zondag 12 juli 2020, week 28


U bent nu hier: Meest gelezen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 21u30
 
58x Jean-Marie Dedecker: "Ik begrijp de aanbidding van de virologen niet. We zijn wereldkampioen in het aantal doden”“De virologen hebben de macht overgenomen en de politiekers doen in hun broek van schrik.” Jean-Marie Dedecker neemt in De Zondag geen blad voor de... (12/07 10u15 - Het Laatste Nieuws)
38x Van Ranst: “Als ook ziekenhuisopnames zouden stijgen, dan is dat een probleem”Voor de vierde dag op rij is het aantal vastgestelde besmettingen gemiddeld over zeven dagen gestegen. Moeten we ons zorgen maken? Volgens viroloog... (12/07 10u15 - Het Laatste Nieuws)
37x Genekt door bloedvlek op jeans: Leuvense gerecht sleept achternicht gruwelijk vermoord koppel na DNA-doorbraak alsnog voor assisenHeeft Alinda V. (47) op haar achttiende in Tienen haar familieleden Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) gedood? Jarenlang bleef de onbesproken vrouw uit Schoten compleet onder de radar. Tot nieuw DNA-onderzoek haar onlangs linkte aan de dubbele moord. Hoewel ze staalhard ontkent, zal een Leuvense volksjury, 29 jaar na de feiten, over haar lot oordelen. “Ze riskeert levenslang, maar is onschuldig”, zegt haar advocaat. (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
35x Vrouw weigert mondmasker op spoeddienst. Haar video oogst bakken kritiekEen vrouw uit Canada gaat viraal met een video die ze opnam in een Canadees ziekenhuis. Letitia Montana klopte aan bij de spoeddienst van St... (12/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
31x Gluren bij BV’s: Nathalie Meskens op vakantie met dochter Lima, Kelly Pfaff deelt foto uit de oude doosFoto uit de oude doos, vakantie en een verloving: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (12/07 03u15 - Het Belang van Limburg)
29x Jean-Marie Dedecker: “Sophie Wilmès is een takkewijf”“De virologen hebben de macht overgenomen en de politici doen het in hun broek van de schrik.” Jean-Marie Dedecker windt er in ‘De Zondag’ geen doekjes om. “Ik begrijp de aanbidding van de virologen niet. We zijn wel wereldkampioen in het aantal doden hé.” (12/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
28x Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengtLees meer > (12/07 07u15 - VRT NWS)
28x Driekwart Belgen wil excuses aan Congo, ondanks trots op koloniaal verledenDriekwart van de Belgen wil dat we onze excuses aanbieden vanwege de kolonisatie van Congo. Toch vindt de helft van de ondervraagden ook dat we... (12/07 05u15 - Het Laatste Nieuws)
27x Russen vinden eindelijk verklaring voor mysterieus bergongeval uit 1959Meer dan zes decennia na de mysterieuze dood van negen Russische wandelaars in het Oeralgebergte, is nu via een nieuw onderzoek ontdekt dat een... (12/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
26x Paus Franciscus is "zeer gekwetst" dat Hagia Sophia moskee wordtPaus Franciscus is 'zeer gekwetst' over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Dat heeft hij vandaag... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)


25x Advocaat Walter Damen over de IS-weduwen: ‘Ik heb geen enkel medelijden met die vrouwen’Zijn de Antwerpse Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal gebrainwasht en kunnen zij door hun identiteit te herwinnen afstand nemen van het gedachtegoed van IS? Of zijn ze de verpersoonlijking van het kwaad en verdienen ze een oneindige straf? Een debat dat hun raadsman Walter Damen na hun terugkeer graag ten gronde wil voeren. (12/07 09u15 - De Morgen)
25x Trump draagt voor het eerst mondmasker in het openbaar - Nieuw dagrecord besmettingen in VSDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar gedragen. Hij droeg een donkerblauw... (12/07 03u15 - Het Laatste Nieuws)
24x Jean-Marie Dedecker: “Sophie Wilmès is een takkewijf”“De virologen hebben de macht overgenomen en de politici doen het in hun broek van de schrik.” Jean-Marie Dedecker windt er in ‘De Zondag’ geen doekjes om. “Ik begrijp de aanbidding van de virologen niet. We zijn wel wereldkampioen in het aantal doden hé.” (12/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
23x Smeltend ijs op Antarctica kan zeespiegel 57,5 meter doen stijgenHoe snel het ijs zal smelten en hoe erg het zal worden, hangt af van wanneer bepaalde zones van het ijs 'kantelpunten' bereiken. (12/07 11u15 - Knack)
23x LIVE. Aantal besmettingen stijgt met 2 procent - Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in de VSHet gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt uit de... (12/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
23x Davy Vandekerkhof uit Peer sinds zaterdagochtend vermistDe 37-jarige Davy Vandekerkhof uit Peer is sinds zaterdagochtend vermist. Politie en parket verspreiden nu een opsporingsbericht. (12/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
23x Hoogzomer blijft uit: ‘Ook volgende tien dagen geen tropisch weer’Vorig jaar zaten we op dit moment al bijna aan een tweede hittegolf. Maar de hoogzomer van 2020 blijft voorlopig uit. ‘Tropische temperaturen zie ik de volgende tien dagen alvast niet op mijn weerkaarten’, zegt Frank Deboosere. ‘Wat niet wegneemt dat die er nog kunnen komen.’ (11/07 23u15 - De Standaard)
22x Prins Charles weet zich met zichzelf geen blijf als medewerker van supermarkt plots voor zijn ogen flauwvalt‘Het ene bedrijfsbezoek is het andere niet’ moet prins Charles gedacht hebben na zijn bezoek aan een distributiecentrum van supermarktketen Asda in Bristol. Eén van de werknemers waarmee hij staat te praten, wordt voor zijn ogen onwel. Zelfs een lid van de Britste koninklijke familie weet dan even niet wat te doen. (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
22x Aardbeving in Chinese stad die in 1976 werd verwoest door bevingIn de Noord-Chinese stad Tangshan was zondag een aardbeving met een kracht van 4.7, melden seismologen van de Amerikaanse dienst USGS. De beving... (12/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
22x Kersverse makelaars Karl Dhont en Michel Maus: 'Het voetbal slaagt er niet in zijn excessen aan te pakken'Michel Maus is een gereputeerde hoogleraar fiscaal recht, Karl Dhont is Belgiës grootste expert in sportweddenschappen. Samen hebben ze nu het makelaarskantoor Tribe Association opgericht. 'Correct en clean werken: daar bestaat een markt voor.' (12/07 05u15 - Knack)
22x Waarom N-VA wekenlang gezwegen heeft en de partij heel bewust voor de luwte kiestEr was een dreigende stemming van een abortusversoepeling nodig om Bart De Wever nog eens gas te doen geven. De partij doet er de afgelopen weken alles aan om geen olie op het vuur te gooien. Ook op 11 juli kwamen er geen krasse communautaire verklaringen, geen al te zware uithalen naar de overkant van de taalgrens. Allemaal om de kansen op regeringsdeelname gaaf te houden. (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Oorlogsveteraan verschuilt zich al drie dagen in Pools bos met zijn poemaEen veteraan van de oorlog in Afghanistan houdt zich al drie dagen schuil in een bos in Polen. De man is erheen gevlucht met zijn poema, die hij weigert af te staan in opdracht van een rechtbank. Volgens een plaatselijke krant kocht de man het dier zes jaar geleden in Tsjechië. (12/07 14u15 - De Standaard)
21x Bouchez niet onder de indruk van dreigement De Wever: ‘tijd om te stemmen over abortuswet’Ondanks de uithaal van N-VA-voorziter Bart De Wever gisteren wil MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nog steeds dat er gestemd wordt over de versoepeling van de abortuswet. (12/07 14u15 - De Standaard)
21x Drugsdealers opgepakt op het Antwerpse Zuid en in MerksemDe Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag in twee verschillende dossiers drie personen opgepakt op verdenking van drugshandel. Eén van hen stond driemaal geseind in andere lopende dossiers. (12/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
21x 200.000 Belgen doen beroep op voedselbanken08:55 Coronacrisis doet aantal landgenoten in armoede met 15 procent toenemen. (12/07 09u15 - De Tijd)
21x Waarom net nu mondmaskers verplichten? En komt beslissing niet veel te laat?Terwijl iedereen stilaan het normale leven weer oppikt, komt er nu toch een verplichting op het dragen van een mondmasker. Dat uit vrije wil amper mensen een masker droegen, heeft de doorslag gegeven. “Velen hadden het gevoel dat corona weg is. Dit is het goede moment om eraan te herinneren dat dat niet het geval is.” (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
21x Zoektocht naar lichaam Madeleine McCann in AlgarveDe Portugese gerechtelijke politie heeft de afgelopen weken meerdere putten in de Algarve doorzocht op zoek naar het lichaam van de vermiste peuter Madeleine McCann. (11/07 22u15 - De Standaard)
20x ‘De kloof tussen mensen dreigt door corona nóg groter te worden’De jonge Franse denker David Djaïz (29) stelt vast hoe Covid-19 de sociale breuklijnen heeft verdiept. Slow Democracy is zijn antwoord. ‘We moeten vooral de publieke macht herstellen.’ (12/07 10u15 - De Morgen)
20x Zoektocht naar 14-jarig meisje in Noordzee bij Ameland hervat: vader en zusje konden zich reddenDe Nederlandse hulpdiensten hebben de zoektocht naar een 14-jarige meisje, dat zaterdagavond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij Ameland... (12/07 09u15 - Het Laatste Nieuws)
20x Het verlof van de virologen: ‘Een vakantieoord met mondmaskers spreekt me niet aan’‘Reis niet, of alleszins niet te ver’, zo raadden onze virologen al aan. Maar hoe proberen zij iets van hun zomer te maken? ‘Ik hoop maar dat er geen tweede golf uitbreekt, anders mag ik mijn verlof vergeten.’ (12/07 09u15 - De Morgen)
20x Wat mag in welke kustgemeente? Zo ziet de coronazomer eruit aan zeeLees meer > (12/07 00u15 - VRT NWS)
19x Vlaams minister Bart Somers (Open VLD) wil met fusies aantal gemeentes in Vlaanderen op termijn halverenLees meer > (12/07 11u15 - VRT NWS)
19x Jos D’Haese (PVDA): ‘Ik denk dat mevrouw De Block weet dat er straks voor haar geen plaats zal zijn’Zijn partij is de eerste die om het ontslag van minister Wouter Beke vraagt. Jos D’Haese, PVDA-fractieleider in het Vlaams Parlement, over de coronacrisis, zijn partijverleden en wereldvreemde politici. ‘Wij willen stemmen pikken van N-VA en Vlaams Belang.’ (12/07 10u15 - De Morgen)
19x Amper helft personeel horeca weer aan de slag08:21 De zomermaanden worden cruciaal voor veel horecazaken. (12/07 09u15 - De Tijd)
19x Mueller verdedigt vervolging van Roger Stone in opiniestukIn een opiniestuk in Washington Post heeft Roger Mueller zaterdag zijn vervolging van Roger Stone verdedigt, nadat president Donald Trump hem... (12/07 08u15 - Het Laatste Nieuws)
19x Zonnige zondag, met geleidelijk stapelwolkenZondag is het zonnig, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs. In de loop van de dag verwachten we het in het binnenland wat stapelwolken, maar het blijft droog. Dat meldt het KMI. (12/07 08u15 - De Standaard)
19x Hoogzomer blijft uit: “Ook volgende tien dagen geen tropisch weer te bespeuren”Vorig jaar zaten we nu al bijna aan onze tweede hittegolf. Maar de hoogzomer van 2020 blijft voorlopig uit. “Tropische temperaturen zie ik de volgende tien dagen alvast niet op mijn weerkaarten”, zegt Frank Deboosere. “Wat niet wegneemt dat die er nog kunnen komen.” (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
19x Belgisch-Duits voorstel over hulp aan Syrië goedgekeurd in VeiligheidsraadLees meer > (12/07 02u15 - VRT NWS)
19x LIVE CORONA. Contactopsporing moet nu verbanden leggen, zegt ongeruste Van DammeVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (11/07 23u15 - De Standaard)
19x Romney over clementie voor Roger Stone: ‘Ongeziene, historische corruptie van Trump’De Republikeinse senator Mitt Romney heeft zich opnieuw tegen president Trump uitgesproken. Hij vindt de clementie voor Roger Stone ‘ongeziene corruptie’. (11/07 21u15 - De Standaard)
19x Mysterie van de dag: waarom wanen sommige chauffeurs van dure wagens zich onoverwinnelijk?Een Finse wetenschapper was het beu om in het verkeer steeds de pas afgesneden te worden door een dure wagen en onderzocht het fenomeen. (11/07 12u15 - Knack)
18x Jongen (13) dood door vallende steen bij populaire Oostenrijkse grotEen 13-jarige jongen is zondagmiddag om het leven gekomen door een vallende steen bij een kalksteen- en ijsgrot in de Oostenrijkse gemeente Werfen.... (12/07 17u15 - Het Laatste Nieuws)
18x LIVE. Aantal besmettingen in België stijgt opnieuw - Aantal gevallen wereldwijd verdubbeld op anderhalve maand tijd - Jambon: "Mogelijk versoepeling voor evenementen in september”Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt uit de... (12/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Nek-aan-nekrace bij Poolse presidentsverkiezingen09:51 De populistische president Andrzej Duda neemt het op tegen Rafal Trzakowski, de liberale burgemeester van Warschau. (12/07 10u15 - De Tijd)
18x Mario Cipollini is een monsteratleet: ex-wereldkampioen ziet er op z’n 53ste fitter uit dan ooitHoe zou het nog zijn met Mario Cipollini? Wel… Vrij goed als we zijn Instagram-pagina als realiteit mogen aanzien. (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
18x Frédéric Frans, leidersfiguur op het Kiel: “Mijn zoontje voor de fans, dat was mooier dan mijn doelpunten”Negen matchen. Meer heeft Frédéric Frans niet nodig gehad om een leidersfiguur te worden en zich in de harten van de Beerschotsupporters te spelen. De liefde is wederzijds. Ondanks de rode voetbalschoenen. “Zoek maar eens nieuwe schoenen in een maatje 47.” (12/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
18x Aantal besmettingen in België blijft stijgen09:05 Er zijn 62.606 bevestigde gevallen sinds de start van de coronacrisis. (12/07 09u15 - De Tijd)
18x Aantal besmettingen stijgt opnieuw met 2 procentHet gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt zondag uit de gegevens van Sciensano. (12/07 09u15 - De Standaard)
18x Gemeentenfusie onder de 20.000 inwoners niet meer beloondVlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) heeft een nieuw plan voor fusies klaar, dat groen licht kreeg van de Vlaamse... (12/07 08u15 - Het Laatste Nieuws)
18x Gaan onze virologen zelf op reis? ‘Bij een tweede golf mag ik mijn verlof vergeten’‘Reis niet, of alleszins niet te ver’, zo raadden onze virologen al aan. Maar hoe proberen zij iets van hun zomer te maken? ‘Ik hoop maar dat er geen tweede golf uitbreekt, anders mag ik mijn verlof vergeten.’ (12/07 08u15 - De Morgen)
18x Kempens koppel opent twee horecazaken op rij: “Zitten nog volop in coronacrisis, toch geloven wij dat mensen terug gaan uiteten”Johan Ariën (51) en Els Bastianen (49) openen nu donderdag ijsatelier Crème Classe aan de Zandberg in Westerlo. Half augustus komt daar ook nog bistro ’t Zand bij. Johan Ariën was 22 jaar lang het gezicht van restaurant Torenhof in Tongerlo. Bistro ’t Zand en ijsatelier Crème Classe zijn gehuisvest in de vroegere taverne ’t Zand tegenover het stadion van KVC Westerlo. (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Zomerbar met Gene Thomas loopt uit de hand en wordt stilgelegd: “De zanger zweepte op een schandelijke manier het publiek op”Het eerste optreden op de zomerbar aan het kasteel van Laarne, verzorgd door Gene Thomas, is vrijdag behoorlijk uit de hand gelopen. “De zanger heeft op een schandelijke manier het publiek opgezweept, waardoor alle coronamaatregelen met de voeten werden getreden”, zegt burgemeester Ignace De Baerdemaeker (Open VLD). Het optreden werd door de politie stopgezet. (12/07 19u15 - Het Belang van Limburg)
17x Waarom barst abortusdebat net nu los? En wat houdt de wetswijziging in?Uit het niets is de hervorming van de abortuswet het grote obstakel voor de federale regeringsvorming. Maar wat staat er nu in die wet? En waarom... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
17x Parijse expo kijkt voorbij de kolder: Louis de Funès, c'est nousTijdens de lockdown vonden de Fransen massaal troost bij de films van Louis de Funès. Een tentoonstelling in La Cinémathèque française illustreert waarom de kolerieke komiek cultureel erfgoed werd. (12/07 11u15 - Knack)
17x Bekende ex-topschutter uit de Eredivisie ziet er nu nagenoeg onherkenbaar uitHerinnert u zich Mateja Kezman nog? De Servische spits werd in zijn carrière onder anderen twee keer kampioen met PSV en één keer met Chelsea. Plus, hij werd twee keer topschutter in Nederland met 31 (2002-2003) en 35 doelpunten (2003-2004). (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
17x Is het einde van gokbedrijven als sportsponsors nabij?De Spaanse overheid wil bij de start van het seizoen 2020-2021 alle stadions in de Primera Division vrijmaken van reclame in de goksfeer. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaan al langer stemmen op om gokbedrijven te bannen van shirts. Volgen de Belgische eersteklassers binnenkort - noodgedwongen - hun buitenlandse voorbeelden? (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
17x Liveblog - Vierde dag op rij lichte stijging in coronabesmettingen: gemiddeld 88 per dag in BelgiëLees meer > (12/07 10u15 - VRT NWS)
17x Vierde dag op rij lichte stijging in besmettingen: "Virus loert om élke hoek, kijken wat patiënten gemeen hebben"Lees meer > (12/07 10u15 - VRT NWS)
17x ROYALS. Meghan Markle werkt samen met Michelle Obama en Queen moet personeel ontslaanMeghan Markle zal binnenkort samenwerken met Michelle Obama en actrice Priyanka Chopra. Door de coronacrisis zal de Queen heel wat mensen moeten ontslaan en koning Filip kreeg deze week een paar sokken cadeau. Een overzicht van het wel en wee in adellijke kringen. (12/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
17x Portugese politie op zoek naar lichaam Madeleine McCannDe Portugese politie heeft de afgelopen weken meerdere putten doorzocht, speurend naar het lichaam van Madeleine McCann. Dat meldt de NOS op basis van bronnen waarmee de Portugese publieke omroep RTP uitpakt. (12/07 09u15 - De Morgen)
17x OVERZICHT. Gemiddeld aantal coronabesmettingen stijgt opnieuwEr worden gemiddeld nog 87,9 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met twee procent in... (12/07 08u15 - Het Laatste Nieuws)
17x LIVE CORONA. President Trump draagt voor het eerst masker in het openbaarVolg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis. (12/07 08u15 - De Standaard)
17x Live - Trump draagt mondmasker in het openbaar: ‘Nooit tegen geweest’Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. (12/07 08u15 - De Morgen)
17x Nu al zorgen om derde coronagolf in HongkongIn Hongkong beleven ze nu al de derde coronagolf, en die is de ergste tot nu toe, waarschuwen gezondheidsautoriteiten. Gisteren zijn ten minste 61 mensen in de Chinese stad besmet geraakt of voorlopig positief op de longziekte getest. Dat meldt de krant South China Morning Post. (12/07 08u15 - De Morgen)
17x Op zoek naar de charme van de Ardennen: wij deden toeristische route uit 1936 nog eens overRecent vond ik in een tweedehandswinkeltje een brochure die in 1936 werd uitgebracht door de Belgische spoorwegen: Charme des Ardennes. Zo ontdekte ik dat de NMBS destijds niet alleen met treinen reed, maar ook met een vloot autocars toeristische dagreizen organiseerde. We besloten om met de auto de route nog eens af te haspelen. (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
17x LIVEBLOG: Trump laat zich met mondmasker zien, duizenden demonstreren in Israël en Tourist treedt op voor zorgverlenersLees meer > (12/07 00u15 - VRT NWS)
16x Vraag voor proper water dit jaar virtueelThe Big Jump, een initiatief dat aandacht vraagt voor proper water, gaat dit jaar virtueel. Omdat in de huidige omstandigheden een massasprong nog niet mag, hebben de organisatoren iedereen opgeroepen om zondag thuis te springen en een filmpje ervan te posten op social media met de hashtag #Bigjump2020. (12/07 11u15 - De Standaard)
16x Polen kiezen vandaag hun nieuwe president: "Coronabonus van huidig president Duda is weggesmolten"Lees meer > (12/07 11u15 - VRT NWS)
16x Leandro Trossard: “Kevin De Bruyne verdient trofee speler van het jaar”Brighton and Hove Albion kreeg zaterdag een pak voor de broek van Manchester City. Achteraf was Leandro Trossard vol lof voor Kevin De Bruyne. “Hij verdient de trofee van speler van het jaar.” (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
16x Van Ranst over toenemende besmettingen: ‘Probleem als ook ziekenhuisopnames stijgen’Voor de vierde dag op rij is het aantal vastgestelde besmettingen gemiddeld over zeven dagen gestegen. Geen reden voor grote zorgen, volgens viroloog Marc Van Ranst. Hij benadrukt dat we moeten kijken naar het aantal ziekenhuisopnames, die voorlopig nog een dalende trend vertonen. (12/07 11u15 - De Morgen)
16x Aantal mensen dat aanklopt bij de voedselbanken blijft stijgenLees meer > (12/07 10u15 - VRT NWS)
16x Alexis Saelemaekers voelt zich thuis tussen de sterren in Milaan: “Zlatan en ik, wij begrijpen elkaar”Een tackle op Ronaldo, een schouderklopje van Ibrahimovic, een whatsappje van Lukaku... Voor Alexis Saelemaekers (21) is de droom werkelijkheid geworden. AC Milan kocht hem definitief voor 7 miljoen en in de Serie A vol sterren krijgt de Belg steeds meer voet aan de grond. “En zeggen dat ik negen maanden geleden nog in de tribune zat bij Anderlecht.” (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
16x Europees president Michel probeert de ‘zuinige vier’ te paaienNederland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken behouden hun kortingen op de betalingen aan de EU. Daarnaast stelt EU-president Charles Michel voor de nieuwe Europese meerjarenbegroting (2021-2027) met 20 miljard euro te verlagen. Met deze handreikingen probeert hij de ‘zuinige vier’ te overtuigen eind volgende week akkoord te gaan met een Europees herstelpakket van ruim 1.800 miljard euro. (12/07 10u15 - De Morgen)
16x Meer Belgen hebben nood aan voedselpakkettenDe coronacrisis duwt steeds meer gezinnen in de armoede, uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken blijkt dat bijna 200.000 mensen per maand een voedselpakket ophalen om te kunnen overleven. Dat is stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar, schrijft De Zondag. (12/07 09u15 - De Standaard)
16x Meer Belgen gaan maandelijks naar de voedselbankBijna 200.000 mensen per maand halen een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken, waarover De Zondag bericht. (12/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
16x President Trump voor het eerst in openbaar met mondmasker bij bezoek militair hospitaal: "Tijd en plaats ervoor"Lees meer > (12/07 08u15 - VRT NWS)
16x Opnieuw stijging in gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in BelgiëVoor de tweede dag op rij stijgt het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land. Er worden gemiddeld 87,9 besmettingen per dag geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met twee procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. (12/07 08u15 - De Morgen)
16x President Trump draagt voor het eerst masker in het openbaarDe Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst een masker gedragen in het openbaar, tijdens een bezoek aan gekwetste soldaten in een militair hospitaal. (12/07 07u15 - Het Nieuwsblad)
16x Bulgaarse president vraagt ontslag regering, premier weigertDe centrumrechtse regering van de Bulgaarse premier Boyko Borissov weigert op te stappen, ondanks dagenlange demonstraties en oproepen van onder... (12/07 04u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Niemand loopt warm voor plan om bevoegdheden te ontdubbelenVeel animo kreeg Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) niet voor zijn ballonnetje op de Vlaamse feestdag. Jambon stelde voor om bepaalde ministerportefeuilles binnen de federale regering in afwachting van het confederalisme al op te delen tussen een Vlaamse minister en een Waalse minister. “Geen goed idee”, zegt premier Sophie Wilmès (MR). “Als je federaal minister bent, dan ben je dat voor het hele land.” (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x VRT zegt niet nee tegen nieuwe ‘FC De Kampioenen’-reeksHet lijkt erop dat er dan toch nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen zullen komen. In onze zaterdagkrant had acteur Jaak Van Assche (79) – die antiquair Fernand Costermans speelt – zich laten ontvallen dat er bij de VRT een plan klaarligt ter goedkeuring. “Het is niet zo dat als wij het licht op groen zetten, de VRT zomaar mee in het diepe springt. Zij zorgen voor de centen en de faciliteiten, en hebben dus een cruciale stem”, zegt hij. (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Mondmasker op heel wat plaatsen verplicht, maar wat als er een dragen niet gaat?Het dragen van een mondmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus, daarom is het nu verplicht op heel wat locaties. Maar wat als zo’n mondmasker omwille van medische redenen niet gaat? (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
16x Belgisch-Duits voorstel over hulp aan Syrië goedgekeurd in VeiligheidsraadDe Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zaterdag het Belgisch-Duits voorstel goedgekeurd dat de voortzetting van humanitaire hulp aan... (12/07 02u15 - Het Laatste Nieuws)
16x Beestenboel: het ééncellige trompetdiertje kan zichzelf regenererenDe reus onder de eencelligen heeft een formidabel vermogen tot zelfherstel. (11/07 17u15 - Knack)
15x Opnieuw tientallen tonnen Russische brandstof in noordpoolgebied gedumptNabij de Russische industrile regio Norilsk in de Noordelijke IJszee zijn opnieuw grote hoeveelheden brandstof in het milieu gedumpt. Er kwam... (12/07 16u15 - Het Laatste Nieuws)
15x Na de pandemie de rattenplaag: terrassen in New York krijgen af te rekenen met zeer ongewenste gastenNu de coronapandemie ietwat onder controle is in New York en de terrassen van restaurants opnieuw open mogen, krijgen restauranthouders af te rekenen met een rattenplaag. “Plots liep er een babyrat over de voet van een klant, je kan wel inbeelden wat haar reactie was.” (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
15x Niemand loopt warm voor plan van Jambon om bevoegdheden te ontdubbelenVeel animo kreeg Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) niet voor zijn ballonnetje op de Vlaamse feestdag. Jambon stelde voor om bepaalde ministerportefeuilles binnen de federale regering in afwachting van het confederalisme al op te delen tussen een Vlaamse minister en een Waalse minister. “Geen goed idee”, zegt premier Sophie Wilmès (MR). “Als je federaal minister bent, dan ben je dat voor het hele land.” (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
15x Deze maatregelen nemen landen om corona opflakkeringen in te dijkenLanden hebben nog maar net de versoepeling van de coronamaatregelen ingezet of daar zijn de eerste beperkingen al terug. Zo wordt het dragen van een mondmasker her en der verplicht en worden regionale lockdowns afgekondigd. Een overzicht. (12/07 11u15 - Het Nieuwsblad)
15x Big Jump voor proper water gaat dit jaar virtueelLees meer > (12/07 10u15 - VRT NWS)
15x Polen kiest vandaag zijn nieuwe president: "Coronabonus van huidig president Duda is weggesmolten"Lees meer > (12/07 10u15 - VRT NWS)
15x Doelman in Portugese eerste klasse wordt tijdens wedstrijd (!) in quarantaine geplaatst: “Maatregelen niet gerespecteerd”De Portugese reservedoelman van Belenenses André Moreira (24) moest zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd tegen Moreirense in de Primeira Liga het stadion verlaten om in quarantaine te gaan. Dat heeft de Portugese liga bekendgemaakt. (12/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
15x Liveblog - Vierde dag op rij lichte stijging in coronabesmettingen: gemiddeld 88 per dagLees meer > (12/07 09u15 - VRT NWS)
15x VS-president Donald Trump draagt voor het eerst mondmasker in het openbaar: "Ik ben nooit tegen mondmaskers geweest"Lees meer > (12/07 09u15 - VRT NWS)
15x Bijna 200.000 Belgen gaan maandelijks naar voedselbankBijna 200.000 mensen per maand halen een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met 2019. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken, waarover De Zondag bericht. (12/07 09u15 - De Morgen)
15x Sports Illustrated plaatst voor het eerst transgender model op de coverDe tijd waarin bikinimodellen alleen slank en wit waren, ligt gelukkig al even achter ons. Zo bracht het befaamd magazine Sports Illustrated een nummer uit dat focuste op een positief zelfbeeld en zette het Tyra Banks als eerste zwarte vrouw ooit op de cover in 1997. Nu wordt opnieuw geschiedenis geschreven dankzij Valentina Sampaio: de eerste transgendervrouw ooit op de voorpagina. (12/07 09u15 - De Morgen)
15x Ook Bart De Wever (N-VA) betrekt abortuswet bij federale regeringsvormingDe voorstanders van de versoepeling van abortus moeten misschien maar zelf proberen een nieuwe federale regering te vormen ‘als ze elkaar zo geweldig vinden’. Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever verklaard aan VTM Nieuws. De Wever legt zo nog meer druk op het abortusdossier, dat de federale formatie nu helemaal dreigt te torpederen. (12/07 08u15 - De Morgen)
15x Poetshulp krijgt Vlaams ereteken: ‘Moment van ontlading na vier zware maanden’Ze had tranen in de ogen, poetshulp Martine Van Eyck (56) van het Sint-Trudo Ziekenhuis, toen Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) haar zaterdagmiddag het ereteken van de Vlaamse gemeenschap overhandigde voor haar inzet tijdens de coronacrisis. ‘Dit is een erkenning voor álle helden van de zorg.’ (11/07 23u15 - De Standaard)
15x Ook N-VA maakt van abortuskwestie breekpunt17:43 Als de partijen die een soepeler abortuswet willen een regering kunnen vormen, moeten ze dat maar doen. Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever. (11/07 18u15 - De Tijd)
15x Vakantie-exodus zorgt voor filepiek op Franse wegenBij onze zuiderburen is zaterdag een piek van 955 km aan files bereikt. ‘De situatie is uitzonderlijk. Het aantal files is veel hoger dan dat van zaterdag 13 juli 2019’, aldus de Franse verkeersinformatiedienst Bison Futé. (11/07 17u15 - De Standaard)
15x Corona-updates: Mondmaskers verplicht op drukke plaatsen, daggemiddelde nieuwe besmettingen blijft stijgenDe coronacijfers in ons land blijven in dalende richting gaan. Toch blijft waakzaamheid geboden, op verschillende plaatsen in Europa en elders in de wereld duiken nieuwe uitbraken op. Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (11/07 13u15 - Knack)
14x LIVE. Zweden toegevoegd aan lijst met rode zones - Jambon: "Mogelijk versoepeling voor evenementen in september”Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt uit de... (12/07 18u15 - Het Laatste Nieuws)
14x VS keurt mogelijke verkoop van torpedo's aan Belgisch leger goedDe Amerikaanse overheid heeft het licht op groen gezet voor de mogelijke verkoop van 29 lichte torpedo's aan het Belgische leger. Met de verkoop is... (12/07 17u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Wat een monsterlijke prestatie: Luxemburger breekt wereldrecord ultrafietsen met waanzinnige statistiekenHoeveel kilometer kan je rijden op 24 uur tijd? Dat was de uitdaging die Ralph “Dizzy” Diseviscourt zichzelf oplegde. Het doel: dit weekend het wereldrecord breken. Wat de Luxemburger ook lukte. (12/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
14x Opnieuw tientallen tonnen Russisch kernafval in noordpoolgebied gedumptNabij de Russische industrile regio Norilsk in de Noordelijke IJszee zijn opnieuw grote hoeveelheden kernbrandstof in het milieu gedumpt. Er kwam... (12/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Vijf doden bij aanval op kerk in JohannesburgBij een aanval op een kerk in Johannesburg zijn zeker vijf doden en verschillende gewonden gevallen. Er werden ook mensen gegijzeld, maar zij zijn... (12/07 15u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Sluikstorter op heterdaad betrapt met auto vol bouwafvalTijdens een anonieme politiecontrole in de Antwerpse gemeente Hoboken werd een man op heterdaad betrapt op sluikstorten. De auto van de man zat propvol met bouwafval en vuilzakken. In de nabije struiken werd exact hetzelfde afval gevonden. (12/07 15u15 - De Standaard)
14x Dode bij crash zweefvliegtuig op Nederlandse vliegbasis Gilze-RijenVanmiddag een zweefvliegtuig gecrasht bij vliegbasis Gilze-Rijen in het Nederlandse Noord-Brabant, niet ver van de Belgische grens . Daarbij is een... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Menselijke fout zorgde voor crash Oekraïens vliegtuig in IranEen menselijke fout lag aan de basis van de crash van een Boeing van Ukraine International Airlines begin dit jaar. Dat blijkt uit een rapport van... (12/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Mysterie van de dag: waarom komen bepaalde mensen steevast te laat?Er zijn van die mensen die ál-tijd te laat komen. Daar zijn verschillende redenen voor. (12/07 13u15 - Knack)
14x Dan toch positief advies voor 18.000 extra kippen in PeerVleeskippenbedrijf Wilko krijgt van de stad Peer gunstig advies voor de bouw van een vierde stal voor 18.250 extra kippen op hun terrein in Wijchmaal. Vorig jaar kregen ze nog een negatief advies, maar het bedrijf paste de plannen aan en kwam tegemoet aan een aantal voorwaarden. (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
14x Na de pandemie de rattenplaag: terrassen in New York krijgen af te rekenen met ongewenste gastenNu de coronapandemie ietwat onder controle is in New York en de terrassen van restaurants opnieuw open mogen, krijgen restauranthouders af te rekenen met een rattenplaag. “Plots liep er een babyrat over de voet van een klant, je kan wel inbeelden wat haar reactie was.” (12/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
14x Dertien titels op veertien jaar tijd: aan deze Amerikaan kan zelfs gravelkoning Rafael Nadal niet tippenBayern pakte zijn achtste titel op rij in de Bundesliga. Juventus is op weg naar de negende op rij in de Serie A. In de NBA pakten de Boston Celtics ooit elf titels op dertien jaar tijd en Rafael Nadal won al twaalf keer Roland Garros. Knap, maar ze moeten allemaal onderdoen voor ene Joey Chestnut. (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
14x Ploeggenotes praten in tranen over de plotse dood van schaatster Lara van Ruijven: “Fijn dat je nog even haar hand kon vasthouden”Het plotse overlijden van de Nederlandse Lara van Ruijven is hard aangekomen in de schaatswereld. De shorttrackster was amper 27 jaar oud maar overleed vrijdag in het ziekenhuis aan een auto-immuunreactie, die leidde tot ernstige complicaties. Haar ploeggenotes die met haar op stage verbleven gaven een beklijvend interview, waarin ze in tranen praten over het zware verlies. (12/07 11u15 - Het Belang van Limburg)
14x Dan toch plannen voor nieuwe reeks van ‘FC De Kampioenen’?Het lijkt erop dat er dan toch nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen zullen komen. In onze zaterdagkrant had acteur Jaak Van Assche (79) – die antiquair Fernand Costermans speelt – zich laten ontvallen dat er bij de VRT een plan klaarligt ter goedkeuring. “Het is niet zo dat als wij het licht op groen zetten, de VRT zomaar mee in het diepe springt. Zij zorgen voor de centen en de faciliteiten, en hebben dus een cruciale stem”, zegt hij. (12/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
14x Daar is de zon (en een aantal stapelwolken)Vandaag is het zonnig, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs. In de loop van de dag verwachten we het in het binnenland wat stapelwolken, maar het blijft droog. Dat meldt het KMI. (12/07 09u15 - Het Nieuwsblad)
14x ‘Dougy houdt niet van zoenen, en doet niet alsof, hij houdt wel van mij’Corine Koole sprak met twee mensen die in een zomer smoorverliefd op elkaar werden. Hoe ging het verder? En hoe kijken ze daar nu op terug? Vandaag: Elly (55) en Dougy (59) en hun zomer van 2019. (12/07 08u15 - De Morgen)
14x Trump draagt voor het eerst mondmasker in het openbaarDe Amerikaanse president Donald Trump heeft voor het eerst een gezichtsmasker in het openbaar gedragen. Hij droeg een donkerblauw mondmasker... (12/07 01u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Duizenden manifesteren in Tel-Aviv tegen corona-aanpak regering IsraëlOp het Rabinplein in Tel-Aviv zijn zaterdag duizenden manifestanten samengekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen van de Isralische... (12/07 00u15 - Het Laatste Nieuws)
14x Opnieuw recordaantal coronabesmettingen in VS19:39 De escalatie van de gezondheidscrisis vertraagt het herstel van de Amerikaanse economie. (11/07 20u15 - De Tijd)
14x Opnieuw brand bij Umicore in Hoboken18:27 Umicore lag al onder vuur omdat de fabriek in Hoboken teveel lood uitstoot. (11/07 19u15 - De Tijd)
14x N-VA-voorzitter De Wever maakt van abortuskwestie breekpuntNa CD&V maakt nu ook N-VA van de abortuskwestie een breekpunt in de federale formatie. CD&V en N-VA zijn tegen het voorstel van liberalen, socialisten, groenen en PVDA om de abortuswet te versoepelen. 'Ik kan u zeggen dat als partijen op de groene knop drukken voor een wet die ik echt schandelijk vind, dat het dan erg moeilijk is om met diezelfde partijen de volgende dag te doen alsof er niks is g... (11/07 19u15 - Knack)
14x Wat kermis en golfballen met wielergeschiedenis te maken hebben16:16 Beneden de eerste houten loopfiets uit 1817. Boven de gele fiets van Greg Van Avermaet waarmee hij in de Tour van 2018 als leider rondreed. En daartussen een dikke 100 jaar geschiedenis van de Vlaamse... (11/07 17u15 - De Tijd)
14x Turkije start onmiddellijk voorbereidingen om Hagia Sophia te openen als moskeeDe Turkse autoriteiten zijn zaterdag onmiddellijk begonnen met de voorbereidingen om de Hagia Sophia te openen als moskee. Het voormalige museum moet volledig compatibel worden gemaakt met de islam. (11/07 17u15 - Knack)
14x As: Station As: Knappe 3D kijkers en nieuwe infopanelenAan het Station van As zijn vanaf nu nieuwe sporen van het verleden terug te vinden. Knappe 3D-kijkers en nieuwe infopanelen met interessante weetjes en authentieke foto’s brengen bezoekers terug in de tijd van Station Asch. De historische site moet ... (07/07 08u15 - Limburgnieuws.be)
14x In Limburg: Aantal fietsers blijft stijgenNiet alleen de bezettingsgraad van logies in Limburg zit in de lift, ook het aantal recreatieve fietsers op het Limburgse fietsroutenetwerk blijft stijgen. 'In de maand juni telden we bijna een half miljoen fietsers op het fietsroutenet... (06/07 11u15 - Limburgnieuws.be)
13x Mondmasker op heel wat plaatsen verplicht, maar wat als er een dragen niet gaat?Het dragen van een mondmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus, daarom is het nu verplicht op heel wat locaties. Maar wat als zo’n mondmasker omwille van medische redenen niet gaat? (12/07 18u15 - Het Belang van Limburg)
13x Vlaams Belang dient belangenconflict in rond abortuskwestie: “Open Vld zal moeten kiezen”Het Vlaams Belang gaat woensdag een belangenconflict indienen in het Vlaams Parlement rond de abortuskwestie, waarbij een voorstel op tafel ligt om... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Agenten voeren emotionele haka uit voor overleden collegaAgenten in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland hebben een haka uitgevoerd tijdens de begrafenis van hun overleden collega Matthew Hunt. Het emotionele eerbetoon vond plaats in het rugbystadion Eden Park. (12/07 14u15 - De Standaard)
13x Regionale verkiezingen in noorden van Spanje overschaduwd door coronavirusIn de Spaanse regio's Galici en Baskenland worden zondag door de coronacrisis overschaduwde verkiezingen gehouden. Ondanks de nodige... (12/07 12u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Trump draagt masker in openbaar: ‘Ik ben nooit tegen mondmaskers geweest’De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag voor het eerst een masker gedragen in het openbaar, tijdens een bezoek aan gewonde soldaten in een militair hospitaal. (12/07 12u15 - De Standaard)
13x Leen Dendievel onthult hoe ze ooit twee tanden verloor op caféActrice Leen Dendievel vertelt in het Radio 2 programma ‘Het Ministerie van Lachende Zaken’ dat ze jaren geleden twee tanden verloren heeft. “Het gebeurde op café maar ik dronk niet, dus daaraan lag het zeker niet.” (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
13x Konings investeert 11 miljoen in site Borgloon, 40 extra jobsDe Limburgse drankenproducent Konings in Zonhoven heeft zopas 11 miljoen geïnvesteerd in nieuwe en slimme machines voor de site in Borgloon. Alles samen levert dat 40 extra jobs op. (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
13x Van extra reisbeperkingen tot mondmaskers vanaf 6 jaar: deze nieuwe maatregelen nemen landen om corona-opflakkeringen in te dijkenLanden hebben nog maar net de versoepeling van de coronamaatregelen ingezet of daar zijn de eerste beperkingen al terug. Zo wordt het dragen van een mondmasker her en der verplicht en worden regionale lockdowns afgekondigd. Een overzicht. (12/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
13x ROYALS. Meghan Markle werkt samen met Michelle Obama en Queen moet personeel ontslaanMeghan Markle zal binnenkort samenwerken met Michelle Obama en actrice Priyanka Chopra. Door de coronacrisis zal de Queen heel wat mensen moeten ontslaan en koning Filip kreeg deze week een paar sokken cadeau. Een overzicht van het wel en wee in adellijke kringen. (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
13x Koppel opent twee horecazaken op rij: “Wij geloven dat mensen weer meer gaan uiteten”Johan Ariën (51) en Els Bastianen (49) openen nu donderdag ijsatelier Crème Classe aan de Zandberg in Westerlo. Half augustus komt daar ook nog bistro ’t Zand bij. Johan Ariën was 22 jaar lang het gezicht van restaurant Torenhof in Tongerlo. Bistro ’t Zand en ijsatelier Crème Classe zijn gehuisvest in de vroegere taverne ’t Zand tegenover het stadion van KVC Westerlo. (12/07 10u15 - Gazet van Antwerpen)
13x NBA-ster LeBron James zal geen politieke boodschap op zijn basketshirt plaatsen: “Dat is niet nodig”Wanneer het seizoen in de Amerikaanse professionele basketbalcompetitie NBA wordt hervat, zullen spelers actievoeren tegen racisme door een boodschap op de achterkant van hun shirt te plaatsen. LA Lakers-ster LeBron James kondigde zaterdag aan dat er boven zijn rugnummer echter gewoon “James” zal blijven staan. (12/07 09u15 - Gazet van Antwerpen)
13x OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen stijgt tot 88Er worden gemiddeld nog 87,9 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stijging met twee procent in... (12/07 07u15 - Het Laatste Nieuws)
13x Gluren bij BV’s: Nathalie Meskens op vakantie met dochter Lima, Kelly Pfaff deelt foto uit de oude doosFoto uit de oude doos, vakantie en een verloving: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen. (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Bod onder gesloten omslag: hype of goudmijn?Steeds meer huizen worden vandaag verkocht met een zogenoemde bieding onder gesloten omslag. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En wie wordt er beter van: de koper of de verkoper? (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
13x Bulgarije en Kroatië zetten stap naar invoering euro22:09 De eenheidsmunt blijft een aantrekkelijk vooruitzicht voor sommige Oost-Europese landen. (11/07 22u15 - De Tijd)
13x Ook De Wever maakt van abortus breekpunt voor formatie‘Als partijen op de groene knop drukken voor een wet die ik echt schandelijk vind, dan is het erg moeilijk om met diezelfde partijen de volgende dag te doen alsof er niets gebeurd is.’ Met die uitspraak over de versoepeling van de abortuswet zet N-VA-voorzitter Bart De Wever de formatiepoging van de ‘drie koningen’ verder onder druk. (11/07 19u15 - De Standaard)
13x Zomerlectuur: vijf boekentips van Knack-redacteur Peter CasteelsVijf aanraders om de zomer al lezend door te brengen. (11/07 17u15 - Knack)
13x Jambon wil Vlaamse én Franstalige minister voor reeks federale portefeuillesVoor de federale ­regeringsonder­handelingen lanceert Vlaams minister-president Jan ­Jambon (N-VA) zaterdag een opvallend voorstel. Hij stelt voor om een reeks ministerportefeuilles in de volgende federale regering te verdelen tussen een Nederlandstalige en Franstalige minister. (11/07 11u15 - Knack)
13x Konden we zingen voor we leerden spreken? De oorsprong van ons taalvermogenZonder taalontwikkeling zou de mensheid nooit zo'n succesvolle soort geworden zijn en dus wordt er hard gewerkt om de oorsprong van ons taalvermogen te achterhalen. Daarbij gaan wetenschappers steeds verder terug in de tijd. (11/07 10u15 - Knack)
13x Hoe de Amerikaanse overheid een 'klein bedrijf' met 12.000 werknemers reddeDe Amerikaanse overheid trok 660 miljard dollar uit om kmo's bij te staan tijdens de coronacrisis en om op die manier banen te redden. Nu er data gepubliceerd zijn over waar het geld naartoe ging, worden ernstige vraagtekens gezet bij het leenprogramma. (11/07 05u15 - Knack)
12x Verplichte quarantaine voor wie uit Zweden komt, nu ook oranje zonesDe FOD Buitenlandse Zaken heeft de lijst met kleurencodes, vakantiebestemmingen voor Belgen, geüpdatet. Nieuw op de rode lijst is Zweden. Naar daar gaan, mag niet meer. Indien u zich daar bevindt, moet u bij uw terugkeer verplicht in quarantaine en een test ondergaan. (12/07 19u15 - De Standaard)
12x Hoe Ghislaine Maxwell argeloze tienermeisjes naar Epstein lokteDat Ghislaine Maxwell een cruciale rol speelde in het misbruik dat Jeffrey Epstein pleegde, is ondertussen duidelijk. Maar wie is de vrouw eigenlijk die in Oxford bevriend raakte met prins Andrew en een prominente gast was op het huwelijk van Chelsea Clinton? (12/07 15u15 - Het Belang van Limburg)
12x Corona-updates: Gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen blijft toenemenBlijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. (12/07 12u15 - Knack)
12x Na uithaal van De Wever (N-VA) over abortuswet: "Onderhandelingen regering liggen stil zolang kwestie niet is opgelost"Lees meer > (12/07 12u15 - VRT NWS)
12x Meer dan honderd handtekeningen tegen sociale woningen voor LeopoldsburgBuurtbewoners van de Craenenhoefweg en de Kleine Zavelheide zien de komst van een nieuwe wijk in hun achtertuin niet zitten. In totaal werden er 132 bezwaarschriften ingediend tegen de komst van meer dan 100 sociale woningen, waarvan eentje met een petitie van 118 handtekeningen. (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
12x Hoe Ghislaine Maxwell argeloze tienermeisjes naar Epstein lokte: “Door zich voor hen uit te kleden probeerde ze het misbruik te normaliseren”Dat Ghislaine Maxwell een cruciale rol speelde in het misbruik dat Jeffrey Epstein pleegde, is ondertussen duidelijk. Maar wie is de vrouw eigenlijk die in Oxford bevriend raakte met prins Andrew en een prominente gast was op het huwelijk van Chelsea Clinton? (12/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
12x Doelman in Portugese eerste klasse wordt tijdens wedstrijd (!) in quarantaine geplaatst: “Maatregelen niet gerespecteerd”De Portugese reservedoelman van Belenenses André Moreira (24) moest zaterdag tijdens de rust van de wedstrijd tegen Moreirense in de Primeira Liga het stadion verlaten om in quarantaine te gaan. Dat heeft de Portugese liga bekendgemaakt. (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
12x VRT zegt niet nee tegen nieuwe ‘FC De Kampioenen’-reeksHet lijkt erop dat er dan toch nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen zullen komen. In onze zaterdagkrant had acteur Jaak Van Assche (79) – die antiquair Fernand Costermans speelt – zich laten ontvallen dat er bij de VRT een plan klaarligt ter goedkeuring. “Het is niet zo dat als wij het licht op groen zetten, de VRT zomaar mee in het diepe springt. Zij zorgen voor de centen en de faciliteiten, en hebben dus een cruciale stem”, zegt hij. (12/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
12x Jaak Van Assche wordt 80: “Waarom zou ik stoppen? Acteren is voor mij een betaalde hobby”Noem een grote Vlaamse televisiereeks en Jaak Van Assche heeft er gegarandeerd in meegespeeld. En de rollen blijven maar komen, ook al wordt de acteur uit Bonheiden maandag 80 jaar. Pensioen? Dat woord lijkt voor hem niet te bestaan. Hij is een van de weinige tv-iconen wiens agenda op die leeftijd nog steeds gevuld is. “Waarom zou ik stoppen? Acteren is voor mij een betaalde hobby.” (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
12x Hoogzomer blijft uit: ‘Ook volgende tien dagen geen tropische weer’Vorig jaar zaten we op dit moment al bijna aan een tweede hittegolf. Maar de hoogzomer van 2020 blijft voorlopig uit. ‘Tropische temperaturen zie ik de volgende tien dagen alvast niet op mijn weerkaarten’, zegt Frank Deboosere. ‘Wat niet wegneemt dat die er nog kunnen komen.’ (11/07 19u15 - De Standaard)
12x Duitsland overweegt staatsparticipatie in tientallen bedrijven16:53 Berlijn denkt eraan om na Lufthansa nog andere bedrijven te helpen met een kapitaalverhoging. (11/07 17u15 - De Tijd)
12x Disney World heropent, ondanks nieuwe corona-records12:01 Disney heropent zaterdag zijn belangrijkste pretpark in Florida. De zuidelijke staat rapporteerde vrijdag nog de tweede sterkste stijging van aantal dagelijkse besmettingen ooit. (11/07 12u15 - De Tijd)
12x De race naar het vaccin11:09 De zoektocht naar een coronavaccin moet tien keer sneller dan normaal lopen. Welke van de 205 die nu in ontwikkeling is zal het halen? (11/07 11u15 - De Tijd)
12x Opnieuw CEO aan de deur in bewakingssector10:52 Danny Vandormael is niet langer de CEO van beveiligingsfirma Seris in België en Nederland. Zijn vertrek, en dat van andere toplui in de sector, komt er ten midden van een onderzoek naar prijsafspraken... (11/07 11u15 - De Tijd)
12x Racisme, seksisme of politiegeweld: zo maak je legaal bewijsmateriaalIn sociaal woelige tijden, waarin heel wat groepen opstaan om op te komen voor hun rechten, worden filmpjes en foto's van onrechtvaardige situaties via sociale media gedeeld aan lichtsnelheid. Maar mag dat eigenlijk wel? En hoe maak je bewijsmateriaal waar je zaak echt iets aan heeft? Een handleiding. (11/07 10u15 - Knack)
12x 25 jaar na de hel van Srebrenica: hoe Sakib de genocide overleefdeSakib Hasic was 27 toen in Srebrenica de hel losbarstte. 8372 mensen, van wie de meeste moslims, werden er in juli 1995 door het Bosnisch-Servische leger (VRS) vermoord. Hij overleefde. Nu pas laat hij zijn verhaal optekenen. Voor het eerst. Voor zijn kinderen. En omdat het niet vergeten mag worden. (11/07 05u15 - Knack)
11x “Bijna 600.000 inwoners Hongkong stemmen in voorverkiezing van de oppositie”Meer dan 580.000 kiezers hebben meegedaan aan een voorverkiezing van de oppositie in Hongkong. Dat meldde de organisatie nadat de niet-officile... (12/07 18u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Max Verstappen niet opgewassen tegen oppermachtig MercedesMax Verstappen heeft bij de tweede GP van het Formule 1 seizoen met een derde plek een maximaal resultaat behaald. Lewis Hamilton won de GP van Steiermark voor zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Beide Mercedessen bleken te sterk voor de jonge Limburger, die in de slotronden hard vocht voor zijn tweede plek. Maar ook Bottas bleek uiteindelijk te sterk. (12/07 17u15 - Het Belang van Limburg)
11x LIVE. Jambon: "Mogelijk versoepeling voor evenementen in september”Het gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt uit de... (12/07 16u15 - Het Laatste Nieuws)
11x Homo turisticus laat zich niet afschrikken door corona: beeldverslag van aan de Spaanse costa’sDe zomer van 2020 zou helemaal anders zijn, zo werd ons maandenlang voorgehouden. Maar dat is buiten de Spaanse costa’s gerekend, alwaar zonnekloppers als vanouds samentroepen om ijsjes te eten, cocktails te slurpen, parasols op te tuigen en te luieren op zonnebedden tot ze roodverbrand zijn. (12/07 16u15 - De Morgen)
11x Malinese president ontbindt Grondwettelijk Hof wegens aanhoudende onrustLees meer > (12/07 12u15 - VRT NWS)
11x Keniaan die Kipchoge bijstond in recordmarathon is twee jaar geschorstDe Keniaan Alex Korio Oloitiptip (29) heeft een schorsing van twee jaar gekregen na een inbreuk op het whereaboutsreglement. Dat bevestigde de Athletics Integrity Unit (AIU). (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
11x Waarom N-VA wekenlang gezwegen heeft en de partij heel bewust voor de luwte koosEr was een dreigende stemming van een abortusversoepeling nodig om Bart De Wever nog eens gas te doen geven. De partij doet er de afgelopen weken alles aan om geen olie op het vuur te gooien. Ook op 11 juli kwamen er geen krasse communautaire verklaringen, geen al te zware uithalen naar de overkant van de taalgrens. Allemaal om de kansen op regeringsdeelname gaaf te houden. (12/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
11x Op naar de Goudberg met Bart Van Loo: “Waar ge het Frans-Bourgondische leger ziet aanstormen”Op vakantie in eigen land, dat is het devies van 2020. Waarom dan niet reizen met een nieuwe dimensie? Ga mee met schrijver Bart Van Loo, de specialist van de Bourgondische middel­eeuwen, en steek de grenzen van de tijd over. Ontdek hoe je in het hier en nu de ­tastbare sporen kan zien, beleven, voelen, misschien zelfs horen en ruiken, uit de tijd van toen. Deze keer trek ik er met de fiets op uit. Intussen woon ik al acht jaar in het zuidwesten van Vlaanderen en ken ik ze al een beetje, de ­kleine kuitenbijters uit de streek van Ieper en Passendale. Zachtglooiend landschap. Ideaal fietsparcours. Weinig bossen, zodat je ver kunt zien. En altijd weer die soldatenkerkhoven. Dit landschap is de Groote Oorlog niet vergeten. (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
11x Is de Provence nog hetzelfde na corona? Onze reporter trok naar zijn favoriete markt in CavaillonDe Provence. Lavendel per strekkende meter, middeleeuwse dorpjes waar het prettig verdwalen is en natuurlijk: markten met tomaten in vijftig tinten en genoeg zeep om een leven lang lekker te ruiken. Is die markt nog even gezellig? En veilig? Onze reporter Tom de Leur reed naar zijn favoriete markt in Cavaillon en kon ondanks de roodwitte linten zoveel fruit bepotelen als hij wou. (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
11x Opnieuw brand bij Umicore in HobokenBij het metaalverwerkend bedrijf Umicore in Hoboken is zaterdag brand ontstaan. Het gaat volgens de Antwerpse brandweer om een beperkte brand en er vielen geen gewonden. (11/07 17u15 - De Standaard)
11x Lanaken: Kabouterpad in Lanaken officieel geopend door minister DemirOp dinsdag 7 juli werd het vernieuwde kabouterpad van het domein Pietersheim in Lanaken officieel geopend door Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. Het kabouterpad werd flink opgewaardeerd. Alle stopplaatsen werden vernieuwd, de kabouteropdracht... (07/07 15u15 - Limburgnieuws.be)
10x Duitse politie houdt klopjacht op gewapende man (31) in Zwarte WoudHelikopters cirkelen boven Oppenau in het Zwarte Woud: hier heeft een man, gewapend met pijlen, bogen, messen en pistolen, de politie bedreigd. Hij... (12/07 20u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Liveblog - Nieuwe lijst met rode, groene en nu ook oranje zones: reizen naar Zweden niet meer toegelatenLees meer > (12/07 19u15 - VRT NWS)
10x Liveblog - Buitenlandse Zaken publiceert nieuwe lijst met rode, oranje en groene zonesLees meer > (12/07 18u15 - VRT NWS)
10x ‘We hebben lang genoeg thuisgezeten. Nu is het vakantie’: Nederlandse tiener-comazuipers overspoelen KnokkeTwaalf politiecombi’s, bijstand van de Nederlandse politie, vier agenten te paard. Het leek even of de gele hesjes helemaal terug waren. Het was gewoon een zoveelste zomeravond op het Alfred Verweeplein in Knokke. (12/07 18u15 - De Morgen)
10x Mueller doorbreekt stilte nadat Trump celstraf heeft kwijtgescholden: Roger Stone blijft veroordeelde misdadigerDe voormalige openbare aanklager heeft de suggestie verworpen dat Stone oneerlijk is vervolgd, nadat president Trump zijn celstraf heeft kwijtgescholden. (12/07 17u15 - De Standaard)
10x Stad Antwerpen telt 85 besmettingen in zeven dagen: ‘En dan moet het reiseffect nog komen’Met 85 gevallen in de jongste zeven dagen is de stad Antwerpen met ruime voorsprong koploper qua aantal besmettingen met het coronavirus in ons land. Vooral twintigers en 50-plussers lopen het virus op. ‘We moeten niet panikeren, maar dit is een wake-upcall. Het virus waart nog rond en het effect van onze buitenlandse vakanties moet nog komen’, waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen). (12/07 16u15 - De Standaard)
10x Steeds meer huizen verkocht via bod onder gesloten omslag: hype of goudmijn?Steeds meer huizen worden vandaag verkocht met een zogenoemde bieding onder gesloten omslag. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En wie wordt er beter van: de koper of de verkoper? (12/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
10x Luc Appermont: ‘Bart heeft mij ooit verlaten’Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Zevenentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: televisiepresentator Luc Appermont (70). Wie is hij in het diepst van zijn gedachten? (12/07 16u15 - De Morgen)
10x Vrouw kan haar ogen amper geloven: man spuwt op doek om winkelmandjes schoon te makenEen winkelmedewerker uit Toronto, Canada, heeft het duidelijk niet zo voor hygiënemaatregelen. Op videobeelden is te zien hoe hij de winkelmandjes schoonmaakt met wat speeksel en een zakdoek. “Dit kan toch niet in tijden van een pandemie?”, aldus Martha die hem filmde. Ook de winkelmanager liet weten dat hij dit gedrag niet steunde en hygiëne een topprioriteit is. “En nu meer dan ooit zolang we covid-19 nog niet hebben verslagen.” (12/07 15u15 - Het Belang van Limburg)
10x Conner Rousseau: “Deze BV-crush negeerde mij compleet op Instagram”In een nieuwe aflevering van De Kiekenkotkwis is SP.A-voorzitter Conner Rousseau te gast. Hij verklapt dat hij een oogje heeft op een blonde BV, maar dat zij hem compleet negeerde. (12/07 15u15 - Het Nieuwsblad)
10x Zoektocht naar 14-jarig Duits meisje in Noordzee bij Ameland hervat: vader en zusje konden zich reddenDe Nederlandse hulpdiensten hebben de zoektocht naar een 14-jarige meisje, dat zaterdagavond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij Ameland... (12/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
10x Deze nieuwe maatregelen nemen landen om corona-opflakkeringen in te dijkenLanden hebben nog maar net de versoepeling van de coronamaatregelen ingezet of daar zijn de eerste beperkingen al terug. Zo wordt het dragen van een mondmasker her en der verplicht en worden regionale lockdowns afgekondigd. Een overzicht. (12/07 13u15 - Het Belang van Limburg)
10x Overleven in het paradijs: hoe zes jongens anderhalf jaar overleefden op een verlaten eilandEen groep tieners strandt op een verlaten eiland en moet zien te overleven in een tropische jungle. In de klassieker ‘The lord of the flies’ van William Golding leidt die premisse tot paranoia en uiteindelijk zelfs moord. Maar een gelijkaardig verhaal heeft zich ook in het echte leven afgespeeld, toen zes jonge Tonganen op een onbewoonde rots verzeild raakten. Hun verhaal neemt gelukkig niet zo’n wrede wending. (12/07 13u15 - Het Nieuwsblad)
10x Nigeriaanse balletdanser (11) toont kunsten: ‘Dansen is een deel van mijn leven’De elfjarige Anthony Mmesoma Madu wil professioneel balletdanser worden. ‘Er zijn geen mannelijke balletdansers in Nigeria, maar ik wil professioneel danser worden’, zegt hij aan BBC. (12/07 12u15 - De Standaard)
10x “Een droge en rustige zomerdag”Vandaag worden er droge luchtmassa’s naar Limburg aangevoerd. Voor het eerst sinds lange tijd hoeven we nog eens een hele dag geen rekening te houden met een kans op buien. Er zal vaak ruimte zijn voor de zon, al zullen er ook stapelwolken op het toneel verschijnen. (12/07 12u15 - Het Belang van Limburg)
10x Meer Belgen gaan maandelijks naar de voedselbankBijna 200.000 mensen per maand halen een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15 procent in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Federatie van Voedselbanken, waarover De Zondag bericht. (12/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
10x Erling Haaland is een kapoen: supertalent deelt ‘angstaanjagende’ foto met kettingzaag en wordt dan uit nachtclub gegooidBorussia Dortmund kon dit seizoen in de Bundesliga alweer niet op tegen Bayern München. En dat ondanks de exploten van Erling Braut Haaland. De 19-jarige spits is nu dus aan vakantie toe, maar daarbij liep het donderdagnacht mis. (12/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
10x Worst op de BBQ: dit zijn de beste worsten uit de supermarktChef en grillmaster Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem proeft voor ons niet minder dan 49 worsten voor op de barbecue: van dunne pikante tot dikkerds gevuld met grof gemalen vlees. Hij gaat op zoek naar een lekkere, maar vooral natuurlijke smaak.Tine Bral, foto’s Wim Daneels (12/07 12u15 - Het Nieuwsblad)
10x Belgian Cat Julie Allemand aangekomen in de WNBA-bubbel in FloridaJulie Allemand is met Indiana Fever aangekomen in Bradenton, Florida. Door twee corona-besmettingen in het team moest Indiana vier dagen in quarantaine en arriveerde het als laatste en twaalfde team in de grote WNBA-bubbel in Florida. (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
10x De cijfers achter het zoveelste record van Lionel Messi: daarom doet Luis Suarez elke avond een schietgebedjeEen nieuw seizoen, een nieuw record voor Lionel Messi. De Argentijn deelde zaterdag zijn 20ste assist van het seizoen uit voor FC Barcelona in de gewonnen wedstrijd tegen Valladolid (0-1). (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
10x Ongeziene taferelen in Roemenië: drie strafschoppen, twee reddingen, één rode kaart en… nul doelpuntenWie een dolle paar voetbalminuten wilde zien, moest zaterdag in Roemenië zijn. In de wedstrijd/derby tussen Petrolul Ploiesti en Rapid 1923 in de superspannende tweede klasse (slechts twee punten verschil tussen de nummers 1 en 6) mochten er liefst drie strafschoppen genomen worden op enkele minuten tijd. Wat leidde tot een apart schouwspel. (12/07 10u15 - Het Belang van Limburg)
10x NBA-ster LeBron James zal geen politieke boodschap op zijn basketshirt plaatsen: “Dat is niet nodig”Wanneer het seizoen in de Amerikaanse professionele basketbalcompetitie NBA wordt hervat, zullen spelers actievoeren tegen racisme door een boodschap op de achterkant van hun shirt te plaatsen. LA Lakers-ster LeBron James kondigde zaterdag aan dat er boven zijn rugnummer echter gewoon “James” zal blijven staan. (12/07 09u15 - Het Belang van Limburg)
10x Gemiddeld aantal besmettingen in ons land stijgt opnieuwHet gemiddelde dagelijkse aantal besmettingen met Covid-19 in de voorbije week is opnieuw gestegen met 2 procent, tot 87,9. Dat blijkt zondag uit de gegevens van Sciensano. België telt nu 62.606 bevestigde gevallen sinds het begin van de crisis, 137 meer dan het totaal dat zaterdag werd gecommuniceerd. (12/07 08u15 - Het Belang van Limburg)
9x Mountainbiker komt zwaar ten val aan BE-MineOp het mountainbikeparcours van BE-Mine kwam zondag rond 14.30 uur een man zwaar ten val. Een ziekenwagen kwam ter plaatse om de fietser naar het ziekenhuis over te brengen. (12/07 20u15 - Het Belang van Limburg)
9x Explosie en brand in petrochemisch bedrijvencomplex in IranEr heeft zich vandaag een ontploffing voorgedaan in een petrochemisch complex in het zuidwesten van Iran, zo melden lokale autoriteiten. (12/07 19u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Duitse politie houdt klopjacht op gewapende man in Zwarte WoudEen helikopter cirkelt boven Oppenau in het Zwarte Woud: hier heeft een man, gewapend met pijlen, bogen, messen en pistolen, de politie bedreigd.... (12/07 19u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Klopjacht op Poolse oud-militair die zich met poema verschanst in bos: “Dit is geen speelgoed”De Poolse autoriteiten hebben de jacht geopend op een oud-militair die met zijn poema op de vlucht is. Een rechtbank had de man bevolen om het dier over te dragen aan een dierentuin, maar dat weigert hij. (12/07 19u15 - Het Belang van Limburg)
9x Zonnepanelen vatten vuur bij bedrijf op EuroparkBij de firma Alpagro Packaging aan de Europarklaan in Houthalen brak zondagmiddag een dakbrand uit. Op het dak lagen zonnepanelen waarvan eentje door een defect vuur had gevat. Dit kon overslaan op de andere panelen. Uiteindelijk raakten zo’n twintig elementen beschadigd, maar liep het dak van het bedrijfsgebouw voor het overige geen schade op. De brandweer had alles snel onder controle. (12/07 18u15 - Het Belang van Limburg)
9x Paus Franciscus is ‘zeer gekwetst’ over Hagia Sophia-beslissing, Erdogan verwerpt internationale kritiekPaus Franciscus zegt zondag dat hij ‘zeer gekwetst’ is over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Intussen verwerpt de Turkse president Erdogan de internationale kritiek en benadrukt zijn woordvoerder dat het gebouw toegankelijk blijft voor toeristen. (12/07 17u15 - De Standaard)
9x Piloot verongelukt bij crash zweefvliegtuig in NederlandOp vliegbasis Gilze-Rijen, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, is zondagmiddag een zweefvliegtuig neergestort. Daarbij is de 37-jarige vrouwelijke piloot, de enige inzittende, om het leven gekomen. Dat meldt de openbare omroep NOS. (12/07 17u15 - Het Belang van Limburg)
9x Lamborghini ontwerpt racewagen voor op zee: superjacht kost 3 miljoen euroGoed nieuws voor wie van snelheid houdt én het water. Lamborghini ontwerpt de Tecnomar for Lamborghini 63 die zal gezien worden als een racewagen voor op zee. Je moet er wel een stevige duit voor op tafel leggen: de kostprijs start vanaf 3 miljoen euro, meldt Business Insider. Maar je zal wel uniek zijn, want er worden slechts 63 exemplaren van de superjacht gemaakt. De boot is leverbaar vanaf 2021. (12/07 17u15 - Het Belang van Limburg)
9x Malaise bij Ferrari blijft maar duren: Vettel en Leclerc rammen nu zelfs elkaar uit de raceDe malaise bij Ferrari blijft maar duren. Het nieuwste incident bij de Italiaanse renstal gebeurde zondagmiddag, toen bij de start van de Oostenrijkse GP Sebastian Vettel werd geramd door zijn eigen ploegmakker Charles Leclerc. Beiden moesten de race meteen verlaten. (12/07 17u15 - Het Nieuwsblad)
9x Duizenden manifesteren in Tel-Aviv tegen beheer van coronapandemieOp het Rabinplein in de Israëlische stad Tel Aviv zijn zaterdag duizenden manifestanten samengekomen om te protesteren tegen het beheer van de coronacrisis en haar gevolgen door de Israëlische regering. (12/07 16u15 - De Standaard)
9x Opnieuw verdeeld statement van F1-rijders tegen racisme: niet iedereen knielt met Lewis HamiltonDe Formule 1-rijders hebben zondag voor de tweede GP van het seizoen in Oostenrijk opnieuw tegen racisme geprotesteerd. Ze droegen voor de start zwarte t-shirts, de meesten met het opschrift “End Racism”. (12/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
9x Vlaams Belang dient belangenconflict in tegen versoepeling abortuswetgeving: “Schandelijk”Vlaams Belang zal in het Vlaams Parlement een belangenconflict inroepen tegen de nieuwe abortuswetgeving die in de Kamer op de agenda staat. Dat kondigt fractieleider Chris Janssens aan. “Er is in Vlaanderen geen draagvlak om die hulpeloze mensjes dood te maken”, tweet hij. “Schandelijk dat ongeboren baby’s worden ingezet als pionnen op het schaakspel van de federale regeringsvorming.” (12/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
9x 85 besmettingen in één week, alleen al in stad Antwerpen: “En dan moet het reiseffect nog komen”Met 85 gevallen in de jongste zeven dagen is de stad Antwerpen plots en met ruime voorsprong koploper qua aantal besmettingen met het coronavirus in ons land. Vooral twintigers en 50-plussers lopen het virus op. “We moeten niet panikeren, maar dit is een wake-upcall. Het virus waart nog rond en het effect van onze buitenlandse vakanties moet nog komen”, waarschuwt epidemioloog Pierre Van Damme (UAntwerpen). (12/07 16u15 - Het Nieuwsblad)
9x Bomen op de foute plaats en slechts een minimum afgewerkt als tuin: wij kijken over de haag bij een tuinarchitectTien weken lang kijkt uw krant over de haag van de mooiste zomertuinen, groot en klein. Maar zelfs hier is het gras niet altijd groener: we belichten telkens ook een tuinprobleem én vertellen hoe het opgelost werd. Deze week een tuin in Ranst. Van de 50.000 m² is slechts 150 m² heuse tuin. De rest willen Michiel Etienne en zijn gezin zo ecologisch mogelijk beheren, inclusief respect voor bomen die eigenlijk op een foute plaats staan. (12/07 15u15 - Het Nieuwsblad)
9x Groen vraagt hulp van burgers om natuur in kaart te brengenGroen lanceert een eigen burgerwetenschappelijke tool. Via buurtnatuur.be krijgt iedereen de kans om natuur in eigen buurt in kaart te brengen.... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Hongarije komt met nieuwe beperkingen aan de grens, België geen risicolandHongarije neemt nieuwe maatregelen aan de grens om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen die risicolanden hebben bezocht moeten... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Londen voorziet bijna 800 miljoen voor grenscontroles na brexitGroot-Brittanni is van plan 705 miljoen pond (790 miljoen euro) vrij te maken om, tegen eind dit jaar als de brexit werkelijkheid wordt,... (12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Schrijver Bart Van Loo niet opgezet met speech Tom Van Grieken: “Ik betreur het om gerecupereerd te worden”In zijn 11 juli toespraak verwees Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken naar ‘De Bourgondiërs’, het boek van schrijver Bart Van Loo. Die laatste was net iets minder opgezet met de actie en bijhorende boodschap van Van Grieken. “Ik probeer sereen te reageren, want ik word moe van het opbod aan polarisering”, aldus de schrijver op sociale media. (12/07 14u15 - Het Belang van Limburg)
9x Volg hier het VTM NIEUWS van 13 uur met studiogast Jan Jambon (N-VA)Volg de actualiteit op de voet en bekijk de nieuwsuitzendingen van VTM live via VTM GO. Heb je een nieuwsuitzending gemist? Geen zorgen,... (12/07 13u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Antwerpse Bosniërs herdenken genocide in Srebrenica: “11 juli blijft een pijnlijke dag”De naam Srebrenica zegt nog weinig jongeren in België iets vandaag. Toch is het een gitzwarte pagina in de Europese geschiedenis. Zaterdag werden exact 25 jaar geleden 8.000 moslimmannen en jongens vermoord en in massagraven gegooid. “11 juli blijft een pijnlijke dag voor ons”, klinkt het bij Safet Botonjic (52), die in 1992 naar België vluchtte. (12/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Keniaan die Kipchoge bijstond in recordmarathon is twee jaar geschorstDe Keniaan Alex Korio Oloitiptip (29) heeft een schorsing van twee jaar gekregen na een inbreuk op het whereaboutsreglement. Dat bevestigde de Athletics Integrity Unit (AIU). (12/07 12u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Antwerpse topman Club Med toch optimistisch: “Wij komen sterker uit deze crisis dan onze concurrenten”We mogen deze zomer op reis in Europa, al blijven veel mensen uit angst voor het coronavirus liever thuis. Toch is Antwerpenaar Eric Georges (60), de topman van Club Med in de Benelux, optimistisch. “Onze vakantieresorts in Frankrijk, Griekenland, Italië en Portugal zitten deze zomer gemiddeld voor driekwart vol”, zegt hij. “Klanten vragen zich vooral af of de sfeer in onze hotels dezelfde zal zijn als in andere jaren. Het antwoord is ja.” (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
9x School is Cool brengt live-sessie speciaal voor GVA-lezersVoor weinig bands kwam de lockdown op een slechter moment dan School is Cool. Het Antwerpse vijftal had met Things That Don’t Go Right net een uitstekende plaat uit, toen het land plat ging. Weg releaseconcerten, weg festivalzomer. Johannes Genard heeft, samen met School is Cool-pianiste Hanne Torfs, speciaal voor onze lezers een live-sessie opgenomen in de Rock Lobster City Lodge, de B&B van onze muziekjournalist Bart Steenhaut. (12/07 05u15 - Gazet van Antwerpen)
9x Koen Crucke heeft afgezien tijdens de lockdown: “Als ik niet meer kan optreden, dan mogen ze mij komen halen”Koen Crucke (68) is meer dan alleen maar Alberto Vermicelli uit Samson en Gert. Hij is ook operazanger en staat dolgraag op de planken. Dat heeft hij tijdens de lockdown meer dan eens gemerkt, zo vertelde hij in De boshut, het programma van Annemie Peeters op Radio 1. “Dat al die optredens verplaatst moeten worden, daar heb ik zwaar van afgezien.” (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
9x Helft Belgen is trots op koloniaal verledenHoewel driekwart van de Belgen wil dat we onze excuses aanbieden aan Congo, vindt de helft dat we in het land meer goed dan kwaad hebben gedaan. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Antwerpen. (12/07 03u15 - Het Nieuwsblad)
9x LIVEBLOG: Tienduizenden demonstreren tegen coronabeleid in Israël, mondmasker is nu op veel plaatsen verplichtLees meer > (11/07 23u15 - VRT NWS)
9x Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen weer boven de honderdVoor het eerst in een paar dagen is het aantal coronapatinten dat in Nederland in het ziekenhuis ligt gestegen naar boven de honderd. Het aantal... (11/07 22u15 - Het Laatste Nieuws)
9x Justien Odeurs: “Wij moeten vaak nog werken of studeren, mannen onderschatten dat”’s Avonds trainen, overdag werken als contacttracer op zoek naar coronabesmettingen. Dat voor een fractie van de lonen bij de mannen. Toch is de Truiense Justien Odeurs een tevreden doelvrouw. “Weet je, ik wil gewoon helpen.” (11/07 22u15 - Het Belang van Limburg)
9x Sport: Liam Manning nieuwe hoofdcoach Lommel SKLiam Manning is de nieuwe hoofdcoach van het eerste elftal. De Engelsman heeft eerder gewerkt in de academiestructuur van het Engelse voetbal. De nieuwe coach begint binnen de veertien dagen aan zijn opdracht. Na een succesvolle ervaring... (10/07 17u15 - Limburgnieuws.be)
9x Lanaken: Nelissen Steenfabrieken blijft open tijdens het bouwverlofNelissen Steenfabrieken blijft volledig open tijdens het bouwverlof. Dat is positief voor de medewerkers. Zij kunnen zelf hun verlof spreiden over de rest van het jaar. Maar ook voor klanten: mensen uit binnen- en buitenland koppelen hun showroomvisi... (10/07 14u15 - Limburgnieuws.be)
9x In Limburg: Minister Demir investeert 258.000 euro in 17 erkende jeugdverblijven in LimburgVlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert 258.000 euro in 17 erkende jeugdverblijven in Limburg. Met die gerichte investeringen kunnen de uitbaters van jeugdverblijven inzetten op onder meer kindvriendelijkheid, en hun verblijf ook mo... (07/07 13u15 - Limburgnieuws.be)
8x OVERZICHT: Welke Europese landen en regio's krijgen code rood of oranje?Lees meer > (12/07 20u15 - VRT NWS)
8x Foto van bomvolle aankomstzone van wielerkoers veroorzaakt heisa: Cycling Vlaanderen wil mondmaskers verplichtenEen foto van een bomvolle aankomstzone van de oefen-wielerwedstrijd vrijdagavond voor de kermis van Vlierzele veroorzaakt heel wat commotie op de sociale media. De vele supporters en kijkers droegen immers geen mondmasker. (12/07 20u15 - Het Belang van Limburg)
8x Elfjarige jongen uit Nigeria danst ballet in de regen en verovert de wereldAl bijna 300.000 keer werd een opmerkelijk filmpje van Anthony uit Nigeria wereldwijd bekeken. Op de video is te zien hoe de 11-jarige jongen ballet danst in de regen. “Ballet is niet enkel voor meisjes, ik hoop dat veel mensen dat beseffen”, vertelt Anthony aan BBC. “Wanneer ik dans, is het alsof ik droom.” (12/07 19u15 - Het Belang van Limburg)
8x Ruud Vormer krijgt tijdens oefenmatch met Club Brugge twee “domme” inbrekers op bezoekOngewenst bezoek ten huize Vormer. Terwijl de Nederlander zaterdag met Club Brugge een oefenmatch speelde tegen KV Mechelen, kreeg hij in zijn woonplaats in Knokke twee inbrekers op bezoek. (12/07 19u15 - Het Nieuwsblad)
8x Baarle-Hertog en -Nassau zorgen opnieuw voor verwarring: Belgen met mondmaskers raar aangekeken in Nederlandse winkelsHet verschil in coronamaatregelen en grensafsluitingen tussen België en Nederland heeft de voorbije maanden in de enclavegemeente al voor vreemde situaties gezorgd. Dit weekend heeft de verplichting van de Belgische regering om mondmaskers te dragen in winkels op Belgisch grondgebied ook tot verwarring geleid bij klanten die zaken bezoeken die (deels) in het Nederlandse Baarle-Nassau gelegen zijn. (12/07 18u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Tien om te zien: zij gingen shoppen met een origineel mondmaskerDaar staat u dan tussen de winkelrekken. Dat ene kledingstuk uit te kiezen dat het verschil moet maken. Terwijl datgene wat het verschil maakt misschien wel tegen uw gezicht hangt: het mondmasker, hét accessoire van 2020. En dat hebben deze shoppers goed begrepen. (12/07 18u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Sluikstorter op heterdaad betrapt in HobokenLees meer > (12/07 17u15 - VRT NWS)
8x Oud-aanklager Mueller reageert op vrijlating Trump-vertrouweling Stone: "Hij blijft veroordeelde misdadiger"Lees meer > (12/07 17u15 - VRT NWS)
8x Hasselt: Metershoog kunstwerk aan Jessa ZiekenhuisMet een metershoog kunstwerk tegen een gevel van het Jessa Ziekenhuis brengen stad Hasselt en Street Art Festival hulde aan de helden van de coronacrisis: de zorgverleners. 'Met deze zomerse hoogmis van de graffiti geven we toepasselijk extra kleur a... (12/07 17u15 - Limburgnieuws.be)
8x Paus Franciscus is ‘zeer gekwetst’ over Hagia Sophie-beslissing, Erdogan verwerpt internationale kritiekPaus Franciscus zegt zondag dat hij ‘zeer gekwetst’ is over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Intussen verwerpt de Turkse president Erdogan de internationale kritiek en benadrukt zijn woordvoerder dat het gebouw toegankelijk blijft voor toeristen. (12/07 16u15 - De Standaard)
8x Vierde dag op rij lichte stijging in besmettingen: "Dit moment mogen we niet laten voorbijgaan"Lees meer > (12/07 16u15 - VRT NWS)
8x Weinig subtiel: sluikstorter betrapt met auto boordevol bouwafvalTijdens een anonieme politiecontrole in de Antwerpse gemeente Hoboken werd een man op heterdaad betrapt op sluikstorten. De auto van de man zat propvol met bouwafval en vuilzakken. In de nabije struiken werd exact hetzelfde afval gevonden. (12/07 16u15 - Het Belang van Limburg)
8x Jong koppel opent trendy ‘gastrobar’ in oud dorpscafé in ArendonkTerwijl corona voor vele horecauitbaters een dikke streep door de rekening was, is het voor een jong koppel uit Arendonk een buitenkans. Dankzij de crisis kunnen Katrien en Kevin hun levensdroom vervroegd realiseren. In een van de oudste cafés van het dorp openen ze een ‘gastrobar’: iets tussen een café en een restaurant. (12/07 16u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Drie jonge dj’s draaien set vanop Toeristentoren in Herentals als eerbetoon aan overleden twintigerDe Herentalse Toeristentoren deed zaterdag dienst als zendmast, want drie jonge dj’s speelden er onder de noemer ‘Music is Hope’ een set die ze via Facebook streamden. Een eerbetoon aan overleden broer en vriend. (12/07 16u15 - Gazet van Antwerpen)
8x ‘Er zijn 60 vrouwen nodig om Bill Cosby te veroordelen en 30 om Harvey Weinstein te stoppen. Eén vrouw volstaat nooit’Karin Slaughter doet beter dan het coronavirus: haar thrillers worden over 120 landen verspreid en wereldwijd kwamen al meer dan 35 miljoen mensen in aanraking met haar reeksen over kinderarts Sara Linton en agent Will Trent. Met haar nieuwe misdaadverhaal Verzwegen viert ze twintig jaar schrijverschap. Een feestje in quarantaine, maar dat deert de 49-jarige schrijfster uit het Amerikaanse zuiden niet. ‘Ik kan niet schrijven in een koffiebar. Ik heb complete afzondering nodig.’ (12/07 16u15 - De Morgen)
8x Factcheck: Vlees.be kort door de bocht over ecologische impact veganismeDe Belgische vleessector factcheckt een claim zonder bronvermelding: veganisten zouden beweren dat hun eetpatroon zorgt voor 25% tot 50% minder uitstoot van broeikasgassen. Volgens de wetenschap klopt dat, tenminste als je voedingspatronen met elkaar vergelijkt. (12/07 15u15 - Knack)
8x Paus Franciscus: "Ik denk aan de Hagia Sophia en ik ben erg gekwetst"Lees meer > (12/07 15u15 - VRT NWS)
8x Wennen aan de mondmaskers in de winkels: “Rustiger dan normaal in Waasland Shopping Center”Sinds zaterdag moeten we allemaal verplicht mondmaskers dragen in de winkels. Al is niet iedere winkeluitbater in Sint-Niklaas voorstander van de verplichting. Toch waren er zaterdag weinig incidenten. Toch was het bijvoorbeeld in het Waasland Shopping Center rustiger dan andere weekends. (12/07 14u15 - Gazet van Antwerpen)
8x Sluikstorter op heterdaad betrapt met auto vol bouwafvalTijdens een anonieme politiecontrole in de Antwerpse gemeente Hoboken werd een man op heterdaad betrapt op sluikstorten. De auto van de man zat propvol met bouwafval en vuilzakken. In de nabije struiken werd exact hetzelfde afval gevonden. (12/07 14u15 - Het Nieuwsblad)
8x Anderlecht legt uit waarom ze oefenmatchen niet livestreamen: "We zijn in volle transferperiode en willen zelf onze conclusies kunnen trekken"Anderlecht heeft tot nu de communicatie tot een minimum beperkt. Ook rond de oefenwedstrijden was het niet echt open. Terwijl Club Brugge 220.000 fans naar zijn livestreams kon lokken, deed Anderlecht het tegen STVV met een paar updates op sociale media. 'Een bewuste keuze', luidt het. (12/07 13u15 - Voetbalkrant)
8x Dan toch hulp voor Syrië, ‘maar compromis zal levens kosten’De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zaterdag het Belgisch-Duits voorstel goedgekeurd dat de voortzetting van humanitaire hulp aan Syrië verzekert. Onder druk van Rusland zal die hulp wel via één in plaats van twee VN-corridors verlopen. Hulporganisaties waarschuwen dat hierdoor zo’n 1,3 miljoen Syriërs hulp dreigen te mislopen. (12/07 13u15 - De Standaard)
8x Somers wil met nieuw plan gemeentefusies zien verdubbelenVlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) heeft een nieuw plan voor fusies klaar, dat groen licht kreeg van de Vlaamse regering. Een fusie van minder dan 20.000 inwoners zal niet meer beloond worden, schrijft De Zondag. (12/07 13u15 - De Standaard)
8x Georges-Louis Bouchez (MR) niet onder de indruk van uithaal Bart De Wever (N-VA) over abortuswet: "Tijd om te stemmen"Lees meer > (12/07 13u15 - VRT NWS)
8x Van extra reisbeperkingen tot mondmaskers vanaf 6 jaar: deze maatregelen nemen landen om corona-opflakkeringen in te dijkenLanden hebben nog maar net de versoepeling van de coronamaatregelen ingezet of daar zijn de eerste beperkingen al terug. Zo wordt het dragen van een mondmasker her en der verplicht en worden regionale lockdowns afgekondigd. Een overzicht. (12/07 13u15 - Gazet van Antwerpen)


Zoeken


Weer & Verkeer



Verkeerscentrum >

Meest gelezen

58x Jean-Marie Dedecker: "Ik begrijp de aanbidding van de virologen niet. We zijn wereldkampioen in het aantal doden”12/07 10u15 - Het Laatste Nieuws: “De virologen hebben de macht overgenomen en de politiekers doen in hun broek van schrik.” Jean-Marie Dedecker neemt in De Zondag geen blad voor de...
38x Van Ranst: “Als ook ziekenhuisopnames zouden stijgen, dan is dat een probleem”12/07 10u15 - Het Laatste Nieuws: Voor de vierde dag op rij is het aantal vastgestelde besmettingen gemiddeld over zeven dagen gestegen. Moeten we ons zorgen maken? Volgens viroloog...
37x Genekt door bloedvlek op jeans: Leuvense gerecht sleept achternicht gruwelijk vermoord koppel na DNA-doorbraak alsnog voor assisen12/07 03u15 - Het Nieuwsblad: Heeft Alinda V. (47) op haar achttiende in Tienen haar familieleden Jules Bogaerts (81) en Jeanne Jacobs (78) gedood? Jarenlang bleef de onbesproken vrouw uit Schoten compleet onder de radar. Tot nieuw DNA-onderzoek haar onlangs linkte aan de dubbele moord. Hoewel ze staalhard ontkent, zal een Leuvense volksjury, 29 jaar na de feiten, over haar lot oordelen. “Ze riskeert levenslang, maar is onschuldig”, zegt haar advocaat.
35x Vrouw weigert mondmasker op spoeddienst. Haar video oogst bakken kritiek12/07 13u15 - Het Laatste Nieuws: Een vrouw uit Canada gaat viraal met een video die ze opnam in een Canadees ziekenhuis. Letitia Montana klopte aan bij de spoeddienst van St...
31x Gluren bij BV’s: Nathalie Meskens op vakantie met dochter Lima, Kelly Pfaff deelt foto uit de oude doos12/07 03u15 - Het Belang van Limburg: Foto uit de oude doos, vakantie en een verloving: de afgelopen week zijn bekende landgenoten druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
29x Jean-Marie Dedecker: “Sophie Wilmès is een takkewijf”12/07 08u15 - Het Belang van Limburg: “De virologen hebben de macht overgenomen en de politici doen het in hun broek van de schrik.” Jean-Marie Dedecker windt er in ‘De Zondag’ geen doekjes om. “Ik begrijp de aanbidding van de virologen niet. We zijn wel wereldkampioen in het aantal doden hé.”
28x Bloedbad dreigt in horeca, als de zomer geen beterschap brengt12/07 07u15 - VRT NWS: Lees meer >
28x Driekwart Belgen wil excuses aan Congo, ondanks trots op koloniaal verleden12/07 05u15 - Het Laatste Nieuws: Driekwart van de Belgen wil dat we onze excuses aanbieden vanwege de kolonisatie van Congo. Toch vindt de helft van de ondervraagden ook dat we...
27x Russen vinden eindelijk verklaring voor mysterieus bergongeval uit 195912/07 07u15 - Het Laatste Nieuws: Meer dan zes decennia na de mysterieuze dood van negen Russische wandelaars in het Oeralgebergte, is nu via een nieuw onderzoek ontdekt dat een...
26x Paus Franciscus is "zeer gekwetst" dat Hagia Sophia moskee wordt12/07 14u15 - Het Laatste Nieuws: Paus Franciscus is 'zeer gekwetst' over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Dat heeft hij vandaag...

Statistieken

Artikels:
27673
Gelezen:
9038
Aantal lezers nu:
61






Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2020 Naar boven