woensdag 8 april 2020, week 15


U bent nu hier: Meer nieuws van Volkskrant: Sport

Laatste updatecontrole: vandaag om 17u45
 

Volkskrant: Sport

Verbergen Tonen
07/04 23u15  KNVB blijft hopen op hervatting competities betaald voetbal De KNVB blijft hopen op hervatting van de competities in het betaald voetbal vanaf half juni. De bond trotseert de wens van de topclubs om te stoppen.
07/04 23u15  Profvoetballers zijn door coronacrisis in totaal 9,2 miljard euro minder waard De waarde van voetballers is door de coronacrisis met miljoenen euro’s gedaald. Transfermarkt.com, toonaangevend op transfergebied, devalueert woensdag de geschatte waarde van alle spelers.
07/04 21u15  Voetbalbons Warner kreeg 5 miljoen voor zijn stem op Rusland Over de omkoping van Qatar en Rusland, om de WK’s van 2018 en 2022 te mogen houden, zijn details naar buiten gekomen dankzij een justitieel onderzoek.
07/04 13u36  De vraag is nu: wel of niet door met voetballen? Zes clubs willen zeker stoppen, en wel hierom Zeker zes clubs willen liever onmiddellijk stoppen met de eredivisie. Dinsdag vergaderen alle betrokken partijen over de eventuele hervatting van het betaald voetbal vanaf pakweg half juni. Over de belangen van de zes ‘stoppers’.
07/04 07u15  Voor het eerst in honderd jaar geen Ronde: ‘Het is een trieste dag’ Voor het eerst sinds de Eerste Wereldoorlog (1918) is er geen Ronde van Vlaanderen gereden. Zes liefhebbers spreken over de spookversie van Vlaanderens Mooiste. Wat deden ze zondag op het moment dat er volop gekoerst had moeten worden?
06/04 22u15  Mathieu van der Poel zou graag de Tour rijden: wat heeft hij daar te zoeken? Mathieu van der Poel (25) liet weten dat hij dit jaar graag de Tour de France wil rijden, als het grootste wielerevenement ter wereld komende zomer tenminste doorgaat. Wat heeft hij er te zoeken? Vijf vragen.
06/04 22u15  Jutta Leerdam en Koen Verweij weg bij schaatsploeg Jutta Leerdam is hét gezicht van de nieuwe generatie schaatsers en de regerend wereldkampioen op de 1.000 meter. Toch zit ze sinds maandagmiddag zonder schaatsploeg, evenals haar vriend Koen Verweij.
06/04 22u15  De Ronde van Vlaanderen als een klucht, een gimmick, een Kamagurka Een paar uur voor de start van de elektronische Ronde van Vlaanderen stuurde ik Mike, ten teken dat ik aan hem dacht, een aanmoediging in de vorm van een vraag. Of hij de ventilatoren al had opgesteld. Mike was een van de 13 gelukkigen, en bovendien de enige Nederlander die voor het digitale treffen was uitgenodigd. Een antwoord kwam snel terug. Er was geïnvesteerd in kilo’s ijs en koelvesten.
06/04 16u15  Wedstrijdruiters krijgen dubbele klap nu ook de paardenhandel stilligt Uniek aan de paardensport is dat wedstrijdruiters vaak ook handelen in paarden – als een wielerprof die tevens fietsenmaker is. Nu wedstrijden én handel stilliggen, worden ze dus dubbel getroffen, vertelt springruiter Jur Vrieling.
06/04 13u15  Kritiek op Liverpool na aanvraag staatssteun Liverpool is bedolven onder kritiek na de beslissing om staatssteun aan te vragen. De rijke club heeft al haar niet-voetballende personeel op onbetaald verlof gestuurd en gaat een beroep doen om een regeling waarbij de overheid 80 procent van het onbetaalde salaris op zich neemt.
06/04 11u45  Voor het eerst in honderd jaar geen Ronde: ‘Het is stillekes in Geraardsbergen. Het is een trieste dag.’ Voor het eerst sinds de Eerste Wereldoorlog (1918) is er geen Ronde van Vlaanderen gereden. Zes liefhebbers spreken over de spookversie van Vlaanderens Mooiste. Wat deden ze zondag op het moment dat er volop gekoerst had moeten worden?
06/04 11u45  Virtueel wint Gouden Greg de Ronde wel Wat hem ondanks zijn tomeloze ambitie in werkelijkheid nog nooit is gelukt, speelde de Belg Greg Van Avermaet (34) zondagmiddag in een denkbeeldige wereld wel klaar. Stampend op een smarttrainer, geplaatst in een kantoortje bij hem thuis in Grembergen, won de olympisch kampioen de virtuele Ronde van Vlaanderen, voor Oliver Naesen en Nicolas Roche. Hij bleef het tweetal 20 seconden voor.
06/04 11u45  Het voetbal zit vast in het superkapitalisme Geregeld heb ik de laatste jaren visioenachtige gedachten over de ineenstorting van het internationale topvoetbal. Dat een wals over het landschap trekt, de kastelen vol lucht blijken en bezwijken onder de wielen van het nihilisme.
06/04 11u45  Voetbaltraining op 1,5 meter afstand? Oefenvormen genoeg Zijn groepstrainingen mogelijk als spelers op 1,5 meter van elkaar moeten blijven? Erkende vakidioten en trainers-in-ruste Foppe de Haan en Ricardo Moniz schetsen desgevraagd vijf mogelijke oefenvormen.
06/04 11u45  Terwijl de wereld binnen zit, trainen voetballers in Zweden gewoon door In Nederland dreigt een vroegtijdig einde van de competitie. In Zweden trainen Nederlandse voetballers gewoon door en in Duitsland hervatten veel clubs maandag de training. Oefenstof te over, zelfs als spelers 1,5 meter afstand houden.
Laatste update: dinsdag 7 april 2020, 23u15


Oudere hoofdpunten

Verbergen Tonen
06/04 11u45  Corona legt genadeloos de ware aard van het voetbal bloot: geld en eigenbelang gaan voorDe coronacrisis legt de ware aard van het voetbal genadeloos bloot. Achter de krakende poorten van saamhorigheid regeren de wetten van geld en eigenbelang.
06/04 11u45  Wielrenner Mathieu van der Poel was net zo makkelijk voetballer gewordenEen jaar zat Mathieu van der Poel op de talentenschool van voetbalclub Willem II. Met succes. Fysiek, techniek, snelheid en tactisch inzicht was allemaal goed. Selecteren, zeiden ze in Tilburg. Maar de solist Van der Poel koos voor de wielersport.
06/04 11u45  Hoe traint Max Verstappen de kunst van het inhalen nu de Formule 1 stilligt?Max Verstappen reed op 1 december in Abu Dhabi zijn laatste Formule 1-race. Door corona rijdt hij op z’n vroegst half juni de volgende. Hoe blijft hij in vorm?
06/04 11u45  Even dacht ik dat hij een creatie was van Mike Verweij en Valentijn DriessenNadat Marc Overmars, directeur voetbalzaken van koploper Ajax, zich had opgeworpen als het morele kompas van de voetbalwereld en in een een-tweetje met De Telegraaf had opgeroepen tot onmiddellijke stopzetting van de competitie, zette de krant een brief online van Tjeu Claase uit Malden. Het was ongelofelijk. Deze man beweerde PRECIES wat Ajax, Overmars en De Telegraaf vonden.
06/04 11u45  Geen schaken? Dan organiseert Magnus Carlsen toch een online-toernooiHet was even behelpen nadat het kandidatentoernooi abrupt tot stilstand was gekomen. Zoals de tv in deze tijd sommige sportliefhebbers plezier schijnt te doen met ­belegen voetbal- en wielerwedstrijden, zo bedienden de populaire schaaksites deze week de verslaafden met nep live-uitzendingen van de vijftig jaar geleden in Belgrado gespeelde teamwedstrijd tussen de Sovjet-Unie en de Rest van de Wereld.
06/04 11u45  Uitspelen Eredivisie: ‘Hoezo voetballen als er dagelijks mensen overlijden?’Om meerdere redenen is profvoetbal in de zomer onwenselijk, zeggen sportmarketeer Chris Woerts en spelersmakelaar Guido Albers. ‘Ik denk dat bij het kabinet de gedachte overheerst: hoezo voetballen, terwijl dagelijks mensen overlijden?’, aldus Woerts. Drie redenen, waarom het voltooien van de competitie in juni en juli onhaalbaar lijkt.
06/04 11u45  Na Ajax pleiten ook PSV en AZ voor stoppen eredivisieDe eredivisie is vervallen in chaos, nu na kampioen Ajax ook de topclubs AZ en PSV onmiddellijk willen stoppen met de competitie. Het is moeilijk voor te stellen dat de eredivisie wordt hervat als de hoofdrolspelers niet meer willen voetballen.
06/04 11u45  Ook Tokio zou stemmen hebben gekocht bij uitverkiezing tot olympische stadDe verkiezing van Tokio tot olympische stad is mogelijk tot stand gekomen door het kopen van stemmen van IOC-leden. De Franse justitie onderzoekt of er in 2013 is gefraudeerd bij de keuze voor de Japanse hoofdstad. Het is opnieuw een smet op het blazoen van Tokio, na de enorme kosten – er is al 25 miljard euro uitgegeven – en het jaar uitstel als gevolg van de coronacrisis.
06/04 11u45  Zonder Tour de France klapt het wielrennen in elkaarDe noodzaak van het doorgaan van de Tour de France is groot voor de wielersport. Desnoods zonder publiek en reclamekaravaan, is een suggestie. Al is dit alternatief onder ronderenners niet bijster populair.
06/04 11u45  Wimbledon voor het eerst sinds Tweede Wereldoorlog afgelastDe sport is amper bekomen van de teleurstelling over het uitstel van het EK voetbal en de Olympische Spelen of de andere klap is alweer uitgedeeld. Wimbledon gaat dit jaar niet door. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog wordt er deze zomer niet getennist op de All England Club. Het toernooi wordt vanwege het coronavirus een jaar overgeslagen.
06/04 11u45  Marcel Bosker wil bij Jumbo-Visma groeien naar het niveau van Roest en KramerZijn handtekening moest per mail, maar het kon Marcel Bosker weinig deren. De 23-jarige schaatser tekende woensdag een contract voor twee jaar bij Jumbo-Visma. Onder de vleugels van coach Jac Orie wil hij aanhaken bij de wereldtop.
06/04 11u45  De wielerprof fietst alleen en neemt een zakdoek meeWielerprofs hebben op hun trainingsfiets een bel waarvan ze in deze tijd druk gebruikmaken. Zo proberen Wilco Kelderman en Dylan Groenewegen anderhalve meter afstand te houden als ze andere fietsers passeren of tegemoet rijden.
06/04 11u45  Clubs zeggen aflopende contracten voetballers op, mede vanwege coronaClubs in het betaald voetbal hebben naar schatting tegen de 150 aflopende contracten van profspelers opgezegd per 1 april. Dat is een formele kwestie, maar onzekerheid rond de gevolgen van het coronavirus speelt een belangrijke rol.
06/04 11u45  Dopingautoriteit bezorgd over wegvallen controles: ‘Middelen zijn niet altijd meer te traceren’De jacht op dopingovertreders is door het coronavirus wereldwijd stilgevallen. Ook in Nederland wordt nog amper gecontroleerd, zegt Herman Ram, voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit. Hij maakt zich zorgen of de sport, als die kan worden hervat, nog wel eerlijk en schoon kan verlopen.
06/04 11u45  Coureurbaas Red Bull wilde Verstappen besmetten met coronavirusHelmut Marko, coureurbaas bij Formule 1-team Red Bull, speelde met het idee Max Verstappen opzettelijk te besmetten met het coronavirus. Op die manier zou Verstappen immuun voor het virus beginnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen, dat op z’n vroegst half juni in Canada start.
1


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Voetbalbons Warner kreeg 5 miljoen voor zijn stem op Rusland07/04 21u15 - Volkskrant: Sport: Over de omkoping van Qatar en Rusland, om de WK’s van 2018 en 2022 te mogen houden, zijn details naar buiten gekomen dankzij een justitieel onderzoek.
2x Profvoetballers zijn door coronacrisis in totaal 9,2 miljard euro minder waard07/04 23u15 - Volkskrant: Sport: De waarde van voetballers is door de coronacrisis met miljoenen euro’s gedaald. Transfermarkt.com, toonaangevend op transfergebied, devalueert woensdag de geschatte waarde van alle spelers.
1x Hoe traint Max Verstappen de kunst van het inhalen nu de Formule 1 stilligt?06/04 11u45 - Volkskrant: Sport: Max Verstappen reed op 1 december in Abu Dhabi zijn laatste Formule 1-race. Door corona rijdt hij op z’n vroegst half juni de volgende. Hoe blijft hij in vorm?
1x Wielrenner Mathieu van der Poel was net zo makkelijk voetballer geworden06/04 11u45 - Volkskrant: Sport: Een jaar zat Mathieu van der Poel op de talentenschool van voetbalclub Willem II. Met succes. Fysiek, techniek, snelheid en tactisch inzicht was allemaal goed. Selecteren, zeiden ze in Tilburg. Maar de solist Van der Poel koos voor de wielersport.
1x Voor het eerst in honderd jaar geen Ronde: ‘Het is stillekes in Geraardsbergen. Het is een trieste dag.’06/04 11u45 - Volkskrant: Sport: Voor het eerst sinds de Eerste Wereldoorlog (1918) is er geen Ronde van Vlaanderen gereden. Zes liefhebbers spreken over de spookversie van Vlaanderens Mooiste. Wat deden ze zondag op het moment dat er volop gekoerst had moeten worden?
1x De vraag is nu: wel of niet door met voetballen? Zes clubs willen zeker stoppen, en wel hierom07/04 13u36 - Volkskrant: Sport: Zeker zes clubs willen liever onmiddellijk stoppen met de eredivisie. Dinsdag vergaderen alle betrokken partijen over de eventuele hervatting van het betaald voetbal vanaf pakweg half juni. Over de belangen van de zes ‘stoppers’.
1x KNVB blijft hopen op hervatting competities betaald voetbal07/04 23u15 - Volkskrant: Sport: De KNVB blijft hopen op hervatting van de competities in het betaald voetbal vanaf half juni. De bond trotseert de wens van de topclubs om te stoppen.
0x Coureurbaas Red Bull wilde Verstappen besmetten met coronavirus06/04 11u45 - Volkskrant: Sport: Helmut Marko, coureurbaas bij Formule 1-team Red Bull, speelde met het idee Max Verstappen opzettelijk te besmetten met het coronavirus. Op die manier zou Verstappen immuun voor het virus beginnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen, dat op z’n vroegst half juni in Canada start.
0x Dopingautoriteit bezorgd over wegvallen controles: ‘Middelen zijn niet altijd meer te traceren’06/04 11u45 - Volkskrant: Sport: De jacht op dopingovertreders is door het coronavirus wereldwijd stilgevallen. Ook in Nederland wordt nog amper gecontroleerd, zegt Herman Ram, voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit. Hij maakt zich zorgen of de sport, als die kan worden hervat, nog wel eerlijk en schoon kan verlopen.
0x Clubs zeggen aflopende contracten voetballers op, mede vanwege corona06/04 11u45 - Volkskrant: Sport: Clubs in het betaald voetbal hebben naar schatting tegen de 150 aflopende contracten van profspelers opgezegd per 1 april. Dat is een formele kwestie, maar onzekerheid rond de gevolgen van het coronavirus speelt een belangrijke rol.

Statistieken

Artikels:
21480
Gelezen:
9924
Aantal lezers nu:
66


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven