woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Voetbalkrant

Laatste updatecontrole: vandaag om 18u15
 

Voetbalkrant

Verbergen Tonen
08/04 18u15  Overzicht licenties: wie heeft zijn licentie voor volgend seizoen beet en wie niet? Alvast 1 ploeg grijpt er verrassend naast, volg het hier op de voet! Woensdag 8 april is d-day voor de clubs uit de Pro League, want er wordt beslist over de toekenning van de licenties. Wie haalt er eentje binnen en wie niet?
08/04 18u15  Eerste licenties voor het nieuwe seizoen zijn binnen, ondanks vragen Waasland-Beveren & co daaromtrent: "Wij waren en zijn klaar voor de toekomst" Drukke dagen op de Houba de Strooperlaan in Brussel, waar beslist wordt over de licenties van de diverse clubs. Een eerste ploeg kwam al met positief nieuws naar buiten.
08/04 17u15  We lieten ons verrassen door Mechelen, Anderlecht en Moeskroen in onze prognose: wie deed het beter en slechter dan verwacht? Zoals elk jaar maakten we ook voor het seizoen 2018-2019 onze prognose. Slechts twee keer zaten we er 'boenk op' en drie keer lieten we ons serieus verrassen.
08/04 17u15  Transfermarkt stuikt helemaal in elkaar, De Bruyne verliest 20% van zijn waarde - welke clubs zijn het zwaarst getroffen in België? De coronacrisis is er nu ook op de voetbalmarkt flink aan het inhakken. En dat noopt tot ferme maatregelen.
08/04 17u15  Het rapport van de redactie: 7 - Roeselare veel te laat klaar met zijn huiswerk en met permanente degradatiezorgen Het voetbal ligt dan wel stil tijdens de coronacrisis, onze redactie bleef draaien. Aan de hand van de huidige algemene stand, deelden we de 1B-clubs hun rapport uit. Vandaag is het aan het nummer 7: KSV Roeselare.
08/04 17u15  Fiorentina aast op Nainggolan Radja Nainggolan lijkt Cagliari te moeten verlaten vanwege een te hoog loon, maar Fiorentina zou wel heil zien in de Belgische middenvelder. Dat staat alvast te lezen in de Italiaanse media.
08/04 17u15  'Hannes Wolf bedankte voor Borussia Dortmund' Hannes Wolf kreeg in 2018 nog een aanbod om naar Borussia Dortmund te gaan, maar de coach van KRC Genk legde die aanbieding toen naast zich neer aldus Goal.com.
08/04 17u15  Stanley Menzo bijna uit quarantaine Stanley Menzo is momenteel coach in China en verkoos om terug naar dat land te trekken om er op termijn zijn job te kunnen uitoefenen. Daardoor moest hij twee weken verplicht in quarantaine, maar daar is hij nu bijna vanaf.
08/04 16u15  U heeft beslist! "Clubs mogen geen technische werkloosheid inroepen, ze genieten al van andere fiscale voordelen" Er wordt druk gediscussieerd over voetbalclubs die hun spelers, trainers en personeel op technische werkloosheid zetten om zo op loonkosten te besparen. Ook bij de Pro League ligt het thema op tafel. Maandag polsten we naar uw mening.
08/04 16u15  #CoronaFootballTrivia: Rode Duivels: WK 2018 - de knal van Batshuayi, de volmaakte counter tegen Japan, de desillusie tegen Frankrijk en nog veel meer Twee jaar geleden steeg de Belgische WK-koorts naar ongekende hoogtes. Onze Rode Duivels werden geprezen als best voetballende ploeg van het tornooi, maar werden door de Fransen zonder pardon naar huis gestuurd. Wat weet je van dit fantastische tornooi van onze Duivels? Test het hier.
08/04 16u15  Zullen Belgische clubs lessen trekken uit huidige crisis? "Het huidige businessmodel van de clubs is niet leefbaar" Hoe gaat het voetbal uit deze crisis komen? Er gaat bijna zeker minder geld omgaan in het Europese voetbal. Voor Gille Van Binst is het duidelijk: 'Dit gaat grote gevolgen hebben.'
08/04 15u15  Spraakmakende terugkeer Tessa Wullaert naar Belgische competitie? Niets wordt uitgesloten Staat Tessa Wullaert voor een spraakmakende terugkeer naar de Belgische competitie? Het zou eventueel zomaar kunnen.
08/04 15u15  Sporting Lokeren krijgt geen licenties, deze vijf clubs (inclusief Anderlecht) vandaag ook met de daver op het lijf - eentje staat zelfs al te koop Woensdag 8 april is d-day voor heel wat Belgische clubs. Normaal gezien valt vandaag de beslissing over de toekenning van de licenties voor 1A en 1B. Maar het zou wel eens een vreemde dag kunnen worden.
08/04 15u15  Verschillende toppers van het Belgische voetbal richten spelersraad op: "Tegenstanders op het veld, maar nu krachten bundelen" Het is zover: de voetballers in de Belgische competitie hebben samen een spelersraad opgericht om de krachten te bundelen in deze lastige coronatijden.
08/04 15u15  'Zo ziet verdeling van het tv-geld eruit voor volgend seizoen: Club en Anderlecht op 1 en 2, Antwerp op 6' Er is een akkoord over het verbeterde tv-contract voor de komende vijf jaar en de verdeelsleutel werd herzien. Maar hoe ziet de verdeling voor volgend seizoen eruit?
Laatste update: vandaag om 18u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
08/04 14u15  Louis De Vries (Sporting Lokeren) komt met nieuwe belofte: "Mocht ik moed hebben opgegeven, trokken we niet naar BAS" en "Discretie aan de orde"Vandaag is het D-day voor de proflicenties, maar 1 club gaf zelf al toe er zeker geen te krijgen. Al geven ze de moed nog niet op.
08/04 14u15  POLL: Wat vindt u van het veelbesproken voorstel van Anderlecht?Anderlecht heeft dinsdag een oproep gelanceerd voor maximale solidariteit. De Belgische recordkampioen stelt voor dat de Europese inkomsten tijdelijk herverdeeld worden en ook naar ploegen vloeien die niet Europees spelen. Zo moeten we de crisis die er staat aan te komen samen doorstaan.
08/04 13u15  Hartverwarmend: Duitse traditieclub verkoopt meer dan 100.000 tickets in strijd tegen 'onzichtbare tegenstander', record in zichtKent u de gloriedagen van Lokomotive Leipzig nog? De kans is klein, want de ploeg is inmiddels afgezakt naar de Duitse vierde klasse. Maar dat het een club met het hart op de juiste plaats is? Dat staat buiten kijf.
08/04 13u15  Opvallend gerucht: 'Real Madrid mengt zich in de strijd voor speler Racing Genk'KRC Genk haalde de voorbije jaren al heel wat geld binnen met diverse transfers, maar ook deze zomer lijkt het opnieuw raak te zullen zijn.
08/04 13u15  Dan toch witte rook bij Anderlecht? 'Bloed, zweet en tranen levert bijna akkoord op'Het zal bloed, zweet en tranen hebben gekost, maar het ziet er nu toch enigszins goed uit voor RSC Anderlecht.
08/04 12u15  Bayern München wil Duitse legende aanstellen als assistent van Hansi FlickHansi Flick volgde begin november Niko Kovač op als hoofdcoach van Bayern München. De ex-speler van Der Rekordmeister deed het lang niet onaardig en werd beloond met een contract tot juni 2023.
08/04 12u15  Geen proflicentie voor Lokeren, dat naar BAS trektVandaag is het D-day voor de proflicenties. Het zou jammer genoeg ook wel eens bijltjesdag kunnen worden.
08/04 12u15  'Premier League gaat voorbeeld van België volgen'Wordt er dit seizoen nog gevoetbald in Engeland of niet? Pierpaolo Marino denkt alvast van niet.
08/04 12u15  Massenhoven komt met eerste twee transfers met oog op nieuw seizoenDiverse ploegen zijn zich volop aan het wapenen met oog op volgend seizoen. Het is niet anders in de nationale vrouwenreeksen.
08/04 11u15  Maged Samy volgt Lierse nog steeds en wil ooit nog eens terugkeren naar het LispToen Maged Samy besloot om geen geld meer te pompen in K Lierse SK en de club geen overnemer vond, gingen ze kopje onder. De Egyptenaar is geen graag geziene figuur bij zijn ex-club, maar draagt het nieuwe project wel een warm hart toe.
08/04 11u15  Mpoku geeft broertje Sambi Lokonga transferadvies: "Dan kan hij naar het buitenland"Ex-Standard-aanvaller Paul José Mpoku is zoals bekend de oudere broer van Anderlecht-middenvelder Albert Sambi Lokonga. Mpoku fungeert ook als een soort makelaar voor zijn broer.
08/04 11u15  Bayern en Duitse topclubs staan 20 miljoen euro af, in België vooral protest na vraag om 'financiële solidariteit'Door de coronacrisis gaan veel clubs financieel moeilijke tijden tegemoet. Anderlecht stelde maximale solidariteit voor, maar dat werd niet door iedereen met even veel enthousiasme onthaald.
08/04 10u15  Loonsvermindering voor Fellaini en Dembélé ligt op tafelIn tal van competities wordt er onderhandeld over eventuele loonsverminderingen voor spelers. Ook in China is dat nu aan de orde. De kans dat Marouane Fellaini en Mousa Dembl straks moeten inleveren is dus niet onbestaande.
08/04 10u15  Clubtopschutter van Tottenham naar intensieveEngelse voetballegende Jimmy Greaves is er slecht aan toe. De topschutter van Tottenham is opgenomen in het ziekenhuis, zo liet de Noord-Londense club dinsdagavond weten.We can confirm that our record goalscorer Jimmy Greaves is currently being treated in hospital. We are in touch with his family and will provide further updates in due course.Everybody at the Club sends their best wishes to Jimmy and his family. pic.twitter.com/tDneZxDc3m— Tottenham Hotspur (at 🏡) (@SpursOfficial) April 7, 2020
08/04 10u15  Duitse clubs willen snel weer op het veld staan, Bundesliga wil mensen in stadion tot strikt minimum (239) beperkenDe UEFA heeft de deadline om de lopende competitie af te werken verlengd tot 3 augustus. In België wal men daar wellicht geen gebruik van maken, maar in Duitsland is die wil er wel.
08/04 10u15  Nederland gaat wel voor 'normaal competitieslot'In Nederland wil men de resterende speeldagen van de competitie nog afwerken. Dat zijn, afhankelijk van de ploeg, nog acht of negen matchen. De KNVB maakte dat plan dinsdag bekend. Daarvoor rekent de bond erop dat er vanaf midden juni weer gespeeld kan worden.
08/04 10u15  Aansteker gericht naar Lamkel Zé en bommetjes leveren Standard fikse boetes opDe topper tussen Standard en Antwerp op speeldag 27 heeft een staartje gekregen voor de Rouches. Naast de drie punten houdt de Luikse club ook een fikse boete over aan de beladen match.
08/04 10u15  Italiaanse interesse voor Jan Vertonghen, na Inter mengt ook Napoli zichJan Vertonghen is straks einde contract bij Tottenham en de linksvoetige centrale verdediger gaat de club waar hij al sinds 2012 voor voetbalt verlaten. Daar heeft het toch alle schijn naar.
08/04 09u15  Nog meer reacties op het solidariteitsvoorstel van Anderlecht: 'Coucke moet solidair zijn en de schulden van Oostende kwijtschelden'De partijen die sympathie hebben voor het voorstel van Anderlecht tot maximale solidariteit, ook op financieel vlak, zijn vooral terug te vinden bij de kleinere clubs.
08/04 09u15  Mourinho en Tottenham onder vuur na gelekte trainingsbeeldenTottenham heeft flink wat kritiek gekregen. De spelers kregen een training van Jos Mouriho in een park, maar daarbij werd geen rekening gehouden met de regels van social distancing.Jose Mourinho and his Tottenham stars have been warned 'to respect social distancing' - after the manager appeared to hold a pubic fitness session on Tuesday despite the country being under strict lockdown rules. pic.twitter.com/uPks0uTda8— indykaila News (@indykaila) April 7, 2020
08/04 09u15  Lierse Kempenzonen ziet kans door licentieperikelen in 1B en gaat zelf voor proflicentieOp woensdag 8 april weten clubs of ze hun proflicentie voor het seizoen 2020/21 te pakken hebben. Voor enkele ploegen ziet het er niet goed uit, wat dan weer kansen biedt voor andere clubs.
08/04 09u15  'Zo ziet verdeling van het tv-geld eruit voor volgend seizoen: Club en Anderlecht op 1 en 2, Antwerp op 6Er is een akkoord over het verbeterde tv-contract voor de komende vijf jaar en de verdeelsleutel werd herzien. Maar hoe ziet de verdeling voor volgend seizoen eruit?
08/04 08u15  Saelemaekers nog niet zeker van toekomst bij AC Milan, Italianen willen afkoopsom voor Anderlecht herzienAlexis Saelemaekers werd deze winter door Anderlecht aan AC Milaan verhuurd, met een verplichte optie tot aankoop.
08/04 08u15  Contractvoorstel voor Storck ligt op tafel, Cercle-voorzitter heeft er "goed gevoel" bijCercle Brugge wil graag verder met de coach die mirakels heeft verricht in het heetste van de degradatiestrijd. Het maakt werk van een nieuw contract.
08/04 08u15  Ronaldinho betaalt 1,5 miljoen euro aan gerecht, maar helemaal vrij is hij nog nietEen maand lang verbleef ex-voetballer Ronaldinho in de gevangenis. Die hebben hij en zijn broer mogen verlaten, maar helemaal vrij is hij nog niet.
08/04 07u15  Italiaanse interesse voor Jan Vertonghen, ook Napoli mengt zichJan Vertonghen is straks einde contract bij Tottenham en de linksvoetige centrale verdediger gaat de club waar hij al sinds 2012 voor voetbalt verlaten. Daar heeft het toch alle schijn naar.
08/04 07u15  'Solidariteitsvoorstel van Anderlecht tot 'herverdeling' zou elke club meer dan 1 miljoen euro opleveren'Het voorstel van Anderlecht om de inkomsten van Belgische clubs uit Europees voetbal te 'herverdelen' heeft al heel wat teweeg gebracht. Heel wat Belgische clubleiders reageerden als door een wesp gestoken. Maar wat zou die herverdeling per club nu betekenen.
08/04 07u15  2 augustus beste datum voor bekerfinale? Maar wat dan met spelers die einde contract zijn?De competitie wordt wellicht niet meer hervat, en ook als de promotiefinale niet meer gespeeld kan worden lijkt er een pasklare oplossing op tafel te liggen: met 18 clubs in 1A. Maar wat dan met de Europese tickets?
08/04 06u15  Spelersvakbond pleit voor een spelersraad met alle aanvoerders naar Engels voorbeeldHet voetbal zal niet meer hetzelfde zijn na de coronacrisis, was al uit meerdere hoeken te horen. Een van de mogelijke wijzigingen is een spelersraad.
07/04 23u15  📷 Komisch nieuws om de dag af te sluiten: de work-out van Daniëlle van den Donk en het probleem met het gewichtjeHet Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen.
07/04 22u15  Ex-speler van Real Madrid komt met schitterende anekdotes op de proppen: "Hij toverde de kelder van zijn huis om in een nachtclub"Real Madrid is voor velen hét walhalla. Maar in de Spaanse hoofdstad krijgt een jonge voetballer af te rekenen met een pak verleidingen. Royston Drenthe komt met enkele anekdotes naar buiten.
07/04 22u15  Na Standard krijgt ook Cercle veeg uit de pan na maatregelen: "Het bestuur zwijgt nu over de behoudspremie van enkele tienduizenden euro's"Standard krijgt een pak kritiek voor de manier waarop ze in deze coronacrisis handelt. Maar ook Cercle Brugge krijgt de wind van voren. De groenhemden komen hun beloftes niet helemaal na.
07/04 21u15  Degryse haalt snoeihard uit naar Anderlecht: "Wat zitten ze eigenlijk te janken?"RSC Anderlecht kwam eerder deze week met een oproep tot solidariteit. De Brusselaars hopen dat de Europese inkomsten verdeeld worden over alle clubs. Ook Marc Degryse spaart zijn kritiek niet.
07/04 21u15  FIFA wil dat nationale competities hervatten en kondigt maatregelen aan rond aflopende contracten en transferperiodesHet is inmiddels duidelijk dat UEFA en FIFA willen dat de huidige seizoenen afgewerkt kunnen worden. Inmiddels heeft de wereldvoetbalbond ook concrete richtlijnen opgesteld.
07/04 21u15  Stevent het Belgische profvoetbal op een bloedbad af? 'Maar liefst 5 (!) clubs gaan geen licentie krijgen voor volgend seizoen'De Belgische profclubs kregen bijna allemaal een positief of negatief advies van de Licentiecommissie. Ieder seizoen opnieuw beheerst het thema de krantenkoppen. Maar dit jaar wordt er gevreesd voor een bloedbad.
07/04 20u15  'Mechelen wil Anderlecht aftroeven en zit al rond de tafel met transfervrije Belg'Jonathan De Bie is gegeerd wild op de Belgische markt. De doelman van Tottenham Hotspur is deze zomer gratis op te pikken in Londen. Een eerste Belgische club heeft de gesprekken al aangeknoopt.
07/04 20u15  Dit is toch wel héél opvallend: 'Barcelona deed Neymar vorige zomer een belofte om aanbod van Real Madrid te weigeren'De kans is groot dat de transfersoap rond Neymar deze zomer de voetbalwereld opnieuw zal domineren. FC Barcelona deed de Braziliaan vorige zomer namelijk een opvallende belofte om hem uit de klauwen van Real Madrid te houden.
07/04 20u15  'Club Brugge aast nog steeds op Marin, Ajax wil Club-sterkhouder in ruil'AFC Ajax en Club Brugge zitten nog steeds rond de onderhandelingstafel. Al is er tegenwoordig wel een extra onderwerp om over te babbelen. De Amsterdammers hebben hun oog laten vallen op Krepin Diatta.
07/04 20u15  Van Eetvelt reageert op kritiek van andere topclubs: "Daar neem ik akte van"RSC Anderlecht dropte gisteren nog maar eens een bommetje. De andere topclubs hebben echter geen zin om de financiële put van paars-wit te dichten. Karel Van Eetvelt heeft ondertussen gereageerd.
07/04 19u15  Engelse bondscoaches akkoord met fikse salarisverlagingBij de Engelse nationale ploeg zijn er inmiddels ook keuzes gemaakt wat de komende maanden betreft.
07/04 19u15  Nederland volgt voorbeeld Pro League niet en heeft periode voor ogen voor hervatting competitieIn België gaat er dit seizoen niet meer gevoetbald worden. Die knoop heeft de Pro League inmiddels doorgehakt. In Nederland kijken ze heel anders tegen de situatie aan. Daar hopen ze nog altijd op competitievoetbal in juni.
07/04 19u15  Vreemder wordt het niet meer: Sancho verkozen tot 'Speler van de Maand' in de BundesligaJadon Sancho is verkozen tot 'Speler van de Maand' maart in de Bundesliga. Het toptalent van Borussia Dortmund had daar maar één wedstrijd voor nodig.
07/04 18u15  Het rapport van de redactie: 8 in 1B - Lokeren gebuisd over de hele lijnHet voetbal ligt dan wel stil tijdens de coronacrisis, onze redactie bleef draaien. Aan de hand van de huidige algemene stand, deelden we de 1B-clubs hun rapport uit. Vandaag is het aan het nummer 8: Sporting Lokeren.
07/04 18u15  Uitgerekend: meeste spelerswissels in Zuid-Amerika, maar bij welke Belgische clubs is er het grootste verloop en wie is de verrassende 'trouwste' ploeg van 1A?De Belgische competitie wordt al eens omschreven als een transitcompetitie en dat klopt voor een groot deel wel, maar het kan nóg erger. En bij welke Belgische clubs zijn de spelers het meest en minst trouw?
07/04 17u15  OFFICIEEL: Ex-speler van Standard en Anderlecht tekent bij club uit eerste amateurklasseNelson Azevedo-Janelas heeft een contract getekend bij UR La Louvière Centre. De club uit Henegouwen eindigde dit seizoen op twee na laatste in de eerste amateurklasse.
07/04 17u15  🎥 Melancholie voor KV Oostende, toekomstmuziek voor KV kortrijk: de mooiste goals van Michiel JonckheereMichiel Jonckheere verlaat deze zomer KV Oostende na negen seizoenen. De Kusboys konden hem uiteraard niet zomaar laten vertrekken.
07/04 16u15  Onyekuru halt genadeloos uit naar Anderlecht en Vanhaezebrouck: "Die coach was gek!"Henry Onyekuru speelde in het seizoen 2017-2018 op uitleenbasis voor Anderlecht. Ondanks tien doelpunten in 28 wedstrijden voor paars-wit, kijkt hij met een wrang gevoel terug op die periode.
07/04 16u15  QUIZ: #CoronaFootballTrivia: Vedetten in de Jupiler Pro League: van Portugese furie tot doelpuntenmaker in WK-finaleOnze competitie staat bekend als springplak naar de Europese topcompetities. Toch zijn er ook tal van gerenommeerde spelers geweest die kwamen uitbollen in onze competitie. Herken jij deze tien jonge en minder jonge vedetten?
07/04 15u15  Dewaest: "Nadenken over een transfer naar het buitenland"Sebastien Dewaest ruilde in de zomer van 2015 Charleroi voor Racing Genk. Vorig seizoen vierde hij als aanvoerder de landstitel met de Limburgers.
07/04 15u15  🎥 Exact één jaar geleden won Antwerp voor het eerst in 22 jaar op het veld van AnderlechtAntwerp is de laatste jaren aan een straffe opmars bezig in het Belgische voetbal.  De laatste jaren heeft het enorme stappen vooruit gezet.
07/04 15u15  Overleg tussen spelersvakbond en vertegenwoordigers van bijna alle spelerskernen: "Er moeten algemene richtlijnen komen"Deze dinsdagnamiddag staat er een grote conference call op het programma tussen Sporta en vertegenwoordigers uit bijna alle kleedkamers uit de Pro League. Met slechts één groot agendapunt: er moeten algemene richtlijnen komen voor de spelers in deze crisis.
07/04 14u15  Charleroi dient Anderlecht van antwoord: "Niemand iets verschuldigd"Anderlecht kwam maandag met het voorstel op de proppen om de Europese inkomsten de komende jaren te verdelen. Een voorstel dat lang niet overal in goede aarde viel.
07/04 14u02  OFFICIEEL: Union heeft eerste, straffe zomertransfer beetDe competitie in 1B zit er op, maar in de bestuurskamers wordt hard gewerkt om het volgende seizoen voor te bereiden. Union heeft intussen een eerste zomertransfer beet.
07/04 13u36  Van Binst kijkt hoofdschuddend naar wat er bij Anderlecht gebeurt: "Ze gaan vanaf nul moeten herbeginnen"Anderlecht verstuurde gisteren zelf een toch wel opmerkelijke communicatie: het Europese geld verdelen over iedereen in de Pro League. Een voorstel dat niet overal in goede aarde viel. Ook ex-speler Gille Van Binst vindt het niet meteen een goed signaal: 'Het wordt beschamend.'
07/04 13u15  Bundesliga heeft wel erg concreet plan klaar om Bundesliga volgende maand te hervattenIn de meeste Europese competities wordt voorzichtig nagedacht over een hervatting van de competitie. In Duitsland zijn die plannen al erg concreet.
07/04 12u48  Club Brugge is nog steeds van plan om zich met de grote jongens te meten: de voortrekkersrol verschoofClub Brugge wil groter en sterker worden, elk jaar meer. En ze hebben geen schrik om te investeren in hun spelersgroep. Ook deze zomer gaat blauw-zwart geen 15 inkomende transfers doen, maar wat erbij komt moet kwaliteit zijn. Alles om exponentieel nog te groeien.
07/04 12u48  Sterkhouder viert twintigjarig jubileum met contractverlenging bij  Bayern MünchenBayern München heeft het contract van Thomas Müller met twee jaar verlengd. Müller ligt nu tot de zomer van 2023 onder contract in München.
07/04 12u15  Clubjournalistiek van Anderlecht: gaat meer norm dan uitzondering wordenWaarschijnlijk was u verbaasd na de 'corona call' tussen Vincent Kompany en Karel Van Eetvelt. Over de boodschap, maar ook over het interview. Het is immers geen schering en inslag dat een club zo'n initiatief neemt. Wel, het zal in de toekomst nog meer gebeuren...
07/04 12u15  Inter anticipeert op hervatting trainingen en haalt Lukaku en co terug naar ItaliëInter heeft de spelers die momenteel in het buitenland verblijven gevraagd terug te keren naar Italië. Romelu Lukaku is één van hen.
07/04 12u15  Wat met licentie Anderlecht en rol Wouter Vandenhaute? Van Eetvelt gaat vol in de tegenaanvalWoensdag is er een belangrijke dag in verband met de licenties voor de clubs van de Pro League. Diverse clubs stellen zich vragen bij de licentie van RSC Anderlecht, onder meer over de rol van Wouter Vandenhaute in het organigram van paars-wit.
07/04 11u15  Zulte Waregem zet ambities richting Super League kracht bij met nóg vijf nieuwkomersZulte Waregem toont ambitie om volgend jaar ook op het vrouwentoneel een goed figuur te slaan, in de Super League als dat even kan (en mag). Het deed daartoe al heel wat interessante transfers.
07/04 11u15  Cercle Brugge-voorzitter steunt 'solidariteitsvoorstel' Anderlecht: "Sterk dat ze dit aandurven"Anderlecht stelde maandag voor om de komende drie jaar de Europese inkomsten in België te verdelen. Dat werd op heel wat hoongelach onthaald.
07/04 10u15  Daar is UEFA-baas Ceferin opnieuw: "Belgen beseffen dat ze verkeerd gehandeld hebben"Aleksander Ceferin heeft nog eens duidelijke woorden gesproken als het ging over het voorstel van de Pro League om de competitie nu al te eindigen.
07/04 10u15  Jess Thorup spreekt duidelijke woorden: "Angst gevaarlijker dan het virus" en "Fans zolang niet mogen zien voelt vreemd aan"De lockdown door de coronacrisis hakt er bij vele mensen stevig op in. Ook voor Jess Thorup is het dezer dagen niet makkelijk. 'Mijn vrouw keerde terug naar Denemarken voor de kinderen, ik mis mijn familie het meest.'
07/04 10u15  Geen blad voor de mond: Karel Van Eetvelt kristalhelder over Coucke, Zetterberg en de financiën van AnderlechtDe roep om solidariteit van Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt kwam binnen bij de voetbalfans en de bestuurders van de andere clubs. Maar er waren nog veel andere zaken waarover werd gesproken in de 'Coronacall' van Kompany en de CEO.
07/04 09u15  'Woensdag is D-day voor Belgische clubs, die niet op mildheid moeten rekenen door coronacrisis'Woensdag is het d-day voor de Belgische clubs. Dan valt mogelijk het doek voor sommigen met oog op volgend jaar.
07/04 09u15  OH Leuven pakt groots uit en haalt twee Red Flames terug naar de vertrouwde grondDe vrouwenploeg van OH Leuven zag met Baldewijns, Hannecart en Wiard enkele ervaren pionnen vertrekken, maar zal dat opvangen met de komst van twee speelsters met internationale ervaring.
07/04 09u15  Werken hervat, Antwerp komt met goed nieuws voor de fans in verband met Bosuil en Europees voetbalDoor de uitbraak van het coronavirus lagen de bouwwerken aan het Bosuilstadion even stil, maar er schijnt licht aan het einde van de tunnel.
07/04 09u15  'Karius terug naar Liverpool'Turkse media zijn duidelijk: voor Loris Karius is er geen toekomst bij Besiktas en dus moet hij terug naar Liverpool. Springt Anderlecht in de dans?
07/04 09u15  'Zidane overtuigt Marcelo'Marcelo leek klaar om Real Madrid te verlaten, maar volgens Spaanse bronnen zou Zinedine Zidane hem overtuigd hebben toch te blijven.
07/04 09u15  Toekomst Dybala en De Ligt staat vastMatthijs De Ligt en Paulo Dybala mogen niet weg bij Juventus. Aanbiedingen op andere spelers worden overwogen, maar de twee steunpilaren moeten zeker blijven klinkt het bij Calciomercato.
07/04 09u15  Eupen introduceert voetbal voor ouderenKRC Genk sprong al in de dans, maar ook KAS Eupen gaat nu aan de slag met voetbal voor mensen boven de 55 jaar.
07/04 08u15  Schiet het Belgisch voetbal met Standard op kop zichzelf in de voet bij politiek? "Dit zal in rekening worden genomen"Het minste wat we kunnen zeggen, is dat Vlaams minister van Sport Ben Weyts niet te spreken is over de acties van onder meer Standard om spelers op technische werkloosheid te zetten die niet willen inleveren. Spelers en clubs moeten opletten dat ze niet in hun eigen voet gaan schieten ...
07/04 08u15  Club Brugge deed boringen op Jan Breydel, tot groot ongenoegen van Cercle: "Zolang we geen garanties krijgen ..."In coronatijden blijft het ook tussen de ploegen soms spannend in bepaalde onderhandelingen. Het is in Brugge niet anders, zo blijkt.
07/04 08u15  Ook dat nog? 'AC Milan wil opnieuw komen onderhandelen bij Anderlecht en kan troefkaart op tafel leggen'RSC Anderlecht zal deze zomer overduidelijk geld nodig hebben, zoveel is ondertussen duidelijk aan het worden. Maar hoe zit het nu met bijvoorbeeld Alexis Saelemaekers?
07/04 08u15  Michel Louwagie verwijst nadrukkelijk naar het verleden van KAA Gent in reactie op voorstel tot solidariteit AnderlechtRSC Anderlecht riep via CEO Karel Van Eetvelt op tot solidariteit onder de Belgische clubs via een systeem van verdeling van de Europese gelden. Michel Louwagie reageert op de hele zaak.
07/04 08u15  Son dan toch het leger inHeung-Min Son leek door enkele knappe prestaties zijn legerdienst te kunnen ontlopen, maar deze maand zal hij alsnog verwacht worden in Zuid-Korea. Dat heeft Tottenham inmiddels ook bevestigd.
07/04 08u15  Luik langer door met coachClub Luik enDrazen Brncic hebben een overeenkomst met elkaar gevonden om langer door te gaan samen. Dat laat de club weten in een persbericht.
07/04 08u15  'Liverpool wil tot twee keer toe shoppen bij Borussia Mönchengladbach'Liverpool zou wel wat zien in zowelDenis Zakaria als Marcus Thuram. Volgens Duitse media azen de Engelsen op beide spelers van Borussia Mnchengladbach.
07/04 08u15  Coach van de Spaanse grote drie overledenRadomir Antic is op 71-jarige leeftijd overleden. De coach was doorheen zijn carrire coach bij zowel Real Madrid, Atltico Madrid als Barcelona - iets wat niet veel mensen kunnen zeggen uiteraard.
07/04 07u15  Hommeles bij Standard en Anderlecht over afstaan loon? Ze kunnen nog iets leren van Mechelen en Zulte WaregemBij RSC Anderlecht heeft Vincent Kompany het zeer lastig om iedereen op dezelfde golflengte te krijgen wat betreft afstand van het loon, terwijl ook bij Standard een zestal spelers niet zouden willen meewerken.
07/04 07u15  Club Brugge prikt terug naar Anderlecht, lof voor Gent: "Krekel en de mier, Anderlecht kan dat niet" en "Geen solidariteit van hen"De roep van CEO Karel van Eetvelt van Anderlecht om maximale solidariteit onder de Belgische clubs? Die zal nog even nazinderen, ook bij de grote concurrenten. Vincent Mannaert van Club Brugge bijt alvast van zich af.
07/04 07u15  Van Eetvelt doet krasse uitspraken: "Reactie UEFA stond in sterren geschreven" en "Coucke zal nooit goed kunnen doen"De conference call tussen CEO Karel Van Eetvelt en centrale verdediger Vincent Kompany die RSC Anderlecht op zijn webstek aanbood? Die zal nog wel even nazinderen.
06/04 23u15  📷 Grappig nieuws om de dag af te sluiten: Aussies maken muziek met een ... ovenHet Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen.
06/04 22u15  Bornauw noemt één speler van Anderlecht die het kan maken in de Bundesliga en blikt terug op het paars-witte seizoen: "Dat verdienden ze echt"Sebastiaan Bornauw ruilde afgelopen zomer Anderlecht voor FC Köln. De Belgische jeugdinternational had het nu in een gesprek met Eleven over zijn ex-club.
06/04 22u15  Dutoit: "Ook voor ons is het niet evident om de helft van ons salaris in te leveren"William Dutoit was zondag te gast in het programma 'Compètement (PAS) Foot'. De doelman van KV Oostende had het onder meer over de degradatiestrijd en zijn toekomst.
06/04 22u15  Nood aan een nieuwe uitdaging voor volgend seizoen? Ontslag nemen bij club kan nu ook onlineHoewel het voetbalseizoen vroeger dan verwacht gestaakt is, breekt de transferperiode aan. Ontslag nemen bij je huidige club kan nu ook online.
06/04 21u15  Jackpot voor Sint-Truiden: Stuttgart licht aankoopoptie op Japanse middenvelderVfB Stuttgart heeft de aankoopoptie op Wataru Endo gelicht. De Japanse middenvelder speelde dit seizoen op uitleenbasis voor de Duitsers.
06/04 21u15  🎥 Zijn beste wedstrijd ooit? Tien jaar geleden loodste Messi Barcelona met vierklapper naar halve finale van de Champions LeagueDag op dag tien jaar geleden speelde Lionel Messi één van zijn beste wedstrijden ooit. De toen 22-jarige Argentijn legde haast in zijn eentje Arsenal over de knie.
06/04 21u15  Anderlecht-CEO en Vincent Kompany feliciteren Club Brugge met de titel: "Hoed af voor het werk van Philippe Clement"Vincent Kompany en Karel Van Eetvelt gingen geen onderwerp uit de weg in hun 'corona call', die bijna integraal op de website van RSCA staat. Ook de titel van Club Brugge, die op de volgende Algemene Vergadering van de Pro League wordt uitgesproken, passeerde de revue.
06/04 20u15  Toptalent tekent voor drie jaar bij AA Gent en laat drie andere Belgische topclubs én Ajax staanAA Gent heeft een serieuze slag thuisgehaald.  Malick Fofana tekende een contract voor drie seizoenen bij de Buffalo's.
06/04 20u15  Géén problemen bij KV Mechelen, spelers staan deel van loon af: "Logisch dat we geen beroep doen op tijdelijke werkloosheid"Bij verschillende Belgische eersteklassers rommelt het over de financiële inspanningen die van de spelers worden gevraagd in deze coronatijden. Bij een aantal clubs werd de spelersgroep ook al op tijdelijke werkloosheid gezet.
06/04 20u15  Moet Nainggolan op zoek naar een nieuwe club? Cagliari acht kans klein om dure vogel te houdenMoet Radja Nainggolan volgend seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever? De kans is zeker niet onbestaande.
06/04 19u15  FIFA wil met oplossingen komen voor ethisch probleem in het voetbalDe FIFA wil algemene richtlijnen voor de salarisverminderingen van spelers en coaches en zou die nu ook klaar hebben liggen blijkt uit een rapport dat Belga mocht inkijken. Het beslissingsorgaan van de FIFA moet de maatregelen wel nog goedkeuren.
06/04 19u15  Ternat heeft groot nieuws en schakelt Red Flames in binnen clubstructuurDe damesploeg van Ternat ging onlangs een partnership aan met de Eendracht Aalst Ladies. Nu hebben ze nog meer nieuws.
06/04 19u15  Bart De Roover keert terug naar Lier: "Ik kijk er enorm naar uit, maar van nostalgie is geen sprake"Lyra-Lierse, dat zonet kampioen speelde en zo promoveert naar Tweede Amateur, stelde maandag zijn nieuwe trainer voor. En het is een naam die een belletje doet rinkelen: Bart De Roover. De Kempenaar maakte deel uit van het Lierse van '96-'97 en verzamelde vijf caps. Nu keert hij terug naar Lier.
06/04 19u15  QUIZ: #CoronaFootballTrivia: Racing Genk 2001-2002Enkele jaren na het Racing Genk van Aimé Antheunis behaalden de Limburgers in 2002 hun tweede landstitel. Onder impuls van goalgetter Wesley Sonck hield Genk Club Brugge en Anderlecht van de titel. Wat weet je nog over dit fantastische elftal?
06/04 18u15  De kogel is door de kerk in Italië: Lukaku, Nainggolan en co weten hoeveel ze moeten inleverenIn Italië zijn de clubs van de Serie A tot een akkoord gekomen omtrent de spelerslonen. Als de competitie niet wordt afgewerkt, leveren de spelers 1/3e in. Indien de competitie hervat wordt, valt dat terug naar 1/6e van hun loon.
06/04 18u15  Staan Lionel Messi en Romelu Lukaku straks in dezelfde voorhoede? "De huidige crisis staat ons toe ervan te dromen"Zou Lionel Messi ooit voor een andere club spelen FC Barcelona? De gedachte is gek, maar het is wel een wilde droom van Massimo Moratti. De voormalige voorzitter van Inter Milaan hoopt te kunnen profiteren van de coronacrisis, die de financiële situatie in Europa flink door elkaar kan schudden.
06/04 17u15  Anderlecht pleit voor maximale solidariteit tussen clubs, ook financieel: "Inkomsten uit Europees voetbal verdelen over alle clubs"Bij Anderlecht vond er een videogesprek plaats tussen CEO Karel Van Eetvelt en Vincent Kompany en dat werd op de clubwebsite geplaatst. Beide heren pleiten voor een competitie met 18 ploegen volgend jaar, feliciteren Club Brugge met de titel en roepen op solidariteit tussen de clubs.
06/04 17u15  Spelersvakbond wil Belgische clubs op één lijn krijgen omtrent technische werkloosheid: "Het is legaal, maar ik denk niet dat het moreel verantwoord is"Zoals het er nu voor staat zijn er al enkele Belgische profclubs die hun spelers en trainers op technische werkloosheid hebben gezet, terwijl de Pro League dat heeft afgeraden. Andere clubs lieten hun spelers inleveren, terwijl andere clubs nog niets deden.
06/04 17u15  Bayern hervat 'groepstraining'De spelers hebben op maandag 6 april voor het eerst in lange tijd weer samen op het oefenterrein gestaan. Weliswaar in kleine groepjes, om de regels van social distancing te respecteren.
06/04 17u15  Pep Guardiola verliest dierbare aan coronavirusManchester City kwam maandag met zeer droevig nieuws naar buiten. De moeder van hoofdcoach Pep Guardiola is namelijk in haar thuisland Spanje overleden. De 82-jarige Dolors Sala Carrió bezweek aan de gevolgen van het coronavirus.
06/04 16u15  Racing Genk liet talent ervaring opdoen in 1B en Nederland en heeft toekomstplannen met hemRacing Genk heeft een defensieve pion langer aan zich gebonden. De Limburgers verlengden het contract van Amine Khammas.
06/04 16u15  "Het is nog te vroeg om Club Brugge nu al de titel te geven": Kemar Roofe vindt de beslissing van de Pro League voorbarigTerwijl er in veel Europese landen nog fel gediscussieerd wordt over hoe de competitie tot een einde gebracht moet worden is er in België al een beslissing gevallen. Geen voetbal meer en een werkgroep gaat bepalen wie kampioen wordt, zakt, promoveert en wie welk Europees ticket krijgt.
06/04 16u15  Ook minister Weyts reageert op maatregelen Standard: "echt gortig"Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) is niet te spreken over de handelswijze van Standard om 7 spelers op technische werkloosheid te zetten. Enkel de spelers die niet akkoord gingen met het inleveren van hun loon, werden op technische werkloosheid gezet.
06/04 15u15  Witsel passt zich in een héél knap Europees elftalNiemand die verwachtte dat Axel Witsel het zo goed zou doen bij Dortmund toen hij bijna twee jaar geleden overkwam vanuit China. Maar de Rode Duivel voelt zich als een vis in het water in de Bundesliga, dat toont hij ook met een mooie statistiek.
06/04 15u15  Van Dijk en co steunen Nederlandse clubs met 11(!) miljoen euroIn Nederland gaan de nationale ploegen van de heren, dames én beloften samen met sponsor ING een pakket van 11 miljoen euro samenstellen ten voordele van de Nederlandse clubs. Niet alleen voor de profclubs, maar ook voor de amateurclubs.
06/04 15u15  Cristiano Ronaldo wordt derde sportmiljardair en de allereerste in het voetbalCristiano Ronaldo is niet de best betaalde voetballer ter wereld, maar hij zal wel de eerste miljardair worden die nog actief is als voetballer.
06/04 14u15  Lukebakio wordt maandag opnieuw op training verwachtIn de Bundesliga willen ze snel mogelijk opnieuw voetballen en legt zich niet neer bij sommige maatregelen. Sommige clubs beginnen zelfs opnieuw te trainen, rekening houdend met de regels van social distancing.
06/04 14u15  Nu ook helemaal OFFICIEEL: Antwerp geeft Japanner driejarig contractContractnieuws vanuit Deurne-Noord. Antwerp licht de aankoopoptie van Koji Miyoshi.
06/04 14u15  Spelersvakbond ziet heel wat problemen in doorspelen competities: "Wie gaat dat betalen?"De voorzitter van de Nederlandse spelersvakbond stelt zich heel wat vragen bij de plannen van de FIFA om spelerscontracten te laten doorlopen tot de verlengde einddatum van de competities. Volgens hem moeten er dan nog heel veel heikele punten weggewerkt worden.
06/04 14u15  Xavi gaat een miljoen euro donerenXavi Hernandez, de gewezen middenvelder van FC Barcelona laat zijn groot hart zijn. De 40-jarige Spanjaard gaat een miljoen euro doneren voor de strijd tegen het coronavirus.
06/04 13u15  Twee contractverlengingen en een transfer bij Club LuikEerste amateurklasser Club Luik heeftde aflopende contracten van Damien Mouchamps en Jonathan D'Ostilio met drie seizoenen verlengd. Joseph Akono, een 20 jarige aanvaller, komt over van Sprimont.
06/04 13u15  Kontich haalt nieuwe keepster weg bij Zulte WaregemOok in het vrouwenvoetbal regent het dezer weken transfers. Daarbij speuren de diverse ploegen naar versterkingen.
06/04 13u15  "We gaan nu niet klagen", Genk-trainer Hannes Wolf beseft dat er andere prioriteiten zijn dan Europees voetbalAls de competitie straks effectief wordt stilgezet strandt uittredend landskampioen Racing Genk op de zevende plaats.
06/04 13u15  Verenigde Arabische Emiraten schuiven bondscoach na 5 maanden opzijIvan Jovanovic is niet langer de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 57-jarige Servir volgde Bert Van Marwijk op en was nog maar sinds december in dienst.
06/04 12u43  OFFICIEEL: Lyra-Lierse wisselt van trainer na kampioenenjaar en kiest voor ex-coach van Antwerp en Zulte WaregemLyra-Lierse Berlaar kondigde vorige week het vertrek van trainer Patrick Van Houdt aan en heeft al een nieuwe coach te strikken. Een die de nodige adelbrieven kan voorleggen.
06/04 12u15  Maxime Chanot voetbalt en leeft in New York en maakt zich zorgen: "Niet iedereen voelt zich aangesproken door de maatregelen"Het voetbalseizoen was nog maar net begonnen in de Verenigde Staten of het moest alweer worden stilgelegd door de uitbraak van het coronavirus. Maxime Chanot vertelt hoe het er in New York aan toe gaat.
06/04 11u48  Voetbal om 12u of op maandag? De resultaten van grootschalige supportersenquête zijn binnenEind maart lanceerde Belgian Supporters, de overkoepelende organisatie voor alle Belgische supportersverenigingen, een enquête om de voorkeur van de fans te weten te komen in verband met aanvangsuren. Die uren zouden wel eens onderhevig kunnen zijn aan wijzigingen door het nieuwe tv-contract.
06/04 11u44  Voetbal in tijden van corona: competitie in Nicaragua plots veel meer gevolgd en nog gemiddeld 400 fans in Wit-RuslandDe landen waar er nog gevoetbald wordt kan je op een hand tellen. Wit-Rusland is een van die uitzonderingen in tijden van corona. Zelfs toeschouwers zijn nog welkom om de wedstrijd bij te wonen.
06/04 11u15  Poll: Technische werkloosheid bij voetballers: Ethisch onverantwoord en/of bittere noodzaak?Ondertussen zijn al zes (op 24) Belgische profclubs die hun spelers op technische werkloosheid hebben gezet. Standard deed hetzelfde, weliswaar voorlopig met slechts zeven spelers. In hoeverre valt dit te rechtvaardigen?
06/04 11u15  De Sutter kiest 'de besten': "Ref? Misschien mag ik dat niet zeggen" en "Verdedigers? Die twee waren beesten"Tom De Sutter heeft in zijn 13-jarige carrière wel het een en ander meegemaakt. Hij passeerde veel figuren en daar pikte hij er een paar van uit.
06/04 11u15  Hoe gaat UEFA het oplossen? "Dan lopen er op het EK enkel overbelaste of geblesseerde spelers rond"De UEFA tikte België op de vingers omdat ze zo snel de beslissing namen om te stoppen. Volgens Patrick Goots zou de UEFA beter een voorbeeld nemen aan de Pro League en zelf alles stopzetten.
06/04 10u15  Messoudi wil nu trainer worden: "Ik kreeg al een mooi aanbod, maar ging er niet op in"Mo Messoudi heeft een punt gezet achter zijn spelerscarrière. Het sloot af bij Lyra-Lierse en gaat zich nu toeleggen op andere dingen. Trainer worden bijvoorbeeld...
06/04 10u15  Schrijnende toestanden bij Roeselare: "Wij zijn Club Brugge niet, sommige spelers hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen"SV Roeselare zit in de problemen. Ze kregen al een negatief advies over hun licentie en woensdag valt het verdict bij de Licentiecommissie. Daarna kunnen ze nog naar het BAS. Voor de spelers is het in ieder geval een moeilijke periode.
06/04 10u15  UEFA wil toch nog Champions League en Europa League spelen: "Final Four of Final Eight"De UEFA wringt zich in allerlei bochten om toch maar de geplande competities af te werken, ook de Europa League en de Champions League. Voor die twee competities hebben ze een nieuw format klaarliggen.
06/04 09u15  Genk laat spelers op de club komen trainen: "Voor sommige jongens is het zeker en vast niet evident"Bij Racing Genk hebben ze de spelers de kans gegeven om op de club te komen trainen. De 16 die nog overblijven in België mogen individueel met een lid van de technische staf hun conditie komen onderhouden.
06/04 09u15  Waasland-Beveren bijt van zich af na vele kritiek op technische werkloosheid: "Als je woning in brand staat..."Waasland-Beveren was de eerste 1A-club om zijn spelers op technische werkloosheid te zetten. Daar kwam achteraf veel kritiek op omdat ze zouden profiteren van een systeem waar de spelers al niet te veel aan bijdragen. Het bestuur reageert nu...
06/04 09u15  Ook Kompany heeft moeite om situatie te ontmijnen bij AnderlechtHet bestuur van Anderlecht wil zo snel mogelijk een oplossing, maar dat ligt blijkbaar niet voor de hand. Ze zetten Vincent Kompany in om de situatie te ontmijnen, maar ook hij heeft nog geen onverdeeld succes gekend om zijn ploegmaats te laten inleveren.
06/04 08u15  Fantastisch signaal bij Lyra-Lierse, waar iedereen helpt om coronacrisis te overleven: "Spelers staan kampioenenpremie af, fans akkoord met abonnementenstijging..."In tijden dat clubs zich in allerlei bochten wringen om toch maar te besparen, komt het goeie voorbeeld blijkbaar uit... Derde Amateur. Kampioen Lyra-Lierse maakte zich zorgen om het budget voor Tweede Amateur, maar na een constructieve vergadering met alle betrokkenen, kwam er dit uit de bus...
06/04 08u15  Speelsters gezocht? Inschrijvers voor een toernooitje? Wij helpen jullie!De voorbije weken kregen we plots een spervuur aan verzoeken. Wij lijsten graag voor u op welke teams nog een speelster, trainer of afgevaardigde zoeken. Zo kunnen speelsters die interesse hebben een ploeg in hun buurt vinden.
06/04 08u15  Lockdownfeestje in appartement gehuurd door Zulte Waregem: "Voor ons ook onduidelijk wie er betrokken was en wat er gebeurd is"Bij Zulte Waregem keken ze verbaasd op toen ze een telefoontje kregen van de politie dat er in één van de door hen gehuurde appartementen een lockdownfeestje was onderbroken. Twee mensen moesten met een overdosis drugs naar het ziekenhuis afgevoerd worden.
06/04 08u15  Dure middenvelder bevestigt zelf: "Ik heb een aanbieding van Club Brugge"Club Brugge is al aan het zoeken naar versterking voor volgend seizoen. Daarbij zijn ze blijkbaar uitgekomen in Argentinië. Daar loopt bij Argentinos Juniors een interessante defensieve middenvelder rond.
06/04 08u15  Romelu Lukaku verklaart zijn goede prestaties in de Serie ADe overstap van Romalu Lukaku van Manchester United naar Inter Milaan was een schot in de roos.
06/04 07u15  Amateurploeg schept zelf duidelijkheid over mogelijk verzet tegen degradatieDit weekend lieten we weten dat Sint-Niklaas zich in Tweede Amateur zou verzetten tegen de degradatie die opgelegd werd door de KBVB. Rode lantaarna VW Hamme zou in hun spoor volgen. Maar die laatsten laten nu weten dat dit niet het geval is.
06/04 07u15  Rode Duivels krijgen direct vol programma voor het najaar: drie matchen per breakMen probeert de kalender voor de komende interlandbreaks al in te vullen. En die belooft redelijk vol te zitten, want de UEFA overweegt om de nationale ploegen tot drie wedstrijden per break te laten spelen.
06/04 07u15  Jonckheere vertrekt, maar zal Oostende altijd in het hart houden: "Ik kan me niet voorstellen dat Coucke de club failliet zal laten gaan"Na negen jaar trekt Michiel Jonckheere straks de deur bij KV Oostende achter zich dicht. De middenvelder tekende bij KV Kortrijk en wil er daar nog een paar mooie seizoenen aanbreien. 'Het liefst had ik mijn carrière bij KVO afgesloten', zegt hij nu.
06/04 06u15  Standard zet zeven spelers op technische werkloosheid: "Dit lijkt meer op pesten"Na Waasland-Beveren en Cercle Brugge heeft nu ook Standard technische werkloosheid ingeroepen. Niet voor zijn hele spelersgroep, maar enkel voor de jongens die de loonsverlaging niet accepteerden. Bij spelersvakbond Sporta zijn ze niet gelukkig...
06/04 00u15  📷 Hartverwarmend nieuws om de dag af te sluiten: Spaanse vrouwenploeg schrijft brieven naar de ouderen van dagenHet Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen.
05/04 23u15  Mooie geste! 'Grootverdiener bij Moeskroen laat contract ontbinden om club uit financiële problemen te houden'Sami Allagui zal niet langer uitkomen voor Moeskroen. De Tunesische aanvaller geeft aan dat hij zijn contract laat ontbinden.
05/04 23u15  Russische spits ontsnapt met privéjet uit quarantaine voor 18e verjaardag van zijn verloofde, de kleindochter van Boris JeltsinTerwijl Spanje in lockdown had Fedor Smolov andere zaken aan zijn hoofd. De Russische aanvaller is het land ontvlucht met een privéjet.
05/04 22u15  Hugo Sànchez: van goalgetter tot uitvinder van de "backflip"Hugo Sánchez wordt gezien als één van de beste Mexicaanse spelers aller tijden. Zijn gloriejaren kende hij bij Real Madrid. Hij scoorde 190 doelpunten in 252 wedstrijden voor de Madrilenen.
05/04 22u15  Raman en co gaan maandag in groep trainenSchalke 04 zal maandag in groep trainen. De groepjes zullen wel maar uit maximum zeven spelers bestaan en de spelers moeten voldoende afstand houden. Schalke 04 is de club van Benito Raman.
05/04 22u15  Carlos Bacca onderging een cultuurshock in Brugge en knokte zich voorbij de heimwee en erg moeilijke beginmaandenIn het begin van 2012 streek Carlos Bacca neer bij Club Brugge. Voor de Colombiaanse spits was het zijn eerste avontuur buiten Zuid-Amerika en zelfs zijn eerste buitenlandse avontuur. De aanpassing verliep niet van een leien dakje.
05/04 22u15  43-jarige ex-prof Wim Mennes weet van geen ophouden en schopt het in tweede provinciale tot 'Speler van het Jaar'Wim Mennes, doet die naam u nog een belletje rinkelen? Ongetwijfeld wel, want hij speelde nog tot 2012 op het hoogste niveau in België. Hij weet van geen ophouden, want op zijn 43 is hij nog steeds actief.
05/04 22u15  Malinwa haalt ex-speelster terug naar MechelenDe vrouwen van KV Mechelen willen zich ook volgend jaar van hun beste kant laten zien en doen daartoe heel wat transfers.
05/04 21u15  Laatste wintertransfer blikt terug op eerste maanden bij AnderlechtAnderlecht haalde zowel zijn eerste als zijn laatste wintertransfer uit de MLS. Na Michael Murillo maakte ook Kemar Lawrence de overstap van de New York Red Bulls naar Anderlecht.
05/04 21u15  60-jarige clubarts van Stade Reims test positief op corona en pleegt zelfmoordDroef nieuws vanuit de Franse hoogste voetbalklasse. Bernard Gonzalez, de clubarts van Stade Reims, heeft zich van het leven beroofd.
05/04 21u15  De Sutter noemt de beste coach waar hij ooit mee werkte: "Periode onder Van den Brom was fantastisch, maar..."Tom De Sutter hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. In een gesprek met Het Laatste Nieuws had hij het onder meer over de beste trainer waar hij ooit mee werkte.  
05/04 20u15  Volgende Belgische eersteklasser zet vol in op esportsIn tijden als deze wint esport razendsnel aan populariteit. Nu springt ook Racing Genk op de virtuele kar.
05/04 20u15  Vlap: "Natuurlijk droom ik van het EK in 2021 met Nederland!"Anderlecht betaalde afgelopen zomer 6,9 miljoen euro om Michel Vlap weg te halen bij Heerenveen. De Nederlander kende een wisselvallig eerste seizoen bij paars-wit.
05/04 20u15  Hoe zou het zijn met... Cheikhou KouyatéCheikhou Kouyaté is al jaren een vaste waarde in het profvoetbal. Hij speelde een lange periode in de Belgische competitie bij onder meer Anderlecht en KV Kortrijk, maar nu is hij aan de slag in de Premier League.
05/04 19u15  Vlap slaat mea culpa: "Hij is een geweldige speler en een topkerel"Michel Vlap haalde tijdens zijn voorstelling bij Anderlecht zowel lachers als ergernis op zijn hals omdat hij Hans Vanaken niet kende. Intussen kent hij de Brugse Gouden Schoen maar al te goed.
05/04 19u15  🎥 Negen jaar geleden klopte Stanković 'vliegende keeper' Neuer met heerlijke knal in de Champions LeagueDejan Stanković speelde tussen 2004 en 2013 voor Inter. Dag op dag negen jaar geleden scoorde hij een heerlijke goal in de Champions League.
05/04 19u15  Futsal Halle-Gooik Girls doet transfer én legt coach vastOok in het Futsal zijn er heden ten dage transfers te rapen en zo ook in het vrouwenvoetbal, jawel. Ook bij de topclubs.
05/04 18u15  Voorstel van La Liga tot technische werkloosheid doet de Spaanse spelersvakbond steigerenNet zoals in de rest van Europa is men in Spanje op zoek naar een oplossing voor de zware financiële kater die de coronacrisis kan veroorzaken bij de profclubs.
05/04 18u15  🎥 Kabasele pakt uit met heerlijke IGotTheBallChallenge: "Schwalbe!"Christian Kabasele kreeg dit seizoen al twee rode kaarten onder de neus geschoven in negentien wedstrijden in de Premier League. In zijn volledige carrière pakte hij er nochtans nog maar vijf in meer dan 250 profwedstrijden.
05/04 17u15  Voetballers worden te makkelijk geviseerd vindt Wayne Rooney: "Niet iedereen heeft jarenlang goed zijn brood verdiend"In de Premier League en de lagere Engelse klassen is er nog niet beslist of voetballers straks hun loon verlaagd zien worden of niet. Wayne Rooney vindt dat zijn collega-spelers een te makkelijk doelwit vormen.
05/04 17u15  Mo Messoudi sliep in zijn West-Vlaamse jaren meer dan eens in het spelershome: "Regelmatig een stapje gezet"Na vele omzwervingen in het Belgische profvoetbal heeft Mohamed Messoudi besloten om na één jaar in het amateurvoetbal, bij Lyra-Lierse, zijn voetbalschoenen voorgoed op te bergen.
05/04 17u15  Kyle Walker lijkt de principes van een lockdown niet helemaal te snappen en organiseerde een seksfeestje bij hem thuisOok in Engeland is de maatregel 'blijf in uw kot' van toepassing. Kyle Walker zondigde daar niet tegen, maar lijkt het principe nog niet helemaal te snappen.
05/04 16u15  Genk-huurling Ianis Hagi speelde zich bij Rangers al aardig in de kijker: "Mourinho vroeg me al naar hem"Racing Genk was niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van Ianis Hagi. De zomertransfer werd in januari al verhuurd aan Glasgow Rangers, waar hij wel zijn stempel kon drukken. Daar speelde hij zich in de kijker bij enkele grote namen.
05/04 16u15  "Er zijn grenzen aan de gulheid van de Staat": flink protest tegen technische werkloosheid voor profvoetballersBelgische profclubs beginnen de coronacrisis en de financiële gevolgen ervan te voelen en zijn overgeschakeld op technische werkloosheid voor personeel, spelers en trainers. Dat leidde tot heel wat kritiek.
05/04 16u15  Kevin De Bruyne, Divock Origi en co onder druk gezet door de Premier League om in te leverenNu het voetbal een hele poos stilligt staan clubs voor een moeilijke financiële opdracht. Het wordt een hele beproeving om het hoofd boven water te houden nu de inkomsten terugvallen.
05/04 15u15  QUIZ: #CoronaFootballTrivia: de Champions League-campagne van Anderlecht ('00-'01)De knappe Europese campagne van Anderlecht in het seizoen 2000-2001 staat bij velen in het geheugen gegrift. Mede dankzij het dodelijke spitsenduo Koller-Radzinski gingen dat seizoen meerdere Europese topclubs voor de bijl. Test hier uw kennis over deze fantastische campagne van paars-wit.
05/04 15u15  🎥 Schattig! Jongetje imiteert 'Hand van God', 'Vliegende Hollander' en andere legendarische goals, inclusief vieringGeen live voetbal meer op televisie of in de stadions, maar in de tuin mag er nog wel naar hartenlust gespeeld worden. Sommigen gingen daar erg creatief mee aan de slag.
05/04 15u15  Thaise voorzitter van OHL denkt aan kansarme scholieren en Antwerp beloont zijn alleroudste supportersVoetbal komt niet op de eerste plaats in deze tijden van corona. De aanbeveling om de competitie stil te leggen is daar een bewijs van. Ondertussen proberen clubs ook hun steentje bij te dragen aan de maatschappij.
05/04 14u15  Ook Gert Verheyen is voorstander van een bepaald format: "Dan zullen minder clubs juridische stappen zetten"Nu de competitie meer dan waarschijnlijk definitief zal worden stopgezet, moeten er nog enkele zaken bepaald worden. Wie moet er straks zakken naar 1B en wie promoveert er. Gert Verheyen zocht bij Radio 1 naar een oplossing om zo weinig mogelijk clubs te benadelen.
05/04 14u15  📷 Je verjaardag vieren in lockdown? Dat doen Sami Khedira en zijn klonen zoWie gekke verjaardagsplannen had in maart of april zal die ofwel moeten uitstellen of ze alleen waarmaken. Sami Khedira koos voor de tweede optie.
05/04 14u15  'Ex-Standardspeler moet weg en staat zo opnieuw stapje dichter bij Belgische topclub'Komt Razvan Marin binnenkort opnieuw voetballen in de Belgische competitie? Het zou zomaar kunnen.
05/04 13u15  Verrassende wending in toekomst Wesley Hoedt? Centrale verdediger Antwerp amuseerde zich ondertussen in lockdown met Nederlandse zangeresWesley Hoedt speelde een goed seizoen bij Antwerp, maar over zijn toekomst is nog onduidelijkheid. Al lijkt hij zich ondertussen wel enorm te amuseren.
05/04 13u15  Mo Messoudi blikt terug op de hoogtepunten en dieptepunten uit zijn carrière: "Beerschot nog steeds laatste ploeg uit Antwerpen die een prijs pakte"Mo Messoudi besliste door het einde van de competitie in de amateurreeksen vorige week dat hij zijn voetbalschoenen definitief aan de haak hangt. En dus is het tijd om herinneringen op te halen.
05/04 13u15  Het rapport van de redactie: 1 - Club Brugge walste door de competitie en had nog dat tikkeltje dominanter kunnen zijnHet voetbal ligt dan wel stil tijdens de coronacrisis, onze redactie bleef draaien. Aan de hand van de huidige stand, die straks ook als eindklassement wordt genomen, deelden we de eersteklassers hun rapport uit. Vandaag is het aan het nummer 1: Club Brugge
05/04 12u15  Donk terug naar Club Brugge?Een terugkeer van Ryan Donk naar Jan Breydel? Niks van aan blijkt in Turkije, want de middenvelder zou graag blijven bij Galatasaray.
05/04 12u15  Barcelona aast op spelers EredivisieBarcelona zou volgens de Nederlandse media opnieuw willen komen shoppen in de Eredivisie. Onder meer Stengs, Boadu en Malen staan op het verlanglijstje.
05/04 12u15  Pro League komt met een ferme geste in coronacrisis en vraagt van de clubs hetzelfdeHet is een erg lastige tijd voor alles en iedereen. Dat beseffen ze ook bij de Pro League en dus doen ze daar een geste. En ze vragen van de clubs hetzelfde.
05/04 12u15  OFFICIEEL: Vrouwen Westerlo halen speelster op bij OH LeuvenOok in het vrouwenvoetbal worden wel degelijk de nodige transfers gedaan. Bij OH Leuven zien ze opnieuw een ervaren speelster vertrekken, naar Westerlo deze keer.
05/04 12u15  'AC Milan wil opnieuw topclub worden en aast daarvoor op talent van Club Brugge, Gent, Anderlecht en Mechelen'De Jupiler Pro League is meer dan waarschijnlijk ten einde. En dus beginnen de transfergeruchten extra vroeg rond te zoemen. Een Italiaanse club heeft wel véél interesse in spelers uit de Jupiler Pro League.
05/04 12u15  UEFA bekijkt opties om Europees seizoen uit te spelenDe UEFA bekijkt alle opties momenteel. Daarbij ligt mogelijk ook een Final Four van de Champions League opnieuw op tafel.
05/04 12u15  Barcelona raakt Coutinho niet kwijtBarcelona zou van de peperdureCoutinho afwillen, maar volgens de Spaanse pers wil niemand hem uit zijn lijden komen verlossen tot op heden.
05/04 11u15  Ierland heeft nu al nieuwe bondscoachHet uitstel van het EK 2020 naar de zomer van 2021 zorgt bij diverse landen voor problemen in verband met contracten van de bondscoach. Bij Ierland is de knoop doorgehakt: Stephen Kenny neemt over en moet het land naar het EK loodsen via de barrages.
05/04 11u15  Vanhaezebrouck erg kritisch voor Anderlecht: "Gaan vier-vijf beste spelers moeten verkopen om geld te hebben ..."Hoe gaat de situatie bij RSC Anderlecht de komende maanden evolueren? Dat is nog maar zeer de vraag. 'Ze gaan verschillende spelers moeten verkopen', klinkt het.
05/04 11u15  Twee mensen naar ziekenhuis na overdosis op 'lockdownfeestje' in flat Zulte Waregem, ploeg reageert zéér duidelijkIn deze lockdowntijden door de coronacrisis doen het leeuwendeel van de mensen meer dan hun uiterste best om zich te houden aan de richtlijnen. Maar soms loopt het gruwelijk mis, zoals in een flat van Zulte Waregem.
05/04 11u15  Laurent Ciman geeft Anderlecht hoop over aanwinsten: "Nog nooit iemand zoveel zien lopen als hij"Laurent Ciman denkt voorlopig niet aan een terugkeer naar Europa en voelt zich in zijn sas aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Een mening? Die heeft hij nog steeds. Hij geeft ook hoop aan Anderlecht.
05/04 11u15  Barcelona wil nog meer shoppen bij PSGBarcelona zou wel iets zien inLayvin Kurzawa van PSG. Dat schrijft alvast El Mundo Deportivo. De Catalanen willen graag ook Neymar opnieuw naar Cataloni lokken.
05/04 11u15  'Arsenal wil gaan shoppen bij Manchester United'Arsenal zou azen op Jesse Lingard. Dat staat alvast te lezen in de Engelse pers op zondag. Lingard is een van de sterkhouders van Manchester United dit seizoen.
05/04 11u15  Griezmann maakt zijn wensen duidelijkAntoine Griezmann zou graag bij Barcelona blijven. In een videoboodschap heeft hij laten verstaan in Cataloni gelukkig te zijn.
05/04 10u15  Goed nieuws voor Club Brugge & co met oog op Europees voetbal? Voetbaladvocaat is helderDe UEFA kwam de voorbije dagen met een paar dreigementen richting de KBVB en de Jupiler Pro League in verband met de Europese tickets. Maar kunnen ze dat wel maken?
05/04 10u15  🎥 Romelu Lukaku en Thibaut Courtois met elkaar in de clinch tijdens lockdowntijden - maar wie wint?De Rode Duivels hebben dezer dagen meer dan tijd genoeg om hun tijd te doden bij gebrek aan voetbalwedstrijden. En dus kunnen ze ook met elkaar in de clinch gaan.
05/04 10u15  Miljoenendeal op komst bij KRC Genk: 'Italianen willen tien miljoen neertellen'KRC Genk haalde de voorbije jaren al heel wat geld binnen met diverse transfers, maar ook deze zomer lijkt het opnieuw raak te zullen zijn.
05/04 09u15  Trainer NAC Breda heeft het gehad met voetbalwereld: "Het gaat alleen maar om geld, bijna iedereen denkt eerst aan zichzelf"Nac-trainer Peter Hyballa weet als geen ander voetbal in perspectief te plaatsen dezer dagen. Daarnaast geeft hij zijn ongezouten mening over de harde, valse voetbalwereld. 'Voetbal gaat alleen nog maar om geld en om niks anders.'
05/04 02u15  Het is zover: eerste amateurclubs tekenen verzet aan tegen degradatie na coronastopOp 27 maart werd beslist om het seizoen te staken in alle amateurreeksen. De stand van 12 maart 2020 geldt zo als eindstand.
05/04 00u15  📷 Smakelijk nieuws om de dag af te sluiten: Dineren met Anouk Hoogendijk gaat zo ...Het Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen.
04/04 23u15  Inter wil Nainggolan definitief van de hand doen om budget vrij te maken voor Italiaans toptalentRadja Nainggolan wordt dit seizoen door Inter uitgeleend aan Cagliari. Deze zomer willen de Milanezen hem definitief van de hand doen.
04/04 23u15  Sowieso geen publiek meer in de Premier League dit seizoen, miljardenverlies dreigtOok de Premier League ontsnapt niet aan de gevolgen van het coronavirus. Zaterdag werd beslist dat de competitie zeker nog niet zal worden hervat in mei en er dit seizoen geen publiek meer welkom zal zijn.
04/04 23u15  🎥 "Dokter" Sócrates: Van kapitein van Brazilië tot Zuid-Amerikaans voetballer van het jaarSócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, beter bekend als Sócrates, wordt gezien als één van de beste middenvelders aller tijden. Hij was aanwezig op het WK 1982 toen we één van de beste Braziliaanse ploegen uit de geschiedenis aan het werk zagen.
04/04 22u15  Veel lof voor nieuwkomer bij Manchester United: "Hopelijk groeit hij uit tot de nieuwe Paul Scholes"Manchester United legde in januari 55 miljoen euro op tafel om Bruno Fernandes los te weken bij Sporting Portugal. De middenvelder deed het meteen uitstekend in Engeland.
04/04 22u15  Van Dessel en Vlap maken spektakelstuk van Sint-Truiden - Anderlecht... op de PlaystationHalverwege maart had Anderlecht normaal gezien speeldag dertig van de Jupiler Pro League moeten spelen op het veld van Sint-Truiden. Maar dat ging dus niet door.
04/04 22u15  Man achter 'Moeskroen Kampioen' sneuvelt in halve finale van esportstoernooi van Leyton OrientShadooW kroonde zich afgelopen seizoen met Moeskroen tot kampioen in de virtuele Jupiler Pro League. Dit seizoen speelt hij voor Standard.
04/04 22u15  Anderlecht heeft nieuw makelaarsprobleem en dat is verbonden met Wouter VandenhauteAnderlecht gaat nog een moeilijke periode tegemoet. Vooral door de schulden die ze nog hebben, is er weinig financiële speelruimte. Daarbovenop komt dat er nog weinig makelaars geneigd zijn met hen te werken.
04/04 21u15  De 'Bronzen Duivels' uit 2015: Champions League, de bank van Antwerp en anonimiteit in 1BDe Belgische U17 pakte in 2015 brons op het WK in Chili. Wij gingen eens kijken hoe het vijf jaar later met die jongens gaat. Vandaag: de drie doelmannen.
04/04 21u15  Van Marwijk weet waar het schoentje wringt bij Nederland en komt met schitterende anekdote: "Ik zag Bosvelt en Van Hooijdonk en wist genoeg"Voormalig Nederlands bondscoach Bert Van Marwijk weet waar het schoentje wringt bij Oranje. Aan voetballers en technisch vernuft zeker geen gebrek, maar het ontbreekt ze aan slagkracht. 'Jan Wouters, Mark van Bommel, Nigel de Jong... die types mis ik nu.'
04/04 21u15  Beloftevolle ploeggenote Tessa Wullaert tekent eerste profcontract tot 2023Ook in het vrouwenvoetbal zijn vele speelsters al aan het uitkijken naar hun toekomstige ploegen. Al zijn er die ook blijven ...
04/04 20u15  Rode Duivel met een heel groot hart verrast zorgverleenster met telefoontjeEen klein gebaar kan veel betekenen in deze tijden. Tayla Porter is de ambulancier die deze week viraal ging met een filmpje waarbij heel de buurt haar buiten stond op te wachten om te applaudisseren toen ze naar het werk vertrok. Toby Alderweireld liet het niet na om haar nog extra te motiveren.
04/04 20u15  "Hij is de enige die een basisplaats kan claimen naast Messi bij Barcelona"De Braziliaan Rivaldo was vijf jaar lang één van de supersterren van Barcelona. De magere aanvaller had een techniek om 'u' tegen te zeggen. Hij reageert nu op de transfergeruchten die er rond zijn ex-club de ronde doen.
04/04 20u15  "Zijn passage bij Anderlecht is een totaal fiasco"De doortocht van Samir Nasri bij Anderlecht is geen onverdeeld succes te noemen. De Franse middenvelder stond meer aan de kant dan dat hij speelde. Anderlecht gaat zijn optie dan ook niet lichten. Frederik Waseige, zoon van de betreurde Robert en journalist voor VOO Sport, gaf zijn mening.
04/04 19u15  Oostende-voorzitter ziet weer licht aan einde van de tunnel: "Goed gesprek gehad met Alychlo"KV Oostende-voorzitter Frank Dierckens had het zich waarschijnlijk wel allemaal anders voorgesteld toen hij Oostende overnam. Maar nu zit hij met de miserie. Zijn ideale overnamepartner, PMG, geraakt er niet uit met Alychlo. Of toch wel?
04/04 19u15  Licentiecommissie geeft ook nieuwkomer in 1B goed nieuwsNa Union SG, OH Leuven, Beerschot VA en KVC Westerlo heeft nu ook promovendus KMSK Deinze bekendgemaakt dat het een positief advies heeft gekregen van de licentiecommissie.
04/04 19u15  Deschacht over zijn "laatste seizoen" en het stopzetten van het huidige: "Stel je voor dat er in andere landen wel nog gevoetbald wordt"Olivier Deschacht gaat er nog een jaartje bijdoen. Maar dat is zijn allerlaatste, verzekert hij. 'Stoppen door het coronavirus, dat zou geen mooi afscheid geweest zijn.'
04/04 19u15  Vrouw Ruud Vormer getuigt: "Collega's verdrietig aan hun bureau na sterfgeval - hier kan je niet aan wennen"Gewezen Gouden Schoen Ruud Vormer moet zijn conditie momenteel thuis onderhouden, terwijl zijn vrouw Roos America het nog nooit zo druk had. Zij is namelijk arts in Gent en vecht mee tegen de Corona-crisis.
04/04 18u15  Premier League-club berekende hoeveel geld ze mislopen als de competitie wordt stopgezetDe Premier League is één van de competities die zo lang mogelijk wil wachten om te zien of er toch nog gespeeld kan worden. De economische consequenties zijn immers enorm voor de clubs. Zo berekende Burnley al hoeveel ze mogelijk kunnen verliezen.
04/04 18u15  Transfervrije Duivels en spelers in de Pro League, lagere marktwaardes en een nieuwe deadline: op naar de meest bizarre 'zomermercato ooit'?Het wordt wellicht een van de vreemdste transferzomers en daar zit het coronavirus voor iets tussen. De bedragen zouden wel eens flink kunnen zakken en het kan zijn dat er tot 31 december naar hartenlust kan getransfereerd worden.
04/04 18u15  Cercle-voorzitter verdedigt beslissing om spelers op technische werkloosheid te zetten: "We gaan iets terugdoen voor de maatschappij"Cercle Brugge besloot vrijdag om zijn spelers ook op technische werkloosheid te zetten. Een beslissing die bij velen in slechte aarde viel omdat ze 'al veel voordelen krijgen'. Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere verdedigt het besluit van de club.
04/04 17u15  QUIZ: #CoronaFootballTrivia: SK Lierse '96-'97Alweer 23 jaar geleden beleefde het kleine SK Lierse een ongekend droomseizoen. Eric Gerets bezorgde de Pallieters de landstitel na een spannende competitie. Hoeveel weet je nog van de ploeg van toen? Test uw kennis hier.
04/04 17u15  Analist Snelders gaat tegen de stroom in: "Ik vind die beslissing om te stoppen toch vrij snel genomen"We hebben al veel gezegd over de beslissing om te stoppen met voetballen voor dit seizoen. 'Logisch', vinden de meesten, maar analist Eddy Snelders vindt het toch wat dubbel.
04/04 17u15  Volgende week weten we of Storck Cercle Brugge trouw blijft: "We hebben een heel goed voorstel gedaan, maar..."Is Bernd Storck ook volgend seizoen nog trainer van de Vereniging? Op die vragen krijgen we in de loop van volgende week antwoord. Dat vertelde Vincent Goemaere, de voorzitter van Cercle Brugge.
04/04 17u15  🎥 Quarantaine of niet: snit van Cristiano Ronaldo moet 'on point' zijnOok Cristiano Ronaldo ontsnapt niet aan de quarantaine. Maar dat wil niet zeggen dat de Portugees niet piekfijn voor de dag komt. En daarbij riep hij de bijzondere hulp in van zijn vriendin.
04/04 16u15  Alsmaar meer clubs roepen technische werkloosheid in: "Clubs worden al flink gesponsord door overheid, en nu wentelen ze hun lasten weer af op de gemeenschap"Na Waasland-Beveren vroeg ook Cercle Brugge technische werkloosheid aan voor zijn spelers. Een tendens waarmee analist Peter Vandenbempt het erg moeilijk mee heeft.
04/04 16u15  Knappe geste van Thaïse OHL-voorzitter, uitgerekend op verjaardag overleden vader: "Hij stond bekend om zijn aandacht voor sociale weefsel in onze maatschappij"Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de Thaïse voorzitter van OHL, gaat tablets en computers doneren aan Leuvense jongeren, zodat ook zij thuis school kunnen volgen. Dat maakte hij zaterdag bekend, nota bene op de dag waarop zijn overleden vader 63 jaar oud zou zijn geworden.
04/04 16u15  In tegenstelling tot België zou er in Duitsland vlug voetbal kunnen zijn: "Eerste of tweede weekend van mei'Daar waar in België de raad van bestuur van de Pro League adviseerde om de competitie stop te zetten, worden er vanuit Duitsland heel andere signalen uitgestuurd. De Bundesliga zou de eerste of tweede week van mei de competitie willen hervatten.
04/04 16u15  Niet ver zoeken naar winnaarsmentaliteit bij succesvolste coach in lagere klassen: "Mijn pa was een Olympisch worstelaar"Er zijn spelers die een aparte achtergrond hebben, maar ook sommige trainers hebben die. Neem nu Urbain Spaenhoven. Met afstand de meest succesvolle trainer van de laatste decennia in de lagere reeksen. De 62-jarige Antwerpenaar was in zijn jeugdjaren een fervent... worstelaar.
04/04 15u15  Berchem Sport haalt ex-assistent Anderlecht terug én plukt aanvaller weg bij BeerschotBerchem Sport is zich stilaan aan het voorbereiden op het volgende seizoen en heeft daarbij een nieuwe coach die terug van weggeweest is. Bovendien werd ook al een aanvaller ingelijfd.
04/04 15u15  Olivier Deschacht hard voor 'zijn' Anderlecht: "Ik herken ze niet meer; ze hebben een beetje gefaald"Olivier Deschacht maakte vrijdag bekend dat hij nog een jaartje doorgaat bij Essevee. Toch duurt het nooit lang vooraleer Anderlecht ter sprake komt. Deschacht blikt terug op het bewogen seizoen van de Brusselaars: 'ze hebben toch een beetje gefaald, ik herken Anderlecht niet echt meer', klinkt het.
04/04 15u15  Wordt terugwedstrijd promotiefinale 1B alsnog gespeeld? Losada: "Zonder publiek zou niet eerlijk zijn tegenover OHL"Eerder deze week adviseerde de raad van bestuur van de Pro League om ook het profvoetbal te staken. Wat er dan zou moeten gebeuren met de terugmatch van de promotiefinale in 1B, werd niet gezegd. Mogelijk geldt voor deze wedstrijd een uitzondering.
04/04 14u15  "Het is wraakroepend": Analisten boos op dreigementen UEFA, KBVB had ondertussen een constructief gesprekDe beslissing van de Raad van Bestuur van de Pro League om de competitie stop te zetten zorgde voor heel wat statements vanuit België én de UEFA. Tijd voor een constructief gesprek dus, met oog op de toekomst?
04/04 14u15  Supporters willen compensatie na wegvallen play-offs: "Vraag zal zeker opduiken"Het coronavirus hakt er ongemeen hard op in, in alle lagen van de maatschappij. En ook voor voetbalsupporters is het een pijnlijke zaak. Mogelijk krijgt dat nog gevolgen ...
04/04 14u15  Anderlecht houdt ex-speler in het oog om leemtes Roef en Boeckx op te vullenAnderlecht heeft bepaalde prioriteiten voor de transferzomer. Dit seizoen hebben ze zich al voorbereid en de basisploeg staat in grote lijnen op het veld. Maar qua reservespelers zullen ze toch moeten gaan bijvullen.
04/04 14u15  'Milan wil zich roeren voor Rakitic'Steeds meer ploegen duiken op in de strijd om de handtekening van Ivan Rakitic. Nu heeft ook Milan zich geroerd, weet El Mundo Deportivo.
04/04 14u15  Bekende ref in Duitsland pakt nu zelf rode kaarten ... in FIFADe bekende ref Deniz Aytekin is dankzij zijn zoon van twaalf ondertussen beginnen FIFA spelen. 'Ik kom vaak te laat in mijn tackles en heb al veel rode kaarten gepakt', klinkt het in BILD.
04/04 13u15  Rode Duivels en Red Flames binden samen de strijd aan tegen Corona: "Deze match moeten we samen winnen"De Rode Duivels en de Belgian Red Flames komen voorlopig de eerste maanden niet in actie. Maar we voeren ondertussen wel nog een strijd allemaal samen.
04/04 13u15  Supporters Club Brugge komen met vlammende open brief aan baas UEFA: "Gaat jullie niet over solidariteit, maar over eigen geld"Club Brugge is kampioen - als het van de Raad van Bestuur van de Pro League afhangt toch. De UEFA is niet helemaal akkoord en dreigt de Europese tickets af te nemen. En dat kan er niet in bij de fans van blauw-zwart.
04/04 13u15  Bredene haalt opnieuw speelster op bij Club BruggeOok in het vrouwenvoetbal blijven de transfers zich maar opstapelen. Het is niet anders in West-Vlaanderen.
04/04 13u15  FIFA gaat ook maatregelen treffenOok de FIFA is nu volop bezig met kijken naar maatregelen in nasleep van het coronavirus. Zo wordt aangewezen om geen wedstrijden te spelen in juni 2020 in de internationale kalender die er dan is.
04/04 13u15  Gaat de maximumleeftijd voor Olympisch voetbaltoernooi omhoog?Het Olympisch voetbaltoernooi zal niet in 2020, maar wel in 2021 worden gespeeld. En dat heeft mogelijk ook zijn gevolgen op de leeftijden. Normaal gezien mogen spelers tot 23 jaar meespelen in dat toernooi, maar dat zal mogelijk 24 jaar worden. De FIFA zal daarover samen zitten.
04/04 12u15  Het rapport van de redactie: 2 - Gent speelde bijwijlen het leukste voetbal en op kampioenenniveau, maar kon Club Brugge op regelmaat niet kietelenOnze redactie is niet blijven stilzitten in afwachting van de slotspeeldag, als die er überhaupt nog komt. Aangezien er nog weinig aan de stand zal veranderen hebben we per ploeg een balans opgemaakt en ze vergeleken met onze prognose. Vandaag is het aan het nummer 2: AA Gent.
04/04 12u15  Frontvorming tegen België? Sterke man uit topland is duidelijk: "Terechte kritiek van de UEFA op Pro League"De Jupiler Pro League wil de competitie ten einde zien komen en niet meer doorspelen, ook al gaf de UEFA daarvoor extra tijd. Europese tickets hangen aan een zijden draadje, toplanden komen zich nu moeien in de zaak.
04/04 12u15  Rinkelt de kassa straks voor Club Brugge? 'Concrete Engelse interesse in aanvaller'Club Brugge is zo goed als zeker kampioen en mag zich dus ook opmaken voor de vetpotten van de Champions League - als de UEFA niet tussenkomt uiteraard. Maar er kunnen ook nog transfers gebeuren, uiteraard.
04/04 11u15  Amateurvoetballer getuigt over zijn loon: "1.500 euro bruto en 250 euro per gewonnen punt"Verdienen voetballers in Amateur te veel? Het is een discussie die is ontstaan na de uitspraken van City Pirates-voorzitter Michel Pradolini. Die gaf aan dat amateurvoetballers 'soms tot drie keer meer verdienen dan zorgverleners'.
04/04 11u15  Telenet voelt zich gepakt door Pro League: "Houden er rekening mee dat er schadeclaim komt"De Pro League moet kritiek vanuit verschillende hoeken afweren na de beslissing om ermee te stoppen. Ook de rechtenhouders zijn niet echt gelukkig. Die eisen mogelijk een deel van de koek terug.
04/04 11u15  "Ik zou het doodzonde vinden dat de play-offs moesten weggaan, het is de aantrekkingskracht van onze competitie"Er is een werkgroep opgericht die moet bepalen hoe volgend seizoen er gaat uitzien. Dat zal nog wel wat voeten in de aarde krijgen, want de format zal waarschijnlijk ook aangepast moeten worden om een lawine aan rechtzaken te vermijden. Sporza-analist Filip Joos hoopt dat het bij één jaartje blijft.
04/04 10u15  Voorzitter medisch comité FIFA countert dreigementen van UEFA richting België: "Als er één moment is dat gezondheid moet primeren boven economie..."De Pro League ligt onder vuur bij de UEFA na de beslissing om de competitie stop te zetten. Geen al te best signaal, vindt Michel D'Hooghe, voorzitter van het medisch comité van de wereldvoetbond FIFA: 'De gezondheid moet het nu halen van het financiële. Men moet geen dokter zijn om dat in te zien.'
04/04 10u15  Nog steeds geen groen licht van volledige kern: Anderlecht roept spelers op solidair te zijnHet is al een paar weken gepalaver bij Anderlecht. Het bestuur hoopt dat de volledige kern de loonsvermindering aanvaardt, maar voorlopig vangen ze bij een deel bot. Daarom deden ze een nieuwe oproep.
04/04 10u15  Raman weet snel wie zijn excentriekste ploegmaat ooit was: "Dat ding zag er nog slechter uit dan die roestbak uit Breaking Bad"Benito Raman verveelt zich ook maar tijdens de quarantaine: 'Met het programma dat we kregen van de club vul je geen hele dag.' Tijd om even terug te blikken naar de interessantste personen uit zijn carrière. En dan stak Alexandre Scholz er toch bovenuit.
04/04 09u15  De Witte vraagt om solidariteit en om niet te profiteren van de situatie: "16 met play-offs is de juiste format"Dat de coronacrisis grote invloed heeft op de werking van de clubs, daar moeten we geen tekening meer bij maken. Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, weet wel dat zijn club het nog even kan uitzingen. Al hoopt hij ook dat de kleine clubs binnen de Pro League geen misbruik maken van de situatie.
04/04 09u15  Virton vangt bot bij Evocatiecommissie in klacht om wedstrijd tegen BeerschotVirton wil volgend seizoen ook in 1A spelen, maar zit met verschillende problemen. Eén: ze hebben een negatief advies gekregen over hun licentie. En twee: ze kwamen één punt te kort om bovenaan het algemeen klassement te eindigen. Dat tweede kunnen ze nu niet meer rechttrekken.
04/04 09u15  Speelt Anderlecht 'cavalier seul'? Paars-wit kijkt naar opzijgeschoven Verschueren om met UEFA te pratenDonderdagmiddag tijdens het overleg van de Pro League leek Marc Coucke zich gewonnen te geven en zich neer te leggen bij de beslissing om de competitie te stoppen. Achter de schermen lijkt dat niet het geval te zijn en kijken ze naar Michael Verschueren om bij de UEFA een ander signaal te geven.
04/04 09u15  Spaanse topclub meldt zich voor toptalent Anderlecht: moeten ze straks verkopen?Anderlecht was van plan op de basiself van eind dit seizoen voort te bouwen, maar mogelijk gooit de coronacrisis roet in het eten. In ieder geval is er al grote interesse voor één van de toptalenten.
04/04 08u15  Nog 1A-club zet heel zijn spelerskern op technische werkloosheid: "Realiteit is dat geen enkel economisch model hier tegen bestand is"We hadden het al voorspeld: er zullen nog clubs volgen die hun spelers op technische werkloosheid zullen zetten. Na Waasland-Beveren heeft nu ook Cercle Brugge beslist om zijn spelerskern op technische werkloosheid te zetten. Groen-zwart gaf meer uitleg.
04/04 00u15  Ecologisch nieuws om de dag af te sluiten: Red Flame in quarantaine bouwt ... boomhutHet Corona-virus houdt ons helemaal in de ban en het is niet altijd makkelijk om een positief gevoel vast te houden. Maar in het vrouwenvoetbal zijn gelukkig leuke dingen genoeg te rapen om elke dag met een goed gevoel naar bed te kunnen.
03/04 23u15  Hidetoshi Nakata: De Japanse krijger die vooral in Italië furore maakteHidetoshi Nakata wordt gezien als één van de beste Japanse spelers aller tijden. In het verleden speelde hij onder meer bij AS Roma, Parma en Fiorentina. In 2006 ging hij met pensioen.
1 2


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

6x OFFICIEEL: Union heeft eerste, straffe zomertransfer beet07/04 14u02 - Voetbalkrant: De competitie in 1B zit er op, maar in de bestuurskamers wordt hard gewerkt om het volgende seizoen voor te bereiden. Union heeft intussen een eerste zomertransfer beet.
4x Het rapport van de redactie: 8 in 1B - Lokeren gebuisd over de hele lijn07/04 18u15 - Voetbalkrant: Het voetbal ligt dan wel stil tijdens de coronacrisis, onze redactie bleef draaien. Aan de hand van de huidige algemene stand, deelden we de 1B-clubs hun rapport uit. Vandaag is het aan het nummer 8: Sporting Lokeren.
3x Dan toch witte rook bij Anderlecht? 'Bloed, zweet en tranen levert bijna akkoord op'08/04 13u15 - Voetbalkrant: Het zal bloed, zweet en tranen hebben gekost, maar het ziet er nu toch enigszins goed uit voor RSC Anderlecht.
3x Maged Samy volgt Lierse nog steeds en wil ooit nog eens terugkeren naar het Lisp08/04 11u15 - Voetbalkrant: Toen Maged Samy besloot om geen geld meer te pompen in K Lierse SK en de club geen overnemer vond, gingen ze kopje onder. De Egyptenaar is geen graag geziene figuur bij zijn ex-club, maar draagt het nieuwe project wel een warm hart toe.
3x Lierse Kempenzonen ziet kans door licentieperikelen in 1B en gaat zelf voor proflicentie08/04 09u15 - Voetbalkrant: Op woensdag 8 april weten clubs of ze hun proflicentie voor het seizoen 2020/21 te pakken hebben. Voor enkele ploegen ziet het er niet goed uit, wat dan weer kansen biedt voor andere clubs.
3x 2 augustus beste datum voor bekerfinale? Maar wat dan met spelers die einde contract zijn?08/04 07u15 - Voetbalkrant: De competitie wordt wellicht niet meer hervat, en ook als de promotiefinale niet meer gespeeld kan worden lijkt er een pasklare oplossing op tafel te liggen: met 18 clubs in 1A. Maar wat dan met de Europese tickets?
2x U heeft beslist! "Clubs mogen geen technische werkloosheid inroepen, ze genieten al van andere fiscale voordelen"08/04 16u15 - Voetbalkrant: Er wordt druk gediscussieerd over voetbalclubs die hun spelers, trainers en personeel op technische werkloosheid zetten om zo op loonkosten te besparen. Ook bij de Pro League ligt het thema op tafel. Maandag polsten we naar uw mening.
2x #CoronaFootballTrivia: Rode Duivels: WK 2018 - de knal van Batshuayi, de volmaakte counter tegen Japan, de desillusie tegen Frankrijk en nog veel meer08/04 16u15 - Voetbalkrant: Twee jaar geleden steeg de Belgische WK-koorts naar ongekende hoogtes. Onze Rode Duivels werden geprezen als best voetballende ploeg van het tornooi, maar werden door de Fransen zonder pardon naar huis gestuurd. Wat weet je van dit fantastische tornooi van onze Duivels? Test het hier.
2x Zullen Belgische clubs lessen trekken uit huidige crisis? "Het huidige businessmodel van de clubs is niet leefbaar"08/04 16u15 - Voetbalkrant: Hoe gaat het voetbal uit deze crisis komen? Er gaat bijna zeker minder geld omgaan in het Europese voetbal. Voor Gille Van Binst is het duidelijk: 'Dit gaat grote gevolgen hebben.'
2x Spraakmakende terugkeer Tessa Wullaert naar Belgische competitie? Niets wordt uitgesloten08/04 15u15 - Voetbalkrant: Staat Tessa Wullaert voor een spraakmakende terugkeer naar de Belgische competitie? Het zou eventueel zomaar kunnen.

Statistieken

Artikels:
21745
Gelezen:
10656
Aantal lezers nu:
74


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven