donderdag 27 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 23u45
 
89x Mahdi krijgt haatprediker het land niet uitDe Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten omdat hij een 'bedreiging voor de samenleving' vormt. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er echter een stokje voor, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. (27/01 05u15 - Het Laatste Nieuws)
70x INTERVIEW. Professor David Criekemans: “Als je hoort hoe men in Rusland over het Westen spreekt, dat is om koude rillingen van te krijgen”De spanning om Oekraïne neemt niet af. Wel integendeel. “Dit kan zeer verkeerd aflopen”, zegt professor Internationale Politiek David Criekemans (48 - UAntwerpen). Gaat de gaskraan dan helemaal dicht? En donderen de beurzen in elkaar? Of komt er toch nog een onderhandelde oplossing? (26/01 21u15 - Het Laatste Nieuws)
54x Bizar: Duitse politie haalt 'rijdende vuilnisbak' van de wegDe politie van Essen in Duitsland heeft een ongelofelijk volle, vervuilde auto van de weg gehaald. De wagen zat zo vol met vuil en rotzooi dat de bestuurder nauwelijks kon remmen, koppelen en gas geven. (27/01 07u15 - Het Laatste Nieuws)
50x Gehaaste chauffeur van sneeuwruimer sloopt 47 auto's en verwondt twaalf automobilistenEen Amerikaanse chauffeur van een sneeuwruimer die dacht dat zijn werk op dubbele snelheid twee keer zo snel klaar zou zijn, heeft liefst 47 auto’s gesloopt. Twaalf automobilisten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
49x Vroeger het walhalla waar iedereen binnen wilde, nu aan rand van afgrond: hoe is het zover kunnen komen met Makro?Lees meer > (27/01 09u15 - VRT NWS)
47x Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaaldDe muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald nadat de zanger de streamingdienst voor een ultimatum had gezet. (27/01 04u15 - De Standaard)
44x Vrouw van 49 aangehouden voor choquerende moord op vijfjarig jongetje in EngelandDe Britse politie heeft een vrouw van 49 aangehouden voor de vreselijke moord op een vijfjarig jongetje in Coventry. De verdachte is niet de moeder van het kind, maar de nabestaanden kennen haar wel. De mama van het slachtoffertje was blijkbaar ook op de plaats van de misdaad. Buren hoorden haar in paniek roepen: “Mijn kind, mijn kind, bel de politie, bel de politie!” (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
43x Nord Stream 2 drukkingsmiddel in conflict rond Oekraïne: waarom is de gaspijpleiding zo belangrijk én omstreden?Als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 “niet doorgaat”. Dat zei Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, eerder deze week. Waarom is de gaspijpleiding die van Rusland naar Duitsland gaat al lange tijd zo omstreden? (27/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
43x Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaaldDe muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. De streamingdienst bevestigt dat dit is besloten op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag deed over podcasts waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid. (27/01 02u15 - Knack)
42x Stuurt België binnenkort afgewezen asielzoekers terug naar Afghanistan?Na een stopzetting van enkele maanden, is het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) van plan om opnieuw beslissingen te nemen over subsidiaire bescherming voor Afghanen die naar ons land kwamen. 'Sinds de machtswissel is het risico op willekeurig geweld manifest afgenomen', zegt topman Dirk Van den Bulck. (27/01 06u15 - Knack)


38x Coronablog: nog steeds meer dan 300 ziekenhuisopnames per dagBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (27/01 08u15 - Knack)
38x Cercle Brugge dendert verder: Matondo en Kanouté knallen Vereniging naar 24 op 27 tegen tienkoppig AnderlechtUnion kan de zaak van zijn leven doen als het wint tegen Club Brugge. Na Antwerp liet ook Anderlecht punten liggen tegen een sterk Cercle: 0-2 verlies. De nederlaag kwam er na een vroege rode kaart voor Wesley Hoedt. Was die te streng. Vincent Kompany gaat na enkele inconsequenties alvast steeds luider tekeer tegen de refs. Opmerkelijk, al was RSCA vooral zelf niet goed genoeg. (27/01 00u15 - Het Belang van Limburg)
36x 'Moeilijke gesprekken' in Parijs leveren 'positief signaal' opDe onderhandelingen in Parijs over het conflict in Oost-Oekraïne zijn woensdag moeizaam verlopen, maar hebben een 'positief signaal' en 'staakt-het-vuren' opgeleverd. Dat heeft het Elysée woensdagavond meegedeeld na afloop van het acht uur durende overleg. De onderhandelaars beklemtoonden onder meer het belang van de naleving van de vredesakkoorden van Minsk. De gesprekken moeten binnen veertien d... (27/01 06u15 - Knack)
36x Kernkabinet uiteen zonder akkoord over maatregelen om energiefactuur te temperenHet federale kernkabinet is woensdagnacht uiteengegaan zonder akkoord over maatregelen om de forse energiefactuur te verlichten. Dat verneemt Belga uit goede bron. (27/01 03u15 - Knack)
35x Geert Molenberghs: "In werkelijkheid nu tussen 200.000 en 300.000 nieuwe besmettingen per dag”Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen dat geregistreerd wordt in ons land, is vandaag voor het eerst voorbij de kaap van de 50.000 gegaan. Vorige week werden er op drie dagen zelfs meer dan 60.000 nieuwe gevallen per dag gerapporteerd en voor maandag 24 januari staat de teller nu al op een ongeziene 73.051 nieuwe gevallen. In werkelijkheid ligt dat aantal echter nóg een stuk hoger. “Tussen 200.000 en 300.000 per dag', aldus biostatisticus Geert Molenberghs. (27/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
35x Gaat Hongkong pas vanaf 2024 weer open?De semi-autonome Chinese stad Hongkong opent haar deuren mogelijk pas in 2024, aldus een rapport van de Europese Kamer van Koophandel in Hongkong. Dit zou een watervaleffect kunnen veroorzaken en tot een exodus van buitenlandse bedrijven en persoon kunnen leiden. Vooral de status van de stad als internationaal financieel en zakencentrum komt in gevaar. (27/01 08u15 - Knack)
35x Beslissing Fed haalt Wall Street omlaag, Microsoft bij winnaarsDe aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten en zagen eerdere winsten verdampen. Dat gebeurde na opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. Hij hintte op een rentestap bij de volgende beleidsvergadering van de centralebankenkoepel in maart. Verder was er aandacht voor de cijfers van Microsoft. (27/01 06u15 - Knack)
34x 12-jarige steekt wijkagent neer aan middelbare schoolIn het Limburgse Peer heeft een 12-jarige een wijkagent neergestoken terwijl hij het verkeer aan het regelen was. De jongen is samen met zijn broer en moeder gearresteerd. (27/01 18u15 - De Standaard)
34x Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de MaanEen trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld. (27/01 06u15 - Knack)
33x Podcast Waarom Europa?: 'Macron kan zich naar voor schuiven als de grote EU-onderhandelaar'Iedere maand presenteren Knack en het Fonds involvEU een terugblik op de Europese actualiteit met de podcast 'Waarom Europa?'. Deze maand: de spanningen tussen Rusland en Oekraïne, het Franse voorzitterschap van de Europese Unie en de twintigste verjaardag van de euro. (27/01 09u15 - Knack)
32x Seksuoloog Chloé De Bie: 'Pedofielen zijn geen misdadigers, pedoseksuelen wel'Waarover is seksuoloog Chloé De Bie van gedachte veranderd? 'Vroeger dacht ik dat alle pedoseksuele daden door pedofielen gepleegd werden, maar dat is helemaal niet zo.' (27/01 10u15 - Knack)
32x Coronablog: Moderna begint proeven OmnikronvaccinBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (27/01 06u15 - Knack)
32x Kernkabinet nog bijeen over energieprijzen en OekraïneHet federale kernkabinet zit woensdagnacht nog altijd samen over de veiligheidssituatie in Europa en de energieprijzen. (27/01 02u15 - Knack)
32x Belgen rijden enkele uren los op Amerikaanse wegen, donderdag volgt eerste verkenning in FayettevilleNa twee dagen van acclimatiseren mogen de Belgen donderdag voor het eerst het parcours in Fayetteville voluit verkennen. Woensdag hield de voltallige selectie het nog bij enkele uren losrijden op de wegen. (27/01 00u15 - Gazet van Antwerpen)
32x Genk: Gewapende overval frituurDinsdagavond werd een frituur aan de Rozenkranslaan in Genk met geweld overvallen. Een gewapende man bedreigde de 60-jarige uitbaatster van de frituur, die alleen in haar zaak was. De dader nam de inhoud van de kassa mee en vluchtte in onbekende rich... (26/01 19u15 - Limburgnieuws.be)
31x Belgische strips sieren het nieuwe paspoortWie binnenkort een nieuw paspoort krijgt, zal voortaan op reis gaan in het thema van menig Belgische stripheld. Het nieuwe paspoort bevat binnenin niet langer afbeeldingen van gebouwen, maar prentjes die pakweg met Kuifje, Suske en Wiske, Nero, Jommeke of De Smurfen te maken hebben, allen in het thema reizen. In het paspoort is bijvoorbeeld de bekende raket van Kuifje te vinden. (27/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
31x “Spookachtig” ruimteobject zendt om de 18 minuten radiosignalen uitEen Australische astronoom is bij het in kaart brengen van radiogolven in het heelal op een hemellichaam gebotst dat drie keer per uur enorme energiegolven uitstootte. Wetenschappers hadden zoiets nog nooit gezien. Nature publiceerde gisteren een studie over de verrassende ontdekking, die voorlopig een mysterie blijft. (27/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
31x Factcheck: nee, dit incident gaat niet over een mondmaskerOp sociale media circuleert een filmfragment waarin een meisje op hardhandige wijze wordt gearresteerd in Oostende. Volgens een Nederlandse vrouw die de beelden op Facebook deelt, wil het meisje 'geen mondkap op'. Dat klopt niet: noch volgens de politie, noch volgens het meisje in kwestie had de arrestatie iets met een mondmasker te maken. (27/01 11u15 - Knack)
31x Oekraïense soldaat schiet vijf collega's dood in ruimtevaartbedrijf, ook vijf gewondenEen soldaat van de Oekraïense Nationale Garde heeft in een ruimtevaartbedrijf in het centrum van het land het vuur geopend op zijn collega's. Daarbij vielen vijf doden en vijf gewonden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag laten weten. (27/01 08u15 - Het Laatste Nieuws)
30x Nord Stream 2 gaat volgens VS niet door bij Russische inval OekraïneAls Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 'niet doorgaat'. Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt dat hij daar 'heel duidelijk over wil zijn'. (27/01 03u15 - Knack)
29x Lichaam van vermiste tienjarige jongen aangetroffen in valies in FrankrijkIn het Franse departement Seine-et-Marne, ten oosten van Parijs, is donderdag een kind van tien jaar oud dood aangetroffen in een valies. Dat is meegedeeld door de politiediensten en het parket van Meaux. (27/01 19u15 - Het Laatste Nieuws)
29x Wijkagent neergestoken aan middelbare school in Peer: verschillende arrestatiesIn de buurt van het Agnetencollege in Peer is donderdagnamiddag een wijkagent die het verkeer stond te regelen neergestoken. Volgens de eerste berichten zijn er al verschillende arrestaties. Het onderzoek is nog bezig. (27/01 17u15 - Het Belang van Limburg)
29x Coronablog: Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te latenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (27/01 12u15 - Knack)
29x Letty’s ex-vriend sprong met hun dochter van het viaduct: ‘Wat hij heeft gedaan, ging niet over Cassandra. Het ging over mij’Op woensdag 27 januari 2021 werd Letty Vleminckx (35) gewekt door haar moeder: ‘Sta op, Letty, er staat politie voor de deur.’ Het was zes uur in de ochtend toen drie agenten zich in de inkomhal wurmden. Pas toen ook Letty’s vader de trap kwam afgedaald, gaven ze een verklaring voor hun bezoek: enkele uren eerder had Letty’s ex zich van het viaduct van Vilvoorde gestort, met in zijn armen hun 6-jarige dochter. Een jaar na de fatale sprong doet Letty Vleminckx voor het eerst uitgebreid haar verhaal. ‘Wat hij heeft gedaan, ging niet over Cassandra. Het ging over mij.’ (27/01 10u15 - De Morgen)
28x Na Zwarte Piet nu ook paard van Sinterklaas onder vuur in NederlandNa Zwarte Piet is er gisteren ook een discussie losgebarsten bij de Amsterdamse gemeenteraad over het paard van Sinterklaas. De aanleiding was een motie van GroenLinks (GL) en Partij voor de Dieren (PvdD) om geen subsidie te geven aan evenementen met dieren. (27/01 18u15 - Het Laatste Nieuws)
28x ‘Familie’-acteur Robert de la Haye is terug op uw scherm: “Mensen die Bart De Pauw verdedigen, dat is om te kotsen”“Niet dat ik graag in mijn blote kont acteer, maar in dit geval had ’t een meerwaarde.” Voor z’n terugkeer naar het scherm in ‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ had Robert de la Haye (56) - bekend van ‘Wittekerke’, ‘Spoed’ en ‘Familie’ - de naaktscène weliswaar zélf voorgesteld, toch gruwt hij van grensoverschrijdend gedrag. “Ik stond op de set met twee vrouwen die bestookt werden door Bart De Pauw: da’s om te kotsen”, aldus de Nederlander tijdens een openhartig gesprek over acteren in de #MeToo-sfeer en z’n relatie met voormalig ‘Thuis’-actrice Sally-Jane Van Horenbeeck (50). “Die lockdown was een ramp voor ons.” (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
28x Oekraïne pakt soldaat op die vijf mensen heeft doodgeschoten in een fabriek voor ruimterakettenLees meer > (27/01 11u15 - VRT NWS)
28x Denemarken, VK en Ierland schaffen coronamaatregelen af: waarom kan dat bij ons (nog) niet? We duiken in de cijfersLees meer > (27/01 07u15 - VRT NWS)
28x Kernkabinet uiteen zonder akkoord over maatregelen om energiefactuur te temperenHet federale kernkabinet is woensdagnacht uiteengegaan zonder akkoord over maatregelen om de forse energiefactuur te verlichten. Dat verneemt Belga uit goede bron. (27/01 03u15 - Het Laatste Nieuws)
27x De jongste miljonair ter wereld: Mompha Junior (9) kreeg al herenhuis, Bentley en Lamborghini cadeauMaak kennis met Mompha Junior, de jongste miljonair ter wereld. Het Nigeriaanse ventje is amper negen jaar, maar heeft wel al een herenhuis en enkele blitse luxewagens op zijn naam staan. De wereld rondreizen doet hij in stijl, met een privéjet. (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Letty’s ex-vriend sprong met hun dochter van het viaduct: ‘Ik weet dat het mijn fout niet is. Hij heeft me onderschat’Op woensdag 27 januari 2021 werd Letty Vleminckx (35) gewekt door haar moeder: ‘Sta op, Letty, er staat politie voor de deur.’ Het was zes uur in de ochtend toen drie agenten zich in de inkomhal wurmden. Pas toen ook Letty’s vader de trap kwam afgedaald, gaven ze een verklaring voor hun bezoek: enkele uren eerder had Letty’s ex zich van het viaduct van Vilvoorde gestort, met in zijn armen hun 6-jarige dochter. Een jaar na de fatale sprong doet Letty Vleminckx voor het eerst uitgebreid haar verhaal. ‘Wat hij heeft gedaan, ging niet over Cassandra. Het ging over mij.’ (27/01 11u15 - De Morgen)
27x En plots stopt Peter Sagan om je lekke band te vervangen: “Hij zag er veel jonger uit dan ik dacht”Peter Sagan is woensdag 32 jaar oud geworden. De drievoudige wereldkampioen is momenteel op trainingsstage in Spanje, waar hij een gestrande wielertoerist uit de nood hielp. (27/01 10u15 - Het Belang van Limburg)
27x China overweegt noodlijdende vastgoedreus Evergrande te ontmantelenDe Chinese autoriteiten overwegen het noodlijdende vastgoedconcern Evergrande te ontmantelen om de crisis in de vastgoedmarkt in te dammen. Onder het herstructureringsvoorstel zou Evergrande het grootste deel van zijn activiteiten moeten verkopen, verklaarden ingewijden tegen persbureau Bloomberg. (27/01 10u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Zware klap voor de bende van ‘dikke Nordin’In het Sky ECC-dossier is een aantal leden van de bende van de beruchte drugsbaas ‘dikke Nordin’ opgepakt. (27/01 07u15 - De Standaard)
27x 4.800 euro per maand en dan nog problemen: hoe het duurste rusthuis van Vlaanderen op de zwarte lijst belanddeIn het Antwerpse woonzorgcentrum Park Lane betaal je gemiddeld 4.800 euro per maand voor een verblijf. In ruil krijgt elke bewoner maaltijden van een sterrenchef, zijn er luxueuze kamers en onder meer een zwembad. Toch staat het duurste rusthuis van Vlaanderen sinds kort op de zwarte lijst van de Vlaamse zorginspectie. (27/01 07u15 - Het Nieuwsblad)
27x Moet hele gezin in quarantaine? En moet ik die zelftests ook zelf betalen? Jouw vragen over het testbeleid beantwoordLees meer > (27/01 00u15 - VRT NWS)
27x Beringen: Pieter Vandergraesen nieuwe algemeen directeur be MINEDe raad van bestuur van be-MINE heeft Pieter Vandergraesen aangesteld als algemeen directeur van be-MINE NV. Vandergraesen is momenteel adjunct-algemeen directeur van de stad Beringen. Pieter Vandergraesen treedt in de voetsporen van voormalig be-MIN... (26/01 19u15 - Limburgnieuws.be)
26x Koninklijk besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gaan in vanaf morgenHet koninklijk besluit met de nieuwe coronamaatregelen die het Overlegcomité vorige week nam, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe maatregelen treden morgen in werking en gelden, net zoals de reeds bestaande maatregelen, tot en met 27 april 2022. Weliswaar zullen de epidemiologische omstandigheden nauwgezet worden opgevolgd en worden de maatregelen tijdens het volgende Overlegcomité geëvalueerd. Hier een overzicht van de set van coronamaatregelen. (27/01 16u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Tongeren: Handmade in Belgium label voor Marica en Serge van de RuttermolenMarica en Serge van B&B Ruttermolen in Tongeren hebben vandaag het Handmade in Belgium-label ontvangen. 'Met deze erkenning zetten we ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. De passie van Marica en ... (27/01 13u15 - Limburgnieuws.be)
26x LIVE. Engeland schrapt de coronapas - Moderna start klinische proeven met vaccin gericht tegen omikronvariantDe quarantaineregels in het onderwijs worden versoepeld. Dat heeft de interministeriële conferentie Gezondheid gisteravond beslist. Klassen moeten bijvoorbeeld niet meer sluiten als vier leerlingen besmet zijn. Morgen gaat ook een nieuwe set van coronamaatregelen in die gelden onder ‘code rood’, de hoogste alarmfase. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog. (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
26x NMBS deporteerde 25.000 mensen naar Auschwitz: overheid vraagt nu onderzoekDe Belgische overheid heeft een onafhankelijke studie besteld naar de rol van de NMBS bij de deportaties in WO II. Mogelijk legt deze studie de weg open voor schadevergoedingen, zoals in Nederland. (27/01 08u15 - De Morgen)
26x Omstreden, polariserend en weinig effect: wanneer zijn we eindelijk af van het Covid Safe Ticket?De coronapas moest de Europese reiszomer van 2021 redden. Maar een half jaar later is het Covid Safe Ticket een kwestieus instrument geworden: het veroorzaakt diepe verdeeldheid in de samenleving, terwijl het nut niet zonneklaar is. (27/01 08u15 - De Morgen)
26x Dit verandert op 1 februari: baas mag ambtenaren na uren niet meer bellen, hogere tarieven bij NMBSNieuwe maand, nieuwe regels. Zo mogen vanaf 1 februari federale ambtenaren niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Naar jaarlijkse gewoonte past de NMBS ook haar tarieven aan op 1 februari: de woon-werkabonnementen en de schoolabonnementen worden 2,14 procent duurder. Een overzicht van enkele veranderingen. (27/01 08u15 - Het Laatste Nieuws)
26x De superbatterij, de heilige graal van de elektrische auto07:05 Het was een verhaal voor de verre toekomst, maar nu de klassieke lithiumionbatterij op de grenzen van haar mogelijkheden stuit, storten steeds meer autobouwers zich op de solid state-batterij. ‘Dat is... (27/01 07u15 - De Tijd)
26x Na "Pano" over kippen: 1 op de 20 winkelproducten met kip of kalkoen is besmet met salmonella, hoe kan dat?Lees meer > (27/01 07u15 - VRT NWS)
26x De Brussels-Italiaanse gokfamilie die de krantenwinkels van Bpost koopt01:10 Golden Palace, het gokbedrijf van de familie Menegalli, ziet in de Relays en Press Shops die het van Bpost overneemt een uitgelezen kanaal om zijn gokproducten 'dichter bij zijn klanten te brengen'. P... (27/01 01u15 - De Tijd)
26x In Limburg: Bisdom Hasselt schenkt 60.000 euro aan slachtoffers watersnoodNa de watersnood in Franstalig België deze zomer riep mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, op tot solidariteit. In geen tijd werd bijna 60.000 euro verzameld. Het geld gaat naar lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. ... (26/01 19u15 - Limburgnieuws.be)
26x Bilzen: Tongersestraat veiliger voor alle weggebruikersIn de derde week van februari start aannemer Gemoco met herinrichtingswerken in de Tongersestraat in Bilzen, één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Er wordt een veilige fietsverbinding aangelegd tussen de rotonde aan de Carrefour en deze a... (25/01 16u15 - Limburgnieuws.be)
25x Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoordenDe spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden. (27/01 20u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Dierenarts Geert Vanden Bossche verkondigt hele en halve waarheden, maar niet alles is van de pot geruktHij kreeg achteraf de wind van voren van het parlement, maar ‘antivaxer’ Geert Vanden Bossche vertelde woensdag in het debat over vaccinatieplicht niet uitsluitend onzin. (27/01 13u15 - De Standaard)
25x Jada Lynch, dochter van Kim Clijsters en Brian Lynch, scoort aan de lopende band bij NJ BellesJada Lynch, dochter van Kim Clijsters en Brian Lynch, scoort momenteel “hoops” in Amerika en in High School bij NJ Belles. (27/01 13u15 - Het Belang van Limburg)
25x Koningin Paola openhartiger dan ooit in RTBF-documentaire: "Wanneer je beperkingen accepteert, word je vrij"Lees meer > (27/01 12u15 - VRT NWS)
25x Drie landen schrappen bijna alle coronamaatregelen, elders kijken ze vol ongeloof toe: “Al tweede keer dat ze pandemie voorbij verklaren”Mondmaskers en coronapas? Weg ermee, beslisten de regeringen in Denemarken, Engeland en Ierland. De coronamaatregelen verdwijnen er, alsof het coronavirus helemaal weg is. Is het wel verstandig, aangezien de cijfers op vele plaatsen nog stijgen? En wat betekent het voor onze situatie? (27/01 12u15 - Het Nieuwsblad)
25x Al 575 miljoen euro aan ‘slapende tegoeden’ wacht op eigenaar: zo ontdekt u of u nog vergeten geld heeftEr ligt in België een steeds grotere som geld ‘te slapen’. Op 1 januari was het bedrag al opgelopen tot 575 miljoen euro, zo blijkt uit gegevens van de FOD Financiën. Het gaat om tegoeden die de rechtmatige eigenaars nog kunnen opeisen, of anders na dertig jaar in de staatskas belanden. (27/01 11u15 - De Morgen)
25x Coronablog | Deltavariant komt amper nog voor in BelgiëVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (27/01 09u15 - De Standaard)
25x Schandaal The Voice: dit doet hoofdrolspeler Jeroen Rietbergen in afkickcentrum tegen zijn seksverslavingGeen gsm of laptop, geen bezoek en samen koken. Zo ziet het leven eruit in het afkickcentrum The Ranch in de Amerikaanse staat Tenessee. Jeroen Rietbergen (50), de bandleider van ‘The Voice’ die schuld bekende op vlak van grensoverschrijdend gedrag, is eind vorige week vertrokken naar de VS. Volgens De Telegraaf zou Rietbergen daar nu wekenlang verblijven om in therapie te gaan voor zijn gedrag. Het is niet duidelijk hoelang de Nederlander er precies zal verblijven, maar het zou ‘tot het voorjaar’ duren. (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Bloedrode start op til in Europa08:09 De beurzen gaan stevig in het rood nu de Fed een stijging van de rente in maart aankondigt en speculaties opstookt over een meer agressieve beleidsverstrakking. (27/01 08u15 - De Tijd)
25x Biden mag een nieuwe opperrechter kiezen (en kan zo verkiezingsbelofte inlossen)De Amerikaanse opperrechter Stephen Bryer gaat met pensioen. Dat betekent dat president Joe Biden een verkiezingsbelofte kan vervullen: de eerste zwarte vrouw ooit benoemen als rechter aan het Hooggerechtshof. (27/01 07u15 - De Standaard)
25x Oekraïneblog | Nord Stream 2 gaat volgens VS niet door bij Russische inval Oekraïne  Volg hier alle recente ontwikkelingen in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. (27/01 07u15 - De Standaard)
25x IN KAART - Aantal besmettingen stijgt fors: hoeveel waren er in jouw gemeente de voorbije twee weken? Ontdek het hierLees meer > (27/01 07u15 - VRT NWS)
25x Partner verdacht van moord op Julienne (73): “Het was een vreemd koppel, maar dit hadden we niet verwacht”De buren van Julienne Pauwels hadden het allemaal niet zien aankomen. De 73-jarige vrouw werd dinsdagochtend levenloos aangetroffen in haar woning in de Sijsjeslaan. In eerste instantie was sprake van zelfdoding, maar intussen werd haar partner gearresteerd op verdenking van moord. (27/01 05u15 - Het Nieuwsblad)
25x Cowboy: ‘Tegen 2030 moeten we zeker miljoenen fietsen kunnen verkopen’01:00 De stevige kapitaalinjectie moet de Brusselse fietsenbouwer genoeg slagkracht geven om tegen 2030 ‘miljoenen fietsen’ te verkopen. (27/01 01u15 - De Tijd)
24x Executie met dodelijke injectie van Amerikaan die vuurpeloton verkoosIn de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een zwarte man vandaag een dodelijk injectie gekregen. De 46-jarige man was in 2005 veroordeeld wegens een dubbele moord. Het is de eerste gevangene die dit jaar in de VS wordt geëxecuteerd. De man had gevraagd om voor het vuurpeloton te mogen verschijnen, omdat dit hem sneller en minder pijnlijk leek. (27/01 21u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Vooruit stelt plan voor om grote investeerders op vastgoedmarkt af te stoppen: invoering van opkoopbescherming en afschaffing woonbonusVooruit komt met een plan om grote investeerders op de vastgoedmarkt een halt toe te roepen en zo de woningprijzen onder controle te houden. (27/01 20u15 - Het Laatste Nieuws)
24x EXPLAINER. Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoordenDe spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden. (27/01 19u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Mahdi krijgt haatprediker het land niet uit: “Het gaat niet over een klein figuur”De Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten, omdat hij een 'bedreiging voor de samenleving' vormt. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er echter een stokje voor, zo schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) reageert bij HLN Live. “Het gaat niet over een klein figuur”, vertelt Mahdi over de geradicaliseerde haatprediker. “Mijn strijd gaat gewoon verder. Ik aanvaard niet dat er radicale figuren zijn op ons grondgebied die de samenleving bedreigen.” (27/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Steeds grotere som geld ligt “te slapen” in ons land: al 575 miljoen euro wacht op eigenaarEr ligt in België een steeds grotere som geld 'te slapen'. Op 1 januari was het bedrag al opgelopen tot 575 miljoen euro, zo blijkt uit gegevens van de FOD Financiën. Het gaat om tegoeden die de rechtmatige eigenaars nog kunnen opeisen, of anders na dertig jaar in de staatskas belanden. (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Immunoloog Bart Lambrecht: ‘We leven te proper en dat speelt ons parten in deze pandemie’Ons immuunsysteem is tegelijk de uitweg uit deze pandemie én bron van medische complicaties. Immunoloog en longarts Bart Lambrecht volgt de strijd tegen het coronavirus al twee jaar vanop de eerste rij. Een gesprek over de voordelen van omikron, vredesactivisten en de heilzame effecten van boerderijlucht. (27/01 07u15 - De Morgen)
24x Paul Stoffels wordt nieuwe CEO van GalapagosPaul Stoffels wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO van Galapagos NV. Dat kondigt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf woensdag aan in een persbericht. Stoffels was eerder wetenschappelijk directeur bij Johnson & Johnson, maar lag mee aan de basis van Galapagos. Hij volgt Onno van de Stolpe op, die 23 jaar aan het roer stond van het bedrijf. (27/01 02u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Maasmechelen: Bomen krijgen paspoort in MaasmechelenDe bomen in de Tuinwijk krijgen binnenkort een paspoort. Hierin wordt de toestand van de boom omschreven: ziektes, onderhoudstoestand, veiligheid,... Op basis van deze informatie wordt het beheer van de laanbomen bepaald: welke bomen dienen geveld t... (25/01 10u15 - Limburgnieuws.be)
24x Maaseik: Verbouwing Achterolmen en nieuwe bibliotheek voor MaaseikEr staan grote werken op til in en rond Cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik. 'Onder het motto twee in één ontstaat er een prachtig complex met enerzijds de renovatie van Achterolmen en anderzijds de uitbreiding van het gebouw met een nieuwe, grote ... (24/01 14u15 - Limburgnieuws.be)
24x Hamont-Achel: Liefdevolle boodschappen op infoborden van de stadNaar jarenlange traditie organiseert de stad Hamont-Achel op 14 februari opnieuw een Valentijnsactie. Op deze dag van de liefde staan de zeven digitale infoborden van de stad helemaal in teken van liefdevolle boodschappen. Wil jij ook graag iemand ve... (24/01 09u15 - Limburgnieuws.be)
24x Tongeren: Nieuwe ontdekkingsgids voor TongerenEen nieuw jaar, een nieuw begin en meteen ook een nieuwe gids om het toeristisch aanbod van Tongeren origineel in de kijker te zetten. Voor de brochure 2022 ging Toerisme Tongeren op zoek naar een toegankelijker en duurzamer jasje. Zo zal de gids in ... (21/01 18u15 - Limburgnieuws.be)
24x Diepenbeek: Verkeersovertredingen in Zonhoven en DiepenbeekDe politie Limburg Regio Hoofdstad hield gisteren verkeerscontroles waarbij er door middel van rondrijdende patrouilles verdachte voertuigen uit het verkeer gehaald werden. In Zonhoven werd er een bestuurder van een lichte vrachtwagen on... (20/01 18u15 - Limburgnieuws.be)
23x Luminus smeert klanten ongewenst duur energiecontract aan: “Ik vertrouw nooit meer iemand aan de telefoon”De federale ombudsdienst Energie heeft al bijna 200 klachten ontvangen van consumenten die ongewenst worden overgeschakeld naar energieleverancier Luminus. Dat blijkt uit een reportage van VTM Nieuws. Lindy Adriaenssens getuigt hoe ze werd opgebeld door een callcenter van Luminus, waarna ze verschillende offertes toegestuurd kreeg per e-mail. Nadien bleek de vrouw plots vast te hangen aan een energiecontract dat veel duurder is dan haar huidige contract. (27/01 21u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Als je kijkt naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd rond Oekraïne, valt een aantal zaken opDe Verenigde Staten en de NAVO hebben hun geschreven antwoorden gegeven op de Russische voorstellen van december. Rusland ziet dat zijn belangrijkste eisen niet zijn ingewilligd, maar erkent dat er ruimte is om verder te praten. President Poetin, al een poos stil, houdt de kaarten nog aan de borst. Het antwoord op de vraag ‘wat nu?’ kennen we niet, maar als je terugkijkt naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd, valt een aantal zaken op. (27/01 19u15 - De Morgen)
23x ANALYSE. Hoe sterk staat het Russische leger echt?Honderdduizend soldaten aan de grens met Oekraïne. Maar tot wat zijn die echt in staat? Het Russische leger is al lang niet meer het gigantische Rode Leger, maar een al bij al vrij beperkte, geprofessionaliseerde strijdmacht. Is dit leger ook een partij voor de Navo in een conventioneel conflict? (27/01 19u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Factcheck: ja, fastfood heeft een effect op de leerwinst bij kinderen'Slechte schoolprestaties door fastfood': die kop lazen we boven een artikel in ABC Gezondheid. Dat blijkt te kort door de bocht, al is er wel een duidelijk verband. (27/01 17u15 - Knack)
23x Rusland: 'NAVO-interventie creëert negatieve context voor besprekingen veiligheidsgaranties'De verklaringen van de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg over de mogelijkheid om de aanwezigheid van de westerse militaire alliantie uit te breiden naar het Oosten, 'creëren een negatieve context voor besprekingen over veiligheidsgaranties (in Europa, red.).' Dat heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gezegd op een wekelijkse persbriefin... (27/01 17u15 - Knack)
23x Kuifjeraket siert nieuw Belgisch paspoortWie binnenkort een nieuw paspoort krijgt, zal niet langer gebouwen maar striphelden aantreffen in het boekje. Een nieuw ontwerp met Kuifje, Suske en Wiske, Nero, Jommeke of De Smurfen moet het moeilijk maken om het paspoort te vervalsen. (27/01 14u15 - De Standaard)
23x Drie landen schrappen bijna alle coronamaatregelen, wanneer kunnen wij volgen?Mondmaskers en coronapas? Weg ermee, beslisten de regeringen in Denemarken, Engeland en Ierland. De coronamaatregelen verdwijnen er, alsof het coronavirus helemaal weg is. Is het wel verstandig, aangezien de besmettingscijfers op vele plaatsen nog stijgen? En wat betekent het voor onze situatie? (27/01 13u15 - De Standaard)
23x Duidelijkheid over ziekenhuiscijfers: 336 opnames per dag zijn wel degelijk dóór Covid-19Hoeveel nieuwe coronapatiënten belanden in de Belgische ziekenhuizen omdat ze echt een covidinfectie hebben? En hoeveel omdat ze om een andere reden worden opgenomen en ‘toevallig’ besmet blijken? De kwestie blijft voor verwarring zorgen. (27/01 13u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Uitzondering in coronamaatregelen voor niet-gevaccineerde tieners: mag dat onderscheid wel?Niet-gevaccineerde tieners moeten bij een covidbesmetting thuis wel nog in quarantaine, hun geprikte medeleerlingen niet. Na het akkoord woensdag over de afschaffing van de quarantaineregels in het onderwijs komt er reactie op het onderscheid dat bij minderjarigen wordt gemaakt tussen wel en niet-gevaccineerden. Het onderscheid bestaat echter al sinds begin dit jaar. Volgens politici en experten is er een goede reden voor. (27/01 12u15 - Het Nieuwsblad)
23x “Schud ze maar eens wakker met mijn foto’s”: Yves (38) waarschuwt jongeren nadat hij gevolgen van zwaar verleden aan den lijve ondervindtHet jaar 2022 begon slecht voor Yves Jochums (38) van de Oostmalse Fietskliniek. De ondernemer, die vanuit een zwaar verleden terugvocht, kreeg op oudjaar als eerste jonge Belg een omgekeerde schouderprothese. Maar het liep behoorlijk fout. “Respecteer je lichaam en loop de kantjes er niet af”, luidt zijn boodschap nu aan de jeugd. “Want anders zit je tegen je veertigste met een versleten lijf zoals ik.” (27/01 12u15 - Het Nieuwsblad)
23x Live - Russisch leger verspreidt nieuwe beelden van drills aan grens met OekraïneDe spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog. (27/01 11u15 - De Morgen)
23x Nog steeds geen politiek akkoord over verlagen energiefactuurHet federale kernkabinet is woensdagnacht uiteengegaan zonder akkoord over maatregelen om de forse energiefactuur te verlichten. De topministers van de Vivaldi-regering zaten sinds 19 uur woensdagavond samen. (27/01 09u15 - De Standaard)
23x Geen gsm, wel vissen en zip-linen: dit doet Jeroen Rietbergen in afkickcentrum The Ranch tegen zijn seksverslavingGeen gsm of laptop, geen bezoek en samen koken. Zo ziet het leven eruit in het afkickcentrum The Ranch in de Amerikaanse staat Tenessee. Jeroen Rietbergen (50), de bandleider van ‘The Voice’ die schuld bekende op vlak van grensoverschrijdend gedrag, is eind vorige week vertrokken naar de VS. Volgens De Telegraaf zou Rietbergen daar nu wekenlang verblijven om in therapie te gaan voor zijn gedrag. Het is niet duidelijk hoelang de Nederlander er precies zal verblijven, maar het zou ‘tot het voorjaar’ duren. (27/01 08u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Je betaalt er 4.800 euro per maand, en toch staat duurste rusthuis van Vlaanderen op zwarte lijstIn het Antwerpse woonzorgcentrum Park Lane betaal je gemiddeld 4.800 euro per maand voor een verblijf. In ruil krijgt elke bewoner maaltijden van een sterrenchef, zijn er luxueuze kamers en onder meer een zwembad. Toch staat het duurste rusthuis van Vlaanderen sinds kort op de zwarte lijst van de Vlaamse zorginspectie. (27/01 06u15 - Het Nieuwsblad)
23x Zorgende lamp Nobi staat voor cruciaal jaar01:00 Nobi, de Antwerpse bedenker van een lamp die waakt over het welzijn van ouderen, is klaar om nieuwe markten aan te boren. De start-up wapent zich met 13 miljoen euro groeikapitaal. (27/01 01u15 - De Tijd)
23x Regels vallen weg in scholen en crèchesIedereen die niet ziek is en geen symptomen vertoont, is welkom op school en in de kinderopvang. Daarover zijn de elf bevoegde ministers het na een woelige dag eens geraakt. (26/01 23u15 - De Standaard)
23x Media: Frieda Brepoels uit Bilzen voorzitter van de Raad van Bestuur van de VRTDe leden van de Raad van Bestuur van de VRT hebben vandaag op een extra Raad van Bestuur Frieda Brepoels verkozen als nieuwe voorzitter. De Vlaamse regering had haar hiervoor in december voorgedragen. Frieda Brepoels volgt Luc Van den Brande op, hij ... (24/01 20u15 - Limburgnieuws.be)
23x Maasmechelen: Wegenwerken E314 Boorsem: 3500 snelheidsovertredingenBij de aanvang van de werken aan het viaduct van Boorsem (Maasmechelen) op de E314 kondigde de Federale Politie aan dat de Limburgse Wegpolitie er streng zou controleren. In de omgeving van grootschalige werken is het niet uit te sluiten dat er zich ... (24/01 12u15 - Limburgnieuws.be)
23x business: Omzetverlies door personeelsuitval: UNIZO Limburg dringt aan op actie1 op 3 bedrijven (35%) lijdt momenteel omzetverlies door personeelsuitval. Dat blijkt uit een UNIZO-bevraging bij 600 ondernemers. De helft van de kmo-werkgevers (49%) moet momenteel personeel missen. Bij 5% is zelfs ál het personeel afwezig. 11% van... (24/01 09u15 - Limburgnieuws.be)
23x Heusden-Zolder: Weggeefactie antiek kasteel Terlaemen is een overrompelingAntiekhandelaar / organisator Evrard de Villenfagne kreeg de voorbije dagen enorm veel aanvragen voor een gratis item uit het kasteel van Terlaemen in Bolderberg (Heusden-Zolder). Alle spullen die de erfgenamen achterlieten in het kasteel en die niet... (21/01 17u15 - Limburgnieuws.be)
23x Genk: Genkse trajectcontroles: 876 boetes geseponeerdOmwille van onvolledige signalisatie zijn er op twee trajecten van de door stad Genk ingestelde trajectcontroles vaststellingen gebeurd die niet rechtsgeldig zijn. De beperkte snelheidsovertredingen die zijn begaan tussen 3 en 12 januari ter hoogte v... (21/01 10u15 - Limburgnieuws.be)
22x 12-jarige jongen steekt wijkagent neer aan middelbare school in Peer, ook zijn moeder en broer opgepaktEen 12-jarige jongen heeft donderdagnamiddag in Peer een wijkagent neergestoken. De jongen werd opgepakt, net als zijn moeder en broer. (27/01 19u15 - Het Nieuwsblad)
22x Regering gaat 14 miljard euro extra investeren in defensie: opnieuw meer militairen en meer materiaalLees meer > (27/01 18u15 - VRT NWS)
22x Dit is het vernieuwde en veiligere Belgische paspoort: ontdek 7 verschillen (en de raket van Kuifje)Lees meer > (27/01 18u15 - VRT NWS)
22x 2 Vlaamse woonzorgcentra van Orpea op zwarte lijst, uit inspectieverslagen blijkt verwaarlozing bewonersLees meer > (27/01 17u15 - VRT NWS)
22x Coronablog | Ziekenhuis in Brussel zet boosterprikken bij jongeren onder de achttien: ‘Dit kan niet’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (27/01 16u15 - De Standaard)
22x Oekraïneblog | Rusland: ‘Het Amerikaanse antwoord op onze belangrijkste eis is niet positief’Volg hier alle recente ontwikkelingen in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. (27/01 15u15 - De Standaard)
22x Vanaf morgen riskeer je tot 1 jaar cel voor een foto of een opname van een kerncentrale in BelgiëLees meer > (27/01 15u15 - VRT NWS)
22x MediaMarkt verbolgen om racistische apparaatnaam op gamingcomputersElektronicaketen MediaMarkt heeft zonder haar eigen medeweten computers verkocht met een programma waarin de apparaatnaam een racistische term bevat. Het bedrijf heeft het over een 'onacceptabel voorval' en biedt klanten aan om de software opnieuw te installeren. (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Mysterieus, nooit eerder gezien object gespot in Melkweg: "Elke 18 minuten een grote uitbarsting van energie" Lees meer > (27/01 13u15 - VRT NWS)
22x Chanel onder vuur na modeshow met royal te paardEen paard op de catwalk? Het Franse modehuis Chanel vond het geen slecht idee. De opener van hun coutureshow was niemand minder dan Charlotte Casiraghi, de dochter van prinses Caroline van Monaco, op haar paard. Na haar passage volgden de andere modellen te voet.  (27/01 12u15 - De Standaard)
22x Denemarken, Engeland en Ierland schaffen coronaregels af: waarom kan dat bij ons (nog) niet? We duiken in de cijfersLees meer > (27/01 10u15 - VRT NWS)
22x Biden mag nieuwe opperrechter kiezen (en kan zo verkiezingsbelofte inlossen)De Amerikaanse opperrechter Stephen Breyer gaat met pensioen. Dat betekent dat president Joe Biden een verkiezingsbelofte kan vervullen: de eerste zwarte vrouw ooit benoemen als rechter aan het Hooggerechtshof. (27/01 09u15 - De Standaard)
22x Jongeren laten zichzelf bewust besmetten om op reis te kunnen: ‘Ook jonge mensen kunnen ernstig ziek worden’Steeds meer jongeren lijken zich bewust te laten besmetten door het coronavirus, melden huisartsen. Het gaat om zestien- en zeventienjarige scholieren die (nog) niet in aanmerking komen voor een boosterprik en vrezen dat ze niet op reis zullen kunnen in de krokusvakantie. Hun oplossing? Snel corona opdoen om een herstelcertificaat te krijgen. Immoreel en zelfs levensgevaarlijk, waarschuwen experts. (27/01 09u15 - De Standaard)
22x Groen vraagt actieplan tegen seksuele intimidatie en agressie op het openbaar vervoerGroen vraagt samen met de Franstalige zusterpartij Ecolo een interfederaal actieplan tegen seksuele intimidatie en agressie op het openbaar vervoer. Het gaat onder meer om een bewustmakingscampagne en een structurele aanpak van onveilige plaatsen in stations en treinen. (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
22x “Helft particuliere autobezitters in België van plan om elektrische of hybride wagen te kopen”Bijna de helft (48 procent) van de particuliere autobezitters in België is van plan om als volgende wagen een elektrische of hybride wagen te kopen. Dat blijkt uit de resultaten van een bevraging van 1.057 Belgen door consultancybureau Deloitte. Vorig jaar was dat nog maar 33 procent van de Belgische consumenten. (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Leuven in de ban van koppel oehoes: “Dat ze hier willen nestelen, hoeft niet te verbazen. Duiven genoeg als prooi”Leuven is in de ban van de oehoe. Sterker nog, van twéé oehoes. En nee, oehoe is geen Leuvens dialect voor ‘goeiedag’, het is een uil - en een grote ook. Als hij z’n vleugels spreidt, is hij al snel zo breed als een volwassen man lang is en als hij roept, weet u meteen waar hij z’n naam vandaan heeft. Maar zo’n beest in de stad, hoe abnormaal is dat? Is met de oehoe, na de wolf, een nieuwe toppredator in Vlaanderen neergestreken? En vooral: moet u vrezen dat uw chihuahua zijn lunch wordt? (27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Geen muziek van Neil Young meer op Spotify omdat zanger kloeg over desinformatie op streamingdienstLees meer > (27/01 08u15 - VRT NWS)
22x Adrie Van der Poel doet opmerkelijke uitspraak: “Wout van Aert is slim, maar geen aanvaller”De Van der Poels blijven in groep thuis van het WK veldrijden. Naast Mathieu reizen ook broer David en papa Adrie niet mee naar de VS. En dus had die laatste tijd voor een paar interviews. Over de rug van zijn zonen, Wout van Aert en de huidige crossparcoursen. (27/01 08u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaaldDe muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. De streamingdienst bevestigt dat dit is besloten op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag deed over podcasts waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid. (27/01 08u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Vijftiger komt om bij brand in appartement in MechelenIn Mechelen is in de nacht van woensdag op donderdag een man om het leven gekomen bij een brand in een appartementsgebouw in de Bleekstraat. Dat zegt de lokale politie. De brand was snel onder controle en de schade bleef beperkt, maar voor de vijftiger kon geen hulp meer baten. (27/01 08u15 - Gazet van Antwerpen)
22x Staatssecretaris Sammy Mahdi krijgt haatprediker het land niet uitDe Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten omdat hij een ‘bedreiging voor de samenleving’ vormt. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er echter een stokje voor, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. (27/01 08u15 - De Morgen)
22x Fed duwt beurzen diep in het rood07:09 De beurzen gaan stevig in het rood nu de Fed een stijging van de rente in maart aankondigt en speculaties opstookt over een meer agressieve beleidsverstrakking. (27/01 07u15 - De Tijd)
22x Je coronapas blijft groen na besmetting, en dat is precies de bedoelingNu meer dan 50.000 Belgen per dag te horen krijgen dat ze besmet zijn met het coronavirus, valt het veel mensen op: hun app met de coronapas blijft groen. “Toegang tot evenement verleend”, zegt die. Maar wie het zou uitproberen en de isolatie negeert, komt van een kale reis terug. Normaal gezien. (27/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Je betaalt er 4.800 euro per maand, en toch staat Vlaanderens duurste rusthuis op zwarte lijstIn Frankrijk is de commerciële rusthuisgroep Orpea in het oog van de storm terechtgekomen na onthullingen over een tekort aan zorg en bewoners die aan hun lot zijn overgelaten. Sinds december staan ook twee Vlaamse Orpea-rusthuizen op de zwarte lijst van de inspectie. Een daarvan is het duurste rusthuis van het land. (27/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Uniek beeld van Paola, Filip en Mathilde, zijn de plooien gladgestreken? “Dit kan helend zijn voor alle partijen”Aan de tv-documentaire die de 84-jarige koningin Paola over haar leven maakte, heeft de volledige koninklijke familie meegewerkt. Óók koning Filip en prins Laurent, haar twee zonen met wie de relatie getroebleerd is (geweest). Dat zij bereid waren voor de camera over hun moeder te praten, vindt onze royaltywatcher Wim Dehandschutter opzienbarend. En een teken dat ze in Laken het pijnlijke verleden een plaats willen geven. (27/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
22x Tesla zet onstuimige groei voort ondanks chipcrisis22:55 Ondanks de chip- en onderdelencrisis blijft Tesla groeien als kool. De omzet steeg vorig jaar met 70 procent tot 53,8 miljard dollar. (26/01 23u15 - De Tijd)
21x Infectioloog Jessa Ziekenhuis pleit voor loslaten maatregelen: "Liever hoge piek met snelle daling"Lees meer > (27/01 20u15 - VRT NWS)
21x Colruyt koopt industriële bakker19:01 De supermarktgroep Colruyt neemt de industriële bakker Roelandt volledig over. Naast zijn vlees, kaas en koffie zal Colruyt binnenkort ook zijn brood volledig in eigen huis maken. (27/01 19u15 - De Tijd)
21x Maakt de Amerikaanse centrale bank een eind aan de hoge inflatie, of stort ze de VS per ongeluk in een recessie?Maakt ‘de Fed’ een eind aan de hoge inflatie, of stort ze de Verenigde Staten per ongeluk in een recessie? Woensdagavond gaf voorzitter Jerome Powell wat meer duidelijkheid over het plan van aanpak. (27/01 19u15 - De Morgen)
21x Cruise- en containerrederij MSC past vaarroutes aan om niet op bedreigde potvissen te botsenOm potvissen te beschermen heeft container- en cruiserederij Mediterranean Shipping Company (MSC) de routes van haar vrachtschepen langs de westkust van Griekenland aangepast. Volgens het concern kunnen zo eventuele aanvaringen, die vaak fataal zijn voor de dieren, worden voorkomen. (27/01 18u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Vivaldi bijt tanden stuk op energiefactuurDe federale regering raakt het maar niet eens over maatregelen die de exploderende energiefactuur moeten temperen. Nadat zijn compromisvoorstel op een njet stuitte, moet de premier opnieuw naar de tekentafel. (27/01 17u15 - Knack)
21x “’s Middags warm eten, dat is beter”, zegt Jeroen Meus. Maar klopt dat ook?“Als ik op pensioen ben, ga ik zoals mijn grootouders ook ’s middags warm eten. Dat is beter.” Dat zei Jeroen Meus gisteren in Dagelijkse kost. Klopt dat? En moeten we dan niet allemaal terugkeren naar die oude gewoonte? (27/01 17u15 - Het Nieuwsblad)
21x Update nu uw iPhone om dit gevaarlijke beveiligingslek in Safari te dichtenApple heeft hun nieuwste software-update (15.3) voor iPhone en iPadgebruikers gelanceerd. En dat is belangrijk, want volgens verschillende technologiewebsites lost het eindelijk een gapend gat op in de veiligheid van internetbrowser Safari. (27/01 17u15 - De Morgen)
21x Chinees naakt van de leerling en zijn leermeester16:05 De Chinese fotograaf Ren Hang stond op de rand van de doorbraak toen hij vijf jaar geleden uit het leven stapte. In een nieuwe galerie in Brussel gaan zijn erotisch getinte foto’s in dialoog met verwa... (27/01 16u15 - De Tijd)
21x Australische longvis is oudste aquariumvis ter wereldIn het natuurhistorisch museum in San Francisco, in de Amerikaanse staat Californië, leeft de oudste aquariumvis ter wereld. Het gaat om een Australische longvis die zo’n 90 jaar oud wordt geschat. Het dier kreeg de naam Methuselah, genoemd naar een Bijbelse figuur die 969 jaar oud werd. (27/01 16u15 - De Standaard)
21x Delen van Midden-Oosten uitzonderlijk getroffen door zwaar winterweerGrote delen van het Midden-Oosten worden dezer dagen getroffen door zwaar winterweer. In de Israëlische hoofdstad Jeruzalem ligt zelfs een dik pak sneeuw. Volgens deskundigen is het uitzonderlijk dat het Midden-Oosten zo'n zwaar winterweer te verduren krijgt. (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Prins Andrew ontkent seksueel misbruik van Virginia GiuffreDe Britse prins Andrew ontkent formeel dat hij Virginia Giuffre seksueel misbruikt heeft toen ze zeventien was. (27/01 14u15 - De Standaard)
21x Toch onderscheid tussen geprikte en niet-geprikte jongerenAl begin januari beslisten de ministers van Volksgezondheid om een onderscheid te maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde jongeren, ondanks een wetenschappelijk tegenadvies. Dat komt nu pas aan de oppervlakte. (27/01 14u15 - De Standaard)
21x Van Quickenborne voert lik-op-stukboetes in in strijd tegen winkeldiefstalWinkeldieven kunnen sinds 1 januari een lik-op-stukboete krijgen. Daarbij kan de politie meteen ingrijpen en de dader een boete tot 350 euro opleggen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) wil op die manier de straffeloosheid rond winkeldiefstal aanpakken. (27/01 13u15 - De Standaard)
21x 30 ton tabak aangetroffen in illegale sigarettenfabriek in BalenIn Balen in de Antwerpse Kempen heeft de douane woensdag een inval gedaan in een loods waar een illegale sigarettenfabriek in volle opbouw was. In de loods werden machines voor onder meer een versnijdingslijn aangetroffen en zowat 30 ton tabak. (27/01 13u15 - De Standaard)
21x Hoe komt het dat mijn energieleverancier onbereikbaar is? "Samenloop van omstandigheden"Lees meer > (27/01 13u15 - VRT NWS)
21x Eigenaars Geeraard de Duivelsteen in Gent willen kasteel uit 13e eeuw verbouwen met ruimte voor 4 luxeflatsLees meer > (27/01 13u15 - VRT NWS)
21x Na oudste zoon lijdt nu ook jongste zoon aan ongenees­lij­ke ziekte: “Om Milan ben ik eigenlijk al levend aan het rouwen. Voor Mauro weiger ik dat te doen”“Ons gezinsleven ligt overhoop. Om het terug op de rails te krijgen, zullen we moeten leren loslaten.” Bij Evi Aerts (33) en David Tahon (35) uit Lembeek (Halle) viel op een maand tijd de hemel twee keer op hun hoofd: zowel zoontje Milan (7) als zijn broertje Mauro (3) lijden aan dezelfde stofwisselingsziekte, waardoor ze niet oud zullen worden. “We zijn bang voor de toekomst. Maar we moeten nú leven. Nú genieten. Het moet.” (27/01 13u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Woede over enorme ontploffing voor Nederlandse kust door opruimen WOII-bom: “Juist nu er meer bruinvissen zich dichter voor de kust bevinden”In Nederland is woede ontstaan over de gecontroleerde ontploffing van een zware bom uit de Tweede Wereldoorlog voor de kust van Zandvoort. De explosie zorgde voor een enorme knal en trillingen die tot kilometers ver gevoeld werden. Milieuorganisaties maken zich zorgen over de gevolgen ín de Noordzee. “De effecten van een dergelijke explosie kunnen catastrofaal zijn voor walvissen en zeker voor bruinvissen”, klinkt het. (27/01 12u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Agressieve toon Powell weegt op Europese beurzen11:03 De Europese beurzen volgen donderdag de terugval van Wall Street woensdagavond, omdat beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) de rente sneller zal verhogen dan verwacht. (27/01 11u15 - De Tijd)
21x Waarom een coronabesmetting uit 2021 topdarter Dimitri Van den Bergh wel eens duur te staan kan komenVrijdagavond gooit Dimitri Van den Bergh (PDC 9) zijn dartsseizoen op gang met een wedstrijd tegen Ian White (PDC 24) op de Masters. Een seizoen waarin er heel wat op het spel staat voor ‘The Dreammaker’. (27/01 11u15 - Het Belang van Limburg)
21x Ook Herk-de-Stad en Zoutleeuw werden afgelopen zomer getroffen door watersnood, maar volgens criteria was het daar geen rampDe dijken braken door en hele straten stonden onder. Ook sommige delen van Vlaanderen werden afgelopen zomer getroffen door watersnood. Toch bepalen wetenschappelijke criteria dat er géén sprake was van een ramp voor de inwoners van Herk-de-Stad en Zoutleeuw. “Nochtans stond de Vlaamse overheid hier zelf met de laarzen in het water.” (27/01 11u15 - Het Nieuwsblad)
21x Minister-president Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te latenVlaams minister-president Jan Jambon gaat er bij Oostenrijk en Italië op aandringen om jongeren tussen 12 en 18 jaar, die nog geen boosterprik hebben gekregen, op hun grondgebied toe te laten. Dat laat zijn kabinet aan Belga weten. (27/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
21x 44-jarige vermiste Genkenaar in goede gezondheid teruggevondenDe 44-jarige Genkenaar die maandagochtend verdween, is in goede gezondheid teruggevonden. Dat laat de federale politie weten. (27/01 10u15 - Het Belang van Limburg)
21x Waarom links de kiezer helemaal kwijt is in FrankrijkVandaag beginnen in Frankrijk de linkse voorverkiezingen, bedoeld om een gezamenlijke kandidaat te nomineren voor de presidentsverkiezingen in april. Maar de belangrijkste linkse uitdagers boycotten die voorverkiezing en geen van hen maakt een kans tegen Emmanuel Macron. (27/01 10u15 - De Morgen)
21x Neil Young haalt al zijn muziek van Spotify wegens desinformatie op het platform: ‘Het is Joe Rogan of Young, maar niet allebei’De muziek van Neil Young (76) wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. Dat gebeurt op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag had gedaan over de podcast van comedian Joe Rogan, waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid. (27/01 10u15 - De Morgen)
21x Renault, Nissan en Mitsubishi investeren 23 miljard euro in elektrische auto'sRenault, Nissan en Mitsubishi Motors zullen de komende vijf jaar 23 miljard euro investeren in de elektrificatie van hun voertuigen. Tegen 2030 willen ze 35 nieuwe elektrische modellen op de markt brengen. (27/01 10u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Donald Trump twijfelt niet over zijn kansen en noemt zichzelf de ‘45ste en 47ste’ president van de VSDe Amerikaanse oud-president Trump zinspeelt op een nieuwe gooi naar het presidentschap. Dat blijkt althans uit een op camera vastgelegd moment tijdens een golfspelletje in Florida waar Trump wordt geïntroduceerd als ‘de 45ste president van de Verenigde Staten’. Daarop draait de oud-president zich om en corrigeert hij de spreker: ‘De 45ste en 47ste’. (27/01 09u15 - De Morgen)
21x Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de MaanEen trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld. (27/01 08u15 - Het Belang van Limburg)
21x Noord-Korea vuurt voor zesde keer deze maand projectiel afNoord-Korea heeft donderdag twee projectielen afgevuurd die neerkwamen in de zee ten oosten van het land, meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. Het is de zesde keer deze maand dat het land een projectiel afvuurt. (27/01 07u15 - De Standaard)
21x Gemiddeld aantal besmettingen klimt boven de 50.000Er komt voorlopig nog geen kentering in de coronacijfers. Zowel het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames als de sterfgevallen blijven sterk toenemen. Andere varianten dan Omikron komen amper nog voor. (27/01 07u15 - De Standaard)
21x Nieuwkomer Jean-Pierre (53) in ‘Don‘t worry be happy’ is een moderne nomade: “De druk om elke dag geld te verdienen is weg”Hij leeft in een ‘tent op wielen’, heeft amper spullen en staat vol tatoeages. Maak kennis met Jean-Pierre Letienne (53), een nieuwe smaakmaker in Don‘t worry be happy op Play4. “Ik heb spijt dat ik niet eerder op deze manier ben gaan leven”, zegt hij. (27/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Opperrechter gaat met pensioen, en zo krijgt president Joe Biden toch kans om stempel te drukken op HooggerechtshofDe Amerikaanse opperrechter Stephen Breyer gaat met pensioen. En de timing is geen toeval. President Joe Biden krijgt zo de kans om een nieuwe opperrechter te benoemen, een manier waarop presidenten lang na hun aftreden nog invloed kunnen hebben op de Amerikaanse samenleving. Al mag Biden dan zeker niet te lang treuzelen. (27/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x REACTIES. Begrafenissfeer in kleedkamer van Beerschot: “Er valt niemand iets te verwijten”De sfeer bij Beerschot was gelaten na de nieuwe mokerslag. Er moest gewonnen worden tegen Seraing, maar nu bedraagt de kloof met de voorlaatste al tien punten. “De kloof is groot, maar het is nog niet gedaan. Als wij opgeven, dan is het helemaal voorbij”, bleef Wouter Biebauw strijdvaardig. “Er valt niemand iets te verwijten”, reageerde aanvoerder Ryan Sanusi. Trainer Javier Torrente vond dat het tweede doelpunt van de thuisploeg afgekeurd moest worden. “Voor onze bank ging die speler van Seraing met twee voeten vooruit.” (27/01 00u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Intel blijft onder de lat met winstverwachting22:29 De chipmaker Intel voorspelde woensdag een winst voor het eerste kwartaal onder de verwachtingen van de analisten. Het aandeel van 's werelds grootste chipmaker ging in de nabeurshandel 3 procent lage... (26/01 23u15 - De Tijd)
21x Geld geven aan een kersverse moeder stimuleert de hersenen van haar babyLees meer > (26/01 23u15 - VRT NWS)
21x Stephen Breyer, progressieve rechter in Amerikaans Hooggerechtshof, gaat met pensioenLees meer > (26/01 23u15 - VRT NWS)
21x Historische inflatie doet Fed op rem staanDe Amerikaanse centrale bank wil de rente in maart voor het eerst sinds 2018 optrekken. (26/01 22u15 - De Standaard)
21x Navo overhandigt voorstellen aan Rusland met gebalde vuistDe Navo reikt Rusland diplomatiek de hand, ‘maar tegelijk bereiden we ons voor op het ergste’, zegt secretaris-generaal Jens Stoltenberg. ‘Actie tegen Oekraïne zal serieuze gevolgen hebben.’ (26/01 21u15 - De Standaard)
20x Orpea België neemt afstand van berichtgeving over wantoestanden in FrankrijkRusthuisuitbater Orpea in België heeft een brief gestuurd naar alle bewoners en hun families. Aanleiding is de publicatie van een boek in Frankrijk waarin de rusthuisuitbater in opspraak komt. In de brief beklemtoont de rusthuisuitbater dat de berichtgeving niets te maken heeft met Orpea in België. (27/01 21u15 - Het Nieuwsblad)
20x Denemarken, Ierland en Engeland lossen de teugels, maar ons land gaat in code rood. Hoe kan dat?Terwijl Denemarken, Ierland en Engeland de teugels nagenoeg helemaal lossen, gaat ons land vanaf vrijdag in code rood. Waarom houden wij wel vast aan de coronamaatregelen? (27/01 20u15 - De Morgen)
20x Wijkagent neergestoken bij middelbare school in Peer, 12-jarige leerling opgepaktLees meer > (27/01 19u15 - VRT NWS)
20x Chinese recordhouder in de ruimte is een vrouwDe Chinese taikonaute Wang Yaping heeft het cumulatieve verblijfsrecord van haar land in de ruimte op haar naam gezet. Dat meldt het officiële persbureau Xinhua vandaag. (27/01 19u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Koninklijk Besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gelden vanaf vrijdagHet Koninklijk Besluit met daarin de coronamaatregelen die het Overlegcomité afgelopen vrijdag nam, is gepubliceerd in het Staatsblad. De bewuste maatregelen treden vrijdag in werking, en zullen al zeker gelden tot en met 27 april. Een overzicht. (27/01 18u15 - De Standaard)
20x Dave De Kock tegen eind februari in België als overlevering wordt toegestaanDave De Kock, die in Nederland in de cel zit maar in België berecht zal worden voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes, verschijnt op 8 februari voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam, die zal oordelen over zijn overlevering. (27/01 18u15 - De Standaard)
20x De knoop die de federale regering niet krijgt doorgehakt: waarom is het zo moeilijk om de energiefactuur te doen dalen? Lees meer > (27/01 18u15 - VRT NWS)
20x Ex-Spice Girl Mel C brengt dit jaar nog haar autobiografie uitMelanie Chisholm (48) aka Mel C brengt dit najaar haar autobiografie uit. Het is voor de voormalige Spice Girl de eerste keer dat ze een autobiografisch boek schrijft. Naar eigen zeggen is ze er eindelijk klaar voor om “haar verhaal te vertellen”. (27/01 18u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Vliegende auto mag officieel de lucht in: ‘Reizen zal voorgoed veranderen’Wie droomt er niet van om zijn auto te starten, een stukje te rijden en dan gewoon op te stijgen? Binnenkort kan het realiteit worden. De Aircar van de Slovaakse ontwikkelaar Klein Vision heeft alle nodige tests doorstaan om officieel de lucht in te mogen. In de video ziet u een succesvolle testvlucht, dat het toestel vorig jaar maakte, tussen twee luchthavens in Slovakije.  (27/01 17u15 - De Standaard)
20x INTERVIEW. Deense topviroloog houdt zijn hart vast voor eigen land: “Alles opengooien is gewoon veel te vroeg. Dit zal tot een explosie aan nieuwe besmettingen leiden”“Of dit goed afloopt? Daar vrees ik heel hard voor. Onbegrijpelijk dat mijn eigen Deense regering deze beslissing heeft genomen. Het aantal besmettingen zal de komende weken niet te overzien zijn.” Aldus de Deense topviroloog Jørgen Eskild Petersen over het eerste ‘rijk der vrijheid’ in de Europese Unie. Gisteren kondigde de Deense regering trots aan dat daar vanaf 1 februari weer alles mag én niets nog hoeft: “Maar wacht toch nog maar even met ons na te bootsen”, waarschuwt professor Petersen. (27/01 17u15 - Het Laatste Nieuws)
20x BV 24/7. Viktor Verhulst heeft duidelijk grote honger en Eva De Roo moet even bijtankenThe show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. (27/01 17u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Europees Geneesmiddelenbureau zet licht op groen voor coronapil van PfizerLees meer > (27/01 16u15 - VRT NWS)
20x Polen is begonnen met bouw van  omstreden "migrantenmuur" langs de grens met Wit-Rusland Lees meer > (27/01 16u15 - VRT NWS)
20x Boomstamgraf uit 9e eeuw opgesteld in kerk Munsterbilzen: "Zeldzaam exemplaar uit Karolingische tijd"Lees meer > (27/01 16u15 - VRT NWS)
20x Tot 300.000 besmettingen per dag: ‘Ooit raakt de brandstof voor het virus op’Met meer dan 75.000 besmettingen afgelopen maandag is er opnieuw, voor de zoveelste keer al deze maand, een dagrecord gevestigd. Al ligt het werkelijke cijfer waarschijnlijk drie tot vier keer hoger. Vraag blijft of de piek daarmee in zicht is. (27/01 16u15 - De Morgen)
20x Mediamarkt wil gamingcomputers met racistische apparaatnaam herinstallerenElektronicaketen Mediamarkt heeft computers verkocht met een programma waarvan de apparaatnaam een racistische term bevat. Het bedrijf zegt zelf geen schuld te treffen en heeft het over een ‘onacceptabel voorval’. (27/01 15u15 - De Standaard)
20x CELEB 24/7. Cristiano Ronaldo is een trotse papa en Amy Schumer doet een beetje gekNiets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream. (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
20x VB: “Groeipakket trekt massaal Afghaanse minderjarigen naar Vlaanderen”Het aantal niet-begeleide minderjarige vreemdelingen dat naar ons land komt en zijn weg vindt naar het Vlaamse Groeipakket steeg op twee jaar met 60%. De toename is vooral toe te schrijven aan Afghaanse minderjarigen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) opvroeg bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Ziekenhuis in Brussel zet per vergissing boosterprikken bij jongeren onder de 18 die op skivakantie willen gaanLees meer > (27/01 14u15 - VRT NWS)
20x Oorlogsjournalist Robin Ramaekers over de oplopende spanning: “Er worden in Kiev bunkers in gereedheid gebracht”De spanning in Oekraïne blijft oplopen nu de NAVO én de Verenigde Staten nee zeggen tegen elke Russische eis. In de straten van Kiev groeit de bezorgdheid, stelt onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers ter plekke vast. Er worden zelfs bunkers in gereedheid gebracht. “De meeste mensen zijn ofwel bang ofwel net erg strijdvaardig en bereid om zelf de wapens op te nemen”, klinkt het. (27/01 14u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Ziekenhuis in Brussel zet per abuis boosterprikken bij jongeren onder de 18 die op skivakantie willen gaanLees meer > (27/01 13u15 - VRT NWS)
20x Oorlog aan top Italiaanse verzekeringsreus Generali11:48 De Italiaanse verzekeraar Generali, een van de grootste ter wereld, is in de ban van een machtsstrijd tussen zijn grote aandeelhouders. Drie van de dertien bestuurders namen al ontslag. (27/01 12u15 - De Tijd)
20x Jonge belegger schrijft boek voor jonge beleggers11:33 De jonge belegger Cédric Proost dringt erop aan om in de cijfers van een bedrijf te duiken. 'Kijk niet alleen naar het verhaal', zegt de auteur van een boek voor jonge beleggers. (27/01 12u15 - De Tijd)
20x Elektrificatie drijft Renault en Nissan weer samen11:24 De miljardeninvesteringen die op korte termijn nodig zijn voor de omslag naar elektrificatie reanimeert de zieltogende samenwerking tussen Renault en Nissan. Ze gaan samen batterijen en platformen voo... (27/01 12u15 - De Tijd)
20x Chipschaarste duwt Franse techbelofte Sigfox over de rand11:14 Het in internet of things gespecialiseerde Sigfox gaat onder gerechtelijke bescherming op zoek naar een overnemer. De chipschaarste was voor de Franse techbelofte de druppel die de emmer deed overlope... (27/01 12u15 - De Tijd)
20x Staatssecretaris Sammy Mahdi wil haatprediker alsnog het land uitzetten: ‘Elementen in het dossier zijn toch niet min’De Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten omdat hij een ‘bedreiging voor de samenleving’ vormt. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er echter een stokje voor, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi laat weten zich niet zomaar neer te leggen bij die beslissing. (27/01 12u15 - De Morgen)
20x Chanel pakt uit met royal te paard op catwalk Paris Fashion WeekEen paard op de catwalk? Het Franse modehuis Chanel vond het geen slecht idee. De opener van hun show was niemand minder dan Charlotte Gasiraghi, de dochter van prinses Caroline van Monaco, op haar paard. Na haar passage volgend de andere modellen te voet.  (27/01 11u15 - De Standaard)
20x Coronablog - Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren tussen 12 en 18 zonder boosterprik toe te latenLees meer > (27/01 11u15 - VRT NWS)
20x Staatssecretaris Mahdi gaat nieuwe poging doen om "haatprediker" het land uit te krijgenLees meer > (27/01 11u15 - VRT NWS)
20x Overheid vraagt studie naar rol van NMBS bij deportaties in Tweede WereldoorlogLees meer > (27/01 11u15 - VRT NWS)
20x Wat een wervelwind: Ashleigh Barty na alweer een dominante match naar allereerste finale op de Australian OpenAshleigh Barty heeft zich donderdag als eerste speelster geplaatst voor de finale van de Australian Open in Melbourne. De thuisspeelster en nummer 1 van de wereld haalde het overtuigend in twee korte sets van de Amerikaanse Madison Keys (WTA 51). (27/01 11u15 - Het Belang van Limburg)
20x Hogere tarieven bij NMBS, en geen telefoontjes meer na de werkuren: dit verandert er op 1 februariOp 1 februari zullen er opnieuw enkele dingen veranderen in ons land. Zo past de NMBS naar jaarlijkse gewoonte haar tarieven aan, mag een baas federale ambtenaren niet meer bellen na de uren en worden ex-kankerpatiënten beter beschermd bij het afsluiten van een verzekering. (27/01 11u15 - Het Nieuwsblad)
20x Het geld gaat automatisch van je rekening, maar dat kan ook gevaarlijk zijn: de voor- en nadelen van een domiciliëring bij je bankOeps, die gsm-factuur is nog niet betaald. Het overkomt ons allemaal weleens. Het is daarom aanlokkelijk een domiciliëring te starten, waarmee een bedrijf automatisch een afgesproken bedrag van je rekening kan halen. Maar is dat wel zo veilig? En hoe zet je een domiciliëring stop? (27/01 11u15 - Het Nieuwsblad)
20x Live - Jambon: ‘Tieners zonder booster aan de grens tegenhouden, is schieten met een kanon op een mug’Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (27/01 11u15 - De Morgen)
20x Muskusrat terug van weggeweestNa jaren van zo goed als uitgeroeid te zijn geweest, is de muskusrat terug in Vlaanderen. Vooral in de grensstreek met Nederland is opnieuw sprake van grote aantallen. (27/01 11u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Spotify verkiest controversiële podcasthost boven Neil Young09:39 De muziek van de Canadese rockster Neil Young wordt binnenkort van Spotify verwijderd. Het streamingplatform blijft doof voor de kritiek op zijn populairste podcasthost. (27/01 10u15 - De Tijd)
20x Kelders ondergelopen door groot waterlek in Lanaken: “Voor duizenden euro’s schade”In de nacht van woensdag op donderdag is een groot waterlek ontstaan in de Winkelstraat in het centrum van Lanaken. Verschillende kelders van de omliggende handelszaken liepen onder, wat voor duizenden euro’s aan schade zorgde. (27/01 10u15 - Het Belang van Limburg)
20x Galapagos knalt 9 procent hoger na komst Paul Stoffels09:12 De komst van farmazwaargewicht Paul Stoffels als CEO kust de koers van de geplaagde biotechspeler tot leven. (27/01 09u15 - De Tijd)
20x "Hoelang kunnen wij dit als politie nog tolereren?": korpschef kaart geweld tegen agenten aan in open briefLees meer > (27/01 09u15 - VRT NWS)
20x Bekijk nu al de 4.176 baby’tjes in onze BabyspecialBenieuwd naar de baby’tjes in onze jaarlijkse Babyspecial? Bewonder de 2.077 meisjes en 2.099 jongens geboren in 2021 in het Babyspecial-webalbum (27/01 09u15 - Het Belang van Limburg)
20x Adrie Van der Poel is kritisch over het ‘nieuwe’ veldrijden en doet opmerkelijke uitspraak: “Wout van Aert is slim, maar geen aanvaller”De Van der Poels blijven in groep thuis van het WK veldrijden. Naast Mathieu reizen ook broer David en papa Adrie niet mee naar de VS. En dus had die laatste tijd voor een paar interviews. Over de rug van zijn zonen, Wout van Aert en de huidige crossparcoursen. (27/01 09u15 - Het Belang van Limburg)
20x Ook na besmetting blijft je coronapas groen, maar dat betekent niet dat je zomaar café binnen kanNu meer dan 50.000 Belgen per dag te horen krijgen dat ze besmet zijn met het coronavirus, valt het veel mensen op dat hun coronapas groen blijft. “Toegang tot evenement verleend”, zegt die. Toch blijkt dat niet het geval wanneer je code gescand wordt. Hoe komt dat? (27/01 09u15 - Het Nieuwsblad)
20x Deutsche Bank boekt hoogste winst in tien jaar08:08 De grootste bankgroep van Duitsland wil 700 miljoen naar zijn aandeelhouders laten terugvloeien nu ze voor het tweede jaar op rij uit de rode cijfers is gebleven. (27/01 08u15 - De Tijd)
20x Minder meldingen van geweld tegen politieHet aantal pv’s voor geweldplegingen tegen de politie is in 2021 met bijna een kwart gedaald ten opzichte van 2020. De daling was het sterkst in Brussel. (27/01 08u15 - De Standaard)
20x Coronablog - Onderwijskoepels tevreden met versoepelde quarantaineregels, vakbonden wijzen op risico'sLees meer > (27/01 08u15 - VRT NWS)
20x Uniek beeld van Paola, Filip en Mathilde, zijn de plooien gladgestreken? “Dit kan helend zijn voor alle partijen”Aan de tv-documentaire die de 84-jarige koningin Paola over haar leven maakte, heeft de volledige koninklijke familie meegewerkt. Óók koning Filip en prins Laurent, haar twee zonen met wie de relatie getroebleerd is (geweest). Dat zij bereid waren voor de camera over hun moeder te praten, vindt onze royaltywatcher Wim Dehandschutter opzienbarend. En een teken dat ze in Laken het pijnlijke verleden een plaats willen geven. (27/01 08u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Denemarken schrapt alle beperkingen ondanks coronagolf: ‘We verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden’Denemarken schrapt volgende week alle binnenlandse coronamaatregelen, ondanks de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. Covid is geen gevaar meer voor de samenleving, is de boodschap. ‘We nemen afscheid van beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden’, zei premier Mette Frederiksen. Zij prees de ‘solide verdediging’ van coronavaccins. (27/01 08u15 - De Morgen)
20x Coronablog | Moderna start klinische proeven met vaccin gericht op omikronvariantVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (27/01 07u15 - De Standaard)
20x Onderzoek naar rol NMBS bij holocaust: Belgische spoorwegen deporteerden 25.000 mensenDe Belgische overheid heeft een onafhankelijke studie besteld naar de rol van de NMBS bij de deportaties in WO II. Mogelijk legt deze studie de weg open voor schadevergoedingen, zoals in Nederland. (27/01 07u15 - De Morgen)
20x Afgelopen maandag 73.000 nieuwe besmettingen, ook opnames stijgen: dit zijn de meest recente coronacijfersEr komt voorlopig nog geen kentering in de coronacijfers. Zowel het aantal besmettingen, de ziekenhuisopnames als de sterfgevallen blijven sterk toenemen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. (27/01 07u15 - De Morgen)
20x Wat 15 jaar een smartphone gebruiken met uw hersenen heeft gedaanAmper 15 jaar na de introductie van de iPhone zijn smartphones niet meer weg te denken uit ons leven. Volgens experts is dat niet noodzakelijk goed nieuws. Overmatig gebruik kan een nefaste invloed op onze cognitieve vaardigheden hebben. Wanneer is het tijd om de uitknop in te drukken? (27/01 07u15 - De Morgen)
20x Een blik op de coronacijfers - Gemiddeld aantal besmettingen per dag boven de 50.000Lees meer > (27/01 06u15 - VRT NWS)
20x Zakenpartner van Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt verdacht van grootschalige drugstrafiekTwee familieleden van Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt zijn in Nederland opgepakt als verdachten bij grootschalige drugssmokkel. Een van hen fungeert als zijn zakenpartner. Diens zoon zou mee achter het grootste ontmantelde drugslabo in ons land ooit zitten. (27/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Metejoor bezorgt patiënt Enes een onvergetelijk moment in ‘Een echte job’Nu het einde van hun eerste stageweek nadert, vinden de nieuwe verpleegkundigen stilaan hun draai in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Frances Lefebure bouwt met haar collega’s een feestje op de dienst oncologie. Metejoor maakt in het revalidatiecentrum de 26-jarige Enes gelukkig met een fietstochtje. (27/01 05u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Levenslang in de greep van mannen: Janet Jackson legt verleden bloot in 4 uur lange docuEen pestende Michael Jackson. Een tirannieke vader. ‘Nipplegate’ en een geheime baby. Niets blijft onbesproken in een vier uur durende documentaire over Janet Jackson (55). De zangeres onthult er privédetails uit haar leven, met centraal: de mannen die haar jarenlang onder de knoet hielden. “Ik ben ongelooflijk naïef geweest.” (27/01 05u15 - Het Nieuwsblad)
20x Ze laten zichzelf bewust besmetten om op reis te kunnen: artsen signaleren onrustwekkende trend bij jongerenSteeds meer huisartsen vernemen dat jongeren zich bewust laten besmetten door het coronavirus. Het gaat om zestien- en zeventienjarige scholieren die (nog) niet in aanmerking komen voor een boosterprik. Ze vrezen dat ze daarom in de krokusvakantie niet naar het buitenland zullen kunnen afreizen. In het herstelcertificaat zien ze hun reisgarantie. En de prijs die ze daarvoor willen betalen, is een moedwillige besmetting. “Het is belangrijk dat er snel een boosterprik komt voor hen.” (27/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Rode Duivels dreigen vanavond hun eerste plek op de FIFA-ranking kwijt te raken na ruim drie jaar op kopDe grootste verwezenlijking van de Gouden Generatie staat de komende dagen op het spel. De Rode Duivels dreigen hun eerste plek op de FIFA-ranking, die ze nu al drie jaar en drie maanden bezetten, immers kwijt te raken aan Brazilië. Het is duimen dat de Brazilianen geen zes op zes pakken. (27/01 03u15 - Het Nieuwsblad)
20x Corona duwt zelfs spaarzaam Lierse K. in het rood, voorzitter past bijCorona heeft de portemonnee van de clubs uit 1B ferm geteisterd. Velen onder hen gaan stevig in het rood en zelfs het spaarzame Lierse kon geen positieve cijfers voorleggen. Dat blijkt uit de jaarrekening die de club recent neerlegde. De Pallieters sloten af met een verlies van 911.000 euro. (27/01 00u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Nora Gharib gelooft haar oren niet in 'Een Echte Job': “Komt recht uit een horrorfilm”Nora Gharib (28) doet stage op de afdeling neurologie in het VTM-programma ‘Een Echte Job’ en daar toont haar stagementor een toestel waarmee het hoofd gestabiliseerd kan worden bij een nekfractuur. Nora weet niet wat ze hoort. “Ik vond het echt afschuwelijk.” (27/01 22u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige agent neersteekt in Peer en weglooptDonderdagmiddag werd in Peer een wijkagent neergestoken door een jongen van 12 jaar. De beelden doen inmiddels de ronde via sociale media. De man werd naar het ziekenhuis van Pelt gebracht. Er was op geen enkel moment levensgevaar. (27/01 21u15 - Het Belang van Limburg)
19x VUB-medewerker ontslagen na grensoverschrijdend gedragDe Vrije Universiteit Brussel heeft een van zijn medewerkers, na 'verschillende meldingen van onder meer grensoverschrijdend gedrag' ontslagen. Dat meldt de Brusselse universiteit donderdagavond in een beknopte mededeling. (27/01 21u15 - Het Laatste Nieuws)
19x “’s Middags warm eten, dat is beter”, zegt Jeroen Meus. Maar klopt dat ook?“Als ik op pensioen ben, ga ik zoals mijn grootouders ook ’s middags warm eten. Dat is beter.” Dat zei Jeroen Meus gisteren in Dagelijkse kost. Klopt dat? En moeten we dan niet allemaal terugkeren naar die oude gewoonte? (27/01 19u15 - Het Belang van Limburg)
19x Zeldzaam werk van Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild in New YorkIn New York is donderdag een zeldzaam schilderwerk van de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild (zo'n 40 miljoen euro). Dat meldt veilinghuis Sotheby's. (27/01 19u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Levensverhaal van Julie Van Espen verschijnt in boekvormHet levensverhaal van Julie Van Espen, de jonge vrouw uit Schoten die in 2019 vermoord werd door Steve Bakelmans, verschijnt binnenkort in boekvorm. Dat meldt de vzw Punt, een advies- en informatiecentrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag waarnaar de opbrengst van de boekverkoop zal gaan. (27/01 18u15 - De Standaard)
19x Er mocht ‘in GEEN GEVAL’ onderscheid tussen wel- en niet-gevaccineerde jongeren komen. Toch gebeurt nu precies datMaak alsjeblieft geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen. Dat vroeg de Hoge Gezondheidsraad vorig jaar nog in een advies. Toch is net dat wat er nu gebeurt in de quarantaineregels in het secundair onderwijs. Hoe komt dat? (27/01 18u15 - De Morgen)
19x Biden mag nieuwe opperrechter kiezenDe Amerikaanse opperrechter Stephen Breyer gaat met pensioen. Dat betekent dat president Joe Biden een verkiezingsbelofte kan vervullen: de eerste zwarte vrouw ooit benoemen als rechter aan het Hooggerechtshof. (27/01 17u15 - De Standaard)
19x In Nederland heten honderden vrouwen deze week Peter op LinkedIn: wat is er aan de hand?Lees meer > (27/01 17u15 - VRT NWS)
19x ‘Onze klanten konden niet op reis. Dus kochten ze maar een Lamborghini’De autoverkoop kende in 2021 een serieuze dip door de coronacrisis. Maar bij de luxemerken hebben ze daar weinig van gemerkt. Integendeel: ‘Onze klanten konden niet op reis en dus schaften ze zich maar een Lamborghini aan.’ (27/01 17u15 - De Morgen)
19x Rusland heeft zijn ‘geschreven antwoorden’ van de VS en de NAVO - wat nu?De Verenigde Staten en de NAVO hebben hun geschreven antwoorden gegeven op de Russische voorstellen van december. Rusland ziet dat zijn belangrijkste eisen niet zijn ingewilligd, maar erkent dat er ruimte is om verder te praten. President Poetin, al een poos stil, houdt de kaarten nog aan de borst. Het antwoord op de vraag ‘wat nu?’ kennen we niet, maar als je terugkijkt naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd, valt een aantal zaken op. (27/01 17u15 - De Morgen)
19x Kerncentrales fotograferen of filmen voortaan verboden zonder voorafgaande toestemmingHet is vanaf vandaag verboden om een kerncentrale te fotograferen of te filmen zonder voorafgaande toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC). Dat schrijft VRT en heeft het FANC bevestigd aan Belga. (27/01 17u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Einde van een tijdperk: geen bloemen uit Nederland meer bij zegen van de paus met Pasen in RomeLees meer > (27/01 16u15 - VRT NWS)
19x Petra De Sutter (Groen) over verkoop krantenwinkels Bpost aan gokbedrijf: "Pas nadien op de hoogte gebracht"Lees meer > (27/01 16u15 - VRT NWS)
19x Amper één week voor de Winterspelen barst de bom in de Nederlandse schaatswereld: “Ik wist niet wat ik zag”De ploeg van de Nederlandse topschaatsers Irene Schouten en Jorrit Bergsma heeft anderhalve week voor de start van de Winterspelen een flinke bom tot ontploffing gebracht in de schaatswereld. Diverse betrokkenen zijn aangeslagen na het zien van de meest recente aflevering van een videoserie van Team Zaanlander, waarin onder anderen schaatsster Ireen Wüst en bondscoach Jan Coopmans weinig respectvol worden bejegend. “Ik vind het onthutsend en weinig verheffend”, zegt Coopmans enkele uren voor vertrek naar Peking. (27/01 16u15 - Het Nieuwsblad)
19x Kritiek op verschil in quarantaineregels voor wel en niet-gevaccineerde tieners (maar regel is niet nieuw)Lees meer > (27/01 15u15 - VRT NWS)
19x Denemarken, Ierland, Engeland en Schotland schaffen bijna alle coronamaatregelen af: waarom kan dat niet bij ons?In Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk worden nagenoeg alle coronamaatregelen afgeschaft. Nochtans gaan in Denemarken de coronacijfers nog altijd omhoog. Net als bij ons. Waarom kunnen ook wij de maatregelen dan niet laten varen? “De regeringen van deze landen hebben een keuze gemaakt en ik weet in alle eerlijkheid niet of het de beste is”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs. (27/01 15u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Overzicht | Dit zijn de huidige quarantaineregelsDe ministers zijn woensdagavond tot een nieuw akkoord gekomen over de afschaffing van de quarantainemaatregelen in het onderwijs. Alleen wie positief test, moet nog thuisblijven. Ook de regels voor volwassen zijn begin januari aangepast. Hieronder een overzicht. (27/01 14u15 - De Standaard)
19x Galapagos neemt Bel20 op sleeptouw12:00 De Europese beurzen kenden een rode opening en vervolgens een fors intraday herstel. (27/01 12u15 - De Tijd)
19x Rusland reageert afwijzend op voorstel VS inzake Oekraïne: "Dit houdt geen rekening met ons standpunt"Lees meer > (27/01 12u15 - VRT NWS)
19x Binnenkort kan je gratis snoepen in het park van Domein Bovy in Heusden-Zolder“Wat is er leuker en lekkerder dan plukken en eten uit de natuur?”, zegt Ilse Plessers van het Regionaal Landschap Lage Kempen. (27/01 12u15 - Het Belang van Limburg)
19x Galapagos knalt fors hoger na komst Paul Stoffels09:12 De komst van het farmazwaargewicht Paul Stoffels als CEO kust de koers van de geplaagde biotechspeler Galapagos tot leven. (27/01 11u15 - De Tijd)
19x Team van UGent gaat hoofd vrouwelijke prehistorische jager-verzamelaar namakenLees meer > (27/01 11u15 - VRT NWS)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

89x Mahdi krijgt haatprediker het land niet uit27/01 05u15 - Het Laatste Nieuws: De Belgische staat wil een geradicaliseerde haatprediker het land uitzetten omdat hij een 'bedreiging voor de samenleving' vormt. De Raad voor Vreemdelingenbetwistingen steekt er echter een stokje voor, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
70x INTERVIEW. Professor David Criekemans: “Als je hoort hoe men in Rusland over het Westen spreekt, dat is om koude rillingen van te krijgen”26/01 21u15 - Het Laatste Nieuws: De spanning om Oekraïne neemt niet af. Wel integendeel. “Dit kan zeer verkeerd aflopen”, zegt professor Internationale Politiek David Criekemans (48 - UAntwerpen). Gaat de gaskraan dan helemaal dicht? En donderen de beurzen in elkaar? Of komt er toch nog een onderhandelde oplossing?
54x Bizar: Duitse politie haalt 'rijdende vuilnisbak' van de weg27/01 07u15 - Het Laatste Nieuws: De politie van Essen in Duitsland heeft een ongelofelijk volle, vervuilde auto van de weg gehaald. De wagen zat zo vol met vuil en rotzooi dat de bestuurder nauwelijks kon remmen, koppelen en gas geven.
50x Gehaaste chauffeur van sneeuwruimer sloopt 47 auto's en verwondt twaalf automobilisten27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws: Een Amerikaanse chauffeur van een sneeuwruimer die dacht dat zijn werk op dubbele snelheid twee keer zo snel klaar zou zijn, heeft liefst 47 auto’s gesloopt. Twaalf automobilisten raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.
49x Vroeger het walhalla waar iedereen binnen wilde, nu aan rand van afgrond: hoe is het zover kunnen komen met Makro?27/01 09u15 - VRT NWS: Lees meer >
47x Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaald27/01 04u15 - De Standaard: De muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald nadat de zanger de streamingdienst voor een ultimatum had gezet.
44x Vrouw van 49 aangehouden voor choquerende moord op vijfjarig jongetje in Engeland27/01 09u15 - Het Laatste Nieuws: De Britse politie heeft een vrouw van 49 aangehouden voor de vreselijke moord op een vijfjarig jongetje in Coventry. De verdachte is niet de moeder van het kind, maar de nabestaanden kennen haar wel. De mama van het slachtoffertje was blijkbaar ook op de plaats van de misdaad. Buren hoorden haar in paniek roepen: “Mijn kind, mijn kind, bel de politie, bel de politie!”
43x Nord Stream 2 drukkingsmiddel in conflict rond Oekraïne: waarom is de gaspijpleiding zo belangrijk én omstreden?27/01 12u15 - Het Laatste Nieuws: Als Rusland besluit Oekraïne binnen te vallen, zal dat betekenen dat de gaspijpleiding Nord Stream 2 “niet doorgaat”. Dat zei Ned Price, de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, eerder deze week. Waarom is de gaspijpleiding die van Rusland naar Duitsland gaat al lange tijd zo omstreden?
43x Alle muziek van Neil Young wordt van Spotify gehaald27/01 02u15 - Knack: De muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. De streamingdienst bevestigt dat dit is besloten op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag deed over podcasts waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid.
42x Stuurt België binnenkort afgewezen asielzoekers terug naar Afghanistan?27/01 06u15 - Knack: Na een stopzetting van enkele maanden, is het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) van plan om opnieuw beslissingen te nemen over subsidiaire bescherming voor Afghanen die naar ons land kwamen. 'Sinds de machtswissel is het risico op willekeurig geweld manifest afgenomen', zegt topman Dirk Van den Bulck.

Statistieken

Artikels:
37465
Gelezen:
36875
Aantal lezers nu:
36


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2022 Naar boven