woensdag 15 juli 2020, week 29


U bent nu hier: Meer nieuws van De Standaard pagina 2

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u30
 

De Standaard

Verbergen Tonen
14/07 23u15  PS niet meer vies van N-VA of staatshervorming Nu abortus tijdelijk weer van de agenda is, begint er wat te bewegen in de federale formatie. PS-voorzitter Paul Magnette maakte dinsdag een grote opening naar N-VA.
14/07 22u15  Rechter weigert Ghislaine Maxwell, de voormalige compagnon van Epstein, op borgtocht vrij te laten Ghislaine Maxwell, de ex en voormalige medewerkster van Jeffrey Epstein, moet in afwachting van haar proces in de cel blijven. De federale rechter weigert haar op borgtocht vrij te laten. Eerder vandaag pleitte ze nog onschuldig voor handel in minderjarigen en aanzetten tot prostitutie.
14/07 22u15  Rechter weigert ‘nepschikking’ Weinstein Een Amerikaanse rechter heeft dinsdag een schikkingsvoorstel van voormalig filmproducent Harvey Weinstein verworpen. De vrouwen die zeggen door hem te zijn misbruikt zouden volgens het voorstel 18,9 miljoen dollar krijgen, maar de rechter spreekt van een oneerlijk nepvoorstel.
14/07 22u15  Kanye West ziet af van deelname aan presidentsverkiezingen Kanye West doet toch geen gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten, berichten meerdere Amerikaanse media dinsdag.
14/07 22u15  Gehannes met voorschriften voor wie ‘oranje zone’ bezocht Voor wie uit een oranje zone terugkeert, klonk het advies eerst dat quarantaine werd ‘gevraagd’. Dat werd gewijzigd naar ‘waakzaamheid geboden’, om dan toch weer te veranderen in ‘quarantaine gevraagd’.
14/07 22u15  Magnette ‘wil overwegen’ om toch met N-VA te regeren De PS staat klaar om met de N-VA te praten over een nieuwe federale regering. Het project van de regering moet dan wel afwijken van dat van de vorige ‘Zweedse’ coalitie.
14/07 22u15  Dit weekend plaatsje op strand in Oostende? Reserveren vanaf woensdag De stad Oostende zal van 18 tot en met 22 juli het aanmeldingssysteem activeren voor de drie drukste stranden. Dat meldt de stad dinsdag. Het systeem moet ervoor zorgen dat de ’ distancing op deze stranden gegarandeerd wordt. Wie tussen 18 en 22 juli een plekje op de drie stranden wil, kan vanaf woensdag 15 juli gratis reserveren.
14/07 21u15  Ghislaine Maxwell, de voormalige compagnon van Epstein, pleit onschuldig Ghislaine Maxwell, de ex en voormalige medewerkster van Jeffrey Epstein, pleit onschuldig voor handel in minderjarigen en aanzetten tot prostitutie. Ze zei dat tijdens de zitting waar de federale rechter moet beslissen over haar verdere aanhouding.
14/07 21u15  Dit weekend plaatsje op strand in Oostende? Reserveren vanaf morgen De stad Oostende zal van 18 tot en met 22 juli het aanmeldingssysteem activeren voor de drie drukste stranden. Dat meldt de stad dinsdag. Het systeem moet ervoor zorgen dat de ’ distancing op deze stranden gegarandeerd wordt. Wie tussen 18 en 22 juli een plekje op de drie stranden wil, kan vanaf woensdag 15 juli gratis reserveren.
14/07 21u15  Schrijnende getuigenissen uit woonzorgcentra: ‘Maar meiske, wij zijn niet belangrijk meer’ De woonzorgcentra zijn aan hun lot overgelaten en dat heeft vermijdbare sterfte veroorzaakt. Artsen zonder Grenzen, dat in volle crisis naar de woonzorgcentra trok, is scherp voor het beleid. ‘Ook nu nog ontbreekt het aan daadkracht.’
14/07 20u15  ‘Maar meiske, wij zij niet belangrijk meer’ De woonzorgcentra zijn aan hun lot overgelaten en dat heeft vermijdbare sterfte veroorzaakt. Artsen zonder Grenzen, dat in volle crisis naar de woonzorgcentra trok, is scherp voor het beleid. ‘Ook nu nog ontbreekt het aan daadkracht.’
14/07 19u15  Gestolen Bataclan-kunstwerk van Banksy keert terug naar Frankrijk Italië heeft op de Franse nationale feestdag een gestolen kunstwerk van straatkunstenaar Banksy teruggegeven aan Frankrijk. De afbeelding van een rouwend meisje op een nooduitgang van concertzaal Bataclan in Parijs werd vorige maand teruggevonden op de zolder van een verlaten boerderij in Italië.
14/07 19u15  Eenjarige jongen in kinderwagen doodgeschoten in New York In Brooklyn in New York is zondagavond een kind van één jaar oud omgekomen bij een schietpartij.
14/07 19u15  Levensverwachting Belg stijgt tot 81,8 jaar De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger van bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar.
14/07 19u15  Ook avondspits verstoord door ongeval in Kennedytunnel In de Antwerpse Kennedytunnel zijn dinsdagmiddag twee van de drie rijstroken richting Nederland versperd geraakt door een ongeval met vrachtwagens. Iets over vijf uur was de rijweg weer helemaal vrij, maar ook de avonspits ondervond nog stevige hinder.
Laatste update: dinsdag 14 juli 2020, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/07 13u15  Overstromingen verwoesten bruggen en huizen in ChinaHet zuiden en het oosten van China zijn zwaar getroffen door overstromingen. Het regent er al dagen onophoudelijk waardoor het waterpeil van de rivieren blijft stijgen. De ravage is aanzienlijk. Een 400-jaar oude brug is meegesleurd in een rivier in Xuancheng, in het oosten van China. En in de stad Shangrao in de provincie Jiangxi zijn negen gebouwen ingestort door overstromingswater.
09/07 12u15  Corona maakt vergrijzing nog zwaarder om dragenDe budgettaire kosten van de vergrijzing tegen 2070 gaan dubbel zo veel wegen als gevolg van de coronacrisis.
09/07 12u15  Jessika Soors (Groen) deelt haatberichten die ze ontving na debat met Vlaams BelangIn een filmpje roept Groen-Kamerlid Jessika Soors mensen die getuige zijn van online haatberichten op om die berichten massaal te rapporteren. Daarnaast stelt ze voor om de grondwet aan te passen, zodat verspreiders van haatberichten makkelijker vervolgd kunnen worden. Soors doet dat nadat ze na een debat met Tom Van Grieken (Vlaams Belang) overspoeld werd met zulke berichten.
09/07 12u15  LIVE CORONA. Buitenlandse Zaken publiceert later vandaag kaart met landen per kleurVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
09/07 11u15  George Floyd zei meer dan twintigmaal ‘ik kan niet ademen’De Afro-Amerikaan George Floyd heeft bij het gewelddadig politieoptreden dat tot zijn dood leidde, meer dan twintig keer gezegd ‘I can’t breathe’ (ik kan niet ademen). Dat blijkt uit transcripties van de lichaamscamera’s die de politie droeg.
09/07 11u15  OPROEP. Op vakantie in Lissabon, Catalonië of Zweden?Het staat nog niet vast welke toeristen bij thuiskomst in quarantaine moeten gaan. Misschien bent u wel al bezorgd omdat u op dit moment in Zweden, Catalonië of Lissabon verblijft. Voelt uw vakantie nog echt als vakantie? Deel uw ervaringen via binnenland@standaard.be. Vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden, zodat we u met bijkomende vragen kunnen bereiken.
09/07 10u15  George Floyd zei meer dan twintig maal ‘ik kan niet ademen’De Afro-Amerikaan George Floyd heeft bij het gewelddadig politieoptreden dat tot zijn dood leidde, meer dan 20 keer gezegd ‘I can’t breathe’ (ik kan niet ademen). Dat blijkt uit transcripties van de lichaamscamera’s die de politie droeg.
09/07 10u15  Lichte stijging: gemiddeld 86 nieuwe besmettingen per dagHet gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag gaat met 1 procent licht omhoog. De voorbije week werden 86 mensen met een besmetting met het coronavirus gemeld, tegenover 85 de week voordien. Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano.
09/07 10u15  LIVE CORONA. Vijftien procent van werknemers nog tijdelijk werkloos in juniVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
09/07 09u15  Australië schort uitleveringsverdrag op en biedt bescherming aan burgers uit HongkongAustralië heeft het uitleveringsverdrag met Hongkong opgeschort, uit bezorgdheid over de nieuwe veiligheidswet die China de stad heeft opgelegd.
09/07 09u15  Warren Buffett schenkt miljarden aan liefdadigheidDe Amerikaanse miljardair en superbelegger Warren Buffett heeft 2,9 miljard dollar waard aan aandelen weggeschonken aan liefdadigheidsinstellingen. Dat meldt hij zelf in een persbericht.
09/07 09u15  Hoge Gezondheidsraad beveelt verplicht mondmaskers in winkels aanDe Hoge Gezondheidsraad beveelt een verplichting van het dragen van mondmaskers in supermarkten en andere winkels aan. Binnen de GEES (experts die adviseren over de exitstrategie, red.) was er tot nu toe geen consensus over een verplichting.
09/07 08u15  Standbeeld van first lady Melania Trump in brand gestoken in SloveniëEen houten standbeeld van de Amerikaanse first lady Melania Trump dat in haar geboortestad Sevnica, Slovenië stond, is in brand gestoken. Het werd ondertussen weggehaald door de kunstenaar.
09/07 08u15  Politie met groot machtsvertoon in uitgaansbuurt Knokke: ‘Heel Amsterdam zit hier, omdat je hier legaal mag drinken’De rust lijkt weergekeerd in Knokke. Na enkele avonden waarin de uitgaansbuurt opgeschrikt werd door ongeregeldheden met vooral Nederlandse jongeren, greep de politie woensdagavond met groot machtsvertoon in. Al leken de meeste van onze noorderburen zich daar niet al te veel van aan te trekken. ‘Hij werd in zijn zij geschopt door een Belg, en dat pikte hij niet.’
09/07 08u15  Grijze ochtend met later opklaringenHet is donderdag eerst bewolkt met kans op regen, maar later op de dag wordt het droger met opklaringen in het zuiden en het centrum van het land. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 27 graden in het zuiden.
09/07 08u15  Meer inburgerings­attesten door coronacrisisVlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open VLD) publiceert voortaan ieder kwartaal cijfers over de Vlaamse inburgeringstrajecten. Tot nog toe gebeurde dat één keer per jaar.
09/07 08u15  LIVE CORONA. Lichte stijging: gemiddeld 86 nieuwe besmettingen per dagVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
09/07 07u15  George Floyd zei meer dan twintig maal ‘ik kan niet ademen’ voor zijn doodDe Afro-Amerikaan George Floyd heeft bij het gewelddadig politieoptreden dat tot zijn dood leidde, meer dan 20 keer gezegd ‘I can’t breathe’ (ik kan niet ademen). Dat blijkt uit transcripties van de lichaamscamera’s die de politie droeg.
09/07 07u15  Regen van juni herstelde grondwaterpeil nietOp zes van de tien meetpunten staat het grondwater nog (zeer) laag. ‘Geen goeie uitgangspositie voor de zomer.’
09/07 07u15  #MeToo-onderzoek tegen procureur Oost-VlaanderenEen vrouwelijke chauffeur bij het Gentse parket diende een klacht in tegen procureur Johan Sabbe wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.
09/07 06u15  Twintigtal burgers komen om bij geweld in oosten van CongoIn Ituri, in het noordoosten van Congo, zijn dinsdag volgens de lokale autoriteiten een twintigtal mensen omgekomen bij nieuwe geweld.
09/07 06u15  Ook Russisch tegenvoorstel voor humanitaire hulp aan Syrië haalt het nietEen Russisch tegenvoorstel voor de voortzetting van humanitaire hulp aan Syrië heeft het woensdag binnen de VN-Veiligheidsraad niet gehaald. Dinsdag was een Duits-Belgisch voorstel al op een veto van Rusland en China gebotst.
09/07 06u15  LIVE CORONA. Kinderopvang moet pas sluiten bij twee coronabesmettingenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 23u15  Braziliaanse journalistenvereniging sleept Bolsonaro voor de rechterDe Braziliaanse journalistenvereniging heeft bekendgemaakt president Jair Bolsonaro voor het hooggerechtshof te zullen slepen. Volgens haar heeft Bolsonaro moedwillig journalisten blootgesteld aan het nieuwe coronavirus.
08/07 22u15  Opnieuw rellen in Servische hoofdstad BelgradoHet is woensdag opnieuw onrustig in de Servische hoofdstad Belgrado. Demonstranten, die woedend zijn omdat de regering opnieuw een lockdown aankondigde vanwege het coronavirus, gebruiken geweld tegen de politie.
08/07 22u15  Tot 4.000 euro boete voor wie verplichte quarantaine niet naleeftDrie kleuren omschrijven de gezondheidsrisico’s van een regio. Wie de regels niet volgt, riskeert een boete tot 4.000 euro. Al rekent de regering vooral op burgerzin.
08/07 22u15  LIVE CORONA. Van Gucht: ‘Strengere regels inderdaad moeilijk te controleren, burgerzin blijft belangrijk’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 21u15  Kamerleden Vlaams Belang en N-VA ontvangen poederbriefMinstens zeven Kamerleden van Vlaams Belang en een Kamerlid van N-VA hebben woensdag een poederbrief ontvangen. De politie heeft een onderzoek geopend.
08/07 21u15  Twee doden bij verkeersongeval in VeurneBij een verkeersongeval in Veurne zijn woensdag in de vooravond twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. De precieze omstandigheden zijn voorlopig nog onduidelijk.
08/07 20u15  Twee verdachten van dodelijke schietpartij in Vorst onder aanhoudingsbevelTwee twintigers die betrokken zouden geweest zijn bij de schietpartij die afgelopen weekend plaatsvond op het Orbanplein in de Brusselse gemeente Vorst, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
08/07 19u15  Agent die Mawda doodde naar correctionele verwezen voor onvrijwillige doodslagDe raadkamer van Bergen heeft woensdag beslist om de politieagent die het schot afvuurde dat aan Mawda het leven kostte, naar de correctionele rechtbank van Bergen te verwijzen. De agent moet terechtstaan voor onvrijwillige doodslag.
08/07 18u15  Merkel dringt aan op ‘Europese eenheid en solidariteit’ als antwoord op coronaDe Europese Unie kan volgens Angela Merkel sterker uit de coronacrisis komen, als ze tenminste de rangen sluit. Er moet volgens de Duitse bondskanselier dan ook zo snel mogelijk een akkoord worden bereikt over de economische relanceplannen.
08/07 18u15  OPROEP. Voelt vakantie in risicogebied wel echt als vakantie?Sinds de grenzen open zijn, gaan we mondjesmaat weer met vakantie. Maar hoe groot is het vakantiegevoel als u in een gebied verblijft waar zich een nieuwe opstoot van het nieuwe coronavirus sars-CoV-2 voordoet? En u daardoor misschien in quarantaine moet bij thuiskomst. Deel uw ervaringen op binnenland@standaard.be.
08/07 18u15  LIVE CORONA. Blankenberge verplicht mondmaskers op markten, bij casino en in stadsexpo’sVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 17u15  Bolsonaro deelt video waarin hij malariamedicijn neemt tegen zijn coronabesmettingDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro postte een video online waarin hij het omstreden middel hydroxychloroquine inneemt, een medicijn tegen malaria. In de video minimaliseert hij zijn diagnose en beweert hij dat hydroxychloroquine voor hem in ieder geval wel blijkt te werken.
08/07 17u15  Meer dan de helft van de Belgen wil Leopold II-standbeelden wegBijna de helft van de Belgen vindt dat we meer goed dan kwaad hebben gedaan in Congo. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit Antwerpen.
08/07 16u15  Voetgangers ontkomen maar net aan omvallende boomTwee nietsvermoedende voetgangers waren op weg in het Londense South Ealing toen plots een enorme boom hun de pas afsneed. Dashcambeelden tonen hoe de twee nog net op tijd konden wegspringen. Een sterke wind zou de boom hebben doen omwaaien. Niemand raakte gewond.
08/07 16u15  Nieuwe verdwaalpaal op strand Oostende brengt eerbetoon aan zorgsectorOp het strand van Oostende zijn sinds woensdag nieuwe ‘zeemoji’s’ te vinden. Dat zijn verdwaalpalen in de vorm van emoji’s die kinderen de weg moeten wijzen op het strand. Dit jaar kwamen er twee nieuwe figuurtjes bij, waaronder een emoji met mondmasker, als eerbetoon aan de zorgsector in het kader van de corona-epidemie.
08/07 15u15  Adil El Arbi en Bilall Fallah starten opnames GrondRegisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn, samen met collega Mathieu Mortelmans, in Brussel gestart met de opnames van de nieuwe fictiereeks Grond. Die gaat over een jonge ondernemer die heilige grond vanuit Marokko naar België haalt om moslims in te kunnen begraven.
08/07 15u15  SP.A-voorzitter Rousseau praat donderdag met de ‘drie koningen’SP.A-voorzitter Conner Rousseau heeft donderdag een afspraak met het partijvoorzitterstrio Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR). Dat trio probeert onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe federale regering op gang te brengen.
08/07 15u15  Nog geen Vlaamse beloftes na federale injectie in de zorgNa de aangekondigde investering in de federale zorg, is het nu aan de Vlaamse regering om de Vlaamse zorgsector tegemoet te komen. Wat Vlaanderen concreet doet, zal afhangen van het nog onbekende budget.
08/07 14u15  ‘Fred Trump was een sociopaat, zijn zoons moesten “killers” worden’Donald Trumps nichtje Mary noemt haar oom een emotioneel beschadigd mens, en diens ‘sociopathische’ vader Fred senior de hoofdschuldige daarvoor.
08/07 14u15  Reisverbod voor ‘rode zones’, verplichte test en quarantaine bij terugkeerDe verschillende regeringen van ons land hebben beslist dat er een ‘formeel reisverbod’ komt voor ‘rode zones’, zoals regio’s of steden die lokaal in lockdown zijn gegaan. Wie toch afreist, moet bij de terugkeer verplicht getest worden en in quarantaine.
08/07 14u15  Dan toch officiële mini-Gentse Feesten: ‘Zouden wel eens heel wijze Feesten kunnen worden’De afgelaste Gentse Feesten worden vervangen door een pakket livestreams en voorstellingen met beperkt publiek. Het programma is woensdag bekendgemaakt. En het enthousiasme is er. ‘Het zouden wel eens heel wijze, kleine Feesten kunnen worden.’
08/07 14u15  LIVE CORONA. Catalonië voert vanaf donderdag mondmaskerplicht inVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 13u15  ‘Fred Trump was een sociopaat, zijn zoons moesten killers worden’Donald Trumps nichtje Mary noemt haar oom een emotioneel beschadigd mens, en diens ‘sociopathische’ vader Fred senior de hoofdschuldige daarvoor.
08/07 13u15  Servisch parlement bestormd vanwege zwalkende presidentDemonstranten beschuldigen president Vucic van zwak beleid in de coronacrisis en het doordrukken van de verkiezingen. In Servië bereikte het aantal coronadoden dinsdag een record en lopen de ziekenhuizen over.
08/07 13u15  MediaMarkt in Nederland levert door een fout dure iMacs voor een paar euroDoor een fout op de website van MediaMarkt in Nederland konden klanten vorige week voor een paar euro een Apple iMac kopen van zo’n 2.000 euro. De computers werden ook bezorgd en de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen.
08/07 13u15  Europese Commissie keurt Duits reddingsfonds van 500 miljard goedDuitsland mag van de Europese Commissie een fonds ter waarde van 500 miljard euro op poten zetten om zijn bedrijven te helpen in de coronacrisis. Dat meldt de Commissie woensdag.
08/07 13u15  Wim Oosterlinck stopt na 14 jaar bij Qmusic en gaat naar radiozender WillyRadiopresentator Wim Oosterlinck verhuist naar Willy, de digitale radiozender van DPG Media. Hij zal er de ochtendshow presenteren. Dat meldt mediabedrijf DPG Media woensdag. Daarnaast zal Oosterlinck ook het radiotalent binnen DPG Media coachen.
08/07 13u15  Wat weet u over ons koloniaal verleden?'De Belg heeft weinig feitenkennis over het Belgische koloniale verleden.' Het is een van de bevindingen uit een onderzoek van de UAntwerpen naar de steun voor dekolonisering. Hoe goed kent u de koloniale bladzijde uit onze vaderlandse geschiedenis? Doe de test.
08/07 12u15  Bolsonaro zet mondmasker af om te bewijzen dat hij er goed uitziet na positieve coronatestDe Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft positief getest voor het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij dinsdag zelf bevestigd op televisie. Met meer dan 65.000 coronadoden in Brazilië ziet de president de ernst van de zaak nog steeds niet in en zet hij doodleuk zijn mondmasker af tijdens het interview. ‘Paniek doodt ook’, aldus Bolsonaro.
08/07 12u15  Amerikaanse lerares overleden die 13-jarige leerling verkrachtteEen Amerikaanse oud-lerares die in de jaren 90 veroordeeld werd omdat ze een jonge leerling verkrachtte, is dinsdag op 58-jarige leeftijd gestorven. Ze was een tijdlang met de leerlingen getrouwd.
08/07 12u15  Meteen protest in Parijs tegen nieuwe ‘seksistische’ ministersIn de Franse hoofdstad Parijs zijn dinsdag enkele tientallen feministische betogers op straat gekomen. Ze protesteren daarmee tegen de benoeming van Gérald Darmanin als minister van Binnenlandse Zaken en Eric Dupond-Moretti als minister van Justitie. Darmanin wordt genoemd in een verkrachtingszaak en Dupond-Moretti komt in opspraak wegens seksime.
08/07 12u15  Chaos in uitgaansbuurt Knokke-Heist: politie vraagt bijstand om honderden jongeren uit elkaar te drijvenIn de uitgaansbuurt in Knokke-Heist liep het in de nacht van dinsdag op woensdag uit de hand: honderden jongeren wilden er na het sluitingsuur van de cafés nog niet naar huis. De politie moest bijstand vragen van omliggende zones om de situatie onder controle te krijgen.
08/07 12u15  Ook Vlaanderen start onderhandelingen over investering in zorgpersoneelNadat de federale regering dinsdag een injectie van 1 miljard euro in de zorg aankondigde, is de druk op de Vlaamse regering hoog om hetzelfde te doen. De onderhandelingen daarover zijn vandaag met een eerste overleg gestart.
08/07 12u15  LIVE CORONA. Politiek akkoord over aanpak terugkerende toeristenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 11u15  Hoop op overlevenden slinkt: meer dan 50 doden na overstromingen in JapanIn het door zwaar onweer getroffen Japan slinkt de hoop om nog overlevenden terug te vinden na de overstromingen op het zuidwestelijke hoofdeiland Kyushu. De trieste balans staat inmiddels op minstens 50 doden. Een tiental mensen wordt nog vermist.
08/07 11u15  Opvangcentrum voor ruim 250 daklozen in Brussel moet midden in coronacrisis sluitenHet opvang- en begeleidingscentrum voor daklozen in de Trierstraat in Brussel moet op 31 juli, midden in de corona-epidemie, de deuren sluiten, zo stellen het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) en de ngo Dokters van de Wereld aan de kaak, die het centrum samen met het Belgische Rode Kruis beheren. Er is geen zicht op financiering om de opvang na deze datum voort te zetten, zeggen ze woensdag in een mededeling.
08/07 10u15  Chinese inlichtingendienst al aan de slag in HongkongDe Chinese veiligheidsdiensten zijn woensdag aan de slag gegaan in Hongkong. In een Hongkongs hotel is woensdagochtend een onaangekondigde plechtigheid gehouden voor de start van de activiteiten van het Kantoor voor het Vrijwaren van de Nationale Veiligheid.
08/07 10u15  VUB-rector Caroline Pauwels ontvangt eredoctoraat van zusteruniversiteit ULBDe Université Libre de Bruxelles (ULB) kent woensdagnamiddag de titel Doctor Honoris Causa toe aan Caroline Pauwels, de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De uitreiking van het eredoctoraat vindt plaats tijdens de officiële slotceremonie van het voorbije academiejaar aan de ULB.
08/07 09u15  Aantal nieuwe besmettingen daalt niet meer: gemiddeld 85 per dagDe daling in het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus verliep de voorbije dagen al trager, en is nu helemaal gestagneerd. De voorbije week werden per dag zo’n 85 mensen met een besmetting gemeld, evenveel als de week ervoor.
08/07 09u15  Regenachtig en vrij frisHet blijft woensdag zwaarbewolkt tot betrokken. In het zuiden van het land is het eerst meestal droog met enkele opklaringen. Later valt er soms regen bij tussenpozen. Elders is het vaak regenachtig met aanhoudende regen.
08/07 09u15  LIVE CORONA. Regeringen buigen zich over quarantaine voor reizigers uit risicogebiedenVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 08u15  Onderzoek geopend naar topman FAGGHet Brusselse parket is een onderzoek wegens ­belangenvermenging gestart naar Hugues Malonne, topman bij het geneesmiddelenagentschap. Dat meldt Le Soir.
08/07 08u15  LIVE CORONA. Aantal nieuwe besmettingen daalt niet meerVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
08/07 08u15  Voor eens en voor altijd: zo verdeel je een taart in drie eerlijke stukkenNiemand wil een feestje vergallen door te mokken over een te klein stuk taart. Maar hoe je een taart eerlijk verdeelt, blijft wiskundigen hoofdbrekens bezorgen. In bovenstaande video leggen we uit hoe u dat het best kan doen voor drie personen.
08/07 07u15  Autohandelaar 30 keer zonder rijbewijs betraptIgnas D., die al dertig keer zonder rijbewijs achter het stuur betrapt werd, moet acht jaar de cel in.
08/07 07u15  LIVE CORONA. Opnieuw record in de VS: 60.000 besmettingen op één dagVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

1x PS niet meer vies van N-VA of staatshervorming14/07 23u15 - De Standaard: Nu abortus tijdelijk weer van de agenda is, begint er wat te bewegen in de federale formatie. PS-voorzitter Paul Magnette maakte dinsdag een grote opening naar N-VA.
0x Rechter weigert Ghislaine Maxwell, de voormalige compagnon van Epstein, op borgtocht vrij te laten14/07 22u15 - De Standaard: Ghislaine Maxwell, de ex en voormalige medewerkster van Jeffrey Epstein, moet in afwachting van haar proces in de cel blijven. De federale rechter weigert haar op borgtocht vrij te laten. Eerder vandaag pleitte ze nog onschuldig voor handel in minderjarigen en aanzetten tot prostitutie.
0x Rechter weigert ‘nepschikking’ Weinstein14/07 22u15 - De Standaard: Een Amerikaanse rechter heeft dinsdag een schikkingsvoorstel van voormalig filmproducent Harvey Weinstein verworpen. De vrouwen die zeggen door hem te zijn misbruikt zouden volgens het voorstel 18,9 miljoen dollar krijgen, maar de rechter spreekt van een oneerlijk nepvoorstel.
0x Kanye West ziet af van deelname aan presidentsverkiezingen14/07 22u15 - De Standaard: Kanye West doet toch geen gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten, berichten meerdere Amerikaanse media dinsdag.
0x Gehannes met voorschriften voor wie ‘oranje zone’ bezocht14/07 22u15 - De Standaard: Voor wie uit een oranje zone terugkeert, klonk het advies eerst dat quarantaine werd ‘gevraagd’. Dat werd gewijzigd naar ‘waakzaamheid geboden’, om dan toch weer te veranderen in ‘quarantaine gevraagd’.
0x Magnette ‘wil overwegen’ om toch met N-VA te regeren14/07 22u15 - De Standaard: De PS staat klaar om met de N-VA te praten over een nieuwe federale regering. Het project van de regering moet dan wel afwijken van dat van de vorige ‘Zweedse’ coalitie.
0x Dit weekend plaatsje op strand in Oostende? Reserveren vanaf woensdag14/07 22u15 - De Standaard: De stad Oostende zal van 18 tot en met 22 juli het aanmeldingssysteem activeren voor de drie drukste stranden. Dat meldt de stad dinsdag. Het systeem moet ervoor zorgen dat de ’ distancing op deze stranden gegarandeerd wordt. Wie tussen 18 en 22 juli een plekje op de drie stranden wil, kan vanaf woensdag 15 juli gratis reserveren.
0x Ghislaine Maxwell, de voormalige compagnon van Epstein, pleit onschuldig14/07 21u15 - De Standaard: Ghislaine Maxwell, de ex en voormalige medewerkster van Jeffrey Epstein, pleit onschuldig voor handel in minderjarigen en aanzetten tot prostitutie. Ze zei dat tijdens de zitting waar de federale rechter moet beslissen over haar verdere aanhouding.
0x Dit weekend plaatsje op strand in Oostende? Reserveren vanaf morgen14/07 21u15 - De Standaard: De stad Oostende zal van 18 tot en met 22 juli het aanmeldingssysteem activeren voor de drie drukste stranden. Dat meldt de stad dinsdag. Het systeem moet ervoor zorgen dat de ’ distancing op deze stranden gegarandeerd wordt. Wie tussen 18 en 22 juli een plekje op de drie stranden wil, kan vanaf woensdag 15 juli gratis reserveren.
0x Schrijnende getuigenissen uit woonzorgcentra: ‘Maar meiske, wij zijn niet belangrijk meer’14/07 21u15 - De Standaard: De woonzorgcentra zijn aan hun lot overgelaten en dat heeft vermijdbare sterfte veroorzaakt. Artsen zonder Grenzen, dat in volle crisis naar de woonzorgcentra trok, is scherp voor het beleid. ‘Ook nu nog ontbreekt het aan daadkracht.’

Statistieken

Artikels:
25419
Gelezen:
113
Aantal lezers nu:
44


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven