zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u15
 

Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur

Verbergen Tonen
12/07 22u15  Speelde Mozart als kind ooit op orgel van de kathedraal?: Quatre-mains in Antwerpse Beurs Om als muzikant een volwaardige carrière uit te bouwen, kan je je best op zoveel mogelijk plekken zoveel mogelijk laten zien en horen. Dat is nu nog altijd zo (met Bruce Springsteen als misschien wel ultieme voorbeeld), maar dat was ook in de 18de eeuw al het geval. Leopold Mozart, zelf overigens absoluut geen kneusje op de viool, begreep dat hij met zijn twee muzikale wonderkinderen, de 12-jarige Maria Anna (Nannerl) en de 7-jarige Wolfgang een geweldig potentieel in handen had en stippelde voor hen een grand tour uit die hen langs alle grote hoven en culturele centra van Europa zou voeren. Met hun vaardigheden zouden ze ongetwijfeld elk publiek verbazen en vermaken en hun status, die ze in hun thuisland al hadden opgebouwd, alleen maar vergroten. Op deze trip werd ook Antwerpen tweemaal aangedaan. Het wonderkind, dat al op zijn vijfde aan het componeren sloeg, zou er op het orgel van de kathedraal hebben bespeeld. En een avondlijk concert hebben gegeven.
12/07 22u15  Niels Albert stapt in het huwelijksbootje Niels Albert stapt in het huwelijksbootje. De 34-jarige ex-wereldkampioen veldrijden vroeg zijn vriendin Valeska Van Den Broecke (33) ten huwelijk en “ze zei ja”. De twee hebben al een dochtertje van twee jaar, Alexine, en baten samen in Tremelo een fietsenwinkel uit.
12/07 21u15  Brand verwoest stacaravan op recreatiedomein Waesmeer Een stacaravan is zondag in de late namiddag volledig in de as gelegd bij een felle brand op het recreatiedomein Waesmeer in Temse. Een buurvrouw moest geëvacueerd worden.
12/07 21u15  Jambon over komende Nationale Veiligheidsraad: “Mogelijk versoepeling voor evenementensector in september” Vlaams minister-president Jambon (N-VA) zegt aan VTM Nieuws dat eventuele versoepelingen voor de evenementensector komende woensdag op de Nationale Veiligheidsraad besproken zullen worden. Dat zei hij zondag in een interview met VTM Nieuws.
12/07 20u15  Al 46 onteigeningen voor fietspad, maar realisatie nog niet voor morgen Uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) blijkt dat er het voorbije anderhalf jaar 46 akkoorden zijn bereikt voor onteigeningen voor het langverwacht fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius. Dat lijkt veel, maar is minder dan een kwart van het totaal.
12/07 20u15  Verdeling zitplaatsen nieuwe tribune RAFC loopt niet 100% goed Niet elke Antwerpfan was afgelopen weekend onverdeeld gelukkig met de zitplaats die hij gekregen heeft in de nieuwe tribune 4 van het Bosuilstadion. Vrienden en grote groepen die gevraagd hadden om naast elkaar te zitten, werden opeens gescheiden. “Het gaat om enkele gevallen en die zijn intussen rechtgezet”, reageert de club.
12/07 20u15  Geen finale voor David Goffin in Ultimate Tennis Showdown David Goffin (ATP-10) heeft zich zondag in het Franse Nice niet voor de finale van de Ultimate tennis Showdown kunnen plaatsen. De 29-jarige Luikenaar verloor met 15-11, 13-11 en 13-12 van de Griek Stefanos Tsitsipas, die hem zaterdag ook op de laatste speeldag van de groepsfase verslagen had.
12/07 20u15  Hoe was het pannabootcamp op Tisselts kunstgras? De Belgische en internationale topfreestylers Filip Meeus en Martijn Debbaut organiseerden zoals eerder aangekondigd een eerste Freestyle & Panna Bootcamp op het kunstgrasterrein van voetbalclub Sporting Tisselt. “We wilden onze ervaring en passie voor deze sport delen. Deze formule is zo goed meegevallen dat we de volgende maanden op verschillende plekken hetzelfde gaan doen”, zegt Filip Meeus. Er deden een zestigtal kinderen tussen de 7 en 14 jaar jong mee. De jongeren leerden dat het bij freestyle de bedoeling is de voetbal letterlijk hoog te houden en zo allerlei spectaculaire truken uit te halen. Bij pannavoetbal is het juist het tegenovergestelde. De bal laag houden en de bal door de benen van de tegenstander spelen. “Fun en plezier en veel bijgeleerd”, luidt het eensgezind. www.skillskampen.be
12/07 19u15  Nieuw cultuurcentrum Baarle komt naast De Loswal, grens loopt door het gebouw De gemeentebesturen van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau komen een stap dichter bij een nieuw gezamenlijk cultuurcentrum. De aankoop voor een perceel naast De Loswal is ondertekend.
12/07 19u15  Gouverneur gaat samenzitten met Umicore na nieuwe brand bij metaalverwerkend bedrijf Er vindt deze maand nog een overleg plaats tussen Umicore, gouverneur Cathy Berx, de stad Antwerpen en de Antwerpse brandweer. Zaterdag brak opnieuw een weliswaar beperkte brand uit bij het metaalverwerkend bedrijf in Hoboken. “Niet Umicore zelf, maar de omwonenden belden de brandweer en dat is niet wenselijk”, zegt gouverneur Cathy Berx.
12/07 19u15  Pop-up Nieuwithof kent voorzichtige heropstart De pop-up-locatie Nieuwithof in Kasteel Withof in Maria-ter-Heide heropende zondagnamiddag de deuren met een barbecue en dj-muziek voor 150 man. Tim Tubbax en dj Franck zorgden voor de ambiance.
12/07 19u15  Keerbaan gaat vijf maanden dicht: auto’s en motards moeten tien kilometer omrijden Door een aanpassing aan de leidingen van Water-Link en Pidpa, zal de Keerbaan tussen Oelegem en Wommelgem van begin augustus tot het einde van het jaar afgesloten zijn. Er komt een flinke omleiding van bijna tien kilometer via Ranst.
12/07 19u15  Engelse politie pakt 12-jarige Villa-fan op die racistische haatberichten stuurde naar Crystal-spits Zaha De Engelse politie heeft een twaalfjarige jongen opgepakt die ervan wordt verdacht racistische berichten te hebben verstuurd naar Wilfried Zaha.
12/07 19u15  Joodse gemeenschap voelt zich geviseerd door virologen De joodse gemeenschap in Antwerpen voelt zich onterecht geviseerd door de virologen. Zij stellen dat het net op aangeven van het rabbinaat is dat élk gezin dat vanuit Israël terug naar Antwerpen komt getest wordt op COVID-19. Op die manier zijn de tien positieve gevallen aan het licht gekomen. Een verdere verspreiding binnen de gemeenschap wordt niet gevreesd, meent de joodse ambulancedienst Hatzoloh. Alle getroffen gezinnen zijn in quarantaine.
12/07 19u15  Afscheid van Gabriël Theunisbrug: “Warme herinneringen aan deze brug” De Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal is afgelopen weekend weggehaald. Dat gebeurde zonder problemen én ruim voor de deadline. Verschillende Antwerpenaren trokken zondag naar het kanaal om een kijkje te gaan nemen bij de afgebroken brug, die gemengde gevoelens opwekt.
Laatste update: vandaag om 22u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
12/07 18u15  Baarle-Hertog en -Nassau zorgen opnieuw voor verwarring: Belgen met mondmaskers raar aangekeken in Nederlandse winkelsHet verschil in coronamaatregelen en grensafsluitingen tussen België en Nederland heeft de voorbije maanden in de enclavegemeente al voor vreemde situaties gezorgd. Dit weekend heeft de verplichting van de Belgische regering om mondmaskers te dragen in winkels op Belgisch grondgebied ook tot verwarring geleid bij klanten die zaken bezoeken die (deels) in het Nederlandse Baarle-Nassau gelegen zijn.
12/07 18u15  “Warme herinneringen aan deze brug”De Burgemeester Gabriël Theunisbrug over het Albertkanaal is afgelopen weekend weggehaald. Dat gebeurde zonder problemen én ruim voor de deadline. Verschillende Antwerpenaren trokken zondag naar het kanaal om een kijkje te gaan nemen bij de afgebroken brug, die gemengde gevoelens opwekt.
12/07 18u15  Niet iedereen blij met mondmasker in kerk: “De Heer maakt ons niet ziek, de duivel wel”Afstand houden en niet samen zingen waren in kerken en gebedshuizen al van kracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar sinds dit weekend moet er ook verplicht een mondmasker gedragen worden. En al was de pastoor achteraf tevreden, toch valt dat niet bij iedereen in goede aarde.
12/07 18u15  Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met ‘rode zones’: reizen naar Zweden verbodenDe FOD Buitenlandse Zaken heeft zonet een nieuwe lijst gepubliceerd met zogenaamde ‘rode zones’. Nieuw in de lijst zijn Finland, Malta, Noorwegen en Zweden. Ter herinnering: naar “rode zones’ vertrekken is verboden. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan.
12/07 18u15  Mondmasker op heel wat plaatsen verplicht, maar wat als er een dragen niet gaat?Het dragen van een mondmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus, daarom is het nu verplicht op heel wat locaties. Maar wat als zo’n mondmasker omwille van medische redenen niet gaat?
12/07 18u15  Kip & Co opent derde filiaal op DorpsplaatsAfhaalrestaurant Kip & Co opent dinsdag zijn derde filiaal, vlak achter het oud gemeentehuis op de Dorpsplaats in Oostmalle. “Wij hebben met onze afhaalservice topmaanden gedraaid tijdens de lockdown”, vertellen Benny Melis en Steve Verwerft.
12/07 18u15  Tien om te zien: zij gingen shoppen met een origineel mondmaskerDaar staat u dan tussen de winkelrekken. Dat ene kledingstuk uit te kiezen dat het verschil moet maken. Terwijl datgene wat het verschil maakt misschien wel tegen uw gezicht hangt: het mondmasker, hét accessoire van 2020. En dat hebben deze shoppers goed begrepen.
12/07 18u15  FC Blaasveld opent Zomerbar met springkasteelNu de plaatselijke cafés terug geopend zijn, wil FC Blaasveld met haar tijdelijke zomerbar een alternatief en aanvulling zijn voor jong en oud. Ook de allerkleinsten zijn er welkom.
12/07 17u15  Business Corner 76 verhuurt units per uur en per negen jaarDe verkoop en de verhuur van het nieuwe kantoorgebouw in de Kapelstraat op het bedrijventerrein Hoek 76 komt na corona op gang. Uniek is het concept en de verhuringsmethode. Letterlijk van enkele uren tot bijvoorbeeld negen jaar voor een unit.
12/07 17u15  Natuurworkshop voor kinderen in Het Laatste HuisIn Het Laatste Huis, aan de Poreistraat 4 in Hombeek, wordt zaterdag 18 juli een natuurworkshop voor kinderen van 5-8 en van 9-12 jaar gehouden. Kinderen kunnen er zich tussen 9 en 16u uitleven in de natuur. Deelnemen kost 12 euro per kind. Daarin zit alle materiaal inbegrepen waarmee de kinderen knutselen en werken. Ze moeten wel zelf een picknick en drank meebrengen. Op het programma staan allerlei leuke activiteiten in een mooi stukje natuur op de grens met Hombeek en Zemst. Er is in de tuin van initiatiefnemer Theo Slachmuylders ook een heus blote-voeten-leerpad. Geen drukte in Het Laatste Huis, maar back to basics: de natuur én de stilte.
12/07 17u15  55 kilometer lopen voor het goede doel: “Ik ging normaal twee marathons en de Dodentocht lopen. Dit is een leuk alternatief”Tien lopers hebben zondag de 55 kilometer lange Ronde van Sint-Niklaas gelopen. Daarmee zamelden ze geld in voor Kom op tegen kanker.
12/07 17u15  Vlaams Belang hangt zelf Vlaamse Leeuw aan kazerne op 11 juli: “Brandweer heeft altijd excuses: de vlag zit in de was, of is kwijt...”Voor het eerst in twaalf jaar tijd hingen er vlaggen aan de brandweerkazerne in Deurne voor 11 juli. Daar zorgde de lokale afdeling van het Vlaams Belang voor. “De brandweer weigert het al twaalf jaar, een schande”, klinkt het.
12/07 17u15  Toch een beetje NYX Festival-sfeer met virale dj-setMet de livestream DJ-set die zaterdagnamiddag op tien Kempische en één Limburgse locatie in groep kon beluisterd worden creëerde de vzw Elf Gram Vet toch nog een beetje de sfeer van het NYX Festival. De 3de editie stond gepland op 27 juni.
12/07 17u15  Pop-uprestaurant Al Sabroso opent de deuren in Kamp C in WesterloIn Kamp C, het provinciaal domein op de grens van Westerlo en Olen, verwelkomt pop-up Al Sabroso tusssen 16 juli en 15 augustus iedereen die houdt van de lekkere geuren en smaken van een overheerlijke zomerse barbecue.
12/07 17u15  Monniken zegenen Thais massagesalon Royal OrchidRoyal Orchid, het Thaise massagesalon in de tuin van Marie-France de Baré in Edegem, kreeg twee monniken op bezoek. Ze kwamen haar zaak zegenen voor het eenjarig bestaan.
12/07 17u15  Gouverneur ongerust over Umicore: “Ze moeten brandweer verwittigen”Umicore heeft gisteren nagelaten om de Antwerpse brandweer te verwittigen dat er een brand was uitgebroken op hun fabrieksterreinen in Hoboken. Het was pas na bezorgde oproepen van buurtbewoners uit de wijk Moretusburg dat het Antwerpse brandweerkorps ter plaatse kwam om hulp te bieden. Het blijkt niet de eerste keer dat het metaalverwerkend bedrijf zo nalatig optreedt. Provinciegouverneur Cathy Berx vindt dat niet langer kunnen. Ze roept een vergadering bijeen tussen de hulpdiensten en Umicore.
12/07 17u15  Jong koppel opent trendy ‘gastrobar’ in oud dorpscafé in ArendonkTerwijl corona voor vele horecauitbaters een dikke streep door de rekening was, is het voor een jong koppel uit Arendonk een buitenkans. Dankzij de crisis kunnen Katrien en Kevin hun levensdroom vervroegd realiseren. In een van de oudste cafés van het dorp openen ze een ‘gastrobar’: iets tussen een café en een restaurant.
12/07 17u15  Publiekslieveling Jelle Cleymans pakt amfitheater in op Vlaamse feestdag: “Optreden zo hard gemist”Het eerste en meteen ook enige concert van GC ’t Blikveld deze zomer was een schot in de roos. De twee openlucht soloconcerten van Jelle Cleymans (34) zaterdag waren in een recordtempo uitverkocht. De bubbels zorgden voor weinig beperkingen en het publiek voelde zich veilig.
12/07 17u15  Big Jump kan ook in kleine plas op parkingThe Big Jump – het initiatief dat jaarlijks aandacht vraagt voor proper water – gaat dit jaar virtueel. Door de coronacrisis is een massasprong niet mogelijk. Daarom hebben de organisatoren een oproep gelanceerd om een filmpje te posten op sociale media van een creatieve sprong in het water. Voor de organisatoren is dit een signaal voor een betere waterkwaliteit.
12/07 16u15  Britse sportinstantie reageert op hetze over energiedrank: “Atleten werden niet als proefpersonen gebruikt voor Spelen van 2012”UK Sport beweert geen atleten in gevaar gebracht te hebben door hen een experimenteel middel toe te dienen in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De hoogste sportinstantie in het Verenigd Koninkrijk reageert daarmee op een artikel in de Mail on Sunday.
12/07 16u15  Opnieuw verdeeld statement van F1-rijders tegen racisme: niet iedereen knielt met Lewis HamiltonDe Formule 1-rijders hebben zondag voor de tweede GP van het seizoen in Oostenrijk opnieuw tegen racisme geprotesteerd. Ze droegen voor de start zwarte t-shirts, de meesten met het opschrift “End Racism”.
12/07 16u15  Stevig pv voor sluikstorter die bouwafval in struikgewas dumptEen man van 19 mag zich aan een fikse boete verwachten wegens sluikstorten. Hij werd in Hoboken betrapt met een auto vol zakken met bouwafval en in het struikgewas werd een hoop van dezelfde zakken gevonden.
12/07 16u15  Drie jonge dj’s draaien set vanop Toeristentoren in Herentals als eerbetoon aan overleden twintigerDe Herentalse Toeristentoren deed zaterdag dienst als zendmast, want drie jonge dj’s speelden er onder de noemer ‘Music is Hope’ een set die ze via Facebook streamden. Een eerbetoon aan overleden broer en vriend.
12/07 15u15  Vlaams Belang dient belangenconflict in tegen versoepeling abortuswetgeving: “Schandelijk”Vlaams Belang zal in het Vlaams Parlement een belangenconflict inroepen tegen de nieuwe abortuswetgeving die in de Kamer op de agenda staat. Dat kondigt fractieleider Chris Janssens aan. “Er is in Vlaanderen geen draagvlak om die hulpeloze mensjes dood te maken”, tweet hij. “Schandelijk dat ongeboren baby’s worden ingezet als pionnen op het schaakspel van de federale regeringsvorming.”
12/07 15u15  Georges-Louis Bouchez (MR) niet onder de indruk van uithaal Bart De Wever over abortuswetGeorges-Louis Bouchez (MR) houdt vast aan de stemming in de Kamer over een versoepeling van de abortuswet ondanks de uithaal van Bart De Wever. Die laatste had zich in een interview met VRT NWS uitgesproken tegen de versoepeling en noemde het zelfs een breekpunt voor de federale regeringsvorming. “Het is nochtans nu het moment om te stemmen”, zegt daarover Bouchez in een interview met RTBF.
12/07 15u15  Stad Antwerpen koploper in aantal nieuwe besmettingen met corona: “Een wake-upcall”Met 85 gevallen in de jongste zeven dagen is de stad Antwerpen en haar districten onmiskenbaar koploper in het aantal besmettingen met het coronavirus. Vooral twintigers en 50-plussers lopen het virus op. “We moeten niet panikeren, maar het is een wake-upcall. Het virus is er nog en het effect van onze buitenlandse vakanties moet nog komen”, waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen).
12/07 15u15  Paalkamperen populairder door Nederlands verbod, maar niet iedereen respecteert regelsPaalkamperen wint aan populariteit, zeker nu Nederland de paalkampeerplaatsen wegens het coronavirus heeft gesloten. Natuur & Bos klaagt dat er sinds kort vaak overlast is in de aangeduide bivakzones. De organisatie die de bossen beheert, heeft het over mini-Tomorrowlands. Of dat zo is, gingen we zelf onderzoeken in bivakzone Hoge Vijvers in Arendonk.
12/07 15u15  Afbraak Theunisbrug over Albertkanaal in Merksem vlot verlopenDe afbraak van de Theunisbrug over het Albertkanaal is vlot verlopen. Het gedeelte over het water werd zaterdag in de loop van de dag en nacht weggenomen met kranen. De pijlers moeten nu nog worden ‘weggeknabbeld’.
12/07 14u15  Paalkamperen populairder door Nederlands verbod, maar niet iedereen respecteert regels: “Blij dat die grote groep jongeren weer vertrokken is”Paalkamperen wint aan populariteit, zeker nu Nederland de paalkampeerplaatsen vanwege het coronavirus heeft gesloten. Natuur & Bos klaagt dat er sinds kort vaak overlast is de aangeduide bivakzones. De organisatie die de bossen beheert, heeft het over mini-Tomorrowlands. Of dat zo is, gingen we zelf controleren in bivakzone Hoge Vijvers in Arendonk.
12/07 14u15  Verwarde en gewonde vrouw gered van dak op Grote Markt in Sint-NiklaasDe hulpdiensten werden zondagvoormiddag om iets over 10 uur opgeroepen omdat er een vrouw op het dak van een gebouw op de Grote Markt in Sint-Niklaas lag. Hoe de vrouw daar terecht kwam en hoe lang ze daar al lag, is niet duidelijk en wordt door de politie verder onderzocht.
12/07 14u15  Wennen aan de mondmaskers in de winkels: “Rustiger dan normaal in Waasland Shopping Center”Sinds zaterdag moeten we allemaal verplicht mondmaskers dragen in de winkels. Al is niet iedere winkeluitbater in Sint-Niklaas voorstander van de verplichting. Toch waren er zaterdag weinig incidenten. Toch was het bijvoorbeeld in het Waasland Shopping Center rustiger dan andere weekends.
12/07 14u15  Na de grote misser, de ultieme domper: Antoine Griezmann mist de rest van het seizoen bij FC BarcelonaAntoine Griezmann heeft zaterdag een blessure aan de quadriceps van zijn rechterbeen opgelopen tijdens de wedstrijd bij Valladolid. Dat bleek zondag uit het medisch onderzoek, zo meldt de Catalaanse club. Hij mist waarschijnlijk de rest van het seizoen
12/07 14u15  14-jarig meisje vermist na zwemtochtje met papa en zus in NoordzeeDe hulpdiensten hebben de zoektocht naar een 14-jarige meisje, dat zaterdagavond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij het Nederlandse Ameland vermist raakte, hervat. Dat laat de politie zondagochtend weten.
12/07 14u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Na de inspanning ontspanning, Losada trapt ook een balletjeNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
12/07 13u15  Van extra reisbeperkingen tot mondmaskers vanaf 6 jaar: deze maatregelen nemen landen om corona-opflakkeringen in te dijkenLanden hebben nog maar net de versoepeling van de coronamaatregelen ingezet of daar zijn de eerste beperkingen al terug. Zo wordt het dragen van een mondmasker her en der verplicht en worden regionale lockdowns afgekondigd. Een overzicht.
12/07 13u15  Mechelse stadsoase T’île Malines groeit uit tot vaste waarde: “Deze zomer zijn we twee maanden open”Bij de ontwikkeling van de Keerdoksite in Mechelen tot een nieuwe stadswijk groeit Tîle Malines uit tot een vaste waarde. Na een pauze van een jaartje hebben Gert Peeters en Eva Stuyts hard gewerkt om hun groene stadsoase op het Mechels eilandje achter de betoncentrale zijn definitief karakter te geven.
12/07 13u15  Niemand loopt warm voor plan van Jambon om bevoegdheden te ontdubbelenVeel animo kreeg Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) niet voor zijn ballonnetje op de Vlaamse feestdag. Jambon stelde voor om bepaalde ministerportefeuilles binnen de federale regering in afwachting van het confederalisme al op te delen tussen een Vlaamse minister en een Waalse minister. “Geen goed idee”, zegt premier Sophie Wilmès (MR). “Als je federaal minister bent, dan ben je dat voor het hele land.”
12/07 13u15  INTERVIEW. Comedian Alex Agnew: “Ik ben nog bozer op links dan op rechts”Nu de comedyzalen door corona zo goed als leeg blijven, heeft Alex Agnew tijd te over om boos te worden over radicaal-rechtse politici, woke comedians en polarisering. “Vroeger moest je als comedian choqueren, nu is het je plicht te nuanceren.”
12/07 12u15  Meer Belgen gaan maandelijks naar de voedselbankBijna 200.000 mensen per maand halen een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken, waarover De Zondag bericht.
12/07 12u15  Na de pandemie de rattenplaag: terrassen in New York krijgen af te rekenen met ongewenste gastenNu de coronapandemie ietwat onder controle is in New York en de terrassen van restaurants opnieuw open mogen, krijgen restauranthouders af te rekenen met een rattenplaag. “Plots liep er een babyrat over de voet van een klant, je kan wel inbeelden wat haar reactie was.”
12/07 12u15  Antwerpse Bosniërs herdenken genocide in Srebrenica: “11 juli blijft een pijnlijke dag”De naam Srebrenica zegt nog weinig jongeren in België iets vandaag. Toch is het een gitzwarte pagina in de Europese geschiedenis. Zaterdag werden exact 25 jaar geleden 8.000 moslimmannen en jongens vermoord en in massagraven gegooid. “11 juli blijft een pijnlijke dag voor ons”, klinkt het bij Safet Botonjic (52), die in 1992 naar België vluchtte.
12/07 12u15  Keniaan die Kipchoge bijstond in recordmarathon is twee jaar geschorstDe Keniaan Alex Korio Oloitiptip (29) heeft een schorsing van twee jaar gekregen na een inbreuk op het whereaboutsreglement. Dat bevestigde de Athletics Integrity Unit (AIU).
12/07 10u15  Drugsdealers opgepakt op het Antwerpse Zuid en in MerksemDe Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag in twee verschillende dossiers drie personen opgepakt op verdenking van drugshandel. Eén van hen stond driemaal geseind in andere lopende dossiers.
12/07 10u15  ROYALS. Meghan Markle werkt samen met Michelle Obama en Queen moet personeel ontslaanMeghan Markle zal binnenkort samenwerken met Michelle Obama en actrice Priyanka Chopra. Door de coronacrisis zal de Queen heel wat mensen moeten ontslaan en koning Filip kreeg deze week een paar sokken cadeau. Een overzicht van het wel en wee in adellijke kringen.
12/07 10u15  Frédéric Frans, leidersfiguur op het Kiel: “Mijn zoontje voor de fans, dat was mooier dan mijn doelpunten”Negen matchen. Meer heeft Frédéric Frans niet nodig gehad om een leidersfiguur te worden en zich in de harten van de Beerschotsupporters te spelen. De liefde is wederzijds. Ondanks de rode voetbalschoenen. “Zoek maar eens nieuwe schoenen in een maatje 47.”
12/07 10u15  Doelman in Portugese eerste klasse wordt tijdens wedstrijd (!) in quarantaine geplaatst: “Maatregelen niet gerespecteerd”De Portugese reservedoelman van Belenenses André Moreira (24) moest zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd tegen Moreirense in de Primeira Liga het stadion verlaten om in quarantaine te gaan. Dat heeft de Portugese liga bekendgemaakt.
12/07 10u15  Koppel opent twee horecazaken op rij: “Wij geloven dat mensen weer meer gaan uiteten”Johan Ariën (51) en Els Bastianen (49) openen nu donderdag ijsatelier Crème Classe aan de Zandberg in Westerlo. Half augustus komt daar ook nog bistro ’t Zand bij. Johan Ariën was 22 jaar lang het gezicht van restaurant Torenhof in Tongerlo. Bistro ’t Zand en ijsatelier Crème Classe zijn gehuisvest in de vroegere taverne ’t Zand tegenover het stadion van KVC Westerlo.
12/07 09u15  NBA-ster LeBron James zal geen politieke boodschap op zijn basketshirt plaatsen: “Dat is niet nodig”Wanneer het seizoen in de Amerikaanse professionele basketbalcompetitie NBA wordt hervat, zullen spelers actievoeren tegen racisme door een boodschap op de achterkant van hun shirt te plaatsen. LA Lakers-ster LeBron James kondigde zaterdag aan dat er boven zijn rugnummer echter gewoon “James” zal blijven staan.
12/07 05u15  Waarom net nu mondmaskers verplichten? En komt beslissing niet veel te laat?Terwijl iedereen stilaan het normale leven weer oppikt, komt er nu toch een verplichting op het dragen van een mondmasker. Dat uit vrije wil amper mensen een masker droegen, heeft de doorslag gegeven. “Velen hadden het gevoel dat corona weg is. Dit is het goede moment om eraan te herinneren dat dat niet het geval is.”
12/07 05u15  Waarom N-VA wekenlang gezwegen heeft en de partij heel bewust voor de luwte kiestEr was een dreigende stemming van een abortusversoepeling nodig om Bart De Wever nog eens gas te doen geven. De partij doet er de afgelopen weken alles aan om geen olie op het vuur te gooien. Ook op 11 juli kwamen er geen krasse communautaire verklaringen, geen al te zware uithalen naar de overkant van de taalgrens. Allemaal om de kansen op regeringsdeelname gaaf te houden.
12/07 05u15  Hoogzomer blijft uit: “Ook volgende tien dagen geen tropisch weer te bespeuren”Vorig jaar zaten we nu al bijna aan onze tweede hittegolf. Maar de hoogzomer van 2020 blijft voorlopig uit. “Tropische temperaturen zie ik de volgende tien dagen alvast niet op mijn weerkaarten”, zegt Frank Deboosere. “Wat niet wegneemt dat die er nog kunnen komen.”
12/07 05u15  Kempens koppel opent twee horecazaken op rij: “Zitten nog volop in coronacrisis, toch geloven wij dat mensen terug gaan uiteten”Johan Ariën (51) en Els Bastianen (49) openen nu donderdag ijsatelier Crème Classe aan de Zandberg in Westerlo. Half augustus komt daar ook nog bistro ’t Zand bij. Johan Ariën was 22 jaar lang het gezicht van restaurant Torenhof in Tongerlo. Bistro ’t Zand en ijsatelier Crème Classe zijn gehuisvest in de vroegere taverne ’t Zand tegenover het stadion van KVC Westerlo.
12/07 05u15  Op zoek naar de charme van de Ardennen: wij deden toeristische route uit 1936 nog eens overRecent vond ik in een tweedehandswinkeltje een brochure die in 1936 werd uitgebracht door de Belgische spoorwegen: Charme des Ardennes. Zo ontdekte ik dat de NMBS destijds niet alleen met treinen reed, maar ook met een vloot autocars toeristische dagreizen organiseerde. We besloten om met de auto de route nog eens af te haspelen.
12/07 05u15  Antwerpse topman Club Med toch optimistisch: “Wij komen sterker uit deze crisis dan onze concurrenten”We mogen deze zomer op reis in Europa, al blijven veel mensen uit angst voor het coronavirus liever thuis. Toch is Antwerpenaar Eric Georges (60), de topman van Club Med in de Benelux, optimistisch. “Onze vakantieresorts in Frankrijk, Griekenland, Italië en Portugal zitten deze zomer gemiddeld voor driekwart vol”, zegt hij. “Klanten vragen zich vooral af of de sfeer in onze hotels dezelfde zal zijn als in andere jaren. Het antwoord is ja.”
12/07 05u15  Op naar de Goudberg met Bart Van Loo: “Waar ge het Frans-Bourgondische leger ziet aanstormen”Op vakantie in eigen land, dat is het devies van 2020. Waarom dan niet reizen met een nieuwe dimensie? Ga mee met schrijver Bart Van Loo, de specialist van de Bourgondische middel­eeuwen, en steek de grenzen van de tijd over. Ontdek hoe je in het hier en nu de ­tastbare sporen kan zien, beleven, voelen, misschien zelfs horen en ruiken, uit de tijd van toen. Deze keer trek ik er met de fiets op uit. Intussen woon ik al acht jaar in het zuidwesten van Vlaanderen en ken ik ze al een beetje, de ­kleine kuitenbijters uit de streek van Ieper en Passendale. Zachtglooiend landschap. Ideaal fietsparcours. Weinig bossen, zodat je ver kunt zien. En altijd weer die soldatenkerkhoven. Dit landschap is de Groote Oorlog niet vergeten.
12/07 05u15  School is Cool brengt live-sessie speciaal voor GVA-lezersVoor weinig bands kwam de lockdown op een slechter moment dan School is Cool. Het Antwerpse vijftal had met Things That Don’t Go Right net een uitstekende plaat uit, toen het land plat ging. Weg releaseconcerten, weg festivalzomer. Johannes Genard heeft, samen met School is Cool-pianiste Hanne Torfs, speciaal voor onze lezers een live-sessie opgenomen in de Rock Lobster City Lodge, de B&B van onze muziekjournalist Bart Steenhaut.
12/07 05u15  Jaak Van Assche wordt 80: “Waarom zou ik stoppen? Acteren is voor mij een betaalde hobby”Noem een grote Vlaamse televisiereeks en Jaak Van Assche heeft er gegarandeerd in meegespeeld. En de rollen blijven maar komen, ook al wordt de acteur uit Bonheiden maandag 80 jaar. Pensioen? Dat woord lijkt voor hem niet te bestaan. Hij is een van de weinige tv-iconen wiens agenda op die leeftijd nog steeds gevuld is. “Waarom zou ik stoppen? Acteren is voor mij een betaalde hobby.”
12/07 05u15  Praag vormt oude ijskelders om tot cafésDe oevers van de Moldau in Praag moeten een nieuwe trekpleister worden. De oude ijskelders langs het water zijn omgebouwd tot ruimtes voor cafés, restaurants of studio’s. Het gaat om de grootste openbare investering van Praag sinds 1989.
12/07 05u15  Herentals bedrijf zet werkgevers en werknemers aan het sporten: “Ondernemen is topsport”Moving Rocks is een nieuwe firma zich vestigt bij Frame 21 in Herentals. Het consultingbedrijf wil ondernemingen niet alleen strategisch, maar ook op sportief vlak vooruithelpen. “Ondernemen is topsport en dus willen we zowel de bedrijfsleiders als de werknemers via personal coaching naar een hoger niveau tillen”, zeggen initiatiefnemers Dennis Scheyltjens en Ellen Spooren.
12/07 05u15  Werking Feestvarken vzw afgeremd door nieuwe invulling Warmste Week: “Nu zelf een warmste feest organiseren”Vzw’s vrezen voor hun voortbestaan nu er door De Warmste Week geen geld zal worden ingezameld. Ook bij Feestvarken in Malle, dat verjaardagspakketten voor kansarme kinderen verdeelt, komt het nieuws hard binnen. Samen met Villa Max vzw gaat Feestvarken uit Malle waarschijnlijk zelf een soort warmste feest organiseren.
12/07 05u15  Publiek opnieuw welkom voor beiaardconcerten: “Van musical tot jazz”Het beiaardseizoen in Mechelen is van start gegaan. Publiek is opnieuw welkom op de luisterplaats op het Cultuurplein.
12/07 05u15  Psychonaut moet Europese doorbraak even uitstellen: “Deze zomer duiken we terug de studio in”De geur van een repetitiekot… het is met niks te vergelijken. Alleen ruik ik in dat van de Mechelse metalband Psychonaut duidelijk een vleugje ontgoocheling. Begin maart, net voor de lockdown, bracht een bekend Duits label hun debuutalbum Unfold The God Man uit in heel Europa, de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Afrika. Dat moest het startschot zijn voor het jaar van de definitieve doorbraak voor Psychonaut. En toen kwam Covid-19...
12/07 05u15  Speelbabbel heropent: “Gezellig samenzijn was grootste gemis”De Speelbabbel in Sint-Job vindt na de corona-lockdown een nieuwe adem, weliswaar in openlucht. De tuin van de pastorie waar de Speelbabbel een stek heeft, leent zich daar uitstekend toe. Voortaan zijn elke donderdagvoormiddag kindjes en hun (groot)ouders welkom om samen te spelen in de natuur en om ervaringen uit te wisselen. “Het was hoog tijd dat we opnieuw konden opstarten.
12/07 03u15  Gluren bij BV’s: Nathalie Meskens op vakantie met dochter Lima, Kelly Pfaff deelt foto uit de oude doosFoto uit de oude doos, vakantie en een verloving: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
11/07 21u15  KV Mechelen sluit stageweek af met zware nederlaag tegen Club BruggeDe landskampioen tegen de (nog steeds) regerende bekerwinnaar. Met Club Brugge - KV Mechelen stond in de vooravond de Supercup Light geprogrammeerd in het Belfius Basecamp. Thuisploeg Club Brugge won de uitgerekte oefenpot (vier keer dertig minuten) met zware 6-0 cijfers tegen een zichtbaar vermoeid KV.
11/07 21u15  Thornton houdt Dimitri Van den Bergh uit achtste finales Summer Series dartsDimitri Van den Bergh is met plaats bij de laatste 32 de beste Belg geworden op het Players Championship 12, dat deel uitmaakt van de PDC Summer Series darts die plaatsvinden in het Engelse Milton Keynes.
11/07 20u15  David Goffin heeft geen verhaal tegen Tsitsipas, die hij wel opnieuw treft in halve finales Ultimate Tennis ShowdownDavid Goffin (ATP 10) heeft zaterdag in zijn negende en laatste groepsmatch op de Ultimate Tennis Showdown, het toernooi dat achter gesloten deuren wordt gespeeld op de Mouratoglou Tennis Academy in Biot, nabij Nice, met 4-0 (18-12, 16-13, 14-11, 22-10) verloren van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6).
11/07 20u15  Antwerp speelt 2-2 gelijk tegen ExcelsiorAntwerp speelde in zijn vierde oefenpot van het seizoen 2-2 gelijk tegen de Nederlandse tweedeklasser Excelsior. Voor rust maakte De Laet er 1-0 van na een hoekschop, maar Excelsior maakte onmiddellijk gelijk. Na rust kwamen de Nederlanders 1-2 voor, maar zette Benson – dit keer in de basis in plaats van Miyoshi (hamstrings) de 2-2 op het bord. Na een actie vanaf links werkte hij van dichtbij af.
11/07 19u15  Moeilijke situatie op de grens: bij ons wel, in Nederland geen mondmaskerVoor mensen die vlakbij de grens met Nederland wonen, leidt de verplichting om mondmaskers te dragen wel tot vreemde situaties. Want in Nederland hoeft dat helemaal niet in winkels. In Putte wemelde het aan de Nederlandse kant vandaag weer van de Belgen. Verschillende onder hen zouden graag hebben dat de mondkapjes ook in Nederland verplicht worden. Dan is het duidelijker voor iedereen.
11/07 19u15  Bart De Wever roept op tot solidariteit tussen alle AntwerpenarenOp de stedelijke begraafplaats van het Schoonselhof vond vanmiddag naar traditie de 11 juli-viering plaats. De Vlaamse feestdag werd wel anders ingekleurd dan normaal. Door de corona-maatregelen was er slechts een beperkt publiek toegelaten. Bart De Wever riep in zijn toespraak op tot een solidair Vlaanderen, waar iedereen zich thuis voelt. Van welke huidskleur, overtuiging of geaardheid ook.
11/07 19u15  Koen Metsu: “Politie zal patrouilleren op het gebruik van mondmasker”De politie zal erop toezien dat iedereen een mondmasker draagt in winkels én overgaan tot boetes voor wie de verplichting blijft negeren. Dat zegt Koen Metsu, voorzitter van politiezone HEKLA. Het is de taak van de politie om dit te doen, aldus Metsu, en we kunnen de winkels niet met die last opzadelen.
11/07 19u15  Flitsende tentoonstelling in de HandelsbeursIn de Antwerpse Handelsbeurs loopt vanaf vandaag een nieuwe fototentoonstelling, de Iconobelge 2. Enkele Belgische fotografen brengen het thema mode in beeld. Deze expo komt er in plaats van het Antwerp Photo Festival dat door de coronacrisis met een jaar wordt uitgesteld. Maar een zomer zonder fotografie in Antwerpen was voor curator Kaat Celis geen optie dus kwam ze met de Iconobelge.
11/07 19u15  Man onder invloed opgepakt na tumult aan kinderdagverblijf en slagen aan vriendinEen 39-jarige man zit in de gevangenis nadat hij eerder deze week verward en onder invloed een kinderdagverblijf in het centrum van Mechelen probeerde binnen te dringen. De politie kliste de man toen hij later dezelfde dag aan het station zijn vriendin hardhandig aanpakte.
11/07 19u15  OEFENWEDSTRIJDEN. Antwerp speelt gelijk, Essevee walst over Waasland-Beveren en Cercle klopt KV KortrijkNieuwe coach Paul Clement won bij Cercle Brugge met het kleinste verschil op Kortrijk, dat dus alweer niet kon winnen. Het nieuwe KV Oostende won zijn tweede oefenmatch , Standard verloor van OHL en Zulte Waregem kende geen medelijden met Waasland-Beveren. Antwerp ten slotte speelde in zijn vierde oefenpot van het seizoen gelijk. Een overzicht van de vandaag gespeelde oefenwedstrijden:
11/07 18u15  Welke rol spelen aerosolen bij de verspreiding van het coronavirus? En helpen mondmaskers?Nadat de WHO maandenlang verkondigde dat het nieuwe coronavirus zich niet via de lucht verspreidt, veranderde het begin deze week van mening. De zwevende microdruppeltjes oftewel aerosolen zouden toch een rol kunnen spelen. Vormt iedere indoorbijeenkomst nu een risico?
11/07 18u15  Bart De Wever (N-VA) maakt van abortuswet breekpunt voor federale regering: “Dat zal niet lukken”N-VA kant zich, net als CD&V, tegen de versoepeling van de abortuswet en maakt er een breekpunt van. Kort gesteld: de partijen die voor een versoepeling gaan stemmen, moeten niet op N-VA rekenen voor de vorming van een federale regering. Op die manier torpedeert De Wever de Arizona-coalitie. Dat meldt VRT NWS.
11/07 18u15  Auto meegesleurd door trein in BouwelHet treinverkeer tussen Herentals en Lier was zaterdagmiddag urenlang onderbroken na een ongeval op de overweg Binnenheide in Bouwel (Grobbendonk). Een auto werd er gegrepen door een trein die van Antwerpen op weg was naar Turnhout. De wagen werd ruim 100 meter meegesleurd. Voor de bestuurder van de auto kwam alle hulp te laat. Op de trein zat een 80-tal passagiers. De NMBS zette bussen in om de treinreizigers naar het station van Herentals te brengen.
11/07 18u15  OEFENWEDSTRIJDEN. Essevee walst over Waasland-Beveren, Cercle klopt KV Kortrijk en Standard verliest van OHLNieuwe coach Paul Clement won bij Cercle Brugge met het kleinste verschil op Kortrijk, dat dus alweer niet kon winnen. Het nieuwe KV Oostende won zijn tweede oefenmatch
11/07 18u15  Antwerpse advocaten na ontdekking martelkamer: “Meer en grotere ladingen coke én meer ripdeals betekenen meer wreedheid”De ontdekking van een heuse onderwereldgevangenis net over de grens, inclusief “professioneel” gebouwde folterkamer, zorgt ook in het Antwerpse criminele milieu voor beroering. “Als het in Nederland regent, hangt het in Antwerpen in de wolken”, zeggen advocaten met heel wat drugsgerelateerd cliënteel. Krijgen we naast granaataanslagen, rondslingerende dodenlijsten, achtervolgingen op de Antwerpse Ring en ripdeals in de haven nog meer gruwel? “Feit is dat het ook hier almaar meer escaleert. En wreedheid zit nu eenmaal ingebakken in onze menselijke natuur.”
11/07 18u15  Zo verliep de eerste mondmaskerdag op de MeirHet verplicht gebruik van mondmaskers heeft de shopper alvast niet weggehouden van de Antwerpse Meir en omgeving. Het was er bij gelegenheid zelfs over de koppen lopen. Zo goed als iedereen volgde de opgelegde regelgeving en droeg te allen tijde een mondmasker. Behalve dan misschien in de brillenwinkel.
11/07 17u15  KV Kortrijk kan ook derde oefenduel niet winnen, Cercle Brugge wint onder nieuwe coach Paul ClementKV Kortrijk heeft zaterdag ook zijn derde oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen niet kunnen winnen. De Kerels verloren in een leeg Guldensporenstadion met 0-1 van Cercle Brugge, dat zijn eerste wedstrijd speelde onder nieuwe coach Paul Clement. Aanvaller Guy Mbenza zorgde na een halfuur voor het enige doelpunt van de partij.
11/07 17u15  Brughuis opent eigen microbrouwerij: “Bier vloeit rechtstreeks naar tapkraan”De eerste microbrouwerij in Mechelen is een feit. De stamgasten die het Brughuis in Muizen een jaar geleden heropenden, brouwen nu ook hun eigen bier. “Vanuit onze microbrouwerij vloeit het rechtstreeks naar de tapkraan. Het eerste bier is een vlot drinkbare Brughuis Tripel, ideaal voor de zomer”, zegt Frank Vlayen.
11/07 17u15  Jeugd- en sportverenigingen kunnen wasstraten gratis hurenOm in coronatijden veilig activiteiten te kunnen organiseren, investeerde de stad Mechelen in wasstraten voor jeugd- en sportverenigingen. Zij kunnen ze deze zomer gratis huren.
11/07 17u15  Wachtrij voor Antwerp-abonnementen loopt op tot twee uurOp de Bosuil stond zaterdagmiddag een lange wachtrij voor het ophalen van de abonnementen. Sommige mensen moesten meer dan twee uur wachten om hun abonnementen en supporters box af te halen. Antwerp raadt aan om op een ander moment terug te komen. Er is de komende weken nog genoeg tijd, meldt de club op Facebook.
11/07 16u15  Opnieuw brand bij metaalverwerkend bedrijf Umicore in HobokenBij het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken is brand ontstaan. Het is voorlopig onduidelijk hoe groot die is.
11/07 16u15  Antwerpse advocaten na ontdekking martelkamer: “Meer en grotere ladingen coke én meer ripdeals betekenen meer wreedheid”De ontdekking van een heuse onderwereldgevangenis net over de grens, inclusief “professioneel” gebouwde folterkamer, zorgt ook in het Antwerpse criminele milieu voor beroering. “Als het in Nederland regent, hangt het in Antwerpen in de wolken”, zeggen advocaten met heel wat drugsgerelateerd cliënteel. Krijgen we naast granaataanslagen, rondslingerende dodenlijsten, achtervolgingen op de Antwerpse Ring en ripdeals in de haven nog meer gruwel? “Feit is dat het ook hier almaar meer escaleert. En wreedheid zit nu eenmaal ingebakken in onze menselijke natuur.”
11/07 16u15  OVERZICHT. Het aantal besmettingen in Antwerpen en randgemeentenHet aantal besmettingen met het coronavirus wordt nu door Sciensano op weekbasis bekendgemaakt. Wij hebben opgezocht wat de stand van zaken is in Antwerpen en de randgemeenten.
11/07 16u15  VIDEO. Luc (58) woont op ouderlijk eiland aan ‘Zilvermeer van Nijlen’Wie eilandbewoners zegt, denkt meteen aan exotische bestemmingen zoals de Seychellen, Ibiza of de Malediven. Maar ook in eigen land vind je rasechte eilandbewoners. Reporter Alain van Veldhoven, fotografen Gil Plaquet en Kris Hossey zochten hen op. Luc Van Tendeloo (58) groeide samen met zijn zeven broers en zussen op aan hun ‘Zilvermeer van Nijlen’. Luc had er jarenlang een chocolaterie in zijn ouderlijk huis, en woont nu als enige nog steeds op het eiland.
11/07 16u15  Wachtrijen voor Antwerp abonnementen loopt op tot twee uurOp de Bosuil stond zaterdagmiddag een lange wachtrij voor het ophalen van de abonnementen. Sommige mensen moesten meer dan twee uur wachten om hun abonnementen en supporters box af te halen. Antwerp raadt aan om op een ander moment terug te komen. Er is de komende weken nog genoeg tijd, meldt de club op Facebook.
11/07 16u15  Erik Leysen uit Retie ‘meest gepassioneerde chauffeur’: “Ik word nooit moe achter het stuur, wel in mijn zetel”Erik Leysen (49) werkt vijf dagen per week gemiddeld 11 tot 12 uur per dag en toch zou hij niets anders willen doen dan met de vrachtwagen rijden. Hij werd zaterdagochtend verkozen tot ‘meest gepassioneerde chauffeur van ons land’ op ‘Love2Truck’ , een actie van de transportsector om de positieve kanten van de sector te belichten.
11/07 15u15  “Meghan is nooit van plan geweest om in Engeland te blijven wonen”Meghan Markle zou nooit van plan zijn geweest in Engeland te gaan wonen. Ook toen zij haar jawoord aan prins Harry gaf en het koppel de privéwoning die ze van de Queen kregen, Frogmore Cottage, voor miljoenen lieten verbouwen, had zij nog altijd niet de intentie zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. Dat zegt koninklijk fotograaf Arthur Edwards in een interview.
11/07 15u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Pittige derde trainingsdag in zomerzonnetjeNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
11/07 14u15  Het opvallende formatievoorstel van Jan Jambon: twéé ministers per portefeuilleOp deze 11 juli heeft Vlaams minister-president Jan Jambon weinig reden tot feesten. Zijn Vlaamse regering blijft maar kritiek krijgen voor de late aanpak van de coronacrisis, en op federaal vlak slaagt zijn partij er niet in om de knoop van de regeringsvorming te ontwarren. Al heeft hij voor dat laatste wel een opvallend voorstel: “Stel per bevoegdheid in de federale regering een Vlaamse en een Franstalige minister aan.”
11/07 14u15  Bekijk ook hier ‘Verklapt’: met Nele Goossens op zoek naar vertellingenVoor het eerst sinds jaren kuiert de komische karavaan van Verklapt niet door onze regio. Een venijnig virus velt alle vertellingen. Als de wanhoop het hoogst is, is gelukkig Nele Goossens nabij. Onze reddende engel houdt met haar pretcamionette halt in gemeenten die normaal gastheer waren geweest voor Verklapt, te beginnen met Westerlo. Die aflevering kan u hierboven bekijken. ‘Goossens on tour’ kunt u volgen via gva.be en onze collega’s van RTV.
11/07 13u15  Premier Wilmès en minister-president Jambon wonen verrassingsconcert Will Tura bijVanop het balkon van het Brusselse stadhuis, op de Grote Markt, hebben premier Sophie Wilmès (MR), Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) en Brussels burgemeester Philippe Close (PS) een verrassingsconcert van Will Tura bijgewoond. De keizer van het Vlaamse lied mocht met zijn hit “Hoop doet leven” symbolisch de Vlaamse feestdag op gang trekken.
11/07 13u15  DISCUSSIE. Een Vlaamse vlag voor iedereen: goed of slecht idee?Wat Vlamingen nodig hebben om trots te kunnen zijn op hun identiteit, is een vernieuwde versie van de Vlaamse vlag. Dat vinden Jasper Declercq, Noortje Palmers en Johan Theeuwes. Zij lanceren op de Vlaamse feestdag niet één, maar negen aangepaste vlaggen. “We gaan mensen voor het hoofd stoten, maar zo brengen we het debat op gang.”
11/07 13u15  Omloop van het Houtland krijgt groen licht: “Minstens drie teams uit de WorldTour komen aan de start”De organisatoren van de Omloop van het Houtland hebben de knoop doorgehakt. Er komt op woensdag 23 september wel degelijk een 74e editie van deze categorie 1.1-wedstrijd. Het comité kreeg eerder al de goedkeuring van startgemeente Middelkerke en finishplaats Lichtervelde en na een algemene vergadering werd beslist er vol voor te gaan.
11/07 13u15  Jong koppel neemt Bakkerij Steenackers over: “Van Lierse Vlaaikes had ik nog nooit gehoord”Alan Jervis (32) en Antje Bamps (25) openden zaterdagmorgen hun bakkerswinkel ArtisAlan aan de Antwerpsesteenweg 150 in Lier. Jean-Pierre Steenackers en Linda Schippers (60) gaven na 42 jaar de fakkel over aan het jonge koppel.
11/07 13u15  “Brooklyn Beckham verloofd met vriendin Nicola”Brooklyn Beckham, de 21-jarige zoon van David en Victoria Beckham, zou zich verloofd hebben met zijn 25-jarige vriendin Nicola Peltz. Dat melden bronnen rond het stel. De twee zijn sinds de zomer van 2019 een koppel.
11/07 12u15  Afbraak Theunisbrug over Albertkanaal in Merksem gestartIn Merksem is zaterdag de afbraak van de oude Burgemeester Gabriël Theunisbrug begonnen. Ten laatste in de vroege uurtjes van maandagochtend zou ze volledig verdwenen moeten zijn.
11/07 12u15  Thomas Meunier bevestigt aan Timothy Castagne dat hij geen Champions League zal spelen met PSG: “Spijtig”Thomas Meunier, die onlangs Paris Saint-Germain inruilde voor Borussia Dortmund, zal deze zomer niet met zijn vorige werkgever aantreden in de Champions League. Dat heeft hij verklaard aan collega-Rode Duivel Timothy Castagne.
11/07 11u15  Engelse voetbalwereld rouwt om wereldkampioen Jack CharltonDe voormalige voetballer Jack Charlton, die in 1966 het WK won met Engeland, is vrijdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Leeds United-legende was al lange tijd ziek, zo meldt zijn voormalige club zaterdag.
11/07 11u15  ’s Lands grootste evenementen-brouwer staat droog: “Dit weekend loop ik 80.000 liter bier mis”Normaal zou Tom Cambré (48) uit Herentals dit weekend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal en het Sjockfestival in Gierle (Lille) 80.000 liter bier aan de man brengen. “Maar we kunnen de dorstigen niet laven”, zegt ’s lands grootste evenementenbrouwer. “Het is triest. Voor het eerst in 48 jaar ben ik vorige week zelf naar een brouwer gereden.”
11/07 11u15  Cabrio belandt op dak in voortuin in RumstEen bestuurder van een cabrio verloor in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30u de controle over het stuur op de Mechelsesteenweg in Rumst. De wagen ging over de kop en kwam uiteindelijk terecht in de voortuin van een woning.
11/07 11u15  Kapellenaar maakt docu over twee Ghanese meisjes die in armoede opgroeien op LinkeroeverEunice (7) en Tarma (9) beleven hun jeugd op Linkeroever, in omstandigheden die niet altijd gemakkelijk zijn. Jaan Stevens (23) uit Kapellen volgde de meisjes maandenlang voor een documentaire die zondag op Canvas te zien is. “Hun verhaal over opgroeien in kansarmoede is universeel.”
11/07 10u15  ’s Lands grootste evenenmentenbrouwer staat droog: “Dit weekend loop ik 80.000 liter bier mis”Normaal zou Tom Cambré (48) uit Herentals dit weekend tijdens de finale van het Europees Kampioenschap voetbal en het Sjockfestival in Gierle (Lille) 80.000 liter bier aan de man brengen. “Maar we kunnen de dorstigen niet laven”, zegt ’s lands grootste evenementenbrouwer. “Het is triest. Voor het eerst in 48 jaar ben ik vorige week zelf naar een brouwer gereden.”
11/07 10u15  Booischottenaar deelt liefde voor heetste chilipepers ter wereld: “Mijn missie? Het volk pikant leren eten”Magazijnier Hans Voet uit Booischot (Heist-op-den-Berg) is helemaal gek op pikante chilipepers, hoe heter hoe beter. Tegenwoordig deelt hij zijn liefde voor eten met pit op zijn Facebookpagina Booisch-HOT chili’s. Hans kan er geweldig over vertellen. Maar om echt te snappen waarover hij het heeft, moet je natuurlijk ook proeven. Ook als hij met de heetste peper ter wereld boven komt.
11/07 10u15  Superprestige maakt kalender voor het nieuwe veldritseizoen bekend: opener in Gieten op dezelfde dag als Gent-WevelgemDe Superprestige veldrijden heeft zaterdag zijn kalender bekendgemaakt.
11/07 10u15  Jada en Will Smith bevestigen geruchten: “Ja, ik had een affaire”In haar talkshow ‘Red Table Talk’ op Facebook heeft Jada Pinkett Smith, de vrouw van acteur Will Smith, gereageerd op de geruchten dat zij een affaire zou hebben gehad met zanger August Alsina.
11/07 08u15  Na de heisa rond Umicore in Hoboken: hoe zit het in Kruibeke? “Groenten telen in poldergrond is nog altijd geen goed idee”Er was de laatste dagen veel te doen over de impact van het bedrijf Umicore op Hoboken. De dosis lood in het bloed van kinderen rond de raffinaderij in Hoboken is voor het eerst in jaren opnieuw in stijgende lijn. Maar hoe zit dat in Kruibeke, dat op nog geen kilometer van de fabriek ligt?
11/07 06u15  Met de auto de Grote Markt op voor drive-inbioscoopHalf augustus verandert de Grote Markt van Sint-Niklaas in een drive-in cinema. Bioskoop vertoont er op groot scherm twee klassiekers van de jaren ’80.
11/07 06u15  78 personeelsleden stadsbestuur nemen coronaverlofVan de 1.200 personeelsleden die werken voor het stadsbestuur of het OCMW in Sint-Niklaas hebben er 78 gebruikgemaakt van het corona-ouderschapsverlof.
11/07 06u15  Clublegendes van Waasland-Beveren over het gejojo met hun ploeg aan de voetbaltop: “Dit is geen goede zaak voor het Belgisch voetbal”Waasland-Beveren degradeert naar 1B. Of toch niet, en dan weer wel. Na een woelige week in het Belgisch voetbal kan niemand er nog aan uit wat er met de Wase topclub zal gebeuren in het nieuwe seizoen. Ex-Rode Duivels, kapiteins van de club en oer-Beverenaars zien het met lede ogen aan. “Dit is geen goed nieuws voor het Belgisch voetbal.”
11/07 06u15  Innovatiefonds voor landbouwers op LinkeroeverGrenspark Groot Saeftinghe en Port of Antwerp lanceren een fonds voor natuurinclusieve landbouw op de linkerscheldeoever. Met dat fonds wil men de biodiversiteit in het polderlandschap op Linkeroever verbeteren.
11/07 06u15  Geen infoavond, wel infobrochureDe gemeente Temse heeft een brochure gemaakt over het meerjarenplan. Dat werd in december 2019 goedgekeurd door de gemeenteraad en bevat de toekomstplannen van het lokaal bestuur. Normaal zou de inhoud van het plan aan de inwoners worden toegelicht via een infoavond op 1 april, maar die ging door de coronamaatregelen niet door. Samen Stroomopwaarts - Acties en plannen - Meerjarenplan 2020-2025 is te vinden in zeven gemeentelijke gebouwen, onder andere in de bibliotheek, het Sociaal Huis en de woonzorgcentra. U kunt de brochure ook downloaden op www.temse.be of op aanvraag in de brievenbus krijgen.
11/07 06u15  Na de heisa rond Umicore in Hoboken: Hoe zit het aan de andere kant van de Schelde, in Kruibeke? “Groeten telen in poldergrond is nog altijd geen goed idee”Er was de laatste dagen veel te doen over de impact van het bedrijf Umicore op Hoboken. De dosis lood in het bloed van kinderen rond de raffinaderij in Hoboken is voor het eerst in jaren opnieuw in stijgende lijn. Maar hoe zit dat in Kruibeke, dat op nog geen kilometer van de fabriek ligt?
11/07 06u15  Cultuurseizoen gaat van start met hommage aan Bobbejaan SchoepenEind maart kwam door de coronacrisis een abrupt einde aan het cultuurseizoen in gemeenschapscentrum De Route. In september hoopt De Route de draad weer op te pikken. Er werd alvast een indrukwekkend programma samengesteld.
11/07 05u15  COLUMN. Plots staat de man die je al 44 jaar zoekt op de voorpagina van de krantVorig weekend kon u in onze krant lezen hoe Staf en Mieke al 27 jaar lief en leed delen op een verborgen eiland in de Geelse bossen. De twee hebben geen Facebook, geen mailadres en staan niet in het telefoonboek. Hoe kan iemand die je lang geleden uit het oog verloren bent je dan in hemelsnaam ooit terugvinden?
11/07 05u15  COLUMN. Wat als de kinderen er niet waren geweestGekrijs wanneer je na een lange dag eindelijk een campari hebt uitgeschonken of een gevecht in je recent geordende inloopkast: een gezin kan hectisch zijn. Bij Anneke (45) uit Pulle is dat niet anders. Samen met haar man Phille (47) en zonen Ricky (13) en Vinnie (8) probeert ze er elke dag het beste van te maken.
11/07 05u15  Tropisch Instituut in Antwerpen laat in streng beveiligd labo zelfgekweekte muggen vechtenKan de tijgermug zich hier makkelijk settelen? En verdringt ze op termijn misschien onze huismug? Het zijn enkele vragen die voortaan worden onderzocht in het nagelnieuwe insectarium van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Goed beveiligd wel, want de beestjes zouden nare ziektes als zika kunnen doorgeven.
11/07 05u15  Bewoners in grensdorp ongerust om coronabesmettingen bij pelsdierenDe aanhoudende golf van coronabesmettingen in nertsenkwekerijen in Noord-Brabant in Nederland wekt nu ook beroering in de Kempense grensstreek. Vooral in Ravels, waar al sinds 1987 een grote pelsdierenfokkerij gevestigd is, zijn de bewoners ongerust. De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost vraagt zelfs om alle lokale stallen te ruimen.
11/07 05u15  Een Leeuw voor iedereen: drie trotse Vlamingen geven vlag een make-overWat Vlamingen nodig hebben om trots te kunnen zijn op hun identiteit, is een vernieuwde versie van de Vlaamse vlag. Dat vinden Jasper Declercq, Noortje Palmers en Johan Theeuwes. Zij lanceren op de Vlaamse feestdag niet één, maar negen aangepaste vlaggen. “We gaan mensen voor het hoofd stoten, maar zo brengen we het debat op gang.”
11/07 05u15  De Antwerpse maanden van Vincent van Gogh: “Ik verbeeld me dat ik ‘zoo’ ook kan schilderen”De Waagnatie lijkt een goede keuze voor de unieke Van Gogh-expo die hier start op 10 augustus. Mogelijk wandelde Vincent tussen november 1885 en februari 1886 hier langs de Schelde. Wat weten we eigenlijk over die Antwerpse maanden?
11/07 05u15  Liesbeth Homans: “Stop met die harde tante, de nieuwe Liesbeth is gearriveerd”Wat een verwarrende Vlaamse feestdag voor Liesbeth Homans (N-VA). In majeur omdat de Wilrijkse die dit jaar mag meemaken als voorzitter van het Vlaams Parlement en dus eerste burger van Vlaanderen. In mineur omdat de grote vieringen uitgesteld zijn of plaatsvinden in afgeslankte vorm. Een mens zou er van in een kleine Franse – excuseer, Vlaamse – colère schieten. Maar leading lady Homans kan het relativeren. “Ik word veel minder geleefd en voel me veel beter in mijn vel.”
11/07 05u15  De collectie van An Lemmens: “Zwierig, vrolijk en geschikt voor alle lichaamsvormen”Presentatrice en dierenrechtenactiviste An Lemmens lanceert samen met LolaLiza een capsulecollectie. Die bestaat uit vijf veelzijdige items die stuk voor stuk echte blikvangers zijn voor de komende zomerdagen.
11/07 05u15  Johannes Genard (School is Cool): “Weg festivalzomer, ik ben er even onderdoor gegaan”Voor weinig bands kwam de lockdown op een slechter moment dan School is Cool. Het Antwerpse vijftal had met Things That Don’t Go Right – hoe toepasselijk kan een titel zijn? – net een uitstekende plaat uit, toen het land plat ging. Weg releaseconcerten, weg festivalzomer. Frontman Johannes Genard blikt terug én vooruit. “De eerste weken na de lockdown vond ik dat we het helemaal niet slecht deden als land, maar dan ging de Meir open en loopt er dertigduizend man kriskras door elkaar. Eerlijk: ik hou mijn hart vast.”
11/07 05u15  Jonge Kapellenaar maakt docu over twee Ghanese meisjes die in armoede opgroeien op LinkeroeverEunice (7) en Tarma (9) beleven hun jeugd op Linkeroever, in omstandigheden die niet altijd gemakkelijk zijn. Jaan Stevens (23) uit Kapellen volgde de meisjes maandenlang voor een documentaire die zondag op Canvas te zien is. “Hun verhaal over opgroeien in kansarmoede is universeel.”
11/07 05u15  IN BEELD. Beeldig en modieus in de HandelsbeursDe Handelsbeurs in Antwerpen zorgt deze zomer voor een onverwachte blikvanger. Iconobelge presenteert in de zelden toegankelijke pronkzalen het beste van de Belgische modefotografie. “Er is geen betere combinatie denkbaar van architectuur, mode en fotografie”, vindt organisatrice Kaat Celis. Er zijn zalen gewijd aan typische modespecialisten zoals Karel Fonteyne en Björn Tagemose, maar ook Harry Gruyaert en Stephan Vanfleteren komen aan bod. Van het werk van Lara Gasparotto, Frieke Janssens, Kurt Stallaert – een Vogue-cover in première! – en Laetitia Bica gunnen we u hier al een voorproefje. Om de andere werken in vol ornaat en in al hun pracht te aanschouwen, moet u in de Handelsbeurs zijn. Iconobelge loopt er nog tot 27 september.
11/07 05u15  Musicalkonijntjes Whoppie en Floppie krijgen eigen Sprookjesland in Antwerpse ZuiderkroonDe Antwerpse Zuiderkroon wordt vanaf eind juli een feeëriek Sprookjesland. In de grote hal pendelen bezoekers tussen sprookjeseilandjes. De theaterzaal is een picknickweide, waar de populaire konijntjes Whoppie en Floppie hun eerste eigen show presenteren.
11/07 05u15  KBC steekt media de loef af voor voetbalmatchen via appsVoor het eerst in de geschiedenis van het Belgische voetbal zult u volgend seizoen matchen kunnen volgen via een bank. KBC Mobile levert de komende vijf jaar ‘Goal Alerts’: geen 150 seconden na een goal van Dieumerci Mbokani kunt u die al bekijken op de bankingapp. En die beelden zult u online alleen daar kunnen zien: de deal met Eleven Sports over de zogeheten near-live clips is exclusief.
11/07 05u15  Sander Coopmanmet succes geopereerd, maar wat baalt hij: “Dit moest mijn seizoen worden”Mispak u niet aan zijn glimlach op de foto. Sander Coopman (25) was gewoon blij dat zijn knieoperatie achter de rug en geslaagd was. Vanbinnen baalt de middenvelder zwaar, want hij is een half jaar out. “Net nu ik de beste looptesten van de hele kern had.”
11/07 05u15  Wout van Aert over het gelukzalige gevoel van een papa in wording: “Er gaat echt een nieuwe wereld voor mij open”Acht uur zat hij donderdag in de wagen om van Gerona naar Tignes te rijden. Van de ene stage naar de andere, ditmaal met de Tourploeg van Jumbo - Visma. Maar Wout van Aert (25) deed dat met een hemelsbrede glimlach. De nieuwe start van het wielerseizoen komt steeds dichterbij en het gaat prima met zijn zwangere Sarah. In januari wordt hij voor het eerst papa. “Er gaat een nieuwe wereld voor mij open.”
11/07 05u15  STANDPUNT. Ook gemaskerd is een bocht een bochtVolgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) is de beslissing om een mondmasker te verplichten in winkels, musea, bibliotheken, bioscopen en nog een aantal andere openbare aangelegenheden geen bocht van de regering. Het dragen van een mondmasker ontslaat de burger niet van andere maatregelen, zoals afstand houden en niezen in de elleboog, schrijft de minister in een open brief.
11/07 05u15  COLUMN. De martelkamer van de poldermaffiaEr gebeurt nooit iets in het Brabantse gehucht Wouwse Plantage, net over de grens bij Essen. Maar deze week was het ingeslapen boerendorp even wereldnieuws. Een Nederlandse misdaadorganisatie die zich de Alliantie noemt, bleek in een verlaten loods een eigen gevangeniscomplex te hebben ingericht, inclusief martelkamer.
11/07 05u15  COLUMN. Winkeluitbaters moeten hun personeel volgen naar het toiletSinds vandaag zijn mondmaskers zowat overal verplicht. Dat wordt even wennen, want tot voor kort droeg ik er zelden een: een winkelbezoek is eerder uitzonderlijk (we overleven op maaltijddozen) en het merendeel van de tijd werk ik thuis.
11/07 05u15  Sydney afhankelijk van hernieuwbare energieDe hele binnenstad van de Australische stad Sydney is sinds kort afhankelijk van groene hernieuwbare energie. Het centrale deel van Sydney, goed voor ongeveer 250.000 inwoners, kan rekenen op energie door de windmolens van New South Wales en zonne-energie.
11/07 05u15  COLUMN. Geen zomerschool zonder vrijwilligersHeeft zo’n zomerschool wel zin? Die vraag kreeg ik de voorbije week vaak voorgeschoteld. Wel, ik kan er geen eenduidig antwoord op geven. Het opzet van de zomerschoolinitiatieven is om de opgelopen leerachterstand bij leerlingen terug wat bij te werken. In de groep die ik de afgelopen week mee begeleidde, zitten niet enkel leerlingen met een leerachterstand. Er zijn ook kinderen bij die na een maandenlange lockdown behoefte hebben aan sociale contacten. “Anders zit ik de hele dag alleen thuis”, schrijft Alexis in haar opstel. Als je het de kinderen vraagt, antwoorden de meesten dat ze het wel zinvol vinden. Er zijn zeker kinderen die baat hadden bij wat extra oefening. Al zijn er ook voor wie de zomerschool niet nuttig is. Een kind dat niet graag naar school gaat, verplichten om tijdens de vakantie ook nog eens te gaan: veel haalt dat niet uit. Het idee van de zomerscholen is heel snel vormgegeven. Het Antwerpse provinciebestuur heeft op korte tijd opleidingsmodules in elkaar gebokst en stelt educatief materiaal ter beschikking via docAtlas. Maar docAtlas heeft een afdeling in Turnhout, en in Antwerpen. Een heel eind verwijderd dus van Vorselaar, waar ik de afgelopen week de leerlingen mee begeleid heb. En de leerkrachten die een deel van hun vakantie hebben opgeofferd om de zomerschool te doen slagen, hebben net heel hectische maanden achter de rug en hebben dus niet de tijd om die opleidingsmodules te volgen. Kinderen in de zomerschool hebben zeker ook baat bij individuele begeleiding. Wij waren de voorbije week met zijn drieën om een groep van veertien jongeren weer op weg te zetten. Een luxe die scholen zich tijdens het schooljaar nauwelijks kunnen permitteren. Als iemand mij dus zou vragen of zo’n zomerschool zin heeft, zeg ik: ja, indien er voldoende vrijwilligers zijn om de leerlingen individueel te kunnen begeleiden.
11/07 05u15  Leerlingen voor één dag journalist: “Ik heb geleerd dat leren ook leuk kan zijn”Mijn week in de zomerschool zit erop. Er lag voor mij een diploma klaar met de vermelding “absoluut geschikt als vrijwillige lesgever op onze zomerschool”. Maar het gaat om de kinderen, dus kruipen zij vandaag in de huid van de journalist.
11/07 05u15  Zaterdagschool Technica maakt meisjes warm voor techniekZonder corona zou Technica Turnhout, dat technieklessen aanbiedt aan meisjes uit het vijfde en zesde leerjaar, reclame gemaakt hebben voor haar werking tijdens het einde van het schooljaar. Nu duurt het iets langer voor de 24 plaatsen opgevuld zijn.
11/07 05u15  Limburgse Broodjesbar verhuist naar BochtenstraatPatrick Nobels (56) startte twintig jaar geleden met de Limburgse Broodjesbar in Rijkevorsel. Klanten moeten vanaf woensdag naar een nieuwe locatie in de Bochtenstraat.
11/07 05u15  Niet op tijd in apotheek? Haal het uit automaatApotheek Bakelants heeft de deuren opnieuw geopend nadat de zaak in Geel een grondige opknapbeurt heeft gekregen. Die ging gepaard met een forse modernisering, met een automaat als blikvanger.
11/07 01u15  Van den Bergh en De Decker struikelen in achtste finales van Summer Series dartsDimitri Van den Bergh en Mike De Decker zijn met een plaats bij de laatste zestien de beste landgenoten geworden op het derde toernooi dat deel uitmaakt van de Summer Series darts (Players Championship 11), die plaatsvinden in het Engelse Milton Keynes.
11/07 00u15  Prima avond voor Rode Duivels van Real Madrid: vijfde clean sheet op rij voor Courtois, rentree van Hazard én stap dichter bij titelReal Madrid staat weer een stap dichter bij de Spaanse landstitel. Vrijdagavond versloeg het Alaves met 2-0, waardoor het opnieuw vier punten uitloopt op Barcelona met nog drie matchen te gaan. De Koninklijke kreeg al voor de derde partij op rij een penalty. Thibaut Courtois onderscheidde zich met enkele goede reddingen en hield opnieuw de nul, zijn vijfde clean sheet op rij al. Eden Hazard vierde in de slotfase zijn rentree op het veld nadat zijn enkelblessure hem opnieuw even aan de kant gehouden had.
11/07 00u15  Union Berlijn heeft oplossing om toch voor vol stadion te kunnen spelen: het wil 22.000 (!) coronatests betalen voor fansUnion Berlijn heeft er veel voor over om bij de start van de Bundesliga op 18 september voor een vol stadion te kunnen spelen. De club uit de Duitse hoofdstad kondigde vrijdag aan met behulp van 22.012 coronatests, de volledige capaciteit van het Stadion An der alten Försterei, haar stadion volledig te willen vullen. “Met een negatief coronaresultaat binnen de 24 uur voor de wedstrijd zou je het stadion mogen betreden”, aldus de Duitse club. Op die manier zouden de fans in grote getale aanwezig kunnen zijn.
10/07 23u15  Clublegendes over gejojo met hun Waasland-Beveren: “Geen goede zaak voor Belgisch voetbal”Waasland-Beveren degradeert naar 1B. Of toch niet, en dan weer wel. Na een woelige week in het Belgisch voetbal kan niemand er nog aan uit wat er met de Wase topclub zal gebeuren in het nieuwe seizoen. Ex-Rode Duivels, kapiteins van de club en oer-Beverenaars zien het met lede ogen aan. “Dit is geen goed nieuws voor het Belgisch voetbal.”
10/07 23u15  250 euro boete voor wie geen mondmasker draagt tijdens winkelbezoekVanaf zaterdag is het verplicht om op heel wat locaties een mondmasker te dragen. Vrijdagavond werd het ministerieel besluit over de uitbreiding van die mondmaskerplicht in het Staatsblad gepubliceerd. Daarin staat meer uitleg over de mogelijke sancties en worden nog enkele bijkomende locaties aangekondigd. Een overzicht.
10/07 23u15  Liefst 27 van de 30 clubs in Amerikaanse honkbalcompetitie zitten met coronabesmettingIn de Amerikaanse honkbalcompetitie (MLB) hebben 58 spelers en 8 clubmedewerkers positief getest op het coronavirus. Dat maakte de MLB vrijdag bekend. Bij 27 van de 30 clubs werden positieve gevallen opgemerkt. Er werden donderdag in totaal 3.478 tests afgenomen. De MLB-spelers zullen vanaf nu om de dag getest worden.
10/07 22u15  RWDM pikt Stelvio Cruz transfervrij op bij VirtonRWDM, komend seizoen nieuw in de Proximus League, heeft zich vrijdag versterkt met middenvelder Stelvio Cruz. De 31-jarige Angolees komt transfervrij over van Excelsior Virton, dat geen proflicentie kreeg voor komend seizoen, en ondertekende in Molenbeek een overeenkomst voor één seizoen, met optie.
10/07 22u15  Tuttenboom onthuld in ‘Veerkrachtig Schriek’Radio 2 bezoekt deze zomer enkele 'Veerkrachtige Dorpen'. Dat zijn dorpen waarvan de inwoners zelf hun omgeving trachten te verbeteren met steun van de provincie. De afgelopen week stond de Heistse deelgemeente Schriek in de kijker. Vrijdag vond de apotheose plaats met een bezoek van Jelle Cleymans op het kerkplein.
10/07 22u15  Plaatsverbod voor vijf amokmakers (en er volgen er nog)De voorbije weekends werd er meerdere keren ’s nachts gevochten op en rond de Grote Markt van Turnhout. Het stadsbestuur en de politie zijn de overlast beu en gaan streng optreden. “Tijdens de weekends zijn er voortdurend strubbelingen in het uitgaansleven: kleine, maar ook een grote vechtpartij”, verklaarde burgemeester Paul Van Miert (N-VA) aan RTV. “We gaan daarom opnieuw plaatsverboden uitschrijven. Iets wat we eerder ook al deden tijdens de kerstperiode en oudjaar.”
10/07 21u15  Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven op 27-jarige leeftijd overleden: “Surreëel”De Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven is overleden. Dat heeft de Nederlandse schaatsbond bekendgemaakt. Van Ruijven werd amper 27 jaar.
10/07 21u15  Bodybuilder Dimata, de terugkeer van Vranjes én enkele nieuwe gezichten: de eerste trainingsfoto’s van Anderlecht 2020/2021Drie weken is het al geleden dat Anderlecht voor het eerst verzamelen blies in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar nu pas duiken er voor het eerst trainingsfoto’s op. Daarop blijkt dat Landry Dimata, die anderhalf jaar aan de kant stond met een kraakbeenletsel, intussen een heuse bodybuilder is geworden en dat Ognjen Vranjes weer van de partij is na zijn passage bij AEK Athene. Ook tekenden er met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, doelman Timo Wellenreuther, aanvaller Ilias Takidine en Perfomance Director Damian Roden wat nieuwe gezichten present. Opvallend: geen Anthony Vanden Borre. Die heeft geen contract meer bij paars-wit, maar mag nog weel meetrainen. Vorige week trainde hij echter al individueel wegens niet volledig fit.
10/07 21u15  Borgerhoutenaar lanceert datingplatform: “Wetenschappelijk traag daten”Pieter Uytterlinde (31) uit Borgerhout experimenteert met een nieuwe manier van daten. Dames en heren worden gekoppeld op basis van een aantal wetenschappelijke inzichten en een lange vragenlijst, en kunnen dan apart of in groep afspreken. Binnen die bubbel krijgen ze de kans om elkaar beter te leren kennen, en na vijf activiteiten zou een en ander duidelijk moeten zijn. “Ik was zelf vaak ontgoocheld in de datingopties die al bestaan, en dus probeer ik iets diepgaanders.” Pieter is nu volop op zoek naar (gratis) profielen om te gaan matchen.
10/07 21u15  Coronacrisis geeft voorstelling ‘de aanraking’ een andere dimensieChoreograaf Koen De Preter begon vóór de coronacrisis te werken aan zijn nieuwe voorstelling ‘Tender Men’, een choreografie met als centraal thema ... aanraking. Dat corona een serieuze spelbreker was, is duidelijk, maar vandaag konden de dansers eindelijk écht beginnen repeteren. En nu elkaar aanraken niet meer vanzelfsprekend is, krijgt de voorstelling een heel andere dimensie.
10/07 21u15  Kledingwinkels vrezen funshoppers te verliezen door verplichte mondmaskersKledingwinkels zien de verplichting om mondmaskers te dragen met wat angst tegemoet. Gewoon gaan shoppen voor de gezelligheid valt bij veel mensen wat weg als je voortdurend een mondmasker moet dragen. Het waren al moeilijke maanden voor de kledingwinkels en daar zal het verplichte mondmasker geen goed aan doen, voorspellen ze.
10/07 20u15  Parkeergarage onder Operaplein luidt einde werken Noorderlijn inMet de opening van de parkeergarage onder het Operaplein zijn de werken aan de Noorderlijn stilaan klaar. Half augustus wordt het laatste deel van de ventweg aan de Italiëlei opgeleverd en aansluitend start de heraanleg van de Franklin Rooseveltplaats tussen de Gemeente- en de Osystraat.
10/07 20u15  Nieuw dieptepunt in strubbelingen tussen Mario Balotelli en Brescia: club past zijn gewicht op hun website aan naar 99,8 kgHet gehakketak tussen Mario Balotelli en zijn club Brescia heeft een bedenkelijk dieptepunt bereikt. Op de clubwebsite paste de Italiaanse eersteklasser het gewicht van zijn enfant terrible aan naar 99,8 kilo. Als dat klopt, zou dat willen zeggen dat de Italiaanse spits acht kilo is bijgekomen.
10/07 20u15  Zaterdag, mondmaskerdag: zijn bezoekers van musea, moskeeën en winkels er klaar voor?Sommigen vreesden het, anderen waren er al lang op aan het wachten. Vanaf zaterdag moet iedereen in bijna alle publiek toegankelijke gebouwen verplicht een mondmasker dragen. Alleen de horeca ontspringt voorlopig de dans.
10/07 19u15  Wordt Hemiksem het ‘Knokke aan de Schelde’?De voormalige Bekaert-site in Hemiksem is onder de hamer gegaan. Drie Vlaamse projectontwikkelaars, waaronder Compagnie Het Zoute uit Knokke, hebben zich verenigd in een consortium om het 25 hectare grote gebied te laten uitgroeien tot een compleet stuk nieuw Hemiksem met 625 wooneenheden, een park en een woonzorgboulevard.
10/07 19u15  Een jaar na gruwelmoord op loodgieter uit Lint heeft gerecht moeilijke puzzel gelegdHet Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) in Breda ziet vier hoofdverdachten in de moordzaak rond de Vlaamse loodgieter Johan Van Der Heyden (56). Een jaar nadat hij in Zoersel van de aardbol verdween en later uit het kanaal werd opgevist, is ieders rol stilaan duidelijk. In de hoofdrol: een ex-prostituee uit Zoersel, haar toenmalige vriend en een moeder die samen met haar dochter de moord faciliteerde. “Dit verhaal is helaas voer voor Netflix”, zegt woordvoerster Martine Pilaar (OM).
10/07 19u15  Na zeven jaar leegstand: Inofer-site herrijst als autoluwe omgeving met kantoren, woningen en horecaBijna zeven jaar staat de Inofer-site aan het station in Mechelen ondertussen te verwaarlozen, maar daar moet vanaf het voorjaar 2021 verandering in komen. Twee projectontwikkelaars bundelen de krachten om er in een autoluwe omgeving kantoren, woongelegenheden en horeca te realiseren.
10/07 19u15  Turnhouts café decor voor pornofilm tijdens lockdown: proces-verbaal voor uitbaterIn volle lockdown werd in café De Retro op de Turnhoutse Grote Markt een pornofilm opgenomen. Maar Café Corona, uitlaatklep voor de lockdown zou wel eens letterlijk een heet standje kunnen worden voor de uitbater.
10/07 19u15  Zwembad Bornem gaat toch open, maar nog niet op maandag 13 juliSinds 1 juli zijn de meeste zwembaden in ons land weer open. Dat van Bornem bleef echter gesloten omdat de opgelegde maatregelen, beperkingen en aanpassingen een heropening van het zwembad te moeilijk zouden maken volgens het gemeentebestuur. Oppositiepartij CD&V is het niet eens met die beslissing en overhandigde daarom een eigen voorstel aan de burgemeester.
10/07 19u15  Manchester City kent maandag zijn lot in zaak tegen UEFAHet Internationaal Sporttribunaal (TAS) zal maandag beslissen of de Engelse topclub Manchester City al dan niet voor twee jaar wordt uitgesloten van Europees voetbal. Dat maakte het TAS vrijdag bekend in een persbericht.
10/07 19u15  Coronacrisis geeft voorstelling ‘de aanraking’ een andere ladingChoreograaf Koen De Preter begon vóór de coronacrisis te werken aan zijn nieuwe voorstelling “Tender Men” - een choreografie met als centraal thema: .... aanraking. Dat corona een serieuze spelbreker was, is duidelijk, maar vandaag konden de dansers eindelijk écht beginnen repeteren. En nu elkaar aanraken niet meer vanzelfsprekend is, krijgt de voorstelling een heel andere lading.
10/07 19u15  Kledingwinkels vrezen funshoppers te verliezen als klantKledingwinkels zien het wel met wat angst tegemoet. De verplichting om mondmaskers te dragen. Want het gewoon gaan shoppen voor de gezelligheid, dat valt bij veel mensen toch wel wat weg als je voortdurend een mondmasker moet dragen. Het waren al moeilijke maanden voor de kledingwinkels en daar zal het verplichte mondmasker geen goed aan doen.
10/07 19u15  Nieuw restaurant pakt uit met een dessert in de vorm van het HavenhuisVanaf vandaag kan u in restaurant The Londen proeven van het havenhuis, niet letterlijk, eerder in de vorm van een dessert. Het nieuw restaurant op het Eilandje heeft pralines gemaakt van het Antwerps monument. Chef-kok Tommy Cavaliere, een uitgeweken Genkenaar is zodanig verliefd geworden op het gebouw dat hij zelfs een dessert heeft bedacht waarin de blikvanger de hoofdrol speelt.
10/07 19u15  Reizigers vertrekken blij en vol vertrouwen opnieuw vanaf Antwerp AirportNa bijna 4 maanden met amper vluchten ontving Antwerp Airport voor het eerst opnieuw toeristen vandaag. Een voorzichtige opstart, met een vlucht naar Split in Kroatië en een vlucht naar Ibiza. Beide vluchten zaten wel goed vol. Maar de luchthaven heeft wel grote verliezen geleden door de crisis.
10/07 19u15  Dievenbende viseert dure BMW’s: “Plots was mijn stuur uit mijn auto gestolen”Verschillende eigenaars van dure BMW’s in het Waasland kreeg de voorbije dagen ongewenst bezoek in hun wagen. De dieven gingen doelbewust op zoek naar stuurwielen en airbags.
10/07 19u15  Gemeente Boechout dient motie in tegen bouw nieuwe Isvag-oven: “Haven van Antwerpen is realistisch alternatief”De gemeenteraad van Boechout heeft een motie gestemd tegen de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven door Isvag op de Boomsesteenweg in Wilrijk. “We vragen aan Vlaams minister van Omgeving en Energie, Zuhal Demir (N-VA), om eerst een vergelijkend onderzoek te doen naar een alternatieve locatie”, zegt Boechouts schepen van Milieu, Energie en Duurzaamheid Kris Swaegers (Groen). “De haven van Antwerpen zou voor ons een duurzame oplossing bieden.”
10/07 19u15  Bestuurder gewond bij kop-staartaanrijding op N16Op de N16 tussen Sint-Niklaas en Temse deed zich vrijdagnamiddag om iets voor 17 uur een ongeval met drie voertuigen voor. De bestuurder van een kleine bestelwagen merkte te laat op dat zijn voorligger afremde voor de verkeerslichten. Hij reed in op zijn voorligger, een Nissan Qashqai, die door de klap ook tegen zijn voorligger, een BMW, botste. De drie voertuigen liepen schade op, de bestelwagen en de Nissan waren niet meer rijvaardig en moesten getakeld worden. Een bestuurder werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam ter plaatse voor het opkuisen van gelekte vloeistof. Er was tijdelijk heel wat verkeershinder in de richting van de Temsebrug.
10/07 19u15  Antwerp Giants in attractieve poule in EuroCupDe loting van de EuroCup bracht voor Antwerp Giants een attractieve groep. De Sinjoren zitten in poule C met het Russische Krasnodar, Virtus Bologna (Italië), met de Servische ex NBA-speler Milos Teodosic, Monaco, Andorra en het Litouwse Lietkabelis.
10/07 18u15  Renovatie Hof ter Linden begint in 2022, feesten in kasteel kan tot eind 2021De renovatie van kasteel Hof ter Linden in Edegem zal vóór 2022 niet aanvangen. Ondertussen kan House de Neuf er tot eind 2021 feesten, seminaries, teambuildings en andere evenementen blijven organiseren.
10/07 18u15  Real Madrid raakt Marcelo kwijt in volle titelstrijdReal Madrid lijkt de rest van de competitie in Spanje te moeten afwerken zonder linksachter Marcelo. De 32-jarige Braziliaan kampt met een spierblessure in de adductoren. Volgens diverse Spaanse kranten komt Marcelo voor het einde van de competitie, op 19 juli, niet meer in actie.
10/07 18u15  Joanna Van Dijck : eerste 100-jarige in Aalm. Cuypers sedert coronacrisisJoanna Van Dijck vierde vrijdag in woonzorgcentrum Aalm. Cuypers haar 100ste verjaardag. Dat werd coronagewijs gevierd. Omdat een andere bewoonster positief testte op Covid-19 was bezoek niet meer toegelaten. Maandag 13 juli mag dat echter terug.
10/07 18u15  Jeugd test nieuwe speeltuinDe nieuwe speeltuin in het Romain De Vidtspark in Sint-Niklaas wordt dezer dagen uitgetest door de jeugd. Dat valt goed mee gezien het plezier dat de meeste jeugdige bezoekers er aan beleven. Het stralende weer doet natuurlijk ook zijn duit in het zakje.
10/07 18u15  Bevrijdingsfeesten afgelast, maar herdenkingsmoment gaat niet zomaar voorbijDe organisatoren van de Bevrijdingsfeesten in Klein-Willebroek hebben net beslist, na overleg met de gemeentelijke dienst evenementen, om het alombekende buurtfeest niet te laten doorgaan. De jaarlijkse herdenking aan de Shermantank wordt nog overwogen.
10/07 18u15  Lando Norris drie plaatsen achteruit op startgrid GP van SteiermarkLando Norris (McLaren) wordt zondag drie plaatsen achteruitgezet op de startgrid van de Grote Prijs Formule 1 van Steiermark.
10/07 18u15  Guillaume Gillet debuteert voor Charleroi in gelijkspel tegen KV KortrijkOp het oefenveld Wembley recht tegenover het Guldensporenstadion speelden KV Kortrijk en Sporting Charleroi vanmiddag 1-1. Guillaume Gillet maakte de laatste 10 minuten zijn debuut voor Charleroi.
10/07 18u15  ATF’ers nemen gebubbeld afscheidWegenbouwbedrijf ATF maakt er al zeventien jaar een gewoonte van om de dag voor het bouwverlof met alle personeelsleden aan teambuilding te doen en om op een feestelijke manier het bouwverlof in te stappen. Zelfs corona kan dat niet tegenhouden.
10/07 18u15  Trompettist Jo Hermans popelt om weer te spelen: “Wij zijn veiliger dan zangers en koren!”Hij stevende af op het drukste jaar uit zijn carrière. Tot corona ook Jo Hermans’ concertagenda helemaal leeg veegde. Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van de doorgaans alomtegenwoordige trompettist. Tussen opnames voor The Voice en de nieuwe plaat van Balthazar door broedt de uitgeweken Tielenaar alweer op grootse plannen die hij ons graag in primeur toont.
10/07 17u15  Twee dieven die op klaarlichte dag gsm’s stelen in Turnhout gevatHet team straatcriminaliteit van de Politie Regio Turnhout heeft twee verdachten opgepakt van een brutale diefstal bij telefoonwinkel Mobilesous in de Herentalsstraat in Turnhout, begin deze week. De dieven gingen toen aan de haal met een tiental telefoons en sloten de eigenaar op in de werkruimte.
10/07 17u15  Schanslaan pas open tegen 1 septemberNet voor de start van het bouwverlof werd in de Schanslaan in Borsbeek werk gemaakt van het betonnen plateau op het kruispunt met de Akkerdonckstraat. Dit plateau moet nu eerst 28 dagen uitharden.
10/07 17u15  Geen kermis maar wel smoutebollen en wafels!Heikermis mag dan dit jaar uitzonderlijk wel niet doorgaan, toch worden op het Kardinaal Cardijnplein in Berlaar-Heikant sinds vrijdag smoutebollen, Brusselse wafels en appelbeignets verkocht. Daar zorgt de Berlaarse kermisfamilie Delmez voor.
10/07 17u15  Antwerp-trainer Ivan Leko wil vervanger voor zwaar gekwetste Sander CoopmanBij Antwerp viel woensdag tijdens het oefenduel met Eupen Sander Coopman uit met een zware blessure. De voorste kruisband van de middenvelder zou volledig afgescheurd zijn, wat een erg lange revalidatie betekent. Trainer Ivan Leko wil er dan ook graag nog een speler bij.
10/07 17u15  Wimbledon verdeelt ondanks afgelasting toch prijzengeld onder 620 spelersWimbledon zal 10 miljoen pond (ruim 11 miljoen euro) aan prijzengeld verdelen onder de 620 spelers die normaal gezien aan het uiteindelijk geannuleerde grandslamtoernooi zouden deelnemen. Dat heeft de All England Lawn Tennis Club (AELTC) vrijdag bekendgemaakt.
10/07 17u15  Jongeman in uitgaansbuurt Knokke trapt naar hoofd van agentDe onlusten van de afgelopen dagen in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist blijven nazinderen. Nu zoekt de politie een jongeman die trapte naar het hoofd van een agent.
10/07 17u15  Opnieuw trekt een jonge Belg naar de BundesligaArminia Bielefeld, dat volgend seizoen aantreedt in de Bundesliga, heeft Nathan de Medina (22) transfervrij aangetrokken. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2023. De verdediger was einde contract bij Excel Moeskroen.
10/07 17u15  Trompetist Jo Hermans popelt om weer te spelen: “Wij zijn veiliger dan zangers en koren!”Hij stevende af op het drukste jaar uit zijn carrière. Tot corona ook Jo Hermans’ concertagenda helemaal leeg veegde. Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van de doorgaans alomtegenwoordige trompettist. Tussen opnames voor The Voice en de nieuwe plaat van Balthazar door broedt de uitgeweken Tielenaar alweer op grootse plannen die hij ons graag in primeur toont.
10/07 17u15  Kempense meesteroplichtster blijft aangehouden: “Ze is heel overtuigend”De raadkamer van Turnhout heeft vrijdag de aanhouding van oplichtster Ilse Leroi verlengd. Sinds dinsdag zit de Kempense achter de tralies voor onder meer oplichting en weerspannigheid tegenover de politie. Intussen weten enkele slachtoffers een deel van hun ontvreemde spullen te recupereren.
10/07 16u15  Nieuwe uitbater gezocht voor loods Bar PaniekAG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen, gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor de loods ter hoogte van Kattendijkdok-Oostkaai 21 op het Eilandje.
10/07 16u15  Gemeenten Mol en Herentals verplichten mondmaskers ook op marktenMondmaskers in gesloten ruimten zijn vanaf nu verplicht. Maar de burgemeesters van Mol en Herentals gaan nog een stapje verder en verplichten mondmaskers op hun openluchtmarkt. Ook op de kermis van Mol-Donk wordt het verplicht.
10/07 16u15  Stad zoekt uitbater voor horecazaak in oranjerie HarmonieparkAG Vespa, de vastgoedpoot van de stad Antwerpen, is op zoek naar kandidaten om een horecazaak met terras uit te baten in de oranjerie in park Harmonie.
10/07 16u15  Lommel SK stelt jonge Engelsman Liam Manning aan als nieuwe hoofdcoachLommel SK heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat Liam Manning (34) de nieuwe hoofdtrainer wordt. Manning is een jonge Engelsman die eerder al voor de City Football Group werkte als directeur coaching van de New York City Academy.
10/07 16u15  Lokale zender WFM zendt Vlaamse Top 111 uit vanuit voortuin toeristische dienst: “Het is tijd om ook met onze radio uit ons kot te komen”Om de Vlaamse feestdag in de nasleep van corona toch nog enige luister te geven, zendt radio WFM een top 111 van Vlaamse artiesten uit. Niet veilig vanuit zijn kot, maar in openlucht in de voortuin van Toerisme Westerlo.
10/07 16u15  Extra waardebon om lokaal winkelen te promotenInwoners die hun #samentegencorona-cadeaubon hebben uitgegeven, kunnen die vanaf nu inruilen voor een gratis waardebon. Die wordt geschonken door de gemeente en Willebroek Winkelhart. Doel is het lokaal winkelen in Willebroek te promoten.
10/07 16u15  Huurders van Woonveer krijgen waardebonnen voor groenten en fruitDe huurders van sociale huisvestingsmaatschappij Woonveer Klein-Brabant kregen de voorbije dagen niet alleen het zomermagazine van Woonveer in de bus, maar ook twee waardebonnen die ze kunnen inruilen bij de deelnemende lokale fruit- en groentewinkels.
10/07 16u15  Staat dit ook Waasland-Beveren te wachten? In Frankrijk moet Amiens nu toch in Ligue 2 starten, al blijft schadevergoeding mogelijkDe Franse Raad van State heeft vrijdag in kort geding het verzet van Amiens tegen zijn degradatie afgewezen. De Noord-Franse club bereidt zich nu voor op een seizoen in de Ligue 2.
10/07 16u15  Hoe zegde da? Ken jij een hete broek?Het Antwerpse dialect... Het is toch wel iets aparts, niet? De hele zomer lang laten we jullie kennismaken met de uitzonderlijke tongval van de Antwerpenaren. Ken jij alle woorden al? We eindigen de week met ‘een hete broek’.
10/07 16u15  Jo Hermans popelt om muzikale activiteiten weer te hervatten: “Trompettisten zijn veiliger dan zangers en koren!”Hij stevende af op het drukste jaar uit zijn carrière. Tot corona ook Jo Hermans’ concertagenda helemaal leeg veegde. Bij de pakken blijven zitten, ligt niet in de aard van de doorgaans alomtegenwoordige trompettist. Tussen opnames voor The Voice en de nieuwe plaat van Balthazar door broedt de uitgeweken Tielenaar alweer op grootse plannen die hij ons graag in primeur toont.
10/07 16u15  Juni was extreem heet (maar niet bij ons)In België was de voorbije maand juni volgens het KMI eerder normaal te noemen, maar wereldwijd evenaarden we op een fractie na de extreemste temperaturen die in de recordmaand juni 2019 waren opgetekend.
10/07 16u15  Drie black-owned beautymerken in de kijkerWie tijdens het aankopen van nieuwe beautyproducten wil uitkijken naar black-owned merken om zo een steentje bij te dragen in de strijd tegen racisme, heeft in de (online) parfumerie heel wat keuze. Wij zetten alvast onze favorieten op een rij.
10/07 16u15  Nieuw Bundesliga-seizoen begint op 18 septemberHet volgende Bundesliga-seizoen gaat op 18 september van start. De laatste speeldag is voorzien op 22 mei 2021. Dat blijkt uit de wedstrijdkalender die de Duitse voetbalbond (DFB) vrijdag publiceerde.
10/07 16u15  Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson mist laatste 4 matchen van seizoenJordan Henderson, aanvoerder van kampioen Liverpool, mist de laatste vier wedstrijden van het Premier League-seizoen vanwege een knieblessure. Dat heeft coach Jürgen Klopp vrijdag bevestigd.
10/07 16u15  Kinderen mogen na reis naar risicogebied niet meteen terug naar crècheKinderen en hun begeleiders die terugkomen uit een gebied dat code rood of code oranje kreeg, kunnen niet meteen na terugkomst in België opnieuw naar de crèche. Ze moeten eerst 14 dagen in thuisisolatie blijven. Dat blijkt uit een communicatie van Kind & Gezin, nadat het wetenschappelijk gezondheidsinstituut Sciensano donderdag nieuwe testrichtlijnen uitstuurde naar ziekenhuizen en artsen.
10/07 15u15  Marc Van Ranst waarschuwt iedereen met reisplannen: “Er gaan rode plekken bij komen, er is nu al één vergeten”Volgens viroloog Marc Van Ranst is het onvermijdelijk dat er nog rode plekken zullen bijkomen op de Europese kaart en waar we door corona dus niet naartoe mogen reizen. Meer nog: Buitenlandse Zaken vergat een regio te vermelden. Ook over de Belgische situatie is Van Ranst behoedzaam. “We zitten nog aan een plateau van 86 nieuwe besmettingen per dag. In sommige andere landen zouden ze dat een outbreak noemen.”
10/07 15u15  Camerabeelden en spoor van handpalm nekken inbreker in MechelenDe politie heeft een verdachte geklist voor een recente reeks inbraken in voertuigen in de omgeving van de Tervuursesteenweg in Mechelen. Een spoor van zijn handpalm op een van de wagens en camerabeelden nekten hem.
10/07 15u15  Hoe mondmaskers plots verplicht werden: puzzelstukjes vielen in paar uur tijd in elkaarAls een donderslag bij heldere hemel kwam de verplichting op mondmaskers er dan toch. In een paar uur tijd vielen alle puzzelstukjes netjes in elkaar. De politiek had sowieso een overlegcomité op de agenda staan, dus hakten ze de knoop dan maar door. “Iedereen zat op dezelfde lijn, er was gewoon geen enkele reden meer om te wachten.”
10/07 15u15  Koningin Máxima als pink ladyDe Nederlandse koningin heeft zich donderdalaten zien in een volledig roze ensemble. Haar keuze viel ook deze keer op een outfit van onze landgenoot Edouard Vermeulen, ontwerper van Natan.
10/07 15u15  Onaangepaste snelheid was oorzaak van dodelijk ongeval met twee AntwerpenaarsHet verkeersongeval met twee dodelijke slachtoffers van woensdag in Veurne werd veroorzaakt door het rijden met een onaangepaste snelheid. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Bij de crash kwamen een 28-jarige man uit Zoersel en een 29-jarige vrouw uit Brecht om het leven.
10/07 15u15  STAGEDAGBOEK KV MECHELEN. Oefenkamp zit erop: “Ik voel mijn benen niet meer”De zomerstage van KV Mechelen zit erop. Malinwa koos niet voor een buitenlandse bestemming, maar sloeg zijn tenten op in Tubeke. Van zaterdag 4 juli tot en met vrijdag 10 juli waren niet de Rode Duivels, maar wel de Kakkers de baas op het nationaal oefencentrum. Ook Gazet van Antwerpen was van de partij en hield u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
10/07 15u15  Geen Big Jump dit jaar (maar wel virtuele versie)De Big Jump gaat dit jaar niet door. Althans toch geen georganiseerd evenement zoals anders. Er is dit jaar enkel een virtuele editie.
10/07 15u15  Ivan Leko na uitvallen Coopman: “Heel jammer. En nu hebben we een extra speler nodig”Antwerp-coach Ivan Leko (42) kwam vrijdagmiddag onder meer terug op de zware knieblessure van Sander Coopman, opgelopen in de oefenpot tegen Eupen.
10/07 15u15  Bioscoopsector vreest dat belangrijke bron van inkomsten verloren gaat door verplichting mondmaskersDe bioscoopuitbaters zijn erg ongerust door het nieuws over de mondmaskers. Want als dat betekent dat mensen niets meer mogen eten of drinken in de cinema, is dat een financiële ramp voor hen.
10/07 15u15  Louis Vuitton toont niet langer mannenmode in ParijsLouis Vuitton schrapt de modeshow met mannenmode in Parijs. Het Franse luxemerk rukt zich ook volledig los van de modeseizoenen. De toekomstige collecties voor heren worden gepresenteerd tijdens reizen naar verschillende locaties ter wereld. Dat meldt modesite Women’s Wear Daily (WWD)
10/07 14u15  Gemeente Boechout verzet zich tegen nieuwe verbrandingsoven in WilrijkDe gemeenteraad van Boechout heeft een motie gestemd tegen de bouw van een nieuwe afvalverbrandingsoven door intercommuncale ISVAG langs de Boomsesteenweg in het Antwerpse district Wilrijk. De gemeente vraagt nu aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die over het dossier moet beslissen, om eerst nog een alternatieve locatie zoals het Antwerpse havengebied te onderzoeken.
10/07 14u15  Opera Ballet Vlaanderen neemt miniproductie op in kathedraalIn afwachting van een verdere versoepeling van de coronamaatregelen heeft Opera Ballet Vlaanderen een miniproductie online geplaatst die werd opgenomen in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het gaat om een duet op ‘Pie Jesu’ uit het Requiem van Gabriel Fauré, in een choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui.
10/07 14u15  Artiestencoalitie: “Werkloosheidssteun is goede maatregel die veel te laat komt”De Artiestencoalitie van kunstenaars en hun beroepsverenigingen is blij dat de Kamer donderdagavond een wetsvoorstel goedkeurde dat artiesten en technici makkelijker toegang geeft tot een werkloosheidsuitkering. Toch komt de maatregel erg laat: “Wat kon vanaf crisisdag één in andere sectoren, kan vanaf nu ook voor freelancers in onze sector”.
10/07 14u15  Brand onder dak van woning in opbouwDe brandweer rukte vrijdagmiddag uit naar de Rabesdijk in Bouwel (Grobbendonk) voor rookontwikkeling onder het dak van een woning in opbouw. De hulpverleners moesten een gat in dak maken om bij het smeulend vuur te geraken. De brand was ontstaan tijdens werkzaamheden aan de woning. De eigenaars zullen door de schade nog een tijdje langer moeten wachten vooraleer ze in hun nieuwe pand kunnen trekken.
10/07 14u15  Ben Mertens in eerste kwalificatieronde voor WK snooker tegen killer van Ronnie O’Sullivan, ook Luca Brecel aan de bakDinsdag 21 juli gaan in het English Institute of Sport in Sheffield de kwalificaties voor het wereldkampioenschap snooker van start. Naast Luca Brecel (WS-37) komt daarin ook Ben Mertens in actie. Hij verdiende zijn plaats als halvefinalist op het EK U21. Vrijdag werd de 15-jarige Oost-Vlaming voor de eerste ronde uitgeloot tegen James Cahill (WS-106).
10/07 14u15  Coronamaatregelen wegen te zwaar, bloemencorso afgelast: “Nachtmerrie voor de wagenbouwers”Ook de lightversie van het corso van Loenhout kan niet doorgaan. De organisatoren checkten een lijst van twintig parameters om in coronatijd te mogen organiseren. Daaraan kunnen de corsobouwers niet voldoen.
10/07 14u15  Diamantsector moet noodgedwongen mensen laten afvloeienDe coronacrisis blijft ook een zware impact hebben op de diamantsector. Bij het gereputeerde certificatenlabo en onderzoekscentrum HRD Antwerp verdwijnen negen jobs.
10/07 13u15  Huiszoekingen in drugsonderzoek: Antwerpse politie neemt grote som geld in beslagDe Antwerpse politie heeft bij drie huiszoekingen meer dan 28.000 euro cash en een hoeveelheid cocaïne in beslag kunnen nemen.
10/07 13u15  Coronamaatregelen wegen te zwaar, bloemencorso afgelast: “Een nachtmerrie voor onze wagenbouwers”Ook de lightversie van het corso van Loenhout kan niet doorgaan. De organisatoren checkten een lijst van twintig parameters om in coronatijd te mogen organiseren. Daaraan kunnen de corsobouwers niet voldoen.
10/07 13u15  Extra bewakingsagenten gaan controleren of je mondmasker draagt in Waasland Shopping CenterWaasland Shopping zal de komende dagen extra bewakingsagenten inzetten om te controleren of bezoekers wel hun mondmaskers dragen. Ook in de gangen van het winkelcentrum zal het verplicht zijn om een mondmasker te dragen.
10/07 13u15  Final 8 in Champions League levert twee potentiële krakers op in kwartfinales, Timothy Castagne en Atalanta treffen PSGAtalanta-PSG en Leipzig-Atlético Madrid zijn de twee kwartfinales in de Champions League waarover al duidelijkheid bestaat. Bij de laatste vier treffen de winnaars van beide duels elkaar. Dat bleek vrijdag bij de loting op de UEFA-hoofdzetel in het Zwitserse Nyon.
10/07 13u15  Populairste fitnessoefening van het moment belooft buikspieren in twee wekenAltijd al een wasbordbuikje gewild? Dan kun je het - mits doorzettingsvermogen - in amper twee weken bekomen dankzij de fitnessroutine van Chloe Ting. Haar zogenoemde ‘2 weeks abs challenge’ is sinds de coronacrisis een hit op sociale media en blijkt effectief.
10/07 12u15  Auto twee keer tegengehouden: twee rijbewijzen ingetrokkenTemse
10/07 12u15  Witte rook voor Slachthuissite: buurtbewoners en ontwikkelaars bereiken akkoordHet Damcomité, een groep buurtbewoners van de wijk Antwerpen Dam, heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Bij de ontwikkeling van de Slachthuissite aan de Slachthuislaan wordt straks een derde van de ruimte ingevuld door groene openbare ruimte. Dat kwam het comité overeen met ontwikkelaar Triple Living.
10/07 12u15  Provincie Antwerpen lanceert ‘GroenZoeker’ om recreanten beter te spreiden over groendomeinenDe provincie Antwerpen heeft een nieuwe website gelanceerd waarop het volledige lokale groen- en natuuraanbod in de provincie terug te vinden valt. De ’GroenZoeker’ moet er onder meer voor zorgen dat recreanten zich beter verspreiden over de bestaande groene ruimte, nu veel meer mensen deze zomer in de eigen streek blijven omwille van de coronacrisis.
10/07 12u15  Antwerpse luchthaven ontvangt eerste toeristen sinds lockdown: “We vertrekken met een dubbel gevoel”“We zijn blij dat we op vakantie kunnen vertrekken, maar tegelijkertijd is er ook enige onzekerheid. Wat als het virus opnieuw in kracht toeneemt?” Mischa en Dina zijn vanochtend met hun dochter vanaf de luchthaven van Antwerpen vertrokken naar de Kroatische stad Split. Het was de eerste commerciële vlucht vanuit Deurne sinds het begin van de lockdown. Het leven op de luchthaven komt zo stilaan terug op gang.
10/07 12u15  Belgische zomermercato loopt in twee fases en loopt af op 5 oktoberDe zomermercato zal er door de coronacrisis een beetje anders uitzien. De Belgische transfermarkt zal geopend zijn in twee periodes, waarvan de eerste begint op 7 juli en eindigt op 31 augustus. Het tweede deel loopt van 8 september tot 5 oktober, zo maakte de Pro League vrijdag bekend.
10/07 12u15  Wilms nv investeert 8,3 miljoen: “Meer bestellingen zonweringen en screens omdat klanten meer thuisblijven”Rolluiken- en zonweringenbouwer Wilms nv investeert in drie jaar 8,3 miljoen euro in het bedrijf aan de Molsebaan 20 in Meerhout. Dit najaar opent Wilms nv de deuren van een verruimde toonzaal met interactieve vergaderzalen. De kantoren krijgen een opknapbeurt. Op de productiehal wordt een nieuw dak gelegd, een nieuwe confectielijn wordt opgestart en de ‘schaduwmeesters sinds 1975’ bouwen ook nog een centraal magazijn aan de Molsebaan. Wilms nv stelt 180 mensen tewerk.
10/07 12u15  Theater aan Twater en Ubuntu Festival afgelast, Bar Hasart blijft openDe vijftiende editie van Theater aan Twater gaat niet door. Ook die andere publiekstrekker in Boom, Ubuntu Festival, heeft beslist om de editie van 2020 af te gelasten. Beide organisaties baten wel nog tot eind augustus wel Bar Hasart in het park uit.
10/07 12u15  Indische neushoornbaby geboren in PlanckendaelMooi nieuws uit het dierenpark Planckendael: de Indische neushoorn Karamat schonk er donderdag het leven aan een flinke dochter. Opvallend genoeg heeft het jong nog geen hoorn.
10/07 12u15  73-jarige vrouw uit Borgerhout vermistDe politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de vermiste Ezzahia Jaafro uit Borgerhout. De 73-jarige vrouw verliet op donderdag 9 juli 2020 rond 16 uur haar woning in de Eliaertsstraat in Borgerhout, sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.
10/07 12u15  STAGEDAGBOEK BEERSCHOT. Mannekes trainen in de regen in DuitslandNa Antwerp en KV Mechelen begint de zomerstage ook voor Beerschot. De Mannekes vertoeven van donderdag 9 juli tot en met vrijdag 17 juli in het Duitse Kaiserau. Ook Gazet van Antwerpen is van de partij en houdt u in dit dagboek op de hoogte van alle nieuwtjes op en rond het trainingsveld.
10/07 12u15  LIVESTREAM. UEFA loot voor Final 8 in Champions League en Europa LeagueVrijdagmiddag staan op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de lotingen voor de eindrondes in de Champions League (vanaf 12u) en de Europa League (vanaf 13u) op het programma. Volg de lotingen hieronder LIVE.
10/07 11u15  Wijkinspecteurs volgen opleiding dierenbeschermingVeertig wijkinspecteurs van Mechelen en Willebroek volgen een opleiding dierenbescherming. Zes onder hen gaan zich zelfs extra specialiseren rond het welzijn van dieren.
10/07 11u15  Dierenarts vecht weigering bouw dierenkliniek aan, Liezelse buurt opnieuw ongerust: “We kunnen enkel bang afwachten”Dierenarts Isabel van der Kuijl, die aan de Turkenhofdreef in Liezele (Puurs-Sint-Amands) een moderne paardenkliniek wil bouwen, is in beroep gegaan tegen de gemeentelijke weigering van de omgevingsvergunning. Eind juli moet de bestendige deputatie van de provincie nu een beslissing nemen, maar de buren zijn verrast en opnieuw boos.
10/07 11u15  Transfervrije Salomon Kalou trekt naar Braziliaanse club BotafogoDe Ivoriaanse international Salomon Kalou (34) trekt transfervrij naar de Braziliaanse club Botafogo. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2021. Dat heeft de club uit Rio de Janeiro donderdag aangekondigd.
10/07 10u15  Bekaert verkoopt voormalige site in Hemiksem voor 23 miljoen euroStaaldraadproducent Bekaert heeft een overeenkomst gesloten met drie Belgische projectontwikkelaars over de verkoop van zijn vroegere site in Hemiksem, in de provincie Antwerpen. De drie betalen 23 miljoen euro voor de site.
10/07 10u15  UEFA loot straks voor Final 8 in Champions League en Europa LeagueVrijdagmiddag staan op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de lotingen voor de eindrondes in de Champions League (vanaf 12u) en de Europa League (vanaf 13u) op het programma.
10/07 10u15  Geen Corona voor Giant Kenneth ‘Speedy’ SmithGiant Kenneth ‘Speedy’ Smith (27), die momenteel bij Maccabi Haifa een interim afwerkt, heeft geen corona-besmetting in Israël opgelopen. Hij testte negatief, maar moet nog wel enkele dagen in quarantaine blijven.
10/07 10u15  Trouwzaal in Waaslandhaven wordt omgebouwd tot zomerbarIn de feestzaal van Bebronna, gelegen in industrieel gebied in de Waaslandhaven, gonst het normaal gezien van de ambiance tijdens trouwfeesten. Maar door de coronacrisis bleef het ook in Bebronna stil dit voorjaar. Om het slechte voorjaar toch goed te kunnen maken, werd Bebronna tijdelijk omgebouwd tot zomerbar.
10/07 09u15  Partijsecretariaat van N-VA beklad door pro-abortusactivisten: “Maar wij laten ons niet intimideren”Het hoofdkwartier van N-VA is donderdagnacht beklad door pro-abortusactivisten. Dat meldt de partij op Twitter. “Maar we laten ons niet intimideren door vandalisme”, klinkt het.
10/07 09u15  DISCUSSIE. Ben jij tevreden met de verplichting van mondmaskers in winkels?Vanaf morgen is het voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Daaronder vallen onder meer bioscopen, theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land gisterenavond beslist.
10/07 08u15  Geen popcorn meer in cinema? Kinepolis “bekijkt implicaties” mondmaskerplichtDe overheid verplicht vanaf zaterdag mondmaskers in bioscopen. Of dat betekent dat er geen popcorn of ander snoepgoed meer gegeten mag worden tijdens de film, is voor Kinepolis nog onduidelijk.
10/07 08u15  Tien originele adresjes voor een overnachting in eigen landDoor de coronacrisis staat niet iedereen te springen om zijn vakantie door te brengen in het buitenland. En dat hoeft ook niet, want in België zijn er heel wat leuke plekjes en originele adresjes om je vakantie door te brengen. Van een oude bus tot een transparante bubbel: wij hebben alvast tien leuke overnachtingen op een rijtje gezet.
10/07 07u15  Trouwzaal in havengebied wordt omgebouwd tot zomerbar: “We hebben een fantastisch terras”In de feestzaal van Bebronna, gelegen in industrieel gebied in de Waaslandhaven, gonst het normaal gezien van de ambiance tijdens trouwfeesten. Maar door de coronacrisis bleef het ook in Bebronna stil dit voorjaar. Om het slechte voorjaar toch goed te kunnen maken, werd Bebronna tijdelijk omgebouwd tot zomerbar.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

3x Drugsdealers opgepakt op het Antwerpse Zuid en in Merksem12/07 10u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag in twee verschillende dossiers drie personen opgepakt op verdenking van drugshandel. Eén van hen stond driemaal geseind in andere lopende dossiers.
3x Hoogzomer blijft uit: “Ook volgende tien dagen geen tropisch weer te bespeuren”12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Vorig jaar zaten we nu al bijna aan onze tweede hittegolf. Maar de hoogzomer van 2020 blijft voorlopig uit. “Tropische temperaturen zie ik de volgende tien dagen alvast niet op mijn weerkaarten”, zegt Frank Deboosere. “Wat niet wegneemt dat die er nog kunnen komen.”
3x Kempens koppel opent twee horecazaken op rij: “Zitten nog volop in coronacrisis, toch geloven wij dat mensen terug gaan uiteten”12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Johan Ariën (51) en Els Bastianen (49) openen nu donderdag ijsatelier Crème Classe aan de Zandberg in Westerlo. Half augustus komt daar ook nog bistro ’t Zand bij. Johan Ariën was 22 jaar lang het gezicht van restaurant Torenhof in Tongerlo. Bistro ’t Zand en ijsatelier Crème Classe zijn gehuisvest in de vroegere taverne ’t Zand tegenover het stadion van KVC Westerlo.
3x Speelbabbel heropent: “Gezellig samenzijn was grootste gemis”12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Speelbabbel in Sint-Job vindt na de corona-lockdown een nieuwe adem, weliswaar in openlucht. De tuin van de pastorie waar de Speelbabbel een stek heeft, leent zich daar uitstekend toe. Voortaan zijn elke donderdagvoormiddag kindjes en hun (groot)ouders welkom om samen te spelen in de natuur en om ervaringen uit te wisselen. “Het was hoog tijd dat we opnieuw konden opstarten.
2x Brand verwoest stacaravan op recreatiedomein Waesmeer12/07 21u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Een stacaravan is zondag in de late namiddag volledig in de as gelegd bij een felle brand op het recreatiedomein Waesmeer in Temse. Een buurvrouw moest geëvacueerd worden.
2x Jambon over komende Nationale Veiligheidsraad: “Mogelijk versoepeling voor evenementensector in september”12/07 21u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Vlaams minister-president Jambon (N-VA) zegt aan VTM Nieuws dat eventuele versoepelingen voor de evenementensector komende woensdag op de Nationale Veiligheidsraad besproken zullen worden. Dat zei hij zondag in een interview met VTM Nieuws.
2x Al 46 onteigeningen voor fietspad, maar realisatie nog niet voor morgen12/07 20u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) blijkt dat er het voorbije anderhalf jaar 46 akkoorden zijn bereikt voor onteigeningen voor het langverwacht fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius. Dat lijkt veel, maar is minder dan een kwart van het totaal.
2x Verdeling zitplaatsen nieuwe tribune RAFC loopt niet 100% goed12/07 20u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: Niet elke Antwerpfan was afgelopen weekend onverdeeld gelukkig met de zitplaats die hij gekregen heeft in de nieuwe tribune 4 van het Bosuilstadion. Vrienden en grote groepen die gevraagd hadden om naast elkaar te zitten, werden opeens gescheiden. “Het gaat om enkele gevallen en die zijn intussen rechtgezet”, reageert de club.
2x Geen finale voor David Goffin in Ultimate Tennis Showdown12/07 20u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: David Goffin (ATP-10) heeft zich zondag in het Franse Nice niet voor de finale van de Ultimate tennis Showdown kunnen plaatsen. De 29-jarige Luikenaar verloor met 15-11, 13-11 en 13-12 van de Griek Stefanos Tsitsipas, die hem zaterdag ook op de laatste speeldag van de groepsfase verslagen had.
2x Hoe was het pannabootcamp op Tisselts kunstgras?12/07 20u15 - Gazet van Antwerpen: Media & Cultuur: De Belgische en internationale topfreestylers Filip Meeus en Martijn Debbaut organiseerden zoals eerder aangekondigd een eerste Freestyle & Panna Bootcamp op het kunstgrasterrein van voetbalclub Sporting Tisselt. “We wilden onze ervaring en passie voor deze sport delen. Deze formule is zo goed meegevallen dat we de volgende maanden op verschillende plekken hetzelfde gaan doen”, zegt Filip Meeus. Er deden een zestigtal kinderen tussen de 7 en 14 jaar jong mee. De jongeren leerden dat het bij freestyle de bedoeling is de voetbal letterlijk hoog te houden en zo allerlei spectaculaire truken uit te halen. Bij pannavoetbal is het juist het tegenovergestelde. De bal laag houden en de bal door de benen van de tegenstander spelen. “Fun en plezier en veel bijgeleerd”, luidt het eensgezind. www.skillskampen.be

Statistieken

Artikels:
27813
Gelezen:
9423
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven