vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws pagina 3

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u15
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
22/10 21u15  Hoogste Amerikaanse rechtbank buigt zich op 1 november over anti-abortuswet Texas Het Amerikaanse Supreme Court, het hoogste hof in de Verenigde Staten, zal zich op 1 november buigen over de anti-abortuswet van de staat Texas. Het Supreme Court weigert intussen de toepassing ervan op te schorten. De regering van president Joe Biden had het hof maandag gevraagd de omstreden wet te blokkeren, die de meeste abortussen in de staat tegenhoudt.
22/10 21u15  Cynthia Nixon acteert én regisseert bij reboot ‘Sex & The City’ Cynthia Nixon (55), die de rol van Miranda Hobbes speelt in de ‘Sex & The City’-reboot ‘And Just Like That...’, zal niet alleen in de huid van haar alter-ego kruipen maar ook plaatsnemen op de stoel van de regisseur. De actrice maakte via sociale media bekend een aflevering van de nieuwe show te gaan regisseren en is daar naar eigen zeggen 'ontzettend blij' mee.
22/10 21u15  Tot levenslang veroordeelde multimiljonair Robert Durst nu ook aangeklaagd voor doodslag op zijn vrouw De rijke New Yorker Robert Durst is officieel in verdenking gesteld van doodslag op zijn vrouw Kathleen, die in 1982 verdween, zo is uit gerechtelijke bron vernomen. Enkele dagen geleden werd hij tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn beste vriendin, die mogelijk van plan was te getuigen over deze zaak.
22/10 20u15  Israël bestempelt zes Palestijnse ngo's als terreurorganisaties De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz heeft zes Palestijnse ngo’s tot terreurorganisaties verklaard. De niet-gouvernementele organisaties, waaronder de mensenrechtenorganisatie Al-Haq en de vereniging voor gevangenen Addamee, hebben banden met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), zo klinkt het vandaag in een mededeling.11 
22/10 20u15  Trump gaat in zee met bedrijf: aandeel schiet 1.225 procent hoger Een bedrijf dat met voormalig Amerikaans president Donald Trump in zee gaat, is plots geliefd bij beleggers. Het gaat om Digital World Acquisition Corp (DWAC), een blancochequebedrijf dat wil fuseren met het sociale netwerk dat Trump wil oprichten. De koers schoot op twee dagen 1.225 procent omhoog. Trump-fans stoken elkaar op om het aandeel te kopen.
22/10 20u15  ONZE OPINIE. Iedereen met een vaccin heeft zijn verantwoordelijkheid genomen in de strijd tegen het virus, nu moét de rest overtuigd of verplicht worden hetzelfde te doen “We zullen ons met zijn allen zeer schrap moeten zetten om de vierde golf te bedwingen.” Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) had gelijk om iedereen deze week wakker te schudden dat de vierde golf al begonnen was, maar hij had ongelijk door op te roepen het mondmasker te dragen en daarmee iedereen verantwoordelijk te maken. Sorry, minister Vandenbroucke, en alle andere beleidsmakers. Been there, done that, zo schrijft onze hoofdredacteur Brecht Decaestecker. “Zorg er met vijf minuten politieke moed voor dat wie nu nog in het ziekenhuis belandt daar in de toekomst niet meer komt. En durf daarbij taboes te doorbreken: hoe lang wegen de argumenten om vaccinatie niet te verplichten nog op tegen die om dat wel te doen?”
22/10 20u15  UGent voert mondmaskerplicht opnieuw in De UGent voert vanaf volgende week maandag opnieuw een mondmaskerplicht in op al haar campussen. Dat blijkt uit een interne mail die de universitaire leiding vrijdagavond heeft uitgestuurd.
22/10 20u15  CELEBS 24/7. Kylie Jenner toont haar zwangere buikje en een intiem moment voor de Beckhams Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.12 
22/10 20u15  Amerikaanse school wil dat kinderen na coronavaccin maand thuisblijven, zodat ze “anderen niet kunnen besmetten” Een privéschool in Miami, Florida wil dat leerlingen die het coronavaccin kregen, na elke dosis 30 dagen thuis blijven. Dat schrijft het schoolbestuur in een brief naar de ouders. Volgens de directie kunnen gevaccineerde kinderen immers andere leerlingen in gevaar brengen.
22/10 20u15  Man die meisje van 15 maanden aanreed aan kinderdagverblijf blies net boven limiet, politie spreekt van spijtig ongeval De bestuurder die gisteren een meisje van vijftien maanden oud aanreed op de oprit van een kinderdagverblijf in Sint-Job-in-’t-Goor, legde na het incident een positieve alcoholtest af, waaruit bleek dat hij licht geïntoxiceerd was. Volgens de politie wijst alles op een spijtig ongeval.13 
22/10 19u15  Manchester City-fan wordt niet meer beademd maar heeft hersenschade opgelopen De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon, die op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.13 
22/10 19u15  Drukke avondspits zorgt voor lange files bij begin van het weekend Omstreeks 18.45u vanavond staat er nog steeds meer dan 150 kilometer file op de Vlaamse hoofdwegen. Dat is uitzonderlijk volgens de filebarometer van het Vlaams Verkeerscentrum.
22/10 19u15  Vlaamse Milieumaatschappij: "Normen worden overschreden voor heel wat meer stoffen dan PFOS" 'Er valt qua waterbeheer de beschouwing te maken dat de milieukwaliteitsnormen op heel veel plaatsen worden overschreden in Vlaanderen, voor pesticiden, voor PAK's, voor metalen, voor polygechloreerde difenylethers,...' Dat zei de topman van de Vlaamse Milieumaatschappij in de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling.
22/10 19u15  Scholen kunnen extra middelen ook inzetten om ondersteunend personeel te betalen Scholen kunnen de extra middelen die via de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) krijgen ook inzetten om ondersteunend personeel te betalen. Het gaat dan om mensen zonder lerarendiploma, maar die wel kunnen ingezet worden om de leerkrachten te ontlasten. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts.11 
22/10 19u15  Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen” De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen.10 
Laatste update: vandaag om 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
19/10 06u15  Noord-Korea vuurt ballistische raket afNoord-Korea heeft een ballistische raket afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap vandaag. Eerder maakten de media melding van een 'onbekend projectiel', maar het bleek dus om een ballistische raket te gaan.
19/10 05u15  Vader bevrijdt dochter (4) en zoon (6) uit huis van veroordeelde pedofiel: “Buur lokte mijn kinderen met snoepjes”Twee kinderen van 4 en 6 die in hun wijk aan het spelen waren, zijn door een buur meegelokt met snoep. Een uur nadat ze waren verdwenen, kwamen de ouders de dader op het spoor. 'We keken door het raam en zagen hem in ondergoed naast ons dochtertje staan', zegt vader Adam S. (34). Verdachte Marc C. (49) werd eerder veroordeeld voor verkrachting van minderjarigen.
19/10 05u15  ONZE OPINIE. Leerlingen kijken naar een lege muur. Wat nu, politiek?Kinderen die sinds 1 september nog geen uur Frans of aardrijkskunde onderwezen kregen. Kinderen die zich in de studiezaal in stilte bezighouden of op een stille speelplaats een balletje trappen. Omdat het niet anders kan. Omdat er geen leerkrachten zijn. En er is geen beterschap op komst. Waar de pandemie goede reclame bleek voor een opleiding in de zorg, valt dat in het onderwijs tegen.
19/10 05u15  1.500 leerkrachten staan niet voor de klas: haalt Weyts ze straks terug?Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekijkt of bijna 1.500 personeelsleden uit het onderwijs teruggeroepen kunnen worden naar de scholen. Het gaat om personeel dat gedetacheerd is naar organisaties buiten de scholen, maar nog wel op de payroll van het ministerie staat.
19/10 05u15  Nieuwe coronaregel maakt verplichte CO2-meters quasi nutteloos: zelfs bij alarm mogen ramen dichtblijvenOm de lucht in binnenruimtes ‘covid-veilig’ te maken, zet de federale regering al een paar maanden fors in op CO2-meters. Onder meer uitbaters van restaurants, cafés, sportcentra en nachtclubs werden verplicht er eentje aan te schaffen. Gaat zo’n meter in het rood, dan moet er verlucht worden. Die regel kan vanaf 1 november echter omzeild worden. Uitbaters die dat willen doen, zullen wel moeten investeren. Voor klanten worden CO2-meters dan weer zo goed als nutteloos.
19/10 05u15  Doopschandalen of niet, deze studenten zijn blij met hun kersvers lintje: “Nieuwe vrienden: daarvoor smeren we met plezier eieren in ons haar”Afgelopen week stond in veel studentensteden in teken van studentendopen. En ook deze week volgen er nog een resem, net nu er een nieuw doopschandaal is opgedoken aan de ULB. Toch houden de schandaalberichten veel studenten niet tegen. Zes studenten getuigen over hun eerste doopervaring. “Er zijn infosessies georganiseerd zodat we wisten wat te verwachten', klinkt het.
19/10 05u15  Poolse premier verdedigt zich in Straatsburg in rechtsstaatruzie én valt aanHet slagveld van het hoogopgelopen conflict tussen Polen en Brussel over het gezag van Europese regels verplaatst zich naar Straatsburg. De Poolse premier Mateusz Morawiecki verdedigt zich vandaag hoogstpersoonlijk in het Europees Parlement en koos aan de vooravond daarvan vast de aanval.
19/10 04u15  “FDA wil combinatie van vaccins bij boostershot toestaan”De Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA is van plan toe te staan dat Amerikanen bij hun boostershot een ander vaccin krijgen toegediend dan het middel waarmee ze eerder zijn ingeënt, meldt The New York Times. De FDA keurde in september een derde prik met Pfizer/BioNTech goed voor 65-plussers en mensen die tot risicogroepen behoren. Een adviespanel van de medicijntoezichthouder steunt ook het gebruik van Moderna en Johnson & Johnson voor dit doel.
19/10 04u15  Schip dat met 1,3 ton cocaïne op weg was naar Antwerpen onderschept door Marokkaanse politieDe Marokkaanse politie heeft maandag meer dan 1,3 ton cocaïne onderschept in Tanger, in het noorden van het land. De drugs waren afkomstig van Brazilië en onderweg naar de havens van Antwerpen en Portbury, in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.
19/10 03u15  Vakbonden en directie Lidl bereiken voorakkoord, stakende winkels vanmiddag weer openVakbonden en directie van supemarktketen Lidl hebben in de nacht van maandag op dinsdag een voorakkoord bereikt over de nieuwe cao en de werkorganisatie. De winkels die gisteren gesloten waren gaan vandaag om 14 uur weer open, melden de christelijke en socialistische vakbond deze nacht.
19/10 03u15  Hulpdiensten redden meer dan 200 migranten die VK probeerden te bereiken via het KanaalZondag en maandag zijn 213 migranten gered die per boot het Kanaal wilden oversteken naar het Verenigd Koninkrijk. Dat heeft de maritieme prefectuur gemeld. De migranten werden gered tijdens verschillende operaties voor de kust van het Noorderdepartement en Pas-de-Calais.
19/10 02u15  Sint-Petersburg verstrengt vanaf volgende maand coronamaatregelenSint-Petersburg, de op een na grootste stad in Rusland, verstrengt vanaf 1 november opnieuw de coronamaatregelen om de verspreiding van het virus in te perken.
19/10 01u15  Trump naar rechter tegen overdracht documenten aan parlementaire commissieDe voormalige Amerikaanse president Donald Trump is naar de rechter gestapt om de overdracht van documenten aan de parlementaire commissie die de bestorming van het Capitool op 6 januari onderzoekt tegen te houden. Dat melden Amerikaanse media.
19/10 00u15  Apple stijgt op Wall Street na introductie nieuwe MacBook ProHet aandeel van techconcern Apple steeg maandag op Wall Street na de presentatie van de nieuwe MacBook Pro, een laptop met eigen chip. Daarmee verkoopt het bedrijf nu geen laptops meer met processoren die door chipbedrijf Intel zijn gemaakt. Apple kwam onder meer ook met een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes AirPods en een goedkoper abonnement op zijn muziekstreamingdienst Apple Music.
19/10 00u15  Afghanistan-gezant VS stapt op 70-jarige leeftijd opDe Amerikaanse Afghanistan-gezant Zalmay Khalilzad stapt op. De 70-jarige diplomaat maakte zijn vertrek bekend op de zender Al Jazeera, wat kort daarna werd bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington. Hij wordt opgevolgd door zijn rechterhand Thomas West, die volgens Amerikaanse media recent gesprekken met de Taliban in Qatar heeft gevoerd.
18/10 23u15  Aantal contacttracers wordt opgetrokken nu aantal besmettingen weer stijgtEr komen in Vlaanderen extra contacttracers nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt. Dat wordt bevestigd door woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid, Joris Moonens.
18/10 23u15  Herman Brusselmans verrast als zingende Erik Van LooyHet klonk niet bepaald elke seconde even, euh, toonvast, maar toch was de zangprestatie van Herman Brusselmans in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ om van te genieten. Hij zat ‘The Masked Singer’-gewijs verscholen in een enorme kop van Erik Van Looy en zong ‘Fly Me To The Moon’.
18/10 23u15  Populairste merken bij autodieven zorgen meteen voor extreem spannende finale in ‘De Slimste Mens’Volkswagen. BMW. Mercedes. Citroën. Het zijn vier van de vijf populairste merken bij autodieven. En het was de redding voor Niels Destadsbader tijdens de finale in zijn eerste deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Niels speelde klasmaatje en model Cesar Casier naar huis. MNM-presentatrice Dorianne Aussems was de eerste Slimste Mens editie 2021. In een erg amusante aflevering.
18/10 23u15  Jongetje (4) overleeft val van 21 meter in ravijn in de VSEen 4-jarig jongetje had afgelopen vrijdag een engeltje op zijn schouder. Een bezoek met zijn ouders aan de kloof van de Rode Rivier in Kentucky (VS) liep uit op een plotselinge val van meer dan 21 meter. De jongen kwam er met enkele blutsen en builen vanaf.
18/10 23u15  Australisch meisje (4) verdwijnt midden in de nacht tijdens kampeertrip met ouders: grote zoekactie met helikopters, drones en duikersDe Australische politie is met man en macht op zoek naar de 4-jarige Cleo Smith. Het meisje verdween tijdens een kampeertrip midden in de nacht uit de tent van het gezin terwijl haar ouders lagen te slapen.
18/10 22u15  Kanye West heet voortaan YeKanye West (44) heeft zijn naam officieel veranderd in Ye. Dat meldt TMZ. Een rechter heeft de naamsverandering van de rapper goedgekeurd, zo blijkt uit documenten in handen van de Amerikaanse entertainmentsite.
18/10 22u15  Spaanse politie grijpt in bij "grootste wietplantage in Europa"De Spaanse politie heeft drie mensen gearresteerd bij een actie tegen een boerderij waar 135.000 wietplanten worden geteeld, volgens de Guardia Civil de grootste wietplantage van Europa. De vooral buitenlandse plukkers en andere werknemers op de legale plantage hadden geen contract en fatsoenlijke huisvesting.
18/10 22u15  Meer dan 40 doden bij aanval op markt door Nigeriaanse bendeZeker 43 personen zijn gisteravond omgekomen bij een aanval op een markt in het noordwesten van Nigeria. Dat bevestigen lokale autoriteiten maandag. Een gewapende bende overviel de markt van het dorp Goronyo, waar op dat moment veel volk aanwezig was.
18/10 22u15  Fedasil heeft begrip voor frustraties medewerkers van Klein KasteeltjeHet gemeenschappelijk vakbondsfront heeft sinds maandagochtend 8 uur een stakingspiket opgetrokken voor de toegangspoort van aanmeldcentrum Klein Kasteeltje om de slecht werkomstandigheden aan te klagen. Fedasil heeft begrip voor de 24-urenstaking van haar medewerkers en erkent dat de limieten van haar werking worden opgezocht.
18/10 22u15  GEZIEN? ‘Klopjacht’: “Hebben die topspeurders eigenlijk niets beters te doen?”Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander ‘Klopjacht’ op Play4, waarin twaalf burgers zeventien dagen moeten onderduiken voor de top van de Belgische opsporingsdiensten. “Een origineel uitgangspunt dat helaas voor weinig aha-erlebnissen zorgde.'
18/10 22u15  EU-buitenlandchef noemt Nicaragua "een van de ergste dictaturen"De president van Nicaragua, Daniel Ortega, heeft een van de ergste dictaturen ter wereld gevestigd. Dat heeft EU-buitenlandchef Josep Borrell vandaag gezegd.
18/10 21u15  ‘Sesamstraat’-actrice Sien Diels overleden op 74-jarige leeftijdDe Vlaamse actrice Sien Diels is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft VRT NWS maandagavond. De actrice is bekend als Sien uit ‘Sesamstraat’. Diels speelde 36 jaar lang één van de vaste rollen in het Nederlandse kinderprogramma.
18/10 21u15  Twaalf Waalse gewestwegen blijven dicht na de overstromingenRuim drie maanden na de dodelijke overstromingen midden juli in Wallonië blijven nog twaalf wegen dicht voor het verkeer. Dat verklaarde Waals minister van Mobiliteit, Philippe Henry, vandaag in het Waals Parlement.
18/10 21u15  Lagere rente op coronaleningen nog tot einde van dit jaar mogelijk voor kmo'sNog tot het einde van dit jaar kunnen kmo's en zelfstandigen coronaleningen van minder dan 150.000 euro aangaan aan een interest van 2 in plaats van 3 procent. Daarvoor heeft Vlaams minister voor Economie Hilde Crevits (CD&V) vandaag een overeenkomst getekend met investeringsmaatschappij PMV.
18/10 21u15  Maar weinig landen pompen meer geld in onderwijs dan België: waar gaat het naartoe?Ons onderwijs zit in de hoek waar de klappen vallen. De populariteit van de lerarenopleiding daalt, het lerarentekort piekt en de resultaten in internationale rankings gaan al jaren achteruit. Toch zijn er weinig landen waar er verhoudingsgewijs meer geld naar onderwijs gaat dan België. Hoeveel geld steken we in ons onderwijs? Waar gaat het heen? En hoe komt het dat de kwaliteit toch achteruitgaat?
18/10 20u15  Maar weinig landen pompen meer geld in onderwijs dan België: waar gaat dat geld naartoe? En hoe komt het dan dat de kwaliteit achteruitgaat?Ons onderwijs zit in de hoek waar de klappen vallen. De populariteit van de lerarenopleiding daalt, het lerarentekort piekt en de resultaten in internationale rankings gaan al jaren achteruit. Toch zijn er weinig landen waar er verhoudingsgewijs meer geld naar onderwijs gaat dan België. Hoeveel geld steken we in ons onderwijs? Waar gaat het heen? En hoe komt het dat de kwaliteit toch achteruitgaat?
18/10 20u15  Australisch meisje (4) verdwijnt midden in de nacht tijdens kampeertrip met ouders: politie start grote zoekactie met helikopters, drones en duikersDe Australische politie is met man en macht op zoek naar de 4-jarige Cleo Smith. Het meisje verdween tijdens een kampeertrip midden in de nacht uit de tent van het gezin terwijl haar ouders lagen te slapen.
18/10 20u15  Regering Biden vraagt Amerikaans Hooggerechtshof om strenge abortuswet Texas te blokkerenDe regering van Amerikaans president Joe Biden heeft maandag het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten gevraagd om een wet in Texas te blokkeren die een bijna volledig verbod op abortus oplegt. Eerder had een lagere rechtbank de door de Republikeinen gesteunde maatregel opnieuw bekrachtigd.
18/10 20u15  Wim Lybaert blikt terug op stevige avond met Filip Peeters in ‘De Columbus’: “Zonder overdrijven twintig flessen wijn gedronken”Gisteren was de laatste aflevering van De Columbus te zien op Eén. Daarin was een laatste keer te zien hoe Wim Lybaerts genoot van het reizen en de gesprekken met zijn gasten. Maar hoe was het eigenlijk voor Wim zelf om vier seizoenen en 28 afleveringen lang op avontuur te gaan met bekende Vlamingen?
18/10 20u15  PORTRET. Colin Powell: een generaal die te goed was voor het Witte HuisHet is tragisch. Maar we kunnen niet anders. Bij de dood van Colin Powell (84) hoort een foto van zijn meest verafschuwde moment: toen hij in 2003 met klinkklare leugens pleitte voor een oorlog tegen Irak. Het was niet de enige keer dat hij tegen beter weten in vocht voor het grote gelijk van een ander. Powell was te veel soldaat. Te goed voor zijn superieuren. Te goed voor het Witte Huis ook, waar hij zelf had kunnen belanden als hij dat wou.
18/10 20u15  Hoofdredacteur van grootste krant in Duitsland ontslagen na nieuwe beschuldigingen van affaires met medewerkers en machtsmisbruikBild-hoofdredacteur Julian Reichelt is vandaag op staande voet ontslagen. De uitgever van de tabloid, mediabedrijf Axel Springer, nam die beslissing na nieuwe berichten over ongepast gedrag van de 41-jarige Reichelt. In die berichten is sprake van affaires met jonge vrouwen, waarbij er aanwijzingen zijn van machtsmisbruik.
18/10 20u15  Exclusieve foto’s tonen prinses Elisabeth op traditionele ‘Matriculation Day’ op haar Britse schoolHoe gedraag je je als je kroonprinses bent en aan de unief studeert? Zoals elke andere student, zo blijkt (opnieuw) uit een unieke fotoreeks van over Het Kanaal. Prinses Elisabeth (19) woonde zaterdag Matriculation Day bij, de dag waarop nieuwe studenten officieel worden toegelaten tot de universiteit.
18/10 19u15  Amazon wil 150.000 seizoenswerknemers aanwerven in VS om eindejaarsrush door te komenHet Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon is in de Verenigde Staten op zoek naar 150.000 extra tijdelijke werkkrachten om de eindejaarsperiode door te komen, zowat de helft meer dan vorig jaar. Dat aantal komt er boven op de 165.000 aanwervingen die het concern in september aankondigde.
18/10 19u15  Afzetting dreigt voor Tsjechische president ZemanEr hangt de Tsjechische president Milos Zeman mogelijk een afzettingsprocedure boven het hoofd. Senaatsvoorzitter Milos Vystrcil kondigde maandag, op basis van een medisch rapport, aan dat Zeman momenteel om gezondheidsredenen niet in staat is zijn officiële taken te vervullen. De prognose op lange termijn is ook 'uiterst onzeker'. Het hoofd van het Hogerhuis van het parlement merkte op dat het 'onwaarschijnlijk' is dat de 77-jarige zijn werk in de komende weken zou kunnen hervatten.
18/10 19u15  Prinses Elisabeth gespot op traditionele ‘Matriculation Day’Hoe gedraag je je als je kroonprinses bent en aan de unief studeert? Zoals elke andere student, zo blijkt (opnieuw) uit foto’s van over Het Kanaal. Prinses Elisabeth (19) woonde zaterdag Matriculation Day bij, de dag waarop nieuwe studenten officieel worden toegelaten tot de universiteit.
18/10 19u15  Verantwoordelijke voor aanslag in Irak met 320 doden opgepaktIn 2016 kwamen in de Iraakse hoofdstad Bagdad meer dan 320 mensen om bij een aanslag die door de terreurbeweging Islamitische Staat werd opgeëist. De aanslag was een van de zwaarste die ooit in Irak gepleegd werden. Meer dan vijf jaar later kondigt de Iraakse premier Moestafa al-Kazimi via Twitter aan dat de verantwoordelijke voor die aanslag werd opgepakt. Dat gebeurde niet in Irak, maar al-Kazimi verduidelijkt niet waar de man dan wel werd gearresteerd.
18/10 19u15  “Klanten enorm dankbaar, want zij hebben erger voorkomen”: familie van Brusselse cafébaas (51) in shock na steekpartij over Covid Safe Ticket“Ik ben de klanten enorm dankbaar, want zij hebben erger voorkomen.” De familieleden van een 51-jarige cafébaas zijn in shock. De vijftiger werd afgelopen zaterdag in zijn café in het centrum van Brussel neergestoken, nadat hij de verdachte simpelweg vroeg om zijn Covid Safe Ticket. De uitbater werd overgebracht naar het ziekenhuis, de verdachte werd opgepakt. Ook de vrouw van de uitbater reageert in VTM NIEUWS: “Er hangt hier momenteel een zeer slechte sfeer in de stad”.
18/10 19u15  Zuid-Afrika schrapt Russisch coronavaccin uit angst voor hivZuid-Afrika heeft het Russische coronavaccin Spoetnik V afgewezen. Dat heeft het geneesmiddelenbureau Sahpra maandag aangekondigd. 'Het gebruik ervan in Zuid-Afrika, waar de incidentie van hiv hoog is, kan het risico verhogen dat gevaccineerde mannen hiv oplopen', klinkt het. `
18/10 19u15  Prins Charles trots op kleinzoon George na inzet voor het klimaatPrins Charles (72) is enorm trots op zijn 8-jarige kleinzoon George. De oudste zoon van prins William en Kate is erg begaan met de staat van de wereld. Iets waar zijn grootvader echt naar opkijkt. “Toen ik zo oud was als hem, hadden mensen nog geen idee van de schade die ze aanrichtten.”
18/10 19u15  EMA start onderzoek op naar gebruik van Pfizervaccin bij jonge kinderenHet Europees Geneesmiddelenagentschap EMA start het onderzoek naar de klinische proeven die farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben overgemaakt, over het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. Toezichthouder EMA moet de resultaten nu beoordelen en beslissen of het model ook voor die leeftijdsgroep ingezet mag worden.
18/10 19u15  Nieuwe PFOS-lozingsnormen voor 3M op tafel, maar 3M vindt ze nu al “onhaalbaar”Nu donderdag beslist de Antwerpse provincie over de nieuwe lozingsnormen voor 3M. De normen die nu op tafel liggen, zijn een pak strenger. Zo streng dat 3M ze nu al “onhaalbaar” vindt. De kans is groot dat het chemiebedrijf in beroep zal gaan.
18/10 19u15  Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 Kalasjnikovs in beslag genomenIn Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.
18/10 19u15  “Twee spuiten bieden voorlopig écht voldoende immuniteit”To ‘boosterprik’ or not to ‘boosterprik’? Nu de coronacijfers weer in de lift zitten, rijst de vraag of die twee spuiten alleen nog wel hun werk doen. “Er is écht geen enkele wetenschappelijke aanwijzing dat de immuniteit bij de jonge, gezonde bevolking aan het afnemen is”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie.
18/10 18u15  Drugsbende opgerold in nasleep van ‘operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs in beslag genomen en 1 laboratorium ontmanteldIn Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.
18/10 18u15  Voor iedereen een derde prik? Nog niet nodig volgens Dirk Ramaekers, hoofd taskforce Vaccinatie: “Twee spuiten bieden voorlopig écht voldoende immuniteit”To ‘boosterprik’ or not to ‘boosterprik’? Nu de coronacijfers weer in de lift zitten, rijst de vraag of die twee spuiten alleen nog wel hun werk doen. “Er is écht geen enkele wetenschappelijke aanwijzing dat de immuniteit bij de jonge, gezonde bevolking aan het afnemen is”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce Vaccinatie.
18/10 18u15  Nu hun zoon en dochter een koppel vormen: kunnen Karel De Gucht en Guy Verhofstadt wel nog door dezelfde deur?“Guy en ik zijn heel verschillend”. Dat antwoordt Karel De Gucht steevast, wanneer iemand in een gesprek de aanstaande schoonvader van zijn zoon Jean-Jacques ter sprake brengt. Heel verschillend zijn ze, inderdaad. Maar dat niet alleen. Verhofstadt lag ook aan de basis van de pijnlijkste uren uit De Guchts politieke loopbaan: de vergadering die voorafging aan zijn “defenestratie” als voorzitter van de VLD, in februari 2004. Kunnen de vaders van Charlotte en Jean-Jacques nog door dezelfde deur, na alles wat voorafging?
18/10 18u15  Dina Tersago over 'Ik wil een kind’: “Ik wist dat dit een grote stap zou zijn voor Vlaanderen”Vanavond start het controversiële VTM-programma ‘Ik wil een kind’. Daarin gaat Dina Tersago op zoek naar mensen die via een niet-traditionele gezinsvorm een kind willen. Het programma kon al op heel wat kritiek rekenen, onder andere van mediaminister Dalle. Dina vertelt aan VTM Nieuws wat haar mening is over het nieuwe programma. “Het is geen geformatteerd programma, we gaan dus geen baby op een dienblaadje aanbieden.”
18/10 18u15  ‘Dubbelganger' van Brian Laundrie brutaal wakker gemaakt door gewapend arrestatieteam: “Plots zag ik een stel kerels met geweren op mij gericht”Severin Beckwith wist niet wat hem overkwam toen hij brutaal werd wakker gemaakt door luid geklop op de deur van zijn hotelkamer. Voordat hij het goed en wel doorhad, stormden enkele zwaargewapende politieagenten binnen en hielden ze hem onder schot. Beckwith had helemaal geen misdaad begaan, maar lijkt wel verdacht veel op Brian Laundrie (23), de verloofde van Gabby Petito en tevens ook hoofdverdachte in de moordzaak.
18/10 18u15  Parijse rechter legt Booking boete op van 1,2 miljoen euroHet Nederlandse bedrijf Booking.com is door de rechtbank in Parijs maandag veroordeeld tot een boete van 1,234 miljoen euro wegens het niet-respecteren van sommige bepalingen van de toeristische regelgeving van de stad Parijs. Booking zou ook niet alle nodige informatie hebben overgemaakt aan de stad, onder meer wat betreft het aantal dagen dat gemeubileerde toeristische accommodaties werden verhuurd.
18/10 18u15  Groep Finse mannen die Hitlergroet brengen in concentratiekamp aangeklaagdEen groep Finse vijftigers die de Hitlergroet brachten aan een memoriaal in het concentratiekamp Dachau, in de Zuid-Duitse staat Beieren, zijn niet langer welkom op de site. Ook gaan de autoriteiten klacht indienen tegen de mannen. De groep zou naar eigen zeggen niet hebben geweten dat een groet met gestrekte arm illegaal is in Duitsland. “Ze hadden tot het besef moeten komen dat erop neergekeken wordt”, aldus een politiewoordvoerder.
18/10 18u15  Duitse minister: “Coronanoodtoestand volgende maand ten einde”De noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, komt op 25 november ten einde als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild.
18/10 18u15  Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirus en kanker: “Immuunsysteem aangetast”Colin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.
18/10 17u15  Nobelprijswinnares Malala Yousafzai schrijft open brief aan taliban: “Heropen de scholen voor Afghaanse meisjes onmiddellijk”De Nobelprijswinnares Malala Yousafzai heeft een open brief geschreven aan de taliban in Afghanistan, waarin ze pleit voor een terugkeer van het onderwijs voor meisjes en vrouwen. Yousafzai werd op 15-jarige leeftijd in het hoofd geschoten door een lid van de Pakistaanse taliban, omdat ze opkwam voor de educatierechten van vrouwen in het land. De 24-jarige activiste overleefde de aanval en zet zich sindsdien nog meer in voor meisjesonderwijs.
18/10 17u15  Chaos op Spaanse awardceremonie: Befaamde schrijfster blijkt pseudoniem te zijn voor drie mannenDe geprezen vrouwelijke auteur Carmen Mola blijkt het pseudoniem te zijn voor 3 mannelijke schrijvers. Dit kwam het publiek te weten terwijl ze naar de prijsuitreiking keken van de Planeta-literatuurprijs. Toen de organisatie van de Spaanse literatuurprijs de award en het toebehorende prijzengeld van 1 miljoen euro aan de Spaanse schrijfster Carmen Mola wouden overhandigen, kwamen er drie mannen op het podium gewandeld. De Spaanse literatuurwereld reageert nu geschokt: “Deze mannen hebben door een vals profiel te hanteren zowel lezers als journalisten misleid, het zijn oplichters”.
18/10 17u15  Algemene Raad Riziv zet licht op groen voor begroting gezondheidszorg: budget van 36 miljard euroDe Algemene Raad van het Riziv heeft het licht op groen gezet voor de begroting van de gezondheidszorg voor 2022. Het budget bedraagt volgend jaar ruim 36 miljard euro.
18/10 17u15  Wie wordt ‘De Slimste Mens’? Deze kandidaten maken (geen sikkepit) kansMaandagavond start de zoektocht naar ‘De slimste mens ter wereld’ opnieuw. Maar wie mag zich uiteindelijk tot ‘Slimste mens’ kronen? Wordt het een topsporter, een politicus of zelfs een buitenlander? Een analyse van de voorbije achttien seizoenen en de kandidaten: op deze deelnemers zet u beter niét uw geld in.
18/10 17u15  De belangrijkste vragen over reizen beantwoord: hoe veilig is het nog? Welke maatregelen gelden op de populaire bestemmingen?Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt, net nu de herfstvakantie in het vooruitzicht ligt. Wat zijn de gevolgen voor onze reisplannen? Hoe veilig is het nog? Welke coronamaatregelen zijn er nog op de populairste bestemmingen?
18/10 17u15  Rome krijgt weer linkse burgemeesterDe Italiaanse hoofdstad Rome krijgt weer een linkse burgemeester, Roberto Gualtieri. Hij is een sociaaldemocraat en voormalig minister van Financiën. Hij won ruim van een kandidaat die door centrumrechtse en conservatieve partijen werd gesteund, Enrico Michetti. Gualtieri kreeg volgens de eerste berichten rond 60 procent van de stemmen.
18/10 17u15  Brussels Airport ziet aanbod bestemmingen deze winter licht stijgenOp Brussels Airport worden dit winterseizoen zo’n 130 bestemmingen aangeboden door 52 luchtvaartmaatschappijen. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de 120 bestemmingen die tussen eind oktober 2020 en eind maart dit jaar werden aangeboden, zo meldt de luchthaven van Zaventem.
18/10 17u15  IN KAART. Het gaat niet goed met het Bosuitbreidingsplan en blijkbaar is dat ook niet zo belangrijk. Check hier de cijfers van jouw gemeenteHet gaat niet zo goed met het Bosuitbreidingsplan van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Die jubelde vorige week wel dat ze duizend hectare nieuw bos kan gaan planten. Maar eigenlijk had dat al gebeurd moeten zijn en staat ze nog maar op 20% van waar ze vandaag had moeten staan. Dat is méér de schuld van andere partners dan van de Vlaamse overheid zelf. Maar een grote prioriteit lijkt bosuitbreiding niet te zijn — zo blijkt uit cijfers die wij per gemeente in kaart gebracht hebben.
18/10 16u15  ECB onderwerpt banken tussen maart en juli 2022 aan eerste klimaatstresstestDe Europese Centrale Bank (ECB) zal tussen maart en juli 2022 de banken voor het eerst onderwerpen aan een klimaatstresstest. Op die manier wil de ECB in kaart brengen hoe gevoelig de financiële sector van de eurozone is voor natuurrampen en een eventuele snelle ecologische transitie.
18/10 16u15  Man slaat op de vlucht na moord op twee buren in China. Velen hopen dat hij nooit wordt gevatOu Jinzhong (55) is al meer dan een week op de vlucht voor de politie. Hij zou de hoofdverdachte zijn van een dubbelvoudige moord. Miljoenen Chinezen zijn in de ban van de klopjacht. Maar niet omdat ze hem gearresteerd willen zien. Integendeel, velen hopen openlijk dat hij niet wordt gevonden, zo meldt CNN.
18/10 16u15  Franse premier bezoekt paus Franciscus te midden van misbruikschandaal binnen Katholieke KerkDe Franse premier Jean Castex is vandaag bij paus Franciscus op audiëntie geweest in het Vaticaan. De ontmoeting tussen beiden kreeg de nodige aandacht, aangezien de Franse Katholieke Kerk onder vuur ligt als gevolg van een misbruikschandaal. Zo toonde een rapport recent aan dat Franse geestelijken sinds 1950 maar liefst 216.000 minderjarigen zouden hebben misbruikt.
18/10 16u15  Beursgang waardeert Volvo Cars op zowat 18 miljard euroDe beursgang van Volvo Cars waardeert de Zweedse autoconstructeur op zowat 18 miljard euro. Dat blijkt uit de prijsvork die het bedrijf maandag heeft bekendgemaakt.
18/10 16u15  Koala's in Australië krijgen vaccin tegen geslachtsziekte chlamydiaOngeveer vierhonderd koala’s in Australië hebben een vaccin tegen de geslachtsziekte chlamydia gekregen. Dit moet de voortplantings- en overlevingskansen van de dieren vergroten. De geslachtsziekte kan bij koala’s fatale gevolgen hebben.
18/10 16u15  Drie partijen beginnen overleg over Duitse regeringscoalitieDrie Duitse partijen zijn bereid onderhandelingen te beginnen over een regeringscoalitie. Als laatste partij ging maandag de liberale FDP akkoord, melden Duitse media. Eerder hadden de sociaaldemocratische SPD en de milieupartij De Groenen al ingestemd.
18/10 15u15  Toyota gaat 3,4 miljard dollar investeren in productie autobatterijenDe Japanse autoconstructeur Toyota gaat in de Verenigde Staten 3,4 miljard dollar (2,93 miljard euro) investeren in de productie van elektrische autobatterijen. De investering gaat gepaard met de bouw van een nieuwe fabriek en 1.750 extra jobs, klinkt het maandag in een persbericht. Die nieuwe fabriek zal ondergebracht worden bij een nog op te richten bedrijf.
18/10 15u15  Eerste pijpleiding van omstreden Nord Stream 2 met gas gevuldDe eerste pijplijn van de omstreden gasleiding in de Oostzee, Nord Stream 2, is klaar voor gebruik. Het vullen met gas is voltooid, meldt uitbater Nord Stream 2 AG maandag.
18/10 15u15  Aanvaller aanslag Noorwegen vermoordde slachtoffers met steekwapen, niet met pijl en boogDe vijf slachtoffers die vorige week overleden in een terroristische aanslag in de Noorse stad Kongsberg, werden niet vermoord met pijl en boog - zoals lang werd verondersteld - maar met een steekwapen. Dat meldt de Noorse politie maandag.
18/10 15u15  De ultieme Bondgirls (deel IV): hoe de populaire Mie Hama bijna ten onder ging aan haar Japanse eergevoelEindelijk kunnen we in de bioscoop weer genieten van James Bond. De release van ‘No Time To Die’ werd door de pandemie uitgesteld, maar 007 is niet stuk te krijgen en wordt opnieuw omringd door vrouwelijk schoon. In deze reeks zetten we de opvallendste actrices in de kijker die gestalte gaven aan de legendarische Bondgirls. Met vandaag deel IV: Mie Hama (77), die de eerste Aziatische Bondgirl ooit werd. “Alles werd voor mij beslist, van m’n gewicht tot de hoogte van m’n hakken.”
18/10 15u15  Duitse politie rukt massaal uit voor jongen met geweer... gemaakt uit legoblokjesIn de Zuid-Duitse stad Lindau heeft een tiener een grote politieactie veroorzaakt nadat hij “in een camouflagepak en met een geweer” door iemand werd opgemerkt. Omdat het onduidelijk was of het om een gevaarlijke situatie ging, zette de politie meerdere patrouillewagens in, maar dat bleek achteraf niet nodig. Zo was het pistool van de 15-jarige jongen volledig uit Lego gemaakt.
18/10 15u15  Proces tegen ‘Empire’-acteur Jussie Smollett eind november van startDe kogel is door de kerk. Jussie Smollett (39), die bekend werd door zijn rol in de serie ‘Empire’, moet eind november voor de rechtbank verschijnen voor zijn vermeende haatmisdrijven. Zijn advocate probeerde nog om de zaak te seponeren, maar daar moest de rechter niets van weten.
18/10 15u15  Sea-Watch redt op 24 uur meer dan 300 migranten op Middellandse ZeeHet reddingsschip Sea-Watch 3 heeft deze ochtend op korte tijd meer dan 200 mensen gered op de Middellandse Zee. Met de acties van zondag erbij, waarbij ook al de opvarenden van twee boten werden gered, zit de boot overvol, zo zegt een woordvoerster.
18/10 15u15  Voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleden door coronavirusColin Powell, onder president George W. Bush Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken, is maandag bezweken aan complicaties ten gevolge van het coronavirus. Dat meldt zijn familie in een mededeling op Facebook. Powell was de eerste zwarte Amerikaan aan het hoofd van het leger, en later werd hij ook de eerste zwarte minister van Buitenlandse Zaken. De oud-minister werd 84.
18/10 15u15  Rusland sluit eigen missie bij de NAVO, contact moet via ambassade BrusselRusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel. Ook de werking van de NAVO-missie in Moskou wordt opgeschort. De Russische regering is boos dat het bondgenootschap eerder deze maand acht Russen die er waren geposteerd de deur wees omdat zij voor Russische inlichtingendiensten zouden werken.
18/10 14u15  Rusland sluit eigen missie bij de NAVORusland sluit de eigen missie bij de NAVO. Als het bondgenootschap contact wil opnemen met de Russische regering, kan dat volgens minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov via de Russische ambassade in Brussel.
18/10 14u15  Economische krimp in 2020 iets kleiner dan gedachtDe Belgische economie is vorig jaar iets minder gekrompen dan werd gedacht. Volgens de gedetailleerde nationale jaarrekeningen die maandag zijn gepubliceerd, kelderde het reëel bruto binnenlands product (bbp) in 2020 met 5,7 procent. De voorbije maanden gingen het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR) en de Nationale Bank nog uit van een krimp van 6,3 procent.
18/10 14u15  BV 24/7. Nora Gharib kiest voor fluo en Tatyana Beloy geniet van de herfst op het strandThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
18/10 14u15  Aanbod Airbnb in Amsterdam sterk gedaald door registratieplichtOngeveer vier vijfde van het Amsterdamse woningaanbod van verhuurplatform Airbnb is verwijderd na de invoering van een registratieplicht. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt berichtgeving van de Volkskrant daarover.
18/10 14u15  Marc-Marie smeerde een week lang ochtendurine op z’n gezicht: “Er kwamen vliegen op af”In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens’ komen er een heleboel schoonheidstips aan bod. Zo is Cesar Casier bijvoorbeeld overtuigd van de befaamde ‘vampire facial’ en ook jurylid Marc-Marie blijkt fan te zijn van een buitengewone behandeling.
18/10 14u15  China ontkent test met hypersonische raket: “Was routinetest met ruimtevaartuig”Peking heeft maandag bevestigd dat het onlangs lanceringstesten heeft uitgevoerd, nadat de Financial Times had bericht over tests met een hypersonische nucleaire raket. Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende echter dat het om een raket ging. Woordvoerder Zhao Lijian had het over een 'routinetest' met een 'ruimtevaartuig'.
18/10 14u15  Vlaams Artsensyndicaat wil meer inzetten op zelftestsHet Vlaams Artsensyndicaat roept om op de teststrategie te herzien. De organisatie richt zich tot het Risk Assessment Group (RAG) met het verzoek om meer in te zetten op zelftests.
18/10 14u15  Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uitVandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.
18/10 14u15  Rusland lijkt niet van plan meer aardgas aan Europa te leverenRusland lijkt niet van plan meer aardgas naar Europa te sturen. Dat valt op te maken uit veilingen van gascontracten. Eerder had de Russische president Vladimir Poetin nog gezegd dat zijn land klaarstond om meer gas te leveren.
18/10 14u15  Zoon van Harry Malter beschuldigd van diefstal van 180.000 euro uit kassa van park, maar hij ontkent: “Mijn vader ging wel graag naar casino’s”L. Malter, de zoon van Harry Malter, wordt ervan beschuldigd maar liefst 180.000 euro gestolen te hebben uit de kassa van het park. Dat deed hij in de zomer van 2018, toen hij als enige verantwoordelijk was voor de financiën van het park. Hij riskeert een werkstraf of een celstraf van 14 maanden, maar zelf beweert hij onschuldig te zijn.
18/10 13u15  Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriekDe gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.
18/10 13u15  Polen boos op Nederlandse premier: "Laatste persoon die ons de les mag lezen”De regering van Polen heeft uitgehaald naar premier Mark Rutte. De Nederlander is volgens een Poolse regeringswoordvoerder 'de laatste persoon' die zijn land de les mag lezen over problemen met de rechtsstaat. De zegsman zei op televisie dat Nederland in sommige opzichten ook niet voldoet aan de Europese normen. 'En dan heb ik het over belastingkwesties, belastingontwijking en andere mechanismen die Nederland al vele jaren gebruikt.'
18/10 13u15  Ex-man vervolgd voor poging moord omdat hij googelde: “Krijgt gevangene nog pensioen?”Een 50-jarige man die zijn vrouw wurgde met een verlengkabel, ontkent dat hij ‘met voorbedachte rade’ heeft gehandeld. De vrouw overleefde de wurging door een speling van het lot. Zelfs de ambulanciers dachten dat de vrouw dood was toen zij het strak aangespannen verlengsnoer zagen. De aanklager wilde de man aanvankelijk vervolgen voor poging doodslag, maar door zijn surfgedrag is de betichting verzwaard naar poging moord. Hij riskeert 12 jaar cel.
18/10 13u15  Staf Coppens scheurt achillespees en moet onder het mesStaf Coppens (40) heeft afgelopen weekend zijn achillespees gescheurd. De VTM-presentator wordt vandaag geopereerd. Of dat gevolgen heeft voor zijn opnameschema voor ‘De Code Van Coppens’, is nog niet duidelijk.
18/10 13u15  Brand in grootste olieraffinaderij van KoeweitIn de grootste olieraffinaderij van Koeweit is maandagochtend een brand uitgebroken. Dat meldde uitbater KNPC op Twitter. De brandweer kreeg het vuur na ongeveer twee uur onder controle. Intussen blijven de olieprijzen stijgen.
18/10 13u15  Elon Musk ‘special guest’ op bijeenkomst van topmanagement VolkswagenOp een bijeenkomst die Volkswagen-CEO Herbert Diess zaterdag organiseerde voor 200 van zijn topmanagers, is Elon Musk als opmerkelijke ‘special guest’ verschenen. De CEO van rivaal Tesla gaf aan dat hij denkt dat Volkswagen zal slagen in de omslag naar elektrische mobiliteit.
18/10 13u15  iPhone-fabrikant Foxconn presenteert elektrische auto'sHet Taiwanese techconcern Foxconn, dat iPhones in elkaar zet voor Apple, heeft op een evenement de eerste elektrische auto’s van het bedrijf gepresenteerd. Het gaat om conceptauto’s voor SUV- en sedanmodellen. Foxconn wil de auto’s gaan bouwen voor klanten, in plaats van te verkopen als eigen merk.
18/10 13u15  Zoon van Harry Malter beschuldigd van diefstal van 180.000 euro uit kassa van park: “Mijn vader ging graag naar casino’s”L. Malter, de zoon van Harry Malter, wordt ervan beschuldigd maar liefst 180.000 euro gestolen te hebben uit de kassa van het park. Dat deed hij in de zomer van 2018, toen hij als enige verantwoordelijk was voor de financiën van het park. Hij riskeert een werkstraf of een vervangende celstraf van 14 maanden, maar zelf beweert hij onschuldig te zijn.
18/10 13u15  Klant geeft messteken aan café-uitbater in centrum Brussel na discussie over Covid Safe TicketIn de Visverkopersstraat, in het centrum van Brussel, zijn afgelopen zaterdag 16 oktober een caféhouder en een klant in een vechtpartij verwikkeld geraakt na een discussie over het Covid Safe Ticket. De klant trok daarbij een mes en bracht meerdere steken toe aan de uitbater. Hij was niet in levensgevaar en mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten.
18/10 13u15  Europese Unie bereikt "mijlpaal" van 1 miljard geëxporteerde coronavaccinsIn de afgelopen tien maanden heeft de Europese Unie meer dan 1 miljard coronavaccins geëxporteerd. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen maandag meegedeeld.
18/10 13u15  Iran organiseert conferentie over politieke toekomst van AfghanistanIran plant volgende week woensdag in de hoofdstad Teheran een conferentie over de politieke toekomst en de vorming van een nieuwe regering in Afghanistan.
18/10 13u15  Graffiti van overheidsgebouwen verwijderen kost overheid 70.000 euroDe kosten voor het verwijderen van graffiti van overheidsgebouwen blijven jaar na jaar stijgen. In 2016 kostte het nog maar 2.577 euro om graffiti van overheidsgebouwen te verwijderen, in 2020 steeg dat bedrag naar liefst 69.207 euro. Dat blijkt uit een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) aan staatssecretaris Mathieu Michel (MR), bevoegd voor de Regie der Gebouwen.
18/10 12u15  RECONSTRUCTIE. Hoe Frankrijk zijn grootste naoorlogse bloedbad in de doofpot probeerde te stoppenDe aanslagen in Parijs, waarover het proces nu loopt, worden vaak het grootste bloedbad in de naoorlogse Franse geschiedenis genoemd. Maar dat klopt niet, want in 1961 voltrok zich in de Franse hoofdstad een nog grotere slachtpartij. Aangericht door een man die eigenlijk al voor oorlogsmisdaden achter de tralies had moeten zitten, maar nadien zelfs nog minister werd. De omvang van het drama werd zo lang verzwegen, dat het ook nu nog een grotendeels vergeten geschiedenisfeit is.
18/10 12u15  Vrouw ziet hoe haar man en hond door trein gegrepen wordenWat een heerlijk uitje op zondag had moeten worden, eindigde in een tragedie voor een Duits koppel en hun viervoeter. De vrouw (55) zag voor haar ogen gebeuren hoe haar echtgenoot (56) en de hond door een trein werden gegrepen en stierven.
18/10 12u15  Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij EvergrandeDe Chinese huizenmarkt heeft ook in september flink last gehad van de crisissituatie in de vastgoedsector in het land. De betalingsproblemen van vastgoedconcern Evergrande hebben zich verspreid naar andere ontwikkelaars, wat de zorgen onder kopers in het land heeft vergroot.
18/10 12u15  Politie wil veiligheidsgevoel bij 400.000 Belgen metenDe federale politie lanceert vandaag een nieuwe editie van de Veiligheidsmonitor, een nationale enquête over veiligheid. Daarbij wordt bij 400.000 Belgen van 15 jaar en ouder gepolst naar hun veiligheidsgevoel. De bevraging gebeurt in samenwerking met de lokale politie, de FOD Binnenlandse Zaken en de lokale overheden.
18/10 12u15  Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. “Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site', klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.
18/10 12u15  2 verdwaalde Australische jongeren overleven dagenlang zonder water in woestijn: “Het is een wonder dat ze dit overleefd hebben”Twee Australische jongeren, Mahesh Patrick (14) en Shaun Emitja (21), zijn gered uit een verlaten woestijngebied in Arlparra, Australië. Na een dagenlange zoektocht hebben de hulpdiensten de jongeren dan toch gelokaliseerd. Hun auto was in panne gevallen op de terugweg naar huis. “Ze hebben heel veel geluk gehad”, meldt de Australische politie.
18/10 12u15  Onderzoek naar coronavaccin van Frans-Oostenrijks bedrijf Valneva levert veelbelovende resultaten opHet Frans-Oostenrijkse farmabedrijf Valneva heeft de resultaten van de fase 3-studie naar de werkzaamheid van zijn coronavaccin, genaamd ‘VLA2001', gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het vaccin meer antistoffen opwekt dan het coronavaccin van AstraZeneca. Het vaccin zou ook beter getolereerd worden dan dat van het Brits-Zweedse farmabedrijf.
18/10 12u15  Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogteDe waarde van de bitcoin is maandagochtend licht gestegen. Rond 10.30 uur was de belangrijkste cryptomunt ruim 62.000 dollar (53.532 euro) waard. Daarmee kruipt de bitcoin richting de recordwaarde van 64.870 dollar (zo’n 56.000 euro) die in april werd bereikt.
18/10 12u15  Portugese en Spaanse politie onderscheppen 5.200 kilo cocaïneDe Portugese en Spaanse politie hebben met hulp van marine en luchtmacht in de afgelopen dagen op volle zee de grootste drugsvangst in vijftien jaar gedaan. Ze gingen in internationale wateren in de Atlantische Oceaan aan boord van een 24 meter lang jacht en vonden minstens 5.200 kilo cocaïne verpakt in 183 balen.
18/10 12u15  Italiaanse politie grijpt in na protesten tegen coronapas in TriëstDe Italiaanse politie heeft ingegrepen na dagenlange protesten in Triëst tegen het coronabeleid van de overheid. De oproerpolitie gebruikte volgens Italiaanse media waterkanonnen tegen betogers die een deel van de haven blokkeerden. Die scandeerden leuzen als “vrijheid, vrijheid”.
18/10 12u15  Chauffeur onder invloed van drugs en alcohol knalt tegen fietsenstalling en pleegt vluchtmisdrijf: “Maar hij vergat dat nummerplaat van bumper gevallen was”De politie van Mechelen-Willebroek heeft in Hombeek het rijbewijs ingetrokken van een 20-jarige jongeman. De jonge chauffeur was onder invloed van alcohol en drugs. Kort voordien had hij een ongeval met stoffelijke schade veroorzaakt, maar pleegde vluchtmisdrijf. Hij had echter één ding over het hoofd gezien...
18/10 11u15  Italiaanse politie grijpt in na protesten tegen 'coronapas' in TriëstDe Italiaanse politie heeft ingegrepen na dagenlange protesten in Triëst tegen het coronabeleid van de overheid. De oproerpolitie gebruikte volgens Italiaanse media waterkanonnen tegen betogers die een deel van de haven blokkeerden. Die scandeerden leuzen als “vrijheid, vrijheid”.
18/10 11u15  Vandaag eerste zitting over moord op Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries: “Een moeilijke en beladen dag”De rechtbank in Amsterdam behandelt vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De rechter richtte zich bij aanvang tot de nabestaanden: “Het zal voor u een moeilijke en beladen dag zijn.”
18/10 11u15  CELEBS 24/7. Paris Hilton heeft genoten van haar bridal shower en Chris Hemsworth gaat tot het uitersteNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
18/10 11u15  Verontwaardiging in VS: vrouw wordt verkracht op trein, medepassagiers doen niets om haar te helpenIn de Amerikaanse staat Pennsylvania is een vrouw vorige week verkracht op een trein. De vrouw werd benaderd door een man die haar meerdere keren aanraakte. Hoewel het slachtoffer alles probeerde om hem te stoppen, kleedde de man haar met geweld uit en verkrachtte hij haar. In de wagon waren ook andere passagiers aanwezig, maar zij deden niets.
18/10 11u15  Philips kampt met wereldwijde problemen in toeleveringsketenPhilips had de voorbije maanden last van de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen en verwacht dat die problemen ook in het vierde kwartaal zullen aanhouden. Daarnaast kampt het Nederlandse technologiebedrijf nog steeds met een grote terugroepactie van slaap- en ademhalingsapparatuur.
18/10 11u15  Aantal inbraken stijgt: deze tips helpen je om inbrekers buiten te houdenHet aantal inbraken zit in stijgende lijn. Omdat mensen minder thuis zijn door minder strikte coronaregels, maar ook omdat de donkere wintermaanden er aankomen. Binnenlandse Zaken roept op om je huis te laten controleren door een diefstalpreventieadviseur. Maar ook voor wie dat niet doet, geeft de politie handige tips mee om inbrekers uit je huis te houden.
18/10 11u15  Opbrengst van Netflix-serie ‘Squid Game’ nu al geschat op bijna 900 miljoen dollarDat de Koreaanse serie ‘Squid Game’ een succes was, wisten we al langer. De Netflix-reeks werd vorige week uitgeroepen tot de best bekeken show op het platform en ook op vlak van winst mogen de makers absoluut niet klagen. De totale opbrengst wordt namelijk geschat op 900 miljoen dollar (zo’n 777 miljoen euro).
18/10 11u15  Zelfde plek, 25 dagen verschil: beelden tonen verwoesting van lavastroom op La PalmaDe verwoesting op het Canarische eiland La Palma is ontzettend groot. Dat toont ook een Spaanse fotograaf die twee foto’s heeft genomen vanaf dezelfde plek. Op het ene beeld zitten mensen te kijken naar de enorme rookpluim. Het andere beeld, 25 dagen later gemaakt, brengt de ellende door de lavastroom pijnlijk hard in beeld.
18/10 11u15  “Precies James Bond”: veel aandacht voor de outfit van prins William tijdens Earthshot Prize-evenementPrins William (39) heeft niet alleen goed gescoord met zijn initiatief Earthshot Prize, een milieuprijs die voor het eerst werd uitgereikt, maar ook met zijn kleding. Ook zijn vrouw Kate Middleton (39) kreeg veel positieve reacties op haar outfit.
18/10 10u15  Chauffeur onder invloed van drugs knalt tegen fietsenstalling en pleegt vluchtmisdrijf: “Maar hij vergat dat nummerplaat van bumper gevallen was”De politie van Mechelen-Willebroek heeft in Hombeek het rijbewijs ingetrokken van een 20-jarige jongeman. De jonge chauffeur was onder invloed van alcohol en drugs. Kort voordien had hij een ongeval met stoffelijke schade veroorzaakt, maar pleegde vluchtmisdrijf.
18/10 10u15  Bemanningslid van schip omgekomen aan kade van ArgexAan de kade van kleikorrelfabrikant Argex in Burcht is maandagochtend een bemanningslid van een schip omgekomen bij een ongeval. De man kwam tussen wal en schip terecht.
18/10 10u15  Veel aandacht voor de outfit van prins William en Kate tijdens Earthshot Prize-evenementPrins William (39) heeft niet alleen goed gescoord met zijn initiatief Earthshot Prize, een milieuprijs die voor het eerst werd uitgereikt, maar ook met zijn kleding. Ook zijn vrouw Kate Middleton (39) kreeg veel positieve reacties op haar outfit.
18/10 10u15  Staking in Klein Kasteeltje door nieuwe asielcrisis: “Aanwervingen zijn bezig, maar nemen tijd”Commissaris-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen Dirk Van den Bulck bevestigt dat er sprake is van een nieuwe asielcrisis, maar vindt het voorbarig van een grote crisis te spreken. Volgens Van den Bulck zijn de aanwervingen aan de gang om de procedures te versnellen, maar hij wijst ook op de gebrekkige toepassing van de Dublin-procedures binnen Europa.
18/10 10u15  Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapieDe correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter.
18/10 10u15  Antwerpse premetroverkeer hersteld na defectIn Antwerpen is het premetroverkeer iets na 9 uur weer op gang gekomen na een defect dat voor een verstoring zorgde tussen de haltes Sport en Astrid. Dat meldt De Lijn. Er zullen wel nog een tijdje gevolgvertragingen zijn.
18/10 09u15  Belgische film ‘Un monde' wint prijs voor beste debuut op London Film FestivalDe film ‘Un monde', van de Belgische regisseur Laura Wandel, heeft op het London Film Festival de Sutherland Award for Best First Feature gewonnen. Het is nog maar de derde keer dat een Belgische film die prijs krijgt.
18/10 09u15  Bewoners verrast: oude, vieze beelden in tuin blijken honderdduizenden euro's waardEen Brits koppel leeft al een week lang op een roze wolk. De oude, verweerde, met cement gerepareerde sfinxen die al jaren mos stonden te verzamelen in hun tuin, bleken op een veiling honderdduizenden euro's waard. In een kwartier tijd liep de prijs op van 237 euro tot recordhoogte.
18/10 09u15  Nog steeds Lidl-winkels gesloten, vakbonden en directie zitten samen rond hoge werkdrukOok vandaag blijven nog winkels van Lidl gesloten. Het personeel staakt sinds woensdag vanwege de te hoge werkdruk. Vanochtend is er voor het eerst overleg tussen vakbonden en directie. Het personeel wil onder meer een meting van de werkdruk, extra personeel op drukke momenten en betere arbeidsvoorwaarden.
18/10 09u15  INTERVIEW: Dat Radja Nainggolan topper werd, dankt hij mee aan die "knappe juf" FreyaZijn eerste tattoo stond er nog lang niet op. De 12-jarige Radja Nainggolan reed nog met zijn fietsje en de tram naar school, dan naar de training en ‘s avonds laat weer naar huis. “Thuis hadden we het moeilijk, mama werkte dag en nacht voor ons. School was top. Om te voetballen op de speelplaats.” En om zijn favoriete juf Freya te zien, jong en mooi, gloedvol ambitieus in de meest multiculturele school van Vlaanderen én toen al zware Antwerp-fan.
18/10 09u15  Elke Belg krijgt tegen 2023 digitale portefeuille: zo werkt hetTegen 2023 moet elke Belg een makkelijk te gebruiken 'digitale portefeuille' hebben. Daarin worden onder meer de identiteitskaart en het rijbewijs opgeslagen, zodat je je ook kan legitimeren via je smartphone. Dat zegt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen, La Libre Belgique en La Dernière Heure.
18/10 08u15  Man zwaargewond na aanval met hakbijl en ijzeren staaf in EindhovenIn Eindhoven is even na middernacht een man door twee andere mannen zwaar mishandeld. Het slachtoffer kreeg klappen met een hakbijl en een ijzeren staaf.
18/10 08u15  Ineos investeert 2 miljard in productie groene waterstof: een van eerste fabrieken komt in BelgiëDe Britse chemiegroep Ineos zal zo’n 2 miljard euro investeren in de productie van groene waterstof, een propere energie die een sleutelrol speelt in het koolstofarm maken van de industriële sector. Dat berichten verscheidene Britse media. Eén van de eerste fabrieken zou in België komen.
18/10 08u15  Gordon is definitief naar Dubai vertrokkenDe Nederlandse zanger en presentator Gordon Heuckeroth (53) is eindelijk naar Dubai vertrokken. Afgelopen zondag liet hij samen met zijn vriend Jeffrey de Visser (24) Nederland achter zich om in Dubai een nieuw leven op te bouwen.
18/10 08u15  Gespot op Schiphol: André Hazes is terug in NederlandAndré Hazes (27) is zondagavond samen met zijn moeder Rachel (51) gespot op de luchthaven van Schiphol. Midden september raakte het nieuws bekend dat de Nederlandse zanger kampte met een burn-out. De afgelopen weken waren er dan ook onduidelijkheden wat betreft zijn verblijfplaats. Al komt daar nu voor eventjes een einde aan, want Hazes is voorlopig dus weer in eigen land.
18/10 07u15  Flinke hinder op tramlijnen in AntwerpenDoor een defect is er geen tramverkeer tussen premetro Sport en premetro Astrid in Antwerpen. Lijnen 2, 3, 5, 6, 9 en 15 zijn verstoord in beide richtingen.
18/10 07u15  Uitgeleverde vertrouweling Maduro niet van plan samen te werken met VSAlex Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een belangrijke rol zou spelen binnen de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is niet van plan samen te gaan werken met de Verenigde Staten. Hij schrijft dat in een brief die zijn vrouw voorlas op een protestbijeenkomst in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, een dag nadat hij door Kaapverdië aan de VS werd uitgeleverd.
18/10 07u15  Kourtney Kardashian te midden van honderden rode rozen en kaarsen ten huwelijk gevraagdKourtney Kardashian (42) is zondag bij een hotel aan het strand in Montecito, Californië ten huwelijk gevraagd door haar vriend Travis Barker (45). De Blink-182-drummer had de plek waar hij op zijn knieën ging laten versieren met honderden rode rozen en kaarsen. Dat schrijft TMZ.
18/10 07u15  Airbnb 80 procent adressen kwijt in Amsterdam na invoering verplichte registratieVerhuurplatform Airbnb is in één klap 80 procent van zijn woningaanbod in Amsterdam kwijt. Dat is een rechtstreeks gevolg van de invoering van een verplichte registratie op 1 oktober. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit een peiling door de stad, die eindelijk hoopt de overlast door het toerisme te beteugelen.
18/10 07u15  Erfgenamen Michael Jackson eisen dat StuBru-programma van naam verandert: “Dat ze zich daar druk in maken”Op Studio Brussel loopt al drie seizoenen lang het programma ‘King of Pop’, een muzikale quiz die gepresenteerd wordt door Stijn Van de Voorde (44). Toch zou het best kunnen dat het programma binnenkort van naam verandert, op vraag van de erfgenamen van Michael Jackson. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
18/10 07u15  Vlaanderen kleurt deze week weer rood: “We staan aan het begin van een besmettingsgolf”Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België rode zone wordt. Elke dag testen nu meer dan 3.500 mensen positief. 'We staan aan het begin van een besmettingsgolf', zegt Steven Van Gucht (Sciensano). 'Maar er is geen reden tot paniek.'
18/10 07u15  Wie is Christine Mussche, de advocate die de vrouwen in de zaak-De Pauw verdedigt? “Van alle sms’jes is er niet één aan haar aandacht ontsnapt”Lang voor ze bekend zou worden als #MeToo-advocate, nam Christine Mussche (64) het al op voor slachtoffers van familiaal en seksueel geweld. Nooit bracht het haar mensbeeld aan het wankelen. “De meesten onder ons zijn te redden.”
18/10 07u15  Nieuw-Zeeland verhoogt internationale hulp voor klimaatuitdagingenNieuw-Zeeland heeft zich vandaag geëngageerd om de steun aan andere landen met betrekking tot het klimaat te verviervoudigen. Het land wil zo de 'vreselijk ontoereikende' respons van de afgelopen decennia op de uitdagingen die het klimaat met zich meebrengen, compenseren.
18/10 07u15  Nieuwe ultrasnelle PCR-testen worden uitgetest op Brussels AirportPassagiers van Brussels Airport kunnen zich vanaf vandaag op het coronavirus laten testen met een ultrasnelle PCR-test. Die geeft een resultaat binnen de vijftien minuten en is even betrouwbaar als de gebruikelijke PCR-testen.
18/10 07u15  Erik Van Looy trapt 19e seizoen ‘De Slimste Mens' op gang: "En toch staat niemand te springen om te komen"Erik Van Looy (59) trekt vanavond het 19de seizoen van 'De slimste mens ter wereld' op gang. Tien weken lang, goed voor veertig afleveringen, gaat hij op zoek naar de opvolger van sportjournaliste Catherine Van Eylen. De presentator vertelt wat we mogen verwachten, wie de te kloppen kandidaat is en hoe moeilijk het is om zijn stoelen gevuld krijgen. 'Tine Embrechts heeft me zelfs tien jaar lang afgewezen.'
18/10 07u15  Steven Van Gucht over vierde golf in ons land: “Waarschijnlijk geraak ik deze winter besmet. Maar da’s niet erg”Komt de vierde coronagolf op ons af, of is die er zelfs al? Het aantal besmettingen in ons land is in 14 dagen verdubbeld. Dagelijks testen nu al 3.500 mensen positief. Wie raakt besmet? Wie belandt op intensieve zorg? En vooral: moeten we ons zorgen maken? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt zeven vragen.
18/10 06u15  12 Vlamingen slaan op de vlucht, opgejaagd door topspeurders: ‘Klopjacht’ gaat van start in VlaanderenPlay4 brengt vanaf vandaag het razendspannende ‘Klopjacht’: in een zenuwslopend kat- en muisspel proberen 12 Vlamingen 17 dagen lang uit handen te blijven van gespecialiseerde opsporingsdeskundigen met ervaring bij de politie, defensie en in de private sector.
18/10 06u15  Erik Van Looy trapt 19e seizoen van ‘De Slimste Mens' op gang: "En toch staat niemand te springen om te komen"Erik Van Looy (59) trekt vanavond het 19de seizoen van 'De slimste mens ter wereld' op gang. Tien weken lang, goed voor veertig afleveringen, gaat hij op zoek naar de opvolger van sportjournaliste Catherine Van Eylen. Terwijl de stress bij de kandidaten toeneemt, is voor de presentator het zwaarste werk achter de rug: zijn stoelen gevuld krijgen. 'Tine Embrechts heeft me zelfs tien jaar lang afgewezen.'
18/10 06u15  Het vliegtuig naar een nieuwe hit? Artiesten ‘Liefde voor muziek’ vertrekken vol stress en ambitieVeel goesting en gezonde stress. In alle vroegte vertrokken de zeven artiesten van het nieuwe seizoen ‘Liefde voor muziek’ dit weekend naar Zuid-Frankrijk. Wij schaarden ons in het spoor van hun trolly’s, voelden de zenuwen en polsten naar hun ambities. “Natuurlijk hoop ik op meer waardering.”
18/10 06u15  Komt de vierde golf op ons af? Van Gucht: “Aantal besmettingen zal nóg stijgen. Hopelijk wordt besmettingsgolf geen ziekenhuisgolf”Komt de vierde coronagolf op ons af, of is die er zelfs al? Het aantal besmettingen in ons land is in 14 dagen verdubbeld. Dagelijks testen nu al 3.500 mensen positief. Wie raakt besmet? Wie belandt op intensieve zorg? En vooral: moeten we ons zorgen maken? Viroloog Steven Van Gucht beantwoordt zeven vragen.
18/10 06u15  INTERVIEW: Radja Nainggolan (33) en zijn juf Freya Piryns (45): “Als ze je zìen, dan kan je shinen”Zijn eerste tattoo stond er nog lang niet op. De 12-jarige Radja Nainggolan reed nog met zijn fietsje en de tram naar school, dan naar de training en ‘s avonds laat weer naar huis. “Thuis hadden we het moeilijk, mama werkte dag en nacht voor ons. School was top. Om te voetballen op de speelplaats.” En om zijn favoriete juf Freya te zien, jong en mooi, gloedvol ambitieus in de meest multiculturele school van Vlaanderen én toen al zware Antwerp-fan.
18/10 06u15  Studenten zijn steeds minder geïnteresseerd in taalrichtingenHet aantal nieuwe inschrijvingen in taalrichtingen is ook dit academiejaar gedaald aan de UGent. Zowat 190 bachelorstudenten hebben in 2021-2022 voor Taal- en Letterkunde gekozen, waar die richting tien jaar geleden nog 413 nieuwe studenten telde. Amper 152 studenten hebben gekozen voor Toegepaste Taalkunde, het laagste cijfer ooit. Vooral Nederlands en Frans verliezen aan populariteit.
18/10 06u15  Winterdienst Wegen en Verkeer van start: 108.000 ton strooizout voorzienVandaag start de winterdienst bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Voor de komende winter is opnieuw een voorraad van 108.000 ton strooizout voorzien om onze autosnelwegen en gewestwegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Dat meldt AWV-woordvoerster Katrien Kiekens.
18/10 06u15  Slangen op maandag. Het fundamentele probleem van deze regering is dat ze het verschil niet ziet tussen wenslijstjes en een ambitiePremier De Croo kon zijn nachtelijke onderhandeling vorige week als een volleerde Nina Derwael afsluiten: wat foutjes op de balk, maar een perfecte landing. Vermoeid lachende gezichten, flauwe grapjes over en weer, een State of the Union op een bedje van genoegzaamheid en een oppositie die vooral uitblonk in voorspelbaarheid. Het gaf de indruk dat Vivaldi met goede en vereende moed aan het post-coronatijdperk begon. Maar wie kan intussen vertellen op welke noemer deze veelkleurige coalitie gebouwd is? En wat haar hogere ambitie is?
18/10 06u15  Meer herstelpunten voor oude elektronische apparaten in kringwinkelsEr komen meer herstelpunten voor oude elektronische toestellen in de kringwinkels. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits gaat daarvoor samenwerken met onder meer de koepel van kringwinkels, Recupel en elektronicaketen Vanden Borre.
18/10 05u15  Elke Belg krijgt tegen 2023 digitale portefeuilleTegen 2023 moet elke Belg een makkelijk te gebruiken 'digitale portefeuille' hebben. Daarin worden onder andere de identiteitskaart en het rijbewijs opgeslagen, zodat je je ook kan legitimeren via je smartphone. Dat zegt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) vandaag in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen, La Libre Belgique en La Dernière Heure.
18/10 05u15  Demir weigert opnieuw een vergunning voor een gascentrale en zorgt voor politieke hoogspanning: “Er zou toch één gascentrale in Vlaanderen moeten komen”Een maand nadat Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA) de gascentrale van Dilsen-Stokkem afkeurde, trekt ze ook de stekker van Tessenderlo uit. Is het politieke sabotage of is het echt ingegeven door milieuoverwegingen? “Als een gascentrale aan alle voorwaarden voldoet, dan zullen we die écht wel goedkeuren, hoor.”
18/10 05u15  Charlotte Verhofstadt (31) en Jean-Jacques De Gucht (37) zijn koppel: hun vaders zijn geen beste vrienden, maar dat houdt Cupido niet tegenCupido en zijn pijlen, ze blijven toch voor wonderbaarlijke verhalen zorgen. Jarenlang waren Guy Verhofstadt en Karel De Gucht als premier en partijvoorzitter dé sleutelfiguren bij de Vlaamse liberalen. Een periode die niet zonder harde woorden passeerde. Maar tussen hun kinderen - Charlotte Verhofstadt (31) en Jean-Jacques De Gucht (37) - kan de liefde vandaag niet groter zijn.
18/10 05u15  Louwis Legon (18), de jongste molenaar van het land: “Zelfs mijn vrienden vinden molens ‘wow’”Louwis Legon (18) uit Westende mag zich de jongste gediplomeerde molenaar van Vlaanderen noemen. Wie ‘s zondags de windmolens van Gistel, Ardooie, Sluis, Klemskerke of Eggewaartskapelle bezoekt, maakt kans hem daar tegen het lijf te lopen. Tot zijn twaalfde verzweeg Louwis zijn hobby, zelfs voor zijn beste vrienden, uit schrik uitgelachen te worden. Vandaag staat hij met een brede smile in de krant: “Iedereen die een windmolen bezoekt, kijkt de ogen uit zijn kop.”
18/10 05u15  Vlaanderen heeft 5.000 vrachtwagenchauffeurs tekort: “Wij moeten zelfs gepensioneerden bellen om ritjes te doen”Niet alleen in Groot-Brittannië smeken ze om truckers. Ook in Vlaanderen zijn er vandaag 5.000 vrachtwagenchauffeurs te kort. Door de vergrijzing, de Oostblokkers die het hier voor bekeken houden en jongeren die het niet langer sexy vinden om hun werkdagen met de vlam in de pijp door te brengen. Het gevolg? We gaan met z’n allen meer betalen voor goederen door stijgende transportprijzen.
18/10 05u15  Proces rond moord op Peter R. de Vries start vandaag: had aanslag voorkomen kunnen worden door tip over achtervolger?In Amsterdam start vandaag het proces rond de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die op 6 juli werd doodgeschoten op straat. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar de twee verdachten zullen wel een eerste keer voor de rechter verschijnen. Uit een reconstructie van ‘De Telegraaf’ blijkt intussen dat enkele dagen voor de aanslag al een tip binnenliep dat één van beide verdachte de misdaadverslaggever achtervolgde: “Het leek alsof hij hem iets wilde aandoen.”
18/10 05u15  Steeds minder studenten volgen lerarenopleidingHet aantal studenten in de lerarenopleidingen aan de hogescholen blijft dalen. Dit academiejaar zitten er 21.037 studenten in alle lerarenopleidingen van de hogescholen over heel Vlaanderen, 5,5 procent minder dan vorig academiejaar, schrijft De Morgen vandaag. Intussen kreunt het onderwijsveld onder het lerarentekort.
18/10 05u15  Duizenden mensen op straat tegen president El Salvador die van bitcoin tweede officiële munt maakteDuizenden mensen zijn zondag in El Salvador op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van president Nayib Bukele, en in het bijzonder zijn beslissing om van de bitcoin de tweede officiële munt van het land te maken.
18/10 04u15  Vandaag eerste openbare rechtbankzitting over moord op Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de VriesDe rechtbank Amsterdam behandelt vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.
18/10 04u15  Vervroegd vrijgelaten moordenaar slaat opnieuw toe en doodt jonge moederOndanks twee eerdere veroordelingen voor moord en een poging tot moord en tientallen jaren achter de tralies, heeft een 54-jarige Amerikaan uit Florida een jaar na zijn vrijlating opnieuw toegeslagen. Eric Pierson werd afgelopen vrijdag opgepakt voor de moord op de 33-jarige Erika Verdecia in Fort Lauderdale.
18/10 03u15  Milaan en Costa Rica bij eerste winnaars prestigieuze milieuprijzen Britse prins WilliamDe Italiaanse stad Milaan en het land Costa Rica zijn twee van de vijf winnaars van de prestigieuze Earthshot Prize, een creatie van de Britse prins William. De prijs onderscheidt technologieën en beleidsinitiatieven die oplossingen bieden voor milieuproblemen in de wereld. Iedere winnaar ontvangt 1 miljoen pond (circa 1,18 miljoen euro).
18/10 02u15  Twaalf migranten vermist voor Spaanse kustDe reddingsdiensten waren zondag op zoek naar twaalf migranten die vermist zijn voor de kust van Spanje. Hun boot kapseisde tijdens een poging om het land te bereiken vanuit Algerije, aldus de Spaanse kustwacht. De operatie ging van start nadat een Noorse zeilboot liet weten een Algerijnse migrant te hebben gered op enkele zeemijl van de kust van Almeria, in het zuiden van het land, aldus een woordvoerder van de kustwacht. Een helikopter die werd uitgestuurd kon nog een tweede migrant uit het water redden.
18/10 02u15  Facebook creëert komende vijf jaar 10.000 banen in Europese UnieSocialenetwerksite Facebook wil in de komende vijf jaar 10.000 banen voor hoogopgeleide profielen creëren in de Europese Unie, om de virtuele wereld ‘metaverse’ te creëren. Dat heeft topmanager van Facebook Nick Clegg aangekondigd in een blogpost. 'Deze investering is een teken van vertrouwen in de sterke Europese techindustrie en het potentieel van Europese techtalenten', schreef de voormalige Britse vicepremier.
18/10 01u15  Meer dan 100.000 bezoekers op Hasseltse Jeneverfeesten: "Voelde als bevrijdingsfeesten"De 31ste editie van de Jeneverfeesten heeft dit weekend naar schatting meer dan 100.000 bezoekers naar Hasselt gelokt, zo meldt het stadsbestuur. 'Dit voelde als bevrijdingsfeesten', zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
18/10 00u15  Conservatief Peter Marki-Zay verkozen tot tegenstander Hongaarse premier Orban bij verkiezingen 2022De conservatieve, niet partijgebonden conservatief Peter Marki-Zay neemt het op tegen de Hongaarse premier Viktor Orban bij de verkiezingen van 2022. Dat is zondagavond bevestigd, nu alle stemmen geteld zijn. De 49-jarige outsider won de door de oppositie georganiseerde voorverkiezingen met 56,71 procent van de sociaaldemocratische Klara Dobrev (43,29 procent), meldt de verkiezingscommissie.
18/10 00u15  Belgische minister reist samen met delegatie en activisten per trein naar klimaattop in GlasgowEen ‘klimaattrein’ met ongeveer 500 Europese passagiers vertrekt op 30 oktober vanuit de Nederlandse hoofdstad Amsterdam naar de klimaattop in Glasgow. Dat melden de organisatoren in een persbericht. Ook de vertegenwoordiging van de Belgische delegatie, minister van Klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal Zakia Khattabi (Groen) en activisten Anuna De Wever en Adelaide Charlier rijden mee met de trein.
17/10 23u15  Honderden fans doen mee met échte versie van Squid Game in Rotterdam (maar verliezers overleven het gelukkig wel)De hype rond Squid Game heeft ook Rotterdam bereikt. Honderden liefhebbers zijn zondagmiddag naar het Eendrachtsplein gekomen om mee te kunnen doen aan een spelevenement uit de Zuid-Koreaanse hitserie. Passanten en fans verdringen zich bij gemaskerde bewakers om een potje ‘Red Light, Green Light’ te mogen spelen tegen de wereldberoemde pop uit de serie. Het event werd georganiseerd door Netflix.
17/10 23u15  Mannen openen vuur op discotheek nadat ze geweigerd werden omwille van valse coronapasHet Franse gerecht vervolgt twee mannen die donderdagavond het vuur openden op een discotheek en daarbij een klant verwondden. De mannen probeerden eerder op de avond de discotheek binnen te komen met een valse coronapas, maar werden geweigerd door het personeel aan de deur. Dat meldt het parket van Montbéliard.
17/10 23u15  ‘De Bende van Jan de Lichte’: “Alle ingrediënten van een monsterhit, maar helaas”Matteo Simoni als een struikrover die in de bres springt voor de sukkelaars van de samenleving, een mens zou voor minder gaan zwijmelen. ‘De Bende van Jan de Lichte’ is al even te bekijken op Streamz, en kende zondagavond ook eindelijk z’n première op VTM. Of deze reeks met de crème de la crème van de Vlaamse acteerwereld het wachten waard was? Bram De Brabander zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
17/10 22u15  “Ze worden ingesmeerd met sperma en vijf jaar later worden ze magistraat”: proces-Sanda Dia nog maar pas gestart en er duikt al een nieuw doopschandaal opUitgerekend in de week dat het proces rond de dood van Sanda Dia gestart is, duikt een nieuw doopschandaal op. Te midden van de campus van de ULB in Elsene hebben naakte studenten donderdag expliciete pornoscènes nagebootst tijdens een ontgroeningsritueel. Geschokte voorbijgangers konden het tafereel filmen en zetten de beelden op sociale media. De universiteit heeft de bewuste studentenclub voorlopig geschorst, het praesidium wordt morgen op het matje geroepen bij de vicerector.
17/10 22u15  “Totale waanzin” en “bizarre televisie”: ophef over Nederlandse televisieshow ‘De Dansmarathon’ nadat uitgeputte kandidaten op brancard worden afgevoerdDe vijftig uur durende SBS 6-show De Dansmarathon heeft bij onze noorderburen behoorlijk wat kritiek gekregen. Toeschouwers uitten zorgen over de ogenschijnlijk oververmoeide deelnemers en vonden de situatie onverantwoord. Twee mensen moesten per brancard worden afgevoerd. SBS 6 zelf heeft zich op geen enkel moment zorgen gemaakt om hun veiligheid, laat Talpa weten.
17/10 22u15  Peuter (2) sterft nadat hij onwel wordt tijdens middageten op school in GentbruggeEen peutertje van amper 2,5 jaar oud is vrijdag om het leven gekomen nadat hij donderdagmiddag onwel is geworden tijdens het middagmaal. Het jongetje liep school op de wijkschool van Sancta Maria in Gentbrugge.
17/10 22u15  Twee vermiste kinderen aangetroffen bij man die bekend staat voor feiten van kinderporno: politie treft man in slip aanDe procureur van Eupen heeft een man uit Kelmis van zijn vrijheid beroofd. Bij de verdachte, die gekend staat voor feiten van kinderporno, werden zaterdagavond twee kinderen aangetroffen die meer dan een uur vermist werden door hun familie. Bij aankomst van de ordediensten stond de man in een slip. Dat heeft substituut-procureur Frédéric Renier bevestigd.
17/10 22u15  Johny (64) zakt in elkaar aan de band van Volvo Trucks en sterft: “Een interimmer van 64? Daar vallen vragen bij te stellen”Na een hartaderbreuk overleed de 64-jarige Johny Debacker op de werkvloer van Volvo Trucks. De katholieke vakbond ACV kaart nu de hoge werkdruk in het bedrijf aan. Een verhaal dat zijn ex-vrouw Frieda Buyse beaamt. “Johny wou niet onderdoen voor zijn jongere collega’s”, zegt ze. “Zijn tomeloze inzet is zijn dood geworden.”
17/10 21u15  Vraag naar coronatesten in Brussel is groot: “Zelfs om 3 uur ‘s nachts word ik opgebeld”Apothekers van wacht in Brussel krijgen het ene na het andere telefoontje van mensen die last minute op zoek zijn naar een coronatest. Reden is het Covid Safe Ticket, dat er sinds vrijdag nodig is om restaurants en cafés te bezoeken. Zelfs in het midden van de nacht bellen mensen om snel een test te krijgen.
17/10 20u15  Vandenbroucke over stijgende coronacijfers: “Nog geen sprake van extra maatregelen”Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, zijn extra maatregelen nog niet aan de orde. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag op RTL-TVI. Wel noemt hij de huidige trend in cijfers verontrustend en zegt hij dat de huidige maatregelen in Wallonië en Brussel “scrupuleus” gevolgd moeten worden.
17/10 19u15  Twee vermiste kinderen aangetroffen bij man die bekend staat voor feiten van kinderpornoDe procureur van Eupen heeft een man uit Kelmis van zijn vrijheid beroofd. Bij de verdachte, die gekend staat voor feiten van kinderporno, werden zaterdagavond twee kinderen aangetroffen die meer dan een uur vermist werden door hun familie. Bij aankomst van de ordediensten stond de man in een slip. Dat heeft substituut-procureur Frédéric Renier bevestigd.
17/10 19u15  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”“Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.
17/10 18u15  Vijftienjarig meisje gedood door geweerschot afgevuurd door broer in ItaliëIn Italië is zaterdagmiddag een vijftienjarig meisje overleden nadat haar broer een schot met een geweer had afgevuurd. Dat hebben de Carabinieri zondag bevestigd.
17/10 18u15  Hillary Clinton schrijft nachtmerries van zich af in thriller ‘Staat van Terreur’: “Verhaal is maar al te actueel”Geen denken aan pensioen voor voormalig ‘first lady’, minister van Buitenlandse Zaken, senator, presidentskandidate en nu ook misdaadauteur Hillary Rodham Clinton (73). Samen met haar vriendin Louise Penny (63) schreef de Amerikaanse toppolitica haar eerste politieke thriller. Die gaat over terreur, maar in het hart vooral over liefde en (vrouwelijke) moed. “‘Wat Bill kan, kan ik beter’, dacht Hillary wellicht toen ze met Ellen Adams een veel menselijker hoofdpersonage bedacht.”
17/10 18u15  Ex-president Bill Clinton heeft ziekenhuis verlatenDe vroegere Amerikaanse president Bill Clinton (75) heeft zondag het Californische ziekenhuis verlaten, waar hij dinsdag vanwege een infectie was opgenomen, zo heeft de leider van het behandelende artsenteam bekendgemaakt.
17/10 18u15  Rusland eert eindelijk vaders met VaderdagRusland viert voor het eerst officieel een nationale Vaderdag. President Vladimir Poetin heeft onlangs besloten dat er meer waardering moet komen voor het gezin en de rol van de vader daarin. Er zijn zondag op de eerste Russische Vaderdag speciale aanbiedingen voor vaders in winkels in Moskou en er zijn tal van voordrachten, opvoeringen en andere vieringen georganiseerd door de stad Moskou.
17/10 17u15  Doden bij helikoptercrash ten zuidoosten van FrankfurtIn een bos circa 80 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt is zondag een helikopter neergestort. Daarbij zijn volgens de plaatselijke autoriteiten zeker drie doden gevallen. Over de oorzaak, de herkomst en het aantal inzittenden staat nog niets vast. Het terrein waar de brokstukken verspreid liggen is 'deprimerend en enorm', aldus de plaatselijke politie.
17/10 17u15  Beer valt zwangere dierentemster aan tijdens Russische circusvoorstellingEen beer heeft zaterdagavond tijdens een circusvoorstelling in Rusland een zwangere dierentemster aangevallen en verwond. Het parket van de regio Orjol ten zuidwesten van Moskou is ingeschakeld, zo hebben de autoriteiten zondag bekendgemaakt.
17/10 17u15  Duitse Groenen akkoord om onderhandelingen over coalitieregering te startenDe Duitse Groenen, de Bündnis 90/Die Grünen, hebben zoals verwacht zondag officieel een akkoord bereikt om de onderhandelingen te starten over een coalitieregering met de sociaaldemocratische SPD en de liberale ondernemerspartij FDP. Het partijbestuur van de Groenen gaat ervoor nadat de drie partijen achter gesloten deuren acht dagen lang verkennende gesprekken hadden gevoerd.
17/10 17u15  Schetsen voor onafgewerkt album van Asterix ontdektAnne Goscinny, dochter van de vermaarde stripscenarist René Goscinny, heeft dit weekend in een vraaggesprek met het Duitse magazine Der Spiegel de vondst onthuld van schetsen voor een onafgewerkt album van Asterix.
17/10 17u15  INTERVIEW. Ex-minister Philippe De Backer blikt zonder blozen terug op de coronacrisis: “Machtige lobbymachines blokkeerden gewoon de boel”Ego’s, territoriumdrift, het verdedigen van de status quo en onbekwaamheid. Philippe De Backer (42) botste als coronaminister in de regering-Wilmès op de realiteit van dit gestolde land en blikt in zijn boek ‘En nu is het oorlog’ zonder blozen terug op de pandemie én hij geeft aanbevelingen. “De traagheid en besluiteloosheid hebben levens gekost”
17/10 17u15  Stijgend aantal besmettingen, maar Vandenbroucke sust: “Nog geen sprake van extra maatregelen”Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, zijn extra maatregelen nog niet aan de orde. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag op RTL-TVI.
17/10 16u15  Achter de schermen van ‘Axel gaat binnen’: “Toen die vrouw brak voor de camera, stonden we allemaal te huilen”Dat Axel Daeseleire een ‘pateeke’ is, ­weten tv- en filmkijkers al langer. Dat onder die ruwe bolster een blanke pit schuilgaat, was minder evident. Tot daar ‘Axel gaat binnen’ was, het human interest-programma waarin de acteur al eens in zijn peperkoeken hart laat kijken. Maar hoe écht is het allemaal? Valt Axel inderdaad onvoorbereid binnen op de plekken die hij aandoet? En hoe is hij achter de schermen? “Hij heeft altijd een voorraad koeken en chips mee.”
17/10 16u15  Dertienjarige jongen in Alabama thuis door raam doodgeschotenEen dertienjarige in de Amerikaanse staat Alabama is thuis doodgeschoten door het raam van zijn kamer. De jongen is ter plaatse overleden, aldus de politie van de stad Tuscaloosa.
17/10 16u15  INTERVIEW. Oud-minister Philippe De Backer blikt in boek terug op de oorlog tegen ‘corona’: “De traagheid en besluiteloosheid hebben levens gekost”Ego’s, territoriumdrift, het verdedigen van de status quo en onbekwaamheid. Philippe De Backer (42) botste als coronaminister in de regering-Wilmès op de realiteit van dit gestolde land en blikt in zijn boek ‘En nu is het oorlog’ zonder blozen terug op de pandemie én hij geeft aanbevelingen. “De talloze overlegorganen in dit land zijn machtige lobbymachines geworden die de boel blokkeren. Een staat binnen een staat.”
17/10 16u15  Vandenbroucke: “Nog geen sprake van extra maatregelen”Hoewel het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, zijn extra maatregelen nog niet aan de orde. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zondag op RTL-TVI.
17/10 16u15  Vulkaan op La Palma blijft lava en as spuwen: lavastroom al anderhalve kilometer breedEen zee van gloeiende lava overspoelt nu al bijna een maand delen van La Palma en de schade die de lavastroom aanricht is gigantisch. 1.817 gebouwen zijn intussen volledig verwoest en de afgelopen dagen werden nogmaals duizenden mensen geëvacueerd. Intussen kunnen al meer dan 10.000 bewoners niet meer naar huis, zonder te weten of ze ooit nog kunnen terugkeren.
17/10 15u15  Jean-Jacques De Gucht is samen met dochter van Guy VerhofstadtJean-Jacques De Gucht, Vlaams parlementslid en zoon van Karel De Gucht, is samen met Charlotte Verhofstadt, dochter van Guy Verhofstadt. Dat hebben de twee bekendgemaakt op Instagram.
17/10 15u15  Jules Hanot schrijft een brief aan Margriet Hermans: “Ik had nooit verwacht je in prime time terug te zien”In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Margriet Hermans, die binnenkort haar opwachting zal maken in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ en ‘Liefde voor Muziek’. “Je leek voorbestemd voor een lange carrière als schermvullende tv-persoonlijkheid. Tot je besloot je populariteit politiek te verzilveren.”
17/10 15u15  Meer klachten over grensoverschrijdend gedrag na zaak-De PauwNa de start van de rechtszaak tegen televisiemaker Bart De Pauw ziet de Vlaamse ombudsvrouw gender een opvallende stijging in het aantal klachten over grensoverschrijdend gedrag. Dat zei ze in De Zevende Dag op Eén.
17/10 15u15  Verkeers­slacht­of­fer Stijn is verminkt voor het leven: "Als je drinkt, bel een vriend of neem een taxi"Het probleem van dronken achter het stuur kruipen blijft toenemen. Volgens de recentste jaarcijfers, van net voor corona, krijgen elke dag maar liefst 142 bestuurders een boete omdat ze teveel gedronken hebben. Dat is het hoogste cijfer in tien jaar, ondanks alle afradende campagnes. Want drinken en rijden leidt vaak tot dramatische gevolgen.
17/10 14u15  “Je gelooft toch niet dat ze slachtoffer is?” Hoe model Emily Ratajkowski de dupe werd van haar eigen sexy marketingSexy foto’s op Instagram, naakt paraderen in videoclips en fotoshoots met een minimum aan kleren: model Emily Ratajkowski (30) heeft van haar ranke, knappe uiterlijk haar handelsmerk gemaakt. Maar haar geroemde schoonheid heeft ook een keerzijde. In haar nieuwe boek ‘My Body’ vertelt ze over ongepast gedrag, seksueel misbruik en hoe ze haar uiterlijk leerde gebruiken om liefde te krijgen. “Voor mijn moeder ging slapen, bad ze tot God om van mij ‘de mooiste’ te maken.”
17/10 14u15  ‘Witse’- en ‘Professor T.’-acteur Sam Bogaerts (73) overledenActeur, regisseur en theaterdocent Sam Bogaerts is zaterdagochtend onverwacht op 73-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend door zijn passages in ‘De kotmadam’, ‘Witse’ en ‘Professor T’. Daarnaast richtte hij ook verschillende theatergroepen op om zijn kennis door te geven.
17/10 14u15  Britse minister Buitenlandse Zaken eist vrijlating Brits-Iraanse vrouw in IranDe Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss wil dat de in Iran vastgehouden Brits-Iraanse vrouw Nazanin Zaghari-Ratcliffe wordt vrijgelaten. “De beslissing van Iran om de ongegronde aanklachten tegen Nazanin Zaghari-Ratcliffe te handhaven, is volstrekt onaanvaardbaar”, aldus Truss op Twitter. Ze stelt dat de vrouw moet worden vrijgelaten.
17/10 14u15  Verkeersslachtoffer Stijn heeft boodschap voor dronken bestuurders: “Doe het niet, de gevolgen zijn dramatisch”Het probleem van dronken achter het stuur kruipen blijft toenemen. Volgens de recentste jaarcijfers, van net voor corona, krijgen elke dag maar liefst 142 bestuurders een boete omdat ze teveel gedronken hebben. Dat is het hoogste cijfer in tien jaar, ondanks alle afradende campagnes. Want drinken en rijden leidt vaak tot dramatische gevolgen.
17/10 14u15  Vakbonden plannen acties in chemiebedrijven na afspringen sectoronderhandelingenACV, ABVV en ACLVB willen actievoeren in chemiebedrijven in het hele land, omdat de werkgevers gesprekken over een nieuw sectoraal akkoord zouden stopgezet hebben. Dat melden de vakbonden zondag. De onderhandelaars geraken het niet eens over onder andere de toekenning van een coronapremie en loonsverhogingen.
17/10 14u15  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”“Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. In Wakker op Zondag op de regionale zender ATV noemt hij de hele affaire, die volgens hem in de kranten gevoerd wordt, ‘absurd en nonsensicaal’. Lachaert spreekt van een ‘imaginair ultimatum’.
17/10 13u15  Onderhandelingen Iraans kernakkoord hernemen donderdag in BrusselIran herneemt donderdag in Brussel de onderhandelingen met de vijf landen die nog in het kernakkoord van 2015 zitten. Dat zegt een Iraans parlementslid na een vergadering in het parlement met de minister van Buitenlandse Zaken. De onderhandelingen waren opgeschort in juni.
17/10 13u15  Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
17/10 13u15  Delphine Lecompte kampt met een depressie: “Ik huilde constant en kon me niet meer concentreren”Delphine Lecompte (43) vertelt openhartig in haar Humo-column over de depressie die haar zes maanden geleden trof. “Ik woon in een piepklein huurhuisje, maar ik slaagde er niet meer in om mijn minuscule tafelblad af te vegen”, klinkt het. De dichteres neemt al vier maanden antidepressivum, waardoor ze zich nu beter voelt.
17/10 13u15  Opletten met kachels en andere verbrandingstoestellen in huis: KMI waarschuwt voor CO-vergiftigingHet is vandaag eerst zonnig, al komt er lokaal ook lage bewolking of mist voor. In de namiddag is het zonnig met veel sluierbewolking, maar over het noordwesten komt er dikkere bewolking binnen, waar de zon soms nog door kan schijnen. Het kwik stijgt naar zowat 10 tot 11 graden over de Hoge Venen en naar ongeveer 14 of 15 graden elders. Het KMI waarschuwt ook voor CO-intoxicatie: voor deze symptomen moet je opletten.
17/10 12u15  Delphine Lecompte kampte met een depressie: “Ik huilde constant en kon me niet meer concentreren”Delphine Lecompte (43) vertelt openhartig in Humo over haar depressie. “Ik woon in een piepklein huurhuisje, maar ik slaagde er niet meer in om mijn minuscule tafelblad af te vegen”, klinkt het. De dichteres neemt al vier maanden antidepressivum, waardoor ze zich nu beter voelt.
17/10 12u15  Verdachte van moord op Brits parlementslid zat in preventieprogramma tegen extremismeDe 25-jarige die is opgepakt na de dodelijke aanval op de Britse volksvertegenwoordiger David Amess, heeft volgens Britse media deelgenomen aan een preventieprogramma tegen extremisme. Zoals onder andere de BBC zondag bericht, was de 25-jarige al enkele jaren geleden verwezen naar het preventieproject ‘Prevent’. Hij stond niet onder observatie van de binnenlandse geheime dienst MI5.
17/10 12u15  Burenruzie Kortrijk: nu ook bewoner (25) aangehouden wegens schuldig verzuim nadat zus (30) buurvrouw kritiek sloegBewoner T. M. (25) van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk waar vrijdag zijn 65-jarige buurvrouw levensgevaarlijk werd verwond door zijn zus, blijft verder aangehouden. Dat laat het parket weten. Hij wordt verdacht voor schuldig verzuim. Zijn zus wordt deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging moord.
17/10 11u15  25 jaar geleden trok Witte Mars door Brussel: “Het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen”'Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid.' Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux.
17/10 11u15  Steeds minder interesse in domeinnaam .vlaanderenDit jaar werden al meer registraties van Vlaamse domeinnamen verwijderd of niet verlengd dan er nieuwe werden aangevraagd. De teller staat nu op 6.491 websites die eindigen op '.vlaanderen'.
17/10 11u15  Bekende tv-stuntman zwaargewond na heftige stunt ‘America's Got Talent’Bij de repetities voor de Amerikaanse spelshow ‘America’s Got Talent: Extreme’ is donderdagavond een bekende tv-stuntman levensbedreigend gewond geraakt. Het gaat om de 41-jarige Jonathan Goodwin, een extreme durfal die ook met Nederlandse illusionisten heeft samengewerkt.
17/10 11u15  Eén op drie van personeel in zorgsector wil geen griepprik: “Gebrek aan kennis ligt aan basis”Volgens de meest recente cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid beschikt laat 35 procent van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen geen griepprik zetten. Dat schrijft De Zondag.
17/10 11u15  Brit (22) fietst 8.000 kilometer en haalt 35.000 euro op voor goede doelEen Brit heeft 8.000 kilometer gefietst door Groot-Brittannië en daarmee omgerekend 35.000 euro opgehaald voor het goede doel. De 22-jarige Josh Garman kreeg tijdens de maandenlange reis allerlei tegenslagen te verduren. Hij belandde zelfs in het ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van de tocht af te maken.
17/10 11u15  "Precies het begin van een schoolreis": artiesten 'Liefde Voor Muziek' vertrekken naar MarseilleDe artiesten van achtste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ zijn deze ochtend vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Onder de Franse zon zullen ze de komende dagen elkaars muziek onder handen nemen. Wanneer het nieuwe seizoen van het VTM-programma zal uitgezonden worden, is nog niet geweten.
17/10 11u15  INTERVIEW. Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutketel kunt kopen”Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”
17/10 11u15  China voert in het geheim test met hypersonische raket uit en verrast daarmee VSChina heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Peking de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.
17/10 10u15  Artiesten ‘Liefde Voor Muziek’ vertrekken naar Marseille voor opnamesDe artiesten van achtste seizoen van ‘Liefde voor Muziek’ zijn deze ochtend vertrokken naar Zuid-Frankrijk. Onder de Franse zon zullen ze de komende dagen elkaars muziek onder handen nemen. Wanneer het nieuwe seizoen van het VTM-programma zal uitgezonden worden, is nog niet geweten.
17/10 10u15  Adil & Bilall vertellen over ‘Batgirl’, ‘The Flash’ krijgt eindelijk trailer: het belangrijkste nieuws uit DC FandomeDC Comics en Warner Bros. hielden zaterdag hun tweede jaarlijkse ‘Fandome’ en onthulden heel wat nieuwe trailers voor films en shows die eraan komen. Fans kregen onder meer een blik op ‘The Batman’, ‘The Flash’, ‘Peacemaker’ en ‘Black Adam’. Ook de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah waren aanwezig om te spreken over hun reeks ‘Batgirl’. Een overzicht van het belangrijkste nieuws.
17/10 10u15  Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoedeDe Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
17/10 10u15  VS duiden vrachtschip aan dat mogelijk betrokken is bij groot olielek in CaliforniëSpeurders van de Amerikaanse kustwacht zijn gisteren aan boord gegaan van een vrachtschip in Long Beach, in de staat Californië. Het vaartuig zou mogelijk een rol gespeeld hebben bij de breuk in een oliepijpleiding, waarbij zowat 95.000 liter olie is gelekt.
17/10 10u15  REPORTAGE. Chirurg en slachtoffers over de gevaren van de elektrische step: "Eén ritje zal wel geen kwaad kunnen, dacht ik”Mond-, kaak- en aangezichtschirurg Christophe De Foer luidt de alarmbel. De laatste twee jaar belandden fors meer e-steppers op zijn operatietafel met zware gelaatstrauma’s, echte uppercut-fracturen uit de bokswereld. “In één klap breken ze beide kaken, beide kaakgewrichten én tanden. Vallen met een e-step is als vallen met vastgebonden handen en voeten. Ondingen zijn het. Blijf eraf. Neem de fiets.' Drie slachtoffers doen hun verhaal: niet voor gevoelige zielen.
17/10 09u15  Plotse wending in Nederlandse moordzaak: naam van Belgische verdachte wordt geroepen in rechtszaal, onderzoek heropendOnverwachte wending in een moordzaak in Nederland: tijdens de rechtszaak in hoger beroep rond de moord op Sven Prins (30), werd plots een naam geroepen. Het zou gaan om een verdachte uit België. Dat meldt 1Limburg. Het Nederlandse gerecht bekijkt of de man iets te maken had met de fatale schietpartij in 2015. Drie mannen werden al veroordeeld voor de moord - één van hen mogelijk onterecht, zo blijkt nu. Hij had altijd volgehouden dat hij niets met de zaak te maken had.
17/10 09u15  Negen op tien bestuurders houden zich in ons land aan wettelijke alcohollimiet tijdens Europese Nacht Zonder OngevallenDe 26e editie van de Europese Nacht Zonder Ongevallen (ENZO) zit er weer op. 88 procent van de bestuurders bleef onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille. Bij de vrouwen was dit ruim 92 procent, zo laat de organisatie Responsible Young Drivers vanmorgen weten.
17/10 09u15  Vlaamse regering investeert 1,5 miljoen euro in duurzame woonoplossingen voor daklozenDe vlaamse regering investeert 1,5 miljoen euro in het project ‘Housing first’. Dat project richt zich op mensen die dak- of thuisloos zijn geworden door een verslavingsproblematiek en/of gezondheidsproblemen. “Het gaat om een eerste stap”, zo zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bij VRT.
17/10 09u15  Eerste film(opnames) in de ruimte ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aardeDe Russische actrice en regisseur die twaalf dagen aan boord van het International Space Station (ISS) verbleven om de eerste film in de ruimte op te nemen, zijn veilig en wel op aarde geland. Het Sojoez-ruimtevaartuig MS-18 met aan boord actrice Joelia Peresild, regisseur Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde volgens plan om 4.36 uur in de steppe van Kazachstan. Wanneer de film in de zalen komt, is vooralsnog onduidelijk.
17/10 08u15  Record langste highline van België gesneuveld in Freÿr: 70 meter hoog en 770 meter langBelgische en Nederlandse highliners hebben gisteren aan de rotsen van Freÿr op 70 meter hoogte een koord van 770 meter bevestigd, zo heeft projectorganisator Laurent Blondiau gemeld. Het is de langste highline die ooit is geïnstalleerd in ons land.
17/10 08u15  De 16 Vragen van De Wachter aan Willy Sommers: “Er is veel verleiding op mijn pad gekomen. En soms nog”Toen hij vijftig was, maakte Willy Sommers de balans van z’n leven. Geld, een kast vol gouden platen, roem: hij had alles. Maar als mens had hij er een potje van gemaakt. Nu hij een halve eeuw in het vak zit, maakt hij die balans opnieuw en telt hij z’n zegeningen, óók als mens. “Een vrouw en kinderen: dat is het beste dat mij ooit overkomen is. Dat zet ik niet meer op het spel.”
17/10 08u15  Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Het is compleet absurd dat je nog altijd een mazoutketel kunt kopen”Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”
17/10 08u15  Filmopnames in ruimtestation ISS ingeblikt: Russische actrice veilig geland op aardeDe Russische actrice en regisseur die twaalf dagen aan boord van het International Space Station (ISS) verbleven om de eerste film in de ruimte op te nemen, zijn veilig en wel op aarde geland. Het Sojoez-ruimtevaartuig MS-18 met aan boord Joelia Peresild, Klim Sjipenko en kosmonaut Oleg Novitski landde volgens plan om 4.36 uur in de steppe van Kazachstan, zo was te zien op beelden die live werden uitgezonden door de Russische ruimtevaartorganisatie.
17/10 07u15  Stoffige Subaru die tien jaar in schuur stond brengt meer dan 300.000 euro op tijdens veilingEen stoffige Subaru Impreza, die aanvankelijk werd geschat op een maximumbedrag van net geen 13.000 euro, bleek op een veiling een veelvoud waard. De auto werd afgehamerd op omgerekend 313.000 euro.
17/10 07u15  Zonnige dag maar ook wolken: kwik klimt tot 15 gradenHet is vandaag eerst zonnig, al komt er lokaal ook lage bewolking of mist voor. In de namiddag is het zonnig met veel sluierbewolking, maar over het noordwesten komt er dikkere bewolking binnen, waar de zon soms nog door kan schijnen. Het kwik stijgt naar zowat 10 tot 11 graden over de Hoge Venen en naar ongeveer 14 of 15 graden elders. Dat laat het KMI weten.
17/10 07u15  Zeker vijftien Amerikaanse missionarissen met hun vrouwen en kinderen ontvoerd op HaïtiIn Haïti zijn zeker 15 Amerikaanse missionarissen en hun familieleden, onder wie ook kinderen, zaterdag ontvoerd door een gewapende bende ten oosten van de hoofdstad Port-au-Prince. Dat meldt The New York Times op basis van een bron in de Haïtiaanse veiligheidsdiensten.
17/10 07u15  Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, regering schort dialoog met oppositie opAlex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.
17/10 06u15  “Zeventien Amerikaanse missionarissen met hun vrouwen en kinderen ontvoerd op Haïti”Zeker 17 Amerikaanse missionarissen en hun familieleden zijn zaterdag ontvoerd door bendeleden in Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti. Dat meldt de New York Times. De krant baseert zich op informatie van veiligheidsfunctionarissen in het Caribisch land, maar de Amerikaanse ambassade op Haïti heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.
17/10 06u15  De 16 Vragen van De Wachter aan Willy Sommers: “Ik was er niet toen mijn pa stierf. Dat blijft pijnlijk”Toen hij vijftig was, maakte Willy Sommers de balans van z’n leven. Geld, een kast vol gouden platen, roem: hij had alles. Maar als mens had hij er een potje van gemaakt. Nu hij een halve eeuw in het vak zit, maakt hij die balans opnieuw en telt hij z’n zegeningen, óók als mens. “Een vrouw en kinderen: dat is het beste dat mij ooit overkomen is. Dat zet ik niet meer op het spel.”
17/10 05u15  Cijfers van klimaatprofessor Wim Thiery razen wereld rond: “Kinderen zullen zéven keer vaker hittegolf zien. Da's toch een stomp in de maag?”Geregeld zo’n desastreuze watersnood, jaarlijks een hittegolf die mensenlevens kost en vaker misoogsten en bosbranden: in een notendop het ‘nieuwe normaal’ voor ons land dankzij de klimaatopwarming, volgens professor Wim Thiery (34). “En daar blijft het niet bij. De kans is groot dat wat vandaag een uitzonderlijk warme zomer is, over 20 jaar een gemiddelde zomer zal zijn en over vijftig jaar als koude zomer geldt.”
17/10 05u15  Deze Gentse fotografe bewijst dat zeemeerminnen echt bestaan“Is dit echt? Is dit getrukeerd? Zo magisch!” Fotografe Elisa Maenhout (24) wist niet wat ze zag toen ze voor het eerst een beeld van een zeemeermin zag, en dus besloot ze zelf onder te duiken in de wondere wereld van zeemeerminnen. Figuurlijk én letterlijk. “In het begin botste ik tegen een muur: de fantasiewereld van de zeemeerminnen was onbereikbaar omdat ik aan de kant stond. Tot ik duiklessen volgde en een onderwatercamera kocht. Ineens viel alles samen. Onder water komen de staarten van zeemeerminnen mooi tot hun recht en gaat hun haar prachtig de lucht in.” Voor haar nieuw fotoboek en bijhorende expo ‘A depth most would drown in’ reisde Maenhout niet alleen de wereld rond maar fotografeerde ze ook deze vijf Vlaamse zeemeerminnen.
17/10 05u15  REPORTAGE. De elektrische step: de snelste weg naar de operatietafel. “Hadden we er één opgelapt, dan viel de volgende al”Mond-, kaak- en aangezichtschirurg Christophe De Foer luidt de alarmbel. De laatste twee jaar belandden fors meer e-steppers op zijn operatietafel met zware gelaatstrauma’s, echte uppercut-fracturen uit de bokswereld. “In één klap breken ze beide kaken, beide kaakgewrichten én tanden. Vallen met een e-step is als vallen met vastgebonden handen en voeten. Ondingen zijn het. Blijf eraf. Neem de fiets.' Drie slachtoffers doen hun verhaal: niet voor gevoelige zielen.
17/10 05u15  Nieuwe Japanse premier stuurt ritueel offer naar omstreden oorlogsschrijnDe nieuwe Japanse premier Fumio Kishida heeft zondag een ritueel offer gestuurd naar het omstreden shintoschrijn van Yasukuni ten westen van Tokio. Dat heeft een woordvoerder van het schrijn meegedeeld. De plaats is controversieel omdat ze voor velen symbool staat voor het militaristische verleden van Japan.
17/10 05u15  Staking crewleden Hollywood afgewend na voorlopig akkoord met producentenEen geplande staking van personeel dat bij Hollywoodfilms en -televisieshows achter de schermen werkt, gaat niet door. De International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), een vakbond die ongeveer 60.000 werknemers vertegenwoordigt, heeft zaterdag met producenten een voorlopig akkoord gesloten.
17/10 04u15  Financial Times: China voerde test met hypersonische raket uitChina heeft een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Beijing de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.
17/10 04u15  Filmopnames in ruimtestation ISS ingeblikt: Russische actrice keert terug naar de aardeVoor het eerst in de geschiedenis is een film buiten de aarde opgenomen. Na bijna twee weken zit het werk van actrice Joelia Peresild (37) in het internationale ruimtestation ISS erop. Daarom keert ze vandaag terug naar de aarde. Ook haar cameraman en producent Klim Sjipenko (38) verlaat de ruimte, net als kosmonaut Oleg Novitski (50), die een halfjaar in de ruimte is geweest.
17/10 03u15  Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, president schort dialoog met oppositie opAlex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.
17/10 02u15  Onlangs tot levenslang veroordeelde miljonair Robert Durst aan beademing na coronabesmettingDe 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst, die donderdag levenslang kreeg wegens moord op een vriendin, is in een ziekenhuis in Californië aan de beademing gelegd. Zijn advocaat Dick DeGuerin zei in de Los Angeles Times dat zijn cliënt Covid-19 heeft opgelopen.
17/10 02u15  Verdachte van moord op Brits parlementslid blijft langer in hechtenisDe 25-jarige man die ervan wordt verdacht het Britse parlementslid David Amess te hebben doodgestoken, blijft langer in voorlopige hechtenis. Het verzoek daartoe is zaterdagavond ingewilligd.
17/10 01u15  Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) aan de beterhand: “Morgen uit het ziekenhuis ontslagen”De toestand van voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is verbeterd. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton 'uitstekende vooruitgang geboekt' en naar verwachting wordt hij zondag (lokale tijd) uit het ziekenhuis ontslagen.
17/10 00u15  Braziliaanse hotelboot zinkt in storm, zes lichamen geborgenDoor het zinken van een hotelboot op een rivier in Brazilië zijn ten minste zes mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers hebben volgens de nieuwssite G1 zaterdag nog eens vijf lichamen geborgen. Vrijdagavond vond een duiker al een slachtoffer in het wrak. Er wordt voor zover bekend nog een persoon vermist.
16/10 23u15  Politie beschouwt dodelijke aanval op Brits parlementslid als terreurdaad, dader is moslim van Somalische afkomst die Ali Harbi Ali heetDe Britse politie behandelt de moord op het Britse parlementslid David Amess (69) als een terreurdaad. Coördinator van de Britse antiterreurpolitie Dean Haydon zei afgelopen nacht in een verklaring dat in het voorlopige onderzoek een mogelijk motief naar voren is gekomen dat verband houdt met islamistisch extremisme.
16/10 23u15  Ruim 200 Kempense vrijwilligers steken handen uit de mouwen in Waals dorpje na de overstromingen: “Mensen weer een beetje hoop geven”Mensen met een hart op de juiste plaats, ze bestaan echt. Zo’n tweehonderd Kempenaars trokken zaterdag vrijwillig naar het Waalse dorpje Prayon om er de handen uit de mouwen te steken in het kader van de actie ‘1000 handen’. Het is hun bijdrage om het leed voor de inwoners van het dorpje te verzachten na de verschrikkelijke overstroming van afgelopen zomer. “Die mensen een beetje hoop geven: daarvoor doen we het”, klinkt het in koor.
16/10 23u15  Verschillende gewonden bij schietpartij tijdens football-wedstrijd in AlabamaBij een schietpartij tijdens een football-wedstrijd tussen twee scholen in de Amerikaanse staat Alabama zijn verschillende gewonden gevallen. De politie vraagt om hulp van getuigen om de verdachten te identificeren.
16/10 23u15  Opnieuw veel doden door alcoholvergiftiging in RuslandOpnieuw zijn in Rusland veel doden gevallen door het drinken van illegaal gestookte drank met het zeer giftige methanol. Volgens persbureau Tass kostte dat in Jekaterinenburg tot dusver zeker achttien mensen het leven.
16/10 22u15  Daar zijn de ‘gele hesjes' weer op de rotondes in FrankrijkDe in 2018 spontaan opgedoken Franse protestbeweging van de 'gele hesjes' lijkt aan een comeback te werken. De voornaamste grief van de 'gilets jaunes' was destijds de stijging van prijzen voor autobrandstof waarmee president Macron 'klimaatpolitiek' wilde voeren. De beweging was zo massaal dat hij zijn plannen moest schrappen. Nu stijgen de brandstofprijzen opnieuw als gevolg van allerlei factoren.
16/10 22u15  Ook Duitse vrouw bij vijf dodelijke slachtoffers van aanval in Noorse KongsbergOnder de vijf doden van de aanval in het Noorse Kongsberg is ook een Duitse vrouw. Dat bevestigt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Noorse politie heeft zaterdag de namen van de slachtoffers bekendgemaakt.
16/10 21u15  Vrouw (30) opgepakt voor poging moord op 65-jarige buurvrouw van haar broerDe vrouw (30) die vrijdagavond de 65-jarige buurvrouw van haar broer zware slagen toebracht in een appartementencomplex in Kortrijk, is opgepakt op verdenking van poging moord en diefstal. Dat bevestigt het parket. Buurvrouw Caroline K. vecht nog altijd voor haar leven in het ziekenhuis.
16/10 21u15  Vader en zoon zwaargewond bij frontale botsing in Leuze-en-HainautBij een frontale aanrijding tussen twee wagens zijn zaterdagavond in het Henegouwse Leuze-en-Hainaut drie gewonden gevallen. In één van de wagens raakten een vader en zijn 11-jarige zoon zwaargewond. Dat is vernomen van de lokale hulpverleningszone.
16/10 21u15  Paul D'Hoore legt uit waarom producten in supermarkt 10 tot zelfs 25 procent duurder wordenDe prijzen in de supermarkten zullen gevoelig stijgen de komende weken en maanden. De prijs van producten zoals koekjes, diepvriesgroenten, frieten en bier zal 10 tot zelfs 25 procent stijgen. Onze geldexpert Paul D’Hoore legt uit hoe dat komt.
16/10 20u15  Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.
16/10 20u15  Vier Russische familieleden op mysterieuze wijze gestikt in sauna van Albanees hotelVier Russische toeristen uit dezelfde familie zijn op mysterieuze wijze dood aangetroffen in een badplaats in het westen van Albanië. De Albanese politie meldt dat de vakantiegangers vrijdagavond verstikt werden aangetroffen in een sauna in een hotel in het dorp Qerret.
16/10 19u15  Topman Nike doet schokkende bekentenis: “Ik heb vroeger een tiener doodgeschoten”Een prominente bestuurder van een sportmerk heeft in een geruchtmakend interview bekend dat hij in de jaren zestig een tienerjongen heeft doodgeschoten. Het gaat om de 72-jarige Larry Miller, topman van Nike Basketball en zustermerken Jordan en Converse. “Het vreet me vanbinnen op”, zegt de Amerikaanse zakenman over zijn lang bewaarde geheim. De schokkende bekentenis komt voorafgaand aan de lancering van zijn nieuwe boek, dat volgend jaar verschijnt.
16/10 19u15  Sociaal tariefregeling mogelijk voor duurzame warmteEen nieuwe regeling over sociale tarieven voor duurzame warmte is klaar. Dat meldt federaal minister voor Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in de marge van een Groen-conferentie in Leuven. De federale regering heeft een investering van ruim één miljoen euro ingeschreven in de net goedgekeurde begroting.
16/10 19u15  Macron veroordeelt dodelijk optreden Parijse politie tijdens Algerijnse protesten in 1961De Franse president Emmanuel Macron heeft zaterdag de dodelijke repressie van een Algerijnse manifestatie in Parijs op 17 oktober 1961 veroordeeld. De betoging van de Algerijnse bevrijdingsbeweging werd toen brutaal neergeslagen. Volgens historici vielen daarbij tientallen doden. Algerije maakte op dat moment nog deel uit van Frankrijk.
16/10 19u15  Naakte studenten bootsen seksuele handelin­gen na op campus ULBEen studentenclub van de ULB is verwikkeld in wat vermoedelijk een nieuw doopschandaal is. Enkele naakte leden deden donderdag alsof ze seksuele handelingen uitvoerden midden op de campus van de ULB in Elsene. De universiteit heeft voorlopig alle activiteiten van de studentenclub opgeschort, meldt SudPresse. Maandag moeten de verantwoordelijken van de studentenclub bij de vicerector komen.
16/10 19u15  Motorrijder (50) buiten levensgevaar na ongeval op N42Op de N42 in Balegem raakte een motorrijder uit Geraardsbergen zaterdagnamiddag omstreeks 14.30 uur zwaargewond na een aanrijding met een personenwagen op de steenweg tussen Wetteren en Zottegem. De 50-jarige motard reed achteraan in op de wagen. Hij is intussen buiten levensgevaar.
16/10 18u15  ‘Sorry’ zeggen ligt vaak heel gevoelig in strafzakenNa vier jaar kwamen er dan toch excuses van Bart De Pauw, maar ze werden niet aanvaard. Waarom liggen verontschuldigingen zo gevoelig in strafzaken? En is een spijtbetuiging automatisch een schuldbekentenis? Volgens Nederlands onderzoek alvast wel, schrijft De Morgen.
16/10 18u15  Naakte studenten moeten seksuele handelin­gen nabootsen op campus ULBEen studentenclub van de ULB is verwikkeld in wat vermoedelijk een nieuw doopschandaal is. Enkele naakte leden deden donderdag alsof ze seksuele handelingen uitvoerden midden op de campus van de ULB in Elsene. De universiteit heeft voorlopig alle activiteiten van de studentenclub opgeschort, meldt SudPresse. Maandag moeten de verantwoordelijken van de studentenclub bij de vicerector komen.
16/10 17u15  Binnenkort op citytrip naar Londen? Let op: deze zaken mag u zeker niet vergetenDoor de brexit is sinds 1 oktober 2021 een internationaal paspoort verplicht voor wanneer u naar het Verenigd Koninkrijk wil. Al is dat niet het enige waar u rekening mee moet houden wanneer u erheen reist. Ook de huidige coronamaatregelen brengen een administratieve rompslomp met zich mee. Wij lijsten even op wat u zeker niet mag vergeten.
16/10 17u15  Wie helpt Thijs (26)? “Ik wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, pletten, verkopen en dan alles aan twee goede doelen schenken”Thijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...
16/10 17u15  Lava verwoest opnieuw honderden gebouwen op La PalmaDe lavastroom uit de vulkaan op het Canarische eiland La Palma heeft al in totaal 1.817 gebouwen verwoest. Tegenover de vorige telling zijn dat er 269 meer, bericht de staatszender RTVE op basis van cijfers van het Europese aardobservatiesysteem Copernicus.
16/10 17u15  Duizend anti-vaxxers betogen voor deuren Pfizer in Elsene: “Covid Safe Ticket is mechanisme om volk te controleren”Voor de deuren van Pfizer op de Pleinlaan in Elsene hebben zowat duizend anti-vaxxers zaterdag betoogd tegen de invoering van het Covid Safe Ticket in Brussel. Volgens hen zorgt de coronapas voor een beperking van de vrijheden en is het een mechanisme om het volk te controleren. De manifestatie verliep probleemloos.
16/10 17u15  Ook in Nederland lopen coronabesmettingen weer opOok bij onze noorderburen stijgt het aantal infecties met Covid-19 weer. De ziekenhuisopnames in Nederland nemen eveneens toe.
16/10 17u15  Colombia steriliseert nijlpaarden van beruchte drugsbaron Pablo EscobarDe Colombiaanse regering wil alle nijlpaarden van Pablo Escobar steriliseren. De ooit gevreesde drugsbaron en ook rijkste man ter wereld, laat in 1993 de nijlpaarden illegaal importeren uit Afrika. Sindsdien planten de zoogdieren zich massaal voort. En daar wil Colombia komaf mee maken.
16/10 16u15  Russische vicepremier waarschuwt voor meer energiecrises in EURusland waarschuwt dat Europa vaker te maken kan krijgen met energiecrises door een tekort aan aardgas. “Ik sluit niet uit dat zo’n situatie terugkeert”, zei vicepremier Aleksandr Novak op de Russische staatstelevisie. Hij riep de Europese Unie op de dialoog met Rusland aan te gaan voor een oplossing voor de sterk opgelopen gasprijzen.
16/10 16u15  Politie van het Italiaanse Calabrië verricht arrestaties na vondst ‘mafialekkernij’De Italiaanse politie heeft tijdens een actie tegen drugscriminaliteit in het zuidelijke Calabrië drie personen gearresteerd nadat ze op voedsel waren gestoten 'dat de misdaadorganisatie 'ndrangheta verrukkelijk vindt'.
16/10 16u15  Motorrijder (50) levensgevaarlijk gewond bij ongeval op N42Op de N42 in Balegem raakte een motorrijder uit Geraardsbergen zaterdagnamiddag omstreeks 14.30 uur zwaargewond na een aanrijding met een personenwagen op de steenweg tussen Wetteren en Zottegem. De 50-jarige motard reed achteraan in op de wagen.
16/10 16u15  Beschonken bestuurder probeert politie te misleiden met toneeltje na crash in grachtIn de Wijnendalestraat in Vladslo, bij Diksmuide, is een wagen zaterdagmorgen in de gracht beland. De 43-jarige bestuurder uit Koekelare legde na het ongeval een positieve ademtest af. Al deed hij er volgens de politie alles aan om hen ervan te overtuigen dat hij niet achter het stuur zat.
16/10 15u15  VS beloven schadevergoeding voor nabestaanden gedode hulpverlenerDe Amerikaanse autoriteiten hebben beloofd nabestaanden te compenseren van de burgers die eind augustus om het leven kwamen bij een drone-aanval in Afghanistan. Zij krijgen ook hulp als ze naar de Verenigde Staten willen emigreren.
16/10 15u15  Na reeks inbraken houden leden vogelclub de wacht tijdens tentoonstelling: “Niet door getjilp, maar door gesnurk collega geen oog dichtgedaan”In de SKC-zaal in Wemmel vindt dit weekend de 56ste vogelshow van vogelclub De Goudvink plaats. 29 exposanten stellen er zowat 800 vogels tentoon. Opvallend: de leden overnachten na een reeks inbraken in de zaal tussen de vogels. “We willen voorkomen dat iemand de prijsbeesten komt stelen.”
16/10 15u15  Slachtoffer van uitbarsting Vesuvius ontdekt bij opgravingen in Herculaneum: “Sensationele vondst”Archeologen vonden overblijfselen van een man, die vermoedelijk 40 à 45 jaar oud was, onder het vulkanisch gesteente in de oude Romeinse stad Herculaneum. Het Zuid-Italiaanse stadje werd bedolven onder lava bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Het gaat om een zeer uitzonderlijke vondst, die nogmaals aantoont hoe de inwoners op een lugubere manier aan hun einde zijn gekomen.
16/10 15u15  Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. “Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken.”
16/10 14u15  Frankrijk herdenkt moord op leraar die Mohammed-cartoons toondeIn Frankrijk is stilgestaan bij de moord op leraar Samuel Paty, die een jaar geleden is onthoofd door een moslimextremist. Premier Jean Castex onthulde in het bijzijn van nabestaanden een gedenkplaat voor Paty bij het ministerie van Onderwijs.
16/10 14u15  Krantenwinkels vragen wettelijke definitie en lagere sociale bijdragenVakvereniging Perstablo, die krantenwinkels vertegenwoordigt, vraagt om een wettelijke definitie. Te vaak verkopen uitbaters enkele papieren uitgaven om een gokautomaat te kunnen plaatsen. De Vlaamse regering moet daarom werk maken van een duidelijke omschrijving, klinkt het op de eerste Dag van de Perswinkel.
16/10 14u15  Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vluchtIn een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig.
16/10 14u15  “Ze trokken haar aan haar haren naar binnen en lieten haar voor dood achter. Ik vergeet die beelden nooit”: Caroline vecht voor leven nadat ze afgeranseld werd bij burenruzieWat bezielde vrijdagavond een groepje jongeren in Kortrijk om hun buurvrouw Caroline C., een vrouw van rond de 60 jaar, zo zwaar aan te pakken? Het is de vraag die de andere buren in het appartementsgebouw boven Fietsencentrum Mobiel in Kortrijk zich luidop stellen. “Het was gruwelijk om zien, dit blijft op mijn netvlies gebrand”, getuigt één van hen. De vrouw vecht nog steeds voor haar leven.
16/10 14u15  Ex-man die influencer (30) na afwijzing in brand stak tijdens livestream, is veroordeeld tot doodstrafVoor het in brand steken van zijn ex-vrouw is een man uit China veroordeeld tot de doodstraf. Tot dat vonnis kwam de rechtbank in China donderdag, dat melden diverse landelijke media. De gruwelijke moord sloeg in het hele land in als een bom en wakkerde de discussie omtrent de bescherming van kwetsbare vrouwen opnieuw aan.
16/10 14u15  Aantal coronabesmettingen verdubbeld op twee weken tijd: “Zonder vaccinatie was de situatie 10 keer erger”Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. De afgelopen twee weken is het aantal coronabesmettingen zelfs verdubbeld. Maar in vergelijking met vorig jaar is de situatie wel minder zorgwekkend, vindt infectiologe Erika Vlieghe. “Vorig jaar zaten we op deze tijd al aan een dubbel aantal gevallen, zonder vaccinatie kon de situatie tien keer erger zijn.”
16/10 14u15  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komenKlimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.
16/10 13u15  Jonge meisjes ontpoppen zich op TikTok tot moderne heksen: “Mijn beschermsteen helpt tegen de negativiteit van de buitenwereld”Halloween valt vroeg dit jaar: op TikTok is hekserij de nieuwste hype. Van kristallen verzamelen tot tarotkaarten leggen: Vlaamse, jonge meisjes gaan er massaal in op. “Vroeger leek het wacko. Nu lopen kristalwinkels vol jongeren.
16/10 13u15  Netflix ontslaat medewerker die vertrouwelijke informatie lekte over show Dave ChappelleNetflix heeft een medewerker ontslagen die wordt verdacht van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Het personeelslid zou onder meer gelekt hebben hoeveel kosten de videostreamingsdienst had gemaakt voor de controversiële show van stand-upcomedian Dave Chappelle. Er kwam heel veel kritiek van Netflix-medewerkers over Chappelles opmerkingen in zijn optreden The Closer, omdat die kwetsend zouden zijn voor transgender personen.
16/10 13u15  Chiro in rouw na dood van kookouder en papa van twee zonen Benny (43): “Zijn verhalen zullen we niet vergeten”De Genkenaar die donderdagavond verongelukte op de E314 is Benny Vanderhenst (43). De man laat twee tienerzonen achter en was gekend in de gemeenschap en binnen Chiro Sint-Gerolf. “Hij werkte nog mee als kookouder op bivak', klinkt het bij de Chiro.
16/10 12u15  Akelige vondst: 90 giftige slangen ontdekt onder huis in VSEen medewerker van een reptielenopvang in Californië heeft meer dan negentig giftige slangen gevangen. De dieren hadden zich onder een huis genesteld. De man vangt al meer dan dertig jaar slangen, maar zo’n grote vondst had hij nog nooit meegemaakt.
16/10 12u15  Atlas-draagraket met asteroïdensonde Lucy gelanceerdVanop Cape Canaveral in Florida is vandaag een Atlas-draagraket vertrokken die een sonde naar de Trojanen moet slingeren, zo was op NASA TV te zien. De Atlas-5 van lanceerbedrijf ULA steeg op om 11.34 uur Belgische tijd.
16/10 12u15  Politie beschouwt dodelijke aanval op Brits parlementslid als terreurdaad, huiszoekingen verrichtDe Britse politie behandelt de moord op het Britse parlementslid David Amess (69) als een terreurdaad. Coördinator van de Britse antiterreurpolitie Dean Haydon zei afgelopen nacht in een verklaring dat in het voorlopige onderzoek een mogelijk motief naar voren is gekomen dat verband houdt met islamistisch extremisme.
16/10 12u15  Drie Belgen opgepakt voor drugshandel aan Costa BlancaDrie Belgen zijn opgepakt voor het dealen van drugs aan de Spaanse Costa Blanca. De politie viel binnen in hun huis in San Fulgencio en rolde een cannabisplantage met honderd planten op. Verder lag er nog een halve kilo wiet, een halve kilo hasj en honderd gram cocaïne.
16/10 12u15  Rappers, breakdancers en medibal: dit waren de opvallendste acts in ‘Belgium’s Got Talent’Mysterie, ambiance en verbijstering in laatste auditieaflevering van ‘Belgium’s Got Talent’. Hoewel er de afgelopen weken al talloze acts en talenten gepasseerd zijn, slagen sommigen erin de jury toch nog te verrassen. Dit waren de meest opvallende acts van de avond.
16/10 12u15  “We hadden het hier zo goed samen”: twee sociale blokken in Meulestede worden plots verkocht, zijn huurders slachtoffer van politiek getouwtrek?In de Gentse volkswijk Meulestede is protest ontstaan tegen de verkoop van twee sociale woonblokken. Huisvestingsmaatschappij Volkshaard wil er 72 appartementen op de markt gooien, terwijl er aan de bewoners jarenlang een renovatie werd beloofd. “Te duur”, klinkt het. Maar wie tussen de lijnen leest, ontwart een heel ander verhaal.
16/10 11u15  Rusland tekent voor het eerst meer dan duizend coronadoden op een dag opRusland heeft vandaag op een dag tijd 1.002 overlijdens vanwege Covid-19 opgetekend. Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie is de kaap van duizend overschreden, terwijl de vaccinatiecampagne op een dood spoor is gekomen.
16/10 11u15  Acrobaten, goochelaars en medibal: dit waren de opvallendste acts in ‘Belgium’s Got Talent’Mysterie, ambiance en verbijstering in laatste auditieaflevering van ‘Belgium’s Got Talent’. Hoewel er de afgelopen weken al talloze acts en talenten gepasseerd zijn, slagen sommigen erin de jury toch nog te verrassen. Dit waren de meest opvallende acts van de avond.
16/10 11u15  Studenten slaan tenten op in Sterrebos UGent: “4.000 vierkante meter bos rooien? Niet met ons!”In het Sterrebos aan de De Pintelaan is een groep studenten een bezetting gestart tegen de nakende kap. De UGent kreeg onlangs een vergunning om studentenkoten te bouwen op het stukje groen. “We slaan onze tenten op en blijven de komende nachten in de bomen slapen”, klinkt het bij actievoerders.
16/10 11u15  Daniel Craig heeft advies voor de volgende James Bond: “Don’t be shit”Wie de nieuwe James Bond wordt, is nog koffiedik kijken, maar Daniel Craig (53) heeft wel al goeie raad voor zijn opvolger. “Je moet het vastgrijpen en het je eigen maken. Ik denk dat dat de manier is om verder te gaan.”
16/10 11u15  Vrouw in levensgevaar na uit de hand gelopen burenruzie: zes personen gearresteerdBij een burenruzie in een appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is vrijdagavond een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt. De politie kon zes personen arresteren. Het onderzoek loopt en het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.
16/10 10u15  ‘Snackmasters’-winnaar Marcelo Ballardin over zijn echtgenoot: “Achter de schermen regelt hij alles”Zijn restaurant Oak is een jaar volgeboekt, zijn brasserie draait goed en straks ligt zijn eerste modecollectie in de winkels. Om maar te zeggen dat topchef Marcelo Ballardin (40), die triomfeerde in ‘Snackmasters’, geen tijd overhoudt om zich voor te bereiden op zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’. “Ik ben er héél bang voor”, geeft hij toe. Verder vertelt de keukenprins over z’n grote liefde Dominik en hoe het eraan toegaat in z'n keuken: “Vroeger werd ik snel boos en durfde ik hard te zijn tegen m’n personeel.”
16/10 10u15  Staatssecretarissen De Bleeker en Michel willen kinderen beter beschermen op TikTokStaatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel, willen kinderen beter beschermen op TikTok. Ze verzoeken daartoe dat de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit haar eerdere positie, om zich aan te sluiten bij een onderzoek bij de Ierse Gegevensbeschermingsautoriteit, herbekijkt.
16/10 10u15  Weg met de dagelijkse Martini: Queen Elizabeth moet van dokter stoppen met drinkenKoningin Elizabeth (95) kan volgens haar dokter beter stoppen met alcohol te drinken. Een familievriend heeft aan tijdschrift Vanity Fair verteld dat ze haar alcoholinname vanwege haar gezondheid beter tot speciale gelegenheden beperkt. “Het is wel een beetje oneerlijk dat ze op deze leeftijd nog iets waarvan ze geniet, moet opgeven.”
16/10 10u15  Belg (52) omgekomen bij auto-ongeval in Nederlands LimburgIn Berg en Terblijt , kort bij Maastricht in het zuidoosten van Nederland, is een 52-jarige man uit Maaseik om het leven gekomen bij een auto-ongeval.
16/10 10u15  Persoon in levensgevaar na vechtpartij op appartement: zes personen gearresteerdBij een vechtpartij in een appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is vrijdagavond een slachtoffer levensgevaarlijk gewond geraakt. De politie kon zes personen arresteren. Het onderzoek loopt en het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd.
16/10 10u15  Helft Lidl-winkels blijft dicht wegens staking tegen hoge werkdrukEen op de twee Lidl-vestigingen heeft zaterdagochtend de deuren niet geopend. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking tegen de aanhoudende werkdruk.
16/10 10u15  Ben Segers speelt mee in Amerikaanse reeks van Bond-regisseurBen Segers (47) zal binnenkort op het witte doet ik Amerika te zien zijn. De acteur heeft een rol te pakken in de Amerikaanse oorlogsreeks van AppleTV ‘Masters Of The Air’. Cary Joji Fukunaga, de regisseur van de serie, draaide ook de laatste Bond-film ‘No Time To Die’.
16/10 09u15  24-urenstaking bij Klein Kasteeltje: wie maandag asielaanvraag wil doen, staat voor gesloten deurMaandag blijven de deuren van het Klein Kasteeltje in Brussel dicht. Aanleiding is een 24-urenstaking. Dat meldt De Tijd. Het personeel klaagt dat het aanmeldcentrum van de opvangdienst Fedasil bijna vol zit en trekt daarom aan de alarmbel.
16/10 09u15  Zeker drie doden bij aardbeving op vakantie-eiland BaliEr zijn zaterdag minstens drie doden en zeven zwaargewonden gevallen nadat een aardbeving het Indonesische vakantie-eiland Bali trof.
16/10 09u15  Adele heeft Spotify-record met meeste streams in één dagAdele (33) heeft een Spotify-record verbroken. Haar nieuwe single ‘Easy On Me’ is het meest gestreamde nummer in één dag. Vrijdag bracht de zangeres het eerste nummer van haar nieuwe album ‘30' uit.
16/10 09u15  Adele, Coldplay en Stromae bestoken hitlijsten, maar niet iedereen is even vernieuwend: “Dit is niet zonder risico”De groten der aarde schenken ons een onverhoopt muziekweekend. Zowel Adele, Stromae als Coldplay komen met nieuwe singles en clips. Muziek die voor heel wat jolijt zorgt bij de fans, maar ook op heel wat kritiek kan rekenen. “Dit is gewoon meer van hetzelfde”, klinkt het voor Adele en Stromae, terwijl Coldplay dan weer de commentaar krijgt dat hun sound te fel veranderd is. Waarom duiken al die artiesten nu plots op? En wie heeft de juiste koers ingeslagen?
16/10 08u15  Muziektoppers zoals Adele, Coldplay en Stromae bestoken plots hitlijsten, maar… “Vernieuwen om te vernieuwen is nooit een goed idee”De groten der aarde schenken ons een onverhoopt muziekweekend. Zowel Adele, Stromae als Coldplay komen met nieuwe singles en clips. Muziek die voor heel wat jolijt zorgt bij de fans, maar ook op heel wat kritiek kan rekenen. “Dit is gewoon meer van hetzelfde”, klinkt het voor Adele en Stromae, terwijl Coldplay dan weer de commentaar krijgt dat hun sound te fel veranderd is. “Je succesformule plots overboord gooien is ook niet zonder gevaar”, klinkt het bij muziekexperten.
16/10 08u15  Bitcoin stijgt naar 62.000 dollar, recordkoers in zichtDe waarde van bitcoin is zaterdag gestegen tot meer 62.000 dollar, het hoogste niveau in maanden. Daarmee komt het recordniveau van bijna 65.000 dollar dat in april werd bereikt weer in zicht. De bekendste digitale munt wordt gestuwd door de hoop dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming zullen geven aan de lancering van een tracker of ETF die de koers van bitcoin zou volgen.
16/10 08u15  Vanuit ons land 266 miljard euro betaald aan belastingparadijzenEr gebeuren vanuit ons land veel meer betalingen aan belastingparadijzen dan gedacht. Honderden Belgische bedrijven deden in een jaar bijna 266 miljard euro aan betalingen, zo schrijft De Tijd zaterdag.
16/10 08u15  Candice en Marijn gaan eindelijk samenwonen: “Heen en weer reizen werden we beu”Fans moesten er lang op wachten, maar Candice (32) en Marijn (36) maakten dan toch bekend dat ze gaan samenwonen. Het Blind Getrouwd-koppel is zelfs al volop bezig met de verhuis. “Onze eerste huwelijksverjaardag heeft ons aan het denken gezet over de volgende stap”, klinkt het bij Candice.
16/10 07u15  OVERZICHT. Bijna 2.500 besmettingen per dag, ook cijfers ziekenhuisopnames en doden stijgenDe stijging van de coronacijfers zet zich door. Het gemiddelde aantal besmettingen stijgt met 28 procent tot bijna 2.500 per dag. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Het reproductiegetal ligt op 1,06 procent, wat betekent dat de epidemie aan kracht wint. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe.
16/10 07u15  Noorse politie wist al in 2015 van mogelijk gevaar aanslagplegerDe Noorse politie wist dat de man die vand in Kongsberg vijf mensen doodde met onder andere pijl en boog radicaliseerde en mogelijk geweld zou gebruiken. In een interview met de krant Verdens Gang zegt het hoofd van de afdeling terrorismebestrijding Arne Christian Haugstøyl dat de politie in 2015 voor het eerst over de man werd getipt.
16/10 06u15  Bakkers rekenen duurdere grondstoffen en stroom door: “2,5 euro voor een brood, dat is schappelijk”Een gewoon wit brood van 800 gram kost bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro. Dat is 10 tot 20 cent meer dan vorige maand. Een brood wordt dus ruim 10% duurder. Dat lijkt redelijk, want bloem, toch het belangrijkste ingrediënt, werd het voorbije jaar 30% duurder. Ook andere bakkerijgrondstoffen zijn schaars en bijgevolg prijzig en dan moet de elektriciteitsafrekening nog komen. “Tot een half jaar geleden betaalde ik 1.400 euro per maand aan elektriciteit, als daar straks 20% bijkomt, dan moet ik dat natuurlijk op een of andere manier kunnen compenseren”, zegt een bakker uit Schoten.
16/10 06u15  ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol isEen dader die op eigen houtje handelt, amateuristische middelen gebruikt en minstens voor een deel gedreven lijkt door psychologische problemen. Dat is waar het terrorisme dezer dagen van leeft. Groots opgezette aanslagcomplotten lijken achterwege te blijven. Vergis je niet: de pogingen zijn er nog wel. Uit jihadistische en nu ook uit extreem-rechtse hoek. Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld. Voorlopig dan toch.
16/10 06u15  Lege toonzalen bij autodealers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan”Indien u dit weekend een kijkje wenst te nemen naar een nieuwe auto in een plaatselijke toonzaal, is de kans reëel dat u letterlijk van een kale reis terugkeert. Meerdere autodealers kunnen namelijk geen wagens tentoonstellen omdat fabrikanten die niet meer kunnen leveren. Het probleem: een wereldwijd tekort aan computerchips. “De prijzen van onze Peugeots stijgen daardoor tot twintig procent. En wachttijden lopen op tot zes maanden”, getuigt autodealer Jules Lavrijsen (54) uit Geel.
16/10 06u15  Parijs plant 170.000 extra bomenJarenlang was Parijs één van die stedelijke agglomeraties met buitensporige luchtvervuiling, maar met de aanplanting van 170.000 nieuwe bomen willen de lokale autoriteiten het stadsklimaat de komende jaren aanzienlijk verbeteren.
16/10 06u15  Verhoging fiscaal voordeel voor giften kost meer dan het opbrengtDe verhoging van het fiscale voordeel op giften van 45 naar 60 procent heeft de staat meer geld gekost dan het de caritatieve organisaties heeft opgebracht, zo schrijft L'Echo vandaag op basis van cijfers van de FOD Financiën.
16/10 06u15  Doodsbedreigingen voor collega's van barman die verdacht wordt in verkrachtingszaak in Elsene: "Plots allemaal verkrachters”“Violeur!” Twee jongemannen passeren het El Café bij het kerkhof van het Brusselse Elsene en schreeuwen richting het terras. De spanning is te snijden in de studentenbuurt nadat begin deze week een schandaal rond een barman van het café aan het licht kwam. De man zou verschillende vrouwelijke klanten gedrogeerd en verkracht hebben. We gingen langs op de plek waar vernielingen, verdenkingen en doodsbedreigingen uitgedeeld worden. “Deze heksenjacht moet stoppen, mijn 30 personeelsleden worden allemaal gezien als verkrachters”, reageert de manager.
16/10 06u15  Carl Devos: De ideeën van Vivaldi klinken soms beter dan hun intentiesProfessor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
16/10 05u15  Gemiddeld 0,09 sollicitatieopdrachten per bruggepensioneerdeMensen die met 'brugpensioen' zijn, hebben dit jaar gemiddeld 0,09 sollicitatieopdrachten gekregen van de VDAB. Dat meldt Gazet van Antwerpen vandaag.
16/10 05u15  Belgische speurder wint prijs op prestigieuze Top Cops Awards in WashingtonDe Belg Olivier Hardy is in de prijzen gevallen op de 28ste uitreiking van de Top Cop Awards. Vrijdagavond mocht speurder Olivier Hardy van de federale gerechtelijke politie (FGP) de prijs in ontvangst nemen. De plechtigheid vond plaats in de Amerikaanse staat Washington DC.
16/10 05u15  Oppositie niet onder de indruk van maatregel om energiefactuur te verlichten: "Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment”Nadat de Vivaldi-regering al aangaf de energiefactuur te hervormen, kondigt nu ook Vlaanderen aan de rekening te verlichten. In combinatie met de verlaagde nettarieven, komt die korting neer op 50 euro per gezin. Maar dat totaalbedrag verbleekt met wat in Nederland mogelijk is: daar bedraagt de compensatie gemiddeld 400 euro. “Als de Vlaamse regering zich wil inspireren op het noorden: dit is het moment.”
16/10 05u15  COLUMN. Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren?Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Het experiment waarbij Dina Tersago twee weken ziekenhuiskost nuttigde, waarbij haar gezondheid niet echt vooruit ging, brengt herinneringen terug. Klinieketen is nu eenmaal een categorie apart. De puree in ronde bollen, de ondefinieerbare vis, het knalgele puddingkje.... Moet men dààrvan genezen? Zou men niet beter aan depressieve mensen lachende gerechtjes voorschotelen en op cardiologie hartverwarmende ovenschotels serveren?
16/10 05u15  Braziliaanse senaat wil vervolging Bolsonaro wegens coronabeleidEen onderzoekscommissie van de Braziliaanse senaat wil dat president Jair Bolsonaro strafrechtelijk wordt vervolgd wegens zijn beleid tijdens de corona-epidemie. Senator Renan Calheiros, die het onderzoek leidt, zei vrijdag op de Braziliaanse radio dat de commissie voldoende bewijs heeft voor elf criminele aanklachten tegen de radicaal-rechtse president.
16/10 04u15  Chinese taikonauten aangekomen in ruimtestationDe Chinese raket Shenzhou-13 is aangekomen aan het ruimtestation Tiangong, zo heeft het agentschap Nieuw China vannacht gemeld.
16/10 03u15  Apple verwijdert Koran-app in China op vraag van autoriteitenOp verzoek van de Chinese autoriteiten heeft Apple een van de meest populaire Koran-apps in China uit de App Store gehaald. De app is in China verboden omdat hij illegale religieuze teksten zou aanbieden. De verwijdering van de app werd voor het eerst opgemerkt door Apple Censorship, een website die wereldwijd toezicht houdt op apps in Apple’s App Store.
16/10 02u15  INTERVIEW. Sophie Wilmès (MR) verliet deze week boos de onderhandelingstafel: “Ik begrijp écht niet waarom sancties voor werklozen taboe blijven”Sophie Wilmès (MR) deed ons deze week met verstomming slaan. De schijnbaar altijd kalme en serene vicepremier was het boos afgetrapt tijdens de nachtelijke begrotingsonderhandelingen. En zelfs vandaag wordt ze nog een beetje kwaad als ze terugdenkt aan de maatregel waar de PS zelfs niet over wilde spreken: het sanctioneren van langdurig werklozen die een opleiding weigeren. “Er zijn 150 knelpuntberoepen. Zeg nu niet dat daar niets tussenzit dat u interesseert!”
16/10 02u15  IS eist aanslag in Kandahar opIslamitische Staat heeft de aanslag van vrijdagmiddag op een sjiitische moskee in Kandahar opgeëist. In een verklaring die de terreurorganisatie vrijdagavond laat verspreidde staat dat twee van haar aanhangers de bewakers van de moskee doodschoten en vervolgens zichzelf te midden van honderden gelovigen opbliezen.
16/10 01u15  IS claimt verantwoordelijkheid dodelijke aanslag KandaharIslamitische Staat heeft de aanslag van vrijdagmiddag op een sjiitische moskee in Kandahar opgeëist. In een verklaring die de terreurorganisatie vrijdagavond laat verspreidde staat dat twee van haar aanhangers de bewakers van de moskee doodschoten en vervolgens zichzelf te midden van honderden gelovigen opbliezen.
16/10 00u15  Britse overlevenden aan het woord op proces over aanslagen Parijs, beschuldigden winden zich opDe ene besloot haar getuigenis met de boodschap dat 'liefde zal overwinnen', een andere kon het niet laten om zich met een 'fuck you' tot de beschuldigden te richten. Op de 26ste dag van het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs kwamen vrijdag zeven Ierse en Britse overlevenden aan het woord. Hun getuigenissen werkten de beschuldigden duidelijk op de zenuwen, in die mate dat de zitting zelfs kort moest geschorst worden.
15/10 23u15  Schutter die 17 mensen doodschoot in Amerikaanse school in Parkland zal volgens advocaten schuldig pleitenNikolas Cruz, de 23-jarige man die in 2018 zeventien mensen doodschoot in een middelbare school in Parkland, in de Amerikaanse staat Florida, zal in zijn rechtszaak schuldig pleiten. Dat hebben zijn advocaten meegedeeld. De verdachte gaf eerder aan geen schuld te willen bekennen, maar volgens zijn advocaten is hij nu toch van gedachten veranderd.
15/10 23u15  Fransman wint Euromillions-superjackpot van 220 miljoen euroEen gelukkige Fransman kan zijn weekend goed inzetten als winnaar van de Euromillions-superjackpot van maar liefst 220 miljoen euro, de grootste prijs die ooit al in Europa is gewonnen. De historische winnaar of winnares heeft nu zestig dagen om zich te melden bij het Franse loterijbedrijf ‘Française des Jeux’ (FDJ).
15/10 23u15  Beveiliger RTL kreeg tip kort voor aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de VriesEen beveiliger van RTL Boulevard is ruim een week voor de aanslag op Peter R. de Vries verwittigd dat de Nederlandse misdaadverslaggever werd gevolgd naar de parkeergarage vlakbij de Amsterdamse tv-studio. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van een eigen reconstructie.
15/10 23u15  Minister Demir weigert nu ook vergunning gascentrale TessenderloVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert de omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrale in Tessenderlo. Dat deelt de minister vrijdagavond mee. Vorige maand werd ook de vergunning voor een gascentrale in Dilsem-Stokkem geweigerd door de minister.
15/10 22u15  Demir weigert nu ook vergunning gascentrale TessenderloVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) weigert de vergunning voor een nieuwe gascentrale in Tessenderlo. Dat meldt VRT NWS. Vorige maand werd ook de vergunning voor een gascentrale in Dilsem-Stokkem geweigerd door de minister.
15/10 22u15  Amerikaans expertenorgaan raadt ook boostershot na Johnson & Johnson-vaccin aanEen boostershot zou voordelig zijn voor mensen ouder dan 18 jaar die het coronavaccin van Johnson & Johnson hebben gekregen. Dat meldt een expertenorgaan dat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond ‘Food and Drug Administration’ (FDA) adviseert. De boostershot zou volgens het orgaan minstens twee maanden na een eerste injectie met het J&J-vaccin moeten worden gegeven.
15/10 22u15  Legervoertuig belandt in de grachtTijdens een oefening van het Belgisch leger is vrijdag een militair voertuig in de gracht gesukkeld. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
15/10 21u15  Hawaii geeft gevangenen 50 dollar om zich te laten vaccinerenHet Hawaiiaanse ministerie voor Veiligheid meldt dat bepaalde gevangenen op het eiland 50 dollar (ongeveer 43 euro) zullen krijgen om zich tegen het coronavirus te laten vaccineren. Volgens het ministerie wordt er alles aan gedaan “om de gevangenen zoveel mogelijk over het vaccin te leren en hen aan te moedigen om zich te laten inenten”. De campagne zou “een aanzienlijke toename in het aantal vaccinaties” onder gevangenen tot stand moeten brengen. Toch is niet iedereen het eens met het initiatief.
15/10 21u15  ASSISEN. “Moorden met een wagen kan”: 23 jaar opsluiting voor Davy Kesteman (32), geen woord van spijtVoor het eerst is in ons land een chauffeur die een dodelijk “verkeersongeval” veroorzaakte, schuldig verklaard aan moord. Volgens de West-Vlaamse jury wilde Davy Kesteman zijn ex-vriendin Sharon Gruwez dood, toen hij in de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 plankgas gaf met zijn BMW en aan hoge snelheid tegen een geparkeerde schoolbus crashte. Hof en jury veroordeelden hem tot 23 jaar opsluiting. Wanneer kan hij al vrijkomen?
15/10 21u15  Amerikaanse regering wil dat Hooggerechtshof Texaanse abortuswet weer blokkeertDe Amerikaanse regering gaat aan het Hooggerechtshof vragen om de controversiële Texaanse abortuswet te blokkeren. Dat heeft Anthony Coley, woordvoerder van het ministerie van Justitie, vrijdag meegedeeld.
15/10 21u15  Na zijn bezoek aan Leon: confrontatie tussen Raven en Lars loopt uit de handHet durft al eens botsen tussen Lars en Raven in ‘Familie’, maar in de aflevering van vrijdag is een discussie tussen de twee serieus uit de hand gelopen. Lars ging zonder medeweten van Raven op bezoek bij Leon en daar is zijn zoon duidelijk niet blij mee. “Altijd maar manipuleren”, klinkt het.
15/10 20u15  Tot 18 uur per week in de studie door lerarentekort: “Hoe gaan we dit in godsnaam inhalen?”Sommige leerlingen kregen sinds september nog geen minuut Nederlands op school, of al weken geen Engels, geschiedenis en aardrijkskunde. Het lerarentekort maakt grote brokken. Directeurs zoeken 1.592 docenten in het secundair, en dat is nog een onderschatting. Intussen houden de leerlingen zich ‘in stilte bezig’ in de studie. Of mogen ze vroeger naar huis. Joepie?
15/10 20u15  Aanval in Noorse Kongsberg volgens politie mogelijk door ziekte verdachteDe aanval met pijl en boog in het Noorse Kongsberg lijkt volgens de politie voort te komen uit een ziekte die de verdachte heeft. De 37-jarige man is na een eerste medische evaluatie overgedragen aan een psychiatrische instelling.
15/10 20u15  ‘Blind Getrouwd’-experte heeft goede raad voor Junior Planckaert: “Opletten dat er geen wantrouwen van komt”Junior Planckaert (29) hoopt met de hulp van een tv-programma de grote liefde te vinden. Psychologe en seksuologe Sarah Hertens, bekend van het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’, geeft Junior Planckaert alvast advies wat de liefde betreft. Dat doet ze aan de hand van uitspraken van hemzelf én eentje van zijn mama Christa.
15/10 20u15  Politieagent Capitool aangeklaagd voor obstructie van onderzoek naar bestorming van het CapitoolEen politieagent van het Capitool in Washington is in verdenking gesteld omdat hij het gerechtelijk onderzoek naar de bestorming van het parlementsgebouw zou hebben gehinderd. Dat melden Amerikaanse media vrijdag.
15/10 20u15  Chinese raket succesvol gelanceerd richting ruimtestationDe Chinese raket Shenzhou-13 is vrijdag met drie ruimtevaarders, onder wie ook een vrouw, aan boord succesvol gelanceerd richting het ruimtestation Tiangong, Chinees voor Hemels Paleis. Zhai Zhigang, Wang Yaping en Ye Guangfu zijn vrijdag om 18.23 uur (00.23 uur lokale tijd) opgestegen. Zij zullen zes maanden in de ruimte blijven, een record voor China.
15/10 20u15  ONZE OPINIE. Ons energiebeleid: “Hier, nen euro”“Hier, nen euro!” Het Vlaamse en federale beleid om de stijgende energiefactuur te drukken, doet wat denken aan de legendarische reclamecampagne van De Lijn waarin het ‘stressmannetje’ door zijn dak gaat voor één euro. Nadat de federale regering een korting van 40 euro gaf, kon Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) niet achterblijven: “Hier, 50 euro!”. Pijnlijk: net op de dag dat de Nederlandse regering bekendmaakte elk gezin een korting van maar liefst 400 euro te geven. De échte uitdaging dreigt tijdens dat hele opbod ondertussen ondergesneeuwd te geraken: hoe stoppen we ermee om een fossiele brandstof als aardgas nog te subsidiëren?
15/10 20u15  Frankrijk maakt einde aan gratis coronatests voor niet-gevaccineerdenVanaf vandaag kunnen niet-gevaccineerde inwoners van Frankrijk geen gratis coronatest meer laten afnemen. De beslissing is een nieuwe poging van de Franse regering om weigeraars aan te moedigen om zich toch te laten inenten en tegelijk de rekening voor de overheid te verlagen. Tot nu toe waren de tests in het land voor iedereen gratis, maar volgens de regering zijn coronatests geen alternatief voor vaccinaties, zeker nu iedereen erg gemakkelijk een prik kan laten zetten.
15/10 20u15  PORTRET. Johans hart stopte met kloppen, maar zijn paard liep verder en bracht z’n overleden baasje naar huis: paardenvisser sterft na vangst op zeeDriekwart van zijn leven lag het hart van Johan Vanmassenhove (56) bij de zee, bij zijn paard en bij de garnalen. Maar donderdagnamiddag stopte dat hart plots met kloppen, toen de paardenvisser met tien kilo ‘versche gernoars’ op de terugweg was naar huis. Zijn Brabants trekpaard liep nog terug naar de manege, met z’n overleden baasje in de kar erachter. “Mocht Johan zelf kunnen kiezen hebben, hij zou dit wellicht de mooist mogelijke dood gevonden hebben.” Een portret van de stille paardenvisser die tegen wil en dank een toeristische attractie was.
15/10 19u15  Politie ontmantelt gespecialiseerde bende autodieven die opereerde in België en FrankrijkDe Franse politie heeft een netwerk ontmanteld dat via hacking autodiefstallen pleegde in België en Frankrijk. Er worden ruim negentig autodiefstallen toegeschreven aan het netwerk, een tiental verdachten zijn opgepakt. Dat deelt de Franse politie vrijdag mee.
15/10 19u15  Na verkrachtingszaak in cafés Elsene: staatssecretaris Schlitz roept spoedvergadering bijeenStaatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) zal woensdag tijdens een federale spoedvergadering samenzitten met minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). De vergadering vindt plaats naar aanleiding van verschillende getuigenissen over seksueel misbruik in de uitgaansbuurt van de Brusselse gemeente Elsene. De burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo), liet eerder uitschijnen dat twee betrokken cafés, Waff en El Café, gesloten zouden worden. Daar is nu echter geen sprake meer van.
15/10 19u15  Gert Verhulst over 10 jaar njam!: “Jeroen Meus die overstapt, ik zie het hem nog doen”Een eigen docureeks. Een talkshow. Net een album uitgebracht. Afscheidsshows met Samson. Een musical voorbereiden. En tussendoor een succesvol mediabedrijf leiden. Om maar te zeggen: Gert Verhulst (53) weet wat te doen. Gelukkig heeft hij ook wat te vieren: de tiende verjaardag van njam! Een gesprek over de opstart van Vlaanderens enige kookzender, de concurrentie met Jeroen Meus, zijn eigen kookkunsten en de strijd tegen de kilo’s. “Ik moet geweldig opletten, constant.”
15/10 19u15  'Girl with Balloon’ van Banksy geveild voor 3,1 miljoen pondEen van de beroemdste kunstwerken van de Britse artiest Bansky is vrijdag geveild voor 3,1 miljoen pond (3,7 miljoen euro). Het gaat om een versie van ‘Girl with Balloon’ waarin het meisje en de ballon op twee verschillende doeken zijn afgebeeld. Veilinghuis Christie's had eerder gezegd dat het werk 4,1 miljoen euro moest opbrengen.
15/10 19u15  Twintig procent van meest hinderlijke bedrijven kreeg nog nooit inspectie over de vloerTwintig procent van de zowat 11.000 Klasse 1-bedrijven in Vlaanderen is nog nooit gecontroleerd. Dat was vrijdag te horen bij het Departement Omgeving in de Vlaamse onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling.
15/10 19u15  Russen melden incident met Amerikaans oorlogsschip in Japanse ZeeVolgens Russische bronnen heeft zich in de Japanse Zee een incident voorgedaan met een Amerikaans oorlogsschip. Dat zou hebben geprobeerd om Russisch gebied binnen te dringen tijdens een Russisch-Chinese militaire oefening, maakte het ministerie van Defensie vrijdag in Moskou bekend.
15/10 19u15  REPORTAGE. Wij bezochten vandaag 6 horecazaken in Brussel: slechts 2 vroegen naar onze coronapasBrussel lijkt nog lang niet klaar voor de coronapas, die sinds vandaag nochtans officieel verplicht is voor wie er op café of restaurant wil. Van de zes horecazaken die wij tussen ontbijt- en lunchtijd bezochten, vroegen er slechts twee bij het binnenkomen naar ons Covid Safe Ticket. De rest gunde zichzelf nog een ‘overgangsperiode’: “Wij vertrouwen erop dat onze klanten gevaccineerd zijn”, klonk het zelfs rechtuit bij restaurant Le Vismet.
15/10 19u15  RECENSIE. ‘The North Water’: “Colin Farrell speelt de psychopathische pannen van het dak”Voor u klaagt over het dalende kwik daarbuiten, moet u zich eens inbeelden dat u uw sjokkedeizen er staat af te vriezen op een schip ergens te midden van de poolcirkel. Bovendien is het midden negentiende eeuw, is er van hygiëne geen sprake en is Colin Farrell allesbehalve de man met wie u een kajuit wil delen. In ‘The North Water’ op TV Vlaanderen vertrekt een groep walvisjagers op een expeditie die bij voorbaat gedoemd lijkt. Of u mee het ruime sop moet kiezen? Of deze onheilspellende schuit beter links laat liggen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
15/10 19u15  Ook morgen blijven heel wat Lidl-filialen dicht: "Algemene sluiting is voorbarig"De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten “voorbarig”. De directie noemt dat bericht echter “voorbarig”.
15/10 18u15  Dit is het profiel van patiënten die nu op intensieve zorg belanden met Covid-19Coronapatiënten die vandaag op de afdeling intensieve zorg terechtkomen, zijn gemiddeld zestig jaar en de meerderheid is niet gevaccineerd. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd.
15/10 18u15  REALITYCHECK. Wouter uit ‘De Bachelorette’ blikt terug en Aleksandra over haar Poolse ‘Love Island’-avontuur‘Temptation’, ‘Ex On The Beach’ of ‘Love Island’: het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
15/10 18u15  Ruben uit ‘Belgium’s Got Talent’ is wereldkampioen boogschieten: “Wij zijn geen sukkelaars die niets kunnen”Wat was de jury onder de indruk van de blinde Ruben Vanhollebeke (44) in ‘Belgium’s Got Talent’. De wereldkampioen boogschieten raakte perfect de appel die op het hoofd van een kartonnen An Lemmens stond. “Ook al ben ik goed getraind, ik schiet nooit op mensen.”
15/10 18u15  Na het proces-De Pauw: hoe komt het dat mensen evolueren van geestig flirten tot schaamteloos seksuele avances maken?Hoe komt het dat mensen - lees: mannen - steeds verder opschuiven in de manier waarop ze seksuele avances maken, tot ze schaamteloos 70 keer ‘Ik wil je’ sms’en? Wanneer overschrijden ze de grens tussen geestig flirten en rücksichtslos alweer een andere vrouw in hun bed proberen te krijgen? Waarom zien ze zelf niet (meer) duidelijk in dat wat ze doen compleet fout is? En: waarom wijst niemand hen op hun ontoelaatbare gedrag?
15/10 18u15  Lava stroomt “als tsunami” uit vulkaan La PalmaDe lava stroomt sneller en heviger uit de vulkaan op het Canarische eiland La Palma. Involcan, het vulkanologische instituut van de Canarische Eilanden, had het in een tweet zelfs over een “lavatsunami”.
15/10 18u15  IN BEELD. Angela Merkel met veel egards ontvangen door koning Filip en premier De CrooAfscheidnemend Duits bondskanselier Angela Merkel is vandaag voor een officieel bezoek in België. Van koning Filip kreeg ze het Groot Lint van de Leopoldsorde toegekend, met premier Alexander De Croo (Open Vld) had ze een officieel onderhoud in het Egmontpaleis.
15/10 18u15  Zes kinderen en chauffeur gewond bij frontale botsing twee bussen in La LouvièreBij een frontale botsing tussen twee bussen van de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC vrijdag in La Louvière zijn zes kinderen gewond geraakt. Een chauffeur raakte zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Een van de bussen vervoerde een zestigtal kinderen.
15/10 18u15  Eerlijke tiener uit Liberia vindt 43.000 euro en bezorgt het terug aan eigenaar: “Door mijn heldendaad heeft de president me uitgenodigd”Een jongeman uit Liberia, een land gelegen aan de westkust van Afrika, is een nationale held geworden nadat hij 50.000 dollar (zo’n 43.000 euro) op straat vond en het geld aan de rechtmatige eigenaar teruggaf. De 18-jarige Emmanuel Tuloe is door zijn heldendaad uitgenodigd door de president van de republiek George Weah voor een ontmoeting die volgende week zal plaatsvinden.
15/10 18u15  Ook morgen hinder verwacht bij Lidl-winkels: "Algemene sluiting is voorbarig"De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten “voorbarig”. De directie noemt dat bericht echter “voorbarig”.
15/10 17u15  Alle 309 Lidl-filialen blijven zaterdag geslotenMorgen, zaterdag, zullen alle 309 filialen van supermarktketen Lidl gesloten blijven als gevolg van vakbondsacties. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
15/10 17u15  Kinderen Djalali roepen in open brief op mee te strijden voor vrijlating van hun vader: “We zullen niet stoppen totdat je weer thuis bent”De kinderen van Ahmadreza Djalali, de Zweeds-Iraanse gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die in de cel zit in Iran, hebben hun vader een open brief geschreven, waarin ze mensen ook oproepen om zich aan te sluiten bij hun strijd voor zijn vrijlating. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International verspreidt vrijdag de brief. Het is zondag tweeduizend dagen geleden dat Djalali opgepakt werd in Iran, waarna hij ter dood veroordeeld werd.
15/10 17u15  "Mij eruit pikken was grootste fout uit zijn leven": Kara vertelt hoe ze op 15-jarige leeftijd uit klauwen van seriemoordenaar ontsnapteEen vrouw heeft in een documentaire uitgebreid uit de doeken gedaan hoe ze als kind uit de klauwen van een seriemoordenaar ontsnapt is. Kara Robinson (35) bestudeerde elke stap die haar ontvoerder zette en was hem zo uiteindelijk te slim af. “Mij eruit pikken als slachtoffer was de grootste fout die hij ooit gemaakt heeft”, klinkt het.
15/10 17u15  Pfizer vraagt Europese goedkeuring coronavaccin voor kinderen vanaf 5 jaarDe farmabedrijven Pfizer en BioNTech hebben in Europa een aanvraag ingediend voor het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar oud. De gegevens van de klinische proeven zijn overgemaakt aan het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), zo is vrijdag meegedeeld.
15/10 17u15  Groeiend tekort aan vrachtwagenchauffeurs in VlaanderenIn de eerste acht maanden van dit jaar telde Vlaanderen 4.821 vacatures voor vrachtwagenchauffeur. Daarmee lijkt het recordaantal vacatures van 2019 (5.504) opnieuw te sneuvelen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Werk Hilde Crevits. Ongena dringt aan op extra inspanningen, bijvoorbeeld rond de VDAB-opleidingen voor vrachtwagenchauffeur. 'Maar daar knelt het schoentje. Het aantal cursisten dat zo'n opleiding start, steeg de afgelopen jaren niet'. Minister Crevits ontkent dit en meldt “een sterke stijging” te zien in het aantal mensen die de opleiding volgen.
15/10 17u15  Meer dan 1 op de 5 Europeanen dreigt in armoede te belanden: Ook België scoort niet goedIn de Europese Unie dreigt meer dan één op de vijf (21,9 procent) van de inwoners in armoede of sociale uitsluiting te belanden, zo berekende Eurostat, de Europese statistiekdienst. In absolute cijfers gaat het om zowat 96,5 miljoen mensen. België doet het met 20,4 procent een stuk slechter dan Nederland (15,8 procent).
15/10 17u15  Minstens 81 van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen blijven open, minstens tot einde van het jaarIn Vlaanderen blijven 81 of 82 - over één centrum is nog niet beslist - van de huidige 95 vaccinatiecentra open na vandaag/vrijdag. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag gezegd op de persbriefing vaccinatie van het Agentschap Zorg & Gezondheid. “Ook de extra prik organiseren we dicht bij de mensen”, aldus Beke.
15/10 17u15  Brits parlementslid (69) overleden na mesaanval tijdens bezoek aan kiesdistrict: verdachte opgepaktIn het Verenigd Koninkrijk is een conservatief parlementslid overleden na een mesaanval. Volgens onder meer Sky News werd de 69-jarige David Amess verscheidene keren gestoken tijdens een burgerraadpleging in een kerk in zijn kiesdistrict in het graafschap Essex. Eén verdachte is opgepakt.
15/10 16u15  EU-waarnemers waarschuwen voor gevolgen van extreme polarisering in SloveniëEr is reden tot bezorgdheid om de toon van het publieke debat in Slovenië. Dat besluit een waarnemingsmissie van het Europees Parlement na een bezoek van drie dagen aan het land van premier Janez Jansa. “De haatspraak en de harde toon die wordt aangeslagen geven reden tot bezorgdheid. Door die polarisering is het alsof de bevolking ingedeeld is in twee kampen”, zegt delegatieleidster Sophie in ‘t Veld (D66).
15/10 16u15  Minstens 81 van de 95 vaccinatiecentra in Vlaanderen blijven open tot het einde van het jaarIn Vlaanderen blijven 81 of 82 - over één centrum is nog niet beslist - van de huidige 95 vaccinatiecentra open na vandaag/vrijdag. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vrijdag gezegd op de persbriefing vaccinatie van het Agentschap Zorg & Gezondheid. “Ook de extra prik organiseren we dicht bij de mensen”, aldus Beke.
15/10 16u15  Proces ingestorte brug in Genua gaat na drie jaar van start: 59 mensen en 2 bedrijven worden aangeklaagdMeer dan drie jaar na de instorting van een snelwegbrug in Genua, waardoor 43 mensen om het leven kwamen, staan de mogelijke verantwoordelijken voor het eerst voor de rechter. Vrijdag vindt een inleidende zitting plaats in de Italiaanse havenstad. Er zijn 59 personen en twee bedrijven aangeklaagd.
15/10 16u15  Rechter streng voor jonge overvaller (19): “U wilt blijkbaar weten hoe het zou voelen om iemand te doden?”Een negentienjarige jongeman uit Ertvelde werd voor de Gentse correctionele rechtbank geleid. Hij en zijn drie minderjarige kompanen hebben op 20 juni 2021 in het skatepark van Ertvelde vier minderjarige jongens overvallen en mishandeld. Hun slachtoffers werden gewurgd, geslagen en bedreigd met een luchtdrukgeweer en messen. De rechter zei gechoqueerd te zijn door de jeugdige leeftijd van zowel daders als slachtoffers én de ernst van de feiten.
15/10 16u15  Slachtoffer van Duitse watersnood drie maanden later én ruim 300 km verder dood aangetroffen in RotterdamEen vrouw die in juli vermist raakte tijdens de grote watersnood in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, is dood teruggevonden in Rotterdam. Het lichaam van het slachtoffer werd meer dan 300 kilometer meegevoerd door de Rijn, van Duitsland helemaal naar Nederland.
15/10 16u15  Nederlandse gezinnen krijgen ruim 400 euro compensatie voor stijgende energiefactuurOok in Nederland trekt de overheid de portemonnee om een deel van de stijgende energierekening te compenseren. Huishoudens kunnen daar rekenen op gemiddeld ruim 400 euro compensatie, zo laat demissionair staatssecretaris Yeşilgöz weten. De tegemoetkoming geldt voor één jaar.
15/10 16u15  VS heropenen vanaf 8 november hun grenzen voor gevaccineerde internationale reizigersDe Verenigde Staten heropenen vanaf 8 november hun grenzen voor internationale reizigers die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Dat melden verschillende Amerikaanse media op gezag van het Witte Huis.
15/10 16u15  Reddingsoperatie Afghanistan drijft asielaanvragen in ons land de hoogte inIn september hebben voor het eerst in jaren nog eens meer dan 3.000 mensen asiel aangevraagd in ons land. Dat blijkt uit cijfers dat het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen vrijdag heeft vrijgegeven. De relatief hoge cijfers hebben alles te maken met de situatie in Afghanistan.
15/10 16u15  Regeringsformatie Duitsland komt van de grond. SPD, Groenen en FDP starten coalitiegesprekkenIn Duitsland willen de sociaaldemocraten (SPD), de liberalen (FDP) en de Groenen samen formele coalitiegesprekken aangaan. Dat staat in een mededeling die de drie partijen vrijdag gezamenlijk hebben verspreid. De CDU van voormalig bondskanselier Merkel, die al jaren de grootste was, blijft voorlopig dus alleen achter.
15/10 16u15  Brits parlementslid (69) overleden na mesaanval in kerk tijdens bezoek aan kiesdistrictIn het Verenigd Koninkrijk is een conservatief parlementslid overleden na een mesaanval. Volgens onder meer Sky News werd de 69-jarige David Amess verscheidene keren gestoken tijdens een burgerraadpleging in een kerk in zijn kiesdistrict in het graafschap Essex.
15/10 15u15  Frankrijk mag boete opleggen aan luchtvaartmaatschappij die niet meewerkt bij uitwijzingFrankrijk mag hoge boetes opleggen aan luchtvaart- en zeevaartmaatschappijen die weigeren buitenlanders aan boord te nemen die het land worden uitgezet. Die maatregel is niet in strijd met de grondwet. Dat heeft de Grondwettelijke Raad vrijdag beslist.
15/10 15u15  “Britse politicus neergestoken in kerk tijdens bezoek aan kiesdistrict”De Britse conservatieve politicus David Amess is neergestoken bij een bezoek aan zijn kiesdistrict. Dat meldt Sky News. Volgens de nieuwszender heeft een man de 69-jarige Tory-parlementariër meerdere keren gestoken.
15/10 15u15  Megan Fox & Machine Gun Kelly, het meest bizarre Hollywood-koppel du moment: “Onze liefde heeft een demonisch kantje”Vurige liefde met een donker randje, zo zou je de intussen veelbesproken romance tussen Megan Fox (35) en Machine Gun Kelly (31) het best kunnen omschrijven. Sinds de twee midden vorig jaar openlijk uitkwamen voor hun relatie bewieroken ze elkaar non-stop, al gebeurt dat soms op een wat macabere manier. “Je bent nu ook mijn vlees en bloed”, schreef de actrice onlangs nog bij een kiekje waarop de rapper haar in de nek bijt. Een reconstructie van een buitengewoon bondgenootschap, met een ongewone eerste ontmoeting, een portie drugs en “het soort seks dat zelfs de duivel doet schrikken”.
15/10 15u15  Vlaamse regering investeert 5 miljoen euro in cyberveiligheidDe Vlaamse regering investeert 5 miljoen euro in het versterken van de cyberveiligheid van de Vlaamse overheid. Volgens het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-beleid gaan die middelen naar “het fors aanscherpen van de beveiligingstechnologie, het versterken van de veiligheidscultuur en een goed uitgebouwd crisismanagement”.
15/10 15u15  Verbeteringen op komst voor sekswerkers in strafwetboekHet wordt binnenkort onmogelijk om arbeidsovereenkomsten van sekswerkers nog nietig te verklaren. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist. Tot nu konden sekswerkers zich zeer moeilijk verdedigen in de rechtbank, maar daar komt dus verandering in.
15/10 15u15  Franse scholen herdenken massaal onthoofde leraar Samuel PatyDe onthoofde leraar Samuel Paty is vrijdag massaal herdacht op scholen in heel Frankrijk. Het is zaterdag een jaar geleden dat hij om het leven werd gebracht vanwege het tonen van spotprenten van de islamitische profeet Mohammed tijdens een les maatschappijleer.
15/10 15u15  Videoclip van Adeles nieuwe single ‘Easy On Me’ is opgenomen in hetzelfde huis als ‘Hello’Heb jij al naar ‘Easy On Me’, de videoclip van Adeles nieuwe single, gekeken en is er jou ook iets opgevallen? Niet zo heel vreemd, want de clip van haar nieuwe song vertoont enkele gelijkenissen met de muziekvideo van haar wereldhit ‘Hello’. Beide muziekvideo’s zijn namelijk voor een stuk opgenomen in hetzelfde huis.
15/10 15u15  Cher klaagt weduwe van Sonny aan voor miljoen dollar: “Ze houdt inkomsten achter”Cher (75) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Mary Bono, de vierde vrouw en weduwe van haar ex-man Salvatore Bono. De zangeres beweert dat de vrouw een deel van de opbrengsten van hun hits illegaal inhoudt en eist een nu miljoen dollar. Mary Bono zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd.
15/10 15u15  Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze instructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”Een 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. “Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis', reageert de verkeersclown opgelucht.
15/10 14u15  Cher eist 860.000 euro van Mary Bono wegens contractbreukCher (75) heeft een rechtszaak aangespannen tegen Mary Bono, de vierde vrouw en weduwe van haar ex-man Salvatore Bono. De zangeres beweert dat de vrouw een deel van de opbrengsten van hun hits illegaal inhoudt en eist een nu miljoen dollar. Mary Bono zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd.
15/10 14u15  Zo'n 43.000 Engelsen kregen mogelijk verkeerd coronatestresultaatZo'n 43.000 mensen in Engeland hebben door een fout in een laboratorium wellicht ten onrechte een negatief resultaat gekregen van een coronatest. Het gezondheidsbeveiligingsagentschap UKHSA heeft vrijdag aangekondigd dat de tests in een laboratorium in de stad Wolverhampton zijn opgeschort. Daar zouden in totaal ongeveer 400.000 tests zijn geanalyseerd.
15/10 14u15  Afwassers in de keukens van onze sterrenrestaurants: "Eerlijk? Het eten hier is persoonlijk niet helemaal mijn ding”Vorige week won het Kopenhaagse restaurant Noma voor de vijfde keer een ‘World’s Best’-award voor beste restaurant ter wereld. Opvallend: tijdens de prijsuitreiking stal niet hun chef-kok de show, maar wel de charmante afwasser Ali Sonko. Maar hoe zit het met de sterrenafwassers in Vlaanderen? Wij doken de keuken in.
15/10 14u15  INTERVIEW. Onderzoeker over parentale burn-out: “De druk op ouders moet lager”Ook tussen het speelgoed en de papflessen kan een burn-out op de loer liggen. Dan ploeteren ouders zó hard dat ze volledig op zijn. Evi, een jonge mama van 35, werd tegen wil en dank ervaringsdeskundige. “Ik had nooit gedacht dat een kind krijgen zo heftig zou zijn.” Onderzoekster Isabelle Roskam (UC Louvain) legt het fenomeen uit.
15/10 14u15  Gigantisch billboard op Times Square van groep Republikeinen roept Trump op te stoppen met aanvechten verkiezingsresultatenDat Donald Trump vorig jaar de presidentsverkiezingen verloor, lijkt nog altijd niet helemaal tot de man door te dringen. Hij blijft bijna een jaar later koppig de resultaten in verschillende staten aanvechten, zo bleek eind september nog in Arizona. Zelfs partijgenoten van hem zijn dat beu. Enkele Republikeinen zijn daarom een campagne van 250.000 dollar (215.000 euro) gestart om de voormalige president duidelijk te maken dat hij wel degelijk de verkiezingen van 2020 verloor.
15/10 14u15  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.
15/10 14u15  Vrouw (55) veroordeeld, omdat ze verkeersinstructies van verkeersclown Fieto negeerde: “Zelfs een gemachtigd opzichter verkleed als clown moet je serieus nemen”Een 55-jarige verpleegster uit Brugge, die de instructies van verkeersclown Fieto in de wind zou hebben geslagen, is in beroep toch veroordeeld.De vrouw werd in eerste aanleg vrijgesproken door de politierechter, wat toen veel commotie veroorzaakte. Het parket vocht de vrijspraak aan, met succes, blijkt nu. De verpleegster krijgt een boete van 240 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. “Heel veel kinderen, ouders en grootouders zullen blij zijn met het vonnis', reageert de verkeersclown opgelucht.
15/10 14u15  Ontploffing in sjiitische moskee in Afghaanse stad Kandahar, “32 doden en 53 zwaargewonden”In een sjiitische moskee in de Afghaanse stad Kandahar deed zich vandaag tijdens het vrijdaggebed een zware ontploffing voor. Dat heeft de Qatarese nieuwszender al-Jazeera op gezag van veiligheidsbronnen gemeld. Er zouden “32 doden en 53 zwaargewonden” zijn, zo is vernomen uit een medische bron. Het aantal werd nog niet officieel bevestigd.
15/10 13u15  Capaciteit van onze windmolens op zee wordt verdrievoudigdDe capaciteit van onze windmolens op zee wordt verdrievoudigd. Dat heeft de federale regering beslist. De Prinses Elisabeth zone - de tweede zone in de Belgische Noordzee waar windmolens komen - zal worden uitgebreid. Dat kan met krachtiger en grotere windmolens. In 2027 moeten ze 30 procent van de elektriciteitsvraag van ons land kunnen lenigen.
15/10 13u15  Londen versoepelt regels voor buitenlandse vrachtwagenchauffeursDe Britse regering heeft vrijdag een versoepeling aangekondigd van de regels inzake het aantal leveringen dat buitenlandse vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk mogen uitvoeren. Dat moet de problemen op vlak van tekorten en bevoorrading in de aanloop naar de kerstperiode verlichten.
15/10 13u15  Gouverneur Luik: “Er zijn geen fouten gemaakt bij aanpak van overstromingen”“Iedereen heeft het maximum gedaan met de middelen die er waren. Ik zie geen fouten. Er zijn misschien kleine vergissingen gemaakt, zoals het leger naar het ene dorp sturen in plaats van naar het andere. Maar ik zie geen fouten van organisatie of beheer bij mijn diensten.” Dat heeft de gouverneur van de provincie Luik gezegd tijdens de langverwachte hoorzitting voor de parlementaire onderzoekscommissie over de overstromingen.
15/10 13u15  CELEBS 24/7. Rita Ora geniet van de zonsondergang en Kim Kardashian kiest voor een fluffy zonnebrilNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
15/10 13u15  Zeker 85 procent van de wereldbevolking gaat al gebukt onder klimaatveranderingMinstens 85 procent van de wereldbevolking ondervindt reeds de gevolgen van de klimaatverandering. Dat moet blijken uit een uitgebreid onderzoek waarbij de data van meer dan 100.000 studies geanalyseerd werden met behulp van artificiële intelligentie (AI). Het resultaat werd gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature Climate Change.
15/10 13u15  Pijl-en-boogmoorden Noorwegen: “Mentale gezondheid dader wordt nu onderzocht”“De man die woensdag in het Noorse Kongsberg met pijl en boog vijf mensen heeft gedood, is overgedragen aan een medische instelling”, zo heeft procureur Ann Iren Svane Mathiassen vrijdag gemeld.
15/10 13u15  Huisartsen bezorgd over haalbaarheid van testen tijdens verkoudheidsgolf en griepseizoen: experten stellen nieuw systeem voorEr rolt een verkoudheidsgolf over ons land en dat zullen onze huisartsen geweten hebben. Ze worden overstelpt door patiënten met klachten die echter evengoed op een besmetting met het coronavirus kunnen wijzen. En dan moet het griepseizoen er nog aankomen. “De huisartsen zijn terecht bezorgd of het wel realistisch is om iedereen te blijven testen”, aldus viroloog Steven Van Gucht. “We hebben vanuit de wetenschappelijke adviesgroep dan ook aangedrongen op een nieuw testsysteem, dat ook al gebruikt wordt in het buitenland.”
15/10 13u15  "Verkrachter: we snijden je lul eraf”: met deze protestborden tonen vrouwen in Elsene hoe boos ze zijn na verkrachtingszaak in caféIn Elsene hebben gisteravond zowat 1.300 mensen deelgenomen aan een mars nadat bekend raakte dat een barman minstens zeventien vrouwen gedrogeerd en verkracht zou hebben. De aanwezigen wilden de slachtoffers vooral een hart onder de riem steken en vroegen gerechtigheid. De boodschappen op hun bordjes logen er dan ook niet om. “Verkrachter, we snijden je lul eraf”, klonk het onder meer.
15/10 13u15  Na federale nu ook Vlaamse korting op uw energiefactuur, van 50 euro per jaarNa de federale regering geeft nu ook de Vlaamse regering een korting van 50 euro op de energiefactuur per gezin. “De openbare dienstverplichtingen, denk maar aan straatverlichting, wordt uit de factuur gehaald”, zo verduidelijkt minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bij VTM Nieuws.
15/10 12u15  Niet alleen voor ‘the rich and famous’: Burj Al Arab in Dubai opent deuren nu ook voor bezoekersHet is gebouwd in de vorm van een zeil op een kunstmatig eiland en spreekt al jaren tot de verbeelding in Dubai. Tot nog toe kon je het luxueuze hotel Burj al Arab enkel betreden als hotelgast of restaurantbezoeker én daar moest je dus heel wat centen voor veil hebben. Maar daar komt vanaf nu verandering in.
15/10 12u15  Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.
15/10 12u15  ‘Squid Game' uitgekeken? Acht films en series om de leegte op te vullenBang om in een zwart gat te vallen nu u Netflix-hype ‘Squid Game' heeft uitgekeken? Wij verzamelden voor u 8 films en series die de leegte misschien kunnen opvullen. Een verzameling van geschifte spelletjes, een strijd om te overleven en een blik op een bijzondere en grimmige toekomst.
15/10 12u15  Na een korte pauze: Sarah van Soelen laat opnieuw van zich horen op sociale mediaNa een afwezigheid van ongeveer een maand heeft Sarah van Soelen (25) nog eens een foto gedeeld op Instagram. Midden september verdween de vriendin van André Hazes (27) even uit de schijnwerpers omdat ze het moeilijk had met alle aandacht. Als gevolg trok de blondine richting Spanje voor een cursus mediatraining.
15/10 12u15  Ontploffing in sjiitische moskee in Afghaanse stad Kandahar, “16 doden en 32 zwaargewonden”In een sjiitische moskee in de Afghaanse stad Kandahar deed zich vandaag tijdens het vrijdaggebed een zware ontploffing voor. Dat heeft de Qatarese nieuwszender al-Jazeera op gezag van veiligheidsbronnen gemeld. Er zouden “zeven doden en dertien gewonden” gevallen zijn. Volgens de Britse openbare omroep BBC zijn er zeker “zestien mensen omgekomen en nog eens 32 gewond”. Het aantal werd nog niet officieel bevestigd.
15/10 12u15  “Cryptomunten kunnen financiële crisis veroorzaken zo groot als in 2008", waarschuwt Nationale Bank van Verenigd KoninkrijkDe vice-gouverneur van de ‘Bank of England’, Jon Cunliffe, waarschuwt dat cryptomunten een wereldwijde financiële crisis kunnen veroorzaken tenzij er een strenge regelgeving wordt ingevoerd. “Beleggers in cryptomunten moeten bereid zijn al hun geld te verliezen.”
15/10 12u15  QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
15/10 12u15  Nieuw-Zeeland stuurt nationale tovenaar (88) na 23 jaar de laan uitSinds 1998 stond Ian Brackenbury Channell als ‘Wizard’ op de payroll van de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch. Maar die zet het contract van bijna 10.000 euro per jaar voor de tovenaarskunsten van de inmiddels 88-jarige man nu stop. Zo komt er een einde aan misschien wel de enige officieel door de staat aangeduide tovenaar ter wereld.
15/10 12u15  BV 24/7. Niels Destadsbader nu ook op vinyl en NikkieTutorials gaat voor goudThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
15/10 11u15  Zwitser (51) stuurde drie Amerikaanse huurmoordenaars naar Nederlands Limburg om Duitser te dodenEen Duitse inwoner van het Nederlands Limburgse dorp Bergen is op 26 november 2019 in zijn woning gedood door drie Amerikaanse huurmoordenaars, onder wie een voormalige hulpsheriff. Het drietal zou zijn ingehuurd door een 51-jarige Zwitser, die volgens de Nederlandse justitie opdracht zou hebben gegeven de Duitser Thomas Schwarz (58) om het leven te brengen.
15/10 11u15  Willy Sommers laat in zijn ziel kijken: “Toen Cindy zwanger was, heb ik daar toch een paar dagen mee gezeten”“Ik heb al heel wat watertjes doorzwommen en stormen doorstaan”, zegt Willy Sommers (69), die zijn vijftigjarig jubileum viert met een biografie én bijbehorend album. Wij spraken hem over zijn indrukwekkende carrière en het boek waarin hij geen blad voor de mond neemt. Een gesprek over de rampjaren ‘80, de komst van VTM, het schuldgevoel rond dochter Annemie en de vrouwen in zijn leven. “‘Met Viviane ga ik oud worden’, dacht ik. Maar ik heb haar te veel losgelaten.”
15/10 11u15  “Alstublieft, ik smeek u. Breng het boekje terug”: mama Sofie doet oproep na nieuwe diefstal op herdenkingsplek Sander (18)Amper een maand nadat de lantaarn op het herdenkingsplekje van de overleden Sander (18) is verdwenen, heeft iemand nu ook het herinneringsboekje meegenomen. Mama Sofie Florin is nog meer gebroken dan bij de eerste diefstal. “Iedereen die er Sander komt herdenken, kan daar iets inschrijven. Ik ging er heel vaak lezen als ik het even moeilijk had.”
15/10 11u15  BV 24/7. Niels Destadsbader vanaf nu ook op vinyl en NikkieTutorials gaat voor goudThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
15/10 11u15  “Ook Vlaamse regering wil 50 euro korting geven op energiefactuur”De Vlaamse regering komt samen om te praten over onze hoge energiefactuur. Wetstraatjournalist Karel Lattrez blikt bij HLN Live alvast vooruit op het overleg. “Ook de Vlaamse regering wil een korting van 50 euro geven op de energiefactuur”, luidt het.
15/10 11u15  Aylin flipt in ‘Temptation Island’: “Wat heeft Efrain gedaan?”De tweede week in Spanje is van start gegaan en dat gebeurde niet onopgemerkt. De relatie tussen Bert en Delphine is ten dode opgeschreven en ook tussen Donna en Nico is het over en uit. Aylin had nog een sprankeltje hoop tot vanavond haar tablet afgaat.
15/10 11u15  Rachel Hazes neemt het op voor haar zoon: “André heeft zijn eigen kinderjaren overgeslagen”Eerder deze week raakte bekend dat André Hazes (27) z'n concerten in België moest afzeggen. Omdat hij behandeld wordt voor een burn-out, klonk het. Ook andere geruchten over de situatie van de zanger doen massaal de ronde, al is daar volgens zijn moeder Rachel Hazes (51) vrijwel niets van aan.
15/10 10u15  Boekhouders krijgen uitstel tot 8 november voor belastingaangiftesBoekhouders en accountants krijgen 2,5 weken extra om de belastingaangifte voor hun klanten in te vullen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) na een bericht in ‘De Tijd’. Volgens de krant hadden de boekhouders alarm geslagen over de impact van de coronapandemie, de overstromingen en de haperende digitale applicaties.
15/10 10u15  VS lanceren zaterdag nooit geziene missie naar asteroïdenVanop Cape Canaveral in Florida moet morgen een Atlas-draagraket vertrekken die een sonde naar de Trojaanse asteroïden moet slingeren.
15/10 10u15  “Seks, onthoofdingen en vetzakkerij”: Matteo Simoni legt uit waarom je ‘De Bende van Jan de Lichte’ niet mag missenEindelijk is het zondag zover: na jaren wachten wordt de prestigereeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ losgelaten op de VTM-kijker. Matteo Simoni (34) kruipt in de huid van de Robin Hood uit 1747 en vertelt waarom je de serie niet mag missen.
15/10 10u15  Steenkoolprijzen in China stijgen naar recordhoogte, energie op rantsoenDe prijzen van steenkool zijn in China naar recordhoogte gestegen. De energiecrisis in het land is verergerd door het koude weer in een groot deel van China. Dat noopt elektriciteitscentrales om hun kolenvoorraden aan te vullen.
15/10 10u15  ASSISEN. Davy Kesteman (32) biedt verontschuldigingen aan in laatste woord: “Ik heb dood van Sharon nooit gewild”“Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is voor de familie en voor Sharon. Ik heb dit nooit gewild.” Davy Kesteman (32) heeft vrijdagmorgen op z’n assisenproces nog een laatste keer het woord gekregen, alvorens de volksjury zich terugtrok voor het beraad over de schuldvraag. De Poperingenaar bood nog een laatste keer zijn verontschuldigingen aan bij de familie van Sharon Gruwez (22). De jury moet nu beslissen of haar dood een ongeval was of een brutale moord.
15/10 10u15  Een op 150 Belgische werknemers kreeg al coronapremieBelgische bedrijven die het tijdens de crisis goed deden, kunnen sinds 1 augustus hun werknemers belonen met een coronapremie van maximaal 500 euro. Volgens hr-dienstenleverancier Acerta wordt de premie tot nu toe met mondjesmaat toegekend. Al 1 op de 150 werknemers in ons land kreeg een extraatje.
15/10 10u15  Na 8 jaar wachten: beluister hier ‘Santé’, de nieuwe single van StromaeAdele (33) is niet de enige die vandaag een nieuwe single heeft uitgebracht. Niemand minder dan Stromae (36) heeft ook nog een muzikale verrassing voor al zijn fans. Op Instagram kondigde de Belgische zanger namelijk zijn nieuwe track ‘Santé’ aan. Voor de Brusselaar is het zijn eerste single in acht jaar tijd.
15/10 09u15  Kunstenaar Rinus Van de Velde en galerist Tim Van Laere werken tien jaar samen: “Vroeger zei ik vaak: ‘Die Rinus lijkt me zo lui’”Al tien jaar vormen Rinus Van de Velde en Tim Van Laere een gesmeerd tweespan, Van Laere als één van de toonaangevende galeristen van ons land en Van de Velde als één van zijn absolute blikvangers en de posterboy onder de Vlaamse kunstenaars. De verjaardag wordt, zoals dat bij kunstenaars hoort, gevierd met een nieuwe tentoonstelling: “We hebben met zijn allen een enorme last van fomo. Ik trap ook nog altijd in die val, door écht een piano te willen kopen, of aan een duikerscursus te beginnen of een mobilhome te overwegen. Terwijl het daar niet over gaat. De droom is veel schoner. Je moet kunnen genieten van het dromen zelf.”
15/10 09u15  PROMOJAGERS SUPERTIP. Keten stunt: “Pizza kost nu maar 3,50 euro in plaats van 13,50 euro”Het is stuntweek bij pizzaketen Domino’s. Als je een regular pizza afhaalt vóór 16 uur, betaal je maar 3,50 euro in plaats van 13,50 euro. Wacht je tot ná 16 uur, dan is het 4,50 euro.
15/10 09u15  Britse Queen geïrriteerd door wereldleiders “die wel praten, maar niet doen”Doorgaans hoor je de Britse Queen Elizabeth (95) nooit haar persoonlijke mening geven over dingen die met staatszaken te maken hebben. Maar donderdag liet ze zich toch op opvallende uitspraak betrappen.
15/10 09u15  Slechtste septembermaand voor Europese autoverkoop sinds 1995Er zijn in september in de Europese Unie 718.598 auto's ingeschreven, het laagste cijfer voor een maand september sinds 1995. Dat meldt de Europese sectorfederatie ACEA.
15/10 09u15  Sydney heropent voor toeristen, rest van Australië blijft nog geslotenGevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft vrijdag aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.
15/10 09u15  Agfa verhoogt opnieuw prijzen drukplatenAgfa-Gevaert kondigt voor de derde keer in minder dan 10 maanden een prijsverhoging aan voor zijn drukplaten. Het Belgische beeldvormingsbedrijf zegt in een persbericht dat de grondstoffenschaarste een probleem blijft.
15/10 09u15  Abortusverbod blijft van kracht in Texas na uitspraak gerechtshofDe strenge anti-abortuswetgeving blijft voorlopig van kracht in de Amerikaanse staat Texas. Dat heeft het gerechtshof van de staat beslist.
15/10 09u15  1.500 Britse voetbalfans mogen vrij naar Brugge komen: “Horeca-uitbaters, promoot geen zware bieren of sterke drank”“Britse voetbalfans staan erom gekend duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters vragen we om zware bieren en sterke drank niet te promoten”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. De stad maakt zich op voor de komst van 1.500 supporters van Manchester City. De Britten mogen vrij naar de Breydelstad afzakken – in tegenstelling tot de PSG-fans enkele weken geleden, maar de politie neemt toch enkele maatregelen.
15/10 08u15  Rachel Hazes: “Als er één procent waar is van wat over André wordt verteld, dan is het veel”Eerder deze week raakte bekend dat André Hazes (27) z'n concerten in België moest afzeggen. Omdat hij behandeld wordt voor een burn-out, klonk het. Ook andere geruchten over de situatie van de zanger doen massaal de ronde, al is daar volgens zijn moeder Rachel Hazes (51) vrijwel niets van aan.
15/10 08u15  KU Leuven telt hoogste aantal studenten ooit, ruim 1 op 6 is internationale studentHet huidige academiejaar zijn 60.592 studenten ingeschreven aan de KU Leuven. Nooit eerder waren dat er zo veel. Dat heeft de universiteit bekendgemaakt. Opvallend is de sterke stijging van internationale studenten dit jaar.
15/10 08u15  Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven). Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.
15/10 08u15  1.500 Britse voetbalfans mogen vrij naar Brugge komen: “Horeca-uitbaters, promoot geen sterke bieren of sterke drank”“Britse voetbalfans staan erom gekend duidelijk aanwezig te zijn in het straatbeeld. Aan de horeca-uitbaters vragen we om sterke bieren en sterke drank niet te promoten”, zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. De stad maakt zich op voor de komst van 1.500 supporters van Manchester City. De Britten mogen vrij naar de Breydelstad afzakken – in tegenstelling tot de PSG-fans enkele weken geleden, maar de politie neemt toch enkele maatregelen.
15/10 08u15  Hoe snel mag je rijden met elektrische step? Waar vorm je een reddingsstrook? Weggebruikers kunnen kennis opnieuw testen via "De Grote Verkeersquiz"Vandaag start een nieuwe editie van 'De Grote Verkeersquiz'. Een maand lang kunnen weggebruikers op een speelse manier hun verkeerskennis testen. 'De verkeersregels evolueren jaar na jaar. De juiste regels kennen én ze kunnen toepassen is een van de voorwaarden om je veilig in het verkeer te begeven', zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld).
15/10 08u15  Adele lanceert ‘Easy On Me’: nieuwe single nu al meer dan 10 miljoen keer beluisterdHet is zover: Adele heeft een nieuwe single uit. De videoclip van het nummer, ‘Easy On Me’, werd op YouTube op 6 uur tijd al meer dan 10 miljoen keer beluisterd. En dat aantal blijft flink stijgen.
15/10 08u15  Jeroen Perceval tekent bij groot agent-schap in Hollywood: “In het rijtje van Matthias Schoenaerts en Adil & Bilall”Jeroen Perceval (43) mag zich opmaken voor een Hollywoodcarrière. Dankzij 'Dealer', zijn debuutfilm als regisseur, gaat hij in zee met twee van de grootste agentschappen in Tinseltown. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Matthias Schoenaerts en Felix Van Groeningen. “Ik kwam op hun radar in Texas”, aldus Perceval, die met ‘Dealer’ ook terugblikt op zijn eigen demonen. “Ik leef ondertussen al 18 jaar zonder drugs of drank.”
15/10 07u15  Israëlische soldaten schieten Palestijn dood op Westelijke JordaanoeverIsraëlische soldaten hebben donderdag op de Westelijke Jordaanoever een Palestijn doodgeschoten, zo heeft het Israëlische leger meegedeeld. 'Twee verdachten die brandende flessen op de snelweg hadden gegooid en het leven van chauffeurs in gevaar hadden gebracht zijn geneutraliseerd door de soldaten. Een van hen is gearresteerd, de andere is geraakt door kogels en is bezweken aan zijn verwondingen', zo stelde het Israëlische leger in een mededeling.
15/10 07u15  Verplichte coronapas voor 23 miljoen werkende ItalianenIn Italië wordt vanaf vandaag de coronapas verplicht op de werkvloer. Zowel in de openbare als de private sector moeten de werkenden kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, een negatieve coronatest hebben afgelegd of hersteld zijn na een besmetting.
15/10 07u15  Na maar liefst 8 jaar wachten: Stromae pakt uit met nieuwe single ‘Santé’Adele (33) is niet de enige die vandaag een nieuwe single heeft uitgebracht. Niemand minder dan Stromae (36) heeft ook nog een muzikale verrassing voor al zijn fans. Op Instagram kondigde de Belgische zanger namelijk zijn nieuwe track ‘Santé’ aan. Voor de Brusselaar is het zijn eerste single in acht jaar tijd.
15/10 07u15  Adele lanceert ‘Easy On Me’: nieuwe single nu al bijna 10 miljoen keer beluisterdHet is zover: Adele heeft een nieuwe single uit. De videoclip van het nummer, ‘Easy On Me’, werd op YouTube op enkele uren tijd al bijna 10 miljoen keer beluisterd. En dat aantal blijft flink stijgen.
15/10 07u15  Dan toch: Candice en Marijn uit ‘Blind Getrouwd’ gaan samenwonenCandice (32) en Marijn (36) uit ‘Blind Getrouwd’ zijn klaar voor de volgende stap in hun relatie. Op Instagram laat ‘de bom van Beveren’ weten dat ze binnenkort eindelijk gaan samenwonen.
15/10 07u15  OVERZICHT. Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen: maandag bijna 4.000 in één dagHet aantal coronabesmettingen blijft verder toenemen, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsdienst Sciensano. Ook de andere cijfers gaan de slechte kant op.
15/10 07u15  Zwaarbewolkt en regen met later vandaag kans op opklaringen, na het weekend tot 21 gradenVandaag wordt het al snel overal zwaarbewolkt, gevolgd door regen of buien. In de loop van de namiddag zouden er in het noorden van het land geleidelijk aan opklaringen verschijnen, zo meldt het KMI. De maxima variëren van 10 tot 15 graden.
15/10 07u15  Tuurlijk mag Elisabeth trouwen met een vrouw, maar maken haar kinderen dan nog aanspraak op de troon?Als kroonprinses Elisabeth later met een vrouw in het huwelijk treedt, dan kan ze nog altijd koningin worden. Dat werd formeel bevestigd door premier De Croo: “Een kroonprins of -prinses heeft op dat vlak dezelfde rechten als alle Belgen.” Hij volgt daarmee de Nederlandse premier Rutte, die eerder deze week een bepaling van 20 jaar geleden van tafel veegde. Waar beide heren geen antwoord op konden of wilden geven: wat gebeurt er dan met eventuele kinderen uit zo’n huwelijk? “Stel dat Elisabeth ooit bevalt van een donorbaby: dan zitten we met een interpretatieprobleem van de Grondwet.”
15/10 07u15  Jonge breakdancers veroveren harten in laatste auditieronde ‘Belgium’s Got Talent’De meest in het oog springende act vanavond in ‘Belgium’s Got Talent’? De 12-jarige jochies van danscollectief Mini Droids. En dat springen mag je heel letterlijk nemen. De guitige heertjes schieten als elastiekjes over het podium om een van de allerlaatste plekjes in de volgende ronde te bemachtigen.
15/10 07u15  Jeroen Perceval tekent bij groot agentschap in Hollywood: “In het rijtje van Matthias Schoenaerts en Adil & Bilall”Jeroen Perceval (43) mag zich opmaken voor een Hollywoodcarrière. Dankzij 'Dealer', zijn debuutfilm als regisseur, gaat hij in zee met twee van de grootste agentschappen in Tinseltown. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Matthias Schoenaerts en Felix Van Groeningen. “Ik kwam op hun radar in Texas”, aldus Perceval, die met ‘Dealer’ ook terugblikt op zijn eigen demonen. “Ik leef ondertussen al 18 jaar zonder drugs of drank.”
15/10 06u15  Na jarenlang aandringen gaat ze overstag: Wendy Van Wanten is dé verrassing in 'Het huis’Zijn gastenlijstje voor het zevende seizoen van ‘Het huis’ oogde al mooi, maar met enkel Ingeborg was de vrouwelijke inbreng in de docureeks op Eén bijzonder mager. Daar wist reportagemaker Eric Goens echter nog verandering in te brengen, want ter elfder ure wist hij voormalig model en zangeres Wendy Van Wanten (61) te strikken.
15/10 06u15  "In hetzelfde rijtje als Matthias, Adil en Bilall. Wat een eer": Hollywood lonkt voor Jeroen Perceval na regiedebuut ‘Dealer’Jeroen Perceval (43) mag zich opmaken voor een Hollywoodcarrière. Dankzij 'Dealer', zijn debuutfilm als regisseur, gaat hij in zee met twee van de grootste agentschappen in Tinseltown. 'Je hoopt natuurlijk altijd dat mensen onder de indruk zijn van je werk, maar dit is ontzettend leuk.'
15/10 06u15  COLUMN. Muis is het liefste koosnaampjeJan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Bart De Pauw.
15/10 06u15  Tot 18 uur studie per week door lerarentekortEén maand na de start van het schooljaar is de studiezaal drukbezet. Door het lerarentekort hebben sommige leerlingen tot 18 uur studie per week. 'We zijn uitgepuzzeld', stellen directeurs vandaag in De Standaard.
15/10 06u15  3M moet vertellen hoeveel PFAS het de lucht inblaastDe afdeling handhaving van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid heeft 3M officieel aangemaand inzage te geven in de hoeveelheid PFAS die het chemiebedrijf de lucht inblaast. Dat bevestigen zowel de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) als het Departement Omgeving aan Apache.
15/10 06u15  Ruim 2.000 slachtoffers waterramp juli hebben nieuwe woning2.198 getroffenen van de overstromingen van midden juli hebben intussen duurzame nieuwe huisvesting gevonden, zo meldt La Meuse vandaag. De komende weken zouden nog eens 2.000 anderen onderdak moeten vinden.
15/10 06u15  Kunstexpo van studio 100-baas Hans Bourlon toont doek waarachter ware thriller schuilt: moest gestolen Magritte de aanslagen van Brussel financieren?In de Heilige Geestkapel in Mechelen toont Studio-100 baas Hans Bourlon topwerken van Belgische kunstenaars met een bijzonder verhaal. Achter de ‘pièce de résistance’ waar hij nu mee uitpakt, schuilt een thriller. Het was al groot nieuws toen de ‘Olympia’ van René Magritte in 2009 is gestolen. De eigenaar, een gepensioneerde beenhouwer, kreeg het doek later terug na een deal tussen verzekering en dader. Dat zou niemand minder zijn dan Khalid El Bakraoui, de kamikaze die zich opblies in Maalbeek. Zijn de aanslagen in Brussel gefinancierd via ‘artnapping’? Bourlon haalde er een ex-undercoveragent bij om een en ander uit de doeken te doen.
15/10 06u15  Nooit gaf u meer uit aan IKEA dan afgelopen jaarOndanks een jaar vol lockdowns en winkelbeperkingen heeft Ikea België er een recordjaar op zitten. Met dank aan - hoe kan het anders - de online verkoop. Al wordt de meubelgigant intussen al met de volgende uitdaging geconfronteerd, want ook Ikea ontsnapt niet aan toeleveringsproblemen. Al houdt het Ikea niet tegen het aanbod te verruimen. Sinds kort biedt de Zweedse multinational in ons land ook thuisbatterijen aan.
15/10 06u15  Toenemende vraag naar thuisverpleegkundigenHet aantal mensen dat een thuisverpleegkundige over de vloer krijgt, stijgt snel. Op vijf jaar tijd is het budget ervoor met meer dan 400 miljoen euro gestegen, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag.
15/10 05u15  ASSISEN. “Kesteman heeft zijn wagen als moordwapen ingezet”Op het assisenproces tegen Davy Kesteman hebben aanklager en advocaten van de burgerlijke partijen gevraagd beschuldigde schuldig te verklaren aan moord. Volgens hen is de crash op de N8 in Vleteren geen banaal verkeersongeval. Volgens de verdediging gaat het wel om een ongeval. De broers Souidi vroegen voorzitter Boyen de bijkomende vraag stellen naar artikel 419, onopzettelijke doding. De jury gaat vanochtend in beraad.
15/10 05u15  Dit was de tweede procesdag in zaak-De Pauw: “Jammer dat ze excuses niet aanvaarden. Maar ik versta hun kwaadheid”Een emotionele Bart De Pauw (53) vertelde gisteravond op het einde van het proces dat hij in therapie is. 'Om uit te zoeken waarom ik dat contact zoek. Terwijl ik nochtans écht een heel goede vrouw heb.' De tv-maker excuseerde zich ook 'aan alle mensen voor wie ik storend ben geweest'. 'Ik besef nu dat mijn aandacht soms vervelend en ongepast was. Ik heb jullie niet goed aangevoeld.'
15/10 05u15  Onze reporter volgde proces De Pauw vanop eerste rij: "Het was scherven rapen. Valt er nog iets te lijmen? Of: potje breken, potje betalen?”Vier jaar heeft het kamp De Pauw gezwegen: “Wij praten pas op het proces.” Dan wil je wel horen wat ze uiteindelijk te zeggen hebben. Iedereen zat dus op het puntje van de banken, sommige dames vielen er van verontwaardiging bijna af. “Het is hier geen theaterzaal”, probeerde de rechter een dag vol emoties te leiden. Uit de verdediging bleek dat De Pauw niet zinnens is om de martelaar van #metoo te worden. Maar in zijn eindwoord brak hij: een huilende, bevende man die zo graag wou ‘dat vrouwen mij graag zien’ dat het zielig werd.
15/10 05u15  INTERVIEW. Patrick Van Gompel (64) over vier decennia journalistiek: “Met de loop van een geweer tegen je kop word je héél stil”Bijna 44 jaar is hij verslaggever ter plaatse, maar op 1 februari gaat VTM-journalist Patrick Van Gompel (64) met pensioen. Dan haalt hij zijn “weekendvaliesje” voorgoed uit de kofferbak. Zijn lange carrière leverde hem alvast één iconische foto op en die werd de cover van zijn boek. “Ik lach graag en veel, maar vind het ook fijn als iemand mij eens grondig uitlacht.”
15/10 05u15  Corona deed omzet stijgen, maar dat is voorbij: wat is er aan de hand met onze supermarkten?Misnoegde stakende werknemers bij Lidl, lege rekken eerder bij Carrefour en Colruyt dat zijn winstverwachtingen al naar beneden bijstelde: wat is er aan de hand met onze supermarkten? Na een boerenjaar wacht de sector een nog veel uitdagendere periode, weten experts. “De concurrentie is enorm, en in een sector onder druk telt elke cent.”
15/10 05u15  Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) in ziekenhuis opgenomenVoormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is opgenomen in een ziekenhuis in Californië vanwege een infectie. Dat meldt een woordvoerder van de president, die ontkent dat het om een coronabesmetting gaat.
15/10 04u15  Virgin Galactic stelt ruimtereizen uit tot eind volgend jaarVirgin Galactic van miljardair Richard Branson zal pas in het vierde kwartaal van 2022 commerciële ruimtereizen aanbieden. Het bedrijf maakte donderdag (lokale tijd) bekend dat een geplande testvlucht wordt uitgesteld.
15/10 04u15  Amerikaanse miljonair Robert Durst veroordeeld tot levenslang voor moordDe 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst is donderdag lokale tijd in Californië veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, nadat hij vorige maand door een jury schuldig werd bevonden aan de moord op een vriendin van hem in 2000. Een HBO-documentaire uit 2015 wierp nieuw licht op de zaak. Volgens de aanklagers heeft Durst, afkomstig uit een steenrijke vastgoeddynastie, nog twee andere moorden op zijn geweten.
15/10 03u15  Hoofdpiloot Boeing aangeklaagd vanwege fraude met 737 MAXDe hoofdpiloot van vliegtuigbouwer Boeing tijdens de ontwikkeling van de 737 MAX is door een jury in de Amerikaanse staat Texas in staat van beschuldiging gesteld. De piloot wordt verdacht van het verkeerd informeren van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) over veiligheidskwesties die te maken hebben met de twee dodelijke crashes van de 737 MAX.
15/10 02u15  Argentinië bevriest drie maanden lang prijzen van 1.200 productenDe Argentijnse regering heeft met de private sector een akkoord gesloten om de prijzen van meer dan 1.200 consumptiegoederen voor drie maanden te bevriezen. Zo hoopt de regering de forse inflatie te bedwingen. De prijzen zijn sinds begin dit jaar al met 37 procent gestegen.
15/10 02u15  Rechter schort proces in Egypte vermoorde Italiaanse student voor onbepaalde tijd opIn Rome is het proces tegen vier Egyptische veiligheidsagenten die beschuldigd worden van de moord op de Italiaanse student Giulio Regeni in 2016 na de openingszitting meteen voor onbepaalde duur opgeschort. De 28-jarige student Giulio Regeni werd in januari 2016 door onbekenden ontvoerd in Caïro. Hij deed er onderzoek naar vakbonden, een bijzonder gevoelig thema in Egypte.
15/10 01u15  Burgemeester van Parijs Anne Hidalgo wordt presidentskandidate PSIn Frankrijk heeft de socialistische partij PS donderdagavond Anne Hidalgo verkozen tot haar kandidaat bij de presidentsverkiezingen van volgend jaar.
15/10 00u15  Keniaanse politie arresteert partner van vermoorde olympisch atlete Agnes TiropDe Keniaanse politie heeft donderdag de partner van de vermoorde atlete Agnes Tirop in de boeien geslagen. De man is de hoofdverdachte in deze zaak, die een schokgolf door het Afrikaanse land en de atletiekwereld stuurde. Een politiewoordvoerder bevestigde dat de man, Emmanuel Rotich, werd gevat in Mombasa. Morgen wordt hij voor de rechter geleid.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

47x Acteur Alec Baldwin lost fataal schot op filmset, cameraregisseur overleden22/10 05u15 - Het Laatste Nieuws: Acteur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.
41x FBI bevestigt: gevonden beenderresten zijn van Brian Laundrie, de verdwenen verloofde van Gabby Petito22/10 01u15 - Het Laatste Nieuws: De menselijke resten die woensdag aangetroffen zijn in Florida zijn van de verloofde van Gabby Petito (22). Dat bevestigde de FBI, de Amerikaanse federale politie, donderdag. De FBI zegt dat het lichaam van Brian Laundrie (23) geïdentificeerd werd aan de hand van zijn gebit. Speurders hadden eerder enkele van zijn spullen teruggevonden naast een wandelpad dat hij vaak gebruikte in de buurt van zijn ouderlijke woning in Florida. De jongeman wordt beschouwd als een verdachte voor de moord op Petito.
40x Haïtiaanse bendeleider dreigt ermee “geweer leeg te schieten” in hoofden van ontvoerde missionarissen22/10 00u15 - Het Laatste Nieuws: De leider van de Haïtiaanse bende die een groep Amerikaanse en Canadese missionarissen heeft ontvoerd, is bereid om “deze Amerikanen” te doden als er geen losgeld wordt betaald. Dat zei hij vandaag in een video die op YouTube werd geplaatst.
38x Cash voor gouden tip: klokkenluider krijgt recordbeloning van 200 miljoen dollar22/10 02u15 - Het Laatste Nieuws: Een Amerikaanse beurswaakhond heeft 200 miljoen dollar (circa 172 miljoen euro) toegekend aan een klokkenluider. In de Verenigde Staten is het belonen van tipgevers gewoon, maar nog nooit gaf deze toezichthouder zo veel geld voor het aankaarten van misstanden.
24x Bekende Zweedse rapper (19) doodgeschoten in Stockholm22/10 13u15 - Het Laatste Nieuws: Eén van Zwedens meest populaire rappers is om het leven gekomen bij een schietpartij in hoofdstad Stockholm. De 19-jarige artiest Einár, die in het Noord-Europese land meerdere prijzen heeft gewonnen en tientallen miljoenen keer gestreamd werd op muziekplatforms, werd donderdagavond laat beschoten bij een appartementencomplex. Hij zou ter plekke zijn overleden.
22x Man (52) die 30 jaar geleden moord pleegde, geëxecuteerd in Alabama22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: In de Amerikaanse staat Alabama is gisteren een Afro-Amerikaanse man geëxecuteerd die veroordeeld was voor de moord op een vrouw, 30 jaar geleden. In februari was zijn executie nog op het laatste moment uitgesteld.
22x Acteur Alec Baldwin lost per ongeluk fataal schot op filmset, cameraregisseur overleden22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: Acteur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, en ligt op intensieve zorgen.
21x Vastgoedreus Evergrande doet langverwachte rentebetaling22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt.
20x Antwerpse huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten: “Niemand hangt voor zijn plezier zo’n boodschap uit”22/10 10u15 - Het Laatste Nieuws: Het is genoeg geweest voor een huisarts uit Antwerpen. “Vanaf 1 januari zal ik geen patiënten meer ontvangen die niet gevaccineerd zijn”, luidt de boodschap aan zijn praktijk. Voor de Orde der geneesheren is dit deontologisch niet aanvaardbaar, huisartsenvereniging Domus Medica vraagt dan weer een debat over vaccinatieplicht. Meer dan ooit zijn de meningen verdeeld. “Ik heb al doodsbedreigingen gekregen, alleen omdat ik een briefje van mijn dokter heb gefotografeerd”, zegt de man die dit bericht op sociale media deelde.
20x OVERZICHT. Weer meer dan duizend coronapatiënten in onze ziekenhuizen, maandag record van meer dan 6.500 nieuwe besmettingen22/10 08u15 - Het Laatste Nieuws: Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is weer boven de duizend gestegen, tot 1.032. Dat is bijna een derde meer dan een week eerder, zo blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Maandag werden er meer dan 6.500 nieuwe besmettingen geregistreerd, een dagrecord dit jaar.

Statistieken

Artikels:
36151
Gelezen:
27798
Aantal lezers nu:
49


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven