een hele zomer gaat regenen. Normaal is dit de meest stressvolle periode van het jaar voor mij. Volgende dinsdag zouden we voor de vijfde keer ons ‘Kampioenschap van Kessel’ organiseren. Dat betekent: in laatste instantie seingevers die afzeggen, deelnemers met speciale vragen, zaken die last minute besteld moeten worden en hopen dat het goed weer wordt. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Zoals een retrokoers met alle kenmerken van de tijd van toen die uitgegroeid is tot hét volksfeest van de gemeente, met een paar duizend aanwezigen. Voor de vijfde editie wilden we iets speciaals voorzien, al zal dat nu uitgesteld worden naar volgend jaar. Hopelijk, want niets is nog zeker nu. Zelf mis ik dus mijn eigen volksfeest, maar ik zal blij zijn dat mijn stamcafé vrijdag opnieuw opengaat. Door uitgelopen verbouwingswerken kon het niet openen op 8 juni, zodat het nog een maand langer wachten was. Het zal een blij weerzien worden met mensen die ik al lang niet meer gezien heb. Eindelijk nog eens samen een echte pint drinken: dat zal voor mij het werkelijke einde van de lockdown betekenen. Het e-peritieven was niet echt aan mij besteed. Want hoe je het ook draait of keert: niet op vakantie in het buitenland kunnen gaan is niet prettig, niet op café kunnen gaan is gewoonweg erg. Waar kom je anders in contact met zo veel verschillende soorten mensen en meningen en krijg je dus een ruimere kijk op de wereld. Ongetwijfeld zullen we het op café dan ook hebben over ‘Het kampioenschap van Kessel’ en hoe we daar volgend jaar een niet te overtreffen editie van gaan maken.
09/07 05u15  Crooner Harry Francis (66) zat niet stil tijdens lockdown: “Zingen in tuin en op parking van het rusthuis”Voor de Mechelse crooner Harry Francis (66) moest 2020 het jaar van de bevestiging worden. Eind 2018 was hij finalist van het Vtm-programma The Voice Senior. Vorig jaar stond hij samen met Helmut Lotti op het podium van de Elisabethzaal en mocht hij optreden op Maanrock. Ook dit jaar zag er veelbelovend uit. Tot corona roet in het eten strooide.Een week lang gaan we in onze zomerreeks The Corona Blues op de koffie bij lokale muzikanten uit alle hoeken van het muzikale spectrum. Hoe verteren ze vier maanden zonder publiek of podium? Stimuleert corona de creativiteit of worden ze er eerder depressief van? Van stoere rocker, over hippe DJ’s tot swingende crooners: één ding is zeker, ze hebben allemaal de coronablues. Vandaag: crooner Harry Francis (66).
09/07 05u15  Zussen stelen bankkaart, gaan shoppen en halen cash geld afTwee zussen stonden in Mechelen voor de strafrechter omdat ze de bankkaart van een bejaarde man hadden gestolen en ermee aankopen hadden gedaan en ook geld mee hadden afgehaald.
09/07 05u15  Wolvenpootjes leiden naar nieuwe pop-upwinkel De Wolf OpticiensAangezien ze op hun vorige locatie met grootse verbouwingen bezig zijn, heeft De Wolf Opticiens een pop-upwinkel geopend in Dorpshart in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Wie de weg ernaartoe kwijt zou raken, moet gewoon de wolvenpootjes van de ene winkel naar de andere volgen.
09/07 05u15  Organisatiebureau Count Me In mikt op getrainde wielertoeristenWies Jaspers (31), Michaël Declercq (28) en Dieter Antonissen (28) bundelen hun fietsevenementen in Count Me In. Het eventbureau biedt getrainde wielertoeristen kant-en-klare events aan. “Zij moeten fietsen, wij zorgen voor de rest.”
09/07 03u15  Bart Somers publiceert voortaan ieder kwartaal cijfers rond inburgering: stijging attesten door coronacrisisIn het eerste kwartaal van dit jaar behaalden 5.459 personen een inburgeringsattest, dat is 12,5 procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De stijging komt er door corona: door de mindere instroom was er tijd om bestaande dossiers af te werken.
09/07 03u15  Buurtbewoners Umicore reageren op mogelijke onteigeningen: “Eens je hier verankerd bent, trek je niet zomaar weg”Terwijl een koppel dat nét aan het inhuizen is in hun nieuwbakken, gerenoveerde woning pal aan het Hobokense metaalverwerkend bedrijf Umicore, zich in de haren krabt – “Wat gaat er nu gebeuren?” – reageren verankerde buurtbewoners sereen op het nieuws over mogelijke onteigeningen, opkopingen en loodverminderende vakantiekampen. “Wij willen hier niet zomaar weg. Het is hier goed wonen.”
09/07 03u15  Vrachtwagen ramt terras Bar Bob in Kroonstraat: “Zo’n grote camions zouden hier niet meer mogen passeren”Woensdagochtend heeft een zware vrachtwagen het splinternieuwe terras van Bar Bob in de Kroonstraat in Borgerhout beschadigd. “De schade is beperkt en gelukkig zat er niemand op terras, maar zo’n grote camions zouden hier niet meer mogen passeren”, zegt Bob Van Aelst van Bar Bob. Voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton geldt sinds september 2018 een toegangsbeperking in de wijk, maar die wordt niet altijd gerespecteerd.
09/07 00u15  Invaller Timothy Castagne pakt met Atalanta driepunter tegen SampdoriaAtalanta heeft het Champions Leagueticket nog wat steviger beet. Het team uit Bergamo won woensdagavond op speeldag 31 in de Serie A met 2-0 van Sampdoria. Timothy Castagne viel in de slotfase in.
09/07 00u15  Barcelona blijft met grote moeite in spoor van Real Madrid na nipte derbyzege tegen EspanyolBarcelona heeft met de grootste moeite afstand genomen van stadsgenoot Espanyol: 1-0. De match werd gekleurd door twee uitsluitingen en een ietwat gelukkig doelpunt van Luis Suarez. Door de zege blijft Barcelona in het spoor van Real Madrid. Espanyol degradeert door de nederlaag zeker naar tweede klasse.
09/07 00u15  Vanessa Sterckendries verbetert eigen Belgisch record hamerslingerenVanessa Sterckendries heeft woensdag op een atletiekmeeting in het Franse Rijsel haar eigen Belgisch record in het hamerslingeren verbeterd. De atlete van OEH slingerde het projectiel voor het eerst voorbij 68 meter, zo bericht Atletieknieuws. Met 68m39 komt ze opnieuw een stapje dichter bij de magische grens van 70 meter.
09/07 00u15  Sterke Leandro Trossard lukt knappe goal, maar gaat wel onderuit tegen kampioen Liverpool: “Ik voel me hier beter en beter”Leandro Trossard heeft woensdagavond opnieuw zijn visitekaartje afgegeven in de Premier League. Nadat hij met zijn club Brighton al snel 0-2 achterkwam tegen kampioen Liverpool, toonde hij zich veruit de gevaarlijkste (en beste) man bij de thuisploeg. Tot twee keer toe kwam hij dicht bij de aansluitingstreffer en op slag van rust vertaalde zoveel ijver zich in een oververdiende goal. Met een heerlijke volley nam hij Liverpool-doelman Alisson tegenvoets te grazen.
08/07 23u15  Sterke Leandro Trossard lukt knappe goal, maar gaat wel onderuit tegen kampioen LiverpoolLeandro Trossard heeft woensdagavond opnieuw zijn visitekaartje afgegeven in de Premier League. Nadat hij met zijn club Brighton al snel 0-2 achterkwam tegen kampioen Liverpool, toonde hij zich veruit de gevaarlijkste (en beste) man bij de thuisploeg. Tot twee keer toe kwam hij dicht bij de aansluitingstreffer en op slag van rust vertaalde zoveel ijver zich in een oververdiende goal. Met een heerlijke volley nam hij Liverpool-doelman Alisson tegenvoets te grazen.
08/07 23u15  Waasland-Beveren: “Pro League kan niet anders dan ons in 1A te laten spelen”Bij Waasland-Beveren reageren ze heel opgelucht op de beslissing van het BAS om hun degradatie ongedaan te maken. “Vooral omdat het BAS de beslissing heeft vernietigd op basis van inhoudelijke gronden en niet op formalistische gronden”, vertelt advocaat Tom Rombouts, die samen met collega’s Hans Van de Wal en Kristof De Saedeleer de belangen behartigt van de Oost-Vlaamse club.
08/07 23u15  Oud-strijder in de spotsOud-strijder Albert Van Raemdonck vierde recent zijn 104de verjaardag in Sint-Niklaas. De foto werd genomen in de tuin van woonzorgcentrum Ennea aan de Lepelhoekstraat. Hij was soldaat tijdens de achttiendaagse veldtocht in de Tweede Wereldoorlog, meldt Patric Gorrebeeck.
08/07 23u15  Eefje De Visser trapt concertzomer op gang in RivierenhofEefje De Visser maakte woensdagavond het Openluchttheater in het Deurnese Rivierenhof terug wakker na de lockdown. De Nederlandse, maar ondertussen vooral Gentse, opende het podium voor het allereerste optreden van de zomer van 2020.
08/07 22u15  Man uit het Antwerpse overleden nadat auto in gracht belandt: ook jonge vrouw komt omBij een verkeersongeval in het West-Vlaamse Veurne zijn woensdag in de late middag twee inzittenden van een personenwagen overleden. Het zou gaan om twee jonge mensen, een van hen komt uit het Antwerpse.
08/07 22u15  Dries Mertens scoort nummer 124 en helpt Napoli aan zege bij GenoaSinds 13 juni is hij al alleen topscorer aller tijden bij Napoli maar de honger van Dries Mertens is nog lang niet gestild. Tegen Genoa scoorde de Rode Duivel vlak voor rust de 0-1, zijn 124ste doelpunt voor de club uit Napels. En daar zullen er nog heel wat bijkomen want de populaire ‘Ciro’ verlengde er onlangs zijn contract: scorende God in Napels...
08/07 21u15  Kevin De Bruyne weer wat dichter bij record Thierry Henry na forfaitzege Manchester CityKevin De Bruyne heeft met Manchester City zonder al te veel problemen Newcastle opgerold. De Rode Duivel was opnieuw goed voor een assist, zijn 18de van het seizoen al. De Bruyne heeft nog twee assists nodig om het Premier League-record van Thierry Henry te evenaren.
08/07 21u15  Antwerp verliest met het kleinste verschil van EupenAntwerp werkte woensdagavond zijn derde oefenmatch af. Het verloor van Eupen met 0-1. Ivan Leko koos voor dezelfde elf als op stage tegen het Duitse BW Lohne, alleen begon Matijas nu in doel. Na een uur verving hij het hele elftal. Benson en Juklerod konden dit keer opnieuw meedoen. Haroun, Hongla en Louis Verstraete, die lichte zorgen hadden, deden nog niet mee. Coopman moest naar de kant met een knieblessure en wordt morgen nader onderzocht. Eupen-middenvelder Marciano Aziz maakte na 12 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.
08/07 21u15  Ook politiek hekelt vier wedstrijden van Pro League op zondag: “Het amateurvoetbal valt in duigen”Vier wedstrijden op zondagnamiddag, het zet heel wat kwaad bloed. Tijdens het vragenuurtje in het Vlaams parlement hekelde - op de CD&V na - elke partij het initiatief van de Pro League om het amateurvoetbal nog meer concurrentie aan te doen.
08/07 21u15  STAGEDAGBOEK KV MECHELEN. Eerste oefenduel tegen RWDM eindigt op 1-1Terwijl Antwerp FC terug is uit Duitsland, werkt KV Mechelen nog volop zijn zomerstage af. Malinwa koos niet voor een buitenlandse bestemming, maar sloeg zijn tenten op in Tubeke. Van zaterdag 4 juli tot en met vrijdag 10 juli zijn niet de Rode Duivels, maar wel de Kakkers de baas op het nationaal oefencentrum. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
08/07 21u15  Torenhoge boetes voor wie reisadvies negeert: zo werkt het systeem met de kleurcodesJe houdt in aanloop naar je vakantie maar beter met aandacht het “verkeerslicht” van Buitenlandse Zaken in het oog. Die zal voor je vakantiebestemming tot op gemeenteniveau bepalen of je wel of niet mag vertrekken. En als je terugkeert, moet je twee weken thuisblijven. Wie dat niet doet, riskeert boetes tot 4.000 euro en tot zes maanden cel.
08/07 21u15  Chaos na uitspraak BAS: degradatie Waasland-Beveren voorlopig ongedaan gemaakt, crisisberaad bij Pro LeagueHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft Waasland-Beveren gelijk gegeven met zijn klacht over de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei, waarop beslist werd dat volgend seizoen met 16 gespeeld zou worden hoewel het seizoen 2019/2020 nog niet volledig afgewerkt was. Dat wil zeggen dat Waasland-Beveren voorlopig niet mag degraderen en een nieuwe Algemene Vergadering voor een oplossing moet zorgen. De Pro League houdt donderdag crisisvergadering.
08/07 20u15  Malinwa blijft op gelijkspel steken in eerste oefenpartij, nieuwkomer Dailly krijgt meteen minutenKV Mechelen heeft zijn eerste wedstrijd in meer dan vier maanden niet kunnen winnen. De Kakkers bleven in een oefengalop tegen 1B-club RWDM op een 1-1 gelijkspel steken. Bushiri, Coucke, Van den Eynden en Dailly versierden hun eerste minuten voor hun nieuwe club. Togui maakte Mechelse treffer.
08/07 20u15  Torenhoge boetes en zware straffen voor wie reisadvies negeert: zo werkt het systeem met de kleurcodesJe houdt in aanloop naar je vakantie maar beter met aandacht het “verkeerslicht” van Buitenlandse Zaken in het oog. Die zal voor je vakantiebestemming tot op gemeenteniveau bepalen of je wel of niet mag vertrekken. En als je terugkeert, moet je twee weken thuisblijven. Wie dat niet doet, riskeert boetes tot 4.000 euro en tot zes maanden cel.
08/07 20u15  Na de nomadenbomen nu ook banken op ScheldekaaienRond de containers met nomadenbomen op de Antwerpse Scheldekaaien, ter hoogte van Sint-Andries en Zuid, werden woensdag vijf zitbanken geplaatst. De banken zijn gemaakt uit gerecycleerd schoorhout van de Droogdokkensite. Dat zijn balken uit Douglashout die een schip in een droogdok ondersteunen. In elke balk staan de letters SAD gekerfd, wat staat voor Stad Antwerpen Droogdokken.
08/07 20u15  Chaos na uitspraak BAS: Club Brugge is titel voorlopig kwijt, Waasland-Beveren zakt voorlopig nietHet Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft Waasland-Beveren gelijk gegeven met zijn klacht over de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei, waarop beslist werd dat volgend seizoen met 16 gespeeld zou worden hoewel het seizoen 2019/2020 nog niet volledig afgewerkt was. Dat betekent dat alle beslissingen genomen op die vergadering ongeldig zijn. Tot er een nieuwe vergadering komt is er voorlopig dus geen daler en is Club Brugge voorlopig ook zijn titel kwijt.
08/07 20u15  Man steelt fietsen om operatie te kunnen betalenKarim H. (41) hangt een jaar cel boven het hoofd omdat hij afgelopen voorjaar drie fietsen had gestolen in Mechelen. De man zegt dat hij dat deed om zijn operatie te kunnen betalen.
08/07 20u15  Toerisme Westerlo ambitieus met streekproductenshopToerisme Westerlo opende enkele dagen geleden een streekproductenshop. Normaal gezien ging de opening gepaard met een feestelijk weekend, maar daar stak het coronavirus een stokje voor.
08/07 20u15  Beerschot houdt Club Brugge op gelijkspel in oefenduelBeerschot heeft landskampioen Club Brugge in bedwang kunnen houden. De oefenwedstrijd eindigde op 1-1, na doelpunten van Noubissi en Diatta in de eerste helft.
08/07 20u15  Parlementslid Ellen Samyn (VB) ontvangt poederbrief: “Ik dacht meteen aan mijn zoontje”Samen met nog drie andere parlementsleden van Vlaams Belang kreeg het Brasschaats federaal parlementslid Ellen Samyn een poederbrief in de brievenbus. De Civiele Bescherming onderzoekt de aard van het poeder.
08/07 19u15  Stad verhoogt steun aan ’t Antwoord: “De Turnhoutenaar weet niet hoeveel stadsgenoten in de shit zitten”Het Turnhoutse stadsbestuur sluit een nieuwe convenant af met armoedevereniging ’t Antwoord. Deze krijgt voortaan 100.000 euro per jaar, een verhoging met 25%, maar in ruil moet ’t Antwoord de dreigende armoede nog meer opzoeken, zodat kan worden ingegrepen voor armoede structureel wordt.
08/07 19u15  Sterrendiner op het water met chef van KommilfooEen diner op een luxeboot die vaart door de haven. Met zonsondergang, een glas champagne en de exquise gerechten van Olivier de Vinck, sterrenchef van het Antwerpse restaurant Kommilfoo. Dat moet de zoutloze zomermaanden van de evenementensector toch een beetje kruiden. “Ons jaar is kapot. Maar we zijn het stilzitten moe”, aldus organisator Danny Kayser.
08/07 19u15  Vrijwilligers Hanswijkbasiliek zijn dieven beu: “Niets lijkt hen te stoppen, ze vermommen zich zelfs niet”Uitgebreide camerabewaking, bezoekers in de kerk en zelfs toezicht. Dieven storen er zich niet aan als ze toeslaan en geld stelen in de Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijkbasiliek in Mechelen. Ook de aanpassing van het offerblok hielp niet. De vrijwilligers zijn het beu. “Niets lijkt hen te stoppen. Ze vermommen zich zelfs niet”, klinkt het.
08/07 19u15  Club Brugge kan oefenmatch tegen Beerschot niet winnen door flater van Vormer en zoekend spitsenduoClub Brugge heeft 1-1 gespeeld tijdens de tweede oefenmatch van de voorbereiding. Vooral voor de rust was de partij tegen Beerschot best aangenaam: de scorende Diatta (1-1) maakte een flater van Vormer (0-1) ongedaan. Club speelde opnieuw met twee verschillende elftallen. Dennis, Mata en Balanta spelen pas volgende week weer mee.
08/07 19u15  Beerschot houdt Club Brugge op 1-1 in oefenduelBeerschot heeft landskampioen Club Brugge in bedwang kunnen houden. De oefenwedstrijd eindigde op 1-1, na doelpunten van Noubissi en Diatta in de eerste helft.
08/07 19u15  Zverev trekt lessen uit faliekant afgelopen Adria Tour en past voor Berlijn, ook Kyrgios geeft forfaitAlexander Zverev heeft lessen getrokken uit de faliekant afgelopen Adria Tour. De Duitse tennisvedette besliste woensdag af te zeggen voor een demonstratietoernooi in Berlijn (13-19 juli). Tegelijk bevestigde hij een samenwerking met David Ferrer als coach.
08/07 19u15  Filip Dewinter wordt voorzitter van Vlaams Belang Koepel AntwerpenHet bestuur van het Vlaams Belang-Antwerpen dat alle Antwerpse mandatarissen en de negen districtsafdelingen vertegenwoordigt, heeft dinsdag unaniem Filip Dewinter aangeduid als nieuwe voorzitter van het Antwerpse Vlaams Belang-Koepelbestuur. Filip Dewinter vervangt Jan Penris die na meer dan vijftien jaar voorzitterschap ontslag nam. “Vlaams Belang moet in Antwerpen organisatorisch gedynamiseerd worden. Momenteel telt het Vlaams Belang 1.650 leden in Antwerpen. Ik wil in anderhalf jaar tijd, tegen eind 2021, vijfhonderd nieuwe leden voor het Vlaams Belang werven via een wervingscampagne die begin volgend jaar van start zal gaan”, aldus Dewinter. “De prioritaire taak van het Vlaams Belang moet erin bestaan om in Antwerpen een rechts bestuur aan de macht te brengen. Het nationalistisch-socialistisch experiment met N-VA en sp.a is immers grandioos mislukt.”
08/07 19u15  Na nieuw tragisch overlijden lanceren sportartsen infopunt voor hartstilstand in de sportDe vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA) start met een telefoonnummer dat familieleden, trainers en artsen van jonge sporters die een hartstilstand hebben gekregen, kunnen bellen als ze vragen hebben. Dat maakte SKA woensdag bekend in een persbericht.
08/07 19u15  Organisatie bevestigt afgelasting van prestigieuze Ryder CupDe 43e editie van de Ryder Cup, het tweejaarlijkse golftoernooi tussen de Verenigde Staten en Europa, wordt vanwege de coronacrisis met een jaar uitgesteld naar september 2021. Dat maakte de organisatie woensdag officieel bekend op de website van het prestigieuze treffen. Sportzender ESPN had het nieuws eerder op de dag al naar buiten gebracht.
08/07 19u15  Délifrance palmt twee verdiepingen in op toplocatie op MeirOp een toplocatie op de Antwerpse Meir ging vorige vrijdag een nieuwe Délifrance open. Ambitie van de franchisenemers, die ook al in de Stadsfeestzaal en het Waasland Shopping Center actief zijn: véél passage van snelle eters, maar ook uitpakken met een nieuwe ‘look and feel’.
08/07 19u15  500 meter verder wonen van de Umicore-fabriek maakt wereld van verschilKinderen met hoge loodwaarden in hun bloed een halve kilometer verder weg van de fabriek van Umicore doen verhuizen, kan al een gunstig effect hebben op de gezondheid. Dat zeggen milieu-toxicologen én experts die de bloedstalen bij de kinderen uit de Hobokense wijken Moretusburg en Hertogvelden hebben onderzocht.
08/07 19u15  Lazio-speler kent zijn straf voor bijten van tegenstander: schorsing plus boeteLazioverdediger Patric heeft een schorsing van vier wedstrijden en een boete van 10.000 euro gekregen nadat hij dinsdag een tegenstander in de arm beet.
08/07 19u15  Lijdensweg van Luka Jovic in Madrid blijft duren: Real plaatst aanvaller in quarantaineReal Madrid doet het vrijdag in de competitiewedstrijd thuis tegen Alaves zonder Luka Jovic. De Servische aanvaller is door de Koninklijke in quarantaine geplaatst nadat hij in contact kwam met een vriend die positief testte op het nieuwe coronavirus. Dat schrijven verschillende Spaanse kranten woensdag.
08/07 19u15  De jetons waren geteld en de stewards stonden gereed, maar eerste kermisdag na coronacrisis valt in het water door zware regenWoensdagmiddag opende de eerste kermis sinds het begin van de coronacrisis de kramen op de Grote Markt in Beveren. Het is daarmee de eerste kermis van het Waasland. Maar wat een groot feest zou zijn, draaide uit op een druilerige regendag die de meesten binnen hield.
08/07 18u15  Deze leerkrachten draaien met plezier mee in de zomerschool: “We doen het voor die kinderen”Zonder de inzet van leerkrachten en vrijwilligers is een zomerschool niet mogelijk. Juf Colette en juf Valerie moesten niet lang nadenken toen hen werd gevraagd of ze wilden meewerken. Ze genieten er zelf ook van.
08/07 18u15  Zo gaat de Antwerp Pride er dit jaar uitzienTogether We Pride. Het is de slagzin van de dertiende editie van de Antwerp Pride dat, ondanks de geldende coronamaatregelen, uitpakt met een indrukwekkend programma. Van 5 tot 9 augustus nemen de regenboogkleuren opnieuw de stad in. En via een nieuw streamingplatform Antwerppride.tv kan de Pride ook in uw kot gevierd worden. Toch is er ook buiten veel te beleven. “Dit jaar is er geen parade, maar we hopen dat de outfits ook dit jaar uit de kast komen”, zegt organisator Bart Abeel.
08/07 18u15  Bekijk de oefenmatch KV Mechelen - RWDM hier LIVEKV Mechelen neemt het tijdens de stage op tegen RWDM, promovendus in 1B. Via de kanalen van Malinwa is de oefenwedstrijd integraal live te bekijken. Aftrap om 18u!
08/07 18u15  Golazo stelt aangepaste crosskalender 2020-2021 voor: opener in Lokeren schuift twee weken op, startschot niet altijd om 15uNadat vorige week de definitieve kalender van de Wereldbeker veldrijden werd bekendgemaakt, heeft woensdag ook Golazo haar definitieve crosskalender voor volgend seizoen voorgesteld. Een aantal veldritten staan niet meer op hun traditionele datum. De aangepaste kalender werd goedgekeurd door Belgian Cycling en de UCI.
08/07 18u15  Broers thuis aangevallen door gangsters met kapmessenGewapende en gemaskerde gangsters zijn zondagnacht binnengevallen in een woning in Borgerhout. Ze takelden een van de bewoners toe met een kapmes, de moeder des huizes werd van de trap geduwd.
08/07 18u15  Boete tot 4.000 euro voor wie quarantaine negeert na terugkeer uit rode zoneOns land gaat een systeem invoeren met kleurcodes voor heel Europa. Bij code rood mag u niet vertrekken, en wie terugkeert moet verplicht een coronatest ondergaan en in quarantaine. Wie dat niet doet, zal een boete riskeren tot 4.000 euro en tot zes maanden cel, bevestigt het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).
08/07 18u15  Bruno Vekemans vierde ereburger in Brasschaat: “Een zeer creatieve autodidact”Bruno Vekemans, die op 22 juli van vorig jaar overleed, wordt Brasschaats ereburger. De kunstschilder bracht het leven in onder meer Congo en Cuba in beeld. Hij was ook lange tijd redder in het gemeentelijk zwembad.
08/07 18u15  Dieven sluiten winkeleigenaar op en stelen gsm’s op klaarlichte dagBij telefoonwinkel Mobilesous in de Herentalsstraat in Turnhout werd maandag een inbraak gepleegd. Twee personen stapten de winkel binnen en namen een tiental gsm-toestellen mee.
08/07 18u15  Failliete vishandel Arijs heropent als De Vis Factorij - Arijs: “Elke dag vers aanbod overgevlogen uit IJsland”De ondernemingsrechtbank in Turnhout heeft het licht op groen gezet voor de overname van de vorige week failliet verklaarde vishandel Arijs in Herentals. “De winkel in de Atealaan heropent vrijdag al. “Voor de klanten zal het aanvoelen alsof Arijs nooit weg is geweest”, zegt één van de overnemers Mario Vleugels van horeca groothandel Agora Culinair.
08/07 17u15  Is ons land voorbereid op lokale lockdowns? “Alarmbellen gingen al af in Wevelgem en Limburg”Twintig besmettingen per honderdduizend inwoners in de laatste 7 dagen is veilig. Dat zijn de medische experts overeengekomen. Is het in een gemeente hoger, dan gaan de alarmbellen mogelijk af en trekken artsen op onderzoek. In Wevelgem lag dat cijfer deze week 3 keer zo hoog en de alarmbellen gingen ook af. Maar als er straks een lokale lockdown nodig zou zijn, ligt daar nog steeds geen draaiboek voor klaar.
08/07 17u15  Beurswaakhond brengt modegroep FNG voor het gerecht: “Mogelijk inbreuk inzake marktmanipulatie”De beurswaakhond FSMA breidt het onderzoek naar de Mechelse modegroep FNG uit en maakt het dossier bovendien over aan het gerecht.
08/07 17u15  Vier politiezones werken samen rond professioneel profilerenDe lokale politiezones Brussel-Noord, Gent, Antwerpen en Mechelen-Willebroek hebben samen een kader uitgewerkt waarmee ze politiemedewerkers willen ondersteunen rond professioneel profileren. Door het uittekenen van uniforme richtlijnen naar het Nederlands voorbeeld van het ‘handelingscharter proactieve controle’, worden de verschillende stappen en geldende richtlijnen bij een politionele actie of controle nauwkeurig gedefinieerd.
08/07 17u15  Straffen met uitstel voor spuwen naar ambulanciers en politieDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Robert L. (47) veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel, omdat hij naar twee ambulanciers had gespuwd. Jimmy S. (36) kreeg vijftien maanden met uitstel voor smaad en het spuwen naar een agent.
08/07 17u15  Geen wielerkoersen, wel kermisKermissen zijn opnieuw toegelaten mits het respecteren van de nodige coronamaatregelen. Toch dreigde het in Zandvliet nog mis te lopen. Van zaterdag 11 tot en met dinsdag 21 juli wordt op de Botermarkt kermis gevierd. Maar er wordt gewerkt in de Spaansemolenstraat en daarom staat er op de Botermarkt een werfkeet en liggen er nog heel wat bouwmaterialen. Zo komt het dat er te weinig ruimte was om alle attracties coronaveilig op te stellen. “We willen na de moeilijke voorbije maanden het kermisplezier toch laten doorgaan en dus nam het districtsbestuur de beslissing om de bouwmaterialen op eigen kosten te verplaatsen. Zo krijgen de kramen een plek op veilige afstand van elkaar”, legt districtsvoorzitter Carl Geeraerts (N-VA) uit. De verschillende kermiskoersen gaan echter niet door.
08/07 17u15  Waterrebellen brengen tags aan in heel AntwerpenMet hun slogans, vooral ‘geen water = geen leven’ willen de actievoerders aandacht voor het belang van (drink)water in ons leven en duidelijk maken dat verspilling in een waterarme regio als Vlaanderen echt niet kan.
08/07 17u15  Twintig maanden cel geëist voor vrouw die spuwde naar winkelpersoneel en politieSamira K. (27) is woensdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen moeten verschijnen, omdat ze in volle coronacrisis gespuwd had naar winkelpersoneel en politieagenten. Het openbaar ministerie vorderde twintig maanden cel en 1.600 euro boete.
08/07 17u15  52-jarige man uit Wuustwezel vermistDe 52-jarige Taj Pannewitz uit Wuustwezel is sinds dinsdag 7 juli vermist. De man verliet toen tussen 8u30 en 9u30 zijn ouderlijke woning op de Bredabaan in Wuustwezel, sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.
08/07 17u15  Drugskoerier betrapt met bijna 6 kilogram cannabisErkan A. (34) uit Mechelen stond voor de strafrechter voor het bezit van een grote partij cannabis. In november 2019 moest de man aan de kant voor een verkeerscontrole in Bonheiden, maar hij weigerde te stoppen en ging ervandoor. A. werd achternagezeten en kon uiteindelijk aan de kant worden gezet. In de wagen trof de politie 5,8 kilogram cannabis aan. “De beklaagde zei dat hij de drugs had opgepikt en 500 euro had gekregen om ze naar een andere locatie te brengen”, zei de aanklager, die twee jaar cel en 8.000 euro boete eiste.
08/07 17u15  Bekijk de oefenmatch Club Brugge - Beerschot hier LIVENa het nipte verlies tegen AA Gent in de eerste oefenwedstrijd (1-0) staat Beerschot opnieuw tegenover een topper: Club Brugge. Via de kanalen van de landskampioen is de match integraal live te bekijken. Aftrap om 17u!
08/07 17u15  Jubilerende feestgroep MoodCollector snakt weer danslustig publiek: “Pas nu beseffen we hoe plezant we dit vinden”Dansen, schuren, skanken en zweten op de tonen van MoodCollector? Ook dat kan sinds corona tijdelijk niet meer. Wat voor die veelkoppige feestgroep een jubileumjaar had moeten worden, verloopt onverhoopt in mineur. “Als wij met onze feelgood-muziek het virus zouden kunnen verjagen, hadden we nu veel optredens gehad”, zeggen Kris De Wilde en Luc Quets.
08/07 17u15  Man betrapt met 49 zakjes cocaïneHet Openbaar Ministerie heeft woensdag 18 maanden effectieve celstraf geëist tegen Jordan B.M. uit Mechelen. De man was eerder dit jaar betrapt tijdens een verkeerscontrole. In de wagen vond de politie maar liefst 49 zakjes cocaïne terug. B.M. verklaarde aan de politie dat hij drugs was beginnen dealen omdat hij financiële problemen kende door een eerdere veroordeling. Een veroordeling die ook met drugs te maken had. Toen kreeg hij vier jaar voorwaardelijke celstraf.
08/07 17u15  Eerste speeldag van Proximus League: Seraing opent competitie tegen Beerschot of OH LeuvenDe Proximus League start op vrijdag 21 augustus (om 19u) met een thuiswedstrijd voor Beerschot of OH Leuven, de verliezer van de promotiefinale naar 1A, tegen promovendus Seraing. Dat maakte de Pro League woensdag bekend bij de kalendervoorstelling in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek.
08/07 16u15  Johnny Depp ontkent dat hij “monster” isOp de tweede dag van de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun heeft acteur Johnny Depp ontkend dat hij een “monster” is. De 57-jarige Hollywoodster beweert ook dat hij zijn ex-vrouw Amber Heard nooit geslagen heeft.
08/07 16u15  Renovatiepremie krijgt nieuwe invullingDe gemeentelijke renovatiepremie wordt omgezet in een gemeentelijke premie voor duurzaam en levenslang wonen. “Onze voorwaarden waren technisch verouderd en er was nood aan een bredere interpretatie. Deze nieuwe premie helpt inwoners om de kwaliteit van hun woning te verbeteren en om de huizen energiezuiniger te maken. Ook verhuurders die hun woning verhuren aan een erkend sociaal verhuurkantoor of het OCMW van Nijlen komen nu in aanmerking. Ook kan er een premie voor specifieke aanpassingswerken voor ouderen of personen met een beperking worden aangevraagd”, zegt gemeenteraadsvoorzitter en interimschepen Ferdi Heylen (Groen).
08/07 16u15  We gooien met miljarden door de coronacrisis, maar wie zal die betalen?Zoals wij wat kleingeld tellen, zo gooien ze bij de overheden dezer dagen met miljarden. Nochtans zal het federale begrotingstekort dit jaar volgens de laatste cijfers al 11 procent van het bbp bedragen, goed voor een put van 47,5 miljard euro. Maar wie zal dat betalen of verdwijnt die put straks gewoon weer vanzelf?
08/07 16u15  Lumière plant opening nieuwe stadsbioscoop tijdens zomervakantie 2021De nieuwe bioscoop in de Oude Stadsfeestzaal in Mechelen moet tijdens de zomervakantie van 2021 de deuren openen voor het publiek. “In september of oktober plannen we dan een groot openingsfeest”, zegt Jon Michelena van toekomstig uitbater Lumière.
08/07 16u15  Dagen hoeve Kempenaers lijken geteldIn de Ooststatiestraat in Kontich, op de hoek met de Kauwlei, vormt de hoeve Kempenaers met zijn wit-groene houten luiken nog een typisch en pittoresk dorpsgezicht uit een ver verleden. Maar wellicht niet voor lang meer. Een projectontwikkelaar plant er een woonproject met zestien appartementen en ondergrondse garage.
08/07 16u15  Hoe zegde da? “Duur de comprenure”Het Antwerpse dialect... Het is toch wel iets aparts, niet? De hele zomer lang laten we jullie kennismaken met de uitzonderlijke tongval van de Antwerpenaren. Ken jij alle woorden al? Zoals ‘duur de comprenure’?
08/07 16u15  Stad en ontwikkelaar bereiken overeenkomst met buurt: renovatie Normaalschool kan eindelijk beginnenNu er een nieuw akkoord afgesloten werd met de buurt, hoopt projectontwikkelaar Caaap het bouwproject op de Normaalschoolsite in Lier eind dit jaar opnieuw op te starten. De werkzaamheden hebben dan anderhalf jaar stilgelegen.
08/07 16u15  Chemiereus Ineos neemt site van BP naast E313 in Geel overDe Britse chemiereus neemt bijna alle petrochemische activiteiten van oliemaatschappij BP over. In ons land gaat het om de site van BP in Geel, een van de grootste productiesites voor paraxyleen ter wereld.
08/07 16u15  Trio staat terecht voor diefstallen van fietsenTwee mannen en een vrouw uit Heist-op-den-Berg moesten zich voor de Mechelse correctionele rechtbank verantwoorden voor de diefstal van fietsen, voor het bezit en één zelfs voor handel in drugs en voor het rijden met gestolen nummerplaten.
08/07 16u15  Afvalophalers draaien overuren tijdens coronacrisis: drie keer meer afval, ook sluikstortDe coronacrisis heeft ook een stevige impact op de afvalcijfers. De afvalophalers in Sint-Niklaas, maar ook in de andere gemeenten van het Waasland, draaiden overuren.
08/07 16u15  FNG krijgt tot 5 oktober bescherming, vakbonden ongerust: “Personeel heeft genoeg van constante stoelendans”De Mechelse modegroep FNG noemt de bescherming die het bedrijf van de rechtbank kreeg tegen zijn schuldeisers een positieve stap. Er wordt nu aan een reorganisatieplan gewerkt dat op 4 september moet klaar zijn. De vakbonden maken zich grote zorgen over het feit dat er nog steeds geen wintercollectie is aangekocht voor de Brantanowinkels.
08/07 16u15  REACTIES. KV Mechelen: “Spijtig dat 12.000 abonnees mogelijk geen wedstrijd tegen Club Brugge zien”‘The stage is set’. Woensdagmiddag maakte de Pro League de kalender voor het nieuwe voetbalseizoen bekend. Dat lokte uiteraard bij alle clubs een reactie uit.
08/07 16u15  Professor UAntwerpen: “Oosterweelwerken zijn weggesmeten geld”Professor Wouter Van Dooren heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwaanvraag van de Oosterweelverbinding. Volgens de Antwerpse professor is het miljardenproject “weggesmeten geld”. Het zal volgens hem de fileproblemen enkel doen verschuiven van de Kennedytunnel naar de rotonde van Wommelgem. Volgens Van Dooren is de bouw van de A102 tussen Ekeren en Wommelgem veel belangrijker.
08/07 15u15  Zeker geen augustuskermis in WillebroekKermissen kunnen onder voorbehoud van beslissing van Nationale Veiligheidsraad ten vroegste weer plaatsvinden vanaf 1 augustus. “Omdat er teveel onduidelijkheid is en we de kermiswereld niet aan ’t lijntje willen houden, is door het college beslist om de augustuskermis 2020 in Willebroek te annuleren. We kunnen immers niet garanderen dat we deze kermis tijdig en veilig georganiseerd krijgen. Voor de organisatie van andere kermissen en evenementen wachten we de federale richtlijnen af”, aldus schepen Ilse Lenvain. In Blaasveld staat de kermis gepland op 19 en 20 september. In Heindonk op 12 en 13 september en in deelgemeente Tisselt is het kermisfeest op 5 en 6 september gepland.
08/07 15u15  Waasland-Beveren betreurt behoud van format en vestigt hoop op BASWaasland-Beveren betreurt dat er dinsdag tijdens de algemene vergadering van de Pro League geen meerderheid werd gevonden om het competitieformat van 1A te veranderen naar een formule met achttien ploegen. De Wase club geeft de moed nog niet op. 'Het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) kan nog steeds het sportieve laten primeren', klinkt het op de Freethiel.
08/07 15u15  Zes pelgrims zijn op weg met de fiets naar RomeNadat ze drie jaar geleden al naar Santiago de Compostela reden, zitten zes Sint-Niklase pelgrims opnieuw op de fiets. Dit keer is Rome de eindbestemming van hun fietsbedevaart.
08/07 15u15  Fotografe die deurportretten maakte, krijgt zomerexpoDe twintigjarige Femke Vercauteren, die tijdens de coronacrisis door Sint-Niklaas trok en portretten maakte van mensen in hun deurgat, heeft haar eigen expo in de hoofdbibliotheek van de stad. Femke is naast studente ook deeltijds fotografe. “Ik was sowieso nog van plan iets te doen met die foto’s, maar toen heeft de bibliotheek mij zelf gecontacteerd”, zegt Femke. “Er hangt nu een selectie van 25 gezinnen, van de zowat 200 portretten die ik getrokken heb.”
08/07 15u15  Parijs pakt deze zomer uit met drijvende cinemaHet groene Parijs heeft ook een ecovriendelijke oplossing gevonden voor een openluchtcinema, waar doorgaans een auto voor nodig is. Parijzenaars zullen een film kunnen meepikken vanop het water.
08/07 15u15  Professor UA: “Oosterweelwerken zijn weggesmeten geld”Professor Wouter Van Dooren heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwaanvraag van de Oosterweelverbinding. Volgens de Antwerpse professor is het miljardenproject kosten op het kerkhof. Het zal de fileproblemen enkel doen verschuiven van de Kennedytunnel naar de rotonde van Wommelgem. Volgens Van Dooren is de bouw van de A102 veel belangrijker.
08/07 15u15  Supportersorgaan verbijsterd over nieuwe aftrapuren Belgisch voetbal: “Pro League steekt middenvinger op naar fans”Belgian Supporters, de overkoepelende federatie van supportersverenigingen, is niet te spreken over de tijdslots die Eleven Sports en de Pro League zijn overeengekomen voor de competitiewedstrijden in 1A. “De Pro League steekt een middenvinger op naar hun belangrijkste stakeholder, namelijk de voetbalfans”, reageert Eddy Janssis, voorzitter van Belgian Supporters, woensdag.
08/07 15u15  Pokerclub heropent de deuren “dankzij masker is ‘pokerface’ niet meer nodig”Nu de Corona-maatregelen steeds meer versoepeld worden mogen ook de pokerclubs weer toernooien organiseren. Al moeten de spelers zich uiteraard ook aan de veiligheidsregels houden. De grootste pokerclub van het land vindt u in Wilrijk en vandaag begonnen ze daar alles klaar te maken voor de heropening op 15 juli.
08/07 15u15  Vanaf volgend jaar ook vredesprijs tijdens VredefeestenVanaf volgend jaar krijgt Sint-Niklaas allicht ook zijn eigen ‘vredesprijs’. Die zou worden uitgereikt tijdens de Vredefeesten in september.
08/07 15u15  Politie vindt verdachte van groot sluikstortDe milieudienst van de lokale politie Klein-Brabant heeft een verdachte kunnen identificeren van een groot sluikstort dat in juni werd achtergelaten in een veldbaantje tussen de Provinciale Weg en Heibosstraat in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands).
08/07 15u15  STAGEDAGBOEK KV MECHELEN. Slechts 21 man traint met de groepTerwijl Antwerp FC terug is uit Duitsland, werkt KV Mechelen nog volop zijn zomerstage af. Malinwa koos niet voor een buitenlandse bestemming, maar sloeg zijn tenten op in Tubeke. Van zaterdag 4 juli tot en met vrijdag 10 juli zijn niet de Rode Duivels, maar wel de Kakkers de baas op het nationaal oefencentrum. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
08/07 14u15  Eindelijk weer een supermarkt in Westmeerbeek: “Gedaan met 7 kilometer te rijden om boodschappen te doen”Op de Corbeillesite in Westmeerbeek (Hulshout) opende woensdag supermarkt Albert Heijn de deuren. Inwoners hoeven dus niet langer uit te wijken naar buurdorpen om hun inkopen te doen.
08/07 14u15  Chaos in uitgaansbuurt Knokke-Heist wanneer honderden jongeren niet naar huis willen: “Als ze zich niet gedragen, moeten ze gewoon thuis in hun land blijven”In de uitgaansbuurt in Knokke-Heist liep het in de nacht van dinsdag op woensdag uit de hand: honderden jongeren, vooral Nederlanders, wilden er na het sluitingsuur van de cafés nog niet naar huis. De politie moest bijstand vragen van omliggende zones om de situatie onder controle te krijgen. “In de loop van de dag volgt er overleg met het gemeentebestuur”, klinkt het bij de politie.
08/07 14u15  De voetbalkalender is bekend: Antwerp opent met topper tegen AA Gent, KV Mechelen tegen Zulte WaregemDe Pro League heeft woensdag de kalender bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Kampioen Club Brugge en Charleroi trappen de nieuwe Jupiler Pro League op gang op zaterdag 8 augustus (om 16u30). Antwerp opent op de eigen Bosuil met een topmatch tegen AA Gent, KV Mechelen maakt de verplaatsing naar het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Als Beerschot het haalt in de promotiefinale, sluit het de eerste speeldag af tegen Moeskroen.
08/07 14u15  OVERZICHT. Dit betaalt u voor Belgisch voetbal op Eleven Sports, dat uitpakt met een mobiele studio voor “XXL-wedstrijden”Nadat de leden van de Pro League het eens raakten over het format en nieuwe uitzenduren van het aankomende seizoen, presenteerde Eleven Sports woensdagmiddag haar plan om het Belgische voetbal op de buis te brengen. Het pakt onder andere uit met een mobiele studio.
08/07 14u15  Aanrijding door trein: 250 reizigers moeten overstappenIn het station Nekkerspoel in Mechelen is woensdagmiddag een persoon onder een trein terechtgekomen. Door de aanrijding werd het treinverkeer in de buurt korte tijd helemaal stilgelegd. Na een twintigtal minuten konden opnieuw vier van de zes sporen gebruikt worden. Dat zorgde wel voor enkele afschaffingen van treinen en vertragingen van treinen die niet werden afgeschaft.
08/07 14u15  Dealer betrapt met grote lading drugs: “Door de coronamaatregelen meer in huis gehaald”Een 40-jarige man uit Rijkevorsel riskeert veertig maanden cel omdat hij thuis en in zijn bestelwagen een grote hoeveelheid drugs en wapens in zijn bezit had. “Door de coronacrisis had hij extra veel drugs aangekocht”, zei de advocaat van de dealer.
08/07 14u15  Akkoord over verplichte quarantaine na vakantie: regering vaardigt reisverbod uit voor bepaalde gebiedenDe verschillende regeringen van dit land hebben eindelijk een akkoord bereikt over de verplichte quarantaine voor wie op vakantie is geweest in een risicogebied. Er zal gewerkt worden met kleurcodes: wie terugkeert uit een rood gebied, moet verplicht getest worden en moet in quarantaine. Voor bepaalde gebieden komt er zelfs een formeel reisverbod.
08/07 14u15  Ruzie tussen broers in Berchem eindigt met steekwondeIn de De Villegasstraat in Berchem is woensdag een man aangevallen door zijn broer, hij liep een steekwonde op. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, zijn broer werd gearresteerd.
08/07 13u15  Schoonmaken vijver en ringgracht Tivolipark kost bijna 100.000 euroDe stad Mechelen trekt bijna 100.000 euro uit om de vijver en de ringgracht in het Tivolipark te laten schoonmaken. Een aannemer voert die klus vanaf midden augustus uit. Hij heeft een maand werk.
08/07 13u15  Rode Duivels oefenen in november tegen Zwitserland, Oranje tegen SpanjeDe Rode Duivels spelen op woensdag 11 november (20u45) in het Brusselse Koning Boudewijnstadion een oefeninterland tegen Zwitserland, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag bekend.
08/07 13u15  Specialisten herstellen spoorwegbrug in zeven uur tijd: “Dit was een nachtje MacGyver aan de Rupel”In de nacht van dinsdag op woensdag hebben technici van Infrabel een storend euvel aan de Rupelbrug tussen Boom en Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) opgelost. “Het werd een echte race tegen de tijd om de 550 ton zware spoorbrug in één nacht klaar te hebben”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.
08/07 12u15  Veldrijder Lars van der Haar traint weer voluit na zes weken corona: “Ik heb mijn longen de tijd gegeven om te herstellen”Het was even schrikken voor Lars van der Haar (28). De Nederlandse veldrijder raakte in maart besmet met het coronavirus en kon zes weken niet fietsen. “Ik was al buiten adem toen ik de trap op moest. Maar ik merk nu dat ik geen blijvende schade heb opgelopen en klaar zal zijn voor het veldritseizoen.” Al blijft het een vraagteken hoe de cross er zal uitzien.
08/07 12u15  Eigenaar zet Pannenkoekenboot te koop voor 200.000 euro: “Het is tijd voor een nieuwe uitdaging”De Pannenkoekenboot aan het kanalenkruispunt in Dessel staat te koop voor 200.000 euro. Eigenaar Willem Hamel (50) doet de gerenoveerde boot van de hand omdat hij een nieuwe uitdaging zoekt in Spanje. “Ik zal mijn lieve klanten wel missen”, zegt Willem, die door zijn jongste bezoekers ook wel eens ‘Piet Pannenkoek’ werd genoemd.
08/07 12u15  Gemeente hakt knoop door: geen Pulderbos-kermis en veeprijskamp dit jaar“We vonden geen manier om de kermis op een Pulderbos-waardige manier te laten doorgaan”, zegt schepen Steven Van Staeyen (CD&V) over de zware beslissing die de gemeente nam om Pulderbos-kermis en de veeprijskamp (van 16 tot 19 augustus) af te gelasten. Ook alle andere kermissen, zomerconcerten en jaarmarkten in Groot-Zandhoven tot eind augustus gaan niet door.
08/07 12u15  Marathon van Brussel gaat dit jaar niet doorDe marathon en halve marathon van Brussel, die voorzien waren op zondag 4 oktober, gaan dit jaar vanwege de coronacrisis niet door, zo maakten de organisatoren woensdag bekend.
08/07 12u15  PVDA vreest voor ontvolking Hobokense wijk: “Nieuwe bufferzone op de terreinen van Umicore, niet in de buurt”“Een nieuwe bufferzone maken in Moretusburg, betekent dat de wijk ontvolkt wordt. Op die manier blijft er straks niets meer van over. Wij zijn voorstander van een uitgebreide bufferzone, maar dan op de terreinen van Umicore in Hoboken zelf”, zegt Antwerps gemeenteraadslid Mie Branders (PVDA), nu het metaalbedrijf een vergoeding overweegt voor elk gezin dat wil verhuizen. “Onze eerste prioriteit is om zo snel mogelijk kinderen die tot de risicogroep behoren een vakantie aan te bieden. Desnoods organiseren we zelf vakantiekampen”, zegt schepen voor Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA).
08/07 12u15  Matthias Brändle verlengt contract bij Israel Start-Up Nation: “Ik ben zo gelukkig”De Oostenrijkse tijdritspecialist Matthias Brändle heeft zijn contract bij WorldTour-ploeg Israel Start-Up Nation met twee seizoenen verlengd, zo maakte de wielerformatie dinsdagavond bekend.
08/07 12u15  Reuskens van Borgerhout trekken coronaproof de wijken inDe Reuskens van Borgerhout nemen het zekere voor het onzekere en draaien voor de 308ste Reuzenstoet de rollen om. In plaats van dat het volk naar hen toe komt, gaan zij naar het volk. “Tijdens het weekend van 26-27 september trekken Reus, Reuzin, Kinnebaba en Dolfijn zelf de Borgerhoutse wijken in”, zegt Koen Lamberts van vzw De Reuzen.
08/07 12u15  Tanja Dexters vindt nieuwe uitdaging en gaat in zee met vastgoedmakelaar aan Costa Del SolTanja Dexters heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Ze deelde op Instagram een foto waarmee ze aankondigt dat ze in zee gaat met ‘My dream properties’, een vastgoedmakelaar aan de Costa Del Sol.
08/07 12u15  Kempense meesteroplichtster terug in de cel: opnieuw tal van mannen opgelichtOplichtster Ilse Leroi (41) uit Kasterlee is opgepakt door de politie nadat aan het licht kwam dat ze opnieuw tal van mannen had opgelicht. De onderzoeksrechter heeft haar dinsdag aangehouden.
08/07 12u15  Italiaans paardencircus strandt in Zandhoven en geeft extra tintje aan kinderkampenNormaal hadden ze deze zomer in De Schorre in Boom moeten optreden, maar door de coronacrisis strandde het Italiaans paardencircus Cavallo Gitano in manege Beggard in Zandhoven. Om van de nood een deugd te maken, organiseren de artiesten in augustus samen met de manege circus-paardenkampen. Vanaf 15 augustus is er ook elke zondag kindercircus in de Beggard in Zandhoven.
08/07 12u15  Voorontwerp herinrichting Adegemstaat is klaar: “Sluitstuk vernieuwing binnenstad”Het voorontwerp voor de herinrichting van de Adegemstraat in de binnenstad van Mechelen is klaar. Zoals op veel andere plaatsen in het centrum kiest de stad voor gezaagde kasseien. De investering wordt geraamd op 2,2 miljoen euro.
08/07 12u15  Ontwerper Jacquemus neemt je mee naar zijn favoriete adresjes in MarseilleOp zoek naar een alternatieve en modieuze reisgids voor Marseille? De Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus, de man achter het populaire label Jacquemus, heeft op Instagram zijn eigenzinnige adresjes gedeeld. Enkele filmpjes moeten alvast een voorsmaakje geven.
08/07 12u15  Terugval in goederenoverslag blijft beperkt in Antwerpse havenIn de eerste jaarhelft is de totale goederenoverslag in Port of Antwerp met 4,9% gedaald ten opzicht van de eerste helft van 2019. Dat meldt het havenbedrijf woensdag. Vergeleken met andere West-Europese havens hield Antwerpen goed stand doordat het in veel segmenten actief is, het niet afhankelijk is van één continent en door haar rol als grootste geïntegreerde chemiecluster in Europa, zegt CEO Jacques Vandermeiren.
08/07 12u15  Honderden gezinnen tijdlang zonder stroom in Antwerpen door beschadiging aan Plantin en MoretusleiMeer dan 2.000 gezinnen in Berchem, Antwerpen, Borgerhout en Antwerpen-Noord zaten woensdag een tijdlang zonder stroom. Dat was het gevolg van een beschadiging op de Plantin en Moretuslei, waar momenteel gewerkt wordt. Ondertussen heeft iedereen opnieuw stroom.
08/07 11u15  Bevrijdingstunnel langdurig afgesloten richting Brussel na ongeval met vrachtwagenIn Antwerpen is de Bevrijdingstunnel tussen de Antwerpse ring en de A12 woensdagochtend volledig afgesloten na een zwaar ongeval. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Een vrachtwagen is er in nog onduidelijke omstandigheden beginnen te slippen en heeft zowel de linker- als de rechtertunnelwand geraakt, met een grote ravage tot gevolg. De hinder zal er allicht van lange duur zijn.
08/07 11u15  Honderden gezinnen zonder stroom in Antwerpen door beschadiging aan Plantin en MoretusleiMeer dan 2.000 gezinnen in Berchem, Antwerpen, Borgerhout en Antwerpen-Noord zitten momenteel zonder stroom. Dat is het gevolg van een beschadiging op de Plantin en Moretuslei, waar momenteel gewerkt wordt.
08/07 11u15  Transfer naar Midden-Oosten lonkt voor Maxime Lestienne, maar Standard wil boter bij de visVerlaat Maxime Lestienne (28) Standard? Die kans bestaat, want er is nadrukkelijke interesse voor de flankaanvaller vanuit het Midden-Oosten. Al Ain bracht zelfs al tweemaal een bod uit, maar stuitte telkens op een njet in Luik. Lestienne zelf heeft wel oren naar een verhuis naar de Verenigde Arabische Emiraten.
08/07 11u15  Kanye West deelt eerste beeld van de nieuwe sociale huizen die hij bouwtRapper en Yeezy-ontwerper Kanye West is in Calabasas, nabij de Amerikaanse stad Los Angeles, een sociale woonwijk aan het bouwen. Voor de tweede keer al weliswaar, want het project werd in augustus vorig jaar stilgelegd omdat hij niet over de nodige vergunningen beschikte.
08/07 11u15  Oosterweelwerven op kruissnelheid: hier wordt vanaf half augustus zware hinder verwachtAfgelopen weekend is over de E17 ter hoogte van Kruibeke een tijdelijke keerbrug geplaatst om de verkeersdoorstroming tijdens het verdere verloop van de Oosterweelwerken te garanderen. Deze zomer volgen de nieuwe werven voor Oosterweel elkaar in snelvaart op. Vooral tijdens de tweede helft van augustus wordt er rondom Antwerpen extreem veel hinder verwacht. “De omgeving van Antwerpen-West, het knooppunt dat de E17 met de E34 verbindt, is dan te mijden”, zegt Roos Mariën van Lantis, bouwheer van Oosterweel. We bezochten op Linkeroever en in de omgeving van Zwijndrecht en Kruibeke enkele werven van het grootste infrastructuurproject van de eeuw.
08/07 11u15  Walhalla Luxemburg (2): het einde van goedkoop tankenIn het Groothertogdom Luxemburg zijn trein, tram en bus voor iedereen gratis. Ook voor toeristen. De regering wil het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk maken en de ellenlange files verkleinen. Maar tegelijk zijn diesel en benzine er nog steeds spotgoedkoop, waardoor autorijden wordt gestimuleerd. Hoe vallen die twee te rijmen? En is het veilig om te fietsen in Luxemburg? Gazet van Antwerpen trok naar de hoofdstad van het piepkleine land en zoekt in drie reportages naar antwoorden. Vandaag deel 2: tanken in Luxemburg.
08/07 11u15  Brantano en twee andere FNG-bedrijven krijgen bescherming tegen schuldeisersDe ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft woensdag beslist om drie vennootschappen van modebedrijf FNG tot 5 oktober 2020 te beschermen tegen schuldeisers. Tegen 4 september moet er een reorganisatieplan klaar zijn.
08/07 11u15  Binnenkort kan je bij ICI Paris XL live advies vragen vanuit je luie zetelTwijfels over dat oogpotlood of het kleurtje van de oogschaduw? Bij cosmeticaketen ICI Paris XL krijg je voortaan online advies van een medewerker zonder dat je ook maar je huis moet verlaten.
08/07 10u15  Foodbloggers presenteren hun favoriete zomergerecht: taart met rood fruit van Hap en TapDeze zomer gaan we op zoek naar de favoriete seizoensgerechten van acht Belgische foodbloggers. Zoet, hartig of gewoon verfrissend tijdens de hete temperaturen, het kan allemaal. Als eerste is Hap en Tap van Myriam Minne aan de beurt. Zij koos voor een makkelijk taartje met rood fruit.
08/07 10u15  Nieuwe collectie Chanel geïnspireerd op Karl LagerfeldKarl Lagerfeld mag dan wel overleden zijn, toch is de grootmeester nog lang niet vergeten. Creatief directeur Virginie Viard liet zich voor de nieuwste collectie van modehuis Chanel inspireren door de Duitse ontwerper. “Er zit meer Lagerfeld dan Chanel in”, zegt ze daarover in een interview met Elle.
08/07 10u15  ESPN: “Ryder Cup gaat dit jaar niet door”De Ryder Cup, het tweejaarlijkse golftoernooi waarin de Verenigde Staten het opnemen tegen Europa, gaat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door, zo maakte sportzender ESPN bekend in afwachting van een officiële aankondiging van de organisatoren, die woensdag zou volgen. Het toernooi wordt verplaatst naar komend jaar.
08/07 10u15  Asos en Zalando weren Boohoo na klachten over ‘moderne slavernij’Onder meer de bekende webshops Asos, Zalando, Next en Very verkopen (voorlopig) niet langer kleding van Boohoo. Dat gebeurt nadat een fabriek in het Engelse Leicester betrapt werd op “moderne slavernij”.
08/07 10u15  Naomi Campbell: “We moeten nu vechten voor gelijkheid”Topmodel Naomi Campbell heeft de digitale Paris Couture Week geopend met een indrukwekkende speech. De Britse riep onder meer op voor meer diversiteit en gelijkheid in de mode-industrie. “Ik hoop dat de Franse modeweek het begin is van een nieuw tijdperk”, zei ze vanuit haar huis in de Verenigde Staten.
08/07 09u15  DISCUSSIE. Moet de Vlaamse regering diep in de buidel tasten voor het rusthuispersoneel?In totaal 1 miljard euro trekt de federale regering uit om 125.000 personeelsleden in de zorg een hoger loon te geven en de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Vriend en vijand zijn het erover eens dat dit een historisch akkoord is.
08/07 08u15  Spelers van Virton worden aan hun lot overgelaten en schreeuwen om hulp in brief: “De club gijzelt ons”In een brief gericht aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League hebben de spelers van Excelsior Virton hulp gevraagd bij de ontbinding van hun contract bij de geplaagde club. Virton wenst niet in de polemiek te treden, maar ziet geen enkele contractuele verplichting om de spelers vrij te laten.
08/07 07u15  Corona stuwt vastgoedprijzen hoogte in: appartement 7% duurder, huis ruim 4%De vastgoedprijzen in België blijven stijgen. In de provincie Antwerpen lag de verkoopprijs voor appartementen in de eerste helft van dit jaar ruim 7% hoger dan vorig jaar. De verkoopprijs van huizen steeg met ruim 4%.
08/07 06u15  Dokwerker Marc (55) komt om het leven na tragisch ongeval met speed pedelec: “Niet te begrijpen hoe dit ongeval is kunnen gebeuren”Op de Hoge Watergangweg, op de grens van Sint-Gillis-Waas met Vrasene, de parallelweg naast de E34, is dinsdag in de vroege ochtend een fietser om het leven gekomen bij een ongeval. Marc Buytaert (55) was onderweg naar zijn werk in de haven van Antwerpen, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. “Het fietspad is daar twee meter breed.”
08/07 06u15  Yves en Ann verlaten hun eigen woning, zodat kwetsbare bewoners erin kunnen trekken: “We willen dat ons huis een warme thuis blijft”Een koppel uit Belsele stelt zijn prachtige woning ter beschikking aan de vzw Vesta. Weldra kunnen er vier mensen met een beperking hun intrek nemen.
08/07 06u15  Te veel kinderen op mobiel speelplein? Dan worden de grote middelen ingezet om iedereen spelplezier te bezorgenDe populaire Pretcamionet van Sint-Niklaas kan deze zomer maar vijftig kinderen per week ontvangen. Wanneer er meer jeugd wil langskomen, zullen de stad en de jeugdwerkers van JOS een Pretstraat installeren.
08/07 06u15  Zin om naar de eerste post-coronakermis van het Waasland te gaan? Dan ben je welkom in BeverenHet gemeentebestuur heeft groen licht gegeven voor de Beverse kermis van 8 tot 12 juli. Het zal daarmee een van de eerste kermissen na de coronacrisis van de regio zijn. Al zullen er wel verschillende maatregelen genomen worden om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De kermis zal volledig omgeven worden door nadars en voorziet maar twee in- en uitgangen. Aan die in- en uitgangen zullen stewards het aantal bezoekers tellen. Er zullen dertien kramen staan. De kermis zal elke dag geopend zijn van 14 tot 21 uur.
08/07 06u15  Deze jongeren boksten in sneltempo een vervanger voor de Beverse Feesten in elkaarDat de Beverse Feesten dit jaar niet kunnen doorgaan is geen verrassing. Gelukkig wist een groep van zo’n twintig jongeren in razendsnel tempo een programma in elkaar te steken, zodat bijna alle deelgemeenten van Beveren kunnen genieten van kleinschalige evenementen.
08/07 06u15  Nederlanders genieten van TemseTemsenaren mogen zich aan meer bezoekers van boven de Moerdijk verwachten: Hotel Temse biedt sinds kort meerdaagse all-in arrangementen aan via de Nederlandse website All in Hotels om toeristen aan te trekken.
08/07 05u15  179 nieuwe woningen op komst op site vroegere textielfabriekDe verlaten site van textielfabriek Tasibel in het centrum van Hamme zal er binnenkort helemaal anders uitzien. De plannen voor de bouw van maar liefst 179 woongelegenheden zijn klaar.
08/07 05u15  500 miljoen opslag voor ziekenhuispersoneel, maar wat met rusthuispersoneel?In totaal 1 miljard euro trekt de federale regering uit om 125.000 personeelsleden in de zorg een hoger loon te geven en de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Vriend en vijand zijn het erover eens dat dit een historisch akkoord is. De vraag rijst of de Vlaamse regering nu hetzelfde zal doen voor haar 127.000 zorgpersoneelsleden.
08/07 05u15  Uniek: co-housen in 700 jaar oud Zwartzusterklooster in hartje AntwerpenHet Antwerpse bisdom kon vorig jaar nèt geen akkoord maken met de co-housinggroep Haringrokerij en is nu met een investeringsmaatschappij op zoek naar een betaalbare manier om het klooster op te delen in woonunits. Al dan niet met gedeelde ruimtes. “Cohousing overwegen is alleszins erg uitzonderlijk voor een kerkelijk gebouw”, zegt Bruno Aerts van het Antwerpse bisdom.
08/07 05u15  Ongezien: 500 miljoen euro opslag voor ziekenhuispersoneel, maar wat dan met de rusthuizen?In totaal één miljard euro trekt de federale regering uit om 125.000 personeelsleden in de zorg een hoger loon te geven en de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Vriend en vijand zijn het erover eens dat dit een historisch akkoord is. Maar de vraag is of de Vlaamse regering nu hetzelfde zal doen voor haar 127.000 zorgpersoneelsleden. “Woon-zorgcentra zijn even belangrijk als ziekenhuizen.”
08/07 05u15  CC De Werft start pas in september met ticketverkoop: “In onze sector moet je niet snel zijn, maar slim”De liefhebbers van het Geelse cultuurhuis De Werft ontvingen vorige maand al de brochure voor het seizoen 2020-2021, maar moeten nog wachten tot 4 september voor ze tickets kunnen aanschaffen. “We weten nu te weinig.”
08/07 05u15  STANDPUNT. Nu Vlaanderen nogEr komt dan toch een structurele loonsverhoging voor de zorgsector. De regering-Wilmès trekt er 600 miljoen voor uit. Die komt bovenop de 37,5 miljoen die de regering zal uitgeven aan een eenmalige premie van 300 euro voor al het personeel in de ziekenhuizen en de thuisverpleging. Intussen is er voor de werknemers van de Vlaamse zorgsector nog niets. De 300 euro krijgen ze in ieder geval niet. Over structurele maatregelen wordt volop onderhandeld tussen de Vlaamse regering en de vakbonden.
08/07 05u15  Havenschilder Leon Ost (81): “Als je opgroeit in het Schipperskwartier gaat de lokroep van het water er nooit uit”De haven en de kunst hebben onze stad in de geschiedenis wereldwijde faam bezorgd. Leon Ost, net voor de oorlog geboren in het Schipperskwartier, heeft die twee zaken heel zijn leven met elkaar verzoend. De gepensioneerde sleepbootkapitein vereeuwigde de waterkant voor en achter de sluizen.
08/07 05u15  Technische problemen fnuiken De Lijn: in 4 maanden tijd meer bus- en tramritten geschrapt dan in heel 2019De Lijn moest in de eerste vier maanden van dit jaar in de stad Antwerpen vaak tram- en busritten schrappen omdat er geen trams of bussen beschikbaar waren. Ook een gebrek aan technisch personeel zorgt voor veel problemen.
08/07 05u15  Appartement 7% duurder, huis ruim 4%: corona stuwt vastgoedprijzen hoogte inDe vastgoedprijzen in België blijven stijgen. In de provincie Antwerpen lag de verkoopprijs voor appartementen in de eerste helft van dit jaar ruim 7% hoger dan vorig jaar. De verkoopprijs van huizen steeg met ruim 4%.
08/07 05u15  Drugs, alcohol en uitwerpselen: rechtszaak tussen Johnny Depp en Britse tabloid belooft sensatie en imagoschadeDe eerste dag van de lasterzaak tussen Johnny Depp (57) en The Sun is dinsdag met veel bekijks van start gegaan in Londen. De acteur eist een schadevergoeding omdat de Britse tabloid hem een vrouwenmishandelaar noemde. Dat zijn ex-vrouw Amber Heard (34) fysiek en mentaal geweld moest ondergaan, is immers “compleet gelogen”. De acteur wil zijn reputatie voor eens en voor altijd zuiveren, maar zal hij de strijd om de minste imagoschade ook winnen?
08/07 05u15  Adil en Bilall gestart met opnames ‘Grond’Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn, samen met collega Mathieu Mortelmans, in Brussel gestart met de opnames van de nieuwe fictiereeks Grond. Die gaat over een jonge ondernemer die heilige grond vanuit Marokko naar België haalt om moslims in te kunnen begraven.
08/07 05u15  De Troubadour wordt ijsjesboer: Berchemnaar John Verbeeck herondekt zichzelf voor derde keerRestaurant Troubadour of liever eigenaar John Verbeeck vindt zichzelf drie keer opnieuw uit om de coronacrisis te tackelen. Hij kiest voor afhaalgerechten, een ijsjestoog en homecooking. Wie wil krijgt The John Verbeeck Experience dus thuis.
08/07 05u15  Belgische koersen maken onze buurlanden jaloers: “Een voordeel, maar we gaan het zeker niet overroepen”Oefenkoersen en zelfs al één officiële wedstrijd, afgelopen zondag in Rotselaar. Terwijl het buitenland snakt naar wedstrijden, wordt er in België simpelweg gekoerst. Leuk voor de profs, noodzakelijk voor de jeugd. “Maar we gaan het voordeel zeker niet overroepen”, klinkt het bij Belgian Cycling.
08/07 05u15  Veldrijder Lars van der Haar traint weer voluit nadat corona hem zes weken van de fiets hieldHet was even schrikken voor Lars van der Haar (28). De Nederlandse veldrijder raakte in maart besmet met het coronavirus en kon zes weken niet fietsen. “Ik was al buiten adem toen ik de trap op moest. Maar ik merk nu dat ik geen blijvende schade heb opgelopen en klaar zal zijn voor het veldritseizoen.” Al blijft het een vraagteken hoe de cross er zal uitzien.
08/07 05u15  Alles moet wijken voor voetbal op tv: amateurclubs en fans boos om nieuwe matchuren in 1AVandaag wordt de kalender voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Wat nu al vaststaat: voortaan beginnen er in de Jupiler Pro League ook matchen op zaterdag om 16.15 uur én op zondag om 13.30 uur, 16 uur en 20.45 uur. Dat zet kwaad bloed bij de amateurclubs, maar ook bij veel fans. Een ritje als wielertoerist, een jeugdwedstrijd of een provinciaal duel...Het valt steeds moeilijker te combineren met profvoetbal.
08/07 05u15  COMMENTAAR. Grote clubs zijn machtiger dan ooitMet een tandpastaglimlach, al dan niet verstopt achter een mondmasker, stelt de Pro League vandaag zijn kalender 2020-2021 voor. Voor de hoge heren die ons profvoetbal bestieren, is het allemaal goed gekomen, die coronacrisis. Gisteren in het Crowne Plaza Hotel in Diegem klopten ze zichzelf nog eens nadrukkelijk op de borst. Het nieuwe mediacontract met Eleven, de regels rond de makelaars, de nieuwe Super League bij de vrouwen, de afhandeling van de corona-competitie – CEO Pierre François somde de “succesverhalen” op alsof hij een eredoctoraat voor bestuurskunde en visionair leiderschap in ontvangst nam.
08/07 05u15  Geoffry Hairemans (KV Mechelen, ex-Antwerp): “Ik voel me niet langer het buitenbeentje”Zes basisplaatsen op een rij, een prachtgoal tegen Anderlecht, en dan plots einde opmars. Geoffry Hairemans (28) wil dit seizoen verderzetten wat de coronacrisis hem afpakte. Te beginnen met de eerste oefengalop tegen RWDM. “De individuele loopprogramma’s waren de hel.”
08/07 05u15  Fans van Waasland-Beveren blijven verweesd achter na degradatie: “Eerste of tweede klasse? Dat maakt voor mij niets uit”Waasland-Beveren moet volgend seizoen starten in 1B, de tweede hoogste voetbalklasse van het land. Door de herstructurering binnen de Pro League moet de club van toch degraderen. “We hebben altijd gehoopt op een goede afloop”, zeggen de supporters.
08/07 05u15  Kevin De Bruyne dreigt 3,5 miljoen euro te verliezen als Man City Europees geschorst wordtManchester City houdt de adem in. Vrijdag beslist het Internationaal Sporttribunaal in Lausanne over een Europese schorsing van twee jaar, maandag volgt de uitspraak. Geen Champions League zou een serieuze streep door de rekening zijn van Kevin De Bruyne. Zo’n 3,5 miljoen euro aan premies hangen in zijn contract van Champions League-voetbal af.
08/07 05u15  Antwerps-Spaans team ontwikkelt kleinste metalen schroefje ter wereld’s Werelds kleinste schroef is van goud en werd onlangs ontwikkeld door een team van Spaanse en Belgische wetenschappers. Het schroefje is 75 nanometer groot, oftewel honderdduizend keer kleiner dan een klassieke houtschroef.
08/07 05u15  COLUMN. Duizend wagonsMaandag stond een stadsplan van Antwerpen uit 1920 in de Gazet. Bent u daar ook uren bij blijven hangen? Eindeloos fascinerend is het om op zoek te gaan naar alle plekken die je goed kent en dan pardoes in een totaal andere wereld te verzeilen.
08/07 05u15  (Co-)wonen in Zwartzusterklooster: bisdom zoekt partner om eeuwenoude parel weer lucht te gevenHet Zwartzusterklooster in de Antwerpse Zwartzusterstraat krijgt een woonbestemming. Dat staat nu officieel vast. Het Antwerpse bisdom kon vorig jaar nèt geen akkoord maken met de co-housinggroep Haringrokerij en is nu met een investeringsmaatschappij op zoek naar een betaalbare manier om het klooster op te delen in woonunits. Al dan niet met gedeelde ruimtes. “Co-housing overwegen is alleszins erg uitzonderlijk voor een kerkelijk gebouw”, zegt Bruno Aerts van het Antwerpse bisdom.
08/07 05u15  Matthias Schoenaerts wordt vereeuwigd in muurschilderingVoor de release van de nieuwe Netflix-film The Old Guard, met Antwerps acteur Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, werkt Edegemse graffitikunstenaar SMOK aan een muurschildering op de Leopoldplaats. Boven het restaurant De Burgerij wordt Schoenaerts afgebeeld in thema van de nieuwe film die vanaf 10 juli wereldwijd wordt gelanceerd op de online streamingdienst. Eind deze week moet het werk af zijn. The Old Guard, waarin Schoenaerts samen met actrice Charlize Theron de hoofdrol speelt, is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel-serie van Greg Rucka en Leandro Fernandez. Vier onsterfelijke strijders die de mensheid al eeuwenlang beschermen, worden opgejaagd voor hun mysterieuze krachten.
08/07 00u15  Umicore overweegt vergoeding voor elk gezin dat wil verhuizenDe stad Antwerpen en Umicore werken aan een oplossing om kinderen met hoge loodwaarden deze zomer zo veel mogelijk uit de omgeving van de fabriek te halen. Maar er wordt ook gewerkt aan een oplossing op langere termijn. Gezinnen met kinderen die weg willen uit de aanpalende Hobokense wijken Moretusburg en Hertogvelden zouden het aanbod kunnen krijgen om elders te gaan wonen, op kosten van Umicore.
08/07 00u15  AC Milan stunt tegen Juventus met drie goals in vijf minuten (maar Saelemaekers was net gewisseld)Juventus heeft de titel nog niet binnen. Na het verlies van Lazio eerder op de avond leek de Oude Dame zijn bedje gespreid te hebben, maar op bezoek bij Milan gaf het een 0-2-voorsprong op dramatische wijze uit handen. De Milanezen scoorden liefst drie keer op vijf minuten tijd en deden er in het slot zelfs nog eentje bij. Alexis Saelemaekers begon in de basis bij Milan, maar was net gewisseld toen de Grote Ommekeer begon.
08/07 00u15  Auto knalt op geparkeerde vrachtwagen Boomsesteenweg WilrijkEen man reed dinsdagavond in op een geparkeerde vrachtwagen. De chauffeur was onder invloed. Door het ongeval raakt de auto zwaar beschadigd, maar de bestuurder bleef ongedeerd. Dit gebeurde op de Boomsesteenweg richting Brussel ter hoogte van Wilrijk.
08/07 00u15  Youri Tielemans en Dennis Praet rapen met Leicester puntje in topper bij ArsenalRode Duivels Youri Tielemans en Dennis Praet hebben met Leicester een punt gepakt op het veld van Arsenal. The Gunners kwamen op voorsprong dankzij een goal van Pierre-Emerick Aubameyang, maar moesten in het defensief nadat youngster Eddie Nketiah een verschrikkelijke overtreding beging en met rood naar de kant gestuurd werd. Jamie Vardy zette het numerieke overwicht om in de gelijkmaker.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

10x Grandeur Antwerpse Schuttershofstraat nu echt voorbij? Corona zorgt voor nog meer lege panden in chicste winkelstraat15/07 07u15 - Gazet van Antwerpen: Het is niet nieuw, het verhaal van leegstand en de Schuttershofstraat. De voorbije jaren trok het ene na de andere luxemerk weg uit wat ooit de chicste winkelstraat van Antwerpen was. Ook na corona blijft het licht in veel winkels uit en zijn er nog meer etalages afgeplakt. “Het wordt tijd om te vertrekken of we zijn hier straks nog alleen”, luidt het bezorgd.
9x Plofkraak bij bpost in Stabroek15/07 07u15 - Gazet van Antwerpen: De Abtsdreef in Stabroek is afgesloten door de politie na een plofkraak in het kantoor van bpost. Ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse voor onderzoek.
9x Kamerlid Christian Leysen (Open Vld) uit stevige kritiek op het parlement: “We moeten de camera’s in het parlement vaker uitschakelen”15/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Kamerlid Christian Leysen (Open Vld) heeft stevige kritiek op de werking van het parlement. “Er worden te veel onnodige cadeautjes uitgedeeld die door de volgende generaties moeten worden betaald. En er worden te weinig diepgaande discussies gevoerd”, zegt hij.
8x Café De Click gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor appartementen15/07 06u15 - Gazet van Antwerpen: Café en feestzaal De Click in het gehucht Velle wordt momenteel afgebroken om plaats te maken voor appartementen. Er komt een nieuwbouw met ruimte voor elf appartementen en een parkeergarage.
8x Ieder kind een laptop en geen grote rusthuizen meer: experts werken ideeën uit voor beter Vlaanderen15/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Om Vlaanderen zo snel mogelijk weer op de rails te krijgen na de uppercut van het coronavirus, riep de Vlaamse regering advies in van twee relancecomités: een economisch en een maatschappelijk. Die overhandigden gisteren hun rapporten aan de Vlaamse regering. Rapporten die lezen als een catalogus met meerdere honderden actiepunten in zo goed als alle mogelijke domeinen. “Er moeten dingen veranderen. We mogen niet zomaar terug naar het pre-coronatijdperk”, aldus professor Koen Debackere van de KU Leuven.
8x Nieuwe Veiligheidsraad vandaag: verontrustende cijfers steken allicht stokje voor versoepelingen15/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Voor het eerst sinds lang moet de Nationale Veiligheidsraad vandaag beslissingen nemen tegen een achtergrond van stijgende cijfers. Het optimisme is weg. “Het gaat de verkeerde kant uit.”
8x STANDPUNT. Virologen buizen politici15/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: De Nationale Veiligheidsraad zou het vandaag eigenlijk vooral over zichzelf moeten hebben. Toch als je de experts-professoren Marc Van Ranst, Herman Goossens en Erika Vlieghe moet geloven die maandag in het Vlaams Parlement de politici ervan langs gaven als een stel gebuisde studenten. Zo werd nog eens het ontbreken van de eenheid van commando aangeklaagd, “terwijl een normaal crisisbeheer wordt gekenmerkt door een beperkt aantal mensen dat knopen doorhakt”.
8x Jacques Vermeire is een hit op TikTok met dochter Julie: “Ik beschouw dit als mijn opdracht in de maatschappij”15/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Jacques Vermeire is deze dagen razend populair. Niet als Marcel uit de K3-films of als DDT uit FC De Kampioenen, maar als papa van Julie. “Mijn dochter heeft me meegetroond op TikTok waar onze dansjes pieken tot 1,7 miljoen views. Dankzij Julie lééf ik in deze coronatijden.”
7x Buitenlandse Zaken vraagt aanpassing kleurcode Luxemburg na diplomatiek relletje15/07 09u15 - Gazet van Antwerpen: Na een diplomatiek relletje met Luxemburg vraagt Buitenlandse Zaken de experts om de code oranje voor het groothertogdom aan te passen. Dat schrijft De Tijd woensdag.
7x Van slechte timing gesproken: zwembad blijft zeker nog tot september gesloten voor onderhoudswerken15/07 06u15 - Gazet van Antwerpen: Het zwembad in Kieldrecht heeft te kampen met roest. Daardoor moest de gemeente eerst onderzoeken of het wel veilig was om het zwembad te openen. Dat is blijkbaar niet het geval. En daarom blijft het zwembad dicht tot september.

Statistieken

Artikels:
26429
Gelezen:
3101
Aantal lezers nu:
75


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven