woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Nieuws.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u30
 

Nieuws.nl

Verbergen Tonen
08/04 18u15  Twee Russische sporters gestraft om schending antidopingregels MOSKOU (ANP) - Twee Russische sporters zijn in eigen land gestraft wegens het overtreden van de antidopingregels. Verspringer Dmitri Bobkov is voor twee jaar geschorst na een positieve dopingtest. IJsdanseres Alexandra Stepanova moet al haar gewonnen medailles sinds november 2018 inleveren, omdat ze heeft samengewerkt met een trainer die was geschorst wegens doping. Het Russische antidopingbureau Rusada maakte de sancties bekend. Het bericht Twee Russische sporters gestraft om schending antidopingregels verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 18u15  De Jonge: ten onrechte indruk gewekt van voldoende mondkapjes DEN HAAG (ANP) - 'Coronaminister' Hugo de Jonge heeft ten onrechte de indruk gewekt dat er voor zorgpersoneel genoeg mondkapjes en andere beschermingsmiddelen zijn. Die uitlatingen, die de woede wekten van beroepsverenigingen en vakbonden, waren 'ongelukkig', geeft hij toe. Het bericht De Jonge: ten onrechte indruk gewekt van voldoende mondkapjes verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 18u15  ‘Supermarktomzetten normaliseren weer iets’ DIEMEN (ANP) - De omzetten van Nederlandse supermarkten lagen in de vorige week 7,1 procent hoger dan in de zelfde week in 2019, meldt marktonderzoeksbedrijf Nielsen. Daarmee normaliseren de omzetten van de supermarkten weer een beetje meer na de hamsterwoede die losbarstte na de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland. Het bericht ‘Supermarktomzetten normaliseren weer iets’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Rutte: na crisis lessen trekken over zorg DEN HAAG (ANP) - Als de coronacrisis achter ons ligt moeten er lessen worden getrokken over hoe de Nederlandse zorg is georganiseerd. Daarbij moet worden gekeken hoe er bijvoorbeeld veel sneller kan worden opgeschaald op intensivecareafdelingen, vindt premier Mark Rutte. Het bericht Rutte: na crisis lessen trekken over zorg verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Kamp Westerbork maakt podcast voor 4 mei HOOGHALEN (ANP) - Herinneringscentrum Kamp Westerbork verspreidt op 4 mei een podcast, die de gebruikelijke drukbezochte herdenking op het kampterrein moet vervangen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus organiseert het herinneringscentrum op Dodenherdenking niets op het terrein zelf. De directie roept eventuele bezoekers ook op om thuis te blijven. Het bericht Kamp Westerbork maakt podcast voor 4 mei verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Bijna 65.000 bedrijven hebben loonkosten-aanvraag ingediend DEN HAAG (ANP) - Al bijna 65.000 bedrijven hebben een aanvraag ingediend voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Die regeling steunt bedrijven die door de coronacrisis omzetverlies lijden. Het bericht Bijna 65.000 bedrijven hebben loonkosten-aanvraag ingediend verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Mountainbikester Grobert 4 jaar geschorst wegens doping FRANKFURT (ANP/DPA) - De Duitse mountainbikester Helen Grobert is voor vier jaar geschorst wegens doping. Bij de 27-jarige sportvrouw zijn op 15 november 2017 sporen van het verboden middel testosteron aangetroffen. De schorsing gaat met terugwerkende kracht op 24 maart 2018 in en eindigt op 23 maart 2022. Al haar resultaten vanaf de datum van haar positieve test worden geschrapt. Het bericht Mountainbikester Grobert 4 jaar geschorst wegens doping verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Sneller vertrouwensfunctie na lang verblijf in buitenland DEN HAAG (ANP) - Het moet eenvoudiger worden voor mensen die lang in het buitenland zijn geweest om in Nederland een vertrouwensfunctie te krijgen. Bij de veiligheidsonderzoeken die nodig zijn voor dergelijke posities zal er meer maatwerk worden geboden, aldus minister Ank Bijleveld (Defensie). Het bericht Sneller vertrouwensfunctie na lang verblijf in buitenland verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Kabinet wil nauwelijks gebruikte jihadistenwet toch verlengen DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil jihadverdachten waartegen justitie het bewijs niet rond krijgt kunnen blijven aanpakken. De tijdelijke wet waarmee hun bijvoorbeeld kon worden verboden naar het buitenland te reizen moet blijven, vindt justitieminister Ferd Grapperhaus. Ook al is het rijk van terreurgroep IS inmiddels ingestort, en werd de wet ook toen dat nog niet zo was al zelden gebruikt. Het bericht Kabinet wil nauwelijks gebruikte jihadistenwet toch verlengen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  ‘Versoepeling kan pas bij minder dan 1000 coronapatiënten op ic’ ROTTERDAM (ANP) - Aan versoepeling van de coronamaatregelen kan volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) pas worden gedacht als het aantal Covid-19-patiënten op de intensive cares is afgenomen tot onder de duizend. De verwachting is dat dit de komende twee weken niet zal gebeuren. Het bericht ‘Versoepeling kan pas bij minder dan 1000 coronapatiënten op ic’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  130 Duitse ziekenhuizen willen Nederlandse ic-patiënten overnemen ROTTERDAM (ANP) - 130 Duitse ziekenhuizen zijn bereid om Nederlandse coronapatiënten die op de intensive cares liggen, over te nemen. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, woensdag gezegd. Het bericht 130 Duitse ziekenhuizen willen Nederlandse ic-patiënten overnemen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Voor het eerst minder coronapatiënten op intensive care ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland is het aantal coronapatiënten op de intensive care gedaald. In totaal liggen nu 1408 mensen op een ic. Dinsdag waren het er 1424. Dat maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) woensdag bekend. Het bericht Voor het eerst minder coronapatiënten op intensive care verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 17u15  Kamer niet negatief over apps tegen corona, privacy wel voorop DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer is niet negatief over de twee apps die het kabinet wil inzetten in de strijd tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Maar de partijen willen eerst weten hoe die precies werken en of de privacy erdoor in het geding komt, bleek woensdag tijdens het debat over de coronacrisis. Ook benadrukten meerdere partijen dat het gebruik van de app vrijwillig moet zijn. Het bericht Kamer niet negatief over apps tegen corona, privacy wel voorop verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  Eerste lokale zomerse dag dit jaar en tevens warmste 8 april De BILT (ANP) - In Arcen in Limburg is de temperatuur woensdagmiddag gestegen naar 25,1 graden. Daarmee is dit de eerste lokale zomerse dag van dit jaar geworden. Daarnaast is ook het officiële datum-warmterecord verbroken, meldt Weeronline. Het bericht Eerste lokale zomerse dag dit jaar en tevens warmste 8 april verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  WK atletiek in Oregon verplaatst naar juli 2022 LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen atletiek van Oregon zijn verplaatst naar de periode van 15 tot 24 juli 2022. Ze zouden eerst in augustus 2021 worden gehouden. Dat is niet meer mogelijk, nu de Olympische Spelen van Tokio door de uitbraak van het coronavirus een jaar zijn opgeschoven en in die periode plaatsvinden. Het bericht WK atletiek in Oregon verplaatst naar juli 2022 verscheen eerst op Nieuws.nl.
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/04 16u15  Zzp-organisaties willen verdere compensatie inkomensverliesAMSTERDAM (ANP) - Organisaties van en voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) vragen het kabinet per brief om zzp'ers die door de coronacrisis inkomsten mislopen, ruimer te compenseren. Volgens hen is het verschil tussen de behandeling van werknemers en zzp'ers nog te groot. Het bericht Zzp-organisaties willen verdere compensatie inkomensverlies verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  Rijksmuseum ziet reserves rap verdampenAMSTERDAM (ANP) - Het Rijksmuseum loopt per week tussen de 800.000 en 1 miljoen euro aan inkomsten mis door de gedwongen sluiting in verband met de coronacrisis. 'Van onze inkomsten komt ongeveer 50 procent van het publiek. Dat geld is hard nodig', zegt hoofddirecteur Taco Dibbits. 'We gaan nu heel snel door onze reserves heen. Dit treft ons heel direct en heel zwaar.' Het bericht Rijksmuseum ziet reserves rap verdampen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  ‘Klein grensverkeer naar Duitsland mag, maar doe het niet’KLEVE (ANP) - Even de grens met Duitsland oversteken om daar boodschappen te doen of benzine te tanken mag ook nog als in Duitsland vanaf vrijdag strengere maatregelen gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Een hele dag gaan winkelen in een Duitse stad of een attractie bezoeken valt niet onder het toegestane kortstondige oponthoud en is dus verboden. Dat kan een boete van minimaal 200 euro opleveren. Het bericht ‘Klein grensverkeer naar Duitsland mag, maar doe het niet’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  KPN: beperkte impact coronacrisis in eerste kwartaalDEN HAAG (ANP) - Telecomconcern KPN verwacht een beperkte impact van de coronacrisis op zijn financiële prestaties in het eerste kwartaal. Het is volgens het bedrijf nog te vroeg om te zeggen wat de gevolgen voor de rest van het jaar zullen zijn. Het bericht KPN: beperkte impact coronacrisis in eerste kwartaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  Twee mannen aangehouden na dollemansrit in RotterdamROTTERDAM (ANP) - Twee mannen van 20 jaar oud zijn dinsdag na een dollemansrit aangehouden in Rotterdam. De bestuurder van de auto had op een agent ingereden, maar hem op het laatste moment ontweken. Het bericht Twee mannen aangehouden na dollemansrit in Rotterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 16u15  Strandtenthouders in problemen door NOW-regelingDEN HAAG (ANP) - Strandtenthouders langs de volledige Nederlandse kust hebben woensdag een noodkreet laten horen vanwege de de NOW-regeling die horecazaken moet ondersteunen tijdens de coronacrisis. Volgens de strandpaviljoenhouders en de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zitten er veel hiaten in de regeling. Het bericht Strandtenthouders in problemen door NOW-regeling verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Wielrenner Martin: coronacrisis zit dopingcontroles in de wegBERLIJN (ANP) - Het coronavirus heeft ook dopingcontroles in het wielrennen stilgelegd. Dat vermoedt Tony Martin, de Duitse tijdrijder van Jumbo-Visma. Het bericht Wielrenner Martin: coronacrisis zit dopingcontroles in de weg verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  WHO roept jongeren dringend op vaccinatie te blijven halenDEN HAAG (ANP) - Jongeren die geboren zijn in het jaar 2006 worden opgeroepen ook tijdens de coronacrisis hun vaccinatie tegen de meningokokkenziekte te komen halen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft een dringende oproep gedaan om zodoende extra problemen tijdens en na de coronacrisis voor te zijn. Eerder werden de vaccinaties uitgesteld door de coronacrisis. Het bericht WHO roept jongeren dringend op vaccinatie te blijven halen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Aantal besmettingen in Noord-Nederland blijft ‘stabiel laag’BILTHOVEN (ANP) - De noordelijke provincies blijven nog steeds grotendeels buiten schot in de corona-epidemie. Het aantal besmettingen in Noord-Nederland is 'stabiel laag', rapporteert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het bericht Aantal besmettingen in Noord-Nederland blijft ‘stabiel laag’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Opnieuw coronaspugers veroordeeld tot wekenlange celstrafARNHEM (ANP) - Politierechters hebben woensdag weer diverse zogenoemde coronaspugers veroordeeld tot celstraffen tot twaalf weken. De verdachten die politieagenten bespuugden moeten bovendien 400 euro aan de dienders betalen. Het bericht Opnieuw coronaspugers veroordeeld tot wekenlange celstraf verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Provinciebesturen 50PLUS willen af van partijvoorzitter DalesDEN HAAG (ANP) - De meeste provinciale afdelingen van 50PLUS willen af van partijvoorzitter Geert Dales. Ze hebben het vertrouwen in hem opgezegd omdat hij onder meer als partijbestuurder zou azen op een Tweede Kamerzetel. Het bericht Provinciebesturen 50PLUS willen af van partijvoorzitter Dales verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Pensioenfonds ABP steekt miljoenen in ‘corona-obligaties’HEERLEN (AFN) - Pensioenfonds ABP heeft ongeveer 75 miljoen euro belegd in diverse 'corona-obligaties’, waarvan de opbrengst wordt gebruikt voor bestrijding van de virusuitbraak en de gevolgen daarvan. Daarbij gaat het onder andere om het verbeteren van de gezondheidszorg en ondersteuning van het midden- en kleinbedrijf in Europa. Het bericht Pensioenfonds ABP steekt miljoenen in ‘corona-obligaties’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Fractievoorzitter Azarkan vraagt DENK-bestuur terug te tredenDEN HAAG (ANP) - Farid Azarkan, die het fractievoorzitterschap van DENK voorlopig overneemt, vraagt het bestuur van die partij terug te treden. Hij pleit voor een interim-bestuur 'waarmee ik leiding kan geven om uit deze crisis te komen', zegt de politicus over het conflict in zijn partij. Het bericht Fractievoorzitter Azarkan vraagt DENK-bestuur terug te treden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Wielerunie: fietsen mag, maar dan wel alleenARNHEM (ANP) - Fietsen mag nog, zegt de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) tegen alle recreanten. Maar slechts als je dat alleen en vooral heel voorzichtig doet. Want de ziekenhuizen liggen al zo vol met coronapatiënten. Het bericht Wielerunie: fietsen mag, maar dan wel alleen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Uitstel songfestival kost gemeente Rotterdam 6,7 miljoen euroROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam heeft al voor 8,1 miljoen euro kosten gemaakt als gaststad van het Eurovisiesongfestival. Daarvan wordt maximaal 6,7 miljoen euro niet gedekt door de verzekering als het songfestival in 2021 in Rotterdam doorgaat. Dat laat het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders weten. Het bericht Uitstel songfestival kost gemeente Rotterdam 6,7 miljoen euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 15u15  Aantal doden door coronavirus stijgt met 147 naar 2248BILTHOVEN (ANP) - Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze door het coronavirus zijn overleden, is gestegen naar 2248. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de afgelopen dag 147 nieuwe meldingen over sterfgevallen gekregen van de GGD'en in het land. Het bericht Aantal doden door coronavirus stijgt met 147 naar 2248 verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 14u15  VDL Nedcar wil productie auto’s begin mei hervattenEINDHOVEN (AFN) - VDL Nedcar is van plan de productie van BMW's in Born begin mei weer op te starten, als het kabinet in de tussentijd geen extra maatregelen aankondigt om de coronacrisis in te dammen. Dat bevestigde het bedrijf na berichtgeving door De Limburger. Het bericht VDL Nedcar wil productie auto’s begin mei hervatten verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 14u15  Rutte brandt kaarsje en zoekt hoop in coronatijdDEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft op de woensdag voor Pasen in een Haagse kerk een kaarsje gebrand. Ook middenin de corona-epidemie is Pasen 'het feest van hoop', beklemtoont de minister-president. Het bericht Rutte brandt kaarsje en zoekt hoop in coronatijd verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 14u15  CBS: bijna 1,4 miljoen flexwerkers met onzeker dienstverbandDEN HAAG (ANP) - De coronacrisis kan makkelijk veel banen raken in Nederland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had ruim 72 procent van de flexibele werknemers vorig jaar een minder zeker dienstverband. Dat komt neer op bijna 1,4 miljoen flexwerkers. Meer dan de helft van hen was jonger dan 25 jaar en het merendeel studeerde nog. Het bericht CBS: bijna 1,4 miljoen flexwerkers met onzeker dienstverband verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Politie bekeurt 22 bezoekers in Nijmeegs caféNIJMEGEN (ANP) - De politie in Nijmegen heeft boetes uitgedeeld aan 22 bezoekers van een café in die stad. Het café was ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Toen de politie binnenviel, zaten de bezoekers te pokeren, aldus de Nijmeegse politie woensdag op Facebook. Het bericht Politie bekeurt 22 bezoekers in Nijmeegs café verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Nederlanders om in de gaten te houden: mede-initiatiefnemer Rosalie Swart van Koetjes & KalfjesStudenten Rosalie Swart en Leonoor Wismans zijn beide student en hebben ieder op hun eigen Het bericht Nederlanders om in de gaten te houden: mede-initiatiefnemer Rosalie Swart van Koetjes & Kalfjes verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Nog veel onduidelijk over fatale steekpartij 20-jarige Haagse manDEN HAAG (ANP) - Het is nog altijd onduidelijk wie eind vorig jaar de 20-jarige Bilal Aydin in Den Haag heeft doodgestoken. Twee 19-jarige mannen zitten vast op verdenking van (medeplegen van) doodslag, maar of zij hebben gestoken - en of een van hen de fatale steek in zijn wang heeft toegebracht - is niet bekend. Het bericht Nog veel onduidelijk over fatale steekpartij 20-jarige Haagse man verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Ic-chef Gommers: voorzichtig kijken naar ‘groene fase’DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe corona-patiënten dat er dagelijks netto bij komt op de intensive care neemt 'ongelooflijk snel' af, ziet Diederik Gommers voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Hij durft zelfs een beetje te kijken naar de 'groene fase', waarin de ic-zorg weer op een enigszins gebruikelijk niveau komt. Het bericht Ic-chef Gommers: voorzichtig kijken naar ‘groene fase’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Landelijke ‘feestdag’ voor geslaagde scholierenDEN HAAG (ANP) - Er komt een landelijke 'feestdag' voor geslaagde scholieren, wat onderwijsminister Arie Slob betreft. Op 4 juni zouden zij samen de traditionele vlag met schooltas kunnen uithangen. Of de corona-epidemie tegen die tijd meer festiviteiten toelaat, is nog onduidelijk. Het bericht Landelijke ‘feestdag’ voor geslaagde scholieren verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Beurzen doen stap terug na sterke oplevingAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stap terug, na de sterke opleving in de afgelopen dagen. Beleggers verschoven hun aandacht weer naar de negatieve economische impact van de pandemie, na het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket. Het bericht Beurzen doen stap terug na sterke opleving verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Boeing voert twee software-updates door voor 737 MAXSEATTLE (ANP/RTR) - Vliegtuigfabrikant Boeing moet nog eens twee software-updates uitvoeren voor zijn geplaagde toestel 737 MAX. Dat type toestel staat al sinds maart 2019 aan de grond nadat er in korte tijd twee dodelijke crashes mee waren gebeurd. Het bericht Boeing voert twee software-updates door voor 737 MAX verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  ‘Duitse economie kan zware recessie doorstaan’BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse economie zal dit jaar in een diepe recessie belanden door de coronacrisis, maar is goed uitgerust om die te weerstaan en volgend jaar weer sterk te groeien. Dat melden vijf vooraanstaande Duitse economische onderzoeksinstituten. Het bericht ‘Duitse economie kan zware recessie doorstaan’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 13u15  Kolder nieuwe bondscoach schaatstalenten KNSBUTRECHT (ANP) - Peter Kolder is door de schaatsbond KNSB aangesteld als de bondscoach van de junioren. De 44-jarige schaatstrainer zal de gezamenlijke trainingen van de grootste schaatstalenten coördineren. Bij de wereldbekers en kampioenschappen fungeert hij als bondscoach. Het bericht Kolder nieuwe bondscoach schaatstalenten KNSB verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 12u15  Klimaatzaak tegen Shell in december van startDEN HAAG (ANP) - Shell en Milieudefensie staan in december tegenover elkaar in de rechtszaal. Samen met zes andere organisaties en 17.000 mensen die zich als mede-eiser hebben opgegeven, eist Milieudefensie dat het olie- en gasbedrijf de CO2-uitstoot die het veroorzaakt drastisch vermindert. De rechtbank in Den Haag heeft vier zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Het bericht Klimaatzaak tegen Shell in december van start verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 12u15  Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te wordenDEN HAAG (ANP) - Mensen die besmet zijn met het coronavirus en slechts milde klachten hebben, zijn misschien niet immuun als ze het virus daarna nog een keer tegenkomen. Dat blijkt uit eerste onderzoeken, meldt RIVM-expert Jaap van Dissel woensdag aan de Tweede Kamer. Het bericht Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 12u15  5 Uur Show maakt comeback op televisieAMSTERDAM (ANP) - Het programma 5 Uur Show maakt een comeback op televisie. SBS6 zendt het programma vanaf maandag 31 augustus uit, kondigt de zender aan. Het bericht 5 Uur Show maakt comeback op televisie verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Wolfsen: bij coronavirus-apps moet privacy gewaarborgd zijnDEN HAAG (ANP) - Als de privacy van alle Nederlanders niet gewaarborgd kan worden bij de apps die de overheid wil inzetten in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, kunnen die er niet komen. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat hun zorggegevens niet weglekken naar de overheid, bedrijven of anderen. Dat zei voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, Aleid Wolfsen, op BNR. Het bericht Wolfsen: bij coronavirus-apps moet privacy gewaarborgd zijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Pakketbezorgers dreigen PostNL met rechtszaak om coronadrukteEDE (ANP) - Pakketbezorgers dreigen PostNL voor de rechter te slepen wegens de grote werkdruk die is ontstaan door maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Het bedrijf betaalt volgens de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) zelfstandige opdrachtnemers niet voldoende voor alle extra werkzaamheden. Het bericht Pakketbezorgers dreigen PostNL met rechtszaak om coronadrukte verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Strengere corona-regels Hornbach met PasenHOUTEN (ANP) - Als maatregel tegen de verspreiding van corona gaat bouwmarktketen Hornbach in de aanloop naar Pasen het maximale aantal bezoekers per vestiging fors verlagen. Als regel werd aangehouden 1 klant per 25 vierkante meter, maar Hornbach hanteert vanaf nu 1 bezoeker per 50 vierkante meter. Ook wordt de toestroom van auto's op de parkeerplaatsen gereguleerd. Het bericht Strengere corona-regels Hornbach met Pasen verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  RIVM: flinke daling nieuwe coronabesmettingen onder zorgverlenersDEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuw geregistreerde coronabesmettingen onder zorgverleners daalt flink. Dat zegt hoofd infectieziekten van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Jaap van Dissel in de Tweede Kamer. Het bericht RIVM: flinke daling nieuwe coronabesmettingen onder zorgverleners verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Staatssecretaris mag vreemdelingen overdragen aan ItaliëDEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Sander Dekker van Justitie en Veiligheid mag bijzonder kwetsbare vreemdelingen blijven overdragen aan Italië, ondanks de coronacrisis. Dat heeft de Raad van State besloten. Het bericht Staatssecretaris mag vreemdelingen overdragen aan Italië verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Pasen wordt koeler met kans op buienAMSTERDAM (ANP) - Met Pasen wordt het beduidend minder warm en is er kans op buien. Op eerste paasdag kan het zelfs onweren, meldt Weeronline. Terwijl het op paaszaterdag lokaal nog 23 graden kan worden, komt de temperatuur op tweede paasdag niet boven de 12 tot 16 graden uit. Het bericht Pasen wordt koeler met kans op buien verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Hoekstra: akkoord steunpakket moet lukken, maar geen eurobondsBRUSSEL (ANP) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën denkt dat 'het echt moet lukken' om een akkoord tussen de eurolanden te kunnen bereiken over een 'zwaar pakket' Europese steunmaatregelen om de klap van de coronacrisis op te vangen. 'Maar voor mij is het helder dat euro-obligaties er niet komen.' Het bericht Hoekstra: akkoord steunpakket moet lukken, maar geen eurobonds verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Veel belangstelling voor jaarlijkse bijentellingLEIDEN (ANP) - Al zevenhonderd mensen hebben zich in korte tijd aangemeld om mee te doen aan de Nationale Bijentelling in het weekend van 18 en 19 april. Volgens een woordvoerster van organisator Naturalis heeft de grote belangstelling waarschijnlijk te maken met de corona-uitbraak, waardoor mensen gebonden zijn aan huis en tuin. Het bericht Veel belangstelling voor jaarlijkse bijentelling verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 11u15  Franse economie stevent af op sterkste krimp in vredestijdPARIJS (ANP/RTR) - De Franse economie is in het eerste kwartaal met naar schatting 6 procent gekrompen ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Met die raming komt de centrale bank van Frankrijk. Het zou de sterkste economische krimp in Frankrijk zijn sinds de Tweede Wereldoorlog. Het bericht Franse economie stevent af op sterkste krimp in vredestijd verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 10u15  AEX lager na uitblijven steunakkoord eurolandenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag met verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen deden een stap terug na de recente sterke opleving. Na de hoop op een mogelijke afvlakking van het coronavirus verschoof de aandacht van beleggers weer naar de negatieve economische impact van de pandemie. Ook verwerkten de markten het nieuws dat de eurolanden na lang overleg nog geen akkoord hebben bereikt over een economisch steunpakket. Het bericht AEX lager na uitblijven steunakkoord eurolanden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 09u15  ‘Efteling en Rijksmuseum worden het meest gemist’AMSTERDAM (ANP) - Het paasweekend is traditiegetrouw de start van het attractieseizoen, maar door de coronacrisis lopen de dingen dit jaar anders en liggen de attracties er verlaten bij. Als we konden kiezen zouden we met Pasen het liefst naar de Efteling gaan, gevolgd door Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Wildlands Adventure Zoo (voorheen Dierenpark) in Emmen. Dat heeft merkenonderzoeker Hendrik Beerda Brand Consultancy uitgezocht door een rondvraag onder 1600 mensen. Het bericht ‘Efteling en Rijksmuseum worden het meest gemist’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 09u15  Heineken trekt vooruitzichten in na daling bierverkoopAMSTERDAM (ANP) - Bierbrouwer Heineken denkt in het eerste kwartaal 4 procent minder bier en andere drank te hebben verkocht als gevolg van de coronapandemie. De situatie zal in het tweede kwartaal alleen maar verslechteren, waarschuwt het Nederlandse drankconcern. Heineken trekt daarom alle eerder gemelde prognoses voor het boekjaar 2020 in. Het bericht Heineken trekt vooruitzichten in na daling bierverkoop verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 09u15  Tesla verlaagt salarissen wegens coronavirusSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Autofabrikant Tesla betaalt personeel vanaf aanstaande maandag minder loon uit. De maker van elektrische voertuigen wil zo geld besparen, nu een aantal fabrieken zijn gesloten of op verminderde kracht draaien. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een intern memo. Het bericht Tesla verlaagt salarissen wegens coronavirus verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 09u15  Coach Serena Williams eist hulp voor tennissers in noodNEW YORK (ANP) - De internationale tennisbonden moeten de lager gerangschikte profs helpen die door de coronacrisis financieel in de problemen zijn gekomen. Dat bepleit Patrick Mouratoglou, de Franse coach van de Amerikaanse toptennisster Serena Williams. Het bericht Coach Serena Williams eist hulp voor tennissers in nood verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 09u15  Nikkei stijgt ondanks noodtoestand in JapanTOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag opnieuw met winst gesloten. De Japanse premier Shinzo Abe maakte een einde aan de onzekerheid onder beleggers door de langverwachte noodtoestand uit te roepen in Tokio en zes andere delen van het land na een toename van het aantal besmettingsgevallen van het coronavirus. De noodtoestand geldt voor een maand. Het bericht Nikkei stijgt ondanks noodtoestand in Japan verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 09u15  Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euroBRUSSEL (ANP) - De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben hun onderhandelingen over een injectie van 540 miljard euro in de Europese economie vanwege de coronacrisis opgeschort. Na een videoconferentie die dinsdagmiddag om 16.00 uur begon en de hele nacht doorging, bleken vooral Nederland en Italië niet te willen wijken van hun posities over euro-obligaties en het Europese noodfonds ESM. Het overleg wordt donderdag voortgezet, aldus Eurogroepvoorzitter Mario Centeno. Het bericht Geen akkoord Eurogroep over steunpakket van 540 miljard euro verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 08u15  Italië en Nederland onwrikbaar in strijd over coronamiljardenBRUSSEL (ANP) - De ministers van Financiën van de eurolanden (Eurogroep) hebben na zeventien uur deels nachtelijk overleg nog steeds geen akkoord bereikt over een economisch steunpakket van ruim 500 miljard euro in verband met de coronacrisis. Volgens ingewijden geven minister Wopke Hoekstra en de Italiaan Roberto Gualtieri elk geen duimbreed toe op twee hoofdpunten, het Europees noodfonds ESM en eurobonds. Het bericht Italië en Nederland onwrikbaar in strijd over coronamiljarden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 08u15  Boze belegger klaagt vergaderapp Zoom aanSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Zoom Video, het bedrijf achter de momenteel razend populaire app voor videovergaderingen, is aangeklaagd wegens vermeende fraude. Een aandeelhouder beschuldigt de techonderneming ervan zwakke plekken in de beveiliging van de software te hebben verzwegen. Het bericht Boze belegger klaagt vergaderapp Zoom aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 08u15  Fitch zet kredietbeoordeling ArcelorMittal op junk om coronaLONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietstatus van staalconcern ArcelorMittal verlaagd naar junk vanwege de moeilijke marktomstandigheden in de staalindustrie door de coronacrisis. Dat betekent dat er volgens Fitch aanzienlijke risico's zijn verbonden aan de mate waarin het aan de beurs in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Het bericht Fitch zet kredietbeoordeling ArcelorMittal op junk om corona verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 08u15  Arrestatieteam Den Haag schiet man in been na geluidsoverlastDEN HAAG (ANP) - Een arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een arrestant neergeschoten aan de Honthorststraat in Den Haag. De man is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het bericht Arrestatieteam Den Haag schiet man in been na geluidsoverlast verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 07u15  ‘Coronacrisis mogelijk grootste wereldwijde ramp sinds WOII’DEN HAAG (ANP) - Het coronavirus kan de grootste wereldwijde ramp sinds de Tweede Wereldoorlog worden. Het besmettelijke virus brengt overal ter wereld de meest kwetsbare mensen in gevaar. Daarvoor waarschuwt het Rode Kruis. Het bericht ‘Coronacrisis mogelijk grootste wereldwijde ramp sinds WOII’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 07u15  ‘Bijna helft van uitzendkrachten is baan kwijtgeraakt’DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van alle uitzendkrachten (49 procent) zit zonder werk door de coronacrisis. Dat meldt vakbond CNV op basis van onderzoek van Maurice de Hond onder vijfhonderd uitzendkrachten. Het bericht ‘Bijna helft van uitzendkrachten is baan kwijtgeraakt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 04u15  CBR hoopt eind dit jaar achterstanden te hebben weggewerktRIJSWIJK (ANP) - Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) hoopt eind dit jaar de grote achterstanden bij de beoordeling van mensen die wegens leeftijd of ziekte periodiek een medische herkeuring moeten ondergaan te hebben weggewerkt. Dat zegt directeur en voormalig D66-leider Alexander Pechtold tegen De Telegraaf. Het bericht CBR hoopt eind dit jaar achterstanden te hebben weggewerkt verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 02u15  EU-ministers zetten hakken in zand over coronamiljardenBRUSSEL (ANP) - De EU-ministers van de eurolanden (Eurogroep) zetten de hakken in het zand bij overleg over een Europese miljardeninjectie in de economie vanwege de coronacrisis. Eurogroepvoorzitter Mario Centeno is er na ruim negen uur overleggen nog niet in geslaagd een unaniem besluit over kredietmaatregelen ter waarde van circa 500 miljard euro rond te krijgen. De onderhandelingen dreigen de hele nacht te gaan duren. Het bericht EU-ministers zetten hakken in zand over coronamiljarden verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 01u15  Meeste horeca in Noord-Holland, hoogste dichtheid in ZeelandCORONAVIRUS Het bericht Meeste horeca in Noord-Holland, hoogste dichtheid in Zeeland verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 00u15  Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaalDEN HAAG (ANP) - In het Calamiteitenhospitaal in Utrecht komen 19 ic-bedden voor coronapatiënten. Defensie en het UMC Utrecht breiden daarvoor de bestaande capaciteit van 12 ic-bedden in het hospitaal met 7 plekken uit. Daarbij levert Defensie 56 verpleegkundigen, 10 artsen, 26 ondersteunende medewerkers en ic-materiaal voor de strijd tegen het coronavirus. Het bericht Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
08/04 00u15  Ook tuinbouw blij met extra maatregelen kabinetAMSTERDAM (ANP) - De extra maatregelen die het kabinet aankondigde, zoals een ruimere garantiestelling bij bepaalde leningen, zijn een belangrijke stap voorwaarts om de noodlijdende tuinbouw te steunen. Dat is het oordeel van Regiegroep Coronacrisis Tuinbouw, waar onder meer Glastuinbouw Nederland, Greenport Holland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland en LTO Nederland in zitten. Volgens de Regiegroep worden de sierteeltketen, en de groente- en fruitketen, hard getroffen door de crisis. Het bericht Ook tuinbouw blij met extra maatregelen kabinet verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 23u15  Ook Levi Strauss trekt jaarprognose inSAN FRANCISCO (ANP) - Jeansmaker Levi Strauss schrapt zijn eerdere verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De impact van het virus op de resultaten van de maker van spijkerbroeken en andere mode is nog ongewis. Daarom waagt het bedrijf zich niet aan voorspellingen. In het lopende tweede kwartaal zal de impact 'significant' zijn, zo werd al wel gewaarschuwd. Het bericht Ook Levi Strauss trekt jaarprognose in verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 23u15  Eerdere winsten op Wall Street volledig verdamptNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen de handel uitgegaan, na eerder duidelijk op winst te hebben gestaan. Met name de prijsval van olie drukte het sentiment. Nog altijd hangt de vraag boven de markt of grote olieproducenten Rusland en Saudi-Arabië hun geschil over productiebeperkingen de wereld kunnen bijleggen. De landen startten eerder een prijzenoorlog, die de waarde van olie torpedeerde. Op dinsdag kreeg pessimisme onder beleggers over het al dan niet komen tot een deal de overhand. Het bericht Eerdere winsten op Wall Street volledig verdampt verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 23u15  Ondernemers blij met verruiming noodregelingenDEN HAAG (ANP) - Ondernemers zijn blij met de aanpassingen in de noodregeling om meer gedupeerde collega's bij te staan in de coronacrisis. De regering kondigde dinsdag verdere aanpassingen aan waardoor onder meer zogeheten scale-ups, beginnende bedrijven die zich de afgelopen jaren succesvol hebben ontwikkeld en vergroot, kunnen aankloppen bij het rijk. VNO-NCW en MKB-Nederland noemen het goed dat 'witte vlekken' in het noodpakket steeds verder ingevuld worden. Het bericht Ondernemers blij met verruiming noodregelingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 22u15  Vijf tips over zaak neergeschoten oud-profvoetballer AbdellaouiAMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vijf tips binnengekregen over de zaak rond het neerschieten van de oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui. Met die informatie gaat de politie verder met het onderzoek. Het bericht Vijf tips over zaak neergeschoten oud-profvoetballer Abdellaoui verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 22u15  Politie krijgt tien tips over museumroof Singer LarenLAREN (ANP) - De politie heeft tien tips gekregen over de museumroof in het Singer in Laren vorige week. Dat is bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het bericht Politie krijgt tien tips over museumroof Singer Laren verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 22u15  Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisisEINDHOVEN (ANP) - De Eindhovens chipmaker NXP Semiconductors kampt met negatieve effecten van het nieuwe coronavirus. Topman Richard Clemmer spreekt in een update over een minder dan verwachte vraag naar chips bij eindklanten. Daardoor zal het resultaat in het eerste kwartaal fors lager uitvallen dan eerder gedacht. Het bericht Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 22u15  Opnieuw miljarden voor ondernemers: kabinet verruimt regelingenDEN HAAG (ANP) - Het kabinet breidt de bestaande regelingen uit die ondernemers in coronaproblemen moeten helpen. Bedrijven uit veel meer getroffen sectoren kunnen een beroep doen op een gift van 4000 euro. Het budget dat het kabinet beschikbaar stelt om garant te staan voor bepaalde leningen wordt verruimd van 1,5 miljard naar 10 miljard. Het bericht Opnieuw miljarden voor ondernemers: kabinet verruimt regelingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 21u15  Ook Grand Prix van Canada uitgesteld in Formule 1MONTREAL (ANP) - Ook de Grand Prix van Canada voor Formule 1-wagens gaat niet door. Het organisatiecomité liet weten dat het in overleg met de Canadese autoriteiten heeft besloten de race, die op 14 juni in Montreal zou worden verreden, tot nader order uit te stellen. Het bericht Ook Grand Prix van Canada uitgesteld in Formule 1 verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 20u15  Rutte: coronamaatregelen juist nodig voor economieDEN HAAG (ANP) - De strenge maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen zijn juist nodig voor economisch herstel, zegt premier Mark Rutte. Wie roept om versoepeling omdat de economie daarom zou vragen, creëert volgens hem 'een schijntegenstelling'. Het bericht Rutte: coronamaatregelen juist nodig voor economie verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 20u15  Kabinet wil app voor opsporing contacten van coronapatiëntDEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil twee apps gaan gebruiken waarmee contacten kunnen worden opgespoord van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Naar deze technologie voor contactonderzoek, wordt nu onderzoek gedaan, zei zorgminister Hugo de Jonge dinsdag na het crisisberaad. Het bericht Kabinet wil app voor opsporing contacten van coronapatiënt verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 20u15  Lufthansa krimpt vloot in vanwege coronacrisisFRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa neemt afscheid van tientallen van zijn vliegtuigen in een poging de kosten omlaag de krijgen nu de coronacrisis de sector in problemen brengt. Het concern neemt onder meer versneld afscheid van een zestal Airbus A380 superjumbo's die al in de etalage stonden. Verder worden nog eens twaalf zogeheten widebody-vliegtuigen uit de vloot genomen. Verder neemt Lufthansa afscheid van elf 'kleinere' A320-jets. Het bericht Lufthansa krimpt vloot in vanwege coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 20u15  Rutte: voortduren maatregelen na 28 april is reëelDEN HAAG (ANP) - Het is zeker reëel dat de strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, na 28 april van kracht blijven. Dat zei premier Mark Rutte na afloop van het overleg van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb). Het bericht Rutte: voortduren maatregelen na 28 april is reëel verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 20u15  ‘WHO moet erkennen dat coronavirus van wilde dieren komt’DEN HAAG (ANP) - World Animal Protection roept samen met nog 240 dierenorganisaties de Wereldgezondheidsorganisatie op om te erkennen dat het coronavirus verband houdt met de wereldwijde handel in wilde dieren. De Nederlandse organisaties Stichting SPOTS en Stichting AAP tekenden de brief ook. Het bericht ‘WHO moet erkennen dat coronavirus van wilde dieren komt’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 20u15  Rutte: geen nieuwe maatregelen tegen coronavirusDEN HAAG (ANP) - Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat te beteugelen, zegt premier Mark Rutte. Maar het is nu wel zaak de regels te blijven naleven, ook in het paasweekend, onderstreept hij. Het bericht Rutte: geen nieuwe maatregelen tegen coronavirus verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 19u15  Steeds meer consumenten vragen een betaalpauze aanDoor de coronacrisis hebben veel mensen minder of geen werk, waardoor minder te besteden hebben Het bericht Steeds meer consumenten vragen een betaalpauze aan verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 19u15  Horeca pleit voor ‘reparatie’ NOW-regelingAMSTERDAM (ANP) - De noodregeling om ondernemers tijdens de coronacrisis uit de brand te helpen, kampt met een aantal hiaten waardoor gedupeerde ondernemers toch op kosten worden gejaagd. Daarvoor waarschuwt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die meent dat regelingen rooskleuriger zijn voorgesteld dan nu in de praktijk blijkt. Het bericht Horeca pleit voor ‘reparatie’ NOW-regeling verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 19u15  Britse dochter BAM zet meer dan 400 medewerkers op straatBUNNIK (ANP) - BAM Construct UK zet vanwege de coronacrisis meer dan 400 medewerkers op straat. Het bestuur en het hogere management van de Britse dochter van bouwconcern BAM hebben ook besloten om voorlopig genoegen te nemen met minder salaris. Het bericht Britse dochter BAM zet meer dan 400 medewerkers op straat verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 19u15  Ahold Delhaize voorziet flink hogere kwartaalomzet dankzij coronaZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize voorziet dankzij het massale gehamster door de coronapandemie een flinke omzetstijging in zijn cijfers over het eerste kwartaal. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn en Bol.com wist zijn verkopen de afgelopen tijd stevig op te krikken. Het bericht Ahold Delhaize voorziet flink hogere kwartaalomzet dankzij corona verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 19u15  11 miljoen euro steun voor huis-aan-huisbladen en lokale omroepenDEN HAAG (ANP) - Lokale kranten en omroepen kunnen bij het Rijk aankloppen voor een eenmalige bijdrage om de coronacrisis te doorstaan. Mediaminister Arie Slob roept daarvoor een tijdelijk steunfonds in het leven met 11 miljoen euro in kas. Hij vraagt gemeenten en provincies verder om bijvoorbeeld te blijven adverteren in de plaatselijke pers of zelf ook geld bij te leggen. Het bericht 11 miljoen euro steun voor huis-aan-huisbladen en lokale omroepen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  Vastgoedfondsen doen het goed op groen DamrakAMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven steun aan de handel. Met name vastgoedfondsen deden het goed na berichten dat in sommige Europese landen het einde van de lockdown in zicht is. Het bericht Vastgoedfondsen doen het goed op groen Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  Kwalificatieperiode voor Tokio 2020 in atletiek opgeschortMONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen. Het bericht Kwalificatieperiode voor Tokio 2020 in atletiek opgeschort verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  Uitpraatgesprek Rutte met Spanje en Italië komt er maar niet vanDEN HAAG/BRUSSEL (ANP) - Het videogesprek waarin premier Mark Rutte de wrevel van zijn Zuid-Europese collega's over de Nederlandse bedenkingen over coronasteunmaatregelen hoopte weg te nemen, is waarschijnlijk van de baan. Eerst zijn nu de ministers van Financiën aan zet en het is maar de vraag of een uitpraattelefoontje daarna nog nodig is, zeggen ingewijden. Het bericht Uitpraatgesprek Rutte met Spanje en Italië komt er maar niet van verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  Zorgorganisaties dringen aan op meer beschermingsmiddelenUTRECHT (ANP) - Zorgmedewerkers in de ouderenzorg hebben sneller en meer beschermingsmiddelen nodig om zich te kunnen beschermen tegen het coronavirus. De zorg voor met corona besmette ouderen, zowel in verpleeghuizen als thuis, dreigt anders vast te lopen. Daarvoor waarschuwt ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties. Het bericht Zorgorganisaties dringen aan op meer beschermingsmiddelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  ‘Nog veel zzp’ers vrezen coronasteun mis te lopen’GRONINGEN (ANP) - Nog veel zzp'ers in Nederland vrezen in de coronacrisis buiten de boot vallen als het gaat om de steunmaatregelen van het kabinet. Belangenbehartiger Stichting ZZP Nederland wil daarom dat er meer maatwerk toegepast gaat worden. Het bericht ‘Nog veel zzp’ers vrezen coronasteun mis te lopen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  Directie en personeel Formule 1-organisatie leveren ook inLONDEN (ANP) - Ook het concern dat de Formule 1 organiseert, ontkomt niet aan maatregelen vanwege de coronapandemie. Het bedrijf heeft bijna de helft van het personeel tot eind mei met verlof gestuurd. Voorzitter Chase Carey van F1 en andere leden van de directie en het management zijn akkoord gegaan met een vermindering van het salaris. Het bericht Directie en personeel Formule 1-organisatie leveren ook in verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 18u15  ‘Woonkamerduel’ darters Van Barneveld en Taylor op donderdagavondDEN HAAG (ANP) - Darters Raymond van Barneveld en Phil Taylor gaan het donderdagavond tegen elkaar opnemen. Het duel tussen de twee iconen van de sport begint om 20.00 uur Nederlandse tijd. Beiden gooien op een bord in hun eigen woonkamer, in respectievelijk Den Haag en Stoke-on-Trent. Het bericht ‘Woonkamerduel’ darters Van Barneveld en Taylor op donderdagavond verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 17u15  Prinses Margriet is trots op haar ‘Rode Kruisers’DEN HAAG (ANP) - Prinses Margriet is erg te spreken over de inzet van medewerkers en vrijwilligers van het Rode Kruis tijdens de coronacrisis. De prinses, erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, heeft daarom vanuit huis een videoboodschap voor ze opgenomen. Het bericht Prinses Margriet is trots op haar ‘Rode Kruisers’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 17u15  25 miljoen banen op de tocht vanwege uitvallen vliegreizenGENÈVE (ANP) - Zeker 25 miljoen banen in de luchtvaart- en reisbranche staan op de tocht door de massale uitval van vliegreizen vanwege het nieuwe coronavirus. Daarvoor waarschuwt de internationale brancheorganisatie IATA. Volgens de organisatie dreigt ruim een derde van 65,5 miljoen banen in de luchtvaart- en toerismesector wereldwijd te verdwijnen. Het bericht 25 miljoen banen op de tocht vanwege uitvallen vliegreizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 17u15  ‘Nederlandse economie krimpt dit jaar met 8 procent’AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie zal vanwege de impact van de coronacrisis dit jaar waarschijnlijk met wel 8 procent krimpen. Dat meldt ING in een nieuwe raming. In het tweede kwartaal vertoont de economie naar verwachting een neergang van dik 16 procent. Voor de wereldeconomie rekent ING in 2020 op 2 procent krimp. De eurozone moet het doen met een neergang van 5 procent dit jaar, aldus de economen van de bank. Het bericht ‘Nederlandse economie krimpt dit jaar met 8 procent’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 17u15  ‘Wereldwijd 195 miljoen banen weg door coronacrisis’GENÈVE (ANP) - Door de pandemie met het nieuwe coronavirus zullen in het tweede kwartaal wereldwijd 195 miljoen banen verloren gaan. De virusuitbraak zorgt vooral in Europa, Azië en de Arabische wereld voor een sterke daling van het aantal arbeidsplaatsen, verwacht de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Het bericht ‘Wereldwijd 195 miljoen banen weg door coronacrisis’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 17u15  Kleine toename op ic’s: 15 patiënten meerROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw slechts licht gestegen. De afgelopen 24 uur is het totale aantal Nederlandse ic-patiënten met 15 gestegen naar 1424, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) dinsdag bekend. Maandag kwamen er per saldo 24 ic-patiënten bij. Het bericht Kleine toename op ic’s: 15 patiënten meer verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 16u15  Coco kan het! is Prentenboek van het JaarAMSTERDAM (ANP) - Coco kan het!, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen van komend jaar, die in januari beginnen met Het Nationale Voorleesontbijt. Dat meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Het bericht Coco kan het! is Prentenboek van het Jaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 16u15  Randstad vraagt overheidssteun aan voor zijn uitzendkrachtenDIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad gaat ook noodsteun van de overheid aanvragen voor zijn uitzendkrachten. Door gebruik te maken van de zogeheten NOW-regeling kan het bedrijf alle ruim 60.000 mensen die via Randstad, Tempo-Team en Yacht aan de slag zijn, in ieder geval tot en met 31 mei in dienst houden met behoud van loon. Het bericht Randstad vraagt overheidssteun aan voor zijn uitzendkrachten verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 16u15  Moederbedrijf WeWork sleept SoftBank voor rechterNEW YORK (ANP) - We Company, het moederbedrijf van verhuurder van kantoorruimte WeWork, sleept zijn grootste aandeelhouder SoftBank Group voor de rechter. De Japanse investeerder zag vorige week af van zijn geplande investering van 3 miljard dollar in extra aandelen van WeWork. Daarmee heeft SoftBank een bestaand contract geschonden, vindt We Company. Het bericht Moederbedrijf WeWork sleept SoftBank voor rechter verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 16u15  Ook Wall Street maakt sprongetjeNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met winsten aan de nieuwe sessie begonnen, waarmee wordt voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment onder beleggers op Wall Street. Ook oplopende olieprijzen deden het sentiment goed. Het bericht Ook Wall Street maakt sprongetje verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 16u15  Ruim 50.000 aanvragen bij UWV voor loonkostenregelingDEN HAAG (ANP) - Ruim 50.000 bedrijven hebben sinds maandagochtend een beroep gedaan op een tegemoetkoming voor de loonkosten in verband met de coronacrisis. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die belast is met de uitvoering van de noodregeling. Het bericht Ruim 50.000 aanvragen bij UWV voor loonkostenregeling verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  Bekende artiesten zingen en spelen in leeg ConcertgebouwAMSTERDAM (ANP) - Het Concertgebouw in Amsterdam presenteert vanaf woensdag artiesten die optreden in de ook dan vrijwel compleet lege muziektempel. Er is slechts één medewerker van Het Concertgebouw aanwezig, op ruime afstand van de podiumkunstenaar. Empty Concertgebouw Sessions heet de nieuwe reeks concerten die digitaal te volgen is. Het bericht Bekende artiesten zingen en spelen in leeg Concertgebouw verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  EK judo in Praag voor tweede keer uitgesteldPRAAG (ANP) - De Europese kampioenschappen judo in Praag moeten weer worden uitgesteld. Het toernooi stond aanvankelijk voor 30 april tot en met 3 mei op het programma, maar werd vanwege de coronacrisis verplaatst naar 19 tot en met 21 juni. Ook die data blijken niet haalbaar, nu in vrijwel heel Europa de sport stilligt. Het bericht EK judo in Praag voor tweede keer uitgesteld verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  Atletiekfederatie wil in 2030 koolstofneutraal zijnMONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de ambitie uitgesproken om binnen tien jaar tijd koolstofneutraal te zijn. Volgens voorzitter Sebastian Coe moet de sport het goede voorbeeld geven aan de wereldbevolking om het leefklimaat te verbeteren. Het bericht Atletiekfederatie wil in 2030 koolstofneutraal zijn verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  Politie deelt ruim 1400 boetes uit voor overtreden coronaregelsDEN HAAG (ANP) - De politie heeft in anderhalve week tijd ruim 1400 mensen beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ze waren met te veel mensen op pad of hielden niet genoeg afstand. Het bericht Politie deelt ruim 1400 boetes uit voor overtreden coronaregels verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  ‘OPEC en Rusland bespreken productieverlaging van 3 maanden’MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland zijn in gesprek over een productieverlaging voor een periode van drie maanden die vanaf mei in moet gaan. Dat meldde het Russische persbureau Tass op basis van ingewijden bij de OPEC. Het bericht ‘OPEC en Rusland bespreken productieverlaging van 3 maanden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  Eerste Kamer stemt in met noodpakket voor stilgevallen economieDEN HAAG (ANP) - Ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met het noodpakket van het kabinet om de ergste klappen van de coronacrisis voor de economie op te vangen. Net als in de Tweede Kamer gaven alle partijen hun zegen aan de maatregelen. Het bericht Eerste Kamer stemt in met noodpakket voor stilgevallen economie verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 15u15  Kerncijfers nieuwe coronavirus: dinsdag 7 aprilDEN HAAG (ANP) - Het nieuwe coronavirus heeft tot nu toe in Nederland zeker 2101 levens geëist, 234 meer dan een etmaal eerder bekend was bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hierbij een overzicht van de belangrijkste cijfers over het nieuwe coronavirus die dinsdagmiddag bekend zijn gemaakt. Het bericht Kerncijfers nieuwe coronavirus: dinsdag 7 april verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 14u15  Dodental door coronavirus stijgt tot boven de 2000BILTHOVEN (ANP) - Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2101. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 234 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 292 hoger dan maandag, toen hierover 260 meldingen binnenkwamen In totaal zijn nu 7427 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij. Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580. Het bericht Dodental door coronavirus stijgt tot boven de 2000 verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 14u02  Politie stuurt sms-bom in hoop op tips woningoverval in BetuweBRAKEL (ANP) - De politie heeft een zogenoemde sms-bom gestuurd naar inwoners van het dorp Brakel in de Betuwe met het verzoek om te kijken naar Opsporing Verzocht. Het programma besteedt dinsdagavond aandacht aan een gewelddadige woningoverval in het dorp. Het bericht Politie stuurt sms-bom in hoop op tips woningoverval in Betuwe verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 14u02  Koning bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den BoschDEN BOSCH (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Omdat de provincie Noord-Brabant het eerste getroffen werd door het coronavirus kreeg het JBZ als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland op grote schaal te maken met het behandelen van coronapatiënten. De koning sprak volgens de Rijksvoorlichtingsdienst tijdens zijn bezoek over de huidige situatie in het JBZ. Piet-Hein Buiting, voorzitter van de Raad van Bestuur, vertelde welke manieren het ziekenhuis heeft bedacht om zoveel mogelijk patiënten van de juiste zorg te voorzien en tegelijkertijd de werkdruk van het personeel te verlagen. Het bericht Koning bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 14u02  Dode door verkeersongeval in VenloVENLO (ANP) - Een inzittende van een personenauto is dinsdagmiddag om het leven gekomen door een verkeersongeval in Venlo. De man reed op de kruising Eindhovenseweg-Geliskensdijkweg met zijn auto achterop de trailer van een vrachtwagen. Hij overleed ter plaatse, aldus een woordvoerder van de politie. Het bericht Dode door verkeersongeval in Venlo verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 13u36  NVM: huizenprijzen nog flink in de lift in eerste kwartaalNIEUWEGEIN (ANP) - De verkoop van bestaande woningen is in het eerste kwartaal licht gedaald vergeleken met een jaar eerder. Wel gingen de huizenprijzen weer flink omhoog. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Volgens de makelaarsorganisatie zijn de effecten van de corona-uitbraak nog niet terug te zien in cijfers over het eerste kwartaal. De belangrijkste zorg van de NVM is de afname van het aantal aangeboden nieuwbouwwoningen. Daardoor zal de grote krapte op de woningmarkt voorlopig nog wel aanhouden, denkt de makelaarsvereniging. Het bericht NVM: huizenprijzen nog flink in de lift in eerste kwartaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 13u15  Olympische vlam niet meer te zien in FukushimaFUKUSHIMA (ANP/RTR) - De olympische vlam is niet meer te zien voor het publiek. De vlam zou tot het einde van deze maand te bewonderen zijn in het J-Village, het nationale trainingscentrum van de Japanse voetballers in Fukushima. Premier Shinzo Abe riep dinsdag echter de noodtoestand uit in zijn land, wat betekent dat bedrijven worden gesloten en iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven. Het bericht Olympische vlam niet meer te zien in Fukushima verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 13u15  Coronapatiënt sneller uit ziekenhuis door thuismeetapparatuurLEIDEN (ANP) - Coronapatiënten van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) die al een eind zijn opgeknapt, kunnen sneller naar huis dankzij een set meetapparatuur waarmee ze hun toestand zelf goed kunnen monitoren. In de 'COVID-box' zit een digitale thermometer, een bloeddrukmeter en een zuurstofsaturatiemeter. Patiënten kunnen daar zelf hun waarden mee opmeten en die dagelijks doorgeven tijdens een videoconsult met een zorgverlener. Het bericht Coronapatiënt sneller uit ziekenhuis door thuismeetapparatuur verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 13u15  Staatsloterij moet aankoopbedrag loten terugbetalenDEN BOSCH (ANP) - De Staatsloterij moet een loterijdeelnemer het aankoopbedrag van een groot aantal loten terugbetalen. Dit heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag besloten. Samen met de proceskosten gaat het om een bedrag van 8000 euro. Het bericht Staatsloterij moet aankoopbedrag loten terugbetalen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 13u15  De ZZP’er zit officieel in niemandslandNiemandsland. De zzp-er zit officieel in niemandsland. Ze worden niet gezien als werknemer, maar ook Het bericht De ZZP’er zit officieel in niemandsland verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 13u15  Gemiddeld zo’n 3 decibel stiller in Nederland: ‘Die ruis is weg’DELFT (ANP) - Dat er in Nederland wegens de coronacrisis minder auto's en treinen rijden en er nauwelijks nog vliegverkeer is, zorgt ervoor dat het stiller is. Het gemiddelde geluidsniveau is met 3 decibel gedaald, meldt de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) dinsdag. Bij de calculatie maakte de stichting gebruik van data van Sensornet, een bedrijf dat verspreid door het land een groot aantal meetpunten heeft. Het bericht Gemiddeld zo’n 3 decibel stiller in Nederland: ‘Die ruis is weg’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u48  Beleggen ten tijde van corona: wat te doen bij dalende beurskoersen?Het zijn uitdagende tijden voor beleggers. Spaargeld en beleggingen zijn niet immuun voor de coronacrisis, Het bericht Beleggen ten tijde van corona: wat te doen bij dalende beurskoersen? verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u48  ‘Luilakken’ op Koningsdag verbodenSTEENWIJKERLAND (ANP) - Het traditionele 'Luilakken' in de Kop van Overijssel in de vroege ochtenduren van Koningsdag is dit jaar verboden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat heeft burgemeester Rob Bats van Steenwijkerland dinsdag besloten. Ook Urk en Barneveld hebben het evenement verboden. Het bericht ‘Luilakken’ op Koningsdag verboden verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u48  Röntgenfoto kan helpen bij opsporen Covid-19NIJMEGEN (ANP) - Röntgenfoto's kunnen artsen helpen te bepalen of een patiënt lijdt aan de ziekte Covid-19. Twee Nederlandse bedrijven hebben software ontwikkeld die de aantasting van longweefsel duidelijk weergeeft en analyseert. Een score tussen 0 en 100 laat zien in hoeverre in een long 'abnormaliteiten' te zien zijn die duiden op Covid-19. Het bericht Röntgenfoto kan helpen bij opsporen Covid-19 verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u48  Banken zetten honderden geldstortautomaten uit vanwege plofkrakenAMSTERDAM (ANP) - Banken zetten honderden zogeheten sealbagautomaten uit in de strijd tegen plofkraken. Van deze automaten waar ondernemers contant geld kunnen storten zijn er ongeveer 1200 in Nederland. Daarvan blijven er slechts ruim 400 in gebruik, met beperkte openingstijden, meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De overige automaten zijn leeggehaald en uitgezet. Criminelen richten zich steeds vaker op sealbagautomaten nu geldautomaten beter worden beveiligd. Het bericht Banken zetten honderden geldstortautomaten uit vanwege plofkraken verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Kappers roepen op: begin alsjeblieft niet aan thuisknippenDEN HAAG (ANP) - Nu de kapperszaken vanwege de coronacrisis voorlopig wel even dichtblijven, zoekt men alternatieven dichter bij huis. Maar kappers waarschuwen met klem: blijf zelf van de schaar en tondeuse af. Het bericht Kappers roepen op: begin alsjeblieft niet aan thuisknippen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Beleggers rekenen op herstel na afvlakking coronavirus in EuropaAMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Beleggers rekenen erop dat na de historische beursdalingen in maart weer herstel voor de boeg ligt. De beurs in Frankfurt maakte dinsdag na twee dagen van stevige winsten een groot deel van zijn verliezen dit jaar goed. De Italiaanse beurs kreeg dankzij de stevige opmars van afgelopen dagen er sinds 12 maart weer een vijfde bij. De Amsterdamse beurs tikte voor het eerst sinds de invoering van de 'intelligente' lockdown in Nederland de 500 punten aan. Het bericht Beleggers rekenen op herstel na afvlakking coronavirus in Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Weer twee MotoGP-races uitgesteldMUGELLO (ANP) - De organisatie van de WK wegrace heeft weer twee grands prix moeten uitstellen vanwege het coronavirus. De wedstrijden in Italië (31 mei) en Catalonië (7 juni) kunnen niet doorgaan. De organisatoren, die werken aan een nieuwe kalender voor dit seizoen, hopen nieuwe data in 2020 te vinden voor de MotoGP-races op de circuits van Mugello en Barcelona. Het bericht Weer twee MotoGP-races uitgesteld verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Taiwan doet ‘onveilige’ app Zoom in de banTAIPEI (ANP/BLOOMBERG) - De overheid van Taiwan verbiedt functionarissen om tijdens hun werk nog langer gebruik te maken van de teleconferentieservice Zoom. De Taiwanese regering neemt die maatregel om veiligheidsredenen. Volgens experts bevat de beveiliging van Zoom gaten waardoor hackers gesprekken kunnen afluisteren en computers van deelnemers kunnen overnemen. Het bericht Taiwan doet ‘onveilige’ app Zoom in de ban verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Supermarkten: kom niet allemaal tegelijk voor de paasboodschappenLEIDSCHENDAM (ANP) - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) roept consumenten op om niet te wachten met de paasboodschappen tot vrijdag of zaterdag. Ook drukt de brancheorganisatie van de supermarkten mensen op het hart om vooral alleen te komen en er geen gezinsuitje van te maken. Volgens supermarkten vinden klanten dat nog het lastigste voorschrift om zich aan te houden. Het bericht Supermarkten: kom niet allemaal tegelijk voor de paasboodschappen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Inzittenden volle bus in Venlo op de bon geslingerdVENLO (ANP) - De politie heeft maandag in Venlo alle inzittenden van een bus een bekeuring gegeven. In de bus zaten inclusief de chauffeur 38 mensen. Ze zaten te dicht op elkaar. Het bericht Inzittenden volle bus in Venlo op de bon geslingerd verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Geen BeNe Ladies Tour vanwege coronacrisisSINT-DENIJS-WESTREM (ANP) - Het coronavirus staat komende zomer het doorgaan van de BeNe Ladies Tour in de weg. De organisatie van de rittenkoers voor vrouwen heeft besloten dat de editie van dit jaar niet wordt verreden. De wedstrijd stond op de wielerkalender voor 9 tot en 12 juli. Het bericht Geen BeNe Ladies Tour vanwege coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 12u15  Kaarsjes aan voor Oezbeekse slachtoffers Tweede WereldoorlogLEUSDEN (ANP) - Op het Sovjet Ereveld in Leusden worden donderdag 24 witte en 77 rode kaarsen aangestoken voor de 101 oorlogsslachtoffers uit Oezbekistan die daar na de Tweede Wereldoorlog zijn begraven. Donderdag is het precies 75 jaar geleden dat de Duitse bezetters de krijgsgevangenen uit de voormalige Sovjet-Unie in Kamp Amersfoort fusilleerden. Het was een van de grootste massa-executies in de oorlogsjaren. Het bericht Kaarsjes aan voor Oezbeekse slachtoffers Tweede Wereldoorlog verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 11u15  107 Nederlandse coronapatiënten kunnen naar ic Duitse deelstaatDÜSSELDORF (ANP) - In totaal kunnen 107 Nederlandse coronapatiënten terecht op de ic's in 68 ziekenhuizen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW). De ziekenhuizen hebben dat laten weten na een verzoek om hulp door minister Martin van Rijn van Medische Zorg, meldt de Duitse krant NRZ. Het bericht 107 Nederlandse coronapatiënten kunnen naar ic Duitse deelstaat verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 11u15  Winkelverkopen Italië omhoog voor lockdown tegen virusROME (ANP) - De winkelverkopen in Italië gingen in februari omhoog, kort voordat het hele land in lockdown ging vanwege de uitbraak van het coronavirus. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau. Italianen gingen boodschappen hamsteren in aanloop naar de quarantainemaatregelen. Het bericht Winkelverkopen Italië omhoog voor lockdown tegen virus verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 10u15  ‘Start Formule 1-seizoen achter gesloten deuren’LONDEN (ANP) - De Formule 1 wil het seizoen beginnen met enkele grands prix zonder toeschouwers. Het plan wordt 'serieus overwogen', meldt de BBC na een videovergadering met teamchefs, rechtenhouders en Jean Todt, de voorzitter van de internationale autosportbond FIA. Het bericht ‘Start Formule 1-seizoen achter gesloten deuren’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 10u15  In de spotlight: videotrainer en journalist Pelpina TripAls kind was ze al creatief druk in de weer, of dit nu een eigen Het bericht In de spotlight: videotrainer en journalist Pelpina Trip verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 10u15  AEX voor het eerst sinds 10 maart boven 500 puntenAMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index begon dinsdag opnieuw met winst en keerde terug boven de 500 puntengrens. De hoofdindex stond op 10 maart voor het laatst tussentijds boven 500 punten. Het laatste slot boven de 500 puntengrens was op 6 maart. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit na de sterke opmars een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van het coronavirus en de omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden bleven de markten ondersteunen. Het bericht AEX voor het eerst sinds 10 maart boven 500 punten verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 09u15  Nieuwe data voor WK tafeltennisBUSAN (ANP) - De internationale tafeltennisbond ITTF heeft nieuwe data gevonden voor het wereldkampioenschap voor landenteams, dat eind februari werd afgelast vanwege de opmars het coronavirus. Het toernooi zou eind maart worden gehouden in het Zuid-Koreaanse Busan. De ITTF hoopte toen nog dat eind juni een optie was om het WK te houden, maar besloot dinsdag voorlopig te mikken op de periode tussen 27 september en 4 oktober. Het bericht Nieuwe data voor WK tafeltennis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 09u15  ABN AMRO voorziet daling huizenprijzen door coronacrisisAMSTERDAM (ANP) - De huizenmarkt krijgt door de coronacrisis zo'n knauw dat de huizenprijzen volgend jaar zullen dalen. Dat voorspellen economen van ABN AMRO. Hoe sterk de daling wordt, is nog ongewis. Dat hangt af van de precieze impact van de crisis. Het bericht ABN AMRO voorziet daling huizenprijzen door coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 08u15  NBA: voor mei geen besluit over vervolg basketbalcompetitieLOS ANGELES (ANP) - Een besluit over de herstart van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zal pas medio mei worden genomen. 'In april zijn we zeker nog niet in staat een beslissing te nemen. En dat wil niet zeggen dat we dat op 1 mei wel zijn', zei Adam Silver, baas van de NBA, in een op Twitter verspreid interview. Het bericht NBA: voor mei geen besluit over vervolg basketbalcompetitie verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 07u15  Dubbele gevoelens voor organisatie Dam tot DamloopALKMAAR (ANP) - De organisatie van de Dam tot Damloop is tevreden over het aantal deelnemers dat zich maandag bij de opening van de inschrijfperiode voor individuele lopers heeft aangemeld. Ondanks de onzekerheid wegens het coronavirus weten de hardlopers het grootste hardloopevenement van Nederland toch te vinden, meent Ron van der Jagt, algemeen directeur van organisator Le Champion. Het bericht Dubbele gevoelens voor organisatie Dam tot Damloop verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 07u15  Waarschuwing voor dichte mistDE BILT (ANP) - Het is dinsdag in de vroege ochtend erg mistig. Vooral in het noorden en westen van het land komt regionaal dichte mist voor, maar ook in Noord-Brabant is het zicht plaatselijk minder dan 200 meter, zo meldt Weeronline. Het KNMI heeft in de provincies Friesland, Flevoland en Noord-Holland code geel ingesteld, wat betekent: wees alert. Het bericht Waarschuwing voor dichte mist verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 07u15  Geen gedwongen huisverkoop tijdens coronacrisisDEN HAAG (ANP) - Mensen die vanwege de coronacrisis hun hypotheek tijdelijk niet kunnen betalen hoeven niet bang te zijn dat ze op straat komen te staan. Minister Stientje van Veldhoven (Wonen) heeft daarover afspraken gemaakt met hypotheekverstrekkers en andere 'woonpartijen' zoals de Nederlandse Vereniging van Banken, het Verbond van Verzekeraars, Nationale Hypotheekgarantie en de Vereniging Eigen Huis. Het bericht Geen gedwongen huisverkoop tijdens coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 07u15  Militairen vertrekken na quarantaine naar AfghanistanDEN HAAG (ANP) - Een nieuwe lichting Nederlandse militairen vertrekt dinsdag voor zes maanden naar Afghanistan. De afgelopen twee weken verbleven de veertig mannen en vrouwen op de Generaal-majoor De Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot in quarantaine om zeker te zijn dat ze niet besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Het bericht Militairen vertrekken na quarantaine naar Afghanistan verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 06u15  Opnieuw EU-overleg over noodfinanciering coronacrisisBRUSSEL (ANP) - De Eurogroep, de ministers van Financiën van de 19 eurolanden, vergadert dinsdag per video over maatregelen om de klap van de coronacrisis op te vangen. Minister Wopke Hoekstra doet mee aan het overleg dat om 15.00 uur begint. Voorzitter Mario Centeno heeft de ministers uit de niet-eurolanden ook uitgenodigd voor de e-bijeenkomst. Het bericht Opnieuw EU-overleg over noodfinanciering coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 06u15  Eerste Kamerleden na weken weer bijeen voor coronamaatregelenDEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer komt dinsdag voor het eerst sinds 10 maart weer bij elkaar om te vergaderen. Het gebouw werd na die dag gesloten in verband met het oprukkende coronavirus. De gemiddelde leeftijd van senatoren ligt wat hoger, zodat ze kwetsbaarder zijn. Veel werkzaamheden gingen wel digitaal door. Het bericht Eerste Kamerleden na weken weer bijeen voor coronamaatregelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
07/04 03u15  Air France-baas: Air France-KLM heeft snel staatssteun nodigPARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft 6 miljard euro in kas, maar heeft vanwege de coronacrisis snel staatssteun van de Franse en Nederlandse regeringen nodig om de vloot in de lucht te kunnen houden. Dat heeft Air France-baas Anne Rigail tegen de Franse krant Le Figaro gezegd. Het bericht Air France-baas: Air France-KLM heeft snel staatssteun nodig verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 23u15  Investeerders steken miljard dollar in AirbnbSAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Airbnb heeft in Silver Lake en Sixth Street Partners twee grote nieuwe investeerders gevonden. Zijn zullen samen 1 miljard dollar in het woningverhuurplatform steken. Het bericht Investeerders steken miljard dollar in Airbnb verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 23u15  KNMV betreurt beslissing veiligheidsregio’s, maar accepteert hetARNHEM (ANP) - De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging KNMV betreurt het dat het nodig is om tijdens het paasweekeinde bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes af te sluiten voor groepen motorrijders en wielrenners. 'Maar we accepteren het', aldus een woordvoerder. Het bericht KNMV betreurt beslissing veiligheidsregio’s, maar accepteert het verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 23u15  Wall Street toont krachtig herstelNEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met flinke winsten geëindigd, na de verliezen van vrijdag. Beleggers trokken zich op aan nieuwe cijfers die wijzen op een soort afvlakking in de verspreiding van het nieuwe coronavirus. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten. Het bericht Wall Street toont krachtig herstel verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 22u15  Bepaalde plekken in paasweekend dicht voor motorrijdersUTRECHT (ANP) - Bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes worden komend weekeinde afgesloten voor motorrijders en wielerclubs. Dit om wandelaars de kans te geven het komende paasweekeinde van het mooie weer te genieten. Dat hebben de veiligheidsregio’s maandag in Utrecht afgesproken. Het bericht Bepaalde plekken in paasweekend dicht voor motorrijders verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 21u15  ‘IMF komt vanwege coronacrisis met kortlopende dollarleningen’WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat in verband met de coronacrisis mogelijk kortlopende dollarleningen verstrekken. Die zijn bedoeld voor landen die een tekort hebben aan dollars, maar die niet genoeg schatkistpapier bezitten om deel te nemen aan een speciaal voor dit probleem bedoeld programma van de Amerikaanse Federal Reserve. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bericht ‘IMF komt vanwege coronacrisis met kortlopende dollarleningen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 19u15  Actrice uit James Bond en De Wrekers, Honor Blackman, overledenLONDEN (ANP) - De Britse actrice Honor Blackman die bekend werd als 'bondgirl' en door haar hoofdrol in de tv-serie The Avengers (De Wrekers), is op 94-jarige leeftijd overleden. De familie heeft laten weten dat ze vredig is ingeslapen in haar huis in het zuidoosten van Engeland, aldus de BBC. Het bericht Actrice uit James Bond en De Wrekers, Honor Blackman, overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 19u15  Alzheimer Nederland verspreidt raamposters met vergeet-mij-nietjesAMERSFOORT (ANP) - Alzheimer Nederland verspreidt komende dagen raamposters, ansichtkaarten en spandoeken met daarop afbeeldingen van vergeet-mij-nietjes. De campagne #wevergetenjullieniet is bedoeld als gebaar waarmee Nederlanders kunnen laten zien dat ze tijdens de paasdagen stilstaan bij mensen die ze in deze tijd missen. Het bericht Alzheimer Nederland verspreidt raamposters met vergeet-mij-nietjes verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 19u15  Specialisten: meer doden door corona in verpleeghuizenUTRECHT (ANP) - Het aantal sterfgevallen in verpleeghuizen zou weleens fors hoger kunnen liggen dan uit de officiële statistieken blijkt. Verenso, de vereniging voor specialisten ouderengeneeskunde, stelt dat op basis van cijfers uit elektronische patiëntendossiers. Het bericht Specialisten: meer doden door corona in verpleeghuizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 19u15  Annie M.G. Schmidtlezing wordt verplaatst naar 2021DEN HAAG (ANP) - De 21e Annie M.G. Schmidtlezing die Koos Meinderts op 13 mei zou geven, zal dit jaar niet plaatsvinden door alle coronamaatregelen. De organisatie heeft besloten de lezing te verplaatsen naar mei 2021. Iedereen die al een kaartje voor de lezing had gekocht krijgt het geld teruggestort. Het bericht Annie M.G. Schmidtlezing wordt verplaatst naar 2021 verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 19u15  Beleggers putten moed uit afvlakkende coronacijfersAMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met stevige winsten aan de nieuwe handelsweek begonnen. De hoop op een afvlakking van het coronavirus, na een daling van het aantal besmettingsgevallen in enkele zwaar getroffen landen, gaf beleggers weer moed. Het bericht Beleggers putten moed uit afvlakkende coronacijfers verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 18u15  ‘HEMA voldoet deze maand aan renteverplichtingen’AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Winkelketen HEMA blijft voorlopig aan zijn renteverplichtingen voldoen ondanks de coronacrisis. Volgens een woordvoerster betaalt HEMA deze maand volgens afspraak 10 miljoen euro aan rente. Het bericht ‘HEMA voldoet deze maand aan renteverplichtingen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 18u15  Onderzoek naar financiering omstreden moskeeën later klaarDEN HAAG (ANP) - Het verslag van de parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen laat nog even op zich wachten. De commissie zou het eindverslag eigenlijk eind april aan de Kamer aanbieden. Het bericht Onderzoek naar financiering omstreden moskeeën later klaar verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 18u15  Druk op mantelzorgers onderbelicht in coronacrisisNederland verkeert in een moeilijke tijd. De coronacrisis trekt een wissel op alle mensen. Helaas Het bericht Druk op mantelzorgers onderbelicht in coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 18u15  Leerdam en Verweij vertrekken bij schaatsploeg ReggeborghRIJSSEN (ANP) - Jutta Leerdam en Koen Verweij komen niet langer uit voor schaatsteam Reggeborgh. De contracten van het duo worden niet verlengd. Het bericht Leerdam en Verweij vertrekken bij schaatsploeg Reggeborgh verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 18u15  ‘Reden tot optimisme’ over aanpak van coronaROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat op de intensive care komt te liggen stijgt steeds minder snel, en dat geeft 'reden tot optimisme, het is veel prettiger om dit te zien dan de snelle stijging van een paar weken geleden', zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is het daar voorzichtig mee eens. Het bericht ‘Reden tot optimisme’ over aanpak van corona verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  Berlijn: Duits-Nederlandse grens kan openblijven door overlegBERLIJN (ANP) - De Duits-Nederlandse grens kan openblijven doordat er steeds intensief overleg is tussen de autoriteiten aan beide kanten van de grens. Dat er geen controles komen tijdens deze coronacrisis, is ook op verzoek van de regeringen van de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen, de Duitse buren van Nederland. Het bericht Berlijn: Duits-Nederlandse grens kan openblijven door overleg verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  Kuzu beticht DENK-voorzitter Öztürk van ‘politieke broedermoord’DEN HAAG (ANP) - Tunahan Kuzu, de voormalige partijleider van DENK, haalt in een Facebook-post ongekend hard uit naar zijn voormalige kameraad Selçuk Öztürk. Die zou 'broedermoord' hebben gepleegd en zich schuldig hebben gemaakt aan 'regelrechte' chantage. Het bericht Kuzu beticht DENK-voorzitter Öztürk van ‘politieke broedermoord’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  FNV vreest voor baan van meer dan 800.000 mensen met flexcontractUTRECHT (ANP) - De banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract zijn in gevaar door de coronacrisis. Dat zegt vakbond FNV op basis van een optelsom van het aantal mensen in Nederland met een heel onzekere aanstelling. Zij worden momenteel massaal op straat gezet door werkgevers, waaronder veel uitzendbureaus. Het bericht FNV vreest voor baan van meer dan 800.000 mensen met flexcontract verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  Aantal coronapatiënten op ic licht gestegen, genoeg capaciteitROTTERDAM (ANP) - De toename van het aantal patiënten met het coronavirus op de intensivecareafdelingen was maandag opnieuw relatief laag. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt dat het aantal Nederlandse patiënten op de ic's van ziekenhuizen met 24 is gestegen en nu uitkomt op 1409. Daaronder zijn ook 37 Nederlanders die zijn opgenomen op ic's in Duitsland. Het bericht Aantal coronapatiënten op ic licht gestegen, genoeg capaciteit verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  Wall Street begint met stevige winstenNEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn de nieuwe handelsweek maandag met stevige winsten begonnen. Beleggers trekken zich op aan voorzichtig positieve opmerkingen van de regering dat de uitbraak van het coronavirus zich lijkt te stabiliseren. Wel waarschuwde president Donald Trump dat het land voor de zwaarste dagen en mogelijk weken staat in het pandemietijdperk. Het bericht Wall Street begint met stevige winsten verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  Ook neurologen roepen op bij klachten de zorg niet te mijdenDEN HAAG (ANP) - Mensen met een hersenaandoening moeten gewoon naar de huisarts of neuroloog blijven gaan. Die oproep komt van de Hersenstichting en de Nederlandse Vereniging voor Neurologie. Veel hersenpatiënten blijken in deze tijd zo'n bezoek uit de weg te gaan uit angst om besmet te raken met het coronavirus of omdat ze de arts niet willen belasten. Maar niet tijdig ingrijpen kan leiden tot ernstige en blijvende lichamelijke schade. Eerder al werd hartpatiënten geadviseerd toch vooral naar de dokter te blijven gaan. Het bericht Ook neurologen roepen op bij klachten de zorg niet te mijden verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  Geannuleerd Oerol krijgt mogelijk ‘virtuele’ editieTERSCHELLING (ANP) - De organisatie van Oerol op Terschelling onderzoekt of de editie van juni dit jaar toch kan doorgaan, maar dan zonder publiek. Voorstellingen zouden dan online verspreid kunnen worden, zegt Cornald Maas in een Instagram-video van Paul de Leeuw. Hij is al meer dan tien jaar bij het festival betrokken met zijn programma Opium op Oerol. Het bericht Geannuleerd Oerol krijgt mogelijk ‘virtuele’ editie verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 17u15  27.000 bedrijven vragen bij UWV om tegemoetkoming in loonkostenAMSTERDAM (ANP) - Bijna 27.000 bedrijven hebben maandag een tegemoetkoming in de loonkosten gevraagd, meldt het UWV. Het loket hiervoor ging om 09.00 uur open. Het UWV heeft al meer dan 3000 vragen over de regeling telefonisch beantwoord, laat het weten. Het bericht 27.000 bedrijven vragen bij UWV om tegemoetkoming in loonkosten verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 16u15  ‘Artsen moeten goed doorvragen naar situatie thuis’UTRECHT (ANP) - Artsen moeten juist nu goed bij hun patiënten doorvragen naar de situatie thuis en waar nodig hulp bieden. Patiënten moeten ook om hulp vragen als het thuis niet goed gaat. Dat stelt de Artsencoalitie, een samenwerking tussen verschillende artsenorganisaties in de aanpak tegen kindermishandeling en huiselijk geweld. Het bericht ‘Artsen moeten goed doorvragen naar situatie thuis’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 16u15  Woonwinkels verwachten geen paasdrukte maar zijn voorbereidAMSTERDAM (ANP) - Woonboulevards en -winkels verwachten dat het dit jaar op tweede paasdag rustig blijft. Normaal gesproken gaan Nederlanders dan massaal voor nieuwe meubels winkelen. Wel treffen meerdere woonboulevards en -winkels maatregelen om een eventuele drukte in goede banen te leiden, blijkt uit een rondgang. Het bericht Woonwinkels verwachten geen paasdrukte maar zijn voorbereid verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 16u15  UWV krijgt al 18.000 aanvragen tegemoetkoming in de loonkostenAMSTERDAM (ANP) - Het UWV had om 12.30 uur al 18.000 aanvragen voor een tegemoetkoming in de loonkosten in behandeling genomen. Bedrijven die omzetverlies lijden vanwege de coronacrisis kunnen een aanvraag doen voor de zogenoemde noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW). Het loket daarvoor ging om 09.00 uur open. Het bericht UWV krijgt al 18.000 aanvragen tegemoetkoming in de loonkosten verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 16u15  Ook Formule 1-team Williams treft loonmaatregelenGROVE (ANP) - In navolging van McLaren heeft ook het Formule 1-team Williams een groot aantal van zijn werknemers met verlof gestuurd om kosten te besparen in de huidige coronacrisis. Het management en de coureurs hebben ingestemd met salarisverlaging van 20 procent per 1 april. De Brit George Russell en de Canadees Nicholas Latifi zijn voor dit jaar de wedstrijdrijders bij de Britse renstal. Het bericht Ook Formule 1-team Williams treft loonmaatregelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 16u15  Forse piek in ziekteverzuim na aankondiging coronamaatregelenUTRECHT (ANP) - Het ziekteverzuim is de laatste twee weken van maart fors toegenomen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dat meldt Zorg van de Zaak, dat bestaat uit bedrijven in de arbo- en de zorgsector. Het aantal ziekmeldingen nam met ruim een kwart toe ten opzichte van een maand eerder. Het bericht Forse piek in ziekteverzuim na aankondiging coronamaatregelen verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 16u15  ‘Vlag uit voor iedereen die onderwijs geeft’DEN HAAG (ANP) - Voor iedereen die onderwijs geeft, moet donderdag de vlag uit. Dat vindt de organisatie Jantje Beton, die inmiddels al verscheidene andere clubs achter de oproep heeft gekregen. Het bericht ‘Vlag uit voor iedereen die onderwijs geeft’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 15u15  Jongeren stichten stiekem paasvuur over de grens in DuitslandBAD BENTHEIM (ANP) - Vanwege het coronavirus gaan veel traditionele paasvuren in het oosten van Nederland dit jaar niet door. Daarom hebben negen Nederlandse jongeren dat afgelopen weekend stiekem gedaan bij Bad Bentheim, net over de grens in Duitsland. Het bericht Jongeren stichten stiekem paasvuur over de grens in Duitsland verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 15u15  Verdachten Ruinerwold blijven in voorarrestASSEN (ANP) - De rechtbank in Assen heeft maandag bepaald dat de twee verdachten in de Ruinerwoldzaak de komende maanden nog in voorarrest blijven. Het bericht Verdachten Ruinerwold blijven in voorarrest verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 15u15  Virtuele Ronde van Vlaanderen massaal bekekenBRUSSEL (ANP) - De virtuele Ronde van Vlaanderen heeft voor Belgische begrippen veel kijkers getrokken. De live-uitzending op zondagmiddag op het televisiekanaal Eén trok 613.486 mensen. Dat was een marktaandeel van 56 procent, meldt Sporza. 'Dat zijn zeer mooie cijfers voor deze primeur in wielerland.' Het bericht Virtuele Ronde van Vlaanderen massaal bekeken verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 15u15  VDL NedCar bekijkt of autofabriek langer dicht moet blijvenEINDHOVEN (ANP) - Autofabriek VDL NedCar in Born bekijkt of het langer dan 20 april zijn deuren gesloten moet houden. De aanleiding daarvoor zou zijn dat BMW, de enige klant, zijn productiestaking tot eind deze maand heeft verlengd. Het bericht VDL NedCar bekijkt of autofabriek langer dicht moet blijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 15u15  Warmste 6 april sinds 1901 een feitAMSTERDAM (ANP) - In De Bilt is de temperatuur naar 21,2 graden gestegen en daarmee is het officieel de warmste 6 april ooit gemeten. Dat meldt Weeronline. Het vorige record stond op 21,1 graden en dateert van 1960. Het bericht Warmste 6 april sinds 1901 een feit verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 15u15  Duitsland garandeert leningen aan mkb-bedrijven nu volledigBERLIJN (ANP/AFP/DPA) - Duitsland breidt zijn steunpakket vanwege de coronacrisis verder uit. De overheid stelt zich nu garant voor de volledige leningen aan mkb-bedrijven. De maatregel komt bovenop het eerdere steunpakket ter waarde van 1,1 biljoen euro. Het bericht Duitsland garandeert leningen aan mkb-bedrijven nu volledig verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 14u15  Dodental door coronavirus stijgt met 101 naar 1867BILTHOVEN (ANP) - Het coronavirus heeft nu zeker 1867 mensen het leven gekost in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft sinds zondag 101 nieuwe meldingen over sterfgevallen doorgekregen. De GGD'en in het land hebben 260 nieuwe ziekenhuisopnamen doorgegeven aan het RIVM, een fractie meer dan de 253 van een dag eerder. Het bericht Dodental door coronavirus stijgt met 101 naar 1867 verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 14u15  Volgende week beslissing over voorarrest ‘Arnhemse terreurcel’ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam beslist volgende week dinsdag of de zes mannen, die verdacht worden van het beramen van een aanslag op een evenement in Nederland, in de cel moeten blijven. Aanvankelijk zou maandag de inhoudelijke behandeling beginnen van de zaak rond de 'Arnhemse terreurcel'. Er waren tien dagen voor uitgetrokken. Maar in verband met de coronacrisis is de behandeling voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een nieuwe datum heeft de rechtbank Rotterdam nog niet. Het bericht Volgende week beslissing over voorarrest ‘Arnhemse terreurcel’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 14u15  Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBiebDEN HAAG (ANP) - De gebouwen van de bibliotheken zijn vanwege de coronacrisis gesloten, maar online zijn de bibliotheken gewoon bereikbaar. Bovendien zijn via de ThuisBieb-app vanaf maandag honderd e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Het bericht Bibliotheken stellen 100 e-books beschikbaar via ThuisBieb verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 14u15  ‘Winkelstraat weer wat drukker na stille weken door coronavirus’AMSTERDAM (ANP) - De drukte in de winkelstraten is na een paar weken van stilte vanwege het nieuwe coronavirus weer wat toegenomen. Vorige week waren er 4 procent meer mensen ten opzichte van de week ervoor. In de twee voorgaande weken was juist een aanhoudende daling van drukte te zien, meldde onderzoeksbureau RMC op basis van tellingen van shoppers via speciale sensoren. Het bericht ‘Winkelstraat weer wat drukker na stille weken door coronavirus’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 13u15  Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink overledenAMSTERDAM (ANP) - Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink is maandag overleden. Dat meldt zijn dochter op zijn eigen website misdaadjournalist.nl. Korterink was al langere tijd ziek, hij is 64 jaar geworden. Het bericht Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 13u15  Vier op tien waren voor corona al gewend om vanuit huis te werkenDEN HAAG (ANP) - Vier op de tien werkenden waren al gewend om vanuit huis te werken, voordat dit vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus gemeengoed werd. Vooral overheidsbestuurders, ICT-managers en beleidsadviseurs deden dit vaak. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bericht Vier op tien waren voor corona al gewend om vanuit huis te werken verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 12u42  Verdachte steekpartij in Vlissingen spoorloosVLISSINGEN (ANP) - De politie in Vlissingen is op zoek naar de dader van een steekpartij die zondagavond plaatsvond. Toen werd een 25-jarige man uit de Zeeuwse stad gewond gevonden aan de Toutenburg. Het bericht Verdachte steekpartij in Vlissingen spoorloos verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 12u42  Hoofdverdachte Ruinerwoldzaak weigert neurologisch onderzoekASSEN (ANP) - Gerrit Jan van D., hoofdverdachte in de Ruinerwoldzaak, weigert mee te werken aan een neurologisch en neuropsychologisch onderzoek. Hij wil zich niet naar een ziekenhuis laten brengen voor een MRI-scan. Dat zei het Openbaar Ministerie maandag op een tussentijdse zitting in de zaak. Van D. wordt er onder meer van verdacht dat hij zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid heeft beroofd op een afgelegen boerderij nabij het Drentse dorp Ruinerwold. Het bericht Hoofdverdachte Ruinerwoldzaak weigert neurologisch onderzoek verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 12u42  Burgemeesters bespreken overlast motorrijdersARNHEM (ANP) - Het Veiligheidsberaad van de burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's bespreekt maandagavond of in het paasweekeinde extra maatregelen genomen moeten worden tegen groepen motorrijders. Afgelopen weekend klaagden veel mensen over overlast door motoren, met name op de rivierdijken en op de Posbank bij Rheden. Het bericht Burgemeesters bespreken overlast motorrijders verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 12u42  ‘Overbruggingsregeling werkt niet voor tuinders’DEN HAAG (ANP) - De regeling overbrugging werkbehoud (NOW) moet worden aangepast zodat ook tuinders er gebruik van kunnen maken. Met name bedrijven met een seizoensgebonden productie dreigen door de huidige regels achter het net te vissen, stelt branchevereniging LTO Nederland. Het bericht ‘Overbruggingsregeling werkt niet voor tuinders’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 12u15  Rolls-Royce betaalt voor het eerst sinds 1987 geen dividend uitLONDEN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Rolls-Royce gooit zijn financiële doelstellingen voor dit jaar overboord. Ook keert de Britse bouwer van onder meer vliegtuigmotoren voor het eerst sinds 1987 geen dividend uit aan aandeelhouders. Het bericht Rolls-Royce betaalt voor het eerst sinds 1987 geen dividend uit verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 12u15  Defensie compenseert oud-monteurs ook voor ziekmakende coatingBILTHOVEN/DEN HAAG (ANP) - Werknemers die jarenlang in opdracht van Defensie Amerikaans oorlogsmaterieel onderhielden op vijf locaties in Nederland, hebben mogelijk ook gezondheidsschade opgelopen doordat ze zijn blootgesteld aan de stof HDI. Net als voor de slachtoffers van de stof chroom-6 wordt voor mensen die ziek zijn geworden door de blootstelling een compensatieregeling in het leven geroepen, zo laat staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) aan de Tweede Kamer weten. Het bericht Defensie compenseert oud-monteurs ook voor ziekmakende coating verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  ‘Weer grote drukte met hypotheekaanvragen’AMSTERDAM (AFN) - Nederlanders lijken de coronacrisis aan te grijpen de eigen hypotheken eens goed tegen het licht te houden. Volgens hypotheekdienstverlener De Hypotheekshop werden er bij verschillende geldverstrekkers vorige week een recordaantal van bijna 20.000 hypotheekaanvragen ingediend, voornamelijk door oversluiters. Het bericht ‘Weer grote drukte met hypotheekaanvragen’ verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Concertgebouworkest gaat drie keer per week concerten streamenAMSTERDAM (ANP) - Het Koninklijk Concertgebouworkest gaat vanaf maandag drie keer per week online concerten streamen. De optredens zijn op maandag, woensdag en vrijdag om 16.00 uur te zien op YouTube, Facebook en op de website van het orkest. De concerten zijn al voor de coronacrisis opgenomen. Het bericht Concertgebouworkest gaat drie keer per week concerten streamen verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Techniek zit rechtbank Ruinerwoldzaak niet meeASSEN (ANP) - De tussentijdse zitting in de rechtbank in Assen over de geruchtmakende Ruinerwoldzaak is maandagochtend rommelig begonnen. Door de coronamaatregelen is de zitting niet toegankelijk voor buitenstaanders, de pers kan de zaak op afstand volgen via een videoverbinding. Het bericht Techniek zit rechtbank Ruinerwoldzaak niet mee verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Moody’s voorziet krimp Nederlandse economiePARIJS (ANP) - Moody's verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 2,6 procent krimpt door de negatieve impact van de coronacrisis. Eerder ging de kredietbeoordelaar nog uit van een groei van het bruto binnenlands product (bbp) met 1,1 procent. Dat zou het zwakste jaar zijn voor de Nederlandse economie sinds 2009. Het bericht Moody’s voorziet krimp Nederlandse economie verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Nationale Museumweek deze keer volledig digitaalAMSTERDAM (ANP) - De Nationale Museumweek 2020, die gepland staat van 20 tot en met 26 april, gaat door, maar wegens het coronavirus wel volledig digitaal. Speciale aandacht is er voor 75 jaar culturele vrijheid, waarmee wordt herdacht dat er in 1945 een einde aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Het bericht Nationale Museumweek deze keer volledig digitaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Ducati ziet oplossing in twee MotoGP-races in zelfde landBORGO PANIGALE (ANP) - Het Italiaanse motormerk Ducati biedt een radicale oplossing voor het WK wegrace, dat door de coronapandemie nog altijd niet is begonnen. 'Het zal niet meevallen nog tien landen te vinden die onder min of meer normale omstandigheden dit seizoen nog een race kunnen houden. Een oplossing is vijf landen te vinden waar in tien dagen tijd twee keer een grand prix kan worden verreden', stelt Ducati-baas Paolo Ciabatti voor in vakmagazine Autosport. Het bericht Ducati ziet oplossing in twee MotoGP-races in zelfde land verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Dodental op Sint Maarten door coronavirus stijgt naar zesPHILIPSBURG (ANP) - Het aantal doden als gevolg van het coronavirus op Sint Maarten is zondag met twee naar zes gestegen. De overheid meldde dat in totaal 37 besmettingen zijn geregistreerd. Dat betekent dat er sinds zaterdag twaalf nieuwe gevallen bij zijn gekomen. In het ziekenhuis ligt één coronapatiënt en drie mensen van wie wordt vermoed dat ze besmet zijn met het coronavirus. Het bericht Dodental op Sint Maarten door coronavirus stijgt naar zes verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  BMW verliest een vijfde van omzet in eerste kwartaal door coronaMÜNCHEN (ANP/DPA) - BMW maakte van januari tot eind maart 20 procent minder omzet dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. De gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus werden in februari voelbaar in de Chinese omzetcijfers. In maart werd ook de omzet in Europa en de Verenigde Staten hard geraakt. Het bericht BMW verliest een vijfde van omzet in eerste kwartaal door corona verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Norwegian Air vervoerde fors minder reizigers in maartOSLO (ANP/RTR) - De Noorse prijsvechter Norwegian Air vervoerde in maart 60 procent minder passagiers in vergelijking met vorig jaar. Door het rondwarende nieuwe coronavirus zag de luchtvaartmaatschappij zich genoodzaakt geleidelijk aan steeds meer van zijn toestellen aan de grond te houden. Het bericht Norwegian Air vervoerde fors minder reizigers in maart verscheen eerst op Nieuws.nl.
06/04 11u45  Voor blinden en slechtzienden is 1,5 meter moeilijk inschattenUTRECHT (ANP) - Ook mensen met een visuele beperking willen zich aan de 1,5 meter afstandsregel kunnen houden, maar dat valt in de praktijk niet mee. Blinden en slechtzienden kunnen niet inschatten op welke afstand iemand ze passeert. De Oogvereniging vraagt daarom iedereen extra ruim baan te maken als ze iemand met een witte stok zien lopen. Het bericht Voor blinden en slechtzienden is 1,5 meter moeilijk inschatten verscheen eerst op Nieuws.nl.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Opnieuw miljarden voor ondernemers: kabinet verruimt regelingen07/04 22u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Het kabinet breidt de bestaande regelingen uit die ondernemers in coronaproblemen moeten helpen. Bedrijven uit veel meer getroffen sectoren kunnen een beroep doen op een gift van 4000 euro. Het budget dat het kabinet beschikbaar stelt om garant te staan voor bepaalde leningen wordt verruimd van 1,5 miljard naar 10 miljard. Het bericht Opnieuw miljarden voor ondernemers: kabinet verruimt regelingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisis07/04 22u15 - Nieuws.nl: EINDHOVEN (ANP) - De Eindhovens chipmaker NXP Semiconductors kampt met negatieve effecten van het nieuwe coronavirus. Topman Richard Clemmer spreekt in een update over een minder dan verwachte vraag naar chips bij eindklanten. Daardoor zal het resultaat in het eerste kwartaal fors lager uitvallen dan eerder gedacht. Het bericht Chipmaker NXP snijdt in prognoses om coronacrisis verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Politie krijgt tien tips over museumroof Singer Laren07/04 22u15 - Nieuws.nl: LAREN (ANP) - De politie heeft tien tips gekregen over de museumroof in het Singer in Laren vorige week. Dat is bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het bericht Politie krijgt tien tips over museumroof Singer Laren verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Vijf tips over zaak neergeschoten oud-profvoetballer Abdellaoui07/04 22u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vijf tips binnengekregen over de zaak rond het neerschieten van de oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui. Met die informatie gaat de politie verder met het onderzoek. Het bericht Vijf tips over zaak neergeschoten oud-profvoetballer Abdellaoui verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Ondernemers blij met verruiming noodregelingen07/04 23u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - Ondernemers zijn blij met de aanpassingen in de noodregeling om meer gedupeerde collega's bij te staan in de coronacrisis. De regering kondigde dinsdag verdere aanpassingen aan waardoor onder meer zogeheten scale-ups, beginnende bedrijven die zich de afgelopen jaren succesvol hebben ontwikkeld en vergroot, kunnen aankloppen bij het rijk. VNO-NCW en MKB-Nederland noemen het goed dat 'witte vlekken' in het noodpakket steeds verder ingevuld worden. Het bericht Ondernemers blij met verruiming noodregelingen verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Eerdere winsten op Wall Street volledig verdampt07/04 23u15 - Nieuws.nl: NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine verliezen de handel uitgegaan, na eerder duidelijk op winst te hebben gestaan. Met name de prijsval van olie drukte het sentiment. Nog altijd hangt de vraag boven de markt of grote olieproducenten Rusland en Saudi-Arabië hun geschil over productiebeperkingen de wereld kunnen bijleggen. De landen startten eerder een prijzenoorlog, die de waarde van olie torpedeerde. Op dinsdag kreeg pessimisme onder beleggers over het al dan niet komen tot een deal de overhand. Het bericht Eerdere winsten op Wall Street volledig verdampt verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Ook Levi Strauss trekt jaarprognose in07/04 23u15 - Nieuws.nl: SAN FRANCISCO (ANP) - Jeansmaker Levi Strauss schrapt zijn eerdere verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de coronacrisis. De impact van het virus op de resultaten van de maker van spijkerbroeken en andere mode is nog ongewis. Daarom waagt het bedrijf zich niet aan voorspellingen. In het lopende tweede kwartaal zal de impact 'significant' zijn, zo werd al wel gewaarschuwd. Het bericht Ook Levi Strauss trekt jaarprognose in verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Ook tuinbouw blij met extra maatregelen kabinet08/04 00u15 - Nieuws.nl: AMSTERDAM (ANP) - De extra maatregelen die het kabinet aankondigde, zoals een ruimere garantiestelling bij bepaalde leningen, zijn een belangrijke stap voorwaarts om de noodlijdende tuinbouw te steunen. Dat is het oordeel van Regiegroep Coronacrisis Tuinbouw, waar onder meer Glastuinbouw Nederland, Greenport Holland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland en LTO Nederland in zitten. Volgens de Regiegroep worden de sierteeltketen, en de groente- en fruitketen, hard getroffen door de crisis. Het bericht Ook tuinbouw blij met extra maatregelen kabinet verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaal08/04 00u15 - Nieuws.nl: DEN HAAG (ANP) - In het Calamiteitenhospitaal in Utrecht komen 19 ic-bedden voor coronapatiënten. Defensie en het UMC Utrecht breiden daarvoor de bestaande capaciteit van 12 ic-bedden in het hospitaal met 7 plekken uit. Daarbij levert Defensie 56 verpleegkundigen, 10 artsen, 26 ondersteunende medewerkers en ic-materiaal voor de strijd tegen het coronavirus. Het bericht Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaal verscheen eerst op Nieuws.nl.
2x Meeste horeca in Noord-Holland, hoogste dichtheid in Zeeland08/04 01u15 - Nieuws.nl: CORONAVIRUS Het bericht Meeste horeca in Noord-Holland, hoogste dichtheid in Zeeland verscheen eerst op Nieuws.nl.

Statistieken

Artikels:
21745
Gelezen:
10656
Aantal lezers nu:
68


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven