zaterdag 23 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 15u15
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
23/10 15u15  Alleenstaande mama Mieke (26) belandt in rolstoel na misstapje tijdens voetbalmatch: “Zelfs specialisten begrijpen het niet” Minstens twee jaar revalidatie en een resem operaties. En dan nog blijft het twijfelachtig of de Lommelse Mieke Emmers ooit nog goed kan lopen. Dat na een misstap tijdens een voetbalmatch. Om de alleenstaande moeder een hart onder de riem te steken, organiseren haar ploeggenoten nu een benefiet.
23/10 15u15  UAntwerpen maakt mondmasker vanaf maandag volledig verplicht Studenten aan de UAntwerpen moeten vanaf maandag opnieuw te allen tijde een mondmasker dragen. Reden daarvoor zijn de snel stijgende coronacijfers.
23/10 15u15  40 miljoen euro en maanden werk om brokkelviaduct stiller te maken, maar “lawaai is nog erger geworden” Omwonenden zijn teleurgesteld in de renovatie van het E17-viaduct in Gentbrugge, het zogenaamde brokkelviaduct, dat onlangs nieuwe voegen en geluidsschermen heeft gekregen. Na een renovatie van 40 miljoen euro, is het lawaai alleen maar toegenomen, klinkt het. “De overlast is nog groter dan ervoor.”
23/10 15u15  Superprestige Ruddervoorde: Betsema demonstreert en neemt leiding over in tussenstand Na drie WB-manches in de Verenigde Staten keerde het veldritcircus terug naar België voor de tweede manche van de Superprestige in het West-Vlaamse Ruddervoorde. Bij de vrouwen ging de zege naar een imponerende Denise Betsema (Pauwels Sauzen - Bingoal). De eilandbewoonster is meteen ook de nieuwe leider in de tussenstand om de Superprestige. Sanne Cant eindigde op een hoopgevende vierde plaats.
23/10 15u15  Koppel toont polyamoreus gezinsleven op TikTok: “Het heeft onze relatie gered, maar er zijn ook onzekerheden en jaloezie” Jess en Stephen DeMarco uit de Verenigde Staten zijn al twaalf jaar samen. Naar eigen zeggen, hebben ze hun hechte relatie te danken aan hun ‘geheim’: polyamorie. Het koppel heeft - samen of apart -regelmatig intieme relaties met andere vrouwen en verdient veel geld door video’s van hun pikante avonturen op OnlyFans te delen. Jess en Stephen hebben nu ook een vaste relatie met een tweede vrouw, en hebben zelfs een kinderwens. Maar in een polyamoreuze relatie kunnen onzekerheden en jaloezie de kop opsteken, getuigt Jess op TikTok. Hoe ze daarmee omgaan, zie je in bovenstaande video.
23/10 14u15  Inwoners strenggelovige Nederlandse gemeente laten zich stiekem vaccineren: “Ze weten zeker dat het van de duivel komt” Een huisarts in Staphorst, een uiterst strenggelovige gemeente in Nederland, zegt dat hij bij patiënten thuis langsgaat om hen stiekem een coronaprik te geven. Volgens hem is in de Bijbelvaste gemeenschap het taboe op vaccineren nog altijd erg groot. “Ze weten zeker dat het door de duivel is uitgevonden.”
23/10 14u15  Sergio keert na 12 jaar terug als presentator op VTM: “Nooit een woord uitleg gekregen toen mijn contract werd stopgezet” He’s back, bitches. In het nieuwe ‘De sterkste handen’ op VTM mag Sergio Quisquater voor het eerst in twaalf jaar nog eens op de voorgrond treden. Niet meer als panellid aan de zijlijn, maar als presentator. Toch weigert Vlaanderens favoriete brulboei over een comeback te spreken, nadat hij destijds abrupt van het scherm verdween. “Ik heb daar nooit een woordje uitleg gekregen, van niemand bij VTM.”
23/10 14u15  Vin Diesel loopt dochter van overleden Paul Walker naar het altaar Meadow Walker (22), dochter van de overleden acteur Paul Walker, is in het huwelijksbootje gestapt. Tijdens de trouwceremonie begeleidde Walkers beste vriend en ‘Fast & furious’-ster Vin Diesel (54) haar naar het altaar.
23/10 14u15  Na regen komt zonneschijn: volgende week temperaturen tot 15 graden Na regen komt zonneschijn. Zo zien de voorspellingen voor de volgende week er toch uit. Er wordt zacht weer met temperaturen rond 15 graden voorspeld en vaak ook zon. Maar het kan misschien wel snel opnieuw keren.
23/10 13u15  Onderzoek werpt nieuw licht op overlijden Jürgen Conings: “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken” Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes, nu de precieze resultaten van het larvenonderzoek bekend zijn. “Vervelend”, klinkt het bij het federaal parket.11 
23/10 12u15  Drie mannen en één vrouw om het leven gekomen nadat auto in water belandde in Gent In Gent belandde in de nacht van vrijdag op zaterdag door een nog onbekende oorzaak een auto in het water aan de Huidevetterskaai. Het gaat om een wagen met Franse nummerplaat. De vier inzittenden, drie mannen en één vrouw, kwamen om het leven.
23/10 12u15  Seksuologe Chloé De Bie: “Voor eens en voor altijd: daar komen vrouwen niet van klaar” “Je zegt wel tegen je vriendinnen: Ik heb iemand leren kennen en de seks was goed, maar je gaat niet bellen om te zeggen: Amai, ik heb daarnet nog eens goed gemasturbeerd, dat was plezant.” Voilà. Als het aan seksuologe Chloé De Bie ligt, moet masturbatie uit het verdomhoekje. Daarom dompelt ze ons vanaf volgende week acht weken lang onder in de wereld van het masturberen. Maar wie is zij? En mijn God, wat is er nog veel werk aan de winkel. “We leren wel dat hier de vagina is en daar het plasgaatje en dat er baby’s uit kunnen komen en dat je maandelijks bloedt. Maar dat je er genot kan hebben, dat wordt verzwegen.”14 
23/10 12u15  Echte kogels en problemen op de set: hoe kon schietincident Alec Baldwin gebeuren? Dit weten we nu Er is nog veel onduidelijkheid over hoe acteur Alec Baldwin tijdens de opnames van zijn nieuwe film Rust een crewlid kon doodschieten. De acteur dacht dat hij een rekwisiet in handen kreeg, maar uit een eerste onderzoek blijkt dat er toch kogels in het wapen zaten. Dit weten we al over het dodelijke incident.
23/10 12u15  Twee gepantserde legervoertuigen botsen op elkaar op openbare weg, waarna brandstoftank scheurt In Sint-Joris bij Nieuwpoort zijn zaterdagochtend twee voertuigen van het Belgisch leger op elkaar geknald. Het ging om twee gepantserde Piranha’s van elk 22 ton zwaar. Een brandstoftank scheurde open waardoor er heel wat brandstof op de weg lag.11 
23/10 12u15  Schooldirecteurs misnoegd over extra geld van Weyts: ‘Vergiftigd geschenk’ Het schooljaar is zes weken bezig, en nú hebben de scholen geld gekregen van Ben Weyts (N-VA) om extra mensen aan te werven. In plaats van te juichen, zijn schooldirecteurs misnoegd. Zij moeten plots hun lessenroosters omgooien, áls ze al leerkrachten vinden. “Die manier van werken is hallucinant”, zegt ook Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (CD&V).
Laatste update: vandaag om 15u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
23/10 12u15  Zelf ‘Squid game’ spelen? Dat kan binnenkort in Hasselt: “Maar niemand hoeft te sterven”Het succes van de Koreaanse Netflix-hit Squid game is ook de organisatie achter het Leuvense Escape House - dat verschillende escape rooms heeft - niet ontgaan. Zij organiseren op 27 november een speciaal Squid game-event. Honderd deelnemers nemen het tegen elkaar op in een reeks kinderspelletjes, de winnaar gaat met 1.000 euro naar huis.
23/10 12u15  Gewapende overvallers niet opgewassen tegen koelbloedige klantDrie gewapende overvallers hadden het woensdag op het winkeltje bij een tankstation in de Amerikaanse staat Arizona gemunt. Toen ze binnenstormden met getrokken wapens, was een koelbloedige klant niet onder de indruk. “Ik vond dat het een te kleine geweerloop was”, aldus James Kilcer, ex-marinier. “Leek meer op een speelgoedrevolver.” De man aarzelde niet, sloeg het wapen weg en merkte dat het een echte revolver was toen een kogel zijn hand schampte. De overvallers namen snel de benen. Twee van hen - beiden minderjarigen - werden intussen opgepakt.12 
23/10 12u15  Steeds meer wereldsterren bieden nieuwe muziek aan op cassette. Is dat ‘het nieuwe vinyl’?De muziekcassette lijkt terug van weggeweest. Zo brengt Elton John zijn gloednieuwe album The lockdown sessions ook uit op cassette. En straks komt ook het langverwacht album van ABBA op dat formaat uit. Maar, zo zeggen experts, toch is dit niet een revival zoals de vinylplaat die kende. “Dit is echt iets voor de fans.”
23/10 12u15  Vrouwenhaat, holebihaat en racisme: dit is het “nationaal patriarchaat” van Mannelijke StaatDe Russische rechtbank heeft Mannelijke Staat buiten de wet gesteld. Die organisatie, opgericht door spierbundel Vladislav Pozdnyakov, wil terug naar een Nationaal Patriarchaat. En om dat te bereiken is alles geoorloofd, ook dreigen met massamoord. “Feministen en lesbiennes zijn psychisch ziek en hebben geen plaats tussen normale mensen.”
23/10 12u15  Twintig fietsen van Ganna en ploegmaats gestolen op WK baanwielrennen in RoubaixDieven hebben vorige nacht ingebroken in een bestelwagen van de Italiaanse selectie die aan de slag is op het WK baanwielrennen in Roubaix. Er werden twintig fietsen ontvreemd, waaronder enkele van Filippo Ganna.10 
23/10 11u15  Heel Vlaanderen wilde haar helpen én werd boos op haar, ze verloor dochter én man: dit is het verhaal van Olga, de moeder van Sandra Massart“Ik kan soms niet geloven dat wat ons overkomen is, écht gebeurd is”, zegt Olga Batiounina (51). Toen dokters ontdekten dat haar dochtertje Sandra Massart een zeldzame ziekte had, moest ze samen met haar man de strijd aangaan tegen de farma-industrie. Over die strijd is nu een film gemaakt, die volgende week in de zalen komt. Ze verloor haar dochter, én intussen ook haar echtgenoot. “Ik heb meer afgezien dan één mens in zijn leven zou moeten meemaken.”12 
23/10 11u15  Wat blijft er nog over van de technologische erfenis van Lernout & Hauspie? Eén stem en wat restjesDat we op een dag allemaal zouden spreken met onze computer, auto, telefoon, … Dat was twintig jaar geleden de droom van Lernout & Hauspie. Vandaag doen we dat ook écht, maar hoe groot is het aandeel van L&H daar nog in? Wat blijft over van hun technologische erfenis?12 
23/10 11u15  Jonge weduwe schrijft boek over rouwen: “Mijn oudste zei dat papa één geluk had”Goedele Sannen (39) was op vriendinnenweekend in de Ardennen toen haar vader ’s ochtends vroeg plots voor de deur stond. Siegfried was dood. Haar man, de vader van haar twee zoontjes, was zomaar verongelukt. Ze heeft nu een boek geschreven over de pijn die toen begon en die na twee jaar nog evenveel zeer doet. “Ik ben bang van de dood. Maar nog meer van het leven.”
23/10 10u15  Wat als de volgende waterbom boven Vlaanderen barst? Een scenario van honderdduizend slachtoffers en twee miljard euro schadeTot 2 miljard euro schade en honderdduizend slachtoffers. Dat is de mogelijke tol als de neerslag die deze zomer Luik deed onderlopen, boven Vlaanderen valt, melden de Vlaamse ministers Lydia Peeters en Zuhal Demir zaterdag na berichtgeving in De Standaard. Ze stellen nu een expertenpanel samen.11 
23/10 10u15  Seksuologe Chloé De Bie: “Voor eens en voor altijd: door penetratie komen vrouwen niet klaar”“Je zegt wel tegen je vriendinnen: Ik heb iemand leren kennen en de seks was goed, maar je gaat niet bellen om te zeggen: Amai, ik heb daarnet nog eens goed gemasturbeerd, dat was plezant.” Voilà. Als het aan seksuologe Chloé De Bie ligt, moet masturbatie uit het verdomhoekje. Daarom dompelt ze ons vanaf volgende week acht weken lang onder in de wereld van het masturberen. Maar wie is zij? En mijn God, wat is er nog veel werk aan de winkel. “We leren wel dat hier de vagina is en daar het plasgaatje en dat er baby’s uit kunnen komen en dat je maandelijks bloedt. Maar dat je er genot kan hebben, dat wordt verzwegen.”12 
23/10 10u15  Juridisch gevecht tussen Nuyens en Van Aert gaat verder: beide partijen in hoger beroep tegen uitspraakDe juridische strijd tussen Wout van Aert (Jumbo-Visma) en diens voormalige ploegmanager Nick Nuyens gaat onverminderd voort. Zowel Van Aert als Nuyens gaan in hoger cassatieberoep tegen de beslissing van het Arbeidshof van 9 juni jongstleden.11 
23/10 09u15  Minder varkens, koeien en kippen in Vlaanderen: zo willen experts klimaat reddenZo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens, 100.000 melkkoeien en 40.000 zoogkoeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.12 
23/10 09u15  Max Verstappen toont middelvinger aan Lewis Hamilton, Sergio Perez snelste tijdens tweede oefensessie GP van de USADe tweede oefensessie op het Circuit of The Americas werd geanimeerd door een ‘mini-race’ tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen waarbij die laatste zijn middelvinger aan de zevenvoudig F1-kampioen toonde. Uiteindelijk was het teamgenoot Sergio Perez die in de tweede Red Bull F1-bolide de snelste tijd liet noteren.12 
23/10 08u15  Vier inzittenden om het leven gekomen nadat auto in water belandde in GentIn Gent zijn vier inzittenden van een wagen om het leven gekomen nadat het voertuig door een nog onbekende oorzaak in het water belandde aan de Huidevetterskaai. Dat bevestigt de Gentse lokale politie zaterdag aan Belga.12 
23/10 08u15  ‘Wapen was al eerder afgegaan voor Baldwin schot loste’: crew op filmset Rust staakte al wegens onveilige werksituatieHet wapen waarmee de Amerikaanse acteur Alec Baldwin op een filmset de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins doodschoot, had eerder al schoten gelost zonder dat dat de bedoeling was. Dat vertellen bronnen aan de Los Angeles Times. Volgens de bronnen werd het op de set van de budget westernfilm ‘Rust’ niet zo nauw genomen met de standaard veiligheidsprotocollen voor wapens in de filmindustrie.13 
23/10 08u15  Gemiddeld weer meer dan honderd ziekenhuisopnames per dagDe voorbije zeven dagen zijn er dagelijks gemiddeld meer dan honderd covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zaterdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met bijna zeventig procent tegenover de week ervoor.11 
23/10 04u15  Toen Baldwin schoot, draaiden de camera’s: politie onderzoekt filmopnames na dodelijk incident op filmset“Mijn hart is gebroken. Ik werk ten volle mee met het politieonderzoek naar hoe dit kon ­gebeuren.” Zo reageert Hollywoodster Alec Baldwin (63) op het drama waarbij hij beeldregisseur Halyna Hutchins (42) doodschoot. Wat er precies is misgegaan op de set van de western Rust is de politie volop aan het onderzoeken. Ze kan daarbij gebruikmaken van de filmopnames, want de camera’s waren aan het draaien.16 
23/10 03u15  Stierf Jürgen Conings toch later pas? Onderzoek werpt nieuw licht op de zaakNa vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij kan geleefd hebben tot de uiterste datum van 9 juni, zo zou blijken uit het larvenonderzoek waarvan de precieze resultaten nu bekend zijn. “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken om toch tot een zo exact mogelijk tijdstip te komen”, klinkt het bij het federaal parket.51 
23/10 03u15  Pukkelpop levert bewijs voor subsidiedossierPukkelpop heeft de kabinetten van minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de nodige documenten bezorgd die als bewijsmateriaal moeten dienen voor de coronasteun waar het festival recht op heeft.19 
23/10 03u15  Geld van Weyts blijkt “vergiftigd geschenk”: schooldirecteurs niet te spreken over onderwijsbeleidHet schooljaar is zes weken bezig, en nú hebben de scholen geld gekregen van Ben Weyts (N-VA) om extra mensen aan te werven. In plaats van te juichen, zijn schooldirecteurs misnoegd. Zij moeten plots hun lessenroosters omgooien, áls ze al leerkrachten vinden. “Die manier van werken is hallucinant”, zegt ook Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (CD&V).17 
23/10 03u15  Junior Planckaert herstelt nog steeds van crossongeval: “Nog nooit in het ziekenhuis gelegen, nu was het alles erop en eraan”Knie gebroken, scheenbeen volledig doormidden. Het was schrikken toen Junior Planckaert (29) in april zwaar ten val kwam met zijn motor. In de eerste minuten van het nieuwe seizoen van Chateau Planckaert zien we hoe hij thuis in de Ardennen herstelt. “Mijn vrienden geloofden het eerst niet toen ik zei dat ik niet kon rechtstaan.”19 
23/10 03u15  Minister Verlinden begraaft eigen idee: controles rijverbod via camera’s “buiten proportie”De camera’s boven de weg zullen niet systematisch gebruikt worden om chauffeurs met een rijverbod te klissen. Dat zou buiten proportie zijn, begraaft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) haar eigen idee. Tot grote onvrede van N-VA.16 
23/10 03u15  Experts vragen Vlaamse regering om veestapel af te bouwen: minder varkens, koeien en kippen om het klimaat te reddenZo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens, 100.000 melkkoeien en 40.000 zoogkoeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.17 
23/10 03u15  Man bevrijdt beer maar stuurt hem per ongeluk op collega afEen beer is erin geslaagd zichzelf op te sluiten in een container van een winkel in de Amerikaanse staat Californië. ’s Ochtends bevrijdt personeelslid Darren Kramer hem met een vorkheftruck en de hulp van zijn hond Bridger. Zodra de beer weer frisse lucht opsnuift, gaat hij ervandoor, op de hielen gezeten door Bridger. Maar dat loopt bijna fout: een nietsvermoedende collega van Darren komt net op de hoek en de beer botst bijna tegen hem op. “Het is ook een manier om de werkdag te beginnen”, klinkt het.17 
23/10 03u15  Steeds minder vlees voor ‘de naakte kok’ Jamie Oliver, volgen ook onze Vlaamse chefs?De Britse chef-kok Jamie Oliver (46) heeft een dure belofte gemaakt. Hij wil twee derde van zijn toekomstige recepten vegetarisch maken of met minder vlees bereiden. Zullen de Vlaamse tv-koks het voorbeeld van een van de beroemdste chefs ter wereld volgen? Of houden zij liever vast aan hun stukje vlees?16 
23/10 03u15  Sergio keert na twaalf jaar terug als presentator op VTM: “Ik durf te zeggen dat ik de weg geplaveid heb voor mannen als Tom Waes”He’s back, bitches. In het nieuwe ‘De sterkste handen’ op VTM mag Sergio Quisquater voor het eerst in twaalf jaar nog eens op de voorgrond treden. Niet meer als panellid aan de zijlijn, maar als presentator. Toch weigert Vlaanderens favoriete brulboei over een comeback te spreken, nadat hij destijds abrupt van het scherm verdween. “Ik heb daar nooit een woordje uitleg gekregen, van niemand bij VTM.”19 
23/10 03u15  Immens populaire Zweedse rapper op straat doodgeschoten: wilde bende die hem al eens mishandelde hem nu dood?Zweden is in rouw: een van de populairste rappers van het land is donderdagavond op straat doodgeschoten. Volgende week had de 19-jarige Einar moeten getuigen op het proces tegen een beruchte misdaadbende, die hem al eens ontvoerd en zwaar mishandeld had na twee van zijn collega’s te hebben ingeschakeld als lokaas. De politie weet dan ook waar ze haar verdachten moet zoeken. Geweld van misdaadbendes is meer dan ooit een probleem in het Scandinavische land.15 
23/10 03u15  Toen hij de beeldregisseur doodschoot, draaiden de camera’s: politie onderzoekt filmopnames na incident Alec BaldwinWat er precies is misgegaan op de filmset van de western Rust is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt het tragische incident waarbij de beroemde acteur Alec Baldwin (63) met losse flodders beeldregisseur Halyna Hutchins (42) doodschoot, en de filmregisseur zwaar verwondde. Hierbij kan de politie gebruikmaken van de filmopnames, want de camera’s draaiden op het moment van het voorval.14 
23/10 03u15  Onderzoek naar ‘dubieuze’ gsm-verzekeringenStaatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) gaat met de verzekeringssector rond de tafel zitten, “gelet op het stijgende aantal klachten” over zogenaamde gsm- of smartphone-verzekeringen. Bedoeling is consumenten “nog beter te beschermen voor dergelijke producten”, zo antwoordde de minister aan CD&V-Kamerlid Leen Dierick.11 
23/10 03u15  Geviseerd, uitgefloten en weggejaagd: de (donkere) Brugse jaren van Antwerp-coach Brian PriskeGeschokt. Dat was Brian Priske (44) toen hij sommige ploegmaats voor training nog snel een vettige croissant naar binnen zag werken. We schrijven 2006-2008, twee woelige jaren bij Club Brugge, toen een Deense rechtsachter net niet kraakte onder pesterijen van medemaats en supporters. Zondag staat de coach van Antwerp voor het eerst weer oog in oog met blauw-zwart, nooit helemaal ‘zijn’ club geweest. Een terugblik op de Brugse jaren van Brian Priske.12 
23/10 03u15  Sociale media zien 100 miljard dollar in rook opgaan, en daar zit Apple voor veel tussenSnap Inc., het moederbedrijf boven de app Snapchat, heeft vrijdag tegenvallende kwartaalcijfers gepubliceerd. Dat het bedrijf daarbij met een beschuldigende vinger naar Apple wijst – de iPhone-maker wijzigde onlangs zijn spelregels rond advertenties – zorgt voor flinke nervositeit op de beurs. Want ook Alphabet (Google), Facebook, Twitter en Pinterest zijn sterk afhankelijk van reclame-inkomsten.12 
23/10 03u15  Heel de wereld wil het tuinhuis dat Caspar voor zijn moeder bouwde: “Alles is twee keer fout gegaan voor het goed ging”Hij had zijn diploma fysica op zak en stond op het punt om te gaan werken, maar eerst wilde Caspar Schols “even” een tuinhuis voor zijn moeder bouwen. Hij deed er een jaar over, maar ondertussen wil iederéén dat tuinhuis, en heeft hij daar tien mensen voor in dienst. “Niemand die me kan vertellen waar we over vijf jaar staan. Maar ik weet wel dat dit een enorm avontuur is dat nog niet is afgelopen.”
23/10 00u15  “Medewerkers filmset stapten op enkele uren voor schietincident Alec Baldwin”Een zestal uur voor Alec Baldwin op de filmset in New Mexico het schot loste dat cameraregisseur Halyna Hutchins (42) het leven kostte, was een half dozijn medewerkers opgestapt uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten werken, zo schrijft de L.A. Times. Zij werden vervangen door mensen die niet bij de vakbond waren aangesloten.19 
22/10 23u15  Ex-topvoetballer Patrice Evra werd seksueel misbruikt als tiener: “Ik zoek geen medelijden, maar ik heb het nu pas verteld aan mama”Patrice Evra, de voormalige speler van Juventus en Manchester United, heeft vrijdag gezegd dat hij als tiener seksueel werd misbruikt. In een interview met The Times, ter gelegenheid van de publicatie van zijn autobiografie, vertelde Patrice Evra (40) dat hij werd misbruikt toen hij 13 was.
22/10 22u15  Man (24) aangehouden voor betrokkenheid bij aanslag op Ariana Grande-concert in Manchester in 2017De Britse politie heeft een 24-jarige man opgepakt in verband met de aanslag bij een concertzaal in Manchester in 2017. Volgens de politie is de man opgepakt op de luchthaven van Manchester, kort na zijn terugkomst in het Verenigd Koninkrijk.
22/10 22u15  Ex-godsdienstleraar vraagt vrijspraak voor bezit kinderporno en aanzetten tot ontucht: “Ik vroeg of hij 18 was”Een 52-jarige ex-leraar uit Eeklo vraagt in beroep de vrijspraak voor het aanzetten tot ontucht van een minderjarige en het bezit van kinderporno.
22/10 21u15  Tiener die vriendin wil beschermen in elkaar geslagenEen 16-jarige jongen heeft donderdag na schooltijd in Denderleeuw verschillende klappen gekregen. Hij wou het opnemen voor zijn vriendin, die door een groep jongeren werd lastiggevallen.
22/10 21u15  Wanneer het weerbericht de temperatuur doet stijgen: per ongeluk porno getoond op de achtergrondEen televisiezender in de Amerikaanse staat Washington heeft de FBI over de vloer gekregen nadat er per ongeluk porno werd getoond tijdens het weerbericht. Meteorologe Michelle Boss en nieuwsanker Cody Proctor waren zich van geen kwaad bewust dat er pikante beelden werden afgespeeld op de schermen in de achtergrond toen de weervrouw in beeld kwam. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe dat is kunnen gebeuren, maar de lokale zender heeft zich uitvoerig verontschuldigd voor het incident. “We ondernemen stappen zodat dit nooit meer kan gebeuren”, klinkt het.
22/10 21u15  Angèle bezingt liefde voor Brussel op nieuwe single (en spreekt zich uit voor de eenheid van het land)Nadat ze eind vorig jaar samenwerkte met Dua Lipa op het aanstekelijke ‘Fever’, is Angèle (25) terug met een nieuwe, eigen single. Op ‘Bruxelles je t’aime’ bezingt ze de liefde voor haar geboortestad en schuwt ze ook de politiek niet.
22/10 20u15  Spoed Jessa kreunt onder toevloed patiënten, vrijwilligers moeten dienst uit de nood helpenDe spoeddienst van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kent een zeer grote toestroom van patiënten. Ten opzichte van dezelfde periode in 2019 is er een stijging van 20 procent van het aantal patiënten. De spoed schakelt vanaf maandag acht vrijwilligers in die de verpleegkundigen kunnen helpen met niet-zorggerelateerde taken. “Hoog tijd voor een boostervaccin bij zorgpersoneel en artsen”, klinkt het.
22/10 20u15  Drama bij kinderopvang: bestuurder blies net meer dan toegelaten limiet, politie spreekt van tragisch ongevalHet parket stelde donderdagavond een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van de aanrijding in Brecht waarbij een peuter van 1 jaar omkwam, te onderzoeken. De bestuurder bleek licht geïntoxiceerd. De politie benadrukt dat alles wijst op een tragisch ongeval. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken, zoals de standaardprocedure dat voorschrijft.
22/10 20u15  Verkrachtingsdrugs in drankje doen komt vaker voor dan we denken: kan je het herkennen of er iets tegen doen?Seksueel geweld na een verkrachtingsdrug in iemands drankje te gieten in een café: de voorbije dagen hebben we geleerd dat het vaker voorkomt dan je zou denken. “Zoals bij alle vormen van seksueel geweld hebben we geen zicht op het échte cijfer, want velen doen geen aangifte”, klinkt het bij experts. Zij roepen op om op tijd aangifte te doen en leggen uit hoe het werkt.
22/10 20u15  Vlaamse ‘dierenpsychiater’ opent deuren voor honden en katten met ernstige gedragsproblemen: “De baasjes hier zijn radeloos”Wie met kat of hond zit met ernstige gedragsproblemen kan vanaf nu terecht in de ‘Kliniek voor gedragsproblemen bij huisdieren’ in Merelbeke, verbonden aan de UGent. “Dit gaat uit van een écht wetenschappelijk referentiekader”, zegt professor Anouck Haverbeke, hoofd van de kliniek. Een consultatie is dan ook best prijzig: 300 euro voor anderhalf uur.
22/10 20u15  Burgemeester van Verviers “kreeg mail met aankondiging noodfase niet”Sophie Lambert, de waarnemend burgemeester van Verviers tijdens de overstromingen van midden-juli, heeft de mail van de provincie met de afkondiging van de provinciale alarmfase niet gekregen. Dat heeft ze vrijdag gezegd in de onderzoekscommissie van het Waals Parlement naar de overstromingen.
22/10 20u15  René uit Deurne krijgt maandenlang telefoon van bol.com-klanten: “Soms zes keer per dag”De gsm van René Janssens uit Deurne stond de afgelopen maanden geen moment stil. Om een onbekende reden stond het gsm-nummer van René online, als je zocht naar het hoofdkantoor van webwinkel bol.com. En dus kreeg René, 87 jaar oud, elke dag mensen aan de lijn die hun beklag deden over hun pakjes. Sinds donderdag is het probleem opgelost, tot grote opluchting van René.
22/10 20u15  Wie is Geert Duyck? De nieuwe investeringspartner van Wouter Vandenhaute bij Anderlecht en ‘machtigste Vlaming in de Londense financiële wereld’De naam van Geert Duyck had bij het grote publiek al veel bekender in de oren kunnen klinken. De Kortrijkzaan wordt al jaren ‘een van de machtigste Belgen in de Londense City’ – het financiële wereldcentrum - genoemd, maar blijft zelf liever discreet. Nu zorgt hij samen met voorzitter van Wouter Vandenhaute voor 24 miljoen euro ‘vers geld’ bij RSC Anderlecht. Wie zich in het Lotto Park in de debatten mengt, treedt hoe dan ook een beetje op de voorgrond.
22/10 19u15  Alec Baldwin spreekt voor het eerst na fataal ongeluk op filmset: “Mijn hart is gebroken”Alec Baldwin heeft voor het eerst gereageerd op het fatale ongeluk dat donderdag het leven kostte aan een crewlid. “Mijn hart is gebroken voor haar man, haar zoon, en iedereen die haar kende en liefhad”, aldus de acteur op Twitter.
22/10 19u15  Probeert Vlaamse regering met derde prik de coronapas tegen te houden? “Ze zouden wel eens bedrogen kunnen uitkomen”De Vlaamse regering blijft zich verzetten tegen het verder inzetten van de coronapas. Ze schuift zelfs een alternatieve piste naar voren om de komende golven het hoofd te bieden: een derde prik voor iedereen. Bij de federale regering zien ze er vooral een politiek manoeuvre in. “Met een derde prik garandeer je geen coronaveilige omgeving.”
22/10 19u15  Drama bij kinderopvang: bestuurder blies net meer dan toegelaten limiet, maar alles wijst op tragisch ongevalHet parket stelde donderdagavond een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van de aanrijding in Brecht waarbij een peuter van 1 jaar omkwam, te onderzoeken. De bestuurder bleek licht geïntoxiceerd, maar alles wijst op een tragisch ongeval. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken, zoals de standaardprocedure dat voorschrijft.
22/10 18u15  Antwerpse ziekenhuizen sturen vaccinweigeraars wandelen: “We raden het iedereen aan”Antwerpse ziekenhuizen weigeren sollicitanten die zich niet willen laten vaccineren. “We raden het alle ziekenhuizen aan”, zegt de zorgsector. “Wie dit aanvecht, maakt een goede kans”, zeggen specialisten arbeidsrecht.
22/10 18u15  De rijzende ster van Halyna Hutchins: de film die haar carrière naar een hoger niveau moest tillen, werd haar fataalCameraregisseur Halyna Hutchins (42) kwam om het leven in een woestijn in New Mexico, maar ze groeide op in een legerbasis op de poolcirkel. De Oekraïense was een “rijzende ster”, in de wereld van de cinematografie. Collega’s noemen haar een “groot talent” en een “ongelooflijke artiest”. “Maar vooral ook een fantastische moeder.”
22/10 18u15  Aangevallen Manchester City-fan wordt niet meer beademd, maar heeft hersenschade opgelopen: “De volgende dagen zullen duidelijk maken hoe ernstig de gevolgen zijn”De 63-jarige fan van Manchester City die het slachtoffer werd van agressie op de parking langs de E40 in Drongen, wordt niet meer beademd maar hij heeft hersenschade opgelopen. Dat meldt zijn zoon, die op sociale media de supporters van Club Brugge bedankt die de hulpdiensten verwittigd hebben en het leven van zijn vader gered hebben.
22/10 18u15  Anuna De Wever onder vuur na uitspraak tijdens klimaatmars: “Dit is toxische onzin die breed veroordeeld mag worden”“Het heeft geen zin om op school te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is.” Die uitspraak deed activiste Anuna De Wever donderdag tijdens een klimaatmars in Gent. Maar veel mensen vinden de apocalyptische ondertoon van De Wever een stap te ver.
22/10 18u15  Wouter Vandenhaute vindt 42 miljoen euro vers kapitaal en wil club hervormen: ook voorzitter investeert nu in AnderlechtAlweer een nieuwe herstructurering bij Anderlecht. Deze lijkt definitief. Huidig voorzitter Wouter Vandenhaute stapt nu immers ook financieel in de club en verwerft samen met Geert Duyck ruim 25 procent van de aandelen. Marc Coucke blijft meerderheidsaandeelhouder.
22/10 18u15  Ex-schepen sjoemelde met coronasteun om naar seksfeestjes te kunnen gaan: “Mooi dossier”Ooit was hij schepen in Heusden-Zolder, maar het is als boekhouder dat Selahattin Özer vrijdag voor de Brusselse rechter moest verschijnen. Niet alleen wist hij op frauduleuze manier meer dan 300.000 euro aan Vlaamse coronasubsidies te bemachtigen, hij nam ook de fiscus voor meer dan anderhalf miljoen euro bij de neus. Geld waarmee hij geregeld in het buitenland aan seksfeestjes deelnam.
22/10 17u15  Vlaamse regering wil derde prik voor brede bevolking, uitbreiding van Covid Safe Ticket komt er nietDe Vlaamse regering wil de brede bevolking de kans geven een derde dosis, de zogeheten ‘boosterprik’ van het coronavaccin te krijgen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag laten weten. De Vlaamse regering vraagt de Hoge Gezondheidsraad om snel duidelijkheid te geven over de boosterprik, en hoopt dat de Interministeriële Conferentie volksgezondheid de knoop daarover ook snel kan doorhakken. Een uitbreiding van het Covid Safe Ticket of de coronapas komt er in Vlaanderen niet.
22/10 17u15  Johan Neyts: “Boosterprik is virologisch een bonus”, maar ook een “complex verhaal”Virologisch is een derde prik tegen het coronavirus “zeker een bonus”, maar er kunnen een aantal ethische en andere kanttekeningen worden gemaakt bij de beslissing. Dat zegt viroloog Johan Neyts van de KU Leuven. “Het is een complex verhaal zonder zwart-wit antwoord.”
22/10 17u15  Doodgeschoten Halyna Hutchins was een “rijzende ster” in Hollywood: van legerbasis op de poolcirkel naar ‘La La Land’Cameraregisseur Halyna Hutchins (42) kwam om het leven in een woestijn in New Mexico, maar ze groeide op in een legerbasis op de poolcirkel. De Oekraïense was een “rijzende ster”, in de wereld van de cinematografie. Collega’s noemen haar een “groot talent” en een “ongelooflijke artiest”. “Maar vooral ook een fantastische moeder.”
22/10 17u15  Topman Comité I over zoektocht Jürgen Conings: “Mensen binnen de staat hadden er belang bij dat men hem nooit zou terugvinden”Binnen verschillende lagen van de staat bestaat de wil om bepaalde extremistische bewegingen, met name extreemrechts, te bevoordelen. Dat zegt voorzitter Serge Lipszyc van het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten – het Comité I – in een interview met het magazine Wilfried. Hij noemt niemand bij naam, maar de manier waarop het dossier rond Jürgen Conings is verlopen, doet bij hem de vraag rijzen of het voor sommige mensen niet goed uitkwam dat de militair niet werd gevonden.
22/10 17u15  Vrouw maand langer in cel voor moord op buurvrouw van broer: “Ze heeft veel spijt”“Ze beseft niet goed hoe het zover is kunnen komen.” Dat zegt de advocaat van Athena M. (30) over de moord die de Ieperse pleegde op Caroline Kint (65), de buurvrouw van haar broer. De raadkamer verlengde vrijdag haar aanhouding.
22/10 17u15  ‘Herder’ Rik Torfs gaat op tv preken in ‘Het eenzame hartenbureau’: “Lekker provocatief in deze tijd”Behoefte aan een stichtend woord of wat spirituele verdieping? Dan moet u binnenkort op entertainmentzender Ment TV zijn. Professor kerkelijk recht Rik Torfs zal er elke zondagavond een preek geven in Het eenzame hartenbureau van Edwin Ysebaert. “Met een knipoog, want als je iets ernstigs wilt zeggen dan moet je dat met enige humor doen.”
22/10 17u15  PODCAST. “Kom maar op, feministes. Ik sta klaar met mijn baseball bat.” Hoe een Facebookrel voor assisen kwamGeen moord, geen ontvoering, zelfs geen fysiek geweld werd Sami Haenen (34) aangewreven. En toch stond hij vorige week voor het Hof van Assisen in Luik. Haenen is een gefrustreerde eenzaat, die lange tijd vooral gekke YouTube-filmpjes maakte waarbij hij niet altijd even toonvast zong. Maar één post ontaardde in een gigantische Facebookrel, die ontspoorde in Wallonië en heel Frankrijk.
22/10 17u15  Buurt leeft mee met ouders en bestuurder na fatale aanrijding meisje (1): “Zoveel levens in fractie van seconde verwoest”Een dag na het dodelijke ongeval bij kinderopvang Klim-Op waarbij een peuter van 1 jaar donderdagavond het leven liet, is de verslagenheid groot. Sint-Job is in shock en leeft mee met zowel de ouders, de kinderopvang als de bestuurder.
22/10 17u15  Gesjoemeld met coronasteun om naar exclusieve seksfeestjes te kunnen gaan: “Het is een mooi dossier”Ooit was hij schepen in Heusden-Zolder, maar het is als boekhouder dat Selahattin Özer vrijdag voor de Brusselse rechter moest verschijnen. Niet alleen wist hij op frauduleuze manier meer dan 300.000 euro aan Vlaamse coronasubsidies te bemachtigen, hij nam ook de fiscus voor meer dan anderhalf miljoen euro bij de neus. Geld waarmee hij geregeld in het buitenland aan seksfeestjes deelnam.
22/10 17u15  ‘50 shades of Grey’-acteur Jamie Dornan met vrouw gespot in Gent: “Net een sprookje!”Goed nieuws voor de fans van Jamie Dornan. De 39-jarige ster uit de 50 Shades of Grey-films is namelijk in Gent. Dat liet zijn echtgenote zelf weten op haar Instagram-account. En het koppel is duidelijk onder de indruk van het feeërieke Gent ...
22/10 17u15  Pep Guardiola steunt in coma geslagen Belgische Manchester City-fan met t-shirt: “Dit is moeilijk te begrijpen”Manchester City-trainer Pep Guardiola verscheen vrijdag met een opvallend shirt op zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen Brighton. Daarmee wilde de trainer van Kevin De Bruyne de in mekaar geslagen Guido De Pauw een hart onder de riem steken.
22/10 16u15  Eindelijk antwoord op vaccinatiegraad van ziekenhuispatiënten: “We zien duidelijk verschil”Wie niet gevaccineerd is, heeft momenteel tot tien keer meer kans om met corona in het ziekenhuis te belanden dan volledig gevaccineerden. Dat blijkt uit de gedetailleerde cijfers over de bezette bedden. “Het toont duidelijk aan dat de vaccins werken”, zegt coronacommissaris Pedro Facon. “Maar we zullen nog altijd ook een aantal gevaccineerden in het ziekenhuis zien.”
22/10 16u15  Zonder dat ze het wisten werden honderden zieken corona-proefkonijn: 200 van hen kunnen het niet navertellenDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro zit in steeds nauwere schoentjes voor zijn rol in de aanpak van de coronacrisis. Zeker nu er een onderzoek loopt naar de dood van tweehonderd covid-patiënten die een experimenteel medicijn toegediend kregen.
22/10 16u15  Minister Vandenbroucke wil apothekers vaccin laten toedienen: “Kaakslag voor artsen”De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich met klem tegen het voorstel van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om apothekers de toelating te geven om in hun apotheek het coronavaccin toe te dienen. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.
22/10 16u15  Van echt Russische roulette tot de dood die in de film belandde: de ergste ongelukken die Hollywood al troffenHet sterfgeval op de set van Rust, waarbij acteur Alec Baldwin (63) per ongeluk een cameravrouw doodschoot, beroert Hollywood. Het incident doet terugdenken aan één van de meest beruchte overlijdens in de filmwereld: in 1993 stierf Brandon Lee, zoon van Bruce Lee, door een kogel op de set van The crow. De lijst van fatale of tragische ongevallen in Hollywood is intussen tergend lang. Een overzicht.
22/10 16u15  De man die Trump wekelijks te kijk zette op nationale tv: Alec Baldwin, de wereldacteur met een kort lontjeEen vreselijk ongeval was het, op een filmset in de buurt van New Mexico. De 63-jarige acteur Alec Baldwin schoot er ongewild een crewlid dood met een pistool dat niet geladen had mogen zijn. Maar wie is die Alec Baldwin?
22/10 16u15  Topman Comité I: “Mocht Jürgen Conings Mustapha hebben geheten, dan zouden de zaken anders gelopen zijn”Binnen verschillende lagen van de staat bestaat de wil om bepaalde extremistische bewegingen, met name extreemrechts, te bevoordelen. Dat zegt voorzitter Serge Lipszyc van het comité dat toezicht uitoefent op de inlichtingendiensten – het Comité I – in een interview met het magazine Wilfried. Hij noemt niemand bij naam, maar de manier waarop het dossier rond Jürgen Conings is verlopen, doet bij hem de vraag rijzen of het voor sommige mensen niet goed uitkwam dat de militair niet werd gevonden.
22/10 16u15  Vrouw die buurvrouw toetakelde bij burenruzie in Kortrijk aangehouden voor moordDe 30-jarige vrouw die was aangehouden voor poging tot moord na een uit de hand gelopen burenruzie in Kortrijk blijft in de cel. Op vordering van het openbaar ministerie heeft de raadkamer van Kortrijk vrijdag de feiten geherkwalificeerd naar moord, nadat het 65-jarige slachtoffer deze week overleed aan haar verwondingen. De aanhouding daarvoor werd vervolgens vrijdag bevestigd door de raadkamer.
22/10 16u15  Remco Evenepoel Flandrien 2021? Volgens zijn boezemvriend kan het: “Letterlijk en figuurlijk uit diepste dal gekropen”De Ronde van Italië kwam dit jaar wat te vroeg voor Remco Evenepoel. Maar sindsdien heeft de jonge renner van Deceuninck-Quick-Step zijn seizoen alsnog veel glans gegeven in verschillende eendagswedstrijden en rittenkoersen. Zijn mooiste zege van het seizoen? “De Brussels Cycling Classic”, volgens Siebe Roesems, boezemvriend van Evenepoel. En ook voor de titel van Flandrien 2021 acht hij de renner uit Schepdaal niet kansloos. “Hij heeft dit seizoen laten zien dat hij letterlijk en figuurlijk uit het diepste dal is gekropen.”
22/10 16u15  ‘50 Shades of Grey’-acteur Jamie Dornan loopt rond in GentGoed nieuws voor de fans van Jamie Dornan. De 39-jarige ster uit de 50 Shades of Grey-films is namelijk in Gent. Dat liet zijn echtgenote zelf weten op haar Instagram-account. En het koppel is duidelijk onder de indruk van het feeërieke Gent ...
22/10 16u15  Na 19 miskramen zet Cary baby van 6,4 kilo op de wereld: “Hij had veel bekijks in het ziekenhuis”Een Amerikaanse vrouw is eerder deze maand bevallen van een baby van liefst 6,4 kilo, zo meldt Fox News. “Finnley had veel bekijks in het ziekenhuis”, aldus de moeder die in het verleden al negentien miskramen moest verwerken.
22/10 16u15  Vincent Kompany staat tegen Beerschot voor zijn 50ste match als hoofdtrainer: “Coach in één van de moeilijkste Anderlecht-periodes uit de geschiedenis”Na vier matchen zonder zege moet Anderlecht wel eens winnen tegen rode lantaarn Beerschot. Zeker omdat het voor Vincent Kompany (35) zijn 50ste wedstrijd is als hoofdcoach van paars-wit. De RSCA-trainer wil nu evenwel nog geen balans opmaken en wil alles in zijn context plaatsen. “Club Brugge speelde dit seizoen één keer met veel jonkies en verloor 6-1. Vorig seizoen deden wij dat elke week.”
22/10 15u15  Steven Van Gucht licht snel stijgende cijfers toe: “Vierde golf is bezig”Na een plateau van zes weken neemt de epidemie nu snel toe. De vierde golf is bezig. Er is een explosieve groei van het aantal besmettingen, in het hele land en over alle leeftijden. Die boodschap bracht viroloog Steven Van Gucht vrijdag op de persconferentie van Sciensano.
22/10 14u15  Basisschool sluit tot herfstvakantie nadat meer dan 20 procent van leerlingen positief test: “En wellicht zijn het er nog meer”Basisschool OLVA Sint-Katarina in Assebroek (Brugge) sluit de deuren tot aan de herfstvakantie. De reden: heel wat coronabesmettingen onder de leerlingen. “Meer dan een vijfde heeft positief getest”, zegt directeur Katie Antjon. “We zullen nu online lesgeven.”
22/10 14u15  Hollywood ontdaan door dodelijk ongeval op filmset Alec Baldwin: “Dat zoiets vandaag de dag kan gebeuren”In Hollywood is geschokt gereageerd op het dramatische ongeluk op de set van de film Rust. Acteur Alec Baldwin loste een schot met een vuurwapen dat als rekwisiet diende. Daarbij werd de zogeheten director of photography - de 42-jarige Halyna Hutchins - dodelijk getroffen. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog onduidelijk.
22/10 14u15  Klimaatspijbelaars trekken door Gentse binnenstad, politie telt 1.400 jongeren: “We bereiken veel meer als we de regels breken”In Gent is vrijdag een grote klimaatmars van start gegaan. Jongeren trekken er door de straten van de binnenstad richting eindpunt Sint-Pietersplein. De lokale politie telt momenteel zowat 1.300 à 1.400 deelnemers. Opvallend: niet alleen Anuna De Wever, maar ook grootouders zijn van de partij om de klimaatspijbelaars te steunen. Volg het hier live.
22/10 14u15  Dankuwel, AA Gent: vooral Buffalo’s houden België in race om rechtstreeks Champions League-ticketPfioe. Heel even leek onze achterstand op een plaats die recht geeft op een Champions League-ticket op de coëfficiëntenranking zelfs te vergroten na de derde Europese speeldag, maar AA Gent heeft op het nippertje het Belgische hachje gered. Ze haalden de enige Belgische zege, zorgden er zo voor dat concurrent Servië niet kon scoren én geven uitzicht op bonuspunten. De Buffalo’s zijn met drie zeges in de groepsfase van de Conference League ook de club die ons land dit seizoen het meeste punten opgebracht heeft.
22/10 14u15  Onderwijs is de hoogbegaafden vergeten tijdens corona: “Ze zegt soms dat ze naar school gaat om te slapen”Exentra, het centrum dat hoogbegaafde kinderen begeleidt, trekt aan de alarmbel over sterke leerlingen. Tijdens de coronacrisis hebben scholen vooral aandacht gehad voor de zwakkeren, maar daardoor zijn hoogbegaafde kinderen in de kou blijven staan. “We krijgen meer dan ooit te maken met kinderen die totaal gedemotiveerd zijn en zelfs in depressies sukkelen”, zegt professor hoogbegaafdheid Kathleen Venderickx.
22/10 14u15  RECENSIE. ‘Un monde’ van Laura Wandel: Indrukwekkend debuut ingezonden voor de Oscars ****In het kwetsbare Un monde richt de Belgische filmmaakster Laura Wandel haar camera op een kind van zes. Het resultaat is een van de beste regiedebuten van het jaar. Ter wereld.
22/10 14u15  Coldplay verkoopt met de ‘speed of sound’ drie keer Koning Boudewijnstadion uitVan een stunt gesproken: Coldplay heeft vrijdag in een oogwenk drie keer het Koning Boudewijnstadion uitverkocht. Wie alsnog kans wil maken op een kaartje, moet richting de wachtlijst.
22/10 13u15  De vierde coronagolf is gearriveerd: hoe hard zal die toeslaan en wanneer komt de piek?Ons land telt iedere dag gemiddeld ruim 3.600 nieuwe besmettingen. Experten zijn het er dan ook over eens: de vierde coronagolf is gearriveerd. Maar hoe zal die toeslaan? Zal die dezelfde proporties aannemen als eerdere pieken? Wat met de druk op de ziekenhuizen? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) geeft een antwoord.
22/10 13u15  Terwijl politici kibbelen, wordt druk voor Vlaamse coronapas steeds groter: “Laten we gevaccineerden belonen”Geen coronapas in Vlaanderen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is duidelijk. “Uiteraard zijn wij bezorgd over de stijgende cijfers. Maar gaat er iets veranderen? Nee. “De Vlaamse regering heeft daar drie weken geleden over beslist en dat is nu nog altijd zo”, klinkt het bij de Vlaamse regeringsleider. Maar via zijn coalitiepartner CD&V, een aantal gouverneurs en federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) komt de discussie sowieso weer boven water. “Laten we gevaccineerden belonen.”
22/10 13u15  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit): “Ook apothekers kunnen binnenkort coronavaccins toedienen”Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakt werk van een wetswijziging die ook apotheken moet toelaten om coronavaccins toe te dienen. Die maatregel moet huisartsen toelaten om zich meer op hun kernopdrachten te focussen, kondigde hij vrijdag aan bij De inspecteur op Radio 2.
22/10 13u15  Beelden tonen zichtbaar aangeslagen Alec Baldwin na drama op filmsetAlec Baldwin (63) heeft tijdens de opnames van de nieuwe westernfilm ‘Rust’ per ongeluk een crewlid doodgeschoten. Dat gebeurde toen de bekende Hollywoodacteur een vuurwapen dat als rekwisiet diende, afvuurde. Ook de regisseur raakte zwaargewond, zo bevestigt de lokale politie. De opnames van de film werden stilgelegd.
22/10 13u15  Klimaatspijbelaars verzamelen in Gentse binnenstad, politie verwacht 1.500 jongeren: “Onze school laat het toe, maar we moeten er wel een artikel over schrijven”In Gent is zopas de klimaatmars van start gegaan. Jongeren trekken door de straten van de binnenstad richting eindpunt Sint-Pietersplein. Hoewel het aantal deelnemers nog moeilijk valt in te schatten, lijkt de opkomst alvast groot. De lokale politie zegt zo’n 1.500 klimaatspijbelaars te verwachten. Opvallend: niet alleen Anuna De Wever, maar ook grootouders zijn van de partij. Volg het hier live.
22/10 13u15  Maxime (32) en zijn gezin verlaten halsoverkop hun piepkleine huisje: “Er hangt ons een boete van 5.700 euro boven het hoofd”Alle gesprekken met gemeente en gewest en petities ten spijt hebben Maxime Bonaert (32) en zijn vrouw en kind hun tiny house in Sint-Lambrechts-Woluwe verkocht. Er hing hen een zware boete van 5.700 euro boven het hoofd. “We hadden gehoopt dat iedereen nog zou bijdraaien.”
22/10 13u15  Paris Hilton: “Ik werd gewurgd, in mijn gezicht geslagen en in de douche bekeken door mannelijk personeel”Paris Hilton (40) voerde woensdag mee campagne voor de goedkeuring van een wetsvoorstel dat misbruik in jeugdinstellingen beter moet bestrijden. In een persconferentie vertelde de Amerikaanse meer over het misbruik en geweld die zij meemaakte op privéscholen. Ze maakte dit vorig jaar al bekend in haar documentaire ‘This is Paris’. Daarin vertelde ze dat ze al twintig jaar een typetje speelt door het jeugdtrauma dat ze opliep in kostscholen.
22/10 13u15  Dief streamt per ongeluk voor duizenden kijkers hoe hij telefoon van journalist steeltJournalist Mahmoud Ragheb werd dinsdag het slachtoffer van een opmerkelijke diefstal. De man bracht verslag uit na een aardbeving in de straten van Caïro, tot een man vanop een motor plots zijn telefoon meegraaide. Een geluk bij een ongeluk: Ragheb zond op dat ogenblik een livestream uit op Facebook, waardoor de diefstal door duizenden kijkers werd gevolgd.
22/10 12u15  De vierde coronagolf is gearriveerd: hoe hard zal die toeslaan?Ons land telt iedere dag gemiddeld ruim 3.600 nieuwe besmettingen. Experten zijn het er dan ook over eens: de vierde coronagolf is gearriveerd. Maar hoe zal die toeslaan? Zal die dezelfde proporties aannemen als eerdere pieken? Wat met de druk op de ziekenhuizen? Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) geeft een antwoord.
22/10 12u15  Begin november aanpassing van de teststrategie: voorschrift huisarts niet langer nodigTegen begin november komt er een verregaande aanpassing van de teststrategie. Wie zich ziek voelt, moet vanaf dan niet langer langs de huisdokter passeren voor een voorschrift om in een testcentrum getest worden. De eerder deze week aangekondigde tool zal daarin een centrale rol spelen, zegt Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing.
22/10 12u15  Alec Baldwin schiet per ongeluk crewlid dood tijdens opnames nieuwe film ‘Rust’, acteur duidelijk aangeslagenAlec Baldwin (63) heeft tijdens de opnames van de nieuwe westernfilm ‘Rust’ per ongeluk een crewlid doodgeschoten. Dat gebeurde toen de bekende Hollywoodacteur een vuurwapen dat als rekwisiet diende, afvuurde. Ook de regisseur raakte zwaargewond, zo bevestigt de lokale politie. De opnames van de film werden stilgelegd.
22/10 12u15  Klimaatspijbelaars klaar voor nieuwe mars: “Als we de regels breken, is er meer aandacht voor het klimaat”De klimaatspijbelaars zijn terug. Straks om 12 uur worden duizenden jongeren onder de Gentse Stadshal verwacht voor een mars naar het Sint-Pietersplein. Tijdens de schooluren, “want de druk moet hoog blijven”, zegt organisator Youth for Climate. Ook onder de taalgrens komen scholieren op straat.
22/10 12u15  “Geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij”: deze huisarts weigert niet-gevaccineerde patiëntenEen Antwerpse huisarts weigert vanaf januari nog patiënten te zien die niet volledig gevaccineerd zijn. Dat laat hij in niet mis te verstane woorden weten via een briefje aan zijn voordeur. De Orde der Artsen is geen voorstander van zo’n algemene weigering. “Maar ik begrijp zijn noodkreet”, zegt prof. dr. Michel Deneyer, woordvoerder van de Orde.
22/10 12u15  Club Brugge haalt promofilmpje met verdachte van zware agressie op Manchester City-fan offline uit respect voor slachtofferClub Brugge heeft het promofilmpje offline gehaald waarin de verdachte van de zware agressie tegen een Manchester United-fans in Drongen. Uit respect voor het slachtoffer, klinkt het.
22/10 12u15  Vlaamse filmlui over drama met Alec Baldwin: “Eén keer heb ik zelf stunt verkeerd zien gaan. Nu durf ik zelfs niet meer te kijken”Een rekwisiet gebruiken en er toch iemand mee doodschieten, zoals Alec Baldwin: het idee doet acteurs, regisseurs en stuntcoördinatoren huiveren. “Ineens wordt wat je speelt bloedecht. Ik mag er niet aan denken”, zegt acteur Filip Peeters. Maar hoe zoiets kan gebeuren? “Simpel, dat kan eigenlijk niét”, zegt stuntcoördinator Olivier Bisback.
22/10 12u15  Metejoor zet eerste danspasjes in nieuw seizoen van ‘Dancing with the stars’Joris van Rossem, beter bekend als zanger Metejoor, doet dit jaar mee aan ‘Dancing with the stars’. Hij wordt er meteen ingesmeten, want de eerste kennismaking met zijn danspartner en enkele danspasjes zijn een feit.
22/10 12u15  Drie dingen die we onthouden uit de rondleiding in het huis van Adele: “Ingekaderde kauwgom is mijn dierbaarste bezit”Voor modeblad Vogue opende zangeres Adele de deuren van haar riante woning in Los Angeles. Terwijl ze een rondleiding gaf, beantwoordde ze maar liefst 95 vragen van fans overal ter wereld. Wij pikten er drie opvallende antwoorden uit en geven nog even het stijladvies mee van de Britse.
22/10 12u15  Jonge rapper doodgeschoten in ZwedenIn Zweden is in de nacht van donderdag op vrijdag een jonge rapper doodgeschoten. Dat melden Zweedse media.
22/10 12u15  Niemand reed meer kilometers met Evenepoel dan Siebe Roesems: “Remco won vijf medailles op zes kampioenschappen. En dat is dan een minder jaar?”Siebe wie? Zijn naam zegt u vast weinig. Toch heeft geen renner ter wereld al meer kilometers in het wiel van Remco Evenepoel (21) gezeten dan Siebe Roesems. Van Calpe tot Schepdaal, overal is de 20-jarige belofte de enige en vaste trainingspartner van Evenepoel. Zegt de man die dat turbulente 2021 van dichtbij meemaakte: “Na zijn val in Lombardije zag ik wat velen soms vergeten: Remco is ook maar een mens, geen robot die dwars door alle muren kan gaan.”
22/10 12u15  Minstens 400 merken worden straks fors duurder in de supermarkt: “Op een gegeven moment houdt het op”Axe, Lipton, Knorr, Zwan, Dove, Ben & Jerry’s, Zwitsal, … Alle producten van Unilever – en dat zijn er véél – worden in één klap 4,1 procent duurder. Het gaat om de grootste prijsstijging in bijna tien jaar bij het Brits-Nederlandse concern. “Natuurlijk gaan we dit voelen in onze portemonnee. En vermoedelijk zelfs meer dan die 4 procent.”
22/10 12u15  Schattig: zeldzame sneeuwluipaard geboren in Britse zooHeuglijk nieuws uit ‘The Big Cat Sanctuary’ in Kent, Engeland. In september is er een sneeuwluipaard geboren. Het zeldzame dier kwam ter wereld dankzij een Europees broedprogramma. Het jongetje “heeft al heel wat attitude” en stelt het goed.
22/10 11u15  Jo Lernout zoekt opnieuw miljoenen en investeerders: “Dat ik dat godverdomme nog durf? Wel ja, ik durf dat”“Ik weet dat mensen denken: Hoe durft die gast terug te komen en investeerders te zoeken? Geld te vragen na alles wat er gebeurde? Ik durf dat inderdaad. Me wegsteken kon ook, maar ik ben geen schijtgans.” Jo Lernout (73) is na een lang verblijf in de Filipijnen terug in het land. Met plannen. Rond spraaktechnologie. Maar zonder Pol Hauspie (70). “We hebben een duidelijke afspraak.”
22/10 11u15  82-jarige vrouw gewurgd, geslagen en verkracht, 23-jarige man aangehoudenEen 82-jarige vrouw is eind september aangevallen en verkracht tijdens een wandeling met haar hondje op Linkeroever. Ze verkeerde een tijdje in levensgevaar, maar is intussen aan de beterhand. Na onderzoek werd een 23-jarige man aangehouden voor poging moord en verkrachting.
22/10 11u15  Van zeep tot chocolade, je ontsnapt er (bijna) niet aan: overal zit palmolie in, en dat is niet zonder gevaarIn chocopasta, kant-en-klare pizza en zelfs in koekjes en margarine. Palmolie is alomtegenwoordig in onze voeding, maar dat is niet zonder gevaar. Door de aanwezigheid van verzadigde vetzuren lopen we namelijk meer risico op hart- en vaatziekten. Maar hoe weet je of er palmolie in jouw voeding zit? Waarom heeft palmolie een twijfelachtige reputatie? En zijn er alternatieven?
22/10 10u15  Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert: “Covid Safe Ticket ligt vandaag niet op tafel Vlaamse regering”De Vlaamse regering heeft vandaag geen plannen om het Covid Safe Ticket in te zetten in de strijd tegen het coronavirus, zo verklaarde Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert vrijdag in ‘De ochtend’ op Radio 1. Hij gaf wel aan dat er nagedacht moet worden over alle beschikbare middelen, dus ook de coronapas, om de pandemie te bedwingen.
22/10 10u15  Steeds meer getuigenissen van gedrogeerde en verkrachte vrouwen in Brusselse bars, uitbater woedend: “Mijn dochter moet haar vriendinnen uitleggen dat ik geen verkrachter ben”Na de getuigenissen van vrouwen die gedrogeerd en vervolgens verkracht werden in twee bars in Elsene, verschenen er de voorbije dagen heel wat anonieme getuigenissen over andere Brusselse bars. Met woedende reacties van de uitbaters tot gevolg, of een wel héél merkwaardig advies aan vrouwen: “Eet voor je uitgaat.” Maar dat er een écht probleem is met seksueel misbruik, dat lijkt niemand meer te kunnen negeren.
22/10 10u15  Meisje (1) overleden na aanrijding aan kinderdagverblijf in Brecht: parket houdt het bij “spijtig ongeval”De dodelijke aanrijding van een meisje van vijftien maanden donderdagnamiddag in Sint-Job-in’t-Goor (Brecht) is gebeurd toen een wagen van de oprit van een kinderdagverblijf reed. Dat zegt het Antwerpse parket, dat het heeft over een “spijtig ongeval”. De bestuurder had er net zijn eigen kinderen opgehaald.
22/10 10u15  Na twee maanden eindelijk verklaring voor “mysterieus” overlijden van koppel en baby in natuurgebiedMidden augustus kwamen drie leden van een Amerikaans gezin samen met hun hond om het leven tijdens een wandeling in een natuurgebied in Californië. Pas twee maanden later is er een verklaring voor de overlijdens.
22/10 10u15  Paris Hilton: “Ik werd gewurgd, in mijn gezicht geslagen en bekeken door mannelijk personeel in de douche”Paris Hilton (40) voerde woensdag mee campagne voor de goedkeuring van een wetsvoorstel dat misbruik in jeugdinstellingen beter moet bestrijden. In een persconferentie vertelde de Amerikaanse meer over het misbruik en geweld die zij meemaakte op privéscholen. Ze maakte dit vorig jaar al bekend in haar documentaire ‘This is Paris’. Daarin vertelde ze dat ze al twintig jaar een typetje speelt door het jeugdtrauma dat ze opliep in kostscholen.
22/10 10u15  Er waren geen Antwerp-supporters toegelaten in Turks stadion, maar deze fans raakten op gewiekste manier toch binnenOok al waren er officieel geen uitsupporters toegelaten in het stadion van Fenerbahçe trokken er toch naar schatting zo’n 150 supporters vanuit België naar Istanboel, hopend om toch via een of andere weg aan een ticket te geraken voor de belangrijke Europese wedstrijd van hun club. Voor het gros bleek dat een hopeloze zaak. Maar onderschat nooit de vindingrijkheid van een Antwerpfan. Elf Antwerpsupporters raakten toch binnen. “Door de identiteiten van bestaande Turken te ‘gebruiken’”, glunderen Mike en Jasper, twee van de gelukkigen.
22/10 09u15  “Ik vrees dat we naar nieuwe maatregelen gaan, met heel lage graad van opvolging en een hoge graad van overtreding”En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden. “Ik vrees dat we naar nieuwe maatregelen gaan, met heel lage graad van opvolging en een hoge graad van overtreding”
22/10 08u15  We zijn massaal gevaccineerd, waarom zijn er dan zoveel opnames? “Overlegcomité van volgende week komt te laat”Voor de vierde keer komt er een golf op ons af. Alweer liggen duizend mensen met corona in het ziekenhuis. Alweer stijgt het aantal besmettingen snel. Experts en politici zijn er niet gerust in. “Het Overlegcomité van volgende week komt te laat.”
22/10 08u15  Geen wonder dat we moedeloos worden nu corona weer terug is: “Spaanse griep was 8 jaar. Misschien dit ook wel”En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Van nooit echt weggeweest, dat wel. Maar gingen de vaccins dat virusvenijn niet voorgoed verjagen? En als het dan toch hier is om te blijven: zijn we dan niet aan het vechten tegen de bierkaai? Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden. “We waren gewaarschuwd: dit gaat niet meer weg.”
22/10 08u15  Vlaamse coronapas ligt toch weer op tafel: CD&V en N-VA staan lijnrecht tegenover elkaarCD&V wil dat het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen meer wordt ingezet. “Kleine evenementen, horeca, fitness, het moet allemaal bespreekbaar zijn”, zegt Kamerlid Franky Demon. CD&V zet zich daarmee op de lijn van haar burgemeesters. Zeer tegen zijn zin krijgt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de kwestie dus opnieuw op zijn bord.
22/10 08u15  Wat een stunt! 21-jarige Tuur Dens pakt zilver op WK in de scratch: “Ik ben gemaakt voor de piste”Tuur Dens (21) werd op het WK baanwielrennen in het Franse Roubaix tweede in de scatch. In de eindsprint moest hij enkel de Fransman Donavan Grondin laten voorgaan. Brons was voor de Brit Rhys Britton. “Wat doe ik nu? Ongelooflijk! Er zullen nu wel meer mensen Tuur Dens kennen.”
22/10 08u15  Club Brugge-hooligan die City-fan Guido in coma sloeg, heeft spijt: “Hij juichte. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten”Twee Club-supporters blijven aangehouden voor het neerslaan van een 63-jarige City-fan, dinsdagavond na de match Brugge-Manchester City. De man die de klap uitdeelde is de 23-jarige Yorben S. uit Wetteren, één van de leiders van de “jonge Brugse hooligans”. “Hij heeft enorm veel spijt. Hij beseft dat hij heel veel zal moeten betalen en dat hij niet meer naar het voetbal mag”, zegt zijn advocaat.
22/10 08u15  “Het leven gaat een pak duurder worden”, en dat ligt aan één multinationalAxe, Lipton, Knorr, Zwan, Dove, Ben & Jerry’s, Zwitsal, … Alle producten van Unilever – en dat zijn er véél – worden in één klap 4,1 procent duurder. Het gaat om de grootste prijsstijging in bijna tien jaar bij het Brits-Nederlandse concern. “Natuurlijk gaan we dit voelen in onze portemonnee. En vermoedelijk zelfs meer dan die 4 procent.”
22/10 07u15  Acteur Alec Baldwin schiet per ongeluk crewlid dood tijdens opnames nieuwe film ‘Rust’Alec Baldwin (68) heeft tijdens de opnames van de nieuwe westernfilm ‘Rust’ per ongeluk een crewlid doodgeschoten. Dat gebeurde toen de bekende Hollywoodacteur een vuurwapen dat als rekwisiet diende, afvuurde. Ook de regisseur raakte zwaargewond, zo bevestigt de lokale politie.
22/10 07u15  Jouw Maestro-bankkaart gaat weg: waarom? Wat krijg ik in de plaats? En hoeveel kost mij dat?Dertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
22/10 06u15  Niet-gevaccineerden krijgen geen job bij Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA: “Wie weigert, zet zichzelf buitenspel”Wie aan de slag wil gaan bij het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen (ZNA), moet gevaccineerd zijn. Deze beslissing is genomen om de patiënten te beschermen en is alleen van toepassing voor toekomstige werknemers. Van de huidige 6.300 werknemers bij ZNA is 95% gevaccineerd.
22/10 05u15  Alec Baldwin schiet per ongeluk crewlid dood tijdens opnames nieuwe film ‘Rust’Op de set van ‘Rust’, een nieuwe westernfilm van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is de cameraregisseur om het leven gekomen en de regisseur zwaargewond geraakt toen Baldwin een vuurwapen dat als rekwisiet diende afvuurde. Dat bevestigt de lokale politie.
22/10 04u15  Crewlid per ongeluk doodgeschoten tijdens opnames nieuwe film Alec BaldwinOp de set van ‘Rust’, een nieuwe film van Hollywoodacteur Alec Baldwin, is een medewerkster om het leven gekomen, een ander crewlid raakte zwaargewond. Dat bevestigt de lokale politie. Er zou tijdens het filmen in de Amerikaanse staat New Mexico een ongeval gebeurd zijn met een vuurwapen dat als rekwisiet diende.
22/10 03u15  Plots gaan alle corona-alarmen weer af: “We hebben de stolp over de maatschappij nogal bruusk weggenomen”Voor de vierde keer komt er een golf op ons af. Alweer liggen duizend mensen met corona in het ziekenhuis. Alweer stijgt het aantal besmettingen snel. Experts en politici zijn er niet gerust in – coronacommissaris Pedro Facon neemt straks zelfs zélf het woord op de wekelijkse persconferentie van Sciensano. Ging de vaccinatiecampagne ons niet uit deze miserie leiden? “Zonder vaccin zaten we nu in lockdown.”
22/10 03u15  Scholen sluiten, ziekenhuizen lopen vol: is het vechten tegen de corona-bierkaai? “Spaanse griep was 8 jaar. Misschien dit ook wel”En hop, daar is covid weer. In de scholen, in de ziekenhuizen, en vooral in onze hoofden. Van nooit echt weggeweest, dat wel. Maar gingen de vaccins dat virusvenijn niet voorgoed verjagen? En als het dan toch hier is om te blijven: zijn we dan niet aan het vechten tegen de bierkaai? Niet verwonderlijk dat we daar wat moedeloos van worden.
22/10 03u15  Plots ligt Vlaamse coronapas toch op tafel: “Eventjes je app tonen, is toch niet zo’n probleem?”CD&V wil dat het Covid Safe Ticket ook in Vlaanderen meer wordt ingezet. “Kleine evenementen, horeca, fitness, het moet allemaal bespreekbaar zijn”, zegt Kamerlid Franky Demon. CD&V zet zich daarmee op de lijn van haar burgemeesters. Zeer tegen zijn zin krijgt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de kwestie dus opnieuw op zijn bord.
22/10 03u15  De droomreis die een nachtmerrie werd en nu voor altijd een raadsel lijkt te blijven: na Gabby Petito nu ook lichaam van Brian Laundrie gevondenHet was een zoektocht die in de hele wereld werd gevolgd, die naar Gabby Petito, de 22-jarige influencer die verdween tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten. Nadien – toen haar lichaam vermoord was teruggevonden – verschoof de focus naar haar verdwenen verloofde Brian Laundrie (23). Nu ook zijn lichaam gevonden is, dreigt de moord op Gabby Petito er een zonder antwoorden te worden.
22/10 03u15  In Elsene, waar vrouwen steeds meer moeten oppassen in cafés: “Het volgende dat ik herinner, is dat hij me penetreerde”Na de getuigenissen van vrouwen die gedrogeerd en vervolgens verkracht werden in twee bars in Elsene, verschenen er de voorbije dagen heel wat anonieme getuigenissen over andere Brusselse bars. Met woedende reacties van de uitbaters tot gevolg, of een wel héél merkwaardig advies aan vrouwen: “Eet voor je uitgaat.” Maar dat er een écht probleem is met seksueel misbruik, dat lijkt niemand meer te kunnen negeren.
22/10 03u15  Ondanks heisa gaan deze jongeren betogen voor het klimaat: “Wat moet ik op school doen als er geen toekomst is?”De politieke heisa rond het spijbelen leggen deze vijf klimaatjongeren naast zich neer. Zij gaan vrijdag naar de klimaatmars in Gent, met dezelfde motivatie als inmiddels anderhalf jaar geleden. “De toekomst staat op het spel. We moeten een sterk signaal geven.”
22/10 03u15  Wie Maestro-bankkaart heeft, zal andere betaalkaart krijgen, maar omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaanDertig jaar na de lancering besluit betaalkaartenbedrijf Mastercard te stoppen met Maestro. Vanaf juli 2023 krijgen alle houders een andere bankkaart, die online vlotter moet werken. De omschakeling zal niet voor iedereen soepel gaan.
22/10 03u15  Verdachte van zware agressie op Belgische Manchester City-fan duikt op in promofilmpje van Club BruggeClub Brugge heeft het zware geweld na de topper tegen Manchester City met klem veroordeeld, maar pijnlijk is wel dat een van de aangehouden verdachten opduikt in een filmpje dat de club dinsdag voor de match op Facebook zette.
22/10 03u15  “RC Genk is de grootste underachiever of onderpresteerder in de Jupiler Pro League: een crisis lonkt”Het gebeurt niet elke zomer in Genk. Maar deze keer zijn er geen sterkhouders vertrokken. Dat zou moeten betekenen dat je als ploeg nog sterker wordt. De Limburgers zitten echter alweer in een dip. De grootste underachiever, onderpresteerder, in de Jupiler Pro League.
22/10 03u15  ONZE PUNTEN. Speerpunt Onuachu kende een ongelukkige avond, maar hij was niet alleen bij GenkWest Ham kende in de derde Europa League-wedstrijd geen genade met KRC Genk. Eindstand: 3-0. Opnieuw waren de Limburgers kwetsbaar op stilstaande fases. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen.
22/10 03u15  Jean-Marc Mwema amuseert zich kostelijk in ‘De slimste mens’: “Toen stond plots de helft van mijn ploeg in de wc”In 2012 stak Tomas Van Den Spiegel al eens de titel van ‘Slimste mens ter wereld’ op zak en opnieuw stoomt een basketter stevig door. Na twee keer winst is Jean-Marc Mwema (31) al zeker van drie deelnames, “maar de schoenen van Tomas zijn groot om te vullen. Figuurlijk en letterlijk.”
22/10 03u15  Je slaaptekort inhalen? Dan pak je toch de dutjesbusWie ooit een slapeloze baby in slaap probeerde te wiegen, weet het: een autoritje is de snelste route naar dromenland. Ook voor sommige volwassenen werkt dat. Speciaal daarom is er nu in Hongkong een bus specifiek voor mensen die graag en goed slapen in rijdende voertuigen.
22/10 02u15  ’s Werelds langste cruise voorgesteld: 274 dagen over 7 continenten, voor “slechts” 50.000 euroWie graag eens een jaartje uit de dagelijkse sleur breekt, kan zich dezer dagen wenden tot cruisebedrijf Royal Caribbean International: dat biedt een reis van maar liefst 274 dagen over 65 landen op 7 continenten aan, en dat tripje kost “amper” iets meer dan 50.000 euro.
22/10 01u15  Ex-Miss België Céline Van Ouytsel met nieuwe vriend op rode loperCéline Van Ouytsel, Miss België 2020, heeft donderdagavond haar nieuwe vriend voorgesteld. Ze poseerde met Andreas, een tandarts, op de rode loper van de film ‘Red Sandra’.
22/10 00u15  Gevonden lichaam is van Brian Laundrie, verloofde van vermoorde influencer Gabby PetitoDe menselijke resten die gevonden werden nabij bezittingen van Brian Laundrie zijn wel degelijk van de verloofde van Gabby Petito. Dat bevestigt de FBI.
22/10 00u15  Britse Queen bracht nacht door in ziekenhuisDe Britse koningin Elizabeth II (95) heeft de nacht van woensdag op donderdag doorgebracht in het ziekenhuis. Dat deelde Buckingham Palace donderdagavond mee. De Britse Queen zou opgenomen zijn voor tests, maar het ziekenhuis inmiddels weer verlaten hebben.
22/10 00u15  Achtervolging eindigt met crash in Nederland: politie op zoek naar Belgische verdachteEen achtervolging, gestart in ons land, is geëindigd met een crash in Nederland nabij Terneuzen. Een persoon werd opgepakt, een andere persoon kon ontkomen. De Nederlandse politie is bezig met een zoekactie met
21/10 23u15  Jongeman die Belgische City-fan Guido in coma sloeg, heeft spijt: “Hij juichte. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten”Twee Club-supporters blijven aangehouden voor het neerslaan van een 63-jarige City-fan, dinsdagavond na de match Brugge-Manchester City. De man die de klap uitdeelde is de 23-jarige Yorben S. uit Wetteren, één van de leiders van de “jonge Brugse hooligans”. “Hij heeft enorm veel spijt. Hij beseft dat hij heel veel zal moeten betalen en dat hij niet meer naar het voetbal mag”, zegt zijn advocaat.
21/10 23u15  Genk ondergaat wet van de sterkste op bezoek bij West Ham en wordt opnieuw genekt door stilstaande fasesEen verdienstelijk KRC Genk werd in Londen opnieuw keihard op zijn gebreken gewezen. West Ham opende en verdubbelde de score na een standaardsituatie. Het is en blijft het grote pijnpunt van de Limburgers, die uiteindelijk met 3-0 de boot ingingen.
21/10 23u15  WIAM blijkt op bekend tv-personage te lijken en het wondermiddel van Pascal Braeckman in ‘De slimste mens’Nieuwkomer Gloria Monserez maakte het medekandidaten Jean-Marc Mwema en WIAM niet simpel in De slimste mens vanavond. De spelers bleken aan elkaar gewaagd, toch moest er eentje afdruipen na een tactische fout. Natuurlijk werd er ook veel gelachen, zeker wanneer WIAM haar beste Friends-imitatie bovenhaalde.
21/10 23u15  Sven Kums bezorgt AA Gent krappe zege én zo goed als zeker een ticket voor de volgende ronde in de Conference LeagueAA Gent is op weg om voor de derde keer in zes seizoenen door te stoten naar de achtste finales van een Europees toernooi. Kums schonk de Buffalo’s tegen het Servische Partizan Belgrado een verdiende 0-1 zege met zijn tweede Europese goal in twee wedstrijden.
21/10 22u15  “Lekker, fijn, seks, seks”: Efteling-bezoeker verbijsterd over woordenschat van Holle Bolle Gijs“Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.” Die woorden ving een bezoeker van het Nederlandse pretpark Efteling op uit de mond van de bekende attractie ‘Holle Bolle Gijs’.
21/10 22u15  Betoging tegen seksueel geweld in Elsene: “Ik ben 16, en heb één kans op vijf dat ik verkracht word”In Elsene vond donderdagavond opnieuw een betoging plaats tegen seksueel geweld. Deze keer verzamelden 500 betogers aan de trappen van het gemeentehuis van de Brusselse deelgemeente, waar de gemeenteraad bezig was. “Met steunbetuigingen zijn we niet te sussen, politici moeten actie ondernemen.”
21/10 22u15  Lotte Kopecky pakt zilver in eerste afvalling voor vrouwen op WK: “Wou niet weer vierde worden”Ze had nog iets goed te maken op de piste na de pech op de Olympische Spelen in Tokio en dat deed Lotte Kopecky meteen op haar eerste afspraak op het WK in Roubaix. Ze pakte zilver in de afvalling, na de Italiaanse Letizia Paternoster. Brons was voor de Amerikaanse Jennifer Valente. Na Tuur Dens in de scratch het tweede zilver van de avond voor België.
21/10 22u15  77-jarige acteur beleeft grote doorbraak met Squid Game: “Beroemd zijn is zwaar werk”De Zuid-Koreaanse acteur O Yeong-su beleeft dezer dagen zijn grote doorbraak met ‘Squid Game’, de hitserie op Netflix. Maar de 77-jarige beleeft zijn plotse roem met de nodige afstand.
21/10 21u15  1-jarig meisje overleden na aanrijding vlak voor kinderdagverblijf in Sint-Job-in-’t-GoorIn Sint-Job-in-’t-Goor is donderdagavond een meisje (1) aangereden op de oprit van een kinderdagverblijf. De omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, zijn voorlopig nog niet duidelijk. Het slachtoffertje is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed aan haar verwondingen.
21/10 21u15  Verdiend: Antwerp pakt eerste punt in Europa en houdt hoop op overwintering levendHet eerste puntje is binnen. Antwerp speelde 2-2 gelijk op Fenerbahce en houdt zo de hoop op Europese overwintering levend. Er zat misschien nog méér in, maar over twee weken krijgt het de kans om de Turken thuis – in een weliswaar leeg stadion – te kloppen.
21/10 21u15  ‘s Werelds langste cruise voorgesteld: 274 dagen over 7 continenten, voor “slechts” 50.000 euroWie graag eens een jaartje uit de dagelijkse sleur breekt, kan zich dezer dagen wenden tot cruisebedrijf Royal Caribbean International: dat biedt een reis van maar liefst 274 dagen over 65 landen op 7 continenten aan, en dat tripje kost “amper 50.000 euro.
21/10 21u15  Nieuwe coronamutatie ook in ons land aanwezig: “Nog ietsje besmettelijker dan de deltavariant”De nieuwste mutatie van het coronavirus, die de naam AY4.2 kreeg, werd ook al in ons land vastgesteld. Voorlopig gaat het wel slechts om een paar tientallen gevallen. “We weten er ook nog niet zo heel veel over, maar op het eerste gezicht lijkt deze mutatie nog ietsje besmettelijker dan de deltavariant”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven).
21/10 20u15  Unilever verhoogt in één klap fors de prijzen: “Natuurlijk ga je dit voelen in je portemonnee”Axe, Lipton, Knorr, Zwan, Dove, Ben & Jerry’s, Zwitsal, … Alle producten van Unilever – en dat zijn er véél – worden in één klap 4,1 procent duurder. Het gaat om de grootste prijsstijging in bijna tien jaar bij het Brits-Nederlandse concern. “Natuurlijk gaan we dit voelen in onze portemonnee. En vermoedelijk zelfs meer dan die 4 procent.”
21/10 20u15  Na loonvoorstel van 1.800 euro per dag: wat verdient een Belgische CEO eigenlijk? “Is het totaal van de pot gerukt? Nee”Een salaris van 1.800 euro per gewerkte dag. Dat stond er in het loonvoorstel van Paul Lembrechts voor zijn CEO-functie bij de noodlijdende retailgroep FNG, het vroegere moederbedrijf van de failliete schoenenketen Brantano. 92,5 procent van de aandeelhouders stemde woensdag tegen en dus diende de voormalige VRT-topman prompt zijn ontslag in. Is het voorstel van Lembrechts dan zo overdreven? Wat verdienen onze Belgische CEO’s? En hoe wordt een salaris voor zo’n topfunctie eigenlijk berekend?
21/10 20u15  Betoging tegen seksueel geweld in Elsene: “Ik ben 16, en heb één kans op vijf dat ik verkracht wordt”Op het Fernand Cocqplein voor het gemeentehuis van Elsene is donderdagavond voor de tweede week op rij betoogd tegen seksueel geweld. De politie telde een 500-tal manifestanten. De protesten komen er, nadat bekend raakte dat een barman van de cafés Waff en El Café verschillende vrouwen zou hebben gedrogeerd en verkracht.
21/10 20u15  Gezichtsbedrog? VAR keurt goal van Antwerp goed, terwijl Samatta nochtans duidelijk buitenspel leek te staanAlly Samatta juichte nauwelijks toen hij Antwerp al na drie minuten op voorsprong zette tegen Fenerbahçe in de Europa League. Respect voor zijn moederclub of omdat hij dacht dat het buitenspel was?
21/10 20u15  EMA overweegt gebruik van ander vaccin aan te raden voor derde prikVoor een derde prik tegen het coronavirus, het zogeheten ‘boostershot’, maakt men beter gebruik van het vaccin dat gebruikt werd voor de eerste vaccinatie. Dat meldt het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA. Op die manier zou een sterkere immuunrespons worden opgewekt dan een derde prik van hetzelfde vaccin.
21/10 19u15  Open VLD en CD&V willen toch ruimere coronapas invoeren: “Hét middel voor veilige vrijheid”Hoewel de Vlaamse regering eerder besliste de coronapas niet in te voeren, leggen Open VLD en CD&V dat nu toch op de regeringstafel. Coalitiepartner N-VA is terughoudender. Vrijdag zit de Vlaamse regering samen met de gouverneurs om de situatie te bekijken.
21/10 19u15  Lola Segers, de nieuwe stem van Youth For Climate: “Dat mijn ouders nog vliegen, zorgt voor frustratie”Tot voor de marsen van 2019 was ze geen seconde bezig met het klimaat. Vandaag behoort Lola Segers uit Borgerhout tot de harde kern van Youth For Climate, klaar om eind deze maand te spreken met de groten der opwarmende aarde op de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Maar eerst een nieuwe reeks spijbelende klimaatmarsen in gang trekken, nu vrijdag in Gent en Louvain-la-Neuve.
21/10 19u15  Het wonder van Urk? Amper coronabesmettingen in vissersdorp met laagste vaccinatiegraad van NederlandHeel de Nederlandse Biblebelt, een gordel van gemeenten waar de Bijbel nog centraal staat in het leven van de inwoners, wordt momenteel zwaar getroffen door het coronavirus. Heel de Biblebelt? Neen, één vissersdorpje niet. Urk. Toevallig het dorp met de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland lijkt stand te houden. Een wonder? Of is het stilte voor de storm?
21/10 19u15  1-jarig kind aangereden vlak voor kinderdagverblijf in Sint-Job-in-’t-GoorIn Sint-Job-in-’t-Goor is donderdagavond een kind (1) aangereden vlak voor een kinderdagverblijf. De toestand van het slachtoffertje en de omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, zijn voorlopig nog niet duidelijk. Het slachtoffertje is naar het ziekenhuis gebracht.
21/10 19u15  Groep vrienden op boot stomverbaasd wanneer ze verdwaalde hond zien rondzwemmen in oceaanEen groep vrienden op een boot in de Amerikaanse stad Fort Lauderdale deed vorig weekend een wel heel vreemde ontdekking. Op een bepaalde ogenblik zagen ze hoe een kleine hond verdwaald rondzwom in de oceaan. Ze aarzelden gelukkig niet lang om in actie te schieten: een van de mannen dook het water in, kreeg de viervoeter te pakken en kon het dier in veiligheid brengen. Uiteindelijk werd de hond herenigd met zijn baasje.
21/10 19u15  Nog niet eens gelanceerd, en al gehackt: het nieuwe sociale mediaplatform van Donald TrumpHet nieuwe sociale mediaplatform ‘Truth Social’ van voormalig Amerikaans president Donald Trump is niet eens officieel gelanceerd, maar het is al wel gehackt. Een bètaversie van ‘Truth Social’ werd donderdag online geplaatst, en enkele uren later konden hackers al triomfantelijk melden op Twitter dat ze erin geslaagd waren om de accounts ‘donaldtrump’ en ’mikepence’ (voor voormalige vicepresident Mike Pence) over te nemen.
21/10 18u15  Twee verdachten van agressie op Manchester City-fan op snelwegparking zijn aangehoudenTwee van de vijf verdachten die verhoord werden na de agressie op een fan van Manchester City op de parking langs de E40 in Drongen zijn aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De drie anderen werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, waaronder een verbod om voetbalmatchen bij te wonen.
21/10 18u15  Dan toch geen einde carrière: tien maanden voorwaardelijk geëist voor Real Madrid-spits Benzema in ‘sekstape-affaire’In het proces tegen Karim Benzema heeft de openbare aanklager een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een boete van 75.000 euro geëist voor de topvoetballer van Real Madrid. Benzema staat terecht voor zijn betrokkenheid in de chantage van Mathieu Valbuena, toenmalig ploegmaat van Benzema bij de Franse nationale ploeg.
21/10 18u15  Ook 16- en 17-jarigen mogen stemmen bij Europese verkiezingen: hoe groot gaat de impact zijn op de resultaten?Jongeren vanaf 16 jaar mogen bij de volgende Europese verkiezingen ook gaan stemmen. Dat heeft de federale ministerraad beslist, al moet het parlement de wijziging nog goedkeuren. Het is een manier om jongeren te tonen dat de politiek er ook voor hen is, zeggen voorstanders. Al is hun stemgedrag niet zo bijster anders dan dat van 18-plussers, zo blijkt uit onderzoek.
21/10 17u15  Doodgeslagen omdat ze haar beklag deed: Caroline (65) werd slachtoffer van gruwelijk, zinloos geweldEen week geleden deed Caroline Kint (65) uit Kortrijk haar beklag bij haar jongere buurman omdat hij te vaak voor overlast zorgde. Dezelfde dag nog werd ze daarvoor door zijn zus Athena M. (30) op een gruwelijke manier afgeranseld en voor dood achtergelaten. Donderdagochtend is het slachtoffer aan haar verwondingen overleden. “Dit is zinloos geweld. Een zéér zware zaak en een drama voor de familie.”
21/10 17u15  Ellen (41) liet haar borsten preventief verwijderen, maar kreeg toch nog borstkanker: “Heb dokters gevraagd of ze misschien fout gemaakt hadden”Ze was erfelijk belast met borstkanker, en dus liet Ellen Beckers (41) haar borsten preventief verwijderen. Desondanks voelde ze anderhalf jaar later een knobbeltje onder de huid: borstkanker. Een kans van minder dan 1 procent.
21/10 17u15  Van inbrekers tot beleggers, iedereen zit achter dure Pokémonkaarten aan: “Misschien nog interessanter dan bitcoin”Er is een echte goldrush ontstaan op Pokémonkaarten. In een Nederlandse speelgoedwinkel is een ramkraak gepleegd om de populaire speelkaarten. Bij ons kopen verzamelaars met beleggingsplannen de hele stock leeg. “Ze zijn een betere belegging dan bitcoins.”
21/10 17u15  Laurens Sweeck is outstanding in Ardooie en wint zijn eerste cross van het seizoenDe Kermiscross in het West-Vlaamse Ardooie is een prooi geworden voor Laurens Sweeck. De crosser van Pauwels Sauzen - Bingoal reed solo naar zijn eerste overwinning van het seizoen. David van der Poel strandde op plek twee, voor de sterke Mees Hendrikx.
21/10 17u15  “De vaccins werken”, toch blijven de besmettingen stijgen: wie zijn de personen die nu nog in het ziekenhuis belanden?Nu het aantal besmettingen opnieuw de hoogte in schiet, stijgt ook het aantal ziekenhuisopnames. Er liggen nu bijna 1.000 patiënten met corona in de ziekenhuizen. Maar wie belandt daar? Zijn dat vooral jongeren? En zijn ze gevaccineerd?
21/10 17u15  Meer Brusselaars laten zich vaccineren na invoering van Covid Safe TicketSteeds meer Brusselaars worden aangezet om zich te laten vaccineren sinds het Covid Safe Ticket op 15 oktober is ingevoerd in het Brussels Gewest. Dat meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.
21/10 17u15  Parket maakt zich grote zorgen om ‘drillrap’: “Jongeren zetten elkaar aan tot diefstallen, plunderingen en zelfs mesaanvallen”Het Antwerpse parket en de politie maken zich grote zorgen om het toenemende geweld tussen rivaliserende rapgroepjes uit Deurne, Merksem of het Kiel, die elkaar in zogenoemde ‘drillraps’ beledigen en bedreigen. De rivaliteit tussen rapgroepjes als Soldiers of Violence (SOV), Sinsquad (SSQ) of Kielpark (KPK) heeft al geleid tot steekpartijen waarbij gewonden zijn gevallen.
21/10 17u15  “Romelu zal sneller terug zijn dan verwacht”: makelaar Lukaku stelt fans gerust na blessure tegen MalmöRomelu Lukaku moest woensdagavond in de wedstrijd tegen Malmö al na twintig minuten geblesseerd naar de kant. Gevreesd werd dat de Rode Duivel enkele wedstrijden met Chelsea zal moeten missen. “Maar Romelu zal sneller terugkeren dan verwacht”, zegt zijn makelaar Federico Pastorello bij Sky Sports.
21/10 17u15  Man is ervan overtuigd dat aliens cirkels hebben getekend op zijn oprit, maar de waarheid is andere koekDrie bizarre cirkels in de vorm van een 0, 6 en 8, allemaal aan elkaar gelinkt. De 35-jarige Isaret Petchruang, kon geen andere verklaring bedenken voor de “graancirkels” op zijn oprit dan buitenaardse wezens die contact proberen te zoeken. Helaas voor de man is de waarheid minder spectaculair: een groepje zwerfhonden maakte het iets te bont op de kiezelsteentjes. “Toch bewogen de honden erg raar. Het zijn misschien geen aliens, maar het blijft ongewoon.” De man besloot om de cijfers te gebruiken voor zijn volgende lottobiljet.
21/10 16u15  Ene school na andere moet sluiten door corona-uitbraak: wat zijn je opties als je kind plots thuis moet blijven?In Gullegem, Brugge, Roeselare, Heist-op-den-Berg, Tervuren, Lanaken, Oudsbergen… De ene school na de andere moet opnieuw de deuren sluiten omwille van coronabesmettingen. De kinderen moeten thuis blijven - joepie! - maar de ouders moeten snel snel een oplossing zien te vinden. Gelukkig zijn er meerdere opties. Een overzicht:
21/10 16u15  PODCAST. “Bij CD&V groeit de hoop dat Joachim Coens de eer aan zichzelf houdt. Niemand wil Brutus zijn”Er broeit wat binnen CD&V. Staatssecretaris Sammy Mahdi heeft een boek uit, en dat is een messcherpe aanval op zijn eigen partijtop. CD&V is “hol”, schrijft hij, heeft “veel wervels, maar geen wervelkolom”. “Moeilijk om daarbij níet aan Joachim Coens te denken”, vindt hoofdredacteur Liesbeth Van Impe. Moet voorzitter Coens zich zorgen maken? Staan ze klaar om hem, zoals bij Julius Caesar destijds, een mes in de rug te steken?
21/10 16u15  Sollicitanten stomverbaasd wanneer wereldberoemde acteur plots aan andere kant tafel zitEen sollicitatiegesprek kan op zich al best spannend zijn, maar werkzoekenden die bij de politie in de Amerikaanse staat Alabama aan de slag willen, krijgen het extra zwaar voor hun kiezen. Niemand minder dan de wereldberoemde acteur Morgan Freeman (84) zat deze week aan de andere kant van de tafel.
21/10 16u15  “Elk glas alcohol verhoogt kans op borstkanker”, en er zijn nog risicofactorenZelfs matige alcoholconsumptie verhoogt het risico op borstkanker, daarvoor waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie. Alcoholgebruik veroorzaakt zeven op de honderd borstkankers in Europa. Toch borstkanker ondanks beperkt alcoholgebruik? Voel je niet schuldig.” Want er zijn nog andere oorzaken en risicofactoren die we niet in de hand hebben.
21/10 16u15  Besmettingen stijgen bij alle leeftijden, wie belandt vooral in het ziekenhuis met corona?Nu het aantal besmettingen opnieuw de hoogte in schiet, stijgt ook het aantal ziekenhuisopnames. Er liggen nu bijna 1.000 patiënten met corona in de ziekenhuizen. Maar wie belandt daar? Zijn dat vooral jongeren? En zijn ze gevaccineerd?
21/10 16u15  Een huis met een permanent vakantiegevoel: binnenkijken in de karaktervolle woonst van Bethje en JasperLicht, heel veel licht, en pure, ruwe materialen. Dat wilden Bethje Vanhoudt (38) en Jasper Uyttebroek (38) in hun nieuwbouwwoning. Het resultaat werd een karaktervol huis waar beton en zwart hout elkaar vinden. Een echte thuis voor hun kinderen Loïs en Wout: “Het uitzicht is geweldig. Of je nu op de schommel zit, vanuit het poolhouse of het slaapkamerraam kijkt.”
21/10 16u15  Kleinzoon opgepakt voor onthoofden en uitsnijden van ingewanden van opa in FrankrijkDe 80-jarige man die in zijn woning in Bolléne in het Zuid-Franse Vaucluse werd onthoofd en van zijn ingewanden werd ontdaan, is waarschijnlijk vermoord door zijn kleinzoon. De verdachte is aangehouden en in een ziekenhuis opgenomen. De gruweldaad zorgde voor enorme ophef in het pittoreske en doorgaans rustige stadje met zo’n 14.000 inwoners.
21/10 16u15  Hoe herken je een parentale burn-out? Kan je er snel weer van af geraken of hem zelfs helemaal voorkomen?Een derde van de Vlaamse ouders heeft soms het gevoel dat het bobijntje af is, dat ze helemaal op hun tandvlees zitten, dat ze hun kinderen beu zijn. Een kleine 10 procent heeft dit gevoel zelfs wekelijks of dagelijks. Ze lopen tegen een ouderlijke burn-out aan. Parentale burn-out, is de wetenschappelijke term. Wie is er vatbaar voor, hoe erg kan het zijn, hoe herken je het, en vooral: wat kan je ertegen doen? Gents professor ontwikkelingspsychologie Bart Soenens, die meewerkte aan een internationaal onderzoek, beantwoordt alle vragen onder een pakkende getuigenis.
21/10 16u15  Orban stookt vuurtje net voor Europese top nog wat op: “Sancties tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!”De Hongaarse eerste minister Viktor Orban schaart zich onverkort achter Polen in zijn ruzie met de Europese Unie over de rechtsstaat. Dat maakte hij donderdag duidelijk bij zijn aankomst op de Europese top in Brussel. “Of er sancties moeten genomen worden tegen Polen, het beste land in Europa? Belachelijk!”, zei hij. Op de top staat het gesprek met de Poolse premier Mateusz Morawiecki over het veelbesproken arrest van het Grondwettelijk Hof in Warschau bovenaan de agenda. Belgisch eerste minister Alexander De Croo wil dat Morawiecki open kaart speelt.
21/10 16u15  Stormweer teistert ook Plopsaland De Panne: 25.000 euro schadeStorm Aurore sloeg woensdagnacht en donderdagochtend ook toe in Plopsaland De Panne. Daar zorgden rukwinden her en der voor wat vernielingen, die volgens een eerste raming 25.000 euro schade opleveren. Onder meer het grote welkomstdoek aan de ingang werd verwijderd.
21/10 16u15  Turkije dreigt ambassadeurs van tien landen uit te wijzen: “Wie zijn zij om Turkije zo de les te spellen?”De Turkse president Recep Tayyip Erdogan dreigt ermee de ambassadeurs van tien landen uit te wijzen. De diplomatieke rel is een gevolg van de gezamenlijke eis van die tien landen om opposant Osman Kavala vrij te laten.
21/10 16u15  Dieven proberen nu ook op ingenieuze wijze keyless auto’s te stelen... maar er is een poepsimpele manier om dat te voorkomenAuto’s met een keyless systeem kunnen met een laptop en antenne makkelijk gestolen worden. Dat werd bijna duidelijk na een poging in Deerlijk. Er is nochtans een simpele oplossing, weet Franky Penninck van slotenmaker Decabooter.
21/10 14u15  Vrouw (65) die in elkaar geslagen werd bij uit de hand gelopen burenruzie is overleden aan verwondingenDe 65-jarige vrouw die vorige week bij een uit de hand gelopen burenruzie in Kortrijk in elkaar geslagen werd, is overleden. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.
21/10 14u15  Trump probeert op allerlei manieren zijn online miljoenenpubliek terug te vinden en doet nu nieuwe poging met eigen sociaal netwerkDonald Trump lanceert een nieuw sociaal netwerk. ‘Truth Social’ wordt een platform “dat ingaat tegen de tirannie van de grote technologiebedrijven”. Sinds zijn Twitterban probeert Trump op allerlei manieren zijn online miljoenenpubliek terug te vinden. Of het deze keer wél lukt, is twijfelachtig. “Mensen zijn niet op zoek naar echokamers.”
21/10 14u15  Van Gucht pleit ervoor om mondmaskers opnieuw vaker te dragen: “Met deze cijfers zaten we een jaar geleden in lockdown”Een jaar geleden hadden we met deze cijfers in lockdown gezeten. Dat heeft Steven Van Gucht donderdagmiddag gezegd in VTM nieuws. De viroloog benadrukt dat het - dankzij de vaccinatiecampagne - nu niet zo ver zal komen, maar raadt mensen wel aan om het mondmasker opnieuw meer te dragen, om de al zwaar geteisterde zorg niet nog meer te belasten.
21/10 14u15  Peter Van den Eede speelt kwaaie man in ‘Iedereen beroemd’: “Die mensen komen we allemaal weleens tegen”Ziet u iemand de krant lezen op de trein, laat die mens dan met rust. Dat is wat wij geleerd hebben uit de rubriek Ontspoord in Iedereen beroemd. Daarin speelt acteur Peter Van den Eede (58) een kwaaie meneer. Een die valt over gekke pietluttigheden, aangehaald door mensen die hem aanspreken. En de filmpjes scoren. “Twee procent van de reacties gaat over hoe irritant ze me vinden.”
21/10 14u15  Jongen (4) doet noodoproep bij politie om naar zijn speelgoed te komen kijken, waarna politie écht langskomtEen telefoontje naar het alarmnummer van een 4-jarige jongen uit Nieuw-Zeeland, die de politie vroeg om naar zijn speelgoed te komen kijken, leidde tot een echte politie-oproep en de bevestiging van een agent dat het speelgoed inderdaad erg cool was.
21/10 13u15  Vrouw (65) die in elkaar geslagen werd bij uit de hand gelopen burenruzie is overledenDe 65-jarige vrouw die vorige week bij een uit de hand gelopen burenruzie in Kortrijk in elkaar geslagen werd, is overleden. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.
21/10 13u15  De ‘Vlaamse Silicon Valley’ werd een spookvallei na Lernout & Hauspie, maar de architect ging er wonen: “Zotte tijden”Flanders Language Valley zou het paradepaard van Lernout & Hauspie én de Westhoek worden. Onze eigen Silicon Valley. 25 hectare groot en gebouwd in de vorm van een oorschelp. In amper één jaar tijd, want voor de vergunning werd graag een tandje bijgestoken of een oogje dichtgeknepen. Maar al snel viel L&H, en werd de spraakvallei een spookvallei. En de architect? Die woont er vandaag zelf. “Het waren zotte tijden.”
21/10 13u15  Moet elke koper straks echt verplicht renoveren? “Dit zal prijs van woningen doen dalen”De regering-Jambon zit volgende week samen om extra inspanningen voor ons klimaat te bekijken. Moeten we straks verplicht renoveren wanneer we een huis kopen? Dat is in ieder geval wat de vakbonden en werkgevers vragen. “De prijzen van huizen zullen hierdoor net dalen.”
21/10 13u15  Eén verdachte van agressie tegen Belgische Manchester City-fan (63) vrijgelaten onder voorwaardenEén verdachte die verhoord werd in het onderzoek naar de agressie op Guido De Pauw, een 63-jarige fan van Manchester City uit Meerbeek (Ninove), op de parking langs de E40 in Drongen, is vrijgelaten onder voorwaarden door de onderzoeksrechter in Gent. Dat bevestigen zijn advocaten Jeroen Van Kerrebroeck en Teresa Corthouts.
21/10 13u15  Amerikaans leger gooit extreemrechtse soldaat met hitlersnor buitenEen 31-jarige man is buitengegooid door het Amerikaanse leger. De extreemrechtse man, die al meermaals op het werk was verschenen met een hitlersnor, heeft daarmee een weinig benijdenswaardige primeur te pakken: hij is de eerste militair die ontslagen wordt omdat hij betrokken was bij de bestorming van het Capitool in januari. Dat meldt The Washington Post.
21/10 13u15  Ingrid (69) is alles kwijt door lava op La Palma, zoon start crowdfunding: “Situatie is onleefbaar geworden”Op 19 september, iets na 15 uur, kwam de Cumbre Vieja-vulkaan op La Palma tot uitbarsting. De Oostendse Ingrid Asseloos (69) moest vluchten en zag haar huis bedolven worden onder de lavamassa. Haar zoon startte nu een crowdfunding op om haar financieel te ondersteunen. “Ik ben alles kwijt.”
21/10 13u15  Snoeiharde brief aan minister Ben Weyts na nominatie omstreden Marjorie Heuls voor Coach van het jaar: “Dierenmishandeling wordt strenger bestraft”Donderdagavond wordt het Vlaams Sportjuweel uitgereikt. De omstreden turncoach Marjorie Heuls is echter een van de genomineerden voor de trofee van Coach van het jaar en die nominatie stuit op onbegrip bij verschillende ex-gymnasten die hun woede uiten in een scherpe open brief. “Mensen die dieren mishandelen of verwaarlozen zullen streng gestraft worden (terecht!), maar coaches die jarenlang kinderen en jonge vrouwen mishandelden krijgen een verlenging van hun contract?!”
21/10 12u15  OVERZICHT. Zo erg sloeg storm Aurore toe in jouw regioIn bijna heel het land is vandaag nog code geel van kracht. Rukwinden van 70 tot zelfs 90 kilometer per uur zijn volgens het KMI mogelijk en er wordt ook gewaarschuwd voor overlast door hoge neerslaghoeveelheden. Maar afgelopen nacht hield storm Aurore ook al lelijk huis in ons land. Een overzicht.
21/10 12u15  Lijst met zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is opnieuw langer geworden: bekijk hier of er in jouw buurt zijnDe lijst met zwarte verkeerspunten in Vlaanderen is opnieuw langer geworden. Het zijn er 302, terwijl het er vorig jaar nog 287 waren. Bevoegd minister Lydia Peeters (Open VLD) belooft de gevaarlijke punten aan te pakken.
21/10 12u15  Moeten we straks verplicht renoveren wanneer we een huis kopen? En zal het dat dan niet veel duurder maken?Verplicht kopers van een woning om die ook te renoveren. Dat is een advies van vakbonden en werkgevers aan de Vlaamse regering, om ervoor te zorgen dat Vlaanderen de Europese klimaatdoelstellingen haalt. De regering-Jambon zit volgende week samen om extra inspanningen voor ons klimaat te bekijken. Of deze maatregel het ook haalt, is maar de vraag. Ook al zijn verschillende partijen en experten er voor. “Dit zal niet noodzakelijk meer kosten, want de prijzen van de huizen zullen hierdoor dalen”, zegt John Romain van het financieel adviesbureau Immotheker Finotheker.
21/10 12u15  Lichamen van minstens negen vermiste personen gevonden sinds zoektocht naar Gabby Petito en haar verloofdeSinds de zoektocht naar de overleden Gabby Petito en haar verloofde Brian Laundrie in september van start ging, zijn de lichamen van al minstens negen vermiste personen gevonden in de VS. Dat kwam Daily mail te weten. Dat komt omdat agenten tijdens het zoeken soms lichamen vonden van andere personen, maar ook omdat de media-aandacht ook de interesse in oudere verdwijningszaken nieuw leven heeft ingeblazen.
21/10 12u15  Lerarentekort nijpender dan ooit, zo zouden deze starters het oplossen: “Sommigen verklaarden me voor gek”Leerlingen die uren hun broek slijten in de studie, klassen die samensmelten tot megagroepen en directeurs die zelfs overwegen om de deuren te sluiten: het lerarentekort neemt zorgwekkende proporties aan. Er is nood aan actie. En wel nu meteen. Deze vier leerkrachten staan vol passie pas voor de klas en hebben al een goed idee waar de minister kan beginnen.
21/10 12u15  Regering zet licht op groen voor stemrecht vanaf 16 jaar bij Europese verkiezingenBij de Europese verkiezingen van 2024 zullen jongeren vanaf 16 jaar kunnen gaan stemmen. Die afspraak stond al in het federale regeerakkoord en de ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet, zo meldt Groen, dat mee aan de kar heeft getrokken voor de hervorming. Eens het parlement de wijziging heeft goedgekeurd, zullen naar schatting 270.000 jongeren tussen 16 en 18 jaar mee kunnen stemmen voor de Europese verkiezingen.
21/10 12u15  Ingrid (69) verloor huis en volledige inboedel door lavastroom op La Palma, zoon start crowdfunding: “Ik ben alles kwijt”Op 19 september, iets na 15 uur, kwam de Cumbre Vieja-vulkaan op La Palma tot uitbarsting. De Oostendse Ingrid Asseloos (69) moest vluchten en zag haar huis bedolven worden onder de lavamassa. Haar zoon startte nu een crowdfunding op om haar financieel te ondersteunen. “Ik ben alles kwijt.”
21/10 12u15  Maakte komiek het té bont? Netflix staat op zijn kop door “transfobe” grappen van Dave ChappelleZo’n duizend Netflix-medewerkers hebben woensdag het werk neergelegd naar aanleiding van een show van comedian Dave Chappelle. De show zit vol grappen over transgender personen en daar zijn Netflix-werknemers – sommigen zelf transgender – niet mee gediend. Ze vragen om een disclaimer bij de uitzending, maar dat is de CEO niet van plan.
21/10 12u15  Labrador en walvishaai neus aan neus in Australische wateren: “Ze kusten elkaar”De 28-jarige duikinstructeur Jade Pursell was samen met een vriend aan het duiken aan de Ningaloo-kust in het westen van Australië, toen ze plots werden vergezeld door een walvishaai. Het nieuwsgierige dier stak zijn kop boven water en ontdekte de al even nieuwsgierige labrador Sailor. “Ze kusten elkaar”, aldus een dolgelukkige Jade. “Ik denk dat Sailor besefte dat ik elke dag met walvishaaien zwem.”
21/10 11u15  Een eigen Silicon Valley, midden in de Westhoek, daar droomden Lernout & Hauspie van: “Plots zei hij: teken nog maar een verdieping extra”Flanders Language Valley zou het paradepaard van het bedrijf én de Westhoek worden. Onze eigen Silicon Valley. 25 hectare groot en gebouwd in de vorm van een oorschelp. In amper één jaar tijd. Want voor de bouwvergunning van zo’n project werd graag een tandje bijgestoken of een oogje dichtgeknepen. Maar al snel viel L&H, en werd de spraakvallei een spookvallei. Wat rest er nog van? Waarom brandt er nog elke avond licht? En wat heeft een Noorse kleuterschool met dit verhaal te maken?
21/10 11u15  “Alles gewoon kapot”: dak tribune 1 Bosuil deels weggeblazen door storm AuroreStorm Aurore heeft ook op de Bosuil in Deurne lelijk huisgehouden. Een deel van het dak van tribune 1 is weggeblazen en op het veld terechtgekomen. “Het zag er erger uit dan het was. Alles is onder controle”, klinkt het bij Antwerp, dat nog een communiqué zal uitsturen.
21/10 11u15  Met huid van onderarm kreeg Timmy (39) een nieuwe tongBijna twee jaar geleden moest Timmy (39) uit Heers een tumor op de tong van net geen vijf centimeter laten verwijderen. Met huid uit zijn linkerarm werd het weggesneden deel vervangen. Een bijzonder verhaal, dat hij vandaag vlot verstaanbaar kan vertellen.
21/10 11u15  Minister Vandenbroucke brengt alles in stelling tegen vierde golf: “We zullen schrikken de komende dagen”Minder testen, daar wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet van weten. “We zitten duidelijk in een vierde golf”, aldus de minister. “En het wordt een forse. We gaan alles wat we in huis hebben in de strijd moeten gooien om die te bedwingen.” Een derde prik voor zorgpersoneel of -65-plussers met risicofactoren is volgens Vandenbroucke dan weer wel een goed idee. En ook de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel komt er: “Ik kan me niet voorstellen dat er deze zomer nog mensen in de zorg zullen werken die niet gevaccineerd zijn”, klinkt het.
21/10 11u15  Schoolsluitingen en massatests onder vuur: “Min-12-jarigen kunnen nog in ziekenhuis belanden”“Laat het virus circuleren onder kinderen en houd de scholen open.” Dat is de duidelijke boodschap van de acht Limburgse eerstelijnszones. Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) staat op de rem. “We moeten waakzaam blijven, want er belanden nog altijd besmette kinderen in het ziekenhuis”, zegt Beke.
21/10 11u15  Marc Van Ranst: “Er is altijd gezegd dat versoepelingen teruggedraaid konden worden”Op het volgende Overlegcomité, gepland voor volgende week vrijdag, wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”
21/10 11u15  Gloria Monserez kocht als kind stiekem een rat: “Moest ze verstoppen in de kast”Vanavond duikt er jong geweld op in ‘De slimste mens ter wereld’: Ketnetwrapster Gloria Monserez vervoegt de rangen. En Gloria is iemand die niet bang is van een klein leugentje om bestwil, zo blijkt.
21/10 10u15  Marc Van Ranst over stijgende coronacijfers: “Nu afstappen van federale fase zou niet verstandig zijn”Op het volgende Overlegcomité, gepland voor volgende week vrijdag, wordt beter niet beslist om af te stappen van de federale fase. In de huidige situatie, met fors oplopende besmettingen, zou dat volgens viroloog Marc Van Ranst “niet verstandig” zijn. Begin deze week werd het hoogste aantal besmettingen van dit jaar genoteerd. “Het is nu afwachten hoe zich dat vertaalt in de ziekenhuizen en op de intensive care-afdelingen”, zegt Van Ranst. “Tegen eind volgende week moeten we een idee hebben van waar het naartoe gaat.”
21/10 10u15  Burgemeesters grijpen naar eigen maatregelen tegen corona: eigenlijk mag het niet, maar ze krijgen gelijk van ministerOm corona-uitbraken in hun gemeenten het hoofd te bieden, grijpen steeds meer burgemeesters naar eigen maatregelen. “Vertrouw de burgemeesters om daarover te beslissen”, klinkt het. Maar mag dat wel? Mógen ze zelf bepaalde maatregelen treffen in hun eigen gemeente? Eigenlijk niet, maar ze krijgen wél steun uit onverwachte hoek.
21/10 10u15  “Plots zei Pol Hauspie: teken maar een verdieping extra.” Flanders Language Valley moest de Silicon Valley van Vlaanderen worden, maar raakte nooit afFlanders Language Valley zou het paradepaard van het bedrijf én de Westhoek worden. Onze eigen Silicon Valley. 25 hectare groot en gebouwd in de vorm van een oorschelp. In amper één jaar tijd. Want voor de bouwvergunning van zo’n project werd graag een tandje bijgestoken of een oogje dichtgeknepen. Maar al snel viel L&H, en werd de spraakvallei een spookvallei. Wat rest er nog van? Waarom brandt er nog elke avond licht? En wat heeft een Noorse kleuterschool met dit verhaal te maken?
21/10 10u15  Zeer pittige ochtendspits door regen en gladde wegen: 250 kilometer fileDoor de hevige regen en gladde wegen is het donderdagochtend een “zeer pittige” ochtendspits geweest in Vlaanderen. Er stond zowat 250 kilometer file, maar er waren geen noemenswaardige incidenten. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.
21/10 10u15  Je jeans wassen, is dat wel een goed idee? En hoe houd je die broek dan proper zonder wasmachine ?De Amerikaanse modeontwerper Tommy Hilfiger wast zijn jeansbroeken nooit, producenten geven hem gelijk en raden aan om vieze geurtjes kwijt te raken door het kledingstuk een nachtje in de diepvries te leggen. Maar in de praktijk vliegt een jeansbroek wél vaak in de wasmachine. Soms wekelijks. Doe je daarmee iets verkeerd? Experts leggen het uit.
21/10 09u15  “We zijn verbouwereerd, dit konden we niet vermoeden”: iedereen in Arendonk kende pastoor die nu verdacht wordt van aanrandingDe pastoor van Arendonk werd dinsdag opgepakt door de politie. De man wordt verdacht van aanranding van meerderjarige kwetsbare personen. ‘Pater L.’ is bekend in heel Arendonk, een gemeente met zo’n 13.000 inwoners. In 2004, bij zijn aanstelling als pastoor werd hij feestelijk onthaald door zijn parochianen. Ze kunnen het nieuws amper geloven. “Nooit hebben we iets gezien dat zoiets doet vermoeden. We zijn verbouwereerd.”
21/10 09u15  Vikingen waren duizend jaar geleden al in AmerikaDuizend jaar geleden, lang voor Columbus de Atlantische Oceaan overstak, waren de vikingen al in Amerika. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, dat zopas gepubliceerd werd in het wetenschappelijke blad Nature.
21/10 09u15  “Iemand bijna doodkloppen om een fout stukje textiel. Dat is pure ranzigheid”: is hooliganisme terug?Een fan van Manchester City werd voor dood achtergelaten op een snelwegparking na de wedstrijd tegen Club Brugge. Lang niet het eerste gewelddadige incident tussen voetbaltoeschouwers in dit nog jonge seizoen. Is hooliganisme terug van weggeweest? “Na corona hebben veel mensen een korter lontje.”
21/10 08u15  Minister Vandenbroucke slaat alarm: “We zitten duidelijk in een vierde golf, en het wordt een forse”Minder testen, daar wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) niet van weten. “We zitten duidelijk in een vierde golf”, aldus de minister. “En het wordt een forse. We gaan alles wat we in huis hebben in de strijd moeten gooien om die te bedwingen.” Een derde prik voor zorgpersoneel of -65-plussers met risicofactoren is volgens Vandenbroucke dan weer wel een goed idee. En ook de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel komt er: “Ik kan me niet voorstellen dat er deze zomer nog mensen in de zorg zullen werken die niet gevaccineerd zijn”, klinkt het.
21/10 08u15  Nu de coronacijfers weer fors stijgen: deze maatregelen gelden nog in ons landMinister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wond er woensdagavond geen doekjes om: “We zitten duidelijk in een vierde golf”. En die vierde golf wordt “een forse”, zo voegde hij er nog aan toe. Het is nog niet zo dat er nieuwe maatregelen of een nieuwe lockdown op tafel liggen, maar experts benadrukken wel het belang van het naleven van de maatregelen die op dit moment nog gelden. Maar welke zijn dat eigenlijk?
21/10 08u15  Haastig neergeschreven op een A4’tje: vijand én vriend maken brandhout van plannen Weyts om lerarentekort op te lossenMet een tienpuntenplan, haastig neergeschreven op een A4’tje, wil minister Ben Weyts het acute lerarentekort een halt toeroepen. Maar de oppositie vindt het allemaal niet ver genoeg gaan. En opvallend: ook coalitiepartners Open VLD en CD&V zijn kritisch.
21/10 08u15  Bomen ontworteld door felle rukwinden: KMI blijft waarschuwen voor rukwinden, regen en stormtij, noodnummer blijft actiefOp talrijke plaatsen in ons land zullen er donderdag nog steeds felle rukwinden, tot 90 kilometer per uur, opgetekend worden waardoor schade mogelijk is. Ook overlast door de hoge neerslaghoeveelheden is mogelijk, waarschuwt het KMI. Het noodnummer 1722 is nog steeds actief.
21/10 08u15  Studio 100 is ‘back to the roots’ voor Giana, één van de favorieten uit ‘K2 zoekt K3’: “Ik wist dat het geen speeluurtje zou zijn”Weldra beginnen de studioshows van K2 zoekt K3 en nog niet één keer is Giana De Kat (19), een van de jongste deelnemers, in de gevarenzone terechtgekomen. Ook bij de kijkers blijkt ze populair. Wat wil je: zingen en dansen zit haar in het bloed. Ze is zelfs geen onbekende op de podia van Studio 100.
21/10 08u15  Onverklaarbare spierkrampen zetten streep door comeback Céline Dion: “Ik ben wanhopig… Ik voel me zo rot”Het zou haar grootse comeback worden, maar deze week moest Céline Dion bekendmaken dat haar concertreeks in Las Vegas niet doorgaat. Onverklaarbare spasmen weerhouden de 53-jarige zangeres te repeteren. “Ik ben wanhopig.”
21/10 07u15  Computer bepaalt straks of je coronatest moet afleggen: dit weten we al over nieuwe teststrategieOm de huisartsen te ontzien, komt de overheid met een online vragenlijst voor mensen die een coronatest willen. Hoe gaat de nieuwe teststrategie in haar werk?
21/10 05u15  Vlaams Parlement keurt uitfasering stookolieketels goed: vanaf januari boete voor nieuwe ketelDe plannen om in Vlaanderen stookolieketels uit te faseren, zijn woensdagavond goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Het decreet wil mensen vooral aansporen om te kiezen voor meer milieuvriendelijke verwarmingstechnieken. Het Vlaams Parlement keurde ook een interfederale klimaatresolutie goed.
21/10 03u15  Huisartsen worden overspoeld dus zal computer straks bepalen of je coronatest moet afleggenOm de huisartsen te ontzien, komt de overheid met een online vragenlijst voor mensen die vrezen besmet te zijn met het coronavirus en een test willen. Afhankelijk van onder meer de symptomen die je opgeeft, krijg je al dan niet een code om je bij de apotheek of in een testcentrum te laten testen.
21/10 03u15  De regionale oorlog in radioland: “Ik kon ze toch niet steeds opnieuw met een bulldozer over ons laten rijden”De ether ettert in West-Vlaanderen. Een ruzie tussen de lokale zenders Radio Caraad en Radio Meteor dreigt daar uit te monden in een assisenzaak. Niet omdat er bloed werd vergoten, wel omdat er online een karaktermoord zou zijn gepleegd. “De radio is mijn passie en mijn leven. Ze hebben me in mijn eer gekrenkt”, zegt radio-dj Johan Laroy.
21/10 03u15  Geen spoor van zuster Gaby na opgravingen in dossier vol seks, ruzie en vragen: “Dit verhaal zat jarenlang in de doofpot”Het Disaster Victim Identification team (DVI) van de federale politie heeft woensdag een hele dag gegraven naar de vermiste zuster Gabriëlle, op de plaats in Dendermonde waar nu een klooster wordt afgebroken. Daar verdween de zuster bijna 40 jaar geleden, en het gerecht hoopt alsnog antwoorden te vinden. “Het gerecht komt te laat”, vindt haar familie. “De hoofdverdachte is al lang overleden.”
21/10 03u15  N-VA viert 20ste verjaardag met Romeinse militair Bart De Wever op koekendoosVoor 6 euro kun je bij N-VA de nil volentibus arduum-koekendoos (niets is onmogelijk voor hen die willen, red.) kopen. Op het deksel prijkt Antwerps burgemeester en nationaal N-VA-voorzitter Bart De Wever als een Romeinse tribunus militum met een gladius (zwaard, red.) stevig in de hand en op een paard.
21/10 03u15  Giana, één van de favorieten uit ‘K2 zoekt K3’: “Op mijn vijfde gaf ik al shows. Voor 20 cent inkom”Weldra beginnen de studioshows van K2 zoekt K3 en nog niet één keer is Giana De Kat, één van de jongste deelnemers, in de gevarenzone terechtgekomen. Ook bij de kijkers blijkt ze populair. Wat wil je, zingen en dansen zit haar in het bloed. Ook op de podia van Studio 100 is ze, na passages in het koor van Samson en Gert, geen onbekende.
21/10 03u15  Flandrien-genomineerde Jasper Philipsen over zijn hoogtepunt van het seizoen: “Unieke ervaring die niet vaak voorkomt”En of dat Jasper Philipsen er een goed jaar op heeft zitten. Nadat hij zijn voorjaar wist op te fleuren met winst in de Scheldeprijs, ging het hem vooral in de tweede helft van het seizoen voor de wind. Een nominatie voor Flandrien 2021 is bijgevolg meer dan verdiend. “Mijn vier overwinningen na elkaar horen wel tot het hoogtepunt van mijn seizoen”, vertelt de renner van Alpecin-Fenix. “Dat was wel een unieke ervaring die waarschijnlijk niet vaak voorkomt.”
21/10 03u15  Plan van één A4 om tekort aan leraren op te lossen: vriend en vijand maken brandhout van voorstel minister WeytsMet een tienpuntenplan wil minister Ben Weyts het acute lerarentekort een halt toeroepen. Het gaat om maatregelen die mensen met een andere achtergrond naar het onderwijs moeten lokken én thuiszittende leerkrachten moeten activeren. De oppositie vindt het allemaal niet ver genoeg gaan. En opvallend: ook Open VLD en CD&V zijn kritisch.
21/10 03u15  Burgemeesters grijpen naar eigen maatregelen door corona-uitbraken, want bij Vlaamse regering vinden ze geen gehoorOm corona-uitbraken in hun gemeenten het hoofd te bieden, grijpen steeds meer burgemeesters naar eigen maatregelen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten pleit daarom nog maar eens voor een uitbreiding van de coronapas. “Vertrouw de burgemeesters om daarover te beslissen”, klinkt het. Maar hun pleidooi vindt geen gehoor bij de Vlaamse regering. Federaal minister Frank Vandenbroucke geeft hen wel gelijk. “Dat zijn slimme burgemeesters.”
21/10 03u15  LIVE Coronavirus. Volg hier alles over het coronavirus in België en de rest van de wereldVolg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland in onze liveblog.
21/10 03u15  Afperser of hulpverlener in sekstape-affaire? Eén woordje aan de telefoon kan Benzema nu zijn carrière kostenVliegt Karim Benzema, de Franse topspits die onze Rode Duivels onlangs nog uit de Nations League kegelde, straks voor vijf jaar achter de tralies? Als de rechter in Versailles de spits van Real Madrid medeplichtig acht aan ‘poging tot chantage’ van zijn gewezen ploegmaat Mathieu Valbuena, zou dat zomaar eens kunnen. En zeggen dat alles begon met een nieuwe smartphone.
21/10 03u15  Varkensnier getransplanteerd naar mens: medische primeur maar nog geen doorbraakVoor het eerst is een nier van een varken getransplanteerd naar een mens. Bijna drie dagen lang functioneerde het donororgaan naar behoren. Toen werd het experiment stopgezet. Het experiment opent volgens specialisten perspectieven voor het tekort aan orgaandonoren, maar er resten nog heel wat horden.
21/10 03u15  Onverklaarbare spierkrampen zetten streep door comeback Céline Dion: wat is er aan de hand?Het zou haar grootse comeback worden in háár Las Vegas, maar deze week moest Céline Dion, tot haar grote spijt, bekendmaken dat de concerten in de stad waar zij honderden miljoenen verdiende, toch niet doorgaat. Onverklaarbare spasmen weerhouden de 53-jarige zangeres te repeteren. En de gevolgen voor de rest van haar carrière laten zich nu nog niet inschatten...
21/10 03u15  Waarom Club Brugge (nog) geen Ajax is: de chasse patate van blauw-zwartTerwijl Club Brugge wegsprint van het Belgische peloton, ziet het zijn Nederlandse voorbeeld Ajax steeds verder uitlopen. De 1-5-nederlaag van blauw-zwart tegen City en de 4-0-zege van Ajax tegen Dortmund mogen dan een momentopname zijn, de uitslagen zetten de waardeverhoudingen op scherp. De Belgische kampioen lijkt aan een ‘chasse patate’ bezig op zijn Nederlandse ‘concurrent’.
21/10 03u15  Plots is ‘Crazy Jack’ terug: heeft Chinese topman van Alibaba zijn straf uitgezeten?De beurskoers van Alibaba is omhooggeschoten nadat de Chinese miljardair Jack Ma voor het eerst sinds lang weer is opgedoken op zijn luxejacht in Spanje. Het lijkt erop dat ‘Crazy Jack’ terug in de gratie is gekomen van de Chinese overheid, maar of hij ooit terug zijn excentrieke zelf mag worden, is nog maar de vraag.
21/10 03u15  ‘The wire’ uitgeroepen tot beste serie van de 21e eeuwDe HBO-serie The wire is door 206 tv-experts uit 43 landen uitgeroepen tot de beste serie van de 21e eeuw. De Britse televisiezender BBC schakelde het brede gamma aan experts in om de honderd beste series van de voorbije twintig jaar te vinden.
1 2 3 4


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

51x Stierf Jürgen Conings toch later pas? Onderzoek werpt nieuw licht op de zaak23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Na vijf maanden onderzoek is het nog steeds niet precies uitgemaakt wanneer Jürgen Conings, de voortvluchtige militair die dreigde met aanslagen, precies overleden is. Voor het parket zijn er twee pistes. Eén: hij overleed op 18 mei, toen zijn stappenteller stopte. Twee: hij kan geleefd hebben tot de uiterste datum van 9 juni, zo zou blijken uit het larvenonderzoek waarvan de precieze resultaten nu bekend zijn. “Vervelend. We gaan een aantal zaken herbekijken om toch tot een zo exact mogelijk tijdstip te komen”, klinkt het bij het federaal parket.
19x Pukkelpop levert bewijs voor subsidiedossier23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Pukkelpop heeft de kabinetten van minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) de nodige documenten bezorgd die als bewijsmateriaal moeten dienen voor de coronasteun waar het festival recht op heeft.
19x Junior Planckaert herstelt nog steeds van crossongeval: “Nog nooit in het ziekenhuis gelegen, nu was het alles erop en eraan”23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Knie gebroken, scheenbeen volledig doormidden. Het was schrikken toen Junior Planckaert (29) in april zwaar ten val kwam met zijn motor. In de eerste minuten van het nieuwe seizoen van Chateau Planckaert zien we hoe hij thuis in de Ardennen herstelt. “Mijn vrienden geloofden het eerst niet toen ik zei dat ik niet kon rechtstaan.”
19x Sergio keert na twaalf jaar terug als presentator op VTM: “Ik durf te zeggen dat ik de weg geplaveid heb voor mannen als Tom Waes”23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: He’s back, bitches. In het nieuwe ‘De sterkste handen’ op VTM mag Sergio Quisquater voor het eerst in twaalf jaar nog eens op de voorgrond treden. Niet meer als panellid aan de zijlijn, maar als presentator. Toch weigert Vlaanderens favoriete brulboei over een comeback te spreken, nadat hij destijds abrupt van het scherm verdween. “Ik heb daar nooit een woordje uitleg gekregen, van niemand bij VTM.”
19x “Medewerkers filmset stapten op enkele uren voor schietincident Alec Baldwin”23/10 00u15 - Het Nieuwsblad: Een zestal uur voor Alec Baldwin op de filmset in New Mexico het schot loste dat cameraregisseur Halyna Hutchins (42) het leven kostte, was een half dozijn medewerkers opgestapt uit protest tegen de omstandigheden waarin ze moesten werken, zo schrijft de L.A. Times. Zij werden vervangen door mensen die niet bij de vakbond waren aangesloten.
17x Geld van Weyts blijkt “vergiftigd geschenk”: schooldirecteurs niet te spreken over onderwijsbeleid23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Het schooljaar is zes weken bezig, en nú hebben de scholen geld gekregen van Ben Weyts (N-VA) om extra mensen aan te werven. In plaats van te juichen, zijn schooldirecteurs misnoegd. Zij moeten plots hun lessenroosters omgooien, áls ze al leerkrachten vinden. “Die manier van werken is hallucinant”, zegt ook Vlaams Parlementslid Loes Vandromme (CD&V).
17x Experts vragen Vlaamse regering om veestapel af te bouwen: minder varkens, koeien en kippen om het klimaat te redden23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Zo’n 23 miljoen kippen, 1,7 miljoen varkens, 100.000 melkkoeien en 40.000 zoogkoeien. Met zoveel dieren zou de veestapel in Vlaanderen moeten verminderen, zegt het Vlaams Klimaatpanel in een advies aan de Vlaamse regering. Die buigt zich volgende vrijdag over extra maatregelen voor het klimaat. Maar volgens het Klimaatpanel is een belangrijke vermindering van de CO2-uitstoot in de landbouw onmogelijk zonder te raken aan de veestapel.
17x Man bevrijdt beer maar stuurt hem per ongeluk op collega af23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: Een beer is erin geslaagd zichzelf op te sluiten in een container van een winkel in de Amerikaanse staat Californië. ’s Ochtends bevrijdt personeelslid Darren Kramer hem met een vorkheftruck en de hulp van zijn hond Bridger. Zodra de beer weer frisse lucht opsnuift, gaat hij ervandoor, op de hielen gezeten door Bridger. Maar dat loopt bijna fout: een nietsvermoedende collega van Darren komt net op de hoek en de beer botst bijna tegen hem op. “Het is ook een manier om de werkdag te beginnen”, klinkt het.
16x Toen Baldwin schoot, draaiden de camera’s: politie onderzoekt filmopnames na dodelijk incident op filmset23/10 04u15 - Het Nieuwsblad: “Mijn hart is gebroken. Ik werk ten volle mee met het politieonderzoek naar hoe dit kon ­gebeuren.” Zo reageert Hollywoodster Alec Baldwin (63) op het drama waarbij hij beeldregisseur Halyna Hutchins (42) doodschoot. Wat er precies is misgegaan op de set van de western Rust is de politie volop aan het onderzoeken. Ze kan daarbij gebruikmaken van de filmopnames, want de camera’s waren aan het draaien.
16x Minister Verlinden begraaft eigen idee: controles rijverbod via camera’s “buiten proportie”23/10 03u15 - Het Nieuwsblad: De camera’s boven de weg zullen niet systematisch gebruikt worden om chauffeurs met een rijverbod te klissen. Dat zou buiten proportie zijn, begraaft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) haar eigen idee. Tot grote onvrede van N-VA.

Statistieken

Artikels:
33419
Gelezen:
14992
Aantal lezers nu:
65


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven