vrijdag 28 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws pagina 4

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
28/01 00u15  S.G. krijgt 25 jaar voor doodslag op 23-jarige sekswerker Eunice Osayande Het hof van assisen in Brussel heeft donderdag S.G (21) veroordeeld tot 25 jaar cel wegens doodslag op Eunice Osayande.10 
28/01 00u15  Canadese hoofdstad zet zich schrap voor coronaprotest truckers, Trudeau: “Marginale minderheid die onaanvaardbare meningen verspreidt” De politie van de Canadese hoofdstad Ottawa heeft gewaarschuwd voor een verkeerschaos de komende dagen als gevolg van de komst van optochten van truckers die zich keren tegen de coronamaatregelen.11 
27/01 23u15  Xiomara Castro legt eed af als eerste vrouwelijke president van Honduras Xiomara Castro heeft donderdag de eed afgelegd als eerste vrouwelijke president van Honduras. Dat gebeurde in het Nationale Stadion in Tegucigalpa, in aanwezigheid van 30.000 toeschouwers.
27/01 23u15  Canadese hoofdstad Ottawa zet zich schrap voor coronaprotest truckers: “Marginale minderheid die onaanvaardbare meningen verspreidt” De politie van de Canadese hoofdstad Ottawa heeft gewaarschuwd voor een verkeerschaos de komende dagen als gevolg van de komst van optochten van truckers die zich keren tegen de coronamaatregelen.
27/01 22u15  Waarschijnlijk toch pauselijke ‘bedankt voor die bloemen’ Het Sint-Pietersplein in Rome is met Pasen waarschijnlijk toch versierd met Nederlandse bloemen als daar de pauselijke zegen wordt uitgesproken. Vanochtend leek er nog een eind te komen aan die traditie, omdat sponsors van het bloemenfestijn na twee jaar corona waren afgehaakt.
27/01 22u15  Nicolas Cage heeft met Riko Shibata eindelijk de ware gevonden: “Maar ik weet dat vijf huwelijken veel is” Nicolas Cage (58) is er zeker van dat Riko Shibata (27), zijn vijfde echtgenote, de ware is. Het koppel gaf elkaar in februari 2021 het jawoord. Ondertussen is Shibata ook zwanger van haar eerste kindje.
27/01 22u15  Nora Gharib gelooft haar oren niet in 'Een Echte Job': “Komt recht uit een horrorfilm” Nora Gharib (28) doet stage op de afdeling neurologie in het VTM-programma ‘Een Echte Job’ en daar toont haar stagementor een toestel waarmee het hoofd gestabiliseerd kan worden bij een nekfractuur. Nora weet niet wat ze hoort. “Ik vond het echt afschuwelijk.”
27/01 22u15  Vijf onaangekondigde inspecties in rusthuizen van Orpea in Wallonië Donderdag zijn in Wallonië onaangekondigde inspecties uitgevoerd in vijf rusthuizen van de Franse privégroep Orpea. De inspecties kwamen er naar aanleiding van onthullingen in het boek 'Les fossoyeurs', dat misbruik in de vestigingen van deze groep in Frankrijk aan de kaak stelt.
27/01 21u15  VUB-medewerker ontslagen na grensoverschrijdend gedrag De Vrije Universiteit Brussel heeft een van zijn medewerkers, na 'verschillende meldingen van onder meer grensoverschrijdend gedrag' ontslagen. Dat meldt de Brusselse universiteit donderdagavond in een beknopte mededeling.
27/01 21u15  Paris Hilton en Lindsay Lohan hebben de strijdbijl officieel begraven: “We zijn geen tieners meer” Paris Hilton (40) en Lindsay Lohan (35) hadden het jarenlang met elkaar aan de stok, maar ondertussen hebben de twee geen problemen meer met elkaar. Dat maakte de hotelerfgename zelf bekend tijdens ‘Watch What Happens Live with Andy Cohen’. “Wij zijn volwassen geworden.”
27/01 21u15  Executie met dodelijke injectie van Amerikaan die vuurpeloton verkoos In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een zwarte man vandaag een dodelijk injectie gekregen. De 46-jarige man was in 2005 veroordeeld wegens een dubbele moord. Het is de eerste gevangene die dit jaar in de VS wordt geëxecuteerd. De man had gevraagd om voor het vuurpeloton te mogen verschijnen, omdat dit hem sneller en minder pijnlijk leek.
27/01 21u15  Luminus smeert klanten ongewenst duur energiecontract aan: “Ik vertrouw nooit meer iemand aan de telefoon” De federale ombudsdienst Energie heeft al bijna 200 klachten ontvangen van consumenten die ongewenst worden overgeschakeld naar energieleverancier Luminus. Dat blijkt uit een reportage van VTM Nieuws. Lindy Adriaenssens getuigt hoe ze werd opgebeld door een callcenter van Luminus, waarna ze verschillende offertes toegestuurd kreeg per e-mail. Nadien bleek de vrouw plots vast te hangen aan een energiecontract dat veel duurder is dan haar huidige contract.
27/01 20u15  Vooruit stelt plan voor om grote investeerders op vastgoedmarkt af te stoppen: invoering van opkoopbescherming en afschaffing woonbonus Vooruit komt met een plan om grote investeerders op de vastgoedmarkt een halt toe te roepen en zo de woningprijzen onder controle te houden.
27/01 20u15  Vlaamse jongvolwassenen worden vooral online geconfronteerd met gokreclame Vlaamse jongvolwassenen worden 'veelvuldig' geconfronteerd met gokreclame, en die reclame komt vooral voor op digitale platformen. Dat zegt onderzoeker Steffi De Jans van de vakgroep communicatiewetenschappen aan de UGent. 64 Vlaamse jongvolwassenen tussen 20 en 31 zijn voor het onderzoek nauwgezet opgevolgd gedurende één week.
27/01 20u15  Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden De spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.
Laatste update: vandaag om 0u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/01 08u15  LIVE. Boostercampagne in Nederland stokt - Overlegcomité buigt zich over coronabarometerVandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
21/01 08u15  Vijftiger komt om het leven bij woningbrand in Bost bij TienenOp de Hannuitsesteenweg in Bost bij Tienen is donderdagavond een woningbrand fataal geworden voor een bewoner. Ondanks de massale hulpverlening, kon geen hulp meer baten voor de bewoner. Een vijftiger die er alleen woonde, stierf ter plaatse.
21/01 07u15  Youtubers vinden overwoekerde tuin vol kostbare klassieke bolidesDe Britse Youtuber Jonny Smith staat bekend om het ontdekken van opmerkelijke klassieke auto's. Op zijn YouTube-kanaal The Late Brake Show onderzoekt hij een overwoekerde tuin in Cardiff, Wales.
21/01 07u15  "Disney kan de signalen uit de maatschappij niet langer negeren": het onverwachte succes van 'Encanto''We don't talk about Bruno': zo heet de superhit uit Disneyfilm 'Encanto'. Nochtans is Bruno talk of the town, van de speelplaats tot op TikTok. In België is het de tweede meest bekeken video na 'L'enfer' van Stromae. En na meer dan negen jaar stoot het nummer zelfs 'Let it go' van ‘Frozen’ van de troon. Move over, Elsa!
21/01 07u15  Jeugdvrienden Romy W. in shock naar haar rol in moordzaak: “Ze was beïnvloedbaar, maar dit? Nooit”“Ze had een drankverslaving, ja. Je wist op den duur niet meer welke Romy je zou treffen.” Een goede jeugdvriend van Romy W. (25) zag zijn vriendin afglijden, maar had nooit durven vermoeden waartoe ze in staat was. Ook haar buurmeisje niet, waarmee ze samen puberde. De geliefde van Dave De Kock groeide op in een klein Nederlands dorpje, net over de grens. Rustig en vredevol. Maar nu wordt Romy W. (25) verdacht van moord en ontvoering van de kleine Dean.
21/01 06u15  Wisselvallige vrijdag en grijs maar overwegend droog weekendVandaag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met af en toe een kans op een bui, die lokaal ook een winters karakter kan hebben. De maxima schommelen tussen 0 en 7 graden. 's Nachts wordt het droger met soms brede opklaringen bij minima tussen -2 en +4 graden. Dat meldt het KMI deze ochtend.
21/01 06u15  RECONSTRUCTIE. De lange autorit van Dave De Kock, voor hij kleuter Dean dumpte tussen de rotsblokken in zeeOp het moment dat de mama van Dean Verberckmoes zondag de politie inschakelde omdat haar zoontje was gekidnapt, was de kleuter van 4 al dood. Dave De Kock dumpte het lichaam van de jongen een dag eerder op het eiland Neeltje Jans. Speurders doen nu een oproep naar camerabeelden van de route die De Kock de uren daarvoor aflegde in Nederland, in de hoop dat Dean daarop te zien is. Want niémand lijkt Dean nog levend te hebben gezien in Nederland, want de denkpiste dat de jongen al in België om het leven is gebracht, steeds aannemelijker maakt.
21/01 06u15  COLUMN. Waar moet het met België heen? Annelies Verlinden nodigt u uit om het te zeggen. Maar uiteraard doet uw mening er niet toeJan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Annelies Verlinden.
21/01 06u15  Hulpvlucht naar Tonga moet omkeren vanwege coronageval aan boordEen humanitaire vlucht vanuit Australië naar Tonga moest vrijdag omkeren nadat duidelijk werd dat iemand aan boord van het toestel besmet was met het coronavirus. Tonga is coronavrij en er gelden strenge maatregelen aan de grens om besmettingen buiten de deur te houden, wat de op gang komende hulpoperatie na de vulkaanuitbarsting en tsunami van afgelopen weekend bemoeilijkt.
21/01 06u15  Blinken en Lavrov proberen Oekraïne-crisis in Genève te ontwarrenAmerikaans minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Russische evenknie Sergej Lavrov ontmoeten elkaar vandaag in Genève in een ultieme poging om de situatie omtrent Oekraïne te de-escaleren.
21/01 06u15  Onderwijs kreunt onder quarantaines bij personeel en leerlingen: zelfs ouders moeten leerkrachten vervangenVolgende maand zullen onderwijsinspecteurs uitgevallen leerkrachten vervangen en in Schaarbeek staan zelfs ouders voor de klas. Toch blijven tienduizenden leerlingen thuis in quarantaine zitten, wat de CLB’s doet aandringen op - alweer - een aanpassing van de quarantaineregels voor het onderwijs. Hoe erg is het gesteld met school- en klassluitingen, wat wil het onderwijsveld eraan verhelpen en in hoeverre gaat Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) daar in mee?
21/01 06u15  ANALYSE. “Grijpen en graaien was het, bij The Voice. De tik op de vingers komt geen dag te vroeg”“Zot van glorie is vooral jurylid Ali B zijn boekje te buiten gaan.” Dat ruikt onze reporter Nadine Van Der Linden als ze boven ‘de beerput van The Voice’ gaat hangen. Hoe één en ander kon blijven duren, bleek dan weer uit het gesprek met John de Mol. “Die ziet er jonger uit dan zijn 66 jaar, maar blijkt een werkgever oude stijl, die meent dat één donderpreek volstaat. De televisiewereld zal hierna ánders worden. Veiliger, maar ook minder spontaan.”
21/01 06u15  Dit is de coronabarometer waarover het Overlegcomité zich vandaag buigt: sluitingsuur horeca weer op tafel en supporteren in voetbalstadion kan weerDansen op een festivalweide of supporteren voor een voetbalploeg kan - onder strikte voorwaarden - zelfs in hoogste alarmfase. Vrijetijdsactiviteiten - lees: een toneelclub, de jeugdbeweging of een voetbaltraining - mogen bijna weer als ‘vanouds’ doorgaan, mits een mondmasker en een beperking hier en daar. Dit is de coronabarometer waarmee coronacommissaris Pedro Facon vandaag naar het Overlegcomité trekt.
21/01 05u15  Jeugdvrienden Romy W. in shock naar haar rol in moordzaak: "Ze was beïnvloedbaar, maar dit? Nooit”“Ze had een drankverslaving, ja. Je wist op den duur niet meer welke Romy je zou treffen.” Een goede jeugdvriend van Romy W. (25) zag zijn vriendin afglijden, maar had nooit durven vermoeden waartoe ze in staat was. Ook haar buurmeisje niet, waarmee ze samen puberde. De geliefde van Dave De Kock groeide op in een klein Nederlands dorpje, net over de grens. Rustig en vredevol. Maar nu wordt Romy W. (25) verdacht van moord en ontvoering van de kleine Dean.
21/01 05u15  Topviroloog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaatregelen wél geleidelijk loslaten”Geen idee of de spreuk ‘geduld is een schone deugd’ op de schoorsteenmantel in de woonkamer van Steven Van Gucht hangt, maar de topviroloog pleit er net voor het Overlegcomité voor om de coronamaatregelen niet te vroeg los te laten. “De besmettingscijfers gaan nog steeds omhoog, maar over een paar weken kunnen we wél veilig versoepelen.”
21/01 05u15  ONZE OPINIE. De barometer blijkt misschien toch schoon van ver maar verre van schoonAls we sommige politici moeten geloven, dan is de coronabarometer de heilige graal. Voor Frank Vandenbroucke (Vooruit) moet de barometer er komen, hoewel hij eerst bedenkingen had. De vraag is of zijn bedenkingen niet redelijk waren.
21/01 05u15  Belgische partijen blijven Europees koploper in reclame-uitgaven op FacebookDe politieke partijen in ons land gaven vorig jaar gezamenlijk 4,7 miljoen euro uit aan reclamecampagnes op Facebook. Dat schrijft De Standaard op basis van onderzoek van AdLens, een Belgische groep onderzoekers die politieke reclame op sociale media in Europa in kaart brengt. De N-VA was met 1,7 miljoen euro aan uitgaven de absolute koploper.
21/01 04u15  1,2 miljoen mensen stierven in 2019 aan gevolgen van antibioticaresistente infecties: “Wereldwijde bedreiging voor de volksgezondheid”Zowat 1,2 miljoen personen overleden in 2019 aan een infectie die resistent was tegen antibiotica. Daarmee stierven er meer mensen aan antibioticaresistentie dan aan malaria of aids, klinkt het vrijdag in een studie in The Lancet.
21/01 04u15  Minstens 17 doden en 59 gewonden bij zware explosie in GhanaBij een zware explosie in Ghana zijn minstens 17 personen om het leven gekomen, 59 anderen raakten gewond. Dat heeft de Ghanese regering in de nacht van donderdag op vrijdag meegedeeld.
21/01 04u15  LIVE. Boostercampagne in Nederland stokt - Piloot keert vliegtuig om vanwege passagier die weigert mondmasker te dragenVandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
21/01 04u15  Zondag nieuwe coronabetoging in Brussel - Franse nachtclubs vanaf 18 februari weer openMorgen wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Herlees alle ontwikkelingen rond het coronavirus van donderdag 20 januari in dit liveblog.
21/01 03u15  Adele zegt in tranen concertreeks in Las Vegas op laatste moment afDe Britse zangeres Adele heeft haar aankomende concertreeks in Las Vegas op het laatste moment via sociale media afgezegd. Ze zou vrijdag beginnen met haar shows, maar vanwege de coronacrisis zouden er productionele vertragingen zijn, waardoor het onmogelijk werd de shows door te laten gaan.
21/01 02u15  Doomsday Clock blijft op 100 seconden voor middernacht staanDe wijzers van de beruchte Doomsday Clock (doemdagklok), die symbolisch aangeeft hoe dicht de wereld bij een apocalyptisch einde staat, blijven op honderd seconden voor middernacht staan. Dat heeft de Bulletin of the Atomic Scientists - waartoe 11 Nobelprijswinnaars behoren - donderdag lokale tijd meegedeeld.
21/01 01u15  Justitie VS stelt vier Wit-Russen in verdenking voor omleiding vliegtuig dissidente journalist ProtasevitsjHet Amerikaanse gerecht heeft donderdag lokale tijd aangekondigd vier Wit-Russen in verdenking te hebben gesteld voor de gedwongen omleiding van een Ryanairvlucht in mei 2021. Ze worden in verdenking gesteld deel uit te hebben gemaakt van 'een complot met het oogmerk om de vlucht Ryanair 4978 te kapen'.
21/01 00u15  Drie agenten staan terecht voor schuldig verzuim bij overlijden George FloydDrie politieagenten staan vanaf donderdag terecht voor schuldig verzuim bij het overlijden van George Floyd. Hun collega Derek Chauvin werd eerder reeds veroordeeld voor de moord op Floyd, maar nu moeten drie van zijn collega's zich ook verantwoorden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

11x Canadese hoofdstad zet zich schrap voor coronaprotest truckers, Trudeau: “Marginale minderheid die onaanvaardbare meningen verspreidt”28/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: De politie van de Canadese hoofdstad Ottawa heeft gewaarschuwd voor een verkeerschaos de komende dagen als gevolg van de komst van optochten van truckers die zich keren tegen de coronamaatregelen.
10x S.G. krijgt 25 jaar voor doodslag op 23-jarige sekswerker Eunice Osayande28/01 00u15 - Het Laatste Nieuws: Het hof van assisen in Brussel heeft donderdag S.G (21) veroordeeld tot 25 jaar cel wegens doodslag op Eunice Osayande.
4x Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden27/01 20u15 - Het Laatste Nieuws: De spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.
3x Xiomara Castro legt eed af als eerste vrouwelijke president van Honduras27/01 23u15 - Het Laatste Nieuws: Xiomara Castro heeft donderdag de eed afgelegd als eerste vrouwelijke president van Honduras. Dat gebeurde in het Nationale Stadion in Tegucigalpa, in aanwezigheid van 30.000 toeschouwers.
3x Canadese hoofdstad Ottawa zet zich schrap voor coronaprotest truckers: “Marginale minderheid die onaanvaardbare meningen verspreidt”27/01 23u15 - Het Laatste Nieuws: De politie van de Canadese hoofdstad Ottawa heeft gewaarschuwd voor een verkeerschaos de komende dagen als gevolg van de komst van optochten van truckers die zich keren tegen de coronamaatregelen.
3x Vijf onaangekondigde inspecties in rusthuizen van Orpea in Wallonië27/01 22u15 - Het Laatste Nieuws: Donderdag zijn in Wallonië onaangekondigde inspecties uitgevoerd in vijf rusthuizen van de Franse privégroep Orpea. De inspecties kwamen er naar aanleiding van onthullingen in het boek 'Les fossoyeurs', dat misbruik in de vestigingen van deze groep in Frankrijk aan de kaak stelt.
3x Paris Hilton en Lindsay Lohan hebben de strijdbijl officieel begraven: “We zijn geen tieners meer”27/01 21u15 - Het Laatste Nieuws: Paris Hilton (40) en Lindsay Lohan (35) hadden het jarenlang met elkaar aan de stok, maar ondertussen hebben de twee geen problemen meer met elkaar. Dat maakte de hotelerfgename zelf bekend tijdens ‘Watch What Happens Live with Andy Cohen’. “Wij zijn volwassen geworden.”
3x Executie met dodelijke injectie van Amerikaan die vuurpeloton verkoos27/01 21u15 - Het Laatste Nieuws: In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een zwarte man vandaag een dodelijk injectie gekregen. De 46-jarige man was in 2005 veroordeeld wegens een dubbele moord. Het is de eerste gevangene die dit jaar in de VS wordt geëxecuteerd. De man had gevraagd om voor het vuurpeloton te mogen verschijnen, omdat dit hem sneller en minder pijnlijk leek.
3x Luminus smeert klanten ongewenst duur energiecontract aan: “Ik vertrouw nooit meer iemand aan de telefoon”27/01 21u15 - Het Laatste Nieuws: De federale ombudsdienst Energie heeft al bijna 200 klachten ontvangen van consumenten die ongewenst worden overgeschakeld naar energieleverancier Luminus. Dat blijkt uit een reportage van VTM Nieuws. Lindy Adriaenssens getuigt hoe ze werd opgebeld door een callcenter van Luminus, waarna ze verschillende offertes toegestuurd kreeg per e-mail. Nadien bleek de vrouw plots vast te hangen aan een energiecontract dat veel duurder is dan haar huidige contract.
3x Vooruit stelt plan voor om grote investeerders op vastgoedmarkt af te stoppen: invoering van opkoopbescherming en afschaffing woonbonus27/01 20u15 - Het Laatste Nieuws: Vooruit komt met een plan om grote investeerders op de vastgoedmarkt een halt toe te roepen en zo de woningprijzen onder controle te houden.

Statistieken

Artikels:
32489
Gelezen:
277
Aantal lezers nu:
39


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2022 Naar boven