vrijdag 22 oktober 2021, week 42


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u00
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
22/10 20u15  Energieleverancier draait de kraan écht dicht: ACM dreigt met dwangsom De Autoriteit Consument & Markt (ACM) treedt op tegen een energiebedrijf dat zomaar stopt met het leveren van gas en stroom bij consumenten met een vast energiecontract. Dat doet het bedrijf als klanten niet akkoord gaan met een verhoging van hun eerder afgesproken tarief.
22/10 18u15  Noorse topspits Haaland mist kwalificatiekraker tegen Oranje door blessure De Noorse topspits Erling Braut Haaland zal de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op 16 november moeten missen. Nederland tegen Noorwegen is hoogstwaarschijnlijk een rechtstreeks duel welk land zich direct zal plaatsen voor het WK voetbal in Qatar. Dat toernooi wordt eind volgend jaar gehouden.
22/10 16u15  Verbazing over aanhouding rapper Murda: 'Misschien om aandacht af te leiden' Rapper Murda heeft veel aan de steun die hij krijgt van collega-artiesten, fans, vrienden, familie en vele anderen. Dat zegt zijn manager tegen RTL Nieuws. De rapper zit vast in Turkije en er hangt hem misschien wel 10 jaar cel boven het hoofd. 'Dit hadden wij niet zien aankomen.'
22/10 10u15  Datalek toont aan: landen lobbyen om olie en steenkool te blijven gebruiken Over ruim een week begint het Schotse Glasgow de grote internationale klimaattop COP26. Daar zullen regeringsleiders ongetwijfeld plechtig beloven er alles aan te doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Voor de camera’s althans, want achter de schermen proberen verschillende landen er juist onderuit komen. Dat blijkt uit een groot datalek van documenten, die door de BBC zijn ingezien.
22/10 07u15  Deze huizen waren ooit onverkoopbaar, maar vliegen nu de deur uit De woningmarkt is een gekkenhuis en je kunt je bijna niet voorstellen dat dat ooit heel anders was. Door de ligging aan een drukke weg of juist in een heel klein dorpje kreeg je een aantal jaren geleden sommige huizen bijna niet verkocht. Maar nu gaan ze als warme broodjes over de toonbank.
22/10 06u15  75 Duitse voetbalfans opgepakt in Rotterdam: 'Wilden confrontatie aan gaan' De politie heeft voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin een groep van 75 Duitse fans aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Volgens een woordvoerder van de politie was de groep uit op een confrontatie met Feyenoord-fans.
21/10 23u15  Hoop voor gestrande Nederlanders: Marokko staat enkele vluchten toe Er is hoop voor de duizenden Nederlanders in Marokko die graag naar huis willen. Op korte termijn staat Marokko enkele commerciële vluchten toe om Nederlanders naar huis te brengen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.
21/10 22u15  60 Duitse voetbalfans opgepakt in Rotterdam: 'Wilden confrontatie aan gaan' De politie heeft voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin een groep van zo'n zestig Duitse fans aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Volgens een woordvoerder van de politie was de groep uit op een confrontatie met Feyenoord-fans.
21/10 19u15  Eerst niet, nu tóch: Vandebron verdubbelt energieprijzen vanaf 1 november Klanten van energieleverancier Vandebron krijgen vanaf 1 november een flinke prijsstijging voor de kiezen. De gas- en stroomprijs wordt meer dan verdubbeld, blijkt uit een mail die het bedrijf vandaag aan klanten heeft verstuurd.
21/10 18u15  Sonne Straal is de Faamnaam van 2021 Sonne Straal uit Utrecht heeft de opvallendste naam van Nederland. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Faamnaam 2021, de prijs voor de meeste bijzondere voor- en achternaamcombinatie van Nederland die jaarlijks wordt uitgereikt door Radio 538.
21/10 17u15  Afzwaaiend Randstad-topman: 'Iedereen moet aan het werk' Volgens vertrekkend topman Jacques van den Broek van uitzendgigant Randstad moeten het bedrijfsleven en de overheid veel nauwer samenwerken om de krapte op de arbeidsmarkt te bestrijden.
21/10 17u15  OM: 15-jarige jongen duwde dodelijk slachtoffer voor de tram in Den Haag De 39-jarige man die afgelopen maandag overleed na een aanrijding met een tram werd geduwd door een jongen van 15. Dat blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie. Hij wordt verdacht van doodslag.
21/10 15u15  Winkelmedewerkster verliest baan na meenemen geurtesters en plastic tasje Een werkneemster van een drogisterij is haar baan kwijtgeraakt, omdat zij testers, monsters en een plastic tasje meenam. Ook eiste haar werkgever bijna 18.000 euro aan schadevergoedingen. Volgens de kantonrechter is het ontslag onterecht, en moet de drogisterij de vrouw juist duizenden euro's betalen.
21/10 09u15  Grote schade en gewonden door harde wind in Barendrecht In de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft mogelijk een windhoos vannacht forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Bekijk hier beelden van de schade:
21/10 08u15  Omgevallen bomen en afgerukte takken: ravage door windstoten in delen Nederland Zware windstoten hebben vannacht voor flinke schade gezorgd op verschillende plekken in het land. Zo kwamen meerdere meldingen binnen van omgevallen bomen, afgebroken takken en afgewaaide dakpannen. Vanwege de zware windstoten waarschuwt het KNMI om niet de weg op te gaan. Voor het hele land is code geel afgegeven.
Laatste update: vandaag om 20u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
21/10 07u15  Grote schade en gewonden door windhoos in BarendrechtIn de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft een windhoos vannacht forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis.
20/10 10u15  Noodkreet om tekort opvangplekken azc Ter Apel: 'Gaat de verkeerde kant op'De gemeente Westerwolde luidt de noodklok over de situatie in het asielzoekerscentrum (azc) in Ter Apel. Vannacht slapen daar volgens de gemeente 750 mensen, terwijl er maar plek is voor 275 personen. 'Dit kan nu echt niet langer. We moeten nu geholpen worden', laat een woordvoerder weten.
19/10 23u15  'Vrouw verkracht in trein VS, medepassagiers grepen niet in'Grote verontwaardiging in Philadelphia. Daar werd een vrouw verkracht in een trein. Omstanders zagen het gebeuren, maar niemand greep in. De politie wil de omstanders nu aanklagen omdat ze niets deden om de verkrachting te stoppen.
19/10 18u15  Celstraf geëist tegen twee vrouwen na aanranden pizzabezorger (17)De officier van justitie heeft drie maanden celstraf geëist tegen twee 25-jarige vrouwen voor het aanranden van een 17-jarige pizzabezorger in Alkmaar. De twee verdachten vertelden vandaag in de rechtbank hoe ze de minderjarige jongen in zijn kruis hadden betast en het voorval filmden met een mobiele telefoon.
19/10 15u15  Aantal coronagevallen neemt opnieuw sterk toe: stijging van ruim 40 procentHet aantal nieuwe gemelde coronagevallen is afgelopen week opnieuw fors gestegen. In de afgelopen zeven dagen zijn 25.751 nieuwe positieve tests geregistreerd. Dat is 44 procent meer dan vorige week. Toen werden er nog 17.832 gevallen geregistreerd.
19/10 14u15  Vier ton voor ten onrechte ontslagen Volkskrant-recensentDe Volkskrant moet boekenrecensent Arjan Peters 370.000 euro betalen als schadevergoeding voor zijn onterechte ontslag. De krant zette Peters aan de dijk, omdat hij vrouwelijke schrijvers zou hebben lastiggevallen en daarover zou hebben gelogen.
19/10 14u15  Oud-secretaresse concentratiekamp na vluchtpoging toch voor de rechterEen 96-jarige vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte in een concentratiekamp is in Duitsland alsnog voor de rechter verschenen. Irmgard Furchner probeerde vorige maand voor aanvang van het proces te vluchten, maar werd na enkele uren opgepakt.
19/10 14u15  Drie jongeren (15, 15, 18) aangehouden na fataal tramincident Den HaagDe politie heeft drie jongeren aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met het fatale tramongeluk gisteravond in Den Haag. Daarbij overleed een man.
19/10 13u15  Drie jongeren (15, 15, 18) aangehouden na fataal tramongeluk Den HaagDe politie heeft drie jongeren aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met het fatale tramongeluk gisteravond in Den Haag. Daarbij overleed een man.
19/10 12u15  Curator draait duimschroeven aan bij Spyker-topman MullerBij twee failliete onderdelen van sportwagenbouwer Spyker is sprake geweest van onbehoorlijk bestuur. Dat constateert de curator van de bedrijven in zijn jongste faillissementsverslag.
19/10 10u15  Bende op Haïti vraagt miljoen dollar per ontvoerd persoonDe Haïtiaanse bende die zeventien Amerikaanse en Canadese missionarissen heeft ontvoerd, eist 1 miljoen dollar losgeld per ontvoerd persoon. De overheid heeft inmiddels contact met de bende, zegt minister van Justitie Liszt Quitel van Haïti.
19/10 07u15  Advies Gezondheidsraad: geef alle vrouwen zelftest baarmoederhalskankerVrouwen die een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker moeten volgens de Gezondheidsraad meteen ook een zelftest toegestuurd krijgen. Het setje kan dienen als gelijkwaardig alternatief naast het uitstrijkje van de huisarts.
18/10 18u15  Deelnemers Dansmarathon over kritiek op show: 'Geen marteling, maar eigen keuze'Zelfs lachen lukte Tawatha niet meer, na het winnen van het tv-programma de Dansmarathon. Compleet van de kaart kreeg zij samen met danspartner Jermaine een cheque van 100.000 euro in haar handen gedrukt, omdat ze van de vijftig uur die ze moest dansen slechts 35 minuten rust had genomen. Hoe gaat het nu met haar, en hoe kijken andere deelnemers terug op de wedstrijd die door critici ook wel 'De Marteling' wordt genoemd?
18/10 17u15  Is een nieuw kabinet al in zicht? Informateurs geven persconferentieDe inhoudelijke onderhandelingen zijn begonnen, maar is er al een nieuw kabinet al in zicht? Informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees geven een persconferentie over het verloop van de formatie. Volg het rond 17.00 uur live.
18/10 14u15  De ene verdachte zwijgt, de ander ontkent: dit gebeurde op de eerste dag in de zaak Peter R.Delano G., die wordt verdacht van de moord op Peter R. de Vries, heeft zich tijdens de eerste zitting in de zaak beroepen op zijn zwijgrecht. Kamil E., die verdacht wordt van het besturen van de vluchtauto, heeft in de rechtbank wel wat gezegd, namelijk dat hij onschuldig is.
18/10 13u15  Vlak voor pensioen ontslagen wegens kussen receptionisteEen 62-jarige werknemer van een automatiseringsafdeling is zijn baan kwijtgeraakt, omdat hij een receptioniste probeerde te kussen. De man eiste ruim een kwart miljoen euro aan ontslagvergoedingen, maar de kantonrechter veegt die eis van tafel.
18/10 12u15  Poolse verdachte in rechtbank: ik weet niets van moord op Peter R. de VriesDelano G., die wordt verdacht van de moord op Peter R. de Vries, heeft zich beroepen op zijn zwijgrecht. Kamil E., die verdacht wordt van het besturen van de vluchtauto, heeft in de rechtbank wel wat gezegd, namelijk dat hij onschuldig is.
17/10 00u15  Man klimt met schaar in de hand over balie wisselkantoor SchipholDe Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een man aangehouden die met een schaar in de hand over de balie was geklommen van een geldwisselkantoor.
16/10 23u15  Tientallen supporters in Eindhoven opgepakt, ME moet ingrijpenDe politie heeft in Eindhoven tientallen voetbalsupporters opgepakt voorafgaand aan de wedstrijd PSV - PEC Zwolle. Fans van beide ploegen zochten de confrontatie met elkaar, waarna de mobiele eenheid ingreep.
16/10 22u15  Opnieuw veel doden door alcoholvergiftiging in RuslandIn Rusland zijn opnieuw veel doden gevallen door het drinken van illegaal gestookte drank met het zeer giftige methanol. Tientallen mensen werden ziek.
16/10 21u15  Na rellen van vorige week, weer tienduizenden Italianen de straat opTienduizenden Italianen hebben op initiatief van een reeks vakbonden in Rome gedemonstreerd tegen fascisme. Het protest komt een week na de grootschalige protesten tegen de invoering van de coronapas op de Italiaanse werkvloer.
16/10 20u15  Kaas, coke en killers: Duits tijdschrift haalt keihard uit naar Nederlands drugsbeleidEen opmerkelijke cover van het Duitse weekblad Der Spiegel: ons wereldberoemde kaasmeisje staat afgebeeld met een joint in haar mond en een Kalasjnikov in haar hand. Het is een verwijzing naar ons land en de drugsaanpak. 'Kaas, coke en killers: Hoe Nederland door het lakse drugsbeleid een maffiaparadijs werd', staat eronder.
16/10 19u15  Henk bouwde paleis in rijtjeshuis, en moet nu afscheid nemen: 'Dit doet pijn'Meubels van bladgoud, metershoge pilaren, een engelen plafond en een hammam. Voor sommigen mensen kan het niet gek genoeg, zoals voor Eindhovenaar Henk van Erp. Met pijn in zijn hart moet hij weg uit zijn Italiaanse villa, gelegen middenin een Eindhovense volkswijk. 'Ik had gehoopt dat dit mijn eindstation zou zijn.'
16/10 12u15  Compensatie voor hoge energierekening: wat ga jij ervan merken?Het kabinet trekt miljarden uit om ons te compenseren voor de gestegen energieprijzen. Maar hoe krijg je je geld eigenlijk terug en waarom wordt er geen onderscheid gemaakt tussen inkomens? Politiek verslaggever Marieke van de Zilver beantwoordt 6 vragen.
15/10 22u15  Compensatie voor hoge energierekening: wat merk ik daarvan?Het kabinet trekt miljarden uit om ons te compenseren voor de gestegen energieprijzen. Maar hoe krijg je je geld eigenlijk terug en waarom wordt er geen onderscheid gemaakt tussen inkomens? Politiek verslaggever Marieke van de Zilver beantwoordt 6 vragen.
15/10 19u15  Duits slachtoffer van overstroming na maanden teruggevonden in RotterdamEen Duitse vrouw die sinds de hevige overstromingen in juli werd vermist, is dood gevonden in Rotterdam. Via de Rijn kwam haar lichaam uiteindelijk terecht in Rotterdam, ruim 300 kilometer stroomafwaarts.
15/10 17u15  Brits parlementslid doodgestoken tijdens werkbezoek: 'Een schok voor Engeland'Het conservatieve parlementslid David Amess is overleden na een steekpartij. Dat meldt de Britse politie. Zijn belager zou meerdere keren hebben gestoken en is aangehouden. 'Voor de tweede keer in relatief korte tijd wordt een parlementslid vermoord tijdens een openbaar spreekuur. Een schok voor Engeland', zegt RTL Nieuws-correspondent Anne Saenen.
15/10 16u15  Brits parlementslid doodgestoken tijdens werkbezoekHet conservatieve parlementslid David Amess is overleden na een steekpartij. Dat meldt de Britse politie. Zijn belager zou meerdere keren hebben gestoken en is aangehouden.
15/10 15u15  Vrijspraak voor verdachte van aanslagplan op vaccinatielocatieDe 38-jarige Ralph K. is door de rechtbank vrijgesproken van het beramen van een terreuraanslag op een test- en vaccinatielocatie in Den Helder. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist. De man zou de aanslag met een vuurwerkbom willen plegen.
15/10 15u15  Een prik of vertrouwen op God? Dominees in de Biblebelt over de worstelingCorona slaat toe in de Biblebelt, waar de vaccinatiegraad relatief laag is. Strenggelovigen worstelen met het vaccin, want een vaccinatie zou een ontkenning kunnen zijn van Gods voorzienigheid. Hoe zien dominees in religieuze gemeenten dit? 'Ik zie vooral weerstand bij jongeren, maar hun geloof is niet het belangrijkste motief.'
15/10 14u15  Een prik of vertrouwen op God? Dominees op de Biblebelt over de worstelingCorona slaat toe in de Biblebelt, waar de vaccinatiegraad relatief laag is. Strenggelovigen worstelen met het vaccin, want een vaccinatie zou een ontkenning kunnen zijn van Gods voorzienigheid. Hoe zien dominees in religieuze gemeenten dit? 'Ik zie vooral weerstand bij jongeren, maar hun geloof is niet het belangrijkste motief.'
15/10 13u15  Kinderen Ruinerwold dolblij na winst Ring: 'Israël begon te gillen''En de winnaar is...: De kinderen van Ruinerwold!' Zo klonk het gisteravond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. En dat had Jessica Villerius nooit verwacht. Ze won als eerste documentairemaker ooit de grootste televisieprijs van Nederland. 'Israël begon te gillen, op zijn benen te slaan. We begrepen het niet, hebben wij nou gewonnen?'
15/10 12u15  Weer gezondheidsklachten: D66-Kamerlid Rens Raemakers opnieuw met ziekteverlofD66-Kamerlid Rens Raemakers treedt om gezondheidsredenen opnieuw tijdelijk terug als Kamerlid. Raemakers: 'Het valt me zwaar opnieuw voor een periode van ziekteverlof te moeten kiezen. Maar gezien het dringend advies van de artsen heb ik geen andere optie.'
15/10 11u15  Tweede burn-out: D66-Kamerlid Rens Raemakers opnieuw met ziekteverlofD66-Kamerlid Rens Raemakers treedt om gezondheidsredenen opnieuw tijdelijk terug als Kamerlid. Raemakers: 'Het valt me zwaar opnieuw voor een periode van ziekteverlof te moeten kiezen. Maar gezien het dringend advies van de artsen heb ik geen andere optie.'
15/10 11u15  Instituut: klachten van stotteraars erger door coronaSteeds meer mensen maken een afspraak voor stottertherapie. Dat ziet het Del Ferro-instituut, dat de therapie aanbiedt. De mensen die stotteren zeggen dat hun klachten erger zijn geworden door de anderhalve meter afstand waardoor mensen vaker thuis moesten werken.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

7x Deze huizen waren ooit onverkoopbaar, maar vliegen nu de deur uit22/10 07u15 - RTL.nl: De woningmarkt is een gekkenhuis en je kunt je bijna niet voorstellen dat dat ooit heel anders was. Door de ligging aan een drukke weg of juist in een heel klein dorpje kreeg je een aantal jaren geleden sommige huizen bijna niet verkocht. Maar nu gaan ze als warme broodjes over de toonbank.
7x Datalek toont aan: landen lobbyen om olie en steenkool te blijven gebruiken22/10 10u15 - RTL.nl: Over ruim een week begint het Schotse Glasgow de grote internationale klimaattop COP26. Daar zullen regeringsleiders ongetwijfeld plechtig beloven er alles aan te doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Voor de camera’s althans, want achter de schermen proberen verschillende landen er juist onderuit komen. Dat blijkt uit een groot datalek van documenten, die door de BBC zijn ingezien.
5x Winkelmedewerkster verliest baan na meenemen geurtesters en plastic tasje21/10 15u15 - RTL.nl: Een werkneemster van een drogisterij is haar baan kwijtgeraakt, omdat zij testers, monsters en een plastic tasje meenam. Ook eiste haar werkgever bijna 18.000 euro aan schadevergoedingen. Volgens de kantonrechter is het ontslag onterecht, en moet de drogisterij de vrouw juist duizenden euro's betalen.
4x Sonne Straal is de Faamnaam van 202121/10 18u15 - RTL.nl: Sonne Straal uit Utrecht heeft de opvallendste naam van Nederland. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Faamnaam 2021, de prijs voor de meeste bijzondere voor- en achternaamcombinatie van Nederland die jaarlijks wordt uitgereikt door Radio 538.
4x Eerst niet, nu tóch: Vandebron verdubbelt energieprijzen vanaf 1 november21/10 19u15 - RTL.nl: Klanten van energieleverancier Vandebron krijgen vanaf 1 november een flinke prijsstijging voor de kiezen. De gas- en stroomprijs wordt meer dan verdubbeld, blijkt uit een mail die het bedrijf vandaag aan klanten heeft verstuurd.
4x 75 Duitse voetbalfans opgepakt in Rotterdam: 'Wilden confrontatie aan gaan'22/10 06u15 - RTL.nl: De politie heeft voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Union Berlin een groep van 75 Duitse fans aangehouden in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Volgens een woordvoerder van de politie was de groep uit op een confrontatie met Feyenoord-fans.
3x Grote schade en gewonden door windhoos in Barendrecht21/10 07u15 - RTL.nl: In de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft een windhoos vannacht forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis.
3x Omgevallen bomen en afgerukte takken: ravage door windstoten in delen Nederland21/10 08u15 - RTL.nl: Zware windstoten hebben vannacht voor flinke schade gezorgd op verschillende plekken in het land. Zo kwamen meerdere meldingen binnen van omgevallen bomen, afgebroken takken en afgewaaide dakpannen. Vanwege de zware windstoten waarschuwt het KNMI om niet de weg op te gaan. Voor het hele land is code geel afgegeven.
3x Grote schade en gewonden door harde wind in Barendrecht21/10 09u15 - RTL.nl: In de woonwijk Ter Leede in het Zuid-Hollandse Barendrecht heeft mogelijk een windhoos vannacht forse schade veroorzaakt in drie tot vier straten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is afgevoerd naar het ziekenhuis. Bekijk hier beelden van de schade:
3x OM: 15-jarige jongen duwde dodelijk slachtoffer voor de tram in Den Haag21/10 17u15 - RTL.nl: De 39-jarige man die afgelopen maandag overleed na een aanrijding met een tram werd geduwd door een jongen van 15. Dat blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie. Hij wordt verdacht van doodslag.

Statistieken

Artikels:
35985
Gelezen:
26227
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven