vrijdag 28 januari 2022, week 04


U bent nu hier: Vlaanderen | Chronologisch: uit

Laatste updatecontrole: vandaag om 0u00
 

Het Laatste Nieuws

Verbergen Tonen
27/01 23u15  Xiomara Castro legt eed af als eerste vrouwelijke president van Honduras Xiomara Castro heeft donderdag de eed afgelegd als eerste vrouwelijke president van Honduras. Dat gebeurde in het Nationale Stadion in Tegucigalpa, in aanwezigheid van 30.000 toeschouwers.
27/01 23u15  Canadese hoofdstad Ottawa zet zich schrap voor coronaprotest truckers: “Marginale minderheid die onaanvaardbare meningen verspreidt” De politie van de Canadese hoofdstad Ottawa heeft gewaarschuwd voor een verkeerschaos de komende dagen als gevolg van de komst van optochten van truckers die zich keren tegen de coronamaatregelen.
27/01 22u15  Waarschijnlijk toch pauselijke ‘bedankt voor die bloemen’ Het Sint-Pietersplein in Rome is met Pasen waarschijnlijk toch versierd met Nederlandse bloemen als daar de pauselijke zegen wordt uitgesproken. Vanochtend leek er nog een eind te komen aan die traditie, omdat sponsors van het bloemenfestijn na twee jaar corona waren afgehaakt.
27/01 22u15  Nicolas Cage heeft met Riko Shibata eindelijk de ware gevonden: “Maar ik weet dat vijf huwelijken veel is” Nicolas Cage (58) is er zeker van dat Riko Shibata (27), zijn vijfde echtgenote, de ware is. Het koppel gaf elkaar in februari 2021 het jawoord. Ondertussen is Shibata ook zwanger van haar eerste kindje.
27/01 22u15  Nora Gharib gelooft haar oren niet in 'Een Echte Job': “Komt recht uit een horrorfilm” Nora Gharib (28) doet stage op de afdeling neurologie in het VTM-programma ‘Een Echte Job’ en daar toont haar stagementor een toestel waarmee het hoofd gestabiliseerd kan worden bij een nekfractuur. Nora weet niet wat ze hoort. “Ik vond het echt afschuwelijk.”
27/01 22u15  Vijf onaangekondigde inspecties in rusthuizen van Orpea in Wallonië Donderdag zijn in Wallonië onaangekondigde inspecties uitgevoerd in vijf rusthuizen van de Franse privégroep Orpea. De inspecties kwamen er naar aanleiding van onthullingen in het boek 'Les fossoyeurs', dat misbruik in de vestigingen van deze groep in Frankrijk aan de kaak stelt.
27/01 21u15  VUB-medewerker ontslagen na grensoverschrijdend gedrag De Vrije Universiteit Brussel heeft een van zijn medewerkers, na 'verschillende meldingen van onder meer grensoverschrijdend gedrag' ontslagen. Dat meldt de Brusselse universiteit donderdagavond in een beknopte mededeling.
27/01 21u15  Paris Hilton en Lindsay Lohan hebben de strijdbijl officieel begraven: “We zijn geen tieners meer” Paris Hilton (40) en Lindsay Lohan (35) hadden het jarenlang met elkaar aan de stok, maar ondertussen hebben de twee geen problemen meer met elkaar. Dat maakte de hotelerfgename zelf bekend tijdens ‘Watch What Happens Live with Andy Cohen’. “Wij zijn volwassen geworden.”
27/01 21u15  Executie met dodelijke injectie van Amerikaan die vuurpeloton verkoos In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een zwarte man vandaag een dodelijk injectie gekregen. De 46-jarige man was in 2005 veroordeeld wegens een dubbele moord. Het is de eerste gevangene die dit jaar in de VS wordt geëxecuteerd. De man had gevraagd om voor het vuurpeloton te mogen verschijnen, omdat dit hem sneller en minder pijnlijk leek.
27/01 21u15  Luminus smeert klanten ongewenst duur energiecontract aan: “Ik vertrouw nooit meer iemand aan de telefoon” De federale ombudsdienst Energie heeft al bijna 200 klachten ontvangen van consumenten die ongewenst worden overgeschakeld naar energieleverancier Luminus. Dat blijkt uit een reportage van VTM Nieuws. Lindy Adriaenssens getuigt hoe ze werd opgebeld door een callcenter van Luminus, waarna ze verschillende offertes toegestuurd kreeg per e-mail. Nadien bleek de vrouw plots vast te hangen aan een energiecontract dat veel duurder is dan haar huidige contract.
27/01 20u15  Vooruit stelt plan voor om grote investeerders op vastgoedmarkt af te stoppen: invoering van opkoopbescherming en afschaffing woonbonus Vooruit komt met een plan om grote investeerders op de vastgoedmarkt een halt toe te roepen en zo de woningprijzen onder controle te houden.
27/01 20u15  Vlaamse jongvolwassenen worden vooral online geconfronteerd met gokreclame Vlaamse jongvolwassenen worden 'veelvuldig' geconfronteerd met gokreclame, en die reclame komt vooral voor op digitale platformen. Dat zegt onderzoeker Steffi De Jans van de vakgroep communicatiewetenschappen aan de UGent. 64 Vlaamse jongvolwassenen tussen 20 en 31 zijn voor het onderzoek nauwgezet opgevolgd gedurende één week.
27/01 20u15  Wat zou een oorlog betekenen voor ons Belgen? Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden De spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.
27/01 19u15  EXPLAINER. Het conflict tussen Oekraïne en Rusland uitgelegd in 8 vragen en antwoorden De spanning in het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgt van dag tot dag. Er staat dan ook veel op het spel en de problemen sluimeren al enkele jaren. Maar waarom drijft Rusland de spanning op? Wat doen de bondgenoten van Oekraïne? En wat zou een oorlog betekenen voor ons land? Op onder andere die vragen geven we je in dit stuk antwoorden.
27/01 19u15  Zeldzaam werk van Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild in New York In New York is donderdag een zeldzaam schilderwerk van de Italiaanse renaissanceschilder Sandro Botticelli voor 45 miljoen dollar geveild (zo'n 40 miljoen euro). Dat meldt veilinghuis Sotheby's.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van Het Laatste Nieuws >


De Standaard

Verbergen Tonen
27/01 23u15  S.G. krijgt 25 jaar cel voor doodslag 23-jarige sekswerker Eunice Osayande Donderdag kreeg S.G. 25 jaar cel voor doodslag in de zaak-Eunice Osayande in het Brusselse hof van assisen. Eerder op de dag werd hij al schuldig bevonden. Osayande werd in 2018 doodgestoken terwijl ze in de buurt werd uitgebuit als sekswerker.
27/01 23u15  Coronablog | Wetenschappers uiten bezorgdheid over uitnodiging Geert Vanden Bossche in parlement Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
27/01 22u15  ‘Urbi et Orbi’ moet het op Pasen voortaan zonder Nederlandse bloemen stellen De Nederlandse bloemist die op Pasen het Roomse Sint-Pietersplein versiert, stopt er noodgedwongen mee. Twee jaar annulaties door corona heeft de sponsors doen afhaken.
27/01 22u15  12-jarige leerling steekt agent neer die aan zijn school het verkeer regelt In het Limburgse Peer heeft een 12-jarige jongen een wijkagent (41) neergestoken na een discussie. De dader is samen met zijn broer en moeder gearresteerd.
27/01 21u15  Oekraïneblog | Biden en Zelenski hielden ‘onderhoudstelefoontje’ Volg hier alle recente ontwikkelingen in het conflict tussen Rusland en Oekraïne.
27/01 21u15  Alle hoop op de minitaxshift om Vivaldi-gezicht te redden Terwijl de gesprekken over een nieuw pakket energiemaatregelen nog helemaal in het slop zaten, is er wel hoop om morgen eindelijk de knoop door te hakken over de minitaxshift.
27/01 20u15  VUB stopt samenwerking met medewerker na meldingen van grensoverschrijdend gedrag De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft besloten om de samenwerking met een van haar medewerkers stop te zetten na verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de VUB bevestigd.
27/01 20u15  Sien en Thomas stoppen als Ketnetwrapper Sien Wynants en Thomas Van Achteren stoppen als Ketnetwrapper. De kinderzender gaat opnieuw in een televisieprogramma op zoek naar hun opvolgers.
27/01 20u15  Vooruit wil speculanten uit de woningmarkt duwen: ‘Wie huis koopt, zou er moeten gaan wonen.’ Met een zogenaamde opkoopbescherming willen de Vlaamse socialisten burgemeesters toelaten om woningen in hun gemeenten alleen te verkopen aan wie er ook echt gaat wonen. Vlaams Minister van Wonen, Matthias Diependaele (N-VA), is niet onder de indruk.
27/01 19u15  Dave De Kock mogelijk tegen eind februari in België Dave De Kock, die in Nederland in de cel zit maar in België berecht zal worden voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes, verschijnt op 8 februari voor de Internationale Rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam, die zal oordelen over zijn overlevering.
27/01 19u15  S.G. schuldig aan doodslag 23-jarige sekswerker Eunice Osayande Verdachte S.G. is donderdag schuldig bevonden aan doodslag in de zaak-Eunice Osayande in het Brusselse hof van assisen. Osayande werd in 2018 doodgestoken terwijl ze in de buurt werd uitgebuit als sekswerker.
27/01 19u15  Ovam beschuldigt eigen minister Demir van leugens in PFOS-commissie: ‘Verklaringen zonder enige feitelijke grondslag’ De moeizame relatie tussen minister Zuhal Demir en afvalstoffenmaatschappij Ovam is ontaardt in een open oorlog. Ovam beschuldigt de minister van leugens tijdens haar passage in de PFOS-onderzoekscommissie. ‘Amusant, moest het niet zo droevig zijn’, reageert Demir.
27/01 18u15  12-jarige steekt wijkagent neer aan middelbare school In het Limburgse Peer heeft een 12-jarige een wijkagent neergestoken terwijl hij het verkeer aan het regelen was. De jongen is samen met zijn broer en moeder gearresteerd.
27/01 18u15  Levensverhaal van Julie Van Espen verschijnt in boekvorm Het levensverhaal van Julie Van Espen, de jonge vrouw uit Schoten die in 2019 vermoord werd door Steve Bakelmans, verschijnt binnenkort in boekvorm. Dat meldt de vzw Punt, een advies- en informatiecentrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag waarnaar de opbrengst van de boekverkoop zal gaan.
27/01 18u15  Koninklijk Besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gelden vanaf vrijdag Het Koninklijk Besluit met daarin de coronamaatregelen die het Overlegcomité afgelopen vrijdag nam, is gepubliceerd in het Staatsblad. De bewuste maatregelen treden vrijdag in werking, en zullen al zeker gelden tot en met 27 april. Een overzicht.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van De Standaard >

Het Belang van Limburg

Verbergen Tonen
27/01 23u15  Secure Ricky Walden geeft Luca Brecel lesje in efficiëntie in Berlijn: 5-2 De German Masters zitten erop voor Luca Brecel. Het nummer 16 van de wereld verloor donderdagavond in de achtste finales met 5-2 van een bijzonder secure én efficiënte Ricky Walden (WR 24).
27/01 23u15  Geen goals in topper tussen Club Brugge en Union: kloof blijft negen punten, leider is de morele winnaar Wie stopt Union? Genk niet en ook Club Brugge niet. Blauw-zwart werd in eigen huis bijwijlen overklast en moest Simon Mignolet op beide knieën danken. De doelman zorgde ervoor dat de achterstand op de leider uit Brussel ‘maar’ negen punten blijft.
27/01 23u15  Amerikanen willen neergestorte F-35 koste wat het kost bergen voor de Chinezen het gevechtsvliegtuig vinden De VS probeert met man en macht een F-35-gevechtsvliegtuig te bergen die in de Zuid-Chinese Zee stortte. Aan boord van het gloednieuwe toestel van 103 miljoen euro een pak geavanceerde technologie en apparatuur die de Amerikanen liever niet in handen van China willen zien terechtkomen. Al zouden de Chinezen wel volop aan het zoeken zijn.
27/01 22u15  Nederlandse Amerikaan via Spanje en Eindhovens pleintje naar Lommel Top Divisie 1-ploeg Lommel versterkte zich vorig seizoen in volle coronaperiode in de breedte met Carlos Gutierrez. Het was Donovan van Wijngaarden, die de Amerikaan met Nederlands paspoort op een buitenpleintje in Eindhoven bezig zag en hem met zijn ex-team in contact bracht.
27/01 22u15  Kan Achel ‘bevrijdende zege’ boeken? Na zo’n drie weken zonder wedstrijd (corona) mag Achel weer aan de slag. Zaterdag (20.30u) ontvangt het Gent in de eigen Koekoek, mét publiek zowaar. Pechvogel Michiel Fransen wil stilaan komaf maken met zijn tot dusver ronduit vervelende seizoen.
27/01 22u15  Bocholt 2 wil laatste titelkans grijpen Na een lange interlandbreak trekt het Belgische competitiehandbal zich weer op gang. In de BENE-League verdedigt Sezoens Achilles Bocholt zijn leidersplaats tegen Hubo Initia Hasselt. De tweede ploeg van Bocholt werkt de topper af tegen Elita Lebbeke.
27/01 22u15  Heusdenaar Danny Ceyssens zamelt scheidsrechterskledij in voor refs in Gambia Het voetbal is wereldwijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters. En dat neemt Danny Ceyssens wel erg letterlijk. De ex-scheidsrechter en -opleider is onlangs gestart met een inzamelactie voor scheidsrechterskledij voor kinderen in… Gambia. “En dat is nog maar het begin”, verklapt de 61-jarige weldoener uit Heusden-Zolder.
27/01 22u15  Overleden Maarten leeft voort in futsalclub Los Frèros Rummen Woensdag was het dag op dag vijf jaar geleden dat Maarten Vaes in Sint-Truiden van de weg raakte met zijn wagen. Een week later overleed de 19-jarige Truienaar kansloos in het ziekenhuis. Zijn zaalvoetbalclub Los Fréros Rummen is hem niet vergeten. Integendeel, hij stuwt zijn makkers vooruit.
27/01 22u15  Noord-Limburg steunt verwoeste gemeenteschool van Trooz: “Kinderen weer een aangename omgeving geven” De negen gemeenten van de hulpverleningszone Noord-Limburg verenigen de krachten om materiële bijstand te leveren aan de gemeentelijke basisschool van Trooz, de Luikse gemeente die afgelopen zomer heel zwaar getroffen werd door wateroverlast. In totaal brengt de brandweer vrijdag voor 25.000 euro aan goederen ter plaatse.
27/01 22u15  Burgemeester Peer geschokt na steekpartij met 12-jarige: “Dit heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal” Burgemeester Steven Matheï (CD&V) van Peer reageerde donderdag geschokt op de gebeurtenissen aan de Collegelaan in Peer, waar een twaalfjarige jongen een wijkinspecteur van politiezone Kempenland neerstak.
27/01 22u15  Waarom Nieuwerkerken plots minder inwoners telt Nieuwerkerken is één van de drie Limburgse gemeenten die het inwonersaantal zagen teruglopen in 2021. Dat lijkt verrassend, want de voorbije jaren is er veel gebouwd in gemeente, en er staan nog veel bouwprojecten op stapel.
27/01 22u15  Nafi Thiam slaat hele indoorseizoen over Nafi Thiam slaat het hele indoorseizoen over. Dat bevestigde haar coach Roger Lespagnard aan Belga. Bij het management van Thiam houden ze wel nog een slag om de arm.
27/01 22u15  Voormalig Nederlandse topadvocaat Max Moszkowicz overleden Voormalig advocaat Max Moszkowicz sr. is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon Robert Moszkowicz bevestigd. Gedurende zijn carrière groeide hij door tal van spraakmakende zaken uit tot een begrip in de Nederlandse strafadvocatuur.
27/01 22u15  Eerste executie dit jaar in Verenigde Staten: man die twee mensen vermoordde, krijgt dodelijke injectie In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft donderdag een zwarte man een dodelijk injectie gekregen. De 46-jarige man was in 2005 veroordeeld wegens een dubbele moord. Het is de eerste gevangene die dit jaar in de VS wordt geëxecuteerd.
27/01 22u15  Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige agent steekt in Peer en wegloopt Donderdagmiddag werd in Peer een wijkagent op gestoken door een jongen van 12 jaar. De beelden doen inmiddels de ronde via sociale media. De man werd naar het ziekenhuis van Pelt gebracht. Er was op geen enkel moment levensgevaar.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van Het Belang van Limburg >

Limburgnieuws.be

Verbergen Tonen
27/01 13u15  Tongeren: Handmade in Belgium label voor Marica en Serge van de Ruttermolen Marica en Serge van B&B Ruttermolen in Tongeren hebben vandaag het Handmade in Belgium-label ontvangen. 'Met deze erkenning zetten we ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken. De passie van Marica en ...
26/01 19u15  In Limburg: Bisdom Hasselt schenkt 60.000 euro aan slachtoffers watersnood Na de watersnood in Franstalig België deze zomer riep mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, op tot solidariteit. In geen tijd werd bijna 60.000 euro verzameld. Het geld gaat naar lokale projecten die de fondsen omzetten in tastbare hulp. ...
26/01 19u15  Beringen: Pieter Vandergraesen nieuwe algemeen directeur be MINE De raad van bestuur van be-MINE heeft Pieter Vandergraesen aangesteld als algemeen directeur van be-MINE NV. Vandergraesen is momenteel adjunct-algemeen directeur van de stad Beringen. Pieter Vandergraesen treedt in de voetsporen van voormalig be-MIN...
26/01 19u15  Genk: Gewapende overval frituur Dinsdagavond werd een frituur aan de Rozenkranslaan in Genk met geweld overvallen. Een gewapende man bedreigde de 60-jarige uitbaatster van de frituur, die alleen in haar zaak was. De dader nam de inhoud van de kassa mee en vluchtte in onbekende rich...
25/01 16u15  Bilzen: Tongersestraat veiliger voor alle weggebruikers In de derde week van februari start aannemer Gemoco met herinrichtingswerken in de Tongersestraat in Bilzen, één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Er wordt een veilige fietsverbinding aangelegd tussen de rotonde aan de Carrefour en deze a...
25/01 10u15  Maasmechelen: Bomen krijgen paspoort in Maasmechelen De bomen in de Tuinwijk krijgen binnenkort een paspoort. Hierin wordt de toestand van de boom omschreven: ziektes, onderhoudstoestand, veiligheid,... Op basis van deze informatie wordt het beheer van de laanbomen bepaald: welke bomen dienen geveld t...
24/01 20u15  Media: Frieda Brepoels uit Bilzen voorzitter van de Raad van Bestuur van de VRT De leden van de Raad van Bestuur van de VRT hebben vandaag op een extra Raad van Bestuur Frieda Brepoels verkozen als nieuwe voorzitter. De Vlaamse regering had haar hiervoor in december voorgedragen. Frieda Brepoels volgt Luc Van den Brande op, hij ...
24/01 14u15  Maaseik: Verbouwing Achterolmen en nieuwe bibliotheek voor Maaseik Er staan grote werken op til in en rond Cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik. 'Onder het motto twee in één ontstaat er een prachtig complex met enerzijds de renovatie van Achterolmen en anderzijds de uitbreiding van het gebouw met een nieuwe, grote ...
24/01 12u15  Maasmechelen: Wegenwerken E314 Boorsem: 3500 snelheidsovertredingen Bij de aanvang van de werken aan het viaduct van Boorsem (Maasmechelen) op de E314 kondigde de Federale Politie aan dat de Limburgse Wegpolitie er streng zou controleren. In de omgeving van grootschalige werken is het niet uit te sluiten dat er zich ...
24/01 09u15  Hamont-Achel: Liefdevolle boodschappen op infoborden van de stad Naar jarenlange traditie organiseert de stad Hamont-Achel op 14 februari opnieuw een Valentijnsactie. Op deze dag van de liefde staan de zeven digitale infoborden van de stad helemaal in teken van liefdevolle boodschappen. Wil jij ook graag iemand ve...
24/01 09u15  business: Omzetverlies door personeelsuitval: UNIZO Limburg dringt aan op actie 1 op 3 bedrijven (35%) lijdt momenteel omzetverlies door personeelsuitval. Dat blijkt uit een UNIZO-bevraging bij 600 ondernemers. De helft van de kmo-werkgevers (49%) moet momenteel personeel missen. Bij 5% is zelfs ál het personeel afwezig. 11% van...
21/01 18u15  Tongeren: Nieuwe ontdekkingsgids voor Tongeren Een nieuw jaar, een nieuw begin en meteen ook een nieuwe gids om het toeristisch aanbod van Tongeren origineel in de kijker te zetten. Voor de brochure 2022 ging Toerisme Tongeren op zoek naar een toegankelijker en duurzamer jasje. Zo zal de gids in ...
21/01 17u15  Heusden-Zolder: Weggeefactie antiek kasteel Terlaemen is een overrompeling Antiekhandelaar / organisator Evrard de Villenfagne kreeg de voorbije dagen enorm veel aanvragen voor een gratis item uit het kasteel van Terlaemen in Bolderberg (Heusden-Zolder). Alle spullen die de erfgenamen achterlieten in het kasteel en die niet...
21/01 10u15  Genk: Genkse trajectcontroles: 876 boetes geseponeerd Omwille van onvolledige signalisatie zijn er op twee trajecten van de door stad Genk ingestelde trajectcontroles vaststellingen gebeurd die niet rechtsgeldig zijn. De beperkte snelheidsovertredingen die zijn begaan tussen 3 en 12 januari ter hoogte v...
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 13u15

De Morgen

Verbergen Tonen
27/01 22u15  Wie is Vladimir Poetin echt? ‘Hij vergeeft niemand die hem heeft verraden’ Iedereen weet wie Vladimir Poetin is, maar er is bijna niemand die hem echt kent. Dat is vreemd voor iemand die al meer dan twintig jaar het wereldnieuws bepaalt. Wat drijft hem? En hoe is hij zo machtig geworden?
27/01 22u15  Live - Moskou: ‘Aanwezigheid van NAVO in Oekraïne zou spanningen alleen maar doen oplopen’ De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog.
27/01 21u15  VUB zet prof aan de deur na meldingen van grensoverschrijdend gedrag De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft een professor aan de deur gezet na verschillende meldingen van onder meer grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt de universiteit in een communiqué.
27/01 21u15  Luminus schakelt klanten ongewenst over naar duur energiecontract: ‘Ik vertrouw nooit meer iemand aan de telefoon’ De federale ombudsdienst Energie heeft al bijna 200 klachten ontvangen van consumenten die ongewenst worden overgeschakeld naar energieleverancier Luminus. Dat blijkt uit een reportage van VTM Nieuws. Zo ook met Lindy Adriaenssens.
27/01 21u15  Van ‘ondeugend jongetje’ tot een van de machtigste leiders ter wereld: wie is Vladimir Poetin? Iedereen weet wie Vladimir Poetin is, maar er is bijna niemand die hem echt kent. Dat is vreemd voor iemand die al meer dan twintig jaar het wereldnieuws bepaalt. Wat drijft hem? En hoe is hij zo machtig geworden?
27/01 21u15  500 euro per maand te verdienen, foto in badpak sturen: Italiaanse vacature zet kwaad bloed In Italië heeft een vacature voor een receptioniste heel wat ophef veroorzaakt. Het bedrijf in kwestie vroeg sollicitanten om zich alleen aan te melden als ze jonger dan 30 waren en om een foto in een badpak op te sturen. ‘Absurd en schandalig.’
27/01 20u15  Denemarken, Ierland en Engeland lossen de teugels, maar ons land gaat in code rood. Hoe kan dat? Terwijl Denemarken, Ierland en Engeland de teugels nagenoeg helemaal lossen, gaat ons land vanaf vrijdag in code rood. Waarom houden wij wel vast aan de coronamaatregelen?
27/01 19u15  Als je kijkt naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd rond Oekraïne, valt een aantal zaken op De Verenigde Staten en de NAVO hebben hun geschreven antwoorden gegeven op de Russische voorstellen van december. Rusland ziet dat zijn belangrijkste eisen niet zijn ingewilligd, maar erkent dat er ruimte is om verder te praten. President Poetin, al een poos stil, houdt de kaarten nog aan de borst. Het antwoord op de vraag ‘wat nu?’ kennen we niet, maar als je terugkijkt naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd, valt een aantal zaken op.
27/01 19u15  Vooruit wil rem op vastgoedprijzen via ‘opkoopbescherming’. ‘Zo geven we starters een eerlijke kans’ Vooruit wil dat Vlaamse steden en gemeenten met een ‘opkoopbescherming’ astronomische huur- of koopprijzen kunnen tegengaan in bepaalde wijken. Kopers moet er dan zelf wonen of een betaalbare huurprijs instellen.
27/01 19u15  Maakt de Amerikaanse centrale bank een eind aan de hoge inflatie, of stort ze de VS per ongeluk in een recessie? Maakt ‘de Fed’ een eind aan de hoge inflatie, of stort ze de Verenigde Staten per ongeluk in een recessie? Woensdagavond gaf voorzitter Jerome Powell wat meer duidelijkheid over het plan van aanpak.
27/01 18u15  OVAM haalt uit naar eigen minister Demir: ‘Verklaringen zijn zonder enige feitelijke grondslag’ Wat Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) verklaarde in de PFOS-onderzoekscommissie was ‘volstrekt zonder enige feitelijke grondslag’. Dat stelt afvalstoffenmaatschappij OVAM in een aangetekende brief aan commissievoorzitter Hannes Anaf (Vooruit).
27/01 18u15  Er mocht ‘in GEEN GEVAL’ onderscheid tussen wel- en niet-gevaccineerde jongeren komen. Toch gebeurt nu precies dat Maak alsjeblieft geen onderscheid tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen. Dat vroeg de Hoge Gezondheidsraad vorig jaar nog in een advies. Toch is net dat wat er nu gebeurt in de quarantaineregels in het secundair onderwijs. Hoe komt dat?
27/01 18u15  Live - Koninklijk besluit gepubliceerd: deze coronamaatregelen gaan in vanaf morgen Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt in België, gedreven door de nieuwe ‘omikrongolf’. Volg hieronder al het nieuws en de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
27/01 18u15  Jongen (12) steekt wijkagent neer in Peer: verdachte opgepakt In Peer is deze namiddag een wijkagent neergestoken toen die het verkeer stond te regelen aan de Collegelaan. De politie heeft intussen al arrestaties verricht, het zou gaan om een 12-jarige jongen.
27/01 17u15  ‘Onze klanten konden niet op reis. Dus kochten ze maar een Lamborghini’ De autoverkoop kende in 2021 een serieuze dip door de coronacrisis. Maar bij de luxemerken hebben ze daar weinig van gemerkt. Integendeel: ‘Onze klanten konden niet op reis en dus schaften ze zich maar een Lamborghini aan.’
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 22u15
Lees meer van De Morgen >

De Tijd

Verbergen Tonen
27/01 23u15  FSMA gaat toezicht uitoefenen op cryptobedrijven 22:48 De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft donderdag een wetsontwerp goedgekeurd waardoor de financiële autoriteit FSMA toezicht kan uitoefenen op aanbieders van digitale bewaarportemonnees en van die...
27/01 23u15  Apple klopt verwachtingen 22:46 Apple boekte tijdens de eindejaarsperiode recordverkopen. Het deed het tijdens het kwartaal dat eindigde op 25 december beter dan verwacht voor zowel omzet als winst.
27/01 23u15  Nieuwe achtbaanrit op Wall Street eindigt in het rood 22:22 De Europese beurzen boekten matig herstel. Extra steun leverde een sterk groeicijfer van de Amerikaanse economie. De komst van Paul Stoffels als nieuwe topman gaf Galapagos vleugels.
27/01 23u15  Groeicijfers kunnen Wall Street maar even bekoren 22:14 De beurzen in New York trokken zich aanvankelijk op aan de sterke groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal, maar in de namiddag kwamen zorgen over de Fed, Oekraïne en gemengde bedrijfs...
27/01 22u15  België neemt grote hap uit financiering Europese Investeringsbank 21:19 België haalde in 2021 een recordbedrag van 3,42 miljard euro op bij de Europese Investeringsbank.
27/01 21u15  Oekraïne, het kind van een historische rekening 21:06 Rusland en het Westen zijn verwikkeld in een opbod rond Oekraïne. De Russen zien het land als hun achtertuin, Europa wil het maar al te graag verwestersen. ‘De Oekraïners kunnen hier niet in winnen.’
27/01 21u15  De Sutter onder druk om Bpost-deal terug te draaien 20:51 Voogdijminister Petra De Sutter (Groen) zegt dat ze niet op de hoogte was van de verkoop van 170 Bpost-winkels aan een gokbedrijf. Wel gaat ze 'onderzoeken hoe de deal tot stand is gekomen en kijken w...
27/01 20u15  Champagne knalt bij LVMH na nieuw recordjaar 19:55 De champagnekurken mogen opnieuw knallen bij LMVH. Voor het Franse luxeconcern was 2021 een recordjaar, aangevuurd door de drang naar glamourproducten bij de consumenten.
27/01 20u15  Vlaamse energiewaakhond krijgt nieuw bestuur 19:40 Er zijn vier nieuwe bestuurders benoemd bij de Vlaamse energiewaakhond VREG. Die krijgt daarmee een bijna volledig nieuwe top op het moment dat de energiefactuur bovenaan op de politieke agenda staat.
27/01 20u15  Kim Kardashian haalt 240 miljoen dollar op voor kledinglijn 19:24 Skims, het ondergoedlabel van de realityster Kim Kardashian, is nu 3,6 miljard dollar waard, een verdubbeling in negen maanden tijd.
27/01 20u15  Agressieve Fed duwt euro naar laagste peil in anderhalf jaar 19:17 Speculatie over bijkomende Amerikaanse renteverhogingen heeft de euro donderdag tegenover de dollar doen dalen naar het laagste peil sinds juni 2020.
27/01 19u15  Europese beurzen eindigen in het groen 19:05 De Europese beurzen openden lager om daarna een fors intraday herstel in te zetten. Extra steun leverde een sterk groeicijfer van de Amerikaanse economie. De komst van Paul Stoffels als nieuwe topman ...
27/01 19u15  Colruyt koopt industriële bakker 19:01 De supermarktgroep Colruyt neemt de industriële bakker Roelandt volledig over. Naast zijn vlees, kaas en koffie zal Colruyt binnenkort ook zijn brood volledig in eigen huis maken.
27/01 19u15  Vooruit wil tweede verblijven aan banden leggen in dure wijken 19:00 Nu mensen door de hoge prijzen moeite hebben om een woning te vinden wil Vooruit de aankoop van een tweede verblijf in dure buurten aan banden leggen. Alleen wie er effectief gaat wonen of goedkoper v...
27/01 19u15  Eigen administratie schiet terug naar Demir in PFOS-zaak 18:29 Nadat minister van Omgeving Zuhal Demir haar eigen OVAM-administratie in de PFOS-onderzoekscommissie een gebrek aan daadkracht had verweten, gaat de afvalstoffenmaatschappij in het verweer. 'De verkla...
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van De Tijd >

VRT NWS

Verbergen Tonen
27/01 23u15  BEKIJK - Lale Gül over enorme succes van haar boek en de prijs die ze ervoor betaalt: "Bedreigingen doen me niets meer" Lees meer >
27/01 22u15  Coronablog - Groen licht van EMA voor coronapil Pfizer, 96,5 procent van besmettingen is met omikron Lees meer >
27/01 22u15  VS en Duitsland dreigen ermee nieuwe aardgaspijplijn vanuit Rusland te schrappen bij inval in Oekraïne Lees meer >
27/01 22u15  Staatssecretaris Mahdi gaat nieuwe poging doen om "haatprediker" land uit te krijgen: "Bedreiging voor onze veiligheid" Lees meer >
27/01 21u15  OVAM betwist getuigenis van eigen minister Demir in aangetekende brief naar voorzitter PFOS-commissie  Lees meer >
27/01 21u15  Uitzonderlijk veel sneeuw in Midden-Oosten, Griekse regering onder vuur wegens "sneeuwfiasco" Lees meer >
27/01 21u15  Naakte reus langs de E17 in Waregem verkocht voor 29.513 euro Lees meer >
27/01 20u15  Petra De Sutter (Groen) gaat dan toch praten met Bpost om verkoop krantenwinkels aan gokbedrijf terug te draaien Lees meer >
27/01 20u15  Infectioloog Jessa Ziekenhuis pleit voor loslaten maatregelen: "Liever hoge piek met snelle daling" Lees meer >
27/01 20u15  OVAM betwist getuigenis van minister Demir in aangetekende brief naar voorzitter PFOS-commissie  Lees meer >
27/01 20u15  Gentse onderzoekers vinden het gen dat witloof bitter maakt en ze kunnen het ook uitschakelen Lees meer >
27/01 19u15  Wijkagent neergestoken bij middelbare school in Peer, 12-jarige leerling opgepakt Lees meer >
27/01 19u15  Coronablog - Groen licht van EMA voor coronapil Pfizer, 96,5 procent van besmettingen is met omikrom  Lees meer >
27/01 19u15  Ongeduld in Kamer over uitblijven beslissing energiefactuur, "kost wat tijd om dat zorgvuldig te doen" antwoordt premier Lees meer >
27/01 19u15  Thomas en Sien nemen afscheid als Ketnet-wrapper, Ketnet gaat op zoek naar nieuw talent Lees meer >
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van VRT NWS >

Knack

Verbergen Tonen
27/01 17u15  Vivaldi bijt tanden stuk op energiefactuur De federale regering raakt het maar niet eens over maatregelen die de exploderende energiefactuur moeten temperen. Nadat zijn compromisvoorstel op een njet stuitte, moet de premier opnieuw naar de tekentafel.
27/01 17u15  Factcheck: ja, fastfood heeft een effect op de leerwinst bij kinderen 'Slechte schoolprestaties door fastfood': die kop lazen we boven een artikel in ABC Gezondheid. Dat blijkt te kort door de bocht, al is er wel een duidelijk verband.
27/01 17u15  Rusland: 'NAVO-interventie creëert negatieve context voor besprekingen veiligheidsgaranties' De verklaringen van de secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg over de mogelijkheid om de aanwezigheid van de westerse militaire alliantie uit te breiden naar het Oosten, 'creëren een negatieve context voor besprekingen over veiligheidsgaranties (in Europa, red.).' Dat heeft de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gezegd op een wekelijkse persbriefin...
27/01 12u15  Coronablog: Jambon vraagt Italië en Oostenrijk ook jongeren zonder boosterprik toe te laten Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 11u15  Factcheck: nee, dit incident gaat niet over een mondmasker Op sociale media circuleert een filmfragment waarin een meisje op hardhandige wijze wordt gearresteerd in Oostende. Volgens een Nederlandse vrouw die de beelden op Facebook deelt, wil het meisje 'geen mondkap op'. Dat klopt niet: noch volgens de politie, noch volgens het meisje in kwestie had de arrestatie iets met een mondmasker te maken.
27/01 10u15  Seksuoloog Chloé De Bie: 'Pedofielen zijn geen misdadigers, pedoseksuelen wel' Waarover is seksuoloog Chloé De Bie van gedachte veranderd? 'Vroeger dacht ik dat alle pedoseksuele daden door pedofielen gepleegd werden, maar dat is helemaal niet zo.'
27/01 09u15  Podcast Waarom Europa?: 'Macron kan zich naar voor schuiven als de grote EU-onderhandelaar' Iedere maand presenteren Knack en het Fonds involvEU een terugblik op de Europese actualiteit met de podcast 'Waarom Europa?'. Deze maand: de spanningen tussen Rusland en Oekraïne, het Franse voorzitterschap van de Europese Unie en de twintigste verjaardag van de euro.
27/01 08u15  Gaat Hongkong pas vanaf 2024 weer open? De semi-autonome Chinese stad Hongkong opent haar deuren mogelijk pas in 2024, aldus een rapport van de Europese Kamer van Koophandel in Hongkong. Dit zou een watervaleffect kunnen veroorzaken en tot een exodus van buitenlandse bedrijven en persoon kunnen leiden. Vooral de status van de stad als internationaal financieel en zakencentrum komt in gevaar.
27/01 08u15  Coronablog: nog steeds meer dan 300 ziekenhuisopnames per dag Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 06u15  Stuurt België binnenkort afgewezen asielzoekers terug naar Afghanistan? Na een stopzetting van enkele maanden, is het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) van plan om opnieuw beslissingen te nemen over subsidiaire bescherming voor Afghanen die naar ons land kwamen. 'Sinds de machtswissel is het risico op willekeurig geweld manifest afgenomen', zegt topman Dirk Van den Bulck.
27/01 06u15  Ruimteschroot van SpaceX zal in botsing komen met de Maan Een trap van een Falcon-9 draagraket van SpaceX zal binnen enkele weken in botsing komen met de Maan, zo heeft spacedaily.com woensdag gemeld.
27/01 06u15  Beslissing Fed haalt Wall Street omlaag, Microsoft bij winnaars De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen gesloten en zagen eerdere winsten verdampen. Dat gebeurde na opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. Hij hintte op een rentestap bij de volgende beleidsvergadering van de centralebankenkoepel in maart. Verder was er aandacht voor de cijfers van Microsoft.
27/01 06u15  'Moeilijke gesprekken' in Parijs leveren 'positief signaal' op De onderhandelingen in Parijs over het conflict in Oost-Oekraïne zijn woensdag moeizaam verlopen, maar hebben een 'positief signaal' en 'staakt-het-vuren' opgeleverd. Dat heeft het Elysée woensdagavond meegedeeld na afloop van het acht uur durende overleg. De onderhandelaars beklemtoonden onder meer het belang van de naleving van de vredesakkoorden van Minsk. De gesprekken moeten binnen veertien d...
27/01 06u15  Coronablog: Moderna begint proeven Omnikronvaccin Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
27/01 03u15  Kernkabinet uiteen zonder akkoord over maatregelen om energiefactuur te temperen Het federale kernkabinet is woensdagnacht uiteengegaan zonder akkoord over maatregelen om de forse energiefactuur te verlichten. Dat verneemt Belga uit goede bron.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 17u15
Lees meer van Knack >

Het Nieuwsblad

Verbergen Tonen
27/01 23u15  ONZE PUNTEN. Eén uitblinker en één gebuisde bij Club Brugge, voorhoede van Union laat het deze keer afweten Wanneer je aanvallend niets creëert tegen de ongenaakbare leider, kan je niet winnen. Club Brugge oversteeg de middelmaat niet in eigen huis tijdens het bezoek van Union. En dat blijkt ook uit de punten. Er was één uitzondering: Mignolet die tot drie keer toe de meubelen moest redden. Een puike prestatie dus van de competitieleider, al liet de voorhoede het wel wat afweten in Jan Breydel.
27/01 23u15  “Union zette tegen Club Brugge status van titelkandidaat nog meer kracht bij” Niet meer twijfelen: Union is de terechte en verdiende leider in onze competitie. De beste ploeg in 1A. Union was beter, veel beter dan Club Brugge. De landskampioen mocht héél blij zijn met het gelijkspel en de achterstand die ‘maar’ negen punten blijft.
27/01 23u15  Geen goals in topper tussen Club Brugge en Union: kloof blijft negen punten, leider is de morele winnaar Wie stopt Union? Genk niet en ook Club Brugge niet. Blauw-zwart werd in eigen huis bijwijlen overklast en moest Simon Mignolet op beide knieën danken. De doelman zorgde ervoor dat de achterstand op de leider uit Brussel ‘maar’ negen punten blijft.
27/01 23u15  25 jaar cel voor 17-jarige klant die Brusselse prostituee Eunice (23) vermoordde De moordenaar van Eunice, een jonge Nigeriaanse prostituee, wordt door het Brusselse Assisenhof veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf. S. was op het moment van de feiten amper 17 jaar was.
27/01 23u15  Vorig jaar kregen 31 Vlaamse landbouwers toelating om hennep te kweken U leest het goed. Landbouwers hebben vorig jaar in Vlaanderen 53,72 hectare cannabis geteeld. Met toelating van de federale politie. De plantjes waren dan ook niet voor drugsteelt bedoeld. Wel voor andere toepassingen, zoals isolatie of zelfs dierenvoeding.
27/01 22u15  Twee nieuwe verdachten aangehouden in onderzoek naar moord op Milan (15) In het onderzoek naar de moord op de 15-jarige Milan Meert zijn twee nieuwe verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige en een 19-jarige jongeman.
27/01 22u15  Amerikanen willen neergestorte F-35 koste wat het kost bergen voor de Chinezen het gevechtsvliegtuig vinden De VS probeert met man en macht een F-35-gevechtsvliegtuig te bergen die in de Zuid-Chinese Zee stortte. Aan boord van het gloednieuwe toestel van 103 miljoen euro een pak geavanceerde technologie en apparatuur die de Amerikanen liever niet in handen van China willen zien terechtkomen. Al zouden de Chinezen wel volop aan het zoeken zijn.
27/01 22u15  Vijf onaangekondigde inspecties uitgevoerd in rusthuizen van Orpea in Wallonië Donderdag zijn in Wallonië onaangekondigde inspecties uitgevoerd in vijf rusthuizen van de Franse privégroep Orpea. De inspecties kwamen er naar aanleiding van onthullingen in het boek ‘Les fossoyeurs’, dat misbruik in de vestigingen van deze groep in Frankrijk aan de kaak stelt.
27/01 22u15  Opvallende tactische wissel: Club-coach Schreuder vervangt Noa Lang aan de rust in topper tegen Union Noa Lang werd donderdagavond in de topper Club Brugge-Union aan de rust vervangen door Eder Balanta. Een vreemde tactische wissel waar de Nederlander wellicht niet mee zal kunnen lachen hebben.
27/01 21u15  Orpea België neemt afstand van berichtgeving over wantoestanden in Frankrijk Rusthuisuitbater Orpea in België heeft een brief gestuurd naar alle bewoners en hun families. Aanleiding is de publicatie van een boek in Frankrijk waarin de rusthuisuitbater in opspraak komt. In de brief beklemtoont de rusthuisuitbater dat de berichtgeving niets te maken heeft met Orpea in België.
27/01 21u15  Voormalig Nederlandse topadvocaat Max Moszkowicz overleden Voormalig advocaat Max Moszkowicz sr. is op 95-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon Robert Moszkowicz bevestigd. Gedurende zijn carrière groeide hij door tal van spraakmakende zaken uit tot een begrip in de Nederlandse strafadvocatuur.
27/01 21u15  Veel kritiek nu ook Bpost zwicht voor het gokgeld van Golden Palace: “Straks zitten we met een pandemie aan gokverslaafden” Na 16 van de 18 voetbalclubs in eerste klasse, kan nu ook Bpost niet weerstaan aan de lokroep van het gokgeld. Het verkoopt 170 krantenwinkels aan Golden Palace. De kritiek is groot. “Sportweddenschappen zijn nog verslavender dan poker of roulette. De reclame laat je geloven dat het aan je kennis ligt, niet aan geluk.”
27/01 21u15  Binnenkijken in het ‘vogelhuisje’ van Sarah en Sven in Mortsel Ze woonden midden in de stad, maar hadden nood aan meer groen. Dus verhuisden Sarah Devos en haar echtgenoot Sven naar Mortsel. Een rijwoning in een voormalig kasteelpark stal hun hart want: in de tuin waren er honderden vogels om te spotten. In hun veranda met schommelstoel of de speciale hangstoel uit Mexico is het heerlijk toeven.
27/01 21u15  MediaMarkt verbolgen om racistische apparaatnaam op gamingcomputers Elektronicaketen MediaMarkt heeft zonder haar eigen medeweten computers verkocht met een programma waarin de apparaatnaam een racistische term bevat. Het bedrijf heeft het over een “onacceptabel voorval” en biedt klanten aan om de software opnieuw te installeren.
27/01 20u15  VUB zet medewerker aan de deur na meldingen van grensoverschrijdend gedrag De Vrije Universiteit Brussel heeft besloten om de samenwerking met een van haar medewerkers stop te zetten na verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigde de VUB zelf aan onze redactie.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van Het Nieuwsblad >

Gazet van Antwerpen

Verbergen Tonen
27/01 23u15  Handelaars blijven bereikbaar Openbare werken zijn vaak onvermijdelijk en zorgen voor tijdelijke kopzorgen. Aan de Lepelhoekstraat in Sint-Niklaas is het in dat opzicht een goede zaak dat er een bord ‘handelaars bereikbaar’ is geplaatst. 
27/01 23u15  Geen goals in topper Club Brugge - Union: kloof blijft negen punten, leider is morele winnaar Wie stopt Union? Genk niet en ook Club Brugge niet. Blauw-zwart werd in eigen huis bijwijlen overklast en moest Simon Mignolet op beide knieën danken. De doelman zorgde ervoor dat de achterstand op de leider uit Brussel ‘maar’ negen punten blijft.
27/01 22u15  Burgemeester Peer geschokt na steekpartij met 12-jarige: “Dit heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal” Burgemeester Steven Matheï (CD&V) van Peer reageerde donderdag geschokt op de gebeurtenissen aan de Collegelaan in Peer, waar een twaalfjarige jongen een wijkinspecteur van politiezone Kempenland neerstak.
27/01 22u15  “Gigantisch project”: nieuwe fabriek in Antwerpse haven gaat huiselijk afvalwater zuiveren om aan industrie te leveren Wordt zomerse waterschaarste in de toekomst minder snel een probleem? Een nieuwe fabriek in de Antwerpse haven, ‘Waterkracht’, gaat 20 miljard liter afvalwater van talloze Antwerpenaars zuiveren en aan de industrie leveren als proceswater. Dat lijkt ook voor de scheepvaart op het Albertkanaal een zegen.
27/01 22u15  Vijf onaangekondigde inspecties uitgevoerd in rusthuizen van Orpea in Wallonië Donderdag zijn in Wallonië onaangekondigde inspecties uitgevoerd in vijf rusthuizen van de Franse privégroep Orpea. De inspecties kwamen er naar aanleiding van onthullingen in het boek ‘Les fossoyeurs’, dat misbruik in de vestigingen van deze groep in Frankrijk aan de kaak stelt.
27/01 22u15  Nafi Thiam slaat hele indoorseizoen over Nafi Thiam slaat het hele indoorseizoen over. Dat bevestigde haar coach Roger Lespagnard aan Belga. Bij het management van Thiam houden ze wel nog een slag om de arm.
27/01 22u15  Schokkende beelden tonen moment dat 12-jarige wijkagent neersteekt en wegloopt in Peer Er zijn beelden opgedoken van de steekpartij in het Limburgse Peer. In de buurt van het Agnetencollege werd donderdagnamiddag een wijkagent die het verkeer stond te regelen, neergestoken. De dader is een 12-jarige jongen. Samen met zijn broer (17) en moeder is hij gearresteerd.
27/01 21u15  Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige wijkagent neersteekt en wegloopt in Peer Er zijn beelden opgedoken van de steekpartij in het Limburgse Peer. In de buurt van het Agnetencollege werd donderdagnamiddag een wijkagent die het verkeer stond te regelen, neergestoken. De dader is een 12-jarige jongen. Samen met zijn broer (17) en moeder is hij gearresteerd.
27/01 21u15  Inwoners denken mee over aanleg fietsostrade De mobiliteitsdienst van het lokaal bestuur van Beerse nodigt alle inwoners uit op een infosessie over de aanleg van een fietsostrade langs het kanaal.
27/01 21u15  Orpea België neemt afstand van berichtgeving over wantoestanden in rusthuizen Frankrijk Rusthuisuitbater Orpea in België heeft een brief gestuurd naar alle bewoners en hun families. Aanleiding is de publicatie van een boek in Frankrijk waarin de rusthuisuitbater in opspraak komt. In de brief beklemtoont de rusthuisuitbater dat de berichtgeving niets te maken heeft met Orpea in België.
27/01 21u15  Drie dagen na Egan Bernal belandt ook ploegmaat na val op training in hetzelfde ziekenhuis De Colombiaan Brandon Rivera (25) kwam op stage met zijn team INEOS Grenadiers ten val in zijn thuisland. Hij brak zijn linkerarm en mogelijk ook zijn sleutelbeen.
27/01 21u15  Hoe Paul Stoffels (ex-topman van Janssen Pharma) het Mechelse biotechbedrijf Galapagos forse boost op beurs geeft Kempenaar Paul Stoffels (59) wordt vanaf 1 april de nieuwe algemeen directeur van het Mechelse biotechnologiebedrijf Galapagos. Dat nieuws leidde meteen tot een groot feest bij beleggers. De koers van het aandeel steeg in een dag tijd van 47 naar 57 euro. De grootste troeven van de ex-topman van Johnson & Johnson? “Zijn netwerk en zijn bescheidenheid.”
27/01 21u15  Hoge Rielen staat weer open voor WinterWarm Het winterfestival WinterWarm op de Hoge Rielen in Lichtaart (Kasterlee) van woensdag 2 februari tot en met zondag 6 februari gaat zeker door. De bezoekers kunnen genieten van een mix van theater, muziek, circus en natuurbeleving. De geplande bosrave kan door de coronamaatregelen niet doorgaan.
27/01 21u15  Ierse wielerkampioene Imogen Cotter ontsnapt aan de dood na trainingsongeval in Spanje De Ierse Imogen Cotter (28), die dit seizoen rijdt voor Plantur-Pura, de vrouwenploeg van de broers Roodhoodt werd op training in het Spaanse Girona omver gereden door een wagen. Ze brak haar knieschijf en spaakbeen.
27/01 21u15  Twee lichamen aangetroffen in Kieldrecht: “Geen criminele daad en geen wanhoopsdaad” In het onderzoek naar de twee lichamen die dinsdagavond aangetroffen werden in een woning in het Oost-Vlaamse Kieldrecht (Beveren), is gebleken dat er geen sprake is van een criminele daad en geen sprake van een wanhoopsdaad. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen, dat geen verdere informatie kan geven.
Laatste update: donderdag 27 januari 2022, 23u15
Lees meer van Gazet van Antwerpen >Zoeken


Weer & VerkeerVerkeerscentrum >

Meest gelezen

2x Coronablog | Wetenschappers uiten bezorgdheid over uitnodiging Geert Vanden Bossche in parlement27/01 23u15 - De Standaard: Volg hier alle recente ontwikkelingen over de coronacrisis.
1x Amerikanen willen neergestorte F-35 koste wat het kost bergen voor de Chinezen het gevechtsvliegtuig vinden27/01 23u15 - Het Belang van Limburg: De VS probeert met man en macht een F-35-gevechtsvliegtuig te bergen die in de Zuid-Chinese Zee stortte. Aan boord van het gloednieuwe toestel van 103 miljoen euro een pak geavanceerde technologie en apparatuur die de Amerikanen liever niet in handen van China willen zien terechtkomen. Al zouden de Chinezen wel volop aan het zoeken zijn.
1x Geen goals in topper Club Brugge - Union: kloof blijft negen punten, leider is morele winnaar27/01 23u15 - Gazet van Antwerpen: Wie stopt Union? Genk niet en ook Club Brugge niet. Blauw-zwart werd in eigen huis bijwijlen overklast en moest Simon Mignolet op beide knieën danken. De doelman zorgde ervoor dat de achterstand op de leider uit Brussel ‘maar’ negen punten blijft.
1x Burgemeester Peer geschokt na steekpartij met 12-jarige: “Dit heeft een mentale weerslag op het korps en op ons allemaal”27/01 22u15 - Het Belang van Limburg: Burgemeester Steven Matheï (CD&V) van Peer reageerde donderdag geschokt op de gebeurtenissen aan de Collegelaan in Peer, waar een twaalfjarige jongen een wijkinspecteur van politiezone Kempenland neerstak.
1x Choquerende beelden tonen moment dat 12-jarige agent steekt in Peer en wegloopt27/01 22u15 - Het Belang van Limburg: Donderdagmiddag werd in Peer een wijkagent op gestoken door een jongen van 12 jaar. De beelden doen inmiddels de ronde via sociale media. De man werd naar het ziekenhuis van Pelt gebracht. Er was op geen enkel moment levensgevaar.
1x 12-jarige steekt wijkagent aan middelbare school in Peer: verschillende arrestaties27/01 22u15 - Het Belang van Limburg: Een 12-jarige leerling van het Agnetencollege in Peer heeft donderdagnamiddag een agent gestoken. Dat blijkt uit de eerste onderzoeken van beeldmateriaal van het incident. De jongen werd samen met zijn broer (17) en zijn moeder gearresteerd. Wat er met de jonge dader gaat gebeuren, is nog onduidelijk.
1x Wie is Vladimir Poetin echt? ‘Hij vergeeft niemand die hem heeft verraden’27/01 22u15 - De Morgen: Iedereen weet wie Vladimir Poetin is, maar er is bijna niemand die hem echt kent. Dat is vreemd voor iemand die al meer dan twintig jaar het wereldnieuws bepaalt. Wat drijft hem? En hoe is hij zo machtig geworden?
1x Live - Moskou: ‘Aanwezigheid van NAVO in Oekraïne zou spanningen alleen maar doen oplopen’27/01 22u15 - De Morgen: De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog.
1x Naakte reus langs de E17 in Waregem verkocht voor 29.513 euro27/01 21u15 - VRT NWS: Lees meer >
1x Minderjarigen die op skivakantie wilden, kregen niet-goedgekeurde boosterprik in Brussels ziekenhuis27/01 21u15 - Het Belang van Limburg: Enkele minderjarigen die op skivakantie wilden vertrekken, hebben in het Valida-ziekenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem hun boosterprik gekregen. Dat meldt VRT NWS en is bevestigd. Op dit moment is er eigenlijk nog geen boosterprik beschikbaar voor jongeren: het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA is nog bezig met de beoordeling. Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie meldt dat de situatie zich niet meer zal voordoen.

Statistieken

Artikels:
37465
Gelezen:
36875
Aantal lezers nu:
40


Contact  - Sitemap  - RSS  - Twitter  - Disclaimer   Hoofdpunten.be © 2005-2022 Naar boven