zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van RTL.nl

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u45
 

RTL.nl

Verbergen Tonen
12/07 08u15  Zussen verliezen kindje na vroeggeboorte: 'Elkaar steunen, we konden het niet' Bij Jeroen en Sanne thuis staat een glazen boxje met een gipsafdruk van twee voetjes. Ze zijn compleet, zelfs met teentjes, maar nauwelijks een paar centimeter lang. Het zijn de voetjes van hun zoon Naud, vier jaar geleden na 22 weken zwangerschap dood geboren. Een half jaar geleden verliest ook de zus van Sanne haar te vroeg geboren zoontje. Om het aantal vroeggeboortes terug te dringen, hebben Jeroen en zijn zwager nu een T-shirtlijn opgezet.
11/07 23u15  Demonstraties met tractoren in Nijmegen per direct verboden Boeren mogen tot maandag 20 juli niet meer met tractoren demonstreren in Nijmegen. Het verbod is met onmiddellijke ingang ingesteld door de Veiligheidsregio. 'Met onverwachte acties kan er feitelijk een gevaar voor de gezondheid ontstaan.'
11/07 23u15  Klant geeft fooi van 1000 dollar, personeel barst in tranen uit Het personeel van een Amerikaans restaurant is in tranen uitgebarsten nadat een vaste klant een fooi van 1000 dollar had gegeven. 'Het was zo extreem emotioneel omdat het zo'n moeilijke tijd voor ons is geweest door de coronacrisis', zegt de emotionele eigenaar van het restaurant.
11/07 21u15  Ab Osterhaus doet toch niet mee aan Ranking The Stars Het nieuws sloeg gisteren in als een bom: Ab Osterhaus zou meedoen aan het nieuwe seizoen van 'Ranking The Stars', aldus Paul de Leeuw in RTL Boulevard. Maar nu is het de viroloog zelf die zegt dat het om een misverstand.
11/07 20u15  Zweefvliegtuigjes botsen in Duitsland, twee Nederlanders overleden Twee Nederlandse mannen zijn om het leven gekomen nadat hun zweefvliegtuigjes in de lucht op elkaar waren gebotst. Na de botsing stortten de ze neer in de buurt van het Duitse Dülmen, enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens.
11/07 20u15  Drama in Egypte: twaalf mensen verdrinken bij redden jongen In Egypte zijn zeker twaalf mensen verdronken toen ze een 14-jarige jongetje uit de Middellandse Zee probeerden te redden. Dat melden Egyptische media. Ondanks alle pogingen overleefde ook de jongen het niet.
11/07 18u15  Oude club in rouw om dood Lara van Ruijven: 'Rolmodel in meerdere opzichten' 'Lara was zo sociaal. Ze stond altijd met een lach op de baan.' Teamgenoten en oud-clubgenoten zijn geschrokken van het plotselinge overlijden van de 27-jarige shorttracker Lara van Ruijven.
11/07 18u15  Strijd om CDA-lijsttrekkerschap blijft spannend: De Jonge en Omtzigt naar finale Het blijft nog even spannend wie de nieuwe lijsttrekker van het CDA wordt. Er is een tweede stemronde nodig. De strijd in de finale zal gaan tussen Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt. 'De uitslag van vandaag is toch wel pijnlijk voor Hugo de Jonge', stelt politiek commentator Fons Lambie.
11/07 12u15  Veel meer agenten ontslagen om lekken en misbruiken gevoelige informatie Het aantal agenten dat door de politie is ontslagen omdat zij gevoelige informatie misbruikten of lekten, is bijna verdubbeld in een paar jaar tijd. Volgens de Politiebond worden agenten steeds vaker benaderd door criminelen.
11/07 09u15  Emiel moest vlak na de crematie van zijn zoontje weer werken: 'Onbegrijpelijk' Veel mensen die rouwen, hebben problemen op hun werk. 'De chef van mijn man zei op de crematie van ons 3-jarige zoontje dat hij had moeten melden dat de situatie zó erg was. Onbegrijpelijk. Zo'n werkgever moet gewoon snappen dat iemand met een ziek kind andere behoeften heeft.'
10/07 19u15  Tineke Geessink overleden, de vrouw die op 63-jarige leeftijd moeder werd Tineke Geessink, de vrouw die in 2011 op 63-jarige leeftijd beviel van een gezond meisje, is overleden. Ze laat haar dochtertje van 9 jaar achter.
10/07 18u15  Boeren eisen dat zuivelprijs met 5 cent per liter omhooggaat Tientallen boeren hebben zich verzameld bij het CBL in Leidschendam, de organisatie van de supermarkten. Ze willen dat supermarkten de prijs van zuivel met 5 cent per liter verhogen. Ze geven de supermarkten een deadline van een week.
10/07 17u15  Na de zomer landelijke herdenkingsdag corona: 'Stilstaan bij enorme impact' Er komt na de zomer een landelijke herdenkingsdag waarin zal worden stilgestaan bij het leed dat door het coronavirus is veroorzaakt. Dat heeft premier Rutte zojuist bekendgemaakt. 'Een dag waarin we stilstaan bij de enorme impact die corona heeft gehad.' De dag zal een 'sterk regionale component' krijgen, zei Rutte.
10/07 15u15  Boerenacties bij distributiecentrum AH voorbij: bevoorrading 230 winkels weer op gang De boerenacties bij het distributiecentrum van de Albert Heijn in Zwolle zijn inmiddels voorbij. Door de acties kwam de bevoorrading van 230 supermarkten in gevaar, maar die kan dus nu weer op gang komen.
10/07 14u15  Nederland sleept Rusland voor de rechter vanwege MH17 Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van Mens in Straatsburg. Dat heeft het kabinet vandaag besloten, zes jaar na het neerhalen van MH17 boven Oost-Oekraïne.
Laatste update: vandaag om 8u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
10/07 14u15  Oud-wethouders Den Haag verdacht van deelname aan criminele organisatiesDe Haagse oud-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui worden verdacht van deelname aan criminele organisaties met enkele vastgoed- en horecaondernemers, schending van hun ambtsgeheim, meineed en corruptie.
10/07 14u15  Nog geen coronasteun voor inwoners zwaargetroffen eilanden Curaçao, Aruba en Sint-MaartenEr is nog geen akkoord over het nieuwe steunpakket voor de inwoners van de zwaar getroffen eilanden Sint-Maarten, Aruba en Curaçao. De afgelopen tijd liepen de gemoederen hoog op bij de Caribische eilanden omdat ze veel moeite hebben met de voorwaarden die Nederland stelt voor de financiële steun. Steun die hard nodig is: 'We zijn gebroken', zei de premier van Aruba.
10/07 12u15  Boerenacties bij distributiecentrum AH: bevoorrading 230 winkels in gevaarHonderden boze boeren voeren in Zwolle opnieuw actie bij het distributiecentrum van Albert Heijn. Door de acties komt volgens de supermarktketen de bevoorrading van 230 supermarkten in de regio in gevaar.
10/07 11u15  Minister Schouten over boerenprotesten: 'Ik ben niet bang en laat me niet weerhouden'Minister Carola Schouten vindt het jammer dat ze woensdag vanwege boerenprotesten haar werkbezoek moest cancelen. Volgens de politie was haar veiligheid in het geding. De minister verzekert: 'Ik vind het jammer, maar ik laat me niet weerhouden.' Ook vanochtend zijn er zeker 140 boeren in hun trekkers onderweg vanuit de Achterhoek naar Den Haag.
10/07 07u15  Reisadvies in vakantieland tóch van geel naar oranje, wat nu?Voor sommige vakantielanden of -regio's wordt nu toch weer afgeraden om er naar toe te gaan. Bij RTL Nieuws krijgen we daar veel vragen over. Wat als een land terwijl je daar bent code oranje krijgt? En moet je bij terugkomst vakantiedagen opnemen als je in quarantaine moet? We beantwoorden de meestgestelde vragen.
10/07 05u15  Kwart ING-kantoren per direct dicht: 'Bespoedigd door coronacrisis'Een kwart van de 170 kantoren van ING wordt per direct gesloten. Het plan voor de sluiting was al eerder gemaakt, zegt topman Ruud van Dusschoten, maar 'is door de coronacrisis bespoedigd.' Dat, en meer, lees je in ons liveblog.
10/07 00u15  België verplicht mondkapje in winkels, bioscopen en museaHet wordt in België vanaf zaterdag voor inwoners boven de twaalf jaar verplicht een mondkapje te dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen, theaters en musea. Ook in gebedshuizen geldt de maatregel. Dat, en meer, lees je in ons liveblog.
09/07 21u15  Minister Schouten heroverweegt voermaatregel voor melkveeMinister Carola Schouten van Landbouw gaat opnieuw kijken naar haar plan om boeren te verplichten eiwitarm voer te geven aan melkvee. Die maatregel is bedoeld om de stikstofuitstoot te beperken, maar stuit op veel verzet bij de boeren. Ook de Tweede Kamer had vorige week kritiek.
09/07 21u15  Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdektOpnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel en een bedrijf in Vredepeel. Beide bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd. En het kabinet kan op zijn vroegst eind deze maand definitief beslissen of en hoe de corona-app wordt ingevoerd. Dat, en meer, lees je in ons liveblog.
09/07 20u15  'Over enkele weken' oordeel privacywaakhond over corona-appDe Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond die de plannen met de CoronaMelder moet beoordelen, heeft woensdag alle documenten van het ministerie ontvangen. Daardoor kan het kabinet op zijn vroegst eind deze maand definitief beslissen of en hoe de corona-app wordt ingevoerd. Verder wil de Veiligheidsregio alle nertsen in Brabant Zuidoost laten ruimen. Dat, en meer, lees je in ons liveblog.
09/07 18u15  Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer verder gedaaldHet aantal coronapatiënten dat nog in een ziekenhuis wordt behandeld, is verder gedaald. Het zijn er nu 91, het laagste aantal in maanden. Het aantal coronabesmettingen dat wereldwijd is vastgesteld, is de 12 miljoen voorbij. Verder wil de Veiligheidsregio alle nertsen in Brabant Zuidoost laten ruimen. Dat, en meer, lees je in ons liveblog.
09/07 17u15  Deze boeren uiten kritiek op boerenacties: 'Dit is echt de verkeerde weg'Niet alle boeren staan achter de wijze waarop hun sector actie voert. 'Dit is echt de verkeerde manier', zeggen melkveehouders Freek en Maurits. Deze boeren vinden dat hun collega's kritischer in de spiegel moeten gaan kijken. 'Nu lijken ze te snel kleine kinderen die weer eens boos zijn.'
09/07 15u15  Wereldwijd nu ruim 12 miljoen coronabesmettingen, ruim de helft ook weer genezenHet aantal coronabesmettingen dat wereldwijd is vastgesteld, is de 12 miljoen voorbij. Maar ook zeker 6,6 miljoen coronapatiënten zijn inmiddels genezen. Verder zijn er in Nederland al ruim 15.000 coronaboetes opgelegd, en presenteerde de KNVB vandaag een protocol over hoe het er aan toe zal gaan als we straks weer voetbalwedstrijden mogen bijwonen. Dat, en meer, lees je in ons liveblog.
09/07 14u15  Agent in Rotterdam schiet agressieve hond in zijn pootEen agent heeft vanochtend tijdens een surveillance op de Horvathweg in Rotterdam een agressieve hond in zijn poot geschoten.
09/07 14u15  Prinsessen niet blij met woningbouw in bos bij Paleis SoestdijkPrinses Irene en prinses Margriet hebben aan de gemeenteraad in Baarn laten weten dat ze geschokt zijn over het plan om bomen te kappen in het Borrebos naast paleis Soestdijk om er woningen te bouwen. 'Onze grootmoeder en moeder hechtten een groot belang aan het zoveel mogelijk behouden van het bos.'
09/07 14u15  Nederlanders in Melbourne: 'Deze nieuwe lockdown zagen we niet aankomen'Het zal voor veel mensen een nachtmerrie zijn: terug in lockdown moeten. Voor Nederlanders in de Australische miljoenenstad Melbourne is het sinds deze week de keiharde realiteit. 'Het is heftiger dan de vorige keer', zeggen Laura en Diko.
09/07 13u15  Melbourne weer in lockdown: 'Dat hadden we niet zien aankomen'Het zal voor veel mensen een nachtmerrie zijn: terug in lockdown moeten. Voor Nederlanders in de Australische miljoenenstad Melbourne is het sinds deze week de keiharde realiteit. 'Het is heftiger dan de vorige keer', zeggen Laura en Diko.
09/07 13u15  Farmers Defence Force verliest: verbod op tractor bij demonstratie blijftActiegroep Farmers Defence Force heeft het kort geding tegen de Veiligheidsregio Groningen verloren: het gebruik van tractoren bij demonstraties blijft verboden. Dat heeft de rechtbank zojuist bepaald.
09/07 13u15  Tokio meldt recordaantal nieuwe besmettingen in één dagDoor de lockdown die Europese landen instelden vanwege corona, zijn er 500 minder verkeersslachtoffers gevallen. Tokio meldt vandaag een recordaantal nieuwe besmettingen in één dag. En Marokko opent op 14 juli de grenzen voor buitenlanders die er weg willen. Dat, en meer, lees je in ons liveblog over het coronavirus.
09/07 11u15  Marokko gaat grenzen beperkt openen voor terugkeerdersMarokko opent 14 juli de grenzen voor buitenlanders die er weg willen en Marokkanen die willen terugkeren. En veel huishoudens hebben te weinig financiële reserves om een inkomensval als gevolg van de coronacrisis op te vangen. Dat, en meer, lees je in ons liveblog over het coronavirus.
09/07 08u15  'Veel huishoudens hebben te weinig geld achter de hand in coronacrisis'Veel huishoudens hebben te weinig financiële reserves om een inkomensval als gevolg van de crisis op te vangen. En Aruba is klaar voor de komst van Amerikaanse toeristen. Dat, en meer, lees je in ons liveblog over het coronavirus.
09/07 07u15  Meer dan 10 procent Nederlandse kinderen heeft geen fietsEen op de negen Nederlandse kinderen heeft geen beschikking over een fiets. Daar staat tegenover dat bij een derde van alle huishoudens in ons land een fiets ongebruikt in de schuur staat.
08/07 16u15  Zwanger ondanks spiraaltje: 'Ze vonden 'm terug in de placenta'Een foto van een Vietnamese baby die geboren werd terwijl zijn moeder een spiraaltje had, gaat de wereld over. Maar ook Nederlandse moeders vertellen dat zij ondanks een spiraaltje zwanger raakten. 'Tijdens de echo bleek dat ik al 30 weken zwanger was.'
08/07 13u15  Bijzondere naam dochtertje Usain Bolt: verwijzing naar eigen succesIn mei is voormalig sprinter Usain Bolt (33) vader geworden. Voor het eerst showt de Jamaicaanse wereldhouder zijn trots aan de wereld. Ook onthult hij haar naam: Olympia Lightning Bolt. En deze komt wel heel sterk overeen met de favoriete bijnaam van de sprinter zelf.
08/07 12u15  Verhuurbedrijf mag werknemer met corona-achtige klachten niet ontslaanEen autoverhuurbedrijf uit Lekkerkerk mocht de loonbetaling van een werknemer die zich ziek meldde met corona-achtige klachten niet staken. Ook mag het bedrijf de man voorlopig niet ontslaan.
08/07 10u15  Lerares overleden die zwanger werd van leerling (12) en later met hem trouwdeEen Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 een schokgolf teweeg bracht door zwanger te raken van haar destijds 12-jarige leerling en later met hem trouwde, is gisteren op 58-jarige leeftijd gestorven. Volgens Amerikaanse media overleed ze aan de gevolgen van kanker.
08/07 06u15  Boeren overhandigen brief aan milieuactivist, komen naar RTV OostDe boeren hebben gisteravond weer op verschillende plekken actie gevoerd met hun tractoren. Ze trokken onder meer naar de redactie van RTV Oost in Hengelo en overhandigden in de buurt van Nijmegen een brief aan milieuactivist Johan Vollenbroek.
08/07 01u15  Boeren voeren weer actie en bezetten terrein van RTV OostDe boeren hebben vanavond weer op verschillende plekken actie gevoerd met hun tractoren. Ze trokken onder meer naar de redactie van RTV Oost in Hengelo.
08/07 00u15  Boeren voeren weer actie en bezetten redactie van RTV OostDe boeren hebben vanavond weer op verschillende plekken actie gevoerd met hun tractoren. Ze trokken onder meer naar de redactie van RTV Oost in Hengelo.
07/07 22u15  Haagse ambtenaar ontslagen op verdenking van miljoenenfraudeWeer een integriteitskwestie in de gemeente Den Haag. Een ambtenaar is op staande voet ontslagen omdat hij wordt verdacht van miljoenenfraude. Dat schrijft de kersverse burgemeester Jan van Zanen vanavond in een brief aan de gemeenteraad.
07/07 20u15  Siamese tweeling met succes gescheiden: 'De paus moet mijn meisjes dopen'Italiaanse artsen zijn enorm blij: in een kinderziekenhuis in Rome is met een unieke operatie een Siamese tweeling van elkaar gescheiden. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat chirurgen een ​​tweeling met zo'n ingewikkelde hersen- en schedelstructuur van elkaar los konden krijgen.
07/07 14u15  Kun jij ook geld claimen van Facebook? Dit moet je wetenDe Consumentenbond en Data Privacy Stichting (DPS) gaan Facebook voor de rechter slepen. Ze vinden dat het bedrijf jarenlang de privacyrechten van gebruikers heeft geschonden, en daar flink aan heeft verdiend. Dus hebben consumenten recht op een schadevergoeding, stellen de twee organisaties. Hoe zit dat en heb jij er recht op? Vijf vragen en antwoorden.
07/07 10u15  Pasgeboren baby poseert met spiraaltje in de hand in Vietnamees ziekenhuisOpmerkelijke foto's uit een ziekenhuis in Vietnam. Daar kwam een baby kerngezond ter wereld, ondanks het feit dat de moeder een spiraaltje had laten plaatsen. Foto's van de baby met het spiraaltje in zijn hand zijn duizenden keren gedeeld.
07/07 07u15  Sloppenwijk Brazilië strijdt zelf tegen corona, omdat de overheid niet ingrijptHet aantal coronadoden in Brazilië blijft maar oplopen. Vooral in de sloppenwijken kan het virus door de slechte sanitaire voorzieningen en de afwezigheid van de overheid veel slachtoffers maken. Een aantal bewoners laat het er niet bij zitten en komt zelf in actie om het virus buiten de deur te houden. RTL Nieuws sprak de initiatiefnemer.
07/07 07u15  Geef geen geld uit als het niet bijzonder isLees meer >
07/07 07u15  Vrouw ontslagen nadat baas appjes over valse ziekmelding las op werk-pc​​​​​​​Een werkneemster van een Amsterdams hotel is op staande voet ontslagen omdat zij deed alsof zij ziek was. Haar werkgever kwam daarachter omdat hij kon meelezen met haar WhatsApp-berichten.
07/07 00u15  Tam lijsttrekkersdebat CDA kent geen winnaar, wél een paar opvallende feitjesZe vlogen elkaar niet in de haren en een duidelijke winnaar of verliezer was er ook niet. Voor de eerste én tevens laatste keer gingen de drie kandidaten voor het CDA-lijsttrekkerschap met elkaar in debat. Spectaculair werd het niet, hooguit werden er een paar bekentenissen gedaan.
06/07 22u15  Vader die school zoontje binnenreed verdacht van poging tot moordDe 55-jarige man die vorige week met zijn auto een basisschool in Grootebroek binnenreed, wordt verdacht van poging tot moord. Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie hem van bedreiging, vernieling en beschadiging aan het gebouw.
06/07 22u15  Man die terrein Canadese premier Trudeau op reed, was zwaarbewapendEen man die een paar dagen geleden door het hek van de woning van de Canadese premier Justin Trudeau reed, was zwaarbewapend. Hij had twee jachtgeweren, een geweer en een revolver bij zich en bedreigde de premier volgens het Canadese Openbaar Ministerie.
06/07 21u15  Nicht Donald Trump brengt boek over 'duistere familiegeschiedenis' eerder uitOndanks pogingen van de familie om de publicatie tegen te houden, komt een nicht van Donald Trump volgende week met haar boek over de 'duistere geschiedenis van de familieclan'. Het boek heeft als titel: Too much and never enough – How my family created the world's most dangerous man.
06/07 19u15  Belgische die 6 dagen bekneld zat in auto doet haar verhaal: 'Herstel is uitputtend'De 46-jarige Belgische Marie Bastide haalde vorig jaar het wereldnieuws omdat ze zes dagen vastzat in haar auto na een ongeluk. Een jaar later doet ze haar verhaal in Belgische media. 'Herinneringen komen weer tot leven. Weer is het heel emotioneel.'
06/07 18u15  Man doodgeschoten in Beuningen, veel omstandersIn Beuningen is vanochtend rond 8.30 uur een man doodgeschoten. Dat gebeurde op het Thorbeckeplein. Er waren op dat moment volgens de politie veel omstanders, die samen met de hulpdiensten hebben geprobeerd de man te reanimeren.
06/07 17u15  Vrouw opgepakt vanwege oplichting met corona-spullen voor 249.000 euroEen 47-jarige Amsterdamse vrouw zit vast omdat ze wordt verdacht van oplichting met corona-handschoenen. Het oplichtingsbedrag is zo'n 249.000 euro. Sinds de corona-uitbraak heeft de opsporingsdienst FIOD al ruim 500 meldingen van oplichting met corona-artikelen binnengekregen. 'Dit is maatschappelijk onacceptabel.'
06/07 17u15  Geen havo door corona: 'Als hij die Cito-toets had gemaakt, was het wel gelukt'Door het schrappen van de eindtoets in groep 8 lopen dit jaar zo'n 14.000 kinderen een hoger schooladvies mis. Hun schooladvies kon niet meer worden opgekrikt met een goede Cito-score, en dat is soms flink balen. 'We zijn hier op z'n zachtst gezegd niet blij mee.'
06/07 17u15  Lockdown treft Nederlandse vakantiegangers in PortugalReisorganisatie TUI heeft Nederlandse reizigers die in lockdown-gebieden in Portugal zaten met klem verzocht daar weg te gaan. Iedereen heeft daar gehoor aan gegeven. Het gaat om vakantiegangers in delen van Lissabon en Porto.
06/07 15u15  Buschauffeur hersendood geslagen na weigeren passagiers zonder mondkapjesEen Franse buschauffeur is hersendood verklaard, nadat hij gisteren door vier mensen ernstig werd mishandeld. De chauffeur weigerde in de buurt van de stad Biarritz om de verdachten aan boord te laten omdat ze geen mondkapje droegen.
06/07 12u15  Extreme regen in Japan: vrees voor nóg meer dodenZware overstromingen en extreem weer hebben in Japan al zeker 37 mensen het leven gekost. Reddingswerkers zoeken nog met man en macht naar vermisten, terwijl er opnieuw zware regenval wordt verwacht. Op het zuidelijke eiland Kyushu staan complete woonwijken onder water.
06/07 11u15  Kwart eeuw in dienst: ontslagen na drinken flesje waterEen werknemer die ruim een kwart eeuw in dienst was van het cateringsbedrijf van KLM heeft zijn baan verloren omdat hij een flesje water van de luchtvaartmaatschappij wilde opdrinken. Van de rechter mag het bedrijf de man daarvoor ontslaan.
06/07 10u15  Legobeeld André Hazes op de Dam al kapotHet stond er nog geen week, maar het legobeeld van André Hazes op de Dam is nu al kapot. Voorbijgangers melden dat het beeld 'onthoofd' is.
06/07 08u15  Atoomfaciliteit Iran zwaar beschadigd, mogelijk door explosiefHet nucleaire programma van Iran heeft een zware klap gekregen. Het land geeft toe dat een brand hun belangrijkste atoomfaciliteit voor een deel heeft verwoest. Een bomaanval is volgens Iran vermoedelijk de oorzaak geweest.
06/07 02u15  Van Eindhoven Airport tot de Aldi in Groenlo, boeren voerden weer actieVoor de vierde dag op rij voerden boeren op diverse plekken in het land gisteren actie met hun tractoren. Bij Eindhoven Airport, de A7 bij Heerenveen en bij verschillende distributiecentra blokkeerden boeren de toegangswegen.
05/07 23u15  Van Eindhoven Airport tot de Aldi in Groenlo, boeren voeren weer actieVoor de vierde dag op rij voeren boeren op diverse plekken in het land actie met hun tractoren. Bij Eindhoven Airport, de A7 bij Heerenveen en bij verschillende distributiecentra blokkeren boeren de toegangswegen.
05/07 22u15  Van Eindhoven Airport tot aan de Aldi in Groenlo, boeren voeren weer actieOp verschillende plekken in het land voeren boeren weer actie met hun tractoren. Onder meer bij Eindhoven Airport, op de A7 bij Heerenveen en bij de Aldi in Groenlo.
05/07 20u15  Date-en seksgedrag veranderd door corona: vooral vrijgezellen worden geraaktVooral vrijgezellen worden door de uitbraak van corona geraakt. Dat blijkt uit een groot onderzoek naar het seksleven van Nederlanders. Veel singles die voor de coronauitbraak nog seks hadden, hebben dat nu niet meer. 1 op de 5 singles heeft nog wel seks maar dan met een partner met wie ze vaker seks hebben. De onenightstand is flink in populariteit afgenomen.
05/07 20u15  Engelse kroegen weer open: lange rijen en hutjemutje in de pubDe heropening van de Britse pubs zorgde voor lange rijen, dronken mensen, vechtpartijen en feestgangers die hutjemutje op elkaar stonden. De Engelse politie maakt zich zorgen en roept via sociale media de hossende kroeggangers op om zich aan de regels te houden.
05/07 19u15  Engelse kroegen weer open: lange rijen en hutje mutje in de kroegDe heropening van de Britse pubs zorgde voor lange rijen, dronken mensen, vechtpartijen en feestgangers die hutje mutje stonden. De Engelse politie maakt zich zorgen en roept via sociale media de hossende kroeggangers op om zich aan de regels te houden. '
05/07 18u15  Met Laura op vakantie in Europa: 'Zo is het bevallen'Op vakantie in coronatijd, het mag, maar hoe ziet het eruit? Dat gaan we voor je uitzoeken. Verslaggever Laura Veneman neemt je mee op reis naar de camping, op citytrip en op zonvakantie. Heb jij vragen over reizen in coronatijd? Stel ze en dan gaat Laura voor je op zoek.
05/07 14u15  Hoe Heleen haar eenzame huis redde, maar zichzelf bijna sloopteHeleen voelt ze nog. De heipalen die centimeters naast haar huis de grond in gingen. Naast haar 'eenzame huis', zoals het nu in de volksmond heet. Het huis bleef als enige overeind staan, omdat Heleen en haar vriend Mike er niet uitkwamen met de projectontwikkelaar, die de hele straat wilde slopen. Ze hielden voet bij stuk. Het was en is hún huis. Dit is hun verhaal.
05/07 14u15  Boze boeren voeren verspreid over het land actie, tientallen trekkers in AmsterdamOp verschillende plekken in Nederland zijn boeren samengekomen om actie te voeren. Een groep is met 30 tractoren naar Amsterdam gereden, waar ze door de stad rijden.
05/07 14u15  Brand op schip in Rotterdamse haven geblustDe brand die gistermiddag uitbrak op een vrachtschip met metaalschroot in de Waalhaven in Rotterdam is volledig uit. Dat meldt de veiligheidsregio. Voor de brand werd een NL-alert verstuurd.
05/07 14u15  Siberische tijger doodt verzorgster in dierentuin ZürichEen Siberische tijger heeft in de dierentuin van Zürich een 55-jarige dierenverzorgster aangevallen en gedood. Dat gebeurde voor de ogen van een bezoeker, die alarm sloeg.
05/07 14u15  Wordt het een zomer vol bosbranden? 'Je kan niet tegen het vuur op'De beelden van metershoge vlammen, zwartgeblakerde huizen en verbrande koala's staan bij veel mensen nog op het netvlies. Grote gebieden van Australië werden eind vorig jaar door bosbranden in de as gelegd. De vrees is dat bosbranden dit jaar nog vroeger en heviger zullen zijn. Niet alleen in Australië, maar ook op veel andere plekken in de wereld.
05/07 14u15  Noodbevel in Utrecht uit vrees voor rellenIn Utrecht is een noodbevel uitgevaardigd. Ondanks een demonstratieverbod heeft actiegroep 'Nederland in opstand' aangegeven toch te komen demonstreren. Grote groepen relschoppers zouden zich daarbij willen aansluiten.
05/07 14u15  Verdachte aangehouden voor mislukte overval op René van der GijpDe politie heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de poging tot een brute overval op presentator René van der Gijp in Ridderkerk, eind april.
05/07 14u15  Politie Tilburg neemt 50 flessen lachgas in beslagDe politie heeft gisteren meer dan vijftig flessen met lachgas gevonden in een berging onder een appartementencomplex in Tilburg. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een levensgevaarlijke situatie en zijn de flessen in beslag genomen.
05/07 14u15  Echtpaar zwaargewond na aanrijding, dronken doorrijders opgepaktDe politie heeft afgelopen nacht twee mannen van 21 jaar aangehouden die ervan worden verdacht op de Hommelsedijk in het Brabantse Heeswijk-Dinther een fietsend echtpaar (beiden 65 jaar) met een auto te hebben aangereden.
05/07 14u15  'We twijfelden of corona wel echt bestond in Groningen, en toen werd mijn vader ziek'In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Benno van den Broek (75) uit Groningen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

7x Klant geeft fooi van 1000 dollar, personeel barst in tranen uit11/07 23u15 - RTL.nl: Het personeel van een Amerikaans restaurant is in tranen uitgebarsten nadat een vaste klant een fooi van 1000 dollar had gegeven. 'Het was zo extreem emotioneel omdat het zo'n moeilijke tijd voor ons is geweest door de coronacrisis', zegt de emotionele eigenaar van het restaurant.
6x Zussen verliezen kindje na vroeggeboorte: 'Elkaar steunen, we konden het niet'12/07 08u15 - RTL.nl: Bij Jeroen en Sanne thuis staat een glazen boxje met een gipsafdruk van twee voetjes. Ze zijn compleet, zelfs met teentjes, maar nauwelijks een paar centimeter lang. Het zijn de voetjes van hun zoon Naud, vier jaar geleden na 22 weken zwangerschap dood geboren. Een half jaar geleden verliest ook de zus van Sanne haar te vroeg geboren zoontje. Om het aantal vroeggeboortes terug te dringen, hebben Jeroen en zijn zwager nu een T-shirtlijn opgezet.
2x Demonstraties met tractoren in Nijmegen per direct verboden11/07 23u15 - RTL.nl: Boeren mogen tot maandag 20 juli niet meer met tractoren demonstreren in Nijmegen. Het verbod is met onmiddellijke ingang ingesteld door de Veiligheidsregio. 'Met onverwachte acties kan er feitelijk een gevaar voor de gezondheid ontstaan.'
1x Tineke Geessink overleden, de vrouw die op 63-jarige leeftijd moeder werd10/07 19u15 - RTL.nl: Tineke Geessink, de vrouw die in 2011 op 63-jarige leeftijd beviel van een gezond meisje, is overleden. Ze laat haar dochtertje van 9 jaar achter.
1x Drama in Egypte: twaalf mensen verdrinken bij redden jongen11/07 20u15 - RTL.nl: In Egypte zijn zeker twaalf mensen verdronken toen ze een 14-jarige jongetje uit de Middellandse Zee probeerden te redden. Dat melden Egyptische media. Ondanks alle pogingen overleefde ook de jongen het niet.
1x Ab Osterhaus doet toch niet mee aan Ranking The Stars11/07 21u15 - RTL.nl: Het nieuws sloeg gisteren in als een bom: Ab Osterhaus zou meedoen aan het nieuwe seizoen van 'Ranking The Stars', aldus Paul de Leeuw in RTL Boulevard. Maar nu is het de viroloog zelf die zegt dat het om een misverstand.
0x 'We twijfelden of corona wel echt bestond in Groningen, en toen werd mijn vader ziek'05/07 14u15 - RTL.nl: In deze serie laten we nabestaanden aan het woord over hun geliefden die zijn overleden door corona. Deze keer een eerbetoon aan Benno van den Broek (75) uit Groningen.
0x Echtpaar zwaargewond na aanrijding, dronken doorrijders opgepakt05/07 14u15 - RTL.nl: De politie heeft afgelopen nacht twee mannen van 21 jaar aangehouden die ervan worden verdacht op de Hommelsedijk in het Brabantse Heeswijk-Dinther een fietsend echtpaar (beiden 65 jaar) met een auto te hebben aangereden.
0x Politie Tilburg neemt 50 flessen lachgas in beslag05/07 14u15 - RTL.nl: De politie heeft gisteren meer dan vijftig flessen met lachgas gevonden in een berging onder een appartementencomplex in Tilburg. Volgens een politiewoordvoerder was er sprake van een levensgevaarlijke situatie en zijn de flessen in beslag genomen.
0x Verdachte aangehouden voor mislukte overval op René van der Gijp05/07 14u15 - RTL.nl: De politie heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de poging tot een brute overval op presentator René van der Gijp in Ridderkerk, eind april.

Statistieken

Artikels:
27673
Gelezen:
9038
Aantal lezers nu:
70


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven