vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van Nu.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 20u30
 

Nu.nl

Verbergen Tonen
22/10 20u15  Kabinet vraagt provincies om ruim 1.000 extra opvangplekken voor asielzoekers Het kabinet heeft provincies gevraagd om nog dit weekend gezamenlijk ruim duizend opvangplekken voor asielzoekers te realiseren. De Commissarissen van de Koning gaan nu kijken of hen dat gaat lukken, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie weten.
22/10 20u15  Video | Stuntman over werk met filmwapens: 'Acteur is niet verantwoordelijk' Er is nog veel onduidelijk over het tragische ongeval op de filmset van Rust. Acteur Alec Baldwin schoot per ongeluk een cameravrouw dood tijdens opnames. De Vlaamse stuntman Olivier Bisback vertelt hoe er op een filmset wordt gewerkt met wapens.
22/10 19u15  Alec Baldwin reageert op fataal schietincident: 'Mijn hart is gebroken' Acteur Alec Baldwin heeft vrijdag op Twitter voor het eerst gereageerd op het ongeval van donderdag, waarbij hij tijdens opnamen van de film Rust de 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot met een filmwapen.
22/10 19u15  Kabinet ziet op dit moment geen reden in te grijpen om hogere coronacijfers In het demissionaire kabinet is op dit moment geen paniek vanwege de stijgende coronacijfers, melden Haagse bronnen vrijdag. Het kabinet blijft waakzaam, maar ziet volgens ingewijden geen reden om al eerder te besluiten over het al dan niet aanscherpen van de coronamaatregelen.
22/10 19u15  NEC lijkt wegens gebrek aan opties veroordeeld tot spelen in leeg eigen stadion NEC overweegt zonder publiek in het eigen Goffertstadion te spelen omdat andere gemeentes de club uit Nijmegen voorlopig niet willen ontvangen na de rellen na afloop van de Gelderse derby met Vitesse. Dat meldt NEC vrijdag op de website.
22/10 19u15  Video | Stuntman over werk met filmwapens: ‘Acteur is niet verantwoordelijk’ Er is nog veel onduidelijk over het tragische ongeval op de filmset van Rust. Acteur Alec Baldwin schoot per ongeluk een cameravrouw dood tijdens opnames. De Vlaamse stuntman Olivier Bisback vertelt hoe er op een filmset wordt gewerkt met wapens.
22/10 18u15  Drukste spits van het jaar door herfstvakantie, vooral in Brabant veel files De ANWB meldt vrijdag de drukste spits van dit jaar. Op het hoogtepunt om 16.20 uur stond er 771 kilometer file, aldus een woordvoerder. Dat werd vooral veroorzaakt doordat veel vakantiegangers onderweg zijn en door de regen en wind.
22/10 18u15  Weekendweerbericht: Rustig en droog herfstweer, zondag lokaal 15 graden Na het onstuimige weerbeeld van de laatste dagen, ziet het er volgens Weerplaza in het weekend rustig uit.
22/10 17u15  In twee weken tijd 30.000 derde prikken gezet, GGD blij met opkomst tot nu toe Zo'n 30.000 mensen met een ernstige afweerstoornis hebben in de afgelopen twee weken een derde dosis van een coronavaccin toegediend gekregen, laat de GGD vrijdag desgevraagd aan NU.nl weten. De organisatie is tot dusver tevreden over de opkomst.
22/10 17u15  Nederlandse rapper Murda mag Turkije verlaten na uitreisverbod Rapper Murda mag Turkije verlaten. Hij vliegt zaterdag weer terug naar Nederland, bevestigen het ministerie van Buitenlandse Zaken en het management van de rapper vrijdag aan RTL Boulevard.
22/10 17u15  Rotterdamse politie oneens met Duitse voetbalclub over ingrijpen bij rellen De Rotterdamse politie vindt het politieoptreden rond en tijdens de wedstrijd tussen FC Union Berlin en Feyenoord niet buitensporig en onaanvaardbaar. Die termen passen volgens een woordvoerder 'eerder bij de hooligans die het gevecht met de ME aangingen'. De politie reageert daarmee op de Duitse voetbalclub, die hard oordeelde over het ingrijpen van de politie.
22/10 16u15  Alle Vlamingen vanaf twaalf jaar kunnen derde coronaprik krijgen De Vlaamse regering wil de hele Vlaamse bevolking vanaf twaalf jaar de mogelijkheid geven een boosterprik van het coronavaccin te krijgen. Dat heeft het kabinet van minister-president Jan Jambon vrijdag laten weten. Vlaanderen wil op die manier de bescherming tegen een coronabesmetting verhogen.
22/10 16u15  Transavia begint vanavond met terughalen van Nederlanders uit Marokko Transavia heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. De luchtvaartmaatschappij brengt de eerste gestrande passagiers vrijdagavond al van Marokko naar Nederland. De komende week voert Transavia nog negen terugvluchten uit.
22/10 16u15  Video | Ruim een maand na vulkaanuitbarsting: zo staat het ervoor op La Palma De vulkaanuitbarsting op La Palma is inmiddels ruim een maand geleden. Hoe is het daar nu? We spreken met Marcel Jacobs, bewoner van het Spaanse eiland, en vulkaanexpert Rob Govers.
22/10 15u15  Transavia begint vandaag met terughalen van Nederlanders uit Marokko Transavia heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. De luchtvaartmaatschappij brengt de eerste gestrande passagiers vandaag al van Marokko naar Nederland. De komende week voert Transavia nog negen terugvluchten uit.
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
22/10 15u15  Een van laatste twee noordelijke witte neushoorns stopt met fokprogrammaEen van de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld wordt teruggetrokken uit een fokprogramma in Kenia dat de soort voor uitsterven moet behoeden.
22/10 14u15  Termijnen voor uitgestelde zorg in ziekenhuis 'onhaalbaar', wachtlijsten groeienZiekenhuizen kampen met uitdijende wachtlijsten voor de planbare zorg. In juli ging het om 180.000 tot 200.000 uitgestelde operaties, terwijl sindsdien het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer gestaag toeneemt. Mensen met spataderen, staar of een versleten heup wachten soms zo lang dat hun relatief eenvoudige aandoening complex wordt. Hoe bepaalt een ziekenhuis wie nu zorg nodig heeft? 'Het kan helaas gebeuren dat iemand al sinds het begin van de pandemie onderaan de wachtlijst bungelt.'
22/10 14u15  Jongeren doen afstand van 3.300 wapens bij inleveractieJongeren hebben tijdens een landelijke inleveractie vorige week in totaal 3.300 wapens ingeleverd. Het gaat om vuurwapens, messen en slag- en stootwapens, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vrijdag op basis van een voorlopige telling.
22/10 13u15  Van Gaal neemt Danjuma en Wijndal op in voorselectie Nederlands elftalBondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag zijn voorselectie van dertig spelers bekendgemaakt voor de interlandperiode in november. Villarreal-aanvaller Arnaut Danjuma is nu wel geselecteerd, net als Owen Wijndal van AZ.
22/10 13u15  Aantal coronabesmettingen loopt met name in Oost-Europa opOp de laatste coronakaart van het ECDC, de Europese evenknie van het RIVM, kleuren een aantal landen steeds roder. Met name in Oost-Europa lopen de coronabesmettingen op. In Letland en de Russische hoofdstad Moskou zijn al nieuwe lockdowns aangekondigd.
22/10 13u15  Video | Bekijk de staredown tussen Verhoeven en Ben SaddikRico Verhoeven en Jamal Ben Saddik nemen het op 23 oktober tegen elkaar op in Arnhem. Bekijk de staredown voorafgaand aan het gevecht.
22/10 12u15  Verzekeraars schatten stormschade van woensdagnacht op zo'n 3 miljoen euroDe harde wind die woensdagnacht over Nederland raasde, heeft naar schatting 2,5 tot 3 miljoen euro aan schade veroorzaakt, meldt het Verbond van Verzekeraars vrijdag aan NU.nl.
22/10 12u15  Toeristen gedood en Nederlandse gewond bij schietpartij drugsbendes in MexicoBij een schietpartij in Tulum Pueblo in Mexico zijn twee toeristen om het leven gekomen en raakten er drie gewond, onder wie een Nederlandse vrouw. De politie vermoedt dat de schietpartij plaatsvond tussen leden van kleine rivaliserende drugsbendes in de badplaats.
22/10 12u15  Rapper Murda voelt zich 'naar omstandigheden oké' na eis tot celstraf in TurkijeHet gaat naar omstandigheden 'oké' met rapper Murda, tegen wie in Turkije een celstraf van vijf tot tien jaar is geëist. De Nederlandse muzikant wordt mogelijk vervolgd wegens zijn songteksten, waarin hij drugsgebruik zou aanmoedigen.
22/10 12u15  Profiel | Cameravrouw Halyna Hutchins (42) werd gezien als groot talentHalyna Hutchins, director of photography bij de western Rust, kwam donderdag op 42-jarige leeftijd om het leven nadat acteur Alec Baldwin op de set een schot had gelost met een filmwapen. Hutchins studeerde af als journalist, maar ging vervolgens de filmwereld in en gold daar als een groot talent.
22/10 12u15  Biden zegt dat VS Taiwan zal verdedigen bij een aanval van ChinaDe Verenigde Staten zullen Taiwan verdedigen als dat land wordt aangevallen door China. De Amerikaanse president Joe Biden zei tijdens een vraaggesprek met CNN dat hij zich daartoe 'verplicht' voelt. Hoewel de uitspraak in eerste instantie een verandering van het Amerikaanse beleid leek te suggereren, heeft het Witte Huis inmiddels toegevoegd dat daar geen sprake van is.
22/10 12u15  Livestream | Bekijk hier de weging van Verhoeven en Ben SaddikRico Verhoeven en Jamal Ben Saddik nemen het op 23 oktober tegen elkaar op. Bekijk hier live de persconferentie voorafgaand aan het gevecht.
22/10 12u15  Alec Baldwin schiet tijdens opnamen cameravrouw dood met filmwapenActeur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een wapen dat als rekwisiet werd gebruikt op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De director of photography (cameravrouw) van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe.
22/10 11u15  Alec Baldwin schiet tijdens opnamen cameraregisseuse dood met filmwapenActeur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een wapen dat als rekwisiet werd gebruikt op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De cameraregisseuse van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe.
22/10 11u15  Zestien doden na explosie en brand in Russische buskruitfabriekDoor een explosie en brand in een buskruitfabriek in het Russische dorp Lesnoye zijn vrijdag zestien mensen omgekomen, melden Russische media. De ontploffing zou zijn ontstaan doordat personeel de veiligheidsmaatregelen niet zou hebben nageleefd.
22/10 11u15  WHO bezorgd om coronagerelateerde sterfgevallen onder zorgmedewerkersDe wereldgezondheidsorganisatie WHO schat dat sinds het begin van de coronapandemie wereldwijd tussen de 80.000 en 180.000 zorgmedewerkers zijn overleden door een coronagerelateerde oorzaak. De organisatie maakt zich zorgen over de vermoeidheid en stress die zorgmedewerkers ervaren door hun zorg voor COVID-19-patiënten.
22/10 11u15  Livestream | Bekijk hier de persconferentie met Verhoeven en Ben SaddikRico Verhoeven en Jamal Ben Saddik nemen het op 23 oktober tegen elkaar op. Bekijk hier live de persconferentie voorafgaand aan het gevecht.
22/10 10u15  Alec Baldwin schiet tijdens opnamen cameraregisseur dood met filmwapenActeur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een wapen dat als rekwisiet werd gebruikt op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe.
22/10 09u15  Acteur Alec Baldwin schiet op set cameraregisseur dood met filmwapenActeur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een wapen dat als rekwisiet werd gebruikt op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De cameraregisseur van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe.
22/10 09u15  Boostershots Janssen en Moderna goedgekeurd door gezondheidsdienst VSDe Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft de weg vrijgemaakt voor het toedienen van boostervaccins aan tientallen miljoenen Amerikanen die zijn ingeënt met de coronavaccins van Janssen of Moderna. Volledig gevaccineerde mensen komen volgens Amerikaanse media al vanaf vrijdag in aanmerking voor zo'n extra prik.
22/10 09u15  Nederland door sterke Europese week iets dichter bij tweede CL-ticketDe Nederlandse clubs hebben deze week wederom goede zaken gedaan op de coëfficiëntenlijst, die de UEFA gebruikt om de Europese tickets te verdelen. Door de zeges van Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse is het gat met nummer zes Portugal verkleind, al liep nummer vijf Frankrijk iets uit.
22/10 08u15  Politie houdt 75 voetbalsupporters aan rond wedstrijd Feyenoord-Union BerlinVoor, tijdens en na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen 1. FC Union Berlin van donderdag heeft de politie in totaal 75 mensen aangehouden. De grootste groep, bestaande uit 59 fans van de Duitse voetbalclub, werd aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Zij zouden uit zijn geweest op een confrontatie met fans van Feyenoord.
22/10 07u15  Welke coronamaatregelen gelden nog meer in Marokko behalve het vliegverbod?Sinds donderdag heeft de Marokkaanse regering een vliegverbod ingesteld tussen Marokko en Nederland uit vrees voor nieuwe coronabesmettingen. Op welke andere manieren probeert het Noord-Afrikaanse land de uitbraak van COVID-19 in het land onder controle te houden?
22/10 07u15  Video | Hoe duettenkoning Elton John artiesten helpt (en de kassa laat rinkelen)Elton Johns nieuwe album The Lockdown Sessions is verschenen. Er staan alleen maar samenwerkingen met andere artiesten op. NU.nl-verslaggever Michiel Vos neemt ons mee in de duettengeschiedenis van de Britse zanger en vertelt waarom hij er zo veel maakt.
22/10 06u15  Woningcorporaties gaan niet sneller verduurzamen nu gasprijzen stijgenDe Nederlandse woningcorporaties hebben geen plannen om hun verduurzaming te versnellen nu de gasprijzen maar blijven stijgen. 'Alles hangt namelijk af van ons budget. En dat is momenteel ontoereikend om sneller te gaan', zegt een woordvoerder van Aedes, de landelijke vereniging van woningcorporaties aan NU.nl.
22/10 05u15  Melbourne beëindigt wereldwijd langste lockdown ooit na halen vaccinatiedoelIn Melbourne is vrijdag een einde gekomen aan de maandenlange lockdown, ondanks een recordaantal geregistreerde positieve tests. Doordat de vaccinatiegraad de laatste tijd flink gestegen is, kon de plaatselijke regering echter alsnog versoepelingen doorvoeren.
22/10 05u15  Acteur Alec Baldwin lost dodelijk schot op filmset van nieuwe westernActeur Alec Baldwin heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Een 42-jarige vrouw, de directeur fotografie van de film, Halyna Hutchins, is om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe. De 42-jarige regisseur Joel Souza is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is buiten levensgevaar.
22/10 05u15  Weerbericht: Vrij veranderlijk weer met wolken en buienVrijdag begint op veel plaatsen droog, maar in de loop van de dag trekken er buien vanuit het noorden over ons land. Brede opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af.
22/10 04u15  Zuiden van Nederland begint aan herfstvakantieIn het zuiden van het land begint deze vrijdag de herfstvakantie. Die duurt tot en met 31 oktober. De vakantie geldt voor Zeeland, Limburg, het grootste deel van Noord-Brabant en 22 gemeenten in Gelderland, waaronder Arnhem en Nijmegen. Het begin van de vakantie kan vrijdagmiddag leiden tot files, zo is te zien op de verkeersdruktekalender van de ANWB.
22/10 01u15  Topdirigent Bernard Haitink op 92-jarige leeftijd overledenVoormalig topdirigent Bernard Haitink is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn management is Haitink vreedzaam gestorven, thuis in Londen, omringd door zijn vrouw en familie. In 2019 dirigeerde hij in het Zwitserse Luzern zijn laatste concert.
22/10 01u15  FBI bevestigt dat lichaam van verloofde van Gabby Petito is gevondenDe menselijke resten die woensdag in een natuurgebied in Florida zijn gevonden, blijken inderdaad die van Brian Laundrie. Dat is de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, die in september na een zoekactie van bijna een maand gewurgd werd teruggevonden. Laundrie is op basis van gebitgegevens geïdentificeerd, zo heeft de FBI donderdag bekendgemaakt.
22/10 00u15  Ron Fresen zegt niet in laatste jaren te zitten, spreekt van 'absurde inkleuring'De ongeneeslijk zieke Ron Fresen zit nog 'vol energie' en voelt zich naar eigen zeggen kerngezond, zo benadrukt de politiek duider van de NOS donderdag in een dankwoord op Twitter. Eerder op donderdag werd bekend dat hij aan prostaatkanker lijdt.
22/10 00u15  Koningin Elizabeth heeft nacht in ziekenhuis doorgebrachtDe Britse Koningin Elizabeth heeft de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis doorgebracht, melden bronnen rond Buckingham Palace. Donderdag ging het beter met de 95-jarige koningin en kon ze weer naar huis, waar ze 'lichte taken' heeft volbracht. Wat er met Elizabeth aan de hand is, is niet bekendgemaakt.
22/10 00u15  Liveblog | Lees alles over de wedstrijden van AZ, PSV, Feyenoord en VitesseLees meer >
21/10 23u15  Vitesse, Feyenoord en AZ boeken zege, PSV mede door goal Boadu onderuitVitesse heeft donderdag voor een stunt gezorgd in de groepsfase van de Conference League door in Arnhem met 1-0 van Tottenham Hotspur te winnen. In de Europa League ging PSV mede door een doelpunt van Myron Boadu thuis met 1-2 onderuit tegen AS Monaco. Feyenoord was in de Conference League met 3-1 te sterk voor Union Berlin en AZ won in Roemenië met 0-1 bij CFR Cluj.
21/10 23u15  Door lava ingesloten honden op La Palma blijken al gered door onbekendenDe zes honden die op het Spaanse eiland La Palma door lavastromen ingesloten waren, zijn toch gered. Onbekenden hebben de dieren meegenomen. Dat verklaart waarom reddingswerkers die met vrachtdrones paraat stonden ze eerder niet konden vinden.
21/10 23u15  Liveblog | Reacties na overwegend succesvolle avond voor Nederlandse clubsLees meer >
21/10 22u15  Marokko bereid om beperkt aantal vluchten naar Nederland toe te staanMarokko heeft zich bereid verklaard om op korte termijn een aantal commerciële vluchten toe te staan om Nederlanders naar huis te brengen, meldt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter.
21/10 22u15  Liveblog | Madueke valt geblesseerd uit bij PSV, AZ leidt in RoemeniëLees meer >
21/10 22u15  Energieleverancier Vandebron verhoogt prijzen al op 1 novemberEnergiebedrijf Vandebron verhoogt de prijzen voor mensen met een variabel contract al per 1 november vanwege de hoge gasprijzen.
21/10 22u15  Turks OM eist tot 10 jaar tegen Nederlandse rapper voor promoten drugsgebruikHet openbaar ministerie in Turkije heeft tegen de Turks-Nederlandse rapper Murda een celstraf van vijf tot tien jaar geëist, omdat hij in zijn songteksten drugsgebruik zou hebben aangemoedigd. Het management van de rapper heeft de strafeis bevestigd, meldt RTL Boulevard donderdag.
21/10 21u15  Turkse justitie eist tot 10 jaar tegen Nederlandse rapper voor promoten drugsgebruikHet openbaar ministerie in Turkije heeft tegen de Turks-Nederlandse rapper Murda een celstraf van vijf tot tien jaar geëist, omdat hij in zijn songteksten drugsgebruik zou hebben aangemoedigd. Het management van de rapper heeft de strafeis bevestigd, meldt RTL Boulevard donderdag.
21/10 21u15  Liveblog | Boadu met Monaco begonnen tegen PSV, Ook AZ-Cluj van startLees meer >
21/10 21u15  Lavreysen klopt Hoogland en prolongeert wereldtitel op keirinHarrie Lavreysen heeft donderdag in Roubaix zijn wereldtitel op de keirin geprolongeerd. Hij klopte landgenoot Jeffrey Hoogland in de finale.
21/10 21u15  Berlusconi vrijgesproken van omkopen pianist die getuigde in seksprocesSilvio Berlusconi is door de rechtbank van Siena vrijgesproken van het omkopen van een getuige in een rechtszaak tegen hem. De Italiaanse ex-premier werd in die zaak vervolgd voor vermeende seks met een minderjarige prostituee in 2013. De vrijspraak van donderdag is een opsteker voor de 85-jarige politicus, die met een slechte gezondheid kampt.
21/10 21u15  Vitesse stunt met zege op Tottenham, Feyenoord verslaat Union BerlinVitesse heeft donderdag voor een stunt gezorgd in de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers wonnen voor eigen publiek met 1-0 van Tottenham Hotspur. In De Kuip was Feyenoord met 3-1 te sterk voor FC Union Berlin.
21/10 21u15  Onrust door vliegverbod, reizen tussen Nederland en Marokko wel mogelijkHet consulaat van Marokko krijgt veel ongeruste telefoontjes over het vliegverbod dat Marokko in de nacht van woensdag op donderdag afkondigde. Mensen denken dat ze alleen met een Marokkaans paspoort mogen reizen tussen Marokko en Nederland, zegt een medewerker van het Marokkaanse consulaat tegen NU.nl. 'Maar reizen met een Nederlands paspoort vanuit en naar Marokko blijft gewoon mogelijk.'
21/10 20u15  Nederlandse rapper kan tien jaar cel krijgen in Turkije om aanmoedigen drugsgebruikHet Openbaar Ministerie (OM) in Turkije heeft een celstraf van vijf tot tien jaar geëist tegen de Turks-Nederlandse rapper Murda voor het aanmoedigen van het gebruik van drugs in zijn songteksten, melden lokale media. Het management van de rapper bevestigde de eis aan RTL Boulevard.
21/10 20u15  Liveblog | Feyenoord op voorsprong, geen doelpunten bij Vitesse-TottenhamLees meer >
21/10 20u15  Onrust door vliegverbod, reizen tussen Nederland en Marokko blijft mogelijkHet consulaat van Marokko krijgt veel ongeruste telefoontjes over het vliegverbod dat Marokko in de nacht van woensdag op donderdag afkondigde. Mensen denken dat ze alleen met een Marokkaans paspoort mogen reizen tussen Marokko en Nederland, zegt een medewerker van het Marokkaanse consulaat tegen NU.nl. 'Maar reizen met een Nederlands paspoort vanuit en naar Marokko blijft gewoon mogelijk.'
21/10 20u15  PSV begint zonder Zahavi aan EL-kraker, basisplaats Boadu bij MonacoPSV begint donderdag zonder Eran Zahavi aan de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco. De Israëlische spits zit op de bank in het Philips Stadion en wordt vervangen door Carlos Vinícius. Bij AS Monaco is er een basisplaats voor Myron Boadu.
21/10 20u15  Video | Zo creëert The Ocean Cleanup met een klein effect veel bewustzijnThe Ocean Cleanup van de Nederlander Boyan Slat gaat een nieuwe fase in. Met een nieuw schoonveger hoopt het project in een paar jaar tijd 40.000 ton aan plastic uit de Grote Oceaan te vegen. Elk jaar komt er naar schatting 5 miljoen ton aan plastic in zee erbij, maar toch creëert Slat met zijn bedrijf veel bewustzijn over de problematiek rondom plastic.
21/10 20u15  Ihattaren afwezig bij Sampdoria, club zou al dagen geen contact kunnen leggenMohamed Ihattaren is al ruim een week afwezig bij Sampdoria. De Italiaanse club zou in die periode ook geen contact kunnen krijgen met het voormalige toptalent van PSV.
21/10 19u15  Liveblog | Linssen verdubbelt voorsprong Feyenoord, 0-0 bij Vitesse-TottenhamLees meer >
21/10 19u15  Door lava ingesloten honden op La Palma blijkbaar al gered door onbekendenDe zes honden die op het Spaanse eiland La Palma door lavastromen ingesloten waren, zijn toch gered. Onbekenden hebben de dieren meegenomen. Dat verklaart waarom reddingswerkers die met vrachtdrones paraat stonden ze eerder niet konden vinden.
21/10 19u15  Opnieuw leden Coöperatie Laatste Wil aangehouden wegens hulp bij zelfdodingDe politie heeft opnieuw leden van Coöperatie Laatste Wil (CLW) aangehouden op verdenking van hulp bij zelfdoding. Het gaat om een 72-jarige vrouw uit Amersfoort en een 78-jarige man uit Den Bosch, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.
21/10 19u15  Makers Jiskefet-boek moeten Michiel Romeyn en Herman Koch inzage gevenDe auteurs van een ongeautoriseerde encyclopedie over de komische serie Jiskefet moeten de bij het programma betrokken acteurs Michiel Romeyn en Herman Koch inzage bieden. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag besloten.
21/10 18u15  Onrust door vliegverbod, maar reizen tussen Nederland en Marokko blijft mogelijkHet consulaat van Marokko krijgt veel ongeruste telefoontjes over het vliegverbod dat Marokko in de nacht van woensdag op donderdag afkondigde. Mensen denken dat ze alleen met een Marokkaans paspoort mogen reizen tussen Marokko en Nederland, zegt een medewerker van het Marokkaanse consulaat tegen NU.nl. 'Maar reizen met een Nederlands paspoort vanuit en naar Marokko blijft gewoon mogelijk.'
21/10 18u15  Liveblog | Vitesse en Feyenoord warmen op voor Europese avondLees meer >
21/10 18u15  RIVM maakt zich nog geen zorgen over nieuwe mutatie deltavariantHet RIVM maakt zich nog geen zorgen over een nieuwe mutatie van de deltavariant van het coronavirus, die sinds half augustus rondgaat in Nederland.
21/10 18u15  Feyenoord mist Senesi tegen Union Berlin, Til en Sinisterra wel in basisFeyenoord begint donderdag zonder Marcos Senesi aan het Conference League-duel in De Kuip met Union Berlin. De Argentijnse verdediger is ziek en wordt vervangen door Lutsharel Geertruida. Luis Sinisterra en Guus Til zijn wel fit genoeg om te starten bij de Rotterdammers.
21/10 17u15  Kabinet zoekt nog oplossing voor uit huis geplaatste kinderen toeslagenoudersHet demissionaire kabinet heeft nog geen nieuwe oplossing voor de 1.115 uit huis geplaatste kinderen van ouders die slachtoffer zijn van de toeslagenaffaire. In 420 lopende gevallen wordt gekeken of de uithuisplaatsing 'heroverwogen' kan worden.
21/10 17u15  Verdachte fatale duw Den Haag moet tram volgens OM hebben zien aankomenEen 15-jarige jongen die maandagavond in Den Haag na een ruzie een 39-jarige man voor een tram heeft geduwd, moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) hebben geweten dat het voertuig er op dat moment aan kwam.
21/10 17u15  Dolfinarium op de vingers getikt wegens misleidende sloganDolfijnenpark Dolfinarium moet zijn reclameslogan 'Ontdek, Beleef en Bescherm' aanpassen. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) bepaald na een klacht van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals.
21/10 17u15  Facebooks eigen toezichtraad eist dat het bedrijf transparanter wordtFacebook is door de Oversight Board (de eigen toezichtraad) ter verantwoording geroepen, omdat het sociale medium niet transparant communiceerde over waarom bepaalde gebruikers zich niet aan alle regels hoefden te houden. Dat staat in een donderdag verschenen rapport.
21/10 17u15  Video | Waar mensen met langdurige covid nog maanden later last van hebbenEen flink deel van de mensen die ziek worden van het coronavirus heeft hier maanden later nog last van. Wetenschappers volgden zeven maanden lang bijna vierduizend mensen met langdurige covid uit 56 landen om te bekijken wat voor symptomen ze hebben.
21/10 16u15  Ongeneeslijk zieke Ron Fresen stopt volgend jaar als politiek duider NOSRon Fresen is ongeneeslijk ziek. De politiek duider van de NOS zegt in een interview met de Volkskrant dat hij aan prostaatkanker lijdt. Fresen maakte donderdag ook bekend dat hij volgend jaar afscheid neemt van de NOS.
21/10 16u15  De coronacijfers van vandaagElke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (donderdag 21 oktober) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.
21/10 15u15  Elf jaar na fatale brand in Veendam verdachte aangehoudenDe politie heeft een 43-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een brand in Veendam waarbij in 2010 een brandweerman om het leven kwam. Hij wordt ook verdacht van een andere brandstichting in diezelfde periode.
21/10 15u15  Letland weer in coronalockdown; hoe staan andere Europese landen ervoor?Letland heeft donderdag bekendgemaakt dat het terugkeert naar een lockdown. In het Baltische land worden steeds meer corona-infecties geregistreerd en dreigt de zorg overbelast te raken. Ook in Nederland worden in rap tempo meer positieve tests waargenomen. Hoe gaat het in de rest van Europa?
21/10 15u15  Transavia weet nog steeds niet of het Nederlanders mag terughalen uit MarokkoTransavia weet nog steeds niet of Marokko repatriëringsvluchten uit Nederland zal toestaan. Het Noord-Afrikaanse land verbiedt sinds middernacht alle vluchten uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uit angst voor het coronavirus. Op verzoeken om gestrande reizigers op te halen met lege vliegtuigen heeft de luchtvaartmaatschappij nog geen reactie gekregen.
21/10 14u15  Vast in Marokko: hoe kom je terug naar Nederland?De Marokkaanse regering heeft met ingang van donderdag vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verboden uit vrees voor nieuwe coronabesmettingen. Luchtvaartmaatschappij Transavia weet nog steeds niet of Marokko repatriëringsvluchten uit Nederland zal toestaan. Hoe kunnen inwoners van Nederland terugkeren uit het land?
21/10 14u15  Transavia weet nog steeds niet of het Nederlanders mag repatriëren uit MarokkoTransavia weet nog steeds niet of Marokko repatriëringsvluchten uit Nederland zal toestaan. Het Noord-Afrikaanse land verbiedt sinds middernacht alle vluchten uit Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uit angst voor het coronavirus. Op verzoeken om gestrande reizigers op te halen met lege vliegtuigen heeft de luchtvaartmaatschappij nog geen reactie gekregen.
21/10 13u15  Twee derde van Nederlandse provincies kleurt rood op Europese coronakaartHet waarschuwingsniveau in acht van de twaalf provincies gaat omhoog. Op de wekelijkse Europese kaart met coronarisiconiveaus zijn Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Noord-Holland nog oranje. De andere provincies kleuren rood, het op een na hoogste niveau.
21/10 13u15  Drones kunnen door lava ingesloten honden op La Palma niet meer vindenVier honden die op het Spaanse eiland La Palma ingesloten waren door lavastromen zijn bij reddingspogingen met vrachtdrones niet gesignaleerd. De directeur van het bedrijf dat de evacuatiepoging coördineert durft niet te zeggen of de honden zich hebben verstopt, of dat de dieren door de lava zijn verzwolgen.
21/10 13u15  Lastig bereikbare brand in centrum van Leeuwarden is onder controleIn het centrum van Leeuwarden woedde donderdagochtend een grote brand. Die ontstond vermoedelijk in de keuken van een pizzarestaurant in de Uniabuurt en heeft meerdere woonruimtes onbewoonbaar gemaakt. Door de ligging van de panden kon de brandweer het vuur lastig bereiken, maar inmiddels is de brand onder controle.
21/10 13u15  Oudste Vikingnederzetting in Amerika is precies duizend jaarOnderzoekers van onder meer de Rijksuniversiteit Groningen hebben bewijs gevonden dat de eerste bekende nederzetting van de Noord-Europese Vikingen op het Noord-Amerikaanse continent precies duizend jaar oud is, melden ze in Nature.
21/10 12u15  Grote brand in centrum van Leeuwarden, brandweer kan vuur lastig bereikenIn het centrum van Leeuwarden woedt donderdagochtend een grote brand. Die ontstond vermoedelijk in de keuken van een pizzarestaurant aan het Zwitserswaltje in de Uniabuurt. Door de ligging van de panden kan de brandweer het vuur lastig bereiken. Er zijn geen berichten over gewonden.
21/10 12u15  Vrijwel geen enkele veehouder heeft nog vertrouwen in de overheidVrijwel alle Nederlandse veeboeren hebben hun vertrouwen in de overheid verloren, blijkt donderdag uit onderzoek van I&O Research in opdracht van de Volkskrant. Slechts 2 procent zegt nog vrij veel vertrouwen te hebben in de bewindslieden. Ook lijkt het CDA - een partij met van oudsher een grote boerenachterban - vrijwel alle steun van de veehouders te hebben verloren.
21/10 12u15  KNVB en clubs dreigen supporters te weren als aantal incidenten niet afneemtSupporters worden mogelijk geweerd bij wedstrijden in het betaalde voetbal als het aantal incidenten niet afneemt. Dat is een van de conclusies van een nieuwe werkgroep, bestaande uit de KNVB, alle clubs en het Supporterscollectief.
21/10 12u15  Video | Dashcam filmt enorme gasexplosie in ChinaEen enorme gasexplosie heeft grote schade aangericht aan gebouwen en voertuigen. Ook zijn er 3 mensen overleden en 33 anderen gewond geraakt. De autoriteiten onderzoeken de oorzaak van de explosie.
21/10 11u15  Oudste Vikingnederzetting in Amerika is waarschijnlijk precies duizend jaarOnderzoekers van onder meer de Rijksuniversiteit Groningen hebben bewijs gevonden dat de eerste bekende nederzetting van de Noord-Europese Vikingen op het Noord-Amerikaanse continent precies duizend jaar oud is, melden ze in Nature.
21/10 11u15  Directieleden Feyenoord-opponent Union Berlin aangevallen in Rotterdams caféDirectieleden van 1. FC Union Berlin zijn woensdagavond in een Rotterdams café aangevallen door een groep hooligans, bevestigt een woordvoerder van de Bundesliga-club donderdag aan het Duitse persbureau DPA na berichtgeving door Berliner Kurier.
21/10 10u15  Tornado veroorzaakt schade in Barendrecht, ook elders in het land problemenEen kortlevende tornado in de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft in de nacht van woensdag op donderdag forse schade veroorzaakt. Volgens de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt, van wie er een naar het ziekenhuis is afgevoerd. Ook elders in het land zorgt het onstuimige weer voor problemen.
21/10 10u15  Kort geding over Jiskefet-boek: 'Dat kan toch helemaal niet?'Herman Koch en Michiel Romeyn spannen deze donderdag een kort geding tegen Noblesse Uitgevers aan vanwege een nog te verschijnen Jiskefet-encyclopedie. Zij eisen inzage om te zien of met de publicatie van het boek hun eigendoms- en portretrechten worden geschonden. 'Het is alsof je bank gejat wordt en je er niet meer op mag zitten', zegt Romeyn tegen NU.nl.
21/10 10u15  Coronabewijs wordt verplicht bij terugkeer vanuit Polen, Tsjechië en de AzorenNederlanders die afreizen naar Polen, Tsjechië en de Portugese eilandengroep Azoren worden vanaf zondag verplicht om bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs te laten zien. Het reisadvies voor de Canarische Eilanden en de Noord-Egeïsche Eilanden wordt vanaf vrijdag juist afgezwakt, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag weten.
21/10 08u15  Windhoos veroorzaakt schade in Barendrecht, ook elders in het land problemenIn de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft een windhoos in de nacht van woensdag op donderdag forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook elders in het land heeft het onstuimige weer problemen veroorzaakt.
21/10 08u15  Duurdere pepernoot zorgt voor nieuw pepernotenrecordIn de aanloop naar Sinterklaas kopen we naar verwachting weer iets meer kruidnoten dan vorig jaar. De kleine koekjes, in de volksmond vaak pepernoten genoemd, zullen sowieso duurder zijn. Want dit jaar haalt de prijzige chocoladevariant voor het eerst de traditionele kruidnoot in en dat resulteert in een fors hogere omzet. Dat zegt directeur Oscar de Lange van marktleider Van Delft in gesprek met NU.nl.
21/10 08u15  Testfase Ocean Cleanup succesvol: opruimen van Grote Oceaan kan beginnenHet project The Ocean Cleanup kan 'daadwerkelijk' beginnen met het grootschalig opruimen van plastic in de Grote Oceaan, zo laat initiatiefnemer Boyan Slat donderdag weten. De testfase in het gebied is succesvol afgesloten. Een nieuw systeem met een enorme veegarm kan in de eindeloze blauwe oceaan worden losgelaten.
21/10 07u15  Nederland en andere welvarende landen breken volgens Oxfam vaccinbeloftesRijke landen en farmaceuten leveren volgens Oxfam Novib veel minder coronavaccins aan armere landen dan was beloofd. Tot nu toe zou ongeveer 14 procent van de toegezegde doses zijn geleverd.
21/10 07u15  Menselijke resten gevonden bij zoektocht naar verloofde van Gabby PetitoPolitieagenten in de Verenigde Staten hebben in een natuurgebied in Florida mogelijk overblijfselen gevonden van het lichaam van Brian Laundrie. Dat is de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, die in september na een zoekactie van bijna een maand gewurgd werd teruggevonden
21/10 07u15  Vijftienjarige bestuurder aangehouden na inrijden op stilstaande politieautoEen vijftienjarige jongen is woensdagavond in Dordrecht aangehouden nadat hij met een auto onder meer was ingereden op een stilstaande politiewagen.
21/10 07u15  Video | Waarom het gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik zo beladen isRico Verhoeven en Jamal Ben Saddik staan zaterdag in Arnhem voor de derde keer tegenover elkaar in de ring. Het laatste duel tussen de kickboksers was in 2017, maar dat gevecht werd overschaduwd door een spuugincident. NU.nl-verslaggever Bas Scharwachter legt uit waarom die gebeurtenis ook bij de nieuwe confrontatie een rol speelt.
21/10 06u15  Windhoos veroorzaakt grote schade in Barendrecht, omgewaaide bomen op A50In woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft een windhoos in de nacht van woensdag op donderdag forse schade veroorzaakt. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn er ten minste twee mensen gewond geraakt. Een persoon is afgevoerd naar het ziekenhuis. Langs de rijksweg A50 bij het Gelderse Heerde zijn bomen omgewaaid.
21/10 05u15  Weerbericht: Onstuimig begin van de dag, later opklaringenDonderdag begint met erg onstuimig weer, waarbij zware windvlagen de ochtendspits zullen teisteren. Later volgen er opklaringen en laat de zon zich zo nu en dan zien.
21/10 03u15  Vijftienjarige automobilist aangehouden na inrijden op politiewagenDe politie heeft woensdagavond in Dordrecht een vijftienjarige jongen uit die plaats aangehouden nadat hij met een auto onder meer inreed op een stilstaande politiewagen. In de wagen zaten naast de minderjarige bestuurder, die uiteraard niet over een rijbewijs beschikt, drie passagiers van 12, 14 en vijftien jaar.
21/10 00u15  Gommers merkt dat ic's geen mensen hebben om verder op te schalenDe Nederlandse intensivecareafdelingen kunnen niet voldoen aan het verzoek van demissionair minister Hugo de Jonge om de komende winter op te schalen naar meer dan het huidige maximum van 1.350 ic-bedden. Dat zegt voorzitter van de Nederlandse vereniging van ic-artsen Diederik Gommers in podcast Virusfeiten (EO).
21/10 00u15  Liveblog CL | Lees alles over de wedstrijden van woensdag (gesloten)Lees meer >
20/10 23u15  Burgemeester Groningen noemt extra opvangplekken druppel op gloeiende plaatDe vijfhonderd extra opvangplekken voor asielzoekers die demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) woensdag aankondigde, zijn 'een druppel op de gloeiende plaat'. Dat zei burgemeester en voorzitter van Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling woensdagavond bij Nieuwsuur.
20/10 23u15  Man die in 2018 zeventien mensen doodschoot op school Florida bekent schuldDe man die in 2018 op een middelbare school in de Amerikaanse staat Florida zeventien mensen heeft doodgeschoten, heeft woensdag in de rechtszaal schuld bekend.
20/10 23u15  Liveblog CL | Lees alles over de wedstrijden van woensdagLees meer >
20/10 22u15  Liveblog CL | Atalanta leidt mede dankzij assist Koopmeiners op Old TraffordLees meer >
20/10 22u15  Vanaf komende nacht code geel voor zware windstoten in heel NederlandHet KNMI heeft vanwege zware windstoten code geel afgegeven voor het hele land. In de loop van de nacht en donderdagochtend worden de zwaarste windstoten verwacht.
20/10 21u15  Eerste CL-zege voor Barcelona, Van Bommel met Wolfsburg onderuit in SalzburgFC Barcelona heeft woensdag zijn eerste zege in de Champions League van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Ronald Koeman won thuis moeizaam met 1-0 van Dynamo Kiev. Mark van Bommel had met VfL Wolfsburg minder succes en ging met 3-1 onderuit tegen Red Bull Salzburg.
20/10 21u15  Liveblog CL | Danjuma leidt met Villarreal, Barcelona hoopt op winst BayernLees meer >
20/10 21u15  Video | Grote hoeveelheden hagel drijven door Australische stratenHuizen en auto's zijn niet veilig voor de enorme hagelbuien die over Queensland trekken. Op sommige plekken valt zo veel hagel dat de straten bedekt zijn met een witte laag.
20/10 20u15  Letland kiest als eerste EU-land weer voor coronalockdownLetland is het eerste EU-land dat weer in lockdown gaat. Vanwege slechte coronacijfers zullen opnieuw delen van de economie worden stilgelegd.
20/10 20u15  Liveblog CL | FC Barcelona leidt tegen Kiev, Van Bommel achter met WolfsburgLees meer >
20/10 19u15  Deze week nog 500 extra plaatsen voor asielzoekers in Almere en GorinchemDe komende dagen komen er in totaal vijfhonderd opvangplekken voor asielzoekers bij. Dat zei demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) woensdag na een bezoek aan een opvangcentrum in Ter Apel. Woensdag en donderdag komen er tweehonderd plaatsen bij in Almere en vrijdag driehonderd plaatsen in Gorinchem.
20/10 19u15  Liveblog CL | Barcelona jaagt op cruciale zege, Van Bommels Wolfsburg op 1-1Lees meer >
20/10 19u15  Ongesteldheid wijkt na coronaprik mogelijk korte tijd af: hoe zit dat?Verschillende vrouwen schrijven op sociale media dat ze na hun coronavaccinatie anders of heviger ongesteld waren. Menstruatieproblemen zijn op dit moment geen vastgestelde bijwerking van de coronavaccins. Het is wel mogelijk dat je menstruatie na de prik(ken) tijdelijk anders is. Dit kan geen kwaad.
20/10 19u15  Video | Enorme hoeveelheden hagel drijven door Australische stratenHuizen en auto’s zijn niet veilig voor de enorme hagelbuien die over Queensland trekken. Op sommige plekken valt zo veel hagel dat de straten bedekt zijn met een witte laag.
20/10 18u15  Ongesteldheid is mogelijk korte tijd afwijkend na coronaprik: hoe zit dat?Verschillende vrouwen schrijven op sociale media dat ze na hun coronavaccinatie anders of heviger ongesteld waren. Menstruatieproblemen zijn op dit moment geen vastgestelde bijwerking van de vaccins. Het is wel mogelijk dat je menstruatie na de prik tijdelijk anders is. Dit kan geen kwaad.
20/10 18u15  Staatssecretaris Broekers-Knol bezoekt overvolle opvanglocatie Ter ApelDemissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol brengt deze woensdag een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Ter Apel. De opvanglocatie is momenteel overvol en de burgemeester van de gemeente Westerwolde waarschuwt dat de situatie onhoudbaar geworden is.
20/10 17u15  Europees Parlement wil Commissie dwingen subsidie aan Polen te stoppenHet Europees Parlement (EP) wil dat de Europese Commissie (EC) de subsidies voor Polen stopzet zolang dat land het nationale recht boven het Europese recht stelt. Het Parlement bereidt zelfs juridische stappen voor om de Commissie daartoe te dwingen.
20/10 17u15  Bitcoin bereikt hoogste stand ooit en doorbreekt grens van 65.000 dollarDe koers van de bitcoin heeft woensdag met een waarde van 66.084 dollar (56.744 euro) de hoogste stand ooit bereikt. Het was voor het eerst dat de munt de grens van 65.000 dollar doorbrak. Het vorige record werd met 64.870 dollar ruim zes maanden geleden genoteerd.
20/10 17u15  Qmusic voor het eerst marktleider: 'Je moet niet gaan zwabberen'Voor het eerst in zijn historie is radiozender Qmusic marktleider geworden. Programmadirecteur Dave Minneboo benoemt de belangrijkste oorzaken van dit succes. 'Blijf hetzelfde doen. Ga niet zwabberen en bedenk niet iedere dag een andere missie', is het devies.
20/10 16u15  Gevangen Russische oppositieleider Navalny wint Europese mensenrechtenprijsDe gevangen Russische oppositieleider Alexei Navalny krijgt dit jaar de mensenrechtenprijs van het Europees Parlement.
20/10 16u15  De coronacijfers: Voor het eerst sinds juli meer dan 4.000 positieve testsElke dag geeft NU.nl een overzicht van de recentste cijfers over de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. Dit zijn de cijfers die nu (woensdag 20 oktober) bekend zijn, samengebracht in vier grafieken.
20/10 16u15  Europa enige regio waar aantal nieuwe positieve coronatests vorige week steegVolgens de gezondheidsorganisatie WHO is Europa de enige regio waar het aantal nieuwe positieve coronatests afgelopen week is toegenomen. In ruim de helft van de Europese landen was een stijging te zien.
20/10 15u15  Honderden euro's voor New Yorkse ambtenaren die zich snel laten vaccinerenBurgemeester Bill de Blasio van New York deelt geldbonussen uit aan gemeenteambtenaren die zich laten inenten tegen COVID-19. Iedereen die voor de gemeente werkt moet in principe voor 29 oktober zeker één prik hebben gehad. Voor de ambtenaren die deze week al een vaccin ophalen, ligt een bonus van 500 dollar (430 euro) klaar.
20/10 14u15  Marokko verbiedt vluchten van en naar Nederland vanwege coronavirusDe Marokkaanse regering verbiedt vanaf donderdag vluchten van en naar Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk uit vrees voor nieuwe coronabesmettingen. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia meldt dat het daarom vanaf donderdag zijn vluchten naar het Noord-Afrikaanse land moet annuleren.
20/10 14u15  Ook OM gaat in hoger beroep tegen uitspraak voor moord op Derk WiersumOok het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak rondom de moord op advocaat Derk Wiersum. Vorige week maakten de twee verdachten al bekend in hoger beroep te gaan tegen de door de rechtbank opgelegde gevangenisstraf van dertig jaar.
20/10 14u15  Koningin Elizabeth accepteert medisch advies met tegenzin en annuleert reisDe Britse koningin Elizabeth heeft met tegenzin een medisch advies opgevolgd en zal een geplande trip naar Noord-Ierland afzeggen. Volgens persbureau AP heeft het Britse koningshuis niet bekendgemaakt met welke gezondheidsproblemen Elizabeth kampt.
20/10 14u15  Gevaccineerden zonder burgerservicenummer kunnen nu toch coronapas krijgenMensen die in het buitenland zijn gevaccineerd en geen burgerservicenummer (BSN) hebben, kunnen vanaf woensdag toch een coronapas krijgen. Ze moeten daarvoor wel een afspraak maken in Groningen of Utrecht.
20/10 13u15  Luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer tussen Nederland en MarokkoTwee Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen zullen op last van de regering van het land voorlopig geen vluchten van en naar Nederland meer uitvoeren. Dat melden Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc woensdag op Twitter. Ook Transavia heeft moeten besluiten zijn vluchten naar Marokko vanaf donderdag te annuleren.
20/10 13u15  Verdachte van bedreigen Mark Rutte pleegde mogelijk ook fraude via WhatsAppDe 22-jarige Amsterdammer die wordt verdacht van het bedreigen van demissionair premier Mark Rutte heeft mogelijk ook fraude via WhatsApp gepleegd. Dat zei de officier van justitie woensdag tijdens de eerste openbare zitting in de rechtbank in Den Haag. Yavuz O. wordt binnenkort nader gehoord over deze mogelijke oplichting.
20/10 13u15  Leidse sterrenkundestudent krijgt 10 voor scriptie, komt eens per tien jaar voorMasterstudent aan de Universiteit Leiden Arend Moerman heeft een 10 gekregen voor zijn afstudeeronderzoek waarin hij de chaotische interacties van drie zwarte gaten simuleerde. Het komt gemiddeld maar één keer in de tien jaar voor dat een student sterrenkunde het hoogst mogelijke cijfer krijgt, zegt hoogleraar Numerieke sterdynamica Simon Portegies Zwart, die het onderzoek van Moerman beoordeelde.
20/10 13u15  Dit hangt de media boven het hoofd als zij een privéfoto van Alexia delenPrivéfoto's van de koninklijke familie gaan dankzij de mediacode zelden rond, maar deze week was het toch weer raak met een foto van een feestende Alexia en haar vriendinnen op haar nieuwe school in Wales. Hoe strikt is die mediacode eigenlijk en wat zijn de gevolgen voor de media als zij een privéfoto van het koninklijk gezin delen?
20/10 12u15  Taliban beloven geld en grond aan nabestaanden plegers zelfmoordaanslagenDe Taliban beloven de nabestaanden van plegers van zelfmoordaanslagen een stuk land, kleding en geld, meldt nieuwszender Al Arabiya woensdag. De terreurorganisatie die sinds augustus aan de macht is in Afghanistan, ziet de mensen die in het land zelfmoordaanslagen pleegden namens de Taliban als helden.
20/10 12u15  Wat hangt de media boven het hoofd als zij een privéfoto van Alexia delen?Privéfoto's van de koninklijke familie gaan dankzij de mediacode zelden rond, maar deze week was het toch weer raak met een foto van een feestende Alexia en haar vriendinnen op haar nieuwe school in Wales. Hoe strikt is die mediacode eigenlijk en wat zijn de gevolgen als je een privéfoto van het koninklijk gezin deelt?
20/10 11u15  KNVB ziet flinke toename aantal tuchtzaken wegens wangedrag supportersDe KNVB constateert sinds het begin van dit seizoen een grote toename van het aantal tuchtzaken wegens wangedrag door supporters. Na de eerste negen speelronden zijn er al 45 tuchtzaken, terwijl dat er voor corona zo'n zeventig tot negentig waren in een heel seizoen. Dat laat een woordvoerder van de KNVB woensdag weten na berichtgeving door De Telegraaf.
20/10 11u15  Marokkaanse vliegmaatschappijen stoppen met vluchten van en naar NederlandTwee luchtvaartmaatschappijen uit Marokko hebben besloten om voorlopig geen vluchten van en naar Nederland meer uit te voeren. Dat hebben Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc woensdag op Twitter bekendgemaakt.
20/10 10u15  OMT-voorzitter Van Dissel verwacht geen lockdown of avondklok in winterOndanks de oplopende besmettingscijfers verwacht OMT-voorzitter Jaap van Dissel dat maatregelen als een lockdown of avondklok komende winter niet nodig zijn. De RIVM-directeur wijst er in een interview met het AD op dat Nederland door de hoge vaccinatiegraad 'in een principieel andere situatie' verkeert dan vorig jaar: ruim 85 procent van de bevolking heeft nu een eerste prik gehad.
20/10 10u15  Wat hangt je boven het hoofd als je een privéfoto van Alexia deelt?Privéfoto's van de koninklijke familie gaan dankzij de mediacode zelden rond, maar deze week was het toch weer raak met een foto van een feestende Alexia en haar vriendinnen op haar nieuwe school in Wales. Hoe strikt is die mediacode eigenlijk en wat zijn de gevolgen als je een privéfoto van het koninklijk gezin deelt?
20/10 10u15  Politie schiet bij aanhouding verdachte van steekpartij in Den HaagDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag geschoten bij de aanhouding van een verdachte van een steekincident in Den Haag. Daarbij raakte de verdachte gewond, meldt de politie woensdag.
20/10 10u15  Noodweer eist meer dan honderd levens in India en NepalIn India en Nepal zijn meer dan honderd mensen omgekomen door noodweer. Door hevige regenval zijn er op veel plaatsen overstromingen en aardverschuivingen. In India zijn volgens de autoriteiten 85 mensen omgekomen en in Nepal 31.
20/10 10u15  Op klimaattop moet einde aan investeringen in olie en gas bespreekbaar wordenHet Verenigd Koninkrijk en de Europese Investeringsbank (EIB) willen een einde aan overheidsinvesteringen in fossiele brandstoffen. Deze investeringen verhogen de CO2-uitstoot voor tientallen jaren en staan daarmee haaks op de doelen van het Parijsakkoord. Op de klimaattop in Glasgow, die op 31 oktober begint, wordt onder andere steun van Nederland gevraagd.
20/10 10u15  Ajacieden willen niet vergelijken met 2019: 'Oppassen voor te veel vertrouwen'Na de sensationele 4-0-overwinning op Borussia Dortmund zullen veel Ajax-fans denken aan het bijzondere seizoen 2018/2019, toen de Amsterdammers bijna de finale van de Champions League haalden. Trainer Erik ten Hag en de spelers trekken liever nog geen parallel met dat fantastische jaar, waarin de Amsterdamse club Real Madrid en Juventus uitschakelde.
20/10 10u15  Protest tegen Dave Chappelle vanuit Netflix-medewerkers: wat is er gebeurd?Verschillende medewerkers van Netflix gaan woensdag staken en transgenderactivisten gaan de straat op uit protest tegen transfobe uitspraken van Dave Chappelle in zijn Netflix-show The Closer. NU.nl zet op een rijtje wat hieraan voorafging.
20/10 10u15  Commissie Capitool-bestorming wil oud-Trump-adviseur Bannon laten vervolgenDe commissie die de dodelijke bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari onderzoekt, wil dat de voormalige adviseur van oud-president Donald Trump, Steve Bannon, wordt vervolgd voor minachting van het Congres. Bannon weigert op te komen dagen bij een hoorzitting van de commissie.
20/10 10u15  Video | Terugblik: Is dit Ajax nu al beter dan het succesvolle Ajax van 2019?Het Ajax dat dinsdagavond domineerde tegen Borussia Dortmund (4-0) had veel overeenkomsten met het Ajax dat in 2019 de halve finales van de Champions League haalde. Is het huidige team nu al beter dan dat van twee jaar geleden? NU.nl-verslaggevers Rypke Bakker en Bas Scharwachter blikken vanuit Amsterdam terug op de wedstrijd.
20/10 10u15  Noord-Korea lanceert ballistische raket vanuit onderzeebootNoord-Korea heeft dinsdag opnieuw een ballistische raket afgevuurd. Het projectiel belandde in zee. De Noord-Koreaanse staatsomroep KCNA bevestigde woensdag dat de raket gelanceerd werd vanuit een onderzeeboot. De geslaagde lancering vanaf een duikboot betekent dat Noord-Korea in staat is om op meer plaatsen in de wereld doelen te bestoken. Ook wordt het lastiger voor andere landen om het Noord-Koreaanse arsenaal uit te schakelen.
20/10 10u15  Weerbericht: Bewolkt en regenachtig, met kans op onweer en windstotenEr is veel bewolking op woensdag. In de loop van de dag vallen verspreid over het land flinke buien. Landinwaarts is er kans op onweer en windstoten.
20/10 10u15  Twee dode migranten in volle bestelbus in Oostenrijk, klopjacht op smokkelaarOostenrijkse grenswachten hebben nabij de grens met Hongarije twee overleden migranten aangetroffen in een overvolle bestelbus. Er zaten in totaal bijna dertig migranten, voornamelijk uit Syrië, in de bus. De bestuurder sloeg op de vlucht, waarna de politie een grootschalige klopjacht begon.
20/10 10u15  Nederlandse bedrijven verdubbelen hun groene investeringenBedrijven in Nederland hebben vorig jaar voor ruim 2,1 miljard euro aan milieu-investeringen gedaan, zoals investeringen in windmolens en katalysators. Dat is 931 miljoen euro meer dan in het jaar ervoor, blijkt woensdag uit cijfers van statistiekbureau CBS.
20/10 10u15  Mediaoverzicht: 'Totaalvoetbal op gedenkwaardige avond in Amsterdam'Duitse media oordelen hard over Borussia Dortmund en zijn lovend over Ajax na de recordnederlaag van de Duitsers in de Champions League dinsdagavond (4-0). In de Nederlandse ochtendkranten heerst een jubelstemming over het indrukwekkende spel van de Amsterdammers.
20/10 10u15  Ten Hag vol lof over Ajax na dikke zege op Dortmund: 'Alles klopte vanavond'Ajax-trainer Erik ten Hag was dinsdag enorm trots op zijn ploeg na de 4-0-overwinning op Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Volgens de coach van de Amsterdammers was Ajax niet alleen aan de bal, maar ook zonder bal ijzersterk.
20/10 10u15  Ajax vernedert Dortmund en is bijna zeker van overwintering Champions LeagueAjax heeft dinsdag in de Champions League een sensationele 4-0-overwinning op Borussia Dortmund geboekt. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor de Duitse topclub, waardoor overwintering in het miljoenenbal al bijna een feit is.
19/10 23u15  Ajax vernedert Dortmund en is bijna zeker van overwintering in Champions LeagueAjax heeft dinsdag met een sensationele 4-0-overwinning op Borussia Dortmund goede zaken gedaan in de Champions League. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff ArenA veel te sterk voor de Duitse topclub, waardoor overwintering in het miljoenenbal al bijna een feit is.
19/10 23u15  Liveblog CL | Reacties op imponerende overwinning Ajax tegen DortmundLees meer >
19/10 23u15  Video | Antony laat keeper kansloos en maakt 3-0 voor AjaxAntony heeft Ajax op een 3-0-voorsprong gezet in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Braziliaan schoot de bal met veel gevoel in de verre hoek en liet zo de keeper kansloos.
19/10 23u15  Video | Blind maakt 2-0 voor Ajax met geplaatst schotDaley Blind heeft Ajax op een 2-0-voorsprong gezet in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Sébastien Haller legde de bal perfect terug, waarna Blind raak kon schieten.
19/10 22u15  Liveblog CL | Ajax op zoek naar derde treffer tegen DortmundLees meer >
19/10 22u15  Video | Blind verdubbelt voorsprong van Ajax met geplaatst schotDaley Blind heeft Ajax op een 2-0-voorsprong gezet in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Sébastien Haller legde de bal perfect terug, waarna Blind raak kon schieten.
19/10 22u15  Turks-Nederlandse rapper Murda mag Turkije na nacht in de cel niet verlatenDe in Turkije opgepakte Turks-Nederlandse rapper Murda is inmiddels vrijgelaten. Hij mag het land echter nog niet verlaten, zegt zijn management dinsdag tegen de NOS.
19/10 22u15  Werkweken van 80 uur, hoe hou je dat vol? 'Mijn sociale leven is nul komma nul'Een werkweek van veertig uur, dat vinden velen onder ons al best lang. Maar er zijn ook Nederlanders die doorgaan als anderen op de bank neerploffen en weken draaien tot wel tachtig uur. Drie van deze workaholics vertellen hoe ze dat volhouden.
19/10 21u15  Liveblog CL | Ajax snel op voorsprong tegen Borussia DortmundLees meer >
19/10 21u15  Moskou stelt maandenlange lockdown in voor ongevaccineerde zestigplussersOngevaccineerde zestigplussers in Moskou moeten de komende vier maanden thuisblijven, omdat het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de Russische hoofdstad maar blijft stijgen. Bedrijven moeten tot 25 februari ten minste 30 procent van hun personeel vanuit huis laten werken, maakte burgemeester Sergey Sobyanin dinsdag bekend.
19/10 20u15  Ajax begint met Berghuis en zonder Klaassen aan CL-kraker tegen DortmundAjax begint dinsdagavond met Steven Berghuis aan de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Johan Cruijff ArenA. De Oranje-international krijgt centraal op het middenveld de voorkeur boven Davy Klaassen.
19/10 19u15  Ruim duizend kinderen van gedupeerden toeslagenaffaire uit huis geplaatstSinds 2015 zijn in totaal 1.115 kinderen van ouders die door de toeslagenaffaire gedupeerd zijn uit huis geplaatst. Dat berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid, na Kamervragen van CDA, SP en ChristenUnie.
19/10 19u15  Spreiding van coronapatiënten na stop van anderhalve week toch weer nodigHet Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) pakt het spreiden van coronapatiënten over verschillende ziekenhuizen in het land vanaf woensdag weer op. Het LCPS was hier op 11 oktober juist mee gestopt, omdat de cijfers dat toen toelieten.
19/10 19u15  NEC-directeur Van Schaik: 'Meeste relschoppers waren niet bij wedstrijd'Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC stelt dat het merendeel van de relschoppers die zich zondag na afloop van de derby tegen Vitesse (0-1-verlies) misdroegen niet bij de wedstrijd aanwezig was. Hij hoopt dat veel daders gepakt kunnen worden.
19/10 19u15  3FM-dj mocht luisteraar die plek Maneskin-show wilde onthullen niet bellen3FM-dj Timur Perlin wilde dinsdag tijdens zijn uitzending een man bellen die de geheime locatie van een Maneskin-concert in Amsterdam tegen betaling wilde verklappen. 3FM-zendermanager Sharid Alles stak daar echter live in de uitzending een stokje voor.
19/10 18u15  RIVM hoopt dat 'indrukwekkende cijfers' ongevaccineerden overhalen tot prikDe cijfers tonen aan dat de coronavaccins uitstekend werken, met name tegen een ziekenhuisopname (95 procent) en tegen een opname op de intensive care (98 procent). Het RIVM hoopt dat deze cijfers 'voor zich spreken' en ongevaccineerde Nederlanders motiveren zich alsnog te laten vaccineren tegen COVID-19, zegt RIVM-topvrouw Aura Timen tegen NU.nl.
19/10 18u15  Beloning voor tip over gedode wolf naar recordhoogte van 16.000 euroDe milieuactiegroep De Faunabescherming heeft het tipgeld voor de gouden tip over het doodschieten van een wolf bij het Gelderse Stroe verhoogd van 5.000 euro naar 16.000 euro.
19/10 18u15  Asfaltfabriek Eindhoven moet uitstoot verlagen, gemeente dreigt met sluitingDe gemeente Eindhoven dreigt met een gedeeltelijke sluiting van de Asfalt Centrale Eindhoven (ACE) als de fabriek de uitstoot van benzeen niet verlaagt. Die uitstoot overschrijdt de maximumnorm.
19/10 18u15  3FM-dj mag man die plek Maneskin-show wil verklappen niet bellen van zenderbaas3FM-dj Timur Perlin wilde dinsdag tijdens zijn uitzending een man bellen die de geheime locatie van een Maneskin-concert in Amsterdam tegen betaling wilde verklappen. 3FM-zendermanager Sharid Alles stak daar echter live in de uitzending een stokje voor.
19/10 17u15  OM eist drie maanden cel voor aanranding minderjarige pizzabezorgerDe officier van justitie heeft drie maanden cel geëist tegen twee 25-jarige vrouwen die ervan worden verdacht vorig jaar een 17-jarige pizzabezorger te hebben aangerand. De verdachten vertelden dinsdag in de rechtbank in Alkmaar dat ze de jongen in het kruis hebben betast en dat hebben gefilmd met een mobiele telefoon. De rechter doet op 2 november uitspraak.
19/10 17u15  Meer klanten gaan rente over spaargeld betalen bij ABN AMROKlanten van ABN AMRO die meer dan 100.000 euro spaargeld hebben, gaan daar vanaf 1 januari rente over betalen, heeft de bank dinsdag bekendgemaakt. Op dit moment hoeven klanten pas rente te betalen als ze meer dan 150.000 euro spaargeld hebben.
19/10 17u15  Video | Waarom Trump niet wil dat Capitool-documenten worden vrijgegevenDe voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil via de rechter voorkomen dat documenten van het Witte Huis over de bestorming van het Capitool worden vrijgegeven. Amerikakenner Diederik Brink legt uit om wat voor documenten het gaat en wat de mogelijke motieven van Trump zijn.
19/10 16u15  Stijging aantal positieve tests zet door, RIVM ziet verband met versoepelingenHet RIVM heeft in de afgelopen week opnieuw een stuk meer positieve coronatests geregistreerd dan in de zeven dagen ervoor, blijkt dinsdag uit de weekcijfers van het instituut. De toename van het aantal positieve coronatests lijkt volgens het RIVM samen te hangen met de versoepeling van coronamaatregelen van ruim drie weken geleden. Ook is er sprake van een seizoenseffect.
19/10 16u15  Drie jongeren opgepakt omdat ze mogelijk man voor Haagse tram duwdenTwee 15-jarige jongens en een 18-jarige man uit Den Haag hebben zich bij de politie gemeld vanwege de dood van een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het slachtoffer werd maandagavond door een tram aangereden bij de tramhalte aan de Anthony Fokkersingel in Den Haag. Volgens getuigen is hij geduwd.
19/10 15u15  NEC speelt wegens ingestorte tribune voorlopig niet in GoffertstadionNEC speelt zijn thuiswedstrijden voorlopig niet in het Goffertstadion, zo heeft de club dinsdag bekendgemaakt. Het besluit is een gevolg van het instorten van een tribunedeel afgelopen zondag tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse.
19/10 15u15  Aantal wekelijke positieve tests blijft stijgen, RIVM ziet samenhang met versoepelingenHet RIVM heeft in de afgelopen week opnieuw een stuk meer positieve coronatests geregistreerd dan in de week ervoor, blijkt dinsdag uit de weekcijfers van het instituut. De toename van het aantal positieve coronatesten lijkt volgens het RIVM samen te hangen met de kabinetsversoepelingen van ruim drie weken geleden. Ook het seizoenseffect speelt een rol.
19/10 15u15  Drie jongeren opgepakt omdat ze mogelijk dakloze voor Haagse tram duwdenTwee 15-jarige jongens en een 18-jarige man uit Den Haag hebben zich bij de politie gemeld vanwege de dood van een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het slachtoffer werd maandagavond door een tram aangereden bij de tramhalte aan de Anthony Fokkersingel in Den Haag. Volgens getuigen is hij geduwd.
19/10 15u15  Man opnieuw aangehouden in verband met liquidatie Lucas Boom in ZaandamHet Openbaar Ministerie (OM) heeft Randall D. dinsdag in zijn cel aangehouden in verband met de moord op Lucas Boom in 2015 in Zaandam. Boom werd destijds voor de ogen van tientallen schoolkinderen op klaarlichte dag doodgeschoten.
19/10 15u15  96-jarige secretaresse naziregime is na vlucht toch in rechtbank verschenenEen 96-jarige Duitse vrouw die als tiener tijdens de Tweede Wereldoorlog zou hebben bijgedragen aan misdaden van de nazi's is dinsdag, ruim twee weken nadat ze kort op de vlucht was geslagen, in de rechtbank verschenen.
19/10 15u15  'Penisplant' voor het eerst in 24 jaar in bloei in Hortus botanicus LeidenEen in Hortus botanicus Leiden opgekweekte Amorphophallus decus-silvae, beter bekend als 'penisplant', staat op het punt om te gaan bloeien, laat de botanische tuin dinsdag weten. De laatste keer dat dit gebeurde in de Leidse botanische tuin was in 1997.
19/10 14u15  Volkskrant had in opspraak gekomen boekenrecensent toch niet mogen ontslaanHet gerechtshof heeft in hoger beroep beslist dat de Volkskrant boekenrecensent Arjan Peters toch niet had mogen ontslaan. De redacteur krijgt zijn baan niet terug, maar wel een vergoeding van 370.000 euro bruto, zo is dinsdag bepaald.
19/10 13u15  Drie verdachten melden zich bij politie na fatale aanrijding met tram in Den HaagTwee vijftienjarige jongens en een achttienjarige man uit Den Haag hebben zich bij de politie gemeld vanwege de dood van een nog onbekende man in de stad. Het slachtoffer werd maandagavond door een tram aangereden bij de tramhalte van de Anthony Fokkersingel in Den Haag. Volgens getuigen zou de man zijn geduwd.
19/10 13u15  De maan was korter geleden vulkanisch actief dan werd aangenomenDe maan was recenter vulkanisch actief dan voorheen werd gedacht, zeggen Chinese onderzoekers die een jaar lang vulkanisch gesteente van de maan hebben bestudeerd. De uitkomsten zijn in drie artikelen in het wetenschapstijdschrift Nature gepubliceerd.
19/10 13u15  Hoge Veluwe plaatst moeflons achter hek om ze te beschermen tegen de wolfNationaal Park De Hoge Veluwe gaat vanwege de aanwezigheid van de wolf een hek plaatsen om de moeflons die in het gebied leven te beschermen. Dat bevestigt parkbeheerder Jakob Leidekker dinsdag na berichtgeving van Omroep Gelderland.
19/10 13u15  Albert Heijn gebruikt camera in handscanners nietDe camera's in sommige handscanners van Albert Heijn staan uit en worden niet gebruikt voor gezichtsherkenning. Dat laat een woordvoerder van de supermarkt weten na vragen van NU.nl, naar aanleiding van Kamervragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).
19/10 12u15  Premier Polen beschuldigt EU van chantage rond ruzie over rechtsstaatDe Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft dinsdag tijdens een bezoek aan het Europees Parlement in Straatburg gezegd dat hij 'chantage' rond de rechtsstaat in zijn land afwijst. Hij beschuldigt Brussel ervan 'steeds meer bevoegdheden naar zich toe te trekken' en benadrukte dat de Poolse grondwet boven het EU-recht staat.
19/10 12u15  RVD bevestigt: Koninklijke familie jaagt inderdaad op Kroondomein Het LooDe Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft op zijn website bevestigd dat de koning en zijn familie jagen op Kroondomein Het Loo. Willem-Alexander doet dit één dagdeel per jaar.
19/10 11u15  Europese gasprijs gedaald door winderig herfstweer en beschikbare windenergieDe Europese gasprijs is door het winderige herfstweer gedaald. Naar verwachting gaan windmolens in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland donderdag zelfs meer elektriciteit produceren dan ooit. Ook de relatief hoge temperaturen aan het begin van het stookseizoen drukken de gasprijs.
19/10 11u15  Afrikaanse gletsjers zonder 'drastische' maatregelen binnen 20 jaar gesmoltenDe drie gletsjers in Afrika zijn binnen twintig jaar gesmolten als er geen drastische maatregelen worden genomen. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties dinsdag. Ook waarschuwt de organisatie dat het smelten van de gletsjers voor ernstige verdroging zal zorgen in het oosten van Afrika.
19/10 11u15  Albert Heijn: Camera's in handscanners worden niet gebruiktDe camera's in de handscanners van Albert Heijn staan uit en worden niet gebruikt. Dat laat een woordvoerder van de supermarkt weten na vragen van NU.nl, naar aanleiding van Kamervragen van de Partij voor de Dieren (PvdD).
19/10 10u15  Marokko voert coronapaspoort in voor publieke ruimtes en buitenlandse reizenDe Marokkaanse overheid heeft aangekondigd dat de inwoners van het land een coronapaspoort moeten tonen voordat ze toegang krijgen tot openbare ruimtes en binnenruimtes, meldt Morocco World News. De maatregel gaat donderdag in.
19/10 09u15  Haïtiaanse bende eist miljoen dollar losgeld per ontvoerde missionarisEen Haïtiaanse bende die zeventien Amerikaanse en Canadese missionarissen heeft ontvoerd, eist 1 miljoen dollar (858.000 euro) losgeld per ontvoerd persoon. De Amerikaanse FBI en de lokale politie hebben contact met de ontvoerders, zegt de Haïtiaanse minister van Justitie Liszt Quitel dinsdag tegen The Wall Street Journal.
19/10 08u15  NASA deelt nieuwe geluidsopnamen die zijn gemaakt op MarsDe Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft maandag nieuwe geluidsopnamen gedeeld die door Marsrover Perseverance zijn opgenomen op de rode planeet. Daarop is onder meer wind te horen.
19/10 08u15  Beslagen autoramen: dit kun je ertegen doenDe buitentemperatuur daalt, vochtig weer neemt toe: daar is die ellende van de beslagen autoruiten weer. Hoe ontstaat condens op autoramen eigenlijk en wat kun je ertegen doen?
19/10 08u15  Waarom hoogbejaarde oorlogskampmedewerkers nog voor rechter verschijnenDinsdag hoort een 96-jarige Duitse, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als secretaresse van concentratiekamp Stutthof werkte, de aanklacht en strafeis in de rechtszaak tegen haar. De afgelopen jaren zijn er met name in Duitsland steeds vaker zeer oude mensen aangeklaagd en veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij de concentratiekampen. Wat is daar de toegevoegde waarde van?
19/10 07u15  Vermogen huiseigenaar exclusief woning veertien keer groter dan van huurderHet verschil in eigen vermogen tussen woningbezitters en huurders is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dinsdag dat het vermogen van huizenbezitters - hun woning niet meegerekend - inmiddels veertien keer zo groot is als dat van mensen in een huurwoning.
19/10 07u15  Eerste zorgpremie voor volgend jaar bekend: 3,25 euro per maand erbijDe eerste zorgpremie voor de basisverzekering is bekend. Zoals elk jaar is DSW de eerste die het nieuwe maandbedrag bekendmaakt en de relatief kleine verzekeraar komt uit op 127,75 euro. Dat is 3,25 euro meer dan de premie van dit jaar.
19/10 07u15  Gezondheidsraad: Geef zelftest bij uitnodiging baarmoederhalskankeronderzoekBij de uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker zouden vrouwen ook een zelfafnameset moeten krijgen, zegt de Gezondheidsraad dinsdag in een advies. Door op deze manier de drempel voor deelname aan het onderzoek te verlagen, kunnen volgens het adviesorgaan meer gevallen van baarmoederhalskanker worden opgespoord.
19/10 07u15  Krijgen we straks echt twee of drie Nederlandse clubs in de Champions League?Nederland is dit jaar het best presterende land in de Europese toernooien, als we althans de UEFA-coëfficiëntenranking als maatstaf nemen. Nummer vijf Frankrijk en nummer zes Portugal hebben nu nog een flinke voorsprong op nummer zeven Nederland, maar dit kan snel veranderen. Spelen straks daadwerkelijk twee of misschien zelfs wel drie Nederlandse clubs in de Champions League?
19/10 07u15  Video | China test hypersonische raket: dit maakt het gevaarlijkChina, Rusland, de Verenigde Staten en Noord-Korea zijn allemaal bezig met het ontwikkelen en testen van hypersonische raketten. Lucht- en ruimtevaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft legt uit waarom deze zo gevaarlijk zijn.
19/10 07u15  Turkije roept ambassadeurs van tien landen op matje, waaronder NederlandHet Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van tien landen, waaronder die van Nederland, op het matje geroepen. Aanleiding is een verklaring waarin de landen Turkije oproepen zakenman en filantroop Osman Kavala vrij te laten, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.
19/10 06u15  Waarom hoogbejaarde oorlogskampmedewerkers nog voor de rechter verschijnenDinsdag hoort een 96-jarige Duitse, die tijdens de Tweede Wereldoorlog als secretaresse van concentratiekamp Stutthof werkte, de aanklacht en strafeis in de rechtszaak tegen haar. De afgelopen jaren zijn er met name in Duitsland steeds vaker zeer oude mensen aangeklaagd en veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij de concentratiekampen. Wat is daar de toegevoegde waarde van?
19/10 06u15  Weerbericht: Bewolkt en grijs, met soms regenHet is dinsdag bewolkt en grijs, met soms regen of motregen. In de late middag wordt het vanuit het zuidwesten droog met in het zuiden enkele opklaringen.
19/10 06u15  Aantal sushiverkopers in drie jaar bijna verdubbeldNederland telt momenteel meer dan negenhonderd sushiverkopers. Dat is bijna twee keer zoveel als het aantal zaken drie jaar geleden, zo blijkt dinsdag uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK). Vooral in de Randstad zijn de Japanse rijstsnacks populair.
19/10 05u15  Trump naar rechter om vrijgave documenten bestorming Capitool te blokkerenDonald Trump is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat gegevens van het Witte Huis over de bestorming van het Capitool, op 6 januari dit jaar, worden overgedragen aan een onderzoekscommissie. De voormalige president, tegen wie een afzettingsprocedure werd gehouden omdat hij aanhangers tot de bestorming zou hebben aangezet, stelt dat hij het privilege heeft gevoelige documenten geheim te houden.
19/10 02u15  Na drie jaar onderhandelen met Taliban stapt Afghanistan-gezant VS opDe Amerikaanse Afghanistan-gezant Zalmay Khalilzad stapt op. De zeventigjarige diplomaat maakte zijn vertrek bekend op de zender al-Jazeera, wat kort daarna werd bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Washington. Hij wordt opgevolgd door zijn rechterhand Thomas West, die volgens Amerikaanse media recent gesprekken met de Taliban in Qatar heeft gevoerd.
19/10 01u15  Turkije roept tien ambassadeurs, waaronder Nederlandse, op het matjeHet Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van tien landen, waaronder die van Nederland, op het matje geroepen. Aanleiding is een verklaring waarin de landen Turkije oproepen zakenman en filantroop Osman Kavala vrij te laten, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu.
19/10 01u15  Gewapende mannen doden zeker 43 mensen op markt in NigeriaIn Nigeria hebben gewapende mannen van zondag tot maandagochtend zeker 43 mensen doodgeschoten bij een aanval op een wekelijkse markt in de noordelijke staat Sokoto.
19/10 00u15  Man overleden door aanrijding met tram in Den Haag, mogelijk misdrijfIn Den Haag is maandagavond een persoon overleden door een aanrijding met een tram, meldt de politie. Dit gebeurde bij de tramhalte op de Anthony Fokkersingel. De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.
18/10 23u15  Franse politie al dagen op zoek naar ontsnapte poemaSinds woensdag loopt een Noord-Amerikaanse poema vrij rond in het Noord-Franse Pas-de-Calais. Omdat het roofdier volgens lokale autoriteiten erg gevaarlijk is, hebben zij toestemming gegeven de poema ter plekke neer te schieten.
18/10 22u15  Grapperhaus vraagt gemeenten met spoed om meer asielopvangplekkenDemissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft burgemeesters gevraagd snel achthonderd opvangplekken voor vreemdelingen in te richten. In de komende weken moeten er nog eens vijftienhonderd bij komen. Dat doet hij omdat de nood hoog is en de asielzoekerscentra vol zitten, laat het ministerie weten.
18/10 22u15  Presidenten VS vertrouwden op Colin Powell, maar Irak-leugen was forse smetDe voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell overleed maandag op 84-jarige leeftijd aan complicaties van het coronavirus. De oud-politicus en voormalig militair was geliefd om zijn militaire successen en politieke daadkracht, maar die populariteit kreeg een flinke knauw door zijn rol rond de Amerikaanse inval in Irak.
18/10 22u15  Vlaamse Sesamstraat-actrice Sien Diels op 74-jarige leeftijd overledenSien Diels is op 74-jarige leeftijd overleden, meldt VRT. De Vlaamse actrice was ruim 36 jaar lang te zien in de kinderserie Sesamstraat.
18/10 21u15  Grapperhaus vraag met spoed om meer asielopvangplekkenDemissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft burgemeesters gevraagd snel 800 opvangplekken voor vreemdelingen in te richten. In de komende weken moeten er nog eens 1500 bij komen. Dat doet hij omdat de nood hoog is en de asielzoekerscentra vol zitten, laat het ministerie weten.
18/10 21u15  Regering VS vraagt Hooggerechtshof einde te maken aan antiabortuswet TexasDe Amerikaanse regering wil dat de hoogste rechters van het land de strenge antiabortuswet in de Amerikaanse staat Texas terugdraaien. Het ministerie van Justitie heeft het Hooggerechtshof gevraagd de omstreden Texaanse wet te blokkeren die de meeste abortussen in de staat verbiedt.
18/10 20u15  Regering VS vraagt Hooggerechtshof einde te maken aan anti-abortuswet TexasDe Amerikaanse regering wil dat de hoogste rechters van het land de strenge anti-abortuswet in de Amerikaanse staat Texas terugdraaien. Het ministerie van Justitie heeft het Hooggerechtshof gevraagd de omstreden Texaanse wet te blokkeren die de meeste abortussen in de staat verbiedt.
18/10 20u15  KNVB en clubs zijn klaar met wangedrag fans: 'Misstanden moeten stoppen'De misdragingen van fans in en rondom Nederlandse voetbalstadions moeten direct stoppen, zo schrijven alle clubs uit het betaald voetbal, de KNVB, de Eredivisie CV, de Keuken Kampioen Divisie en het Supporterscollectief maandag in een gezamenlijke verklaring. De partijen gaan de komende dagen met elkaar bespreken hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen.
18/10 20u15  Grootste krant van Duitsland ontslaat hoofdredacteur na ontoelaatbaar gedragBild Zeitung moet het stellen zonder hoofdredacteur Julian Reichelt. Uitgever Axel Springer van de grootste krant van Duitsland heeft de 41-jarige Reichelt ontslagen omdat hij 'zijn werk en privéleven niet duidelijk kan scheiden'.
18/10 20u15  Video | Israëlische duiker vindt 900 jaar oud zwaard van kruisvaardersEen duiker heeft meerdere voorwerpen gevonden die eeuwenlang op de zeebodem lagen. De Israëliër trof onder meer een 4.000 jaar oud anker aan. Ook vond hij een 900 jaar oud zwaard dat kruisvaarders hebben gebruikt. Daarnaast haalde hij eeuwenoud aardewerk boven water.
18/10 19u15  Na jarenlange daling van hypotheekrentes lijkt weg omhoog ingezetMarktleider Rabobank heeft de hypotheekrentes afgelopen week verhoogd, net als een aantal andere hypotheekverstrekkers. De verwachting is dat nog meer bedrijven volgen, zegt hypotheekadviseur Van Bruggen Groep maandag.
18/10 18u15  EMA beoordeelt of Pfizer ook geschikt is voor vijf- tot en met elfjarigenHet Europese geneesmiddelenbureau EMA is begonnen met de beoordeling van het Pfizer-vaccin voor kinderen van vijf tot en met elf jaar oud. De Amerikaans-Duitse vaccinmaker Pfizer/BioNTech had hiervoor vrijdag een verzoek ingediend.
18/10 18u15  Informateurs over formatie: 'Kop is eraf, nog wel veel werk te verrichten'Er lijkt eindelijk schot in de formatieonderhandelingen tussen VVD, D66, CDA en ChristenUnie te zitten. Alle belangrijke onderwerpen zijn aan bod gekomen en worden vanaf nu verder uitgewerkt, lieten informateurs Wouter Koolmees (D66) en Johan Remkes (VVD) maandag op een persconferentie weten.
18/10 18u15  Dolfijn die werd gezien in Oosterschelde moet zelf weg terug vindenDe zeldzame dolfijn die in ieder geval al twee dagen in de Oosterschelde in Zeeland zwemt, moet volgens SOS Dolfijn zelf proberen de weg terug te vinden naar de Noordzee.
18/10 17u15  Duitse gezondheidsminister kondigt na 19 maanden einde van noodtoestand aanDe noodtoestand die sinds het begin van de coronapandemie in Duitsland geldt, wordt op 25 november opgeheven als het parlement daarmee instemt, zegt minister van Volksgezondheid Jens Spahn volgens de krant Bild.
18/10 17u15  Aanslagpleger doodde mensen in Noorwegen met ander wapen dan pijl-en-boogDe man die vorige week vijf mensen in de Noorse stad Kongsberg doodde, deed dat met een ander wapen dan de pijl-en-boog waar hij mee rondliep. Hij schoot wel met de pijl-en-boog op mensen, maar dit was niet het moordwapen, melden Noorse media maandag op basis van de politie.
18/10 17u15  Livestream | Informateurs geven update over kabinetsformatieInformateurs Johan Remkes (VVD) en Wouter Koolmees (D66) geven een persconferentie over de stand van zaken in de kabinetsformatie. Bekijk het hier live.
18/10 16u15  Video | Waarom het OM denkt genoeg bewijs te hebben in zaak-De VriesHet Openbaar Ministerie (OM) denkt genoeg bewijs te hebben om Delano G. en Kamil E. verantwoordelijk te houden voor de moord op Peter R. de Vries in juli van dit jaar. NU.nl-verslaggever Joris Peters vertelt om welk bewijs het gaat.
18/10 15u15  Grootste stijging van aantal opgenomen coronapatiënten sinds aprilHet aantal ziekenhuispatiënten met COVID-19 is in de afgelopen 24 uur gestegen met 57, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Dat is de grootste toename binnen een etmaal sinds 29 april. Er liggen nu 610 mensen met COVID-19 in een Nederlands ziekenhuis.
18/10 15u15  Rusland schort eigen NAVO-missie op na ontslag acht inlichtingenofficierenRusland schort de eigen missie bij de NAVO op, zo heeft minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov maandag bekendgemaakt. Rusland reageert met die maatregelen op de uitwijzing van acht inlichtingenofficieren van de Russische missie door de NAVO.
18/10 15u15  Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell (84) overledenDe voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, diplomaat en voormalig generaal Colin Powell is maandag overleden, laat zijn familie via zijn Facebook-pagina weten. Het overlijden van de 84-jarige oud-politicus is coronagerelateerd.
18/10 15u15  Rusland lijkt niet van plan meer aardgas aan Europa te leverenEuropa lijkt voorlopig niet te kunnen rekenen op meer aardgas uit Rusland. Dat valt op te maken uit veilingen van gascontracten. Eerder had de Russische president Vladimir Poetin nog gezegd dat zijn land klaarstond om meer gas te leveren. Dat had ervoor kunnen zorgen dat de momenteel torenhoge energieprijzen wat omlaag zouden gaan.
18/10 14u15  Aantal opgenomen coronapatiënten sinds april niet zo hard gestegenHet aantal ziekenhuispatiënten met COVID-19 is in de afgelopen 24 uur gestegen met 57, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maandag. Dat is de grootste toename binnen een etmaal sinds 29 april. Er liggen nu 610 mensen met COVID-19 in een Nederlands ziekenhuis.
18/10 14u15  Inspectie onderzoekt mogelijke fraude met QR-codes door artsenDe Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is een onderzoek gestart naar enkele artsen die mogelijk onterecht en tegen betaling QR-codes voor het coronatoegangsbewijs aan patiënten hebben verstrekt.
18/10 14u15  Airbnb verliest 80 procent van aanbod in Amsterdam door registratieplichtHet verhuurplatform Airbnb heeft sinds 1 oktober 13.724 adressen verloren in Amsterdam. Dat is 82 procent van zijn aanbod in de periode daarvoor. Dat bevestigt de gemeente Amsterdam na berichtgeving van de Volkskrant.
18/10 14u15  Ontsteken van olympische vlam verstoord door protest met Tibetaanse vlagHet ontsteken van de olympische vlam voor de komende Winterspelen in Peking is maandag in het Griekse Olympia verstoord door enkele mensenrechtenactivisten. Ze werden vrij snel afgevoerd door de politie.
18/10 14u15  Video | Omstanders filmen gigantische waterhoos voor Cubaanse kustCubanen filmden zaterdag een gigantische waterhoos voor de kust van de stad Cienfuegos. In tegenstelling tot windhozen zijn waterhozen relatief ongevaarlijk.
18/10 14u15  Omroep Gelderland niet meer bij voetbalstadions na aanvallen door voetbalfansOmroep Gelderland heeft besloten niet langer werknemers naar voetbalstadions en risicodemonstraties te sturen om daar verslag van te doen. Zondagmiddag werd een team van verslaggevers na de wedstrijd tussen NEC en Vitesse lastiggevallen bij stadion de Goffert.
18/10 13u15  KNVB pleit na instorten uitvak in Nijmegen voor centrale controle stadionsDe KNVB is er voorstander van dat één centrale instantie verantwoordelijk is voor de controle van de constructieve veiligheid van stadions. De voetbalbond zegt dit in reactie op het instorten van het voorste gedeelte van het uitvak zondag na de derby tussen NEC en Vitesse (0-1).
18/10 13u15  Portugal en Spanje doen op zee grootste drugsvangst in vijftien jaarDe Portugese en Spaanse politie hebben onlangs met hulp van de marine en luchtmacht op volle zee de grootste drugsvangst in vijftien jaar gedaan. Ze gingen in internationale wateren in de Atlantische Oceaan aan boord van een 24 meter lang jacht en vonden minstens 5.200 kilo cocaïne verpakt in 183 balen.
18/10 13u15  Aidsfonds en COC keuren FVD-uitspraken af: 'Hiv discrimineert niet, Baudet wel'Aids bestaat 'in principe' niet voor witte hetero's, zo zei FVD-voorman Thierry Baudet afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van zijn partij. Het Aidsfonds en belangenorganisatie COC laten aan NU.nl weten deze uitspraak af te keuren, aangezien hiv en aids ook deze groep treffen.
18/10 12u15  DNA van verdachte Delano G. zit op moordwapen in zaak Peter R. de VriesHet Openbaar Ministerie (OM) zegt dat het bewijs talrijk is dat Delano G. en Kamil E. verantwoordelijk zijn voor de moord op Peter R. de Vries in juli van dit jaar. Dat is maandag opnieuw bevestigd op de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Amsterdam. Het onderzoek is vrijwel afgerond.
18/10 12u15  Aidsfonds en COC keuren FVD-uitspraken af: 'Hiv discrimineert niet, Baudet wel’Aids bestaat 'in principe' niet voor witte hetero's, zo zei FVD-voorman Thierry Baudet afgelopen weekend tijdens een bijeenkomst van zijn partij. Het Aidsfonds en belangenorganisatie COC laten aan NU.nl weten deze uitspraak af te keuren, aangezien hiv en aids ook deze groep treffen.
18/10 12u15  Omroep Gelderland stuurt geen verslaggevers meer naar voetbalstadionsOmroep Gelderland heeft besloten niet langer werknemers naar voetbalstadions en risicodemonstraties te sturen om daar verslag van te doen. Zondagmiddag werd een team van verslaggevers na de wedstrijd tussen NEC en Vitesse lastiggevallen bij stadion de Goffert.
18/10 11u15  OM overtuigd van schuld verdachten in zaak De Vries, onderzoek bijna afgerondHet Openbaar Ministerie (OM) heeft geen enkele twijfel dat Delano G. en Kamil E. verantwoordelijk zijn voor de moord op Peter R. de Vries. Dat is maandag duidelijk geworden op de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Amsterdam. Het onderzoek is vrijwel afgerond.
18/10 11u15  Myanmar laat ruim vijfduizend politieke gevangenen vrij om humanitaire redenenMyanmar laat 5.636 mensen vrij die gevangenzitten omdat ze protesteerden tegen de staatsgreep die militairen in februari in het Aziatische land pleegden. Volgens de staatstelevisie van Myanmar laten de militaire machthebbers in het land de politieke gevangenen vrij om humanitaire redenen.
18/10 11u15  Video | NS test drones om graffiti op treinen tegen te gaanDe NS wil met drones, camera’s en sensoren vandalen betrappen als ze treinen met graffiti bekladden. De sensoren en camera's geven een signaal af bij beweging.
18/10 10u15  Spurs-duo krijgt lof voor alerte reactie in Newcastle: 'Zo red je levens'Tottenham Hotspur-spelers Sergio Reguilón en Eric Dier krijgen veel lof voor hun manier van handelen tijdens de uitwedstrijd van zondag tegen Newcastle United. Ze zagen dat een fan op de tribune onwel was geworden en lieten de wedstrijd stilleggen.
18/10 09u15  Minder zicht op slachtoffers mensenhandel door coronamaatregelenHet aantal meldingen van slachtoffers van mensenhandel is in 2020 flink gedaald, blijkt uit cijfers die het Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel (CoMensha) maandag heeft gedeeld. Volgens het expertisecentrum is dat te wijten aan de coronamaatregelen.
18/10 08u15  NS test sensoren, drones en camera's om graffiti op treinen tegen te gaanDe NS gaat nieuwe middelen testen die moeten voorkomen dat vandalen graffiti op treinen spuiten. Door onder meer sensoren, drones en camera's in te zetten wil de vervoerder voorkomen dat de treinen worden beschadigd.
18/10 08u15  Proces van start: wat weten we nu over de moord op Peter R. de Vries?De eerste inleidende zitting in het strafproces tegen twee verdachten van het doodschieten van Peter R. de Vries vindt maandag plaats. Wat weten we over de moord op de misdaadverslaggever in juli van dit jaar?
18/10 08u15  Video | Relschoppers vernielen politiebus na derby NEC-VitesseDe eerste Gelderse derby na ruim vier jaar tussen NEC en Vitesse is zondag flink uit de hand gelopen. Na het duel tussen beide Eredivisie-clubs ging het buiten het stadion mis. NEC-aanhangers vernielden een politiebus en gooiden met stokken en stenen naar agenten. De politie heeft verschillende charges uitgevoerd.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

8x FBI bevestigt dat lichaam van verloofde van Gabby Petito is gevonden22/10 01u15 - Nu.nl: De menselijke resten die woensdag in een natuurgebied in Florida zijn gevonden, blijken inderdaad die van Brian Laundrie. Dat is de verloofde van de 22-jarige Gabby Petito, die in september na een zoekactie van bijna een maand gewurgd werd teruggevonden. Laundrie is op basis van gebitgegevens geïdentificeerd, zo heeft de FBI donderdag bekendgemaakt.
7x Een van laatste twee noordelijke witte neushoorns stopt met fokprogramma22/10 15u15 - Nu.nl: Een van de laatste twee noordelijke witte neushoorns ter wereld wordt teruggetrokken uit een fokprogramma in Kenia dat de soort voor uitsterven moet behoeden.
6x Ron Fresen zegt niet in laatste jaren te zitten, spreekt van 'absurde inkleuring'22/10 00u15 - Nu.nl: De ongeneeslijk zieke Ron Fresen zit nog 'vol energie' en voelt zich naar eigen zeggen kerngezond, zo benadrukt de politiek duider van de NOS donderdag in een dankwoord op Twitter. Eerder op donderdag werd bekend dat hij aan prostaatkanker lijdt.
6x Zestien doden na explosie en brand in Russische buskruitfabriek22/10 11u15 - Nu.nl: Door een explosie en brand in een buskruitfabriek in het Russische dorp Lesnoye zijn vrijdag zestien mensen omgekomen, melden Russische media. De ontploffing zou zijn ontstaan doordat personeel de veiligheidsmaatregelen niet zou hebben nageleefd.
6x Alec Baldwin schiet tijdens opnamen cameraregisseuse dood met filmwapen22/10 11u15 - Nu.nl: Acteur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een wapen dat als rekwisiet werd gebruikt op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. De cameraregisseuse van de film, Halyna Hutchins, is daarbij om het leven gekomen, meldt de politiekorpschef van Santa Fe.
6x Profiel | Cameravrouw Halyna Hutchins (42) werd gezien als groot talent22/10 12u15 - Nu.nl: Halyna Hutchins, director of photography bij de western Rust, kwam donderdag op 42-jarige leeftijd om het leven nadat acteur Alec Baldwin op de set een schot had gelost met een filmwapen. Hutchins studeerde af als journalist, maar ging vervolgens de filmwereld in en gold daar als een groot talent.
6x Jongeren doen afstand van 3.300 wapens bij inleveractie22/10 14u15 - Nu.nl: Jongeren hebben tijdens een landelijke inleveractie vorige week in totaal 3.300 wapens ingeleverd. Het gaat om vuurwapens, messen en slag- en stootwapens, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid vrijdag op basis van een voorlopige telling.
6x Transavia begint vandaag met terughalen van Nederlanders uit Marokko22/10 15u15 - Nu.nl: Transavia heeft van de Marokkaanse autoriteiten toestemming gekregen om tien repatriëringsvluchten uit te voeren. De luchtvaartmaatschappij brengt de eerste gestrande passagiers vandaag al van Marokko naar Nederland. De komende week voert Transavia nog negen terugvluchten uit.
5x Koningin Elizabeth heeft nacht in ziekenhuis doorgebracht22/10 00u15 - Nu.nl: De Britse Koningin Elizabeth heeft de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis doorgebracht, melden bronnen rond Buckingham Palace. Donderdag ging het beter met de 95-jarige koningin en kon ze weer naar huis, waar ze 'lichte taken' heeft volbracht. Wat er met Elizabeth aan de hand is, is niet bekendgemaakt.
5x Welke coronamaatregelen gelden nog meer in Marokko behalve het vliegverbod?22/10 07u15 - Nu.nl: Sinds donderdag heeft de Marokkaanse regering een vliegverbod ingesteld tussen Marokko en Nederland uit vrees voor nieuwe coronabesmettingen. Op welke andere manieren probeert het Noord-Afrikaanse land de uitbraak van COVID-19 in het land onder controle te houden?

Statistieken

Artikels:
35985
Gelezen:
26227
Aantal lezers nu:
69


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven