zaterdag 31 juli 2021, week 30


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 16u45
 
52x INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”“Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofiele van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.” (31/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
50x Piloot ziet persoon met jetpack op 1,5 kilometer hoogte: FBI doet onderzoekDe FBI en Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoeken of een persoon met een jetpack boven Los Angeles heeft gevlogen. Het jetpack werd gespot door een piloot van een vrachtvliegtuig op zo'n 1,5 kilometer hoogte, vlakbij het internationale vliegveld LAX. (31/07 00u15 - Het Laatste Nieuws)
45x Annie Geeraerts - ‘de Bomma’ uit ‘Familie’ - is vijf jaar samen met Paul: “Lichamelijk komt er niet veel meer bij kijken”“Ik kan niet ontkennen dat ik ervan geniet, al die aandacht van een man. Ik voel mij opnieuw meer vrouw.” Ontroerend mooi is het, als je die woorden mag optekenen uit de mond van iemand die maandag haar 95ste verjaardag viert. Het liefdesgeluk is Annie Geeraerts dan ook aan te zien. Intussen is ze vijf jaar samen met Paul (90). “Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik een échte familie heb.” (31/07 08u15 - Het Laatste Nieuws)
41x Belastingaangifte Trump moet naar het CongresDat heeft het ministerie van Justitie beslist. Democraten proberen al jaren belastingaangifte van Trump openbaar te krijgen, zoals in het verleden altijd gebeurde met de aangifte van de president van de VS. (30/07 23u15 - De Standaard)
40x COLUMN. Wat Vladimir Poetin denkt als hij in Moskou de medailletabel van Tokio overlooptIn een vorig leven als sportjournalist was Jan Segers aanwezig bij vijf Olympische Spelen. Dezer weken schrijft hij geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende olympische kop. Vandaag: Vladimir Poetin (31/07 06u15 - Het Laatste Nieuws)
39x Caroline (44) weigerde de geruchten over haar tweede man te geloven: “Wat ik toen zo fijn vond, zou mijn grootste miserie worden”Caroline (44) was al eens getrouwd geweest toen ze Hugo (66) leerde kennen. “Toen hij een sms stuurde om samen een koffie te gaan drinken, sloeg mijn hart een tel over.” Hugo was een man van de wereld. Charmant. Grappig. Interessant. Maar eigenlijk had Caroline toen al kunnen weten dat hij niet de man van haar dromen bleek. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
38x OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt, al 5 miljoen Vlamingen minstens deels gevaccineerdTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. (31/07 08u15 - Het Laatste Nieuws)
37x Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphonesDe smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag. (31/07 05u15 - Het Laatste Nieuws)
36x Gouverneur Florida laat ware gelaat zien en blokkeert mondmaskerplicht scholenDe gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft vrijdag per decreet een mondmaskerplicht op scholen in de staat geblokkeerd. DeSantis zei in een toespraak dat ouders zelf het recht moeten hebben om te beslissen of hun kinderen een mondmasker moeten dragen. (31/07 03u15 - Het Laatste Nieuws)
36x Dilsen-Stokkem: Wateroverlast: Verboden te wandelen, varen verboden, logeren niet toegestaan en niet vissenDe fietsveerpontjes blijven nog uit de vaart. De Vlaamse Waterweg moet de situatie grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat het veer weer veren kan. Het autoveer is voor langere tijd niet bruikbaar. Waterrecreatie (fluisterboten en kamp... (31/07 00u15 - Limburgnieuws.be)


33x Di Rupo verzet zich tegen onderzoekscommissie: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft de Waalse minister-president de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zullen zijn. Di Rupo verzet zich ook tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp. (31/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
30x Geoloog Manuel Sintubin: ‘Gascentrales zijn fout signaal om mensen mee te krijgen in klimaatstrijd’02:00 De noodtoestand is zo groot dat we elke extra molecule CO₂ moeten vermijden, zegt geoloog en ecomodernist Manuel Sintubin. We moeten ons dringend wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering, want... (31/07 02u15 - De Tijd)
30x Met welke coronamaatregelen moet je rekening houden aan zee deze zomer?Lees meer > (31/07 00u15 - VRT NWS)
30x Kinrooi: Reclameborden, plant en lantaarn gestolenOp een terras aan de Venlosesteenweg zijn vrijdag enkele reclameborden, een plant en een lantaarn gestolen. ... (31/07 00u15 - Limburgnieuws.be)
29x Optreden in Leuven stilgelegd wanneer concertgangers podium beklimmenOp Leuven Air in ­Heverlee waren donderdagavond optredens te zien van de Leuvense hiphopband Moody Mae en de Belgische rapper Yung Mavu. Maar dat verliep niet helemaal van een leien dakje. (31/07 10u15 - De Standaard)
29x Afrika's rijkste vrouw wordt geleidelijk blutDe Angolese zakenvrouw Isabel dos Santos moet opnieuw honderden miljoenen euro's onrechtmatig verworven vermogen teruggeven. Tijdschrift Forbes knikkerde haar al uit de miljardairslijst. (31/07 05u15 - Knack)
29x Staatsveiligheid waarschuwt voor Chinese smartphones01:30 De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst e... (31/07 02u15 - De Tijd)
29x Ik ga op reis en ik neem mee: een coronacertificaat. Hoe werkt het? En wat als ik een doorreis maak?Lees meer > (31/07 00u15 - VRT NWS)
29x CDC waarschuwt officieel: ‘Wie gevaccineerd is, geeft deltavariant net zo goed door als niet-gevaccineerden’Gevaccineerden kunnen het virus even goed doorgeven als niet-gevaccineerden. Tot die conclusie kwam het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse tegenhanger van Sciensano. Dat schrijft The New York Times. (30/07 22u15 - De Standaard)
28x Groeiende bezorgdheid over oprukkende delta-variant: wat weten we intussen? 5 vragen en antwoordenLees meer > (31/07 00u15 - VRT NWS)
28x Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries overleden na aanslagLees meer > (31/07 00u15 - VRT NWS)
27x Zangers blikken terug op ‘Tien Om Te Zien’: “Betty van ‘Big Brother’ stond backstage over te geven in een zakje”Zondag keren we in ‘Tien om te Zien: De Zomer van 199X’ terug naar 1997. Een legendarisch jaar, als we de artiesten die toen optraden mogen geloven. Ze vertellen over per helikopter naar optredens gevoerd worden, de aandacht van vrouwelijke fans en hun schone figuurtje van toen. “Tijdens de generale repetitie moest ik de mensen m’n liedje nog aanleren.” (31/07 10u15 - Het Laatste Nieuws)
27x ‘Met zonnepanelen alleen komen we er niet’03:30 Innoveren met zonne-energie in een conservatieve sector als de bouw, het kan. Meer zelfs: het moet van Europa. De expertise en de kennis zijn er in België. Nu is het wachten tot de bouwsector de omsla... (31/07 04u15 - De Tijd)
26x Werkgevers willen weten wie geprikt is en wie niet, maar mogen dat niet vragenBedrijven willen weten of hun werknemers al dan niet gevaccineerd zijn, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. “Wij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer”, zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka zaterdag in de Mediahuiskranten. (31/07 06u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Madeline zat met haar gezin en andere slachtoffers tien uur lang vast op een dak: “Elk van ons had kunnen sterven daar”De hallucinante beelden gingen heel Europa rond. Doodsbange mensen op een dak in Pepinster, schuilend voor het kolkende water dat toen al heelder huizen en reddeloze inwoners met zich had meegesleurd. In de gietende regen, onwetend of en wanneer er hulp zou komen. Een van die onfortuinlijke slachtoffers was Madeline Halleux (37), die met haar gezin tien uur vastzat op dat dak. “Elk van ons had kunnen sterven.” Haar reconstructie van wat op leven en dood een eeuwigheid leek. (31/07 05u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Maak kennis met de Belgische robinhoods: vier jonge beleggers aan het woord03:00 De Amerikaanse beleggingsapp Robinhood, die deze week naar de beurs trok, is razend populair bij jongeren, die massaal aan het beleggen slaan. Ook in ons land zijn er meer en meer robinhoods, een bijz... (31/07 03u15 - De Tijd)
26x Billie Eilish is veranderd, maar ook niet02:00 Op ‘Happier Than Ever’ zingt Billie Eilish over haar veranderde leven. Tegelijk blijft ze worstelen met dezelfde problemen als haar jonge fans. (31/07 02u15 - De Tijd)
25x Campingbewoners onteigend in Esneux na overstromingen: ‘Baksteen of niet, voor ons was dit thuis’Na de overstromingen in Esneux, vlak bij Luik, volgt een tweede klap voor een 175 campingbewoners. De gemeente onteigent hen. (31/07 12u15 - De Standaard)
25x ‘Zwarte zaterdag’ op Europese wegen door vakantiegangers: hier staan de filesHet is zaterdag een zogenaamde “zwarte zaterdag” voor het vakantieverkeer in Europa en dat is al goed te merken. Op de belangrijkste vakantieroutes is het al zeer druk, melden verkeersorganisaties VAB en Touring zaterdagochtend. In Frankrijk staat er om 7 uur al zo’n 200 kilometer file. Ook wie terugkeert naar België, riskeert vandaag in de file te staan. Mobiliteitsorganisatie VAB raadt dan ook aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag. (31/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
25x Schrijfster Mira Sethi: 'Seks is normaal, maar niet in Pakistan'De Pakistaanse schrijfster en actrice Mira Sethi (34) legt met haar verhalenbundel Are you Enjoying? de vinger op de zere wonde van de Pakistaanse maatschappij. Haar personages zitten in een identiteitscrisis en worstelen met zichzelf in hun zoektocht naar vrijheid in een samenleving die conservatisme en het patriarchaat omarmt. (31/07 05u15 - Knack)
25x Odoo-CEO Fabien Pinckaers: ‘Wij willen slagen waar Microsoft faalde’03:30 Op een boerderij in Wallonië bouwde ondernemer en ingenieur Fabien Pinckaers stap voor stap zijn softwarebedrijf Odoo uit tot de waardevolste techstart-up van België. De vers verworven eenhoornstatus ... (31/07 04u15 - De Tijd)
25x Van den Brom: “Als Onuachu niet meer lacht, dan zit het niet goed”Hij kon zijn ploeg in het veldspel niets verwijten. “Maar in de box hebben we verschrikkelijk verdedigd”, zuchtte John van den Brom. “Ook in Brugge en op Standard slikten we goals op stilstaande fases, dat kan niet langer.” (31/07 00u15 - Het Belang van Limburg)
24x Techambassadeur Martine Tempels: 'Als je niet graag doet wat je doet, blijft het niet duren'04:30 Dat ze dit jaar zestig werd, zette aan het denken. Net als corona. En dus geeft Martine Tempels haar job als topmanager bij Telenet op voor iets nieuws. ‘Ik wil nog eens CEO worden.’ (31/07 05u15 - De Tijd)
24x Reis naar de vrijheid: vervoering in een warm Toscaans kerkje04:00 ‘Estate’ noemen de Italianen de zomer. Maar in Asciano wordt deze week veel Nederlands gesproken. Corona kreeg het Festival Collegium Vocale Crete Senesi niet klein. Hooguit wat kleiner. ‘Soyons heure... (31/07 04u15 - De Tijd)
24x Op zoek naar concentratie: 'Ontwikkel je eigen interne keukenwekker'02:30 In dit tijdperk van afleiding is concentratie een superkracht. Kan ik me leren afsluiten van al die prikkels, zodat ik één kan worden met mijn taak? Een zoektocht naar flow. (31/07 03u15 - De Tijd)
24x De mondialisering van de emoties01:00 Tijdens de sportzomer overschouwt Rik Van Puymbroeck wat in en naast de sportarena gebeurt. (31/07 01u15 - De Tijd)
24x Misdaadjournalist versus onderwereld: moest Peter R. de Vries boeten voor zijn rol in "grootste drugsproces ooit"?Lees meer > (31/07 00u15 - VRT NWS)
24x VN-Comité tegen Foltering tikt België op vingers: buitensporig geweld en vervallen gevangenissenHet comité van de Verenigde Naties dat toekijkt op de naleving van het VN-Verdrag tegen foltering en andere wrede, onmenselijke en onterende behandeling of bestraffing, is niet mals voor ons land. In een rapport verwijst de CAT (Committee Against Torture) onder meer naar “het veelvuldig voorkomen” van politiegeweld en de overbevolking in gevangenissen. (31/07 00u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Amerikaanse politie schiet recordaantal mensen doodDe Amerikaanse politie heeft vorig jaar 1.021 mensen doodgeschoten. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post is dat het hoogste aantal sinds het dagblad zes jaar geleden begon met het registreren van dergelijke incidenten. (30/07 22u15 - De Standaard)
23x 16-jarig Ajax-talent samen met broer verongeluktAjax-talent Noah Gesser is vrijdagavond omgekomen bij een verkeersongeluk. Het bericht is bevestigd door een woordvoerder van de club, die spreekt van „vreselijk nieuws.” Ook de 18-jarige broer van de voetballer heeft het ongeval niet overleefd. (31/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
23x Binnenkort geen tol meer op drukke snelwegen in SpanjeGoed nieuws voor toeristen die met de auto naar Spanje afreizen: vanaf 1 september hoeven automobilisten daar geen tol meer te betalen op een aantal populaire snelwegen. Dit kan al snel tientallen euro’s vakantiegeld besparen. Dat meldt de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’. (31/07 12u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Nieuwsgierige bultrugwalvis komt wel zeer dicht bij groepje toeristenIn de golf van Californië, in Mexico, hebben enkele toeristen een zeer opvallende ontmoeting gehad. Tijdens een boottochtje nabij Isla Carmen werden ze even verrast door een bultrugwalvis. Een van de toeristen maakte met haar GoPro bovenstaande knappe beelden van dit moment. (31/07 11u15 - De Standaard)
23x Grote zorgen over deltavariant in VS, meer mensen laten zich vaccinerenHet aantal Amerikanen dat zich laat inenten tegen het coronavirus zit flink in de lift. Volgens de krant The Washington Post bericht hebben vrijdag 856.000 mensen zich laten vaccineren, het hoogste aantal sinds 3 juli. Vooral zuidelijke staten waar veel nieuwe besmettingen worden gemeld, zoals Louisiana en Arkansas, noteren een flinke toename van het aantal mensen dat zich laat vaccineren. (31/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Opnames coronapatiënten blijven stijgen, nu bijna honderd personen op intensieve zorgTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. (31/07 08u15 - De Standaard)
23x Coronablog - Opnieuw meer ziekenhuisopnames, aantal besmettingen daalt wel weerLees meer > (31/07 07u15 - VRT NWS)
23x Ruim 250 Chinezen besmet op tien dagen: “Zwaarste uitbraak sinds Wuhan”In China zijn in tien dagen tijd bijna tweehonderd mensen met het coronavirus besmet geraakt. Zeven onder hen verkeren in kritieke toestand. Staatsmedia noemen het de “zwaarste uitbraak” sinds de ellende startte in Wuhan. Die heeft zich inmiddels uitgebreid naar twee andere delen van het land verspreid, meldden lokale gezondheidsautoriteiten zaterdag. Het gaat om 55 nieuwe besmettingen in de provincie Fujian en de regio Chongqing. Eerder werden in vier andere provincies en in hoofdstad Beijing al uitbraken van de Delta-variant gemeld. (31/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Dit verandert op 1 augustus: consumptiecheques in meer winkels en aangetekende zendingen in de brievenbus Lees meer > (31/07 06u15 - VRT NWS)
23x De racist en seksist in Charles Darwin: een kind van zijn tijd?Charles Darwin valt in zijn werk geregeld te betrappen op seksistische en racistische uitspraken. Nu de cancelcultuur ook hem dreigt te treffen, wijst Dirk Draulans erop dat zijn wetenschappelijke erfenis moeiteloos overeind blijft. (31/07 05u15 - Knack)
23x Mag het een medaille meer zijn? Ook deze Belgen mogen nog dromen van olympisch eremetaalMet een bronzen plak voor Matthias Casse en een zilveren medaille voor Wout van Aert is het voorlopig een magere oogst wat eremetaal betreft voor België. Daar kan de komende dagen verandering in komen. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
23x FC Data | China is de maat voor alle dingen in tafeltennis00:30 De sportzomer in een statistiek. (31/07 01u15 - De Tijd)
23x Waarom testen steeds meer gevaccineerden positief op het coronavirus?Zijn we 'verraden' door de coronavaccins of vragen we gewoon te veel van ze? En wat betekent dat voor de pandemie? (30/07 17u15 - Knack)
22x De wetenschap achter de doorbraakinfectie: waarom testen steeds meer gevaccineerden positief op het coronavirus?Zijn we 'verraden' door de coronavaccins of vragen we gewoon te veel van ze? En wat betekent dat voor de pandemie? (31/07 11u15 - Knack)
22x Het meisje met de rugzak: wie is Sunisa Lee (18), de grote concurrente van Nina Derwael?Suni of Nina wordt het zondag. Maar wie is Sunisa Lee? Een meisje uit Minnesota met roots in Laos, dat op haar 18de al wat tegenslagen heeft moeten verwerken. Donderdag werd ze wel al olympisch kampioene. (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
22x Werkgevers willen weten wie geprikt is en wie niet09:31 Bedrijven willen weten of hun werknemers al dan niet gevaccineerd zijn, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. 'Wij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer', merkt de ... (31/07 10u15 - De Tijd)
22x Limburgse gemeenten ruimen Maasoevers op na noodweer: "Geen maat op wat achterbleef, van bierkratten tot botervlootjes"Lees meer > (31/07 10u15 - VRT NWS)
22x Geen feest in mineur: zo trapten de Lokerse Feesten de corona-editie op gangMondmaskers, drank die geleverd wordt aan tafel en een beperkt publiek opgedeeld in bubbels. De Lokerse feesten vieren hun 45ste editie sinds vrijdag met een reeks concerten die getekend worden door het coronavirus. Toch wordt het geen feest in mineur: ‘Ook zonder uitbundig dansen ontstaat er sfeer.’ (31/07 09u15 - De Morgen)
22x "Dankzij "The princess diaries" was ik plots wereld- en wereldberoemd… bij 6-jarigen welteverstaan!"Lees meer > (31/07 08u15 - VRT NWS)
22x Jonge Brusselaar sterft na politiearrestatieOpnieuw is een twintiger overleden na een politiearrestatie, zo melden RTL en Bruzz. Volgens de zus van de Brusselaar die overleed, is hij gestorven aan ‘een aframmeling door de politie’. (31/07 08u15 - De Morgen)
22x Minister Tinne Van der Straeten (Groen): ‘Die gascentrales moeten zo weinig mogelijk draaien’Haar vakantie moest ze even onderbreken omdat de kernuitstap aan het wankelen gaat. Wankelt ook het geloof van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen)? ‘Kernafval of een beperkte CO2-stijging? Voor mij is dat een no-brainer.’ (31/07 07u15 - De Morgen)
22x OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgtTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. (31/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Di Rupo: 'Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren'05:30 Het is nog onduidelijk hoeveel de heropbouw na de overstromingen Wallonië zal kosten, laat staan dat de Waalse regering weet hoe die te betalen. 'We weten enkel dat het om astronomische bedragen gaat'... (31/07 06u15 - De Tijd)
22x Massa-events mogen straks weer, maar overaanbod is er niet: “Onder ondernemers heerst veel angst”Wie over een Covid Safe Ticket beschikt, mag vanaf 13 augustus opnieuw tussen duizenden anderen staan dansen en zweten op evenementen in de buitenlucht. Verschillende testevents moeten daarom nu al aantonen dat straks ook festivals hun tenten weer veilig kunnen vullen, zonder afstandsregels en mondmaskers. “Mensen staan te popelen om nog eens buiten te komen.” (31/07 06u15 - Het Laatste Nieuws)
22x PORTRET. Nina Derwael (21) was zo’n energieke peuter dat haar ouders haar maar lieten turnen: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). Nu doet zijn dochter precies hetzelfde, maar dan aan de brug. De inzet is ook wat hoger dan vroeger: een gouden medaille op de Olympische Spelen. Wat behalve een ongelooflijk fantastische prestatie vooral het vervullen van een jarenlang gekoesterde droom zou zijn. (31/07 05u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Na grootste uitbraak sinds Wuhan: nog twee gebieden in China melden uitbraken coronavirusChina's ergste uitbraak van coronabesmettingen in maanden heeft zich naar twee andere delen van het land verspreid, zo meldden lokale gezondheidsautoriteiten zaterdag. (31/07 10u15 - Knack)
21x Wie is Sunisa Lee, de grote uitdager van Nina Derwael?Sunisa Lee pakte donderdag de olympische titel in de allroundfinale in het turnen en is zondag dé grote concurrente van Nina Derwael op de brug met ongelijke leggers. Maar wie is de 18-jarige Amerikaanse?Wie is Sunisa Lee, de grote uitdager van Nina Derwael op de brug? (31/07 10u15 - Knack)
21x Onderzoekers: 'Waarom coronamaatregelen nodig blijven bij hoge vaccinatiegraad'Een team van Europese onderzoekers roept op om de huidige coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en het dragen van mondmaskers, te behouden totdat iedereen volledig is gevaccineerd. De wetenschappers waarschuwen dat juist bij een hogere vaccinatiegraad de kans toeneemt dat zich een mutatie van het coronavirus ontwikkelt die resistent is tegen die vaccins. (31/07 09u15 - Knack)
21x Vertrek je straks met de auto op vakantie of naar huis? Met deze 5 tips vermijd je de grootste valkuilenLees meer > (31/07 08u15 - VRT NWS)
21x Aantal ziekenhuisopnames met covid-19 stijgt in ons land, aantal besmettingen per dag daaltTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis in ons land. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dit zijn alle coronacijfers: (31/07 08u15 - De Morgen)
21x Rijkste vrouw van Afrika moet 442 miljoen euro terugbetalenIsabel dos Santos, dochter van de Angolese oud-president, moet haar aandelen van het Angolese staatsoliebedrijf Sonangol teruggeven. Dat heeft het Nederlands Arbitrage Instituut bepaald. Het bezit stond geparkeerd bij een brievenbusfirma in Nederland. (31/07 08u15 - De Morgen)
21x Zo word je een topsportland dat medailles binnenrijft (en daarom lukt het België niet)Nina, Nafi, de hockeyers, de Belgian Cats... De jacht op olympisch goud duurt nog een week. Steeds meer landen gaan voor het allerhoogste. Maar hoe bereik je dat? Wat is het beste model, hoeveel kost het? En: hoe doet België het eigenlijk in de medaille­wedloop? (31/07 07u15 - De Morgen)
21x Minister Wouter Beke: ‘Verplicht vaccineren ligt op tafel, maar er zijn nog veel vragen’‘Verplicht vaccineren ligt op tafel, maar er moeten nog veel vragen beantwoord worden’, zei Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke tijdens een bezoek aan het vaccinatiecentrum van Kampenhout-Sas in Vlaams-Brabant. Daar gaf hij ook het wekelijkse persmoment over de vaccinatiecampagne. (31/07 07u15 - De Morgen)
21x Drie dagen lockdown in Australische stad Brisbane na zeven positieve coronagevallenIn Brisbane, de op twee na grootste stad van Australië, en delen van de staat Queensland is sinds zaterdagmiddag een strikte lockdown van drie dagen ingegaan, in een poging om de opmars van de deltavariant van het coronavirus in te dijken. Dat hebben de autoriteiten gemeld. (31/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
21x VS leggen Cuba nieuwe sancties op na onderdrukken demonstraties, regime krijgt hulp bondgenotenDe VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert. (31/07 06u15 - Het Laatste Nieuws)
21x Liveblog Spelen: overzicht van dag 8 met atletiek en Belgian HammersVan 23 juli tot 8 augustus is Tokio het centrum van de internationale sport. Blijf hier op de hoogte van alle actie op de Olympische Spelen. (31/07 05u15 - Knack)
21x Mondo Duplantis en vijf andere topatleten om in de gaten te houden op de Olympische SpelenMet het atletiektoernooi is vrijdag een nieuwe fase van de Olympische Spelen ingegaan. De komende tien dagen is er elke dag actie op de atletiekpiste en worden er dagelijks medailles uitgedeeld. Welke atleten moeten we in de gaten houden? We geven er alvast zes die een grote kans maken op goud. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
21x Onderzoek naar jeugdacteur voor mogelijk kindermisbruikEen acteur uit Antwerpen, bekend van kinder- en jeugdseries, doet in een undercoverreportage choquerende uitspraken over seks met minderjarigen. Het gerecht voert een onderzoek. (30/07 22u15 - De Standaard)
20x Nederlandse politie ontdekt "grootste productielocatie ooit" voor synthetische drugs, vlak bij Belgische grensLees meer > (31/07 12u15 - VRT NWS)
20x Gevaccineerden zijn toch besmettelijker dan gedacht: “Dit is verontrustend, een booster zal wel degelijk nodig zijn”Gevaccineerden verspreiden het coronavirus even gemakkelijk als wie niet gevaccineerd is. Dat meldt het Center for Disease Control and Prevention (CDC), zeg maar het Amerikaanse Sciensano, in een nieuw rapport. Wie gevaccineerd is, draagt namelijk evenveel virusdeeltjes als wie geen vaccin kreeg. “Dat nieuws is verontrustend en eigenlijk heel verwonderlijk”, zegt immunoloog Geert Leroux-Roels. (31/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
20x Bosbranden teisteren populaire Turkse vakantiegebieden en SiciliëDe Turkse hulpdiensten proberen nog steeds om enorme natuurbranden onder controle te krijgen. Minister van Landbouw Bekir Pakdemirli zei dat er nog tien branden woeden, waarvan zich er drie bevinden in de onder toeristen populaire provincie Antalya. Daar moesten deze week ook meerdere vakantiegangers worden geëvacueerd. Ook het Italiaanse eiland Sicilië kampt met talrijke natuurbranden. Het vliegverkeer van de bij toeristen populaire luchthaven bij Catania werd tijdelijk stilgelegd. (31/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
20x De watersnood en de coronacrisis leren ons dezelfde les: we worden verraden door onze overmoedTe weinig, te laat, te versnipperd: de gebrekkige respons op de watersnood doet aan de eerste reactie vanwege de overheid op de coronapandemie denken. De analyse dat dat ‘typisch Belgisch’ is, schiet tekort. Bart Eeckhout overschouwt de politieke week. (31/07 10u15 - De Morgen)
20x Biostatisticus is optimistisch, ondanks stijgende coronacijfers: “Epidemie gaat stilaan uitdoven”Maar liefst 93 procent van alle Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen het coronavirus. En ook in België kunnen we volgens experten op gelijkaardige cijfers rekenen. Als de overgrote meerderheid beschermd is, waarom stijgen onze cijfers dan nog? “We zitten op een kantelpunt”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers. “Mijn verwachting is dat de epidemie stilaan gaat uitdoven.” (31/07 09u15 - Gazet van Antwerpen)
20x Minister van Energie is stellig: ‘Die gascentrales moeten zo weinig mogelijk draaien’Haar vakantie moest ze even onderbreken omdat de kernuitstap aan het wankelen gaat. Wankelt ook het geloof van energieminister Tinne Van der Straeten (Groen)? ‘Kernafval of een beperkte CO2-stijging? Voor mij is dat een no-brainer.’ (31/07 09u15 - De Morgen)
20x Weerbericht | Fris met buienHet KMI verwacht zaterdag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de voormiddag kunnen er een paar lokale buitjes vallen, maar op vele plaatsen blijft het droog. In de loop van de namiddag vallen er meer buien die vooral over het oosten plaatselijk een onweerachtig karakter kunnen krijgen. Aan zee wordt het in de namiddag droog en is het zonniger. (31/07 08u15 - De Standaard)
20x Europese vakantieroutes lopen vast, wie kan vertrekt best zaterdagmiddag of zondagWie dit weekend met de auto richting de zon gaat of terugkeert van vakantie rekent best op extra reistijd. Er staan lange files richting het zuiden en op de terugweg. Wie nog op pad wil vertrekt het best na de middag of morgen, adviseert de VAB. (31/07 08u15 - De Standaard)
20x Druk vakantieweekend op de Europese autowegen: nu al 1.000 kilometer file in FrankrijkLees meer > (31/07 08u15 - VRT NWS)
20x Live - Geen medaille voor Belgian Hammers: mee met al het Olympisch nieuwsNa een jaar uitstel zijn de Olympische Spelen in Tokio eindelijk bezig. Twee weken lang staat alles in het teken van topsport. Volg de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. (31/07 08u15 - De Morgen)
20x Gambia en Senegal: de nieuwe achterdeur tot Europa05:30 Ook al liggen ze 1.700 kilometer van de Gambiaanse kust, de Canarische Eilanden zijn een nieuwe trekpleister geworden voor migranten die Europa willen bereiken. Wie maakt de oversteek? En wie wordt er... (31/07 06u15 - De Tijd)
20x President Trump oefende druk uit op Justitie inzake kiesfraude: 'Laat de rest aan mij over'Toenmalig president Donald Trump zette eind december 2020 tijdens een telefoongesprek de topfiguren van het ministerie van Justitie onder druk om de verkiezingsuitslag 'corrupt' te verklaren, onbetrouwbaar, ook al vond Justitie geen enkel bewijs van grootschalige fraude. (30/07 21u15 - Knack)
20x Niet-gevaccineerden betalen om zich tóch te laten prikken. Kan dat werken?De Amerikaanse regering heeft staten en steden opgeroepen 100 dollar uit te delen (84 euro) aan mensen die zich tegen corona laten vaccineren. Dat zal de vaccinatiebereidheid naar verwachting opkrikken, al is het de vraag hoeveel. (30/07 21u15 - De Morgen)
20x Sint-Truiden: 6de editie MonumentenrunDe stad Sint-Truiden organiseert op zaterdag 18 september de 6e editie van de succesvolle Monumentenrun. Na een jaar afwezigheid door de coronapandemie worden er dit jaar weer veel lopers verwacht in het stadscentrum. Online inschrijven voor de nieuw... (30/07 13u15 - Limburgnieuws.be)
19x Fatma Taspinar: “Fatma heeft geen kinderen: dat is een opmerking die ik niet graag hoor”“Ik ben een laatbloeier.” Ze zegt het meermaals in de loop van ons ­gesprek. Wanneer ze het over de middelbare school heeft bijvoorbeeld, waar ze twee jaar vertraging opliep. Maar ook als het gaat over haar werk: jarenlang achter de schermen, voor Fatma Taspinar (38) haar kans kreeg én greep als anker van het prestigieuze VRT-journaal. ­Resten nog de grote liefde en kinderen, die mogen stilaan weleens op haar pad komen. Maar ook daarin heeft ze vertrouwen. “Het komt goed. Ik geloof dat ik gezegend ben met een uitstekend gevoel voor timing.” (31/07 13u15 - Het Nieuwsblad)
19x Factcheck: nee, de Amerikaanse overheid stopt niet met de PCR-test vanwege onbetrouwbaarheidEen screenshot van een tweet, die zowel op Facebook als Twitter wordt verspreid, stelt dat de Amerikaanse overheidsdienst Center for Disease Control and Prevention zou stoppen met PCR-tests als middel om coronabesmettingen vast te stellen. Het instituut zou die beslissing hebben genomen omdat de tests onbetrouwbaar zouden zijn. Dat klopt niet. Het CDC trekt inderdaad één PCR-test in, maar die besl... (31/07 11u15 - Knack)
19x ZO ZIT DAT. Kan je nog besmet raken na vaccinatie? En verschilt dat per vaccin?De tweede spuit zit er bij een groot deel van de bevolking in. Toch tonen de cijfers dat besmettingen ook onder de gevaccineerden voorkomen. Hoe zit dat nu juist? We vroegen het aan professor Pierre Vandamme. (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
19x “Historische hittegolf” in Griekenland: temperaturen tot 46 graden op komstGriekenland heeft te kampen met een “historische en lange hittegolf”. Dat zeggen meteorologen. Het kwik kan de komende dagen op het vasteland oplopen tot liefst 46 graden Celsius. (31/07 11u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Coronablog | Nog twee gebieden in China melden uitbraken van coronavirusVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (31/07 10u15 - De Standaard)
19x Hevige bosbranden blijven Turken zorgen baren: "Zo erg en zoveel als dit jaar is het nog niet eerder geweest"Lees meer > (31/07 10u15 - VRT NWS)
19x 30 jaar geleden tekenden VS en Sovjet-Unie grootste ontwapeningsakkoord ooit: hoe staat het vandaag met kernontwapening?Lees meer > (31/07 10u15 - VRT NWS)
19x Simone Biles heeft last van ‘twisties’, maar ook jij kunt ermee te maken krijgenTurnster Simone Biles (24) kampt met ‘twisties’, een soort kortsluiting in de hersenen waardoor haar lichaam niet doet wat ze wil. Dat vertelt ze zelf op haar Instagramaccount. “Levensgevaarlijk”, volgens sportarts Luk Buyse (VUB). Maar niet enkel gymnasten krijgen ermee te maken. (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Simone Biles zegt af, dit zijn de concurrentes van Nina DerwaelDe Amerikaanse superster Simone Biles geeft ook forfait voor de finales van de brug en de sprong, die zondag plaatsvinden. Ze wacht nog even af om eventueel dinsdag afscheid te nemen in de vloer- en balkfinale. (31/07 05u15 - Het Nieuwsblad)
19x De band tussen hoogvliegers Mondo Duplantis en Ben Broeders, de hype van Tokio en de Belgische wereldtopper: “Het is tijd voor The Great Dance, man”Hij is 21 jaar, Amerikaanse Zweed en de hype van Tokio, want hij moet/kan/zal de voetsporen van Usain Bolt vullen. Hij is 26, Belg en speelt mee met de wereldtop polsstokspringen. Hoogvliegers Ben Broeders en zijn maatje Mondo Duplantis. “Ben is voor mij meer dan een atleet, ik beschouw hem als een goede vriend.” “Samen koffietjes drinken op een terras in Rome, zo word je vrienden.” (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Hier traint ze al vijftien jaar voor: Nina Derwael gaat zondag voor goud op de brug met ongelijke leggersNow is the time, zingt Regi in de olympische hymne die hij voor Team Belgium heeft gecomponeerd. Wel, zondag is het tijd. Als Nina Derwael (21) haar oefening goed doorkomt, wint ze goud of zilver. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Expert ziet kantelpunt in coronacrisis: “De epidemie is stilaan aan het uitdoven”Maar liefst 93 procent van alle Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen het coronavirus. En ook in België kunnen we volgens experten op gelijkaardige cijfers rekenen. Als de overgrote meerderheid beschermd is, waarom stijgen onze cijfers dan nog? “We zitten op een kantelpunt”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers. “Mijn verwachting is dat de epidemie stilaan gaat uitdoven.” (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Op congé met vicepremier Petra De Sutter: “Claire houdt me in evenwicht. En Boeddha”Vicepremier Petra De Sutter (Groen) is op dit eigenste moment bezig aan haar ronde van Frankrijk. Zonder plan naar waar de volgende dag haar brengt. De ketting mocht er even af, na een hels crisisjaar, dat er harder inhakte dan ze durfde bevroeden. Gelukkig waren daar Claire – haar vrouw en toeverlaat – en Boeddha om haar te behoeden. En een krakkemikkige fiets aan de Loire. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
19x Klaasje klaart laatste K3-klus tijdens afscheidsshowMet een krop in de keel en tranen in de ogen begon Klaasje vrijdag haar afscheidstournee met K3. Dat het een feest is voor K3 en de fans is zeker te danken aan het in coronatijden onverwacht sterk visueel spektakel, dat de show naar een hoger niveau tilt. (31/07 00u15 - Het Belang van Limburg)
19x Onderzoekers waarschuwen: 'Net bij hoge vaccinatiegraad neemt kans op resistente virusvariant toe'Een team van Europese onderzoekers roept op om de huidige coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand houden en het dragen van mondmaskers, te behouden totdat iedereen volledig is gevaccineerd. De wetenschappers waarschuwen dat juist bij een hogere vaccinatiegraad de kans toeneemt dat zich een mutatie van het coronavirus ontwikkelt die resistent is tegen die vaccins. (30/07 15u15 - Knack)
18x Twee doden bij drone-aanval op tanker12:58 Het getroffen schip, de productentanker Mercer Street, heeft banden met Israël, dat meteen Iran als schuldige aanwees. De Verenigde Staten houden zich voorlopig op de vlakte. (31/07 13u15 - De Tijd)
18x Druk vakantieweekend op de Europese autowegen: al bijna 1.000 kilometer file in Frankrijk Lees meer > (31/07 12u15 - VRT NWS)
18x Historische hittegolf in Griekenland: vandaag temperaturen tot 46 gradenGriekenland heeft te kampen met een “historische en lange hittegolf”. Dat zeggen meteorologen zaterdag. Het kwik kan de komende dagen op het vasteland oplopen tot liefst 46 graden Celsius. De autoriteiten in Griekenland hebben daarom maatregelen genomen om mensen verkoeling te bieden tijdens de extreme hittegolf. (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
18x Terug naar de Ever Given: wat ging er nu precies mis in het Suezkanaal? Een reconstructieDonderdag meerde de Ever Given eindelijk in de Rotterdamse haven aan. Vier maanden nadat het schip in het Suezkanaal vastliep, wordt stilaan duidelijk wat er mis ging. Was het de kapitein? Het weer? ‘Ga voluit nu’, riep de eerste loods. ‘Nee, doe dat niet!’, schreeuwde de tweede. (31/07 12u15 - De Morgen)
18x Coronablog: grote zorgen over deltavariant in VS, meer mensen laten zich vaccinerenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (31/07 11u15 - Knack)
18x Na de watersnood is het tijd de oevers op te ruimenHet zuiden van België werd op 14, 15 en 16 juli geteisterd door overstromingen. Het water heeft zo’n 1,5 miljoen ton afval in parken en op rivieroevers achtergelaten, honderden vrijwilligers gaan dit weekend aan de slag om dat op te ruimen. (31/07 10u15 - De Standaard)
18x Na de massa het maatwerk: de vaccinatiecampagne gaat een nieuwe fase inDe grootste vaccinatiecampagne ooit maakt stilaan plaats voor gespecialiseerd maatwerk, in de hoop dat ook de meest overtuigde weigeraars overstag gaan. Toch zal een totale vaccinatie altijd een utopie blijven. ‘We doen er alles aan om de drempel zo laag mogelijk te leggen.’ (31/07 10u15 - De Morgen)
18x Aanslag op begrafenisdienst in Irak eist minstens dertien doden: “Allicht het werk van IS”Bij een begrafenisdienst in Yathrib, ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, zijn zeker dertien doden gevallen en meer dan vijftig mensen gewond geraakt bij een aanslag. Die werd waarschijnlijk uitgevoerd door terreurorganisatie IS. Dat maakte het Iraakse persagentschap INA bekend op basis van een boodschap van de veiligheidsdiensten. (31/07 10u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Druk vakantieweekend op de Europese autowegen: opnieuw 1.000 kilometer file in Frankrijk voorspeldLees meer > (31/07 09u15 - VRT NWS)
18x Exact 35 jaar geleden richtte een zomerstorm een enorme ravage aan in Lokeren en Sint-Niklaas: “En toen gingen de tent en dak van stadion de lucht in”Elke eerste zondag van augustus wapperen de kermisvlaggen op de wijk Leebrug in Sinaai. Maar op 3 augustus 1986, exact 35 jaar geleden ontsnapten de driehonderd feestvierders er ternauwernood aan een ramp. Een feesttent ging toen de lucht in door een enorme windhoos. Ook het stadion van Sporting Lokeren raakte beschadigd. (31/07 06u15 - Gazet van Antwerpen)
18x “Acht maanden na huwelijk moest ik hem weer afgeven”Els Vangronsveld (68) leerde Will Remans (66) op haar achttiende kennen in Genk. Toen hij enkele jaren later in Nederland ging studeren, besloot ze hem niet te volgen. Veertig jaar later vonden ze elkaar terug, maar hun geluk was van veel te korte duur. (31/07 04u15 - Het Belang van Limburg)
18x VS leggen Cuba nieuwe sancties op na onderdrukken demonstratiesDe VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert. (31/07 04u15 - Het Laatste Nieuws)
18x TEAM BELGIUM LIVE. Uitkijken naar gemengde teamestafettes in atletiek en triatlonWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Weet uw baas straks of u gevaccineerd bent? Bedrijven voeren druk op, Overlegcomité buigt zich over vraagVeel bedrijven zouden graag weten of hun werknemers gevaccineerd zijn of niet, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. Werkgeversorganisaties zoals Voka willen dat de regering daar een mouw aan past. “Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn op de werkvloer, maar hebben totaal geen zicht op wie een prik kreeg en wie niet”, klinkt het daar. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
18x Amazon en Pinterest sluiten fors lager22:04 Amazon en Pinterest, twee grote winnaars van de coronacrisis, namen een duik na teleurstellende cijfers. (30/07 22u15 - De Tijd)
18x Maaseik: Vanaf 3 augustus: Herinrichting Gruitroderlaan OpoeterenOp dinsdag 3 augustus start de herinrichting van de Gruitroderlaan in Opoeteren/Maaseik. Tot de zomer van 2022 kan verkeer maar in één richting langs de werken, in de richting van het Kerkplein in Opoeteren-centrum. Er geldt een omleiding richting Ou... (29/07 20u15 - Limburgnieuws.be)
18x Lommel: Geen jaarmarkt meer tijdens Lommel kermisEr zal geen jaarmarkt zijn tijdens de kermis in Lommel-centrum. 'Omdat er geen plaats meer is rond het marktplein om de kramen op te stellen', zegt schepen Johan Bosmans. De jaarmarkt vond steeds plaats op de dinsdagvoormiddag tijdens Lommel-kermis. ... (29/07 10u15 - Limburgnieuws.be)
18x business: Konings uit Zonhoven hijst BNP Paribas Fortis aan boordBNP Paribas Fortis Private Equity gaat een minderheidsbelang nemen in Konings nv. Het bedrijf, waarvan de hoofdzetel in Zonhoven is gevestigd, spitst zich als co-packer en onafhankelijke drankenproducent toe op het creëren, produceren en afvullen van... (27/07 10u15 - Limburgnieuws.be)
17x Frankrijk in de ban van onrustwekkende verdwijning: vader profiteert van zeldzaam bezoekrecht om dove zoon te ontvoerenFrankrijk is in de ban van een onrustwekkende verdwijning. Een vader maakte gisteren in Lannion (Bretagne) misbruik van zijn bezoekrecht om zijn dove zoon Dewi (8) te ontvoeren. De auto waarmee het duo vertrok, werd zo’n twintig kilometer verderop teruggevonden in Tréguier. Van dan af ontbreekt echter elk spoor. (31/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
17x “Vervloekte” Novak Djokovic grijpt overal naast in TokioNovak Djokovic heeft bij de Olympische Spelen naast de bronzen medaille gegrepen. Na zijn teleurstellende uitschakeling in de halve finales door de Duitser Alexander Zverev moest de nummer één van de wereld ook in de kleine finale buigen voor de als zesde geplaatste Pablo Carreño Busta. De Spanjaard won de partij met 6-4 6-7 (6) 6-3. Even later gaf hij samen met Nina Stojanovic forfait voor de strijd om het brons in het gemengd dubbel (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
17x Auto crasht tegen gevel van winkel, duo probeert te vluchten van politieOp de Komedieplaats is zaterdagochtend een auto tegen een winkel gereden. De wagen vatte vuur. Toen de politie ter plaatse kwam probeerden twee personen weg te lopen. (31/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Chantal en Xavier Pattyn: ‘Ik dacht vaak: wat een raar gozertje is mijn broer toch’De oudste is netmanager van Klara en ­curator van Kunstenfestival Watou, de ­jongste is belastingadviseur. Toen hun ­vader vorige lente stierf, penden ze een tekst neer vol anekdotes. Chantal (53) en Xavier (50) Pattyn, zus en broer. (31/07 12u15 - De Morgen)
17x De Côte d'Azur: vakantieoord voor adellijke teringlijders en kunstenaarsPalmbomen, zon, stranden en een azuurblauwe zee: de Côte d'Azur is een prentbriefkaart, ontdekt door de Engelsen en op de kaart gezet door schilders, schrijvers en filmregisseurs. Eric Rinckhout publiceerde zopas een gids over kunst en cultuur in het mythische vakantieparadijs. (31/07 11u15 - Knack)
17x OS LIVE. Djokovic verliest ook strijd om het brons, onwaarschijnlijke reeks van LedeckyAriarne Titmus, Simone Biles, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn volop aan de gang. Volg hier alle activiteit live. (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
17x Klimaatexpert ziet zijn somberste voorspellingen uitkomen: “Al dat extreme weer is nog maar het begin”Overstromingen in West-Europa, tropische temperaturen in Noord-Amerika, een zondvloed in China: het weer deze zomer is er een van extremen. Maar onverwacht is het niet, toch niet voor de klimaatexperten die al dertig jaar waarschuwen voor deze rampspoed. De Antwerpse politicoloog Hans Bruyninckx (57) is een van hen. Als directeur van het Europees Milieuagentschap is hij een van de leidende stemmen over het klimaatbeleid wereldwijd. “Toen ik twintig jaar geleden voor tornado’s in ons land waarschuwde, dachten ze dat ik een fantast was.” (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
17x Enorme branden teisteren Italië en Turkije: Zuidoost-Europa maakt zich op voor meer hitteLanden rond de Middellandse Zee kampen met extreme hitte. Op het vasteland van Griekenland kan het kwik de komende dagen oplopen tot liefst 46 graden Celsius. Ook het Italiaanse eiland Sicilië wacht dit weekend, net als Turkije en de rest van Zuidoost-Europa, een intense hittegolf met temperaturen rond en boven de 40 graden Celsius. De brandweer heeft intussen zijn handen vol aan de natuurbranden. (31/07 11u15 - De Morgen)
17x VS evacueren Afghaanse tolken uit Afghanistan, president Biden spreekt over ‘belangrijke mijlpaal’De Amerikaanse autoriteiten hebben een eerste groep Afghaanse medewerkers naar de Verenigde Staten gevlogen in het kader van een operatie om personeel uit Afghanistan te halen. President Joe Biden sprak in een verklaring over een ‘belangrijke mijlpaal’. (31/07 11u15 - De Morgen)
17x Wit-Rusland ontvangt Rode Duivels voor WK-kwalificatieduel in KazanHet WK-kwalificatieduel tussen Wit-Rusland en België (6e speeldag groep E) zal woensdag 8 september in het Russische Kazan achter gesloten deuren gespeeld worden. Dat deelde de Europese voetbalfederatie UEFA vrijdag mee. (31/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
17x Aantal ziekenhuisopnames en overlijdens door Covid-19 blijven stijgenTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. (31/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
17x Als de overgrote meerderheid beschermd is, waarom stijgen onze cijfers dan nog? “We zitten op een kantelpunt”Maar liefst 93 procent van alle Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen het coronavirus. En ook in België kunnen we volgens experten op gelijkaardige cijfers rekenen. Als de overgrote meerderheid beschermd is, waarom stijgen onze cijfers dan nog? “We zitten op een kantelpunt”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers. “Mijn verwachting is dat de epidemie stilaan gaat uitdoven.” (31/07 08u15 - Het Nieuwsblad)
17x Heftige beelden tonen hoe aardverschuiving weg volledig wegvaagtIndrukwekkende beelden uit het noorden van India. Die regio van India wordt al enkele dagen getroffen door hevige regen en verschillende landverschuivingen. Enkele getuigen konden vastleggen hoe zo’n aardverschuiving een volledig stuk weg meeneemt naar beneden. Die aardverschuiving is een ramp voor de hulpverlening in het gebied. De weg was een van de belangrijkste wegen om hulpmiddelen te vervoeren. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
17x Zeven doden bij aanslag op Koerdische familie in TurkijeZeven leden van dezelfde Koerdische familie zijn vrijdag gedood bij een gewapende aanslag op hun huis in Konya in Turkije. Mensenrechtenactivisten noemen het een racistische misdaad. De zeven leden van de familie Dedeoglu werden gedood door gewapende personen die hun huis aanvielen en probeerden in brand te steken, melden Turkse media. (31/07 01u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Jonge slachtoffers kunnen makkelijk gelokt worden op chatsites: "Alles kan anoniem, daar moeten we strenger voor zijn"“Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen? (30/07 23u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Voor dood achtergelaten: weduwe vermoorde president Haïti getuigt voor het eerstPresident Jovenel Moïse werd 7 juli vermoord in zijn eigen woning. Ook zijn vrouw, Martine Moïse, raakte daarbij gewond. Zij sprak voor het eerst met de The New York Times over wat die nacht is gebeurd. (30/07 21u15 - De Standaard)
17x Toeristen in Turkije moeten pootjebaden met bosbranden op achtergrondIn Turkije hebben tientallen natuurbranden in het zuiden van het land al het leven gekost aan vier mensen en zo’n 183 mensen liggen in het ziekenhuis. Het natuurgeweld leidde ook tot evacuaties in dorpen en hotels in toeristische gebieden aan de kust. In bovenstaande video is te zien hoe mensen ontsteld op het strand naar de bosbranden turen. (30/07 19u15 - De Standaard)
17x Factcheck: nee, deze video toont geen boerenprotest tegen de Franse coronamaatregelenOnline circuleert een filmpje van wat een protest van Franse boeren tegen de coronamaatregelen zou zijn. Het filmpje dateert echter al van 2014. Franse wijnboeren protesteerden toen tegen strengere regelgeving in hun sector. (30/07 17u15 - Knack)
17x Genk: AFF presents: Exclusieve try out nieuw album Mauro Pawlowski op C mineMauro Pawlowski heeft zijn eerste soloalbum klaar. Op uitnodiging van het Absolutely Free Festival en in samenwerking met C-mine komt hij die plaat op 17 augustus voor een levend publiek uitproberen op C-mine. Voor het eerst in liefst ... (29/07 10u15 - Limburgnieuws.be)
17x Hasselt: Grote hoeveelheden hasj en heroïne in beslag genomenZondag controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad een persoon die zich verdacht gedroeg op de Oude Kuringerbaan in Hasselt. In de fietstassen van de 50-jarige Hasselaar troffen de politie-inspecteurs verschillende zakjes met hasj aan. ... (27/07 10u15 - Limburgnieuws.be)
16x LIVE. Tienduizenden mensen betogen in Parijs tegen coronapas en verplichte vaccinatieIn Frankrijk wordt voor het derde weekend op rij gemanifesteerd tegen de coronapas en de vaccinatie die voor sommige beroepen verplicht zou worden. Er worden meer dan 150.000 betogers verwacht. Ruim drieduizend agenten houden een oogje in het zeil. De gemoederen raken nu al echter flink verhit. U kan het protest in Parijs hier live volgen. (31/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
16x 16-jarig Ajax-talent samen met broer verongeluktAjax-talent Noah Gesser is vrijdagavond omgekomen bij een verkeersongeluk. Het bericht is bevestigd door een woordvoerder van de club, die spreekt van „vreselijk nieuws.” Ook de 18-jarige broer van de voetballer heeft het ongeval niet overleefd. (31/07 13u15 - Gazet van Antwerpen)
16x All-American boy Caeleb Dressel is de nieuwe zwemgod van het olympisch zwembad (maar noem hem niet de nieuwe Phelps)In de 100 meter vrije slag, het koningsnummer van het zwemmen, heeft hij het goud al op zak. En goed mogelijk dat daar terwijl u sliep nog twee gouden plakken zijn bij gekomen. Dan zou hij aan vier zitten. Het doel is zes. De Amerikaan Caeleb Dressel is de ster van het zwembad in Tokio. Maar vergelijk hem alstublieft niet met Phelps. (31/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
16x Historische hittegolf in Griekenland: vandaag temperaturen tot 46 gradenGriekenland heeft te kampen met een “historische en lange hittegolf”. Dat zeggen meteorologen zaterdag. Het kwik kan de komende dagen op het vasteland oplopen tot liefst 46 graden Celsius. De autoriteiten in Griekenland hebben daarom maatregelen genomen om mensen verkoeling te bieden tijdens de extreme hittegolf. (31/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
16x Na vermoedelijk kindermisbruik door Vlaamse acteur: "Kinderen moeten les krijgen over online gevaren"Lees meer > (31/07 11u15 - VRT NWS)
16x Fietser zwaar gewond na ongeval met tractor”Donderdagvoormiddag raakte een Nederlandse fietser (54) zwaar gewond bij een aanrijding met een tractor op de Gieveldstraat in Teuven. Tijdens een afdaling botste de fietser op het wiel van de tegemoetkomende tractor. (31/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
16x “Wie gevaccineerd is, geeft deltavariant net zo goed door als niet-gevaccineerden”Gevaccineerden kunnen het virus net zo goed doorgeven als niet-gevaccineerden. Tot die conclusie komt het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse tegenhanger van Sciensano. Dat schrijft The New York Times. (31/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
16x Simone Biles zegt af, dit zijn de concurrentes van Nina DerwaelDe Amerikaanse superster Simone Biles geeft ook forfait voor de finales van de brug en de sprong, die zondag plaatsvinden. Ze wacht nog even af om eventueel dinsdag afscheid te nemen in de vloer- en balkfinale. (31/07 08u15 - Gazet van Antwerpen)
16x TEAM BELGIUM LIVE. Pieters beste golfer van de dag, zeilvrouwen stijgen naar plek 15We hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (31/07 08u15 - Het Nieuwsblad)
16x Aantal ziekenhuisopnames en overlijdens door Covid-19 blijven stijgenTussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 COVID-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. (31/07 08u15 - Het Nieuwsblad)
16x Hongkongse verzetsheld krijgt negen jaar celstraf volgens nieuwe veiligheidswetTong Ying-kit, die met zijn motor uitgroeide tot symbool van de onrust in Hongkong, is veroordeeld tot negen jaar celstraf. Hij is de eerste Hongkonger die is veroordeeld op basis van de omstreden veiligheidswet die China vorig jaar Hongkong heeft opgelegd. (31/07 07u15 - De Morgen)
16x China plaatst nieuwe kernkoppen (of doet toch alsof)Op satellietfoto’s zijn ze duidelijk te zien: 230 mogelijke opslagplaatsen voor kernwapens in aanbouw in Chinese woestijnen. Is dat een teken dat China zijn behoudende nucleaire strategie gaat veranderen? Amerikaanse deskundigen breken zich er het hoofd over. (31/07 07u15 - De Morgen)
16x Op ‘superspikes’ gaat sprinten nog sneller, maar is dat wel eerlijk?De Nederlandse Sifan Hassan liep er al een wereldrecord 10.000 meter op: superspikes. Nu verschijnen ze ook op de korte afstanden. Volgens sommigen zijn de schoenen een vorm van valsspelen, volgens anderen is het gewoon vooruitgang. (31/07 07u15 - De Morgen)
16x Collega’s van Nina Derwael vergelijken de topfavorieten: “Zij is eleganter, Sunisa sneller en krachtiger”In punten geven ze elkaar bitter weinig toe, Nina Derwael en Sunisa Lee. Maar het zijn verschillende types en hun oefeningen zijn anders opgebouwd. Julie Meyers en Dorien Motten, die allebei nog met Derwael hebben getraind, vergelijken hun elementen en de verbindingen daartussen. (31/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
16x Ruiter Kurt (48) was erbij op Olympische Spelen in Sydney: “Fantastische tijden, maar toch heb ik er een dubbel gevoel aan overgehouden”Vrijdag is op de Olympische Spelen in Tokio de eventingcompetitie van start gegaan, de tak van de paardensport waar jumping, dressuur én crosscountry in één discipline worden gebundeld. Twintig jaar geleden behoorde Kurt Heyndrickx tot de wereldtop. Hij ging voor ons land naar de Spelen in Sydney. “Wij moesten toen ook in quarantaine.” (31/07 06u15 - Gazet van Antwerpen)
16x Dit hebt u deze nacht gemist: Belgian Hammers verdienstelijk vijfde, Belgisch record voor Paulien Couckuyt en wereldrecord voor Caeleb DresselDe Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral ’s nachts. En omdat u niet elke nacht uw bioritme overhoop kunt halen, doen wij dat voor u. (31/07 06u15 - Het Nieuwsblad)
16x TEAM BELGIUM LIVE. Pieters schuift opnieuw op in golf, wisselend atletieksucces bij de BelgenWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (31/07 06u15 - Het Nieuwsblad)
16x Tweedehandsauto dreigt stukken duurder te worden en daar zit het noodweer voor iets tussenDe tweedehandsmarkt van personenwagens is door corona, chiptekorten en het noodweer in een perfecte storm beland. Analisten verwachten dan ook stevige prijsstijgingen. (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
16x “Na een moeilijke scheiding kon ik mijn hart bij hem luchten”Op hun zestiende waren ze een half jaartje samen, maar groeiden ze uit elkaar. Twintig jaar en twee gestrande huwelijken later, vormen Joyce Colson (36) en Geert Simons (37) nu een nieuw samengesteld gezin. (31/07 04u15 - Het Belang van Limburg)
16x “Liefste mama, ik leef nog”: de leukste kaartjes en brieven van op kampAls je per jaar één kaartje moet schrijven naar het thuisfront, is het wel vanop kamp. Dat hebben de kinderen goed begrepen. In alle hoeken van het land worden er kaartjes heen en weer gestuurd. Sommigen schrijven hele epistels, maar de meesten houden het kort. Want wie heeft tijd om lange brieven te schrijven als er geravot moet worden. Met “Ik leef nog” weet mama genoeg, moet de 13-jarige Jinthe gedacht hebben. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Undercoverjournalist liet Vlaamse acteur tegen de lamp lopen: ‘Kindermisbruik speelt zich gewoon in het openbaar af’Pedofielen ontmaskeren, de nummerplaat van Mark Rutte vervalsen en betalen met nepgeld: Sven van der Meulen van mediabedrijf en YouTube-kanaal Vrije Vogels draait er zijn hand niet voor om. Ook een Vlaamse pedofiele acteur liep tegen de lamp van de jonge journalist. Wie zijn deze Vrije Vogels? (30/07 21u15 - De Morgen)
16x Maaseik: Maasbrug Maaseik weer open voor verkeerVandaag om 14 uur gaat de Maasbrug in Maaseik weer open voor alle verkeer. De tonnagebeperking wordt opgeheven. De visuele inspectie van gisteren, samen met de resultaten van de peilboot en de opmeting van de ijkpunten, doen het agentschap Wegen en V... (27/07 12u15 - Limburgnieuws.be)
16x Genk: Gratis festival in Genk: De volledige line up!De line-up is AF(F)! Met nog vijf kakelverse en vooral ontdekkingswaardige acts zijn alle plaatsjes op de affiche van Terug naar AFF nu mooi ingevuld. Op 6 en 7 augustus zijn ze niet te missen aan C-mine in Genk. Een plechtige eed is he... (27/07 11u15 - Limburgnieuws.be)
16x Hechtel-Eksel: Bosland kandidaat om Nationaal Park te wordenEnkele maanden geleden maakte de Vlaamse Regering via de Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021 bekend dat er toekomstgericht 4 Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland zal zich in het kader van deze oproep kandidaat stel... (25/07 13u15 - Limburgnieuws.be)
15x We Can Dance van start: 2.500 festivalgangers feesten zonder mondmasker en social distancingHet dancefestival We Can Dance in Zeebrugge is van start gegaan. Alle 2.500 tickets zijn uitverkocht. Omwille van de felle stormwind moest de oorspronkelijke eerste festivaldag gisteren afgelast worden. “Er is nog wat wind, maar niets zorgwekkends. Wij zijn volledig klaar om veilig open te gaan”, klinkt het bij de organisatie. (31/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Turkse brandweer bestrijdt voor derde dag op rij hevige bosbrandenIn Turkije blijven de brandweerlui hun handen vol hebben met het bestrijden van hevige bosbranden. Het is de derde dag op rij dat er enorme bosbranden woeden verspreid over het land. De situatie is wel meer onder controle. (31/07 14u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Man uit Hongkong gearresteerd voor uitjouwen van Chinees volksliedEen man uit Hongkong is gearresteerd nadat hij het Chinese volkslied uitjouwde tijdens een kijkevenement van de Olympische Spelen in een shoppingcenter. De 40-jarige man zou ook een controversiële vlag van de koloniale periode in Hongkong hebben bovengehaald. Sinds juni 2020 is het in Hongkong verboden om oneerbiedig te zijn tegenover het volkslied. (31/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Biostatisticus is optimistisch, ondanks stijgende coronacijfers: “Epidemie gaat stilaan uitdoven”Maar liefst 93 procent van alle Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen het coronavirus. En ook in België kunnen we volgens experten op gelijkaardige cijfers rekenen. Als de overgrote meerderheid beschermd is, waarom stijgen onze cijfers dan nog? “We zitten op een kantelpunt”, zegt biostatisticus Tom Wenseleers. “Mijn verwachting is dat de epidemie stilaan gaat uitdoven.” (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
15x TEAM BELGIUM LIVE. Samenstelling 4x400m mixed relay voor finale bekend, Pieters bij beste golfers van de dagWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (31/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
15x Fatma Taspinar: “Als ik divatrekjes vertoon, is dat gewoon typisch Fatma. Aangeboren, vrees ik”“Ik ben een laatbloeier.” Ze zegt het meermaals in de loop van ons ­gesprek. Wanneer ze het over de middelbare school heeft bijvoorbeeld, waar ze twee jaar vertraging opliep. Maar ook als het gaat over haar werk: jarenlang achter de schermen, voor Fatma Taspinar (38) haar kans kreeg én greep als anker van het prestigieuze VRT-journaal. ­Resten nog de grote liefde en kinderen, die mogen stilaan weleens op haar pad komen. Maar ook daarin heeft ze vertrouwen. “Het komt goed. Ik geloof dat ik gezegend ben met een uitstekend gevoel voor timing.” (31/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
15x Bestuurder (31) overkop na negeren rondpunt WaregemOp de expresweg van Ingelmunster naar Waregem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 31-jarige bestuurder zwaargewond geraakt bij een ongeval. De man reed recht op een rondpunt en ging daarbij overkop. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. (31/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
15x De watersnood en de coronacrisis leren ons dezelfde lesTe weinig, te laat, te versnipperd: de gebrekkige respons op de watersnood doet aan de eerste reactie vanwege de overheid op de coronapandemie denken. De analyse dat dat ‘typisch Belgisch’ is, schiet tekort. Bart Eeckhout overschouwt de politieke week. (31/07 12u15 - De Morgen)
15x Derde olympische titel op een rij voor Ledecky, die onwaarschijnlijke reeks neerzet op 800 meterOp de 800 vrije slag pakte Katie Ledecky voor de derde keer op rij de olympische titel. De 24-jarige Amerikaanse zegevierde in 8:12.57. De Australische Ariarne Titmus, die Ledecky eerder had onttroond op de 200 en 400 meter, moest nu genoegen nemen met het zilver (8:13.83). Ledecky pakte in Tokio eerder goud op de 1500 vrije slag. In totaal zit ze aan zeven olympische titels. (31/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x Thomas Detry en Thomas Pieters geven medaillehoop niet op: “Zal berekende risico’s moeten nemen”Thomas Detry blijft in het olympisch golftoernooi meedraaien in de subtop. Na een derde ronde in 68 slagen (drie onder par) won hij een plaatsje in het klassement. De Brusselaar deelt met 205 slagen (-8) de veertiende stek met Thomas Pieters, op zes slagen van de Amerikaanse leider Xander Schauffele. (31/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x ROYALS. Het tekenfilmpje dat ze in Groot-Brittannië niet graag zien en het gegniffel van prins CharlesEen satirisch tekenfilmpje veroorzaakt opschudding in Groot-Brittannië, prins Charles lacht, maar wel met iets anders en prins Albert valt in de prijzen. De nieuwste weetjes over het leven in koninklijke kringen op een rij. (31/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x Eventingamazone Lara de Liedekerke geeft op vanwege lichte blessure bij haar paardLara de Liedekerke geeft forfait voor het vervolg van de eventingcompetitie in de ruitersport op de Olympische Spelen van Tokio. Bij haar paard Alpaga d’Arville werd immers een lichte blessure vastgesteld, zo maakten de Ruitersportfederatie Equibel en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité BOIC zaterdag bekend in een gezamenlijke mededeling. (31/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x Melvin (26) sterft door embolie na corona-infectie, zijn tweelingbroer Randy overleeft: “Ik ben mijn wederhelft kwijt”Tongeren neemt zaterdag afscheid van Melvin Liebens, een bekende medewerker van heel wat horecazaken. Liebens, amper 26 jaar, stierf door een longembolie na een corona-infectie. Zijn tweelingbroer Randy lag op dat moment ook in het ziekenhuis, maar overleefde. (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
15x PODCAST. “Ik ben erg gepest vroeger. En toen dacht ik: “Lach maar, op een dag zal je betalen om met mij te mogen lachen” Serine Ayari openhartig over haar moeilijke jeugd“Op het podium ben ik vrij. Ik kan daar dingen zeggen die ik in het gewone leven niet kan zeggen. Zoals dat mijn vriendin een beetje een hoer is, de laatste tijd.” Hopen dat die vriendin niet naar deze podcast luistert, en dat u dat vooral wél doet. Stand-upcomedian Serine Ayari is niet op haar mondje gevallen, maar toont zich in deze aflevering ook van een gevoelige kant. Ze vertelt over haar tienerobesitas en hoe ze daarmee gepest werd, waarom het leven in een relatie soms overschat wordt en het ene positieve punt dat haar ex-collega’s over haar wisten te vertellen. U hoort er alles over in deze nieuwe aflevering van Cafépraat. (31/07 10u15 - Het Nieuwsblad)
15x Grote zorgen over Delta-variant in VS, meer mensen halen vaccinHet aantal Amerikanen dat zich laat inenten tegen het coronavirus, zit weer flink in de lift. De krant The Washington Post bericht dat op vrijdag 856.000 mensen zijn ingeënt, het hoogste aantal sinds 3 juli. Vooral zuidelijke staten waar veel nieuwe besmettingen worden gemeld, zoals Louisiana en Arkansas, noteren een flinke toename van het aantal mensen dat zich laat vaccineren. (31/07 09u15 - De Telegraaf)
15x Vanaf 1 augustus wordt wie spooroverweg oprijdt bij verkeersbelemmering zwaarder gestraftWie een spooroverweg oprijdt wanneer het verkeer belemmerd is en zo een reëel risico loopt dat hij op die overweg moet stoppen, wordt vanaf 1 augustus strenger bestraft. De boete kan oplopen tot 2.000 euro. (31/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
15x Belgische Staatsveiligheid waarschuwt voor Chinese smartphones: “Potentiële spionagedreiging”De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag. (31/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
15x “Weer reizen is zeker een factor om van hun huisdier af te geraken”De vakantie-uittocht is volop bezig en dat hebben ze bij de Dierenbescherming Mechelen wel geweten. “Honden en katten komen massaal binnen. Er is zelfs een volle wachttijd voor afstand van honden. En er zitten ook meer dan 100 kittens verdeeld over de opvanggezinnen”, zucht Wendy Kerselaers van de Dierenbescherming Mechelen, waar ze nog lang niet aan vakantie toe zijn. (31/07 09u15 - Gazet van Antwerpen)
15x TEAM BELGIUM LIVE. Pieters bij beste golfers van de dag, Belgische opgave in eventingWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (31/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
15x Hier traint ze al vijftien jaar voor: Nina Derwael gaat zondag voor goud op de brug met ongelijke leggersNow is the time, zingt Regi in de olympische hymne die hij voor Team Belgium heeft gecomponeerd. Wel, zondag is het tijd. Als Nina Derwael (21) haar oefening goed doorkomt, wint ze goud of zilver. (31/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
15x Simone Biles zegt af, dit zijn de concurrentes van Nina DerwaelDe Amerikaanse superster Simone Biles geeft ook forfait voor de finales van de brug en de sprong, die zondag plaatsvinden. Ze wacht nog even af om eventueel dinsdag afscheid te nemen in de vloer- en balkfinale. (31/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
15x Organisatiecomité moet opnieuw 21 positieve coronatests aankondigenHet organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio heeft zaterdag opnieuw 21 positieve coronatests moeten bekendmaken. De voorbije dagen waren dat er ook al telkens 24 en 27. (31/07 08u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Antwerpse Paulien Couckuyt met Belgisch record naar de halve finales, ook Anne Zagré gaat doorPaulien Couckuyt heeft zaterdag het Belgisch record gebroken op de 400 meter horden tijdens de reeksen op de Olympische Spelen. De 24-jarige Antwerpse finishte als derde in de tweede reeks in 54.90. Dat volstond voor een plaats in de halve finales. In de halve finales van de 100m horden vinden we ook een Belgische: Anne Zagré. (31/07 08u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Lokerse Feesten trappen corona-editie op gang: ‘Ook zonder uitbundig dansen ontstaat er sfeer’Mondmaskers, drank die geleverd wordt aan tafel en een beperkt publiek opgedeeld in bubbels. De Lokerse feesten vieren hun 45ste editie sinds vrijdag met een reeks concerten die getekend worden door het coronavirus. Toch wordt het geen feest in mineur: ‘Ook zonder uitbundig dansen ontstaat er sfeer.’ (31/07 07u15 - De Morgen)
15x Ierlands spectaculairste kliffen liggen niet in Moher, maar in KerryWie een reis naar Ierland voorbereidt, kan niet om de kliffen van Moher heen. Nochtans zijn de kliffen van Kerry, het onbekende broertje, niet minder indrukwekkend. Integendeel. In deze aflevering online redacteur Nele Achten in Ierland. (31/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
15x ANALYSE. Bossie: “Alderweireld gaat niet met een schepje en emmertje in de zandbak spelen”Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragen onder de neus. De niet-op-zijn-mondgevallen Rotterdammer beantwoordt ze in eigen stijl... (31/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
15x Zondag om 12u27: het moment waarop Nina Derwael voor goud gaat op de brug met ongelijke leggersNow is the time, zingt Regi in de olympische hymne die hij voor Team Belgium heeft gecomponeerd. Wel, zondag is het tijd. Als Nina Derwael (21) haar oefening goed doorkomt, wint ze goud of zilver. (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Hoogvliegers Mondo Duplantis en Ben Broeders: de band tussen onze wereldtopper en dé hype van TokioHij is 21 jaar, Amerikaanse Zweed en de hype van Tokio, want hij moet/kan/zal de voetsporen van Usain Bolt vullen. Hij is 26, Belg en speelt mee met de wereldtop polsstokspringen. Hoogvliegers Ben Broeders en zijn maatje Mondo Duplantis. “Ben is voor mij meer dan een atleet, ik beschouw hem als een goede vriend.” “Samen koffietjes drinken op een terras in Rome, zo word je vrienden.” (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Naar deze vijf (opvallende) landen kan je deze zomer nog zorgeloos op vakantieNu het zuiden van Europa rood kleurt, regent het annulaties van bezorgde reizigers. Maar wie verder kijkt dan een mediterraans vakantiegenot, vindt een heel scala aan reisbestemmingen waar het wél nog veilig en gemakkelijk reizen is. Vijf bestemmingen voor een zorgeloze zomer. (30/07 20u15 - De Morgen)
15x Parket opent onderzoek naar overlijden man na arrestatie in SchaarbeekEen 26-jarige man uit Schaarbeek is donderdag overleden nadat hij in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt was door de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat parket heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van de arrestatie en het overlijden. (30/07 19u15 - De Standaard)
15x Coronablog | Zeker 92 procent Vlaamse zorgverleners gevaccineerdVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (30/07 17u15 - De Standaard)
14x Spelen zitten erop voor Genkenaar Kouassi na pijnlijk misverstand in blessuretijdDe Olympische Spelen zitten erop voor Genkspeler Eboué Kouassi. Op een minuut van een stunt liep het in de kwartfinales toch nog fout tegen Spanje voor Ivoorkust, dat in de verlengingen volledig ten onder zou gaan (5-2). (31/07 14u15 - Het Belang van Limburg)
14x Woensdag nog goud in Tokio, zaterdag is Van Vleuten al winnares van Clásica San SebastiánAnnemiek van Vleuten is niet te stuiten. Amper drie dagen nadat ze de olympische tijdrit voor de vrouwen won, pakte de 38-jarige Nederlandse wielrenners zaterdag in Spanje de zege in de Clasica San Sebastian. Solo. Hoezo jetlag? Vorige week zondag werd Van Vleuten ook al tweede in de olympische wegrit. (31/07 14u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Laat ons positief zijn: we hebben drie certitudes, één redelijke kans en nog twee waterkansjes op medaillesHans Vandeweghe is sportjournalist bij De Morgen. (31/07 14u15 - De Morgen)
14x Voor, tijdens en na: webcam filmt verwoestende passage bosbrandIn de Amerikaanse staat Californië blijft de Dixie-brand hevig toeslaan. Een webcam, speciaal geplaatst om bosbranden te monitoren, maakte deze opvallende timelapse. Op de beelden is te zien hoe tientallen bomen in nog geen uur tijd in rook opgaan. (31/07 13u15 - De Standaard)
14x TEAM BELGIUM LIVE. Bolingo toch fit voor finale 4x400m mixed relay, Pieters bij beste golfers van de dagWe hebben er een extra jaartje op moeten wachten, maar eindelijk breken ze los: de Olympische Spelen. Pakt Nafi Thiam een nieuwe gouden medaille in de zevenkamp? Blinkt Nina Derwael uit aan de brug met ongelijke leggers? En welke Belgen verrassen er? Volg het de hele Olympische Spelen lang hier live. (31/07 13u15 - Het Nieuwsblad)
14x Negen landen in finale 4x400m gemengd, België in baan 8Zaterdagnamiddag (14u35 Belgische tijd) starten er op de Spelen van Tokio negen landen in de eerste olympische finale ooit van de gemengde 4x400m. De Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek mogen alsnog deelnemen. (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
14x Opruimactie aan de Maas na wateroverlast gaat van start: “Iets doen voor de natuur”Zaterdag start de opruimactie aan de Maas na de wateroverlast van de voorbije weken. Tientallen vrijwilligers zakten af naar Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Maaseik om het achtergebleven vuil op te ruimen. (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
14x Met Stefan Krämer heeft het Belgische voetbal er een kleurrijke coach bij: “Tattoo als Eupen play-offs haalt? Ik denk nog over een alternatief”Tegen Club Brugge stond hij als een wilde te coachen in de regen en op zijn borst prijkt een tatoeage van ex-ploeg Arminia Bielefeld. Met Stefan Krämer (54) is het Belgisch voetbal letterlijk en figuurlijk een kleurrijke figuur rijker. Wij trokken naar de Oostkantons voor een kennismaking met de nieuwe coach van KAS Eupen. “Het gefluit van de Club-supporters vorig weekend? I loved it!” (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
14x Gevaccineerden zijn toch besmettelijker dan gedacht: “Een booster zal wel degelijk nodig zijn”Gevaccineerden verspreiden het coronavirus even gemakkelijk als wie niet gevaccineerd is. Dat meldt het Center for Disease Control and Prevention (CDC), zeg maar het Amerikaanse Sciensano, in een nieuw rapport. Wie gevaccineerd is, draagt namelijk evenveel virusdeeltjes als wie geen vaccin kreeg. “Dat nieuws is verontrustend en eigenlijk heel verwonderlijk”, zegt immunoloog Geert Leroux-Roels. (31/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Maenhaut en Geurts eindigen in 49er FX-klasse als veertiendeZeilsters Isaura Maenhaut en Anouk Geurts zijn zaterdag in de twaalfde en laatste regatta van de 49er FX-klasse op de Olympische Spelen in Tokio als negende geëindigd. In de totaalstand finishen ze als veertiende. Het Belgische duo was eerder al zeker van de definitieve uitschakeling voor deelname aan de medaillerace van maandag, waar de tien beste duo’s aan mogen deelnemen. (31/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
14x Publiek houdt zich niet aan de regels: Leuven Air stilgelegdLeuven Air heeft donderdagavond het optreden van Yung Mavu moeten stilleggen, nadat enkele mensen uit het publiek het podium beklommen zonder mondmasker. Ook voor het podium liep het uit de hand. (31/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
14x Di Rupo over overstromingen: “Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren”Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) heeft zich in een aantal zaterdagkranten voor het eerst uitgebreid uitgelaten over de overstromingen en de consequenties van de ramp voor Wallonië. In de interviews belooft hij de nodige middelen om de slachtoffers bij te staan. Maar tegelijk waarschuwt hij dat het anderhalf à twee jaar zal duren voordat de huizen heropgebouwd zijn. Di Rupo is ook gekant tegen een parlementaire onderzoekscommissie naar de ramp. (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
14x Omstreden coronapas en verplichte vaccinatie zorgpersoneel heeft al effect in FrankrijkFrans president ­Macron verplichtte de vaccinatie voor ­zorgpersoneel en ­voerde een coronapas in. Tegen die ­beslissing wordt hevig geprotesteerd, maar ze heeft ook een keerzijde: ­ondertussen zijn er al bijna 4 miljoen extra spuitjes gezet. (31/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
14x België wordt in medaillestand ingehaald door… San MarinoDe olympische medailleteller van Team Belgium blijft al een aantal dagen stilstaan in Tokio. Met een zilveren (Wout van Aert) en bronzen plak (Matthias Casse) is België ondertussen teruggezakt naar de 48e plek. Een plaats die het deelt met Cuba, Uganda, Denemarken en… San Marino. (31/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
14x Politie legt opnieuw illegale tuning-meeting stilDe politie van de zone Neteland heeft vrijdagavond om 21.30u een illegale meeting van tientallen getunede auto’s stilgelegd. Die vond plaats op de parking van sportwinkel Decathlon in het Shopping Park Olen. (31/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Negen landen in finale 4x400m gemengd, België in baan 8Zaterdagnamiddag (14u35 Belgische tijd) starten er op de Spelen van Tokio negen landen in de eerste olympische finale ooit van de gemengde 4x400m. De Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek mogen alsnog deelnemen. (31/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
14x België wordt in medaillestand ingehaald door… San MarinoDe olympische medailleteller van Team Belgium blijft al een aantal dagen stilstaan in Tokio. Met een zilveren (Wout van Aert) en bronzen plak (Matthias Casse) is België ondertussen teruggezakt naar de 48e plek. Een plaats die het deelt met Cuba, Uganda, Denemarken en… San Marino. (31/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Sulinya (27) getuigt over druggebruik: “Ik heb mezelf dit aangedaan”Ze heet Sulinya, zegt ze. We vinden haar op de trap tussen verdieping min 2 en min 1 aan de kant van het oude postgebouw. Meerdere buurtbewoners zeggen dat ze dealt. Ze zien haar steeds opnieuw korte tripjes maken op het plein, dingen verstoppen. (31/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Goed nieuws voor Red Lions: strafcornerspecialist Alexander Hendrickx raakt speelklaarDe Red Lions zijn klaar om zondag de strijd aan te gaan in de kwartfinales tegen Spanje. Na een nachtje is Alexander Hendrickx, de topschutter en strafcornerspecialist, aan de beterhand. Hij kreeg een stick tegen het aangezicht in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland en moest worden gehecht. (31/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
14x Roman Yaremchuk op weg naar Benfica: Spits geland in Lissabon, contract voor vijf jaar ligt klaarRoman Yaremchuk lijkt dan toch zijn toptransfer beet te hebben: de Oekraïense aanvaller zou rond zijn met Benfica dat 15 miljoen euro veil over heeft voor Chuk. Portugese media melden dat de 25-jarige aanvaller van AA Gent de voorbije uren in de Portugese hoofdstad Lissabon aankwam en dat de deal zo goed als rond is. Yaremchuk kan voor vijf jaar tekenen bij de club van Jan Vertonghen. (31/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
14x Uitzonderlijk veel file richting het zuiden: nu al bijna 3 uur vertraging op Franse wegenHet is vanochtend al erg druk op de wegen richting vakantiebestemmingen. Voor Frankrijk is er zelfs sprake van een zwart weekend. “Het is echt ongewoon. Gisterenavond stond er om kwart over vijf al meer dan duizend kilometer file”, zegt Joni Junes van VAB (31/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
14x Chef-kok Estée Strooker: ’Mannelijke koks zijn haantjes, ze maken seksistische grappen’Estée Strooker (30) won de eerste Nederlandse editie van Masterchef in 2011, heeft haar eigen eetwinkel en restaurant en ze heeft net weer een nieuw kookboek uitgebracht. En toch vroeg ze zich af: heb ik wel genoeg bereikt? (31/07 08u15 - De Telegraaf)
14x Goed nieuws voor Red Lions: strafcornerspecialist Alexander Hendrickx raakt speelklaarDe Red Lions zijn klaar om zondag de strijd aan te gaan in de kwartfinales tegen Spanje. Na een nachtje is Alexander Hendrickx, de topschutter en strafcornerspecialist, aan de beterhand. Hij kreeg een stick tegen het aangezicht in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland en moest worden gehecht. (31/07 08u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Mondo Duplantis en vijf andere atletieksterren om in de gaten te houden op de Olympische SpelenMet het atletiektoernooi is vrijdag een nieuwe fase van de Olympische Spelen ingegaan. De komende tien dagen is er elke dag actie op de atletiekpiste en worden er dagelijks medailles uitgedeeld. Welke atleten moeten we in de gaten houden? We geven er alvast zes die een grote kans maken op goud. (31/07 08u15 - Gazet van Antwerpen)
14x LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirusVolg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland in onze liveblog. (31/07 08u15 - Gazet van Antwerpen)
14x “Nood breekt wet”: veel bazen willen weten of personeel gevaccineerd is of niet, druk op Overlegcomité vergrootVeel bedrijven zouden graag weten of hun werknemers gevaccineerd zijn of niet, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. Werkgeversorganisaties zoals Voka willen dat de regering daar een mouw aan past. “Wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn op de werkvloer, maar hebben totaal geen zicht op wie een prik kreeg en wie niet”, klinkt het daar. (31/07 08u15 - Het Nieuwsblad)
14x Na de dood van Peter R. de Vries laait de discussie over drugs opnieuw op: ‘Blijf van ervan af, er kleeft bloed aan een pilletje’Blijf van drugs af. Want met elk pilletje dat je slikt, draag je hoe je het wendt of keert bij aan de criminele wereld die erachter zit. ,,Er kleeft bloed aan”, zegt Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch. (31/07 07u15 - Gelderlander)
14x Sunisa Lee, de rivale van Nina en meisje met een rugzak vol dramaSuni of Nina wordt het zondag. Maar wie is Sunisa Lee? Een meisje uit Minnesota met roots in Laos, dat op haar 18de al wat tegenslagen heeft moeten verwerken. Maar donderdag wel al olympische kampioene werd. (31/07 06u15 - Het Belang van Limburg)
14x DISCUSSIE. Ervaar jij (veel) drugsoverlast in Antwerpen?De buurtbewoners van het Sint-Jansplein in Antwerpen voelen zich in de steek gelaten. Sinds de coronapandemie en zeker sinds het verdwijnen van de avondklok is de drugsoverlast er volgens hen fel toegenomen, op het onleefbare af. (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Ook deze Belgen mogen nog dromen van olympisch eremetaalMet een bronzen plak voor Matthias Casse en een zilveren medaille voor Wout van Aert is het voorlopig een magere oogst wat eremetaal betreft voor België. Daar kan de komende dagen verandering in komen. (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Caeleb Dressel: de Amerikaanse zwemgod die je niet de nieuwe Phelps mag noemenIn de 100 meter vrije slag, het koningsnummer van het zwemmen, heeft hij het goud al op zak. En goed mogelijk dat daar terwijl u sliep nog twee gouden plakken zijn bijgekomen. Dan zou hij aan vier zitten. Het doel is zes. De Amerikaan Caeleb Dressel is de ster van het zwembad in Tokio. Maar vergelijk hem alstublieft niet met Michael Phelps. (31/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Ontwerpakkoord Brexit wordt goedgekeurdLees meer > (31/07 04u15 - Het Belang van Limburg)
14x Ooit poetste hij er de wc’s en bakte hij er hamburgers, nu krijgt Vlaming topfunctie bij McDonald’sZijn eerste klusje in het McDonald’s-restaurant van zijn ouders: de toiletten kuisen. Later stond hij er achter de bakplaat. Toen zijn vader ziek werd, leek het logisch dat Manu Steijaert de zaak op de Gentse Korenmarkt zou overnemen. Maar Steijaert ging corporate. Na een snelle carrière bij de fastfoodketen werd hij deze week gepromoveerd naar de absolute top van het bedrijf. (31/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
14x Amerikaans ministerie van Justitie: "Belastingaangifte ex-president Trump moet voor Congrescommissie komen"Lees meer > (30/07 23u15 - VRT NWS)
14x Rechtbank zet streep door verkeersproject bij StonehengeDe toestemming voor een omstreden verkeersproject bij Stonehenge is door een Engelse rechtbank onwettig verklaard. Tegenstanders hadden de zaak aangespannen omdat ze bang zijn voor de gevolgen voor het prehistorische monument. (30/07 23u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Thrillerauteur Mo Hayder overledenDe Britse auteur Mo Hayder, wiens echte naam Clare Dunkel was, is op 59-jarige overleden aan de gevolgen van ALS. Dat heeft haar uitgeverij laten weten. (30/07 22u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Ophef in Hollywood: actrice Scarlett Johansson klaagt Disney aan: "Loonverlies door streamingrelease "Black Widow""Lees meer > (30/07 21u15 - VRT NWS)
14x Coronablog - Beke: "Verplicht vaccin ligt op tafel", Rousseau: "Covid Safe Ticket oplossing voor grote én kleine events"Lees meer > (30/07 21u15 - VRT NWS)
14x Coronablog | Conner Rousseau pleit voor het Covid Safe Ticket op kleine evenementen: ‘Het werkt op het terrein’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (30/07 19u15 - De Standaard)
14x Toeristen in Turkije pootjebaden met bosbranden op achtergrondIn Turkije hebben tientallen natuurbranden in het zuiden van het land al het leven gekost aan vier mensen en zo’n 183 mensen liggen in het ziekenhuis. Het natuurgeweld leidde ook tot evacuaties in dorpen en hotels in toeristische gebieden aan de kust. In bovenstaande video is te zien hoe mensen ontsteld op het strand naar de bosbranden turen. (30/07 17u15 - De Standaard)
13x BEKIJK - Getroffen inwoners van Vesdervallei zoeken koortsachtig nieuwe woning, terwijl huurprijzen stijgenLees meer > (31/07 14u15 - VRT NWS)
13x Duffelse sportkampen opnieuw schot in de roosGedurende zeven weken 24 sportkampen. De Duffelse sportkampen staan er dus weer. Van de Megadanskampplaats vond vrijdag een troonmoment voor de ouders plaats. (31/07 14u15 - Gazet van Antwerpen)
13x OS LIVE. Djokovic verliest ook strijd om het brons, Fraser-Pryce maakt indrukAriarne Titmus, Simone Biles, Mondo Duplantis en een rits toekomstige olympische helden die nu nog onbekend zijn. De atleten hebben er een jaar langer op moeten wachten, maar de Olympische Spelen in Tokio zijn volop aan de gang. Volg hier alle activiteit live. (31/07 14u15 - Het Nieuwsblad)
13x OVERZICHT. Verschroeiende hittegolven en bosbranden teisteren vakantielanden rond Middellandse ZeeLanden rond de Middellandse Zee kreunen onder extreme hitte. In Zuidoost-Europa en Sicilië wordt het zeker meer dan 40 graden de komende dagen en in Griekenland wordt een verschroeiende hittegolf verwacht met temperaturen tot 46 graden. Ondertussen probeert de brandweer overal natuurbranden te blussen. In Turkije woeden nog altijd tien bosbranden, waarvan verschillende in Antalya, waar verschillende vakantiegangers geëvacueerd zijn. (31/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Dag 8 Olympische Spelen: wat heb ik gemist en wat komt er nog?Het is alweer tijd voor dag 8 in Tokio. Welke Nederlanders komen vandaag in actie op de Olympische Spelen? Een overzicht. (31/07 13u15 - Telegraaf: Sport)
13x CDC waarschuwt: ‘Ook wie gevaccineerd is, kan deltavariant doorgeven’Ook wie gevaccineerd is, kan het coronavirus mogelijk doorgeven. Tot die conclusie kwam het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse tegenhanger van Sciensano. Dat schrijft The New York Times. (31/07 13u15 - De Standaard)
13x 366 Voerenaars opgeroepen voor tweede prikIn de sporthal van de Provinciale School organiseerde de Eerste Lijn Zone van Zuid-Oost Limburg op zaterdag het voorlaatste vaccinatiemoment. Er werden 366 Voerenaars opgeroepen voor hun tweede prik tegen het coronavirus. Een aantal jongeren stonden op de reservelijst om mogelijke afwezigen of afmeldingen indien nodig te vervangen. Op 14 augustus organiseert men er nog het laatste prikmoment. Dan wordt de sporthal klaar gemaakt voor de heropening van de scholen op 1 september. (31/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
13x Chinees Dong Dong kroont zich tot meest succesvolle trampolinespringer ooit op de SpelenWhat’s in a name? In het olympisch trampolinespringen bij de mannen ging de zilveren medaille zaterdag naar de Chinees Dong Dong. Voor Dong Dong, de olympisch kampioen van Londen 2012, was het de vierde olympische medaille in zijn carrière. Hij is daarmee de meest succesvolle trampolinespringer aller tijden. Het goud ging naar de Wit-Rus Ivan Litvinovich. (31/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
13x Analyse Marc Hendrikx: “Ik zou Onuachu ook tegen Donetsk niet opstellen”“KRC Genk - KV Oostende was een heerlijke, ouderwetse pot voetbal. Eigenlijk verdienen beide ploegen vier punten voor dit kijkstuk. Alleen is Genk al vijf punten kwijt en die zijn even kostbaar als punten die je op het einde inlevert. Desondanks ben ik hoopvol gestemd. Als je dit voetbal nu al kan brengen, ziet het er goed uit. Ik zie een voortzetting van afgelopen seizoen. Alleen zijn de stilstaande fasen wel een zwaar werkpunt. Wat Genk overkomt, staat haaks op wat er tijdens het EK te zien was. Daar werd ontzettend goed verdedigd bij standaardsituaties. Maar goed, dat is iets wat je makkelijk kan bijsturen. Positief is ook dat ik Onuachu niet gemist heb. Ik vond Dessers uitstekend spelen. Dus adviseer ik Van den Brom om op die weg voort te gaan. Laat Onuachu maar aan een transfer werken. Ik zou hem ook tegen Donetsk niet opstellen. Eind augustus is die - volkomen normaal na zo’n seizoen - toch weg. Bouw gewoon verder met de jongens die het dit seizoen wel moeten doen.” (31/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
13x Liveblog noodweer | Di Rupo: ‘Heropbouw zal anderhalf tot twee jaar duren’Volg hier alle recente ontwikkelingen over de gevolgen van het noodweer in ons land. (31/07 12u15 - De Standaard)
13x De buxus ging eruit voor het zwembad, maar mocht daarna weer terug: zo kwam de tuin van Christophe en Sofie tot standZelden kleurt een tuin zo groen als bij Christophe Cuyx en Sofie Camps in Tessenderlo. Met dank aan een verscheidenheid aan heesters en bomen en zelfs aan de hagen die bij de buren groeien. Bloemen zijn er overbodig. (31/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
13x Kartpiloot Ean (13) rijdt zich naar Europees bronsHij is amper dertien lentes jong, maar Ean Eyckmans uit Noorderwijk (Herentals) kan al een fraai palmares in de autosport karting voorleggen. Zopas eindigde hij derde in het EK-seizoen. “Ik begon toen ik 2,5 jaar was.” (31/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)


Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

52x INTERVIEW. Gewezen hoofd van cel pedofilie: “Opscheppen over kindermisbruik en achteraf leugenaar blijken? Nee, nog nooit meegemaakt”31/07 07u15 - Het Laatste Nieuws: “Ikzelf heb in mijn carrière nooit meegemaakt dat een vermeende pedoseksueel opschept over daden die hij zou hebben gepleegd, en dat het achteraf leugens bleken te zijn.” Dat zegt Peter De Waele, zeventien jaar lang hoofd van de cel pedofiele van de federale politie, naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar de acteur die tegen een undercoverjournalist heeft beweerd dat hij kinderen seksueel heeft misbruikt. “Maar,” zegt De Waele, “ik was ook altijd extreem objectief. Die man is onschuldig tot het tegendeel is bewezen.”
50x Piloot ziet persoon met jetpack op 1,5 kilometer hoogte: FBI doet onderzoek31/07 00u15 - Het Laatste Nieuws: De FBI en Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA onderzoeken of een persoon met een jetpack boven Los Angeles heeft gevlogen. Het jetpack werd gespot door een piloot van een vrachtvliegtuig op zo'n 1,5 kilometer hoogte, vlakbij het internationale vliegveld LAX.
45x Annie Geeraerts - ‘de Bomma’ uit ‘Familie’ - is vijf jaar samen met Paul: “Lichamelijk komt er niet veel meer bij kijken”31/07 08u15 - Het Laatste Nieuws: “Ik kan niet ontkennen dat ik ervan geniet, al die aandacht van een man. Ik voel mij opnieuw meer vrouw.” Ontroerend mooi is het, als je die woorden mag optekenen uit de mond van iemand die maandag haar 95ste verjaardag viert. Het liefdesgeluk is Annie Geeraerts dan ook aan te zien. Intussen is ze vijf jaar samen met Paul (90). “Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik een échte familie heb.”
41x Belastingaangifte Trump moet naar het Congres30/07 23u15 - De Standaard: Dat heeft het ministerie van Justitie beslist. Democraten proberen al jaren belastingaangifte van Trump openbaar te krijgen, zoals in het verleden altijd gebeurde met de aangifte van de president van de VS.
40x COLUMN. Wat Vladimir Poetin denkt als hij in Moskou de medailletabel van Tokio overloopt31/07 06u15 - Het Laatste Nieuws: In een vorig leven als sportjournalist was Jan Segers aanwezig bij vijf Olympische Spelen. Dezer weken schrijft hij geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende olympische kop. Vandaag: Vladimir Poetin
39x Caroline (44) weigerde de geruchten over haar tweede man te geloven: “Wat ik toen zo fijn vond, zou mijn grootste miserie worden”31/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Caroline (44) was al eens getrouwd geweest toen ze Hugo (66) leerde kennen. “Toen hij een sms stuurde om samen een koffie te gaan drinken, sloeg mijn hart een tel over.” Hugo was een man van de wereld. Charmant. Grappig. Interessant. Maar eigenlijk had Caroline toen al kunnen weten dat hij niet de man van haar dromen bleek.
38x OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt, al 5 miljoen Vlamingen minstens deels gevaccineerd31/07 08u15 - Het Laatste Nieuws: Tussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
37x Staatsveiligheid waarschuwt voor mogelijke spionage via Chinese smartphones31/07 05u15 - Het Laatste Nieuws: De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een ‘systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid’. Dat staat in een antwoord dat N-VA-Kamerlid Michael Freilich kreeg van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD). Dat schrijft De Tijd zaterdag.
36x Gouverneur Florida laat ware gelaat zien en blokkeert mondmaskerplicht scholen31/07 03u15 - Het Laatste Nieuws: De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft vrijdag per decreet een mondmaskerplicht op scholen in de staat geblokkeerd. DeSantis zei in een toespraak dat ouders zelf het recht moeten hebben om te beslissen of hun kinderen een mondmasker moeten dragen.
36x Dilsen-Stokkem: Wateroverlast: Verboden te wandelen, varen verboden, logeren niet toegestaan en niet vissen31/07 00u15 - Limburgnieuws.be: De fietsveerpontjes blijven nog uit de vaart. De Vlaamse Waterweg moet de situatie grondig kunnen inspecteren en veilig verklaren voordat het veer weer veren kan. Het autoveer is voor langere tijd niet bruikbaar. Waterrecreatie (fluisterboten en kamp...

Statistieken

Artikels:
35303
Gelezen:
15402
Aantal lezers nu:
56


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2021 Naar boven