zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant Economie

Laatste updatecontrole: vandaag om 22u15
 

Volkskrant Economie

Verbergen Tonen
12/07 21u15  Iconische kledingzaak Tati, met ‘les plus bas prix’, verdwijnt uit het Parijse straatbeeld Parijs raakt een icoon kwijt: de goedkope-kledingzaak Tati aan de Boulevard Rochechouart in het stadsdeel Barbès gaat sluiten.
12/07 21u15  Duizenden euro’s voor ongewassen voetbalshirts: ‘Ons kantoor ruikt soms naar een muffe voetbaltas’ Tijmen en Bob Zonderwijk veilen gedragen, ongewassen voetbalshirts. Hun bedrijf Matchwornshirt slaat na een begin in de eredivisie nu zijn vleugels uit in Europa.
12/07 17u15  Iconische modezaak Tati, met ‘les plus bas prix’, verdwijnt uit het Parijse straatbeeld Parijs raakt een icoon kwijt: de goedkope modezaak Tati aan de Boulevard Rochechouart in het stadsdeel Barbès gaat sluiten.
11/07 00u15  Colauto brengt glamour terug, Williamson dweilt met de kraan open Hij heeft niet alleen zijn naam mee voor een warenhuisdirecteur die zich in het luxere segment profileert. Bijenkorf-topman Giovanni Colauto weet ook van wanten. Voor het vijfde jaar op rij is de omzet gestegen.
11/07 00u15  Fietsen Van Moof in trek, AEB kampt met te weinig afval Het was eigenlijk een publiciteitsstudent waar een bedrijf alleen maar van kan dromen. De Franse reclamecodecommissie Autorité de régulation professionnelle de la publicité (ARPP) verbood een televisiereclame van fiersenmaker Van Moof, waarbij rokende fabriekspijpen op een auto werden weerspiegeld, lange files werden getoond en iets wat op een ongeluk lijkt. Daarna smolt de auto weg en verscheen een Van Moof-fiets en klonk There’s a new day dawning.
10/07 20u15  Alfen in het centrum, Shell aan de rand van de energietransitie Winnaar: Marco Roeleveld – Alfen Deint mee op groene golf
10/07 20u15  Instrumenten van bevolkingspolitiek. Die studie zou ik graag lezen Zes van de zeven toekomstbeelden voor de omvang en samenstelling van de Nederlandse bevolking in 2050, zoals deze week gepresenteerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (Nidi), voorzien een grotere, diversere en grijzere bevolking. Grijzer en diverser wordt Nederland sowieso, maar in dat zevende toekomstbeeld krimpt de bevolking licht.
10/07 11u15  Baas Easyjet: ‘Nederlandse vliegtaks is oneerlijk en verkeerd’ Grijp de coronacrisis aan om de luchtvaart te verduurzamen, roept de milieubeweging. Niet met heffingen en toeslagen die lage inkomens uit de lucht houden, vindt Easyjet-topman Johan Lundgren. ‘40 euro niet veel voor een vlucht? Dat ligt er maar aan aan wie je het vraagt.’
10/07 09u15  Huizenmarkt blijft een gekkenhuis, woningprijzen 8,8 procent hoger Alleen al de suggestie van crisis beroert de huizenprijzen in de meeste gevallen. Maar de coronacrisis die zich toch echt doet voelen in een groot deel van de economie, heeft tot nu toe verbazend weinig effect op de woningmarkt.
10/07 09u15  Wat moet Albert Heijn in godsnaam met Hema? In februari 1971 lanceerde Albert Heijn zijn Miro-concept – een nieuwe keten hypermarkten waar naast de traditionele levensmiddelen ook non-food zou worden verkocht: horloges, jurken, televisies, rijwielen, schoenen tot rubberboten aan toe. De allereerste Miro werd of all places in Vlissingen geopend. De tweede kwam in Beek in Zuid-Limburg, een andere uithoek van het land.
10/07 09u15  Boetes als Prorail niks doet aan Kijfhoek, waar gevaarlijke stoffen over versleten treinspoor gaan Prorail riskeert hoge boetes als het niet snel orde op zaken stelt op Kijfhoek, een groot rangeerterrein voor goederentreinen waar onder meer gevaarlijke chemicaliën overheen gaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een dwangsom opgelegd omdat Prorail te lang zou wachten met de vervanging van versleten sporen, wissels en railremmen.
10/07 00u15  Accountant: Amsterdamse vuilverbrander AEB in de gevarenzone door oplopende schulden Het voortbestaan van de Amsterdamse vuilverbrander AEB staat op losse schroeven. Accountant PwC geeft in het donderdag verschenen jaarverslag over 2019 een niet mis te verstane waarschuwing: er is ‘gerede twijfel’ of de continuïteit van de onderneming wel is verzekerd.
10/07 00u15  Ingewerkt en uitgezwaaid via de Hangout: het lot van tijdelijke krachten in de coronacrisis Werkenden met tijdelijke contracten zijn de eersten van wie werkgevers afscheid nemen in de coronacrisis, soms nog voordat ze aan hun baan zijn begonnen. De vrees is dat de crisis alleen maar tot meer flexibele contracten zal leiden.
10/07 00u15  Word ik aan het lijntje gehouden door mijn reisaanbieder? Geldvraag: Mijn reis naar de VS is geannuleerd. Ik krijg een SGR-voucher die ik zo nodig na een jaar kan inwisselen voor contanten. Ik dacht dat ik al na een half jaar geld kon terugkrijgen? Word ik aan het lijntje gehouden?
10/07 00u15  Moet de beurs in Amsterdam weer oranje likje krijgen? De KLM is niet het enige Nederlandse bedrijf dat zucht onder een Frans juk. De Amsterdamse beurs is al sinds 2000 onderdeel van een bedrijf dat soms bedoeld lijkt de Franse grandeur in de financiële wereld uit te dragen.
Laatste update: vandaag om 21u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
09/07 22u15  Op zoek naar een studentenkamer voor na de zomer? Deze tips helpen je op wegIk ga in september studeren en moet nu op zoek naar een kamer. Ik begrijp dat dat moeilijk wordt, maar toch: wat moet ik weten en doen om teleurstellingen te voorkomen?
09/07 14u15  ABN Amro: huizenprijzen eerst omhoog, daling in 2021Dit jaar gaan de huizenprijzen nog met 6 procent omhoog, maar in 2021 zullen ze met 2 procent dalen. Die voorspelling doen de economen van ABN Amro, op Rabobank na ’s lands grootste aanbieder van hypotheekleningen.
09/07 00u15  Experts: selecte groep van rijkste Nederlanders bezit nóg meer dan gedachtDe financiële kloof tussen de allerrijksten in Nederland en de rest van de bevolking is nóg groter dan gedacht. De rijkste 1 procent van de huishoudens bezit volgens nieuwe schattingen niet een kwart, maar een derde van al het private vermogen in Nederland, ongeveer 1.600 miljard euro. De top 0,1 procent (7.750 huishoudens) heeft daarvan niet een tiende, maar een zesde in handen.
08/07 23u15  Ook al wordt in crisistijd alles vloeibaar, onderschat nooit het conservatisme van centrale bankiersBehoort u tot de Nederlanders die de stoom uit de oren komt bij termen als ‘ECB’, ‘negatieve rente’ en ‘kwantitatieve verruiming’? Stel u dan voor dat de Europese Centrale Bank afgelopen maart niks had gedaan. Dat zij het had gelaten bij een summiere verklaring dat het niet aan centrale bankiers is om de coronacrisis te bestrijden.
08/07 22u15  Moeten Jeff Bezos de miljarden worden misgund?Miljardairs zijn het schuim der natie. ‘Ze zouden niet mogen bestaan’, verzuchtte Bernie Sanders, de man die tot twee keer toe met een links programma een vergeefse gooi deed naar het presidentschap.. Maar het aantal miljardairs – crisis of geen crisis - neemt alleen maar toe.
08/07 21u15  Consumentenwaakhond ACM: bedrijven mogen wél samenwerken als het voor een schoner klimaat isBedrijven die willen samenwerken voor een schoner milieu, hoeven geen boetes te vrezen, zegt Martijn Snoep, baas van consumentenwaakhond ACM.
08/07 01u15  Bloeiende toekomst van biobrandstoffen alweer grotendeels voorbijDe bloeiende toekomst van biobrandstoffen is alweer grotendeels voorbij. Woensdag brengt de Sociaal-Economische Raad een advies uit over het gebruik van ‘biomassa’, meteen maar omgedoopt tot ‘biogrondstoffen’. Kort samengevat: gebruik het niet voor energieopwekking, schaf de subsidie op biobrandstoffen af, maar compenseer wel de gedupeerde ondernemingen.
07/07 22u15  Nieuw pensioenstelsel betekent slecht nieuws voor de Nederlandse obligatiekoersAutomatismen zijn weg. Gezapigheid is verleden tijd. Pensioenfondsen staan door de stelselverandering voor een revolutionaire ommezwaai in hun beleggingsbeleid. En omdat Nederland tot de vier grootste institutionele markten ter wereld behoort zal hierdoor de kapitaalmarkt op de grondvesten schudden. Hoewel er theoretisch een flinke overgangsperiode is naar het nieuwe stelsel kunnen fondsen niet lijdzaam afwachten, want wie het eerste komt wie het eerste maalt.
07/07 22u15  De nieuwe Defender is enthousiast volgestopt met rare detailsDe coupé-SUV is de lelijkste modelcategorie bij de hedendaagse dealer, tenminste, dat vind ik al jaren, maar de auto-industrie heeft zich daar helaas weer eens weinig van aangetrokken. Sterker, de four wheel drive met schuin aflopende daklijn is een almaar uitdijend segment geworden, met de Audi Q4 E-Tron Sportback Concept deze week als nieuwste loot. Er is nu eenmaal een markt van mensen die graag de patserigheid van een superlage sportwagen stapelen op de patserigheid van een superhoge SUV, om als een double quarter pounder with cheese over de boulevards van Marbella te schuifelen.
07/07 20u15  Ineens heeft de oude, vertrouwde dieselmotor kansen in de duurzame toekomstWaterstof als schone brandstof zit in de lift: woensdag presenteert de Europese Commissie een strategie voor waterstof. Een centrale vraag: kan dit helpen het zware transport, zoals trucks, duurzaam te maken? De vertrouwde dieselmotor kan helpen.
07/07 10u15  De Europese luchtvaart zou bloeden voor steun, de werkelijke (klimaat)eisen blijken boterzachtHet leek er even op dat luchtvaartmaatschappijen flink zouden moeten bloeden voor de staatssteun die ze vanwege de coronacrisis krijgen. De werkelijke eisen aan Air France, KLM en Lufthansa blijken boterzacht.
06/07 23u15  Komt die Nord Stream 2 pijpleiding dan toch nog af?Komt die Nord Stream 2 pijpleiding er dan toch nog? Maandag besloot Denemarken de bouwer van de pijpleiding, Gazprom, toestemming te geven voor de bouw van de laatste ruim 100 kilometer van de pijpleiding, van het Deense eiland Bornholm naar de Duitse kust.
06/07 22u15  De twijfelachtige comeback van Boeing 737 MaxDe Boeing 737 Max maakt testvluchten als opstapje voor een terugkeer in het luchtruim. Maar wie beslist daarover? Hoe veilig is het toestel? En wie zit er nog op de Max te wachten na de slag die het corona-virus aan de mondiale luchtvaart heeft toegebracht?
06/07 22u15  Nederlanders verbruiken record aan mobiele data: stijging van 34,5 procentNieuws over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
06/07 18u15  Is economische duurzaamheid nu prioriteit Shell?Hij is zelf niet meer de beste klant van zijn eigen concern. Shell-topman Ben van Beurden heeft door de lockdown zijn eigen ecologische voetafdruk noodgedwongen tot een minimum moeten terugbrengen. Sinds januari heeft de 62-jarige ceo niet meer gevlogen en is hij nog maar twee keer op kantoor in Den Haag geweest.
05/07 22u15  Deze app maakt het laden van e-auto’s goedkoper en groenerMet Laadje, een app van het jonge bedrijf Future Current, kun je aangeven in hoeverre de accu van je elektrische auto gevuld moet zijn als je ’s ochtends wilt vertrekken. Zo maak je handig gebruik van de variabele energieprijzen.
05/07 00u15  Werknemer te leen: de marketeer van Schiphol doet nu webwinkelretourenTerwijl de toerismebranche stilligt, hebben webshops werk te over. Voor zulke gevallen bedacht regio Groot-Amsterdam iets nieuws: bedrijven kunnen boventallig personeel ‘uitlenen’ om ontslagen te voorkomen.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Iconische modezaak Tati, met ‘les plus bas prix’, verdwijnt uit het Parijse straatbeeld12/07 17u15 - Volkskrant Economie: Parijs raakt een icoon kwijt: de goedkope modezaak Tati aan de Boulevard Rochechouart in het stadsdeel Barbès gaat sluiten.
2x Duizenden euro’s voor ongewassen voetbalshirts: ‘Ons kantoor ruikt soms naar een muffe voetbaltas’12/07 21u15 - Volkskrant Economie: Tijmen en Bob Zonderwijk veilen gedragen, ongewassen voetbalshirts. Hun bedrijf Matchwornshirt slaat na een begin in de eredivisie nu zijn vleugels uit in Europa.
2x Iconische kledingzaak Tati, met ‘les plus bas prix’, verdwijnt uit het Parijse straatbeeld12/07 21u15 - Volkskrant Economie: Parijs raakt een icoon kwijt: de goedkope-kledingzaak Tati aan de Boulevard Rochechouart in het stadsdeel Barbès gaat sluiten.
1x Boetes als Prorail niks doet aan Kijfhoek, waar gevaarlijke stoffen over versleten treinspoor gaan10/07 09u15 - Volkskrant Economie: Prorail riskeert hoge boetes als het niet snel orde op zaken stelt op Kijfhoek, een groot rangeerterrein voor goederentreinen waar onder meer gevaarlijke chemicaliën overheen gaan. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een dwangsom opgelegd omdat Prorail te lang zou wachten met de vervanging van versleten sporen, wissels en railremmen.
0x Werknemer te leen: de marketeer van Schiphol doet nu webwinkelretouren05/07 00u15 - Volkskrant Economie: Terwijl de toerismebranche stilligt, hebben webshops werk te over. Voor zulke gevallen bedacht regio Groot-Amsterdam iets nieuws: bedrijven kunnen boventallig personeel ‘uitlenen’ om ontslagen te voorkomen.
0x Deze app maakt het laden van e-auto’s goedkoper en groener05/07 22u15 - Volkskrant Economie: Met Laadje, een app van het jonge bedrijf Future Current, kun je aangeven in hoeverre de accu van je elektrische auto gevuld moet zijn als je ’s ochtends wilt vertrekken. Zo maak je handig gebruik van de variabele energieprijzen.
0x Is economische duurzaamheid nu prioriteit Shell?06/07 18u15 - Volkskrant Economie: Hij is zelf niet meer de beste klant van zijn eigen concern. Shell-topman Ben van Beurden heeft door de lockdown zijn eigen ecologische voetafdruk noodgedwongen tot een minimum moeten terugbrengen. Sinds januari heeft de 62-jarige ceo niet meer gevlogen en is hij nog maar twee keer op kantoor in Den Haag geweest.
0x Nederlanders verbruiken record aan mobiele data: stijging van 34,5 procent06/07 22u15 - Volkskrant Economie: Nieuws over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
0x De twijfelachtige comeback van Boeing 737 Max06/07 22u15 - Volkskrant Economie: De Boeing 737 Max maakt testvluchten als opstapje voor een terugkeer in het luchtruim. Maar wie beslist daarover? Hoe veilig is het toestel? En wie zit er nog op de Max te wachten na de slag die het corona-virus aan de mondiale luchtvaart heeft toegebracht?
0x Komt die Nord Stream 2 pijpleiding dan toch nog af?06/07 23u15 - Volkskrant Economie: Komt die Nord Stream 2 pijpleiding er dan toch nog? Maandag besloot Denemarken de bouwer van de pijpleiding, Gazprom, toestemming te geven voor de bouw van de laatste ruim 100 kilometer van de pijpleiding, van het Deense eiland Bornholm naar de Duitse kust.

Statistieken

Artikels:
27813
Gelezen:
9423
Aantal lezers nu:
64


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven