vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen pagina 6

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u15
 

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
22/10 21u15  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: “In 2024 willen we de grootste familie zijn” 175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. “De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie”, klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
22/10 21u15  ‘Vortex’ van Gaspar Noé wint Grand Prix voor Beste Film op filmfestival van Gent: “Een waarachtig kunstwerk” ‘Vortex’, het drama van de Frans-Argentijnse regisseur Gaspar Noé, is vrijdagavond op het 48ste Film Fest Gent door de Internationale Jury bekroond met de Grand Prix voor Beste Film.
22/10 20u15  PORTRET. Alec Baldwin: een acteur met een groot ego en een kort lontje Het kan verkeren, ook voor een bekend Hollywoodacteur als Alec Baldwin. En hij had nu net zijn carrière opnieuw op de rails. De 63-jarige vader van zeven kinderen staat bekend om zijn ergerlijke sterallures en zijn kort lontje. Nochtans is Baldwin sinds zijn huwelijk met Hilaria Thomas en zijn Trump-imitaties in het satirische programma Saturday Night Live erg geliefd in Amerika.
22/10 20u15  Grootse plannen van olympisch bronzen Bashir Abdi: aanval op Europees marathonrecord Zijn seizoen is na zijn olympisch brons al méér dan geslaagd. En toch is de honger van Bashir Abdi (32) nog niet gestild. In Rotterdam gaat de Gentenaar voor niets minder dan de geschiedenisboeken, want hij valt er het Europees marathonrecord (2u04’19”) aan. Het lijkt een bijna onmogelijke opdracht, maar dat gold ook voor zijn olympische medaille. Wie niet waagt, niet wint.
22/10 20u15  UGent voert mondmaskerplicht opnieuw in De UGent voert vanaf volgende week maandag opnieuw een mondmaskerplicht in op al haar campussen. Dat blijkt uit een interne mail die de universitaire leiding vrijdagavond heeft uitgestuurd.
22/10 20u15  Wat een afscheid! Kenny De Ketele pakt WK-zilver in puntenrit en gaat zondag voor goud Kenny De Ketele (36) is vrijdag op het WK baanwielrennen in het Franse Roubaix tweede geworden in de puntenkoers. Enkel de oppermachtige Franse topfavoriet Benjamin Thomas bleef hem voor. Zilver dus. Het is meteen zijn zevende WK-medaille en dat in zijn voorlaatste wedstrijd op het internationale toneel. Zondag gaat hij met Robbe Ghys voor goud in de ploegkoers.
22/10 20u15  Urban Walk: wandelen door Mechelse gebouwen De Urban Trail kenden ze al in Mechelen. Maar zondag trekt voor het eerst de Urban Walk door de Dijlestad. Een wandeling van 8 kilometer, die onder meer door een aantal bekende gebouwen gaat. En zo kunnen voor het eerst ook mensen die niet houden van lopen, de stad op een andere manier ontdekken. De Urban Walk zou vorig al doorgaan, maar corona stak daar een stokje voor.
22/10 20u15  ZNA stuurt vaccinweigeraars nu al wandelen: mag dat? Antwerpse ziekenhuizen weigeren sollicitanten die zich niet willen laten vaccineren. ‘We raden het alle ziekenhuizen aan’, zegt de zorgsector. ‘Wie dit aanvecht, maakt een goede kans’, zeggen specialisten arbeidsrecht.
22/10 20u15  Zorginstelling schrapt alle kinderopvang voor herfstvakantie Zorginstelling Heder op de Luchtbal heeft alle kinderopvang voor de herfstvakantie geschrapt. De instelling kampt al een tijdje met een groot personeelstekort. Er werden wel nieuwe mensen aangeworven, maar enkele van hen zijn ziek gevallen.
22/10 20u15  Na Sporthal en Sportoase krijgt Lostraat sport- en gezondheidscentrum: “Vier kinesisten paraat” Vlakbij De Sporthal en De Sportoase in Heist-op-den-Berg opent op zaterdag 30 oktober sport- en gezondheidscentrum BeBalanced. Vier sportkinesisten staan er klaar om mensen verantwoord te laten bewegen in een aangename omgeving. Tegelijk ondersteunen ze er ook professionals die hun prestaties willen verbeteren. “Je kunt bij ons terecht voor kinesitherapie, groepslessen, personal training en zelfs ruitertraining. Een persoonlijke aanpak dragen we hoog in het vaandel”, melden de collega‘s.
22/10 20u15  Bekend kippenrestaurant opent nieuwe vestiging in Antwerpen Goed nieuws voor liefhebbers van gebraden kippen. Want het bekende kippenrestaurant Poule & Poulette opent een nieuwe zaak. Op de Godefriduskaai, in de schaduw van het MAS, kan u vanaf februari volgend jaar genieten van de lekkerste gebraden kippen. En mensen kunnen het hele jaar door op terras zitten. Het is al de zevende vestiging van Poule & Poulette.
22/10 20u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. “Een club is geen dader van hooliganisme, maar een slachtoffer” De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elke vrijdag online de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen.
22/10 20u15  Het Steen leeft weer: “Een prachtige entree voor ’t Stad” “De oude poort naar de stad staat opnieuw open”, zei schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) toen hij vrijdagvoormiddag symbolisch een lintje doorknipte om het Steen voor heropend te verklaren. Na drie jaar renoveren en restaureren krijgen toeristen, dagjesmensen en inwoners een snelcursus Antwerpen in het oudste gebouw van ’t Stad.
22/10 20u15  Studenten Thomas More krijgen waterstofauto Op Campus de Nayer van de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver is vandaag een waterstofauto overhandigd. De auto, een Hyundai iX 35, is bedoeld voor diagnose car en educam Vlaanderen, projecten die samen de leerlingen in het secundair en hoger onderwijs willen helpen op technologisch gebied. De automarkt speelt steeds meer in op duurzame brandstoffen en met deze auto kunnen studenten de nieuwe techniek snel leren. Op Thomas More zullen leerlingen voor hun bachelorproef aan de auto werken.
22/10 20u15  Wouter Vandenhaute vindt 42 miljoen euro vers kapitaal en wil club hervormen: ook voorzitter investeert nu in Anderlecht Alweer een nieuwe herstructurering bij Anderlecht, en deze lijkt definitief. Huidig voorzitter Wouter Vandenhaute stapt nu ook financieel in de club en verwerft samen met Geert Duyck ruim 25 procent van de aandelen. Marc Coucke blijft meerderheidsaandeelhouder.
Laatste update: vandaag om 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
17/10 16u15  Valérie Demory geeft eerste interview als bondscoach van de Belgian Cats: “Ik ben enorm fier”Op een digitale persconferentie werd Valérie Demory voorgesteld als nieuwe bondscoach van de Belgian Cats. De 58-jarige Fransman kijkt erg uit naar zijn eerste job als bondscoach. “Ik ben enorm fier dat ik van een topland als België, een buurland, de bondscoach kan worden.”
17/10 16u15  Mooiste jonge Belgisch trekpaard van onze provincie graast in StabroekOp de LRV-terreinen in Pulderbos vond zondag het provinciaal kampioenschap van het Belgisch Trekpaard plaats. Gert en Griet Adriaenssens-Oorts uit Stabroek wonnen met hun driejarige merrie Elza van ’s Hertogendijk het jeugdkampioenschap. De vierjarige merrie Robin van de Grens van Jos en Paul Jansen uit Meerle won het kampioenschap van de oudere merries en werd algemeen kampioen.
17/10 16u15  Teambuilding in kledingwinkelWoonzorgcentrum en De Vaeren uit de Eikenstraat in Reet en kledingwinkels Follie & VENT uit de Kapellestraat kwamen onlangs tot een akkoord voor een opvallende teambuilding.
17/10 16u15  Minister Frank Vandenbroucke over stijgende coronacijfers: “Nog geen sprake van extra maatregelen”Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, zijn extra maatregelen nog niet aan de orde. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zondag op RTL-TVI.
17/10 15u15  LIVE. Wat levert clash tussen Beerschot en KV Mechelen op?Op speeldag 11 van de Jupiler Pro League kijken Beerschot en KV Mechelen elkaar in de ogen. De Mannekes pakten voor de interlandbreak hun tweede punt. Is de opmars ingezet? Een Malinwa op dreef kan het wel eens knap lastig maken op het Kiel. Volg de wedstrijd hier LIVE!
17/10 15u15  COMMENTAAR. “Het is tijd voor stabiliteit bij Antwerp”Gemakzucht. Daar zinspeelden de spelers van Antwerp op. Ze staken de hand in eigen boezem want ze hadden het te licht opgenomen. Dachten dat het al binnen was.
17/10 15u15  Meer klachten over grensoverschrijdend gedrag na rechtszaak De PauwNa de start van de rechtszaak tegen televisiemaker Bart De Pauw ziet Annelies D’Espallier, de Vlaamse ombudsvrouw gender, een opvallende stijging in het aantal klachten over grensoverschrijdend gedrag. Dat zei ze in ‘De zevende dag’ op Eén.
17/10 15u15  Eten om te renoverenOp zondag 31 oktober knoopt het feestcomité van het Reetse Gildenhuis opnieuw aan met hun traditie om jaarlijks een Restaurantdag in te richten.
17/10 14u15  MR en Vooruit blijven het oneens over fiscaliteit tweede woning: “We zullen blijven strijden om dat eruit te halen”MR en Vooruit blijven het grondig oneens over de fiscale aftrekbaarheid van tweede, derde en vierde woningen. Dat bleek zondag in De zevende dag op Eén. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau kondigde aan te zullen blijven strijden tegen de maatregel.
17/10 14u15  Regisseur en acteur Sam Bogaerts overledenDe Belgische acteur, regisseur, en theaterdocent Sam Bogaerts is zaterdagochtend op 73-jarige leeftijd overleden. Bogaerts, geboren in Kapellen, stond mee aan de wieg van verschillende theatergroepen en gaf zijn kennis door aan nieuwe generaties acteurs. Hij speelde ook mee in verschillende Vlaamse topseries zoals ‘De kotmadam’, ‘Witse’ en ‘Professor T’.
17/10 14u15  Herfstzonnetje begeleidt druk bijgewoonde Sint-GummarusprocessieHet coronavirus heeft de Lierse Sint-Gummarusprocessie niet klein gekregen.
17/10 14u15  G-voetballers komen al vijftien jaar tot bloei bij Schelle Sport en Erik Van Looy viert meeBij Schelle Sport was het zaterdag groot feest. De club vierde vijftien jaar G-voetbal en de opstart van een auti-team. SK Muggenberg, de ploeg van onder meer Erik Van Looy, kwam graag meevieren om de G-voetballers een onvergetelijke dag te bezorgen.
17/10 13u15  Bart De Wever niet onder de indruk van “ultimatum” Egbert Lachaert: “Open Vld wil ruzie stoken in mijn college”In de aktes die werden afgesloten bij het begin van de legislatuur, staat de naam van Erica Caluwaerts als nieuwe schepen voor Open VLD. Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zondag in ‘De zevende dag’ op Eén. Volgens hem staat die naam er zowel voor de vervanging van liberaal schepen Claude Marinower, die met pensioen gaat, als voor de vervanging van een schepen van Vooruit.
17/10 13u15  Buick van Jef De Clerck is blikvanger op eerste Winter op WielenHet evenement Winter op Wielen is na een onderbreking omwille van corona opnieuw van start gegaan. De Buick uit het jaar 1906 van Jef De Clerck viel het meest op te midden van die talloze andere oldtimers.
17/10 13u15  De Wever vlijmscherp voor begroting: “Regering neemt iedereen 5 euro af en geeft er maar één terug”In De zevende dag was Bart De Wever (N-VA) zondag scherp voor de begroting die afgelopen weekend afgeklopt is binnen de federale regering, waar hij met de partij waar hij voorzitter van is geen deel van uitmaakt. “De regering neemt vijf euro af van iedereen en geeft er maar één terug”, zegt hij. “We hebben dat becijferd en niemand heeft het tegengesproken.”
17/10 13u15  Voormalig stadsbeiaardier Jo Haazen ontvangt Erepenning van serviceclub MarnixringDe voormalige Mechelse stadsbeiaardier en directeur van de beiaardschool Jo Haazen (76) ontving dit weekend de Erepenning van de Marnixring. Haazen krijgt deze erkenning omdat hij zich volgens de serviceclub steeds heeft ingezet voor de Nederlandse taal en cultuur.
17/10 13u15  Frisser weer verwacht, KMI waarschuwt voor CO-intoxicatieHet KMI signaleert ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. “Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken”, want die kunnen een gevolg zijn van CO­-intoxicatie.
17/10 13u15  Vlaamse regering investeert 1,5 miljoen euro om daklozen aan “duurzame woonoplossing” te helpenVoor 2021 en 2022 investeert de Vlaamse regering 1,57 miljoen euro in ‘Housing first’, een programma om dakloze mensen die kampen met gezondheidsproblemen of een verslavingsproblematiek. Dat maakt Vlaams minister van Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) bekend.
17/10 13u15  ‘Liefde voor muziek’-deelnemers in alle vroegte vertrokken naar MarseilleIn alle vroegte zijn de deelnemers van het achtste seizoen van Liefde voor muziek zondagochtend vertrokken naar Marseille. Daar trekken ze zich een week lang terug om de liedjes van hun collega’s te herwerken als eerbetoon.
17/10 13u15  Bestuurster verliest controle over het stuur en crasht op Brechtsebaan in SchotenBij een ongeval op de Brechtsebaan in Schoten heeft een wagen zondagvoormiddag enkele boompjes uitgereden. De bestuurster en haar passagier raakten gelukkig niet gewond. Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de rijbaan wel een tijdje afgesloten.
17/10 13u15  Bergkoning Lucien Van Impe vist met wereldkampioenen bij PennekenvoltDe vissen in de vijver van Pennekenvolt in Schelle kregen zaterdag veel kampioenenvoer te slikken. Van wereldkampioen Benny Mertens, maar ook van berggeit en wielerkampioen Lucien Van Impe. Hij zakt geregeld naar Schelle af om een lijntje uit te gooien.
17/10 12u15  Nieuwbouw vervangt containerklassenHoewel het gebouw al in maart 2020 opgeleverd werd, kreeg de nieuwbouw van basisschool De Watertoren in Sint-Niklaas wegens corona pas op vrijdag 15 oktober 2021 een officiële inhuldiging, inclusief lintje knippen. De 120 leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar zijn hun nieuwbouw ondertussen dus al gewoon. Het gebouw vervangt de containerklassen aan de ingang van de school, die begin november verdwijnen.
17/10 12u15  Bouchez over potentiële sancties voor langdurig zieken: “Je haalt geen 80 procent werkenden door lief te zijn”In de afgelopen week afgeklopte begroting van de federale regering riskeren langdurig werklozen sancties. De maatregel daarrond gaat voor de ene te ver, voor de andere niet ver genoeg. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez liet er in De zevende dag geen twijfel over bestaan wat zijn mening is: “Je haalt geen 80 procent werkenden bereiken door lief te zijn.”
17/10 12u15  Langste lockdown ter wereld komt tot een einde ondanks recordaantal besmettingen262 dagen “blijf in uw kot”. Geen enkele stad ter wereld bracht sinds de start van de coronapandemie meer dagen in lockdown door dan Melbourne. Maar daar komt nu verandering in: ondanks een toename van het aantal besmettingen worden de coronamaatregelen komende week versoepeld in de Australische miljoenenstad.
17/10 12u15  Neteland gaat weer op zoek naar Nief TalentDe Olense band Last Living Souls mocht zich vorig jaar tot Nief Talent van het samenwerkingsverband Neteland kronen. De vijf gemeentes gaan in 2022 opnieuw op zoek naar muzikale klasbakken van eigen bodem.
17/10 12u15  Leerlingen kronen zich tot Beloftevolle HovenierLaatstejaars Tuinbouw Stijn Van der Veken, Xander Cruysberghs en Yben Geerts mogen zich na het winnen van een nationale vakwedstrijd Beloftevolle Hovenier 2021 noemen.
17/10 12u15  MiNaRaad zendt uitleg proffen live uitDe Geelse Milieu- en Natuurraad (MiNaRaad) nodigt op 21 oktober twee professoren van de Universiteit Gent uit om een toelichting te geven over hoe bomen, planten en de bodem CO2 uit de lucht opnemen en vasthouden.
17/10 12u15  Gluren bij BV’s: Familie-actrice topless in het bos, T-shirt van Lotte Vanwezemael is er een met een boodschapBloot in het bos, redenen om te vieren en een duidelijke boodschap op een kledingstuk: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram – die we graag even voor je bundelen.
17/10 12u15  Van chili met chocolade tot Russische gehaktballen: het kookboek dat je met een bakplaat op wereldreis neemt“Goh, zouden we toch ook niet eens HelloFresh bestellen, want dat is naar het schijnt toch een gemak?” Als die vraag weerklinkt in ons huishouden ben ik blij dat er een kookboek als De wereldse bakplaat op het keukenaanrecht landt.
17/10 12u15  Rock Around de Klok is direct schot in de roosHet leek gewaagd: een nieuw openluchtfestival lanceren half oktober. Maar het bleef droog en er hing zo’n warme sfeer dat zelfs rond middernacht niemand kou had op de eerste editie van Rock Around de Klok op het plein voor café In de Klok in Pulderbos. Zeker De Kreunaers zette het podium in vuur en vlam.
17/10 12u15  Boma houdt signeersessie bij spaaractieZaterdag was de parking van de Spar-winkel helemaal volgestroomd met klanten en zelfs de fanfare was opgetrommeld. Het leek op een vervroegde intrede van Sinterklaas, maar het was Balthazar Boma die uitstapte om een signeersessie te houden.
17/10 11u15  In gracht na botsing met tractorIn de Lange Heihoekstraat in Kruibeke is zaterdagmiddag een zware aanrijding gebeurd tussen de chauffeur van tractor en de bestuurder van een auto.
17/10 11u15  Verschillende straten afgesloten of moeilijker bereikbaar door nutswerkenOp maandag 18 oktober starten er in Sint-Katelijne-Waver op verschillende plaatsen werkzaamheden. Dat is onder meer het geval in de Kempenarestraat en de Lombaardstraat. Het verkeer zal, afhankelijk van de situatie, rekening moeten houden met tijdelijke verkeerslichten of een omleiding.
17/10 11u15  Politieke hoogspanning na weigering gascentrales: wat met de kernuitstap?Al twee gascentrales heeft Vlaams minister Zuhal Demir eigenhandig tegengehouden. Over de twee resterende aanvragen beslist ze deze maand nog. Intussen stijgt de koorts binnen de federale regering: de kernuitstap moet straks geregeld zijn, maar het is plots niet 100 procent zeker of er wel voldoende vervangcapaciteit is. Volgens het federale niveau drijft Demir met haar weigeringen ook de kostprijs mogelijk op.
17/10 11u15  Kunstenaars met een beperking stellen werken tentoon tijdens expo ‘Het Nieuwe Geniaal’In de tentoonstellingszalen van het Cultuurcentrum in Mechelen kan je nog heel het najaar de tentoonstelling ‘Het Nieuwe Geniaal’ bezoeken. De expo is een initiatief van Studio Borgerstein uit Sint-Katelijne-Waver en toont zo’n 150 werken van hedendaagse kunstenaars en kunstenaar met een verstandelijke beperking.
17/10 11u15  Gewapende bende ontvoert zeventien Amerikaanse missionarissen en hun families in HaïtiIn Haïti heeft een gewapende bende ten oosten van de hoofdstad Port-au-Prince zeventien Amerikaanse missionarissen en hun familieleden ontvoerd. Dat is zaterdag vernomen bij een bron in de Haïtiaanse veiligheidsdiensten.
17/10 11u15  Iedereen weer naar het leger? Vlaams Belang wil verplichte gemeenschapsdienst “om jongeren opnieuw weerbaar maken”Een gemeenschapsdienst van negen maanden bij het leger of de hulpdiensten, daarmee wil de jongerenafdeling van Vlaams Belang jongeren opnieuw fysiek en mentaal “weerbaar” maken en hen “burgerzin” bijbrengen.
17/10 11u15  Aanslag gepland, verband met islamistisch extremisme: dit weten we al over verdachte van moord op Brits parlementslidDe 25-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij het Britse parlementslid Sir David Amess om het leven heeft gebracht, is een Brit van Somalische afkomst die niet bekend was bij de veiligheidsdiensten in het land. Hij was wel een tijdje betrokken bij een antiradicaliseringsproject van de overheid. Het onderzoek wijst dan ook in de richting van islamistisch extremisme, laat de politie weten. Hij zou de aanslag al een week aan het plannen zijn geweest in zijn peperduur huis.
17/10 11u15  BrassJazz neemt een veelbelovende start met drie sterke formatiesVoor de eerste editie van BrassJazz kwamen 120 liefhebbers van het genre naar het kasteel in het gemeentepark. Dukebox, Zsa Zsa Zsu en 8oclockShadows zorgden alvast voor sfeer en een hoog niveau. Voor cultuurschepen Carla Pantens (N-VA) smaakt dit zeker naar meer.
17/10 11u15  Elsschot vertelt zijn verhalenIn de schuur van brasserie De Verlossing in Blauberg genieten een vijftigtal mensen van een lunchtheater. Onder andere Warre Schauwaers en Theo Aerts speelden delen van het verhaal uit zijn boek De Verlossing. Plaatselijke muzikanten brachten ook de gedichten van Elsschot die ze op muziek gezet hadden. Nadien volgde een lunch.
17/10 11u15  Brandweer blust wagen die in gracht is beland na ongeval: bestuurder spoorloosDe brandweer rukte zondagochtend uit naar de Zinkvalstraat in Schelle voor een autobrand. De wagen was op die veldweg van de baan gegaan en in de gracht beland. Het vehikel brandde helemaal uit, maar de bestuurder was in geen velden of wegen te bespeuren.
17/10 11u15  Samen gaan voor een propere gemeenteDe drie Herenthoutse scholen en de lokale afdeling van Chiro hebben een beloning ontvangen voor hun medewerking in de strijd tegen zwerfvuil. De Operatie Proper is een beloningssysteem waarbij scholen en jeugdverenigingen een actieplan uitwerken rond zwerfvuil en hiervoor ondersteuning krijgen in de vorm van opruimmateriaal en educatieve pakketten. Daarnaast worden ze ook financieel beloond.
17/10 10u15  Dronken bestuurder twee keer betraptDe politiezone Kempen Noord-Oost nam zaterdagnacht deel aan een provinciale Wodca-actie. De controleposten in de Huiskens in Arendonk, de Peelsestraat en Geeneinde in Ravels en op de Provinciebaan in Retie controleerden vijfhonderd bestuurders.
17/10 10u15  Veertig Mechelse sportkampioenen gehuldigd tijdens groots SportgalaIn Congrescentrum Lamot werd voor het eerst een groot Sportgala georganiseerd. Tijdens het Sportgala werden ruim veertig Mechelse sportkampioenen in de bloemetjes gezet. Triatleet Balte Thijs Stef werd ‘Sporter van de stad Mechelen’ en er was ook heel wat aandacht voor G-sport en de Special Olympics.
17/10 10u15  Inzendingen fotowedstrijd worden tentoongesteldHeemkring Amalia Van Solms heeft de genomineerden bekendgemaakt van de fotowedstrijd Jong op de Grens.
17/10 10u15  Negen bestuurders onder invloedDe politie regio Turnhout controleerde bij een alcohol- en drugsactie in Lille en Turnhout zaterdagnacht honderd bestuurders.
17/10 10u15  Is Belg echte dader van oude moordzaak en kreeg andere man onterecht 30 jaar cel?Mogelijk heeft een man onterecht dertig jaar cel gekregen voor de moord op de Nederlander Sven Prins in 2015. Tijdens de rechtszaak in hoger beroep riep plots iemand de naam uit van wie het volgens hem dan wél gedaan zou hebben. Dat spoor leidt naar België.
17/10 10u15  Voetbal voor de Vrede zet Bekende Antwerpenaars op het veldTijdens het jaarlijkse Voetbal voor de Vrede nemen twee ploegen met Bekende Antwerpenaars het tegen elkaar op. Zaterdag vond de zevende editie van de zaalvoetbalwedstrijd plaats in sporthal Plantin. Elke bezoeker kreeg twee tombolalotjes, waarmee ze een T-shirt of de matchbal konden winnen, gesigneerd door alle deelnemers. Onder meer Erik Van Looy, Tourist LeMC, Slongs, politici en politieagenten tekenden present.
17/10 09u15  MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez: “Als socialisten zondags niet willen werken, blijven ze maar thuis”MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zou je eerder met een pitbull associëren, maar kijk: hij is de trotse baas van een dwergkeeshondje. Toch heeft Liloo iets gemeen met Bouchez. “Ze blaft naar socialisten.”
17/10 09u15  Chirobaas Erwin Cools: “Nee, we spelen niet de hele dag spelletjes”Op vrijdag 22 oktober duiken de uniformen van chiro, scouts en andere jeugdbewegingen weer massaal op in klaslokalen en op de werkvloer. Voor Erwin Cools (61), de directeur van Chiro Vlaanderen, is het de laatste Dag van de Jeugdbeweging voor zijn pensioen.
17/10 09u15  Bijna negen op de tien bestuurders blazen negatief tijdens Europese Nacht Zonder OngevallenTijdens de Europese Nacht Zonder Ongevallen (ENZO) is 88 procent van de gecontroleerde automobilisten onder de wettelijk toegelaten alcohollimiet van 0,5 procent gebleven. De controles werden aan vier Brusselse en Vlaamse discotheken uitgevoerd door Responsible Young Drivers en vrijwilligers van onder meer Alken-Maes.
17/10 09u15  Plots roept iemand zijn naam in rechtszaal: is Belg echte dader van oude moordzaak en zit andere man al 30 jaar onterecht vast?Mogelijk heeft een man onterecht dertig jaar cel gekregen voor de moord op de Nederlander Sven Prins in 2015. Tijdens de rechtszaak in hoger beroep riep plots iemand de naam uit van wie het volgens hem dan wél gedaan zou hebben. Dat spoor leidt naar België.
17/10 08u15  Kleurrijk én duurzaam: Linde en Kristof bekleedden hun gevel met oude deurenBij de verbouwing van hun woning kwam Linde Vertriest (39) met het zot idee om de gevel met oude deuren te bekleden. Een unieke manier om de woning op een duurzame en kleurrijke manier te isoleren. En manlief? Die vond het een geweldig plan.
17/10 08u15  Reinhilde Decleir: “Als ik die regering bezig hoor, denk ik: doe iets”Rond 17 oktober, Werelddag van Verzet Tegen Armoede, vindt in Antwerpen al tien jaar Spiegels van de Ziel plaats. Aan de vooravond van dit festival werd Reinhilde Decleir (73) voor haar inzet bij de sociaalartistieke werkplaats Tutti Fratelli benoemd tot Commandeur van de Kroonorde.
17/10 07u15  Astrid Coppens openhartig: “Mijn dochtertje is mijn reddende engel geweest”Astrid Coppens is helemaal uit de spotlights verdwenen. De Antwerpse, goed een decennium geleden met een andere achternaam nog niet van uw televisiescherm weg te branden, heeft zich omgevormd tot onderneemster en ontwerpster. Haar nieuwe collectie vind je bij ZEB, en in De zondag geeft ze voor het eerst in alweer een tijdje een openhartig interview. “Mijn dochtertje is mijn reddende engel geweest”, zegt ze daarin.
17/10 07u15  BUURTREPORTAGE. Museum voor Schone Kunsten: “Verwachtingen zeer hoog, als je ziet wat het MAS voor het Eilandje heeft gedaan”Wanneer het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten op het Antwerpse Zuid op 25 september 2022 weer opengaat, zal het een sluiting van meer dan elf jaar achter zich laten. Ruim een decennium lang ontving de kunsttempel geen toeristen, geen bezoekers tout court. Een hele generatie middelbare scholieren heeft de ontdekking van zeven eeuwen kunst van de hand van wereldberoemde meesters aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat heeft zonder meer een weerslag gehad op de buurt rondom het museum waar, nu de eindmeet in zicht is, reikhalzend wordt uitgekeken naar de langverwachte opening.
17/10 06u15  Zeventig koppen koffie en een alpaca: de favorieten van de Billie-redactieKom binnen, veeg je voeten, plof in de zetel en voel je thuis bij de Billies: deze mooie spullen haalden wij zelf in huis. Kopje koffie? We hebben er genoeg!
17/10 05u15  Evenepoel sluit zondag zijn seizoen af in Chrono des Nations in Les HerbiersRemco Evenepoel (21) heeft er nog zin in. Pas zondag met de Chrono des Nations in het Franse plaatsje Les Herbiers sluit de Vlaams-Brabander zijn seizoen af.
17/10 05u15  Zondag eindigt WB-drieluik in VS: wat hebben we al geleerd?Zondag wordt in Iowa City de derde en laatste manche van het Amerikaanse drieluik in de Wereldbeker veldrijden gehouden. Als we nu eens niet over de centen praten: wat hebben de openingsmanches ons tot nu toe geleerd?
17/10 05u15  Antwerps koppel legt zich toe op Japanse kintsugi-techniek: de schoonheid van het imperfecteKintsugi is een eeuwenoud Japans gebruik waarbij gebroken objecten met goudkleurige hars worden hersteld om zo een ode te brengen aan de perfecte imperfectie. Sebastiaan Baetens (30) en Chloé Quirynen (31) maken er hun missie van om zoveel mogelijk mensen in Antwerpen – en ver daarbuiten – kennis te laten maken met deze techniek.
17/10 05u15  Joffrey Anane, ‘Afro Belg’ met een missie: “Als ik soms de excuusallochtoon moet zijn, dan is dat maar zo”Wie jong is in Antwerpen en al eens buitenkomt, kent hem al. Want Joffrey Anane (29) lijkt alomtegenwoordig. Als danser en choreograaf. Als sidekick van dj’s in het nachtleven. En als de man achter Afro Belg, waarmee hij in geen tijd 21.000 volgers verzamelde op TikTok. Dit weekend danst hij in de finale van Red Bull Dance Your Style, volgend jaar resideert hij in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Als een wervelwind raast Anane van project naar project, met één doel voor ogen: “Ik wil dat de volgende generatie iemand heeft om naar op te kijken. Als dat betekent dat ik soms de excuusallochtoon moet zijn, dan is dat oké.”
17/10 05u15  Bewoners Sint-Dimpnaplein maken zich zorgen: “Het mag geen onveilig stadspark worden”“Een park is een goede zaak voor de buurt, maar ze mogen die niet laten verloederen zoals gebeurd is met het stadspark.” Met die uitspraak vat Nick Lievens perfect samen wat ook zijn medebewoners rond het Sint-Dimpnaplein in Geel denken van de plannen van hun stadsbestuur om op de plek van een oude school een park in te richten. De bewoners - zo blijkt na ons bezoek - liggen ook letterlijk wakker van de colonnes vrachtwagens die dagelijks door hun buurt daveren. Met de aanleg van het groene plein hoopt de stad ook een eerste stap te zetten naar een veiligere omgeving.
17/10 05u15  BUURTREPORTAGE. Plannen voor nieuwe ‘bootshuttle’ tussen Keerdok en centrum vallen in de smaakDe voorbije week raakte bekend dat de handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken en de stad Mechelen plannen hebben om een shoppingboot in te zetten op de Binnendijle. De boot zou varen tussen de nieuwe parking Keerdok aan de Eandissite en de binnenstad. Een goed idee of een slag in het (Dijle)water? Wij gingen de temperatuur meten bij enkele handelaars en shoppers.
17/10 05u15  Trappistenabdij van Brecht: “Onze bierzeep is een enorm succes”Twee jaar geleden besloten de trappistinnen van Brecht om hun aanbod van huisgemaakte zeepjes en bodylotion compleet te vernieuwen. “Vooral onze bierzeep en -shampoo slaan aan. Met die bierspa in Brussel hebben we er inderdaad een grote klant bij”, vertelt zuster Katharina. “Een heel speciale ook.”
17/10 04u15  Reinhilde Decleir benoemd tot Commandeur van de Kroonorde voor werk bij sociaalartistieke werkplaats Tutti FratelliRond 17 oktober, Werelddag van Verzet Tegen Armoede, vindt in Antwerpen al tien jaar Spiegels van de Ziel plaats. Aan de vooravond van dit festival werd Reinhilde Decleir (73) voor haar inzet bij de sociaalartistieke werkplaats Tutti Fratelli benoemd tot Commandeur van de Kroonorde.
17/10 01u15  Op bezoek in de eerste bierspa van het land: “Hier kom je niet om jezelf te bezatten”Van Tsjechië tot Kroatië, Spanje, de Verenigde Staten en zelfs IJsland: de nieuwste hype in wellness-land is de bierspa. Mechelaar Louis Raes (37) en zijn goede vriend Bart De Brabanter (37) openden met Bath & Barley in Brussel de eerste Belgische bierspa, die dankzij de bieren van Westmalle en de daarop gebaseerde zeep en shampoo van de trappistenzusters van Brecht ook een Antwerps geurtje heeft.
17/10 00u15  Debuut in mineur voor Luka Elsner: Standard geeft tegen OH Leuven bonus van twee goals weg na tien (!) minuten blessuretijdLuka Elsner heeft een slechte start gemaakt als nieuwe coach van Standard. De Rouches gaven in de blessuretijd nog een 2-0 voorsprong weg tegen OHL en bleven steken op een puntje (2-2). De kans dat er nog een staartje komt is groot, want in de laatste minuut geraakte bij de Leuvenaars doelman Rafael Romo gewond nadat hij vuurwerk tegen het hoofd kreeg.
16/10 23u15  Politie en brandweer aan Willemdok voor mogelijke drenkeling: grote zoekactie levert niets opBrandweer en politie hebben zaterdagavond in het Willemdok aan het MAS in Antwerpen naar een mogelijke drenkeling gezocht.
16/10 23u15  Weer niks buitenshuis voor Lierse K.: Pallieters gaan pijnlijk onderuit in VirtonTwee weken na de teleurstellende puntendeling op het eigen Lisp tegen Moeskroen liep Lierse op een zowaar nog pijnlijkere mispoes bij Virton. De Pallieters liepen in de Gaumestreek nog binnen het halfuur op een dubbele achterstand, die enkel beantwoord werd door een aansluitingstreffer van Jonathan Hendrickx. Zo blijft het voor een flets Lierse nog altijd wachten op een eerste driepunter buitenshuis.
16/10 23u15  Foto en digitaal salon van Malle Leeft en Op Stap met Stanny in oude pastorijEls Van Brabant werd zaterdag de grote winnares van de fotowedstrijd van Malle Leeft. Zij won zowel in de categorie landschap als in de categorie personen. Herman Hendrickx werd laureaat in de categorie gebouwen.
16/10 23u15  IN BEELD. 200 Kempense vrijwilligers aan het werk in overstroomde dorp Prayon: “Geen eindpunt, maar een startdag”Tweehonderd vrijwilligers werkten zich zaterdag een dag lang uit de naad om de inwoners van het Waalse dorpje Prayon weer een beetje hoop te geven. Die zwaar getroffen families zitten op hun tandvlees, maar putten moed uit de steun die deze Kempenaars boden.
16/10 22u15  Helft van Lidl-winkels bleef zaterdag dicht: “Als de directie het signaal nu nog niet begrepen heeft, is het een fiasco”Meer dan één op de twee Lidl-vestigingen is zaterdag gesloten gebleven. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking van het personeel tegen de aanhoudende werkdruk.
16/10 22u15  Van windturbines tot oerbloemen en smoothies van eigen fruit op klimaatfestivalIn de hangars van Domein Moervelden in Ranst vond de eerste klimaatbeurs van de gemeente plaats. De interesse was groot, zeker bij jonge gezinnen. Er viel dan ook vanalles te beleven.
16/10 22u15  REACTIES. Priske: “Na rust stonden elf individuen op het veld”Het ongeloof bij Antwerp-coach Brian Priske na de 2-1 nederlaag aan de Gaverbeek was groot. “De eerste helft hadden we totale controle, maar vervolgens gaven we uit het niets alles weg”, zuchtte de zichtbaar ontgoochelde Deen.
16/10 22u15  Aster Vranckx debuteert voor Wolfsburg, dat verliest bij Union BerlijnAster Vranckx heeft zaterdag zijn eerste minuten gemaakt in een officiële wedstrijd van Wolfsburg. Het 19-jarige talent dat deze zomer van KV Mechelen naar de Bundesliga-club trok, mocht in de 2-0-nederlaag op Union Berlijn invallen.
16/10 22u15  IN BEELD: Zesduizend deelnemers aan Spartacus RunIn provinciaal recreatiedomein De Schorre kende zaterdag na een jaar onderbreking de Spartacus Run zijn beloop, de meest spectaculaire hindernissenloop van het land. Aan de start verschenen zo’n 6.000 sportievelingen.
16/10 22u15  “Dit is geen eindpunt, maar een startdag”Tweehonderd vrijwilligers werkten zich zaterdag een dag lang uit de naad om de inwoners van het Waalse dorpje Prayon weer een beetje hoop te geven. Die zwaar getroffen families zitten op hun tandvlees, maar putten moed uit de steun die deze Kempenaars boden.
16/10 21u15  King of rock & roll is Elvis, maar king van het kingen heet Jan en komt uit KempenDe king of rock & roll is Elvis, maar wie is de king van het kingen? IWWA ging zaterdag in evenementenhal De Populier in Zandhoven op zoek naar de Belgische kampioen kingen. Of liever dubbele kingen, want dat blijkt nog een categorie apart. De grote winnaar was uiteindelijk Kempenaar Jan Horemans uit Lichtaart die als enige elke ronde wist te winnen.
16/10 21u15  Hulpdiensten houden grote rampoefening in Sint-AugustinusziekenhuisHeel wat passanten trokken zaterdagmiddag grote ogen toen ze langs het Sint-Augustinusziekenhuis in Wilrijk passeerden. De hulpdiensten waren er massaal ter plaatse, zij het voor een grote rampoefening waar ruim 34 figuranten aan deelnamen.
16/10 21u15  Schelle geniet in het zonnetje van jaarmarktMet een aangenaam herfstzonnetje als bondgenoot was het zaterdag ‘vollen bak’ genieten op de jaarmarkt in Schelle.
16/10 21u15  ONS OORDEEL. Twee buizen bij Antwerp, sterke BensonEr is een einde gekomen aan de zegereeks van Antwerp. Aan de Gaverbeek had rood-wit in de eerste helft weinig moeite op een zwak Zulte Waregem, maar in de tweede helft verloor de Great Old de grip op de match steeds meer: 2-1. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
16/10 21u15  Antwerp is leider af nadat Zulte Waregem uit de doden opstaatZo goed Antwerp de interlandbreak inging, zo slecht kwam het er weer uit. De Great Old ging zaterdagavond met 2-1 de boot in bij het in crisis verkerende Zulte Waregem. Het eerste bedrijf was nochtans volledig voor de bezoekers, die op voorsprong kwamen via Benson. De harde kern van Essevee zette een protestactie op tegen Dury, maar die trok uiteindelijk aan het langste eind met een knappe remonte van zijn ploeg na rust.
16/10 21u15  Fort Fiësta laat 200 jongeren genieten van avontuurFort Fiësta, het avontuurlijke festival voor tieners tussen 12 en 16, is terug. Covid haalde de voorjaareditie 2020 onderuit en ook de aangepaste najaarseditie van vorig jaar struikelde over de pandemie. Zaterdag kregen 200 jongeren wel de kans zich uit te leven in een lightversie Fort Fiësta.
16/10 20u15  Lichtjeswandeling steunt mensen in armoedeEen dertigtal inwoners van Beerse nam zaterdagavond deel aan een lichtjeswandeling in het kader van de Dag tegen Armoede. “Dit is een hart onder de riem voor iedereen die dagelijks in armoede leeft”, zegt Viviane Cornelissen, beleidsmedewerker Armoede in Beerse.
16/10 20u15  LIVE. Zulte Waregem op en over Antwerp, dat grip op match verliestAntwerp kon tijdens de interlandbreak twee weken lang genieten van de 15 op 15 in de Jupiler Pro League, maar vanavond moet het weer aan de bak. Priske en zijn mannen willen in Zulte Waregem 18 op 18 pakken en misschien zelfs alleen op kop komen. Lukt dat ook? Volg het hier LIVE!
16/10 20u15  Thibau Nys zit alweer op de fiets na val tijdens wereldbekermanche in WaterlooThibau Nys blijft niet bij de pakken zitten met zijn sleutelbeenbreuk die hij vorige week zondag in het Amerikaanse Waterloo opliep. Op zijn Instagramverhaal is te zien hoe Nys door de Leuvense Bondgenotenlaan rijdt.
16/10 20u15  Thuisfans met rookbommen verstoren Zulte-Antwerp, uitfans steunen DuryDe wedstrijd tussen Zulte Waregem en Antwerp werd na een kwartier verstoord door enkele boze thuissupporters. Met rookbommen en gezangen gericht tegen trainer Franky Dury uitten ze hun frustratie. Ref Lardot legde de wedstrijd twee minuutjes stil.
16/10 19u15  Zulte-fans met rookbommen verstoren even wedstrijd tegen AntwerpDe wedstrijd tussen Zulte Waregem en Antwerp werd na een kwartier verstoord door enkele boze thuissupporters. Met rookbommen en gezangen gericht tegen trainer Franky Dury uitten ze hun frustratie. Ref Lardot legde de wedstrijd twee minuutjes stil.
16/10 19u15  LIVE. Rookbommen van Zulte-fans, maar Antwerp op voorsprong viua bom van BensonAntwerp kon tijdens de interlandbreak twee weken lang geniet van de 15 op 15 in de Jupiler Pro League, maar vanavond moet het weer aan de bak. Priske en zijn mannen willen in Zulte Waregem 18 op 18 pakken en misschien zelfs alleen op kop komen. Lukt dat ook? Volg het hier LIVE!
16/10 19u15  Actrice Lien Van de Kelder eerste klant van nieuw elektroatelier op Nieuw ZuidNiet toevallig op World Repair Day is in Circuit (een initiatief van De Kringwinkel) op het Antwerpse Nieuw Zuid een elektroatelier geopend waar je kapotte huishoudtoestellen kunt laten repareren. De eerste klant was actrice Lien Van de Kelder, die samen met haar dochtertje Jeanne (8) een platenspeler kwam binnenbrengen.
16/10 18u15  Leverancier betrapt twee dieven tijdens het laden en lossenDe Antwerpse politie heeft vrijdag twee mannen gearresteerd die ervan verdacht worden verschillende dozen te hebben gestolen uit een wagen. De bestuurder had zijn wagen aan de Van Wesenbekestraat aan de kant gezet om dozen met voedsel uit te laden bij een winkel.
16/10 18u15  Brandweer moet gevluchte fietsdieven veilig van het dak naar beneden halenDe brandweer rukte vrijdagnacht uit naar de Van Ertbornstraat voor een opmerkelijke interventie. Twee fietsdieven waren naar het dak gevlucht om van de politie te vluchten en moesten veilig naar beneden gebracht worden. Eenmaal op begane grond werd het duo in de boeien geslagen.
16/10 18u15  Start to Brandweer geeft kandidaat-brandweervrijwilligers extra voorbereidingBrandweerzone Kempen heeft zaterdag in Balen en zondag in Geel voor de eerste keer ‘Start to Brandweer’-sessies gehouden. Daarbij maken brandweervrijwilligers in spe kennis met de jobinhoud en de aanwervingsprocedure. Ook kregen ze een voorproefje van de proeven die ze moeten kunnen. Wij volgden de sessie in Balen.
16/10 18u15  Huurders van Airbnb gooien lege en volle blikjes op straatDe Antwerpse politie heeft vrijdagavond een GAS-boete uitgeschreven voor vier jongeren die een Airbnb hadden gehuurd in de stad. Het kwartet gooide vanop een hoger gelegen verdieping verschillende lege en volle blikjes op straat.
16/10 18u15  Jarige Oxfam Wereldwinkel viert met koffie en poëzieDe Geelse Oxfam Wereldwinkel viert zijn veertigjarig bestaan vanwege corona op een eerder intieme manier, met een koffieklets en persoonlijk gedicht van stadsdichter Maarten Vanhoof.
16/10 18u15  Studentenclub geschorst na naakte doop midden op ULB-campusLeden van een studentenclub op de ULB hebben donderdag midden op de campus in Elsene naakt seksuele activiteiten nagebootst, in het kader van een doop. De universiteit heeft de activiteiten van de studentenclub opgeschort, de bestuursleden moeten donderdag meer uitleg komen verschaffen.
16/10 18u15  Ouders én kinderen bibberen samen op Spartacus RunHet moeten zowat de dapperste sportievelingen zijn: de deelnemers aan de Spartacus Run. Met 6000 waren ze dit jaar. En dat uitzonderlijk in oktober waarbij de temperatuur vanmorgen niet boven de tien graden uitkwam. Het hield zelfs de allerkleinsten niet tegen, want voor het eerst konden kinderen sàmen met hun ouders het hindernissenparcours in De Schorre in Boom trotseren.
16/10 18u15  LIVE. Zet Antwerp zegereeks verder tegen Zulte Waregem?Antwerp kon tijdens de interlandbreak twee weken lang geniet van de 15 op 15 in de Jupiler Pro League, maar vanavond moet het weer aan de bak. Priske en zijn mannen willen in Zulte Waregem 18 op 18 pakken en misschien zelfs alleen op kop komen. Lukt dat ook? Volg het hier LIVE!
16/10 18u15  Antwerp-tieners in de wachtkamer: “Niet makkelijk om geduld te tonen”Antwerp-coach Brian Priske bewees eerder al dat hij graag met jeugd werkt. Maar bij de Great Old moeten de tieners wel nog vrede nemen met een plekje in de wachtkamer. Een overzicht.
16/10 17u15  De besmettingen nemen toe, maar experts panikeren nietIn een week tijd telt Vlaanderen ruim 40 procent meer nieuwe coronabesmettingen. Maar panikeren doen de experts niet. “Zelfs in het slechtste scenario wordt dit geen golf zoals de derde golf.”
16/10 17u15  Vrouw in levensgevaar na afranseling door zus van overbuur: “Ze bleef maar schoppen en slaan”Een banale discussie tussen buren is vrijdagavond zwaar uit de hand gelopen in Kortrijk. Een bewoonster van een appartementsgebouw werd in elkaar geslagen en geschopt door de zus van haar overbuur en verkeert nog altijd in levensgevaar. “Ze lieten haar voor dood achter.”
16/10 17u15  Brug over Aa bespaart wandelaars omweg van 3,7 kilometerDe Dag van de Trage Weg krijgt zaterdag een feestelijk tintje wanneer de gloednieuwe wandelbrug over de Aa tussen Herentals en Vorselaar een officiële opening krijgt. Die haalt stappers van de drukke Poederleeseweg.
16/10 17u15  Krantenwinkels vragen duidelijke definitie om pseudo-perswinkels te vermijdenVakvereniging Perstablo, die krantenwinkels vertegenwoordigt, vraagt zaterdag om een wettelijke definitie van perswinkels om pseudo-versies te vermijden.
16/10 17u15  Wie belandt er vandaag nog in het ziekenhuis met Covid-19? Dit is het profiel van de patiëntenHet aantal ziekenhuisopnames stijgt met 5 procent vergeleken met de week voordien. Momenteel gaat het om 824 patiënten in België die in het ziekenhuis liggen met een infectie, 190 daarvan zitten op een afdeling intensieve zorg. Maar wie zijn die mensen die vandaag in het ziekenhuis liggen door het coronavirus?
16/10 17u15  Twee Kempense bedrijven zijn Kmo van het JaarUnizo provincie Antwerpen maakte in Lier de Kmo van het Jaar bekend. De titel gaat naar PFL uit Beerse. GS Technology uit Essen mag zich dan weer de Beloftevolle kmo van het jaar 2021 noemen.
16/10 17u15  Eén persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op het KielBij een steekpartij in een nachtwinkel langs de Boomsesteenweg op het Kiel is zaterdagnamiddag één persoon zwaargewond geraakt. Hij werd onder meer gestoken in het been.
16/10 16u15  Cher daagt weduwe Sonny voor de rechterZangeres Cher (75) heeft Mary Bono (59), de weduwe van haar ex-man en zangparter Sonny Bono voor de rechter gedaagd. Ze beschuldigt haar ervan dat ze royalties voor liedjes van Sonny & Cher en andere zaken uit hun voormalig huwelijk achterhoudt.
16/10 16u15  Man betaalt woonlening van ex-vriendin volledig af: “Ik wilde dat je de beste verjaardag ooit zou hebben”De lening afbetalen van je ex, het moet kunnen zal Shaun Nyland gedacht hebben. Want voor haar 31ste verjaardag besloot hij die financiële druk van haar schouders te halen door gewoon zelf voor de hele lening op te draaien. Haar reactie is intussen ook al viraal gegaan.
16/10 16u15  Tuur Dierckx (Westerlo) maanden out met zware knieblessureGeen Tuur Dierckx bij Westerlo morgen tegen RWDM. De 26-jarige aanvaller scheurde zijn kruisbanden en is dus maanden out. Dierckx deelde het slechte nieuws zelf via Instagram.
16/10 16u15  Last met grenzen aangeven, hoe pak je dat aan? Relatie-expert Rika Ponnet geeft advies: “Angst voor consequenties verlamt”Hij geeft heel hard – te hard – zijn grenzen aan, zij durft de hare niet te stellen. Het resultaat: een relatie die op is. Vier kinderen en veel thuiswerk verergeren de situatie alleen maar. Hoe raken ze hieruit? Relatie-expert Rika Ponnet deelt verhalen uit haar praktijk. “Ze wordt heel onrustig als ze denkt aan de nee die ze zo vaak voelt, maar binnenhoudt.”
16/10 16u15  Onze kenner liet zich verrassen door vier wijnen uit vergeten landenHet is lang stil geweest rond wijnen uit het voormalige oostblok. Her en der vond je nog wel een paar referenties uit Bulgarije, Hongarije of Roemenië, maar naar andere landen was het zoeken als een speld in een hooiberg. En zie: met de start van de wijnfestivals maken sommige landen een heuse comeback. Voorlopig als in/out-wijn, enkel tijdens het wijnfestival, maar we zijn er zeker van dat bij goede verkoopcijfers de trein opnieuw vertrokken lijkt. Daarom deze week vier wijnen uit vergeten landen.
16/10 16u15  Fransman Demory volgt Philip Mestdagh op als bondscoach bij de Belgian CatsDe Fransman Valéry Demory is de nieuwe bondscoach van de Belgian Cats. Dat bevestigt de Belgische basketbond zaterdag. De 58-jarige Demory volgt Philip Mestdagh op, met wie de samenwerking een maand geleden werd stopgezet.
16/10 16u15  Stephanie Van Aerde opent wijnwinkel Basalt in Patio DonkHet winkelcentrum Patio Donk heeft er met wijnhandel Basalt een mooie aanwinst bij. Sommelière Stephanie Van Aerde verkoopt er uitsluitend Europese wijnen en wil met de handelszaken in de buurt geregeld evenementjes organiseren.
16/10 16u15  GoeBezig-prijs 2021 van lokale besturen gaat naar Heist-op-den-Berg: “Bewoners zijn zelf architecten van buurtplek ’t Werft”De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen, die samenwerkt met bewonersgroepen en lokale besturen om de leefbaarheid van Vlaamse dorpen op te krikken, heeft zaterdagmiddag in Heffen (Mechelen) de GoeBezig-prijzen 2021 uitgereikt. De gemeente Heist-op-den-Berg kreeg de prijs van de lokale besturen. In de categorie ‘bewonersgroepen’ viel dorpsraad Ottenburg uit het Vlaams-Brabantse Huldenberg in de prijzen.
16/10 15u15  De besmettingen nemen toe. Maar hoe erg is dat?In een week tijd telt Vlaanderen ruim 40 procent meer nieuwe coronabesmettingen. Maar panikeren doen de experts niet. “Zelfs in het slechtste scenario wordt dit geen golf zoals de derde golf.”
16/10 15u15  Heist wint GoeBezig-prijs 2021: “Bewoners zelf zijn architecten van buurtplek ’t Werft”De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen, die samenwerkt met bewonersgroepen en lokale besturen om de leefbaarheid van Vlaamse dorpen op te krikken, heeft zaterdagmiddag in Heffen (Mechelen) de GoeBezig-prijzen 2021 uitgereikt. De gemeente Heist-op-den-Berg pakte de prijs van de lokale besturen. In de categorie ‘bewonersgroepen’ viel dorpsraad Ottenburg uit het Vlaams-Brabantse Huldenberg in de prijzen.
16/10 15u15  Wie wordt king of queen van het kingen?De king of rock & roll is Elvis, maar wie is de king van het kingen? IWWA ging zaterdag in evenementenhal De Populier in Zandhoven op zoek naar de Belgische kampioen kingen. Of liever dubbel kingen, want dat blijkt nog een categorie apart. Jole Vandervorst (24) uit Tessenderlo was de jongste van de 120 deelnemers. Tijdens de coronaperiode ging ze elke zaterdag kingen bij haar mama omdat er toch niks anders te doen was.
16/10 15u15  Netflix ontslaat werknemer na lekken van interne gegevens rond special van Dave ChappelleNetflix bevindt zich in woelig water nadat een special van comedian Dave Chappelle de gemoederen heeft beroerd op de werkvloer. Aanleiding daarvan zijn interne documenten, die nadien ook naar buiten zijn gelekt. De werknemer die verantwoordelijk zou zijn voor dat lek, is nu ontslagen.
16/10 15u15  Eén persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel, pand eerder al beschotenBij een steekpartij in een nachtwinkel langs de Boomsesteenweg op het Kiel is zaterdagnamiddag één persoon zwaargewond geraakt. Hij werd onder meer gestoken in het been.
16/10 15u15  Regenboogzebrapaden afgekraakt op Facebook, eenparig gesteund door gemeenteraadRaadslid Ilse Van Den Heuvel (Open Vld) die met haar voorstel voor regenboogzebrapaden tegen haat en discriminatie wilde creëren, kreeg op Facebook veel onverdraagzame reacties. De gemeenteraad gaf een krachtig signaal door haar voorstel eenparig goed te keuren.
16/10 14u15  Betaald studeren, en hopelijk straks voor de klasHet lerarentekort is nijpender dan ooit. Maar hoe moeilijk is een late carrière­switch naar het onderwijs? Vier VDAB’ers die drie jaar lang fulltime op de schoolbanken zitten om leraar Nederlands te worden, doen hun verhaal. “Niet iedereen houdt het zomaar vol.”
16/10 14u15  Nainggolan out bij Antwerp, Yusuf vervangt hemAntwerp moet het zaterdagavond op Zulte Waregem zonder Radja Nainggolan doen. De middenvelder is licht geblesseerd. Hij wordt in de selectie én basiself vervangen door Alhassan Yusuf, die zeven wedstrijden miste maar opnieuw fit is.
16/10 14u15  Koppel overleden nadat tieners huis in brand steken: “Het was om een grapje uit te halen”De drie jongeren die ervan verdacht worden een huis in brand te hebben gestoken, waardoor een koppel overleed, zouden het gedaan hebben “om een grapje uit te halen”. Dat schrijft Het Algemeen Dagblad.
16/10 14u15  Atlas-draagraket met asteroïdensonde Lucy gelanceerd door NASAVanop Cape Canaveral, Florida in de Verenigde Staten is zaterdag een Atlas-draagraket vertrokken. Die draagraket moet een sonde naar de Trojanen, een groep asteroïden, slingeren. De Atlas-5 van lanceerbedrijf ULA steeg op om 11.34 uur Belgische tijd.
16/10 14u15  De gemiddelde snelheid is de boosdoener: is Strava een vloek of een zegen voor de fietser?Ik beken. Ik ben, weliswaar een klein beetje, verslaafd aan Strava. Strava – Zweeds voor streven, jawel – is de app waarop ik mijn sportprestaties kan bekijken, maar vooral kan delen. En ik ben niet alleen, want wereldwijd zijn we met meer dan 86 miljoen gebruikers. Strava is mijn vaste trainingspartner. Zonder Strava voel ik me, een heel klein beetje, verloren. En na de training wacht ik op duimpjes van mijn vrienden, kudos die mijn prestatie waarderen. Hoe plaats ik dat fenomeen? Ik vroeg raad aan drie experts.
16/10 14u15  Gemeente Malle beschouwt trage wegen als ‘levend erfgoed’ en geeft ze eigen straatnamenOp de Dag van de Trage Wegen, onthulde de gemeente Malle het allereerste straatnaambordje met een officiële naam voor een trage weg. De zandweg tussen de Akkerstraat en de Steenovenstraat heet voortaan Den Akker. Regionaal Landschap zorgde voor een mooie boomstambank naast een infobord met historische weetjes en oude foto’s. Interessant: zelfs vlak na de IJstijd, 10.000 jaar geleden, kampeerden hier al de eerste kolonisten. In het proefproject krijgen nog vier andere trage wegen een officiële straatnaam.
16/10 13u15  Lerares Kim (30) ziet haar foto’s op OnlyFans en Tinder opduiken: “En dan krijg ik berichten van ouders en leerlingen”Maandenlang al ziet lerares en influencer Kim (30) haar foto’s op verschillende sociale media opduiken, en niemand lijkt haar te kunnen helpen. “Eén keer kwam een ouder me letterlijk zeggen dat mijn gedrag ongepast was.”
16/10 13u15  Hele provincie bleef “plakken” met gratis Bollekes De Koninck van GVA“Een groot volksfeest, overspoeld door liefde en doorspoeld met Bollekes De Koninck”. Dat was het opzet van de actie “Blijven Plakken”. Met die actie ging Gazet van Antwerpen op zoek naar tientallen verhalen uit de periode tussen 1980 en 2000 met getuigenissen, oude foto’s en vooral veel verhalen. De actie werd vrijdagavond afgesloten met tientallen gratis vaten Bollekes in elke gemeente van de provincie.
16/10 13u15  Technische problemen bij VRT: “Ik voel me in de jaren ‘80”De VRT kampte zaterdagvoormiddag met technische problemen waardoor de telefoons en het internet niet werkten. Medewerkers die vandaag aan het werk zijn, moesten het doen met een pen en papier. “Ik voel me in de jaren ‘80”, schrijft journalist Riadh Bahri op Twitter.
16/10 13u15  47-jarige man even in levensgevaar na aanrijding met andere fietserEen 47-jarige man is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee fietsers op het Ringfietspad in Borgerhout. Hij werd met aanvankelijk levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
16/10 13u15  DISCUSSIE. Moet de VDAB meer doen om bruggepensioneerden weer aan het werk te krijgen?Mensen die met ‘brugpensioen’ zijn, hebben dit jaar gemiddeld 0,09 sollicitatieopdrachten gekregen van de VDAB. “En dat terwijl werkgevers massaal op zoek zijn naar nieuwe werknemers, en ze bij een supermarktketen als Lidl staken wegens personeelstekort”, zegt Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open Vld) uit Sint-Katelijne-Waver.
16/10 12u15  Vierdewereldwerking Ons Huis zet zondag deuren openVierdewereldwerking Ons Huis in Mol houdt zondag een open dag. Je kan er het resultaat van de verbouwingen bekijken.
16/10 12u15  Zeker drie doden bij aardbeving op BaliEr zijn zaterdag minstens drie doden en zeven zwaargewonden gevallen nadat een aardbeving het Indonesische vakantie-eiland Bali trof.
16/10 12u15  Nik liet graffitikunstenaars los op zijn gevel: “Mijn interieur is mijn uitlaatklep”Een troosteloze gevel was het, toen Nik Brouckaert (52) het rijhuis in Roeselaere kocht. “Een witte vuile gevel”, zegt Nik, die al snel het idee kreeg om er iets leuks mee te doen, om het huis en de buurt wat meer pit te geven.
16/10 12u15  Onze huishoudexperte is onder de indruk van een tijger op het toilet en geeft raad om vlekken op je houten vloer te verwijderenEen geoliede houten vloer geeft warmte en allure aan een woning. Maar als er in een huis geleefd wordt, is de kans groot dat er op den duur vlekken ontstaan. Mijn tips bij de meest voorkomende vlekken.
16/10 12u15  Veel rookontwikkeling bij brand in woning VaartstraatDe brandweer moest zaterdagvoormiddag uitrukken voor een woningbrand in de Vaartstraat in Balen. Die ging vooral gepaard met veel rook.
16/10 12u15  Dodelijke steekpartij Brits parlementslid is terreurdaad volgens politieDe moord op het Britse parlementslid Sir David Amess in Leigh-on-Sea is een terreurdaad. Dat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag bevestigd. Het conservatieve parlementslid werd vrijdag neergestoken tijdens een burgerraadpleging.
16/10 12u15  Operatie Proper levert scholieren aardige duit opVijf Schotense scholen leverden de voorbije maanden serieuze inspanningen om hun schoolomgeving schoon te maken. Ze werden daarvoor door de schepenen Iefke Hendrickx (N-VA) en Walter Brat (N-VA) beloond met cheques. Ook verenigingen kunnen hier aanspraak op maken, mits ze het voorbeeld van de scholieren volgen.
16/10 12u15  Burenruzie loopt zwaar uit de hand in Kortrijk: vrouw in kritieke toestand, man opgepaktEen burenruzie in Kortrijk is vrijdagavond zwaar uit de hand gelopen. Een vrouw van in de zestig werd er afgeranseld door de zus van een buurman en vervolgens voor dood achtergelaten in haar appartement. Het slachtoffer verkeert in kritieke toestand.
16/10 11u15  Onze vrouw undercover in Hengelhoef en Parelstrand: “In één woord: ranzig”Vakantie voor iedereen: met die slogan biedt Oostappen Groep goedkope vakanties aan in België en Nederland. Vakantie die geen vakantie is volgens de vele recensies: vies, vuil, vettig, en meer arbeidsmigranten dan toeristen. Onze vrouw testte Hengelhoef en Parelstrand uit.
16/10 11u15  Staatssecretarissen De Bleeker en Michel willen kinderen beter beschermen op TikTokStaatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel, willen kinderen beter beschermen op TikTok. Ze vragen dat de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit haar eerdere positie, om zich aan te sluiten bij een onderzoek bij de Ierse Gegevensbeschermingsautoriteit, herbekijkt.
16/10 11u15  Fietspaden aan Loteling vernieuwd: beperkte hinder en horecazaak bereikbaarVanaf maandag 18 oktober voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Turnhoutsebaan (N112). Ter hoogte van restaurant de Loteling, op de grens van Wijnegem en Schilde, wordt het fietspad vernieuwd. De werken zullen ongeveer anderhalve maand duren.
16/10 11u15  Onze reporter checkt hoe hard het Covid Safe Ticket wordt gecontroleerd in Brussel: “Aan de kant, dat ik u kan fouilleren”Brussel. Zijn Atomium. Zijn Grote Markt. Zijn Manneken Pis. En sinds gisteren ook zijn verplichte Covid Safe Ticket in de horeca. Onze reporter checkte hoe hard de nieuwe maatregel wordt nageleefd bij de moeilijkste coronaleerlingen van het land. “Mag ik gewoon uw QR-code scannen alstublieft? Excuses daarvoor. Het is absoluut niet mijn idee.”
16/10 11u15  ROYALS. De geheime tunnel vanuit Buckingham Palace en mogelijk scheiding op til in MonacoKomt er dan toch een scheiding in Monaco? En naar waar leidt de geheime tunnel vanuit Buckingham Palace … en wie gebruikt die? Alle weetjes en roddels van de week uit koninklijke kringen op een rij.
16/10 11u15  Een reis is niet nodig: haal de zuiderse sfeer naar je tuin met dit Provençaals kwartetRijd of vlieg niet langer naar een zuiderse vakantiebestemming. Blijf thuis! Haal het zuiden naar je eigen tuin.
16/10 10u15  Kunstkring ’t Blad palmt met leden Sint-Jozefskapel inIn de stemmige Sint-Jozefskapel aan de Augustijnslei loopt nog tot en met 24 oktober een tentoonstelling van de leden van kunstkring ’t Blad. Leo Dom, Jeanne Van Heurck, Paul De Beenhouwer, Lydia Balliauw, Gerda Beniest, Gisela Bertels en Marcel Janssens haalden hun nieuwste werk te voorschijn. Het gaat hier over olieverf, pastel, aquarel, acryl, gouache en zo meer. Monique Heyvaerts is het achtste lid, maar van haar hangt er geen werk op de expo. De leden werken samen in het oud atelier van Henry Luyten en creëren allemaal figuratief werk. Ze houden minstens één groepstentoonstelling per jaar. De toegang is gratis en de expo is geopend van 11u tot 17u.
16/10 10u15  Duo pleegt gewapende overval op bakkerijTwee verdachten hebben vrijdagavond een gewapende overval gepleegd op een bakkerij in de Jezusstraat, vlak bij het Operaplein. Ze konden de kassa meester maken en sloegen daarna op de vlucht.
16/10 10u15  Gauwdieven slaan twee keer toe in DijlestadIn Mechelen zijn twee vrouwelijke slachtoffers door gauwdieven bestolen.
16/10 09u15  Nationale staking bij Lidl: “Twee derde van de winkels waarschijnlijk dicht”De vakbonden organiseren vandaag/zaterdag een collectieve staking bij de supermarktketen Lidl. Al vier dagen lang wordt de keten getroffen door vakbondsacties nadat de directie toezeggingen van jaren geleden over extra mankracht in de winkels, zei te gaan terugschroeven. “De actie verloopt zeer goed momenteel staat de teller op 175. Ik reken erop dat 220 van de 309 winkels dicht kunnen blijven vandaag”, klinkt het bij de socialistische vakbond BBTK.
16/10 09u15  Op bezoek bij Gene Bervoets in Zeeland: “Ik heb mijn oude liefdes hier teruggevonden”Gene Bervoets (65) is een Zeeuw geworden. Sinds een jaar of drie woont de acteur in Biervliet nabij Breskens, waar de Westerschelde haast door zijn achtertuin stroomt. Tijdens de lockdown pikte hij daar zijn oude liefdes weer op: koken en kunst. Nu goed voor een culinair project in toprestaurant De Kromme Watergang.
16/10 09u15  Het mirakel van Mol-Gompel: Casino verrijst uit het puinEen jaar geleden was het Casino van Mol-Gompel nog op instorten na dood. Vandaag verrijst een van de meest prestigieuze gebouwen van Mol en omstreken uit zijn puin dankzij een bevlogen nieuwe eigenaar, Lawrence De Belder, en 35 gedreven vrijwilligers.
16/10 09u15  Het blijft droog dit weekend, mét zonParaplu’s en regenjassen kunnen de komende dagen weer even opgeborgen worden. Het weerbericht van zaterdag en zondag schetst een idyllisch beeld voor herfstwandelingen.
16/10 08u15  Mobilhome brandt uit op parking in BrasschaatIets na middernacht kreeg de post Brasschaat van de zone Rand een oproep voor een brand van een voertuig. Op de parking van een taverne langs de Sint-Jobsesteenweg, aan de rotonde met de legoblokken, stond een oude mobilhome in lichterlaaie.
16/10 08u15  Stijging coronacijfers zet zich door, ook aantal sterfgevallen blijft toenemenDe stijging van de coronacijfers zet zich door. In de week tot en met 12 oktober waren er dagelijks gemiddeld 2.438 infecties, een stijging met 28 procent in vergelijking met de voorgaande zevendaagse periode, zo blijkt zaterdagochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. De positiviteitsratio stijgt tot 5,6 procent.
16/10 06u15  Anemone Valcke: “Ik pas niet in het schoonheidsideaal. Dat is voor mij altijd moeilijk geweest, en nog steeds een struggle”Als ze iets aan haarzelf kon veranderen? Dan is het die verdraaide gedachte of ze iets aan haarzelf moét veranderen. Ziedaar Anemone Valcke. Al een filmster op haar zestiende, nu op haar eenendertigste straf in Cool Abdoul. Gewapend met een nieuw soort zachtheid. En roze bokshandschoenen. “De zoektocht zal nooit voorbij zijn. Niet op mijn vijftigste. Niet op mijn tachtigste.”
16/10 06u15  Tractor rijdt bovenleiding treinspoor kapot: “Deze weg is te smal voor onze mastodonten”Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Mechelen ligt al sinds vrijdagavond om 19 uur stil. Dat is het gevolg van schade aan de bovenleiding aan de overweg in de Beekstraat in Temse. Daar was de chauffeur van een tractor met aanhangwagen tegen een portiek van de bovenleiding gereden. Door de aanrijding kwam de paal schuin te staan. Spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel blijft nog heel de avond en nacht ter plaatse om de schade te herstellen.
16/10 06u15  Robbe (54) haalt zijn internetradio uit de ether door hoge kosten: “Een echte schande”Webradio Radio Tien Vlaanderen trekt er na nog geen jaar de stekker uit. Bezieler Robbe Wells uit Stekene is woest op auteursrechtenorganisaties die met torenhoge facturen zwaaien, terwijl hij maar 25 luisteraars mag hebben. “Een echte schande.”
16/10 05u15  Drie vrouwelijke rechters beslissen over schuld of onschuld van Bart De Pauw: “Hij is niet bij voorbaat verloren”“Seriestalker” Bart De Pauw zal straks gevonnist worden door drie vrouwelijke rechters. “Vooral de voorzitster van die kamer is een zwaargewicht in de Mechelse magistratuur”, klinkt het bij verschillende Mechelse advocaten die met haar te maken kregen. “Ze durft hard uithalen in zware zedenzaken maar geeft wel een tweede kans aan mensen die oprecht spijt hebben. De Pauw is niet bij voorbaat verloren.”
16/10 05u15  Wat rechter ook beslist, impact van proces zal groot zijn: voor Bart De Pauw, voor de vrouwen én voor de samenlevingOp 25 november weten we of Bart De Pauw schuldig wordt bevonden aan belaging en elektronische overlast. Er staat veel op het spel, zowel voor De Pauw als voor de negen vrouwen die zich burgerlijke partij hebben gesteld. Maar ook los van de uitspraak is de impact van de zaak niet te onderschatten.
16/10 05u15  Alexander De Croo: “Ik heb alles ontmijnd met één telefoon. Eén”Luttele uren voor zijn State of the Union verloor Alexander De Croo even de controle over de onderhandelingen: een vicepremier die het aftrapte, een andere die een gemaakt akkoord weer op de helling plaatste … Drie dagen later neemt de premier niemand iets kwalijk. “Eén telefoon heb ik gepleegd om een aantal dingen te verduidelijken. Eén. En het was opgelost.”
16/10 05u15  Waarom steeds meer Belgische moslims zich hier laten begravenToen Marokko in volle coronapandemie op slot ging, kwam er voor veel Marokkaanse Belgen abrupt een einde aan een traditie: begraven worden in het land van herkomst. Niet in een kist, maar in een lijkwade, in ‘onbeslapen’ grond. Allemaal gebruiken die vloeken met de Vlaamse traditie, en inspiratie boden voor de nieuwe Play4-serie Grond. Maar de omwenteling is wel begonnen. “Allah heeft een universum gecreëerd hé, niet alleen Marokko of Turkije.”
16/10 05u15  In ‘Het Kunstuur 3’ krijgen ook ‘gewone’ liefhebbers een stemNa een schat aan Vlaamse schilderkunst in eerdere edities, zoomt Het Kunstuur 3 verder uit naar Wallonië. De getuigenissen van BV’s in het audioparcours werden persoonlijker, maar ook gewone liefhebbers betuigen nu hun liefde voor kunst.
16/10 05u15  Vulkaanuitbarstingen op La Palma zijn nog lang niet voorbij, situatie lijkt zelfs nog te verslechterenNa een “zwerm aardbevingen” gingen een maand geleden op La Palma alle alarmbellen af voor een mogelijke vulkaanuitbarsting. Niemand die toen kon vermoeden dat wat volgde het eiland zo zwaar zou treffen. En de situatie lijkt alleen maar te verslechteren. Vrijdag werd de zwaarste aardbeving tot nu gemeten.
16/10 05u15  Amper 0,09 sollicitatieopdrachten per bruggepensioneerde: “Oudere werkzoekenden zijn geen prioriteit voor VDAB”Mensen die met ‘brugpensioen’ zijn, hebben dit jaar gemiddeld 0,09 sollicitatieopdrachten gekregen van de VDAB. “En dat terwijl werkgevers massaal op zoek zijn naar nieuwe werknemers, en ze bij een supermarktketen als Lidl staken wegens personeelstekort”, zegt Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open Vld) uit Sint-Katelijne-Waver.
16/10 05u15  Patrick Van Gompel: “Ik, het Kempense Kuifje? Met trekken van Nero dan. En hopelijk niet te veel van Guust Flater”Desert Storm in Irak, de brandende banlieues van Parijs en de moord op Pim Fortuyn. Maar ook Toon Hermans, The Rolling Stones en de Boekenbeurs. Als Vlaanderen erover kon mee vertellen, was dat vaak te danken aan Patrick Van Gompel. Met zijn pensioen in zicht, bundelde de Turnhoutse VTM-reporter verhalen uit zijn loopbaan in een boek. “In Somalië heb ik de film van mijn leven zien passeren.”
16/10 05u15  Wie maakt het meest kans om ‘De slimste mens’ te winnen? Dit zijn de zeven favorieten voor dit seizoenErik Van Looy zet vanaf maandag de deuren van zijn ‘De slimste mens’-studio opnieuw open. 34 kandidaten proberen al quizzend de titel binnen te halen. Wie dat wordt, weten we in december. Maar op basis van de achttien voorbije seizoenen kan er al een berekende gok op zeven favorieten gemaakt worden. Dit is het profiel van de Slimste Mens.
16/10 05u15  Ben Segers heeft eerste Amerikaanse productie beet: “Ik word een Vlaamse verzetsstrijder in een AppleTV-reeks”Acteur Ben Segers (47) heeft een rol te pakken in de Amerikaanse oorlogsreeks Masters of the air, geregisseerd door Cary Joji Fukunaga, de man die ook de Bond-film No time to die draaide.
16/10 05u15  Karine Claassen (31) maakt programma over racisme: “Ik vind het absurd dat ik mij moet verdedigen dat ik van hier ben”Deze zomer beviel Karine Claassen (31) van een zoon én van een tv-programma. Als ze niet zwanger was geweest, had ze haar vijfdelige documentaire over racisme in Vlaanderen misschien nooit gemaakt. Want in welke wereld zal Otis Mumba opgroeien? Die vraag wil zijn mama niet langer uit de weg gaan: “Ik vind het absurd dat ik mij moet verdedigen dat ik van hier ben.”
16/10 05u15  Jelle Van Damme maakt 1,5 jaar na laatste match werk van comeback: “Te veel makelaars zijn alleen met hun commissies bezig”Een rode kaart in zijn laatste match voor Lokeren en een berichtje op Instagram. Een roemrijk afscheid als voetballer was Jelle Van Damme (37) niet gegund. Zelf maalt hij er niet om. De ex-verdediger geniet van zijn nieuwe leven, al maakt hij anderhalf jaar na zijn laatste wedstrijd ook al werk van een terugkeer naar het voetbal. “Ik wil jonge talenten van A tot Z gaan begeleiden.”
16/10 05u15  Giant Seppe D’Espallier keert voor het eerst terug naar de club waar alles voor hem begon: “Het zal emotioneel worden”Het wordt zondag een speciale dag voor Seppe D’Espallier. De 22-jarige Leuvenaar, die zich als jeugdspeler bij de Leuvense club aansloot, keert voor het eerst terug naar zijn eerste liefde. “Ik zal moeten oppassen dat ik niet de verkeerde kleedkamer binnenstap”, lacht de forward van Telenet Giants Antwerp.
16/10 05u15  Waarom (bijna) alle Red Lions na hun olympische titel de nationale ploeg trouw blijvenEuropees kampioen. Wereldkampioen. Olympisch kampioen. Hoger kan een team niet reiken. En toch vatten – op Thomas Briels na – alle Red Lions dit weekend met de Pro League-duels tegen Duitsland een nieuwe cyclus aan. Wij polsten bij de dertigers Loïck Luypaert (30) en Sébastien Dockier (31) waarom zij aan boord blijven. “Natuurlijk dacht ik wel eens hoe mooi een afscheid als olympisch kampioen zou zijn, maar lang duurde dat niet.”
16/10 05u15  Brian Priske jaagt met Antwerp op Club Brugge en co: “Ik stuurde Clement: Ik kom je titel afpakken”“Mijn vrouw is priester, dus hopelijk krijg ik wat hulp van hierboven”, vertelde Brian Priske (44) toen hij bij Antwerp tekende. De koppositie na tien speeldagen louter toeschrijven aan Onze Lieve Heer, zou echter onzin zijn. In een uitgebreid interview doet de Deen zijn manier van werken uit de doeken. “Als speler van Club Brugge heb ik gezien hoe het níét moest.”
16/10 05u15  Patrick Goots interviewt Peter Maes: “Iemand als Joachim Van Damme had ik bij Beerschot heel goed kunnen gebruiken”Peet & Pat. Ploegmaats bij Lommel tussen 1986 en 1988, sindsdien altijd met mekaar in contact gebleven. Om vooruit te blikken op het altijd beladen duel tussen Beerschot en KV Mechelen vroegen we onze huisanalist Patrick Goots om zijn goede vriend Peter Maes te interviewen. In het Tuincafé in Lommel, zijn hometown, spreekt de 57-jarige coach over zijn ontslag bij Beerschot, zijn band met KV Mechelen én zijn plannen voor de toekomst.
16/10 05u15  Analisten over 1B-favoriet Westerlo: “Als Westerlo dit jaar niet promoveert, moet het de hand in eigen boezem steken”Wordt er volgend seizoen na vijf jaar opnieuw op het hoogste niveau gevoetbald in ’t Kuipje? De Kemphanen fietsen voorlopig met een bijna perfect rapport door 1B en beginnen zondag met een comfortabele voorsprong aan het tweede kwart van de competitie. Tv-commentator Jeroen Roppe en onze columnist Dave Peters zijn optimistisch over de promotiekansen. “Als ze dit jaar niet promoveren, moeten ze de hand in eigen boezem steken.”
16/10 05u15  Lierse wil eerste uitzege in het verre Virton: “We moeten nog leren met favorietenrol om te gaan”Na een deugddoende interlandbreak, vanavond terug de dagelijkse kost voor Lierse. Twee weken na zijn teleurstellende puntendeling op het eigen Lisp tegen Moeskroen staan de Pallieters voor een verraderlijke uitmatch bij Virton. Toch kunnen de Lierenaars straks in de Gaumestreek een enorme stap zetten richting rustig seizoen.
16/10 05u15  DE WEEK VAN JAN. Een samenleving die onderwijs verwaarloost graaft haar eigen grafIs het mogelijk de voorbije week te overschouwen zonder stil te staan bij de man van 1 miljoen sms’en? Kúnnen we überhaupt de voorbije dagen fileren zonder een blik te werpen op de beelden van mevrouw De Pauw en haar laag gevallen wederhelft? Hoeven we ook nu geen aandacht te besteden aan (krokodillen)tranen, zogenaamd misverstane liefdesverklaringen en buitensporige schadeclaims aan het adres van de openbare omroep, waar wij – de belastingbetaler – in het geval van een gunstig verdict voor moeten opdraaien? Of is er voorlopig al genoeg inkt gevloeid over de bronstige wonderboy van het Vlaams televisielandschap? Misschien wel.
16/10 05u15  Ahmed Salah begroef z’n vader en zus op Schoonselhof: “Evident om mijn naasten dichtbij te begraven”Antwerpenaar Ahmed Salah (45) moest vorige winter in één week tijd zijn vader en zijn jongere zus afgeven. Voor hem was het evident om zijn naasten dichtbij te begraven, op het islamitische perk van het Schoonselhof, zodat hij er vaak naartoe kan. “Elke week ben ik hier te vinden. Voor hen, en voor de rust van het park.”
16/10 05u15  Bart De Wever, vloek en zegen van de Antwerpse N-VAZoals de kaarten nu liggen, zal Bart De Wever zichzelf voor de tweede keer opvolgen als burgemeester na de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Dat betekent niet dat N-VA niet voor grote uitdagingen staat in de aanloop naar die verkiezingen. De grootste partij zal haar positie moeten verdedigen, terwijl de andere op zoek moeten naar de juiste strategie om de kloof te dichten.
16/10 05u15  RECENSIE. Kip blinkt uit in gerechten van SupermealZ: “Komt dit uit een automaat?”Eten uit een automaat, het is niet voor iedereen een aantrekkelijke gedachte. Het Putse familiebedrijf Superkip heeft de ambitie om daar verandering in te brengen met dochteronderneming SuperMealZ. De voorbije maanden verschenen in de omgeving verschillende automaten in het straatbeeld, volgens het bedrijf gevuld met huisgemaakte, verfijnde gerechten. Wij tokkelden op het touchscreen van de automaat om te checken in hoeverre ze die belofte waarmaken.
16/10 05u15  Twintig jaar na de dijkbreuk in Rijkevorsel: “Dat was schrikken: een dijk kan toch niet zomaar breken?”Wie in het najaar van 2001 het nieuws heeft gevolgd, kan zich één Kempens voorval nog goed herinneren: de dijkbreuk in Rijkevorsel. Het vaartwater uit het kanaal Dessel-Schoten deed de dijk aan brug 8 twintig jaar geleden breken. De bewoners van de Oostmalsesteenweg werden de grootste slachtoffers: de hele straat stond blank, de huizen liepen onder, de schade was groot. Betonbedrijf Ebema heeft een halfjaar de gevolgen van de overstroming gevoeld. En waren de muskusratten nu wel, of niet de boosdoeners?
16/10 05u15  COLUMN. Wel beeld, geen klankHoe kom je toch aan al dat nieuws? Het is een vraag die me vaak wordt gesteld. Ik heb geen pasklaar antwoord. Ik heb een neus voor nieuws, lach ik. Soms word ik uitgenodigd, of ontvang ik een persbericht. Vaak registreer ik wat ik rondom mij zie. Af en toe krijg ik een tip, of haal ik nieuws uit een bericht van een verontwaardigde of gelukkige lezer. Een enkele keer vang ik het nieuws op in de slaapkamer.
16/10 05u15  Het Kunstuur opent derde expo en er volgen nog vijf edities: “We geven Mechelen extra museum”In twee jaar tijd haalde Het Kunstuur meer dan 70.000 bezoekers naar Mechelen. Zondag openen de broers Bourlon hun derde tentoonstelling aan de voet van de Sint-Romboutstoren en ze hebben plannen voor nog vijf edities. “Toeristisch is dit initiatief van onschatbare waarde”, zegt Björn Siffer, schepen van Toerisme.
16/10 04u15  STANDPUNT. Sammy Mahdi, de scherpste criticus van de CD&VAls de scherpste criticus van een partij een van de eigen kopstukken is, dan heeft die partij een probleem. De CD&V heeft een probleem. Bloemrijk formuleert Sammy Mahdi in zijn nieuwe boek en in interviews wat er zoal scheelt bij de christendemocraten.
16/10 04u15  COLUMN. Het Klokkenspel van Meester PolElk weekend gunt misdaadjournalist Joris van der Aa je een blik in de Antwerpse misdaad.
16/10 04u15  Directeur Antwerpse school over lerarentekort: “Eén klas zit 18 uur per week zonder leerkracht”In 2019 stonden eind september nog 230 vacatures open voor leerkracht secundaire onderwijs in Antwerpen. Dit jaar zijn er dat meer dan dubbel zoveel met nog 467. Scholen krijgen het tekort aan leerkrachten niet opgevangen. In de GO! Spectrumschool in Deurne gaat directeur Christine Hannes dan maar zelf terug voor de klas staan. “Op bepaalde vacatures krijgen we zelfs totaal geen reactie meer”, zegt ze.
16/10 04u15  Nederlands brandstoftoerisme in grensstreek: “Het is dit of diefstal in je eigen portemonnee”Tankstations in het noorden van de Kempen draaien overuren. De Nederlandse brandstofprijzen zijn nog hoger dan de onze, dus trekken onze noorderburen massaal de grens over om te tanken.
16/10 04u15  “Te laat komen heeft mijn leven gered”: 40 jaar na terreuraanslag in Diamantwijk, ooggetuige haalt herinneringen opOp dinsdag 20 oktober 1981 ontplofte in het hart van de Antwerpse Diamantwijk een autobom. Een mogelijke verdachte van de aanslag wordt in Parijs berecht voor een andere aanslag, of hij ook in België vervolgd zal worden is niet duidelijk. Veertig jaar na de aanslag denken slachtoffers en nabestaanden nog vaak terug aan de explosie. “Ik heb lang nachtmerries gehad.”
16/10 03u15  Denk aan de buren en voorkom ‘flipperen’: met een paar eenvoudige ingrepen beveilig je je woning tegen inbrakenEen gewaarschuwd man is er twee waard, luidt het gezegde. Zo waarschuwt de politie al sinds jaar en dag voor woninginbraken. Met enkele simpele ingrepen kun je je woning al een stuk beter beveiligen tegen diefstal. Diefstalpreventie-adviseur Petra Macquoi zet de tips op een rijtje.
16/10 03u15  Doe eens een ‘toerke’ langs welzijnsorganisaties en win een etentjeDe wandel- of fietstocht Toerke Doen wil mensen laten kennismaken met de Sint-Niklase welzijnsorganisaties. Deelnemers kunnen een etentje winnen.
15/10 23u15  Bewaker kreeg week voor de aanslag op Peter R. de Vries al tip over verdachte man: “Leek alsof hij hem iets wilde aandoen”Het bewijs tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries is fors volgens het OM. Toch blijven veel vragen open. Het grootste raadsel: wat gebeurde er met de tip dat de misdaadverslaggever een week voor de aanslag al werd gevolgd? Twee medewerkers van de parkeergarage merkten een verdachte persoon op en seinden een beveiliger van RTL Boulevard in, blijkt uit een reconstructie door De Telegraaf.
15/10 23u15  Zuhal Demir weigert ook vergunning voor gascentrale in Tessenderlo, en daar heeft ze drie redenen voorVlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) geeft geen vergunning voor de bouw een nieuwe gascentrale in Tessenderlo. Daardoor slinkt de kans behoorlijk dat er in Vlaanderen ook maar één nieuwe gascentrale komt.
15/10 23u15  Jeroen Perceval volgt Matthias Schoenaerts en Adil & Bilall naar Hollywood: een overzicht van zijn carrièreHollywood strikt Jeroen Perceval. Dankzij debuutfilm Dealer mag de Antwerpse acteur en regisseur samenwerken met twee van de meest bekende agentschappen van Tinseltown. Wat dat concreet zal geven, is afwachten. Wel zeker is dat Perceval bij een groep zit die ook Matthias Schoenaerts en regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah naar de States haalden.
15/10 22u15  Megajackpot van Euromillions is gewonnen, helaas niet door BelgDe grootste jackpot ooit van Euromillions is gevallen: één speler heeft 220 miljoen euro gewonnen vrijdagavond. Één speler in België krijgt ook een aanzienlijk bedrag.
15/10 22u15  Deinze kan code van Waasland-Beveren niet krakenOp de achtste speeldag in de 1B Pro League zijn Deinze en Waasland-Beveren vrijdag niet tot scoren gekomen.
15/10 22u15  Gazet van Antwerpen trakteert op gratis Bollekes in Den Bruinvis om herwonnen vrijheid te vierenDe voorbije weken kon je in de reeks Blijven Plakken van deze krant alles lezen over het uitgaansleven in de jaren zeventig, tachtig en negentig van vorige eeuw. Om die reeks op passende wijze af te sluiten, trakteerden Gazet Van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck in elke gemeente van onze provincie met een gratis vat Bolleke De Koninck. Wij nodigden onszelf uit en gingen een bolleke proeven bij café Den Bruinvis in Hombeek.
15/10 22u15  Jeroen Perceval volgt Matthias Schoenaerts en Adil en Bilall naar Hollywood: een overzicht van zijn carrièreHollywood strikt Jeroen Perceval. Dankzij debuutfilm Dealer mag de Antwerpse acteur en regisseur samenwerken met twee van de meest bekende agentschappen van Tinseltown. Wat dat concreet zal geven, is afwachten. Wel zeker is dat Perceval bij een groep zit die ook Matthias Schoenaerts en regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah naar de States haalden.
15/10 22u15  Rode Duivel Alexis Saelemaekers tekent contractverlenging tot 2026 bij AC MilanAlexis Saelemaekers (22) heeft zijn contract bij het Italiaanse AC Milan met twee jaar verlengd tot 2026. Onze landgenoot kwam dit seizoen al in elke wedstrijd van de Milanezen in actie en vertoeft er sinds januari 2020. Toen nam Milan de Rode Duivel van Anderlecht definitief over voor zo’n 3,5 miljoen euro.
15/10 22u15  Tractor rijdt bovenleiding spoorweg kapot: treinverkeer onderbroken tussen Temse en Sint-NiklaasDoor schade aan een overweg is het treinverkeer vrijdag sinds iets voor 19 uur onderbroken tussen Temse en Sint-Niklaas in beide richtingen. De NMBS heeft vervangbussen ingezet. Ten vroegste zaterdagochtend kunnen er weer treinen rijden.
15/10 21u15  Fakkeltocht Vlaams Belang hekelt geweld aan skateparkHet Vlaams Belang hield vrijdagavond een fakkeltocht. De groep van een veertigtal trok van de bibliotheek naar het iets verder gelegen skatepark. Hiermee wilde de partij nog eens de aandacht trekken op de problemen van agressie en drugsoverlast in dat deel van Berendrecht.
15/10 21u15  Ruim duizend vierkante meter extra sportinfrastructuur: “Ook andere clubs uit regio aantrekken”In Niel zijn de nieuwe dojo, turn- en danszaal in het sportpark officieel in gebruik genomen. Het gaat om een aanzienlijke uitbreiding met ruim 1.000 vierkante meter. “Met deze state of the art infrastructuur hopen we ook nog nieuwe clubs aan te trekken”, zegt schepen van Sport Steven Mattheus (Open Vld).
15/10 21u15  Tractor rijdt bovenleiding spoorweg kapot: “Deze weg is duidelijk te smal voor onze mastodonten”Het treinverkeer tussen Sint-Niklaas en Mechelen ligt al sinds vrijdagavond om 19 uur stil. Dat is het gevolg van schade aan de bovenleiding aan de overweg in de Beekstraat in Temse. Daar was de chauffeur van een tractor met aanhangwagen tegen een portiek van de bovenleiding gereden. Door de aanrijding kwam de paal schuin te staan. Spoorweginfrastructuurbeheerder Infrabel blijft nog heel de avond en nacht ter plaatse om de schade te herstellen.
15/10 21u15  Ook prinses Elisabeth mag met een vrouw trouwenBuiten de grondwet treden om een lesbische koningin op de troon te zetten? Volgens grondwetsspecialist Hendrik Vuye staat er niets in de weg. Juridisch kan het een warboel worden, maar de politiek heeft het laatste woord.
15/10 21u15  Treinverkeer onderbroken tussen Temse en Sint-NiklaasDoor schade aan een overweg is het treinverkeer vrijdag sinds iets voor 19 uur onderbroken tussen Temse en Sint-Niklaas in beide richtingen. De NMBS heeft vervangbussen ingezet. Ten vroegste zaterdagochtend kunnen er weer treinen rijden.
15/10 21u15  Gazet van Antwerpen trakteert op tournée general: “Bollekes smaken naar meer”Gazet van Antwerpen en Stadsbrouwerij De Koninck trakteerden vrijdagavond in elke gemeente op een gratis vat. Zo hieven we het glas – of beter gezegd het Bolleke – op onze herwonnen vrijheid. Wij bleven plakken in het jarige café Bar-Baar.
15/10 21u15  Deze vaccinatiecentra sluiten de deuren, verhuizen of blijven langer openIn Vlaanderen blijven 81 of 82 - over één centrum is nog niet beslist - van de huidige 95 vaccinatiecentra open na vandaag/vrijdag. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag gezegd op de persbriefing vaccinatie van het Agentschap Zorg & Gezondheid.
15/10 21u15  Aantal coronabesmettingen Toermalijn loopt verder opDe cluster van coronabesmettingen in vrije basisschool Toermalijn in Sint-Jozef-Olen breidt nog uit. Nadat donderdag drie klassen van het derde en vierde leerjaar in quarantaine zijn moeten gaan omdat er dertien personen besmet bleken te zijn, leverde een testronde op vrijdagochtend nog eens hetzelfde aantal op.
15/10 20u15  77-jarige zieke man wordt uit appartement gezet: “Ik ben nog nooit zo ongelukkig geweest”Vorige woensdag moest Leo Keuten voor de vrederechter verschijnen. Het Sociaal Verhuurkantoor Antwerpen wil de 77-jarige kunstenaar uit zijn appartement zetten, terwijl hij geen andere plek heeft om te wonen. In afwachting van een oplossing kampeert hij tussen de verhuisdozen.
15/10 20u15  Topman recyclagebedrijf veroordeeld tot vijf jaar wegens cocaïnesmokkelDe correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ivan D., de topman van een bekend recyclagebedrijf in de Antwerpse haven, veroordeeld tot vijf jaar cel. De man heeft zijn bedrijf ter beschikking gesteld aan een Albanese bende om cocaïne in te voeren.
15/10 20u15  Trauma is nog niet verwerkt: Frankrijk herdenkt leraar die één jaar geleden onthoofd werdEen jaar nadat een doorgeslagen islamist de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty op klaarlichte dag onthoofdde omdat hij in de klas spotprenten van de profeet Mohammed had getoond en besproken, is het trauma in Frankrijk nog lang niet verwerkt. Vrijdag herdachten de scholen de moord met een minuut stilte, vandaag krijgt de leraar een eigen pleintje voor de Sorbonne.
15/10 20u15  Brand in woning Astridlaan snel onder controleIn een woning in de Astridlaan in Balen heeft het vrijdagavond heel even gebrand. De brandweer had de brand snel onder controle.
15/10 20u15  Aantal besmettingen Toermalijn loopt verder opDe cluster van coronabesmettingen in vrije basisschool Toermalijn in Sint-Jozef-Olen breidt nog uit. Nadat donderdag drie klassen van het derde en vierde leerjaar in quarantaine zijn moeten gaan omdat er dertien personen besmet bleken te zijn, leverde een testronde op vrijdagochtend nog eens dat aantal op.
15/10 20u15  Scholen kreunen onder lerarentekort: “Ik wil niet dat mijn punten weer achteruitgaan”Voor de leerlingen moest dit schooljaar een nieuwe start zijn na een lange slopende coronaperiode met veel thuisstudie. Door de gaten in de lessenroosters worden ze nu opnieuw vroeger naar huis gestuurd om daar de lessen verder op te nemen. Aan het woord zijn Yorben Sienack (15) uit het vierde middelbaar en Zakaria El Ayachi (19) van het zesde middelbaar Don Bosco in Hoboken.
15/10 20u15  DE BLIK VAN BISTIAUX. “Er is geen weg meer terug: Priske wil de titel pakken”De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij elke vrijdag online de vaste columnist voor Gazet van Antwerpen.
15/10 20u15  V-bom op Antwerpen herdacht met expo: “Twee dagen en nachten lag ik onder het puin”Zo’n 77 jaar geleden, op vrijdag 13 oktober 1944, viel de eerste V-bom op Antwerpen. Ter ere van die verjaardag opent nu een openluchtexpo met unieke foto’s. De bom sloeg in vlakbij het Museum van Schone Kunsten. 32 mensen kwamen om, 46 anderen raakten gewond. Louisa was één van de gewonden en was toen anderhalf jaar oud. Zij overleefde de explosie, maar haar vader stierf overleefde het niet.
15/10 20u15  F1-kalender 2022 met recordaantal races voorgesteldDe Formule 1 heeft vandaag de kalender voor het F1-seizoen 2022 voorgesteld. Daarbij een recordaantal van maar liefst 23 races waaronder de nieuwe race in Miami.
15/10 20u15  Meubelmaker Wim uit Kalmthout wil grootste tafel van België makenMeubelmaker Wim Pues uit Kalmthout werkt aan een gigantische tafel uit esdoorn en wil het de grootste tafel van België laten worden. Hij begon er op eigen initiatief aan. De bedoeling is dat de tafel tien meter lang wordt. Het is een uitdaging die veel handenarbeid, tijd en ook precisie vergt. “Ik werk graag aan grote dingen”, zegt hij.
15/10 20u15  Cores mag op Steylaertssite 38 appartementen bouwen ondanks negatief advies ambtenaarHet schepencollege van Berlaar verleent een omgevingsvergunning voor de realisatie van drie gebouwen met in totaal 38 appartementen, twee kantoren en een ondergrondse parking voor 51 wagens. De gemeentelijke omgevingsambtenaar gaf nochtans negatief advies. “In dertig jaar nog nooit meegemaakt”, zegt raadslid Wim Kelber (Kartel BHG).
15/10 20u15  Met hoeveel wordt je energiefactuur verlaagd? Op welke maatregelen heb je recht?Van de Vlaamse regering krijgen we een korting van 50 euro en van de federale regering eentje van 30 euro. En dan is er ook nog zoiets als de uitbreiding van het sociaal tarief. De afgelopen week werden we om de oren geslagen met maatregelen om onze energiefactuur te verzachten. Maar waar heb je nu precies recht op en wat levert dat in totaal op?
15/10 19u15  V-bom op Antwerpen herdacht met expo: “2 dagen en 2 nachten lag ik onder het puin”Zo’n 77 jaar geleden, op vrijdag 13 oktober 1944, viel de eerste V-bom op Antwerpen. Ter ere van die verjaardag opent nu een openluchtexpo met unieke foto’s. De bom sloeg in vlakbij het Museum van Schone Kunsten. 32 mensen kwamen om, 46 anderen raakten gewond. Louisa was één van de gewonden en was toen anderhalf jaar oud. Zij overleefde de explosie, maar haar vader stierf overleefde het niet.
15/10 19u15  Inschrijven voor Dodentocht kan vanaf 22 maartWie een van de 13.000 wandelaars wil zijn tijdens de 53ste 100Km Dodentocht in Bornem, kan daar vanaf zaterdag 26 maart 2022 voor inschrijven.
15/10 19u15  Welke maatregelen werden aangekondigd om de energiefactuur te doen dalen en op welke heb jij recht?Van de Vlaamse regering krijgen we een korting van 50 euro en van de federale regering eentje van 30 euro. En dan is er ook nog zoiets als de uitbreiding van het sociaal tarief. De afgelopen week werden we om de oren geslagen met maatregelen om onze energiefactuur te verzachten. Maar waar heb je nu precies recht op en wat levert dat in totaal op?
15/10 19u15  2110FM levert soundtrack bij eerste Wijnegemse feestdagDe nieuwe burgemeester Leen Wouters (N-VA) komt al één maand na haar aanstelling op de proppen met een geschenk voor de Wijnegemnaren: een lokale feestdag. In en rond de pas gerestaureerde Vlemincktoren is niet toevallig op donderdag 21 oktober van alles te beleven en te horen want het lokaal bestuur lanceert haar eigen radiostation. Al klinkt ook kritiek op het feit dat zo midden in de week lang niet alle inwoners zullen kunnen meevieren
15/10 19u15  FEEST MEE. In deze cafés krijg je vanavond gratis Bollekes van Gazet van AntwerpenVandaag (vrijdag) sluiten we op passende wijze onze Blijven Plakken-reeks af. Nadat we al weken heel veel schrijven over ‘blijven plakken’, gaan we het nu ook gewoon doen. Blijven plakken, dus! En dat met zo veel mogelijk mensen tegelijk.
15/10 19u15  NMBS verwittigt scholen en treingebruikers opnieuw niet van gewijzigde dienstregelingDe NMBS verandert in december de dienstregeling van lijn 12 tussen Roosendaal en Antwerpen. De scholen zijn echter opnieuw niet op de hoogte gebracht, ondanks eerdere beloften. Voordeel is dat de stoptreinen aan elke halte stoppen.
15/10 18u15  Senioren strekken dansbenen na gedwongen rustperiodeDe parochiezaal van Wiekevorst (Heist-op-den-Berg) werd vrijdagnamiddag weer even een danstempel voor senioren. Na een gedwongen afwezigheid door corona organiseerde Okra Wiekevorst er opnieuw een retrobal. “Ook senioren moesten anderhalf jaar lang activiteiten missen. We zijn dus verheugd dat alle samenkomsten inmiddels terug kunnen”, luidt het.
15/10 18u15  NMBS verwittigd scholen en treingebruikers opnieuw niet van gewijzigde dienstregelingDe NMBS verandert in december de dienstregeling van lijn 12 tussen Roosendaal en Antwerpen. De scholen zijn echter opnieuw niet op de hoogte gebracht, ondanks eerder beloften. Voordeel is dat de stoptreinen aan elke halte stoppen.
15/10 18u15  Noordzee moet straks alle Belgen van stroom voorzien, en dat is goed nieuws voor uw factuurDe federale regering zet het licht op groen om de capaciteit van de windmolens op zee bijna te verdrievoudigen. Tegen 2030 moeten die windmolens zelfs het verbruik van álle Belgische gezinnen dekken. En dat zou allemaal moeten lukken zonder extra subsidiestromen, maakt federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zich sterk. “Het zal ons zelfs helpen om de energiefacturen te drukken.”
15/10 18u15  Vlam voor ‘Olympische koorspelen’ passeert in Sint-NiklaasDe Koorvlam van de World Choir Games was vrijdag te gast in Sint-Niklaas. Deze ‘Olympische Spelen voor koren’ start op zaterdag 30 oktober in Vlaanderen. Ook in Sint-Niklaas en Waasmunster komen koren zingen.
15/10 18u15  Frankrijk maakt coronatests betalend voor niet-gevaccineerdenVoor 6,7 miljoen Franse burgers, die gedeeltelijk of niet zijn gevaccineerd, zal de ziekteverzekering niet langer tussenkomen in kosten voor een test. Uitzonderingen zijn er wel: als de test op medisch voorschrift gebeurde, in het geval een risicocontact, een recente positieve test of contra-indicatie van het vaccin.
15/10 18u15  Albo Drinks viert 40ste verjaardag met een eigen bierDrankenhandel Albo Drinks aan de Frans Van Dunlaan in Wilrijk bestaat veertig jaar. Dit jubileum vieren ze bij het familiebedrijf vanaf volgende week met de lancering van een eigen bier, ’t Alboke.
15/10 18u15  Neuroloog over voeding en migraine: “Neen, er bestaat niet zoiets als een migrainedieet”Hoofdpijn of nog erger: migraine. In ons land heeft naar schatting de helft van de Belgen er last van. De oorzaak? Een onregelmatig slaappatroon, dehydratatie en zelfs voeding speelt een rol. Maar welke voeding heeft een invloed op hoofdpijn? En kan je door je eetpatroon aan te passen migraine voorkomen? Professor Koen Paemeleire, kliniekhoofd neurologie (UZ Gent) legt het uit.
15/10 18u15  Lichaam van slachtoffer overstromingen in Duitsland aangetroffen in RotterdamHet lichaam van een vrouw die als vermist was opgegeven na de dramatische overstromingen in het westen van Duitsland in juli, is gevonden in de Nederlandse stad Rotterdam, meer dan 300 kilometer stroomafwaarts. Dat heeft de Duitse politie vrijdag gemeld.
15/10 18u15  De slag om de Schelde: vergeten offensief was cruciaal voor bevrijding van West-EuropaDe landing op Normandië, die kent iedereen die een beetje heeft opgelet in de geschiedenisles wel. De slag om de Schelde in het najaar van 1944 is een stuk minder bekend, ook al was hij cruciaal voor de bevrijding van West-Europa. De gelijknamige Nederlandse oorlogsfilm, sinds vrijdag te zien op Netflix, speelt zich af tegen de achtergrond van een bloederige slag die de geallieerden misschien hadden kunnen vermijden als ze na de bevrijding van Antwerpen meteen waren doorgestoomd, stroomopwaarts naar Zeeuws-Vlaanderen.
15/10 18u15  Nieuw Wijklabo start voor bewoners Tuinwijk tot en met De SchansOp 19 en 21 oktober worden de bewoners van het gebied van de Tuinwijk tot aan De Schans uitgenodigd op de infoavonden van het nieuwe Wijklabo. Bij zo’n Wijklabo krijgt een wijk 100.000 euro. Bewoners beslissen samen wat belangrijk is voor hun buurt en hoe de middelen worden besteed.
15/10 18u15  Zaterdag nationale staking bij Lidl, tot 309 winkels dichtHet conflict bij Lidl escaleert verder. De vakbonden organiseren morgen, zaterdag, een collectieve staking bij de supermarktketen Lidl.
15/10 18u15  Districtsbestuur zet 51 huwelijksjubilarissen in de bloemenHet was vrijdagnamiddag feest in Hof Ter Delft op het Laar in Ekeren. Het districtsbestuur kon eindelijk na de pandemie de huwelijksjubilarissen van de voorbije maanden aan de feesttafel ontvangen.
15/10 18u15  Een voltijdse job én vrijwillig bij de brandweer: “Soms begint mijn dag met een interventie, om nadien in een vergadering te zitten”Zonder vrijwilligers, geen brandweer. En laat dat nu net hetgene zijn waar brandweerzones volop naar op zoek zijn. Met de Start To Brandweer-dagen wil Brandweerzone Kempen mensen warm maken om vrijwilliger te worden in het korps. Gelenaren Jan Mertens (39) en Lorenz Mols (29) waagden de stap en ronden hun stagejaar bijna af. “De afwisseling tussen de twee jobs is juist wat mij zo aansprak.”
15/10 17u15  Francky Dury bijt van zich af: “Media zouden zich beter moeten informeren voor ze iets schrijven”Na een turbulente interlandbreak richt Zulte Waregem de blik op de wedstrijd tegen Antwerp. Op zijn wekelijkse persbabbel sprak Francky Dury onder meer over de supportersprotesten en deelde hij een steek uit naar de media. “Er werden spijkers gezocht op laag water.”
15/10 17u15  Angela Merkel met veel egards ontvangen door koning Filip en premier De CrooAfscheidnemend Duits bondskanselier Angela Merkel is vrijdag voor een officieel bezoek in België. Van koning Filip kreeg ze het Groot Lint van de Leopoldsorde toegekend, met premier Alexander De Croo heeft ze een officieel onderhoud in het Egmontpaleis.
15/10 17u15  Aantal inbraken in stijgende lijn sinds coronaversoepelingenNa een coronajaar waarbij inbrekers veel minder actief waren, zijn dieven weer meer op pad. Daarom ortganiseert de FOD Binnenlandse Zaken van 18 tot 24 oktober overal in België preventieacties. Burgers kunnen een beroep doen op een diefstalpreventieadviseur -een specialist van de gemeente of politiezone- om een doorlichting te laten maken van hun woning.
15/10 17u15  Kruibeke zet verdienstelijke inwoners en verenigingen in de bloemetjes met CultuurprijzenElk jaar worden verdienstelijke Kruibekenaren in de bloemetjes gezet met de Cultuurprijzen. Steven Verberckmoes, Jasper Van Hoey, Radio Barbier, Wilder Eenhoor’n en de Heemkundige Kring vielen in de prijzen.
15/10 17u15  Pfizer vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor kinderen vanaf 5 jaarDe farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben in Europa een aanvraag ingediend voor het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. De gegevens van de klinische proeven zijn overgemaakt aan het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), zo is vrijdag meegedeeld.
15/10 17u15  Nieuwe blessure houdt Rode Duivel Jérémy Doku opnieuw weken aan de kant: “Geen kleine blessure”Jérémy Doku (19) zal opnieuw meerdere weken out zijn vanwege een knieblessure. Dat heeft zijn club Stade Rennais vrijdag bekendgemaakt. De Rode Duivel was op de terugweg na een hamstringblessure, die hij eind augustus opliep. Deze keer liep afgelopen maandag aan zijn buitenste knieband averij op.
15/10 17u15  Groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs in VlaanderenDat een tekort aan vrachtwagenchauffeurs grote gevolgen kan hebben, is de afgelopen weken duidelijk gebleken in het Verenigd Koninkrijk. Britse toestanden zijn er in Vlaanderen niet, maar ook Vlaamse werkgevers in de transportsector vinden steeds moeilijker bestuurders voor hun vrachtwagens.
15/10 17u15  Nog meer landbouwers leren hoe ze klimaatrobuust kunnen boerenZelfs na amper vier jaar levert het landbouwproject beek.boer.bodem al positieve resultaten op, ondanks extreme weersomstandigheden. Daarom breidt het nu uit van de oorspronkelijke vier naar twaalf gemeentes.
15/10 17u15  Vlaamse overheid trekt 1,7 miljoen euro uit voor de restauratie van de Sint-GertrudiskerkDe Sint-Gertrudiskerk van Vorst krijgt een flinke opknapbeurt. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) zet het licht op groen voor de restauratie van het beschermde Laakdalse monument.
15/10 17u15  ATPC sluit ‘stinkende’ raffinaderij in haven: 30 jobs op de hellingDe controversiële raffinaderij van ATPC in het zuiden van de Antwerpse haven sluit de deuren. Dat is donderdag aangekondigd. Meer dan een kwart van het personeel dreigt op straat te komen. “Maar we gaan niet akkoord. Er zijn nog veel open vragen”, zegt ABVV-secretaris Levi Sollie.
15/10 17u15  Jonas Geirnaert en Julie Mahieu verwachten tweede kindjeEr is gezinsuitbreiding op komst bij tv-makers Jonas Geirnaert (39) en Julie Mahieu (37). Het koppel verwacht hun tweede kindje. Vorig jaar kregen ze een zoontje, Jonah.
15/10 17u15  Appartement brandt uit na ‘korte, maar hevige brand’In een appartement op de Berlaarsesteenweg in Lier is een appartement vrijdagnamiddag zwaar beschadigd geraakt door een felle brand. Een bewoner werd naar het ziekenhuis gebracht ter controle.
15/10 17u15  Brug waar nooit een wagen op gereden heeft, wordt weggehaaldDit weekend zal de R1 richting Zelzate tijdelijk afgesloten worden. Gedurende twee nachten wordt een brug afgebroken. De oranje brug zou deel uitmaken van een tijdelijk knooppunt ter hoogte van knooppunt Sint-Anna op Linkeroever. Maar door de gewijzigde planning moet een deel van dat knooppunt niet aangelegd worden. Dat maakt de brug nu overbodig waardoor ze verwijderd zal worden zonder dat ze ooit een auto heeft gedragen. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de autosnelweg richting Zelzate afgesloten tussen 22 uur en 7 uur ’s ochtends. De nacht erna wordt de snelweg richting Zelzate opnieuw afgesloten, maar zondag zal de baan wellicht al om 6 uur terug beschikbaar zijn.
15/10 17u15  Brits parlementslid (69) doodgestoken tijdens burgerraadplegingSir David Amess (69), een Brits Conservatief parlementslid is vrijdag meerdere keren gestoken tijdens de Constituency Surgery, een soort van burgerraadpleging die plaatsvond in de Belfair Methodist Church in het kiesdistrict Leigh.
15/10 17u15  Noodkreet uit het peloton: ploeg van Victor Campenaerts smeekt om sponsorsQhubeka-Nexthash was niet in staat om vrijdag een financieel gewaarborgd dossier in te dienen bij de Internationale Wielerunie (UCI) om het WorldTour-statuut voor volgend jaar aan te vragen. In een communiqué smeekt ploegeigenaar Douglas Ryder om geïnteresseerde sponsors. “Want ons verhaal is niet af, al zeker niet met de wereldkampioenschappen van 2025 in Ruanda voor de deur”, aldus de 50-jarige Zuid-Afrikaanse teammanager. “Er lopen nog altijd gesprekken met potentiële en huidige sponsors. Mijn droom blijft dezelfde: op een dag een renner zien winnen op de Champs-Elysées die bij Qhubeka begon.”
15/10 17u15  Burgerbeweging toont natuur van ZevenhuizenDe nieuwe burgerbeweging Zevenhuizen houdt zondag, tijdens de Dag van de Trage Weg, een wandeling door de Lintse natuur. Het doet dit vooral om de natuurwaarde van Zevenhuizen, waar een verkaveling wordt voorbereid, bekend te maken.
15/10 17u15  Wilms nv wint ‘Kempenaar 2021Wilms NV werd donderdag door Etion bekroond tot ‘Kempenaar 2021’. De Meerhoutse specialist in zonnewering en rolluiken haalde het van twee andere Kempense genomineerden, namelijk Smet Group uit Dessel en het Geelse Netropolix.
15/10 17u15  Nieuwe landmark: 42 meter hoge brandtoren kijkt uit over Kalmthoutse HeideTegen april jaar staat er op de Kalmthoutse Heide een nieuwe brandtoren ter vervanging van de veertig jaar oude van nu, die te oud en te klein was geworden. De nieuwe toren is hoger en dus beter voor branddetectie. Dankzij een hoge antenne kunnen de veiligheidsdiensten nu probleemloos met elkaar communiceren. Toeristen kijken vanop 24 meter over het natuurpark.
15/10 17u15  Ruim één op vijf Europeanen dreigt in armoede te belandenIn de Europese Unie dreigt meer dan één op de vijf (21,9 procent) van de inwoners in de armoede of sociale uitsluiting te belanden, zo berekende Eurostat, de Europese statistiekdienst. In absolute cijfers gaat het om zowat 96,5 miljoen mensen.
15/10 17u15  Roltrap Frederik van Eedenplein ligt stil voor onderhoudDe stijgende roltrap in het premetrostation Frederik van Eeden op Linkeroever richting perron Melsele ligt stil voor een grondig onderhoud. Dit maakt onderdeel uit van de vernieuwingsoperatie van de roltrappen in vijf premetrostations van De Lijn.
15/10 16u15  Neergestoken Brits parlementslid overleden aan zijn verwondingenSir David Amess (69), een Brits Conservatief parlementslid is vrijdag meerdere keren gestoken tijdens de Constituency Surgery, een soort van burgerraadpleging dat plaatsvond in de Belfair Methodist Church in het kiesdistrict Leigh. Over de toestand van het slachtoffer is voorlopig niets bekend.
15/10 16u15  CD&V wil gratis maaltijden voor kwetsbare kinderen, maar schepen ziet dat niet zittenEr komen voorlopig geen gratis warme maaltijden voor kwetsbare kinderen in Mechelen. Dat antwoorde bevoegd schepen Gabriella De Francesco op een vraag van CD&V. De stad zegt wel aan andere projecten te werken en roept iedereen op om deel te nemen aan de activiteiten voor de ‘Werelddag van het verzet tegen Armoede’.
15/10 16u15  Minstens 81 van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen blijven langer openIn Vlaanderen blijven 81 of 82 - over één centrum is nog niet beslist - van de huidige 95 vaccinatiecentra open na vandaag/vrijdag. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag gezegd op de persbriefing vaccinatie van het Agentschap Zorg & Gezondheid.
15/10 16u15  Inbraak in woningOnbekenden hebben donderdag tussen 13.20u en 13.38u ingebroken in een woning in de Bisschop Vanuytvenlaan in Westerlo, maar op het eerste gezicht zou er niets gestolen zijn.
15/10 16u15  Drie vzw’s ontvangen elk cheque van 2.000 euroFrançois Van Velthoven en Filip van Laer fietsten in september duizend kilometer van de Mont Ventoux naar Bonheiden en Tremelo. De opbrengst van de zware rit resulteert in 6.000 euro die gaat naar Zorghuis de Dijlevallei uit Boortmeerbeek, Cis4Ever uit Bonheiden en ’t Balanske in Tielt-Winge.
15/10 16u15  Jonge bromfietser lichtgewondBij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets op de Molsebaan in Dessel is donderdag om 18u de dertienjarige bromfietser lichtgewond geraakt.
15/10 16u15  Voor het eerst vertelfestival ‘Echtig en Techtig’ onder de GraventorenZondag 17 oktober worden in en rond de Graventoren in Rupelmonde verschillende verhalen verteld voor jong en oud. Vertelfestival ‘Echtig en Techtig’ is een concept van de Kruibeekse groep Wilder Eenhoor’n.
15/10 16u15  Dansclub Beerse viert 60-jarig bestaanDe Dansclub Beerse is na zestig jaar nog altijd springlevend. Die bijzondere verjaardag hebben de leden onlangs zelf mogen vieren in ’t Heilaar, zij het met wat vertraging.
15/10 16u15  De Carrousel strijkt neer op het ArenapleinSinds eind april stond De Carrousel op de Antwerpse Scheldekaaien, maar deze week staat het houten openluchttheater met draaiend podium in Deurne. Het bouwwerk is in volle opbouw op het Arenaplein waar tot 26 zondag december de meest uiteenlopende voorstellingen ten berde worden gebracht. Volgende week vrijdag, 22 oktober, wordt De Carrousel plechtig ingehuldigd, de start van een feestelijke opening met een optreden van marimbaspeler Lin Chin Cheng, gevolgd door een dj-set van dj Pierre Elitair. De komende weken en maanden staan onder meer Alex Agnew, Jelle Cleymans en Kamal Kharmach er op de planken.
15/10 16u15  42 m hoge brandtoren kijkt uit over Kalmthoutse HeideTegen april jaar staat er op de Kalmthoutse Heide een nieuwe brandtoren ter vervanging van de 40 jaar oude van nu, die te oud en te klein was geworden. De nieuwe toren is hoger en dus beter voor branddetectie. Dankzij een hoge antenne kunnen de veiligheidsdiensten nu probleemloos met elkaar communiceren. Toeristen kijken vanop 24 m over het natuurpark.
15/10 16u15  Charles De Ketelaere bij laatste twintig kanshebbers op de Golden Boy AwardCharles De Ketelaere (Club Brugge) staat op de shortlist met twintig genomineerden voor de Golden Boy Award van 2021. Dat is de trofee voor de beste voetballer onder de 21 jaar op de Europese velden, georganiseerd door Tuttosport.
15/10 16u15  Federale regering verlengt vervaldatum van sport- en cultuurcheques door coronamaatregelenDe federale regering verlengt de geldigheidsduur van de cultuur- en sportcheques met vervaldata in 2020 en 2021 tot eind september van volgend jaar. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist.
15/10 16u15  Ex-profbasketter krijgt lichtere straf voor organiseren van cocaïnesmokkelHet Antwerpse hof van beroep heeft de ex-profbasketter en coach Jeff Masudi (40) een lichtere straf gegeven voor het mee op poten zetten van een cocaïnesmokkel tussen de Dominicaanse Republiek en ons land. In eerste aanleg kreeg hij zes jaar cel en 80.000 euro boete, het hof maakte daar vrijdag vijf jaar cel en 40.000 euro boete van. Een illegaal vermogen van 448.000 euro werd nog steeds verbeurdverklaard.
15/10 16u15  Armenvereniging neemt intrek in statig vredegerechtDe Wereldverzetdag tegen Armoede op 17 oktober brengt de schrijnende situatie van ontelbare mensen in onze maatschappij onder de aandacht. Voor vzw Al-Arm is het zondag niettemin ook een klein beetje feest.
15/10 16u15  VS laten gevaccineerde reizigers toe vanaf 8 novemberDe Verenigde Staten heropenen vanaf 8 november hun grenzen voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van het Witte Huis.
15/10 16u15  Hondenkoekjesbakkerij TL Doggycare verhuist door succes naar groter pandHondenspeciaalzaak Tender Loving Doggycare verhuisde deze week naar een nieuw pand in de Blauwhondstraat. De eerste hondenkoekjesbakkerij van Mechelen is zo’n groot succes dat het vorige pand enkele meters verderop te klein werd. “Hier kunnen we honden en hun baasjes nog beter helpen”, zegt zaakvoerster Kim Troch.
15/10 16u15  Edegemse kraamverzorgster schrijft kookboek tjokvol kraamkost: “Ik wil mama’s rust gunnen”Edegemse mama en kraamverzorgster Stéphanie Pyliser heeft haar eerste boek Kraamkost uitgebracht. In het boek bundelt ze vijftig recepten speciaal voor nieuwe ouders, streeft ze naar efficiëntie en wil ze tips meegeven geven om de juiste voedingsmiddelen na de bevalling op te nemen. “Ik hoop gewoon dat ik een hulp voor mama’s kan zijn”, zegt ze.
15/10 16u15  Reuzegrote sequoia in Virton is de Belgische boom van het jaarDe reuzensequoia of mammoetboom van het college Notre Dame du Bonlieu in Virton (provincie Luxemburg) is de Belgische boom van het jaar. Dat meldde de Fondation wallonne pour la Conservation des Habitats donderdag.
15/10 16u15  ’t Ver-Zet-je opent grotere ontmoetingsruimte De nieuwe FeftigWelzijnsschakel ’t Ver-Zet-je heeft het voormalige pand van kledingwinkel La Segunda in de Heilig Bloedlaan ingericht tot een nieuwe ontmoetingsruimte. Die biedt meer ruimte en mogelijkheden dan de vroegere locatie in de Gelmelstraat en ligt vlakbij de winkel Het Atelier.
15/10 16u15  Drievoudige fietsgemeente van het jaar houdt bevraging over fietsbeleidDe gemeente Boechout werd in 2012, 2015 en 2020 al verkozen tot Fietsgemeente. Om de titel in 2022 opnieuw uit te reiken, lanceren de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, de Fietsersbond en de Vlaamse overheid een nieuwe wedstrijd. Omdat Boechout tijdens de laatste editie laureaat was, kan het nu geen winnaar zijn geeft het reglement aan. Maar de gemeente wil kort op de bal blijven spelen als het om zijn fietsbeleid gaat. Daarom doet het wel mee aan de publieksbevraging die tot zondag 31 oktober loopt. Met de informatie die de inwoners via de enquête doorgeven, wil Boechout zijn fietsinfrastructuur nog verbeteren. (fisp)
15/10 16u15  De Schatkist bouwt school van de toekomst uitVrije Basisschool De Schatkist in Westmeerbeek (Hulshout) start met de uitbouw van de school van de toekomst. Er komt een nieuw klassenblok en het dak van de turnzaal, waarin asbest zit, wordt vervangen.
15/10 16u15  Tijdens Urban Trail loop je door de nieuwe Mechelse stadsbioscoopEen van de sfeervolste Urban Trails is terug. Lopers kunnen zich opnieuw inschrijvingen voor de Keytrade Bank Urban Trail die op zaterdagavond 11 december recht door het historische hart van Mechelen gaat. De nieuwe stadsbioscoop is al meteen een nieuwe passage.
15/10 15u15  Fietser naar ziekenhuis na botsing op kruispuntOp het kruispunt van de Klapperstraat met de Leon Labytstraat in Beveren zijn donderdag een chauffeur van een bestelwagen en een fietser op elkaar gereden. De fietser viel en werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.
15/10 15u15  Voor het eerst in twee maanden weer twee Covid-overlijdens in AZ NikolaasDe nationale trend van stijgende besmettingen en stijgende ziekenhuisopnames zette zich deze week ook door in AZ Nikolaas. Er vielen voor het eerst sinds twee maanden ook weer overlijdens te betreuren
15/10 15u15  Ringland én Lantis: “Overkapping Antwerpse Ring staat niet ter discussie”“De overkapping van de Antwerpse Ring staat niet ter discussie.” Dat zeggen zowel burgerbeweging Ringland als de bouwheer van de Oosterweelverbinding Lantis. “De engagementen die hierover aangegaan zijn veranderen niet.”
15/10 15u15  Tijdens Urbain Trail loop je door de nieuwe Mechelse stadsbioscoopEen van de sfeervolste Urbain Trails is terug. Lopers kunnen zich opnieuw inschrijvingen voor de Keytrade Bank Urban Trail die op zaterdagavond 11 december recht door het historische hart van Mechelen gaat. De nieuwe stadsbioscoop is al meteen een nieuwe passage.
15/10 15u15  Fris, fruitig en wel héél makkelijk te maken: het recept voor een Chilbillie-cocktailChill Billie, relax en maak het je niet te moeilijk met dit frisse en fruitige drankje. De kick zit hem in de pisco: die is namelijk niet alleen goed in pisco sour, maar ook in dit recept. Het proberen meer dan waard!
15/10 15u15  Brits parlementslid neergestoken tijdens spreekuurSir David Amess (69), een Brits Conservatief parlementslid is vrijdag meerdere keren gestoken tijdens de Constituency Surgery, een soort van dienstbetoon dat plaatsvond in de Belfair Methodist Church in Leigh-on-Sea.
15/10 15u15  Beerschot-coach Torrente: “We zullen vol voor de drie punten gaan tegen KV Mechelen”Twee weken na de puntendeling op OH Leuven wil Javier Torrente in zijn derde wedstrijd als hoofdcoach van Beerschot tegen KV Mechelen eindelijk de eerste overwinning van het seizoen boeken. De Argentijn kiest opnieuw voor defensieve stabiliteit, maar wil voor eigen volk ook offensief voetbal op de mat brengen. “We weten hoe we KV Mechelen pijn kunnen doen.”
15/10 15u15  Heraanleg Crequilei, Schransstraat en aanleg rotonde NieuwstraatMaandag starten de voorbereidende werken voor de aanpak van de riolering en de wegeninfrastructuur van de Nieuwstraat, Crequilei en Schransstraat. Bewoners en passerend verkeer zal vooral volgend jaar met veel hinder moeten rekening houden.
15/10 15u15  Bekende paardenvisser wordt onwel en sterft op paard: “Kon hij kiezen zou dit wellicht zijn mooiste dood zijn”De bekende paardenvisser Johan Vanmassenhove (56) uit Avekapelle is donderdagmiddag overleden toen hij onwel werd op zijn paard op de terugweg van zee. Reanimatie kon niet meer baten. “We verliezen een warme ambassadeur”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche bij monde van het gemeentebestuur.
15/10 15u15  Transfo 2340 brengt verhaal van Beerse en Vlimmeren in beeld: “Veel meer dan een museum”Het nieuwe bezoekerscentrum Transfo 2340 in Beerse kan eindelijk de deuren openen. Transfo 2340 in de voormalige transformatorenzaal naast gemeenschapscentrum ’t Heilaar geeft een unieke inkijk in de geschiedenis van Beerse en Vlimmeren. “Dit centrum is een uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in Beerse”, zegt schepen Stefan Poortmans (Beerseplus).
15/10 15u15  Spirituele boekhandel viert 40ste verjaardag met boekenbeursDe spirituele boekhandel De Peerle in Mechelen bestaat veertig jaar. Om dat te vieren, maakt de boekhandel er een feestweekend van met een boekenbeurs. Er zijn ook rondleidingen in het voormalig Groot-Seminarie waar de boekhandel gevestigd is.
15/10 15u15  Vlaamse overheid steeds vaker doelwit van cybercriminelen: regering maakt vijf miljoen euro vrij voor meer beveiligingDe Vlaamse regering investeert 5 miljoen euro in het versterken van de cyberveiligheid van de Vlaamse overheid. Volgens het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid gaan die middelen naar “het fors aanscherpen van de beveiligingstechnologie, het versterken van de veiligheidscultuur en een goed uitgebouwd crisismanagement”.
15/10 15u15  Kerkelijk erfgoed krijgt restauratiebeurtU hebt het wellicht al opgemerkt: de oude pastorie van Zoersel staat in de stellingen. Het schrijnwerk van het markant historisch geel gebouw verkeerde in slechte staat. Ook de deur van de kerk van Halle en het zeldzaam Pescheur-orgel in de kerk van Zoersel worden gerestaureerd.
15/10 15u15  Bosmier ontvangt beloning voor proper houden school en omgevingBasisschool De Bosmier in Balen nam vrijdagnamiddag een cheque van 780 euro in ontvangst. De school werd beloond voor het project Mooimakers, waarbij de leerlingen de school en de omgeving proper houden.
15/10 15u15  Lachgas wordt een probleem in de stadOok uit het jaarverslag van de Gemeentelijke Administratieve Boetes (GAS) blijkt het. Lachgas duikt steeds vaker op in Turnhout. Dat is een probleem, want lachgas kan zware schade toebrengen aan de gebruiker.
15/10 15u15  Elektrisch rijden voordeliger dan tanken, “maar infrastructuur bolt hopeloos achterop”Uit een vergelijking van leasemaatschappij Leaseplan blijkt dat de elektrische bedrijfswagen qua kostprijs steeds meer kan concurreren met benzines en diesels. In de middenklasse is hij nu al goedkoper. Maar de infrastructuur blijft “hopeloos” achter.
15/10 15u15  Erfgoedpremie van ruim 51.000 euro voor herstel molen na stormschadeMatthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, heeft een erfgoedpremie van 51.823,07 euro toegekend voor de restauratie van de windmolen in het centrum van Oelegem.
15/10 15u15  Roman Kreuziger wordt sportdirecteur bij Bahrain-Victorious na profcarrière van 16 jaarRoman Kreuziger (35) zet na het einde van dit wielerseizoen een punt achter zijn 16-jarige profcarrière. De Tsjech, die in 2021 voor Gazprom-RusVelo reed, wordt volgend jaar sportdirecteur bij Bahrain-Victorious.
15/10 15u15  Vaccinatiecentrum Noorderkempen blijft open: daar is de riksja weer!Nu beslist is dat het vaccinatiecentrum Noorderkempen in Brasschaat langer openblijft voor de derde prik, is de rikjsa in Essen weer van stal gehaald. Die vervoert 65-plussers naar het centrum voor hun vaccinatie.
15/10 15u15  Pak ze aan de Turnhoutsebaan: “Niet aan partijpolitieke polarisatie doen”De burgerbeweging ‘Pak ze aan de Turnhoutsebaan’ mengt zich in het debat dat is ontstaan tussen het Antwerpse stadsbestuur en Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). “Alle beleidsverantwoordelijken moeten samenwerken om op korte termijn de verkeersveiligheid te verbeteren en niet aan partijpolitieke polarisatie doen”, zegt deze burgerbeweging.
15/10 14u15  Bouw nieuw psychiatrisch verzorgingstehuis start begin 2022PC Bethanië heeft een impressie vrijgegeven van het nieuw psychiatrisch verzorgingstehuis dat op de hoek van de Achterstraat en de Medelaar in Sint-Antonius komt. Alle vergunningen zijn nu rond. De bouw start begin 2022 en moet midden 2023 klaar zijn.
15/10 14u15  Vrancken voor derby tegen Beerschot: “Altijd gepresteerd wanneer we geviseerd werden”KV Mechelen ging na een 9 op 9 met een goed gevoel de interlandperiode in en wil zondag tegen Beerschot (16u) die reeks voortzetten. Voor de troepen van Wouter Vrancken belooft het op het Kiel een vurige namiddag te worden. “Wij willen onze flow vasthouden. Alles wat errond gebeurt, moeten we naast ons neerleggen”, blikte de Malinwa-coach vrijdagmiddag vooruit.
15/10 14u15  Liesbeth en Niels betegelden hun volledige gevel: “Bijbouwen? Wij haalden net een hele verdieping weg”Hun vorige woning werd met drie opgroeiende zonen iets te klein. Al waren Liesbeth Huybrechts (42) en Niels Hendriks (42) uit Hasselt niet actief op zoek. Tot ze dit uitgewoonde huis zagen. De witte tegels werden vervangen door rode, én ze maakten het huis kleiner.
15/10 14u15  Twee doden bij cafégevecht in EupenBij een cafégevecht in Eupen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee doden gevallen. Verschillende mensen raakten ook gewond. Dat meldt Sudpresse.
15/10 14u15  Coronacluster gaat al maand lang rond op schoolIn de Vrije Gemengde Basisschool in Hallaar (Heist-op-den-Berg) worden ze al een dikke maand geconfronteerd met een corona-uitbraak. De voorbije week werd de school zelfs gesloten, vrijdag werd iedereen getest.
15/10 14u15  Vakbond legt sluis in Wijnegem stil, schepen moeten wachtenDe socialistische overheidsvakbond ACOD voert vrijdag actie aan de sluis van Wijnegem, in de provincie Antwerpen. Daardoor liggen schepen te wachten in het Albertkanaal, bevestigt uitbater De Vlaamse Waterweg.
15/10 14u15  Ook Vlaamse regering grijpt in: éénmalige korting van 50 euro op energiefactuurDe Vlaamse regering wil in 2022 voor 201,6 miljoen euro kosten uit de elektriciteitsfactuur halen. Ze wil dat doen door een groot bedrag aan openbare dienstverplichtingen, verplichtingen die worden opgelegd aan netbeheerders en leveranciers, éénmalig zelf te financieren vanuit het Energiefonds. Volgens minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) moet de ingreep de oplopende energiefactuur voor Vlaamse gezinnen en alleenstaanden temperen. Voor een gemiddeld gezin zal het gaan om 43 euro. Samen met de aanpassing van de nettarieven gaat het om ongeveer 50 euro.
15/10 14u15  Stromae heeft nieuwe single gelanceerd: dit is het oordeel van Vlaamse muziekkennersJa santé, dat was prettig schrikken vanmorgen. Plots is er na zes jaar een nieuwe single van Stromae: Santé. Over mensen die ongezien voor ons werken. Alle Vlaamse muziekkenners zijn enthousiast. “Dat vertragend effect dat erin zit, maakt het liedje zo bezwerend”, zegt Miguel Wiels.
15/10 14u15  Super League is verre van begraven: Europese topclubs werken aan nieuw format, zonder permanente ledenDe organisatoren van de Super League, die in april snel na zijn lancering werd afgevoerd, hebben hun plannen nog niet opgegeven en werken aan een nieuw format, dat openstaat voor alle clubs. Dat blijkt uit een paper met de titel “De toekomst van het voetbal in de Europese Unie overdenken”, dat het Duitse persagentschap dpa kon inkijken.
15/10 14u15  Vlaams Belang wil dat politie oude ‘afluisterzaak’ van zes jaar geleden onderzoektVlaams Belang Zoersel heeft klacht ingediend bij de politie Voorkempen voor een onderzoek naar de ‘afluisterpraktijken’ van burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) ten opzichte van de toenmalige gemeentesecretaris zes jaar geleden in de vorige legislatuur nog.
15/10 14u15  Bar Klak opent foodbar op Mechelse Schoenmarkt: “Gerechten die je ook bij de bomma eet”Bar Klak op de Schoenmarkt, een van de kleinste koffiebars in Mechelen, is sinds kort niet meer zo klein. Uitbaters Brian De Herdt en Mark Masz hebben in de vroegere kledingwinkel Calla Lila hun Foodbar Klak geopend die heel de week door geopend is. “Wij serveren hier gerechten die je ook bij de bomma eet”, zegt Mark.
15/10 14u15  Laat uw kunst, boek of juwelen schatten in Domein de RenesseDomein de Renesse organiseert in samenwerking met kunsthandel Art Dumay uit het Nederlandse Nuenen op zaterdag 30 oktober een taxatiedag in het kasteel in Oostmalle. Tussen 10 en 16u kan u er kunst en curiosa laten schatten, met een maximum van drie per persoon.
15/10 14u15  Models International neemt vliegende startKurt Van Tigchelt en Sandra Luyten uit Baarle-Hertog hebben vorig jaar het modellenbureau Models International opgericht. Met een succesvolle modellenwedstrijd deze zomer en een groeiende vraag naar opdrachten loopt de zaak beter dan verwacht. Voor de modellenwedstrijd van volgend jaar kunnen ook mannen zich kandidaat stellen.
15/10 14u15  Geen kerstmarkt, maar wel 30.000 euro om iets anders mee te doenHelaas voor de liefhebbers van glühwein, kerstmutsen en jeneverstandjes, maar ook eind 2021 zal de kerstmarkt in Heist-op-den-Berg niet kunnen doorgaan. Het Bergstraatcomité zag het dit jaar niet zitten om mee te werken.
15/10 14u15  Dief beweert dure gestolen plooifiets voor 150 euro te hebben gekochtEen fietsendief probeerde de Antwerpse politie deze week om de tuin te leiden met een slecht smoesje. De man beweerde een dure plooifiets van bijna 3.000 euro op de kop te hebben getikt voor 150 euro. Zonder succes, de politie pakte de man op en kon de fiets teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.
15/10 14u15  Vanhaezebrouck toont veel respect voor leider Eupen: “Ik vind ze zelfs beter dan Antwerp”De tweede interlandbreak van het seizoen zit er op en AA Gent staat voor een nieuwe, drukke periode: “Het gevoel is niet veranderd”, vertelt Hein Vanhaezebrouck. “We willen teams inhalen in de rangschikking, dat zijn we aan onszelf verplicht door het gebrek aan punten. Ik hoop wel de goede lijn door te trekken qua voetbal. Ook tegen Partizan hoop ik in die twee duels voldoende punten te pakken, zodat we toch stilaan richting kwalificatie evolueren. Maar het zijn niet de makkelijkste ploegen die ons wachten. We treffen bijna enkel ploegen uit de top-vier.”
15/10 14u15  Interventieploegen Antwerpse politie schrijven spectaculair meer pv’s voor verkeersinbreukenDe interventie- en noodploegen van de Antwerpse politie, die strik genomen niet met verkeersovertredingen bezig zijn, schreven vorig jaar 21.250 pv’s voor verkeersinbreuken. Dat is bijna de helft meer dan in 2019 en dat in een verkeersluwer coronajaar. “Het bewijst dat onze agenten van noodhulp bijdragen tot de verkeersveiligheid in de stad”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).
15/10 14u15  Leerlingen De Klim smullen van lokale groentjesIn gemeentelijke basisschool De Klim stonden lekkere groentjes zoals wortelen, komkommer, tomaten en bloemkool op het menu. De school bracht hiermee de eerste challenge van GoodPlanet tot een goed einde.
15/10 13u15  Burgemeester Elsene sluit cafés na klachten over seksueel misbruikEl Café en Waff, twee cafés in de studentenbuurt van Elsene, moeten onmiddellijk dicht. Dat heeft burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) beslist nadat een barman van beide cafés beschuldigd is van meerdere verkrachtingen.
15/10 13u15  43.000 Engelsen kregen mogelijk verkeerd resultaat van coronatestZo’n 43.000 mensen in Engeland hebben door een fout in een laboratorium wellicht ten onrechte een negatief resultaat gekregen van een coronatest. Het gezondheidsbeveiligingsagentschap UKHSA heeft vrijdag aangekondigd dat de tests in een laboratorium in de stad Wolverhampton zijn opgeschort. Daar zouden in totaal ongeveer 400.000 tests zijn geanalyseerd.
15/10 13u15  Brits talent Ethan Vernon wordt prof bij Quick Step-Alpha VinylDe 21-jarige Brit Ethan Vernon wordt profrenner bij Quick Step-Alpha Vinyl, waarvoor hij de komende twee jaar zal rijden. Dat heeft de Belgische WorldTourformatie vrijdag bekendgemaakt.
15/10 13u15  Lisa is pas 21, maar cureert al haar eigen kunstexpo: “Van Instagram tot een eigen galerij”De Lokerse Lisa Van Raemdonck (21) werd op haar zeventiende al nationaal laureate van ‘De Kunstbende’. Nu heeft ze haar eigen online kunstgalerij en organiseert ze haar eerste expo.
15/10 13u15  Veel winkelrekken in supermarkten blijven leeg en ook je portefeuille zal het voelenDe coronacrisis mag dan stilaan achter de rug zijn, de meeste grote winkelketens ondervinden nog altijd de grootste moeite om alle rekken gevuld te krijgen. En dat is in de meeste gevallen niet terug te leiden tot één oorzaak, maar wel te wijten aan een reeks opstoppingen in de logistieke keten. Van productieproblemen door een gebrek aan onderdelen tot containerschepen die vertraging hebben en te weinig vrachtwagens om alles hier in de winkels te krijgen. Op tijd bestellen voor de Sinterklaas en de feestdagen is de boodschap. Maar hou er ook rekening mee dat veel producten duurder zullen worden.
15/10 13u15  Vrachtwagens zijn niet langer welkom op onverharde parkingVrachtwagens mogen binnenkort niet meer parkeren op de onverharde parking tussen Chiro Nele in Kessel (Nijlen) en het Fort van Kessel.
15/10 13u15  Vaccinatiecentrum in Nekkerhal maakt plaats voor Bras-rommelmarkt: 8.000m² aan tweedehandsspullenDit weekend vindt er voor het eerst sinds het losbarsten van de coronacrisis opnieuw een Bras-rommelmarkt plaats. De Nekkerhal in Mechelen is twee dagen lang het walhalla voor wie op zoek is naar verborgen schatten en andere tweedehandsspullen. “De standhouders staan alvast te springen”, zegt organisator Ivo Van Itterbeeck.
15/10 13u15  Eerstejaars nu toch ook zonder Covid Safe Ticket toegelaten op ParadeskeskermisKinderen jonger dan 12 jaar hebben geen Covid Safe Ticket nodig om dit weekend Paradeskeskermis in het Sint-Gummaruscollege te bezoeken. Dat laat de Lierse burgemeester weten.
15/10 13u15  Oxaco Tennis brengt al 50 jaar mensen samenOxaco Tennis heeft zijn vijftigste verjaardag gevierd. De club, met terreinen aan Capenberg in Boechout, wil nog vele jaren mensen bij elkaar brengen op en naast het tennisterrein.
15/10 13u15  Tickets Putteke Winter alleen online te koopPutteke Winter, het populaire winterevenement in De Schorre in Boom, werkt dit jaar enkel met online tickets in voorverkoop. Tickets voor de editie op 10 en 11 december zijn vanaf nu te koop.
15/10 13u15  Fotografen gaan 24 uur op pad in eigen dorpFotoclub Visueel uit Lichtaart (Kasterlee) viert het 40-jarig bestaan met een fotosalon en een openluchttentoonstelling. Twaalf fotografen gingen 24 uur op pad in hun eigen dorp en maakten kiekjes van het dagelijks leven in Lichtaart.
15/10 13u15  Te veel herstelbare elektronica belandt in de vuilnisbak: reparatie vaak moeilijk en duur67% van de producten die we gebruiken, wordt weggegooid na een panne. Dat leert een bevraging bij tienduizenden Belgische, Franse, Italiaanse, Portugese en Spaanse consumenten. Test Aankoop wil aan de vooravond van International Repair Day fabrikanten aanmoedigen om inspanningen te doen voor het verbeteren van de herstelbaarheid van hun toestellen.
15/10 13u15  Schotense topadvocaat die strijd tegen kanker verloor, krijgt leerstoel aan UAntwerpenDe briljante geest en maatschappelijke bewogenheid van Jean-Pierre Blumberg, de vorig jaar overleden Schotense zakenadvocaat, zal verder leven in een leerstoel die de Universiteit Antwerpen opricht in samenwerking met onder meer advocatenkantoor Linklaters en de familie Blumberg. “Zijn passie voor good governance zal zo verder gestalte krijgen in de vorm van onderzoek, onderwijs en dienstverlening”, aldus zijn zoon Laurent Blumberg.
15/10 12u15  Wandelzoektocht ‘Wase Raapjes’ steunt vzw BijsZoektochtvereniging Ros Beiaard heeft tijdens de afgelopen zomervakantie voor de zesde maal de wandelzoektocht ‘Wase Raapjes’ georganiseerd in Sint-Niklaas. De meer dan driehonderd deelnemers mochten op 2 oktober op het stadhuis hun prijs afhalen. Per verkochte brochure ging er een halve euro naar het tehuis voor kinderen met een verstandelijke of motorische beperking vzw Bijs in Sint-Niklaas. Linda Belleter, de organisator van de zoektocht, kon de vzw een cheque van 154 euro overhandigen.
15/10 12u15  Coronacijfers gaan weer omhoog: wat is daar de reden voor volgens Steven Van Gucht?De coronacijfers stijgen opnieuw, nadat ze lange tijd erg stabiel bleven. Een gevolg van de recentste versoepelingen en het herfstweer, waardoor we opnieuw meer tijd binnen doorbrengen, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
15/10 12u15  Voor Kenneth Van Rooy begint de vakantie pas op 24 oktober: “Volgend jaar wil ik eens op hoogste schavotje staan”Niet alle wegrenners zijn al met vakantie. In Frankrijk staan er bijvoorbeeld dit weekend nog wedstrijden op het programma. Kenneth Van Rooy en Ward Vanhoof, de Kempenaars van Sport Vlaanderen-Baloise, mogen nog even vol aan de bak.
15/10 12u15  Marktbezoekers vallen in de prijzenDe vzw Ondernemend Waasmunster organiseerde, samen met de marktkramers, een actie om de trouwe bezoekers van de wekelijkse markt op de parking Gentstraat te belonen. Uit de pot met 36 prijzen, vooral gespijsd met waardebonnen van de lokale zelfstandigenorganisatie, mocht Jean De Landsheer de hoofdprijs in ontvangst nemen. “Dat onze markt succesvol is, mag blijken uit de vijf bijkomende marktkramers die we het jongste jaar mochten verwelkomen”, zegt schepen van Lokale Economie Werner De Nijs (N-VA).
15/10 12u15  Geen betalingen met bankkaart mogelijk in nacht van zondag op maandagTussen 0.15 uur en 4.30 uur in de nacht van zondag op maandag zal het niet mogelijk zijn om elektronische betalingen uit te voeren in fysieke winkels, online winkels en benzinestations in België. Dat meldt betalingsverwerker Worldline.
15/10 12u15  Houtvenne staat voor moeilijke verplaatsing naar Hoogstraten: “Aanvallend hebben we nog groeimarge”Houtvenne stond de voorbije weken zijn mannetje. Getuige daarvan de recente vier op zes die het pakte. Het minpuntje dat blijft hangen: de weinige kansen die het creëerde. Met een moeilijke verplaatsing naar Hoogstraten voor de boeg is er dus zeker nog marge voor verbetering.
15/10 12u15  Sammy Mahdi: “Ik moet zelf terugspoelen om min of meer te begrijpen wat onze partij bedoelt”Amper twee maanden voor het ideo­logische CD&V-congres geeft staatssecretaris Sammy Mahdi zijn ongezouten mening over wat er allemaal verkeerd loopt in zijn partij. “CD&V moet blijk geven van leiderschap en daadkracht.”
15/10 12u15  Droog maar koud weekend, volgende week bescheiden nazomerDit weekend lijkt de herfst zijn intrede te maken. Een tijdelijke terugkeer van de zomer zit er volgende week echter al aan te komen.
15/10 12u15  Kledingcollectie Frances Lefebure nu ook voor een maatje meerFrances Lefebure komt opnieuw met een kledingcollectie. De presentatrice gaat al voor de vierde keer in zee met Bel&Bo en breidt, op vraag van haar volgers en fans, de collectie uit met grotere kledingmaten (46-52) en een aangepaste pasvorm.
15/10 12u15  Reservedoelman Louis Engels amuseert zich te pletter bij Berchem B: “We zijn hier iets unieks aan het realiseren”Derdeprovincialer Berchem B ging vorig weekend pas in de slotminuut, onderuit tegen leider Lippelo. De manschappen van trainer Luc Stevenin leverden opnieuw een puike prestatie af, maar werden daar alweer te weinig voor beloond.
15/10 12u15  Adele lanceert langverwachte nieuwe singleAdele is terug, met een nieuw album ‘30’, en een nieuwe single ‘Easy on me’, die donderdagnacht is gelanceerd. De Britse popdiva hulde zich vijf jaar in stilzwijgen. Nu treedt ze weer op het voorplan.
15/10 12u15  Britse Queen ergert zich aan politici die veel praten over het klimaat, maar niets doenKoningin Elizabeth heeft haar ergernis geuit over wereldleiders die wel praten over de klimaatverandering maar niet handelen. Dat deed ze donderdag tijdens een privégesprek, maar haar uitspraken werden geregistreerd doordat haar microfoontje nog aanstond.
15/10 12u15  Ondanks arrest Raad van State: fiscus blijft bij 192 glazen bier per vatDe FOD Financiën is niet van plan de forfaitaire btw-regeling voor caféhouders, waarbij 192 pintjes per vat bier gerekend worden, te veranderen. De Raad van State vernietigde de regeling wel, maar dat had niets met de berekening te maken.
15/10 12u15  En plots is Thorgan duurder dan Eden: “Hazard is treurigste voorbeeld van dure spelers die blijven zakken in waarde”Eden Hazard blijft marktwaarde inleveren. Volgens het gespecialiseerde Transfermarkt is de Rode Duivel op dit moment nog slechts een peulenschil waard vergeleken met zijn hoogdagen.
15/10 12u15  GVA-peiling: Bijna zes op de tien Antwerpenaren zijn blij met Turnhoutsebaan als fietsstraatVerkeersveiligheid moet de absolute topprioriteit zijn van het stadsbestuur, volgens de Antwerpenaar. Dat blijkt uit de peiling van Gazet van Antwerpen. Bijna zes op de tien vinden het ook een goed idee dat de Turnhoutsebaan een fietsstraat wordt.
15/10 12u15  Analyse: Vraag naar meer verkeersveiligheid verdient opvolgingHet stadsbestuur en andere wegbeheerders weten wat hen te doen staat. Uit de peiling van het onderzoeksbureau iVox in opdracht van Gazet van Antwerpen blijkt dat 53% van de ondervraagden niet vindt dat de verkeersveiligheid is toegenomen. En bij een kwart staat het thema in de top drie als prioriteit. Een verrassing is dit resultaat niet. Antwerpen is niet alleen een drukke, maar op veel plekken ook een verkeersonveilige stad.
15/10 12u15  Pompoenseizoen: welke past best in je soep? En van welke is ook de schil lekker?Het is herfst, en dus liggen de winkels vol met pompoenen. Maar de ene pompoen is de andere niet. Welke soort kies je best voor welk gerecht?
15/10 12u15  Snoepwinkel geeft krokusbollen weg om meer bijen in de stad te krijgenJelte Pieter Dijkstra van de Mechelse snoepwinkel Langen Asem verrast zijn klanten tijdens het Warm Welkom Weekend niet met zoete lekkernijen, maar met krokusbollen. Hij hoopt daarmee letterlijk en figuurlijk een voedingsbodem te creëren voor bijen in de stad.
15/10 12u15  Boezemvrienden Martijn en Kilian spelen voor het eerst tegen elkaar: “De verliezer gaat het nog lang mogen horen”Loenhout en Wuustwezel werken zaterdagavond aan de Dorensweg een rasechte derby af. Naast het prestige zijn voor beide ploegen ook de drie punten gewoon belangrijk met het oog op een plaatsje in de linkerkolom. Bovendien strijden kameraden Martijn Vermeiren (Loenhout) en Kilian Aubry (Wuustwezel) ook nog eens voor de eer van hun vriendschap.
15/10 12u15  Arthur Dalle heroverde zijn basisplaats bij Bonheiden: “Ik geef toe: ik was onnodig koppig”Bonheiden hoopt na drie overwinningen op rij zondag thuis tegen Verbr. Zwijndrecht zijn zegetocht verder te zetten. Arthur Dalle, die vorige week voor de eerste keer aan de aftrap kwam, rekent op een nieuwe basisplaats. “Ik geef toe: ik ben onnodig koppig geweest”, verontschuldigt hij zich.
15/10 12u15  Luka Kotrulja (Kangoeroes) op bezoek bij club waar hij aan Europees avontuur begon: “Altijd speciaal om naar Oostende terug te keren”In de heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen lonkt Kangoeroes voorzichtig naar een stunt. Voor Luka Kotrulja blijft de trip naar de kust iets om naar uit te kijken. “Ik startte er als 17-jarige mijn Europese carrière. Terugkeren is altijd speciaal”, zegt de 23-jarige Kroatische forward.
15/10 12u15  Federale regering verdrievoudigt capaciteit van windmolens op zee, inclusief energie-eilandDe capaciteit van de windmolens op zee wordt verdrievoudigd. Dat heeft de federale regering beslist. De Prinses Elisabeth-zone, de tweede zone in de Belgische Noordzee waar windmolens komen, zal worden uitgebreid. Dat kan door krachtigere en grotere windmolens. Er komt ook een energie-eiland in de Noordzee.
15/10 11u15  Hoop op meer dan zeven Belgische schaatsers op Winterspelen: “Ik durf wel te zeggen dat we in de lift zitten”Meer dan zeven Belgische schaatsers op de Olympische Winterspelen in Peking (4-20 februari 2022). Dat is het doel dat Jeroen Straathof, topsportdirecteur van de Vlaamse Schaats Unie (VLSU), zich heeft gesteld.
15/10 11u15  Na de ruzie in de Vuelta: Miguel Angel Lopez keert terug naar AstanaMiguel Angel Lopez (27) rijdt zoals verwacht komend seizoen opnieuw voor de Astana-ploeg. Dat heeft de WorldTourformatie vrijdag bekendgemaakt. Hij ondertekende een contract van twee jaar.
15/10 11u15  Verdachte wil fietsen stelen “om cocaïne mee te kopen”De Antwerpse politie heeft donderdag een verdachte man opgepakt na een korte achtervolging in de Dambruggestraat. De man werd op het De Coninckplein betrapt toen hij aan fietsen leek te prutsen.
15/10 11u15  Zelfdoding tweede belangrijkste doodsoorzaak bij Europese jongerenHet gaat niet goed met de mentale gezondheid van jongeren in Europa. Dat meldt Unicef in een nieuw rapport “On My Mind”. Het rapport werd vrijdagochtend gepresenteerd voor de Europese Commissie in het bijzijn van koningin Mathilde.
15/10 11u15  Den Travoo schotelt wereldkeuken voorIn Den Travoo in Balen kan je vanaf maandag 18 oktober elke eerste en derde maandag van de maand komen proeven van een internationaal gerecht. Daarnaast is er wekelijks op woensdag en vrijdag nog het gekende menu.
15/10 11u15  Rozenkransschool haalt Koekiemonster naar de speelplaats voor huwelijksceremonieDe kinderen van de Rozenkransschool in Wilrijk mochten wel een heel speciale huwelijksceremonie bijwonen. Niemand minder dan het Koekiemonster trouwde vrijdag met zijn vriendinnetje Abby op de speelplaats van de school. “Het Koekiemonster is eigenlijk populairder dan Sinterklaas”, vertelt Liesbeth Talboom, lid van het oudercomité.
15/10 11u15  Na prins William, ook koningin Elizabeth II kwaad over het klimaat“Het wordt tijd dat degenen die alleen maar praten het ook gaan doen.” Dat zei de koningin tijdens de opening van het parlementair jaar in Wales, refererend naar de nakende klimaattop in Glasgow. Eerder had ook haar kleinzoon, prins William, al uitgehaald naar onder meer miljardairs Jeff Bezos en Elon Musk om dezelfde reden.
15/10 11u15  Wagen getakeld van bestuurder met meer dan 7.000 euro aan achterstallige betalingenBij een grote controleactie heeft de Antwerpse politie woensdag een wagen laten takelen omdat een bestuurder meer dan 7.000 euro aan achterstallige betalingen in het rood stond.
15/10 11u15  De Brug vult elf winkelkarren voedsel voor kansarmen De Schakel: “Elke twee weken vijf extra gezinnen in armoede”Elf goedgevulde winkelkarren konden driehonderd leerlingen van Go! Invento basisschool De Brug overhandigen aan welzijnsschakel De Schakel uit Sint-Job. “Heel erg welkom, want elke twee weken komen er zo’n vijf gezinnen meer naar de voedselbedeling”, klinkt het daar.
15/10 11u15  Ruim 2.000 getroffenen van overstromingen hebben nieuwe woning2.198 getroffenen van de overstromingen van midden juli hebben intussen duurzame nieuwe huisvesting gevonden, zo meldt La Meuse vrijdag. De komende weken zouden nog eens 2.000 anderen onderdak moeten vinden.
15/10 11u15  Liesbeth Toorman promoot boksen als therapieLiesbeth Toorman (39) was HR-manager in een IT-bedrijf tot ze besloot een opvallende carrièreswitch te maken. Zeven jaar geleden zocht ze ontspanning en vond ze zelfvertrouwen in de Thaiboksclub Scorpions. Ze werkt nu als boks- en autismecoach met eigen bootcamps in de dojozaal van het sportcentrum.
15/10 11u15  Opnieuw derde van Lidl-vestigingen dicht door stakingEen derde van de winkels van supermarktketen Lidl is ook vrijdag weer dicht gebleven als gevolg van vakbondsacties. Dat zegt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Ook volgens Jan De Weghe van de socialistische vakbond BBTK ligt de omvang van de sociale acties “in lijn met de voorbije dagen”.
15/10 11u15  Beer 4 Nature start Beerfunding met hulp van Thuis-acteur Raf JansenDe Kempense brouwers van Beer 4 Nature willen een extra stuk bos aankopen in de Galbergen in Mol en lanceren daarom deze week een nieuwe Beerfunding. Ze willen tegen 21 december 20.000 flesjes bier verkopen. Thuis-acteur Raf Jansen helpt hen met een infofilmpje.
15/10 11u15  Carrefour krijgt rekken maar niet gevuld, ondanks einde stakingCarrefour blijft met lege rekken kampen, ondanks dat de staking bij het verdeelcentrum in Nijvel al een week voorbij is. Een tekort aan chauffeurs lijkt de belangrijkste oorzaak te zijn.
15/10 11u15  De favoriete plekken van Julie Vermeire: “In mijn hoofd is Antwerpen een keigrote stad”Thuiskomen doet Julie Vermeire (23) in Keerbergen bij papa Jacques en broer Maxime, maar Antwerpen heeft sinds vorig jaar wel een speciaal plekje in haar hart veroverd. “Leuke eetadresjes, mooie winkels en een prachtige zonsondergang. In Antwerpen vind je alles.”
15/10 11u15  Pelé lijkt weer helemaal de oude na gezondheidsproblemen: “Ik ben klaar om zondag te spelen”De Braziliaanse voetballegende Pelé (80) heeft donderdag op de sociale media verklaard dat het “beter” met hem gaat, twee weken nadat hij het ziekenhuis mocht verlaten na een darmoperatie.
15/10 11u15  Thibau Nys na operatie: “Ik heb er goede hoop op dat ik dit weekend rustig op de rollen zal kunnen fietsen”Thibau Nys is met succes geopereerd aan zijn sleutelbeenbreek, die hij opliep tijdens de Wereldbekermanche veldrijden in Waterloo.
15/10 11u15  Paul Vande Casteele is ereburger van BrasschaatHet Brasschaatse gemeentebestuur benoemde Paul Vande Casteele tot ereburger van de parkgemeente. Vande Casteele verzamelde met de jaarlijkse Mega Salsa Nacht meer dan 123.000 euro in voor goede doelen zoals Kom op tegen kanker, het OCMW van Brasschaat, Kabas en nog acht andere goede doelen. Paul is ook ondervoorzitter van de vzw Hoge Akkersbloei die rond de kerstperiode 135 voedselpakketten schenkt aan Kabas voor de kansarme gezinnen. Vande Casteele is tevens dj en de inkomsten die hij daarmee opstrijkt, stort hij meteen door naar vier kansarme gezinnen die hij persoonlijk kent.
15/10 10u15  Politie sluit bakkerij in Ekeren door gebrekkige hygiëneDe Antwerpse politie heeft donderdag een dagwinkel met bakkerij in Ekeren gesloten. Bij een controle van het wijkteam Ekeren en de FOD Werkgelegenheid viel meteen de gebrekkige hygiëne in de zaak op.
15/10 10u15  Anemone Valcke kopt binnen: “Op een warme zomeravond naar een mooie sterrenhemel kijken, is mijn toppunt van geluk”“Ik vind boksen de max omdat ik energie kwijt kan waarvan ik niet wist dat het er was”, zegt Anemone Valcke in onze videorubriek ‘kopt binnen’. De actrice werd al op haar zestiende filmster en deelt nu op haar 31ste - met roze bokshandschoenen - klappen uit in Cool Abdoul, de nieuwe film van Jonas Baeckeland. Maar het toppunt van geluk vindt Anemone niet in de boksring of op de set. Maar waar dan wel? “Op een warme zomeravond onder een megamooie sterrenhemel liggen”, klink het. “En naar de sterren kijken.”
15/10 10u15  DISCUSSIE. Terwijl Weyts bespaart op onderwijs, sturen scholen leerlingen naar huis wegens te weinig leerkrachten: moet dat anders?De besparingen in het onderwijs, daarover nam minister Ben Weyts enkele belangrijke beslissingen. Donderdag besliste hij om het geld dat opzij gezet was om te investeren in het lerarentekort niet uit te geven. Hij wil besparen waar het het minst pijn doet. Maar op hetzelfde moment zegt er een directeur in Hoboken dat er juist geïnvesteerd moet worden in plaats van bespaard.
15/10 10u15  Bestuurder zwaargewond na frontale aanrijdingOp de Provinciale Baan in Vrasene is vrijdagochtend een zware frontale botsing gebeurd. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E34 reden een vrachtwagenchauffeur en de bestuurder van een auto op elkaar. Die laatste werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Aanvankelijk was de bestuurder zelfs even in levensgevaar. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Door het ongeval werd de Provinciale Baan in de richting van Kieldrecht tijdelijk afgesloten.
15/10 10u15  Handelaars geven mee cadeaus weg om jarige zaak van collega te vierenNa de gedwongen sluiting door corona is de solidariteit onder handelaars groot. Dat bewijzen de Mechelse middenstanders die mee cadeautjes weggeven om de vierde verjaardag te vieren van L’eef, de kledingzaak van hun collega Evelyne Van Landegem (31).
15/10 10u15  Bromfietser en fietser komen ten valEen bromfietser en fietser raakten elkaar bij het voorbijsteken in de Otterstraat in Turnhout en kwamen ten val. Dat gebeurde vrijdag om 8.25u.
15/10 10u15  Brazilië en Argentinië kunnen WK-ticket al ruiken, Lionel Messi boos op scheidsrechter: “Dat doet hij elke keer tegen ons”Brazilië en Argentinië blijven ongeslagen in de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK 2022. De Seleçao haalde het met 4-1 van Uruguay. De Argentijnen waren met 1-0 te sterk voor Peru. Beide landen kunnen hun ticket voor Qatar bijna boeken.
15/10 10u15  Dame gekneld na botsingOp het kruispunt van de Parklaan met de Steenweg op Zevendonk / Graatakker in Turnhout kwam het vrijdag om 7.14u tot een aanrijding tussen een lichte vrachtwagen en een auto.
15/10 10u15  Radio 2 zet Veerkrachtig Ginderbuiten in de kijkerRadio 2 strijkt woensdag 20 oktober neer op de speelplaats van basisschool Klim-op in Mol Ginderbuiten. De radiozender maakt van 12 tot 13u een uitzending over het project Veerkrachtige Dorpen, dat onder meer in Ginderbuiten loopt.
15/10 10u15  Nederlandse triatleten werden “psychisch en fysiek mishandeld”: “Ik kocht stiekem afslankpillen en verzweeg dat”Nederlandse triatleten zeggen in het verleden psychisch en fysiek mishandeld te zijn. Dat gebeurde op het Nationaal Triathlon Trainingscentrum (NTC), geven tien oud-sporters vrijdag aan in Trouw.
15/10 10u15  Recent aangelegde ecotunnels zitten vol zand en zijn niet bruikbaar door de beestjesDe vier amfibieëntunnels die zijn aangelegd onder de Kampweg doorheen het Groot Schietveld zijn nog steeds niet bruikbaar voor de dieren. De tunnels zitten vol zand en de toegangen zijn niet opengemaakt.
15/10 09u15  Geknipt organiseert cultuurnamiddag op Werelddag van verzet tegen ArmoedeNaar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen Armoede organiseren de verenigingen die deel uitmaken van het het Mechelse armoedecollectief Geknipt op zondag 17 oktober een namiddag vol vrijetijdsactiviteiten en cultuur.
15/10 09u15  Volwassen gebruikers betalen vijf euro lidgeld in bibDe digitale dienstverlening in de bibliotheek van Beerse kreeg een upgrade. De gebruikers kunnen een stuk vlotter materialen ontlenen of terugbrengen, maar volwassenen betalen voortaan vijf euro lidgeld per jaar. Beerse vormde samen met Merksplas en Oud-Turnhout ook het samenwerkingsverband BibliNK23.
15/10 09u15  Ook Xavier Malisse (gestopt in 2013) maakt comeback in het tennis: “Hij zal zich zeker willen bewijzen”Xavier Malisse (41) haalt zijn racket vanonder het stof en zal samen met zijn pupil Lloyd Harris deelnemen aan het dubbelspel op de European Open (17-24 oktober). De Kortrijkzaan kreeg een wildcard. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.
15/10 09u15  Dieven stelen gereedschap uit werfcontainerIn de buurt van de stedelijke begraafplaats hebben dieven gereedschap gestolen.
15/10 09u15  Gauwdief steelt portemonnee van winkelende dameIn de Mechelse binnenstad heeft een gauwdief toegeslagen.
15/10 09u15  Bestuurder kruipt gedrogeerd en zonder geldig rijbewijs achter stuur van tientonner: hij én zijn werkgever krijgen pvDe lokale politie heeft donderdagvoormiddag in Willebroek een controleactie gehouden op zwaar verkeer. Een van de chauffeurs was onder invloed van drugs en zijn rijbewijs was niet meer geldig.
15/10 09u15  Amper 20 en toch is Lisa al zot van duivensport: “Als ik niet moest werken zou ik de hele dag voor mijn kot zitten”Het begon met twee duiven. Nu heeft Lisa Vermissen (20) uit Balen een heel hok vol. In het duivenlokaal zit ze tussen mannen die vlotjes drie keer zo oud zijn als zij. Maar dat kan de pret niet drukken. Alleen: “Als ik een slecht presterende duif een kopje kleiner moet maken, laat ik nog altijd een traantje.”
15/10 08u15  Lisa is amper 20 en zot van duivensportHet begon met twee duiven. Nu heeft Lisa Vermissen (20) uit Balen een heel hok vol. In het duivenlokaal zit ze tussen mannen die vlotjes drie keer zo oud zijn als zij. Maar dat kan de pret niet drukken. Alleen: “Als ik een slecht presterende duif een kopje kleiner moet maken, laat ik nog altijd een traantje.”
15/10 08u15  Grigor Dimitrov presenteert de wereld de “volley van het jaar” en maakt nieuwe comeback op Indian WellsDe Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 28) heeft een ticket veroverd voor de halve finales van het Masters 1.000 toernooi van Indian Wells (8.359.455 dollar). Hij versloeg donderdag de Pool Hubert Hurkacz (ATP 12) met 3-6, 6-4 en 7-6 (7/2). De match duurde twee uur en 37 minuten.
15/10 08u15  Brugge neemt extra veiligheidsmaatregelen voor Europese clash met Manchester City: “Geen zwaar bier promoten”Brugge zal op 19 oktober extra veiligheidsmaatregelen nemen voor de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Manchester City. Dat meldt de stad vrijdag. Verwacht wordt dat heel wat Britse supporters naar Brugge zullen afzakken. Aan horecazaken wordt onder meer gevraagd om het drinken van sterke dranken of zware bieren niet te promoten.
15/10 08u15  Stromae lanceert na acht jaar nieuwe singleZanger Stromae heeft vrijdag verrassend een nieuw nummer gelanceerd, ‘Santé’. Het is al acht jaar geleden dat de Brusselaar nog een single uitbracht. Vorige week raakte al bekend dat hij volgend jaar opnieuw zal optreden.
15/10 08u15  Amerikaanse oud-president Bill Clinton opgenomen in ziekenhuisVoormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is opgenomen in het ziekenhuis. Een woordvoerder meldt dat hij vanwege “een infectie” in het Irvine Medical Center in Californië ligt. Het gaat niet om een coronabesmetting, meldt de woordvoerder.
15/10 07u15  “Die beloofde poetsploeg zal niet helpen, we kuisten nu al amper”: het gerommel bij Lidl is duidelijk nog niet voorbijHet rommelt tussen de rayons bij Lidl. De medewerkers van de supermarktketen hunkeren naar extra collega’s en betere werkomstandigheden. Van kassiersters tot filiaalmanagers, allemaal hebben ze hun reden om te staken. Al zeker nog de hele week. “Nu moet je al blij zijn dat je naar het toilet kan tijdens je shift.”
15/10 07u15  Bart De Wever blijft hard voor Vlaams Belang: “Voor hen stemmen is nutteloos”Bart De Wever was donderdagavond te gast in de Cooke & Verhulst show. Gert en James vroegen hem onder andere of hij al een ander idee heeft over een eventuele coalitie met het Vlaams Belang met het oog op de komende verkiezingen. De Wever was duidelijk: “Voor hen stemmen is nutteloos.”
15/10 07u15  Huisarts uit Edegem pleit in open brief om minder te testen op corona: “Onze praktijk wordt overspoeld”“Wie zich ondanks een luchtweginfectie goed genoeg voelt, gaat in een normaal jaar niet naar de dokter. Maar nu komen ze allemaal, omdat ze getest moeten worden op Covid-19.” Huisarts Marieke Geijsen (36) uit Edegem slaat alarm in een open brief: als de regering de regels niet aanpast, wordt het komende winter zo druk dat andere patiënten moeten wachten. “We weten vaak op voorhand wie positief gaat zijn en wie niet, dus laat ons zelf beslissen of zo’n test nodig is.”
15/10 07u15  Gasexplosie blaast raam uit appartement in Antwerpen-Noord, bewoner blijft nagenoeg ongedeerdDe Pothoekstraat in Antwerpen-Noord is vrijdagochtend vroeg opgeschrikt door een explosie in een appartement. Een bewoner was iets aan het klaarmaken op een campingvuurtje toen het misliep en er een ontploffing volgde. Die zorgde voor een luchtverplaatsing met schade aan ramen en deuren tot gevolg, maar de bewoner raakte volgens de Antwerpse politie niet ernstig gewond.
15/10 07u15  Op naar de strafste concertzomer ooit: Ed Sheeran, Stromae én Coldplay komen naar BelgiëHet lijstje van wereldtoppers die volgende zomer naar ons land komen was al indrukwekkend, en sinds donderdag kunnen we daar ook Coldplay aan toevoegen. Nog nooit kondigde de concertzomer zich zo vroeg, zo straf aan.
15/10 07u15  “Wederzijds geflirt”, “leugens”, of “één fatale sms”: verdediging Bart De Pauw trekt vrouwen een voor een in twijfelMaaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
15/10 06u15  Hoe gaat het nog met kinderen van het ‘spookgezin’ van Ruinerwold, twee jaar na hun bevrijding?Het is deze week exact twee jaar geleden dat een Drents gezin in één klap wereldnieuws werd. Toen kwam aan het licht dat een vader met zes van zijn negen kinderen al jarenlang in complete isolatie op een boerderij in het Nederlandse Ruinerwold leefde, waar hij de kinderen sloeg en misbruikte. Hoe gaat het vandaag met hen?
15/10 06u15  Rahsan (24) krijgt in haar schoonheidssalon heel wat missen over de vloer, nu dingt ze zelf mee naar het kroontjeRahan Selvi Altay (24) hoopt in januari 2022 tot Miss België te worden gekroond. De jongedame die in Lokeren werd geboren en in Hamme woont, baat sinds dit voorjaar al jaar eigen schoonheidssalon in Beveren uit.
15/10 06u15  Linh (22) heeft haar exotische looks mee om Miss België te worden: “Ik wil er voluit voor gaan”De 22-jarige Linh Oelbrandt werd geboren in Vietnam, maar woont al haar hele leven in Kieldrecht, waar ouders een dierenartsenpraktijk hebben. “Toen ze me adopteerden heb ik hun familienaam overgenomen, maar mijn eigen voornaam heb ik gehouden. Vandaar dus de letter ‘h’ achteraan”, vertelt ze.
15/10 05u15  Bart De Pauw gaat resoluut voor vrijspraak en kiest frontale aanval: vrouwen een voor een onderuit geschoffeldMaaike? “Ze liegt.” Ella-June? “Een fatale sms, meer niet.” Lize? “Wederzijds flirten.” Ellen? “Actief geronseld en dus geen slachtoffer.” Dymphne? “Nooit een affaire.” Helena? “Stuurde altijd terug.” Jenka? “Leugenachtige verklaringen.” Liesa? “Gekwetst, maar nooit gestalkt.” Bart De Pauw (53) bood donderdag in tranen zijn excuses aan voor zijn “foutief” gedrag, dat hij een (serie)stalker is, ontkende hij fel. De hele dag was één langgerekte tegenaanval op álle vrouwen. “Er is met belastinggeld een dossier gefabriceerd.”
15/10 05u15  STANDPUNT. De Man van MelleHet proces-De Pauw is er een dat niemand gewild had. Door de koppige houding van Bart De Pauw zelf en de solidariteit onder de vrouwen die zich door hem belaagd voelden, is het er uiteindelijk toch gekomen. Het had een interessant en belangrijk proces kunnen zijn. Maar het is gewoon een pijnlijk verhaal geworden, voor de betichte maar vooral voor de aanklagers.
15/10 05u15  Waarom inwoners van Vosselaar elk jaar 118 euro minder betalen voor stroom: “Beslissing uit jaren 70”Een inwoner van de Kempense gemeente Vosselaar betaalt elk jaar gemiddeld 118 euro minder aan distributienettarieven voor elektriciteit dan bijna alle andere Kempense gemeenten, omdat Vosselaar bij … een West-Vlaamse intercommunale zit. “Elke twee maanden moet een vertegenwoordiger van Vosselaar naar Torhout in West-Vlaanderen rijden om te vergaderen.” Inwoners van de stad Antwerpen en de brede rand betalen dan weer de laagste distributienettarieven voor gas.
15/10 05u15  Antwerpse rederijen trekken aan alarmbel: “Schepen geweigerd door gebrek aan havenarbeiders”De Antwerpse haven zit opnieuw in de lift na het mindere coronajaar. Maar de pandemie blijft roet in het eten strooien. Minder instroom van havenarbeiders lijkt ervoor te zorgen dat schepen niet raken behandeld en zelfs beginnen uitwijken. ASV, de vereniging van rederijen in Antwerpen, trekt aan de alarmbel. Havenbaas Jacques Vandermeiren vermoedt ook de eerste effecten van het uitblijven van extra containercapaciteit.
15/10 05u15  Solidariteit na Brexit: Vlaamse bedrijven die Britse klanten hebben verloren, helpen elkaarZes Vlaamse innovatieve groeibedrijven die zwaar getroffen zijn door de Brexit, krijgen acht weken lang een intensieve begeleiding om daar een oplossing voor te vinden. 4Gold uit Herentals, dat voedingssupplementen en sportvoeding verkoopt, is een van de geselecteerden.
15/10 05u15  Nieuw seizoen van ‘Het Huis’ toont ongeziene kant van Wendy Van Wanten en breekbare Kevin Janssens“Wie zichzelf aanmeldt, komt er niet in.” Gelukkig heeft Eric Goens (52) acht bekende Vlamingen gevonden die hij zelf moest opbellen voor het zevende seizoen van Het Huis. Laatste toevoeging: Wendy Van Wanten. Goens weet intussen dat er nog drie seizoenen gemaakt moeten worden. “Maar je zal nu maar meemaken dat er maar 300.000 man kijkt en de VRT het daarom schrapt.”
15/10 05u15  Kunsthistorisch huzarenstukje: Fernand Huts reconstrueert pronkkamer Antwerpse barokschilder Jacob JordaensVoor het eerst sinds de zeventiende eeuw is de pronkkamer van Jacob Jordaens gerestaureerd. Fernand Huts en zijn Phoebus Foundation brachten alle plafond- en deurstukken weer bij elkaar. Het kunsthistorisch huzarenstukje is nu te zien in Haarlem. “Maar we hopen het ook in het Jordaenshuis in Antwerpen te tonen”, zegt Fernand Huts.
15/10 05u15  WIELERRAPPORT 2021. Nummers 1 tot 5: het Nederlandse fotofinishdelirium van Wout van AertDeze week zijn er in Frankrijk en Italië nog enkele kleine koersjes, maar met Ronde van Lombardije en Parijs - Tours achter de rug is het gros van het peloton al aan de vakantie begonnen. Een ideaal moment om de eindbalans van de ploegen op te maken. Wij fileren vier dagen lang het jaar van de 19 WorldTourploegen plus drie Belgische pro-continentale teams. Wie domineerde? Wie pakte de mooiste zeges? En welke ploegen vielen door de mand? Vandaag: de top vijf.
15/10 05u15  De eerste ‘echte’ Tour de France voor vrouwen voorgesteld: “Deze wedstrijd moet over honderd jaar nog bestaan”‘Vive les Tours!’ Christian Prudhomme sloot de voorstelling in Parijs gisteren af in het meervoud. Want volgend jaar rijden ook de dames hun Tour de France. Het prijzengeld voor acht dagen koers: 250.000 euro. “Drie keer meer dan de mannen in Parijs-Nice of de Dauphiné.”
15/10 05u15  Richard Groenendaal: “Renners naar de top brengen, dat is mijn ding”Na enkele jaren aan de kant te hebben gestaan, ploetert Richard Groenendaal weer volop door de modder. Als coach van Pauwels Sauzen - Bingoal, het team van WB-leider Eli Iserbyt. Loodst Groenendaal zondag één van zijn renners opnieuw naar de zege in het Amerikaanse Iowa?
15/10 05u15  MESSOUDI MESSCHERP. “Beerschot moet vol voor de drie punten gaan tegen KV Mechelen”Vanaf dit seizoen is Mohamed ‘Mo’ Messoudi een vast sportgezicht van Gazet van Antwerpen. Hij blikt elke vrijdag vooruit op het voetbalweekend, met een even kritische als nuchtere blik. En hij doet dat met veel (Antwerpse) kennis van zaken. Messoudi speelde meer dan 200 wedstrijden in eerste klasse, won de Beker van België met Germinal Beerschot, de titel in de eerste amateurklasse met Beerschot-Wilrijk en beëindigde zijn voetbalcarrière in 2020 bij Lyra-Lierse. De Hobokenaar is kind aan huis op het Kiel, maar hij heeft ook veel vrienden op de Bosuil en Achter De Kazerne.
15/10 05u15  Van den Bergh en Bijker over vijandelijke sfeer tussen Beerschot en KV Mechelen: “Ik weet niet of het nog goed komt”Anciens Jan Van den Bergh en Lucas Bijker maakten in het seizoen 2018-2019 de felbevochten promotiestrijd vanop de eerste rij mee en weten maar al te goed wat een derby tussen Beerschot en KV Mechelen betekent. “Er is toen een bepaalde haat tussen de twee clubs ontstaan, zeker tussen de supporters. Ik weet niet of het tussen hen ooit nog goed komt”, aldus Van den Bergh. “Beerschot - Mechelen werd een echte derby, met alles erop en eraan. Propere Handen heeft daarin een grote rol gespeeld.”
15/10 05u15  Lucas Bijker blijft van grote waarde voor Malinwa: “Noem me maar een old school linksachter”En of Lucas Bijker (28) uitkijkt naar het bezoek aan het Kiel. “Ik kick erop dat iedereen, op dat ene hoekje van het stadion na, tegen je is. Dan speel ik mijn beste wedstrijden.” De Nederlandse linksback wil het uitstekende niveau dat hij al een heel seizoen haalt doortrekken en, als het even kan, een eerste goal of assist voor Malinwa achter zijn naam schrijven. “In mijn honderdste match voor KV scoor ik een hattrick, dan ben ik van dat gezeur af.”
15/10 05u15  Jan Van den Bergh gelooft in behoud met Beerschot: “We begrijpen de visie van de trainer steeds beter”Jan Van den Bergh is - verspreid over twee periodes - aan zijn vijfde seizoen bij Beerschot bezig. In zijn eerste passage op het Kiel speelde Beerschot altijd mee bovenin. Nu het in het tweede jaar het op hoogste niveau allemaal wat moeilijker loopt, is Van den Bergh heel open over de sfeer binnen de ploeg. “Dit is voor niemand plezant.”
15/10 05u15  Jean Butez ontpopt zich eindelijk tot waardige opvolger van Bolat: “Dat vertrouwen miste ik bij de vorige staf”Een Gouden Stier die blijft scoren, en een keeper die punten pakt. Meer had Royal Antwerp FC niet nodig om net voor het ingaan van de interlandbreak naar de leidersplaats te wippen. Met Jean Butez (26), die vorige maand vader werd van zoontje Gaspard, kan de Great Old weer op een betrouwbare doelman rekenen die zijn handen meer dan vol heeft. “Ook ík haal meer voldoening uit een 4-2-zege tegen Genk dan uit een clean sheet tegen Gent”, vertelt de Fransman die met #ButezFront zijn eigen hashtag kreeg.
15/10 05u15  Ex-kakker Wouter Biebauw is nu tweede doelman bij Beerschot: “Sfeer is gelijkaardig”Wouter Biebauw (37) is sinds vorig seizoen tweede doelman bij Beerschot, maar ook een “kakker” in hart en nieren. Hij stond zeven jaar lang onder de lat bij KV Mechelen en koestert nog steeds warme gevoelens voor zijn ex-club. Het wordt voor de ervaren doelman een blij weerzien met enkele oude bekenden. Een monoloog van een speler die beide clubs door en door kent.
15/10 05u15  Waasland-Beveren mist vanavond vijf spelers in DeinzeTrainer Marc Schneider kan voor de verplaatsing naar Deinze geen beroep doen op de geblesseerden Vukotic, Faucher, Davis en Albanese. Albanese heeft last van de achillespees en sluit vermoedelijk volgende week opnieuw aan op training. Jur Schryvers keert terug uit schorsing. Mujakic keert terug uit blessure en wordt aan de aftrap verwacht. Brendan Schoonbaert pakte vorige match tweemaal geel en is geschorst. De verdediger sukkelt daarnaast nog met een kleine blessure.
15/10 05u15  Antwerpse globetrotters: Brandon Baiye doet ervaring op in Oostenrijkse tweede klasseElke week gaat jouw krant op zoek naar profvoetballers uit de provincie Antwerpen die buiten onze landsgrenzen voetballen en in positieve zin zijn opgevallen. Vandaag: Brandon Baiye uit Deurne bij het Oostenrijkse Austria Lustenau.
15/10 05u15  Undercoveragent infiltreert Balkanmaffia: Antwerpse rechterhand van Servische drugsbaron riskeert negen jaar celHet Openbaar Ministerie heeft negen jaar celstraf geëist tegen Marijan B., een zware jongen uit Antwerpen die wordt beschouwd als de rechterhand van de Servische maffiabaas Darko Saric. Volgens de aanklager zou B. geprobeerd hebben om cocaïnelijnen op te zetten van Zuid-Amerika naar Europa.
15/10 05u15  Geblinddoekt op pad met een blinde in Antwerpen: “Rondslingerende steps zijn een ramp”Tijdens de Internationale Dag van de Witte Stok op 15 oktober vraagt de Markgrave in Antwerpen dit jaar met een eigen campagne aandacht voor alle obstakels op het voetpad. Blinden en slechtzienden struikelen namelijk steeds vaker over achtergelaten deelsteps, -fietsen of brommers. We mochten met Elke mee op pad om te ondervinden hoe je als blinde een weg baant door de jungle van de stad.
15/10 05u15  ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik ben half Indisch, maar ik zou nooit in India kunnen wonen”Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Arth Verreydt (20)
15/10 05u15  “Hits van de oude Hazes interesseren ons niet, wij willen ons geld terug”Jurgen M. (53) uit Zwijndrecht kocht drie kaarten aan 70 euro per stuk voor het concert op 10 november van André Hazes jr. in de Lotto Arena. Maar door zijn burn-out heeft Hazes al zijn concerten in november afgezegd. Als alternatief krijgen de fans het meezingspektakel Vlaanderen Zingt Hazes aangeboden. “Maar dat interesseert mij niet”, zegt Jurgen. “Mijn vraag om mijn geld terug te krijgen wordt niet beantwoord.” Volgens de organisatie is er achterstand van mails en krijgen fans die niet naar Vlaanderen Zingt Hazes willen hun centen sowieso terug.
15/10 05u15  COLUMN. We bouwen een dorp opEen berichtje. Met een bijlage van vijf bladzijden. Een nota waarin wordt uitgelegd hoe we met duizend handen uit Turnhout een dorp in Wallonië kunnen opbouwen op één dag. Het opzet is even waanzinnig als uitdagend. Het lijkt wel een opdracht uit Fata Morgana. Je weet wel, met Geena Lisa en Sergio. Vijf minuten later belt Inge Jansen. “Heb je mijn mailtje ontvangen? Wat vind je ervan?” Had ik moeten liegen? Nee, ik zei haar dat ik het waanzinnig en uitdagend vond. “Echt? Wil je dan de communicatie op jou nemen?”
15/10 05u15  Applaus- maar ook CO2-meter slaat uit in De Kaekelaar: capaciteit drastisch beperktOmdat de CO2-waarden in De Kaekelaar bij volle bezetting onmogelijk onder de voorgeschreven normen kunnen blijven, beperkt de gemeente de capaciteit van haar grootste zaal drastisch tot 220 mensen, artiesten inbegrepen. “De huidige normen zijn onhaalbaar en dodelijk voor het socio-culturele leven”, dringt burgemeester Maarten De Veuster bij de hogere overheid aan op een versoepeling.
15/10 03u15  Nog vier dagen om deal te sluiten: historische staking dreigt Hollywood lam te leggenHet begint erom te spannen: uiterlijk tegen maandag moet er een deal op tafel liggen tussen de werkgevers in Hollywood en de vakbonden. Arbeiders eisen betere werkomstandigheden en een eerlijker loon.
15/10 03u15  Streekbierenproeventocht dit jaar niet op een, maar vier dagenDe Sint-Niklase streekbierenproeventocht zit dit jaar in een nieuw jasje. In plaats van een namiddag, waarbij de deelnemers verschillende bieren kunnen proeven in verschillende cafés, is er een heuse Streekbierenproevenweek van woensdag 20 tot zondag 24 oktober. Lokale brouwers laten zoals steeds hun drank proeven in diverse horecagelegenheden, maar men hoeft niet meer overal langs te gaan om verschillende bieren te proeven. De zeven deelnemende horecazaken stellen elk een pakket voor met verschillende bieren van eenzelfde brouwer of van verschillende brouwers, vaak met een bijpassende knabbel. Reserveren is niet nodig, deelnemers vragen op café gewoon naar het streekbierenproevenpakket.
15/10 00u15  Honderden deelnemers aan optocht tegen barman die vrouwen zou verdoofd en verkracht hebbenEen optocht van slachtoffers en sympathisanten tegen seksueel misbruik in de beruchte Waff en El Café in Brussel heeft volgens de politie 1300 mensen op de been gebracht. Het gerecht voert een onderzoek na een aantal klachten van verkrachting in die twee beruchte bars. Een barman zou verschillende vrouwen verdoofd en misbruikt hebben. De feiten zouden al jaren aan de gang zijn.
15/10 00u15  Bart De Pauw biedt in tranen excuses aan: “Het spijt mij voor al jullie gevoelens van ongemak en verdriet”Bart De Pauw heeft donderdag zelf viermaal het woord genomen in de rechtbank in Mechelen, waar hij beschuldigd wordt van stalking. In eerste instantie richtte hij zich vooral tot Maaike Cafmeyer, door wie hij zich verraden voelde. Na het pleidooi van zijn advocaten excuseerde hij zich – in tranen, met krakende stem – bij de andere burgerlijke partijen. “Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan alle mensen die ik heb gekwetst, die mijn gedrag storend vonden en die ik in een situatie heb gebracht die ze niet wensten”, klonk het. Aan het einde van de tweede procesdag werd hij nog kort ondervraagd door de voorzitter van de rechtbank, en ten slotte kreeg hij het laatste woord.
15/10 00u15  Zeven camera’s moeten overlast aan ontmoetingscentrum indijkenZeven camera’s aan het ontmoetingscentrum ’t Centrum kunnen operationeel worden gemaakt. De gemeenteraad heeft positief advies gegeven. Ze moeten de overlast daar in beeld brengen. “Nuttig hulpmiddel, maar geen sluitende oplossing”, benadrukt burgemeester Sven Deckers (N-VA).
1 2 3 4 5 6 7


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

43x Nieuwe bankkaart voor wie Maestro heeft, maar dat zal niet voor iedereen soepel gaan22/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
38x Regenweer houdt mensen thuis22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: De dagen met mooi weer worden schaarser. Dat bleek ook op de donderdagse markt in Sint-Niklaas waar donkere wolken en regen de afgelopen tijd al enkele malen de pret kwamen bederven.
19x Paul Lembrechts (65) kan fluiten naar 1.800 euro per dag: het laatste kunstje van de Antwerpse zakenman?22/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Coup de théâtre woensdag op de aandeelhoudersvergadering van FNG. Het loonvoorstel van Paul Lembrechts, de CEO van de noodlijdende groep, werd weggestemd, waarop de topman prompt zijn ontslag indiende. Is dit de laatste akte in het woelige professionele leven van de Antwerpenaar?
19x Genk ondergaat wet van de sterkste op bezoek bij West Ham22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: Een verdienstelijk KRC Genk werd in Londen opnieuw keihard op zijn gebreken gewezen. West Ham opende en verdubbelde de score na een standaardsituatie. Het is en blijft het grote pijnpunt van de Limburgers, die uiteindelijk met 3-0 de boot ingingen.
16x Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loper22/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: Céline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’.
16x FBI bevestigt: gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde Gabby Petito22/10 01u15 - Gazet van Antwerpen: De menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie (23) zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigt de FBI.
15x Jongeman die Belgische City-fan Guido in coma sloeg, heeft spijt: “Hij juichte. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten”21/10 23u15 - Gazet van Antwerpen: Twee Club-supporters blijven aangehouden voor het neerslaan van een 63-jarige City-fan, dinsdagavond na de match Brugge-Manchester City. De man die de klap uitdeelde is de 23-jarige Yorben S. uit Wetteren, één van de leiders van de “jonge Brugse hooligans”. “Hij heeft enorm veel spijt. Hij beseft dat hij heel veel zal moeten betalen en dat hij niet meer naar het voetbal mag”, zegt zijn advocaat.
14x STANDPUNT. Verplichte renovatie onvermijdelijk22/10 05u15 - Gazet van Antwerpen: Wie een huis of appartement koopt, moet verplicht worden om het te renoveren en dus energiezuiniger te maken. Dat is een van de voorstellen van de SERV aan de regering-Jambon. Veel specialisten zijn het voorstel genegen. Maar zal de regering-Jambon de moed hebben om zo’n drastische maatregel te nemen?
14x Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuis22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: De Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Britse Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.
14x Sven Kums bezorgt AA Gent zo goed als zeker ticket voor volgende ronde in Conference League22/10 00u15 - Gazet van Antwerpen: AA Gent is op weg om voor de derde keer in zes seizoenen door te stoten naar de achtste finales van een Europees toernooi. Kums schonk de Buffalo’s tegen het Servische Partizan Belgrado een verdiende 0-1 zege met zijn tweede Europese goal in twee wedstrijden.

Statistieken

Artikels:
36151
Gelezen:
27798
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven