vrijdag 28 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Belang van Limburg

Laatste updatecontrole: vandaag om 1u00
 

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
28/01 00u15  Lichtgewonde bij ongeval op Noord-Zuidverbinding in Pelt Op de Noord-Zuidverbinding is in Pelt een auto uit de richting van Nederland bij een uitwijkmanoeuvre over de middenberm gegaan. Het voertuig belandde op de zijflank in de berm. De bestuurster moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd, maar zat niet gekneld. Ze werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. 12 
28/01 00u15  In memoriam. De Nederlandse topadvocaat die Auschwitz overleefde en zijn laatste jaren in Lanaken doorbracht Voormalig advocaat Max Moszkowicz sr. is op 95-jarige leeftijd overleden. Moszkowicz leefde teruggetrokken in Lanaken, na een jarenlange carrière als beroemdste strafpleiter van Nederland.16 
28/01 00u15  Union-spits Deniz Undav boos na topper tegen Club: “We hebben tegen twaalf gespeeld” Geen goals in Club Brugge-Union dus ook niet voor topscorer Denis Undav: “Tegen Club Brugge winnen is moeilijk, zeker als ze hulp krijgen van de ref”, aldus de spits van Union.
28/01 00u15  Overleden Truienaar leeft voort in futsalclub Los Frèros Rummen: “Maarten is de bestaansreden van ons team” Woensdag was het dag op dag vijf jaar geleden dat Maarten Vaes in Sint-Truiden van de weg raakte met zijn wagen. Een week later overleed de 19-jarige Truienaar kansloos in het ziekenhuis. Zijn zaalvoetbalclub Los Fréros Rummen is hem niet vergeten. Integendeel, hij stuwt zijn makkers vooruit.10 
27/01 23u15  Secure Ricky Walden geeft Luca Brecel lesje in efficiëntie in Berlijn: 5-2 De German Masters zitten erop voor Luca Brecel. Het nummer 16 van de wereld verloor donderdagavond in de achtste finales met 5-2 van een bijzonder secure én efficiënte Ricky Walden (WR 24).
27/01 23u15  Geen goals in topper tussen Club Brugge en Union: kloof blijft negen punten, leider is de morele winnaar Wie stopt Union? Genk niet en ook Club Brugge niet. Blauw-zwart werd in eigen huis bijwijlen overklast en moest Simon Mignolet op beide knieën danken. De doelman zorgde ervoor dat de achterstand op de leider uit Brussel ‘maar’ negen punten blijft.
27/01 23u15  Amerikanen willen neergestorte F-35 koste wat het kost bergen voor de Chinezen het gevechtsvliegtuig vinden De VS probeert met man en macht een F-35-gevechtsvliegtuig te bergen die in de Zuid-Chinese Zee stortte. Aan boord van het gloednieuwe toestel van 103 miljoen euro een pak geavanceerde technologie en apparatuur die de Amerikanen liever niet in handen van China willen zien terechtkomen. Al zouden de Chinezen wel volop aan het zoeken zijn.
27/01 22u15  Nederlandse Amerikaan via Spanje en Eindhovens pleintje naar Lommel Top Divisie 1-ploeg Lommel versterkte zich vorig seizoen in volle coronaperiode in de breedte met Carlos Gutierrez. Het was Donovan van Wijngaarden, die de Amerikaan met Nederlands paspoort op een buitenpleintje in Eindhoven bezig zag en hem met zijn ex-team in contact bracht.
27/01 22u15  Kan Achel ‘bevrijdende zege’ boeken? Na zo’n drie weken zonder wedstrijd (corona) mag Achel weer aan de slag. Zaterdag (20.30u) ontvangt het Gent in de eigen Koekoek, mét publiek zowaar. Pechvogel Michiel Fransen wil stilaan komaf maken met zijn tot dusver ronduit vervelende seizoen.
27/01 22u15  Bocholt 2 wil laatste titelkans grijpen Na een lange interlandbreak trekt het Belgische competitiehandbal zich weer op gang. In de BENE-League verdedigt Sezoens Achilles Bocholt zijn leidersplaats tegen Hubo Initia Hasselt. De tweede ploeg van Bocholt werkt de topper af tegen Elita Lebbeke.
27/01 22u15  Heusdenaar Danny Ceyssens zamelt scheidsrechterskledij in voor refs in Gambia Het voetbal is wereldwijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters. En dat neemt Danny Ceyssens wel erg letterlijk. De ex-scheidsrechter en -opleider is onlangs gestart met een inzamelactie voor scheidsrechterskledij voor kinderen in… Gambia. “En dat is nog maar het begin”, verklapt de 61-jarige weldoener uit Heusden-Zolder.
27/01 22u15  Overleden Maarten leeft voort in futsalclub Los Frèros Rummen Woensdag was het dag op dag vijf jaar geleden dat Maarten Vaes in Sint-Truiden van de weg raakte met zijn wagen. Een week later overleed de 19-jarige Truienaar kansloos in het ziekenhuis. Zijn zaalvoetbalclub Los Fréros Rummen is hem niet vergeten. Integendeel, hij stuwt zijn makkers vooruit.
27/01 22u15  Noord-Limburg steunt verwoeste gemeenteschool van Trooz: “Kinderen weer een aangename omgeving geven” De negen gemeenten van de hulpverleningszone Noord-Limburg verenigen de krachten om materiële bijstand te leveren aan de gemeentelijke basisschool van Trooz, de Luikse gemeente die afgelopen zomer heel zwaar getroffen werd door wateroverlast. In totaal brengt de brandweer vrijdag voor 25.000 euro aan goederen ter plaatse.
27/01 22u15  Burgemeester Peer geschokt na steekpartij met 12-jarige: “Dit heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal” Burgemeester Steven Matheï (CD&V) van Peer reageerde donderdag geschokt op de gebeurtenissen aan de Collegelaan in Peer, waar een twaalfjarige jongen een wijkinspecteur van politiezone Kempenland neerstak.
27/01 22u15  Waarom Nieuwerkerken plots minder inwoners telt Nieuwerkerken is één van de drie Limburgse gemeenten die het inwonersaantal zagen teruglopen in 2021. Dat lijkt verrassend, want de voorbije jaren is er veel gebouwd in gemeente, en er staan nog veel bouwprojecten op stapel.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
27/01 22u15  Nafi Thiam slaat hele indoorseizoen overNafi Thiam slaat het hele indoorseizoen over. Dat bevestigde haar coach Roger Lespagnard aan Belga. Bij het management van Thiam houden ze wel nog een slag om de arm.
27/01 22u15  Voormalig Nederlandse topadvocaat Max Moszkowicz overledenVoormalig advocaat Max Moszkowicz sr. is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon Robert Moszkowicz bevestigd. Gedurende zijn carrière groeide hij door tal van spraakmakende zaken uit tot een begrip in de Nederlandse strafadvocatuur.
27/01 22u15  Eerste executie dit jaar in Verenigde Staten: man die twee mensen vermoordde, krijgt dodelijke injectieIn de Amerikaanse staat Oklahoma heeft donderdag een zwarte man een dodelijk injectie gekregen. De 46-jarige man was in 2005 veroordeeld wegens een dubbele moord. Het is de eerste gevangene die dit jaar in de VS wordt geëxecuteerd.
27/01 22u15  Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige agent steekt in Peer en weglooptDonderdagmiddag werd in Peer een wijkagent op gestoken door een jongen van 12 jaar. De beelden doen inmiddels de ronde via sociale media. De man werd naar het ziekenhuis van Pelt gebracht. Er was op geen enkel moment levensgevaar.
27/01 22u15  12-jarige steekt wijkagent aan middelbare school in Peer: verschillende arrestatiesEen 12-jarige leerling van het Agnetencollege in Peer heeft donderdagnamiddag een agent gestoken. Dat blijkt uit de eerste onderzoeken van beeldmateriaal van het incident. De jongen werd samen met zijn broer (17) en zijn moeder gearresteerd. Wat er met de jonge dader gaat gebeuren, is nog onduidelijk.
27/01 21u15  Minderjarigen die op skivakantie wilden, kregen niet-goedgekeurde boosterprik in Brussels ziekenhuisEnkele minderjarigen die op skivakantie wilden vertrekken, hebben in het Valida-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem hun boosterprik gekregen. Dat meldt VRT NWS en is bevestigd. Op dit moment is er eigenlijk nog geen boosterprik beschikbaar voor jongeren: het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA is nog bezig met de beoordeling. Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie meldt dat de situatie zich niet meer zal voordoen.
27/01 21u15  Vorig jaar kregen 31 Vlaamse landbouwers toelating om hennep te kwekenU leest het goed. Landbouwers hebben vorig jaar in Vlaanderen 53,72 hectare cannabis geteeld. Met toelating van de federale politie. De plantjes waren dan ook niet voor drugsteelt bedoeld. Wel voor andere toepassingen, zoals isolatie of zelfs dierenvoeding.
27/01 21u15  Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige agent neersteekt in Peer en weglooptDonderdagmiddag werd in Peer een wijkagent neergestoken door een jongen van 12 jaar. De beelden doen inmiddels de ronde via sociale media. De man werd naar het ziekenhuis van Pelt gebracht. Er was op geen enkel moment levensgevaar.
27/01 21u15  Diepenbeek verplaatst carnavalsstoet naar 5 juniDe Teutonische Ridders die het Diepenbeekse carnaval organiseren, melden dat ze de carnavalsstoet die voorzien was voor 20 maart, verplaatsen naar 5 juni. “Onder voorbehoud van de mogelijke corona-maatregelen die dan geldig zijn”, luidt het. Ook de populaire Prinsenbrunch die in De Plak zou doorgaan op 13 februari, wordt verplaatst naar 20 maart, in het oorspronkelijk geplande carnavalsweekend. “Zo blijft er toch nog iets van de traditie over.”
27/01 21u15  VUB zet medewerker aan de deur na meldingen van grensoverschrijdend gedragDe Vrije Universiteit Brussel heeft besloten om de samenwerking met een van haar medewerkers stop te zetten na verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigde de VUB zelf aan onze redactie.
27/01 21u15  Mixed Relay op WK veldrijden in laatste instantie van zes naar vier renners, zeven landen staan aan de startDe formule van de Mixed Relay op het WK veldrijden is in laatste instantie gewijzigd. In plaats van zes worden er slechts vier renners ingezet. Er zullen zeven landen aan de start staan. De Mixed Relay is een testevent dat op het WK voor het eerst wordt georganiseerd, het deelnemersveld oogt weinig indrukwekkend.
27/01 21u15  Mixed Relay op WK veldrijden gereduceerd van zes naar vier renners, Fleur Moors valt afDe formule van de Mixed Relay op het WK veldrijden is in laatste instantie gewijzigd. In plaats van zes worden er slechts vier renners ingezet. Er zullen zeven landen aan de start staan. De Mixed Relay is een testevent dat op het WK voor het eerst wordt georganiseerd, het deelnemersveld oogt weinig indrukwekkend.
27/01 20u15  Zesde opvolger Erwin Vanwetswinkel zit nu voor Open Vld in gemeenteraadErwin Vanwetswinkel zit vanaf nu voor Open Vld in de gemeenteraad van Herk-de-Stad. Hij volgt zijn partijgenoot Karel Lavigne op, die om beroepsredenen uit de politiek is gestapt. Met Erwin Vanwetswinkel komt de zesde opvolger op de lijst van Open Vld in de gemeenteraad.
27/01 20u15  Klein brandje in bungalow op ParelstrandOp het Parelstrand in Lommel heeft een brandje gewoed in bungalow. Het vuur ontstond aan een boiler. De bewoner kon zelf de brand al grotendeels blussen. De schade bleef beperkt tot een valse muur en plafond. Ook is er wat rookschade. De brandweer kwam ter plaatse. De brand situeerde zich op recreatiepark, niet op het terrein van het asielcentrum. 
27/01 20u15  Yanina Wickmayer na babybreak van 16 maanden klaar voor eerste toernooi: “Laatste vijf kilo waren het moeilijkst”Het aangroeiende contingent tennismama’s begroet een nieuw lid. Yanina Wickmayer (32) maakt volgende vrijdag, tien maanden na de geboorte van dochtertje Luana, haar wederoptreden in Porto. “Ik vertrouw mijn lichaam weer voor honderd procent.“
27/01 20u15  Kinderen die naar school wandelen of fietsen krijgen beloning: “Systeem registreert alle bewegingen”Diest wil kinderen stimuleren te voet of met de fiets naar school te gaan. De stad stapt daarvoor in het High Five-project dat de bewegingen van de kinderen registreert en hen daarvoor beloont.
27/01 20u15  “In heel Limburg grondvorst mogelijk, opgelet met laaghangende bewolking”Vanavond verschijnen er vanuit het noorden brede opklaringen. Het koelt dan ook makkelijk af en op de meeste plaatsen in Limburg is er grondvorst mogelijk.
27/01 20u15  Auxilia Limburg zoekt vrijwilligers voor studiehulp bij kansarme kinderen: “De nood is hoog”Auxilia Limburg krijgt de vragen voor studiehulp steeds moeilijker ingevuld. “Omdat er steeds meer vraag naar is en omdat vrijwilligers niet altijd aan huis durven gaan door corona”, zegt Mieke Van Hagendoren van Auxilia Limburg.
27/01 20u15  Charleroi haalt Daan Heymans (Venezia) voor anderhalf jaar weer naar BelgiëCharleroi heeft donderdag de komst aangekondigd van Daan Heymans. De middenvelder wordt voor anderhalf jaar uitgeleend door zijn Italiaanse club Venezia met een aankoopoptie.
27/01 20u15  Eli Iserbyt heeft plan klaar voor WK veldrijden: “We moeten Pidcock uit zijn kot lokken”Zelfs Toon Aerts, zelf nochtans lang niet kansloos, geeft het openlijk toe. Als één Belg zondag de rol van topfavoriet mag dragen, is dat Eli Iserbyt (24). Maar dan zal hij wel voorbij Tom Pidcock (22) moeten. Eén voordeel: Hoogerheide bewees dat dat verre van onmogelijk is. Het mentale overwicht, lacht Iserbyt, zit bij de Belgen. “Het zal Pidcock pijn gedaan hebben om zo geklopt te worden.”
27/01 20u15  Iran is na zege tegen Irak zeker van deelname aan WK in QatarIran heeft zich donderdag in Teheran met een 1-0-zege tegen Irak op de zevende speeldag van de Aziatische kwalificaties geplaatst voor het WK voetbal van later dit jaar in Qatar.
27/01 20u15  Snackbar op de speelplaats … als die opgeruimd isPanini’s, worstenbroodjes, cakejes … Leerlingen van het Hasseltse Virga Jessecollege kunnen voortaan tweewekelijks snacks kopen op de speelplaats. Maar dan moet die speelplaats wel vrij zijn van afval.
27/01 20u15  Mixed Relay op WK veldrijden in laatste instantie van zes naar vier renners, zeven teams aan de startDe formule van de Mixed Relay is in laatste instantie gewijzigd op het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville. In plaats van zes worden er slechts vier renners ingezet. Er zullen zeven landen aan de start staan. De Mixed Relay is een testevent en wordt op het WK voor het eerst georganiseerd.
27/01 20u15  Poëziefee leest gedichten voor in basisschool GenkOm wat meer sfeer in de klassen te brengen en zo corona wat te vergeten, heeft basisschool De Reinpad-Gelieren in Genk een poëziefee ingeschakeld. De poëziefee leest in iedere klas een gedicht voor en daarna kunnen de leerlingen zelf aan de slag met woorden en rijmpjes. Het is vandaag gedichtendag. De leerlingen die ziek thuis zitten, worden zeker ook niet vergeten.
27/01 20u15  Drukkerij en snoepwinkel maken plaats voor twintig duurzame appartementen: “Iedereen zal zich hier thuisvoelen”Dinsdag werd de vergunning goedgekeurd voor het bouwen van twintig appartementen naast het gemeentehuis. “Op het gelijkvloers van ‘Residentie Klaver’ komt een horecazaak en we besteden veel aandacht aan duurzaamheid. In april of mei starten de werken”, vertelt gedelegeerd bestuurder van Vestio, Ed Somers.
27/01 20u15  Dichter des vaderlands Mustafa Kör kiest een gedicht voor TV LimburgVanaf vandaag mag de Maasmechelse dichter en schrijver Mustafa Kör zich Dichter des Vaderlands noemen. Door corona kan de officiële inauguratie vandaag niet plaatsvinden, maar dat laat Mustafa Kör niet aan zijn hart komen. De 45-jarige dichter wil met poëzie de mensen uit de drie Belgische landsgedeelten samenbrengen én maatschappelijke problemen aankaarten. Hij wil echt een verschil maken met zijn gedichten. Wij zochten hem op in Wilsele waar hij momenteel woont.
27/01 20u15  VKW wil af van quarantaine op de werkvloer: wat in de scholen kan, moet in bedrijven ook kunnenSchaf de quarantaineregels op de werkvloer af. Wat voor de scholen kan, moet ook kunnen voor de bedrijven, vindt VKW Limburg. De overheid moet snel ingrijpen, want er hangt ons een competiviteitscrisis boven het hoofd. De ons omliggende landen hebben namelijk niet gewacht en de meeste coronabeperkingen losgelaten, zegt voorzitter Marc Meylaers van werkgeversorganisatie VKW. Hij pleit ook voor een grondig debat over het mechanisme van de indexsprong. Door de inflatie stijgt de loonmassa gigantisch. Die wordt onbetaalbaar voor de Limburgse bedrijven, terwijl de werknemers er bijna niets aan over houden. Wel de staat, aldus Meylaers.
27/01 19u15  “’s Middags warm eten, dat is beter”, zegt Jeroen Meus. Maar klopt dat ook?“Als ik op pensioen ben, ga ik zoals mijn grootouders ook ’s middags warm eten. Dat is beter.” Dat zei Jeroen Meus gisteren in Dagelijkse kost. Klopt dat? En moeten we dan niet allemaal terugkeren naar die oude gewoonte?
27/01 19u15  Groot waterlek zorgt voor heel wat schade en nauwelijks bereikbaar handelscentrumDoor een breuk in de waterleiding is er woensdagnacht een groot lek ontstaan in de Winkelstraat in het centrum van Lanaken. Daardoor liepen meerdere kelders van handelszaken en bewoners onder water, hetgeen zorgde voor heel wat schade. De drukke Stationsstraat is afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer vanwege stabiliteitsproblemen.
27/01 19u15  Sociaal Huis Bree verhuist naar StadspleinNa het vertrek van de Federale Overheidsdienst Financiën uit het voormalige stadhuis op het Stadsplein, komt dit gebouw vrij voor een andere bestemming. Het stadsbestuur wil er het nieuwe Sociaal Huis van het Breese OCMW van maken.
27/01 19u15  Corona bij Lotto Soudal: Sylvain Moniquet test positief en mist openingskoers in FrankrijkSylvain Moniquet (24) kan zondag niet starten in de GP La Marseille. De jonge renner van Lotto Soudal testte positief op het coronavirus.
27/01 19u15  Bommetje bij Club Brugge: Ignace Van der Brempt weigert te spelen tegen Union en is op weg naar SalzburgVan een bommetje gesproken: Ignace Van der Brempt (19), jeugdproduct bij Club Brugge, weigert donderdagavond te spelen tegen Union, omdat hij op het punt staat een contract te tekenen bij Salzburg.
27/01 19u15  Toon Aerts wil beter doen dan zijn drie derde plaatsen tot nu toe: “Bronzen medaille zou nu een andere waarde hebben”Drie bronzen plakken liggen er al in de trofeeënkast van Toon Aerts. De 28-jarige Kempenaar hoopt zondagavond één en liefst twee trapjes hoger te staan. “Maar ik ben niet dé favoriet. Dat zijn Eli (Iserbyt, red) en Pidcock.”
27/01 19u15  OVAM schiet op Demir in PFOS-affaire: “Verklaringen van minister zijn volstrekt zonder feitelijke grondslag”In een aangetekende brief aan de onderzoekscommissie PFOS schiet de top van OVAM met scherp op voogdijminister Zuhal Demir (N-VA) na haar passage in het parlement. “De verklaringen van de minister zijn volstrekt zonder enige feitelijke grondslag”, schrijft de top van de Openbare Afvalstoffenmaatschappij.
27/01 19u15  Zelfs na commotie over drie padelterreinen, wil Looise tennisclub er vijf extra: “We nemen maatregelen”De Looise tennisclub GT Tessenderlo vzw, waar eerder al commotie was over de aanleg van drie padelterreinen, wil nu toch vijf extra padelterreinen aanleggen. Maar de club neemt dit keer extra maatregelen tegen geluidshinder en informeert de buurt.
27/01 19u15  Ook Jessa kampt met personeelsuitval: ziekenhuis zoekt studenten verpleegkundeOok het Jessa Ziekenhuis in Hasselt wordt zwaar getroffen door personeelsuitval. Liefst 204 medewerkers zitten thuis met een besmetting of in quarantaine. “We zoeken studenten verpleegkunde ter ondersteuning”, doet Jessa een oproep.
27/01 19u15  Gemeente Riemst gaat in beroep tegen vergunning voor biomassacentrale in LixheHet college van burgeme,ester en schepenen van de stad Visé heeft een vergunning afgeleverd aan Bee Green Wallonia om bij de cementfabriek van CBR in Lixhe een biomassacentrale te bouwen. De centrale is erg omstreden. Vooral in en rond Maastricht is er heel wat protest. Er is twintig dagen tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing.
27/01 19u15  Tienjarige jongen dood aangetroffen in valies in FrankrijkIn het Franse departement Seine-et-Marne, ten oosten van Parijs, is donderdag een kind van tien jaar oud dood aangetroffen in een valies. Dat is meegedeeld door de politiediensten en het parket van Meaux.
27/01 19u15  Windmolens in Dalhem bedreigen komst EinsteintelescoopDe POM Limburg en Universiteit Luik gaan in beroep tegen de vergunning voor een windpark in Dalhem, op de grens met Voeren. De trillingen van de windmolens bedreigen de komst van de Einsteintelescoop.
27/01 18u15  Ongeduld over uitblijven lagere energiefactuur wordt groot, premier belooft oplossing “in nabije toekomst”Het ongeduld over een uitblijvend akkoord over een lagere energiefactuur wordt ook binnen de regering groter en groter. De Vlaamse socialisten en vooral CD&V zetten premier Alexander De Croo (Open VLD) donderdag in de Kamer onder druk om dringend een deal te sluiten. Die komt er volgens de eerste minister “in de nabije toekomst”.
27/01 18u15  Sanne Cant leeft in VS zonder stress toe naar WK: “Dat winnen er niet meer inzit, daar heb ik mee leren leven”Drie keer mocht ze in het verleden de regenboogtrui aantrekken en dat maakt van haar voor eeuwig een ‘grande dame’ van de cross. De kans dat Sanne Cant zaterdag in het Amerikaanse Fayetteville een vierde wereldtitel claimt, is klein zo niet onbestaande. Maar de Kempense gaat wel op zoek naar het onderste uit de kan.
27/01 18u15  Rotterdam wil met wielerevenement kans op Tourstart in 2024 of 2025 vergrotenIn een poging om de start van de Tour de France in 2024 of 2025 binnen te halen organiseert Rotterdam vanaf 15 tot en met 17 juli het Rotterdam Cycling Festival. In en rond de stad worden in dat weekend fietsevenementen georganiseerd, waarvan enkele een link met de Tour de France hebben.
27/01 18u15  Wijziging signalisatie parkeerverbod op wekelijkse marktVanaf vrijdag 25 januari wordt het wekelijkse parkeerverbod voor de markt anders dan voorheen gesignaleerd.
27/01 18u15  Van pestende Michael tot geheime baby: docu geeft “ongefilterde blik op Janet Jackson”Een pestende Michael Jackson. Een tirannieke vader. ‘Nipplegate’ en een geheime baby. Niets blijft onbesproken in een vier uur durende documentaire over Janet Jackson (55). De zangeres onthult er privédetails uit haar leven, met centraal: de mannen die haar jarenlang onder de knoet hielden. “Ik ben ongelooflijk naïef geweest.”
27/01 18u15  Sien en Thomas stoppen als wrapper, Ketnet gaat opnieuw in tv-programma op zoek naar opvolgersSien Wynants en Thomas Van Achteren stoppen als Ketnet-wrapper. De kinderzender gaat opnieuw in een televisieprogramma op zoek naar hun opvolgers.
27/01 18u15  Thibau Nys kan op WK koersen zonder pijn: “Het wordt een tactische koers en dat verhoogt mijn kansen”Thibau Nys (19) lijkt klaar om zaterdag een hoofdrol te vertolken in de belofterace op het WK veldrijden in Fayetteville. Hij heeft geen last meer van schouder en rug na zijn val op het BK. “Ik ben blij met de vorm waarmee ik aan de start zal staan. Ik kan niet wachten.”
27/01 18u15  Golfer Thomas Pieters pas 27ste na openingsdag in Dubai (en dat op zijn verjaardag)Thomas Pieters, vorige zondag nog de primus op het Abu Dhabi Championship, staat na zijn eerste ronde op een gedeelde 27ste plaats in de Dubai Desert Classic.
27/01 18u15  Dave De Kock tegen eind februari in België als overlevering wordt toegestaanDave De Kock, die in Nederland in de cel zit maar in België berecht zal worden voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes, verschijnt op 8 februari voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam, die zal oordelen over zijn overlevering. Dat werd vernomen bij het Openbaar Ministerie en de rechtbank in Amsterdam. De uitspraak valt normaal twee weken later en als de overlevering wordt toegestaan, moet die binnen de tien werkdagen uitgevoerd worden, waardoor De Kock vermoedelijk eind februari voor de onderzoeksrechter in Dendermonde kan verschijnen.
27/01 18u15  Studies tonen vier factoren die kans op long covid vergroten, en je kan ze allemaal behandelenValt te voorspellen of een covid-patiënt ook long covid gaat krijgen, de langdurige vorm van de ziekte met symptomen die nog vele maanden en mogelijk jaren kunnen aanhouden? Twee recente studies doen uitschijnen van wel en zorgen dan ook voor gematigd optimisme onder immunologen. Wetenschappers zien vier factoren die de kans vergroten, en die zijn allemaal te behandelen.
27/01 18u15  12-jarige steekt wijkagent neer aan middelbare school in Peer: verschillende arrestatiesIn de buurt van het Agnetencollege in Peer is donderdagnamiddag een wijkagent die het verkeer stond te regelen neergestoken. De dader is een 12-jarige jongen. Samen met zijn broer en moeder is hij gearresteerd.
27/01 17u15  Fietser gewond bij ongeval in KiewitDanny G. (60) uit Hasselt is donderdag gewond geraakt bij een ongeval in de Kiewitstraat. rond 13.45 uur raakten daar een auto en een fietser betrokken bij een ongeval. 
27/01 17u15  Koninklijk Besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gelden vanaf morgenHet Koninklijk Besluit met daarin de coronamaatregelen die het Overlegcomité afgelopen vrijdag nam, is donderdag gepubliceerd in het Staatsblad. De bewuste maatregelen treden bijgevolg morgen in werking, en zullen al zeker gelden tot en met 27 april. Een overzicht.
27/01 17u15  Wijkagent neergestoken aan middelbare school in Peer: verschillende arrestatiesIn de buurt van het Agnetencollege in Peer is donderdagnamiddag een wijkagent die het verkeer stond te regelen neergestoken. Volgens de eerste berichten zijn er al verschillende arrestaties. Het onderzoek is nog bezig.
27/01 17u15  Eritreeër Biniam Girmay bezorgt Intermarché-Wanty Gobert eerste zege van het seizoen in Trofeo Port d’AlcudiaBiniam Girmay (21) won de Trofeo Port d’Alcúdia, de tweede wedstrijd van de Challenge Mallorca. Na 173 km was de Eritreeër van Intermarché-Wanty Gobert in een sprint de snelste.
27/01 16u15  Standard-nieuwkomer Joachim Van Damme: “Voorlopig houd ik mij nog rustig”Joachim Van Damme kan zondag (eindelijk) debuteren voor Standard, en dat tegen zijn ex-club KV Mechelen. “Dat zou mooi zijn, al is het ook vreemd om niet met maar tegen Rob Schoofs te spelen”, zei de middenvelder.
27/01 16u15  De toestand van Amy Pieters is stabiel, maar onfortuinlijke renster is nog steeds niet bij bewustzijn na harde val van einde vorig jaarAmy Pieters is na haar loodzware val van 23 december ondertussen overgebracht naar een gewone ziekenhuiskamer. Dat meldde de werkgever van de Nederlandse kampioene, Team SD Worx in een communiqué. Ze is voorlopig nog niet bij bewustzijn, maar haar situatie is stabiel.
27/01 16u15  Skilift slaat op hol en gaat in volle vaart achteruit: skiërs springen paniekerig van hun stoelEen skilift in het noorden van Zuid-Korea is op hol geslagen door een technisch effect. Het toestel ging plots in volle vaart achteruit en kon niet gestopt worden. Skiërs die erop zaten, sprongen massaal van de lift. Eén zevenjarig kind werd naar het ziekenhuis gebracht.
27/01 16u15  Cassatie spreekt ex-bestuurders van Publifin definitief vrijHet Hof van Cassatie heeft het beroep van het parket-generaal van Luik tegen de vrijspraak van de zeven voormalige bestuurders van Publifin verworpen. Dat heeft meester Sandra Berbuto bevestigd na berichtgeving van L-Post. De vrijspraak van deze zeven voormalige bestuurders van Publifin door het hof van beroep van Luik is daarmee definitief.
27/01 16u15  Cyriel Dessers scoort vier keer tegen Loïs Openda in oefenmatch (en niet in de extra tijd)Feyenoord won een oefenwedstrijd tegen Vitesse Arnhem met 6-2. Tongenaar Cyriel Dessers, die door de Rotterdammers gehuurd wordt van KRC Genk, scoorde maar liefst vier keer.
27/01 16u15  EMA keurt coronapil van Pfizer goed: eerste orale coronamedicijnHet Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft donderdag groen licht gegeven voor een markttoelating voor de coronapil van Pfizer. Dat meldt het in een persbericht. Het gaat om de eerste markttoelating voor een oraal coronamedicijn.
27/01 16u15  Bondsparket vraagt één speeldag schorsing voor Anderlecht-verdediger Wesley HoedtHet bondsparket heeft Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt een minnelijke schikking van één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro voorgesteld voor zijn uitsluiting in het duel van woensdagavond tegen Cercle, zo maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB donderdag bekend.
27/01 16u15  Na al die jaren zijn er nog steeds fans van de fax: “Onze jobstudenten weten niet wat ze zien”Het Nederlandse gerecht voert de fax af. De luidruchtige voorloper van de e-mail mag dan al zijn beste tijd gehad hebben, fanatieke fans zijn er nog steeds. “Als hij stuk gaat, koop ik morgen een nieuwe.”
27/01 16u15  Ruben Bemelmans strandt in tweede ronde van Challengertoernooi in QuimperRuben Bemelmans (ATP 214) heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het Challengertoernooi in het Franse Quimper (hard/45.730 euro).
27/01 16u15  Sofia Costoulas bereikt halve finales bij junioren: “Ben in de wolken”Sofia Costoulas (ITF 10) speelt vrijdag om een plaats in de finale van het juniorentoernooi op de Australian Open. De zestienjarige Bilzerse, die traint op de Kim Clijsters Academy, knokte zich in drie sets voorbij het Russische tweede reekshoofd Diana Shnaider (ITF 3).
27/01 16u15  Beringenaar van amper 19 jaar veroordeeld voor tien inbraken en spuwt op agentEen 19-jarige inbreker uit Beringen is donderdag in Hasselt tot 24 maanden cel veroordeeld voor het plegen van tien inbraken. Daarnaast ondernam hij nog zes pogingen en bespuugde een agent.
27/01 16u15  Trouwe Truiense rechtbankklant riskeert 40 maanden cel voor drugs dealenEen 34-jarige Truienaar hangt een celstraf van 40 maanden en 16.000 euro boete boven het hoofd voor het dealen van drugs. De man is een vaste klant in de Hasseltse correctionele rechtbank en heeft een uitgebreid palmares op vlak van drugs dealen.
27/01 15u15  Binnenkijken in het ‘vogelhuisje’ van Sarah en Sven in MortselZe woonden midden in de stad, maar hadden nood aan meer groen. Dus verhuisden Sarah Devos en haar echtgenoot Sven naar Mortsel. Een rijwoning in een voormalig kasteelpark stal hun hart want: in de tuin waren er honderden vogels om te spotten. In hun veranda met schommelstoel of de speciale hangstoel uit Mexico is het heerlijk toeven.
27/01 15u15  Wat gebeurde er met Sus Antigoon? Strip duikt in verleden van voorvader van SuskeUiteraard weet u dat Sus Antigoon die overoveroverovergrootvader van Suske is. Hij kwam al spoken helemaal in het begin van Suske en Wiske. Met name in Het eiland Amoras, daar waar Suske en Wiske elkaar voor het eerst zien. Ruim 75 jaar later vertellen Charel Cambré en Marc Legendre het verhaal van Sus Antigoon. Waarom verliet hij Antwerpen in 1541, op het moment dat Antwerpen dé metropool van de wereld was? En hoe komt het dat hij zo’n gerenommeerd drankorgel werd dat zelfs als spook niet zonder fles kon? Leuke vragen die Cambré en Legendre uitwerken in een tweeluik van De Kronieken van Amoras. Dat is een zijreeks van het intussen afgeronde en succesvolle Amoras, die spin-off waarin de Vandersteenpersonages een volwassener publiek moesten aanspreken. De zaak Sus Antigoon is hapklaar amusement, met veel schwung en snelheid in beeld gebracht door virtuoos Cambré. Al dobbert dit eerste deel van een tweeluik nog te zeer aan de oppervlakte en blijft de lezer wat op zijn honger.
27/01 15u15  Duitse hulplijn voor “coronacomplotdenkers” in de familie is groot succesIn Duitsland kunnen mensen met “coronacomplotdenkers” in de familie of vriendengroep bellen naar de hulplijn “Veritas”. De hulplijn is zo’n groot succes, dat ze zelfs oproepen uit Nederland en Oostenrijk binnenkrijgt. Dat schrijft het Nederlandse medium Trouw donderdag.
27/01 15u15  Uitzondering in coronamaatregelen voor niet-gevaccineerde tieners: mag dat onderscheid wel?Niet-gevaccineerde tieners moeten bij een covidbesmetting thuis wel nog in quarantaine, hun geprikte medeleerlingen niet. Na het akkoord woensdag over de afschaffing van de quarantaineregels in het onderwijs komt er reactie op het onderscheid dat bij minderjarigen wordt gemaakt tussen wel en niet-gevaccineerden. Het onderscheid bestaat echter al sinds begin dit jaar. Volgens politici en experten is er een goede reden voor.
27/01 15u15  Groot waterlek in Lanaken is hersteld, stabiliteit van straat wordt nog onderzochtIn de nacht van woensdag op donderdag is een groot waterlek ontstaan in de Winkelstraat in het centrum van Lanaken. Verschillende kelders van de omliggende handelszaken liepen onder, wat voor duizenden euro’s aan schade zorgde. Rond 14 uur was het lek gedicht. De stabiliteit van de straat wordt nog door de gemeente onderzocht.
27/01 15u15  Yanina Wickmayer keert als mama terug naar tenniscircuit: wederoptreden op 7 februariIn het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in het Antwerpse Wilrijk heeft Yanina Wickmayer donderdag haar comeback aangekondigd.
27/01 15u15  Geen Nederlandse bloemenzee meer bij pauselijke Urbi et Orbi in RomeDe pauselijke zegen Urbi et Orbi met Pasen zal nooit meer zijn wat het 35 jaar lang geweest is: omringd door een zee van bloemen uit Nederland. Na al die jaren komt een einde aan deze traditie, laat hoofdarrangeur en projectleider Paul Deckers weten.
27/01 15u15  Limburg.net aanvaardt dan toch blauwe zak met zwart lintje: “In recyclagepark”Wie blauwe afvalzakken met een zwart lintje bezit mag die tot 31 maart naar de recyclageparken van limburg.net brengen. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Inmiddels zijn heel wat winkels door hun voorraad nieuwe blauwe zakken heen. Die worden de komende dagen aangevuld.
27/01 15u15  Wereldkampioen Max Verstappen onthult zijn nieuwe F1-helm: “Dit detail hier achteraan, dat wilde ik er echt bij”Max Verstappen heeft via een video op zijn sociale media een video gedeeld waarin hij zijn nieuwe helm onthuld voor het eerste F1-seizoen als wereldkampioen. De korte samenvatting: “Meer goud”. Maar de Limburger liet ook het nummer 1 plaatsen en een sterretje op de achterkant, als een soort eerbetoon aan zijn eerste titel. “Dat detail wilde ik er echt bij”, aldus Verstappen.
27/01 14u15  Deal is bijna rond: Skov Olsen zakt naar België af voor medische tests bij Club BruggeClub Brugge heeft Andreas Skov Olsen (22) nu zo goed als beet. De winger van Bologna wordt snel in België verwacht voor zijn medische tests.
27/01 14u15  Twee ‘vluggertjes’: Ashleigh Barty na alweer een dominante match én stormram Danielle Collins naar finale Australian OpenAshleigh Barty heeft zich donderdag als eerste speelster geplaatst voor de finale van de Australian Open in Melbourne. De thuisspeelster en nummer 1 van de wereld haalde het overtuigend in twee korte sets van de Amerikaanse Madison Keys (WTA 51). In de finale treft ze Danielle Collins (WTA 30), die ook in twee korte sets won van Iga Swiatek (WTA 9).
27/01 14u15  Inbraak in BoekhoutIn de Boekhoutstraat in Boekhout is donderdag rond 9.30 uur een woninginbraak vastgesteld. De buit is nog niet bekend. 
27/01 14u15  Nieuwe wind bij de Belgian Cats: Hind Ben Abdelkader keert na jarenlange afwezigheid terug, na Kim ook geen Hanne MestdaghHind Ben Abdelkader viert haar terugkeer in de selectie van de Belgian Cats. Ze maakt deel uit van de twaalfkoppige groep voor het WK-kwalificatietoernooi van volgende maand.
27/01 14u15  STVV-coach Bernd Hollerbach: “Klauss? Ik zou hem er graag bij willen”STVV pakte netjes 4 op 6 tegen Seraing en Antwerp. Bernd Hollerbach wil via winst tegen Charleroi zo snel mogelijk doorstomen richting 35 punten. “Ik zag een zeer sterk Charleroi tegen Kortrijk. Euhm, zij mogen vrijdag vanaf minuut één de bal hebben.”
27/01 14u15  Scorende Junya Ito houdt Japan op WK-koers, Daniel Schmidt blijft op de bankMet een 2-0-overwinning tegen China heeft Japan een uitstekende zaak gedaan in de race naar een WK-ticket. Genkie Junya Ito zette in de tweede helft de eindstand op het bord en scoorde zo al voor de derde interland op rij. Kanarie Daniel Schmidt bleef op de bank als reservedoelman.
27/01 14u15  KRC Genk verhuurt Bastien Toma aan Zwitserse eersteklasser FC Sankt GallenKRC Genk heeft een oplossing gevonden voor Bastien Toma. De 22-jarige Zwitserse middenvelder keert op huurbasis terug naar zijn thuisland en maakt het seizoen vol bij FC Sankt Gallen. De nummer acht uit de Zwitserse competitie heeft geen aankoopoptie.
27/01 14u15  Elk jaar voor 3 miljoen euro gestolen in winkels in ons land, nieuw plan moet daar einde aan makenElke dag wordt in ons land voor bijna 3 miljoen euro gestolen uit winkels. Om dat probleem aan te pakken en om winkeliers die het slachtoffer worden aan te moedigen aangifte te doen, gaat minister van Justitie Van Quickenborne winkeldieven sneller laten bestraffen door de politie. De boetes kunnen oplopen tot 350 euro. “We moeten een einde maken aan de straffeloosheid”, zegt de Open VLD-minister.
27/01 14u15  Douane rolt illegale sigarettenfabriek met 30 ton tabak op in BalenIn een grote loods in Balen heeft de douane woensdag een productieruimte voor het illegaal fabriceren van sigaretten aangetroffen.
27/01 14u15  Uniek boomstamgraf mét skelet Karel is voortaan pronkstuk kerk MunsterbilzenHet boomstamgraf dat in 2006 bij wegwerkzaamheden aan de N730 voor de kerk van Munsterbilzen werd aangetroffen, is overgebracht naar de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingskerk. Het graf uit begin 9de eeuw in de museumvitrine moet volgens de kerkfabriek een trekpleister worden, samen met de overige historische verzamelstukken in het kerkgebouw.
27/01 13u15  Verenigde Staten geeft Poetin antwoord op Russische eisen, Kremlin ziet “weinig reden tot optimisme”De Verenigde Staten hebben woensdag hun antwoord gegeven op de eisen van Rusland. Ook de NAVO zal vandaag haar antwoord overhandigen aan de Russen. Beiden pleiten voor de diplomatieke weg. Maar aan Russische kant zien ze “weinig reden tot optimisme”.
27/01 13u15  WINTERSPELEN 2022. Dit is het programma van de 19 Belgen in PekingVan 4 tot en met 20 februari wordt er op de Winterspelen in Peking gestreden om olympische medailles. Er komen 19 Belgen in actie. Hierbij vindt u hun programma (uren in Belgische tijd, in Peking is het 7 uur later).
27/01 13u15  Kelders ondergelopen door groot waterlek in Lanaken, lek wordt in de namiddag hersteldIn de nacht van woensdag op donderdag is een groot waterlek ontstaan in de Winkelstraat in het centrum van Lanaken. Verschillende kelders van de omliggende handelszaken liepen onder, wat voor duizenden euro’s aan schade zorgde. Het lek is inmiddels gevonden en zal in de loop van de namiddag hersteld worden.
27/01 13u15  Twee bestuurders onder invloed van alcohol betrapt in NeeroeterenDe politie Maasland heeft woensdagavond vlak voor middernacht twee bestuurders betrapt met een glas te veel op in de Ophovenstraat in Neeroeteren. Ze moesten hun rijbewijs een tijdlang afgeven.  
27/01 13u15  Jada Lynch, dochter van Kim Clijsters en Brian Lynch, scoort aan de lopende band bij NJ BellesJada Lynch, dochter van Kim Clijsters en Brian Lynch, scoort momenteel “hoops” in Amerika en in High School bij NJ Belles.
27/01 13u15  Ster van Zuid-Limburg strikt naamsponsor en lonkt naar EuregioDe Ster van Zuid-Limburg vaart duidelijk een nieuwe koers. Na de machtsoverdracht tussen oud-organisator Omer Bovy en het duo Erik Stevens-Pierre Vrancken eind 2021 spreken we voortaan over de TRIXXO Ster van Zuid-Limburg, die in de toekomst zowaar naar buitenlandse wegen lonkt.
27/01 12u15  ‘Home alone’-ster Macaulay Culkin is verloofdMacaulay Culkin en actrice Brenda Song zijn naar verluidt verloofd. Volgens ingewijden is de ring – waar de Dollface-actrice maandag mee werd gespot – een verlovingsring.
27/01 12u15  Ontdek hier alle aanduidingen van scheidsrechters voor de Limburgse voetbalwedstrijdenElke week leiden honderden scheidsrechters de Limburgse voetbalwedstrijden in goede banen. In deze rubriek geven we een overzicht van de aanduidingen van de refs bij de eerste elftallen.
27/01 12u15  Belgian Tornados trekken naar Belgrado voor WK atletiek indoorDe Belgian Tornados, de nationale 4x400 meterploeg bij de mannen, zal deelnemen aan het WK indooratletiek in Belgrado eind maart. Dat heeft bondscoach Jacques Borlée donderdag bevestigd aan Belga.
27/01 12u15  De procedureslag is begonnen: advocaten Bart Vertenten en Mogi Bayat leggen wrakingsverzoek neerFrank Scheerlinck en Hans Rieder, twee advocaten in de zaak ‘Propere Handen’, vinden dat de rechters van de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) niet objectief kunnen oordelen in de zaak ‘Propere Handen’. Ze hebben de KI daarom gewraakt.
27/01 12u15  Ook Voeren schrapt grote carnavalsactiviteitenMet pijn in het hart hebben carnavalsverenigingen de Waggelerre, de Djimmers, de Boemelaire en Böschuule in samenspraak met de gemeente Voeren besloten om alle grote carnavalsactiviteiten te schrappen.
27/01 12u15  Grote Prijs van Singapore blijft tot 2028 op Formule 1-kalenderHet Formule 1-circus strijkt nog tot minstens 2028 neer in Singapore. F1-voorzitter Stefano Domenicali bevestigde donderdag dat een nieuwe overeenkomst voor zeven jaar is ondertekend.
27/01 12u15  Binnenkort kan je gratis snoepen in het park van Domein Bovy in Heusden-Zolder“Wat is er leuker en lekkerder dan plukken en eten uit de natuur?”, zegt Ilse Plessers van het Regionaal Landschap Lage Kempen.
27/01 12u15  Ghanese voetbalbond zet coach Milovan Rajevac op straat na vroege uitschakeling op Afrika CupDe Serviër Milovan Rajevac (68) is niet langer bondscoach van Ghana. De nationale voetbalbond bevestigde woensdagavond zijn ontslag, dat geen verrassing is na de teleurstellende prestaties op de Afrika Cup.
27/01 12u15  Man kan overstekende vrouw net op tijd redden van achteruitrijdende vrachtwagenEen vrouw uit China is zaterdag aan de dood ontsnapt nadat een alerte man haar redde van een achteruitrijdende vrachtwagen. De vrouw stak een drukke straat over en had het aankomend verkeer goed in de gaten, maar zag niet dat een vrachtwagen klaar stond om achteruit in te draaien.
27/01 12u15  Belgische strips sieren het nieuwe paspoortWie binnenkort een nieuw paspoort krijgt, zal voortaan op reis gaan in het thema van menig Belgische stripheld. Het nieuwe paspoort bevat binnenin niet langer afbeeldingen van gebouwen, maar prentjes die pakweg met Kuifje, Suske en Wiske, Nero, Jommeke of De Smurfen te maken hebben, allen in het thema reizen.
27/01 12u15  “Ze vinden besmettingen niet belangrijk meer”: aantal landen gooit alle maatregelen overboordMondmaskers en coronapas? Weg ermee, beslisten de regeringen in Denemarken, Engeland en Ierland. De coronamaatregelen verdwijnen er, alsof het coronavirus helemaal weg is. Is het wel verstandig, aangezien de cijfers op vele plaatsen nog stijgen? En wat betekent het voor onze situatie?
27/01 12u15  Nood aan vakantie? Foodblogster deelt drie recepten om al wat zon in je keuken te brengenZit er wat sleur in je keuken en verlang je al naar vakantie? Dan helpen deze recepten van foodblogster Manon Van Aerschot om de blues te verdrijven.
27/01 12u15  Digitale gemeenteraad op 2 februariOok de komende gemeenteraadszitting zal digitaal plaatsvinden. Dit op woensdag 02 februari 2022 om 19:30 uur. Via de gemeentelijke site kan men de vergadering op afstand volgen. Op de agenda onder meer de installatie van een schepen ter vervanging van een verhinderde collega. Verder zal gestemd worden over een renteloze lening voor tennisclub MTC Leopoldsburg. Ook de bouw van het nieuwe dagverzorgingscentrum van VITAS en de vervanging van de telescopische tribune in de sporthal staan geagendeerd.
27/01 12u15  Waarom ook Bpost niet kan weerstaan aan de lokroep van het gokgeldNa 16 van de 18 voetbalclubs in eerste klasse, kan nu ook Bpost niet weerstaan aan de lokroep van het gokgeld. Het verkoopt 170 krantenwinkels aan Golden Palace. De kritiek is groot. ‘Als de politiek niet ingrijpt, dreigt straks een pandemie van gokverslaafden.’
27/01 11u15  Wat een wervelwind: Ashleigh Barty na alweer een dominante match naar allereerste finale op de Australian OpenAshleigh Barty heeft zich donderdag als eerste speelster geplaatst voor de finale van de Australian Open in Melbourne. De thuisspeelster en nummer 1 van de wereld haalde het overtuigend in twee korte sets van de Amerikaanse Madison Keys (WTA 51).
27/01 11u15  Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te latenVlaams minister-president Jan Jambon gaat er bij Oostenrijk en Italië op aandringen om jongeren tussen 12 en 18 jaar, die nog geen boosterprik hebben gekregen, op hun grondgebied toe te laten. Dat laat zijn kabinet aan Belga weten.
27/01 11u15  Waarom een coronabesmetting uit 2021 topdarter Dimitri Van den Bergh wel eens duur te staan kan komenVrijdagavond gooit Dimitri Van den Bergh (PDC 9) zijn dartsseizoen op gang met een wedstrijd tegen Ian White (PDC 24) op de Masters. Een seizoen waarin er heel wat op het spel staat voor ‘The Dreammaker’.
27/01 11u15  Al meer dan 3 miljoen mensen keken naar de video waarin LeBron James een jonge NBA-speler volledig verwart met uitlegDe LA Lakers waren deze week met 96-106 te sterk voor de Brooklyn Nets in een clash der NBA-sterren. Maar het was vooral de conversatie die LeBron James had met rookie (eerstejaars) Austin Reaves die over de tongen ging. De 23-jarige Amerikaan had geen idee wat ‘The King’ bedoelde toen James een tactische uitleg deed.
27/01 11u15  Minnie Mouse krijgt voor het eerst een broekpak aangemeten door een bekende ontwerpsterMinnie Mouse verruilt voor het eerst haar iconische rode stippenjurk voor een broekpak ontworpen door niemand minder dan … Stella McCartney.
27/01 11u15  De Colombiaanse ex-mountainbiker op jacht naar winst in de drie grote rondes: het grillige parcours van wereldtopper Egan BernalHet gaat – godzijdank – een beetje beter met Egan Arley Bernal. Hoe de nog altijd maar net 25-jarige Colombiaan herstelt van het tragische trainingsongeval van maandag, is een open vraag waarop geen enkele medicus in de Universidad de la Santana in Chiá op dit moment kan antwoorden. Het is niet de eerste tegenslag voor de Colombiaan, maar wel veruit dé hardste klap met een lange revalidatie tot gevolg. De voorbije zes profseizoenen zaten vol woeste hoogten en diepe dalen.
27/01 11u15  DEBAT. Kritiek op verkoop van krantenwinkels Relay aan gokbedrijf, wat vind jij?Bpost verkoopt zijn dochter Ubiway Retail, met 170 winkels van onder meer Press Shop en Relay, aan gokbedrijf Golden Palace. Daarover is een bindend akkoord ondertekend, zo meldt bpost.
27/01 11u15  4.800 euro per maand en toch problemen: hoe het duurste rusthuis van Vlaanderen op de zwarte lijst belanddeIn het Antwerpse woonzorgcentrum Park Lane betaal je gemiddeld 4.800 euro per maand voor een verblijf. In ruil krijgt elke bewoner maaltijden van een sterrenchef, zijn er luxueuze kamers en onder meer een zwembad. Toch staat het duurste rusthuis van Vlaanderen sinds kort op de zwarte lijst van de Vlaamse zorginspectie.
27/01 11u15  Vincent Kompany laakt scheidsrechterlijke beslissingen: “Fiftyfifty is vaak 51 procent voor de tegenstander”Anderlecht-trainer Vincent Kompany was na de match al milder gestemd, maar legde toch uit waarom hij zich zo vaak had opgewonden tegen de scheidsrechter.
27/01 11u15  Rotonde in Beringen deels afgesloten nadat vrachtwagen lading modder verliestDinsdagvoormiddag heeft een vrachtwagen een hele lading modder verloren op de rotonde van de Kasteletsingel en de Hasseltsesteenweg in Beringen. De rotonde werd deels afgesloten.
27/01 11u15  Man zit opgesloten in de Aldi en begint dan maar aan de wijn tijdens het wachtenIn de Verenigde Staten zat een man een tijd lang opgesloten in een Aldi-supermarkt nadat een medewerker besloten had vroeger te vertrekken zonder te controleren of er nog klanten aanwezig waren. “Maar ik hoef me geen zorgen te maken dat ik zal omkomen van de honger, want er is genoeg te eten en er is ook een heleboel alcohol.”
27/01 10u15  En plots stopt Peter Sagan om je lekke band te vervangen: “Hij zag er veel jonger uit dan ik dacht”Peter Sagan is woensdag 32 jaar oud geworden. De drievoudige wereldkampioen is momenteel op trainingsstage in Spanje, waar hij een gestrande wielertoerist uit de nood hielp.
27/01 10u15  Drievoudig olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo beëindigt zwemcarrière: “Ik wil de wereld een beetje mooier maken vanaf nu”De Nederlandse zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft haar loopbaan per direct beëindigd. Dat meldt de Nederlandse zwembond KNZB. De 31-jarige Kromowidjojo werd drie keer olympisch kampioen.
27/01 10u15  44-jarige vermiste Genkenaar in goede gezondheid teruggevondenDe 44-jarige Genkenaar die maandagochtend verdween, is in goede gezondheid teruggevonden. Dat laat de federale politie weten.
27/01 10u15  Kelders ondergelopen door groot waterlek in Lanaken: “Voor duizenden euro’s schade”In de nacht van woensdag op donderdag is een groot waterlek ontstaan in de Winkelstraat in het centrum van Lanaken. Verschillende kelders van de omliggende handelszaken liepen onder, wat voor duizenden euro’s aan schade zorgde.
27/01 10u15  GEMEENTERAAD. Peer investeert 500.000 euro in nieuwe jeugdlokalen Kleine-BrogelJeugdlokalen: De jeugdlokalen van Kleine-Brogel zijn ruim 70 jaar oud. Ze huisvesten KLJ, de misdienaars- en speelpleinwerking en zijn toe aan vernieuwing. “Na een studie bleek de keuze voor een nieuwbouw het meest duurzaam en efficiënt”, vertelt schepen Liesbeth Diliën (CD&V). “De eigenaar is de vzw parochiale werken van de dekenij Pelt, en de bouwheer is een pas opgerichte vzw met daarin onder andere een vertegenwoordiging van de verenigingen.” De geraamde kostprijs van het project is 600.000 euro. “Hierin voorziet de stad een tussenkomst van 500.000 euro, en de vzw voorziet zelf 100.000 euro.”
27/01 10u15  Naast btw-verlaging ligt nu ook ‘mini-taxshift’ op tafelDe federale regering boog zich woensdagavond nog maar eens over de ongezien hoge energiefacturen. Een btw-verlaging ligt nog steeds prominent op tafel, maar Open Vld ziet een andere manier om de factuur wat draaglijker te maken.
27/01 10u15  Engeland schrapt mondmaskerplicht en coronapasEngeland heeft donderdag de coronamaatregelen verder versoepeld. Het is met uitzondering van het Londense openbaar vervoer niet langer verplicht een mondkapje te dragen en ook het gebruik van de coronapas komt te vervallen.
27/01 09u15  GEMEENTERAAD. Na eerdere mislukte pogingen hoopt Heers Roppebibliotheek nu wél te verkopenRaadslid: Gemeenteraadslid Julien Geuten (VLDumont) is wegens gezondheidsredenen verhinderd om zijn mandaat uit te oefenen. Plaatsvervanger Marnik Vermote (VLDumont) nam in januari ontslag als raadslid. Hij wordt opgevolgd door partijgenote Christel Lambié, zij legde tijdens de zitting de eed af.
27/01 09u15  GEMEENTERAAD. 14.000 euro om drugsafval op te ruimen en grond te reinigenDrugs: Op het terrein van de firma ADK aan Renkoven 3 werd onlangs drugsafval achtergelaten. Bevoegd schepen Ann-Sofie Custers (Open Vld): “Na verschillende bodemonderzoeken hebben zowel ADK als de stad Maaseik offertes aangevraagd voor de ophaling van het drugsafval, vervoer en reiniging van de vervuilde grond. Er werd gekozen voor de meest voordelige offerte van 14.000 euro. Er is een dading overeenkomst opgesteld waarin het vervolg qua werkwijze en kostenverdeling voor het verwerken van de grond is opgenomen.” 
27/01 09u15  Vliegende auto mag officieel de lucht in: “Reizen zal voorgoed veranderen”Wie droomt er niet van om zijn auto te starten, een stukje te rijden en dan gewoon op te stijgen? Binnenkort kan het realiteit worden. De Aircar van de Slovaakse ontwikkelaar Klein Vision heeft alle nodige tests doorstaan om officieel de lucht in te mogen. “Reizen zal voorgoed veranderen door de mogelijkheid van middellangeafstandsvluchten”, aldus professor Stefan Klein. Hij verwacht dat het de versie van de Aircar voor massaproductie binnen het jaar zal gecertificeerd zijn. Je hebt wel een rijbewijs én een vliegbrevet nodig om de futuristische auto ten volle te kunnen gebruiken.
27/01 09u15  NBA. Devin Booker leidt Phoenix naar achtste zege op rij, ook Ja Morant gaat weer losPhoenix blijft de overwinningen in de NBA opstapelen. De Suns versloegen woensdagavond Utah met 97-105 en behaalden zo een achtste zege op rij.
27/01 09u15  Bekijk nu al de 4.176 baby’tjes in onze BabyspecialBenieuwd naar de baby’tjes in onze jaarlijkse Babyspecial? Bewonder de 2.077 meisjes en 2.099 jongens geboren in 2021 in het Babyspecial-webalbum
27/01 09u15  Rode Duivels dreigen vanavond hun eerste plek op de FIFA-ranking kwijt te raken na ruim drie jaar op kopDe grootste verwezenlijking van de Gouden Generatie staat de komende dagen op het spel. De Rode Duivels dreigen hun eerste plek op de FIFA-ranking, die ze nu al drie jaar en drie maanden bezetten, immers kwijt te raken aan Brazilië. Het is duimen dat de Brazilianen geen zes op zes pakken.
27/01 09u15  Nick Kyrgios bereikt finale dubbelspel op Australian Open, maar zorgt voor smet op zege met woede-uitbarstingNick Kyrgios heeft zich op de Australian Open samen met zijn landgenoot Thanasi Kokkinakis geplaatst voor de finale van het dubbelspel. De Australiërs, toegelaten op basis van een wildcard, waren met 7-6 (4) 6-4 te sterk voor Marcel Granollers en Horacio Zeballos.
27/01 09u15  Adrie Van der Poel is kritisch over het ‘nieuwe’ veldrijden en doet opmerkelijke uitspraak: “Wout van Aert is slim, maar geen aanvaller”De Van der Poels blijven in groep thuis van het WK veldrijden. Naast Mathieu reizen ook broer David en papa Adrie niet mee naar de VS. En dus had die laatste tijd voor een paar interviews. Over de rug van zijn zonen, Wout van Aert en de huidige crossparcoursen.
27/01 09u15  Oekraïens soldaat schiet vijf collega’s dood in ruimtevaartbedrijf, klopjacht op daderEen soldaat van de Oekraïense Nationale Garde heeft in een ruimtevaartbedrijf het vuur geopend op zijn collega’s. Daarbij vielen vijf doden en vijf gewonden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag laten weten.
27/01 09u15  Peking roept Washington op Winterspelen niet te “verstoren”De Verenigde Staten moeten ophouden de Olympische Winterspelen in Peking “te verstoren”. Dat heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi donderdag gezegd tijdens een gesprek met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Antony Blinken. De Winterspelen vinden plaats van 4 tot 20 februari.
27/01 08u15  Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de MaanEen trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld.
27/01 08u15  “Moeilijke gesprekken” in Parijs leveren “positief signaal” op over het Oekraïense conflictDe onderhandelingen in Parijs over het Oekraïense conflict zijn woensdag moeizaam verlopen, maar hebben een “positief signaal” opgeleverd. Dat heeft het Elysée woensdagavond meegedeeld na afloop van het acht uur durende overleg. De onderhandelaars beklemtoonden onder meer het belang van de naleving van de vredesakkoorden van Minsk. De gesprekken moeten binnen veertien dagen in Berlijn worden voortgezet.
27/01 08u15  Straf cijfer uit het Limburgs voetbal: één match op de drie bij herstart in het gedrangBij de herstart van de Limburgse voetbalcompetitie komend weekend komt één wedstrijd op de drie alweer in het gedrang door corona. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie bij de clubs uit de lagere reeksen. 32 procent van de trainers vindt dat de herstart te vroeg komt.
27/01 08u15  Noord-Korea vuurt voor zesde keer deze maand projectiel afNoord-Korea heeft donderdag twee projectielen afgevuurd die neerkwamen in de zee ten oosten van het land, meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. Het zou de zesde keer deze maand zijn dat het land een projectiel afvuurt.
27/01 08u15  Dit verandert er op 1 februari: duurdere treintickets en geen telefoontjes meer na de werkurenOp 1 februari zullen er opnieuwe enkele dingen veranderen in ons land. Zo past de NMBS naar jaarlijkse gewoonte haar tarieven aan, mag een baas federale ambtenaren niet meer bellen na de uren en worden ex-kankerpatiënten beter beschermd bij het afsluiten van een verzekering.
27/01 08u15  “Zachter maar opnieuw grijs, met hier en daar wat regen”Vandaag wordt het andermaal een sombere dag. Vanochtend is het droog maar nog vóór het middaguur zullen er op de meeste plaatsen in Limburg reeds druppels zijn gevallen.
27/01 07u15  Nog steeds meer dan 300 ziekenhuisopnames per dagEr komt voorlopig nog geen kentering in de coronacijfers. Zowel het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames als de sterfgevallen blijven sterk toenemen, blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
27/01 07u15  Zijn de plooien gladgestreken? Docu toont uniek beeld van Paola, Filip en MathildeAan de tv-documentaire die de 84-jarige koningin Paola over haar leven maakte, heeft de volledige koninklijke familie meegewerkt. Óók koning Filip en prins Laurent, haar twee zonen met wie de relatie getroebleerd is (geweest). Dat zij bereid waren voor de camera over hun moeder te praten, vindt onze royaltywatcher Wim Dehandschutter opzienbarend. En een teken dat ze in Laken het pijnlijke verleden een plaats willen geven.
27/01 07u15  Jongeren laten zichzelf bewust besmetten om toch op reis te kunnenSteeds meer jongeren lijken zich bewust te laten besmetten door het coronavirus, melden huisartsen. Het gaat om zestien- en zeventienjarige scholieren die (nog) niet in aanmerking komen voor een boosterprik en vrezen dat ze niet op reis zullen kunnen in de krokusvakantie. Hun oplossing? Snel corona opdoen om een herstelcertificaat te krijgen. Immoreel en zelfs levensgevaarlijk, waarschuwen experts.
27/01 07u15  Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaaldDe muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. De streamingdienst bevestigt dat dit is besloten op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag deed over podcasts waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid.
27/01 07u15  Onafhankelijke studie naar rol NMBS bij Jodentransport in WO IIDe Belgische overheid heeft een onafhankelijke studie besteld naar de rol van de NMBS bij het Jodentransport in WO II. Mogelijk legt het onderzoek de weg open voor schadevergoedingen, zoals in Nederland. Dat schrijft De Morgen donderdag.
27/01 07u15  Geen dubbelfinale voor Mertens, Bilzense juniore Costoulas wel naar halve finale op Australian OpenTitelverdedigster Elise Mertens is er niet in geslaagd de finale te bereiken op de Australian Open. Er was wel ander Limburgs succes down-under: de Bilzense juniore Sofia Costoulas plaatste zich voor de halve finales.
27/01 06u15  Nieuw zaakje Bocca Nera wil smaken van de cité naar hipste hoek van Hasselt brengenHet interieur is hipper dan hip, maar bij Bocca Nera willen ze vooral iedereen aan tafel krijgen met heerlijke Italiaanse gerechtjes om te delen. “Gezellige chaos, zoals in de cité”. En dat in de nieuwste hippe hoek van Hasselt. Slagen ze in hun opzet?
27/01 06u15  Tijd om de liefde te vieren: bij deze restaurants verras je je geliefde met ValentijnWil jij je lief, man of vrouw met Valentijn trakteren op een lekker etentje? Bij deze restaurants serveren ze een Valentijnsmenu om duimen en vingers bij af te likken.
27/01 06u15  Legendes in Limburg: de wraak van de gehangene, een sprekende schedel en… een potvisGoesting duikt al wandelend in de geschiedenis van Limburgs meest intrigerende legendes. Op wandel in de schaduw van de Galgenberg in Tongeren stoot je op heel wat bijzondere verhalen, van sprekende schedels tot een kudde olifanten.
27/01 06u15  Grote Vogelweekend: hier moet je in Limburg zijn om de mooiste vogels te spottenSteeds meer hippe vogels doen aan vogels spotten, of “birding”. Wij sturen je het Grote Vogelweekend van Natuurpunt met verrekijker op pad om ook in de wilde natuur het wondere rijk van boomklevers, spechten en reigers te ontdekken.
27/01 06u15  De opvoedtip van Kelly Pfaff: “Het zal hen later nog van pas komen”Wat 2022 haar op tv laat doen, wil Kelly Pfaff nog niet verklappen. Voor dj-sets steekt die verduivelde corona ook nog steeds een stokje. Maar met het management van manlief Sam alleen heeft ze al haar handen vol. Feit is: de mama van twintigers Kenji en Shania hoef je niks meer te leren. Vier tips uit haar dikke boek levenswijsheid.
27/01 06u15  Na twee jaar zonder festivals: twee grootste organisatoren houden CORE boven de doopvontAchter de schermen werkten ze al samen, maar samen een festival organiseren is een primeur voor Rock Werchter en Tomorrowland. Dat doen ze met CORE Festival, dat op 27 en 28 mei plaatsvindt in Brussel. Naast vier muziekpodia met meer dan dertig artiesten zal er ook kunst te zien zijn. Na twee muzikaal troosteloze jaren tekenen Tomorrowland en Rock Werchter in 2022 voor maar liefst 25 festivaldagen.
27/01 06u15  Al bijna 400 spellen op de teller in ‘Homo Universalis’: “We blijven hopen dat een vrouw eens goed scoort”Ze zijn nog met veertien. Het vierde seizoen van ‘Homo Universalis’ in ‘Iedereen Beroemd’ loopt bijna ten einde, en dat betekent ook dat er de voorbije jaren al bijna vierhonderd spellen zijn gespeeld. “Alles testen we op voorhand uit, maar tijdens de opname loopt het soms toch nog fout”, zegt eindredacteur Henk De Corte.
27/01 06u15  Kobe Ilsen mag operatie bijwonen in Lummense paardenkliniek: “Dat is best uitzonderlijk”Donderdag komt Kobe Ilsen in #weetikveel alles te weten over het Belgische springpaard. Hij volgt het proces van embryo tot paard, ontmoet Jessica Springsteen en ook een bezoekje aan de Lummense paardenkliniek Equitom staat op de agenda. “Hij kwam in een hele nieuwe wereld terecht”, zegt paardenchirurg Tom Mariën.
27/01 06u15  Silvy De Bie twee maanden buiten strijd na ooroperatieSilvy De Bie (41) is twee maanden buiten strijd na een medische ingreep. De zangeres ging onder het mes voor een probleem aan haar gehoor.
27/01 06u15  Geen drie, maar zes keer Stromae in BrusselWegens succes verlengd: Stromae (36) voegt extra shows toe aan zijn concertreeks in Brussel. De zanger zou er volgend jaar drie shows spelen in Paleis 12. Dat worden er nu zes.
27/01 06u15  Cultregisseur Jan Bucquoy duikt op in ‘Don’t Worry Be Happy’: “Ik beleef mijn verrijzenis”Ja, Louis en Hubert zijn weer van de partij. Net als de Davidsons en de excentrieke kunstenaar Floris. Maar in het derde seizoen van het succesvolle ‘Don’t Worry Be Happy’ voert Peter Boeckx ook enkele nieuwe gezichten op. Zo maakt de cultregisseur Jan Bucquoy (76), even bekend om zijn mislukte pogingen tot staatsgreep als om zijn films, zijn opwachting. Samen met zijn zoontje woont hij in een klein appartement, maar hij zou het niet anders willen. “Dat is de prijs van de vrijheid.”
27/01 06u15  Andrea Croonenberghs zingt Boudewijn de Groot: “Ik heb ooit zijn handtekening gevraagd”Boudewijn de Groot is de enige artiest ooit aan wie Andrea Croonenberghs als tiener een handtekening heeft gevraagd. Nu zingt ze samen met Barbara Dex en Els Dottermans een verrassende selectie uit het gevarieerde repertoire van haar vroegere idool.
27/01 06u15  Na het monstersucces van ‘Een klein leven’: opvolger start met joekel van verrassingDe Amerikaanse auteur Hanya Yanagihara (48) werd in 2015 wereldberoemd met ‘Een klein leven’, waarvan er alleen al in ons taalgebied driehonderdduizend exemplaren werden verkocht. Haar nieuwe boek, ‘Naar het paradijs’, bevat eigenlijk drie romans in één, want de verhalen spelen zich af in 1893, 1993 en 2093 in New York en Hawaï, waar haar roots liggen.
27/01 06u15  Years & Years sleurt je mee naar de dansvloer met catchy refreinen op ‘Night Call’Hoe ongelukkig kan je timing zijn? Terwijl het nachtleven door het virus nog altijd op slot zit, brengt Years & Years opnieuw een plaat uit waarop je niet anders kan dan dansen.
27/01 06u15  John Grisham toont met misdaadverhaal opnieuw waarom hij een meesterverteller isIn De Lijst van de Rechter, de jongste thriller van bestsellerauteur John Grisham, hernieuwen we onze kennismaking met juriste Lacy Stolz, die we leerden kennen in De Klokkenluider, waarin ze een corrupte rechter ontmaskerde. Stolz, die ontevreden is met de doodlopende weg die haar werkgever, The Board on Juidical Conduct, is ingeslagen, krijgt onverwacht een nieuwe zaak in de schoot geworpen. Dit keer gaat het om een rechter die wraak neemt op al wie hem ooit heeft gedwarsboomd. Maar in die wraak wel erg ver gaat. Tot nu toe heeft de politie noch de FBI enige interesse in de affaire, maar Lacy’s contact, van wie de vader zelf een slachtoffer is, heeft een kant-en-klaar dossier op tafel liggen, waaruit de desbetreffende rechter als een nietsontziende moordenaar tevoorschijn komt. Hoewel de titel het laat vermoeden, heeft Grisham dit keer geen rechtbankthriller geschreven. In de plaats krijgen we een klassiek misdaadverhaal, waarin goed en kwaad van bij de start heel duidelijk omlijnd zijn. Grisham toont zich opnieuw een meesterverteller, met een scherp oog voor de tekortkomingen en anomalieën binnen de Amerikaanse samenleving.
27/01 06u15  Onze tv-tips: De Holocaust, autorijden in een zandbak en Meat LoafWeet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
27/01 06u15  Yard Act brengt dansbaar debuut uit (en Ed Sheeran en Elton John zijn al fan)De postpunkgolf is haast zo besmettelijk als omikron, voortgaand op de aanhoudende stroom van boeiende nieuwkomers die de Britten onze richting uitspuwen. Fan van Idles, Fontaines D.C., Shame en Sleaford Mods? Dan is ook Yard Act jouw ding. Na enkele gesmaakte singles levert dat stel dertigers uit Leeds nu een overtuigend debuutalbum af. Afgemeten aan voornoemde zielsverwanten klinkt Yard Act op The Overload toegankelijker, minder nijdig en meer dansbaar. De kurkdroge voordracht van frontman James Smith houdt het midden tussen spoken word en rap. Dat die Jarvis ‘Pulp’ Cocker-lookalike zelf Arctic Monkeys als voorname invloed en inspiratiebron noemt, komt enigszins misleidend over. Yard Act mag dan heel erg 2022 klinken, de urgentie van hoekig rockende songs zoals de singles Payday en het titelnummer laat oudere jongeren weemoedig wegdromen naar de hoogdagen van The Fall en Gang Of Four. Na unaniem jubelende recensies in hun thuisland - en lof van Ed Sheeran en Sir Elton John - wachten dit viertal daar uitverkochte concertzalen. Nu solliciteert Yard Act met The Overload ook elders naar een stek op affiches van zalen en festivals die de vinger aan de pols van de tijd houden. 
27/01 06u15  Peter Robbins, de stem van Charlie Brown, is overledenPeter Robbins, de acteur die in zijn kinderjaren de stem van Charlie Brown insprak in de Peanuts-tekenfilms met het hondje Snoopy, is op 65-jarige leeftijd overleden. Robbins kampte met manische depressiviteit en stapte volgens zijn familie vorige week zelf uit het leven.
27/01 06u15  Fotografe, dichter en scenograaf maken samen bijzondere expo - met een wereldprimeurWat krijg je als een fotografe, een dichter en een scenograaf een cultuurcentrum binnenwandelen? Een bijzondere expo. In ‘Met/Zonder leiBAND’ vermijdt Joëlle Janssens de valkuil van het typische praatje bij een plaatje. Met dank aan een wereldprimeur.
27/01 06u15  Alkense Emmy d’Arc stelt nummers uit eerste ep voor tijdens ‘De Toots Sessies’Twee gitaren en een microfoon, meer heeft Emmy d’Arc (25) donderdag niet nodig tijdens haar Toots sessie op Canvas. De Alkense zangeres, die u ook nog mag aanspreken als Ine Tiolants, vult in haar eentje de studio met haar warme stem en ruitjeshemd. Emmy d’Arc brengt twee nummers uit haar eerste ep die ze eind vorig jaar uitbracht: titelnummer Reveal en Tell the World. Daarnaast waagt ze zich aan een cover van Troy van Sinéad O’Connor. “Mensen kunnen je wel eens horen op de radio of opmerken op sociale media, maar met zo’n tv-optreden bereik je toch een groter publiek”, drukte Emmy eerder al haar dankbaarheid voor de tv-aandacht uit. 
27/01 06u15  Zo kan je arts straks voorspellen of je risico op long covid loopt: “Simpel testje volstaat”Een simpele bloedtest zou in de toekomst kunnen helpen om te achterhalen of iemand kans maakt op long covid. Dat blijkt uit een nieuwe studie van onderzoekers van het Universitair ziekenhuis in Zurich, en zou een positieve impact kunnen hebben op de behandeling.
27/01 06u15  “Voor de Vlaamse regering fungeert de inflatiepiek dit jaar als weldoener van dienst”Met het Vlaams relanceplan, de hervorming van de woonfiscaliteit en het klimaatplan bestuurt Vlaanderen beter dan België, klonk het zaterdag in zijn nieuwjaarsboodschap. Een dag later zei hij op De Zevende Dag dat er in Europa niet zoveel regeringen zijn die een traject naar een begrotingsevenwicht kunnen voorleggen. N-VA-voorzitter Bart De Wever blijft deze Vlaamse regering voluit verdedigen. Daarbij verzwijgt hij doelbewust enkele cruciale details.
27/01 06u15  Akkoord bereikt over quarantaineregels in het onderwijs: alle regels vallen weg, behalve voor niet-gevaccineerde tienersHet is gebeurd. Iedereen die niet ziek is en geen symptomen vertoont, mag vanaf donderdag sowieso naar school. Dus geen klassen meer die moeten sluiten vanaf vier besmettingen. Na een lange dag onderhandelingen raakten alle ministers van Onderwijs en Gezondheid van het land het daarover eens. Enkel voor niet-gevaccineerde leerlingen uit het middelbaar onderwijs blijven er nog quarantaineregels bestaan.
27/01 06u15  Mahdi krijgt “haatprediker” uit Maaseik land niet uitDe Belgische staat wil een “geradicaliseerde haatprediker” uit Maaseik het land uitzetten omdat hij volgens de Staatsveiligheid een bedreiging voor de samenleving is. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er een stokje voor.
27/01 06u15  Vlaamse begroting krijgt een inflatiecadeau van 1,5 miljardDe Vlaamse regering is dé grote winnaar van de inflatiepiek. De begroting 2022 kan hierdoor rekenen op 1,5 miljard euro extra ontvangsten. Die compenseren quasi volledig de extra uitgaven zoals de coronaprovisie en weddeverhogingen.
27/01 03u15  CORE, de unieke samenwerking tussen Rock Werchter en Tomorrowland: “Innemende totaalervaring”Achter de schermen werkten ze al samen, maar samen een festival organiseren is een primeur voor Rock Werchter en Tomorrowland. Dat doen ze met CORE Festival, dat op 27 en 28 mei plaatsvindt in Brussel. Naast vier muziekpodia met meer dan dertig artiesten zal er ook kunst te zien zijn. Na twee muzikaal troosteloze jaren tekenen Tomorrowland en Rock Werchter in 2022 voor maar liefst 25 festivaldagen.
27/01 00u15  Cercle Brugge dendert verder: Matondo en Kanouté knallen Vereniging naar 24 op 27 tegen tienkoppig AnderlechtUnion kan de zaak van zijn leven doen als het wint tegen Club Brugge. Na Antwerp liet ook Anderlecht punten liggen tegen een sterk Cercle: 0-2 verlies. De nederlaag kwam er na een vroege rode kaart voor Wesley Hoedt. Was die te streng. Vincent Kompany gaat na enkele inconsequenties alvast steeds luider tekeer tegen de refs. Opmerkelijk, al was RSCA vooral zelf niet goed genoeg.
26/01 23u15  Seraing wint levensbelangrijke kelderkraker en zet Beerschot weer op tien puntenBeerschot heeft de degradatiestrijd geen nieuw leven in kunnen blazen. De rode lantaarn ging op het veld van Seraing met 2-1 onderuit. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt weer tien punten. Youssef Maziz legde de wedstrijd na 57 minuten in een beslissende plooi.
26/01 23u15  United wint in Luik, maar langdurige afwezigheid van Benson is domper op de zegeLimburg United kende - op enkele minuten in het tweede quarter na - geen enkel probleem in Luik. Delalieux en Nelson bevestigden hun goede vorm. Domper op de overwinning was de zware blessure die Benson op training opliep.
26/01 23u15  Sterke Brecel boekt achtste finale tegen stuntende Walden in BerlijnLuca Brecel (WR 16) had zijn beste snooker nodig om zich te plaatsen voor de achtste finales van de German Masters. Hij klopte de Chinees Zhang met 5-3 en staat donderdag (20 uur) tegenover Ricky Walden, die Neil Robertson verraste.
26/01 23u15  Cercle Brugge dendert verder: Matondo en Kanouté knallen Vereniging naar 24 op 27 tegen tienkoppig Anderlecht-spelersOok Anderlecht is er niet in geslaagd een einde te maken aan de knappe reeks van Cercle Brugge. In het Lotto Park leek paars-wit nochtans lang op weg om met zijn tienen, na een rode kaart van Hoedt, een punt uit de brand te slepen. Rabbi Matondo dacht daar echter anders over en bezegelde met een mooie knal in de verste hoek het lot van paars-wit. Kanouté kon in het slot nog de bevrijdende 0-2 tegen de touwen knallen.
26/01 23u15  Amerikaanse centrale bank hint op renteverhoging in maartDe voorzitter van de Amerikaanse centrale bank doet wat iedereen had verwacht: hij laat uitschijnen dat de rente binnenkort stijgt.
26/01 23u15  Dolle vreugde op de Africa Cup: Equatoriaal-Guinea schakelt Mali uit na strafschoppenEquatoriaal-Guinea heeft het laatste ticket voor de kwartfinales op de Africa Cup gepakt. Mali was de betere ploeg, maar scoren lukte niet. Penalty’s zouden beslissen wie naar de kwartfinales mocht. Equatoriaal-Guinea toonde zich daarin het meest koelbloedig. In de volgende ronde volgt de kraker tegen Senegal.
26/01 22u15  Pech blijft Cynthia Bolingo achtervolgen: sprintster moet rentree uitstellen door achillespeesblessureVanwege een blessure aan de achillespees moet Cynthia Bolingo haar verwachte rentree in competitie uitstellen, zo maakte de Belgische atlete woensdagavond bekend op Instagram.
26/01 22u15  Veerle Van Bun, directeur van cultuurcentrum Genk, overledenNa een slepende ziekte is Veerle Van Bun, directeur van het cultuurcentrum in Genk, woensdagvoormiddag overleden.
26/01 22u15  Belgische delegatie rijdt enkele uren los, donderdag volgt eerste parcoursverkenning in FayettevilleNa twee dagen van acclimatiseren mogen de Belgen donderdag voor het eerst het parcours in Fayetteville voluit verkennen. Woensdag hield de voltallige selectie het nog bij enkele uren losrijden op de wegen.
26/01 22u15  Voetbalmakelaar Mogi Bayat twee uur verhoord in dossier-HenrotayMogi Bayat, recent vervolgd in dossier Propere Handen, is woensdag ook twee uur lang verhoord in een ander groot voetbaldossier. Met name het dossier rond collega-makelaar Christophe Henrotay. In tegenstelling tot manager Herman Van Holsbeeck, intussen bijna een week in de cel, mocht Bayat na afloop wel gewoon huiswaarts.
26/01 22u15  Gilles Dewaele na zege van Rouches: “Eindelijk nul houden doet deugd”Standard koos ook tegen Eupen voor een gedisciplineerde aanpak. Het leverde de Rouches een eerste clean sheet sinds 20 november op. “Belangrijk voor het vertrouwen”, zei rechtsback Gilles Dewaele na afloop.
26/01 22u15  Denemarken heft alle coronamaatregelen op: “We zeggen welkom terug aan het leven dat we kenden voor corona”Denemarken gaat vanaf 1 februari alle coronamaatregelen opheffen. Dat heeft eerste minister Mette Frederiksen bevestigd op een persconferentie. “We zeggen vaarwel aan de restricties en welkom terug aan het leven dat we kenden voor corona”, aldus de premier.
26/01 22u15  Britse prins Andrew ontkent formeel dat hij Virginia Giuffre seksueel misbruikteDe Britse prins Andrew ontkent nu ook formeel dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van de destijds minderjarige Virginia Giuffre. Dat staat te lezen in een officiële reactie die werd afgeleverd bij de rechtbank in New York die moet oordelen over de beschuldigingen van Giuffre.
26/01 22u15  ‘Beste pizzabakkers’ doven hun ovens: vader Pep en zoon Pino stoppen ermeeIn 2006 werd Pep & Pino in Zolder uitgeroepen tot beste pizzeria van België, maar nu stoppen vader Pep (71) en zoon Pino (49) ermee. “Dit hoofdstuk is voorbij. We gaan meer tijd besteden aan onze familie.”
26/01 22u15  Opvallend: geen MXGP van Nederland in 2022De FIM en WK-promotor Infront hebben woensdag een update van de MXGP-kalender bekendgemaakt. Springt vooral in het oog: het wegvallen van de GP van Nederland, in Oss.
26/01 22u15  Looienaar Quinten Hermans na positieve test waardoor hij WK veldrijden mist: “Ik ga door een hel”Quinten Hermans (26) beleeft de moeilijkste dagen uit zijn carrière. Drie dagen na de positieve coronatest die zijn WK-droom verpestte, is hij nog steeds niet bekomen. Woensdagavond riep de Looienaar de pers virtueel bijeen om zijn hart te luchten. “Ik heb een paar slapeloze nachten achter de rug, het is een echte hel”, vertelde hij diep teleurgesteld.
26/01 21u15  Duitse middenvelder met Premier League-ervaring weigert Lommel SKVoor het sluiten van de transfermarkt wilde Lommel SK nog een opvallende slag slaan. De Noord-Limburgers hadden hun oog laten vallen op Tom Trybull (28), maar de Duitse middenvelder van Hannover 96 weigerde het voorstel. Opvallend detail: Trybull speelde twee seizoenen geleden nog zestien wedstrijden voor Norwich in de Premier League.
26/01 21u15  Vlaams Parlement verlengt termijn voor noodleverancier energie tot 12 maandenDe stijgende gas- en elektriciteitsprijzen hebben niet alleen een grote impact op de factuur van gezinnen en bedrijven, ze brengen ook enkele leveranciers in financiële moeilijkheden. Klanten van leveranciers die overkop gaan, krijgen Fluvius toegewezen als noodleverancier voor 60 dagen. Op initiatief van Andries Gryffroy (N-VA), Robrecht Bothuyne (CD&V) en Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) trekt het Vlaams Parlement die termijn nu op naar 12 maanden voor gezinnen. De linkse oppositiepartijen (Groen, Vooruit, PVDA) onthielden zich bij de stemming.
26/01 21u15  Vlaams Parlement keurt verlenging van Covid Safe Ticket goedHet Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de verlenging van het gebruik van het Covid Safe Ticket in Vlaanderen. De huidige regeling zou eind deze maand aflopen, maar wordt nu tijdelijk verlengd. Een precieze einddatum staat er niet in het decreet maar wordt gekoppeld aan het einde van de ‘epidemische noodsituatie’ op federaal niveau. Zodra die noodsituatie achter de rug is, kan het CST op de schop, zeggen meerderheidspartijen (N-VA, CD&V, Open Vld).
26/01 21u15  Beroep van moordenaar van Kitty Van Nieuwenhuysen tegen weigering beperkte detentie afgewezenHet Hof van Cassatie heeft woensdag het cassatieberoep afgewezen dat Galip Kurum, veroordeeld voor de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen, had ingesteld tegen de beslissing van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank om hem geen beperkte detentie toe te kennen.
26/01 21u15  Zulte Waregem en OH Leuven houden elkaar in evenwicht na flauwe partijZulte Waregem en OH Leuven hebben in een matige wedstrijd de punten gedeeld. Beide teams probeerden er bij momenten wel iets van te maken, maar verder dan goede bedoelingen kwamen ze niet. Kaba kon op het half uur de score wel openen, maar nog voor rust zette Vossen de eindstand al op het bord. Met een punt schieten beide ploegen niet op.
26/01 21u15  Emond en Dragus helpen Standard aan gevleide zege op het veld van EupenGoals van Renaud Emond en Denis Dragus hebben Standard de drie punten opgeleverd tegen Eupen: 0-2. De Rouches boekten zo hun eerste overwinning sinds 12 december.
26/01 21u15  Herinrichting Praetorium zal 162.000 euro extra kostenDe herinrichting van administratief centrum Praetorium in Tongeren gaat 162.000 euro meer kosten dan aanvankelijk geraamd. Zo stijgt de kostprijs naar 577.000 euro.
26/01 21u15  Sneeuwruimer richt ravage aan op snelweg: “Ik ben stomverbaasd dat iemand zo roekeloos kan zijn”Trucker Michael Lemon was bijna thuis met zijn lading toen hij op een autosnelweg in de Amerikaanse staat Ohio plots een sneeuwruimer opmerkte op het andere rijvak. De machine was verkeerd afgesteld, waardoor tonnen sneeuw met hoge snelheid over het wegdek en op de tegenliggers vlogen. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, ik wist niet hoe ik moest reageren”, aldus Lemon die alles filmde met zijn dashcam. “Ik was stomverbaasd dat iemand zo roekeloos kan zijn.” Tientallen auto’s en vrachtwagens werden beschadigd, enkele inzittenden raakten gewond toen hun voertuig van de weg ging door de sneeuw.
26/01 21u15  “Vannacht bewolkt maar droog, temperatuur blijft boven het vriespunt”Vanavond blijft het bewolkt maar droog. Vanwege de bewolking blijft de temperatuur vannacht boven het vriespunt.
26/01 21u15  Aandelen verkopen of geduld hebben? Dit doe je het best nu beurzen in het slop zittenHet gaat minder goed op de internationale beurzen, en dat baart onervaren beleggers zorgen. Wat moeten zij nu doen? Snel verkopen voor het te erg wordt, of geduld uitoefenen? Of is het nu net het moment om koopjes te doen? We vroegen het aan experts.
26/01 21u15  Dertiger geeft rijbewijs af na positieve speekseltest in WellenDe politie Kanton Borgloon controleerde woensdag in Wellen rond 10 uur een lichte vrachtauto met zware aanhangwagen. Deze waren beide niet meer geldig gekeurd.
26/01 21u15  Inbraak via achterdeur in KortessemOnbekenden drongen een huis binnen in de Luyssenstraat in Kortessem. De daders sloegen toe via de achterzijde van de woning waar ze een deur openbraken. Ze konden een kleine som cash stelen. De vaststellingen dateren van woensdag 10.40 uur. 
26/01 20u15  Geld gestolen bij inbraak in OpglabbeekDe politie stelde dinsdagavond een woninginbraak vast op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek. Onbekenden gingen aan de haal met een geldsom. 
26/01 20u15  Maaseik botst in Champions League op oppermachtig Dinamo MoskouMaaseik ging ook in zijn derde partij in de Champions League onderuit. Opnieuw met 3-0, ditmaal bij Europese grootmacht Dinamo Moskou. “We moeten niet rond de pot draaien: het klassenverschil was te groot,” zei coach Joel Banks.
26/01 20u15  Minister vraagt studie geluidsoverlast op voor F-35Op vraag van het Lommelse Kamerlid Kris Verduyckt zal minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) Nederlandse onderzoeksresultaten opvragen over de geluidsbelasting van de F-35. De F-35 zal vanaf 2027 de F-16 in Kleine-Brogel vervangen.
26/01 20u15  Pechvogel Quinten Hermans beleeft moeilijkste dagen uit carrière na gemist WK: “Ik ga zondag zeker niet kijken”Quinten Hermans (26) beleeft de moeilijkste dagen uit zijn carrière. Drie dagen na de positieve coronatest die zijn WK-droom verpestte, is hij nog steeds niet bekomen. Woensdagavond riep de Looienaar de pers virtueel bijeen om zijn hart te luchten. “Ik heb een paar slapeloze nachten achter de rug, het is een echte hel”, vertelde hij diep teleurgesteld.
26/01 20u15  Vrouw met driewieler gewond bij ongeval in TongerenEen vrouw (37) uit Lanaken raakte dinsdag rond 13.30 uur lichtgewond bij een aanrijding in de Koninksemstraat in Tongeren. De vrouw reed met een driewieler toen ze door een auto met aanhangwagen geraakt werd. 
26/01 20u15  “De machtigste onbekende vrouw van Groot-Brittannië” die Boris Johnson in het ravijn kan duwenSusan Gray. “Who?”, zouden de Britten twee maanden geleden hebben gevraagd. Nu heeft iedereen het al weken over haar. Haar rapport over de lockdownfeestjes in Downing Street dat elk moment gepubliceerd kan worden, zal bepalen hoeveel Tories Boris Johnson als premier willen dumpen. Al jaren staat Gray in politieke kringen bekend als de machtigste onbekende vrouw van het land en als een doortastende en onkreukbare topambtenaar. Veel meer dan haar baas die eigenlijk het onderzoek had moeten leiden.
26/01 20u15  Genk wil te grote duivenpopulatie verminderen met anticonceptieDe stad Genk gaat een firma met dierenartsen aanstellen die voederbakken plaatst met een anticonceptiemiddel voor duiven. De maatregel moet de populatie aan duiven onder controle houden.
26/01 20u15  NAVO geeft Rusland donderdag schriftelijk antwoord op de Russische eisenDe NAVO zal zijn schriftelijk antwoord op de Russische eisen in verband met uitbreiding van het bondgenootschap en de terugtrekking van de NAVO-troepen uit Oost-Europa morgen/donderdag overhandigen, zo is woensdag uit diplomatieke bron vernomen.
26/01 20u15  Beweeg- en belevingstuin voor mensen met jongdementieDe vereniging Over de Brug is in Bilzen gestart met de aanleg van een beweeg- en belevingstuin met toestellen op maat voor mensen met jongdementie. Er kan worden getuinierd en genoten van de natuur.
26/01 20u15  Infrabel waarschuwt voor ongevallen aan spoorwegovergangen die vermeden kunnen worden40 procent van alle ongevallen aan spoorovergangen gebeurt met onvoorzichtige weggebruikers, die de regels niet respecteren. Ze zijn gehaast en proberen nog snel over te steken. Ze raken in paniek, keren om of rijden zich vast in de sporen. Het is een opvallend fenomeen dat Infrabel de laatste tijd ziet toenemen. Ook in Limburg waren er vorig jaar 3 ongevallen aan overwegen, waarvan 1 met dodelijke afloop. Infrabel roept getuigen op om onmiddellijk de hulpdiensten te verwittigen via het nummer 112. De trein kan dan mogelijk nog tijdig tot stilstand gebracht worden. Het hangt dus van seconden af om mensenlevens te redden.
26/01 20u15  Stien Carlier maakt debuutplaat over afscheid van haar moederHoe ga je om met het verlies van een dierbare? De Hasseltse Stien Carlier verwerkte het overlijden van haar moeder via haar muziek. Wat begon als één nummer eindigt nu, vijf jaar later, in een volledig album. Een ode aan haar mama. Dat het album vandaag uitkomt, is geen toeval: het is de verjaardag van Stien's moeder. Het perfecte moment dus.
26/01 20u15  Iedere dag een nieuw record: in Hamont-Achel test 57 procent positief op coronaU merkt het wellicht zelf in uw omgeving bij familie, vrienden en kennissen: nooit eerder waren zoveel Limburgers besmet met het coronavirus. De afgelopen week testen in onze provincie 27.227 mensen positief op corona. Dat is liefst 10 keer zoveel als een maand geleden. En de cijfers blijven maar stijgen. Het is de veertiende opeenvolgende dag dat een nieuw record in het aantal besmettingen wordt gebroken. Nooit eerder testte de helft van alle Limburgers positief tijdens een coronatest. Temidden van deze recordcijfers verbreekt Hamont-Achel nog eens een record. Van alle honderd inwoners die een coronatest afleggen, zijn er daar 57 positief.
26/01 20u15  Mo Salah en Egypte kegelen Ivoorkust uit Africa Cup na zenuwslopende strafschoppenreeksEgypte heeft zich na een spannende pot weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Africa Cup. De Egyptenaren hadden wel strafschoppen nodig om het Ivoorkust van ex-Bruggeling Simon Deli naar huis te sturen.
26/01 20u15  Vanaf dit jaar weer belasting op bordelen in Sint-TruidenEigenaars van eroshuizen in Sint-Truiden gaan nu toch in hun portefeuille moeten tasten. Ze krijgen vanaf dit jaar weer een belastingbrief van minimaal 10.000 euro in hun bus. “Een fair tarief voor de overlast die we ondervinden”, zo vindt de stad.
26/01 19u15  Vaccincriticus krijgt kritiek in hoorzitting over vaccinatieplicht: “Ronduit crimineel”Van “vaccins ondergraven de natuurlijke immuniteit” tot “gevaccineerden en niet-gevaccineerden reageren hetzelfde op besmetting”. Het zijn uitspraken van dierenarts/viroloog Geert Vanden Bossche, die woensdag op de eerste hoorzitting over de vaccinatieplicht in de Kamer zijn zegje mocht komen doen.
26/01 19u15  15-jarige trapt agent van motor tijdens achtervolging in Eindhoven: “Echt zorgelijk”Een Nederlandse agent wilde zondag een bromfietser staande houden, omdat de passagier geen helm droeg. Toen de bromfietser ervandoor ging, achtervolgden de agent en een collega het duo. Maar op een gegeven moment liep de situatie uit de hand.
26/01 19u15  Man vraagt vriendin ten huwelijk op idyllische klif maar haar reactie gooit roet in het etenDe 27-jarige Luer Edward Maniago Geraban wil dolgraag met zijn vriendin trouwen en was van plan om begin januari door de knieën te gaan op een paradijselijk eiland. Op een hoge klif toverde hij zijn verlovingsring tevoorschijn en stelde hij de belangrijkste vraag van zijn leven. Maar Jelyn (29) reageerde erg verrast op zijn aanzoek en gaf uit ongeloof een klap tegen zijn hand, waardoor de ring de diepte in duikelde. Medewerkers van het hotel gingen op zoek naar het juweel, dat gelukkig niet helemaal naar beneden was gerold door het struikgewas. “Ik had die vraag niet verwacht”, zegt Jelyn. “En zo moest ik mijn antwoord nog wat uitstellen, maar ik heb ‘ja’ gezegd, hoor.”
26/01 19u15  Eerste (en laatste?) kans voor Biden: Stephen Breyer stapt op als rechter in Amerikaans HooggerechtshofStephen Breyer, rechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof, zal binnen afzienbare tijd met pensioen gaan. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
26/01 19u15  Maaseik heeft geen verhaal tegen oppermachtig Dinamo Moskou in Champions LeagueGeen eerste punten voor Maaseik in de Champions League. De Maaslanders gingen ook in hun derde partij in het kampioenenbal - op bezoek bij Europese grootmacht Dinamo Moskou - met 3-0 onderuit. Het klasseverschil was veel te groot.
26/01 19u15  Alle regels in het onderwijs vallen weg: klassen moeten niet meer in quarantaine, alleen wie positief test moet thuisblijvenEr is dan toch een akkoord over de afschaffing van de quarantaineregels in het onderwijs. Behalve voor niet-gevaccineerde leerlingen in het middelbaar onderwijs vallen alle bestaande regels weg, en mag iedereen naar school die niet besmet is en geen symptomen heeft.
26/01 19u15  Premier League stelt wedstrijden voortaan uit vanaf vier besmette spelersDe laatste maanden lijkt de voetbalwerelds steeds vaker getroffen door het coronavirus. De Engelse Premier League wil nu vanaf vier besmette spelers clubs de mogelijkheid geven om hun wedstrijd uit te stellen. Tot voor kort was het een pak lastiger voor de Engelse clubs om hun wedstrijd uit te stellen vanwege coronabesmettingen.
26/01 18u15  EU-Gerecht vernietigt megaboete voor IntelHet Gerecht van de Europese Unie heeft woensdag een boete van 1,06 miljard euro voor de Amerikaanse chipproducent Intel vernietigd. Volgens het Gerecht, een lagere instantie bij het Hof van Justitie in Luxemburg, was de analyse van de Europese Commissie “onvolledig” en “ongeschikt” om concurrentiebeperking aan te tonen.
26/01 18u15  Sterke Brecel heeft beste snooker nodig om mogelijke clash met Robertson te boekenLuca Brecel had zijn beste snooker nodig om zich te plaatsen voor de achtste finales van de German Masters. De nummer 16 van de wereld klopte de Chinees Zhang met 5-3 en staat donderdagavond mogelijk tegenover Neil Robertson.
26/01 18u15  België stelt zich “ernstige vragen” over voortzetting partnerschap met MaliDe veiligheidssituatie in het West-Afrikaanse Mali, waar België aan een VN- en een EU-missie deelneemt en ook een bijdrage wil leveren aan een Europese taskforce, doet “ernstige vragen rijzen over de voortzetting van het huidige partnerschap” tussen België en Mali. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) woensdag gezegd aan haar Malinese collega Abdoulaye Diop, die ze in Brussel ontving.
26/01 18u15  Boosterprik voor 12- tot 18-jarigen nog vóór Europa toestemming geeft: kan dat zomaar?De ministers van Volksgezondheid laten de Hoge Gezondheidsraad bekijken of we onze 12- tot 18-jarigen een boosterprik kunnen geven nog voor Europa het goedkeurt. Hoe uitzonderlijk is dit? Waarom willen de ministers dat plots? En kan de Hoge Gezondheidsraad dat zomaar doen?
26/01 18u15  Vlaamse ministers in beroep tegen windpark op grens met Voeren: “Fundamentele verstoring van prachtige landschap”De ministers Demir en Diependaele voeren de strijd op tegen de bouw van zes windmolens in Dalhem, op de grens met Voeren. Volgens hen is het windpark onverenigbaar met de Vlaamse natuur- en erfgoedwaarden.
26/01 18u15  Weinig animo voor algemene vaccinatieplicht onder experts in commissie GezondheidVan de medische experten die de Kamercommissie gezondheid woensdag heeft ondervraagd over een eventuele vaccinatieplicht, pleitte enkel huisarts Luc Herry openlijk voor een verplichting van het coronavaccin. Volgens kinderarts Ann De Guchtenaere is de potentiële winst daarvan mogelijk beperkt, voor microbiologen Johan Neyts en Emmanuel André is het voor gezonde mensen vooral een kwestie van individuele verantwoordelijkheid.
26/01 18u15  Parket vraagt om Lachaert vrij te spreken in vete met satirische websiteDe rechtbank in Gent heeft woensdag een zaak behandeld tussen Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert en de satirische website ’t Scheldt. Het parket vraagt om Lachaert vrij te spreken.
26/01 18u15  Thomas Pieters trekt na mooiste zege en grootste cheque uit zijn carrière naar Dubai: “Ik kan nu een mooiere keuken zetten”Een dagje aan het zwembad, aangevuld door quality time met het gezinnetje. Zo probeerde Thomas Pieters (29) te herstellen van alle emoties die de fraaiste zege uit zijn loopbaan hadden veroorzaakt. “Maar het voelt nog steeds alsof ik elk moment kan omvallen.” Hij begint donderdag in Dubai aan het tweede toernooi van dit jaar.
26/01 18u15  Russische regeringspartij wil separatisten in Oekraïne bewapenenEen verantwoordelijke van de regeringspartij Verenigd Rusland wil dat het Kremlin wapens stuurt naar de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Die moeten zich daarmee in hun twee republieken Loegansk en Donetsk kunnen verdedigen tegen het door het Westen gesteunde regeringsleger van Oekraïne, zei Vladimir Vasiljev, de leider van Verenigd Rusland in het Russische Lagerhuis,
26/01 18u15  Man staat terecht voor doorspelen van gevoelige info van Club Brugge aan Antwerp: “Speelbal van vete tussen clubs”Een 36-jarige Antwerpenaar heeft zich voor de strafrechter in Brugge moeten verantwoorden voor hacking, heling, misbruik van vertrouwen en schending van de privacy. Als voormalig consultant van Club Brugge zou hij bij zijn overstap naar rivaal Antwerp gevoelige informatie hebben meegenomen. “Ik heb die gegevens nooit aan Antwerp bezorgd. Ik ben een speelbal in de vete tussen de clubs”, waste C.S. zijn handen in onschuld. Ook het openbaar ministerie vraagt de vrijspraak voor de man.
26/01 18u15  Vrouw dood aangetroffen in woning, partner opgepakt: “Ze kan zich onmogelijk zelf om het leven hebben gebracht”Een 70-jarige man uit Keerbergen is gearresteerd op verdenking van moord op zijn partner. De vrouw – de 73-jarige Julienne Pauwels – werd dinsdagochtend dood aangetroffen in de gezinswoning. “Ze kan zich onmogelijk zelf om het leven gebracht hebben”, luidt het bij het parket.
26/01 18u15  Eerste Noord-Limburgse jonge kinderen krijgen vaccin (met de hulp van Center Parcs)De eerstelijnszone Noord-Limburg is woensdag gestart met het vaccineren van de kinderen tussen 5 en 11 jaar. Van de in totaal 9.000 kinderen die een uitnodiging ontvingen, heeft voorlopig een kwart een afspraak gemaakt. “Die afwachtende houding in het begin is normaal”, luidt het.
26/01 18u15  Tim Wellens net naast het podium, Amerikaan Mcnulty wint eerste wedstrijd van Challenge MallorcaBrandon McNulty van UAE Team Emirates heeft de eerste wielerwedstrijd van het seizoen op Mallorca op zijn naam geschreven. De Amerikaan haalde het in de Trofeo Calvia van zijn Zwitserse ploegmaat Joel Suter en de Italiaan Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa). Onze landgenoot Tim Wellens kwam als vierde over de streep.
26/01 17u15  Aantal gesloten Vlaamse scholen stijgt naar 102, vorige week waren het er nog maar 19Er zijn momenteel in Vlaanderen 102 scholen gesloten door corona. Het gaat om 67 secundaire scholen en 35 scholen in het basisonderwijs. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdag gezegd in het Vlaams Parlement. Het aantal scholen dat de deuren tijdelijk sluit omwille van corona neemt snel toe. Vorige week was er nog sprake van 19 gesloten scholen.
26/01 17u15  Nieuwe dag, nieuw schandaal: Boris Johnson kwam persoonlijk tussen om dieren uit Afghanistan te evacuerenEen nieuwe dag, een nieuw schandaaltje rond de Britse premier Boris Johnson. Enkele uren voor Sue Gray haar rapport zou publiceren over de lockdownfeestjes die Johnson of leden van zijn entourage organiseerden, melden Britse media dat de premier dan toch persoonlijk tussengekomen is om dieren uit Afghanistan geëvacueerd te krijgen. In december nog had BoJo claims van een klokkenluider bij Buitenlandse Zaken, die zei dat de regering dieren boven mensen koos, afgedaan als “complete nonsens”.
26/01 17u15  Broer van Vlaams volksvertegenwoordiger overleden na val in diepe put in IzegemPiet Sintobin (58), lokaal volksfiguur en broer van Vlaams volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), is woensdag overleden aan zijn verwondingen, nadat hij dinsdag op straat in Izegem in een put viel.
26/01 17u15  Drankje morsen of afleiden: dit kan je doen als je ziet dat iemand wordt lastiggevallenHet regende de laatste dagen getuigenissen van vrouwen die werden lastiggevallen op het openbaar vervoer. Hoe reageer je als omstaander? “Je kan altijd iets doen.”
26/01 17u15  Gewezen Renault-baas Flavio Briatore definitief vrijgesproken van fiscale fraudeFlavio Briatore, gewezen teamchef bij de Formule 1-renstal Renault, is woensdag vrijgesproken van fiscale fraude. Dat heeft het hof van beroep in de Italiaanse stad Genua beslist.
26/01 17u15  Ook nog geen winnaar na derde stemronde van Italiaanse presidentsverkiezingenDe presidentsverkiezingen in Italië hebben ook na een derde stemronde geen winnaar opgeleverd. De grootste partijen zijn het nog steeds niet eens over wie Sergio Mattarella moet opvolgen.
26/01 17u15  “Huiselijk geweld is wijdverbreid probleem in België”Ruim 70 procent van de Belgen is van mening dat huiselijk geweld een wijdverbreid probleem is in België. Dat blijkt woensdag uit een wereldwijd onderzoek over de gezondheid van vrouwen door medische onderneming Hologic, waarbij 1.005 Belgen bevraagd werden.
26/01 17u15  Erpeedeeke zorgt voor een safe-editie van hun RondPuntDrupkeVorig jaar moest de jubileumeditie van het RondPuntDrupke voor de Rozen- en Groenstraat afgelast worden door corona. Dit jaar werd er lang nagedacht of het al dan niet kon doorgaan. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en werd er gekozen voor een ‘safe editie’.
26/01 17u15  Tim Wellens net naast het podium, Mcnulty wint allereerste wielerwedstrijd van het seizoen op MallorcaBrandon McNulty van UAE Team Emirates heeft de eerste wielerwedstrijd van het seizoen op Mallorca op zijn naam geschreven. De Amerikaan haalde het in de Trofeo Calvia van zijn Zwitserse ploegmaat Joel Suter en de Italiaan Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa). Onze landgenoot Tim Wellens kwam als vierde over de streep.
26/01 17u15  Ook eindelijk nieuwe datum voor KRC Genk - KV Mechelen na corona-uitstelIn overleg met de rechtenhouder en de lokale overheden werd een nieuw tijdstip gevonden voor volgende wedstrijden uit de Jupiler Pro League en 1B Pro League. Zo neemt KRC Genk het op woensdag 9 februari op tegen KV Mechelen.
26/01 17u15  Nieuw speeltoestel voor kleuters van BS Het KompasDe kleuters van basisschool Het Kompas genoten volop van de grote opening van het nieuwe speeltoestel.
26/01 17u15  Rechter tegen KRC Genk-fan: “Ik begin die Ultra’s heel vervelend te vinden”Een 30-jarige supporter van KRC Genk moet vrezen voor een stadionverbod van 3 jaar en 4 maanden cel omdat hij verdacht wordt van een vechtpartij tijdens een match tegen Club Brugge. De man ontkent.
26/01 16u15  Weer volkstheater in De Roxy: acteurs brengen komedie ‘Viva Minerva’Live volkstheater gemist? Dankzij recente investeringen in De Roxy in Sint-Truiden kunnen de toneelvoorstellingen er gewoon doorgaan. De volgende drie weken staan de acteurs op podium met de nostalgische komedie ‘Viva Minerva’, waarin acteur Gunter Reniers een lokale radio runt.
26/01 16u15  Waarom autocars binnen Europa weer verplicht aan elke grens moeten stoppenVanaf 2 februari moeten autocarbestuurders die in Europa een landsgrens overschrijden weer verplicht stoppen. De reden? Chauffeurs moeten zich in elk land dat ze inrijden registreren, en dat gaat alleen als de bus volledig stilstaat. De Belgische federatie betreurt de nieuwe regels.
26/01 16u15  Inbrekers stelen juwelen in ZepperenOp de Zepperenweg in Sint-Truiden is dinsdagmorgen een inbraak vastgesteld. De daders zijn weg met juwelen. 
26/01 16u15  Ali B stopt met werken tijdens onderzoek over misstanden bij ‘The voice’Ali B stopt al zijn werkzaamheden gedurende het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij het Nederlandse televisieprogramma The Voice of Holland. Dat meldt zijn management SPEC. op Instagram. Volgens de post legt Ali B al zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig neer.
1 2 3 4 5 6


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

16x In memoriam. De Nederlandse topadvocaat die Auschwitz overleefde en zijn laatste jaren in Lanaken doorbracht28/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Voormalig advocaat Max Moszkowicz sr. is op 95-jarige leeftijd overleden. Moszkowicz leefde teruggetrokken in Lanaken, na een jarenlange carrière als beroemdste strafpleiter van Nederland.
12x Lichtgewonde bij ongeval op Noord-Zuidverbinding in Pelt28/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Op de Noord-Zuidverbinding is in Pelt een auto uit de richting van Nederland bij een uitwijkmanoeuvre over de middenberm gegaan. Het voertuig belandde op de zijflank in de berm. De bestuurster moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd, maar zat niet gekneld. Ze werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. 
10x Overleden Truienaar leeft voort in futsalclub Los Frèros Rummen: “Maarten is de bestaansreden van ons team”28/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Woensdag was het dag op dag vijf jaar geleden dat Maarten Vaes in Sint-Truiden van de weg raakte met zijn wagen. Een week later overleed de 19-jarige Truienaar kansloos in het ziekenhuis. Zijn zaalvoetbalclub Los Fréros Rummen is hem niet vergeten. Integendeel, hij stuwt zijn makkers vooruit.
7x Union-spits Deniz Undav boos na topper tegen Club: “We hebben tegen twaalf gespeeld”28/01 00u15 - Het Belang van Limburg: Geen goals in Club Brugge-Union dus ook niet voor topscorer Denis Undav: “Tegen Club Brugge winnen is moeilijk, zeker als ze hulp krijgen van de ref”, aldus de spits van Union.
5x Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige agent steekt in Peer en wegloopt27/01 22u15 - Het Belang van Limburg: Donderdagmiddag werd in Peer een wijkagent op gestoken door een jongen van 12 jaar. De beelden doen inmiddels de ronde via sociale media. De man werd naar het ziekenhuis van Pelt gebracht. Er was op geen enkel moment levensgevaar.
5x Minderjarigen die op skivakantie wilden, kregen niet-goedgekeurde boosterprik in Brussels ziekenhuis27/01 21u15 - Het Belang van Limburg: Enkele minderjarigen die op skivakantie wilden vertrekken, hebben in het Valida-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem hun boosterprik gekregen. Dat meldt VRT NWS en is bevestigd. Op dit moment is er eigenlijk nog geen boosterprik beschikbaar voor jongeren: het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA is nog bezig met de beoordeling. Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie meldt dat de situatie zich niet meer zal voordoen.
4x Secure Ricky Walden geeft Luca Brecel lesje in efficiëntie in Berlijn: 5-227/01 23u15 - Het Belang van Limburg: De German Masters zitten erop voor Luca Brecel. Het nummer 16 van de wereld verloor donderdagavond in de achtste finales met 5-2 van een bijzonder secure én efficiënte Ricky Walden (WR 24).
4x Amerikanen willen neergestorte F-35 koste wat het kost bergen voor de Chinezen het gevechtsvliegtuig vinden27/01 23u15 - Het Belang van Limburg: De VS probeert met man en macht een F-35-gevechtsvliegtuig te bergen die in de Zuid-Chinese Zee stortte. Aan boord van het gloednieuwe toestel van 103 miljoen euro een pak geavanceerde technologie en apparatuur die de Amerikanen liever niet in handen van China willen zien terechtkomen. Al zouden de Chinezen wel volop aan het zoeken zijn.
3x Heusdenaar Danny Ceyssens zamelt scheidsrechterskledij in voor refs in Gambia27/01 22u15 - Het Belang van Limburg: Het voetbal is wereldwijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters. En dat neemt Danny Ceyssens wel erg letterlijk. De ex-scheidsrechter en -opleider is onlangs gestart met een inzamelactie voor scheidsrechterskledij voor kinderen in… Gambia. “En dat is nog maar het begin”, verklapt de 61-jarige weldoener uit Heusden-Zolder.
3x Burgemeester Peer geschokt na steekpartij met 12-jarige: “Dit heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal”27/01 22u15 - Het Belang van Limburg: Burgemeester Steven Matheï (CD&V) van Peer reageerde donderdag geschokt op de gebeurtenissen aan de Collegelaan in Peer, waar een twaalfjarige jongen een wijkinspecteur van politiezone Kempenland neerstak.

Statistieken

Artikels:
32489
Gelezen:
277
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2022 Naar boven