dinsdag 22 september 2020, week 39


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 5

Laatste updatecontrole: vandaag om 14u00
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
22/09 13u15  Patrick De Koster verlaat de gevangenis met enkelband Patrick De Koster heeft de gevangenis van Sint-Gillis mogen verlaten. De spelersmakelaar van Kevin De Bruyne mag dit op voorwaarde van het dragen van een enkelband. Hij mag zijn woning niet verlaten en blijft ook in verdenking.
22/09 13u15  Antwerpse Lotte Kopecky voor het eerst Belgisch kampioen wielrennen Lotte Kopecky heeft zich in Anzegem voor het eerst in haar loopbaan gekroond tot Belgisch wielerkampioene op de weg. De 24-jarige Antwerpse hield na een spannend sprintduel Jolien D’hoore erg nipt achter zich. Shari Bossuyt maakte het podium vol.
22/09 13u15  Pyjamamode zoals op de Emmy Awards, maar dan voor onder je eigen dekentje Zondagavond werd de 72ste uitreiking van de Emmy Awards een bijzondere aangelegenheid: filmsterren woonden het evenement immers bij via videobellen en droegen een pyjama - een groot contrast in vergelijking met de galajurken in normale tijden. Omdat de herfst in het land is en we straks zelf weer onder een dekentje in de sofa kruipen, een overzicht van de pyjamatrends volgens Hollywood.
22/09 13u15  Heisa doet Vivaldi-steun binnen CD&V afbrokkelen: “Willen we wel meedoen aan zo’n kiekenkot?” Terwijl in de regeringsvorming alle ogen op MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zijn gericht, loert nog een ander gevaar om de hoek. Bij CD&V is door de heisa van de voorbije dagen weer twijfel in de rangen geslopen. “Willen we wel meedoen aan zo’n kiekenkot?”
22/09 13u15  2,3 miljoen euro extra Vlaams geld voor scholenbouwprojecten Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 2,3 miljoen euro vrij voor het creëren van 245 bijkomende plaatsen in het secundair onderwijs in de Mechelse regio. De stad Mechelen neemt de coördinatie op zich en bekijkt samen met de andere gemeenten naar welke projecten het geld het best kan gaan.
22/09 13u15  Daphne (16) is supertalent in discuswerpen en kogelstoten: “Ik droom van meer titels” Daphne Van Doninck uit Brecht is zestien en al Vlaams kampioene discuswerpen en kogelstoten in haar leeftijdscategorie, terwijl ze eigenlijk een jaartje te jong aan de sport is begonnen. Vooral het explosieve van de disciplines ligt haar. Het supertalent droomt van meer titels.
22/09 13u15  Ook Antwerpse studenten mogen nu afzien in ‘De Container Cup’: zo gaat het eraan toe Bij de start van het academiejaar proberen honderd studenten een scherpe tijd neer te zetten in de zevenkamp van ‘De Container Cup’. Telenet, Woestijnvis en Vier bezoeken vijf studentensteden met de enige echte container van het programma. Antwerpen is als eerste aan de beurt en onze reporter gaat kijken hoe de eerste studenten, die via een livestream te volgen zijn, de ziel uit hun lijf sporten.
22/09 12u15  ASSISEN. “Hij zat op zijn gemak te kijken hoe wij zijn vrouw reanimeerden” Er werden vijf pogingen gedaan om Yonas Mesfin Tela te verhoren, maar vier keer weigerde hij te spreken over hoe en waarom hij zijn vrouw had gewurgd. Alleen bij het vijfde verhoor, dat over zijn eigen leven ging, legde hij wel verklaringen af. “Hij was volkomen passief in het onderzoek”, zei de onderzoeksrechter. Ook de ambulanciers kwamen dinsdagvoormiddag getuigen op het assisenproces.
22/09 12u15  Bekende tijgerkop van Kenzo krijgt make-over Het aantal tijgers dat nog in het wild leeft, daalde de voorbije honderd jaar met 95 procent tot zowat 3.200. Het World Wildlife Fund (WWF) wil dat cijfer tegen 2022 verdubbelen en krijgt daarbij hulp van Kenzo. Dat Franse modehuis is niet toevallig bekend voor zijn truien en T-shirts met tijgerkoppen op.
22/09 12u15  “Sectoren die inzetten op interactie met publiek worden het hardst geraakt” Hoogleraar cultuurmanagement Annick Schramme verwacht een kaalslag in de culturele sector na corona. “Vooral die sectoren die inzetten op de interactie met hun publiek worden het hardst geraakt.” Dat zegt ze in een Skype-interview met Sacha Van Wiele in onze reeks ‘Antwerpen na corona’.
22/09 12u15  Brandje zet Den Brand vol rook, elf bewoners moeten twee dagen elders overnachten In het huis voor begeleid wonen van vzw Den Brand in Mol-Millegem brak dinsdagochtend rond 7u brand uit in de kelder. Het vuur was snel onder controle, maar de elf bewoners moeten tijdelijk elders overnachten.
22/09 12u15  Fanfare lanceert eigen bier: “Zonder drank gene klank” Bij fanfare Sint-Cecilia in Berlaar zijn ze aan het brouwen geslagen. De Beer van Balder is het resultaat.
22/09 12u15  ‘De Container Cup’ voor studenten in Antwerpen: “Liever fysieke uitdaging dan een feestje nu” Bij de start van het academiejaar proberen honderd studenten een scherpe tijd neer te zetten in de zevenkamp van ‘De Container Cup’. Telenet, Woestijnvis en Vier bezoeken vijf studentensteden met de enige echte container van het programma. Antwerpen is als eerste aan de beurt en onze reporter ging kijken hoe de eerste studenten, die via een livestream te volgen zijn, de ziel uit hun lijf sporten.
22/09 12u15  Overal rode zones: Thalys snoeit in aanbod Spoorwegmaatschappij Thalys krijgt de treinen niet gevuld en snoeit daarom in haar aanbod. Vanaf 1 oktober zal maar 40 procent van het normale aanbod beschikbaar zijn, zo meldt het bedrijf. Momenteel is dat nog 55 tot 60 procent.
22/09 11u15  Motorrijder gewond bij ongeval in Schoten In Schoten raakte een motorrijder dinsdagvoormiddag gewond bij een ongeval.
Laatste update: vandaag om 13u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
15/09 10u15  85.000 Belgen geflitst in Frankrijk tijdens zomervakantieBelgen blijven de meest geflitste buitenlanders in Frankrijk: de voorbije zomer werden 85.000 landgenoten geflitst bij onze zuiderburen, zo blijkt uit cijfers van mobiliteitsorganisatie VAB. Dat is weliswaar 17 procent minder dan een jaar eerder -vanwege Covid-19- maar aangezien heel veel Belgen beslisten dicht bij huis op vakantie te gaan, is de daling niet substantieel, zo klinkt het.
15/09 10u15  Laszlo Bölöni, kroniek van een aangekondigd ontslag: “Zelden zo veel weerstand van spelers én fans gevoeld”Wat een timing. Daags voor “de match van het jaar” in de voorronde van de Champions League een trainer op straat zetten. “Als het beter is om afscheid te nemen, laat je dat beter niet aanslepen”, zegt een schuldbewuste Ivan De Witte. En zeggen dat het zo voorspelbaar was. De val van Laszlo Bölöni, in vijf bedrijven.
15/09 10u15  Alain Van der Steen: analytisch en nuchter in dagelijkse leven, fantasyschrijver in vrije tijdAlain Van der Steen (56) heeft met IJswind het tweede deel geschreven van zijn fantasy-trilogie Biron. “Ik heb heel mijn leven een technisch en analytisch beroep uitgeoefend en ontdekte pas een tiental jaar geleden dat er eigenlijk heksen, draken en elfen in mijn hoofd wonen.”
15/09 10u15  BOEK. Amy Engel - Het duisterHet is lang geleden dat we nog zo in een verhaal werden gezogen als door de openingspagina’s van Amy Engels Het duister. Alsof we een rondje met Mike Tyson hadden gebokst.
15/09 10u15  Boek. Gabriel Bergmoser - OpgejaagdWie zich de Mad Max-films - en dan vooral delen één en twee - nog voor de geest kan halen, weet dat de Australische outback een desolaat oord vormt, waar je de meest angstaanjagende creaturen kan tegenkomen.
15/09 10u15  DISCUSSIE. Zouden verpleegkundigen ingezet moeten worden voor telefonische consultaties?Hoogleraar huisartsengeneeskunde Roy Remmen aan de UAntwerpen voelt de druk op de huisartsen toenemen en pleit ervoor om verpleegkundigen in te zetten voor de telefonische consultaties. “We zijn de huisartsen voor alles aan het inzetten, dat is niet haalbaar.”
15/09 10u15  Nekka Onverwacht-sessies krijgen wegens succes verlengstuk in de TheatergarageDe Nekka Onverwacht-sessies waren de voorbije weken een succes in de Boelaer zomerbar. Onaangekondigd traden bekende artiesten er op zaterdagavond op. De reeks verhuist nu naar de Theatergarage in de Bouwhandelstraat.
15/09 10u15  Staf Coppens verhuist naar Zweden: “Ik wil op mijn 60ste niet denken: doeme, had ik het maar gedurfd”Verbazing bij zijn vrienden, tranen bij zijn broer Mathias. Maar het besluit van Staf Coppens (39) staat vast. Volgende maand al trekt de presentator met zijn gezin naar Zweden om er een camping te openen. En er te blijven. Want Coppens blijft dan wel programma’s maken voor VTM, de verhuizing is definitief. Een levensdroom, noemt hij het. “Een gek idee, ja. Maar we doen dit als gezin. Als je al zo lang iets wilt, dan moet je het op een bepaald moment gewoon doén.”
15/09 10u15  Ondergoed voor zwangere vrouwen van Kim Kardashian overstelpt met kritiekKim Kardashian lanceert op 16 september een zwangerschapscollectie met SKIMS, haar merk van corrigerend ondergoed. Maar niet iedereen is daar blij mee. Onder meer actrice Jameela Jamil sprak er zich tegen uit. “Laat zwangere vrouwen toch gewoon zwanger zijn zonder dat ze zich moeten schamen voor hun lichaam.”
15/09 09u15  Drie jaar na voedselschandaal voor rechter: beklaagden in fipronilzaak riskeren tot 15 jaar celVijf mannen en twee vrouwen verschijnen vandaag voor de rechter in Antwerpen voor hun aandeel in een van de grootste voedselschandalen van de laatste jaren: de fipronilcrisis. Alleen al in ons land moesten in de zomer van 2017 bijna twee miljoen kippen en 77 miljoen eieren worden vernietigd nadat sporen van fipronil werd aangetroffen in eieren bestemd voor menselijke consumptie. De hoofdbeklaagden riskeren straffen tot 15 jaar omdat hun criminele organisatie de volksgezondheid in gevaar bracht.
15/09 07u15  Schoten gelost aan Italiaans restaurant in BrasschaatIets voor middernacht zijn er schoten gelost aan een Italiaans restaurant langs de Kapelsesteenweg in Brasschaat. Niemand raakte gewond.
15/09 07u15  Dit zijn de ‘sherpa’s’ die achter de schermen de nieuwe regering voorbereidenZe moeten het vanuit quarantaine doen, maar de sherpa’s – de luitenants van de partijvoorzitters – moeten momenteel volop aan de bak om het pad te effenen voor de nieuwe regering. Want zij zijn het die de technische, complexe onderhandelingen voorbereiden.
15/09 07u15  Kontichse uitbater in Zweden schrikt niet van beslissing Staf Coppens: “Camping openhouden is echt iets voor buitenlanders”Geen files, geen verkeerslichten en een overschot aan natuur en rust. Ronny Waumans, een Kontichnaar die al twintig jaar in Zweden woont, schrikt niet van de grote oversteek die Staf Coppens plant met zijn gezin. “Veel buitenlanders nemen hier een camping over, de Zweden zelf houden zich daar niet graag mee bezig.”
15/09 06u15  Langste Veggietafel afgeschaft, maar standhouders bieden toch maaltijden aanDe negende editie van de Langste Veggietafel in Sint-Niklaas vindt dit jaar niet plaats, maar wordt vervangen door De Lekkerste Veggieweek.
15/09 06u15  Vorig jaar net buiten top tien, dit jaar helemaal bovenaan: dit zijn de slimste leerlingen van VlaanderenVier leerlingen van het Sint-Jozef-Klein-Seminarie uit Sint-Niklaas hebben de wedstrijd De Slimste School gewonnen, een wedstrijd van het weekblad Knack, waarin leerlingen van het middelbaar onderwijs getest worden. Camille Vandervelden, Wannes Soenen, Carlo Follesa en Xhoana Memçaj wonnen een weekendje voor 20 personen in Center Parcs. “Drie van onze vier finalisten speelden vorig jaar ook mee”, zegt begeleidende leerkracht Maarten Van Looy. “Zij eindigen toen elfde en hadden gezworen dit jaar minstens de top tien te halen.”
15/09 06u15  Zwembad Kriekeputte mag weer open gaan na herstellingswerkenVanaf dinsdag 15 september gaat zwembad Kriekeputte weer open. Heel de zomer lang werden er herstellingswerken uitgevoerd, maar die zijn nu dus achter de rug.
15/09 06u15  Centrum van Beveren autovrij voor Autoloze ZondagVanaf zondagmiddag tot 18 uur ’s avonds is het centrum van Beveren verboden terrein voor auto’s. Er worden tal van evenementen georganiseerd die, uiteraard, op een coronaveilige manier zullen doorgaan.
15/09 06u15  Verrekijkers en fotokijkkast langs overstromingsgebiedenNatuurvereniging vzw Durme heeft verrekijkers geïnstalleerd bij de Parkweide-Oost in Berlare en langs het Meulendijkbroek in Waasmunster. De verrekijkers zijn gratis te gebruiken. De kijkkast aan De Koolputten in Waasmunster is een derde verrassing van de vzw voor de vele dagjestoeristen in de regio van Durme en Schelde.
15/09 05u15  Ophef tijdens gemeenteraad na gesjoemel met coronabonnen: “Doelbewust liegen, dat kan er bij ons niet in”Vuurwerk tijdens de gemeenteraad van maandagavond in Lokeren. Groen-fractieleider Björn Rzoska eiste er het ontslag van schepen Claudine De Waele (Open Vld). Hij beschuldigde de schepen van flagrante leugens in het dossier van de coronacheques.
15/09 05u15  “Een briefje met ‘dank u’, dat doet deugd”: nationale campagne vraagt meer respect voor huishoudhulpHet zijn onze persoonlijke hygiëne-experts in volle pandemie, de pijlers van ons huishouden, de sterren van de stofdoek. En nòg kiezen we voor ‘kuisvrouw’. Een op de vijf huishoudhulpen ervaart een gebrek aan respect op de werkvloer, zo blijkt uit een enquête bij bijna 4.000 werknemers. Het Werkbaarheidsfonds voor de Dienstencheques lanceert daarom vandaag zijn tweede nationale campagne ‘Niks hocus pocus’. “Als ik juist alles gekuist heb en ze stappen binnen met vuile voeten, dan mogen ze het zelf oplossen.”
15/09 05u15  Dit zijn de ‘sherpa’s die achter de schermen de nieuwe regering voorbereidenZe moeten het vanuit quarantaine doen, maar de sherpa’s – de luitenants van de partijvoorzitters – moeten momenteel volop aan de bak om het pad te effenen voor de nieuwe regering. Want zij zijn het die de technische, complexe onderhandelingen voorbereiden.
15/09 05u15  Drie jaar na voedselschandaal: tot 15 jaar cel voor veroorzakers van de fipronilcrisisVijf mannen en twee vrouwen verschijnen vandaag voor de rechter in Antwerpen voor hun aandeel in een van de grootste voedselschandalen van de laatste jaren: de fipronilcrisis. Alleen al in ons land moesten in de zomer van 2017 bijna twee miljoen kippen en 77 miljoen eieren worden vernietigd nadat sporen van fipronil werd aangetroffen in eieren bestemd voor menselijke consumptie. De hoofdbeklaagden riskeren straffen tot 15 jaar omdat hun criminele organisatie de volksgezondheid in gevaar bracht.
15/09 05u15  We zijn de regels moe, maar het virus wakkert aan: waarom experts dríngend weer een Nationale Veiligheidsraad willenMeer ziekenhuisopnames, stijgingen in elke leeftijdscategorie en de R-waarde die maar niet onder 1 gaat. Het stijgend aantal coronabesmettingen wordt hoe langer hoe problematischer. De versoepelingen en de meer menselijke regels waar al weken om gevraagd wordt, zijn dus allerminst evident. Experts vragen een vervroegde Nationale Veiligheidsraad, en een “contactbudget” in plaats van een bubbel van vijf.
15/09 05u15  Opvallende stijging in Mol en Balen: “Moeten vermijden dat we opnieuw grootouders besmetten”Van de 66 bijkomende coronabesmettingen die Sciensano de voorbije week in de Kempen registreerde, stammen er maar liefst 26 uit Mol en Balen. Die zijn in grote mate terug te leiden naar besmettingen in scholen.
15/09 05u15  “Debat gaat enkel over bepaald type jongeren, dat is problematisch”Mensen in armoede werden niet alleen armer, maar de coronacrisis zorgde ook voor meer spanningen tussen bevolkingsgroepen. “Spanningen die te zien waren in de publieke ruimte”, zegt socioloog Peter Raeymaeckers in een Skype-interview met onze journalist Sacha Van Wiele. “Denk maar aan de rellen in de badsteden.”
15/09 05u15  Thuiswerk boomt, maar: “Mensen hebben nood aan overgangsritueel tussen privé en werk”De mate waarin we onze woon-werkverplaatsing beoordelen is sterk afhankelijk van de functie die we uitoefenen en de sector waarin we werken. Dat blijkt uit een studie van Jobat in samenwerking met de Antwerp Management School (AMS). Corona heeft dat nog eens extra in de verf gezet. Thuiswerk is niet evident voor elke beroepsgroep, zoals arbeiders. Zij behalen een gemiddeld lage score op het ‘mobiliteitskompas’, de tool die gepaard gaat met de studie.
15/09 05u15  STANDPUNT. Hoog tijd voor post-coronaAntwerpen na corona, zo heet de nieuwe reeks artikelen en video’s die sinds het voorbije weekend verschijnt in Gazet van Antwerpen en op gva.be. Na corona?!, hoor ik u denken. We zitten verdomme midden ín corona. De besmettingscijfers stijgen elke dag sneller. Er liggen weer meer mensen in het ziekenhuis. In het buitenland duikt hier en daar zelfs opnieuw een lockdown op. We zijn echt nog niet toe aan ‘na corona’. En toch, toch moeten we er nu al over nadenken. Al was het maar om voor onszelf enig perspectief te creëren.
15/09 05u15  Eerste kattencafé van onze provincie opent woensdag (kijken mag, aaien ook)In de Rechtestraat 37 in Lier opent Daphne Van Camp uit Lint woensdag kattencafé Lierse Aaikes. U kunt er iets drinken en eten in gezelschap van vier poezen. Kijken mag, aaien ook, zolang u zich maar poeslief gedraagt en zich dus aan de cat code houdt.
15/09 05u15  “Sociaal werkers en hulpverleners moeten uit hun kot komen”Socioloog Peter Raeymaeckers is teleurgesteld in de aanpak van deze coronacrisis door de hogere overheden. “We hebben dringend nood aan een langetermijnperspectief met een visie op rechtvaardigheid”, zegt Raeymaeckers in een Skype-gesprek met onze journalist Sacha Van Wiele. Naast het negatieve effect van de coronacrisis kunnen we ook veel positieve lessen trekken.
15/09 05u15  Het gele hesje: niet om te protesteren, wel om gezien te wordenIn Frankrijk waren de gele hesjes symbool van een protestbeweging en hadden de actievoerders het voordeel dat ze met die jasjes zichtbaarder waren.
15/09 05u15  En plots is Biden rijker dan Trump: donaties stromen binnen, maar waar is de president zijn geld naartoe?Op anderhalf jaar tijd spekten sponsors de oorlogskas van Donald Trump met 1,1 miljard euro. Joe Biden leek er een armoezaaier tegen. Exact zeven weken voor de verkiezingen zijn de rollen omgedraaid. De kas van Trump is leeggeplunderd en de fundraising slabakt. Biden daarentegen verpulvert records. Hij krijgt nu ook de al lang beloofde miljoenen van miljardair Michael Bloomberg.
15/09 05u15  Kontichse uitbater in Zweden schrikt niet van beslissing Staf Coppens: “Camping openhouden hier is echt iets voor buitenlanders”Geen files, geen verkeerslichten en een overschot aan natuur en rust. Ronny Waumans, een Kontichnaar die al twintig jaar in Zweden woont, schrikt niet van de grote oversteek die Staf Coppens plant met zijn gezin. “Veel buitenlanders nemen hier een camping over, de Zweden zelf houden zich daar niet graag mee bezig.”
15/09 05u15  Kwart van kmo’s in bouwsector vreest ontslagenEen kwart van de kleine en middelgrote bouwbedrijven in Vlaanderen vreest dat het in de nabije toekomst personeel moet ontslaan. Dat blijkt uit een bevraging van Bouwunie. Dit najaar is er een derde minder werk dan vorig jaar en voor volgend jaar verwacht de sector zelfs 45% minder opdrachten.
15/09 05u15  André Hazes Jr. schrijft bewogen jaar van zich af: “Er waren momenten waarop ik besefte wat een klootzak ik was geweest”“Er is zo veel gebeurd en ik ben mans genoeg om daar eerlijk over te zijn.” En dat is André Hazes (26) ook op zijn plaat Thuis. Een muzikale biografie, waarin hij in elk nummer vertelt over een hoofdstuk van het voorbije, ruige jaar. Over de breuk met Monique Westenberg, de nieuwe liefde met Bridget Maasland. En hoe uiteindelijk toch alles weer goedkwam met Monique, de liefde van zijn leven. Bij vijf van die nummers vertelt hij hier zijn verhaal.
15/09 05u15  Stan Van Samang speelt het hard tegen Google en Facebook: zes uur om alle beelden van internet te halenInternetreuzen Facebook en Google kregen maandagmiddag zes uur de tijd om alle compromitterende beelden van zanger Stan Van Samang (41) uit alle hoeken en spleten van het internet weg te halen. Zijn advocaten stuurden een gerechtsdeurwaarder naar hun hoofdkantoren in Brussel. Als er nu nog beelden opduiken, riskeren ze telkens 10.000 euro te moeten ophoesten.
15/09 05u15  De pot van Chez Raoul: van friturist tot net gemiste MichelinsterNa 23 jaar sluit restaurant Chez Raoul de deuren definitief op 31 december. Corona speelt een rol in dit vervroegd afscheid, maar: eerst wacht nog het wildfestijn, een specialiteit van de chef.
15/09 05u15  Telenet Giants Antwerp speelt woensdag eerste oefenmatchNa iets meer dan een half jaar kan Telenet Giants Antwerp ­eindelijk nog eens een wedstrijd afwerken. De selectie van coach Christophe Beghin werkt woensdagavond om 19.00u een oefenwedstrijd af in en tegen Bergen.
15/09 05u15  KOPMAN. Van Aert is de enige en échte kopman voor het WKGeboren en getogen in de Kempense wielergrond en met meer dan een decennium ervaring in het peloton richt wielerjournalist Guy Van Den Langenbergh zijn eigenzinnige blik op de koers.
15/09 05u15  Lierse K. verwelkomt voor het eerst in half jaar weer supporters in voorronde Croky CupIn tegenstelling tot de andere 1B-clubs stapt Lierse vanavond al mee in de Croky Cup. Op het Lisp krijgen de Pallieters het bezoek van provincialer RVC Hoboken. Voor coach Tom Van Imschoot wellicht een gelegenheid om een aantal jongens extra speelminuten te gunnen.
15/09 05u15  Losada vreest geen transfer van Holzhauser: “Hij voelt zich heel goed bij Beerschot”“Het doet heel veel deugd om voor de eigen fans zo’n prestatie neer te zetten”, genoot Hernan Losada van de zege tegen Racing Genk. “Net zoals in onze vorige wedstrijden hebben we opnieuw de punten niet gestolen. Ik ben alleen een beetje kwaad over de tien minuten nadat Genk met negen man valt, daar verloren we even de controle over de wedstrijd.”
15/09 05u15  Vranckx verkozen tot ‘Man van de Match’ ondanks kolossale misserDe supporters van KV Mechelen hebben hun Aster Vranckx een hart onder de riem gestoken na zijn pijnlijke misser tegen KV Oostende. Op de Facebookpagina van de club werd de 17-jarige middenvelder uitgeroepen tot ‘man van de match’ tegen de kustploeg.
15/09 05u15  Juklerod geen hot topic in eigen land ondanks sterke prestaties: “Noorse bondscoach test niet graag nieuwe spelers uit”Simen Juklerod (26) stáát er weer. Met twee goals en een assist tegen Sint-Truiden zette de vleugelverdediger van Antwerp zichzelf weer op de kaart. Een prestatie die hij nu moet doortrekken om ook in zijn thuisland Noorwegen weerklank te vinden. “Simen was verrast dat na de bekerwinst tegen Club Brugge slechts één Noorse journalist hem contacteerde.”
15/09 05u15  Waarom KV Mechelen onzekere tijd tegemoet gaat: vijf pertinente vragenDe ontwikkelingen rond Dieter Penninckx zorgen voor onrust bij de supporters van KV Mechelen. Het bestuur van Malinwa beweert dat de club geen enkel risico loopt, maar is dat wel zo?
15/09 00u15  REACTIES. Joren Dom: “We zitten op een roze wolk”Beerschot speelde voor het eerst in meer dan zes maanden opnieuw voor de eigen fans. En net dan scoren de Mannekes vijf keer. “Ik heb hier enorm van genoten”, glunderde Joren Dom op de persconferentie na de match. “De aanwezigheid van de fans zorgde voor een heel andere beleving. Vanaf het moment dat we uit de tunnel kwamen scandeerden ze ‘kampioenen’. Dat gaf ons meteen een boost.”
1 2 3 4 5


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

12x Terminaal zieke schipper Ivo (57) is vertrokken op zijn laatste reis: “Er waren traantjes, maar enkel van geluk”22/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: Als zoon van een schippersfamilie droomde Ivo De Belder (57) er altijd van om zelf ook scheepskapitein te worden. Maar zijn gezondheid stak stokken in de wielen en hij belandde in een rolstoel. Maandag stapt Ivo toch aan boord van een schip om zijn laatste en grootste droom waar te maken: een afvaart op de Rijn.
11x 650 kilo coke gevonden, maar bende gaat vrijuit door procedurefout22/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Drie leden van een drugsbende zijn vrijgelaten uit de gevangenis als gevolg van een procedurefout. In het dossier werd nochtans voor 650 kilogram cocaïne in beslag genomen, goed voor een straatwaarde van om en bij de dertig miljoen euro.
10x Experts stellen voor: per provincie een andere bubbel22/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Adviesorgaan Celeval schuift een nieuw voorstel naar voren om het bubbelsysteem flexibeler te maken: elke provincie krijgt een kleurcode op basis van het aantal coronagerelateerde hospitalisaties. De bubbel past zich aan die kleurcode aan en kan dus verschillen per provincie.
9x Motorrijder gewond bij ongeval in Schoten22/09 11u15 - Gazet van Antwerpen: In Schoten raakte een motorrijder dinsdagvoormiddag gewond bij een ongeval.
9x LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus22/09 07u15 - Gazet van Antwerpen: Het coronavirus houdt ons nog steeds in zijn greep. Volg hier alle laatste ontwikkelingen op de voet.
9x OVERZICHT. Overal in Europa laait het virus weer op, alleen Zweden blijft stabiel22/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Het aantal coronabesmettingen stijgt overal in Europa. Vooral Spanje is zwaar getroffen, met meer dan 14.000 nieuwe gevallen in een dag. Overal dreigen er strengere maatregelen. Alleen Zweden slaagt erin het virus onder controle te houden.
8x Trucker levensgevaarlijk gewond na ongeval op E3422/09 10u15 - Gazet van Antwerpen: Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is maandagavond zwaargewond geraakt bij een kop-staartaanrijding op de E34 in Zwijndrecht.
8x DISCUSSIE. Ultieme reddingspoging Vivaldi: moeten ze blijven proberen, of moeten er verkiezingen komen?22/09 09u15 - Gazet van Antwerpen: Preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) krijgen nog tot morgen de tijd om een ultieme reddingspoging voor een Vivaldi-regering te wagen. Koning Filip weigerde maandag hun ontslag, na een zoveelste zware turbulentie in de federale coalitievorming.
8x Veel geleerd, nog meer geleden, handelaars blikken terug op coronaperiode: “Normaal was dit ons jubileumjaar, maar een feest zal er niet inzitten”22/09 06u15 - Gazet van Antwerpen: In heel het land hebben ondernemers, handelaars en horecazaken een zwaar voorjaar achter de rug. Door de coronacrisis zagen ze hun klanten thuisblijven en hun inkomsten dalen. De gemeente Beveren wil nu meten welke gevolgen de crisis had voor haar ondernemers en zal ze allemaal bevragen omtrent de impact van de coronacrisis op hun bedrijf. “We zullen nu spaarzaam moeten omgaan met onze centen”, klinkt het bij de handelaars.
8x SCENARIO’S. En wat nu met de federale regeringsvorming?22/09 05u15 - Gazet van Antwerpen: Vivaldi zweeft tussen leven en dood. Maar ook 484 dagen na de verkiezingen moeten ze voort in de Wetstraat. Welke opties zijn er nog na een dag vol veto’s, geweigerde ontslagen en hoog politiek spel?

Statistieken

Artikels:
28674
Gelezen:
6171
Aantal lezers nu:
71


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven