zondag 7 maart 2021, week 09


U bent nu hier: Meer nieuws van Knack

Laatste updatecontrole: vandaag om 8u45
 

Knack

Verbergen Tonen
07/03 06u15  Zetten Democraten de 'nucleaire optie' in om de Republikeinen buitenspel te zetten? Steeds meer Democraten willen komaf maken met de filibuster, een vertragingstactiek uit de Amerikaanse Senaat die Joe Bidens ambities zou kunnen fnuiken. Als ze het doen, is het oorlog, beloven Republikeinen.
07/03 05u15  De betere boef: nee, Leopold Lippens was niet gewoon een excentrieke BV Vorige week overleed Leopold Lippens (79). Over de doden niets dan goeds, maar over de man die tot zijn dood burgemeester van Knokke was, valt wel degelijk meer te schrijven dan alleen een sympathieke schets van een excentrieke BV.11 
07/03 05u15  Waarom Democraten de 'nucleaire optie' overwegen om de Republikeinen buitenspel te zetten Steeds meer Democraten willen komaf maken met de filibuster, een vertragingstactiek uit de Amerikaanse Senaat die Joe Bidens ambities zou kunnen fnuiken. Als ze het doen, is het oorlog, beloven Republikeinen.
07/03 05u15  Een jaar na de uitbraak van de coronacrisis: toenmalig minister Maggie De Block pleit zichzelf vrij In een gesprek met De Zondag verdedigt Maggie De Block (Open VLD) haar belissingen in het begin van de coronapandemie, toen ze minister van Volksgezondheid was.
07/03 01u15  Coronacrisis: Israël zet licht op groen voor heropening horeca en luchthaven Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
06/03 16u15  Vandenbroucke: 'Mensen mogen door het huis naar de tuin, ook in rijhuis' Bezoekers mogen toch door het huis om naar de tuin of het terras te gaan. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zaterdagmiddag gezegd aan VTM Nieuws.
06/03 16u15  Amerikaanse sopraan Claron McFadden: 'In de VS was ik éérst een kleur' Maart is Black History Month. De Amerikaanse sopraan Claron McFadden doet u watertanden met haar muzikaal-culinaire vertelling Nachtschade: aubergine op Podium 19.
06/03 12u15  Coronacrisis: EU wil toegang tot vaccins AstraZeneca uit VS Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
06/03 10u15  Ben Weyts: 'Ook voor mij onduidelijk wat er nu beslist is over kotbubbel' Ook voor minister van Onderwijs Ben Weyts is het onduidelijk wat het Overlegcomité vrijdag nu beslist heeft over de kotbubbel. Dat verklaarde hij zaterdagochtend op Radio 1. Hij vraagt om de studenten die al samen een bubbel vormen enige rechtszekerheid te geven.
06/03 10u15  De strijd tegen virussen: moeten we ook de vleermuizen vaccineren? De dreiging van nieuwe pandemieën hangt als een schaduw boven de mensheid. Wetenschappers blazen allerlei monitoringprogramma's nieuw leven in om virussen beter te zien aankomen.
06/03 10u15  Beestenboel: de gladde slang illustreert dat voeding soms dwingender kan zijn dan seks Er is geen grote reiziger verloren gegaan aan de gladde slang. De meeste dieren verplaatsen zich amper.
06/03 06u15  Wout van Aert mikt hoog: 'Ik wil dit jaar drie keer pieken' Op het witte grind van de Strade Bianche opent Wout van Aert zijn wegseizoen. De veldrijder/veelwinnaar heeft niks meer te bewijzen. 'Dat Mathieu grote koersen zou winnen op de weg, had iedereen wel gedacht. Dat het mij lukt, komt meer als een verrassing.'
06/03 05u15  Brazilië in de greep van nieuwe coronavariant: 'Onze president helpt het hele land naar de knoppen' Brazilië beleeft zijn dodelijkste periode sinds het begin van de coronapandemie. Oorzaak is wellicht de nieuwe variant P.1 die zich aan een razend tempo verspreidt en ook mensen lijkt te besmetten die al eerder corona opliepen. Wat ook een gevaar vormt voor de rest van de wereld.
06/03 04u15  Kroniek van de week: verkiezingsfraude en politieke benoemingen Het ging de voorbije week merkwaardig genoeg nog altijd niet over het vermoeden van verkiezingsfraude door een Vlaams Parlementslid. Wel was er wat aandacht voor allerlei postjes die de regering-Jambon moet verdelen. De politieke zelfbediening draait als vanouds op volle toeren. Knack-redacteur Ewald Pironet blikt terug.
05/03 22u15  Coronacrisis: versoepelingen buiten vanaf maandag, horeca open vanaf 1 mei Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Laatste update: vandaag om 6u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
05/03 21u15  Wat het Overlegcomité besliste: 'Er kan meer buiten, buiten, buiten', vanaf mei ook binnenHet Overlegcomité van de verschillende regeringen heeft een reeks versoepelingen goedgekeurd. De nadruk ligt op versoepelingen in de buitenlucht. 'Er kan meer: buiten, buiten, buiten', aldus premier Alexander De Croo. In mei kan er ook binnen versoepeld worden. Op het volgende Overlegcomité, op 26 maart, worden de huidige versoepelingsplannen geëvalueerd.
05/03 20u15  Coronacrisis: Overlegcomité verruimt buitenbubbel tot tien, plant opening horeca in meiBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
05/03 20u15  Herbekijk de persconferentie: wat besliste het Overlegcomité?De buitenbubbel wordt op 8 maart vergroot tot 10, in april wordt meer buitenactiviteiten mogelijk en in mei worden, als er geen toename komt in de besmettingen, ook binnenactiviteiten mogelijk, en kan de horeca weer open. Herbekijk hier de persconferentie na afloop van het Overlegcomité.
05/03 19u15  Livestream persconferentie: wat besliste het Overlegcomité?Sinds 14 uur zat het Overlegcomité weer samen. Volgens Belga wordt de 'buitenbubbel' vergroot tot tien mensen, en kan de horeca uitkijken naar een heropening op 1 mei. Volg wat is beslist via livestream van de persconferentie, die gepland is om 19 uur.
05/03 19u15  Coronacrisis: Overlegcomité verruimt buitenbubbel tot tien, 'plant horeca te openen op 1 mei'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
05/03 18u15  Factcheck: nee, woonzorgcentra krijgen geen subsidie voor ieder covid-overlijdenVolgens een Facebookbericht zouden woonzorgcentra van de overheid een compensatie krijgen voor elke kamer die leeg blijft na een covid-overlijden. Dat klopt niet. Woonzorgcentra krijgen wel nog tot eind maart een compensatie voor leegstand, maar er is er geen link tussen de hoogte van die vergoeding en het aantal overlijdens als gevolg van covid-19.
05/03 17u15  Vlaamse regering: Siegfried Bracke wordt bestuurslid VAFDe Vlaamse regering draagt Siegfried Bracke voor als bestuurslid van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
05/03 17u15  Coronacrisis: Overlegcomité overweegt grotere 'buitenbubbel', ruziet over cultuur en horecaBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
05/03 16u15  Leven in 2021: verslag van een datingprogramma-brainstormPrille dertiger Elisabeth Lucie gidst u wekelijks door de do's, de don'ts en de what the fucks van deze verwarrende tijden.
05/03 16u15  'Adviseurs gouverneur Cuomo verlaagden rapportcijfers over overlijdens in rusthuizen'Vooraanstaande adviseurs van de gouverneur van New York, de Democraat Andrew Cuomo, zouden een rapport over het aantal coronadoden in de rusthuizen hebben aangepast. Enkel personen die in de rusthuizen overleden werden meegeteld, waardoor het cijfer een derde lager uitviel dan de werkelijke dodentol.
05/03 15u15  Brussel en Londen botsen op Ierse ZeeDe Europese Unie en de Britse regering liggen alweer op ramkoers. 'Het is 2021 en de Britse regering wil de gevolgen van haar eigen brexitkeuzes nog steeds niet aanvaarden', zegt europarlementslid Guy Verhofstadt.
05/03 15u15  Timelapse: dit is de impact van een sigarettenpeuk op de natuur41 procent van de rokers geeft toe dat ze hun peuken op de grond gooien als er geen as- of vuilbak in de buurt is. Dat betekent dat in Vlaanderen dagelijks zo'n 100.000 peuken op de grond belanden. Dat doet onze natuur geen goed.
05/03 14u15  Bouchez zet federaal topambtenaar onder druk: 'Hij moet kiezen tussen functies'Topambtenaar Frank Robben, die administrateur-generaal van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) is en ook deel uitmaakt van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), moet een keuze maken tussen deze twee functies. Dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vrijdag.
05/03 12u15  Software vaccinatieplanning niet klaar voor massacampagneDe software die de uitnodigingen voor de coronavaccins regelt, staat niet op punt. Het systeem is niet gemaakt voor een grootschalige campagne.
05/03 11u15  Directeur WHO Hans Kluge: 'Pandemie is voorbij begin 2022'De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wijst het Europese vaccinatiepaspoort af waar de Europese Commissie aan werkt. Toch is de invoering ervan, deze zomer, 'onvermijdelijk', zei de regionale directeur van de WHO in Europa, de Belg Hans Kluge, aan de krant Die Welt. 'Maar het is geen aanbeveling van de WHO.'
05/03 11u15  Lynn Formesyn, chronischereumapatiënte: 'Seks is een goeie pijnstiller'Alles wat haar pijn verlicht, wil Lynn Formesyn geprobeerd hebben, of het nu dansen is of bdsm. Met haar boek Zinvol ziek geeft de chronischereumapatiënte de politici een stamp onder de kont. 'Als ik beleidsteksten lees, denk ik vaak: welke wereldvreemde pipo heeft dit in godsnaam geschreven?'
05/03 10u15  Vervoegen Orbán en co. zich binnenkort bij de Europese fractie van N-VA?De liefde tussen Hongaars premier Viktor Orbán en de Europese christendemocraten lijkt voorgoed voorbij. Krijgt de N-VA er binnenkort nog een 'foute vriend' bij?
05/03 08u12  Vervoegen Orbán en co. binnenkort de Europese fractie van N-VA?De liefde tussen Hongaars premier Viktor Orbán en de Europese christendemocraten lijkt voorgoed voorbij. Krijgt de N-VA er binnenkort nog een 'foute vriend' bij?
05/03 08u12  Chinees Volkscongres: China stelt 'bescheiden' doel voor economische groeiVrijdag blazen zowat 3.000 Chinese volksvertegenwoordigers verzamelen voor de jaarlijkse plenaire bijeenkomst van het Chinese parlement. Dit jaar is het, naast de traditionele groeiprognose voor het komende jaar, vooral uitkijken naar de voorstelling van het nieuwe Vijfjarenplan (2021-2025) en eventuele beslissingen over een verdere inperking van de autonomie van Hongkong.
05/03 08u12  Essayist Harold Polis verloor zijn geloof in de popcultuur: 'Netflix is allesbehalve onschuldig'Een krimpende markt en een pandemie maakten vorig jaar een einde aan Polis, de literaire uitgeverij aangestuurd door Harold Polis. De leegte die volgde, vulde hij door te schrijven. Knack sprak met hem over valse beloftes en nieuwe idealen. 'Een politicus moet geen geluk beloven.'
05/03 08u12  Coronacrisis: aantal ziekenhuisopnames stijgt, maar minder snel dan gevreesdBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
04/03 21u15  Coronacrisis: Europa blokkeert voor het eerst export van AstraZeneca-vaccinsBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
04/03 20u15  Factcheck: jongeren in België delen Portugees politiegeweld op sociale mediaEen video van politiegeweld wordt op Instagram en Facebook meer dan 300.000 keer bekeken. Het incident zou 'nooit op het nieuws komen', maar dat klopt niet helemaal. In Portugal, waar het incident plaatsvond, werd er wel degelijk over bericht.
04/03 17u15  Siegfried Bracke gevraagd als nieuwe voorzitter VAFOud-kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) wordt wellicht de nieuwe voorzitter van het Vlaams Audiovisueel Fonds.
04/03 17u15  Harry en Meghan bij Oprah: 'Dit is een klassiek staaltje ouderwetse oorlogsvoering'De openlijke vete tussen het Britse koningshuis en de uitgeweken hertog en hertogin van Sussex neemt onfatsoenlijke vormen aan. Wat hopen Harry en Meghan met hun veelbesproken 'tell-all interview' te bereiken?
04/03 16u15  De Croo: 'Als we een aantal zaken te vroeg doen, kan de vrijheid van korte duur zijn'Op dit moment worden alle elementen samengelegd voor een 'buitenplan' voor de activiteiten in openlucht, waar het risico op een coronabesmetting veel kleiner is dan binnen. Dat heeft premier Alexander De Croo donderdag aangekondigd in de Kamer. Of dat betekent dat er op korte termijn versoepelingen zitten aan te komen voor buitenactiviteiten, wilde de premier niet gezegd hebben.
04/03 16u15  Factcheck: ja, de gemiddelde mens beantwoordt zijn werkmails beter 's middags'De namiddag is het beste moment om je werkmails te versturen.' Dat lazen we onlangs in Metro. En het klopt deels, met de nodige nuance.
04/03 14u15  Uitbreiding van wetgeving rond afleidingen achter het stuur in de maakMinister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) hoopt dat de wetgeving rond afleidingen achter het stuur, zoals gsm-gebruik, weldra geactualiseerd wordt zodat alle gebruik van loszittende toestellen tijdens het besturen van een rijdend voertuig verboden wordt.
04/03 11u15  Verdreven uit de Seefhoek: de strijd tussen huurders en verhuurders in AntwerpenIn alle stilte verandert er iets in de veelkleurige Seefhoek in Antwerpen. Een projectontwikkelaar koopt er veel krotten op om ze te renoveren. 'Dankzij ons', zeggen ze, 'wordt de multiculturele samenleving hersteld zoals ze zou moeten zijn.' Maar niet iedereen is even blij.
04/03 11u15  'Spuitbus bedreigt het ozonschild': toen Knack in 1974 voor het eerst over het gat in de ozonlaag schreefDe nieuwste editie van Knack Historia - 'Tijden van Rampspoed' - zoomt in op rampen die de mensheid troffen en de lessen die daaruit getrokken werden. In één van de veertien hoofdstukken gaat het over het gat in de ozonlaag. In het archief vonden we dit eerste artikel ooit van Knack over de problematiek... uit 1974. Een terugblik in de tijd die we u graag nog eens aanbieden. We publiceren het arti...
04/03 11u15  Coronacrisis: EMA start evaluatie Russisch coronavaccin Sputnik VBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
04/03 09u15  Witte besognes, zwart bloed. Over 'De nikkers' van Piet van Aken (1959)De nikkers van Piet van Aken is een opmerkelijk boek dat in 1959 de barsten in het koloniale project zichtbaar maakte. Van Aken torpedeert met zijn roman niet alleen het administratieve apparaat, maar maakt vooral, door het gitzwarte machiavellisme van zijn personages bloot te leggen, komaf met de mythe van de beschavende kolonisatie en de blanke godvrezende weldoener. Het is, anders gezegd, een C...
04/03 05u15  Vivaldi nadert eerste horde richting nieuwe staatshervormingMinisters Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR) komen 'in de komende weken' met een lijst van grondwetsartikelen die de regering voor herziening vatbaar wil verklaren.
04/03 05u15  Politie onderzoekt cyberaanval op diensten van premierDe politie voert een onderzoek naar een ernstige cyberaanval vorig jaar tegen de diensten van premier Alexander De Croo. Dat bevestigt de eerste minister donderdag in De Tijd. Er zijn extra beveiligingsmaatregelen getroffen.
04/03 05u15  Bijna 100 miljoen Chinezen uit extreme armoede getild: grootste uitdaging begint nu pasNu het als enige grootmacht sterker uit de pandemie komt, staat China voor de grootste uitdaging in zijn bestaan. Kan de natie van boeren en arbeiders er een worden van innovatieve middenklassers?
04/03 05u15  'Singles hebben minder maar intenser contact'De coronapandemie heeft ook invloed op ons liefdesleven. De Duitse relatietherapeut Eric Hegmann heeft enkele tips voor koppels én singles.
03/03 21u15  Factcheck: nee, u ziet geen strandstoelen die 'gereserveerd zijn voor gevaccineerden''Exclusief gereserveerd voor gevaccineerde mensen' staat te lezen op een strandstoel waarvan een foto op sociale media circuleert. De foto maakt veel mensen boos, maar blijkt afkomstig van een (intussen ingetrokken) voorlichtingscampagne van de Israëlische stad Tel Aviv. Het gaat bovendien niet om echte strandstoelen.
03/03 20u15  Bedrijfswereld blijft mannenbastion: 'Vrouwenquota zijn een noodzakelijk kwaad'Een vijfde van de grootste tienduizend bedrijven in België heeft een exclusief mannelijk management. Bijna 60 procent heeft geen vrouwen in de raad van bestuur. De bedrijfswereld blijft een mannenbastion, en dat ligt niet alleen aan de traditionele rolpatronen.
03/03 19u15  'Vette kluif voor juristen': langer interval tussen vaccins niet zonder risicoDe Hoge Gezondheidsraad adviseert om de tijdspanne tussen het eerste en het tweede Pfizer-vaccin in bepaalde gevallen te verlengen. Dat biedt voordelen, maar zorgt ook voor risico's.
03/03 19u15  Coronacrisis: vaccin AstraZeneca mag aan alle volwassenen worden toegediendBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/03 18u15  Coronacrisis: aantal besmettingen bij leerlingen stijgt na krokusvakantieBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/03 17u15  'Vette kluif voor juristen': langere interval tussen vaccins niet zonder risicoDe Hoge Gezondheidsraad adviseert om de tijdspanne tussen het eerste en het tweede Pfizer-vaccin in bepaalde gevallen te verlengen. Dat biedt voordelen, maar zorgt ook voor risico's.
03/03 17u15  Horizon 238: onafhankelijke denktank of nieuwe nucleaire lobby?Iedere week zoekt Knack naar misleidende informatie op het internet. In de herfst van 2020 duikt op sociale media en in de opiniekaternen van de Belgische pers een nieuwe denktank op: Horizon 238, gesticht door een groep jonge ingenieurs die pleiten voor de toekomst van de Belgische kerncentrales en nucleaire industrie. Wat drijft hen?
03/03 16u15  Coronacrisis: '85-plussers kunnen vanaf 15 maart gevaccineerd worden'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/03 15u15  Coronacrisis: stijging van de cijfers stagneertBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/03 12u15  EU-vertegenwoordiger Josep Borrell na Moskou-debacle: 'Ik had assertiever moeten zijn'Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, bijt van zich af na het debacle van zijn reis naar Moskou. 'Als Rusland het internationale recht of de mensenrechten schendt, moeten we ingrijpen.'
03/03 12u15  Orbán verlaat CD&V-fractie in Europees halfrond na interne wrevelDe Hongaarse premier Viktor Orban trekt de dertien Europarlementsleden van zijn partij Fidesz terug uit de fractie van de Europese Volkspartij (EVP). Dat heeft hij woensdagochtend aangekondigd nadat de fractie een aanpassing van het reglement had goedgekeurd die het mogelijk maakt om nationale delegaties te schorsen of uit te sluiten.
03/03 10u15  Coronacrisis: Stijging cijfers stagneertBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
03/03 05u15  Het coronarapport van Ben Weyts (N-VA): 'Een schoolvoorbeeld in vergelijking met andere sectoren'Is onderwijsminister Ben Weyts de enige politicus die ongeschonden uit één jaar coronacrisis komt? Zijn niet-aflatende strijd om de scholen open te houden kon op brede steun rekenen van de Vlamingen én van de belangrijkste experts. Knack overschouwt het onderwijsveld na een rampjaar.
03/03 05u15  Jan Denys, arbeidsmarktexpert: 'Ons ziekte- en invaliditeitsstelsel moet op de schop'De ziekte- en invaliditeitscijfers liggen hoog in ons land. En ze stijgen nog, terwijl ze in andere Europese landen zelfs dalen. 'Het is tijd om te erkennen dat we daar wél iets aan kunnen doen', zegt arbeidsmarktexpert Jan Denys.
03/03 05u15  Ben Weyts (N-VA): 'Ik ga ervan uit dat iedereen na de paasvakantie weer voltijds naar school kan'Minister Ben Weyts (N-VA) blikt terug op één jaar corona in het onderwijs. 'Soms moet er wat gebricoleerd worden, ja.'
03/03 04u15  CD&V is Orbán liever kwijt dan rijk: 'Georganiseerde aanval op rechters en journalisten'Zijn de laatste dagen van Viktor Orbán bij de christendemocraten in het Europees Parlement geteld?
03/03 03u15  Bestorming Capitool was het werk van Trump-aanhangers, niet Antifa, aldus FBIDe Amerikaanse federale politiedienst FBI zegt dat de bestorming van het Capitool het werk was van Trump-aanhangers. En niet, zoals samenzweringstheorieën willen, van vermomde extreemlinkse relschoppers.
02/03 17u15  Vlaanderen wil milieuvergunning van Umicore Hoboken verstrengenDrie Vlaamse administraties roepen de provincie Antwerpen op de voorwaarden uit de milieuvergunning van Umicore aan te passen.
02/03 17u15  Kaat Bollen en Griet Vandermassen: 'Meer seks in het feminisme, dát hebben we nodig'Natuurlijk gaat het op Internationale Vrouwendag over vrouwenquota en de rolverdeling in het huishouden. Maar vrouw zijn betekent zo veel meer, betogen seksuologe Kaat Bollen en filosofe Griet Vandermassen. 'Veel vrouwen weten niet eens hoe leuk en bevredigend seks kan zijn.'
02/03 17u15  Waarom uw kapper plots duurder is: 'Enkele euro's extra is toch geen schande?'Van Elio Di Rupo tot Bart Tommelein: de talloze voor-en-nafoto's op sociale media tonen hoe graag we verlost werden van onze coronacoupe. Maar zo'n knipbeurt is wel een stuk(je) duurder geworden.
02/03 14u15  Hoge Gezondheidsraad adviseert AstraZeneca ook voor 55-plussersDe Hoge Gezondheidsraad (HGR) adviseert de verschillende ministers van Volksgezondheid om het vaccin van AstraZeneca nu toch te gebruiken voor 55-plussers. Dat blijkt uit het advies van de HGR, waarover VTM Nieuws dinsdagmiddag bericht.
02/03 14u15  Coronacrisis: Van Gucht roept op om maximaal in te zetten op thuiswerkBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
02/03 12u15  De vzw Klimaatzaak: 'We eisen een dwangsom van een miljoen euro per maand'Wordt ons land binnenkort veroordeeld wegens klimaatnalatigheid? Meer dan 50.000 Belgen zijn mede-eiser in de rechtszaak die de vzw Klimaatzaak aanspande tegen de overheid. Knack sprak met initiatiefnemers Francesca Vanthielen, Serge de Gheldere en Marjan Minnesma. 'De regering is blijkbaar in staat om snel te schakelen als er een virus rondwaart, maar niet als de planeet moet worden gered.'
02/03 12u15  De versoepelingsbrigade: 'Nollet en Bouchez weten perfect dat ze met hun kritiek scoren bij hun achterban'Na MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft ook Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet zich bij de versoepelingsbrigade gevoegd. 'Dat is geen cadeau voor de regering.'
02/03 11u15  Coronacrisis: meer ziekenhuisopnames, Wallonië versnelt vaccinatietempoBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
02/03 11u15  Als zonnepanelen een beleggingsproduct worden, moet je niet rekenen op overheidsbeloftesToen zonnepanelen in de perceptie beleggingsproducten werden, hadden financieel journalisten (zoals ondergetekende) meteen moeten waarschuwen dat de overheid het breken van beloften niet schuwt als de verliezende partij beleggers zijn. Toch hebben de gedupeerde eigenaars van zonnepanelen, die de overheid in gebreke stellen wegens contractbreuk wel degelijk een punt.
02/03 11u15  Vaccin mogelijk minder effectief bij mensen met obesitasMensen met obesitas vertonen een lagere immuunrespons op het Pfizer-vaccin, zo blijkt uit een studie.
02/03 06u15  Corona treft Slowakije hard: 'Negatief getesten mochten hier zeven dagen lang vrij bewegen'Met meer dan 7000 coronadoden in een land dat nauwelijks 5,5 miljoen inwoners telt, is Slowakije relatief zwaar getroffen door het coronavirus. 'De tweede golf heeft ons de das omgedaan', zegt de liberale president Zuzana Caputová (47).
02/03 06u15  Coronacrisis: meer ziekenhuisopnames, aantal overlijdens bij 85-plussers daalt snellerBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
02/03 03u15  'Wij kunnen België voor de rechter dagen': soap rond Libische miljoenen van prins Laurent krijgt diplomatiek staartjeEen nieuwe stap in de zaak rond de Libische miljoenen van prins Laurent zet druk op de diplomatieke relaties met Libië.
02/03 03u15  Corona treft Slowakije hard: 'Negatief getesten mochten mogelijk te vrij bewegen'Met meer dan 7000 coronadoden in een land dat nauwelijks 5,5 miljoen inwoners telt, is Slowakije relatief zwaar getroffen door het coronavirus. 'De tweede golf heeft ons de das omgedaan', zegt de liberale president Zuzana Caputová (47).
02/03 01u15  Vaccins Pfizer en AstraZeneca doen kans op ziekenhuisopnames tachtigplussers al na één dosis fors dalenDe coronavaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca laten de kans op ziekenhuisopnames wegens covid-19 al na het toedienen van één dosis met tachtig procent dalen bij de tachtigplussers. Dat blijkt maandag uit gegevens van de Britse gezondheidsdienst Public Health England (PHE), op basis van de vaccinatiecampagne in Engeland.
01/03 21u15  Schietpartij in een school in Amerikaanse staat Arkansas: één gewondeEr heeft zich een schietpartij op een middelbare school in Pine Bluff in de Amerikaanse staat Arkansas voorgedaan, zo hebben meerdere Amerikaanse media maandag bericht. Volgens de schooldirectie gaat het om een 'geïsoleerd incident'.
01/03 17u15  Advies van moedige mensen: 'Je tijd is beperkt. Verknoei hem niet door het leven van iemand anders te leiden'Waar komt persoonlijke moed vandaan en hoe kun je ze voeden, bij jezelf én anderen.
01/03 17u15  Netanyahu stelt Iran verantwoordelijk voor explosie op schipDe Israëlische premier Benjamin Netanyahu houdt Iran verantwoordelijk voor de ontploffing op het vrachtschip Helios Ray in de Golf van Oman. Hij beloofde in een interview met de televisiezender Kan vergelding tegen 'Iraanse belangen in de hele regio'.
01/03 16u15  Valt Hezbollah van zijn voetstuk in Libanon?De moord op Lokman Slim, intellectueel en politiek activist, veroorzaakte een nieuwe schokgolf door Libanon. De machtige Hezbollah, verdacht van de afrekening, verliest aan invloed binnen de Libanese krachtsverhoudingen, zeggen analisten. 'Ze staan onder immense druk van het volk'.
01/03 16u15  Computerogen, lockdownrugpijn en coronakilo's: een jaar telewerken eist zijn tolPijn, vermoeide ogen, een paar kilootjes meer ... het 'nieuwe' werken laat na een jaar zijn sporen na op ons lichaam. 18 praktische tips tegen lockdownkwaaltjes.
01/03 15u15  Nicolas Sarkozy moet als eerste Franse ex-president de cel in na corruptieschandaalDe voormalige Franse president Nicolas Sarkozy (65) is maandag door een rechtbank in Parijs veroordeeld tot drie jaar cel waarvan een jaar effectief wegens corruptie en ongeoorloofde invloedverwerving.
01/03 14u15  Coronacrisis: 'Slechts vier op de tien deelt positief resultaat via corona-app'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/03 12u15  Zijn de gratis mondmaskers van de overheid schadelijk?De Hoge Gezondheidsraad raadt aan om de gratis mondmaskers van de overheid voorlopig niet te gebruiken, uit voorzorg. Eerder trokken drie Belgische industriefederaties al aan de alarmbel. De mondmaskers zouden zilver- en titaniumdeeltjes bevatten wat een 'risico vormt voor mens en milieu'.
01/03 12u15  Superbonus van 283 miljoen euro moet AB InBev-top lijmenDe AB InBev-top, met vooraan CEO Carlos Brito, kreeg in het coronajaar geen bonus voor de prestaties van het voorbije boekjaar. De wereldbrouwer wil zijn topmanagement aan boord houden met een bedrag van 283 miljoen euro, goed voor 7 miljoen aandelen. Opmerkelijk: Carlos Brito kreeg geen deel van die superbonus.
01/03 12u15  Mercedes C-klasse: nieuwkomer met sterallures zonder elektrische motorDe strijd om het leiderschap in het premiumsegment woedt in alle hevigheid. Met de lancering van de vijfde generatie C-klasse onderstreept Mercedes zijn ambitie om opnieuw de nummer één te worden. De nieuwkomer is in alle opzichten een nummer groter en leunt sterk aan bij de nieuwe S-klasse.
01/03 10u15  Coronacrisis: 'België gaat vaccin van Janssen voor heel Europa verdelen'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/03 09u15  Kwart van steden en gemeenten stelt investeringen uit door coronapandemieEen kwart van de Vlaamse steden en gemeenten stelt geplande investeringen uit door de coronacrisis. Dat blijkt uit een grote rondvraag van Radio 2 en de UGent.
01/03 06u15  Coronacrisis: weer meer dan 400 patiënten op intensieve zorgenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
01/03 05u15  Gouverneur Cuomo betuigt spijt over 'verkeerd begrepen' boodschappenAndrew Cuomo, de Democratische gouverneur van New York, meent dat dingen die hij gezegd heeft 'verkeerd geïnterpreteerd werden als ongewenst geflirt'. Dat zegt hij in een mededeling. 'Als iemand het zo heeft aangevoeld, spijt mij dat heel erg.'
01/03 03u15  Ugur Sahin (BioNTech): 'Tegen het eind van de zomer moeten we het coronavirus onder controle hebben'BioNTech-baas Ugur Sahin is positief over de toekomst, nu het vaccin van zijn bedrijf niet alleen bescherming biedt tegen het coronavirus, maar ook 90 procent van de besmettingen tegenhoudt. 'Als voldoende mensen zich laten vaccineren, kunnen we tegen het einde van de zomer weer ons oude leven opnemen.'
01/03 00u15  Donald Trump: 'Ik begin geen nieuwe partij, maar wie weet doe ik weer gooi naar presidentschap'Donald Trump is niet van plan om een nieuwe partij te starten. Dat zei hij in zijn eerste publieke toespraak sinds zijn vertrek uit het Witte Huis. De Republikeinse partij 'zal worden verenigd en sterker worden dan ooit', aldus Trump.
28/02 17u15  Coronacrisis: 'Dit is loodzwaar, maar we moeten stoppen met zeuren'Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/02 16u15  Staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD): 'Het mentale welzijn bij jongeren baart me zorgen'Eva De Bleeker is staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken (Open VLD). Maar hoe is zij als mens? Om deze 20 vragen te beantwoorden, had zij 10 minuten en 9 seconden nodig.
28/02 15u15  'AstraZeneca voor ouderen zou gamechanger zijn': deze drie vragen stelde Vandenbroucke aan Hoge Gezondheidsraad'Als we AstraZeneca aan iedereen kunnen geven, dan denk ik dat we een reset kunnen doen van onze vaccinatiecampagne', zegt de minister van Volksgezondheid.
28/02 12u15  Coronacrisis: Johnson & Johnson-vaccin goedgekeurd in VS, half maart wellicht in EUBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
28/02 11u15  Bart Maddens: 'Er is weinig Belgisch patriottisme'In De Zondagspreken Bart Maddens en Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas over de Vlaamse zaak. 'Het Belgische spel is uitgespeeld. De ellenlange regeringsvorming is daar het zoveelste bewijs van.'
28/02 11u15  Het tragische leven van Roger Van de Velde: 'Ik zou liever nooit geschreven hebben'50 jaar na zijn ontijdige dood kreeg Vlaanderens bekendste onbekende schrijver een biografie. 'Van de Velde is géén writer's writer. Hij schrijft heel toegankelijk en heeft alles om een groot publiek aan te spreken.'
28/02 06u15  Bart Maddens: 'Er is weinig Belgisch patriotisme'In De Zondagspreken Bart Maddens en Vlaams Belang-fractieleider Barbara Pas over de Vlaamse zaak. 'Het Belgische spel is uitgespeeld. De ellenlange regeringsvorming is daar het zoveelste bewijs van.'
28/02 06u15  Gouverneur New York beschuldigd van seksueel ongewenst gedragAndrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, is door twee vrouwen beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag. In de New York Times uit een 25-jarige vrouw zaterdag een beschuldiging, nadat afgelopen woensdag ook al een andere vrouw haar verhaal deed over misdragingen van Cuomo.
28/02 06u15  Dierenrechten: filosoof Thomas Macho hekelt onze tegenstrijdige omgang met varkensWaarom behandelen we het varken als een economisch product en zijn we tegelijk dol op Miss Piggy of Babe, vraagt filosoof Thomas Macho zich af. 'We moeten bijna dankbaar zijn voor de vele coronabesmettingshaarden in de vleesindustrie.'
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

11x De betere boef: nee, Leopold Lippens was niet gewoon een excentrieke BV07/03 05u15 - Knack: Vorige week overleed Leopold Lippens (79). Over de doden niets dan goeds, maar over de man die tot zijn dood burgemeester van Knokke was, valt wel degelijk meer te schrijven dan alleen een sympathieke schets van een excentrieke BV.
9x Zetten Democraten de 'nucleaire optie' in om de Republikeinen buitenspel te zetten?07/03 06u15 - Knack: Steeds meer Democraten willen komaf maken met de filibuster, een vertragingstactiek uit de Amerikaanse Senaat die Joe Bidens ambities zou kunnen fnuiken. Als ze het doen, is het oorlog, beloven Republikeinen.
8x Coronacrisis: Israël zet licht op groen voor heropening horeca en luchthaven07/03 01u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
6x Een jaar na de uitbraak van de coronacrisis: toenmalig minister Maggie De Block pleit zichzelf vrij07/03 05u15 - Knack: In een gesprek met De Zondag verdedigt Maggie De Block (Open VLD) haar belissingen in het begin van de coronapandemie, toen ze minister van Volksgezondheid was.
5x Waarom Democraten de 'nucleaire optie' overwegen om de Republikeinen buitenspel te zetten07/03 05u15 - Knack: Steeds meer Democraten willen komaf maken met de filibuster, een vertragingstactiek uit de Amerikaanse Senaat die Joe Bidens ambities zou kunnen fnuiken. Als ze het doen, is het oorlog, beloven Republikeinen.
3x Coronacrisis: versoepelingen buiten vanaf maandag, horeca open vanaf 1 mei05/03 22u15 - Knack: Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
2x Brazilië in de greep van nieuwe coronavariant: 'Onze president helpt het hele land naar de knoppen'06/03 05u15 - Knack: Brazilië beleeft zijn dodelijkste periode sinds het begin van de coronapandemie. Oorzaak is wellicht de nieuwe variant P.1 die zich aan een razend tempo verspreidt en ook mensen lijkt te besmetten die al eerder corona opliepen. Wat ook een gevaar vormt voor de rest van de wereld.
2x Wout van Aert mikt hoog: 'Ik wil dit jaar drie keer pieken'06/03 06u15 - Knack: Op het witte grind van de Strade Bianche opent Wout van Aert zijn wegseizoen. De veldrijder/veelwinnaar heeft niks meer te bewijzen. 'Dat Mathieu grote koersen zou winnen op de weg, had iedereen wel gedacht. Dat het mij lukt, komt meer als een verrassing.'
2x De strijd tegen virussen: moeten we ook de vleermuizen vaccineren?06/03 10u15 - Knack: De dreiging van nieuwe pandemieën hangt als een schaduw boven de mensheid. Wetenschappers blazen allerlei monitoringprogramma's nieuw leven in om virussen beter te zien aankomen.
2x Vandenbroucke: 'Mensen mogen door het huis naar de tuin, ook in rijhuis'06/03 16u15 - Knack: Bezoekers mogen toch door het huis om naar de tuin of het terras te gaan. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zaterdagmiddag gezegd aan VTM Nieuws.

Statistieken

Artikels:
28901
Gelezen:
2663
Aantal lezers nu:
94


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven