woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Knack

Verbergen Tonen
08/04 17u15  Coronavirus: 'Belgische economie krimpt met 8 procent'; aantal mensen in ziekenhuizen daalt Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 17u15  Klinisch psycholoog Paul Verhaeghe: 'Onze versie van de vrije markt bevindt zich nu in de eindfase' 'Het wordt een andere wereld, zoveel is zeker', schrijft Paul Verhaeghe in zijn essay. Hij is klinisch psycholoog en hoogleraar aan de universiteit van Gent.
08/04 17u15  Wat Zegt De Wetenschap: waarom duurt het zo lang om vaccin tegen corona klaar te hebben? (video) Op 31 december 2019 werd covid-19 voor het eerst herkend als een nieuw virus. Intussen zijn we maanden verder, zijn tienduizenden mensen er al aan overleden en is er nog altijd geen vaccin. Vaccinoloog Pierre Van Damme legt uit hoe het komt dat dat zo lang duurt.
08/04 17u15  Frans infectioloog Didier Raoult: wonderdokter of profeet van de valse hoop? Een oud middel tegen malaria, gecombineerd met een courant antibioticum: daarmee beweert de Franse infectioloog Didier Raoult coronapatiënten te kunnen helpen. Zijn onderzoek stuit op veel scepsis, maar viroloog Marc Van Ranst 'ziet geen reden om te twijfelen'.
08/04 17u15  Hoe Rusland coronapandemie gebruikt: 'In quarantaine zijn burgers nog meer beïnvloedbaar' Rusland gebruikt de coronacrisis om verdeeldheid te zaaien in de EU. Dat stelt de militaire inlichtingendienst ADIV in een exclusief interview met Knack. Voor het eerst geeft de dienst tekst en uitleg bij de desinformatiecampagnes die ze monitort op Twitter en Facebook.
08/04 17u15  België wil niet-begeleide minderjarigen (nog) niet overbrengen uit Griekse kampen België engageert zich op dit moment niet om niet-begeleide minderjarige migranten over te nemen uit de Griekse vluchtelingenkampen. Dat benadrukt het kabinet van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD). Ons land neemt deel aan technische gesprekken, maar 'het is nog te vroeg voor een concreet engagement', klinkt het.
08/04 16u15  Carl Devos: 'De staat van genade voor onze ministers is voorbij' Naarmate de coronacrisis voortwoedt, neemt de kritiek op de bevoegde ministers toe. 'De ooit machtige CD&V-voorzitter Wouter Beke maakt geen goede beurt', zegt politoloog Carl Devos (UGent).16 
08/04 16u15  Portret: Anthony Fauci, de viroloog die Donald Trump bij de les moet houden De 79-jarige Anthony Fauci is een rockster onder virologen, de 'Rolling Stones' van zijn sector, en de man die de Amerikanen slecht nieuws moet brengen. Hij werkte onder zes presidenten, coördineert de strijd tegen aids sinds president Ronald Reagan en adviseert nu president Donald Trump inzake covid-19. Trump is niet zijn makkelijkste klant.
08/04 16u15  Hoe kan warmer weer de verspreiding van covid-19 vertragen? Naast de preventiemaatregelen om covid-19 in te dijken, hopen velen dat we straks een helpende hand van de natuur krijgen. Wat is de rol van het warme weer bij dit virus?
08/04 16u15  Hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde viert 20 jaar Tertio: 'Pasen wordt een pijnlijke uitdaging' Het christelijk maandblad Tertio bestaat 20 jaar. Maar dit is geen tijd voor een feestelijk halleluja, meent hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde.
08/04 14u15  België wil niet-begeleide minderjarigen overbrengen uit Griekse kampen België heeft zich aangesloten bij de groep van EU-lidstaten die niet-begeleide minderjarigen willen overnemen uit de Griekse vluchtelingenkampen. Dat heeft de Europese Commissie woensdag meegedeeld.
08/04 14u15  Lockdown in dierentuin wekt na 10 jaar romantiek op bij reuzenpanda's Afgelopen tien jaar waren twee reuzenpanda's van een Hongkongs dierenpark nooit in de mood. Tot maandag, toen de vonk eindelijk over sprong. De panda's genieten sinds de sluiting van het park immers van een ongekende privacy.
08/04 12u15  Voeding, pollen, onkruid: hoe valt de opmars van allergieën te verklaren? Wereldwijd, maar vooral in de geïndustrialiseerde wereld zijn allergieën al decennialang in opmars. Onze veranderende leefgewoonten spelen een rol, maar beslist ook de klimaatverandering en de luchtvervuiling. Allergoloog Didier Ebo stipt een paar trends aan.11 
08/04 12u15  Coronavirus: Dodental loopt op tot 2.240, aantal mensen in ziekenhuizen daalt Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 11u15  Coronacrisis speelt voorzitter Europese Raad parten: 'Niemand luistert als Charles Michel iets zegt' Met een videoconferentie wilde voorzitter Charles Michel de eenheid binnen de Europese Raad demonstreren. Het draaide uit op een fiasco. Pakt hij de coronacrisis verkeerd aan? 'Het ontbreekt Michel aan autoriteit en maturiteit.'18 
Laatste update: vandaag om 17u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/04 11u15  Beleid in handen van de wetenschap: 'Er zijn goeie redenen om kritische vragen te stellen'Een regering die, in naam van de wetenschap, bijzonder drastische maatregelen neemt. Wat klimaatwetenschappers nooit is gelukt, kregen de virologen in een oogwenk voor elkaar. Maar hoe gevaarlijk is de tendens om het beleid in handen te leggen van de wetenschap?
08/04 11u15  Steven Van Hecke (KU Leuven): 'De Europese vlag staat er nog, maar de boodschap is weg'In de Europese aanpak van de covid-19-crisis zijn het de lidstaten die in gebreke blijven, vindt Europakenner Steven Van Hecke (KU Leuven). 'Als je nu de Italianen aan hun lot overlaat, onderhandel je over twee jaar met Salvini als Italiaans premier.'11 
08/04 10u15  Coronavirus: Belgische werkloosheid piekt, meer dan 2000 overlijdens in VSVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
08/04 05u15  Hoe ook het zwaar getroffen Italië stilaan aan de toekomst denktNet als andere Europese lidstaten werkt Italië aan een plan om de coronamaatregelen stapsgewijs af te bouwen. Maar het zwaargetroffen land weet maar al te goed welke risico's dat inhoudt.14 
08/04 05u15  Coronavirus: Trump noemt WHO 'China-centrisch' - 2000 Amerikaanse doden in 24 uurVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.12 
08/04 05u15  Huiselijk geweld in quarantaine laait op: 'Mij wordt geen hap eten gegund'De quarantaine doet experts vrezen voor een stijging van het intrafamiliale geweld. Drie van de vier slachtoffers die Knack sprak, bevestigen die vrees.13 
08/04 01u15  Coronavirus: Trump noemt WHO 'China-centrisch' en dreigt Amerikaanse bijdrage in te houdenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.11 
07/04 22u15  Hans Kluge (WHO): 'De no-nonsenseaanpak van Maggie De Block. Ik zie dat graag''Een land kan te weinig doen in de oorlog tegen covid-19, maar ook te veel. Het is een dunne lijn waarop minister De Block goed balanceert.' Dat zegt Hans Kluge, directeur Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hij is als een soort super-Marc Van Ranst verantwoordelijk voor 53 landen in Europa en Centraal Azië.12 
07/04 22u15  Wouter Beke: 'Vermoedelijk 619 coronadoden in Vlaamse woonzorgcentra'Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft in de Commissie Welzijn in het Vlaamse parlement dinsdag gezegd dat er in Vlaamse woonzorgcentra vermoedelijk 619 coronadoden te betreuren zijn.
07/04 22u15  Coronavirus: grootste stijging aantal doden in New York - Curve in Italië blijft afzwakkenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
07/04 21u15  Coronavirus: meer dan 10.000 doden in Frankrijk - Curve in Italië blijft afzwakkenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
07/04 17u15  Wat na de lockdown? 'Scholen als eerste terug open, grenzen als laatste'Her en der beginnen Europese landen luidop na te denken over de wereld na de lockdown. Maar ook nu is geduld een mooie deugd. 'Het is beter om maatregelen iets langer aan te houden dan ze te snel los te laten', zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UA).
07/04 17u15  Uitstel behandelingen door covidcrisis: 'Naar de tandarts? Dat wordt aanschuiven'Alle ingrepen, onderzoeken en behandelingen die nu worden uitgesteld, zullen straks weer moeten worden ingehaald. En dat zou wel eens heel lang kunnen duren.
07/04 17u15  Welke rol krijgen de experts voor de exitstrategie nu eigenlijk?Het expertenteam dat zich moet beraden over de afbouw van de coronamaatregelen stak dinsdagmiddag de koppen voor het eerst bij elkaar. De tien specialisten weten nog steeds niet welke rol er nu eigenlijk voor hen is weggelegd.
07/04 17u15  Zo organiseert de overheid zich om het nieuwe coronavirus aan te pakkenHet SARS-Cov-2-virus dwingt de federale overheid om alle zeilen bij te zetten. Dat uit zich ook in de structuur die de regering-Wilmès heeft opgezet om de coronacrisis aan te pakken.
07/04 17u15  Niet alle transplantaties gaan door: 'Aantal potentiële orgaandonoren is drastisch gedaald'Door een tekort aan plaats en personeel worden veel orgaantransplantaties uitgesteld. Voor sommige patiënten houdt dat grote risico's in.
07/04 17u15  Waarom niet iedereen even ziek wordt van covid-19Het nieuwe coronavirus gedraagt zich niet zoals een klassiek coronavirus. Zo bereikt het zijn hoogtepunt in een lichaam vóór iemand ziek wordt. Bovendien heeft de hoeveelheid virus die iemand binnenkrijgt een effect op de noodzaak tot quarantaine- en andere maatregelen.
07/04 17u15  Op café in Zweden: 'Eerst zien of het allemaal echt zo serieus is voordat we hele boel op slot doen'In Zweden mogen cafés wel openblijven, en dat is in het Europa van vandaag een unicum. 'De toekomst moet uitwijzen of Zweden gelijk heeft gehad.'
07/04 17u15  Steven Van Gucht: 'Virus kan elk seizoen weerkeren, maar dat is op zich niet erg'Het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 kan een cyclisch virus worden, wat betekent dat het elk seizoen terugkeert. 'Maar dat is op zich niet erg', beklemtoonde interfederaal woordvoerder Steven Van Gucht dinsdag tijdens de dagelijkse persbriefing.
07/04 17u15  Zo klinkt het coronavirus (en waarom dat tot een medicijn kan leiden)Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology hebben de ondertussen bekende eiwitstructuur van het coronavirus omgezet in een muziekstuk. Dit kan een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van een medicijn én vaccin.
07/04 17u15  Veilig bewegen tijdens de coronaperiode: wanneer sport je te veel?Ook tijdens de coronacrisis worden we aangemoedigd om te sporten. Lopen, fietsen en wandelen mag, maar niet te intensief. Hoe houd je het veilig?
07/04 17u15  De comeback van de gezinsmaaltijd: 'Voedsel delen gaat terug naar onze wortels als mens'De coronamaatregelen dwingen ons om met het hele gezin weer samen aan tafel te gaan. Een goede zaak, want wetenschappelijke studies benadrukken al jaren de gezondheidsvoordelen van de gezinsmaaltijd. 'Samen eten is het meest verbindende wat je als gezin kan doen.'
07/04 12u48  'We moeten Anderlecht toch het voordeel van de twijfel geven'Anderlecht pleitte in een eigen communicatie voor 18 clubs in 1A en een verdeling van de Europese winst. Wat moeten we daarvan denken? Drie vragen aan Alain Eliasy, die Anderlecht volgt voor Sport/Voetbalmagazine.
07/04 12u15  Coronavirus: meer dan 2.000 doden in België - 241 overlijdens in rusthuizen afgelopen dagenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
07/04 12u15  Voorraadtekorten voor geneesmiddelen in België: 'We jagen dag en nacht op producten en grondstoffen'De apotheken hebben de zaak voorlopig nog onder controle, maar in de ziekenhuizen dreigen ze zonder geneesmiddelen te vallen die broodnodig zijn voor de behandeling van coronapatiënten op Intensieve Zorg. Onze afhankelijkheid van China heeft een prijs.
07/04 12u15  Johan Van Overtveldt (N-VA): 'Het begrotingstekort doet nu niet ter zake'Deze economische crisis wordt misschien wel twee keer zo erg als de financiële crisis van tien jaar geleden. Daar gaat N-VA'er en econoom Johan Van Overtveldt nu al van uit. 'Elk land dat zichzelf respecteert moet nu zijn economische kroonjuwelen beschermen.'
07/04 11u15  Zo gingen de politieke partijen om met de coronacrisis, van januari tot nuElke politieke partij communiceert momenteel uitvoerig over de coronacrisis. Daar hoort ook oppositiewerk bij. Dat legt pijnpunten en systeemfouten bloot in onze gezondheids- en welzijnszorg. Hoe hebben de oppositiepartijen zich gepositioneerd in de coronacrisis? Een overzicht.
07/04 06u15  België bestelt meer dan zeven miljoen mondmaskers langs Europese wegVia de zogenaamde Europese aanbestedingsprocedure heeft België meer dan 7,4 miljoen mondmaskers besteld. Dat verneemt Knack bij bevoegd minister Philippe De Backer (Open VLD). Opvallend: het Europese mechanisme is het gevolg van succesvolle Belgische diplomatie in het verleden.
07/04 06u15  Aantal Belgische coronadoden is geen exacte wetenschap20 procent van de Belgische covid-19-overlijdens is buiten de ziekenhuizen vastgesteld. Bij die overlijdens werd geen labotest gebruikt om de besmetting met het virus vast te stellen, de besmetting wordt alleen 'vermoed'. Hoe zit dat dan?
07/04 06u15  Hoe de politieke partijen reageerden op het coronavirus, van januari tot nu: een overzichtElke politieke partij communiceert momenteel uitvoerig over de coronacrisis. Daar hoort ook oppositiewerk bij. Dat legt pijnpunten en systeemfouten bloot in onze gezondheids- en welzijnszorg. Hoe hebben de oppositiepartijen zich gepositioneerd in de coronacrisis?
07/04 06u15  Ive Marx: 'Waarom zien we de wetenschappelijk onderbouwde aanpak van corona niet in economische dossiers terug?'Ive Marx hoopt dat politici straks even goed naar economen zullen luisteren als nu naar virologen. De relance van de economie wordt een even monumentale opdracht als de bestrijding van het coronavirus. 'Het voorstel van Zuhal Demir over waardebonnen voor tweedeverblijvers bewijst dat politici al snel weer in oude gewoonten vervallen.'
07/04 06u15  Coronavirus: Boris Johnson op intensieve zorg - Kredietkraan voor bedrijven raakt maar niet openVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
07/04 03u15  Australisch Hooggerechtshof spreekt kardinaal Pell vrijHet Australische Hooggerechtshof heeft de wegens misbruik veroordeelde kardinaal George Pell dinsdag verrassend vrijgesproken. De man wordt vrijgelaten uit de gevangenis.
06/04 23u15  Coronavirus: Boris Johnson op intensieve zorg - Al tien overlijdens in Leuvens woonzorgcentrum BooghuysVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
06/04 22u15  Coronavirus: Belgisch exitteam bekend, Boris Johnson op intensieve zorgVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
06/04 21u15  Erika Vlieghe wordt voorzitster expertengroep voor exit-strategieDe werkgroep met experten die de zogenaamde exit-strategie moet ontwikkelen, is samengesteld. Het doel van de werkgroep, de 'GEES', is een strategische visie te ontwikkelen voor de periode waarin de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld zullen worden. Erika Vlieghe zal de GEES voorzitten, meldt premier Sophie Wilmès maandag.
06/04 19u15  Anderlecht pleit voor 1A met 18 clubs en verdeling Europese geldenRSC Anderlecht heeft maandag in een uitgebreid gesprek op haar website tussen CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany gepleit voor solidariteit bij de teams die Europees spelen en voor 1A met 18 clubs.
06/04 19u15  Coronavirus: premier maakt team voor exitstrategie bekendVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
06/04 17u15  Is de superkern meer dan een praatbarak? 'Via het parlement zou het allicht sneller gaan'De wekelijkse vergadering tussen de regeringstop en de partijvoorzitters lijkt geen onverdeeld succes. De superkern kent geen wettelijk statuut, maar wel wat koele minnaars. 'We gaan de regering toch niet stimuleren om te veel volmachtenbesluiten te nemen?', zegt N-VA-fractieleider Peter De Roover.
06/04 17u15  Jessika Soors (Groen): 'GAS-boetes zijn niet het antwoord op de interpretatieve chaos'Binnenkort zullen de politiezones GAS-boetes van 250 euro kunnen uitschrijven voor zij die de social distancing-maatregelen overtreden. 'Onnodig', zegt Groen-Kamerlid Jessika Soors.
06/04 17u15  Levensnoodzakelijk, maar onderbetaald: inkomen werknemers in zorg en retail flink onder mediaanWe danken in deze tijden de zorgverleners en de werknemers in de retail op onze blote knieën. Toch behoren net zij tot de laagverdieners in ons land, en dat wringt. Schaarste leidt doorgaans wel tot hogere prijzen maar niet automatisch ook tot hogere lonen, zo blijkt.
06/04 15u15  Autodealers wachten met ongeduld op groen licht voor heropstart: 'Corona kan voor sommigen de druppel zijn'De Belgische autosector deed eind vorige week een oproep om de coronamaatregelen geleidelijk aan te versoepelen waardoor klanten hun nieuwe wagen in ontvangst kunnen nemen en mecaniciens de switch van winter- naar zomerbanden kunnen maken.
06/04 14u15  Waarom ligt het sterftecijfer voor covid-19 in België zo hoog?Er zijn in België voorlopig meer doden geteld door het coronavirus dan bijvoorbeeld in Duitsland, terwijl er veel minder Belgen zijn dan Duitsers en het aantal besmettingen in Duitsland veel hoger ligt dan bij ons. Hoe komt dat?
06/04 12u15  Steven Van Gucht: 'Te vroeg om van echte daling te spreken'Steven Van Gucht benadrukt dat de belasting op onze ziekenhuizen nog steeds heel zwaar is, en dat het dus belangrijk is dat we de maatregelen de komende weken blijven volhouden, tot de cijfers echt beginnen dalen.
06/04 11u43  Coronavirus: minder mensen op intensieve zorgen dan 24 uur geleden, Brussels Airlines hervat niet voor 15 meiVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
06/04 11u15  Minister De Crem: 'Tomorrowland en Rock Werchter worden wellicht geannuleerd'De grote zomerfestivals - waaronder Tomorrowland en Rock Werchter - zullen wellicht geannuleerd worden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) vandaag gezegd op de Waalse radiozender La Première.
06/04 10u15  Wat Zegt De Wetenschap: kan ik het coronavirus zomaar op straat oplopen? (video)Mag je een appel uit de supermarkt mét schil opeten, of loop je dan het coronavirus op? En wat als je achter een hijgende jogger loopt? Moet je alle kleren nu op 90 graden wassen? Viroloog Marc Van Ranst to the rescue voor al je huis-, tuin- en keukenvragen. Hoe krijg je dat virus kapot?
06/04 10u15  Wat Zegt De Wetenschap: waarom het belangrijk is dat we dicht bij ons huis blijven (video)Waarom is het - ondanks het mooie weer - belangrijk dat we niet massaal naar parken trekken? Vaccinoloog Pierre Van Damme vertelt het in deze video.
06/04 10u15  Bart De Wever: 'De afrekening van de regering zal voor na de crisis zijn'Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever is kritisch voor de federale regels rond de handhaving van de coronamaatregelen, maar hij wil op dit moment geen oppositie voeren. 'Dat zou zeer zuur overkomen.'
06/04 10u15  Hooikoorts of corona: wat is het verschil?Door de zachte winter komt het hooikoortsseizoen al vroeger op gang. Hoe weet je of jij of iemand anders hooikoorts of corona heeft?
06/04 05u15  Wisconsin houdt verkiezingen tijdens coronacrisis: 'Kiezen tussen gezondheid en stemrecht'Net als in de rest van de wereld ligt het openbare leven in de Verenigde Staten stil door het coronavirus. Maar in deelstaat Wisconsin gaan de verkiezingen van dinsdag door, ondanks protest van de gouverneur, de Democratische Partij en gezondheidsexperts in de staat.
05/04 23u15  Coronavirus: Britse premier Johnson opgenomen in ziekenhuis, Belgische cijfers 'geven hoop'Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
05/04 22u15  Wilmès: 'Cijfers geven hoop, maar we moeten ondanks alles blijven volhouden'Experts zijn het erover eens dat het effect van onze inspanningen al te zien is aan hoe het coronavirus in België evolueert. Dit is duidelijk te zien aan een reeks indicatoren, zoals de snelheid waarmee het virus zich verspreidt of hoe snel het aantal bedden in onze ziekenhuisafdelingen verdubbelt, zei premier Sophie Wilmès zondag in een videoboodschap.
05/04 17u15  Jazzpianist Jef Neve: 'Ik hoop dat we ons na deze crisis eens goed zullen bezinnen'Tijdens de coronacrisis speelt Jef Neve elke dag om 17.30 uur een miniconcert thuis, te volgen via Facebook. Maar hoe is hij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had hij 17 minuten en 23 seconden nodig.
05/04 17u15  Hoop op een nieuwe behandeling voor psoriasisWetenschappers staan een stap dichter bij een nieuwe aanpak voor de huidaandoening psoriasis.
05/04 11u15  Zuhal Demir (N-VA): 'Geef tweedeverblijvers een waardebon'Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir doet een opvallend oproep aan de kustburgemeesters.
05/04 11u15  Walter Pauli neemt afscheid van Asterix-tekenaar Albert Uderzo: de man van de menhirsVorige week overleed Albert Uderzo (1927- 2020), de tekenaar van Asterix. Heeft een strip die zijn succes dankt aan het lachen met nationale clichés nog toekomst in deze geglobaliseerde wereld?
05/04 11u15  Coronavirus: 164 nieuwe overlijdens, meer mensen uit ziekenhuis ontslagen dan nieuwe gevallenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
05/04 10u15  Italiaans minister van Buitenlandse Zaken: 'Wanneer één iemand valt, vallen we allemaal'Minister van Buitenlandse Zaken Luigi De Maio dringt aan op meer solidariteit en vraagt dat de EU zich oriënteert op het twee biljoen zwaar hulpprogramma van de Verenigde Staten.
05/04 05u15  Na corona: hoe voetbalbanken Europese topclubs in de tang houdenEuropese topclubs als FC Barcelona en Schalke 04 hebben voor honderden miljoenen euro's aan kortetermijnleningen lopen bij de Britse minibank 23 Capital. Door de coronacrisis kunnen ze dat geld onmogelijk terugbetalen. Dreigt het faillissement?
04/04 23u15  Coronavirus: Belgische testcapaciteit flink uitgebreid, meer dan 300.000 besmettingen in VSVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
04/04 17u15  Kan Hitler ons iets leren? 'Het antisemitisme bij de West-Europese linkerzijde wordt onderschat'We weten nog veel te weinig over Adolf Hitler, zegt de Duitse historicus Thomas Weber. En daardoor minimaliseren we soms de hedendaagse Jodenhaat. 'Zeker het antisemitisme bij de West-Europese linkerzijde wordt onderschat.'
04/04 17u15  Slaaptekort bij jongeren kan leiden tot mentale problemenKinderen die het minste slapen, hebben later in hun leven de grootste kans op mentale problemen, zoals ADHD, angststoornissen en depressie.
04/04 13u15  Crisiscommunicatie in coronatijden: 'Liegen mag je absoluut niet doen'Mogen we nu mondmaskers dragen of niet? Communiceert de overheid wel eerlijk genoeg over de coronacrisis? Professor crisiscommunicatie Hugo Marynissen:'Er is niemand, zelfs niet Steven Van Gucht of Marc Van Ranst, die een finaal antwoord kan bieden op hoe dit gaat evolueren.'
04/04 12u15  Coronavirus: afgelopen 24 uur 140 sterfgevallenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
04/04 11u15  Beestenboel: aantal egels in Vlaanderen in tien jaar tijd bijna gehalveerdEgels lijken alomtegenwoordig, maar hun aantal is dramatisch aan het dalen.
04/04 06u15  Bijna 1.500 doden in VS op dag tijd, Amerikanen geadviseerd mondmasker te dragenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
04/04 05u15  Kroniek van de week over mondmaskers en geloofwaardigheidDe voorbije week ging het over de mondmaskers in de strijd tegen het coronavirus, maar vooral over het verlies aan geloofwaardigheid van experts, politici en de Europese Unie. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
04/04 05u15  Simone de Beauvoir deed zichzelf oneer aan: 'Jean-Paul Sartre was niet de minnaar van haar dromen'Al te vaak wordt filosofe en feministe Simone de Beauvoir afgeschilderd als discipel en zelfs slachtoffer van Jean-Paul Sartre. 'Dat doet haar oneer aan', zegt biografe Kate Kirkpatrick. 'Hij was misschien haar intellectuele liefde, maar emotioneel en seksueel had ze hem niet nodig.'
04/04 04u15  Braziliaanse president Bolsonaro geeft economie voorrang op mensenlevens: 'Uiterst berekende strategie'De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is de enige voorname leider ter wereld die het coronavirus blijft bagatelliseren, hoewel het aantal doden in zijn land snel toeneemt. 'De grootste gok van zijn presidentschap.'
04/04 01u15  Amerikanen geadviseerd mondmasker te dragenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
03/04 21u15  Burgemeesters Boom en Rumst willen Tomorrowland niet laten doorgaanAls het van de burgemeesters van Boom en Rumst afhangt, vindt er deze zomer geen editie van het dancefestival Tomorrowland plaats. 'Het is een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de problemen tegen dan nog niet opgelost gaan zijn.'
03/04 20u15  Soulzanger Bill Withers overledenZanger en componist Bill Withers overleed maandag op 81-jarige leeftijd. De Amerikaan werd populair met onder meer Ain't No Sunshine.
03/04 18u15  Aquafin laat afvalwater testen op sporen van coronaHet bedrijf Aquafin heeft donderdagavond verschillende stalen afvalwater uit Vlaanderen opgestuurd naar een gespecialiseerd Nederlands labo om ze te laten testen op sporen van het coronavirus. 'We gaan er van uit dat ook de Vlaamse stalen positief zullen testen', zegt Aquafin aan Knack.
03/04 17u15  'Met z'n allen kunnen we honderdduizenden mondmaskers maken'Omdat er een schreeuwend tekort blijft aan mondmaskers, roept ondernemer Dominique Lampe uit Roeselare zijn collega's en concurrenten op om samen aan de slag te gaan. 'Als dat lukt, kunnen we honderdduizenden mondmaskers maken.'
03/04 16u15  Jambon doet oproep: 'Geen terrasjes, niet naar zee, geen barbecues'Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
03/04 16u15  'In het corona-epicentrum van Ecuador sterven mensen op straat'Ecuador is na Brazilië het zwaarst getroffen land door het coronavirus in Latijns-Amerika. In de havenstad Guayaquil, epicentrum van de epidemie, loopt de situatie totaal uit de hand. Knack-medewerker Ernesto Rodriguez Amari, geboren in Ecuador, doet verslag: 'Lijken worden op straat achtergelaten'.
03/04 16u15  Richtlijnen voor nieuwe leerstof na paasvakantie: maximaal 4 uur per dagLeerlingen zijn per dag maximaal 4 uur per dag bezig met taken voor school, ouders investeren maximaal 2 uur per week in actieve begeleiding van studiewerk.
03/04 16u15  VS aanvaarden plots wel donorbloed van homomannenDe Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) heeft de strenge regels voor bloeddonatie door homo- en biseksuele mannen plots versoepeld. Er wordt gevreesd voor een tekort aan donorbloed.
03/04 16u15  Dingen die je tegenkomt tijdens je corona-lentepoetsTwintiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden. Deze week: lenteschoonmaak in coronatijden.
03/04 11u15  Coronavirus: 132 nieuwe doden; De Croo: 'Vrijheden niet met voeten treden'Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
03/04 11u15  Stelt de WHO haar advies over mondmaskers bij?Voorlopig raadt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) enkel mondmaskers aan voor mensen met symptomen of verzorgers. Maar voor hoelang nog?
03/04 11u15  Dirk Van Duppen: het grote leven van een kleine dokterMorgen zaterdag vindt de uitvaart plaats van PVDA-arts Dirk Van Duppen. Het land herinnert deze marxistische arts om de moed waarmee hij vocht tegen zijn pancreaskanker en de warmte waarmee hij sprak over zijn leven en engagement. Daarbij vergeet men vaak zijn politieke belang. Zonder Van Duppen was de PVDA-PTB nog altijd een partijtje van een paar procenten.
03/04 11u15  Videoreeks 'wat na de coronacrisis?': Johan Braeckman over wetenschap, complotdenken en democratieVoor het project Toekomst Talks van de Uitstraling Permanente Vorming (UPV), een door de Vlaamse Gemeenschap gesubsidieerde vorminstelling, reflecteren vooraanstaande wetenschappers en denkers over de vraag hoe wij, de samenleving, de politiek, enzovoort met de ervaring van deze coronacrisis verder moeten. Elke donderdag een nieuwe video, die ook te bekijken is via Knack.be. Filosoof Johan Braeckm...
03/04 10u15  Coronavirus: De Croo: 'Vrijheden niet met voeten treden'; Wallonië plaatst gigantische bestelling in ChinaVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
03/04 10u15  'Gratis naaimachines voor wie mondmaskers of schorten wil stikken'Johan Taccoen, zaakvoerder van textielatelier Cactus Retouches uit Deinze, geeft gratis industriële naaimachines weg aan wie mondmaskers, schorten of andere beschermkledij wil maken.
03/04 10u15  Virusonrust wakkert stereotypering aan: nee, Aziaten zijn niet collectivistischDat de Aziatische landen de coronacrisis zo snel bedwingen, zo luidt de volkswijsheid, kan enkel liggen aan hun collectivistische volksaard. 'Quatsch', reageren kenners.
03/04 09u15  BNP Paribas Fortis trekt dividend 2019 inDat heeft de bank donderdagavond bekendgemaakt. De raad van bestuur van BNP Paribas Fortis herroept het eerder aangekondigde dividend van 3,53 euro per aandeel.
03/04 06u15  Tien miljoen nieuwe werklozen in VS in maand maartIn de week van 21 tot 28 maart vroegen 6,6 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering aan. Dat is verdubbeling van de week daarvoor. Door de coronacrisis raakten in de maand maart net zoveel Amerikanen hun werk kwijt als in de eerste twee jaar van de Grote Depressie.
03/04 06u15  Coronavirus: België maakt 5 miljoen euro vrij voor zoektocht naar COVID-19-vaccinVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
03/04 06u15  Motoragent Sofie Lenaerts: 'Als ik niet op tijd en stond een berg kan beklimmen, word ik zot'Om den brode is ze een 'zwaantje', door haar hobby kreeg ze de bijnaam 'bergmuisje'. Sofie Lenaerts, de eerste Belgische vrouw die de Seven Summits beklom, droomt van een eenvoudig leven op een bergflank.
02/04 23u15  Coronavirus: Wereldwijd meer dan een miljoen besmettingenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
02/04 20u15  Coronavirus: wereldwijd 981.221 mensen besmet, 50.230 gestorvenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
02/04 18u15  Waarom het advies van de Pro League nog veel vragen oproeptDe raad van bestuur van de Pro League heeft geadviseerd om de huidige stand in het profvoetbal als eindstand te beschouwen. Zijn we er daarmee uit? Vier vragen aan journalist Peter t'Kint.
02/04 17u15  Coronavirus: wereldwijd 951.901 mensen besmet, 48.284 gestorvenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
02/04 17u15  Gwendolyn Rutten: 'Politie die op eigen houtje woning betreedt? No pasarán'Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten ziet meerdere buitenproportionele voorstellen opduiken in de strijd tegen het coronavirus. 'Dit is geen politiestaat.'
02/04 17u15  Hoe je het absurde kunt overleven volgens schrijver Albert CamusTinneke Beeckman is filosofe. Voor Knack beantwoordt ze elke week een moeilijke vraag.
02/04 16u15  New Yorks gouverneur Andrew Cuomo: Democratische hoop in bange tijdenAndrew Cuomo (62), de gouverneur van de staat New York, ontvangt amoureuze aanzoeken, wint zienderogen aan populariteit en maakt volgens gokkantoren zelfs dit jaar al kans op het presidentschap. Tot voor kort werd deze telg uit een politiek geslacht gewantrouwd door linkse Democraten en was hij verre van populair in zijn eigen staat. Wat een verschil een gezondheidscrisis maakt. Een portret.
02/04 13u15  Coronavirus brengt aardkorst tot rustDe pandemie van het nieuwe coronavirus heeft de Aarde letterlijk tot stilstand gebracht. Seismologen merken immers minder trillingen in de aardkorst op.
02/04 13u15  Tweedeverblijvers uit Waregem weten niet waar ze moeten wonen: 'Wij zitten tussen twee vuren'Dé stelregel in deze coronacrisis is duidelijk: blijf in uw kot. Alleen: wat is 'uw kot'? Voor een koppel uit Waregem is dat momenteel niet helemaal duidelijk, vertellen ze in De Krant van West-Vlaanderen (KW).
02/04 12u15  Coronavirus: 183 nieuwe overlijdens in België, 1.144 mensen op intensieve zorgVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
02/04 12u15  Factcheck: 'Met zo'n vaccin tegen malaria, ebola of covid-19 is nauwelijks geld te verdienen'Dat zei Luc Debruyne, voormalig topman van GSK Vaccines, onlangs in Trends. Maar klopt dat wel?
02/04 12u15  Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem: 'Mijn eerste project zal ophangen aan de coronacrisis'Slampoëet Seckou Ouologuem, stadsdichter van Antwerpen tot januari 2022, grijpt de coronacrisis aan om zijn eerste stadsgedicht Krachtveld te lanceren. Mét hulp van de bevolking.
02/04 11u15  Woningverkoop keldert, prijzen houden standDe Belgische woningmarkt is niet immuun voor de coronacrisis. De verkoop van woningen is geïmplodeerd sinds de start van de lockdown. De terugval resulteert nog niet in een uitgesproken prijsdaling.
02/04 08u15  Vlaams bevolkingsonderzoek naar groepsimmuniteit covid-19 van startHet Rode Kruis en Sciensano starten een grootschalig bevolkingsonderzoek naar de aanwezigheid van antistoffen tegen SARS-CoV-2. Het Rode Kruis zal daarvoor een grote hoeveelheid bloedstalen van donoren ter beschikking te stellen.
02/04 08u15  West-Vlaams gouverneur: 'Toeristen en tweedeverblijvers, kom in de paasvakantie niet naar de kust'West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé wil niet dat toeristen en tweedeverblijvers in de paasvakantie naar de kust afzakken. Dat zei hij donderdag in De Ochtend op Radio 1.
02/04 05u15  Coronavirus: Recordaantal van 884 doden in VS, Rusland stuurt humanitaire hulpVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
02/04 05u15  De prijs van de coronacrisis: is dit het einde van het Amerikaanse leiderschap?Op een moment dat de VS het grootste slachtoffer van het coronavirus lijken te worden, kijkt president Donald Trump weg. En niet alleen als het over gezondheidszorg gaat. Hoogleraar internationale betrekkingen Jonathan Holslag (VUB) fileert de neergang van een wereldmacht.
02/04 01u15  Coronavirus: Russisch vliegtuig met humanitaire hulp geland in New YorkVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
01/04 22u15  CD&V wil Viktor Orbán definitief uit de Europese partij kegelenDe CD&V wil niet dat Hongaars premier Viktor Orbán langer deel uitmaakt van de Europese Volkspartij. De Vlaamse christendemocraten steunen een Zweeds-Deens initiatief om Orban en co. definitief uit de partij te zetten.
01/04 20u15  CD&V wil Viktor Orbàn definitief uit de Europese partij kegelenNa onderling overleg hebben de christendemocratische partijen van België, Nederland en Luxemburg besloten dat de Fideszpartij van Hongaars premier Viktor Orbàn uit de Europese Volkspartij moet vertrekken.
01/04 19u15  Politie kan al binnen zonder huiszoekingsbevel: 'Wij hebben altijd een stormram bij'Lockdownfeestjes blijven het en der opduiken. De politie heeft daarbij het fiat van het parket gekregen om desnoods zonder een gerechtelijk bevel binnen te vallen.
01/04 19u15  Nieuwe Vlaamse steunmaatregelen: premie van 3.000 euro voor ondernemingen met fors omzetverliesDe Vlaamse regering heeft extra maatregelen aangekondigd om ondernemingen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zo wordt onder meer een premie aangekondigd voor handelszaken die nog niet gedwongen worden de deuren te sluiten, maar wel een aanzienlijk omzetverlies lijden.
01/04 17u15  'Waarom sterven meer mannen?' en 'Hoe treft het kinderen?' 20 medische vragen over covid-19Voortschrijdend inzicht. Het is meer dan ooit van toepassing op deze coronacrisis. Wat heeft de wetenschap ondertussen nog meer ontrafeld over SARS-CoV-2?
01/04 17u15  'Maggie De Block heeft afgedaan''In Wallonië en Brussel zul je niemand vinden die nog iets positiefs over Maggie De Block wil zeggen', aldus Jean-Pascal Labille (PS), topman van het Franstalige socialistische ziekenfonds Solidaris.
01/04 17u15  Mail van de eigen fractievoorzitter: N-VA-parlementsleden moeten 'kop in kas'N-VA'er Wilfried Vandaele vroeg zijn Vlaams Parlementsleden om deze middag niet te 'triomfalistisch' te doen over de onthouding van de N-VA bij de stemming over de Europese steunmaatregelen in de coronacrisis. Ze houden beter 'kop in kas', aldus de fractievoorzitter. Hij sprak dat af met minister-president en partijgenoot Jan Jambon.
01/04 17u15  Historicus Rutger Bregman: 'Het neoliberale jargon klinkt vandaag volkomen lachwekkend'Luidt de coronacrisis een nieuwe wereld in? En wordt dat een brave new world vol biosurveillance of een welvaartsstaat 2.0? De Nederlandse historicus Rutger Bregman is voorzichtig optimistisch. 'De bal ligt voor open doel, voor sociaaldemocraten én voor de Viktor Orbans van deze wereld.'
01/04 17u15  Electrabel mag Tihange uitbreiden met omstreden afvaldepotElectrabel mag in Tihange dan toch een reusachtig depot voor nucleair afval bouwen. Achter de strijd om de vergunning schuilt een geladen kwestie: wat moeten we straks met al die overbodige, hoogactieve splijtstofstaven? Terwijl de ontmanteling van de eerste reactoren eraan komt, laat de politieke besluitvorming op zich wachten.
01/04 15u15  Coronavirus: 123 nieuwe overlijdens; gratis kinderopvang voor kinderen tussen 3 en 12 jaarVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
01/04 12u15  Coronavirus: 123 nieuwe overlijdens, 1.088 patiënten op intensieve zorgenVolg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
01/04 12u15  Kan je te veel sporten waardoor je net vatbaarder wordt voor een infectie?Geldt de sportparadox ook voor covid-19?
01/04 11u15  Kristof Calvo (Groen): 'Ik ben niet die 'boze oppositieleider''Kristof Calvo (Groen) heeft al langer uitgesproken ideeën over de werking van het politieke bestel. Maar sinds de coronacrisis is hij zeker van zijn zaak: onze politieke manieren moeten op de schop. 'Het probleem is niet België, maar de Belgische particratie.'
01/04 11u15  Ziek na een lockdownparty: 'Ja, we schamen ons'Corona krijgen door een lockdownparty: het is niet iets om mee uit te pakken. Arne en Hanne zitten thuis in quarantaine: 'Ik besef nu wat voor domme idioten we zijn geweest.'
01/04 11u15  De veerkracht van de economie: 'Dit is zeker geen catastrofe'Of onze economie de rake klappen die ze nu krijgt snel te boven komt of niet, hangt voornamelijk van onszelf af. 'Alleen van paniek valt de economische schade niet te voorspellen.'
01/04 11u15  Bericht uit Italië: 'Steeds meer gezondheidswerkers worden ziek''Je kunt je beschermen met alles wat je wilt, maar het kan altijd gebeuren dat je even je ogen of je neus aanraakt', zegt chirurg Marco Stabile vanuit het Noord-Italiaanse Piacenza.
01/04 05u15  Welke aanpak van het nieuwe coronavirus werkt het beste, en waarom?De aanpak van het coronavirus verschilt sterk van land tot land. Daarbij spelen vooral politieke factoren mee. Een analyse van de wereldwijde reacties op de crisis.
01/04 05u15  Misbruikt Viktor Orbán de coronacrisis om zijn greep op Hongarije te verstevigen?Met goedkeuring van het parlement heeft de Hongaarse premier Viktor Orban nieuwe wetgeving goedgekeurd om de coronacrisis te bestrijden. Waarnemers menen echter dat Orban opnieuw probeert om zijn greep op de Hongaarse samenleving nog verder te versterken.
01/04 05u15  Liefde in tijden van corona: 'Als dit nog lang duurt, zal hij mij niet meer herkennen'Van jonge tieners tot hoogbejaarden: honderden Vlamingen zijn bang dat hun relatie de semilockdown niet zal overleven of dat ze hun geliefde zelfs nooit meer zullen terugzien.
01/04 05u15  VN-secretaris Guterres: 'Coronavirus is ergste wereldcrisis sinds WOII'Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

18x Coronacrisis speelt voorzitter Europese Raad parten: 'Niemand luistert als Charles Michel iets zegt'08/04 11u15 - Knack: Met een videoconferentie wilde voorzitter Charles Michel de eenheid binnen de Europese Raad demonstreren. Het draaide uit op een fiasco. Pakt hij de coronacrisis verkeerd aan? 'Het ontbreekt Michel aan autoriteit en maturiteit.'
16x Carl Devos: 'De staat van genade voor onze ministers is voorbij'08/04 16u15 - Knack: Naarmate de coronacrisis voortwoedt, neemt de kritiek op de bevoegde ministers toe. 'De ooit machtige CD&V-voorzitter Wouter Beke maakt geen goede beurt', zegt politoloog Carl Devos (UGent).
14x Hoe ook het zwaar getroffen Italië stilaan aan de toekomst denkt08/04 05u15 - Knack: Net als andere Europese lidstaten werkt Italië aan een plan om de coronamaatregelen stapsgewijs af te bouwen. Maar het zwaargetroffen land weet maar al te goed welke risico's dat inhoudt.
13x Huiselijk geweld in quarantaine laait op: 'Mij wordt geen hap eten gegund'08/04 05u15 - Knack: De quarantaine doet experts vrezen voor een stijging van het intrafamiliale geweld. Drie van de vier slachtoffers die Knack sprak, bevestigen die vrees.
12x Hans Kluge (WHO): 'De no-nonsenseaanpak van Maggie De Block. Ik zie dat graag'07/04 22u15 - Knack: 'Een land kan te weinig doen in de oorlog tegen covid-19, maar ook te veel. Het is een dunne lijn waarop minister De Block goed balanceert.' Dat zegt Hans Kluge, directeur Europa van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hij is als een soort super-Marc Van Ranst verantwoordelijk voor 53 landen in Europa en Centraal Azië.
12x Coronavirus: Trump noemt WHO 'China-centrisch' - 2000 Amerikaanse doden in 24 uur08/04 05u15 - Knack: Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
11x Coronavirus: Trump noemt WHO 'China-centrisch' en dreigt Amerikaanse bijdrage in te houden08/04 01u15 - Knack: Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
11x Steven Van Hecke (KU Leuven): 'De Europese vlag staat er nog, maar de boodschap is weg'08/04 11u15 - Knack: In de Europese aanpak van de covid-19-crisis zijn het de lidstaten die in gebreke blijven, vindt Europakenner Steven Van Hecke (KU Leuven). 'Als je nu de Italianen aan hun lot overlaat, onderhandel je over twee jaar met Salvini als Italiaans premier.'
11x Voeding, pollen, onkruid: hoe valt de opmars van allergieën te verklaren?08/04 12u15 - Knack: Wereldwijd, maar vooral in de geïndustrialiseerde wereld zijn allergieën al decennialang in opmars. Onze veranderende leefgewoonten spelen een rol, maar beslist ook de klimaatverandering en de luchtvervuiling. Allergoloog Didier Ebo stipt een paar trends aan.
9x Beleid in handen van de wetenschap: 'Er zijn goeie redenen om kritische vragen te stellen'08/04 11u15 - Knack: Een regering die, in naam van de wetenschap, bijzonder drastische maatregelen neemt. Wat klimaatwetenschappers nooit is gelukt, kregen de virologen in een oogwenk voor elkaar. Maar hoe gevaarlijk is de tendens om het beleid in handen te leggen van de wetenschap?

Statistieken

Artikels:
21480
Gelezen:
9924
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven