vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Laatste Nieuws: Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 

Het Laatste Nieuws: Economie

Verbergen Tonen
22/10 20u15  Trump gaat in zee met bedrijf: aandeel schiet 1.225 procent hoger Een bedrijf dat met voormalig Amerikaans president Donald Trump in zee gaat, is plots geliefd bij beleggers. Het gaat om Digital World Acquisition Corp (DWAC), een blancochequebedrijf dat wil fuseren met het sociale netwerk dat Trump wil oprichten. De koers schoot op twee dagen 1.225 procent omhoog. Trump-fans stoken elkaar op om het aandeel te kopen.
22/10 17u15  Pandora Papers leiden tot gerechtelijk onderzoek tegen president Ecuador De gerechtelijke autoriteiten in Ecuador hebben een ‘vooronderzoek’ geopend naar president Guillermo Lasso op verdenking van fiscale fraude. Het onderzoek is een gevolg van de publicatie van de Pandora Papers.
22/10 15u15  BEURSTIP. “Zonder hen geen smartphones, laptops of slimme auto’s”: Nederlands hightechbedrijf wordt groter dan hele Bel20 samen Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis, legt uit hoe het komt dat ASML zo’n enorme tech-mastodont is geworden en of het een rendabele belegging is.
22/10 14u15  Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten” Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.
22/10 12u15  Paul Lembrechts wou 1.800 euro per dag verdienen, maar kreeg zijn zin niet. Is dat terecht en hoeveel verdient de gemiddelde CEO? Paul Lembrechts, ex-CEO van wat rest van in elkaar gestuikte modebedrijf FNG, wilde graag 1.800 euro verdienen per werkdag. Te veel vonden de aandeelhouders. Professor Xavier Baeten van het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School bestudeert al vele jaren de salarissen van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Vindt hij dit ook? En wat verdienen andere Belgische CEO’s?
22/10 11u15  PROMOJAGERS SUPERTIP. Fikse kortingen bij Lidl na dagenlange staking: “Hele kar voor 5,70 euro” De leden van Promojagers België gaan dezer dagen massaal winkelen bij Lidl. “Daar zijn nu extra veel producten in prijs verlaagd omdat ze dicht bij de vervaldatum zitten”, zegt beheerder Gunther Devisch. “We vermoeden dat de staking van afgelopen week er voor iets tussen zit.”
22/10 10u15  “Koop je niet bij een bedrijf maar bij een privépersoon, dan krijg je geen bedenktijd”: onze expert geeft advies om veilig online te shoppen Voor de dag van de webshop – vandaag, 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor e-commerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op eindigend op '.be’ opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
22/10 09u15  Loont het nog om na je vijftigste met pensioensparen te beginnen? Pensioensparen maakt het mogelijk om op een fiscaal aantrekkelijke manier een appeltje voor de dorst te genereren. Maar is dat ook het geval wanneer je er op latere leeftijd mee start? “Pensioensparen vormt altijd een interessante piste, maar hoe meer jaren er verstrijken, hoe nadrukkelijker langetermijnsparen als alternatief op de voorgrond treedt”, licht Brecht Coene van Spaargids.be toe.
22/10 09u15  Hoe herken je een frauduleuze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen” Voor de dag van de webshop – 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor ecommerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op .be opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
22/10 09u15  Werken in Brussel loont: waarom de lonen er gemiddeld hoger liggen dan in Vlaanderen Lonen vergelijken, het is een natuurlijke reflex. Daarbij moet je niet alleen kijken naar de job zelf, ook naar de locatie van het bedrijf. Wie in de buurt van Brussel werkt, mag zich aan een hoger gemiddeld bruto maandloon verwachten. Daarnaast krijg je er gemiddeld meer vakantiedagen én meer extralegale voordelen dan in Vlaanderen. Jobat.be zoekt uit waar dat verschil vandaan komt.
22/10 09u15  BEURSTIP. “Eén van hun machines kost bijna evenveel als twee Boeings 737”: dit Nederlandse bedrijf stak de hele Bel20 voorbij Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis, legt uit hoe het komt dat ASML zo’n enorme tech-mastodont is geworden en verklaart het Nederlandse succesverhaal.
22/10 08u15  Waarom een Nederlands hightechbedrijf groter werd dan hele Bel20 samen: “ASML is erg rendabel en zal zijn unieke positie niet snel verliezen” Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis legt uit hoe het komt dat ASML zo’n enorme tech-mastodont is geworden en verklaart het Nederlandse succesverhaal.
22/10 07u15  Vastgoedreus Evergrande doet langverwachte rentebetaling Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt.
22/10 03u15  Paul Lembrechts wou 1.800 euro per dag verdienen, maar kreeg zijn zin niet. Terecht volgens expert Paul Lembrechts, ex-CEO van wat rest van in elkaar gestuikte modebedrijf FNG, wilde graag 1.800 euro verdienen per werkdag. Te veel vonden de aandeelhouders. Professor Xavier Baeten van het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School bestudeert al vele jaren de salarissen van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Vindt hij dit ook? En wat verdienen andere Belgische CEO’s?
22/10 03u15  Pokémonkaarten zijn zo schaars dat er ramkraken voor worden gepleegd: “Ze kunnen honderden euro’s per stuk opleveren” Vergeet de Bitcoin even en haast u naar zolder: Pokémonkaarten zijn het nieuwe goud. In elke winkel waar de speelkaarten binnenkomen, vliegen ze meteen weer de deur uit. Volwassenen slaan hele voorraden in als investering, winkels wapenen zich tegen diefstal. Wat is er aan de hand?
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 02u15  Cash voor gouden tip: klokkenluider krijgt recordbeloning van 200 miljoen dollarEen Amerikaanse beurswaakhond heeft 200 miljoen dollar (circa 172 miljoen euro) toegekend aan een klokkenluider. In de Verenigde Staten is het belonen van tipgevers gewoon, maar nog nooit gaf deze toezichthouder zo veel geld voor het aankaarten van misstanden.
21/10 22u15  Fransen met inkomen van minder dan 2.000 euro krijgen ‘inflatiepremie’Franse huishoudens met een inkomen van minder dan 2000 euro per maand krijgen in december of januari 100 euro als tegemoetkoming voor de stijgende kosten. Een ‘inflatiepremie’ volgens premier Jean Castex, die dat aankondigde op televisiezender TF1. Het plafond op de gasprijs dat tot april was vastgelegd, wordt verlengd tot eind volgend jaar.
21/10 21u15  Waar en hoe kun je je cryptomunten spenderen? “Bitcointransacties zijn onomkeerbaar, bij een tikfout bestaat het risico dat je ze voor altijd verliest”Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Overweeg je om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: Hoe kun je je cryptomunten uitgeven en waar moet je op letten?
21/10 21u15  Door tekort aan magnesium dreigt volledige auto-industrie stil te vallenDe auto-industrie heeft het momenteel al hard te verduren dankzij het tekort aan chips of halfgeleiders, waardoor vele fabrieken stilgelegd worden. Daar dreigt nu in Europa een nieuwe crisis bovenop te komen door een tekort aan magnesium.
21/10 15u15  Turkse lira naar diepterecord na renteverlaging onder druk van ErdoganDe Turkse centrale bank heeft donderdag het belangrijkste rentetarief verlaagd van 18 naar 16 procent. De beslissing heeft de lira naar nooit eerder opgetekende diepterecords gestuurd. Zo ging er 9,47 lira in een dollar en iets meer dan 11 in een euro.
21/10 15u15  Facebook gaat Franse kranten betalen voor plaatsen van artikelenFacebook heeft een groep Franse kranten beloofd te betalen als hun artikelen op het socialemediaplatform worden gedeeld. Het Amerikaanse concern heeft daarvoor afspraken gemaakt met een alliantie van bijna driehonderd Franse kranten en nieuwsmedia, waaronder Le Monde en Le Figaro.
21/10 13u15  Unizo verzet zich tegen Covid Safe Ticket in Vlaanderen: “Blijf koelbloedig”Unizo roept op om koelbloedig te blijven nu de coronacijfers en ziekenhuisopnames opnieuw in de lift zitten. De ondernemersorganisatie vraagt om het Covid Safe Ticket (CST) niet in te voeren in de Vlaamse gemeenten.
21/10 10u15  Hoe kan je je cryptomun­ten op een winstgeven­de manier verkopen? Experten leggen hun strategie uitMet de lancering van de bitcointracker bereikte de cryptomunt woensdag een nieuwe recordkoers van bijna 67.000 dollar (57.500 euro). Crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe je in cryptomunten handelt en hoe je op een slimme – lees: winstgevende – manier je cryptomunten verkoopt.
21/10 09u15  Hoe kan je je cryptomunten op een winstgevende manier verkopen? Experten leggen hun strategie uitEr gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe je in cryptomunten handelt en hoe je op een slimme – lees: winstgevende – manier je cryptomunten verkoopt.
21/10 09u15  5.000 vrachtwagenchauffeurs te kort in Vlaanderen: wat zijn de voor-en nadelen van deze job?Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Vlaanderen blijft stijgen. In de eerste acht maanden van dit jaar waren er 4.821 vacatures. Vergrijzing, een slecht imago en het vertrek van buitenlandse chauffeurs zijn de grootste oorzaken van de gapende kloof tussen vraag en aanbod. Nochtans zijn er verschillende voordelen aan de job verbonden. Jobat.be legt uit wat je kan verwachten.
21/10 05u15  “België verloor de afgelopen twintig jaar ruim 7 miljard euro door aandelenconstructies”Duitse wetenschappers waarschuwen dat de Belgische schatkist de voorbije twintig jaar meer dan zeven miljard euro aan belastinginkomsten is mis­gelopen door constructies met aandelen. Dat bericht De Tijd vandaag. Sinds eind 2015 lopen in ons land strafonderzoeken naar 'cum-exconstructies', waardoor meer dan 200 miljoen euro uit de Bel­gische staatskas is gestroomd.
20/10 20u15  Erkenning bitcointracker stuwt crypotomunt naar recordhoogte: “Alle sluizen staan nu open”De waarde van de bitcoin is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. De cryptomunt bereikte woensdagmiddag rond 16uur een koers van bijna 67.000 dollar (57.500 euro). De digitale munt dankt die hoge vlucht aan de lancering van de bitcointracker, een financieel product op Wall Street dat de koers van de cryptomunt volgt. “Alle sluizen staan nu open.”
20/10 19u15  Bitcoin haalt nieuw record: voor het eerst meer dan 66.000 dollar waardDe bitcoin is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Zo steeg de cryptomunt woensdagmiddag tot een waarde van 66.894 dollar (57.392 euro). Dat is ruimschoots boven het vorige record uit april. Toen was de digitale munt 64.870 dollar waard.
20/10 18u15  Bitcoin haalt nieuw record: voor het eerst meer dan 65.000 dollar waardDe bitcoin is tot een nieuwe recordhoogte gestegen. Volgens data van financieel persbureau Bloomberg steeg de cryptomunt woensdagmiddag rond 16.00 uur 2,8 procent tot een waarde van ruim 66.000 dollar (56.670 euro). Dat is ruimschoots boven het vorige record uit april. Toen was de digitale munt 64.870 dollar waard.
20/10 17u15  Bitcoin haalt nieuw record en is voor het eerst meer dan 65.000 dollar waardDe bitcoin heeft vandaag een nieuw record bereikt. Zo is de cryptomunt voor het eerst meer dan 65.000 dollar (55.811 euro) waard. De digitale munt dankt de hoge vlucht aan de lancering van een financieel product op Wall Street dat de koers van de cryptomunt volgt. De laatste recordwaarde die de bitcoin bereikte, dateert uit april. Toen was de digitale munt 64.870 dollar waard.
20/10 17u15  Zit ‘vermiste’ Alibaba-topman Jack Ma in Europa? Chinese internetreus surft prompt ruim 6 procent hogerHet aandeel van de Chinese e-commercereus Alibaba is woensdag 6,7 procent gestegen op de beurs van Hongkong. De grote sprong voorwaarts kwam er nadat in de media bekend raakte dat de ‘vermiste’ topman Jack Ma in het buitenland verblijft.
20/10 16u15  Demir: “Ook in ons land één kleine energieleverancier met betalingsproblemen”De hoge energieprijzen laten zich niet alleen voelen bij de verbruikers, ze wegen ook door bij sommige energieleveranciers. Zo is er een kleine leverancier die met een betalingsachterstand kampt. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Volgens de N-VA-minister worden er met netbeheerder Fluvius voorbereidingen getroffen om indien nodig in te springen.
20/10 13u15  CEO Paul Lembrechts stapt op bij noodlijdende modegroep FNG uit onvrede over verloningPaul Lembrechts heeft zijn ontslag aangekondigd bij de noodlijdende retailgroep FNG, het vroegere moederbedrijf van de failliete schoenenketen Brantano. Hij deed dat op het einde van een algemene vergadering waarin de aandeelhouders een voorstel over zijn verloning wegstemden.
20/10 12u15  Evergrande-crisis volgens IMF nu geen risico voor economie ChinaDe Chinese economie loopt voorlopig geen grote risico’s door de crisis bij vastgoedconcern Evergrande. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de overheid van president Xi Jinping de gevaren zo ingeperkt dat de Chinese economie weinig last heeft van het dreigende omvallen van de bouwontwikkelaar.
20/10 12u15  Mariah Carey stapt in cryptohandel en moedigt fans aan om bitcoin te kopenZangeres Mariah Carey (51) is een samenwerking aangegaan met cryptohandelsplatform Gemini, een bedrijf van de tweelingbroers Winklevoss, de eerste bitcoinmiljardairs. In een filmpje voor haar 10 miljoen volgers op Instagram roept het popicoon haar fans op om te investeren in bitcoin.
20/10 11u15  Mariah Carey stapt in cryptohandel en moedigt miljoenen fans aan om bitcoin te kopenMariah Carey is een samenwerking aangegaan met cryptohandelsplatform Gemini, een bedrijf van de tweelingbroers Winklevoss, de eerste bitcoinmiljardairs. In een filmpje voor haar 10 miljoen volgers op Instagram roept het popicoon haar fans op om te investeren in bitcoin.
20/10 11u15  Economie herleeft: zoveel vacatures staan er in jouw regio openDe vraag naar nieuwe medewerkers zit in stijgende lijn. Dat is zo in heel Vlaanderen, maar sommige regio’s tellen wel heel veel vacatures. Jobat.be ging door de cijfers.
20/10 10u15  Waar in Vlaanderen staan de meeste vacatures open?De vraag naar nieuwe medewerkers zit in stijgende lijn. Dat is zo in heel Vlaanderen, maar sommige regio’s tellen wel heel veel vacatures. Jobat.be ging door de cijfers.
20/10 10u15  Heb jij al een zorgvolmacht opgesteld? “Voor de beperkte registratiekost hoef je het niet te laten”Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar je kan wel voorzorgen nemen zodat je bij een tegenslag blij bent dat je op voorhand wat geregeld hebt. Een zorgvolmacht biedt daar de kans toe. Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit wat dat is en somt de voor- en nadelen op. “Je kan een volmacht altijd nog herzien, dus het is nooit te vroeg om die op te stellen.”
20/10 10u15  Beleggen in een fonds wordt populairder: zo begin jij er ook meeHet vermogen van beleggingsfondsen in ons land steeg in het eerste halfjaar van 2021 met 27,9 miljard euro. Toch heerst vaak nog onduidelijkheid over wat de beleggingsformule precies inhoudt. Hoe begin je met beleggen in een fonds? Hoeveel rendement mag je verwachten? En hoe groot is het risico dat je geld verliest? Spaargids.be zet enkele feiten en vragen op een rij.
19/10 22u15  Coens: “Energie is een overheidstaak, op dat vlak zit ik op de lijn van de PVDA”CD&V-voorzitter Joachim Coens vindt dat de overheid energie collectiever moet maken. Dat zegt hij in een interview met Humo. 'Energie is een overheidstaak, op dat vlak zit ik op de lijn van de PVDA.'
19/10 19u15  Facebook experimenteert met digitale portemonneeFacebook begint aan een proef met zijn digitale portemonnee Novi, waarmee mensen direct en zonder extra kosten geld moeten kunnen versturen en ontvangen. Met het project wil Facebook een wereldwijd betaalnetwerk optuigen, waarmee het zijn financiële diensten flink zou uitbreiden. De proef zal plaatsvinden op kleine schaal in de Verenigde Staten en Guatemala.
19/10 17u15  Meer mensen gekant tegen digitale meter: “Vooral eigenaars van zonnepanelen”Het aantal gezinnen dat gekant is tegen de invoering van de digitale energiemeter, is dit jaar aanzienlijk gestegen. Dat blijkt uit de jaarlijkse marktmonitor van de Vlaamse energieregulator (VREG).
19/10 17u15  Vakbonden leggen chemiesector plat op 29 oktoberHet gemeenschappelijk vakbondsfront plant een sectorbrede stakingsdag in de chemiesector in ons land op vrijdag 29 oktober. Dat heeft Het Laatste Nieuws vernomen bij vakbondsbronnen. De actiedag komt er nadat vorige vrijdag de onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden over een nieuw sectorakkoord waren afgesprongen.
19/10 17u15  “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.
19/10 16u15  Europese gasprijs fors gedaald door zacht en winderig herfstweerDe Europese gasprijs is gedaald door het winderige herfstweer. Naar verwachting gaan windmolens donderdag in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zelfs meer elektriciteit produceren dan ooit. Ook de relatief hoge temperaturen aan het begin van het stookseizoen drukken de gasprijs.
19/10 16u15  “Duurder in aankoop, voordeliger om mee te rijden”: met deze fiscale voordelen moet je rekening houden als je een elektrische of hybride wagen wilEen hybride of elektrische wagen is duurder in aankoop dan een auto met een benzine- of dieselmotor, maar eens je ermee gaat rijden, worden de kosten minder hoog. Onze geldexpert Michel Maus bekijkt de financiële voordelen van elektrisch en hybride rijden in de verschillende gewesten, en voor bedrijfswagens.
19/10 15u15  Topbankier die bitcoinkoers van 600.000 dollar voorspelde: “Ik begrijp niet wat er gebeurt”Een topbankier die begin dit jaar voorspelde dat de koers van bitcoin kan stijgen naar 600.000 dollar, zegt nu dat hij niet begrijpt wat er gebeurt op de markt van cryptomunten. Daarom investeert Scott Minerd, CIO van Guggenheim Investments, niet meer in bitcoin. “Als je niet begrijpt wat er gebeurt, moet je uit de markt stappen.”
19/10 15u15  Vaccinproducent Johnson & Johnson verhoogt winstverwachtingVaccinproducent Johnson & Johnson heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plaatsen in de wereld niet meer wordt afgeschaald als gevolg van het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. Door de virusuitbraak werden veel operaties en behandelingen uitgesteld, waardoor het bedrijf minder medicijnen verkocht.
19/10 13u15  “In een impulsieve bui ben ik ooit een boetiek gestart. Dat was in alle opzichten een fiasco”: drie BV’s gunnen ons een kijkje in hun portemonneeWe vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. Weerman Bram Verbruggen, actrice Jacky Lafon en voormalig miss België Celine Van Ouytsel vertellen wat ze van hun ouders hebben meegekregen, waarvoor ze sparen en investeren, en welke lessen ze hebben geleerd van misstappen in het verleden.
19/10 13u15  Eerste Bitcoin-ETF op Amerikaanse beurs: “Aanvaarding door banken van alternatieve geldsoort”De eerste bitcoin-ETF of tracker maakt vandaag zijn debuut op de Amerikaanse beurs. Dat is een mijlpaal voor de crypto-industrie. “Dit maakt de digitale munt meer toegankelijk voor kleine beleggers”, zegt geldexpert Pascal Paepen. “Bovendien zien veel mensen dit als een aanvaarding door het bankensysteem dat er een alternatieve geldsoort bestaat.” De cryptomunt nadert dan ook opnieuw zijn recordkoers.
19/10 11u15  Danone verhoogt prijzen vanwege duurdere melk en verpakkingenDanone heeft de prijzen van zijn producten verhoogd en verwacht komende tijd nog meer prijsverhogingen door te voeren. De Franse voedingsmiddelengigant moet zelf vanwege onder meer de inflatie meer betalen voor melk en verpakkingen en berekent die kosten door aan klanten. Danone gaat binnenkort ook de prijs van onder andere flesjes water verhogen.
19/10 10u15  Rente woonleningen stijgt weer: moet je nu nog snel lening afsluiten?De hypotheekrente gaat sinds enkele maanden in licht stijgende lijn. Hoe fel blijft de rente doorstijgen? En is het nu dan hét moment om nog snel een hypothecaire lening af te sluiten? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van Immotheker Finotheker.
19/10 09u15  De rente stijgt weer: hoeveel duurder wordt een woonlening?De hypotheekrente gaat sinds enkele maanden in licht stijgende lijn. Hoe fel blijft de rente doorstijgen? En is het nu dan hét moment om nog snel een hypothecaire lening af te sluiten? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van Immotheker Finotheker.
19/10 09u15  “Verbruik en belastingen zijn voordeliger dan bij benzine of diesel”: onze geldexpert over elektrische en hybride wagensWil je binnenkort een nieuwe wagen kopen, dan heb je je ongetwijfeld al afgevraagd wat dan de beste keuze zou zijn: een auto met een benzine- of dieselmotor, of een hybride of elektrische wagen. Onze geldexpert Michel Maus bekijkt de financiële voordelen van elektrisch en hybride rijden in de verschillende gewesten, en voor bedrijfswagens.
19/10 08u15  Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
19/10 08u15  “Duurder in aankoop, voordeliger om mee te rijden”: onze geldexpert over de fiscale voordelen van elektrische en hybride wagensWil je binnenkort een nieuwe wagen kopen, dan heb je je ongetwijfeld al afgevraagd wat dan de beste keuze zou zijn: een auto met een benzine- of dieselmotor, of een hybride of elektrische wagen. Onze geldexpert Michel Maus bekijkt de financiële voordelen van elektrisch en hybride rijden in de verschillende gewesten, en voor bedrijfswagens.
19/10 07u15  Bouchez zal trofee snel moeten afgeven: fiscaal voordeel voor tweede woonst komt weer op tafelMR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft het fiscale voordeel voor een tweede woonst verdedigen. Waarom presenteert hij net die maatregel als zijn trofee uit de begrotingsonderhandelingen, terwijl die hem straks nog kan ontglippen?
19/10 00u15  Apple stijgt op Wall Street na introductie nieuwe MacBook ProHet aandeel van techconcern Apple steeg maandag op Wall Street na de presentatie van de nieuwe MacBook Pro, een laptop met eigen chip. Daarmee verkoopt het bedrijf nu geen laptops meer met processoren die door chipbedrijf Intel zijn gemaakt. Apple kwam onder meer ook met een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes AirPods en een goedkoper abonnement op zijn muziekstreamingdienst Apple Music.
18/10 21u15  Lagere rente op coronaleningen nog tot einde van dit jaar mogelijk voor kmo'sNog tot het einde van dit jaar kunnen kmo's en zelfstandigen coronaleningen van minder dan 150.000 euro aangaan aan een interest van 2 in plaats van 3 procent. Daarvoor heeft Vlaams minister voor Economie Hilde Crevits (CD&V) vandaag een overeenkomst getekend met investeringsmaatschappij PMV.
18/10 16u15  ECB onderwerpt banken tussen maart en juli 2022 aan eerste klimaatstresstestDe Europese Centrale Bank (ECB) zal tussen maart en juli 2022 de banken voor het eerst onderwerpen aan een klimaatstresstest. Op die manier wil de ECB in kaart brengen hoe gevoelig de financiële sector van de eurozone is voor natuurrampen en een eventuele snelle ecologische transitie.
18/10 16u15  Beursgang waardeert Volvo Cars op zowat 18 miljard euroDe beursgang van Volvo Cars waardeert de Zweedse autoconstructeur op zowat 18 miljard euro. Dat blijkt uit de prijsvork die het bedrijf maandag heeft bekendgemaakt.
18/10 13u15  Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriekDe gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.
18/10 13u15  Elon Musk ‘special guest’ op bijeenkomst van topmanagement VolkswagenOp een bijeenkomst die Volkswagen-CEO Herbert Diess zaterdag organiseerde voor 200 van zijn topmanagers, is Elon Musk als opmerkelijke ‘special guest’ verschenen. De CEO van rivaal Tesla gaf aan dat hij denkt dat Volkswagen zal slagen in de omslag naar elektrische mobiliteit.
18/10 12u15  Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij EvergrandeDe Chinese huizenmarkt heeft ook in september flink last gehad van de crisissituatie in de vastgoedsector in het land. De betalingsproblemen van vastgoedconcern Evergrande hebben zich verspreid naar andere ontwikkelaars, wat de zorgen onder kopers in het land heeft vergroot.
18/10 12u15  Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogteDe waarde van de bitcoin is maandagochtend licht gestegen. Rond 10.30 uur was de belangrijkste cryptomunt ruim 62.000 dollar (53.532 euro) waard. Daarmee kruipt de bitcoin richting de recordwaarde van 64.870 dollar (zo’n 56.000 euro) die in april werd bereikt.
18/10 11u15  “Ik verdien nu 2.000 euro netto als voltijdse zelfstandige”: dankzij de explosieve verkoop van haar juwelen kon Anneleen (31) stoppen met werken bij de bankHun huis in Dendermonde is net verkocht, maar pas in de zomer van volgend jaar zullen Anneleen en haar gezin ook echt verhuizen. “De aflossing van onze oude hypotheek was maandelijks 1.500 euro. Voor onze nieuwe woning zal dat 1.800 euro zijn”, zegt Anneleen. “Maar daar lig ik niet wakker van. Dit is echt ons droomhuis.”
18/10 09u15  Dankzij de explosieve verkoop van haar juwelen kon Anneleen (31) stoppen met werken bij de bank: "Ik verdien nu 2.000 euro netto als voltijdse zelfstandige”Hun huis in Dendermonde is net verkocht, maar pas in de zomer van volgend jaar zullen Anneleen en haar gezin ook echt verhuizen. “De aflossing van onze oude hypotheek was maandelijks 1.500 euro. Voor onze nieuwe woning zal dat 1.800 euro zijn”, zegt Anneleen. “Maar daar lig ik niet wakker van. Dit is echt ons droomhuis.”
18/10 09u15  Bpost wil activiteiten rond pakjes en brievenpost fuseren in BelgiëDirk Tirez, de nieuwe CEO van bpost, heeft beslist om in België de activiteiten van pakjes en e-commerce - grotendeels ondergebracht in de divisie Parcels&Logistics - samen te voegen met de activiteit brievenpost - gegroepeerd in de afdeling Mail&Retail. Dat schrijft Le Soir. Bij bpost wil men het nieuws niet bevestigen of ontkennen.
18/10 09u15  Zoveel kan je extra sparen wanneer je langer bij Hotel Mama blijftDe woningprijzen blijven stijgen. Dat maakt het voor jongeren niet evident om een eigen stek te verwerven. Het gevolg is dat we het ouderlijke nest later verlaten. Die enkele jaren extra bij Hotel Mama brengen de woningdroom van jongeren vaak ook dichterbij. Spaargids.be licht toe.
18/10 09u15  Nog steeds Lidl-winkels gesloten, vakbonden en directie zitten samen rond hoge werkdrukOok vandaag blijven nog winkels van Lidl gesloten. Het personeel staakt sinds woensdag vanwege de te hoge werkdruk. Vanochtend is er voor het eerst overleg tussen vakbonden en directie. Het personeel wil onder meer een meting van de werkdruk, extra personeel op drukke momenten en betere arbeidsvoorwaarden.
18/10 09u15  Dicht bij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsectorDe werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 wel 62% van de banen in de primaire sector verloren is gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, is zelfs verantwoordelijk voor 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.
18/10 08u15  Dichtbij de natuur en tussen de dieren: deze jobs kan je doen in de landbouwsectorDe werkgelegenheid in de landbouw slinkt, maar dat wil niet zeggen dat er geen boeiende jobs meer te rapen vallen. Hoewel sinds de jaren 80 wel 62% van de banen in de primaire sector verloren is gegaan, blijft landbouw belangrijk voor ons land, goed voor 5,3% van de Belgische export. De uitvoer van voedingswaren, drank en tabak meegerekend, is zelfs verantwoordelijk voor 11,4%. Jobat.be belicht de mogelijkheden die de sector vandaag biedt.
18/10 08u15  Volvo Cars in Gent schrapt weekcontracten en geeft interimmers onmiddellijk maandcontractVolvo Cars zal tijdelijke werkkrachten voortaan onmiddellijk een maandcontract aanbieden. Een opvallend beleid in de Gentse haven, waar de meeste bedrijven werken met weekcontracten. De autobouwer, een van de grootste industriële werkgevers van Vlaanderen, wil op die manier honderden vacatures en tijdelijke tewerkstelling sneller invullen.
17/10 10u15  Europees commissaris waarschuwt voor toenemende energiearmoedeDe Europese commissaris van Werkgelegenheid en Sociale Rechten, Nicolas Schmit, waarschuwt voor een toenemende energiearmoede in Europa, nu de energieprijzen stijgen. Volgens hem lijden al miljoenen mensen aan energiearmoede in de EU en kan dat aantal blijven toenemen.
17/10 08u15  Dit is het moment om zonnepanelen te plaatsen: “Ga voor een Europees merk en kies je installateur slim”Door de hoge energieprijzen verkort de terugverdientijd van zonnepanelen. Wie van de maximale premie van de Vlaamse overheid wil genieten, laat zijn installatie bovendien best nog in 2021 plaatsen. Maar waar moet je bij de keuze van zonnepanelen op letten? Stefan Dewallef, bestuurder bij sectorfederatie PV-Vlaanderen, licht de belangrijkste aankoopcriteria toe.
16/10 21u15  Paul D'Hoore legt uit waarom producten in supermarkt 10 tot zelfs 25 procent duurder wordenDe prijzen in de supermarkten zullen gevoelig stijgen de komende weken en maanden. De prijs van producten zoals koekjes, diepvriesgroenten, frieten en bier zal 10 tot zelfs 25 procent stijgen. Onze geldexpert Paul D’Hoore legt uit hoe dat komt.
16/10 20u15  Doemscenario dreigt bij onvoldoende nieuwe gascentrales: “Activatie afschakelplan in uiterste geval bij winterpiek”Gaat het licht uit in bepaalde delen van ons land als we na de geplande kernuitstap te maken krijgen met een winterpiek? Die vraag dringt zich meer en meer op, nu er niet genoeg gascentrales dreigen te komen. Die nieuwe centrales zijn cruciaal voor het plan van de federale regering om de kerncentrales tegen 2025 te sluiten. Experts waarschuwen voor een mogelijk doemscenario.
16/10 19u15  Zie ginds komt de stoomboot... uit China misschien tijdig aan: brengt containerproblematiek Sint in nauwe schoentjes?Wereldwijde containerproblemen zorgen nog steeds voor grote vertragingen. En die zouden de Sint wel eens parten kunnen spelen. De grote spelers in de speelgoedbranche namen naar eigen zeggen hun voorzorgen. “Toch zal het in sommige gevallen héél nipt worden, of net te laat”, aldus de Belgische Speelgoed Federatie.
16/10 10u15  Helft Lidl-winkels blijft dicht wegens staking tegen hoge werkdrukEen op de twee Lidl-vestigingen heeft zaterdagochtend de deuren niet geopend. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking tegen de aanhoudende werkdruk.
16/10 08u15  Bitcoin stijgt naar 62.000 dollar, recordkoers in zichtDe waarde van bitcoin is zaterdag gestegen tot meer 62.000 dollar, het hoogste niveau in maanden. Daarmee komt het recordniveau van bijna 65.000 dollar dat in april werd bereikt weer in zicht. De bekendste digitale munt wordt gestuwd door de hoop dat de Amerikaanse autoriteiten toestemming zullen geven aan de lancering van een tracker of ETF die de koers van bitcoin zou volgen.
16/10 08u15  Vanuit ons land 266 miljard euro betaald aan belastingparadijzenEr gebeuren vanuit ons land veel meer betalingen aan belastingparadijzen dan gedacht. Honderden Belgische bedrijven deden in een jaar bijna 266 miljard euro aan betalingen, zo schrijft De Tijd zaterdag.
16/10 06u15  Bakkers rekenen duurdere grondstoffen en stroom door: “2,5 euro voor een brood, dat is schappelijk”Een gewoon wit brood van 800 gram kost bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro. Dat is 10 tot 20 cent meer dan vorige maand. Een brood wordt dus ruim 10% duurder. Dat lijkt redelijk, want bloem, toch het belangrijkste ingrediënt, werd het voorbije jaar 30% duurder. Ook andere bakkerijgrondstoffen zijn schaars en bijgevolg prijzig en dan moet de elektriciteitsafrekening nog komen. “Tot een half jaar geleden betaalde ik 1.400 euro per maand aan elektriciteit, als daar straks 20% bijkomt, dan moet ik dat natuurlijk op een of andere manier kunnen compenseren”, zegt een bakker uit Schoten.
16/10 06u15  Lege toonzalen bij autodealers door tekort aan chips in fabrieken: “Klanten denken dat de zaken slecht gaan”Indien u dit weekend een kijkje wenst te nemen naar een nieuwe auto in een plaatselijke toonzaal, is de kans reëel dat u letterlijk van een kale reis terugkeert. Meerdere autodealers kunnen namelijk geen wagens tentoonstellen omdat fabrikanten die niet meer kunnen leveren. Het probleem: een wereldwijd tekort aan computerchips. “De prijzen van onze Peugeots stijgen daardoor tot twintig procent. En wachttijden lopen op tot zes maanden”, getuigt autodealer Jules Lavrijsen (54) uit Geel.
16/10 06u15  Verhoging fiscaal voordeel voor giften kost meer dan het opbrengtDe verhoging van het fiscale voordeel op giften van 45 naar 60 procent heeft de staat meer geld gekost dan het de caritatieve organisaties heeft opgebracht, zo schrijft L'Echo vandaag op basis van cijfers van de FOD Financiën.
15/10 16u15  Veel Belgen kunnen niet sparen: met deze tips lukt het misschien welIn 2020 waren vier op de tien Belgen niet in staat om tijdens een doorsnee maand te sparen. Evenveel landgenoten kunnen zonder inkomen hun huidige levensstandaard niet langer dan drie maanden behouden. Ze beschikken dus niet over de aangewezen spaarbuffer van zes nettomaandlonen. Spaargids.be gaat na hoe je er toch in slaagt om ook met beperkte middelen een spaarreserve op te bouwen.
15/10 14u15  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
15/10 12u15  “Cryptomunten kunnen financiële crisis veroorzaken zo groot als in 2008", waarschuwt Nationale Bank van Verenigd KoninkrijkDe vice-gouverneur van de ‘Bank of England’, Jon Cunliffe, waarschuwt dat cryptomunten een wereldwijde financiële crisis kunnen veroorzaken tenzij er een strenge regelgeving wordt ingevoerd. “Beleggers in cryptomunten moeten bereid zijn al hun geld te verliezen.”
15/10 10u15  Boekhouders krijgen uitstel tot 8 november voor belastingaangiftesBoekhouders en accountants krijgen 2,5 weken extra om de belastingaangifte voor hun klanten in te vullen. Dat bevestigt het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) na een bericht in ‘De Tijd’. Volgens de krant hadden de boekhouders alarm geslagen over de impact van de coronapandemie, de overstromingen en de haperende digitale applicaties.
15/10 10u15  Een op 150 Belgische werknemers kreeg al coronapremieBelgische bedrijven die het tijdens de crisis goed deden, kunnen sinds 1 augustus hun werknemers belonen met een coronapremie van maximaal 500 euro. Volgens hr-dienstenleverancier Acerta wordt de premie tot nu toe met mondjesmaat toegekend. Al 1 op de 150 werknemers in ons land kreeg een extraatje.
15/10 10u15  Kunnen jongeren nog een huis kopen? En is het zinvol om daar nog even mee te wachten? Onze geldexpert geeft adviesIn Vlaanderen betaal je dit jaar voor een huis nog maar eens 4,8 procent meer dan vorig jaar. Dat vertelt de Notarisbarometer. Bij die klimmende cijfers wordt in één adem vaak gesteld dat jonge gezinnen geen huis meer kunnen kopen. Maar klopt dat wel? En wat met investeren in vastgoed om er huurinkomsten uit te halen? Blijft dat interessant nu de minister van Financiën plannen heeft om het fiscaal voordeel af te schaffen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft advies.
15/10 09u15  Is het zinvol om de aankoop van een woning uit te stellen? En kunnen jonge kopers nog een lening krijgen? onze geldexpert geeft adviesIn Vlaanderen betaal je dit jaar voor een huis nog maar eens 4,8 procent meer dan vorig jaar. Dat vertelt de Notarisbarometer. Bij die klimmende cijfers wordt in één adem vaak gesteld dat jonge gezinnen geen huis meer kunnen kopen. Maar klopt dat wel? En wat met investeren in vastgoed om er huurinkomsten uit te halen? Blijft dat interessant nu de minister van Financiën plannen heeft om het fiscaal voordeel af te schaffen? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft advies.
15/10 09u15  PROMOJAGERS SUPERTIP. Keten stunt: “Pizza kost nu maar 3,50 euro in plaats van 13,50 euro”Het is stuntweek bij pizzaketen Domino’s. Als je een regular pizza afhaalt vóór 16 uur, betaal je maar 3,50 euro in plaats van 13,50 euro. Wacht je tot ná 16 uur, dan is het 4,50 euro.
15/10 09u15  Lagere factuur dankzij een applicatie? Zo nuttig zijn apps van energieleveranciersDe energieprijzen bevinden zich op een historisch hoog peil. Om de rekening niet te laten volgen, proberen gezinnen waar mogelijk te snoeien in hun energieverbruik. Kunnen apps van energieleveranciers ook bijdragen om je energievraag terug te dringen? Mijnenergie.be polste bij de vijf grootste marktspelers.
15/10 09u15  Slechtste septembermaand voor Europese autoverkoop sinds 1995Er zijn in september in de Europese Unie 718.598 auto's ingeschreven, het laagste cijfer voor een maand september sinds 1995. Dat meldt de Europese sectorfederatie ACEA.
15/10 09u15  Agfa verhoogt opnieuw prijzen drukplatenAgfa-Gevaert kondigt voor de derde keer in minder dan 10 maanden een prijsverhoging aan voor zijn drukplaten. Het Belgische beeldvormingsbedrijf zegt in een persbericht dat de grondstoffenschaarste een probleem blijft.
15/10 06u15  Nooit gaf u meer uit aan IKEA dan afgelopen jaarOndanks een jaar vol lockdowns en winkelbeperkingen heeft Ikea België er een recordjaar op zitten. Met dank aan - hoe kan het anders - de online verkoop. Al wordt de meubelgigant intussen al met de volgende uitdaging geconfronteerd, want ook Ikea ontsnapt niet aan toeleveringsproblemen. Al houdt het Ikea niet tegen het aanbod te verruimen. Sinds kort biedt de Zweedse multinational in ons land ook thuisbatterijen aan.
15/10 05u15  Corona deed omzet stijgen, maar dat is voorbij: wat is er aan de hand met onze supermarkten?Misnoegde stakende werknemers bij Lidl, lege rekken eerder bij Carrefour en Colruyt dat zijn winstverwachtingen al naar beneden bijstelde: wat is er aan de hand met onze supermarkten? Na een boerenjaar wacht de sector een nog veel uitdagendere periode, weten experts. “De concurrentie is enorm, en in een sector onder druk telt elke cent.”
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

5x Werken in Brussel loont: waarom de lonen er gemiddeld hoger liggen dan in Vlaanderen22/10 09u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Lonen vergelijken, het is een natuurlijke reflex. Daarbij moet je niet alleen kijken naar de job zelf, ook naar de locatie van het bedrijf. Wie in de buurt van Brussel werkt, mag zich aan een hoger gemiddeld bruto maandloon verwachten. Daarnaast krijg je er gemiddeld meer vakantiedagen én meer extralegale voordelen dan in Vlaanderen. Jobat.be zoekt uit waar dat verschil vandaan komt.
5x Hoe herken je een frauduleuze webshop? “Als er geen icoon met een slotje voor de url staat, moet er een belletje rinkelen”22/10 09u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Voor de dag van de webshop – 22 oktober – waarschuwt BeCommerce, de Belgische vereniging voor ecommerce, voor frauduleuze webwinkels. Dit jaar zijn er al 58 fake webshops met een domeinnaam op .be opgerold. Die websites worden steeds realistischer, terwijl we ook veel meer online kopen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck vertelt daarom hoe je nep van echt kan onderscheiden en geeft tips om de valstrikken van malafide webshops te vermijden.
5x Loont het nog om na je vijftigste met pensioensparen te beginnen?22/10 09u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Pensioensparen maakt het mogelijk om op een fiscaal aantrekkelijke manier een appeltje voor de dorst te genereren. Maar is dat ook het geval wanneer je er op latere leeftijd mee start? “Pensioensparen vormt altijd een interessante piste, maar hoe meer jaren er verstrijken, hoe nadrukkelijker langetermijnsparen als alternatief op de voorgrond treedt”, licht Brecht Coene van Spaargids.be toe.
5x Energieleverancier dreigt failliet te gaan: hoe kan je je als klant indekken? “Neem screenshots van betaalde voorschotten”22/10 14u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Na de faillissementengolf op de Britse energiemarkt ondervindt nu ook een Belgische energieleverancier betalingsmoeilijkheden. Hoewel Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aankondigde alle nodige stappen te ondernemen, valt een faillissement niet uit te sluiten. “Je wacht als klant beter niet af tot het zover is”, meent energie-expert Kristof De Paepe van Mijnenergie.be. “Door nu al voorzorgsmaatregelen te nemen, vermijd je problemen en financiële schade”, luidt het.
5x BEURSTIP. “Zonder hen geen smartphones, laptops of slimme auto’s”: Nederlands hightechbedrijf wordt groter dan hele Bel20 samen22/10 15u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis, legt uit hoe het komt dat ASML zo’n enorme tech-mastodont is geworden en of het een rendabele belegging is.
4x Pokémonkaarten zijn zo schaars dat er ramkraken voor worden gepleegd: “Ze kunnen honderden euro’s per stuk opleveren”22/10 03u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Vergeet de Bitcoin even en haast u naar zolder: Pokémonkaarten zijn het nieuwe goud. In elke winkel waar de speelkaarten binnenkomen, vliegen ze meteen weer de deur uit. Volwassenen slaan hele voorraden in als investering, winkels wapenen zich tegen diefstal. Wat is er aan de hand?
4x Paul Lembrechts wou 1.800 euro per dag verdienen, maar kreeg zijn zin niet. Terecht volgens expert22/10 03u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Paul Lembrechts, ex-CEO van wat rest van in elkaar gestuikte modebedrijf FNG, wilde graag 1.800 euro verdienen per werkdag. Te veel vonden de aandeelhouders. Professor Xavier Baeten van het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School bestudeert al vele jaren de salarissen van CEO’s van beursgenoteerde bedrijven. Vindt hij dit ook? En wat verdienen andere Belgische CEO’s?
4x Vastgoedreus Evergrande doet langverwachte rentebetaling22/10 07u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Het Chinese vastgoedconcern Evergrande heeft vrijdag langverwachte rentebetalingen gedaan, melden Chinese staatsmedia. Bronnen bevestigen aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat het geld enkele dagen voor de deadline van 23 oktober inderdaad is overgemaakt.
4x Waarom een Nederlands hightechbedrijf groter werd dan hele Bel20 samen: “ASML is erg rendabel en zal zijn unieke positie niet snel verliezen”22/10 08u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis legt uit hoe het komt dat ASML zo’n enorme tech-mastodont is geworden en verklaart het Nederlandse succesverhaal.
4x BEURSTIP. “Eén van hun machines kost bijna evenveel als twee Boeings 737”: dit Nederlandse bedrijf stak de hele Bel20 voorbij22/10 09u15 - Het Laatste Nieuws: Economie: Deze maand gebeurde iets opmerkelijks: één Nederlands bedrijf – ASML – stak de gehele Bel20 voorbij en werd dus groter dan de grootste twintig Belgische bedrijven samen. Onze beursexpert Geert Noels, oprichter van vermogensbeheerder Econopolis, legt uit hoe het komt dat ASML zo’n enorme tech-mastodont is geworden en verklaart het Nederlandse succesverhaal.

Statistieken

Artikels:
35985
Gelezen:
26227
Aantal lezers nu:
58


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven