woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Het Nieuwsblad

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
08/04 18u15  Bernie Sanders gooit handdoek in de ring, Joe Biden neemt het op tegen Donald Trump Bernie Sanders (78) heeft woensdag bekendgemaakt dat hij zich niet langer kandidaat stelt om het als democraat op te nemen tegen Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat schrijft het Amerikaanse CNN. Doordat Sanders ermee stopt, effent hij het pad voor Joe Biden, die het in november zal opnemen tegen de huidige president.
08/04 18u15  Waarom besmette bewoners vaak in het rusthuis blijven en thuiswonende bejaarden wél naar het ziekenhuis worden gebracht Bij woon-zorgcentra groeit de ongerustheid. Almaar meer wordt duidelijk dat rusthuisbewoners het kind van de rekening dreigen te worden van deze gezondheidscrisis. Worden zieke mensen aan hun lot overgelaten in het woon-zorgcentrum? En wat met thuiswonende bejaarden?
08/04 18u15  Topclub Standard grijpt verrassend naast prof- én amateurlicentie, KV Oostende en Moeskroen dreigen naar amateurs te moeten Belgische topclub Standard heeft woensdag verrassend geen licentie voor prof- of amateurvoetbal gekregen van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond. De Rouches dreigen dus naar de provinciale reeksen te moeten. Ze kunnen wel nog in beroep gaan tegen de beslissing bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport. Met KV Oostende en Moeskroen zijn er nog twee clubs uit 1A die geen proflicentie krijgen.
08/04 18u15  Halfnaakte jonge vrouw trekt slip en badjas uit en bijt politie-inspecteur tijdens corona-controle Een ploeg van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) is woensdagvoormiddag op een weerspannige halfnaakte autobestuurster gestoten, tijdens een controle op de naleving van de coronarichtlijnen. De 26-jarige vrouw beet een politie-inspecteur en trok haar kleren uit. Uiteindelijk liepen twee politiemensen lichte verwondingen op.
08/04 18u15  Paus Franciscus “Sommige Europese politici doen denken aan Hitler” Volgens paus Franciscus voeren sommige Europese politici ideeën uit die lijken op die van de Duitse nazidictator Adolf Hitler. Dit zei hij woensdag in een interview. Hij kondigde woensdag ook de oprichting aan van een nieuwe studiecommissie om na te denken over de mogelijkheid om vrouwelijke diakenen te wijden.
08/04 18u15  Bijna 300 uitgeprocedeerde asielzoekers vrijgelaten uit gesloten centra De Dienst Vreemdelingenzaken heeft 297 uitgeprocedeerde asielzoekers moeten vrijlaten uit de gesloten opvangcentra om zo aan de hygiënemaatregelen rond het coronavirus te voldoen. Dat heeft minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) woensdagmiddag geantwoord op vragen in de Kamer. De beslissingen werden geval per geval genomen en er zitten geen mensen bij die criminele feiten hebben gepleegd, verzekerde ze.
08/04 17u15  Voor het eerst sinds uitbraak minder patiënten met corona in ziekenhuizen: “Dit wijst erop dat de dynamiek van het virus verandert” Viroloog Steven Van Gucht sprak woensdag tijdens de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum woorden van hoop. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is het aantal besmette mensen in de ziekenhuizen in ons land gedaald, en wel met 324 personen. In totaal liggen nog 5.688 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis, 1.276 daarvan liggen op intensieve zorg. “Het zou kunnen dat we de piek al gehad hebben”, zegt Van Gucht. “Het is wachten op een daling in de curve.”
08/04 17u15  Man in lockdown hengelt vanop balkon en slaat tot zijn verbazing iets aan de haak Tijdens de lockdown hebben veel mensen meer vrije tijd dan ze gewoon zijn. En dan durft de verveling wel eens toe te slaan. Zo ook bij deze man uit Dubai. Gelukkig vond hij al snel een nieuwe uitdaging: hij kraakte een flesje wijn, ging op het balkon van zijn appartement staan en besliste als fervent visser zijn hobby nog eens uit te oefenen. Tot zijn verbazing sloeg hij na de tweede poging iets aan de haak...
08/04 17u15  Chinese overheid blijft controleren, inwoners durven amper naar buiten: wantrouwen in Wuhan blijft groot ondanks “overwinning” China wint de strijd tegen het coronavirus. Dat is de boodschap die het land wil uitdragen na de pijnlijke afgang en gênante beschuldigingen van de afgelopen maanden. Met als klap op de vuurpijl: het einde van de quarantaine in Wuhan, waar de pandemie eind vorig jaar uitbrak. Maar ondanks de hoge woorden blijft het wantrouwen tussen overheid en de inwoners van de miljoenenstad torenhoog. Want van de ene minuut op de andere kan dat o zo belangrijke groene kleurtje op die overheidsapp verdwijnen.
08/04 16u15  100 gezichten achter de cijfers van het coronavirus: van een jonge verpleegster tot de zingende vuilnisman Eddy, eeuwige optimist en tafeltennisser. Fitness-instructeur Giancarlo. Isaura, een jonge verpleegster. Willy, een gepensioneerde aannemer die zo uitkeek naar het huwelijk van zijn zoon. En nog zoveel anderen. Het coronavirus eiste al meer dan 2.000 dodelijke slachtoffers in ons land, in alle geledingen van de samenleving. Wij willen hen een gezicht geven.
08/04 14u15  Belgische economie zal flinke duik nemen door coronacrisis: “Deze periode dwingt mensen om te sparen” Zelfs in het meest optimistische geval zal de economie een fameuze duik nemen door de coronacrisis. En het zal tijd kosten om weer op hetzelfde niveau van welvaart van voordien te komen. Dat blijkt uit een scenario dat de Nationale Bank en het Federaal Planbureau hebben uitgewerkt. En dat is dan nog één dat uitgaat van weinig faillissementen en ontslagen. “We moeten eerlijk zijn, die zullen er wel komen”, zegt Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank.
08/04 14u15  “Zonder gunstmaatregelen spelen we weer een derderangsrol en komt Lukaku niet terug naar België” Het is heel makkelijk om in tijden van corona op de kap te zitten van de voetballers. Als ik zie hoe politici – geen partijen, maar eenlingen die willen scoren – nu met de vinger wijzen naar het voetbal omdat er zogezegd enkel geprofiteerd wordt van de staat, dan is dat puur populisme. Die eenlingen zouden die discussie over het voetbal beter voeren nadat alles weer is genormaliseerd en nu praten over de échte problemen. Over de impact van het virus op de mensen. Over mensen die familieleden hebben verloren, vaak zonder afscheid te kunnen nemen. Over loonsverhogingen voor mensen die in de zorgsector werken. Als ze daar straks een mars voor organiseren, stap ik sowieso mee.
08/04 14u15  Tijdelijk werkloze kapster oefent dan maar op haar vriend, met geweldige resultaten tot gevolg Wat moet je doen als je tijdelijk werkloos bent door de coronamaatregelen? Oefenen, aldus de Amerikaanse kapster Heidi Oley. Want “practice makes perfect”. Of haar vriend dat ook vindt, is maar zeer de vraag, gezien hij dienst moet doen als oefenpop. Of het nu voor een ‘Prinses Leia’-kapsel, een ‘George Washington’-snit of een ‘Tiger King’-coupe is...10 
08/04 14u15  Opnieuw brug ingestort in Italië In het Noord-Italiaanse dorpje Aulla, halverwege tussen Genua en Florence, is woensdagochtend een brug ingestort. Een vrachtwagenbestuurder raakte daarbij gewond.11 
08/04 14u15  Nieuwe spelersraad met onder meer Simon Mignolet, Vadis Odjidja en Hendrik Van Crombrugge komen voor het eerst samen De nieuwe spelersraad van de Jupiler Pro League is vandaag voor het eerst samengekomen. Simon Mignolet (Club Brugge), Vadis Odjidja (AA Gent), Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht), Faris Haroun (Antwerp) en Zinho Vanheusden (Standard) zijn de opvallendste namen. Met advies van de spelersvakbond Sporta vraagt de “centrale spelersraad” om erkend te worden door de Pro League, de KBVB en de overheden van het land.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/04 14u15  Eliane (82) leerde haar volk tennissen, maar corona werd haar fataal: “Hopelijk kan urne later nog even naar haar tempel, de tennisclub”Eliane Desmet (82) stierf op dinsdag 31 maart aan het coronavirus. Samen met haar echtgenoot Raynaldo maakte ze het tennis groot in Wervik. Het koppel was 57 jaar getrouwd, nu neemt de man afscheid van zijn grote liefde.
08/04 14u15  Harry Styles ontwerpt T-shirt om strijd tegen Covid-19 te steunenHeel wat artiesten doneren grote sommen geld aan de strijd tegen het coronavirus en Covid-19, maar Harry Styles kiest voor de creatieve weg. Hij heeft een T-shirt ontworpen en schenkt de opbrengst van de verkoop daarvan aan het goede doel.
08/04 12u15  Dit zijn de vijf scenario’s om de lockdown af te bouwen: van testen aan het tankstation tot opzettelijke besmettingEen vaccin is de kortste weg naar een ­afscheid van de coronamaatregelen, maar daar is ten vroegste volgend jaar sprake van. Nu het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert, moet een tienkoppige ‘Groep Experts belast met de Exitstrategie’ ons terugleiden naar het alledaagse bestaan. De komende weken zoeken zij naar het evenwicht tussen de besmettingen zo laag mogelijk houden en het heropstarten van ons publieke leven. Welke pistes zijn er?15 
08/04 12u15  Tien coronadoden in vijf dagen in Gents rusthuis: "Hartverscheurend om stervende bejaarde afscheid te zien nemen via computer"Zorgresidentie Onze Lieve Vrouw Ter Rive in de Sint-Pietersnieuwstraat beleeft de ellendigste dagen in haar bestaan. Sinds vorige week woensdag zijn al tien bewoners bezweken aan het ­Covid-19 virus. Dertig anderen worden in quarantaine gehouden in hun kamer. De permanente staat van alarm hakt er bij het personeel diep in. “Het is hartverscheurend om mee te maken hoe een stervende bejaarde via de computer afscheid moet nemen van zijn kind.”
08/04 12u15  Lokeren krijgt geen licentie maar rekent op nieuwe piste en herexamen BASLokeren verwacht vandaag negatief nieuws te krijgen over de licentie. “Dat weten we sinds vorige week”, zegt voorzitter Louis De Vries. “We konden de gevraagde garanties niet voorleggen en in een open gesprek legde de licentiemanager ons uit dat een licentie dan niet mogelijk zou zijn.”
08/04 12u15  Meisje (7) gaat viraal met imitatie van Maggie De Block: “Blijf in uw kot”In tijden van corona grijpen heel wat jongeren naar TikTok om met grappige filmpjes te communiceren met de buitenwereld. De zevenjarige Soraya uit Tongeren roept via het platform op om in uw ‘kot’ te blijven en doet dat met een imitatie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). En net zoals de gevleugelde woorden van minister De Block, werd de boodschap van de Tongerse al tienduizenden keren bekeken.17 
08/04 12u15  Grondwater in bijna de helft van de meetplaatsen opnieuw laag tot zeer laagDe recentste metingen van de Vlaamse Milieumaatschappij tonen aan dat de grondwaterstanden in Vlaanderen in 45,5 procent van de meetplaatsen laag of zeer laag zijn voor de tijd van het jaar. Nagenoeg alle neerslag in maart viel voor 12 maart, waardoor het ondertussen bijna vier weken droog is.
08/04 12u15  Baasje roept onbekende vinder op haar papegaai terug te brengen: “Zonder Flavie is er een leegte in ons huis”Al meer dan tien dagen is Anja De Nil uit Sint-Niklaas op zoek naar de man die haar papegaai heeft meegenomen. Het dier, vloog door een windstoot uit haar vertrouwde tuin en werd door een onbekende meegenomen.
08/04 12u15  New Balance en Nike gebruiken onderdelen van sneakers om maskers te makenIn deze crisistijden steken heel wat modebedrijven een handje toe om mee beschermend materiaal te helpen maken. Bij Nike en New Balance gebruiken ze zelfs onderdelen voor sneakers om mondmaskers en schermen te produceren.
08/04 11u15  Dit zijn de vijf scenario’s om de lockdown afbouwen: van testen aan het tankstation tot opzettelijke besmettingEen vaccin is de kortste weg naar een ­afscheid van de coronamaatregelen, maar daar is ten vroegste volgend jaar sprake van. Nu het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert, moet een tienkoppige ‘Groep Experts belast met de Exitstrategie’ ons terugleiden naar het alledaagse bestaan. De komende weken zoeken zij naar het evenwicht tussen de besmettingen zo laag mogelijk houden en het heropstarten van ons publieke leven. Welke pistes zijn er?14 
08/04 11u15  Luchtvervuiling drastisch afgenomen in India: sneeuwtoppen Himalaya tonen zich voor het eerst in 30 jaarDe coronamaatregelen mogen dan een dramatische impact hebben op de wereldeconomie, de natuur lijkt ervan te profiteren. Zo is de luchtvervuiling in India drastisch afgenomen, zo fors zelfs dat sommige inwoners plots een uitzicht hebben dat ze in geen dertig jaar gezien hebben: de sneeuwtoppen van de Himalaya.
08/04 11u15  Is chaos aan containerparken vooruitblik op hoe het gaat als de coronamaatregelen worden opgeheven?Lange wachtrijen aan het containerpark, op de eerste dag van de heropening. Op hetzelfde moment: de eerste vergadering van de stuurgroep die gaat bepalen op welke manier we de maatregelen in ons land weer mondjesmaat kunnen lossen. Het mag duidelijk zijn: dat wordt een aartsmoeilijke opdracht.
08/04 11u15  ‘Timtation’ na twee maanden alweer uit elkaar met “ware liefde”Tim Wauters, beter bekend als ‘Timtation’, is opnieuw vrijgezel, zo meldt Tv Familie. Zijn relatie met de 27-jarige Julie, die hij eerder nog omschreef als zijn “ware liefde”, zit er na minder dan drie maanden al op.
08/04 11u15  Ronde van Vlaanderen op 19 september is een optie, “maar UCI is aan zet”Valt de Ronde van Vlaanderen dit jaar één dag voor het WK tijdrijden? De optie ligt op tafel, want De Primus Classic (GP Impanis-Van Petegem), voorzien voor 19 september, is bereid om die datum af te staan aan de Ronde. Organisator Peter Van Petegem bevestigt dat er “drie weken geleden” daarover al is onderhandeld met Flanders Classics. Bij een eventuele switch zouden veel sponsorbelangen moeten geharmoniseerd worden, maar zo concreet is het plan op dit moment naar verluidt nog niet.
08/04 10u15  PODCAST. De grote ontgoocheling van Filip: “Hij wachtte op een telefoontje dat hij koning zou worden. Maar niemand lichtte hem in...”Koning Filip wordt 60, en naar aanleiding van zijn verjaardag van volgende week woensdag brengen we een prestigieuze podcastreeks: “Koninklijk bloed”. Een reeks intrigerende verhalen over Filip en zijn bloedverwanten. Aflevering 1: de relatie met Boudewijn, zijn grote voorbeeld en tweede vader. Maar Filip weet niet dat zijn geliefde oom achter zijn rug een afspraak heeft gemaakt.16 
08/04 10u15  Vloggers Alwin en Roland krijgen 10 maanden cel voor ‘verstoppertje’ in tuincentrum: “Wisten dat je zo makkelijk views kon scoren”De twee Nederlandse broers Alwin (22) en Roland Maas (23) zijn dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 10 maanden cel nadat ze ongevraagd hadden overnacht bij tuincentrum Pelckmans in Lommel. Het duo uit Pelt zette daarna hun avonturen om YouTube. “Heftige straf. Wij gaan in beroep.”13 
08/04 10u15  Wielertoerist (49) sterft bij ongeval met tractor: “Mario had net weer de drive gevonden na een hartoperatie”Desselgemnaar Mario Garsy (49) is dinsdag in Dadizele om het leven gekomen bij een ongeval met zijn koersfiets. Toen een tractor hem kruiste, verloor de wielertoerist zijn evenwicht en belandde hij onder de aanhangwagen. “Ik kon me geen betere man inbeelden.”13 
08/04 10u15  Volle garages met lege autocars: autocarbedrijven hopen dat ook zij uitstel krijgen van bankenNet nu de bevolking de autocar begon te waarderen om op reis te gaan, komt het coronavirus de opgang verstoren. De hele sector ligt stil en in de garages staan voor vele miljoenen investeringen te wachten om weer te kunnen uitrijden. Bij Linden Cars in Rotselaar wordt ondanks de onzekere tijden toch aan een nieuw zomerprogramma gewerkt, voor reizen in eigen land.
08/04 08u15  Gemengde reacties op grootste supermaan van het jaar: “Zelfs de maan heeft nu een mondkapje”Heel wat twitteraars zijn woensdagochtend vroeg opgestaan om foto’s te maken van de supermaan die afgelopen nacht te zien was. Het ging om de grootste supermaan van het jaar, maar toch was niet iedereen onder de indruk. “Zelfs de supermaan heeft nu een mondkapje.”11 
08/04 07u15  Professor Huisartsgeneeskunde: “Als we niet massaal testen in woon-zorgcentra, zullen er nog veel doden vallen”Dirk Devroey, professor Huisartsgeneeskunde (VUB) heeft dinsdagavond in Terzake een oproep gedaan om massaal te testen op het coronavirus in woon-zorgcentra.
08/04 06u15  PS wil radicale ommezwaai na coronacrisis: “We moeten naar nieuw model voor onze economie én samenleving”Voor de PS bewijst de coronacrisis dat de overheid een erg belangrijke rol te spelen heeft, het economische liberalisme ontspoord is en dat we de samenleving veel meer moeten opbouwen vanuit solidariteit.15 
08/04 03u15  Zo bepaalt het expertenteam wanneer en hoe de coronamaatregelen worden versoepeldTien knappe koppen uit de medische, sociale en economische sector zullen dagelijks (virtueel) vergaderen en de regering adviseren over wanneer en hoe ze de coronamaatregelen kan versoepelen. “Een proces van langdurige afbouw: gas geven en dan weer remmen”, zegt Erika Vlieghe (UZ Antwerpen), voorzitter van de Groep van Experts die belast is met de Exit-Strategie (GEES). Deze parameters moeten ze allemaal in het oog houden.
08/04 03u15  Leugens, profileringsdrang en harde uithalen: hoe er binnen 2 weken een einde kwam aan de politieke wapenstilstand“Corona is geen zaak van links of rechts, paars-geel of paars-groen, Vlamingen versus Walen. Het is een kwestie van leven of dood.” Het klonk mooi midden maart, toen gestemd moest worden om de regering-Wilmès – ondanks een flinke minderheid – toch volwaardig met volmachten te laten besturen. Ruim twee weken later blijft van al die goede voornemens weinig over.18 
08/04 03u15  Bekerfinale Club Brugge-Antwerp mogelijk op 2 augustus, wordt 1B afgeschaft?De Pro League overweegt de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp af te werken ter vervanging van de Supercup, als aanzet tot volgend seizoen. Alleen is niet duidelijk hoe sterk de UEFA vasthoudt aan de deadline van 3 augustus om de Europese plaatsen door te geven. Wil Antwerp via bekerwinst naar de groepsfase van de Europa League, dan moet het uiterlijk de finale spelen op 2 augustus.10 
08/04 03u15  Stilgelegde opnames? Zo lossen de tv-zenders het de komende weken opHet coronavirus spaart niemand, ook de Vlaamse televisiezenders niet. Nu de opnames van verschillende programma’s zijn stilgelegd, was het overal even alle hens aan dek om de gaten in de zendschema’s op te vullen. Maar kijk: de komende weken blijven we alvast gespaard van testbeeld op onze tv.12 
08/04 03u15  Evi Hanssen puurt positieve radio uit de coronacrisisGeen mens die weet hoe ons leven er na corona zal uitzien, maar Evi Hanssen (41) is ervan overtuigd dat we ook iets positiefs uit de crisis kunnen meenemen. Die positieve zaken wil ze verzamelen via een nieuw radioprogramma op Joe.
08/04 03u15  Miss Engeland legt kroontje neer en gaat aan de slag als dokterBhasha Mukherjee, de huidige Miss Engeland, heeft haar elegante kroontje tijdelijk aan de haak gehangen. De schoonheidskoningin met Indiase roots keerde terug uit India om in het Verenigd Koninkrijk aan de slag te gaan als dokter.10 
08/04 03u15  Dierentuinen zijn dicht, haal dan de dieren naar je eigen kotHet is paasvakantie en de zon schijnt: normaal gezien zou het nu over de koppen lopen moeten zijn in de dierentuinen. Maar door het coronavirus zit iedereen zelf in een kooi. Wie toch diertjes wil zien, kan dat door gebruik te maken van een nieuw speeltje van Google.
08/04 03u15  Scan moet omvang van hersenschade aantonen, maar vader van Nederlands ‘spookgezin’ weigert medisch onderzoekGerrit-Jan van D. (67), die ervan beschuldigd wordt dat hij zes van zijn kinderen jarenlang heeft vastgehouden in een ‘spookboerderij’ in het Nederlandse Ruinerswold, weigert zich medisch te laten onderzoeken. Het Nederlandse gerecht had een neurologisch onderzoek bevolen, om na te gaan of de gehandicapte man wel kan terechtstaan.
08/04 03u15  Hoe hoogste katholieke functionaris die ooit voor kindermisbruik werd veroordeeld, plots vrijkwamGeorge Pell, de hoogste katholieke functionaris die ooit voor kindermisbruik werd veroordeeld, is onverwacht vrijgesproken. Het Australische Hooggerechtshof oordeelde dat de celstraf van zes jaar die de man kreeg, onterecht was, omdat er een gebrek aan overtuigend bewijs was voor de feiten die zich een kwarteeuw geleden afspeelden. Slachtofferverenigingen reageren woedend, het Vaticaan reageerde verheugd.
08/04 03u15  Jason vertelde in ‘First dates’ meteen dat hij transgender was: “Ik wil niemand misleiden”In ‘First dates’ op Eén keken maandag 600.000 Vlamingen mee naar de eerste date tussen Jason (21) en Galina (21). En zoals bij elke eerste ontmoeting vertelde Jason ook aan Galina vrij snel waar het op stond: hij is transgender. Informatie die specialist Guy T’Sjoen niet zo snel zou delen.
08/04 03u15  Impala probeert te ontsnappen aan krokodil, maar in het water loopt het fout afEen impala uit Zuid-Afrika moest rennen voor zijn leven toen een krokodil hem als lekkere hap zag. Maar toen die niet anders kon dan het water in te duiken, liep het mis. “De impala was als een vogel voor de kat toen hij het vaste land moest verlaten”, aldus de dierenspotter.
08/04 03u15  Aspirant-politieagente bekent moord op bejaarde manEen aspirant-politieagente is opgepakt voor de doodslag op een tachtiger in het Henegouwse Masnuy-Saint-Jean (Jurbeke) op 22 maart. Dat zegt het parket van Bergen dinsdag. De verdachte legde bekentenissen af.
08/04 02u15  Jan Jambon moet zijn huwelijk mogelijk uitstellen door coronamaatregelenVlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) was dinsdagavond te gast op het jacht van Gert Verhulst voor de talkshow ‘Gert late night’. Terwijl Jambon het uiteraard over de coronacrisis had, lichtte hij ook een tipje van de sluier over zijn trouwplannen.
08/04 01u15  Beelden waarop te zien is hoe José Mourinho clandestiene loopsessie organiseert en geen afstand houdt leiden tot ophef in EngelandIn Engeland hebben beelden waarop te zien is hoe Tottenham-coach José Mourinho clandestien een trainingssessie organiseert en daarbij de regels rond social distancing aan zijn laars lapt, tot ophef geleid. De Portugees zou al op het matje zijn geroepen door de club van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.
07/04 23u15  ‘Familie’-acteurs Bab & Vincent openhartig over hun relatie: “Voor het eerst gekust in tankstation”Bab Buelens en Vincent Banic hadden dinsdag een eerlijk gesprek over hun relatie met Kat Kerkhofs. Zo kwamen we te weten waar de ‘Familie’-acteurs voor het eerst gekust hebben en waarom ze hun liefde zo lang geheim hebben gehouden.
07/04 23u15  Dief (31) die taxi belt na diefstal: niet-essentiële verplaatsingEen 31-jarige man werd maandagnacht gearresteerd op verdenking van diefstal van computerschermen. Hij belde na de feiten een taxi op, de taxichauffeur vond het verdacht en verwittigde de politie. De man wordt naast de diefstal ook vervolgd voor de niet-essentiële verplaatsing.
07/04 23u15  Onze man keek naar ‘Kinderwens’: “Poepen lijk de keuns”‘Kinderwens’ wakkert begrip aan, maar is finaal te weinig dwingend om mijn biologische klok volgende week opnieuw te doen afgaan.
07/04 21u15  Walter Michiels veroordeeld voor openbare zedenschennis omdat hij twee keer broek liet zakkenDe correctionele rechtbank van Leuven heeft Walter Michiels dinsdag veroordeeld tot vier maanden cel voor openbare zedenschennis. De 56-jarige gewezen acteur, bekend als Pico Coppens in de televisieserie F.C. De Kampioenen, liet tweemaal zijn broek zakken op de openbare weg in het centrum van Leuven.
07/04 21u15  Beurs schiet plots omhoog uit diepste punt in jaren: is ergste leed achter de rug en is dit het moment om aandelen te kopen?Het kan verkeren: half maart stond de Bel-20 op het diepste punt in jaren na een duik met liefst 40 procent in nog geen maand tijd, een heuse ‘berenmarkt’. Vandaag staat de Brusselse beursindex alweer 20 procent hoger en is er sprake van een ‘stierenmarkt’. Al blijft voorzichtigheid geboden, waarschuwen beurswatchers. “De komende één à twee jaar zullen we het moeilijk krijgen.”
07/04 21u15  Politie houdt klopjacht op tiener “die coronavirus wil verspreiden”De plaatselijke politie van Carrollton, in de Amerikaanse staat Texas, is met man en macht op zoek naar een tiener die naar eigen zeggen positief testte op het coronavirus. De achttienjarige Lorraine Maradiaga plaatste een video op Snapchat, waarin ze uitlegt dat ze positief testte en dat ze anderen wil besmetten.
07/04 21u15  Studente ontwerpt mondmasker voor doven, “zodat ze kunnen liplezen”Studente Ashley Lawrence komt met een wel heel nobel initiatief op de proppen. De Amerikaanse ontwikkelde een transparant mondmasker, dat doven nog steeds toelaat om te liplezen zodat ook zij kunnen communiceren met anderen.
07/04 21u15  Thomas De Gendt kan niet alleen koersen, wat hij met een Rubiks kubus doet is ook behoorlijk strafGeen koers voor Thomas De Gendt, en dus moet de renner van Lotto-Soudal zich met andere dingen bezighouden. Met een Rubiks kubus, bijvoorbeeld, een kleinood blijkbaar geen geheimen heeft voor De Gendt. Straf, maar het kan nog beter: het wereldrecord ‘Rubiks kubus oplossen’ staat momenteel op 3,47 seconden.
07/04 21u15  Zanger Ali B deelt bloemen uit aan eenzame ouderen in quarantaine: “Dit doet hen echt goed”Rapper Ali B heeft laten zien dat hij een groot hart heeft. Zo werkt hij tijdens deze coronacrisis samen met enkele sierbloemtelers om eenzame ouderen te verrassen met een boeketje bloemen. “Wij kunnen samen het verschil maken”, klinkt het bij de Nederlander.
07/04 19u15  Hoe machocultuur en adoratie voor Churchill Boris Johnson het ziekenhuis indrevenDe Britse premier Boris Johnson (55) ligt op de afdeling intensieve zorg van het Londense Saint Thomas Ziekenhuis. De gezondheidstoestand van Johnson, die een tiental dagen geleden positief testte op het coronavirus, was maandagmiddag plots verslechterd. En daar heeft de premier zelf ook schuld aan, blijkt uit reconstructies van de voorbije dagen in Britse media.
07/04 19u15  Thomas De Gendt: “Als de Tour de France niet doorgaat, zie ik héél veel teams stoppen op het einde van het seizoen”Thomas De Gendt was dinsdag onze volgende gast op de Facebookpagina van Sportwereld. De wielrenner van Lotto-Soudal praatte er onder meer over zijn rol als uithangbord, over het inleveren van loon en -op lezersvraag- over kroketten. U kan de video onderaan herbekijken.
07/04 19u15  Kan ‘masker 19’ helpen in strijd tegen huiselijk geweld tijdens coronacrisis? Niet iedereen is enthousiastIn coronatijden is er een aanzienlijke stijging van het aantal incidenten met huiselijk geweld, blijkt uit cijfers van de hulplijn 1712. Dat probleem willen Vlaams Parlementsleden Lorin Parys en Valerie Van Peel (N-VA) indijken met een opvallend initiatief. Daarbij wordt ook gerekend op apothekers, al is niet iedereen even enthousiast.
07/04 19u15  FIFA staat clubs toe spelerscontracten te verlengen en transferperiode op te schuiven om huidig seizoen nog af te werkenWereldvoetbalbond FIFA heeft een noodplan bekendgemaakt dat het huidige voetbalseizoen moet redden. Daardoor krijgen clubs de kans spelerscontracten te verlengen naar de nieuwe einddatum van het seizoen en kunnen landen de transferperiode laten opschuiven.
07/04 19u15  Monique geeft André Hazes “mooiste cadeau van zijn leven”Dat de in november vorig jaar overleden oma Corrie voor André Hazes Jr. (26) en zijn partner Monique Westenberg (43) nog steeds een heel grote rol speelt, blijkt uit het feit dat zij regelmatig voorbijkomt op hun Instagram. Ook maandag roemt André Hazes de “liefde van zijn leven”.
07/04 18u15  Eén familie, twee weken, vier doden: “Een generatie is weggemaaid”Een Alkense familie heeft in twee weken tijd een generatie zien verdwijnen. René Renaerts en zijn twee zussen Laura en Ghislaine Renaerts zijn alle drie overleden aan het coronavirus. Renés echtgenote Annie Appeltans stierf op 16 maart.
07/04 18u15  Vriendinnen die gestrand waren in Laos terug thuis, met dank aan de Zwitsers: “Zelfs eten vinden, was niet evident”De drie Vlaamse vrouwen die vast zaten in Laos, zijn sinds maandag terug thuis. Het bleek bijna onmogelijk om een vliegtuigticket te reserveren. “Wat een opluchting”, reageren ze.
07/04 18u15  Cercle Brugge ziet heil in voorstel Anderlecht: “Moedige beslissing”Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt riep gisteren op om de Europese inkomsten tussen de clubs te verdelen om de mogelijke moeilijke periode na de coronacrisis financieel door te komen. Het voorstel kon op niet veel enthousiasme van kampioen Club Brugge rekenen, maar stadsgenoot Cercle heeft wel oren naar het voorstel volgens voorzitter Vincent Goemaere.
07/04 18u15  Engelse voetbalbaas vreest voor faillissementen in rijke Premier League: “Hebben noodplan nodig”De Engelse voetbalbond FA vreest dat clubs en zelfs hele competities gaan omvallen vanwege de coronacrisis. Voorzitter Greg Clarke kwam met die onheilspellende boodschap tijdens een speech. Clarke sluit niet uit dat zelfs clubs uit de Premier League, de rijkste competitie ter wereld, failliet gaan.
07/04 17u15  Familie Axel Daeseleire is voorzichtig positief: “Hij is door oog van de naald gekropen”Het herstel van Axel Daeseleire, sinds 25 maart met het coronavirus opgenomen in het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis, zal nog een paar weken duren. Maar het gaat de goede kant uit. In een korte reactie laat de familie weten dat de acteur sinds maandag opnieuw zelfstandig kan ademen. “Axel is door het oog van de naald gekropen.”
07/04 17u15  SP.A-voorzitter haalt snoeiharde uithaal richting Wouter Beke offline: “Hoeveel overlijdens heeft hij onder de mat geveegd?”De cijfers van het aantal slachtoffers in woon-zorgcentra door corona, die het crisiscentrum vanmorgen bekendmaakte, hebben een stevige politieke rel veroorzaakt. SP.A-voorzitter Conner Rousseau twitterde: “Nu blijkt dat Wouter Beke cijfers uit rusthuizen niet meedeelde aan federaal. 241 in 4 dagen? Hoeveel overlijdens heeft hij onder de mat geveegd? Hallucinant.” Het bericht werd nadien terug verwijderd en aangepast. “Niet de bedoeling om op de man te spelen.”
07/04 17u15  “FIFA laat spelerscontracten verlengen en transferperiode opschuiven om huidig voetbalseizoen nog te kunnen afwerken”Wereldvoetbalbond FIFA heeft een noodplan goedgekeurd dat het huidige voetbalseizoen nog moet redden. Daardoor zouden spelerscontracten verlengd kunnen worden naar de nieuwe einddatum van het seizoen en kunnen landen de transferperiode voor hun competitie laten opschuiven, schrijft The Daily Mail. De Engelse krant zegt dat de FIFA de plannen vandaag nog wereldkundig zal maken.
07/04 17u15  Nieuwe vrijgezellen veroveren ‘Temptation island’: “Heb de verleidingskwaliteiten van een leeuw”Er staat een verrassing van formaat te wachten voor de koppels van Temptation island volgende week vrijdag. Ze maken kennis met Bibi (27) en Yentl (23): twee nieuwe verleiders die niet gekomen zijn om een potje te kaarten. “Mannen zijn fan van mijn borsten en billen”, klinkt het bij Bibi. En ook Yentl zal al zijn troeven in de strijd gooien. “Ik zal de vrouwen een luisterend oor bieden en heb ook een diploma Thai-massage.”
07/04 17u15  Meer dan 1,2 miljoen Belgen zijn tijdelijk werkloos: wat zijn uw rechten en plichten?1.214.400 landgenoten hebben ondertussen tijdelijke werkloosheid aangevraagd. Dat aantal blijft de laatste dagen stabiel. Misschien bent u een van hen, samen met bijvoorbeeld de profvoetballers van Waasland-Beveren en Cercle Brugge. We zetten uw rechten en plichten nog eens op een rij.
07/04 17u15  Papa maakt zelf een drive-through voor jarig zoontje dat niet naar McDonald’s kan“Ben je klaar voor je McDonald’s? Ja? Kom maar? Dit is je autootje.” Dat zegt een vader tegen zijn zoontje die verdrietig was omdat hij door de coronamaatregelen voor zijn verjaardag niet naar de McDonald’s kon. Wat had papa gedaan? Dan maar een parcours gebouwd in huis, met een video-simulator van een echte ‘drive-trough’ erbovenop. De video werd twee dagen geleden op YouTube geplaatst en werd intussen al bijna 350.000 keer bekeken.
07/04 17u15  Volg hier om 17u onze Facebook live met Thomas De GendtThomas De Gendt is dinsdag om 17u onze volgende live gast op de Facebookpagina van Sportwereld. De wielrenner van Lotto-Soudal zal er onder meer praten over de virtuele Ronde van Vlaanderen en de komende Tour de France en uiteraard antwoorden op alle interessante vragen die door u in de reacties worden gesteld.
07/04 17u15  Coronapatiënten verlaten intensieve afdeling van Hasselts ziekenhuis onder luid applaus van zorgverlenersEr kwam zondag hoopvol nieuws uit het Jessa, een ziekenhuis in Hasselt. Daar mochten voor het eerst twee kunstmatig beademde coronapatiënten de intensieve afdeling verlaten nadat ze de strijd tegen het virus wonnen. Ze verlieten de afdeling onder applaus van het ziekenhuispersoneel.
07/04 17u15  Hoe ver mag je nu nog fietsen? En wie mag de auto nemen naar een park? Al jouw vragen over coronavirus beantwoordOm het coronavirus te bestrijden, wordt in ons land het openbare leven stilgelegd. Wat mag niet meer? En wat mogen we wel nog doen? Zelf een vraag? Stel ze hier.
07/04 17u15  New Yorkse kathedraal wordt omgebouwd tot ziekenhuisDe St. John the Divine-kathedraal zal tijdens de coronacrisis als een ziekenhuis worden gebruikt. In de bijna 200 meter lange kerk zullen 200 patiënten kunnen belanden. Ook de onderliggende crypte wordt, in samenwerking met een nabijgelegen ziekenhuis, in gebruik genomen.
07/04 17u15  Daags na opname op intensieve zorgen: “Toestand Britse premier Boris Johnson is stabiel”Vanmiddag heeft het kabinet van de Britse eerste minister Boris Johnson een update gegeven van zijn toestand. De premier werd maandagavond opgenomen op de afdeling intensieve zorgen nadat hij al tien dagen besmet was met het nieuwe coronavirus.
07/04 17u15  De vreemde vogel die Mathieu van der Poel klopte: triatleet Lionel Sanders traint enkel binnen en was ooit drugsverslaafdeMathieu van der Poel, Tim Merlier en een hoopje specialisten van eRacing-teams kregen zondag allemaal op hun virtuele donder van de Canadese Lionel Sanders in de ‘Ronde van Zwift’. Geen verrassing voor wie The Colonel een beetje kent. Want Sanders heeft van een ongeëvenaard Spartaans indoor trainingsregime zijn levensstijl gemaakt. Een portret van de man die door zijn drugsverslaving de dood in de ogen keek, maar zich dankzij het triatlon vanop de bodem van de put terug naar boven knokte naar het wereldrecord Ironman.
07/04 16u15  Voorbije 24 uur opnieuw 162 doden, maar ook 241 overlijdens in Vlaamse woonzorgcentra gerapporteerdDe voorbije 24 uur stierven 162 patiënten aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er 23 minder dan gisteren, maar volgens viroloog Steven Van Gucht werden ook 241 overlijdens in Vlaamse woonzorgcentra gerapporteerd. “Dat brengt het totaal op 2035”, aldus Van Gucht die herhaalt dat er soms een vertraging op de rapportering van sterfgevallen is. De testcapaciteit in België is enorm verhoogd, klinkt het nog. Er wordt binnenkort beslist of mensen bijkomend kunnen worden getest, bovenop de personen die momenteel op het coronavirus worden gescreend.
07/04 16u15  Brandweer krijgt vlammen niet onder controle: vrees voor verhoogde radioactiviteit door bosbranden TsjernobylAfgelopen weekend is een felle bosbrand ontstaan in de bossen rond de kerncentrale van Tsjernobyl. De brand werd aangestoken door een man (27) die droog gras wilde verbranden. Dat liep helemaal uit de hand door de felle wind. Oekraïense brandweermannen krijgen de vlammen voorlopig maar moeilijk onder controle. Twintig hectare staat nog in brand, twee kleinere gebieden werden al geblust. Een bijkomend probleem: door de brand is er verhoogde radioactiviteit gemeld op de plek van de kernramp.
07/04 16u15  Social distancing? In de fiets- en voetgangerstunnels doen ze er niet aan mee. “Als dit blijft mislopen, komen er maatregelenWie afgelopen weekend te voet of per fiets de oversteek tussen de Antwerpse linker- en rechteroever wilde maken, zag taferelen die vandaag de wenkbrauwen doen fronsen: te volle liften, lange files en mensen die elkaar rakelings kruisten. Haast nergens anderhalve meter dus. “Loopt dit nog herhaaldelijk uit de hand, dan zullen we de liften moeten uitschakelen. Maar dat is voorlopig niet aan de orde”, zegt Jef Schoenmaekers van wegbeheerder AWV.
07/04 16u15  Giorgio Armani wil deze crisis aangrijpen om de modewereld compleet te veranderenDe coronacrisis noopt heel wat mensen ertoe aan om eens stil te staan bij het leven en de zaken waar we mee bezig zijn. Dat is ook wat ontwerper Giorgio Armani deed. Hij ziet de pandemie als een “unieke kans om recht te zetten wat scheef is” in de mode-industrie.
07/04 16u15  Een fris gezicht in coronatijden: vijf maskertjes om te ontdekkenTot we opnieuw naar de schoonheidsspecialiste kunnen, moeten we het zelf zien te redden. De minst tot mislukken gedoemde doe-het-zelfbehandeling is een uitgebreide facial: vijf maskertjes om een uurtje social distancing te vullen.
07/04 16u15  Harteloze dief steelt ballonnen van meisje dat verjaardag viert tijdens lockdownEen Britse moeder wist niet wat ze zag toen ze zaterdagmorgen naar buiten ging. Het hekken, dat door haar twee dochtertjes was versierd voor de verjaardag van de jongste telg, was nu helemaal leeg. Toen ze de bewakingsbeelden bekeek van de nacht ervoor, werd ze kwaad. “Dit snap ik niet”, aldus de mama. “Het is zo al erg genoeg dat het grote verjaardagsfeest is geannuleerd. Dat iemand nog eens de versiering meeneemt, is verschrikkelijk.”
07/04 13u36  Binnenkort matchen om 12 uur ’s middags? Supporters van Jupiler Pro League gaan niet akkoord: “We zullen actie ondernemen als het zover komt”Elke voetbalfan snakt opnieuw naar voetbal in tijden van corona. Maar als het eindelijk zover is, willen die supporters geen nieuwe aanvangsuren. Dat zegt de overkoepelende Belgische supportersfederatie ‘Belgian Supporters’, nu het er sterk naar uitziet dat er vanaf het nieuwe voetbalseizoen op andere tijdstippen gevoetbald zal worden. Ze dreigen met acties indien met hun stem geen rekening gehouden wordt. De Pro League nodigt hen alvast uit voor een overleg met rechtenhouder Eleven Sports.
07/04 12u48  Containerparken lokken ons massaal uit ons kot, maar opgelet: niet alle afval is welkomWe mogen uit ons kot, om naar het containerpark te gaan. Dat zijn we massaal aan het doen. In Aalst stond voor openingstijd al een lange file aan te schuiven. “Nergens voor nodig. De parken gaan niet ‘eventjes’ weer open, ze blijven open”, zegt Nathalie Debast van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Maar met welk afval mogen we wel en niet naar het containerpark, en is dat wel een essentiële verplaatsing? Nathalie Debast geeft de antwoorden.
07/04 12u48  Wielertoerist (49) komt om het leven na ongeval met tractor: kameraad ziet alles gebeurenEen wielertoerist is dinsdagochtend om het leven gekomen na een ongeval met een tractor op de grens van Dadizele en Geluwe. Het gaat om een 49-jarige man uit Waregem, die samen met een kameraad op pad was.
07/04 12u48  Bruce Willis en Demi Moore samen in quarantaine en in dezelfde pyjamaZe zijn al twintig jaar gescheiden, maar Bruce Willis (65) en Demi Moore (57) komen duidelijk nog heel goed overeen met elkaar. Ze zitten zelfs samen in quarantaine met hun dochters en dragen dezelfde pyjama’s. Dat blijkt uit een foto op Instagram van dochter Tallulah.
07/04 12u48  Het nieuwe goede doel van prins Harry en Meghan Markle heeft een naamPrins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn sinds april geen ‘senior members’ meer van de Britse koninklijke familie. Ze hebben nu meer vrijheid om hun professioneel leven in te delen, en lieten weten plannen te hebben om een nieuwe goededoelenorganisatie op te starten.
07/04 12u15  Containerparken lokken ons massaal uit ons kot, maar rushen hoeft niet en niet alle afval is welkomWe mogen uit ons kot, om naar het containerpark te gaan. Dat zijn we massaal aan het doen. In Aalst stond voor openingstijd al een lange file aan te schuiven. “Nergens voor nodig. De parken gaan niet ‘eventjes’ weer open, ze blijven open”, zegt Nathalie Debast van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Maar met welk afval mogen we wel en niet naar het containerpark, en is dat wel een essentiële verplaatsing? Nathalie Debast geeft de antwoorden.
07/04 12u15  Lockdown nog maar pas opgeheven en Chinezen trekken er massaal op uit: “Als sardienen in een blik”De coronacrisis lijkt onder controle in China, waar de bevolking maanden in lockdown zat om de verspreiding van het virus in te dijken. De Chinese overheid heeft dan ook de maatregelen versoepeld, waardoor duizenden Chinezen er afgelopen weekend op uit trokken om een frisse neus te halen. Een gebergte in de provincie Anhui werd overspoeld door toeristen, die “als sardienen in een blik” opeengepakt stonden. “Onverantwoord”, klinkt de kritiek op sociale media.
07/04 12u15  Zoontje van Pedro Elias extra kwetsbaar door chemo: “Ik ben in continue staat van alertheid”Presentator Pedro Elias leeft tijdens deze coronacrisis voortdurend tussen hoop en angst voor zijn zoontje Rover (4), bij wie vorig jaar leukemie werd vastgesteld. “Ik ben in continue staat van alertheid. Ik wil me niet inbeelden wat het virus voor Rover zou betekenen”, zegt hij in Dag Allemaal.
07/04 12u15  Binnenkort matchen om 12 uur ’s middags?Supporters van Jupiler Pro League gaan niet akkoord: “We zullen actie ondernemen als het zover komt”Elke voetbalfan snakt opnieuw naar voetbal in tijden van corona. Maar als het eindelijk zover is, willen die supporters geen nieuwe aanvangsuren. Dat zegt de overkoepelende Belgische supportersfederatie ‘Belgian Supporters’, nu het er sterk naar uitziet dat er vanaf het nieuwe voetbalseizoen op andere tijdstippen gevoetbald zal worden. Ze dreigen met acties indien met hun stem geen rekening gehouden wordt. De Pro League nodigt hen alvast uit voor een overleg met rechtenhouder Eleven Sports.
07/04 12u15  Dit team moet ons land heropstarten, maar verwacht geen wonderen: “Het wordt proces van langdurige afbouw”Een groep van 10 wetenschappers, economen en topmanagers buigt zich over de heropstart van het land. Maar verwacht geen wonderen. “Het wordt een proces van langdurige afbouw.”
07/04 12u15  De professor achter de coronagrafieken: “Reken op jaar voor we weer naar een vorm van normaal komen”De man die de coronagrafieken maakt en analyseert. Zo zou je professor biostatistiek Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) kunnen omschrijven. Hij is gematigd optimistisch over “de knik in de verschillende curves”, maar pleit toch voor voorzichtigheid. “Dit is zoals een heidebrand. Als we niet opletten, volgt er straks een heropflakkering.”
07/04 12u15  UEFA-voorzitter roept ons land op het matje: “Belgen beseffen dat ze in fout zijn gegaan”Het zit de UEFA duidelijk diep dat de Pro League vorige week beslist heeft om de competitie stop te zetten. Voorzitter Aleksander Ceferin vindt dat de beheerraad van de UEFA hier altijd inspraak in zou moeten gehad hebben. “Zo’n beslissing eerst voorleggen aan de UEFA is de enige juiste procedure.”
07/04 11u15  Australische kardinaal verrassend vrijgesproken voor misbruik van koorknapen: "Zware fout is rechtgezet"Het Australische Hooggerechtshof heeft de wegens misbruik veroordeelde kardinaal George Pell dinsdag verrassend vrijgesproken. De man zal worden vrijgelaten uit de gevangenis.
07/04 11u15  Amerikaanse aanklagers leggen fraude bij toewijzing WK’s 2018 en 2022 bloot, ook gesjoemel met uitzendrechtenAmerikaanse aanklagers hebben maandag in Brooklyn na grootschalig onderzoek bekendgemaakt dat enkele toenmalige leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA steekpenningen hebben ontvangen om begin december 2010 bij de toewijzing van de WK’s 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar op die landen te stemmen.
07/04 11u15  Wielertoerist komt om het leven na ongeval met tractor: kameraad ziet alles gebeurenEen wielertoerist is dinsdagochtend om het leven gekomen na een ongeval met een tractor op de grens van Dadizele en Geluwe. Het slachtoffer zou een man van middelbare leeftijd zijn, die samen met een kameraad op pad was.
07/04 11u15  Lady Gaga organiseert samen met reeks sterren en WHO virtueel concertLady Gaga heeft de handen in elkaar geslagen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ngo Global Citizen. Samen zullen ze in deze coronatijden een virtueel concert organiseren. Onder andere Billie Eilish en Lizzo zegden al toe.
07/04 10u15  Zelfs gemeenten weten het niet meer: coronaregels worden overal op een andere manier geïnterpreteerdWie jonge kinderen heeft, mag voortaan de auto nemen om naar een park in de buurt te rijden. Dat is een van de kleine versoepelingen die het Crisiscentrum doorvoert. Maar zelfs over de maatregelen die al een kleine maand gelden, zit niet iedereen op dezelfde golflengte. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vindt het idee dat mensen niet op een bankje mogen verpozen bijvoorbeeld maar onnozel. “Dit zijn geen pestmaatregelen”, klinkt het bij het Crisiscentrum. “Dit gaat om mensenlevens.”
07/04 08u15  Dagboek uit de frontlinie: “We moeten machteloos toekijken hoe orgaan per orgaan wordt uitgeschakeld”“We hebben dit weekend twee keer de strijd verloren tegen het coronavirus. We zijn nochtans tot het uiterste gegaan voor die mensen. Dat je dan twee patiënten verliest, maakt de ontgoocheling des te groter.”
07/04 08u15  Weerbericht: “Kwik klimt naar 22 graden”Het wordt dinsdag na het oplossen van het ochtendgrijs rustig en zacht met soms brede opklaringen, maar ook enkele wolkenvelden waaruit in de loop van de namiddag lokaal een bui kan ontstaan. In de meeste streken blijft het echter droog, zegt het KMI.
07/04 08u15  De Radfords hebben zich weer voortgeplant: moeder bevalt van 22e kindHet grootste gezin van het Verenigd Koninkrijk is weer een beetje groter geworden: Sue en Noel Radford hebben de geboorte van hun 22e kind aangekondigd. Zowel het dochtertje als moeder Sue, die nu al meer dan 800 weken zwanger was tijdens haar leven, stellen het goed.
07/04 07u15  Milo Van Ranst over papa Marc: “Je bent een echte superheld”Viroloog Marc Van Ranst nam zijn zoontje Milo maandagavond mee naar de Vier-talkshow ‘Gert late night’ en die had een boodschap voor zijn papa. “Je bent een echte superheld”, luidde het enthousiast.
07/04 05u15  FIFA-schandaal: Amerikaanse aanklagers leggen fraude bij toewijzing WK’s 2018 en 2022 blootAmerikaanse aanklagers hebben maandag in Brooklyn na grootschalig onderzoek bekendgemaakt dat enkele toenmalige leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA steekpenningen hebben ontvangen om begin december 2010 bij de toewijzing van de WK’s 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar op die landen te stemmen.
07/04 05u15  Australisch Hooggerechtshof spreekt voor misbruik veroordeelde kardinaal Pell vrijHet Australische Hooggerechtshof heeft de wegens misbruik veroordeelde kardinaal George Pell dinsdag verrassend vrijgesproken. De man zal worden vrijgelaten uit de gevangenis.
07/04 05u15  Lijk van vermiste Kennedy-telg gevondenReddingswerkers hebben na dagenlang zoeken het levenloze lichaam gevonden van de kleindochter van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. Maeve Kennedy McKean (40) raakte donderdag bij een kano-ongeval vermist. Maandagnamiddag werd ze op enkele kilometers van waar ze verdween in het water teruggevonden, zo bevestigde de lokale politie. Van haar achtjarige zoon Gideon is er nog geen spoor. De zoektocht wordt dinsdag hervat.
07/04 05u15  23-jarige parkwachter doodgebeten door haai in Great Barrier ReefEen 23-jarige man is overleden na een haaiaanval in het Australische Great Barrier Reef. Hij raakte gewond aan zijn hand, elleboog en been en kon niet meer gered worden.
07/04 03u15  Rusthuizen hebben hun coronatests, maar hoe moeten ze omgaan met de resultaten? “Alleen maar meer vragen”Ze zijn er. De tests waar de woon-zorgcentra al zo lang om vragen, worden vandaag verdeeld. Van de ruim 800 centra in Vlaanderen krijgen er 85 vandaag in totaal 11.243 tests toegestuurd. In 55 van die centra is intussen al een uitbraak van corona vastgesteld en moeten dus niet alleen de bewoners maar ook de zorgverleners worden gescreend. Maar wat moet er nadien met die testresultaten gebeuren? Voor de bewoners, de zorgverleners en de directieteams blijven de vraagtekens groot.
07/04 03u15  GAS-boetes voor corona-overtreders lijken op zich te laten wachten: “Twijfel of er snel zullen vallen”De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) twijfelt of er snel GAS-boetes zullen uitgedeeld worden voor mensen die de coronamaatregelen overtreden. De ‘superkern’ besliste zaterdag dat overtreders beboet kunnen worden met 250 euro. Maar elke gemeente moet daarvoor het reglement aanpassen, én een gemeenteraad organiseren.
07/04 03u15  Nabestaanden Colruytmedewerker eisen schadevergoeding: “Hij vroeg zelf om mondmasker, maar dat werd geweigerd”De nabestaanden van de Colruytmedewerker uit Vorst die aan het coronavirus stierf, eisen een schadevergoeding van de warenhuisketen. Ze zeggen bewijzen te hebben dat de 32-jarige Mohammed Nahi geen mondmasker of ander beschermend materiaal mocht dragen in de winkel en stellen daarom Colruyt verantwoordelijk voor zijn dood. “Desnoods stappen we naar justitie, we hebben alleszins al een advocaat.”
07/04 03u15  Club Brugge ziet vraag tot solidariteit van Anderlecht niet zitten: “Het gaat niet op nu te verlangen dat anderen jouw putten vullen”Club Brugge is de eerste ploeg die in beeld komt wanneer wordt opgeroepen tot “solidariteit”. De nieuwe kampioen neemt straks voor de vierde keer in vijf jaar deel aan de groepsfase van de Champions League en haalde de voorbije jaren het gros van het Europese prijzengeld binnen. In het hoofdkwartier in Westkapelle wordt verrast gereageerd op het voorstel van Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt. “Onze slogan is No Sweat No Glory, maar dat gaat over ons eigen zweet, niet over het zweet van anderen”, zo klinkt het in Brugse kringen.
07/04 03u15  Stefan verloor zijn ouders én zijn schoonvader door corona: “Een troost dat ze samen zijn kunnen vertrekken”In twee dagen tijd verloor Stefan Stremersch (42) zowel zijn vader als zijn moeder door het coronavirus. In het woon-zorgcentrum Sint-Jozef in het Oost-Vlaamse Sint-Pauwels, waar de twee tachtigers samen verbleven, zijn in totaal al vijftien mensen overleden. Tot overmaat van ramp moet de man nu ook nog eens zijn schoonvader afgeven. “Het is een troost dat ze allebei samen zijn kunnen vertrekken.”
07/04 03u15  1 op 5 corona-overlijdens in België gebeurt buiten het ziekenhuis, en dat heeft een impact op de cijfersBelgië telt intussen al 1.632 overlijdens die gelinkt worden aan het coronavirus. Opvallend: 20 procent van die sterfgevallen gebeurde buiten de ziekenhuizen. En dat heeft een impact op de hoge Belgische cijfers.
07/04 03u15  Zoon van kasteelheer aangehouden voor moord op vader: sloegen de stoppen van ‘Tom Spier’ opnieuw door?Zelf ontkent zoon Tom (56) dat hij achter de moord op zijn vader Frans Debaillie (90) zit. Het gerecht twijfelt echter niet dat de gewezen wereldkampioen bodybuilden de schuldige is. ‘Tom Spier’ is al jaren gevreesd in Kortrijk, sloeg ooit een man in coma en liep al ontelbare veroordelingen op. De hulpdiensten troffen vader Frans, gereputeerd neus-keel-oorarts, afgelopen weekend levenloos aan op de trappen van zijn landgoed Hoog Mosscher. Een landgoed dat wel vervloekt lijkt.
07/04 03u15  Britse premier Boris Johnson overgeplaatst naar intensieve zorgenDe Britse premier Boris Johnson (55) is overgeplaatst naar de afdeling intensieve zorgen in het Londense Saint Thomas ziekenhuis. Dat meldt de BBC. Johnson testte postiief op het coronavirus en maandagmiddag is z’n toestand verslechterd. Hij zou ademhalingsproblemen en koorts hebben en kreeg al zuurstof toegediend, luidt het in de Britse pers.
07/04 03u15  Corona desastreus voor schuimwijnen, maar verkoop wijndozen “spectaculair” gestegenDe verkoop van wijn in Belgische supermarkten blijft ook in deze coronatijden grosso modo stabiel. Al zijn er positieve en negatieve uitschieters: terwijl schuimwijn zware klappen krijgt, blijken de ‘wijndozen’ plots erg populair. Dat blijkt uit een rondvraag bij de grootste Belgische supermarkten.
07/04 03u15  Anderlecht belooft spelers nu compensatie bij extra financiële maatregelenEen nieuwe dag, een nieuw element in de discussie over de loonsafstand bij Anderlecht. Paars-wit verspreidde een nieuw contract onder zijn spelers om tot een akkoord te komen. In de verbintenis staat één opvallend nieuw punt. Als Anderlecht in de toekomst extra, diepgaandere maatregelen moet nemen in deze coronacrisis dan zal het zijn spelers compenseren voor de loonsafstand in de maand april. Dat kan dus een vorm van bescherming tegen technisch werkloosheid zijn.
07/04 03u15  Nu de nood het hoogst is, zijn er amper nog priesters te vinden voor ziekenzalving: “Maar ik zal niet weigeren”De ziekenzalving, onder meer een kruisje op het voorhoofd door de priester, is vandaag geen evidentie meer. Vaak mogen priesters het zorgcentrum niet meer binnen. Mogen ze het toch, dan speelt hun leeftijd en kiezen velen voor een ziekenzegen vanop afstand. Dat is geen sacrament, maar even zinvol, aldus de Kerk. Maar priester Wim Ceunen (57) uit Sint-Truiden twijfelt niet. “Armen, zwakken, zieken en stervenden bijstaan. Dat is onze roeping. Natuurlijk mits het volgen van alle voorschriften.”
07/04 03u15  Hoe een traditie ervoor zorgt dat er 34 jaar na de ramp opnieuw radioactieve rook boven Tsjernobyl opstijgtUit de veiligheidszone rond Tsjernobyl stijgt opnieuw radioactieve rook op. Enkele brandhaarden in een bos dat in 1986 zwaar besmet raakte, zorgen ervoor dat het stralingsniveau er zestien keer hoger ligt dan normaal. Het probleem zou zich momenteel gelukkig beperken tot de onmiddellijke omgeving van de brandhaarden. Meer dan waarschijnlijk zijn de branden aangestoken door mensen die er ondanks het stralingsgevaar toch wonen.
07/04 03u15  Sponsors Belgische wielerteams bloeden: Deceuninck praat met Lefevere over compensatie voor gemist voorjaarDe economische storm die door het wielrennen raast, houdt niet op bij CCC en Astana. Ook de Belgische topteams Deceuninck – Quick Step en Lotto-Soudal staan onder financiële druk. Sponsors zetten de betalingen stop wegens ‘overmacht’ of willen compensatie voor het gemiste voorjaar. “We zijn aan het praten. En het gaat niet over een meerprijs.”
07/04 03u15  Vezels verminderen kans op borstkankerWie veel oplosbare vezels eet maakt na de menopauze acht procent minder kans om borstkanker te krijgen dan wie weinig vezels eet. De kans op borstkanker vóór de menopauze vermindert zelfs met 18 procent voor de mensen die een vezelrijk dieet volgen. Dat blijkt uit een studie die werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cancer.
07/04 03u15  Creativiteit zit overal in je hersenenCreativiteit werd tot nu beschouwd als een product van de rechterhelft van de hersenen, maar wetenschappers hebben ontdekt dat het net iets complexer is.
06/04 23u15  Julie Vermeire is opnieuw single: “Ik mis affectie”Julie Vermeire, de dochter van komiek en acteur Jacques Vermeire en Eva Pauwels, is opnieuw vrijgezel. Vier maanden geleden kwam er een einde aan haar relatie met haar vriend Willem, een student architectuur.
06/04 23u15  Marc Van Ranst en Marie Verhulst zijn de eerste kandidaten voor ‘De slimste mens’ 2020: “Mijn sterke punt? Food!”Marie Verhulst (24) zal eind dit jaar een gooi doen naar de titel van ‘Slimste mens ter wereld’. En ook viroloog Marc Van Ranst heeft toegezegd om aan de quiz deel te nemen.
06/04 23u15  Geen podium in de Ronde van Vlaanderen? Dan wordt Remco Evenepoel “gestraft”Remco Evenepoel was een van de grote favorieten om zondag de allereerste virtuele Ronde van Vlaanderen op zijn naam te schrijven. Maar het supertalent van Deceuninck - Quick-Step moest de duimen leggen tegen Greg Van Avermaet en werd zelf ‘pas’ zesde. En dus moest hij een dag later opnieuw de rollen op van trainer Koen Pelgrim.
06/04 23u15  Hier proberen ze immens populaire sport zo snel mogelijk te laten herstarten met waanzinnig ‘Plan Apollo’Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat de sportwereld in tijdelijke lockdown is gegaan. Grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen en de Ronde van Vlaanderen werden afgelast of voorlopig uitgesteld. In Australië zagen ze de megapopulaire rugbycompetitie stopgezet worden. Maar er is een plan om die zo snel mogelijk weer van start te laten gaan.
06/04 22u15  Topdokter Guy T’Sjoen wordt ingezet als spoedarts: “Zoiets weiger je niet”Professor Guy T’Sjoen is endocrinoloog maar wordt tijdens de coronacrisis op de spoedafdeling ingezet om de toestroom aan patiënten te ontvangen. “Wie zoiets zou weigeren, zit hier niet op zijn plaats”, klinkt het in Topdokters.
06/04 22u15  Onze man keek naar ‘Ten oorlog’: “Bijna duimen voor Derde Wereldoorlog, door zulke mooie programma’s”Enkel voor het voort­bestaan van zulke mooie programma’s van Arnout Hauben moeten we duimen voor de Derde Wereldoorlog.
06/04 21u15  Van ‘Lieve kleine corona’ tot ‘Vergeet barbecues’: Vlaamse ‘coronahits’ veroveren TwitterDrie weken thuiszitten leidt dan toch tot een extra dosis creativiteit. Toch voor heel wat mensen die op Twitter meedoen met de recentste trend #vlaamsecoronahits. Het doel is simpel: veranderen een Vlaams nummer, zodat het over het coronavirus gaat. De hilarische resultaten gaan van Bobbejaan Schoepen tot Sam Gooris. Een overzicht.
06/04 21u15  Vincent Kompany zag Anderlecht “al lang afglijden naar de middelmaat”, maar is niet ongerust over financiële problemen bij RSCAHet laatste onderwerp in het videogesprek tussen Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany was de penibele financiële toestand van de club. Daardoor kwamen er ook vragen van de licentiecommissie. Kompany verraste in dat opzicht met een spitante uitspraak. “De financiële problemen bieden opportuniteiten voor de club”, liet hij optekenen. Het boegbeeld van de club zag paars-wit de voorbije jaren ook al steeds verder afglijden richting middelmaat. “Het was een kwestie van tijd voor we in deze positie zouden terechtkomen.”
06/04 21u15  Coronavirus zorgt voor triest nieuws bij Belgische gewezen topvolleyballer Kristof Hoho: “Hoe oneerlijk is het leven...”Kristof Hoho (39) is zijn oma verloren. De gewezen topvolleyballer deelde dat trieste nieuws mee op z’n Instagram-pagina. “Hoe oneerlijk is het leven...”, schrijft de man die eind 2019 een punt zette achter zijn carrière.
06/04 20u15  ‘Gert late night’ keert terug met Marc Van Ranst: “Maar het wordt zeker niet de Grote Coronashow, die is er momenteel al genoeg”Een talkshow maken zonder publiek, tot daaraan toe. Maar wat als je talkshow zich afspeelt op een boot en je samen met je gasten en sidekick daar elke week blijft slapen? Dat is de uitdaging waar Gert Verhulst en James Cooke mee te kampen kregen bij een nieuw seizoen van Gert late night, vanaf maandag op Vier. “Het wordt zeker niet de Grote Corona Show.”
06/04 19u15  Eén land in Europa was perfect voorbereid op de coronacrisis: “Altijd klaar voor grote ramp of Derde Wereldoorlog”Het coronavirus en de bijhorende jacht op voldoende mondmaskers houdt dezer dagen heel Europa in een wurggreep. Heel Europa? Neen, één klein landje was slimmer dan de rest, en moet zich alvast daarover geen zorgen maken: Finland, de ‘preppers’ van Europa.
06/04 19u15  Van een gevierd acteur tot een jonge Colruyt-winkelbediende: de gezichten achter de cijfers van het coronavirusEen eeuwige optimist en tafeltennisser. Een fitness-instructeur en een jonge verpleegster. Een gepensioneerde aannemer die zo uitkeek naar het huwelijk van zijn zoon. Het coronavirus eiste al honderden dodelijke slachtoffers in ons land, in alle geledingen van de samenleving. Wij willen hen een gezicht geven.
06/04 18u15  Familie van coronapatiënt trekt naar rechter voor bed op intensive care: “Dat zorgverleners nu ook vervolging moeten vrezen, is afschuwelijk”Tegen een Luiks ziekenhuis loopt een kort geding omdat een 91-jarige man geen bed op intensieve zorgen krijgt. Via de rechter hoopt zijn familie alsnog een plek te bekomen. Ook andere families van Covid-19-patiënten zouden dreigen met schadeclaims. “Ik vind het zéér pijnlijk dat advocaten hier opspringen.”
06/04 18u15  Mini-Maggie De Block prijkt in Merelbeekse voortuin: “Een uit de hand gelopen hobby”“Er was geen beter moment om mijn beeld buiten te zetten”, zegt de 77-jarige Roger Van Steenberge uit Merelbeke. Hij maakte een anderhalf jaar geleden een miniatuurversie van Maggie De Block, sinds gisteren staat het in zijn voortuin met een toepasselijke boodschap: “Blijf in uw kot”.
06/04 18u15  Even ‘schrikken’ van Marokkaanse date in Eén-programma ‘First dates’: waarom zendt de VRT dat uit?Het was een opvallend stukje tv, vorige donderdag in het Eén-programma ‘First dates’: daarin liet een vrouw zich laatdunkend uit over de Marokkaanse roots van haar date. Daar kwamen klachten over bij de VRT, en gedoe op sociale media. Waarom greep de VRT niet in?
06/04 18u15  Gepikeerde Trump laat Fauci niet antwoorden op vraag over vermeend coronamedicijnDe Amerikaanse president Donald Trump reageerde zondag gepikeerd na een vraag van een journalist over een medicijn aan Anthony Fauci, de medisch adviseur van Trump. De vraag ging over hydroxychloroquine, een middel tegen malaria en lupus, dat ook zou werken om corona te bestrijden. De Amerikaanse overheid zou intussen een voorraad van 29 miljoen pillen hydroxychloroquine aangelegd hebben, hoewel er geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat het middel helpt tegen het coronavirus.
06/04 18u15  Anderlecht pleit voor seizoen met 18 clubs en verdeling van Europese inkomsten: “Ervan overtuigd dat RSCA zijn bijdrage zal leveren”Anderlecht legt zich neer bij het advies van de Pro League om dit seizoen niet meer te voetballen. CEO Karel Van Eetvelt bereidt zich voor op een seizoen zonder Europees voetbal maar vraagt wel dat de Europese inkomsten worden herverdeeld. In een interview op de website van Anderlecht breekt hij een lans voor een competitie met achttien zonder play-offs.
06/04 18u15  Mag ik mijn vriendin nog bezoeken? Kan ik nog naar de dierenarts? Al jouw vragen over coronavirus beantwoordOm het coronavirus te bestrijden, wordt in ons land het openbare leven stilgelegd. Wat mag niet meer? En wat mogen we wel nog doen? Zelf een vraag? Stel ze hier. Dit artikel wordt gedurende de hele dag geüpdatet met antwoorden op jouw vragen.
06/04 17u15  Een liefdesverhaal met een waarschuwing: Herman (75) en Polly (72), samen getroffen door corona, verlieten hand in hand de wereldZe werden samen getroffen door corona en hielden elkaar stevig vast, letterlijk, op weg naar het einde. Hand in hand, in tegen elkaar geschoven ziekenhuisbedden in het Nederlandse Roermond, verlieten Herman ‘Broer’ (75) en Polly (72) deze wereld. Een liefdesverhaal, met een waarschuwing.
06/04 17u15  Roofe hoopt dat Premier League niet in de voetsporen van België treedt: “Ik wou nog spelen, er kon nog zoveel gebeuren”Roofe meent dat er slechts twee eerlijke opties zijn om de Engelse competitie af te ronden. Ofwel gewoon afwerken op een later tijdstip, ofwel het seizoen ongeldig verklaren. “Het seizoen ongeldig verklaren is veel eerlijker dan het niet-afwerken van een competitie. De jaargang wordt dan simpelweg geschrapt: niemand verliest iets, geen enkele ploeg wint iets”, vertelt Roofe aan The Sun.
06/04 17u15  Dagboek uit de frontlinie: “Ik stond erbij toen een patiënt zijn potentieel laatste telefoontje naar huis deed”“Het is de eerste keer dat ik overdag acht of negen uur heb geslapen. Teken dat ik mijn slaap echt wel nodig heb om rond te geraken. Vrijdagnacht hadden we een patiënt waarbij we Covid-19 vermoedden. Zijn toestand was kritiek. Ik ben Bruno, en ik ga vannacht voor u zorgen, zei ik. Ik probeer mijzelf altijd voor te stellen, zodat je meer wordt dan een pak. Onze patiënten zien de hele tijd marsmannetjes rondlopen, dan heb je deugd aan zoiets. Hij was nog bij bewustzijn, maar kon niet veel zeggen, hij had hoge zuurstofnood. En het enige wat hij er dan toch uit kreeg was: Merci. Je voelt de dankbaarheid heel hard.”
06/04 17u15  Getuigenissen vanuit het rusthuis: “Via een collega weten we dat er al mondmaskers zijn toegekomen, maar we krijgen ze niet te zien”Afzonderen of niet afzonderen? Testen of niet testen? Maskers of geen maskers? De ongerustheid in de rusthuizen is groot, en de alarmkreten klinken steeds luider. Twee ervaren zorgkundigen en één directeur getuigen zonder blad voor de mond over de soms schrikwekkende toestanden op de vloer.
06/04 17u15  Zo gaan je kinderen op vakantiekamp in je kotDe paasvakantie is doorgaans de periode waarin kinderen op vakantiekampjes gaan, maar dat kan nu niet. Aaron Vanneste, die deelnam aan ‘Kamp Waes’, organiseert beroepshalve van die kampen onder de naam Avanco. Hij geeft nu tips om hetzelfde vakantiegevoel te bekomen, maar dan in en rond het huis.
06/04 17u15  Axel Daeseleire aan de betere hand: “Acteur uit kunstmatige coma gehaald”Het gaat weer wat beter met Axel Daeseleire, zo bevestigde zijn familie aan Het Laatste Nieuws. De 51-jarige acteur, die eind maart besmet raakte met het coronavirus, zou in een kunstmatige coma hebben gelegen, maar zou daar ondertussen uitgehaald zijn.
06/04 17u15  SHOPPING. Met dit lekkers smaakt het in deze crisis toch naar PasenVoor een koffie, een koekje en zeker op zondag 10 april een paar paaseitjes, gaan we momenteel best niet op bezoek bij (groot)ouders. Maar dat betekent niet dat allerlei paaslekkers wordt afgeschaft. Integendeel: allerlei merken en chocolatiers hebben zoals elk jaar een lekkere paascollectie ontworpen die je online kunt bestellen.
06/04 17u15  Zorgen voor Belgische wereldkampioenen na uitstel Paralympische Spelen: “Ik heb het momenteel mentaal moeilijk”Niet alleen de Olympische Spelen werden één jaar uitgesteld, ook de Paralympische Spelen zijn één jaar opgeschoven. Startdatum: 24 augustus 2021. En dat hakt er bij sommige Belgische mindervalide toppers stevig in. Vooral mentaal en fysiek, maar ook financieel. We spraken met drie Belgische paralympische wereldkampioenen.
06/04 17u15  Grootste supermaan van het jaar toont zich woensdagochtend (maar je moet er wel vroeg voor op)Je moet er je kot niet voor uit, maar erg vroeg opstaan is wel verplicht. De grootste supermaan van het jaar staat woensdagochtend - exact om 04.35 uur - aan het firmament.
06/04 17u15  SJOTCAST. Denis Odoi: “Ik begrijp Wayne Rooney wel. Voetballers zijn niet de enige rijke mensen in de wereld die nu moeten bijdragen.”De competitie ligt stil dus is het aan Sjotcast om een tandje bij te steken. In deze Podcast van Het Nieuwsblad nemen chef Gert Gysen, voetbalredacteur Guillaume Maebe en eindredacteur Lars Godeau u mee doorheen de wondere wereld van het voetbal: op, maar vooral ook naast het veld. In aflevering 32 heeft Guillaume moeite met het begrip solidariteit, vond Lars een competitie waar men voetbalt zonder in duel te gaan en spreekt gast Denis Odoi (Fulham) over hoe brillen hem onzichtbaar maken.
06/04 17u15  Deze Dalgona-koffie is momenteel razend populairDe cappuccino en latte macchiato kennen we inmiddels, maar heb je ooit al een Dalgona-koffie gemaakt? Die koffiebereiding, die oorspronkelijk uit Zuid-Korea komt, is dezer dagen enorm populair op sociale media.
06/04 15u15  90-jarige dokter “met bruut geweld om het leven gebracht”: 56-jarige zoon en kennis opgepaktDe 90-jarige dokter Frans Debaille, die dit weekend dood werd teruggevonden in zijn woning in Kortrijk, is met bruut geweld om het leven gebracht, meldt het parket van West-Vlaanderen. Zijn 56-jarige zoon en een 56-jarige kennis van zijn zoon zijn opgepakt en aangehouden.
06/04 14u15  “Voor de woon-zorgcentra volgen nu de weken van de waarheid”: baas van woon-zorggroep roept overheid op tot meer dan testen alleenAls hoofd van een groep woon-zorgcentra weet Bernard Bruggeman (62) als geen ander hoe verwoestend het coronavirus tekeergaat. Een van zijn woon-zorgcentra is zo hard getroffen, dat zelfs koning Filip belde om zich van de toestand te vergewissen. Bruggeman wacht met ongeduld op de beloofde coronatests, die vanaf dinsdag zouden komen. Maar tegelijk is hij duidelijk: eigenlijk zouden we alle rusthuisbewoners moeten testen.
06/04 14u15  Mark Cavendish vocht tegen een depressie: “Het was even donker”Sprinter Mark Cavendish (34) kampte de voorbije jaren niet alleen met lichamelijk leed door het Epstein-Barr virus. De Brit worstelde ook mentale problemen en had af te rekenen met een depressie.
06/04 14u15  Sofie (41) is hoofd intensieve zorg in epicentrum van coronacrisis: “Als ik zie wat het virus kan aanrichten, kan je niet voorzichtig genoeg zijn”Nergens anders sloeg het coronavirus zo vroeg en zo hard toe als in het Sint-Trudo Ziekenhuis, dat pal in het zwaargetroffen Haspengouw ligt. “We draaien overuren, maar komen hier sterker uit”, zegt hoofdverpleegkundige intensieve zorgen Sofie Vanwing (41), die de capaciteit van haar afdeling hielp verdubbelen.
06/04 14u15  Deze ‘coronacarwash’ reinigt elke dag twintig ambulances: “Als het nodig is, verhogen we meteen de capaciteit”De brandweer maakt elke dag drie mensen vrij om fulltime ambulances te desinfecteren waarin een coronapatiënt werd vervoerd. “We wassen er vijftien à twintig per dag. Maar we kunnen meer aan. Als we onze partners kunnen helpen, zoals het Rode Kruis of de politie, staan we klaar.”
06/04 14u15  ‘Social distancing’-fotograaf Thierry (53) maakt portretten met raam als fotolijst“De mensen zitten in deze tijd als een goudvis achter hun raam.” Die vaststelling inspireerde Gentenaar Thierry Vanlee (53) voor het eindwerk van zijn fotografie-­opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst Gent. “Ik wil social distancing in beeld brengen. Volledig volgens de veiligheidsnormen, uiteraard.” Tijdens zijn dagelijkse wandelingen door de stad brengt Vanlee Gentenaars in beeld samen met datgene wat hen door de lockdown light helpt. Met hun straatraam als fotolijst.
06/04 14u15  In de Bundesliga is het menens: ook Bayern München hervat de trainingenDe clubs uit de Bundesliga bereiden zich voor op het hervatten van het seizoen. Er staan nog negen wedstrijden op het programma en in Duitsland is men zinnens om die ook wel degelijk af te werken. Recordkampioen Bayern München stond maandag alvast opnieuw op het trainingsveld.
06/04 14u15  Limburg bloedt, als zwaarst getroffen provincie door corona: “De arts zei dat iedereen van ons iemand gaat verliezen. Ik werd stil, maar hij heeft gelijk”Limburg bloedt, als zwaarst getroffen provincie in de coronacrisis. Wat normaal het warmste en hartelijkste hoekje van Vlaanderen is, daar worden nu pagina’s vol overlijdensberichten gedrukt. Maar zelfs al kunnen ze elkaar nu niet vastpakken, ze laten de moed er niet zakken. “We moeten erdoor, en we gaan erdoor geraken, samen.”
06/04 13u15  Wie coronamaatregelen negeert, betaalt daar de prijs voor: waarvoor riskeer je GAS-boete en kunnen mijn kinderen ook een krijgen?Wie zondigt tegen de maatregelen die de overheid heeft uitgevaardigd om de coronacrisis te bedwingen, kan daar straks een GAS-boete voor krijgen. Dat heeft de ‘superkern’ afgelopen weekend beslist. Maar waarvoor riskeer je nu precies een GAS-boete en hoeveel bedraagt die?
06/04 13u15  Maxime Chanot, Luxemburger in New York, houdt zijn hart vast: “Ik vermijd televisie kijken, het is angstaanjagend”De bruisende Amerikaanse metropool is niet meer. Maxime Chanot (30), verdediger bij New York City FC, ziet met lede ogen aan hoe zijn thuisstad gebukt gaat onder het coronavirus. De ex-speler van onder meer KV Kortrijk is ongerust: “De ernst van de situatie dringt blijkbaar nog niet helemaal door hier.”
06/04 12u42  Geen festivalzomer dit jaar door corona? Alle vragen over mogelijke annuleringen beantwoordMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) leek klare taal te spreken op de Waalse radiozender La première: De Nationale Veiligheidsraad zal binnenkort zeer waarschijnlijk de annulering van de grote zomerfestivals zoals Tomorrowland en Rock Werchter aankondigen. Maar komt die afschaffing er nu ook echt? En wanneer dan wel? En wat betekent dat voor iedereen met een ticket?
06/04 12u42  Dit pasgetrouwd koppel zit door lockdown vast in luxeresort op de Malediven. Helemaal alleenZes dagen baden in luxe in een vijfsterrenresort op de Malediven. Een eenmalige uitspatting, een korte knaller om hun huwelijk mee te beginnen Zo hadden Olivia en Raul De Freitas zich hun huwelijksreis voorgesteld. Maar door de coronalockdown zit het Zuid-Afrikaanse koppel nu al dagen vast in het hotel, als enige overgebleven gasten, en vrezen ze de eindafrekening.
06/04 12u42  Hoe verklaart Bart deze foto? Werd Jolien verraden door Willy Sommers? En is er tweede mol? Alle theorieën op een rijtje“Vrienden, één glorieus fiasco.” Dé oneliner van de vijfde aflevering van De mol kwam van Gilles De Coster, maar daar vang je natuurlijk geen mol mee. Dus wordt er weer druk gezocht en gespeculeerd over wie de saboteur is. Volgens sommigen zong Willy Sommers over de mol, anderen merkten op dat je geen paparazzo-foto neemt met je toestel in je rugzak en tenslotte is er twijfel of Salim wel écht geëlimineerd is.
06/04 12u42  Verveling slaat toe bij Nick uit ‘Blind getrouwd’, maar daar heeft hij een goede remedie voorEen mens is niet gemaakt om voortdurend tussen vier muren te zitten, maar door de uitbraak van het coronavirus blijven we massaal in ons ‘kot’. Na drie weken kan de verveling echter toeslaan. Ook Nick uit Blind getrouwd ontsnapt niet aan de saaiheid van binnen te moeten blijven. Maar hij heeft ook een uitstekende manier om opnieuw leven in de brouwerij te brengen, zoals hij met verve bewijst op TikTok.
06/04 12u42  Hoe en wanneer kunnen lockdown-maatregelen gelost worden? “Alles staat en valt met de immuniteitstesten”“Als we te vroeg loslaten, worden alle inspanningen tenietgedaan.”
06/04 12u42  Man die oom en tante vermoordde voor 90 euro, veroordeeld tot 30 jaar celHet Brusselse hof van beroep heeft Tienenaar Willy Molon maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar en een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 15 jaar omdat de man in januari 2014 zijn oom en tante had vermoord in Tienen, en daarbij 90 euro en een bankkaart had gestolen.
06/04 12u42  Nico (53) verliest in twee dagen beide ouders aan corona: “Alleen de kleinkinderen konden we nog afscheid laten nemen”Het coronavirus treft de Alkense familie Cortens bijzonder hard. Op 27 maart overleed Maria Tassens (83), twee dagen later haar man Jozef Cortens (89). “Twee gezonde mensen die in zo’n korte tijd sterven: onwezenlijk”, zegt zoon Nico (53).
06/04 12u42  Bizarre combinatie of het beste van twee werelden? Voortaan kan je ook een ‘Bicky pizza’ bestellenPizzaketen Domino’s Pizza pakt - uitsluitend voor ons land - uit met een nieuwigheid: de Bicky pizza. De naam zegt het zelf: de snack is een combinatie van een pizza en een Bicky burger. Het beste van twee werelden of gewoon een bizarre combinatie?
06/04 12u42  Dierenartsenpraktijk onbruikbaar na brandstichting, “maar vooral met de dood van die drie katjes heb ik het moeilijk”Drie katjes zijn gestorven bij dierenarts Jan Verbeke in Watermaal-Bosvoorde nadat onbekenden in de nacht van vrijdag op zaterdag brand hadden gesticht in zijn praktijk. “Mijn praktijk is onbruikbaar, maar vooral met de dood van de drie katten heb ik het moeilijk.”
06/04 12u42  Wie coronamaatregelen negeert, betaalt daar de prijs voor: waarvoor riskeer je GAS-boetes en kunnen je kinderen er ook krijgen?Wie zondigt tegen de maatregelen die de overheid heeft uitgevaardigd om de coronacrisis te bedwingen, kan daar straks een GAS-boete voor krijgen. Dat heeft de ‘superkern’ afgelopen weekend beslist. Maar waarvoor riskeer je nu precies een GAS-boete en hoeveel bedraagt die?
06/04 12u42  Bart De Wever klaagt onduidelijke regels aan: “Gezond verstand moet vooropstaan”Antwerps burgemeester Bart De Wever klaagt de onduidelijke regels en tegenstrijdige informatie aan rond de coronamaatregelen. “Op het gebied van handhaving is het nog geen geweldig parcours geweest”, aldus de Wever.
06/04 12u42  Maxime Chanot, Belg in New York, houdt zijn hart vast: “Ik vermijd televisie kijken, het is angstaanjagend”De bruisende Amerikaanse metropool is niet meer. Maxime Chanot (30), Belgische verdediger bij New York City FC, ziet met lede ogen aan hoe zijn thuisstad gebukt gaat onder het coronavirus. De ex-speler van onder meer KV Kortrijk is ongerust: “De ernst van de situatie dringt blijkbaar nog niet helemaal door hier.”
06/04 12u42  Binnenkijken in het peperdure appartement van David en Victoria Beckham in MiamiSinds David Beckham mede-eigenaar is geworden van voetbalclub Inter Miami CF vertoeven hij en zijn gezin steeds vaker in de Amerikaanse stad. En daar hoort nu ook een luxueus optrekje bij. Het gezin kocht een van de flats in het exclusieve One Thousand Museum.
06/04 12u42  Maxim Pirard reed dit weekend Ronde van Vlaanderen van 1001 km: “Genoeg calorieën verbrand om hele week frieten te eten”Zot zijn doet geen zeer, al zullen de benen van Maxim Pirard dat spreekwoord vandaag betwisten. De 22-jarige Oost-Vlaming vertrok zaterdagochtend voor een fietstocht van precies 1.001 kilometer met 4.900 hoogtemeters langs de grenzen van het Vlaamse Gewest. Zondagavond om 23.42 uur zat zijn Ronde van Vlaanderen erop. Een reconstructie van 34 uur fietsen: “Na 700 kilometer was ik over mijn dipje heen. Vanaf dan voelden de benen pas echt goed.”
06/04 12u42  Mag ik mijn lief nog bezoeken? Kan ik een grote fietstocht maken? Al jouw vragen over coronavirus beantwoordOm het coronavirus te bestrijden, wordt in ons land het openbare leven stilgelegd. Wat mag niet meer? En wat mogen we wel nog doen? Zelf een vraag? Stel ze hier. Dit artikel wordt gedurende de hele dag geüpdatet met antwoorden op jouw vragen.
06/04 12u42  Van een jonge verpleegster tot een mama die net ging trouwen: de gezichten achter de cijfers van het coronavirusEen eeuwige optimist en tafeltennisser. Een fitness-instructeur en een jonge verpleegster. Een gepensioneerde aannemer die zo uitkeek naar het huwelijk van zijn zoon. Het coronavirus eiste al honderden dodelijke slachtoffers in ons land, in alle geledingen van de samenleving. Wij willen hen een gezicht geven.
06/04 12u42  THUISBLIJFGIDS. Tips, advies en activiteiten om de dagen thuis vlot door te komenNu de maatregelen tegen corona iedereen thuis houdt, kan je waarschijnlijk wel wat inspiratie gebruiken om verveling tegen te gaan. Met de tips en activiteiten in deze gids kom je de dagen vlot door.
06/04 12u42  Arnout Hauben laat de allerlaatste getuigen van de bevrijding van Vlaanderen aan het woord: “Ik kan niet anders dan dankbaar zijn”Nog één keer trekt Arnout Hauben ten oorlog. En wel ter gelegenheid van het einde van de Tweede Wereldoorlog, dit jaar 75 jaar geleden. “De bevrijding van Vlaanderen is persoonlijker dan ooit. Het speelt in onze eigen achtertuin, in onze eigen familiegeschiedenissen.”
06/04 12u42  Laat je kinderen deze week op online kookkamp gaanDe kampen die deze paasvakantie zouden plaatsvinden zijn van de kalender geschrapt, maar online valt daar wel een mouw aan te passen. Zo organiseert De Kleine Chef een virtueel kamp om je kinderen te laten kokerellen.
06/04 12u42  Vincent Kompany benadert Anderlecht-spelers individueel om loon in te leverenVincent Kompany rekent erop dat Anderlecht straks als groep kan zeggen dat alle spelers hun salaris hebben ingeleverd voor de maand april. Dit weekend contacteerde de speler-manager zijn ploegmaats individueel om met elk van hen de beste formule te vinden om loon af te staan.
06/04 12u42  Jaloezie, hoogmoed en een dode muis: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher opOnze ‘Blind getrouwd’-watcher kijkt elke week naar het programma en lijst de zaken op die hem zijn bijgebleven. Deze keer ontmoetten de koppels elkaar voor het eerst tijdens een amoureuze ‘bootcamp’. Daar werd nog maar eens duidelijk welke matches kloppen en welke zeker niet. Met de nodige jaloerse blikken tot gevolg.
06/04 12u42  Zijn oudste kind is 65, zijn jongste is op komst: een portret van gewezen Formule 1-baas en miljardair Bernie Ecclestone (89)Op zijn 89ste wordt gewezen Formule 1-baas Bernie Ecclestone voor de vierde keer papa. De steenrijke Brit doet zo opnieuw een gooi naar een wereldtitel, dit keer naast het racecircuit: de kroon van vader met de meeste jaren tussen twee nakomelingen. Want Ecclestones oudste kind is – hou u vast – 65. Zelf ziet de extravagante miljardair er, net zoals in zijn geldzaken, niet meteen graten in. “Ik ben met pensioen, dus ik had tijd om te oefenen.”
06/04 12u42  Reconstructie: hoe de strategische voorraad van miljoenen mondmaskers in de verbrandingsoven belanddeDe beslissing om de strategische stock aan mondmaskers van ons land in 2018 te vernietigen, gebeurde deels ook onder tijdsdruk. Dat blijkt uit een reconstructie. Omdat het huurcontract van de hangars al eind 2017 was verlopen en de betrokken kazerne dicht ging, moest Volksgezondheid snel handelen. Dat een deel van de miljoenen maskers eigenlijk niet vervallen was, werd allicht daardoor over het hoofd gezien.
06/04 12u42  Katy Perry en Orlando Bloom maken geslacht van hun baby bekendKaty Perry en Orlando Bloom hadden afgelopen weekend groot nieuws voor hun miljoenen volgers op Instagram. Ze maakten er bekend dat ze een meisje verwachten. “It’s a girl”, klinkt het enthousiast.
06/04 12u42  Zangeres Duffy schrijft ontvoering en verkrachting van zich af: “Hij zou me vermoorden”Ze scoorde tussen 2007 en 2010 wereldhits met ‘Mercy’, ‘Rain on your parade’, ‘Stepping stone’ en ‘Warwick Avenue’, maar verdween daarna tien jaar in de luwte. Tot Duffy eind februari op Instagram uitlegde waarom het plots zo stil werd: ze was ontvoerd en verkracht, en had het enorm lastig met het trauma. Ze beloofde een interview te geven, maar kon dat uiteindelijk niet opbrengen. Nu schreef ze de details neer in een tekst op haar website.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

18x Leugens, profileringsdrang en harde uithalen: hoe er binnen 2 weken een einde kwam aan de politieke wapenstilstand08/04 03u15 - Het Nieuwsblad: “Corona is geen zaak van links of rechts, paars-geel of paars-groen, Vlamingen versus Walen. Het is een kwestie van leven of dood.” Het klonk mooi midden maart, toen gestemd moest worden om de regering-Wilmès – ondanks een flinke minderheid – toch volwaardig met volmachten te laten besturen. Ruim twee weken later blijft van al die goede voornemens weinig over.
17x Meisje (7) gaat viraal met imitatie van Maggie De Block: “Blijf in uw kot”08/04 12u15 - Het Nieuwsblad: In tijden van corona grijpen heel wat jongeren naar TikTok om met grappige filmpjes te communiceren met de buitenwereld. De zevenjarige Soraya uit Tongeren roept via het platform op om in uw ‘kot’ te blijven en doet dat met een imitatie van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). En net zoals de gevleugelde woorden van minister De Block, werd de boodschap van de Tongerse al tienduizenden keren bekeken.
16x PODCAST. De grote ontgoocheling van Filip: “Hij wachtte op een telefoontje dat hij koning zou worden. Maar niemand lichtte hem in...”08/04 10u15 - Het Nieuwsblad: Koning Filip wordt 60, en naar aanleiding van zijn verjaardag van volgende week woensdag brengen we een prestigieuze podcastreeks: “Koninklijk bloed”. Een reeks intrigerende verhalen over Filip en zijn bloedverwanten. Aflevering 1: de relatie met Boudewijn, zijn grote voorbeeld en tweede vader. Maar Filip weet niet dat zijn geliefde oom achter zijn rug een afspraak heeft gemaakt.
15x PS wil radicale ommezwaai na coronacrisis: “We moeten naar nieuw model voor onze economie én samenleving”08/04 06u15 - Het Nieuwsblad: Voor de PS bewijst de coronacrisis dat de overheid een erg belangrijke rol te spelen heeft, het economische liberalisme ontspoord is en dat we de samenleving veel meer moeten opbouwen vanuit solidariteit.
15x Dit zijn de vijf scenario’s om de lockdown af te bouwen: van testen aan het tankstation tot opzettelijke besmetting08/04 12u15 - Het Nieuwsblad: Een vaccin is de kortste weg naar een ­afscheid van de coronamaatregelen, maar daar is ten vroegste volgend jaar sprake van. Nu het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert, moet een tienkoppige ‘Groep Experts belast met de Exitstrategie’ ons terugleiden naar het alledaagse bestaan. De komende weken zoeken zij naar het evenwicht tussen de besmettingen zo laag mogelijk houden en het heropstarten van ons publieke leven. Welke pistes zijn er?
14x Dit zijn de vijf scenario’s om de lockdown afbouwen: van testen aan het tankstation tot opzettelijke besmetting08/04 11u15 - Het Nieuwsblad: Een vaccin is de kortste weg naar een ­afscheid van de coronamaatregelen, maar daar is ten vroegste volgend jaar sprake van. Nu het aantal ziekenhuisopnames stabiliseert, moet een tienkoppige ‘Groep Experts belast met de Exitstrategie’ ons terugleiden naar het alledaagse bestaan. De komende weken zoeken zij naar het evenwicht tussen de besmettingen zo laag mogelijk houden en het heropstarten van ons publieke leven. Welke pistes zijn er?
13x Wielertoerist (49) sterft bij ongeval met tractor: “Mario had net weer de drive gevonden na een hartoperatie”08/04 10u15 - Het Nieuwsblad: Desselgemnaar Mario Garsy (49) is dinsdag in Dadizele om het leven gekomen bij een ongeval met zijn koersfiets. Toen een tractor hem kruiste, verloor de wielertoerist zijn evenwicht en belandde hij onder de aanhangwagen. “Ik kon me geen betere man inbeelden.”
13x Vloggers Alwin en Roland krijgen 10 maanden cel voor ‘verstoppertje’ in tuincentrum: “Wisten dat je zo makkelijk views kon scoren”08/04 10u15 - Het Nieuwsblad: De twee Nederlandse broers Alwin (22) en Roland Maas (23) zijn dinsdag in Hasselt veroordeeld tot 10 maanden cel nadat ze ongevraagd hadden overnacht bij tuincentrum Pelckmans in Lommel. Het duo uit Pelt zette daarna hun avonturen om YouTube. “Heftige straf. Wij gaan in beroep.”
12x Stilgelegde opnames? Zo lossen de tv-zenders het de komende weken op08/04 03u15 - Het Nieuwsblad: Het coronavirus spaart niemand, ook de Vlaamse televisiezenders niet. Nu de opnames van verschillende programma’s zijn stilgelegd, was het overal even alle hens aan dek om de gaten in de zendschema’s op te vullen. Maar kijk: de komende weken blijven we alvast gespaard van testbeeld op onze tv.
11x Gemengde reacties op grootste supermaan van het jaar: “Zelfs de maan heeft nu een mondkapje”08/04 08u15 - Het Nieuwsblad: Heel wat twitteraars zijn woensdagochtend vroeg opgestaan om foto’s te maken van de supermaan die afgelopen nacht te zien was. Het ging om de grootste supermaan van het jaar, maar toch was niet iedereen onder de indruk. “Zelfs de supermaan heeft nu een mondkapje.”

Statistieken

Artikels:
21745
Gelezen:
10656
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven